Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

11 Νοε 2012


Tου Σταύρου Λυγερού

Οι δημοσκοπήσεις δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης: το «μνημονιακό μέτωπο» συρρικνώνεται πολιτικοεκλογικά, γεγονός που δημιουργεί όρους αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κι αλλιώς. Τον περασμένο Ιούνιο, οι μισοί σχεδόν πολίτες είχαν ψηφίσει, θεωρώντας ότι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μπορούσαν από κοινού και σε συνεννόηση με την τρόικα να επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο, να εξασφαλίσουν την παραμονή στο ευρώ και να ανατάξουν την οικονομία.

Η άνευ προσχημάτων προεκλογική ανάμειξη των δανειστών υπέρ του «μνημονιακού μετώπου» και εναντίον των «αντιμνημονιακών» είχε πείσει πολλούς πολίτες ότι η τριμερής κυβέρνηση θα είχε εξασφαλισμένη την αμέριστη υποστήριξη των δανειστών. Η εγκατάλειψη της επαναδιαπραγμάτευσης και το επώδυνο πακέτο μέτρων τους προσγείωσε ανωμάλως. Διατήρησαν, όμως, την ελπίδα ότι με την ψήφιση του πακέτου θα εκταμιευθεί η δόση και η οικονομία θα αρχίσει να αναπνέει, όπως τους διαβεβαίωνε η ρητορική της συμπολίτευσης.

Το πακέτο ψηφίσθηκε, αλλά ούτε αυτή η φρούδα ελπίδα δεν φαίνεται να δικαιώνεται. Πριν αλέκτορα φωνήσαι και με την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό μπροστά, ο Σόιμπλε έδειξε τις προθέσεις του Βερολίνου. Η τρόικα δεν είναι έτοιμη όχι μόνο να δώσει την «οριστική λύση» στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά ούτε και να εκπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της. Οι συγκυβερνώντες δήλωναν σ’ όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα. Ακόμα κι αν παραβλέψουμε ότι η διαβεβαίωση έχει δοθεί και έχει παραβιασθεί πολλάκις, μας προσγειώνει η απαίτηση της τρόικας να ισχύσει ρήτρα αυτόματης λήψης πρόσθετων μέτρων στην περίπτωση δημοσιονομικής απόκλισης. Επειδή, όμως, λόγω της ύφεσης που προκαλεί η συνταγή, η δημοσιονομική απόκλιση είναι αναπόφευκτη, αναπόφευκτα θα καταστούν και νέα μέτρα. Και σαν να μην έφθανε αυτό, το ποσό της δόσης μάλλον θα κατατεθεί σε λογαριασμό που δεν θα ελέγχει η κυβέρνηση.

Πού το πάνε, λοιπόν, οι δανειστές; Η στάση τους δεν οφείλεται μόνο στην αντίθεση Ευρωζώνης-ΔΝΤ. Οφείλεται κυρίως στην ανικανότητα του ευρωιερατείου, λόγω οικονομικού εθνικισμού και ιδεολογικής τύφλωσης, να συμφωνήσει σε μία στρατηγική υπέρβασης της κρίσης του ευρώ. Αυτή είναι το παγόβουνο. Η ελληνική κρίση είναι η κορυφή του. Μη έχοντας ενιαία κι αποτελεσματική στρατηγική, η τρόικα ενισχύει με δογματισμό τη δόση της μονοδιάστατης λιτότητας, παρότι και το ΔΝΤ και πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν πια ότι το φάρμακο αυτό επιδεινώνει την κατάσταση. Χωρίς «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που κατακρατούν η ΕΚΤ και οι χώρες-μέλη και χωρίς ένα σχέδιο μεγάλων επενδύσεων, η ελληνική οικονομία είναι καταδικασμένη.

Το ευρωιερατείο όχι μόνο δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και «αδειάζει» με κραυγαλέο τρόπο την κυβέρνηση της αρεσκείας του. Με τη στάση του δεν ανοίγει τον δρόμο μόνο για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και για νέο εκλογικό άλμα της Χρυσής Αυγής. Ανοίγει τον δρόμο και για την κατάρρευση μ’ ό, τι αυτή συνεπάγεται και στο οικονομικό-κοινωνικό και στο γεωπολιτικό επίπεδο. Αντιμέτωποι μ’ αυτή τη μαύρη προοπτική, ολοένα και περισσότεροι εξωθούνται να θεωρήσουν ότι το ευρωιερατείο σπρώχνει την Ελλάδα στον γκρεμό κι ότι το εξαρτημένο εγχώριο πολιτικό σύστημα προδίδει την κοινωνία. Αν το πρώτο τροφοδοτεί τον αντιευρωπαϊσμό, το δεύτερο τροφοδοτεί την πολιτική ριζοσπαστικοποίηση κατεστραμμένων μικρομεσαίων, αλλά και τη ραγδαία ανάπτυξη αντιδημοκρατικών τάσεων.

Η περίοδος χάριτος τελείωσε!
Του Γιώργου Καραμπελιά

Πολλές φορές τους τελευταίους μήνες έχουμε τονίσει πως, αυτή η φαινομενική ηρεμία στο εσωτερικό κοινωνικό μέτωπο, που διακόπτεται μόνο από τις κραυγές των χρυσαυγιτών, είναι πρόσκαιρη και μοιάζει σαν τη στιγμιαία ηρεμία που προηγείται της θύελλας. Οι Έλληνες έχουν μείνει άφωνοι από όλα αυτά που διαδραματίζονται εμπρός τους, δεν διαθέτουν πνευματική και πολιτική ηγεσία, και έδωσαν μερικούς μήνες χάριτος στην κυβέρνηση και τον Σαμαρά. Παράλληλα, οι δήθεν θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα στην Ευρώπη αποτέλεσαν έναν ακόμα παράγοντα που τους έκανε να βρίσκονται σε αναμονή.

Τώρα όμως, το μακρύ κουβάρι της υπομονής μοιάζει να έχει ξετυλιχθεί σχεδόν στο σύνολό του. Το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση διαθέτουν μία και μόνη επιλογή, προτού η χώρα βυθιστεί σε μια χωρίς προηγούμενο καταστροφική κρίση. Είτε εδώ και τώρα θα απορρίψουν τους ιταμούς εκβιασμούς των τροϊκανών αλητήριων, δηλώνοντας ανοιχτά πως η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί άλλη αφαίμαξη, είτε θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως. Αυτό είναι το μόνο και ισχυρό όπλο το οποίο διαθέτει η χώρα μας.

Τώρα είναι όντως η ώρα για μια ανυποχώρητη διαπραγμάτευση. Η Κίνα διεμήνυσε στους Ευρωπαίους, διά της Μέρκελ, πως δεν θα ανεχθεί καμία διατάραξη του ευρώ, διαφορετικά θα αποσύρει τις εκατοντάδες δισεκατομμύρια που έχει επενδύσει σε αυτό. Η Τουρκία, σε συμφωνία με τους Αμερικανούς, προκαλεί για επέμβαση στη Συρία. Το Ισραήλ ετοιμάζεται να βομβαρδίσει το Ιράν. Και οι μισές χώρες της ευρωζώνης είναι έτοιμες να καταρρεύσουν. Ταυτόχρονα οι Έλληνες έχουν πάρει ήδη μέτρα για σαράντα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που, σε σχέση με το εθνικό εισόδημα της χώρας μας, είναι χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Επομένως, έχουν συγκεντρωθεί οι όροι, μια ακόμα φορά –την τελευταία– για μια σοβαρή διαπραγμάτευση. Η Ελλάδα πρέπει αμέσως να θέσει ένα τέρμα στους εκβιασμούς της τρόικας. Να στείλει τους τροϊκανούς στο σπίτι τους και να απαιτήσει μια άμεση και αυθεντική πολιτική διαπραγμάτευση. Αντ’ αυτού, οι δειλοί και μοιραίοι πολιτικοί της σέρνονται από υποχώρηση σε ταπείνωση, και από αθλιότητα σε εγκληματικές παραχωρήσεις.

Ταυτόχρονα, το πολιτικό σύστημα καταρρέει μέσα από μια απίστευτη αποφορά σαπίλας και οι μόνοι που ευνοούνται είναι τα λαμόγια, που περιμένουν σαν κοράκια την κατάρρευση για να γλιτώσουν τα χρέη τους και ν’ αγοράσουν τη χώρα σε τιμή ευκαιρίας καθώς και οι καραδοκούντες νεοθωμανοί, που έχουν μεταβάλει την περιοχή της Θράκης σε χώρο μειωμένης κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως και οι κανίβαλοι της Χ.Α.

Αποφασιστική και ιστορικής σημασίας είναι η ευθύνη του Σαμαρά. Πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει βυθιστεί μέχρι το λαιμό στο βόθρο των σκανδάλων του και αποσυντίθεται ταχύτατα. Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι σήμερα ο Σαμαράς. Έδειξε ένα χρόνο πριν δείγματα γραφής μικρού και άβουλου πολιτικού, όταν διέσωσε τον Γιωργάκη, δίνοντάς του χείρα βοηθείας μετά τις Κάννες και ανοίγοντας το δρόμο για το δεύτερο εγκληματικό Μνημόνιο. Σήμερα η Ιστορία τού προσφέρει μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία. Ποτέ άλλοτε, τα τρία τελευταία χρόνια, δεν υπήρχαν τόσες και τέτοιες συνθήκες που να απαιτούν μια αποφασιστική έξοδο.

Ή τώρα ή ποτέ.

Στο μεταξύ, οι λαϊκές και δημοκρατικές δυνάμεις έχουμε δύο βασικά καθήκοντα: Το πρώτο είναι να αναλάβουμε εμείς την εκδίωξη της τρόικας από την Ελλάδα, όπως έχει ήδη καταφανεί από τις τελευταίες κινητοποιήσεις εργαζομένων και θυμάτων της λιτότητας. Πρέπει να καταδιώξουμε τους τροϊκανούς σε όλη την Ελλάδα, από τα σπίτια που μένουν, τις συναντήσεις που έχουν, τα υπουργεία που περνοδιαβαίνουν ως ανθύπατοι.

Δεν έχει νόημα πλέον να γίνονται μόνο συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, ή ανούσιες συνδικαλιστικές λιτανείες στο Πεδίο του Άρεως. Πρέπει συστηματικά και επίμονα να καταδιώξουμε την τρόικα και να τους υποχρεώσουμε να φύγουν από την Ελλάδα, αφού η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα εξακολουθούν να τους κάνουν τεμενάδες.

Το δεύτερο αποφασιστικής σημασίας εγχείρημα είναι η οργάνωση των δικτύων της εθνικής αλληλεγγύης από την παραγωγή ως την κατανάλωση. Στην Κατοχή, η δύναμη του ΕΑΜ δεν στηρίχθηκε μόνο ή κυρίως στις στρατιωτικές συγκρούσεις με τον εχθρό, αλλά και στην οργάνωση της επιβίωσης του ελληνικού λαού.

Σήμερα έχουμε πόλεμο και, αν το πρώτο καθήκον είναι να πετάξουμε έξω από τη χώρα τις δυνάμεις κατοχής με τις γραβάτες, αυτό απαιτεί ταυτόχρονα την αλληλεγγύη και τη σύμπνοια του ελληνικού λαού.

Η περίοδος της αναμονής του ελληνικού λαού έχει τελειώσει. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν μέρες οργής, τέτοιες που μπροστά τους οι προηγούμενες κινητοποιήσεις θα μοιάζουν σαν παιδικός πετροπόλεμος. Το πολιτικό σύστημα και ο Σαμαράς δεν διαθέτουν πλέον άλλο χρόνο. Ή τώρα ή ποτέ πια γι’ αυτούς.Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Αγαπητό μου Blog, φέρνω στην προσοχή σου ένα σενάριο (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ δηλώνει ΕΜΦΑΝΤΙΚΑ ο ομιλητής των FINANCIAL TIMES) για το τι μπορεί να συμβεί εάν αποχωρήσει μια χώρα από το ευρώ (στο συγκεκριμένο ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ η αποχώρηση αφορά την Ελλάδα).

Το συγκεκριμένο σενάριο το δημοσίευσαν οι Financial TIMES το τρίτο δεκαήμερο του περασμένου Μαΐου 2012 (δηλαδή μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου) από τις οποίες και προέκυψε η νέα 3-Κομματική Συγκυβέρνηση που πήρε προχτές 153 ΝΑΙ για το νέο μνημόνιο και απόψε ψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2013 και μετά από μερικές ώρες θα μετρήσουμε τα… ΝΑΙ…

Ο χάρτης ροής που δημοσιεύει η γνωστή ανά την υφήλιο σημαντική αυτή οικονομική και πολιτική εφημερίδα είναι δυναμικός και εξελίσσεται εφόσον εμείς με το ποντίκι (το βέλος) πιέζουμε τα συγκεκριμένα κουμπιά από το 1 έως το 4...

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούνε τον χάρτη ροής οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες του blog και να ακούσουνε τα σχόλια του ομιλητή στην αγγλική γλώσσα.

Το link είναι εδώ:
Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι Consequences of a Greek exit from the euro (επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ...)

Κλείνοντας, βέβαια, οφείλω να διευκρινίσω ότι τον όρο Grexit (που σημαίνει «Greek Exit» από το ευρώ και την Ευρωζώνη πρώτος έφερε στη δημοσιότητα ο χρηματιστηριακός Οίκος «Citi-group»…

Στις αρχές του 2012 πολλοί συζήτησαν την πιθανότητα φέτος με τις αρχικές προβλέψεις στο 90%, στη συνέχεια αυτή η πιθανότητα μειώθηκε στο 60% και μετακινήθηκε για το 2013.
Τώρα πλέον καθώς έχουν λήξει τόσο οι Γαλλικές όσο και οι Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές το σενάριο μεταφέρθηκε για το 2014 καθώς οι Γερμανικές εκλογές για την Καγκελάριο κ Μέρκελ και το Κόμμα της είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2013….

Λάβαμε δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. Μεϊμαράκη, στο οποίο αναφέρεται η "απόσταση" που υπάρχει μεταξύ του κ. Μεϊμαράκη και του δημοσιογράφου κ. Χατζηνικολάου, τον οποίο ο κ. Μεϊμαράκης δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως δόλιο και κατά σύστημα συκοφάντη!!!

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ενημερώθηκα ότι στην εφημερίδα Real News υπήρχε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η κ. Κλαίρη Σιαφάκα ήταν διευθύντρια του γραφείου μου, ως υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο δικηγόρος μου ενημέρωσε την εφημερίδα πως αυτό δεν ίσχυε, καθώς και το ότι ο διευθυντής του γραφείου μου, σύμφωνα και με το σχετικό ΦΕΚ, ήταν άλλος. Επίσης, ότι δεν υπήρχε νομική σχέση εργασίας με την κ. Σιαφάκα, η οποία εθελοντικά ερχόταν, κάποιες ώρες της εβδομάδας, στο γραφείο γραμματειακής υποστήριξης.

Ως εκ τούτου θεώρησα το συμβάν ασήμαντο και λήξαν και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξε δημόσια δήλωση δική μου.

Εν τούτοις, την Τρίτη με ενημέρωσαν ότι, ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου, επανήλθε στο θέμα. Και, παρά το γεγονός πως είχε ενημερωθεί για την αλήθεια, ανέφερε με έμφαση ότι η κ. Σιαφάκα ήταν διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Αυτό από μόνο του δείχνει την ακραία διάθεσή του να με συκοφαντεί, με δόλο, τακτικά και συστηματικά. 

Αμέσως υπήρξε δική μου δημόσια απάντηση, που τον καλούσε να παρουσιάσει τα ΦΕΚ και όποιο άλλο στοιχείο, όπως έπραξε ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος, όταν απεκάλυψε πως ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν μετακλητός υπάλληλος του μπαμπά του στη Βουλή.

Μετά τη δήλωσή μου, την ίδια ημέρα, ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στο ραδιόφωνο που του ανήκει δύο δημοσιογράφους, οι οποίοι καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με στόχο να με διαψεύσουν.

Και οι δύο όμως επιβεβαίωσαν ότι η κ. Σιαφάκα δεν ήταν διευθύντρια του γραφείου μου.
Ούτε αυτό στάθηκε ικανό να αποτρέψει τον Νίκο Χατζηνικολάου να επανέλθει, με νέο δημοσίευμα, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του, επιβεβαιώνοντας, εκ νέου, ότι σκοπός του είναι με δόλο να με συκοφαντεί, τακτικά και συστηματικά, ακόμη και για ασήμαντα θέματα όπως αυτό, με στόχο, μακροπρόθεσμα, να φθείρει τη δημόσια εικόνα μου. 

Τι σχέση έχει άραγε το σημερινό δημοσίευμα με όσα είπε στο ραδιόφωνο και έγραψε την προηγούμενη Κυριακή, δηλαδή ότι διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας;

Αντί λοιπόν να ζητήσει συγνώμη για την λανθασμένη δημοσίευση, επιμένει να με συκοφαντεί με δόλο και να με σπιλώνει.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν δημοσιογράφο –επιχειρηματία, ο οποίος, ενώ επαίρεται ότι δεν κιτρινίζει και ότι διαθέτει επίπεδο, επί 20 ημέρες, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, επεδίωξε, χωρίς κανένα στοιχείο, να με εμπλέξει σε ένα σκάνδαλο;

Τι να περιμένει από έναν δημοσιογράφο-επιχειρηματία, ο οποίος χρησιμοποίησε την εφημερίδα που του ανήκει, το ραδιόφωνο και το site του ομίλου του, για να δημοσιεύει ψευδή στοιχεία (φωτογραφίες σπιτιών που δεν μου ανήκουν κ.α.) με στόχο να με πλήξει προσωπικά;

Τι να περιμένει από έναν δημοσιογράφο-επιχειρηματία, ο οποίος πρωτοσέλιδα δημοσίευσε, χωρίς καμιά επιφύλαξη και με πλήρη συνείδηση, ότι έχω «ξεπλύνει», μέσα σε δύο χρόνια, το θηριώδες ποσό των 10,2 δις.ευρώ και μάλιστα μέσω της αγορά ακινήτων;

Τι να περιμένει από έναν δημοσιογράφο-επιχειρηματία ο οποίος, όταν διαπίστωσε πως δεν διαθέτει κανέναν απολύτως σε βάρος μου στοιχείο αντί να ζητήσει συγνώμη στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του καθώς και μέσα από το ιδιόκτητο ραδιόφωνο και το site που διαθέτει, έγραψε μόνο σε τέλος μιας παραγράφου ενός ρεπορτάζ, πως «ο κ. Μειμαράκης δεν εμπλέκεται»;

Είναι εμφανές ότι με τον Νίκο Χατζηνικολάου εκπέμπουμε σε άλλη Συχνότητα.Ο άνθρωπος που θα έπρεπε ήδη να έχει καθίσει στο σκαμνί και να λογοδοτήσει για τα πολιτικά του εγκλήματα σε βάρος του λαού και της χώρας, απειλεί κιόλας. Το γελοίο όμως είναι τον ποιόν απειλεί… την εφημερίδα που τον έκανε πρωθυπουργό, γκρεμίζοντας με κιτρινισμό, ψεύδη και εκβιασμούς τον “καραμανλισμό”! 
Γι’ αυτό σας λέμε δεν υπάρχει περίπτωση να αγγίξει ούτε μία τρίχα των ευεργετών του.

Το πολιτικό ανδρείκελο βλέπετε, γνώριζε καλά ότι βγήκε με τους εκβιασμούς, τις φωτογραφίες “μήνυμα” του Καραμανλή και της οικογενείας του σε προσωπικές στιγμές, όπως γνώριζε και για το σχέδιο “Πυθία”.


20121111-175740.jpgΌχι μόνο δεν έβγαλε άχνα, αλλά έδινε και συνεντεύξεις το ελληνόφωνο τέρας, ο χειροκροτητής του Σόρος στην εν λόγω εφημερίδα. 

Τα άλλα, είναι για κουτόφραγκους κύριε Παπανδρέου, με τους εκλεκτούς συνεργάτες σας…

Με προσφυγή στην Δικαιοσύνη (μηνύσεις, αγωγές και όλα τα σχετικά) για το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός, έχει εξελιχθεί σε περιζήτητο ομιλητή ανά την υφήλιο, έχοντας ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktails dinners μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, με τη συνολική του αμοιβή να φτάνει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπαναδρέου εκφράζεται η πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
20121111-180217.jpgΕπιπλέον, επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πλέον άλλη ανοχή σε συκοφαντικά δημοσιεύματα και τονίζεται ότι με τις ομιλίες του, ο πρώην πρωθυπουργός βοηθά στην προβολή των εθνικών θέσεων.
Τέλος, χαρακτηρίζεται ψευδές και ανακριβές το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπανδρέου θα λάβει 1 εκατ. δολάρια για 18 ομιλίες.

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που αφορά τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, διαπνέεται από αγοραία αντίληψη για την δημοσιογραφία και την αποστολή της.
Αντίληψη, η οποία είναι προφανές ότι χαρακτηρίζει το όλο εγχείρημα της συγκεκριμένης εφημερίδας, που υλοποιείται συνειδητά και με εντεινόμενους ρυθμούς την τελευταία περίοδο.
Όπου εγχείρημα, η εργολαβία κατασυκοφάντησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Αυτή είναι η δημοσιογραφία που υπηρετούν.
Τα δήθεν στοιχεία τους, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το δημοσίευμα βρίθει ασύστολων ψευδών και ανακριβειών. Όπως, το ότι ανακάλυψαν 18 ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου με την μυθική αμοιβή του 1 εκατ. δολαρίων.
Η κατασυκοφάντηση θα αποδεικνύεται άμεσα, από τη φορολογική του δήλωση και το πόθεν έσχες. Εκεί καταγράφονται τα πάντα.
Μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο και οι συκοφάντες του Γιώργου Παπανδρέου;

Και όλα αυτά, ενώ σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζεται ότι, η παρουσία πολιτικών ηγετών σε διεθνείς εκδηλώσεις αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής εθνικών θέσεων, όπως και προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε χώρας για επενδύσεις.

Γιατί αυτό είναι το αντικείμενο των ομιλιών του Γιώργου Παπανδρέου: η Ελλάδα, οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων και τα πρωτοφανή αποτελέσματά τους, οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, οι δυνατότητες της Ελλάδας, οι προοπτικές της, όπως και οι εξελίξεις στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, μαζί με τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στην Ευρώπη και διεθνώς, αλλά και οι πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών και των φορολογικών παραδείσων.

Όσο περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες και προσωπικότητες της χώρας θα μπορούσαν να συμμετέχουν και σε όσο το δυνατόν περισσότερες διεθνείς εκδηλώσεις, τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

Είναι ηλίου φαεινότερον όμως, ότι αυτά δεν εμπίπτουν στο πεδίο ενδιαφέροντος της λαμπρής σκέψης που χαρακτηρίζει τους πάσης φύσεως τιμητές.

Μέχρι σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετώπιζε είτε με τη σιωπή, είτε με πολιτικά μέσα τους εργολάβους επικριτές του. Δυστυχώς, κάποιοι εκλαμβάνουν την ευγένεια και την αξιοπρέπεια ως αδυναμία που τους επιτρέπει να εξαπολύσουν και νέες αήθεις επιθέσεις.
Κάτι τέτοιο όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αρκετά πια”.Συνολικά πάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα καθαρά και στο χέρι λαμβάνει κάθε βουλευτής, την ώρα που ο ίδιος έχει διαμορφώσει τον κατώτατο μισθό για τους νέους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στα 510 ευρώ.

Μάλιστα μετά και τα πρόσφατα μέτρα που ψήφισαν, οι βουλευτές λαμβάνουν υπερδιπλάσιο μισθό από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου (3.023 ευρώ), από έναν καθηγητή πανεπιστημίου (1.459 ευρώ) και από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (1.872 ευρώ)!

Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, το μηνιαίο καθαρό πληρωτέο ποσό ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 6.200 ευρώ. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε βουλευτής για τη συμμετοχή του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και μεσοσταθμικά κυμαίνεται από 800 έως 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Ειδικότερα, οι βουλευτές λαμβάνουν μηνιαίως και στο χέρι:

- Βουλευτική αποζημίωση 5.780,60 ευρώ

- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο
Εμφανίζονται διαφοροποιήσεις ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια του βουλευτή. Στους βουλευτές της πρωτεύουσας δίνονται 935,88 ευρώ και οι βουλευτές της επαρχίας λαμβάνουν 1.169,99 ευρώ.

- Ταχυδρομικά τέλη 1.136,64 ευρώ
Το ποσό δίνεται προκειμένου να στέλνονται επιστολές σε ψηφοφόρους και όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, «το δαπανούμε όλο σε γραμματόσημα».

- Επίδομα κίνησης κατά μέσο όρο 550 ευρώ.

- Οικογενειακή παροχή 50 ευρώ

- Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα 1.150 ευρώ

Εκτός όμως από τα χρήματα που παίρνουν στο χέρι οι βουλευτές, υπάρχουν και κάποιες άλλες παροχές των οποίων επωφελούνται, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

- Βουλευτικά Ι.Χ. 975 ευρώ.

- Επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ.

- Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία 917 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ζ’ ψηφίσματος, οι βουλευτές δικαιούνται ατέλεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η ετήσια δαπάνη της Βουλής για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε 11.000 ευρώ.

- Ατέλεια κινητού τηλεφώνου 200 ευρώ.
Τυχόν υπερβάσεις τις καλύπτει ο βουλευτής.

- Αεροπορικά εισιτήρια 875 ευρώ.
Συνολικά 104 αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας, προκειμένου κάθε εβδομάδα να επιστρέφουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

- Δύο επιστημονικοί συνεργάτες 4.500 ευρώ.
Σε κάθε βουλευτή παρέχονται 4 υπάλληλοι και 2 αστυνομικοί. Από τους υπαλλήλους οι δύο είναι αποσπασμένοι και άρα πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους. Τους άλλους δύο τους επιλέγει ο ίδιος και πληρώνονται από τη Βουλή.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα .

Κάποιοι καθηγητές Λυκείων στην Αττική διδάσκουν μόλις δύο ώρες την εβδομάδα!

Κόλαφος για ορισμένα σχολεία της Αττικής είναι το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καθώς εντοπίζει καθηγητές που διδάσκουν δύο, μία ή και καμία ώρα την εβδομάδα!

Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», οι ελεγκτές περιγράφουν απίστευτες πρακτικές που ακολουθούν Λύκεια των περιοχών της Βάρης, της Βουλιαγμένης και της Βούλας με στόχο την... «εργασιοδιαφυγή».

Αναλυτικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι στα σχολεία αυτά από το 2008 έως και το 2012 οι διευθυντές και οι καθηγητές, υπό την προστασία των στελεχών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, δημιουργούσαν περισσότερα τμήματα σε κάθε τάξη, παραβιάζοντας προς τα κάτω το νόμο για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούσαν τεχνηέντως οργανικά κενά με τα οποία «κάλυπταν» τους υπεράριθμους καθηγητές στα σχολεία τους.

Έτσι, εμφανιζόταν τα απίστευτο φαινόμενο τα σχολεία αυτά να έχουν πλεονάζοντες καθηγητές, που δεν μετακινούνταν σε άλλα σχολεία με πραγματικές ανάγκες, τα οποία με τη σειρά τους αναγκάζονταν να προσλαμβάνουν αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά. Παράλληλα, συνεχίζει το δημοσίευμα, λόγω του γεγονότος ότι δεν συμπληρώνονταν οι ελάχιστες ώρες διδασκαλίας που αντιστοιχούν στους εν λόγω αργόμισθους καθηγητές (21 ώρες ως 6 έτη υπηρεσίας), τα σχολεία τους ανέθεταν... εργασία γραμματειακής υποστήριξης για να τους «καλύψουν» νομικά και σε αυτόν τον τομέα.

Την ίδια ώρα, λόγω της ψήφισης του Μνημονίου 3 και της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, οι μισθοί των νεοδιοριζόμενων καθηγητών μειώνονται ως 44% καθώς το ετήσιο εισόδημά τους μειώνεται συνολικά κατά 6.584,90 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καθηγητές στα δημόσια σχολεία έπαιρναν με το ενιαίο μισθολόγιο 1092 ευρώ, ενώ πλέον οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουν βασικό μισθό 744 ευρώ.

Πηγή: Η Εφημερίδα


Σαν τις πόρνες που φέρνουν στον νταβατζή τις εισπράξεις της βραδιάς κι αυτός αντί να πεί “ευχαριστώ”, τις πλακώνει στα χαστούκια για να τις “διαπαιδαγωγήσει” ώστε άλλη φορά να του φέρνουν, κατάντησαν τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ οι Ευρωπαίοι επικυρίαρχοι των εταίρων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη! Την επόμενη κιόλας μέρα από εκείνη που ψήφισαν τα επαίσχυντα μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων, τους είπαν δημοσίως ότι θα δουν και θα αποφασίσουν πότε θα τους δώσουν τη δόση του δανείου, την οποία καθυστερούν σαδιστικά και στοχευμένα από τις 28 Ιουνίου!

Ο Βενιζέλος έτσι κι αλλιώς είναι παλιός στο επάγγελμα, αλλά τώρα έμαθε και ο Σαμαράς πως το πολιτικό ζήτημα που καθορίζει τα πάντα είναι να μην αρχίσεις να κάνεις πιάτσα στη Συγγρού. Έτσι κι αρχίσεις, η πορεία σου είναι προδιαγεγραμμένη. Φάπες, μπουνιές, κλωτσίες... Τώρα που η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κατάντησε τυφλό όργανο στα χέρια των ξένων επικυρίαρχων της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι οποίοι μετά βίας ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο πως θα σφυρηλατήσουν νέες σχέσεις συμμαχίας με τους Έλληνες αστούς και φυσικά σε πολύ πιο ανισότιμη βάση από όσο μέχρι σήμερα, τα πλήγματα έρχονται σωρηδόν. “Το ελληνικό δημόσιο χρέος σαφώς και δεν είναι βιώσιμο” έσπευσε να δηλώσει ακριβώς την επόμενη μέρα της ψήφισης του επονείδιστου πακέτου από τους 153 Κουίσλινγκ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν Όλι Ρεν. Έχει φυσικά απόλυτο δίκιο, αλλά γιατί ήταν πολιτικά απαραίτητο να κάνει αυτή τη δήλωση και μάλιστα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ώστε να είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στα πέρατα του κόσμου, δώδεκα ...ώρες(!) μετά την ψήφιση του πακέτου από τους γερμανόδουλους βουλευτές της Αθήνας; Είναι τα “χαστούκια του νταβατζή” για τα οποία μιλήσαμε...

Είχε προηγηθεί άλλωστε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε δηλώσει ότι “δεν υπάρχει βιώσιμη λύση για την Ελλάδα ακόμη” πριν καν περάσει το πακέτο μέτρων από τη Βουλή. Ο Ρεν και ο Σόιμπλε έχουν απόλυτο δίκιο επί της ουσίας. Ένα δημόσιο χρέος της τάξης του 175% φέτος και 190% του ΑΕΠ το 2013, με προοπτική μάλιστα βάσει των κυβερνητικών εκτιμήσεων στον προϋπολογισμό να παραμείνει γύρω στο 190% τα επόμενα ...τέσσερα χρόνια (!) χρόνια, δεν είναι σε καμμία περίπτωση βιώσιμο. Αυτό που δεν λένε όμως Ρεν και Σόιμπλε είναι πως η μνημονιακή πολιτική και μόνο αυτή είναι ο καθοριστικός παράγοντας που εκτίναξε το ελληνικό δημόσιο χρέος από το 100-110% του ΑΕΠ που βρισκόταν επί σχεδόν είκοσι χρόνια ολόκληρα χρόνια αδιαλείπτως (από το 1991 ως το 2009) στα δυσθεώρητα ύψη του 170% και 190% του ΑΕΠ, μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια. Καθοριστικός στόχος του Μνημονίου ήταν φυσικά να γλιτώσουν τις γερμανικές, γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που ήταν εκτεθειμένες, έχοντας δανείσει την Ελλάδα μέσω της αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων. Παράλληλα όμως ενισχύεται υπέρμετρα η αλαζονεία των Γερμανών και των υπόλοιπων Ευρωπαίων, διαπιστώνοντας την απύθμενη δουλικότητα του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Κουβέλη και όλου του αστικού πολιτικού συστήματος.

Εκτροχιάστηκε πλήρως η Μέρκελ, όπως φάνηκε με σαφήνεια από τις δηλώσεις της αναφορίκα με την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο. “Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι δεν είναι δυνατόν να απεργούν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση” τόνισε χαρακτηριστικά, υποδεικνύοντας προφανώς στους ιθαγενείς κυβερνητικούς υποτελείς της να ...απαγορεύσουν τις απεργίες ειδικά στις δημόσιες επιχειρήσεις που ξεπουλάνε! “Δεν μπορεί τα έσοδα των σιδηροδρόμων από τα εισητήρια να μην καλύπτουν καν τη μισθοδοσία του προσωπικού” διακήρυξε, απαιτώντας από τον ΟΣΕ ...αυξήσεις εισιτηρίων! Στο μεταξύ βέβαια η Ελλάδα καταρρέει και οι Έλληνες βυθίζονται σε πρωτοφανή δυστυχία εδώ και μισόν αιώνα. Τον Αύγουστο, μήνα που παραδοσιακά η ανεργία σημείωνε κάμψη λόγω της εποχιακής απασχόλησης στα τουριστικά επαγγέλματα, σημειώθηκε νέο ρεκόρ ανέργων: 1.267.595 άτομα, ποσοστό 24,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού! Από τον Αύγουστο του 2011 ως τον Αύγουστο του 2012, μέσα δηλαδή σε έναν μόλις χρόνο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 38,4%! Παράλληλα γίνεται εξόφθαλμο ότι σε λίγο θα καταρρεύσουν εντελώς τα δημόσια έσοσα. Μόνο μέσα στου δέκα πρώτους μήνες του 2012 δημιουργήθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό τεράστιο. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι ληξιπρόθεσμες ύψους 6,3 δις. Ευρώ δημιουργήθηκαν μόνο κατά το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Είναι βέβαιο ότι ήδη με το τέλος Οκτωβρίου ο αριθμός αυτός έχει κατά πολύ αυξηθεί, καθώς ελάχιστοι μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στο σύνολο των φορολογικών απαιτήσεων αυτής της κυβέρνησης ληστών και απατεώνων που “γδέρνει” το λαό μας για να πληρώνει τους ξένους δανειστές της και να χρηματοδοτήσει τους Έλληνες τραπεζίτες.

  • Μια ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν από τον περασμένο Ιούλιο, στη σημασία της οποίας δεν έχει αναφερθεί  κανένα από τα Δυτικά ΜΜΕ, δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις των Ρώσων και τους όρους που θέτουν για όσα πρόκειται να εκτυλιχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο τους προσεχείς μήνες
11 Νοεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Στις 9 Ιουλίου 2012,  ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσκάλεσε όλους τους πρέσβεις της Ρωσίας που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και τα μόνιμα μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών σε ρωσικό έδαφος, να παρακολουθήσουν μια ομιλία του στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

Στην ομιλία αυτή, ο Πούτιν άφησε αιχμές εναντίον των βίαιων και επεκτατικών πολιτικών που εφαρμόζονται σήμερα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στην "μη αποτελεσματικότητα της διπλωματίας των βομβαρδισμών και των πυραύλων", η οποία κατέστη εμφανής μέσω του πειράματος της λεγόμενης "Αραβικής Άνοιξης", η οποία, σύμφωνα με τον Πούτιν, ήταν στην πραγματικότητα μια "Αραβική Κόλαση".

Στις πολιτικές αυτές ο Ρώσος Πρόεδρος αντιπρότεινε την διέξοδο μέσα από ειρηνευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα αντιστρέψουν τις τάσεις που φαίνονται να οδηγούν σήμερα τον πλανήτη σε μια νέα εκρηκτική κατάσταση, που θα διαμορφωθεί μέσω ενορχηστρωμένων εξεγέρσεων, και πιθανόν μέσω μιας νέας παγκόσμιας σύρραξης.

Μέσω της ομιλίας αυτής, γίνεται σαφές το πόσο ευδιάκριτος έχει γίνει σήμερα ο κίνδυνος ενός νέου είδους βίαιας αλλαγής καθεστώτων και ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτός. 

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Πούτιν:
 
Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

"Έχουμε ήδη ενδείξεις του τι σημαίνουν αυτές οι "ανθρωπιστικές επιχειρήσεις", η εξαγωγή της διπλωματίας των βομβαρδισμών και των πυραύλων, καθώς και οι παρεμβάσεις σε εσωτερικές συγκρούσεις.

Έχουμε διαπιστώσει πόσο αντιφατικές και ανισόρροπες είναι οι διαδικασίες "μεταπολίτευσης" στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Και είμαι βέβαιος ότι αρκετοί από εσάς διατηρείτε ακόμη νωπές τις αναμνήσεις των τραγικών γεγονότων στη Λιβύη.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να επαναληφθούν αυτά τα σενάρια σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Συρία.

Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις στα εμπλεκόμενα σε αυτή τη σύρραξη μέρη, ώστε να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων μια ειρηνική πολιτική διέξοδος σε όλα τα ζητήματα υπό αμφισβήτηση.

Οφείλουμε να πράξουμε το μέγιστο δυνατό, ούτως ώστε να διευκολυνθεί αυτός ο διάλογος.

Φυσικά, το εγχείρημα αυτό θα είναι πιο πολύπλοκο και λεπτό από την επιλογή μιας εξωτερικής επέμβασης που θα προϋποθέτει τη χρήση ωμής βίας.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι η μόνη, η οποία είναι σε θέση να εγγυηθεί μια βιώσιμη λύση και μια μελλοντική σταθερή ανάπτυξη στην περιοχή, και στην περίπτωση της Συρίας, στην ίδια τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες θα ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στις ειρηνευτικές διαδικασίες, καθώς και η αναζήτηση διεξόδων συναίνεσης θα πρέπει γενικά να αναχθούν σε προτεραιότητα στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων σήμερα.

Αυτό ισχύει για όλες τις νευραλγικές περιοχές του κόσμου, και συμπεριλαμβάνει το ζήτημα των προγραμμάτων ανάπτυξης πυρηνικής ενέργειας του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, το ζήτημα του Αφγανιστάν, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες περιοχές του πλανήτη, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Ρωσία θα αναλάβει την διοργάνωση διασκέψεων κορυφής μερικών από τις μεγαλύτερες διεθνείς οργανώσεις και φόρουμ, όπως το επιχειρηματικό φόρουμ του APEC, η διάσκεψη της G20 και της G8, η σύνοδος του Oργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και το φόρουμ των ΒRICS.

Η διοργάνωση αυτών των διασκέψεων και φόρουμ από τη Ρωσία θα μας δώσει την ευκαιρία, όχι μόνο να διευρύνουμε την επιρροή της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή, αλλά και να αναλάβουμε ουσιαστικότερη δράση στα πλαίσια της προώθησης της αδιαμφισβήτητης προτεραιότητας, την οποία οφείλουν να κατέχουν οι πολιτικές και διπλωματικές οδοί στην επίλυση των διαφόρων κρίσιμων προβλημάτων στον κόσμο σήμερα.

Εξακολουθούμε να παραμένουμε ακλόνητοι και σταθερά αφοσιωμένοι στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ως ακρογωνιαίου λίθου των αρχών που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις στον σύγχρονο κόσμο.

Προτιθέμεθα να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να σεβαστούν όλοι την αρχή εκείνη, σύμφωνα με την οποία, εάν κριθεί απαραίτητη μια εξωτερική επέμβαση, αποκλειστικά και μόνον το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και κανείς άλλος, δεν θα έχει τη δικαιοδοσία να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Η επιβολή επιπρόσθετων μονομερών κυρώσεων, εκτός από τέτοιου είδους αποφάσεις του ΟΗΕ, είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγική".


 

"Η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να προασπίζεται τις αξίες και τις αρχές που έχει υποστηρίξει στη Βοσνία –Ερζεγοβίνη και στο Κοσσυφοπέδιο", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα παγκόσμια ζητήματα στον κόσμο επιλύονται βάσει υψηλών οικουμενικών και πολιτισμικών αξιών και όχι συγκεκριμένων εθνικών συμφερόντων που οδηγούν σε αύξηση των διακρατικών ανταγωνισμών και της αμοιβαίας πόλωσης, ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι μετά τον Ψυχρό Πόλεμο οι οικονομικές και πολιτικές διαδικασίες στον κόσμο εξελίσσονται με μεγάλη ταχύτητα και είναι «αναγκαίο η Τουρκία να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο σε παγκόσμιο πλάνο», μετέδωσε το βοσνιακό πρακτορείο ειδήσεων Fena επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από την εξωτερική πολιτική που βασίζεται στις αξίες και στους κανόνες, αλλά ταυτόχρονα θα ακολουθήσουμε και ρεαλιστική εξωτερική πολιτική. Θα συνδέσουμε και τις δύο πολιτικές», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία έχει πολύ καλές και σταθερές σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως «δυναμικές σχέσεις μιας παγκόσμιας δύναμης με ένα κράτος η ισχύς και η επιρροή του οποίου σε παγκόσμιο πλάνο συνεχώς αυξάνονται».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν παραιτήθηκε ποτέ από τη διαδικασία προσέγγισης της ΕΕ, αν και υπάρχουν διάφορα εμπόδια στην πορεία αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Του Γιώργου Μαλούχου


Όταν το πολιτικό σύστημα αλλά και συνολικά η ηγέτιδα τάξη ενός λαού είναι τόσο πρόθυμοι να δεχθούν την απώλεια της κυριαρχίας τους...

Όταν οι κυβερνήτες μεταβάλλονται σε αχυρανθρώπους και υποτάσσονται τυφλά…

Όταν είναι τόσο δεκτικοί στην αλλοίωση και την υποκατάσταση των δημοκρατικών λειτουργιών και του πολιτεύματος…

Όταν είναι τόσο έτοιμοι να αποδεχθούν Γερμανούς υφυπουργούς και επιτρόπους…

Όταν καλοδέχονται την ξένη παρέμβαση στη βάση μιας απόλυτης ανισότητας…

Όταν σκύβουν το κεφάλι και δεν μιλούν αλλά εκτελούν τυφλά ό,τι τους απαιτηθεί…

Όταν κάθε μορφής αθλιότητα και αδικία κάνουν ότι δεν τη βλέπουν και το μόνο που ξέρουν είναι να τη φορτώνουν στις πλάτες των αδύναμων υπηκόων για να ικανοποιηθούν οι ξένοι ισχυροί επικυρίαρχοι…

Όταν όλα αυτά, αντί να τα λένε με το όνομά τους, τα βαφτίζουν «Ευρώπη» και «σωτηρία» ενώ γνωρίζουν ότι οδηγούν στην καταστροφή και την υποτέλεια…

Όταν στερούν από τη χώρα τους καθοριστικά θεσμικά, πολιτικά, πραγματικά όπλα, εργαλεία που αυτή είχε στα χέρια της για να παλέψει για μια καλύτερη μοίρα…

Όταν, όταν, όταν…:  όταν συμβαίνουν όλα αυτά κι άλλα τόσα, αλήθεια, μετά, τι περιμένουν;

Λοιπόν: ο Σόιμπλε είναι το αφεντικό της Ελλάδας. Αυτό προστάζουν και έχουν «πετύχει» οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και τρία χρόνια, οι οποίες μετέτρεψαν τη χώρα σε ακίνδυνη, ανενεργή και καθολικά ηττημένη.

Και ο Σόιμπλε θα αποφασίσει πότε είναι ικανοποιημένος για να δώσει ή να μη δώσει τη δόση. Και δεν πρόκειται να ρωτήσει κανέναν στην Ελλάδα. Γιατί;

Απλούστατα, επειδή δεν υπάρχει πια Ελλάδα.

Μια αποικία της Γερμανίας υπάρχει, στο νότο της Ευρώπης…

Που οι τοπικοί της «φύλαρχοι» έχουν δώσει πολύ εύκολα γη και ύδωρ…

Και, τώρα, είναι μπροστά στη μοίρα της, αυτή που η ηγέτιδα τάξη της χώρας της εξασφάλισε, εγκληματώντας δύο φορές: τη μία δημιουργώντας αυτό το χρέος, και τη δεύτερη αποποιούμενη κάθε κυριαρχία, προκειμένου να παραμείνει στη θέση της ενώ, με τα «επιτεύγματά» της, θα έπρεπε να είχε φύγει νύχτα από τον τόπο.

Και που για να παραμείνει παρούσα, δήθεν «σώζοντας» τη χώρα, «εξασφάλισε» στην ίδια και τους πολίτες της τη μοίρα των δούλων.

Πηγή: Το Βήμα

Την Κυριακή στην Πάτρα το σκάφος που θα κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες

Σήμερα, Κυριακή, φτάνει στην Πάτρα το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Στην Πάτρα θα βρεθεί την Κυριακή και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος.

«Για πρώτη φορά θα υπάρξουν τεκμηριωμένες, επιστημονικές απαντήσεις για τα αποθέματα υδρογονανθράκων που διαθέτουμε στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης, έκταση που είναι 40% μεγαλύτερη της ηπειρωτικής χώρας» σημειώνει ο κ. Λιβιεράτος.

Ο ίδιος επισημαίνει τις προσπάθειες του Γ.Μανιάτη, αλλά και την προσωπική συμβολή του πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη νορβηγική εταιρεία PGS, η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η ολοκλήρωση των ερευνών τοποθετείται στις αρχές του 2013 και θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη των διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα και εκμετάλλευση.

Oι σεισμικές έρευνες γίνονται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, καθώς η αποζημίωση της εταιρείας θα προέλθει από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες που θα ενδιαφερθούν.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι «η έναρξη των σεισμικών ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας» και προσθέτει:


«Αποδεικνύει περίτρανα πως όταν η προσπάθεια είναι συλλογική, διαφανής, ολοκληρωμένη και επίμονη, τότε φέρνει αποτελέσματα. Αυτό το μήνυμα έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εικόνα της χώρας διεθνώς, ειδικά αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δείχνει και στον πιο δύσπιστο ότι ως κοινωνία και οικονομία, μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της αδράνειας και της κατάθλιψης για να συναντηθούμε με την Ελλάδα της ελπίδας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».

"Παρά την ακύρωση της Θαλάσσιας Συμφωνίας οι έρευνες για το πετρέλαιο γίνονται σε αλβανικό μέρος", αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ


Πριν από λίγο καιρό ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός «Top Channel» «αποκάλυψε» ότι είναι έτοιμη η νέα συμφωνία, η οποία δεν επηρεάζει ουσιαστικά την πρώτη, αφήνοντας στην Ελλάδα 200-250 τετραγωνικά χιλιόμετρα επιφάνεια θάλασσας και συγκεκριμένα την περιοχή που η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει διαγωνισμό για εξερεύνηση υδρογονανθράκων, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας είπαν στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «Top Channel» πως ανάλογα με το αποτέλεσμα της έρευνας θα γίνει και η διαπραγμάτευση για την νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ενδιαφέρον της Ελλάδας για αυτή την περιοχή θα πέσει αν το κόστος για την εξόρυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα είναι υψηλό, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης, εμπειρογνώμονες, λένε ότι στο Ιόνιο Πέλαγος και στην Κρήτη βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, τα οποία εκτιμώνται σε δισεκατομμύρια βαρέλια. Οι έρευνες θα καλύψουν συνολική έκταση περίπου 220.000 χιλιομέτρων, θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις μήνες και είναι οι πρώτες ερευνητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, σε τέτοια κλίμακα και με κορυφαία τεχνολογία αιχμής (Geostreamer).

Στο πλοίο θα παρευρίσκονται, διαρκώς, δύο Έλληνες ειδικοί γεωεπιστήμονες της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι θα εκπροσωπούν το δημόσιο και θα εκπαιδευτούν στις νέες τεχνικές που εφαρμόζει η PGS.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Αftonomi.gr

Αυξάνονται οι πολιτικές πιέσεις στον Κάμερον

Την αποχώρηση της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμούν κατ' ευρεία πλειοψηφία οι Βρετανοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο YouGov.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 49% των πολιτών, εάν του ετίθετο η ερώτηση, θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, έναντι μόλις του 28% που θα ψήφιζε υπέρ. Ενα ποσοστό 17% δηλώνει «αναποφάσιστο».

Σε περίπτωση που διεξαγόταν σήμερα δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Βρετανοί θα ψήφιζαν μαζικά υπέρ της αποχώρησης της χώρας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμα ένδειξη της ολοένα διογκούμενης αντιευρωπαϊκής τάσης που διαμορφώνεται στη Μ.Βρετανία, η οποία συνάμα αυξάνει την πολιτική πίεση στον πρωθυπουργό David Cameron να τηρήσει ακόμα αυστηρότερη στάση απέναντι στις Βρυξέλλες όσον αφορά τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020.

Πηγές: Το Βήμα και Banking News

Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε μέχρι το καλοκαίρι 18 ομιλίες και cocktail dinners με συνολική αμοιβή 1.000.000 δολάρια!

Τι κι αν η πολιτική του καριέρα πνέει τα λοίσθια...

 Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει για τα καλά ανοίξει τα φτερά του για μια... διεθνή καριέρα ως "ειδικός" επί των οικονομικών καταστροφών σε χώρες με πρόβλημα χρέους έναντι αδρών αμοιβών.

Μπορεί να είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την καταστροφή αλλά σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής έχει ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktail dinners μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι με συνολική αμοιβή που φτάνει το 1 εκατομμύριο δολάρια. Το γραφείο που τον εκπροσωπεί και κλείνει τις εμφανίσεις του αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αμοίβεται για κάθε ομιλία του περίπου 55.000 δολάρια, ότι προϊόντος του χρόνου το κασέ του μπορεί να αυξηθεί.

Και όλα αυτά καταλαμβάνοντας μια ελληνική βουλευτική έδρα περισσότερο ως.. κομπάρσος εισπράττοντας βεβαίως την βουλευτική αποζημίωση. Το πρακτορείο ενοικίασης διάσημων προσωπικοτήτων "The Harry Walker Agency" που τον έχει αναλάβει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει δεκάδες συνεργάτες, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου εξελίσσεται σε "βαρύ χαρτί" και οι ατζέντηδές του δεν προλαβαίνουν να κλείνουν ραντεβού.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της "καριέρας" του είναι μια ομιλία του στη Ζυρίχη στις 24 Σεπτεμβρίου με θέμα "Διδάγματα της Ευρωπαϊκής κρίσης και πώς θα επηρεάσει την  παγκόσμια οικονομία" για την οποία η συμφωνία προέβλεπε 55.000 δολάρια.

Και η Ελλάδα φτωχαίνει...

Πηγή: Newsbomb

Πολλές φορές έχουμε θέσει ευθέως το ερώτημα προς τους ιθύνοντες αυτού του χώρου, που κάποτε ήταν χώρα και ως τώρα συνεχίζει να έχει το όνομα «Ελλάδα». Το ερώτημα ήταν απλό: Τι θα συμβεί εάν συσταθεί κάποιο ισλαμικό κόμμα στην Ελλάδα; :Απάντηση δεν πήραμε –φυσικά- ποτέ και οι λόγοι ήταν ευνόητοι, αφού κανένας από τους κυβερνώντες (πρώην και νυν) δεν θέλει να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων και της ακεραιότητας της χώρας, αφού έχουν αποδεχθεί το «ευρωπαϊκό μοντέλο» που θέλει να εξαλείψει την λέξη και την έννοια έθνος.

Με δεδομένη την αυξητική τάση του ισλαμισμού στην Ελλάδα, αποκλειστικά λόγω της συνεχιζόμενης απρόσκοπτης ροής λαθρομεταναστών (σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνων), είναι απολύτως κατανοητό πως εντός της πατρίδας μας σωρεύεται ένας πληθυσμός που λόγω των θρησκευτικών που πεποιθήσεων είναι σχεδόν αδύνατο να αφομοιωθεί. 
Εάν προσθέσουμε και την τάση δημιουργίας γκέτο, στα οποία συναθροίζονται οι εισαγόμενοι νεο-έλληνες (πόσοι άραγε είναι αυτοί που καθημερινά αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια;), τα οποία λειτουργούν ως θύλακες διατήρησης της πολιτιστικής και πολιτισμικής κουλτούρας που έχουν, αλλά και ως πυρήνες οργάνωσης και λειτουργίας ακραίων φονταμενταλιστικών στοιχείων, γίνεται σαφές πως ο συγκεκριμένου τύπου πληθυσμός όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση εγκλιματισμού στην Ελλάδα, αλλά αναπτύσσει και διαθέσεις επιβολής δικών του «αιτημάτων» (έχουμε δει αρκετές πορείες μουσουλμάνων που έγιναν στην Αθήνα, καθώς και την συμπεριφορά των μετεχόντων σε αυτές), τα οποία αλλοιώνουν ευθέως τα χαρακτηριστικά των γηγενών κατοίκων της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα, η αυξητική τάση του συγκεκριμένου μουσουλμανικού πληθυσμού, επιτυγχάνεται και με την αύξηση των γεννήσεων (κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφεται στις οικογένειες των Ελλήνων χριστιανών), δημιουργώντας επιπρόσθετα οικονομικά προβλήματα (π.χ. στον τομέα Υγείας) στην χώρα.


Αξιοσημείωτο είναι το καταγεγραμμένο γεγονός δημιουργίας μουσουλμανικών «οργάνων» που λειτουργούν σαφέστατα κατά παράβαση του νόμου και ουκ ολίγες φορές πραγματοποιούν αντιποίηση αρχής, μέσω ομάδων σύλληψης, ανάκρισης, αλλά και τιμωρίας μέσω εφαρμογής της Σαρίας σε μουσουλμάνους που μένουν και κινούνται εντός της Αθήνας!
Αυτή η πολλάκις καταγεγραμμένη αντιποίηση αρχής (η οποία όλως παραδόξως συνεχίζει να παραμένει ατιμώρητη, σαν να υπάρχει μία άτυπη - μυστική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ισλαμιστών λαθρομεταναστών) στηρίζεται σε «όργανα» οργάνωσης και καθοδήγησης, εκπρόσωποι των οποίων δεν έχουν διστάσει να απειλήσουν σε δημόσιους χώρους και σε τηλεοπτικές κάμερες πως θα αντιδράσουν βίαια εάν πιεστούν…!

Αυτά τα «όργανα» και οι «ηγέτες» τους (εις εκ των οποίων καταζητείται από την Ιντερπόλ για διακίνηση ανθρώπων, αλλά δεν συλλαμβάνεται στην Ελλάδα μετά από «απαλλακτική απόφαση» Ελληνικού δικαστηρίου!!!) έχει διαπιστωθεί πως διαθέτουν επαφές και οικονομική στήριξη με χώρες, χώρους και οργανώσεις που έχουν σαφή προσανατολισμό κατά των ελληνικών συμφερόντων.
Μάλιστα, λειτουργούν ήδη –άτυπα- ως πολιτικοί φορείς στηριζόμενοι και από διάφορες ΜΚΟ (γνωστός ο ρόλος τους παγκοσμίως, όπως γνωστή είναι και η κατάργηση της λειτουργίας τους στην Ρωσία από τον Πούτιν) και πολιτικές ομάδες οι οποίες λειτουργούν ανοιχτά υπέρ της παγκοσμιοποίησης, του διεθνισμού και της κατάργησης των εθνών.

Τι θα συμβεί, όμως, εάν αποφασίσουν κάποιοι στιγμή οι «κεφαλές» των εν Ελλάδι ισλαμιστών, να ασχοληθούν και επίσημα με την πολιτική, μέσω ενός ισλαμικού κόμματος; Θα τολμήσει ο Άρειος Πάγος να αρνηθεί κάτι τέτοιο; Μάλλον όχι, αφού είναι αναφαίρετο δικαίωμα η συμμετοχή στα κοινά… και θα έχει –πλέον- γνωστά και καταμετρημένα αποτελέσματα (είναι βέβαιο πως θα έχει μία πάρα πολύ καλή εκπροσώπηση μέσα στην Ελληνική Βουλή). Κι αυτό επειδή το Βέλγιο ήδη άρχισε να ισλαμοποιείται (παρά τα απαγορευτικά μετακίνησης και διαμονής των λαθρομεταναστών, που έχουν επιβληθεί στις χώρες της νότιας Ευρώπης)!


Στο Βέλγιο επί πολλά χρόνια μάζευαν μετανάστες και τώρα πληρώνουν το τίμημα της μη αφομοίωσης τόσο μεγάλων ξένων πληθυσμών, ειδικά όταν αυτοί προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες. Με τα χρόνια κέρδισαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, και φυσικά ήρθε η ώρα να συμμετέχουν στις εκλογές με υποψήφιους, και μάλλιστα με επιτυχία.
Το νέο κόμμα Ισλάμ κέρδισε δύο έδρες στις δημοτικές εκλογές στις Βρυξέλλες (Anderlecht και Molenbeek), και ήδη η ανησυχία των πολιτών αυξάνεται.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των εφημερίδων La Dernière Heure (1) και La Libre Belgique (2), ο Redouane Ahrouch, ο οποίος, θα πρέπει να το υπενθυμίσουμε, εκλέχτηκε δημοκρατικά, ήθελε να ησυχάσει τον βέλγικο πληθυσμό: 

Με δύο εκλεγμένους σε 685 στη Περιφέρεια των Βρυξέλλών, δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο. Νομίζω ότι είναι η λέξη Ισλάμ που προκαλεί το φόβο.
Το Ισλάμ πάσχει από κακή εικόνα. Αλλά είμαστε δημοκράτες. Το Ισλάμ σημαίνει να αλλάξουν οι νοοτροπίες, να είσαι σε διάλογο. Δεν είμαι εγώ ο ίδιος που θα αλλάξω την πολιτική του δήμου.
Θέλουμε να εξηγήσουμε τον νόμο του Θεού, και αν το θέλει ο λαός, θέλουμε να θεσπίσουμε τον νόμο της Σαρίας μετά από δημοψήφισμα σε 10-15 ή 20 χρόνια. Φυσικά, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη. Θα έπρεπε να κόψουμε πάρα πολλά χέρια.
Όταν εμφανίστηκε στον κατάλογο του ισλαμικού κόμματος Noor, το 2009, το πρόγραμμα του, το οποίο κληρονόμησε το Κόμμα Ισλάμ, ήδη προέβλεπε:
- την επιστροφή της θανατικής ποινής για «αποτρόπαια» εγκλήματα
- την απαγόρευση της ανάμιξης των φύλων σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα σχολεία ή τις πισίνες,
- την δυνατότητα να παντρευτούν οι έφηβοι.
Έχουμε σήμερα μια άλλη πιο ρεαλιστική στρατηγική. Ήταν ίσως λίγο υπερβολικά φιλόδοξο.
Αν ο γάμος (των έφηβων κοριτσιών) γίνεται με τη συγκατάθεση των γονέων είναι μια θετική εξέλιξη. Θα μπορούσε να είναι ένα καλό πράγμα, αντί για την προώθηση των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων από την ηλικία των 12 ετών. Δεν πρόκειται προφανώς να προωθήσουμε τον γάμο των κοριτσιών με ηλικιωμένους άνδρες.

Το γκράφιτι σε ένα κτίριο στο Βέλγιο τα λέει όλα: “Καλώς ήρθατε στο ‘Belgistan.”
Στην πραγματικότητα, ορισμένοι την αποκαλούν ήδη τη μουσουλμανική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σε 20 χρόνια περίπου θα έχουν την πλειοψηφία στις Βρυξέλλες!
«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ισλάμ και Σαρίας. Η δημοκρατία είναι ένα λάθος και είναι το αντίθετο του Ισλάμ...»!!!

Καταλαβαίνετε ότι οι ισλαμιστές κάνουν πίσω ακόμα γιατί δεν τους "παίρνει". Όμως είδατε τι λένε, μόλις νιώσουν δυνατοί πληθυσμιακά, θα προωθήσουν δημοψήφισμα με ερώτημα της θεσπίσεως της σαρίας! Και που το στηρίζουν αυτό, μα φυσικά στις πολλές γεννήσεις, ενώ αντίθετα στους γηγενείς πληθυσμούς μέχρι η γυναίκα να κάνει "καριέρα", και ο άντρας να τακτοποιηθεί οικονομικά, πάει πέταξε το "πουλάκι".

Αν κάποιος νομίζει ότι το Βέλγιο πέφτει μακριά γελιέστε, αναλογιστείτε ποιούς έχουμε μαζέψει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και θα καταλάβετε ότι το πρόβλημα είναι ήδη εδώ, απλά μας το κρύβουν οι «διασώστες» μας…ΥΓ: Στην Ελλάδα, ήδη, με τη "βοήθεια" του "Καλλικράτη" υπάρχουν 3 μουσουλμανικοί δήμοι στην Θράκη. Όπως και να το κάνουμε, φαίνεται πως είμαστε αρκετά βήματα πιό μπροστά από τους Βέλγους...

 

Πληροφορίες από Defencenet
 
Γιατί γίναμε πολλοί, κι αυτό χαλάει το μοντέλο ανάπτυξης που ονειρεύονται. Όσο κι αν φαίνεται φριχτό, όσο κι αν μερικοί φαντάζονται πως αυτά είναι ιστορίες συνωμοσίας για να καθησυχάζουν τη συνείδησή τους, η εξόντωση μερίδας πληθυσμού, κι όχι μόνο εδώ αλλά σ΄ολόκληρο το δυτικό κόσμο, στα μάτια των αρχιτεκτόνων των μελλοντικών κοινωνιών είναι μια αναγκαιότητα.

Το "και δεν πεθαίνουν κιόλας" δεν ήταν τυχαία φράση που την έβγαλε από το μυαλό του ένας τυχαίος Υπουργός. Ήταν η ουσία, ο ενοχλητικός παράγοντας στους σχεδιασμούς διάσωσης και κατόπιν ανάπτυξης. Τυχαία βρέθηκα να παρακολουθώ μια συζήτηση μεγαλοστελεχών μιας εταιρείας οι οποίοι συζητούσαν ακριβώς γι΄αυτό το θέμα. Ο τρόπος που μιλούσαν και οι ιδέες που κατέβαζαν πάγωναν το αίμα.


Δεν μπορεί πλέον κάποιος που δουλεύει έστω και σαράντα χρόνια, να παίρνει σύνταξη και...
να ζει άλλα σαράντα. Είναι αδύνατον. Πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να περιοριστεί αυτή η δυνατότητα. Δεν γίνεται να τον πληρώνουμε για όσο ζήσει. Το ίδιο και εκατομμύρια χρόνιοι ασθενείς που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχαν ελπίδα και πέθαιναν, με τη πρόοδο της επιστήμης και πολλές φορές με πολυδάπανες θεραπείες και νοσηλείες αύξησαν το προσδόκιμο επιβίωσής τους. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε και γι΄αυτούς.

Τα πράγματα ήταν απλά. Έπαιρνες σύνταξη στα εξήντα; Άντε να ζούσες μέχρι τα εβδομήντα. Δεν γίνεται να επιτραπεί να ζεις μέχρι τα ογδόντα τα ενενήντα και να παίρνεις σύνταξη. Κι όπως πάει η πρόοδος της επιστήμης αν φτάσεις να ζεις τα εκατό, τα εκατόν δέκα; Τι θα γίνει. Δεν μπορεί να πάσχει το παιδί σου από μια ανίατη νόσο και να ζήσει πάνω από τα δεκαπέντε τα είκοσι. Δεν γίνεται να το καταφέρεις να το διασώσεις και να φτάσει στα βαθιά του γεράματα. Κι εσύ που αρρώστησες από κάτι άσχημο, είναι θεμιτό να έχεις ένα προσδόκιμο ζωής τρία,πέντε χρόνια. Είναι ανήκουστο να καταφέρεις να ζήσεις άλλα δέκα, είκοσι...

Είναι λογιστικοί υπολογισμοί. Το καταλαβαίνετε; Το σύστημα οργάνωσης που βασίζεται στην ευημερία λίγων και εκλεκτών και στην εξυπηρέτηση τους από τους υπόλοιπους, η κατανομή του πλούτου, της γης, της τροφής ακόμα και του νερού, δεν έχει στα σχέδιά την επιβίωση επτά δισεκατομμυρίων ψυχών πάνω στη γη. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πρέπει να αρχίσουν εκκαθαρίσεις σιγά σιγά. Με κάθε τρόπο. Και ο πρώτος πιο απλός και άμεσος τρόπος είναι η εξόντωση των αδύναμων πληθυσμών. Με μια πενιχρή ή ανύπαρκτη σύνταξη. Με ελλειπή ή ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με συνθήκες διαβίωσης που θα επιζήσουν λίγοι. Όσοι αντέξουν.

Ίσως σ΄εμάς τους απλούς ανθρώπους ένας τέτοιος κόσμος, στυγνός, απάνθρωπος, χωρίς μέλλον, χωρίς όνειρα να μοιάζει παράνοια. Να μοιάζει σαν κάτι το ασύλληπτα αισχρό. Για τους ρυθμιστές όμως που δεν ζουν μέσα στο κόσμο, που ο κόσμος είναι απλά λογιστικές πράξεις, αυτό το σενάριο εξόντωσης είναι απλά μια τακτική εφαρμογής των πλάνων με αναγκαίες παράπλευρες απώλειες. Είτε αυτές οι απώλειες είναι ένα εκατομμύριο είτε πεντακόσια.

Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι απλά ένα φιλόδοξο σχέδιο στο μυαλό μερικών, είναι η μόνη λύση που βρίσκουν ικανή να συγκεντρώσει τα κοπάδια και να ελεγχθεί η σπατάλη που κάνουν σε επίπεδο πόρων. Ήρθε μοιραία η εποχή που δεν μπορούν να έχουν όλοι δουλειά, δηλαδή μισθό, σύνταξη, τροφή ή φάρμακα. Αυτό θα ήταν δυνατόν σε μια παγκόσμια ανακατανομή του πλούτου, της ιδιοκτησίας και των προνομίων με γνώμονα και το κοινό καλό, τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, τη φροντίδα όλων των ανθρώπων σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες που προσφέρει η γη που κατοικούμε όλοι. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτή η οπτική του θέματος στους κατέχοντες την εξουσία και το πλούτο, η συντήρηση του status με τη παρούσα μορφή, επιφέρει αναγκαστικά λύσεις ομαδικής εξόντωσης.

Δεν είναι συνωμοσία. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι αυτό που συμβαίνει και θα συμβαίνει όλο και πιο φανερά από δω και στο εξής. Όμως είναι πολύ επικίνδυνο σενάριο για τους κυρίους που το σχεδίασαν. Δεν θα γίνουν όλα έτσι απλά και ήσυχα όπως επιθυμούν. Γιατί απέναντι στη παγκοσμιοποίηση του πλούτου μερικών χιλιάδων τυράννων θα δημιουργηθεί η παγκοσμιοποίηση δισεκατομμυρίων εξαθλιωμένων χωρίς ελπίδα ανθρώπων. Και δεν ξέρω ειλικρινά πως έχουν φαντασιωθεί στο μυαλό τους πως θα είναι η συνέχεια. Η συγκράτηση αυτών του απίστευτου αριθμού εξαθλιωμένων σε κατάσταση υποταγής και καταστολής.

Εκτός κι αν... στα άμεσα πλάνα σχεδιάζεται μια αληθινή και άμεση εξόντωση ακαριαία όπως ένας πόλεμος. Μια επιδημία παγκόσμια. Ένας αφανισμός. Αυτό που συμβαίνει στα κράτη που φτωχαίνουν το ένα μετά το άλλο και προστίθενται στη λίστα των ήδη εξαθλιωμένων κρατών του τρίτου κόσμου, είναι πρωτόγνωρο και δύσκολα χειραγωγίσιμο εκτός κι αν....

Κι αυτό το αν ίσως να έρθει πολύ σύντομα. Ίσως ήδη να έχει ξεκινήσει.

Από vasiliskos2