Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Απρ 2015

6 Απρίλιου 1941: Γερμανική Κατοχή

Του Φώτη Μιχαήλ, ιατρού

6 Απριλίου 1941: Ημέρα εισβολής των κατοχικών Γερμανικών στρατευμάτων …
6 Απριλίου 2010: Ημέρα εισβολής του ΔΝΤ και των Βαυαρών επιγόνων …
6 Απριλίου 2015: Γενοκτονία σε καιρό ειρήνης...

Η σκληρότητα και η απανθρωπία των σημερινών γερμανών αξιωματούχων γίνεται αφορμή να ξαναθυμηθούμε –και να υπενθυμίσουμε και σ’ εκείνους- τις αναρίθμητες βαρβαρότητες των παππούδων τους εις βάρος της Πατρίδας μας, αλλά και εις βάρος ολόκληρης της οικουμένης πριν από 64 χρόνια ακριβώς.
Έτσι, για να έχουμε τον νου μας, ώστε να φυλαγόμαστε και να μην ξαναπάθουμε τα ίδια, και εκείνοι να καταλάβουν επιτέλους, ότι δεν τους παίρνει να φέρονται απέναντί μας με έπαρση και μισανθρωπία. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε.

Ο κατάλογος των δεινών, που υποστήκαμε από τα βάρβαρα χέρια των Γερμανών στα χρόνια της Κατοχής, είναι ατελείωτος. Δείγμα μονάχα, από τα ’’κατορθώματα’’ του σύγχρονου γερμανικού μεσαίωνα θα παραθέσουμε παρακάτω.

2 Ιουνίου 1941: Γερμανοί στρατιώτες ξεθεμελιώνουν την κωμόπολη Κάνδανο της Κρήτης και εκτελούν εν ψυχρώ 300 κατοίκους της.
Μέχρι τον Αύγουστο του 1941 οι Γερμανοί εκτελούν στην Κρήτη πάνω από 2.000 πατριώτες.

17 Οκτωβρίου 1941: Οι Γερμανοί λεηλατούν και πυρπολούν τα Άνω και Κάτω Κερδύλια και εκτελούν 222 άνδρες από 15 έως 70 ετών μπροστά στα μάτια των δικών τους , αφού προηγουμένως τους αναγκάζουν να σκάψουν τον ομαδικό τους τάφο με τα ίδια τους τα χέρια.

5 Μαρτίου 1943: Σε διαδήλωση στο κέντρο των Αθηνών, Γερμανοί πυροβολούν στο ψαχνό με αποτέλεσμα 18 νεκρούς και 155 τραυματίες.

15 Ιουνίου 1943: Για δεύτερη φορά, σε διαδήλωση στην Αθήνα, γερμανικά πολυβόλα στέλνουνε 32 παλληκάρια στον άλλον κόσμο και άλλα 180 βαριά τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

25 Ιουνίου 1943: Ο κόσμος της Αθήνας ξανά στους δρόμους για την λευτεριά. Ξανά και οι Γερμανοί πυροβολούν στο ψαχνό με αποτέλεσμα 40 νεκρούς και 250 τραυματίες.

22 Ιουλίου 1943: Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας και για μια ακόμα φορά οι Γερμανοί συλλαμβάνουν πεντακόσιους, τραυματίζουν 80 και σκοτώνουν 53.

13 Δεκεμβρίου 1943: Στα Καλάβρυτα οι Γερμανοί εκτελούν εν ψυχρώ ή καίνε ζωντανούς σχεδόν το σύνολο των κατοίκων. Τα θύματα, με τα γύρω χωριά, φτάνουν τους 1100. Ανάμεσά τους παιδιά 12 ετών.

9 Φεβρουαρίου 1944: Στην Καλαμάτα οι Γερμανοί εκτελούν 300 πατριώτες και πυροβολούν τις γυναίκες τους, που κατέβηκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, μετρώντας 15 θύματα.

24 Φεβρουαρίου 1944: Στην Τρίπολη οι Γερμανοί εκτελούν 204 πατριώτες , που ήσαν όμηροι στις φυλακές της πόλης.

1 Μαΐου 1944: Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής εκτελούνται από τους Γερμανούς 200 παλληκάρια.

10 Ιουνίου 1944: Το Δίστομο αφανίζεται από τις φωτιές, από τις ξιφολόγχες και τα πολυβόλα των Γερμανών. Σύνολο εκτελεσθέντων, σφαγιασθέντων και πυρπολυθέντων 218. Ανάμεσά τους 20 βρέφη, 45 μικρά παιδιά και έγκυος γυναίκα ξεκοιλιασμένη και καρφωμένη με ξιφολόγχη σε κορμό δένδρου.

2 Σεπτεμβρίου 1944: Το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη. Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν εν ψυχρώ ή καίνε ζωντανούς 149 Χορτιατινούς. Ανάμεσά τους 36 παιδιά κάτω των δέκα ετών και αβάπτιστα βρέφη.

Κατά την γερμανική κατοχή η Πατρίδα μας θρήνησε συνολικά 1.106.922 θύματα. Μονάχα η πείνα θέρισε 600.000 συμπατριώτες μας. Την γερμανική κατοχή, εκτός από τους ανθρώπους, την πλήρωσαν και τα άψυχα: 400.000 σπίτια κατακάηκαν και 1770 χωριά και πόλεις έγιναν στάχτη.

Όσο για τις πολυσυζητημένες αποζημιώσεις, που μας οφείλουν οι Γερμανοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων, ανέρχονται, χωρίς τους τόκους, στο ποσό των 162 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Είθε ο Θεός να αναπαύσει τους θυσιασθέντες προγόνους μας και εμάς να μας φωτίσει ώστε να πορευθούμε, στα δύσκολα αυτά χρόνια, με πίστη, με σύνεση, με πνεύμα αντιστάσεως, με υπομονή και σοφία.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tα 10 ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

Ο Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,μας θέτει δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μας προβληματίσουν,σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν…Διαβάστε τα ερωτήματα και θα σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτες δεν απαντώνται απο τους «αρμόδιους»….

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να » ξετινάξει» μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13,5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0,5 τρις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Καθηγητής Κ. Τοκμακίδης 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Τούτη την βδομάδα των Παθών που έρχεται και που οι αφέντες των διοδίων, των προμηθειών, των εργολαβιών, και της προπαγάνδας με σαφή εντολή από τους τοκογλύφους-διεθνείς απατεώνες, με την αμέριστη υποστήριξη των πολιτικών εγκληματιών που απεικονίζονται επάνωθα προσπαθήσουν να σε τρομοκρατήσουν με κάθε μέσο, να πατήσουν πάνω στους πιό μύχιους φόβους σου, να σου πικράνουν την χαρά για την ανάσταση της χώρας που επιχείρησες, για να σε καταστήσουν και πάλι συνένοχό τους, θυμήσου!

ΘΥΜΗΣΟΥ ΛΑΕ:
Την δυστυχία και την καταστροφή που έσπειραν.
Πόσους και πόσους νέα παιδιά, νέους επιχειρηματίες είδες, πάνω που οι προσπάθειές τους άνθιζαν, και οι ίδιοι είχαν κάνει ανοίγματα πιστεύοντας στην δουλειά τους και το μέλλον τους...
Πόσους απ' αυτούς δεν είδες να καταστρέφονται για πάντα, να γίνονται ψυχικά ερείπια...
Πόσων νέων το μέλλον και οι ζωές έσβησαν πριν καλά-καλά ξεκινήσουν...
Πώς έγινε η Ελλάδα μας χωματερή ονείρων, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

Για να επιβιώσουν μόνον αυτοί που οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΛΕΟΝ τράπεζες, έχοντας χρηματοδοτηθεί και αναχρηματοδοτηθεί, και επανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός, δανείζουν με εκατομμύρια τις παθητικές τους επιχειρήσεις, και αποκόβουν τον πραγματικά δικαιούχο πολίτη από κάθε ελπίδα στήριξης των τίμιων προσπαθειών του.

Παλιάνθρωποι κάθε είδους χρώματος και υφής, ζητάνε θρασύτατα, πάλι να κυβερνήσουν ή να συγκυβερνήσουν!

Μέσα απ' τα ερείπια της χώρας ελπίζουν. 
Ο θάνατός μας η ζωή τους!

Όλα αυτά θυμήσου λαέ όταν ξεσπάσει ο ορυμαγδός της διαπλεκόμενης τρομοκρατίας.
Βαστήξου απ' την θλίψη και την οργή που ένοιωσες τόσα χρόνια τώρα!
Κρατήσου από το μίσος για την αδικία, το ψέμα και την προδοσία που σε πνίγει!

Δεν είναι δύσκολο να τους κατατροπώσουμε, να περάσουμε από πάνω τους σαν να μην υπάρχουν, για να ξανακερδίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, και ό,τι απέμεινε απ' το δικό μας.

Αρκεί μόνο να κλείσουμε τ' αυτιά μας και να κοιτάμε μόνο μέσα μας. Τις καρδιές μας.
Και τις καρδιές των διπλανών μας!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο χρήσιμος ηλίθιος δεν είναι ο κ. Τσίπρας αλλά ο ελληνικός λαός που ξεπουλιέται για να παίζουν οι "μεγάλοι" τα παιχνίδια τους

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Η σκηνοθετημένη ρήξη με τους εταίρους και το άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ρωσία το μόνο που προκαλεί είναι η συνέχιση της αβεβαιότητας του ελληνικού λαού για το δικό του αύριο. Σημαίνει ότι στο παζάρεμα της χώρας πέρα από τους Θεσμούς μπαίνουν και άλλες χώρες να μοιράσουν τον πλούτο της Ελλάδας μόνο και μόνο για να υπάρχει ρευστό που να κινεί την μηχανή των ψήφων και να διατηρεί το πρόσχημα της Δημοκρατίας. 

Οι Θεσμοί συνεχίζουν να παίζουν τον σκύλο με την γάτα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις στέλνοντας μηνύματα για μέτρα που πρέπει να παρθούν και άλλα που πρέπει να αφαιρεθούν από την λίστα μεταρρυθμίσεων του κ. Βαρουφάκη. Οι υπουργοί της κυβέρνησης μέχρι το επόμενο Γιουρογκρούπ (που πιθανόν να γίνει στις 24 Απριλίου) κάνουν σκωτσέζικο ντους στο λαό με δηλώσεις όπως του κ. Σταθάκη "δεν νομίζω να μείνουμε από λεφτά" και του κ. Βούρτση  "θα πληρωθούν συντάξεις και μισθοί και όχι η δόση στο ΔΝΤ". Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση ζητάει τα 7,2 δις από τις υπολειπόμενες δόσεις για να μην έχουμε οικονομική ασφυξία. 

Την ώρα που γίνονται όλα αυτά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα κάνει μια απελπισμένη κίνηση να απειλήσει την Ε.Ε ανοίγοντας εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, ενώ η κυρώσεις της Ε.Ε προς την Ρωσία είναι ακόμη σε ισχύ. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, για την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Πούτιν δήλωσε: " Δεν θεωρούμε ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται οι κυρώσεις, προκειμένου να εξοντώσεις την άλλη πλευρά, διότι δημιουργείς μόνον αστάθεια και μπορεί και να οδηγηθείς και σε χάος". 

Ο κ. Κοτζιάς ήταν όμως ένας από τους υπουργούς της Ε.Ε που συμφώνησε στις 30 Ιανουαρίου την συνέχιση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο  μην ασκώντας κανένα βέτο αν και όπως ο ίδιος χθες επισήμανε "οι εισαγωγές από την Ρωσία προς την Ελλάδα είναι οκτώ φορές μεγαλύτερες απ' ότι οι εξαγωγές μας".

Μέσα στην Ε.Ε, έξω από την Ε.Ε 

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Γιούνκερ, δήλωσε από το Βερολίνο ότι ήρθε η στιγμή για την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Στρατού με αφορμή τον κίνδυνο της "επεκτατικής πολιτικής" της Ρωσίας προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν είχε κάνει καμία απολύτως δήλωση για αυτή την πρόταση που βρήκε πρώτο υπερασπιστή την Γερμανία. Τώρα που οι Θεσμοί πιέζουν την Ελλάδα, η κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει "αντάρτικο" μέσα στην Ε.Ε αλλά την ίδια στιγμή ζητάει και 7,2 δις ευρώ από την δόση που συμφωνήθηκε μέσω Μνημονίων και να διατηρεί το δικαίωμα ευρωπαϊκών κονδυλίων όπως τα ΕΣΠΑ για τα 5μηνα απασχόλησης.

Η ελληνική πλευρά δεν αποφασίζει τελικά με ποιο στρατόπεδο θέλει να είναι. Διότι από τη μια υποστηρίζει ότι η "Ευρώπη είναι η πατρίδα μας" (τάδε έφη κ. Βαρουφάκης) αλλά από την άλλη κυβερνητικές πηγές δηλώνουν στην βρετανική εφημερίδα Telegraph  "θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα τις εθνικοποιήσουμε, και μετά θα εκδώσουμε IOUs εάν χρειαστεί, και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της Ε.Ε".

Μπορεί το δημοσίευμα αυτό να το διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση όμως ο κύριος Λαφαζάνης μετά την επίσκεψή του στην Ρωσία τάχθηκε υπέρ της διέλευσης του ρωσικού αεριόυ από Ελληνικά εδάφη μέσω του Tuskish Stream. "Aν δεν υπάρξει αυτός ο αγωγός, θα υπάρξει μονοπώλιο διασύνδεσης της Ρωσίας με την Ευρώπη μέσω Γερμανίας, κάτι που θα ενίσχυε περαιτέρω τη γερμανοποίηση της Ευρώπης και δεν θα βοηθούσε την ισότιμη συνεργασία χωρών και λαών". Οι δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη και το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας έχουν κοινή ρίζα. Για να μην γίνει προτεκτοράτο της Ε.Ε, η Ελλάδα θα πρέπει να ανοίξει οικονομικές συνεργασίες με άλλες χώρες. 

Όμως πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν η Ελλάδα είναι δεμένη με μνημονιακούς νόμους και όρους ενώ ο κ. Τσίπρας δηλώνει μέσα στην Βουλή ότι στα μέσα καλοκαιριού θα "υπογραφεί Συμφωνία Ανάπτυξης" με τους Θεσμούς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που o Guardian  χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα με τους χειρισμούς που κάνει  με την Ρωσία εν μέσω διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε ως "τον χρήσιμο ηλίθιο του Πούτιν", εφόσον η Ρωσία είναι ένας παγκόσμιος παίκτης που έχει απλωθεί από την Κίνα μέχρι την Αμερική. Η Ρωσία σύμφωνα με την Ε.Ε έχει καταπατήσει κανόνες που υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή ασφάλεια από το 1945 και ο κύριος Τσίπρας είναι υπέρ των κανόνων που διέπουν την Συνθήκη Ίδρυσης της Ε.Ε.

Δώστε λεφτά κι πάρτε χώρα 

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία σταθερή πορεία και αυτό συμβαίνει διότι χαράζει πολιτική, όχι με το πώς θα αναπτύξει τις δικές της παραγωγικές δυνάμεις έτσι ώστε να μην είναι προτεκτοράτο ούτε της Ε.Ε, ούτε της Ρωσίας, ούτε των ΗΠΑ, ούτε της Κίνας, αλλά συνεχίζει να διατηρεί τον ρόλο του ανέντιμου επαίτη, τον οποίο δεν αφορά τι αντίτιμο θα έχει για το μέλλον της χώρας οποιαδήποτε συνεργασία ή δάνειο, παρά μόνο να πάρει λεφτά άμεσα βάζοντας ως ισχυρό χαρτί μόνο τον γεωπολιτικό ρόλο που έχει η Ελλάδα. 

Αυτό αποδεικνύεται και από την δήλωση σε τηλεοπτικό κανάλι του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Σύριζα, κ. Πετράκου, ο οποίος ελαφρά τη καρδία δήλωσε "δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις. Συμπράξεις με άλλα κράτη, τα οποία θα βάλουν λεφτά και θα επενδύσουν, φυσικά μπορεί να υπάρξουν". Αυτό που είπε ο κύριος Πετράκος είναι παράδοση της χώρας σε ξένα κράτη μόνο και μόνο για να βάλουν λεφτά στα μεγαλόπνοα σχέδια της κυβέρνησης που παραδέχεται ότι είναι ανίκανη να βάλει μπροστά με τις δικές της δυνάμεις την οικονομία της χώρας. 

Οι συμπράξεις, οι συμφωνίες και οι συμβιβασμοί (ακόμα και έντιμοι όπως τους χαρακτηρίζει ο κ. Τσίπρας) αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα έχει χάσει προ πολλού την εθνική κυριαρχία και γίνεται αντικείμενο πλειστηριασμού σε διεθνή παζάρια. Αποδεικνύει ότι ούτε αυτή η κυβέρνηση έχει σκοπό να βάλει μπροστά την παραγωγική ατμομηχανή της Ελλάδας, αλλά είναι έτοιμη να παραδώσει γη και ύδωρ απειλώντας εμμέσως τον ελληνικό λαό ότι αν δεν κάνει όλα αυτά τότε οι Έλληνες  δεν θα έχουν μισθούς, συντάξεις, υγεία και αξιοπρέπεια, η οποία μέχρι σήμερα βάση της πολιτικής της κυβέρνησης βασίζεται μόνο στο χρήμα που υποσχέθηκε προεκλογικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Χαράς… όχι ευαγγέλια, αλλά «κοράνια» για τους μουσουλμάνους και ειδικά για τους τζιχαντιστές απανταχού της υφηλίου. Σύμφωνα με δημογραφικές μελέτες, μέχρι το 2070, το Ισλάμ θα είναι η θρησκεία με τους περισσότερους πιστούς στον κόσμο. Μέχρι το 2050 ο μουσουλμανικός πληθυσμός στον κόσμο θα αυξηθεί κατά 73%, ενώ ο χριστιανικός μόνο κατά 35%.

Το 2010 ο Χριστιανισμός είχε 2,2 δισ. πιστούς στα 6,9 δισ. κατοίκων της Γης. Το Ισλάμ ακολουθούσε με 1,6 δισ. πιστούς, ποσοστό 23% του παγκόσμιου πληθυσμού. Μέχρι το 2050 όμως η χριστιανική κυριαρχία, δύο χιλιετιών, θα πάψει, με το Ισλάμ να κερδίζει, αγγίζει, την πρωτοκαθεδρία. 

Αν τα δημογραφικά δεδομένα δεν αλλάξουν, μέχρι το 2070, το Ισλάμ, θα υπερέχει σε αριθμό πιστών του Χριστιανισμού. Σε πολλές χώρες όπως η Αυστραλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Βρετανία, οι Χριστιανοί θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 50% του πληθυσμού τους. Στη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Νέα Ζηλανδία περισσότεροι θα είναι οι άθεοι.

Στην Ευρώπη ο μουσουλμανικός πληθυσμός αναμένεται επίσης να αυξηθεί από το 5,9% που ήταν το 2010 σε 10,2% μέχρι το 2050, λόγω της μετανάστευσης και του μεγάλου αριθμού γεννήσεων. Μέχρι το 2050 ο αριθμός των ανθρώπων στη Γη προβλέπεται να φτάσει τα 9,3 δισ.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδότησε προγράμματα που καταπάτησαν ανθρώπινα δικαιώματα»

H Παγκόσμια Τράπεζα προσέφερε χρηματοοικονομική υποστήριξη σε αναπτυξιακά προγράμματα τα οποία οδήγησαν σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότια Αμερική και στην Ασία, καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam σε μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

Η ΜΚΟ καταφέρθηκε ιδίως εναντίον του τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας που συνδέεται με τον ιδιωτικό τομέα, το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (ΔΟΧ), ορισμένα εκ των δανείων που έχει χορηγήσει οδήγησαν σε «σκανδαλώδεις παραβιάσεις», από την αρπαγή γαιών ντόπιων πληθυσμών μέχρι δολοφονίες.

«Η οδυνηρή αλήθεια είναι ότι (...) ο ΔΟΧ δεν γνωρίζει πού καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που χορηγεί, εάν προσφέρουν βοήθεια ή προκαλούν κακό» επισήμανε ο Νίκολας Μόμπριαλ, διευθυντής του γραφείου της Oxfam στην Ουάσιγκτον.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ΔΟΧ διαβεβαίωσε ότι παίρνει «πολύ σοβαρά» τα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε αυτό το έγγραφο, η Oxfam επισημαίνει ιδίως τα δάνεια που χορηγήθηκαν από τον ΔΟΧ σε οικονομικούς ή χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες των αναπτυσσόμενων χωρών (τράπεζες, επενδυτικοί οίκοι...) τα οποία κατόπιν κατανεμήθηκαν σε προγράμματα χωρίς ωστόσο να έχουν υποβληθεί «τα απαραίτητα δικαιολογητικά» σχετικά με τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους σε ανθρώπινο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η ΜΚΟ αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα ενός δανείου που χορηγήθηκε σε μία εταιρεία στην Ονδούρα για τις οποία υπήρχαν υποψίες ότι εμπλεκόταν σε δολοφονίες και εκδιώξεις χωρικών με στόχο να προστατευτεί μια μονάδα παραγωγής λαδιού από φοίνικα.
Ένας εσωτερικός έλεγχος της Παγκόσμιας Τράπεζας αποκάλυψε αυτές τις παραβιάσεις τον Ιανουάριο του 2014. Η Oxfam αναφέρεται ακόμη σε παραβιάσεις στα προγράμματα για την ηλεκτροδότηση στην Ινδία ή την κατασκευή φραγμάτων στη Γουατεμάλα που δεν αποτελούν, σύμφωνα με την οργάνωση, παρά μόνο «την κορυφή του παγόβουνου».

«Οι περιπτώσεις αυτές δείχνουν ότι πρέπει να βελτιώνουμε συνεχώς την προσέγγισή όσον αφορά την εποπτεία», είπε μια εκπρόσωπος του ΔΟΧ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με την έκθεση της Όξφαμ, τα δάνεια προς ιδιώτες οικονομικούς μεσάζοντες έχουν σημειώσει εκρηκτική άνοδο και ανέρχονται στο ποσό των 36 εκατομμυρίων δολαρίων το διάστημα μεταξύ 2009 και 2013, δηλαδή ήταν 2 φορές υψηλότερα από τα κεφάλαια που χορηγούνται στους τομείς της υγείας κατά την ίδια περίοδο.

Η Όξφαμ κάλεσε τον ΔΟΧ να ελαττώσει αυτού του είδους τις επενδύσεις όσο δεν διαθέτει «επαρκή συστήματα προκειμένου να διαχειριστεί και να μειώσει αυτούς τους κινδύνους». Στις αρχές Μαρτίου η Παγκόσμια Τράπεζα είχε αναγνωρίσει το λάθος της και παραδέχθηκε ότι ορισμένα από αυτά τα αναπτυξιακά σχέδια οδήγησαν σε εκτοπίσεις πληθυσμών.

Πηγή NewMoney


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η Τουρκία του νεοοθωμανιστή Ταΐπ Ερντογάν θα προκαλέσει με της επεκτατικές τις ενέργειες ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά «προφητεύει» ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Joe Richardson, τα βιβλία του οποίου σχολιάζονται ευρέως στην γειτονική χώρα προκαλώντας πολλές συζητήσεις αλλά και ανησυχίες για το μέλλον της. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η κρίση στην Συρία και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή, η οποία θυμίζει έντονα μια πυριτιδαποθήκη, ενισχύει τις απόψεις για τον καταλυτικό ρόλο που θα παίξει η Τουρκία στην έκρηξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, μεγάλη αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι απόψεις του Αμερικανού ευαγγελιστή συγγραφέα, Joe Richardson, που περιγράφονται στα βιβλία του και σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία εκπροσωπεί σήμερα τον Αντίχριστο που επιθυμεί να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι απόψεις αυτές από την μια έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση υπεροψίας για την Τουρκία που θέλει να πιστεύει πως είναι μια ανερχόμενη υπερδύναμη, από την άλλη όμως προκαλούν κάποιο δέος και κάποια σύγχυση σχετικά με την παρομοίωση της με τον Αντίχριστο.

Ο Αμερικανός ευαγγελιστής συγγραφέας κάνει αναφορά στην γνωστή τουρκική κινηματογραφική υπερπαραγωγή, «Fetih 1453» που έχει σπάσει τα ταμεία στην Τουρκία, για να υπογραμμίσει αυτό το αίσθημα της ανωτερότητας που κυριαρχεί σήμερα στην Τουρκία και της υπεροχής της έναντι του χριστιανικού κόσμου.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα, που επικαλείται την Αποκάλυψη του Ιωάννη, ο ψευδοπροφήτης που θα συνοδεύει τον Αντίχριστο δεν είναι άλλος από τον Προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ, που είναι και η επικρατούσα θρησκεία στην Τουρκία. Η άνοδος του Ισλαμισμού ερμηνεύεται σαν η άνοδος των δυνάμεων του Αντίχριστου που εκφράζονται από τον ισλαμικό επεκτατισμό.

Ο Joe Richardson υποστηρίζει ότι ο Αντίχριστος δεν θα έρθει από την Ευρώπη, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, ή από κάποια δυτική χώρα, αλλά από την Μέση Ανατολή. Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Αμερικανό ευαγγελιστή, επιδιώκει να επανέλθει στην Μέση Ανατολή όπως κυριαρχούσε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμός για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, που σύμφωνα με τον Richardson, είναι μια απειλή του ίδιου του Αντίχριστου που εκπροσωπείται στην ίδια την Τουρκία.

Γεγονός είναι ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια σύμφωνα και με ένα εκτενές άρθρο του αρθρογράφου της εφημερίδας Zaman, Şahin Alpay με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Dış politıkada çöküş», δηλαδή, «Η κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής», έχει δημιουργήσει πολλά και επικίνδυνα προβλήματα για την παγκόσμια ειρήνη.
Εντωμεταξύ οι τελευταίες εξελίξεις με την αναβάθμιση του ρόλου του Ιράν μετά την συμφωνία του με τις ΗΠΑ, έχουν θορυβήσει έντονα την Τουρκία καθώς βλέπει να υποβαθμίζεται δραματικά ο ρόλος της με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, ενώ προβληματίζει και το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων αντιδράσεων της Άγκυρας που θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μια πρόγευση αυτής της επικίνδυνης πολιτικής έχουμε ήδη πάρει με την στήριξη από το καθεστώς του Ερντογάν των φανατικών Τζιχαντιστών, αλλά και με την εντυπωσιακή αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου