Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Μαΐ 2015

Για εκλογικό σεισμό στην Ευρωζώνη κάνει λόγο ο κορυφαίος οικονομολόγος και προειδοποιεί τους θεσμούς για ενδεχόμενη επιτυχία της… δραχμής.

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Η ουσία της ελληνικής κατάστασης είναι ότι οι πραγματικές παράμετροι μίας βραχυχρόνιας συμφωνίας είναι σαφείς και αναπόφευκτες: Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού, γιατί κανείς δεν θα της δανείζει χρήματα. Και δεν μπορεί να έχει μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή δεν είναι δυνατό να την ξεζουμίσει κανείς άλλο.
Έτσι, θα έλεγε κανείς ότι μια συμφωνία ώστε η Ελλάδα να έχει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα κατά τα επόμενα χρόνια θα είναι εύκολο να επιτευχθεί. Αυτό θα συμβεί, οπότε γιατί να μην το επισημοποιήσουμε;

Αλλά τώρα το ΔΝΤ παίζει τον κακό μπάτσο, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να απελευθερώσει κεφάλαια μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να πατήσει τις γραμμές του για τις συντάξεις και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας. Το τελευταίο είναι αμφίβολο οικονομικά -η ίδια η έρευνα του ΔΝΤ δεν μπορεί να στηρίξει τον ενθουσιασμό για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στην αγορά εργασίας. Τα παραπάνω επισημαίνουν πιθανώς ένα πραγματικό πρόβλημα -η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να προσφέρει ό,τι έχει υποσχεθεί στους συνταξιούχους- αλλά αυτό γιατί θα πρέπει να είναι ένα θέμα πέρα και πάνω από το γενικό ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Θα ήθελα να παροτρύνω όλους να αναρωτηθούν τι θα συμβεί εάν πράγματι η Ελλάδα εξωθηθεί εκτός ευρώ. (Ναι, Grexit -άσχημη λέξη, αλλά τη συνηθίσαμε.)

Σίγουρα θα ήταν άσχημα στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Αυτή τη στιγμή οι χώρες του πυρήνα του ευρώ πιστεύουν ότι το υπόλοιπο της ευρωζώνης μπορεί να το χειριστεί, το οποίο θα μπορούσε να είναι αλήθεια. Σημειώστε, ωστόσο, ότι το υποτιθέμενο τείχος προστασίας της ΕΚΤ δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ στην πραγματικότητα. Εάν οι αγορές χάσουν την πίστη τους και ο έρθει ο χρόνος για αγορές ισπανικών ή ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ, αυτό θα γίνει πραγματικότητα;

Αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα είναι τι θα συμβεί ένα ή δύο χρόνια μετά το Grexit, όπου ο πραγματικός κίνδυνος για το ευρώ δεν είναι ότι η Ελλάδα θα αποτύχει, αλλά ότι θα πετύχει. Ας υποθέσουμε ότι μία σημαντικά υποτιμημένη νέα δραχμή φέρει μια πλημμύρα Βρετανών να πίνουν μπύρα στο Ιόνιο Πέλαγος, και η Ελλάδα αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό θα ενθαρρύνει σε μεγάλο βαθμό τους αμφισβητίες της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης αλλού.

Σκεφτείτε το. Μόλις προχθές οι Πολύ Σοβαροί Ευρωπαίοι χαιρετούσαν την Ισπανία ως μια μεγάλη επιτυχία, μια δικαίωση του όλου προγράμματος. Προφανώς ο ισπανικός λαός δεν συμφωνεί. Κι αν οι δυνάμεις που είναι ενάντια στο κατεστημένο έχουν να δείξουν προς μια Ελλάδα που ανακάμπτει, η απαξίωση του κατεστημένου θα επιταχυνθεί.

Ένα συμπέρασμα, υποθέτω, είναι ότι η Γερμανία θα πρέπει να προσπαθήσει να σαμποτάρει την Ελλάδα μετά την έξοδο. Ελπίζω όμως αυτό θα θεωρείται απαράδεκτο.

Έτσι σκεφτείτε το, IFKATs: Είστε πραγματικά βέβαιοι ότι θέλετε να ξεκινήσετε να διαβαίνετε αυτό το δρόμο;»

Πηγή NewsBomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ενώ οι εξελίξεις γύρω μας τρέχουν με ασύλληπτες ταχύτητες εμείς βουλιάζουμε καθημερινά στην μνημονιακή μας μιζέρια απαρνούμενοι τον ρόλο για τον οποίο μας έταξε η Χάρη Του.

Ο Παντοδύναμος χάρισε στους Έλληνες μια από τις πιο προνομιούχες χώρες του κόσμου που τα πλούτη της είναι αμύθητα και μπορούν να κάνουν τους κατοίκους της ευτυχισμένους και ρυθμιστές παγκοσμίων εξελίξεων.

Ο Παντοδύναμος διάλεξε τους Έλληνες για να τους προσφέρει την Χάρη Του μετά την προδοσία των Ιουδαίων. Με τον Μέγα Αλέξανδρο και με την ευλογημένη γλώσσα τους για να διαδώσουν τον Χριστιανισμό στα πέρατα του κόσμου. Εμείς διδάξαμε την Ορθοδοξία στους Ρώσους και είμαστε οι πνευματικοί πατέρες τους.

Σήμερα όμως αναδείξαμε ηγέτες προδότες, ψεύτες, θεομπαίχτες και άθεους, που είναι ταγμένοι να ξεπουλούν για τα τριάκοντα αργύρια όλα αυτά τα ανεκτίμητα δώρα μας. Σήμερα αναδείξαμε ποιμένες που αδίστακτα παραβιάζουν όλους τους κανόνες της Ορθοδοξίας και προωθούν την θρησκευτική αποστασία.

Σήμερα ζούμε τα σημεία των καιρών σε μια προδομένη χώρα.
Σε αυτά που ήρθαν και σε αυτά που θα έρθουν, θέλουμε δεν θέλουμε θα πρέπει να επιλέξουμε με ποιον θα είμαστε.
Εκεί που ανήκαμε πάντα, ή σε αυτόν τον «Άρχοντα του σκότους» της Νέας Τάξης;Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τέτοια εμπάθεια για ένα κράτος με 25,7% ανεργία και 212.897 οικογένειες (επισήμως) που δεν διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη; 
Πόσους σταυρούς σε μνήματα (από αυτόχειρες) μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;

Αξιότιμε κ. υπουργέ Οικονομικών της Γερμανίας,

Ως γνωστόν, όταν από κάπου απουσιάζουν ο ανθρωπισμός, οι καλές προθέσεις και η κατανόηση, τότε έρχεται η Δικαιοσύνη για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να κατανείμει ορθά τα θετικά και τα αρνητικά φορτία που δημιούργησε η δράση των προσώπων.

Η Δικαιοσύνη είναι μια δύναμις αναπόδραστος, άτρεπτος και επηρεάζει τόσο εσάς όσο και εμάς. Ερχεται πάντα στην ώρα της, αλλά εμείς οι άνθρωποι, επειδή είμαστε φθαρτοί και ατελείς, νομίζουμε ότι ήρθε πολύ νωρίς ή άργησε. Οπότε, από αυτήν την άποψη, οι Ελληνες, ως ιστορικά πιο έμπειροι στη συλλογικότητά μας, δεν μπορούμε να εκφράσουμε αδημονία ή έκπληξη για όσα θα συμβούν. Τα αναμένουμε όλα. Μόνο απορίες έχουμε και οι περισσότερες αφορούν εσάς.
Γιατί, κύριε Σόιμπλε, εμφανίζετε ένα πρόσωπο εμπαθή προς τον λαό μας; Υπάρχει μήπως προσωπική διαφορά στις μεταξύ μας σχέσεις; Για ποιον λόγο στις 16 Φεβρουαρίου είπατε σε συνέντευξή σας στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι «λυπάστε τους Ελληνες», ενώ η δική σας στάση απέναντί μας, τα τελευταία χρόνια, είναι αξιοθρήνητη;

Γιατί, κύριε Σόιμπλε, δεν έχετε εκφράσει ακόμα μια μεγάλη συγγνώμη προς την ελληνική κοινωνία, την οποία φέρνουν στα όρια της πλήρους διάλυσης οι πολιτικές που εισηγείστε και εν πολλοίς γίνονται αποδεκτές από τους γερμανόφωνους, τους ελληνόφωνους και τους λοιπούς εκπροσώπους της βουλήσεώς σας;

Δεν γνωρίζετε, κύριε Σόιμπλε, ότι με τις... μεταρρυθμίσεις σας η Ελλάδα έκοψε πρώτη το νήμα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανεργίας; Τον Ιανουάριο η Eurostat κατέγραψε ανεργία ύψους 25,7% για την πατρίδα μας, της οποίας οι μνημονιακές ηγεσίες ακολούθησαν πιστά τον δρόμο που υποδεικνύετε και έχει κατεύθυνση τον γκρεμό.
Επειτα από πέντε χρόνια «σωτήριων» μεθόδων για την χώρα μας, κ. Σόιμπλε, τις οποίες είτε εμπνευστήκατε είτε αποδεχτήκατε, απέμειναν στα... αζήτητα της αγοράς εργασίας περίπου 1.200.000 άνεργοι. Αν βάζατε έναν Ελληνα άνεργο ανά μέτρο στην απόσταση Μόναχο - Βερολίνο, θα την κάνατε δύο φορές και θα σας περίσσευαν και περίπου 200.000 για να βλέπετε ανέργους από το Βερολίνο ως τη Λιψία!

Γιατί, κύριε Σόιμπλε, δεν έχετε επιδείξει ίχνος ευαισθησίας απέναντι σε 212.897 συμπολίτες μας, που δεν έχουν πια τα στοιχειώδη για να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους;
Ο αριθμός αυτός δεν είναι τυχαίος. Αυτοί οι άνθρωποι αφενός θα μπορούσαν να γεμίσουν το Φράιμπουργκ κι αφετέρου τόσες είναι οι αιτήσεις που συμπλήρωσαν οι μυριάδες των απελπισμένων στην Ελλάδα για να ενταχθούν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. 84.442 εξ αυτών δεν έχουν να φάνε. Οσοι περίπου είναι οι κάτοικοι στην πανεπιστημιούπολη Κονστάντς, που βρίσκεται στον Νότο της χώρας σας, τόσοι είναι οι Ελληνες που ζητούν βοήθεια για να σιτιστούν!

Κύριε Σόιμπλε, δεν νιώθετε άραγε ένα σφίξιμο στο στομάχι, όταν ακούτε, διαβάζετε ή παρακολουθείτε σε δελτία ειδήσεων ότι μικρά Ελληνόπουλα λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα;

Δεν νιώθετε τύψεις για τους χιλιάδες οικονομικά και συναισθηματικά κατεστραμμένους Ελληνες που αυτοκτόνησαν; Υπάρχει βιβλιογραφία και γι' αυτό το θέμα. Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Open», όπου αναλύθηκαν στοιχεία αυτοκτονιών για την περίοδο 2003-2012.

Εκεί διαπιστώθηκε μεγάλη αύξηση στη θνησιμότητα από αυτοκτονίες μετά το 2010, το έτος που το όνομά σας μπήκε στην καθημερινότητά μας ως συνώνυμο των πολιτικών λιτότητας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δείκτης αυτοκτονιών στην Ελλάδα από 3,37 ανά 100.000 κατοίκους το 2010 αυξήθηκε σε 4,56 ανά 100.000 το 2012. Ενώ την περίοδο 2003-2010 ο μέσος δείκτης αυτοκτονιών ήταν 3,35 ανά 100.000, αυξήθηκε σε 4,42 ανά 100.000 κατά τη διετία 2011-2012. Ούτε αυτό σας αγγίζει, κ. Σόιμπλε; Πόσους σταυρούς μνημάτων μπορεί να αντέξει η συνείδησή σας; Ολοι απορούμε.

Μήπως, κύριε υπουργέ, έχετε την αυταπάτη ότι οι πολιτικές σας και η άκαμπτη στάση σας πλήττουν μόνο τους Ελληνες και εν γένει τους πολίτες χωρών με οικονομικά προβλήματα; Μήπως θεωρείτε ότι η δική σας χώρα βγαίνει κερδισμένη απ' όλη τούτη την γιορτή της θλίψης και του θανάτου; Ουδέν ανακριβέστερον τούτου!

Επειδή σας αρέσουν οι αριθμοί, θα αναφερθεί ένας που θα έπρεπε να σας έχει προβληματίσει: Η αξία των γερμανικών εμπορευμάτων που διατέθηκαν στην Ελλάδα το 2013 ανήλθε σε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 41% από τις επιδόσεις του 2008. Δηλαδή, οι εξαγωγές της χώρας σας προς τη δική μας το 2013 παρουσίασαν μεγάλη μείωση, ενώ σταθερές παρέμειναν οι εισαγωγές. Αυτά ανακοινώθηκαν όχι από ελληνικές πηγές αλλά από το Ομοσπονδιακό Στατιστικό Γραφείο της Γερμανίας (Destatis).

Τι σημαίνει αυτό, κ. Σόιμπλε; Αφενός ότι ξεμείναμε από χρήματα και αφετέρου ότι καταστρέφετε το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της πατρίδας σας: το καλό της όνομα. Πριν από την εμπλοκή με εσάς και τους υφισταμένους σας, όταν ο Ελληνας άκουγε για γερμανικά προϊόντα τα προτιμούσε και τα συνιστούσε. Είχε αποσυνδέσει τη σημερινή Γερμανία με εκείνη που κατέστρεψε την Ελλάδα στην Κατοχή. Τώρα εξαναγκάζετε τις συνειδήσεις μας να φέρουν μελανές μνήμες στην επιφάνεια. Λέτε να μη σκέφτονται και άλλοι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Αυστραλοί και Ασιάτες όπως εμείς, κ. Σόιμπλε;
Γιατί, κ. Σόιμπλε, δεν σας νοιάζει η υπεραξία του brand name Γερμανία; Δεν σας έχουν πει ότι δημιουργείται αργά και δύσκολα, και μπορεί να καταστραφεί σχετικά γρήγορα και εύκολα;
Υπάρχουν κι άλλοι αριθμοί που δείχνουν επίμονα στην κατεύθυνση της αλήθειας, κ. Σόιμπλε, αλλά δεν χρειάζεται να σας γνωστοποιηθούν. Τους ξέρετε όλους.

Κύριε Σόιμπλε, όπως έχετε διαμορφώσει την πραγματικότητα εντός και εκτός σας, θα έπρεπε να έχετε ήδη καταλάβει ότι για εσάς, πλέον, υπάρχουν κακά και χειρότερα νέα. Ακόμα και εκείνα που σας φαντάζουν καλά, προϊόντος του χρόνου θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι. Με την πάροδο των ημερών, εβδομάδων, μηνών και ετών θα αντιληφθείτε πόσο εύλογες είναι οι απορίες των Ελλήνων για την στάση σας, αλλά και οι αντιδράσεις του λαού μας, οι οποίες αναπόφευκτα θα συμπαρασύρουν και άλλους προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτό δεν πρέπει να το λησμονείτε ποτέ. Μπορεί να σας φανεί αυτάρεσκο το σχόλιο, αλλά πρέπει να γραφτεί: Η ελληνικότητα είναι κάτι σαν το ροκ του ανθρώπινου πολιτισμού. Δημιουργεί άφθαρτα πρότυπα, γεμάτα νιάτα, ένταση και πάθος.

Οι Ελληνες, για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν, έχουν τη... συνήθεια να δείχνουν πρώτοι την οδό που ακολουθούν άλλοι λαοί και ταυτόχρονα να διαλέγουν τη σωστή πλευρά της Ιστορίας για να στηρίξουν επάνω της τις στρατηγικές επιλογές τους. Ακόμα κι όταν όλα δείχνουν προς την πλευρά της πρόσκαιρης εξυπηρέτησης της ύλης, οι βασικές αποφάσεις των Ελλήνων έχουν πνευματικό υπόβαθρο. Οποτε χρειάστηκε να στραφούμε λίγοι εναντίον πολλών, υλικά ανίσχυροι εναντίον σιδηρόφρακτων και θεωρητικά καταδικασμένοι εκ των προτέρων, το πράξαμε δίχως δεύτερη σκέψη. Κι εμπνεύσαμε κι άλλους κι άλλους κι άλλους με την ιερή «τρέλα» μας για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Και νικήσαμε ηττώμενοι, θριαμβεύαμε την ώρα της συντριβής και διαλύαμε τα σκότη με πυρ αληθείας ως Προμηθείς. Κι ύστερα ακολουθούσαν τα αρπακτικά που μας κατέτρωγαν τα σωθικά, όπως μερικοί μερικοί...

Για να μην πάμε πολύ μακριά, ανατρέξτε στο 20ό αιώνα για να επιβεβαιώσετε ο ίδιος τα προαναφερθέντα.
Και κάτι τελευταίο: Μη σας περάσει από τον νου ότι ζητάμε οίκτο, εύνοια, ανταπόδοση ή οτιδήποτε άλλο για τη συνεισφορά μας στην εξέλιξη της ανθρωπότητας με τη δημοκρατία, τις επιστήμες, τις τέχνες, το θέατρο κ.λπ. Το καλό πράττεται για το καλό. Δεν ζητάμε τίποτε γι' αυτό. Είναι... κέρασμα στη μεγάλη γιορτή, που είναι η ζωή όλων μας. Οσα ζητάμε και σκοπεύουμε να απαιτήσουμε είναι τα νόμιμα, τα δίκαια για τις ζημιές που αδίκως υπέστημεν από την κακουργηματική δράση ξένων και ντόπιων σε βάρος μας.
Με πολλή αγάπη, αλλά δίχως ιδιαίτερη εκτίμηση για τον ρόλο σας στην ευρωπαϊκή πολιτική...

ΥΓ.: Αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στους Δαναούς και τους φοβάστε ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα (όπως συνέστησε στους Τρώες ο Λαοκόων στην Αινειάδα του Βιργιλίου), απευθυνθείτε στους συντελεστές της εκπομπής «Die Anstalt|, που προβάλλεται από το γερμανικό κρατικό δίαυλο ZDF. Αν σας δώσουν κόπιες από τις εκπομπές τους, μπορεί και να καταλάβετε καλύτερα πώς ασκείται πολιτική και τι σημαίνει δίκαιο. Ισως να αποκτήσετε και χιούμορ, μετά την παρακολούθηση των ξεκαρδιστικών αλλά και διδακτικών σκετς που δημιουργούν οι ταλαντούχοι συμπατριώτες σας.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Εδώ και πέντε χρόνια ή έξι χρόνια, ο κόσμος είχε συνηθίσει να μην “τσιμπάει” από την εικονική πραγματικότητα των Μουρούτηδων, που προωθούσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, για να σώσουν τα κομματικά τους τομάρια.

Τώρα, μάλλον, θα πρέπει να συνηθίσουμε την εικονική πραγματικότητα μιας “φραξιονιστικής πάλης δίχως αρχές” που σοβεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι λέει η κυρίαρχη αφήγηση, για τα πεπραγμένα της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ που συγκλήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο;

Ότι διαμορφώνεται μια “πραγματιστική τάση” στον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής των πρωθυπουργό που τονίζει ότι η σύναψη μιας συμφωνίας με τους εταίρους είναι μονόδρομος, ακόμα και αν αυτή σηματοδοτεί μια ουσιαστική υποχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ότι παράλληλα διαμορφώνεται μια ‘φονταμενταλιστική τάση’, των Λαφαζανικών, των τροτσκιστών του Νταβανέλου και των περί τον Ρούντι Ρινάλντι και της εφημερίδας «Δρόμος», που στο δίλημμα «συμφωνία και υποχώρηση ή ρήξη και… πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» προτάσσουν το δεύτερο. Κι ας πάμε και στην δραχμή!

Στην πραγματικότητα, αυτά είναι “να ‘χαμε να λέγαμε”. Προφανώς, εδώ που φτάσαμε, όταν αυτή η ‘αντιμνημονιακή’ (sic!) κυβέρνηση ξαφνικά ανακαλύπτει τον “πραγματισμό”ενόσω είναι στην εξουσία, αυτό δεν μπορεί παρά να σημάνει αναπόφευκτα ‘ιστορικό συμβιβασμό’ με το πολιτικό σύστημα που κυβερνούσε την προηγούμενη κυβέρνηση. Γι’ αυτό και πλέον είναι σαφές, ότι η “κεντροαριστεροποίηση”, έτσι όπως την καταγγέλλουν οι “φονταμενταλιστές”, του ΣΥΡΙΖΑ, παίχτηκε στις… 25 Γενάρη, και δεν παίζεται στις 25 Μάη. Τότε είχαν γίνει οι συμφωνίες –υπερατλαντικές και εσωτερικές– τότε παίχτηκαν τα άθλια παιγνίδια με τους Κουβέληδες, Χαϊκάληδες, Ψυχάρηδες και Γιάννες Αγγελοπούλου που προοδιέγραφαν τη συνέχεια. Και αυτές οι συμφωνίες ήταν αναγκαίες για να ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν διέθετε πραγματική λαϊκή στήριξη έξω από την ψήφο, και γι’ αυτό η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη, είτε κωλοτούμπα είτε βουτιά στο κενό. Τότε έπρεπε να πάρετε θέση όπως πήρε το ΑΡΔΗΝ που αρνήθηκε τη συμμετοχή στις εκλογές, τις οποίες θεωρούσε ότι θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα. Αντ’ αυτού όμως προτίμησαν να συμμετάσχουν στην έφοδο προς την εξουσία, άσχετα με τις πιθανές συνέπειες.

Τέσσερεις μήνες μετά, λοιπόν, συγκροτείται ένα διευρυμένο μπλοκ διαφωνούντων στο οποίο ηγείται ο… υπουργός φραξιονιστικής (μας συγχωρείτε, παραγωγικής) ανασυγκρότησης, που υποστηρίζει σχεδόν ότι… «η ρήξη είναι μονόδρομος» (Και άντε ο Λαφαζάνης, τα έλεγε αυτά εδώ και καιρό, αν και θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους Λαφαζανικούς και τον ίδιον, αφού τα πράγματα είναι έτσι, τότε γιατί συμμετέχει στην Επιτροπή για τις Ιδιωτικοποιήσεις μαζί με τον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη. Εκτός κι αν το κάνει για να τους “παίξει καθυστέρηση” και να τις ναρκοθετήσει…).

Το πρόβλημα με αυτήν την θέση, είναι κεντρικό και αφορά την χώρα. Οι φονταμενταλιστές, μας λένε ότι η ρήξη θα διαφυλάξει την προσήλωση του κόμματος στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Εκείνο που δεν μας λένε, είναι αν θα είναι εφικτή ακόμα και η ύπαρξη μιας κυβέρνησης Εθνικής και Κοινωνικής Σωτηρίας με την ρήξη ή αν θα διολισθήσουμε στην γεωπολιτική απίσχναση της χώρας, την υποτίμηση των λαϊκών εισοδημάτων, και εν τέλει σε συνθήκες απότομου εκφασισμού της πολιτικής ζωής του τόπου.

Το ερώτημα αυτό απευθύνεται, κυρίως, τον Ρούντι Ρινάλντι, και την ομάδα του «Δρόμου», η οποία όλην την προηγούμενη περίοδο εξέφραζε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την γεωπολιτική θέση της χώρας και τα εθνικά θέματα, την ίδια στιγμή που έκανε κριτική στους «Λαφαζανικούς» (και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για τις καταστροφικές συνέπειες της δραχμικής χίμαιρας. Τα ξέχασαν όλα αυτά, για τις ανάγκες της εντελώς εφήμερης εσωκομματικής συγκυρίας;

Δεν είναι δείγμα απίστευτου οπορτουνισμού, από εκεί που την προηγούμενη περίοδο δήλωνες “προεδρικός” (κοντά στον Δραγασάκη) και συμμετείχες μάλιστα ενεργά ως τέτοιος στην εσωκομματική διαπάλη εναντίον των λαφαζανικών να διαγράφεις σήμερα στροφή 180ο μοιρών, για να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα που προκύπτουν από το γεγονός ότι το «καρπούζι Αλέξης» βγήκε μεταλλαγμένο, κόκκινο από έξω και πράσινο από μέσα; Και είναι δυνατόν, με τον ίδιο τρόπο που μέχρι τώρα κατάπινες σχεδόν αμάσητο αυτό το καρπούζι, να καταπίνεις σήμερα αμάσητους τους Μουσσολινισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ή τις ιδεοληψίες των δραχμικών και του Αντώνη Νταβανέλου;

Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα να επιλέξουμε αναμεταξύ ενός δεξιού και ενός αριστερού οπορτουνισμού. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι βαθύτερο και προκύπτει από το γεγονός ότι μετά το 1989 τουλάχιστον (αλλά και παλαιότερα) η μεγάλη πλειοψηφία της Αριστεράς έχασε κάθε σοβαρό ιδεολογικό και αξιακό έρεισμα, και αντιμετωπίζει τις πολιτικές θέσεις ως πουκάμισα αδειανά που τα φοράει κατά το δοκούν, για να αντιμετωπίσει τους εφήμερους συσχετισμούς της εκάστοτε πολιτικής συγκυρίας. Αυτή η αντίληψη του πολιτικού, ως ‘γενικού κουμανταδόρου’ που έχει πλέον η αριστερά, είναι εντελώς αδιέξοδη, γιατί επειδή η πραγματικότητα είναι σάπια καταλήγεις να κάνεις κουμάντο στην αθλιότητα. Αυτά παθαίνει σήμερα ο Τσίπρας.

Βέβαια εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι παθαίνει ο Τσίπρας. Μας ενδιαφέρει τι παθαίνει η χώρα και ο ελληνικός λαός. Και στην προκειμένη περίπτωση, ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με έναν πρωθυπουργό «γενικό κουμανταδόρο» η επίταση των εσωκομματικών ανταγωνισμών πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες κυβερνητικής αφλογιστίας, και άρα ενός gr-accident. Γιατί άλλο είναι να το παίζεις «κεντριστής» («βάλτους» τους έλεγε ο Λένιν γιατί πάντοτε λιμνάζανε μεταξύ δύο θέσεων) μεταξύ Λαφαζάνη και Παπαδημούλη, και άλλο μεταξύ… Σόιμπλε και Ζωής.

Είναι δυνατόν να διακινδυνεύει κανείς τέτοιες εξελίξεις για να την «βγάλει καθαρή» ως προς την τάση του και την δική του ομάδα; Πόσο επιδερμικά μπορεί να είναι στην πραγματικότητα τα στοιχεία του πατριωτισμού, της γεωπολιτικής ευαισθησίας, της κατανόησης της πολύ λεπτής, και εξαιρετικά ευάλωτης κατάστασης των φτωχότερων και των πιο αδύναμων, για να το ρίχνει κανείς σε τέτοιες στιγμές στον συνδικαλισμό του αμφιθεάτρου;

Κάποιοι, φαίνεται πως δεν ωρίμασαν αρκετά, και νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμα στα φοιτητικά αμφιθέατρα. Όχι, δεν είναι ένας γραφικός παλιμπαιδισμός: «Είναι η μεταπολίτευση, ηλίθιε!» που θα ‘λεγε και ο Μπογιόπουλος (σιγά μην έλεγε τόσο βαθυστόχαστο πράγμα ο… Μπογιόπουλος). Και αυτό που ζούμε, είναι το τέλος της, όπου οι «μανούβρες των αμφιθεάτρων» προβάλλονται ως τάχα σοβαρή αντιπολίτευση, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά την καταστροφή, και μετέπειτα, στον εκφασισμό της χώρας!

Κλήμης Βοροσίλωφ ή κατά κόσμον Γιώργος Ρακκάς
Πηγή "Άρδην"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όσο φουντώνει ο δημόσιος διάλογος για την πορεία της περίφημης διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-εταίρων, τόσο περισσότερο εμφανίζεται ένα φαινόμενο ενοχλητικό αλλά απολύτως ενδεικτικό του επιπέδου της πολιτικής σκέψης στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια ΠΑΣΟΚισμού και περίπου 20 χρόνια τηλεοπτικού Μενεγακισμού. 
Όποιος/α τολμήσει να αρθρώσει κριτικό λόγο απέναντι στην κακόγουστη και παρατεταμένη παράτα που ονομάστηκε «διαπραγμάτευση» τονίζοντας ότι στο τέλος θα καταλήξει είτε σε πλήρη αποδοχή των τετελεσμένων της λίστας Χαρδούβελη (με μικροδιαφοροποιήσεις αλλά με την ίδια ακριβώς εισπρακτική, φορομπηχτική και υφεσιακή λογική) είτε σε μια απροπαράσκευη και άρα απολύτως επικίνδυνη ρήξη με τους Ευρωπαίους κυρίαρχους/«εταίρους», δέχεται την τυπική επίθεση των ημερών: «μνημονιακός», «πέμπτη φάλαγγα», «θέλεις επιστροφή του Σαμαρά», «όργανο του Μουρούτη» και άλλα τινά, ακόμα και αν έχει ο δυστυχής εισπνεύσει πολλά κυβικά δακρυγόνα από τη συμμετοχή του σε όλες τις μεγάλες αντι-μνημονιακές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις της τελευταίας τετραετίας! 
Tο χαριτωμένο είναι ότι στις επιθέσεις πρωτοστατούν κατά το μάλλον άνθρωποι που «όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσανε» (παραλλάσσοντας λίγο το στίχο του γνωστού άσματος) και σίγουρα δεν συγκαταλέγονταν στο ηρωικό 3-5% που φυσιολογικώς καταλάμβανε μέσα στο εκλογικό σώμα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2012. 
Γι αυτούς τους πανταχού –και ιδιαιτέρως διαδικτυακώς– παρόντες φίλους και «φίλους» έγραψα ένα σχόλιο-απάντηση σε μια διαδικτυακή συζητησούλα που κάποιοι άλλοι φίλοι με συμβούλεψαν να το κάνω χωριστή δημοσίευση. Επειδή κάποιοι άνθρωποι νιώθουμε ότι δεν σταματήσαμε ουσιαστικά να ακολουθούμε τις ίδιες «σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε» και αποφύγαμε τουλάχιστον να ζητωκραυγάσουμε «ράκη αλλότρια», λέω να ξαναγράψω το σχόλιό μου εδώ (καθαρισμένο ελαφρώς από τα λάθη της γρήγορης και θυμωμένης γραφής):

[…] Όταν το ’82 σύμπασα η κοινωνία λάτρευε τον αρχηγό των αρχηγών, Ανδρέα Παπανδρέου, εδώ στο Άρδην (Ρήξη, τότε) χτυπάγαμε το κεφάλι μας στον τοίχο και προειδοποιούσαμε για τη μεγάλη ταξική προδοσία που θα έκανε ο Αντρέας και το ΠΑΣΟΚ του, για τον κοινωνικό εκμαυλισμό που προωθούσε, για την ενσωμάτωση με όρους υπαλληλοποίησης των ριζοσπαστικών κινημάτων αλλά και για την παραγωγική καταστροφή που αργά ή γρήγορα θα προέκυπτε (σας παραπέμπω στο “Μικρομεσαία Δημοκρατία” του Γ. Καραμπελιά, γραμμένο τους πρώτους μήνες της ΠΑΣΟΚικής εξουσίας). Τότε, πολλοί φίλοι μας κοίταζαν σαν ούφο και αναρωτιόντουσαν από που τα βγάζαμε αυτά την ώρα που συντελείτο ο “σοσιαλιστικός μετασχηματισμός” της χώρας, οι δε πιο τσαντισμένοι μας κατηγορούσαν ότι δεν θέλουμε την Αλλαγή και δεν βλέπουμε ότι πέθανε …η Δεξιά.

Αργότερα, τότε που ο Σημίτης οργάνωνε την “ισχυρή Ελλάδα” με το Χρηματιστήριο και μοστράριζε το πενηντάρικο με το ευρώ ενώ έχτιζε τους “νέους Παρθενώνες” με την Ολυμπιάδα, πάλι εμείς χτυπάγαμε το κεφάλι μας στον τοίχο και λέγαμε ότι ο ψευδώνυμος “εκσυγχρονισμός” θα είναι η επιτομή της παρασιτικοποίησης, η απόλυτη υποταγή στους Ευρωπαίους κυρίαρχους, το μέγιστο ξεπούλημα της χώρας σε άνομα ντόπια και αλλοδαπά συμφέροντα. Όμως, οι φίλοι μας τότε μας κατηγορούσαν ότι δεν βλέπουμε ότι πάμε να ξεφύγουμε από την “Παπανδρεϊκή” μιζέρια και το λαϊκισμό και να ξανοιχτούμε στα παγκοσμιοποιημένα πελάγη και παραμένουμε καθυστερημένοι και …εθνικιστές.

Πάλι αργότερα, οι φίλοι μας (κάποιοι και παλαιοί οπαδοί του γίγαντα …Άκη, εκφραστή του “πατριωτικού ΠΑΣΟΚ”) ενθουσιάστηκαν με τον ΓΑΠ καθώς θα μας γλίτωνε από τον Σημιτικό “εκσυγχρονισμό” και την εθελοδουλία του λογιστάκου και θα αποκαθιστούσε την άμεση δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και το …σοσιαλισμό και έτρεχαν να συμμετέχουν στα εσωκομματικά δημοψηφίσματα-φιέστες για να εμπεδώσουν την άμεση δημοκρατία. Εμείς τότε, σχεδόν διαλύσαμε το κεφάλι μας από τα χτυπήματα στον τοίχο και ουρλιάζαμε ότι ο δόλιος βλάξ, το άθυρμα του Σόρος και των Αμερικάνων, θα μας καταστρέψει. Όμως, ήμασταν πάλι οι “καθυστερημένοι” που δεν έβλεπαν μπροστά τους ότι η Ελλάδα “αλλάζει” και μπαίνει στο “κέντρο των εξελίξεων”, μέχρις ότου ήρθε το Καστελόριζο βέβαια.

Σήμερα οι φίλοι μας μας κατηγορούν που δεν μπορούμε να δούμε τη λύτρωση που φέρνει ο Αλέξης και τάχα θέλουμε να φέρουμε πίσω το Σαμαρά! Το περίεργο είναι ότι αρκετοί από αυτούς τους φίλους είναι οι ίδιοι που μας κατηγορούσαν και τα προηγούμενα χρόνια όταν μένανε εκστατικοί μπροστά σε κάποιους (ή και σε όλους) από τους προαναφερθέντες ηγέτες, ηγετίσκους και εθνοσωτήρες!

Συμπέρασμα, αγαπητέ, του σεντονιού που έγραψα; Ακριβώς ό,τι γράψατε κι εσείς και εννόησαν και άλλοι φίλοι! “Μην λοιπόν εκτίθεστε φίλοι! Θα βρεθείτε σε παρόμοια θέση με τους optimates σε λίγες ημέρες!”.

 Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει και μας διαψεύσει ευχάριστα, να είσαστε σίγουροι ότι οι πρώτοι που θα κάνουν την αυτοκριτική τους δημόσια είμαστε εμείς. Χωρίς “ναι μεν αλλά” και φιοριτούρες για να κρύψουμε το λάθος μας. Διότι εμάς μας ενδιαφέρει να πάρει ξανά μπρος η χώρα και να στρίψει στη σωστή ρότα το καράβι. Όχι να βγάλουμε το άχτι μας στον Αλέξη ή τον …Φλαμπουράρη. Και το έχουμε αποδείξει αυτό.

 Το τραγικό, όμως, με αυτήν την ιστορική αναδρομή 30 ετών που σας έκανα είναι ότι όσοι εύπιστοι ακολουθούσαν τους εν λόγω “αναμορφωτές” της Ελλάδας, στο τέλος απλά τους έριχναν μια μούντζα και ένα μπινελίκι που τους “πρόδωσαν” και αμέριμνοι, όσο και αθώοι του αίματος, οδηγούνταν στο νέο σωτήρα, στον νέο αδάμαστο ηγέτη, πάντα υποτιμώντας και κοροϊδεύοντας αυτούς που δεν καταλάβαιναν πόσο σπουδαίος είναι! Χωρίς περίσκεψη, χωρίς αυτοκριτική και μερικές φορές χωρίς αιδώ… […]Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Απηύθυνε έκκληση στους υποστηρικτές του να ενταχθούν στον αγώνα

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε έναν κίνδυνο που όμοιός του δεν έχει εμφανιστεί ξανά στην ιστορία, ο οποίος στρέφεται ενάντια στην ίδια την ανθρωπότητα» επισήμανε ο Νασράλα.
Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, απηύθυνε έκκληση την Κυριακή στους υποστηρικτές του να ενταχθούν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαιώνοντας ότι η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση της οποίας είναι επικεφαλής πολεμάει τους σουνίτες τζιχαντιστές παντού στη Συρία.

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε έναν κίνδυνο που όμοιός του δεν έχει εμφανιστεί ξανά στην ιστορία, ο οποίος στρέφεται ενάντια στην ίδια την ανθρωπότητα» επισήμανε ο Νασράλα σε χθεσινό τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένη απειλή κατά της αντίστασης στον Λίβανο, ενός καθεστώτος στη Συρία, της κυβέρνησης του Ιράκ ή μίας ομάδας στην Υεμένη», τόνισε ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης, προσθέτοντας ότι «αυτός ο κίνδυνος αφορά τους πάντες» και ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει» και να εθελοτυφλεί.

Προτρέποντας τους κατοίκους του Λιβάνου να αντισταθούν στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία αντιπροσωπεύει σύμφωνα με τον ίδιο έναν «παγκόσμιο υπαρξιακό κίνδυνο», ο Νασράλα τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθεί μέχρι τώρα ο διεθνής συνασπισμός με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν έχει αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι μέλη της οργάνωσής του μάχονται στο πλάι των δυνάμεων του Ασάντ το Ισλαμικό Κράτος σε όλη τη Συρία. Μέχρι τώρα δήλωνε ότι οι άνδρες του δρούσαν μόνο για να υπερασπίσουν τα σύνορα του Λιβάνου και τους ιερούς τόπους των σιιτών στη χώρα.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Η Αλβανία ολοένα και περισσότερο γίνεται κέντρο της προσοχής από τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες, όχι μόνο για την μόχλευση υπερεθνικιστικών αντιπαραθέσεων με όλους τους γείτονες της, αλλά και ως ένας κόμβος προώθησης, συνάντησης και πιθανότατα και εκπαίδευσης εξτρεμιστών και Τζιχαντιστών σε άμεση συνάρτηση με τους πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Ο παρών ιστότοπος έχει αναφερθεί τόσο σε πρόσφατα όσο και παλιότερα άρθρα στη σημασία της Αλβανίας και των υπόλοιπών Αλβανόφωνων περιοχών στα Βαλκάνια επί τους ζητήματος.

Πρόσφατα Αμερικανοί αξιωματούχοι ευρισκόμενοι στα Τίρανα σε κλειστό συνέδριο περιφερειακής ασφάλειας,έκρουσαν για μια ακόμη φορά το κώδωνα του κινδύνου, ασχέτως βεβαίως της μη επαρκούς πίεσης προς πάσα κατεύθυνση εκ των ιδίων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προβληματική αυτή κατάσταση.Παρακάτω ορισμένες σταχυολογημένες πληροφορίες θα παρατεθούν ώστε να δοθεί μια τωρινή εικόνα της κατάστασης.

Το 2013-14, υπολογίζεται ότι 20 εκατομμύρια σφαίρες των 7.62 χλ, 10 τόνοι πλαστικών εκρηκτικών, 5.000 ΑΚ-47 και 15.000 χειροβομβίδες, εξήχθησαν λάθρα από τη Βοσνία προς εξοπλισμό των Τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή μέσω Τουρκίας και ενός ενδιάμεσου ονόματι Κυρίογλου, με τη σημαντική συμβολή του οργανωμένου εγκλήματος Αλβανικής προέλευσης στο Κόσοβο.

Τα όπλα κατά κύριο λόγο προέρχονταν από το εργοστάσιο Πιμπιέντα Ρούντέντ στο Γκόρενιε της Βοσνίας.
Μεταξύ 2011-2014 ο συνολικός όγκος λαθραίου οπλισμού ξεπέρασε τα 200 εκ. Δολάρια με συμμετοχή κατά κύριο λόγο Βοσνίων, Τούρκων και Αλβανών. Τα τοπικά ΜΜΕ στη Βοσνία, Σερβία αλλά και Μαυροβούνιο και τοπικοί αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς αναφερθεί στα ανωτέρω μαζί με πολλές ακόμα λεπτομέρειες που έχουν γίνει ευρέως αποδεκτές.

Επιπροσθέτως Λίβυος αξιωματούχος που εδρεύει σε Δυτικό-Ευρωπαική χώρα διαβεβαιώνει ότι μαζικές ποσότητες οπλισμού φεύγουν σε εβδομαδιαία βάση από τα Δυτικά Βαλκάνια και ιδιαίτερα από το Μπάρ του Μαυροβουνίου και το Δυρράχιο της Αλβανίας προς εξοπλισμό των Τζιχαντιστών της Δυτικής Λιβύης όπου δρουν 30 ομάδες τρομοκρατών με τη σημαντικότερη εκ των οποίων την παρούσα περίοδο το "Ισλαμικό Κράτος-παράρτημα της Λιβύης".

Όλα τα δρομολόγια πλοίων μεταξύ Δυρραχίου-Βεγγάζης , Ντέρνας και Τομπρούκ μπορούν να θεωρηθούν ύποπτα.

Ταυτόχρονα η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογκάν έφερε στην επιφάνεια ένα θέμα με το οποίο ο παρόν ιστότοπος είχε ασχοληθεί και προβλέψει το Φεβρουάριο του παρόντος έτους.

Αυτό είναι η προσπάθεια πλέον της Τουρκίας να ελέγξει το "σύστημα Γκιούλεν"στην Αλβανία και στα λοιπά Βαλκάνια, θέτοντας υπό την αιγίδα του, την εντυπωσιακή υποδομή που έχει ήδη δημιουργήσει ο εξόριστος στις ΗΠΑ Τούρκος Ιμάμης. Το μεγάλο "παιχνίδι"σε ότι αφορά την Αλβανία λαμβάνει χώρα πλέον για τον έλεγχο της οργάνωσης "SEMA" που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των θρησκευτικών σχολείων και σεμιναρίων στη γειτονική χώρα και επίσης ασκεί ιδιαίτερη επιρροή σε όλα τα σχολεία από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια που έχει ιδρύσει ο Γκιουλέν στην Αλβανία (Για πλήρη καταγραφή βλέπε παλαιότερα άρθρα του ιστότοπου).

Ο Ερντογκάν έθεσε ως βασικό όρο για τη στήριξη των "Μεγαλό-Αλβανικών οραμάτων"του Έντι Ράμα τη βοήθεια του για τον έλεγχο του Γκιουλέν, κάτι όμως που δεν θα είναι τόσο εύκολο ως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, καθότι ο ευρισκόμενος εν Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, Ιμάμης,διαθέτει σοβαρή στήριξη από το Αμερικανικό κατεστημένο.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι οι πρόσφατες συγκρούσεις στη ΠΓΔΜ και οι ανακοινώσεις της εκεί Αστυνομίας ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες και νεκρούς Αλβανούς τρομοκράτες, βρίσκονταν και βετεράνοι που πολέμησαν στις τάξεις των Τζιχαντιστών στη Συρία, έχουν εν τέλει βάση.

Αυτό σηματοδοτεί μια νέα πρόκληση για τις Βαλκανικές χώρες και βεβαίως την Ελλάδα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των Τζιχαντιστών-Βαλκάνιων που επιστρέφουν στους τόπους καταγωγής τους μέσω Τουρκίας, δεν διέρχονται από την Ελλάδα/Βουλγαρία αλλά κατευθείαν αεροπορικώς από Τουρκικά αεροδρόμια.

Ως εκ τούτου η αντί-τρομοκρατική εκστρατεία" του ΝΑΤΟ πρέπει να επικεντρωθεί στην Πρίστινα, Σεράγεβο, Τίρανα και βεβαίως σε όλη τη Τουρκία που αποτελεί την παρούσα περίοδο, το βασικό άξονα μετακίνησης ένθεν κακείθεν τρομοκρατών, όπως και παράνομου οπλισμού όχι μόνο για τη Μέση Ανατολή αλλά και για τη Βόρεια Αφρική σε συνδυασμό με την συστηματική και οργανωμένη προώθηση μεταναστών και προσφύγων προς την Ε.Ε.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Μα πώς είναι δυνατόν να καταντήσαμε έτσι;
Πόσο πιο χαμηλά θα πάμε;
Οι ξένοι πια δεν έχουν τσίπα; Ούτε ανθρωπιά;


Δυστυχώς και ευτυχώς κάθε ερώτημα που έχει διατυπωθεί από το είδος μας φέρει εντός του τον σπόρο της απαντήσεως. Η διατύπωση της απορίας είναι η έναρξη της αναζήτησης, φίλτατοι αναγνώστες. Και όποιος ζητάει βρίσκει, όπως λέγει ο Κύριος. Αρα, στα εναρκτήρια «γιατί» και «πώς» οι απαντήσεις είναι αυτονόητες, σχεδόν αυτόματες.

Α) Καταντήσαμε έτσι διότι θα ήταν εξωλογικό να μην καταντούσαμε. Η ατραπός της πασοκάρας του λοβιτουριστάν, της ημιμάθειας, της αμάθειας, του «αούα», του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», της υποτέλειας και του «μαζί σου, Αντρέα», του ραχατιού και του διακομματικού πρασινοφρουρισμού (το απόλυτον βδέλυγμα της ερημώσεως) και της εξάρτησης από τα ευρωχαρτζιλίκια θα οδηγούσε στην ακμή, αν ζούσαμε σ' ένα κατοπτρικό σύμπαν όπου όλα γίνονται ανάποδα. Ζούμε στις γνωστές διαστάσεις και τίποτα δεν γίνεται τ' ανάποδα. Αρα ο φούντος ήταν προδιαγεγραμμένος.

Β) Θα πάμε ακόμα χαμηλότερα, αν δεν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε έξυπνα. Η στασιμότητα στην εποχή μας σημαίνει πτώση. Αν δεν εγερθούμε αποφασισμένοι, θα μας φάει η μαρμάγκα ή ο εγγύτερος αλαλάζων «πιστός» θρησκείας που εξαπλώνεται με το ξίφος ή κάποιος κλητήρας που θα κρατάει κατασχετήριο γραμμένο στη γερμανική.

Γ) Οι ξένοι ηγέτες, πλούσιοι, οι ιππείς της ατίθασης φοράδας που λέγεται Ιστορία δεν έχουν τσίπα. Ποτέ δεν είχαν. Ούτε σκοπεύουν να αποκτήσουν. Μόνο ανάγκες και απλωμένες χερούκλες για ν' αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν. Είναι γαστέρες και υπογάστρια με ικανότητες λογισμού και στοιχειώδους έκφρασης. Θα έπρεπε ήδη να το έχουμε αποστηθίσει το μάθημα που μας έδωσαν το 1204. Αν μπορούσαν, οι «ευσεβείς» σταυροφόροι θα έκλεβαν ακόμα και τα χαλίκια από την Κωνσταντινούπολη. Ο χρόνος που παρήλθε από τότε βελτίωσε τις ικανότητές τους στο αρπάζειν, γραπώνειν, λεηλατείν και ψεύδεσθαι, αλλά δεν τους χόρτασε. Βλέπουν πόσο τους... παίρνει να βουτήξουν, βουτάνε, μετά βλέπουν αν μπορούν κι άλλο κι ύστερα θέλουν ακόμα περισσότερο κ.ο.κ. Τώρα που δύνανται να σου κλέβουν το πορτοφόλι δίχως καν να σε αγγίζουν (μέσω των... «αγορών») ενθουσιάζονται ακόμα περισσότερο και τους ανοίγει έτι περαιτέρω η όρεξη!

Δ) Για τη λέξη «ανθρωπιά» μπορούν άπαντες να σου κάνουν διαλέξεις επί διαλέξεων, αλλά ούτε μία πράξη στοιχειωδώς αντάξια του υψηλού νοήματός της.
Οπότε, κάνε τα κουμάντα σου και συγκράτησε τα ακόλουθα:
i) Ουαί τοις ηττημένοις.
ii) Μακάριοι οι κατέχοντες.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ποιος έδωσε την εντολή για αλλοίωση του ελλείμματος σε δύο φάσεις;

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Αγαπητέ υπουργέ των Οικονομικών της Γερμανίας, αντί ερωτημάτων, προτιμώ να θέσω υπ’ όψιν σας ορισμένα στοιχεία. Ίσως από την ανάγνωσή τους σκεφτείτε την πιθανότητα πλην του ημετέρου πολιτικού συστήματος να έχουν κάποια ευθύνη για τη χρεοκοπία της πατρίδας μου και οι σοσιαλδημοκράτες προκάτοχοί σας στα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας της Γερμανίας.

Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών οργανισμών, η Ελλάδα διέθεσε για αμυντικές δαπάνες την περίοδο 1998 – 2014 το ιλιγγιώδες ποσό των 86,3 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου «κατευθύνθηκε» σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 25% του δημόσιου χρέους της.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο SIPRI data on military expenditure of NATO member states, η χώρα μου την περίοδο 1998 – 2014 ανεδείχθη ο μεγαλύτερος αγοραστής οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία, ξεπερνώντας και την Τουρκία (μετά την παραλαβή των προβληματικών υποβρυχίων σας)!

Για ορισμένες από τις αναθέσεις, όπως η προμήθεια των 170 αρμάτων Leopard, που κόστισαν στον προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ έκαστο, γίνεται έρευνα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για ενδεχόμενες δωροδοκίες.

Οι αμυντικές δαπάνες

Στη συντριπτική πλειονότητα των προμηθειών αμυντικών δαπανών από τη χώρα σας καταβλήθηκε ως προκαταβολή το 30% της δαπάνης την περίοδο 1998 – 2003, γεγονός που προκαλεί εύλογες υποψίες ότι επρόκειτο για μίζες.
Η Ελλάδα έκτοτε διέθετε σε ετήσια βάση το 6% - 7% των κρατικών δαπανών της στην εξυπηρέτηση του χρέους αυτών των εξοπλισμών. Ακόμη και την περίοδο 2010 – 2015 η πατρίδα μου αναγκάστηκε να πληρώσει 20 δισ. ευρώ σε εξόφληση αμυντικών δαπανών σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η δική σας, τη στιγμή που άνθρωποι αυτοκτονούσαν, νέοι έχαναν τις δουλειές τους, επιχειρήσεις έβαζαν λουκέτο, οικογενειάρχες μετανάστευαν, σπίτια έκλειναν. Εξευτελισμένοι στην οικουμένη μεν, καλοπληρωτές δε…! Με ετήσιο ποσοστό 7% επί των κρατικών δαπανών για την αποπληρωμή εξοπλισμών, τη στιγμή που η Πορτογαλία διέθετε το 4,4% και η Ιρλανδία μόλις το 1,7%, δεν λες ότι δίνεις δίκαιο αγώνα για να μειώσεις τα ελλείμματα και να βγεις από την κρίση. Ο αγώνας αυτός είναι άνισος.

Το 2009 η Ελληνική Στατιστική Αρχή «μαγείρεψε» το έλλειμμα της χρονιάς εκείνης, προσθέτοντας σε αυτό και εξοπλιστικές δαπάνες ύψους 2,9 δισ. ευρώ, μεταξύ αυτών και πρώιμες παραλαβές αρμάτων Leopard. Σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες αξιωματούχων, την εντολή για την αλλοίωση του ελλείμματος σε δύο φάσεις, ώστε αυτό να σκαρφαλώσει στο 15,4% το Νοέμβριο του 2010, έδωσε εγγράφως ο γερμανός στην καταγωγή επικεφαλής της Eurostat, κύριος Ράντεμαχερ. Με όπλο την αναθεώρηση αυτή ελήφθησαν μέτρα λιτότητας 4 δισ. ευρώ, τα οποία απαίτησε για λογαριασμός σας ο αυστριακός υπουργός κύριος Πρελ, και εξοφλήθηκαν μέχρι το τελευταίο ευρώ πριν από το PSI οι τράπεζές σας.

Το 2001 η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Αντώνη Καρακούση ο πρώην εμπορικός ακόλουθος της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα Χαν Γκέοργκ Σον (βιβλίο «Η μετέωρη χώρα»), η αξία των γερμανικών εξαγωγών προς την Ελλάδα κάλυπτε το 85% των γερμανικών εξαγωγών προς τη Ρωσία, τάση που διατηρήθηκε και τα επόμενα χρόνια. Με άλλα λόγια, μία χώρα 10.000.000 κατοίκων προσέφερε στις εξαγωγικές επιχειρήσεις σας και στους παραγωγούς σας σχεδόν όσο μία χώρα 150 εκατομμυρίων κατοίκων! Γι αυτό, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του νυν προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν ενδιέφεραν τόσο πολύ τους προκατόχους σας, εκείνη την εποχή, τα δημόσια οικονομικά μας.

Το 2005 η κυβέρνηση Καραμανλή επιχείρησε με νόμο για τον βασικό μέτοχο να χτυπήσει την κλεπτοκρατία και τις διεφθαρμένες ελληνικές ελίτ, εναντίον των οποίων βάλλετε δικαιολογημένα κι εσείς, κατηγορώντας τες για έλλειψη πατριωτισμού. Ρωτήστε, παρακαλώ, τον γερμανό διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού Αλεξάντερ Σάουμπ, γιατί η υπηρεσία του, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Ιρλανδός Επίτροπος Μακ Γκρίβι, έβαλε βέτο στο νόμο που εκπόνησε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσωπικός φίλος σας Προκόπης Παυλόπουλος; Γιατί εμπόδισε την ελληνική κυβέρνηση να βάλει φρένο στη διαφθορά της ελίτ που κατέκλεψε την πατρίδα μου και ορθώς καταγγέλλετε;

Σκεφτείτε ξανά τους αριθμούς, παρακαλώ, κύριε υπουργέ:
Η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, μεγαλύτερος αγοραστής γερμανικών εξοπλισμών από την Τουρκία των 80 εκατομμυρίων κατοίκων.
Η Ελλάδα των 10μ εκατομμυρίων κατοίκων, ισότιμος εισαγωγέας με την Ρωσία των 150 εκατομμυρίων κατοίκων.
Και αφού τους σκεφτείτε, απαντήστε μέσα σας, στον εαυτό σας, με βάση την κοσμοθεωρία σας, την θρησκεία σας, τα πολιτικές πεποιθήσεις σας, τα εξής ερώτημα:
«Εντάξει, οι Έλληνες έχουν τεράστιες ευθύνες για την περιπέτειά τους. Αλλά αυτό που κάναμε εμείς τι ήταν; Ηθικό ή ανήθικο; Τα ελλείμματα των Ελλήνων εξαιτίας της κατανάλωσης, των εξοπλισμών, της σπατάλης και της ασωτίας τους είναι ανήθικα, αλλά και δικά μας πλεονάσματα, που εν μέρει οφείλονται στις αμαρτίες τους, είναι ηθικά, ενάρετα;»

Περικοπές συντάξεων

Απαντήστε, κύριε υπουργέ! Σας θέτει το ερώτημα ένας άνθρωπος που πιστεύει στις ιδέες σας, που θαυμάζει το θάρρος και τη δύναμή σας, που ιδεολογικά ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στη Χριστιανοδημοκρατία.
Ρωτώ ξανά: Το βρίσκετε ηθικό, ώστε να ζητάτε να κόψετε για Πέμπτη φορά τη σύνταξη του εργάτη πατέρα μου, να αυξήσετε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 και να απαιτείτε την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό αναπλήρωσης 53% από 70%, δηλαδή 320 ευρώ;
Για ποιόν λόγο κύριε υπουργέ;
Για να αναλάβουν το κόστος της συμπληρωματικής ασφάλισης κάθε Έλληνα οι ασφαλιστικές εταιρείες της πατρίδας σας, στις οποίες έχετε δώσει εντολή να μην φύγουν από την Ελλάδα, την ώρα που απειλείτε τον ανεκδιήγητο υπουργό Οικονομικών της χώρας μου με έξοδο από το ευρώ;
Και αυτό το βρίσκετε ηθικό; Φιλελεύθερο; Χριστιανικό;

Τέσσερις τελικές παρατηρήσεις

1. Με την ΟΝΕ, από την οποία η χώρα σας ωφελήθηκε βγαίνοντας ενωμένη από την οικονομική παρακμή της, φτιάξατε ένα καράβι, σκαρί το λέμε ελληνικά, για τις ήρεμες θάλασσες. Τότε ταξιδεύαμε όλοι μαζί πρώτη θέση. Μόλις άρχισαν οι φουρτούνες, επειδή το σκαρί ήταν προβληματικό, πρώτα μας βάλατε στα αμπάρια και έπειτα αρχίσατε να πετάτε λαούς σαβούρα στη θάλασσα, με την ελπίδα ότι θα συνεχίσετε την πλεύση. Δεν είναι έτσι;

2. Θεωρείτε ότι με την πάταξη – ταπείνωση του αριστερού λαϊκισμού στην Ελλάδα γλιτώνετε την άνοδο των λαϊκιστών στην Ισπανία, στην Ιταλία και τη Γαλλία. Ακόμη και αν τα καταφέρετε, θα έχετε βάλει προσωρινά τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Τα μεγάλα λαϊκά και κοινωνικά ρεύματα δεν πνίγονται. Όσο πιέζεις το καπάκι για να τα εξαφανίσεις, τόσο αυξάνεις την πίεση της έκρηξης.

3. Αν ένα τρίτο ελληνικό πακέτο κοστίζει στον προϋπολογισμό σας 30 δισ. και υπάρχει δυσκολία να περάσει από το Κοινοβούλιό σας, σκεφτείτε πόσο θα σας κοστίσει ένας βαλκανικός πόλεμος, μία Ελλάδα ανοχύρωτη στις πάσης λογής συμμορίες και τι θα σημάνει για την Ευρώπη ένα διαρκές ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ.

4. Ένας μεγάλος έλληνας δημοσιογράφος, ο Γεώργιος Βλάχος, έγραφε προς τους ηγέτες σας παραμονή της εισβολής της Γερμανίας στην Ελλάδα, λίγα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, τα εξής:
«Και να αναμείνει ο λαός μας την εκ του Βερολίνου επιστροφή του δρομέος, ο οποίος ήλθε προς πέντε ετών και έλαβεν από την Αρχαία Ολυμπίαν το φως, δια να μεταβάλη εις δαυλόν την λαμπάδα και φέρη την πυρκαϊάν εις τον μικρόν την έκτασιν αλλά μέγιστον αυτόν τόπον. Τόπον ο οποίος έμαθε τον κόσμο όλον να ζη πρέπει να τον μάθει τώρα και να αποθνήσκη»…
Να το θυμάστε αυτό το τελευταίο, κύριε υπουργέ, σε περίπτωση που επιμείνετε.

Με εκτίμηση ένας φίλος σας

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


16 Μαΐου 2006. Μία ακριβώς εβδομάδα, πριν από τη μοιραία για τον Κώστα Ηλιάκη πτήση. Δύο ελληνικά F-16, έχουν απογειωθεί με αποστολή την αναγνώριση και αναχαίτιση δύο τουρκικών φωτογραφικών αεροσκαφών που έχουν εντοπιστεί να πετούν μεταξύ Λέσβου- Λήμνου.

Οι πτήσεις των φωτογραφικών αεροσκαφών των Τούρκων είχαν μπει στην ημερήσια διάταξη των προκλήσεων κάμποσο καιρό. Οι Έλληνες χειριστές δεν άργησαν να εντοπίσουν τα τουρκικά RF-4, τα οποία όπως ανέμεναν οι πιλότοι μας, συνοδεύονταν από δύο οπλισμένα F-16.

Ακολουθώντας πιστά τις διαταγές οι δύο χειριστές ξεκίνησαν τη διαδικασία αναγνώρισης του τουρκικού σχηματισμού. Ο ένας από τους δύο Έλληνες πιλότους, έχοντας πορεία προς τον τουρκικό σχηματισμό –αλλά χωρίς να έχει πλησιάσει επικίνδυνα- προσπάθησε να δει με τι φωτομηχανή ήταν εφοδιασμένα τα τουρκικά αεροσκάφη. Και τότε ο νεαρός χειριστής, χωρίς να το περιμένει, χωρίς να το φανταστεί, κατάλαβε ότι έβαλε τη ζωή του σε θανάσιμο κίνδυνο.

Το ένα από τα δύο οπλισμένα F-16, που συνόδευαν τα φωτογραφικά αεροσκάφη, έκανε έναφονικό ελιγμό προς το μέρος του. Μόνο το ένστικτο επιβίωσης, τα γρήγορα αντανακλαστικά του και η τύχη τον έσωσε από τη σύγκρουση, από την οποία δεν θα είχε καμία ελπίδα επιβιώσης. Το τουρκικό F-16, θα έπεφτε πάνω στην καλύπτρα του. Όπως ακριβώς έμελλε να συμβεί επτά ημέρες αργότερα. Ο χειριστής με ένα ενστικτώδη ελιγμό βούτηξε το αεροσκάφος του προς τα κάτω. Από τον ασύρματο ανέφερε αμέσως το φονικό ελιγμό του Τούρκου, κάνοντας τους επιτελείς του ΑΤΑ να παγώσουν.

Όταν οι δύο πιλότοι προσγειώθηκαν στη βάση τους, ανέφεραν τον ασυνήθιστα επιθετικό και χωρίς αμφιβολία εγκληματικό ελιγμό του Τούρκου. Με βάση απόρρητο σήμα που είχε εκδοθεί από τις 17-01-06, με σκοπό “τη καταγραφή- παρακολούθηση επικίνδυνων καταστάσεων”, οι δύο χειριστές συνέταξαν και έγγραφη αναφορά προς το ΑΤΑ. Το σήμα που είχε εκδοθεί από τις αρχές του χρόνου, έλεγε με σαφήνεια ότι οι χειριστές πρέπει να αναφέρουν άμεσα:
1. Χρήση C/F
2. Επικίνδυνους ελιγμούς
3. Παρενόχληση πολιτικών και στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών
4. Οποιοδήποτε ασυνήθιστο γεγονός παρατηρηθεί κάτα τη φάση αναχαίτισης
5. Τα ανωτέρω στοιχεία να αναφέρονται και προφορικά σε απενημερώσεις με ΑΤΑ/ΕΚΑΕ.

Οι δύο πιλότοι και ειδικά ο ένας που έζησε το τρόμο του φονικού ελιγμού του Τούρκου, ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του σήματος, ελπίζοντας προφανώς ότι μετά από την ανφορά τους, θα λαμβάνονταν κάποια μέτρα προφύλαξης των χειριστών, γιατί η εντύπωση που αποκόμισαν από την εμπειρία τους ήταν κάτι παραπάνω από σαφής. Οι Τούρκοι ήθελαν να προκαλέσουν θύματα στο Αιγαίο.

Το παράδοξο όμως είναι ότι παρά το συβάν στο βορειοανατολικό Αιγαίο, δεν εκδόθηκε καμία διαταγή, κανένα σήμα που θα εφιστούσε την προσοχή στους πιλότους αναχαίτισης. Τίποτα απολύτως. Υποτίμηση της απειλής ή κάτι άλλο;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ακριβώς μία εβδομάδα μετά, το σκηνικό επαναλήφθηκε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Μόνο που αυτή τη φορά το σενάριο δεν είχε χάπι έντ. Ο ηρωϊκός σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, πλήρωσε με τη ζωή του, την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή που έδειξαν οι Τούρκοι, αλλά πιθανόν και την αδιαφορία – ή μήπως την ανικανότητα- κάποιων να εκτιμήσουν το μέγεθος της απειλής. Ο τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκε ο Ηλιάκης, σόκαρε κάποιους συναδέλφους του, οι οποίοι ήταν από τους ελάχιστους που είχαν γνώση και του συμβάντος που είχε προηγηθεί μεταξύ Λήμνου – Λέσβου. Ψάχνοντας να εντοπίσουν την τύχη της αναφοράς των δύο πιλότων που είχαν τη πρώτη ένδειξη των προθέσεων των Τούρκων, λένε ότι δεν την βρήκαν πουθενά...

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 
"Θα μείνω στη Βουλή γιατί θεωρώ ότι είναι χρήσιμη η παρουσία μου εκεί για λόγους που υπερβαίνουν τα κομματικά όρια του ΠαΣoΚ"...
Το δράμα που ζεί ο (ακόμη) αρχηγός του ΠαΣοΚ, δεν έχει τέλος.
Έχει όλη την καλή διάθεση να φύγει, αλλά δεν βρίσκει άξιο αντικαταστάτη του!
Δεν μπορεί να βρεί ''ισοδύναμο'' της πολιτικής του παρουσίας.
Ούτε ισόβαρο της προσφοράς του προς τον τόπο!

Εδώ θα είναι ίσως η μοναδική φορά που θα συμφωνήσουμε με το ον αυτό.
Πράγματι είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατον να βρεθούν ''ισοδύναμα'' της χυδαιότητας, του οπορτουνισμού, της πολιτικής παλιανθρωπιάς, του τομαρισμού, του καιροσκοπισμού, και όλων των φορτισμένων με αρνητική έννοια  ''-ισμών''.
Είναι ακατόρθωτο να ξαναφανεί τέτοια πολιτική προσωπικότητα με απόλυτα αρνητική αποτίμηση της παρουσίας και του έργου του, έργο που στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα του λαού, και  στήριξε με σθένος αυτά της κομματικής νομενκλατούρας, της ολιγαρχίας, και των ξένων συμφερόντων.

Τέτοιον διαστρεβλωτή της γλώσσας και των εννοιών είναι δύσκολο να ξαναγνωρίσει η Βουλή των ελλήνων.

Τέτοιον φτηνιάρη δικολάβο υπερασπιστή της πολιτικής κακουργίας που συντελέστηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια στην χώρα μας, με αποκορύφωμα τα τελευταία πέντε χρόνια  της χρεοκοπίας και των μνημονίων, δεν θα ξανα-ματαγνωρίσει εύκολα τούτος ο τόπος.

Από μόνος του αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα της κακοδαιμονίας που μαστίζει την χώρα, καθώς και το απόλυτο παράδειγμα της ελαφρότητας (οιονεί ηλιθιότητας) του ελληνικού λαού, που επιμένει να στέλνει τους ολετήρες του ξανά και ξανά στο Κοινοβούλιο, δίνοντάς τους την ευκαιρία (και το άλλοθι ) να συνεχίσουν το μιαρό τους έργο.

Πού να βρεθούν ''ισοδύναμα'' για τούτον τον πολιτικό ογκόλιθο; (ή κοπρόλιθο;)
Πού να ξαναγεννήσει η φύση τέτοια φυσική καλοσύνη, αλτρουϊσμό, ταπεινότητα;
Πώς θα ξαναβρεί η νομική επιστήμη τέτοιον λειτουργό;
Ποιά θα είναι η ηθική υπόσταση του πολιτικού μας κόσμου χωρίς αυτόν;

Έχει δίκιο λοιπόν και παραμένει!
Δεν υπάρχουν ''ισοδύναμα'' ικανά να τον αντικαταστήσουν.  
Τουλάχιστον όχι ελεύθερα. 
Τα μόνα ικανά άτομα να τον διαδεχθούν στο έργο του, εκτίουν τις πολυετείς ποινές τους και τα ισόβια ως ειδεχθείς εγκληματίες στον Κορυδαλλό στις Αγροτικές Φυλακές και όπου αλλού ανά την επικράτεια.

Είναι ο μόνος του είδους του, που είναι ακόμη έξω!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το τάγμα των φανατικών εθνικιστών που κηρύσσει το μίσος
Τους δικούς του «Γκρίζους Λύκους» έχει στην ΠΓΔΜ ο ακραίος πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι

Φέρουν την ονομασία «Λύκοι της Νύχτας», αλλά είναι μάλλον «Λύκοι» του μαύρου σκοταδιού και η ανακοίνωση-μανιφέστο που δημοσιοποίησαν αυτές τις μέρες, με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στη συγκέντρωση-επίδειξη δύναμης του Ν. Γκρούεφσκι και του VMRO-DPMNE, με σύνθημα «Ισχυρή Μακεδονία», είναι αποκαλυπτική. Πρόκειται για ένα εθνικιστικό, σκοταδιστικό, ομοφοβικό παραλήρημα που δείχνει καθαρά τις επιδιώξεις τους.

Οι αντίχριστοι, οι ομοφυλόφιλοι, αυτοί που θέλουν τους γάμους των ατόμων του ίδιου φύλου, οι δημοσιογράφοι, οι προδότες που θέλουν να πουλήσουν το όνομα «Μακεδονία» κ.ά. προσδιορίζονται δημόσια ως οι μεγάλοι εχθροί τους, ενώ στα σύμβολα που χρησιμοποιούν συχνά στις δημόσιες παρουσίες τους ξεχωρίζει και ο ήλιος της Βεργίνας. Οι «Λύκοι της Νύχτας» στην ΠΓΔΜ εμφανίζονται να είναι οργανωμένοι κατ' αντιστοιχία του συνώνυμου club Ρώσων μηχανόβιων, το οποίο στη Δύση από πολλούς περιγράφεται ως μια βίαιη συμμορία Ρώσων εθνικιστών μηχανόβιων.
Στην ΠΓΔΜ αρχηγός των «Λύκων της Νύχτας» είναι ο Λένιν Γιοβάνοφσκι, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχτεί και ως ο επικεφαλής των «Λύκων της Νύχτας» των Βαλκανίων (!) και ο ίδιος υπογράφει και την τελευταία προκλητική ανακοίνωση-μανιφέστο για λογαριασμό τους. Είναι επίσης αυτός που το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου μαζί με άλλους 12 «Λύκους» από τα Σκόπια και άλλα τόσους από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης προσπάθησαν να περάσουν στη Γερμανία για λογαριασμό των Ρώσων ομοϊδεατών τους, στους οποίους οι γερμανικές Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν βίζες. Σκοπός τους ήταν να πάνε στο Βερολίνο και να γιορτάσουν την 70ή επέτειο της νίκης του σοβιετικού στρατού κατά των ναζί, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ σε αντίθεση με τη Ρωσία είναι στις χώρες Σένγκεν.

Συνελήφθη στη Γερμανία
Ο Γιοβάνοφσκι, όταν επιχείρησε να μπει στο γερμανικό έδαφος στις 6 Μαΐου, συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγες ώρες, για να μη του επιτραπεί τελικά η είσοδος στη Γερμανία, μαζί με τους άλλους «Λύκους», ως επικίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας, όπως του ανακοίνωσαν οι γερμανικές συνοριακές Αρχές.

Μπορεί τυπικά οι «Μαύροι Λύκοι» στην ΠΓΔΜ να έχουν τη νομική υπόσταση ενός club μοτοσικλετιστών, οι ίδιοι όμως αυτοπροσδιορίζονται ως «πατριωτική οργάνωση», κάτι που επαναλαμβάνουν και στην τελευταία προκλητική ανακοίνωσή τους με την οποία τάσσονταν στο πλευρό του Ν. Γκρούεφσκι, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στην «εθνική του συγκέντρωση» και χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο που στα ελληνικά πράγματα θα λέγαμε ότι παραπέμπει σε εκείνο της Χρυσής Αυγής.

«Οι ''Λύκοι της Νύχτας'' είναι μια πατριωτική οργάνωση και δεν θα σταθεί ποτέ δίπλα, ώμο με ώμο, με αποδεδειγμένους εχθρούς της χώρας, για οποιοδήποτε σκοπό», αναφέρουν βάζοντας στο στόχαστρο τα στελέχη της αντιπολίτευσης που διοργάνωσαν την αντικυβερνητική συγκέντρωση, ζητώντας την παραίτηση του Ν. Γκρούεφσκι.

«Ποτέ με εκείνους που δεν θέλουν το όνομα της Μακεδονίας μας, που δεν θέλουν να ονομαζόμαστε Μακεδόνες, οι οποίοι αντί για ''Μακεδονία'' λένε «ΠΓΔΜ» και αποκαλούν τη χώρα μας «Σκόπια»...», προσθέτουν κατηγορώντας τους για «σχέσεις με ξένες υπηρεσίες και ξένες δυνάμεις που επιχειρούν εναντίον της Μακεδονίας». Ομως δεν έμειναν μόνο στα παραπάνω. Θεώρησαν αναγκαίο στο σημερινό φορτισμένο και κρίσιμο τοπίο της γειτονικής χώρας να βάλουν στο κάδρο και να δαιμονοποιήσουν όλους εκείνους που θεωρούν ως εχθρούς και που το τελευταίο διάστημα συμμετέχουν μέσα από ανεξάρτητες οργανώσεις στο κίνημα για την ανατροπή του Γκρούεφσκι.

«Οχι στους αντίχριστους, όχι στους υποστηρικτές των gay παρελάσεων, όχι στους γάμους των ατόμων ίδιου φύλου, όχι στους ''δημοσιογράφους'' και τους δημοσιογράφους που διαδίδουν το μίσος, χειραγωγούν και υβρίζουν...», ανέφεραν. Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα μια τέτοια οργάνωση θα απομονωνόταν από τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου. Αντίθετα, στα Σκόπια ο Λένιν Γιοβάνοφσκι και οι «Λύκοι» του τυγχάνουν αναγνώρισης ακόμη και από αυτόν των ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Και οι φωτογραφίες του Γιοβάνοφσκι με τον τελευταίο, που υπάρχουν και στο σάιτ των «Λύκων», είναι αποκαλυπτικές.

ΓΙΑ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ
Στα χαρακώματα κυβέρνηση - αντιπολίτευση


Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζεται η πολιτική ζωή στα Σκόπια, με το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να παραμένει αγεφύρωτο. Την ίδια ώρα όμως οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ επιχειρείται να βρεθούν στο επίκεντρο ενός ευρύτερου παιχνιδιού. Η Ρωσία διά του ΥΠΕΞ της Σεργκέι Λαβρόφ είδε τόσο για τα αιματηρά γεγονότα στο Κουμάνοβο όσο και για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης κατά του Νίκολα Γκρούεφσκι δάκτυλο της Δύσης, που επιδιώκει ένα νέο σενάριο τύπου Ουκρανίας στην περιοχή. Εσπευσε μάλιστα να μιλήσει για τεχνητή κλιμάκωση των συγκρούσεων και για σχέδιο που αποβλέπει στη διαίρεση της ΠΓΔΜ ανάμεσα στην Αλβανία -στο πλαίσιο μιας Μεγάλης Αλβανίας- και τη Βουλγαρία.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, έστελνε μήνυμα στα Σκόπια, με αφορμή τα γεγονότα του Κουμάνοβο, ότι τα Τίρανα θα εναντιωθούν σε μια μελλοντική ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αν δεν τηρηθούν για τους Αλβανούς κατοίκους όσα προβλέπονται από τη συμφωνία της Οχρίδας. Τίρανα και Πρίστινα εμφανίζονται να ακολουθούν μια κοινή -σκληρή- γραμμή για τα γεγονότα στο Κουμάνοβο, ενώ αντίθετα ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι, που συμμετέχει στην κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι, ακολουθεί χαμηλούς τόνους.

Επιπλέον, στην τελευταία σύσκεψη των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ για την έξοδο από την πολιτική κρίση, την περασμένη Δευτέρα, διατύπωσε προτάσεις που βοηθούν τον Γκρούεφσκι. Η πρότασή του ήταν να συγκροτηθεί μια επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με όσα έχουν αποκαλυφθεί από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.


Χρίστος Τελίδης
Πηγή "Έθνος"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου