Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η “θυσία” της καρέκλας, η ασέβεια στους νεκρούς και το στημένο παιχνίδι


“Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο…”, τραγουδούσε γνωστός ροκάς αηδός, χρόνια πριν… Που να ήξερε το παλικάρι. Ο συμπαθής τέως υπουργός λοιπόν, εν μέσω πατριωτικής εξάρσεως, παραιτήθηκε. Θυσίασε την καρέκλα όπως είπε, όπως χιλιάδες θυσίασαν τις ζωές τους για τη Μακεδονία… Ατυχής, επιεικώς, σύγκριση, αγαπητέ. Θέλει κότσια να δίνεις τη ζωή σου. Θέλει θράσος να μη δίνεις την καρέκλα σου, υπό τις παρούσες συνθήκες. Κι εσύ μάλλον άργησες για να μας το σερβίρεις ως θυσία.

Φαίνεται πως το θράσος περισσεύει. Διαφορετικά δεν θα έβγαινε βαρύγδουπα να μιλήσει για διαγραφές υπουργών του κόμματός του, αλλά όχι βουλευτών του, οι οποίοι είτε θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, είτε θα ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης, από την οποία ΤΩΡΑ, κατόπιν πολλών εορτών, άρει την εμπιστοσύνη του, γιατί διαφορετικά δεν θα έβλεπε ψήφο, ενδεχομένως ούτε από τα πιο στενά συγγενικά του πρόσωπα…

Έτσι όλα καλά. Και κοινοβουλευτική ομάδα διατηρούμε και την εικόνα του πατριώτη επιχειρούμε να ενισχύσουμε στο εκλογικό σώμα και λίγο αργότερα, σε όλα τα υπόλοιπα θέματα, πάλι αγκαλιά με τον Αλέξη θα μας βρούνε. Οπότε, φταίει η αντιπολίτευση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λες και αυτή την υπέγραψε (σ.σ. ασχέτως των ανακολουθιών μέχρι την υιοθέτηση της σημερινής επίσημης θέσης).


Λέμε με την ευκαιρία και μερικές ανοησίες ότι δεν είναι συμφωνία αλλά προσύμφωνο… Ανοησίες, διότι εκ του αποτελέσματος το επιχείρημα που επικαλούνται οι ΑΝΕΛ, ή μάλλον ο Πάνος Καμμένος δεν βρίσκει και μεγάλη απήχηση στον ορυμαγδό των ικανοποιημένων από την εξέλιξη διεθνώς. ΑΝ ήταν μάγκας, ας σταματούσε τον Κοτζιά προτού γίνει η ζημιά, ή ας έκανε την κίνησή του πριν βάλουν την υπογραφή στις Πρέσπες. Τώρα είναι αργά για δάκρυα.

Σιγά μην είναι ρε Πάνο και προικοσύμφωνο. Όταν όμως την προωθούσε τη συμφωνία ο έτερος Καππαδόκης ο Νίκος ο Κοτζιάς, είχαμε άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις… Και να εμπιστοσύνη στον Κοτζιά και τι λεβέντης είναι ο Κοτζιάς… Και κάτι κοινές εμφανίσεις και κάτι μηχανορραφίες άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων που φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι τους χαλούσαν τη “σούπα”.

Το τσίρκο Μεντράνο δείχνει να έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, αφού οι παραστάσεις αλλάζουν συνεχώς και το πρόγραμμα εξασφαλίζει τεράστια ποικιλία. Η δε λαοπρόβλητος κυβέρνησις θα παραμείνει στην εξουσία με την ψήφο της νεοδημοκράτισσας Κατερίνας Παπακώστα… η οποία ζητά δέσμευση από όλους ότι θα ψηφίσουν Πάκη ξανά για πρόεδρο με το πρόσχημα της πολιτικής σταθερότητας.

Έλα μου όμως που αν αυτό το πετύχει θα έχει καεί το σενάριο πρόωρων εκλογών με απλή αναλογική λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας! Και αρματωμένη με αυτό, θα κάνει την κίνηση για επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία από την οποία προέρχεται, καθότι το τρενάκι των ΑΝΕΛ δεν τσουλάει αφού ο μικρός Αλέξης φαίνεται πως αλλάζει παιχνιδάκι. Δε ραγίζετε βουνά;

Και η κατακλείδα; Ρίχνουμε και ένα στεφάνι στα Ίμια – κοντά – για να θέσουμε και καμιά πατριωτική παρακαταθήκη για τις εκλογές που θα έρθουν, ρισκάροντας να γίνει καμιά στραβή με τους Τουρκαλάδες και να τρέχουμε χωρίς λόγο.

Κι όλα αυτά για να σαλπίσουμε προσκλητήριο στις λοιπές αυτοαποκαλούμενες ως πατριωτικές δυνάμεις. Άντε γεια (σας) παιδιά… Τιμή στα κόκαλα των νεκρών παλικαριών που έπεσαν για τη Μακεδονία μας και θα κλαίνε τώρα από κει πάνω που βρίσκονται για την κατάντια μας.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]