Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Αυγ 2012


Έτοιμη πλέον (μετά τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης) και η τοπική κομματική οργάνωση Έβρου του DEB, ενώ εγκαινιάζονται οσονούπω και τα γραφεία του στο Μεγάλο Δέρειο…

Εις (νέαν) επίρρωσιν όσων σάς γράφαμε μόλις προχτές για την ολοένα και καλύτερα οργανωμένη και συνεχώς επεκτεινόμενη δράση των τουρκοπρακτόρων στη Θράκη αφ’ ενός, αλλά και για τα ποτάμια του μαύρου χρήματος που συρρέεουν εξ ανατολών αφ’ ετέρου, έρχεται και αυτή η νέα είδηση που μαθαίνουμε από το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής Ρόντοπ Ρουζγκαρί (1/8/2012). Δεν αφορά βέβαια στην προκείμενη περίπτωση σε δράσεις κάποιας από τις τουρκομουφτείες, αλλά ενός άλλου βασικού οργάνου της Άγκυρας στη Θράκη, δηλαδή του γνωστού φασιστικο-αλυτρωτικού κόμματος DEB, που είχε ιδρύσει προ εικοσαετίας ο Αχμέτ Σαδήκ και τα τελευταία χρόνια έχει επανεργοποιηθεί, αποτελώντας άλλον έναν βασικό πυλώνα της προξενικής παρέμβασης στη Θράκη (παράλληλα με τις ψευδομουφτείες, τους τουρκοσυλλόγους, τον μειονοτικό τύπο, τους πολιτευτές που δρουν ως δούρειοι ίπποι μέσα στα ελληνικά κόμματα, κλπ). Αυτό λοιπόν το κόμμα της…Ισότητας, της Ειρήνης και της Φιλίας(όπως ακριβώς σημαίνει ο πλήρης τίτλος του: Dostluk-itlik-Bariş) που έχει την έδρα του στην Κομοτηνή, αλλά βεβαίως γραφεία και τοπική οργάνωση και στην Ξάνθη, ετοιμάζεται πλέον να ανοίξει παράρτημα και στον Έβρο, με έδρα μάλιστα το χωριό Μεγάλο Δέρειο. Με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν από τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, «κατά τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης Έβρου του DEB. M’ αυτόν τον στόχο γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες στο κτίριο, ενώ κρεμάστηκε ήδη ταμπέλα στα τουρκικά και ελληνικά» (βλ. στη 2η φωτογραφία βλέπετε αυτό ακριβώς το κτίριο).

Και για όποιον μεν κατ’ αρχάς αναρωτιέται «γιατί σ’ ένα μικρό χωριό, όπως στο Δέρειο, και όχι σε κάποια πόλη», η απάντηση είναι βέβαια πολύ απλή. Και δεν έχει να κάνει φυσικά μόνο με το ότι το Δέρειο είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία στον Έβρο με σχεδόν αμιγή μειονοτικό πληθυσμό, την ώρα που στις πόλεις της περιοχής (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα) απειροελάχιστοι είναι οι μουσουλμάνοι. Πρωτίστως, όμως είναι ο τόπος όπου – θυμίζουμε ότι – το σκυλολόι της τουρκόψυχης 5ης φάλαγγας της Θράκης γνώρισε (και ακόμη γνωρίζει, χάρη στις νικηφόρες αγωγές εις βάρος των τουρκοφυλλάδων τύπου «Μιλλέτ») μία από τις λίγες – μέχρι σήμερα – ήττες του και μάλιστα μόνο από έναν άνθρωπο, τη Χαρά Νικοπούλου. Μία ήττα μάλιστα που πήρε τεράστια δημοσιότητα, που την έμαθε όλη η Ελλάδα, που πήρε διαστάσεις πραγματικά πρωτοφανείς. Αυτό ΔΕΝ το ξεχνάνε. Το Δέρειο λοιπόν τους καίει ως σημαινόμενο και ως συμβολισμός – και αυτόν τον συμβολισμό θα κάνουν ό, τι μπορούν για να τον «ξεδοντιάσουν» και να τον σβήσουν. Δεν ήταν τυχαίο λ.χ. που το Δέρειο ήταν ο πρώτος σταθμός της πρόσφατης περιοδείας του μεγαλοφασίστα Μπαχτσελί. Το εν λόγω χωριό συνεπώς έχει ξεκάθαρα επιλεχθεί από τους τουρκόφρονες για να μετεξελιχθεί σε άντρο και σύμβολο τουρκισμού στον νομό Έβρου (κάτι σαν τον Εχίνο και τα Αρριανά στους άλλους δύο θρακικούς νομούς).

Για όποιον πάλι αναρωτιέται για την…οικονομική διάσταση του πράγματος, η απάντηση είναι και πάλι απλή. Είμαστε βέβαιοι δηλαδή ότι αν τους ρωτήσεις που βρίσκει τα λεφτά αυτό το μικρό κόμμα για να ανοίγει γραφεία σε διάφορα μέρη, να διοργανώνει τις πάμπολλες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί και να στηρίζει τόσες και τόσες άλλες δράσεις, θα σου απαντήσουν ότι αυτή η ευχέρεια οφείλεται στις…συνδρομές των μελών! Όχι, δεν είναι πλάκα, το έχουν ήδη πολλάκις χρησιμοποιήσει ως (λέμε τώρα) επιχείρημα! Ακριβώς όπως και οι αγορές κτιρίων από τουρκοσυλλόγους αποδίδονται σε…έσοδα από τοπικά bazaar (!) ή οι ανεγέρσεις πολυτελών τζαμιών σε άθλια και πάμφτωχα χωριουδάκια 100 ανθρώπων αποδίδονται σε…εράνους των κατοίκων τους! Η απερίγραπτη κοροϊδία συνεχίζεται και «κατάμαυρα» ποσά εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να διακινούνται ανεξέλεγκτα, την ώρα που οι οικονομικές διωκτικές αρχές του ελλαδικού ψευδοκράτους ασχολούνται μόνο με φόρους μισθωτών και χαράτσια συνταξιούχων. Συγχαρητήρια…
Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι αστυνομικοί για τις σχολές στη Θράκη

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Αστυνομικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των αστυνομικών σχολών Ξάνθης και Κομοτηνής και να μην μετατραπούν σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

Μάλιστα, σε έγγραφη αναφορά που κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελίας εγείρουν διάφορα θέματα τα οποία αφορούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί τους εξαιτίας «της προχειρότητας της διαδικασίας».

Μεταξύ άλλων διερωτώνται ποιος θα φέρει την ποινική ευθύνη σε περίπτωση αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας ή απόδρασης κάποιου λαθρομετανάστη όταν οι χώροι φιλοξενίας δεν πληρούν τους όρους καταλληλότητας, αλλά και κατά πόσο είναι σύννομη η υπηρεσιακή διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για εγκατάσταση και κράτηση των παράνομων μεταναστών σε χώρους που δεν έχουν εξαρχής τα απαιτούμενα εχέγγυα ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕRT News
7 Αυγούστου 2012
Απόδοση: Aς Μιλήσουμε Επιτέλους


Ο πρωθυπουργός της Συρίας,Riyad Hijab, απολύθηκε, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ κυκλοφορούν αντιφατικά δημοσιεύματα σχετικά με το εάν έφυγε ή όχι από τη χώρα.

Ο Hijab υπήρξε υπουργός Γεωργίας προτού διοριστεί πρωθυπουργός, μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, αξιωματούχος της ιορδανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας βρίσκεται με την οικογένειά του στηνΙορδανία.

Το κανάλι Al-Jazeera μετέδωσε την είδηση ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Muhammad el-Etri, επιβεβαίωσε την είδηση, προσθέτοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός αυτομόλησε και έχει μεταβεί με 10 μέλη της οικογένειάς του στην Ιορδανία, όπου θα προσχωρήσει στις δυνάμεις της λεγόμενης «συριακής αντιπολίτευσης».

Ωστόσο, η δήλωση αυτή του πρώην Σύριου κυβερνητικού εκπροσώπου διαψεύστηκε από τον υπουργό Τύπου της Ιορδανίας, Samih al-Maaytah, o οποίος αρνήθηκε ότι ο Ηijab βρίσκεται στην Ιορδανία.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabiya μεταδίδει ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στο Κατάρ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο στη Δαμασκό, ο Σύριος υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Omar Ghalawanji, θα αναλάβει προσωρινά τα πρωθυπουργικά καθήκοντα έως ότου διοριστεί νέος πρωθυπουργός.

Η είδηση για την απομάκρυνση του πρωθυπουργού μεταδόθηκε ένα περίπου μήνα μετά από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό, όπου σκοτώθηκαν 4 Σύριοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Τα επίπεδα της βίας στη χώρα παραμένουν υψηλά. Την περασμένη Δευτέρα τραυματίστηκαν 3 δημοσιογράφοι από έκρηξη βόμβας σε στούντιο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου στη Δαμασκό, ενώ στο Χαλέπι συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας για τον έλεγχο της πόλης.

Η συστηματική διάχυση αμφίβολων πληροφοριών από την «αντιπολίτευση» συνεχίζεται

Εν τω μεταξύ, δεν έχει σταματήσει η μετάδοση αμφίβολης εγκυρότητας «ειδήσεων» από την πλευρά της αυτοαποκαλούμενης «αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, άλλα 3 μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Assad έχουν αυτομολήσει, ενώ έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 3 στρατηγοί του συριακού στρατού.

Τα αμφίβολα αυτά δημοσιεύματα δεν άργησαν να διανεμηθούν από τα γνωστά διεθνή πρακτορεία ειδήσεων στα μεγάλα ΜΜΕ.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι μετά την υποτιθέμενη αυτομόληση του υπουργού Οικονομικών, Mohamad Gillati, ο ίδιος εμφανίστηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο σε ζωντανή εκπομπή και διέψευσε την είδηση.

Ωστόσο, κανένα από τα γνωστά πρακτορεία δεν αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός.


Διαβάστε επίσης:
Τον πρώτο Κατάλογο 30 σημείων αθροιστικά, παρουσίασαν προεκλογικά τα 3 κόμματα που σήμερα συγκροτούν... κυβέρνηση.
Τον δεύτερο τον παρουσίασαν μετεκλογικά, ως δεσμευτική "προγραμματική σύγκλιση".

Δεν χρειάστηκε παρά "διαπραγμάτευση" ολίγων ημερών με υπαλλήλους ή φούφουτους των δανειστών, για να διαπιστωθεί πως οι δύο Κατάλογοι είναι... σκουπίδια.
Σκουπίδια που έφαγε ο "κυρίαρχος" Λαός, να τους ψηφίσει, να τους "εκλέξει" και να το...βουλώσει.

Η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις προηγούμενες των Παπανδρέου και Papaδήμου.
Συνεχίζει την ίδια πορεία, με τους ίδιους στόχους, τα ίδια μέσα και τα ίδια αποτελέσματα.
Πλήρης εφαρμογή των Μνημονίων.
Απαρέγκλιτη τήρηση τους.
Εξαθλίωση των Ανθρώπων - Υποταγή της Χώρας.

Η σημερινή κυβέρνηση -νομιμοποιημένη πια- ανέλαβε να υλοποιήσει ότι δεν μπορούσαν/τολμούσαν οι προηγούμενες:

Νέες βάρβαρες περικοπές σε μισθούς/συντάξεις/εφ΄ άπαξ/δώρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (αμέσως μετά).
Εξαφάνιση κοινωνικών-προνοιακών επιδομάτων.
Άμεσες-έμμεσες Απολύσεις.
Ξεπούλημα εθνικής περιουσίας.
Καταρράκωση Θεσμών.
Εντατικοποίηση Αυταρχισμού/Κρατικής Βίας.

Η αντιπολίτευση, μικρή και μεγάλη, αρέσκεται στην έκδοση ανακοινώσεων διαμαρτυρίας και καταγγελίας...
Παρακολουθεί ως θεατής -νόμιμα, παρακαλώ!- τη νέα Βάρβαρη επέλαση του Νεοφιλελευθερισμού...
Καταθέτει -νόμιμα, παρακαλώ!- προτάσεις για κατάργηση των Μνημονίων και νόμων τους...
Διαρρηγνύει τα (ελάχιστα) ιμάτια της...

Ο Λαός;!
Αναμένει το νέο πακέτο... Βουβός.
Λιασμένος και φραπεδολουσμένος.
Εμπιστεύεται το ευρώ... χαντακώνεται γι αυτό.
Παρατηρεί την κομπανία των νεο-Σωτήρηδων... ελπίζοντας να τη... γλιτώσει...

Κι αυτό είναι -πραγματικά- το Μεγαλύτερο Δράμα.
Tου Νίκου Παπαχρήστου

Για πραξικοπηματικές αποφάσεις που ελήφθησαν ερήμην του λαού της Θράκης και για «εθνικό έγκλημα» κάνουν λόγο οι τέσσερεις Μητροπολίτες της Θράκης σε βαρυσήμαντη επιστολή τους προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Νικόλαο Δένδια με αφορμή την μεταφορά και εγκατάσταση παρανόμων μεταναστών στις εγκαταστάσεις των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Στην επιστολή τους, που έχει στη διάθεσή του το Amen.gr, oι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους για την εν λόγω επιχείρηση «σκούπα» και τη διαφωνία τους με τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια» που επί της ουσίας αποδίδεται στους λαθρομετανάστες.

«Εκφράζουμε εκ προοιμίου την πικρία μας αλλά και την πικρία όλου του θρακικού λαού, για την απαξίωσή και την περιφρόνηση που εισπράξαμε από μέρους σας, προκειμένου να λάβετε για τον τόπο μας καίριες εθνικά αποφάσεις, εν αγνοία μας και πραξικοπηματικά. Πολλά έγιναν πριν από σας και πολλά συμβαίνουν στην ακριτική περιοχή μας που θα έπρεπε να λάβετε υπόψη σας» σημειώνουν οι τέσσερεις Μητροπολίτες και συνεχίζουν:

«Η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές της Θράκης που τολμήσατε, αναστέλλουν την λειτουργία τους. Πιστεύουμε όμως ότι θα’ρθει η στιγμή, που η υπεύθυνη Πολιτεία μας θα αποκαταστήσει το εθνικό αυτό έγκλημα. Θα ευχόμασταν να το προλάβετε ο ίδιος. Έπρεπε να γνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν οι συγκεκριμένες Σχολές στη Θράκη, γεγονός που έκανε όλους μας να καμαρώνουμε γι’ αυτές. Γράφει ιστορία ο καθ’ ένας μας, κ.Υπουργές, απ’ όπου περνάει, με τις πράξεις του».

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους οι Μητροπολίτες της Θράκης γράφουν:
«Διαφωνούμε με τον χαρακτηρισμό “σκουπίδια” που προσάπτετε στους λαθρομετανάστες, αφού η όλη επιχείρηση περιγράφεται ως “σκούπα”. Οπότε ο τόπος μας καθίσταται “σκουπιδότοπος”».

Οι τέσσερεις Ιεράρχες προαναγγέλλουν πως «θα ζητήσουν, αυτές τις ημέρες, να σας επισκεφθούν οι θεσμικοί φορείς της Θράκης. Σας ζητάμε να τους δεχθείτε και να τους ακούσετε καλά, επειδή έχουμε πεισθεί ότι κανένας δεν γνωρίζει και δεν αγαπά αυτόν τον τόπο περισσότερο από εμάς που ζούμε σ’αυτόν».

Και η επιστολή των Μητροπολιτών της Θράκης προς τον υπουργό κ.Νικόλαο Δένδια καταλήγει ως εξής:

«Όταν οι σχετικές επιχειρήσεις σας ολοκληρωθούν και το φως της δημοσιότητος παύσει να σας είναι ευνοϊκό, τότε σε επίπεδο εθνικού απολογισμού θα καταγραφεί η μακροχρόνια ζημία που επιφέρατε στο πλέον ευαίσθητο τμήμα του Ελληνισμού. Ευχόμαστε η Ιστορία να είναι για σας επιεικής».Δυστυχώς, η κυβέρνηση των Αθηνών δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε την σοβαρότητα ούτε την κρισιμότητα των καιρών και δη των αποφάσεών της. Θεωρούσαμε πως η αλλαγή κυβέρνησης θα εμπεριείχε και κάποια –έστω και ελάχιστη- αλλαγή πολιτικής βούλησης προς την κατεύθυνση μίας πολιτικής που θα αγκάλιαζε τους πολίτες της Θράκης. Δυστυχώς, ο χρόνος αποκαλύπτει όχι μόνο την ατολμία, αλλά και την υστεροβουλία που υπέκρυπταν οι δηλώσεις περί εθνικής πολιτικής.

Η Θράκη σήμερα μετατρέπεται σε μία πρωτότυπη τεράστια ανοιχτή φυλακή, ελέω των αποφάσεων της θλιβερής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, η οποία αδυνατεί να κατανοήσει το εύρος των πολιτικών αποφάσεών της, αφού η πρόσφατη άνευ λογικού περιεχομένου απόφασή της επιβάλει την μεταφορά ενός σημαντικού αριθμού λαθρομεταναστών στην Θράκη, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ελάχιστα η Αθήνα από το ήδη σωρευμένο πλήθος των λαθρομεταναστών που απειλούν τους πολίτες της πρωτεύουσας και δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις οι οποίες δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση των ελληνοφώνων που σήμερα αποφασίζει και διατάσσει το τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα.

Είναι απολύτως προφανές πως και η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και καμία απολύτως συναίσθηση πως οι αποφάσεις της μοιάζουν με το κρύψιμο του προβλήματος κάτω από το χαλί, χωρίς να υπάρχει διάθεση πραγματικής αντιμετώπισής του. Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί η μεταφορά λαθρομεταναστών στην Θράκη, παρά ως έλλειψη διάθεσης αντιμετώπισης του υπαρκτού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης; Και τι κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά απέναντι στο πρόβλημα; Απλά, το κρύβει, αναμένοντας την «θεία φώτιση» ή κάποιες εξελίξεις και μετακυλύει με αυτόν τον τρόπο ένα μείζον πρόβλημα της Αθήνας και στην υπόλοιπη Ελλάδα! Κρυπτόμενος πίσω από το δάχτυλό του, τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενεχειριάζουν το μέλλον της Θράκης, τοποθετούν μία ωρολογιακή βόμβα στην Θρακική κοινωνία και αναμένουν μηδενικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, δε, αφαιρούν παραγωγικές σχολές της Αστυνομίας, μειώνουν την οικονομική στήριξη του αθηνοκεντρικού κράτους προς την –έτσι κι αλλιώς- χρόνια ταλαιπωρημένη οικονομία της περιοχής και δίνουν ένα ακόμη «σύνθημα» εγκατάλειψης της Θράκης από την Ελλάδα.

Η εγκληματικότητα των πολιτικών αποφάσεων και πράξεων, δεν μένει όμως μόνο στο θέμα αυτό. Αντίθετα, την ίδια στιγμή, σχεδιάζεται η δημιουργία μίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) που θα περιλαμβάνει ολόκληρη τη Θράκη και η οποία θα επιβάλει το δικό της καθεστώς (για την ακρίβεια θα δώσει την ευχέρεια σε εταιρείες που θα «επενδύσουν» στην ΕΟΖ) στην φορολογία, στα εργασιακά, στην αστυνόμευση και στην εν γένει ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, αφού θα μπορεί να «εισάγει» κατά βούληση αποφάσεις υπέρ των εταιρειών (οι οποίες και θα έχουν ισχύ νόμων) έως και εργαζόμενους που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εταιρειών που θα «αποφασίζουν κα θα διατάσσουν» εντός της ΕΟΖ.

Οι κάτοικοι της Θράκης θα εγκλωβιστούν οικονομικά και θα εκβιαστούν να αποδεχθούν ειδικούς όρους πληρωμής, ασφάλισης και κοινωνικής συμβίωσης είτε με εισαγόμενους εργάτες είτε με «απασχολούμενους» λαθρομετανάστες, είτε με νόμους που θα επιβληθούν για να εξασφαλίσουν την «απροβλημάτιστη λειτουργία» των εταιρειών – επενδυτών. Ουσιαστικά, η Θράκη μεταβάλλεται σε μία ανοιχτή φυλακή, προκειμένου να εισπράξει η κυβέρνηση των Αθηνών κάποιους ελάχιστους φόρους από τους «επενδυτές» και να παίξει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στον "πόλεμο κατά της λαθρομετανάστευσης". Η μεταφορά των λαθρομεταναστών στην Θράκη, το κλείσιμο των Αστυνομικών Σχολών και η πριμοδοτούμενη από το Ελληνικό κράτος απομάκρυνση των Ελληνικών Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών (που έγινε παλαιότερα), συνιστούν έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού της περιοχής, ο οποίος αρχίζει να διαπιστώνει πως εγκαταλείπεται από τους κυβερνώντες στην Αθήνα, οι οποίοι δείχνουν απολύτως απρόθυμοι να στηρίξουν ενεργά (και όχι με λόγια) μία άκρως ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή – περιφέρεια της Ελλάδας.

Απορίας άξιο είναι πως δεν έχει καταργηθεί –ακόμη- για οικονομικούς λόγους το 4ο Σώμα Στρατού! Με δεδομένο πως η έλευση των συγκεκριμένων λαθρομεταναστών αποτελεί απλώς την αρχή μίας άθλιας πολιτικής κατά της Θράκης, θεωρώντας βέβαιο πως οσονούπω θα ακολουθήσουν μεγαλύτεροι αριθμοί λαθρομεταναστών για να «κατοικήσουν» (στην ουσία να συγκατοικήσουν με τους Έλληνες κατοίκους) στην περιοχή, διαβλέποντας το κλείσιμο στρατοπέδων και την μετατροπή τους σε στρατόπεδα κράτησης ή στην ουσία «εργατικές κατοικίες» των μελλοντικών εργατικών χεριών των ξένων «επενδυτών» της ΕΟΖ, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές σε αυτούς που νομίζουν πως μπορούν να παίζουν με την χώρα και τους κατοίκους της, πως οι ακρίτες της Θράκης δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν «υλικά δόμησης» μίας άθλιας πολιτικής η οποία σκοπεύει στην σμίκρυνση του Ελλαδικού χώρου.

Όλοι αυτοί που απαρτίζουν την τραγική κυβέρνηση των Αθηνών, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι αποφάσεις τους με τις οποίες συμβάλουν τα μέγιστα στην πρόκληση και στην δημιουργία κοινωνικών εκρήξεων και δυναμιτίζουν αναίτια την χώρα, δεν θα μείνουν αναπάντητες από τους Έλληνες της Θράκης. Έπειτα από την χρόνια εγκατάλειψη της Θράκης, καθώς και έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πλέον πασιφανές πως η κυβέρνηση των Αθηνών αποσκοπεί στην δημιουργία ανώμαλων καταστάσεων στο εσωτερικό της χώρας, ευελπιστώντας –μάταια- πως η ίδια θα μπορέσει να διασωθεί από τις ευθύνες που της αναλογούν.
Η Θράκη δεν είναι ούτε θα γίνει χώρος πειραματισμών, ούτε οι κάτοικοί της θα επιτρέψουν οποιαδήποτε μεταβολή στις σχέσεις της Θράκης με την Ελλάδα. Εάν οι κυβερνώντες επιθυμούν να χαρακτηριστούν από το σύνολο του Θρακικού Ελληνισμού ως ανεπιθύμητα πρόσωπα, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτό συμβαίνει ήδη. Εάν οι ελληνόφωνοι (δια)κυβερνώντες επιθυμούν να «απαλλαγούν» από την Θράκη, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτό όχι μόνο δεν θα γίνει ποτέ, αλλά με αυτές τους τις πρακτικές θα βρεθούν αντιμέτωποι των ευθυνών τους και αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Η Θράκη ήδη απειλείται από την Άγκυρα και τους πράκτορές της που δρουν επί δεκαετίες στην περιοχή. Η πρόσθεση προβλημάτων, δείχνει πως ή δεν υπάρχει συναίσθηση των πολιτικών αποφάσεων ή πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την διατήρηση της Ελληνικότητας σε ένα τμήμα της χώρας, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί από τα κόμματα και τους πολιτικούς, ελέω μεγαλύτερων σχεδιασμών ξένων δυνάμεων. Εάν οι (δια)κυβερνώντες επιθυμούν να υποστείλουν την Ελληνική σημαία από την Θράκη, να έρθουν να το κάνουν οι ίδιοι και όχι να δημιουργούν τις συνθήκες εκείνες που θα δημιουργήσουν τον "άνεμο" που θα πάρει την Ελληνική σημαία από την περιοχή.

Η Θράκη είναι Ελλάδα. Και δεν θα μετατραπεί σε ανοιχτή φυλακή, επειδή βολεύει σε κάποιους οικονομικά ή πολιτικά. Οι λαθρο-κυβερνώντες εάν δεν έχουν ή δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, τότε καλά θα κάνουν να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους (με τις μεγάλες αυλές) τους λαθρο-εποίκους. Με απλά λόγια: Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν την χώρα, προς όφελος των Ελλήνων και μόνο των Ελλήνων και εάν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, τότε καλά θα κάνουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς, πριν οι Έλληνες τους… «αποχωρήσουν» με τις πέτρες.Σατανικό το Σχέδιο των μνημονιακών Συγκυβερνητών!
Μας λούζουν με το σαμπουάν της "επαναδιαπραγμάτευσης", μας περνούν ένα χέρι μαλακτικό "επιστροφής στη δραχμή" και μετά μας στεγνώνουν με το πιστολάκι της "σωτηρίας".

Αυτή είναι η προγραμματική συμφωνία των 3 Συμμοριτών:
Για να "σωθούμε"... οφείλουμε πρώτα να υλοποιήσουμε ΟΛΕΣ τις δεσμεύσεις των Μνημονίων, το Μεσοπρόθεσμο, τους εφαρμοστικούς νόμους...
ΟΛΑ τα πακέτα Βαρβαρότητας.

Μόλις πετύχουμε αυτούς τους στόχους (σε βάθος 4ετίας!), τότε θα αρχίσουμε την "επαναδιαπραγμάτευση", για να πετύχουμε την τροποποίηση/απαγκίστρωση!

Πρώτα, λοιπόν, πετσοκόβουμε μισθούς/συντάξεις και κάποια στιγμή στο μέλλον, τους "επανα-διαπραγματευόμαστε"!

Πρώτα κλείνουμε/καταργούμε/συγχωνεύουμε νοσοκομεία, κλινικές, κρεβάτια και μετά... βλέπουμε!

Πρώτα περιορίζουμε τις δαπάνες για φάρμακα, νοσήλια, εργαστηριακές εξετάσεις, αναλώσιμα, εφημερίες και μετά... έχει ο Κύριος!

Πρώτα μειώνουμε τις επιχορηγήσεις στους Δήμους, περιορίζουμε τη δαπάνη μεταφοράς μαθητών, λειτουργίας δημοτικών παιδικών σταθμών, χωρίς να επιστρατεύσουμε τον... Ηρώδη!

Πρώτα χαρίζουμε τις κρατικές τράπεζες σε Ιδιώτες και μετά... απολύουμε προσωπικό ή ελαστικοποιούμε πλήρως αμοιβές και ωράρια εργασίας!

Πρώτα Ιδιωτικοποιούμε το Νερό και μόλις φτάσει την τιμή της βενζίνης... "επαναδιαπραγματευόμαστε"!

Οι 3 Συγκυβερνήτες/Συμμορίτες δεσμεύτηκαν.
Συνεχίζουν τη Νεοφιλελεύθερη Βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχει Κύριος να μας ελεήσει...
Μόνο ΕΜΕΙΣ υπάρχουμε.
Θύματα;
Δειλοί;
Θεοί;
Σύντομα θα φανεί...

"Ζούμε σε μια εποχή που η οικονομική, η ψυχολογική και η πολιτισμική κρίση μαστίζει την πλειοψηφία του κόσμου και ειδικότερα τη χώρα μας. Διαβάζουμε καθημερινά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι οι νέοι υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους στο εξωτερικό. Ωστόσο υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι όχι μόνον δεν απογοητεύονται, αλλά παραμένουν στην γενέτειρα τους, προσπαθούν, αγωνίζονται, αξιολογούνται και επιβραβεύονται για τις προσπάθειες τους.

Ένας από αυτούς τους νέους, είναι ο φωτογράφος Πέτρος Σοφικίτης, γιος του καταξιωμένου φωτογράφου Δημήτρη Σοφικίτη, που υπήρξε πολύ στενός φίλος και συνοδοιπόρος στις ταινίες του αείμνηστου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Ο διάσημος σκηνοθέτης βλέποντας τις εικόνες του Πέτρου που εργάστηκε ως φωτογράφος ορισμένων σκηνών στην ταινία “το λιβάδι που δακρύζει” τον χαρακτήρισε “ιδιαίτερα ταλαντούχο με μοναδική οπτική”.

Ο Πέτρος Σοφικίτης αναγορεύτηκε πρόσφατα από τη διεθνή οργάνωση Society of Wedding and Portrait Photographers, “Φωτογράφος της χρονιάς 2011”. Ένας πολύ σημαντικός τίτλος καθώς ο εν λόγο διαγωνισμός είναι ένας έναν από τους μεγαλύτερους φωτογραφικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως μετρώντας χιλιάδες μέλη σε όλο τον κόσμο. Ο ταλαντούχος νέος απέσπασε φέτος δυο επιπλέον βραβεία στα πλαίσια του ίδιου διαγωνισμού ανάμεσα σε 15,000 υποψηφίους από όλο το κόσμο. Υποψήφιος για το φωτογράφο της χρονιάς 2012 βρίσκεται και πάλι ο Πέτρος Σοφικίτης επιβεβαιώνοντας ότι στη χώρα μας υπάρχουν νέοι που διεκδικούν τα όνειρα και τα οράματα τους προσπερνώντας όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που παράγει η κρίση στη χώρα μας"
Ο κ. Μπεκίρ Μποζντάγ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων θα γιορτάσει το Μπαϊράμι του Ραμαζανιού στον Έχινο Ξάνθης

Όπως έγινε γνωστό, ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ θα βρίσκεται στη Δυτική Θράκη για το Μπαϊράμι του Ραμαζανιού.

Ο Μπεκήρ Μποζντάγ συνοδευόμενος από μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων θα φτάσει στη Δυτική Θράκη στις 17 Αυγούστου και αναμένεται να πραγματοποιήσει μια τριήμερη επίσκεψη στη περιοχή. Ο κ. Μποζντάγ θα γιορτάσει το μπαϊράμι στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, πρόκειται να πραγματοποιήσει επαφές στην Κομοτηνή, την Παρασκευή, 17 Αυγούστου.

Ο Μποζντάγ και οι συν αυτώ, θα επισκεφθούν μειονοτικούς συλλόγους και ιδρύματα ενώ στη συνέχεια το βράδυ της ίδιας μέρας θα παραβρεθούν σε “Ιφτάρ” στη Φιλύρα.

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ με τη συνοδεία του, θα πραγματοποιήσουν επαφές στο νομό Ξάνθης ενώ μετά από τις επαφές τους στην πόλη της Ξάνθης, θα μεταβούν στην ορεινή περιοχή του νομού, όπου θα επισκεφθούν το δήμο Μύκης.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ, θα παραβρεθεί το ίδιο βράδυ σε “Ιφτάρ” στο χωριό Κένταυρος, ενώ την Κυριακή, 19 Αυγούστου, θα γιορτάσει το μπαϊράμι στον Εχίνο.

Κατά την την επίσκεψη του κ. Μποζντάγ στη Δυτική Θράκη θα τον συνοδεύσουν ο Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Πολιτισμού κ. Χαλίτ Ερέν, ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Τούρκων του Εξωτερικού και συγγενών κοινοτήτων και πληθυσμών της Τουρκικής Πρωθυπουργίας, Κεμάλ Γιουρτνάτς καθώς και οι βουλευτές Χακάν Τσαβούσογλου και Μεχμέτ Μουεζίνογλου που κατάγονται από τη Δυτική Θράκη και ορισμένοι εξέχοντες γραφειοκράτες.

Σχόλιο ιστολογίου: Όπως όλοι καταλαβαίνουν, εκτός από την Ελληνική κυβέρνηση, η συχνότητα των επισκέψεων και οι επαφές τούρκων πολιτικών αξιωματούχων στην Θράκη, δημιουργούν μείζονα ζητήματα τα οποία προφανώς δεν άπτονται της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Εκτός και εάν οι κυβερνώντες στην προσωπική τους ζωή χαρίζουν προσωπικά τους οικόπεδα σε φίλους και θεωρούν σωστό να χαρίσουν την Θράκη στην Τουρκία, για να αποδείξουν τα φιλικά τους αισθήματα προς την Άγκυρα... Εμείς, θα τους αφήσουμε μία υποσημείωση, πάρα πολύ σοβαρή: Η χώρα, δεν σας ανήκει και δεν μπορείτε να της συμπεριφέρεστε ως προσωπικό σας οικόπεδο... Τέλος, ευχή όλων των κατοίκων της Θράκης είναι οι επισκέψεις των Ελλήνων πολιτικών να είχαν την ίδια συχνότητα με αυτές των τούρκων αξιωματούχων...
Οι προβλέψεις για την επερχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης συνδέονται άμεσα με την εν δυνάμει πτώχευση της Ελλάδας. Αν θα υπάρξει πτώχευση, θα υπάρξει και κατάρρευση.

Όμως ο κόσμος έχει περάσει κυρίαρχες καταρρεύσεις όχι μια, ούτε δυο φορές. Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν την χρεοκοπία αναπόσπαστο παράγοντα της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς – ναι μεν οδυνηρό, όμως αποτελεσματικό μέσο για την εξάλειψη των δυσαναλογιών. Γιατί άραγε η υποθετική πτώχευση της Ελλάδας φοβίζει τόσο πολύ τους ευρωπαίους αξιωματούχους;

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη στη διάρκεια της εποχής μας έστω και μια φορά είχαν κηρύξει πτώχευση και αθέτηση υποχρεώσεων. Ρέκοντμαν μπορούν να θεωρούνται η Ισπανία και η Γαλλία – η πρώτη πέρασε 14 πτωχεύσεις, ενώ η δεύτερη – 8. Από την άποψη της οικονομίας της αγοράς, οι κατά περιόδους πτωχεύσεις είναι κανονικό φαινόμενο. Για την Ελλάδα θα μπορούσε να καταστεί πικρό, όμως ωφέλιμο χάπι, είναι πεπεισμένος ο Διευθυντής του ιδρύματος «κέντρο ανάπτυξης της χρηματαγοράς» Γιούρι Ντανίλοφ:

- Πρόκειται για κανονική κατάσταση για την οικονομία της αγοράς, αυτό συμβαίνει μόνιμα. Η οικονομική κατάρρευση, όπως και οποιαδήποτε κρίση, ασκεί θετική επίδραση στην καπιταλιστική οικονομία, εξαλείφοντας κάποια διαρθρωτική δυσαναλογία. Σήμερα έχουμε να κάνουμε ακριβώς με ολόκληρο σύνολο διαρθρωτικών δυσαναλογιών, οι οποίες με οδυνηρό τρόπο θα εξαλειφθούν από την πτώχευση της Ελλάδας.

Ας σημειωθεί ότι για την ίδια την Ελλάδα η πτώχευση δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς Αμερικανών οικονομολόγων, περίπου κατά τη μισή ανεξάρτητη ύπαρξή της – από το 1830 – η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση πτώχευσης. Και σήμερα η αθέτηση υποχρεώσεων σε ό,τι αφορά την εξόφληση χρεών θα ήταν για τους Έλληνες η καλύτερη λύση. Εφόσον πολλοί εμπειρογνώμονες είναι πεπεισμένοι ότι η εν μέρη διαγραφές χρεών, οι αναβολές των πληρωμών παράλληλα με τα νέα δάνεια μόνο κονσερβοποιούν την κρίση χρέους. Όμως, όπως επεσήμανε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκοσμιοποίησης και Κοινωνικών Κινημάτων Μπορίς Καγκαρλίτσκι, ό,τι είναι καλό για τους Έλληνες, είναι κακό για τους δανειστές τους;

- Η πτώχευση σημαίνει ότι τη ζημιά δεν θα την υποστεί η χώρα, αλλά οι δανειστές της. Το όλο πρόβλημα συνίσταται στο να μην επιτραπεί στην Ελλάδα να προβεί σε ενέργειες, οι οποίες θα της επιτρέψουν να σωθεί από τους δανειστές. Να μην επιτρέψουν τη πτώχευση, σαν τον μοναδικό τρόπο σωτηρίας στη δεδομένη περίπτωση.

Η Γερμανία, ως ο κύριος δανειστής της Ελλάδας, θέλει να αφήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και να τη συγκρατήσει από τη πτώχευση, ελαχιστοποιώντας τις συνδεόμενες με αυτήν απώλειες. Όμως η προοπτική της ελληνικής πτώχευσης δεν φοβίζει μόνο τους γερμανούς. Σε ένταση βρίσκονται και άλλοι, στους οποίους οι Έλληνες τίποτα δεν χρωστούν. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή: η πτώχευση της Ελλάδας θα αποτελέσει την πρώτη στην ιστορία περίπτωση, στην οποία μια χρεοκοπημένη χώρα χρησιμοποιεί όχι την εθνική της νομισματική μονάδα, αλλά το κοινό νόμισμα ολόκληρης περιοχής.

Συνάντηση με φορείς της Θράκης είχε ο υπουργός υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι «ζήτημα εθνικής επιβίωσης».

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με αφορμή τη μεταφορά μεταναστών σε σχολές αστυφυλάκων της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε τους φορείς ότι η υπάρχουσα κατάσταση είναι προσωρινή και πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου να καταργήσει τις αστυνομικές σχολές.

«Οι Αστυνομικές σχολές», τόνισε, «αποτελούν νομική και πραγματική περιουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν είμαι εγώ αυτός o οποίος θα τις στερήσει από αυτήν».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας παρακάλεσε για την «ολόθερμη στήριξη» των εκπροσώπων των φορέων της Θράκης και της τοπικής αυτοδιοίκησης «στην προσπάθεια αντιμετώπισης ενός φαινόμενου που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα» και απευθύνθηκε μάλιστα στον πατριωτισμό τους και στο απλό ένστικτο επιβίωσης του Ελληνα πολίτη.

Τέλος, σκιαγράφησε τις προτεραιότητες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι θα υπάρξει φύλαξη και στεγανοποίηση του Έβρου.

Δένδιας: Η χώρα δέχεται εισβολή

Δραματική έκκληση στην ελληνική κοινωνία, και στις τοπικές κοινωνίες ειδικότερα, για συνεργασία με την πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας, κάνοντας μάλιστα λόγο για εισβολή άνευ προηγουμένου.

«Η χώρα χάνεται• από την κάθοδο των Δωριέων, 4000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή (...) πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους»
δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο ιστολογίου: Σεβόμενοι την σοβαρότητα και την βαρύτητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Δένδια πως δεν υπάρχει τίποτε μονιμότερο εκ του προσωρινού. Ευελπιστούμε, φυσικά, πως θα είναι συνεπής στις δηλώσεις του, όμως θεωρούμε καθήκον μας να του υπενθυμίσουμε πως ιδιαίτερα στην Θράκη θα πρέπει να αυξηθούν (και όχι να μειωθούν) οι παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι προτιμότερο να κλείσουν σχολές της Αστυνομίας σε περιοχές που δεν θεωρούνται ως άκρως ευαίσθητες εθνικά, παρά να φύγουν τέτοιες σχολές από την Θράκη. Μάλιστα, θεωρούμε πως η παρεχόμενη εκπαίδευση στις συγκεκριμένες (υπό κατάργηση, σύμφωνα με τις εξελίξεις) σχολές Αστυνομίας στην Θράκη, θα πρέπει να εμπεριέχει και στρατιωτικού τύπου χαρακτηριστικά. Με κάθε ειλικρίνεια, αλλά και με πάσα επιφύλαξη, αναμένουμε τις εξελίξεις για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών στην Θράκη. Ευελπιστούμε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας θα τιμήσει τον λόγο του και θα είναι συνεπής με όσα δήλωσε σήμερα. Αλλά, τονίζουμε πως, δεν θα είναι έκπληξη -για εμάς- εάν υπάρξει πολιτική ασυνέπεια λόγων και έργων, με την πρόφαση δυσάρεστων οικονομικών εξελίξεων στην χώρα. Από προφάσεις χορτάσαμε. Περιμένουμε έργα και συνέπεια...
Η Συρία όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε τσιφλίκι ξένων μισθοφόρων. Τα συριακά ΜΜΕ τη Δευτέρα μετέδωσαν ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα αιχμαλώτισαν στην πόλη Χαλέπι στο βόρειο τμήμα της χώρας ομάδα αξιωματικών από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Σ΄αυτή την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν τη μεγάλη επιχείρηση εναντίον του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Οι «στρατιώτες της τύχης» κυριεύουν χωριά και συνοικίες της πόλης και τις παραδίδουν στον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Νωρίτερα τα δυτικά ΜΜΕ είχαν ανακοινώσει ότι η παροχή «στρατιωτικής υποστήριξης» στους ενόπλους στηςανλς πραγματοποιείται από μυστική βάση στην περιοχή της πόλης Ανταν στη Νότια Τουρκία. Η βάση αυτή κατασκευάστηκε από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Κοντά της λειτουργεί η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Ιντζιρλίκ.

Σχολιάζοντας την αιχμαλώτιση στο Χαλέπι ξένων μισθοφόρων, ο εμπειρογνώμονας Βιτάλι Ναούμκιν δήλωσε στη "Φωνή της Ρωσίας":

- Στη συμμετοχή στην επιχείρηση αξιωματικών της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει τίποτα το καινούργιο. Γιατί είναι γνωστό ότι ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός», εξοπλίζεται, εκπαιδεύεται και εφοδιάζεται από εκπαιδευτές από ολόκληρη σειρά αραβικών κρατών και από την Τουρκία. Και δεν είναι εκπληκτικό το ότι σήμερα τέτοια πρόσωπα συμμετέχουν άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις. Ίσως, - σαν εκπαιδευτές, ίσως, σαν μισθοφόροι. Όμως το γεγονός ότι έχουν αιχμαλωτιστεί και, πιθανώς, θα παρουσιαστούν στα ΜΜΕ, τίποτα, γενικά, δεν θα αλλάξει. Οιπροαναφερόμενεςχώρεςυποστηρίζουναπροκάλυπτατησυριακήαντιπολίτευση.

Τη Δευτέρα ανώνυμος εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σαν να υπέγραψε εντολή που επιτρέπει στη ΣΙΑ και σε άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ να παρέχουν βοήθεια στους Σύρους αντάρτες. Παράλληλα η εφημερίδα «Washington Post» έγραψε ότι οι σημαίνοντες Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές των ΗΠΑ, απαίτησαν από την κυβέρνηση της χώρας να ξεκινήσει ενεργό υποστήριξη των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης στη Συρία. Επίσης οι πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας υποστηρίζουν ότι η απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να εισβάλει στη Συρία συμβάλλει στο ότι η σύγκρουση σ΄αυτή τη χώρα θα είναι πιό παρατεταμένη και πιό αιματηρή.

Προ ημερών τα παγκόσμια τηλεοπτικά κανάλια παρουσίασαν ένα καταλημμένο από τη συριακή αντιπολίτευση σημείο ελέγχου διέλευσης στα συρο-τουρκικά σύνορα. Στις σκηνές βίντεο φαινόταν εξτρεμιστές με τη σημαία της «Αλ-Κάιντα», οι οποίοι έλεγαν ότι στη Συρία εναντίον του Μπασάρ Άσαντ πολεμούν εθελοντές από την Αλγερία, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Τυνησία. Και η σαουδαραβική εφημερίδα «Al-Sharq» επικαλούμενη πηγές στις ειδικές υπηρεσίες της Ιορδανίας έγραψε ότι ο συνολικός αριθμός των μαχητών της «Αλ-Κάιντα», που μάχονται με το μέρος της συριακής αντιπολίτευσης, ανέρχεται τουλάχιστον σε 6 χιλιάδες. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο τον τελευταίο καιρό, αντικαθρεπτίζοντας την επέκταση της έξωθεν στρατιωτικής επέμβασης στις υποθέσεις της Συρίας.

Πηγή


του Δρ.Κυριάκου Τόμπρα*

Οι ελληνικές τράπεζες αγόρασαν τα ομόλογα από τις ξένες, χρησιμοποιώντας τη ρευστότητα της EKT, με τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.
Και οι ίδιες ελληνικές τράπεζες τα ξεφόρτωσαν στη συνέχεια σε ταμεία, νοσοκομεία, κλπ.

Προσέξτε τώρα πως αποδεικνύεται ο δόλος:
Όταν ρωτήσαμε τον Προβόπουλο, γιατί φορτώθηκαν με ομόλογα του δημοσίου τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που είναι στο κοινό κεφάλαιο της ΤΤΕ, μας απάντησε ότι ο νόμος υποχρεώνει την ΤΤΕ να επενδύει τα ποσά αυτά σε τίτλους του δημοσίου.

Ερωτώμενος λοιπόν ο Προβόπουλος γιατί ενόψει του επερχόμενου κουρέματος δεν επενδύθηκαν τα διαθέσιμα του κοινού κεφαλαίου της ΤΤΕ σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, αντί για ομόλογα, δεν απάντησε.

Ποια η διαφορά;
Ότι τα έντοκα γραμμάτια δεν κουρεύτηκαν.
Και ότι τα ομόλογα, που όλοι γνώριζαν ότι θα κουρευτούν, έπρεπε να ξεφορτωθούν από τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες προηγουμένως τα είχαν ξεφορτώσει από τις αλλοδαπές, με την ρευστότητα που άντλησαν από την ΕΚΤ.
Δηλαδή με τις εγγυήσεις του δημοσίου.
Δηλαδή με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων.

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο και οι έλληνες κατακρεουργήθηκαν, προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά των αλλοδαπών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα και για να εξασφαλιστεί ότι η αναδιάρθρωση θα γινόταν με συγκεκριμένη μεθόδευση (PSI) που θα περιόριζε στο ελάχιστο τις απώλειες από την πληρωμή των CDS!!!

Τελικά οι έλληνες είμαστε ηρωικός λαός.

Εμείς σώσαμε τους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και τους κάθε λογής οικονομικούς δολοφόνους του πλανήτη, από βέβαιη κατάρρευση.


*Από το σχόλιό του στο Ολυμπία

http://netakias.wordpress.com/2012/08/07/fraud/Η συνέντευξη που παραχώρησε, στις 3/8/2012, στον απεσταλμένο του MEGA στην Ιερουσαλήμ ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, είχε πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Παρακαλώ διαβάστε πίσω από τις γραμμές και μεταξύ των γραμμών για να την αποκρυπτογραφήσετε.

Αντώνης Φουρλής: «Κύριε πρόεδρε, Κατ’ αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω. Είναι τιμή μας να σας φιλοξενήσουμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA στην Ελλάδα. Έχοντας το προνόμιο να μιλήσω μαζί σας λίγες μέρες πριν από την επίσκεψή σας στην Αθήνα, ας μιλήσουμε για την ατζέντα των συνομιλιών σας. Καταλαβαίνω ότι θα υπογραφούν ορισμένες συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση. Θα μας βοηθήσετε να καταλάβουμε τους τομείς της συνεργασίας σας;»

Σιμόν Πέρες: «Βασικά οι τομείς που μας ενδιαφέρουν αφορούν σε χώρες του μεγέθους μας. Και οι δυο μας δεν είμαστε πολύ μεγάλες χώρες, έχουμε μακρά ιστορία, και πρέπει να συνεργαστούμε. Διότι το μέγεθος μιας χώρας σήμερα δεν έχει να κάνει με τη γεωγραφία της αλλά με την επιστημονική ανάπτυξη.

Προσβλέπουμε στην Ελλάδα ως φίλη χώρα με ιστορικούς και πραγματικούς δεσμούς και θέλουμε ν’ αναπτύξουμε τις καλύτερες φιλικές σχέσεις κοιτάζοντας στο μέλλον. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας και υπάρχουν πολλά κοινά σημεία. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, αντιμετωπίζουμε τις ίδιες απειλές και ατενίζουμε το ίδιο μέλλον.
Εγώ προσωπικά έχω ιδιαίτερους λόγους να είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα διότι ο πατέρας μου ήταν αιχμάλωτος πολέμου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως αξιωματικός του βρετανικού στρατού, και για ένα χρόνο, ένα ελληνικό μοναστήρι τον έκρυβε από τους Ναζί και τον κράτησε ζωντανό. Οι Γερμανοί τον συνέλαβαν εκ νέου και ελευθερώθηκε μετά από πέντε χρόνια. Επέστρεψε στο σπίτι και δίδαξε στα παιδιά μου πώς να τραγουδούν ελληνικά τραγούδια και μας μιλούσε ελληνικά. Επομένως όλη μου η οικογένεια παραμένει πάντα πολύ ευαίσθητη σε ό,τι αφορά αυτή την εμπειρία και τις αναμνήσεις.»

Αντ. Φουρλής: «Ποιο είναι το σχέδιο για τη συνεργασία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου; Αφορά μόνο σε επενδύσεις ή υπάρχει ένα κοινό όραμα μεταξύ των τριών χωρών;»


Σ. Πέρες: «Είναι παράξενο,ξέρετε, διότι υπήρχε μια κοινή βάση λόγω εγγύτητάς μας με φιλοσοφικούς και γεωγραφικούς όρους. Δεν ήμασταν όμως ποτέ κοντά και με πολιτικούς όρους. Τώρα πρέπει να προσθέσουμε και μια τρίτη διάσταση για να καλυφθεί η γεωγραφική εγγύτητα και η εγγύτητα σε αξίες με μια πολιτική διάσταση. Νομίζω ότι το έδαφος είναι έτοιμο. Εσείς το επιθυμείτε, οι Κύπριοι το επιθυμούν και εμείς το επιθυμούμε.

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι η Κύπρος είναι το πρώτο νησί στη Μέση Ανατολή που έγινε μέλος της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρώπης. Εμείς έχουμε δεσμούς με τους Ευρωπαίους και αυτό θα επιφέρει επίσης μια ευρωπαϊκή γεύση σε αυτήν τη σχέση.»

Αντ. Φουρλής: «Μιλώντας για την Ευρώπη, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέλη της ΕΕ. Η ΕΕ απ’ ό,τι γνωρίζουμε αναζητά επιπλέον πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Βλέπετε στο μέλλον την πιθανότητα ενός νέου δικτύου αγωγών που θα συνδέει το Ισραήλ με Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη;»


Σ. Πέρες: «Ναι, βεβαίως. Το απαιτεί η γεωγραφία και το επιτάσσει η οικονομία. Γιατί όχι; Όμως, ακόμη και στον πετρελαϊκό τομέα θα δούμε πολλές αλλαγές στο εγγύς μέλλον, με δύο τρόπους: Καλύτερη χρήση του διαθέσιμου πετρελαίου και αερίου και επίσης νέες πηγές πετρελαίου και αερίου. Εισερχόμαστε πλέον σε ένα νέο status quo ανακάλυψης και διανομής πετρελαίου και αερίου.»


Αντ. Φουρλής: «Από την άλλη η Τουρκία δεν αποδέχεται τα νόμιμα δικαιώματα της Κύπρου να ψάξει για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο σε υπεράκτια οικόπεδα. Αυτή η στάση δημιουργεί ανησυχίες στην Ελλάδα για τη σταθερότητα της περιοχής.»


Σ. Πέρες: «Νομίζω υπάρχει το Διεθνές Δίκαιο και όλοι μας πρέπει να το σεβόμαστε. Αλλιώς δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε. Πιστεύω ότι τελικά το Διεθνές Δίκαιο θ’ αποφασίσει για την κατάσταση και θα δοθεί μια λύση.»


Αντ. Φουρλής: «Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. Εκλέχτηκε νέα κυβέρνηση και μια από τις κύριες προτεραιότητες είναι να προσελκύσει ξένες επανδύσεις. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο στο τραπέζι προς συζήτηση αυτή τη στιγμή;»


Σ. Πέρες: «Περάσαμε χειρότερη κρίση από την Ελλάδα. Όταν ήμουν πρωθυπουργός το 1984 ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 400%. Έπρεπε να πάρουμε πολύ σκληρές αποφάσεις. Περικόψαμε μισθούς και ημερομίσθια, σταματήσαμε τις επιχορηγήσεις, περικόψαμε τον προϋπολογισμό. Και κάθε πρωί φοβόμουν ότι θα με σκοτώσουν. Τα μέτρα ήταν πολύ σκληρά και οδυνηρά.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, όμως, όσο πιο ακραία ήταν τα μέτρα τόσο ανέβαινε η δημοτικότητα της κυβέρνησης. Ο κόσμος σκεφτόταν ότι δουλεύαμε σοβαρά. Όταν μειώσαμε τον πληθωρισμό από το 400% στο 16% σε λιγότερο από ένα χρόνο η δημοτικότητά μου ανέβηκε στο 86% παρόλο που δεν υπήρχε ούτε ένας τομέας της οικονομίας στον οποίο να μην είχαν γίνει σκληρές περικοπές.
Κάναμε όμως ένα πράγμα εξαιρετικά σημαντικό. Συμφωνήσαμε μαζί με το λαό και συμφωνήσαμε μια τριάδα: Κυβέρνηση, συνδικάτα και παραγωγοί. Διότι συνήθως τα συνδικάτα και οι παραγωγοί έχουν την καχυποψία ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε περικόπτοντας τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Υπήρχαν συνεδριάσεις της κυβέρνησης που διαρκούσαν 36 ώρες. Έκοψα προσωπικά κάθε προϋπολογισμό. Εάν ένας υπουργός κοιμόταν, έκοβα τον προϋπολογισμό του. Όταν ξυπνούσε ήταν θυμωμένος αλλά δεν είχαμε επιλογή.
Πιστεύω ότι μπορείτε να κάνετε ο,τι κάναμε. Είναι οδυνηρό. Μπορώ να καταλάβω το λαό. Είναι πολύ σκληρό για τις μητέρες, για τα παιδιά. Αλλά είναι σα να μπαίνεις σε νοσοκομείο για να θεραπευτείς. Δεν είναι ευχάριστο. Είναι οδυνηρό. Αλλά, αν θέλεις να γίνεις καλά, πρέπει να το κάνεις.»

Αντ. Φουρλής: «Ας μιλήσουμε για τη Μέση Ανατολή τώρα,ειδικά καθώς βλέπουμε τον πολιτικό χάρτη ν' αλλάζει μέρα με τη μέρα. Πρώτα, η Τυνησία, μετά η Αίγυπτος, η Λιβύη και τώρα η Συρία. Τί σημαίνουν αυτές οι αλλαγές για τη Μέση Ανατολή; Όλα αυτά που συμβάινουν είναι θετικά για το Ισραήλ;»


Σ. Πέρες: «Ναι. Πρόκειται μεν για μια μεταβατική περίοδο που έχει κάποιες δυσκολίες αλλά, μακροπρόθεσμα, ναι. Δεν αλλάζουν μόνο αυτές οι χώρες. Όλες οι χώρες αλλάζουν διότι ο κόσμος έχει αλλάξει. Κανείς δεν έχει επιλογή. Είτε θα περάσει στη σύγχρονη εποχή ή θα μείνει πίσω, φτωχός και ασήμαντος.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν πια τις οικονομίες τους. Ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει για το Ισραήλ, ισχύει για την Ιταλία, την Ισπανία και όλους. Αντί για εθνική οικονομία έχουμε παγκόσμια οικονομία. Καμία χώρα δε μπορεί να γλυτώσει από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Και ακόμη, καμία χώρα δεν μπορεί να ελέγξει την παγκόσμια οικονομία. Έχουμε παγκόσμια οικονομία χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση και εθνικές κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο των οικονομιών τους.
Εάν θέλετε να συμμετέχετε, πρέπει ν' ακολουθήσετε τους καινούργιους κανόνες, οι οποίοι είναι παγκοσμιοποιημένοι, βασίζονται στην επιστήμη, είναι δημιουργικοί και δεκτικοί στις προσδοκίες της νέας γενιάς.
Στην Ελλάδα το 80% του εδάφους είναι ορεινό και άγονο. Έχετε όμως 20% που είναι λίγο ως πολύ καλό για καλλιέργεια. Μπορείτε να κάνετε πολλά με αυτό το 20% εισάγοντας υψηλή αγροτική τεχνολογία και συνδυάζοντας καλά προϊόντα και καλά λαχανικά με τα πανέμορφα νησιά σας. Έτσι συνδυάζετε το καλύτερο παρελθόν με το καλύτερο μέλλον.»

Αντ. Φουρλής: «Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή. Νομίζετε ότι είναι δυνατό να επιβιώσει το καθεστώς Άσαντ στη Συρία;»


Σ. Πέρες: «Όχι. Ο κόσμος φοβάται ότι εάν φύγει ο Άσαντ δεν υπάρχει εναλλακτική. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Άσαντ δεν αποτελεί πλέον εναλλακτική λύση. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος εξόδου από την κρίση στη Συρία, μια κρίση ηθική και πολιτική. Ηθική, διότι κανείς μας δεν αντέχει να βλέπει μικρά παιδιά να σκοτώνονται από έναν στυγνό δικτάτορα, να βλέπει φέρετρα παιδιών. Κανείς μας δε μπορεί να μένει αδιάφορος.

Από την άλλη, εάν θελήσουμε να επέμβουμε, θα πουν ότι είμαστε ξένη χώρα και ότι δεν μας αφορά. Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δώσει ο ΟΗΕ τη δυνατότητα στον Αραβικό Σύνδεσμο να σχηματίσει μεταβατική μια κυβέρνηση για ένα – δύο χρόνια για να χειριστεί την κατάσταση.
Ας αφήσουμε τους Άραβες να χειριστούν τις αραβικές υποθέσεις. Ξέρουν καλύτερα από εμάς και γνωρίζουν όλες τις φυλές. Ας στείλουν τους δικούς τους κυανόκρανους υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΟΗΕ. Είναι, κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη λύση για την παρούσα κατάσταση στη Συρία.»

Αντ. Φουρλής: «Και τελικά, το Ιράν. Μια απλή θεωρητική ερώτηση. Κάποιος θα μπορούσε να ερωτήσει: Αφού μια χώρα μπορεί να έχει ατομική βόμβα, όπως το Ισραήλ, π.χ., γιατί το Ιράν δεν θα 'πρεπε να έχει;»

Σ. Πέρες: «Δεν θα απαντήσω για το Ισραήλ, αλλά θα πω γιατί δεν πρέπει να έχει το Ιράν. Δεν ξέρω κανέναν που να απειλεί το Ιράν. Δεν γνωρίζω κανέναν εχθρό του Ιράν. Όπως, όμως, γνωρίζετε, το Ιράν απειλεί το Ισραήλ με καταστροφή. Και όχι μόνο αυτό. Το Ιράν έχει αυτοκρατορικές φιλοδοξίες. Θέλει να γίνει ο ηγεμόνας της Μέσης Ανατολής. Η Μέση Ανατολή αποτελείται κυρίως από Άραβες, όχι Μουσουλμάνους. Το Ιράν, όμως, θέλει η δική του εκδοχή του Ισλάμ να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο τον 21ο αιώνα που να θέλει να γίνει αυτοκρατορία. Υπάρχει μόνο μια.

Έτσι, εάν θέλεις να γίνεις αυτοκρατορία, εάν απειλείς να καταστρέψεις μια άλλη χώρα, εάν είσαι το επίκεντρο της τρομοκρατίας, τότε η ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας, Θεέ μου, αποτελεί το μεγαλύτερο πιθανό κίνδυνο. Δεν αφορά μόνο το Ισραήλ. Δεν γνωρίζω κανέναν ηγέτη ανά τον κόσμο σήμερα που να μη θεωρεί το Ιράν ως απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού του. Το Ιράν δεν θέλει γη, δεν θέλει πετρέλαιο. Θέλει μόνο να γίνει μεγαλύτερο και να ελέγχει. Πρόκειται για μια παλαιομοδίτικη φιλοδοξία κατοχής περισσότερης γης και μεγαλύτερης δύναμης.»

Αντ. Φουρλής: «Σκέφτεστε μια αποτρεπτική ενέργεια κάτω απ' αυτές τις περιστάσεις;»

Σ. Πέρες: «Ναι. Και όχι μόνο εμείς. Το ίδιο λένε ξεκάθαρα οι Αμερικανοί και ένας συνασπισμός που περιλαμβάνει την Ευρώπη. Και λένε ότι θέλουν να το επιτύχουν με μη στρατιωτικά μέσα, όπως οικονομικές κυρώσεις. Αλλά, εάν τα μη στρατιωτικά μέσα δεν επαρκέσουν, υπάρχουν και άλλες επιλογές στο τραπέζι.»

Αντ. Φουρλής: «Κύριε Πρόεδρε, ήταν τιμή μας να σας φιλοξενήσουμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση.»

Και μια αφελής ερώτηση της "πυγολαμπίδας": Εφόσον δεν υπάρχει παγκόσμια κυβέρνηση, παρά μόνο παγκόσμια οικονομία που όμως λειτουργεί με κανόνες, ποιος θέτει αυτούς τους κανόνες, κύριε Πέρες, με τους οποίους πρέπει να συμμορφωθούμε για να επιβιώσουμε;

Οι κανόνες, οι ρυθμίσεις, προϋποθέτουν κάποιον, αόρατο έστω, άτυπο έστω, ρυθμιστή, συντονιστή, νομοθέτη, ηγέτη, αλλιώς επέρχεται το απόλυτο χάος.


Ή λοιπόν υπάρχει κάποια άτυπη παγκόσμια κυβέρνηση που κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας από το παρασκήνιο, ή όσα διαδραματίζονται γύρω μας συμβαίνουν τυχαία και ασυντόνιστα.

Εσείς πιστεύετε ειλικρινά ότι συμβαίνει το τελευταίο;

Και κάτι άλλο, σχετικά με το "νοσοκομείο" στο οποίο πρέπει να μπούμε για να θεραπευτούμε: Όταν η θεραπεία που μας χορηγούν είναι αποδεδειγμένα αναποτελεσματική και επιδεινώνει την ασθένειά μας, γιατί πρέπει να τη δεχτούμε αδιαμαρτύρητα; Κι όταν γιατροί και νοσηλευτές είναι ανίκανοι και υπεύθυνοι για την αρρώστια μας, πώς να παραδοθούμε άνευ όρων στα χέρια τους για θεραπεία;

Υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή με ατιμώρητους φοροφυγάδες στο Ισραήλ, κύριε Πέρες; Δε νομίζω!


Υπάρχει υδροκέφαλο, σπάταλο και αναποτελεσματικό Δημόσιο στο Ισραήλ, κύριε Πέρες; Δε νομίζω!


Υπάρχουν υπεράριθμοι, χρυσοπληρωμένοι βουλευτές στην Κνέσετ, κύριε Πέρες; Δε νομίζω! Έχετε μόνο 120 βουλευτές για πληθυσμό 7,848,800. Κατ' αναλογία η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 150 βουλευτές!

Υπάρχει ατιμώρητη διαχρονική διαφθορά στην εξουσία στο Ισραήλ, κύριε Πέρες; Δε νομίζω!


Γιατί λοιπόν δεν κάνατε κάποιες συστάσεις προς αυτές τις κατευθύνσεις, αλλά περιοριστήκατε στα σκληρά και οδυνηρά μέτρα, που λέτε πως είχαν ανεβάσει τη δημοτικότητά σας;

Μπορεί, όμως, ν' ανέβει η δημοτικότητα μιας κυβέρνησης όταν τα σκληρά και οδυνηρά μέτρα που επιβάλλει είναι αναποτελεσματικά και εντελώς ΑΔΙΚΑ, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα;
Κόκκινος συναγερμός σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου
Εν αναμονή πλήρους κλιμάκωσης και εμπλοκής του ΝΑΤΟ, εάν επαληθευθεί η τουρκική εισβολή στην Συρία
Τουρκικά στρατεύματα που υποστηρίζονται από πολλά ελικόπτερα εισήλθαν στην πόλη Ντζαράμπλους της Συρίας, μια περιοχή η οποία κατοικείται από Κούρδους.

Το δημοσίευμα δεν εξηγεί για ποιον σκοπό ο τουρκικός στρατός μπήκε στο συριακό έδαφος.

Την είδηση αυτή μετέδωσε το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Press TV και δεν επιβεβαιώνεται προς στιγμή από άλλες πηγές.
Μέχρι τη στιγμή της επιβεβαίωσης ή της διάψευσής της, πάντως, η συγκεκριμένη πολεμική ενέργεια της Τουρκίας, χαρακτηρίζεται ως προβλέψιμη αλλά ταυτόχρονα και ως απολύτως επικίνδυνη, όχι μόνο για την ίδια την Τουρκία, αλλά κυρίως για την ευρύτερη περιοχή, η οποία αναμένεται "να πάρει φωτιά" στην περίπτωση που θα επαληθευτεί η συγκεκριμένη είδηση.

Ο πόλεμος για την Τουρκία, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κρίνεται ως άστοχη ενέργεια, που θέτει σε μέγιστο κίνδυνο την ίδια την Τουρκία. Βέβαια, η κυβέρνηση στην Άγκυρα έχει δεχθεί μέγιστες πιέσεις από την Δύση για να προχωρήσει σε πόλεμο κατά του Άσαντ, όμως η λογική επιτάσσει την "αποχή" των Τούρκων από μία πολεμική σύρραξη αυτή την περίοδο, αφού είναι δεδομένο πως θα χρησιμοποιηθεί ως "δόλωμα" προκειμένου να "τσιμπήσει" το μεγάλο ψάρι, το ΝΑΤΟ και να υπάρξει κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Συρίας.

Επαναλαμβάνουμε, πως αναμένοντας την επαλήθευση ή την διάψευση της εισόδου στρατιωτικών τμημάτων της Τουρκίας σε Συριακό έδαφος, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, αλλά και ταυτόχρονα πανέτοιμοι για πολύ σοβαρή κλιμάκωση ενός πολέμου με άγνωστα αλλά και φοβερά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή. Και στην ευρύτερη περιοχή ανήκει -δυστυχώς- και η Ελλάδα...


Πληροφορίες από Echedoros

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού

Μπήκαμε λοιπόν στον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες και ακόμα πιο παχιά τα μέτρα.

Κάποτε ο Αύγουστος ήταν ο μήνας των διακοπών. Τώρα έχει γίνει ο μήνας των πακέτων μέτρων.

Πέρσι περάσαμε τις ζέστες του καλοκαιριού με τα μέτρα του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου. Φέτος περνάμε τις ζέστες με τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Ο Μπένι ο λαοφάγος κάτι παθαίνει με...
τις ζέστες και φαντασιώνεται τον εαυτό του ως επαναστάτη. Και κάνει ότι τα βάζει με την τρόικα.

Το αποτέλεσμα το ξέρουμε. Βάζει την ουρά στα σκέλια και μας φιλοδωρεί με μέτρα που ούτε το πιο σαδιστικό μυαλό δεν μπορεί να τα σκεφτεί.

Πριν τις εκλογές είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με συγκυβερνήτη την αντιπολιτευόμενη ΝΔ. Τώρα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ με συγκυβερνήτη το αντιπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ.
Και στην μέση πότε ο δεξιός και πότε ο αριστερός Μαυροτζαφέρης.

Ενώ λοιπόν παίζεται η κακοσκηνοθετημένη παράσταση της κυβέρνησης η φερόμενη ως αριστερά περί άλλων τυρβάζει.

Βγάζει καμιά ανακοινωσούλα για να μην τους ξεχάσουμε τελείως και ξανά στο καβούκι τους. Μωρέ τους χρειάζεται να τους βάλει η Μέρκελ να υπογράψουν. Να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος...

Μία σκέψη ισοδύναμου μέτρου είναι να μπει ένα πλαφόν 1500 ευρώ για νοσηλεία και φάρμακα στους ασφαλισμένους.

Πρέπει να την βελτιώσουν την πρόταση. Να διπλασιαστούν οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και παράλληλα αν κάποιος αρρωστήσει, όχι μόνο να πληρώνει από την τσέπη του τα φάρμακα και την νοσηλεία του αλλά να έχει και μια χρηματική ποινή επειδή δεν πρόσεχε τον εαυτό του.

Συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις. Θα ξεπουλήσουν και τον ΟΠΑΠ. Επιβαρύνει με έσοδα τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι ψεύτες και ο διάολος

45 αστυνομικοί προστατεύουν τον τέως προστάτη του πολίτη. Τον Μπρουντζοχοΐδη. Προφανώς δεν διάβασε ότι πλέον δεν είναι υπουργός και του ξέμειναν οι αστυνομικοί.

Ο Μπένι εντωμεταξύ του είπε του αδιάβαστου να πάει στο διάολο. Μαζί με την φρουρά ή μόνος;

Βέβαια πλεονασμός ήταν αυτό… Ο Χρυσοχοΐδης ήταν ήδη στον διάολο. Και όλοι μαζί στην κόλαση της τρόικας.

Ο οποίος αδιάβαστος θέλει να εφαρμοστούν τα μέτρα των 11,5 δις. Ήταν να μην διαβάσει ο μνημόνιο, τώρα που το διάβασε ποιος τον πιάνει…

Η ελληνική αστυνομία ζητάει την γνώμη των πολιτών. Θέλει να ξέρει με πόσα δακρυγόνα οι πολίτες θα είναι ευχαριστημένοι…

Θυμάστε την μεγάλη ταλαιπωρία που περνούσαμε όταν θέλαμε να κλείσουμε ραντεβού με κάποιον γιατρό;

Η κυβέρνηση το έλυσε το πρόβλημα. Έβαλε την χρέωση της κλήσης στο 1,18 ευρώ και πλέον λίγοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού. Τέλος η ταλαιπωρία, τέλος οι ουρές στον γιατρό.

Μια κυβέρνηση που σκέφτεται πριν από εμάς για εμάς…

Πάντως μια χαρά δουλειά είναι αυτή, να παρέχεις δηλαδή μια τηλεφωνική γραμμή για ραντεβού με γιατρούς. Άκοπα κέρδη…

Ωραίοι αυτοί οι σωτήρες. Ο Μπένι δεν θέλει τα μέτρα που ο ίδιος είχε υπογράψει πριν λίγους μήνες και ο ισοδύναμος Σφουγγαράκης που έκανε πως τσινούσε με αυτά τα μέτρα θέλει να τα εφαρμόσει το γρηγορότερο.

Μια χαρά τα πάνε οι Έλληνες στην κωπηλασία. Μάθαμε τα τελευταία χρόνια να τραβάμε κουπί.

Επιμένω να αναρωτιέμαι. Υπάρχει στα αλήθεια ψηφοφόρος του ισοδύναμου Σφουγγαράκη ή του Μπένι του λαοφάγου που πίστεψαν ότι δεν θα εφαρμόσουν ότι ακριβώς είχαν υπογράψει;

Αν υπάρχει θα πρέπει να του αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου λόγω μειωμένης πολιτικής αντίληψης.

Ήταν πάντως μια επιλογή βεβαιωμένων απατεώνων. Και αυτό γιατί ή θα τιμούσαν τις υπογραφές τους ή θα τιμούσαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Το σίγουρο είναι ότι εξαρχής ήταν σίγουρο ότι κάποιον θα κορόιδευαν. Είτε την τρόικα, είτε τους ψηφοφόρους.

Άρα ψεύτες με πατέντα. Και το 40% τους ψήφισε…

Μικρός Φωκίων


(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)Γράφει ο Νίκος Στέλγιας

Την τελευταία περίοδο ο πρώην ισχυρός άνδρας της διπλωματικής σκηνής της Μέσης Ανατολής και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού της γειτονικής Τουρκίας βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλα προβλήματα και εμπόδια. Οι τελευταίες πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για «μικρό σεισμό» στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Από ό,τι φαίνεται, το πολιτικό μέλλον του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πλέον χαρακτηρίζεται από μεγάλη αβεβαιότητα.

Σε μια περίοδο που η περίφημη θεωρία μηδενικών προβλημάτων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και εμπόδια σε διάφορα πεδία, την προηγούμενη εβδομάδα, η αξιωματική αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας έδωσε στη δημοσιότητα μια πληροφορία, η οποία αφορά την παραμονή του κ. Νταβούτογλου στο επιτελείο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNNTÜRK, ο πρώην αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Γκιουρσέλ Τεκίν, δήλωσε ότι την τελευταία περίοδο στους πολιτικούς κύκλους της Άγκυρας κυκλοφορεί η φήμη ότι η τουρκική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την απομάκρυνση του κ. Νταβούτογλου από το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών.

Η νέα σημαντική δήλωση του κ. Γκιουρσέλ αφορά εν μέρει και την Κύπρο. Σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην «πρέσβης» της «ΤΔΒΚ» στην Άγκυρα, Ναμίκ Κορχάν, θα αντικαταστήσει τον κ. Νταβούτογλου στο αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής Τουρκίας. Ο κ. Γκιουρσέλ δήλωσε τα εξής: «Στους πολιτικούς κύκλους συζητείται ότι το επόμενο διάστημα ο κ. Νταβούτογλου θα απομακρυνθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Τον κ. Νταβούτογλου θα τον διαδεχθεί ο πρώην πρέσβης της ΤΔΒΚ στην Άγκυρα, Ναμίκ Κορχάν».

Μέχρι στιγμής, το τουρκικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γκιουρσέλ. Ωστόσο, την τελευταία περίοδο, στην Άγκυρα, οι δημοσιογραφικοί κύκλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι εντός του ΑΚΡ έχει δημιουργηθεί μια εσωκομματική αντιπολιτευόμενη ομάδα, η οποία ασκεί έντονη κριτική στην πολιτική γραμμή του κ. Νταβούτογλου. Εντός του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας δέχεται αυστηρή κριτική σε διάφορα πεδία. Σύμφωνα με πολλούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα τελευταία δύο χρόνια, ο κ. Νταβούτογλου φέρει μεγάλη ευθύνη για τις αποτυχίες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής γραμμής σε διάφορα πεδία:

• Η Τουρκία δεν κατάφερε να «απαντήσει» στο Ισραήλ: Σύμφωνα με την εσωκομματική αντιπολίτευση, μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει καταφέρει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης στο «Μαβί Μαρμαρά». Το Ισραήλ, το οποίο δολοφόνησε εν ψυχρώ ακτιβιστές και πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας, παραμένει ατιμώρητο. Επιπλέον, το Τελ Αβίβ δημιουργεί έναν εχθρικό άξονα, ο οποίος ανταγωνίζεται την τουρκική εξωτερική πολιτική σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Τη συγκεκριμένη άποψη συμμερίζεται και η τουρκική αντιπολίτευση.

• Η Τουρκία δεν κατάφερε να «απαντήσει» στη Συρία: Εβδομάδες μετά την κατάρρευση του τουρκικού μαχητικού αεροπλάνου από τον στρατό της Συρίας, οι απειλές της Τουρκίας δεν έχουν υλοποιηθεί...

• Στο Κουρδικό Ζήτημα η γραμμή του Νταβούτογλου είναι λανθασμένη: Σύμφωνα με μια μερίδα εντός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), η πολιτική γραμμή του Νταβούτογλου στο Κουρδικό Ζήτημα –το διαίρει και βασίλευε– είναι λανθασμένη. Το αυτόνομο Κουρδιστάν δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη του στους Κούρδους της Τουρκίας, οι οποίοι υποστηρίζουν το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα. Ακόμη, ο κ. Νταβούτογλου ευθύνεται εν μέρει για τη σταδιακή δημιουργία ενός νέου, κουρδικού πολιτικού πεδίου στο βόρειο κομμάτι της Συρίας.

• Η πολιτική κατευνασμού του Ιράν ήταν ένα μεγάλο λάθος: Για μια ολόκληρη δεκαετία, ο κ. Νταβούτογλου υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ιρανοτουρκικής προσέγγισης. Η Τουρκία υποστήριξε τις θέσεις του Ιράν στη διεθνή κοινότητα. Ωστόσο, σήμερα η Τεχεράνη έχει γυρίσει την πλάτη της στην Άγκυρα.

• Ο κ. Νταβούτογλου δεν έχει καταφέρει να επιλύσει τα μεγάλα, χρόνια προβλήματα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής: Κυπριακό, εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία, προβλήματα στο Αιγαίο με την Ελλάδα...

• Τι εστί τελικά η περίφημη θεωρία περί μηδενικών προβλημάτων; Μια ακαδημαϊκή θεωρία η οποία δεν συμβαδίζει με τη νέα πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής ή μια μεγάλη αποτυχία η οποία καταλογίζεται στον κ. Νταβούτογλου;

Όλα δείχνουν ότι η «λίστα αποτυχιών» του κ. Νταβούτογλου είναι αρκετά μεγάλη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η εσωτερική αντιπολίτευση του ΑΚΡ. Η τουρκική πρωθυπουργία παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις της εσωτερικής αντιπολίτευσης. Λαμβάνοντας υπόψη της την κριτική που δέχεται ο κ. Νταβούτογλου εντός του ΑΚΡ, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός Ερντογάν πραγματοποίησε ένα πολύ σημαντικό βήμα: Αναβάθμισε τον ρόλο του στενού συνεργάτη και συμβούλου του Ιμπραχίμ Καλίν στο πεδίο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Στη νέα περίοδο, ο καθηγητής Καλίν, εκτός από καθήκοντα «public relations» και σχεδιασμού, θα αναλάβει ενεργό ρόλο στον καθορισμό της στρατηγικής της Άγκυρας σε διάφορα πεδία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Στην Άγκυρα κάποιοι ψίθυροι τονίζουν ότι ο κ. Καλίν πραγματοποιεί προσεκτικά βήματα λίγο πριν διαδεχθεί τον κ. Νταβούτογλου στο αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών. Οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων θα ρίξουν φως στον συγκεκριμένο «ψίθυρο»...

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

H Βαγδάτη έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα
Συλληψη Νταβούτογλου αν ξαναπάει στο Κιρκούκ!


Η Τουρκία από τα "μηδενικά προβλήματα" με τους γείτονες που διαφήμιζε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει περάσει στη φάση καθολικής σύγκρουσης με όποιον τυχαίνει να βρίσκεται εντός 1000 χλμ. από τα σύνορά της.

Κύπρος, Συρία, Ιράν και τώρα Ιράκ... Την τελευταία περίοδο τα μεγάλα εμπόδια της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι σχέσεις της Άγκυρας σχεδόν με όλους τους γείτονες της στα νότια και ανατολικά της σύνορα χαρακτηρίζονται από μεγάλη ένταση και ψυχροπολεμικές συνθήκες.

Στη λίστα των «αντιπάλων» της Τουρκίας, στη νέα περίοδο έχει προστεθεί και η κυβέρνηση του Ιράκ. Χθες, η Βαγδάτη έστειλε μια πολύ αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα. Δια του στόματος ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ιρακινής κυβέρνησης, η Βαγδάτη ξεκαθάρισε την αντίθεση και την διαφωνία της με την πρόσφατη επίσκεψη του Νταβούτογλου στο Βόρειο Ιράκ.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, η ιρακινή πλευρά χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου ως «παράνομη» και προειδοποίησε την Άγκυρα ότι ενδέχεται να προχωρήσει άμεσα στην σύλληψη του κ. Νταβούτογλου αφήνοντας να θεωρηθεί ότι οι ιρακινοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε παράνομη είσοδο στο Ιράκ.

Η νέα προειδοποίηση του Ιράκ ήρθε να πλαισιώσει την κορύφωση της έντασης στις σχέσεις αυτής της χώρας με την γειτονική Τουρκία. Την τελευταία περίοδο, η Άγκυρα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλίσει την αλλαγή κυβέρνηση στην Βαγδάτη. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης προσπάθειας, στην Τουρκία έχει βρει καταφύγιο ο σουνίτης αντιπρόεδρος του Ιράκ. Η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι η Βαγδάτη ακολουθεί με τυφλή υπακοή τις εντολές της Τεχεράνης.

Οι Τούρκοι αναλυτές δεν πιστεύουν ότι η ιρακινή κυβέρνηση διαθέτει τα μέσα για να υλοποιήσει άμεσα την απειλή της. Παρόλα αυτά, τονίζουν ότι η νέα προειδοποίηση φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με μια νέα δυσάρεστη πραγματικότητα: Στην νέα περίοδο οι διμερείς σχέσεις Ιράκ – Τουρκίας χαρακτηρίζονται από ψυχροπολεμικό κλίμα.

Προς κατανόηση του γεωπολιτικού παιχνιδιού υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία είναι μια σουνιτική χώρα, και θέλει σουνιτικές κυβερνήσεις στους γείτονες, (Ιράκ, Συρία), ενώ στο Ιράκ η πλειοψηφία του είναι σιίτες με σιιτική κυβέρνηση πιο "κοντά" στο σιιτικό Ιράν. Για τη Συρία γνωρίζουμε τα διαδραματιζόμενα.Ένα ιστορικό μνημείο της μεσαιωνικής περιόδου, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην εντός των τειχών περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου χρησιμοποιείται ως υποδοχέας ακαθαρσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς».

Η εφημερίδα γράφει ότι πολλά είναι τα ιστορικά μνημεία στην εντός των τειχών πόλη, που είναι υπό κατάρρευση από την εγκατάλειψη, γι΄αυτό δεν προσελκύουν επισκέπτες.

Εκτός από τα άγρια χόρτα στις αυλές πολλών ναών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάποιοι καταναλώνουν αλκοόλ εντός των εκκλησιών, εγκαταλείπουν τα σκουπίδια τους και προκαλούν περιβαλλοντική ρύπανση.

Η «Χαβαντίς» γράφει ότι παραμελημένες είναι επίσης οι εκκλησίες του Αγίου Συμεών, της Αγίας Ζώνης και του Αγίου Νικολάου.Απαγόρευση κυκλοφορίας για πολίτες στη νοτιο-ανατολική Τουρκία

Την μέθοδο απαγορευμένων ζωνών, ανακοίνωσε πως θα εφαρμόσει ο τουρκικός στρατός, για να εμποδίσει την δραστηριότητα του PKK στην περιοχή Χακάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε 7 σημεία της επαρχίας αυτής θα απαγορεύεται η κυκλοφορία ανθρώπων κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι την 6η Οκτωβρίου.

Η απαγόρευση αυτή είναι η πρώτη μετά την κατάργηση της εφαρμογής νόμου της «έκτακτης περιοχής» που εφαρμόζονταν στην Τουρκία μέχρι τα τελευταία χρόνια αλλά είχε καταργηθεί.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη διόλου θετική δεν είναι για την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια της Τουρκίας, αλλά κυρίως για τον σημερινό ενιαίο γεωγραφικό χώρο του τουρκικού κράτους.
Η απόφαση προφανώς λαμβάνεται λόγω των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων που έχουν αναπτύξει οι Κούρδοι, αλλά και υπό τον φόβο πιθανών αντιμέτρων που θα υπάρξουν σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, αφού θεωρείται δεδομένο πως οι Κούρδοι δεν πρόκειται να αφήσουν ανεκμετάλλευτη μία τέτοια θαυμάσια ευκαιρία για να χτυπήσουν και να διώξουν τον τουρκικό στρατό (ο κύριος όγκος του οποίου θα είναι απασχολημένος στα τουρκο-συριακά σύνορα) και να δημιουργήσουν μία ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή, το Κουρδιστάν.

Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου και της ήδη υπάρχουσας σοβαρότατης πολιτικής έκθεσης της Τουρκίας, μετά την σύλληψη -από τον στρατό της Συρίας- ανώτατου τούρκου στρατιωτικού (στρατηγού) εντός του Συριακού εδάφους.

Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει η Συρία

Την ίδια ώρα κορυφώνονται οι προπαρασκευαστικοί βομβαρδισμοί των θέσεων των ανταρτών και των μισθοφόρων (αλλά και των ομάδων ειδικών δυνάμεων δυτικών χωρών, κυρίως Βρετανών και Γάλλων, που εμπλέκονται στην σύγκρουση) στο Χαλέπι από τις κυβερνητικές δυνάμεις και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες οι κυβερνητικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν την μεγάλη επίθεσή τους για την εκδίωξη τους από την πόλη. Αυτή την στιγμή ελέγχονται από τους αντάρτες περί τις τρεις μεγάλες συνοικίες, ενώ έχουν
στήσει οδοφράγματα σε κεντρικούς δρόμους.

Οι κυβερνητικοί έχουν μεταφέρει 3 μεραρχίες, μία μηχανοκίνητη και δύο πεζικού και δύο ταξιαρχίες, με συνολικό αριθμό 25.000 ανδρών από τους οποίους η μια τουλάχιστον ταξιαρχία είναι ειδικών δυνάμεων που θα προπορευθεί όταν ξεκινήσει η προέλαση.
Σήμερα προσβλήθηκαν με στοχευμένα πυρά θέσεις των ανταρτών κοντά στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και προσβλήθηκαν από αέρος θέσεις μιας μονάδας Λίβυων μισθοφόρων στα ανατολικά της πόλης.


Πληροφορίες από OnAlert.gr, Defencenet