Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Απρ 2011


Η σύμβαση που ο Άκης Τσοχατζόπουλος εισηγήθηκε και το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε είναι λεόντειος για το ελληνικό δημόσιο. Έδεσε τη χώρα για δεκαετίες.

Η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 1998 ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη σκανδαλώδη αυτή προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως και τη σύμβαση που υπογράφηκε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τα στοιχεία της Γερμανικής Δικαιοσύνης και σ’ αυτή την υπόθεση εμφανίζονται οι «γνωστοί-άγνωστοι» λογαριασμοί, εταιρείες και πρόσωπα που- κατά σύμπτωση- πρωταγωνιστούσαν ή συμμετείχαν και στις υποθέσεις TOR και SIEMENS.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως Υπουργός Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ της εποχής εκείνης –σύμφωνα με τη δικογραφία- δεν προστάτευσαν την μυστικότητα των αποφάσεων πριν καν ληφθούν! Με άλλα λόγια η HDW γνώριζε τις αποφάσεις πριν καν ληφθούν. Αυτό συνιστά παραβίαση μυστικών της Πολιτείας- κατασκοπεία, αδίκημα που τιμωρείται με 20ετή κάθειρξη.

Αντιλαμβανόμαστε την προσωπική πίκρα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρ’ ολίγον να τον εκλέξει πρωθυπουργό το 1996, σήμερα τον παραπέμπει στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με αδικήματα που τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη.

Το ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε αυτά τα υποβρύχια.

Η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη λεόντειο αυτή σύμβαση, ως κυβέρνηση προστάτευσε στο ακέραιο το εθνικό και δημόσιο συμφέρον.

Όσοι υποκριτικά μιλάνε για «γαλαζο-πράσινο» σκάνδαλο ας μας εξηγήσουν: τα υποβρύχια είχαν ή δεν είχαν τεχνικά προβλήματα; Καλώς ή κακώς δεν τα παρέλαβαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ας μας εξηγήσουν όμως γιατί επί κυβερνήσεων της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας για την παραλαβή των υποβρυχίων; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν ως ΛΑγΟΣ;

Η Νέα Δημοκρατία πρώτη ζήτησε να διερευνηθεί η σκοτεινή αυτή ιστορία από την πρώτη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης μέχρι και σήμερα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της.

Γραφείο Τύπου Ν.Δ.
  • Θεραπευτικά εργαλεία από την ψυχιατρική προτείνουν γερμανοί οικονομολόγοι για να δοθεί λύση στο ψυχόδραμα μετά την νέα διόρθωση προς τα πάνω ελλείμματος και χρέους Αναδιάρθρωση, εδώ και τώρα, υπογραμμίζουν
Τη ψυχιατρική θεραπευτική μέθοδο του λεγόμενου «κατακλυσμιαίου σοκ» προτείνουν γερμανοί οικονομολόγοι ως τρόπου διεξόδου από το «ελληνικό πρόβλημα». Όπως, για παράδειγμα, σε αυτούς που πάσχουν από υψοφοβία, τους αναγκάζουν να ανέβουν ψηλά και να κοιτάξουν προ τα κάτω, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση η αναδιάρθρωση με ότι αυτό συνεπάγεται είναι κάτι το αναπόφευκτο και αναγκαίο.

Υπό αυτό το πρίσμα η γερμανική έκδοση των FinancialTimes, θεωρεί ότι η διαχείριση της ευρωκρίσης έχει ξεφύγει πλέον από τα χέρια των πολιτικών με τους επενδυτές να δυσπιστούν ακόμη και έναντι της Ισπανίας. «Ενώ οι εικασίες για ελληνική στάση πληρωμών τείνουν να αυτονομηθούν, μεταξύ των επενδυτών μεγαλώνουν οι φόβοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο: να καταφύγει η Ισπανία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης», υπογραμμίζει ο σχολιαστής της.

«Στη χθεσινή έκδοση ομολόγων της ισπανικής κυβέρνησης οι επενδυτές έδειξαν μεν ενδιαφέρον, αλλά για την τρίμηνη διάρκεια απαίτησαν επιτόκιο-ρεκόρ της τάξης του 1,4% ετησίως, δηλαδή 0,5% περισσότερο από την προηγούμενη δημοπρασία ομολόγων ίδιας διάρκειας το Μάρτιο».

Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Γκέρκε, προέδρου του Χρηματοπιστωτικού Κέντρου Βαυαρίας, θεωρεί πλήγμα την αναδιάρθρωση για τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστικά ταμεία που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα λόγω του υψηλού τους επιτοκίου, αλλά….
«Οι κίνδυνοι υπάρχουν, αλλά δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε για το πρόβλημα. Καθίσταται σαφές πλέον ότι η Αθήνα παράγει όλο και περισσότερο χρέος από ότι έχει ανακοινώσει, και μέχρι τώρα το βάρος που προκύπτει μεταφέρεται στους φορολογούμενους των χωρών της Ευρωζώνης. Αν διαγράφονταν μέρος του ελληνικού χρέους, τότε οι τράπεζες που πιστεύεται ότι θα πρέπει να σωθούν, πράγματι θα σώζονταν».
Τί (δεν) λέει η γερμανική κυβέρνηση
Σιγή ιχθύος τηρεί η γερμανική κυβέρνηση. Οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγιναν πριν από καιρό, το νόημα των λεγομένων του ήταν «απελθέτω απ΄εμού» το ποτήρι της αναδιάρθρωσης. Χθες το απόγευμα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να μη πυροδοτεί τις εικασίες που γίνονται για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.

Ο ίδιος εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το θέμα θα απασχολήσει και πάλι το Βερολίνο τον Ιούνιο, όταν θα υπάρχει πάνω στο τραπέζι και επίσημα η έκθεση της. Αντίθετα, εκφράζοντας την γραμμή του κόμματος των Φιλελευθέρων, κυβερνητικού εταίρου της καγκελαρίου Μέρκελ, ο βουλευτής Φρανκ Σέφλερ, ζήτησε να εφαρμοστεί στον πράξη η μέθοδος του κατακλυσμιαίου σοκ, και μάλιστα άμεσα.

«Η πολιτική, ή θα πρέπει να συνεχίσει την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, αλλά τότε θα γίνουμε, νωρίς ή αργά, την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Βέλγιο να ακολουθούν, ή θα πρέπει να πατήσει το κουμπί κινδύνου που σημαίνει συντεταγμένη αναδιάρθρωση, κάτι τέτοιο θα έστελνε μηνύματα και σε άλλες χώρες με το ίδιο πρόβλημα.

Στη ζωή θα δούμε πολλές. Ίσως να γνωρίσουμε κάποιες από αυτές. Όμως, είναι αναπόφευκτο μερικές να τις πληρώσουμε πολύ ακριβά και... χωρίς καν να τις αγγίξουμε!!! Κάποιοι συμπατριώτες μας ήδη πλήρωσαν ακόμη και με τη ζωή τους αυτές τις πουτάνες, που ούτε ο νόμος μπορεί να τις αγγίξει...!
Σήμερα θα μιλήσουμε για πουτάνες. Όμως όχι για πουτάνες της σειράς, ούτε για πουτάνες που η ζωή τις ανάγκασε να βγουν στο πεζοδρόμιο για βιοποριστικούς λόγους.
Οι δικές μου πουτάνες είναι στο δρόμο εκ γενετής. Αγαπούν τη δουλειά τους και την κάνουν με κέφι και ευχαρίστηση. Είναι θηλυκές αλλά και αρσενικές και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στον παγκόσμιο χάρτη της οικονομίας και της πολιτικής.
Είναι οι πουτάνες κράτη, οι πουτάνες ηγέτες, οι πουτάνες δικτάτορες, οι πουτάνες κερδοσκόποι, οι πουτάνες...

Αυτές οι πουτάνες δεν μας περιμένουν σαν πελάτες, έτοιμες να ανοίξουν τα πόδια τους σε όποιον καταβάλει το τίμημα. Είναι πουτάνες με ειδικές δεξιότητες και περιμένουν από εμάς να ανοίξουμε τα πόδια μας, ή στην ανάγκη μας τα ανοίγουν με το ζόρι και εισπράττουν για αμοιβή τους ότι τους καπνίσει, χρεώνοντας πανάκριβα τις υπηρεσίες τους που μας παρέχουν με το ζόρι.
Θάθελα να σας γνωρίσω μερικές από αυτές αλλά φοβάμαι. Είναι πουτάνες επικίνδυνες και πρέπει να προσέχω.

Όμως σας έχω εμπιστοσύνη και έτσι θα σας αποκαλύψω μερικές.

Και πρώτη -πρώτη και ακριβότερη η πουτάνα Αμερική που μας πηδάει από αέρος και θαλάσσης και μας χρεώνει τα έξοδα ( προφυλακτικά και βαζελίνη). Αν δεν το πιστεύετε θα σας το επιβεβαιώσουν οι Λίβυοι, οι Ιρακινοί, οι Γιουγκοσλάβοι, οι Αφγανοί και πολλοί άλλοι.
Κατόπιν έρχεται η πουτάνα Ευρώπη με τσατσά την Άγκελα Μέρκελ, που πηδάει σε συνεργασία με την πουτάνα Αμερική όποιον της καπνίσει χρεώνοντας μας ότι της αρέσει, αλλά δίνοντας το ανάλογο ποσοστό στην αρχιπουτάνα Αμερική για να τηρηθούν τα προσχήματα.
Άφησα για το τέλος την πουτάνα Ισραήλ που τη βρίσκει να πηδάει Παλαιστίνιους, αλλά και άλλους λαούς της γειτονιάς της, επιδεικνύοντας με καμάρι τα μεγάλα της προσόντα.

Όμως δεν στεναχωριέμαι. Όσο οι λαοί αφήνουν τους δικτατορίσκους πουτάνες να τους αρμέγουν τη ζωή, όσο οι λαοί ψηφοφόροι ψηφίζουν υπέρ της ατομικής τους ευημερίας αδιαφορώντας για τους άλλους, όσο κυκλοφορούμε με τη βαζελίνη στην τσέπη για να αποφύγουμε το τσούξιμο, όσο σκύβουμε και ανοίγουμε τα πόδια μας προσπαθώντας να βοηθήσουμε τη διείσδυση..

Είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Και δεν θεωρώ αντίσταση να απαλλαγούμε απ΄την βαζελίνη που κουβαλάμε πάνω μας.
Αντίσταση δεν είναι η άρνηση του σκυψίματος και η αδιαφορία.
Αντίσταση δεν είναι η άρνηση της πληρωμής για πηδήματα που μας επιβάλλουν.
Αντίσταση είναι η απαλλαγή μας από τις πουτάνες της εξουσίας.
Αντίσταση είναι να τις βάλουμε στη θέση τους.
Αντίσταση είναι να τους επιβάλουμε να μας παρέχουν τις υπηρεσίες που τους αρμόζει.
Αντίσταση είναι να τις καβαλάμε πριν μας καβαλήσουνε.

Όσο και αν σοκάρει εκ πρώτης όψεως η λέξη, το βέβαιο είναι ότι η σύγκρουση λαού και καθεστώτος θα είναι η μοιραία κατάληξη της κατάστασης στην οποία έχουμε εισέλθει. Ο λαός, χωρίς καν να το συνειδητοποιεί πλήρως αυτή τη στιγμή, μπαίνει σιγά σιγά στο δρόμο χωρίς επιστροφή. Μπαίνει ήδη σε αναπόδραστη πορεία εξέγερσης. Αν δεν συμβεί κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός που θα επαναφέρει γρήγορα το πρότερο επίπεδο διαβίωσης, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Αν προσέξει κάποιος με αντικειμενικό βλέμμα την εξέλιξη των γεγονότων θα καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην διακρίνονται πουθενά στον ορίζοντα εκείνες οι δυνάμεις και εκείνα τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στις αναμενόμενες εξελίξεις, αλλά πάντα η κάθε κοινωνία έχει τις απαντήσεις, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Η πορεία προς τη σύγκρουση τροφοδοτείται από τρεις κυρίως παράγοντες:….

1) Από τη συνειδητοποίηση της αποτυχίας του μεταπολιτευτικού κρατικοδίαιτου πολιτικοοικονομικού καθεστώτος και της κρίσης που αυτό έφερε.

2) Από το ότι η πρόταση του καθεστώτος για έξοδο από την κρίση, δηλαδή το μνημόνιο, απέτυχε παταγωδώς, σπρώχνοντας το λαό ακόμα πιο πολύ στην ταπείνωση και την εξαθλίωση και

3) Από το ότι αυτό το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, το οποίο απέτυχε πλήρως, έχει το θράσος να θέλει να συνεχίσει να ηγείται της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτός ο τρίτος παράγοντας είναι και ο πιο σοβαρός και η αιτία που τελικά θα ανάψει το φυτίλι της εξέγερσης. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να αναμένει ότι αυτό το κρατικοδίαιτο διεφθαρμένο καθεστώς, θα μεταμορφωθεί ξαφνικά σε «άγγελο» και θα επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία τον πλούτο που άρπαξε. Απεναντίας το σύνθημα της γενικής εφόδου που έριξε, για πλήρη πλέον αφαίμαξη του λαϊκού πλούτου, είναι ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες».

Ευκαιρίες όμως για ποιον;;; Όχι φυσικά για τον άνεργο που ψάχνει να βρει ένα μεροκάματο για να ζήσει τα παιδιά του. Όχι φυσικά για τον μικρομεσαίο ή για τον ελεύθερο επαγγελματία που φυτοζωούν, βάζουν λουκέτα ή αυτοκτονούν κάτω από την μέγγενη των χρεών. Το σύνθημα αφορά τα μέλη της καθεστωτικής κρατικοδίαιτης πολιτικοικονομικής ολιγαρχίας, που έχουν τις οικονομικές δυνάμεις, την εξουσία, τα ΜΜΕ και τα κονέ.

Αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταβληθεί σε «άγιο», απεναντίας, με μαθηματική ακρίβεια, θα πέσει περισσότερο με τα μούτρα στο γενικό ξεκοκάλισμα του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. Ο λύκος την αντάρα χαίρεται. Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, δημιουργώντας συνεχώς αντάρα φόβου και παραπληροφόρησης. Προσπαθεί να διασωθεί ενεργοποιώντας “κοινωνικούς αυτοματισμούς” και στρέφοντας τη μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης.

Όμως αυτή η βέβαιη συμπεριφορά του, σε συνδυασμό με το οικονομικό αδιέξοδο και την χωρίς ορατή ημερομηνία λήξεως εξαθλίωση του λαού, βάζουν αναπόφευκτα το τραίνο της εξέγερσης στις ράγες.


Σοβαροί οικομολόγοι και αναλυτές βλέπουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυριολεκτικά, τραβάνε τα μαλλιά τους. Όταν όμως, ακούνε (γιατί δεν γίνεται καμία κίνηση για να φανεί κάτι) το τί προσπάθειες γίνονται για να βγει η χώρα από την ύφεση, καταρρέουν ή στην καλύτερη γελάνε με την ψυχή τους.

Η πραγματική οικονομία έχει κυριολεκτικά διαλυθεί, ο κόσμος στενάζει με τις περικοπές σε μισθούς, την αβεβαιότητα του αύριο, αλλά και τις καθημερινές απολύσεις, με την ανεργία να αυξάνει συνεχώς.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας έχουν σοβαρότατο αντίκτυπο στην οικονομία. Αν αυξάνεις την ανεργία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ποιός θα είναι αυτός που θα φέρει εισφορές στα κρατικά ταμεία; Αν δεν διασφαλίσεις τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς του αύριο, πως θα βγει ο άλλος να καταναλώσει; Αν δεν μειώσεις τη φορολογία που είναι στα ύψη και σκέφτεσαι να την πας παραπάνω (παρόλες τις διαβεβαιώσεις) πως να αυξηθεί η κατανάλωση; Αν δεν πιέσεις πραγματικά τις τράπεζες να δώσουν δάνεια στις επιχειρήσεις πως περιμένεις να αντέξει η κοινωνία;

Όλα αυτά, δημιουργούν νέα ύφεση. Πέρυσι, για το 2010, όταν όλοι φώναζαν ότι η κοινωνία δεν αντέχει τέτοιες περικοπές και τέτοια αβεβαιότητα, ακούγαμε ότι στόχος είναι να βγει το μαύρο χρήμα στην επιφάνεια. Εμείς, πάντως, δεν είδαμε τίποτα απολύτως. Αυτοί που έχουν χρήματα τα έχουν στο εξωτερικό και τα φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού.

Πού είναι οι εξαγγελίες ότι έχουν τα ονόματα καταθετών στο εξωτερικό και μάλιστα, αρκετοί από αυτοί λεγόταν από επίσημα κυβερνητικά χείλη, ότι δεν τα έχουν βγάλει με νόμιμο τρόπο;

Οι σοβαροί οικονομολόγοι, εκτιμούν ότι η μόνη λύση είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά με όλα αυτά που γίνονται έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα.Πέρυσι, για παράδειγμα, είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 10%. δημιουργώντας τρύπα 16 μονάδων!

Τώρα, βγαίνουν στελέχη της τρόϊκα και μας λένε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα έρθει από το 2014 μέχρι το 2020, της τάξεως του 5,5% του ΑΕΠ. Ειλικρινά, ήθελα να ήξερα ποιός μπορεί αυτούς τους τεχνοκράτες να τους παίρνει κάποιος σοβαρά με τέτοιες προβλέψεις και δηλώσεις. Είναι όμως, οι ίδιοι που καταστρέφουν την οικονομία και την κοινωνική μας συνοχή.

Για να μην πιστέψουμε ότι το κάνετε επίτηδες και οδηγείτε την χώρα στα βράχια, αποδείξτε πλέον στον λαό (που όπως λέτε έχει δείξει απίστευτη ωριμότητα στις “μεταρρυθμίσεις”) ότι υπάρχει φως στο τούνελ.

Γιατί ο κόσμος στενάζει. Και όταν βλέπει ότι δισεκατομμύρια ευρώ έχουν πάει σε τσέπες υμετέρων, χωρίς να αποδίδεται δικαιοσύνη, η έκρηξη δεν θα είναι μακρυά. Και μάλιστα, θα είναι απρόβλεπτη. Τότε θα έχουμε και πάλι μια παγκόσμια πρωτοπορία: Υπουργούς και βουλευτές να κάνουν σπίτι τους τη Βουλή. Γιατί παρα-έξω δεν θα μπορούν να βγουν.

Και όπως είχε πει ο πρωθυπουργός “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” ο κόσμος τώρα λέει: “ή αλλάζουμε ή αλλάζετε”.

Πηγή

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"Εχουν περάσει 5 χρόνια απο τη μέρα που ξεκίνησε η προσπάθεια του blog αυτού και επειδή πολλοί είναι οι καινούργιοι φίλοι μας, είπαμε να περιγράψουμε τη μέχρι τώρα πορεία του greekalert μεσα απο τα σημαντικότερα περιστατικά.

Τον Δεκέμβριο του 2006 η ομάδα που μερικές μέρες μετά θα δημιουργούσε το greekalert ανακαλύπτει οτι στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, και συγκεκριμένα στη σελίδα επικοινωνίας με τη γραμματεία της Βουλής, υπάρχει λίστα με χώρες στην οποία αναφέρεται χώρα με το όνομα “Μακεδονία”. Ειδοποιήθηκαν όσοι ήταν δυνατόν, και υστερα απο μια αλυσιδωτή αντίδραση και αρκετές μέρες, οι υπεύθυνοι διόρθωσαν το λάθος αυτό. (δείτε εδώ)

Αυτή ήταν και η αφορμή για να δημιουργηθεί μια σελίδα, ένας τόπος, στον οποίο θα συγκεντρώνονται παρόμοια λάθη και οι επισκέπτες του να επικοινωνούν με τους αρμόδιους του κάθε λάθους.

Ο τόπος αυτός ονομάστηκε Greek Alert.

Απο κει και πέρα η πορεία είναι η εξής.

Τον Ιανουάριο έρχεται η πρώτη “νίκη” του greekalert. Το υπουργείο εξωτερικών της Λετονίας είχε στους συνδέσμους του link στην επίσημη σελίδα των κατεχομενων της Κύπρου και το παρουσίαζε ως την επίσημη Κυπριακή σελίδα (δείτε εδώ). Οι υπεύθυνοι μόλις ενημερώθηκαν απο τους επισκέπτες του greekalert διόρθωσαν το λάθος τους. (δείτε εδώ)

Λίγες μέρες μετά άρχισαν να έρχονται και οι διορθώσεις απο ξένα πανεπιστήμια στα οποία υπήρχε αναφορά σε χώρα “Βόρεια Κύπρος” με πρώτο το Duquense University (δείτε εδώ)

Στις 9 Ιανουαρίου το greekalert εντοπίζει πολλές αναφορές σε χώρα Μακεδονία στο Συστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Επιχειρηματικών Πληροφοριών που βρίσκεται στο επίσημο site του υπουργείου Εξωτερικών (δείτε εδώ). Μετα απο λίγες μέρες και με την διαμαρτυρία των επισκεπτών του Greekalert το λάθος είχε διορθωθεί. (δείτε εδώ)

Στις 15 Ιανουαρίου το greekalert δημοσιεύει μια λίστα με διάφορες κυβερνητικές και πανεπιστημιακές σελίδες των ΗΠΑ στις οποίες η Κρήτη παρουσιάζεται σαν αυτόνομο Κράτος (δείτε εδώ). Το θέμα γίνεται αμέσως ευρύτερα γνωστό τόσο απο το διαδίκτυο όσο και απο εφημερίδες και περιοδικά (δείτε εδώ). Μετα απο λίγο καιρό και αφού σχεδόν όλα τα λάθη είχαν διορθωθεί (Το Υπουργείο Εμπορίου της Αμερικανικής Κυβέρνησης, τα καναδικά ταχυδρομεία, το United States Department of the Treasury, Η Nasa , Η United Airlines, και 13 Πανεπιστήμια), η Υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη απαντά σε ερώτηση του βουλευτή κ. Στυλιανού Ματζαπετάκη (δείτε εδώ):

“Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα, το Υπουργείο Εξωτερικών, αντέδρασε άμεσα και μέσω των διπλωματικών μας αρχών ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο στον Καναδά όσο και στις Η.Π.Α, να προβούν σε σχετική διόρθωση.Όλοι οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε είδους πρόθεση για την λανθασμένη αναγραφή, έδειξαν διάθεση συνεργασίας και θέλησαν να προβούν στη σχετική διόρθωση.

Ειδικότερα:Όσον αφορά στα Καναδικά ταχυδρομεία η παρερμηνεία γίνεται στο τμήμα υπολογισμού των τιμών της διεθνούς αποστολής δεμάτων όπου στον κατάλογο των προορισμών αναφέρεται η Κρήτη ως απλός προορισμός χωρίς την ένδειξη included iη Greece που έχει ο κυρίως κατάλογος.

Με επιστολή του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας μας στην Οττάβα προς τα Καναδικά ταχυδρομεία έχει ήδη ζητηθεί να γίνει η κατάλληλη διόρθωση.Όσον αφορά στις Η.π.Α οι διπλωματικές και προξενικές μας Αρχές απέστειλαν ανασκευαστικές επιστολές σε όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα καθώς και στο Department of Commerce, Department of Treasury, United States for International Business, Nasa, και United Airlines.

Στις απαντήσεις που έχουν ληφθεί τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα υπήρξαν θετικά και αρκετοί φορείς έχουν προβεί στη σχετική διόρθωση.Η ελληνική κυβέρνηση, παρακολουθεί ενδελεχώς το θέμα και μέσω των διπλωματικών και προξενικών της Αρχών, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία με όσους φορείς δεν έχουν ακόμη προβεί σε διόρθωση και θα αντιδράσει άμεσα σε οποιαδήποτε νέα ενδεχόμενη εμφάνιση του προβλήματος προκειμένου για την οριστική απάλειψη αυτού του παροράματος.

Η Υπουργός
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ”

Στις 7 Φεβρουαρίου το greekalert εντοπίζει link σε σελίδα με διεύθυνση albaniafuckgreece.org στο NIST (επίσημο όργανο του υπουργείου εμπορίου των ΗΠΑ) (δείτε εδώ). Λίγες μέρες μετά το λάθος διορθώνεται και το NIST απαντά σε επισκέπτη του greekalert (δείτε εδώ)
“Thank you for bringing this to our attention. We have removed the offending link. The NVD database gets automatically populated from other sources, however we try to catch problems like these as we find them. Thanks for helping to improve NVD.”

Στις 11 Φεβρουαρίου βρίσκουμε πως το αραβικό παράρτημα του MSN στις λίστες με τις χώρες περιλαμβάνει χώρα “North Cyprus” (δείτε εδώ). Οι διαμαρτυρίες των φίλων τόσο σε αραβικό παράρτημα όσο και στο ελληνικό ήταν άμεσες. Η Microsoft διορθώνει το λάθος (δείτε εδώ) και απαντά :

“Ευχαριστούμε που θέσατε υπόψιν μας το συγκεκριμένο ζήτημα. Κινηθήκαμε άμεσα σε συνεργασία με το MSN Arabia και το ζήτημα έχει πλέον διευθετηθεί. Το θέμα προέκυψε από την αβλεψία μίας τρίτης εταιρείας, πάροχο ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με την οποία το MSN συνεργαζόταν στο παρελθόν.”

Στις 19 Φεβρουαρίου το Greekalert επισημαίνει πως στο blog diplomacy του διπλωματικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ φιλοξενούνται ξένες δημοσιεύσεις στις οποίες αναφέρεται χώρα “Μακεδονία” (δείτε εδώ). Η αντίδρασεις τότε περιορίστηκαν σε αναδημοσιεύσεις απο άλλα blogs και έπρεπε να περάσουν 3 μήνες οπου και ξαναδημοσιεύσαμε το θέμα με αφορμή την απο λάθος αναφορά σε χώρα Μακεδονία απο τη Μαρία Μπακοδήμου κατα τη διάρκεια της Eurovision (δείτε εδώ). Αυτη τη φορά το θέμα πήρε διαστάσεις. Εφημερίδες και blogs προέβαλαν το θέμα το οποιο απασχόλησε και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην εκπομπή του Ζούγκλα. Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ απο τον εκπρόσωπο του κο Ευθυμίου ήταν η εξής :

“Αν ανατρέξετε και αυτήν την στιγμή που μιλάμε στην ιστοσελίδα, καθόσον με ενημερώνουν και εμένα, στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχει ένα ανοιχτό αρχείο ξένων δημοσιευμάτων, ξένων αναφορών, τα οποία αναδημοσιεύονται αυτούσια. Δηλαδή, μιλάμε στην κυριολεξία για ένα αρχείο, όχι για μια πολιτική σελίδα. Οποιαδήποτε διατύπωση δείτε, είναι ακριβώς στη μορφή της δημοσίευσης με αυτούσιο τρόπο κειμένων από ξένα έντυπα ή ξένες αναφορές, οι οποίες προορίζονται για την ενημέρωση και άντληση στοιχείων για το πώς βλέπουν και πώς καταγράφουν τρίτοι θέματα ενδιαφέροντος. Άρα, αυτή είναι η εικόνα όπως την έχω εγώ και νομίζω, αν αυτή τη στιγμή μπείτε και εσείς, θα την επαληθεύσετε με τον ίδιο τρόπο.”

Στις 22 Φεβρουαρίου δημοσιεύουμε χάρτες του Βρετανικού Υπουργείου Εμπορίου στους οποίους η Λέσβος φαίνεται να είναι τουρκικη (δείτε εδώ). Λίγες μέρες μετά το Υπουργείο αλλάζει τους χάρτες αυτούς (δείτε εδώ).

Τον Μάρτιο, σαν απάντηση στο θέμα που είχε δημιουργηθεί με προσβλητικά για τον Κεμαλ Ατατουρκ video, το greekalert κάλεσε τους επισκέπτες του να συγκεντρώσουν μια λίστα με όλα τα προσβλητικά για την Ελλάδα video. Εκατοντάδες video μαζεύτηκαν και στην κίνηση αναφέρθηκε και το περιοδικό “Big Fish” της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Στις 24 Μαρτίου το greekalert ανακαλύπτει στο Amazon προϊοντα όπως μπλουζάκια και καπέλα τα οποία φέρουν τους Ολυμπιακούς κύκλους και την ένδειξη North Cyprus (δείτε εδώ). Οι αντιδράσεις των επισκεπτών του greekalert ήταν άμεσες. Ο blogger Δε Μασάμε Ρε ασχολείται και αυτός με το θέμα και μετά απο λίγες μέρες η Amazon κατεβάζει τα προϊόντα (δείτε εδώ).

Στις 11 Απριλίου εντοπίζουμε στο yahoo 4 videos που παρουσιάζουν ένστολους να αυτοαποκαλούνται “απελευθερωτικός στρατός της Τσαμουριάς” και να απειλούν την Ελλάδα (δείτε εδώ). Το θέμα παίρνει τεράστιες διαστάσεις στην Αλβανία οπου αρχικά μιλησαν για ελληνική προβοκάτσια, κάτι που μετά αναίρεσαν (δείτε εδώ). Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου εξωτερικών δήλωσε :

“Νομίζω ότι για αμφιβόλου προελεύσεως και αξιοπιστίας μηνύματα αυτής της μορφής, είτε στο διαδίκτυο είτε αλλού, παρέλκει ακόμα και να επαναλάβω τη σταθερή μας τοποθέτηση. Δηλαδή ότι τα θέματα αυτά έχουν λυθεί από την ιστορία και απ’ τις Διεθνείς Συνθήκες. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Όπως δεν υφίσταται κανένα θέμα όσον αφορά στην ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.” Το θέμα φτάνει και στον Tom Casey,εκπρόσωπο του State Department.

Στις 14 Απριλίου με πρωτοβουλία του Greekalert ξεκινάει μια πρωτότυπη διαδικτυακή διαμαρτυρία με τον τίτλο “Famagusta Day” (δείτε εδώ). Στόχος της εκστρατείας είναι την 25η Απριλίου να δουν στο youtube ενα video Που είχε ετοιμάσει ο ΟΚΥΝΕ ΙΣΧΥΣ για την επιστροφή της Αμμοχώστου όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Στην προσπάθεια συμμετέχουν πάνω απο 40 ιστοσελίδες και η συμμετοχή ξεπέρασε τα 5,000 views εκείνη τη μέρα (δείτε εδώ).

Οσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι φίλοι επισκέπτονται το greekalert. Οι σελίδες στις οποίες φιλοξενούνται παραπομπές σε αυτό και στα άρθρα του ειναι πλέον εκατοντάδες.

Τις τελευταίες εβδομάδες το greekalert ασχολείται και με το βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ δημοτικού, φέρνοντας στο φως λεπτομέρειες που συζητιόνται. Τελευταία αποκάλυψη είναι η εμπλοκή του State Department μεσα απο track two ενέργειες σε Project για την αναθεώρηση της καταστροφής της Σμυρνης (με αμερικανικη χορηγία ύψους 100,000$) (δείτε εδώ). Το θέμα αυτό εδώ και 10 μέρες αναπαράγεται απο το σύνολο των ΜΜΕ τη χώρας και η Αμερικανικη Πρεσβεια παίρνει θέση επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του project αυτού. (δείτε εδώ)

Το greekalert συμπληρώνει σε λίγες μέρες τους 9 μήνες. 9 μήνες διαμόρφωσης, προσαρμογής, πάντα με τι δικές σας υποδείξεις.
Σε λίγες μέρες το greekalert… γεννιέται και συνεχίζει πιο δυναμικά, πιο αποκαλυπτικά.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας έχουν στηρίξει

UPDATE
όλα τα παραπάνω αφορούν τους πρώτους 9 μήνες λειτουργίας του greekalert…
Το greekalert συνεχίζει και βρίσκεται ήδη στον 5 χρόνο λειτουργίας του…
πλέον δεν μπορούμε να παρουσιάζουμε τις προσπάθειες σαν δικές μας… γιατί απλά δεν είναι δικές μας… αλλά ανήκουν σε όλους εσάς…
συνεχίζουμε… μαζί σας… για να κάνουμε την διαφορά!
έτσι απλά … με μερικά κλικ…

http://www.facebook.com/group.php?gid=34357988511&ref=ts
μπείτε στην ομάδα και βάλτε και εσείς ένα λιθαράκι στις προσπάθειες μας

Στον αέρα έχει τιναχτεί το Μάαστριχτ στις προβλέψεις του για το ανώτατο επιτρεπτό όριο του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη τόσο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ όσο και στα 17 κράτη που συναπαρτίζουν την Ευρωζώνη. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από τα αναλυτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε προχθές η Γιούροστατ, η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ.

Ποιο 3% ως ανώτατο όριο του ελλείμματος; Κατά μέσο όρο στις 27 χώρες της ΕΕ το έλλειμμα του προϋπολογισμού ανέρχεται στο 6,4% του ΑΕΠ.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι στις 22 από αυτές τις χώρες το έλλειμμα υπερβαίνει το όριο 3% και μόνο σε 5 όλες κι όλες χώρες είναι κάτω από το 3%, μέσα δηλαδή στις προβλέψεις του Μάαστριχτ.

Πρόκειται μόνο για τις τρεις σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Δανία, Φινλανδία) συν το ζάπλουτο Λουξεμβούργο και την Εσθονία.

Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλύτερη στις 17 χώρες της ζώνης του ευρώ. Ο μέρος όρος του ελλείμματος του προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη ανέρχεται στο 6%.

Και εδώ οι 14 χώρες έχουν έλλειμμα πάνω από το όριο του 3% και μόνο τρεις χώρες μικρότερο απ' αυτό - πρόκειται για τρεις χώρες που έχουμε ήδη αναφέρει (Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Εσθονία).

Θλιβερή πρωταθλήτρια του ελλείμματος είναι και πάλι το 2010 η Ιρλανδία, κυριολεκτικά απογειωμένη όμως στο... 32,4% (!!!) του ΑΕΠ της εξαιτίας της εγκληματικής απόφασης της εκδιωχθείσης κυβέρνησής της να... κρατικοποιήσει τα χρέη των τραπεζών καταβαραθρώνοντας την οικονομία της χώρας.

Για τη δεύτερη θέση παλεύουν η Ελλάδα με 10,5% και η Βρετανία με 10,4% και με σαφείς, εκφρασμένες εγγράφως υποψίες της Γιούροστατ ότι οι Αγγλοι έχουν κάνει λαθροχειρίες στα στατιστικά στοιχεία με τις στρατιωτικές δαπάνες τους. Κοντά μας σε απόσταση αναπνοής η Ισπανία και η Πορτογαλία, με 9,2% και 9,1% του ΑΕΠ τους αντίστοιχα.

Καθόλου μακριά δεν βρίσκεται και η Γαλλία με έλλειμμα 7% του ΑΕΠ, ελάχιστα βελτιωμένο από το 7,5% που είχε το 2009.

Ούτε γι' αστείο φυσικά δεν ισχύει και το όριο του 60% του ΑΕΠ που καθόριζε το Μάαστριχτ ως ανώτατη επιτρεπτή τιμή για το δημόσιο χρέος. Αυτό συνεχίζει να επιδεινώνεται διαρκώς, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ βαθύτερο δομικό πρόβλημα πανευρωπαϊκών διαστάσεων και όχι με τις... σπατάλες και την τεμπελιά των μεσογειακών λαών που δήθεν ζουν εις βάρος των εργατικών Γερμανών.

Ξεπερνά το 85% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος των 17 χωρών της Ευρωζώνης κατά μέσο όρο από 79,3% που ήταν πέρυσι. Μόνο 5 χώρες είχαν δημόσιο χρέος το 2010 κάτω από 60% του ΑΕΠ τους, ενώ οι υπόλοιπες 12 υπερβαίνουν το όριο.

Στο σύνολο της ΕΕ των «27» ο μέσος όρος του δημόσιου χρέους ανέβηκε στο 80% του ΑΕΠ από 74,4% που ήταν το 2009.

Εδώ πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2010 το δημόσιο χρέος σε σχέση με το 2009 αυξήθηκε στις 25 (!) από τις 27 χώρες της ΕΕ και μειώθηκε μόνο σε 2.

Αξιοθρήνητη «πρωταθλήτρια» στο δημόσιο χρέος φυσικά η Ελλάδα με ποσοστό 142,8% του ΑΕΠ έναντι του 127,1% του 2009, ακολουθούμενη από την Ιταλία με 119%, το Βέλγιο με 96,8% και την Ιρλανδία με 96,2%, η οποία είχε δημόσιο χρέος ανερχόμενο μόλις στο 25% του ΑΕΠ της μόνο τρία χρόνια νωρίτερα.

Με εξαίρεση τις τρεις σκανδιναβικές χώρες και το Λουξεμβούργο, οι 11 από τις 15 χώρες της «παλιάς» ΕΕ της Δυτικής Ευρώπης έχουν σήμερα χρέος άνω του 60% του ΑΕΠ τους.

Προσωρινό είναι επίσης το φαινόμενο, κατά την άποψή μας, του συγκριτικά χαμηλού δανεισμού των χωρών του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού». Οι κυβερνήσεις τους δεν δανείζονται πολύ γιατί κανένας για την ώρα δεν τους δίνει αφειδώς δάνεια και γιατί οι πληθυσμοί τους ανέχονται μοιρολατρικά κάθε είδους στερήσεις μετά την κατάρρευση των προηγούμενων καθεστώτων, πράγμα το οποίο όμως σταδιακά θα αλλάξει.

ΣΗΜΕΡΑ Δεν θα έμπαινε κανένας στο ευρώ!

Σχεδόν καμία χώρα δεν θα έμπαινε στην Ευρωζώνη με βάση τα σημερινά στοιχεία των 17 κρατών που τη συναποτελούν, σε ό,τι αφορά το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος τους! Οι 12 από τις 17 χώρες θα απορρίπτονταν γιατί έχουν δημόσιο χρέος πάνω από το 60% του ΑΕΠ τους και οι 14 από τις 17 θα απορρίπτονταν επειδή έχουν έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους πάνω από το 3% του ΑΕΠ που ορίζει το Μάαστριχτ!

Το διασκεδαστικό είναι πως θα απορρίπτονταν από την Ευρωζώνη τόσο η... Γερμανία όσο και η Γαλλία, αποτυγχάνοντας μάλιστα και στα δύο κριτήρια! Το Βερολίνο έχει χρέος 83,2% και έλλειμμα 3,3%, ενώ το Παρίσι χρέος 81,7% και έλλειμμα 7%...
  • Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα....
Η κατασκευή του χρήματος είναι μια πάρα πολύ φθηνή εργασία, αφού για να εκδώσουμε ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, αρκεί μόνο λίγο χαρτί, λίγο μελάνι (αξίας μερικών δεκάρων) και ο κατάλληλος εξοπλισμός (το κόστος του οποίου για οποιαδήποτε χώρα είναι μηδαμινό). Ενώ λοιπόν όλες οι εμπορικές, κατασκευαστικές και λοιπές επιχειρήσεις δουλεύουν με περιθώρια κέρδους της τάξης του 3~10%, μια επιχείρηση κατασκευής χρήματος θα είχε διαστημικά περιθώρια κέρδους. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο έμπορος του χρήματος να αποκτήσει τεράστια οικονομική δύναμη και μοιραία κάποια στιγμή να επικρατήσει οικονομικά πάνω σε όλους τους τομείς της αγοράς.

Προφανώς αυτοί που συνέταξαν το πρώτο σύνταγμα των Η.Π.Α. είχαν αντιληφθεί τα λόγια του, και για το λόγο αυτό το πρώτο άρθρο του συντάγματος των Η.Π.Α. γράφει με μεγάλα γράμματα:
"Το κονγκρέσο θα έχει την εξουσία να εκδίδει νόμισμα και να καθορίζει την αξία του".
Δηλαδή ότι το κράτος θα εκδίδει και θα διαθέτει το απαραίτητο χρήμα για τη λειτουργία της οικονομίας.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το παραπάνω άρθρο του συντάγματος σήμερα στις Η.Π.Α. δεν τηρείται. Η FED, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια ο Αμερικανικός λαός να έχει χάσει πια από τα χέρια του τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος.

Αντί αυτού, το Αμερικανικό κράτος εκδίδει ομόλογα, τα δίνει ως εγγύηση σε έναν ΙΔΙΩΤΗ, και ο ιδιώτης ΔΑΝΕΙΖΕΙ τα χρήματα στον Αμερικανικό λαό με ΤΟΚΟ.

Οι αργυραμοιβοί φροντίζουν κάθε φορά να δανείζουν σε κάθε κράτος τόσα χρήματα, ώστε να μην μπορεί να αποπληρώσει το χρέος. Σήμερα η Αμερική χρωστάει δεκάδες τρις δολάρια, και πληρώνει κάθε χρόνο πάρα πολλά δισεκατομμύρια, σε ΙΔΙΩΤΕΣ, απλώς και μόνο επειδή χρησιμοποίησαν τον εκτυπωτή τους για να εκδώσουν χρήματα αντί να αγοράσουν δικό τους εκτυπωτή.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δυστυχώς όπως έχουμε πει, εδώ και πολλά χρόνια, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών (που έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν χαρτονομίσματα) είναι ιδιωτικές εταιρίες. Το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια για χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ελλάδα....

Ειδικά στην ευρωπαϊκή ένωση, για να μην ξυπνήσει ξαφνικά καμιά χώρα και ζητάει να εκδώσει δικό της νόμισμα σε δική της ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, φρόντισαν και έφτιαξαν το Ευρώ, μας έβαλαν μέσα στη "ζώνη του ισχυρού ευρώ" και πλέον καμία χώρα μέλος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη φρικτή αυτή παγίδα, αφού οι χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν να παραχωρήσουν την άδεια έκδοσης χρημάτων στην Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα).

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ σύμφωνα με το καταστατικό της αποτελείται από τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών. Αυτό δημιουργεί υποψίες ύπαρξης μιας συμμορίας (που λέγεται ΕΚΤ) που έχει τοποθετήσει από ένα μέλος της σε κάθε χώρα μέλος και με τον τρόπο αυτόν χειραγωγεί τη διακίνηση χρήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΟΙ;

Οι Διεθνείς Τραπεζίτες, ή παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, ελέγχεται από έναν αριθμό πολύ μικρό αριθμό ισχυρών ανθρώπων. Η δυναστεία Rothschild, η δυναστεία Schiff, η δυναστεία Warburg και η δυναστεία Rockefeller είναι μερικοί απο τους αργυραμοιβούς. Τη συμμορία συμπληρώνουν άνθρωποι όπως ο Σόρος, ο Κίσινγκερ και άλλοι.


Γύρω από τον σκληρό αυτό πυρήνα υπάρχουν οι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo που ο καθεστωτικός τύπος αναφέρει ως «κερδοσκόπους» ή «αγορές».

Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι κατα κάποιο τρόπο οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών. Είναι ιδιωτικές εταιρίες που ελέγχονται από το τραπεζικό καρτέλ και αποστολή τους είναι ο συντονισμός των επιθέσεων που οδηγούν στη χρεοκοπία και τη φτώχεια τα έθνη.

ΠΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ

Πρόκειται για ένα πολύ απλό κόλπο. Τόσο απλό που ο ανθρώπινος νους το απορρίπτει σαν απίθανο και αναζητά κάτι πιο πολύπλοκο στη θέση του. Έχει ως εξής:

Μέσω της κεντρικής τράπεζας, η ΕΚΤ υπό την καθοδήγηση της παγκόσμιας τράπεζας, χαλαρώνει τα κριτήρια δανειοδότησης και στην ουσία δίνει το πράσινο φως για τη δημιουργία πληθωρισμού. Οι τράπεζες αρχίζουν και βάζουν διαφημίσεις για δωρεάν πιστωτικές κάρτες, διακοποδάνεια, δάνεια κατοικίας κ.λ.π. χωρίς αυστηρό έλεγχο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να παίρνουν δάνειο από την τράπεζα, να διοχετεύουν το χρήμα στην αγορά, με συνέπεια να υπάρχει ανάπτυξη, και δουλειές, αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε πληθωρισμό.

Αντίθετα, με αφορμή κάποιο θλιβερό γεγονός (συνήθως στην Αμερική - βλ Leeman Brothers) η κεντρική τράπεζα (πάλι υπό την καθοδήγηση και κηδεμονία της ΕΚΤ και της παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας) σκληραίνει τα κριτήρια δανειοδότησης, και οι τράπεζες με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κρίση και ότι χρειάζονται ρευστότητα σταματούν να δίνουν νέα δάνεια. Όταν οι τράπεζες εισπράττουν κανονικά τις δόσεις από τα δάνεια που έχουν ήδη δώσει και δεν δίνουν νέα δάνεια, στην ουσία αφαιρούν χρήμα από την αγορά και έχουμε πια το φαινόμενο που ονομάζουμε ύφεση (κρίση).

Ναι είναι τόσο απλό. Αυτό που ονομάζουμε ύφεση και πληθωρισμός είναι 100% χειραγωγίσιμο.
Όλα τα υπόλοιπα περί μακροοικονομίας και τα συναφή, είναι ανοησίες που χρησιμοποιούνται απλώς για να καλύψουν αυτό το τόσο απλό κόλπο.

Το αποτέλεσμα σήμερα στην Ευρώπη είναι το ίδιο με αυτό στην Αμερική, αφού για να λάβουν χρήματα οι χώρες μέλη, εκδίδουν κρατικά ομόλογα (χρέος), τα δίνουν στις διεθνείς χρηματαγορές (το σπίτι των αργυραμοβών) και παίρνουν τα χρήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.

Η Leeman Brothers (όπως και η Goldman Sachs, h Morgan Stanley κ.λ.π.) ανήκει στους αργυραμοιβούς. Οι αργυραμοιβοί βάζουν τα παπαγαλάκια να πουν ότι η Leeman Brothers έχει πρόβλημα και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι μέτοχοι τρέχουν να πουλήσουν τις μετοχές τους για να μην καταστραφούν. Η τιμή της μετοχής πέφτει πλέον πραγματικά. Εμφανίζεται ο απομηχανής θεός Ομπάμα και λέει ότι δεν θα επιτρέψει να καταρρεύσει η L.B. . Χρεώνει τον Αμερικανικό λαό με π.χ. 100 δις δολάρια, η αργυραμοιβοί (μέσω της Leeman Brothers) παίρνουν στα χέρια τους περισσότερο χρέος από τον Αμερικανικό λαό, η Leeman Brothers σώζεται. Η Ευρώπη κοιτάζει "έντρομη" την Αμερική. Τα μέσα ενημέρωσης παπαγαλίζουν συνεχώς ότι θα έχουμε μεταφορά της κρίσης από την Αμερική στην Ευρώπη. Η ΕΚΤ δίνει οδηγίες. Η κεντρική τράπεζα τις εφαρμόζει στις χώρες μέλη. Οι τράπεζες σταματούν να δίνουν νέα δάνεια ενώ εισπράττουν τις δόσεις και τους τόκους για τα παλιά. Το χρήμα λιγοστεύει στην αγορά, και η ύφεση αρχίζει...

Ειδικά στην περίπτωση μας, τα παραπάνω έγιναν σε συνδυασμό με τις δύο χρηματοπιστωτικές επιθέσεις των κερδοσκόπων.

Σκεφτείτε το λίγο και θα δείτε ότι έτσι είναι. Την κρίση αυτή την κατασκεύασαν οι τράπεζες (αφαιρώντας χρήμα από την αγορά) σε πλήρη αρμονία με τα ΜΜΕ (που μας φοβέρισαν δεόντως).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.

Το εκπληκτικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι λαοί χρεώνονται σε έναν ιδιώτη για να εκδώσουν τα χρήματα που χρειάζονται. Το εκπληκτικό είναι ότι ο ιδιώτης αυτός, μπορεί βάσει της τραπεζικής νομοθεσίας, να "δημιουργήσει" χρήμα από αέρα κοπανιστό (σε αντίκρισμα του ομολόγου που πήρε σαν "εγγύηση") 10πλάσιας αξίας από αυτήν του ομολόγου. Το χρήμα αυτό διοχετεύεται στους πολίτες με τη μορφή δανείων.

Δε θα μιλήσω για τα CDS και τα παράγωγα (που είναι ιππόδρομος στον οποίο ποντάρουν οι αργυραμοιβοί ότι ένα ομόλογο δε θα πληρωθεί). Κάτι σαν πάμε στοίχημα δηλαδή, μόνο που το άλογο που ποντάρουν είναι η δυστυχία ενός ολόκληρου λαού.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ;

Διότι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους χωρίς να αναλαμβάνουν ρίσκο!

Το πράγμα λειτουργεί περίπου όπως στα τραπέζια πόκερ, όπου ο γκρουπιέρης παίρνει σαν προμήθεια ένα ποσοστό κέρδους από κάθε παίκτη κάθε φορά που χρήματα αλλάζουν χέρια. Οι παίκτες μπορεί να κερδίζουν ή να χάνουν, ο γκρουπιέρης όμως κερδίζει συνεχώς.

ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Τα περισσότερα δάνεια είναι καλυμμένα "εμπράγματα", με υποθήκη δηλαδή το σπίτι σας, τη γη σας την επιχείρηση σας. Το παραμύθι ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για σπίτια και γη, είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τράπεζες δέχονται ΜΟΝΟ εμπράγματη εξασφάλιση και ο σκοπός τους είναι στην πραγματικότητα να σας πάρουν το σπίτι, τη γη, την επιχείρηση. Οι τράπεζες ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τα χρωματιστά χαρτάκια ή επιταγές και υποσχέσεις. Χρήματα μπορούν να φτιάξουν ότι ώρα θελήσουν, με ψηφιακές εγγραφές στους υπολογιστές τους.

Ο πληθωρισμός και η ύφεση είναι η παλίρροια και η άμπωτη όπου κάθε φορά που τραβιούνται τα νερά, κάποιος χάνει την επιχείρηση του, το σπίτι του, τα χωράφια του.

Τελικός σκοπός είναι να γίνουν οι τράπεζες οι μεγαλοτσιφλικάδες στους οποίους κάποια στιγμή θα ανήκει όλη η γη, ο ορυκτός πλούτος, οι δημόσιες υποδομές.

Το όλο παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι εξουσίας που κερδίζει ο πιο δυνατός και έχει σαν τελικό σκοπό τη διανομκή της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους αργυραμοιβούς. Και δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929. Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο. Τότε θα προταθεί σαν μοναδική λύση η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Και έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δε θα διστάσουν σε τίποτα μπροστά στο κέρδος και στη μέθη της εξουσίας. Η Παγκόσμια Κυβέρνηση τους θα είναι παγκόσμια δικτατορία.

ΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Το διαδίκτυο σήμερα έχει μηδενίσει τις αποστάσεις και η πληροφορία μεταδίδεται αστραπιαία. Το παιχνίδι αυτό κατάφεραν και το κράτησαν κρυφό για πάνω από 300 χρόνια με τις μασονικές στοές και τις μυστικές λέσχες. Σήμερα όμως με την τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου και την ανταλλαγή πληροφοριών, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα φοβερά τους σχέδια.

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες μπορούν να διασταυρωθούν με λίγο ψάξιμο στο internet. Ψάξτε "Καταστατικό κεντρικής τράπεζας" στο google και θα κατεβάσετε το καταστατικό της τράπεζας Ελλάδος σε PDF. Ψάξτε "European central bank memorandum" και θα βρείτε το καταστατικό της ΕΚΤ. Ψάξτε "μετοχική σύνθεση τραπεζών" και προσπαθήστε να βρείτε τη μετοχική σύνθεση της κεντρικής τράπεζας. Δεν θα τη βρείτε. Θα βρείτε για όλες τις τράπεζες, εκτός από την κεντρική.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

Φυσικά. Οι σημερινοί πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται ούτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού. Είναι πράκτορες των μεγαλοτραπεζιτών, και αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Με μεγάλη ευκολία θα διαθέσουν δισεκατομμύρια για αγορά αμυντικού εξοπλισμού, για ανούσια σχολικά βιβλία, για αγορά πανάκριβων συστημάτων παρακολούθησης, για οτιδήποτε άχρηστο και ακριβό. Θα σπαταλήσουν με μανία το δημόσιο πλούτο και θα φέρουν τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης για ακόμα μεγαλύτερο δανεισμό.

Σκεφτείτε το λίγο. Ο ΓΑΠ εργάζεται για το δικό μας συμφέρον ή τρέχει να εξασφαλίσει το τραπεζικό καρτέλ;

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Οι αργυραμοιβοί ελέγχουν έμμεσα ή άμεσα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά. Έχουν πράκτορες που δεν κάνουν άλλη εργασία παρα μόνο να προωθούν στα ΜΜΕ τις πληροφορίες που πρέπει, να ελέγχουν την εκλογή των αρχόντων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο φροντίζοντας να μην εκθέτουν σε κοινή θέα το διεφθαρμένο αυτό νομισματικό σύστημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;

Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε σε έναν εχθρό τόσο πανίσχυρο όσο το τραπεζικό καρτέλ (που ελέγχει τα media, τις τράπεζες, τους πολιτικούς και μέσω αυτών το στρατό, την αστυνομία, τις τηλεπικοινωνίες....) είναι η πολιτική ανυπακοή.

Ο Γκάντι με πολιτική ανυπακοή και πλήρη έλλειψη πολεμικού εξοπλισμού κατάφερε και έδιωξε την πανίσχυρη τότε Βρετανική Αυτοκρατορία από την Ινδία, και είμαι σίγουρος ότι αν δεν δολοφονούνταν, σήμερα η Ινδία θα ήταν μια πολύ ισχυρότερη χώρα στη Διεθνή σκακιέρα.

Η ερώτηση λοιπόν είναι τι θα κάνουμε σαν ελληνικός λαός. Η μια επιλογή είναι να γίνουμε σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους.

Η άλλη επιλογή είναι η αντίσταση η οποία θα μπορούσε να γίνει στο παρακάτω πλαίσιο:

1. Παύση πληρωμών μέχρι να γίνει έλεγχος του χρέους από αξιόπιστους επιστήμονες και όχι από τα λαμόγια που κάθε εβδομάδα μας ανακοινώνουν άλλο νούμερο.
2. Άρνηση πληρωμής του δημόσιου εξωτερικού χρέους ως προϊόν απάτης αν αυτό αποδειχθεί.
3. Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ.
4. Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί.
5. Δανεισμός από άλλες χώρες στις οποίες δεν απευθύνθηκαν τα λαμόγια.
6. Θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).
7. Κρατικοποίηση της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος.
8. Δημιουργία τριών τουλάχιστον δημόσιων τραπεζών που θα χρεώνουν όχι τόκους, αλλά μόνο τα έξοδα τους.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται καινοτόμα ή αδύνατα. Θα με ρωτήσετε που θα βρίσκαμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Θα με ρωτήσετε πως θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Για όλες τις ερωτήσεις, υπάρχουν απαντήσεις...


Είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε χρόνια δύσκολα. Είναι όμως ακόμη πιο βέβαιο, ότι αν δεν αντισταθούμε, θα περάσουμε απείρως δυσκολότερα για πολύ περισσότερα χρόνια.

Σκεφτείτε το.

Η επιλογή είναι δική μας.

  • Σε ανοιχτή φυλακή μετατρέπουν οι βορειο-ευρωπαίοι τις χώρες του νότου
  • Οι "ανθρωπιστές" νομοθετούν με τον πλέον ρατσιστικό τρόπο εις βάρος αυτών που υποτίθεται ότι προστατεύουν
  • Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην υπό όρους μετακίνηση εντός των ορίων της Ε.Ε.;
Η Ιταλία δεν μπορεί να φυλακίζει λαθρομετανάστες, οι οποίοι αγνοούν τις εντολές να εγκαταλείψουν τη χώρα, αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τηρώντας την προεκλογική υπόσχεση για σκλήρυνση της στάσης απέναντι στους λαθρομετανάστες, η κυβέρνηση του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι ψήφισε νόμο το 2009, ο οποίος καθιστά την παράνομη παραμονή στη χώρα αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, η φυλάκιση λαθρομεταναστών έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή οδηγία περί επαναπατρισμού, κύριος στόχος της οποίας είναι "να υιοθετηθεί μια αποτελεσματική πολιτική για τον επαναπατρισμό υπηκόων από τρίτες χώρες, η παραμονή των οποίων (στην ΕΕ) είναι παράνομη, ενώ ταυτόχρονα θα σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους", αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε δικαστήριο της πόλης Τρέντο, της βόρειας Ιταλίας για την υπόθεση του Χάσαν Ελ Ντρίντι, ενός Αλγερινού, ο οποίος το 2010 διατάχθηκε να εγκαταλείψει την Ιταλία σε διάστημα πέντε ημερών επειδή δεν είχε άδεια παραμονής.

Ο Ελ Ντρίντι καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους επειδή αγνόησε τη διαταγή αυτή. Ο Αλγερινός έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνει ότι οι δικαστές του Τρέντο πρέπει να αγνοήσουν τις ποινές φυλάκισης που προβλέπει η ιταλική νομοθεσία περί μετανάστευσης.

Τα χαμόγελα τέλος. Τώρα βγαίνουν κάθε λογής "όπλα" και από τις δύο πλευρές

Παραπέμπεται ο Τσοχατζόπουλος και δημιουργείται προανακριτική για να διερευνήσει περαιτέρω ευθύνες γύρω από το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Δεκτή με ευρεία πλειοψηφία 226 ψήφων έγινε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Την πρόταση καταψήφισαν 9 βουλευτές, ενώ 9 δήλωσαν «παρών». Βρέθηκε επίσης ένα λευκό ψηφοδέλτιο και πέντε άκυρα. Ψήφισαν συνολικά 250 βουλευτές.

"Είμαι βολικός ένοχος, για να ξεγελάσουν τον λαό", δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δηλώνοντας σαφέστατα πως κανένας δεν πρόκειται να κρυφτεί πλέον από πίσω του.

Είναι σαφέστατη η δυσαρέσκεια του πρώην υπουργού Άμυνας και παρ' ολίγον προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προφανέστατα (αν δεν πάθει κάποιο ατύχημα) θα πει πολλά, ίσως πολλά περισσότερα από όσα περιμένουν εκείνοι τους οποίους έμεσα κατήγγειλε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα στην Βουλή.

Ελπίζουμε ο Άκης Τσοχατζόπουλος να φτάσει μέχρι στο τέλος (και δικαστικά) της συγκεκριμένης υπόθεσης και να μην έχει καμία δυσάρεστη αιφνίδια καταληκτική ασθένεια πριν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία...

Διαβάστε επίσης: Τσοχατζόπουλος: "Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω μου"!


H κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει λάβει τραγελαφικές διαστάσεις με τους μεν πιλότους στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας να... κόβουν τα χόρτα στον αύλιο χώρο του αεροδρομίου και τους δε εκπαιδευόμενους στα Μιράζ της Τανάγρας να πετούν “άσφαιρα” αεροσκάφη.

Η χαμηλή διαθεσιμότητα μαχητικών λόγω έλλειψης σε ανταλλακτικά,υλικά συντήρησης, κινητήρες και οι παραιτήσεις μηχανικών και τεχνικού προσωπικού έχουν συμπιέσει σημαντικά το πτητικό πρόγραμμα των πιλότων και δημιουργούν προβλήματα στην επιχειρησιακή λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τραγικές ελλείψεις

Συγκεκριμένα τέσσερα καναντέρ έχουν καθηλωθεί λόγω βλάβης και όπως ενημέρωσε η πολεμική αεροπορία στην καλύτερη περίπτωση θα είναι έτοιμα στον Ιούλιο, θα μισθωθεί ένα ελικόπτερο λιγότερο, (12 δηλαδή αντί για 13 που ήταν πέρυσι), ενώ και τα πέντε ελικόπτερα του πυροσβεστικού σώματος παραμένουν εκτός “δράσης” από τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω μη συντήρησης.

Τα διασωστικά ελικόπτερα τύπου “Αgusta Bel” της Ελευσίνας βρίσκονται εδώ και μήνες μονίμως στο έδαφος λόγω βλάβεων και έλλειψης ανταλλακτικών με αποτέλεσμα οι πιλότοι να έχουν μετατραπεί σε κηπουροί του αύλιου χώρου εκτελώντας εργασίες συντήρησης των κήπων.

Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δηλώνουν αγανακτισμένοι με την τραγική έλλειψη σε ανταλλακτικά αεροσκαφών και ελικοπτέρων που ως αποτέλεσμα έχουν να καθηλώνονται στο έδαφος, ενώ κινδύνους εγκυμονεί το γεγονός ότι στα Μιράζ 2000 έχουν λήξει τα βλήματα για μακρινούς στόχους και αύριο μάλιστα λήγουν και τα βλήματα για μακρινές βολές.

Το πρόβλημα μάλιστα με τα “άσφαιρα” μαχητικά έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της έλλειψης προνοητικότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όταν όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης υπέγραφαν σύμβαση συνεργασίας για τα ανταλλακτικά και τα βλήματα που αγοράζουν από τη Γαλλία, η χώρα μας αρκέστηκε σε μια απλή αγορά αεροσκαφών χάνοντας το δικαίωμα να αγοράζει τα ανταλλακτικά στη μισή τιμή, όπως οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

“Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επέτρεψε να κυριαρχήσει η πολιτική της τρόικας στο Πεντάγωνο και σαν να μην έφτανε αυτό αδυνατεί να στηρίξει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων” καταγγέλλουν αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεγάλος αριθμός αεροσκαφών είναι καθηλωμένα στο έδαφος, αφού δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα ανταλλακτικά για την συντήρηση και επισκευή τους. Πολλά από αυτά είναι μαχητικά F-16 Block 30 που έχουν “μείνει” από κινητήρα.

Ταυτόχρονα, όπως πληροφορούμαστε 'ότι στη μονάδα της Τανάγρας, λόγω έλλειψης κονδυλίων έχουν σταματήσει οι εκπαιδευτικές πτήσεις τύπου “touch and go” κατά τις οποίες οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι προσγειώνονται για κλάσματα δευτερολέπτου και ξανά απογειώνονται.

Η τραγική καθυστέρηση στην έγκριση της προμήθειας αεροκινητήρων κόστους περί τα 225 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα , που συμπληρώνουν οι συνεχείς βλάβες σε αεροσκάφη περασμένης γενιάς τα οποία η Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει.

Προβλήματα τα οποία έχει επισημάνει και ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας καθώς επίσης και η προηγούμενη ηγεσία.

Κύμα παραιτήσεων

Η διαθεσιμότητα αεροσκαφών πλήττεται ταυτόχρονα από τις σωρηδόν παραιτήσεις τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι εγκαταλείπουν την ένστολη υπηρεσία λόγω των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό τους. Συνέπεια αυτού είναι οι Πτέρυγες Μάχης να μην μπορούν να ανταποκριθούν πολλές φορές στην επιχειρησιακή τους λειτουργία. Εξαιτίας του ασφαλιστικού έχουν καταγραφεί και πολλές παραιτήσεις ιπταμένων ,έμπειρων αξιωματικών οι οποίοι θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν την νέα γενιά πιλότων.

Οι ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό έχουν οδηγήσει σε μείωση και συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος των ιπταμένων, αφού την ίδια στιγμή η τουρκική προκλητικότητα και οι απαιτήσεις για την αναχαίτιση στο Αιγαίο όχι μόνο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα αλλά αυξάνονται.

Το ΓΕΑ λόγω έλλειψης κονδυλίων βάζει φρένο ακόμη και στις αποστολές της Π.Α στο εξωτερικό. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σειρά εγγράφων με θέμα «Αποστολές στο εξωτερικό προσωπικού έτους 2011» και στο πλαίσιο των τρεχουσών δημοσιονομικών συνθηκών απαιτείται η λήψη μέτρων για την περιστολή των δαπανών εξασφαλίζοντας την εκπροσώπηση της χώρας όπου όμως αυτό κρίνεται ως απόλυτα επιβεβλημένο.

Παράλληλα σε άλλο σημείο αναφέρεται πως θα καταβάλλεται αποζημίωση για την ημέρα επιστροφής και μόνο εάν αυτή συμπίπτει με ημέρα εργασίας. Η εντυπωσιακή μείωση κατά 70% του προϋπολογισμού των αμυντικών προμηθειών έχει “γονατίσει” τους Έλληνες πιλότους και σύμφωνα με την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας.

Κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια
Επιστολή επτά πρώην αρχηγών ΓΕΝ προς τον Γ.Παπαδρέου


Την αγωνία για το χαμηλό επίπεδο αμυντικής ισχύος της χώρας λόγω των μειώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στις αμυντικές δαπάνες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες και πολιτικοί αντιλαμβάνονται την εθνική ασφάλεια και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζουν με επιστολή η οποία απευθύνεται στο Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, επτά πρώην Αρχηγοί του ΓΕΝ και Αρχηγοί Στόλου.

Πρόκειται για την “ιστορική ηγεσία” του Πολεμικού Ναυτικού, για ανώτατους αξιωματικούς που υπηρέτησαν επί διαφόρων κυβερνήσεων και τα όσα αναφέρουν είναι πραγματικά ιδιαίτερης σημασίας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν στην επιστολή τους:

“Η αντιμετώπιση των απειλών αυτών, κατά τον κοινόν νουν, αυτονόητα επιβάλλει την διατήρηση καταλλήλου Αμυντικής Ισχύος, ως βασικού υποβάθρου στήριξης των απαιτουμένων λεπτών χειρισμών της εξωτερικής μας πολιτικής επί των ζητημάτων αυτών, της απαραίτητης για τους χειρισμούς μας αξιόπιστης αποτροπής και τέλος, εάν παραστεί ανάγκη, της αποτελεσματικής άμυνας.

Eπ’ αυτού μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παράγοντες της κοινωνίας μας, ακόμη και πολιτικοί, μέσα στο βαρύ κλίμα της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας, ο καθείς με τον δικό του τρόπο και για τους δικούς του λόγους, λειτουργούν κατά τρόπο απαξιωτικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι παράγοντες αυτοί κυρίως δημαγωγούν σχετικά με τις απαιτούμενες δαπάνες για τις επιχειρησιακές ανάγκες και την ανάπτυξη των Ε.Δ. και παράλληλα αμφισβητούν το παραγωγικό έργο των Ε.Δ., το οποίο επιπολαίως αξιολογούν με μόνο κριτήριο το οικονομικό στοιχείο, παραβλέποντες εκείνα της ασφαλείας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδος μας, η εξασφάλιση των οποίων αποτελεί για τους γνωρίζοντες το κύριο παραγωγικό έργο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι οποίες το επιτελούν με αυτοθυσία.

Υποσκάπτουν έτσι οι «κύριοι» αυτοί μεταξύ άλλων και το ηθικό του στρατεύματος, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος. Στο προκείμενο απαιτείται όλως ιδιαιτέρα προσοχή. Εάν αφήσουμε την οικονομικοκοινωνική κρίση, την δημαγωγία και τους επιπόλαιους να μας παρασύρουν στο να χαλαρώσουμε σε ότι αφορά την αμυντική μας ικανότητα και συνεπεία αυτού σε δεδομένη στιγμή υποστούμε απώλειες στα εθνικά μας θέματα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι απώλειες αυτές δεν αποκαθίστανται, όπως ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί με την οικονομία και την κοινωνική μας ευταξία".

  • Το μεγαλεπήβολο σχέδιο για τη «Διώρυγα Κωνσταντινούπολη»

Η Τουρκία θα κατασκευάσει μία διώρυγα πλάτους 150 μέτρων, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, για να αποσυμφορήσει το Βόσπορο, που διασχίζει την Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“ Σηκώνουμε τα μανίκια μας για τη Διώρυγα Κωνσταντινούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια του αιώνα, που θα επισκιάσει τις διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ” δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του. Οι προκαταρκτικές μελέτες για το σχέδιο, που πρόκειται να διαρκέσουν δύο χρόνια, θα αρχίσουν μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, όπως είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, χωρίς να αποσαφηνίσει τις οικονομικές πλευρές του σχεδίου.

Η διώρυγα, η διάνοιξη της οποίας θα γίνει στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, θα έχει μήκος 40-50 χιλιόμετρα και βάθος 25 μέτρα. Θα μπορούν να την χρησιμοποιούν τα πιο μεγάλα δεξαμενόπλοια και κρουαζιερόπλοια, με ρυθμό 160 την ημέρα, γεγονός που θα επιτρέψει να αποσυμφορηθούν τα στενά του Βοσπόρου, πρόσθεσε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι 140 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου μεταφέρονται ετησίως μέσω του Βοσπόρου.

Από το Βόσπορο, ο οποίος έχει μήκος περίπου 30 χιλιόμετρα, διέρχονται κάθε χρόνο πολλές δεκάδες χιλιάδες εμπορικά πλοία, με αποτέλεσμα οι περίπου 13.000.000 κάτοικοι της Κωνστνατινούπολης να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους περιβαλλοντικής καταστροφής. “ Το σχέδιο αυτό είναι ένα ενεργειακό σχέδιο, ένα σχέδιο για τις μεταφορές (…) Όμως, πρώτα απ’ όλα πρόκειται για ένα σχέδιο για το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα σχέδιο για την προστασία της φύσης, της θάλασσας, των υδάτινων πόρων (…) της Κωνσταντινούπολης και των περιχώρων της” δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης την κατασκευή ενός αεροδρομίου -του τρίτου της Κωνσταντινούπολης και του μεγαλύτερου της Τουρκίας- και ενός λιμανιού κοντά στη διώρυγα, τόνισε ο Ερντογάν, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τη χάραξη της υδάτινης οδού ούτε το κόστος του σχεδίου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός όρισε το 2023 ως έτος ολοκλήρωσης των εργασιών, το οποίο συμπίπτει με την εκατοστή επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πηγή
Οι χαρακτήρες όλων των ανθρώπων, άρα και των πολιτικών είναι προϊόντα μιας κοινωνικής διαδικασίας και ενός συγκεκριμένου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Υπό αυτή την έννοια, δεν μας φταίνε τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Διότι οι χαρακτήρες αυτών των πολιτικών, όπως και οι πολιτικές τους, είναι προϊόντα μιας διαδικασίας και ενός περιβάλλοντος. Εχθρός μας βασικός παραμένει η διαδικασία και το περιβάλλον που γεννά τέτοια πρόσωπα, όπως και τις πολιτικές.

Πράγματι, μπορούμε να πάρουμε από όποιον χώρο θεωρεί ο καθένας ως πιο “ενάρετο” πολιτικά ή ηθικά ή όπως αλλιώς τον θεωρεί εγκεκριμένο και ενδεδειγμένο, ένα πρόσωπο και να το θέσουμε, σαν πείραμα, μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο, και γνωστό σε μας για την διαφθορά και την μολυσματικότητά του, πολιτικό μας σύστημα. Σε πόσο χρονικό διάστημα θα έχει γίνει και το πρόσωπο αυτό σαν τους άλλους που ξέρουμε; Σε έναν χρόνο, σε δύο; Θα γίνει σίγουρα. Στον έναν ή στον άλλον βαθμό.

Συμφωνώ λοιπόν με την άποψη ότι “δεν μας φταίνε” τα πρόσωπα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα δεν φταίνε. Και ότι είναι αθώα για τα ανομήματά τους και την τωρινή οδύνη μιας ολόκληρης κοινωνίας. Σαφώς και φταίνε. Στο ελάχιστο να είχαν ακολουθήσει διαφορετικές πολιτικές, η ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας θα ήταν τώρα πολύ καλύτερη και θα είχε μια άλλη ποιότητα.

Το ότι αποδίδουμε στην ανέλεγκτη και αυτόνομη ολιγαρχική εξουσία και στην απληστία του καπιταλισμού τις ευθύνες για την παραγωγή αυτών των χαρακτήρων, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να αθωώσουμε και τα πρόσωπα που βαρύνονται με καταστροφικές πολιτικές για την κοινωνία.

Στο κάτω κάτω, αφού εξαντλήσουμε όλα τα επιχειρήματα, τα ελαφρυντικά και τις “δικαιολογίες”, από ένα σημείο και μετά, είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε στον αμείλικτο κύκλο της προσωπικής ευθύνης του καθενός μας. Κι αυτό πρέπει να το κάνουμε και με τον εαυτό μας τον ίδιο.

Δεν φταίει μόνο ο Χίτλερ που δίνει την εντολή. Φταίει και ο στρατιώτης που την εκτελεί. Σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας. Και βέβαια απαιτεί και διαφορετική αντιμετώπιση από μας η κάθε περίπτωση. Αλλά την απαιτεί παρόλα αυτά.

Η συμμετοχή σε ένα έγκλημα, παρά τα όσα ελαφρυντικά μπορούν να ληφθούν υπόψη για ένα πρόσωπο, παραμένει πάντα συμμετοχή σε ένα έγκλημα.

Θραξ ο Αναρμόδιος


Είναι δεδομένο ότι το νομοσχέδιο για το νέο, ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο κυοφορείται από μηνών και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση μέχρι τον Ιούνιο, θα μειώσει δραματικά τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημά τους.

Στην πραγματικότητα, η επιχειρούμενη εξίσωση των απολαβών των υπαλλήλων σημαίνει τη μισθολογική τους ισοπέδωση προς τα κάτω.

Κι αυτό, γιατί προγραμματίζεται να κοπούν όλα τα επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το υπουργείο στο οποίο ανήκουν σήμερα.

Στα προηγούμενα χρόνια, το κύριο αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων ήταν η θέσπιση ενός ενιαίου μισθολογίου, με το οποίο θα χορηγούνται σε όλους τα επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι των υπουργείων – ρετιρέ, όπως είναι, για παράδειγμα, το υπουργείο Οικονομικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μεταξύ των εργαζομένων στο ίδιο υπουργείο υπάρχουν μισθολογικές ανισότητες από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Η απάντηση έρχεται τώρα από την κυβέρνηση του Μνημονίου, η οποία, αντί να άρει τις αδικίες, καταργεί σχεδόν όλα τα επιδόματα που χορηγούνται στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ετσι, για να μην έχουν πλέον λόγο κάποιοι να διαμαρτύρονται ότι άλλοι παίρνουν περισσότερα από τους ίδιους, θα μειωθούν οι αποδοχές όλων. Και αυτών με τα υψηλά επιδόματα και αυτών με τα χαμηλά.

Η λύση δίνεται με το ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα είναι πλέον υπάλληλοι του κράτους και όχι κάθε υπουργείου ή υπηρεσίας χωριστά, οπότε… γιατί να παίρνουν επιδόματα;

Στο «τσουνάμι» των νέων μέτρων που προβλέπουν την πλήρη κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο και την περικοπή κοινωνικών επιδομάτων, έρχεται να προστεθεί και το ενιαίο μισθολόγιο για να δώσει τη χαριστική βολή στην τσέπη και την καθημερινή διαβίωση εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Μεγάλο ρεπορτάζ με τίτλο «Ο ελληνικός φαύλος κύκλος» δημοσιεύουν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» της Γερμανίας, στο οποίο μιλούν οικονομολόγοι και υποστηρίζουν ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καθαρά αδιέξοδο. Λόγω της αυστηρής σταθεροποίησης, η οικονομία δεν βγαίνει από την ύφεση».
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα μιλά η Τζιάντα Τζιάνι, κορυφαία οικονομολόγος της Citigroup, η οποία και υποστηρίζει ότι «η δημοσιονομική εξυγίανση επιδρά καταστροφικά στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας δεν βελτιώνεται. Κατά συνέπεια καταρρέουν τα έσοδα του κράτους».
Στο ίδιο ρεπορτάζ ο Χόλγκερ Σμίεντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της ιδιωτικής Barenberg Bank, δηλώνει ότι «πολλές προγνώσεις υποτίμησαν την αυστηρότητα του ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης της οικονομίας. Με τη συνεχή επιβολή νέων πακέτων λιτότητας, η Ελλάδα κατέπνιξε την ανάπτυξη. Η μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης, που αποτελεί τα τρία τέταρτα του ελληνικού ΑΕΠ, και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου συνέβαλαν στην ύφεση».
Ο ίδιος οικονομολόγος σημειώνει ότι «υπάρχουν βέβαια ελπιδοφόρες ενδείξεις στον τομέα της βιομηχανίας. Ετσι, τον Ιανουάριο οι ελληνικές εξαγωγές παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 31% σε σχέση με πέρσι. Αλλά αυτό δεν επιδρά ακόμη θετικά στο σύνολο της οικονομίας, λόγω της χαμηλής εσωτερικής ζήτησης».
Ενας άλλος οικονομολόγος, ο Ντέιβιντ Μίλεκερ, επικεφαλής της Union Investment, παρατηρεί: «Ολα δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας φαύλος κύκλος προσπαθειών λιτότητας, αρνητικής ανάπτυξης, μη επίτευξης των στόχων του ελλείμματος και ξανά μεγαλύτερων προσπαθειών λιτότητας. Ωστόσο, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το ότι ο δημόσιος τομέας έχει παραμείνει μέχρι τώρα πολύ κοντά στον στόχο σταθεροποίησης. Δεν ισχύει όμως το ίδιο όσον αφορά τα έσοδα. Και χωρίς μεγαλύτερα έσοδα, δεν μπορεί να επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας».
Επίσης σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ταγκεστσάιτουνγκ» υποστηρίζει ότι η απόφαση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ληφθεί το νωρίτερο τον Ιούνιο, όταν οι εκπρόσωποι της τρόικας επισκεφθούν την Αθήνα προκειμένου να επιθεωρήσουν την ελληνική πρόοδο. Οπως όμως η ίδια εφημερίδα εκτιμά, «επειδή όμως ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, είναι σκληρός πολέμιος της αναδιάρθρωσης, πιθανώς η απόφαση να καθυστερήσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να αποχωρήσει ο Τρισέ από τη θέση του διοικητή της ΕΚΤ».


Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο συνομιλίες με δύο Έλληνες υπουργούς, τους οποίους όμως δεν αποκαλύπτει, μετέδωσε ότι "Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε επαναγορές ομολόγων και εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 2,3 δις ευρώ από τις αρχές του έτους"!

"Από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί επαναγορές τίτλων συνολικής αξίας περίπου 2,3 δις ευρώ" φέρεται να δήλωσε ανώνυμα στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το θέμα είναι τεράστιο γιατί αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε πρόκειται στην ουσία για την έναρξη της αναδιάρθρωσης ή του ανασχηματισμού του ελληνικού χρέους που δημοσίως διαψεύδεται.

Το Reuters φιλοξενεί δηλώσεις και δεύτερου στελέχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο οι επαναγορές ομολόγων έγιναν στο πλαίσιο της διαχείρισης ρευστότητας του υπουργείου Οικονομικών και πως οι αντίστοιχες επαναγορές τίτλων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου χρόνου ήταν μικρότερες.


Σχόλιο ιστολογίου:
Εάν η δημοσίευση του Reuters βασίζεται σε πραγματικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών της χώρας μας, τότε αυτή η κυβέρνηση απαρτίζεται από ηλιθίους και άκρως επικίνδυνους που πρέπει να βρεθούν και να φυλακισθούν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες, αφού με τις δηλώσεις τους αυτές σπρώχνουν την χώρα σε δρόμο χωρίς γυρισμό.

Εάν, όμως, το Reuters μπήκε στο "παιχνίδι" εκείνων των κέντρων που επιδιώκουν σύντομη πτώχευση της Ελλάδας, τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα και να ζητήσει οικονομική αποζημίωση από το βλαπτικό για την εθνική μας οικονομία δημοσίευμα.

Και στις δύο περιπτώσεις, η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία θα απαιτήσει την σύλληψη όλων των εμπλεκομένων με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει συμβεί ήδη. Μόνο με θαρραλέες κινήσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της συκοφάντησης της εθνικής μας οικονομίας από διεθνείς κύκλους και ΜΜΕ...  • Ποιούς εννοεί ο κύριος Τσοχατζόπουλος; Γιατί δεν πιέσθηκε να κατονομάσει από το να απειλήσει μέσα από τη Βουλή τους "γνωρίζοντες";
“Όπως δεν κρύφτηκα εγώ,κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω μου”. Με αυτή τη φράση ο Άκης Τσοχατζόπουλος, άφησε πολλά υποννοούμενα,αλλά κυρίως τόνισε ότι τις αποφάσεις για τους εξοπλισμούς δεν τις έπαιρνε μόνος του.

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ:


Βρίσκομαι εδώ σε αυτό το βήμα, όπου έχω δώσει πολλές μάχες στο παρελθόν για τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο, για το λαό μας, για το κόμμα μου και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα θα δώσω τη μάχη για την αλήθεια. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που ανακινήθηκε η υπόθεση των υποβρυχίων από τη Γερμανική και την Ελληνική Δικαιοσύνη η θέση μου ήταν μία: Όλα στο φως, ώστε ο λαός μας να μάθει όλη την αλήθεια με πραγματικά στοιχεία.

Κάποιοι φίλοι με συμβούλευσαν να μην έρθω και να στείλω ένα υπόμνημα. Μου είπαν «γιατί να πας και να νομιμοποιήσεις μια διαδικασία που έχει προαποφασισμένο αποτέλεσμα»;

Τους απάντησα ότι δεν φυγομαχώ. Ότι δεν απολογούμαι. Ότι θα πάω γιατί εγώ ζητάω φως παντού.

Γιατί έχω μαζί μου την αλήθεια απέναντι στο ψέμα.

Έχω μαζί μου το δίκιο απέναντι σε μια μεθοδευμένη επιλεκτική στοχοποίηση.

Έχω μαζί μου το μεγάλο έργο που επιτελέστηκε στο χώρο της άμυνας απέναντι στη συκοφαντία την ισοπέδωση και το μηδενισμό.

Για αυτό έχω μαζί μου και την Ιστορία απέναντι στην ανιστόρητη προσπάθεια κάποιων να με εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά, να με «σβήσουν».

Η συνείδηση μου, η ιστορία μου και ο σεβασμός μου προς το Κοινοβούλιο, μέσα από το οποίο υπηρέτησα επί τρεις δεκαετίες τον ελληνικό λαό, δεν θα μου επέτρεπαν άλλη στάση. Άλλωστε, σε όλη την πολιτική μου διαδρομή ήμουν πάντα παρών και όχι απών από τις κρίσιμες μάχες.

Είναι επίσης χρέος μου να υπερασπιστώ τις προοδευτικές πολιτικές και το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησα.

Είναι χρέος μου να υπερασπιστώ το κύρος και την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού απέναντι στις επιθέσεις λάσπης και ψεύδους.

Είναι, τέλος, χρέος μου να υπερασπιστώ την προσωπική μου πορεία και προσφορά.

Για αυτό, όπως δεν κρύφτηκα εγώ, και κανένας άλλος δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μένα.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες που μας βλέπουν και μας ακούν και περιμένουν να μάθουν τι έχει συμβεί, ποια είναι η αλήθεια. Αρκετοί είναι δηλητηριασμένοι από την καχυποψία που τους έχει υποβάλλει η συστηματική και αδιάκοπη επίθεση εδώ κι έναν χρόνο με ψεύδη, λάσπη και συκοφαντίες σε βάρος μου. Σήμερα όμως θα ακούσουν και τα πραγματικά γεγονότα και όλη την αλήθεια.

Γνωρίζω ότι έχω μαζί μου τη σιωπηλή στήριξη πολλών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που μαζί δώσαμε τη μάχη για την αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και χρόνια τώρα βλέπουν αυτό το μεγάλο έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να διασύρεται ως σκάνδαλο.
Από αυτό το βήμα νιώθω την ανάγκη να δηλώσω ότι νιώθω υπερήφανος γιατί ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεργάστηκα με εκατοντάδες στρατιωτικά στελέχη που τίμησαν την αποστολή τους προς την πατρίδα. Δικαιώσαμε με το έργο μας την εμπιστοσύνη του λαού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους με την πρόταση που κατέθεσε σε μια ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη. Σκοπός τους είναι να στήσουν ένα «Κολοσσαίο» προκειμένου με την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Αντί να δώσουν τη μάχη για να αναδειχθεί η συνολική αλήθεια για ένα υπαρκτό σκάνδαλο, οδήγησαν την Κ.Ο. σε έναν πολιτικό αυτοεγκλωβισμό. Αντιλαμβάνονται τελικά πού θα οδηγήσει αυτή η διαδικασία; Είναι και αυτό ενδεικτικό της βαθιάς κρίσης πολιτικού προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο.

Έκαναν λάθος γιατί νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά το λαό δήθεν ανταποκρινόμενοι στο πραγματικό λαϊκό αίτημα για κάθαρση στο δημόσιο βίο.

Έκαναν λάθος όσοι στο βωμό προφανών πολιτικών σκοπιμοτήτων αναγόρευσαν σε δήθεν αξιόπιστους «κατήγορους» και «δικαστές» τους κατηγορούμενους μιζαδόρους ενώπιον της Γερμανικής Δικαιοσύνης, τους ντόπιους διακινητές μιζών και τα μεμονωμένα –το τονίζω- αργυρώνητα επικοινωνιακά εργαλεία τους.

Έκαναν λάθος όσοι νόμισαν ότι οι πολίτες στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα υπό το βάρος των βίαιων συνεπειών της οικονομικής κρίσης, αρκούνται σε κατασκευασμένους «ενόχους» και προκατασκευασμένες δήθεν «αλήθειες».

Ας είναι, όμως, βέβαιοι:

Κανείς δεν γλιτώνει από την αλήθεια. Κανένα παρασκήνιο δεν μένει για πάντα στο σκοτάδι. Κανένα κέντρο και παράκεντρο εξουσίας δεν μένει για πάντα στο απυρόβλητο.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Δεν θα κρύψω ούτε τα συναισθήματά μου, ούτε θα κρυφτώ πίσω από μισόλογα.

Νιώθω οργή. Αλλά περισσότερο λύπη, γιατί εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, βλέπω την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου και το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ.

Τέτοιες ανιστόρητες προσεγγίσεις χαρακτηρίζονται και από αγνωμοσύνη, αλλά και από θράσος. Γι αυτό συστήνω σε όλους αυτούς που αρέσκονται να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, ενώ εμείς τους «είχαμε δείξει το φεγγάρι», περισσότερη σοβαρότητα. Και αυτό γιατί τη δική μου συμβολή και το δικό μου ιστορικό αποτύπωμα στη δημιουργία και τη νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ κανείς δεν μπορεί να διαγράψει.

Πολλοί λένε ότι εγώ θα κάνω αποκαλύψεις και θα «κάψω κόσμο». Αποκαλύψεις δεν θα κάνω γιατί απλούστατα δεν έχω. Δεν μπορώ όμως να αποσιωπήσω τα γεγονότα και την αλήθεια. Η αλήθεια είναι αυτή που θα διαλύσει εις τα εξ ων συνετέθη αυτή τη σκευωρία και θα κάψει τους σκευωρούς.
Είπαν κάποιοι, ακόμη και πολιτικός αρχηγός, ότι δήθεν εγώ εκβιάζω το ΠΑΣΟΚ. Απαντώ:Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται. Από κανέναν. Επιτρέψτε μου όμως, να πω το ίδιο και για μένα. Δεν διαπραγματεύομαι την ιστορία μου, δεν παζαρεύω τη συμβολή μου στην πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ και βέβαια δεν εκβιάζομαι.
Ορισμένοι από εσάς δεν με γνωρίζετε και άνετα βάλατε την υπογραφή σας κάτω από αυτό το θλιβερό κείμενο. Για ορισμένους δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι κινούνταν πάντα στη λογική της εκκαθάρισης λογαριασμών. Για άλλα ονόματα όμως που διάβασα, απλά θλίβομαι.

Όπως ήδη ανέφερα, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αντί να απαιτεί την πλήρη, ενιαία και συνολική διερεύνηση για όλα, δυστυχώς μοιάζει με «κατηγορητήριο» για έναν. Είναι βέβαια παντελώς αστήρικτο, καθώς δεν βασίζεται σε κανένα, μα κανένα, ούτε ένα πραγματικό στοιχείο, παρά μόνο σε αόριστες αναφορές κατηγορουμένων και αυθαίρετα συμπεράσματα άλλων.

Γιατί λοιπόν βρίσκομαι σήμερα εδώ;

Μήπως γιατί υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να διερευνηθεί όλη η υπόθεση υποβρυχίων, ώστε να εντοπιστούν και να αποκαλυφθούν όποιες έκνομες καταστάσεις βάσει καταγγελιών, κατηγοριών κλπ;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ, γιατί αν ήθελαν πράγματι να διερευνήσουν την πιθανή ύπαρξη έκνομων ενεργειών και σκοτεινών καταστάσεων στην πορεία υλοποίησης ενός προγράμματος, όφειλαν να το διερευνήσουν στο σύνολό του. Γιατί αλήθεια με δόσεις -και μάλιστα «άτοκες» όπως ελπίζουν ορισμένοι- δεν υπάρχει!

Μήπως βρίσκομαι εδώ γιατί έτσι αυτό προέκυψε ως συμπέρασμα από τις έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης ή από το πόρισμα του ΣΔΟΕ;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ, γιατί, όπως καλά γνωρίζετε, στο πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στο όνομά μου. Η δε πρόταση της Δικαιοσύνης ζητά διερεύνηση όλων των υπουργών όλων των κυβερνήσεων καθ όλη την περίοδο υλοποίησης του προγράμματος μέχρι και το 2009.

Μήπως βρίσκομαι εδώ επειδή όλες οι ύποπτες ενδείξεις εντοπίζονται την περίοδο της δικής μου θητείας στο ΥΠΕΘΑ που τέλειωσε το 2001;

Η απάντηση είναι και πάλι ΟΧΙ γιατί επί της δικής μου θητείας εξασφαλίστηκε το ξεκίνημα του προγράμματος μόνο και το οποίο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Μέσα από την πρωτοφανή μεθόδευση επιλεκτικής στοχοποίησης ενός προσώπου και μίας περιόδου, δεν επιδιώκεται η αποκάλυψη, αλλά η συγκάλυψη της αλήθειας, γεγονός που αποτελεί εμπαιγμό για το λαό.

Στόχος όλων μας θα έπρεπε να είναι η ανυστερόβουλη αναζήτηση της αλήθειας ώστε και να αναδειχθεί το σημαντικό έργο που έχει γίνει, αλλά και να εντοπιστούν όσοι επίορκοι πιθανά έχουν υπάρξει και να αποδοθούν στη Δικαιοσύνη.

Το δεύτερο μέγα ατόπημα της πρότασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι ότι μοιράζει αφειδώς και συγχωροχάρτια. Εξου και τα συγχαρητήρια της Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ, μια και εξασφάλισε την απαλλαγή των δικών της κυβερνήσεων από όποιες ευθύνες, ενώ στις μέρες της υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος και δημιουργήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα. Ο λαός πάντως καταλαβαίνει τι σημαίνει στην πράξη η μεθόδευση του διαχωρισμού της υπόθεσης.

Με ποια στοιχεία προχωρήσατε σε αυτή τη μεθόδευση;

Με τα συκοφαντικά τερατώδη ψεύδη με τα οποία επιτίθενται εναντίον μου τα επικοινωνιακά φερέφωνα για τα οποία έχω ήδη προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη;

Ή με όσα έχουν υπαινιχθεί κάποιοι κατηγορούμενοι για δωροδοκία ενώπιον της Γερμανικής Δικαιοσύνης στο περιοδικό Σπίγκελ, εναντίον του οποίου έχω ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη και η υπόθεση προχωρεί ταχύτατα;

Πολλοί από την Ιστορία μαθαίνουν να αποφεύγουν τα λάθη του παρελθόντος. Λυπάμαι γιατί το ΠΑΣΟΚ σήμερα επαναλαμβάνει τα λάθη των άλλων. Ξεχάσατε τόσο εύκολα, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι σε αυτή την αίθουσα, ότι με τις ψευδομαρτυρίες του Μαμανέα και του Σηφακάκη έστειλαν το βρώμικο ’89 τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο;

Επειδή εγώ γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια όσον αφορά το πρόσωπό μου, σας λέω: Χτυπήσατε λάθος πόρτα. Ψάξτε αλλού για μίζες. Όλα αυτά δεν με αφορούν, δεν με αγγίζουν.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να μιλήσω με στοιχεία για την αλήθεια απέναντι στους μύθους.

Πρώτος μύθος: το πρόγραμμα των υποβρυχίων αποφασίστηκε από τον υπουργό εθνικής άμυνας για να πάρει μίζες

Για να καταλάβετε και πολλοί από εσάς να θυμηθείτε τα πραγματικά γεγονότα- γιατί και τότε βρισκόσασταν στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων-, πρέπει να θυμίσω την ιστορική-πολιτική-εθνική συγκυρία της εποχής που αποφασίστηκε και αυτό το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.

Το 1996 η νέα τότε κυβέρνηση Σημίτη, κατά την κρίση των Ιμίων, αφού με ad hoc Ελλάδας-ΗΠΑ-Τουρκίας εξασφάλισε με τους όρους «no men-no ship-no flag» την εθνική ακεραιότητα και την, για εμάς πλήρη, για άλλους σχετική, επαναφορά στο προηγούμενο διεθνές καθεστώς νομιμότητας στην περιοχή, επέλεξε να απαντήσει στις συνέπειες αυτής της κρίσης, με στρατηγική αλλαγής πορείας των Ενόπλων Δυνάμεων, στη βάση μιας άλλης, σύγχρονης και αποτελεσματικής Νέας Πολιτικής εθνικής άμυνας και ασφάλειας. Με αλλαγή δομής, δύναμης και εξοπλισμών.

Εισάγαμε ένα νέο Αμυντικό Δόγμα, που πρότασσε την ευέλικτη ανταπόδοση και το ισοδύναμο τετελεσμένο και προχωρήσαμε στην ενίσχυση και αναβάθμιση στην πράξη του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήσαμε την Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση προκειμένου να μετεξελίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις από ένα στρατό της λογικής του ’50, σε έναν ευέλικτο, ικανό και αποτελεσματικό μηχανισμό προάσπισης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Για να μην παραμείνουν όλα αυτά λόγια κενά περιεχομένου, δώσαμε προτεραιότητα από τη μία στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και παράλληλα στον εκσυγχρονισμό, την τεχνολογική ανανέωση και την αύξηση της δύναμης πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αποφάσισε και υλοποίησε μέσω των πενταετών ΕΜΠΑΕ. Με το πενταετές μεσοπρόθεσμο εξοπλιστικό πρόγραμμα 1996-2000, που εγκρίθηκε για πρώτη φορά από το ΚΥΣΕΑ, απάντησε στην ανάγκη ανανέωσης και ενδυνάμωσης των Ενόπλων Δυνάμεων με νέες τεχνολογίες και στρατηγικού χαρακτήρα οπλικά συστήματα.

Και είμαι περήφανος γιατί το 1996 παρέλαβα ως ΥΕΘΑ ένα στρατό που βρισκόταν σε κατάσταση υποβάθμισης και απαξίωσης και μέσα σε πέντε χρόνια καταφέραμε όλοι μαζί με την αμέριστη συμπαράσταση των άξιων στρατιωτικών στελεχών να χτίσουμε σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις, ικανές να αντιμετωπίζουν και την τουρκική προκλητικότητα. Για αυτό και κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε χρόνων μπορεί να είχαμε, καθημερινά σχεδόν, δεκάδες αερομαχίες, αλλά δεν υπήρξε ούτε σκέψη από τους απέναντι να στείλουν τις φρεγάτες τους μέχρι το Σούνιο.

Με βάση τα παραπάνω για την τότε συγκυρία ο μύθος που σκόπιμα καλλιεργήθηκε ότι δήθεν οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ανήκουν στον εκάστοτε Υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι τόσο σαθρός που καταρρέει από μόνος του αρκεί να σας συμπληρώσω την εικόνα με τις υποχρεωτικές από το νόμο διαδικασίες:

Τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζονται από τα κατά το νόμο προβλεπόμενα πολυμελή θεσμικά συλλογικά όργανα των Ενόπλων Δυνάμεων και της κυβέρνησης, -το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ), το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το ανώτατο θεσμικό όργανο για θέματα άμυνας και ασφάλειας, που προεδρεύεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό- και εντάσσονται σε οικονομικά ΕΜΠΑΕ τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε πενταετή βάση από τα Επιτελεία. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μέσα από όλα αυτά τα θεσμικά όργανα προώθησε το πρώτο ΕΜΠΑΕ 1996-2000 και στη συνέχεια το δεύτερο ΕΜΠΑΕ 2000-2005.

Για την συγκρότηση κάθε ΕΜΠΑΕ και την ένταξη κάθε προγράμματος σε αυτό προηγούνται αναλυτικές έρευνες και διεργασίες πρώτα στα Γενικά Επιτελεία, στη συνέχεια μεταξύ των Επιτελείων και της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, και τέλος μετά από εισήγηση οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από το ΚΥΣΕΑ, με αμυντικά, πολιτικά και διπλωματικά κριτήρια.

Με βάση τις παραπάνω προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες εξελίχθηκε και το συγκεκριμένο πρόγραμμα των υποβρυχίων, -που χρονολογείται από το Δεκέμβριο του 1996, με σχετική απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (19.12.96)-, στο πρώτο πενταετές ΕΜΠΑΕ 1996-2000, ως απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης-ΚΥΣΕΑ, μετά από εισήγηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βάσει της πρότασης για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Έχουν πραγματοποιηθεί για το πρόγραμμα αυτό δεκάδες συνεδριάσεις πολυμελών θεσμικών οργάνων από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μέχρι το ΚΥΣΕΑ, το οποίο σε πέντε συνεδριάσεις του ασχολήθηκε για την ολοκλήρωση του.

Όποιος γνωρίζει ή έχει επαφή με την πραγματικότητα αντιλαμβάνεται ότι ουδείς μπορεί να επηρεάσει τα πολυμελή αυτά όργανα. Εκτός αν κάποιοι θεωρούν ότι όλα αυτά τα στρατιωτικά και πολιτικά στελέχη που συμμετέχουν στην θεσμική πυραμίδα, είναι επίορκοι που συνωμότησαν για να πάρουν ορισμένοι μίζες. Εγώ -και πολλοί από εσάς, είμαι βέβαιος- δεν πιστεύω ότι είναι έτσι. Για αυτό δεν είναι δυνατό στο όνομα αυτών των λίγων να αμαυρώνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και το πολιτικό σύστημα.


Δεύτερος μύθος: Το δήθεν σκάνδαλο της «απευθείας ανάθεσης»

Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έλαβε την στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση για συμπαραγωγή ενός νέου τύπου υποβρυχίου, που θα ενσωμάτωνε όλες τις πλέον προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις, που το καθιστούν το πιο σύγχρονο και αξιόμαχο συμβατικού τύπου υποβρύχιο παγκοσμίως. Υπηρέτησε έτσι το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον με πολλούς τρόπους: Πρώτο, με την αποφασιστική ενίσχυση της δύναμης πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του Πολεμικού Ναυτικού επιλέγοντας τον πλέον σύγχρονο τύπο συμβατικού υποβρυχίου παγκοσμίως.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι μοναδικό στον κόσμο, διότι εκτός πολλών άλλων καινοτομιών, είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα νέας τεχνολογίας, παραγωγής ενέργειας μέσα στο νερό. Πρόκειται για το σύστημα Αναερόβιας Πρόωσης (Ανεξάρτητης του Αέρα), που επιτρέπει επιχειρησιακή αυτονομία υπό συνεχή κατάδυση για διάστημα πάνω από δύο εβδομάδες.

Αρκεί να σας αναφέρω ότι το τελευταίο νεότευκτο υποβρύχιο παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό προ τριών δεκαετιών, στις 29 Απριλίου 1980!

Δεύτερο, με τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας αιχμής στην Ελλάδα, ώστε να αποκτήσει η χώρα μας τη δυνατότητα να κατασκευάζει και να συντηρεί αυτού του τύπου νέα υποβρύχια. Και την απέκτησε. Όσοι αμφιβάλουν ας πάνε να δουν τα άλλα τρία υποβρύχια που έχουν κατασκευαστεί εδώ, στο Σκαραμαγκά, από ελληνικά χέρια και του χρόνου παραδίδονται.

«Η κατασκευή των τριών επιπλέον υποβρυχίων από ελληνικά χέρια, αποδεικνύει την ικανότητα της χώρας να κατασκευάζει όχι «ξύλινα», αλλά ατσάλινα τείχη», και «ο «Παπανικολής» είναι πολλαπλασιαστής ισχύος που αλλάζει τις εύθραυστες ναυτικές ισορροπίες στο Αιγαίο». Δεν είναι δικά μου λόγια, αλλά του σημερινού Αρχηγού ΓΕΝ.

Τρίτο, με την αποφασιστική ενίσχυση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας και της εθνικής οικονομίας. Κατορθώσαμε να διασώσουμε και να διατηρήσουμε σε λειτουργία τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εξασφαλίζοντας παράλληλα την υποστήριξη των ναυπηγείων Ελευσίνας, για προφανείς εθνικούς λόγους, αλλά και διασφαλίζοντας δουλειά σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, όχι μόνο των εργαζομένων στα ναυπηγεία, αλλά και όσων συνεργάζονται με αυτά.

Τρίτος μύθος: Τα δήθεν άχρηστα υποβρύχια.

Δεν θα επαναλάβω τα τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά που για πρώτη φορά ενσωματώνονται σε συμβατικού τύπου νέο υποβρύχιο και θα θέσω κάποια απλά ερωτήματα:

Αν ήταν άχρηστα γιατί υλοποίησαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Γιατί ακόμη και η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε μέσα από τη νέα σύμβαση σε νέα παραγγελία του ίδιου υποβρυχίου;

Γιατί αυτά τα δήθεν άχρηστα υποβρύχια παραγγέλνουν και άλλες χώρες; Η Κορέα έχει στη διάθεσή της ήδη τρία, η Πορτογαλία ένα και το τουρκικό ναυτικό έχει παραγγείλει έξι του ίδιου τύπου.

Γιατί για αυτά τα δήθεν άχρηστα υποβρύχια σύμφωνα με δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ, βλέπουμε τώρα από τα ίδια να εκθειάζονται με πολυσέλιδα αφιερώματα;

Βεβαίως και υπήρξαν προβλήματα, όπως σε κάθε μεγάλη σύμβαση. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για νέο τύπο υποβρυχίου που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά. Είναι άλλο όμως τα υπαρκτά τεχνικά προβλήματα στη ναυπήγηση και άλλο η συντονισμένη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού γύρω από αυτή την υπόθεση με στόχο να τορπιλιστεί αυτό το πρόγραμμα. Ανταγωνιστικά οικονομικά-επιχειρηματικά συμφέροντα, που μάθαμε να τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα χρόνια, στήνουν τέτοιες επιχειρήσεις παραπλάνησης. Επί χρόνια ίδρωσαν για να βγάλουν το καλύτερο συμβατικό υποβρύχιο άχρηστο. Εδώ όμως βρήκαν πρόθυμους συμμάχους και πολιτικά συμφέροντα, που αδιαφορώντας για το βαρύ πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων, έπαιξαν και παίζουν ακόμη ένα εθνικά επικίνδυνο μικροπολιτικό παιχνίδι.

Τέταρτος μύθος: Η προκαταβολή.

Για να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος της απάτης, αρκεί να αναφέρω ένα μέγα ψεύδος που αποτέλεσε πυλώνα της επιχείρησης εξαπάτησης της κοινής γνώμης και αφορά τη δήθεν προκαταβολή της τάξεως του 70%-80% του συνολικού τιμήματος, που δόθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Η αλήθεια είναι ότι η προκαταβολή του προγράμματος ήταν 11,2%. Όπως συμβαίνει με όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα διεθνώς, οι επόμενες πληρωμές αντιστοιχούσαν σε συγκεκριμένα ορόσημα της σύμβασης.

Υπάρχουν βουλευτές και πολιτικός αρχηγός που έλεγαν αυτά τα πράγματα. Πρόσφατα εδώ στη Βουλή ο ίδιος πολιτικός αρχηγός με την ίδια ευκολία απεκατέστησε για δικούς του λόγους την αλήθεια ομολογώντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος πληρώθηκε επί κυβερνήσεων Ν.Δ.

Έφτασαν κάποιοι στο σημείο να ισχυριστούν το ασύστολο ψεύδος ότι δήθεν το ΠΝ δεν ήθελε τα συγκεκριμένα υποβρύχια και ότι δήθεν του επιβλήθηκαν προφανώς από την πολιτική ηγεσία προκειμένου αυτή να χρηματιστεί. Παρ όλο που για πέντε χρόνια έζησα και άκουσα πολλά στο ΥΠΕΘΑ είμαι κατηγορηματικός: Είναι υπονομευτές της εθνικής ασφάλειας όσοι, μετά από όσα ανέφερα ότι έκανε το ΠΝ επί 4 χρόνια για να αποκτήσει το πρώτο υποβρύχιο το 2010 –αντί του 2005, με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ.- ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.
Όπως σας είπα οι επιχειρησιακές ανάγκες κάθε Επιτελείου καθορίζονται από το ίδιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρόγραμμα των υποβρυχίων ξεκίνησε και προχώρησε σε κάθε στάδιο σε απόλυτη συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ και με βάση τις εισηγήσεις του ΓΕΝ ήδη από το 1996.

Η σύμβαση που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2000 δεν είναι απλά ισχυρή, αλλά ισχυρότατη. Η επιλογή του προγράμματος των υποβρυχίων δικαιώθηκε διαχρονικά και διακομματικά από όλες τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν μέχρι και τη σημερινή.

Αλλιώς δεν εξηγείται ότι η σημερινή κυβέρνηση συνέχισε το πρόγραμμα με βάση μια τροποποιημένη σύμβαση μόνο επί συγκεκριμένων θεμάτων και μάλιστα προς το ηπιότερο σε σχέση με την αρχική σύμβαση.

Η Αρχική Σύμβαση είχε όλη την αναγκαία και ικανή πληρότητα και επάρκεια σε όρους και προβλέψεις έτσι ώστε αφενός μεν να εξασφαλίζει την καλή εξέλιξη του Προγράμματος και αφετέρου σε περίπτωση προβλημάτων να εξασφαλίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
Η μόνη προϋπόθεση ήταν η πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή της Σύμβασης, με συνεχή επιμέλεια και μέριμνα, με άσκηση όλων των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις.
Επιπλέον αδιάσειστη απόδειξη της πληρότητας, της επάρκειας, της καταλληλότητας , της λειτουργικότητας, της νομικής ορθότητας και σε τελική ανάλυση και της νομιμότητας της Αρχικής Σύμβασης αποτελεί και η πρόσφατη Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το πρόγραμμα των υποβρυχίων.

Πως είναι δυνατό να μιλάτε για προβλήματα της αρχικής σύμβασης όταν εσείς οι ίδιοι εγκρίνατε την ίδια σύμβαση με το Νόμο 3885/29-9-2010 που ψηφίσατε; Και μάλιστα κυρώσατε με τον νόμο αυτό τις ίδιες συμβάσεις με την ίδια κωδική ονομασία (12Β/2000) στις οποίες προστέθηκαν απλώς οι συμπληρώσεις για την παραγγελία και άλλων δύο Υποβρυχίων.

Θα έλεγα μάλιστα ότι η σύμβαση που υπογράψαμε εμείς το Μάρτιο του 2000 ήταν σκληρότερη από αυτή που εγκρίθηκε με τον παραπάνω Νόμο, όπου βεβαιώσατε ότι οι συμβάσεις : «κρίνονται και χαρακτηρίζονται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ελληνικό Δημόσιο».

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη στιγμή που δεν εφαρμόστηκαν οι αυστηρές ρήτρες που προέβλεπε η αρχική σύμβαση, κάτι άλλωστε που αξιολογήθηκε και από τη Δικαιοσύνη που αναζητά ευθύνες και για την μη εφαρμογή τους.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Θα διερωτηθούν αρκετοί που με ακούν: Δηλαδή όλα έγιναν ωραία και καλά; Δεν υπάρχει σκάνδαλο μιζών; Απαντώ ευθέως: Όχι δεν έγιναν όλα ωραία και καλά. Εξ άλλου για αυτό η Ελληνική Δικαιοσύνη -σε συνεργασία με τη Γερμανική- ερευνά εδώ και ένα χρόνο το θέμα.
Αυτό όμως, ξαναλέω, δεν με αφορά και δεν με αγγίζει.

Υπάρχει όμως και ένας μεθοδευμένος και ακριβοπληρωμένος πόλεμος προκειμένου να αποπροσανατολιστούν ο λαός και οι αρχές. Και οι πραγματικά ένοχοι να ενοχοποιήσουν άλλους και να κρύψουν τα ίχνη τους. Για αυτό καλούνται όλοι να σκεφτούν καλά μήπως με αδιέξοδες διαδικασίες όπως η σημερινή τελικά θα αφεθούν ανενόχλητοι;

Η Ν.Δ. φέρει τεράστια ευθύνη για την υπόθεση. Διότι επί κυβερνήσεών της καταβλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος και δημιουργηθήκαν τα περισσότερα προβλήματα. Όμως η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ την απαλλάσσει ενοχοποιώντας επιλεκτικά μόνο την αρχική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Και όπως ακούσαμε και σήμερα από τους εκπροσώπους της, τώρα η Ν.Δ. δεν αρκείται σε αυτό, αλλά σας ζητάει και τα ρέστα και αναδεικνύεται σε τιμητή. Εσείς, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την πρόταση σας την αναδείξατε σε αυτό το βάθρο.


Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιούμαι. Ποτέ όμως τόσο απροκάλυπτα. Ποτέ τόσο ανιστόρητα.

Γνωρίζετε όλοι ότι στήριξα με συνέπεια τον Ανδρέα Παπανδρέου από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδρομής του. Αυτό δεν μπορεί να διαγραφεί...

Η στήριξή μου στον Ανδρέα, ο ρόλος μου και η συμβολή μου στο χτίσιμο της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της μεταπολιτευτικής Ελλάδας μέσα από τις κυβερνητικές θέσεις που υπηρέτησα, όπως όμως και οι πολιτικές θέσεις που εξέφρασα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, με έφεραν στο στόχαστρο πολλών επιθέσεων. Ιδιαίτερα από την εποχή του ‘89, που και εντός των τειχών μετρηθήκαμε λίγοι παρόντες και πολλοί απόντες.

Κάποιοι ήθελαν να απαλλάξουν το ΠΑΣΟΚ από την παρουσία μου ήδη από το 1995, όπως πρόσφατα παραδέχθηκε δημόσια πρωταγωνιστής της εποχής. Στόχος τους βέβαια δεν ήταν να απαλλάξουν το ΠΑΣΟΚ μόνο από εμένα, αλλά κυρίως από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Γνωρίζετε όλοι ότι εδώ και έναν χρόνο βρίσκομαι εγώ και η οικογένειά μου στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς στοχοποίησης σχετικά με το σπίτι μου. Επί μήνες βρίσκομαι στο στόχαστρο όλων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Μετά από τόσο καιρό τα μόνα που έχουν μείνει είναι τα διαρκώς ανανεούμενα ψεύδη, λάσπη και συκοφαντίες σε βάρος μου. Γιατί τόσους μήνες –κοντεύει ένας χρόνος- και ενώ έχει ολοκληρωθεί η έρευνα του ΣΔΟΕ δεν δίνεται στη δημοσιότητα το πόρισμα; Ποιοι το κρατάνε στο συρτάρι; Ποιοι και γιατί μεθόδευσαν να ζούμε εγώ και η οικογένειά μου σε ομηρία; Ζήτησα ο ίδιος προ δεκαημέρου από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών ώστε να δοθούν τα πάντα στο φως.

Γνωρίζετε όλοι ότι μου ζητήθηκαν στοιχεία για την περιουσιακή μου κατάσταση και τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και είμαι ο μόνος που απέστειλα συγκεκριμένα στοιχεία από το 1981!

Γνωρίζετε επίσης καλά, ιδιαίτερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πώς και για ποιους λόγους μπήκα ξαφνικά και χωρίς κανένα στοιχείο στο «κάδρο» των υπευθύνων υπουργών για την υπόθεση της Ζίμενς, όταν είναι γνωστό ότι δεν έχω καμία σχέση και δεν έχω καν υπογράψει καμία σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία αυτή.

Επιπλέον θέλω να επισημάνω, ότι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ακόμη και το νομικά απαράδεκτο της πρότασης.

Νομικά απαράδεκτο πρώτον, γιατί η Βουλή δεν έχει τη δυνατότητα με βάση τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου 3126/03 «περί ευθύνης Υπουργών», να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης, μετά τη δεύτερη τακτική σύνοδο της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος.

Δεύτερον, γιατί, παρά τη θέληση των βουλευτών που υπέγραψαν την πρόταση να γίνει η έρευνα για τη «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» με τις διατάξεις του ν. 2331/95, γίνεται απόπειρα να συνδυαστεί με κάποιες διατάξεις του ν. 3691/08, γιατί μόνο σε αυτό το νόμο προβλέπεται ως εγκληματική δραστηριότητα η απόκτηση και διαχείριση περιουσίας.
Σας προειδοποιώ ότι θα τα βρείτε μπροστά σας στο δρόμο που σχεδιάσατε.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές θέλω να σας πω, κοιτάζοντας σας στα μάτια, ότι αισθάνομαι βαθιά δικαιωμένος για την πορεία και το έργο μου. Για αυτό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς και για να λάμψει η αλήθεια με στοιχεία, αλλά και για να ανατρέψω όλη αυτή την επίθεση εναντίον μου, αποκαλύπτοντας και όλους εκείνους που την χειραγωγούν.