Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

19 Οκτ 2015

Στρατιωτικές τακτικές ψυχολογικού πολέμου χρησιμοποιεί η κυβέρνηση μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ ενάντια στον ελληνικό λαό

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Τον τελευταίο καιρό τρομοκρατούμαστε από ειδήσεις εκ μέρους των ΜΜΕ που αφορούν καινούργιους, παράλογους και υπερβολικούς φόρους, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μειώσεις μισθών, εκμηδενισμό των συντάξεων, βίαιες φορολογικές διώξεις, φυλακίσεις, νέα προαπαιτούμενα κοκ. - όπου παραδόξως όλα ανακοινώνονται με κάθε λεπτομέρεια, πολύ πριν εφαρμοστούν στην πράξη.

Το γεγονός αυτό μας θυμίζει την ψυχολογική στρατηγική «σοκ και δέος» που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά, πριν από την κατάληψη του Ιράκ. Στηρίχθηκε στο ότι, ένα από τα ισχυρότερα όπλα του βασανιστή είναι η φαντασία του θύματος, μέσω της επίδειξης των οργάνων του φόβου - η οποία είναι αποτελεσματικότερη από τη χρησιμοποίηση τους.

Ειδικότερα προβαλλόταν πριν από την αμερικανική εισβολή, από τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα που μπορούσαν να παρακολουθήσουν οι Ιρακινοί, εικόνες της μελλοντικής πολεμικής φρίκης στη χώρα τους - ενώ γινόταν αναφορές σε μία τεράστια βόμβα που θα κατέστρεφε το Ιράκ σε χρόνο μηδέν, σε χημικά όπλα που θα προκαλούσαν εφιαλτικούς πόνους στους πολίτες κοκ.

Ο στόχος ήταν να παραλύσουν ή να υπερφορτωθούν οι αισθήσεις των ανθρώπων που περίμεναν την έναρξη των επιθέσεων, επηρεάζοντας την ικανότητα τους να κατανοήσουν τα γεγονότα - οπότε να καταστούν εντελώς ανίκανοι να αντιδράσουν.

Αργότερα, όταν το Ιράκ ηττήθηκε κατά κράτος, οι άνθρωποι ήταν ευχαριστημένοι που δεν χρησιμοποίησαν οι εισβολείς όλα τα τρομακτικά υπερόπλα που τους είχαν προβάλει στις τηλεοράσεις - ευχαριστώντας τους, όπως συνηθίζουν τα θύματα τους βασανιστές τους, εάν καταφέρουν να επιβιώσουν.

Εν τούτοις, τα βασανιστήρια τους δεν σταμάτησαν καθόλου αφού οι αρχιτέκτονες της εισβολής στη χώρα γνώριζαν ότι, καθώς οι Ιρακινοί θα επικεντρώνονταν στις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης τους, εκείνοι θα μπορούσαν, με τη συνεργασία της επίορκης κυβέρνησης που εγκατέστησαν, να ξεπουλήσουν διακριτικά τη χώρα τους - ισχυριζόμενοι στη συνέχεια πως επρόκειτο για ένα τετελεσμένο, αναγκαίο γεγονός.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ηχεί περίεργα η πιο πάνω φράση. Θα αναρωτηθεί κάποιος: «Είναι η Ελλάδα σκλαβωμένη και δεν το έχω αντιληφθεί;» Κι όμως η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ελεύθερη και αυτόνομη χώρα δυστυχώς, όπως θα αποδειχθεί πιο κάτω.

Οι προηγούμενοι πολιτικοί (του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) μετέτρεψαν τα ιδιωτικά χρέη σε διακρατικά, μετέφεραν τις διαφορές με τους δανειστές στο αγγλικό δίκαιο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά ο Τσίπρας και η αριστερά όμως (όπως και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο), παρέδωσαν και επίσημα πλέον την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές.

Ποιος όμως από εσάς το ξέρει αυτό; 
Ποιος έχει διαβάσει το τρίτο μνημόνιο; 
Νόμος 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94). Στο άρθρο 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ, περιλαμβάνεται το κείμενο του Μνημονίου Συνεννόησης και στον αριθμό 1 παρ. β (σελίδα 1014), γράφει κατά λέξη:
«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους».
Δηλαδή, ο ελληνικός λαός (μέσω των αντιπροσώπων του) δεν μπορεί πλέον να νομοθετήσει, για οποιοδήποτε θέμα, χωρίς να ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ απόλυτα και οι δανειστές. 
Είναι αυτή ελεύθερη χώρα ή ένα εξευτελισμένο προτεκτοράτο;

Ας φέρει λοιπόν οποιοσδήποτε από εσάς ένα διεθνές παράδειγμα ελεύθερου κράτους, που δεν μπορεί να νομοθετήσει αυτόνομα.
Είναι λοιπόν ελεύθερο κράτος η Ελλάδα;


Και αφού δεν είναι, τι το χρειαζόμαστε αυτό το σάπιο και πανάκριβο πολιτικό σύστημα, που μας έφτασε σ’ αυτόν τον εξευτελισμό και ειδικά τη Βουλή, αφού η τελευταία, μόνο αποφάσεις των δανειστών μπορεί πλέον να «νομοθετήσει»;

Γιατί άραγε καθόμαστε και ακούμε τις κάθε είδους ανοησίες των κατά φαντασίαν πολιτικών στα καθεστωτικά ΜΜΕ;

Το πρώτο επομένως που πρέπει να κάνουμε εμείς οι πολίτες είναι να αναλάβουμε να απελευθερώσουμε την πατρίδα. 
Μετά θα δούμε όλα τα υπόλοιπα.

Χασάπης Πέτρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ξυρίζονται και το βάζουν στα πόδια...!

Άλλοι άνθρωποι γίνονται το τελευταίο διάστημα οι μαχητές της ISISαλλάζοντας όχι μόνο εμφάνιση αλλά και φύλο.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολλοί μαχητές της ISISξυρίζουν τις γενειάδες του και ντύνονται ως γυναίκες φορώντας νικάμπ για να εγκαταλείψουν στη Συρία και να μπουν στην Τουρκία τώρα που η Ρωσία κλιμακώνει τη στρατιωτική επιχείρηση στήριξης στον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο Χαλέπι και κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν γενειάδες δίπλα σε δεκάδες ξυραφάκια.

Το νικάμπ που επιλέγουν να φορέσουν πολλοί μαχητές για να μην γίνουν αντιληπτοί καλύπτει όλο το σώμα εκτός από τα μάτια.

Η δημοσιοποίηση έχει προκαλέσει πολλά καυστικά σχόλια στο twitterγια τη στάση των μαχητών της ISIS.

Φυσικά, ο τόπος καταφυγής τους είναι η... Τουρκία και ενδεχομένως, το επόμενο βήμα σωτηρίας τους (για να απολαύσουν τα κέρδη των σφαγών τους) είναι η Ευρώπη...

Έγινα τζιχαντιστής για τέσσερις γυναίκες και ένα... αυτοκίνητο!!!

Η υπόσχεση για ένα πολυτελές αυτοκίνητο και τέσσερις γυναίκες έστειλε τον Γερμανό τυνησιακής καταγωγής Ιμπραήμ Mπ. στη Συρία και στις τάξεις του ISIS.

Τελικά πριν καν αρχίσει την εκπαίδευσή του συνελήφθη σαν κατάσκοπος και επρόκειτο να εκτελεστεί. Μάλιστα όταν ήταν κλεισμένος μέσα σε ένα από τα κέντρα εκτέλεσης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τη σιωπή έσπασαν οι κραυγές του συγκρατούμενού του πριν αποκεφαλιστεί από τους τζιχαντιστές. «Ήταν σαν να άκουγα να πατούν γάτα», δήλωσε. Στη συνέχεια το αποκεφαλισμένο πτώμα του συγκρατούμενού του πετάχτηκε μέσα στο κελί του Ιμπραήμ με το κεφάλι τοποθετημένο στον θώρακά του.

Τελικά ο Ιμπραήμ που ζούσε στην περιοχή Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας πριν μεταβεί στη Συρία για να γίνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους, κατάφερε να δραπετεύσει και να γλιτώσει από βέβαιο και βάρβαρο θάνατο. Λίγους μήνες από την επιστροφή του στη Γερμανία, παραδόθηκε στις τοπικές αρχές τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη και αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. «Προτιμώ την φυλακή στη Γερμανία από την “ελευθερία” στη Συρία», δήλωσε ο Ιμπραήμ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung πριν λίγες ημέρες ενώ είχε ήδη προφυλακιστεί. «Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ», επισήμανε ο Γερμανός τζιχαντιστής.
«Για να είμαι ειλικρινής, ποιος δε θα ήθελε τέσσερις συζύγους; Αν μου ζητούσαν να γίνω μέλος ενός ροκ γκρουπ από την Τζαμάικα ή στους Hells Angel’s θα το έκανα», δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος υπολογίζεται ότι είναι μόνο ένας από τους 700 υπηκόους που έχουν εγκαταλείψει τη Γερμανία για να γίνουν τζιχαντιστές και ένας από τους 20 από την περιοχή Βόλφσμπουργκ που έχουν ταξιδέψει στη Συρία στο όνομα της τζιχάντ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όταν η αλήθεια στοχοποιείται ως συνωμοσιολογία, τότε γεννιέται ένα μεγάλο ψέμα...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Η κατάντια της ελληνικής δημοσιογραφίας βρίσκεται πολύ κοντά στο να συγκαταριθμηθεί ως ανέκδοτο. Κι αυτό επειδή είτε η έλλειψη γνώσης είτε η ανάγκη σχολιασμού χωρίς τεκμηρίωση, οδηγούν ποικίλους δημοσιογραφίσκους στο να προσπαθούν να κρίνουν εκείνους που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις…
Και πότε γίνεται αυτή η κριτική; Μα, όταν οι γνωρίζοντες δεν ακολουθούν την γραμμή της εκάστοτε πολιτικής ορθότητας. Βλέπετε, το σημαντικό δεν είναι η κατάθεση της «εξειδικευμένης» πληροφορίας, όσο η κατάθεση της «ικανοποιητικής» πληροφόρησης που κινείται μέσα στις νόρμες της εκάστοτε πολιτικής υπεροχής, του μέσου ή και των ιδεοληψιών του εκάστοτε ανειδίκευτου γράφοντα…

Έτσι δεν υπήρξε καμία έκπληξη και καμία απολύτως απορία σχετικά με την αντίληψη της γραμμής "πολιτικής ορθότητας" του BHMAgazino, συντάκτης του οποίου θεώρησε σωστό να «επιτεθεί» στο RIMSE, δηλαδή σε ένα απολύτως εξειδικευμένο χώρο, ένα κέντρο έρευνας και μελέτης για το Ισλάμ... Βεβαίως, το να ασχολείται κανείς με το Iσλάμ (και τις ποικίλες μορφές του) χωρίς να συνάδει με την "πολιτική ορθότητα" (political correct), είναι ένα διακύβευμα το οποίο αποδέχονται εκείνοι που επιθυμούν να υπηρετήσουν την αλήθεια (και όχι να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες). Δυστυχώς, όμως, κι επειδή βιώνουμε την εποχή ισχύος των «επί παντός επιστητού αναρμοδίων», αυτομάτως στοχοποιείται από μερίδα ανίδεων (ή και ιδεοληπτικά κινούμενων) με αποτέλεσμα ελαφρά τη καρδία να τοποθετείται στον χώρο είτε των ρατσιστών, είτε των ακραίων εθνικιστών είτε των συνωμοσιολόγων...
Ενδεχομένως το BHMAgazino θα έπρεπε να ακολουθήσει την γραμμή της ΑΥΓΗΣ που στενοχωρείται σφόδρα από την μη προσέλευση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις επικείμενες εκλογές της Αιγύπτου...

Ας παρακολουθήσουμε, όμως τι συνέβη, όπως καταγράφηκε ως απάντηση του RIMSE στο BHMAgazino:
Απάντηση σε ρεπορτάζ ΒΗΜΑΓΚΑΖΙΝΟ" με θέμα "Το Ισλάμ στην Ελλάδα"- 18 Οκτωβρίου 2015.
Σε ρεπορτάζ του περιοδικού "ΒΗΜΑΓΚΑΖΙΝΟ" με θέμα "Το Ισλάμ στην Ελλάδα" στο Κυριακάτικο τεύχος στις 18/10/2015, (Συντάκτης Μαρία Λούκα), αναφέρθηκε ότι:
"Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2011 σε πολύ μικρότερη κλίμακα το Παρατηρητήριο του Ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Νότια Ευρώπη (RIMSE) που αυτοπροσδιορίζεται ως «προσπάθεια ενημέρωσης των φιλελεύθερων δημοκρατιών για την απειλή που αντιπροσωπεύει η ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία του ισλαμισμού» και στις σελίδες του διαβάζει κανείς μια προσπάθεια απόδοσης επιστημονικού κύρους σε κατά βάση ατεκμηρίωτες θεωρίες συνωμοσιολογικού χαρακτήρα".
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καταρχάς στο τομέα της ιστοσελίδας με παραπομπή http://www.rimse.gr/p/about_16.html, αναφέρεται ρητώς (στα Αγγλικά) ότι
"At the same time nonviolent Islamist movements such as the Muslim Brotherhood, Hizb-ut-Tahrir, Jamaat e- Islami and their affiliates are seeking to advance the same agenda by subverting Western liberal democracies. RIMSE engages in a two-fold effort of research and activism in order to educate and alert the public in the liberal democracies of Southeast Europe on the threat posed by the totalitarian political ideology of Islamism."
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν αποτελεί συνωμοσιολογία ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι χαρακτηρισμένη τρομοκρατική οργάνωση και σε Μουσουλμανικά κράτη όπως η Σαουδική Αραβία,Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ και Αίγυπτος ενώ διώκεται στην Ιορδανία, Αλγερία, Ιράκ, Συρία και Ιράν, πέρα των άλλων παγκοσμίως.
Επιπλέον γίνεται σαφέστατα διαχωρισμός σε σχέση με το πολιτικό Ισλάμ και την προσπάθεια χρησιμοποίησης του θρησκευτικού συναισθήματος των Μουσουλμάνων για σκοπούς (γεω)πολιτικούς. Ο παρόν ιστοχώρος έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς άρθρα αναλύσεις και δηλώσεις διαφόρων ατόμων και ιδρυμάτων που σαφέστατα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν "συνωμοσιολόγοι".
Επιπλέον η χρησιμοποίηση της επωνυμίας του RIMSE-που δεν είναι Think Tank, αλλά ιστοσελίδα- μαζί με ονόματα στην ίδια παράγραφό όπως του παρανοικού δολοφόνου "Μπρέιβικ", της Αμερικανίδας ακραίας "Γκέλλερ", όπως και της "Χρυσής Αυγής", "Πεγκίντα", κτλ μας βάζει σε σκέψεις ότι πρόκειται για ένα κλασσικό τέχνασμα προπαγάνδας (Sic).
Το RIMSE είναι εξαιρετικά υπερήφανο γιατί σε μείζονα γεωπολιτικά παίγνια της εποχής μας με κορυφαίο τον πόλεμο στη Συρία και τις ευρύτερες τάσεις που δημιουργήθηκαν από την "Αραβική Άνοιξη", προέβλεψε με ακρίβεια την εξέλιξη των γεγονότων, σχεδόν μήνα με το μήνα από το 2011 έως τις ημέρες μας. Όλη η σχετική αρθρογραφία είναι διαθέσιμη στον οποιοδήποτε διαβάσει το σάιτ. Αυτό κατέστη δυνατό λόγω της χρήσεως της Λογικής.
Γνωρίζουμε σαφέστατα ότι αυτό δημιούργησε ισχυρότατες αντιπάθειες σε κύκλους στη χώρα και εκτός, που προσδοκούσαν διαφορετικές εξελίξεις και παραλλήλως τροφοδοτούσαν αρκετά ΜΜΕ στην Ελλάδα με συγκεκριμένη ειδησεογραφία και άποψη για τις εξελίξεις.
"Λυπούμαστε" αλλά το παιχνίδι τελείωσε. Η "Μουσουλμανική Αδελφότητα" είναι τελειωμένη υπόθεση στη Μέση Ανατολή και συντόμως και στη Τουρκία. Ενδεχομένως να παραμείνει σε ένα "χρυσό κλουβί" στο Κατάρ για ορισμένα ανώτατα στελέχη της.
Φιλικά
RIMSE
Από την πλευρά μας δεν επιθυμούμε  να αναρωτηθούμε εάν ο συντάκτης στο BHMAgazino έχει άγνοια ή εάν ικανοποιεί συγκεκριμένες γραμμές του μέσου... προκειμένου να επιβληθεί μια άτυπη "ομερτά" γύρω από το φονταμενταλιστικό Ισλάμ τόσο στον χώρο των Βαλκανίων (όπου κυρίως αναφέρεται το RIMSE) όσο και στις περιοχές δράσης των φανατικών ισλαμιστών ουχαμπιστών.
Περαιτέρω δικά μας σχόλια, είναι απλώς περιττά. Απλά, υπενθυμίζουμε πως όταν κάποιος επιτίθεται στην αλήθεια χαρακτηρίζοντάς την "συνωμοσιολογία", ρατσισμό ή... εθνικισμό, τότε γεννιέται ένα μεγάλο και επικίνδυνο για όλους ψέμα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Είδα τότε ότι ό,τι κάμομε θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχομε ελπίδα καμμιά από τους ξένους»
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς

Νυχτώνοντας ακούστηκε ένας πυροβολισμός και η φωνή του Παύλου: «στη μέση με πήρε παιδιά». Μπήκε στο σπίτι και φώναξε τον καπετάν Πύρζα. Ο Νίκος Πύρζας έτρξε κοντά του. Ο Παύλος έβγαλε από το λαιμό του τον σταυρό που φορούσε πάντοτε και του λέει: «το σταυρό να τον δώσεις στη γυναίκα μου. Και το ντουφέκι του Μίκη. Και να τους πεις ότι έκαμα το καθήκον μου…». Και ζήτησε να τον σκοτώσουν τα παλικάρια του για να μην τον βρούνε οι Τούρκοι ζωντανό. Σε λίγο όμως ξεψύχησε. Ήταν Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 1904.

«Και οι Έλληνες ξύπνησαν», γράφει ο Ίων Δραγούμης,
«γιατί ξύπνησαν τώρα μόνο; Επειδή είναι τυφλοί οι άνθρωποι. Και οι περισσότεροι γεννήθηκαν για να είναι μικροί. Σπίθες κοντές είναι οι στιγμές που ξυπνούν και νιώθουν τη μετριότητα που βαραίνει επάνω τους… Τέτοια σπίθα τους άναψε ο Παύλος Μελάς. Όσοι συνηθίζουν να συλλογίζονται, ας στοχασθούν πόσο μεγαλύτερος από τους άλλους Έλληνες έπρεπε να είναι Παύλος Μελάς, για να καταφέρει να την ανάψει. Και με την σπίθα που άναψε στον καθένα πολλοί ήταν τυφλοί ως τον είδαν. Έτριψαν τα μάτια τους κάπως ξιπασμένοι και είπαν μέσα τους, γιατί ντρέπονταν να το διαλαλήσουν: Ώστε υπάρχει Μακεδονία, αφού πήγε ο Παύλος Μελάς και σκοτώθηκε γι’ αυτή! Και άλλοι συμπέραναν: Ώστε βρίσκονται ακόμα, μετά το 1897, αξιωματικοί στο στρατό και ζωή στο Έθνος!»
(Ίων Δραγούμης)
Σε καιρούς σακάτικους σαν τους τωρινούς που μας περιζώνει η χαμέρπεια και πιάνουμε τις μύτες μας από τις παντοειδείς αναθυμιάσεις, παρηγοριά μονάχη, κάτι σαν υποσυνείδητη ώθηση, είναι η ενασχόληση με την εθνική μας ιστορία.
Όπως έλεγε θυμόσοφα κάποιος καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο «αφήστε τα υποκείμενα και καταπιαστείτε με τα κείμενα», εννοώντας πως η εντρύφηση με την ιστορία προσφέρει τον αναζητούμενο ανασασμό.
Ας μην λησμονούμε και την πασίγνωστη προγονική ρήση «όλβιος όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν», ευτυχής ο γνώστης της ιστορίας. Η ιστορία δίνει στον άνθρωπο που συνηθίζει να σκέφτεται-και όχι να σκέφτονται άλλοι γι’ αυτόν, όπως συμβαίνει στα κομματικά ποιμνιοστάσια-πολύ πιο βαθύτερη και πλούσια εμπειρία, ώστε να τον προετοιμάζει για κάθε γεγονός ατομικό ή και γενικό (του έθνους, της ανθρωπότητας) και να μην καταπλήσσεται για όσα συμβαίνουν.
Ο ανιστόρητος, ο αμύητος παρουσιάζει αντιδράσεις πρωτόγονου στα διάφορα γεγονότα της ζωής. Ο ιστορικά μορφωμένος-κατά το δυνατόν-δεν χάσκει ενώπιον των «ραγδαίων εξελίξεων», όπως κάθε βράδυ «τσιρίζουν και κοάζουν» οι όλο κόρδωμα και έπαρση επιβήτορες της εξουσίας.

Ένα μνημόσυνο για τον ήρωα Παύλο Μελά δεν είναι ούτε ανεπίκαιρο ούτε αναιτιολόγητο. Βεβαίως, νυχθημερόν τα συφοριασμένα κοπροκάναλα μπορεί να μας απειλούν με την επερχόμενη φοροδοτική λαίλαπα-η γνωστή τακτική του πανικού των μαζών-όμως όλη αυτή η πλεκτάνη των μνημονίων ευνοεί αυτούς που σκευωρούν εις βάρος της Πατρίδας μας.

Το θέμα της Μακεδονίας παραμένει πληγή πυορρέουσα και πολύ φοβάμαι μήπως τώρα που ο λαός έχει πλήρως αποπροσανατολιστεί και αποσβολωθεί με την οικονομική δυσωδία, «περάσει στα μουλωχτά» όπως λέγεται, καμμιά δυσώνυμη λύση.
Η φτώχεια και ο συνοδός πανικός όπως προείπα, αφοπλίζουν, καθηλώνουν αντανακλαστικά, οδηγούν σε αίσθημα παραίτησης και αδιαφορίας. Οι μεγάλες τραγωδίες τότε συμβαίνουν. Πάντοτε μιας εθνικής κατάρρευσης προηγείται μια πνευματικής ήττας.
Το 1897, το 1922, το 1974, έτη μεγάλων καταστροφών και τραγωδιών του Ελληνισμού, ήταν τα επίχειρα άθλιων γεγονότων. Το 1897 προηγήθηκε το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», το 1922 ο «ολέθριος διχασμός», το 1974 «ο γύψος της επταετίας».

Εδώ και έξι χρόνια βιώνουμε την «λέπρα» των μνημονίων. Οι πολιτικοί νάνοι και αρλεκίνοι υπογράφουν με χέρια και ποδάρια ό,τι τους σερβίρει το Βερολίνο. Θυσιάζουν την πατρίδα για μία φωτογραφία στα έδρανα της Βουλής.
Το καρκίνωμα της πατρίδας μας τούτη την εποχή είναι ο πολιτικός και παραπολιτικός συρφετός.
Αυτοί δεν επιτρέπουν στον λαό να αναπνεύσει.
Αυτοί και οι θυμηδιογόνες κοκορομαχίες τους αποτρέπουν την ευλογημένη ομόνοια, τόσο απαραίτητη στις μέρες μας «Έλληνας ομοφρονέοντας… χαλεπούς είναι περιγίγνεσθαι» έγραφε ο Ηρόδοτος (ιστορία ΙΧ,2), είναι ανίκητοι ενωμένοι οι Έλληνες.

Διάβαζα πρόσφατα ένα βιβλίο για την Αγιά-Σοφιά. («Η Αγιά Σοφιά στην ιστορία και τον θρύλο», του Παναγ. Σπυρόπουλου, εκδ. «Καρδαμίτσα, Αθήνα 1988).
Σημείωσα κάτι. Τον Μάιο του 1346, καταστροφικός σεισμός κατακρημνίζει μέρος του ναού, την ανατολική αψίδα. Διαβάζω:
«Όταν πρωί-πρωί εκυκλοφόρησε στην Πόλη, η θλιβερά είδηση», σημειώνει ο Γρηγοράς, «βοή και θρήνος ηγείρετο μείζων». Άδειασαν αμέσως οικίες και η αγορά και όλοι έτρεξαν να ιδούν το θλιβερό συμβάν… όλοι εβάλθηκαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια και «ουδ’ην εκεί διακρίνειν πλούσιον εκ πενήτων, ουδ’ αδόξων ένδοξον (δηλ. Δεν μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει επιφανείς πολίτες από τους άσημους), ουδ’ εκ δεσπότου δούλον…», αλλά όλοι είχαν ένα σκοπό… και, καθώς οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στα δάκρυα, «πλούσιοι, δάκρυσι ραίνουσι τας τε πλίνθους και πέτρας», τις έπαιρναν κατόπιν στους ώμους τους, χωρίς να νοιάζονται για τα τυχόν πολυτελή φορέματά τους, που εσχίζοντο και εσκονίζοντο… Αυτό συνεχίστηκε επί τριάντα ολόκληρα μερόνυχτα». (σελ. 40). Ο ναός της του Θεού Αγίας Σοφίας αποκατεστάθη. Λέω πολλές φορές στους μαθητές μου. Ο Ιουστινιανός στους 40 κίονες που στήριζαν τον ναό έβαλε λείψανα αγίων. «Εν παντί κιόνι των άνω και των κάτω, εν έκαστον λείψανον έχει ενθρονισμένον». Στην Κωνσταντινούπολη συνέβησαν καταστρεπτικοί σεισμοί στο διάβα των αιώνων. Όμως ο ναός ποτέ δεν καταστράφηκε ολοσχερώς. Γιατί; Διότι στους πανέμορφους κίονές του υπάρχουν «ενθρονισμένα» λείψανα αγίων. Έτσι είναι τους λέω και η πατρίδα μας. Κατάσπαρτη από λείψανα και οστά αγίων. Η Ελλάδα είναι η Αγιά-Σοφιά της οικουμένης. Δεν πρόκειται ποτέ να πέσει και να χαθεί. «Η Ρωμηοσύνη θα χαθεί όντας ο κόσμος λείψει».
Τώρα που κάποια κομμάτια της γκρεμίστηκαν και «ηκρωτηρίασται το κάλλος της», όλοι μαζί-«είμαστε στο εμείς»-ένδοξοι και άδοξοι να σπεύσουμε να την αναστυλώσουμε, όπως έπραξαν τότε οι Ρωμηοί πρόγονοί μας.

Αυτό δεν έγινε και στην Μακεδονία την περίοδο του Αγώνα; Απ’ όλη την Ελλάδα έσπευσαν αγωνιστές, μαζί τους και ο μεγαλομάρτυρας του Γένους Παύλος Μελάς και έσωσαν την Μακεδονία. Και τα λάβαρα του αγώνα τα κρατούσαν οι ηρωικοί δεσποτάδες. Διαβάζω:
«Στις 30 Αυγούστου του 1907 ο Μακεδονικός λαός αποχαιρετούσε τον ποιμενάρχη του στο σιδηροδρομικό σταθμό της Δράμας. Χιλιάδες κόσμος είχε συνωστισθεί στην αποβάθρα του σταθμού. Μπροστά απ’ όλους είχαν παραταχθεί τα παιδιά κρατώντας λουλούδια. Ήταν η γενιά, που θα συνέχιζε αύριο το έργο του. Στάθηκε ο Ιεράρχης, χάϊδεψε με το πατρικό του βλέμμα τα παιδιά, αγνάντεψε με στοργή το ποίμνιό του. Αναταράχτηκαν τα στήθη του. Έγινε σιωπή. Ο δημογέροντας Νίκας, προσφωνώντας τον με απερίγραπτη συγκίνηση, ύψωσε κάποια στιγμή τη φωνή του, όρθωσε τη λεβέντικη κορμοστασιά του, ανάπνευσε βαθιά, κάρφωσε το βλέμμα στον απερχόμενο ποιμενάρχη και του φώναξε:
“Δέσποτα, μας παρέλαβες λαγούς και μας έκαμες λιοντάρια. Μείνε ήσυχος. Θα γίνει το θέλημά σου”.
Κι έγινε!… Μετά από δεκαπέντε χρόνια εξορίας συναντούμε το Χρυσόστομο Μητροπολίτη στη Σμύρνη, να προσφέρει τον εαυτό του ιερό σφάγιο στο βωμό του Έθνους. Όμως η φωτιά, έγινε πυρκαϊά. Η Μακεδονία, χάρη στους λιονταρόψυχους αγωνιστές της-παιδιά εκείνου του δεσπότη-ανάπνεε ανάπνεε κιόλας το ζείδωρο αέρα της ελευθερίας».
(Μ.Βασιλειάδη, «για την Ελευθερία», σελ. 265).
Ας το χωνέψουν οι τωρινοί κρυφοδαγκανιάρηδες εκκλησιομάχοι, που προσπαθούν να περιορίσουν την εκκλησία στα όρια ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος. Η εκκλησία στάθηκε πάντοτε ελληνοσώτειρα.

Ο Παύλος Μελάς, του οποίου η γνώμη είναι βαρύτερη από του κάθε γελοίου υμνητή της πολυπολιτισμικότητας, έγραφε στην αγαπημένη του Ναταλία, περί του 1904 από τη χειμαζόμενη Μακεδονία:
«Και τώρα έβλεπα όλας τας δυσκολίας ορθουμένας εμπρός μου. Ούτε ανθρώπους είχα ούτε χρήματα ούτε συνεννόησιν… Τότε τους είπα τα εξής: επειδή πάντοτε κατά τους αγώνας του έθνους μας προΐσταντο η Εκκλησία, έτσι τώρα πρo πάντων ότε κατ’ αυτής στρέφονται αι επιθέσεις των εχθρών μας, πρέπει και πάλιν η Εκκλησία να προστατεύσει τον αγώνα διά την συνεννόησιν των κοινοτήτων προς αλλήλας και την αλληλοβοήθειαν». 
Θα πουν οι διάφοροι «ναιναίκοι»: οι καιροί άλλαξαν, οι άνθρωποι ξύπνησαν, το ράσο είναι σκοτάδι, οι καλόγεροι καλοπερνούν, οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε και λοιπές χαζοχαρούμενες ανοησίες.
Αυτά έλεγαν και στον Παύλο Μελά οι παραλυμένοι της εποχής του. Ήταν όμως από εκείνους τους «τρελούς», όπως ονόμαζε ο Κολοκοτρώνης τους αγωνιστές, τους «οπισθοδρομικούς». Δεν τους άκουσε. Θυσιάστηκε για τη γη μας ο αντρειωμένος. Μαζί του και μία πλειάδα Μητροπολίτες της Μακεδονίας. Πολιτικάντης κανείς. «Το χάλκεον χέρι του φόβου» ήταν βαρύτατο γι’ αυτούς. Και όλοι οι Μακεδονομάχοι ήταν πιστοί χριστιανοί. Κάτι «προοδευτικοί» της εποχής του «ηλίθιοι καρνάβαλοι» (Κόντογλου) ασχολούνταν και συζητούσαν για τον ίσκιο του γαϊδάρου και την ευρωπαϊκή μας προοπτική.
Σαν τους σημερινούς καρνάβαλους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δηλώσεις μπουρλότο που αναμένεται να φέρουν «τούμπα» όλον τον πλανήτη έκανε σήμερα Τούρκος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών!

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής των μυστικών δυνάμεων της γείτονας χώρας σε δηλώσεις του στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατολού, καταγγέλλει τη Μόσχα και τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τον πόλεμο της Συρίας!

Στις δηλώσεις του αθωώνει το Ισλαμικό Κράτος και τονίζει πως το Ισλαμικό κράτος είναι μία πραγματικότητα που η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει. Η Ρώσικη εισβολή στην Συρία είναι παραβίαση του Ισλαμικού κράτους και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου!

Τέλος επιβεβαίωσε πως σε συνεργασία με τις Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίας, περισυνέλεξαν την περασμένη εβδομάδα τον ηγέτη των τζιχαντιστών που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ δήλωσε πως η Τουρκία είναι διαθέσιμη να παρέχει ιατρική βοήθεια σε όποιον της το ζητήσει κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες Ισλαμιστές οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της επαρχίας Χατάι.

Εμπλοκή ρωσικού κρατικού αεροπλάνου με γαλλικό μαχητικό!

Γαλλικό μαχητικό αεριωθούμενο ενεπλάκη σε ένα επικίνδυνο περιστατικό με ένα αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο της κάτω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου (Δούμας), γνωστοποίησε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο ανέφερε ότι κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη στη Μόσχα Ζαν Μορίς Ριπέρ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το περιστατικό.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή το τζετ της πολεμικής αεροπορίας της Γαλλίας προσέγγισε σε πολύ επικίνδυνη απόσταση το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο Σεργκέι Ναρίσκιν ενώ κατευθυνόταν προς την Ελβετία.

Το Παρίσι αρνήθηκε τις ρωσικές καταγγελίες και υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο που ενεπλάκη στο περιστατικό ήταν ελβετικό...!

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ναρίσκιν Γεβγένια Τσουγκούνοβα το αεροπλάνο πέταξε τόσο κοντά στο ρωσικό αεροσκάφος που οι επιβαίνοντες μπορούσαν να το βγάλουν φωτογραφία.

Ο ίδιος ο Ναρίσκιν που είναι στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ για την δημόσια στήριξη της ανάπτυξης των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας είπε στα ρωσικά ΜΜΕ ότι έμαθε για το περιστατικό αν και δεν είδε το επίμαχο αεροπλάνο.

Άλλο μέλος της αντιπροσωπείας έκανε λόγο για εχθρική πράξη από το ΝΑΤΟ.

Συνεχίζει το παζάρι ο Νταβούτογλου 
Θέλει και άλλα χρήματα για τους μετανάστες

Το παζάρι της Τουρκίας με την ΕΕ φαίνεται ότι … «καλά κρατεί». Η γερμανίδα καγκελαρίος Άγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες την Άγκυρα, κουβαλώντας στις βαλίτσες της όχι μόνο διαβεβαιώσεις για την επίσπευση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, αλλά και την υπόσχεση για σημαντική χρηματική βοήθεια της ΕΕ προς τη γείτονα ύψους 3 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα την συγκράτηση των προσφυγικών ροών.

Τα 3 δισ. φαίνεται ωστόσο ότι δεν αρκούν, σύμφωνα με την τούρκο πρωθυπουργό κ. Νταβούτογλου.

Μιλώντας στο τουρκικό κανάλι Ahaber TV, ο Νταβούτογλου υποστήριξε πως η Τουρκία θέλει και άλλα χρήματα για να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κρίση και επιθυμεί μάλιστα το ποσό να αναθεωρείται κάθε χρόνο, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Όπως σημείωσε ο Νταβούτογλου, τα 3 δισ. θα προέρχονταν από πόρους του «IPA» (του προενταξιακού χρηματοδοτικού μηχανισμού), δηλαδή χρήματα που προορίζονται ήδη για την Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, ξεκαθαρίζοντας πως η Τουρκία θέλει επιπλέον χρήματα. «Η πρόταση για τρία δισεκατομμύρια ευρώ από τον IPA δεν είναι πια στο τραπέζι καθώς έχουμε πει ότι δεν θα τη δεχθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την απελευθέρωση ταξιδιών τούρκων υπηκόων χωρίς βίζα στην Ευρώπη μεχρι το 2016, ο Νταβούτογλου ανέφερε πως η ΕΕ είναι θετική, ωστόσο θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα τον επόμενο χρόνο.

Δεν θα άρει το βέτο η Κύπρος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Η στρατηγική της ΕΕ με την Τουρκία αναμένεται ωστόσο να αντιμετωπίσει προσκόμματα, με πρώτο το βέτο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι λόγοι που πάγωσαν τις διαπραγματεύσεις δεν έχουν παύσει να υπάρχουν, δήλωσε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. «Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να δώσουμε τη συναίνεσή μας [για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων]», πρόσθεσε.

Ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε μάλιστα τα δύο κεφάλαια στα οποία έχει θέσει βέτο. Αυτά αφορούν τη δικαστικό σύστημα και τα θεμελιώδη δικαιώματα, και την δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ασφάλεια. Σημειώνεται ότι -όπως αναφέρει το Reuters- από τα 35 κεφάλαια που πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία η Κύπρος έχει «μπλοκάρει» τα 6.

Με σοβαρές επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν πάντως το ενδεχόμενο επίσπευσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας θέτουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Επικίνδυνα παιχνίδια άρχισε να παίζει η Γερμανία με την ρωσική Αρκούδα, 19η μέρες από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Συρία η οποία έδειξε και την μεγάλη αδυναμία των Αμερικανών, αλλά και των Τούρκων, να την αποτρέψουν.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ αλλά και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, Euro fighters της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν 60 προκλητικές πτήσεις επάνω από τα ρωσικά σύνορα, προκαλώντας φυσικά την ρωσική οργισμένη αντίδραση.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, ο ανώτατος Γερμανός αξιωματικός, Karl Müllner, ανέφερε, «ότι θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να… εκπαιδεύσουμε τους πιλότους μας να μπορούν να έρχονται σε αντιπαράθεση με τον εχθρό»!!! Ο Müllner στην ερώτηση που του έκαναν αν οι πιλότοι του έχουν την άδεια να πυροβολήσουν ρωσικό αεροσκάφος, παραδέχτηκε ότι… «Ναι και φυσικά την έχουν»!

Πάντως Γερμανοί αναλυτές ανέφεραν ότι οι κινήσεις αυτές της κυβέρνησης Μέρκελ είναι σπασμωδικές και άκρως επικίνδυνες, καθώς παίζει με την φωτιά και η ίδια και μαζί της αναγκαστικά και όλη η Ευρώπη.

Μάλιστα βουλευτίνα του γερμανικού κόμματος των αριστερών, η Sahra Wagenknecht, έκανε επερώτηση απαιτώντας να σταματήσει αυτή η τρέλα, όπως χαρακτήρισε τις πτήσεις αυτές, εδώ και τώρα.

Όπως φαίνεται κάπου η κυρία Καγκελάριος έχει… αρχίσει και τα χάνει.

Εμείς θα σχολιάσουμε αυτή την γερμανική «επίδειξη» με το γερμανικό: Heil meine Führerin!

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους ή και από τις γερμανικές Αρχές προκαταλήψεις, ειρωνεία, ακόμη και ρατσισμό

Από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση έχουν ξενιτευτεί δεκάδες χιλιάδες Έλληνες. Φεύγοντας όμως στο εξωτερικό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι λύνουν τα προβλήματα τους. Στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν οι οικονομικές ανάγκες της οικογένειας, οι υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία, οι δόσεις που θα πρέπει πληρωθούν στην τράπεζα. Η εγκατάσταση σε μια νέα χώρα σημαίνει και νέες προκλήσεις.

«Τα προβλήματα είναι, πρώτον, η γλώσσα. Δεύτερον, προσπαθούν να βρουν δουλεία και αναγκάζονται επειδή δεν γνωρίζουν τη γλώσσα να μπουν σε ελληνικές κουζίνες, όπου πληρώνονται αισχρά. Μιλάμε για τρία ευρώ την ώρα, αδήλωτοι με χίλια δυο προβλήματα και εστιάτορες να τους κρατούν τα διαβατήρια», επισήμανε στην DW η ψυχολόγος Δέσποινα Παπαδημητράτου.

Όμως και οι εμπειρίες σε γερμανικό περιβάλλον δεν είναι πάντοτε οι καλύτερες. Αρκετοί Έλληνες μετανάστες αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους ή και από τις γερμανικές Αρχές προκαταλήψεις, ειρωνεία, ακόμη και ρατσισμό. Η Δέσποινα Παπαδημητράτου, που εργάζεται πάνω από δέκα χρόνια ως ψυχολόγος στο Βερολίνο, αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιας συμπεριφοράς:

«Χτυπάει το τηλέφωνο τους και τους λένε μην το σηκώνεις γιατί είναι ο Τσίπρας και θέλει να σου πάρει λεφτά. Ή μετά ζητούν να πάρουν την άδεια για να πάνε στην Ελλάδα και τους λένε, γιατί, εδώ δουλεύεις και βγάζεις τα λεφτά σου και θα πας να τα χαλάσεις στην Ελλάδα; Ή ακόμη όταν αρρωστήσουν τους θεωρούν τεμπέληδες».

Αρκετοί δυσκολεύονται να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις, αρρωσταίνουν, παρουσιάζουν ψυχικά συμπτώματα. Τα συνήθη νοσήματα είναι κατάθλιψη, διαταραχή προσωπικότητας και προσαρμογής, ψυχικές διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς.

Σημείο αναφοράς στο Βερολίνο για Έλληνες με ψυχικά προβλήματα είναι τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγιεινής της Δημοτικής Κλινικής Χούμπολντ στην περιοχή Βίτεναου. Τα ιατρεία λειτουργούν εδώ και δέκα χρόνια και απευθύνονται σε αλλοδαπούς. Όπως δήλωσε στην DW o διευθυντής τους Βέρνερ Πλατς, «έχουμε εν τω μεταξύ εννέα γλώσσες. Πρόκειται για μια προσφορά που είναι μοναδική σε ολόκληρη τη Γερμανία. Εκτός αυτού, σε εμάς δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς για ραντεβού εβδομάδες και μήνες, αλλά του κλείνεται κατά κανόνα για την ίδια εβδομάδα και σε περίπτωση ανάγκης για την ίδια ημέρα».

Πάνω από 4.000 ασθενείς επισκέπτονται κάθε τρίμηνο τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγιεινής.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για αρρώστους που κατάγονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την Τουρκία, το Ισραήλ αλλά και την Ελλάδα. Πάνω από 600 είναι οι έλληνες ασθενείς. Ο αριθμός είναι αξιοπρόσεχτος αν λάβει κανείς υπόψη ότι στη γερμανική πρωτεύουσα ζουν περίπου 13.000 Έλληνες. Οι τρεις στους τέσσερις ασθενείς των ιατρείων είναι άτομα που έχουν έρθει μετά το 2010 στο Βερολίνο. Πρόκειται για ασθενείς που στην πλειοψηφία έρχονται από την επαρχία, είναι ανειδίκευτοι και έχουν χαμηλή μόρφωση.

Από τα 40 και πλέον άτομα που εργάζονται στα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγιεινής οι εφτά είναι Έλληνες. Ανάμεσα τους είναι εκτός από την ψυχολόγο Δέσποινα Παπαδημητράτου, μια ψυχίατρος, μια νοσοκόμα αλλά και μια κοινωνική λειτουργός, η οποία βοηθά ώστε να βρεθεί δουλειά και σπίτι, να συμπληρωθούν αιτήσεις, να διεκπεραιωθούν εκκρεμότητες με τις αρχές και τις υπηρεσίες. Τα αποτελέσματα αυτής της ολόπλευρης αντιμετώπισης των προβλημάτων των ασθενών είναι πολύ θετικά, διαβεβαιώνει ο διευθυντής των Εξωτερικών Ιατρείων, Βέρνερ Πλατς, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, όπου διατηρεί και ιατρείο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Σοφά τα λόγια αυτά! Και σύγχρονα!! Κάπου 2.230 τόσων ετών!!! Και είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου που απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν ρωτήθηκε πως επέτυχε να κατακτήσει τον κόσμο τόσο σύντομα. Δυστυχώς η ίδια στρατηγική εφαρμόζεται και σήμερα στην πολιτική σκηνή της χώρας από το πολιτικό προσωπικό της. Και όταν λέμε «σήμερα» αναφερόμαστε στις τελευταίες 3-4 δεκαετίες μέχρι ΚΑΙ σήμερα….

Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Σε υβριδικό πόλεμο, το έχουμε γράψει, το έχουν γράψει και άλλοι πριν από εμάς. Οι μόνοι που δεν το συνειδητοποιούν είναι οι κυβερνώντες. Γιατί; Ο Sun Tzu, στην αρχαιότερη πραγματεία περί πολέμου, Η Τέχνη του Πολέμου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα…»

Και είναι δε λυπηρό και μαζί και καταστροφικό ότι δεν βλέπουμε στις ενέργειες της κυβέρνησης καμία στρατηγική!!! Παρά μόνο ελιγμούς επιβίωσης της! Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να βαδίζει στα χνάρια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και ο κ. Τσίπρας μοιάζει να μιμείται τις ενέργειες του κ. Σαμαρά. Από σφόδρα αντιμνημονιακός σε μνημονιακό. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του μαζί με τους ΑΝΕΛ ψηφίζουν και θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν ότι χειρότερο υπάρχει μέχρι στιγμής από όλα τα μνημόνια λέγοντας ότι έτσι καταργούν το μνημόνιο. Ότι αυτό είναι το τέλος των μνημονίων!!! Αν μη τι άλλο προωθημένη η άποψη αυτή…

Εμείς δεν θα μείνουμε όμως στα λόγια γιατί μας ενδιαφέρει η ουσία του πράγματος και τίποτα άλλο. Ο κύριος Τσίπρας έχει και άλλη μία διαφορά από τον κ. Σαμαρά. H οποία έχει να κάνει με την διαφθορά και την διαπλοκή. Ξέρετε, αυτές πάνε πακέτο. Δυστυχώς όμως σιγά αλλά σταθερά ο κύριος Τσίπρα έχει αρχίσει να μην μας πείθει ότι όντως θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει την διαφθορά και την διαπλοκή! Και εμείς δεν είμαστε από εκείνους που αντιπολιτεύομαστε κάποιους απλά για να αντιπολιτευτούμε ή για να εξυπηρετήσουμε κάποια συμφέροντα…

Όταν δημιουργήθηκε το θέμα Κατρούγκαλου με τον τεράστιο ντόρο που προκάλεσε χωρίς να ξέρουμε τότε αν ήταν πράγματι σκάνδαλο ή όχι, είχαμε γράψει, τον Μάρτιο του 2015 ότι, «Και οι αντιδράσεις αυτές θα συνεχιστούν και θα μεγαλώσουν… Και αν αρχίσουμε και πέφτουμε ως λαός στην παγίδα των διαφόρων αποκαλύψεων και των παραπλανητικών δημοσιευμάτων θα πέσουμε πάλι για ύπνο πολύ σύντομα. Η περίπτωση του κυρίου Κατρούγκαλου δείχνει να είναι η πρώτη πράξη του έργου. Είτε είναι κατασκευασμένη είτε αληθινή. Γιατί σε μια κυβέρνηση μπορεί να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Το θέμα είναι ποια θα είναι η αντίδραση του πρωθυπουργού, αν μια καταγγελία είναι αληθινή. Αν θα πει πχ ότι ο κύριος Παπασταύρου της Λίστας Λαγκάρντ είναι δικό μου παιδί και τον πιστεύω όπως είπε ο κ. Σαμαράς ή θα πάρει μέτρα…»…

Τα ίδια ακριβώς λέμε και σήμερα. Προβλήματα στην κυβέρνηση από στελέχη της μπορούν να παρουσιαστούν. Δεν είμαστε κοινωνία αγγέλων ή αναμάρτητων! Το θέμα είναι όμως πως θα αντιδράσει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Τσίπρας. Και θεωρούμε ότι οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις του ή δεν είναι ικανοποιητικές ή έχουν διαστρεβλωθεί τελείως τα πράγματα από τα ΜΜΕ της παραπληροφόρησης, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της πολιτικής ελίτ… Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο… Ο κύριος Τσίπρας εκτίθεται και μάλιστα ανεπανόρθωτα στα μάτια του κόσμου!

Ίσως να φταίει το ότι από την πρώτη στιγμή δεν έδειξε τις διαθέσεις του απέναντι στην διαπλοκή, στους «νταβατζήδες», αυτούς που δεν γνωρίζει ο κ. Ψυχάρης ποιοι είναι, και για αυτό αναγκάστηκε ο άνθρωπος να γράψει χθες στο ΒΗΜΑ άρθρο με τίτλο «ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ;».

Ξέρετε οι διαπλεκόμενοι, οι διεφθαρμένοι, οι ολιγάρχες ακολουθούν την στρατηγική της αράχνης. Και ποια είναι αυτή; Η στρατηγική της αράχνης έγκειται στο να φτιάχνει έναν ιστό που να συνδέει ό,τι αγγίζεις. Με λίγα λόγια κάνεις αυτό τον ιστό για να εκμαυλίζεις και να καθιστάς συνενόχους τους άλλους. Να τους κάνεις είτε μέρος του ιστού σου ή να τους πιάνεις μέσα σε αυτόν. Το σκάνδαλο με τον κο Σταθάκη που ξέχασε να δηλώσει το 1 εκ. ευρώ στην δήλωση του Πόθεν Έσχες ή του θεωρούμενου πνευματικού πατέρα του κ. Τσίπρα του κ. Φλαμπουράρη είναι μέρος αυτού του σχεδίου. Ως μέτοχος εταιρείας και κατέχων κυβερνητική ή άλλη θέση παρανόμησε; Τελείωσε… Τότε το ολιγότερο δεν έχει καμία θέση να βρίσκεται επισήμως δίπλα στον κ. Τσίπρα… Μάλιστα χθες υπάρχει και άλλη καταγγελία για υπερκοστολογημένη σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Φλαμπουράρης για την μεταφορά των προσφύγων/λαθρομεταναστών με πλοία της ακτοπλοΐας χωρίς να έχει μάλιστα αρμοδιότητα. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν υπάρχει θέμα ή όχι. Όμως αυτό που απαιτούμε είναι την άμεση παρέμβαση του κ. Τσίπρα για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Για να δείξει ότι πράγματι είναι αποφασισμένος να τα βάλει με την διαπλοκή και την διαφθορά. Ότι δεν θα αφήσει καμία παρανομία ατιμώρητη… Μόνον έτσι δίνει κάποιος το παράδειγμα… Αλλιώς καταντά Σαμαράς… Και αν δώσει συγχωροχάρτι ο κ. Τσίπρας σε αυτούς, τότε με ποιο ηθικό δικαίωμα ζητά την παραίτηση της κυρίας Σαββαΐδου από την θέση της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων επειδή ελέγχεται από την δικαστικές αρχές; Μην τρελαθούμε κιόλας!!!

Διαβάσαμε ακόμη και για έναν διοικητή νοσοκομείου ο οποίος παραβιάζοντας τους κανονισμούς νοσηλεύτηκε με άλλο όνομα στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου που ο ίδιος διοικεί, καταλαμβάνοντας τρεις πολυτελείς σουίτες και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά για τις ανάγκες νοσηλείας του πέντε νοσηλεύτριες του μαιευτηρίου, παραβιάζοντας τη νομοθεσία που δεν επιτρέπει τη νοσηλεία σε άνδρες, παρά μόνο σε εγκύους, λεχώνες και νεογνά. Και το καλύτερο; Έκανε τις εξετάσεις χρησιμοποιώντας το όνομα γυναίκας γιατρού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News»!!! Ωραία ήθη και έθιμα φέρνει η πρώτη φορά Αριστερά…

Τα μέτρα που ήδη ψηφίστηκαν, και όλα τα άλλα που έρχονται, είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στην πράξη. Με την έννοια ότι θα προκαλέσουν τέτοια ξαφνική και μαζική φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας που είναι αδύνατον να μην υπάρξει αντίδραση. Ακόμη και αν μας ψεκάζουν ή μας δίνουν ηρεμιστικά με το νερό που πίνουμε!!! Αν δε εφαρμοστεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, θα είναι η πρώτη φορά που χώρα θα αποκτήσει σε καιρό ειρήνης τόσους εκτοπισμένους ανθρώπους που θα είναι σε αναζήτηση εστίας και τροφής και όχι μόνον…

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι αμείλικτη όχι με τα θέματα διαφθοράς αλλά και με αυτά της ηθικής τάξης. Αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει… Και ο κύριος Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα από όλα στο μυαλό του και με τους πέριξ αυτού, και μάλιστα ως αριστερός, αφού έτσι δηλώνει, τι σκοπό έχει. Γιατί σύμφωνα και με τα λόγια του Τρότσκυ «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που αγιάζει το σκοπό». Και ας μην ξεχνά ο κ. Τσίπρας ότι θα συγκριθεί αύριο από την ιστορία με παλαιά στελέχη της Αριστεράς όπως ο Ηλιού, ο Λεωνίδας Κύρκος και τόσοι άλλοι και η ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντι του…. Για να μην πούμε και ο λαός…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιάννη Λαζάρου

Είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις τα όσα σκαρφίζονται για να επιβάλλουν νόμους, χαράτσια, προαπαιτούμενα και ό,τι άλλο έχουν συμφωνήσει με τους Βρυξελλιώτες και το πασάρουν ως ισοδύναμο. Τα δίποδα της εξουσίας έχουν πάρει φόρα και δεν λογαριάζουν πια ούτε σε ποιους απευθύνονται ούτε τι έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από τις προηγούμενες γερμανο-τσολιαδο-κυβερνήσεις οι κατακτημένοι Έλληνες. Λες και έχουν μηδενίσει το κοντέρ και ξαναρχίζουν τον βούρδουλα εναντίον του λαού πολύ πιο βίαια αλλά όχι βέβαια εναντίον του όχλου τους που συνεχίζει να τους υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια. Δεν χρειάστηκε η Γερμανία να δώσει συντάξεις τους Ταγματασφαλίτες βετεράνους και στους απογόνους τους. Τους βόλεψαν όλους οι μεταπολεμικές εξουσίες μέχρι τρίτη γενιά. Από περίπτερο μέχρι Υπουργείο έναν απόγονο ταγματασφαλίτη θα βρεις.

Αν τα προαπαιτούμενα που μόλις πέρασαν από την Βουλή είναι μόνο το 30% του συνόλου που απαιτούν οι ηγεμόνες της Ε.Ε είναι τόσο φρικαλέα, φανταστείτε τι έχει να γίνει με το πού θα μπουν την Άνοιξη οι υπογραφές για το Μνημόνιο 3. Όταν θα πρέπει οι νέοι μνηνονιακοί νόμοι να γίνουν νόμοι του γερμανοελληνικού Κράτους. Θα γίνει το μεγάλο μακελειό και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να το υπερασπιστούν με όλες τους τις δυνάμεις κομματόσκυλα και αρχηγοί συμπολίτευσης και συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης.

Ο πολίτης δεν μπορεί πλέον να κάνει απολύτως τίποτε. Είναι φρακαρισμένος από όλες τις πλευρές από κρατικές υπηρεσίες, από τράπεζες, από λογαριασμούς ΔΕΚΟ, από ασφαλιστικά ταμεία, από δικαστήρια, από ανεργία και πάνω από όλα από σακατεμένη ψυχολογία. Αυτά τα μπουμπούκια που έβαλαν οι Ελληναράδες διά της ψήφου τους να εκτελέσουν τις διαταγές των ευρωγερμαναράδων πάντα ήταν ο "αφρός" της κοινωνίας και της πολιτικής ζωής και τώρα θα δείξουν τι απωθημένα είχαν που ήταν στην απέξω από την πραγματική διακυβέρνηση. Έχουν να βγάλουν κόμπλεξ που οι βασανιστές της Χούντας θα φαντάζουν μπροστά τους αρνάκια.

Είναι βλέπεις που τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια που "πάλευαν" για το κοινωνικό δίκαιο και την "αλληλεγγύη" είχαν πιάσει πρώτα απ' όλα τα γεφύρια των συνδικαλιστικών οργάνων, των ομάδων "αλληλεγγύης", των "κοινωνικών αγώνων", των "αγροτικών αγώνων" και είναι χωμένα βαθιά όπου μπορείς να φανταστείς. Κρατάνε τώρα και το πάνω μέρος της εξουσίας, κρατάνε και το κάτω μέρος που κανονικά θα ήταν φτιαγμένο για να αντικρούει την εξουσία όταν βάλλονται τα δικαιώματα και η κοινή λογική. Δεν κουνιέται φύλλο. Έχουν πιάσει χρόνια όλα τα πόστα και μέσα σε 9 μήνες έπιασαν και τα πόστα του απάνω μαχαλά. Η "κάτω Πλατεία" έγινε επιτέλους κυβέρνηση και τα ρουφιανοτσογλανάκια τους ακόμα και για μια πορεία πρέπει να πάρουν άδεια από την κυβερνώσα Αριστερά για να σηκώσουν πανό επανάστασης. Φάνηκε άλλωστε και από την διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ. Μόνο φιλάκια δεν έστελναν στα παράθυρα της Βουλής οι "επαναστάτες" που ήταν διασκορπισμένοι για να φαίνεται μεγάλη η διαδήλωση. Είναι να γελάς όταν ο συνάδελφος συναγωνιστής Αλεξιάδης με τους μεγάλους αγώνες των δικαιωμάτων της ΑΔΕΔΥ πηδάει κανονικά τους Έλληνες. Από το αγωνιστικό πανό κατευθείαν βολή εναντίον όλων στο ψαχνό.

Δεν υπάρχει σωτηρία από πουθενά και δεν θα αργήσει η ώρα που η εξουσία θα αστυνομοφρουρείται τόσο έντονα που δεν θα τολμάς να μιλήσεις στο δρόμο ή στο καφενείο εναντίον της. Το φακέλωμα ήδη πηγαίνει σύννεφο και οι επιπτώσεις θα είναι βαριές. Διότι όποιος τολμάει πια να σχολιάζει την εξουσία της Αριστεράς, του σοσιαλισμού, της δημοκρατίας και πάνω απ' όλα του ευρωπαϊσμού θα είναι ύποπτος ως τρομοκράτης.

Τα ξέρουν καλά αυτά οι Αριστεροί. Θήτευσαν σε μεγάλα σχολεία "κοινωνικών αγώνων" επί δεκαετίες θρεφόμενοι πάντα από την οποιαδήποτε εξουσία για να κάνουν τον πυροσβεστήρα της πραγματικής αντίδρασης.

Το πράγμα αρχίζει να πηγαίνει σε πολύ άγρια δικτατορία, όπου δεν θα είναι η αντίθετη ιδεολογία που θα πατάσσεται διά του ροπάλου αλλά η οποιαδήποτε άρνηση τήρησης δικτατορικών ψηφισμένων νόμων. Θα τρως ροπαλιά, πρόστιμο και κατάσχεση περιουσίας βάση νόμου και δεν θα έχεις ξερονήσι να πας να κλάψεις την μοίρα σου διότι η Αριστερά τα ξερονήσια τα δίνει για "θερινά Νταβός". Αλλά ακόμα και στα ξερονήσια του Αιγαίου να μας μάζευαν, οι ανθρωποφύλακες (αλφαμίτες) θα είναι Τούρκοι συνεπικουρούμενοι από την Frontex, διότι η Γερμανοευρώπη αποφάσισε πως ακόμα και ο Αη Στράτης δεν θα είναι Ελληνική γωνιά.

Δεν έχεις κατά που να φύγεις. Όλα τα γεφύρια τα έχουν πιασμένα και ο νέος Γοργοπόταμος δεν θα έχει στόχο κατοχική δύναμη αλλά την Ελληνική αξιοπρέπεια. Το μακελειό αυτό θα είναι αναίμακτο σιωπηλό και αόρατο πασπαλισμένο με την δημοσιογραφική πληρωμένη καφρίλα να το παρουσιάζει ως ισοδύναμο μέτρο και όχι ως γενοκτονία. Θα μείνεις με την μαλακολεβεντιά να κλείνεις ιδιωτικούς δρόμους, να κατεβαίνεις με χορηγό σε πορεία και λες να ό,τι κουβαλάς πολλά @ρχίδι@ στα παντελόνια σου. Μόνο που στις εξουσίες από εδώ και μπρος θα κάνεις επίθεση με την όπισθεν.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, παραβρέθηκε και μίλησε στο Ίδρυμα Κλίντον. Του ιδρύματος που ηγείται ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Ο οποίος ως πρόεδρος των ΗΠΑ το 1999, ενέκρινε τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς κατά της Σερβίας, οι οποίοι διήρκησαν περί τους 3 μήνες και είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των Σερβικών στρατευμάτων από το Κόσσοβο, αλλά και την ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Κόσσοβο μέσω της “Συμφωνίας του Κουμάνοβου” (απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ) που αναγκάσθηκε να αποδεχθεί ο Μιλόσεβιτς. Να σημειωθεί πως, αυτοί οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!!

Ωστόσο, την εποχή εκείνη ο Αλέξης Τσίπρας ως γραμματέας της Νεολαίας του “Συνασπισμού” μαζί με τον Νίκο Σοφιανό, γραμματέα της ΚΝΕ, μίλησαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου πολιτικών νεολαιών στις 22 Νοεμβρίου 1999, καταγγέλλοντας την πολιτική των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την καταστολή της πορείας από την Αστυνομία που είχε πραγματοποιηθεί ενάντια της τριήμερης επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα (17-20 Νοεμβρίου). Έτσι, μετά από πολλά χρόνια - για πρώτη φορά – η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Και αποτέλεσμα της πραγματοποιηθείσας πορείας, ήταν να ξεσπάσουν μεγάλα επεισόδια σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Από εκείνη την εποχή θα πρέπει επίσης να κρατήσουμε, δυο σημαντικά στοιχεία: Πρώτον, στη διαδήλωση της 19ης Νοεμβρίου συμμετείχε ο “Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου” με όλο του το ηγετικό επιτελείο. Τον Πρόεδρό του την εποχή εκείνη Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον μετέπειτα Πρόεδρό του Αλέκο Αλαβάνο, τον Μανώλη Γλέζο, τον Σπύρο Λυκούδη, τον Φώτη Κουβέλη, τον Πέτρο Κουναλάκη και τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που σήμερα ως αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου επικροτεί και εφαρμόζει τις πολιτικές που τότε μετά βδελυγμίας αποκήρυττε!!

Και δεύτερον, Πρωθυπουργός της Χώρας το 1999 ήταν ο Κώστας Σημίτης, Υπουργός Άμυνας, ο φυλακισμένος σήμερα Άκης Τσοχατζόπουλος και Εξωτερικών – βεβαίως, βεβαίως – ο Γιώργος Παπανδρέου. Δηλαδή, το αμερικανάκι που φρόντισε για την έλευση Κλίντον στην Ελλάδα και ως Πρωθυπουργός οδήγησε την Πατρίδα μας στην υπαγωγή της στα Μνημόνια!!

Ο Πρωθυπουργός λοιπόν, Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον στη Νέα Υόρκη, σε μια βραδιά που την επιμέλεια είχε η Πρόεδρος των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και η οποία μοιράζει περίεργες χορηγίες του Ιδρύματος δεξιά και αριστερά. Η κ. Αγγελοπούλου υπήρξε η εκ δεξιών του Κώστα Σημίτη και τα τελευταία χρόνια του Αλέξη Τσίπρα. Που ουδέποτε εκλήθη να καταθέσει κοστολόγιο της Ολυμπιάδας και έτσι, αποτελεί το μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο χώρας που διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν κατατέθηκε ποτέ καμιά οικονομική έκθεση πεπραγμένων της Ολυμπιάδας των Αθηνών. Τυχαίο; Δεν νομίζω, γιατί έτσι καλύφθηκαν υψηλά πολιτικά πρόσωπα που διασπάθισαν και εν πολλοίς ενθυλάκωσαν το χρήμα της χώρας και του λαού της. Όπως δεν είναι τυχαίο πως, στο ακίνητό της στο Μαρούσι “φιλοξενεί” τη Siemens έναντι παχυλού τιμήματος!!

Μίλησε λοιπόν, ο μεταλλαγμένος Αλέξης Τσίπρας, στο Ίδρυμα Κλίντον με ακροατήριο και χειροκροτητές τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Τζωρτζ Σόρος. Τον Ουγγρο-αμερικάνο κερδοσκόπο – επενδυτή που προετοιμάζει την επιβολή της παγκόσμιας κυβέρνησης στην Υφήλιο. Ο “άνθρωπος” που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετάβαση της Ουγγαρίας (1984-1989) από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό. Ο “άνθρωπος” που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας αφού κατάφερε να αποκομίσει κέρδος ενός δις δολαρίων κατά την κρίση του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1992. Ο “άνθρωπος” που υπήρξε και εξακολουθεί να είναι φίλος και συμβουλάτορας του Γιώργου Παπανδρέου.

Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα μέσω των οποίων εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα – για όλους μας - για τον βρώμικο ρόλο που έπαιξαν και εξακολουθούν να παίζουν πολιτικά πρόσωπα της Πατρίδος. Που δεν ενεργούν σύμφωνα με τα συμφέροντά της, αλλά ενεργούν κατ΄ εντολή των κοσμοκρατόρων του Σκότους. Γι΄ αυτό θα προσπαθήσω να διαφωτιστούμε περαιτέρω, καταθέτοντας τα παρακάτω!!

Η περιουσία του Ιδρύματος Κλίντον αγγίζει τα 2,2 δις $ και φέρονται ως μεγάλοι χορηγοί του ιδρύματος η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Ομάν που διαλύουν σήμερα τη Συρία. Είναι γνωστό πως το ίδρυμα ειδικεύεται στο να διαλύει κράτη που δεν “γουστάρουν” οι ΗΠΑ. Έχει στενούς δεσμούς με τους ολιγάρχες της Ουκρανίας (φιλοδυτικούς και σιωνιστές) που πρωταγωνίστησαν στην αντισυνταγματική καθαίρεση του Βίκτορα Γιανούκοβιτς από το αξίωμα του Προέδρου της Ουκρανίας (22/2/2014) και στον πόλεμο με τη Ρωσία. Επικεφαλής των ολιγαρχών - φιλοδυτικών μεγιστάνων του χρήματος που ασκούν μεγάλη επιρροή στα ΜΜΕ και αποτελούν τους βασικούς παράγοντες στην εξελισσόμενη κρίση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, είναι ο Βίκτωρ Πίντσουκ. Λέγεται πως, αυτός είναι ο προσωπικός χορηγός της Χίλαρυ Κλίντον και πως της έμβασε, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, πάνω από 8 εκατ. $ υπό μορφή χορηγιών του Ιδρύματος Κλίντον. Έτσι, ο βασικός ρόλος που έχει αναλάβει το Ίδρυμα Κλίντον, είναι να αποδομήσει πολιτιστικά την Ουκρανία για να εξαφανισθούν οι πανάρχαιοι δεσμοί που την ενώνουν ιστορικά με την Ρωσία. Δηλαδή, εφαρμόζει ένα είδος πολιτιστικής προπαγάνδας. Άλλωστε, αυτή η περίπτωση θυμίζει καταπληκτικά την προσπάθεια των Βρετανών και εν συνεχεία των Ηνωμένων Πολιτειών να πείσουν τον Κυπριακό Ελληνισμό, πως είναι άλλο να είσαι Κύπριος και άλλο να είσαι Έλληνας!!

Επιστρέφοντας στα δικά μας, θα τολμήσω να καταδείξω τον τελικό στόχο του ιδρύματος κατ΄ εντολή του βαθύ κράτους των ΗΠΑ που θέλει να διαφεντεύει τον Πλανήτη. Είναι η παρά φύση και σταδιακή εισβολή του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, η οριστική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε με την υπουργοποίηση έμπιστων ανθρώπων του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπως οι Μπόλαρης και Τζάκρη. Όπως επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών (διόλου τυχαία τοποθέτηση) Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών προσωπικός σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου. Έτσι, εν κατακλείδι θα ωριμάσει στην τελική εξύφανση του σχεδίου, η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή με απώτερο σκοπό τη συνένωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε μια διευρυμένη κεντροαριστερή παράταξη, όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Όλοι αυτοί είναι αμερικανόδουλοι και θα πνίξουν την όποια μελλοντική ανασύνταξη της κεντροδεξιάς που παραδοσιακά ήταν υπέρ της πολιτικής της Δύσεως. Γι΄ αυτό στοχευμένα φρόντισαν να πετάξουν εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, όλους εκείνους τους διαφωνούντες με αυτή την ιδεολογική μετάλλαξη του κόμματος, που οι περισσότεροι ήταν υπέρ μιας ρωσόφιλης πολιτικής κατεύθυνσης. Ας σημειωθεί επίσης πως, δεν είναι καθόλου τυχαία η πολιτική επανάκαμψη του Κώστα Λαλιώτη μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης” (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Σηματοδοτεί την επιστροφή του “παλαιού” και σκληρού ΠΑΣΟΚ που ήταν το πλέον εθελόδουλο πολιτικό κόμμα της Ελλάδος στην πολιτική των ΗΠΑ.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι αντιμνημονιακοί βουλευτές ψήφισαν «ναι» στο Μνημόνιο, οι μνημονιακοί είπαν «όχι». Στην Ελλάδα όντως ζούμε σε φρενοκομείο.

Καλλισθένης εν δήμω

Όντως ζούμε σε φρενοκομείο, όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι αντιμνημονιακοί ψήφισαν «ναι» στο Μνημόνιο, οι μνημονιακοί είπαν «όχι». Όπως έχουμε μπερδέψει τους μηρούς, άιντε να βγάλεις άκρη με τους πολιτικούς μας.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επί τετραετία ήταν μνημονιακό, τώρα το γύρισε. Η δε Ν.Δ. ξεκίνησε αντιμνημονιακή (με τα… αξέχαστα Ζάππεια του… αξέχαστου Σαμαρά), την επόμενη διετία το γύρισε με ύμνους στο Μνημόνιο («εθνική εορτή», ήθελε ο Άδωνις να καθιερώσει την ημέρα υπογραφής του), και τώρα το ξαναγύρισε στο «αντί».

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί η διγλωσσία. Όλοι είναι εναντίον του Μνημονίου, μηδέ του Τσίπρα εξαιρουμένου, αλλά… θα το εφαρμόσουν. Οι αντιλαϊκοί νόμοι θα ψηφίζονται στην Βουλή, και στα μπαλκόνια θα ακούμε πόσο ευαίσθητοι είναι ξεχασιάρηδες υπουργοί του εκατομμυρίου.

Και μια που το έφερε η κουβέντα. Ο Αμυράς, προχθές στην Βουλή αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «η εκατομμυριούχος Αριστερά». Οι Γάλλοι, την δική της «προοδευτική» Αριστερά την αποκαλούν «La Gauche Caviar» Η Αριστερά του χαβιαριού. Και οι Αμερικανοί, έχουν τους Limousine Liberals, αυτούς που κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, για να δείξουν ότι είναι μέρος του λαού, ενώ συχνά χρησιμοποιούν λιμουζίνες ή ιδιωτικά τζετ. [Οι Αμερικανοί, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους, τον όρο «φιλελεύθερος» τον χρησιμοποιούν για τους Αριστερούς].

Ο Μηταφίδης διαψεύδει ότι απείλησε την Αραμπατζή, πως θα την σώσει η ομάδα ΔΕΛΤΑ, αν συνεχίσει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι της είπε «ξεχάσατε να αναφέρετε και τη διάλυση της δύναμης ΔΕΛΤΑ». Ο καθένας λέει τα δικά του, άρα εξαρτάται από τις συμπάθειες του καθενός να τοποθετηθεί. Προχθές έγραψα να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, κάτι που δεν έγινε.

Δύο τουρκόφρονες βουλευτές στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Ερωτήματα προκαλεί η κυβερνητική επιλογή να τοποθετηθούν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Γιουσούφ Αϊχάν. Γιατί δεν βάζουν απευθείας τον Τούρκο πρόξενο;

Ο Ολάντ έρχεται να μας υπενθυμίσει τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά (με ΥΠΕΘΑ τον Παναγιωτόπουλο) για "ενοικίαση" φρεγατών Fremm και βαριά μεταχειρισμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Breguet Atlantique. Σημειώνουμε, ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν απορριφθεί ως μη συμφέρουσες οι γαλλικές προτάσεις, επειδή το κόστος για τις φρεγάτες είναι μεγάλο και τα αεροσκάφη είναι παλαιού τύπου.

Μπορεί να γελάσει κανείς με τους ισλαμιστές; Και όμως μπορεί! Με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς αποδιοργανώθηκαν και… ξυρίζουν τα μακριά γένια τους και τρέχουν να σώσουν τη ζωή τους. Είχε γράψει για τους Τούρκους ο Μοργκεντάου, ότι κάνουν το παλικάρι, όταν δεν έχουν σοβαρό αντίπαλο. Στα δύσκολα, όπου φύγει-φύγει. [φωτογραφίες στο διαδίκτυο, δείχνουν στοίβες… τα γένια, και τα πεταμένα ξυραφάκια]

Τώρα που κατάλαβαν οι Γερμανοί, θέλουν να υψώσουν τείχος για τους πρόσφυγες. Είναι πρόταση της Ένωσης Γερμανών Αστυνομικών, εν μέσω της συνεχιζόμενης προσφυγικής ροής. Όσο για τους πρόσφυγες που βρέθηκαν εκεί, έχουν ξεπαγώσει, με την θερμοκρασία να έχει πέσει κατακόρυφα, και οι Γερμανοί να τους αφήνουν αβοήθητους.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Δεν είμαστε εμείς που θα θυμίσουμε στον κ.κ. Ιερώνυμο ότι είναι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας. Δεν είμαστε εμείς που θα του θυμίσουμε ότι είναι "ποιμένας" και ως ποιμένας έχει αποτύχει πλήρως. Δεν είμαστε εμείς που θα σκαλίσουμε τη μνήμη του σεπτού ιεράρχη θυμίζοντάς του ότι γνώριζε επί πολλά έτη τα πρόσωπα και τον πολιτικό χώρο στον οποίο κινούνταν οι σημερινοί κυβερνώντες... Όλα αυτά τα γνωρίζει, πάρα πολύ καλά και, δυστυχώς για τον ίδιο, πιστεύει πως θα απαλλαχθεί από τις ευθύνες της θέσης του αλλά και της ανικανότητάς του μέσα από ένα συγνώμη.

Εμείς θέλουμε να θυμίσουμε στον κ.κ. Ιερώνυμο ότι είναι "ηγέτης" της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και ως τέτοιος έχει αποτύχει παταγωδώς να προστατεύσει όσα του παραδόθηκαν. Απέτυχε να προστατεύσει το ποίμνιο, αλλά και τους άλλους έλληνες πολίτες (άλλων θρησκευμάτων) που έγιναν τροφή στις ορέξεις μίας ληστοσυμμορίας που εξαπάτησε τον λαό (και τον ίδιο;) με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, που δολοφόνησε ακόμη και την ελπίδα και που συντεγμένα και χωρίς ίχνος ντροπής προχωρά στην πλήρη διάλυση και στο ξεπούλημα της χώρας.

Εμείς θέλουμε να θυμίσουμε στον κ.κ. Ιερώνυμο ότι επέτρεψε να στοχοποιηθούν και να χτυπηθούν ανηλεώς θεσμοί όπως η οικογένεια και η Παιδεία, αλλά και λέξεις με βαρύνουσες έννοιες όπως πατρίδα και έθνος. Με δική του ευθύνη κινήθηκαν ανεμπόδιστα όσοι επιχειρούσαν κατά των θεσμικών πυλώνων, με δική του ευθύνη (και σιωπηλή συγκατάνευση) η χώρα έγινε έρμαιο των διαθέσεων τραπεζιτών και ιστορικών επιβουλέων της...

Έχουμε κάθε διάθεση να συγχωρήσουμε τον σεβαστό κ.κ. Ιερώνυμο, εάν ο ίδιος σε μία πράξη μετανοίας προχωρήσει στο αυτονόητο, δηλαδή στην αποχώρησή του από την έδρα του ηγουμένου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απέναντι στην οποία στάθηκε ανεπαρκής (επιεικώς) έως επικίνδυνος, αφού με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του έγινε αιτία και αφορμή για την κατάπτωση του ηθικού του λαού, ο οποίος έμεινε χωρίς πνευματικό στήριγμα και ηγέτη την πλέον κρίσιμη σύγχρονη ιστορική στιγμή.
Απλά, μέσα στη συγνώμη του, ας βρει χώρο να τοποθετήσει και όσους "έφυγαν" απελπισμένοι, αφαιρώντας με τα ίδια τους τα χέρια την πολύτιμη ζωή τους...

Ιερώνυμος: «Ζητώ συγγνώμη ως θρησκευτικός ποιμένας για κάθε άνθρωπο που έφυγε»
«Στο μέτρο που μου αναλογεί, ως θρησκευτικού ηγέτη, αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητώ συγγνώμη προσωπικά για κάθε άνθρωπο που έφυγε, παιδί ή μεγαλύτερο. Γιατί δεν έπραξα περισσότερα, ως θρησκευτικός ποιμένας, ως μέλος της "πολιτισμένης" Ευρώπης, για να σταματήσω αυτό το ταξίδι που αντί για το εισιτήριο της ελπίδας, μοίρασε στις παλάμες των ανθρώπων την απέραντη θλίψη».
Λόγια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με τα οποία εξέφρασε την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες με ουσία και συγκεκριμένα αποτελέσματα από τους θρησκευτικούς ηγέτες για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης για την Μέση Ανατολή, σήμερα το πρωί, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αναρωτήθηκε αν
«αντί να είμαστε όλοι εδώ συγκεντρωμένοι και να κλαίμε για τα προσφυγόπουλα που κείτονται καθημερινά νεκρά στην άμμο, μήπως θα έπρεπε να μεριμνήσουμε νωρίτερα για να μην ξεριζωθούν μαζί με τους γονείς τους από τα σπίτια τους».
Σημείωσε, μάλιστα, πως αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψει «την τραγωδία που εξελίσσεται, η οποία αντί να περιορίζεται συνεχώς εξαπλώνεται».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει καταβάλει προς τους ηγέτες της Ευρώπης για να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες «για ένα καλύτερο αύριο αυτών των ανθρώπων, ώστε στην αντίπερα όχθη, στο τρομακτικά επίπονο ταξίδι τους προς την Ευρώπη, να τους περιμένει η ελπίδα και να μην καραδοκεί ο θάνατος».

Τέλος, τόνισε:
«Σήμερα, καλούμαστε να αφήσουμε τα λόγια. Σήμερα καλούμαστε να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες πράξεις για αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές. Οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά πράξη προδοσίας απέναντι στη χριστιανική μας υπόσταση».

Τελικά, πέρα από τη συγνώμη, επανέρχεται στο προσφιλές της αμετανοησίας του... 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όσοι νομίζατε ότι με τις 17ωρες διαπραγματεύσεις του Τσίπρα "αποφεύχθηκε το σχέδιο του Σόϊμπλε για Γκρέξιτ", κάνετε λάθος!

Ο Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει να βγάζει την Ελλάδα, από την ΕΕ.

Πρώτα με τα κάπιταλ κοντρόλς, που είναι ασύμβατα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο...
Δεύτερον με τη δημιουργία ενός νέου χρέους 25 δισ., που θα χρειαστούν νέοι φόροι για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι Τράπεζες...
Και τρίτον με το παράλληλο νόμισμα (ΙΟU), με το οποίο θα πληρώνονται δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι.

Παράλληλα θα λεηλατείται και η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί με την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την επίσημη πτώχευση της χώρας!

Ουσιαστικά, σήμερα υλοποιείται ένα σχέδιο πλήρους αφαίμαξης της Ελλάδας από το ευρώ. Εάν η περίπτωση ελεγχόταν ιατρικά, ο υπεύθυνος γιατρός θα οδηγούνταν δια βίου στην φυλακή, αφού χωρίς αίμα κανείς δεν ζει.

Όμως, στην περίπτωση της Ελλάδας, κανείς δεν ενδιαφέρεται αν η χώρα θα επιζήσει. Οι ευρωπαίοι (βλ. Γερμανοί) θέλουν να πάρουν όλα τα ευρώ (πόσα δισ. είναι άραγε;) και να μην ανακοινωθεί πτώχευση της χώρας, για να μην πληρώσουν οι γερμανικές τράπεζες τα «παράγωγα» (τραπεζικός τζόγος) για τη διάσωση ή την πτώχευση της Ελλάδας.

Το σχέδιο είναι τέλειο. Η χώρα μετατρέπεται σε «ζόμπι», άλλοι (βλ. γερμανοί και αμερικανοί) θα απορροφήσουν το σύνολο του πλούτου που διαθέτει και ο Αλέξης ανέλαβε να «τακτοποιήσει» τις λεπτομέρειες, καταστρέφοντας και τον όρο «αριστερά» στην Ευρώπη…

Ο Τσίπρας τελικά, έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και αποδεικνύεται πως ήταν ο "κρυμμένος άσος" της Μέρκελ και του Σόιμπλε για την Ελλάδα...

Να είμαστε καλά να ντρεπόμαστε, όσοι από εμάς μπορούν ακόμη να νιώσουν ντροπή!

Ιωάννα

ΥΓ: Το ευρώ θεωρείται η τελευταία άμυνα της χώρας, ως συναλλαγματικό νόμισμα (για όσο διάστημα θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αναγκαίων πρώτων υλών), σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να εγκαταλείψει την δολοφονική αγκαλιά της γερμανικής Ευρώπης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • Καταγγέλλει την Ρωσία για πόλεμο κατά του Ισλάμ και καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου!!!
 • Ξεσκεπάζεται η Τουρκία (και η ΜΙΤ) για τις σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και τους αποκεφαλιστές τζιχαντιστές...
Οι μάσκες έπεσαν ,τα πολιτικά προσωπεία εφθάρησαν η κυνική όσο και απίστευτη ομολογία του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας που δηλώνει υπέρμαχος της ισλαμιστικής όπως την βαπτίζει επανάσταση στη Συρία και θιασώτης της ISIS που αναζητά την νομιμοποίησή της κλείνει τον κύκλο των ερωτηματικών για την στάση της χώρας του σε σχέση με το συριακό. Η διεθνής κοινότητα από αύριο θα πρέπει να αποδώσει τις οφειλόμενες ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.

O Hakan Fidan, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας της MIT τράβηξε την προσοχή αλλά και του ασκήθηκε κριτική για τον διφορούμενο σχολιασμό του για το Ισλαμικό Κράτος. Ο Hakan Fidan, πιστός σύμμαχος του Ερντογάν καταδίκασε την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία κατηγορώντας τη Μόσχα ότι επιδιώκει να «καταπνίξει» την ισλαμιστική επανάσταση στη Συρία και ότι προβαίνει σε μια σοβαρή καταπάτηση του δικαίου των Ηνωμένων Εθνών.

«Η ISIS είναι μια πραγματικότητα και οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι δεν μπορούμε να εκριζώσουμε ένα σύστημα τόσο καλά οργανωμένο και τόσο δημοφιλές όπως αυτό του Ισλαμικού Κράτους. Ζητάω λοιπόν από τους δυτικούς συναδέλφους μου να αναθεωρήσουν την οπτική τους πάνω στα ισλαμικά πολιτικά κινήματα αφήνοντας στην άκρη τις κυνικές τους νοοτροπίες και να ματαιώσουν τα σχέδια του Πούτιν που στοχεύουν να συντρίψουν τους σύριους ισλαμιστές επαναστάτες. Το πρακτορείο Ανατολία αναφέρει αυτές τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Fidan που έγιναν σήμερα Κυριακή.

Ο Fidan πρόσθεσε ότι επειδή βρισκόμαστε απέναντι σε έναν μεγάλο αριθμό ξένων τζιχαντιστών που επιθυμούν να πάνε στη Συρία είναι επιτακτικό και οφείλουμε να θέσουμε σε λειτουργία ένα προξενείο της ISIS ή τουλάχιστον ένα πολιτικό γραφείο στην Κωνσταντινούπολη. .Υπογράμμισε ότι είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Τουρκία θα διοχετεύσει ιατρικές φροντίδες σε όλους τους τραυματίες που επιβιώνουν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ανεξάρτητα από την πολιτική η θρησκευτική τους τοποθέτηση.

Πηγή DimpeNews
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι ευρωπαίοι εταίροι μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκής ένωσης, συνειδητοποίησαν το μέγεθος του μεταναστευτικού προβλήματος και ως λύση αναχαίτισης και περιορισμού των μεταναστευτικών ροών πρότειναν στην Ελλάδα να οργανώσει κοινές περιπολίες με τις Τουρκικές Αρχές στα παράλια της Μεσογείου.

Παρότι οι εταίροι μας γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την Τουρκία, η οποία συνεχίζει και σήμερα να θέτει ζητήματα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, να μην αναγνωρίζει την Κύπρο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διατηρεί κατοχικό στρατό επί 40 και πλέον έτη, να αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα της χώρας όπως αυτά ρυθμίστηκαν με τη συνθήκη της Λωζάνης του 1923, απαιτούν, πρωτοστατούσης της Γερμανίας, από την Ελλάδα να δεχθεί κοινές περιπολίες με τις τουρκικές αρχές εντός του εδάφους της.

Αυτή η πρόταση αυτομάτως μεταθέτει το πρόβλημα του μεταναστευτικού, που βαραίνει πλήρως την Τουρκία, στην Ελλάδα. Και αυτό γίνεται σκοπίμως, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι οι ευρωπαϊκοί εταίροι μας δεν επιθυμούν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν τόσο στη δημιουργία του προβλήματος όσο και στην αντιμετώπιση του. Δείχνει όμως και κάτι ακόμη περισσότερο σημαντικό: η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθοδηγούμενη από τα συμφέροντα των ισχυρών μελών της, συνεχίζει να αντιμετωπίζει και να θεωρεί το πρόβλημα που έχει επιδεινωθεί τελευταία ως πρόβλημα μεταναστευτικών ροών και όχι ως πρόβλημα προσφυγικών ροών. Με αυτό τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί να εντάξει το πρόβλημα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διότι σε μια τέτοια περίπτωση τα ισχυρά μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορέσουν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ούτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Προσπαθούν έτσι να κρατήσουν το πρόβλημα εντός των μηχανισμών λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους επιβάλλοντας τις δικές τους αποφάσεις.

Με αυτό τον τρόπο, οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφανδόν και απροκαλύπτως, επιλέγουν να μην συγκρουστούν με τον εξ ανατολάς γείτονα της Ελλάδας που αποτελεί αφενός μεν έναν εξαιρετικής σημασίας και ισχύος σύμμαχο των ΗΠΑ και αφετέρου την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά εξαγωγών. Επιπλέον, με αυτή την πρόταση τους επιτυγχάνουν να εστιάσουν το ενδιαφέρον όλων των διεθνών ΜΜΕ στην άρνηση της Ελλάδας να υλοποιήσει τις κοινές περιπολίες με τις τουρκικές αρχές, αποποιούμενοι εν πολλοίς τις δικές τους ευθύνες.

Ας σημειωθεί όμως ότι καίριας σημασίας οργανισμοί για την ευρωπαϊκή ασφάλεια όπως η Ευρωπαϊκή Αστυνομία (Europol) και ο Οργανισμός για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα ευρωπαϊκά σύνορα (Frontex) έχουν συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με τις αρμόδιες Τουρκικές Αρχές για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης. Επίσης ότι ο κανονισμός που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία του Frontex προβλέπει τη διενέργεια κοινών περιπολιών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αιγαίο δεσμεύοντας την Τουρκία να συνεργαστεί σε αυτές τις περιπολίες. Τέλος, ότι ο κανονισμός ίδρυσης και λειτουργίας του Frontex προβλέπει και υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε κράτους-μέλους, έτσι ώστε αυτές οι κοινές περιπολίες να υλοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο.

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και να υλοποιηθούν για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών, τόσο κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου όσο και στο απώτερο μέλλον. Ένα από αυτά τα μέτρα είναι να ιδρυθούν προσφυγικοί καταυλισμοί με την οικονομική υποστήριξη και δυνάμεις της ευρωπαϊκής ένωσης σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη εντός της εδαφικής αρμοδιότητας της Τουρκίας και των άλλων χωρών που συνορεύουν με τη Συρία. Σημειωτέον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει τέτοιες δυνάμεις σε διαφορές χώρες όπως το Κόσσοβο, η Γεωργία, η Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν ακόμη και στον Νίγηρα! Γιατί όχι και στην Τουρκία;

Και, τέλος, υπάρχει άλλη μία πρόταση που θα μπορούσε η Ελληνική κυβέρνηση να τη θέσει επισήμως στις εν εξελίξει συζητήσεις και διαπραγματεύσεις: η διοργάνωση κοινών περιπολιών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκικών Αρχών εντός της εδαφικής αρμοδιότητας της Τουρκίας όπου υφίσταται το πρόβλημα. Η υλοποίηση μιας τέτοιας δράσης θα είχε άμεσα αποτελέσματα στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών και θα έσωζε πολλές ανθρώπινες ζωές, αλλά οι εταίροι μας γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει ούτε η ελάχιστη πιθανότητα ένα τέτοιο μέτρο να τύχει της Τουρκικής συναίνεσης.

Έτσι, λοιπόν, οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν και θα συνεχίζουν να προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ελλάδα λύσεις τραγικές για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Και τούτο αποτελεί έναν ακόμη λόγο ή τουλάχιστον μία ακόμη απόδειξη γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση από ιδρύσεως της δεν έχει υιοθετήσει κοινή εξωτερική πολιτική που να δεσμεύει αλλά και να προστατεύει τα συμφέροντα όλων των κρατών μελών.

* O Ευάγγελος Στεργιούλης ειναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Παντείου Παν/μίου και Υποστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας
Πηγή OnAlert

Διαβάστε επίσης: Παράξενες συμπτώσεις στο Αιγαίο κρύβουν μεγάλους εθνικούς κινδύνους


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο πανάκριβη είναι η φτώχεια;
Γιατί τώρα που το σκέφτομαι, πιστεύω ότι κακώς οι πλούσιοι αντιμετωπίζονται με σεβασμό και με παραχωρήσεις, από τις εξουσίες, σε αντίθεση με τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας.
Όλοι θα έχετε διαπιστώσει, ειδικά μετά την εμφάνιση της κρίσης, ότι έχει εξαπολυθεί μιά παγκόσμια προπαγάνδα ενοχοποίησης της φτώχειας.

"Μαζί τα φάγαμε", "Το κράτος-έτσι γενικά κι αόριστα-κινδυνεύει", "Ζείτε πάνω από τις δυνατότητες σας, γι αυτό χρεοκοπήσαμε", "Είστε τεμπέληδες, ανεύθυνοι, χωρίς επαγγελματικές δεξιότητες, επιρρεπείς σε εθισμούς, κάνετε παιδιά, παρά την οικονομική σας κατάσταση, δεν παντρεύεστε, επιβαρύνετε το κράτος με τις συντάξεις σας" Για να φτάσουν στο συμπέρασμα: "Κανείς δεν σας φταίει!!!

Και μέχρι την κρίση, ας πούμε ότι οι φτωχοί είχαν τη διαστροφή να ζουν μέσα στη φτώχεια.
Με την κρίση μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, μαγαζάτορες, αγρότες, σκληρά εργαζόμενοι οικοδόμοι, ακόμα και βιοτέχνες προστέθηκαν, στην τάξη των φτωχών.
Ποιός τώρα θα κατηγορήσει τους "νεόπτωχους", ως μαζοχιστές;

Φτώχεια σημαίνει έλλειψη χρημάτων!
Πάει και τελείωσε!
Σημαίνει ότι ο κάθε φτωχός έχει υποχρέωση, σε κανονικές συνθήκες, να έχει ή να νοικιάσει ένα σπίτι, να εξασφαλίσει την τροφή της οικογένειας, να πάει στο γιατρό και στο Φαρμακείο, χωρίς άγχος και να έχει ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Και όμως! Η φτώχεια, που καλείται να ορθοποδήσει πληρώνει για όλα αυτά!
Πληρώνει για να εκπαιδευτεί, ώστε να βρεί δουλειά, σε εργοδότη, που θα του δώσει ψίχουλα, που θα τον απολύσει, αν του σκάσει το λάστιχο, στο δρόμο, ή αν το παιδί του αρρωστήσει και δεν πάει στην ώρα του. Που θα τον κρατάει δέκα (10) ώρες τη μέρα ανασφάλιστο και θα τον πληρώνει για τέσσερις (4).

Είναι ο φτωχός, που ένα πρόστιμο της τροχαίας μπορεί να του φέρει εγκεφαλικό, που ο λογαριασμός της ΔΕΗ να τον οδηγήσει σε αυτοκτονία, που οι φόροι τον εξοντώνουν και παρατάει το σχολείο, που και το ελάχιστο χρέος τον οδηγεί στη φυλακή.

Είναι όμως αυτός που πληρώνει για τα πάντα, που συντηρεί ένα κράτος, σαν καπιταλιστής, αλλά εισπράττει τη χλεύη και την ποινικοποίηση της φτώχειας του.

Ναι! Είναι πανάκριβη η φτώχεια!

Ιωάννα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • Στα νερά του Αιγαίου πνίγουν την ελληνική εθνική κυριαρχία
 • Η εκβιαζόμενη κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου εκβιάζεται και πάλι στο Αιγαίο
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Αυτές τις ημέρες κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει στο Αιγαίο. Κάτι που η «τρέχουσα ειδησεογραφία» δεν επέτρεψε να αναδειχθεί και να αποκαλυφθεί το διακύβευμα για την ελληνική πλευρά.

Όχι, δεν πρόκειται για τον αριθμό των λαθρομεταναστών – προσφύγων που συνεχίζουν να εισέρχονται απρόσκοπτα στην χώρα. Άλλωστε, «μέγα θαύμα τρεις ημέρες» (που λέει και η λαϊκή θυμοσοφία) και στην περίπτωση της λαθρομετανάστευσης, «παραπήγε το κακό» και ήρθε η στιγμή για την «επόμενη ημέρα». Άλλωστε, τόσο οι επισκέψεις ανθρώπων του ΟΗΕ, όσο και ομάδων της Γερμανικής Αστυνομίας σε ελληνικά νησιά, πρέπει τώρα να μείνουν μακριά από τη δημοσιότητα, γιατί όπως και να το προσεγγίσουμε, ο νόμος είναι σαφής: «απαγορεύεται να πεις την πόρνη, πόρνη» (η αναφορά αυτή δεν αφορά τους λαθρομετανάστες Σύριους, ούτε τους μετοικούντες τζιχαντιστές και άλλους εκπαιδευμένους από την Αλ Κάιντα φανατικούς ισλαμιστές, αλλά αφορά τους έλληνες πολιτικούς και κυβερνο-παπαγαλίζοντες δημοσιογράφους)…

Το διακύβευμα δεν αφορά ούτε τους σχεδόν τρεις χιλιάδες παρανόμως εισελθόντες που διεσώθησαν από τους κατ’ άλλους «αντιπαραγωγικούς» και κατ’ άλλους «δολοφόνους» Έλληνες λιμενικούς. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως οι έλληνες πολιτικοί ποτέ δεν λένε συγνώμη για τα λάθη (ή τα εγκλήματά τους;) που έχουν κάνει κατά των Ελλήνων πολιτών και κατά της χώρας…
Πρόκειται, δυστυχώς, για έναν στυγνό εκβιασμό κατά της Ελλάδας, τον οποίο η συγκυβέρνηση του «αριστερού» Αλέξη Τσίπρα και του «πατριώτη» Πάνου Καμμένου, επέλεξε να διατηρήσει εκτός «δημοσιογραφικών συζητήσεων». Και ο εκβιασμός αυτός γίνεται με μία επαγγελματική εκμετάλλευση της χρονικής συγκυρίας (οικονομικά), αλλά και των γεγονότων που καταγράφονται ως απλές (πλην τραγικές) ειδήσεις.

Αφορά τους συνεχείς πνιγμούς λαθρομεταναστών, κυρίως παιδιών, στα νερά του Αιγαίου. Και δεν είναι θέμα στατιστικής, ούτε οι θάνατοι αυτοί είναι αποτέλεσμα ατυχημάτων στα «επικίνδυνα νερά του Αιγαίου». Ούτε αυξήθηκαν οι ροές των λαθρομεταναστών – προσφύγων, για να αυξηθούν οι νεκροί από ναυάγια (πως και από ποιους γίνονται, δεν εξηγούν ούτε όσοι διασώζονται…!), ούτε υπάρχει μία σοβαρή αλλαγή καιρού (στο ανατολικό – νοτιοανατολικό Αιγαίο) που να αιτιολογεί τους θανάτους – πνιγμούς τόσων πολλών ανθρώπων. Φυσικά, δεν έχουν τελειώσει ούτε τα σωσίβια που εφοδιάζονται στην Τουρκία οι πρόσφυγες – λαθρομετανάστες…

Τι συμβαίνει, λοιπόν, στο Αιγαίο; Ποια «σατανική σύμπτωση» φέρνει αυτούς τους θανάτους, τη στιγμή που η Ευρώπη πιέζεται από τη λαθρομετανάστευση και «αναγκάζεται» να μετακυλήσει την πίεση στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Αιγαίο, στο οποίο επιθυμεί να επιβάλλει ένα καθεστώς ελληνοτουρκικής συγκυριαρχίας (ικανοποιώντας την μέγιστη και πάγια επιθυμία – στόχο της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο και επί πολλές δεκαετίες τα θαλάσσια σύνορά της με την Ελλάδα), προκειμένου μέσα από μία «συντεταγμένη κατάσταση» (όρος που χρησιμοποίησε η Γερμανία) να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της συνεχούς εισόδου λαθρομεταναστών – προσφύγων στην Ελλάδα και μετέπειτα ροής τους σε κράτη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Προκειμένου, μάλιστα, να γίνει περισσότερο εύηχη – αρεστή η ευρωπαϊκή (γερμανική) πρόταση, τοποθετήθηκε και το κατάλληλο «τυράκι», δηλαδή η μείωση άσκησης πίεσης από το μνημόνιο… προκειμένου η Ελλάδα να χάσει το μισό Αιγαίο και να μετατραπεί σε μία ανοιχτή φυλακή όλων εκείνων που δεν επιθυμεί η Γερμανία (που δεν ξεχνά να τιμά τους ναζί)…!

Και μετά το «τυράκι» εμφανίστηκε μία σειρά θανάσιμων «ατυχημάτων» κατά την μεταφορά λαθρομεταναστών – προσφύγων. Μία σειρά ατυχημάτων, με νεκρούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Και αυτή η «δυστοκία» διάσωσής τους, «ξυπνά» τον κίνδυνο απώλειας του ελληνικού δικαιώματος (και υποχρέωσης) επί του Αιγαίου, δηλαδή, της «έρευνας και διάσωσης». Μόνο που αυτό το δικαίωμα – υποχρέωση μπορεί να καταπέσει, εάν κριθεί πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς. Και εάν η Ελλάδα απωλέσει το δικαίωμα στην έρευνα και διάσωση, τότε αυτομάτως το δικαίωμα αυτό δίνεται στην Τουρκία, ως γειτονεύουσας με την Ελλάδα επί του Αιγαίου χώρα… Με απλά λόγια, πλοία του τουρκικού λιμενικού (και όχι μόνο) θα μπορούν να επιχειρούν επί των «ελληνικών υδάτων», τα οποία –ως μη δυνάμενη η Ελλάδα να καλύψει σε διεθνείς υποχρεώσεις- αυτομάτως αμφισβητούνται ως προς την εθνική τους κυριαρχία…!

Πόσο τυχαία, λοιπόν, μπορούν να είναι τα προσφάτως κατακόρυφα αυξανόμενα θανατηφόρα «ατυχήματα» επί του Αιγαίου; Ποια η συμμετοχή των τούρκων δουλεμπόρων, οι οποίοι έχουν αγαστή συνεργασία (ή επιστασία;) με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες; Πώς μπορεί να χαρακτηρισθεί ως σύμπτωση το ότι αρχομένων αυτών των ατυχημάτων(;) αποφασίσθηκε η κυρία Μέρκελ να επισκεφθεί την Τουρκία και να συζητήσει με τον Ερντογάν (προσφέροντάς του εκτός από δισεκατομμύρια ευρώ, και ελληνικό γη και ύδωρ…) τους τρόπους ανακοπής των λαθρομεταναστών επί τουρκικού εδάφους;

Ας μην γελιόμαστε, ή τουλάχιστον, ας μην προσεγγίζουμε αυτά τα «αυξανόμενα θανατηφόρα περιστατικά» ως «τυχαία γεγονότα». Τυχαία γεγονότα, επί κρίσιμων θεμάτων, δεν υφίστανται. Τουλάχιστον, τα σοβαρά κράτη δεν τα αποδέχονται ποτέ ως «τυχαία». Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος ενδεχομένως αρέσκονται στο να βαυκαλίζονται για την «εθνική» τους πολιτική και τις «κόκκινες γραμμές» τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς, οι υπόλοιποι, μπορούμε να ανεχθούμε τον εμπαιγμό της λογικής, τον ωμό υπόγειο εκβιασμό των «φίλων», «εταίρων» και συμμάχων μας, για να ικανοποιήσουμε την «πολιτική ορθότητα» (έτσι ονομάζεται στην συριζο-ελληνική γλώσσα η πλήρης υποταγή και κατοχή της χώρας) των τραγικών αποφάσεων, παραλείψεων και ανοχών (ή ενοχών;) του Αλέξη και του Πάνου.

Δικές μας, πάντως, απορίες, είναι
 • Γιατί η ελληνική κυβέρνηση (δια στόματος Αλέξη Τσίπρα) δεν προχώρησε σε αντιπροτάσεις προς την Ευρώπη για τη διαχείριση της λαθρομετανάστευσης και την συγκράτηση του «φαινομένου» στα τουρκικά εδάφη. Γιατί, δεν ζητήθηκε από την Ευρώπη η αυστηρή ανακοίνωση προς την Τουρκία πως εάν δεν φροντίσει για την άμεση παύση της δια των εδαφών της λαθρομετανάστευσης η Ευρώπη προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση έναρξη οικονομικών μέτρων κατά της τουρκικής οικονομίας, απαγορεύοντας την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων σε ευρωπαϊκές χώρες. Με άμεση, μάλιστα, έναρξη των κυρώσεων στο ύψος του 50% και συνεχώς αυξανόμενη (ανά εβδομάδα) εάν δεν σημειωθεί αισθητή μείωση της ροής των μετακινούμενων πληθυσμών από την Τουρκία προς Ευρωπαϊκά εδάφη (Ελλάδα, Βουλγαρία)…
 • Γιατί, άραγε, ο λαλίστατος εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου Αλέξης Τσίπρας, δεν «ανταπόδωσε» με σκληρούς τόνους την γερμανική πρόταση; (τονίζουμε πως είναι λίαν επιθετική προς τα ελληνικά συμφέροντα και ζημιογόνος για την ελληνική εθνική κυριαρχία επί του Αιγαίου…).
 • Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας (που μέχρι πρόσφατα δεν ήξερε ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και όπως αποδείχθηκε έριξε νερό στον μύλο του Ερντογάν και την Μέρκελ), δεν ζήτησε να εφαρμοστεί στην Τουρκία ό,τι η Ευρώπη εφάρμοσε στην Ρωσία(!!!) εξαιτίας της Ουκρανίας;
 • Γιατί, έστω, ο Αλέξης Τσίπρας (και ο «πατριώτης» Πάνος Καμμένος) δεν απαίτησαν από την γερμανίδα καγκελάριο να σταματήσει άμεσα οποιοδήποτε σχετικό σκεπτικό ή ενέργεια, με την επισήμανση ότι κάτι τέτοιο η Ελλάδα θα το εκλάμβανε ως επιθετική ενέργεια του Βερολίνου προς την Αθήνα, με ό,ποια περαιτέρω αντίδραση εκ μέρους της Ελλάδας;
Η χώρα μας έχει καθηλωθεί (υποταχθεί) οικονομικά και πολιτικά. Και τώρα έχει εκκινήσει η διαδικασία (βλ. Σκόπια, Κύπρο, Θράκη και Αιγαίο) του «ξεκαθαρίσματος» επί των εθνικών θεμάτων. Δεν πρόκειται να είναι μία διαδικασία αργή. Θα είναι μία σειρά από απίστευτες αποφάσεις (ελπίζουμε όχι γεγονότα), οι οποίες ενίοτε θα κρίνονται και «άκρως απόρρητες» (δηλαδή δεν θα γνωστοποιηθούν παρά μετά την παρέλευση τουλάχιστον 25 χρόνων) από τους πολιτικούς νάνους της χώρας (που ζούνε τον μύθο τους υποδυόμενοι τους πρωθυπουργούς, τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας…).

Φυσικά, κανένα δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει για κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την εθνική ακεραιότητα και την ελληνική κυριαρχία επί σημερινών χερσαίων και θαλάσσιων χώρων, ούτε, φυσικά θα ερωτηθεί ο ελληνικός πληθυσμός για λίαν επικίνδυνους χειρισμούς κρίσιμων εθνικών θεμάτων (με εμπλοκή στον χώρο της οικονομίας και της ενέργειας) που ενδεχομένως να ιδιωτικοποιήσουν τμήματα ελληνικού εδάφους και θάλασσας για τα οποία η Γερμανία (και η Τουρκία) έχει δείξει άμεσο και έμπρακτο (μέσω του τρίτου μνημονίου) ενδιαφέρον.

Επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο δια στόματος του φερόμενου και ως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσο και μέσω δηλώσεων υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ., έχει αποδεχθεί ότι η στροφή των 180ο και η αποδοχή του επάρατου μνημονίου είναι αποτέλεσμα εκβιασμών που έγιναν από τους ευρωπαίους ηγέτες προς την Ελλάδα, εμείς οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος της άμεσης αυτόβουλης παραίτησης της παρούσας κυβέρνησης, της οποίας η εν γένει δράση είναι προϊόν ενός εκβιασμού. Γιατί, όταν κάποιος εκβιάζεται μία φορά και υποχωρήσει, τότε θα είναι εσαεί εκβιαζόμενος.
Εάν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος εννοούν όσα ισχυρίζονται για την στόχευσή τους στην διάσωση της χώρας, οφείλουν:
 • να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού, να θωρακίσουν ταυτόχρονα τα σύνορα της χώρας,
 • να απομακρύνουν με τυπικές διαδικασίες και σε ελάχιστο χρόνο όλους εκείνους τους λαθρομετανάστες ισλαμιστές που παρακολουθούνται από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες
 • και στη συνέχεια να προκηρύξουν εκλογές παραιτούμενοι οι ίδιοι από την εκλογική διαδικασία, ζητώντας να πράξουν το ίδιο και τα κόμματα που μετείχαν σε κυβερνήσεις των τελευταίων 6 ετών.
Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως ανοχή σε πολιτικά παιχνίδια με την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Είναι βέβαιο πως ό,ποιοι και με οποιοδήποτε τρόπο συμμετέχουν σε «διαδικασίες» που θα πλήξουν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία επί του παρόντος γεωγραφικού χάρτη, θα βρεθούν ενώπιον της κρίσης της πραγματικής Δικαιοσύνης. Και, όχι εκείνης της βολικής Δικαιοσύνης που μέχρι σήμερα επέδειξε την μέγιστη ανοχή στις πολιτικές - εγκληματικές τους αποφάσεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου