Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

6 Φεβ 2012


Είναι πράγματι περίεργο ότι αυτοί που υπέγραψαν τα καταστροφικά και σουρεαλιστικά μνημόνια σε κάποιες εκλάμψεις αυτοσυνείδησης και συγκαλυμμένης αυτομομφής (προφανώς) λένε τα ίδια που λέγανε από την αρχή πολλοί αρθρογράφοι και σχολιαστές στο antinews. Αλλά αυτό δεν ελαφρύνει την θέση τους, μάλλον την επιβαρύνει, διότι εκ προθέσεως πλέον και διαρκές καθίσταται το έγκλημά τους.

Κατάργησαν την μακροοικονομία, την λογιστική, την κοινή λογική, την αριθμητική και, το χειρότερο, τα ένστικτα αυτοσυντήρησης μια κοινωνίας.

Καταστρέφουν συστηματικά τα αντανακλαστικά που συντηρούν ένα έθνος και μία κοινωνία ως όλον, και όχι ως κοπάδι που άγεται και φέρεται από τον εκάστοτε βοσκό, ούτε ως άθροισμα αρπακτικών ατόμων που σπαράσσουν ότι βρουν και τελικά αλληλοσπαράσσονται.

Όλα αυτά άρχισαν πριν πολύ καιρό.

Την δεκαετία του ’80 οι ιδεολογίες καταργήθηκαν από το βόλεμα, τον διορισμό στο δημόσιο και τις επιδοτήσεις, την κλοπή δημόσιου χρήματος και την καταπάτηση. Το ατομικό βόλεμα έγινε Η ιδεολογία.

Την δεκαετία του ’90, η ευρω-φούσκα του σημιτισμού εκλαΐκευσε το life-style και έκανε ιδεολογία την κιτσοχλιδή. Ο δανεισμός ήταν εκ των ουκ άνευ, και όποιος δεν δανειζόταν για να έχει χρήμα που ρέει στα νυχτερινά κολαστήρια της πιο κακόγουστης “διασκέδασης” του πλανήτη, θεωρούνταν παλιοημερολογίτης.

Η μαζική είσοδος και ανοχή αφρο-ασιατικής προελεύσεως πληθυσμών και η πλύση εγκεφάλου για παραίτηση από την φύλαξη των συνόρων, το οποίο ήταν η πασοκική εκδοχή της “ανοικτής κοινωνίας” του Popper, κατέστησε την Ελλάδα ανοχύρωτη χώρα και οδήγησε στην περαιτέρω αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού.

Την πρώτη δεκαετία του 2000, η παρένθεση Καραμανλή απλώς προσαρμόστηκε ήπια στο ιδρυμένο από το ΠΑΣΟΚ σύστημα.

Όλα αυτά σχεδόν εξηγούν γιατί αυτές οι γενιές που διαπαιδαγωγήθηκαν μέσα σε αυτό το φαύλο πολιτικό-κοινωνικό καθεστώς, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν αποτελεσματικά στα όσα εξωφρενικά έκανε η πολιτική ηγεσία τα 2 τελευταία χρόνια. Και λέω σχεδόν, διότι φοβάμαι ότι η αλλοίωση έχει προχωρήσει τόσο βαθιά, που ίσως έφτασε στα γονίδια. Ως γνωστόν, στις κοινωνίες δεν λειτουργεί άμεσα η δαρβινική επιλογή, όμως αυτό που γινόταν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η πλήρης αντιστροφή της δαρβινικής επιλογής. Το καθεστώς επέλεγε και προωθούσε τους χειρότερους. Στα πάντα. Τους βλακωδέστερους, τους ανηθικότερους, ακόμη και τους ασχημότερους (μην απορείτε, δείτε τις φάτσες που κυκλοφορούν στις ελληνικές σειρές – ομορφάντρες). Έτσι διέπλασε κατ΄εικόνα και καθ ομοίωσιν τις νέες γενιές: Με τα άπληστα ένστικτα του δανεισμού και της έτοιμης και εγγυημένης καταναλωτικής απόλαυσης, αλλά χωρίς ένστικτα αυτοσυντήρησης – ατομικής και κοινωνικής. Με βραχύβιες παρορμητικές εξάρσεις, αλλά χωρίς αποθέματα αντοχής για αγώνα διαρκείας.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου αντανακλά και στηρίζεται ακριβώς στην διάθεση της παραίτησης και της προσμονής των έτοιμων λύσεων. Απηχεί την κατάντια μιας κοινωνίας που συνήθισε στην ήσσονα προσπάθεια και στην μέγιστη απόλαυση και αποχαύνωση. Και δεν είναι περίεργο που αυτή η παθητικότητα μεταλλάσσεται αργά αλλά σταθερά σε μαζοχισμό.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έγινε για να “διαπραγματευθεί”, αλλά για να εφαρμόσει. Και για να εξουδετερώσει εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν την υγιή αντίδραση απέναντι στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, ούτε Ευρώπη ή Β. Κορέα.

Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να είμαστε κοινωνία που αυτορρυθμίζεται και στοιχειωδώς ανεξάρτητη εθνική οντότητα, ή ένα πληθυσμιακό συνονθύλευμα που χρειάζεται αρμοστή και γκαουλάϊτερ μη μπορώντας να αυτοκυβερνηθεί.

Το δίλημμα είναι αν θα έχουμε στοιχειωδώς αυθύπαρκτη εθνική οικονομία, ή θα είμαστε συνεχώς υπό πτώχευση και εκκαθάριση, μέχρι τελικά να γίνουμε η Β. Κορέα των Ν. Βαλκανίων.

Μπορεί μία κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την παραίτηση να διαπραγματευθεί;

Ασφαλώς όχι

Απαιτείται μία κυβέρνηση που εκφράζει την βούληση του λαού για πραγματική, και όχι εικονική διαπραγμάτευση.

Αν πάλι ο λαός επιλέξει τις πολιτικές δυνάμεις της παραίτησης, τότε θα είναι υπεύθυνος για την επιλογή του και τότε μπορεί ο όποιος κος Παπαδήμος ή Βενιζέλος να ισχυρίζεται ότι διαθέτει κάποια νομιμοποίηση. Όχι όμως τώρα.

Όλα όμως αυτά προϋποθέτουν την μόνη λύση που υπάρχει στο πολίτευμα που, υποτίθεται, ότι έχουμε:

Εκλογές.

Professor Moriarty
Το μνημόνιο δεν είναι η μία και μοναδική λύση...

Το μνημόνιο δεν είναι ο μονόδρομος...

Λύσεις υπάρχουν κι άλλες και μάλιστα που είναι και γεγονότα!!!

Ας ανοίξουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας...

Μα πάνω από όλα τα μυαλά μας!!!

Η γνώση είναι δύναμη... πριν βγούμε στους δρόμους...
Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω ανοιχτής επιστολής έκανε η Σιμένη Διγενή υποστηρίζοντας πως αισθάνεται απελπιστικά προδομένη από το «φίλο της» Κάρολο Παπούλια, τον οποίο προειδοποιεί πως αν δεν κάνει κάτι άμεσα θα έρθουν και χειρότερα. Τονίζει μάλιστα πως αν ήθελε να εναντιωθεί στους νόμους και στα διατάγματα που έφερνε η κυβέρνηση θα έπρεπε να υποβάλει την παραίτηση του.

Η επιστολή της Σεμίνας Διγενή:

Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ' έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροϊδεύουν.

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο.

Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ' όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.

Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος...

Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες σαν να ήταν ιθαγενείς.

Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α.

Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή - υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη;

Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη; Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη «φροντίδα» της επανεκλογής σας;

Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πιά, Κάρολε...

Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το "δάνειο" του "κωλόσπιτου" της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό "τουμπεκί" στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή). Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η "κυβέρνηση".

Αν είσασταν μ' εμάς κι όχι μ' αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς...)

Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα...

ΥΓ 1: Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θα' ρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.

ΥΓ 2: Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα... Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα... κυκλάμινο.
Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το "μέσα σε όλα" που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με τον κόσμο, αυτή η... ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής;
Σου έλεγα τότε, ότι μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην "Ανταρσία" και γέλαγες...

Ακόμη Κάρολε, μου τον θυμίζεις, αλλά στον "Νονό"...
Του David Paul

Huffington Post

Η ευρωπαϊκή εμπειρία θυμίζει την ανάλογη των κρατών που συνέδεσαν το νόμισμά τους με το δολάριο. Υπάρχουν πλεονεκτήματα σε κάτι τέτοιο, αλλά η σχέση δεν μπορεί να διατηρηθεί αν ένα κράτος (Αργεντινή) τα θαλασσώσει, ή αν τα πάει καλύτερα από την χώρα με το νόμισμα της οποίας συνδέεται (Ταϊβάν, Σιγκαπούρη). Και στις δυο περιπτώσεις, οι αγορές θα ασκήσουν πίεση για να αποσυνδεθούν τα νομίσματα, και να υποτιμηθεί (ή το αντίθετο) το νόμισμα, μέχρι να επέλθει μια νέα ισορροπία.

Η Ελλάδα αποτελεί την Αργεντινή της Ευρώπης, και απολάμβανε τα προνόμια του ενιαίου νομίσματος, μέχρι που έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να εξυπηρετήσει πια τα χρέη της. Η Αργεντινή χρεοκόπησε πριν από δέκα χρόνια, αλλά οι πολίτες της πρόλαβαν να φυγαδεύσουν τα λεφτά τους, ή να τα μετατρέψουν σε δολάρια, όπως κάνουν σήμερα και οι Έλληνες.

Τίποτα δεν εμπόδισε την Αργεντινή να χρεοκοπήσει. Η αγορά συναλλάγματος επέβαλλε όλα αυτά που κάποιοι σήμερα επιβάλλουν στην Ελλάδα. Όλα προσαρμόστηκαν προς τα κάτω. Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές δαπάνες, κλπ. Ο λαός φτώχυνε, το μέλλον κατέστη αβέβαιο, αλλά σε αντίθεση με την Ελλάδα, κανένας αξιωματούχος δεν χρειάστηκε να ψηφίσει για αυτό.

Κάθε εβδομάδα, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι σφίγγουν πιο πολύ την Ελλάδα. Κόψτε τις δημόσιες δαπάνες, κόψτε τους μισθούς, πουλήστε τα τρένα και τα αεροδρόμια, κλπ. Οι τελευταίες απαιτήσεις θέλουν μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα κατά 25%. Οι Γερμανοί έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν μέχρι και την τοποθέτηση κάποιου έξωθεν επιτηρητή , που θα ρυθμίζει τα δημοσιονομικά ζητήματα των Ελλήνων.

Και ενώ ο κόσμος εστιάζει στην ελληνική ανικανότητα, πιστεύοντας πως η Γερμανία έκανε χάρη στην Αθήνα, όταν της επέτρεψε να ενταχθεί στο ευρώ, στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος κερδισμένος από την ευρωζώνη είναι η ίδια η Γερμανία.

Η ΟΝΕ σημαίνει μια εγκλωβισμένη αγορά, 330 εκατομμυρίων ανθρώπων, για τις γερμανικές εξαγωγές. Μετά την Κίνα, η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγέας του πλανήτη (ακολουθεί η Αμερική), και τα περισσότερα προϊόντα της τα εξάγει σε χώρες της ΕΕ.

Σε αυτήν την ιστορία δεν υπάρχουν αθώοι. Όλα αυτά τα επίφοβα ιταλικά, ισπανικά, και ελληνικά ομόλογα, έγιναν για να διατηρηθεί η καταναλωτική φούσκα, από την οποία κερδισμένοι βγήκαν πρωτίστως οι Γερμανοί. Έτσι, αν οι Έλληνες είπαν ψέματα για να μπουν στο ευρώ, οι Γερμανοί είχαν κάθε λόγο να κάνουν τα στραβά μάτια.

Όσοι κερδίζουν από το ευρώ, έχουν κάθε λόγο να επιβιώσει της κρίσης. ‘Όπως λένε οι της ΕΚΤ, η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή. Πόσο δε μάλλον για την Γερμανία, που θα δει το νόμισμα της να εκτοξεύεται στα ουράνια, αν η κάθε χώρα πάρει τον δικό της δρόμο, τιμωρώντας την εξαρτώμενη από τις εξαγωγές γερμανική οικονομία.

Η αποτυχία δεν συμφέρει ούτε στη Γαλλία, η οποία χρησιμοποιεί το ευρώ για να συγκρατεί τον γερμανικό κολοσσό με τον οποίο στο παρελθόν πολεμούσε, και για να διατηρεί ένα αντίβαρο στην παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ.

Τέλος, μια αποτυχία του ευρώ δεν βολεύει ούτε την Κίνα, που χρειάζεται απεγνωσμένο ένα εναλλακτικό στο δολάριο νόμισμα, για τα τεράστια συναλλαγματικά της αποθεματικά.

Κάθε εβδομάδα ακούμε και για μια νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που θα αποτρέψει την χρεοκοπία. Οι παράμετροι αυτών των συμφωνιών δεν αμφισβητούνται. Οι τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα θα σβήσουν περισσότερο από το μισό της αξίας τους, απέναντι στα εικονικά κεφαλαιακά τους αποθεματικά, εικονικά διότι έχουν επενδυθεί σε κρατικά ομόλογα, όπως τα ελληνικά για τα οποία γίνεται το κούρεμα!

Τα Hedge funds πιέζονται και αυτά να δεχθούν κούρεμα, αν και οι δικές τους απώλειες θα είναι έναντι των δικών τους χρημάτων, και όχι κάποιων άλλων.

Το κρίσιμο σημείο στην όλη διαδικασία είναι το αν η ISDA (International Swap Dealers Association), θα χαρακτηρίσει την συμφωνία ως πιστωτικό γεγονός, ή όχι, που θα κρίνει και το αν οι τράπεζες θα αναγκαστούν ή όχι να πληρώσου τα ασφάλιστρα κινδύνου, που έχουν αγοραστεί για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Για όλα τα παραπάνω, και για να συντηρηθεί η ψευδαίσθηση της Ευρώπης, και της σταθερότητας του τραπεζικού της συστήματος, το μόνο που ζητείται από την Ελλάδα, είναι να απεμπολήσει εθελοντικά την δημοκρατία της, και την εθνική της κυριαρχία. Οι Έλληνες θα μπορούν να εκλέγουν τους ηγέτες τους, αλλά αυτοί δεν θα μπορούν να καθορίζουν την μοίρα της χώρας.

Ακόμη όμως και αν μπορέσει η Ελλάδα να αποφύγει την στάση πληρωμών την 20η Μαρτίου, τίποτα δεν θα έχει λυθεί. Στην καλύτερη περίπτωση, θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο δανεισμού, και η χρεοκοπία απλά θα αναβληθεί.

Η λύση μοιάζει να είναι η απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Αντί να πάει μπροστά, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και την μοίρα της, θα λειτουργεί ως υπόδουλη χώρα, στα αφεντικά της τους Γερμανούς (και τους Γάλλους).

Μάλλον ήρθε η ώρα κάποιοι να μαζέψουν όλους αυτούς τους υπουργούς και άλλους εκλεγμένους, και να τους δώσουν τα παπούτσια στο χέρι.

Για το καλό όλων, θα πρέπει να αφεθεί η Ελλάδα, να είναι Ελλάδα. Και καλύτερα τώρα παρά μετά.

Τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει βάσει σχεδίου, επειδή απλά δεν υπάρχει σχέδιο.

Όλοι αυτοσχεδιάζουν


Απόδοση: S.A.

Όταν λέμε, «οι Γερμανοί» κάνουμε μια γενίκευση που μας δυσκολεύει να συνεννοηθούμε – είναι άλλο ο γερμανός εργαζόμενος κι άλλο ο γερμανός τοκογλύφος. Άλλο η Ζήμενς κι άλλο η Ίγκε Μετάλ.

Έτσι
δεν είναι ουδόλως παράδοξο ότι στη «σκέψη» της φράου Μέρκελ για διορισμό Επιτρόπου (Γκαουλάϊτερ, Ύπατου Αρμοστή, Ανθύπατου – διαλέξτε!) στην Ελλάδα αντέδρασαν περισσότερο απ΄ όλους οι ίδιοι οι Γερμανοί – όπως τουλάχιστον αυτό αποτυπώθηκε από τα γερμανικά ΜΜΕ. Κι όχι μόνον διότι οι ενοχές των Γερμανών πολιτών για το ναζιστικό παρελθόν της χώρας τους είναι ακόμα έντονες, αλλά διότι και οι ανησυχίες τους για το μέλλον της Ευρώπης είναι όλο και πιο ισχυρές. Όπως κι όλων των σκεπτόμενων Ευρωπαίων πλέον.

Αυτές οι ανησυχίες εκφράσθηκαν δυνατά την περασμένη εβδομάδα στα περισσότερα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από βουλευτές όλων των εθνών κι όλων των κομμάτων πλην της Ακροδεξιάς.

Στην Ελλάδα οι αντιδράσεις ήταν το ίδιο σφοδρές κι οργίλες μόνον εις ό,τι αφορά την πλειοψηφία των πολιτών, όχι όμως και των ΜΜΕ ή των κομμάτων, πλην της Αριστεράς.

Ευεξήγητον. Και για τα Μνημονιακά ΜΜΕ και για τα Μνημονιακά Κόμματα.

Όπως και ευδιάκριτη πια η τακτική τους, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Όταν επί παραδείγματι έγινε με το θέμα του «Γκαουλάϊτερ στην Ελλάδα» χαμός στο Ευρωκοινοβούλιο, με Γερμανούς, Γάλλους κι όλων των φυλών του Ισραήλ Ευρωβουλευτές να καταδικάζουν μαινόμενοι αυτήν την πολιτικά και πολιτειακά ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, η μόνη απάντηση που υπήρξε ήταν ενός Γερμανού Ευρωβουλευτή ο οποίος τα χαρακτήρισε όλα αυτά ως έκρηξη «μίσους».

«Φέρνετε το μίσος στο Ευρωκοινοβούλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας σε όσους αναφέρθηκαν στην ιστορική μνήμη για να στηρίξουν τις αιτιάσεις τους για τη σύγχρονη πολιτική των Τοκογλύφων στην Ένωση.

Το κόλπο είναι παλιό και δοκιμασμένο.

Η δαιμονοποίηση κάθε αντίστασης με τη ρετσινιά του «μίσους» έχει αναχθεί απ΄τους πολιτικώς ορθούς τους μεταμοντερνικούς και τους «εκσυγχρονιστές» που κυριαρχούν τα τελευταία 20 χρόνια στην Ένωση σε επιστήμη – ή μάλλον σε κυνήγι μαγισσών.

Όποιος, λόγου χάριν, τόλμησε να κατηγορήσει τους Ισραηλινούς ότι μετέρχονται ναζιστικών μεθόδων εναντίον των Παλαιστινίων προκηρύχθηκε αμέσως για αντισημιτισμό.

Όποιος Έλληνας σήμερα ή άλλος Ευρωπαίος θέτει θέμα Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων στην Ελλάδα, προγράφεται αμέσως ότι αναμοχλεύει το «μίσος», ή – ακόμα χειρότερα, διότι είναι πιο ύπουλο – αναγορεύεται σε «γραφικόν».

Όμως, το Γερμανικό Χρέος προς την Ελλάδα είναι αδήριτο γεγονός και πρώτη απ’ όλους το έχει αναγνωρίσει η ίδια η Γερμανία από το 1946.

Κι εδώ δεν μιλούμε για τις αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία σε ιδιώτες για τις σφαγές και τις καταστροφές που προκάλεσε η Βέρμαχτ στα Καλάβρυτα, το Δίστομο, την Κάνδανο κι άλλες χίλιες γωνιές της ελληνικής γης.

Μιλάμε για το αναγκαστικό δάνειο στο οποίο υποχρέωσε την Ελλάδα η ναζιστική Γερμανία ως δύναμη Κατοχής. Κι όχι μόνον για τα λεφτά που υπεξαίρεσε, αλλά για τον λιμό που έτσι προκάλεσε με αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων από πείνα και ψύχος.

Μιλάμε για τις καταστροφές που οι Ναζί προκάλεσαν στις υποδομές της χώρας μας, για τη λεηλασία της. Σύμφωνα με τις Συνθήκες η Γερμανία έχει παραδεχτεί το χρέος της στην Ελλάδα, το οποίον ανέρχεται στα 168 δισ. Ευρώ χωρίς τους τόκους.

Να σημειωθεί ότι η μόνη χώρα που δεν έχει πάρει σέντζι για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία, μάλιστα την ενοποιημένη Γερμανία, είναι η Ελλάδα.

Αντιθέτως η Ελλάδα δέχθηκε το 1950 και το 1953 να «κουρευθεί» το χρέος της Γερμανίας προς Όλους, ώστε να ορθοποδήσει από τις καταστροφές του πολέμου η ηττημένη χώρα.

Τώρα οι Έλληνες, οι χθεσινοί νικητές, μετατρέπονται σε σημερινούς ηττημένους.

Να μιλήσουμε για ρεβανσισμό ή θα πρόκειται για « μίσος»;

Και είναι «γραφικοί» όλοι εκείνοι οι πολίτες και πολιτικοί, απ’ τον Γλέζο και τον Μίκη έως τον Τσίπρα που θέτουν θέμα αποπληρωμής των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων; Ενώ δεν είναι ραγιάδες όλοι αυτοί οι «ρεαλιστές» (και πάντα «καθώς πρέπει» εις ό,τι αφορά τις γραβάτες τους) ναιναίκοι που δεν βγάζουν κιχ μπροστά στους Γερμανούς Τραπεζίτες;

Μόνον τον ελληνικό λαό ξέρουν να ψέγουν για «λαϊκισμό» (για «τεμπελιά» και «διαφθορά») οι ίδιοι αυτοί Φαναριώτες της δεκάρας, που, ενώπιον της Υψηλής Πύλης της Μπουντεσμπανκ, τρέμουν σαν τα ψάρια.

«Θα ξανάρθουμε, και η Γη θα τρέμει» έλεγε ο Γκαίμπελς.

Δεν ξέρω αν ξανάρθαν. Τα ψάρια πάντως ποικιλίας Παπαδήμου, Βενιζέλου, Καρατζαφέρη τρέμουν…

Πηγή
Στο ένα εκατομμύριο ανέργους του Ιδιωτικού τομέα, τους νοικοκυραίους που έχασαν τα μαγαζιά τους, τους Stager, τους συμβασιούχους τώρα έρχεται να προστεθεί νέο αίμα από 15 χιλιάδες οικογένειες Δημοσίων υπαλλήλων. Σε πόσους από αυτούς η ανέχεια θα αφήσει βλάβη και θα υποβαθμίσει την υγεία τους; Πόσες αυτοκτονίες πόσα καρδιακά πόσα εγκεφαλικά να μετράμε μέχρι τώρα; Χρειάζεται καταμέτρηση!

Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές από το κλείσιμο νοσοκομείων και το περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης είναι προφανώς ανυπολόγιστο και αυξάνει συνεχώς. Χρειάζεται καταμέτρηση!

Το κόστος από την απώλεια μορφωτικού επιπέδου δηλαδή Ελληνικού πολιτισμού και πολιτιστικών στοιχείων από το κλείσιμο σχολείων και σχολών είναι είναι ανυπολόγιστο και αυξάνει συνεχώς. Χρειάζεται καταμέτρηση!

Πόσο θα επηρεαστούν οι Γεννήσεις, οι Γάμοι, πόσο θα αυξηθούν οι Θανάτοι πόσοι θα οδηγηθούν σε εθελούσια έξοδο από την χώρα; Χρειάζεται καταμέτρηση

Δεν μιλάμε πλέον για δημοσιονομική προσαρμογή αλλά για εθνοκάθαρση στην βάση αποτυχημένων πειραματισμών και γκεμπελικής προπαγάνδας όπως αποδείχτηκε. Ένα έθνος “αναμορφώνεται” και “καθαρίζει” με μια ηγεσία κουίσλιγκ στα πλαίσια ενός σχεδίου που διαμορφώνεται από τους ισχυρούς το πλανήτη εν αγνοία του Ελληνικού λαού.

Και μια καταμέτρηση είναι αρκετή για να στείλει πολλούς στο Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Χρειάζεται μια επιτροπή που θα συγκεντρώσει στοιχεία και μαρτυρίες και θα οδηγήσει την υπόθεση στο δικαστήριο με τα ερωτήματα:

Υφίσταται γενοκτονία με οικονομικά μέσα; Υπήρξε προσπάθεια εξάλειψης μιας μη επιθυμητής ομάδας από την ευρωπαϊκή ιστορία;

Αν σε λίγο καιρό σε μια απογραφή βρεθούμε να είμαστε αισθητά λιγότεροι Έλληνες, αυτό θα είναι ένα στοιχείο που θα αποδεικνύει τα παραπάνω.

Εφεξής δεν θα μιλάμε για μνημόνιο ή για μια οικονομική ή δημοσιονομική πολιτική που τους δίνει άλλοθι.

Εφεξής θα μιλούμε για εθνοκάθαρση και για διώξεις σε βάρος ενός πολιτισμού ενός τρόπου ζωής και ενός έθνους που χαρακτηρίστηκε ήδη από τους ίδιους τους εταίρους μας “ειδική περίπτωση”, Ενός έθνους που δέχθηκε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς (PIGS) από πληθώρα ευρωπαϊκών εντύπων και ευρωπαίων αξιωματούχων.

Και εάν “το περάσουμε” αυτό στην Ιστορία της Eυρώπης θα έχουμε πετύχει μια τεράστια νίκη για εμάς, μια διαχρονική νίκη για τον Ελληνισμό και τεράστια νίκη της ανθρωπότητας σε βάρος των νομισμάτων.

Υ.Γ: Με την κατηγορία της εθνοκάθαρσης ανοιχτή αυτοί θα πρέπει να απολογούνται εφεξής.


«Η Ελλάδα ωθείται σε καταστροφικά επίπεδα λιτότητας», πιστεύει ο νομπελίστας καθηγητής οικονομικών.

«Αδιανόητη» θεωρεί την επίτευξη του νέου σεναρίου της τρόικας για την ελληνική οικονομία ο διεθνούς φήμης καθηγητής οικονομικών, Πολ Κρούγκμαν, σε σημερινό του σύντομο άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας New York Times.

Παραθέτοντας τα στοιχεία που επικαλείται το σενάριο της τρόικας, ο νομπελίστας καθηγητής εξηγεί ότι είναι αδύνατο η ελληνική οικονομία από τη βαθιά ύφεση να καταφέρει να περάσει σε πρωτογενή πλεόνασμα άνω του 4% το 2014.

Η ελληνική οικονομία, σημειώνει, παρουσίαζε μεγάλο έλλειμμα από την αρχή των Μνημονιακών προγραμμάτων, και ακόμη και στην περίπτωση που θα αποκήρυττε το χρέος της, θα ήταν αναγκασμένη να προβεί σε μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο κ. Κρούγκμαν πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ωθείται σε καταστροφικά επίπεδα λιτότητας για να καταφέρει να πληρώσει τους πιστωτές της, χωρίς να υπάρχει «φως στο τούνελ».

Παράλληλα, θεωρεί «ασύλληπτη» την ιδέα για μείωση των πραγματικών κρατικών δαπανών κάτω από το επίπεδο του 70% το 2014 σε σχέση με το 2009.Μου λένε πολλοί ότι μάταια προσπαθούμε να αλλάξουμε κάτι.

Μου λένε ότι με πληκτρολόγια και πλατείες δεν κερδίζεις τον πόλεμο.

Αλλοι θέλουν να σπάσουν όλα, όπως το 2008 κι άλλοι απλώς ότι είναι μάταιο να είμαστε απέναντι στα δισεκατομμύρια των εργολάβων και των Ρεπουσοβερέμιδων.

Εγώ λέω ότι έχουμε κερδίσει ήδη την πρώτη μάχη.

Για να βρεθεί ο απλός αγράμματος χωριάτης ή πλούσιος αστός, πάνω στο βουνό στους -20° C με ένα όπλο και μια γεμιστήρα δεν φτάνει ένα χαρτί επιστράτευσης.

Δεν αρκεί.

Αλλιώς θα ήταν όλοι Λεωνίδες από κούνια.

Χρειάζεται καλλιέργεια, Παιδεία.

Όχι γνώση, αλλιώς θα στην έδιναν μαζί με το απολυτήριο. Και θα την είχαν λίγοι.

Καλλιέργεια είναι το έθος, το ήθος, αυτά που σου δίνουν το ηθικό Ανάστημα.

Γι αυτό δεκαετίες τώρα προσπαθούν να μας «εκπαιδεύσουν» ότι είμαστε όλοι το ίδιο, ένα παγκοσμιοποιημένος καταναλωτικός χυλός, κιμάς που έλεγε ο Χριστόδουλος.

Ρεπούση, Γιωργάκης, Βερέμης, Δραγώνα ιδίως στα χρόνια του Σημιτικού Μεσαίωνα, σοβαροί και αυθεντίες προσπάθησαν να εκπαιδεύσουν πρώτα στα Πανεπιστήμια τους, αυτούς που θα διδάξουν τα παιδιά μας κι έπειτα και τα ίδια τα παιδιά μας ότι οι ήρωες μας ήταν…άνθρωποι με…ελαττώματα!

Μα οι άνθρωποι είναι τελικά οι ηρωες! Ακόμη και στο τελευταίο κατσικοχώρι θα βρείτε μνημείο ηρώων, γιατί ήρωες μπορούν να γίνουν μόνο οι θνητοί, μόνο αυτοί που έχουν να κάτι να θυσιάσουν.

Για να φτάσουμε λοιπόν σε οποιοδήποτε ανάστημα και να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ ή και ΝΑΙ όταν χρειάζεται πρέπει να υπάρχει πίσω μας το καλλιεργημένο έδαφος του ήθους και εν προκειμένω του Ελληνικού.

Είμαστε ο Σπόρος του Θεμιστοκλή, του Μακρυγιάννη, του Παλαμά, του Σωκράτη, αυτό έχουμε μάθει να υπερασπιζόμαστε κι όχι το Lifestyle που ήθελαν να μας μάθουν να ανεχόμαστε.

Αν κι εσείς τρομοκρατήστε για το πως θα είναι το Αύριο αν πούμε κάποιο ΟΧΙ στους δυνάστες μας, διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα.

Το έγραψε εν μέσω του Β΄ΠΠ ο Εγγλέζος Σκώτος Πατριώτης Κομπτον Μακενζι, στο βιβλίο του «Ανεμος Ελευθερίας», εμπνευσμένο από την πολεμική ιαχή των Ελλήνων «Αερα!!!!»

«Η Ελληνική άρνηση υποταγής ήταν για την ανθρωπότητα ένας δεύτερος Μαραθώνας και έτσι θα την θεωρήσει η Ιστορία όταν τελειώσει αυτός ο μεγάλος φρικτός πόλεμος. Ο σύγχρονος χρονογράφος τουλάχιστον δεν διστάζει να προβλέψει αυτή την άποψη βεβαιώνοντας ότι αν η Ελλάδα είχε δεχθεί τις απαιτήσεις των άνανδρων Ιταλών θα είχε αλλάξει όλη η ροή των γεγονότων, επειδή η Ρωσία θα είχε συντριβεί το φθινόπωρο του 1941.

Η Ελλάδα ήταν, που έσωσε την ψυχή της ανθρωπότητας, αυτή η μικρή ορεινή χώρα η τριγυρισμένη από θάλασσα όπου γεννήθηκε πρώτα η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Και ο απλός στρατιώτης ήταν εκείνος που έσωσε την Ελλάδα. Η επιδέξια στρατηγική του Μεταξά, ο ταχύς αυτοσχεδιασμός του Γενικού Στρατηγείου, η ταχυκινησία των ορεινων πυροβόλων, η γενναιοψυχία του τοπικού πληθυσμού, η ενθουσιώδης συνδρομή της RAF, δεν θα ωφελούσαν σε τίποτα αν δεν μπορούσε να νοιώσει κάθε στρατιώτης ότι μέσα του ήταν όλο Ελλάδα και αν δεν σήκωνε τις ευθύνες του τόσο αποφασιστικά όσο σήκωνε το τουφέκι του…ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, τρεφόμενος επί μέρες με ο,τι τρόφιμα είχε μαζί του, αντιμετωπίζοντας το δριμύ ψύχος και τις χιονοθύελλες με μια μόνο κουβέρτα, προχώρησε πολεμώντας σε κορφές τρεις χιλιάδες μέτρα ψηλές και πέθανε ΕΚΕΙ για την ΕΛΛΑΔΑ, έχοντας στην σκέψη του τις ελιές του χωριού, τα κουδούνια από τα πρόβατα και τις κατσίκες του στα λιβάδια της Αρκαδίας, τα λουσμένα στον αφρό νησιά του Αιγαίου, τους θορυβώδεις δρόμους της Αθήνας και τα ρυακια της Θεσσαλίας»

Λονδίνο 1943

Compton Mackenzie “Wind of Freedom” (publ.CHATTO & WINDUS)

Διατελώ Υμέτερος

Ο κουκουλοφόρος του διαδικτύου Νετακιας

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Περιοδικό Στρατιωτική Ιστορία
Για άλλη μία φορά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στους Πομάκους, κατατάσσοντάς τους στις μειονότητες της Τουρκίας που δεν έχουν τουρκική καταγωγή.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός στις 7 Νοεμβρίου 2011, επισκέφθηκε την ιδιαίτερή του πατρίδα την πόλη Ρίζε του Πόντου, που δεν είναι άλλη από την ελληνική Ρίζιον, όπου οι Έλληνες χριστιανοί κάτοικοι είχαν εξισλαμισθεί στην περίοδο της οθωμανοκρατίας. Άλλωστε, γι αυτό το λόγο, οι Τούρκοι εθνικιστές κατηγορούν τον Ερντογάν ότι έχει ελληνική καταγωγή!

Στη δημόσια ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε:

"Όλες οι εθνικότητες που κατοικούν στην Τουρκία, όπως οι Τούρκοι, οι Κούρδοι, οι Λαζοί, οι Κιρκάσιοι, οι Απχάζιοι, οι Πομάκοι και οι Γεωργιανοί δεν είναι αντιμαχόμενες ομάδες. Όλοι έχουν την αξία τους. Κανείς δεν είναι ανώτερος από τον άλλον".

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΆλλη μια εκπληκτική αναγνώριση της μη Τουρκικής καταγωγής μας, η οποία εάν υπήρχε στοιχειωδώς σοβαρό ελληνικό κράτος, αλλά και στοιχειωδώς υπεύθυνοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στελεχώνουν τις … αρμόδιες υπηρεσίες, θα έπρεπε να αναδειχθεί ως κεντρικό σύνθημα και ασπίδα κατά των τουρκικών παρακρατικών και ισλαμιστικών οργανώσεων που κάνουν πάρτυ στην Ελληνική Θράκη. Να είστε βέβαιοι ότι και παλι δεν θα διαταραχθεί η παχυδερμία κανενός, ούτε στην Αθήνα, ούτε στην Κομοτηνή, ούτε και στη Ξάνθη.

Δυστυχώς, το θάρρος του Τούρκου πρωθυπουργού δεν το είχε κανένας Έλληνας πρωθυπουργός, ούτε καν αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης, ούτε πολύ περισσότερο οι χριστιανοί βουλευτές της Θράκης, οι οποίοι σε αυτό το επίπεδο είναι απλά, επαρχιώτες νάνοι και πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μας αναγνωρίζει ως ΜΗ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, τί εμποδίζει τους ανίκανους στις κυβερνήσεις, στο ΥΠΕΞ και στο Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα μας απαγκιστρώσουν από το τουρκικό παρακράτος που ανθεί στην Ελληνική Θράκη;Ο ανταποκριτής του BBC εκτιμά πως, εαν κοπούν τα δώρα και μειωθεί ο κατώτατος μισθός, τότε θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας.

Από την ανταπόκριση δεν λείπουν βέβαια οι ειρωνείες και οι απειλές.
"Οι προθεσμίες πάνε και έρχονται εδώ πολύ γρήγορα και πιστεύω ότι πάει και έρχεται και η υπομονή της ΕΕ για την Ελλάδα. Πραγματικά, έχει αρχίσει και μειώνεται πάρα πολύ. Ο υπουργός Οικονομικών είπε χθες ότι ήταν κρίσιμο να βρεθεί συμφωνία στις συζητήσεις για το χρέος μέχρι το τέλος της χθεσινής μέρας, το τέλος της Κυριακής, όμως δεν έγινε".

Ο ανταποκριτής του BBC μεταφέρει, αναρωτώμενος, το κλίμα από την Αθήνα.

"Έμεινε τίποτα για να περικοπεί μετά από τόσα προγράμματα αναπροσαρμογών του προϋπολογισμού και δομικών προσαρμογών. Έμεινε τίποτα στον δημόσιο τομέα ή αλλού για να περικοπεί στην Ελλάδα;

Είναι πολύ καλή η ερώτηση. Θα πω αυτά που λένε οι Έλληνες. Λένε ότι έχουν ξεζουμιστεί χωρίς έλεγχο, πέρα από τις δυνατότητές τους και ξεζουμίζονται τώρα εδώ μετά από δύο χρόνια λιτότητας.

Σε αυτή τη χώρα η ανεργία είναι στο 20% και διπλάσια μεταξύ των νέων. Ο κόσμος εδώ λέει ότι απλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με άλλες μειώσεις στους μισθούς ή με τις αυξήσεις φόρων.

Και αφού σχεδόν όλοι οι ευρωπαίοι υιοθέτησαν ή τουλάχιστον δεν αντέδρασαν στις παράλογες εμμονές του Βερολίνου που μιλούσαν για τεμπέληδες Έλληνες, τώρα φοβούνται ότι η κοινωνική αναταραχή που θα προκληθεί στην Ελλάδα αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα θα είναι τεράστια, με απώτερο τον φόβο βέβαια ότι αυτές οι αντιδράσεις θα επεκταθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Έλληνες ήδη αισθάνονται ξεζουμισμένοι από τη λιτότητα, υπάρχει ο φόβος ότι αν περάσουν αυτού του είδους τα μέτρα, η μείωση του κατώτατου μισθού και των δώρων, θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας, πολύ μεγαλύτερη από ότι είδαμε τους τελευταίους μήνες και κανένα κόμμα πραγματικά δεν θέλει να φανεί ότι στηρίζει τα μέτρα μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές".

Δεν έχει ξαναγίνει. Μέχρι και οι δικαστές εξεγέρθηκαν φωνάζοντας για Δ' Ράϊχ!

Συνέβη σήμερα στην πανδικαστική συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών. Οι δικαστές διατύπωσαν τις ενστάσεις τους για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα τις διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου ανέπτυξαν οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων Χαρ. Αθανασίου (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων), Π. Μπρακουμάτσος (Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος) και Γ. Φαλτσέτος (Ένωση Διοικητικών Δικαστών).

Οι δικαστές ζητούν την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου με τις οποίες καταργείται ο ρόλος των ολομελειών των δικαστηρίων ως προς την ψήφιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας και επιτρέπεται η περικοπή μισθού, η μετάθεση δικαστών και η στέρηση των δικαστικών διακοπών σε περίπτωση αδικαιολόγητης καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων.

Παράλληλα, ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις με τις οποίες απαγορεύεται η μετάθεση δικαστή πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών στον τόπο όπου έχει τοποθετηθεί και περικόπτεται η άδεια μητρότητας των γυναικών δικαστών σε πέντε από εννέα μήνες, που ισχύει για τις υπόλοιπες εργαζόμενες μητέρες. Ζητούν, επίσης την απόσυρση των διατάξεων με τις οποίες περιορίζεται ο προληπτικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο


Μπορεί το έθνος να υπομείνει μια τέτοια διαδικασία οικονομικής καταστροφής και μιας κουτσής–στραβής διάσωσης από τη χρεοκοπία, από αυτούς που το οδήγησαν στην κατάρρευση, διερωτώμαι. Η διάγνωση της δεινής κατάστασης δεν αφήνει περιθώρια για «φθηνές» ελπίδες. Η βαθιά ύφεση και η συνακόλουθη πτώση του βιοτικού επιπέδου επισωρεύονται επιβαρυντικές. Το σήμερα είναι ήδη χειρότερο από το χθες και το αύριο προοιωνίζεται χειρότερο από το σήμερα σε ένα κοινωνικό σώμα του οποίου οι αντοχές έχουν αρχίσει να εξαντλούνται δραματικά. Η εργατική τάξη φτύνει αίμα και η μεσαία τάξη αποδεκατίζεται.

Η φτώχεια του αποπληθωρισμού είναι η μόνη αποτελεσματική θεραπεία που μας επιβάλλουν οι εταίροι δανειστές μας. Οι τρεις «βρώμικες» λέξεις –default, devaluation, deflation – πτώχευση, εσωτερική υποτίμηση, αποπληθωρισμός– «αποσταθεροποιούν» την Ελλάδα. Αποτελεί τη μόνη αποδεκτή θεραπεία για τους τροϊκανούς. Αποπληθωρισμός, δηλαδή μείωση των γενικών τιμών, των μισθών, των συντάξεων, του βιοτικού επιπέδου, βύθιση της οικονομικής δραστηριότητας, ανεργία, φτώχεια και κοινωνική έκρηξη.

Οικονομία χωρίς ανάπτυξη, κοινωνία χωρίς ευημερία, εργασία χωρίς εργαζομένους, πολιτικοί χωρίς πολιτική. Το βιοτικό μας επίπεδο βουλιάζει, αλλά δεν υπάρχει ούτε όραμα ούτε σχέδιο για να αναστραφεί αυτή η αποτρόπαιη τάση εις βάρος τόσο των εργαζομένων, όσο και ένα μεγάλου μέρους του υγιούς επιχειρηματικού κόσμου.

Η απειλή έκρηξης της φτώχειας, συνοδευμένη από υπόδηλες απειλές κοινωνικών αποκλεισμών και νέων ταξικών διαφορισμών, είναι εδώ. Γκρεμίζει το κοινωνικό συμβόλαιο μιας 35ετίας. Τα απειλούμενα πλήθη ίσως δεν το συνειδητοποιούν, δεν το αναλύουν, αλλά το αισθάνονται σκληρά: η απειλή είναι υλική, βιοτική. Γι’ αυτό και οι όποιες αντιδράσεις θα είναι αντιδράσεις βαθύτατα υπαρξιακά, πολιτικές. Δηλαδή απρόβλεπτες, πέραν του δεδομένου πολιτικού παιχνιδιού.

Eνας Αμερικανός δικαστής είχε πει κάποτε πως είναι δύσκολο να προσδιορίσει τι είναι ακριβώς πορνογραφία, αλλά την «αναγνωρίζει όταν τη βλέπει». Κάτι αντίστοιχο ισχύει για τη χώρα που βρίσκεται ήδη στον γκρεμό. Είναι δύσκολο να οριοθετήσει κανείς ένα αρχέτυπο πτώχευσης σε μια χώρα–μέλος της ΟΝΕ με εθνικό νόμισμα το ευρώ. Αλλά το μνημονιακό κατεστημένο αρνείται να δεχθεί την πραγματικότητα και θέτει ύπουλα ερωτήματα. Οπως, για παράδειγμα, αν προτιμούμε μια συντεταγμένη (δηλαδή συνεννοημένη με την τρόικα) χρεοκοπία, εντός ευρώ, από μια άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή.

Την ίδια στιγμή, διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ και λοιποί «σωτήρες» προετοιμάζουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί το μοιραίο, όπως αυτοί το προσδιορίζουν! Και αν θέλουν να μας πουν «λαϊκιστές», ας μας πουν. Οταν περνάνε τους νόμους εκβιάζοντας όλη τη Βουλή, ακόμα –και πρωτίστως– τους ίδιους τους δικούς τους βουλευτές, τι νόημα έχει πια «τι θα μας πουν»; Τον πιο αισχρό λαϊκισμό τον κάνουν οι ίδιοι! Με εκβιαστικά διλήμματα που διχάζουν τον λαό για το… καλό του! Εγώ πάντως γνωρίζω την αγνότητα των δικών μου προθέσεων και απόψεων.

Το επιχείρημα «διάσωσης της χώρας» δεν θα μπορούσε να απολήξει διαφορετικά. Επαρχιώτες του ευρωπαϊκού συστήματος που υποδύονται κοσμοπολίτες επέδειξαν πλήρη διαπραγματευτική ανεπάρκεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας ήταν απολύτως αναγκαίος, αλλά έπρεπε να είναι σταδιακός. Η βιαιότητα του εγχειρήματος κατέδειξε πόσο αποκομμένοι από την ελληνική οικονομική πραγματικότητα ήσαν οι αποδέκτες των όρων του Μνημονίου. Ομως, σημαντικά τμήματα της κοινωνίας εμφανίζονται οργισμένα και τείνουν να κυριαρχηθούν από διάθεση καταδίκης. Το χειρότερο είναι ότι ανιχνεύονται συνθήκες κοινωνικού μίσους, οι οποίες αν επικρατήσουν θα διαμορφώσουν περιβάλλον τυφλών συγκρούσεων.

Προφανώς, η ηθική και πολιτική χρεοκοπία προηγήθηκε της οικονομικής. Ωστόσο, η διάχυση της ευθύνης σε όλη την κοινωνία αδιακρίτως, η ενοχοποίηση των πάντων από το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο, ισομερίζει άδικα τις ευθύνες και αθωώνει τους πράγματι ενόχους. Ως εκ τούτου, για να δεχτεί να υποβληθεί σε νέες θυσίες η κοινωνία, πρέπει ταυτοχρόνως να αποδοθούν ευθύνες, να πεισθεί ο θυσιαζόμενος ότι αποδίδεται δικαιοσύνη, ότι υπάρχει σχέδιο και όραμα ανάδυσης σε μια κοινωνία δικαιότερη, αποτελεσματικότερη, αξιοκρατική. Μπορεί το παρόν πολιτικό σύστημα που παρήγαγε την παρούσα κρίση, να κρίνει τον εαυτό του, να αυτοακυρωθεί, να αυτοτιμωρηθεί, να μεταμορφωθεί; ΟΧΙ.

Kαι η ελπίδα, πού είναι η ελπίδα, πώς μπορεί ένας λαός να ζήσει, έστω την παρακμή του, χωρίς ελπίδα; Oμως, η ελπίδα, φίλε αναγνώστη, δεν σερβίρεται με «ροζ» προοπτικές, δεν μεταγγίζεται με την «αισιοδοξία» της μικρής ελίτ του πλούτου και της διαπλοκής που συνεχίζει να «κυβερνά» τον τόπο. H ελπίδα είναι κάτι εξαιρετικά πολύτιμο και γι’ αυτό δυσχερέστατο, που κερδίζεται ή χάνεται στην πολύ προσωπική αναμέτρηση του ηγέτη στην υπεράσπιση των προβλημάτων του λαού του. Tο ρεαλιστικό προαπαιτούμενο για να τολμήσει ένας ηγέτης τομές και ζωογόνους μεταρρυθμίσεις και όχι ραγιάδικες συμπεριφορές, όταν συμπαρασύρεται στον εγωκεντρικό φόβο του για προσωπική επιβίωση. Δυσκατόρθωτη ωριμότητα, έστω να ξέρει ο άνθρωπος τι μπορεί ρεαλιστικά να ελπίζει.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι το ευρωιερατείο δεν αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως συνομιλητή, αλλά ως μία χώρα που οφείλει να αποδεχθεί άνευ όρων τις εντολές της τρόικας. Το έργο το έχουμε ξαναδεί σε διάφορες παραλλαγές, όταν ερχόταν ο καιρός να εκταμιευθούν οι δόσεις. Κάθε φορά οι δανειστές έσπαγαν το ρεκόρ τους σε προσβολές και ωμούς εκβιασμούς που παραβιάζουν κάθε θεσμική και δημοκρατική τάξη. Το μείζον ζήτημα, βεβαίως, δεν είναι η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Είναι εάν το νέο πακέτο μπορεί ή όχι να ανατάξει την ελληνική οικονομία. Η θεραπεία - σοκ έχει βυθίσει την Ελλάδα σε ένα καταστροφικό αδιέξοδο. Τα γεγονότα διέψευσαν την αρχική διαβεβαίωση ότι το πρώτο Μνημόνιο θα εξασφάλιζε τον αναγκαίο χρόνο και θα επιτύγχανε τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανάταξη της οικονομίας. Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση.

Η ελληνική κρίση χρέους έχει μετατραπεί σε ένα δράμα. Τα μέτρα πέφτουν βροχή, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να βυθίζουν ολοένα και περισσότερο την οικονομία στην ύφεση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο.

Μη μπορώντας να αμφισβητήσουν το ναυάγιο, η τρόικα και οι ντόπιοι υποστηρικτές του Μνημονίου ισχυρίζονται ότι δεν φταίει η συνταγή, αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου που δεν την εφάρμοσε σωστά. Εχουμε εξ αρχής υποστηρίξει ότι και η συνταγή είναι λάθος και ο «μάγειρας» που την υλοποίησε κακός. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει βαρύτατες ευθύνες για τις πράξεις και τις παραλείψεις της, αλλά η ύφεση είναι το αποτέλεσμα κυρίως της πολιτικής που υπαγορεύει η τρόικα.

Δεδηλωμένος στόχος αυτής της πολιτικής δεν είναι μόνο η δραστική μείωση του ελλείμματος. Είναι και η εσωτερική υποτίμηση, η οποία υποτίθεται ότι θα αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Η εσωτερική υποτίμηση, όμως, επιτυγχάνεται μέσω της ύφεσης. Με άλλα λόγια, αυτό που συμβαίνει δεν είναι μια απροσδόκητη παρενέργεια. Είναι το λογικό αποτέλεσμα της συνταγής των δανειστών.

Οπως και αν κατανεμηθούν οι ευθύνες, όμως, το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει. Το μόνο που πρόσφεραν οι δόσεις ήταν να μεταθέτουν για λίγο αργότερα το αναπόφευκτο. Το ίδιο ισχύει και για το νέο πακέτο. Η αγορά χρόνου, όμως, κοστίζει πανάκριβα. Πρώτον, επειδή αποσαθρώνει τον παραγωγικό ιστό. Δεύτερον, επειδή εκποιεί και υποθηκεύει δημόσια περιουσία πάνω στην οποία θα πρέπει να στηριχθεί η ανασυγκρότηση.

Το σημαντικότερο είναι ότι η αγορά χρόνου δεν χρησιμοποιείται για να προετοιμάσει το κράτος και την κοινωνία, ώστε η χρεοκοπία να γίνει με συντεταγμένο τρόπο εντός της Ευρωζώνης και με το μικρότερο δυνατό οικονομικο-κοινωνικό κόστος. Αντιθέτως, το νέο πακέτο τροφοδοτεί την ψευδαίσθηση ότι το αναπόφευκτο μπορεί να αποτραπεί. Η Ελλάδα τείνει να μετατραπεί σε τοξικομανή που δίνει κάθε φορά τα πάντα για να εξασφαλίσει τη δόση του, αντί να μπει σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Σε αντίθεση με την κυρίαρχη ρητορική, το νέο πακέτο στρώνει τον δρόμο για μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία - κατάρρευση η οποία πιθανόν να εξωθήσει τη χώρα και εκτός Ευρωζώνης, παρότι αυτό δεν είναι στις προθέσεις ούτε του ευρωιερατείου ούτε της Αθήνας. Μία τέτοια εξέλιξη, λόγω και του γεγονότος ότι με το νέο πακέτο το σύνολο του ελληνικού χρέους θα υπαχθεί στο βρετανικό δίκαιο, θα μετατρέψει την Ελλάδα σε έρμαιο των δανειστών της. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο και μάλιστα σε αναλώσιμο πειραματόζωο.

Η ακολουθούμενη πορεία δεν είναι μονόδρομος, όπως προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν την κοινή γνώμη. Η Ελλάδα έχει ακόμα και τώρα περιθώρια να διαπραγματευθεί ένα βιώσιμο πρόγραμμα ανάταξης, υπό την προϋπόθεση αφενός ότι θα έχει επεξεργασθεί ένα εναλλακτικό εθνικό σχέδιο και αφετέρου ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το μόνο διαπραγματευτικό όπλο που διαθέτει, το γεγονός ότι παραμένει σε μεγάλο βαθμό συστημικός κίνδυνος για την Ευρωζώνη. Μία στάση πληρωμών της Ελλάδας θα προκαλέσει αναπόφευκτα καταστροφικό ντόμινο. Η ελληνική κρίση δεν είναι δυνατόν να σφραγιστεί. Οι αγορές θα στραφούν εναντίον των άλλων αδύναμων κρίκων, επειδή έχουν αντιληφθεί ότι η κρίση δεν είναι κρίση δύο τριών χωρών-μελών, αλλά συστημική κρίση συνολικά της Ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, η εγκατάλειψη της Ελλάδας ισοδυναμεί με άλμα στο κενό.

Το ευρωιερατείο το γνωρίζει και γι’ αυτό προσπαθεί να την αποτρέψει και να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, αλλά με έναν τρόπο που καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό και εξαθλιώνει σημαντικά τμήματα της κοινωνίας. Ο επαρχιωτισμός και το σύνδρομο εξάρτησης της ελληνικής άρχουσας τάξης, όμως, την κάνουν να αντιμετωπίζει τις εντολές της τρόικας περίπου σαν θεόσταλτες.

Τα παραμύθια τελείωσαν. Οι μάσκες έπεσαν. Ακόμη και οι τελευταίοι αφελείς Ελληνες που νόμιζαν ότι η τρόικα είχε έρθει εδώ για να διορθώσει το υπερβολικό δημόσιο χρέος και τα υπερβάλλοντα ελλείμματα του προϋπολογισμού, έχουν αντιληφθεί πλέον ότι εντελώς άλλη είναι η αποστολή της. Να φτωχύνουν δραστικά ή και δραματικά τους Ελληνες, όλους τους Ελληνες και πρωτίστως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους θέλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτή είναι η αποστολή που τους έχει αναθέσει το Βερολίνο και ακριβώς αυτήν την αποστολή εκτελούν με εξαιρετική επιτυχία!

Οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν την Ελλάδα φτωχή επαρχία της γερμανικής Ευρώπης, του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ. Το ίδιο άλλωστε επιδιώκουν να κάνουν και την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, ενώ στην κατάσταση αυτή έχουν ήδη περιέλθει οι εξαθλιωμένες «ανατολικές επαρχίες του Ράιχ» - δηλαδή οι Βαλτικές και οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, συνοδευόμενες από τους Βαλκάνιους της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας...

Το Βερολίνο επιδιώκει κατ' αρχάς να γυρίσει τον χρόνο μισόν αιώνα πίσω, στη δεκαετία του 1960 και στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970. Τότε που οι Ελληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί συνέρρεαν κατά εκατομμύρια στη Γερμανία, για να κάνουν τις κατώτερες δουλειές σε όλους τους τομείς που ήταν απαραίτητες για να αναπτυχθεί η γερμανική οικονομία.

Αν οι Γερμανοί πετύχουν να πετάξουν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους μισόν αιώνα πίσω, δεν θα είναι και τόσο δύσκολο ακόμη ένα πηδηματάκι προς τα πίσω: προς μια οικονομική επανέκδοση της δεκαετίας του 1940, όταν το Τρίτο Ράιχ προσπαθούσε και αποτύγχανε να επιβάλει μέσω της στρατιωτικής βίας τη γερμανική ηγεμονία σε όλη την Ευρώπη... Τώρα που βρισκόμαστε ακόμη σε σχετικά αρχικά στάδια της γερμανικής οικονομικής επέλασης, τα σχέδια του Βερολίνου μπορούν να αποκρουστούν - και μάλιστα με λιγότερα εκατομμύρια οικονομικά θύματα.

Η χώρα μας καλείται να παίξει ιδιαίτερο ρόλο σε αυτήν την υπόθεση που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Αν αυτός ο ρόλος θα είναι θετικός ή αρνητικός θα εξαρτηθεί από τη στάση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά δείχνει να έχει το πολιτικό ανάστημα και το σθένος που απαιτείται για να σηκώσει τέτοιο βάρος.

Οι ευθύνες τους απέναντι στον λαό μας και στην ιστορία είναι πολύ μεγάλες. Οι Γερμανοί απαιτούν μέσω τρόικας όχι μόνο να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων τόσο ώστε να γυρίσουμε συγκριτικά μισόν αιώνα πίσω, αλλά και να περικοπούν δραστικά οι δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και την άμυνα της χώρας. Να ξαναγίνουν δηλαδή άθλια τα νοσοκομεία, να συρρικνωθεί η προληπτική ιατρική, να πεθαίνουν χωρίς φάρμακα οι βαριά ασθενείς. Να κλείσουν χιλιάδες σχολεία, να ξαναγίνουν οι τάξεις των γυμνασίων με 40 και 50 παιδιά, να κλείσουν πανεπιστημιακές σχολές και ΤΕΙ κατά δεκάδες.

Οσο για την άμυνα, όταν λένε να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, δεν εννοούν βεβαίως να αγοράζουμε λιγότερα γερμανικά τανκς ή πολεμικά αεροπλάνα και πολεμοφόδια ή πυραύλους και φρεγάτες. Εννοούν απλούστατα να μην πληρώνονται επαρκώς οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, να μην υπάρχουν σε επαρκή αριθμό αξιωματικοί για τη στελέχωση των μονάδων, να μην είναι σε θέση εν κατακλείδι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να αντισταθούν ούτε καν υποτυπωδώς σε τουρκική επίθεση.

Στο πλαίσιο αυτό οι ρυθμίσεις στο Αιγαίο, στα νησιά, στο Κυπριακό, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη κ.λπ. θα γίνουν υπό το πρίσμα μιας εκ των προτέρων ηττημένης Ελλάδας, η οποία δεν θα έχει άλλη επιλογή από την απεμπόλιση των δικαιωμάτων της και τη δουλόφρονα υποταγή στις απαιτήσεις του Ράιχ και οποιουδήποτε επιβουλεύεται ελληνικά εδάφη, φυσικό πλούτο, κυριαρχικά ή διαχειριστικά δικαιώματα της χώρας μας.
Κάποτε οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες έλεγαν στον κόσμο -αμφιβάλλουμε, πάντως, αν το πίστευαν ποτέ οι ίδιοι- ότι η ΕΕ θα διασφάλιζε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Η ζωή αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο - ότι οι σημερινές απαιτήσεις της ΕΕ όχι μόνο εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, αλλά και ενισχύουν τις επιβουλές εναντίον της χώρας μας.

«Νέο 1938»: Η Ελλάδα πρώτο θύμα του Δ' Ράιχ

Η ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ, ο διαμελισμός της οποίας συνομολογήθηκε από τους Αγγλους και τον Αδόλφο Χίτλερ στις 30 Σεπτεμβρίου 1938, υπήρξε το πρώτο θύμα του Τρίτου Ράιχ , στις παραμονές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελλάδα είναι φανερό ότι έχει επιλεγεί ως πρώτο θύμα του Τέταρτου Ράιχ καλούμενη να παίξει αντίστοιχο με την Τσεχοσλοβακία ρόλο εβδομήντα και πλέον χρόνια αργότερα. Οπως όμως το 1938 η κατάληψη και διάλυση της Τσεχοσλοβακίας αποδείχθηκε ανίκανη να κορέσει την όρεξη του Βερολίνου για πανευρωπαϊκή ηγεμονία, παρά τις ψευδαισθήσεις περί του αντιθέτου που έτρεφαν Λονδίνο και Παρίσι, έτσι και η καταβρόχθιση της Ελλάδας σήμερα αποκλείεται να κορέσει το πάθος της Μέρκελ για μια Ευρώπη υποτελή στη Γερμανία.

Πρακτορείο RIA Novosti

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι η Κίνα έχει απαγορεύσει στις αεροπορικές της εταιρείες να καταβάλλουν το πρόστιμο για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις πτήσεις εταιρειών εκτός ΕΕ.

"Η Κίνα αντιτίθεται στην απόφαση της ΕΕ να επιβάλει ένα καθεστώς στις αεροπορικές εταιρείες εκτός ΕΕ, και έχει εκφράσει την ανησυχία της για το καθεστώς αυτό, με ποικίλους τρόπους", αναφέρεται στη δήλωση.

"Η Κίνα θα εξετάσει τη θέσπιση αναγκαίων μέτρων για την προστασία των συμφερόντων των Κινέζων επιχειρηματιών και κινεζικών εταιρειών. Προς το παρόν, ισχύει αυτή η απαγόρευση και τα υπόλοιπα μέτρα εκκρεμούν".

Η απόφαση της ΕΕ να επιβάλει χρέωση-πρόστιμο στις πτήσεις προς και από αερολιμένες της ΕΕ για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους "έρχεται σε αντίθεση με τις σχετικές αρχές των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και τους διεθνείς κανονισμούς πολιτικής αεροπορίας", τόνισε στην δήλωσή της η κινεζική ρυθμιστική αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Στις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες έχει απαγορευθεί επίσης από την κινεζική κυβέρνηση να καταβάλλουν άλλου είδους χρεώσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια της κυβέρνησης.

Το σύστημα "εμπορίας εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα" της ΕΕ είναι ένα από τα πιο ευρείας εμβέλειας μέτρα που έχουν θεσπιστεί διεθνώς. Το σύστημα αποσκοπεί στην ρύθμιση των εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου" που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή. Εκτιμάται ότι περίπου 4.000 αεροπορικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν πρόστιμα στην ΕΕ για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Δριμύ «κατηγορώ» αυστριακού περιοδικού ενάντια στους «εγκεφάλους» των μέτρων που επιβάλλονται στην Ελλάδα

Το συμπέρασμα, πως, «αν στην Αυστρία εφαρμοζόταν ένα πακέτο λιτότητας ελληνικών διαστάσεων, αυτό θα ήταν και το τέλος της Αυστριακής Δημοκρατίας όπως τη γνωρίζουμε», εξάγει εκτενές άρθρο- ανάλυση στο σημερινό τεύχος του εβδομαδιαίου αυστριακού πολιτικο- οικονομικού περιοδικού «Προφίλ», άρθρο που στο σύνολό του αποτελεί ένα δριμύτατο «κατηγορώ» ενάντια σε όλους του μεγαλοσχήμονες στο εξωτερικό οι οποίοι εκμεταλλεύονται την Ελλάδα ως «πεδίο πειραματισμού» τους.

Οι συντάκτες του άρθρου, Γκιούντερ Μιούλερ και Ρόμπερτ Τράχλερ, θέτουν το ερώτημα αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα υποστήριζαν τη σκοπιμότητα όλων αυτών που υφίσταται η Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτά αφορούσαν τη δική τους χώρα, επισημαίνοντας πως τα πακέτα περικοπών και εξοικονόμησης πόρων, που συζητούνται στο πλαίσιο του αποκαλούμενου «φρένου χρέους», το οποίο εξαναγκάζονται, στενάζοντας, να κατοχυρώσουν νομικά, πολλές χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ήταν αστείο να συγκριθούν με τα ελληνικά πακέτα λιτότητας.

Όπως καταγγέλλουν στη συνέχεια οι ίδιοι, με μεγάλη δόση ειρωνείας, η Ευρώπη έχει υποσχεθεί να δώσει ένα μάθημα στους Έλληνες, καθώς, όπως σημειώνουν, στο πνεύμα της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είναι ιδιαίτερα σκόπιμη η εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού, γιατί πρέπει να πειστεί ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, ότι υποστηρίζεται ένας λαός, «ο οποίος ζούσε πέρα από τις δυνατότητές του», όπως αυτός αναφέρεται στην υπαγορευόμενη φρασεολογία.

Στο ίδιο αυτό πνεύμα «αλληλεγγύης», οι Ευρωπαίοι χαιρετίζουν ως περίπτωση ύψιστης απόδοσης (θεϊκής) δικαιοσύνης, ακόμη και το κύμα ψύχους που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Αθήνα, αλλά από την άλλη οι «σωτήρες» της «χρεοκοπημένης» χώρας αρκούνται, κατά περίεργο τρόπο, στην «επίγεια σοφία», προπάντων σε τέτοια, που παντού θα χλευαζόταν ως οικονομικό-πολιτικό «βουντού», αφού επιβάλλει ταυτόχρονα ριζοσπαστική λιτότητα εν μέσω ύφεσης, με αυξήσεις υπαρχόντων φόρων, αλλά και νέες επιβαρύνσεις και μειώσεις μισθών.

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, μάταια αναζητά κανείς στο πρόγραμμα αυτό μια οικονομικο-πολιτική κατεύθυνση, καθώς ούτε νεοφιλελεύθερο είναι, αφού προβλέπει υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ούτε σοσιαλδημοκρατικό, γιατί οι φόροι πλήττουν τις πλατιές μάζες, ούτε και «κεϊνσιανό», γιατί με τις περικοπές θέσεων και μισθών αφαιρείται το χρήμα από την οικονομία. Αντίθετα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο συνενώνει «ό,τι χειρότερο από παντού», αποτελώντας μια «σαδο-οικονομία».

Οι συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν πως, όταν πλήττεται η Ελλάδα, επιτρέπονται τα πάντα, πολύ δε περισσότερο αφού οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν πρέπει να παρουσιάσουν οι ίδιοι το πρόγραμμα λιτότητας: ένα απρόσωπο «τριουμβιράτο» με απεσταλμένους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισκέπτεται την Αθήνα για να υπαγορεύσει το τι πρέπει να γίνει.

Στο άρθρο- το οποίο συνοδεύεται από πίνακες με στοιχεία για τις επί μέρους περικοπές και τις φορολογικές αυξήσεις- γίνονται, μεταξύ άλλων αναφορές στις αυξήσεις φόρων που εφαρμόζονται τώρα στην Ελλάδα, όπως και στις μεγάλες περικοπές δαπανών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, παρά τις έκτακτες κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Επισημαίνεται επίσης ότι δεν έμεινε αλώβητος ούτε ο τομέας της παιδείας, όπου η κυβέρνηση προχώρησε σε κλείσιμο ή συγχώνευση χιλιάδων σχολείων και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εκπαιδευτικών.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ο κατάλογος των επιβαρύνσεων που υφίσταται ο ελληνικός λαός είναι μακρύς, εντούτοις συνεχώς γίνεται λόγος για μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει για τον απλούστατο λόγο ότι η ΕΕ ζήτησε από την Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο την εφαρμογή νέου πακέτου λιτότητας, που θα προβλέπει 28 δισ. ευρώ σε περικοπές και 50 δισ. ευρώ σε ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να δοθεί περαιτέρω βοήθεια. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν ισχνά, μια και, όπως σημειώνεται, η Ελλάδα δεν διαθέτει ιδιαίτερα προσοδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις, ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι η όλη προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση, με αποτέλεσμα το χρέος να συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι συντάκτες του άρθρου παρατηρούν πως «ωστόσο η τρόικα δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλη τη σοφία της», καθώς επιμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού, κάτι στο οποίο αντιτίθενται ακόμη και αυτές οι ενώσεις των εργοδοτών, που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Συμπερασματικά οι συντάκτες του «Προφίλ» καταγγέλλουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει «πεδίο πειραματισμού» για τους «σχιζο-ειδικούς της οικονομίας», στο οποίο τους επιτρέπεται να δοκιμάζουν όλες τις ιδέες τους σε ό,τι αφορά δαπάνες και έσοδα, ενώ, εάν παρ’ όλα αυτά ανεβούν φτώχεια και έλλειμμα, τότε θα υπάρξει μια περαιτέρω δόση «πανευρωπαϊκής συμπόνιας», συμπεριλαμβανομένων ακόμη σοφότερων προτάσεων λιτότητας. «Κι αν στο τέλος η Ελλάδα καταρρεύσει, υπάρχει και ακόμη μια εναλλακτική επιλογή, δηλαδή, ίσως το ίδιο πείραμα να επιτύχει στην Πορτογαλία», καταλήγει το άρθρο- «κατηγορώ» του έγκυρου αυστριακού περιοδικού.Τριάντα άνθρωποι - δήμαρχοι, πολίτες και υπάλληλοι των τοπικών υπηρεσιών της βορειοανατολικής Ουγγαρίας - ξεκίνησαν σήμερα μέσα στο τσουχτερό κρύο μία μακρά πορεία περίπου 200 χιλιομέτρων με σκοπό να προβάλουν τη δυστυχία των κατοίκων της περιοχής τους.

Η πορεία, της οποίας οι συμμετέχοντες προέρχονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (MSZP), ξεκίνησε από την πόλη Μίσκολτς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας και πρώην βιομηχανικό κέντρο επί σοσιαλιστικού καθεστώτος, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παρά τις σιβηρικές θερμοκρασίες, που έπεσαν στους -20 βαθμούς Κελσίου σήμερα, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν με στόχο να φτάσουν στη Βουδαπέστη την ερχόμενη Δευτέρα, όπου επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν έξω από το κοινοβούλιο.

Οι κάτοικοι της περιοχής του βορειοανατολικού Μπορσόντ χρειάζονται τρία πράγματα: «ψωμί, εργασία και ένα δίκαιο μισθό», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Η ανεργία έχει φτάσει στο 22,5% του ενεργού πληθυσμού στην περιοχή, το υψηλότερο ποσοστό της χώρας.

«Οι διαδηλωτές θα σταματήσουν το μεσημέρι για ένα ζεστό γεύμα σε μια σχολική καντίνα και θα κοιμηθούν στα ζεστά σε σχολεία ή σε γραφεία του MSZP αλλά σε καμία περίπτωση σε ξενοδοχείο» δήλωσε ο Αντράς Λούκακς, ένας από τους διοργανωτές της πορείας, στην οποία επίσης συμμετέχει ο σοσιαλιστής αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Ίστβαν Ουτζχέλι.


Σε μια ελληνική χρεοκοπία που πλησιάζει επικίνδυνα αναφέρονται τα περισσότερα ΜΜΕ του εξωτερικού, σχολιάζοντας τις χθεσινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και τον σημερινό νέο γύρο συζητήσεων.

Οι συζητήσεις στην Ελλάδα ξεκινούν εκ νέου για να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας γράφει η βρετανική The Guardian, κάνοντας αναφορά σε πηγές από την χώρας μας, οι οποίες επισημαίνουν: «Η τρόικα δεν διαπραγματεύεται, υπαγορεύει…Αυτό που λένε βασικά είναι είτε (δέχεστε τα μέτρα) είτε χρεοκοπείτε».

«Η Ελλάδα μοιάζει να βρίσκεται όλο και περισσότερο σε ένα αδιέξοδο» σχολιάζει η γαλλική Le Figaro σε άρθρο της με τίτλο «Νέες συζητήσεις για να αποφευχθεί η χρεοκοπία».

«Η Ελλάδα μεταξύ χρεοκοπίας και έκρηξης μιας επανάστασης» είναι ο τίτλος σε blog των New York Times που δανείζεται προφανώς την έκφραση την οποία χρησιμοποίησε χθες βράδυ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Πιο κοντά ο κίνδυνος της χρεοκοπίας» γράφει η ιταλική La Repubblica, σημειώνοντας πως χωρίς συμφωνία μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, η χρεοκοπία θα είναι πλέον πολύ κοντά.

Οι πολιτικοί μετρούν το κόστος ενόψει των εκλογών
Την πολιτική διάσταση της κρίσης και των ατέρμονων διαπραγματεύσεων επισημαίνει στο BBC, ο αρθρογράφος Γκ. Χιούιτ. Στο σχόλιο με τίτλο: «Ο μαραθώνιος της ελληνικής λιτότητας» ο Χιούιτ αναφέρεται στις ημερομηνίες και τα τελεσίγραφα που ήρθαν και παρήλθαν, τονίζοντας ότι οι έλληνες πολιτικοί έχουν εκλογές σύντομα και συνεπώς δεν είναι ιδιαιτέρως πρόθυμοι να στιγματιστούν ως εκείνοι που συναίνεσαν στα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.

«Το πρόβλημα» γράφει ο αρθρογράφος του BBC, είναι ότι οι Έλληνες έχουν χάσει την πίστη τους στην λιτότητα. Βλέπουν ότι η οικονομία της χώρας τους είναι σε ελεύθερη πτώση…Μια συμφωνία θα εξασφαλίσει χρόνο, αλλά η Ελλάδα είναι μια κοινωνία συντριμμένη όπου ακόμη και άνθρωποι της μεσαίας τάξης εντάσσονται στον αυξανόμενο αριθμό των αστέγων. Όλοι ξέρουν ότι τους περιμένουν χρόνια λιτότητας».

Μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Κυριακής, επαναλαμβάνουν την Δευτέρα τις συνομιλίες τους οι ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές στα δρακόντεια μέτρα που αποτελούν μέρος του πακέτου διεθνούς βοήθειας, γράφει η Wall Street Journal.

Οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, αναζητώντας κοινό έδαφος για τους όρους του δεύτερου πακέτου που χρειάζεται η Ελλάδα, ώστε να αποφύγει την πτώχευση.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνέχισαν να ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα να αποδεχθεί τους όρους που έχουν θέσει οι δανειστές κατά την διάρκεια ενός σαββατοκύριακου συνομιλιών στην χώρα για την αποφυγή μιας οικονομικής κατάρρευσης, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, δεν κατάφερε να κάνει τους πολιτικούς αρχηγούς να αποδεχθούν τους σκληρους όρους σε αντάλλαγμα για το δεύτερο πακέτο στήριξης, ωθώντας την Αθήνα πιο κοντά στην χρεοκοπία στις αρχές του επόμενου μήνα, επισημαίνουν οι Financial Times.

Γερμανικός Τύπος (πηγή: deutsche welle)

Η αδιέξοδη στρατηγική επίλυσης της ελληνικής κρίσης χρέους και η προώθηση περιφερειακής συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας κυριαρχούν στο σημερινό τύπο.

«Αποτυχημένοι σωτήρες» είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης τηςSüddeutsche Zeitung του Μονάχου για την αναποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για την πικρή αλήθεια. Δύο χρόνια μετά την πρώτη σύνοδο για την ελληνική κρίση είναι σαφές: Έτσι δεν μπορεί να σωθεί χώρα, έτσι βυθίζεται όλο και βαθύτερα στο πουθενά. Το πρόγραμμα λιτότητας οδήγησε τη χώρα κατευθείαν στη φτώχεια και τη νομισματική ένωση σε αδιέξοδο. Όλοι φέρουν ευθύνη γι’ αυτήν την καταστροφή, ιδιαίτερη είναι ωστόσο η ευθύνη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία προέταξε σκληρό τόνο και επέβαλε αργότερα, ότι θα έπρεπε να απαλλάξουν οι τράπεζες την Ελλάδα από ένα μεγάλο μέρος των χρεών της. Αυτό είναι γενικά σωστό, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, έκανε το χάος μεγαλύτερο, καθώς εδώ και εβδομάδες διεξάγονταν πάνω από όλα διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, γεγονός που μπλόκαρε άλλες αποφάσεις και προκάλεσε γενικευμένη δυσθυμία».

Η εφημερίδα διακρίνει ότι υπάρχουν δύο τρόποι για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα. Είτε να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη επιστρέφοντας στη συνέχεια στη δραχμή, είτε να δρομολογηθεί ένα αποφασιστικό και ακριβό, όπως εκτιμά η εφημερίδα, σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης. Καταλήγοντας η SZ επισημαίνει: «Φυσικά υπάρχει και μία τρίτη δυνατότητα, η χειρότερη όλων: να συνεχιστεί η πρακτική που εφαρμόστηκε ως τώρα».Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Το ακούσαμε και αυτό, ο διορισμένος και εγκάθετος πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός που προωθήθηκε για να διαπραγματευθεί με την τρόικα, το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, ως γνώστης του αντικειμένου, γιατί τα κόμματα αδυνατούσαν και έκαναν πίσω (να απαλλαχθούν από την ευθύνη), απειλεί και εκβιάζει, ότι αν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης δεν συμφωνήσουν σ’ αυτά που θέλει να επιβάλλει η τρόικα, θα παραιτηθεί και θα πάμε σε εκλογές (μας απειλεί δηλ. με εκλογές)!

Αντί ο κύριος αυτός, τόσο καιρό να συζητάει με την τρόικα, έχοντας προτάσεις και σχέδιο (ως ειδικός), για να ξεπεραστεί η κρίση, λειτουργεί ως διακομιστής των εντολών της τρόικα και σε συνεχείς συσκέψεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, η επομένη θα είναι την Κυριακή, προσπαθεί να τους πείσει να άρουν τις κόκκινες γραμμές (που εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχουν) αλλά απλά λέγονται για να μας κοροϊδέψουν, ώστε να περάσουν όλα τα άγρια φορομπηχτικά μέτρα της τρόικα.

Αντί ο άνθρωπος να βρίσκεται στην Ευρώπη, (που την ξέρει τόσο καλά!!!) για συναντήσεις με τους «εταίρους» μας, βρίσκεται στην Ελλάδα, για να «πείσει» τους αρχηγούς των κομμάτων και μέσω αυτών τους βουλευτές τους, ώστε να συμφωνήσουν με αυτά που θέλει η τρόικα.

Βλέποντας λοιπόν η τρόικα ότι, ο άνθρωπος αυτός κάνει τη δουλειά τους, κάθε μέρα φέρνουν και πιο πιεστικά μέτρα. Σε λίγο θα απολυθούν όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι και οι στρατιωτικοί και αυτοί θα ζητάνε ακόμα μείωση του Δημόσιου τομέα!!!

Τελικά έτσι ήταν, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απλά ανακοινώθηκαν τα μέτρα, δόθηκαν σε χαρτί στον «πρωθυπουργό» και αυτός γύρισε πίσω για να πάρει τις υπογραφές από τους υπολοίπους και να το στείλει πίσω με courier.

Το μόνο τελικά που γνωρίζει ο «πρωθυπουργός» είναι ότι, οι δανειστές μας, είναι αμετακίνητοι σε μια σειρά καυτών προαπαιτούμενων (που θα εξαθλιώσουν το λαό) προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για το PSI.

Αλλά δείτε κ. «Πρωθυπουργέ» τι λέει ο κ. Καρατζαφέρης, που είναι από τους μεγάλους θαυμαστές σας (fun) «Δεν συζητήσαμε το ενδεχόμενο των αρνήσεων από τις Βρυξέλλες των προτάσεων μας, αλλά πιστεύω ότι ο κ. Παπαδήμος θα πετύχει πολλά πράγματα στην σύσκεψη. Ξέρει να μιλάει στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, μια που πέρασε από εκεί για πάρα πολλά χρόνια».

Ξέρετε να μιλάτε στην άλλη πλευρά του τραπεζιού κ. «Πρωθυπουργέ»;
Γνωρίζετε ποιοι κάθονται απέναντι σας;
Μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους ή μήπως έχετε ξεχάσει να μιλάτε και απλά γνέφετε καταφατικά;
Είναι δυνατόν να εκβιάζετε τον Ελληνικό λαό με την παραίτηση σας;

Ποιο είναι το σχέδιο σας για την Ελλάδα κ. «Πρωθυπουργέ»;
Τι έχουν αποφασίσει για μας, οι φίλοι σας και δανειστές μας;
Πείτε μας...
Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας; Να μη χάσουν τίποτα οι δανειστές μας;

Μας έχετε πρήξει με την ανάπτυξη εσείς και οι κύριοι της συγκυβέρνησης, πως θα έρθει η ανάπτυξη;
Επειδή το λέτε εσείς, ή επειδή θα φτάσετε τους μισθούς στα 200 ευρώ;
Έτσι έρχεται η ανάπτυξη χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα; Απλά με την εξαθλίωση του λαού;
Πως;
Μήπως έχετε ενστερνισθεί το όραμα του προκατόχου σας να μας κάνει Ινδία και Ινδονησία και δε ξέρω και εγώ τι άλλο;

Κύριε, πρέπει να καταλάβετε πια, έστω και καθυστερημένα, ότι σας έχουν βάλει Πρωθυπουργό της Ελλάδος, δεν δουλεύετε πια σε Τράπεζα, η τρόικα δεν είναι πελάτης σας, για να προσπαθήσετε να βγάλετε κέρδος γι’ αυτούς, κάθεστε στην άλλη μεριά του τραπεζιού, που λέει και ο κ. Καρατζαφέρης, αυτοί είναι απέναντι σας, όχι πελάτες σας και σας εκβιάζουν. Εσείς πρέπει να αγωνίζεστε για το καλό του Ελληνικού λαού. Πρέπει να αγωνισθείτε και να αντισταθείτε. Μπορείτε; Αν όχι παραιτηθείτε, δε μας κάνετε χάρη που βρίσκεστε σ’ αυτή τη θέση, εμείς δεν πρόκειται να σας παρακαλέσουμε να μείνετε.

Επιτέλους, ο λαός έχει καταλάβει πολλά, δημοσκόπηση της ALCO δείχνει ότι, περισσότεροι από 6 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι επιβληθήκατε από τους δανειστές μας, με μόνο ρόλο να διασφαλίσετε τα συμφέροντά τους.

Τιμωρήστε μας με εκλογές λοιπόν!
Δε θα μας λείψετε, σας το εγγυώμαι.  • Ασήκωτη για τα νοικοκυριά η "λυπητερή" της εφορίας, μετά τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά τι επιφυλάσσει το 2012 για τους φορολογούμενους
Οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011, με την εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων, αυξάνονται ακόμη και σε ποσοστό άνω του 1.500%, με θύματα κυρίως τους φορολογούμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και τις οικογένειες με παιδιά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Έθνους", ο αριθμός των φορολογούμενων που θα λάβουν φέτος εκκαθαριστικό σημείωμα με επιστροφή φόρου θα είναι ελάχιστος, καθώς οι αλλαγές που έχουν γίνει στη φορολογία εισοδήματος φέρνουν μεγάλες επιβαρύνσεις για όλους.

Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Οι 13 αλλαγές στο νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης


Με 13 αλλαγές σχεδιάστηκε το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν φέτος περίπου 5,5 εκατ. φορολογούμενοι. Ειδικότερα στο έντυπο που παρουσιάζει σήμερα το «Ε» έχουν γίνει οι εξής αλλαγές:

Στον πίνακα 2:

1) Καταργήθηκε ο κωδικός 027-028 που συμπλήρωναν οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

2) Eχει προστεθεί νέος κωδικός 017- 018 τον οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1981 και μετά. Για τους φορολογούμενους αυτούς ισχύει το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ εφόσον τα εισοδήματά τους δεν υπερβαίνουν το όριο αυτό.

Αν το ετήσιο εισόδημα των φορολογουμένων ηλικίας έως 30 ετών είναι μεγαλύτερο των 9.000 ευρώ, τότε εφαρμόζεται το «κουτσουρεμένο» αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και πληρώνουν περισσότερο φόρο.

3) Απαλείφθηκε η ένδειξη 019-020 δίπλα από την οποία ο φορολογούμενος δήλωνε εάν κατά το προηγούμενο έτος ήταν νέος επιτηδευματίας ηλικίας κάτω των 35 ετών και τα καθαρά του κέρδη ήταν χαμηλότερα των 30.000 ευρώ. Για κάθε φορολογούμενο αυτής της κατηγορίας ίσχυε για το 2010 απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος.

Η απαλλαγή αυτή καταργήθηκε αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2011 οπότε απαλείφθηκε και η σχετική ένδειξη από το έντυπο της φορολογικής δήλωσης.

Στον πίνακα 3:

4) Περικόπτεται σημαντικά η μείωση φόρου που προκύπτει για τους φορολογούμενους με αναπηρία 67% οι οποίοι συμπληρώνουν τον κωδικό 001-002. Το συνολικό ποσό των δαπανών που αναγνωρίζεται περιορίζεται από τα 2.400 στα 2.000 ευρώ και δεν αφαιρείται πλέον από το εισόδημα αλλά προσαυξάνει το αφορολόγητο όριο.

Με τον τρόπο αυτό, το μειωμένο από τα 2.400 στα 2.000 ευρώ ποσό των δαπανών που αναγνωρίζεται δεν εκπίπτει πλέον από το πάνω μέρος του εισοδήματος του φορολογούμενου, όπου οι συντελεστές φόρου μπορεί να είναι υψηλοί και το όφελος της έκπτωσης μεγάλο, αλλά από το κάτω μέρος του εισοδήματος όπου ο συντελεστής φόρου είναι χαμηλός.

Στον πίνακα 4:

5) Στο εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα έχει προστεθεί ο κωδικός 515-516, όπου αναγράφονται οι ζημιές προηγούμενων οικονομικών ετών από ελευθέριο επάγγελμα.

Στον πίνακα 5:

6) Στα τεκμήρια διαβίωσης που αφορούν τις κατοικίες (κύρια, εξοχική, δευτερεύουσες) έχουν προστεθεί οι κωδικοί 206-208-210 στους οποίους οι φορολογούμενοι που έχουν «τακτοποιήσει» ημιυπαίθριους και αυθαίρετους χώρους, θα πρέπει να γράψουν την επιφάνεια των χώρων αυτών.

Πολλοί φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πιαστούν στην «παγίδα» των τεκμηρίων, καθώς θα εμφανίσουν στην Εφορία κατοικίες με μεγαλύτερη επιφάνεια και κατά συνέπεια θα έχουν μεγαλύτερο τεκμήριο.

Στον πίνακα 6:

7) Eχουν μεταφερθεί από τον πίνακα 5 των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων οι κωδικοί (735-736 και 737-738) που αφορούν στην αγορά ακινήτων, ανέγερση οικοδομών και κατασκευή πισίνας λόγω αναστολής εφαρμογής του «πόθεν έσχες». Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα ποσά που διέθεσαν το 2011 για την αγορά ακινήτων ή ανέγερση οικοδομών αλλά δεν θα ελεγχθούν για το «πόθεν έσχες».

Σε περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας με στεγαστικό δάνειο, οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που κατέβαλαν το 2011 οι φορολογούμενοι για την εξυπηρέτηση του δανείου θεωρούνται τεκμήριο απόκτησης περιουσιακού στοιχείου και προστίθενται στις υπόλοιπες δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

8) Προστέθηκε ο κωδικός 657-658 στο οποίο οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν τα εισοδήματα που εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (αποζημίωση λόγω απόλυσης, εφάπαξ).

Στον πίνακα 7:

9) Eχει απαλειφθεί ο κωδικός 041-042 που αφορούσε τη δαπάνη δικηγόρου μετά την κατάργηση της έκπτωσης φόρου. Τα ποσά που δαπανούν οι φορολογούμενοι για δικηγορικές αμοιβές υπολογίζονται στις δαπάνες με αποδείξεις που μετράνε για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου.

10) Νέος κωδικός 075-076 για τις δωρεές χρηματικών ποσών στον «λογαριασμό αλληλοβοηθείας για την απόσβεση του Δημοσίου χρέους».

11) Eχουν συγχωνευθεί οι κωδικοί που αφορούν στους τόκους στεγαστικών δανείων. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία σύναψης του δανείου οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν στον κωδικό 063-064 τους τόκους που κατέβαλαν το 2011.

12) Προστέθηκαν νέοι κωδικοί 077-078 που αφορούν στα μισθώματα επιχειρήσεων τριτογενούς τομέα της περιοχής «Γεράνι» του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, πρoκειμένου να εκπέσει από αυτά έως το 80% των δαπανών αποκατάστασης.

13) Νέοι κωδικοί 033- 034- 035- 036 που καταγράφονται οι δαπάνες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Και το χρέος ανέβηκε στο 160% του ΑΕΠ!!!

ου μας κατάντησαν: Μετά από 18 μήνες Μνημονίου και φρενήρη δανεισμού (ποιος μπορεί να ξεχάσει την "πανηγυρική" φράση Παπανδρέου "Πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο στην Ιστορία";) στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011, σε ότι αφορά στη σχέση χρέους προς ΑΕΠ, η Ελλάδα εμφάνιζε το υψηλότερο ποσοστό δημόσιου χρέους (159,1%), με την Ιταλία (119,6%) να ακολουθεί και τρίτη την Πορτογαλία με ποσοστό 110,1%.

Έπεται η Ιρλανδία με ποσοστό 104,9% ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Εσθονία με 6,1% και το Λουξεμβούργο με 18,5%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα.


Χορτάτοι. Πολιτικάντηδες, Καπιταλιστές, Τραπεζίτες, Εργατοπατέρες και Ελλαδέμποροι. Οι τρεις πρώτοι παζαρεύουν τη φτώχεια του ελληνικού λαού κι οι δύο τελευταίοι παίζουν με τη νοημοσύνη του. Άλλοι ονειρεύονται τις εκλογές νομίζοντας ότι θα αλλάξει η κατάσταση ψηφίζοντας τον τάδε ή τον δήνα. Όταν γίνουν και δουν ότι τίποτα το ουσιαστικό δεν θα αλλάξει τότε θα καταλάβουν το παραμύθι της "δημοκρατικής" νομιμοποίησης.

Κι οι πεινασμένοι; Υπάρχουν δύο κατηγορίες πεινασμένων. Αυτοί που είναι ήδη άστεγοι και εξαθλιωμένοι κι αυτοί που είναι ένα βήμα πριν την εξαθλίωση. Κι αν οι πρώτοι είναι μερικές χιλιάδες και αυξάνονται καθημερινά, οι δεύτεροι είναι εκατομμύρια Ελλήνων και κάθε μέρα αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό για να βρεθούν με μαθηματική ακρίβεια στη θέση της απόλυτης εξαθλίωσης.

Αν οι χορτάτοι μοιράζονται τα κέρδη τους οι πεινασμένοι μοιράζονται την αλληλεγγύη τους. Το αδιέξοδό των πεινασμένων τους βγάζει σε δύο δρόμους. Τον δρόμο της Αντίστασης και τον δρόμο της φυγής, δηλαδή της αυτοκτονίας. Θα ήταν ευχής έργον αν όλοι ακολουθούσαν τον πρώτο δρόμο. Δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι. Μα το δρόμο της Αντίστασης είναι ταγμένοι να τον καπηλεύονται Εργατοπατέρες και Ελλαδέμποροι.

Οι Εργατοπατέρες και Ελλαδέμποροι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όπως τα κόμματα της Βουλής είναι τα διαφορετικά όργανα της ίδιας μπάντας. Οι πεινασμένοι πέφτουν στα δίχτυα τους. Απογοητεύονται. Άλλες σέχτες Εργατοπατέρων και Ελλαδέμπορων τους ξαναδίνουν ελπίδα. Μα το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Η εξατομίκευση φαίνεται μονόδρομος. Μα δεν είναι. Κάποιοι υποτάσσονται και παραμένουν αδρανείς. Μα η ανάγκη της επιβίωσης και η συσσορευμένη οργή δεν αφήνει περιθώρια. Η εποχή μας δεν είναι η εποχή της αδράνειας. Είναι η εποχή της δράσης.

Αυτό ακριβώς φοβάται το κατοχικό καθεστώς. Την απαλλαγμένη από Εργατοπατέρες και Ελλαδέμπορους δράση. Το απρόβλεπτο και ανεξέλεγκτο χτύπημα. Κι αυτό είναι βέβαιοι οι χορτάτοι ότι θα έρθει...


Καναδικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Global Research
με πληροφορίες από το ιστολόγιο του δημοσιογράφου Rick Rozoff


Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, 11 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχουν σε ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο από τις 14 έως και τις 24 Φεβρουαρίου. Το χρονοδιάγραμμα αυτών των ασκήσεων συμπίπτει χρονικά με την αναμέτρηση των Δυτικών με τη Συρία, όπως αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες.

Οι ναυτικές άσκησεις χαρακτηρίζονται ως "οι μεγαλύτερες ανθυποβρυχιακές πολεμικές επιχειρήσεις (Αnti-Submarine Warfare ή ASW) στην ιστορία του ΝΑΤΟ" και θα διεξαχθούν στο Ιόνιο Πέλαγος, στα νοτιοανατολικά της Σικελίας. Οι ναυτικές δυνάμεις θα προέχονται από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην άσκηση προγραμματίζεται να συμμετάσχουν πέντε υποβρύχια από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Η σειρά ασκήσεων ΜΑΝΤΑ προορίζεται να προσφέρει δυνατότητες "για επιχειρησιακούς πειραματισμούς με νέες τεχνολογίες και τακτικές", που θα ανταποκρίνοτονται στις μαχητικές δυνατότητες του πολεμικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στον 21ο αιώνα.Το ελληνικό υποβρύχιο Πρωτεύς στην άσκηση ΜΑΝΤΑ 2011Άσκηση ΜΑΝΤΑ 2011Άσκηση ΜΑΝΤΑ 2010Αρχηγείο ΝΑΤΟ:


Μια τεράστια πυρηνική ναυτική δύναμη, η οποία πλέον θα φτάνει μέχρι τις ελληνικές ακτές, ξεκίνησε να στήνει η Ρωσία, με πρόγραμμα μαζικών ναυπηγήσεων υποβρυχίων βαλλιστικών πυρηνικών βλημάτων (SLBM), αλλά και επιθετικών υποβρυχίων συμβατικής πρόωσης.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η αλλαγή επιχειρησιακού δόγματος του ρωσικού Ναυτικού που επιστρέφει στα πρότυπα της σοβιετικής αυτοκρατορίας, με παρουσία σε όλο τον πλανήτη, αλλά αυτή την φορά με τα λάβαρα της Ορθοδοξίας και τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα να αντικαθιστά το σφυροδρέπανο στην σημαία του.

Όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού, ναύαρχος Βλαντίμιρ Βισότσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στα ρωσικά ΜΜΕ σε τέσσερις μήνες από σήμερα, τον Ιούνιο του 2012, τα ρωσικά υποβρύχια SLBM (πυρηνικά υποβρύχια πυρηνικών βαλλιστικών βλημάτων) θα ξεκινήσουν περιπολίες σε όλο τον πλανήτη και ειδικά σε περιοχές που πλέον δεν πλησίαζαν, όπως η Μεσόγειος, οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ο Ειρηνικός Ωκεανός και ο Ινδικός Ωκεανός.

Στόχος της ηγεσίας του ρωσικού Ναυτικού είναι να πλησιάσει τον αριθμό περιπολιών του πρώην σοβιετικού Ναυτικού που μέχρι το 1984 έφταναν τις 230, ενώ σήμερα είναι λιγότερες από 10 και εντοπίζονται στον Βόρειο Ατλαντικό.

Βασικό όπλο στα χέρια της ρωσικής ναυτικής ηγεσίας η ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων SLBM κλάσης Borey, και τα ήδη δέκα υπηρετούντα πυρηνικά υποβρύχια.

Μέσα σε αυτό τα πλαίσιο τουλάχιστον δύο ρωσικά πυρηνικά ή επιθετικά υποβρύχιο θα περιπολούν μόνιμα στην Α.Μεσόγειο, ενώ υπάρχουν σκέψεις για ενεργοποίηση του αγκυροβολίου των Κυθήρων, το οποίο βρίσκεται σε διεθνή χωρικά ύδατα και αποτελούσε μία από τις ημισταθερές βάσεις του σοβιετικού Στόλου μέχρι το 1990!

Υπάρχει βέβαια η βάση της Ταρτούς στη Συρία, αλλά αν τα πράγματα σε ότι αφορά την πολιτική σταθερότητα στην χώρα, επιδεινωθούν τότε υπάρχουν σκέψεις να ζητηθούν "ναυτικές διευκολύνσεις" από την Κύπρο, η οποία διασώθηκε από τον Μηχανισμό Σήριξης χάρη στα ρωσικά δάνεια.

Σύμφωνα με το μαζικό πρόγραμμα ναυπηγήσεων που ξεκινά η Ρωσική Ομοσπονδία από το 2013, εκτός από το ένα αεροπλανοφόρο (του οποίου την ναυπήγηση θα ακολουθήσουν μέχρι το 2025, άλλα τρία) μέχρι το 2020 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των οκτώ υποβρυχίων κλάσης Borey και μέχρι δέκα επιθετικά υποβρύχια κλάσεως «Graney», δηλαδή υποβρυχίων-κυνηγών άλλων υποβρυχίων, κρούσης σκαφών επιφανείας και προβολής χερσαίων στόχων με βλήματα cruise.

Την ίδια στιγμή μέχρι να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των Borey, αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος των περιπολιών ανά τον πλανήτη αναβλήθηκε η απόσυρση των γιγαντιαίων στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων τρίτης γενιάς Typhoon και θα ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα αναβάθμισής τους ώστε να τους προσθέσουν αρκετά χρόνια – περίπου μια δεκαετία – επιχειρησιακού βίου.

Η απόσυρσή τους θα ξεκινήσει όταν ξεκινήσουν να εντάσσονται σε υπηρεσία τα οχτώ υποβρύχια κλάσεως «Borey», κάτι που αναμένεται να συμβεί περί το 2020. Στόχος της Ρωσία είναι να συνεχίσει την ναυπήγηση των Borey και μετά το 2020, έτσι ώστε να υπάρχουν πάντα σε υπηρεσία 15 υποβρύχια SLBM.

Βέβαια, κορυφαία θέση στην ρωσική πυρηνική αποτροπή έχουν τα νέα στρατηγικά βαλλιστικά βλήματα Bulava, τα οποία θα εξοπλίσουν και τα Borey αλλά και τα Typhoon.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του πλέον προηγμένου υποθαλάσσια εκτοξευόμενου βλήματος παγκοσμίως από το πρώτο υποβρύχιο κλάσης Borey το «Yury Dolgoruky» στα πλαίσια δοκιμών για την πιστοποίηση του προγράμματος.

Το βλήμα έχει ακτίνα δράσης μεταξύ 8 και 10.000 χλμ και μεταφέρει μέχρι 10 MIRVs από τα οποία τα οπλισμένα (γιατί υπάρχουν και ψευδοκεφαλές παραπλάνησης) μεταφέρουν μία κεφαλή των 550 kT.