Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

31 Ιουλ 2013Kατά πόσο διαφέρουν από την Στάζι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας;


Του Stephen Gowans 
Gowans.wordpress.com
31 Ιουλίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

«H Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ» – διαβάζουμε σε δημοσίευμα των New York Times από τις 11 Ιουλίου 2013 – «υπεραμύνθηκε της συνεργασίας της χώρας της με το ειδικό πρόγραμμα της NSA (Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας) των ΗΠΑ, γνωστό με την ονομασία Prism, και απέρριψε οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ αυτού και των επεμβατικών μεθόδων που εφαρμόστηκαν από τη Στάζι, τη μυστική αστυνομία της κομμουνιστικής κυβέρνησης της Ανατολικής Γερμανίας.

»Το έργο των μυστικών υπηρεσιών σε δημοκρατικά κράτη ήταν πάντα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και θα παραμείνει έτσι και στο μέλλον», δήλωσε η Μέρκελ. «Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει απολύτως καμία σύγκριση μεταξύ της Στάζι της Ανατολικής Γερμανίας και του έργου των υπηρεσιών πληροφοριών στα δημοκρατικά κράτη. Τα προγράμματά τους είναι εντελώς διαφορετικά».

Ας σημειωθεί, ότι η Μέρκελ δεν αμφισβητεί ότι ο μηχανισμός των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας, σε συνεργασία με την NSA, κατασκοπεύει τους Γερμανούς πολίτες, αλλά υπογραμμίζει απλώς ότι η κατασκοπευτικές τους δραστηριότητες είναι ζωτικής σημασίας για τη δημόσια ασφάλεια. Κατ' επέκταση, ούτε οι υποκλοπές της Ανατολικής Γερμανίας ήταν. Η Μέρκελ επικαλείται το «φωτοστέφανο» της δημοκρατίας για να δικαιολογήσει τις μεθόδους του αστυνομικού κράτους των δημοκρατικών κρατών («αφού εφαρμόζονται από δημοκρατικά κράτη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ορθές»), ενώ παράλληλα κάνει τον διαχωρισμό μεταξύ αυτών και των κομμουνιστικών κρατών («αφού εφαρμόζονται από κομμουνιστικά κράτη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι εσφαλμένες»).

Τουλάχιστον η Μέρκελ είχε την παρρησία να παραδεχθεί ότι η Γερμανία κάνει σήμερα ό,τι έκανε και η Ανατολική Γερμανία κάποτε: κατασκόπευε τους ίδιους τους πολίτες της. Οι πολιτικοί των Δυτικών χωρών προσποιούνταν ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατίες δεν εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές (παρά το γεγονός ότι υπήρχαν άφθονα αποδεικτικά στοιχεία για το αντίθετο).

Φυσικά, η Μέρκελ δεν μπορεί να πει ότι oι δραστηριότητες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών είναι όπως της Στάζι – τουλάχιστον όχι ως προς τις προθέσεις τους – επειδή η Στάζι εδώ και καιρό χαρακτηρίζεται από τους αντικομμουνιστές ως υπηρεσία sui generis: ένα τερατούργημα του απολυταρχισμού που μόνο σε μια κομμουνιστική κοινωνία θα μπορούσε να υπάρξει. Αντίθετα, οι δραστηριότητες παρακολούθησης της Γερμανίας, υποστηρίζει η Μέρκελ, διεξάγονται σε ένα ανώτερο (δημοκρατικό) επίπεδο και «είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών». Άρα, η Στάζι, κατά πάσα πιθανότητα, ασχολούνταν με υποδεέστερης σημασίας πράγματα.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι για όλα τα κράτη αποτελεί προτεραιότητα η πρόληψη των τρομοκρατικών βομβιστικών επιθέσεων, των αεροπειρατειών, των δολοφονιών και ούτω καθεξής. Τρομοκρατικών δραστηριοτήτων που θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Αυτό ίσχυε για την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, όπως και για οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Παρ' όλα αυτά, ο ορισμός της δημόσιας ασφάλειας είναι συνήθως πολύ ευρύς, και τα κράτη πάντα εξισώνουν την έννοια της «δημόσιας ασφάλειας» με αυτήν της «καθεστηκυίας τάξης».

Η μαζική φυγή των ειδικευμένων, παραγωγικής ηλικίας για την αγορά εργασίας Ανατολικογερμανών νέων προς τη Δύση, φυγή που ενθαρρύνθηκε από την κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας και αποτέλεσε απειλή για τη βιωσιμότητα της καθεστηκυίας τάξης της ΛΔΓ, έγινε αιτία ώστε ένα μεγάλο μέρος της παρακολούθησης των πολιτών να γίνεται με γνώμονα τα μέτρα που υιοθετήθηκαν προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία του ανθρώπινου κεφαλαίου στη χώρα αυτή.

Οι Δυτικογερμανοί που ταυτίστηκαν με τη ΛΔΓ και ήταν υπέρ του πολιτικού της προσανατολισμού αντιπροσώπευαν μια πιθανή πέμπτη φάλαγγα, την οποία η μυστική αστυνομία των Δυτικογερμανών πάσχισε να περιορίσει και να απορρυθμίσει.

Αναμφίβολα, υπήρξε ένα δυτικογερμανικό μοντέλο που αντιστοιχούσε με εκείνο της Στάζι. Χτίστηκε πάνω στα θεμέλια της μυστικής αστυνομίας του Χίτλερ, της οποίας οι υπάλληλοι είχαν προσληφθεί από τις τάξεις του πρώην προσωπικού της Γκεστάπο, και η οποία χρησιμοποιούσε πληροφοριοδότες, τοποθετούσε «κοριούς» και άνοιγε επιστολές του ταχυδρομείου για να κατασκοπεύει, να παρενοχλεί και να απορρυθμίζει τις δραστηριότητες ατόμων με αριστερές πολιτικές απόψεις, ακριβώς όπως έκανε και η Στάζι σε πολίτες που απειλούσαν τη βιωσιμότητα του κρατικού μηχανισμού της κομμουνιστικής εκείνης χώρας.

Κατά την άποψη εκείνων που είχαν επιφορτιστεί με το έργο της διατήρησης της καπιταλιστικής τάξης της Δυτικής Γερμανίας εντός της τροχιάς της ηγεμονίας των ΗΠΑ, οι κομμουνιστές και οι συμπαθούντες την ΛΔΓ αποτελούσαν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Το πεδίο δράσης των μυστικών αστυνομικών είναι ανάλογο προς τη διαθέσιμη τεχνολογία και τη σοβαρότητα της απειλής η οποία θα πρέπει να αναχαιτιστεί. Η απειλή για την Ανατολική Γερμανία από τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη Δυτική Γερμανία και τον ισχυρό προστάτη της, τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν πολλές φορές μεγαλύτερη από την απειλή από την πλευρά της μικρότερης, φτωχότερης Ανατολικής Γερμανίας εναντίον της Δύσης, αφού ο η ΛΔΓ είχε ως υποστηρικτή τη Σοβιετική Ένωση, η οποία ήταν σε θέση να της προσφέρει λιγότερους πόρους από ό, τι οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Δυτική Γερμανία. (Όχι μόνο ήταν λιγότερο εύπορη η Σοβιετική Ένωση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά υποχρεώθηκε να παραδώσει και να απομακρύνει από τη ζώνη κατοχής της κάθε τι πολύτιμο, ενώ παράλληλα η Ανατολική Γερμανία επωμίστηκε δυσανάλογο φορτίο στην διαδικασία αποζημίωσης της ΕΣΣΔ από τη Γερμανία για τις απώλειες που προκάλεσε στην ΕΣΣΔ ο πόλεμος που άρχισαν οι Γερμανοί.) Κατά συνέπεια, οι απαιτήσεις για την ίδρυση μυστικής αστυνομίας στην Ανατολική Γερμανία ήταν εκ των πραγμάτων αυξημένες.

Για όσους Δυτικογερμανούς δεν είχαν ισχυρές αριστερές τάσεις, η μυστική αστυνομία της χώρας τους ήταν αόρατη, αλλά η ύπαρξή της ήταν πάντοτε σαφής και απειλητική για τους κομμουνιστές και άλλους μαχητικούς αριστερούς της χώρας. Το γεγονός ότι η BFV, η πολιτική αστυνομία της Δυτικής Γερμανίας, ήταν μέρος ενός «δημοκρατικού» κράτους δεν την κατέστησε λιγότερο παρεμβατική και απειλητική από ό, τι ήταν η Γκεστάπο για τους Γερμανούς που διατηρούσαν «εσφαλμένες» πολιτικές απόψεις.

Επομένως, ανακύπτει το εξής ερώτημα: Είναι η μυστική αστυνομία της Γερμανίας και η Στάζι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, όπως υποστηρίζει η Μέρκελ;

Η απάντηση είναι:
Δεν υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ τους, αλλά υπάρχει ποσοστιαία διαφορά, αν και η ποσοστιαία διαφορά δεν υφίσταται στο βαθμό που παραδέχεται η Mέρκελ. Ο μηχανισμός παρακολουθήσεων του ενιαίου δημοκρατικού κράτους της Γερμανίας έχει μια πιο παρεμβατική πρόσβαση στην ιδιωτική ζωή των πολιτών της από εκείνη που είχε ή θα μπορούσε να είχε ποτέ η Στάζι. 


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...
Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Στις 29 Ιουνίου 2013, το RIMSE κατέγραψε τις επαφές ανώτατων πολιτικών παραγόντων στη Τουρκία με το Γιασίν Καντί και τις διαπλοκές που σχηματίζονται με βάση κοινά συμφέροντα.

Το παρόν κείμενο συντάσσεται με νέα πληροφόρηση που δείχνει την βαθύτατη επίδραση που ασκεί πλέον το "σύστημα Καντί" στην Τουρκική πολιτική σκηνή, όπως και επιπλέον διαπλεκόμενες σχέσεις που τυγχάνουν πλέον της προσοχής της διεθνούς κοινότητας εν όψει και των εξελίξεων στη Συρία, την Αίγυπτο και αλλαχού.

Το 2012 ο Φατίχ Σαράτς έγινε ο διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο ΜΜΕ Σινέρ και μετέπειτα ανέλαβε κορυφαία θέση και στην θυγατρική εταιρεία Χαμπέρ Τούρκ. Η τελευταία τοποθέτηση του έγινε μετά από παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Ερντογκάν. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο Σαράτς είναι συνέταιρος με τον Καντί στην αλυσίδα σούπερμαρκετ ΒΙΜ, γεγονός που είναι γνωστό εδώ και έτη στις Τουρκικές αρχές.

Μάλιστα στις 31 Μαρτίου του 2004 η Τουρκική αρχή έρευνας οικονομικών εγκλημάτων (αντίστοιχο ΣΔΟΕ) είχε αποκαλύψει τη συνεργασία των δύο μαζί με μία πλειάδα άλλων εταιρειών μερικές εκ των οποίων βρίσκονταν στις "Μαύρες λίστες" των διεθνών αρχών ως χρηματοδότες της Ισλαμικής τρομοκρατίας ανά την υφήλιο, όπως και για ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από ναρκωτικά. Οι εταιρείες αυτές ήταν οι : Caravan Foreign Trade Limited Company, Ella Film Production Industry, Nimet Gida, Ahsen Plastic.

Ο Καντί μαζί με ένα πολυπλόκαμο δίκτυο συνεργατών του κυρίως στον Αραβικό κόσμο, έχει τη δυνατότητα να προσελκύει μεγάλα ποσά στην Τουρκική οικονομία, η οποία εν γένει μετά τη χρεοκοπία της το 2001 βασίστηκε στο λεγόμενο "πράσινο κεφάλαιο" προκειμένου να ανασυγκροτηθεί, ενώ η πλειονότητα των ιδιωτικοποιήσεων κατέληξε στα χέρια εταιρειών από τη Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου ή σε Τούρκους επιχειρηματίες που συνδέονται με αυτούς τους κύκλους.

Οι εξελίξεις στη Συρία όπου διαφαίνεται νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2013, με παράλληλη κινητοποίηση των Κουρδικών δυνάμεων εναντίον της Άγκυρας, εάν και λογικά θα έπρεπε να σημάνει συναγερμό στη κυβέρνηση Ερντογκάν, τουναντίον η επίδραση του "συστήματος Καντί" και των αποκαλύψεων που αυτός μπορεί να επιφέρει, έχει αδρανοποιήσει τη Τουρκία, σε βαθμό που απειλείται άμεσα η εδαφική της ακεραιότητα, αλλά η παντελώς ελεγχόμενη Ισλαμική κυβέρνηση αδυνατεί να αποτρέψει από μόνη της μια τέτοια εξέλιξη.

Σε αυτό το σημείο οι επιδιώξεις των ΗΠΑ κατά κύριο λόγο θα παίξουν μείζονα λόγο για την βραχυπρόθεσμη πορεία της Τουρκίας η οποία ενεπλάκει με προσωπική ευθύνη του Ερντογκάν και του κόμματος ΑΚΠ στον Μεσανατολικό κυκεώνα, στοιχηματίζοντας τη λάθος ιστορική στιγμή, στα λάθος πρόσωπα με τους λάθος τρόπους.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι εντάσεις εκ μέρους της Άγκυρας θα κλιμακωθούν το ερχόμενο διάστημα και όχι μόνο σε ρητορικό επίπεδο.

Πηγή RIMSE
Η επίκληση των Γερμανών στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης ως δικαιολογία για την απαγόρευση της έκδοσης χρήματος στην ευρωζώνη, δηλαδή του μοναδικού όπλου που θα μπορούσε να στηρίξει μία βιώσιμη σταδιακή έξοδο από την κρίση, είναι γνωστή: συνιστά το σκληρό πυρήνα της πολιτικής τους όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι το δήθεν φάντασμα του υπερπληθωρισμού δεν απειλεί κανέναν – λ.χ. στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία που τυπώνεται διαρκώς χρήμα στο ίδιο διάστημα και χωρίς να υπάρχει κρίση τέτοιου βάθους, ουδέποτε προέκυψε ζήτημα πληθωριστικού κινδύνου.

Όμως, με αυτό το παραμύθι, οι Γερμανοί έχουν δημιουργήσει ήδη τις προυποθέσεις μιας ελληνικής Βαϊμάρης. Η δική τους, κράτησε 13 χρόνια και μάλιστα είχε και μία ενδιαφέρουσα σύμπτωση: ξεκίνησε με το Σύνταγμα της Βαϊμάρης σαν σήμερα, στις 31 Ιουλίου του 1919, για να τελειώσει ουσιαστικά πάλι σαν σήμερα, το 1932, όταν ο Χίτλερ έπαιρνε το 38% των ψήφων του γερμανικού εκλογικού σώματος, μίας χώρας τόσο βαθειά κατεστραμμένης στην οποία η επικίνδυνη απάτη του εθνικοσοσιαλισμού λάμβανε τα χαρακτηριστικά σαρωτικού λαϊκού κινήματος: οι συνέπιες είναι γνωστές σε όλους…

Η Ελλάδα ζει από καιρό τη δικής Βαϊμάρη. Δεν έχει τα βάρη των πολεμικών αποζημιώσεων, δεν έκανε το έγκλημα να προκαλέσει κανένα «Μεγάλο πόλεμο», όμως έχει τα βάρη ενός επαχθούς, πρωτοφανούς στη μεταπολεμική Ευρώπη, προγράμματος «σωτηρίας» γερμανικής έμπνευσης και κοπής, το οποίο την έχει αποσαθρώσει.

Μεθυσμένο από το ηγεμονικό του όραμα για μία γερμανική Ευρώπη, το Βερολίνο κάνει ότι δεν βλέπει τα αποτελέσματα της πολιτικής του. Φυσικά, η Ελλάδα είναι μία χώρα που ούτε θέλει ούτε μπορεί να γεννήσει τέτοιου είδους κινδύνους για την Ευρώπη, όσους γέννησε κάποτε η Βαϊμάρη. Όμως, αυτό, κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι η καταστροφή που σαρώνει τη χώρα είναι ακίνδυνη τόσο για την ίδια όσο και για την ίδια την Ευρώπη.

Στο Βερολίνο πιστεύουν ότι θωρακίζοντας το ευρώ με την εσωτερική ελληνική πτώχευση, έχουν λύσει το πρόβλημα. Κάνουν τεράστιο λάθος: ο κίνδυνος της αποσταθεροποίησης δεν περνά μόνον μέσα από τα ταμπλό των διεθνών χρηματιστηρίων. Μπορεί να καταλήξει εκεί και να τα τινάξει όλα στον αέρα, αλλά δεν ξεκινά μόνον από εκεί: πλην της Ελλάδας, η Ευρώπη κινδυνεύει κι εκείνη από την κοινωνική κατάρρευση μίας χώρας μέλους της και την πολιτική επικράτηση δυνάμεων σαν αυτές που γέννησε η Βαϊμάρη.
«Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα», καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», δηλώνει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ. Και δεν είναι μόνο οι αποφάσεις για τις απολύσεις που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες…

Για την ακρίβεια, πρόκειται για ειλημμένες (έξωθεν) αποφάσεις τις οποίες η κυβέρνηση της χώρας υλοποιεί μετατρέποντας της χώρα σε αποικία χρέους και τον πληθυσμό της σε δουλοπάροικους.

Ας ρίξουμε καταρχήν   μια ματιά (στοιχεία από την εφημερίδα το Έθνος)  στην αγορά εργασίας:
 • Για 300.000 εργαζόμενους δεν ισχύει πλέον το οκτάωρο
 • Πάνω από 240.000 εργαζόμενοι υπέγραψαν το 2012 ατομικές συμβάσεις
 • Οι μειώσεις των αποδοχών έφτασαν κατά μέσο όρο το 22,1%
 • Σχεδόν ανύπαρκτες κλαδικές συμβάσεις
 • 700.000 εργαζόμενοι  αμείβονται με λιγότερα από 586 ευρώ το μήνα.
Το «τοπίο» που περιγράφουν οι παραπάνω αριθμοί συμπληρώνεται αν λάβει κανείς υπόψη τον «εφεδρικό στρατό» των ανέργων που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πια πρωταθλήτρια Ευρώπης (και) στην ανεργία των νέων.

Ο φερετζές των μεταρρυθμίσεων

Στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης η τρόικα έχει αποφασίσει και η κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί να υλοποιήσει  το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας:
 • «Σκότωσαν» ήδη τον ΟΠΑΠ
 • Έχουν δρομολογήσει να «σπρώξουν» λιμάνια, αεροδρόμια
 • Είναι έτοιμοι να πουλήσουν τη ΔΕΣΦΑ σε τιμή μικρότερη απ ότι αξίζει ένα περιουσιακό στοιχείο (η Ρεβυθούσα) της επιχείρησης
 • Τεμάχισαν τη ΔΕΗ για να επιταχύνουν/ διευκολύνουν το ξεπούλημά της
 • Ανοίγουν το δρόμο για το ξεπούλημα και του νερού, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ τροποποίησε το καταστατικό της εισηγμένης, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρεία.
Για το καλό μας

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία  ο μέχρι στιγμής εκσυγχρονισμός μας  που σχεδιάζει η τρόικα και υλοποιούν από κοινού οι Σαμαράς (Νέα Δημοκρατία) και Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) πραγματοποιείται με νέα δάνεια τα οποία κατά 98% επιστρέφουν άμεσα στο σεντούκι των τοκογλύφων σωτήρων μας.

Με άλλα λόγια από τα 236,8 δισεκατομμύρια   έντοκης «βοήθειας» που έχει λάβει με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις η Ελλάδα στο δημόσιο ταμείο πήγε μόνο το 2%. Τα υπόλοιπα ποσά, απλώς πέρασαν από το λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους και κατέληξαν εκεί ακριβώς απ όπου ξεκίνησαν ως λογιστική εγγραφή: Στις τσέπες των τοκογλύφων.

Κάπως έτσι, με τόση δόση εκσυγχρονισμού  από την τρόικα και τέτοια πειθήνια εφαρμογή από Σαμαράδες, Βενιζέλους και Στουρνάρες το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η Eurostat  εκτοξεύθηκε στο 160,5% του ΑΕΠ   «μεγαλώνοντας» κατά 24,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Προφανώς δεν χρειάζεται να είναι κανείς αντιπρόεδρος της Κομισιόν όπως η κυρία  Βίβιαν Ρέντινγκ για να διαπιστώσει ότι η τρόικα «τέλειωσε». Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση της διαπίστωσης της Ρέντινγκ υπάρχει μια ουσιώδης παράλειψη: Οι Έλληνες δεν εξέλεξαν καμία τρόικα. Αυτοί λοιπόν που «τέλειωσαν» είναι αυτοί που  μας κυβερνούν…

Δημήτρης Μηλάκας από το Ποντίκι, μοντάζ Γρέκι
 


Εξολοθρεύθηκε ο κανίβαλος star της συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης. Το Μαρτύριο του Γιώργου Ελία Ρεζάγκ και άλλων χριστιανών…

Βρυξέλλες, Δ. Πορφύρης –Π. Σταφυλά

Ο Αbou Sakkar o νεκροφάγος κανίβαλος της Συρίας ο επονομαζόμενος και γέρικο γεράκι εξολοθρεύθηκε στη Δαμασκό από τα λεγόμενα « λιοντάρια » του Συριακού Αραβικού Στρατού (mjhar, 30/17/13 /Allain Jules )

Προκύπτει ότι αυτός ο celebrity ήρωας της ένοπλης αντιπολίτευσης, είχε μετακινηθεί με άλλους φημισμένους συνεργούς του στην πρωτεύουσα. Στα περίχωρα της Δαμασκού, εδώ και μέρες, έχει πληθύνει η παρουσία ισλαμιστικών πυρήνων οι οποίοι οχυρώνονται σε βιομηχανικά κτίρια και εγκαταστάσεις βασικών υποδομών της πόλης.
Χρησιμοποιώντας αυτά τα σημεία ως οχυρά, χτυπάνε με αυτοσχέδιους πυραύλους κοντινές συνοικίες της πόλης που μέχρι πρόσφατα ήταν τελείως ακίνδυνες, τοποθετούν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε γειτονιές, ενώ πυροβολούν αδιακρίτως για τη δημιουργία συνεχόμενου κλίματος πανικού.
Πρόκειται για τακτική εντυπωσιασμού ότι έχουν καταλάβει δήθεν μέχρι και την πρωτεύουσα αλλά και αντιπερισπασμού προκειμένου να απασχολούν στράτευμα που προορίζονταν για Χομς.

Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί της Δαμασκού μας ενημερώνουν ότι ο θάνατος όλο και τους πλησιάζει αλλά και ότι είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν χωρίς να γονατίσουν στον εχθρό:
«Xτες σκοτώθηκε ο ξάδερφός μου… πολίτης… Δε με νοιάζει αν πεθάνω… Κανέναν άνδρα δεν τον νοιάζει… Φοβόμαστε μόνο τι θα γίνουν οι γυναίκες μας, οι αδερφές μας, τα παιδιά…
Απόψε ο θάνατος είναι κοντά…στα δυο χιλιόμετρα…
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, εμείς στη Δαμασκό έχουμε το κεφάλι του Αγίου Ιωάννη…
Ίσως γι’αυτό μας κόβουν τα κεφάλια…
Δεν αντέχω άλλο να με μισούν όλοι επειδή είμαι χριστιανός. Αλλά και εγώ μισώ εσάς τους Ευρωπαίους που μας σκοτώνετε και δίνετε άσυλο μόνο σε αυτούς που κατηγορούν το καθεστώς Άσσαντ… άσυλο στους μουσουλμάνους… όχι στους χριστιανούς…
Eμείς θα μείνουμε εδώ και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε αλλά θα μείνουμε εδώ. Εμείς οι χριστιανοί ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την άλλη ζωή…
Πάντα το ξέραμε… Αυτή είναι η ιστορία μας στη Μέση Ανατολή…
Πάντα μας σκότωναν… Και τώρα λείπει και ο Παύλος… Δεν μπορούμε χωρίς αυτόν… Ήταν η δύναμή μας…
Τι θα κάνουμε… Προσευχηθείτε για εμάς…
Εμείς είμαστε σαν τους Αποστόλους και τώρα που δεν υπάρχουν επίσκοποι θα γίνουμε εμείς οι επίσκοποι και θα κυρρήτουμε…»
Ο πτωματοφάγος αντάρτης που είχε καταβροχθίσει on line την καρδιά και το συκώτι αντιπάλου του εκτελέστηκε. Οι άνδρες του Αραβικού συριακού στρατού είχαν ορκισθεί να πάρουν εκδίκηση για την αποτρόπαια πράξη του. Αποδείχθηκαν αδυσώπητοι τιμωροί γι αυτόν τον εγκληματία πολέμου που από τα δυτικά ΜΜΕ προβλήθηκε ως ένας σταρ του πολέμου και της Ιslamic dark culture.

Σε συνεντεύξεις του σε ΒΒC και ΤIMES 14/05/13 δήλωνε αμετανόητος για τις πράξεις του και έτοιμος να τις επαναλάβει. Τελικά τον πρόλαβε η παραδειγματική τιμωρία έξω από το σιιτικό τέμενος Sayyidah Zaynab στην ομόνυμη περιοχή, όπου αυτός και η ένοπλη ομάδα του εφορμούσαν με στόχο κάθε σιίτη προσκυνητή, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το σεχταριστικό χαρακτήρα αυτού του πολέμου.

Δυστυχώς τα σεχταριστικά κίνητρα αυτής της ψευδοεπανάστασης κατά του καθεστώτος Άσσαντ, επιβεβαιώθηκαν και από το πρόσφατο, οδυνηρό μαρτύριο του ελληνορθόδοξου φαντάρου, Γιώργου Ηλία Ρεζάγκ, γεννημένου στη Λατάκεια στις 22/04/91. Είχε απαχθεί από την Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα η οποία και δημοσίευσε σε φιλικά της ιστολόγια φωτογραφίες από τα βασανιστήρια και το τραγικό τέλος του νεαρού Γιώργου.

Αντίστοιχο μαρτύριο επιφυλάχθηκε και σε νεαρό πολίτη της περιοχής του Καμισλί, που σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία είναι καθ’oλοκληρία χριστιανική πόλη εκτός από μια μικρή κουρδική κοινότητα. Εγκαταβιώνουν επίσης πάρα πολλοί αρμένιοι της Συρίας. Ο νεαρός πολίτης συνελήφθη από ισλαμιστές που επέβαιναν σε μικρό γερανοφόρο όχημα και υποβλήθηκε σε βασανιστικό θάνατο. 
Τα στοιχεία του δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί.

Πηγή "Ολυμπία"

-->
Τούρκοι στρατιώτες διέκοψαν εργασίες στον ποταμό Έβρο

Διπλωματικό επεισόδιο απειλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ποταμό Έβρο, όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στην απέναντι όχθη, ζήτησαν από τα συνεργεία, με προτεταμένα τα όπλα τους, την διακοπή των εργασιών και την άμεση απομάκρυνση από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεχνικά συνεργεία που εκτελούσαν τις εργασίες επιδιόρθωσης και ενίσχυσης των αναχωμάτων, στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου, κοντά σε αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, κλήθηκαν από τους στρατιώτες να σταματήσουν και να εγκαταλείψουν το σημείο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες των εργατών, οι Τούρκοι στρατιώτες τους κάλεσαν να φύγουν, προτάσσοντας τα όπλα τους.

Το θέμα της ξαφνικής διακοπής των εργασιών και του αδόκιμου τρόπου με τον οποίο έγινε, αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση της μικτής ελληνοτουρκικής επιτροπής, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες διευκρινήσεις και να συνεχιστεί το έργο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό χαρακτηρίζεται ως "ιδιάζον", αφού τόσο η στάση των στρατιωτών να απαιτήσουν την διακοπή των εργασιών, όσο και η απειλή για χρήση των όπλων τους, είναι ένα φαινόμενο που δεν συνάδει με την γενικότερη στάση των τουρκικών περιπόλων. Σαφέστατα οι τούρκοι στρατιώτες εκτελούσαν διαταγή ανωτέρου. Το ζητούμενο είναι εάν ο αξιωματικός που τους διέταξε είχε κάποια προσωπική "έμπνευση" ή εάν του ζητήθηκε από ανωτέρους του να προχωρήσει σε μερική πρόκληση προς την Ελληνική πλευρά...Βαρέθηκα να ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτικές που είναι αυτονόητο να αντιστραφούν. Βαρέθηκα τον ήπιο τόνο και την μετριοπαθή -έως ξεπλυμένη- αντίδραση απέναντι στην πιο βάρβαρη επίθεση και την χλιαρότητα απέναντι σε καταφανώς και πρόδηλα πραξικοπηματίες.

Αν, λέω ΑΝ, σου δώσω την απεριόριστη ισχύ που συνεπάγεται η ψήφος μου, θα κάνεις ότι και η Κίρσνερ;

Θα στείλεις αστυνομία και στρατό να φυλάξουν θεμελιώδης υποδομές, και ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους της χώρας, φυσικούς πόρους; Θα πάνε στην ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ορυχεία κλπ κλπ; Θα τα κρατικοποιήσεις αμέσως και χωρίς αποζημιώσεις σε όσους δόλια και συνωμοτικά τα υφάρπαξαν; Θα αγνοήσεις το... άρθρο 86 (και τους σύμφωνους με αυτό νόμους) ως αντίθετο με τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Θα αγνοήσεις τις ασυλίες ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ ως αντισυνταγματικές και παραβιάζουσες την δημοκρατία κατά την ισονομία;

Θα ρίξεις τα προβλεπόμενα ισόβια σε Παπαδήμο και Στουρνάρα για σφετερισμό νομίμων συνταγματικών εξουσιών; Θα καθίσεις τους υπόπτους στο σκαμνί για να μάθουν πως η δημοκρατία δεν είναι παιχνίδι στα χέρια τους, αλλά τρόπος οργάνωσης, λειτουργίας και επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού; Θα το δούμε αυτό για όλους όσους σχεδίασαν, προετοίμασαν και υλοποίησαν τον φόνο της δημοκρατίας, την καταστροφή της οικονομίας, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την δολιοφθορά σε βάρος της χώρας;

Αν ναι, να το δούμε και να το συζητήσουμε. Αν όχι, μη μας ζαλίζετε άλλο τ' αρχίδια, γιατί δεν αντέχονται οι κλαψιάρηδες αδρανείς. Υπάρχει και μια αριστερά που δεν αρκείται στο ξεπλυμένο ροζ. Αλλιώς βολευτείτε με τους ξεπεσμένους πασόκους. Αυτά.
Μοντάζ  "Το Γρέκι"Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας ανέφερε στο Reuters ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής είναι πολιτικός. Οι δανειστές πιθανόν συμφωνούν, αλλά δεν φαίνεται να ορίζουν το πολιτικό ρίσκο με τον ίδιο τρόπο. 
Όταν πέρυσι το φθινόπωρο συζητούσαμε με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την πιθανή συμπεριφορά της κυβέρνησης της Α. Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα στο μεσοδιάστημα μέχρι τις γερμανικές εκλογές μας είχε κάνει εντύπωση μια άποψη.

Σύμφωνα με αυτήν, η χώρα είχε την ευκαιρία να αποκομίσει κάποιες παραχωρήσεις από την Α. Μέρκελ την περίοδο μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία γιατί η καγκελάριος δεν θα ήθελε να πάει στη διαδικασία με ανοιχτή την ελληνική πληγή.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη άποψη υποτιμούσε την εντύπωση που θα δημιουργούσε στη γερμανική κοινή γνώμη τυχόν παραχώρηση της καγκελαρίου στην Ελλάδα.
Έχουμε την αίσθηση, και ίσως κάτι παραπάνω, ότι ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας πριν από λίγο καιρό επιδίωξε να πάρει κάτι παραπάνω, χωρίς να εκθέσει κανέναν, αλλά έπεσε πάνω σε γερμανικό τοίχο.

Αναφερόμαστε στην αρχική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς για δόση ύψους 8,1 δισ. ευρώ, η οποία προσγειώθηκε χαμηλότερα στη συνέχεια, με τη Γερμανία να ζητά πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων πριν από την καταβολή του προβλεπόμενου ποσού.
Δεν εκπλήσσει λοιπόν που κυβερνητικοί παράγοντες δεν εμφανίζονται πλέον τόσο αισιόδοξοι όσο πριν ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση με επικεφαλής την Α. Μέρκελ θα ξελασκάρει τα λουριά του ελληνικού προγράμματος, πιεζόμενη από τον διεθνή και τον ευρωπαϊκό περίγυρο, με απότοκο τη μείωση του δημόσιου χρέους μέσω «κουρέματος» το 2014.

Φρονούμε ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι όπως και άλλοι πολιτικοί δεν έχουν κατανοήσει ακόμη ότι οι δανειστές και ειδικότερα οι Γερμανοί τους έχουν πλέον καταλάβει.
Ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο αναφέρεται επανειλημμένα ο Β. Σόιμπλε στην εγχώρια πολιτική ελίτ, όπως τη χαρακτηρίζει, δεν είναι τυχαίος.
Οι δανειστές έχουν επίσης κατανοήσει ότι η μεγάλη πλειονότητα της πολιτικής ελίτ θέλει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρηματοδότηση της χώρας από άλλες πηγές, οι δόσεις από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ είναι απαραίτητες, και επομένως χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης για την υλοποίηση των καταγεγραμμένων στο μνημόνιο.

Όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, η έλλειψη σοβαρών κοινωνικών αντιδράσεων στα μέτρα που λαμβάνονται έχει ενισχύσει την εντύπωση ότι το ρίσκο μιας πολιτικής πρωτοβουλίας για την έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ είναι περιορισμένο.
Υπό αυτήν την έννοια, οι κατά καιρούς εκκλήσεις διαφόρων πολιτικών ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αν και αναγνωρίζονται οι επιπτώσεις από την υψηλή ανεργία.
Αναμφισβήτητα, οι δανειστές προτιμούν να έχουν συνομιλητή μια κυβέρνηση με την οποία μπορούν να συνεννοηθούν, όπως η τωρινή.
Γι' αυτό προσπαθούν να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ανοικτά θέματα, γνωρίζοντας ότι το 2014 μπορεί να φέρει γενικές εκλογές μαζί με εκείνες για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Και σε εκείνες τις εκλογές, αν γίνουν, είναι δύσκολο να υπάρξουν προβλέψεις από τώρα.

Επομένως, οι δανειστές αναγνωρίζουν ότι υφίσταται πολιτικό ρίσκο στο ελληνικό πρόγραμμα.
Μόνο που δεν το ορίζουν όπως ο Ι. Στουρνάρας, που δήλωσε στο Reuters ότι ο μεγάλος πολιτικός κίνδυνος είναι να μην ψηφίσουν οι βουλευτές των δύο κυβερνητικών εταίρων τα εναπομείναντα μέτρα.
Για τους δανειστές το πολιτικό ρίσκο προέρχεται από την έκβαση της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης και σε καμία περίπτωση δεν θα ευνοούσαν μια τέτοια το τρέχον έτος.

Δεν τους αδικούμε όταν «μυστικά» γκάλοπ του Μαξίμου εκτιμούν την εκλογική δύναμη της Χρυσή Αυγή στο 18% και βάλε, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά του Σαββατοκύριακου.
Όπως διαβάζουμε σε ανάρτηση, η οποία επικαλείται πηγές τουρκικών μέσων, συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα παραχώρησε σύμφωνα με τα Τουρκικά Μέσα, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλερ, ο οποίος φέρεται να επεσήμανε "τη στενή συνεργασία των ελληνικών με τις τουρκικές αρχές για την διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης της Χίου" και όπως μεταδίδεται, χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο χωρών «παράδειγμα Διεθνούς Συνεργασίας», ενώ χαιρέτισε τη μεγάλη επιχείρηση των Ελληνικών Αρχών, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά μέσα, ο Τούρκος Υπουργός, κατονόμασε τον Χασάν Μπιμπέρ- ως τον έναν από τους Τούρκους Κουρδικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη (30/07) από τις Ελληνικές Αρχές-, για τον οποίο όπως φέρεται ανέφερε, είναι καταζητούμενος από τις αρχές της Τουρκίας, ως μέλος της ένοπλης οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο» (DHKP-C) και φέρεται ως δράστης επιθέσεων σε κυβερνητικά κτήρια -στα κεντρικά γραφεία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης- στις 19 Μαρτίου 2011.

«Γνωρίζαμε ότι ο Μπιμπέρ προετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει κάποια επίθεση και όλα τα άτομα που είχαν καταδικαστεί διέφυγαν στο εξωτερικό», μεταφέρεται δήλωση του Τούρκου Υπουργός Εσωτερικών.
Σύμφωνα πάντα με τον Τουρκικό τύπο, ο Τούρκος Υπουργός, ξεκαθάρισε ότι «οι Τουρκικές Αρχές θα ζητήσουν την άμεση έκδοση στην Τουρκία τόσο του Μπιμπέρ όσο και των υπόλοιπων συλληφθέντων για την υπόθεση», ανάμεσα στους οποίους, -όπως είπε-, είναι και άλλοι δύο Τούρκοι, που έχουν τη Γαλλική και τη Βουλγάρικη υπηκοότητα.

Από εχθές που ανέκυψε το ζήτημα, οι Ελληνικές Διπλωματικές Αρχές είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την πρεσβεία της Τουρκίας, η οποία και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.
Οι έρευνες για τις Ελληνικές Αρχές, συνεχίζονται.

Άξιο αναφοράς όμως είναι πως τα Τουρκικά ΜΜΕ, φέρεται να μεταδίδουν ότι "η Ελλάδα έχει διαψεύσει επανειλημμένως δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία παρέχει προστασία σε Τούρκους ακτιβιστές" και αποδίδεται σε κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών τους. Και αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί ένα ξεκάθαρο δείγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία στοχεύει σταθερά στην εκ μέρους της δημιουργία εκ των ουκ άνευ προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας... Και αυτή ακριβώς η τουρκική στάση δεν πρέπει μόνο να επισημανθεί, αλλά πρέπει να γίνει μία σταθερά στην οποία θα οφείλει να κινείται η ελληνική πλευρά όταν καλείται κατ' επανάληψη να ανακοινώνει διαψεύσεις στα εκάστοτε ψεύδη αλλά και στις γενικότερες ή ειδικότερες προκλήσεις της Άγκυρας, η οποία επενδύει σε μία συνεχόμενη στρέβλωση ή δημιουργία ανύπαρκτων θεμάτων, τα οποία στη συνέχεια τοποθετεί στο διπλωματικό τραπέζι συζητήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης καταγγέλλει την έκδοση στην Τουρκία Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα στην Τουρκία. H ΕΛΜΕ Ροδόπης καταγγέλλει τη συνεργασία των ελληνικών και τουρκικών αρχών σε βάρος των πολιτικών προσφύγων που ζούνε χρόνια στη χώρα μας και αγωνίζονται απολύτως νόμιμα για τον εκδημοκρατισμό της γείτονος.

Προ ημερών συνελήφθη ο Χαλίλ Ντεμίρ στην Αλεξανδρούπολη και κρατείται στις Φέρες, προκειμένου να απελαθεί στην Τουρκία! Θυμίζουμε την (από τις 15/3/2001) Βεβαίωση του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, σύμφωνα με την οποία υπήρξε θύμα βασανιστηρίων από τις τουρκικές αρχές! Κι ενώ ζει πάνω από μία δεκαετία στην Ελλάδα, αναγνωρισμένος ως πολιτικός πρόσφυγας (από το έτος 2001 και μάλιστα με ομόφωνη γνωμοδότηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ασύλου του ΠΔ 61/1999), κινδυνεύει σήμερα να σταλεί πίσω στην Τουρκία, επειδή είχε δηλώσει αρχικά άλλο όνομα (Ασέρ Εργκιούλ) - για προφανείς βεβαίως λόγους ασφαλείας.

Μετά από τόσα κρούσματα συνεργασίας των κυβερνήσεων των δύο χωρών σε βάρος των Τούρκων πολιτικών προσφύγων, όλος ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας οφείλει να απαιτήσει ένα τέρμα αυτής της διαδικασίας και την προστασία των αγωνιστών της δημοκρατίας. Όσοι γνωρίσαμε την πολιτική μαρτυρία του Χαλίλ Ντεμίρ αυτά τα χρόνια ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του!

Μήπως η Τουρκία αρχίζει και έχει πολλές «διευκολύνσεις» από την Ελλάδα;
Μήπως οι θεσμικά υπεύθυνοι της Ελλάδας θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί στα θέματα εκδόσεων προς την Τουρκία, όταν μάλιστα υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις;
Μήπως θα πρέπει να ολοκληρώνονται πρώτα οι έρευνες γύρω από τον ρόλο και την πραγματική αιτία για την οποία βρίσκονται εντός της Ελλάδας τούρκοι πολίτες που κυκλοφορούν με διάφορα ευρωπαϊκά διαβατήρια;

Πληροφορίες από Νάντια ΑλεξίουΈλα παραδέξου το ''πρωθυπουργέ'' της πλάκας:
Το διάγγελμα τις προάλλες δεν το 'κανες για να πανηγυρίσεις για το ΦΠΑ στην εστίαση!
Τό  'κανες για να βρεις ευκαιρία να διευκρινίσεις ότι ανήκεις στο υποείδος ''Gamokefalus o Malakas''!
Αλλιώς δεν δικαιολογείται κοτζάμ πρωθυπουργός (λέμε τώρα!), να κάνει διάγγελμα και να παίρνει πάνω του ότι την πορτοκαλάδα στο σουβλατζίδικο θα την πληρώνουμε με ΦΠΑ 13%, ενώ αν έρχεται στο σπίτι με delivery θα την πληρώνουμε με 23%!
Τέτοιες παπαριές ούτε η Αυτού Χυδαιότης με τον διαφορετικό ΦΠΑ στις μπουγάτσες και στις τυρόπιτες, αν θυμάσαι!
Εκτός αν λεβεντοπρωθυπουργέ μου σε... υποσκάπτουν..  Αν δηλαδή τα τσιράκια σου (που εσύ επέλεξες), θέλουν να σε κάνουν εντελώς ρεζίλι.
Λες και δεν μπορείς από μόνος σου, και καλύτερα ακόμα!

Γιατί άκουσα κι εκείνο το υποκείμενο, το σημιτόπραμα, που σου επέβαλαν για υπουργό οικονομικών, να λέει: ''Εγώ δεν είμαι πολιτικός, λέω αλήθεια!''
Τί φτύσιμο κι αυτό! Ούτε μπάνιο δεν χρειαζόσουνα το βράδυ, σπίτι!
Αλλά εσύ εκεί! Απτόητος!
Έχεις αναλάβει ένα έργο και πρέπει να το ολοκληρώσεις: ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Κοντά είσαι όμως:
Τον ΟΠΑΠ ήδη τον ''σκότωσες''...
Ετοιμάζεσαι να ξεπουλήσεις λιμάνια κι αεροδρόμια..
Την ΔΕΣΦΑ την χαρίζεις οσονούπω στο 1/4 της αξίας της..
''Σαλαμοποιείς'' την ΔΕΗ και την πουλάς σε φέτες..
Προετοιμάζεις νομικά το άδειασμα των νερών της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες..
Παίρνεις και τα σπίτια του κοσμάκη με την εφορία και της τράπεζες..
Και έτοιμος!

Έτοιμος ναι...
Αλλά για τί πράμα όμως; 
Για ''τον γάϊδαρο καβάλα'',  που λεν και στο χωριό σου!
Για πλήρη διαπόμπευση και  ''εκπαραθύρωση''!
Άβε βλάκα! 
Αυτοί που νομίζεις για μελλοθάνατους, θα σου κουνούν μαντήλια και θα σε αποχαιρετούν.
 
 Γράφει η Ρίτα Μελά

Από το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας φαίνεται ότι θα μαθαίνουμε τις ριζικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στον χώρο της Υγείας, μέσω των γερμανικών δελτίων Τύπου που θα ανακοινώνονται με... καθυστέρηση λίγων ημερών και εδώ. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την ανακοίνωση που έδωσε στις 26 Ιουλίου στα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ με θέμα: «Υπογραφή συμφωνίας για μεταρρυθμίσεις στην ελληνική Υγεία». Η ανακοίνωση αναφέρεται στις εκ βάθρων αλλαγές που πρόκειται να συντελεστούν στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ που προετοίμασε, όπως σημειώνεται, «ως επικεφαλής (Domain Leader) το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, το οποίο συντόνισε και προώθησε τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα» όπως αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Υγείας στο ξένο δελτίο Τύπου.

Χθες, τέσσερις ημέρες έπειτα από την επίσημη ενημέρωση που είχαν οι Γερμανοί πολίτες για τις αλλαγές που θα γίνουν στη χώρα μας, το δικό μας υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα μεταφρασμένο και αυτούσιο το γερμανικό δελτίο Τύπου, χωρίς περαιτέρω σχόλια! Πρωτοφανές!!!

Όταν η «δημοκρατία» ζήτησε εξηγήσεις από το αρμόδιο ελληνικό υπουργείο για ποιον λόγο η ενημέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων για τις επερχόμενες αλλαγές στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας έγινε μέσω ενός μεταφρασμένου γερμανικού δελτίου Τύπου, η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής: «Ο Γερμανός υπουργός Υγείας έκανε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο και το θεωρούμε πολύ θετικό για τη χώρα μας».

Σύμφωνα λοιπόν με τον υπουργό Υγείας Ντάνιελ Μπαρ: «Αυτή την εβδομάδα (σ.σ.: δηλαδή από την προηγούμενη) τέθηκε σε ισχύ συμφωνία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Υγείας και του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας (WHO Europa) για την ενίσχυση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων υγείας της πρωτοβουλίας “Υγεία σε Κίνηση” για τα έτη 2013-2015». Οπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής στον εν λόγω τομέα (Domain Leader), το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Γερμανίας συντόνισε και προώθησε τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα και προετοίμασε ουσιωδώς την υπογραφή του συμβολαίου. Ετσι είχε υπογραφεί ήδη τον Απρίλιο 2012 στο Μνημόνιο Συνεργασίας».

Ο υπουργός Υγείας κ. Μπαρ συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας και επισημαίνει ότι η σθεναρή βούληση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις ενισχύεται μετά τον ανασχηματισμό της 25ης Ιουνίου 2013. Ωστόσο τονίζει ότι: «H περαιτέρω αποτελεσματικότητα θα εξαρτηθεί ουσιωδώς από την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να βοηθηθεί το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού το συντομότερο δυνατό».

Από το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, επίσης, μαθαίνουμε ότι η συνεργασία διευρύνθηκε σύμφωνα με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και περιλαμβάνει πλέον τους ακόλουθους τομείς συνεργασίας:
 • Παροχή συμβουλών για την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου συστήματος τιμολόγησης στους σταθμούς νοσηλείας (νοσοκομεία). (Ομάδα σχετιζόμενη με τη διάγνωση.)
 • Μεταρρυθμιστικά μέτρα στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων.
 • Παροχή συμβουλών για τη διαμόρφωση τιμών και την αποζημίωση δαπανών φαρμάκων.
 • Διεύρυνση του τομέα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στο ευρύτερο πεδίο της ηλεκτρονικής παροχής υπηρεσιών υγείας («e-Health»).
 • Αναδιοργάνωση του εθνικού ασφαλιστικού φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας ΕΟΠΥΥ και των συνδεδεμένων με αυτόν δομών για την εκ νέου οργάνωση της ασφάλισης υγείας.
 • Βασική (στοιχειώδης) περίθαλψη.
 • Δημόσια υγεία.
 • Τουρισμός υγείας.
Μη σας φανεί παράξενο, λοιπόν, εάν μετά τα γερμανικά δελτία Τύπου «γλυκαθούν» και άλλοι δανειστές μας -που έχουν αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα- και ακολουθήσουν και γαλλικά ενημερωτικά δελτία. Μάλλον θα χρειαστεί να κάνουν στα ελληνικά γραφεία Τύπου των υπουργείων μας εντατικά μαθήματα ξένων γλωσσών για να μη βρεθούμε και χαμένοι στις... μεταφράσεις.

Βαρνάβας: Προκλητική και υποτιμητική συμπεριφορά
«Θεωρούμε ότι η διείσδυση των Γερμανών στον χώρο της Υγείας, με αυτή την κίνηση του υπουργείου Υγείας, γίνεται με κάθε επισημότητα. Το ελληνικό υπουργείο έχει παραδώσει πλέον τα κλειδιά στους Γερμανούς, που έχουν τον πλήρη έλεγχο του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ». Τα παραπάνω είπε στη «δημοκρατία» ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο οποίος χαρακτήρισε «προκλητική για τον ελληνικό λαό και άκρως υποτιμητική για το υπουργείο Υγείας τη συμπεριφορά» να ενημερωνόμαστε για τα του οίκου μας από γερμανικά δελτία Τύπου.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ τόνισε ότι η τραγική συρρίκνωση του ΕΣΥ συμβαίνει την πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, όπου χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες δεν έχουν καμία πρόσβαση στη δημόσια υγεία, με συνέπεια να μην μπορούν να χειρουργηθούν, να πάρουν τα φάρμακά τους, να βρουν την υγεία τους, καθώς έχασαν την πρόσβαση στις υγειονομικές δομές της χώρας μαζί με την απώλεια της εργασίας τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δραματική μείωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων της Αττικής (1ης ΥΠΕ) το 2013 και το 2014: «Ενώ φέτος ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία της Αθήνας είναι 611.000.000 ευρώ, τον επόμενο χρόνο θα “ψαλιδιστεί” στα 540.460.000 ευρώ, δηλαδή θα έχουμε μια μείωση της τάξεως του 12%. Την ίδια ώρα Ελληνες και Γερμανοί υπουργοί Υγείας πανηγυρίζουν για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία» αναφέρει ο κ. Βαρνάβας.