Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

31 Μαρ 2016

Ανάλυση: South Front   
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Το τελευταίο διάστημα, το ISIS καταβάλλει εντατικές προσπάθειες να επεκτείνει την επιρροή του στη Νοτιοανατολική Ασία, μετά από τις δραματικές και διαδοχικές απώλειές του, αμέσως μετά την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία. Σύμφωνα με τη λογική της ηγεσίας του ISIS, και αυτή η περιοχή, όπως και η Βόρεια Αφρική, θα μπορούσε κάλλιστα να μετατραπεί σε νέα βάση-ορμητήριο της τρομοκρατικής ομάδας, εάν χάσει ακόμη περισσότερο έδαφος στη Συρία και το Ιράκ.

Φέρεται ότι, πριν από λίγα χόνια, 1.000 - 1.500 Μαλαισιανοί και Ίνδονήσιοι πολίτες προσχώρησαν στο ISIS και το μέτωπο Αλ-Νούσρα και αναχώρησαν για τη Συρία και το Ιράκ. Σήμερα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μετακίνηση. Κάποιοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι το ISIS έχει ήδη στείλει στην Ινδονησία περίπου 100 μισθοφόρους, με επικεφαλής της ομάδας τον Ινδονήσιο Μοχάμεντ Μπαχρούν Ναΐμ, με αποστολή να ενεργοποιήσει τον πυρήνα κρούσης του ISIS στη Νοτιοανατολική Ασία, “Κατίμπα Νουσαντάρα”. Ο Ναΐμ έχει πολεμήσει στη Συρία, έχει προχωρημένες γνώσεις υπολογιστών και έγινε γνωστός ως παραγωγός προπαγανδιστικών βίντεο του ISIS.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στόχος του Ναΐμ είναι να ενώσει τις προσπάθειες των διάσπαρτων ισλαμιστικών ομάδων στην Ινδονησία, την Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Σιγκαπούρη σε έναν κοινό στόχο. Για τον σκοπό αυτό, η οργάνωση “Κατίμπα Νουσαντάρα” έχει δημιουργήσει μια σειρά από ιστοσελίδες που στρατολογούν νεοφώτιστους. Στις ιστοσελίδες αυτές υπάρχουν αναρτήσεις που καλούν γιατρούς, εκπαιδευτικούς, μηχανικούς, γυμναστές, δικηγόρους, θεολόγους, λογιστές και άλλους επαγγελματίες που χρειάζεται η τρομοκρατική ομάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κοινή αποστολή της.


Τουλάχιστον 4 περιφερειακές ομάδες φέρεται ότι ήδη δήλωσαν υποταγή στην οργάνωση “Κατίμπα Νουσαντάρα”. Ωστόσο, ο Μοχάμεντ Μπαχρούν Ναΐμ θα χρειαστεί μια δική του ομάδα κρούσης, προκειμένου να σχεδιάζει και να εκτελεί τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ συγχρόνως θα επιβλέπει τους νέους οπαδούς του.

Στις 14 Ιανουαρίου, η τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας έγινε αιτία να σκοτωθούν 2 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 24. Οι ινδονησιακές Ειδικές Υπηρεσίες Ασφαλείας θεωρούν ότι ο Μοχάμεντ Μπαχρούν Ναΐμ ήταν ο εγκέφαλος της επίθεσης. Η “Κατίμπα Νουσαντάρα” φέρεται να προετοιμάζει μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχους τοπικές τουριστικές υποδομές και ξένους υπηκόους, γεγονός που αναμφισβήτητα θα επηρεάσει την οικονομία της Ινδονησίας.

Προς το παρόν, ο τοπικός αυτός πυρήνας του ISIS δεν αποτελεί ακόμη σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια. Ωστόσο, εάν οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν επαγρυπνήσουν, η “Κατίμπα Νουσαντάρα” κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να εδραιωθεί στην περιοχή και να ξεκινήσει έναν κανονικό τρομοκρατικό πόλεμο, όπως έγινε ήδη στο Ιράκ, τη Συρία και αλλού.Το παρακάτω γράφημα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail δείχνει την τρομακτική εξάπλωση του ISIS σε όλο τον κόσμο μέσα σε μόλις δύο χρόνια, καθώς δημιουργούνται περισσότερες τρομοκρατικές ομάδες σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική, που δηλώνουν πρόθυμες να ορκιστούν πίστη στα «ιδανικά» του.

Πιστεύεται ότι περισσότερες από 40 διεθνείς ομάδες έχουν δεσμευθεί να υποστηρίξουν το ISIS όποια στιγμή χρειαστεί. Πολλές από αυτές τις ομάδες λειτουργούν εδώ και δεκαετίες και είναι υπεύθυνες για απαγωγές, βομβιστικές επιθέσεις και εκβιασμούς. Εκτός από την κτηνωδία που χαρακτηρίζει τις ενέργειές τους, έχουν έναν κοινό στόχο: την δημιουργία ενός παγκόσμιου ισλαμικού κράτους που θα διέπεται από το νόμο της Σαρία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο ανοδικός δείκτης ανεργίας σε πολλές χώρες και οι ελκυστικές αμοιβές των μισθοφόρων (150 δολάρια την ημέρα για κάθε μέλος του ISIS στη Συρία και το Ιράκ) συνέβαλαν στην δημιουργία δεκάδων ομάδων του σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως το Ουζμπεκιστάν, οι Φιλιππίνες και τα χαμηλά υψίπεδα της Ρωσίας, ενώ νέοι κρυφοί θύλακες έχουν σχηματιστεί και στην Αφρική.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι Έλληνες έχουν χάσει τον πατριωτισμό τους. Η Ελλάδα έχει χάσει την ψυχή της. Θες ο ωχαδερφισμός και ταυτόχρονα ο φιλοτομαρισμός εδώ και δεκαετίες;

Θες το γεγονός ότι ο κόσμος είχε μπουκώσει στο χρήμα, τη μίζα, τη ρεμούλα, τους διορισμούς και τα ρουσφέτια; Θες η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς έχει κάνει καλά τη δουλειά της και έχει αποπολιτικοποιήσει και... απελληνικοποιήσει τον ελληνικό λαό;

Ό,τι κι αν συμβαίνει η πανελλήνια «αποχαύνωση» έχει δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με το αν ισχύουν τα σενάρια περί... ψεκασμένου λαού που δεν αντιδρά σε τίποτε.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί αυτή η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται μείζονα εθνικά θέματα; Δεν είναι ο Βαρουφάκης να μετράει αριθμούς, ούτε ο Τσακαλώτος να μας εξηγεί σε... άπταιστα αγγλικά πώς θα έρθει η ανάπτυξη.

Είναι το προσφυγικό και η «μουσουλμανοποίηση» της χώρας. Είναι ότι στο Αιγαίο γίνεται τουρκικό πάρτι. Είναι ότι το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μιλάνε για Μακεδονία και ξεφεύγουν πλήρως από την εθνική γραμμή. Δε μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% που δεν του έδινε κανείς σημασία. Μιλάμε για την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και τη μάνα της προκειμένου να περάσει το ιδεολογικό αφήγημα της Αριστεράς που γράφει χρόνια τώρα και τώρα βρήκε την ευκαιρία να εφαρμόσει.

Όμως, το πρόβλημα δεν είναι τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ο Μπαλτάς, ο Φίλης, ο Μπαλαούρας και τα λοιπά άξια τέκνα της Αριστεράς που εζήλωσαν τη δόξα της Ρεπούση και των εθνομηδενιστών. Δεν είναι καν ο Πάνος Καμμένος που έκανε καριέρα πολιτικού χάρη στα ψευτοπατριωτικά του συναισθήματα. Ούτε ο Τσίπρας και η παρέα του με την ωμή στρατηγική της αποϊδεολογικοποίησης της χώρας. Είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός και η στάση του.

Όταν τολμά κανείς να μιλήσει για πατρίδα, για κυριαρχικά δικαιώματα, για προστασία των ελληνικών συνόρων, για τους φόβους από το προσφυγικό κύμα, είναι ταυτόχρονα ακροδεξιός, φασίστας, υπερπατριώτης, πατριδοκάπηλος και άλλα ωραία κοσμητικά επίθετα που ακούγονταν μόνο στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όποιος τολμά να κάνει κριτική στην εθνομηδενιστική πολιτική της κυβέρνησης ταυτόχρονα μπαίνει στο στόχαστρο και χλευάζεται από τα γνωστά παπαγαλάκια της Αριστεράς. Δημοσιογραφίσκους της συμφοράς που παίρνουν 3 κι 60 για να λαδώσουν το αντεράκι τους αλλά έχουν πάθει οσφυοκαμψία από το προσκύνημα. Αλλά και άνθρωποι... του πνευματικού κόσμου που έβγαλαν εκατομμύρια σε συναυλίες διαμαρτυρίας και εκδηλώσεις της.... φούντας, οργανωμένες από την Αριστερά. Και τώρα όλοι τους έχουν μετατραπεί σε «Λαζοπουλάκια» που κατακεραυνώνουν όσους τολμούν να μιλήσουν για Ελλάδα.

Αλλά ο ελληνικός λαός τι κάνει; Κοιμάται και περιμένει την εθνική τραγωδία; Έχει προβλήματα οικονομικά και δε βλέπει ότι κινδυνεύει η χώρα του; Είναι ακόμη «μπουκωμένος» και δεν μπορεί να καταπιεί για να βγάλει κραυγή απόγνωσης; Περιμένει κάποιον ηγέτη που θα μπει μπροστά και θα μιλήσει για όσα πληγώνουν την Ελλάδα;

Ό,τι κι αν συμβαίνει η πατρίδα δεν πάει καλά. Η αποϊδεολογικοποίηση, η εμμονή σε πολυπολιτισμικούς αχταρμάδες και παρλαπίπες ψευτο-αλληλεγγύης, η παραχάραξη της ιστορίας και κυρίως αυτή η δήθεν κουλτούρα που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει χωρίς να υπολογίζει το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας, είναι σημάδια παρακμής.

Και της παρακμής ακολουθεί η καταστροφή. Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος, όμως, το μέλλον είναι άδηλο όσο αφήνουμε τους απάτριδες να κάνουν κουμάντο.

Πηγή Antinews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Των Eli Lake και Josh Rogin

Η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, θα είναι μία ευκαιρία για τον πρόεδρο Barack Obama, όπως και για το καθεστώς της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον, να αναλογιστούν πόσο λάθος "διάβασαν" έναν άνθρωπο τον οποίο μόλις λίγα χρόνια πριν εξήραν ως μεγάλο μεταρρυθμιστή.

Μέχρι και το 2013, ο ίδιος ο Obama υπερηφανευόταν για τη στενή προσωπική φιλία του με τον Τούρκο ηγέτη. Το 2013, την τελευταία φορά που ο Erdogan επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, ο Obama συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του για τις προσπάθειές του να εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ και για την κατάπαυση πυρός με τους Κούρδους αυτονομιστές. Ο Obama ευχαρίστησε ακόμη τον Erdogan για τις συμβουλές που του έδωσε σχετικά με την ανατροφή των παιδιών του.

Αυτή τη φορά θα είναι πολύ διαφορετικά. Ο Erdogan δεν θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Obama στο πλαίσιο της επίσκεψής του για τη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια, αν και θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Joe Biden. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Josh Earnest δήλωσε την Τρίτη πως αναμένει ότι Obama και Erdogan θα έχουν μία "ανεπίσημη συνομιλία" αντ' αυτού.

Η Wall Street Journal ανέφερε σε δημοσίευμα πως ο Obama απέρριψε πρόσκληση από τον Τούρκο πρόεδρο να παρευρεθεί στα εγκαίνια ενός τζαμιού στην Ουάσινγκτον. Ο Obama είχε δηλώσει πρόσφατα στον Jeffrey Goldberg του Atlantic πως πλέον θεωρεί τον παλιό του φίλο "αποτυχημένο και αυταρχικό".

Ακόμα και κάποιοι από τους πιο στενούς φίλους της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον προειδοποιούν τώρα πως ο Erdogan μετατρέπεται σε έναν τύραννο. "Την τελευταία δεκαετία, πολλοί από τους φίλους της Τουρκίας στις ΗΠΑ ήταν αισιόδοξοι για τη δυναμική που έχει η χώρα σας να γίνει μια ζωηρή και σταθερή δημοκρατία, καθώς και ένα ισχυρός και ικανός σύμμαχος των ΗΠΑ. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, ωστόσο, είναι πολύ ανησυχητικές", δηλώνουν σε μια ανοικτή επιστολή προς τον Τούρκο πρόεδρο δύο πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, οι Mort Abramowitz και Eric Edelman. Η επιστολή αυτή αναμένεται να δημοσιευτεί την Τετάρτη από το δικομματικό Κέντρο Πολιτικής και έχει 45 υπογράφοντες, συμπεριλαμβανομένων των πρώην γερουσιαστών Chuck Robb και Joe Lieberman.

Ο βουλευτής Steve Cohen, ένας Δημοκρατικός και πρόεδρος της επιτροπής του Κογκρέσου για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, η οποία υποστήριξε την ενίσχυση των δεσμών των ΗΠΑ με την κυβέρνηση Erdogan, δήλωσε πως η προσπάθεια του Τούρκου ηγέτη "να εδραιώσει την εξουσία του και να καταστείλει την ελευθερία του Τύπου είναι ανησυχητική".

Ο Erdogan έχει εντείνει την εκστρατεία του κατά των πολιτικών της αντιπολίτευσης από τότε που το κόμμα του έχασε στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Ο συνασπισμός του ανέκτησε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το Νοέμβριο, έπειτα από την εκ νέου προσφυγή του Erdogan στις κάλπες τον Αύγουστο, στον απόηχο της νέας στρατιωτικής του επέμβασης εναντίον της κουρδικής μειονότητας της Τουρκίας.

Την περασμένη χρονιά, περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι κατηγορήθηκαν για συκοφάντηση του Erdogan, και εκατοντάδες ακαδημαϊκοί έχουν ερευνηθεί ή τιμωρηθεί επειδή αμφισβήτησαν τις πολιτικές της κυβέρνησης ενάντια στην τρομοκρατία. Η επιστολή του δικομματικού Κέντρου Πολιτικής σημειώνει επίσης πως η κυβέρνηση του Erdogan έχει φιμώσει και τη μεγαλύτερη τουρκική εφημερίδα της αντιπολίτευσης, τη Zaman. "Γιατί να μην αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες η ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης στην Τουρκία;", διερωτώνται οι συντάκτες της επιστολής.

Οι τελευταίες εξελίξεις είναι σίγουρα σημαντικές, ωστόσο οι ενδείξεις ότι ο Erdogan ήταν ένας μελλοντικός δικτάτορας βρίσκονταν από παλιά σε κοινή θέα. Το 2010, ο Erdogan και οι βουλευτές του "πάγωσαν" τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, κατηγορώντας το εβραϊκό κράτος ότι χειρίζεται τους Παλαιστίνιους όπως οι Ναζί χειρίζονταν τους Εβραίους. Το 2013, ο Erdogan διέταξε την αστυνομία να διαλύσει τις ειρηνικές συγκεντρώσεις στο πάρκο Γκεζί, μια σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, να τραυματιστούν περισσότεροι από 8.000 και να συλληφθούν περισσότεροι από 3.000.

Ο Edelman, που υπηρέτησε ως πρέσβης στην Τουρκία από το 2003 έως το 2005, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2004, έχει γράψει ένα τηλεγράφημα-καταπέλτη προς την Ουάσινγκτον, προειδοποιώντας πως "μέσα στο κόμμα η δίψα του Erdogan για εξουσία αποκαλύπτει το βίαιο και αυταρχικό του τρόπο και τη βαθιά αδυναμία του να εμπιστευτεί τους άλλους". Στο ίδιο τηλεγράφημα, ο Edelman έγραφε πως ο Erdogan επεδίωκε να έχει την "απόλυτη εξουσία" και πως φήμες έλεγαν πως διέθετε τεράστια ποσά σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Edelman μάς είπε πως παρά τις προειδοποιήσεις αυτές, οι ΗΠΑ δεν επέβαλαν καμία κύρωση στον Erdogan.

"Τόσο επί προεδρίας Bush όσο και επί Obama προσπαθήσαμε να παραβλέψουμε την εγχώρια κατάσταση της Τουρκίας", σημείωσε ο Edelman. "Πάντα υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο αγνοούσαμε το τι γινόταν στη χώρα".

Ο Abramowitz που υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία από το 1989 έως το 1991, δήλωσε πως ήταν εύκολο να παραβλέψει κανείς τις αυταρχικές τάσεις του Erdogan στα πρώτα βήματα της πολιτικής του καριέρας, καθώς πράγματι προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Για παράδειγμα, ο Erdogan μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι στήριζε πολλές μεταρρυθμίσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων των Κούρδων, όπως το δικαίωμα των κουρδικών σχολείων να διδάσκουν τους μαθητές στην κουρδική γλώσσα και όχι την τούρκικη.

"Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δώσουν λευκή επιταγή στην Τουρκία, όταν υπάρχει κάτι που θέλουν απ’ αυτήν", είπε ο Abramowitz. "Το πρόβλημα ήταν πως οι μεταρρυθμίσεις που έκανε τα πρώτα χρόνια ξεπεράστηκαν λόγω της δίψας του για εξουσία, λόγω της επιτυχίας του να κατακτήσει αυτή την εξουσία και εν τέλει λόγω πολλών αντιδημοκρατικών πράξεων στις οποίες έχει προβεί".

Ο James Jeffrey, που υπηρέτησε ως πρέσβης από το 2008 έως το 2010, μάς είπε πως οι ΗΠΑ πάντα είχαν γνώση των κινήσεων που καταπατούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα. "Αναδείξαμε το ζήτημα των παρεμβάσεων του στον Τύπο και στο στρατό, στις συναντήσεις μας και στις ανακοινώσεις μας; Ναι", εξήγησε ο Jeffrey. "Απειλήσαμε ποτέ με σημαντικές συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις; Όχι".

Ο Jeffrey συμφώνησε με την εκτίμηση ότι ο Erdogan σήμερα είναι απολυταρχικός. Ωστόσο, πρόσθεσε πως "κανείς δεν προέβλεψε την απερισκεψία με την οποία θα "ξήλωνε" ολόκληρο το δημοκρατικό σύστημα στην Τουρκία. Προφανώς και ήταν ολοκληρωτικός ο τρόπος του, αλλά σε ένα φυσιολογικό πολιτικό σύστημα, η ήττα που υπέστη τον Ιούνιο θα τον είχε σταματήσει". Ο Jeffrey σημείωσε πως η απόφαση του Erdogan να διεξάγει νέες εκλογές τον Νοέμβριο, ενώ η χώρα μαστιζόταν από ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων, οδήγησε τους Τούρκους ψηφοφόρους να κάνουν "τη σίγουρη επιλογή" επαναφέροντας το συνασπισμό του στην εξουσία.

Καθώς ο Obama ολοκληρώνει τη θητεία του στο Λευκό Οίκο, καλείται να αντιμετωπίσει τη γνωστή, πλέον, περίπτωση της Τουρκίας -έναν πρώην φίλο που νόμιζε ότι ήξερε και ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι ένας απολυταρχικός άνθρωπος τον οποίο δεν μπορεί πλέον να εμπιστευθεί.

BloombergView
Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κοντά σε σταθμό λεωφορείων του Ντιγιαρμπακίρ

Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν από λίγο στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μεταδίδουν το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η έκρηξη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, σημειώθηκε κοντά σε έναν σταθμό λεωφορείων, κατά τη διέλευση μικρού λεωφορείου που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, κατά την ίδια πηγή.

Τα περισσότερα θύματα είναι μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που διεξάγουν εδώ και μήνες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ και άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, 14 τραυματίες και 4 νεκροί αναφέρονται ως τώρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μία μόλις ημέρα μετά την συζήτηση στην Ολομέλεια για υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής, η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής αποφάσισε να θέσει στο αρχείο την υπόθεση του κ. Γιώργου Σταθάκη με τα ξεχασμένα 1.800.000 ευρώ και τα αδήλωτα 36 ακίνητα!!!

Λεπτομέρεια μικρή, αλλά διόλου ασήμαντη, είναι πως οι έρευνες της επιτροπής περιορίστηκαν μόνο στα στοιχεία που προσκόμισε ο υπουργός και δεν επεκτάθηκαν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, όπως ακριβώς δεν θα συνέβαινε για τον οποιονδήποτε απλό πολίτη που δεν είναι πολιτικός (βουλευτής ή εξωκοινοβουλευτικό κυβερνητικό στέλεχος) ή κομματικό στέλεχος της κυβέρνησης.

Για την ιστορία, η απόφαση ελήφθη με έξι θετικές ψήφους έναντι μίας. Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν ο κ. Γιώργος Βαρεμένος (πρόεδρος) και η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης από την ΝΔ και τέσσερις ακόμα εκπρόσωποι από την Δικαιοσύνη και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ευτυχώς που έχουμε πρωτοδεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση και έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε την ποσότητα και την ποιότητα της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της... ισονομίας που εφαρμόζεται απέναντι στους πολίτες.
Δυστυχώς, αυτή η είδηση δεν θα μεταδοθεί στο σύνολό της από τα ΜΜΕ που αγωνίζονται να εξασφαλίσουν τις άδειες λειτουργίας τους ή τις διαφημίσεις (κρατικές και τραπεζικές) της αρεσκείας τους.

Δυστυχέστατα, για όλους εμάς, αυτή η κυβέρνηση των αθλίων και τιποτένιων πολιτικών ανδρείκελων, στηριζόμενη από ψήφους βουλευτών που εκλέγονται με την απόλυτη στήριξη της Άγκυρας, τα «έργα και τις ημέρες» της οποίας θα συναντήσουμε στην πορεία, θα συνεχίσει να κυβερνά με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο έως ότου αυτός ο λαός αποφασίσει να την στείλει από εκεί που ήρθε, από τα βαθιά σκοτάδια και τον βόθρο της πολιτικής ζωής όπου και γεννήθηκε για να ανδρωθεί (πουλώντας ελπίδα) και να ισοπεδώσει την χώρα.

Αυτή την κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων, των εθνομηδενιστών ολετήρων και των αριστερών με τις καταθέσεις των εκατομμυρίων ευρώ, πρέπει να την απομακρύνουμε πριν κατορθώσει να τοποθετήσει την χώρα σε σημείο χωρίς επιστροφή και, κυρίως, πριν περάσει στο τελευταίο στάδιο της λειτουργίας της που θα είναι η δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος στη χώρα…

Διαβάστε επίσης: Το "προσφυγικό" δίνει ευκαιρίες για μεγάλες αρπαχτές στους φίλους της κυβέρνησηςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Απ’ ευθείας αναθέσεις για το προσφυγικό 
δίχως κανένα έλεγχο νομοθετεί η κυβέρνηση

Οι «σκοτεινές» διατάξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, την ώρα που μάλιστα η συζήτηση για την Διαφάνεια βρίσκεται στο απόγειό της.

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή (και πρόκειται να συζητηθεί σήμερα και να ψηφιστεί αύριο) για το προσφυγικό η κυβέρνηση φέρνει διάταξη, σύμφωνα με την οποία μπορεί να προβεί σε απ’ ευθείας αναθέσεις δίχως τη διενέργεια ελέγχου της νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο και χωρίς προηγούμενη δημοσίευση!


Για του λόγου του αληθές σύμφωνα με την σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: «Για τη διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών οι Αναθέτουσες αρχές που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιτρέπεται κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών, και υπηρεσιών με ανοικτές διαδικασίες ή με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση κατά τα ειδικότερα οριζόμενα, και χωρίς τη διενέργεια ελέγχου νομιμότητας των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο»!

Με άλλα λόγια το αρμόδιο Υπουργείο θα μπορεί πλέον να δίδει χρήματα σε εταιρείες ή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δίχως κανείς να ελέγχει τίποτα και φυσικά χωρίς αργότερα να υπάρξουν συνέπειες για όσους έχουν βάλει την υπογραφή τους.

Αλέξανδρος Διαμάντης
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Αγγελος Μ. Συρίγος

Οι τρομοκρατικές ενέργειες στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα την ανησυχία ότι μία από τις παράπλευρες απώλειες θα είναι η άρνηση μετεγκαταστάσεως προσφύγων προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Για να φθάσουμε στην μετεγκατάσταση, πρέπει πρώτα η συμφωνία της 18ης Μαρτίου μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας να λειτουργήσει σε πολλά άλλα επίπεδα, πράγμα αδύνατον για ένα απροσδιόριστο αλλά οπωσδήποτε σημαντικό χρονικό διάστημα.

Η συμφωνία είχε μόνον μία πιθανότητα επιτυχίας: να χαρακτηρισθεί η Τουρκία «ασφαλής τρίτη χώρα». Τότε η Ελλάδα θα είχε το δικαίωμα να στείλει στην Τουρκία τους αιτούντες άσυλο, για να εξετασθούν εκεί επί της ουσίας. Ενώ μέχρι σήμερα καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει αποδώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό στην Τουρκία, οι Ευρωπαίοι ζητούν εμμέσως από την Ελλάδα να προχωρήσει σε αυτή τη διαπίστωση. Η Τουρκία, όμως, δεν εφαρμόζει τη σύμβαση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες του 1951 στους προερχόμενους από τη Μέση Ανατολή. Αυτό καθιστά εξαιρετικά επιπόλαιο τον χαρακτηρισμό της ως «ασφαλούς τρίτης χώρας».

Μέχρι τότε, 2.500 αξιωματούχοι της Ε.Ε., μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους, θα προσπαθούν να διεκπεραιώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον αναμενόμενο τεράστιο όγκο αιτήσεων ασύλου. Η διαδικασία θα γίνεται στα νησιά, για να μπορούν να επιστρέφουν αμέσως στην Τουρκία οι οικονομικοί μετανάστες που δεν παίρνουν άσυλο. Οι υπόλοιποι, που θα θεωρούνται πρόσφυγες (διότι κινδυνεύει η ζωή τους εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους), θα μπουν στη διαδικασία μετεγκαταστάσεως σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Σημειώνεται απλώς ότι μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη διαδικασία έχει αποτύχει.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της συμφωνίας δημιουργεί πολλά πρακτικά προβλήματα. Οι αξιωματούχοι που θα έλθουν θα χρειασθούν χιλιάδες γραφεία, χώρους, υπολογιστές, συνδέσεις με το Διαδίκτυο, που σήμερα δεν υπάρχουν. Απαιτείται αλλαγή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου ιδίως ως προς τη διαδικασία συνεντεύξεων των αιτούντων άσυλο. Επίσης, πρέπει να επαναλειτουργήσει η επιτροπή που εξετάζει σε δεύτερο βαθμό τις προσφυγές κατά των αποφάσεων ασύλου. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί να θεωρηθεί περαιωθείσα η αίτηση για το άσυλο. Είναι άγνωστο πόσες εβδομάδες ή μήνες θα χρειασθούν για να γίνουν όλα αυτά.

Τέλος, η συμφωνία απαιτεί ένα επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας που οι δύο χώρες δεν έχουν επιτύχει ουδέποτε κατά τα τελευταία 60 χρόνια.

Την ίδια περίοδο, θα συνεχίζεται η ροή προσφύγων και μεταναστών, που απλώς θα σωρεύονται στα νησιά περιμένοντας πότε θα εξετασθεί η αίτηση ασύλου τους. Ενώ η Ελλάδα έχει πάψει να είναι χώρα διελεύσεως, κανείς δεν ασχολείται με απλά ερωτήματα: Τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο, οπότε ανοίγουν τα σχολεία; Χιλιάδες αλλόγλωσσα παιδιά απλώς θα εγγραφούν χωρίς τμήματα εντάξεως (με αποτέλεσμα την καταβαράθρωση του ήδη προβληματικού επιπέδου δημοσίας εκπαιδεύσεως); Δεν πρέπει από τώρα να αναζητηθούν χρήματα από την Ε.Ε., καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν με άλλον τρόπο τα τμήματα εντάξεως;

Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας θα οδηγήσει και σε υποχρεωτική αλλαγή λειτουργίας των πολυδιαφημισμένων hotspots. Ξεκίνησαν ως κέντρα καταγραφής όπου οι παρανόμως εισελθόντες θα παρέμεναν για 2-3 ημέρες μέχρι να ταυτοποιηθούν και δακτυλοσκοπηθούν. Εξελίσσονται σε χώρους μακροχρόνιας διαμονής των αιτούντων άσυλο.

Το παράλογο της συμφωνίας είναι ότι θα δημιουργηθούν τεράστιες υποδομές στα νησιά, ενώ είναι άγνωστο εάν το ρεύμα ροών προς Ελλάδα θα συνεχισθεί. Ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως «ασφαλούς τρίτης χώρας» και η επαναπροώθηση όλων των εισερχομένων θα αποτελούσαν σοβαρούς αποτρεπτικούς παράγοντες για όσους θέλουν να έλθουν σε Ελλάδα/Ε.Ε. Αντιθέτως, η απόδοση ασύλου σε κάποιο σημαντικό αριθμό και η μετεγκατάσταση εξακολουθούν να αποτελούν κίνητρα για να συνεχισθούν οι είσοδοι. Η δημιουργία αυτών των δομών από την Ε.Ε. θα είχε πολύ περισσότερο νόημα στις μικρασιατικές ακτές, αφού αυτή τη στιγμή στη γείτονα χώρα βρίσκονται 2.700.000 πρόσφυγες από τη Συρία.

Τέλος, επιβεβαιώνεται ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων του Frontex και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Υποτίθεται ότι στόχος είναι να χτυπηθούν τα δίκτυα των λαθροδιακινητών. Οι επιχειρήσεις, όμως, γίνονται στη θάλασσα και δεν αγγίζουν τους λαθροδιακινητές, οι οποίοι απλώς δεν επιβιβάζονται στα σκάφη που γίνεται η λαθροδιακίνηση. Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι ξέρει να τους σταματάει.

Το είδαμε κατά τη διάρκεια των συμβουλίων Ε.Ε. - Τουρκίας τον Νοέμβριο του 2015 και στις 17-18 Μαρτίου 2016. Το διαπιστώνουμε μετά τις 8 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησε η νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο. Εκτοτε είναι σχεδόν μηδενικές οι ροές σε Κω και Λέρο. Η Τουρκία θεωρεί ότι τα δύο αυτά νησιά (όπως και όλα τα Δωδεκάνησα) είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Σε περίπτωση που συμπεριληφθούν στον νατοϊκό σχεδιασμό, ανατρέπεται η τουρκική θεωρία. Για να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πολύ απλά διέκοψε εντελώς τις ροές προς αυτά τα νησιά, και έτσι δεν χρειάζεται να είναι το ΝΑΤΟ στην περιοχή...

* Ο κ. Αγγελος Μ. Συρίγος είναι επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Πηγή "Καθημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας
«Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους»
Ζώρζ Κλεμανσώ
Καληνύχτα Αλέξη… Καληνύχτα Κυριάκο… Καληνύχτα Ελλάδα!!!

Εδώ η χώρα διαλύεται με πάταγο, η πολιτική έχει χάσει πια την αξία της και οι πολιτικοί βουλιάζουν στην σήψη και την παρακμή, βγάζοντας τα εσώψυχα τους στην βουλή.
Πόσο ακόμα θα τους ανέχεσαι, πόσο ακόμα θα τους στηρίζεις;

Πότε θα καταλάβεις, ότι και να ψηφίσεις, οι μυλόπετρες του άθλιου πολιτικού συστήματος που γεννά κυβερνήσεις τέρατα, δεν θα σταματήσουν να γυρνούν.
Συμμετέχεις και συμμορφώνεσαι, για να σε κάνουν κιμά και να σε χωνέψουν πιο εύκολα.
Δεν κουράστηκες να επιλέγεις τους δημίους σου;

Στηρίζεις κόμματα, αποκόμματα όλων των θεωριών και των αποχρώσεων, που επί δεκαετίες ολόκληρες, ασελγούν στο κορμί το δικό σου και της χώρας, αναγκάζοντας πολίτες να πηδούν από τα παράθυρα και εσύ το μόνο που κάνεις είναι να ψάχνεις τον επόμενο αφέντη.

Δεν υπάρχουν πια διαχωριστικές γραμμές. Δεξιοί-αριστεροί, κεντρώοι-σοσιαλιστές, μικρά και μεγάλα κόμματα. Μόνο υποψήφιοι της κακιάς ώρας, που κρατούν το μαχαίρι για την τελευταία πισώπλατη μαχαιριά.

Άλλα σκέφτονται, άλλα λένε και άλλα πράττουν.
Πολιτικός αμοραλισμός, δημοκρατία αλά κάρτ. Άλλος την τραβά από εδώ, άλλος από εκεί, την έχουν ξεσκίσει.
Στο όνομα αυτής της ξεσκισμένης δημοκρατίας σε στέλνουν στις κάλπες.

Μην τους ακούς, γύρνα τους την πλάτη, δείξε τους την αδιαφορία σου, αυτό ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
Συνενόχους ψάχνουν, συνυπεύθυνους στα εγκλήματα τους.
Αγνόησε τους. Στείλ΄τους το μήνυμα ότι ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
Πόσο θα αντέχεις ακόμα το ξεπούλημα, την μετριότητα και το ψέμα;
Σε έπεισαν ότι η ψήφος είναι η δύναμή σου. ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
Δική τους δύναμη είναι. Αυτή τους τρέφει, χωρίς αυτήν δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Το γνώρισες από μέσα το τέρας, έχεις ζήσει στα σπλάχνα του τόσα χρόνια.
Απελευθερώσου, βγες από το κλουβί που σε έβαλαν, αυτή είναι η πραγματική σου δύναμη, αυτή σου την απόφαση ΤΡΕΜΟΥΝ.

Απόδειξε αυτό που λένε: πως οι λαοί διατηρούν ψηλά στην κλίμακα των αξιών, χαρακτηριστικά που έχουν απωλέσει στην τροχιά της παρακμής τους. Το φιλότιμο, την υπερηφάνεια, τον εγωισμό και την αξιοπρέπεια τους.

Τώρα τους έμαθες τους κανόνες, ξέχνα το παιχνίδι, γιατί είναι πουλημένο από την αρχή. Οπότε πες μου έναν καλό λόγο για να παίξεις; για να κερδίσεις ότι σου πούλησαν;
Γιατί όπως έλεγε και ο Βαλαωρίτης:
«Πάρ’ ένα σβώλο Μήτρο και διώξ’ εκείνα τα σκυλιά που σου χαλούν το φύτρο!».

Τιμώρησε τους, μην τους δώσεις άλλη μια ευκαιρία να σε πατήσουν πάλι κάτω.
Πάρτο χαμπάρι, δεν υπάρχεις όταν οι άλλοι ορίζουν ποιος είσαι.

Αριστεροί, Δεξιοί, πρώην Κνίτες και Ρηγάδες, Κεντρώοι και Σοσιαλδημοκράτες, όταν τα χατζάρια των ανεκδιήγητων Αλέξη σήμερα και αύριο του Κυριάκου πέσουν στα κεφάλια μας, όποιο κόμμα και αν ψηφίζουμε, όποια γλώσσα και αν μιλάμε, την ίδια κραυγή θα βγάλουμε το ίδιο ωχ θα πούμε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σε επικίνδυνο θέατρο του παραλόγου μετατρέπουν την Ελλάδα 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Για να τελειώνει η πλάκα και πριν τα πράγματα εξελιχθούν σε καταστάσεις που θα είναι από πολύ δύσκολα ελέγξιμες έως ανεξέλεγκτες. Η συμπεριφορά των «προσφύγων» - λαθρομεταναστών, τόσο η γενικότερη, όσο και η ειδικότερη, όπως αυτή έχει καταγραφεί από απλούς πολίτες που θέλησαν να τους συνδράμουν ανθρωπιστικά, όσο και από κάμερες που αποτύπωσαν τις ταραχές και τα μεταξύ τους αιματηρά επεισόδια, χαρακτηρίζεται ως μεστή θράσους και αγνωμοσύνης έως επιθετική και επικίνδυνη για τους Έλληνες πολίτες και την ίδια την Ελλάδα.

Είναι γνωστό πως υπάρχει κείμενη νομοθεσία, η οποία τιμωρεί ανεξαιρέτως την οποιαδήποτε παραβατικότητα που πραγματοποιείται εντός της Ελληνικής Επικράτειας, εντός του Ελληνικού εδάφους. Και όμως, παραμένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι για παραβατικές και επικίνδυνες συμπεριφορές, τόσο οι «πρόσφυγες» - λαθρομετανάστες, όσο και οι «επιτήδειοι» (γνωστοί – άγνωστοι) που τους χειραγωγούν και τους χρησιμοποιούν σε δράσεις (κινήσεις και ενέργειες) με τις οποίες καταστρέφουν την δημόσια περιουσία, δημιουργούν προβλήματα στην απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση επί δημοσίων χώρων και ταυτόχρονα απειλούν ανθρώπινες ζωές και την ειρήνη και ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας…!
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, που κάποιος Έλληνας θα τολμούσε να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια όπως αυτές των «προσφύγων» - λαθρομεταναστών, θα είχε συλληφθεί πάραυτα και θα είχε παραπεμφθεί αρμοδίως έναντι της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού προηγουμένως οι αστυνομικές αρχές θα επιδείκνυαν την δέουσα ισχύ τους έως και του σημείου έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας του… διαμαρτυρόμενου Έλληνα πολίτη…

Τις τελευταίες ημέρες όλοι μας γίναμε μάρτυρες περιστατικών διαμαρτυριών των «προσφύγων» - λαθρομεταναστών, οι οποίοι έφθασαν και στο σημείο να επιτίθενται κατά των αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση (έστω και για αυτοάμυνα) από την πλευρά των αστυνομικών. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες μας, η εριστικότητα των «προσφύγων» - λαθρομεταναστών στην Ειδομένη έχει ξεπεράσει κάθε όριο και έχει προκαλέσει την θυμηδία εκείνων των Ελλήνων πολιτών που προσέτρεξαν να τους βοηθήσουν από το υστέρημά τους με κάθε τρόπο, αλλά αντιμετώπισαν άρνηση και χλευασμό (π.χ. στην δωρεάν παροχή τροφής, την οποία πετούσαν οι «ταλαιπωρημένοι» με την αιτιολογία ότι «η τροφή αυτή δεν είναι ευλογημένη από ιμάμη»!!!).

Την ίδια στιγμή, παρακείμενοι αλληλέγγυοι που έχουν καταφθάσει από όλα τα σημεία του πλανήτη (ακόμη και από την Κορέα), αρνούνταν επιτακτικά να καταγραφούν σε κάμερες κα φωτογραφικές μηχανές, δημιουργώντας υποψίες για τον πραγματικό τους ρόλο στην περιοχή, ενώ ήταν οι ίδιοι που κυκλοφόρησαν φήμες, οργάνωσαν, κυκλοφόρησαν φυλλάδιο και ξεσήκωσαν τους «πρόσφυγες» - λαθρομετανάστες να μετακινηθούν προς τα Σκόπια από άλλο πέρασμα ή να αποκλείσουν την εθνική οδό σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παραβιάζοντας το νόμο…

Το τελευταίο επεισόδιο με το σκηνικό μάχης στο λιμάνι του Πειραιά, ήρθε απλώς να προστεθεί σε μία σωρεία παρόμοιων επεισοδίων που συμβαίνουν στα ελληνικά νησιά (και όχι μόνο). Είναι μία χαρακτηριστική σκηνή της «ειρηνικής διάθεσης» που διακατέχει τους συγκεκριμένους «ταλαιπωρημένους», αλλά κατά τα άλλα ικανότατους για μάχες σώμα με σώμα και για καταστροφές της ελληνικής περιουσίας, δηλαδή εκείνης της περιουσίας που φτιάχτηκε από τον ιδρώτα και τον κόπο των Ελλήνων πολιτών.

Όλως παραδόξως, κανείς δεν συλλαμβάνεται από τις ελληνικές αρμόδιες (αστυνομικές ή άλλες) αρχές, οι οποίες δίνουν την εντύπωση πως λειτουργούν με εντολή άνωθεν, η οποία τους «έχει δέσει τα χέρια» απέναντι στην επικίνδυνη «κινητικότητα» που καταγράφεται τόσο από τους «πρόσφυγες» - λαθρομετανάστες, όσο και από τους γνωστούς – αγνώστους «μέντορές» τους, που είτε έχουν μετατρέψει σε επάγγελμα τον ανθρωπισμό είτε λειτουργούν συστηματικά ενάντια στα συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας, την οποία «κάμπτουν» ακολουθώντας ως πάγια μέθοδο της ανθρώπινης ασπίδας, δηλαδή την χρήση γυναικών και παιδιών στη πρώτη γραμμή των «διαμαρτυριών» τους και την συστηματική δημοσίευση, προβολή και διάδοση σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, εικόνων λερωμένων ανήλικων παιδιών και δυστυχισμένων γυναικών…

Εάν σε όλα αυτά προστεθούν και οι δράσεις ξένων μυστικών υπηρεσιών, οι είσοδοι ριζοσπαστών φανατικών ισλαμιστών και οι εκπαιδευμένοι σε μάχες και τρομοκρατικές ενέργειες τζιχαντιστές, αντιλαμβανόμαστε πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα χώρο όπου λίαν συντόμως θα εκδηλωθούν ενέργειες (ή "παρενέργειες") ομάδων ή ατόμων, που είτε για προσωπικούς λόγους (π.χ. φτώχεια) είτε για λόγους σκοπιμότητας (π.χ. υποκινούμενοι από τρίτους ή λειτουργώντας με σχέδιο που προϋπήρξε της εισόδου τους στην χώρα), θα δράσουν κατά της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας, εκθέτοντας άμεσα ή έμμεσα, ηθελημμένα ή μη, σε κίνδυνο ζωές Ελλήνων πολιτών... Είναι ακριβώς οι ίδιοι "πρόσφυγες" - λαθρομετανάστες, που έχουν χαρακτηριστεί από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών ως επικίνδυνοι, και όλως παραδόξως -σύμφωνα με τις δηλώσεις και την στάση της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης- για την Ελλάδα ισοδυναμούν με... "ευλογία"!!!

Δυστυχώς, αυτού του είδους η στάση των αρχών, και δη της κυβέρνησης μέσω των πασιφανώς ιδεοληπτικών ή ανίκανων υπουργών, δημιουργεί μία ιδιαίτερα δυσάρεστη και αρνητική εικόνα για την χώρα, αφού έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους πως τα «φιλάνθρωπα αισθήματα» των κυβερνώντων βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την ασφάλεια της χώρας και των γηγενών Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, την ίδια στιγμή που οι «πρόσφυγες» - λαθρομετανάστες (όσο και εκείνοι που τους κατευθύνουν) απολαμβάνουν μία ιδιότυπη ασυλία των πράξεών τους, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να υλοποιείται σειρά πολιτικών αποφάσεων που αφορούν την δωρεάν στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική πρόνοια και περίθαλψη, καθώς και άλλες ιδιαίτερες πάγιες και βιοτικές ανάγκες...

Για όσους ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αντιμετωπίζει τους Έλληνες πολίτες ως παρίες και παρείσακτους, οι οποίοι είτε πρέπει να εξανδραποδισθούν (για να ικανοποιήσουν την οποιαδήποτε παράλογη οικονομική απαίτηση της κυβέρνησης), είτε πρέπει να φύγουν από τη χώρα (για να διασωθούν από τον πόλεμο που τους έχουν ανοίξει οι κυβερνώντες), η οποία με τη σειρά της αλλοιώνεται μεθοδικά και συστηματικά τόσο στα δημογραφικά, όσο και στα θρησκευτικά και πολιτισμικά της στοιχεία…
Και, τέλος, αυτή η κοινή, και αντιληπτή σε όλους, διαπίστωση οδηγεί στο εύλογο και ρητορικό ερώτημα: Ποιος είναι ποιο επικίνδυνος; Οι «πρόσφυγες» - λαθρομετανάστες ή η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου; Η απάντηση είναι πως εφόσον υφίσταται κίνδυνος (ο οποίος μπορεί να μην είναι διπλός, αλλά πολλαπλός), τότε αυτός πρέπει να εξαλειφθεί…

ΥΓ: Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι "εγκλωβισμένοι πρόσφυγες" - λαθρομετανάστες είναι σχεδόν 53.000, αριθμός που δεν γίνεται πιστευτός από κανέναν (ούτε από εκείνους που τον εξέδωσαν), ενώ έχει διαρρεύσει έγγραφο που αναφέρεται σε σίτιση "προσφύγων" - λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην Αττική και αντιστοιχούν σε περίπου 750.000!!! Μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό, όλοι ξέχασαν τους αριθμούς των λαθρομεταναστών που ήδη βρισκόταν στην χώρα και οι οποίοι -σύμφωνα με δήλωση σε δημοσιογράφους που έγινε από τον Αντώνη Σαμαρά το καλοκαίρι του 2013 σε επίσκεψή του στις ΗΠΑ- υπολογίζονται σε 2,5 εκατομμύρια!!! Και, δυστυχώς, όταν "μιλάνε" οι αριθμοί αποκαλύπτουν διαθέσεις και προθέσεις και την σκληρή αλήθεια... καταρρίπτοντας φαιδρότητες του τύπου "οι πρόσφυγες θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας" ή "οι πρόσφυγες που έχουν 250.000 μπορούν να τα επενδύσουν στην Ελλάδα και να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης". Δηλώσεις κυβερνώντων που προκαλούν την κοινή λογική, αλλά και τον ανθρωπισμό που επαγγέλονται οι ίδιοι...

ΥΓ2: Κάποιοι ισχυρίζονται πως η εικόνα της Ειδομένης και του Πειραιά λειτουργούν ως αποτρεπτικός παράγοντας για την έλευση και άλλων "προσφύγων" - λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Επειδή η γελοιότητα έχει όρια, εμείς θα τους τονίσουμε ότι τα έχουν ξεπεράσει, αφού αυτές οι εικόνες (Ειδομένη, Πειραιάς κ.α.α) που βγαίνουν στα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα, λειτουργούν επίσης αποτρεπτικά για ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για τουρισμό, δηλαδή, για να προσφέρουν στην οικονομία της χώρας...

ΥΓ3: Παρενθεντικά και μέσα στα πλαίσια της γενικότερης ενημέρωσης, πρέπει να σημειώσουμε πως ο ανθρωπισμός για τους μουσουλμάνους δεν έχει την ίδια έννοια που του προσδίδουμε εμείς οι "άπιστοι". Έτσι, στο Βέλγιο, ιμάμης αρνήθηκε να προσευχηθεί για τα θύματα των πρόσφατων βομβιστικών ενεργειών, επειδή... δεν ήταν μουσουλμάνοι!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός

«Και οδηγήσαν μια γενιά στα πιο βαθιά χασμουρητά». Ο στίχος αυτός του σαββοπουλικού άσματος έχει καθώς φαίνεται διαχρονική ισχύ και αξία. Η αναγγελία σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ ήταν το «δυνατό χαρτί» που έκρυβε στο «μανίκι» του ο πρωθυπουργός κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Όμως, τι απογοήτευση! Μυρίζει ναφθαλίνη, αν όχι συγκάλυψη διά της μεθόδου του συμψηφισμού…

Δεν πρόκειται μόνο για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει μάθει πολύ καλά πως η σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής δεν είναι τίποτε άλλο παρά «στρίβειν διά της Εξεταστικής», αλλά για κάτι ακόμη χειρότερο: ότι είναι ορατός ο κίνδυνος και «βαριά» η υποψία πως η Εξεταστική θα «κουκουλώσει» την εισαγγελική έρευνα η οποία γίνεται ήδη. Μιλούμε για την εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια των ιδιοκτητών ΜΜΕ από τον Απρίλιο του 2015!

Στις 3 Απριλίου του 2015, όλος ο Τύπος είχε ρεπορτάζ για την έναρξη εισαγγελικής έρευνας για τα τραπεζικά δάνεια των ΜΜΕ. Το ρεπορτάζ έλεγε ότι την έρευνα έχει αναλάβει ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γαληνός Μπρης, ότι είχαν ήδη καταθέσει (στις αρχές Απριλίου του 2015) εκπρόσωποι του Δημοσίου και του ΤΧΣ ενώ σύντομα θα ακολουθούσαν και οι monitoring trustees και ότι ο κ. Μπρης είχε ζητήσει από τις 30 Μαρτίου από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) αναλυτικά στοιχεία, η οποία τα επεξεργαζόταν σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ. Το ρεπορτάζ προσέθετε ότι τα στοχιεία ζητήθηκαν από τις τράπεζες μία ημέρα ύστερα από την καταγγελία του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη πως «προτίθεται να σταματήσει την προνομιακή αντιμετώπιση -εκ μέρους των τραπεζών- των επιχειρήσεων στο χώρο της ενημέρωσης», καθώς και την ευθεία βολή προς την ΤτΕ που αρνήθηκε να παράσχει «οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση επί του θέματος, επικαλούμενη υπηρεσιακό – επαγγελματικό απόρρητο».

Σημείο πρώτο, λοιπόν: η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει ήδη από τον Απρίλιο του 2015, η δε πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμφανιζόταν τότε ως επισπεύδουσα.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 7 Μαΐου 2015, η «Αυγή» δημοσίευε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο τα αιτηθέντα αναλυτικά στοιχεία από την ΤτΕ παραδόθηκαν στις εισαγγελικές αρχές στις 5 Μαΐου 2015. Κατά τις αποκλειστικές πληροφορίες του ρεπορτάζ, το πόρισμα ήταν εξαιρετικά αναλυτικό, περιλαμβάνοντας ανάλυση για δάνειο προς δάνειο, ενώ συμπέραινε ότι μεγάλο τμήμα των δανείων δόθηκαν χωρίς να καλύπτονται από εγγυήσεις περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων ή των ιδιοκτητών τους ή χωρίς η οικονομική πορεία των επιχειρήσεων να εξασφαλίζει την αποπληρωμή τους ή ακόμη χωρίς να έχουν αποπληρωθεί έγκαιρα προηγούμενα δάνεια που είχαν λάβει. Τέλος, προαναγγελλόταν ότι «το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συναντήσεις μεταξύ στελεχών της ΤτΕ και της εισαγγελίας για πληρέστερη ανάλυση των στοιχείων».

Ωστόσο, μία ακόμη έρευνα που άρχισε με γοργούς ρυθμούς, στη συνέχεια «κρέμασε»…

Ξανακούσαμε γι’ αυτήν με ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής «Εφημερίδας των συντακτών» στις 3 Νοεμβρίου 2015, που αναπαράχθηκε σε όλο τον Τύπο. Το μόνο καινούργιο στοιχείο ήταν μόνο ο τίτλος του ρεπορτάζ («Στον εισαγγελέα όλοι οι τραπεζίτες για τα δάνεια στα ΜΜΕ») και ότι το σύνολο των δανείων ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ. Αν το πόρισμα της ΤτΕ μιλούσε για δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ακόμη και για νέα δάνεια από την ίδια τράπεζα ενώ δεν εξυπηρετούνταν τα παλαιά δάνεια προς αυτήν, είναι εντελώς λογική η εξέλιξη να μπουν στο στόχαστρο της έρευνας και οι τραπεζίτες.

Πέρασαν ωστόσο 4 μήνες μέχρι ο Δημήτρης Παγγελόπουλος, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, να κάνει στο CNN Greece μια περίεργη δήλωση: «Ο έλεγχος συνεχίζεται και οι έρευνες που καρκινοβατούσαν, προχωρούν γρήγορα».

Τελευταίος σταθμός, η χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, πλην όμως όχι μόνο για τα δάνεια των ΜΜΕ αλλά και για τα δάνεια των κομμάτων. Τα ερωτήματα που προκύπτουν, είναι καταλυτικά:
  • Αν το πρόβλημα ήταν ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Μπρης έδειξε «απροθυμία» να ολοκληρώσει την έρευνα ή να ασκήσει τις αντίστοιχες διώξεις ενώ υπάρχει επαρκέστατο προς τούτο υλικό, τότε γιατί δεν συστήνεται Εξεταστική Επιτροπή μόνο για τα ΜΜΕ; Γιατί «πακετάρεται» το αντικείμενο της Εξεταστικής με αυτό των δανείων των κομμάτων, ένα θέμα άσχετο με αυτό των ΜΜΕ, για το οποίο η έρευνα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει;
  • Αν η εισαγγελική έρευνα είχε «κρεμάσει» με ευθύνη του αρμόδιου εισαγγελέα, γιατί η κυβέρνηση στη Βουλή δεν ανέφερε κάτι γι’ αυτό; Και νιώθει τόσο ανήμπορη για να παρακάμψει τα εμπόδια για την ολοκλήρωση της έρευνας;
  • Πώς είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς να αναγγέλλει ότι η αδειοδότηση των καναλιών επίκειται, ενώ εκκρεμεί το τόσο σοβαρό ζήτημα των δανείων; Και αντί η ίδια η κυβέρνηση να ζητεί να επισπευσθεί η έρευνα και ύστερα να δοθούν οι άδειες, να δημιουργεί η ίδια τους όρους νέας μεγάλης καθυστέρησης με τη σύσταση Εξεταστικής που θα ερευνήσει και ένα ακόμη ζήτημα;
Αντί να πείθει ότι θέλει να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου», η κυβέρνηση πείθει όλο και περισσότερο ότι διαπραγματεύεται με όπλο τα «δυνατά χαρτιά» που διαθέτει, δηλαδή τα στοιχεία για τα δάνεια των ΜΜΕ, για τις ευθύνες των τραπεζιτών κ.λπ. Με τη στάση της «φωνάζει»: Αφήστε μας το γκουβέρνο για να ξεχάσουμε κι εμείς τις πομπές σας…

Η παλιά δοκιμασμένη τακτική του συμψηφισμού και του «στρίβειν διά της Εξεταστικής»…

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αιτιολογία της Αστυνομίας 
«έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των προσφύγων»…

Στην αρχή καταπάτησαν την περιουσία του. Στη συνέχεια δεν του επέτρεψαν να την εκμεταλλευτεί. Τώρα τον συνέλαβαν επειδή θέλησε να εργαστεί στη γη που του ανήκει!
Ιστορίες τρέλας, που μόνο στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του μπορούν να πραγματοποιηθούν, αφού –σύμφωνα με τα γεγονότα- ο έλληνας χάνει την περιουσία του εάν αυτή καταπατηθεί από… «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες… Τα δικαιώματα των Ελλήνων, προφανώς, τελειώνουν εκεί που αρχίζουν οι παντός είδους καταπατήσεις, καταχρηστικές και παράνομες ενέργειες «προσφύγων» και κυβερνώντων.

Αναστάτωση προκάλεσε σήμερα στον πρόχειρο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη ένας αγρότης - ιδιοκτήτης των χωραφιών όπου έχουν στηθεί πολλά αντίσκηνα. Ο αγρότης άρχισε να οργώνει ανάμεσα από τις σκηνές, σε χώρο, μάλιστα, όπου έπαιζαν προσφυγόπουλα.

Αμέσως επενέβη η αστυνομία και τον σταμάτησε, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή προσφύγων, ενηλίκων και παιδιών, που ήταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

«Περίμενα αρκετό καιρό. Καταλαβαίνω τον κόσμο που είναι εδώ, αλλά πρέπει κι εγώ να ζήσω», είπε ο αγρότης Λάζαρος Ούλης, ιδιοκτήτης των 72 στρεμμάτων περιμετρικά του καταυλισμού όπου έχουν αναπτύξει οι πρόσφυγες εκατοντάδες σκηνές.

«Θα δώσω διορία μερικές μέρες. Με διώχνει το Δημόσιο από το δικό μου χωράφι», πρόσθεσε ο κ. Ούλης, προειδοποιώντας ότι εάν δεν λυθεί το πρόβλημα, το Σάββατο το πρωί αγρότες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ίσως η λύση στο πρόβλημα του αγρότη της Ειδομένης, να είναι η απαίτηση άμεσης καταβολής ενοικίου (κατά κεφαλή) για τους μέχρι σήμερα παρανόμως διαμένοντες «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες στην ιδιοκτησία του… Η απαίτηση (εκ μέρους του έλληνα αγρότη) 2 ευρώ ανά άτομο την ημέρα, πρέπει να κατατεθεί άμεσα στον αντιπρόσωπο του ΟΗΕ καθώς και στους εκπροσώπους των διαφόρων ΜΚΟ που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή… Ενδεχομένως, στην πληρωμή θα μπορούσαν να συμβάλλουν και η κυρία Τασία με τον γνωστό κύκλο φιλανθρώπων του κυβερνώντος κόμματος...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Οι δημοσιογράφοι της Τζουμχουριέτ Τζαν Ντιουντάρ (αριστερά) και Ερντέμ Γκιουλ

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Στην γειτονική Τουρκία η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Περιορισμός ελευθεροτυπίας, υποταγή της δικαιοσύνης στις εντολές της πολιτικής εξουσίας, διαφθορά και οικογενειοκρατία.

Η κεντρο-αριστερή καθημερινή εφημερίδα της Τουρκίας Τζουμχουριέτ ιδρύθηκε στις 7 Μαΐου 1924 από τον δημοσιογράφο Γιουνούς Ναντί Αμπαλιόγλου και αποτελεί την αρχαιότερη εφημερίδα της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας  – δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα της Τουρκίας είναι η «Απογευματινή» που εκδίδεται στην Ελληνική γλώσσα από το 1925 έως σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά το θάνατο του ιδρυτή της Τζουμχουριέτ το 1945, την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε ο μεγαλύτερος γιος του Ναντίρ Ναντί μέχρι το 1991. Επόμενη εκδότρια έγινε η σύζυγος του Ναντίρ, Μπερίν. Η εφημερίδα, μετά τον θάνατο και της Μπερίν Ναντί το 2001 ανήκει στο ομώνυμα ίδρυμα Cumhuriyet Foundation με εκδότη τον επιφανή πολιτικό αρθρογράφο Ιλχάν Σελτσούκ. Σήμερα, η κυκλοφορία της εφημερίδας βρίσκεται στα επίπεδα των 58.000 φύλλων ημερησίως, ενώ διαθέτει και διαδικτυακή έκδοση με συνδρομή.

Τον Νοέμβριο του 2015 οι Τουρκικές αρχές συνέλαβαν και φυλάκισαν τόσο τον διευθυντή της εφημερίδας Τζαν Ντιουντάρ όσο και τον επικεφαλής του γραφείου της στην Άγκυρα Ερντέμ Γκιουλ με τις κατηγορίες της «κατασκοπείας» και της «αποκάλυψης κρατικών απορρήτων» διότι δημοσιοποίησαν με αποδείξεις (φωτογραφίες και βίντεο) τις δραστηριότητες της περιβόητης ΜΙΤ, της μυστικής υπηρεσίας της Τουρκίας, η οποία έστελνε όπλα στους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας. Το πραγματικό περιστατικό που απεκάλυψε η εφημερίδα συνέβη τον Ιανουάριο του 2014 όταν Τούρκοι τελωνειακοί έκαναν έλεγχο σε αυτοκινητοπομπή «ανθρωπιστικής βοήθειας» η οποία αποδείχτηκε βιτρίνα της ΜΙΤ, αφού μέσα στα τρόφιμα της «ανθρωπιστικής βοήθειας» εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα οπλισμού και πυρομαχικών. Με τις δημοσιεύσεις της  Τζουμχουριέτ τεκμηριώθηκε πλήρως η φημολογούμενη  από τότε άμεση παρέμβαση της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας στο πλευρό των Ισλαμιστών!

Στις 29/1/2016 δόθηκαν στην δημοσιότητα τρεις διεθνείς εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώµατα στην Τουρκία (Freedom House, Transparency  International και Human Rights  Watch) με κοινό συμπέρασμα την απομάκρυνση της Τουρκίας από την Δημοκρατία (σχετικό είναι το άρθρο μας 12/3/2016 με τίτλο «Το Τουρκικό θέατρο του παραλόγου».

Τρείς περίπου μήνες μετά από την φυλάκιση των δημοσιογράφων της Τζουμχουριέτ (26/2/2016), το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας διέταξε την απελευθέρωση τους κρίνοντας ότι με την προφυλάκισή τους, παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δίκη της υπόθεσης ορίστηκε, με αστραπιαία ταχύτητα, για τις 25 Μαρτίου 2016.

Την επομένη της αποφυλάκισης των δύο δημοσιογράφων (27/2/2916) ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε απερίφραστα πως «Δεν είμαι σε θέση να εγκρίνω αυτή την απόφαση. Το λέω πολύ καθαρά: δεν τη σέβομαι» (Πιο καθαρά δεν γίνεται!).

Η ελευθεροτυπία στην Τουρκία δέχτηκε αλλεπάλληλα πλήγματα από τις αρχές Μαρτίου 2016: Πρώτα φιμώθηκαν τα ΜΜΕ του ομίλου Koza Ipek Holding (δύο εφημερίδες και δύο τηλεοπτικοί σταθμοί) τα οποία είχαν τεθεί υπό τον έλεγχο της Τουρκικής δικαιοσύνης από τον Οκτώβριο του 2015 με την κατηγορία της «διασύνδεσης» με τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν – πρώην στενό σύμμαχο και νυν φανατικό πολέμιο του προέδρου Ερντογάν.

Στις 6 Μαρτίου 2016 η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Zaman τέθηκε υπό δικαστική επιμελητεία με τις ίδιες «κατηγορίες».  Τα στελέχη της εφημερίδας απομακρύνθηκαν βιαίως από τις θέσεις τους και εγκαταστάθηκαν «διαχειριστές» αλλάζοντας αυθωρεί και παραχρήμα τον προσανατολισμό της εφημερίδας, με κυκλοφορία 650.000 φύλλων ημερησίως, από αντιπολιτευόμενο σε … φιλοκυβερνητικό!

Λίγες μέρες μετά, η Τουρκική κυβέρνηση έθεσε υπό κρατικό έλεγχο και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν) με τις ίδιες ακριβώς «κατηγορίες».

Δέκα περίπου μέρες  πριν από την δίκη των δημοσιογράφων της Τζουμχουριέτ (14 Μαρτίου 2013) ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας υπέδειξε σε όλους –μεταξύ πολλών άλλων- και ποιοι πρέπει να θεωρούνται «τρομοκράτες»:
«Τρομοκράτες δεν είναι µόνο αυτοί που κρατούν όπλο, αλλά και όσοι κρατούν μολύβι. Συγγνώμη, αλλά δεν θεωρώ πλέον νόμιμους πολιτικούς παράγοντες τα µέλη ενός κόμματος που λειτουργεί σαν θυγατρική μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός τρομοκράτη που κρατά όπλο και κάποιου που χρησιμοποιεί τη θέση του και ένα μολύβι μέχρι του σημείου να στηρίζει την τρομοκρατία. Είτε είναι πανεπιστημιακοί, είτε είναι δικηγόροι, δημοσιογράφοι ή µέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι είναι τρομοκράτες!».
Στην ίδια ομιλία ο Τούρκος «σουλτάνος» δεν παρέλειψε να ζητήσει από το Τουρκικό Κοινοβούλιο να άρει «γρήγορα» την βουλευτική ασυλία µελών του HDP και κυρίως του ηγέτη του Σελαχαντίν Ντεµιρτάς, κατά του οποίου η Τουρκική δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας».

Στις 25 Μαρτίου 2016 σε μια κατάμεστη αίθουσα του δικαστικού μεγάρου  της Κωνσταντινούπολης, με εκατοντάδες δημοσιογράφους, βουλευτές της αντιπολίτευσης, πολίτες και πολλούς Ευρωπαίους διπλωμάτες, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης των δημοσιογράφων της  Τζουμχουριέτ Τζαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιουλ.

Το Δικαστήριο αποφάσισε τη συμμετοχή στη δίκη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ. Τ. Ερντογάν (σαν ενάγοντα ή μάρτυρα κατηγορίας) ο οποίος είχε δημόσια εκφράσει την οργή του κατά των κατηγορουμένων δημοσιογράφων με την δήλωση «Εκείνος που δημοσίευσε αυτή την πληροφορία θα πληρώσει βαρύ τίμημα, δεν θα τον αφήσω έτσι».

Στην συνέχεια ο εισαγγελέας ζήτησε η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» και το δικαστήριο έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα του προκαλώντας μεγάλη αντίδραση από το κοινό. Η άρνηση πολλών βουλευτών της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από την αίθουσα ανάγκασε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να αναβάλει τη δίκη για μια εβδομάδα, δηλαδή για την 1η Απριλίου 2016.

Την επομένη της δίκης ένας μαινόμενος Ερντογάν επιτέθηκε, σε τηλεοπτική ομιλία, στους Ευρωπαίους διπλωμάτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν την δίκη – μεταξύ τους οι πρεσβευτές Γαλλίας και Γερμανίας: «Οι πρέσβεις που βρίσκονται στην Πόλη προσήλθαν στο δικαστήριο. Εσείς ποιοι είστε; Τι γυρεύετε εκεί; Ακόμα και η διπλωματία έχει τα δικά της ήθη. Εδώ δεν είναι η χώρα σας, εδώ είναι Τουρκία!».

Είναι εύκολο να υποθέσει κανείς την συνέχεια και την κατάληξη της υπόθεσης αυτής με δεδομένο τον ρόλο «εισαγγελέα» του ίδιου του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας μέσα σε ένα δικαστήριο «κεκλεισμένων των θυρών» και με «επιλεγμένους» δικαστές!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στην γειτονική Τουρκία η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Περιορισμός ελευθεροτυπίας, υποταγή της δικαιοσύνης στις εντολές της πολιτικής εξουσίας, διαφθορά και οικογενειοκρατία στην κορυφή της εξουσίας, καθημερινές μάχες με τις Κουρδικές δυνάμεις στην νοτιοανατολική Τουρκία, πλήρης αναξιοπιστία της Τουρκικής ηγεσίας από σύσσωμη την διεθνή κοινότητα, επιθετικότητα και νοοτροπία μιας ανύπαρκτης αυτοκρατορίας είναι μερικές μόνο από τις πινελιές που συνθέτουν την εικόνα της σημερινής Τουρκίας.

Με τα δεδομένα αυτά δεν ξενίζει καθόλου η απίστευτη ομιλία του βουλευτή Γκαζιάντεπ της Τουρκικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ακίφ Εκιτζί στο Τουρκικό Κοινοβούλιο, την πρώτη ημέρα του Μαρτίου 2016:
 «Ουδείς Πρόεδρος Δημοκρατίας μέχρι σήμερα δεν αποπειράθηκε τον τελείως λανθασμένο, άτυπο, άνομο τρόπο, να διοικήσει αυτή την χώρα µε την συμμετοχή της οικογένειάς του, του γιού του, των παιδιών του, της γυναίκας του. Θα κάνω τώρα µία παραίνεση. Πρόταση στις κοινοβουλευτικές ομάδες και των τεσσάρων κομμάτων. Στην δική µου εκλογική περιοχή συμβαίνει ενίοτε να υπάρχουν κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν ακούν λόγια, είναι άρρωστοι και δεν θέλουν να πάνε στο γιατρό. Τότε οι μεγαλύτεροι της οικογένειας και οι προύχοντες της περιοχής, προσπαθούν όλοι μαζί και πείθουν τον ασθενή να πάει στο γιατρό. Να αποτελέσουμε λοιπόν µία ομάδα και να υποβάλουμε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ψυχολογική θεραπεία, καθότι, (στρεφόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης) όπως κι εσείς, έχει απολέσει την λογική του. Φίλοι µου, εάν δεν ντρεπόσασταν θα τον ανακηρύσσατε Προφήτη! Βρισκόμαστε αντιμέτωποι µε κάποιον ο οποίος σέρνει τη χώρα στη φωτιά, την σπρώχνει στην καταστροφή. Αξιότιμοι φίλοι, βρισκόμαστε αντιμέτωποι µε κάποιον ο οποίος σπρώχνει την χώρα στο κέντρο ενός φλεγόμενου χώρου. Αυτό που πρότεινα επείγει να πραγματοποιηθεί αμέσως. Έχει ο ίδιος βουλιάξει στο βάλτο και θέλει να παρασύρει μαζί του και τη χώρα. Με µια τέτοια ψυχή βρισκόμαστε αντιμέτωποι
Τι άλλο θα μπορούσε να προσθέσει κανείς στο επικίνδυνο θέατρο του παραλόγου που παίζεται ακριβώς δίπλα μας;

Πηγή AnalystΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιωνόμαστε για την ποιότητα και την πιστότητα των πληροφοριών μας για το εσωτερικό της Τουρκίας. Αυτή τη φορά (κι ενώ είχαμε ήδη δημοσιεύσει τις από την δική μας πλευρά πληροφορίες, αλλά και τις αιτίες) ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει τις καταγεγραμμένες ανησυχίες ομάδας ή ομάδων τούρκων στρατιωτικών που είναι δυσαρεστημένοι με όσα συμβαίνουν στην Τουρκία του Ερντογάν και που ταυτόχρονα κατανοούν πως η λύση -σε όλα τα ισχύοντα προβλήματα- βρίσκεται στην με κάθε τρόπο και μέσο απομάκρυνση του «σουλτάνου» από την Προεδρία (και την πολιτική ζωή της Τουρκίας).

Τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, τόσο με τον πόλεμο κατά των Κούρδων (και όχι μόνο του ΡΚΚ), με τις βομβιστικές ενέργειες που πλήττουν σε καταστροφικό βαθμό τόσο την οικονομία όσο και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, αλλά και τα προβλήματα – επώδυνες ήττες της εξωτερικής πολιτικής και των προσωπικών επιλογών του Ταγίπ Ερντογάν που οδήγησαν στην διάλυση της εικόνας μίας πανίσχυρης Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Επιπλέον η συγκεκριμένη επιλογή του αναθεωρητικού νεο-οθωμανισμού και της δημιουργίας και κάλυψης ζωτικών χώρων που ακολούθησε ο Ερντογάν, κατόρθωσε -μετά και την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 και την εν ψυχρώ δολοφονία του ρώσου πιλότου- να μπει στο στόχαστρο της Μόσχας, εισάγοντας τον τρόμο επικείμενης στρατιωτικής σύγκρουσης με την ρωσική αρκούδα.

Η υπόθεση της διαχείρισης του «προσφυγικού» ζητήματος από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία μεταβλήθηκε σε χώρα δουλέμπορο – διακινητή που εκβιάζει και απαιτεί τεράστια ποσά για να διαχειρισθεί(!) τις ροές του μεταναστευτικού ρεύματος, εκβιάζοντας την Ευρώπη, την ίδια στιγμή που η ίδια ως χώρα φέρει τεράστια ευθύνη για την δημιουργία των προσφυγικών πληθυσμών από τη Συρία και το Ιράκ, είναι ένα ακόμη σοβαρότατο παράπτωμα του Ταγίπ Ερντογάν προς τη διεθνή κοινότητα και δη την ευρωπαϊκή, την οποία δεν δίστασε να εκβιάσει εν ψυχρώ στο συγκεκριμένο ζήτημα, απαιτώντας οικονομικά ανταλλάγματα…

Οι σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος –αλλά και του ίδιου του Ερντογάν- και ειδικότερα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού με τους φανατικούς εξτρεμιστές ισλαμιστές - τζιχαντιστές (από εκπαίδευση, εξοπλισμό, logistics και νοσοκομειακή περίθαλψη έως και συνέδρια του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα), κατέστρεψαν και τα τελευταία ίχνη της τουρκικής αξιοπιστίας και σοβαρότητας στη διεθνή σκηνή απέναντι στην ισλαμική διεθνή τρομοκρατία.

Σε όλα τα παραπάνω, η στάση του τούρκου προέδρου προς την ανεξαρτησία των τουρκικών ΜΜΕ, με φυλακίσεις μη αρεστών στον ίδιο δημοσιογράφων, με διώξεις εισαγγελέων, αξιωματικών της αστυνομίας και του στρατού, αλλά και με την ποινικοποίηση των δηλώσεων των πολιτικών του αντιπάλων και τις προφυλακίσεις έως και ανηλίκων που τόλμησαν να γράψουν αρνητικά σχόλια στο facebook ή το twitter για τον «σουλτάνο», δημιούργησαν ένα πρωτοφανές σκηνικό, πολιτικής δικτατορίας, ενός μισαλλόδοξου και επικίνδυνου -για την ίδια την χώρα- αρχηγού κράτους, το οποίο συζητήθηκε σε τουρκικές στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους με ιδιαίτερη ένταση μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.

Σήμερα οι τουρκικές αντιπολιτευόμενες εφημερίδες, όπως Sözcü και Cymhurriyet, άρχισαν να δημιουργούν κλίμα ανατροπής του τούρκου προέδρου, και κυκλοφόρησαν φήμες που αναφέρουν ότι προετοιμάζεται στρατιωτικό πραξικόπημα (με την βοήθεια ξένων χωρών) από ομάδες δυσαρεστημένων αξιωματικών εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει. Αποτέλεσμα αυτών των δημοσιευμάτων ήταν να προκληθούν έντονες αντιδράσεις από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, το οποίο με έκτακτη ανακοίνωσή του απέρριψε όλες αυτές τι φήμες και τονίζει την νομιμότητα και την υπακοή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις νόμιμες πολιτικές αρχές.

Μετά από αυτή την «εισαγωγή» του Τύπου για επικείμενη ανατροπή του Ερντογάν (θα ακολουθήσουν μυστικές δημοσκοπήσεις για τις αντιδράσεις των τούρκων πολιτών σε μία τέτοια εξέλιξη), αλλά και την αρνητική καταγγελτική επιστολή των φίλων της Τουρκίας στις ΗΠΑ (η οποία σηματοδοτεί την κόκκινη γραμμή για πιθανή εγκατάλειψη της Τουρκίας), είναι σαφές πως τα γεγονότα στην γείτονα χώρα θα κυλήσουν ταχύτατα. Το ζητούμενο, όμως, είναι το πώς θα αντιδράσει ο πολύ άσχημα στριμωγμένος Ερντογάν. Εάν ληφθεί υπ’ όψιν ο «ιδιαίτερος χαρακτήρας» του τούρκου προέδρου και οι επιδιώξεις του τόσο για την Τουρκία όσο και για τον ίδιο.

Σε περίπτωση, όμως, που υπάρξει ανατροπή του τούρκου προέδρου (και του κυβερνώντος κόμματος) με παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που έφεραν την Τουρκία σε δυσμενέστατη θέση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αλλαγή στάσης και αντιμετώπισης της Τουρκίας από όλες τις δυτικές χώρες, και όχι μόνο. Αλλά και με μία τέτοια εξέλιξη, δηλαδή ένα τουρκικό στρατιωτικό πραξικόπημα, είναι δεδομένο πως από τους πραξικοπηματίες θα αναζητηθεί και μία «νίκη» που θα τονώσει το ηθικό των τούρκων πολιτών (εκείνων που σήμερα στηρίζουν τον Ερντογάν) και θα προσφέρει ικανές βάσεις για την συνέχεια είτε με κάποια στρατιωτική δικτατορία είτε στην μετάβαση σε κάποιας μορφής πολιτική διακυβέρνηση της χώρας, η οποία θα στηριχθεί ποικιλοτρόπως και από την Δύση.

Η Ελλάδα οφείλει να παρατηρεί με ιδιαίτερη προσοχή τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Τουρκίας που ενέχουν σοβαρή πιθανότητα περαιτέρω αύξησης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, με ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό. Εάν λάβουμε, επίσης, υπ’ όψιν, την κατεστραμμένη –κυριολεκτικά- τουρκική τουριστική οικονομία (ενώ υπάρχουν πρόσθετες πρόσφατες απειλές για βομβιστικές ενέργειες σε τουριστικά θέρετρα στις ακτές του Αιγαίου), αντιλαμβανόμαστε πως ακόμη κι ένα θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στο Αιγαίο δεν θα δημιουργήσει οικονομικό πρόβλημα στην Τουρκία, αλλά μόνο στην Ελλάδα, της οποίας η κυβέρνηση είναι απολύτως προφανές πως δεν έχει καν τη διάθεση να βρεθεί σε θέση διαχείρισης μίας σύγκρουσης μερικών ωρών ή εικοσιτετραώρων με τον απελπισμένο και άσχημα στριμωγμένο (και ως εκ τούτου αποφασισμένο για όλα) ημιπαράφρονα τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζεται πραξικόπημα στην Τουρκία;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τι είπαν σε ελληνικό αεροσκάφος από τουρκική φρεγάτα

Έχουν χάσει το μέτρο οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Συμπεριφέρονται σαν να είναι “τσιφλίκι” τους και κάνουν ότι μπορούν για να επιδείξουν αυτή την νοοτροπία.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η τουρκική φρεγάτα GAZIANTEP που συνόδευε το CESME στην “περιοδία” του, κάλεσε στον ασύρματο (στη συχνότητα που ακούν τα πολιτικά Α/Φ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ αεροσκάφος στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου, λέγοντας ότι εάν χρειαστείτε κάτι (σε περίπτωση ανάγκης) …είμαστε εδώ.

Άρα να και η αμφισβήτηση στον τομέα Έρευνας και Διάσωσης με την έννοια του είμαστε εδώ πριν από σας για σας.

Η Αθήνα μπορεί να έχει επιλέξει την τακτική του “κάνω πως δεν καταλαβαίνω” για λόγους που μέχρι ένα σημείο θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και κατανοητοί. Θα πρέπει όμως να βάλει κάποιο όριο γιατί οι “απέναντι” δεν έχουν κανένα. Οι προκλήσεις είναι απανωτές και διαρκώς κλιμακούμενες. Καλό είναι κάποιος να τους βάλει “πάγο”.

Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Η παρουσία του Ισλάμ σε μια χώρα επιδρά στις εξελίξεις ευθέως ανάλογα με τους αριθμούς των μουσουλμάνων που βρίσκονται εκεί. Αν οι αφοσιωμένοι οπαδοί του Μωάμεθ δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού τότε οι μουσουλμάνοι είναι φιλήσυχοι, αγαπούν την ειρήνη και δείχνουν έτοιμοι να ασχοληθούν αποκλειστικά με την καθημερινότητα τους.

Αυτό ισχύει απόλυτα σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες η Αυστραλία η ο Καναδάς με ποσοστό μουσουλμάνων από 0,08 έως 1,8%.

Η «επιθετική ισλαμοποίηση» έχει σαν αφετηρία την στιγμή που οι αριθμοί των μουσουλμάνων είναι αρκετοί ώστε να επιτρέπουν διεκδικητικές κινητοποιήσεις με στόχο την κατοχύρωση κατ' αρχήν δικαιωμάτων που στην συνέχεια εξελίσσονται σε επιλογές επιθετικές ή καταπιεστικές για τις άλλες πληθυσμιακές ομάδες μιας χώρας.

Όπως με λεπτομέρεια αναφέρει ο Δρ. Peter Hammond στο εξαιρετικά διαφωτιστικό του βιβλίο Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat (2010), όταν οι ανεκτικές, πολυπολιτισμικές και «πολιτικά ορθές» κοινωνίες δέχονται μια σειρά από απαιτήσεις των μουσουλμάνων κατοίκων τους κάποια άλλα ζητήματα αρχίζουν να γίνονται ορατά και βαθμιαία κυρίαρχα.

Επιπτώσεις Μουσουλμανικής Κυριαρχίας

Μόλις ο αριθμός των μουσουλμάνων κατοίκων προσεγγίζει το 2-5% αρχίζει ο προσηλυτισμός άλλων εθνικών μειονοτήτων καθώς και ομάδων του πληθυσμού που αισθάνονται περιθωριοποιημένοι και εξαιρεμένοι (λ.χ. φυλακισμένοι).
Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται ήδη σε χώρες όπως η Δανία(2%), η Γερμανία(3%) η Βρετανία(2,7%), η Ισπανία(4%) και η Ταϊλάνδη(4,6%).

Μόλις το ποσοστό ξεπεράσει περίπου το 5% (Γαλλία 8%, Σουηδία 5%, Ελβετία 4,3%, Ολλανδία 5,5%, Φιλιππίνες 5%) οι πιέσεις εντείνονται σε βαθμό μεγαλύτερο από το μέγεθος της μειονότητας.
Λ.χ., γίνονται μεγάλες διεκδικήσεις για την εισαγωγή ενός ειδικού «καθαρού» (halal) με ισλαμικούς όρους φαγητού, πχ στα σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση απασχόλησης υποχρεωτικά σε μουσουλμάνους για την προπαρασκευή και διαχείρισή του.

Σε περιπτώσεις που το αίτημά τους δεν γίνεται δεκτό εμφανίζονται απειλές για κινητοποιήσεις και αντίποινα. Την ίδια στιγμή αιτήματα αυτοδιοίκησης με βάση την Σαρία (ισλαμικό νόμο) στις ιδιαίτερες κοινότητές τους εμφανίζονται με απειλές για βίαια αντίποινα αν η πίεση απορριφθεί.

Όταν το πληθυσμιακό ποσοστό των μουσουλμάνων ξεπερνά το 10%, βιαιότητες κάνουν την εμφάνισή τους με ανησυχητική συχνότητα με βάση παράπονα και αιτήματα για την κοινωνική τους κατάσταση. Στο Παρίσι βλέπουμε ήδη πυρπόληση αυτοκινήτων ενώ η παραμικρή κίνηση που ενοχλεί τους ισλαμιστές απαντάται με βιαιότητες και συχνά με αίμα (Παρίσι και Κοπεγχάγη με καρτούν για τον Μωάμεθ και Άμστερνταμ για κάποιο φιλμ).

Τέτοιες εντάσεις παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά σε κοινωνίες με τέτοια ποσοστά (Ινδία 10%, Κένυα 19%, Ρωσία 15%).
Με ποσοστά πάνω από 20% σημειώνονται συχνές εγκληματικές ενέργειες που περιλαμβάνουν σκοτωμούς αντιφρονούντων ετερόπιστων (χριστιανών) η ετερόδοξων (σιίτες) καθώς και σχηματισμός παραστρατιωτικών οργανώσεων όπως λχ στην Αιθιοπία (32,8%), στο Τσαντ (53,1%) και στο Λίβανο (59,7%) και στη Βοσνία (40%).

Όταν το ποσοστό των μουσουλμάνων κατοίκων ξεπερνά το 60% σημειώνονται οργανωμένες διώξεις "άπιστων", εθνοκαθάρσεις αντιφρονούντων, η χρησιμοποίηση της Σαρία σαν επιθετικού όπλου όπως και η Γίζυα (φόρος στους άπιστους) καθώς και φαινόμενα βίαιης Τζιχάντ (Μαλαισία 60,4%, Κατάρ 77,5%, Σουδάν 70%, Μπανγκλαντές 83%, Αίγυπτος 90%, Ινδονησία 86,1% κλπ).

Πρόσφυγες η Εισβολείς;

Οι χριστιανικές χώρες γεμίζουν από μουσουλμάνους τυχαία η κατόπιν κάποιας συνειδητής κινητοποίησης; Κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να διατυπώσει κάποια καίρια άποψη. Παρατηρήσεις όμως είναι δυνατόν να γίνουν.

Η κραυγή "Χετζίρα" (Hijrah) στέλνει κραδασμούς ανατριχίλας στις ψυχές και στο θυμικό των μουσουλμάνων.

Σηματοδοτεί το ξεκίνημα του Ισλάμ κι αναφέρεται στη φυγή σαν πρόσφυγας του Προφήτη Μωάμεθ από την Μέκκα, για να διασωθεί από επικείμενους φονιάδες, την άφιξή του στη Μεντίνα (τότε, Γιαθρίμπ), την μεθόδευση της από μέσα κατάληψής της και την επεκτατική στη συνέχεια κυριαρχία του Ισλάμ παντού.

Περιέχεται σε 91 στίχους του Κορανίου σαν καθήκον των μουσουλμάνων να μιμηθούν τον Προφήτη και να αυξήσουν την Χετζίρα, με στόχο την επεκτατική διάδοση του Ισλάμ σε άλλες χώρες και κοινωνίες.

Μια τέτοια "φυγή" των μουσουλμάνων, με την μορφή προσφυγιάς η μετανάστευσης, οριοθετεί τους τρόπους με τους οποίους η Σαρία (ιερός νόμος) μπορεί τελικά να επιβληθεί σε αλλόπιστες κοινωνίες.

Από την βία των Σαλαφιστών μέχρι την αξιοποίηση των δημοκρατικών θεσμών και της ανοχής των άλλων κοινωνιών, που κάνουν χρήση οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι οπαδοί της Χιζμπ - ουτ Ταχρίρ, υπάρχουν σαφείς θρησκευτικές αναφορές στα διάφορα ιερά κείμενα.

Σε ποιό βαθμό λοιπόν η ανθρώπινη πλημμύρα που κατακλύζει τα ελληνικά νησιά και την υπόλοιπη Ευρώπη είναι προιόν γνήσιας προσφυγικής διαφυγής η αποτέλεσμα προσχεδιασμένης - με μεθόδους βίαιου εξαναγκασμού συχνά - ισλαμικής διείσδυσης;
(Για περισσότερες πληροφορίες στο θέμα, βλ το μικρό βιβλίο των Sam Solomon και E. Al Maqdisi, Modern Day Trojan Horse: Al-Hijra, the Islamic Doctrine of Immigration, Accepting Freedom or Imposing Islam?. Advancing Native Missions, 2009).

Ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες και στα βίντεο από τα συμβαίνοντα στα ελληνικά νησιά και στους σταθμούς της Βουδαπέστης, της Βιέννης και του Μονάχου αλλά και στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας και Γερμανίας - Δανίας διαπιστώνουμε (παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ να επικεντρώνουν τις κάμερες στα ελάχιστα γυναικόπαιδα) πως 8 στους 10 εικονιζόμενους είναι νέοι άνδρες ηλικίας γύρω στα είκοσι και πάνω. Ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες "πρόσφυγες", που είναι οι πολλές γυναίκες, τα μικρά παιδιά, οι άρρωστοι και οι ηλικιωμένοι;

Αυτοί δεν κινδυνεύουν από τους εμφύλιους και τις αγριότητες των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου; Κάτι δεν στέκει καλά σε όλα αυτά. Είναι περίεργο πως δεν γίνεται σχεδόν καθόλου κουβέντα για το ζήτημα αυτό.

Είναι επίσης ακατανόητο πως όσοι διαφεύγουν από τη Συρία κυρίως στρέφονται προς την Δύση, και όχι προς πολύ κοντύτερα ευρισκόμενες χώρες που είναι πλούσιες αλλά και μουσουλμανικές. Σε χώρες όπως το Κουβέιτ, το Κατάρ , τα Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία δεν έχει μέχρι σήμερα μεταφερθεί ούτε ένας(!) μετανάστης.

Ενώ σε άλλες γειτονικές χώρες, με σοβαρά όμως οικονομικά προβλήματα οι περισσότερες , και που δεν μπορούν να τους κρατήσουν για πολύ, έχουν γίνει δεκτοί πάρα πολλοί (Τουρκία 1,8 εκ., Λίβανος 1,2 εκ., Ιορδανία 628.000, Αίγυπτος 133.000). Κι αυτοί όμως, λόγω άθλιων οικονομικών συνθηκών, πασχίζουν να φύγουν για Ελλάδα και Ευρώπη.

Γιατί οι εύπορες μουσουλμανικές χώρες, όπου θα μπορούσαν να παραμείνουν μόνιμα δίχως προβλήματα, δεν δέχονται κανέναν; Μήπως λοιπόν στόχος είναι η νέα "φυγή" (hijrah) προς την Δύση;

Πριν από μήνες το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία και στο Ιράκ είχε απειλήσει την Δύση με 500.000 χιλιάδες ισλαμιστές "πρόσφυγες". Που σύμφωνα με το παράδειγμα του Προφήτη θα διέβρωναν τις κοινωνίες αυτές από μέσα, διαδίδοντας την φανατισμό τους, με τελικό στόχο την επιβολή της Σαρία.

Το σχέδιο του Χαλιφάτου δείχνει να πετυχαίνει, με την Ευρώπη να κατακλύζεται από μουσουλμάνους και τα ελληνικά νησιά, σαν ανυπεράσπιστα προγεφυρώματα, να βουλιάζουν κάτω από το βάρος των αριθμών τους.

Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με ρατσισμό. Μια και η εθνικότητα και το χρώμα των εισβολέων δεν παίζει κανένα ρόλο. Εχει όμως μεγάλη σημασία η σύγκρουση αξιών.

Οι κοινωνίες μας είναι χτισμένες πάνω στην αποδοχή του διαφορετικού, στην ανεκτικότητα και τον αλληλοσεβασμό. Αυτές είναι αρχές που αντιπαρατίθενται με τον ακραίο ισλαμισμό. Οι αξίες των δύο πολιτισμών δεν είναι συμβατές. Φανατισμός, μίσος, αντιπαλότητα, εξαίρεση του "άλλου" κυριαρχούν στο δικό τους πολιτισμό. Στην αναπόφευκτη σε βάθος χρόνου ρήξη, ποιος θα κυριαρχήσει;

Οι Ευρωπαικές ηγεσίες εξακολουθούν να κρατούν τα μάτια ερμητικά κλειστά στην πραγματικότητα και στους κινδύνους. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν παροδικά συμφέροντα και μυωπικούς πολιτικούς στόχους θυσιάζουν τις μακρόπνοες προοπτικές των κοινωνιών τους. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τη σκέψη τους και την έλλειψη οραματισμών.

* Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος έχει γράψει τα βιβλία: Στην Καρδιά του Ισλάμ: Από τις Στέπες της Κεντρικής Ασίας στο Αφγανιστάν (2001) και πρόσφατα Η Οργή του Ισλάμ και οι Φανατικοί της Τζιχάντ (2015)

Πηγή SpiroSpero


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου