Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Οκτ 2012

…απαγορεύοντας τη χρήση των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας" σε επίσημα έγγραφα. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες;

Toυ Dave Bohon
New American
1η Οκτωβρίου 2012

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Η Γαλλία δρομολογεί την απαγόρευση της χρήσης των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας" σε νομικά και άλλα δημόσια έγγραφα, στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου νομιμοποίησης των "γάμων" μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και της απονομής ίσων δικαιωμάτων στις υιοθεσίες, τόσο στα παραδοσιακά όσο και στα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια. 

Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία προωθείται επιθετικά και με γοργό ρυθμό από τον Γάλλο Πρόεδρο Francois Hollande, μεταξύ άλλων, ο όρος "γονείς" θα αντικαταστήσει τις λέξεις "μητέρα" και "πατέρα" σε τελετές γάμου, οι οποίες στο εξής δεν θα διαφέρουν, ανεξάρτητα από το εάν ο γάμος που τελείται είναι μεταξύ παραδοσιακών ζευγαριών ή ομοφυλοφίλων.

Σύμφωνα με το Christian Institute της Βρετανίας, μέσα στον Οκτώβριο πρόκειται να υποβληθεί  ένα νομοσχέδιο για έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο του Προέδρου Hollande, το οποίο θα ορίζει τον γάμο ως "σύζευξη δύο ανθρώπων, διαφορετικού ή του ίδιου φύλου".

Η Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στους "γάμους" μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο Καρδινάλιος Philippe Barbarin προειδοποίησε για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει αυτή η νέα πραγματικότητα που θα υπάρξει στη γαλλική κοινωνία. Ο Barbarin δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Christianity:

"Ο γάμος μεταξύ ομοφιλόφιλων θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση της κοινωνίας. Θα μπορούσε να έχει αμέτρητες συνέπειες. Στη συνέχεια θα θέλουν να δημιουργήσουν ζευγάρια με τρία ή τέσσερα μέλη. Και μετά από αυτό, ίσως μια μέρα να πέσει και το ταμπού της αιμομιξίας".

Η Καθολική Εκκλησία της χώρας έχει δημοσιεύσει μια προσευχή που περιλαμβάνει την εξής παραίνεση: 

"Τα παιδιά δεν θα πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες των επιθυμιών και των συγκρούσεων των ενηλίκων, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από την αγάπη της μητέρας και του πατέρα τους".

Επιπλέον, ο Πάπας Βενέδικτος κάλεσε 30 Γάλλους επισκόπους στην Ιταλία, προκειμένου να τους ενθαρρύνει στον αγώνα της Καθολικής Εκκλησίας για την προστασία του θεσμού του γάμου. Ο Πάπας είπε στους ιεράρχες:"Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματική πρόκληση".

Εκπροσωπώντας τις απόψεις όσων επιθυμούν τη νομιμοποίηση των "γάμων" μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στη χώρα, χωρίς να ερωτηθούν οι πολίτες, η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Christiane Taubira, έκανε την εξής αμφιλεγόμενη δήλωση:

"Ποιος είναι αυτός που τολμάει να προδικάσει ότι ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι είναι ικανό να μεγαλώσει ένα παιδί καλύτερα από ό,τι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, που θα εγγυάται καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού"

Η Taubira ισχυρίστηκε ότι "αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι το συμφέρον του παιδιού είναι το πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης".

Ο Γάλλος επίσκοπος Dominique Rey ζήτησε από την κυβέρνηση να επιτρέψει στους πολίτες της Γαλλίας να αποφασίσουν σχετικά με τον ορισμό της λέξεως "γάμος", όπως τον προτείνει η κυβέρνηση. 

"Επιβάλλεται η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, το οποίο θα επιτρέψει μια ουσιαστική συζήτηση, έτσι ώστε να βεβαιωθούν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση δεν πράττει τυφλά, ευρισκόμενη στο έλεος κάποιων λόμπυ", είπε. "Η πλειοψηφία του πληθυσμού συμφωνεί με την παραδοσιακή άποψη του γάμου".
Της Δήμητρας Καδδά

Κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 που προβλέπει 7,8 δισ. ευρώ νέα μέτρα (όπως οριζόταν άλλωστε στο μνημόνιο) σε συνθήκες όμως ύφεσης 3,8% για έκτη συνεχή χρονιά. Το 2012 αναμένεται να κλείσει με ύφεση στο 6,5%. Το "χαστούκι" για τον ιδιωτικό τομέα είναι μεγαλύτερο, καθώς εκτιμάται ότι φέτος η ιδιωτική κατανάλωση θα συρρικνωθεί κατά 7,7% και κατά 5,9% το 2013. Η ανεργία για το 2013 θα εκτοξευτεί στο 24,7%, ενώ για φέτος υπολογίζεται στο 23,5%. Παράλληλα, προβλέπεται μείωση της απασχόλησης 3% για το 2013.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την κατάθεση του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, και ειδικότερα στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013 σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, υψηλής ανεργίας, οικονομικής συμπίεσης των πολιτών και ρευστότητας στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο περιβάλλον".


Από τα νέα μέτρα των 7,8 δισ. ευρώ, τα 7,3 δισ. ευρώ προέρχονται από περικοπή δαπανών και τα υπόλοιπα από παρεμβάσεις στα έσοδα. Παρ’ όλ΄ αυτά, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού δεν αυξάνονται αλλά μειώνονται από τα 48,9 δισ. ευρώ στα 46,7 δισ. ευρώ και τούτο λόγω του νέου πακέτου παρεμβάσεων σε μισθούς και συντάξεις. Χωρίς αυτές, τα έσοδα θα ήταν το 2013 49,1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τους στόχους του ελλείμματος, φέτος αναμένεται να κλείσει στο 6,6% από 9% το 2011 και το 2013 να υποχωρήσει στο 4,2% του ΑΕΠ.

Αναφορικά με το πρωτογενές έλλειμμα με βάση το οποίο μας κρίνει η τρόικα φέτος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 1,4% του ΑΕΠ αποκλίνοντας από τον μνημονιακό στόχο (1% του ΑΕΠ) χωρίς όμως να υπάρχει αίτημα της τρόικας για πρόσθετα μέτρα φέτος. 


Το 2013 με τις παρεμβάσεις των 7,8 δισ. ευρώ διαμορφώνεται πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ, έναντι μνημονιακού στόχου για πλεόνασμα 2,7% του ΑΕΠ. 


Είναι γεγονός ότι μετά την ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης, η χώρα έχει επιχειρήσει δημοσιονομική προσαρμογή με τεράστιες θυσίες των πολιτών, ύψους 49 δισ. ευρώ ή 22,6% του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010-2012.


Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς  για το πώς θα καλυφθεί αυτή η διαφορά επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι χωρίς τη λήψη νέων μέτρων θα είχαμε του χρόνου πρωτογενές έλλειμμα 2% του ΑΕΠ.Νέο «μαχαίρι» στις δημόσιες επενδύσεις


Στις δαπάνες στηρίζεται  σχεδόν αποκλειστικά η δημοσιονομική προσαρμογή του 2013 με το «μαχαίρι» να έχει πέσει όχι μόνο σε μισθούς, συντάξεις κι άλλες κοινωνικές δαπάνες, αλλά και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το οποίο «κόβεται» για δέκατη φορά μέσα σε δυο χρόνια, από τα 7,3 δισ. ευρώ φέτος, στα 6,85 δισ. ευρώ το 2013. Πλέον η δαπάνη για τα αμιγώς εθνικά έργα δηλαδή για τον επενδυτικό νόμο και για άλλες κρίσιμες παρεμβάσεις που επιχειρεί να ενισχύσει το υπουργείο Ανάπτυξης περικόπτονται στα 850 εκατ. ευρώ το 2013 από 1,3 δισ. ευρώ φέτος και περίπου 3 δισ. ευρώ που δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή ενδεχομένως, αναφέρουν αρμόδια στελέχη, τα λεφτά να μην φτάνουν ούτε για να καλυφθούν οι ανάγκες των επενδυτών που έχουν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου. 


"Σφαγή" στις κοινωνικές δαπάνες το 2013

Ο μεγάλος χαμένος για να βρεθούν τα 7,3 δισ. ευρώ των περικοπών δαπανών είναι οι συνταξιούχοι καθώς το σχετικό κονδύλι περιορίζεται κατά 3,8 δισ. ευρώ. Η δαπάνη για μισθούς "κόβεται" το 2013 κατά 1,1 δισ. ευρώ, για κοινωνικά επιδόματα κατά 347 εκατ. ευρώ και για υγεία κατά 803 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά τα "κλειδωμένα" οριζόντια μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων μπαίνουν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους καθώς η τρόικα απορρίπτει τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις. 


Τα λεφτά που εξοικονομούνται από άλλες παρεμβάσεις είναι πολύ λιγότερα: 


* Αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα  483 εκατ. ευρώ

* Αναδιάρθρωση τοπικής αυτοδιοίκησης  100 εκατ. ευρώ
* Εθνική Άμυνα  304 εκατ. ευρώ
* Παιδεία  132 εκατ. ευρώ
* Εξορθολογισμός ΔΕΚΟ 241 εκατ. ευρώ

Συνολικά οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού περιορίζονται στα 63,43 δισ. ευρώ το 2013 από 69,1 δισ. ευρώ φέτος. Για μισθούς και συντάξεις το κονδύλιο πέφτει στα 18,2 δισ. ευρώ από 20,4 δισ. ευρώ φέτος, για λειτουργικές δαπάνες προβλέπονται 5,9 δισ. ευρώ έναντι 6,9 δισ. ευρώ το 2012. 


Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρονται ρητά μια σειρά από παρεμβάσεις που θα τεθούν σε ισχύ το 2013 για να καταστεί εφικτός ο στόχος του 7,3 δισ. ευρώ περικοπής δαπανών: 


• στην επιπλέον μείωση της μισθολογικής δαπάνης η οποία θα προέλθει από:

- τον περιορισμό του προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις,
- τις παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια,
- τον περιορισμό των πρόσθετων μισθολογικών παροχών,
- τη συγκράτηση του αριθμού των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές,
• στον εξορθολογισμό των δαπανών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,
• στο συστηματικό επανέλεγχο των δικαιούχων και τη συγκράτηση της δαπάνης παροχής συντάξεων,
• στην επαναξιολόγηση των μη-μισθολογικού χαρακτήρα δαπανών, με ιδιαίτερη αναφορά στη μείωση των κονδυλίων για μεταβιβάσεις πόρων σε νομικά πρόσωπα,
• στον περιορισμό των μεταβιβάσεων του κράτους προς τους λοιπούς υποτομείς της Γενικής Κυβέρνησης και μόνο για την αντιμετώπιση των απολύτως ανελαστικών δαπανών τους. Η απώλεια των εσόδων των φορέων αυτών, θα αντισταθμιστεί από σειρά διαρθρωτικών παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί για κάθε υποτομέα και θα υλοποιηθούν μέσα στο 2013, με σκοπό:
- την αύξηση των εσόδων από τις κύριες δραστηριότητές τους,
- την πάταξη της εισφοροδιαφυγής,
- την είσπραξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους των ανείσπρακτων απαιτήσεών τους,
- την ενθάρρυνση δημιουργίας συνεργειών και οικονομιών κλίμακας που θα περιορίσουν το κόστος λειτουργίας τους κυρίως μέσω συγχωνεύσεων όπου αυτό είναι εφικτό,
- τον εξορθολογισμό της παροχής κοινωνικών επιδομάτων,
• στον περιορισμό των λειτουργικού χαρακτήρα δαπανών με ιδιαίτερη έμφαση στις δαπά-νες που αφορούν:
- μετακινήσεις προσωπικού,
- μισθώματα κτιρίων,
- προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κ.λπ

Μεγάλο μαχαίρι σε ΔΕΚΟ και φορείς

Δραστικές περικοπές σε ΔΕΚΟ και φορείς περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού με στόχο, όπως αναφέρεται "μια συνολική αναδιάρθρωση του συγκεκριμένου υποτομέα της Γενικής Κυβέρνησης, τόσο σε επιχειρησιακό-λειτουργικό επίπεδο όσο και σε διαχειριστικό".


Η αναδιάρθρωση αυτή περιλαμβάνει:


• την άμεση κατάργηση/συγχώνευση περίπου 196 φορέων, ενώ ήδη εξετάζεται η σκοπιμότητα λειτουργίας άλλων 200 φορέων,

• τη συνεχή πίεση για μείωση των μη-μισθολογικών λειτουργικών δαπανών τους με επιβολή συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων,
• τη βελτίωση του πλαισίου εποπτείας για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας ως προς την εκτέλεση του Προϋπολογισμού τους και
• τη μείωση των επιχορηγήσεων προς τους φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Με το σταγονόμετρο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Από τα περίπου 7 δισ. ευρώ που χρωστάει το κράτος προς ιδιώτες, αναμένεται να πληρωθούν φέτος 3,5 δισ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου 4 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα το 2013, ανάλογα με την καταβολή των δόσεων.


"Χάσαμε" 46 δισ. ευρώ σε μια πενταετία

Στα 193 δισ. ευρώ θα «πέσει» το ΑΕΠ της χώρας το 2013 εκτιμάται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού από 232 δισ. ευρώ το 2008, το πρώτο έτος που μπήκε η Ελλάδα σε ύφεση. Συνολικά, μέσα σε πέντε χρόνια η χώρα «έχασε» 46 δισ. ευρώ ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Η ύφεση δεν χτυπά μόνο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, χτυπά και το χρέος, επιτείνοντας την εκτόξευσή του και φέρνοντας νέα μέτρα. Εκτιμάται ότι 2012 το χρέος θα φτάσει στο 169,5% του ΑΕΠ και το 2013 στο 179,3%.

Το πραξικόπημα έγινε στις 23 Απριλίου 2010…
 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα...

Στις 23 Απριλίου 2010 έγινε το πραξικόπημα, από το Καστελλόριζο, όταν ο Γ.Α.Π. δήλωνε , χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ότι:

"Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.
Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες....Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες".

Το πραξικόπημα βέβαια είχε προμελετηθεί και σχεδιασθεί με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, με τη συνειδητή και προσχεδιασμένη παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και το φούσκωμα του ελλείμματος.

Πραξικόπημα έγινε όταν το μνημόνιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τη Bουλή στις 6 Μαΐου. Υπέρ ψήφισαν 172 βουλευτές, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη από τον χώρο της ΝΔ. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, διαφοροποιήθηκαν και δεν τα υπερψήφισαν τρεις βουλευτές (Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου) οι οποίοι αμέσως διεγράφησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Και έγινε πραξικόπημα γιατί:


 • Εξουσιοδοτήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών να υπογράφει εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας χωρίς την έγκριση της Βουλής.
 • Στη δανειακή σύμβαση που υπεγράφη υπάρχει πρόβλεψη για παραίτηση της Ελλάδας, από κάθε ασυλία σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής αυτού του δανείου ή προηγούμενων δανείων. 
 • Η δανειακή σύμβαση υπογράφηκε έμμεσα χωρίς την έγκριση των 3/5 της ελληνικής Βουλής, σε συνδυασμό με τους «λεόντειους» όρους που εισάγει εις βάρος της Ελλάδας.
 • Υπήρξε πλήρης απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων με την εφαρμογή του           Αγγλικού Δικαίου και του δικαστηρίου του Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Πραξικόπημα έγινε στις 19.07.2011 με τη δημιουργία - εγκαθίδρυση της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα και στη συνέχεια με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Μέρκελ και τοποτηρητή-κυβερνήτη Φούχτελ στην Ελλάδα.

Πραξικόπημα έγινε όταν ανετράπη αντισυνταγματικά η νόμιμα εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση και αντικαταστάθηκε από νέα την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011, οπότε επελέγη ο Λουκάς Παπαδήμος ως νέος πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζουμε ότι στις  4 Νοεμβρίου η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή με 153 ψήφους.

Πραξικόπημα έγινε με την υπογραφή της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης με τον EFSF (15/03/2012) ....γιατί:

 • Η Ελλάδα έχει στα χέρια της ένα αντίγραφο της σύμβασης χωρίς την υπογραφή του EFSF και δεσμεύτηκε με σχέδιο συμβάσεως, όχι με πραγματική σύμβαση.
 •  Ο EFSF έχει στα χέρια του ένα αντίγραφο της σύμβασης, χωρίς τη δική του υπογραφή, αλλά με όλες τις απαραίτητες υπογραφές για τη δέσμευση του Ελληνικού Δημοσίου και, ως εκ τούτου, δεν έχει δεσμευτεί ως προς την τήρηση των συμβατικών του υποχρεώσεων.
 • Ο EFSF μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπογράψει το δικό του αντίγραφο, που είναι ήδη φαρδειά πλατειά υπογεγραμμένο από το Ελληνικό Δημόσιο και να ασκήσει όλα τα συμβατικά του δικαιώματα, ενω το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ανάλογη δυνατότητα.
 • Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις υποχρεώσεις της σύμβασης, ενώ ο αντισυμβαλλόμενος στη σύμβαση EFSF όχι.
 • Το Ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε της ασυλίας επί των περιουσιακών του στοιχείων, εκχώρησε υπό τη μορφή ενεχύρου τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων και συνέστησε τον Ειδικό Λογαριασμό στην ΤτΕ, ενώ η σχετική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί από τον EFSF.
 • Ο EFSF μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακόψει τη χρηματοδότηση χωρίς καμία συνέπεια, αφού δεν έχει υπογράψει και δεν έχει αναλάβει καμία συμβατική υποχρέωση και, ακόμη, μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει απαιτητό το σύνολο της χρηματοδότησης του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενεργοποιώντας τις εμπράγματες εξασφαλίσεις της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που του έχουν εκχωρηθεί υπό τη μορφή ενεχύρου.
 • Ο EFSF μπορεί να καθυστερεί τις δόσεις ή να μειώνει αυθαίρετα τα ποσά τους, όπως συμβαίνει συνεχώς από ενάρξεως λειτουργίας της συμφωνίας μέχρι και σήμερα, χωρίς να αντιμετωπίζει καμία συνέπεια και χωρίς αυτό να μπορεί να αποτελέσει αντισυμβατική συμπεριφορά, αφού στην πραγματικότητα ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
 • Το Ελληνικό Δημόσιο εκχώρησε την κυριαρχία της εθνικής οικονομίας, την δημόσια και ιδιωτική περιουσία και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, το οποίο έχει διασωθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Λαού, χωρίς να έχει κατοχυρώσει, ούτε και τυπικά, τα ελάχιστα συμβατικά δικαιώματα τα οποία απορρέουν σύμφωνα με το εθνικό και το διεθνές δίκαιο από την κύρια σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης με τον EFSF, αφού αυτή,αφού αυτή, ακόμη και σήμερα, παραμένει ανυπόγραφη από το χρηματοοικονομικό αυτό μόρφωμα.

Όλα αυτά που προαναφέραμε και άλλα που σίγουρα μας διέφυγαν είναι αυτά που συνιστούν ένα ιδιότυπο πραξικόπημα στην πατρίδα μας, που έχει παραδοθεί αντισυνταγματικά και άνευ όρων στις δυνάμεις κατοχής.

Αυτό είναι λοιπόν το πραξικόπημα το πραγματικό, το υπαρκτό, που το βιώνουμε όλοι μας, και όχι το άλλο το "μαιμού", το "ιμιτασιόν", που προσπαθούν να μας περάσουν ορισμένες εφημερίδες και ΜΜΕ.
Στο ενδιαφέρον βιβλίο του «The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable», ο trader και οικονομολόγος Nassim Taleb, χωρίζει τα επαγγέλματα σε scalable και non-scalable. Ένα επάγγελμα θεωρείται non-scalable όταν υπάρχει κάποια οροφή στις χρηματικές απολαβές που μπορεί αυτός που το εξασκεί να έχει. Μια πόρνη, ένας γιατρός, ένας οδοντογιατρός κλπ μπορεί ανεξάρτητα του πόσα χρεώνει ανά επίσκεψη, και ανεξάρτητα από τους πόσους πελάτες μπορεί να δέχεται καθημερινά δεν μπορεί να υπερβεί το 24-ωρο. Ο χρονικός αυτός περιορισμός που τίθεται αναγκαστατικά, βάζει και το πάνω όριο στις απολαβές του, οσοδήποτε μεγάλες και αν είναι αυτές.

Αντίθετα, στα scalable επαγγέλματα, όπως αυτό του χρηματιστή, ή του συγγραφέα βιβλίων best-sellers τέτοιο όριο δεν τίθεται. Ο κόπος και ο χρόνος που βάζει κάποιος στη δουλειά του είναι παράμετροι ανεξάρτητες από τις απολαβές. Ένα και μοναδικό βιβλίο που γίνεται best-seller μπορεί να πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ με τον ίδιο κόπο κάποιος άλλος συγγραφέας μπορεί να πουλήσει χίλια. Αναλογικά, το ίδιο γίνεται και με το χρηματιστήριο ή τις αγορές συναλλάγματος και ομολόγων.

Βάσει των ανωτέρω, λοιπόν, ο μιζο-λήπτης είναι ένα scalable επάγγελμα. Δηλαδή στις συναλλαγές μεταξύ μιζαδόρου και μιζολήπτη δεν υπάρχει κάποιο άνω όριο και επιπροσθέτως αν υπήρχε, αυτό θα ήταν αδύνατον κάποιος κοινός θνητός να το φανταστεί, όπως δεν μπορεί να φανταστεί και τα κέρδη κάποιου τυχερού trader στο χρηματιστήριο.

Στο δημόσιο διάλογο περί φοροδιαφυγής συχνά έρχεται και ξανάρχεται το επιχείρημα, το οποίο, παρεμπιπτόντως, πρώτος εμνεύστηκε ο κ. Μανδραβέλλης της «Καθημερινής», ότι αν ανθροίσουμε την όντως εκτεταμένη «μικρή» φοροδιαφυγή, αυτή θα ισούται και ίσως ξεπερνά και τη «μεγάλη» των ολίγων και των εκλεκτών. Το λάθος όμως του κ. Μανδραβέλλη, αν δεν το κάνει σκόπιμα, και εφ’ όσον αδυνατεί εκ των πραγμάτων να παράξει τα νούμερα και το άθροισμα της «μεγάλης» φοροδιαφυγής, είναι ότι του διαφεύγει αυτή η τόσο σημαντική διάκριση μεταξύ του scalable και του non-scalable. Η μικρή φοροδιαφυγή είναι non-scalable, ενώ η μεγάλη, scalable, δηλαδή άπατη.

Τα ΜΜΕ αφιερώνουν δυσανάλογο χρόνο και πάθος όταν αναφέρονται στη μικρή φοροδιαφυγή και στη μικρο-απάτη, φυσικά όχι ανυστερόβουλα. Οι τυφλοί της Ζακύνθου και οι κουτσοί του Μαυρονησίου με τις τόσες καθημερινές αναφορές είναι σίγουρο ότι θα εγκατασταθούν στα μελλοντικά βιβλία της ιστορίας, κυρίως λόγω του άφθονου υλικού που θα έχει στη διάθεσή του ο μελλοντικός ιστοριοδίφης. Τα 15,000 ευρώ, για παράδειγμα του τάδε τυφλού και τα 10,000 του δείνα κουτσού είναι μεν μεγάλα ποσά για την πλειονότητα των νεόπτωχων ελλήνων, αλλά εντός του βεληνεκούς της φαντασίας τους. Για τους 150,000 συνταξιούχους του ΙΚΑ που δεν έχουν ακόμα απογραφεί, αφήνεται αυτές τις μέρες να αιωρείται σκοπίμως η υποψία από τα κανάλια ότι πρόκειται για  μια ακόμα απάτη ολκής των "μικρών". Ακόμα κι αν δεχτούμε αυτή την εκδοχή, ότι δηλαδή 150,000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ εισέπραξαν παρανόμως την περασμένη χρονιά κατά μέσο όρο 10,000 ευρώ ο καθένας, το τελικό νούμερο δίνει ένα ταπεινό 1,5 δις.  (Στην πραγματικότητα οι συνταξιούχοι δεν απογράφησαν γιατί δεν μπορούσαν να φανταστούν τον παραλογισμό μιας δεύτερης απογραφής σε διάστημα δυο ετών).

Η μεγαλο-απάτη όμως βρίσκεται αγκυροβολημένη εκτός. Αν δεν έβγαιναν στο φως τα (προς το παρόν) 10 δις ξέπλυμα των κ.κ. Μειμαράκη-Λιάπη-Βουλγαράκη, τα περίπου 2 δις του κ. Τσοχατζόπουλου (που βγαίνουν στράτα-στρατούλα και σιγά-σιγά), ο μέσος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτά τα ποσά. Επομένως στις αθροίσεις που θα έκανε στο μυαλό του για τα πόσα έφαγαν οι «μεγάλοι», το νούμερο που θα έβγαζε θα υπολοιπόταν εντελώς της πραγματικότητας και έτσι θα συμορφωνόταν, όπως και συνέβη, με την επίσημη ντιρεκτίβα περί της διάχυσης και ισομερισμού της ενοχής.

Οι προαναφερθείσες περιπτώσεις δεν είναι φυσικά οι μοναδικές. Οι μίζες που δόθηκαν στο κυρίαρχο ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι scalable. Χρήματα που φυσικά δεν φάνηκαν στον ισολογισμό κάποιας εταιρίας ή στο πόθεν έσχες κάποιου πολιτικού προσώπου. Οι δρόμοι ξεπλύματος είναι πάμπολοι και νόμιμοι. Παρά την επικρατούσα άποψη ότι δεν αφήνουν ίχνη, η πραγματικότητα είναι ότι αφήνουν και παραφήνουν. Μια εταιρία real-state που βρίσκεται ξαφνικά με δεκαπλάσια ακίνητα, μια εταιρία που εμφανίζει τζίρο εικοσαπλάσιο αυτού που είχε πριν από λίγα χρόνια, ή ένας πλοικτήτης που μέσα σε δυο-τρια χρόνια προσθέτει πενήντα καράβια στο στόλο του είναι ίχνη και μάλιστα βαθιά.

Ας ελπίσουμε ότι το μυαλό των δικαστών μετά τις περικοπές που θα υποστούν στους μισθούς τους, θα καθαρίσει αρκετά ώστε να μπορέσουν να τα εντοπίσουν.


Η ασφάλεια του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος
Κικέρων

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός


Επιτέλους μετά από την παραγγελία του κυρίου Τέντε, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την διαρροή της λίστας των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ λύθηκαν τα προβλήματα της χώρας.  Και μάλιστα λύθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να κάνει με αυτή την λίστα. Όχι το ποιοι πολιτικοί ελέγχονται, όχι το αν πλούτισαν παρανόμως πολιτικά πρόσωπα, αλλά με τους δημοσιογράφους που την αποκάλυψαν.  Άραγε πρέπει, τους αξίζει να «εξοντωθούν»;  Το ότι δεν δημοσίευσαν κανένα έγγραφο, όπως προβλέπει ο νόμος, δεν παίζει κανέναν ρόλο; Ή παίζει;  Το ότι αν δεν «μαρτυρούσε» η ίδια η κυβέρνηση την γνησιότητα της λίστας ουδείς θα γνώριζε αν ήταν γνήσια ή όχι, ούτε αυτό παίζει ρόλο;  Γιατί αυτό που εισπράττουμε εμείς ότι μετρά από το περιεχόμενο της παραγγελίας του κ. Τέντε είναι το να «πάρουν ένα μάθημα» και κάποιοι δημοσιογράφοι.  Γιατί; Επειδή είναι δημοσιογράφοι και τολμούν και αποκαλύπτουν.

Μα αυτό είναι το έργο του δημοσιογράφου, να αποκαλύπτει.  Και είναι γνωστό ότι πολλές φορές οι δημοσιογράφοι πληρώνουν με την ζωή τους τις αποκαλύψεις.  Και αν είναι «τυχεροί» και δεν την πληρώσουν με την ζωή τους, αν δεν τους βρουν δηλαδή σε κανένα χαντάκι, τότε υπάρχουν και οι φυλακές.  Αλλά όλα αυτά σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ή σε καθεστώτα που έχουν ένα μανδύα δημοκρατίας.  Ποτέ σε δημοκρατικά καθεστώτα.  Να θυμίσουμε περιπτώσεις αποκαλύψεων;  Χρειάζεται να θυμίσουμε το Γουώτεργκειτ που έριξε ολόκληρο Αμερικανό Πρόεδρο;  Να θυμίσουμε την δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Πολιτκόφσκαγια που θα αποκάλυπτε βασανιστήρια στην Τσετσενία; Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να θυμίσουμε τίποτα, γιατί την αξία της δημοσιογραφίας.  Την βλέπουμε και την ζούμε καθημερινά μαθαίνοντας τι γίνεται σε όλον τον κόσμο.  Άραγε ο Άσαντ στην Συρία δεν θα ήταν πιο ευτυχισμένος και ήρεμος αν δεν μάθαινε κανένας, εξ αιτίας των δημοσιογράφων, τα ειδεχθή, τρομακτικά, απερίγραπτα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος ενός λαού από το καθεστώς του;  Φυσικά και θα ήταν όχι πιο ευτυχισμένος αλλά τρισευτυχισμένος.

Τα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε είναι άπειρα.  Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι και οι δημοσιογράφοι είναι υπεράνω του νόμου.  Αλλά όχι να διωχθούν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.  Δεν μπορεί ο δημοσιογράφος να διώκεται γιατί αποκάλυψε.  Μπορεί να διωχθεί για οτιδήποτε άλλο θέλετε.  Όλοι οι δημοσιογράφοι είναι αγγελούδια;  Φυσικά και όχι! Δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι που έχουν βάλει το δάκτυλο στο μέλι; Φυσικά και θα υπάρχουν.  Σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Αλλά αν δεν απατόμεθα, για παράδειγμα το Πόθεν Έσχες των δημοσιογράφων ελέγχεται από επιτροπή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.  Γιατί δεν γίνονται εκεί, όπως και για όλους τους άλλους που καταθέτουν τα Πόθεν Έσχες τους στον Άρειο Πάγο, δειγματοληπτικοί έλεγχοι ουσίας.  Να δούμε ποιοι δημοσιογράφοι πλούτισαν τα τελευταία χρόνια, αν πλούτισαν… Υπάρχουν δημοσιογράφοι, δήμαρχοι και εμείς δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι με off shore εταιρείες; 

Από την άλλη έχουμε μάθει για δημοσιογράφους που έπαιρναν χρήματα από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών…  Αυτό δεν είναι παράνομο;  Τι υπηρεσίες προσέφεραν;  Γιατί δεν μάθαμε ποτέ ποιοι ήταν οι δημοσιογράφοι αυτοί;  Θα ενοχλούνταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις από τις αποκαλύψεις αυτές; Αυτές οι λίστες τι έγιναν;  Ενδιαφέρθηκε η δικαιοσύνη για αυτές ή μόνο οι αποκαλύψεις εναντίον μερικών πολιτικών ενοχλούν;  Υπάρχουν εκδότες-δημοσιογράφοι που έχουν πάρει κρατικά κονδύλια από διαφημίσεις κλπ δυσανάλογα με τα μέσα που διαθέτουν;  Ενδιαφέρθηκε κανείς να ελέγξει την διασπάθιση του χρήματος αυτού; Έρευνα για τις δραστηριότητες δημοσιογράφων και τις σχέσεις τους με εταιρείες δημοσίων σχέσεων, αλλά και εταιρείες που εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις συναλλαγές με το Δημόσιο έχει ξεκινήσει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.  Μάλιστα οι εταιρείες, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τρίμη, πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ έχουν αναλάβει έναντι αστρονομικών ποσών τις δημόσιες σχέσεις προμηθευτών του Δημοσίου, δημιουργώντας την υποψία ότι με αυτό τον τρόπο μοιράζεται χρήμα και σε άλλα μέλη του κλάδου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση της Siemens. Επίσης στο κόλπο είναι και οι Τράπεζες.  Όλα αυτά δεν είναι ποινικώς κολάσιμα;  Δεν ενοχλούν την Εισαγγελία;

Και βέβαια ας μην αφήσουμε απ’ έξω την ίδια την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.  Με περισσή σπουδή θα μπορούσε να πει κανείς δόθηκε η παραγγελία για την έρευνα και την άσκηση διώξεως εναντίον και των δημοσιογράφων.  Για το ένταλμα σύλληψης του κυρίου Καρούζου για να οδηγηθεί στις φυλακές εξ αιτίας καταδικαστικής απόφασης που έκανε σχεδόν ένα χρόνο να πάει από την Εισαγγελία Εφετών του Πειραιά στην ΕΛΑΣ δεν ενοχλήθηκε κανένας; Και φυσικά αφού προηγουμένως ξέσπασε ο θόρυβος…  Εδώ δεν υπάρχει κανένα αδίκημα, πειθαρχικό, ποινικό;  Τίποτα;  Μήπως πρέπει να «διωχθεί» ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε και αυτή την είδηση; Επίσης μάθαμε ότι τσακώθηκε ο κύριος Στουρνάρας με τον κύριο Τόμσεν… Μήπως να «διωχθεί» και ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε την είδηση γιατί διαταράσσει έτσι τις σχέσεις της κυβέρνησης με ξένες χώρες και οργανισμούς; Ή εδώ έπρεπε να μάθει ο λαός το πόσο «μάγκας» είναι ο κύριος Στουρνάρας;  Άσχετο βέβαια αν μάθαμε από ξένο ΜΜΕ ότι όταν απείλησε τον κύριο Τόμσεν ότι θα παραιτηθεί ο κύριος Στουρνάρας η απάντηση του ήταν «Μου είναι αδιάφορο»…  Είδατε τι μαθαίνει κανείς από τους δημοσιογράφους;…..

Τα όσα αναγράφουμε ανωτέρω τα γράφουμε καλόπιστα και με σεβασμό προς τους θεσμούς στους οποίους πιστεύουμε.  Ας καυτηριάζουμε και την αντίδραση του κυρίου Τέντε.  Errare Humanum est.  Αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε τέτοια ευαισθησία απέναντι στην λίστα και στο απόρρητο της προανάκρισης και από την άλλη πλευρά σήμερα να δημοσιεύονται φωτοτυπίες από περιεχόμενο δικογραφιών!!!! Δηλαδή ο Άκης δεν έχει δικαιώματα;  Θα το γράψουμε για άλλη μία φορά και ας είναι χιλιοειπωμένο.  Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας.  Πιστεύουμε σε αυτή, ενισχύουμε, υποστηρίζουμε ηθικά, με έναν καλό λόγο, όλους αυτούς που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα, δυστυχώς τους λίγους αυτούς, και για αυτό πιστεύουμε ότι η κριτική μας αυτή κάνει καλό.  Η δικαιοσύνη πρέπει να ασχοληθεί με τα όσα αίσχη γίνονται στην χώρα μας.  Με το πώς έφθασε η χώρα εδώ.  Ποιοι την έφθασαν.  Πρέπει να βρει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της κατάντιας αυτής της χώρας. Να διώξει αυτούς που την καταλήστεψαν…  Δηλαδή μόνον ο Άκης έφαγε;  Οι γονείς μας μας έλεγαν «μακάρι να μην ζήσετε τον πόλεμο» όπως τον έζησαν αυτοί.  Δυστυχώς εμείς ζούμε έναν ακήρυκτο πόλεμο, με νεκρούς, με αυτοκτονίες, με θύματα, με ανθρώπους που πάσχουν σωματικά και ψυχικά που δεν καταμετρώνται… Από κανέναν!  Ούτε από τον Ερυθρό Σταυρό… Και που όταν θα τελειώσει ο πόλεμος αυτός, άγνωστο πότε, δεν θα εισπράξει και κανείς πολεμικές αποζημιώσεις… Αλλά μήπως εισέπραξε την άλλη φορά; Αλλά ούτε αυτό πειράζει κανέναν…
ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΕΣ
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ !

"Πληροφορήθηκα ότι ο εμπλεκόμενος με το «πραξικόπημα» Παναγιώτης Μπεγλίτης επέστρεψε στο ΥΠ.ΕΞ. και αποσπάστηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο"

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Χθες βράδυ (30/09/2012) σε δήλωσή μου που την απηύθυνα στον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, του ζητούσα να παγώσει την επανένταξη του Παναγιώτη Μπεγλίτη στο Διπλωματικό Σώμα της χώρας μας, μέχρι να ξεκαθαρίσει επίσημα και οριστικά όλη αυτή η ιστορία του «πραξικοπήματος».
Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα ότι το αίτημά μου έπεσε στο κενό λόγω αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί.

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας της καρατόμησης των 4 αρχηγών και εμπλεκόμενος σε δημοσιεύματα για «πραξικόπημα», έχει ήδη επιστρέψει στο ΥΠΕΞ, με αυθημερόν απόσπαση στο ΠΑΣΟΚ, στο γραφείο του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είναι και ο μόνος να κρίνει αν ορθώς μπορεί να έχει Διπλωματικό του Σύμβουλο ένα πρώην Βουλευτή και Υπουργό, που εμπλέκεται ή τον εμπλέκουν σε τόσο επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας σενάρια, χωρίς προηγούμενο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης.

Πάντως, εξακολουθώ να ευελπιστώ ότι θα υπάρξει αυτεπάγγελτη επέμβαση της Δικαιοσύνης, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ανακατεύει και την ομαλότητα της Δημοκρατίας μας, αν και το ορθότερο είναι να προσφύγει σε αυτήν ο ίδιος ο εμπλεκόμενος Παναγιώτης Μπεγλίτης, αν πιστεύει ότι θίγεται με τα χθεσινά δημοσιεύματα. Η μη αντίδραση, δεν είναι σύμμαχός του».

Η κρίση του πολιτισμού μας είναι συνολική. Εκδηλώνεται καθημερινά επιδεινούμενη. Σε άλλους δείχνει το ανελέητο πρόσωπο της οικονομικής ένδειας. Σε κάποιους άλλους κατευθύνει τα βήματά τους στον ανεπίστροφο δρόμο της σύγκρουσης των θρησκειών. Μερικοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ένα ζήτημα «δεικτών» που πρέπει να «διορθωθούν» και πόρων που θα αποδειχτεί εύκολο να αναδιανεμηθούν. Οι περισσότεροι δεν φιλοσοφούν την κατάσταση και προσπαθούν απλά να βγάλουν την ημέρα. Μερικοί τα καταφέρνουν και μερικοί όχι.

Υπάρχει, ωστόσο, μια μειοψηφία που είναι πεπεισμένη ότι η γενιά μας θα ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και ότι η κρίση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αυτοί οι λίγοι, επειδή θέλουν να επιβιώσουν ακόμα και στα δύσκολα, σε συνθήκες «Αποκάλυψης», έχουν σαν οδηγό τους το βιβλίο του Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς, πρώην αξιωματικού της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και νυν «γκουρού» της αυτάρκειας και της ασφαλούς διαβίωσης σε απομακρυσμένες περιοχές. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε». Δυσοίωνος ο τίτλος, αλλά αισιόδοξο το μήνυμα. Μπορούμε να επιβιώσουμε ακόμα κι αν φαντάζει ανέφικτο!

Ο Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς δεν είναι απλώς ένας ευφάνταστος συγγραφέας που έκανε την «μπάζα» της ζωής του εισπράττοντας κέρδη από μια επιτυχία στην τεράστια αγορά της Αμερικής. Ούτε πρόκειται για τυχαία περίπτωση. Είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του SurvivalBlog.com, του πιο δημοφιλούς ιστολογίου του Διαδικτύου που αφορά την οικογενειακή προετοιμασία για επιβίωση. Οπως αναφέρθηκε προηγουμένως, διατέλεσε αξιωματικός της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και το γεγονός του… απαισιόδοξου περιεχομένου του βιβλίου του σε υποχρεώνει να ανησυχήσεις ακόμα περισσότερο. 
Μήπως ξέρει κάτι συγκεκριμένο που αγνοούμε ή απλά προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο; 
Επίσης ανησυχητική είναι η αποδοχή και εφαρμογή όσων συνιστά στο βιβλίο του από στελέχη της ελίτ της υπερδύναμης και ομάδων ανθρώπων που μπορούν να παρέμβουν καθοριστικά στις εξελίξεις. 
Οπως αναφέρει το βιογραφικό σημείωμα που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, «οι άνθρωποι του κύκλου του οι οποίοι τον συμβουλεύονται για θέματα προετοιμασίας και επιβίωσης είναι ανώτατα διοικητικά στελέχη που περιλαμβάνονται στις ετήσιες λίστες του περιοδικού “Fortune”, κληρικοί, επιχειρηματίες, και χρηματιστές. Ενα άτομο με μεγάλη επιρροή στο σύγχρονο κίνημα της προετοιμασίας για επιβίωση, ο Ρόουλς, εφαρμόζει στην πράξη όσα λέει και γράφει. Αυτός και η οικογένειά του ζουν σε ένα καλά εφοδιασμένο και πλήρως αύταρκες καταφύγιο, το οποίο είναι κρυμμένο σε μια οροσειρά κάπου δυτικά των Βραχωδών Ορέων».

«Ελληνες, προετοιμαστείτε για το χάος και θυμηθείτε τους προγόνους σας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Η επικοινωνία με τον Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς δεν είναι δύσκολη. Στο ιστολόγιό του αναφέρεται η διεύθυνση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του. Το να λάβεις απάντηση σε όσα τον ρωτάς είναι δύσκολο. Οχι λόγω… σνομπισμού, αλλά επειδή σε καθημερινή βάση ο συγγραφέας λαμβάνει περίπου 250 e-mails απ’ όλο τον κόσμο. Ο όγκος των ηλεκτρονικών επιστολών που λαμβάνει δείχνει και την αυξανόμενη αγωνία του κόσμου για όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον. Οι απαντήσεις του στα ερωτήματα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» δεν είναι καθησυχαστικές. Κάθε άλλο. Ομως, μπορεί να φανούν χρήσιμες, αν το χειρότερο σενάριο πάρει σάρκα και οστά. Αξίζει να τύχουν της προσοχής μας όσα λέει για την Ελλάδα αλλά και για την ύψιστη προτεραιότητα της πίστης στον Θεό. Ο ίδιος είναι πιστός χριστιανός και θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση και τη βοήθεια του Κυρίου.

Ερ.: Γιατί είστε βέβαιος ότι πλησιάζει «το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε» και αποτραβηχτήκατε με την οικογένειά σας σε ασφαλές και αύταρκες καταφύγιο στα Βραχώδη Ορη;

Απ.: Αντιλαμβάνομαι πόσο εύθραυστη είναι η σύγχρονη κοινωνία. Γι’ αυτό αποφάσισα ότι έπρεπε εγώ και η οικογένειά μου να ζήσουμε σ’ ένα πολύ ασφαλές μέρος. Ενα πρόσθετο όφελος είναι ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε μια πολύ όμορφη και παρθένα περιοχή. Μας αρέσει πολύ η ζωή εδώ. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι τρία άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ερ.: Η θητεία σας στις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού σάς κατέστησε κοινωνό… μυστικών που ενισχύουν την άποψή σας ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε το τέλος;

Απ.: Η δουλειά μου στις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Αμερικανικού Στρατού είχε να κάνει με το (SIGINT – Signals Intelligence – συλλογή και επεξεργασία πάσης φύσεως ηλεκτρονικών σημάτων επικοινωνίας). Η διαβάθμισή μου μού επέτρεπε να γνωρίζω μελέτες και τα σχέδια αντιμετώπισης απρόοπτων καταστάσεων διάφορων χωρών, που με προβλημάτισαν. Διαβάζοντάς τα οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι όλες οι σύγχρονες κοινωνίες εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και ότι οποιαδήποτε διαταραχή κάποιου δικτύου για περισσότερο από μερικές ημέρες θα ήταν καταστροφική. Η έλλειψη πόσιμου νερού, απλά από μόνη της, θα ήταν αρκετή για να κατρακυλήσουν οι περισσότερες πόλεις στο χάος!

Ερ.: Ποιες χώρες θεωρείτε ότι θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα;

Απ.: Τον μεγαλύτερο κίνδυνο θα αντιμετωπίσουν οι χώρες με τη μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού. Συνεπώς, οι πιο επισφαλείς είναι η Σιγκαπούρη, οι Βερμούδες, η Ιαπωνία, το Μπαχρέιν και το Μπανγκλαντές. Αυτές οι χώρες δεν μπορούν καν να θρέψουν τον εαυτό τους, αν υπάρξει διαταραχή στη ροή του παγκόσμιου εμπορίου.

Ερ.: Οι πέντε βασικές προτεραιότητες για εκείνον που θέλει να ετοιμαστεί για το κακό ενδεχόμενο;

Απ.: Πίστη στον Θεό, νερό, φαγητό, αυτοάμυνα, ομαδική δουλειά και πρακτικές γνώσεις (19ου αιώνα) που εξασφαλίζουν αυτάρκεια.

Ερ.: Τα χρήματα κάνουν τη διαφορά, αν θέλεις να σώσεις τη ζωή σου; Οι πλούσιοι έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στον αγώνα για επιβίωση;

Απ.: Σίγουρα τα χρήματα διευκολύνουν την προετοιμασία. Ομως, το να ρίχνεις λεφτά πάνω σ’ ένα πρόβλημα για να το εξουδετερώσεις δεν είναι λύση. Το να έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ακριβό εξοπλισμό δεν σημαίνει ότι θα γνωρίζεις να το χρησιμοποιήσεις όπως πρέπει. Η πρακτική εξάσκηση στις παραδοσιακές ενασχολήσεις παίζει τεράστιο ρόλο. Για παράδειγμα, χρειάζονται χρόνια για να μάθεις πώς να γίνεις ένας αληθινά παραγωγικός κηπουρός, καλλιεργητής. Το να είσαι κάτοχος όπλου δεν σε κάνει εκπαιδευμένο σκοπευτή, όπως και η κατοχή μιας σανίδας σερφ δεν σε καθιστά σέρφερ.

Ερ.: Επικοινώνησε κάποιος μαζί σας που δεν θα περιμένατε ποτέ να ενδιαφερθεί (για παράδειγμα, αξιωματικοί του στρατού, πολιτικοί κ.ά.);

Απ.: Η μεγαλύτερη έκπληξη για εμένα ήταν ότι την περασμένη χρονιά είχα τόσους πολλούς τραπεζίτες, επιχειρηματίες και μάνατζερ σε επιχειρήσεις hedge fund (επενδυτικά κεφάλαια) που με προσέλαβαν ως σύμβουλο. Ξαφνικά, πολλοί άνθρωποι που έχουν θέσεις-κλειδιά στην παγκόσμια οικονομική ζωή θέλησαν να δημιουργήσουν αυτάρκη και καλά εξοπλισμένα καταφύγια σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό δείχνει ότι θα συμβεί κάτι μεγάλο. Σύντομα…

Ερ.: Ελληνες ήρθαν σε επαφή με εσάς για να ζητήσουν περισσότερες διευκρινίσεις και συμβουλές;

Απ.: Ναι. Αρκετοί. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και μερικοί Αγγλοι και Γερμανοί συνταξιούχοι που μετακόμισαν στην Ελλάδα πριν από την κρίση χρέους. Η Ελλάδα προσέφερε στον υπόλοιπο κόσμο μια πρόγευση από τις περιοριστικές πολιτικές, τις διαδηλώσεις και τις ελλείψεις ειδών, που σύντομα θα υποχρεωθούν όλοι να αντιμετωπίσουν. Η βασική συμβουλή μου είναι η ακόλουθη: Δείτε πώς τα κατάφεραν οι πρόγονοί σας στην Ελλάδα με τις τρομερές ελλείψεις αγαθών που προκλήθηκαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί θα βρείτε πολύ χρήσιμα διδάγματα. Μετακομίστε στην περιφέρεια, αν μπορείτε. Αλλά ακόμα κι αν βρίσκεστε στην πόλη, φυτέψτε έναν μεγάλο κήπο, τώρα! Αγοράστε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα για να μπορείτε να φορτίζετε τις μπαταρίες σας, επειδή σύντομα θα προκύψουν συχνές διακοπές ρεύματος. Εντοπίστε πηγές ύδατος, που θα είναι προσβάσιμες και διαθέσιμες ακόμα κι αν πέσει το ρεύμα. Αποθηκεύστε φαγητό και καύσιμα – όσα περισσότερα μπορείτε. Προμηθευτείτε οπλισμό και δημιουργήστε ομάδες με τους γείτονές σας. Μάλλον θα χρειαστείτε τη βοήθειά τους τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Ολική κατάρρευση με την εξάπλωση ενός ιού

Ο συγγραφέας του βιβλίου, που… σπάει ταμεία παγκοσμίως, λόγω της προϋπηρεσίας του στην Αντικατασκοπία του Στρατού των ΗΠΑ, ήταν υποχρεωμένος να σκέφτεται τα χειρότερα σενάρια. Ενα απ’ αυτά, το οποίο θα μπορούσε να αποδείξει πόσο χρήσιμο -έως σωτήριο- είναι το πόνημά του, παρατίθεται στις πρώτες σελίδες της εισαγωγής: «Φανταστείτε τη μεγαλύτερη πανδημία γρίπης να εξαπλώνεται με την απλή επαφή – έναν ιό τόσο ισχυρό που να σκοτώνει τους περισσότερους από τους μισούς απ’ όσους μολύνει. Φανταστείτε την εξέλιξη μιας ασθένειας τόσο γρήγορης ώστε να κάνει τον γύρο του κόσμου σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Σκεφτείτε πως έχουμε παγκόσμια μέσα ενημέρωσης τόσο λυσσασμένα για καυτές ειδήσεις ώστε δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό και δείχνουν εικόνες ανθρώπων με αναπνευστικές μάσκες, λαστιχένια γάντια και φόρμες να βγάζουν από σπίτια φορεία φορτωμένα με σάκους γεμάτους πτώματα. Αυτές οι σκηνές θα επαναλαμβάνονταν τόσες φορές, ώστε η πλειονότητα των πολιτών θα σκεφτόταν: “Δεν θα πάω στη δουλειά αύριο, ούτε και μεθαύριο, μέχρι τουλάχιστον τα πράγματα να καλυτερέψουν”. Ομως, αποφεύγοντας να πάνε στη δουλειά, κάποια σημαντικά γρανάζια της Μεγάλης Μηχανής θα έπαυαν να λειτουργούν.

Τι θα συμβεί αν λείψουν κάποια κομμάτια στη Μεγάλη Μηχανή; Οι παραγγελίες δεν θα εκτελούνται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Οι μεγάλες νταλίκες δεν θα φέρνουν τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ. Τα βενζινάδικα θα ξεμείνουν από βενζίνη. Μερικοί αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά, έχοντας κρίνει ότι η προστασία της οικογένειάς τους πρέπει να είναι το πρώτο τους μέλημα. Τα αγροτικά προϊόντα θα σαπίζουν στα χωράφια και τους οπωρώνες. [...] Η Μεγάλη Μηχανή θα χαλάσει».

Η συνέχεια του σεναρίου είναι αυτή που άπαντες μπορούν να εικάσουν. Ελλειψη βασικών ειδών, κατάρρευση κρατικής μηχανής, λεηλασίες και οικογένειες έρμαια της βίας. Ο Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς περιγράφει βήμα προς βήμα τον τρόπο διαφυγής από τον κοινωνικό Τιτανικό, που βυθίζεται αύτανδρος. Το καλό είναι ότι όσα προτείνει δεν είναι ανεφάρμοστα, ουτοπικά. Οποιοσδήποτε θελήσει να αφιερώσει το σύνολο του διαθέσιμου χρόνου του στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση του χάους θα δει τους κόπους του να ευοδώνονται.

Παναγιώτης Λιάκος στην “Δημοκρατία”

Νέο μνημόνιο του αντίπαλου δέους του ΝΑΤΟ, ΟΣΣΑ, με τον ΟΗΕ, θα επιτρέπει την αποστολή "γαλάζιων σκούφων" στη Συρία
1 Οκτωβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφαλείας (ΟΣΣΑ / CSTO: Collective Security Treaty Organization), Nikolay Bordyuzha, και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και υπεύθυνος για επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης, Hervé Ladsous, υπέγραψαν ειδικό μνημόνιο στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 στην Νέα Υόρκη.

Η συμφωνία αυτή καθορίζει τους όρους για την ανάπτυξη των στρατευμάτων του ΟΣΣΑ στα πλαίσια των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΣΣΑ, στον οποίο εκτός από τη Ρωσία συμμετέχουν η Λευκορωσία, η Αρμενία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και η Κιργιζία αποτελεί τον ευρασιατικό στρατιωτικό βραχίονα της Μόσχας στην περιοχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δηλαδή στον χώρο τον οποίο αποκαλεί ως «Εγγύς Εξωτερικό» (Near Abroad).

Ο ΟΣΣΑ έχει πραγματοποιήσει μελέτες για την πιθανή ανάπτυξη των ειρηνευτικών στρατευμάτων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τη Νότια Οσετία, το Πριντνεστρόβιε και στη Συρία.Μέχρι στιγμής, το ΝΑΤΟ ήταν η μόνη στρατιωτική συμμαχία σε θέση να αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις στα πλαίσια μιας αποστολής των Ηνωμένων Εθνών. Από τώρα και στο εξής, θα είναι δυνατό να συμμετέχουν και οι "μπλε σκούφοι", όπως ονομάζονται χαϊδευτικά τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΣΣΑ (από Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ρωσία).

Την παραμονή της υπογραφής, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του ΟΣΣΑ συνήλθαν σε σύσκεψη  στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να εξετάσουν τις δυνατότητες που προσφέρονται από το νέο αυτό μνημόνιο.
«Η συγκυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας ετοιμάζεται με τα μπλοκάκια να εξαπολύσει επιδρομή εξαθλίωσης σε εκατομμύρια Έλληνες»

Τις απειλούμενες εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απασχολούνται σήμερα στο Δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αμειβόμενοι με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών, επιβαρύνσεις που σχεδιάζει να επιβάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους τοκογλύφους δανειστές μας, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κούικ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίσει, όπως φημολογείται να καταργήσει το αφορολόγητο όριο και να φορολογήσει με 35% το συνολικό καθαρό εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων, τότε όσοι συμβασιούχοι υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών και όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με τα…περίφημα μπλοκάκια, θα οδηγηθούν στη φορολογική εξουθένωση και στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση».

Οι φορολογούμενοι αυτοί που ουσιαστικά συνδέονται με τον εργοδότη τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, δεν είναι στην πραγματικότητα επιτηδευματίες και γι’ αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις η ήδη ισχύουσα νομοθεσία τους εξαιρεί και από τον Φ.Π.Α.

Και επειδή το μαχαίρι της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας είναι καλά ακονισμένο, από τη φοροεπιδρομή δεν γλυτώνουν ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις αφού, όπως φημολογείται, θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και το επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται για καθένα από τα παιδιά τους, θα φορολογούνται με 30% ή 35% από το 1ο ευρώ, ενώ τους επιβάλλεται και παρακράτηση 55% για το φόρο που θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: Νέοι κατά κεφαλήν φόροι: Αύξηση κατά 10% της παρακράτησης για μισθωτούς με μπλοκ, απώλεια αφορολόγητου και αύξηση φορολογίας για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις

Κύριε Υπουργέ,

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Τρόικα σχεδιάζει την αύξηση της παρακράτησης στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών από το 20% στο 30%.

Επιπλέον εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίσει, όπως φημολογείται, να καταργήσει το αφορολόγητο όριο και να φορολογήσει με 35% το συνολικό καθαρό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απασχολούνται σήμερα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αλλά αμείβονται ως επιτηδευματίες με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών, θα οδηγηθούν στην φορολογική εξουθένωση και στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση.

Εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε όσοι συμβασιούχοι υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών και όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με τα...περίφημα μπλοκάκια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις στα ήδη πενιχρά εισοδήματά τους.

Οι φορολογούμενοι αυτοί που ουσιαστικά συνδέονται με τον εργοδότη τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, δεν είναι στην πραγματικότητα επιτηδευματίες και γι’ αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις η ήδη ισχύουσα νομοθεσία τους εξαιρεί και από τον ΦΠΑ.

Σήμερα επιτηδευματίας που λαμβάνει μηνιαίως το ποσό των 700 ευρώ (8.400 ευρώ τον χρόνο) καταβάλλει στο Δημόσιο φόρο ύψους 340 ευρώ ετησίως. Με το νέο σύστημα θα πληρώνει 2.940 ευρώ!

Η κυβέρνηση «στήνει στον τοίχο» και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις καθώς, όπως φημολογείται από τις επιλεκτικές διαρροές στα ΜΜΕ, θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και το επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται για καθένα από τα παιδιά τους. Επίσης θα φορολογούνται με 30% ή 35% από το πρώτο ευρώ, ενώ τους επιβάλλεται και παρακράτηση 55% για τον φόρο (προκαταβολή φόρου), που θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σκοπεύετε να τελειώνετε επιτέλους με το απαράδεκτο «άθλημα» των διαρροών - τεστ της κοινής γνώμης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι οι φορολογούμενοι πανικοβάλλονται και θα υπάρχει από τώρα έξαρση της φοροδιαφυγής;

2) Γνωρίζετε ότι εάν δεν θεσπιστούν εξαιρέσεις και εφαρμοστούν καθολικά τέτοιου είδους μέτρα, κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης καταλύεται, με συνέπεια την έκρηξη της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας και την δραματική πλέον μείωση των εσόδων;

3) Ποια επιτέλους θα είναι τα φορολογικά μέτρα που θα λάβετε ώστε να λειτουργήσουν ως κίνητρο παραμονής των νέων μας στην Ελλάδα;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς Νικόλαος Κουίκ
Τα μέλη της τρόικα είναι «πιόνια πολιτικών συμφερόντων»!

«Πιόνια πολιτικών συμφερόντων», έχουν καταστεί οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel».

Όπως αναφέρει, καθένα από τα μέλη της τρόικας ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο.

«Ακριβώς επειδή πρέπει να ληφθούν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, είναι βολικό να φορτώνονται όλα σε ανεξάρτητες επιτροπές, χωρίς την κρίση των οποίων, δεν αποφασίζεται, υποτίθεται, τίποτα», αναφέρει ο αρθρογράφος και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για μια κατά το δυνατόν πιο αντικειμενική έκθεση.

Πως δικαιολογεί το σκεπτικό; Ότι «αν η τρόικα παρουσιάσει μια αρνητική για την Ελλάδα έκθεση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή του στην διάσωση της Ελλάδας. Ακόμη όμως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τα κράτη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει».

Δηλαδή, η Ελλάδα έχει ακόμα χώρο να «απειλήσει» την Ευρώπη…

Πηγή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί μία έξαρση –κυριολεκτικά- υποθέσεων – σκανδάλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που έχουν ως «μοτίβο» την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος ή την απόκρυψη οικονομικών δραστηριοτήτων μεγάλων επιχειρηματιών ή γνωστών πολιτικών.

Έτσι, μαθαίνουμε πως έγινε παρέμβαση του εισαγγελέα για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα των πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ τα τελευταία 2 χρόνια. Μόλις σήμερα έχουμε και τις καταγγελίες του Νίκου Χατζηνικολάου, στις οποίες δημοσιεύεται πως οργισμένος ο γνωστός δημοσιογράφος ανακοίνωσε (στον Real Fm) ότι τον κάλεσε ο ανακριτής να καταθέσει πώς βρέθηκε στα χέρια του η κατάθεση του κτηματομεσίτη Λιβανού, η οποία ενέπλεκε Μεϊμαράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος (θέμα το οποίο δημοσίευσε η Realnews).

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε: «Ούτε ο μακαρίτης Νίκος Κακαουνάκης δεν είχε κληθεί από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων, όταν είχε δημοσιεύσει ονόματα πρακτόρων της ΕΥΠ», είπε. «Θέμα, που στο κάτω κάτω αποκάλυπτε κρατικά μυστικά. Αυτό που δημοσιεύσαμε εμείς είχε γίνει φέιγ βολάν στη Βουλή, υπήρχε σε όλα τα πολιτικά γραφεία».

Εμείς, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Χατζηνικολάου και στεκόμενοι στην ξαφνική δραστηριότητα των δικαστικών αρχών, σχετικά με οικονομικά σκάνδαλα (και όχι μόνο), θυμόμαστε πως οι αρμόδιες Αρχές (Εισαγγελία κ.λ.π.) δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία -όπως δείχνουν τώρα- όταν κάποιοι με προδοτικό - εγκληματικό τρόπο διέρρεαν Άκρως Απόρρητα στοιχεία, υποθέσεις και ονόματα στελεχών της ΕΥΠ με αποτέλεσμα τα γνωστά τραγικά γεγονότα (υπόθεση δολοφονίας διπλού πράκτορα στα Σκόπια, που εργαζόταν για τα συμφέροντα της Ελλάδας); 

Έστω και τώρα σκοπεύουν να κάνουν κάτι οι αρμόδιοι εισαγγελείς; 

Γιατί εμείς θυμόμαστε, δυστυχώς ή ευτυχώς, πολύ σοβαρές περιπτώσεις διαρροών που αφορούσαν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), όπως την διαρροή στα ΜΜΕ του θέματος του γνωστού οικήματος ασφαλείας, της διαρροής στην εφημερίδα "Έθνος" της απόρρητης έκθεσης για τη λαθρομετανάστευση, της διαρροής των εγγράφων στα "Επίκαιρα" για το σχέδιο της δολοφονίας Καραμανλή, τη διαρροή του απόρρητου πορίσματος Ρακιντζή για το γεωγραφικό δορυφορικό Σύστημα, στοιχεία των δικογραφιών για δύο δήθεν υποθέσεις "κατασκοπίας" και άλλα πολλά...

Αν βέβαια, κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα, ας διαβάσει τα σχετικά που ακολουθούν. Εμείς να σημειώσουμε πως όταν υπάρχουν διαρροές, υπάρχουν και μετέχοντες σε αυτές. Και δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητοι, όταν έχουν πρωτοστατήσει στην διαρροή και δημοσιοποίηση άκρως ευαίσθητων εθνικά πληροφοριών. Και, όπως είναι φυσικό, απορούμε. Γιατί άραγε δεν εξετάστηκαν ποτέ αυτού του είδους οι διαρροές;

Προτείνουμε, λοιπόν, να θυμηθείτε: 
Ενώ η ανθρωπότητα βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μία περίοδο αναταραχών και συγκέντρωσης του πλούτου σε διεθνή κέντρα διαχείρισής, είναι άξιο απορίας, γιατί οι λαοί, που αποτελούν ομολογουμένως τα θύματα της παγκόσμιας διαπλοκής, δεν εξεγείρονται αυθόρμητα, προκειμένου να αντιδράσουν και να αντισταθούν.
 
Η στάση των περισσότερων ατόμων θυμίζει το γνωστό πλέον στους περισσότερους παράδειγμα με το βατραχάκι, που σιγοβράζει στην κατσαρόλα, μέχρι να καεί εντελώς. Το κύριο χαρακτηριστικό καταρρεόντων πολιτισμών είναι ο υπερβολικός εφησυχασμός που γεννά ανυποψίαστα θύματα, τα οποία αδυνατούν να εντοπίσουν την επικείμενη τραγωδία λόγω της υπερβολικής αδράνειας και αδιαφορίας. Πολλοί είναι εκείνοι, που μόλις αντιληφθούν, έστω και σε μικρό ποσοστό, ότι κάτι δεν πάει καλά, αναρωτιούνται: «Καλά τόσο καιρό, ζούσαμε στο στρουμφοχωριό;»

Δυστυχώς ναι! Ο υπερβολικός καταναλωτισμός, τα από αυτόν απορρέοντα κούφια προβλήματα καθώς και η «κρυφή» πειθώ της τηλεόρασης έχουν αποπροσανατολίσει τους περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν απολέσει κάθε δυνατότητα ελεύθερης σκέψης και διάκρισης. Το σύστημα σκέφτεται γι’ αυτούς και τους παροτρύνει να κυνηγούν όλο και περισσότερα χρήματα, αφού μόνο αυτά μπορούν να τους εξασφαλίσουν τον επίγειο παράδεισο. Όλα βασίζονται στο χρήμα-καρότο. Το μαστίγιο όμως δεν το βλέπει κανείς. 

Και πώς να το δει; Το σύστημα, αποτελούμενο από μεγάλο-τραπεζίτες, -επιστήμονες, -πολιτικούς, -ιδιώτες και κάθε καρυδιάς καρύδι δεν «βρίζει» κατάμουτρα κανέναν. Αντίθετα χρησιμοποιεί την μέθοδο της κολακείας με την τεχνητή συμπάθεια, στην οποία οι περισσότεροι είμαστε, κακά τα ψέματα, επιρρεπείς. «Ζήσε την ζωή σου, έχεις το δικαίωμα. Απόλαυσε τα αγαθά που εγώ όμως θα σου παρέχω. Γίνε ένας επίγειος θεός. Το αξίζεις». Κατά αυτόν τον τρόπο κατευθύνεται η «ελεύθερη» βούληση εκεί, που επιθυμούν οι λίγοι, έτσι ώστε να χειραγωγούν τους πολλούς.

Η απόλαυση στην ζωή, μας υπαγορεύει η κυρίαρχη ιδεολογία, έχει, ωστόσο, ανάγκη από ασφαλές περιβάλλον. Έτσι ο άνθρωπος πρέπει να παραδώσει ένα κομμάτι από την ελευθερία του, για να ζει ανέμελα και χωρίς κινδύνους σε μία πλήρως ελεγχόμενη κοινωνία. Η προσωπική ελευθερία πρέπει να περιοριστεί (π.χ. Μεγάλος Αδελφός). Ακριβώς το ίδιο γράφει ο Hobbes στο έργο του «Λεβιάθαν», κατά το οποίο τα άτομα παραδίδουν ορισμένες ελευθερίες στον «Κυρίαρχο», που ζει εκτός κοινωνίας και αυτός με την σειρά του τους παρέχει «ασφάλεια».

Είναι λογικό η ανεξάρτητη σκέψη να αποτελεί εμπόδιο στα προαναφερθέντα, επειδή εμποδίζει τις εξωτερικές παρωθήσεις να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των ανθρώπων, αφυπνίζοντάς τους. Άλλωστε η λέξη έξυπνος σημαίνει εξ ύπνου-εκτός ύπνου. Όλα μας τα αποκαλύπτει η ελληνική γλώσσα. Η πλήρης εξάλειψή της ελεύθερης σκέψης, τώρα θα ανοίξει τον δρόμο για την επίσημη καθιέρωση της συγκεντρωτικής παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία κρατώντας τον πλούτο σε μια υπέρ-πολυεθνική εταιρεία, θα ορίζει την συμπεριφορά «παγκόσμια κοινωνία του μέλλοντος». Δεν είναι και κρυφό ότι η επιτυχημένη συνταγή προπαγάνδας του Εθνικοσοσιαλισμού με σκοπό την διαμόρφωση της σκέψης ολόκληρων πληθυσμών, επηρέασε σημαντικά ψυχολόγους και «φιλόσοφους» της δυτικότροπης σκέψης, η οποία αποτελεί σήμερα την ιδεολογική κινητήριο δύναμη της «προοδευτικής» παγκόσμιας διαπλοκής.

Πατριωτισμός, εθνική ταυτότητα, ιστορία, παράδοση, πίστη όλα αυτά αποτελούν καρκινώματα για αυτούς που «προσεύχονται» για την ομογενοποίηση των λαών-μαζών. Η εσκεμμένη πρόκληση εθνικών και κοινωνικών διαμαχών στις ημέρες μας προωθεί την σταδιακή απόρριψη των παραπάνω ιδανικών στο βωμό της παγκόσμιας και πλήρους κατευθυνόμενης «ειρήνης».

Οι αντιδρώντες λαμβάνουν την ταμπέλα του «γραφικού», του «συντηρητικού» ή του «εθνικιστή» (nationalist), ενώ ο «προοδευτικός» είναι ο «διεθνιστής» (internationalist). Μάλιστα τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη ανάμειξη σοβινιστικών οργανώσεων στα πολιτικά τεκταινόμενα, ώστε ο απλός κόσμος να μπερδευτεί και να μην μπορεί να ξεχωρίσει τον αγνό πατριωτισμό μέσα σ’ έναν πολυκεντρικό κόσμο ανταλλαγής πολιτιστικών απόψεων προς έρευνα της αλήθειας (κάτι που ενώνει ελεύθερα εθνισμό με διεθνισμό), από τις ακραίες και κενές τοποθετήσεις μεγάλο-«πατριωτών».

Η Ελλάδα, μια χώρα με μεγάλο ιστορικό βάθος, αποτελεί αυτόματα τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο των «προοδευτικών» διεθνιστών εντός και εκτός συνόρων. Προσοχή λοιπόν! Μην γίνουμε τα άβουλα άτομα μιας μελλοντικής ελεγχόμενης κοινωνίας, αλλά ας κρατήσουμε αντίσταση εκ μέρους όλων των ελεύθερων ανθρώπων. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε!


Πρέπει να μην πίστευε στα αυτιά του ο δημοσιογράφος των Κυριακάτικων Financial Times όταν άκουσε τον Γιάννη Στουρνάρα να λέει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του CD της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» με τα ονόματα περίπου 2.000 φορολογουμένων Ελλήνων που έβγαλαν στην Ελβετία κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ. 

«Θα ζητήσω αντίγραφο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

«Έμαθα για πρώτη φορά περί της ύπαρξης αυτού του CD την περασμένη εβδομάδα από τις εφημερίδες. Αν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε ένα νέο αντίγραφο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, έχοντας, προφανώς, αίσθηση ότι αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας να γράφονται διεθνώς δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη χώρα μας ανίκανη να πιάσει τους μεγαλο-φοροφυγάδες την ώρα που επιβάλει αιματηρές θυσίες σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

«Δύο προηγούμενες κυβερνήσεις ξεκίνησαν παρόμοιες διαδικασίες πάταξης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα αλλά απέτυχαν να τις ολοκληρώσουν εξαιτίας πιέσεων που δέχτηκαν από πολιτικούς και ισχυρούς επιχειρηματίες»
δηλώνει στους Financial Times υψηλά ιστάμενο στέλεχος στο υπουργείο Οικονικών.

Δύο πρώην διευθυντές του ΣΔΟΕ που υπηρέτησαν υπό τον Παπακωνσταντίνου δήλωσαν στην ίδια εφημερίδα ότι δεν είχαν δει ποτέ το CD με τη λίστα.

«Μόνο ένας πολιτικός κρατείται αυτή τη στιγμή για διαφθορά, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για προμήθειες όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας» σημειώνει επικριτικά η εφημερίδα Financial Times.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει στην ίδια εφημερίδα ότι το περιβόητο CD με τους Έλληνες που διατηρούν καταθέσεις σε λογαριασμούς στη Γενεύη το είχε παραλάβει ο ίδιος το 2010, αφού το είχε ζητήσει από την Κριστίν Λαγκάρντ, υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας εκείνη την περίοδο.

Την λίστα «έχασε» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Η λίστα της Λαγκάρντ που παραδόθηκε χέρι-χέρι στον κ. Παπακωνσταντίνου περιέχει τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών και μεγάλων «οικογενειών» που κυριαρχούν στην οικονομικοπολιτική ζωή της χώρας και εδώ και 18 μήνες παραμένει άφαντη!

Η λίστα αυτή περιέχει συγκεκριμένα 1.991 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και ονόματα της οικογένειας ισχυρού πολιτικού, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Από τη λίστα Λαγκάρντ μόνο 20 ονόματα παραδόθηκαν στο ΣΔΟΕ από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και γι'αυτά δεν έγινε τίποτε γνωστό.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι τα ονόματα των 20 μεγαλυτέρων καταθετών που περιέχονται στη λίστα δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Καπελέρης ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτε για το περιβόητο CD, ενώ ο κ. Διώτης κάνει λόγο για μια λίστα που παρέλαβε ατύπως από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Τον γρίφο θα κληθεί να λύσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διέταξε να του παραδοθεί η λίστα, ενώ θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος ώστε να προστατευτούν άτομα που φοροδιαφεύγουν.

Τι είναι η λίστα Λαγκάρντ που «καίει» 2.000 φοροφυγάδες

Η υπόθεση της λίστας με τους φοροφυγάδες ξεκίνησε όταν ένας υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC, ο Εβρέ Φαλτσιάνι, καλείται να κάνει αναβάθμιση δεδομένων στην τράπεζα και αποφασίζει να αντιγράψει τα ονόματα 24.000 πελατών σε έναν φορητό υπολογιστή.

Ο σκληρός δίσκος περιείχε εκτός από τα ονόματα, τους λογαριασμούς και φυσικά το ύψος των καταθέσεων. Τον Δεκέμβριο του 2008 ο Φαλτσιάνι συλλαμβάνεται από Γάλλους αξιωματικούς και παραδίδει (κατά άλλους πουλάει) τα στοιχεία στην κυβέρνηση Σαρκοζί στις αρχές του 2009. Υπουργός Οικονομικών ήταν τότε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραλαμβάνει το CD.


Οι γαλλικές αρχές όταν επεξεργάστηκαν τον σκληρό δίσκο διαπίστωσαν ότι υπάρχουν μεταξύ άλλων περίπου 3.000 γαλλικά ονόματα, 5.800 ιταλικά, 6.000 βρετανικά , 5.000 γερμανικά και περίπου 1.991 ελληνικά ονόματα εταιρειών και φυσικών προσώπων. Η γαλλική κυβέρνηση κατόπιν αιτήματος παρέδωσε τα ονόματα μεταξύ άλλων στις Ιταλικές , Βρετανικές και γερμανικές αρχές.

Η Ισπανία ενημερώθηκε για τους δικούς της πολίτες που τα ονόματά τους περιέχονταν στους δίσκους του Φαλτσιάνι και η χώρα ανέκτησε 6 δισ. ευρώ από φοροφυγάδες. Οι Γάλλοι έχουν ανακοινώσει ότι από την περίφημη λίστα έχουν εισπράξει σε φόρους 1,1 δισ. ευρώ οι Γερμανοί πάνω από 2,5 δις ευρώ και οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δις ευρώ .

Η λίστα παραδόθηκε από την Κριστίν Λαγκάρντ στον Ελληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος όχι μόνο δεν επέβαλε φόρους και δεν κίνησε την διαδικασία αλλά «έχασε» το CD!


Σχόλιο ιστολογίου:  
Εμείς, θέλοντας να βοηθήσουμε τον κ. Στουρνάρα, του λέμε πως ΠΑΝΤΟΥ υπάρχει πρωτόκολλο εισερχομένων. Εκεί καταγράφονται όλα τα εισερχόμενα έγγραφα. Στη συνέχεια υπάρχει πρωτόκολλο αρχειοθέτησης, στο οποίο αναφέρεται που μεταφέρθηκε το οποιοδήποτε έγγραφο και σε τίνος υπαλλήλου (ανώτατου, ανώτερου ή απλού) του κράτους τα χέρια βρίσκεται. 

Μία ανάγνωση, λοιπόν, στα σχετικά πρωτόκολλα και η περίφημη λίστα θα βρεθεί μέσα σε μερικά λεπτά της ώρας. Εκτός και εάν δεν καταγράφηκε κατά την παράδοσή της, οπότε και αποτελεί σοβαρό διοικητικό ή και ποινικό αδίκημα, για το οποίο πρέπει να επιληφθεί ο νόμος και να απαγγελθούν σχετικές κατηγορίες στον φερόμενο ως παραλήπτη (κ. Παπακωνσταντίνου), οι οποίες θα περιλαμβάνουν και την ελλειπή ακούσια ή εκούσια συμπλήρωση του πρωτοκόλλου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία της χώρας... 

Λοιπόν, κύριε Στουρνάρα, ιδού η Ρόδος ιδού και το... πήδημα. Και να είσαι απολύτως βέβαιος πως το δεύτερο θα υπάρξει οπωσδήποτε και θα είσαι πρωταγωνιστής...