Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Φεβ 2013


Ωραία κυρά κι αρχόντισσα, πατρίδα όμορφη και ζηλεμένη από πάντα. Την έριξαν στα μπορντέλα και στα μπουντρούμια της ανομίας τους οι λακέδες, που ούτε στη σκιά από τ’ όνομά της δεν είναι άξιοι να σταθούν…
Πόσες φορές θα φτύσεις την ψυχή σου, άμοιρε…;
Πόσες φορές θα βλαστημήσεις που αυτή την ομορφιά αφήνεις να την αγγίζουν ετούτοι οι μαύροι;
Πόσες φορές θα ζητήσεις βοήθεια από τον Θεό της Ελλάδας, για όσα δεν έκανες απέναντι σ’ αυτούς που πούλησαν την ψυχή τους στον διάολο και βάλανε την ζωή σου στον τόκο;

Σαν φαντάσματα, χαμένοι στου μυαλού την παραζάλη, γυροφέρνουμε μεσ' στα σκοτάδια ψάχνοντας μία γωνιά για να κρυφτούμε απ’ το κακό, αντί να ψάχνουμε τον τρόπο για να βγούμε από την φυλακή εκείνη που τόσο πρόθυμα περάσαμε τις πόρτες της…

«Δεν είναι πολίτες, πελάτες είναι… Σκυμμένοι σε λίγο θα ικετεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και θα ξεχάσουν την χώρα, θα λησμονήσουν το έθνος και την πατρίδα, επειδή μέσα τους θα υπάρχει μόνο το κραταιό και αδυσώπητο κράτος.
Ρουφιάνοι θα γίνουν οι πιότεροι από όλους αυτούς που σήμερα καμώνονται τους πατριώτες. Το ‘χει η ιστορία μας να πληρώνουμε τα λάθη μας, μα περισσότερο να πληρώνουμε όλους εκείνους που στους ώμους μας κουβαλήσαμε.

Δεν είδες που πάνε να σπάσουνε τελείως τα πολιτικά στεγανά; Οι τοκογλύφοι δεν χρειάζονται πολίτες..., πελάτες χρειάζονται. Σε λίγο όλοι θα είναι με όλους και εναντίον αυτών που είναι εναντίον του συστήματος.
Θα περάσουμε δύσκολα, αλλά ξέρει το βουνό από χιόνια.
Αυτοί θα μπλέξουν τα μπούτια τους όλοι και σε λίγα μόνο χρόνια θα ξεσκαρτάρει το υλικό της πατρίδας, όχι από τους παλιούς αλλά από τους καινούργιους που θα ξαναβρούνε ελπίδα στην πατρίδα.

Εμείς, όμως, θα δώσουμε τη μάχη ως το τέλος. Πίσω μας, η γη ολάκερη μοιάζει με μια μαλακιά τούρτα, που μετά από κάθε πισωπάτημα που κάνουμε, διαλύεται και πέφτει στο γκρεμό.
Έτσι, δεν έχουμε κανένα περιθώριο να κάνουμε έστω και ένα βήμα πίσω, γιατί απλώς θα γκρεμιστούμε!
Μόνο μπροστά είμαστε αναγκασμένοι να πάμε... μόνο μπροστά»… μου είπε ο Δημήτρης και δεν ήθελα να τον πιστέψω.

Άλλα όμως μας δίδαξαν οι παλιότεροι.
Χωρίς ψυχή, και δίχως τιμή δεν κερδίζεις.
Χωρίς να κοιτάς κατάματα τον συναγωνιστή σου και να παίρνεις κουράγιο από το βλέμμα του, δεν κερδίζεις.
Χωρίς ν' ακούς τα συνθήματα να βγαίνουν αυθόρμητα γύρω από ένα τραπέζι πάνω στην ζεστασιά και τον ενθουσιασμό μιας συνεύρεσης με ανθρώπους, δεν κερδίζεις...
Λοιπόν, σε ετούτο το τραπέζι πρέπει να καθίσουμε, κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια. Και τότε πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δούλοι ή λεύτεροι; Ατιμασμένοι ή υπερήφανοι αφέντες του σπιτικού μας; Θα τρέξουμε στο φως ή θα μείνουμε στο σκοτάδι και στα χέρια των δαιμόνων που μας βασανίζουν;

Ετούτη τη νύχτα που το σκοτάδι που απλώθηκε, κάποιοι δεν κοιμούνται. Νοιάζονται κι εργάζονται χτυπώντας στο αμόνι το σίδερο για να του δώσουν σχήμα. Και τα πρώτα σίδερα που από ετούτο το εργαστήρι θα βγούνε, θα είναι σπάθες δίκοπες…
Φυσάτε τα αμόνια της καρδιάς και της ψυχής, για να πυρώσει το σίδερο…

Το κακό χορεύει στους δρόμους και παίρνει ζωές, λιανίζει ψυχές... Όμως σαν φύγει η νύχτα, σαν πάψει το αγκάλιασμα από ετούτο το βρωμερό σκοτάδι, σαν έρθει το φως, πρέπει να μας βρει έτοιμους, τον έναν πλάι στον άλλο αδελφωμένους μα κι ορκισμένους να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να πάρουμε την τιμή μας πίσω, να χτίσουμε τα γκρεμισμένα και να δώσουμε φτερά στην ελπίδα…

Προχωράει η νύχτα κι απλώνει το μαύρο... Και τώρα που το σκοτάδι είναι πυκνό είναι η ευκαιρία να σκεφτούμε, να ονειρευτούμε, να ξαποστάσουμε και κάνοντας μια προσευχή να ετοιμαστούμε για το πρώτο φως της ημέρας. Εκείνης της ημέρας που το φως της θα σπείρει τον πανικό στα δουλικά που γίνανε αφέντες μας, στα ερπετά που νόμισαν πως μπορούν ετούτη την γη να την περπατήσουν…
Κι όσοι βρεθούν να φοβηθούν, δεν πειράζει. Είναι επειδή είν’ άμαθοι. Σαν ξημερώσει θα γίνουνε λιοντάρια. Έκπτωση στην ζωή μας δεν κάνουμε... 
 Άντε, το λοιπόν, να ξημερώσει, για ν’ αρχίσουμε αυτό που δεν κάναμε πριν πέσει αυτή η καταραμένη νύχτα…

Δημήτρης Ιατρόπουλος - Κωνσταντίνος Μιχαήλ
…και πώς εξηγείται η ταυτόχρονη παρουσία ισλαμιστών και ΜΚΟ σε χώρες με τεράστιο φυσικό πλούτο


Είναι πλέον προφανές ότι τα οικονομικά συμφέροντα των χωρών της Δύσης στο Μάλι δεν επαρκούν για να εξηγήσουν την παρέμβαση της Γαλλίας στην χώρα αυτή. Παρομοίως, είναι σαφές ότι το φαινόμενο του ισλαμισμού δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει την ευρείας κλίμακας τρομοκρατική δράση που διεξάγεται ταυτόχρονα σε μια περιοχή της Αλγερίας όπου έχει εντοπιστεί κοίτασμα φυσικού αερίου. Κατά την άποψη του Manlio Dinucci, το «κοκτέιλ» αυτό περιέχει τα κλασικά συστατικά της στρατηγικής της έντασης. Ο σαφής στόχος είναι η Αλγερία, το Μάλι χρησιμοποιείται ως βάση για την επίθεση, και οι ισλαμιστές είναι ένα πρόσχημα για την παρέμβαση. 

Του Manlio Dinucci*
Voltaire Network
5 Φεβρουαρίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Στο σενάριο που εκτυλίχθηκε με φόντο την απαγωγή και ομηρία στο πλούσιο σε φυσικό αέριο Amenas της Αλγερίας, ο Mokhtar Belmokhtar έπαιξε και παίζει τον ρόλο του κακού. Γνωστός ως αντιφρονών της ισλαμιστικής οργάνωσης AQIM, έχει δημιουργήσει ένα φυτώριο τρομοκρατών προς ενοικίαση, το οποίο αναλαμβάνει επί πληρωμή «επιχειρήσεις παραπλάνησης» (false flag operations) για λογαριασμό εύπορων χορηγών. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν διαφέρουν από εκείνες που οργάνωνε ο Παλαιστίνιος Abu Nidal κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με πλούσια τρομοκρατική δράση σε 20 χώρες.

Σήμερα βλέπουμε να κάνουν τον γύρο του κόσμου δραματικές εικόνες και πλάνα μιας επίθεσης σε ένα πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αλγερία από ένα σώμα τρομοκρατών κομάντος, μιας επίθεσης η οποία αυτοαποκαλείται «τζιχάντ». Βλέπουμε τεχνικούς των εταιρειών ΒΡ και Statoil δεμένους με πλαστικά εκρηκτικά να σκοτώνονται από εκείνους που τους απήγαγαν ή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την δραματική κατάσταση στην Αλγερία. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron συγκαλεί καλεί εκτάκτως την "Επιτροπή Cobra", που προορίζεται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Obama δηλώνει ότι η επίθεση μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά την απειλή της Αλ Κάιντα στην Αφρική και ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση ώστε παρόμοια γεγονότα να μην επαναληφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ως επί το πλείστον αδιευκρίνιστες πηγές, οι εκπαιδευμένοι τρομοκράτες κομάντος έλαβαν εντολές μέσω δορυφορικής τηλεπικοινωνίας από τον Amir Mokhtar Belmokhtar, πρώην ηγέτη της Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM), και σήμερα επικεφαλής μιας νέας οργάνωσης που εδρεύει στο Μάλι. Εκεί ακριβώς, δηλαδή, που (όλως τυχαίως) η Γαλλία εμπλέκεται σε μια στρατιωτική επέμβαση, στην ίδια χώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ήδη στην διαδικασία να στείλει μια «εκπαιδευτική αποστολή», αποτελούμενη από 450 στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες (συμπεριλαμβανομένων των Ιταλών), που θα παρέχουν «συμβουλές σε επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων».

Μυστήριο παραμένει το πώς αυτές οι ειδικές δυνάμεις, που αποτελούνται από δεκάδες βαριά οπλισμένους άνδρες, ήταν σε θέση να καλύψουν, με ένα κομβόι από στρατιωτικά τζιπ, εκατοντάδες χιλιόμετρα σε μια περιοχή που φρουρείται μέρα νύχτα από 300.000 άνδρες του στρατού της Αλγερίας, εκπαιδευμένους και οπλισμένους από τη Γαλλία και την «Αφρικανική Διοίκηση» των Ηνωμένων Πολιτειών (AFRICOM).

Επομένως, είναι θεμιτό να υποψιάζεται κανείς ότι η επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων εξόρυξης φυσικού αερίου ήταν ενορχηστρωμένη και διευκολύνθηκε από την Γαλλία, με την ενεργή στήριξη των ΗΠΑ, έτσι ώστε να εμπλακούν τόσο η Αλγερία όσο και άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής στην στρατιωτική επιχείρηση στο Μάλι, ενώ το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων και των στόχων θα διευρύνεται συνεχώς.

Είναι προφανές πλέον ότι στην Αφρική, η Γαλλία, η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες Δυτικές δυνάμεις δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν, με τις πολυεθνικές εταιρείες τους, τον οικονομικό ανταγωνισμό από την Κίνα και άλλες αναδυόμενες χώρες. Θέλοντας πάση θυσία να διατηρήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και στρατηγικών ορυκτών στις περιοχές γεωστρατηγικής σημασίας της αφρικανικής ηπείρου, πυροδοτούν συνεχώς εντάσεις και ρίχνουν λάδι στη φωτιά των συγκρούσεων, προκειμένου να δικαιολογήσουν την στρατιωτική παρέμβασή τους, με στόχο την καταστολή της διάθεσης και του κινήματος αυτοδιάθεσης των λαών».

Για το σκοπό αυτό δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ομάδες «τζιχαντιστών», αλλά και μέλη διάφορων ΜΚΟ, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι αγωνίζονται εναντίον του Δυτικού ιμπεριαλισμού, αλλά καταλήγουν να γίνονται όργανά του. Τους χρησιμοποίησαν στη Λιβύη για να διαμελίσουν τη χώρα εκ των έσω, ενώ συγχρόνως το ΝΑΤΟ είχε εξαπολύσει επίθεση με βομβαρδιστικά αεροσκάφη και ειδικές δυνάμεις διείσδυσαν στην χώρα. Ακόμα και η ενταγμένη στο σύστημα εφημερίδα New York Times, μετά την επίθεση στην Αλγερία, παραδέχθηκε ότι ο Καντάφι είχε δίκιο όταν προειδοποιούσε ότι η «δολοφονία» του κράτους της Λιβύης θα προκαλούσε χάος, παραδίνοντας τον απόλυτο έλεγχο των χωρών στους «τζιχαντιστές». Οι New York Times, ωστόσο, παρέλειψαν να αναφέρουν ότι το ΝΑΤΟ έκανε το ίδιο πράγμα στη Συρία, επιβεβαιώνοντας ότι η τακτική αυτή αποτελεί μέρος της δικής τους έμπνευσης στρατηγικής της έντασης.

Ο κ. Bersani (Γενικός Γραμματέας του «Partito Democratico» της Ιταλίας και επικεφαλής της αξιωματικής «αντιπολίτευσης») δείχνει να τα έχει καταλάβει μια χαρά όλα αυτά.


«Πρέπει να σταματήσουμε πάση θυσία τα αιμοδιψή στοιχεία της τζιχάντ», δήλωσε. «Δεν γίνεται να αφήσουμε μόνη της τηνΓαλλία, η οποία ήδη παρενέβη στο Μάλι. Πρέπει οπωσδήποτε να παρέμβουμε και είναι καιρός η ΕΕ να παραλάβει τη σκυτάλη».

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η Ευρώπη έχει ήδη αναλάβει να βάλει ένα χεράκι, ξαναζωντανεύοντας τους πάλαι ποτέ αποικιακούς πολέμους.

*O Manlio Dinucci είναι καθηγητής γεωπολιτικής και συγγραφέας του βιβλίου "Escalation". Anatomia della guerra infinita ("Κλιμάκωση: Η ανατομία του συνεχούς πολέμου"), από τις εκδόσεις DeriveApprodi (2005).«Η Ελλάδα κάνει προόδους» επιγράφει το ρεπορτάζ της η Kölner Stadt Anzeiger αναφερόμενη στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2003 κατάφερε να φτάσει πέρυσι τους δημοσιονομικούς της στόχους. Η εφημερίδα παρατηρεί: 
«Η Ελλάδα επανακτά την εμπιστοσύνη όχι μόνο διότι οι εταίροι έστειλαν ένα σαφές μήνυμα για τη διάσωση της χώρας και επειδή θα δοθούν οι επόμενες δόσεις του δανείου,αλλά και γιατί υπάρχει μια σχετική πολιτική σταθερότητα, από τις εκλογλες του περασμένου Ιουνίου και τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά καθώς επίσης κι επειδή μπήκε σε μια τροχιά το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα».
Το ρεπορτάζ δεν παραλείπει πάντως να παρουσιάσει και την άλλη πλευρά:
«Καμία χώρα στη δυτική Ευρώπη από το τέλος του πολέμου δεν υπέστη μια τόσο βαθιά ύφεση. Για το πρώτο τρίμηνο του 2013 το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα αναμένει 36.000 πτωχεύσεις – 400 την ημέρα… 
Η ανεργία έχει αγγίξει σχεδόν το 27% και στους νέους κάτω των 24 χρόνων ένας στους έξι είναι χωρίς δουλειά. Πίσω από τις στατιστικές υπάρχουν αμέτρητες τραγωδίες, κατεστραμμένες καριέρες, κατεστραμμένα σχέδια ζωής».
Και η εφημερίδα καταλήγει 
«Ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας μπορεί να βλέπει ήδη ‘φως στο τούνελ’. Οι περισσότεροι Έλληνες όμως δεν το βλέπουν ακόμα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, οχτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους. Και τα δύο τρίτα πιστεύουν πως η προσωπική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο αυτό το χρόνο».
«Στην Ελλάδα ανθούν τα ενεχυροδανειστήρια» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της αυστριακής εφημερίδας Die Presse. H εφημερίδα γράφει: 
«Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα ενεχυροδανειστήρια. Το 2010 στην Αθήνα υπήρχαν 81 ενεχυροδανειστήρια, σήμερα είναι πάνω από 750. Ανάμεσα στις νέες εταιρίες υπάρχουν και πολλοί κλεπταποδόχοι. Οι ληστείες αυξήθηκαν δραματικά τα προηγούμενα χρόνια. Καθημερινά στον τύπο γίνεται λόγος για κλοπές και ληστείες. Η ζωή στη μεγαλούπολη έχει αλλάξει δραματικά και πολλοί κάτοικοι δεν έχουν πλέον διάθεση να πάνε στο κέντρο. Στην Πατησίων σχεδόν ένα στα δυο μαγαζιά έχει κλείσει».  
Μαρία Ρηγούτσου, Deutsche WelleΤουλάχιστον 54 χώρες συνεργάστηκαν ή παρείχαν κάλυψη στη CIA για τις μυστικές επιχειρήσεις απαγωγών, μεταφορών, παράνομων κρατήσεων και βασανιστηρίων υπόπτων για τρομοκρατία, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Πολλές από τις χώρες που επέτρεψαν την χρήση του εναέριου χώρου τους για τις μεταφορές, είναι ευρωπαϊκές – ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Ισλανδία.

Την αποκάλυψη για την μυστική συμμαχία που βοήθησε την δράση της λεγόμενης «Air CIA» έκανε η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τη Νέα Υόρκη Open Society Justice Initiative (OSJI), σε μία έκθεση 213 σελίδων. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι εκτός από την αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών, ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και στις κυβερνήσεις των κρατών που παρείχαν τη συνεργασία τους στο παράνομο «αντιτρομοκρατικό» σχέδιο.
Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης τα ονόματα 136 κρατουμένων, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρά βασανιστήρια. Αγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των υπόπτων που έτυχαν των «περιποιήσεων» της «Air CIA». Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Λίβυου μέλους της Αλ Κάιντα Ιμπν αλ-Σαίχ αλ-Λίμπι, ο οποίος συνελήφθη στο Πακιστάν το 2001, και αργότερα μεταφέρθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες μυστικά στην Αίγυπτο.
Αφού τον βασάνισαν είπε στους ανακριτές ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν εκπαίδευε μέλη της Αλ Κάιντα για έναν χημικό πόλεμο. Αργότερα απέσυρε την κατάθεση που έγινε υπό την πίεση των βασανιστηρίων, αλλά οι ΗΠΑ είχαν ήδη εισβάλει στο Ιράκ.
«Οι ευθύνες για αυτές τις παραβιάσεις δεν περιορίζονται στις ΗΠΑ. Οι επιχειρήσεις αυτές, που σχεδιάστηκαν για να διεξαχθούν εκτός ΗΠΑ με μεγάλη μυστικότητα, δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την ενεργή συμμετοχή ξένων κυβερνήσεων. Αυτές οι κυβερνήσεις πρέπει να θεωρηθούν συνυπεύθυνες», αναφέρει η έκθεση. Και τονίζει ότι στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και την Ιορδανία λειτουργούσαν μυστικές φυλακές της CIA, όπου οι κρατούμενοι υποβάλλονταν σε βασανιστήρια αφού μεταφέρονταν παράνομα από άλλες χώρες.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες που κατονομάζονται στην έκθεση είναι η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Αυστρία και η Γεωργία. Χώρες όπως η Πολωνία, η Λιθουανία και η Ρουμανία, επέτρεπαν και τη λειτουργία μυστικών φυλακών στα εδάφη τους. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης τα ονόματα 136 κρατουμένων, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρά βασανιστήρια.

Το πρόγραμμα άρχισε επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δεσμευθεί ότι θα το τερματίσει, και ότι θα κλείσει όλες τις φυλακές της CIA στις ξένες χώρες. Ο Ομπάμα όμως έχει απορρίψει και τις εκκλήσεις κάποιων να ερευνήσει το θέμα, λέγοντας ότι θέλει να κοιτάζει το μέλλον και όχι το παρελθόν. Η Επιτροπή Μυστικών Υπηρεσιών της Γερουσίας πρόσφατα ολοκλήρωσε μια έκθεση 6.000 σελίδων για το πρόγραμμα κράτησης και τιμωρίας της C.I.A., η οποία όμως παραμένει εμπιστευτική. 
Η έκθεση της OSJI πάντως καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα σε ισχύ, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι κρατούμενοι δεν υποβάλλονται σε βασανιστήρια.

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Τρία τσογλάνια της ελίτ• τρία τσογλάνια από «τζάκια»• τρία τσογλάνια μεγαλοαστοί εξακολουθούν αμετανόητα να απειλούν, να τρομοκρατούν, κυρίως να διχάζουν την κοινωνία σε Αριστερούς και Δεξιούς.
 
Ποιοί; Αυτοί οι αλήτες! Οι ανεπρόκοποι! Οι γόνοι! Οι κηφήνες! Που όλα τα βρήκαν έτοιμα στη ζωής τους χωρίς να προσπαθήσουν καν. Αυτοί οι τζάμπα μάγκες, που από μικροί έμαθαν να κρύβονται πίσω από τα παντελόνια του φραγκάτου μπαμπάκα, όπως και κάθε άλλου φραγκάτου μεγαλοαστού – χορηγού.
Οι «αγωνιστές» του κώλου. Οι «αγωνιστές» των σαλονιών και των ιδιωτικών κολεγίων. Οι «αγωνιστές» της τρυφής. Οι «αγωνιστές» της κενοδοξίας, που μεγάλωσαν μέσα στο απάνθρωπο Σύστημα κι έγιναν ένα με αυτό• γέμισαν το Είναι τους με την απανθρωπιά του και μεταμορφώθηκαν σε κύκλωπες… Σε μονόφθαλμους ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ!
Τρία τσογλάνια δολοφονικά – αδίστακτα – αιμοδιψή! ΔΙΧΑΖΟΥΝ την κοινωνία ξανά. Ζητούν να χυθεί αίμα, όπως τότε: τα «πέτρινα χρόνια»… Τα αδελφοκτόνα. Θυμάστε; Αν δεν θυμάστε, είστε χαμένοι – είμαστε χαμένοι! 
Αυτοί, οι τρεις συμμορίτες – οι σφιχταγκαλιασμένοι ληστές – οι αλληλέγγυοι σε όλες τις απάτες που είναι επικίνδυνες για την κοινωνία και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ζητούν αίμα! Γι’ αυτό σπέρνουν μίσος στην πόλη, τρομοκρατώντας τους πολίτες. Γνωρίζουν οι τρεις τσογλαναράδες ότι όποιος φοβάται, εχθρεύεται. Και όποιος εχθρεύεται, μισεί. Και όποιος μισεί, επιτίθεται. Και όποιος επιτίθεται, διαλύει• διαλύει με τη βία την ενότητα των σχέσεων που ονομάζεται Κοινωνία. Μια διαλυμένη κοινωνία, καταστέλλεται ευκόλως…
 
Σε αυτό αποσκοπούν οι τρεις τσογλαναράδες του κερατά, που είναι πάνω από τους θεσμούς και τους νόμους. Που δεν μπορεί κανείς να τους αγγίξει. Ούτε να τους συλλάβει. Ούτε να τους να τους ανακρίνει. Ούτε να τους κακοποιήσει. Ούτε να τους δικάσει και να τους καταδικάσει: για τις απάτες τους, για τις λεηλασίες του λαϊκού μόχθου, για τους χιλιάδες νεκρούς, για την παράβαση των καθηκόντων τους, για το σφετερισμό της εξουσίας, για την τρομοκρατία τους, για τη μετάλλαξη του δημοκρατικού πολιτεύματος, για την προδοσία της χώρας.
Αυτά τα τρία τσογλάνια δεν έχουν καλάσνικοφ, έχουν βαρύτερο οπλισμό: Την προπαγάνδα, που νεκρώνει το σημαντικότερο ανθρώπινο χαρακτηριστικό, τη νόηση…
Μόνο αν η κοινωνία αναγνωρίσει τον πραγματικό εχθρό της και αντισταθεί ενωμένη χωρίς φόβο, υπάρχει ελπίδα.


Γιατί οι τραπεζίτες φοβούνται τον «σκληρό» Ολλανδό πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, γιατί πιέζουν για αλλαγή όρων και χρονοδιαγράμματος της ανακεφαλαιοποίησης
 
Tου Νώντα Χαλδούπη

Την ώρα που η κυβέρνηση πασχίζει να πείσει ότι η ηρεμία επανέρχεται στην οικονομία, το επιχειρηματικό παρασκήνιο «βράζει», καθώς οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαδικασία εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος εισέρχονται σε... εν δυνάμει εκρηκτικό στάδιο και η κυβέρνηση γίνεται σαφές ότι βαδίζει σε ναρκοπέδιο συμφερόντων, ενώ η «τρόικα» έχει αναλάβει ενεργό ρόλο επιδιαιτητή σε όλες τις συγκρούσεις.

Τα παράλληλα θρίλερ με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ που έχουν φέρει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά λεπτή θέση, αλλά και οι παρασκηνιακές κινήσεις των τραπεζιτών, οι οποίοι εκφράζουν δυσφορία για το ασφυκτικό καθεστώς διεθνούς εποπτείας και για τους όρους και το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης, καταδεικνύουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα «διάσωσης» εισέρχεται ολοταχώς σε μια φάση άκρως επικίνδυνη για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να ελιχθεί μεταξύ των ισχυρών συμφερόντων, αλλά και να αποφύγει συγκρούσεις με την «τρόικα».

Μεγάλες συζητήσεις στο επιχειρηματικό παρασκήνιο προκαλούν ήδη οι εξελίξεις περί την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, μετά την τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο Γ. Στουρνάρας στη Βουλή, με την οποία ο ΟΠΑΠ θα υποχρεωθεί να ανοίξει τα... άδυτα των αδύτων του, δηλαδή να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές του πρόσβαση σε «άκρως απόρρητες» επιχειρηματικές συμβάσεις.

Η τροπολογία προβλέπει ότι, στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά μιας κρατικής επιχείρησης θα μπορούν να λαμβάνουν γνώση ακόμη και επιχειρηματικών συμφωνιών που έχει συνάψει η επιχείρηση με τρίτους, ακόμη και αν αυτές καλύπτονται από ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Η τροπολογία «φωτογραφίζει» τις συμβάσεις του ΟΠΑΠ με την Intralot, αλλά και με την κοινοπραξία που πρόσφατα κέρδισε τον διαγωνισμό για τα κρατικά λαχεία, στην οποία επίσης μετέχει η Intralot. Αυτές οι συμβάσεις, όταν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ζήτησαν πλήρη στοιχεία για τον ΟΠΑΠ, δεν είχαν δοθεί λόγω των ρητρών εμπιστευτικότητας που τις κάλυπταν, γεγονός που προκάλεσε την οργή των ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Ορισμένοι εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», δεν διαμαρτυρήθηκαν μόνο προς την κυβέρνηση, αλλά προσέφυγαν και στην «τρόικα», για να ζητήσουν την παρέμβασή της, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία, που, όπως ισχυρίζονται, μπορεί να διαφοροποιήσουν δραματικά την αποτίμηση του ΟΠΑΠ, ανάλογα με τους όρους των επίμαχων συμβάσεων.

Τελικά, ύστερα από διαβουλεύσεις «τρόικας»-υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση συμφώνησε να φέρει ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, καθώς η διοίκηση του ΟΠΑΠ ζήτησε κάλυψη από τον νόμο, προκειμένου να «σπάσει» χωρίς συνέπειες το απόρρητο των συμβάσεων.

Η τροπολογία του υπουργείου απαγορεύει τη «διαρροή» των συμβάσεων αυτών σε τρίτους ή οποιαδήποτε άλλη αξιοποίησή των πληροφοριών εκτός της διαδικασίας του διαγωνισμού, αλλά οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την εκτίμηση ότι η αποκάλυψη αυτών των συμβάσεων, έστω και σε έναν στενό επιχειρηματικό κύκλο, θα δώσει το έναυσμα για νέες «μάχες» των συμφερόντων που διεκδικούν τον ΟΠΑΠ.

Ολλανδός «επόπτης» στις τράπεζες

Στο τραπεζικό σύστημα επικρατεί αναβρασμός, καθώς οι μεγάλοι τραπεζίτες, που καλούνται να λειτουργήσουν στο εξής με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικό μέτοχο και τους «μπάστακες» της Κομισιόν να εποπτεύουν κάθε τους κίνηση, εκδηλώνουν έντονη δυσφορία για την απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει έναν Ολλανδό, τον Πολ Κόστερ, στη θέση του προέδρου του ΤΧΣ. Μέχρι την ύστατη ώρα οι τραπεζίτες προσπάθησαν να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση Έλληνας, αλλά δεν το πέτυχαν, καθώς υπερίσχυσαν οι πιέσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση από την «τρόικα», αλλά και από την πλευρά της Γερμανίας και της Ολλανδίας, που δεν είναι μόνο μεγάλοι χρηματοδότες των «πακέτων» για την Ελλάδα, αλλά οι κεντρικές τους τράπεζες έχουν και τη μεγαλύτερη έκθεση σε δανεισμό προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο νέος πρόεδρος του ΤΧΣ, από τη θητεία του στην ολλανδική αρχή ελέγχου του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και στην αντίστοιχη αρχή του Ντουμπάι, έχει τη φήμη εξαιρετικά αυστηρού ελεγκτή.

Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι από τη νέα του θέση θα είναι παντοδύναμος και θα μπορεί να λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις, καθώς το Μνημόνιο ορίζει ότι το ΤΧΣ θα πάρει τις εκθέσεις οικονομικού ελέγχου των ελληνικών τραπεζών και, βάσει αυτών, θα μπορεί να υποδεικνύει στην Τράπεζα της Ελλάδος ακόμη και την απομάκρυνση διοικήσεων ή την απαγόρευση συμμετοχής συγκεκριμένων μετόχων στις αυξήσεις κεφαλαίου.

Πέρα από το θέμα αυτό, όμως, οι τραπεζίτες εκφράζουν ακόμη και με δημόσιες τοποθετήσεις τους τις τελευταίες ημέρες αιτήματα προς την «τρόικα» για μεγάλες αλλαγές, τόσο στους όρους όσο και στο χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης.

Ζητούν να δοθούν μεγαλύτερα κίνητρα στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν στις προσεχείς αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά και να δοθεί περισσότερος χρόνος μέσα στο 2013 για την ολοκλήρωσή τους, καθώς θεωρούν ότι το χρονοδιάγραμμα του Μνημονίου, για ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου ως τα τέλη Απριλίου, είναι ασφυκτικό.

Οι νέες απαιτήσεις των τραπεζιτών δεν βρίσκουν, στο σύνολό τους τουλάχιστον, ευήκοα ώτα στην «τρόικα». Κάποιοι λένε, πάντως, ότι η «τρόικα» ίσως έχει και «πονηρές» στοχεύσεις, δηλαδή επιδιώκει να μην υπάρξει επαρκές ενδιαφέρον ιδιωτών στις αυξήσεις κεφαλαίου, ώστε να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και να είναι ευκολότερο, στο μέλλον, να αγορασθούν «κοψοχρονιά» από ξένες τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναλυτές εκτιμούν ότι οι ελληνικές τράπεζες πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τελικά την κρατικοποίηση, αφού ακόμη και αν βρουν ιδιώτες επενδυτές για να καλύψουν το 10% των αυξήσεων κεφαλαίου, δεν θα μπορέσουν αργότερα να επιστρέψουν αυτά τα κεφάλαια στο ΤΧΣ, ώστε να αποφύγουν την κρατικοποίηση. «Δύσκολα οι τράπεζες θα έχουν τόσα κέρδη τα επόμενα χρόνια, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν έγκαιρα τα δεκάδες δισ. ευρώ που θα πάρουν», λέει χαρακτηριστικά αναλυτής χρηματιστηριακής εταιρείας.

Τα αιτήματα των τραπεζιτών για αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα και τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης θα συζητηθούν με την «τρόικα» στα τέλη του μήνα, όταν φθάσει στην Αθήνα η αποστολή της. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το μόνο που θεωρείται βέβαιο ότι θα πετύχουν οι τραπεζίτες είναι η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος των αυξήσεων κεφαλαίου, που είναι πράγματι εκτός πραγματικότητας, με δεδομένη μάλιστα την εν εξελίξει ευρισκόμενη διαδικασία συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank. Για τα υπόλοιπα αιτήματά τους, οι τραπεζίτες δεν είναι καθόλου βέβαιο τι μπορούν να αποσπάσουν από την «τρόικα»...

Πηγή: Το Παρόν
Η ξαφνική(;) συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν και η απαίτηση των ΗΠΑ για την υπογραφή του αγωγού TAP

Γράφει ο Μακεδών

Να υπενθυμίσουμε εξ αρχής, ότι τα σπουδαία στην πολιτική πρώτα γίνονται και μετά τα πληροφορούμαστε. Δεν κάνω λόγο για παρασκήνιο, επειδή πράγματι ορισμένα από τα τεκταινόμενα δεν πρέπει να προαναγγέλλονται. Γι’ αυτό και δεν είναι ευφυές, να γίνεται κριτική, με γνώση μόνον όσα πληροφορείται κάποιος από τα δελτία ειδήσεων.

Κατά το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν πολλά ταυτοχρόνως, που φαίνεται πως ήρθε η ώρα να υλοποιήσουν οι ισχυροί τις αποφάσεις που έχουν λάβει από καιρό. Σε προηγούμενο σημείωμα είχαμε θέσει ερωτηματικά σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Κατάρ. Με τα νέα δεδομένα, τα ερωτηματικά μεν παραμένουν, αλλά έχουν και αυτονόητες απαντήσεις, υπό την έννοια ότι οι εικασίες μεταβάλλονται σε σοβαρές ενδείξεις.

Στην απορία που είχαμε εκφράσει, πώς μπορούμε να έρθουμε σε συνεννόηση με το Κατάρ, τη στιγμή που εκείνο μεν δεν συμμετέχει σε διαγωνισμούς αλλά κλείνει δουλειές μόνο με διακρατικές συμφωνίες, εμείς δε, είμαστε υποχρεωμένοι από την ευρωπαϊκή νομοθεσία μόνον με διαγωνισμούς να προχωρούμε σε αναθέσεις έργων, προσθέτουμε και την επόμενη.

Πώς συνέβη, δηλαδή, ενώ είχε προγραμματισθεί συνάντηση του κ. Α. Σαμαρά με τον ηγέτη του Κατάρ, να βρεθεί την ίδια στιγμή εκεί και ο κ. Ερντογάν; Πώς μπορούσαν οι ηγέτες του εμιράτου να συζητούν με δυο πρωθυπουργούς ταυτόχρονα;. Έλεγαν στον έναν «θα διακόψουμε για λίγο» για να συνομιλήσουμε και με τον άλλον; Ο κ. Α. Σαμαράς είχε επισήμως προσκληθεί. Ο κ. Ερντογάν βρήκε κάποια πρόφαση -χιλιάδες τέτοιες υπάρχουν- και βρέθηκε την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ένα από τα δύο μπορεί να έχει συμβεί. Ή μας έριξαν σε παγίδα οι Καταριανοί (οι Αμερικανοί, δηλαδή) για να συζητηθούν ελληνοτουρκικά θέματα, και ιδίως αυτά που αφορούν τον αγωγό ΤΑΡ, μακριά από τη δημοσιότητα, ή συμμετείχαμε κι εμείς στο "κόλπο". Όποιο από τα δύο αν συνέβη, έχει πάλι δύο εκδοχές. Ή είχαμε υποχωρήσει από την Αθήνα στην απαίτηση των ΗΠΑ για να υπογράψουμε την υλοποίηση του ΤΑΡ (Trans-Adriatic Pipeline = Δι-Αδριατικός Αγωγός) ή μας αιφνιδίασαν με την παρουσία και του Ερντογάν και υποχωρήσαμε εκεί.

Προσωπικά έχω καταλήξει στο πρώτο. Διότι δεν μπορεί εν μια νυκτί να υποχωρήσουμε σε δυο σημεία, στα οποία είχαμε αντιρρήσεις και αναβάλαμε συνεχώς την υπογραφή μας, για την ολοκλήρωση κατασκευής του αγωγού. Το πρώτο είναι ότι ο αγωγός περνά από την Τουρκία, που σημαίνει ότι σε περίπτωση κρίσης μπορεί "να κλείσει τις στρόφιγγες". Βέβαια, θα στερηθούν και οι Ευρωπαίοι ενέργεια, αλλά το τελευταίο που θα σκεφθούν οι Τούρκοι είναι η δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων αν πρόκειται να εμπλακούν σε περιπέτειες με την Ελλάδα.

Το δεύτερο σημείο είναι, πως η Αλβανία πίεζε συνεχώς για την υλοποίηση του έργου, επειδή θα έχει σημαντικά οφέλη (ενώ εμείς ελάχιστο ενοίκιο), αφού από τα λιμάνια της θα γίνεται η μεταφορά. Η δε χώρα μας, το κρατούσε ως διαπραγματευτικό χαρτί, προκειμένου οι Αλβανοί να αποδεχθούν τη συμφωνία που κάναμε για την ΑΟΖ. Μάλιστα, ο Αλβανός ΥΠΕΞ κ. Παναρίτι, σε έκθεσή του που διοχετεύθηκε στον αλβανικό Τύπο, ενημέρωσε το αλβανικό υπουργικό συμβούλιο, ότι η Ελλάδα μπορεί να τους υποχρεώσει να αναγνωρίσουν την εγκυρότητα της συμφωνίας.

Όμως, την επόμενη της επανόδου του κ. πρωθυπουργού από το Κατάρ, αναγγέλθηκε ότι στις 13 Φεβρουαρίου "πέφτουν" οι υπογραφές. Τι είδους διαβεβαιώσεις έδωσε στον κ. Α. Σαμαρά ο κ. Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στο Κατάρ, ώστε δεν φοβούμαστε πλέον πως η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί σε βάρος μας την κυριαρχική θέση έναντί μας, που έχει σ’ αυτόν τον αγωγό; Και δεύτερον, τι πήραμε ώστε το διαπραγματευτικό μας όπλο -που φόβιζε τους Αλβανούς- να το απεμπολήσουμε;

Αλλά, δεν είναι μόνον αυτά. Σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας "Sot", φαίνεται πως δεν ήσαν μόνον οι Τούρκοι που παρενέβησαν για την υπαναχώρηση των Αλβανών στον καθορισμό της μεταξύ μας ΑΟΖ, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες! Το δημοσίευμα της εφημερίδας έχει τίτλο: «Η συμφωνία Μπερίσα με την Ελλάδα είναι ενάντια στα αμερικανικά συμφέροντα». Δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα δημοσιογράφου, αλλά δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα, κ. Aleksander Arvizu

Αυτό είναι σοβαρό και περιπλέκει τα πράγματα. Θα το διαπραγματευθούμε αύριο.


Πηγή: Βόρεια
Γράφει ο Νίκος Βανδώρος

Από χτες οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης μας βομβάρδισαν πως πρέπει να συγκινηθούμε με κάποια παιδιά. Σώνει και καλά. Θα το φας και θα πεις και ένα τραγούδι που λέει και ο λαός.

Ακούσαμε λοιπόν για τα παιδιά της αηδι-αστικής τάξης και πόσο πρέπει να τα συμπαθήσουμε. Η τουλάχιστον να σωπάσουμε για να μην είμαστε το επόμενο θύμα τους, στο όνομα της επανάστασης. Να μου επιτρέψετε να μιλήσω και για κάποια άλλα παιδιά…

Υπάρχουν και τα άλλα παιδιά. Παιδιά που κάνουν δύο δουλειές ταυτόχρονα. Παιδιά που δεν είχαν το προνόμιο να σπουδάζουν ή να είναι ο πατέρας του κάπου χωμένος για να πάρουν καμιά υποτροφία. Παιδιά που μένουν σε υπόγεια, που κοιμούνται με άλλους εφτά σε ένα δωμά. Διασκορπισμένα σε πόλεις και χωριά, σε κάθε γωνιά της Ελληνικής πατρίδας αλλά και του εξωτερικού.

Παιδιά που φυλάνε τα σύνορα στις εσχατιές στον Έβρο και στην Κύπρο, γιατί δεν έχουν βύσμα να φυλάνε τις καφετέριες στο Κολωνάκι από το Πολεμικό Μουσείο..

Παιδιά που σέβονται ιδιωτική και δημόσια περιουσία γιατί έχουν δουλέψει και ξέρουν. Δεν καταστρέφουν χωρίς λόγο ή στο όνομα κάποιας επανάστασης.

Παιδιά που τιμούν τις παραδόσεις και παίρνουν δύναμη από αυτές. Που ξέρουν που πατάν και που πηγαίνουν…

Με αυτά τα παιδιά συγκινούμαστε! Αυτά είναι οι πραγματικοί αγωνιστές. Παιδιά που δεν τους χαρίστηκε τίποτα, αλλά όλα τα κέρδισαν με το σπαθί τους. Παιδιά που έτριξαν τα δόντια και αγωνίστηκαν να αλλάξουν τη μοίρα τους. Πραγματικοί, γνήσιοι επαναστάτες και όχι της φακής. Αυτούς τιμάει ο Ελληνικός λαός στα σιωπηλά. Όσοι δεν έχουμε διαβρωθεί και δεχόμαστε ότι μας πασάρουν. Γι αυτά καμία λέξη από τους τηλεβόθρους και τις βρωμοφυλάδες τους. Δεν πειράζει ας προσευχηθούμε εμείς για αυτά…Αν και οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν πια τη σημασία τους, τα όσα γράφουν οι στρατιωτικοί για τις συνθήκες της ζωής τους σε ακριτικές μονάδες δεν μπορούν παρά να συγκλονίζουν.

Οι περιγραφές και οι πληροφορίες που δημοσιοποιούν συγκλονίζει όχι μόνο για τη ζοφερή πραγματικότητα που αποκαλύπτουν ,αλλά και για την ανεξήγητη αναλγησία που με σταθερότητα επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία της χώρας σ΄ έναν από τους “πυλώνες του κράτους” που λογικά θα έπρεπε να προστατεύσει. Για να μην καταρρεύσει ολόκληρο το κράτος.

Ένας ΕΠΟΠ από τον Έβρο, επηρεασμένος και φορτισμένος από την αυτοκτονία του 28χρονου συναδέλφου του , έγραψε ένα μικρό κείμενο. Μικρό αλλά “πλούσιο” σε πληροφορίες για το πως οι ακρίτες στρατιωτικοί καλούνται να επιβιώσουν στα σύνορα της χώρας. Το κείμενο μας έστειλε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΕΠ.ΟΠ.

Και εγώ ΕΠΟΠ είμαι. Παίρνω πλέον 840Ε. Πληρώνω 300 ενοίκιο, 40Ε κοινόχρηστα, 250Ε δόση αυτοκινήτου) απαραίτητο αφού η μονάδα είναι 15χλμ από το σπίτι μου. Η γυναίκα μου άνεργη.... 'Έχουμε 2 παιδάκια.

Η ιεραρχία αδιαφορεί και συνεχίζει να κόβει μισθούς.

Σκέφτομαι να απευθυνθώ στην εκκλησία... Δεν έχουμε να φάμε.

Συνάδελφος σταμάτησε τα παιδιά του από το σχολείο γιατί δεν μπορούσε να πληρώνει τις ανάγκες του σχολείου -βιβλία, τετράδια. Άλλοι συνάδελφοι το βράδυ κάνουν βόλτα στους κάδους μήπως και βρουν κάτι για φαγητό, περήφανοι και αξιοπρεπείς, ώστε να μην αναγκαστούν να ζητήσουν δανεικά.

Μήπως πρέπει ο κάθε Διοικητής να ξαναπάρει συνέντευξη από όλους μας και να δει σε τι μοίρα βρισκόμαστε; Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μήνα. Μάλλον ο ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκος θα πρέπει να ασχοληθεί με κάτι σημαντικό και να μην αφήνει τα στελέχη να ξεφτιλίζονται ψάχνοντας πλέον σε κάδους ή ζητώντας τη βοήθεια της εκκλησίας.

Το army.gr δημοσιεύει κάθε μέρα επισκέψεις της Ιεραρχίας σε κάτα τόπους μονάδες για αναψυχή. Από πού πληρώνονται όλα αυτά τα έξοδα παράστασης εκτός έδρας και τα καύσιμα για την μετακίνηση; Οι Διοικητές των μονάδων σαν να μη συμβαίνει τίποτα χρησιμοποιούν για τη μετακίνηση τους τζιπ 4 ατόμων prive. Βλέπετε αυτοί είναι άνθρωποι άλλου Θεού.

Καταλαβαίνω ότι ο συνάδελφος είχε φτάσει στο απροχώρητο. Έρχονται και άλλοι μετά από αυτόν... Η Ιεραρχία δεν παίρνει θέση φυσικά αφού καλά τρώνε από τα νόμιμα και μη...Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά εκεί επάνω στην Κατεχάκη... Το .έχουμε, βέβαια, επισημάνει εδώ και καιρό πως το έχουνε χαμένο, αλλά ας τα αφήσουμε αυτά για άλλη φορά.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της,λίγο μετά τις 14.00, η ελληνική αστυνομία αναφέρει ότι 3 αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αποκατάστασης τάξης (ΜΑΤ) καθώς και ο επικεφαλής τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έπειτα από διασταύρωση των στοιχείων τους, για την βάναυση συμπεριφορά σε βάρος πολίτη κατά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας,όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.Όλα καλά μέχρι εδώ και μπράβο τους για το γοργόν του θέματος...

Η ανακοίνωση όμως συνεχίζεται ως εξής:

"Τα στοιχεία του πολίτη, ο οποίος υπέστη τη βάναυση συμπεριφορά από τους αστυνομικούς δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, ενώ ούτε ο ίδιος έχει προβεί σε καταγγελία του περιστατικού στις Αρχές."
Μάλιστα... Δηλαδή ολόκληρη ελληνική αστυνομία δεν μπόρεσε από εχθές το μεσημέρι να βρει τα στοιχεία του τραυματία διαδηλωτή, όταν τουλάχιστον από σήμερα νωρίς το πρωί όλα τα blogs αλλά και οι εφημερίδες έχουν το όνομά του πρωτοσέλιδο!

Τι να πει κανείς... ΕΥΓΕ! Οι Ραν Ταν Πλαν των πληροφοριών σε πλήρη δράση!!! Αλήθεια, πληρώνεστε για να γράφετε τέτοιου είδους ανακοινώσεις ή σαν καλοί πολίτες το κάνετε δωρεά προς την πολιτεία;

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση, ούτε ο ίδιος έχει καταγγείλει το περιστατικό στις αρχές!

Να θυμίσουμε λοιπόν στις διάνοιες τις Κατεχάκη σε περίπτωση που ούτε αυτό το γνωρίζουν, ότι ο "άγνωστος" άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε βαριά προθανάτιο κατάσταση,με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα.


Μάλιστα μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη.

Τι θέλατε λοιπόν κύριοι για να καταλάβουμε και εμείς;

Να σηκωθεί ο άνθρωπος με το ένα πόδι στον τάφο για να υποβάλλει μήνυση προκειμένου να πράξετε τα αυτονόητα;

Πείτε μας τι ακριβώς!

Μεγάλη η χάρη σας...

Βέβαια μεγάλο και το θαύμα που ακόμη βρίσκεστε στις θέσεις σας. Με τέτοιο μυαλό, μάλλον έπρεπε να γίνετε πρωθυπουργοί στη θέση του Γιώργου...

Όλα για να γλιτώσουν οι εκλεκτοί πραιτωριανοί το αυτόφωρο... αφού δεν υπάρχει μήνυση!!!


Τον έχουμε αδικήσει, θα τον αποκαταστήσει η Ιστορία. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την πορεία του Γ. Παπανδρέου στο σύγχρονο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί άνετα να μπει δίπλα σε εμβληματικές πολιτικές προσωπικότητες που τους έχουν αδικήσει αλλά κάποια στιγμή θα αποκατασταθούν στη συνείδηση του κόσμου.

Όπως για παράδειγμα ο πατέρας του Ανδρέας ή ο Μητσοτάκης ή ακόμη και ο Σημίτης. Όλοι τους πιστεύουν ότι επιτέλεσαν σπουδαίο έργο αλλά δεν τους αναγνωρίστηκε. Και όλοι τους, άλλος πολύ άλλος λιγότερο διέκριναν μια παγκόσμια συνωμοσία που ήθελε να σβήσει το μεγαλείο τους.
Για παράδειγμα ο ΓΑΠ ο οποίος μίλησε στη Σοσιαλιστική Διεθνή, εκεί που μαζεύονται κάποιοι αποτυχημένοι Σοσιαλιστές και λένε πώς θα αλλάξουν τον κόσμο. Εκεί ο κ. Παπανδρέου είπε πως «η συντηρητική Ευρώπη ήθελε να με εκτελέσει». Αναφερόταν στη σύνοδο των Καννών όταν Μέρκελ και Σαρκοζί τον ξετίναξαν όταν ζήτησε δημοψήφισμα.

Είπε και το άλλο φοβερό: : «Στην Ελλάδα πηγαίναμε καλά τον πρώτο χρόνο». Ποιον εννοεί; Τότε που άρχισε να μοιράζει επιδόματα ή μετά που μπήκε χωρίς να ρωτήσει κανέναν στο ΔΝΤ; Μήπως περνούσαμε καλά στο Καστελόριζο ή όταν καιγόταν η Αθήνα; Υπερασπίστηκε και την είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα τονίζοντας ότι η Ελλάδα επιβίωσε, η Ελλάδα είναι σήμερα ζωντανή, η Ελλάδα έχει προοπτική.  Όλοι μας έβλεπαν σαν παράδειγμα προς μίμηση. Αλλά όταν οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν, η κυβέρνησή μου κατηγορήθηκε εσφαλμένα». Αναφέρθηκε στο «χάος» που είχε αφήσει πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ επέκρινε την απουσία άμεσης και δυναμικής δράσης από τη «συντηρητική Ευρώπη» απέναντι στην κρίση. Επιπλέον έκανε λόγο για έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στη μάχη που, όπως είπε, έδωσε ο ίδιος «ενάντια σε μία ισχυρή ομάδα ολιγαρχών που συγκέντρωναν οικονομική και πολιτική δύναμη».

Ήταν η Ελλάδα του Παπανδρέου παράδειγμα προς μίμηση; Πότε και για ποιο λόγο; Εκτός αν εννοεί ότι οι αιματηρές θυσίες έκαναν τους Έλληνες παράδειγμα προς… αποφυγή.

Ο Γ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και πως «αν η Ευρώπη δεν κάνει επιπρόσθετες ενέργειες, οι θυσίες των Πορτογάλων, των Ελλήνων, των Ισπανών και άλλων μπορεί να χαθούν και να ζητηθούν περισσότερες».


Γράφει ο Στέλιος Κράλογλου

Φοροεπιδρομή στα ακίνητα της Εκκλησίας ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, επιβάλλοντας τον νέο φόρο ακινήτων σε κτίσματα που ανήκουν στην Εκκλησία (όπως γηροκομεία, ορφανοτροφεία, πνευματικά κέντρα, οικοτροφεία κ.ά.) και σήμερα απαλλάσσονται από τη φορολογία, καθώς χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς.

Για να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος της είσπραξης 3,2 δισ. ευρώ ετησίως από τον νέο φόρο (ο οποίος, όπως σχεδιάζεται, αποδίδει μόνο 2,1 δισ. ευρώ) το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να τον επιβάλει και σε αφορολόγητα ακίνητα της Εκκλησίας που χρησιμοποιούνται ως χώροι εκπαίδευσης ή για φιλοξενία ή για κοινωφελή χρήση, όπως τα γηροκομεία, οι χώροι συσσιτίων κ.ά. Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, θα συνεχίσουν να απαλλάσσονται οι χώροι λατρείας (ιεροί ναοί, μοναστήρια κ.ά.).

Ειδικότερα, το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας προβλέπει τα εξής:

-Τα ακίνητα που αξιοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς θα φορολογηθούν με τον νέο φόρο, όπως τα ακίνητα των φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι του διαλόγου της διακομματικής επιτροπής ο νέος φόρος στα ακίνητα των φυσικών προσώπων θα επιβληθεί με χαμηλό αφορολόγητο 50.000 ευρώ και με συντελεστές που θα ξεκινούν από το 0,1% και θα φτάνουν το 2% για ακίνητη περιουσία αντικειμενικής άξιας πάνω από 2.000.000 ευρώ

-Τα εμπορικά ακίνητα της Εκκλησίας, που σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 0,3%, θα φορολογηθούν και με τον νέο φόρο, και ειδικότερα με τους συντελεστές που θα ισχύουν για τις επιχειρήσεις και ευρύτερα για τα νομικά πρόσωπα. Για τα επιχειρηματικά ακίνητα σχεδιάζεται να εφαρμοστεί κλίμακα χωρίς καθόλου αφορολόγητο και με συντελεστές φορολόγησης που θα ξεκινούν από 0,1% και θα αυξάνονται σε 0,2%, 0,3% και 0,6%.

- Θα συνεχίσουν να απαλλάσσονται οι χώροι λατρείας. Με την κίνηση αυτή το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να εισπράξει περισσότερα από την ήδη υπερφορολογημένη Εκκλησία, ώστε να ικανοποιήσει την τρόικα που απαιτεί ετήσια έσοδα 3,2 δισ. ευρώ από το νέο χαράτσι.
Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία καταβάλλει σήμερα:
-Φόρο 20% επί των μισθωμάτων που εισπράττει από ακίνητα,
-συμπληρωματικό φόρο 3% επί των εισοδημάτων από οικοδομές και εκμισθώσεις γαιών,
-προκαταβολή του φόρου (για το επόμενο έτος) με συντελεστή 55% για τα εμπορικά ακίνητα,
-φόρο επί της ακίνητης περιουσίας με συντελεστή 3‰,
-φόρο επί των κληρονομιών και δωρεών με συντελεστή 0,5% επί της αξίας τους.

Βαρύ όμως θα είναι το πλήγμα από τον νέο φόρο και για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το νέο χαράτσι θα επιβληθεί με τόσο χαμηλό αφορολόγητο, που στην πράξη δεν θα αποκλείσει κανέναν φορολογούμενο.

Αυτό σημαίνει:

1. Για διαμέρισμα 80 τ.μ. στο Κερατσίνι με αντικειμενική 700 ευρώ/τ.μ. (αντικειμενική αξία 56.000 ευρώ) και αφορολόγητο όριο στα 50.000 ευρώ:
- Ο άγαμος θα φορολογηθεί με 6 ευρώ.
- Οι έγγαμοι δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο.

2. Για διαμέρισμα 100 τ.μ. στον Αγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) με αντικειμενική 1.250 ευρώ/τ.μ. (αντικειμενική αξία 125.000 ευρώ):
-Ο άγαμος θα πληρώσει φόρο στα 75 ευρώ ετησίως.
-Οι έγγαμοι θα πληρώσουν 25 ευρώ.

3. Για διαμέρισμα 120 τ.μ. στα Εξάρχεια με αντικειμενική 1.300 ευρώ/τ.μ. (αντικειμενική αξία 156.000 ευρώ):
- Ο άγαμος θα πληρώσει 76 ευρώ.
- Οι έγγαμοι θα πληρώσουν 26 ευρώ.
Από την Μαρία Στυλιανού 

Απύθμενο θράσος από τους Αττίλες. Νέα κίνηση πρόκλησης από τα κατεχόμενα και την Τουρκία, που δεν δίστασαν, να στείλουν δύο τουρκικά μαχητικά εντός του FIR της Κύπρου, για να παρενοχλήσουν πολιτικό αεροσκάφος της Εmirates, το οποίο δεν απάντησε σε κλήση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στις 29 Ιανουαρίου. Αεροσκάφος της Emirates, που ερχόταν από το Ντουμπάι με κατεύθυνση τις Κανάριες Νήσους (αριθμός πτήσης UAE 751), εισήλθε στην περιοχή της Κύπρου από τον Αραβικό Κόλπο και έλαβε άδεια από τον Πύργο ελέγχου, για χρήση συγκεκριμένου αεροδιαδρόμου, ο οποίος συνορεύει με το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Την στιγμή εκείνη, έλαβε μήνυμα από τον πύργο ελέγχου του «Αεροδρομίου» της Τύμπου. Ωστόσο, ο πιλότος δεν απάντησε, καθώς το αεροδρόμιο της Τύμπου δεν αναγνωρίζεται.

Τότε, σε μια κίνηση πρόκλησης, οι Τούρκοι έδωσαν οδηγίες για απογείωση δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία πλησίασαν το αεροσκάφος, παρενοχλώντας το. Πρόκειται για την πρώτη φορά που παρενοχλείται πολιτικό αεροσκάφος, με τον πιλότο να έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική αναφορά προς την εταιρεία του.

Σημειώνεται πάντως πως δεν υπήρξε κίνδυνος για την πτήση και τους επιβάτες. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υπουργό Συγκοινωνιών, Ευθύμιο Φλουρέντζου, μας επιβεβαίωσε το γεγονός, τονίζοντας πως το Υπουργείο Εξωτερικών θα προχωρήσει σε διαβήματα για το περιστατικό τόσο στον ΟΗΕ όσο και στον Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας.
Του Παναγιώτη Μαυροειδή 

Κάθε λογικός άνθρωπος, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να θεραπευτεί κάποιος  αν δεν υπάρχει πρώτα μια σωστή διάγνωση για την ασθένεια του.
Το ερώτημα λοιπόν ‘’τι φταίει για την κρίση και την καταστροφή στην ελληνική κοινωνία;’’, κάθε άλλο παρά είναι ρητορικό, ακαδημαϊκό ή θεωρητικό.

Αντίθετα, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ουσία των  απαντήσεων διεξόδου που θα δοθούν. Χωρίς σωστή διάγνωση, καμία θεραπεία, ακόμη και με  πολυφαρμακία ή/και υπερ-δοσολογία, δεν οδηγεί σε γιατρειά.

Ποια είναι λοιπόν η άποψη της υποψήφιας κυβερνώσας αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ για τις βασικές αιτίες της κρίσης;

‘’Εδώ παπάς…’’: ‘’Μας φτωχοποιεί το ΔΝΤ - η ΕΕ είναι το όπλο μας’’

Σε συνέντευξη στην ΝΕΤ, όπως καταγράφεται  στην εφημερίδα  ΕΠΟΧΗ  στις 6 Ιουνίου 2011,  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναφέρει σχετικά με το ζήτημα αυτό:

«Η ΕΕ σήμερα είναι το όπλο μας… Εάν φύγουμε από την ΕΕ, απλά θα υποστούμε μόνοι μας αυτή την φτωχοποίηση, την οποία υφιστάμεθα σήμερα μέσα από το ΔΝΤ».
Ακόμη πιο ..μαρξιστικά, χαϊδεύοντας για τις ανάγκες της περίστασης, τα αριστερά αυτιά οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός, Σ. Λαπατσιώρας και άλλοι, συνήθιζαν να κομπορρημονούν:
 «Η  κρίση είναι καπιταλιστική και επομένως όσοι θέτουν ζήτημα εξόδου από την ευρωζώνη και την ΕΕ, ρέπουν προς τον …εθνικισμό και τις αταξικές αναλύσεις».
Στο πλαίσιο αυτής της ρητορικής, είχε αναπτυχθεί και ολόκληρη θεωρία ότι ‘’η Ευρώπη αλλάζει’’, αρχής γενομένης με την εκλογή του Ολλάντ και ότι το ευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στις αγορές, το ΔΝΤ και την ηγεμονία των ΗΠΑ, θα δώσει την ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στις συμφορές των λαών.

Κύλησαν άλλα δύο μνημόνια από τότε…
‘’Εκεί παπάς…’’: ‘’Φταίει η αρχιτεκτονική της ευρωζώνης - Λύση μια αντιμετώπιση της κρίσης όπως στις ΗΠΑ’’

Ο ιστότοπος left.gr στις 22/01/2013, μας πληροφορεί επακριβώς για την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στο Ινστιτούτο Brookings κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ. Ο Τσίπρας είναι πλέον στην έδρα του ΔΝΤ και στο κέντρο του καπιταλισμού, με συνοδεία  και υποστήριξη του μαρξιστή οικονομολόγου Γ. Μηλιού και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναζητήσαμε λοιπόν σε αυτή την παρέμβαση, τις απαντήσεις/εξηγήσεις που έδωσε σε ότι αφορά  τις αιτίες αυτής της κρίσης.

Για την Ελλάδα βρήκαμε δύο αναφορές.

Να πως θέτει το ζήτημα η πρώτη, εξειδικεύοντας τα πράγματα για την Ελλάδα:

''Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχει ένα τέλος σε αυτή τη δίνη; Η βασική απάντηση είναι διότι το πιστωτικό σύστημα έχει σταματήσει να λειτουργεί και το κράτος αντί να βοηθά υπονομεύει δυνατότητες ανάπτυξης".
Και η δεύτερη, γενικεύει για την κρίση ως εξής:
«Εάν δεν με πιστεύετε ότι το χρέος δεν είναι η αιτία της κρίσης, σκεφτείτε το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Ή της Ισπανίας. Τα επίπεδα του δημοσίου χρέους τους το 2008 ήταν χαμηλότερα από αυτά της Γερμανίας. Οι κρατικοί προϋπολογισμοί τους ήταν πλεονασματικοί, εν αντιθέσει με αυτόν της Γερμανίας ο οποίος ήταν ελλειμματικός. Και παρόλα αυτά η Ιρλανδία και η Ισπανία βρέθηκαν στον ίδιο φαύλο κύκλο με την Ελλάδα: περικοπές μισθών, μείωση της ζήτησης, αύξηση της ανεργίας, μετανάστευση, απογοήτευση. Γιατί;
Ο λόγος είναι, βέβαια, ότι οι χώρες μας είναι μέρος μιας άσχημα σχεδιασμένης Νομισματικής Ένωσης.»
Βεβαίως, υπήρξε κάποια κρίση και στις ΗΠΑ, αλλά για αυτό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα σημειώσει:
«Ένα πράγμα που ως Έλληνας παρατηρώ περπατώντας στους δρόμους σας, είναι ότι η Αμερική δεν βρίσκεται στην κατάσταση κατάθλιψης την οποία δυστυχώς η χώρα μου βιώνει σήμερα. Δεν είδα κλειστά καταστήματα, βλοσυρά πρόσωπα, σημάδια απελπισίας παντού.»
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία, μην περιορίζεστε στα αποσπάσματα. Θα αποκτήσετε πιο σφαιρική εικόνα, αλλά μην κουραστείτε  να ζητήσετε έστω λεκτικές αναφοράς στο αδηφάγο ΔΝΤ και τη διεθνή καπιταλιστική κρίση. Δεν υπάρχουν…

Και ο ρόλος της παπαδιάς…

Εντάξει λοιπόν, συμβαίνουν αυτά.

Τα έφερε έτσι η μοίρα, η Ευρώπη ­- του Ολλάντ μάλιστα  εισβάλλοντος και στη δύστυχη Αφρική-  να γίνεται χειρότερη από τις ΗΠΑ.

Ανακάτεψε τα πράγματα έτσι η ζωή- που άλλωστε ποτέ δεν κάνει συμφωνίες-  και μας πρόκυψε το ΔΝΤ προοδευτικότερο από την ΕΕ. Πιθανά λόγω της  απομάκρυνσης του σεξομανή Στρος Καν  και της αντικατάστασης του από τη γλυκιά Λαγκάρντ που μοιράζει και στικάκια.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να παλέψουμε έστω ενάντια στην ‘’κακή αρχιτεκτονική της ευρωζώνης’’; Σήμανε μήπως η στιγμή να βγει από το ψυγείο το …μπολσεβίκικο σύνθημα ‘’καμιά θυσία για το ευρώ’’;

Όχι φυσικά. Ας δούμε σε ποιον αναθέτει καθήκοντα ο Α. Τσίπρας στη συνέντευξη του στην Ε. Στάη στη ΝΕΤ στις 28 Γενάρη 2012:

 «Εμείς θεωρούμε», είπε, «ότι πρέπει να αλλάξει αυτό το πρόγραμμα και ο μόνος τρόπος είναι να συγκρουστεί το ΔΝΤ με την Μέρκελ, όχι με μισόλογα. Το θέμα είναι να αποκτήσουμε συμμάχους. Ακόμα και με τον διάβολο... αν είναι να υποφέρει ο Έλληνας πολίτης».
Μπορούμε λοιπόν να κοιμόμαστε ήσυχοι. Θα βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους, ενόσω εμείς θα περιμένουμε στην Ελλάδα, κρυφογελώντας, στις ουρές του ΟΑΕΔ.

Όσο για τη θεραπεία, δηλαδή την απαιτούμενη αριστερή αντικαπιταλιστική και αντι-ΕΕ πολιτική, ξεχάστε το. Δεν είναι αναγκαία. Διότι με τις πιρουέτες αυτές όχι μόνο μπερδέψαμε την ασθένεια, αλλά ξεγελάσαμε και τον ίδιο το χάρο…Πηγή "aristeroblog", φωτομοντάζ "Γρέκι"