Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και συνένοχοι και ηλίθιοι


Του Σάκη Μουμτζή

Το παιχνίδι στήθηκε τόσο κραυγαλέα που τελικά θα έχει το αντίθετο από το επιθυμητό γι΄αυτούς αποτέλεσμα.

Προσέξτε:

1.Ο Σ.Θεοδωράκης για να ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών ζητεί να προηγηθεί η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

2. Ω του θαύματος, ο Καμμένος αίρει την στήριξη του στην κυβέρνηση με τρόπο που ουσιαστικά την στηρίζει, ενώ συγχρόνως διατηρει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Τέλεια!

3.Ετσι και ο Θεοδωράκης θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών και ο Τσίπρας θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και ο Καμμένος θα διατηρήσει το «εθνικό» προφίλ του.

4.Την ίδια ώρα οι «πρόθυμοι» θα χειροκροτήσουν στο Μέγαρο τον Τσίπρα, που θα τους επιβραβεύσει για την «νηφάλια» στάση τους στο Σκοπιανό. Εναν ημιμαθή καταληψία θα τον χειροκροτούν καθηγητές ΑΕΙ.

Μας δουλεύουν; Φυσικά. Και μάλιστα με τρόπο χοντροκομμένο. Κάποιοι νόμισαν πως με αυτές τις απλοϊκές μεθοδεύσεις θα πείσουν τους πολίτες για την ανιδιοτέλεια και την ειλικρίνεια των πράξεων τους.


Το επόμενο βήμα του Τσίπρα, ξέρετε ποιο θα είναι; Να κάνει delete στην τετραετή συγκυβέρνηση του με τον Καμμένο. Θα προσπαθήσει να πείσει πως όλα αυτά που ζήσαμε ήταν μια οφθαλμαπάτη και πως η πραγματική κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι αυτή που θα προκύψει μετά τον ανασχηματισμό στον οποίον βέβαια θα συμμετάσχουν οι πολύπλαγκτοι της πολιτικής. Και μερικά κατακάθια.

Πού αποβλέπει ο πρωθυπουργός; Μετά το φιάσκο της Novartis το μόνο που του έχει απομείνει είναι το αφήγημα της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια και η διαρκής αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, ώστε αυτός να διατηρεί πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι λίγος, ακόμα και αν διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Συνεπώς, μέσα από έναν πολιτικό μπιζιμποντισμό θα προσπαθήσει να κερδίσει όσους πόντους μπορέσει να κερδίσει για να ηττηθεί αξιοπρεπώς.

Σε αυτήν την προσπάθεια του θα εξαερώσει τουλάχιστον δύο κόμματα. Τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι. Αυτό βέβαια εξ αντικειμένου λειτουργεί υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μια πεντακομματική βουλή φέρνει πιο κοντά την αυτοδυναμία της.

Ετσι, όσοι περίμεναν σήμερα δραματικές εξελίξεις φαίνεται πως αγνοούν τα χαρακτηριστικά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την όσμωση του Α.Τσίπρα με τον Π.Καμμένο. Το διαζύγιο τους δεν είναι συναινετικό, γιατί δεν είναι διαζύγιο. Θυμίζει τα ζευγάρια που χωρίζουν για φορολογικούς λόγους. Παραμένουν μαζί. Απλώς κάνουν πως δεν είναι, και οι «πρόθυμοι» του Μεγάρου κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν. Κατάσταση σουρεαλιστική.

Από εδώ και εμπρός ό,τι θα συμβεί, θα αφορά πλέον την νοημοσύνη μας. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί οι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής πως το κοινό που απευθύνονται είναι πολύ μικρό, καθώς στήνουν τα παιχνίδια με τρόπο απροκάλυπτο και άχαρο.

Πολύ απλά οι «πρόθυμοι» του Μεγάρου ας αντιληφθούν πως Κεντροαριστερά με Τέρενς και Κουντουρά δεν νοείται και ο Πάνος να καταλάβει πως Γράμμος και μουσείο Μπελογιάννη, δεν συμβιβάζονται.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]