Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

14 Αυγ 2012


Ο Γέροντας Στέφανος Σέρβος (ή Στέφανος ο Καρουλιώτης) ήταν μια πολύ σημαίνουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας, που έζησε επί μισό αιώνα στο Άγιο Όρος. Στη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, ο μοναχός αυτός διακρίθηκε για τις διδακτικές του αρετές, την ικανότητά του να μεταδίδει την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, αλλά και τενδιαφέρον του για διάφορα σημαντικά ζητήματα που απασχολούντον σύγχρονο άνθρωπο. Γεννημένος το 1922, κοιμήθηκε τον Δεκέμβριο του 2001 (με το παλαιό ημερολόγιο, στις 21 Νοεμβρίου 2001) στο Βελιγράδι, σε ηλικία 79 ετών. Στο Άγιο Όρος έζησε από το 1950 έως το 2000, ένα χρόνο πριν από τον θάνατό του.

Aκολουθούν μερικά ακόμη συγκλονιστικά σημεία από τα λεγόμενα του Γέροντα Σέρβου, που αναφέρονται στους έσχατους καιρούς και τα οποία καλό θα ήταν να μας προβληματίσουν.

"Μπροστά μας είναι οι μέρες των μεγάλων γεγονότων. Ο Χριστιανισμός δεν είπε ακόμη την τελευταία λέξη. Μέσα από εμάς θα διαδοθεί το όνομα του Χριστού. Μέσα από εμάς θα γίνει και το τελευταίο φοβερό δικαστήριο. Εμείς θα κρίνουμε όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και τα πεσμένα πνεύματα των αιτίων κάθε κακού. Πότε; Όταν ο Κύριος γεμίσει τη βασιλεία Του με νέες ψυχές στη θέση των ξεπεσμένων πνευμάτων, όπως είναι με σαφήνεια γραμμένο στους Ψαλμούς του Δαυίδ. Όταν πλέον δεν θα υπάρχουν αυτοί που επιθυμούν τη σωτηρία, αλλά αυτοί που παραδόθηκαν τελείως στην υπηρεσία του Κακού και δεν θέλουν πλέον ούτε να ακούσουν για τον Κύριο, τότε και θα ευδοκήσει η θεία θέληση, να γίνει το τέλος αυτού του ορατού υλικού κόσμου, που δε θα καταστραφεί, αλλά με φωτιά θα μεταμορφωθεί σε φωτιά, όπως όταν λιώνει ο τεχνίτης το μέταλλο και απ' αυτό χύνει και δίνει σχήμα στο αντικείμενο που επιθυμεί. Κατά τη διάρκεια των φοβερών γεγονότων, ο Κύριος θα κρύψει τους πιστούς Του και παρά τις φοβερές διώξεις, θα τελείται κρυφά η Θεία Λειτουργία και η μόνη προσευχή τότε θα είναι: "Κύριε, έλα όσο το δυνατόν νωρίτερα"... O Κύριος δεν θα καθυστερήσει. Θα έρθει και θα μεταφέρει τη γήινη αγωνιζόμενη εκκλησία και θα την ενώσει με την ουράνια θριαμβεύουσα και η βασιλεία δεν θα έχει τέλος".

Όλα τα παραπάνω παρουσιάζουν, βεβαίως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα από την πλέον σύγχρονη χριστιανική μαςπαράδοση. Να, λοιπόν, τι ακόμη είπε για τους έσχατους καιρούς ο Γέροντας Στέφανος Σέρβος:

«Οι τόσο φοβερές διώξεις της Aγίας Eκκλησίας θα γίνουν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Αντίχριστου. Τότε δεν θα μπορέσει κανείς να διδάξει το καλό, παρά μόνο το κακό. Τότε θα είναι αρκετό να αποτραβηχτεί ο καθένας όπου του δείξει ο Κύριος και να επικαλείται τον ταχύτερο δυνατό ερχομό του Κυρίου. Πριν από την κυριαρχία του Αντίχριστου, θα πρέπει ο καθένας να φροντίσει να σωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι και θα είναι μεγαλύτερη η ανταμοιβή του από τον Κύριο. Τώρα είναι για εμάς ο καιρός του κηρύγματος. Αυτό θα γίνει ανάλογα με τα τάλαντα που έδωσε στον καθένα ο Κύριος: με το γράψιμο, με τις υπομνήσεις, με τις συμβουλές. Μην κρύβεις το τάλαντό σου. Ακόμη μπορούν να γίνουν πολλά για τη σωτηρία και τη δική μας και του πλησίον και ιδιαίτερα εκείνων που τους εμπιστεύθηκε ο Κύριος. Μόλις αρχίσει η βασιλεία του καταστροφικού Αντίχριστου, τότε φύγε, κρύψου και περίμενε τον Κύριο»…

Συγκλονιστικά τα λόγια του Γέροντα, όμως ακόμη συγκλονιστικότερα είναι τα όσα ακολουθούν και αφορούν τον ερχομό του Προφήτη Ηλία, όπως άλλωστε προβλέπεται και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, με τον Γέροντα Στέφανο Σέρβο να προφητεύει τα εξής:

«Πρέπει ακόμη να γνωρίζουμε ότι 7 χρόνια πριν από το τέλος του κόσμου θα έρθει ο Προφήτης Ηλίας και ο Προφήτης Ενώχ, για να κηρύξουν ώστε να μη γίνει δεκτός ο Αντίχριστος και ο καταστροφικός του αριθμός και η σφραγίδα. Από ανεπιβεβαίωτες πηγές έμαθα ότι ήδη ο Προφήτης Ηλίας ήρθε και άρχισε το κήρυγμα στην άγια πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτό μου το διηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας. Αν είναι ακριβές, τότε μας μένει πολύ λίγη ζωή στη γη. Καλό είναι να εκμεταλλευθεί ο καθένας αυτό το διάστημα και να κάνει κάτι για τη ζωή του καιτην αιώνια ζωή. Δεν πρέπει να περιμένουμε, γιατί γρήγορα θα περάσει αυτό το σύντομο χρονικό υπόλοιπο.

Πρώτα, άφησε την αμαρτία. Κοίτα στην ψυχή σου να βρεις ποια αμαρτία ιδιαίτερα σε κατέχει και αμέσως άνοιξε αγώνα μαζί της. Μετανόησε και διόρθωσε τη ζωή σου. Μην επιτρέψεις να περιμένεις το δικαστήριο του Θεού με αυτό το αμάρτημα. Τότε δεν θα είναι δεκτή η μετάνοια. Άφησε το αμάρτημα νωρίτερα, αντικατάστησέ το με κάποιο καλό έργο, απευθύνσου στον Κύριο με όλη την καρδιά και την ψυχή και κλάψε μπροστά στον Κύριο, να σε συγχωρέσει και να σε ελεήσει. Θα συγκεντρώσει ο άγιος φύλακας άγγελος τα δάκρυά σου και τη μετάνοια και θα τα παρουσιάσει μπροστά στον Κύριο για κρίση»...

Στο σημείο αυτό, έχουμε να κάνουμε ένα μόνο σχόλιο, σε ό,τι αφορά τη ρήση του Γέροντα Στέφανου σχετικά μετο ότι ο Προφήτης Ηλίας ήρθε, μαζί με τον Προφήτη Ενώχ. Σύμφωνα με το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης, οι δύο προφήτες θα αγωνιστούν εναντίον του σκοτεινού τυράννου της ανθρωπότητας, αλλά εκείνος θα τους νικήσει και θα τους εξοντώσει. Όταν ο Γέροντας Σέρβος λέει "ήρθε", ακολουθεί την πεπατημένη του προφητικού λόγου, που πάντοτε μιλάει σε χρόνο αόριστο, για να δείξει κατ' αυτόν τον τρόπο ότι τα κοσμοϊστορικά αυτά γεγονότα είναι πολύ κοντά, ή ότι, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι και τόσο μακριά από την εποχή μας. Δεν εννοεί, επομένως, κυριολεκτικά ότι ο Προφήτης Ηλίας άρχισε όντως το κήρυγμα, αλλά συμβολικά θέλει να δείξει ότι δεν θα αργήσει η εκ νέου εμφάνιση του προφήτη και ο αγώνας του κατά του Αντίχριστου.

Ακόμη, ο Γέροντας Στέφανος ανέφερε και τα ακόλουθα, άξια επίσης να καταγραφούν στην έρευνά μας:

«Όταν δείτε και ακούσετε ότι οι Εβραίοι έχουν ήδη καταστρέψει το τέμενος του Ομάρ στην Ιερουσαλήμ και άρχισαν να κτίζουν το ναό του Σολομώντα*, τότε είναι καιρός να ετοιμάσετε τρόφιμα και ιδιαιτέρως αλεύρι για μερικά χρόνια, για να μην αναγκαστείτε εξ αιτίας της πείνας να δεχθείτετη σφραγίδα του Αντίχριστου και τον αριθμό 666. Αλλά ούτε και αυτό θα σας βοηθήσει, αφού θα πέσει πείνα και ξηρασία. Πριν από την έναρξη της ανέγερσης του ναού τουΣολομώντα, δεν είναι απαραίτητη η συγκέντρωση τροφίμων, αφού ακόμη δεν ήρθε τοτέλος, ούτε όταν θα συγκεντρώνουν υλικά και πολύτιμους λίθους. Το τέλος θα έρθει όταν θα χτιστεί ο ναός και βασιλεύσει σε αυτόν ο Αντίχριστος»…

Τέλος, ας δούμε έναν τρόπο που ανέφερε ο Γέροντας, κατά τον οποίο μπορούν να φυλάξουν οι άνθρωποι αλεύρι για μεγάλο διάστημα στους δύσκολους καιρούς που έρχονται, έτσι ώστε να μην χαλάει. Παραθέτουμε το πολύ ενδιαφέροναυτό απόσπασμα από τη διδασκαλία του:

«Δεν γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο φύλαξαν το σιτάρι για να μη χαλάσει στα 14 χρόνια της πείνας, όταν ζούσε ο σώφρων Ιωσήφ στην Αίγυπτο. Έμεινε μυστικό για εμάς. Μπορώ, όμως, να σας συμβουλέψω με τι τρόπο να φυλάξετε σιταρένιο αλεύρι πολλά χρόνια και να μη χαλάσει.
Πάρτε ένα τενεκέ των 20 κιλών, από αυτούς στους οποίους βάζουν τυρί, με στρογγυλό καπάκι. Πάρτε φρέσκο αλεύρι και γεμίστε το έως επάνω, πατώντας συνεχώς, για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην υπάρχουν κενά αέρος. Βάλτε στην κορυφή λίγο ξερό βασιλικό και κλείστε τον τενεκέ με το καπάκι. Κολλήστε ολόγυρα το καπάκι, ώστε να μην μπαίνει αέρας. Αλείψτε τον τενεκέ εξωτερικά με λάδι για να μη σκουριάσει και βάλτε τον στη θέση του. Με τον τρόπο αυτό, το αλεύρι μπορεί να διατηρηθεί πάνω από 10 χρόνια. Το έχω δοκιμάσει προσωπικά. Τα άλλα τρόφιμα ασφαλίστε τα από τη φθορά με τον τρόπο που θα σας μάθει ο Θεός»...

Το Α' Μέρος:

Πηγή: Οι Γέροντες της Ορθοδοξίας για την Κρίση
Επιμέλεια και σχόλια: Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Γράφει ο Μαγια

Ποτέ η Ελλάδα δεν γνώρισε τέτοιον παρατεταμένο εφιάλτη. Η επιμονή της Τρόικας και της υποτελούς κυβέρνησης να εφαρμόσουν το Μνημόνιο επιβεβαιώνει ότι, οι πιστωτές και οι αγορές θέτουν τους αριθμούς υπεράνω των ανθρώπων.

Η βάρβαρη κυβερνητική πολιτική βομβαρδίζει καθημερινά τους πολίτες με αριθμούς, που παραπέμπουν σε έλλειψη ελπίδας, νέες ζώνες φτώχειας, απόγνωση, ζοφερό μέλλον εκατομμυρίων πολιτών.

Δυο νούμερα, το ένα διπλάσιο του άλλου, είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών. Αυτό των
11,5 δισ. κοινωνικών περικοπών και εκείνο του 23% της ανεργίας που τρέχει. Ένα τρίτο νούμερο, τριπλάσιο αυτό, είναι τα 32 δισ. της αναμενόμενης δόσης της οποίας το 70% θα πάει για ανακεφαλαίωση των νέων τραπεζικών ομίλων και το υπόλοιπο στο ταμείο των δανειστών.

Ο στόχος των Γερμανών είναι να εκτελεστεί με προτεσταντική πειθαρχία και παπική σταυροφορική σκληρότητα η εξόντωση του ελληνικού λαού. Αυτό που τεχνοκρατικά αποκαλείται «εσωτερική υποτίμηση», προωθείται ραγδαία από την κυβερνητική κοινοπραξία Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη. Βάναυσοι, βάρβαροι και αδίστακτοι συναγωνίζονται για το ποιος θα εφεύρει τα πιο διεστραμμένα μέτρα που θα εντείνουν το μαρτύριο μέχρι την τελική εξόντωση. Είναι ικανοί για τα πάντα!

Το αν το Βερολίνο θα αρκεστεί σε αυτό, θα το δούμε σε έναν με δύο μήνες.

Η περίοδος που ορισμένοι πολίτες έτρεφαν φρούδες ελπίδες για, έστω, ισχνές αγελάδες εξέπνευσε. Τώρα ο φόβος έρχεται τ’ ανάποδα. Φοβούνται, τώρα, αυτοί που τον έσπειραν. Ελαβε τέλος η βρόμικη παράσταση, που επιδόθηκε η μνημονιακή συγκυβέρνηση στην απέλπιδα προσπάθειά της να ξεγελάσει τον κόσμο για το εύρος και το περιεχόμενο των νέων σφαγιαστικών μέτρων που επεξεργάζεται.

Αλλά, παρά τις καταιγιστικές επιθέσεις με ανελέητα μέτρα εξόντωσης, είναι άξια απορίας η αναβλητικότητα που επικρατεί στον σύνολο της κοινωνίας.

Ισως, όταν ολοκληρώσουμε τις …σπονδές στα περιβόητα «μπάνια του λαού» και επιστρέψουμε με το καλό, βρεθεί ο τρόπος ώστε να εκδηλωθεί το εκρηκτικό μείγμα της φτώχειας και του αποκλεισμού!…Η επαναδιαπραγμάτευση είναι ένα μύθευμα που συντηρούν και τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση, επισήμανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας σήμερα με αφορμή την ηλεκτρονική έκδοση, χθες, του πολυσυζητημένου του βιβλίου «Μαζί τα φάγαμε».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, που μίλησε στην τηλεόραση του Σκάι, «είναι ψέμα το να μιλάμε για την επαναδιαπραγμάτευση ενώ δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα».

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι ο τίτλος του βιβλίου θα έπρεπε να είναι «μαζί τα τρώμε» καθώς συνεχίζουμε να παράγουμε ελλείμματα για τα οποία μάλιστα λαμβάνονται σήμερα τα επαχθή μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που δεν αφορούν στη μείωση του χρέους.
Τόνισε ότι η μείωση των δαπανών του κράτους δεν έχει γίνει και επισήμανε την «παντελή έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη χώρα».

Ως παράδειγμα έφερε το νόμο Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια που τελικά δεν εφαρμόστηκε, λόγω των αντιδράσεων των πανεπιστημιακών.

Σημείωσε ακόμη, ότι υπάρχουν κλάδοι της δημόσιας διοίκησης που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, όπως η Εφορία και η Πολεοδομία και αναρωτήθηκε «ποιο πολιτικό κόμμα ήρθε και ζήτησε μεγαλύτερες κυρώσεις, ποιο συνδικαλιστικό όργανο πήρε θέση, πότε ζήτησε η ΑΔΕΔΥ μεγαλύτερο ήθος» Για να συμπληρώσει ότι ο ίδιος είχε το θάρρος να πει πράγματα που σκέφτονται όλοι, αλλά κανείς δεν τολμά να τα πει δημοσίως.

Αναφερόμενος, τέλος, στην ευθύνη των πολιτικών, υπογράμμισε ότι «για να μιλήσει ένας πολιτικός πρέπει να βγει από την πολιτική», ενώ είπε ότι «έπρεπε όλοι να φύγουν, όλη η Βουλή».Του Πέτρου Ζαχαριά

'Οχι, που θα ξεχνούσαν την υποταγή των χριστιανικών συνειδήσεων και την υποδούλωση των Ελληνορθόδοξων στα ιταμά σχέδιά τους. Πλέον, έχει καταστεί σαφές και στον τελευταίο πολίτη της χώρας πως τα λεγόμενα πακέτα διάσωσης από τους Μανδαρίνους των Βρυξελλών και τους "εξουσιαστές" της Νέας Υόρκης δεν είναι τίποτε άλλο παρά μοχλοί καταβαράθρωσης της ελληνικής οικονομίας.

Η δίψα τους, όμως, για χειραγώγηση του ευλογημένου ποιμνίου του Θεανθρώπου είναι ακόρεστη. Τα "βαμπίρ" της παγκοσμιοποίησης επιθυμούν την εισβολή τους στο υποσυνείδητο των Ελλήνων πιστών μέσω της υποτιθέμενης "κάρτας του πολίτη", που με περισσή υπερηφάνεια ανακοίνωσαν πριν από δύο περίπου χρόνια οι εδώ εντολοδόχοι τους.

Λίγο η κρίση, λίγο η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, αλλά και οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις έκαναν αρκετούς να πιστέψουν ότι οι κάρτες ελέγχου των νεοελλήνων δεν θα κυκλοφορήσουν άμεσα και η κατασκοπεία της προσωπικής τους ζωής από τον "μεγάλο αδελφό" αναβάλλεται επ' αόριστον. Πόσο έξω έπεσαν! Τόσο, ώστε τελικά δεν θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Μάλιστα, καλά διαβάσατε, καθώς στα μουλωχτά ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος επιχείρησε να περάσει στο ενδιάμεσο των εκλογών τροπολογία για την προμήθεια της "κάρτας του πολίτη".

Οι εγχώριοι υπηρέτες ξένων αφεντάδων, λοιπόν, δεν εγκατέλειψαν τις μεθοδεύσεις τους και οραματίζονται να περάσουν από το παράθυρο την κάρτα-πολυεργαλείο που τάχα θα καλυτερέψει τη ζωή μας, αφού θα απλοποιήσει σε σημαντικό βαθμό τις συναλλαγές μας. Θα αποτελεί ένα μίνι επίσημο έγγραφο, που θα περιέχει τα πάντα (βιομετρικά χαρακτηριστικά) και θα φακελώνει τους πάντες.

Η επανεκκίνηση των προσπαθειώνγια την εφαρμογή της περίφημης καινοτομίας για «το καλό μας» θα γίνει από τονπροσεχή Οκτώβριο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μια πρόβα για τα συντόμωςμελλούμενα θα γίνει με ένα… βραχιολάκι για τον Άκη. Με πρόφαση λόγους ασφαλείαςτων πολιτών και ελέγχου των κρατουμένων, θα τοποθετείται βραχιόλι-τσιπ σταχέρια τους. Με αυτό τον «γήινο και αθώο» (;) τρόπο, αρχίζει το ταξίδι-κατάργησητων σκοτεινών στην ιδιωτικότητα του ατόμου και εφαρμόζεται η παραβίαση τουυποσυνείδητου του κάθε ανθρώπου.

Στα θλιβερά και απάνθρωπα σχέδιάτους το μόνο σίγουρο εμπόδιο είναι η βοήθεια της Παναγίας και η χάρη τουΘεανθρώπου. Με μοχλό φωτισμένους κληρικούς, οι οποίοι έχουν συναίσθηση τηςαποστολής τους και με φόβο Θεού προστρέχουν στους αδύνατους και αναξιοπαθούντεςσυμπολίτες μας και βοηθούν όσους έχουν ανάγκη. Έναν από αυτούς ανακαλύψαμε στηνενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο αρχιμανδρίτης π.Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, προϊστάμενος του ομώνυμου ναού που πανηγυρίζειανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,εμφανίζεται προβληματισμένος από την άσχημη οικονομική συγκυρία και τα βάσανατου λαού, αλλά παραμένει πεπεισμένος πως η λύση των όποιων προβλημάτωνβρίσκεται στην πίστη και στρέφει το βλέμμα του στην προστατευτική αγκάλη τηςΥπεραγίας Θεοτόκου.

"Μόνο μέσα στην Εκκλησία το Χριστεπώνυμο πλήρωμα μπορεί να δει αυτό που ονομάζεται "φως στο τούνελ". Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά άνομα κέντρα προσπαθούν παντοιοτρόπως - αν και ανεπιτυχώς - να μειώσουν την Εκκλησία καιτην προσπάθειά της. Μεγάλοι άνθρωποι, αλλά και πολλοί νέοι, προσφεύγουν στο ναό μας για να προσευχηθούν, να εξομολογηθούν, να μεταλάβουν, να ακούσουν ένα λόγο αγάπης και παρηγοριάς", λέει ο αρχιμανδρίτης, ο οποίος διακονεί το ναό εδώ και 11 χρόνια, και προσθέτει: "Με τις ευλογίες και την ανύστακτη βοήθεια και καθοδήγηση του σεβ. μητροπολίτη μας, κ. Κωνσταντίνου, θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον ταλαιπωρημένο λαό μας, προσευχόμενοι παράλληλα ώστε ο Κύριός μας, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, να πέμψει το έλεός του και να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα".

Λίγες ώρες πριν από την εορτή της Κοίμησης της Παναγίας, ο απλός κόσμος συρρέει και προσεύχεται με ταπεινότητα στην εκκλησιά, που αποτελεί μια πνευματική όαση στους χαλεπούς καιρούς.

"Οδεύουμε προς την ευλογημένη μέρα της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού. Με την τέλεση καθημερινά της ιεράς παράκλησης, πλήθος πιστών προσέρχεται στην εκκλησία μας για να εναποθέσει τις ελπίδες του και τα βάσανά του στην Παναγία μας", μας εξομολογείται συγκινημένος από την προσέλευση κόσμου και συμπληρώνει:

"Ιδιαίτερα στις μέρες μας διαπιστώνουμε ο κόσμος να έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ να στηριχθεί στην αληθινή μας πίστη, για να μπορέσει να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει και για τις περισσότερες από τις οποίες δεν ευθύνεται ο ίδιος".

Πηγή: Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής (12/08)
Ύποπτες εντολές και άμεση παρέμβαση στην ικανότητα άμυνας της χώρας
Ποιοί είναι αυτοί που σκύβουν δουλικά να εξυπηρετήσουν εντολές κατά της χώρας;


Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι ο κ. Ματίας ή ο κ. Τόμσεν που δίνουν εντολή ακόμα και πόσα αεροσκάφη θα έχει η Πολεμική μας Αεροπορία και ποια θα είναι αυτά και αν θα αντικατασταθούν ή όχι! …Αλλά πιο πολύ θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι αυτός ή ποιοι είναι αυτοί που εκτελούν τις «εντολές» αυτές για να ικανοποιήσουν τις τουλάχιστον …ύποπτες ορέξεις των δανειστών μας, εγκαταλείποντας την άμυνα της Ελλάδας μας και παραδίδοντάς την ως «γεύμα» στους απέναντι! Οριστική πλέον είναι η απόφαση απόσυρσης των εναπομεινάντων 43 Α-7E/ΤΑ-7C Corsair II της 336 Μοίρας της 116 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση στον Άραξο.

Το κτύπημα είναι σοβαρό για την ΠΑ, όχι τόσο σε ότι αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι, αλλά σε ότι αφορά τον ρόλο αεροσκαφών προωθημένης εκπαίδευσης στον οποίο χρησιμοποιούνται σήμερα αναπληρώνοντας μέρος του τεράστιου κενού που υπάρχει από την απουσία εκπαιδευτικών αεροσκαφών! Μαζί με τα 43 Α-7E/ΤΑ-7C Corsair II θα αποσυρθούν και τα 18 RF-4 της 348 ΜΤΑ της 110 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, καθώς η επιχειρησιακή χρήση του DB110 από τα F-16 Block 52+ Advanced της 335 Μοίρας της 116 Πτέρυγας Μάχης στον Άραξο, κλείνει σημαντικό μέρος από το κενό που αφήνουν τα αναγνωριστικά-βετεράνοι.

Από εκεί και πέρα έχει ανοίξει συζήτηση για τα F-16 Block 30 Και τα Mirage 2000EGM/BGM της «αγοράς τους αιώνα». Τα αεροσκάφη δεν πρόκειται να εκσυγχρονιστούν μια και η παρουσία στους στο σύγχρονο πεδίο μάχης είναι σχετικά περιορισμένη. Αναζητούνται μεταχειρισμένα αεροσκάφη σε Δύση (ΗΠΑ) και Ανατολή (ΗΑΕ και Κατάρ). Αν βρεθεί ικανοποιητική οικονομικά λύση, τα 21 Mirage 2000 EGM/BGM της 332 ΜΠΚ της 114 ΠΜ στην Τανάγρα που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί μαζί με τα 32 F-16 Block 30 της 346Μ της 110 ΠΜ και τα 15 αδελφά F-16 Block 30 της 330Μ της 111 ΠΜ στην Αγχίαλο θα αποσυρθούν μέσα στον ερχόμενο χρόνο. Δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό για τα F-16, ακόμα και αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης. Σε αυτή την περίπτωση ο συνολικός αριθμός των αποσυρθέντων και αεροσκαφών θα προσεγγίσει τα 100 μαχητικά! …

Το τονίζουμε όμως αυτό …πριν καλά – καλά αναζητηθεί τρόπος αντικατάστασης αυτών των αεροσκαφών! Στην Ελλάδα όμως ζουν ακόμα άνθρωποι και άντρες μαθημένοι να λένε «ΟΧΙ» και «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», όταν τους ζητούν να παραδώσουν τα όπλα τους! Είναι οι καλύτεροι όλων μας και μας προστατεύουν 24 ώρες το 24ωρο «κλείνοντας» την πόρτα ερμητικά σε όποιον θελήσει να αμφισβητήσει την Εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα! Στην Ελλάδα του «ΝΑΙ» και του «HELP YOURSELF», υπάρχουν ακόμα λίγοι, αλύγιστοι, περήφανοι άνθρωποι, τίμιοι πατριώτες και αληθινοί άντρες! Είναι οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας! Είναι οι άνθρωποι που έχουν γράψει με τα αίμα τους το «ΟΧΙ» στα κύματα του Αιγαίου κάθε ημέρα και κάθε νύχτα! Είναι οι καλύτεροι όλων μας, είναι τελευταίοι των Ελλήνων! Θαυμάστε τους και αν…. μπορείτε διδαχτείτε από το ήθος τους και από την στάση ζωή τους που δεν περιλαμβάνει το σκύψιμο!Χαλέπι: Έδιωξαν οι μισθοφόροι τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, τα κατέστρεψαν και τα έκαναν πόστα για ελεύθερους σκοπευτές!

Αυτά δεν θα τα δείτε στα ΜΜΕ των νταβατζήδων της ενημέρωσης. Δεν θα τα γράψουν δημοσιογράφοι Υπηρεσίας. Αυτοί αναπαράγουν και αναμασούν την προπαγάνδα των αφεντικών τους των Αμερικάνων, Ισραηλινών, Τούρκων και αραβικών δικτατορικών καθεστώτων.

Χθες, όλα τα διεθνή ΜΜΕ (και ΟΛΑ τα Ελληνικά) έδωσαν την είδηση: «Ο στρατός καθάρισε τη γειτονιά Salah al Deen από τους επαναστάτες».

Το δελτίο προς ΜΜΕ και «δημοσιογράφους» συντάχθηκε στην…Τουρκική βάση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, που συντονίζουν στελέχη της Cia και Mossad, ώστε να μεταδοθεί από όλα τα ΜΜΕ.

Οι κάτοικοι στο Χαλέπι άκουσαν ότι ο στρατός καθάρισε τη γειτονιά Salah al Deen από τους μισθοφόρους, επέστρεψαν και έπεσαν στην παγίδα που έστησαν οι αμερικανοί σύμβουλοι με την ΠΛΗΡΗ και ΕΝΕΡΓΗ συμμετοχή ΜΜΕ και δημοσιογράφων.

Οι κάτοικοι βλέποντας τις ειδήσεις (να μην ξεχνάμε ότι στην υπηρεσία των σιωνιστών είναι και το “αραβικό” AlJazeera) άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους -από όπου είχαν δραπετεύσει για να ξεφύγουν από τους μισθοφόρους των αμερικανών ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα- και έπεσαν στο στόμα των λύκων. Έπεσαν σε μπλόκα μισθοφόρων που αδιακρίτως δολοφονούσαν γέρους, νέους, παιδιά και έφυγαν για να βρουν ασφαλές καταφύγιο εκεί που δεν έχουν εισβάλει οι τρομοκράτες.

Τα σπίτια των κατοίκων έχουν καταστραφεί από τους εισβολείς και χρησιμοποιούνται ως βάσεις ελεύθερων σκοπευτών, εξοπλισμένων με τα τελειώτερα όπλα της «πολιτισμένης» δύσης!

Πρόκειται για γενοκτονία. Έγκλημα που διαπράττουν οι ιμπεριαλιστές και αυτή τη φορά έχουν εξαγοράσει ΜΜΕ, δημοσιογράφους, πολιτικούς, κόμματα και οργανώσεις.

Για πρώτη φορά οι εκκλήσεις των Κομμουνιστικών κομμάτων στη Συρία και την Τουρκία για συμπαράσταση, βρίσκουν τα εξαγορασμένα στελέχη προοδευτικών κομμάτων, δημοσιογράφους Υπηρεσίας να αποσιωπούν το έγκλημα, την εθνοκάθαρση.

Τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων -για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία- κατόρθωσαν να πνίξουν τις φωνές αλληλεγγύης των αγωνιζόμενων λαών.

Θα πει κάποιος ότι γράφουμε υπερβολές!

Αναρωτιόμαστε:

Είναι δυνατόν στην Ελλάδα να δίνουν πραγματικές ειδήσεις μόνον δύο εφημερίδες και μάλιστα με μικρή κυκλοφορία; (Ριζοσπάστης καιΛαϊκός Δρόμος)
Είναι δυνατόν στην Ελλάδα να δίνουν πραγματικές ειδήσεις λίγα μόνον blogs και τα περισσότερα (ελέγχονται από επαγγελματίες δημοσιογράφους) να μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων που συντάσσουν οι ΗΠΑ;
Είναι δυνατόν στην Ελλάδα ΟΛΑ τα κανάλια να μεταδίδουν επακριβώς τις ίδιες «ειδήσεις»;
Είναι δυνατόν στην Ελλάδα (αρεσκόμαστε να λέμε μεγάλα λόγια περί χώρας που γεννήθηκε η δημοκρατία) να μην έχει διαμαρτυρηθεί ΚΑΝΕΝΑΣ δημοσιογράφος, να μην έχει εκδοθεί μια απλή, έστω επιφανειακή και υποκριτική ανακοίνωση από τις δημοσιογραφικές ενώσεις για τις δολοφονίες δημοσιογράφων;

Όποια καλόπιστη, ακόμη και κακόπιστη απάντηση είναι καλοδεχούμενη!

Βέβαια, η πλήρης φίμωση αφορά τις Νατοϊκές χώρες. Η Λατινική Αμερική, οργανώσεις και χώρες που υπέφεραν από τον ιμπεριαλισμό είναι στην πρώτη γραμμή, η ευρωπαϊκή αριστερά που δεν είναι ενταγμένη στο εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο και τα ταμεία με τα μαύρα δολάρια διαδηλώνει.

Ο τελευταίος λόγος ανήκει στο λαό της Συρίας!
Θα δώσει τη μάχη εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης μέχρι τέλους!
Η ιστορία θα κρίνει τους ψευδο-προοδευτικούς απατεώνες και θα τους καταδικάσει!Όπως παρατηρούμε, τις τελευταίες ημέρες έχει στηθεί στα ελληνόφωνα ΜΜΕ μια φάμπρικα συνεχών κατασκευασμένων «ειδήσεων» για «ρατσιστικές επιθέσεις» κατά Πακιστανών και λοιπών μουσουλμανικών δυνάμεων, που τάχα συμβαίνουν απ’ άκρου εις άκρον της χώρας ή μεγαλοποιούνται γεγονότα της καθημερινότητας και αποδίδονται σε «ρατσιστές»! Μιλάμε για διάφορα «επεισόδια» του τύπου «κάποιος, κάπου, κάποτε», που δεν επιβεβαιώνονται από το αστυνομικό δελτίο (επιδρομή «χρυσαυγιτών» κατά αγνώστων Πακιστανών, στο τάδε μέρος), είτε για πραγματικά γεγονότα (π.χ. συμπλοκή κάποιων Ελλήνων και κάποιων Πακιστανών στο Ηράκλειο της Κρήτης) που δεν έχουν φυλετικό ή πολιτικό χαρακτήρα. Πάντως, κοινή συνισταμένη όλων των «ρατσιστικών» επιθέσεων, επεισοδίων κ.τ.λ., είναι ότι φέρονται να γίνονται αποκλειστικά κατά μουσουλμάνων. Τυχαίο;

Κατά μια… διαβολική σύμπτωση, διερχόμεθα την μηνιαία περίοδο νηστείας και προσευχής των μουσουλμάνων (Ραμαζάνι), η οποία άρχισε την 20η Ιουλίου και λήγει την 19η Αυγούστου. Μάλιστα, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το τριήμερο 17, 18 και 19 Αυγούστου, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Αθήνα δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, λαθρομετανάστες και μη. Οι μουσουλμάνοι θα συγκεντρωθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο, κατόπιν συμφωνίας των συλλόγων τους με τα συναρμόδια υπουργεία ΠΡΟ-ΠΟ, Εσωτερικών, Παιδείας κ.τ.λ. Και βέβαια, όλο το τριήμερο θα κυκλοφορούν παντού στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο κέντρο της. Ασφαλώς, για ευνόητους λόγους η παρουσία της αστυνομίας θα είναι «διακριτική» και η επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» θα παγώσει (προσωρινά ή μόνιμα…).

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες μας, υπάρχει σχέδιο ξένων μυστικών υπηρεσιών για γενικευμένη αναταραχή στο κέντρο των Αθηνών, με τη συμμετοχή όχι μόνο των μουσουλμάνων αλλά και των «έμπειρων» σε τέτοιες καταστάσεις αριστερών «αλληλέγγυων», που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε επιφυλακή! Στη δημιουργία κλίματος ανωμαλίας συμμετέχουν τα γνωστά ΜΜΕ, κάποιες ΜΚΟ, συγκεκριμένοι κομματικοί και παρα-κομματικοί μηχανισμοί και διάφοροι εξωνημένοι παρακρατικοί και στα πλαίσια αυτά κυκλοφορούν οι «ειδήσεις» περί «ρατσιστικών» επιθέσεων κ.τ.λ. Και βέβαια, η βομβιστική επίθεση κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι δεν είναι καθόλου άσχετη με τα προηγούμενα...

(ΥΓ): Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στο δελτίο ειδήσεων της 13/08/2012: «Είμαστε ένα βήμα πριν από ανεξέλεγκτες μαζικές συγκρούσεις μεταναστών και Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας»! Προφήτης, κινδυνολόγος ή μήπως μαρτυριάρης;


Προκλητική δήλωση για... "πόλεμο" από τον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας

Αν θέλουν πόλεμο θα κάνουμε πόλεμο. Ευχαριστούμε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την υποστήριξή τους

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλαμ, με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις σε αλλοδαπούς, καταγγέλλει βία από την αστυνομία…

Ο Ασλάμ, μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1, ανέφερε περιστατικά βίας και από τη πλευρά των αστυνομικών, ενώ τόλμησε να κατηγορήσει τους Έλληνες για ρατσισμό!
Θυμίζουμε απλά ότι ο συγκεκριμένος έχει εμπλακεί σε διάφορες ύποπτες υποθέσεις που αφορούν ακόμη και κύκλωμα εισαγωγής λαθρομεταναστών συμπατριωτών του στην Πατρίδα μας.Ο γκαιμπελισμός των ΜΜΕ συνεχίζεται...

Νέα θεματολογία άνοιξε με τα διάφορα συμβάντα κατά των μεταναστών για να στρέψει αλλού την επικαιρότητα. Γκεμπελική τακτική για να ξεχάσουν οι εξοργισμένοι πολίτες τα συνεχόμενα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας από λαθρομετανάστες κακοποιούς που κάποιοι βάλθηκαν να τους βαφτίσουν με πιο όμορφα ονόματα όπως "πρόσφυγες", "οικονομικούς μετανάστες" και κάποιες φορές και ως "θύματα" του διεθνή ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου...

Φυσικά δεν αναφέρομαι στους πραγματικούς πρόσφυγες πολέμων. Αλλά από πότε οι Μαροκινοί,οι Αλγερινοί,οι Πακιστανοί κλπ κλπ θεωρούνται πρόσφυγες; Και εφόσον είναι οικονομικοί μετανάστες γιατί δεν μείνανε στην Τουρκία που και θέσεις εργασίας έχει,αλλά και το ίδιο θρήσκευμα;

Απλοϊκές οι ερωτήσεις αλλά δύσκολες οι απαντήσεις...από τα Ελληνικά ΜΜΕ που οι έρευνες τους φτάνουν μέχρι εκεί που θα τους πουν οι μεγαλοεργαλόβοι τα αφεντικά τους...που αυτοί ζουν μέσα στη χλιδή και την ασφάλεια και όσοι τους ακολουθούν θα πεθάνουν τελικά φτωχοί και μόνοι με το σφυροδρέπανο στο χέρι.

Όλοι αυτοί πάντα υπήρχαν στην ιστορία των εθνών και ονομαζόταν ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ και πάντα λειτουργούσαν σαν σμήνη ακρίδων... Φυσικά ποτέ δεν ένιωθαν την παραμικρή ευαισθησία για τους συνανθρώπους τους ούτε και για τις χώρες στις οποίες κατά λάθος γεννήθηκαν.

Τώρα όμως βρήκατε θέμα για πούλημα έμποροι της παράπλευρης πληροφόρησης. Καταδεικνύετε έντονα το ένα θέμα επισκιάζοντας το άλλο που είναι μάλιστα και θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Δεν είναι χαζοί ούτε βλάκες οι Ισραηλινοί που πήραν πάρα πολύ αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.Γιατί και εκεί τα περιστατικά βίας των λαθρομεταναστών κατά των πολιτών ήταν εξίσου απαράδεκτα... όπως με αυτό της Πάρου.

Η αποκάλυψη είναι σε ένα σχόλιο στο newsit από έναν πολύ συμπαθή κύριο.

Γράφει λοιπόν ο κος Δ.Πολάτος.

Κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας 2 χλμ περιμετρικά της Ομόνοιας εκατοντάδες Αφρικανοί πουλάνε ναρκωτικά χύμα. Λειτουργούν σε ομάδες Άλλος είναι η κινητή αποθήκη, άλλος πουλάει, και τρεις τέσσερεις είναι τσιλιαδόροι νταήδες. Αλλοδαπούς θα δείτε πολλούς να εργάζονται παντού, νόμιμους ή παράνομους. Δεν θα δείτε πουθενά όμως Αφρικανούς.

Παρ' όλα αυτά η Κυψέλη είναι κατοικημένη από 20-25 χιλιάδες από αυτούς. Πως συντηρούνται; Στην ίδια περιοχή( Ομόνοιας) λειτουργούν πολλά μαγαζιά τυχερών παιχνιδιών. Ένα μάλιστα απέναντι από το Πολυτεχνείο.
Το κλείνουν ξανανοίγει το ξανακλείνουν πάλι ανοίγει. Σιδηρόδρομος η υπόθεση. Απέξω στέκονται διάφορες φυσιογνωμίες φυλακόβιων, σλαβόφωνοι συνήθως, που εκτελούν χρέη πορτιέρη φύλακα.
Στην ίδια περιοχή κάθε μέρα γίνονται αρπαγές τσαντών με ξυλοδαρμό γυναικών. Στον ηλεκτρικό μοιράζουν ανακοινώσεις οι υπάλληλοι για την καθημερινή κλοπή πορτοφολιών που γίνεται από αλλοδαπούς κλέφτες.
Στην Βαρβάκειο αγορά και στους πέριξ δρόμους πουλάνε λαθραία αφορολόγητα τσιγάρα.

Ο φτωχός παππούς με σύνταξη συνήθως πρόνοιας γήρατος ΟΓΑ που υποφέρει από καρδιοπάθειες και κάθε μήνα το δημόσιο δαπανά εκατοντάδες ευρώ σε φάρμακα γιατρούς για την συντήρησή του αγοράζει αφορολόγητα λαθραία από βουλγάρες και αλλοδαπούς συμβάλλοντας στην καταστροφή του κράτους που τον συντηρεί.

Χιλιάδες οι περιπτώσεις εγκλημάτων μικρών και μεγάλων που γίνονται κάθε μέρα. Μας ζαλίσατε με τα 600 αμφιλεγόμενα συμβάντα κατά αλλοδαπών σε όλη την Ελλάδα. Κάντε ρεπορτάζ ουσίας και όχι συνουσίας.

Εγκλήματα μεταξύ λαθρομεταναστών και η σιωπή της "Αριστεράς"

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Όρους, η χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου υπηκόου Γεωργίας στις Καρυές Αγίου Όρους (Σχετικό το από 13.08.2012 Δελτίο Τύπου).

Δράστης είναι ένας 28χρονος ομοεθνής του παθόντα, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης αρχικά συνεπλάκη για ασήμαντη αφορμή με τον 31χρονο. Ακολούθως ο 28χρονος προμηθεύτηκε ένα μαχαίρι και επέστρεψε στο σημείο όπου βρισκόταν ο παθών και αφού συνεπλάκη εκ νέου μαζί του, του κατάφερε πολλαπλά τραύματα στην θωρακική και την κοιλιακή χώρα. Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνα του χώρου σε θαμνώδη έκταση βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Eν τω μεταξύ θύμα βεντέτας μεταξύ Τυνήσιων φέρεται να είναι η άγρια δολοφονία 25χρονου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες

Όλα δείχνουν, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι οι δράστες είναι δύο. Πιθανότατα συμπατριώτες του 25χρονου Τυνήσιου με τους οποίους το θύμα είχε συνάντηση στο σπίτι όπου φιλοξενείται τον τελευταίο καιρό.

Πιθανότατα, σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των τριών Τυνήσιων ξέσπασε καυγάς που είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου.

Ένας από τους δύο συμπατριώτες του του κατάφερε ένα χτύπημα με μαχαίρι στο λαιμό.

Οι δράστες έφυγαν από το σπίτι και πιθανότατα ο 25χρονος κατάφερε να βγει ως την είσοδο της οικοδομής σε μια προσπάθεια να βρει βοήθεια όπου και ξεψύχησε.

Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προώθησε αμέσως μετά το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», την «πράσινη ενέργεια», είναι ένα γεγονός που από μόνο του δημιουργεί υποψίες ακόμη και στον πλέον αδαή περί της πράσινης ενέργειας, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν συμβόλαια παραγωγής «πράσινης ενέργειας» προς την ΔΕΗ, τα οποία υποχρεώνουν στην πληρωμή από την ΔΕΗ 0,54 € ανά κιλοβατώρα παραγόμενης πράσινης ενέργειας, τη στιγμή που η ίδια ενέργεια παραγόμενη από την ΔΕΗ κοστίζει 0,05 € ανά κιλοβατώρα! Προφανώς, από τις τιμές που παρατίθενται, κάποιοι βγάζουν τεράστια ποσά, ελέω… συμβολαίων!

Όχι, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την πράσινη ενέργεια η οποία δεν επαρκεί ούτε είναι αδιάλειπτη (είτε λόγω νεφώσεων είτε λόγω άπνοιας) και άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η ηλεκτροδότηση της χώρας. Όχι, δεν θα ασχοληθούμε με την ανύπαρκτη προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο επηρεάζεται πολύ χειρότερα από άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Δεν πρόκειται να θίξουμε την σύμπτωση των ανά την επικράτεια πυρκαγιών, οι οποίες εμφανίζονται σε κορυφογραμμές που άπτονται του ενδιαφέροντος «επιχειρηματιών» της πράσινης ενέργειας, αφού θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτές οι φωτιές είναι αποτέλεσμα του καιρού και όχι καιροσκόπων και ανάλγητων απατεώνων. Ούτε, φυσικά, θα ασχοληθούμε με την δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας, οι οποίες δεν προκύπτουν από πουθενά.

Σήμερα θέλουμε να ρωτήσουμε και να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι ίσως μπορέσουν να βρούνε το κουράγιο να καταθέσουν ερώτηση στην Βουλή και να απαιτήσουν απαντήσεις (που θα περιέχουν ονοματεπώνυμα), αφού το σκάνδαλο της πράσινης ανάπτυξης - ενέργειας (και άλλων πρασίνων αλόγων πολιτικών αποφάσεων) είναι τεράστιο και μπροστά του ο Άκης Τσοχατζόπουλος μοιάζει με παιδί νηπιαγωγείου που απλά έκλεψε μία σοκολάτα από κάποιον συμμαθητή του!

Γνωρίζετε, φυσικά, όλοι σας πως στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πληρώνετε πλέον και τέλη υπέρ της πράσινης ενέργειας. Για την ακρίβεια, πληρώνετε εσείς (κι εγώ) την διαφορά που προκύπτει από την αγορά της εξωφρενικής σε τιμή πράσινης ενέργειας στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Μην σας φαίνεται παράξενο, απλά ψάξτε τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ και θα διαπιστώσετε πως για άγνωστους λόγους, με κάποια απόφαση, όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν την αυξημένη πράσινη ενέργεια, για να μην γίνει αναπροσαρμογή των συμβολαίων της ΔΕΗ με κάποιους μεγαλο-επενδυτές στα φωτοβολταϊκά ή στις ανεμογεννήτριες.
  • Ποιοι έχουν τα μεγάλα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα;
  • Ποιοι έχουν κάνει προνομιακά συμβόλαια στα 0,54€ ανά κιλοβατώρα, τα οποία συμβόλαια δεν επηρεάζονται από τις αναδιατάξεις τιμών και συμφωνιών μεταξύ της ΔΕΗ και κάποιων "επενδυτών -επιχειρηματιών";
  • Ποιοί κρύβονται πίσω από ένα τεράστιο φαγοπότι που γίνεται εις βάρος του Έλληνα καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας;
Μπορεί κάποιο κόμμα να καταθέσει ερώτηση και να απαιτήσει να του δοθούν τα ονόματα εμπλεκομένων μεγαλο-επιχειρηματιών (εκδοτών, εφοπλιστών) και πολιτικών (βουλευτών, υπουργών, δημάρχων, περιφερειαχών και πρώην νομαρχών) και συγγενών τους;

Θα είχε, πραγματικά, τεράστιο ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί μία τέτοια λίστα, η οποία θα δείχνει τα οφέλη της πράσινης ανάπτυξης προς τους (μονίμως) λίγους, τα οποία οφέλη τα πληρώνουν οι (μονίμως) πολλοί. Έτσι, για να ξέρουμε ποιοι σιωπούν και γιατί, μπροστά στο φαινόμενο της πράσινης ανάπτυξης, που αν δεν εφαρμοστεί ή αν ακυρωθεί στην Ελλάδα, θα χαθούν 200.000 θέσεις εργασίας στην Γερμανία και θα χάσουν σημαντικά ποσά κάποιοι που συνεχίζουν να μας διασώζουν, φυσικά με το αζημίωτο…
Λέτε να έχει δίκιο, τελικά, ο Πάγκαλος, ο οποίος δήλωσε πως "ακόμη μαζί τα τρώμε";
“Καλώς ήρθατε στην κόλαση”, θα μπορούσαν λένε οι Έλληνες στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, μετά τα σημερινά στοιχεία που δείχνουν ότι και επισήμως η Ευρωζώνης μπήκε σε ύφεση. Αν μάλιστα και το επόμενο τρίμηνο είναι αρνητικό τότε η χρονιά θα κλείσει με ύφεση και μπαίνουμε πλέον σε νέα επικίνδυνα κανάλια για όλη την παγκόσμια οικονομία.

Το ΑΕΠ της οικονομίας της Ευρωζώνης υποχώρησε 0,2% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο, σύμφωνα με την Eurostat. Τα στοιχεία ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης υποχώρησε 0,4%, ανάλογα και πάλι των εκτιμήσεων.

Στη μεγαλύτερη οικονομία της Γερμανίας, η ανάπτυξη ήταν μόλις 0,3% ενώ η γαλλική οικονομία παρέμεινε στάσιμη για δεύτερο τρίμηνο.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το στοιχείο ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη η οποία βούλιαξε, κάτι που δείχνει ότι οι πολίτες περιμένουν τα χειρότερα γι’ αυτό και δεν ξοδεύουν.

Η κόλαση, λοιπόν, είναι εδώ ως αποτέλεσμα της κακής οικονομικής πολιτικής που ασκούν οι Γερμανοί και η Μέρκελ η οποία οδηγεί την ευρωζώνη σε βαθιά κρίση. Περισσότερη ανεργία, λιτότητα, πτώση της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης είναι φαινόμενα που προκαλούν τρόμο και θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμη και την ίδια τη νομισματική ένωση.

Τα νέα δεδομένα αλλάζουν και τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα και δυσχεραίνουν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Από την μια θα μπορούσε κανείς να περιμένει αλλαγή πολιτικής και μέτρα που θα φέρουν ανάπτυξη σε όλες τις χώρες, ακόμη και αυτές που έχουν προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.

Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το σήμα για να βρεθεί η «Ιφιγένεια» ώστε να σωθεί η υπόλοιπη Ευρώπη. Να θυσιάσουν δηλαδή οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα ώστε να σώσουν το ευρώ, να σταματήσουν να πληρώνουν και να στείλουν μήνυμα αποφασιστικότητας.

«Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα (. . .) οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση της εφημερίδας από το Βερολίνο, «ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το Ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών».

Καθόλου τυχαίο ρεπορτάζ, όπως και καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις Ρέσλερ και άλλων Γερμανών ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή τους με την Ελλάδα.

Από την άλλη, ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν εκθείασε τις ελληνικές προσπάθειες λέγοντας ότι έχουν γίνει περισσότερα απ’ ότι μπορεί κανείς να περίμενε ενώ προανήγγειλε σχέδιο για ισχυροποίηση του ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Πηγή
Γράφει ο Δρ. Γιάννης Ελευθερίου

Όλοι μας γνωρίζουμε το πασίγνωστο παγκοσμίως «Τρίγωνο του Διαβόλου» (πιο γνωστό σαν «Τρίγωνο των Βερμούδων»), που βρίσκεται έξω απ’ τις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει μείνει στην ιστορία του μυστηρίου σαν «στοιχειωμένη»: εξαφανίσεις αεροπλάνων στον εναέριο χώρο της και ναυάγια πλοίων στα χωρικά της ύδατα την έχουν μετατρέψει σε κάτι σαν «περιοχή-φάντασμα», έτσι ώστε να μην είναι καθόλου λίγοι όλοι εκείνοι που φοβούνται να περάσουν καν από εκεί! Μάλιστα κάποιοι πιστεύουν ότι εκεί ακριβώς είναι που βρίσκεται βυθισμένη η παράξενη ήπειρος που χάθηκε στο μακρινό παρελθόν, η Ατλαντίδα...

«Τρίγωνο του Διαβόλου» όμως... υπάρχει και στο Αιγαίο! Έτσι το ονόμασαν Τούρκοι ερευνητές (“Seytan Ucgeni”) και το τοποθετούν σε μια άκρως ευαίσθητη από γεωπολιτική οπτική γωνία περιοχή: με κορυφή την μικρασιατική πόλη του Τσεσμέ (την αρχαία Τροία) και με δύο κάτω γωνίες την θαλάσσια περιοχή νοτίως της Χίου και τον κόλπο του Σιγατζίκ αντιστοίχως. Δύο πράγματα έχουν ειπωθεί για το μυστηριώδες αυτό σημείο του ανατολικού Αιγαίου πελάγους. Πρώτον, ότι είναι ένας χώρος γεμάτος κυριολεκτικά από πετρέλαια! Και, δεύτερον, ότι από εδώ ουσιαστικά ξεκίνησε η κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, που παραλίγο να οδηγήσει τις δύο χώρες σε πολεμική αναμέτρηση...

Ειδικότερα οι Τούρκοι φαίνεται πως γνωρίζουν κάποια πράγματα περισσότερα από όλους τους άλλους (και από εμάς τους Έλληνες) σχετικά με την αινιγματική αυτή περιοχή. Δεν είναι έτσι καθόλου συμπτωματικό το μεγάλο τους ενδιαφέρον επί σειρά πολλών ετών για τον χώρο αυτό, με μια τάση να πραγματοποιήσουν σχετικές έρευνες εκεί. Έρευνες που βέβαια θα γίνονταν για την επίλυση των ερωτημάτων που βασανίζουν τους ερευνητές, αλλά και έρευνες για την ύπαρξη ή όχι πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην περιοχή... Αυτά από μόνα τους δείχνουν και την μεγάλη όντως γεωστρατηγική σημασία του «Τριγώνου του Διαβόλου» του Αιγαίου πελάγους!

Το καλοκαίρι του 2000 οι Τούρκοι έκαναν το πρώτο βήμα! Την ώρα που στην Ελλάδα μακαριζόμασταν από την επικείμενη τότε είσοδό μας στον εφιάλτη του ευρώ (που θα έχει στα σίγουρα δραματική κατάληξη για την Ελλάδα...), στην Τουρκία προσπαθούσαν να ανασυγκροτήσουν την οικονομία τους, αλλά και την εθνική τους συνείδηση.

Μέσα σ’ αυτά τα όρια προέβησαν και στις έρευνες που έκαναν στο «Τρίγωνο του Διαβόλου», όταν μια ειδική ερευνητική ομάδα του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θαλάσσιου Βυθού της Τουρκίας έσπευσε εκεί, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Το πλοίο που χρησιμοποίησε για τον σκοπό αυτό ήταν αμερικανικό: το “Millawanda” από το Τέξας των ΗΠΑ... Κι αυτό σίγουρα λέει πολλά, αφού είναι βέβαιο πως πίσω από τις τουρκικές επιδιώξεις υπήρχαν αμερικανικά πετρελαϊκά συμφέροντα, που θα μοίραζαν αργότερα τα κέρδη με την τουρκική κυβέρνηση.

Αν και η μυστικότητα που επικράτησε τότε από τουρκικής πλευράς ήταν μεγάλη, παρ’ όλα ετούτα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας μερικά στοιχεία (εδώ στην Ελλάδα π.χ. έβγαλε πρώτος κάποια πράγματα ο ερευνητής-τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης). Έτσι μάθαμε ότι οι σχετικές έρευνες έγιναν υπό την αιγίδα του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και τις επόπτευε ο Γκιοκχζάν Μποζκουρτλάρ, ως εκπρόσωπος του τουρκικού Δημοσίου. Βγήκαν και μερικά επίσημα ανακοινωθέντα (σίγουρα υπήρξαν και... ανεπίσημα!), από τα οποία προκύπτουν κάποια σημαντικά στοιχεία.

Προκύπτει πρώτα απ’ όλα πως στον βυθό του «Τριγώνου του Διαβόλου» υπάρχουν συνολικά ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 12 ναυάγια! Αυτά όλα έχουν από μόνα τους σημαντικότατη αρχαιολογική αξία και αφορούν πλοία της αρχαίας και της βυζαντινής περιόδου. Τα περισσότερα από αυτά ήταν μεταξύ του 4ου και του 7ου μ.Χ. αιώνα, αλλά ένα ή δύο ήταν με βεβαιότητα από την π.Χ. εποχή.

Το επίσης σημαντικό ήταν η διαπίστωση – που την βεβαίωνε ο διευθυντής ερευνών της ερευνητικής αυτής ομάδας Τουφάν Τουρανλί – πως μερικά από τα ναυάγια ήταν κυριολεκτικά ανεξήγητα: υπήρχαν συγκεκριμένα κάποια σκαριά καραβιών, τα οποία έδειχναν να είναι χρονολογικά παλαιότερα, πλην όμως έδειχναν να έχουν και στοιχεία πολύ νεώτερης ναυτικής τεχνολογίας! Αυτό υπήρξε ένα σημείο που η τουρκική ερευνητική ομάδα δεν κατάφερε να «αποκρυπτογραφήσει».

Τα ναυάγια αυτά, πρέπει να σημειωθεί, βρίσκονται σε βάθος που φτάνει έως και τα 36 μέτρα και τα πιο πολλά πλοία ήταν εμπορικά: αυτό προέκυψε από το φορτίο τους, που ήταν βασικά αντικείμενα εμπορικών συναλλαγών που γίνονταν στον χώρο του Αιγαίου (Μικρά Ασία, μητροπολιτική Ελλάδα και νησιά). Πλήθος νομισμάτων διαφόρων εποχών βρέθηκε επίσης, ενώ υπήρχαν και πάρα πολλοί αμφορείς και πιθάρια που περιείχαν βασικά τρόφιμα. Εκείνο που προξενεί μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον στην περίπτωση είναι ένα ναυάγιο, που δεν ήταν εμπορικό, αλλά στρατιωτικό.

Στο ναυάγιο αυτό γίνεται λόγος ότι βρέθηκαν μυστικά όπλα, άγνωστα στην συνηθισμένη στρατιωτική τεχνολογία, τα οποία και πιθανώς μεταφέρονταν στην μεσαιωνική περίοδο στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ενισχύσουν το βυζαντινό ναυτικό (που ήταν παντοδύναμο) ακόμα περισσότερο...

Η διαπίστωση της τουρκικής ερευνητικής ομάδας ήταν ότι τα ναυάγια αυτά οφείλονται σε ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα που είναι όμως ασυνήθη και «υπακούουν» σε κάποια παράξενη μορφή ενέργειας. Από πού ακριβώς προέρχεται αυτή η ενέργεια δεν είναι ακόμα γνωστό. Παραμένει ένα μυστήριο από τα πολλά που κρύβει το Αιγαίο πέλαγος. Οι έρευνες κράτησαν και τον Σεπτέμβριο του 2000, με άγνωστη την συνέχεια. Πάντως εκείνο που έχουν να θυμούνται όσοι συμμετείχαν στις ερευνητικές διαδικασίες, είναι οι πολύ δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν μυστηριωδώς στην περιοχή αυτή και που ήταν ένα επιπρόσθετο φυσικό εμπόδιο για την εργασία τους.

Πάντως... δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως όλα τα παραπάνω περί «Τριγώνου του Διαβόλου» στο Αιγαίο δεν ήταν παρά ένα τουρκικό «τρικ», ένα παιχνίδι δηλαδή παραπληροφόρησης, με άδηλους σκοπούς. Και πως πραγματικός σκοπός των ερευνών δεν ήταν βέβαια η αρχαιολογική μελέτη, αλλά η αναζήτηση πετρελαίου. Βρέθηκε λοιπόν κοίτασμα πετρελαίου ή όχι; Δεν το γνωρίζουμε. Όπως δεν γνωρίζουμε και τα σχέδια που έχουν οι Τούρκοι για πιθανές μελλοντικές έρευνες σε μια τόσο ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή.Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, φάνηκε πως έχει διάθεση πάλι να παίξει το ρόλο του Αγγέλου του Θανάτου, σε ένα μοτίβο όπως αυτό που παίχτηκε στη Λιβύη: «Ήρθαμε, είδαμε, πέθανε.» Απλά αυτή τη φορά, αντί για τον Gaddafi, μιλάμε για τον Σύριο ηγέτη Bashar al-Assad.

Ας μη βιάζεται όμως. Και το ίδιο θα πούμε και για το στενό συνομιλητή του State Department, Τούρκο Πρωθυπουργό, Recep Tayyip Erdogan, σε ότι αφορά την Σαιξπηρική του απορία αν πρέπει «να εισβάλει ή να μην εισβάλει» στο Δυτικό-Συριακό Κουρδιστάν.

Το γεγονός είναι ότι το κυβερνόν κόμμα AKP δεν θα ζητήσει και την άδεια από το τουρκικό κοινοβούλιο. Απλά θα εισβάλει στο Συριακό Κουρδιστάν, ακόμη και με ένα μάτσο Τούρκους στρατηγούς στη φυλακή, κατηγορούμενους για πραξικόπημα. Τρεις τουρκικές ταξιαρχίες, άρματα μάχης και μονάδες πυροβολικού είναι ήδη μόνο δύο χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Συρία.

Η Άγκυρα έχει περάσει στα εδάφη του Ιρακινού Κουρδιστάν δεκάδες φορές, εν μέσω καταδίωξης ανταρτών του ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν). Τα πράγματα περιπλέκονται, γιατί την ίδια στιγμή η Άγκυρα έχει πολύ στενές εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG). Στην πραγματικότητα, η Άγκυρα υπονομεύει ανοικτά τη κεντρική Ιρακινή διακυβέρνηση του Nuri al-Maliki στη Βαγδάτη, καθώς άρχισε να την παρακάμπτει, εισάγοντας άμεσα κουρδικό πετρέλαιο. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ahmet Davutoglu, πήγε αυτοπροσώπως στο Kirkuk και στο Irbil για να κλείσει τη συμφωνία με τον Massoud Barzani, πρόεδρο της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG).

Σε επίπεδο αγωγοφιλολογίας, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα. Οι Big Oil (όπως αποκαλούνται οι μεγάλες δυτικές εταιρείες πετρελαιοειδών) αδημονούν να βάλουν στο χέρι όση περισσότερη ενέργεια είναι ανθρωπίνως δυνατόν από το Ιρακινό Κουρδιστάν (καθώς και από το Αζερμπαϊτζάν), παρακάμπτοντας κατά συνέπεια το Ιράν και τη Ρωσία.

Μια τουρκική εισβολή στο Συριακό Κουρδιστάν δεν θα αποτελούσε ουσιαστικό διπλωματικό πρόβλημα για την Τουρκία με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αφού και το Κατάρ και ο Οίκος των Saud συνεργάζονται με την Τουρκία για την πλήρη αποσταθεροποίηση της Συρίας. Όμως, το καθεστώς του Assad θα εκλάβει μια τέτοια κίνηση ως επίθεση ενάντια στη Συρία και όχι απλά στο Συριακό Κουρδιστάν. Ήδη η Τουρκία φιλοξενεί, όχι μόνο, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (SNC), αλλά και χιλιάδες συμμορίες του (όχι τόσο) Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μαζί με τζιχαντιστές Salafi. Η Τουρκία είναι το κέντρο logistics όλων αυτών.

Τι θα συμβεί όμως εάν αρχίσουν οι μαζικές αποστολές νεκρών στρατιωτών πίσω στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη? Τα παιχνίδια εξουσίας του Τρελότουρκου Erdogan μπορεί να αρχίσουν να μην του βγαίνουν. Ο τουρκικός στρατός, η εμπορική αστική τάξη, η κοσμική γραφειοκρατία, όλοι αυτοί ολοένα και κουράζονται με τα Ναπολεόντεια όνειρά του. Ο FSA (με όλους τους τζιχαντιστές του) στα εδάφη τους, λαθραία διακίνηση όπλων προς στη Συρία παρέα με το Κατάρ και τους Σαουδάραβες, ανάπτυξη αντιαεροπορικών συστοιχιών και πυραύλων στα σύνορα, απειλές για εισβολή στο Συριακό Κουρδιστάν, ε, όλα αυτά μαζί παραπάνε.

Βέβαια, όμως, οι ευσεβείς πόθοι της Άγκυρας, από μια νέο-οθωμανική σκοπιά, θα περιελάμβανε κάποιου είδους οικονομική προσάρτηση του βόρειου Ιράκ και της βορειοανατολικής Συρίας, περιοχές πλούσιες ενεργειακά (και η Τουρκία χρειάζεται την ενέργεια οπωσδήποτε). Το πρόβλημα είναι ότι και οι δύο περιοχές κατοικούνται κυρίως από Κούρδους.

Ακόμα και οι Κούρδοι του Ιράν είναι σε αναβρασμό. Τι θα συμβεί αν τα 17 εκατομμύρια Κούρδοι της Τουρκίας αποφασίσουν να μπουν στο παιχνίδι? Ο Erdogan είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τον απόλυτο εφιάλτη της Τουρκίας: την γέννηση ενός ευρύτερου Κουρδιστάν.

Η Τουρκία συνορεύει με το Ιράκ, τη Συρία και το Ιράν. Οι Κούρδοι έχουν αρχίσει να αισθάνονται τις ιστορικής σημασίας μεταβολές. Ο Rick Rozoff στο Global Research σωστά υποστηρίζει ότι «η Τουρκία παρέχει στο ΝΑΤΟ, και μέσω του ΝΑΤΟ στο Πεντάγωνο, άμεση πρόσβαση σε αυτά τα τρία έθνη». Αλλά αυτό μπορεί να πάει πολύ πιο πέρα από «ένα νέο ξαναμοίρασμα της Εγγύς Ανατολής μετά την Αγγλο-Γαλλική συμφωνία των Sykes-Picot το 1916».

Η Νέο-Οθωμανική Τουρκία, το ΝΑΤΟ και το Πεντάγωνο μπορεί να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος προς το παρόν, αλλά μια βαλκανιοποίηση της Εγγύς Ανατολής μόνο να επιταχύνει μπορεί την εμφάνιση ενός κράτους του Κουρδιστάν, καθώς αυτό μπορεί τελικά να εξυπηρετεί καλύτερα τα στρατηγικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον. Αλλά όταν ξυπνήσει ο Erdogan στη νέα πραγματικότητα (στη διαμόρφωση της οποίας θα έχει συμβάλλει και αυτός) μπορεί να είναι πολύ αργά.

Απόσπασμα από άρθρο του Pepe Escobar στο Asia Times
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Δεν πρόλαβε να πει ο μικρός Ηλίας ότι το Σύνταγμα επιφυλάσσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συναθροίζεσθαι στους Έλληνες πολίτες και μόνον, κι’ έπεσαν να τον φάνε όλοι οι εκστασιασμένοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα των αλλοδαπών θολοκουλτουριάρηδες, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, είναι κρατικοδίαιτοι ή συνταξιούχοι κρατικοδίαιτοι, εξ ου και έχουν άφθονο χρόνο να εξαντλούν τη ευσπλαχνία τους στους καημένους τους αλλοδαπούς παραμελώντας επιδεικτικά εμένα που τους παρέχω τα προς το ζην.

Το τί διάβασα δεν λέγεται.
Τί διεθνείς συνθήκες αράδιασαν, τί αξίες της ανεξιθρησκείας, τί πανανθρώπινα δικαιώματα, τι .., τι …, τι …
Τόσα όμορφα πράγματα για τους αλλοεθνείς που έχουν εισβάλει στη χώρα μου και την έχουν κάνει ρημαδιό.
Για τον Έλληνα τίποτα κύριε;
Για τα δικά του ανθρώπινα δικαιώματα;
Για το δικαίωμά του να κυκλοφορεί ελεύθερα σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας χωρίς να κινδυνεύει το πορτοφόλι του, η χρυσή καδένα του, το βραχιόλι του, το ρολόι του, ή ίδια του η ζωή τελικά;
Χωρίς να προσβάλλεται το δικό του δικαίωμα ανεξιθρησκείας, η ιστορία του, η παράδοσή του, η πολιτιστική κληρονομιά του;
Πού πήγαν τα δικαιώματα των ηλικιωμένων που ληστεύονται και βιάζονται από αλλοεθνή καθάρματα;
Το δικαίωμα της Μυρτούς στη ζωή γιατί καταπατήθηκε κύριοι;

Λοιπόν, για να τελειώνουμε μ’ αυτό το παραμυθάκι. Το άρθρον 28§1 του Συντάγματος ορίζει:
«Oι γενικά παραδεγμένoι κανόνες τoυ διεθνoύς δικαίoυ, καθώς και oι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τoυς με νόμo και τη θέση τoυς σε ισχύ σύμφωνα με τoυς όρoυς καθεμιάς, απoτελoύν αναπόσπαστo μέρoς τoυ εσωτερικoύ ελληνικoύ δικαίoυ και υπερισχύoυν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμoυ. H εφαρμoγή των κανόνων τoυ διεθνoύς δικαίoυ και των διεθνών συμβάσεων στoυς αλλoδαπoύς τελεί πάντoτε υπό τoν όρo της αμoιβαιότητας».
Τί σημαίνει τούτη ΄δω η διαταξούλα με απλά λογάκια; Όλες οι αρχές του διεθνούς δικαίου, αλλά και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει κυρώσει με νόμο το Ελληνικό Κοινοβούλιο εφαρμόζονται στους έλληνες πολίτες και υπερτερούν αντίθετων διατάξεων νόμων. Όλα, λοιπόν, τα δικαιώματα που επιφυλάσσουν για τον άνθρωπο οι διεθνείς συμβάσεις εφαρμόζονται στους έλληνες πολίτες θέτοντας εκποδών κάθε αντίθετη διάταξη του ελληνικού δικαίου.

Τα δικαιώματα που παρέχουν στους έλληνες πολίτες οι κυρωμένες διεθνείς συμβάσεις εφαρμόζονται, βέβαια, και στους εν Ελλάδι εγκαταβιούντες αλλοδαπούς, αλλά υπό τον όρο της αμοιβαιότητος.
Τί θα πει αυτό;
Θέλουν οι εν Ελλάδι πακιστανοί, αφγανοί, σενεγαλέζοι, μαροκινοί και δεν συμμαζεύεται να ιδρύσουν ναούς λατρείας;
Νομιμοποιούνται να το κάνουν, υπό τον όρο ότι στη δική τους χώρα επιτρέπεται στους έλληνες χριστιανούς να ιδρύουν τους δικούς τους ναούς λατρείας και να συναθροίζονται ανενόχλητοι σε πλατείες και δρόμους για να υμνήσουν τον Ύψιστο.
Δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο π.χ. η Σαουδική Αραβία στον έλληνα χριστιανό; Τότε ουδείς Σαουδάραψ δικαιούται να ιδρύσει ιερό τέμενος και να υμνήσει τον Αλλάχ εν Ελλάδι.

Απλά πράγματα.

Αν, τώρα, οι νταβατζήδες των πάσης φύσεως αλλοδαπών εισβολέων θέλουν να πουν ότι οι διεθνείς συμβάσεις υπερτερούν του ελληνικού Συντάγματος, δεν έχω τη δυνατότητα να τους πείσω πρί του αντιθέτου. Ου τους πείσω καν τους πείσω.

Και μια και γίνεται και πάλι λόγος για τα μουσουλμανικά τεμένη, με τα οποία θέλουν να σπείρουν τη χώρα, ας το κάνουν υπό τρεις προϋποθέσεις.

Πρώτον: εφαρμογή του όρου της αμοιβαιότητος, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Δεύτερον: με τα δικά τους χρήματα.

Τρίτον: εφ’ όσον βρίσκονται στην Ελλάδα νομίμως.

Κι’ όποιος έχει αντίρρηση, ας μου δείξει μία εκκλησία ή ένα παρεκκλήσι σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον Δημόσιο κορβανά.
Ίσως να αποτελούν εξαίρεση μερικοί μεγάλοι μητροπολιτικοί ναοί, όπερ αγνοώ, αλλά ο κανόνας είναι ότι οι πιστοί και μόνον οι πιστοί έχτισαν με τον οβολό τους τις χιλιάδες εκκλησίες και τις δεκάδες χιλιάδες ξωκκλήσια της πατρίδας.

Κάντε μια βόλτα και θα δείτε δεκάδες πανώ αναρτημένα σε ημιτελείς ναούς, τα οποία γράφουν «Ενισχύσατε με τον οβολόν σας τα έργα αποπεράτωσης του ιερού ναού».Ο γνωστότατος μεγάλου διαμετρήματος πολιτικός, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε –όπως άλλωστε συνηθίζει- την Ελληνική κοινωνία, επαναλαμβάνοντας τον γνωστό εαυτό του, μέσα από την ιστοσελίδα του «μαζί τα φάγαμε». Όμως, προφανώς μη ικανοποιημένος από την μικρής εμβέλειας δημοσιότητα της προκλητικότητάς του, την επομένη ημέρα φέρεται να «ανασκεύασε» την γνωστή του δήλωση λέγοντας «μαζί τα τρώμε».

Εάν υπήρχε κράτος δικαίου, εάν υπήρχε ένας εισαγγελέας που σεβόταν τους νόμους του κράτους, το Σύνταγμα της χώρας που ορίζει την ισονομία και την ισοπολιτεία και που προστατεύει την χώρα και τους πολίτες από «επιθέσεις» εγχώριων, εισαγόμενων ή εξωτερικών αντιπάλων και εχθρών, φυσιολογικά σήμερα ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να κάνει παρέα στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η περιβόητη δήλωσή του βαρέως πολιτικού κ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», αποτελεί μία κυνική ομολογία σύστασης συμμορίας και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, με αποτέλεσμα την δημιουργία ανηκέστου βλάβης της οικονομίας της χώρας, η οποία σύρθηκε (με τον γνωστό τρόπο και την προσωπική ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου) στο ΔΝΤ και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα κατέστη επαίτης της Ευρωζώνης και δέχθηκε (και δέχεται μέχρι και σήμερα) πολλαπλά ανήθικα χτυπήματα από τους «εταίρους», τους «φίλους» και συμμάχους της, οι οποίοι βρήκαν λαμπρή ευκαιρία να μετατρέψουν την χώρα σε χώρο πειραματισμών και παράνομου (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο) πλουτισμού εις βάρος των Ελλήνων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν όσα ο Θόδωρος Πάγκαλος έφαγε (σύμφωνα με την κυνική του ομολογία) μαζί με την παρέα του.

Επειδή, όμως, όταν η περίφημη δήλωση του κ. Πάγκαλου έγινε κατά την διάρκεια της πολιτικής του θητείας κι επειδή ενδέχεται το αδίκημα που ο ίδιος ομολόγησε να έχει παραγραφεί (λόγω της ενδιάμεσης και χωρίς κανέναν λόγο ύπαρξης Βουλής, η οποία ορκίστηκε και ο κ. Πολύδωρας διόρισε την κόρη του στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, δηλαδή στο δικό του γραφείο…), ο κ. Πάγκαλος «δικαιολογημένα» βρέθηκε στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης.

Όμως, επειδή η εξάρτηση από την δημοσιότητα και προφανώς η ματαιοδοξία του κ. Πάγκαλου, αποτελούν δεδομένα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, υπήρξε και συνέχεια των δηλώσεων, η οποία όχι μόνο προσβάλει την υπάρχουσα κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως συνεχίζει την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αλλά προσβάλει και την ίδια την Δικαιοσύνη, η οποία –εμμέσως πλην σαφώς- καταγγέλλεται από τον κ. Πάγκαλο ως μη γνωρίζουσα τα όσα εξακολουθούν και σήμερα να συμβαίνουν από τους πολιτικούς και το ευρύτερο δημόσιο εις βάρος της ίδιας της χώρας, παρά την δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση στην οποία η χώρα βρίσκεται λόγω του «μαζί τα φάγαμε».

Ο κ. Πάγκαλος, λοιπόν, έρχεται να επικαιροποιήσει με ένα ισχυροποιημένο «ισοδύναμο» την αρχική του δήλωση, ισχυριζόμενος πως «μαζί τα τρώμε», δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο σαφέστατα πως η γιορτή διασπάθισης του δημοσίου χρήματος συνεχίζεται, πως τίποτε δεν έχει αλλάξει και πως το κράτος συνεχίζει να λειτουργεί «τρώγοντας» τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει ο Ελληνικός λαός. Δηλαδή, κυνικότατα ο Θόδωρος Πάγκαλος έρχεται να ομολογήσει πως η συμμορία συνεχίζει να δρα ανενόχλητη «καταναλώνοντας» δημόσιο χρήμα εις βάρος των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν -ορατά πλέον- το φάσμα της απόλυτης φτώχειας!!!

Κανένας εισαγγελέας, όμως, δεν έχει παρέμβει για να καλέσει τον κ. Πάγκαλο και να τον εξαναγκάσει να ομολογήσει ποιοι είναι αυτοί που εξακολουθούν «τρώνε» το δημόσιο χρήμα κι ενώ οι ίδιοι (προφανώς) πλουτίζουν, η χώρα συνεχίζει να απομακρύνεται από την έστω και ελάχιστη πιθανότητα οικονομικής σωτηρίας της. Δεν είναι άραγε ομολογία οικονομικού εγκλήματος τα όσα δήλωσε και συνεχίζει να δηλώνει ο κ. Πάγκαλος; Δεν είναι άραγε κολάσιμη ποινική πράξη η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος; Δεν είναι άραγε τιμωρητέα τα όσα ο λαλίστατος κ. Πάγκαλος δηλώνει απερίφραστα; Δεν αποτελεί ομολογία – παραδοχή εγκληματικών ενεργειών εις βάρος των συμφερόντων της χώρας, τα όσα δήλωσε ο γνωστότατος Πάγκαλος;

Σαφέστατα, όλα αυτά αποτελούν αιτίες για κλήση του κ. Πάγκαλου στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα και σαφέστατα –εάν λειτουργούσε το κράτος δικαίου- ο συγκεκριμένος πολιτικός θα βρισκόταν -λίγες μόνο ώρες μετά τις κυνικές του δηλώσεις- στον Κορυδαλλό κάνοντας παρέα στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Όμως, επειδή σε αυτόν τον χώρο που κάποτε ήταν χώρα, η Δικαιοσύνη ενίοτε είναι τυφλή, ενίοτε είναι κουφή και ενίοτε είναι απούσα, αλλά ποτέ δεν ήταν επαρκώς θαρραλέα για να ασχοληθεί με εκείνους που έπρεπε, θα συνεχίσουν να υπάρχουν «Πάγκαλοι» που θα ομολογούν επαχθείς πράξεις εις βάρος της χώρας και των πολιτών και θα παραμένουν ατιμώρητοι. Είναι γνωστό πως τίποτε δεν θα μπορούσε να συμβεί εις βάρος της χώρας, εάν η Δικαιοσύνη -και όσοι την εκπροσωπούν- εργαζόταν όπως το Σύνταγμα ορίζει και επιβάλλει. Απότοκο αυτής της επιλεκτικής Δικαιοσύνης, είναι η εκτρωματική πολιτική και πολιτικοί και η κατάπτωση ηθών, αξιών και νόμων που συνιστούν ένα κράτος Δικαίου. Και με δικαστικούς λειτουργούς που χαρακτηρίζονται από συμπεριφορές του τύπου «δεν είδα, δεν άκουσα», η χώρα βαδίζει προς τον όλεθρό της, ενώ οι υπεύθυνοι (πολιτικοί και δικαστές) απολαμβάνουν υψηλότατο επίπεδο διαβίωσης, ελέω της θεσμικής τους πλήρους απουσίας… ζώντας τον μύθο τους εις βάρος των… κορόιδων!


YΓ: "Κλέβοντας" μία δήλωση του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (γνωστού ως Χάρρυ Κλυνν): "Τα πολιτικά κουφάρια τα θάβουν, δεν τα ταριχεύουν"...Του Στρατή Μαζίδη

Η εγκληματικότητα έχει αλλάξει πρόσωπο δραματικά τα τελευταία χρόνια. Έγινε βίαιη, απάνθρωπη και αδιάκριτη.

Πέρα από τις επιθέσεις στους δρόμους, δαίμονες με μορφή ανθρώπου εισβάλλουν στα σπίτια φιλήσυχων ανθρώπων και οι χειρότεροι εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα.

Διότι και αυτό ακόμη το τραυματικό γεγονός μιας διαρρήξης και συνάντησης πρόσωπο με πρόσωπο με μια συμμορία μπορεί με το πέρασμα του χρόνου ίσως κάπως να ξεθωριάσει. Όταν όμως παρά το γεγονός ότι δεν προέβαλες καμιά αντίσταση σε ότι ζήτησαν, βλέπεις να σου βιάζουν τη γυναίκα ένας ένας με τη σειρά σαν, σαν κάτι που δεν περιγράφεται ή να ατιμάζουν την κόρη σου χαράσσοντας έτσι τις ψυχές των ανθρώπων σου για όλη τους τη ζωή -χώρια λοιπές παρενέργειες ενός βιασμού όπου κτήνη σαν αυτά δεν υπολογίζουν τίποτε- και τέλος να σε πλακώνουν στο ξύλο, τότε πώς να το ξεπεράσεις;

Πληροφορούμαστε καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο δολοφονίες ηλικιωμένων ανθρώπων που βρήκαν φρικτό θάνατο μετά από μια ολόκληρη ζωή με λεία το ιλλιγιώδες ποσό των € 70,00.

Κι αναρωτιέσαι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο ψυχρούς και αναίσθητους εγκληματίες που σκοτώνουν ακόμη και για μικρά σχετικά ποσά ή μήπως βρισκόμαστε σε ένα ασύμμετρο πόλεμο με επαγγελματίες πολεμιστές που εκπαιδεύθηκαν δια του ξυλοδαρμού, της σκληρότητας, του βιασμού και του εξευτελισμού να σκορπίσουν τον τρόμο και την αναταραχή σε μια ολόκληρη κοινωνία;

Δεν τα διαπράττει κανείς τόσο εύκολα αυτά εκτός αν είναι τυφλωμένος από το μίσος και έχει μια κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση. Δεν μπουκάρεις σε ένα σπίτι σκοτώνοντας και εξευτελίζοντας ότι βρεις μπροστά σου. Ας μην ξεχνάμε το πόσο εύκολα διέφυγαν τότε του μπλόκου της αστυνομίας καθαρίζοντας επί τόπου δύο νεαρά παιδιά της ΕΛ.ΑΣ.

Στυγνοί εγκληματίες λοιπόν ή εκπαιδευμένοι μαχητές “απελευθερωτικών στρατών”;
Η πολιτεία τι κάνει;
Εξακολουθεί να είναι …μεθυσμένη;
Πριν κάμποσα χρόνια, ο αείμνηστος παπα-Σταμάτης Χατζηκυριάκος είχε γράψει ένα βιβλιαράκι, με τον τίτλο «Παναγία η Σοσιαλίστρια».

Όμως «τω καιρώ εκείνω» ο σοσιαλισμός ταυτιζόταν με την αθεΐα. Και κάποιος εθνικόφρων παπάς έκαμε μήνυση στον παπα-Σταμάτη.
Ο δικαστής, που έβαλε στη ζυγαριά της συνείδησής του, από το ένα μέρος τον φανατισμένο παπά κι από το άλλο τον οραματιστή παπα-Σταμάτη, έβγαλε αθωωτική απόφαση.

Και έτσι το πρόβλημα λύθηκε νομικά. Αλλά ουσιαστικά παραμένει πάντα το ερώτημα:

Ήταν, άραγε, σοσιαλίστρια η Παναγία; Και πού στηρίχτηκε ο παπα-Σταμάτης, για να της αποδώσει, μέσα στις πάμπολλες άλλες, και αυτήν την φιλοφρόνηση;
Ασφαλώς και στηρίχτηκε στο Ευαγγέλιο (Λουκά, Α, 39-56). Και πιο συγκεκριμένα στα λόγια, που λέει η Παναγία, κατά την επίσκεψή της στην Ελισάβετ, μετά τον Ευαγγελισμό.

Η Ελισάβετ κάνει στην Παναγία διθυραμβική υποδοχή.

-«Ευλογημένη, της είπε, είσαι συ περισσότερο από κάθε άλλη γυναίκα και ευλογημένο και το παιδί, που έχεις στην κοιλιά σου. Και πώς ήταν δυνατόν να γίνει σε μένα μια τόσο μεγάλη τιμή, ώστε να με επισκεφθεί η μητέρα του Μεσσία μας»!

Και η Παναγία της αποκρίθηκε:

“Η δόξα και η τιμή ανήκει στο Θεό, που έκαμε σε μένα την ταπεινή αυτή τη μεγάλη τιμή».

Που σημαίνει ότι η ταπείνωση ήταν το μυστικό μονοπάτι, που οδήγησε την Παναγία στη θέωση.

Με αποτέλεσμα να γίνει η σκάλα, με την οποία κατέβηκε και ήρθε ανάμεσα στους ανθρώπους ο Χριστός.

Η ταπείνωση όμως αυτή της Παναγίας δεν ήταν, όπως την εννοούμε και την εκλαμβάνουμε συνήθως εμείς οι παραμορφωμένοι χριστιανοί.

Μια κατάσταση παθητικότητας, μιζέριας και ηττοπάθειας, απέναντι στη υβριστική αλαζονεία των ανθρώπων…
Αλλά η συναίσθηση της ανθρώπινης μηδαμινότητας μπροστά στο άπειρο μεγαλείο του Θεού και την ομορφιά και σοφία της δημιουργίας του.

Την υβριστική αλαζονεία των ανθρώπων η Παναγία την καταδικάζει κατηγορηματικά και προδικάζει την εξουθένωσή της, λέγοντας:
«Η βασιλεία του Μεσσία θα διαλύσει τα σχέδια των αλαζόνων. Θα γκρεμίσει τους τυράννους απ’ τους θρόνους τους και θ’ ανυψώσει τους ταπεινούς. Θα αφαιρέσει τα πλούτη απ’ τους πλούσιους και θα χορτάσει με αγαθά τους πεινασμένους»!

Τα λόγια αυτά της Παναγίας είναι άκρως επαναστατικά.

Και, αν τα έλεγε κάποιος, εδώ στην πατρίδα μας, πριν από 60-70 χρόνια, ασφαλώς και θα του στοίχιζαν πολύ ακριβά.

Είναι ευνόητο, βέβαια πως πάνω στην ίδια αυτή επαναστατική γραμμή κινήθηκε και ο Χριστός:

Στο πρώτο του κήρυγμα στους συμπατριώτες του, της Ναζαρέτ, είπε χαρακτηριστικά:

Ήρθα, για να σας απαλλάξω από τη φτώχεια, την αρρώστια, τη σκλαβιά και την αμαρτία.

Το τελείως αντίθετο απ’ ο, τι κάνουν οι αναρχικοί (=χωρίς ηθικές αρχές) άρχοντές μας. Οι οποίοι, πέρα από κάθε λογική και συνείδηση, μας σκλάβωσαν στους εχθρούς μας, μας βούλιαξαν στη φτώχεια και στη διαφθορά και μας δολοφονούν παντοιοτρόπως.

Και μπορεί ο Χριστός να μη φόρεσε φυσεκλίκια και να μην πήρε κοντάρια και σπαθιά, αλλά ο λόγος του ήταν καταλυτικότερος κι απ’ τα πλέον φοβερότερα όπλα.

Γεγονός, που συνειδητοποίησαν ευθύς εξαρχής οι γραμματείς και οι φαρισαίοι. Οι οποίοι τον ακολουθούσαν σαν τη σκιά του και κατέγραφαν κάθε του λόγο και κίνησή του. Μέχρις ότου καταφέρουν να πετύχουν την εξόντωσή του.

Αλλά και η πρώτη χριστιανική κοινωνία, της οποίας μέλος ήταν και η Παναγία, κινήθηκε μέσα στα ίδια αυτά πλαίσια.

Αφού, όπως υπογραμμίζουν οι Πράξεις των Αποστόλων» (Δ, 32-34):
«Είχαν όλοι μια ψυχή και μια καρδιά. Και κανένας δεν έλεγε για κάτι ότι είναι δικό του. Αλλά ήταν γι’ αυτούς όλα κοινά. Και κανένας φτωχός δεν υπήρχε ανάμεσά τους. Δεδομένου ότι ο καθένας βοηθιόταν ανάλογα με τις ανάγκες του».

Για να έχουμε, στην περίπτωση αυτή, το γνησιότερο μοντέλο του σοσιαλισμού.

Το οποίο ύστερα από δεκαοχτώ αιώνες σχεδόν πανομοιότυπα αντιγράφουν οι Μαρξ-Ένγκελς στο περίφημο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» τους (1848).

Ασφαλώς και είχε δίκιο ο αείμνηστος παπα-Σταμάτης, που έγραψε την «Παναγία τη Σοσιαλίστρια».

Αλλά, όπως θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος, με βάση, πάντα, το Ευαγγέλιο, τα λόγια του Χριστού και της Παναγίας είναι όχι απλά σοσιαλιστικά, αλλά βαθύτατα επαναστατικά.

Και μάλιστα όχι μόνο στην κοινωνική και οικονομική, αλλά και την ηθική και πνευματική και υπαρξιακή τους διάσταση.

Δεδομένου ότι ο Χριστός αντιμετώπισε με την Ανάστασή του, πέρα απ’ την ύβρη και αλαζονεία των ανθρώπων, την ενσάρκωση της αλαζονείας και πάσης τυραννίας, που είναι ο Σατανάς. Και του οποίου έργο και όπλο είναι ο θάνατος.

Γι’ αυτό και σχετικά με την Παναγία, αλλά και, γενικότερα, τους χριστιανούς δεν μιλάμε, πλέον, για θάνατο, αλλά για κοίμηση.

Παρότι, στην πραγματικότητα, η Παναγία ήταν και παραμένει πάντοτε «Γρηγορούσα»(=ξυπνητή) και έτοιμη να βοηθήσει τον καθένα σε κάθε περίπτωση. Και σε προσωπικά και σε οικογενειακά και σε εθνικά ακόμη θέματα.

Όπως έπραξε στη χιλιετία του Βυζαντίου.

Που δεν τους εγκατέλειψε, παρά μόνο, όταν εκείνοι την είχαν εγκαταλείψει.

Και όπως έπραξε το ’40.

Το οποίο καταπρόδωσαν οι συγκαιρινοί μας εφιάλτες. Εξυπηρετώντας τα ανθελληνικά σχέδια των εχθρών μας.

Οι οποίοι φοβούνται την Ελλάδα και το Ευαγγέλιο.

Γιατί, σαν τους φαρισαίους της εποχής του Χριστού γνωρίζουν ότι η καθεμιά του λέξη κρύβει μεγαλύτερη επαναστατική και εκρηκτική ενέργεια απ’ όλα τα πυρηνικά οπλοστάσια της Ανατολής και της Δύσης.

Αλήθεια και πραγματικότητα, που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει εμείς οι νωθροί και αποτελματωμένοι χριστιανοί.
Ύφεση 2,3% αντιμετωπίζει η Κύπρος στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η ύφεση χτυπά την κυπριακή οικονομία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ πρόκειται για σχεδόν την ίδια μείωση του ΑΕΠ όσο και στο τρίτο τρίμηνο του 2011, όταν είχε καταστραφεί σε έκρηξη η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Μεγαλονήσου.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε πτώση της παραγωγής στις κατασκευές, τη μεταποίηση, το εμπόριο και τις μεταφορές.

Αντίθετα, στον τουρισμό και τον τραπεζικό κλάδο παρατηρήθηκε επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο πρώτο τρίμηνο, η οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 1,5% και 0,4% αντίστοιχα.

Και για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, το άγγιγμα από το ΔΝΤ αρκεί για να φέρει την καταστροφή σε μία χώρα. Τελικά, μήπως θα πρέπει Ελλάδα και Κύπρος να το πάρουν απόφαση και να πετάξουν τα διεθνή λαμόγια και τους οικονομικούς τους τρομοκράτες με τις κλωτσιές;
Το καλοκαίρι μπορεί να καλύπτει προσωρινά με το πέπλο του τα προβλήματα τους ελληνικού λαού. Η βαρυχειμωνιά όμως έρχεται. Η ανεργία συνεχίζεται, τα κάθε λίγους μήνες νέα μέτρα είναι πάλι προ των πυλών. 11 δις, 14 δις, 7 δις, λες και είναι αέρας, λες και δεν αφορούν τη βίαιη υποβάθμιση της ζωής των συνανθρώπων μας.

Του Στρατή Μαζίδη

Αν το φιλοσοφίσουμε ζούμε με τα μισά από όσα ζούσαμε πριν δύο χρόνια. Ο υψηλός φόρος εισοδήματος, οι έκτακτες εισφορές, τα χαράτσια, η ακρίβεια σε μια σειρά βασικών αγαθών, τα καπέλα στις χρεώσεις των ΔΕΚΟ και ένα σωρό άλλες επιβαρύνσεις που όπως το σαράκι έχουν ροκανίσει τα χρήματα των Ελλήνων.

Επίσης το παραπάνω ισχύει για τους μισούς ενεργούς Ελληνες αφού οι άλλοι μισοί είναι απλά άνεργοι.

Δουλειές δεν υπάρχουν. Η παιδεία διαλύεται. Η υγεία σε χρεώνει ήδη από το τηλεφώνημα για ένα ιατρικό ραντεβού.

Η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα είναι απλά ανεξέλεγκτες.

Σε μια εποχή που όλα μειώνονται, το μόνο που αυξάνεται είναι η απελπισία.

Δε χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες για να προβλέψει πως οδεύουμε πρόσω ολοταχώς για λαϊκή εξέγερση.

Το πότε θα ξεσπάσει δεν μπορεί να το ορίσει κανείς. Είναι όπως η βροχή. Τα σύννεφα όμως μαζεύονται.

Το δε χειρότερο είναι πως αυτό το κάτι, το μόρφωμα, αυτό το πράμα που λέγεται κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια, απέλπιδα έστω, να αποφύγουμε τα χειρότερα. Μοιραία ανθρώπακια που η ματαιοδοξία και η δίψα για εξουσία τους τύφλωσε τόσο ώστε να μη τους νοιάζει πως βυθίζουν την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή όπως έχουν τα πράγματα, μόνο δύο τρόπους μπορώ να δω για να αποφύγουμε μια εξέγερση με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο πρώτος είναι να γίνει ένα θαύμα. Ο δεύτερος είναι ο επικείμενος πόλεμος στη Συρία σε μια γενικευμένη μορφή του που θα εμπλέξει τη χώρα μας. Κάποιοι άλλωστε εργάζονται μεθοδικά να το πετύχουν αυτό.

Όπως και να χει, ας είμαστε ενωμένοι. Το μέλλον προβλέπεται πολύ δύσκολο. Τουλάχιστον όταν ξημερώσουμε κάποια στιγμή, να χαράξει μια καλύτερη μέρα.
Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος


Ξεκίνησε η κάθοδος των Ρώσων στις θερμές θάλασσες, Αιγαίο και Μεσόγειο, μας πληροφορούν όλα τα ΜΜΕ. Η κάθοδος των μυρίων.
Η Ρωσική αρμάδα διαπλέει το Αιγαίο εν πλω προς Συρία, και Ν.Α.
Μεσόγειο. Επιτέλους πια, ήταν ο κατάλληλος χρόνος να δείξει η αρκούδα τα νύχια και δόντια της στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, αλλιώς πάει χαμένη.

Επιτέλους, πρέπει να μπει φραγμός στις αυθαιρεσίες της
Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, όπως αυτές απορρέουν από τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, για κυριαρχία στο πλανήτη.

Η Σιωνιστική Δικτατορία των Ρότσιλντ και Ροκφέλερ, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υλοποίηση των πρωτοκόλλων, με τη βοήθεια των αχυρανθρώπων κατά τόπους πολιτικών, ποντάρει στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν θα τολμούσε να επέμβει στα άνομα επιθετικά σχέδιά τους.
Η αρμάδα αυτή που διαπλέει το Αιγαίο, είναι του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, και θα συναντηθούν στη Συρία με τα πλοία του Ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας. Τα πλοία της Μαύρης Θάλασσας (Εύξεινος Πόντος), από τους ναυστάθμους της Κριμαίας, λέγονται πρώτος Ρωσικός Στόλος, που μαζί με τα πλοία του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας, εξοπλισμένα με σύγχρονης τεχνολογίας οπλισμό, θα αποτελέσουν μια ισχυρή ασπίδα προστασίας για τη Συρία, έτσι ώστε να μη κάνουν παιχνίδι μόνες τους, οι Σιωνιστικές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Εν τω μεταξύ καταπλέει εκεί και ο 6ος Αμερικανικός Στόλος στις διαταγές της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, και του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ. Η κάθοδος τόσων Ρωσικών σκαφών στη Ν.Α. Μεσόγειο συνιστά μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του Ρωσικού Ναυτικού, μετά τη πτώση της ΕΣΣΔ.

Προ ημερών ο Ρώσος Α! ΓΕΕΘΑ , μετά από εντολή της κυβερνήσεώς του, μετέβη στις ΗΠΑ, προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον ζήτημα της Συρίας, αλλά και της αντιπυραυλικής ασπίδας, και να διασφαλιστούν τρόποι αποφυγής λαθών που μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό ολοκαύτωμα. Λέγομεν την Ε.Ε. Σιωνιστική διότι, ότι έγινε στις ΗΠΑ, έγινε και στην Ε.Ε. Δηλαδή όλα τα στελέχη της Ε.Ε. είναι πιστοί υπάλληλοι, πιόνια και μαριονέτες του καθεστώτος Ρότσιλντ.

Η Τουρκία στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στη Συρία η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, παίζει βρώμικο και άσχημο παιχνίδι.
Έχει στείλει κομάντος που μαζί με τους άλλους αντάρτες των Δυτικών δυνάμεων, πολεμούν το καθεστώς. Εν τω μεταξύ, o Toύρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν θορυβημένος από τις αερομαχίες μεταξύ Ρωσικής και Τουρκικής αεροπορίας στον Εύξεινο Πόντο, για να αποφύγει τα χειρότερα, σπεύδει στη Μόσχα για συνομιλίες.

Η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία των κ.κ. Ρότσιλντ και Ροκφέλερ, επιτέλους βρίσκει το μάστορά της στα σχέδια για παγκόσμια Σιωνιστική κυριαρχία. Το είχανε παρακάνει πια, όποια χώρα δεν ήθελαν ή στεκόταν εμπόδιο στα σχέδιά τους, (βλέπε Συρία-Ιράν, κ.λ.π.) την κατάστρεφαν, όπως ισοπέδωσαν τη Λιβύη, Ιράκ, και άρπαξαν όλο το χρυσό τους, για τις τράπεζες του Ρότσιλντ, και τα πετρέλαια για το Ροκφέλερ. Οι Σιωνιστικές ΗΠΑ, μαριονέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Παντοκρατορίας, επιθυμούν καθεστώτα μαριονέτες στη Μέση Ανατολή. Σιωνισμός και Ισλαμισμός τα βρήκανε ενώπιον κοινών συμφερόντων Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, και Γεωενέργειας.

Αναλύοντας τις γεωπολιτικές ισορροπίες με εύθραυστες σχέσεις, βλέπουμε ότι τα σενάρια πολέμου επανέρχονται.

Εν τω μεταξύ, εν όψει δραματικών εξελίξεων , όχι μόνο στη περιοχή, αλλά και στο πλανήτη, η Ελλάδα αυξάνει κατά 3 μήνες-σε πρώτο στάδιο- τη στρατιωτική θητεία. Οι ένοπλες δυνάμεις μας ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, ενώ η ανύπαρκτη κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, και στο εσωτερικό μέτωπο οι Ισλαμιστές λαθρομετανάστες οργιάζουν εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας.

Σήμερα η Ελλάδα έχει μια πολιτική ηγεσία υποχείριο και εκτελεστικό όργανο της Σιωνιστικής τρόϊκα. Το μεγάλο αφεντικό της τρόϊκα των δανειστών μας, είναι ο Ρότσιλντ. Οι εφιάλτες πολιτικοί κάτω από τις εντολές του Ρότσιλντ προσπαθούν να αποδυναμώσουν τις ένοπλες δυνάμεις, όπως γράφουν τα ΜΜΕ, ώστε σε περίπτωση σύρραξης με τη Τουρκία, να ηττηθούμε, για να περιέλθει όλος ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος στις τράπεζες του Ρότσιλντ, και της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Η Σιωνιστική τρόϊκα (ΕΚΤ-ΔΝΤ-Ε.Ε.) απαιτεί οικονομική εξαθλίωση των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, και οι εφιάλτες πολιτικοί εκτελούν τις εντολές.

Η τρικομματική των δοσιλόγων, με ελάχιστο στρατηγικό βάθος, με το Αιγαίο και τη Θράκη εκτεθειμένα στο στόμα του λύκου, με την άμυνα σε όλο το μέτωπο από τον Έβρο, μέχρι το Καστελόριζο, να είναι ένα εθνικό πρόβλημα, το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σήμερα με αυτές τις πολιτικές ηγεσίες των αχυρανθρώπων του Ρότσιλντ.

Γιαυτό ζητάμε –αν και μέλος του ΝΑΤΟ- τη προστασία της Ρωσίας, με αλλαγή εξωτερικής πολιτικής, και τη παραχώρηση βάσεων στο Αιγαίο, έναντι υψηλού τιμήματος ενοικίου, και εγγύηση για την εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία. Η Ρωσία ευρισκόμενη ενώπιον κοινού κινδύνου, για την ασφάλειά της, θα σπεύσει να ανταποκριθεί.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, ενταφιάστηκε και το θέμα της ανακήρυξης, χάραξης, και χαρτογράφησης της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. κατόπιν εντολών του Ρότσιλντ, του μεγάλου Αδελφού, και μεγάλου αφεντικού της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. εν αναμονή εξελίξεων στην περιοχή μας…

Ο ορυκτός πλούτος θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση, αλλά τα πιόνια του Ρότσιλντ, οι εφιάλτες πολιτικοί δεν τολμούν.

Οι Έλληνες πολίτες στεγνώνουν οικονομικά, και ο Μεγάλος Αδελφός Ρότσιλντ, θέλει να εισπράττει το χαράτσι της ΔΕΗ. Ακόμη και κατασχέσεις πρώτης κατοικίας επιβάλλουν για να εισπράξει το μεγάλο αφεντικό ο Ρότσιλντ το χαράτσι της ΔΕΗ, που είναι ζεστό και ζωντανό χρήμα σε ευρώ. Ο Ρότσιλντ χρειάζεται ζεστό ρευστό για να πληρώνει τους μισθοφόρους στη Συρία και αλλαχού. Δεν βάζει το χέρι στη τσέπη, εμείς τα κορόϊδα πληρώνουμε τους δολοφόνους μας.
Μήνυση για εσχάτη προδοσία υποβάλλουν Έλληνες πολίτες σε προδότες πολιτικούς. Δεν ήταν συνηθισμένο στη πολιτική ιστορία της Ελλάδος να γίνονται μηνύσεις εναντίον πρωθυπουργών για εσχάτη προδοσία, αλλά μήπως ήταν συνηθισμένες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει ο Ελληνικός Λαός σήμερα;
Η Ν.Α. Μεσόγειος παραμένει ταραγμένη, η κατάσταση όλο και χειροτερεύει, αφού οι αρμάδες Αμερικανών,- Ρωσίας,- ΝΑΤΟ,- Ισραήλ,- Τουρκίας, προκαλούν διεθνή αναταραχή. Εν τω μεταξύ η Τουρκία ασχολείται με το ποιος κατέρριψε το κατασκοπευτικό αεροπλάνο της, οι Σύριοι; οι Αμερικανοί; οι Ρώσοι; οι Ισραηλινοί; Ενδέχεται οι Αμερικανοί για προβοκάτσια με σκοπό να βγάλουν τη Τουρκία στο πόλεμο εναντίον της Συρίας-Ιράν-Ρωσίας.

Όμως ο πονηρός Ερντογάν καταλαβαίνει… Εν τω μεταξύ ο κουτοπόνηρος Νταβούτογλου έχασε το «Στρατηγικό του βάθος»… και ψάχνει να το βρει… Η κατάσταση στη Μ.Α. αλλάζει άρδην!

Στον πόλεμο της Συρίας εμπλέκεται και το Ιράν, διότι γνωρίζει ότι μετά τη Συρία, έρχεται η σειρά του, να υποστεί την οργή των Σιωνιστικών Δυνάμεων. Διεθνείς αναλυτές των γεγονότων, όργανα της Σιωνιστικής Δύσης, γράφουν ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, χτυπούν τον άμαχο πληθυσμό, αγνοώντας και αθωώνοντας έτσι τους μισθοφόρους πολεμιστές δολοφόνους και σφαγείς, που έχει στρατολογήσει η παγκόσμια Σιωνιστική κυριαρχία και Δικτατορία.

Ενώ συνεχίζονται τα ψέματα του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ για τη Συρία, τώρα δηλώνουν ότι το καθεστώς της Συρίας χρησιμοποιεί βιολογικά και χημικά όπλα. Τα ίδια ψέματα που λέγανε για Ιράκ, Λιβύη, κ.λ.π.
Αυτά τα όπλα είναι προνόμιο και δικαίωμα μόνο για τις Σιωνιστικές ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Αυτά έχει η προπαγάνδα με τους αργυρώνητους αναλυτές και ΜΜΕ των Σιωνιστικών δυνάμεων.

Υπάρχουν φόβοι ότι η Συρία θα πέσει στην Άβυσσο, εάν οι μισθοφόροι «επαναστάτες» λάβουν εξωτερική βοήθεια αυτήν που επιθυμούν.
Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, με βάση τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, χρησιμοποιεί τις Σιωνιστικές ΗΠΑ, και τις ένοπλες δυνάμεις αυτών, αλλά και του ΝΑΤΟ, για καθυπόταξη των Λαών της Γης, και επιβολή παγκόσμιας κυριαρχίας. Ο Ελληνικός Λαός, θα λυπηθεί πολύ εάν η τρικομματική κυβέρνησή μας διαταχθεί από το ΝΑΤΟ, να εμπλακούν οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, εναντίον των αδελφών Ρωσικών δυνάμεων, στον Αρμαγεδδώνα που έρχεται. Η κυβέρνησή μας πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι ένας είναι ο εχθρός της Ελλάδος και του Ελληνισμού, το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ , και η Νατοϊκή Τουρκία.

Φυλάξτε τις ένοπλες δυνάμεις μας άθικτες και ακέραιες για τους εχθρούς Τούρκους. Στην Ελλάδα επικρατεί το εξής παράδοξο, η εκάστοτε κυβέρνηση να είναι στο πλευρό των Σιωνιστικών Illuminati Δυτικών δυνάμεων και ο Ελληνικός Λαός, στο πλευρό των Χριστιανών Ορθόδοξων Ρώσων.
Η Σιωνιστική Illuminati Δύση μας έφερε στη κατάντια που βρισκόμαστε σήμερα, και από πάνω θα πολεμήσουμε στο πλευρό τους;
Σε περίπτωση συρράξεως Σιωνιστικού ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, είναι ευκαιρία να εκδικηθούμε τους Illuminati Δυτικούς πιόνια και μαριονέτες του Ρότσιλντ, που μας έφεραν σε αυτή την τραγική οικονομική κρίση, και να βοηθήσουμε την Ορθόδοξη Ρωσία, η οποία εις ουδέν μας έφταιξε, αλλά στέλνει οικονομική βοήθεια στο σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό.
Είναι πολύ πιθανόν με αφορμή το ναύσταθμο της Σούδας, αλλά και από τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τη συμμαχία με το Σιωνιστικό εχθρικό ΝΑΤΟ, αλλά και με τα πιόνια-μαριονέτες πολιτικούς που μας κυβερνούν, να εμπλακούμε – εκόντες άκοντες- κατά της Ρωσίας, πράγμα που συναισθηματικά και ψυχολογικά δεν θέλει ο Ελληνικός Λαός.
Στην περίπτωση αυτή οι ένοπλες δυνάμεις μας να ταχθούν καθαρά υπέρ της Ρωσίας. Καλλίτερα να ρίχνουμε «στο Γάμο του Καραγκιόζη» όπως λέει ο λαός μας, παρά εναντίον των Ρωσικών φίλιων Δυνάμεων.
Έτσι για να τιμωρήσουμε τους απατεώνες Δυτικούς της Μέρκελ και του Σόϊμπλε, και όλης αυτής της Σιωνιστικής Μαφίας του Ρότσιλντ.

Μας βάζουν τα χαράτσια της ΔΕΗ, και από πάνω θα πολεμήσουμε στο πλευρό τους; Τόσο Μ……ς είμαστε;

Η Νατοϊκή Τουρκία μας κυκλώνει και εμείς χτίζαμε την Ελληνοτουρκική φιλία με Τζαμιά, κουμπαριές και ζεμπεκιές. Τόσον επιπόλαιοι-δοσίλογοι είναι οι πολιτικοί μας.
Η νεολαία μας μετανάστευσε, και σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε νεολαία, ούτε λαός, παρά μόνο συνταξιούχοι, λαθρομετανάστες, και δοσίλογοι πολιτικοί, που άρχουν επάνω σε λαθρομετανάστες, και γερόντια παππούδες και γιαγιάδες που ψηφίζουν τα πιόνια του Ρότσιλντ.

Να μη γίνει η Σούδα με τη Κρήτη στρατιωτικό ορμητήριο εναντίον της φιλικής Συρίας. Ο Ελληνικός λαός δεν το θέλει.

Για να εκδικηθούμε το εχθρικό Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, να παραχωρήσουμε Βάσεις-ναυστάθμους στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου, έναντι ενοικίου. Αυτό θα είναι η καλλίτερη ασπίδα προστασίας έναντι των εχθρικών Νατοϊκών Τουρκικών δυνάμεων.
Θα τολμήσει η Τουρκία να μας επιτεθεί, όταν στον ενδιάμεσο χώρο θα παρεμβάλλονται οι Ρωσικές δυνάμεις;

Βρισκόμαστε μπροστά στον όλεθρο, ένα σχεδιασμένο όλεθρο που σχεδιάστηκε από τη Σιωνιστική Illuminati Νέα Τάξη Πραγμάτων, και τους Mασόνους ILLUMINATI σε ένα σχεδιασμένο Αρμαγεδδώνα.
Όλα αυτά μετά τις Αμερικανικές εκλογές.

Υπάρχουν και οι ηπιότερες προσεγγίσεις του θέματος, που θέλουν το 2012 να είναι έτος σημαντικών εξελίξεων, αλλά όχι καταστροφικών πολέμων. Η Ρωσία δεν θα αφήσει τη Συρία, αφού είναι η μόνη χώρα που παρέχει βάσεις στη Μεσόγειο, για τις Ρωσικές δυνάμεις. Η Ρωσία σέβεται τους συμμάχους της, και δεν τους προδίδει όπως κάνει το ΝΑΤΟ. Όταν θα μας επιτεθεί η Τουρκία, το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, και η Σιωνιστική Ε.Ε. θα παραμείνουν ουδέτεροι, απολαμβάνοντας το θέαμα.

Σε περίπτωση σύρραξης Ελλάδος-Τουρκίας, οι Σιωνιστικές εχθρικές ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, θα βοηθούν με όλους τους τρόπους τη Τουρκία. Εμείς οι Έλληνες παραμένοντας στο πλευρό του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, πάμε χαμένοι, αυτό όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά είναι καταστροφικό για τη χώρα μας. Νοσηροί και φοβισμένοι εγκέφαλοι οι πολιτικοί μας δεν βλέπουν το συμφέρον της χώρας, παρά μόνο ΝΑΤΟ.
Γι αυτό σας είπα ότι ο μεγάλος μας εχθρός είναι το ΝΑΤΟ και Τουρκία.
Είμαστε μέσα σε μια συμμαχία λύκων.
Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να παραχωρήσουμε βάσεις στα νησιά του Αιγαίου στις Ρωσικές δυνάμεις για τη δική μας ασφάλεια.

Θα τολμήσει η Τουρκία να μας επιτεθεί όταν θα έχει απέναντί της τη Ρωσική Αεροπορία, και το Ρωσικό Ναυτικό; Μη παραμένουμε άλλο χωρίς σύμμαχο. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τον Ελληνισμό!!!

Ο μόνος θετικός σύμμαχος είναι η Ρωσία. Ούτως ή άλλως χαμένοι είμαστε. Μετά τη Συρία και το Ιράν, σειρά έχει η Ελλάδα.
Για ό,τι κακό ήθελε συμβεί στην πατρίδα, καθιστούμε την Illuminati πολιτική ηγεσία υπεύθυνη, η οποία κωφεύει, και παραμένει πιστή στη λυκοφωλιά που λέγεται Σιωνιστικό ΝΑΤΟ!!!

Οι δοσίλογοι και απάτριδες πολιτικοί, στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων, δίνουν σε διαπλεκόμενο όμιλο με το βαθύ Τουρκικό κράτος, 4 μαρίνες ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών, τις οποίες οι παμπόνηροι Τούρκοι κρυφίως θα μετατρέψουν σε πολεμικούς ναυστάθμους, και βάσεις βατραχανθρώπων εναντίον μας.
Τόση πια επιπολαιότητα των κυβερνητικών παραγόντων!!!!

Επαναλαμβάνουμε, για τους Έλληνες ο μεγάλος εχθρός είναι το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, και η Νατοϊκή Τουρκία. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι Τούρκοι έχουν συγκεντρώσει στρατό 100.000 ανδρών, με άρματα μάχης, στον Έβρο, και ετοιμάζονται για επίθεση.

Εάν οι Τούρκοι μας επιτεθούν από ποιόν θα ζητήσουμε βοήθεια;
Από το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ; Σωθήκαμε! Η μόνη μας ελπίδα, και σανίδα σωτηρίας είναι η Ρωσία, η οποία αμέσως θα σπεύσει να ανταποκριθεί για γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους.
Διότι όταν το ΝΑΤΟ με τη Τουρκία, μπλοκάρουν το Αιγαίο, αυτό θα είναι Γεωστρατηγική καταστροφή για τη Ρωσία. Αυτό θα σημάνει θάνατο για τη Ρωσία!!!
Και η Ρωσία το γνωρίζει. Γι αυτό συνιστούμε να εκμεταλλευθούμε τη Γεωστρατηγίκή, και Γεωγραφική μας θέση, που είναι το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας!
Λόγω της τραγικής καταστάσεως στη Συρία, μήπως σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από θερμό επεισόδιο της Σιωνιστικής Δύσης με τη Ρωσία; Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, βαρύ Ρωσικό πολεμικό υλικό ευρίσκεται εν-πλω προς Συρία.

Περνούν από τα Δαρδανέλια και το Αιγαίο πριν φθάσουν στη Συρία.
Τα Ρωσικά πολεμικά πλοία μεταφέρουν εκτός από βαρύ οπλισμό, και σημαντικό αριθμό ανδρών κομάντος, για να αντιμετωπίσουν τη διεθνή λεγεώνα των ξένων μισθοφόρων δολοφόνων που επιστράτευσε η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, μέσω των Σιωνιστικών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, και του Αραβικού Συνδέσμου, για να πολεμά και ανατρέψει το νόμιμο καθεστώς της Συρίας. Τα ίδια έκαναν στη Λιβύη!!!

Των Αμερικανο-Σιωνιστών τα χέρια είναι δεμένα λόγω προεκλογικής περιόδου, γι αυτό χρησιμοποιούν παράλληλους δρόμους, και επιστρατεύουν μέσω των μυστικών υπηρεσιών, τη διεθνή οργάνωση των δολοφόνων μισθοφόρων, για να ρίξουν τα ανεπιθύμητα σε αυτούς καθεστώτα. Εν τω μεταξύ ο ειδικός απεσταλμένος του Σιωνιστικού ΟΗΕ, και του φιλο-Σιωνιστικού «Αραβικού Συνδέσμου», ο οποίος τελευταίως αντικατάστησε την Αμερικανο-Σιωνιστική «Αραβική Άνοιξη», Σιωνιστής κ. Κόφι Ανάν, ζήτησε να συναντηθεί με το Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στη Μόσχα, για να ζητήσει άρση της υποστήριξης της Ρωσίας, προς το καθεστώς της Συρίας.

Με ντομάτες γράφουν τα ΜΜΕ υποδέχθηκαν τη Χίλαρι στην Αίγυπτο.
Μόνο οι Έλληνες δεν μπορούν να ξυπνήσουν ακόμη.

Η Χίλαρι Κλίντον παρείχε στήριξη στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Αιγύπτου Μόρσι, (Μόρσι στα Αραβικά σημαίνει Μωϋσής), που είναι Αρχηγός των Αδελφών Μουσουλμάνων, και Ισλαμιστών της Αιγύπτου. Γιαυτό λέμε Σιωνισμός και Ισλαμισμός τα βρήκαν, εναντίον πατριωτικών εθνικιστικών καθεστώτων.

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, αφού πρόκειται για τη πρώτη μεγάλη πολεμική αποστολή της Ρωσίας από την εποχή της ΕΣΣΔ.
Στόχος των Ρώσων, η αναχαίτιση των εισαγομένων μισθοφόρων Ισλαμιστών ανταρτών που μάχονται το νόμιμο καθεστώς της Συρίας.
Την αυτοαποκαλούμενη «Αντιπολίτευση». Θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για την επιχειρησιακή αξία των Ρωσικών δυνάμεων, αν και απέδειξαν την ικανότητά τους στα γεγονότα του Καυκάσου, και στη Γεωργία. Πρόσφατα ο γνωστός –και μη εξαιρετέος- Χένρι Κίσσινγκερ, δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για πόλεμο που θα αναδείξει μέσα από την απόλυτη καταστροφή τη νέα παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία και τη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων με τη Σιωνιστική Παγκοσμιοποίηση.

Αυτοί θα είναι τα μεγάλα Αφεντικά, και όλοι εμείς οι δούλοι!!!

Ασφαλώς θα θυμάστε ότι το τέλος του 2012 έχει σηματοδοτηθεί από τους Μάγια, σαν το τέλος του κόσμου, με σκηνές και ημέρες αποκάλυψης. Απλώς το αναφέρουμε, να είναι στα υπ’ όψιν
των αναγνωστών μας.
Η «Συριακή Αντιπολίτευση» είναι η παρέα της BILDERBERG, και το χρήμα για μισθοφόρους και όπλα, πέφτει από τον ΣΟΡΟΣ και ΡΟΤΣΙΛΝΤ οι οποίοι το μαζεύουν από τους υπόδουλους λαούς, με τα χαράτσια τύπου ΔΕΗ, με την αλληλεγγύη, και άλλους διάφορους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλουν μαριονέτες πολιτικοί.

Τα ΜΜΕ μας πληροφορούν, «Στη Κύπρο ο Ρωσικός Στόλος».
Οι Κύπριοι παίζουν έξυπνα το παιχνίδι, δεν είναι σαν τους δικούς μας «Μακάκες» πολιτικούς που φοβούνται, και δάνεια έλαβαν από τη Ρωσία με χαμηλό τόκο, και λιμένες παρεχώρησαν στη Ρωσία, για τη δική τους προστασία.
Θα τολμήσει ποτέ η Τουρκία να εισβάλλει στη Νότια Κύπρο, όταν εκεί ναυλοχεί ο Ρωσικός Στόλος;
Είναι ασπίδα προστασίας για τους Ελληνοκυπρίους.
Θα μπορούσαν τα ρωσικά πλοία να ανεφοδιαστούν στο λιμάνι Ταρτούς στη Συρία, όμως η Ρωσία θέλησε να δώσει ένα μήνυμα στη Τουρκία, ότι ενδιαφέρεται για τη γεωπολιτική, γεωστρατηγική, και γεωενεργειακή κατάσταση στη γεωγραφική αυτή περιοχή της Κύπρου.

Η αυθαιρεσία των Αμερικανο-Σιωνιστών κατέβασε τη Ρωσία στη Μεσόγειο. Οι Σιωνιστικοί κύκλοι των Βρυξελλών (πρωτεύουσας της Ε.Ε.) δημοσιεύουν σε όλα τα ΜΜΕ, καυστικά σχόλια για τη Ρωσο-κυπριακή σχέση λέγοντας, «Οι Ρώσοι στη Κύπρο. Ένας Δούρειος Ίππος στην Ευρώπη». Αφού οι Σιωνιστές Δυτικοί, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, απεδείχθησαν ανίκανοι, ανάξιοι, και αναξιόπιστοι να μας προστατέψουν από τους γύπες- Σόρος, Ρότσιλντ και Τούρκους, ζητάμε τη προστασία της Ρωσίας στον οικονομικό και στρατιωτικό τομέα.
Που είναι το κακό; Το συμφέρον μας κοιτάμε. Εκεί όπου είναι το συμφέρον του κάθε κράτους, εκεί αυτό πηγαίνει, εκτός εάν έχει προδοτική πολιτική ηγεσία που παραμένει πιστή στο δόγμα «Ανήκομεν εις την Σιωνιστική Δύση» και όποιον πάρει ο χάρος…