Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Εμ. Μακρόν έδωσε στην δημοσιότητα την επιστολή για τη «μεγάλη διαβούλευση»


Η μεγάλη συζήτηση που θα ξεκινήσει την Τρίτη δεν είναι «ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα», δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην επιστολή του προς τους Γάλλους, καλώντας τους να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν την διαβούλευση.

Ο πρόεδρος Μακρόν ανακοινώνει ότι θα κάνει τον απολογισμό αυτής της διαβούλευσης τον επόμενο μήνα μετά την ολοκλήρωσή της στις 15 Μαρτίου στην επιστολή του η οποία επρόκειτο να δοθεί αύριο στην δημοσιότητα, αλλά επισπεύσθηκε αφού μέσα ενημέρωσης έσπασαν το εμπάργκο και άρχισαν να δημοσιεύουν σήμερα το περιεχόμενό της.

«Θέλω να μετατρέψω μαζί σας την οργή σε λύσεις», δηλώνει στο τέλος της επιστολής του, την οποία είχε αναγγείλει κατά το μήνυμά του για το νέο έτος εν μέσω της κρίσης των κίτρινων γιλέκων.

Προτείνει την διεξαγωγή αυτής της διαβούλευσης επί σειράς 35 ερωτήσεων επί τεσσάρων θεμάτων που έχουν ήδη καθορισθεί όπως η δημοκρατία, η οικολογική μετάβαση, η φορολογία, η μετανάστευση.

«Οι προτάσεις σας θα επιτρέψουν λοιπόν την σύνταξη ενός νέου συμβολαίου για το Εθνος, την οικοδόμηση της δράσης της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, αλλά επίσης την διαμόρφωση των θέσεων της Γαλλίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», εξηγεί ο Εμανουέλ Μακρόν.


Ανάμεσα στις ερωτήσεις αυτές περιλαμβάνονται «Ποιοι φόροι κατά την γνώμη σας πρέπει να μειωθούν κατά προτεραιότητα;», «Πρέπει να καταργηθούν ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες που είναι ξεπερασμένες ή πολύ δαπανηρές σε σχέση με την χρησιμότητά τους;», «Ποιες συγκεκριμένες προτάσεις θα κάνατε για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής μετάβασης;», «Πρέπει να ενισχυθεί η προσφυγή σε δημοψηφίσματα;».

Σχετικά με την μετανάστευση, ο Εμανουέλ Μακρόν ρωτά: «Οταν θα έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις μας ως προς το άσυλο, θα θέλατε να έχουμε την δυνατότητα να ορίζουμε ετήσιους στόχους που θα προσδιορίζονται από το κοινοβούλιο;».

Αλλά, όπως είχαν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες μέλη της γαλλικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος ορίζει επίσης κόκκινες γραμμές: «Δεν θα ανακαλέσουμε μέτρα που έχουμε λάβει...για να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις και για να καταστήσουμε την απασχόληση πιο προσοδοφόρα», τονίζει, χωρίς να αναφερθεί ειδικά στον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ISF) , την επαναφορά του οποίου ζητούν πολλά κίτρινα γιλέκα.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την μείωση των φόρων χωρίς να μειώσουμε το συνολικό επίπεδο των δημοσίων δαπανών», προειδοποιεί ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Στην επιστολή του δεν αναφέρει τα θέματα του γάμου για όλους, των αμβλώσεων ή της θανατικής ποινής.

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ θα ορίσει αύριο τον τρόπο διεξαγωγής αυτής της διαβούλευσης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δίνει στην δημοσιότητα την επιστολή του προς τους Γάλλους την επαύριο μίας ακόμη κινητοποίησης των κίτρινων γιλέκων που εμφανίσθηκε αριθμητικά ενισχυμένη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]