Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Μαΐ 2012

...και την εκδίωξη των Ελλήνων από την Ιστορία

Γράφω αυτό το κείμενο με πόνο καρδιάς και οδύνη. Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος δεν νιώθω καθόλου ευχάριστα να ασκώ κριτική σε συμπολίτες και συνανθρώπους μου, όταν μάλιστα αυτοί κατέχουν το αξίωμα του πολιτικού και του εκλεγμένου εκπροσώπου του λαού. Όμως, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος απέναντι σε μια τέτοιας διαστάσεως εθνική καταστροφή και εξαθλίωση του λαού μου, καθώς «φίλος ο Πλάτων, αλλά φιλτάτη η αλήθεια». Και όσο πιο γρήγορα, όσοι περισσότεροι δούμε την αλήθεια, τόσο ταχύτερα θα σωθεί η πατρίδα μας.

Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠαΣοΚ και ΝΔ, αλυσοδεμένα τα ίδια -μέσω των ηγετών και των μελών των- από δεσμεύσεις προς τρίτους όπως το διεθνές τραπεζικό καρτέλ και διάφορες διεθνείς λέσχες που προωθούν την παγκόσμια διακυβέρνηση ή από βρώμικα χρήματα μέσω σκανδάλων τύπου Siemens και άλλων, αλυσοδένουν τώρα τους Έλληνες και φονεύουν την Ελλάδα.

Για όσους πιστεύουν ή προπαγανδίζουν ότι το Μνημόνιο ήταν και είναι μονόδρομος, ας δούμε τι λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί, σύμφωνα με τον επιφανή Έλληνα οικονομολόγο Βασίλη Βιλιάρδο, ο οποίος στο άρθρο του «Ο εχθρός της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο γερμανός ιστορικός Α. Ritschl γράφει: Η ανθελληνική υστερία των γερμανικών ΜΜΕ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Γερμανία. Η γερμανική ανάπτυξη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ότι τα θύματα του πρώτου και δευτέρου παγκοσμίου πολέμου παραιτήθηκαν από τις απαιτήσεις των…. Το ότι η Γερμανία οφείλει την οικονομική της άνοδο στην γενναιοδωρία των άλλων λαών δεν το έχει ξεχάσει κανείς. Ούτε οι Έλληνες. Εάν ξυπνήσουν οι Έλληνες, εάν εκλέξουν επαρκείς, ανιδιοτελείς, ικανούς, θαρραλέους πολιτικούς και διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, απαιτώντας με τη σειρά τους τα χρήματα που χωρίς καμία αμφιβολία τους χρωστάμε, και υποχρεωθούμε νομικά να εξοφλήσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις, τότε θα μας πάρουν και τα πουκάμισά μας. Αφού με βάση τη συμφωνία του Λονδίνου οι πολεμικές αποζημιώσεις που δεν πληρώθηκαν το 1953 θα έπρεπε να εξοφληθούν σε περίπτωση επανένωσης της Γερμανίας…. Τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα υπολογίσθηκαν πρόσφατα στα 565 δισεκατομμύρια ευρώ…. Η καλύτερη λύση σήμερα για την Ελλάδα και τη Γερμανία είναι η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους…».

«Ο Γερμανός οικονομολόγος H. Muller γράφει: Η Γερμανία μπορούσε να συμπεριφερθεί καλοπροαίρετα. Έπρεπε να κάνει όπως οι ΗΠΑ μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η Καγκελάριος όφειλε να οδηγήσει την Ε.Ε. σε ένα κοινό μέλλον…. Η διαγραφή χρεών (haircut) δεν θα βοηθούσε καθόλου την Ελλάδα…. Αντίθετα από όλα όσα λέει η Καγκελάριος, η Ελλάδα σε μια τέτοια περίπτωση θα παρέμενε για πάρα πολλά χρόνια εκτός αγορών και θα έχανε τη δυνατότητα να δανειστεί μόνη της στο μέλλον…. Για να μπορέσει η Ελλάδα να μειώσει το χρέος της θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 8%, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία χώρα με εξαίρεση τη Νορβηγία…. Η κερδοσκοπία αναζωπυρώνεται όποτε η κρίση βαθαίνει απειλητικά…. Πολλοί στο κυβερνών κόμμα θεωρούν ότι έπρεπε να δείξουν στις αγορές… ποιος είναι το αφεντικό της Ευρώπης και της Ελλάδος…. Δεν υπήρχε καμία εναλλακτική επιλογή παρά η μεταφορά πόρων από τις πλεονασματικές προς τις ελλειμματικές χώρες τις ευρωζώνης και η δημοσιονομική και πολιτική ένωση…. Όμως αυτό δεν πουλάει και δεν φέρνει ψήφους όπως η παραδειγματική τιμωρία των Ελλήνων…. Αντί να δείξουμε αλληλεγγύη καταλήξαμε να δοκιμάζουν οι αγορές την αντοχή του ευρώ στοιχηματίζοντας στη διάλυση της ευρωζώνης…. Εάν το ευρώ καταρρεύσει η Γερμανία θα έχει την αποκλειστική ευθύνη….».

Ακόμη, ο Βασίλης Βιλιάρδος επισημαίνει:
«Η Γερμανία χρησιμοποίησε το ΔΝΤ για τη βρώμικη δουλειά έχοντας άλλα σχέδια για τη συνέχεια όπως τεκμηριώνεται σήμερα από τους εκβιασμούς προς την Ελλάδα…. Εάν οι εντολείς του ΔΝΤ, δηλαδή οι αγορές, επιτεθούν στην Ιταλία, θα είναι πολύ δύσκολο να ευοδωθούν πλέον τα όποια μυστικά σχέδια της τεκτονικής κυβέρνησης της Γερμανίας και του γερμανικού καρτέλ (διακρίνοντας από την κατηγορία αυτή τους Γερμανούς πολίτες οι οποίοι υποφέρουν ήδη τα πάνδεινα)….».
Καθίσταται πλέον σαφές ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠαΣοΚ και ΝΔ, έχουν εξαπατήσει τους Έλληνες υπογράφοντας το Μνημόνιο ως μονόδρομο. Διότι, ούτε η χρεοκοπία αποφεύγεται στο επίπεδο της κοινωνίας τουλάχιστον, αφού ήδη σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι σήμερα είναι άνεργοι και οι κατώτεροι μισθοί καταλήγουν στα 200 ευρώ, αλλά και διότι, χάριν των όποιων ιδιοτελών συμφερόντων όσων κρύβονται και κινούν τα νήματα πίσω από τις κλειστές πόρτες της Ιπποκράτους και της Συγγρού ή όποιες άλλες, δεν αξιοποιήθηκε καμία εναλλακτική δυνατότητα για τη σωτηρία της εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας πέραν της νέας δανειακής Σύμβασης, όπως αυτή σχεδιάστηκε και υπογράφηκε ερήμην του ελληνικού συμφέροντος από την μειοψηφική και δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μείζον έγκλημα βεβαίως, είναι ο διπλασιασμός του δημοσίου χρέους χωρίς, ταυτόχρονα, τα νέα δάνεια να χρησιμοποιηθούν για την στήριξη της ανάπτυξης και του μεσαίου επιχειρηματικού κόσμου, η ύπαρξη του οποίου είναι προϋπόθεση επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αντίθετα, για την μετάλλαξη του προηγούμενου χρέους σε μια αναβαθμισμένη και προστατευόμενη από το αγγλικό δίκαιο νέα μορφή εθνικού χρέους, με την επιπλέον δυνατότητα άμεσα εκτελέσιμης λεηλασίας και κατάσχεσης του δημόσιου πλούτου, όπως αυτό δείχνεται ακολούθως.

Έτσι, ο όρος «δολοφονικός» είναι κυριολεκτικός, αφού οι Έλληνες καταδικάζονται σε αργό θάνατο, εάν τελικά ο ελληνικός λαός δεν αντισταθεί σύσσωμος και με κάθε νόμιμο τρόπο. Διότι τί άλλο παρά δολοφονία είναι η καταδίκη του ελληνικού λαού σε μια ζωή, όπου η διατροφή, η κατοικία, η απασχόληση, η υγεία είναι ήδη πολυτέλεια για τους μισούς ή και περισσότερους των Ελλήνων; Το ακόμη χειρότερο δε όλων, είναι ο διωγμός των ικανότερων Ελλήνων νέων εκτός της Ελλάδας ως μετανάστες και η καταδίκη όσων μένουν στην Ελλάδα σε μισθούς πείνας των 200 - 500 ευρώ. Έτσι, οι μεν νέοι καταδικάζονται να μην μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια, η δε Ελλάδα εγκαταλείπεται στη δημογραφική της κατάρρευση. Αν όλα αυτά δεν είναι δολοφονία της Ελλάδας, τότε τι άλλο είναι;

Κατόπιν τούτου, δεν κατανοώ πώς μπορούν οι πολιτικοί μας άνδρες, ιδίως οι αρχιτέκτονες του Μνημονίου, να απευθύνονται προεκλογικά στον ελληνικό λαό ωσάν να μην είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για ό,τι τραγικό συμβαίνει σήμερα στον τόπο αυτό. Εδώ, μόνον οι ψυχαναλυτές θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν τα ψυχρά χαμόγελα των κ.κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου ή τους υπερπατριωτικούς θεατρινισμούς του κ. Σαμαρά και την παγερότητα του κ. Παπαδήμου.

Είναι πράγματι τραγικό, Έλληνες πολιτικοί να φτάνουν σε αυτό το κατάντημα, να φοβούνται να παρουσιαστούν δημόσια και να κρύβονται σε κλειστές αίθουσες κατά την προεκλογική των επικοινωνία με το λαό. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης τραγικό το ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να συναντηθούν σε ένα ελάχιστο κοινών παραδοχών, προκειμένου να σταματήσουν την κατακρήμνιση της Ελλάδος σε άβυσσο που προκάλεσαν το ΠαΣοΚ και η ΝΔ και να απαιτήσουν ένα Μνημόνιο σύμφωνο προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε όσους πάλι, ισχυρίζονται ότι το εν λόγω δολοφονικό νέο Μνημόνιο ήταν ή είναι ανάγκη και μονόδρομος, ας τους απαντήσουμε ότι ψεύδονται. Διότι, εάν οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες επικαλούντο την ενότητα του ελληνικού λαού, αφού τον ενημέρωναν επαρκώς, αναγνωρίζοντας λάθη και ευθύνες του παρελθόντος, θα είχαν τόση πολιτική δύναμη ώστε κανείς διεθνής δανειστής ή διεθνής τοκογλύφος δεν θα μπορούσε να τους εκβιάσει να αποδεχθούν το πρωτοφανές αυτό εθνικό ξεπούλημα. Αντίθετα, οι Έλληνες πολιτικοί άνδρες (και γυναίκες), που υπηρετούν τα στενά ιδιωτικά και κομματικά ιδιοτελή των συμφέροντα διέσπασαν και διασπούν την εθνική ενότητα με συνέπειες ασφαλώς οδυνηρές και για τα κόμματα και για τον λαό, αφού προκειμένου να μην θιγούν οι ίδιοι και οι συνεργοί των, οδήγησαν στο επιχειρούμενο εθνικό ξεπούλημα.

Μετά από τη γνώση αυτή διερωτώμεθα, κατά πόσο, αλήθεια, οι Έλληνες σήμερα, παραμονές των εκλογών, έχουν αντιληφθεί επαρκώς ότι το ΠαΣοΚ και η ΝΔ συνεπικουρούμενα από μια αδιάλλακτη και δογματική αριστερά που επενδύει στο χάος, χάριν της δικής της ιδεοληπτικής κομουνιστικής ουτοπίας, έχουν συναποδεχθεί και σχεδιάσει την κατάργηση του ελληνικού κράτους και την δολοφονία του ελληνικού λαού;

Πόσο, αλήθεια, όλοι οι Έλληνες σήμερα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός γνωρίζουν τι έχουν υπογράψει και τι πρόκειται να πράξουν στους επόμενους μήνες οι ηγέτες των δύο αυτών κομμάτων μέσω της νέας Δανειακής Σύμβασης;

Για να γνωρίζει ο κάθε Έλληνας ψηφοφόρος τις διαστάσεις του ιστορικού εγκλήματος εναντίον της Ελλάδος, αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα από αυτά που διαβάζουμε στο νέο συμφωνηθέν με την Τρόικα, συνοψίζοντας τις προδοτικές υποχρεώσεις, δεσμεύσεις και αποφάσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το υπογραφέν από τους Έλληνες βουλευτές των δύο κομμάτων Νέο Μνημόνιο. Στα επόμενα ακολουθούμε και επεκτείνουμε σχόλια του Καθηγητή Ε. Μπίλλη, του Ε.Μ.Π.:

1. Με το άρθρο 1 του υπογραφέντος μνημονίου δημιουργείται Ταμείο υφαρπαγής όλης της Ελλάδος από τους Έλληνες και οικονομική – φυσική εξόντωση των Ελλήνων. Το εν λόγω Ταμείο με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΕ» το οποίο διοικείται κατ’ ευθείαν από την Τρόικα και τους διεθνείς δανειστές, απαλλάσσεται από κάθε μορφή φορολογίας και η λειτουργία του βαρύνει μόνον το Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή, όσοι Έλληνες θα εργάζονται σε αυτό για να εξαφανιστεί με καθολικό ξεπούλημα ολόκληρη η Ελλάδα και να δολοφονηθεί ο ελληνικός λαός, θα πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεσμεύτηκαν ακόμη και τα έξοδα διάλυσης του ελληνικού κράτους και δολοφονίας των Ελλήνων, να βαρύνουν το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο.

2. Τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν δεσμευτεί ώστε οι διατάξεις του Μνημονίου να κατοχυρωθούν και από το νέο Σύνταγμα που θα προκύψει από την εντός του 2012-2013 υποχρεωτική αναθεώρηση και τροποποίηση του υπάρχοντος. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν αποδεχτεί και έχουν αποφασίσει τη συνταγματική πλέον κατάργηση της Ελλάδος και των Ελλήνων από την ελληνική επικράτεια. Ποιες συντάξεις και ποιοι μισθοί ή ποια δάνεια; Εδώ έχει αποφασισθεί η πλήρης εξόντωση του ελληνικού λαού και ο διωγμός του από την Ελλάδα. Όλες οι δικαιολογίες που ακούμε και τα κροκοδείλια δάκρυα των κυρίων Παπανδρέου, Βενιζέλου, Σαμαρά και όποιου άλλου, σκοπό έχουν να αποπλανήσουν κάθε Έλληνα και να ολοκληρώσουν ένα καλά σχεδιασμένο δολοφονικό σχέδιο εναντίον της Ελλάδος και του ελληνικού λαού αλλά και εναντίον της Ε.Ε.

3. Τα έσοδα από την πώληση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας πάνε κατ’ ευθείαν στους δανειστές και όχι στο ελληνικό κράτος. Μάλιστα, θα πουλάμε για όσα χρόνια αποφασίζει και μας επιβάλλει η Τρόικα.

4. Η εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας περιλαμβάνει ακόμη και τις πωλήσεις περιουσιών τοπικών αυτοδιοικήσεων (ΟΤΑ) μέχρι και τους αιγιαλούς, αλλά και αποθεματικά κερδοφόρων Δημόσιων εταιρειών, όπως ο ΟΠΑΠ και άλλες. Επίσης, οι Δημόσιοι φορείς πωλούμενοι παραχωρούν και τα όποια δικαιώματά των επί του ελληνικού ορυκτού πλούτου: πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, ουράνιο, κλπ.

5. Τα έσοδα από όλους τους Δημόσιους φορείς, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, εισπράξεις ενοικίων ή φόρων, όλα αυτά ανήκουν πλέον στο δημιουργούμενο από την Τρόικα Ταμείο και από εκεί εισπράττονται από τους δανειστές και διεθνείς τοκογλύφους, ενώ τα έξοδα λειτουργίας των εταιριών αυτών ακόμη και μετά την πώλησή των (μισθοί, τεχνικές υποδομές, κλπ) βαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο.

6. Το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύτηκε να επιχορηγεί όσους Δημόσιους Οργανισμούς δεν θα πουληθούν (π.χ. ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) αλλά οι επιχορηγήσεις αυτές και τα έσοδα θα εισπράττονται μέσω του Ταμείου από την Τρόικα. Επίσης τα έσοδα όλων των Δημοσίων οργανισμών ακόμη και πριν την πώλησή των θα εισπράττονται από τους δανειστές. Η Τρόικα μέσω του Ταμείου θα καθορίζει τις αυξήσεις στο ρεύμα, το νερό, τις συγκοινωνίες ή ό,τι άλλο.

7. Δεσμεύονται με εχεμύθεια προς τρίτους και τον ελληνικό λαό, δηλαδή υποχρεούνται να κρατούν το στόμα τους κλειστό όσοι συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Ταμείου, ενώ θα παρίστανται και παρατηρητές των δανειστών. Συγχρόνως, η Βουλή των Ελλήνων υποχρεούται να κυρώνει με νόμο όλες τις πράξεις του Ταμείου, το περιεχόμενο των οποίων θα τηρείται απόρρητο και μη προσβάσιμο στα Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και κατά συνέπεια τον λαό. Οι ίδιοι οι Υπουργοί παραδέχτηκαν ότι δεν γνώριζαν το περιεχόμενο του δεύτερου, Νέου Μνημονίου, όταν το ψήφιζαν.

8. Το Ταμείο αυτό θα αποφασίζει σε ποια τιμή και σε ποιους θα πουλάμε τα ελληνικά λιμάνια, τους δρόμους, τα αεροδρόμια, τις βραχονησίδες και ό,τι άλλο ελληνικό επί γης, θαλάσσης και αέρος. Δηλαδή θα μπορεί ο οποιοσδήποτε προτείνεται από το Ταμείο, κράτος ή ιδιώτης, να αγοράζει την Ελλάδα σε όποια μάλιστα τιμή αποφασίζει η Τρόικα και οι δανειστές της Ελλάδος. Ακόμη, ό,τι δεν πουλιέται ή δεν αξιοποιείται, (π.χ. ο ΟΣΕ ή ό,τι άλλο) διαλύεται και χρεοκοπεί, με εντολή του Ταμείου.

9. Το Ταμείο θα μπορεί να εκδίδει δικό του ομόλογο ή να δανείζεται προς όφελος των δανειστών και των τοκογλύφων με εγγύηση της Ελλάδας και υποθήκευση της ελληνικής περιουσίας. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δια χειρός Παπανδρέου, Βενιζέλου, Σαμαρά και Παπαδήμου μετατρέπουν αναγκαστικά την Ελλάδα σε διεθνή και κοινής χρήσης «πόρνη». Η Οθωμανική Αυτοκρατορία σεβάστηκε τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία περισσότερο από την σημερινή Τρόικα και τα δύο κόμματα - συνεργούς της.

10. Απαγορεύεται εις το εξής η Ελλάδα να μπορεί να αγοράζει τα δικά της ομόλογα για να αποσβένει το χρέος, όπως έκαναν στο παρελθόν άλλες χώρες για την αντιμετώπιση του εθνικού των χρέους.

11. Με το άρθρο 14 οι ελληνικοί αιγιαλοί και οι παραλίες παραχωρούνται επίσημα στους δανειστές. Άρα και τα νησιά μας, κατ’ ουσίαν παραχωρούνται στους δανειστές και σε όσους αυτοί οι ίδιοι θα μεταπωλούν το ελληνικό χρέος. Έτσι, κάποιοι γείτονές μας δεν χρειάζεται πλέον να προκαλούν θερμά επεισόδια. Θα μπορούν να αγοράζουν σε φθηνές τιμές ό,τι θέλουν από την Ελλάδα, λιμάνια, νησιά, αεροδρόμια, κλπ.

12. Τέλος, κινδυνεύουν με κατάσχεση ελληνικά πολεμικά πλοία, αεροπλάνα και ό,τι άλλο έχει ελληνική σημαία, μετά από δικαστικές προσφυγές διεθνών επενδυτών ή δανειστών.

ΠΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ; ΠΟΥ Κύριοι, όταν θα αντιληφθεί ο ελληνικός λαός τι έχετε αποφασίσει γι’ αυτόν και την Ελλάδα του 21ου αιώνα, υπογράφοντας το επαχθές και δολοφονικό αυτό νέο Μνημόνιο, αντί να επιλέξετε άλλους δρόμους, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα εδώ ή ακόμη χειρότερα στους επόμενους μήνες ή χρόνους;
Και εάν θα δεχόμασταν εξ’ ανάγκης τη λαφυραγωγία και λεηλασία του Δημόσιου πλούτου εις βάρος της Ελλάδας, όμως πώς μπορούμε να δεχθούμε την οικονομική και φυσική εξόντωση του ελληνικού λαού;

Είναι σαφές ότι, δυστυχώς για τους Έλληνες και την Ελλάδα, τα δύο κυρίαρχα κόμματα νοσούν και όζουν διαδίδοντας τη νόσο και την δυσοσμία των σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αυτό ας το συλλογιστεί καλά όποιος Έλληνας πολίτης ψηφίσει στις 6 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Διότι τα δύο αυτά κόμματα ασελγούν επί μακρόν επί του σώματος των Ελλήνων, υποκρινόμενα αυτά και οι εκπρόσωποί των τις αθώες περιστερές και καταρρακώνοντας τον πολιτικό βίο της χώρας.

Στο μέλλον, όλοι όσοι εργάστηκαν ενεργά ή έπραξαν πλημμελώς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, για να φθάσει η Ελλάδα σε αυτό το κατάντημα κατά την προηγούμενη 20ετία και ιδίως κατά τα τελευταία 12 χρόνια, επί κυβερνήσεων Σημίτη –Καραμανλή – Παπανδρέου – Παπαδήμου, όλοι αυτοί θα χρεωθούν αναλόγως ένα ιστορικό εθνικό έγκλημα εις βάρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας, εις βάρος του ελληνικού λαού αλλά και εις βάρος της διεθνούς δημοκρατίας, αφού η ελληνική κρίση λειτουργεί ως πολιορκητικός κριός άλωσης κάθε ελεύθερου, ανεξάρτητου και δημοκρατικού κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναλογικά, η ίδια ευθύνη θα βαρύνει κάθε άλλο κόμμα και πολιτικό άνδρα ή γυναίκα που δεν μπορεί να υπερβεί τον μικροκομματισμό του και δεν συμπράττει για την δημιουργία ενός πανελλήνιου εθνικού μετώπου σωτηρίας της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Ένα τέτοιο πανελλήνιο μέτωπο θα αποθάρρυνε κάθε πρόθεση των διεθνών τοκογλύφων.

Ακόμη, αντίστοιχο μερίδιο στην πρωτόγνωρη για όλη την ελληνική ιστορία εισβολή και οικονομική, πολιτική, πολιτιστική δολοφονία της Ελλάδος και του ελληνικού λαού, θα έχουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, οι καλλιτέχνες, οι δημοσιογράφοι, οι εκκλησιαστικοί άνδρες αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες, εάν αδιαφορήσουν και γυρίσουν την πλάτη σε όσα αυτή τη στιγμή διαδραματίζονται εναντίον της Ελλάδος, του ελληνικού λαού, αλλά και εναντίον της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών λαών.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, μολονότι δείξατε το δρόμο δωρίζοντας τον Προεδρικό σας μισθό στο Ελληνικό Δημόσιο, δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς μιμητής σας στη Βουλή των Ελλήνων, ούτε ακόμη και οι ιδεολόγοι κομουνιστές που μισούν το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό. Όμως αυτό δεν επαρκεί. Ακούστε τη φωνή του λαού σας και την «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων». Μην δειλιάσετε να υψώσετε το ανάστημά σας ως ιστορική προσωπικότητα εναντίον κάθε ανθελληνικού Μνημονίου, προκειμένου να σωθεί η ελληνική περιουσία και αξιοπρέπεια. Για αυτή τη στιγμή υπάρχετε και όχι για διακόσμηση στις παρελάσεις των εθνικών επετείων. Για αυτή τη στιγμή σας χρειάζεται ο ελληνικός λαός.

Άγιοι Ιεράρχες, ακούστε τη φωνή της ιστορίας πριν είναι πολύ αργά. Μιμηθείτε τον Αγ. Ιωάννη το Χρυσόστομο, τον Ιερομάρτυρα Χρυσόστομο Επίσκοπο Σμύρνης, τον Ιερομάρτυρα Γρηγόριο Ε΄ Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και τόσους άλλους, και υψώστε την φωνή και το ανάστημά σας με κάθε τρόπο εναντίον αυτών που θέλουν να ταπεινώσουν και να εξοντώσουν οικονομικά, πολιτιστικά και πνευματικά τον ελληνικό λαό. Ως προς τα οικονομικά, μιμηθείτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προστατέψτε έμπρακτα όλο τον λαό μας πέραν κάθε διάκρισης. Ίσως η Εκκλησία να είναι το μόνο καταφύγιο στους επερχόμενους καιρούς. Ετοιμαστείτε γι’ αυτό.

Έλληνες συμπολίτες και φίλοι, πολιτικοί άνδρες και γυναίκες, επιστήμονες, καλλιτέχνες ή δημοσιογράφοι που δεν υποτάσσεσθε στο καρτέλ της Τρόικας και των κομματικών συνεργών ενός εθνικού εγκλήματος, αλλά και Έλληνες όλου του κόσμου σε όποια ήπειρο και αν ζείτε, Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία, Αφρική, ακούστε τη φωνή της ιστορίας του λαού μας. Ακούστε τη φωνή της ιστορίας μας από τον Όμηρο μέχρι το Λεωνίδα και τον Περικλή και από εκεί μέχρι τον Διγενή Ακρίτα, τον Παλαιολόγο, τον Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Καποδίστρια, τον Λόρδο Βύρωνα, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Ίωνα Δραγούμη, τον Άρη Βελουχιώτη, τον Μπελογιάννη και τόσους άλλους Έλληνες ή φιλέλληνες που αγάπησαν την Ελλάδα και έδωσαν το αίμα τους γι’ αυτήν.

Πράξτε ό,τι περνά από το χέρι ή το μυαλό σας για να σωθεί και να μείνει ελεύθερη η Ελλάδα. Και να είστε πεπεισμένοι πως όσο υπάρχει η Ελλάδα, τόσο θα υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία και ανθρωπιά επάνω στον πλανήτη. Γι’ αυτό όσοι επιδιώκουν με την παγκόσμια διακυβέρνηση να βυθίσουν τους λαούς και τα έθνη σε ένα νέο Μεσαίωνα και ένα νέο Φεουδαρχισμό, ξεκίνησαν με την εξαφάνιση και εξόντωση από την ιστορία της Ελλάδας και των Ελλήνων. Είναι δε τραγικό γεγονός πώς ένας Έλληνας Πρωθυπουργός άνοιξε μόνος του την Κερκόπορτα της προδοσίας και εξόντωσης του λαού που τον ανέδειξε και τον εμπιστεύθηκε.

Έλληνες και Φιλέλληνες, αγωνιστείτε και ενημερώστε κάθε ευαίσθητο άνθρωπο, για να σώσετε την παγκόσμια Δημοκρατία. Ένα αγαθό που προσέφερε η Ελλάδα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και μην ξεχνάτε πως το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής ήταν πάντα το αίσθημα ευθύνης και αγωνίας του κάθε Έλληνα για όλο το ανθρώπινο γένος και για όλη την ιστορία του. Ως Έλληνες δεν αρνούμαστε τα χρέη και τις υποχρεώσεις μας προς κάθε νόμιμο δανειστή μας. Αρνούμαστε όμως τη δολοφονία της Ελλάδος και άλλων ευρωπαϊκών χωρών από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους διεθνείς δολοφόνους κρατών και λαών.

Όλοι οι Έλληνες στην Ελλάδα και απανταχού στον κόσμο ας ξυπνήσουμε από το λήθαργο που μας επέβαλαν τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, συνεπικουρούμενα από άλλα μικρότερα, με τους όποιους συνεργάτες των, δημοσιογράφους και ΜΜΕ ή νεόκοπους διανοούμενους που έβγαζαν και βγάζουν το ψωμί των προπαγανδίζοντας συχνά εναντίον της αλήθειας, εναντίον του εθνικού συμφέροντος και εναντίον της αληθούς Δημοκρατίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ε.Ε., είτε διεθνώς.

Η κρίση στην Ελλάδα είναι κρίση της ιστορίας και όλοι οι λαοί και όλοι οι άνθρωποι θα ωφεληθούν απ’ αυτήν. Η Ελλάδα είναι η «τριανταφυλλιά του κόσμου». Όσοι θέλουν να την ξεριζώσουν από την ιστορία, δεν θα κατορθώσουν τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το να σκορπίσουν τα φύλλα, την ομορφιά και το άρωμά της σε όλο τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, τους λόγους του Στρατηγού Μακρυγιάννη «Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούνε να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά».

Αυτή είναι η ιστορική ευθύνη όλων των Ελλήνων σήμερα. Να γεμίσουν όλον τον κόσμο με Ελλάδες, προς όφελος του κόσμου. Να σώσουν την Ελλάδα, χάριν του κόσμου και των ανθρώπων, χάριν της παγκόσμιας Δημοκρατίας και ελευθερίας κάθε ανθρώπου και κάθε λαού

*Ο κ. Γεώργιος Π. Παύλος είναι Αναπλ. Καθηγητής Δ.Π.Θ.
Πως μας χρεοκόπησαν και μας εξευτέλισαν

Ο Γουόρεν Μπάφετ λέει να προτιμάς τις μετοχές μιας εταιρείας που θα μπορούσε ακόμη και ένα ηλίθιος να την διοικήσει. Γιατί μια μέρα ενδέχεται να συμβεί και αυτό...

Η Ελλάδα κινδύνεψε με χρεοκοπία το 1985 αλλά και στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις την τελευταία στιγμή οι κυβερνώντες «έστριβαν» και το «καράβι» απέφευγε το βράχο και την βύθιση...

Η τρίτη φορά της μεταπολίτευσης αποδείχτηκε και η πιο φαρμακερή. Η αβελτηρία των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου βύθισαν την χώρα.

Στην 6ετία 2004 με 2009 ο «κουρασμένος» κ. Καραμανλής που παριστάνει ακόμη το σιωπηλό Βούδα, άθροισε 100 δισ. ευρώ ελλειμμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό, εκ των οποίων τα 49,3 δισ. ευρώ ήταν πρωτογενές έλλειμμα.

Η διακυβέρνηση χρεοκοπίας του κ. Καραμανλή ξεκίνησε με την «πατάτα» της απογραφής Αλογοσκούφη και την αναθεώρηση του ΑΕΠ το 2005. Κρίνοντας εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος και τα δύο έγιναν για να διευρυνθούν τα περιθώρια δανεισμού της χώρας για λόγους πελατειακού εκμαυλισμού και ληστείας των δημοσίων ταμείων...

Είναι αμετροεπές για το κόμμα του και τα αντιμνημονιακά παρακλάδια (Αλήθεια που ήταν ο κ. Καμμένος όταν γινόταν το «πάρτι»;) να παριστάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το «φόνο».

Φέρουν ευθύνη και η τωρινή ηγεσία έπρεπε να είχε ζητήσει ευθύνες και να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν.

Ανάλογες και οι ευθύνες ΠΑΣΟΚ...

Αν η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου είχε πάρει τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα στα πλαίσια του μνημονίου, στις αρχές του 2010, η χώρα θα μπορούσε κατά πάσα πιθανότητα να αποφύγει τη χρεοκοπία, το μνημόνιο και την επιτροπεία της από την διεθνή κοινότητα μέσω της τρόικα.

Αντ’ αυτού, για μήνες ο ίδιος και οι υπουργοί του έπαιζαν «κρυφτό» με την πραγματικότητα και χάραζαν «κόκκινες» γραμμές απέναντι στους όρους των δανειστών, για να μην θίξουν τους «πελάτες» του κομματικού και συνδικαλιστικού μηχανισμού που λυμαίνεται τη χώρα για δεκαετίες συγκυβερνώντας και οι ίδιοι ευθύνονται για τη δημιουργία του.

Άγνοια πρωθυπουργού ή έστω αμβλύνοια δεν δικαιολογείται, όπως ακριβώς για τους πολίτες δεν προβλέπεται άγνοια νόμου. Αν είσαι πρωθυπουργός, υπουργός ή οποιοσδήποτε υπεύθυνος να παίρνεις αποφάσεις, οφείλεις να καταλαβαίνεις πότε η χώρα σου χρεοκοπεί. Αν δεν νιώθεις επαρκής γι’ αυτό κάθεσαι στο σπίτι σου...

Δεν μπορεί ο κάθε ανεπάγγελτος του κομματικού "σωλήνα" να πειραματίζεται στου «κασίδι» του κεφάλι χωρίς κόστος και συνέπειες...

Το ελληνικό δυστύχημα...

Η ιστορία της τελευταίας δεκαετίας μοιάζει με ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Καραμανλής οδηγώντας «μεθυσμένος» χτύπησε θανάσιμα τη Ελλάδα και την παράτησε στο δρόμο δια των πρόωρων εκλογών. Ο Παπανδρέου κατέφθασε με το ασθενοφόρο και την παρέλαβε αφού πέρασε πρώτα από πάνω με τους τροχούς. Στη συνέχεια αντί να την μεταφέρει στο χειρουργείο, σταμάτησε με τη Λούκα και το Παπακωνσταντίνου για σουβλάκια και μπύρες στην παρακείμενη καντίνα με τα «βρώμικα»…

Το πρόβλημα ξεκίνησε από παλιά…

Το πρόβλημα της χρεοκοπίας δεν ξεκίνησε το 2000 με την έλευση του ευρώ. Το πρόβλημα τη χρεοκοπίας μας έχει ξεκινήσει 2-3 δεκαετίες νωρίτερα με το παρασιτικό «σοσιαλιστικό» μοντέλο που εγκαινίασε ο Ανδρέας Παπανδρέου και αποδέχτηκαν ασμένως, εκμεταλλεύτηκαν και επεξέτειναν η Νέα Δημοκρατία και η κομμουνιστογεννής Αριστερά.

Η τελευταία μπερδεύοντας ηθελημένα κατά τι και κατά τι από άγνοια τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο που προβλέπουν οι «γραφές» της, αποδέχτηκε, εκμεταλλεύτηκε και στήριξε το παρασιτικό κρατικοδίαιτο μοντέλο. Δεν είναι τυχαίο που στα περισσότερα συνδικαλιστικά όργανα του δημοσίου και των ΔΕΚΟ ή αριστερά έχει διπλάσια και τριπλάσια ποσοστά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές.

Ούτε της διαφθοράς σε συνδικαλιστικό επίπεδο ή των κομματικών επιδοτήσεων από τις κρατικές τράπεζες έναντι, είναι αμέτοχη.

Επιπλέον η αριστερά αναδείχτηκε στην μεταπολίτευση στην πιο συντηρητική δύναμη που μπλόκαρε κάθε, έστω και δειλή προσπάθεια μεταρρύθμισης. Ακόμη και το πόθεν έσχες των εφοριακών όταν ζητούσε ο υπουργός οικονομικών, οι τελευταίοι έβρισκαν λόγο αντίδρασης και παρέμβασης στη κεντρική πολιτική σκηνή από τα κόμματα της Αριστεράς. Έχουν κανένα λόγο οι αθώοι να φοβόνται το πόθεν έσχες κ. Τσίπρα, που αμέσως τρέχετε να συνδράμετε κάθε κατηγορία «πελατών» και συνδικαλιστών ασχέτως αν έχει δίκιο ή άδικο;

Ο ελληνικός παρασιτικός "σοσιαλισμός"...

Για τη χρεοκοπία της χώρας μακροπρόθεσμα την ευθύνη έχει το μοντέλο ΠΑΣΟΚ που εγκαινίασε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και λόγω της εξ αριστερών λαϊκίστικης πίεσης. Το 1974 το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν στο 20,8%, το 1984 στο 41%, το 1994 στο 96,3%, το 2004 στο 98,6% και το 2010 στο 142%...

Τις δεκαετίες του ’80 και ’90 οι παραγωγικές επιχειρήσεις έκλειναν σωρηδόν στην Ελλάδα, υπό την πίεση του διεθνούς ανταγωνισμού και την ανεδαφικών συνδικαλιστικών διεκδικήσεων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το λουκέτο στη ΝΑΜΚΟ που κατασκεύαζε τα Pony. Οι συνδικαλιστές καθοδηγούμενοι από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που διέπρεψε αργότερα σαν υπουργός, κ. Τσοχατζόπουλο ζητούσαν αυξήσεις 30% και μετά από πολύμηνη κατάληψη το εργοστάσιο έκλεισε. Ο κ. Τσοχατζόπουλος επαγγελματικά διέπρεψε στην πολιτική αν κρίνει κανείς με τα περιουσιακά στοιχεία που εξήλθε αυτής. Αλλά το παραγωγικό δυναμικό και το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας επλήγη.

Ακολούθησε η Pirelli στις αρχές της δεκαετίας του ’90 επειδή οι συνδικαλιστές ωθούμενοι από κυβέρνηση και κόμματα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν συμβιβάζονταν με μείωση 10% του προσωπικού. Το εργοστάσιο έκλεισε. Ακολούθησε η Good Year και εκατοντάδες επιχειρήσεις...

Σήμερα το ίδιο συμβαίνει στην Ελληνική Χαλυβουργία και τα λιμάνια όπου το ΠΑΜΕ κάνει επαναστατική γυμναστική στα πλαίσια εκλογικού μικροπολιτικού ανταγωνισμού με το ΣΥΡΙΖΑ.

Το κράτος υπό το βάρος των ενοχών των πελατειακών του ανομημάτων αδυνατεί να επιβάλει το νόμο. Η οικονομία και η χώρα διαλύονται.

Στις δεκαετίες της μεταπολίτευσης το δημόσιο ανέλαβε το ρόλο της εκτόνωσης της ανεργίας, με προσλήψεις. Οι δημόσιοι υπάλληλοι από 300.000 στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το 2010 έφτασαν τις 750.000. Αν υπολογιστούν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ τις θυγατρικές στην ΑΤΕ, των απασχολούμενους με stage από τα δημόσια ταμεία πληρώνονταν πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι. Τις περισσότερες φορές χωρίς να χρειάζονται και χωρίς να προσφέρουν...

Ποιος ευθύνεται περισσότερο και ποιος λιγότερο για τη χρεοκοπία ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Το ερώτημα είναι αν όλοι αυτοί που μας χρεοκόπησαν μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο;

Ήξεραν που πάμε και αδιαφορούσαν...

Ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων, όπως θα προκύψει από τις εκλογές, μπορεί να απειλήσει την πολιτική σταθερότητα απολαμβάνει και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δεδομένης της διαρκούς οικονομικής καθίζησης; Το ερώτημα θέτει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters… Και η απάντηση που δίνει είναι:

«Μετεκλογική πολιτική παράλυση στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε πτώχευση και να απειλήσει με έξοδο από το ευρώ», προειδοποιεί χαρακτηριστικά σε έκθεση του ο Αθανάσιος Βαμβακίδης, στέλεχος της Bank of America. «Πιστεύουμε ότι η τρόικα δεν θα έχει επιλογή παρά να σταματήσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας εάν δεν υπάρχει κυβέρνηση».

Μολονότι οι περισσότεροι αναλυτές εμφανίζονται λιγότερο «αποκαλυπτικοί», πολλοί περιμένουν ότι η επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου Μνημονίου θα είναι απαραίτητη για την διάσωση της χώρας, ειδικά στον απόηχο μίας πιθανής εκλογής Όλαντ στη Γαλλία, σημειώνει το Reuters..

«Μία νέα κυβέρνηση πιθανότατα θα ζητήσει επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής προκειμένου να περιορίσει τη βραχυπρόθεσμη ύφεση», σχολίασε ο Ντέιβιντ Μακί, ανώτερος οικονομολόγος στην JP Morgan.

Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι τι στάση θα τηρήσει η τρόικα. Ειδικά αν αναλογισθεί κανείς την αδυναμία της Ελλάδας να τηρήσει δεσμεύσεις που ανέλαβε υπογράφοντας τα Μνημόνια. Αν η τρόικα παραμένει άτεγκτη, το πρόβλημα θα γιγαντωθεί σε κρίση, που μπορεί να προκαλέσει τριγμούς πολύ πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.

«Απλούστατα, δεν υπάρχει άλλη υπομονή ή χρόνος για την Ελλάδα», δήλωσε στο Reuters ένας ευρωπαίος αξιωματούχος. «Η μοναδική επιλογή για αυτούς θα είναι να εγκαταλείψουν το ευρώ εάν δεν τους αρέσει η [υπάρχουσα] συμφωνία».

«Κανείς δεν θέλει να ανοίξει, έστω και ελάχιστα, το κουτί της Πανδώρας», συνέχισε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης. «Οι πάντες γνωρίζουν πως θα χρειασθεί εβδομάδες και θα οδηγήσει σε παρόμοιες και δίκαιες απαιτήσεις από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία».

Το παράδοξο είναι ότι παρά τις κραυγές που έρχονται από Ελλάδα και Ευρώπη, η Γηραιά Ήπειρος θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και 80% των ελλήνων πολιτών επιθυμεί την παραμονή στο κοινό νόμισμα. Υπό αυτό το πρίσμα, συνεχίζει το Reuters, η ενδεδειγμένη λύση μοιάζει να είναι ένας νέος συμβιβασμός υπό τη μορφή μίας νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους.

«Περαιτέρω μείωση του χρέους είναι πολύ πιθανό να έρχεται», τόνισε ο κ. Μακί της JP Morgan, προσθέτοντας ότι αυτό θα απαιτούσε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και ευνοϊκότερα επιτόκια. «Συνεπώς, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα δεσμευτεί σε ένα δρόμο προς ευμεγέθη πρωτογενή πλεονάσματα [και] η υπόθεσή μας είναι ότι [η ευρωζώνη] θα συμφωνήσει σε μία πιο επιθετική αναδιάρθρωση πριν αυτό επιτευχθεί», κατέληξε.

Πηγή

«Και τρώγονται σαν τα σκυλιά...»
Μακρυγιάννης
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

«Κάναμε την αυτοκριτική μας». Φιλοξενούσε, τις προάλλες, κάποιο ραδιόφωνο, την κ. Διαμαντοπούλου, το καρυκευμένο και ψιμυθιωμένο «τίποτε». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τις ευθύνες του πασοκικού καρκινώματος, το μόνο που βρήκε να ψελλίσει ήταν η χιλιομασημένη φράση: «Κάναμε την αυτοκριτική μας». Τι σημαίνει αυτό; Ότι διώξαμε κλωτσηδόν τον προδότη ΓΑΠ και τον αντικαταστήσαμε με τον θλιβερό δημαγωγό, Βενιζέλο. Αυτή, περίπου, ήταν η... αυτοκριτική τους. Το ότι ακόμη φθάνουν βιβλία στα σχολεία αυτό είναι υπεράνω της αυτοκριτικής. Τέλος πάντων. Γράφω για την λεγάμενη και «καπνίζουν τα μάτια μου», όπως θα έλεγε ο Μακρυγιάννης.

Σήμερα, αν ζούσε ο στρατηγός, θα έβαζε ένα ερωτηματικό, οργής, καταφρόνιας και επιτιμήσεως, σ’ εκείνη την περίφημη φράση του: «Γι’ αυτά πολεμήσαμε». «Δεκαπέντε χρυσοποίκιλτες ακαδημίες δεν αξίζουν την κουβέντα αυτού του ανθρώπου», γράφει ο Σεφέρης στην έξοχη ομιλία του «Ένας Έλληνας-ο Μακρυγιάννης». («Δοκιμές» α’ τ., σελ 241).

Τώρα, που θόλωσε ο νους μας και τα φρένα μας τελούν εν συγχύσει, ας μνημονεύσουμε, για να ανασάνουμε λιγάκι, τον αγωνιστή. Εξ άλλου, στην καθ’ ημάς ρωμαίικη παράδοση, «όλοι μαζί, πεθαμένοι και ζωντανοί είμαστε αλληλέγγυοι και συνυπεύθυνοι» κατά τον ποιητή.

«Είχα δύο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια-φαίνονταν οι φλέβες, τόση εντέλεια είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο, τα ‘χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ’ Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων• χίλια τάλαρα γύρευαν... Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: "Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ"».

Γι’ αυτά πολέμησαν οι ήρωες; για να βλέπουν την πατρίδα μας «παλιόψαθα των εθνών», άθυρμα στα χέρια των Γερμανών;

(Για να καταλάβουμε ποιοί μας δακτυλοδεικτούν και μας συκοφαντούν παραθέτω ένα κείμενο, που περιέχεται στο βιβλίο «Πνευματικός Αγώνας» Λόγοι Γ’, του οσιακής μνήμης Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτη. Αποκαλύπτει το ποιόν των Γερμανών, που, κατά το ιστορικό τους συνήθειο, ποδοπατούν και «ματώνουν» ξανά την ευρωπαϊκή ήπειρο. Έλεγε ο Γέροντας «κάτι» προσκυνητών που τον επισκέφτηκαν στην ταπεινή Παναγούδα:

«Και αυτό δεν είναι τίποτε! Να σας πώς ένα άλλο: Πριν από χρόνια είχαν πάει Γερμανοί στην Κρήτη, για να κάνουν ένα μνημόσυνο για τους Γερμανούς που είχαν σκοτωθεί στην Κατοχή. Την ώρα που έκαναν το μνημόσυνο περνούσε ένας Κρητικός με την γάιδαρό του φορτωμένο με τις πραμάτειές του. Ο γάιδαρος, όταν είδε τους ανθρώπους εκεί μαζεμένους, άρχισε να γκαρίζει. Ένας από τους Γερμανούς νόμιζε ότι ο γάιδαρος ήταν ο αδελφός του που είχε σκοτωθεί στον πόλεμο και μετεμψυχώθηκε! Τον γνώρισε και τον χαιρέτισε με το γκάρισμα! Και ο Γερμανός στάθηκε προσοχή, και τακ, τον χαιρέτισε στρατιωτικά... Κλάματα!... Πάει αμέσως στον Κρητικό και του λέει: "Πόσα θέλεις, για να τον αγοράσω;". "Βρε, φύγε από ‘δω", του λέει ο Κρητικός. Ο Γερμανός του μετρούσε τα μάρκα: τόσα, τόσα. «Φύγε, άσε με», έλεγε εκείνος. Τελικά του λέει κάποιος: "Βρε χαμένε, τον πληρώνει τον γάιδαρο για μερσεντές, δώσ’ τον". Ξεφόρτωσε τα πράγματά του ο Κρητικός, τον ξεσαμάρωσε, τον ελευθέρωσε, και τον πήρε ο Γερμανός με βουρκωμένα μάτια και τον πήγε στην Γερμανία!

-Σοβαρά, Γέροντα;

-Γεγονός! Αν δεν το είχα ακούσει από σοβαρό άνθρωπο, δεν θα το πίστευα και εγώ».Τα έκγονα τέτοιων ανθρώπων κυβερνούν την Ευρώπη και εμείς περιμένουμε προκοπή).

Γι’ αυτά πολέμησαν τα αθάνατα «λιοντάρια» του ’21, του ’12-’13 και του ’40; για να ορίζουν τις τύχες του Γένους οι καντιποτένιοι απατεώνες της πολιτικής, για να ροκανίζουν, έμπλεοι οίησης και μεγαλομανίας, αυτοί και οι νόμιμες ή παράνομες οδαλίσκες τους, τα χρήματα του λαού μας; Για να ανεγείρουν απόρθητα φρούρια-βίλες στα ρόδινα ακρογιάλια της πατρίδας μας;

Γι’ αυτά πολέμησαν οι πάμφτωχοι πρόγονοί μας; για να μαγαριστεί το ήθος του λαού μας; Πού πήγαν το χιλιοτραγουδισμένο φιλότιμο, η αυθορμησία, η ευγενική παλληκαριά, το αίσθημα αλληλεγγύης, το καθαρό μέτωπο, η ευαίσθητη σύναρση στην αγωνία του πλησίον, όλα έκφραση ζωής και στάση ψυχής που δυνάμωσαν την αντοχή και την καρτεροψυχία του λαού στις τραγικές φυλετικές περιπέτειες;

Οι νομιμοφανείς συμμορίες που λυμαίνονται σώματα και ψυχές, τα κόμματα, καλλιέργησαν τα ελαττώματα του λαού και όχι τις αρετές του, όπου ο υστερών σε κακοποιό ευρεσιτεχνία ένιωθε ότι κοροϊδοπιάνεται και αυτοαδικείται – μ’ έναν λόγο το κλίμα σκυβαλοκρατίας και σαλταδορισμού, που η λαϊκή θυμοσοφία συνόψισε ευθύβολα στο απόφθεγμα: «τα λίγα βγαίνουν με κόλπο, τα πολλά βγαίνουν με κόπο».

Γι’ αυτά πολέμησαν οι ελευθερωτές μας; για να επικρατούν οι εκκλησιομάχοι ή οι χριστοκάπηλοι, που όλα τα φοβερά «ουαί» του Κυρίου είναι δικά τους;

«Τον Χριστό φοβόμαστε (=σεβόμαστε) και αυτείνη η θρησκεία μάς ελευθέρωσε και βγήκαμε εις την κοινωνία του κόσμου» βροντοφωνάζουν ο Μακρυγιάννης και ο Κολοκοτρώνης και ο Παύλος Μελάς και ο Βελισαρίου και ο υπολοχαγός Διάκος και ο Αυξεντίου. Για μια τέτοια Ελλάδα πολέμησαν, Ορθόδοξη, που να καμαρώνει και να προστατεύει, τον πολύτιμο μαργαρίτη της, την μαρτυρική Εκκλησία του Χριστού και όχι για να εξεμέουν τα δηλητήριά τους, εναντίον της, οι άθεες προοδευτικές ανθρωποκάμπιες, που ονειροφαντάζονται τώρα και κυβερνήσεις. Είναι δυνατόν να υπάρχουν Έλληνες που βάζουν το κεφάλι τους κάτω από πετραχήλι, που πιστεύουν και πανηγυρίζουν για την Ανάσταση του Χριστού, οι οποίοι θα ψηφίσουν τους γονατισμένους του Μνημονίου ή χειρότερα, αυτούς που επαναλαμβάνουν τα λόγια των σταυρωτών στους στρατιώτες «είπατε ότι οι μαθηταί αυτού νυκτός ελθόντες έκλεψαν αυτόν ημών κοιμωμένων»;

Γι’ αυτά πολέμησαν οι ηρωικοί ραγιάδες; για να χτίζονται τζαμιά στην πρωτεύουσά μας, όταν για να γλιτώσουμε από τα ταγκαλάκια του Μωάμεθ, χύθηκαν ποταμοί αίματος; Για να βλέπουμε την φανατική ημισέληνο «να κυματίζει» δίπλα στο σταυρό τής, τυλιγμένη με «κόκαλα ιερά», γαλανόλευκης; Γι’ αυτά πολέμησαν οι άγιοι Πατροκοσμάδες και οι Δάσκαλοι του Γένους; Για να καταντήσουν τα σχολεία μάνδρες αφιλοπατρίας, αθεϊας και γλωσσικής αφασίας; Να «φκειάσουμε σχολειά να γιομίζουν οι μαθητές προκοπή κι αρετή», οραματιζόταν ο Μακρυγιάννης. «Τα σχολεία δεν είναι απλώς τόποι προσκτήσεως γνώσεων, αλλά κυρίως φροντιστήρια ηθικής, χριστιανικής και εθνικής αγωγής», κανοναρχούσε ο πρώτος και τελευταίος ορθόδοξος κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας. Και τέτοια σχολεία δεν έχουμε, γιατί έτσι προέκρινε η ξεπουλημένη, ανθελληνική και αμόρφωτη αριστερή ψευτοδιανόηση, συνεπικουρούμενη από την γονατισμένη δεξιά. Όχι, δεν πολέμησαν οι πρόγονοι για μια τέτοια Ελλάδα. Αυτή δεν είναι η πατρίδα των αγίων και των ηρώων, είναι ένας εφιάλτης που ζούμε καθημερινά.

Δυστυχώς και στις μεθαυριανές εκλογές τίποτε δεν θα γίνει. Φόβος, ευκολοπιστία, αβεβαιότητα και τρόμος φωλιάζουν στις ψυχές των ανθρώπων. Και λαός ευκολόπιστος, πάντοτε προδομένος. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι νεότευκτες παραφυάδες τους θα σχηματίσουν κυβέρνηση. Οι λεονταρισμοί που ακούγονται τώρα από κάποιους, για μη σύμπραξη, είναι τα συνήθη ψέματα της προεκλογικής εκστρατείας. Οι Τρόικες αποφασίζουν και όχι η ανάπηρη και ανίκανη «ηγετική» τάξη της Ελλάδας. Το πικρό ποτήρι δεν το ήπιαμε όλο…

Την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής (Βαρώσια) της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου αξιώνει από την Τουρκία η Βουλή των Αντιπροσώπων. Η ολομέλεια του Σώματος ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο καλεί την κατοχική δύναμη να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα για την Αμμόχωστο και να την επιστρέψει στους νόμιμους κατοίκους της. Απαιτεί από την Τουρκία να προχωρήσει στην επιστροφή της Αμμοχώστου, ως βήμα καλής θέλησης και διάθεσης να συμβάλλει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Κύριος άξονας της συζήτησης ήταν η ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για επιστροφή της Αμμοχώστου, σύμφωνα με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Στο ψήφισμα η Βουλή υπογραμμίζει τον πρωτίστως ανθρωπιστικό χαρακτήρα της επιστροφής της Αμμοχώστου, μιας ευρωπαϊκής πόλης – «φάντασμα», η οποία παραμένει όμηρος της Τουρκίας από το 1974, και την επείγουσα ανάγκη όπως το θέμα αυτό τύχει χωριστού χειρισμού, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενισχυτικό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού.

Επίσης, απευθύνει έκκληση για ενεργότερο ρόλο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς επίτευξη αυτού του στόχου, στη βάση και του τελευταίου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλεί, τέλος, τα Ηνωμένα Έθνη να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς την Τουρκία για επιστροφή της κατεχόμενης πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σύμφωνα με διαρροές στα ΜΜΕ, αλλά και στο διαδίκτυο, διαφαίνεται καθαρά πως αντί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να εμφανίζουν (ως είθισται) την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών τάσεις συσπείρωσης, τουναντίον στις παρούσες εκλογές και όσο μειώνεται ο αριθμός των αναποφάσιστων, τα μηνύματα είναι μάλλον υπέρ της αποσυσπείρωσης.

Πέρα από την φυσιολογική οργή που αισθάνονται και την τιμωρία που θέλουν να επιβάλλουν, πολλοί παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η παρατηρούμενη αποσυσπείρωση οφείλεται κατά βάση σε τρεις λόγους:

Α. Μεγάλη μερίδα παλιών ψηφοφόρων των δύο κομμάτων φοβούνται πως μια πανίσχυρη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (την οποία συγκυβέρνηση θεωρούν δεδομένη) με νωπή λαϊκή εντολή, χωρίς ουσιαστικά κοινοβουλευτικά εμπόδια, θα αποθρασυνθεί και θα διαλύσει ακόμα πιο πολύ τις λαϊκές….. κατακτήσεις και τα πιο αδύναμα οικονομικά λαϊκά στρώματα. Επομένως προτιμούν να ενισχύσουν δυνάμεις που θα βάλουν φρένο στην παντοδυναμία της μελλοντικής συγκυβέρνησης.

Β. Το σύνολο σχεδόν των παλιών ψηφοφόρων των δύο κομμάτων είναι πεπεισμένο ότι τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) θα εξασφαλίσουν, βοηθούντος και του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου, άνετη πλειοψηφία, οπότε θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να ενισχυθούν και άλλες πολιτικές φωνές και

Γ. Η θεατρική αντιπαλότητα και οι ψεύτικες αντιπαραθέσεις που έπαιζαν τόσες δεκαετίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προς άγραν εκλογικής πελατείας, έχουν πλέον γαλουχήσει και έχουν εθίσει πολλούς Πασοκτζήδες και Νεοδημοκράτες σε πραγματική αντιπαλότητα μεταξύ των και οι πραγματικά αντίπαλοι ψηφοφόροι δεν θέλουν τώρα να δουν τα κόμματά τους να συγκυβερνούν και επομένως δεν τα ενισχύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Συμπέρασμα:

Αν συγκεντρώσει κανείς και τους τρεις πιο πάνω λόγους, καταλήγει εύκολα στο συμπέρασμα ότι η εντολή του λαού θα είναι να μην συνεργαστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να μην συγκυβερνήσουν ή έστω να συγκυβερνήσουν εντελώς αποδυναμωμένοι και απόλυτα ελεγχόμενοι.


«Η Τουρκία, αν θέλει να οραματίζεται την ευρωπαϊκή προοπτική, να αλλάξει ρότα στην πολιτική της. Προσωπικά, αν εκλεγώ στη Βουλή, θα θέσω βέτο για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και θα το κάνω σημαία. Είναι αδιανόητο το 90% των λαθρομεταναστών να εισέρχεται από τα σύνορα της Τουρκίας» τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στη «Δημοκρατία»...
Ο τέως δήμαρχος Αθηναίων τονίζει την ανάγκη να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «όταν εγώ ήμουν δήμαρχος και φώναζα μέρα - νύχτα ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αντιμετωπίζεται μόνο με κεντρική κυβερνητική απόφαση, όλοι έλεγαν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο Κακλαμάνης. Σήμερα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχει τοποθετηθεί στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας».

ΕΡ.: Κύριε Κακλαμάνη, η Αθήνα περνά ίσως μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στη μεταπολιτευτική περίοδο. Λαθρομετανάστευση, παραεμπόριο, ναρκωτικά και ανασφάλεια έχουν καταντήσει συνηθισμένη εικόνα στην πόλη. Ευθύνες υπάρχουν ακόμη και για σας, ως πρώην δήμαρχο Αθηναίων;

ΑΠ.: Ναι, αντιστοιχεί και σε μένα ένα μερίδιο, αλλά προσέξτε την εξής τεράστια διαφορά: Οταν εγώ ήμουν δήμαρχος και φώναζα μέρα - νύχτα ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αντιμετωπίζεται μόνο με κεντρική κυβερνητική απόφαση, όλοι έλεγαν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο Κακλαμάνης. Σήμερα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχει τοποθετηθεί στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας αλλά και των ΜΜΕ. Εδώ θέλω να θυμίσω ότι στα έκτροπα που είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2008 είχα νιώσει την απέραντη μοναξιά. Ρωτάω, λοιπόν, σήμερα που δήμαρχος είναι ο κ. Καμίνης, τι μπορεί να κάνει. Να πάει να φυλάξει τα σύνορα, ώστε να μην μπαίνουν οι λαθρομετανάστες; Το θετικό είναι ότι πλέον έχουν «ξυπνήσει» όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΡ.: Δηλαδή, το πρόβλημα δεν λύνεται;

ΑΠ.: Χρειάζεται να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. 1ον: Θα πρέπει ο ελληνικός στρατός να αναλάβει και τη φύλαξη των συνόρων από τους λαθρομετανάστες. 2ον: Η Frontex να μην καταγράφει απλώς ότι το 91% των λαθρομεταναστών της Ε.Ε. συγκεντρώνεται στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο ποσοστό του καταλήγει στην Αθήνα. 3ον: Να καταργηθεί άμεσα το Δουβλίνο ΙΙ, το οποίο είχε υπογραφεί επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και υπουργίας Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. 4ον: Να γίνει «εδώ και τώρα» απέλαση των λαθρομεταναστών από την Αθήνα με βάση το Διεθνές Δίκαιο. 5ον: Η Τουρκία, αν θέλει να οραματίζεται την ευρωπαϊκή προοπτική, να αλλάξει ρότα στην πολιτική της. Προσωπικά, αν εκλεγώ στη Βουλή, θα θέσω βέτο για την είσοδο της Τουρκίας στη Ευρωπαϊκή Ενωση. Και θα το κάνω σημαία. Είναι αδιανόητο το 90% των λαθρομεταναστών να εισέρχεται από τα σύνορα της Τουρκίας, είτε από την πλευρά του Εβρου είτε από τα παράλιά της, και ο κ. Ερντογάν με την παρέα του να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Και βέβαια θέλω να χαιρετήσω τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι θα καταργήσει τον νόμο Ραγκούση, που η βασική φιλοσοφία του είναι να «βαφτίζονται» Ελληνες όσα παιδιά μεταναστών γεννιούνται στην πατρίδα μας…

ΕΡ.: Θεωρείτε ότι με αυτή τη δέσμη μέτρων θα κερδηθεί και πάλι το στοίχημα της ασφάλειας;

ΑΠ.: Θα έχουν γίνει καθοριστικά βήματα. Υπάρχει όμως και μια ακόμη σημαντική παράμετρος. Ασφάλεια στην πόλη με αστυνομικούς των 630 ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει. Εθνική ασφάλεια με πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών να εισπράττουν όσα οι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν γίνεται. Είναι φυσιολογικό λοιπόν και με γεμίζει με ικανοποίηση ότι αυτά ακριβώς υιοθετήθηκαν και εξαγγέλθηκαν στο Ζάππειο από τον πρόεδρο της Ν.Δ.

ΕΡ.: Την τελευταία διετία οι Ελληνες έχουν υποστεί απίστευτες οικονομικές θυσίες λόγω της εφαρμογής των Μνημονίων. Με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση μπορούν να ελπίζουν ότι θα δουν φως στο τούνελ και πότε; Υπάρχουν εν τέλει ισοδύναμα μέτρα;

ΑΠ.: Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά τον Αντώνη Σαμαρά, πιστεύω ότι η αλλαγή στάσης του με την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου δεν έγινε με χαρά. Ηξερε το κόστος τόσο για τον ίδιο όσο και για την παράταξη της οποίας ηγείται. Ο Σαμαράς σάς λέω ότι δεν πρόκειται να αναιρέσει τον λόγο του, ώστε να μην υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Εκείνο όμως που θα πρέπει να γίνει κεντρικός στόχος της νέας κυβέρνησης είναι το ξεκίνημα μιας σταυροφορίας των χωρών του Νότου, που θα υποχρεώσει τη σημερινή Ευρώπη να αλλάξει άρδην την τροχιά της οικονομικής αυτοκτονίας, που έχει χαράξει. Η έκδοση ευρωομολόγου πρέπει να είναι η αρχή.

ΕΡ.: Θα το δεχτεί η Γερμανία, η οποία ως τώρα διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως;

ΑΠ.: Η «γηραιά» αλλά όμορφη «κυρία» που ονομάζεται Ευρώπη πρέπει, επιτέλους, να επιστρέψει στις ρίζες της· να μετατραπεί ξανά στη μεγάλη Ευρώπη των Αντενάουερ, Ντε Γκολ, Μιτεράν, Κολ και Σμιτ. Μια Ευρώπη που να έχει ως βασική αρχή την αλληλεγγύη και δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με τη σημερινή, της Ανγκελα Μέρκελ, από την οποία κερδίζουν μόνον οι Γερμανοί. Είναι εξωφρενικό η Γερμανία να δανείζεται με μηδενικά επιτόκια και οι υπόλοιπες χώρες, ειδικά του Νότου, να πληρώνουν τοκογλυφικά επιτόκια. Η πιθανή εκλογή του κ. Ολάντ στη Γαλλία, η αντίσταση του κ. Μόντι στην Ιταλία ήδη στέλνουν ηχηρά μηνύματα στο Βερολίνο ότι «θέλει, δεν θέλει» η κυρία Μέρκελ θα υποχρεωθεί να αλλάξει την ολέθρια πολιτική της λιτότητας.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν μονοσήμαντες απαντήσεις γιατί τα ίδια τα ερωτήματα δεν είναι μονοδιάστατα. Η πατρίδα μας περνά μια μεγάλη δοκιμασία, απότοκο μιας διεθνούς κρίσης που ξεκινά από τις ΗΠΑ το 2008 αλλά και των δομικών αδυναμιών της ελληνικής πολιτείας ως προς το εφαρμοστικό πλαίσιο λειτουργίας της. Πιστεύω βαθιά ότι η ανίχνευση των αιτιών που μας έφεραν σε αυτή τη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε σήμερα οφείλει να απασχολήσει τους ειδικούς επιστήμονες και όχι τους πολιτικούς...

Κι’ αυτό γιατί ο Έλληνας και η Ελληνίδα που μας στέλνει στη Βουλή για να εκπροσωπήσουμε τον ίδιο και κατ’ επέκταση τα εθνικά συμφέροντα δεν επιθυμεί περιγραφές του προβλήματος ή ανάδειξη των αφορμών μιας κρίσης αλλά την κατάθεση προτάσεων δημιουργικής υπέρβασης του σημερινού τέλματος.

Δεν είναι λίγες οι πολιτικές δυνάμεις που εισέρχονται σήμερα στον προεκλογικό στίβο ομφαλοσκοπώντας αενάως. Είναι οι πολιτικές αυτές δυνάμεις που πιστεύουν ή που ίσως θα επιθυμούσαν η Ελλάδα να ήταν μόνη της στον πλανήτη γη ή να λειτουργεί ως κράτος –φρούριο, ένα είδος Βορείου Κορέας στη Ν.Α Ευρώπη. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αποφεύγουν να συνδέσουν τα ζωτικά προβλήματα της Ελλάδας με το διεθνές περιβάλλον και υπόσχονται λύσεις «υπέρβασης» της κρίσης που θα μπορούσαν όμως να γίνουν πιστευτές μόνο από όσους αρέσκονται σε απλουστεύσεις και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις.

Η Ελλάδα λειτουργεί σε ένα διεθνές σύστημα που το διαπερνά η αρχή της αλληλεξάρτησης. Με απλά λόγια, οι κινήσεις και οι αποφάσεις που λαμβάνουν κάποιοι διεθνοσυστημικοί δρώντες επηρεάζουν το πεδίο δράσης και λειτουργίας άλλων αντιστοίχως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ευκαιρίες αλλά και οι απαιτήσεις για το κάθε κράτος ξεχωριστά, πλην των κρατών – παριών [rogue states] που δεν μετέχουν σε αυτή τη διαδικασία και είναι αυτό-εγκλωβισμένα σε μια μονήρη εσωστρέφεια, να είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Η Ελλάδα βασικός δρων στο υποσύστημα της Ν.Α. Ευρώπης μετέχει καθημερινά στη διαδικασία της αλληλεξάρτησης. Στην παρούσα φάση βέβαια και λόγω της κρίσης περισσότερο εξαρτάται από τις αποφάσεις των δανειστών της σε επίπεδο Ευρώπης αλλά και δυτικού κόσμου και λιγότερο εξαρτά το διεθνές σύστημα από το πλαίσιο της δράσης της. Η δημιουργική λοιπόν μεταβολή της συγκεκριμένης διαδικασίας μπορεί και πρέπει να είναι ο στόχος για την Ελλάδα την επόμενη δεκαετία.

Αναλόγως του πόσο ισχυρό είναι ένα κράτος τόσο περισσότερο αυξάνει την εξάρτηση άλλων κρατών από το ίδιο και τόσο λιγότερο εξαρτάται από άλλα κράτη. Η Ελλάδα, κομβικός παράγοντας της Ν.Α Ευρώπης σε ενεργειακό αλλά και στρατηγικό επίπεδο, ασφαλής διάδρομος από και προς τη Μέση Ανατολή αλλά και το υποσύστημα της Βορείου Αφρικής, γεωπολιτικός σταθεροποιητής κρίσεων στα όμορα υποσυστήματα, καταλύτης σε επίπεδο ήπιας ισχύος λόγω του πολιτιστικού της φορτίου και του τουριστικού της προϊόντος, επικοινωνιακός κόμβος στις εμπορικές συγκοινωνίες, πρωταγωνίστρια στον τομέα της ποντοπόρου ναυτιλίας και έχοντας μια δυναμική ομογένεια και στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, διαθέτει όλα τα εφόδια αυτά ώστε όχι μόνο να ξεπεράσει την κρίση αλλά και να θετικοποιήσει τις προοπτικές της μειώνοντας την εξάρτηση της και αυξάνοντας τη θετική της επίδραση στην πορεία των διεθνών εξελίξεων.

Για να μπορέσει όμως η Ελλάδα να ωφεληθεί όλων αυτών των δεδομένων και να μετατρέψει τα πλεονεκτήματα της σε συνθήκη ευημερίας και λειτουργικής διακυβέρνησης πρέπει να διατηρήσει τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, να διατηρήσει τη θέση της στον πυρήνα του δυτικού κόσμου. Σήμερα η Ευρώπη περνά μια περίοδο υψηλών αναταράξεων αλλά και αμφισημίας ως προς τις στρατηγικές της κατευθύνσεις που θα κληθεί να λάβει στο πρόσεχες διάστημα. Μια Ελλάδα ενεργή στον πυρήνα της που θα είναι σε θέση να κινητοποιήσει δημιουργικά όλες τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού Νότου υπέρ της αρτιότερης και αποδοτικότερης λειτουργίας της Ένωσης, που θα είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσει ορθολογικά στο εσωτερικό των θεσμικών οργάνων λειτουργίας της Ε.Ε. γύρω από τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στη συνοχή του οργανισμού η τυχόν υλοποίηση μιας Ευρώπης των δυο ταχυτήτων, θα μπορέσει να προσφέρει στη θετική πορεία της Γηραιάς Ηπείρου ώστε να αντιμετωπισθεί η ύφεση που διαπερνά το Νότο και έχει ήδη αρχίσει και επηρεάζει το Βορά, βλ. Ολλανδία.

Ο στόχος είναι να ξεπεράσουμε την κρίση οριστικά. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια Ελλάδα με ισχυρή παρουσία στο διεθνές σύστημα και στην Ε.Ε. Όραμα και ικανότητα σύνθεσης όλων αυτών των στρατηγικών μας πλεονεκτημάτων απαιτείται σε ένα συγκροτημένο πλαίσιο ρεαλιστικής διακυβέρνησης, όπως παρουσιάζεται μέσα από τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Γι’ αυτό η ψήφος του πολίτη θα πρέπει να είναι θετική προς την εξωστρέφεια της χώρας μας και τη δυνατότητα συμμετοχής της με αξιώσεις θετικής επίδρασης στη διαμόρφωση των διεθνών δεδομένων στο προσεχές μέλλον. Υπέρ της Ελλάδας και των ανθρώπων της με γνώση του διεθνούς γίγνεθσαι και διάθεση δημιουργικής εμπλοκής.

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ
Υποψήφιος υποψήφιος βουλευτής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία
Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων

Βάζουν λυτούς και δεμένους για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο πριν τις εκλογές!
Η Fitch βλέπει έξοδο της
Ελλαδας από το ευρώ!
Οι οικονομικοί τρομοκράτες πανταχού παρόντες, διεκδικούν τα συμφέροντά τους, ελέω του τραπεζοϋπαλλήλου Λουκά Παπαδήμου

Έχουν βγει οι πάντες για να τρομοκρατήσουν την Ελλάδα και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές!

Η Fitch εκτιμά ότι το πιο πιθανό σενάριο για το μέλλον της ευρωζώνης είναι ότι θα καταφέρει να επιβιώσει από την κρίση χρέους, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι η έξοδος από το ευρω.

Η Fitch δίνει τα εναλλακτικά σενάρια για την ευρωζώνη: “Ελληνική Έξοδος”, “Ευρώ μάρκο” (Εκτός ευρώ η Γερμανία και ο πυρήνας), “Hμι-Δημοσιονομική Ένωση”, “Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης” και «Πλήρης Διάλυση”.

Από τα σενάρια αυτά η Fitch θεωρεί ότι η έξοδος της Ελλάδας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος στην έκθεση του, αν το σενάριο αυτό πραγματοποιηθεί, όλα τα κράτη της ευρωζώνης θα υποβαθμιστούν οι προοπτικές σε αρνητικές, με όσα βρίσκονται ήδη σε αρνητικό οutlook να διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο υποβάθμισης.

Αρχικά η Fitch θα υποβαθμίσει την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία εξαιτίας του “προηγουμένου της ελληνικής εξόδου” και τον κίνδυνο μετάστασης στις τράπεζες, τις αγορές ομολόγων και την διαφυγή κεφαλαίων.

Βρε τόσο ενδιαφέρον για την Ελλάδα… Αλλά όπως βλέπετε η πορεία της χώρας μας θα κρίνει το μέλλον πολλών οικονομιών…

Τέλος, έχουμε μία (διπλή) απορία: Η περιβόητη Fitch μπορεί να αναφέρει το άρθρο της Ε.Ε. που προβλέπει έξοδο μίας χώρας; Αν όχι, μήπως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα έπρεπε να καταθέσει άμεσα αγωγή κατά της Fitch με την κατηγορία τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού και απόπειρας αλλοίωσης εκλογικού αποτελέσματος;

Στο Monsanto της Πορτογαλίας, το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει ένα κέντρο μελετών. Σκοπός του είναι η αυτοαξιολόγηση και η διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση της στρατιωτικής αποτελεσματικότητας της Συμμαχίας. Σύμφωνα με την αρχή της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού (SACT), που ιδρύθηκε το 2003, ο σκοπός της είναι να εξασφαλιστεί ότι το ΝΑΤΟ, η προηγούμενη αποστολή του οποίου ήταν η απομάκρυνση μιας "σοβιετικής απειλής", σήμερα προσανατολίζεται κατάλληλα στα νέα καθήκοντά του που αφορούν στην υποστήριξη νεοαποικιακών κατακτήσεων της εποχής του "πόλεμου κατά της τρομοκρατίας".

Του Manlio Dinucci
για το γαλλικό ιστολόγιο Voltaire Network
3 Μαΐου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σε αντίθεση με ό,τι δείχνουν τα φαινόμενα, ακόμα και το ΝΑΤΟ μαθαίνει. Η Ατλαντική Συμμαχία "αντλεί πάντα τα διδάγματά της από τις αποστολές της, και αυτό το κάνουμε ήδη πράξη στη Λιβύη", παρατήρησε σε δήλωσή του ο ναύαρχος Τζέιμς Γ. Σταυρίδης, ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Για το σκοπό αυτό, το ΝΑΤΟ έχει εφοδιαστεί με το κατάλληλο εργαλείο, που το ονόμασε "Κέντρο Ανάλυσης και Διδαγμάτων" (Joint Analysis & Lessons Learned Centre, ή JALLC): ένα είδος σχολείου όπου διδάσκονται "διδάγματα" και θα επιτρέπει στο εξής στο ΝΑΤΟ να μαθαίνει την τέχνη του πολέμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κατά την έναρξη της εκστρατείας κατά της Λιβύης, τον Μάρτιο του 2011, το JALLC έστειλε μια ομάδα αναλυτών να παρακολουθεί τις επιχειρήσεις από το κέντρο της Συμμαχικής Διοίκησης της Νάπολης. Στη συνέχεια, τα "διδάγματα" καταγράφηκαν σε μυστική έκθεση που παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Αντίγραφο της έκθεσης έχει στα χέρια της η εφημερίδα New York Times.

Τι ακριβώς είναι αυτό που έπρεπε να μάθουν οι σύμμαχοι, και ειδικά οι Ευρωπαίοι; Ότι ο πόλεμος κατά της Λιβύης δεν ήταν πρότυπο επιχείρησης, όπως αρχικά προσποιήθηκε η Συμμαχία, αλλά αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων σοβαρές ελλείψεις. Κατά πρώτο και κύριο λόγο, το γεγονός ότι παρατηρήθηκε δυσανάλογη εξάρτηση των Ευρωπαίων και Καναδών συμμάχων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμα και με τη βοήθεια των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ διέθετε μόνο το 40% των αεροσκαφών "ηλεκτρονικού πολέμου" που ήταν αναγκαία για την εν λόγω επιχείρηση. Οι ΗΠΑ παρείχαν στους εταίρους τους το σύνολο σχεδόν των πλέον προηγμένων πυρομαχικών για ακριβή στόχευση. 7.700 βόμβες και πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της Λιβύης (πολλά από τα οποία πιθανότατα προήλθαν από την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Camp Darby κοντά στην Πίζα της Ιταλίας).

Η άμεση ανάγκη για την αντιμετώπιση αυτών των ελλείψεων τονίζεται σήμερα με τρόπο εμφατικό. "Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από το Πεντάγωνο να αρχίσει να προετοιμάζεται για την πρώτη φάση των στρατιωτικών επιλογών στη Συρία", αναφέρεται στην έκθεση. Ωστόσο, "μια επιχείρηση στη Συρία θα αποτελέσει μεγαλύτερη πρόκληση από εκείνη της επτάμηνης εκστρατείας που οδήγησε στην βίαιη απομάκρυνση του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία στη Λιβύη".

Στην πραγματικότητα, οι ένοπλες δυνάμεις και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας είναι πιο αποτελεσματικά και θα είναι πιο δύσκολο να καταστραφούν μέσω αεροπορικών επιδρομών. Επιπλέον, στη συριακή "αντιπολίτευση" παρατηρείται μεγαλύτερη διάχυση και ασυμβατότητα απόψεων απ' ό,τι στη Λιβύη κατά τη διάρκεια του πολέμου, πράγμα που, σύμφωνα με την έκθεση του ΝΑΤΟ, "καθιστά δυσκολότερες τις συμμαχικές προσπάθειες για τον συντονισμό με τους επαναστάτες". Κατά συνέπεια, για να επιτεθούν στη Συρία, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και ο Καναδάς θα πρέπει να "στηριχθούν σε μεγάλο βαθμό στις δυνατότητες των ΗΠΑ".

Εν αναμονή αυτού και άλλων πολέμων (το Ιράν βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο), τα μέλη της Συμμαχίας και ο Καναδάς προσπαθούν να επιταχύνουν το ρυθμό βελτιστοποίησης των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων. Για τον σκοπό αυτό, τον περασμένο Φεβρουάριο, στην Sigonella της Σικελίας επετεύχθη συμφωνία για τη δημιουργία της AGS ("Συμμαχίας Επιτήρησης Εδάφους"), η οποία, μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Hawk, που επίσης έχουν εγκατασταθεί σε αυτή τη βάση, θα παρέχει στο ΝΑΤΟ ένα λεπτομερές διάγραμμα των εδαφών τα οποία θα αποτελέσουν τους στόχους της επίθεσης, επιτρέποντας συγχρόνως την χρήση κινούμενων οχημάτων. Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την ίδρυση της AGS, τον Μάρτιο, οι Eυρωπαίοι υπουργοί άμυνας συμφώνησαν σε μια "φιλόδοξη πρόταση" που αντιμετωπίζει μια άλλη αδυναμία: την έλλειψη αεροσκαφών για την προμήθεια, των μαχητικών-βομβαρδιστικών κατά τη διάρκεια πτήσεων, τα οποία αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του πολέμου της Λιβύης διέθεσαν κατά ένα μεγάλο μέρος οι Ηνωμένες Πολιτείες.

"Συγχαρητήρια", μοιάζουν να λένε οι εκπαιδευτές στο JALLC. "Έχετε μάθει το μάθημά σας, αλλά τώρα θα πρέπει να αναλάβετε ακόμη πιο ενεργό ρόλο". Σύμφωνα με την έκθεση του ΝΑΤΟ, "η ολοκλήρωση της αγοράς ακριβών αεροσκαφών και τεχνικού εξοπλισμού είναι πιθανό να πάρει αρκετά χρόνια". Αυτό είναι το δίδαγμα που βγήκε από τον πόλεμο στη Λιβύη. Οι "μαθητές" που περνούν το τεστ με επιτυχία θα πάνε στον επόμενο πόλεμο.


Η «EUROGENDFOR» είναι μια παραστρατιωτική αστυνομική δύναμη και των μυστικών υπηρεσιών που είναι σε θέση να παρέμβει άμεσα. Ενώνει όλες τις εξουσίες και στρατιωτικά μέσα, της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών και μπορεί να δράσει σε συνεννόηση με τις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις και τον στρατό, αφού η αποστολή ανατέθηκε από μια διυπουργική μονάδα κρίσης σε κάθε τόπο, για την καταπολέμηση ταραχών, εξεγέρσεων και μεγάλων διαδηλώσεων. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας εξήρε την EUROGENDFOR στις ιστοσελίδες του, λέγοντας: «Αστυνομία η Στρατός: Μια Ευρωπαϊκή Χωροφυλακή υπόσχεται τη λύση».

Η EUROGENDFOR εξακολουθεί να είναι σχεδόν εντελώς άγνωστη και στη σκιά. Αυτό δεν θα παραμείνει έτσι. Όσο περισσότεροι άνθρωποι ωθούνται στη φτώχεια από την απελπισμένη και εσφαλμένη πολιτική διαχείριση της κρίσης, τόσο αυτό το στράτευμα με απεριόριστη εξουσία θα πρέπει να «διορθώσει» την κατάσταση.

Οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών θα συνειδητοποιήσουν με ευγνωμοσύνη ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα δικά τους σώματα αστυνομίας και στρατού τους εναντίον των πολιτών τους.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γνωρίζουν ακριβώς τι τους περιμένουν. Για να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους στρατούς έναντι των πολιτών της χώρας, οι παραστρατιωτικές δυνάμεις, η «Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής» ιδρύθηκε με μυστικότητα.

Θεωρητικά, η ηγεσία της ΕΕ μπορεί να προσφύγει στην «Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής» όπου βλέπει μια κρίση. Καθιερώθηκε στη Συνθήκη του Velsen που ρυθμίζει τις επεμβάσεις της EUROGENDFOR. Το λόγκο της είναι: «Lex paciferat» που μπορεί να μεταφραστεί ως: «Ο νόμος φέρνει την ειρήνη». Υπογραμμίζει «την αρχή της στενής σχέσης μεταξύ της υποβολής των νομικών αρχών και την αποκατάσταση ενός ασφαλούς και προστατευόμενου περιβάλλοντος».

Ένα «πολεμικό συμβούλιο» υπό την μορφή μιας διυπουργικής επιτροπής που αποτελείται από τους υπουργούς Άμυνας και Ασφάλειας των χωρών μελών της ΕΕ που συμμετέχουν στην οργάνωση, αποφασίζει για τη στρατηγική επέμβασης. Το στράτευμα μπορεί να ξεκινήσει είτε με αίτηση ή μετά την απόφαση της ΕΕ.

Στο άρθρο 4 του ιδρυτικού καταστατικού σχετικά με τα καθήκοντα και τις αποστολές, μπορούμε να διαβάσουμε: «Η προσφυγή για χρήση της ΕΔΧ μπορεί να γίνει για την προστασία προσώπων και ιδιοκτησιών και για τη διατήρηση της τάξης σε περίπτωση διατάραξης της δημόσιας τάξης».

Οι στρατιώτες αυτής της παραστρατιωτικής μονάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να σέβονται οπωσδήποτε την υφιστάμενη νομοθεσία του κράτους στο οποίο επεμβαίνουν και αναπτύσσονται, αλλά: όλα τα κτίρια και εδάφη που καταλαμβάνονται από τα στρατεύματα τίθενται εκτός εθνικής κυριαρχίας και δεν είναι προσβάσιμα ούτε από τις ίδιες τις αρχές του κράτους στο οποίο παρεμβαίνει το στράτευμα. Το τέρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταργεί με αυτόν τον τρόπο το εθνικό δίκαιο, επίσης σε περίπτωση αποστολών κατά των ταραχών.

(infognomon με πληροφορίες από ξένα blogs) (1) (2) (3)Γράφει ο Ρεπόρτερ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνεται πολύς λόγος, για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Και όπως όλα δείχνουν, ήδη έχει δοθεί ένα μεγάλο μέρος του, για την εξόφληση των δανείων...

Η Ελλάδα δεν είναι “ψωροκώσταινα”, όπως δημιουργούσαν την εντύπωση πριν τον πόλεμο και όπως θέλουν να την καταντήσουν σήμερα. Και ας μην ξεχνάμε οι συνθήκες και στις δύο αυτές περιόδους ήταν ανάλογες, αν πάρει κανείς υπόψη του το κλίμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και τις υποχρεώσεις της χώρας μας στους ξένους τοκογλύφους. Εξ άλλου αν ήταν έτσι στην πραγματικότητα δεν θα είχαν πλουτίσει τόσοι και τόσοι. Όλοι οι τομείς της οικονομίας είναι αξιοποιήσιμοι αρκεί να αναπτυχθούν σωστά, συστηματικά, με γνώμονα τα εθνικό συμφέρον και τη δίκαια κατανομή του πλούτου.

Ο ορυκτός πλούτος ειδικότερα είναι ένας τεράστιος τομέας στον οποίο η εκμετάλλευση δεν έχει καν αρχίσει. Αν δεν ήταν τόσο αξιοποιήσιμος δεν θα ήταν τόσο περιζήτητος. Πέρα από τις μελέτες που έχουν πλέον δημοσιοποιηθεί, αυτό γίνεται αντιληπτό από τη γενικότερη “φιλολογία” που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και από τη κινητικότητα των διαφόρων ξένων εταιριών.

Είναι λοιπόν φυσικό να επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εξασφάλιση του αποκλειστικού μονοπωλίου της εκμετάλλευσης και να προσπαθούν να το αποτυπώσουν σε δεσμευτικές συμφωνίες, όπως είναι άλλωστε και “η δανειακή σύμβαση.

Πρέπει λοιπόν με κάθε τρόπο η Ελλάδα να θεωρηθεί και να καταντήσει υπερχρεωμένη με σκοπό να ξεπουλήσει ότι έχει και δεν έχει.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι πολύ απλό γιατί αφού υπάρχει τόσος ορυκτός πλούτος, να μην τον αξιοποιήσουμε μόνοι μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα μιας υγιούς οικονομίας; Τι είναι άραγε αυτό που μας εμποδίζει και ποιοι είναι αυτοί που δεν το θέλουν;

Eνα είναι το βέβαιο: είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη να καταρτιστεί και να εφαρμοστεί ένα πραγματικά συλλογικό πρόγραμμα αναπτυξιακής πολιτικής αυτού του τόπου.

Του Σταύρου Τζίμα

Η υποβόσκουσα ένταση στις σχέσεις Αγίου Ορους και πολιτείας έφτασε προχθές στα πρόθυρα ανοιχτής ρήξης, με αφορμή τη φορολόγηση των εκτός χερσονήσου Αθω ακινήτων των μοναστηριών.

Σε μια φορτισμένη συνεδρίαση η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, καταγράφηκε τη Δευτέρα η πρόθεση του σώματος να κηρύξει υπό διωγμό το Αγιον Ορος και να παγώσει τις σχέσεις με την ελληνική πολιτεία.

Το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας εμφανίστηκε αποφασισμένο να προσφύγει προς αναζήτηση ηθικής και υλικής βοήθειας σε ομόδοξες χώρες (σλαβικές), με πρώτες εκείνες που έχουν μοναστηριακή παρουσία στον Αθω, δηλαδή Ρωσία, Σερβία, Βουλγαρία.

Διορία έως τις 15 Μαΐου

Η Διπλή Σύναξη κατηγορεί την ελληνική πολιτεία για εμπαιγμό και παλινωδίες και απευθύνει τελεσίγραφο, σύμφωνα με το οποίο n βούλησή της να παγώσει τις σχέσεις και να κηρύξει υπό διωγμό το Ορος θα τεθεί σε ισχύ αυτομάτως ως απόφαση της Ιεράς Κοινότητος αμέσως μετά τη 15η Μαΐου, οπότε υπολογίζουν ότι θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, εάν δεν έχει λάβει απάντηση επί των αιτημάτων της.

Τη ρήξη προκάλεσε η φορολόγηση των εκτός Αγίου Ορους ακινήτων των μοναστηριών.Οι αγιορείτες ζητούν από την πολιτεία να μην καταβάλλουν φόρους για τα διαμερίσματα, καταστήματα κ.λπ που κατέχουν οι μονές από δωρεές ή αγορές εκτός του Αθω, με το αιτιολογικό ότι από αυτά αντλούν πόρους για τη συντήρη σή τους και για τη φιλοξενία χιλιάδων προσκυνητών κάθε χρόνο.

Η προηγούμενη κυβέρνηση συμπεριέλαβε τα ακίνητα στα υπό φορολόγηση, αλλά ταυτόχρονα, όπως λένε στις Καρυές, καλλιεργούσε στους μοναχούς προσδοκίες ότι θα τακτοποιήσει το θέμα με νομοθετική ρύθμιση, χωρίς ωστόσο να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Επί τρία χρόνια μας εμπαίζουν. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Στις επιτροπές μας που πηγαινοέρχονταν στην Αθήνα και συναντούσαν υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους έλεγαν να μην ανησυχούμε και πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την εξαιρεσή μας. Δεν έγινε τίποτα. Περιμένουμε μέχρι και τις εκλογές και n απόφασή μας μετά θα είναι σκληρή τόνιζε αγιορείτικη πηγή.

Παρακράτηση ενοικίων

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα όχι μόνο δεν τακτοποιήθηκε, αλλά ήδη σε τουλάχιστον μία μονή του Αγίου Ορους έγινε παρακράτηση ενοικίων από γραφεία που στεγάζονταν υπηρεσίες του Δημοσίου λόγω μη καταβολής του ΕΤΑΚ. Η αντίδραση της Ιεράς Κοινότητος ήταν αναμενόμενη.

Σύννεφα στις σχέσεις της με την πολιτεία συσσωρεύονταν διαρκώς τα τελευταία χρόνια πάνω από τον Αθω, με αφορμή τη διακοπή των κονδυλίων για την ψηφιοποίηση των κειμηλίων, την υπόθεση Βατοπεδίου κ.ά., όμως το ποτήρι ξεχείλισε η φορολόγηση των ακινήτων.

Πέρυσι, την ύστατη ώρα, αποσοβήθηκε η λήψη απόφασης της Ιεράς Κοινότητος, αν και συζητήθηκε και καταγράφηκε και τότε σχετική βούληση να στραφεί προς τη Μόσχα για υποστήριξη, εξέλιξη που θα ενέπλεκε τον ρωσικό παράγοντα στις σχέσεις Αγιορειτών και ελληνικής πολιτείας. Και ήταν αυτός ακριβώς o λόγος για τον οποίο στην τότε κυβέρνηση Παπανδρέου προκλήθηκε πανικός και κάποιοι εμπλεκόμενοι παράγοντές της έφτασαν να μιλήσουν για προδοσία.

Τελικά έπειτα από έντονο παρασκήνιο και υποσχέσεις για τακτοποίηση η ρήξη αποσοβήθηκε, αλλά μάλλον προσωρινά καθώς εκδηλώνεται δριμύτερη τώρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψη του στις Καρυές για να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, είχε διαβεβαιώσει την Κοινότητα πως θα έκανε ό,τι μπορούσε για να βρεθεί λύση.

Τα ίδια είχε πει νωρίτερα στο δικό του προσκύνημα και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας, ο οποίος είχε συγκαλέσει και την επί των αγιορείτικων ζητημάτων διυπουργική στην Αθήνα, χωρίς αποτέλεσμα.

Βυζαντινή διπλωματία

Οι μοναχοί θεωρούν τώρα ότι ο χρόνος και n υπομονή τους εξαντλήθηκαν και στη Διπλή Σύναξη της Δευτέρας κατέθεσαν τη βούλησή τους, διατυπωμένη με βυζαντινή διπλωματία, να έχει δηλαδή τη μορφή μη απόφασης μέχρι την 15η Μαΐου και εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αί τημά τους να μετατραπεί αυτομάτως αμέσως μετά σε απόφαση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινότητα εξουσιοδότησε τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους και εκπρόσωπο της πολιτείας, κ. Αρίστο Κασμίρογλου, να διαβουλευθεί με τους αρμοδίους. Ο ίδιος ο κ. Κασμίρογλου, πάντως, ερωτηθείς από την "Κ" απέφυγε να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση. Σε μια άλλη ενδιαφέρουσα απόφασή της η Διπλή Σύναξη αποφάσισε να σταλεί στη Βουλγαρία για μόνιμη εγκατάσταση πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας του Αξιον Εστί.


Σχόλιο ιστολογίου: Από όλα τα παραπάνω προκύπτει πως η Ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί και προσπαθεί να μεταβάλλει το καθεστώς αυτόνομης λειτουργίας του Αγίου Όρους. Δυστυχώς για τους κυβερνώντες, ούτε οι Μωαμεθανοί προσπάθησαν κάτι τέτοιο και η συγκεκριμένη τάση της κυβέρνησης Παπαδήμα (και της συγκυβέρνησης Βενιζέλου - Σαμαρά) καταδεικνύει όχι μόνο την έλλειψη σεβασμού προς την Ορθοδοξία, αλλά την τάση άλωσης του Αγίου Όρους. Ίσως να έχουν "δει" οι υπάλληλοι της τρόικας μεγάλες οικονομικές προσόδους από μία πιθανή οικοπεδοποίηση και πώληση υπό την μορφή "φιλέτων" του Αγίου Όρους. Άλλωστε, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ομολογήσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η Ελλάδα είναι ένα "οικόπεδο φιλέτο"...
Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ εξακολουθούν να περικυκλώνουν το Ιράν, παρόλο που η αμερικανική απόσυρση στρατευμάτων από το Ιράκ στο τέλος του 2011 άλλαξε την περιφερειακή ισορροπία προς όφελος του Ιράν.

Ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν μειώσει τα στρατεύματα τους σε πολλά μέρη του πλανήτη λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό τους η διεθνή παρουσία τους παραμένει μεγάλη.

Ο Mehran Kamrava, διευθυντής του Κέντρου Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών στη Σχολή Εξωτερικής Πολιτικής στο Κατάρ του Πανεπιστημίου Georgetown, υποστηρίζει ότι υπήρχαν τρεις λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ ζήτησε μια παρουσία σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή:
"Η εξασφάλιση πετρελαικών πόρων, η εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ και η καταπολέμηση απειλών κατά των αμερικανικών συμφερόντων» ήταν οι πρώτες προτεραιότητες της αμερικανικής στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή πριν από την πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, τονίζει ο Kamrava. Δεδομένου ότι η ένταση με το Ιράν κλιμακώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου,έχει κυκλοφορήσει ένας χάρτης υποτιθέμενων αμερικανικών βάσεων στην περιοχή της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Ο παραπάνω χάρτης αντανακλά τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, επίσημα αναγνωρισμένες είτε από τον στρατό των ΗΠΑ, είτε απο τα ΜΜΕ ή απο πληροφορίες της Παγκόσμιας Ασφάλειας.

Σύμφωνα με στοιχεία της CENTCOM στο Al Jazeera, υπάρχουν περίπου 125.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιφέρεια του Ιράν: 90.000 στρατιώτες εντός και εκτός Αφγανιστάν, περίπου 20.000 στρατιώτες πεζικού στην Ανατολική περιοχή και 15-20.000 σε πολεμικά πλοία.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν 40.000 στρατεύματα στην περιοχή του Κόλπου μετά την αποχώρηση από το Ιράκ. Αλλά ο ακριβής αριθμός, θέση και η αποστολή αυτών των δυνάμεων είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστεί".


Πηγή
Η υπόθεση που αποκαλύπτεται από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσει περαιτέρω τις προβληματικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες και θα δώσει το πρόσχημα – σε όσους το αναζητούν – για να προβούν σε επιπλέον κινήσεις που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» που σιγοκαίει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τους Τούρκους πιλότους κατά τη διάρκεια της πτητικής τους εκπαίδευσης! Η βάση από την οποία εκτελούνταν τα προγράμματα πτητικής εκπαίδευσης βρίσκεται στο Ικόνιο. Στη συγκεκριμένη βάση ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης της τουρκικής Αεροπορίας, έως ότου οι πιλότοι είναι έτοιμοι να περάσουν στα μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Συγκεκριμένα, με τρόπο που δεν διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ οι Ισραηλινοί κατέγραφαν τις συνομιλίες ανάμεσα στους χειριστές των εκπαιδευτικών αεροσκαφών μέσω ασυρμάτου, με σκοπό να πληροφορηθούν και να αξιολογήσουν τα προγράμματα πτητικής εκπαίδευσης αλλά και να πληροφορηθούν τις τακτικές που χρησιμοποιούν στον αεροπορικό πόλεμο.

Οι Τούρκοι φέρονται να αντιλήφθηκαν σε κάποιο χρονικό σημείο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, πιθανότατα να υποπτεύθηκαν και τους Έλληνες, με αποτέλεσμα η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) να ξεκινήσει πρόγραμμα κρυπτογράφησης των συνομιλιών! Τούρκοι μηχανικοί έχουν αναλάβει να αναπτύξουν το λογισμικό που θα επιτρέψει την ανάπτυξη προηγμένου συστήματος κρυπτογράφησης των συνομιλιών για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και τα μαχητικά.

Είναι εντυπωσιακό – όσο βέβαια και απολύτως αναμενόμενο – ότι τα σύγχρονα κράτη δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και επιδιώκουν να συλλέξουν την οποιαδήποτε πληροφορία, ώστε στη διαδικασία της ανάλυσης να επιτρέψει την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα βελτιώσει τη γνώση του αντιπάλου, άρα θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα των φίλιων δυνάμεων…


Τελικά τι άλλο μπορεί να είναι εθνική προδοσία;

Στο χωριό μου λένε, ότι από την στιγμή που ανακαλύφθηκε το συγνώμη, γέμισε ο κόσμος γαϊδούρια, κλέφτες, ψεύτες και απατεώνες.
Στην πολιτική αυτό θα μπορούσε να είναι: Από την στιγμή που ανακαλύφθηκε η πολιτική ευθύνη, γέμισε η βουλή με γαϊδούρια, κλέφτες ψεύτες και προδότες.

Διαβάζω ότι από κοινού ο διοικητής ενός στρατοπέδου στην Ρόδο, με έναν εργολάβο και έναν οδηγό βυτιοφόρου, έκλεβαν το πετρέλαιο του στρατού. Έδινε εντολή ο διοικητής του στρατοπέδου τις απογευματινές ώρες να ανοίγει η πύλη του στρατοπέδου για να μπαίνει μέσα το βυτιοφόρο προκειμένου να κλέψει πετρέλαιο.

Ερώτημα: Αυτός ο διοικητής, θα πρέπει να δικαστεί μόνο ως κοινός κλέφτης, όπως δηλαδή αυτοί που κλέβουν 10-20.000 Ευρώ από ένα σούπερ μάρκετ ή ως προδότης ο οποίος με την πράξη του αυτή αποδυναμώνει στρατιωτικά την εθνική άμυνα;

Αν πράγματι ήμασταν απόγονοι του Αριστοτέλη ή του Θουκυδίδη, αυτός ο διοικητής θα έπρεπε να δικαστεί ως προδότης.

Κάτι ανάλογο, αλλά με μεγαλύτερη αυστηρότητα θα έπρεπε να γίνει και με τον Τζοχατζόπουλο.

Γιατί αν δεν είναι προδοσία η κλοπή χρημάτων τα οποία προορίζονται για την εθνική άμυνα και ασφάλεια, τότε, λυπάμαι, αλλά πραγματικά έχει χαθεί η επαφή μας με την πραγματικότητα.

Αν θέλετε την γνώμη μου, ο κύριος λόγος που προσπαθούν οι πουλημένοι του συστήματος να μας πείσουν ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων, είναι ακριβώς για να μειώσουν την πνευματική μας αντίσταση, την διαχρονική αίσθηση του χρόνου της ύπαρξης μας και της ιστορίας μας.

Έχοντας καταφέρει αυτό σε πρώτη φάση, μετά σου παρουσιάζονται ως προστάτες της καθημερινότητας του σήμερα και του Πολίτη κι έτσι αυτοί βρίσκουν κενό και κλέβοντας το έθνος διασφαλίζουν το δικό τους μέλλον.

Αν όλοι μας ξέραμε, αν όλοι μας αισθανόμασταν το βάρος και την αξία της διαχρονικής μας ιστορίας και συνέχειας, θα ήμασταν όλοι περισσότερο αυστηροί και πιο απαιτητικοί απέναντι σε αυτούς που μας κυβερνούν.

Τώρα, μας τσαλαπατούν την ιστορία, μας κλέβουν το μέλλον κι εμείς αρκούμαστε σε ένα συγνώμη τους, σε μια δήθεν αυτοκριτική και στην παραμύθα της ανάληψης του πολιτικού κόστους…!

Το πολιτικό κόστος, είναι μια άυλη αξία την οποία αποκτά δωρεάν ο κάθε απατεώνας που θα γραφτεί μέλος σε κάποιον πολιτικό φορέα, την οποία στην πορεία της καριέρας του ανταλλάσσει με κλεμμένο δημόσιο χρήμα για ίδιον όφελος.

Αύριο θα πάω και εγώ να κλέψω πέντε εφορίες και αν με υποψιαστούν θα αναλάβω το πολιτικό κόστος.
Καλά δεν θα κάνω;
Τι λέτε, όμως, πως θα συμβεί;
Δυστυχώς, είναι βέβαιο πως δεν θα μου αναγνωρίσουν κανένα «πολιτικό κόστος», επειδή δεν είμαι μέλος (πρωτοκλασάτο) ενός (από)κόμματος.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Με τα μάτια στραμμένα στην Άγκυρα. Η τρίωρη συνάντηση Ερντογάν-Οζέλ, έχει αυξήσει την ανησυχία στην Αθήνα. Μπορεί οι πληροφορίες που διέρρευσαν στο τουρκικό Τύπο να ανέφεραν ότι η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε μόνο το θέμα της Συρίας και των Κούρδων ανταρτών, ωστόσο οι τελευταίες κινήσεις των Τούρκων σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Καστελόριζο και Ρόδο, προβληματίζουν.

Στρατιωτικά η Τουρκία δεν έχει κλιμακώσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Αιγαίο, αλλά αυτό δεν εφησυχάζει την Αθήνα.

Η πολιτική ένταση και ρευστότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα, όλα δείχνουν ότι δεν θα τερματιστεί την Κυριακή των εκλογών ή τέλος πάντων αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Η πολιτική κατάσταση δεν θυμίζει την περίοδο του 1996, όταν εκδηλώθηκε η κρίση των Ιμίων. Είναι πολύ χειρότερη από τότε, γιατί έχει προστεθεί και η δραματική οικονομική κρίση με επιπτώσεις σοβαρές και στην Εθνική Άμυνα.

Επιπτώσεις που όμως δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο στη σημερινή κρίση, αλλά και στην πολιτική που ακολούθησαν οι τελευταίοι υπουργοί Άμυνας οι οποίοι και επέλεξαν -λόγω …φοβίας ή άλλων λόγων δεν έχει σημασία- να μην πάρουν αποφάσεις, να μην βάλουν υπογραφές ,να μην ασχοληθούν καν με την εύρυθμη λετουργία των ΕΔ.

Οι τραγικές ελλείψεις σε συντήρηση και προμήθεια ανταλλακτικών -ακόμη και των πιο απλών υλικών- δεν οφείλονται μόνο στην οικονομική κρίση των τελευταίων δύο ετών, αλλά στην ανευθυνότητα που έδειξαν οι κυβερνήσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων στο χώρο της Άμυνας.

Παρόλα αυτά η κατάσταση με την Τουρκία πάντα θα πρέπει να μας βρίσκει έτοιμους, ανεξάρτητα των δυσκολιών που υπάρχουν. Αυτή είναι η λογική που επικρατεί σε στρατιωτικό τουλάχιστον επίπεδο. Η οποιαδήποτε ένδειξη προσπάθειας από την Τουρκία να θίξει εθνική κυριαρχία, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα που θα μας προκύψει.Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, τραπεζίτης και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, διαβάζουμε ότι έχει ετοιμάσει τη λίστα των «υποχρεώσεων» της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές, όπως αυτές οι υποχρεώσεις προκύπτουν από τη τελευταία δανειακή σύμβαση της χώρας με τους πιστωτές της.

Πρόκειται για αλαζονεία και αμετροέπεια…

Ο κ. Παπαδήμος, διορισμένος πρωθυπουργός και τρεχόντως υπηρεσιακός, προφανώς έντρομος στη προοπτική ότι το μνημόνιο αμφισβητείται έστω και όψιμα έστω και όχι πολύ πειστικά, ακόμα και από τα ίδια τα κόμματα που το υπόγραψαν, πόσο μάλλον από τα υπόλοιπα που δεν το αποδέχονται καν ως ύπαρξη πόσο μάλλον ως περιεχόμενο, σπεύδει να «υπενθυμίσει» στα κόμματα που τουλάχιστον διεκδικούν την εξουσία, ποιες είναι οι «υποχρεώσεις» τους.

Σπεύδει, να «υπενθυμίσει» στα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, τις απαιτήσεις των δανειστών, όπως αυτές προσδιορίζονται μέσα από τη δανειακή σύμβαση και όχι την υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών ως φυσικών προσώπων ΣΕ ΣΧΕΣΗ με την απαίτηση της κοινωνίας και το περιεχόμενο της λαϊκής εντολής που θα πρέπει να προσδιορίσει τις μετεκλογικές εξελίξεις, ΤΗ ΜΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ…

Φυσικά, για ένα τραπεζίτη, η «υποχρέωση» προς τη δανειστική σύμβαση, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ που υπογράφτηκε ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ που είχε η κυβέρνηση που την υπόγραψε και η Βουλή που την ψήφισε, -όλα αυτά είναι «λεπτομέρειες- αυτό είναι «λογικό»…

Όμως, ο λαός, στις εκλογές που έρχονται, δεν πρόκειται να επιλέξει τον επόμενο τραπεζίτη του, ούτε την εντολή του τη στέλνει στους τραπεζίτες…

Πρόκειται να καθορίσει τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς, και πρόκειται να επιλέξει εξόν από πρόσωπα και πολιτικές…

Και να δώσει τη σχετική εντολή του…

Και βεβαίως να υπενθυμίσουμε, πως οι κοινωνίες, δεν ερμήνευσαν πάντα το ζήτημα της «λογικής» με τα ίδια κριτήρια «λογικότητας» με εκείνα των πολιτικών τους ηγεσιών…

Μπορεί να προβάλλονται ως «λογικά» τα επιχειρήματα ότι οφείλεις να είσαι «ενδοτικός» μπροστά στην «υπέρτερη οικονομική δύναμη» των δανειστών σου, ότι «οφείλεις» να υποκύψεις σε κάθε τους αξίωση, αλλά, ευτυχώς για την πορεία του Ανθρώπου στη γη, ευτυχώς για τις ανθρώπινες κοινωνίες, τέτοια επιχειρήματα δεν ερμηνεύτηκαν πάντα από τις κοινωνίες και τους λαούς με τα ίδια κριτήρια «λογικότητας»…

Και ο ίδιος ο ελληνικός λαός, ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, αυτό δεν το οφείλει σε «λογικές» αποφάσεις που έλαβε όταν αποφάσιζε να αποτινάξει τη δουλεία κηρύσσοντας ΠΑΡΑ ΠΑΣΑΝ ΛΟΓΙΚΗ την επανάσταση ενάντια σε μια υπερδύναμη της εποχής εκείνης, την οθωμανική αυτοκρατορία, ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΛΟΓΙΚΟΥΣ» ΣΥΣΧΡΤΙΣΜΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ…

Κι ας μη ξεχνάμε, ΠΟΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ και με ποια επιχειρήματα προπαγάνδιζαν ΤΟ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ…

Η ΑΓΩΝΑΣ ποτέ δεν ήταν η σημαία των ενδοτικών…

Αλλά ήταν οπωσδήποτε η σημαία των κοινωνιών και των λαών που μετείχαν ΚΑΙ ΜΕΤΈΧΟΥΝ στη διαμόρφωση της ιστορικής εξέλιξης του Ανθρώπου…

Και καμία από αυτές τις κοινωνίες, δεν παράδωσε τη σημαία της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ που απαιτούσε ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ…
Η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει ακόμη αυστηρότερα αντίμετρα, εάν μετά την έναρξη του συνεδρίου του Υπουργείου Άμυνας της ΡΟ στο θέμα της Ευρωπαϊκής Αντιπυραυλικής άμυνας, οι ΗΠΑ δεν αλλάξουν τα σχέδιά τους για την εγκατάσταση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, γράφει η εφημερίδα «Κομμερσάντ».

«Αυτό το συνέδριο είναι ο άσος της ΡΟ. Έχουμε πραγματοποιήσει ένα μεγάλο, δύσκολο έργο, μαζέψαμε πολλά παραστατικά υλικά. Και εάν δεν καταφέρουμε να πείσουμε τις ΗΠΑ να διορθώσουν τα σχέδιά τους τώρα, στο μέλλον αυτό θα είναι πιο δύσκολο να γίνει. Μετά το συνέδριο θα δώσουμε στους αμερικανούς κάποιο χρόνο για να το σκεφτούν και θα περιμένουμε την τελική απάντηση», – επεξήγησε η πηγή της εφημερίδας στο Γενικό Επιτελείο της ΡΟ. Τι θα συμβεί εάν οι ΗΠΑ δεν συμφωνήσουν με τα επιχειρήματα της ΡΟ, η πηγή αρνήθηκε να προβλέψει.

«Με αυτό το σενάριο την τελευταία λέξη θα πει ο γενικός επικεφαλής στρατού», διευκρίνισε η πηγή.


Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα εξακολουθεί και πορεύεται λες και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Για παράδειγμα, ο κύριος Σαμαράς έχει σηκώσει το λάβαρο της αυτοδυναμίας και δηλώνει ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση με κανένα άλλο κόμμα, διότι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει όπως θέλει.

Από την άλλη, έχουμε διάφορα μικρά κόμματα που εξακολουθούν και ζουν σε κάποια άλλη πλανητική διάσταση. Άπαντες έχουν εγκλωβίσει τους εαυτούς τους πίσω από τα ιδεολογικά τους χαρακώματα και δηλώνουν ότι δεν θα ενδώσουν να αλλοιώσουν τον ιδεολογικό τους χάρτη.

Αυτό που πολλά κόμματα και πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει στην χώρα μας είναι ότι, πολιτική δεν έχει να κάνει με ιδεολογία αλλά με την καθημερινότητα. Πιο συγκεκριμένα, πολιτική σημαίνει να μπορούμε να λύσουμε προβλήματα, με λύσεις (πολιτικές) που να τις αποδέχονται όλοι. Με λίγα λόγια, πολιτική στην τελική σημαίνει συμβιβασμός.

Και τούτο διότι, για να μπορείς να εφαρμόσεις 100% την όποια πολιτική θέλεις η την όποια ιδεολογία επιθυμείς, θα πρέπει να υπάρχει ένα απολυταρχικό καθεστώς. Με εξαίρεση αυτό, καμία ιδεολογία κανενός κόμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.

Σημείωση πρώτη: πολιτική σημαίνει συμβιβασμός.

Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα κληθείτε να ψηφίστε κάποιον να σας αντιπροσωπεύσει στη βουλή. Ξέρετε όμως ποιον ψηφίζετε; Έχετε διαβάσει κάποια άποψη, κάποια μελέτη ή κάποια πρόβλεψη για το οτιδήποτε αυτού που θα ψηφίσετε;

Όταν πάτε στην κάλπη, ψηφίζετε κάποιον για το νομοθετικό σώμα ή απλά ψηφίζετε για το κόμμα; Ψηφίζετε κάποιον που σας αντιπροσωπεύει, ή ψηφίζετε ιδεολογία;

Αν ψηφίζετε απλά ιδεολογία και όχι πρόσωπο, τότε δεν συμβάλλετε στην επίλυση των προβλημάτων μας. Διότι όπως είπα στην αρχή, πολιτική σημαίνει συμβιβασμός και απλά επιλέγοντας ένα κόμμα, ρίχνοντας μερικούς σταυρούς, μη γνωρίζοντας τίποτα για τα εν λόγω πρόσωπα, σημαίνει ότι συμβάλλετε στις αγκυλώσεις των ιδεολογικών χαρακωμάτων, που είναι μια από τις αιτίες που έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε σήμερα.

Σημείωση δεύτερη: Σήμερα παρά ποτέ είναι ανάγκη να σκεφτόμαστε περισσότερο τα πρόσωπα και λιγότερο τα κόμματα.

Τέλος, ο υποψήφιος που έχετε διαλέξει, τι συστάσεις έχει έτσι ώστε να τον προτιμήσετε; Αν τον γνωρίζετε προσωπικά ή αν τον γνωρίζετε λόγω του ότι είναι ένα καταξιωμένο πρόσωπο στην κοινωνία, τότε έχει καλώς. Οι περισσότεροι όμως υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές είναι άγνωστοι - πώς θα κάνετε την σωστή επιλογή;

Ένας τρόπος είναι να διαβάσετε τι λένε για αυτόν τον υποψήφιο κάποιοι άλλοι που είναι καταξιωμένα μέλη της κοινωνίας.

Στο εξωτερικό οι λεγόμενες πολιτικές συστάσεις (endorsements) παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση άποψης. Είναι μεγάλη τιμή για υποψηφίους που μπορούν να αποσπάσουν επαινετικά σχόλια από πρόσωπα στην κοινωνία που είναι καταξιωμένα και έχουν τον σεβασμό όλων.

Έχοντας πει αυτό λοιπόν, μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για τον εαυτό μου, διότι με εξαίρεση κάποιος να ξέρει τη δουλειά μου και τις απόψεις, τις πετυχημένες προβλέψεις και τον χαρακτήρα μου, είναι αδύνατον να πείσω τον οποιονδήποτε να με ψηφίσει μέσα από ένα απλό γράμμα.

Δεν θα σας πω λοιπόν τίποτα για τον εαυτό μου. Θα αφήσω κάποιους άλλους να μιλήσουν για μένα, που είναι γνωστοί σε όλους, έχουν τον σεβασμό όλων και πάνω από όλα, είναι καταξιωμένα πρόσωπα στην κοινωνία.

Θα ήθελα παρακαλώ να διαβάστε τι έχουν να πουν για το πρόσωπό μου και προπάντων για το υπόβαθρο γνώσεων μου, ο κύριος Παναγιώτης Γεννηματάς, ο διδάκτωρ οικονομικών κύριος Αριστείδης Χατζής και τέλος, ο κύριος Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Ονομάζομαι Γιώργος Καισάριος, θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Β' περιφέρεια Αθηνών, και ζητώ την ψήφο για να σας εκπροσωπήσω στη βουλή, για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.