Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Απρ 2015

Την ανάγκη να σταματήσει η πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα υπογράμμισε για μία ακόμη φορά νομπελίστας Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν, σε συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, μία ημέρα μετά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής.

Λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου -η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα και ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις- ο Κρούγκμαν επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει τις «κόκκινες γραμμές» που αφορούν τον τερματισμό της αυστηρής λιτότητας, όπως νέες μείωσεις σε μισθούς και συντάξεις, επισημαίνοντας ότι η χώρα έκανε πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας με πολύ μεγάλες θυσίες.

« Η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πρέπει πλέον να επιτευχθεί, χωρίς νέα δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής κ.λπ. ο νομπελίστας οικονομολόγος επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται πάντα άμεσα αποτελέσματα και σημασία έχει η εφαρμογή τους. Η ελληνική οικονομία έχει παρουσιάσει πρόοδο, αλλά η πολιτική αυστηρής λιτότητας δεν έχει αναδείξει την πρόοδο αυτή, είπε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε μεταξύ άλλων ότι και οι δανειστές της Ελλάδος αναζητούν κάποιες υποχωρήσεις από τη χώρα μας, ώστε να προχωρήσουν στην συμφωνία.

Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι μπορεί οι επενδύσεις στην Ελλάδα, σήμερα να έχουν υψηλό ρίσκο, αλλά εάν κλείσει η συμφωνία θα έχουν τελικά πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από ότι σε άλλες χώρες, που κυμαίνονται σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα.

Στη χθεσινοβραδινή του ομιλία ο κ. Κρούγκμαν προέτρεψε την Ελλάδα να δεχθεί έναν έντιμο συμβιβασμό αντί μιας έντιμης εξόδου από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι μια έξοδος αυτή τη στιγμή θα ήταν «κόλαση», θα ήταν «εφιάλτης», ενώ «θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και στο ευρωσύστημα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Είναι φανερό πιά και από τις επίσημες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, και από τις ενημερώσεις, ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αλλάξει θέση και ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην Ελλάδα για να αποδεχθεί άμεσα συμφωνία με τους εταίρους της, που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας και την πιθανότητα εξόδου από το Ευρώ.

Οι λόγοι είναι τρεις, σύμφωνα με επίσημες ενημερώσεις:

Πρώτον: Πιστεύουν ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας είναι πραγματικός και μάλιστα προειδοποιούν ανοικτά και δημόσια ότι η έξοδος από την Ευρώπη θα φέρει κακουχίες στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Επίσης θα φέρει αβεβαιότητα στην Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα. Πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε συμβιβασμό μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεύτερον: Πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της προς τους Αμερικανούς. Υποσχέσεις που αφορούν τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία. Οι Αμερικανοί παραμένουν εναντίον της λιτότητας, αλλά ζητούν να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και να ληφθούν οι σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται.

Και τρίτον, επηρέασε πολύ την οικονομική πολιτική ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής. Και αυτό αφορά την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Οι Αμερικανοί είναι έξω φρενών με την κίνηση αυτή, και θεωρούν ότι συντονίστηκε σε υψηλό επίπεδο της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Αμερικανοί ήδη προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις, και σύμφωνα με πληροφορίες του Μέγκα έγινε ήδη διάβημα από τον Λευκό Οίκο στο γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Στη συνάντηση του με τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Λιού ζήτησε να τερματιστεί η ρητορική και αντί λόγια να γίνονται έργα. Φέρεται να είπε στον Ελληνα υπουργό ότι οι όλοι σας παίζετε με τη φωτιά –εννοεί βεβαίως και τους Ευρωπαίους- και να προειδοποίησε ότι μόνο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όταν κάποιοι ομιλούν για Παγκοσμιοποίηση και για Διεθνή Οικονομική Ολιγαρχία που ηγείται της Παγκοσμιοποίησης, κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για συνωμοσιολογία και για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να όμως που την αλήθεια την βιώνουμε εμείς οι ίδιοι.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, οικονομικοί παράγοντες, οικονομικοί κ.λ.π. αναλυτές, οίκοι αξιολόγησης και πολιτικοί απ’ όλο τον κόσμο κτίζουν εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα και ασκούν αφόρητες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για να υποκύψει πλήρως στις απαιτήσεις των δανειστών. Ένα ξαφνικό παραλήρημα ανθελληνισμού.

Και ο πιο αφελής πλέον αντιλαμβάνεται τι είναι αυτή η Διεθνής Οικονομική Ελίτ της Παγκοσμιοποίησης και πως λειτουργεί. Είναι σαν ένα αόρατο χέρι που συντονίζει όλη αυτή την επίθεση και κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, καθόσον ο εχθρός είναι και εντός των πυλών. Δεν ενδιαφέρει την διεθνή ελίτ η Ελλάδα ως τέτοια, μην έχουμε τόση ιδέα για τον εαυτό μας, αλλά η Ελλάδα ως διεθνές παράδειγμα για κατατρομοκράτηση των λαών.

Μας φέρονται έτσι γιατί η Ελλάδα θεωρείται ότι ανήκει στον ανεπτυγμένο κόσμο. Γιατί αν ήμασταν τριτοκοσμικοί, οι μέθοδοι θα ήταν άλλες. Εσωτερικό πραξικόπημα ή επέμβαση με το πρόσχημα της τρομοκρατίας κ.λ.π.

Τι θα συμβεί αν δεν ενδώσουμε και θελήσουμε να κατοχυρωθούμε πίσω από μια ανύπαρκτη εθνική κυριαρχία; Πολύπλευρο εμπάργκο μέχρι να σπάσουμε ή να επαναστατήσουμε. Ήδη έχουμε εμπάργκο χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, την ώρα που όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης απολαμβάνουν χρηματοδότηση από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας..

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Πραγματικά πολύ βαριές κατηγορίες κατά της σημερινής νεοοθωμανικής ισλαμικής Τουρκίας, κάνει το ζευγάρι των Τούρκων, Gökkan και Özge Talas, καταγγέλλοντας το επίσημο ισλαμικό τουρκικό καθεστώς ότι επιδιώκει να εξοντώσει κάθε χριστιανό κάτοικο της χώρας με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Το ζευγάρι αυτό ήταν στενοί φίλοι των δολοφονηθέντων στις 18 Απριλίου του 2007 από φανατικούς μουσουλμάνους στην πόλη Μαλάτεια της ανατολικής Τουρκίας μέσα σε ένα χριστιανικό εκδοτικό οίκο, τεσσάρων χριστιανών, ενός Γερμανού και τριών Τούρκων που είχαν ασπαστεί τον χριστιανισμό. Από τότε, όπως αναφέρουν σε μια πραγματικά εντυπωσιακή τους συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Radikal, έχουν περάσει σχεδόν οχτώ χρόνια και οι ένοχοι δεν έχουν τιμωρηθεί για το φρικτό αυτό έγκλημα.

Στην ίδια συνέντευξη οι Gökkan και Özge Talas περιέγραψαν το πώς δημιουργήθηκε η μικρή χριστιανική κοινότητα της Μαλάτειας από το 2006 και η οποία γρήγορα έγινε στόχος με την σκανδαλώδη ανοχή των τοπικών αρχών από φανατικούς μουσουλμάνους που άρχισαν τις απειλές κατά της ζωής τους. Η κοινότητα αριθμούσε περί τα 30-40 άτομα αλλά σήμερα μετά τα φρικτά εγκλήματα, δυστυχώς δεν έχει μείνει κανένας καθώς ο φόβος και ο τρόμος για όποιον αμφισβητήσει επίσημα το Ισλάμ παραμονεύει παντού.

Το ζευγάρι περίγραψε στην τουρκική εφημερίδα το πως έγιναν οι φρικτές δολοφονίες, το κλίμα φόβου που είχε προηγηθεί και το πώς εξαναγκάστηκαν να διαλύσουν τον εκδοτικό οίκο και την μικρή χριστιανική κοινότητα και να καταφύγουν όπως όπως στην Κωνσταντινούπολη για να βρουν κάποια σχετική ασφάλεια. «Η ζωή μας από τότε έχει αλλάξει ριζικά», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην τουρκική εφημερίδα, «και καθημερινά ζούμε με τις υποψίες ότι μπορεί κάποια μέρα να βρουν και τα δικά μας πτώματα κάπου χωρίς να υπάρχει κάποια δυνατότητα να έχουμε μια σίγουρη προστασία από τις αρχές!».

Είναι πράγματι συγκλονιστικά όλα αυτά να τα καταγγέλλουν δυο Τούρκοι και δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα στην σημερινή σύγχρονη Τουρκία του ισλαμιστή Ταΐπ Ερντογάν, του ανθρώπου που έχει στηρίξει με κάθε μέσο τους Τζιχαντιστές της Μέσης Ανατολής στα φρικτά τους εγκλήματα κατά των χριστιανών, ακόμα και τους φανατικούς ισλαμιστές της Νιγηρίας της Boko Haram, όπως έχει καταγγείλει ο ίδιος ο αντιπολιτευόμενος τουρκικός τύπος. Αυτή η ισλαμική Τουρκία εξοντώνει με όλα τα μέσα κάθε δυνατότητα να μπορεί κάποιος πολίτης της να αλλάξει θρήσκευμα, όπως κατήγγειλαν το ζευγάρι των Τούρκων από την Μαλάτεια.

Εδώ όμως εκείνο που εξοργίζει είναι ότι όλοι αυτοί που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθέρια άσκησης των θρησκευτικών πεποιθήσεων, κάνουν τα στραβά μάτια στους σημερινούς αδίστακτους ισλαμιστές της Τουρκίας. Φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά από τις αρχές του εικοστού αιώνα με τις φρικτές γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής από τους Οθωμανούς και τους Κεμαλικούς τσέτες.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Μαρία Λεβέντη

Μεγαλώσαμε σε μια χώρα με ανύπαρκτη οικονομική παιδεία. Στο σχολείο κανείς δεν ασχολήθηκε να μας μάθει ούτε τα βασικά. Μόνο αριθμητική κάναμε για να μπορούμε να πληρώνουμε και να ελέγχουμε τα ρέστα!

Και ξαφνικά η χώρα μας μετατράπηκε σε μία τεράστια Γουόλ Στριτ. Οικονομικοί όροι, οικονομικές αναλύσεις, οικονομικοί παράγοντες...

Με μία λέξη χάος! Πανικόβλητοι όλοι έπρεπε μέσα σε μία νύχτα να εκπαιδευτούν, όχι μόνο να μάθουν αλλά να έχουν και άποψη. Όχι μόνο να έχουν άποψη για το εαυτό τους αλλά να συμβουλεύουν και άλλους. 
Καταστροφή!

Αναλογικά είναι σαν να εκπαιδεύεις σε μια νύχτα έναν υπάλληλο του νοσοκομείου να γίνει νευροχειρούργος και το επόμενο πρωί να του δίνεις κακοποιημένους εγκεφάλους από τροχαία να τους χειρουργήσει.

Σκέψου μόνο την εικόνα και φαντάσου το αποτέλεσμα. Αυτές οι επιλογές γίνονται μόνο σε περιόδους μεγαλύτερης ανάγκης κι από έκτακτης. Δηλαδή σε περίοδο πολέμου...

Τι σημαίνει λοιπόν όλο αυτό;
Γιατί τέτοιος πανικός;
Που είναι ο πόλεμος;
 Ποιον πολεμάμε;
Ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι οι σύμμαχοι;

Η ανυπαρξία ορατού πολέμου και η τόσο γρήγορη εναλλαγή συμμάχων και εχθρών αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Στην παρανοϊκή ψύχωση ο ασθενής φαντάζεται ανύπαρκτους εχθρούς. Βιώνει καταδίωξη και νιώθει ότι όλοι είναι εναντίον του. Όταν επιβεβαιωθεί από συγγενείς και ειδικούς ότι όλο αυτό είναι στη σφαίρα της φαντασίας του, τότε εξαναγκάζεται στη θεραπεία. Άμα όμως βρεθεί ότι δεν είναι ψύχωση αλλά τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ μιας πλεκτάνης εναντίον του, τότε κινούνται νομικές διαδικασίες. Πάντως κάτι γίνεται είτε ιατρική είτε νομική επίλυση του θέματος. Με τη χώρα τούτη όμως τι γίνεται;

Ας επιλέξουμε λοιπόν. Ζούμε μια παράνοια ή μια πλεκτάνη έχει στηθεί εναντίον μας; Όπως έλεγε και ο αγαπημένος μας Βούρος «Η επιλογή είναι δική σου». Ποια εκδοχή του έργου θέλεις να παιχτεί; Πάρε τηλέφωνο και δήλωσε την επιλογή σου. Άλλωστε το τέλος της ιστορίας η τηλεόραση θα το δείξει.

ΥΣ Για τους νεότερους: Πριν κάποια χρόνια υπήρχε μία εκπομπή στη τηλεόραση όπου ο Γιάννης Βούρος ήταν αφηγητής. Πριν το τέλος της εκπομπής έλεγε ο Βούρος στους τηλεθεατές να επιλέξουν ψηφίζοντας τηλεφωνικά ποιο θα είναι το τέλος της ιστορίας, τραγικό ή Happy End - Οι υπεύθυνοι είχαν γυρίσει και τις δύο πιθανότητες και το κοινό επέλεγε τι θα παρακολουθήσει. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μια έρευνα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που αναδημοσιεύει και ο βελγικός τύπος σήμερα, υποστηρίζει ότι η ταχεία προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία προετοιμάσθηκε μεθοδικά και στρατηγικά χρησιμοποιώντας τεχνικές των Μυστικών Υπηρεσιών. Αυτό προκύπτει από έγγραφα των υψηλά ισταμένων στην ιεραρχίας της ISIS, που πραγματεύονται τη στρατηγική και την οργάνωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, της επέλασης του Ισλαμικού Κράτους, προηγήθηκαν εκτεταμένες δραστηριότητες κατασκοπείας σε πόλεις και χωριά στη βόρεια Συρία. Μυστικοί πράκτορες που ήταν ιεροκύρηκες υπό το πρόσχημα ισλαμικών ιεραποστολικών κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις σε κάθε περιοχή.

Στο επόμενο στάδιο του σχεδίου, οι σύριοι »ηγέτες της εξέγερσης», εξουδετερώθηκαν από ειδικές μονάδες που πραγματοποιούν τις δολοφονίες και τις απαγωγές και η όποια πιθανή αντιπολίτευση είχε εξαφανισθεί εν τη γενέσει της. Τότε το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε την στρατιωτική του εκστρατεία, υποστηριζόμενο από «κρυφούς πυρήνες» ενόπλων ισλαμιστών. Τα σχέδια αυτά εφαρμόστηκαν αυστηρά.

Το Spiegel επιβεβαιώνει ότι τα σχέδια αυτά μέσα από πολύμηνη επιτόπια έρευνα σε διάφορες τοποθεσίες της Β. Συρίας.

Επίσης αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από τα στοιχεία της ανάλυσης εγγράφων που βρέθηκαν σε ένα πρώην αρχηγείο του Ισλαμικού Κράτους στο Χαλέπι. Πρόκειται για εκατοντάδες σελίδες πρωτοκόλλων κατασκοπείας, παρακολούθησης και επιβολής στις κατακτημένες περιοχές.


Για όσους έχουν ασχοληθεί με το συριακό, γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι οι τρομοκράτες ισλαμιστές που εισέβαλαν μαζικά, οδηγούνταν στο εσωτερικό της συριακής υπαίθρου και επικράτειας με σύστημα εξατομικευμένης πλοήγησης που είχε δημιουργηθεί από τις δυτικές και άλλες δυνάμεις προκειμένου να παράσχει μέχρι on line διευκρινίσεις και οδηγίες.
Επίσης αυτοί οι μισθοφόροι τρομοκράτες, ήταν εφοδιασμένοι με ηλεκτρονικό τσιπάκι το οποίο εξέπεμπε σήμα των θέσεών τους.

Τα ραντάρ από τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, τους έδιναν στο σύστημα πλοήγησης τις ακριβείς συντεταγμένες των θέσεων του συριακού στρατού, είτε για να τις αποφύγουν, είτε για να τις χτυήσουν.
Επίσης στα υπόγεια τούνελ που βρίσκονταν τα αρχηγεία των τρομοκρατών, οι συνομιλίες τους με τους υπευθύνους στις βάσεις του ΝΑΤΟ ή σε αμερικανικές βάσεις σε άλλες αραβικές χώρες, γίνονταν με ένα στρατιωτικό υπερσύγχρονο σύστημα αυτόματης προφορικής μεταγλώτισης, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τους μη αγγλόφωνους ή μη αραβόφωνους και από τις δυο πλευρές.

Η δε επικυριαρχία τους στις συριακές περιοχές εκτός από το σύστημα των πληροφοριών, κατά κύριο λόγο βασίστηκε στο καθεστώς του ΤΡΟΜΟΥ, στην πραγματική κατατρομοκράτηση του λαού…


Πηγή Dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου