Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Σεπ 2013

Το ραντεβού μέσω Skype με το Δημήτρη Μόγνιε που ειδικεύεται στην ιατρική εν καιρώ πολέμου ήταν για μετά τις 7 το βράδυ. Τις ώρες, δηλαδή, που κρατάει για κείνον. Εκτός απροόπτου, βεβαίως. Διότι στη Συρία που χειρουργεί κι εκπαιδεύει γιατρούς πάνω από ένα χρόνο τώρα, το απρόοπτο είναι ο κανόνας.

Στην περίπτωσή μας, ευτυχώς, ίσχυσε η εξαίρεση. Μικροπροβλήματα ήχου και εικόνας μόνο, που ελάχιστα επηρέασαν την επικοινωνία μας. Έτσι, για 50 ολόκληρα λεπτά είχα την ευκαιρία να μιλήσω μ’ έναν παλιό, καλό φίλο από τους πολέμους, να “δω” με τα μάτια του και ν’ ακούσω τις πάντα εύστοχες επισημάνσεις του.

Υπάρχει μεγάλος πανικός αυτή την ώρα. Όλοι φοβούνται το χτύπημα των Αμερικανών. Λένε πως θα γίνει κόλαση ολόκληρη η περιοχή. Είναι κρίσιμο το επόμενο 48ωρο. Σήμερα μοιράσαμε και μάσκες. Στον κόσμο, στους πολεμιστές, σε όλους. Εφοδιάσαμε και το πρόχειρο νοσοκομείο μας με Ατροπίνη, Υδροκορτιζόνη, Πραλιδοξίμη, αντίδοτα, δηλαδή, σε περίπτωση που υπάρξει μαζικό χτύπημα με χημικά. Από κάθε είδος έχουμε 20.000 φιαλίδια.

Αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Μόγνιε βρίσκεται στη νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. Σ΄ένα μικρό χωριό της επαρχίας Ντεράα, πολύ κοντά στην πόλη Μπόσρα αλ Χαρίρ που ελέγχεται από τους αντάρτες. Ασκεί την ειδικότητά του, δηλαδή χειρουργική πολέμου, σ’ ένα πρόχειρο νοσοκομείο εκστρατείας μιας ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής οργάνωσης ενώ ταυτοχρόνως εκπαιδεύει και συντονίζει την ομάδα των γιατρών και των νοσοκόμων που δουλεύουν μαζί του. 
Βλέπεις, οι καλοί γιατροί, οι γιατροί με ειδικότητα, έχουν εδώ και καιρό φύγει από τη Συρία. Αφενός διότι είχαν την οικονομική ευχέρεια να το κάνουν αφετέρου διότι δεν πιστεύουν σ’ αυτήν την επανάσταση. Εξαρχής δεν την πίστεψαν. Εκείνοι που έμειναν πίσω είναι οι γενικοί γιατροί, οι άπειροι και οι φοιτητές. Το αντίθετο, δηλαδή, απ’ ότι συνέβαινε στη Λιβύη. Εκεί, οι καλοί γιατροί του εξωτερικού γύριζαν μαζικά για να βοηθήσουν. Και μάλιστα δίχως αμοιβή. Σκέψου ότι εδώ οι άνθρωποι πεθαίνουν άδικα από μια αιμορραγία γιατί δεν υπάρχουν γνώστες να τη σταματήσουν. 
Στο νοσοκομείο μας, εκτός από εμένα, ειδικευμένοι είναι άλλοι δύο. Κι αυτοί ξένοι. Ένας ισπανός χειρούργος, κι ένας ινδονήσιος εντατικολόγος. Οι υπόλοιποι της ομάδας είναι σύροι. Δύο τελειόφοιτοι ιατρικής, δύο κτηνίατροι (!!) ένας φαρμακοποιός, ένας οδοντίατρος, ένας φοιτητής οδοντιατρικής και 20 τελείως άσχετοι με την ιατρική που τους έχουμε εκπαιδεύσει για να παρέχουν επί τόπου πρώτες βοήθειες. Για μένα είναι προδοσία η φυγή. Είσαι γιατρός. Πρέπει να κάτσεις να βοηθήσεις.
 
Η εκτίμησή του για το αμερικανικό χτύπημα που έρχεται είναι πως μόνο βλαξ θα επιχειρούσε σοβαρή εμπλοκή τύπου Ιράκ στη Συρία. Μην ξεχνάς ότι εδώ στη μάχη είναι η Χεζμπολά. Και Χεζμπολά σημαίνει 100.000 πύραυλοι έτοιμοι να φύγουν από το το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ. Και τότε το Ισραήλ θα χτυπήσει το Λίβανο. Και μετά θα γίνει το σώσε…
 
Και για το σώσε που γίνεται περίπου τρία χρόνια στη Συρία -τι λες;
Ο πιο βρώμικος πόλεμος που έχω ζήσει σ’ όλη μου τη ζωή είναι αυτός εδώ. Αντάρτικες συμμορίες που δεν ακούν κανέναν. Από 50 μέχρι 150 μέλη. Αυτοαποκαλούνται κατίμπα που σημαίνει διμοιρία. Ανεξέλεγκτες. Σκοτώνουν κι αλληλοσκοτώνονται, συνήθως γιατί δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά της λείας από τα σπίτια που έχουν κλέψει. 
Πάρα πολλοί πρώην κατάδικοι. Αλ Κάιντα οι περισσότεροι. Η Νούσρα, η Νταουλάτ αλ Ισλάμ φι Μπιλάντ αλ Σαμ και κάποιες ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι αυτές που πρωτοστατούν. Η Νούσρα έχει ήδη επιβάλλει ισλαμικό νόμο στις περιοχές που ελέγχει και απαγορεύει στις γυναίκες να κυκλοφορούν χωρίς μαντήλα. Κυρίως στη Ράκα και το Χαλέπι.’Επειτα, είναι οι βιασμοί. Πολλοί βιασμοί. Παιδιά, Γυναίκες. 
 
Στις αρχές του χρόνου εκπαίδευα γιατρούς στη Ράκα. Βόρεια Συρία. Γνωρίζω έναν καταπληκτικό άνθρωπο που προσπαθούσε να φυγαδεύσει τη γυναίκα και τις τρεις του κόρες στην Τουρκία. Κλαίγοντας και ουρλιάζοντας μου περιέγραφε πως δεν τα κατάφερε, διότι ένας αντάρτης σ’ ένα μπλόκο απαιτούσε για να τους αφήσει να προχωρήσουν να περάσει μία ώρα με μία από τις μικρές. 
 
Άκου κι αυτή την ιστορία. Μια κοπέλα μου φέρνει την τραυματισμένη αδελφή της στο νοσοκομείο. Και την επομένη μπαίνει κλαίγοντας στο γραφείο και μου λέει ότι ένας αντάρτης απέξω την απειλεί πως αν δεν πάει μαζί του θα κάνει κακό και στην τραυματία και σ’ όποιον πετύχει από την οικογένειά τους. 
 
Έχουν θησαυρίσει οι αντάρτες. Με βαλίτσες περνάνε τα δολάρια στην Τουρκία για ν’ αγοράσουν τάχα μου πετρέλαιο και είδη πρώτης ανάγκης. Κάθε καρυδιάς καρύδι είναι εδώ. Ιορδανοί, Υεμενίτες, Τσετσένοι, Τυνήσιοι, Λίβυοι. Μόνο οι Λίβυοι είναι 7000. Μαχητές που είχα γνωρίσει εκεί τους είδα κι εδώ. 
Ντοκτόρ Ντιμίτρις, ντοκτόρ Ντιμίτρις – μου φώναζε από μακριά ένας τις προάλλες.
Βρε Ιμάντ εσύ είσαι;
Εγώ, ντοκτόρ. Τι κάνεις εδώ;
Τη δουλειά μου.
Κι εγώ τη δικιά μου ντοκτόρ…
Ένας άλλος, σύρος αυτός, μου έλεγε -ήταν ωραία χώρα η Συρία. Την καταστρέψαμε.
Και γιατί πολεμάς τότε;
Ε, αφού παίρνω 1200 δολάρια το μήνα…
 
Και δεν είναι μόνο τα 1200, δηλαδή ο μισθός που τους κόβουν σαουδάραβες και καταριανοί που δεν θέλουν τον ‘Ασαντ, είναι κι η λεία απ’ το πλιάτσικο. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που παρακαλάνε να μην τελειώσει ο πόλεμος. Όχι ότι το καθεστώς είναι καλύτερο… Γι αυτό σου λέω -ο πιο βρώμικος πόλεμος που έχω ζήσει μέχρι σήμερα.
Να φύγεις πάντως δεν λες…
Όχι. Δηλαδή, ναι. Πρέπει να φύγω τώρα. Είμαι στο δεύτερο υπόγειο που έχω τον υπολογιστή. Το νοσοκομείο είναι από πάνω. Πρέπει να γυρίσω. Έχουν έρθει κάποιοι τραυματίες. Ο συριακός στρατός έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση από το μεσημέρι . Συνέχεια έρχονται τραυματίες. Με φωνάζουν. Πάω πάνω να δω…
 Χειρότερος ακόμα και από έναν πόλεμο, είναι ο εμφύλιος πόλεμος.
Καταστροφικός για το κράτος και την κοινωνία, μπορεί να σέρνει τα σημάδια του δεκαετίες δεκαετιών μετά, δηλητηριάζοντας έναν λαό.
Όλοι τον απευχόμαστε, και όλοι πρέπει να επιδιώξουμε την αποφυγή του.

Όμως...
Δεν συνιστά οιονεί εμφύλιο πόλεμο η ατιμωρησία των ολετήρων, των καταστροφέων της χώρας;
Δεν είναι εμφύλιος πόλεμος, κηρυγμένος μάλιστα εναντίον του υγιούς κομματιού της κοινωνίας, οι φιέστες και οι θρασύτατες παρουσίες της εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης ΠαΣοΚ;

Έχει τιμωρηθεί κάποιο απ' τα σκύβαλα που έφεραν την χώρα σ' αυτήν την κατάσταση;
Για το χρηματιστήριο;
Για τις μίζες της siemens;
Για την ηθική κατρακύλα των κρατικών λειτουργών;
Για τις νοθευμένες εκλογές του 2000;
Για το όργιο σπατάλης και τις απ' ευθείας αναθέσεις των Ολυμπιακών έργων;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ;

Και δεν είναι αυτό εμφύλιος πόλεμος;

Ως πότε τα καρκινικά αυτά κύτταρα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο σώμα της κοινωνίας και της χώρας ολόκληρης;
Ως πότε θα μολύνουν και θα δίνουν μεταστάσεις στα νεαρά κύτταρα, την νεολαία μας;

Αυτό θέλουμε; Αυτό χρειαζόμαστε;
Μιά νέα γενιά Πασόκων, που θα χειροκροτάει τον Μέγα Ηλίθιο, και τον Κιτρινιάρη, που με πλαστά στοιχεία έβαλε την χώρα στην ''ζώνη του ευρώ'', με την εγκληματική ισοτιμία 1 προς 340,75 υπακούοντας και υπηρετώντας ξένα συμφέροντα;

Αυτοί οι καρκινικοί σχηματισμοί πρέπει να διαλυθούν, να εξαφανιστούν, να εξοβελιστούν από το σώμα της κοινωνίας.

Αλλιώς τίποτα δεν διορθώνεται, τίποτα δεν αλλάζει...
Χρειάζεται κάποιο είδος "χημειοθεραπείας" γιατί ο εμφύλιος είναι ήδη εδώ..
Τι σου ζητάνε ρε;
Να μείνεις ζωντανός!

Τώρα ξεδιπλώνεται το success σήριαλ με τους κινέζους, τους εταίρους, τους επενδυτές, τα πλεονάσματα!
Τώρα νοικοκυρευόμαστε με κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, δημόσιων επιχειρήσεων!
Τώρα ξεσκαρτάρουμε το δημόσιο!
Τώρα αφήνουμε απλήρωτους 1.000.000 "τυχερούς", που δουλεύουν -ακόμα- στον ιδιωτικό!

Τι σου ζητάνε ρε;
Να μείνεις ζωντανός!
Να τρέφεσαι με φτηνότερα ληγμένα στα super ή και τζάμπα από τους σκουπιδοτενεκέδες!
Να φαρμακώνεσαι με γεννόσημα!
Να πληρώνεις 25άρικα να μπεις σε νοσοκομείο!

Τι σου ζητάνε ρε;
Να πάψεις να ‘σαι μίζερος και Γκρινιάρης!
Να στηρίξεις την εθνική κυβέρνηση στον τιτάνιο αγώνα που δίνει!
Να πληρώνεις τους φόρους και τα χαράτσια σου!
Κι αν δεν έχεις, να πουλήσεις το σπίτι σου.
Κι αν δεν μπορείς, να στο κατασχέσει η τράπεζα. Η εφορία!

Μη πεθάνεις τώρα!
Κρατήσου μέχρι την άνοιξη.
Τότε θα πλακώσει η ανάπτυξη!
Και οι εκλογές!
Μείνε ζωντανός...
Να βολεύονται οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι, η κυβερνητική Συμμορία!
Τότε... άνοιξη κι αφού τους ξαναψηφίσεις δικαιούσαι μερίδιο του πλεονάσματος!
Τρία γραμμάρια γιαούρτι παραπάνω κι εφτά σπόρους σουσάμι...

Είσαι ζωντανός ρε! Ακόμα!
Δώσε τη δική σου απάντηση στους ξενόδουλους "κυβερνήτες". Στα άπληστα Αφεντικά.

Βγες στο Δρόμο. Πάλεψε. Αγωνίσου.
Γκρέμισε τους.
ΤΩΡΑ.
Αύριο θα ‘ναι αργά. Θα ‘χεις πεθάνει...

Πηγή «Πολιτικό Κοράκι»Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Πριν από τρία χρόνια και πριν από την έκρηξη του εισαγομένου από το εξωτερικό εμφυλίου στην Συρία, είχα συναντήσει μια ομάδα Σύριων ορθοδόξων προσκυνητών στο μοναστήρι της Σουρωτής. Μαζί τους βρίσκονταν και τρεις ψηλόκορμοι ρασοφόροι με μάτια αποφασιστικά που έδειχναν πως αυτό που έκαναν το πίστευαν ψυχή τε και σώματι. Συνομιλώντας μαζί τους, άκουσα λιγάκι έκπληκτος πως οι ίδιοι ονομάζουν τους εαυτούς τους, «Ρουμ Ορτοδόξ», δηλαδή Ρωμιοί Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο αραβόφωνοι χριστιανοί ορθόδοξοι. Στη συζήτηση μας μου ανέφεραν ότι έχουν κάποιες δυσκολίες στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αισθάνονται σιγουριά με το καθεστώς Άσαντ ακριβώς γιατί και αυτός ανήκει σε μια θρησκευτική μειονότητα που διάκειται φιλικά με τους χριστιανούς και για τον λόγο αυτό δεν δίνει έδαφος σε ανάπτυξη φονταμενταλιστικών ισλαμικών ομάδων που θα ήταν μεγάλη απειλή για το χριστιανικό ποίμνιο.

Δυστυχώς όμως η ασφάλεια αυτή των ομόδοξων φίλων από την Συρία, που μάλιστα ήθελαν να τους αποκαλούμε «Ρουμ Ορθοδοξ» όπως και οι ομόδοξοι τους στον Λίβανο, κατέρρευσε κάτω από τις ριπές των πυροβόλων και τον όλεθρο της ισλαμικής θύελλας που εισήγαγαν οι καλοθελητές της Δύσεως για να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ και να ελέγξουν την πορεία των ενεργειακών αγωγών. Δεν γνωρίζω που μπορεί να βρίσκονται τώρα όλοι αυτοί οι προσκυνητές της Σουρωτής και όσο τους σκέπτομαι μια ιερή αγανάκτηση με τυλίγει.

Στη μαρτυρική Συρία ο πρώτος στόχος όλων αυτών των ανθρωποφάγων που ήρθαν από 30 ξένες χώρες και το μόνο που ξέρουν είναι να σκοτώνουν ανθρώπους, είναι η χριστιανική κοινότητα. Περίπου ένα εκατομμύριο Ορθόδοξοι χριστιανοί και άλλο ένα εκατομμύριο Συριανοί και λιγότεροι Ουνίτες και Καθολικοί. Σε όλους αυτούς συντελείται μια νέα γενοκτονία κάτω από τα αδιάφορα μάτια των υποτιθέμενων προστατών της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όσον αφορά τους ομόδοξους Ορθοδόξους, η στάση της ελληνικής πλευράς είναι το λιγότερο προκλητική και η ελληνική κυβέρνηση για άλλη μια φορά μας διδάσκει το πως όταν μας φτύνουν, να… υποστηρίζουμε ότι βρέχει. Είναι τραγικό να παρακολουθούμε την συνεχιζόμενη γενοκτονία των χριστιανών Ορθοδόξων και άλλων στην Συρία από τους δολοφόνους εξτρεμιστές ισλαμιστές και η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να ψελλίζει είναι ότι θα στηρίξει όποια απόφαση των Αμερικανών για στρατιωτική επίθεση στην χώρα αυτή.
Πέρασαν μήνες από την σφαγή των δύο μητροπολιτών από τους οποίους μάλιστα ο ένας ήταν γνωστός στην Θεσσαλονίκη αφού σπούδασε στην θεολογική σχολή και έχει πολλούς φίλους στην πόλη και πλήρης σιωπή καλύπτει την σφαγή τους. Και καλά η κατοχική ελληνική κυβέρνηση, εκείνο που είναι ασυγχώρητο είναι η στάση της επίσημης ελληνικής εκκλησίας. Που είναι οι μητροπολίτες, κατά τα άλλα λαλίστατοι και τώρα άφωνοι στο δράμα των ομόδοξων της Συρίας;
Μέχρι και ο Πάπας τους ξεπέρασε καλώντας σε ομαδική προσευχή για την ειρήνη στην περιοχή.
Αλλά, όπως φαίνεται η Ελλάδα της κατοχής δεν είναι μόνο στη κυβέρνηση αλλά και την ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία που καίγεται μήπως και χάσει την εύνοια της κατοχικής κυβέρνησης ενώ γύρω της συσσωρεύονται συντρίμμια και θύματα της ισλαμικής θηριωδίας.

Όταν θα ακούσουμε και έξω από την πόρτα μας της ιαχές των φανατισμένων ισλαμικών στιφών, τότε αγαπητοί μου θα είναι πολύ αργά για «σωφροσύνη» και «περισυλλογή».


Η αναγκαιότητα να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ συνδέεται με την ζωτική ανάγκη και τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ να εξασφαλίσει την ενεργειακή της τροφοδοσία και επάρκεια, σύμφωνα με ανάλυση της διαδικτυακής πλατφόρμας οικονομικών ειδήσεων Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το δημοσίευμα επισημαίνει σχετικά: «Η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ. Έχει να κάνει με το φυσικό αέριο. Η ΕΕ θέλει να αποδεσμευτεί από την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο κατασκευάζοντας γι' αυτό το σκοπό έναν αγωγό, ο οποίος θα οδηγεί από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας. Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι εταιρίες εκμετάλλευσης του TAP «υπόσχονται μεν ότι ο αγωγός θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ωστόσο, για τους περισσότερους Ελληνες δεν θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας. Αντιθέτως οι ελίτ στην Αθήνα θα επωφεληθούν σε κάθε περίπτωση, όπως κάνουν εδώ και 100 χρόνια, συσσωρεύοντας χρήματα από το εξωτερικό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χωρίς να φέρνουν την Ελλάδα πάνω από το επίπεδο μίας αναπτυσσόμενης χώρας».

Πηγή Deutsche Welle


-->
Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, ξεκινούν τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G-20 στο παλάτι του Κωνσταντίνου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με βασικό στόχο στην ατζέντα των συζητήσεων, την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομία.

Το κυρίαρχο θέμα της Συνόδου παρότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα, είναι η κρίση στη Συρία, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, επιθυμεί να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ώστε, όπως έχει πει, να τιμωρήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν η χώρα του οποίου είναι σύμμαχος της Συρίας και αντίθετη στη στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού, θα υποδεχτεί τους 20 ηγέτες στο ιστορικό σημείο Στρέλνα, με θέα στον κόλπο της Φινλανδίας.

Οι αλλαγές από τους Ρώσους στο πλάνο καθισμάτων στο τραπέζι όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής για να κρατήσουν μακριά τον πρόεδρο τους από τον Μπάρακ Ομπάμα είναι ένα γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο από τα διεθνή ΜΜΕ. Κάτω από το ήδη φορτισμένο κλίμα λόγω Συρίας, το πλάνο καθισμάτων στη σύνοδο κορυφής των G20 έχει σύμφωνα με πληροφορίες αναπροσαρμοστεί ώστε να υπάρξει φυσική απόσταση μεταξύ της χώρας που τη φιλοξενεί και τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Πριν από τη συνεδρίαση στην Αγία Πετρούπολη, ο κ. Πούτιν προειδοποίησε ότι η δράση χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ θα αποτελεί «επίθεση». Πολιτικοί αναλυτές λένε πως η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μιάζει όσο ποτέ άλλωτε με το κλίμα που επικρατούσε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο. Αλλά ο Πρόεδρος Obama δεν φαίνεται να βάζει φρένο στην επιθυμία του να προχωρήσει σε επέμβαση, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να ανακοινώνει τη συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού για ενδεχόμενες αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας.


-->

Στὸ βιβλίο τῆς γεωγραφίας τῆς ἕκτης δημοτικοῦ, τὸ Ἀρκάδι ἐμφανίζεται ἐπιτέλους μὲ τὴν πραγματική του διάσταση «ἀνοίγοντας τὰ μάτια» στοὺς μαθητὲς ποὺ μὲ τὸ ζόρι ἤδη διαβάζουν τὴν λέξη.

Ἂν δὲν τὸ ξέρατε, φασιστοειδῆ ὑποκείμενα ποὺ τόσο καταπιέζετε τοὺς «ἀδελφοὺς μετανάστες» καὶ ἐπιμένετε νὰ γράφετε ἑλληνικά, τὸ Ἀρκάδι ἦταν μία πράξη ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ.

Ὁ ἡγούμενος μισοῦσε τόσο τοὺς Τούρκους ποὺ τίναξε τὴν πυριτιδαποθήκη ὅταν αὐτοὶ μπῆκαν στὸ μοναστήρι.

Τέτοιος ἐθνικιστὴς καὶ φασίστας ἦταν!

Ἂν δὲν τὸν κατέτρωγε αὐτὴ ἡ φασιστικὴ θρησκευτικὴ μισαλλοδοξία γιὰ τοὺς μουσουλμάνους, θὰ ἄφηνε ἀνέγγιχτο τὸ μπαρούτι. Ἔτσι θὰ κατόρθωνε τὰ παρακάτω πολυπολιτισμικὰ ἐπιτεύγματα:

-Οἱ Τοῦρκοι θὰ ἔπαιρναν τὸ μπαρούτι γιὰ νὰ καθαρίσουν περισσότερους μισαλλόδοξους καὶ φασίστες Κρητικοὺς ποὺ ἤθελαν νὰ εἶναι ἐλεύθεροι καὶ νὰ πιστεύουν σὲ ὅτι θεὸ θέλουν. Ὁ μισαλλόδοξος τραγόπαπας τοὺς στέρησε αὐτὴν τὴν χαρά.

-Οἱ Τοῦρκοι θὰ μποροῦσαν νὰ ἀποκεφαλίσουν περισσότερους αἰχμάλωτους ἀπὸ ὅσους ἀποκεφάλισαν. Ὁ μισαλλόδοξος τραγόπαπας τοὺς στέρησε ΚΑΙ αὐτὴν τὴν χαρά.

-Οἱ Τοῦρκοι θὰ μποροῦσαν νὰ βιάσουν (καὶ μετὰ νὰ κατακρεουργήσουν κατὰ τὴν συνήθη μουσουλμανικὴ πρακτική) τὶς γυναῖκες ποὺ εἶχαν καταφύγει στὸ μοναστήρι. Ὁ μισαλλόδοξος τραγόπαπας τοὺς στέρησε ΚΑΙ αὐτὴν τὴν χαρά.

-Οἱ Τοῦρκοι θὰ μποροῦσαν νὰ μαζέψουν τὰ παιδιά, τὰ κορίτσια γιὰ νὰ τὰ στείλουν στὰ χαρέμια καὶ τὰ ἀγόρια γιὰ νὰ τὰ κάνουν Γενίτσαρους ποὺ θὰ σκότωναν ἀκόμα περισσότερους Κρητικοὺς καὶ θὰ βίαζαν ἀκόμα περισσότερες γυναῖκες. Ὁ μισαλλόδοξος τραγόπαπας τοὺς στέρησε ΚΑΙ αὐτὴν τὴν χαρά.

Μὲ τὴν εὐκαιρία αὐτῆς τῆς νέας ἀποκάλυψης τοῦ φασιτικοῦ-ναζιστικοῦ-μισαλλόδοξου χαρακτήρα μου ἔχουμε ἐμεῖς οἱ φασίστες καὶ ἐθνικιστὲς Ἕλληνες, θέλω νὰ κάνω μία καταγγελία-πρόταση:

Ὑπάρχει ἄλλο ἕνα φρικτὸ φασιστικο-εθνικιστικὸ συμβὰν στὴν φρικώδη φασιστικο-εθνικιστικὴ προσπάθεια τῶν μισαλλόδοξων Κρητῶν νὰ ἐλευθερωθοῦν ἀπὸ τὴν τόσο πολιτισμένη διακυβέρνηση τῶν Τούρκων. Πρόκειται γιὰ τὴν ἱστορία ποὺ μπορεῖτε νὰ διαβάσετε παρακάτω:

Σπύρος Καγιαλὲς-Καγιαλεδάκης. Ὁ Θρύλος τοῦ Ἀκρωτηρίου
Ξημέρωμα τοῦ 1897 ἡ Κρήτη «βράζει» ἀπὸ τὶς θηριωδίες τῶν Τούρκων. Οἱ Κρητικοὶ ἀποφασίζουν νὰ κηρύξουν τὴν Ἕνωση μὲ τὴν μητέρα Ἑλλάδα. Στὸν Προφήτη Ἠλία τοῦ Ἀκρωτηρίου Χανῖων Κρήτης ὀχυρώνονται οἱ ἐπαναστάτες καὶ ὑψώνουν τὴν ἑλληνικὴ σημαία.
Ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς Τούρκους, ἔχουν νὰ ἀντιμετωπίσουν καὶ τὴν ἀντίδραση τῶν Μεγάλων Δυνάμεων (Ἰταλίας, Γαλλίας, Αὐστρίας, Γερμανίας, Ἀγγλίας καὶ Ρωσίας), ποὺ στὶς 9 Φεβρουαρίου 1897, ξεκινοῦν σφοδρὸ βομβαρδισμό. Οι ὀβίδες -δυὸ φορές- χτυποῦν καὶ γκρεμίζουν τὸν ἱστὸ μὲ τὴν ἑλληνικὴ σημαία καὶ δυὸ φορὲς ὁ Καγιαλεδάκης ξαναστήνει τὸν ἱστὸ καὶ ἡ σημαία κυματίζει καὶ πάλι.
Μία νέα ὀβίδα διαλύει τελικὰ τὸν ἱστό. Τότε ὁ Σπύρος Καγιαλὲς ἁρπάζει τὴν σημαία καὶ τὴν ἀνυψώνει κάνοντας τὸ σῶμα τοῦ κοντάρι!
Μόλις οἱ ναύαρχοι τοῦ ἑνωμένου στόλου εἶδαν μὲ τὰ κιάλια ὅτι ἡ σημαία κυματίζει καὶ πάλι μὲ «κοντάρι» ἕναν… ἐπαναστάτη, δὲν πίστευαν στὰ μάτια τους καὶ ἀμήχανοι διέταξαν παύση πυρός. Τὸ στρατόπεδο δονεῖται ἀπὸ ζητωκραυγὲς καὶ πανηγυρισμούς. Στὸ ἑλληνικὸ θωρηκτὸ «Ὕδρα» ψέλνεται ὁ ἐθνικὸς ὕμνος. Ζητωκραυγὲς καὶ χειροκροτήματα ἀκούγονται πλέον ὄχι μόνο ἀπὸ τὰ ἑλληνικά, ἀλλὰ καὶ ἀπὸ τὰ ἰταλικὰ καὶ γαλλικὰ πλοῖα!!!
Ὁ Ἰταλὸς ἐπικεφαλῆς τοῦ στόλου τῶν Μεγάλων Δυνάμεων, ὑποναύαρχος Κανεβάρο, γράφει στὰ ἀπομνημονεύματά του: «Ἡ ἀνύψωση τῆς σημαίας μὲ αὐτὸν τὸν τόσο ἡρωικὸ τρόπο, ἀποτέλεσε μία στιγμὴ τῆς ζωῆς μου ποὺ δὲν θὰ λησμονήσω ποτέ».
Ὁ ναύαρχος Κανεβάρο εἶπε ὅτι ἔμεινε ἄναυδος ἀπὸ θαυμασμὸ γιὰ τὴν ὡραία αὐτὴ καὶ κατ’ ἐξοχὴν ἡρωικὴ πράξη τοῦ Σπύρου Καγιαλεδάκη, ποὺ ἐκείνη ἀκριβῶς τὴν ἡμέρα νίκησε -στὴν κυριολεξία- τὴν εὐρωπαϊκὴ διπλωματία. Ὄχι μόνο γιατί προκάλεσε τὴν ἄμεση παύση τοῦ βομβαρδισμοῦ τοῦ Ἀκρωτηρίου, ἀλλὰ καὶ γιατί προκάλεσε τὴν ὑποβολή, ἀπὸ τοὺς ναυάρχους, εὐνοϊκῶν εἰσηγήσεων πρὸς τὶς κυβερνήσεις τους. Τὸ ἀποτέλεσμα ἦταν μετὰ ἀπὸ λίγους μῆνες νὰ κερδίσει ἡ Κρήτη τὴν αὐτονομία της ποὺ προηγήθηκε τῆς Ἕνωσής της μὲ τὴν Ἑλλάδα.
Ἡ πρώτη θετικὴ ἐξέλιξη «προαναγγέλθηκε» δυὸ μέρες μετὰ τὴν ἡρωικὴ ὅσο καὶ μοναδικὴ στὴν ἱστορία, πράξη τοῦ Σπύρου Καγιαλὲ ἢ Καγιαλεδάκη, μὲ τὴν Προκήρυξη τῶν Ναυάρχων τοῦ ἑνωμένου στόλου Ἰταλίας, Γαλλίας, Αὐστρίας, Γερμανίας, Ἀγγλίας καὶ Ρωσίας.
Ὁ δῆμος Ἀκρωτηρίου γιορτάζει κάθε χρόνο τὴν ἐπέτειο τοῦ βομβαρδισμοῦ τῆς 9ης Φεβρουαρίου 1897 καὶ μαζὶ τιμᾶ μὲ καταθέσεις στεφάνων στὸν ἀνδριάντα τοῦ (δίπλα στοὺς Τάφους τῶν Βενιζέλων), τὸν ἥρωα Σπύρο Καγιαλὲ ἢ Καγιαλεδάκη, ποὺ ἔγινε σύμβολο στὸν ἀγώνα τῶν Κρητικῶν γιὰ τὴν Ἕνωση τῆς Κρήτης μὲ τὴν Ἑλλάδα.

Ἔτσι λοιπὸν προτείνω τὰ ἑξῆς μέτρα:

1) Νὰ γκρεμιστεῖ ἀμέσως ὁ ἀδριάντας τοῦ φασίστα καὶ ἐθνικιστὴ μισαλλόδοξου Καγιαλέ.

2) Νὰ καταγγελθεῖ τὸ φασιστικὸ αὐτὸ γεγονὸς ποὺ μολύνει τὶς ἀθῶες πολυπολιτισμικὲς ψυχὲς τῶν παιδιῶν μας μὲ μισαλλοδοξία.

3) Νὰ δικαστοῦν ὅλοι ὅσοι τόσα χρόνια ἐπιμένουν στὴν διαιώνιση τῆς μνήμης τοῦ φρικτοῦ αὐτοῦ συμβάντος.

4) Νὰ πεταχτεῖ τὸ κομμάτι τοῦ ἱστοῦ τῆς σημαίας ποὺ διασώζεται στὸ Μουσεῖο τῆς Παλαιᾶς Βουλῆς, ἂν καὶ ΕΥΤΥΧΩΣ οὔτε οἱ ὑπάλληλοι γνώριζαν τὴν ἱστορία του.

Κάποτε θὰ πρέπει νὰ σταθοῦμε στὸ ὕψος τῶν περιστάσεων καί νὰ ἀποκυρήξουμε μετὰ βδελυγμίας ὅλα αὐτὰ τὰ φασιστικὰ τέρατα (Θεμιστοκλῆς, Λεωνίδας, Πλάτωνας, Σωκράτης, Νικηταρᾶς, Παπαφλέσσας κλπ) ἀπὸ τὰ ὁποία βρίθει ἡ ντροπιαστικὰ ἐθνικιστικὴ ἱστορία μας.

Καλὸ θὰ ἦταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τὰ παιδιά μας νὰ μαθαίνουν μόνο νὰ παίζουν παιχνίδια στοὺς ὑπολογιστές, νὰ ἔχουν «γκάτζετ», νὰ ξέρουν μόνο γιὰ «ἐπώνυμες» τηλεπαρουσιάστριες, «σελέμπριτις», ποδοσφαιριστές, ἠθοποιούς, τραγουδιστὲς καὶ ἄλλους «καλλιτέχνες» καὶ νὰ ξεχάσουν τὰ φασιστικά, ἐθνικιστικὰ καὶ μισαλλόδοξα περὶ ἐλευθερίας, αὐτοδιαχείρησης κλπ.-->
Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία στο Αϊβαλί έγινε τζαμί με την προσθήκη ενός μιναρέ

Η μετατροπή της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας στο Αϊβαλί για πολλούς αποτέλεσε μία είδηση που πέρασε και χάθηκε στο πλήθος των καθημερινών γεγονότων προκλητικότητας της Τουρκίας προς την Ελλάδα. Για κάποιους άλλους δεν ήταν καν είδηση, επειδή επιθυμούσαν την απόλυτη συσκότιση του συγκεκριμένου γεγονότος.
Όμως, η εικόνα είναι πολύ «σκληρή», όχι μόνο για τους απογόνους εκείνων που έχτισαν την εκκλησία και αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν την ζωή τους, αλλά και για εκείνους που βλέπουν ξεκάθαρα την απόλυτη φοβικότητα των κυβέρνησης της Ελλάδας (και όχι κυβέρνηση των Ελλήνων), τα μέλη της οποίας όχι μόνο σιωπούν, αλλά επιπλέον συνεργάζονται απόλυτα με την τουρκική επεκτατική βουλιμία που επιθυμεί να επεκτείνει τις δραστηριότητες του Ισλάμ και στην Ελλάδα.

Δεν θα αναρωτηθούμε πόσοι έλληνες πολίτες είναι μουσουλμάνοι, γιατί αυτών (και μόνο αυτών) των πολιτών τις θρησκευτικές ανάγκες είμαστε υποχρεωμένοι σαν χώρα να καλύπτουμε.
Θα αναρωτηθούμε πόσα τζαμιά έχουν χτιστεί στην Ελλάδα και πόσες ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες έχουν καταστραφεί στην Τουρκία.
Θα αναρωτηθούμε, επίσης, γιατί πρέπει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας να χτιστεί τζαμί, τη στιγμή που στην Τουρκία (της οποίας ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα ανέγερσης τζαμιού) αποκαθηλώνεται ο χριστιανισμός κα η ορθοδοξία;
Θα αναρωτηθούμε, τέλος, πότε θα αποφασίσουν -οι φερόμενοι ως κυβερνήτες της χώρας- να παρακολουθήσουν τις απαιτήσεις του ελληνικού λαού, μεγάλο μέρος του οποίου αγωνιά διαπιστώνοντας πως δέχεται μία επίθεση από όλες τις πλευρές και είναι απελπιστικά μόνος του…
Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι και αυτό θα ξεκινήσει παύοντας οι πολιτικοί να αντιδρούν μόνο στις λέξεις "Γουδή" και "κρεμάλα"... Υπάρχουν πολλά άλλα στα οποία όλως περιέργως σιωπούν, ενώ δεν θα έπρεπε.
Είναι πια απολύτως ξεκάθαρο πως οι «άρχοντες» αυτής της χώρας θα πρέπει να αποφασίσουν εάν είναι πολιτικοί εκπρόσωποι του λαού ή πωλητικοί αντιπρόσωποι ξένων εντολέων… 
Είναι απολύτως απαραίτητο από την Ελληνική πλευρά, να ξεκαθαρίσει στην Άγκυρα πως η ελληνοτουρκική φιλία απαιτεί εκατέρωθεν αποδείξεις και πως χτίζεται στην "αρχή της αμοιβαιότητας"...
Εκτός και εάν η τελική σκόπευση της κυβέρνησης είναι να κάνει τζαμί και την... Ακρόπολη! Οπότε... 

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Ενώ γράφονται αυτές οι γραμμές, στην Τουρκία "ασκούνται πιέσεις" από "κάποιες ομάδες" (υπάρχει και δημοσίευμα της Χουριέτ) για να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί για να ξαναβρεί την "πνευματική της αύρα"... Από την Ελλάδα, ως απάντηση, υπάρχει η απόλυτη σιωπή...

Τζαμί που χτίστηκε εκ θεμελίων στην Ελληνική Θράκη

Μία άποψη για το πως θα ήταν η Ακρόπολη σαν τζαμί...Κατεβάζει κομάντος στους δρόμους και χτυπά «κόκκινο» στο Αιγαίο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταΐπ Ερντογάν, διακατεχόμενος από έντονο φόβο επικείμενων μεγάλων ταραχών και επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης της Τουρκίας ετοιμάζει ειδικά σώματα κομάντος για να κατέβουν στους δρόμους των τουρκικών πόλεων προς αντιμετώπιση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κάνει η γνωστή τουρκική εφημερίδα, Aydınlık.

Γεγονός είναι ότι σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν παρουσιαστεί στο πρωθυπουργικό γραφείο του Ερντογάν αλλεπάλληλες αναφορές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ότι μέσα στο Φθινόπωρο αναμένονται μεγάλες κινητοποιήσεις αποσταθεροποίησης της Τουρκίας.
Για τον λόγο αυτό ο ίδιος ο Ερντογάν έχει αποφασίσει ότι η τουρκική αστυνομία δεν επαρκεί να ελέγξει αποτελεσματικά την κατάσταση και έχει δώσει εντολή το δυνατόν… συντομότερο να ετοιμαστούν ειδικά σώματα κομάντος που θα βγουν στους δρόμους για να πατάξουν τις ταραχές που αναμένεται να ξεσπάσουν. Εδικά για την Κωνσταντινούπολη, όπου αναμένεται το μεγαλύτερο κύμα ταραχών μέσα στο Φθινόπωρο, έχουν δοθεί κυβερνητικές εντολές να είναι έτοιμο ένα σώμα από 5.000 κομάντος. Οι κομάντος αυτοί θα είναι ειδικευμένοι σε συγκρούσεις με διαδηλωτές ακόμα και σε ανταρτοπόλεμο πόλεων, γεγονός που δείχνει πως η κατάσταση είναι έκρυθμη και αποδώ και μπρος όλα είναι πιθανά.

Άλλα εκτός από την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και την Άγκυρα και στη νοτιοανατολική Τουρκία αναμένεται ένταση καθώς το κουρδικό έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Οι Κούρδοι φέρονται εξοργισμένοι με την Άγκυρα εξ’ αιτίας της συνεχιζόμενης τουρκικής βοήθειας στους ισλαμιστές που πολεμούν τους Κούρδους στην βορειοανατολική Συρία. Όπως αποκάλυψε και η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Taraf, από τις 16/8 ένας από τους σημαντικότερους Κούρδους ηγέτες, ο Murat Karayılan, κατήγγελλε με έμφαση την τουρκική κυβέρνηση ότι βοηθά τους ισλαμιστές της Al Kaida και το παρακλάδι της, Al Nusra, που πολεμά ενάντια του PYD, κουρδικού σκέλους του ΡΚΚ στην Συρία.
Η συνεχιζόμενη αυτή υποστήριξη της Τουρκίας προς τους ισλαμιστές, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Murat Karayılan, αποτελεί εχθρική πράξη εναντίον των Κούρδων γενικότερα και σίγουρα θα έχει επιπτώσεις και στις εξελίξεις στο κουρδικό στην ίδια την Τουρκία. Αλλά για την συνεχιζόμενη συνεργασία Τουρκίας και Al Kaida για την Συρία, υπάρχουν πολλές αναφορές στον τουρκικό τύπο όπως η πιο χαρακτηριστική στην τουρκική εφημερίδα Aydınlık, στις 25/8, όπου αποκαλύπτεται πως το κύριο αρχηγείο της Al Kaida που οργανώνει τις επιθέσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στη περιοχή του Maltepe.

Οι αποκαλύψεις αυτές πυροδοτούν νέα ένταση μεταξύ της τουρκικής αρχής και των Κούρδων, αλλά και πολλών άλλων εσωτερικών παραγόντων όπως οι Αλεβήτες, που αντιτίθενται σφοδρά σε μια άμεση ανάμειξη της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας και κυρίως αντιτίθενται σε κάθε είδους βοήθεια προς τους ακραίους Ισλαμιστές. Ειδικά για τους Αλεβήτες, η εφημερίδα Milliyet σε άρθρο της στις 4 Σεπτεμβρίου επισημαίνει ότι μια πιθανή ανάμειξη της Τουρκίας σε πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, μπορεί να προκαλέσει εμφύλιο μέσα στην ίδια την Τουρκία καθώς Η μειονότητα των Αλεβητών θεωρείται συγγενική με τους Αλεβήτες της Συρίας που είναι το βασικό στήριγμα στο καθεστώς Άσαντ και αναμένεται να αντιδράσουν έντονα.

Το πιο επικίνδυνο όμως για εμάς σε όλα αυτά, είναι ότι όσο αυξάνονται οι τάσεις αποσταθεροποίησης της Τουρκίας η τουρκική προκλητικότητα μετά από ένα διάστημα εκεχειρίας, κτυπάει «κόκκινο» στο Αιγαίο με αλλεπάλληλες αεροπορικές εμπλοκές. Παράλληλα τελευταία εκδηλώνονται και προκλητικές κινήσεις τόσο στη δυτική Θράκη όσο και στα Δωδεκάνησα, όπου πρόσφατα η Τουρκία ανακάλυψε νέα «τουρκική μειονότητα». Άραγε σε όλα αυτά έχει δοθεί η ανάλογη προσοχή από την μνημονιακή – κατοχική κυβέρνηση των Αθηνών;
Πολύ αμφιβάλουμε.


-->
Ένας πόλεμος ακόμη έρχεται. Και όλα δείχνουν πως θα είναι διαφορετικός από όλους τους προηγούμενους στον τρόπο που θα διεξαχθεί, όχι όμως και στις κινητήριες δυνάμεις που τον σχεδίασαν και θα τον εκτελέσουν, φυσικά προς όφελός τους. 

Εν αναμονή των εξελίξεων, θα έχουμε έναν ακόμη τηλεοπτικό πόλεμο (μάλλον) και θα βλέπουμε στις οθόνες μας αναίμακτα πλάνα τη στιγμή που θα χάνονται χιλιάδες αθώες ανθρώπινες ζωές... με πρόφαση γελοίες αποχρώσες ενδείξεις που δεν μπορούν να στηριχθούν ούτε με την κοινή (δεν μιλάμε για εξειδικευμένη - επιστημονική) λογική... 

Θέλουν πόλεμο και τον θέλουν τώρα!
Αναζητούν την πρόφαση για να καταρρεύσουν οι παγκόσμιες αγορές, για να γίνει παγκόσμια κρίση και την θέλουν τώρα.
Απαιτούν νεκρούς για να πληρώσουν τα πολεμικά τους οπλοστάσια και να γεμίσουν με το αίμα τους τις τράπεζές τους και τους θέλουν τώρα. 

Αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβουν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη, γιατί κανείς δεν ξέρει αν η δική του χώρα θα είναι ή όχι ο επόμενος στόχος των τρελών που αποφασίζουν για το ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει...

Οι "ισχυροί" του πλανήτη θέλουν να υπερασπισθούν τη θέση που βλέπουν πως χάνουν. Και σε αυτή τους την προσπάθεια, γίνονται επικίνδυνοι για όλους μας...Ο αμερικανικός στρατός μετατρέπεται άτυπα σε μισθοφορικό στρατό, ο οποίος θα εμπλακεί σε έναν πόλεμο και θα κινηθεί έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες μίας ομάδας αραβικών κρατών, οι οποίες διεξάγουν θρησκευτικό πόλεμο κατά του Ιράν και με το χτύπημα στη Συρία θέλουν να αποδυναμώσουν την Τεχεράνη, αφαιρώντας της έναν σύμμαχο.

Δεν είναι, δυστυχώς, μόνο η σκοπιμότητα της διατήρησης διεθνούς ισχύος στην οποία αποβλέπει η απόφαση για επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν δημοσιευμένες αποδείξεις που να εμπλέκουν την κυβέρνηση Άσαντ με την χρήση χημικών και τον θάνατο εκατοντάδων άμαχων πολιτών.
Η κατάντια της "υπερδύναμης" που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα (υπάρχει ευθεία απειλή για πτώχευση των ΗΠΑ στις αρχές του Οκτωβρίου) να διατηρηθεί στη θέση της "ηγέτιδας δύναμης" του πλανήτη, οδηγεί στην συμφωνία χρήσης του αμερικανικού στρατού από μία ομάδα αραβικών κρατών, που έτρεξαν να δηλώσουν ενδιαφέρον κάλυψης των οικονομικών εξόδων του αμερικανικού στρατού για την συμμετοχή του σε αυτόν τον πόλεμο.
Με την "ευγενική χορηγεία", λοιπόν, μίας ομάδας ανθρώπων που λυμαίνονται τον πλούτο των χωρών που διοικούν, η Ουάσιγκτον αποδέχεται να προχωρήσει στην θανάτωση χιλιάδων αθώων πολιτών για να... τιμωρήσει τον "κακό" Άσαντ.

Και όσο και αν η είδηση αυτή μοιάζει απίστευτη, χθες, το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε τα ενδεικτικά έξοδα της επίθεσης. Με τους πιο συγκρατημένους υπολογισμούς, αναμένεται ένα έξοδο της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως δήλωσε ο αμερικανός Υπουργός Τζον Κέρι, τα έξοδα της πραγματοποίησης του πλήγματος έχουν ήδη υποσχεθεί να καλύψουν οι αραβικές χώρες. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιά ακριβώς κράτη θα καταβάλουν χρήματα.

«Με όλο το σεβασμό προς τις αραβικές χώρες, οι οποίες πρότειναν να καλύψουν όλα τα έξοδα, η απάντησή μας είναι: «Ναι, βέβαια!». Πολλές από τις χώρες αυτές, είπαν ότι εφόσον οι ΗΠΑ ενεργήσουν όπως και παλαιότερα έκαναν και σε άλλες χώρες που βίωναν τραγωδία, δεν θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα. Μην αμφιβάλετε ότι οι χορηγοί αυτοί είναι αφοσιωμένοι στα σχέδιά μας» δήλωσε ο Τζον Κέρι.

Η πανίσχυρη Ουάσιγκτον, λοιπόν, διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό (στρατιώτες() και πολεμικό υλικό, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των "χορηγών" αυτού του πολέμου. Αν αυτό δεν είναι κατάντια για τις ΗΠΑ, τότε ίσως θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί η έννοια για την συγκεκριμένη λέξη ή θα πρέπει να βρεθεί μία νέα λέξη που να καλύπτει το μέγεθος της κατάπτωσης των ΗΠΑ...

Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη, επιβεβαιώνονται όλοι όσοι μίλησαν για έναρξη μίας περιόδου αποχώρησης των ΗΠΑ από την θέση του πανίσχυρου κράτους, αφού είναι σαφής η υποχωρητικότητα, η ανασφάλεια και η αδυναμία των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Παροδική ή όχι, η αδυναμία γίνεται απολύτως εμφανής, όταν μία χώρα δέχεται να πληρωθεί ο στρατός της από ξένες χώρες προκειμένου να πολεμήσει...
Αυτή η αδυναμία του Λευκού Οίκου δεν μένει απαρατήρητη και είναι βέβαιο πως μελλοντικά θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.


ΥΓ: Ελπίζουμε πως δεν θα "θαυμάσουμε" και κάποια αμερικανική διαφήμιση που να λέει "Army for Rent"...


-->
Ο πρόεδρος είχε δημιουργήσει άλλες προσδοκίες, οπότε όσα ψελλίζει για περιορισμένο χτύπημα στη Συρία δεν πείθουν κανέναν και παραπέμπουν σε όσα έλεγε ο προκάτοχός του, που επιτέθηκε στο Ιράκ

Του Μιχάλη Ψύλου

Ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορούν να χωνέψουν τα ψέματα της Ουάσινγκτον για την «ανάγκη» της πολεμικής επιχείρησης στη Συρία. Ακόμη και η Βρετανία, που όταν οι Αμερικανοί της λένε «πήδα» απλώς ρωτάει «πόσο ψηλά;», αντιτάσσεται στον πόλεμο με απόφαση
της Βουλής.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, που εδώ και καιρό έχει εξελιχθεί σε ένα θέατρο σκιών υπέρ της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, εμφανίζεται βαθιά διχασμένος. Μόνο οι «πετρομοναρχίες» του Κόλπου θέλουν την επέμβαση, ενώ Αίγυπτος και Αλγερία είναι κατά. Και η Γαλλία –πρώην αποικιοκρατική δύναμη στη Συρία– τρέχει διά του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ να ενισχύσει την πολιτική Ομπάμα, προσφέροντας στην Ουάσινγκτον μια επίφαση «διεθνούς» στήριξης.

Μηδενικές αποδείξεις
Ο Ομπάμα όχι μόνο έχει δώσει μηδενικές αποδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την επίθεση με χημικά στην Γκούτα στις 21 Αυγούστου, αλλά και δεν διστάζει να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον ΟΗΕ.

«Το πολεμικό τραγούδι του Ομπάμα είναι αντιγραφή των στίχων που χρησιμοποίησε ο Τζορτζ Μπους για να επιτεθεί στο Ιράκ» γράφει το περιοδικό «CounterPunch» στην ηλεκτρονική του έκδοση. 
Με μία διαφορά:
Αν ο Ομπάμα επιτεθεί σήμερα στη Συρία, θα έχει λιγότερους συμμάχους από ό,τι ο Μπους στον πόλεμο του Ιράκ. Το μελοδραματικό περιτύλιγμα που χρησιμοποιεί ο Ομπάμα δεν ξεγελά κανέναν. Ο απαλός, καθησυχαστικός τόνος για δήθεν «περιορισμένα πλήγματα» που θα διαρκέσουν «μέρες, αν όχι ώρες» προσπαθεί απλώς να ηρεμήσει τα νεύρα του αμερικανικού κοινού, λέγοντάς του ότι η Συρία χρειάζεται ένα χαστουκάκι και μετά τα πάντα θα επιστρέψουν στα κανονικά επίπεδα.

Η ιστορία της Μέσης Ανατολής έχει δείξει όμως ότι κάθε στρατιωτική δράση στην περιοχή εξελίσσεται σε μια μεγάλη υπόθεση. Με κάθε νέο πόλεμο των ΗΠΑ στην περιοχή οι εντάσεις αυξάνονται και οι συνέπειες παραμένουν για δεκαετίες. Ο πόλεμος στο Ιράκ άλλαξε ριζικά τη Μέση Ανατολή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μισήθηκαν βαθιά από τη συντριπτική πλειονότητα των Αράβων μετά την καταστροφή του Ιράκ. Η επίθεση στη Συρία –ένα άλλο έθνος στην καρδιά της Μέσης Ανατολής– θα κάνει ακόμη πιο μεγάλο το μίσος εκατομμυρίων Αράβων για την αμερικανική υπερδύναμη.

Δεν έχει σημασία πόσο «περιορισμένη» είναι μια επίθεση. Ο βομβαρδισμός μιας ξένης χώρας είναι μια σημαντική πράξη πολέμου. Μετά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Δίκη της Νυρεμβέργης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το υπέρτατο διεθνές έγκλημα των ναζί δεν ήταν η γενοκτονία ή το Oλοκαύτωμα, αλλά το γεγονός ότι διεξήγαγαν έναν επιθετικό πόλεμο, δεδομένου ότι όλα τα άλλα εγκλήματα πολέμου προκλήθηκαν από αυτό το προπατορικό αμάρτημα».

Πέντε πλοία στη Μεσόγειο
Ο,τι κι αν λέει ο Ομπάμα, τα επιθετικά πολεμικά σχέδιά του περιλαμβάνουν περισσότερες από μια-δυο μέρες με πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν καταπλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο πέντε αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Οπως αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα «Φιγκαρό», «εκατοντάδες άνδρες των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων και εκπαιδευμένοι μαχητές ετοιμάζονται από τις 17 Αυγούστου για τη Συρία».

Οι Αμερικανοί θέλουν στην πράξη με αυτή τη στρατιωτική επέμβαση να ενισχύσουν αποφασιστικά τους αντάρτες, οι οποίοι έχουν ήδη λάβει τεράστια υποστήριξη από την Ουάσινγκτον σε όπλα, χρήματα και εκπαίδευση εδώ και δύο χρόνια, όπως έγραψαν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Το τραγικότερο είναι ότι τον Ομπάμα δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές, που μάχονται για την ανατροπή του Ασαντ, θα είναι αυτοί που θα έχουν το πάνω χέρι στην αλλαγή της εξουσίας.

Το καθεστώς Ασαντ διαθέτει όμως προηγμένα οπλικά συστήματα και είναι απολύτως εύλογο να αμυνθεί. Για παράδειγμα, βομβαρδίζοντας τα αμερικανικά πλοία ή το Ισραήλ, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα μετάσχει στην επίθεση σε κάποιο επίπεδο και επομένως είναι στρατιωτικός στόχος. Το Ισραήλ βομβάρδισε άλλωστε τη Συρία αρκετές φορές τους τελευταίους έξι μήνες.

Μετά τη Συρία το Ιράν
Είναι πολύ πιθανό ότι ο Ομπάμα προσπαθεί να προκαλέσει έντονη αντίδραση της Συρίας για να δώσει στο αμερικανικό κοινό «πραγματικό» λόγο να κλιμακώσει τον πόλεμο. Αλλωστε, για την Ουάσινγκτον, μετά τη Συρία είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει το Ιράν.

Δαμασκός και Τεχεράνη έχουν συνάψει στρατιωτικό σύμφωνο και ενδεχομένως το Ιράν να εμπλακεί στρατιωτικά, έτσι ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν μια δικαιολογία για την επέκταση του πολέμου στην Τεχεράνη...

Εφημερίδα των ΣυντακτώνΗ Τουρκία ανέπτυξε επιπλέον στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία για την ενίσχυσή τους στην περίπτωση επίθεσης κατά της γειτονικής χώρας, μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Φάλαγγα 20 οχημάτων αποτελούμενη κυρίως από τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκε χθες το βράδυ στα σύνορα με τη Συρία στο ύψος της τουρκικής περιοχής Γιαϊλανταγί, της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογκάν.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή τόνισε ότι ενισχύθηκαν τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί από τις αρχές της συριακής κρίσης, το 2011, στις ευαίσθητες ζώνες των μήκους 900 χιλιομέτρων κοινών συνόρων, κυρίως στην πόλη Γκαζιαντέπ (νότια Τουρκία).
Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αρνήθηκε κάθε σχόλιο.

Κέρι: Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να προβούν σε χερσαία επιχείρηση στη Συρία
Το γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις χερσαίες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, ανέφερε την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Οι αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην επιχείρηση», επισήμανε ο ίδιος. 

Με αυτές τις τελευταίες εξελίξεις γίνεται πασιφανές πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην επικείμενη επίθεση στη Συρία (και φυσικά να πάρει κάποιο κομμάτι εδάφους μετά το τέλος του πολέμου). Επίσης απολύτως σαφές γίνεται πως οι ΗΠΑ τρέμουν στην ιδέα νεκρών αμερικανών στρατιωτών που θα βρεθούν να πολεμάνε στο πλευρό ανδρών της Αλ Κάιντα (γεγονός μη διαχειρίσιμο επικοινωνιακά, λόγω του πλήθους θανάτων αμερικανών στρατιωτών σε μάχες κατά της Αλ Κάιντα). 

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι συνθήκες για την επικείμενη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας αλλάζουν συνεχώς, μεταβάλλοντας έτσι μέρος των επιχειρησιακών σχεδίων του αμερικανικού Πενταγώνου, η ηγεσία του οποίου δήλωσε πως ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος για επίθεση ανά πάσα στιγμή, δηλαδή έχει έτοιμη μία σειρά από επιχειρησιακά σχέδια για κάθε περίπτωση και για κάθε εξέλιξη που θα προκύψει από τις πολιτικές επαφές και αποφάσεις. 

Η οικονομική επιβάρυνση που θα δεχτούν οι ΗΠΑ από μία τέτοια επιχείρηση φαίνεται πως μπορεί να ξεπεραστεί από ήδη υπάρχοντα κονδύλια του αμερικανικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς να υπάρξει έγκριση νέων κονδυλίων από την αμερικανική γερουσία, ενώ υπήρξε και σχετική πρόταση αραβικών κρατών για κάλυψη των εξόδων μίας επίθεσης στη Συρία. Ο Τζον Κέρι έδειξε θετικός σε μία τέτοια "χορηγεία", μεταβάλλοντας έτσι (ακούσια ή εκούσια) τον αμερικανικό στρατό σε μισθοφορικό στρατό ενός συνασπισμού αραβικών κρατών που διεξάγουν έναν τον δικό τους εκτεταμένο θρησκευτικό πόλεμο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.-->