Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Απρ 2013

Οι τελευταίες δηλώσεις των Ζοζέ Μπαρόζο και Όλι Ρεν, σύμφωνα με τις οποίες οι πολιτικές λιτότητας έφθασαν στα όριά τους και πλέον πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή, δείχνουν ότι αρχίζουν να διαμορφώνεται συνθήκες για την ανατροπή του υπάρχοντος σκηνικού και τη χάραξη μιας πιο συγκροτημένης πορείας της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην ευρωζώνη.

Η σαφής αυτή τοποθέτηση των επικεφαλής της Κομισιόν θέτει τις προϋποθέσεις και για την έμπρακτη διαφοροποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τους υπέρμαχους της μονομερούς σκληρής λιτότητας – διαφοροποίηση για την οποία υπάρχουν βάσιμες προοπτικές ότι μπορεί να εκφραστεί και επισήμως στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Με τα δεδομένα αυτά, συνάγεται το συμπέρασμα ότι οδηγούμαστε σε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στη Γερμανία, που μέχρι στιγμής υπαγορεύει τις δικές της επιταγές και επιβάλει την πολιτική της, και στις άλλες χώρες της ευρωζώνης, με την υποστήριξη για πρώτη φορά και της Κομισιόν, η οποία έβγαινε πάντοτε μπροστά απαιτώντας την πιστή εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας.

Την άποψη αυτή ενισχύει επίσης το γεγονός ότι και η Ολλανδία, χώρα - δορυφόρος του Βερολίνου, επιδεικνύει απροθυμία να λάβει πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη της δέσμευσης που έχει αναλάβει για τη μείωση του ελλείμματος, το οποίο έχει πλέον εκτροχιαστεί επιδεινώνοντας την ύφεση.

Η κατάσταση σήμερα στην ευρωζώνη καθιστά μονόδρομο την επιβράδυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι η Ανγκελα Μέρκελ, είτε πριν είτε μετά τις γερμανικές εκλογές θα υποχρεωθεί να συναινέσει στη μετάθεση για το 2014 ή το 2015 των στόχων για τη μείωση του ελλείμματος που έχουν τεθεί για το 2013 σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία.

Η εμμονή της Γερμανίας να επιβάλει στις άλλες χώρες τη δική της πολιτική, θέλοντας να δείξει ότι είναι το αφεντικό, δημιουργεί πλέον προβλήματα και στο στενό πυρήνα της ευρωζώνης. Για αυτό θα πρέπει να διαμορφωθούν το ταχύτερο νέες ισορροπίες που θα βγάλουν την ευρωζώνη από το σημερινό φαύλο κύκλο της λιτότητας που τροφοδοτεί την ύφεση και προκαλεί έκρηξη της ανεργίας.

Στην περίπτωση αυτή, και η χώρα μας, η οποία εμφανίζει τη μεγαλύτερη ύφεση και την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ, θα αποκτήσει νέες προοπτικές στην προσπάθειά της για την ανάκαμψη της οικονομίας.


Με ομιλία του Πάνου Καμμένου ξεκίνησαν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ΣΕΦ στο οποίο δεν προσκλήθηκαν "τα μνημονιακά κόμματα" όπως είπε, ενώ παραβρέθηκε εκπρόσωποι και ξένων κομμάτων που κινούνται στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους στην κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενότητας των Ελλήνων, και δεσμεύθηκε ότι αυτό θα είναι προτεραιότητα για το κόμμα του.

Έκανε άνοιγμα στο "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ" όπως είπε, και στους ψηφοφόρους των κομμάτων "του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου" καθώς και στα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ είπε πως όταν έρθει το κόμμα του στην εξουσία "θα ψάξει θα βρει και θα τιμωρήσει χωρίς έλεος" όσους έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, που οδήγησαν τους Έλληνες στη σημερινή κατάσταση "και θα δημεύσει τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό". Παραμείναμε ανεξάρτητοι παρόλο τον πόλεμο, και σήμερα δίνουμε μαθήματα Δημοκρατίας. Μαζί θα αποφασίσουμε για το πως θα προχωρήσει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων" είπε ο κ. Καμμένος.

Έκανε μια αναδρομή στις συνθήκες ίδρυσης του κόμματός του, και είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δώσουν πίσω την Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων. Πρώτα μας αγνοήσαν, μετά μας χλεύασαν, μετά μας πολέμησαν, ώρα να τους νικήσουμε" είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: "Μαζί θα τους ανατρέψουμε και μαζί με εμάς όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου".

Αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ έκανε άνοιγμα στο "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ" κάνοντας αναφορά στην φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι "η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες". Επίσης έκανε αναφορά στο Γοργοπόταμο λέγοντας ότι "τον ανατίναξαν ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη ενωμένοι" και είπε ότι στόχος του κόμματός του είναι να ενώσει τους Έλληνες.

Υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ δέχθηκαν πόλεμο με όλα τα μέσα από τους αντιπάλους τους, και είπε ότι "με τα λεφτά των τραπεζιτών πλαστογράφησαν αποδείξεις για να μας χτυπήσουν".
Έκανε λόγο για "πληρωμένες αποστασίες" και είπε πως παρ’ όλες τις προσπάθειες "είμαστε ακόμα περισσότεροι και ποιο αποφασισμένοι".

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου και είπε ότι άργησε να γίνει επειδή το κόμμα του δέχθηκε και οικονομικό πόλεμο.

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, αλλά όλα θα αποφασιστούν στο συνέδριο, και πρόσθεσε: "Όλα μπορεί να αλλάξουν. Δεν πρόκειται να αλλάξει μόνο ένα πράγμα, η ιδρυτική διακήρυξη που υπογράψαμε μαζί".

Κάλεσε τους συνέδρους να φέρουν κοντά τους Έλληνες που βρίσκονται στο δημοκρατικό τόξο, και είπε ότι "θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο της Ευρώπης μαζί με εκείνους που αγωνίζονται κατά της Μέρκελ".

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι οι Έλληνες είναι "το έθνος που δεν παραδίδεται που δεν προσκυνά" και πρόσθεσε ότι "σβάστικες στην Ελλάδα δεν θα υψωθούν ποτέ ξανά. Είτε είναι σβάστικες νεοναζιστών είτε μνημονιακών".

Έκανε άνοιγμα στα στελέχη που αποχώρησαν και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην ίδρυση του κόμματος "ακόμη και όσους γονάτισαν, αγοράστηκαν και έφυγαν" όπως είπε, αλλά ευχαρίστησε "ιδιαίτερα εκείνους που αδικήσαμε, και τους καλούμε ξανά μαζί μας".

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι "η ανατροπή θα έρθει σύντομα" και είπε στα στελέχη του κόμματός του ότι "έχουμε την ευθύνη να συνδιαμορφώσουμε το εθνικό μας πρόγραμμα για το πως θα βγάλουμε τη χώρα από τη μέγγενη του Μνημονίου.

Σήμερα και αύριο θα συζητηθεί το πρόγραμμα σε θεματικές ενότητες, ενώ θα ψηφιστεί και το καταστατικό. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα με την εκλογή προέδρου από τους συνέδρους.
Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Ήταν σαν σήμερα πριν από εβδομήντα χρόνια, όταν η Βέρμαχτ έμπαινε στην Αθήνα. Ηταν Κυριακή του Θωμά, η μέρα που ενέπνευσε και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», το μέγα τραγούδι του Τσιτσάνη.

Κυρίως όμως, ήταν η μέρα που ο εύζωνας φρουρός της Ακρόπολης, ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, δεν άντεξε την ντροπή της παράδοσης του Ιερού Βράχου στο Γερμανό αξιωματικό και, αντί να υποστείλει την ελληνική σημαία για να την παραδώσει όπως τον είχε διατάξει ο διοικητής της γερμανικής φρουράς, την υποστέλλει τραγουδώντας μόνος μπροστά τους Γερμανούς τον εθνικό ύμνο, τυλίγει με αυτή το σώμα του και αυτοκτονεί πέφτοντας στο κενό. 

Σήμερα, ποιος θυμάται τον Κουκίδη; Κανείς φυσικά. Και γιατί να τον θυμόμαστε; Επειδή πήγε και αυτοκτόνησε για να μην παραδώσει την Ακρόπολη στο βάρβαρο κατακτητή; Αστεία πράγματα…

Ήταν ήρωας της παγκόσμιας επανάστασης; Δεν ήταν. 

Ή μήπως ήταν πολιτικός που πάλευε για τα… δίκαια του λαού και φιλούσε κι αγκάλιαζε όποιον έβρισκε μπροστά του τάζοντας ψέματα;  Ούτε αυτό ήταν. 

Μήπως έβαλε χέρι σε κανένα δημόσιο ταμείο να γίνει «μάγκας»; Όχι. 

Φυσικά, δεν ήταν και περσόνα της τηλεόρασης. Δεν χόρευε, δεν μαγείρευε, δεν έκανε την καρικατούρα, τη γλάστρα ή τον κλόουν στο γυαλί, ούτε ρητόρευε από αυτό – δεν υπήρχε γυαλί άλλωστε…  

Μήπως ήταν κρατικοδίαιτος κομματικός συνδικαλιστής να… προασπίζεται τη δημόσια περιουσία με το πάθος που θα προασπιζόταν τη δική του ιδιωτική, προφανώς επειδή τις έχει μπερδέψει; Μπα, ούτε αυτό.

Ε, τέλος πάντων, τι ήταν αυτός ο Κουκίδης; Αφού δεν ήταν τίποτα απ’ όλα αυτά, που συγκροτούν το σκληρό πυρήνα του αξιακού συστήματός μας, ήταν ένα τίποτα. Πολύ καλά έκανε και πήγε και έπεσε από την Ακρόπολη, δικιά του δουλειά. Και πολύ καλά κάνουμε λοιπόν και εμείς και δεν θυμόμαστε. Τι να θυμηθούμε δηλαδή από έναν τέτοιο ήρωα; Τολμάμε να τον θυμηθούμε; Πρέπει να τον θάψουμε βαθειά στη λήθη. Όταν θα θυμόμαστε τι ήταν αυτός, θα θυμόμαστε αναγκαστικά τι είμαστε κι εμείς. Ασε λοιπόν καλύτερα…

Απλώς, δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι μπορεί να φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ακριβώς επειδή μέσα μας δεν κατοικεί ο Κουκίδης, αλλά όλοι αυτοί οι γελοίοι τύποι, που, σα να μη μας έφταναν οι δικοί μας, έχουμε τώρα πάρει και «τηλενισχύσεις» από την Τουρκία…  

Αλλά αυτό είμαστε πια: αυτό που βλέπουμε καρφωμένοι μαζικά σαν ανώμαλοι μπροστά σ’ ένα άθλιο γυαλί… Κι έτσι, δυστυχώς, δεν βγαίνουν πέρα οι μεγάλες ώρες όπως αυτές που τώρα περνάμε.


…«που έχει πάντα συννεφιά, Χριστέ και Παναγιά μου»…

Πηγή: Το Βήμα


Ο δικός τους κόσμος είναι...
Το Χρήμα και το Κέρδος.
Οι τοκογλύφοι και οι Ξένοι.
Οι τράπεζες και η πλουτοκρατία.
Οι καναλάρχες και τα λαμόγια.
Οι μιζαδόροι και οι κλέφτες.
Η Βία και οι Εκ-βιασμοί.
Η μειωμένη εθνική Κυριαρχία.
Τα σκάνδαλα και η Ατιμωρησία.
Η Siemes και οι "αγορές".
Τα ψέματα και τα διλήμματα.
Η Μέρκελ και οι Βρυξέλλες.

Δικός μας ΚΟΣΜΟΣ είναι...
Οι Ανθρωποι.
Οι Πολίτες.
Τα παιδιά και οι Γέροι μας.
Τα λιμάνια και τα νερά μας.
Ο αέρας που αναπνέουμε.
Ο γείτονας.
Ο άνεργος.
Η Βάλια Κάλντα. Το Αιγαίο.
Το ηλιοβασίλεμα στον Πέλεκα.
Το μπουρίνι της Ικαριάς.

Για Αυτούς "πατρίδα" είναι...
Τα φλουριά και τα Κεϊμάν.
Η Goldman Sachs.
Η "συναίνεση".
Η Πωλητική.
Οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι-προμηθευτές.
Οι φόροι, οι απολύσεις, τα χαράτσια.
Η υποτέλεια.
Το ξεπούλημα,το ξεπούλημα, το ξεπούλημα.

Δικιά μας Πατρίδα είναι...
Το πάρκο που παίζει το μωρό.
Το σχολειό που πάει.
Το δέντρο που γλύτωσε.
Οι Νέοι μας.
Η εντιμότητα.
Η Πολιτική.
Ο Ερωτας.
Τα όνειρα.
Η Ελπίδα.
Η Ζωή.

Αυτοί... διαπραγματεύονται τα πάντα...
Εμείς... τίποτα...

Αυτοί πουλούν τα πάντα...
Εμείς... τίποτα...

Ή Αυτοί ή Εμείς.
Τελεία κα παύλα.Ο ηγέτης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών επέκρινε ξανά το Σάββατο την κούρα λιτότητας που επιβάλλει η Καγκελαρία

Ο ηγέτης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επέκρινε ξανά το Σάββατο την κούρα λιτότητας που έχει επιβάλει η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, η οποία, όπως είπε, οδηγεί την Ευρώπη σε "ανορεξία".

"Το καθεστώς που έχει επιβάλει η Μέρκελ στη Ευρώπη έχει εν τω μεταξύ οδηγήσει σε ανορεξία", τόνισε ο Γκάμπριελ, προσκεκλημένος στο συνέδριο των Πρασίνων στο Βερολίνο στη διάρκεια του οποίου θα εγκριθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα των οικολόγων.

Ο Γκάμπριελ αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων στις γειτονικές με τη Γερμανία δημοκρατίες, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ελλάδα. "Σε αυτούς τους νέους που θα οικοδομήσουν την Ευρώπη σε μερικά χρόνια, πρέπει να τούς δώσουμε μια άλλη Ευρώπη", τόνισε, χειροκροτούμενος από τους περίπου 800 αντιπροσώπους του κόμματος των Πρασίνων.

"Το σύνθημα της κυβέρνησης Μέρκελ, κάντε οικονομία, κάντε οικονομία, πρέπει να σταματήσει", τόνισε από την πλευρά του ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Εζντεμίρ, ο οποίος παρομοίασε τη Μέρκελ με ένα δάσκαλο κολύμβησης, ο οποίος βλέπει τους κολυμβητές να πνίγονται (τις χώρες της ευρωζώνης, θύματα της κρίσης) και αντί να βουτήξει στο νερό να τους σώσει, συνεχίζει να τους μαθαίνει πώς να κολυμπούν.

Ο Γκάμπριελ προειδοποίησε τη Γερμανία-"πρωταθλήτρια στις εξαγωγές" ότι η οικονομική κρίση μπορεί να φθάσει και στην ίδια εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη.

"Εάν πιέζει κανείς τις 27 χώρες να κάνουν οικονομία ταυτόχρονα, καταλήγει να έχει και ο ίδιος προβλήματα", προειδοποίησε ο ηγέτης του SPD.

Στη Γαλλία, οι σοσιαλιστές κατήγγειλαν την "εγωιστική αδιαλλαξία" της Μέρκελ "καγκελαρίου της λιτότητας", η οποία "δε σκέφτεται τίποτα άλλο από τις αποταμιεύσεις των καταθετών στη Γερμανία, από το εμπορικό ισοζύγιο που έχει καταγραφεί από το Βερολίνο και από το εκλογικό της μέλλον".

Πηγή: News.gr

Με 2,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ενώ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση της VPRC για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και την Αυγή, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 27%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%, ενώ άλλο κόμμα απαντά ότι θα ψηφίσει το 6% των πολιτών.

Όσον αφορά την καταλληλότητα ο πρωθυπουργός έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Σαμαράς έρχεται πρώτος με 16,6%, ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 9,1%, ο Ευ. Βενιζέλος με 3,2%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,6%, ο Πάνος Καμμένος με 2,5%, ο Φώτης Κουβέλης με 2,4%, ο νεοεκλεγείς Δημήτρης Κουτσούμπας με 0,7% και ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 0,1%.

Να σημειωθεί πως η επιλογή κανένας ήρθε πρώτη, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 60,3%.

Στην ερώτηση για το «ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά», οι πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,1% και για τα δύο κόμματα. Επίσης στο ερώτημα «ποιο κόμμα ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές σας ελπίδες», οι πολίτες απάντησαβ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με ποσοστό 11,2% και 10,5% απάντησε η ΝΔ.

Οι πολίτες σε ποσοστό 76%, θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% απαντά ότι πάμε καλά, την ώρα που το 9% πιστεύει ότι δεν πάμε ούτε σωστά, ούτε λάθος.
Στο παρελθόν, ο κ. Τσιτσέκ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο Κυπριακό.
Η Άγκυρα επιλέγει την διχοτόμηση και την υποστήριξη της τουρκοκυπριακής πλευράς

Του Νίκου Στέλγια*

Η Άγκυρα επιλέγει την διχοτόμηση και την υποστήριξη της τουρκοκυπριακής πλευράς παρά την άμεση ένταξη της στην Ε.Ε. Αυτό φαίνεται πως είναι το μήνυμα – μοτίβο της τουρκικής πλευράς, το οποίο έρχεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας.

Στα πλαίσια της συνάντησης του με τον «Πρόεδρο» της «τ/κ βουλής», Χασάν Μπόζερ, ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Τζεμίλ Τσιτσέκ πραγματοποίησε σημαντικές δηλώσεις για το Κυπριακό.

«Όσο συνεχίζεται η σημερινή στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν πρόκειται να επιλυθεί το Κυπριακό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτσέκ, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να είμαστε αφελείς και να αναμένουμε την λύση του Κυπριακού μετά την αποδοχή της ε/κ πλευράς στην Ε.Ε. ως η μοναδική εκπρόσωπος της νήσου. Μακάρι να γινόταν αποδεκτή η αρχή της πολιτικής ισότητας των δυο λαών της νήσου. Σε περίπτωση όμως που δεν γίνει αποδεκτή αυτή η αρχή εμείς θα συνεχίσουμε την δική μας πορεία».

Τα τουρκικά και τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μεταδίδουν τις δηλώσεις του κ. Κιουτσούκ υπογραμμίζουν ότι με την συγκεκριμένη τοποθέτηση, η Άγκυρα δείχνει για μια ακόμη φορά ότι προτιμά να εστιάσει στην συνεργασία της με την τ/κ ηγεσία παρά στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Στο παρελθόν, ο κ. Τσιτσέκ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο Κυπριακό.

Πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2011 και την ανάδειξη του στο αξίωμα του Προέδρου της τουρκικής βουλής, ο ίδιος ήταν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ο οποίος ήταν αρμόδιος για θέματα των Τουρκοκυπρίων. Ο κ. Τσιτσέκ διαδραμάτισε ρόλο – κλειδί και την περίοδο των δυναμικών κινητοποιήσεων των Τουρκοκυπρίων, στις αρχές του 2011. Τότε, με διάφορες δηλώσεις του, ο κ. Τσιτσέκ έβαλλε κατά των Τουρκοκύπριων ακτιβιστών και της ε/κ πλευράς.

«Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», η τοποθέτηση – κλειδί

Οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι αναλυτές, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τις τελευταίες δηλώσεις της Άγκυρας για το Κυπριακό υπογραμμίζουν την φράση «εμείς θα συνεχίσουμε την δική μας πορεία», την οποία χρησιμοποίησε ο κ. Τσιτσέκ. Κατά την άποψη τους, την τελευταία περίοδο, η Άγκυρα δεν αισθάνεται την ανάγκη να τηρήσει τις βασικές διπλωματικές αρχές στο Κυπριακό και πραγματοποιεί όλο και περισσότερες αναφορές στο ενδεχόμενο της τελικής διχοτόμησης της νήσου.

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην ΚωνσταντινούποληΗ κυβέρνηση, ενώ ξεκινούσε τις επικοινωνιακές φιέστες, βρέθηκε αντιμέτωπη με φαινόμενα κρίσης

Του Μπάμπη Αγρολάμπου

Λίγες ώρες μετά τη φιέστα στην εθνικό οδό Κορίνθου-Πατρών για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και της οικονομίας, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μείζονα και πολύπλοκη κυβερνητική κρίση. Δύο από τις διατάξεις που πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρόικας αποσύρθηκαν: η πρώτη, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη για τα ένδικα μέσα των συμβασιούχων που απολύονται, που τύγχανε της έγκρισης του μεγάρου Μαξίμου, και η δεύτερη, η τροπολογία του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, για τη μείωση των συντάξεων των αυτοαπασχολουμένων, που λέγεται ότι κατέλαβε εξ απίνης ακόμη και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

O πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός, που προσέβλεπε σε μια πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την πρώτη μετά από τέσσερις μήνες, έμεινε ενεός και κατέληξε να αντιπαρατίθεται με την υφυπουργό Υγείας Φ. Σκοπούλη, λίγο πριν «σφυρίξει» η λήξη της συνεδρίασης και μισή ώρα μετά την έναρξη. Η επίθεση αισιοδοξίας που είχε σχεδιάσει το πρωθυπουργικό επιτελείο, εν όψει της εισαγωγής του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, γύρισε μπούμερανγκ και η κυβέρνηση πηγαίνει στην κρίσιμη ψηφοφορία βαριά τραυματισμένη. Και να περάσει χωρίς άλλες διορθώσεις το επίμαχο νομοσχέδιο, η χθεσινή εικόνα θα σκιάζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την ικανότητά του να συνθέτει και κυρίως να προλαμβάνει τις ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις.

Ο προβληματισμός στο πρωθυπουργικό επιτελείο ήταν έκδηλος μετά τη σύντομη συνεδρίαση και η κατήφεια στα πρόσωπα των υπουργών αντικατόπτριζε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κυβερνητικό σχήμα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης ενημέρωσε ότι ασθενεί, αμέσως μετά την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Π. Μπαλτάκου για την απόσυρση της επίμαχης διάταξης για τους συμβασιούχους. Λίγο νωρίτερα το Μαξίμου διαβεβαίωνε ότι η διάταξη θα συμπεριληφθεί χωρίς αλλαγές, παρά την ευθεία προειδοποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν θα προσυπογράψει το νομοσχέδιο. Η επιμονή του κ. Ρουπακιώτη προκάλεσε το άδειασμα του κ. Μανιτάκη από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια το τελικό άδειασμα της κυβέρνησης κατόπιν συνεννόησης των τριών πολιτικών αρχηγών.

Την ώρα που στο μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσαν να διαχειριστούν το πρόβλημα Μανιτάκη-Ρουπακιώτη, εκδηλώθηκε δεύτερη εστία κρίσης, με την τροπολογία του Γ. Βρούτση για τους νέους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, που καταγγέλθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι μειώνει κατά 35% τις συντάξεις και το ποσό που εξοικονομείται δωρίζεται σε ξενοδόχους των Κυκλάδων, δηλαδή της εκλογικής περιφέρειας του υπουργού Εργασίας. Και αυτή η διάταξη αποσύρθηκε. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να συνεννοούνται μεταξύ τους για να θέματα συναρμοδιότητάς τους και να ενημερώνουν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφωνίες, τους κάλεσε να απευθύνονται στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη. Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης ένταση της προσπάθειας για να μην υποτροπιάσει η οικονομία, ενώ αναφέρθηκε και στους μύχιους φόβους του να πέσει η κυβέρνηση σε ατύχημα. «Περάσαμε τον ωκεανό και κινδυνεύουμε να πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο και αυτή η προσπάθεια μετάθεσης των προβλημάτων μετά τις γιορτές ατύχησε, καθώς η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη, που ζήτησε και πήρε τον λόγο αν και δεν συνηθίζεται στις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων, αναφέρθηκε με ένταση στη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της υγείας, κάνοντας ειδική μνεία στα ανασφάλιστα παιδιά που μένουν χωρίς εμβόλια. Ο πρωθυπουργός της ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν τον ενημέρωσε, η υφυπουργός παρέπεμψε στον υπουργό και μάλιστα ανέφερε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα συνεργασίας.

Στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Η κρίση στις τάξεις της κυβέρνησης έχει μεταφερθεί και στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. και τώρα η αγωνία της κυβέρνησης είναι να κλείσει όλες τις εστίες ώστε να μην υπάρξουν και άλλα απρόοπτα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Πάντως, χαρακτηριστικό της έντασης είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές πληροφορήθηκαν τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου από non paper που αρχικά είχε αποδοθεί στην κυβέρνηση, για να διαψευστεί στη συνέχεια από κυβερνητικούς παράγοντες και να αναζητείται έως αργά το βράδυ ο συντάκτης στις τάξεις των κυβερνητικών εταίρων.Διαβάστε επίσης:
Ραγδαίες εξελίξεις: Τρίζει επικίνδυνα η τρικομματική κυβέρνηση


Έκρυθμη ξανά η κατάσταση στην Ιερισσό. Κάτοικοι που αντιδρούν στην εγκατάσταση του εργοστασίου χρυσού συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ , στην περιοχή Καρατζάς.

Νωρίτερα το πρωί ομάδα περίπου 30 ατόμων πήγε στο βουνό, για να δει την πρόοδο των εργασιών στον Καρατζά, όπου μπουλντόζα της εταιρείας πραγματοποιεί εργασίες για λογαριασμό της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα MAT τους εμπόδισαν να προχωρήσουν στο δασικό δρόμο, έγιναν μικροσυμπλοκές και περιορισμένη χρήση χημικών από τα MAT.

Διαψεύδει κατηγορηματικά η αστυνομία και κάνει λόγο για φθορές των κατοίκων σε ένα τζιπ της εταιρείας (συγκεκριμένα, έσπασαν ένα φλας και προκάλεσαν ζημιά στον προφυλακτήρα).

Μετά το περιστατικό, οι καμπάνες στην Ιερισσό και πάλι χτύπησαν, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και αυτή την ώρα ανεβαίνουν και πάλι στον Κάκαβο, και συγκεκριμένα στον Καρατζά. Ριζικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις φέρνει η νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς έγκριση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να επικυρωθεί τις επόμενες μέρες από το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α' και το Β' Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και προβλέπεται ότι από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ. 

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων μειώνεται κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά.

Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α' Σώμα Στρατού αλλά και το Β' Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν ενώ παράλληλα ορισμένες σμηναρχίες θα μεταπέσουν σε αεροπορικά αποσπάσματα. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.
«Για πρώτη φορά διορίζονται από το ρωσικό κράτος ιερείς στο Στρατό σε θέσεις πλήρους απασχόλησης ως διοικητικοί βοηθοί, για να παράσχουν βοήθεια στους πιστούς στρατιώτες, αφού εκπαιδεύθηκαν για το σκοπό αυτό στο Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο του Υπουργείου Άμυνας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού στρατού.

Το πρόγραμμα των σπουδών που ακολούθησαν άρχισε στις 26 Μαρτίου και περατώθηκε στις 25 Απριλίου. Οι στρατιωτικοί ιερείς συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης διοίκησης και προσωπικού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας στις ομάδες μελέτης συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ορθόδοξων και Μουσουλμάνων κληρικών. Μετά την κατάρτισή, στους συμμετέχοντες απονέμεται πιστοποιητικό της εκπαίδευσής τους.

Σημειώνεται ότι οι στρατιωτικοί κληρικοί είχαν καταργηθεί από το ρωσικό στρατό το 1918, όταν κηρύχθηκε άτοπη η παρουσία του Κλήρου στο σοβιετικό κράτος. Προς το παρόν έχουν δημιουργηθεί 240 θέσεις πλήρους απασχόλησης στρατιωτικών κληρικών και εννέα ιερείς των ‘πολιτικών θέσεων’, που θα έχουν ως στόχο το συντονισμό του έργου των ιερέων με τους πιστούς στρατιώτες, όπως σημειώνει το ρωσικό Νόβοστι.


Πηγή: NewsbombTην συμφωνία που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο ενέκρινε την Παρασκευή με συντριπτική πλειοψηφία το σερβικό κοινοβούλιο.

Όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα υποστήριξαν τη συμφωνία, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει με 174 ψήφους υπέρ και 23 κατά, στην 250 εδρών σερβική εθνοσυνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της σερβικής βουλής, που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς απαντώντας στις επικρίσεις ότι η κυβέρνησή του «πούλησε» το Κοσσυφοπέδιο για να εξασφαλίσει μια ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ, επέμεινε ότι η συμφωνία δεν σημαίνει αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Θα μπορούσαμε να τα είχαμε αγνοήσει όλα, για να γίνουμε η ευρωπαϊκή Βόρεια Κορέα. Και τότε τι;» αναρωτήθηκε ο Ντάτσιτς.

Η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο έφθασαν σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα μετά από περισσότερο από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της ΕΕ.

Η συμφωνία αφορά την αποκατάσταση των λειτουργιών στους τομείς της δικαιοσύνης, του εμπορίου, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών αλλά και το καθεστώς της σερβικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο, την πρώην επαρχία της Σερβίας όπου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανόφωνοι.

Το έδαφος του έγινε πεδίο διαδοχικών πολεμικών εντάσεων που τερματίστηκαν, το 1999, όταν με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, εκδιώχθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις του Βελιγραδίου, και άνοιξε ο δρόμος για την ανεξαρτησία της περιοχής η οποία επισημοποιήθηκε το 2008.


Πηγή: Newsbeast


Έξι Αρχηγοί ΓΕΝ με μια επιστολή-χαστούκι κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην Εθνική Άμυνα κρούουν ξανά τον κώδωνα του κινδύνου. 

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό υπογράφεται από τους Αρχηγούς Βασιλικόπουλο, Λαγάρα, Στάγκα, Ιωαννίδη, Γούση και Χρηστίδη, μέσω της οποίας του επισημαίνουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί με κυρίαρχο το ηθικό του προσωπικού.


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Την 14η Απριλίου του 2011 με αφορμή την σταδιακά αποκαλυφθείσα δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, συνεπεία της επί σειράν ετών κακής διαχειρίσεως των δημοσίων πραγμάτων με τις γνωστές οδυνηρές συνέπειες για τον Ελληνικό λαό, επτά τον αριθμό Επίτιμοι Α/ΓΕΝ απέστειλαν προς τον τότε Πρωθυπουργό ανοικτή επιστολή, δια της οποίας υπέβαλαν ορισμένες σκέψεις, που τους απασχολούσαν, σχετικά με την ΑΜΥΝΑ της χώρας στο πλαίσιο της καλπάζουσας οικονομικής κρίσεως.

Ετόνιζαν τότε οι Επίτιμοι Αρχηγοί στην επιστολή τους ότι δεδομένων των διεθνών προβλημάτων στην περιοχή μας και των εξ΄αυτών αυξανόμενων εθνικών απειλών, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιβάλλεται με κάθε θυσία να διατηρηθούν ακμαίες στο πρέπον επίπεδο ισχύος, ως βασικού υποβάθρου στήριξης των απαιτουμένων λεπτών χειρισμών της εξωτερικής μας πολιτικής επί των ζητημάτων αυτών δια της αποτροπής, αλλά και αποτελεσματικής ενεργούς αντιμετωπίσεως εάν εκ των πραγμάτων παραστεί τέτοια ανάγκη.

Ετονίζετο επίσης στην επιστολή ότι το ηθικό του στρατεύματος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος.

Δυστυχώς, φάνηκε έκτοτε εκ των πραγμάτων, ότι οι σκέψεις και οι προβληματισμοί, εκείνοι των Επιτίμων Α/ΓΕΝ ουδόλως επηρέασαν τις κυβερνητικές επιλογές σε ότι αφορά τις περικοπές των δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε αυτές αφορούσαν στο υλικό, είτε αφορούσαν στις αποδοχές του προσωπικού, οι οποίες με τις αλλεπάλληλες περικοπές και προσαρμογές ήχθησαν στις έσχατες βαθμίδες των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου, κατέστησαν ανεπαρκείς και βεβαίως δυσανάλογες και άδικες σε σχέση με το είδος, τους όρους και τις συνθήκες προσφοράς υπηρεσιών εκ μέρους των στρατιωτικών.

Στο προκείμενο διερωτώμεθα ευλόγως, άραγε τι είδους ηθικό διαμορφώνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η από οικονομικής πλευράς αναφερόμενη μεταχείρισή τους, η οποία ευκόλως θα μπορούσε να εκληφθεί και ως απαξίωσή τους.

Επί του ερωτήματος αυτού νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη προς απάντησή του.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα και σε σχέση με τα όσα ως άνω επιγραμματικά για το θέμα που πραγματευόμεθα αναφέρουμε, πιστεύουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαιτέρας προσοχής σε ότι αφορά στο ζήτημα των περικοπών των δημοσίων δαπανών λόγω της οικονομικής κρίσεως. Οι όποιες στον τομέα τους περικοπές θα πρέπει να αποφασίζονται με περίσκεψη και προσοχή, ώστε αντί πάσης θυσίας να μην υπερβαίνουν τα όρια διατηρήσεως του αμυντικού δυναμικού της χώρας, το οποίο επιβάλλεται κάθε φορά εκ των πραγμάτων να διατίθεται.

Η πατρίδα μας, αν εξαιρέσουμε τα πρόσφατα χρόνια της ασυδοσίας, ανέκαθεν δεν ήταν πλούσια και τα οικονομικά της ήταν πάντα μίζερα.

Φρόντιζε όμως κατά προτεραιότητα την άμυνά της ώστε να πορεύεται κάθε φορά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Με ιδιαίτερη τιμή

Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 
Ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝΣιγά σιγά, η Ιστορία, η οποία πάντοτε έχει τον τελευταίο λόγο στις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές εξελίξεις της ανθρωπότητας, τοποθετεί τα σωστά κομμάτια στο αλλόκοτο παζλ της οικονομικής κρίσης. Το παρανοϊκό σενάριο της λιτότητας πάνω στη λιτότητα και της εξάπλωσης της φτώχειας ως... αντίδοτο στην κρίση έχει αρχίσει να... μπάζει. Τα στεγανά της εξαθλίωσης και της υποδούλωσης των χωρών του Νότου, που έχουν κατασκευαστεί από τη γερμανική ηγεσία, έχουν υποστεί ρωγμές - ορατές σε όλους.

Το πρώτο σημαντικό πλήγμα στα γερμανικά σχέδια προήλθε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που ανακάλυψε (όψιμα) ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν προκαλέσει μεγάλη κοινωνική ανέχεια. Πιθανότατα, η άποψη του κ. Μπαρόζο να έχει επηρεαστεί αρκετά από τα ανησυχητικά -για όλους όσοι ψωμίζονται από την ευρωγραφειοκρατία- ευρήματα μιας δημοσκόπησης που έγινε στη Βρετανία, στην Ισπανία, στην Πολωνία, στη Γερμανία, στη Γαλλία και την Ιταλία. Εκεί καταγράφεται μια εντυπωσιακή πτώση στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Ε.Ε. Το τευτονικό «φάρμακο» δεν λειτουργεί και μπορεί να οδηγήσει το οικοδόμημα της Ε.Ε. σε έναν επώδυνο θάνατο.

Ο κ. Σόιμπλε δυσφόρησε με τις υποδείξεις Μπαρόζο, αλλά ενώπιον της σκληρής πραγματικότητας ουδείς παίρνει στα σοβαρά τα λογικοφανή «επιχειρήματα» του κάθε κυρίου Σόιμπλε. Προέχει η επιβίωση!

Επιπλέον, ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ της ευρωπαϊκής αστάθειας έλαβε χώρα στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ. Εκεί, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου ζήτησε από τη Γερμανία να «λασκάρει» τη θηλιά γύρω από τον λαιμό των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα μείωσης του χρέους.

Ο κ. Σόιμπλε αντέδρασε με εκνευρισμό και σκωπτική διάθεση για την αμερικανική οικονομική συνταγή. Ακολούθως και όλως... τυχαίως, η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, υποβαθμίστηκε στην αξιολόγησή της από τον οίκο Moody's, ο οποίος ψαλίδισε πόντους και από τη γερμανική τράπεζα Hypothekenbank Frankfurt.

Οι Γερμανοί, καθώς φαίνεται, κάποια στιγμή θα υποχρεωθούν να μάθουν ότι υπάρχουν και οικονομικά Στάλινγκραντ...
Η Ελλάδα δέχεται επίθεση. Οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν κατ’ επανάληψη ομολογήσει πως «βρισκόμαστε σε πόλεμο». Ο λαός νιώθει στην καθημερινότητά του όλα τα αποτελέσματα ενός πολέμου και την ίδια στιγμή που η πτώση της οικονομίας της χώρας έχει ξεπεράσει τους δείκτες ενός πραγματικού (με στρατιωτικά μέσα) πολέμου, τραγικές πολιτικές χωρίς ίχνος οποιασδήποτε σοβαρότητας και εμπιστοσύνης πολιτικές καρικατούρες – μαριονέτες διαβεβαιώνουν πως η χώρα ανακάμπτει, σε μία ύστατη προσπάθεια αυτο-διάσωσής τους και έσχατης εξυπηρέτησης προς τους εκ του εξωτερικού εντολείς τους.

Ναι, η χώρα βρίσκεται στην πλέον δυσχερή θέση, ιστορικά δυσχερέστερη ακόμη και μετά από την έξοδό της από πολέμους στους οποίους μετείχε ή των οποίων υπήρξε θύμα. Στη νέα τάξη πραγμάτων, στον κόσμο των συμφερόντων και της επιβολής μίας πρωτόγνωρης οικονομικο-πολιτικής ολιγαρχίας, η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν έντονη την αίσθηση της ανθρωποθυσίας και της επικείμενης ολικής πολυεπίπεδης καταστροφής. 

Αυτήν ακριβώς την κομβική στιγμή, που η σιωπή κραυγάζει προειδοποιώντας για τους καταστροφικούς σχεδιασμούς και την υλοποίησή τους στον χώρο που κάποτε λεγόταν Ελλάδα (και που σήμερα αντιμετωπίζεται ως πεδίο πάσης φύσεως δοκιμών), ένας άνθρωπος με έντονη διαδικτυακή παρουσία –ιδιαίτερα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια- και γνώστης ιδιαίτερων πληροφοριών που ενίοτε επαληθεύτηκαν επακριβώς (ο οποίος χαίρει πλήρους εκτιμήσεως από τον γράφοντα), έρχεται να μας κρούσει για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου, ευελπιστώντας στην αφύπνισή μας, στην –έστω και την ύστατη στιγμή- αντίδρασή μας…


Από τον Πόρτα – Πόρτα

Οι Δημοκρατίες έχουν απόλυτο Δημοσιονομικό Έλεγχο.
Η Μεγάλη Ευρώπη δεν είναι Δημοκρατία.
Το σχέδιο είναι η κατάργηση της Δημοκρατίας με εκχώρηση του Δημοσιονομικού Ελέγχου σε ανύπαρκτους χαρτoγιακάδες. Ήδη έχει υπογράφει από την 5 Μαρτίου.
Το Ευρώ είναι κατασκεύασμα κατάλυσης Ανεξάρτητων και Κυρίαρχων Κρατών.
Είναι μηχανισμός και όχι νόμισμα.
Είναι ανύπαρκτο νόμισμα, το οποίο υπάρχει βάση Συνθηκών και πολιτικών αποφάσεων.
Κατάφεραν να διαλύσουν τα συνεκτικά συστατικά των μέχρι χθες Ανεξάρτητων Κυρίαρχων Κρατών με την πουτ@ν@ που ακούει στο όνομα Ευρώ (όπως το είχε πει ο εφευρέτης του Ρομπερτ Μέντελ).
Μόνο οι πολυμήχανοι Έλληνες μπορούμε και έχουμε την ιστορική ευθύνη να ανατρέψουμε τα σχέδια της φαβελοποίησης-που λέει το Φίδι- και της κομποστοποίησης Ψυχών και Ανθρώπων.
Έλληνες σηκωθείτε.
Να κάνουμε την Επανάσταση τώρα.
Δεν έχουμε χρόνο.
Τα μεμέτια θα μας την πέσουν μέσα σε 2 μήνες.
Οι προδότες διαλύουν τον Στρατό με πολύ-νομοσχέδια.
Ή που θα τους γαμήσουμε ή που θα μας γαμήσουν.
Μην ελπίζετε σε αντίσταση στην Οικονομική Κατοχή, αφού έχει στηθεί ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΟΥΣ.
Αυτό είναι το σχέδιό τους.
Πρόβλημα – Καταστροφή – Λύση και Δόγμα του Σοκ.
Δεν έχουμε χρόνο.
Πιστέψτε με εχθροί και φίλοι.
Πατήρ Πάντων Πόλεμος

ΠΠ

ΥΓ: Παντού υπάρχει μια πουτάνα, στα μπουρδέλα πολλές…

Του Νίκου Παπαροδόπουλου* 

Μη αναστρέψιμες οι συνέπειες για την ύπαρξη του ελληνικού Έθνους, μέσω ενός πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά, σε έκταση και σφοδρότητα διεθνούς εγκληματικού σχεδίου πλήρους αφελληνισμού της Ελλάδας, με την καταναγκαστική λαθροεισβολή και λαθροεποίκηση εκατομμυρίων αλλοεθνών, αλλόθρησκων πλήρως αναφομοίωτων αλλοδαπών, κατά κανόνα απο χώρες εχθρικές προς την Ελλάδα (π.χ. Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Σομαλία, Σουδάν κλπ). Η πλειονότης των «έγκριτων» ΜΜΕ, ελλαδικών και ομογενειακών, με απόλυτα συντονισμένο τρόπο, αποσιωπά πλήρως τον καθημερινό ολοένα αυξανόμενο αφανισμό/γενοκτονία αθώων Ελληνίδων και Ελλήνων, ενώ αντίθετα δίνει άπλετο χώρο και βήμα σε εγκληματικά "χαζοχαρούμενες πολύχρωμες" ιδεοληψίες του τύπου «...είμαστε όλοι Πακιστανοί(!)...», «...τώρα δώστε ελληνική ιθαγένεια στα παιδάκια των κακόμοιρων μεταναστών»..» κλπ. Υπενθυμίζω ότι πριν ελάχιστα χρόνια η Ελλάδα αποτελείτο κατά 99.5% απο Έλληνες το Γένος, Χριστιανούς Ορθοδόξους.

Παρέλκει οποιαδήποτε επιστημονική μελέτη/προβολή, ούτε καν απλή αριθμητική για να αντιληφθούμε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι με τους καθημερινούς ασύλληπτους ρυθμούς εισβολής και εποίκησης κατά κύριο λόγο πλέον ΕΓΚΥΩΝ μουσουλμάνων αλλοδαπών, η προηγουμένη αναλογία που ίσχυε για αιώνες θα αντιστραφεί πλήρως εντός της επόμενης 10ετίας το πολύ. Αυτή την στιγμή ο Στρατός Κατοχής των λαθροεισβολέων-εποίκων αριθμεί 3.500.000 (35%(!!!) του Ελληνικού Πληθυσμού) με γεωμετρικά αυξανόμενο ρυθμό.

Παραθέτω τα κάτωθι γεγονότα, που σηματοδοτούν την εξελικτική πορεία του σχεδίου γενοκτονίας και αντικατάστασης των Ελλήνων στην ίδια τους την Πατρίδα:

(α).- 1992: άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία και η απαρχή της μαζικής λαθροεισβολής-εποίκησης Αλβανών στην πλειοψηφία τους τροφίμων ποινικών φυλακών

(β).- 1995 και εντεύθεν: «Ελληνικά Σύνορα και Φύλαξη της Ελληνικής Επικράτειας», το πιό σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί έκτοτε στους διαδρόμους του Ο.Η.Ε. – αφαίρεση ναρκοπεδίων απο τη συνοριογραμμή του Έβρου κλπ. με την υπογραφή εκ μέρους της Ελλάδας της Σύνθηκης της Οττάβα (1999) σημειώνεται ότι οι Η.Π.Α, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ισραήλ κλπ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ την υπέγραψαν ( για να πεισθούν τότε οι Έλληνες επιστρατεύθηκαν φωτογραφίες δήθεν Κούρδων με ...κομμένα πόδια, απο το ίδιο «φωτογραφείο» που παρουσίαζε τους ...κορμοράνους να τσαλαβουτούν στις πετρελαιοπηγές(!!!) του Σαντάμ Χουσείν) – διαταγή από την «Ελληνική» Κυβέρνηση προς τον Ελληνικό Στρατό να υποχωρήσει απο τα συνοριακά φυλάκια κατά 15 χλμ. στην ενδοχώρα(!) και τη φύλαξη των συνόρων να αναλάβουν συνοριοφύλακες (που στη πλειοψηφία τους υπηρετούσαν στην Αθήνα), με διαταγή να καταγράφουν τους λαθροεισβολείς-εποίκους και στη συνέχεια να τους καλωσορίζουν στην νέα τους «πατρίδα(!)»...

(γ).- 2000-2004: στήνεται η πρώτη μεγάλη βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες, ενώ παράλληλα υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους με αποτέλεσμα την νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000

(δ). – 2003: εγκληματική υπογραφή απο την Ελλάδα του περιβόητου και πλέον καταστροφικού «Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ». Σίγουρα η υπογραφή του Δουβλίνο ΙΙ μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες διαφυλάσσοντας τα συμφέροντά τους διέβλεψαν εξ αρχής αυτό που οι ημεδαπές πολιτικές «ηγεσίες» βλακωδώς(;) απέτυχαν(;) να δουν: Ότι δηλαδή η Ελλάδα θα ήταν παντελώς ανίκανη να ανακόψει, όχι τα τεράστια κύματα λαθροεισβολής-εποίκησης, αλλά σε ότι αφορά τα σύνορά της, εξαιτίας όχι αδυναμίας αλλά ηλιθίων «πολύχρωμων προοδευτικών» ιδεοληψιών. 
Έτσι ενώ μας αφήνουν να... τους δεχόμαστε μας απαγορεύουν να... τους «εξάγουμε», έχοντας πλέον μετατρέψει την Ελλάδα σε μια τεράστια Ανοιχτή Φυλακή με κάθε καρυδιάς καρύδι απο όλη την Υδρόγειο να επιδίδεται σε κάθε είδους εγκληματική πράξη σε βάρος των Ελλήνων όπως λαθρε-παρεμπόριο, ναρκωτικά, πορνεία, μαστρωπεία, εμπόριο όπλων, σύσταση εγκληματικών συμμοριών, παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος σε χώρες εκτός Ε.Ε, επαιτεία, εκβιασμούς, πλαστογραφίες, διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες, βιασμούς, δολοφονίες κλπ.

Το άρθρ. 86 του Νόμου 3386/2005 ως ισχύει προβλέπει τα εξής: 
«Ο υπήκοος τρίτης χώρας, που θα προσπαθήσει να μπει ή να βγει από το Ελληνικό έδαφος παράνομα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 1.500 ΕΥΡΩ. Αν αυτός που προσπαθεί να φύγει από τη χώρα καταζητείται από τις δικαστικές ή αστυνομικές αρχές ή έχει φορολογικές ή άλλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο τότε του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ. Ο υπήκοος στην περίπτωση παράνομης εισόδου ή εξόδου, επαναπροωθείται αμέσως στη χώρα του. Αν δεν είναι δυνατή η άμεση προώθησή του στη χώρα του, τότε παραπέμπεται στις διοικητικές αρχές για απέλαση, η οποία γίνεται μέσα σε 3 μήνες το αργότερο.»
Η ύπαρξη του του συγκεκριμένου Νόμου είναι αρκετή να καθησυχάσει οποιονδήποτε καλόπιστο αναγνώστη ότι στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Λαθροεισβολή-εποίκηση. Αυτό θα ήταν απολύτως σωστό εάν ο Νόμος αυτός ...εφαρμοζόταν πλην όμως ΟΥΔΕΠΟΤΕ εφαρμόζεται, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων..!!!

Ποιός αλλοδαπός θα πλήρωνε 8-10.000 ΕΥΡΩ, το κεφάλι (μια περιουσία πληρώνει ο «κακόμοιρος ταξικός αδελφός μας κλπ.), το γιγαντιαίο διεθνές δουλεμπορικό-μαφιόζικο κύκλωμα που έχει στηθεί με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στόχο την Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι διαπράττοντας το έγκλημα της Παράνομης Εισόδου στην Ελλάδα, ΑΜΕΣΩΣ θα υφίστατο τις συνέπειες του άρθ. 86 του νόμου 3386/2005; 
Ποιός αλλοδαπός θα πλήρωνε 8-10.000 ΕΥΡΩ, στον διεθνή δουλέμπορο γνωρίζοντας ότι ακόμη και εάν κατάφερνε να μην συλληφθεί στο σημείο που εισβάλλει Παράνομα στην Ελλάδα, δεν θα είχε κανένα Απολύτως δικαίωμα κατά τη διάρκεια της Παράνομης διαμονής του στην Ελλάδα και απλώς θα ανέμενε την στιγμή που θα συλληφθεί για να εφαρμοσθούν σε βάρος του οι προβλεπόμενες ποινές του ως άνω νόμου; 
Η απάντηση είναι απλή, ΚΑΝΕΙΣ! (Θεμελιώδες αξίωμα για την τέλεση εγκληματικής πράξης είναι η ύπαρξη οφέλους/κινήτρου) [Επισημαίνεται ότι ακριβώς ο ίδιος Νόμος ισχύει στις υπόλοιπες Ευρωπαικές Χώρες, όμως εκεί ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ...]

Στο σημείο αυτό αρχίζει η «λειτουργία» ενός παγκοσμίως πρωτότυπου «πλυντηρίου», όχι «μαύρου χρήματος» αλλά..μαύρης-κατάμαυρης «νομιμοποίησης» εγκληματιών λαθροεισβολέων. Το «εγχειρίδιο» λειτουργίας του συνοψίζεται στα εξής βήματα:

(1).- το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ βήμα-- οι Ελληνικές Αρχές ΔΕΝ εφαρμόζουν, ως οφείλουν και υποχρεούνται από το Σύνταγμα, τον ανωτέρω Νόμο άμα τη συλλήψει (όσους καταφέρουν να συλλάβουν δλδ. ελάχιστους) του εγκληματία αλλοδαπού, αντίθετα καταγράφουν τα ψεύτικα στοιχεία που ο ίδιος δηλώνει: όνομα= Μεχμέτ Αλή (ή Φατιμέ Αιντάν), ημερομηνία γέννησης=1-1-1997 (ώστε στην περίπτωση που θα συλληφθεί στη συνέχεια για την διάπραξη κάποιου άλλου εγκλήματος να τύχει των ευεργετικών διατάξεων περί... ανήλικου εγκληματία), χώρα καταγωγής = Παλαιστίνη (ώστε στην... απίθανη περίπτωση απέλασης του να μην είναι δυνατή η εκτέλεση της απέλασης λόγω του ότι η Παλαιστίνη δεν έχει τις δομές κράτους) – ακριβώς αυτές είναι οι πανομοιότυπες οδηγίες που δίνει σε όλους και όλες ο δουλέμπορος πριν τους αποβιβάσει στην Ελλάδα

(2).- Οι Ελληνικές Αρχές εφοδιάζουν τον λαθροεισβολέα-έποικο με ένα «χαρτάκι» στο οποίο αναγράφεται ότι «εντός 30 ημερών ο κάτοχος του ..υποχρεούται να εγκαταλείψει την Ελλάδα(!!!)» -- σημειώνεται ότι το «χαρτάκι» αυτό ΟΥΔΑΜΟΥ στην Ελληνική Νομοθεσία προβλέπεται(!)

(3).- ο λαθροεισβολέας-έποικος στη συνέχεια, ελεύθερα, προωθείται στην ενδοχώρα όπου στην Αθήνα τον αναμένει ένα άρτια οργανωμένο δίκτυο δικηγόρων προσκείμενων σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους της..προόδου, διαφόρων Μ.Κ.Ο (που πληρώνουν αδρά οι Έλληνες φορολογούμενοι) και διεθνείς «οργανώσεις» όπως το Open Society που ανήκει στον γνωστό «φιλέλληνα» George Soros – σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ο γνωστός μεταξύ άλλων και για την «καμπάνια» του να γεμίσει την Αθήνα με μουσουλμανικά Τζαμιά... δύο ανά κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα(!), παραχωρεί το Παλιό φρουραρχείο στην οργάνωση Open Society ώστε να στηθεί και επίσημα το στρατηγείο των λαθροεισβολέων - εποίκων. Σημειώνεται ότι στην Ελβετία ο λαός της ψήφισε ΟΧΙ στην ανέγερση τζαμιών σε σχετικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

(4).- στη συνέχεια εντός 30 ημερών υποβάλλει αίτημα «ασύλου»(!) και ΑΜΕΣΩΣ οι «Ελληνικές» Αρχές τον εφοδιάζουν με το «ροζ χαρτάκι» παραμονής του στην Ελλάδα μέχρις ότου «εξετασθεί» το αίτημα του – σημειώνεται ότι αυτό το βήμα του «πλυντηρίου» είναι ΚΡΙΣΙΜΟ, διότι έχουν κατασκευάσει μια καρικατούρα νομοθετικού πλαισίου περί «ασύλου» το οποίο 
α) επιρρίπτει το βάρος της απόδειξης των «λόγων ασύλου» ΟΧΙ στον λαθροεισβολέα-έποικο ΑΛΛΑ στο Ελληνικό Κράτος 
β) η παροχή «ασύλου» δίνεται και με την προσκόμιση απο τον λαθροεισβολέα... αποφυλακιστηρίου απο τις φυλακές τις χώρας του για Ποινικά Εγκλήματα(!!!) και τέλος για να μην «ξεφύγει» κανείς και δεν του δοθεί «άσυλο» έχουν προσθέσει και τους «ανθρωπιστικούς λόγους» δηλαδή... όλοι ανεξαιρέτως λαμβάνουν « άσυλο» με ένα οποιαδήποτε ψυχοπονιάρικο παραμύθι.

Κύρια αιτία για την ανεξέλεγκτη εισροή είναι η περιβόητη Ευρωπαϊκή Οδηγία για το «πολιτικό άσυλο», η τερατώδης κατάχρηση της οποίας είναι καταφανής. Όλοι οι λαθρομετανάστες, ακόμη και από τα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, προσέρχονται στα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα και ζητούν «πολιτικό άσυλο», επικαλούμενοι τη σχετική Οδηγία και τις «πρόνοιές» της. Οι Ελληνικές αρχές, σύμφωνα με τις επιταγές της Οδηγίας αυτής, δεν μπορούν να απωθήσουν τους λαθρομετανάστες. Πρέπει να τους «υποδεχθούν», να τους περιθάλψουν και να διερευνήσουν, διά της δικαστικής οδού, εάν, πράγματι, είναι πολιτικοί πρόσφυγες και δικαιούνται πολιτικού ασύλου. Μέχρι την υποτιθέμενη εξέταση της υποθέσεώς τους παρέχεται σε όλους αδιακρίτως άδεια εισόδου και παραμονής στη χώρα για τριάντα ημέρες. Οι λαθρομετανάστες παίρνουν έτσι το λεωφορείο της γραμμής και έρχονται στο γκέτο των Αθηνών.

(5).—Σύμφωνα με το άθλιο Δουβλίνο ΙΙ, εάν υπάρξει περίπτωση απέλασης λαθροεισβολέα, αυτή μπορεί να γίνει ΜΟΝΟΝ με... την συγκατάθεση του(!!!). Όμως, το 2011, ανέλπιστα άνοιξε ένα παράθυρο «ευκαιρίας» για την Ελλάδα. Δηλαδή επειδή η Ελλάδα δεν είχε νομοθετήσει «Υπηρεσία Ασύλου» το Δουβλίνο ΙΙ δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί σε βάρος της Ελλάδας αφού οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούσαν να επαναπροωθήσουν στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες τους. Φεύ, όμως η «Ελληνική» Κυβέρνηση ΑΜΕΣΩΣ «διόρθωσε» αυτή την «ανωμαλία» ψηφίζοντας πάραυτα το «νόμο» 3907/2011 περί «Ίδρυσης Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ» αποκαθιστώντας την... ομαλή εθνοκτόνο λειτουργία του άθλιου Δουβλίνο ΙΙ...

Εάν δεν αντιδράσουμε ΤΩΡΑ, όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων (αυτά μας φέρανε στη καταστροφή), τότε δεν θα έχει νόημα καμία άλλη συζήτηση περί συντάξεων, μισθών, πανεπιστημιακής έρευνας κλπ. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι επόμενοι Πακιστανο-μπαγκλαντε-σουδανο-σομαλοι «Υπουργοί» και «Πρωθυπουργοί»της Ισλαμικής Τζαχμαριγίας του Γιουνανιστάν, που δημιουργείται με γιγαντιαίους ρυθμούς, θα έχουν άλλες «προτεραιότητες».

* Τέως Λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου