Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Μαρ 2014

Όλα δείχνουν ότι η κρίση στην Ουκρανία συνιστά και επισήμως την απαρχή ενός νέου «ψυχρού» πολέμου. Η αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ, ως παγκόσμια ηγεμονική δύναμη, με τη Ρωσία, που διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο μετά την περίοδο αναδίπλωσης που ακολούθησε τη διάλυση της ΕΣΣΔ, δεν περιορίζεται στην Ουκρανία και δεν αφορά μόνον τους δύο τους. Επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τις ισχυρότερες περιφερειακές δυνάμεις, όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα, αλλά και τους συσχετισμούς σε πολλαπλές εστίες έντασης και ανταγωνισμού σε πλανητικό επίπεδο.

Του Σωτήρη Δημόπουλου

Για να ανασταλεί αυτή η διαδικασία, βασική προϋπόθεση είναι η υποχώρηση της Ρωσίας. Που σημαίνει άρνηση από τη Μόσχα της προσάρτησης της Κριμαϊκής χερσονήσου, που μπήκε πλέον στη τελική της φάση, αλλά και άρνηση της «υποχρέωσής» της για προστασία των Ρώσων και φιλορώσων κατοίκων της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας. Αν δεν συμβούν αυτά, τότε το παιχνίδι της Ουκρανίας θα φανεί ότι το έχει κερδίσει ο Πούτιν. Κι αυτό το ενδεχόμενο είναι οδυνηρό για τον Ομπάμα και την αμερικανική εξωτερική πολιτική.


Τι πιθανότητες υπάρχουν, όμως, να υποχωρήσει τώρα η Ρωσία; Καμία! Εκτός και αν ανατραπεί ο Πούτιν και τη θέση του πάρει κάποιος που είναι αντίθετος με την αυτοκρατορική οπτική του σημερινού προέδρου, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ρώσων πολιτών. Κάτι που φαντάζει, επίσης, απίθανο αυτή τη στιγμή. Μια άτακτη ρωσική υποχώρηση, με τα σημερινά δεδομένα, θα την επέβαλε μόνον η βύθιση της Ρωσίας στο χάος μετά από οικονομική κατάρρευση (ίσως σε συνδυασμό με συντονισμένες αποσχιστικές εξεγέρσεις των μουσουλμανικών λαών, κυρίως στο Βόρειο Καύκασο).

Είναι ικανές οι οικονομικές κυρώσεις που θα αποφασίσει η Δύση να επιφέρουν αυτό το αποτέλεσμα; Χωρίς, ταυτόχρονα, να δημιουργηθούν σοβαρές αρνητικές επιδράσεις στις οικονομίες των δυτικών και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών οικονομιών; Μένει να αποδειχθεί.

Για την ώρα, πάντως, η Μόσχα φαίνεται να κινείται βάσει σχεδίου. Μετά το δημοψήφισμα της Κριμαίας, που απέδειξε ότι έχει την αποφασιστικότητα να την κερδίσει – χωρίς μια τουφεκιά, σειρά έχουν οι ανατολικές και νότιες περιφέρειες.

Ο Πούτιν «ποντάρει» στο γεγονός ότι την εξουσία στο Κίεβο την έχουν καταλάβει ακραίες πολιτικές δυνάμεις. Η δράση των ακροδεξιών προσδίδει «νομιμοποίηση» στις παρεμβάσεις του, και όπως αναμένεται, οι ομάδες αυτές θα κινηθούν με την ίδια βιαιότητα απέναντι στις απόπειρες αυτονόμησης των περιοχών των ανατολικών και νότιων περιοχών.

Οι νεο-ναζιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις ήσαν σίγουρα κατάλληλες για την κατάληψη της εξουσίας, αλλά είναι ελάχιστα ικανές να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη όχι μόνον στους ρωσόφωνους αλλά σε όλο το πληθυσμό και ιδιαίτερα στο μωσαϊκό των εθνοτήτων της Ουκρανίας.

Στο στρατηγικό σχεδιασμό των Ρώσων το ιδανικό σενάριο είναι σίγουρα αυτό που στοχεύει στον έλεγχο συγκεκριμένων περιφερειών: του Χάρκοβου (πληθυσμός: 2.914 εκ., Ρώσοι: 33.2%), του Λουγκάνσκ (2.546 εκ., 44,8%), του Ντονιέτσκ (4.841 εκ., 43.6%), του Ντιεπροπετρόφσκ (3,567 εκ. 24,2%), του Ζαπαρόζε (1,929 εκ., 32%) και της Οδησσού (2.469 εκ., 27,4%).

Να σημειωθεί ότι σ’ αυτές τις περιοχές τα φιλορωσικά αισθήματα είναι έντονα όχι μόνον στους, εγγεγραμμένους στην απογραφή, Ρώσους αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.


Η ζώνη, όμως, της ρωσικής επιρροής επεκτείνεται δυτικότερα από τη περιοχή Μπουτσάκ, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, έως το έδαφος της Μολδαβίας. Εκεί, η αυτοανακηρυγμένη Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας (555 χιλ. κατ.) έχει ήδη ζητήσει, μετά από δημοψήφισμα το 2006, την ένωσή της με τη Ρωσία. Αλλά και ο πληθυσμός των τουρκόφωνων, χριστιανών ορθόδοξων, Γκαγκαούζων, (150 χιλ.) εκδήλωσε, σχεδόν ομόφωνα, σε δικό του δημοψήφισμα, στις 3 Φεβρουαρίου, τη διάθεσή του να ενταχθεί στην Τελωνειακή Ένωση που προωθεί η Ρωσία και όχι στην Ε.Ε.

Οι εφεδρείες αυτές του Πούτιν είναι πολύτιμες σε ότι αφορά το διακύβευμα της πόλης της Οδησσού, που διαθέτει και το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Χωρίς έξοδο προς τη θάλασσα, χωρίς τη βιομηχανική παραγωγή της ανατολικής Ουκρανίας και χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας είναι καταδικασμένο σε οικονομικό μαρασμό.

Χωρίς αμφιβολία, η διχοτόμηση της Ουκρανίας, εφόσον επικρατήσει ο ρωσικός σχεδιασμός, είναι σενάριο εξαιρετικά αρνητικό για τη δύση. Ένα ανάπηρο κράτος, που θα έχει ανάγκη συνεχούς στήριξης για την επιβίωσή του, μπορεί να είναι χρήσιμο μόνο ως έδαφος για την ανάπτυξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων και οπλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ εγγύτερα στη Ρωσία.

Για τη Μόσχα, όμως, συνεπάγεται ότι θα ελέγχει τις βόρειες και βορειοανατολικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, θα αποκτήσει de facto τεράστια εδάφη, κατοικημένα με κατ’ εξοχήν φιλικό πληθυσμό (εκτός βεβαίως του ταταρικού πληθυσμού της Κριμαίας που μπορεί, λόγω των αντιρωσικών του αισθημάτων, να οδηγηθεί στον εξτρεμισμό), και θα αποδείξει ότι μπορεί να αψηφά τις ΗΠΑ.

Το ενδεχόμενο αυτό καθιστά ήδη κάθε αντιπαράθεση Αμερικανών και Ρώσων, σε κάθε σημείο του πλανήτη όπου συγκρούονται τα συμφέροντά τους, σκληρότερη και πιο επικίνδυνη. Κι αυτό, στην Ελλάδα οφείλουμε να το λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας, γιατί μας αφορά άμεσα.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ένας αξιωματικός του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκε σήμερα στην Κριμαία, στην πρώτη περίπτωση αιματοχυσίας, πιθανόν μεταξύ ρωσικών στρατευμάτων, ή δυνάμεων της πολιτοφυλακής της Κριμαίας εναντίον ουκρανών στρατιωτών. Πριν από λίγο ο υποστηριζόμενος από την Δύση πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία εισέρχεται σε μια νέα «πολεμική φάση».

Ο επικεφαλής του ουκρανικού ναυτικού Sergiy Gayduk, δήλωσε ότι ένας αξιωματικός «είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί στο πόδι», κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης εναντίον βάσης στην Συμφερούπολη. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πού και πότε συνέβη το περιστατικό ή ποιος ήταν πίσω από την επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ladislav Seleznyov, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο αξιωματικός πέθανε αφού πυροβολήθηκε στο λαιμό, όταν μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στην ουκρανική στρατιωτική βάση στα βορειοανατολικά της Συμφερούπολης.

Ο Seleznyov δεν διευκρινίζει αν στην βάση εισέβαλαν ρώσοι στρατιώτες, ή άνδρες της πολιτοφυλακής που περιπολούν και στη χερσόνησο. Πάντως ο εκπρόσωπος δήλωσε, ότι τραυματίσθηκε και ένας στρατιώτης κατά την επίθεση.

«Η σύγκρουση μετατοπίζεται από το πολιτικό πεδίο στο στρατιωτικό πεδίο», είπε ο Yatsenyuk σε εθνική τηλεοπτική σύνδεση που συμμετείχε επίσης και ο προεδρεύων Oleksandr Turchuynov.

Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την Κριμαία από τις αρχές του Μαρτίου, μετά την άνοδο στην εξουσία μιας υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης του Κιέβου, που επιδιώκει στενότερους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρεται η δράση ελεύθερου σκοπευτή ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον Ουκρανό αξιωματικό και να τραυμάτισε έναν ακόμη.

Σχόλιο: Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκλειστεί η βάση και διερευνούνται όλα τα ενδεχόμενα. Επίσης αναμένονται και οι μαρτυρίες των ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονταν κοντά στα θύματα.Ο μεγαλύτερος και δολοφονικότερος ιδιωτικός στρατός λειτουργεί με αποκλειστικές εντολές και την πλήρη κάλυψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και επιχειρεί οπουδήποτε στον πλανήτη (και εκτός εμπόλεμων περιοχών), στοχοποιώντας πρόσωπα ή οντότητες που θεωρούνται εχθροί των ΗΠΑ. 
Κανείς (ούτε η CIA ή ο αμερικανικός στρατός) δεν ενημερώνεται για την επιχειρησιακή δράση της συγκεκριμένης επιχειρησιακής ομάδας (το όνομά της είναι JSOC) και λειτουργεί εφαρμόζοντας την χρήση θανάσιμης βίας, χωρίς να υπάρχουν καν καταδικαστικές αποφάσεις από διεθνείς οργανισμούς ή έστω και από περιφερειακά δικαστήρια των ΗΠΑ. 
Η μονάδα αυτή αποτελείται από άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων του στρατού των ΗΠΑ, οι αποστολές της χαρακτηρίζονται ως "μαύρες" (black operations), εκτελούνται συνήθως από αέρος (χρήση ελικοπτέρων ή πτώση με αλεξίπτωτο) και αποσιωπούνται πλήρως οι επιχειρησιακές της δράσεις (οι οποίες περιλαμβάνουν εκτελέσεις, απαγωγές, βασανισμούς ή και στοχοποιήσεις κατοικημένων περιοχών για πυραυλικούς βομβαρδισμούς που εκτελούνται με αμερικανικά μέσα) οι οποίες γίνονται συνήθως νύχτα, ενώ τα κονδύλια που της δίνονται ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια. 

Τα αυξανόμενα περιστατικά "παράπλευρων απωλειών" απλών πολιτών και η δράση της συγκεκριμένης "αόρατης" ομάδας, απασχόλησαν και τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, όπου επιχειρήθηκε μία συζήτηση για τον ρόλο του προέδρου των ΗΠΑ και τον τρόπο επιχειρησιακής δράσης της συγκεκριμένης ομάδας των "ανδρών με τα γένια" ή "Αμερικανοί Ταλιμπάν" (όπως χαρακτηρίστηκαν από την δράση τους στο Αφγανιστάν)... 

Δυστυχώς, η συζήτηση αυτή δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί, αφού το αμερικανικό δόγμα είναι πλέον το "ο εχθρός κρύβεται παντού και μπορεί να είναι οποιοσδήποτε"...
Η ασυδοσία στην εφαρμογή της εξουσίας του αμερικανού προέδρου ανησύχησε πλήθος πολιτών, των ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν (μετά την δολοφονία με βομβαρδισμό από πυραύλους ενός αμερικανού πολίτη που στοχοποιήθηκε ως εχθρός των ΗΠΑ) ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν διστάζει να επικηρύξει και πολίτες των ΗΠΑ οι οποίοι θεωρούνται επικίνδυνοι για την αμερικανική... δημοκρατία!

Γεωργίου Μιχαήλ

ΥΓ: Σε ντοκιμαντέρ που πρωτοπροβλήθηκε το 2013, με τίτλο Dirty Wars, ένας αμερικανός δημοσιογράφος καταγράφει και αποκαλύπτει την δράση ενός μυστικού παγκόσμιου πολέμου, που διεξάγεται από την ομάδα JSΟC, η οποία παίρνει διαταγές κατ' ευθείαν από τον αμερικανό πρόεδρο. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται ένας μυστικός στρατός,  ένας πόλεμος δίχως τέλος, μέσα από έναν δημοσιογράφο αποφασισμένο να αποκαλύψει την αλήθεια. 
Ο ερευνητής και δημοσιογράφος Jeremy Scahill έρχεται αντιμέτωπος με απροσδόκητες καταστάσεις καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει την κρυμμένη αλήθεια πίσω από τους συγκαλυμμένους πολέμους των ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα της έρευνάς του είναι φρικιαστικό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τις υπερεξουσίες που ασκούνται σκιωδώς από τον αμερικανό πρόεδρο...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 


Από δολοφονική έκρηξη της οργάνωσης στην Καμπάλα που σκότωσε 70 ανθρώπους 

Σύμφωνα με το Morning Star News 14/03/2014 Iσλαμιστές εξτρεμιστές της οργάνωσης Al Shabaab(η νεολαία) αποκεφάλισαν δημόσια την τελευταία εβδομάδα μια μητέρα δύο κοριτσιών και την ξαδέρφη της στη ΝΔ Σομαλία επειδή ανακάλυψαν ότι ήταν χριστιανοί.

Somalia Secret Christians
Στις 4 Μαρτίου στην πόλη-λιμάνι Barawa στην περιοχή Lower Shebelle οι εξτρεμιστές κάλεσαν τους κατοίκους στο κέντρο της πόλης για να παραβρεθούν στην εκτέλεση της 41χρονης μητέρας Sadia Ali Omar και της 35χρονης ξαδέρφης της Osman Mohamoud Moge.

Κρυπτοχριστιανοί της Σομαλίας
Πριν να τους σκοτώσουν ένας αντάρτης του Al -Shabaab ανακοίνωσε: «Γνωρίζουμε ότι αυτά τα 2 άτομα είναι χριστιανοί που πρόσφατα επέστρεψαν από την Κένυα. Θέλουμε να εξολοθρεύσουμε κάθε κρυπτοχριστιανό στην περιοχή των μουτζαχεντίν»
Την μαρτυρία καταθέτει αυτόπτης κάτοικος που για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει το όνομά του.

Οι κόρες της Omar ηλικίας 8 και 15 ετών ήταν μάρτυρες της τραγικής σκηνής του αποκεφαλισμού της μητέρας τους. Η πιο μικρή κραύγαζε και καλούσε σε βοήθεια ώστε κάποιος να παρέμβη και να σώσει την μητέρα της. Ένα φιλικό πρόσωπο συνέδραμε στο να προωθηθούν τα παιδιά σε άλλη περιοχή.

Ο ίδιος κάτοικος δήλωσε ότι ” φοβόμαστε ότι το Al Shabaab θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα δυο παιδιά και τελικά θα τα σκοτώσει όπως και την μητέρα τους».

Οι αντάρτες του Al Shabaab υποσχέθηκαν να απαλλάξουν την χώρα από τους οπαδούς του Χριστού που συγκεντρώνονται μυστικά εγκαταλείποντας το ισλάμ στη Σομαλία.Τους τιμωρούν με θάνατο.Οι Omar και Moge κίνησαν τις υποψίες τους εξ΄αιτίας της μη τακτικής προσέλευσής τους στην προσευχή της Παρασκευής στα τζαμιά.
"Τα δύο πρόσωπα που εκτελέστηκαν επανειλλημένα πήραν αψήφιστα την Προσευχή της Παρασκευής, κυρίως η Omar, που διαβεβαίωσε ότι έκανε την προσευχή στο σπίτι της", δήλωσε ένας άλλος κάτοικος της περιοχής.
Μια άλλη πηγή σημείωσε ότι το Al Shabaab “έχει παντού κι από έναν πληροφοριοδότη του στη Σομαλία.”
al-shabaab

Οι Σομαλοί που έζησαν στην κατά πλειοψηφία χριστιανική Κένυα θεωρούνται ιδιαίτερα ύποπτοι. Οι πηγές ανέφεραν ότι η Omar ζούσε επτά χρόνια στο προάστιο του Ναιρόμπι στο Eastleigh. Ο άντρας της αρρώστησε το 2011 και επέστρεψε στη Σομαλία όπου και πέθανε. Η Omar και η ξαδέρφη της Moge που την βοηθούσε με τα παιδιά επαναπατρίστηκαν ερχόμενοι από την Κένυα τον Γενάρη του 2013.
Η πόλη της Barawa πέρασε στον έλεγχο της Al Shabaab το 2009. Τον Οκτώβριο του 2013 μια ειδική αμερικανική ομάδα Navy SEAL επιτέθηκε σ΄ένα σπίτι στην ακτή για να εντοπίσει τον αρχηγό της Al -Shabaab τον Mukhtar Abu Zubeyr.

Στην πρωτεύουσα Mogadiscio τον τελευταίο Οκτώβριο ένοπλος δήλωσε ότι είχε την πρόθεση να σκοτώσει ένα χριστιανό για να διαδώσει την πίστη του.Στις 20 Οκτωβρίου 2013 δύο ένοπλοι με πιστόλια πυροβόλησαν 7 φορές τον Abdikhani Hassan καθώς επέστρεφε στο σπίτι του από το φαρμακείο που διατηρούσε στο Dharkenley District .Ο Hassan επέζησε.

Το Al -Shabaab που είναι το σομαλιανό δίκτυο της Al-Qaïda θεωρείται ύποπτο και για τη δολοφονία της 35χρονης Fatuma Isak Elmi την 1 Σεπτεμβρίου 2013.Η άτυχη γυναίκα εκτελέστηκε στο εσωτερικό του σπιτιού της στο Beledweyne στην επαρχία Hiran στη νοτιοκεντρική Σομαλία. Ο σύζυγός της είχε δεχθεί μια απειλητική επιστολή το ίδιο πρωί και θεώρησε ότι αποστολέας ήταν η ισλαμιστική οργάνωση και ήταν απών όταν σκοτώθηκε η γυναίκα του.

Στις 21 Σεπτεμβρίου το Al -Shabaab πέρασε στην πιο επικοινωνιακή του δράση.Επιτέθηκε στο εμπορικό Κέντρο Westgate Shopping Mall στο Nairobi στην Kenya και σκότωσε τουλάχιστον 67 άτομα ενώ υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Al-Shabaab video threat to British MuslimsΣτις 13 Aπριλίου 2013 οι αντάρτες της Al Shabaab πυροβόλησαν και σκότωσαν την Fartun Omar στην Buulodbarde .Η Omar ήταν χήρα του Mursal Isse Siad που δολοφονήθηκε για την πίστη του στις 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Beledweyne (332 km) βόρεια από το Mogadiscio.Είχε δεχθεί απειλές θανάτου γιατί εγκατέλειψε το ισλάμ.

Ο Siad και η γυναίκα του έγιναν χριστιανοί το 2000.Είχαν μετακομίσει στο Beledweyne από το Doolow.Η περιοχή ήταν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών αλλά οι χριστιανοί πιστεύουν ότι οι αντάρτες της Al Shabaab είχαν διεισδύσει στην Beledweyne .

Στις 7 Ιουνίου 2013 η ίδια οργάνωση εκτέλεσε τον 28χρονο à Hassan Hurshe στην Jamaame στο νότο της Σομαλίας αφού είχε ταυτοποιήσει ότι έγινε χριστιανός. Μέλη της Al- Shabaab έφεραν τον Hurshe σ΄ένα δημόσιο χώρο στην πόλη του Jilib και τον πυροβόλησαν εξ΄ επαφής στο κεφάλι.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2013 οι εξτρεμιστές ισλαμιστές πυροβόλησαν τον 42χρονο Ahmed Ali Jimale πατέρα 4 παιδιών στην περιφέρεια της πόλης Kismayo.

Στην Barawa στις 16 Νοεμβρίου 2012, οι αντάρτες του Al Shabaab σκότωσαν ένα χριστιανό που τον κατηγόρησαν ότι είναι αποστάτης και εγκατέλειψε το ισλάμ, ανέφεραν χριστιανοί και μουσουλμάνοι μάρτυρες. Οι ισλαμιστές αποκεφάλισαν τον 25χρονο Farhan Haji Mose ο οποίος είχε ακολουθήσει το κίνημά τους για 6 μήνες. Ο Mose κίνησε τις υποψίες τους όταν ήρθε στην Barawa τον Δεκέμβριο του 2011 έχοντας περάσει κάποιο χρονικό διάστημα στην Κένυα σύμφωνα με τους κρυπτοχριστιανούς της Σομαλίας.

Στην Κένυα ο πληθυσμός αποτελείται κατά 83% από χριστιανούς, σύμφωνα με το Operation World, ενώ στη Σομαλία είναι περίπου και το 100% μουσουλμάνοι. H oργάνωση θεωρείται ότι έχει 7.000 με 9.000 μαχητές.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ - ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΦΥΛΑΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Και ψεύτες και... επικίνδυνοι για τη χώρα!
Και πρωτογενές πλεόνασμα και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Γιούπι για για γιούπι γιούπι για, γιούπι για για γιούπι γιούπι για… Συγγνώμη για την χαρούμενη, πανηγυρική εισαγωγή, για τα τραγούδια και τους χορούς, αλλά σήμερα είναι ημέρα χαράς… Από σήμερα δεν θα ξαναχρειαστεί να πάνε άνθρωποι σε σπίτια συγγενών τους για να φάνε μεσημεριανό ή βραδινό.  Ξέρετε επειδή οι ίδιοι δεν έχουν φαγητό στο σπίτι τους επειδή είναι άνεργοι…  Και μιλάμε για τους τυχερούς Έλληνες (!), αυτούς που έχουν τουλάχιστον ένα συγγενικό σπίτι με γεμάτη κατσαρόλα, γιατί οι άτυχοι τρώνε στα συσσίτια της Εκκλησίας, των δήμων, των φιλανθρωπικών οργανώσεων… 

Όταν ακούς τον πρωθυπουργό «σου», τον Αντώνη τον Σαμαρά, αυτόν που ήταν Νέα Δημοκρατία, που έγινε Πολιτική Άνοιξη, που έκατσε στην πολιτική απομόνωση από τις επιλογές του, που επέστρεψε στην Νέα Δημοκρατία, που τον έκαναν Ευρωβουλευτή, για να μπορέσουν να χωνέψουν όλοι την επιστροφή του στο κόμμα…  
Που ήταν αντιμνημονιακός, που έκατσε πάλι στην διεθνή πολιτική απομόνωση εξ αιτίας αυτής της επιλογής του, που αναγκάστηκε να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Λ.Παπαδήμου, και που τελικά συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ επειδή το ήθελε μετά από τις εκλογές που προκάλεσε για να γίνει πρωθυπουργός.  
Και που τελικά έγινε και ο καλύτερος «μαθητής» της Μέρκελ, ξεχνώντας Ζάππεια και την αρίθμηση τους (πόσα ήταν; θυμάται κανένας μας;), να κάνει δηλώσεις περί πρωτογενούς πλεονάσματος και πως θα μοιραστεί και πως θα γίνουμε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος, μπορεί να μην ηρεμήσει ο καθένας από εμάς; 

Μπορεί;  Αχ μην μας το χαλάτε…  Όνειρο ζω… 
Πωπω τι γρουσούζηδες υπάρχουν σε αυτή την χώρα.  
Εντάξει, δεν θα μοιράσει το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος στις ευπαθείς ομάδες όπως υποσχόταν, αλλά θα μοιράσει το 17% περίπου… 
Κάτι είναι και αυτό!!!  
Τώρα ποιος θα πρωτοπάρει και τι θα πρωτοπάρει ας μην το γράψουμε καλύτερα.  Κάτι ξέρουμε και εμείς… Γιατί αν διαιρέσεις τα 500.000.000 € με το 1.000.000 πολίτες που θα ωφεληθούν βγαίνει 500 € το άτομο.  
Και τι έγινε;  
Τόσα χρήματα έχασαν 4 χρόνια τώρα οι άστεγοι;  
Αυτοί που έχασαν τα πάντα… Οι άνεργοι; 
Τίποτα, ούτε για κουλούρι κάποια ενίσχυση; 
Οι ένστολοι που έχασαν μέχρι και το 40-45% των εισοδημάτων τους, τώρα θα τους δώσει φιλοδώρημα… Γιατί η συμφωνία προβλέπει ότι αν δικαιωθούν ένστολοι και δικαστικοί θα πρέπει να ληφθούν ισοδύναμα μέτρα!!!  
Περαστικά μας… 
Και οι υπόλοιποι Έλληνες, αυτοί που απλά επιβιώνουν; 
Και το πιο ωραίο; 
Ότι με «μεγάλη ικανοποίηση» τα ανακοίνωσε αυτά ο κ. Σαμαράς…
Πώς να ονομάζεται αυτό άραγε; 

«Η κυβέρνηση εκτέλεσε το έργο της», μας είπε ακόμη ο πρωθυπουργός…  
Μήπως εννοούσε τους πολίτες…  
Τους 4 χιλιάδες και πλέον συνανθρώπους μας που έχουν αυτοκτονήσει… 
Αυτούς που δεν έχουν την παραμικρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να νοσηλευτούν, να πάρουν τα φάρμακα τους και φυσικά δεν καταμετρούνται σε καμία στατιστική… 
Και μάλιστα πότε «εκτελούσε» η κυβέρνηση;  
«Όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας…», όπως είπε. 
Λέτε τον ΟΟΣΑ να εννοούσε ο κύριος Πρωθυπουργός;  
Αλλά δεν μπορεί, γιατί από αυτόν αγόρασε η κυβέρνηση με σχεδόν ένα εκατομμύρια ευρώ την περίφημη έκθεση με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν λόγω στρεβλώσεων και έχει ανάψει φωτιά.  
Και άναψε φωτιά γιατί τώρα δεν θέλει η κυβέρνηση να την εφαρμόσει ως έχει…

Αλλά από μια νέα Έκθεση-σοκ του ΟΟΣΑ, μάθαμε και επισήμως, από ένα διεθνή οργανισμό, για την φτώχεια στην Ελλάδα.  Το 18% των Ελλήνων δεν έχει χρήματα ούτε για τρόφιμα…  Κάτι που δεν παρατηρείται ούτε στις χώρες με χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, όπως η Βραζιλία και η Κίνα! 
Είναι ενδεικτικό ότι η μέση απώλεια ανά Έλληνα στο  διάστημα 2007- 2012 υπολογίζεται στις 4.400 ευρώ, απώλεια που είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών των ΟΟΣΑ και 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των χωρών της Ευρωζώνης!  
Κατά τα άλλα ο πολύ γαλαντόμος ο κ. Σαμαράς μοιράζει σε κάποιους συνανθρώπους μας κατά μέσο όρο 500€!!! 

Πάντως ήταν τόσο δύσκολη η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τη Τρόικα όπου από τις 16 Μαρτίου διαβάσαμε σε εφημερίδα ότι:  
«Στην κυβέρνηση κρατούν τώρα «μικρό καλάθι», καθώς θεωρούν ότι μπορεί τελικώς να μην ξεπεράσει καν τα 500 εκατ. ευρώ το «κοινωνικό πακέτο» που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.  «Ακόμα δεν το είδαμε, πλεόνασμα το βαπτίσαμε» έλεγαν με νόημα έμπειρα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου, που διευκρίνιζαν πάντως ότι «πρωτογενές πλεόνασμα ασφαλώς υπάρχει και το δέχεται και η Τρόικα, αλλά δεν μας λέει πόσο»
Γι αυτό τι έχει να πει ο κ. Σαμαράς;  
Τόσο ήρωας είναι;

Και κάτι τελευταίο.  Αυτός που φωνάζει ότι επιθυμεί την ανάπτυξη και έχει δίκαιο, ο κ. Σαμαράς δηλαδή, όταν σκεπτόταν ότι θα μοίραζε το 70% του πλεονάσματος στις ευπαθείς ομάδες δεν είχε σκεφθεί ότι θα έπρεπε να έβαζε και ένα ποσόν για την ανάπτυξη όπως γίνεται τώρα; 
Ότι θα έπρεπε να εξοφλήσει καμιά ληξιπρόθεσμη οφειλή του δημοσίου…  
Αλλά τι λέμε τώρα;  
 Ναι, η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται ακόμη πιο πολύ ο κ. Σαμαράς να διασώσει το κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές!!!
Οπότε τι έχει προτεραιότητα; 
Η χώρα ή το ένστικτο της αυτοσυντήρησης;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Σε παλαιότερο άρθρο μου, είχα ασχοληθεί με το θέμα των ιδιωτικών στρατών αναφέροντας τις προοπτικές μιας τέτοιας δύναμης να παρουσιαστεί και στην Ελλάδα, για να μπορούσε να κρατήσει κάποιες συνθήκες όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δυνάμεις Ασφαλείας δεν θα μπορούσαν να επικρατήσουν.

Μάλιστα προ λίγων μηνών είχε κυκλοφορήσει έντονα η φημολογία πως η Ελληνική Βουλή είχε συνάψει συμφωνία με την Academi (Blackwater), για ένοπλη προστασία σε περίπτωση αναταραχών που θα φέρουν την κατάσταση εκτός ορίων και δεν θα είναι δυνατή η ανάπτυξη ένοπλων δυνάμεων και δυνάμεων ασφαλείας. Αυτό είχε διαψευστεί  σε όλους τους τόνους από την Ελληνική κυβέρνηση, όμως δεν αρνήθηκαν το γεγονός πως είχε γίνει επαφή και είχε διερευνηθεί μια τέτοια κατάσταση (σχετικό δημοσίευμα εδώ).

Προ ολίγων ημερών όλοι είδαμε δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν παρουσία ιδιωτικών στρατών στην Ουκρανία, τόσο από την πλευρά των ΗΠΑ όσο και από την πλευρά της Ρωσίας. Μονάδες μισθοφόρων που κλήθηκαν να επιβάλουν ισχύ σε μια χώρα εν μέσω αναταραχής όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα ανάπτυξης εθνικών ενόπλων δυνάμεων (σχετικό δημοσίευμα εδώ).
Άρα η τακτική της μίσθωσης και ανάπτυξης τέτοιων δυνάμεων σε χώρες υπό αναταραχή , είναι δυνατή και μάλιστα διαδεδομένη από δυνάμεις τρίτων που δεν θέλουν να εμπλακούν άμεσα σε μια τέτοια κατάσταση.

Προ ολίγων ημερών επίσης,  είδα στην τηλεόραση μια διαφήμιση γνωστής εταιρίας προστασίας που μου έκανε εντύπωση (και για λόγους νομικούς δεν θα αναφέρω το όνομα της ), όπου έδινε το μήνυμα πως φυλάει χώρο και προσωπικό , με ισχυρά μέτρα προστασίας και με δυνατότητες που ζητεί ο εργοδότης καλύπτοντας κάθε ανάγκη του (!!!!).

Στον χώρο προστασία γνωρίζω πώς αυτές οι «απαιτήσεις» σχεδόν πάντα περιλαμβάνουν και ένοπλη αντίδραση αν και εφόσον χρειαστεί, σε προσωπική προστασία. Όμως εδώ η διαφήμιση μιλούσε έμμεσα πλέον και για χώρους και προσωπικό. Δηλαδή περιμετρική ασφάλεια. Σίγουρα δεν ανέφερε την λέξη «όπλο». Όμως το μήνυμα περνούσε.

Θα πει κάποιος τώρα , πως ακριβώς θα γίνει αυτό αφού στην Ελλάδα έχουμε από τα πιο αυστηρά και πιο δυσνόητα νομοθετικά πλαίσια για χρήση και κατοχή όπλου από ιδιώτες αλλά και αστυνομικούς. Η απάντηση είναι εύκολη.. με αλλαγή νομοθεσίας στον νόμο περί αυτοάμυνας. Όχι στον νόμο περί όπλων που όλοι έχουν στραμμένα τα μάτια επάνω του… αλλά στον νόμο περί αυτοάμυνας που θα δίνει δικαίωμα χρήσης, π.χ. μη θανάσιμων όπλων, για αυτοάμυνα (taser, πλαστικές σφαίρες, κτλ.) από ιδιώτες. Ή ακόμα και με άλλα όπλα.

Γιατί τώρα έχω μπει στην διαδικασία και επαναφέρω το θέμα των ιδιωτικών στρατών.

Πρώτον γιατί όπως ανέφερα η τακτική των μισθοφόρων φάνηκε στην Ουκρανία να χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο εμπλοκής τρίτων σε έδαφος ξένης χώρας. Αυτό δείχνει μέθοδο αποδεκτή και ικανή να αναπτυχθεί οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας δυνάμεων τάξης.

Δεύτερον, επειδή στο παρακάτω δημοσίευμα (σχετική πηγή εδώ) δείχνει μια εικόνα που δίνεται στο κοινό μέσα από ένα περιοδικό μέση αναγνωσιμότητας και όχι ειδικού τύπου, προσπαθώντας να καλλιεργήσει μια εικόνα «φίλια» αισθητικά, για να μην δαιμονοποιείται η παρουσία τέτοιων εταιριών, στα μάτια του κόσμου, όταν επεμβαίνουν σε τρίτες χώρες.

Ειδικότερα μιλώντας για την Ελλάδα,  έχοντας πέσει και οι τόνοι αντιπαράθεσης ( αλλά όχι και οι πιθανότητες κοινωνικών αναταραχών) το να υπάρξει μια τέτοια δράση, είναι σχεδόν απίθανο με τα σημερινά δεδομένα. Όμως…  Θα είναι καλό να το έχουμε υπόψη, ειδικά όταν διαβάζουμε κάποιους και κάποιες να προτρέπουν σε «ένοπλη» δράση για να λυθεί το πρόβλημα της κρίσης που βιώνουμε. Και ναι μεν οι προθέσεις τους μπορεί να είναι αγνές… αλλά κατά παράφραση του γνωστού ρητού, «ο δρόμος για την κόλαση, είναι στρωμένος με αγνές προθέσεις»...

Για το Geopolitics.com.gr
Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου Η Ρωσία απέστειλε στην Κριμαία μονάδα πυραύλων S-300 και το πυρηνικό καταδρομικό « Μεγάλος Πέτρος»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με Ουκρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ρωσία απέστειλε στην Κριμαία μονάδα πυραύλων S-300 (τέσσερις συστοιχίες) και μοίρα του ρωσικού στόλου, με επικεφαλής το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος».

Μαζί με τις τέσσερις πυροβολαρχίες που εισήλθαν στην Κριμαία, μέσω του πορθμού του Κερτς, κατέφθασε και ταξιαρχία του τεχνικού μαζί με το απαιτούμενο προσωπικό. Επίσης αφίχθηκαν ήδη, τέσσερα τεθωρακισμένα γερανοφόρα, κινητές γεννήτριες ντίζελ, βυτιοφόρα καθώς και φορτηγά UAZ. Η ταξιαρχία έφτασε στην περιοχή της Συμφερούπολης.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης, ότι μέσω του αεροδρομίου Ramenskoye στην Μόσχα, καταφθάνουν συνεχώς πτήσεις βαρέων μεταφορικών αεροσκαφών IL–76, που μεταφέρουν μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και άλλο υλικό, στην Συμφερούπολη.

Επίσης, κατέφθασε στην Σεβαστούπολη και η ναυαρχίδα του ρωσικού Πολεμικού ναυτικού της Μαύρης Θάλασσας, το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος », που συνοδεύεται από δύο πολεμικά πλοία. Τρία πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία για να καλύψουν τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στον ισθμό Perekopskyi.

Σχόλιο: Τεράστιο όγκο δυνάμεων έχει παρατάξει η Ρωσία στη Μαύρη θάλασσα, ειδικά μετά και την τελευταία αποστολή με επικεφαλής το καταδρομικό «Μέγας Πέτρος ». Σύμφωνα με πληροφορίες η δύναμη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτιμάται στα 11.000 άτομα.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα με τους νέους φιλορώσους ηγέτες της Κριμαίας μια συνθήκη για την ένωση αυτής της χερσονήσου της νότιας Ουκρανίας με τη Ρωσία και το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως, μετά την υπογραφή της συνθήκης αυτής, η Κριμαία είναι από σήμερα ενωμένη με τη Ρωσία.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε μετά την ομιλία του ρώσου προέδρου ενώπιον των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, των κυβερνητών και των μελών της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίσθηκε από εξάρσεις πατριωτισμού και πολύ αντιδυτικό τόνο.
“Η Δημοκρατία της Κριμαίας θεωρείται ενωμένη με τη Ρωσική Ομοσπονδία από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας”, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε σήμερα την ομιλία του ενώπιον της κοινής συνόδου του ρωσικού κοινοβουλίου για την Κριμαία με τις λέξεις “ένα χειροκρότημα για την Κριμαία”.

Ο Πούτιν υποστήριξε πως το δημοψήφισμα, στο οποίο οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της απόσχισής της από την Ουκρανία και της ένωσης της με τη Ρωσία, πραγματοποιήθηκε “σε πλήρη συμφωνία με τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις διεθνείς νομικές προδιαγραφές”.

“Το (Κριμαϊκό) ζήτημα έχει ζωτική σημασία, μια ιστορική σημασία για όλους εμάς”, δήλωσε ο Πούτιν αφού τα μέλη του κοινοβουλίου τον υποδέχθηκαν χειροκροτώντας τον όρθια στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η κοινή σύνοδος των δύο σωμάτων μετά την έγκριση ενός σχεδίου συνθήκης με την οποία η Κριμαία καθίσταται τμήμα της Ρωσίας.
“Στην καρδιά και το μυαλό των ανθρώπων, η Κριμαία ήταν ανέκαθεν και παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας. Αυτή η δέσμευση, βασισμένη στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη είναι σταθερή, περνάει από γενιά σε γενιά”, τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν παρουσίασε τη χερσόνησο αυτή της Μαύρης Θάλασσας, στην οποία ναυλωχεί ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ως έναν ιερό τόπο για τη Ρωσία, αλλά πρόσθεσε πως και οι τρείς κύριες εθνότητες που ζουν εκεί θα έχουν ισότιμα γλωσσικά δικαιώματα και η Κριμαία θα έχει τρεις ισότιμες γλώσσες: τη ρωσική, την ουκρανική και την κριμαϊκή ταταρική.
“Είναι σωστό να υπάρχουν στην Κριμαία, και ξέρω πως οι κάτοικοι της Κριμαίας το υποστηρίζουν αυτό, τρεις ισότιμες γλώσσες: ρωσικά, ουκρανικά και κριμαϊκά ταταρικά”, δήλωσε.

Ο ρώσος πρόεδρος επέκρινε τους νέους ηγέτες στο Κίεβο, λέγοντας ότι άνοιξαν το δρόμο στους “νεοναζί”.
“Αυτοί που ήταν πίσω από πρόσφατα γεγονότα, … προετοίμαζαν ένα πραξικόπημα, άλλο ένα. Σχεδίαζαν να καταλάβουν την εξουσία, να μην σταματήσουν σε τίποτε. Τρομοκρατία, φόνοι, πογκρόμ χρησιμοποιήθηκαν”, δήλωσε αποκαλώντας τους “εθνικιστές, νεοναζί, ρωσόφοβους και αντισημίτες”.
“Κυρίως είναι αυτοί που αποφασίζουν πώς ζει σήμερα η Ουκρανία. Οι αποκαλούμενες ουκρανικές αρχές εισήγαγαν ένα σκανδαλώδη νόμο για την αναθεώρηση της γλωσσικής πολιτικής, ο οποίος παραβίαζε άμεσα τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων”.
Ο Πούτιν τόνισε πάντως πως οι σχέσεις με την Ουκρανία και το λαό της θα αποτελούν πάντα κορυφαία προτεραιότητα για τη Ρωσία.
“Οι σχέσεις με την Ουκρανία και τον αδελφό ουκρανικό λαό ήταν ανέκαθεν, παραμένουν και θα είναι πάντα χωρίς καμιά υπερβολή οι πιο σημαντικές και κρίσιμες για μας”, δήλωσε.
Ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης πως η Ρωσία δεν επιθυμεί το διαμελισμό της Ουκρανίας.
“Μην πιστεύετε αυτούς που σας φοβίζουν σχετικά με τη Ρωσία, που σας λένε πως, μετά την Κριμαία, θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές. Δεν θέλουμε το διαμελισμό της Ουκρανίας, δεν τον έχουμε ανάγκη”, δήλωσε.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι καθοδηγούνται στην εξωτερική πολιτική τους όχι από το διεθνές δίκαιο, αλλά από “το δίκαιο του όπλου”.
“Οι δυτικοί εταίροι μας με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν να μην καθοδηγούνται από το διεθνές δίκαιο στις πρακτικές πολιτικές τους, αλλά από το δίκαιο του όπλου”, δήλωσε.
“Έχουν φθάσει να πιστεύουν πως αποτελούν εξαίρεση και αισθάνονται πως είναι οι εκλεκτοί. Μπορούν να αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου, μόνον αυτοί μπορεί να έχουν δίκιο”, πρόσθεσε.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως οι Δυτικοί “πέρασαν την κόκκινη γραμμή και συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο” στην ουκρανική κρίση.
Η Ρωσία, τόνισε ο Πούτιν, δεν θα επιδιώξει ποτέ να αρχίσει μια αντιπαράθεση με τη Δύση, όμως θα υπερασπισθεί τα συμφέροντά της. Πρόσθεσε πως οι δυτικές προσπάθειες εκφοβισμού της Ρωσίας με κυρώσεις θα θεωρηθούν επιθετική πράξη και η Μόσχα θα απαντήσει.
“Μερικοί δυτικοί πολιτικοί μας φοβίζουν όχι μόνο με κυρώσεις, αλλά και με την προοπτική επιδείνωσης των εσωτερικών προβλημάτων. Θα ήθελα να ξέρω τι εννοούν”, δήλωσε. “Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεύθυνες και προφανώς επιθετικές και θα απαντήσουμε καταλλήλως”, πρόσθεσε.

Την ομιλία διέκοπταν τακτικά χειροκροτήματα από το ακροατήριο, το οποίο περιλάμβανε επίσης την κυβέρνηση του Πούτιν, τους συνεργάτες του στο Κρεμλίνο, επικεφαλής επιχειρήσεων και τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ.

Πηγή ANA-MPA


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Η κρίση της Ουκρανίας ανέδειξε για άλλη μια φορά το ζήτημα των ενεργειακών αγωγών καθώς για τους περισσότερους στρατηγικούς αναλυτές αυτό ήταν η βασική αιτία για ότι έγινε στο Κίεβο και για ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης του κ Γιανούκοβιτς. Η διαδρομή των κυριότερων ενεργειακών αγωγών μέσω Ουκρανίας προς την δυτική Ευρώπη, αλλά και η μεγάλη εξάρτηση της δυτικής Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο, είναι τα δυο κρίσιμα ζητήματα που έχουν αναδειχτεί από την κρίση αυτή με πολλούς «παίκτες» στο προσκήνιο. 
Τις τελευταίες δεκαετίες η Ευρώπη είχε κτίσει το σύστημα παροχής ενέργειας από την Ρωσία με την πλήρη ενεργειακή της εξάρτηση από την Μόσχα. Η απεξάρτησή της θα χρειαστεί πολλά χρόνια και το κόστος θα είναι ανάλογο και αν συμφέρει. Ήδη κάποιοι παρουσιάζουν εναλλακτικές λύσεις και εδώ υπεισέρχεται το Κυπριακό, η Συρία, το Ισραήλ, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και η Τουρκία, χωρίς όμως τίποτα να είναι δεδομένο στο τεράστιο αυτό ζήτημα.

Όσο και αν αυτό φαίνεται εκ πρώτης όψεως ξενικό και όμως, η κρίση της Ουκρανίας συνδέεται άμεσα με τον εμφύλιο στης Συρίας αφού και τα δυο αυτά σημαντικά γεωπολιτικά ζητήματα συνδέονται με το ενεργειακό πρόβλημα της Δύσης και την ροη των ενεργειακών αποθεμάτων από τις πηγές τους προς την Δυτική Ευρώπη.
Στην περίπτωση της Συρίας, η επιδίωξη του Κατάρ σε συνεννόηση με την Δύση αλλά και την συμβολή της Τουρκίας, ήταν η κατασκευή ενός μεγάλου ενεργειακού αγωγού για το φυσικό αέριο του Κατάρ ο όποιος μέσω Σαουδικής Αραβίας, Ιορδανίας, Συρίας και Τουρκίας, θα προωθούσε στην Ευρώπη το φυσικό αέριο του Κατάρ. Φυσικά προϋπόθεση για την κατασκευή του αγωγού αυτού θα ήταν η συμμετοχή της Συρίας, η οποία όμως δεν είχε συναινέσει σε αυτό τον σχεδιασμό καθώς θα έβγαζε έξω από το παιχνίδι το φιλικό της Ιράν. Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να ανατραπεί ο Άσαντ.
Έτσι με τις «ευλογίες» των Κατάρ, ΗΠΑ και Τουρκίας, αλλά και με την συμβολή των ευρωπαϊκών χωρών Αγγλίας, Γαλλίας, που δεν θα ήθελαν με τίποτα να εξαρτώνται από το φυσικό αέριο του Ιράν και παράλληλα από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, άρχισε ο εμφύλιος πόλεμος για τα υποτιθέμενα «δημοκρατικά δικαιώματα» των Σύριων πολιτών.
Εδώ μπορεί κανείς να εξηγήσει την βασική αιτία της επιμονής των Ρώσων να υποστηρίξουν με κάθε μέσο το καθεστώς Άσαντ και να μην αφήσουν του Αμερικανούς και Ευρωπαίους να επικρατήσουν και στην Συρία μετά την Λιβύη. Στη συνέχεια ακολούθησε η κρίση της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της κυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şasfak, στις 6 Μαρτίου 2014 με την κρίση της Ουκρανίας η Τουρκία μπορεί να ξαναμπεί δυναμικά στο παιχνίδι των αγωγών καθώς διαφαίνεται για άλλη μια φορά οι μεγάλοι κίνδυνοι από την εξάρτηση της δυτικής Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας και φυσικά από τους ενεργειακούς αγωγούς της Ουκρανίας που είναι πλέον μια περιοχή μεγάλης αστάθειας.
Ο Τούρκος εδικός αναλυτής των ενεργειακών ζητημάτων, Zafer Ergezen, υποστήριξε ότι η Δύση αναγκαστικά πρέπει να στραφεί σε εναλλακτικούς διάδρομους προμήθειας φυσικού αερίου και φυσικά σε αγωγούς που δεν θα περνούν από εδάφη που εξαρτώνται σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό από την Ρωσία. Για τον λόγο αυτό επανέρχεται εκ των πραγμάτων στη επικαιρότητα η Τουρκία σαν ένα κομβικό, όπως υποστηρίζεται, πέρασμα ενεργειακών αγωγών που θα μπορούσαν να μεταφέρουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο από το Ιράκ, (συγκεκριμένα το κουρδικό βόρειο Ιράκ όπου όμως εκεί υπάρχει μια σημαντική διαμάχη μεταξύ των Κούρδων και της κυβέρνησης της Βαγδάτης), το Αζερμπαϊτζάν, την ανατολική Μεσόγειο και ίσως το Ιράν.
Εδώ βέβαια υπάρχει η σημαντική ένσταση του εμπάργκο που εφαρμόζει η Δύση και η Αμερική κατά του Ιράν (μέχρι πότε;). Το εμπάργκο αυτό όμως δεν εμπόδισε καθόλου τη Τουρκία να συνεχίζει να προμηθεύεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ιρανικό φυσικό αέριο και αυτό ήταν και ένας λόγος που ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία στις 17 Δεκεμβρίου του 2013 που κλόνισε εκ θεμελίων την κυβέρνηση του Ερντογάν.

Μέχρι σήμερα το δεδομένα είναι η προώθηση της κατασκευής του αγωγού TANAP που στην Ελλάδα διακλαδώνεται με την γνωστή ονομασία TAP. Ο μεγάλος κερδισμένος από την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, για τον οποίο πανηγύρισε η ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση σαν μεγάλη στρατηγικής σημασίας συμφωνία, θα είναι η Τουρκία η οποία, όπως αναφέρει σε αναλυτικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Star, (11/10/2013), θα έχει ετήσιο κέρδος γύρω στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Εκείνο που αναφέρονταν στο ίδιο δημοσίευμα με έμφαση, ήταν η στρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας με τον αγωγό αυτό καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του θα περνά από το τουρκικό έδαφος κάτι το οποίο δεν θα συνέβαινε στον αγωγό Μπουργάζ-Αλεξανδρούπολης ο οποίος δεν θα περνούσε από τουρκικό έδαφος και δεν θα έδινε καμία δυνατότητα έλεγχου από τουρκικής πλευράς.
Δυστυχώς το μεγάλο γεωστρατηγικό σχέδιο του αγωγού Μπουργάζ, (Πύργος), Αλεξανδρούπολης, προδόθηκε με άθλιο τρόπο από τον… Τζέφρυ, (ΓΑΠ), για να καταλήξουμε στον εξαρτημένο από την Τουρκία αγωγό, του ΤΑΡ, που κρύβει πολλές παγίδες ακόμα και για την εθνική μας ανεξαρτησία. Ένα από τα μεγαλύτερα γεωστρατηγικά ατού μας, προδόθηκε από μια αμερικανοκρατούμενη πολιτική ηγεσία, made by Jefry.
Τώρα και με την κρίση της Ουκρανίας, η Τουρκία φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εκ νέου ζητούμενη ενεργειακή αποδέσμευση της δυτικής Ευρώπης από την Ρωσία και με αυτόν τον αγωγό του ΤΑΝΑΡ. Πράγμα όμως καθόλου εύκολο καθώς και η ίδια η Τουρκία έχει μεγάλη ανάγκη από το ρωσικό φυσικό αέριο καθώς η Ρωσία είναι απ τους βασικούς προμηθευτές της. Επιπροσθέτως η Τουρκία διέρχεται μια περίοδο μεγάλης εσωτερικής αποσταθεροποίησης που δημιουργεί ισχυρές αμφιβολίες για τις δυνατότητες της να παίξει κάποιο ρυθμιστικό ρόλο. Παράλληλα υπάρχει και το σημαντικό ζήτημα του Ιράν το οποίο μέχρι τώρα παραμένει στον μαύρο πίνακα των δυτικών και εξακολουθεί να ισχύ το ενεργειακό εμπάργκο.

Εκτός όμως από τους ανωτέρω αγωγούς η ενεργειακή φιλοδοξία της Τουρκίας συνδυαζόμενη με την επιδίωξη της Ευρώπης απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, είναι και ο κυριότερος λόγος επίσπευσης της «Αναν-ιακής» λύσης του Κυπριακού προβλήματος.
Με ένα πολύ χαρακτηριστικό δημοσίευμα η γνωστή Τουρκάλα δημοσιογράφος της Hürriyet, Nilgün Tekfıdan, (10/2/2014), αναφέρεται στην επανέναρξη των συνομιλιών στην Κύπρο προβάλλοντας την αυστηρή προϋπόθεση που έχει θέσει η Τουρκία και έχει επιβάλλει στην ελληνική πλευρά, ότι όλα ξεκινούν με την εξίσωση των δυο οντοτήτων της μεγαλονήσου…Kazan Kazan. Δηλαδή με λίγα λόγια η Κυπριακή Δημοκρατία γίνεται ένα και το αυτό με το ψευδοκράτος. Στη συνέχεια καταργείται για την δημιουργία ενός νέου κρατικού μορφώματος όπου το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου θα έχει τα ίδια δικαιώματα και φυσικά θα απολαμβάνει τα ίδια οφέλη από την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, με τους Κύπριους της ελεύθερης Κυπριακής Δημοκρατίας, (άλλωστε γι’ αυτό έγινε όλη αυτή η «ιστορία» με την πίεση των ΗΠΑ). Αλλά με τη επίλυση του Κυπριακού το κύριο θέμα δεν είναι μόνο ότι η Τουρκία μπαίνει συνεταίρος στη κυπριακή ΑΟΖ.

Με ένα άκρως εμπεριστατωμένο άρθρο ο παλαίμαχος και πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος και αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας, Milliyet, ο Sami Kohen, (12/2/2014), παραθέτει τα μεγάλα οφέλη που θα υπάρχουν αφ’ ενός για το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και αφ’ ετέρου για την ίδια την Τουρκία η αναμενόμενη «επίλυση» του Κυπριακού.
Σύμφωνα με τον Τούρκο αρθρογράφο με την επίλυση του Κυπριακού η Τουρκία θα γίνει το κομβικό σημείο για τους ενεργειακούς αγωγούς που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο της Κύπρου στην Ευρώπη αλλά και το φυσικό αέριο του Ισραήλ, που τώρα χωρίς το πρόβλημα το Κυπριακού θα έρθει πιο κοντά την Τουρκία για μια μεγάλη ενεργειακή συνεργασία.
Με την μεγάλη «συμβολή» μας λοιπόν, το φυσικό αέριο του Ισραήλ, της Κύπρου, αλλά και του Κατάρ, μέσω Τουρκίας, (βγάζοντας έξω την Συρία), θα διοχετευτεί στην δυτική Ευρώπη ενώ η Ελλάδα θα μείνει από έξω σε όλες αυτές τις σημαντικές εξελίξεις ένεκα της προδοτικής μνημονιακής κυβέρνησης της που ξεπουλά όλα τα εθνικά θέματα.

Παράλληλα όμως σε εξέλιξη βρίσκεται και το «παιχνίδι» της Ουκρανίας με τους ενεργειακούς της αγωγούς, ενώ ο ρώσικης παραγωγής αγωγός, Southstream, που θα έφερνε το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας, Ουγγαρίας, ξαναμπαίνει μάλλον στο ράφι, ένεκα των ευρωπαϊκών αντιποίνων στην παρέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία. Εδώ παίζεται ένα πολύ μεγάλο γεωστρατηγικό παιχνίδι. Να θυμίσουμε ότι γνωστός Αμερικανός διπλωμάτης και ινστρούχτορας της Νέας Τάξης, ΖμπίγκνιουΜπρεζίνσκι, είχε πει πριν από χρόνια ότι το μεγάλο γεωστρατηγικό παιχνίδι του εικοστού πρώτου αιώνα, που το είχε παρομοιάσει σαν μια πατρίδα σκάκι, θα παιχτεί στην περιοχή της Ευρασίας. Όποιος ελέγχει την περιοχή αυτή, θα ελέγξει και τις παγκόσμιες εξελίξεις.
Την Ουκρανία, την οποία ο Μπρεζίνσκυ θεωρούσε σαν περιοχή κλειδί για την Ευρασία, την είχε αποκαλέσει χαρακτηριστικά, «τσάκρα», δηλαδή κομβικό σημείο για τον έλεγχο της Ευρασίας. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι επίγονοι και θιασώτες της θεωρίας του Μπρεζίνσκι, ακολουθώντας τις προτροπές του μεγάλου «πατέρα» της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αργά ή γρήγορα θα έκαναν την απόπειρα να υποτάξουν την χώρα αυτή, μια στην ουσία τεχνητή χώρα καθώς ποτέ δεν ήταν ανεξάρτητη ούτε έχει μια εθνική ιστορική διαδρομή που θα την καταξίωνε σαν ανεξάρτητη εθνική οντότητα. Στην πραγματικότητα ήταν μια ρώσικη επαρχία και μάλιστα ιστορικά θεωρείται σαν η μήτρα της ρωσικής ορθοδοξίας και στο παρελθόν αποτέλεσε ένα από τα βασικά κομμάτια του ρωσικού εθνικισμού.
Εκείνο όμως που δεν υπολόγισαν οι Αμερικανοευρωπαιοι, ήταν η ραγδαία άνοδος της Ρωσίας σε πολλά επίπεδα. Ρεαλιστικά σήμερα η Ρωσία είναι μια ανερχομένη παγκόσμια δύναμη, ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού παρατηρούνται τα πρώτα αισθητά σημάδια αποσύνθεσης και κυρίως κατάρρευσης της αμερικανικής οικονομίας που όλο και περισσότερο εξαρτάται από τα αποθέματα σε αμερικανικά ομόλογα της Κίνας.
Στην Ευρώπη πάλι, η Γερμανία ουσιαστικά «τρώει» τα παιδιά της συσσωρεύοντας αδιέξοδα που στο τέλος θα οδηγήσουν στην αναπόφευκτη διάλυση αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι όπως την κατάντησαν.

Το ερώτημα είναι που βρίσκεται σε όλα αυτά η χώρα μας;
Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ανατολικής Μεσόγειου, προθάλαμο της Ευρασίας, ένας γεωπολιτικός χώρος με τεράστια οικονομική σημασία και με άμεσο το ενδιαφέρων από την Ρωσία καθώς βρίσκεται στον εγγύς περίγυρο της.
Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που αντέδρασε στην αμερικανοκινούμενη «νεοΑνανιακή» επίλυση του Κυπριακού.
Αυτό θα πρέπει να το σκεφτούμε και να το υπολογίζουμε με την δέουσα σοβαρότητα αν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε πραγματικά τα συμφέροντα μας και όχι τις δουλικές παραδοσιακές πολιτικές που στο παρελθόν έφεραν τόσα δεινά στην πατρίδα μας.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι ασχολούνται με μία υπόθεση που απασχολεί τις ανακριτικές αρχές και έχει σαν θέμα την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή καθώς και τις υποκλοπές (τηλεφωνικές και εγγράφων) που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, τις οποίες υποθέσεις διερευνά ο 3ος τακτικός ανακριτής κ.Δ. Φούκας.

Αν και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, κάποιοι επιμένουν να "ενοχλούν", ασκώντας έμμεσες πιέσεις, προς την αλλαγή της κατεύθυνσης που έχει πάρει η συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία -όπως αναφέρεται στον Τύπο-υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία στα χέρια του εμπειρότατων δικαστικών υπαλλήλων που έχουν αναλάβει τη διερεύνησή της.

Στα εμπλεκόμενα πρόσωπα, της υποκλοπής διαβαθμισμένων εγγράφων που είχαν ως αποδέκτη τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, βρέθηκε να είναι και ο πολιτευτής Μ. Καρχιμάκης, γνωστός για τις στενές του σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και άνθρωπος "κλειδί" του Παπανδρεϊκού περιβάλλοντος.
Η εμπλοκή του συγκεκριμένου πολιτευτή (νυν δημοσίου υπαλλήλου, μεταταγμένου πλέον από την Ολυμπιακή που ήταν διορισμένος -έσπευσε τότε να εκμεταλλευτεί το νόμο Ρέππα- στο Υπουργείο που εποπτεύει σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης), έγινε μετά από κατάθεση μαρτύρων και έρευνα των αρχών στην κατοικία του, όπου βρέθηκε ενοχοποιητικό υλικό που αποδείκνυε την εμπλοκή του στην διαρροή αυτών των άκρως διαβαθμισμένων εγγράφων.

Μετά την κλήση και απολογία του στον ανακριτή, στον κ. Καρχιμάκη επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι όπως η στέρηση εξόδου από τη χώρα, αλλά και καταβολή εγγύησης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Στην απολογία του, σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Τύπος, ο κ. Καρχιμάκης αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως το συγκεκριμένο έγγραφο υλικό που βρέθηκε στην οικία του ήλθε στην κατοχή του το 2007 από άγνωστο πληροφοριοδότη, προκειμένου να υποβάλει ερώτηση στη Βουλή. Δεν γνωρίζουμε όμως πως αιτιολόγησε την παρακράτηση του συγκεκριμένου έγγραφου διαβαθμισμένου υλικού έως και σήμερα, αφού ήταν πασιφανές πως επρόκειτο για πληροφορίες που είχαν συγκεκριμένο αποδέκτη, αλλά απορούμε, με ποιά ιδιότητα κρατούσε αυτά τα "όμορφα χαρτάκια" (όπως τα αποκαλούσε ο ίδιος), τα οποία διαρρέονταν μέσα από την ΕΥΠ προς τον ίδιο;

Προηγουμένως, όμως, και μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2012, ο κ. Καρχιμάκης, σε διαδικτυακή του παρουσία φέρεται να έγραψε:
«Τι παιχνίδι στήνεται στην ΕΥΠ; Φαινόμενα επαναφορών που κινούν υποψίες. Μετά τις αυθαίρετες και μαζικές μετακινήσεις στην ΕΥΠ, χωρίς καμία συνεννόηση με κανέναν από τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους, με εντολή του διοικητή κ. Δραβίλλα Θεοδώρου, εκλεκτού και επιστήθιου φίλου του πρωθυπουργού, μπορούμε να υποψιαζόμαστε τι παιχνίδι στήνεται ταυτόχρονα και με την επαναφορά προσώπων που υπηρέτησαν στην ΕΥΠ, 2004/2009 κατά την 'αξέχαστη' περίοδο των απαγωγών των Πακιστανών και των υποκλοπών. Το τι αναμένεται θα δείξει. Ίσως να το έχουμε ξαναζήσει...».
Τι είδους πληροφόρηση και από ποιόν μέσα από την ΕΥΠ, είχε ο κ. Καρχιμάκης, τη στιγμή μάλιστα που δεν ήταν και βουλευτής, ώστε να μπορεί να επικαλεστεί κάποια έρευνα που έκανε ο ίδιος μέσα στα πλαίσια κάποιου κοινοβουλευτικού ελέγχου;

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για τυχόν πληρωμή της εγγύησης εκ μέρους του κ. Καρχιμάκη, ο οποίος κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε πως είναι αθώος, ότι τον έχουν εμπλέξει συγκεκριμένοι κύκλοι από την ΕΥΠ και πως δεν μπορεί να πληρώσει την εγγύηση επειδή δεν έχει τόσα χρήματα.

Όμως, από την πλευρά μας, έχουμε και μία περαιτέρω απορία, που ξέρουμε ότι θα δυσαρεστήσει μία ομάδα ανθρώπων που συντονισμένα προσπαθούν να παρεμβληθούν και να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα (facts, όπως θα έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο πρώην αμερικανός πρέσβης κ. Ρις):
Η Δικαιοσύνη είναι καλή μόνο όταν εκδίδει βολικές αποφάσεις και όταν είναι εναντίον μας, τότε αρχίζουμε να κατασκευάζουμε "λαγουδάκια" και "δράκους";

Πόσο τυχαίο είναι άραγε ότι -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- αποχετευτικοί αγωγοί διαφόρων διαρροών (λύματα ψεύδους για τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει δικαστική παρέμβαση), που όλως τυχαίως βάλλουν συστηματικά κατά προσώπων που στοχοποιήθηκαν από το καθεστώς Παπανδρέου επειδή δεν συνεμορφώθησαν ως προς τας υποδείξεις, αλλά και επιπλέον επιτίθενται αισχρότατα και κατά ουσιαστικών μαρτύρων της ανάκρισης τόσο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές αλλά και τις υποκλοπές εγγράφων, οι οποίοι μάρτυρες έχουν αποτελέσει διαχρονικά υποδείγματα ακεραιότητας και προσφοράς στον χώρο της ΕΥΠ;

Δυστυχώς, ο κ. Καρχιμάκης είτε δεν έχει κατανοήσει επακριβώς την θέση στην οποία βρίσκεται ευελπιστώντας πως θα υπάρξει κάποια "σανίδα διάσωσης" είτε δεν κατανοεί (όπως και οι "αποχετευτικοί αγωγοί δημοσιογραφικών λυμάτων") πως η επιμονή στην αναμόχλευση ενός βόθρου επιφέρει νέα δυσώδη ευρήματα, αξιολογότατα όμως προς περαιτέρω διερεύνηση γεγονότων και προσώπων της πλέον σκοτεινής περιόδου που βίωσε η χώρα μας, η οποία είχε ως σημείο εκκίνησης το 2009, ενώ προηγήθηκε μία περίοδος που κάποιοι έπαιξαν με την σταθερότητα (πολιτική και οικονομική) της χώρας, συνεργαζόμενοι με ανθρώπους υπηρεσιών ξένων χωρών.
Ας σταματήσουν τα διάφορα φερέφωνα να ασχολούνται και με την ΕΥΠ, στην οποία προσπαθούν άμμεσα ή έμμεσα να δημιουργήσουν προβλήματα. Εκτός και εάν σε αυτό ακριβώς στοχεύουν, οπότε...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Διαβάστε επίσης το πολύ ενδιαφέρον: 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου