Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

21 Μαΐ 2016

Επειδή εμείς μιλάμε με πράξεις, με γεγονότα και στοιχεία και δεν εκτοξεύουμε φωτοβολίδες και άλλες ανοησίες παραθέτουμε τα παρακάτω.
Είναι μια αυστηρά πολιτική κριτική στον κυβερνητικό εταίρο, τον Πάνο Καμμένο ο οποίος αύριο, μαζί με τους βουλευτές του, θα ψηφίζει με… υπερηφάνεια το νέο Υπερταμείο.

Θα του θυμίσουμε, γιατί μπορεί να το έχει ξεχάσει τι έλεγε κατά καιρούς για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και για τον ΕΝΦΙΑ. Χωρίς κανέναν σχολιασμό από εμάς: Αφήνουμε τον ίδιο τον κ. Καμμένο να εκτεθεί, έτσι για να ξέρει ο κόσμος τι τον ψεκάζουν. Έτσι για να ξέρει με ποιους έχει να κάνει.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

27 Σεπτεμβρίου 2014 στον Γιώργο Αυτιά:
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Είναι απόλυτα αντισυνταγματικός ο συγκεκριμένος φόρος, είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αποκάλυψε πως ο ίδιος δεν έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και δεν σκοπεύει να τον πληρώσει.

8 Μαΐου 2014, προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη:
Τους είπαμε, ότι σκοπός τους είναι να δημεύσουν τη δημόσια περιουσία και βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα που περνά η δημόσια γη περνά στα χέρια ξένων… Το ίδιο συμβαίνει και με τη δημόσια περιουσία, που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί. Αν έχουν την εντύπωση ότι θα δώσουν τη δημόσια περιουσία από το παράθυρο, τους λέμε ότι όποια συμφωνία κάνουν είναι άκυρη.

15 Ιανουαρίου 2014, ενημέρωση για το Ελληνικό:
Συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πραγματοποίησε ο Χρ.Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στη Βουλή.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγ.Κοσμά και ο Π.Καμμένος ενημερώθηκε για ορισμένα κρίσιμα θέματα που προκύπτουν από αυτή για την περιοχή του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και διατύπωσε ορισμένες σκέψεις για την έμπρακτη υποστήριξή του στα αιτήματα του Δήμου μας, όπως η συγκρότηση μίας διακομματικής επιτροπής για το θέμα του Ελληνικού και η επιτόπου ενημέρωση του ίδιου και των βουλευτών της Β΄ Αθήνας το αμέσως επόμενο διάστημα.

9 Ιουλίου 2014 στη Βουλή για τη ΔΕΗ:
«Αύριο, εκτός από το 30%, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πουλήσει χωρίς καμία άδεια της Βουλής, όλη τη ΔΕΗ. Είναι μια εγκληματική επιλογή της τρόικας την οποία υπηρετεί η κυβέρνηση. Αυτό που καλούμαστε στην ουσία να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια κυρίαρχη χώρα».
«Είναι πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση με 7,5 εκατομμύρια αποκλειστικούς πελάτες, με καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και με περιουσία πάνω από 15 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοιτάσματα λιγνίτη, με αντάλλαγμα το 1/10 της αξίας της»τόνισε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε σε εξίσου υψηλούς τόνους:
«Με την υπογραφή και την ψήφο σας δωρίζετε τα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας. Νομίζει κανείς ότι θα μείνει έξω από τη φυλακή, όταν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι κάποιος αποφάσισε να ξεπουληθεί ο ενεργειακός πλούτος της χώρας»;

17 Ιουλίου 2013 στη Βουλή:
Και συνεχίζουν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να χαράζουν την πολιτική της πατρίδας μας, την πολιτική του εκβιασμού, των συνεχών μέτρων, της κατάργησης της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, της δήμευσης της περιουσίας, της αποτυχίας των αποκρατικοποιήσεων, διώχνοντας τους Ρώσους από τη ΔΕΠΑ, επιβάλλοντας τους Αζέρους να έρθουν μέσω της ΔΕΣΦΑ, κάνοντας κουμάντο για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, που δεν θα γίνει ποτέ, γιατί από το παράθυρο έρχεται ο κ. Κόκκαλης με συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ, υποχρεώνοντας το νέο αγοραστή.

13/12/2014 μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ:
"Πληρώνω το φόρο εισοδήματος για να είμαι εντάξει με το φόρο εισοδήματος και το ΦΑΠ του 2011, 2012 και 2013 δεν μπόρεσα να το πληρώσω όλο μαζί, δίνω σιγά-σιγά από ένα μικρό ποσό. Αλλά τον ΕΝΦΙΑ δεν τον πλήρωσα, έχω κάνει προσφυγή γιατί είναι αντισυνταγματικός. Πρέπει να το πούμε, ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας κεφαλικός φόρος και αυτή τη στιγμή πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι η τρόικα και η κυβέρνηση πιέζουν να πάμε στη λεγόμενη συμφωνία πιστωτικού ορίου, όπως την περιέγραψαν".

Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες αναφορές από τον κ. Καμμένο. Όχι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ ή για το ΤΑΙΠΕΔ. Αλλά και για τους φόρους της κυβέρνησης Σαμαρά, για τον ΦΠΑ, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το «ξεπούλημα της περιουσίας», κι άλλα πολλά.

Τα γραπτά μένουν κ. υπουργέ. Και σας εκθέτουν όλους όσους θα ψηφίσετε αύριο. Στην υγειά σας βρε παιδιά.

Πηγή "AntiNews"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η Τουρκία συμφώνησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν οι ΗΠΑ και άλλα πλοία στο Αιγαίο για να περιπολούν και να… τηρείται καλύτερα η «τάξη», όπως ανακοίνωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, με την χαρακτηριστική φωτογραφία της χειραψίας με σημασία, του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαλούσογλου, με τον Αμερικανό συνάδελφο του, Τζων Κέρυ.

Όπως αναφέρεται, στην διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ που έγινε στις Βρυξέλλες, συναντηθήκαν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας και συμφώνησαν να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στο Αιγαίο και για τον λόγο αυτό οι ΗΠΑ θα στείλουν ακόμα περισσότερα πολεμικά πλοία να περιπολούν σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου.

Για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο… τσιμουδιά!

Η συμφωνία αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα και το κυριότερο, που βρίσκεται η ελληνική πλευρά σε μια περιοχή όπως το ελληνικό Αιγαίο. Άλλοι δηλαδή συνομιλούν και κλείνουν συμφωνίες για τον δικό μας εθνικό χώρο?

Δεύτερο σημαντικό ερώτημα είναι τι ρόλο θα παίξει αυτή η συμφωνία σε μια περιοχή υψίστου γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος, την ίδια ώρα που το Αιγαίο έχει γίνει διάδρομος διέλευσης του ρωσικού στόλου από την Μαύρη θάλασσα προς την Μεσόγειο.

Και τρίτο και καλύτερο, γιατί δεν θίχτηκε σε όλη του την έκταση η αυξανομένη συνεχώς τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, που απειλεί αν πάσα στιγμή με θερμό επεισόδιο που θα τινάξει στον αέρια όλες τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή, εκτός και αν οι Αμερικανοί κάνουν ως συνήθως την «πάπια», δημιουργώντας ως συνήθως πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θέλουν να λύσουν.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tης Ειρήνης Καρανασοπούλου

Αυτό το σαββατοκύριακο, κάποιοι θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην Ιαπωνία, όπου κι η συνάντηση των G7, μήπως και βγάλουν άκρη τι θα γίνει με το ελληνικό δημόσιο χρέος στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης. Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, θα έχουν το νου τους στην Κωνσταντινούπολη, όπου με αφορμή ανθρωπιστική διάσκεψη του ΟΗΕ θα συνυπάρξουν τόσο ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan, όσο κι η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, κι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το μεταναστευτικό – για την ακρίβεια, όταν όλα δείχνουν ότι η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας έχει “πέσει στα βράχια”, πρωτίστως με ευθύνη του κ. Erdogan. Ο, με έφεση στην απολυταρχία, πρόεδρος της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα δεν έχει μείνει καθόλου άπραγος: ξήλωσε τον πρωθυπουργό κ. Davoutoglou και τον αντικατέστησε με τον “υπάκουο κύριο με ένα μουστάκι”, τον κ. Yildirim, δίνοντας σαφές σήμα σε όλη την Ευρώπη πως ο ίδιος είναι ο μόνος συνομιλητής της. Ξεκαθάρισε πως τα θέματα ασφαλείας είναι εκτός οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης, ασχέτως τιμήματος – και για αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει το νόμο περί τρομοκρατίας, βάσει του οποίου διώκονται δημοσιογράφοι και διανοούμενοι. Ότι παρόλα αυτά θεωρεί πως δικαιούται την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες – κι αν οι Ευρωπαίοι δεν του τη δώσουν, μαζί με τα 3 δις της συμφωνίας, απλούστατα δεν θα τηρήσει τη συμφωνία – κι οι πρόσφυγες θα ξαναρχίσουν να έρχονται στην Ευρώπη! Και βέβαια προχωρά ακάθεκτος στη στέρηση της ασυλίας για τους Κούρδους βουλευτές.

Η κ. Merkel , πάλι, δεν πατά και σε πολύ στέρεο έδαφος πηγαίνοντας να συναντήσει τον κ. Erdogan. Έχοντας κάνει το μοιραίο λάθος να πρωτοστατήσει στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, την κατέστησε ταυτοχρόνως κι ως μοναδική λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα της Ευρώπης. Κι από κει και πέρα άρχισε να δέχεται πυρά εντός κι εκτός Γερμανίας, από αριστερά κι από δεξιά, ότι περίπου συμμάχησε με το διάολο, με έναν δικτάτορα ίσως, επ'ουδενί Ευρωπαίο πάντως – για χάρη του οποίου έκανε και τα στραβά μάτια όταν δεν υποχωρούσε και στις απαιτήσεις του για....διώξεις Γερμανών κωμικών. Αυτά όλα της στοίχισαν ακριβά – στις συμμαχίες της, στο κύρος της, στην αξιοπιστία τη δική της και του κόμματός της.

Και τώρα, που πρέπει να διαπραγματευθεί όχι με τον αρχιτέκτονα της συμφωνίας κ. Davutoglu αλλά με τον ίδιο τον κ. Erdogan, σέρνει ακόμη ένα βαρίδι: την απόφαση της Μπούντεσνταγκ να αναγνωρίσει στις 2 Ιουνίου τη γενοκτονία των Αρμενίων, μετά από συμφωνία όλων σχεδόν των κομμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου. Και κάτι τέτοιο, όπως γνωρίζουμε από το προηγούμενο της Γαλλίας, είναι "κόκκινο πανί" για την Άγκυρα.

Εν μέσω όλων αυτών – και του σαφούς αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη για το μεταναστευτικό – αναρωτιέται κανείς τι ρόλο μπορεί να παίξει ο κ. Τσίπρας, με 55.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην Ελλάδα και κάθε ΜΚΟ να κατηγορεί τη χώρα του για τις άθλιες συνθήκες διαμονής. Η προφανής απάντηση είναι “μάλλον τίποτε”.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τι δουλειά έχει ο Ιλτέρ Μέτσο στη θέση του Προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εχίνου; 

Τον γνωρίσαμε (και τον ...αγαπήσαμε) ως “ιμάμη” της Ρόδου, απεσταλμένο του τουρκομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, όταν η Τουρκία προσπάθησε να βάλει θρησκευτικό πόδι στα Δωδεκάννησα. Και ναι μεν εκείνο το εγχείρημα έληξε άδοξα στα δικαστήρια όταν ο συμπρωταγωνιστής του από την γείτονα (Μισιρλίογλου) εξετράπη σε ξυλοδαρμό του νόμιμου ιμάμη που είχε τοποθετηθεί από την ελληνική πολιτεία, όμως τα ταλέντα δεν (πρέπει να) χάνονται. Όλοι θυμόμαστε την παραβολή της Γραφής για τα αξιοποιημένα τάλαντα και το άλλο, το θαμμένο.

Έτσι λοιπόν κι ο Ιλτέρ Μέτσο, στο χωριό του δεν έμεινε απλός θεατής του προξενικού εκτουρκιστικού εγχειρήματος αλλά - εκτός από ιμάμης - έγινε και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στό μειονοτικό σχολείο Εχίνου.
Και από τη θέση αυτή πρωταγωνίστησε στην πρόσφατη, άθλια ιστορία κατά της δασκάλας Δάφνης Σταυράκη, που βρήκε τον μπελά της για ένα σχόλιο στο Facebook, αναφορικά με το θέμα της (μη) χρήσης της ελληνικής γλώσσας σε μειονοτικά σχολεία.

Η φράση “και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί” - παρότι “κατέβηκε” - θεωρήθηκε πολύ προσβλητική για Τούρκους σαν τον κύριο Ιλτέρ και τον τοπικό βουλευτή του Σύριζα Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που έκαναν την τρίχα τριχιά, καταγγέλοντας την Σταυράκη σε όλα τα επίπεδα.

Στις δηλώσεις του στις εφημερίδες ο Ιλτέρ Μέτσο, δήλωνε πως η ανάρτηση της δασκάλας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
“…Ζητήσαμε να υπάρχει σεβασμός στις ευαισθησίες του κόσμου μας σχετικά με το σχολείο, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα μας, την θρησκεία μας και την τουρκική μας ταυτότητα. Αναφέραμε πως δεν επιτρέπουμε να λέγονται κουβέντες κατά των αξιών μας. Ζητήσαμε σχετικά με αυτά τα θέματα να γίνονται υπενθυμίσεις προς τους δασκάλους, όχι μια φορά στους τρεις μήνες, αλλά κάθε μήνα…” (“Αντιφωνητής”, 22/4/2016).
Και ποιος είναι ο λεγάμενος;
Πόθεν κάνει τον πρόεδρο των κηδεμόνων αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;
Όταν πολύ καιρό πριν έχει στείλει το παιδί του για σχολείο στην Τουρκία, τι δουλειά έχει στο προεδρείο του Συλλόγου;
Μήπως οι αρμόδιοι να τον ξαποστείλουν με μια γερή κλωτσιά από τη θέση που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ καταλαμβάνει και από την οποία δίνει “μαθήματα” στους Έλληνες και στις Ελληνίδες εκπαιδευτικούς;

Πηγή "Αντιφωνητής"

Σχόλιο ιστολογίου: Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι το ποιοί είναι οι... "αρμόδιοι". Γιατί, αν υπολογίσουμε σαν αρμόδιους την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτά που συμβαίνουν είτε είναι ελάχιστα είτε είναι "πρόλογος" άλλων γεγονότων... Σε κάθε περίπτωση, το βασικό ερώτημα είναι: Γιατί στην Θράκη δεν εφαρμόζονται οι νόμοι;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου