Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Μαρ 2011

Ηγετική μορφή του κινήματος για την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος σήμερα του κινήματος ΑΤΤΑC, οργανωτής του πρώτου Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στο Πόρτο Αλέγκρε, φίλος του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, σύμβουλος στα ζητήματα λατινοαμερικανικής ολοκλήρωσης (ALBA), διευθυντής επί πολλά χρόνια της επιθεώρησης Le Monde Diplomatique, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIIΙ, o Μπερνάρ Κασσέν είναι μια σπάνια περίπτωση ανθρώπου κάπως ταυτόχρονα της «ελίτ» και της «αμφισβήτησης». Κριτικός για την Ευρώπη του Μάαστριχτ και τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες, δεν παύει να είναι και ο σημαντικότερος Γάλλος ειδικός στα ευρωπαϊκά θέματα.

Όταν, στις αρχές του 2005, ο Σύμβουλος Επικρατείας και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Κοπέρνικος» Ιβ Σαλές, διάβασε το σχέδιο ευρωπαϊκής συνταγματικής συνθήκης που επρόκειτο να υποβληθεί στο δημοψήφισμα του Μαίου 2005, τηλεφώνησε σε δέκα διανοούμενους, ανάμεσά τους και στον Μπερνάρ Κασσέν. Μια φούχτα άνθρωποι, πολύ μεγάλης όμως σοβαρότητας και ριζοσπάστες στη σκέψη τους ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία εναντίον της συνθήκης. Μερικούς μήνες αργότερα, η συνάντηση της αυστηρής καρτεσιανής σκέψης και του λαϊκού ενστίκτου έκανε το «θαύμα» της. Έδωσε στο 55% των Γάλλων τα επιχειρήματα και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν για να απορρίψουν μια συνθήκη, υπέρ της οποίας έκαναν καμπάνια η Δεξιά, η πλειοψηφία των Σοσιαλιστών, όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της Γαλλίας, όλο το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο και η ΕΕ.

Συναντήσαμε πριν από μερικές μέρες τον Μπερνάρ Κασέν στο γραφείο που διατηρεί στη Monde Diplomatique για λογαριασμό της κίνησης Memoire des Luttes, την οποία διευθύνει μαζί με τον Ιγκνάσιο Ραμονέ και συζητήσαμε μαζί του για την ευρωπαϊκή και ελληνική κρίση. Όπως θα περίμενε κανείς οι προτάσεις και απόψεις του είναι ριζοσπαστικές και, ασφαλώς, δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο, είτε συμφωνήσει, είτε διαφωνήσει με αυτές. Δεδομένου όμως ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια διεθνώς πρωτότυπη κρίση, στα συγκεκριμένα στοιχεία που τη συνθέτουν, μόνο όφελος μπορεί να έχει από το να σκεφτεί βαθιά και σοβαρά, αν μπορεί βέβαια, τα προβλήματά της και τις πιθανές εναλλακτικές.

Eρώτηση: Που οφείλεται η ευρωπαϊκή κρίση; Στην παγκόσμια κρίση, στο μοντέλο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στα ιδιαίτερα προβλήματα και τις αδύναμες δομές της περιφέρειας;

Απάντηση: Η ευρωπαϊκή είναι συνιστώσα της παγκόσμιας κρίσης, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και προκλήθηκε από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα, την ελευθερία κυκλοφορίας κεφαλαίων και τις ελεύθερες ανταλλαγές. Η μαζική χρέωση των αμερικανικών νοικοκυριών, κυρίως μέσω ενυπόθηκων δανείων, είναι συνέπεια του μισθολογικού αποπληθωρισμού, με τη σειρά του αποτέλεσμα, τουλάχιστον εν μέρει, του ανταγωνισμού χωρών πολύ μικρών μισθών, όπου εγκαταστάθηκαν οι πολυεθνικές για να επανεξάγoυν στις αναπτυγμένες χώρες. Οι πολιτικές της ΕΕ επιδείνωσαν αυτή την κατάσταση, επιβάλλοντας δρακόντειους όρους επαναχρηματοδότησης στην Ελλάδα και την Ιρλανδία (αναμένοντας την Πορτογαλία), με πρόσχημα τη “σωτηρία” τους – ενώ επρόκειτο μόνο για τη σωτηρία των εκτεθειμένων σε αυτές τις χώρες τραπεζών - κυρίως γερμανικών και γαλλικών.

Ερώτηση: Γίνεται τώρα μια συζήτηση στην ΕΕ προτάσεων για το Ταμείο Σταθεροποίησης και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Ποια είναι η γνώμη σας;

Απάντηση: Η χειρότερη. Ο μελλοντικός ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, που θα μπει στη συνθήκη της Λισσαβώνας σε μια προσεχή αναθεώρηση και το Σύμφωνο Σταθερότητας έχουν ως κύρια επιδίωξη να πληρωθεί ο λογαριασμός της χρηματιστικής (financiere) κρίσης αποκλειστικά από τους μισθωτούς, αφήνοντας άθικτα τα αθέμιτα κέρδη του τραπεζικού τομέα και καταργώντας τα κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών. Η κρίση χρησίμευσε ως πρόσχημα μιας κοινωνικής αντεπανάστασης, που δεν θα μπορούσε να γίνει σε κανονικούς καιρούς.

Αυτοί οι δύο μηχανισμοί επιβεβαιώνουν την πλήρη απουσία αλληλεγγύης στην ΕΕ. Η γερμανική κυβέρνηση, ακολουθούμενη από τον Νικολά Σαρκοζί, θέλει να επιβάλλει στους εταίρους της το δικό της “μοντέλο” ανάπτυξης δια των εξαγωγών και του μισθολογικού αποπληθωρισμού. ‘Ένα σχέδιο λιτότητας, μείωσης της κατανάλωσης σε μια χώρα, μπορεί να έχει νόημα, αν οι άλλες χώρες εφαρμόζουν πολιτικές επέκτασης. Αλλά γίνεται παράλογο αν όλες οι χώρες εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές συρρίκνωσης. Ακόμα κι ένας νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος μπορεί να το καταλάβει αυτό…

Ερώτηση: Πρωταγωνιστήσατε στην απόρριψη από τον γαλλικό λαό του ευρωσυντάγματος το 2005. Μετά όμως είδαμε ότι αυτή η πολιτική αντίθεση στο μοντέλο του Μάαστριχτ δεν βρήκε πολιτική διέξοδο. Η αμφισβήτηση του νεοφιλελευθερισμού παραμένει πλειοψηφική στη χώρα σας, ηττάται όμως στο επίπεδο της πολιτικής και των κοινωνικών αγώνων. Γιατί;

Απάντηση: Η καταπληκτική νίκη του “‘Όχι” στο δημοψήφισμα του 2005 δεν οδήγησε στη δημιουργία μιας πολιτικής δύναμης ή συμμαχίας της “αριστεράς της αριστεράς”, η οποία δεν στάθηκε ικανή να παρουσιάσει έναν κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2007. Κάθε οργάνωση προτίμησε να διατηρήσει το μικρό “κομμάτι της πίτας” που διέθετε, αντί να συμμαχήσει γύρω από μια υποψηφιότητα που θα μπορούσε να συγκεντρώσει 15%. Μην ξεχνάτε ότι το γαλλικό προεδρικό σύστημα είναι εξαιρετικά διεστραμμένο: ένα κόμμα δεν υπάρχει πραγματικά χωρίς υποψήφιο για την προεδρία. Κι αυτό ενθαρρύνει τη διασπορά των ψήφων τόσο στην αριστερά, όσο και στη δεξιά. Οι περσινές κινητοποιήσεις εναντίον της “μεταρρύθμισης” των συντάξεων ήταν σημαντικές, αλλά δεν κατέληξαν στην απόσυρση των κυβερνητικών σχεδίων. Δεν ήταν πάντως πλήρης ήττα γιατί η πλειοψηφία των πολιτών συνειδητοποίησε την αδικία (iniquité) του συστήματος και, με κάποιο τρόπο, συσσώρευσε μια αποδοκιμασία της κυβέρνησης και, περαιτέρω, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που πιθανώς θα παράγει ένα αποτέλεσμα στις κάλπες το 2012 (αν και όχι υποχρεωτικά προς όφελος μιας διασπασμένης αριστεράς) ή με άλλο τρόπο. Το κύριο κόμμα που δηλώνει αριστερό, το Σοσιαλιστικό Κόμμα φέρει επίσης μια βαριά ευθύνη. Είναι ανίκανο να ενσαρκώσει μια πραγματική αριστερή εναλλακτική και δεν κερδίζει από την απόρριψη του Σαρκοζί και της δεξιάς από την κοινή γνώμη.

Ερώτηση: Ποια μπορεί και πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση του χρέους; Μπορεί, και υπό ποίες συνθήκες, να πληρωθεί αυτό το βουνό χρεών; Πρέπει να το πληρώσουμε; Αντίστροφα μια θαρραλέα αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσε να απειλήσει το τραπεζικό σύστημα;

Απάντηση: Το χρέος αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Ιρλανδία, δεν μπορεί να αποπληρωθεί λόγω των επιτοκίων που απαιτούν οι χρηματιστικές αγορές στηριζόμενες στους οίκους αξιολόγησης. Άρα, μια “αναδιάρθρωση”, για να χρησιμοποιήσω την “καθωσπρέπει” φρασεολογία, είναι αναπόφευκτη. Όχι μόνο μια επιμήκυνση της αποπληρωμής, αλλά η κανονική διαγραφή μέρους του χρέους. Ομοίως, οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν να διακρατήσουν ένα ορισμένο επίπεδο stock δημόσιου χρέους των χωρών στις οποίες δρουν. Σε περίπτωση κινδύνου αποσταθεροποίησης, δεν πρέπει να αποκλεισθεί η υπόθεση μιας εθνικοποίησης των τραπεζικών συστημάτων. Έγινε μερικά σε ορισμένες χώρες, μόνο όμως ως προσωρινό μέτρο. Θα χρειαστεί να το γενικεύσουμε.

Ερώτηση: Ακούγονται προτάσεις για ριζική μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών συνθηκών, άλλοι προτείνουν έξοδο από το ευρώ. Είναι ρεαλιστικές τέτοιες προτάσεις; Τι σκέφτεστε για την ευθυγράμμιση των γαλλικών ελίτ στις γερμανικές;

Απάντηση: Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι καμία πολιτική ρήξης με τον νεοφιλελευθερισμό δεν είναι δυνατή στο πλαίσιο των σημερινών ευρωπαϊκών συνθηκών. Οι συνθήκες φτιάχτηκαν ακριβώς για να αποτρέπουν μια τέτοια ρήξη. Σκέφτομαι λοιπόν ότι χρειάζεται η δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού πλαισίου. Αυτό δεν θα γίνει εν ψυχρώ. Θα χρειαστεί μια εναρκτήρια κρίση σε μια χώρα, είτε πολιτική, όπως η άνοδος στην εξουσία μιας πραγματικά αριστερής κυβέρνησης, είτε κοινωνική. Στη συνέχεια μπορούμε να φανταστούμε, όπως στο μοντέλο των αραβικών επαναστάσεων, την αμφισβήτηση να επεκτείνεται στην πλειοψηφία των χωρών-μελών της ΕΕ.

Ερώτηση: Η Ελλάδα εφαρμόζει μια δρακόντεια πολιτική που επέβαλαν ΕΕ και ΔΝΤ, με τρομερό κοινωνικό κόστος και χωρίς βελτίωση της κατάστασης. Τι θα κάνατε εσείς, αν υποθέσουμε ότι βρισκόσαστε στη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού;

Απάντηση: Αν ήμουν πρωθυπουργός της Ελλάδας θα άρχιζα λέγοντας ότι σταματάω να πληρώνω τους τόκους του χρέους και θα απηύθυνα μια έκκληση σε όλα τα ευρωπαϊκά κοινωνικά και πολιτικά κινήματα για να με στηρίξουν.

Ερώτηση: Μπορεί μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, με αδύναμη παραγωγική βάση, να απειλήσει ή και να προχωρήσει σε μονομερή στάση πληρωμών; Θα δεχθεί σίγουρα τιμωρητικό χτύπημα στις αγορές.

Απάντηση: Ναι, κατά τη γνώμη μου μπορεί να το κάνει, εφόσον είναι έτοιμη να πάει σε μια αναμέτρηση με το χρήμα (la finance) και να γίνει η σπίθα μιας ευρωπαϊκής πολιτικής σύγκρουσης μεγάλης εμβέλειας, που θα κόλλαγε στον τοίχο τη σοσιαλδημοκρατία. Έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει, γιατί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθεροποίησης και το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας την καταδικάζουν σε διαρκή, χωρίς τέλος κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Στο τέταρτο και τελευταίο άρθρο μας θα αναλύσουμε τους τελευταίους 3 ισχυρισμούς από τους συνολικά 10 ισχυρισμούς του «καθηγητή» Νταβούτογλου, συνεχίζοντας την ανάλυση μας από τα άρθρα «Απάντηση στους ισχυρισμούς του Νταβούτογλου (μέρος 1ο)» , «Απαντήσεις στους ισχυρισμούς Νταβούτογλου (μέρος 2ο)» και «Απαντήσεις στους ισχυρισμούς Νταβούτογλου μέρος 3ο».
Οι τρεις τελευταίοι ισχυρισμοί σχετίζονται- όπως οι ισχυρισμοί 6 και 7 στο πρηγούμενο άρθρο μας- με το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να γίνουν πρωτοπόρες στη συνεργασία και την ευημερία της ανατολικής Μεσογείου και μπορούν να αποτελέσουν έναν ισχυρό βραχίονα, σκιαγραφώντας μία κοινή στρατηγική στη θαλάσσια περιοχή με στόχο τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη που πρέπει να βασίζεται στα εξής:

8ος ισχυρισμός
Σε μία νέα άποψη καλής γειτνίασης των δύο χωρών: Αυτό απαιτεί την κινητοποίηση της διανοητικής μας ισχύος, με στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και την οικοδόμηση στερεών βάσεων. Οι πικρές μνήμες της ανταλλαγής πληθυσμών παραμένουν ζωντανές και στις δύο χώρες μας. Για να τις ξεπεράσουμε, πρέπει να εργασθούμε πιο σκληρά, ευνοώντας τις επαφές μεταξύ ατόμων και τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών. Τα κίνητρα και η ενθάρρυνση από μέρους μας με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ελεύθερη μετακίνηση ατόμων θα αποτελέσουν αξιόπιστο εργαλείο για τον στόχο μας. Επιδίωξή μας θα πρέπει να είναι οι μέγιστες δυνατές επαφές και η μέγιστη εφικτή συνεργασία, μαζί με πολιτική απαλλαγμένη από τριβές. Στη διαδικασία αυτή, δευτερεύουσες δραστηριότητες μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και ενίσχυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Απάντηση
Ο «καθηγητής» Νταβούτογλου αναφέρεται στις «ανταλλαγές πληθυσμών», όμως το υπόβαθρο στο οποίο στηρίχτηκε αυτή η αμοιβαία ανταλλαγή είναι τελείως διαφορετική για πολλούς λόγους:
Πρώτον, διότι η Σύμβασης περί «ανταλλαγής πληθυσμών» υπήρξε πλημμελέστατη στην διατύπωση από ελληνικής πλευράς για την κατοχύρωση των δικαίων των Ελληνικών πληθυσμών και ιδίως των Κων/πολιτών,για τους οποίους η Σύμβαση αυτή συνετάχθη ετεροβαρής, εξ αγνοίας των εντεταλμένων. Το ετεροβαρές της Συμβάσεως εκπροστάτευε και προήγε τα τουρκικά συμφέροντα και τις τουρκικές βλέψεις. Έτσι οι αντιπρόσωποι της Ελλάδας αγνοώντας τον Δημοτικό Νόμο του 1912, που εκδόθηκε από το νεοτουρκικό κίνημα «Ένωση και Πρόοδος»,συνετέλεσαν, δια της αποδοχής ασύμφορης διατυπώσεως, σε περιορισμό στο ελάχιστο των μη ανταλλακτέων Κων/πολιτών.
Δεύτερον, διότι υπήρξε σφάλμα εκ μέρους μας με την έκδοση μη Τούρκων Μουσουλμάνων ή μουσουλμοφανών, αν και αυτοί διαμαρτύρονταν «ότι δεν ήσαν Τούρκοι και δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
Τρίτον, εξαιτίας του γεγονότος οτι η ανταλλαγή του ελληνικού πληθυσμού ήταν μία τελική πράξη των αποτελεσμάτων των βιαίων διωγμών, λεηλασιών, δολοφονιών, βιασμών, αρπαγής περιουσιών και μιάς καλά οργανωμένης προπαγάνδας εναντίον του ελληνικού στοιχείου –και όχι μόνο- που εφαρμοζόταν από τους Νεότουρκους πριν την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης. Εξυπακούεται ότι οι Τούρκοι δεν είχαν σεβαστεί ούτε την Συνθήκη των Σεβρών, ενώ οι βιαιοπραγίες τους είχαν ξεκινήσει πολύ πριν πραγματοποιηθεί η Μικρασιατική Εκστρατεία, δηλαδή πριν έρθει καν ελληνικός στρατός στα πανάρχαια αυτά ελληνικά εδάφη. Σε αντίθεση με τους Μουσουλμάνους στην Ελλάδα, που ουδέποτε βίωσαν τέτοιες φρικτές εμπείριες. Όπως και το μουσουλμανικό στοιχείο στην Μ. Ασία.
Όμως ο «καθηγητής» δεν αναφέρει αν η Τουρκία σέβεται τις Συνθήκες που υπέγραφε. Θα ασχοληθούμε με την Συνθήκη των Σεβρών, που δεν ισχύει πλεόν μετά την Συνθήκη της Λωζάννης, καθώς και την τελευταία.
Σχετικά με την Συνθήκη των Σεβρών:
Θα αναδείξουμε τα πραγματικά άρθρα της συνθήκης των Σεβρών που έχουν να κάνουν με τις μειονότητες και ταυτοχρόνως δεν έτυχαν σεβασμού από την Τουρκία.
Μέρος Γ’ Πολιτικοί όροι
Τμήμα Δ’: Σμύρνη
Καταπάτηση άρθρων 69, 70, 71, 75, 83
Τμήμα ΙΒ’: Ιθαγένεια
Καταπάτηση άρθρων 124, 125, 126, 128
Τμήμα ΙΓ’: Γενικές διατάξεις
Καταπάτηση άρθρων 137, 138, 139. Εδώ θα αναφέρουμε τι γράφεται στα άρθρα 137, 139
Άρθρο 137
«Υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Μέρους Ζ’ (Τιμωρίες), ουδείς κάτοικος της Τουρκίας δύναται να ενοχληθεί ή να καταδιωχθεί υφ’ οιανδήποτε πρόφαση, λόγω της στρατιωτικής ή πολιτικής δράσης αυτού ή βοηθείας σε άλλον που παράσχεται προς τις Συμμάχους Δυνάμεις ή στους υπηκόους των Δυνάμεων, μετά την 1η Αυγούστου 1914 και μέχρι της ενάρξεως της ισχύος της παρούσας Συνθήκης. Κάθε απόφαση που εκδίδεται εξαιτίας αυτού του λόγου εναντίον οποιουδήποτε κατοίκου της Τουρκίας θα ακυρωθεί εξ’ολοκλήρου, οποιαδήποτε εκκρεμής καταδίωξη θα ανασταλεί.»
Άρθρο 139
«Η Τουρκία παραιτείται ρητώς πάντων των δικαιωμάτων επικυριαρχίας ή δικαιοδοσίας, οιασδήποτε φύσης και αν είναι, επί των μουσουλμάνων των υπαγομένων υπό τη κυριαρχία ή την προστασία παντός ετέρου κράτους. Ουδεμία εξουσία θα ενασκηθεί, άμεσα ή έμμεσα, υπό οιασδήποτε οθωμανικής Αρχής επί των εδαφών των αποσπωμένων της Τουρκίας ή νυν διατελούντων, δυνάμει παρούσης Συνθήκης, υπό καθεστώς αναγνωριζόμενο επί της Τουρκίας».
Όπως αναφέραμε η Τουρκία δεν σεβόταν ούτε αυτά τα άρθρα!
Μέρος Δ’ : Προστασία των μειονοτήτων
Καταπάτηση άρθρων 140-151
Και τα 12 συνολικά άρθρα που έχουν να κάνουν με τις μειονότητες στην Τουρκία καταπατήθηκαν ασύστολα!!
Σχετικά με την Συνθήκη της Λωζάννης
Περίοδος 1923-1940
 • Στις 2/10/1923 η τουρκική κυβέρνηση περιόρισε τα αστικά δικαιώματα των Ελλήνων αποκλείοντας τους από την πολιτική ζωή και τις δημόσιες υπηρεσίες και εξαναγκάζοντας ξένες εταιρείες να αντικαταστήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων με Τούρκους (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Τον Οκτώβριο του 1923 συνελήφθησαν και απελάθησαν 64 Έλληνες πρόκριτοι της Τενέδου (Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Οι κλάσεις 1923-25 της Ίμβρου μεταφέρθηκαν στην Μ. Ασία (Παράβαση άρθρου 14 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Το 1926 με τον Αστικό Κώδικα επιβλήθηκε υποχρεωτικά ο πολιτικός γάμος στην ελληνική μειονότητα (Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Με τον νόμο 2007/1932 απαγορεύτηκε η εξάσκηση 32 επαγγελμάτων στους Έλληνες (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Με νόμο το 1934 υποχρεώθηκαν οι ομογενείς να τουρκοποιήσουν τα επώνυμα τους (Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Με τον νόμο 2782/1936 απαγορεύθηκε στα μειονοτικά ιδρύματα να αποκτούν πρόσθετα ακίνητα με αγορές ή διαθήκες (Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Από το σχολικό έτος 1936-37 υποχρεωτικά όλα τα μαθήματα στα ελληνικά σχολεία διδάσκονταν στα τουρκικά (Παράβαση άρθρου 41 Συνθήκης της Λωζάννης)
Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
 • Τον Μάϊο του 1942 η Τουρκία επιστράτευσε 20 κλάσεις μή μουσουλμάνων με σκοπό την εξόντωση τους με την μέθοδο των ταγμάτων εργασίας. Η πτώση του Στάλινγκραντ και η γερμανική υποχώρηση τους έσωσε γιατί η Τουρκία αντελήφθη ότι άλλαξε η φορά του πολέμου και τους απέλυσε. (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Επιβλήθηκε ειδική εξοντωτική φορολογία (Varlik Vergesi) με τον νόμο 11/11/1942 στους μή μουσουλμάνους,χωρίς να υπάρχει δικαίωμα εφέσεως (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
Περίοδος 1949-1963
 • Με τον νόμο 5404/1949 η διαχείρηση των μειονοτικών ιδρυμάτων υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων και έτσι έχασαν την αυτοτέλειά τους. (Παράβαση άρθρου 40 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Ομάδα Τούρκων χωρίς αφορμή στις 28/8/1955 κατέστρεψε τους Ναούς Παναγίας Νεοχωρίου και Ταξιαρχών Στενής,μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας που αδρανούσε (Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Την νύκτα 6ης προς 7ης Σεπτεμβρίου 1955, ο τουρκικός όχλος με την ανοχή και καθοδήγηση των Αρχών προέβη σε πρωτοφανείς ωμότητες και εγκληματικές πράξεις κατά της ελληνικής μειονότητας με συνέπεια την δολοφονία 15 Ελλήνων, τον βασανισμό αλλων εκατοντάδων ,την πυρπόληση 29 εκκλησιών και την λεηλασία άλλων 46,την λεηλασία 3.000 ελληνικών οικιών και 4.368 καταστημάτων,την βεβήλωση νεκροταφείων και οστεοφυλακίων,την καταστροφή τάφων πατριαρχών (Παραβίαση στοιχειώδους ανθρωπισμού και παράβαση άρθρων 38 και 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Την διάλυση τον Απρίλιο του 1958 της Ελληνικής Ένωσεως, κατάσχεση των περουσιακών της στοιχείων και κατάληψη της έδρας της (Παράβαση άρθρων 38 και 40 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • Την αναίτια απέλαση 67 προκρίτων της ελληνικής μειονότητας απο το 1957 μέχρι το 1959 (Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
Κατά το έτος 1964
Με τον νόμο 8459/18.2.1964 τίθεται :
 • απαγόρευση στους ομογενείς μαθητές να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα ακόμα και στα διαλείμματα (Παράβαση άρθρων 38,39,41 Συνθήκης της Λωζάννης)
 • απαγόρευση πρωινής προσευχής στα ελληνικά σχολεία (Παράβαση άρθρων 40,43)
 • από τον Μάρτιο του 1964 οι τουρκικές αρχές άρχισαν μαζικές απελάσεις Ελλήνων της Πόλης (περίπου 30.000). Η αστυνομία κατέσχεσε τα υπαρχοντά τους και τους απέλασε αυθημερόν (Παράβαση άρθρου 39)
 • με τον νόμο 5681/10.4.1964 τίθεται απαγόρευση λειτουργίας του Πατριαρχικού Τυπογραφείου που λειτουργούσε από το 1627 (Παράβαση άρθρου 40)
 • Τον Μάϊο του 1964 τίθεται απαλλοτροίωση 8.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εδαφών στην πεδιάδα Σχοινουδίου της Ίμβρου για να γίνουν ανοικτές αγροτικές φυλακές με αποζημίωση 1 τουρκικής λίρας ανά m2 και αυτά δεν καταβλήθησαν. (Παράβαση άρθρου 14)
 • Τον Ιούνιο του 1964 παύθηκαν 3 διευθυντές λυκείων και 41 διδάσκαλοι (Παράβαση άρθρου 41)
 • Τον Σεπτέμβριο του 1964 απαγορεύθηκε η διακίνηση ελληνικών βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών στα σχολεία της μειονότητας (Παράβαση άρθρου 38)
 • Aπαγόρευση λειτουργίας θεολογικών σχολών (Παράβαση άρθρου 38,41)
 • Με τον νόμο 6980/15.10.1964 τίθεται απαγόρευση του διορισμού στα ελληνικά σχολεία ομογενών αποφοίτων ελληνικών παιδαγωγικών ακαδημιών και της Θεολογικής Σχολής Χάλκης (Παράβαση άρθρου 41)
 • Yποχρέωση των μαθητών της μειονότητας να λένε το πρωί «Είμαι Τούρκος και ευτυχής που γεννήθηκα Τούρκος», (Παράβαση άρθρων 38,43)
 • Δήμευση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων στην Ίμβρο. Το ημιγυμνάσιο μετατράπηκε σε οικοτροφείο για σπουδαστές από την Τουρκία (Παράβαση άρθρων 14,40,41)
 • Με την απόφαση 6/3801 της 2/11/1964 του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου απαγορεύθηκαν στους ομογενείς οι δικαιοπραξίες και η αγορά ακινήτων (Παράβαση άρθρων 38, 39)
Μετά το έτος 1965
 • Το 1966 άρχισαν νέες απαλλοτροιώσεις στην Ίμβρο για την δημιουργία κρατικού αγροκτήματος. Μέχρι το 1968 είχαν απαλλοτροιωθεί 27.354 στρέμματα αντί ευτελούς τιμήματος (Παράβαση άρθρων 14, 38, 39)
 • Ενεργοποιήθηκε εποικισμός της Ίμβρου από 3.000 Τούρκους,ανεγέρθηκαν οικισμοί και παραχωρήθηκε καλλιεργήσιμη γη στους εποίκους.

Συνέπεια αυτών των παραβάσεων των συνθηκών ,των βανδαλισμών, των βιαιοτήτων, των απελάσεων και του όλου κλίματος τρομοκρατίας ήταν ότι η ελληνική μειονότητα μέσα σε 65 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης Ανταλλαγής περιορίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας σε 2.500 άτομα. Δηλαδή το 1% του αριθμού που είχε όταν υπεγράφη η συνθήκη.
Τουναντίον η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα στο ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 20%. Αυτό το γεγονός αποτελεί κατάφωρο παραβίαση της Συνθήκης Ανταλλάγης πληθυσμών και της Συνθήκης της Λωζάννης που προέβλεπαν αμοιβαιότητα.
Η μουσουλμανική μειονότητα της Δ. Θράκης δεν έχει νομικό έρεισμα για την περαιτέρω παραμονή της στην Ελλάδα εφόσον η προϋπόθεση δια την εξαίρεση της από την ανταλλαγή των πληθυσμών, ήταν η παραμονή της ελληνικής στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο,η οποία εκδιώχθηκε βιαίως.
Η αμοιβαιότητα επιβάλλει την ύπαρξη στην Ελλάδα μουσουλμανικής μειονότητας μικρότερης των 1.000 ατόμων! Κάθε υπέρβαση του αριθμού αυτού οφείλεται στην ανεκτικότητα των ελληνικών αρχών, οι οποίες έπρεπε να απευλάνουν από την μειονότητα αριθμό ανάλογο εκείνου που εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψουν την Τουρκία. Οι Ελληνικές αρχές χάριν της αμοιβαιότητας που προβλέπει η συνθήκη,θα έπρεπε να απευλάνουν 5 άτομα από την μειονότητα έναντι 2 απευλανομένων από την Τουρκία!
Η Ελλάδα όμως δεν εφήρμοσε, όπως δικαιούταν, αυτά τα μέτρα!
Αυτή είναι η «κοινή αντίληψη της ιστορίας» από τον «καθηγητή» Νταβούτογλου!!
Ο «καθηγητής» Νταβούτογλου αναφέρεται και στην «μεγαλύτερη δυνατή ελεύθερη μετακίνηση ατόμων» με στόχο τις «μέγιστες δυνατές επαφές» την «μέγιστη εφικτή συνεργασία» μαζί με «πολιτική απαλλαγμένη από τριβές» και σε «δευτερεύουσες δραστηριότητες» που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και ενίσχυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Αν ένα τέτοιο παράδειγμα ειναι η προσπάθεια τουρκικών επενδύσεων και μάλιστα στην Θράκη αυτό όχι απλώς είναι εθνομειοδοτικό, αλλά και επικίνδυνο μέχρι τον βαθμό απώλειας ελληνικού εδάφους.
Το 2004 ο Πρόεδρος Κτηματομεσιτών Αττικής απεκάλυψε στην τηλεόραση ότι το προηγούμενο έτος το 1/3 των αγορών ακινήτων της Αττικής έγινε από Αλβανούς. Είναι επίσης γνωστό ότι η πανίσχυρη αλβανική μαφία ξεπλένει χρήματα δια της αγοράς ακινήτων. Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προνομιούχους όρους για αγορές ακινήτων ,που αφορούν μόνο Αλβανούς. Ο μέσος όρος καταθέσεων των Αλβανών είναι διπλάσιος από αυτόν των Ελλήνων.
Μήπως λοιπόν με την δημιουργία τουρκικών τραπεζών στην Θράκη η τουρκική προπαγάνδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το μουσουλμανικό στοιχείο και την άσχημη οικονομική κατασταση της Ελλάδας;
Είναι ενδιαφέρον να θυμηθούμε μία σημαντική πτυχή του Παλαιστινιακού προβλήματος.
Όταν ακόμα η Παλαιστίνη ήταν αραβική υπό αγγλική διοίκηση, Εβραίοι αγόραζαν γη και ακίνητα από τους Παλαιστίνιους πληρώνοντας πάνω από την αξία. Οι μικροϊδιοκτήτες Παλαιστίνιοι ανακάλυψαν αργά το σφάλμα τους, όταν οι νέοι ιδιοκτήτες απέκτησαν την κρίσιμη μάζα για να επιβληθούν πολιτικά ιδρύοντας το κράτος του Ισραήλ. Έτσι ξεκίνησε η κατάληψη της Παλαιστίνης από τους Εβραίους:με αγορές.
Μήπως άραγε ο «καθηγητής» Νταβούτογλου ονειρεύεται την κατάληψη της «Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» μέσω αγορών;

9ος ισχυρισμός
Στην επίλυση εκκρεμών θεμάτων στο Αιγαίο: Πρέπει να είμαστε ικανοί να συμφωνήσουμε σε ειρηνικές μεθόδους ανάδειξης και επίλυσης όλων των εκκρεμών ζητημάτων στο Αιγαίο. Αυτό αποτελεί άλλωστε αναγκαία συνθήκη εάν οι δύο χώρες επιθυμούν να βελτιώσουν τις διμερείς τους σχέσεις, ενώ η επίλυση των θεμάτων αυτών αποτελεί επίσης ιστορική μας υποχρέωση για τις επόμενες γενιές. Τον περασμένο Μάιο, χάρη στο σαφές κοινό όραμα των πρωθυπουργών μας, εγκαινιάσαμε διερευνητικές συνομιλίες, που συνεχίζονται με ανανεωμένη ζέση. Οι συνομιλίες αυτές οδηγούν τώρα σε ουσιαστικά αποτελέσματα. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να επιτύχει συνολική και βιώσιμη συμβιβαστική λύση σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το Αιγαίο, πεπεισμένη ότι η Θάλασσα του Αιγαίου πρέπει να αναδειχθεί σε θάλασσα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας.
Απάντηση
Τα «επιχειρήματα» που προβάλλει η Τουρκία σχετικά με το Αιγαίο είναι
 • η μικρή απόσταση των παραμεθόριων νησιών από τις Μικρασιατικές ακτές,
 • ο μικρός πληθυσμός τους σε σχέση με τον πληθυσμό της Μ.Ασίας
 • το γεγονός ότι ήταν επί μακρόν τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
 • το γεγονός ότι αποτελούν γεωγραφική προέκταση της Ανατολίας.
 • το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα
Αλλοίμονο αν η απόσταση μίας νήσου από την πλησιέστερη στεριά καθόριζε το που θα ανήκει αυτή.
Αναφέρουμε παραδείγματα:
 • Τα νησιά της Δανίας Μπόρνχολμ και Ζέελαντ,όπως και η πρωτεύουσα της Κοπεγχάγη δεν θα άνηκαν σ’αυτή αλλά στη Σουηδία,το δε νησί Λώλαντ στην Γερμανία.
 • Τα νησιά αυτά απέχουν λιγότερο από την Σουηδία και Γερμανία αντιστοίχως παρά από την χερσόνησο της Γιουτλάνδης.
 • Τα νορμανδικά νησιά θα άνηκαν στην Γαλλία και όχι στην Βρετανία,
 • Τα νησιά Φερόαι θα άνηκαν στη Βρετανία και όχι στην Δανία
 • Τα νησιά Ανάμπας θα άνηκαν στην Μαλαισία και όχι στην Ινδονησία.
 • Τα νησιά Ανδαμάνεν στην Βιρμανία και όχι στις Ινδίες.
Το δημογραφικό επιχείρημα που επικαλούνται δεν μπορεί να σταθεί στην κρίση οποιουδήποτε που δεν έχει την ναζιστική νοοτροπία περί ζωτικού χώρου (Δυστυχώς ο «καθηγητής» και έχει και την κατέχει).
Είναι γνωστό ότι από την αυγή της ιστορίας τα νησιά αυτά ήσαν ελληνικά και ανέπτυξαν μεγάλο ελληνικό πολιτισμό στα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες. Το γεγονός ότι επί 400 χρόνια ήσαν υπό τουρκική κυριαρχία, όπως όλος σχεδόν ο ελληνικός χώρος, δεν δίνει κανένα δικαίωμα για διεκδίκηση. Πέραν τούτου δεν υπάρχει νησί στο οποίο ο τουρκικός πληθυσμός ξεπέρασε το 10-12%, ενώ πολλά δεν γνώρισαν παρά μόνο τους Τούρκους φοροεισπράκτορες και σε μερικά όπως η Πάτμος και η Σάμος στην οποία με σουλτανικό φιρμάνι απαγορευόταν η εγκατάσταση Τούρκων, δεν πάτησε Τούρκος.
Η Τουρκία δεν δικαιούται να επικαλείται την Οθωμανική Αυτοκρατορία σχετικά με το Αιγαίο.
Από πλευρά Διεθνούς Δικαίου με τα άρθρα 12, 15, 16 της Συνθήκης της Λωζάννης, η Τουρκία έχει αναγνωρίσει την παραχώρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα και έχει παραιτηθεί παντός δικαιώματος και τίτλου από αυτά.
Με το άρθρο 12 προβλέπεται ότι «παραμένουν υπό τουρκική κυριαρχία οι νήσοι που κείτονται σε απόσταση μικρότερη των 3 μιλίων από της ασιατικής ακτής», που σημαίνει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα σε νησιά που απέχουν πέρα των 3 μιλίων.
Με το άρθρο 15 προβλέπεται ότι «η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί της Δωδεκαννήσου και του Καστελλορίζου». Τα δικαιώματα αυτά η Ιταλία τα μεταβίβασε στην Ελλάδα με την Συνθήκη Ειρήνης του 1947.
Τέλος με το άρθρο 16 προβλέπεται ότι «η Τουρκία παραιτείται παντός τίτλου και δικαιώματος πάσης φύσεως επί εδαφών ή εν σχέσει προς τα εδάφη εκείνα που κείτονται πέρα των προβλεπομένων υπό της παρούσης συνθήκης ορίων ως και επί νήσων».
Από πλευρά Ιστορίας το γεγονός βεβαίως ότι τα νησιά αυτά φέρουν ελληνική ονομασία τουλάχιστον επί 5.000 χρόνια, ότι κατοικούνται ανέκαθεν από ελληνικούς πληθυσμούς σε ποσοστά του 95% τουλάχιστον και έχουν κατοχυρωθεί στην Ελλάδα με διεθνείς συνθήκες που συνυπέγραψε και η Τουρκία προφανώς διαφεύγει από τους τούρκους αξιωματούχους. Οι Τούρκοι επίσης φαίνεται να αγνοούν ότι ο μυθικός Αιγέας, που έδωσε το ονομά του στο Αιγαίο πέλαγος, ήταν Έλληνας βασιλιάς της προϊστορικής Αθήνας και πατέρας του πασίγνωστου μυθολογικού ήρωα (επίσης Έλληνα) ήρωα Θησέα.
Το Αιγαίο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση φυσική γεωγραφική προέκταση της Ανατολίας
Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χασάν Ισίκ δήλωνε τον Απρίλιο του 1984 στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Daily News»:
«...Είναι φυσικό ότι οι υπευθυνότητες και τα δικαιώματα του έθνους που κυριαρχεί στην Ανατολία θα πρέπει να επεκτείνονται τουλάχιστον μέχρι το μέσον του Αιγαίου... Καμία τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το γεγονός που είναι θέμα εθνικής μας ασφαλείας».

(Δηλαδή, θεωρία ίδια και χειρότερη με την αντίστοιχη ναζιστική περί «ζωτικού χώρου» βάσει της οποίας ο Χίτλερ ενσωμάτωσε την Αυστρία, μοίρασε την Πολωνία και διαμέλισε την Τσεχοσλοβακία δημιουργώντας τις αφορμές για τον πολυαίμακτο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο).
Ο πρωήν πρωθυπουργός της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ είχε δηλώσει την 9/6/1974 (παραμονές της ήδη προετοιμαζόμενης εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο):
«Η βασική διαφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ανέκυψε, επειδή τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία, ανήκουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία... Τα νησιά αυτά αποτελούν μέρος της Ανατολίας και για αιώνες άνηκαν στο Κράτος που κυριαρχούσε στην Ανατολία».

Στην συνέχεια ο ίδιος ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ,την 19/8/1976 σε άλλη συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» και απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο αναφέρει:
«Να μην ονομάζετε αυτά τα νησιά «Ελληνικά νησιά» αλλά «νησιά του Αιγαίου...».
Και επειδή υπάρχουν, πέρα από τον αισιόδοξο και μεγαλοϊδεάτη «καθηγητή» Νταβούτογλου αρκετοί ανιστόρητοι «Συνέλληνες» αλλά και Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, οι οποίοι ερασιτεχνικά κοιτάζοντας τους γεωγραφικούς χάρτες «ανακαλύπτoντας» ότι τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται πιο κοντά στις Μικρασιατικές Ακτές απ’ ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα «απορούν» και «διερωτώνται» μήπως και η Τουρκία έχει κάποια «εδαφικά δικαιώματα» στο Αιγαίο (εφόσον τα μικρασιατικά παράλια είναι τμήμα του σημερινού τουρκικού κράτους...), έχουμε να προβάλουμε και εμείς την δική μας «απορία»:
Είναι γνωστό ότι οι Άραβες και οι Ασιάτες, μέχρι το Πακιστάν ή τις Ινδίες και την Κίνα –αλλά και οι ίδιοι οι Τούρκοι αποκαλούν τους Έλληνες με το όνομα «Γιουνάν» δηλαδή «Ίωνες». Παράλληλα δεν αφισβητείται από κανέναν ότι οι Ιάπωνες πρέπει να κατοικούν στην Ιαπωνία, οι Κινέζοι στην Κίνα, οι Πέρσες στη Περσία κτλ. Αυτό μάλιστα συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια για όλους αυτούς τους λαούς και τις αντίστοιχες πατρίδες τους. Η απορία μας λοιπόν είναι η εξής:
Δεν είναι εύλογο και δίκαιο (και) οι Ίωνες να κατοικούν στην πατρίδα τους, δηλαδή την Ιωνία, η οποία ονομάσθηκε έτσι εδώ και χιλιάδες χρόνια από τον Ίωνα, τον εγγονό του Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνα (και κάθε «σπιθαμή» από την γη της κοσμείται από ελληνικές αρχαιότητες);
Όμως την Ιωνία, δηλαδή ένα μέρος μόνο από τα παράλια της Μικράς Ασίας στο Αιγαίο-για να μην αναφερθούμε και στην Αιολίδα, στην Μαγνησία,στην Καρία, στην Λυκία αντί για τους Ίωνες –Έλληνες, σήμερα την κατέχει «λάθρα» ένας άλλος λαός που η πατρίδα του είναι το μακρινό ασιατικό Τουρκμενιστάν...
Επομένως, αυτή είναι η ορθή απάντηση στη δήθεν «γεωγραφική αδικία» που επικαλώνται κυβερνώντες Τούρκοι (με την συνηγορία μερικών εγχώριων θλιβερών απολογητών τους, εθελοντών νεοραγιάδων..), προκειμένου να διεκδικούν θρασύτατα την κυριαρχία των ελληνικών νησιών αλλά και την «συγκυριαρχία» και «συνεκμετάλλευση» του μισού Αιγαίου.
Δεν είναι λοιπόν οι Τούρκοι, που έχουν δικαιώματα στο Αιγαίο και εμείς άδικα τα αμφισβητούμε και τα στερούμε. Ειναι οι σημερινοί απόγονοι των προσφύγων Ελλήνων-Ιώνων (αλλά και Αιολέων,Μαγνήτων και Ποντίων), οι οποίοι, βεβαίως δεν έπαψαν να έχουν αυτή την μοναδική καταγωγή και προφανώς έχουν προαιώνια δικαιώματα στην πανάρχαια Μικρασιατική πατρίδα τους, εξίσου όπως έχουν τα αντίστοιχα δικαιώματα οι Έλληνες της ηπειρωτικής Ελλάδας (Προφανώς μεγαλύτερα και περισσότερα απ’όσα προβάλλουν λ.χ. οι Άγγλοι,που κατέχουν με το «δίκαιο» του ισχυρού τα νησιά Φώκλαντ στο άκρο της Νότιας Αμερικής, φθάνοντας στο σημείο να κηρύξουν πόλεμο εναντίον της Αργεντινής για να διατηρήσουν την αδιανόητη -γεωγραφικά και ιστορικά- κατάκτηση τους).

Ο τουρκικός ισχυρισμός ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα είναι άτοπος
Κατά την Τουρκία τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα,αλλά επικάθηνται επάνω στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Μ.Ασίας, η οποία περιλαμβάνει τα ανατολικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου-Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία και την Δωδεκάννησο πλήν Ρόδου Σύμης και Νισύρου. Αν είχαν έτσι τα πράγματα, τα νησιά αυτά θα ήταν αποκλεισμένα μέσα σε θάλασσα τουρκικού οικονομικού ενδιαφέροντος και τουρκικού δικαιώματος εκμεταλλεύσεως, γεγονός που θα ήταν το πρώτο βήμα για περαιτέρω διεκδικήσεις.
Το Διεθνές Δίκαιο όμως είναι σαφές και αντίθετο με τις τουρκικές απόψεις.
Θα αναφερθούμε επιγραμματικώς στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας που διατυπώνεται στο 1ο άρθρο της Σύμβασης της Γενεύης,όπου ο όρος υφαλοκρηπίδα χρησιμοποιείται για να δηλώσει :
 • Το βυθό της θάλασσας και το υπέδαφος των υποθαλάσσιων περιοχών των παρακείμενων στις ακτές αλλά ευρισκομένων εκτός της αιγιαλίτιδος ζώνης, μέχρι βάθους 200μ ή και πέρα του ορίου τούτου μέχρι το σημείο εκείνου όπου το βάθος των υπερκείμενων υδάτων επιτρέπει την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων των εν λόγω περιοχών.
 • Τον βυθό της θάλασσας και το υπέδαφος των αντίστοιχων περιοχών οι οποίες συνέχονται προς τις ακτές των νήσων.
Η διάταξη αυτή αποδίδει ισχύον διεθνές δίκαιο, επομένως δεσμεύει την Τουρκία στην υιοθέτηση της, παρ’ όλο που δεν έχει επικυρώσει την Σύμβαση!
Επιπλέον προβλέπει ότι το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας, αναφορικώς προς την έρευνα και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της.
Στην περίπτωση που η αυτή υφαλοκρηπίδα παράκειται στα εδάφη δύο ή περισσοτέρων κρατων (λ.χ. Δωδεκάνησα), των οποίων οι ακτές βρίσκονται η μία απέναντι της άλλης, τα όρια της υφαλοκρηπίδας καθορίζονται διά συμφωνίας μεταξύ των εν λόγω κρατών. Σε έλλειψη συμφωνίας και εφόσον ειδικές περιστάσεις δεν δικαιολογούν διάφορο κανονισμό των ορίων, αυτά καθορίζονται υπό της μέσης γραμμής, κάθε σημείο της οποίας βρίσκεται σε ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσεων, από των οποίων μετράται το το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης του κάθε κράτους.
Αυτό το άρθρο της Συμβασης το αναφέραμε, διότι βάσει τούτου βασικά το «πρόβλημα» της υφαλοκρηπίδας λύνεται πολύ εύκολα!
Κατά την Συνθήκη της Γενεύης περί Δικαίου της Θαλάσσης,του 1958,τα νησιά έχουν και αιγιαλίτιδα ζώνη και υφαλοκρηπίδα.Αυτό προβλέπεται και με την μεταγενέστερη Συνθήκη του Καράκας.Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τις Συνθήκες περί Δικαίου της Θαλάσσης δεν της δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ό,τι θέλει και να έρχεται σε αντίθεση με όλο τον κόσμο.
Τώρα τι περιλαμβάνουν αυτές οι «συνομιλίες» που αναφέρει ο Νταβούτογλου και ποιά θα είναι τα αποτελέσματα τους, αυτό βασικά το ξέρει μόνο ο «καθηγητής» και οι πολιτικοί ταγοί μας.
 • Πως είναι δυνατόν όμως να πραγματοποιούνται συνομιλίες και τι διαπραγματευόμαστε αφού όλα τα δίκαια είναι με το μέρος μας;
 • Γιατί υπάρχει η απειλή πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας, αφού η Τουρκία είναι υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή;
 • Πως ορίζονται οι διμερείς συνοριακές διαφορές, και γιατί δεν είναι δυνατή η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια;
 • Είναι ή όχι μονομερής η απόφαση μας για αυτή την κίνηση;

10ος ισχυρισμός
Στη δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών στην Ε. Ε., τη Μεσογειακή Ενωση και την Οργάνωση για την Οικονομική Συνεργασία της Μαύρης Θάλασσας, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου: Μία συνολική επίλυση του Κυπριακού δεν θα είχε μόνο ωφέλιμες επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις, καθώς θα εξασφάλιζε επίσης την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε από κοινού. Θα έπρεπε να τείνουμε χείρα βοηθείας στις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που μας δόθηκε. Η επιτυχία της διαδικασίας αυτής απαιτεί τη στήριξη και των δύο χωρών μας, ως εγγυήτριες δυνάμεις. Η ιστορική αυτή ευθύνη μας υποχρεώνει να προετοιμάσουμε την κοινή γνώμη κάθε χώρας για μία συνολική λύση και ένα κοινό μέλλον, για τις δύο κοινότητες κατοίκων της Κύπρου.
Η συνέργεια που μπορούμε να δημιουργήσουμε με την πρόοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων μπορεί να αποδειχθεί πρότυπο για την ευρύτερη περιοχή και πέρα από αυτήν. Η ανάγκη αυτή καθίσταται επιτακτικότερη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Κάθε βήμα που κάνουμε στην κατεύθυνση της υπερπήδησης διμερών προβλημάτων, καθώς και στην αντιμετώπιση περιφερειακών και διεθνών προκλήσεων μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας είναι αναμφίβολα προς όφελος των συμφερόντων της Τουρκίας και της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής στο σύνολό της. Ως εκπρόσωποι δύο μεγάλων πολιτισμών θα πρέπει να επεξεργαστούμε νέες ιδέες και να διερευνήσουμε νέες αφορμές για κοινά σχέδια.
Απάντηση
Ο «καθηγητής» δεν θα μπορούσε να μην αναφέρει και το Κυπριακό!
Τι ακριβώς σημαίνει λύση, διότι το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε! Βεβαίως το σχέδιο Ανάν σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να θεωρηθεί λύση, διότι δεν είχε ως σκοπό την πραγματική λύση, αλλά την προσπάθεια επιβολής υποτελούς πολιτικής λύσης που θα άνοιγε ευκολότερα τον δρόμο στην Τουρκία για την είσοδο της στην ΕΕ αλλά και την πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους! Αλλά ταυτοχρόνως θα δημιουργούσε νέα προβλήματα για τους Ελληνοκυπρίους, αφού λόγω ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων δεν εξετάστηκαν σημαντικές λεπτομέρειες.
Εμείς όμως έχουμε μερικές απορίες για τον «καθηγητή» Νταβούτογλου:
 • H Κύπρος για τους Τούρκους θεωρείται τουρκικό ή ελληνικό νησί, βάσει πάντα της Ιστορίας;
 • Αφού το Καστελλόριζο πλέον θεωρείται «μεσογειακό νησί», γιατί δεν θεωρείται και η Κύπρος «μεσογειακό» νησί;
 • Γιατί άραγε ξεσηκώνονται οι Τουρκοκύπριοι εναντίον της Τουρκίας και ζητάνε την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων;
 • Είναι διατεθειμένος ο «καθηγητής» να σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να διώξει τους εποίκους από την Κύπρο;
 • Θα σεβαστεί τις ιδιοκτησίες των Ε/κυπρίων, με το να επανέλθουν οι πρόσφυγες και οι κληρονόμοι τους στην πατρική τους γη;
 • Θα διώξει τον στρατό κατοχής;
 • Ποιό είναι το σχέδιο λύσης που προτείνεται, αφού το σχέδιο Ανάν, από την στιγμή που απορρίφθηκε, δεν τίθεται σε ισχύ βάσει του άρθρου 1.2, Προσάρτημα ΙΧ, Σχέδιο Ανάν V, σύμφωνα με το οποίο «Σε περίπτωση που η Ιδρυτική Συμφωνία δεν εγκριθεί στα ξεχωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα... θα είναι άκυρη και δεν θα έχει οποιαδήποτε νομική ισχύ»;1. Πηγή: «Ιδού οι Τούρκοι», Συγγραφέας: Γρηγόρης Κοσσυβάκης
2. Πηγή: «Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές Συνθήκες-Συμφωνίες και Συμβάσεις», Συγγραφέας: Χαραλ. Γ. Νικολάου

3. Πηγή: «Θράκη-Η Έπαλξη του Ελληνικού Βορρά», Συγγραφέας: Γ. Μαγκριώτης

4. Πηγή: «Εθνοκτονία εν εξελίξει», Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ρωμανός

 • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Μπορεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον να εστιάζεται στην πυρηνική τραγωδία της Ιαπωνίας, δεν είναι καθόλου ήσσονος σημασίας πάραυτα, η ποδοσφαιρική τραγωδία που διαπιστώνουν οι μεγάλοι πατέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Τώρα από πού και γιατί, αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ, σαν παράγοντας, σαν διαιτητής, σαν αρχιερέας της λεηλασίας της νοημοσύνης του κόσμου, δεν είδα τίποτα. Ειλικρινά σας λέω, αν έπεφτε κάτι στην αντίληψή μου, θα σας το ‘λεγα, θα το ‘γραφα.

Σε κωματώδη κατάσταση το ποδόσφαιρο της χώρας μας λέει, μεταφέρθηκε στην εντατική λέει, και κλήθηκαν οι ειδικοί λέει, να γνωμοδοτήσουν λέει, αν η χώρα της στρογγυλής θεάς -μάλλον την Ελλάδα εννοεί- θα συνεχίσει να έχει πρωτάθλημα ή όχι.

Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε.

Να το πω και αλλιώς.

Τί σου λείπει κασιδιάρη; Σκούφια με μαργαριτάρι.

Άντε να μην έχουμε μεροκάματο το καταλαβαίνω.

Να μην έχουμε λεφτά το καταλαβαίνω.

Να μην έχουμε παιδεία το καταλαβαίνω.

Να μην έχουμε υγεία το καταλαβαίνω. Είναι γιατί επιχειρούμε την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ διαφθοράς στα νοσοκομεία, και του πανευρωπαϊκού στα ιατρεία.

Η χώρα του Ιπποκράτη σου λέει ο άλλος, και στο μυαλό του έρχεται ο Δον-φάκελος.

Αλλά να μην έχουμε πρωτάθλημα σούπερ-μαμαλίγκας δεν το καταλαβαίνω. Ένα παραπάνω τώρα που κατασκευάζουμε οι ίδιοι βεγγαλικά, κροτίδες, καπνογόνα, μάσκες αντιασφυξιογόνες, ό,τι τέλος πάντων χρειάζεται ένας χούλιγκαν για να πάει στη μάχη, δηλαδή στο γήπεδο.

Η παράγκα του Καραγκιόζη, έδωσε τη θέση της στην παράγκα του ποδοσφαίρου.

Ωραία παράγκα. Με θέα στο κτίριο του ΠΡΟ-ΠΟ, και θεμέλια το Πάμε-στοίχημα.

Θα δώσει τα’ όνομά της από τη νέα σαιζόν και σε μια ομάδα.

Ο ΠΑΡΑΓΚΑΪΚΟΣ θα είναι η ομάδα που όλοι περιμένουν με αγωνία.

Αυτή που θα μας φέρει και το στέμμα του τσάμπιονς-λίγκ.

Στον Παραγκαϊκό θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά όλοι οι πρωταθλητές της δημόσιας ζωής. Στην απάτη, την κραιπάλη, τις μίζες, τη διαφθορά, τις αγοραπωλησίες αγώνων και όχι μόνο.

Ορίστε είδος για εξαγωγές.

Παράγοντες ποδοσφαιρικοί και παράγωγα ποδοσφαιρικά. ΜΑDE IN GREECE στην ούγια και διαφημιστή τον Κούγια. Τον Αλέξη Κούγια. Διαφημιστή διευκρινίζω. Τίποτε άλλο.

Κάθε καλοκαίρι και δυό-τρεις παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Τραγωδία του Αισχύλου τη μία μέρα.

Τραγωδία της παράγκας την επόμενη.

Μέχρι και ο Ασκληπιός, με τον Γαληνό και τον Ιπποκράτη θα «σηκωθούν» από τους τάφους για να παίξουν, και να μας καμαρώσουν, εμάς τους 2500 χρόνια μετά.

Ο θίασος θα πάει μετά στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο θέατρο του Φλόκα, δημοτικό διαμέρισμα δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία, με θέατρο πανομοιότυπο με εκείνο της Επιδαύρου, θα ανεβάσει την παράσταση: Πρωταθλητές και πρωταθλήματα - σεντονιστές και σεντόνια.

Σεντονιστές είναι όσοι ανεμίζουν το σεντόνι της στρογγυλής θεάς πριν από την έναρξη του αγώνα

Τελικά την προσήλωση και διαιώνιση των παραδόσεών μας από αρχαιοτάτων χρόνων, κάποιοι επιμένουν να την βλέπουν και να την χαρακτηρίζουν τραγωδία.

Ποδοσφαιρική τραγωδία. Με την κακία τους θα μείνουν.Οι φωτοσυνθέσεις είναι από το πολύ καλό "Γρέκι"

Απαντήσεις ζητά η ΝΔ, από τον πρωθυπουργό αλλά και από τον Υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, σχετικά με το τι συζητείται στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας αλλά και για το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης Παπανδρέου – Ερντογάν στο Ερζερούμ, μετά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης και Υπουργού Επικρατείας Μπουλέντ Αρίντς, περί εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης ακόμη και νησιών του Αιγαίου, μαζί με το θέμα των χωρικών υδάτων και του FIR.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος τομεάρχης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι συγκεκριμένες δηλώσεις «δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν απαντάται με τις ‘’αναιμικές’’ διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ».Τη λίστα με τα 20 ακίνητα του δημοσίου που πρότεινε προς αξιοποίηση ο "Σύμβουλος Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων" και ενέκρινε το ΔΣ της ΚΕΔ, ανακοίνωσε σήμερα η Κτηματική Εταιρία Δημοσίου. Το έργο έχει αναλάβει η Ένωση Εταιριών «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, PLANET, SAVILLS και CSF».

Στο πλαίσιο του έργου, και μετά τη συγκέντρωση των διαθέσιμων στοιχείων, ο Σύμβουλος ανέλυσε τα δεδομένα των ακινήτων του ενδεικτικού πίνακα της Προκήρυξης του Διαγωνισμού, αλλά και πρόσθετων ακινήτων τα οποία προέκυψαν από διερεύνηση του Μητρώου ακινήτων της ΚΕΔ και πληροφόρηση από τα Κλιμάκια της εταιρίας.

Σε συνέχεια όλης της άνωθεν περιγραφόμενης εργασίας, ο Σύμβουλος πρότεινε, και το ΔΣ/ΚΕΔ ενέκρινε, την ακόλουθη 20άδα ακινήτων:

1. ΑΒΚ 177 Λ. Κύμης, ΑΒΚ 178 Νερατζιώτισσα, ΑΒΚ 179 Κηφισίας
(πακέτο τριών ΧΕΥ σε ένα διαγωνισμό)
2. ΑΒΚ 3206 Μίκρα Θεσσαλονίκης
3. ΑΒΚ 1659-1663&1665 Αφάντου Δωδεκανήσου
4. ΑΒΚ 3897-3911 Ξάνθη (Φωνή της Αμερικής)
5. ΑΒΚ 314 Αντιρρίου Αιτωλοακαρνανίας
6. ΑΒΚ 717 Λαυρίου Αττικής
7. ΑΒΚ 1734 Λινδίων Ρόδου
8. ΑΒΚ 100-101-105-106-108-109-113-94-95-96-97-98 Μέθανα Αττικής
9. ΑΒΚ 123 Ερμιόνη Αργολίδας

Δεν είναι υπερβολή,η άποψη ότι όλα τα κόμματα του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, με βάση βεβαίως το πως λειτουργεί αυτό(όλοι γνωρίζουμε), επιτελούν ένα ανθελληνικό έργο.

Και τα μεν, που είχαν τα ηνία της χώρας 37 έτη πλέον αλλά και τα δε, της ελάσσονος αντιπολίτευσης που δεν φρόντισαν για την αφύπνιση του λαού, όντας και η ίδια εργαλείο του συστήματος.

Οι Έλληνες σχεδόν ποτέ δεν έτυχαν κυβερνήσεων που να εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα, το φρόνημα και τον αυτοσεβασμό τους. Αναφέρομαι βεβαίως στην πλατιά μάζα του λαού και όχι στους κεφαλαιούχους.

Στην πρόσφατη ιστορία, από το ’74 και μετά, σε μια πολύ περιεκτική ανάλυση, κάθε έννοια του Ελληνικού "επιχειρείν" καταδυναστεύτηκε, κάθε εθνική μας διεκδίκηση και δικαίωμα οπισθοχώρησε (Κύπρος, Σκόπια, Αιγαίο, ορυκτός πλούτος, Βόρεια Ήπειρος, λαθρομετανάστευση) και φυσικά επήλθε η κατακόρυφη αύξηση του δημόσιου χρέους.

Σ’ αυτό το γενικό ξεπούλημα, πρωταγωνιστές ήταν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ή και αντίστροφα, ενώ τα μικρότερα κόμματα ως κομπάρσοι, δεν επιτέλεσαν το έργο που θα όφειλαν στον λαό.

Η Ελλάδα βυθίστηκε όλα αυτά τα χρόνια,προδομένη από κόμματα, λαλίστατους πολιτικούς με βαρύ όνομα, μαριονέτες τρίτων συμφερόντων και εγχώριας ολιγαρχίας κατά την δική μου άποψη.

Τι μας προσέφεραν τα κόμματα που αύριο θα ζητούν την ψήφο μας, ενώ παράλληλα μας εξέθεσαν στο παρελθόν, μας ντροπιάζουν στο παρόν και μας έχουν ήδη καταδικάσει σ’ ένα ζοφερό μέλλον;

Βλέπω ακόμη γύρω μου την κομματοποίηση να υφίσταται. Δεν υφίσταται σε μέγεθος παρόμοιο του πρόσφατου παρελθόντος, καθώς το έργο τους είναι φανερό ακόμη κι απ’ τους πιο αδαείς, όμως είναι ακόμα εδώ να μας διχάζει και να μας αποπροσανατολίζει από τον στόχο και το συμφέρον μας, τον στόχο του περήφανου, ανεξάρτητου και αυτάρκη Έλληνα που έχει δικαίωμα σε μια αδιαπραγμάτευτη και αξιοπρεπή ζωή που του την στέρησαν τα κόμματα σ’ ένα ευρύτερο σάπιο πολιτικό σύστημα με γυάλινα πόδια.

Αυτά είναι η πηγή του κακού της Ελλάδος κατά την προσωπική μου άποψη. Η εναλλαγή στην εξουσία Ν.Δ ΠΑΣΟΚ, ήταν μια εναλλαγή του χειρότερου από τον λιγότερο χειρότερο και τα ίδια λάθη δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται.

Η παρούσα κυβέρνηση θεωρώ πως είναι η πλέον προδοτική, στηριγμένη σε κραυγαλέα προεκλογικά ψεύδη με σκοπό την ανάληψη της εξουσίας, αλλά δεν είναι λύση ένα άλλο κόμμα, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Δεν είναι μονόδρομος αυτό το ψεύτικο πολιτικό σύστημα που έχει κακοποιήσει την έννοια της δημοκρατίας, όπως δεν είναι μονόδρομος και το Μνημόνιο. Δεν είναι λύση τα πρόσωπα που προέρχονται από παρατάξεις που δεν γνωρίζουν ούτε τα χρέη τους, παρατάξεις που δεν θα είχαν αυτή την δύναμη αν δεν έκλεβαν κι έπιναν το αίμα του λαού, μέσα από αμαρτωλές συμβάσεις και σκάνδαλα εκατομμυρίων.

Ως λαός όμως, πρέπει κι εμείς με την σειρά μας να είμαστε πιο απαιτητικοί, πιο πονηροί και πιο αυστηροί με τους εκπρόσωπους αυτού του πολιτικού κατεστημένου και σε κάθε ευκαιρία να αναζητήσουμε ένα σύστημα πραγματικής δημοκρατίας κι όχι φαντάσματα αυτής. Έχουμε χρέος να το κάνουμε για μας και τα παιδιά μας, έτσι ώστε να μην καταντήσουμε μια ευρωπαϊκή αποικία και να συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας στα χρόνια που έπονται.

Καλόπιστος


Οι πανηγυρισμοί της συνόδου κορυφής τελείωσαν – έρχεται κοινωνικό ολοκαύτωμα!

Σε στάδιο ολοκλήρωσης, βρίσκεται η κατάρτιση του προσχεδίου του Μεσοπρόθεσμου Στρατηγικού Δημοσιονομικού Πλαισίου της περιόδου 2012 – 2015.

Το πρόγραμμα αυτό θα προβλέπει τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων συνολικού ύψους € 19 δις μεταξύ 2012 – 2014, ή € 22 δις την περίοδο 2012 – 2015! Εάν μάλιστα συνυπολογιστούν και τα πρόσθετα, πέραν του Προϋπολογισμού, μέτρα, που αφορούν το 2011, η «λυπητερή» φτάνει τα € 24 δις!

Τα μέτρα αυτά, πέρα από κοινωνικά άδικα, θα αποδειχτούν και καταστροφικά για την οικονομία γενικότερα, καθώς έχουμε δει πως όσο το Μνημόνιο περικόπτει δαπάνες και αυξάνει τα φορολογικά βάρη, τόσο η οικονομία βυθίζεται ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση. Οι μέχρι τώρα εξελίξεις δείχνουν ότι η ύφεση το 2010, μπορεί να ξεπεράσει τις επίσημες προβλέψεις και να φτάσει το 5% - 6%, ενώ όλα δείχνουν πως οι κυβερνητικές προβλέψεις για ύφεση 3% το 2011 και αναιμική ανάπτυξη 1,1% το 2012, θα αποδειχτούν πολύ κατώτερες από το μέγεθος της βουτιάς της οικονομίας!

Πέρα όμως από κοινωνικά άδικο και οικονομικά καταστροφικό, το Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο, θα αποδειχτεί και ανέφικτο! Και αυτό γιατί, συνεχώς τα έσοδα (δηλαδή το 1/3 της αξίας των μέτρων του Πλαισίου) βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση! Και αυτή η ελεύθερη πτώση έχει ως κύρια αιτία της την οικονομική ύφεση και όχι τις υπαρκτές δυσλειτουργίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού!

Έτσι η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και η επόμενη μετά από αυτήν μνημονιακή Κυβέρνηση, θα περικόπτει και άλλο τις δαπάνες, προκειμένου να πιάσει τους στόχους για το έλλειμμα, εντείνοντας έτσι και άλλο την ύφεση, ρίχνοντας έτσι και άλλο τα έσοδα, καθιστώντας, τελικά, πιθανότερο παρά ποτέ το ενδεχόμενο γενικής δημοσιονομικής κατάρρευσης!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το προσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Στρατηγικού Δημοσιονομικού Πλαισίου θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη της τρέχουσας ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σκοπός της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, είναι να το έχει έτοιμο μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24- 25 Μάρτη, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε, επί της ουσίας, στην πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ!

Το Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2012 - 2015, θα συνοδευτεί και από το γνωστό πρόγραμμα γενικής εκποίησης των € 50 δις. Και τα δύο συναποτελούν ουσιαστικά, το «αντίτιμο» της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, στα «ψίχουλα» που πήρε από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής (επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου για τα τροϊκανά δάνεια καθώς και δυνατότητα αγοράς κρατικών ομολόγων με άγνωστους, προς το παρόν, όρους).

Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, έλαβε διευκολύνσεις μηδαμινής ουσιαστικής αξίας που δεν λύνουν επ' ουδενί το πρόβλημα του χρέους, πασπαλίζοντας τες με μπόλικες επικοινωνιακές φανφάρες. Παρόλα αυτά όμως, οι ως άνω διευκολύνσεις θα έχουν ως αντάλλαγμα το ξεχαρβάλωμα και των τελευταίων απομειναριών κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Στρατηγικού Δημοσιονομικού Πλαισίου 2012 -2015:

 1. Νέο σάρωμα του ασφαλιστικού συστήματος μέσα στο 2011
 2. Κατάργηση (λέγε με συγχώνευση) πολλών νοσοκομειακών μονάδων, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τα σχολεία.
 3. Ψαλίδι πολλών κοινωνικών επιδομάτων, μέσω της εφαρμογής των γνωστών «εισοδηματικών κριτηρίων». Πρώτο στη λίστα των προτεραιοτήτων το επίδομα ανεργίας, με συνολικό ύψος περικοπών τα € 500 εκατ.
 4. Κλείσιμο (λέγε με συγχωνεύσεις) δημοσίων φορέων, πολλοί από τους οποίους έχουν σημαντικό κοινωνικό έργο
 5. Λειτουργία όλων των κρατικών επιχειρήσεων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (πχ αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ)
 6. Σάρωμα των αμοιβών στο Δημόσιο, μέσω του «ενιαίου μισθολογίου» και μαζικές απολύσεις συμβασιούχων ή ακόμα και υπαλλήλων αορίστου χρόνου.
 7. Αναδιαμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ (ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σύνδεση αμοιβής με «παραγωγικότητα»
 8. Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου
 9. Μείωση των δαπανών για στρατιωτικές προμήθειες όχι όμως και για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ουσιαστικά, έτσι, θα υποβαθμιστούν δραματικά οι συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών.
 10. Αναδιάρθρωση όλου του θεσμικού πλαισίου των επενδύσεων στα πρότυπα του "fast track

 • Στις κατασχέσεις θα συμπεριληφούν και οι υπηρεσίες "δημόσιου χαρακτήρα";
 • Το δημόσιο θα κάνει κατασχέσεις και στα κόμματα που του χρωστάνε;
 • Μήπως θα υπάρξουν κατασχέσεις του Γερμανικού Δημοσίου που χρωστάει στην Ελλάδα;
 • Θα δούμε τελικά το δημόσιο να κατάσχει το δημόσιο;
Σε κατασχέσεις της κινητής και ακίνητης περιουσίας όλων όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, και ειδικότερα των μεγαλοοφειλετών, θα μπορούν να προχωρούν τα μέλη της Ειδικής Ομάδας Εργασίας Είσπραξης Οφειλών που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Οικονομικών.
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών διευρύνονται οι αρμοδιότητες της εν λόγω Ομάδας, η οποία είναι μία από τις πέντε που έχουν συσταθεί για την υλοποίηση του σχεδίου πάταξης της φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης, καθώς αποκτά στο εξής τη δυνατότητα να εκδίδει τις σχετικές εντολές βάσει
των οποίων θα γίνονται οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων στις περιπτώσεις που οι οφειλέτες δεν εξοφλούν τα χρέη τους.
Συγκεκριμένα, η Ομάδα θα μπορεί να εντοπίζει τους οφειλέτες από τις διασταυρώσεις τις οποίες θα πραγματοποιεί από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ ή τρίτων φορέων, αλλά φυσικά και στις περιπτώσεις που από μέρους της ζητείται, αιτιολογημένα, η ανάληψη του χειρισμού εξειδικευμένων υποθέσεων.

Και με όλες αυτές τις "δημόσιου χαρακτήρα" εταιρείες που χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία και στο δημόσιο όπως ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΤΟ ΙΚΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ κλπ, θα μπουν στο μάτι τις ειδικής ομάδας;
Αιδώς Αργείοι και Υποκριτές

 • Μήπως η λύση των προβλημάτων της χώρας είναι ένα νομιμότατο κόμμα με την ονομασία “Κρεμάλα” και ιδεολογία τον “κρεμαλισμό”;

Το κείμενο αυτό προσπαθεί, όσο μπορεί, να είναι ευθυμογράφημα. Παρακαλώ, ανασύρετε, από όπου έχετε κρύψει, το καλό σας χαμόγελο και διαβάστε με αγχολυτική διάθεση. Η διάθεση είναι το παν εξάλλου, όπως λένε και οι “διεθνείς ελεύθερες αγορές”, που μας “σκίζουνε τον πάτο” καθημερινώς, με καλή διάθεση πάντα, και με την ευγενική χορηγία της ολιγαρχικωτάτου ημών κυβερνήσεως.

Το παρόν δουλοκτητικό κοινοβουλευτικό καθεστώς, τα ιδρύματά του, οι λεγεώνες και οι μεραρχίες του, όπως κόμματα, μέσα ενημέρωσης, συνδικάτα, διάφορα ευαγή ιδρύματα όπως η Ακαδημία και η Τράπεζα της Ελλάδας, έχουν πάρει χαμπάρι πως το πλήρωμα, με την ναυτική έννοια, της ελληνικής δουλοπαροικίας (κλεμμένο από τον κ. Καζάκη) είναι ένα βήμα από το να στασιάσει. Πειρατικά εντελώς.

Εχει δηλαδή αρχίσει το καθεστώς και συνειδητοποιεί πως η ελληνική κοινωνία “τα έχει πάρει χοντρά στο εθνόσημο”, και είναι ένα βήμα πριν από μια προεπαναστατική φάση. Εδώ και καιρό. Και πως ήδη έχουν αρχίσει και διακινούνται ευρέως ιδέες περί δημοκρατίας στην ελληνική δουλοπαροικία των τραπεζών (όλες οι τράπεζες είναι ιδιωτικές λέμε). Και η δημοκρατία είναι για τις ολιγαρχίες ο πιο μεγάλος εφιάλτης.

Αυτές οι καινοφανείς περί δημοκρατίας ιδέες χαλούν την καλή διάθεση των στυλοβατών του σημερινού καθεστώτος, οι οποίοι ξοδεύουν καθημερινώς τον παρά τους, που σύναξαν με τον τίμιο ιδρώτα του προσώπου τους τόσα χρόνια, ώστε να κατασκευάσουν μεσσίες αρχηγούς, τάσεις, συνιστώσες, νέα κόμματα και κινήσεις και πληρώνουν και τα μαλλιοκέφαλά τους στην “ελεύθερη αγορά” των δημοσκοπήσεων, χωρίς σοβαρά αποτελέσματα.

Αυτές οι περί δημοκρατίας ιδέες είναι νόμιμες τώρα. Αλλά φαίνεται οτι υπάρχουν και εισηγήσεις να κηρυχθούν προληπτικά παράνομες, ελλείψει εμβολίου. Η κήρυξή τους στην παρανομία θα είναι μια κίνηση ματ, που πρώτον θα δώσει μεγάλη χαρά στα σκοτεινά αφεντικά του χρηματοπιστωτικού κέρδους, για καθαρά ιδεολογικούς λόγους, και δεύτερον θα καταστήσει ευκολώτερη την ιχνηλάτηση της παράνομης πλέον διακίνησης και βέβαια την “απομόνωση” των διακινητών αυτών των εθνοδιαλυτικών ιδεών, από τις υπΕρεσίες παρακολούθησης της κοινωνικής υγείας. Πράγμα σωτήριο για το παραπαίον κοινοβουλευτικό πολίτευμα της γλυκυτάτης ημών ολιγαρχικής πατρίδος.

Ετσι, πριν πάρουν αέρα τα μυαλά του κυρίαρχου λαού μ’ αυτή τη δημοκρατία, και αποφασίσει να διακόψει τον σοβαρό πολιτικό του προβληματισμο για τα αν έχει ή δεν έχει κυτταρίτιδα η καλλίπυγος Τζούλια και για το αν θεωρείται πολιτικώς ορθόν, αλλά και ανδροπρεπές στο κάτω κάτω, να φορούν φούστες οι ποδοσφαιριστές της πρώτης εθνικής κατηγορίας, και αρχίσει να προβληματίζεται με τις ιδέες αυτές που προωθούν εκείνο το πολίτευμα, το οποίο οι θρησκευτικοί πατέρες πρόλαβαν και χαρακτήρισαν εδώ και αιώνες civitas diaboli, δηλαδή την εξαποδώ δημοκρατία, άρχισε να προτείνει το ίδιο το καθεστώς, αφ’ ευατού και από μόνο του, συνταγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις του ολιγαρχικού μας πολιτεύματος.

Κανείς σώφρων δημοκράτης βέβαια δεν μπορεί να πιστέψει ότι μια ανώνυμος ιδιωτική εταιρία, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος (όλες οι τράπεζες είναι ιδιωτικές ξαναλέμε), η οποία μάλιστα εξαιρείται ολιγαρχικώτατα και από τον νόμο περί ανωνύμων, θα παραχωρούσε το αμφιθέατρό της σε κινηματίες και μεταρρυθμιστές του πολιτεύματος, επειδή ξαφνικά την “έπιασε κόψιμο” για τη δημοκρατία. Είναι σαν να διατυπώνει κάποιος υποψίες ότι ο Πλάτωνας ήταν δημοκράτης. Ούτε είναι πιθανόν να θέλει η ΤτΕ να συχωρεθούν τα “ποθαμένα” της και το Τ-10 της, και να έχει πάθει αυτό το δημοκρατικό ντελίριο. Πρόκειται σαφώς για χορηγία σε προσχεδιασμό θολούρας.

[Μην πιάσω τώρα την Ακαδημία στοΝ στόμα μου και για το πόσο έχει φροντίσει τόσα χρόνια για την δημοκρατική διαφώτιση του λαού (εδώ ένα λεξικό και το χουν δυο αιώνες ακόμα στο...ποιο γράμμα είστε τώρα ρε παιδιά;).]

Κι αν διαβάσετε και τα κείμενα της εν λόγω “κρίσιμης συζήτησης” στο αμφιθέατρο της ΤτΕ τάχιστα θα αντιληφθείτε ότι ομιλούν για πολιτειακή αναμόρφωση και ξερίζωμα της πελατειακής σχέσης κόμματος-πολίτη, χωρίς να ζορίζουν καθόλου μα καθόλου τα κόμματα. Δεν καταγγέλουν καν το σύστημα “αντιπρόσωποι με μακρές θητείες”, το οποίο χρησιμοποιεί και το πολίτευμα και τα κόμματα εσωκομματικά, ως την οικολογική εστία της απόλυτης διαφθοράς και συναλλαγής και μαμά της ολιγαρχίας. Ούτε αξιώνουν δημοκρατικές εσωκομματικές λειτουργίες με κανόνες που θα μπουν στο Σύνταγμα αντί των τωρινών ευχολογίων που περιλαμβάνει για τα κόμματα. Ούτε ζητούν την εξαφάνιση των επαγγελματιών από την πολιτική. Ούτε φυσικά την ευθύνη των τραπεζών στο σημερινό χάλι αγγίζουν. Δηλαδή “να χαμε να λέγαμε”.

Βέβαια τα κείμενα αυτά των σοφών αυτών ανθρώπων δεν διαβάζονται από τον λαό. Ούτε πλάκα έχουν, ούτε αμεσότητα. Δεν μιλάνε σαν να μιλάς στον διπλανό σου. Μιλάνε αλλιώς αυτά τα κείμενα. Είναι γραμμένα για να τα διαβάζουν μόνο συγκεκριμένες παρέες και όχι ο πολύς λαός. Από τη φύση τους είναι ολιγαρχικά κείμενα δηλαδή. Οπως και οι νόμοι και κάθε άλλο επίσημο κείμενο (εκείνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα έχει φοβηθεί το μάτι μου, τσαμπιόνια). Πρέπει να έχεις αναπτύξει μια ειδική διαστροφή για να θέλεις να διαβάσεις τέτοιου ύφους κείμενα.

Τέλος πάντων. Αστους αυτούς. Τη δουλειά τους κάνουν, δεν τους κατηγορώ. Το ερώτημα είναι πως θα απαντήσουμε εμείς σε όλα αυτά. Ο λαός.

Ο γράφων είναι πολύ προβληματισμένος. Το καθεστώς φαίνεται, με τα μέτρα επί μέτρων που παίρνει, να προκαλεί την δυναμική λαϊκή αντίδραση, χωρίς να δείχνει ότι την πολυ-φοβάται. Το καθεστώς φαίνεται να έχει προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο ρεπερτόριο λαϊκών αντιδράσεων. Και συνεχίζει όπως φαίνεται την προετοιμασία, ακόμη και σε τραπεζικά αμφιθέατρα με ημερίδες για την “δημοκρατία”.

Ισως η πονηριά του καθεστώτος, που καμώνεται τον εγγυητή της νομιμότητας, της οποίας επίσης τον πάτο έχει σκίσει, να έφτασε μέχρι να σκεφτεί να παρασύρει τον λαό στο να παραβεί με κάποιον τρόπο την νομιμότητα, ώστε να έχει μετά την δικαιολογία και την ευκαιρία να τον φορτώσει με ξυλιές, καθότι και άμαχος και άμαθος ο λαός, και να τον στείλει έτσι δαρμένο σπίτι του να γλύφει τις πληγές του. Με κάποιον λοχία ίσως ως επιβλέποντα δουλοπαροικιο-φύλακα, ή και μεγαλύτερο βαθμό ανάλογα και με τους διαθέσιμους στην επετηρίδα. Είναι μια σκέψη κι αυτή που δεν μπορείς να μην την κάνεις…

Και ετσι, παρότι ο γράφων, και πάλι, έχει μια αλλεργία στα κόμματα, σχεδόν παιδιόθεν, έφτασε μέχρι την παρακάτω βέβηλη σκέψη, να προτείνει δηλαδή, μεταξύ σοβαρού και αστείου, την δημιουργία ενός κόμματος. Το οποίο θα είναι καθόλα νόμιμο. Πρωτοδικεία, καταστατικά και φουλ αξεσουάρ και παρελκόμενα. “Με απ’ όλα” που λένε και στα ψητοπωλεία.

Ούτως ώστε, αν εκλεγεί το κόμμα αυτό, να γίνει η παγκόσμια πρωτοτυπία. Μια και θα είναι παγκοσμίως το μοναδικό κόμμα που θα εφαρμόσει επακριβώς το πρόγραμμα που θα έχει υποσχεθεί στον λαό. Και μάλιστα να το εφαρμόσει νόμιμα, νομιμώτατα. (Ο γράφων παραδέχεται πως αυτή η πρόταση για δημιουργία κόμματος έχει και κάποια υστεροβουλία από την πλευρά του, καθότι εδώ και 20-τόσα χρόνια δεν έχει και τι να ψηφίσει).

Ιδού τα χαρακτηριστικά του προτεινόμενου κόμματος. Επιδεκτικά απείρων βελτιώσεων.

Το κόμμα θα ονομάζεται Κρεμάλα. Και θα έχει για έμβλημα την Κρεμάλα φυσικά. Αυτό νομίζω θα συγκινήσει πάρα πολύ τους έλληνες και θα τους κάνει να το ψηφίζουν με πέντε χέρια στην κατάσταση που είναι. Οι έλληνες. Θα γλυτώσουμε και πολλά χρήματα από την διαφήμιση μια και όλη μέρα οι έλληνες τη λέξη Κρεμάλα έχουν στο στόμα τους. Από μόνοι τους.

Η επίσημη ιδεολογία του κόμματος θα είναι ο κρεμαλισμός. Συγκινητικώτατη επίσης για το πανελλήνιο. Ο κρεμαλισμός δεν είναι ούτως ειπείν ιδεολογία. Είναι μια δέσμη μέτρων τα οποία πρέπει να ληφθούν όταν τα ολιγαρχικά κοινοβουλευτικά περιττώματα, όπως καλή ώρα, φτάσουν στην υπερχείλιση. Ο κρεμαλισμός επιδιώκει την νόμιμη κατάληψη της εξουσίας, δι’ εκλογών δηλαδή, σε ένα υπερχειλισμένο κοινοβουλευτικό σύστημα, ως Ζορρό εκδικητής ή σαν τις “Εκκενώσεις Βόθρων Ο Αχόρταγος”. Είναι σύλληψις του γράφοντος και οσονούπω κατατίθεται και πατέντα στο αρμόδιο γραφείο. Ισως συσταθεί και Κρεμαλιστική Διεθνής.

Ο κρεμαλισμός υπόσχεται να εφαρμόσει εσωκομματικά άμεση δημοκρατία. Ακόμη και όταν θα καταλάβει την εξουσία με εκλογές, θα εφαρμόσει συλλογική πρωθυπουργία. Η πρωθυπουργία αυτή θα αντικαθίσταται κάθε μήνα, με κλήρωση παρακαλώ, από όλα τα μέλη του κόμματος. Το ίδιο και οι υπουργοί. Συλλογικές υπουργίες και κάθε μήνα άλλοι (έχουμε και δουλειές).

Ο κρεμαλισμός, με δημοκρατικώτατο δημοψήφισμα, θα συστήσει πολυμελείς κληρωτές εξεταστικές επιτροπές, με κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους πολίτες, οι οποίες θα εξετάσουν τα πεπραγμένα των κοινοβουλευτικών και δημοτικών αρχόντων, πολιτικών, δικαστικών, δημοσιογράφων κλπ κλπ, των περασμένων ετών. Για όσους βρεθούν ενδείξεις συμμετοχής σε αξιόποινες πράξεις, θα τους στείλει να δικαστούν σε κληρωτά λαϊκά δικαστήρια που θα συσταθούν με τον ίδιο τρόπο.

Για χάριν και μόνον των πρωταθλητών της διαφθοράς και της αρπαγής, και πάλι με δημοκρατικώτατο δημοψήφισμα, δηλαδή εφόσον συμφωνήσει ο λαός, θα επαναφέρει προς τιμήν των ευγενών αυτών πρωταθλητών και μόνον, την εσχάτη των ποινών. Εννοείται φυσικά δια της Κρεμάλας.

Πέρα από τα παραπάνω κρεμαλικά, ο κρεμαλισμός υπόσχεται πως θα αναδιαμορφώσει το πολίτευμα με μια σειρά δημοψηφισμάτων και αναθεωρήσεων του Συντάγματος, ώστε να μπει το πολίτευμα το παραστρατημένο, σε έναν σωστό δρόμο προς την δημοκρατία (μια μέρα).

Θα καταργηθεί το ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, και θα γίνει ενιαίο από το οποίο θα εκλέγονται σχεδόν οι μισοί σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Από αυτούς τους εκλεγμένους, και αποκλειστικά με κλήρωση, θα συγκροτείται βουλή και κυβέρνηση και ότι άλλο χρειάζεται. Αυτά σε πρώτη φάση στην πρώτη πρώτη Συνταγματική αναθεώρηση. Και πάντα με δημοψηφίσματα και εφόσον πάρει την λαϊκή έγκριση.

Ο κρεμαλισμός θα κατεβάσει πολλές προτάσεις στον λαό, πάλι με δημοψηφίσματα, ώστε να δοκιμάσουν την τύχη τους (οι προτάσεις). Για παράδειγμα κρατικοποίηση του πιστωτικού συστήματος, επιστροφή στη δραχμή και διάφορα τέτοια με τα οποία η ελεύθερη αγορά θα τρελλαθεί από τη χαρά της.

Ο κρεμαλισμός είναι βραχείας διαρκείας ιδεολογία. Σαν τις οδηγίες στο Mission Impossible. Θα αυτοκαταστραφεί. Δηλαδή δεν θα διαρκέσει παραπάνω από έναν χρόνο, όσο δηλαδή χρειάζεται για να αδειάσει τον βόθρο που κοντεύει να μας πνίξει στο σκατό, και να βάλει τα πράγματα σε έναν δρόμο.

Τι λέτε; Το δοκιμάζουμε;

Θραξ o Αναρμόδιος

ΥΓ. Σκέφτομαι να προτείνω από τώρα ως ακραία πτέρυγα του κρεμαλισμού τον “Τζελατινισμό”, εκ του τζελατίνα, όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης την γκιλοτίνα, να προλάβω και τις διασπάσεις.
Είναι γνωστή η τακτική παραπλάνησης της κοινής γνώμης που ακολουθούν ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Πρώτα διαψεύδουν την επιβολή νέων μέτρων και ύστερα τα εφαρμόζουν στην πράξη.
Ετσι και αυτή τη φορά, αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη μια κρυφή ατζέντα με νέα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και αναμένεται, αργά ή γρήγορα, να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό.
Οταν ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Α. Μέρκελ επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα μας για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα περικοπών, σημαίνει ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πρέπει να ετοιμάζονται για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέους φόρους που θα επιτείνουν την ασφυξία στην αγορά και θα παγιώσουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου θριαμβολογεί και ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιχαίρει γιατί η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί το 2012 από το νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, η απάντηση έρχεται από τη σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προειδοποιεί ότι η ευρωπαϊκή οικονομία οδηγείται σε λάθος δρόμο λόγω της εμμονής στον περιορισμό των δημοσίων ελλειμμάτων και του χρέους.
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση των ευρωσοσιαλιστών, που συμφωνούν ότι απαιτείται αυξημένη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά όχι σε βαθμό που να πνίγει την ανάπτυξη, αφού τα μέτρα που λαμβάνονται αποτυγχάνουν να απαντήσουν στις ανάγκες για ισχυρές και στρατηγικές δημόσιες επενδύσεις και δεν υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές καταγγέλλουν, ο Ελληνας πρωθυπουργός θριαμβολογεί και ξαναστέλνει το λογαριασμό στο λαό.
Ε, θα μου πείτε, στον λαό στέλνει τον λογαριασμό και όχι σε εκείνους που "δεν χρωστάει" (από τη γνωστή προεκλογική του ρήση "δεν χρωστάω σε κανέναν").

Στην Ιαπωνία η τεχνολογία είναι ανεπτυγμένη και τη χρησιμοποιούν σωστά. Όμως και πάλι, το πυρηνικό εργοστάσιο που λειτουργούν οι Ιάπωνες, είχε διαρροή. Τότε τι να πούμε εμείς για το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, Άκκουγιου.

Σεισμός; Nα σταθούμε στο ζήτημα αυτό. Το ρήγμα του Ετζέμις, βρίσκεται σε αποσταση 25 χιλιομέτρων απο το πυρηνικό εργοστάσιο που θέλουμε να κατασκευάσουμε.

Τι είναι η απόασταση 25 χιλιμέτρων απο το ρήγμα; Είναι λάθος να μιλάμε για απόσταση. Το ρηγμα σεισμού και το πυρηνικό εργοστάσιο, θα είναι αγκαλιά.
Επίσης υπάρχουν και άλλα μειονεκτήματα

 • Δεν θα υπάρχει μεταφορά τεχνογνωσίας απο τη Ρωσία στη χώρα μας
 • Το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει θα είναι ακρiβό. Ο μέσος όρος τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι 13.32 γρόσια (6.5 σεντς), ενω η τιμή του ρευματος του πυρηνικού εργοστασίου θα φτάνει τα 28.7 (14 σεντς)γρόσια.
 • Το πυρηνικό εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί απο τους Ρώσους στη χώρα μας, θα είναι το πρώτο στο είδος του. Αρα θα είμαστε χώρος δοκιμών.
 • Υπάρχει και το ζήτημα των πυρηνικών αποβλήτων που δεν το έχουν λύσει μεγάλες χώρες και το θέμα παραμένει άλυτο.

‘Οταν υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα, τόσα θέματα που προκύπτουν, δεν έχει καμία λογική η επιμονή στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου.

Επίσης το κάναμε αυτό χωρίς διαγωνισμό. Ποια είναι η λογική να πούμε στους Ρώσους ” το έργο το έδωσα σε σένα” Γιατί; Γιατί ένα τέτοιο δώρο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλεόν , εμείς πως θα λειτουργήσουμε αυτό το σταθμό. Ακόμα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εκρήξεις σε εργοστάσια μπαρουτιού, σε εργαστήρια βεγγαλικών, Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τη διαρροή υγραερίου. Πως θα αντιμετωπίσουμε κάποια πυρηνική διαρροή;

Kαι το σημερινό μας θέμα, ο σεισμός. Ο σταθμός στην Ιαπωνία, τελείωσε με τον σεισμό. Συνέβη αυτό που φοβόταν όλοι, ξεκίνησε η διαρροή.

Η Τουρκία είναι μια σεισμογενής χώρα. Το ρήγμα του Ετζέμις, είναι σε απόσταση, μόλις 25 χιλιομέτρων απο το Άκκουγιου.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, γιατι η Τουρκία δεν ανακοινώνει οτι ανακαλεί την απόφαση της για την κατασκευή εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας.

Πηγή
Το θράσος των γειτόνων φαίνεται πως δεν έχει όρια. Από την άλλη πλευρά, την δική μας, η ενδοτικότητα επίσης φαίνεται να μην έχει όρια. Σε μία κατάσταση, λοιπόν, εκτός ορίων, ποιός μπορεί να προβλέψει το αύριο; Ειδικά το αύριο αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα και που μεταβάλλεται σε χώρο όπου ο κάθε θρασύδειλος εκτονώνεται.
Έτσι, στην σταθερή γραμμή των καλών Ελληνοτουρκικών σχέσεων, φαίνεται πως τουρκικό πλοίο αποφάσισε να βγάλει από τον κόπο την Ελληνική πλευρά και έκανε νηοψία σε πλοίο που έπλεε νότια της Καρπάθου! Λέτε ο επόμενος ναυτικός έλεγχος της Άγκυρας να γίνει έξω από τη Σαλαμίνα; Γιατί όχι; Αν μας "χτυπήσουν την πόρτα" (όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τις εναέριες παραβιάσεις) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να μας ενημερώνουν για την παραβίαση που κάνουν...

Το περιστατικό της νέας τουρκικής πρόκλησης
Έλεγχο σε πλοίο το οποίο πόντιζε καλώδιο με προορισμό το Ισραήλ,έκανε τουρκικό πολεμικό πλοίο,νότια της Καρπάθου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ιταλία ,έπλευσε νότια της Κρήτης κι ενώ βρισκόταν νότια από την Κάρπαθο,δέχτηκε τις κλήσεις από το τουρκικό πολεμικό πλοίο για να απομακρυνθεί από τη περιοχή και να σταματήσει όποιες εργασίες κι αν κάνει ,γιατί πλέει σε περιοχή που περιλαμβάνεται σε τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη!
Το ιταλικό πλοίο συνέχισε το ταξίδι του ως το Ισραήλ,όπου ο καπετάνιος έκανε σχετική αναφορά για το περιστατικό.
Η περιοχή που έγινε το συμβάν σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει σχέση με τη τουρκική ΑΟΖ. Η Άγκυρα συστηματικά, ξεχνά και "σβήνει" από το χάρτη το Καστελόριζο!

Διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα
Σε διάβημα προέβη άμεσα η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για την παρενόχληση από τουρκική κορβέτα ιταλικού πλοίου, το οποίο πραγματοποιούσε μελέτη για τη χάραξη της διαδρομής για πόντιση καλωδίου οπτικών ινών που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ. Το ιταλικό πλοίο που είχε ζητήσει και είχε λάβει τις προβλεπόμενες από το Διεθνές Δίκαιο σχετικές άδειες από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, βρισκόταν σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με δημοσίευμα της «Αυγής». Υπογράμμισε δε, ότι η ελληνική πλευρά κατέγραψε πλήρως και ξεκάθαρα τις ελληνικές θέσεις προς την τουρκική πλευρά, κατοχυρώνοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Ως προς το θέμα της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Δελαβέκουρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπενθύμισε ότι «οι διαπραγματεύσεις έχουν κλείσει», ενώ σημείωσε ότι «για όσους λαθραία εισέρχονται στην Ελλάδα, ως πρώτη πύλη εισόδου στην ΕΕ, προβλέπεται η δυνατότητα επανεισδοχής τους στην Τουρκία» και συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου ισχύουν οι διμερείς συμφωνίες, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει διμερή συμφωνία με την Τουρκία, η οποία πλέον εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο
Κόμμα και κυβέρνηση χωρίς ιδεολογία είναι σώμα χωρίς ψυχή. Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολιτικό ζόμπι. Χωρίς αληθινό, ξεκάθαρο ιδεολογικό δόγμα. Χωρίς ψυχή. Παρενδυτικός σοσιαλισμός. «Κεντροαριστερό» ένδυμα κι όνομα κι από κάτω μαύρος κι άραχνος νεοφιλελευθερισμός.

Μια χωρίς προηγούμενο κυνική ανθρωποφαγία, την οποία ευαγγελίζονται αυτοί ακριβώς που δημιούργησαν το πρόβλημα, μαζί με τους εκατέρωθεν κολαούζους τους.

Τα δε δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα της κυβέρνησης του Μνημονίου κάθε τόσο αναφέρονται σε τάχα «δεξιά» στροφή της ΝΔ. Ο Μεγάλος Αδελφός μοιράζει «ταμπέλες».

Η σουρεαλιστική «ενημέρωση» που προσφέρουν οι φαλιρισμένοι μπετατζήδες και προμηθευτές δεν εξηγεί βέβαια από που κι ως που είναι «δεξιά στροφή» το να τάσσεται η ΝΔ με τον Λαό, να πηγαίνει απέναντι στο Μνημόνιο και τους στιλβωτές του.

Πρόκειται για την πιο στυγνή προπαγάνδα, υποτιμητική της νοημοσύνης του Λαού, και εξόφθαλμη απόδειξη της πιο αισχρής μισθοφορίας διαφόρων υπερτιμημένων κονδυλοφόρων της σινιέ Αριστεράς της γνωστής πλατείας.

Η αντιστροφή-διαστροφή αυτή θα είχε πλάκα, αν δεν μας την κουνούσαν κάθε τόσο στα μούτρα, μαζί με τον νέο, σκυφτό, χατζηαβάτικο «πατριωτισμό» τους.

Οι πατριώτες είναι άφρονες και «φασίστες», οι δούλοι της διαπλοκής και των ξένων συμφερόντων είναι εχέφρονες και αληθινοί «πατριώτες».

Οι υπερασπιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι «ακροδεξιοί», οι ορντινάτσες του κοινωνικού δαρβινισμού και των τοκογλύφων είναι «προοδευτικοί» ή «σοβαροί αστοί»!

Αν σκεφτείς ότι ο Δημήτριος Ιωαννίδης θεωρούσε εαυτόν πατριώτη και ότι ο Αδόλφος ήταν χορτοφάγος γιατί λυπόταν τα αρνάκια, όλα είναι κατανοητά.

Οι ίδιοι άνθρωποι που καθύβριζαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, τα ίδια καλόπαιδα με το βρόμικο μάτι και τις αριστερές βαθιές τσέπες που αβάνταραν ουτσεκάδες, Σκοπιανούς, κεμαλικούς, ισλαμοφασίστες, βομβαρδισμούς γυναικόπαιδων στη Σερβία, όποιον και ό,τι αντίκειται στο εθνικό και λαϊκό συμφέρον και στον ανθρωπισμό του Ελληνισμού, ο ίδιος πολιτικοδημοσιογραφικός πολτός προσπαθεί σήμερα να εκβιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Με όπλο τις συχνότητες, που ανήκουν στον Λαό, και τις μπατιρισμένες φυλλάδες τους, προσπαθούν να ντρεσάρουν τη ΝΔ, να τη βάλουν στον ζυγό της συνενοχής. Βλέπετε, όλες οι άλλες πολιτικές «επενδύσεις» τους φούνταραν και πνίγηκαν σε δύο κουταλιές νερό.

Το κόμμα της πίκας και της ζοχαδιασμένης οικογενειοκρατίας (γερμανικής τεχνολογίας) δεν τους βγαίνει με τίποτα.

Όλη νύχτα να ψάχνετε με τον φακό και το ντουφέκι, δεν θα βρείτε άνθρωπο να σας πει ότι θα ψηφίσει τη μελαγχολική κυρία.

Παλιότερα φουσκώσανε με την τρόμπα τον Συνασπισμό, μείνανε στην ανηφόρα από λάστιχο. Ντοπάρανε επικοινωνιακά και δημοκοπικά τους Γλυκολόγους Ανταλλακτικούς, μείνανε με τον Τρεμόπουλο στο χέρι. Επειδή λοιπόν αυτά τα πουλέν απεδείχθησαν Αστραχάν, τώρα ποντάρουν στην ηγεσία του ΛΑΟΣ για να κόψουν, όπως νομίζουν, τον δρόμο του Αντώνη Σαμαρά.

Το σύστημα, άλλωστε, χρειάζεται τους βοηθητικούς του. Κάποιος πρέπει να κατεβάζει τα σκουπίδια του Μνημονίου στον κάδο. Η πλήρης διάσταση της ηγεσίας του ΛΑΟΣ με τη βάση του και σειρά στελεχών και βουλευτών του, οι φυγόκεντρες δυνάμεις που προκάλεσε η τραγελαφική στήριξη στον ΓΑΠ και στην ατελέσφορη κι αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε ανάγκη προπαγανδιστικής και δημοκοπικής στήριξης από την καθεστωτική «παράγκα».

Οι τυχοδιώκτες που κάνουν το άσπρο μαύρο, που πλασάρουν ψευδολογώντας δημοσιογραφικά και δημοκοπικά άλλους πολιτικούς τυχοδιώκτες, θα ανακαλύψουν με πίκρα ένα αναντίρρητο γεγονός.

Μπορείς να πουλήσεις καλοσυσκευασμένο με τη σοβαροφανή «αξιοπιστία» σου όποιο παραμύθι θέλεις. Στο τέλος όμως η πραγματικότητα σπάει την πόρτα και μπαίνει μέσα. Γιατί η πραγματικότητα είναι το μόνο που υπάρχει.

Μπορείς π.χ. να βαφτίσεις το κρέας ψάρι και τον ημιμαθή τυχοδιώκτη «σοβαρό αστό δεξιό». Το κρέας θα ‘ναι πάντα κρέας κι ο ημιμαθής τυχοδιώκτης θα ‘ναι πάντα ημιμαθής τυχοδιώκτης.

Η κυβέρνηση εκβιάζει κι απειλεί τον Λαό. Κραδαίνει κάθε τόσο τον Φόβο πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων για να εξασφαλίζει την υποταγή. Οι Έλληνες όμως δεν χρειάζονται απειλές, ούτε βέβαια ζογκλερικά, κωλοτούμπες και εξυπνάδες καφενέ.

Χρειάζονται θετική και ρωμαλέα διακυβέρνηση. Ηγεσία που να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, που θα εμψυχώνει τον Λαό και θα του δείχνει τον τρόπο να νικήσει.

Το μισό της νίκης είναι η ψυχολογία των ανθρώπων. Γιατί την αγορά, την οικονομία, δεν την αποτελούν απλά απρόσωποι μηχανισμοί, νούμερα σε φωτεινούς πίνακες, σε στατιστικές και αναλύσεις.

Την αγορά, όπως και την κοινωνία, την αποτελούν Άνθρωποι. Αυτοί, λοιπόν, για να αγωνιστούν, να δημιουργήσουν, θέλουν φως, προοπτική, Ηγέτη με καθαρό βλέμμα.

Όχι ψέματα, ψευτοτσαμπουκάδες κ απειλές από τη μια κι από την άλλη ταρζανιές, ακροβατικά ή ξελιγωμένες για εξουσία μετεξεταστέες της λαϊκής βούλησης. Κι όλοι αυτοί μαζί δεν κάνουν Ηγεσία αλλά κομπανία αποτυχίας.

Η Ελλάδα λοιπόν χρειάζεται κυβέρνηση με ψυχή και τούτοι δω δεν έχουν. Ας κάνουν λοιπόν στην άκρη…
 • Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα...
 • Είναι δικαστικό πρόβλημα
 • Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς
Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

Όταν έχει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας, δεν πηγαίνει στην πολεοδομία, για να του το λύσουν. Πηγαίνει στο νοσοκομείο, γιατί εκεί υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και οι "κατά τω νόμω και τη επιστήμη" κατάλληλες υποδομές για την επίτευξη του θετικού αποτελέσματος. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θα πρέπει και οι Έλληνες ν' αναζητήσουν τη λύση του προβλήματός τους στους "αρμοδίους" και όχι στους άσχετους. Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα δεν είναι θέμα πολιτικής. Θα ήταν τέτοιο, αν το χρέος ήταν πραγματικό και όχι προϊόν απάτης. Θα ήταν τέτοιο, αν ίσχυε η παγκάλεια ρήση τού …"μαζί τα φάγαμε". Όμως, επειδή αυτό είναι προφανές ότι δεν συμβαίνει, αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα είναι πρόβλημα δικαιοσύνης και άρα ανήκει στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων της δικαιοσύνης.
Σήμερα οι πονηροί, οι οποίοι τα κονόμησαν από τη διαφθορά έχουν βάλει τους Έλληνες στη λογική της οικονομίας και των μεθόδων επίλυσης των δικών της προβλημάτων, προκειμένου να τους παρασύρουν μακριά από την πραγματική και ευνοϊκή γι' αυτούς λύση. Έχουν βάλει τους πάντες να σκέφτονται σαν λύσεις την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση των επιτοκίων, την επιστροφή στη δραχμή και άλλα τέτοια οικονομικά "φάρμακα". Όλα αυτά είναι λάθος. Γιατί; Γιατί ξεκινούν από λανθασμένη "εκκίνηση". Όλα αυτά ισχύουν μόνον εάν και εφόσον το χρέος είναι πραγματικό …Μόνον εάν το χρέος είναι νόμιμο και ως εκ τούτου επιβαρύνει τον δανειολήπτη. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Είναι το ελληνικό χρέος νόμιμο; Πώς λοιπόν, όταν αμφισβητείται η νομιμότητα ενός χρέους, το οποίο προέκυψε εξαιτίας της διαφθοράς των πολιτικών, μπορεί να επιλυθεί από πολιτικούς;
Απλά πράγματα. Αν κλέψεις από έναν άνθρωπο το αυτοκίνητό του, δεν τον βάζεις στη διαδικασία να "παζαρεύει" πόσο, με ποιον τρόπο και με τι δόσεις μπορεί να το πληρώσει, για να το ξαναποκτήσει. Η κλοπή είναι έγκλημα και εκεί σταματά η υπόθεση. Ποινικό είναι το θέμα και όχι οικονομικό. Από τον δικαστή λύνεται το πρόβλημα και όχι από τον λογιστή. Αν έχει ή αν δεν έχει χρήμα ή περιουσία για να το ξαναποκτήσει, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δεν μπαίνει καν στην υπόθεση. Το αυτοκίνητό του επιστρέφεται και ούτε καν τον αφορούν οι τόκοι και τα επιτόκια.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα έχει ή δεν έχει περιουσία, για να εξαγοράσει το χρέος της ή αν έχει ή δεν έχει δυνατότητα να πληρώσει τις δόσεις αυτού του χρέους, αυτό είναι κάτι που στην περίπτωση αυτήν είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι ν' αποδειχθεί η νομιμότητα ή η παρανομία του χρέους. Είναι το ελληνικό χρέος νόμιμο, ώστε να συνεχίσουμε την αναζήτηση λύσης και στον οικονομικό τομέα;
Σε μια κοινωνία όπου οι πάντες θεωρούν τον πολιτικό κόσμο διεφθαρμένο και "διαπλεκόμενο", είναι δυνατόν να θεωρούνται οι προσπάθειές τους ειλικρινείς; Σε ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο —ανεξαρτήτως κομματικής ταμπέλας— οι πάντες υπηρέτησαν τους ίδιους ντόπιους διαπλεκόμενους και διεθνείς τοκογλύφους, είναι δυνατόν να περιμένουμε τη λύση από μια απλή αλλαγή του κόμματος, που ασκεί την εξουσία; Όχι βέβαια. Όλοι αυτοί από κοινού εγκλημάτησαν εναντίον του ελληνικού λαού και το τελικό αποτέλεσμα αυτού του εγκλήματος ήταν το χρέος που του φόρτωσαν. Τώρα είναι θέμα δικαιοσύνης να βρεθούν τα εγκλήματα και οι εγκληματίες και αφού συνδεθούν με το χρέος να το "καταδικάσουν" και το ίδιο.
Στην πραγματικότητα η Ελλάδα δέχθηκε μια οικονομική επίθεση, η οποία μοιάζει με "πόλεμο" σ’ ό,τι αφορά τις συνέπειές της, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια τεράστια απάτη. Μια μεγάλη αλλά κοινή οικονομική απάτη. Μια απάτη, η οποία απλά στην προκειμένη περίπτωση διαπράχθηκε από συγκεκριμένα κράτη εις βάρος του ελληνικού κράτους. Απατεώνες δεν είναι μόνον οι ιδιώτες, αλλά και τα κράτη. Θύματα απάτης δεν είναι μόνον οι ιδιώτες, αλλά και τα κράτη. Απλά πράγματα. Όποιο "πρόσωπο" έχει οικονομικά συμφέροντα, μπορεί να διαπράξει απάτη και τέτοια "πρόσωπα" δεν είναι μόνον τα φυσικά πρόσωπα. Τέτοια "πρόσωπα" μη φυσικά είναι και τα κράτη. Κάποια κράτη λοιπόν για ιμπεριαλιστικούς λόγους "επιτέθηκαν" στην Ελλάδα και ως εκ τούτου την "αδίκησαν". Διέπραξαν απάτη και σ' αυτήν την απάτη είχαν συνεργούς το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Τώρα αυτοί οι απατεώνες "σκέφτονται" από κοινού τη δήθεν λύση. Διαφθορείς και διεφθαρμένοι σκέφτονται από κοινού τη λύση, η οποία θα "φορτώσει" την εγκληματική τους ενέργεια στις πλάτες του λαού …Του λαού, ο οποίος εξαπατήθηκε από διεφθαρμένους πολιτικούς, που τα "πήραν" από ιμπεριαλιστικά αρπακτικά, τα οποία για τον νόμο δεν είναι τίποτε παραπάνω από κοινά "απατεωνίστικα" κράτη. Όλοι αυτοί παρακάμπτουν για ευνόητους λόγους το ποινικό μέρος της υπόθεσης και πάνε κατ’ ευθείαν στο οικονομικό. Θεωρούν ντε φάκτο νόμιμο το χρέος και τους απασχολούν μόνον τα επιτόκια και οι χρόνοι για την αποπληρωμή.
Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μαντικές ή άλλες ξεχωριστές ικανότητες, για να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα δείχνουν κάποιοι. Αρκεί βλάκας να μην είσαι και θα καταλάβεις ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με το ελληνικό χρέος. Αρκεί μόνον να σκεφτεί κάποιος το εξής απλό πράγμα. Ο Παπαδήμος, που, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, επέτρεπε σε ξένους να "μαγειρεύουν" τα οικονομικά στοιχεία της χώρας, εργάζεται σήμερα για τους δανειστές μας στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του Τρισέ και μας προτείνει "λύσεις", για να ξεπληρώσουμε τα παράνομα δάνεια, στα οποία είχε κι αυτός συμμετοχή. Ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σήμερα ως υπουργός οικονομικών ξεπουλάει τα πάντα και παρακάμπτει την ίδια τη Βουλή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους "δανειστές" μας, ήταν ανάμεσα σ' αυτούς, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι στην εποχή του Παπαδήμου για τα παράνομα δάνεια.
Είναι δυνατόν οι βασικοί ύποπτοι για μια τρομερή δολοφονία, να είναι ταυτόχρονα και οι μοναδικοί ανακριτές καί δικαστές της υπόθεσης; Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα με το ελληνικό χρέος. Προσπαθούν να το "επιλύσουν" αυτοί, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι φυλακή γι' αυτό. Αυτό πρέπει να είναι το αντικείμενο της δικαστικής διερεύνησης και να αφορά το σύνολο των κυβερνήσεων που το δημιούργησαν. Μόνον αν σπάσει αυτή η "ομερτά" των απατεώνων των δύο κομμάτων, που μονοπωλούν την εξουσία, μπορεί κάποιος να διεκδικήσει τη σωτηρία της Ελλάδας. Γιατί; Γιατί, αν αποδειχθεί η δική τους διαφθορά, θα αποκαλυφθούν οι ξένοι διαφθορείς τους.
Τότε θα υπάρχουν στοιχεία, για να σωθούμε. Θα υπάρχουν στοιχεία, για ν' αποδείξουμε ότι το ελληνικό χρέος ήταν ένα "απεχθές χρέος", το οποίο το δημιούργησαν οι ίδιοι οι δανειστές μας, διαφθείροντας τους ηγέτες μας. Απλά πράγματα. Δεν φταίει ο ελληνικός λαός για το χρέος που του φόρτωσαν και τώρα του ζητάνε την πατρίδα του για να το ξεπληρώσει. Φταίνε οι προδότες, που τον "φόρτωσαν" με αυτό το χρέος, επειδή διαφθάρηκαν από τους δανειστές μας.
Αν το καταλάβουμε αυτό, έχουμε καταλάβει τη λύση του προβλήματος. Μόνον αν πάει ο Σημίτης φυλακή, θα μάθουμε τι ακριβώς έγινε με τη Goldman Sachs. Γιατί αυτή η συμμορία τοκογλύφων πήρε ως αμοιβή 300 εκατομμύρια ευρώ, για να "τακτοποιήσει" λογιστικά ένα ποσό απλά τριπλάσιο από την αμοιβή της; Αν πάει φυλακή ο Σημίτης γι' αυτήν την "τακτοποίηση", θα τον ακολουθήσει και ο τότε σύμβουλός του, που σήμερα υπέγραψε ως Υπουργός Οικονομικών την "παράδοση" της χώρας στην ξένη κατοχή. Αυτή η τακτοποίηση" πόσο επηρέασε τη δανειακή μας ικανότητα και ποιους ωφέλησε; Ποιος —με λίγα λόγια— "ξεγέλασε" τους διεθνείς επενδυτές για να βγάλει τεράστια κέρδη; Οι Έλληνες ή η Goldman Sachs; Όποιος τους ξεγέλασε για να βγάλει κέρδη, αυτός είναι υποχρεωμένος να τους αποζημιώσει. Δεν χρωστάνε οι Έλληνες στους επενδυτές. Χρωστάνε οι τοκογλύφοι στους επενδυτές, οι οποίοι τους παγίδευσαν, χρησιμοποιώντας ως μέσο —και εν αγνοία των Ελλήνων— την ελληνική οικονομία.
Τα ανάλογα αφορούν και όλους τους εμπλεκόμενους στην εσωτερική διαφθορά της χώρας. Δεν δανείστηκαν οι Έλληνες, για να κάνουν σπατάλες. Το κράτος ήταν "σπάταλο", γιατί κάποιοι πονηροί διέφθειραν τους Έλληνες πολιτικούς, για να ξεπουλάνε τη "σαβούρα" τους και να διατηρούν τους δείκτες της ανάπτυξής τους υψηλούς. Δεν ξύπνησαν μια μέρα οι Έλληνες και άρχισαν να δανείζονται ως ιδιώτες ή ως κράτος, για να καταναλώνουν τα γερμανικά προϊόντα για να μην μένουν άνεργοι οι Γερμανοί εργάτες. Η γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το γερμανικό κεφάλαιο διέφθειραν τους πάντες στην Ελλάδα, για να υπάρχει αυτή η ελληνική σπατάλη. Η γερμανική παραγωγή άκμαζε από την πληρωμένη ελληνική "σπατάλη".
Από τα γερμανικά υποβρύχια, τα οποία αγοράζονταν σε απίστευτα υψηλές τιμές, μέχρι τις επιδοτήσεις για αποσύρσεις αυτοκινήτων, πάντα οι ίδιοι διαφθορείς διέφθειραν εκείνους που μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν. Γιατί η σύμμαχος και ευρωπαϊκή Ελλάδα αγόραζε τα γερμανικά υποβρύχια πιο ακριβά απ' ό,τι τα αγόραζαν κράτη της Άπω Ανατολής; Γιατί η υπερχρεωμένη Ελλάδα επιδοτούσε με "δανεικά" την αγορά αυτοκινήτων, ενώ δεν διέθετε αυτοκινητοβιομηχανία; Γιατί ένα υπερχρεωμένο κράτος επιδοτούσε και πάλι με "δανεικά" την αγορά κλιματιστικών, τη στιγμή που δεν διέθετε το ίδιο μια ανάλογη βιομηχανία; Γιατί κάποιοι αρμόδιοι στο να παίρνουν αποφάσεις πολιτικοί "λαδώνονταν" από εκείνους, οι οποίοι είχαν κέρδος από τα "λάθη" τους και οι κερδισμένοι ήταν σχεδόν μόνιμα οι Γερμανοί.
Έτσι γιγαντώθηκε το εξωτερικό μας χρέος και όχι εξαιτίας της σπατάλης των Ελλήνων. Οι διαφθορείς το γιγάντωσαν, γιατί αυτό τους συνέφερε. Οι διαφθορείς μάς ανάγκαζαν να δανειζόμαστε, για ν' "αυτοκτονήσουμε" από τα χρέη μας. Οι δανειστές μας "λάδωσαν" όλους τους πολιτικούς, για να μας τυλίξουν όλους μαζί σε μια "υποθήκη". Τώρα οι Γερμανοί διαφθορείς μάς "πουλάνε" και ηθική.
Ηθική αλά καρτ μέχρι εκεί που τους συμφέρει. Θέλουν για παράδειγμα τους Έλληνες τίμιους αποπληρωτές των δανείων τους, αλλά δεν θέλουν ν’ αναζητάνε τη νομιμότητα των δανείων και άρα να κρίνουν την ατιμία των ιδίων. Η ηθική κρίση προφανώς αφορά μόνον τους "κατώτερους" Έλληνες και όχι τους υπεράνω ηθικής "ανώτερους" Γερμανούς και όλους τους υπόλοιπους δανειστές μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Γερμανοί έχουν ένα "θεματάκι" με την ηθική. Μόνον η ηθική των άλλων τίθεται υπό αμφισβήτηση και ποτέ η δική τους.
Αυτοί μπορούν να κάνουν copy-paste διδακτορικά και να γίνονται Υπουργοί Άμυνας, αλλά, αν το έκανε κάποιος άλλος άνθρωπος διαφορετικής εθνικότητας, θα τον λιθοβολούσαν δημοσίως και θα απαιτούσαν να μπει "λουκέτο" στο Πανεπιστήμιο που το επέτρεψε να συμβεί. Θα τον χρησιμοποιούσαν, για ν' αποδείξουν πόσο "κατώτερο" είναι το έθνος από το οποίο προέρχεται. Φαντάζεται κάποιος τι θα έκαναν οι Γερμανοί, αν ένας Έλληνας υπήκοος κατηγορούνταν για διαφθορά Γερμανών αξιωματούχων και προστατευόταν από την ελληνική δικαιοσύνη, για ν' αποφύγει τη γερμανική τιμωρία; Τι θα έκαναν οι Γερμανοί, αν η περίπτωση Χριστοφοράκου είχε αντίστροφους όρους; Νέα σταυροφορία ηθικής κάθαρσης θα κήρυσσαν οι Γερμανοί εναντίον της Ελλάδας.
Αυτοί οι υπεράνω πάσης αμφισβήτησης "ηθικοί" άνθρωποι σήμερα προστατεύουν όλους τους ανήθικους Έλληνες. Εξαιτίας τους δεν πάει ο Τσουκάτος φυλακή. Γιατί, αν πάει φυλακή αυτός, ο οποίος "έπαιρνε" τα παράνομα χρήματα, θα "καταδικάσει" κι αυτόν που τα έδινε …και άρα τη Siemens. Γι' αυτόν τον λόγο δεν πάει ο Μαντέλης φυλακή. Γιατί, αν πάει φυλακή αυτός, ο οποίος έπαιρνε "χορηγίες", θα "καταδικάσει" κι αυτόν που τις έδινε, για να "βελτιωθούν" οι τηλεπικοινωνίες. Γι' αυτόν τον λόγο δεν πάει ο Λιάπης φυλακή. Γιατί, αν πάει φυλακή αυτός, θα "καταδικάσει" κι αυτόν που παρέδιδε "φαρδιά" βαγόνια. Γι' αυτόν τον λόγο δεν πάει φυλακή ο κουφός με το αυθαίρετο. Γιατί, αν πάει φυλακή ο Σουφλιάς, θα "καταδικάσει" και τον Μπόμπολα, ο οποίος είναι συνέταιρος με τη Goldman Sachs.
Αντιλαμβανόμαστε πως πίσω από τη σημερινή ατιμωρησία των διεφθαρμένων πολιτικών κρύβονται μεγάλα συμφέροντα …Πολύ μεγάλα συμφέροντα. Δεν τιμωρούνται όλα αυτά τα καθάρματα, όχι επειδή οι ίδιοι είναι ισχυροί, αλλά επειδή είναι ισχυρά τα αφεντικά τους, που τους έκαναν καθάρματα. Δεν πηγαίνουν φυλακή οι Σημίτηδες και οι Τσοχατζόπουλοι και οι Μαντέληδες, όχι επειδή είναι ισχυροί οι ίδιοι, αλλά επειδή είναι ισχυρές η Goldman Sachs, η Mercedes, η Siemens και οι άλλες "αδερφές".
Αυτές οι εταιρείες θα είναι ισχυρές για όσο διάστημα θα μπορούν να κρύβονται πίσω από την ατιμωρησία εκείνων που διέφθειραν. Για όσο διάστημα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μένουν ατιμώρητοι, οι διαφθορείς θα μένουν στο απυρόβλητο. Μόνον αν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί πάνε φυλακή, θα έρθει και η σειρά των εταιρειών που τους διέφθειραν. Η προστασία των διεφθαρμένων πολιτικών είναι η πρώτη και βασικότερη "γραμμή" άμυνας όλων αυτών των εταιρειών της διαφθοράς. Αν καταρρεύσει αυτή η "γραμμή", τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Τότε οι σημερινοί ηθικολόγοι του Ρήνου θα κινδυνεύσουν να πνιγούν μέσα σε έναν "Ρήνο" κατηγοριών για διαφθορά.
Γι' αυτόν τον λόγο οι ισχυροί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες βάζουν στο "παιχνίδι" και τους δικαστικούς. Στο "παιχνίδι" της διαφθοράς σε "είδος", εφόσον είναι έτοιμοι να τους παράσχουν κάθε είδους προνομιακό επίδομα. Προκειμένου να μην αποδοθεί δικαιοσύνη, οι δικαστικοί θ' απολαμβάνουν της προνομιακής μεταχείρισης από τη διαπλοκή. Οι εγκάθετοι Καστανίδηδες θα σπεύσουν να ικανοποιήσουν κάθε αίτημά τους. Όχι μόνον ως "λειτουργούς", αλλά και ως "ημίθεους" θα αναγνωρίσουν τους δικαστικούς. Σε μια εποχή που κόβονται τα επιδόματα και οι συντάξεις των φτωχών εργαζομένων, θα αναγνωρίσουν στους δικαστικούς επίδομα "θεότητας". Θα φτάσουν στο σημείο να τους δίνουν μισθούς τύπου στελεχών επιχειρήσεων. Πρόεδρος και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα εισπράττουν μισθό ίσο με του Τσαμάζ του ΟΤΕ και του Προβόπουλου της Τράπεζας της Ελλάδας. 600.000.- ευρώ θα φτάσουν να παίρνουν οι Πρόεδροι και οι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου.
Γιατί; Για να εκτελέσουν το καθήκον τους; Όχι βέβαια. Θα πληρώνονται χρυσάφι για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Θα πληρώνονται, για να μην κάνουν απολύτως τίποτε. Να περνάνε τα χρόνια, να εξαφανίζονται στοιχεία, να μπαίνουν στα συρτάρια υποθέσεις, να δίνονται αναβολές, να περνάνε προθεσμίες, να παραγράφονται εγκλήματα. Ό,τι ακριβώς έκανε ο "λειτουργός" Ζαγοριανός, ο οποίος προφανώς ανταμείφθηκε από την "ευγνωμονούσα" Siemens και τον οποίο σήμερα τον προστατεύει η Δικαιοσύνη. Δικαιούνται αυτήν την αμοιβή, εφόσον έχουν μετατρέψει τη Δικαιοσύνη σε "Ιδιωτική Εταιρία Απονομής Χάριτος ΑΕ". Δικαιούνται αυτές τις αμοιβές, ως μέτοχοι αυτής της ιδιωτικής εταιρείας, οι οποίοι διεκδικούν νόμιμη προμήθεια με βάση τον όγκο των χρημάτων που "χαρίζουν".
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι συμβαίνει; Οι ξένοι "παίκτες", οι οποίοι κινούν τις ντόπιες "μαριονέτες" της διαφθοράς, είναι ασφαλείς μόνον για όσο διάστημα μπορούν και από το παρασκήνιο προστατεύουν αυτές τις "μαριονέτες" από την τιμωρία …Μόνον για όσο διάστημα δεν "βλέπει" ο λαός τι κάνουν με τη δικαστική εξουσία και προστατεύουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς.
Θα το πούμε απλά και καθαρά, για να μείνει στο μυαλό του Αναγνώστη μια για πάντα. Μόνον αν ο Τσοχατζόπουλος, ο Σημίτης, ο Παπαδήμος και τα άλλα τα "παιδιά" πάνε φυλακή, θα έχουμε ελπίδες να σωθούμε ως κράτος, ως κοινωνία και ως οικονομία. Μόνον αν καταδικαστούν αυτοί, μπορούμε ν' απαλλαγούμε από το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας χρέους. Ν' απαλλαγούμε νόμιμα και με τη "βούλα" του νόμου του εθνικού, αλλά και του διεθνούς.
Μόνον αν καταδικάσουμε τα διεφθαρμένα κτήνη κι αποδειχθεί πως αυτά ήταν υποχείρια των δανειστών μας, θα γλιτώσουμε τα χρέη μας. Θα γλιτώσουμε, γιατί απλούστατα αυτά τα χρέη θ' αποδειχθούν παράνομα και άρα θα απαλλαγούμε από την υποχρέωση να τα ξεπληρώσουμε. Ας απειληθεί με ισόβια κάθειρξη ο Σημίτης και εύκολα θα "δούμε" τι ακριβώς συνέβαινε με το ελληνικό χρέος. Ας είναι η ομολογία του το μόνο μέσο για να σπάσουν αυτά τα ισόβια και θα αρχίσει να κελαηδάει ο "μακέτος". Θα μιλάει όπως δεν μίλησε ποτέ από τα μπαλκόνια. Θα δούμε τραπεζικούς λογαριασμούς, θα δούμε πράκτορες μυστικών υπηρεσιών και θα δούμε πιέσεις ξένων πρεσβειών.
Αν ο κάθε "μεγαδιεφθαρμένος" πολιτικός κόστιζε στην Ελλάδα κάποια δεκάδες δις σε παράνομες και υπερτιμημένες προμήθειες περιττών αγορών, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος τι συνέβαινε. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, για να καταλάβεις τον λόγο που ένα κράτος σαν την Ελλάδα αγόρασε μέχρι και αποβατικά Χόβερκραφτ. Πανάκριβο θαλασσινό "νερό" ανάγκαζαν την Ελλάδα ν' αγοράζει …ακόμα κι όταν "ναυαγούσε". Όμως, όλα αυτά εκτός από παράνομα είναι και μετρήσιμα. Παίρνεις λοιπόν ένα κοινό κομπιουτεράκι και τα συγκεντρώνεις αυτά τα ποσά.
Αν ο κάθε Άκης, ο κάθε Μαντέλης, ο Μητσοτάκης, ο κάθε Λιάπης, ο κάθε Σουφλιάς και ο κάθε Σημίτης "κόστιζε" στον ελληνικό λαό κάποια δις ευρώ, αυτά προστίθενται και μας βγάζουν ένα τελικό αποτέλεσμα. Ένα παράνομο αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα, το οποίο από κάπου πρέπει ν' αφαιρεθεί …Απλά πράγματα. Αν το εξωτερικό μας χρέος είναι 350 δις κι αποδειχθεί με ονόματα, στοιχεία, κρυφούς λογαριασμούς και παράνομες διπλωματικές πιέσεις ότι από όλα αυτά τα 200 δις είναι παράνομα —από διαφθορές, υπερτιμολογήσεις προμηθειών και αναίτιες αγορές εξοπλισμών— τότε το νόμιμο χρέος δεν είναι το ίδιο.
Αυτό είναι που φοβούνται οι ξένοι τοκογλύφοι και γι' αυτό προστατεύουν όλους αυτούς τους διεφθαρμένους. Σήμερα θεωρούν ότι είναι σχετικά ασφαλείς, γιατί έχουν "δεμένους" όλους τους διεφθαρμένους πολιτικούς μέσα σε ένα "δίχτυ" συνενοχής, που αφορά όλα τα κόμματα και ταυτόχρονα ο λαός δεν γνωρίζει πώς να σπάσει αυτό το "δίχτυ". Γι' αυτόν τον λόγο εταιρείες σαν τη Siemens χρηματοδοτούσαν καί τα δύο μεγάλα κόμματα εξίσου. Τους χρηματοδοτούσαν όλους μαζί, για να μην τολμά κανένας ν' ανοίξει το καπάκι του "βόθρου", που δημιούργησε το τεράστιο χρέος. Τώρα τους εκβιάζουν όλους αυτούς και θεωρούν βέβαιο ότι η υπόθεση του χρέους δεν θα πάει στα δικαστήρια για τη λύση της, αλλά στις τράπεζες και τα επιτόκια.
Αυτό είναι και το τραγικό της όλης υπόθεσης. Αυτή είναι η στρατηγική των τοκογλύφων απέναντι σε έναν λαό, που θα του αφαιρεθεί η πατρίδα του για χρέη των οποίων τη νομιμότητα δεν μπορεί να ελέγξει και βέβαια δεν γνωρίζει πώς να αμυνθεί από την τοκογλυφική λαίλαπα. Η τελευταία δηλαδή "παραγγελία" προς τους διεφθαρμένους πολιτικούς είναι να εκπαιδεύσουν πάση θυσία τον λαό να πιστεύει ότι τα χρέη είναι νόμιμα και μιλάνε μόνον για επιτόκια και "μήκη" αποπληρωμών. Να μπορούν και οι κλέφτες να "χαρίζουν" μονάδες στα επιτόκια ή πρόσθετα χρόνια αποπληρωμής και να παριστάνουν τους "ευεργέτες".
Όλα αυτά με τη βοήθεια των πολιτικών, οι οποίοι κάποτε διαφθάρηκαν και σήμερα μας προδίδουν εκ νέου με ανταμοιβή την ατιμωρησία τους για τα προηγούμενα εγκλήματά τους. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε τα "έπαιρναν", για να δημιουργούν χρέη, σήμερα τα "παίρνουν" στο "είδος" της ατιμωρησίας, για να προτείνουν λύσεις αποπληρωμής χρεών. Γι' αυτόν τον λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπάθησε να μας "πείσει" ότι το χρέος είναι νόμιμο, επειδή "…μαζί τα φάγαμε" και η υπόλοιπη κυβέρνηση "μάχεται" για την αποπληρωμή του.
Το "…μαζί τα φάγαμε", δηλαδή, δεν ήταν άλλη μια λεκτική ηλιθιότητα του γνωστού κοιλιόδουλου του "σοσιαλισμού". Με το "…μαζί τα φάγαμε" ο Πάγκαλος ήθελε να "προσανατολίσει" τον κόσμο προς μια κατεύθυνση σκέψης που βολεύει τους τοκογλύφους και τους Γερμανούς, αλλά και να προσδιορίσει τη γραμμή πορείας της κυβέρνησης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Πάγκαλος σε απλά ελληνικά είπε στους Έλληνες "…"μην την ψάχνετε" παραπάνω. Αναγνωρίστε το χρέος, γιατί έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση το έχει αναγνωρίσει. Έχει συνεννοηθεί ήδη με το ΔΝΤ από την εποχή που εσείς ψηφίζατε τα "…λεφτά υπάρχουν" …Έχει συνεννοηθεί διακομματικά με όλους τους διεφθαρμένους κλέφτες πολιτικούς που το δημιούργησαν και τους έχει δώσει αμνηστία.
Έχουν αυτοαπαλλαγεί όλοι από τα εγκλήματά τους. Γι' αυτόν τον λόγο μεθοδεύουν κι αυτές τις κωμικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Κανένας δεν θα πληρώσει κανένα έγκλημά του και όλοι θα έχουν να επικαλούνται κάποια εξεταστική που τους απάλλαξε… Απλά πράγματα. Γι' αυτόν τον λόγο ο Giorgo της Goldman Sachs δρομολόγησε "άφοβα" τις εξεταστικές. Έχει συνεννοηθεί το ΠΑΣΟΚ με τους Μητσοτάκηδες, τους Λιάπηδες, τους Σουφλιάδες και τους άλλους, όπως έχει συννεοηθεί η ΝΔ με τους Σημίτηδες, τους Άκηδες, τους Τσουκάτους και τους Μαντέληδες. Τον Παπαδήμο καλύπτει ο Προβόπουλος και η Ελλάδα "αποδέχεται" και στο υπηρεσιακό επίπεδο —και χωρίς περαιτέρω έλεγχο— τη νομιμότητα του χρέους της. Με τους διαφόρους αντισυνταγματικούς νόμους περί "ασυλίας", "ευθύνης υπουργών" κλπ., οι διεφθαρμένοι έχουν εξασφαλίσει και τις "πλάτες" της δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης, η οποία έχει εξασφαλίσει άλλοθι να μην αντιδρά και της οποίας οι "λειτουργοί" για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να μην χάσουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά τους.
Γι' αυτόν τον λόγο Έλληνες μην αναζητείτε λύσεις πέρα από το οικονομικό. Μην ψάχνετε να δείτε ποιος σας έκλεψε το "αυτοκίνητό" σας. Κοιτάξτε να δείτε με τι επιτόκια θα το ξαναγοράσετε από τους κλέφτες." Συμπληρωματική αυτής της δήλωσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήταν και η δήλωση του προέδρου της. Η δήλωση, η οποία επαναλαμβάνεται συνέχεια και διαβεβαιώνει τους πάντες ότι …"οι Έλληνες θα πληρώσουν μέχρι του τελευταίου σέντ το χρέος τους". Μια δήλωση, την οποία είναι προφανές ότι την έκανε όχι για να την ακούσουν οι "πάντες", αλλά οι Έλληνες. Διεθνείς τοκογλύφοι και Έλληνες πολιτικοί έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους να ξεπουλήσουν την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζουν τίποτε —και κυρίως την αντίδραση του ελληνικού λαού—. Τον υποτιμάνε και γι' αυτό φέρονται τόσο προκλητικά. Τον υποτιμάνε, αλλά ταυτόχρονα και τον φοβούνται, μήπως βρει κάποια λύση που δεν τους συμφέρει.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Τρέμουν και μόνον στην ιδέα ότι μπορεί να "ξυπνήσουν" απότομα οι Έλληνες και να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Τρέμουν και μόνον στην ιδέα ότι μπορεί να απαιτήσουν ακόμα και με τη βία να εκδοθεί ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν Παπαδήμο, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα για την παράνομη μεθόδευση που οδήγησε στη διόγκωση του χρέους μας. Πιο πολύ και από τη γυναίκα του Τσοχατζόπουλου τρέμει η Goldman Sachs μην τυχόν και πάει ο Άκης φυλακή. Μόνον αν καταδικαστούν αυτοί οι διεφθαρμένοι Παπαδήμοι και Άκηδες για διαφθορά, το πρόβλημα "μετακινείται" προς τους διαφθορείς τους και άρα προς τους δανειστές μας. Μόνον με αυτόν τον τρόπο το δίκιο έρχεται προς το μέρος μας. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Ή εμείς θα σωθούμε ως λαός ή οι διεφθαρμένοι …Ή αυτοί ή εμείς …Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα διαδηλώσει ο λαός, θα πρέπει να κατευθυνθεί εκεί όπου συμφέρει τον ίδιο και όχι εκεί όπου συμφέρει τη διαπλοκή. Δεν έχει λόγο να διαδηλώνει έξω από τη Βουλή. Όταν ο λαός πηγαίνει στη Βουλή, για να διαμαρτυρηθεί, είναι σαν να πηγαίνει στην ακροθαλασσιά, για να πετάξει βότσαλα με στόχο ν' αλλάξει το "τοπίο". Είναι λάθος αυτή η πρακτική και δεν αποφέρει το παραμικρό αποτέλεσμα. Εκεί βρίσκονται μόνον οι "παλιάτσοι", τους οποίους μπορεί να τους αντικαταστήσει με την ψήφο του. Νόημα έχει να διαδηλώσει εκεί όπου μπορεί να επιτύχει αλλαγή, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει …Εκεί όπου μπορεί να πάει το πρωί και μέχρι το μεσημέρι να έχει καταφέρει να πάρει το αποτέλεσμα το οποίο επιθυμεί …Εκεί όπου μπορεί ν' απειλεί ότι θα τα σπάσει όλα, αν δεν εκδοθεί ένα ένταλμα σύλληψης για τον Παπαδήμο …Εκεί όπου έχει νόημα να δείξει το "μπόι" του και άρα ν' απειλήσει ακόμα και με ωμή βία. Ο λαός πρέπει να πάψει να φέρεται σαν ανεγκέφαλος "ταύρος", που κυνηγάει το "πανί" που του βάζουν μπροστά του. Πρέπει να κυνηγήσει τον "ταυρομάχο" …και σ' αυτήν την περίπτωση τους δικαστές.
Έτσι δεν είναι κύριοι δικαστές και θεματοφύλακες του Συντάγματος; Δεν είστε λειτουργοί μόνον όταν μιλάμε για αμοιβές. Είστε λειτουργοί κι όταν μιλάμε για κόστη. Τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος με τη μικρή του εξουσία παίρνει "φακελάκι", τον απολύεις και τον κλείνεις φυλακή. Τον επίορκο λειτουργό με την άπειρη εξουσία, ο οποίος επιτρέπει τη λεηλασία της πατρίδας ούτε τον απολύεις ούτε τον φυλακίζεις. Τον στήνεις στον τοίχο και τον εκτελείς …Απλά πράγματα. Τους άχρηστους πολιτικούς δεν έχει λόγο να τους "κυνηγάει" ο λαός, εφόσον μπορεί να τους καταψηφίσει. Τους άχρηστους "λειτουργούς" της δικαιοσύνης τι μπορεί να τους κάνει; Κυρίαρχος δεν είναι ο λαός; Πώς εκδηλώνεται η κυριαρχία του, όταν αυτός είναι οργισμένος; Δεν πρέπει να τους απειλεί με λιντσάρισμα; Δεν πρέπει να απειλεί τους επαγγελματίες δικαστές με λαϊκά δικαστήρια και κρεμάλες; Έξω από τον Άρειο Πάγο πρέπει να διαδηλώνει σήμερα ο κόσμος και όχι έξω από τη Βουλή ή έξω από τα σπίτια των διεφθαρμένων.
Πρέπει να απειλεί τους πάντες με θάνατο, αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη και απειλείται με θάνατο ο ίδιος ο λαός. Πρέπει να φοβάται για τη ζωή του ο Τέντες και ο κάθε Τέντες για όσο διάστημα δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους. Πρέπει οι "εντολές" του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προηγούνται των υποψιών του λαού, γιατί ο λαός, όταν έχει βεβαιότητες, έχει την εξουσία να δίνει "εντολές" εναντίον των Εισαγγελέων. Με στρατιωτική συνοδεία θα έπρεπε να πηγαίνουν και να φεύγουν από την εργασία τους οι επίορκοι και διεφθαρμένοι δικαστές. Να τους δίνονται θέσεις ανωτάτων δικαστικών και να φοβούνται να τις αναλάβουν, λόγω των ευθυνών που αυτές οι θέσεις συνεπάγονται. Όποιος είναι δειλός, άχρηστος, ανεπαρκής ή διεφθαρμένος, να αρνείται την "πρόοδό" του στη δικαστική ιεραρχία.
Οι επίορκοι και οι ανεπαρκείς δικαστές δεν πρέπει να αισθάνονται ούτε για μια στιγμή ασφαλείς, αλλά να συμβαίνει και το αντίθετο με τους έντιμους. Ο λαός δεν έχει δύναμη μόνον να απειλεί, αλλά και να προστατεύει. Πρέπει ο κάθε δικαστής, που εκτελεί το καθήκον του, να γνωρίζει ότι θ' απολαμβάνει της πλήρους προστασίας του λαού, ακόμα κι όταν στρέφεται εναντίον του πιο ισχυρού πολιτικού ή οικονομικού παράγοντα …Απλά πράγματα. Εφόσον οι πολιτικοί μας και οι δικαστικοί μας συμφώνησαν μεταξύ τους ότι είναι "λειτουργοί", οι οποίοι πληρώνονται με ειδικούς όρους, πρέπει κι εμείς να συμφωνήσουμε μεταξύ μας για τον έλεγχό τους. Ή οι διεφθαρμένοι πολιτικοί να μπουν στη φυλακή ή οι διεφθαρμένοι δικαστές να μπουν στο χώμα.
Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Ο λαός αυτήν τη στιγμή δίνει τη μάχη της επιβίωσης και πρέπει να γνωρίζει πως δεν έχει πολλά περιθώρια. Αν δεν απειλήσει με θάνατο, θα τον γευτεί ο ίδιος. Πρέπει να κάνει χρήση όλων των μέσων που διαθέτει και ένα τέτοιο μέσον είναι και το θηριώδες μέγεθός του. Ένα τέτοιο μέσον είναι η συνταγματική "κυριαρχία" του. Ο λαός είναι κυρίαρχος ακόμα κι εκεί όπου δεν ψηφίζει …Ακόμα κι εκεί όπου δεν "διορίζει" ο ίδιος αυτοπροσώπως. Όποιος δεν κάνει το καθήκον του και είναι επίορκος, θα πρέπει να φοβάται την οργή του λαού …Θα πρέπει να φοβάται για τη ζωή του. Το πιο αγαθό ζώο μπορεί να σε σκοτώσει, αν απειλήσεις τη ζωή του. Πόσο μάλλον ένα "κτήνος", όπως είναι ένας λαός ανθρώπων.
Κάθεται ο λαός κι ανέχεται σκουπίδια σαν τον υπόδικο Ζαγοριανό να παριστάνουν ακόμα τους δικαστικούς και τους "λειτουργούς"; Κάθεται ο λαός κι ανέχεται σκουπίδια σαν τον "αριστερό" Βενιζέλο να τον δουλεύουν και να του επιβάλουν νόμους τύπου "περί ευθύνης υπουργών"; Μια απλή απόφαση των επίορκων δικαστικών είναι η κατάργηση αυτού του νόμου ως αντισυνταγματικού. Μια απλή απόφαση των επίορκων δικαστικών είναι η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας σε θέματα που δεν αφορούν την πολιτική λειτουργία των πολιτικών. Μια απλή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλοι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί θα βρεθούν πίσω από τα κάγκελα.
Ο λαός απλά δεν γνωρίζει τα δικαιώματά του και τις δυνατότητες του και γι' αυτό παγιδεύεται. Δεν γνωρίζουν οι Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν γνωρίζουν ποιους να πιέσουν, προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα στις επιδιώξεις τους. Πιέζουν πολιτικούς, για να τιμωρήσουν πολιτικούς και αυτό είναι καί βλακώδες καί άστοχο. Τους δικαστικούς πιέζεις, για να τιμωρήσεις πολιτικούς. Τους δικαστικούς πιέζεις, για ν' αλλάξουν οι άθλιοι νόμοι, τους οποίους δημιούργησαν οι πολιτικοί, για να προστατεύονται από τη δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζουν οι πολίτες ότι θα πρέπει να ξημεροβραδιάζονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες έξω από τον Άρειο Πάγο, μέχρι ν' αναγκαστεί η Δικαιοσύνη να ασκήσει δίωξη απέναντι στον Παπαδήμο, στον Σημίτη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Μαντέλη, τον Κόκκαλη, τον Χριστοφοράκο, τον Σκαρπέλη και τον Μπόμπολα. Να μην φεύγουν από εκεί οι Έλληνες μέχρι να δικαστούν όλοι οι διεφθαρμένοι …και να καταδικαστούν.
Είναι δυνατόν στα καφενεία να υπάρχει μεγαλύτερη "ευαισθησία" και πιο γρήγορα "αντανακλαστικά" από τις δικαστικές αίθουσες της χώρας; Αυτό πρέπει ν' αλλάξει. Για όσο διάστημα οι διεφθαρμένοι δικαστές αισθάνονται ασφαλείς, θα εξακολουθούν να κάνουν τα "κορόιδα" με το αζημίωτο. Αυτό πρέπει ν' αλλάξει. Θα πρέπει οι Έλληνες να τους "απειλήσουν" με τη συμπεριφορά τους. Να τους "ενημερώσουν" με τη στάση τους ότι γνωρίζουν τι συμβαίνει και ποιος είναι ο ρόλος τους. Να τους αποδείξουν ότι μπορούν να τους παρακολουθούν και τους κρίνουν. Να παραμένουν οι Έλληνες έξω από τον Άρειο Πάγο μέχρι να προσαχθούν βιαίως οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και να οριστούν δικάσιμοι. Να ωρύονται κάθε φορά που οι παραδικαστικοί δικολάβοι αξιώνουν αναβολές και χάρες. Το επόμενο ακέφαλο "κίνημα" —μετά το "Δεν Πληρώνω", μέχρι να καταργηθούν τα διόδια— θα πρέπει να είναι το "ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ" από τον Άρειο Πάγο, μέχρι να μπουν φυλακή οι κλέφτες, οι "αλληλέγγυοι" και οι προδότες.
Αν αποδειχθεί με τον απόλυτα νόμιμο τρόπο και με τα απόλυτα νόμιμα μέσα ότι η Ελλάδα δέχθηκε "επίθεση" από ξένα κράτη, έχει το νόμιμο δικαίωμα ν' απευθυνθεί στα διεθνή δικαστήρια. Αρκεί ν' αποδείξει με νόμιμο τρόπο και σε συνεργασία με τη γερμανική δικαιοσύνη ότι έπεσε θύμα παράνομων πράξεων από το γερμανικό κράτος, την κυβέρνησή του και τις εταιρείες του. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα να σύρει την κυβέρνηση Μέρκελ, για παράδειγμα, στα διεθνή δικαστήρια με κατηγορίες τέτοιες, που φτάνουν μέχρι και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι να χρησιμοποιεί ένας ηγέτης ενός κράτους τα μέσα του κράτους στο οποίο ηγείται εναντίον ενός άλλου κράτους και ενός άλλου λαού. Έγκλημα κατά της Ευρώπης είναι να επικαλείται ένα κράτος την ευρωπαϊκή ενοποίηση, για να καταστρέφει ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτό έκανε η Γερμανία εναντίον της Ελλάδας.
Περί αυτού πρόκειται. Η Ελλάδα δέχθηκε μια άνευ προηγουμένου ιμπεριαλιστική "επίθεση" από μια σύμμαχο χώρα, η οποία συνεργάστηκε με Έλληνες προδότες πολιτικούς, για να καταφέρει με χρήματα αυτό, το οποίο δεν κατάφερε παλαιότερα ο Χίτλερ με τα όπλα. Η Ελλάδα παγιδεύτηκε από κτήνη. Εμπιστεύτηκε σύμμαχους και ηγέτες και την "πάτησε". Κλήθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια ως "αδερφός" και μόλις έκλεισαν οι νομισματικές "πόρτες" της Ευρωπαϊκής Ένωσης ληστεύτηκε σαν "σκύλος" από τη Γερμανία. Το σύνολο της διαφθοράς στην Ελλάδα μεθοδεύτηκε από τη Γερμανία. Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με μεγάλες γερμανικές εταιρείες, διέφθειραν την ελληνική ηγεσία, για να λεηλατήσουν τη χώρα.
Γερμανοί πράκτορες, οι οποίοι παρίσταναν τα στελέχη επιχειρήσεων, μπήκαν στην Ελλάδα και κάνοντας κατάχρηση κάθε έννοιας συμμαχίας και πολιτισμού, άλωσαν τα πάντα. Εταιρείες "εξοπλισμένες" με πληροφορίες και στελέχη μυστικών υπηρεσιών ισοπέδωσαν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού. Αυτό έκαναν οι Γερμανοί, έχοντας ιμπεριαλιστικά σχέδια, τα οποία έκρυβαν επιμελώς πίσω από ψεύτικα ευρωπαϊκά "οράματα" ενοποίησης. Με αυτόν τον χυδαίο και ανήθικο τρόπο θέλησαν να καταφέρουν με χρήματα αυτό, το οποίο δεν κατάφερε ο Χίτλερ με τις βόμβες. Τη διέφθειραν, για να την οδηγήσουν στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων, ώστε οι Έλληνες να έχουν δεμένα τα χέρια, όταν θα τους λεηλατούσε η Γερμανία. Αυτός ήταν εξ’ αρχής ο σχεδιασμός. Ένας σχεδιασμός, ο οποίος ακολούθησε μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική.
Τα στοχευμένα ανθελληνικά δημοσιεύματα της Bild —όπως και οι τελευταίες "απαιτήσεις" της Μέρκελ για ξεπούλημα της ελληνικής δημόσιας περιουσίας— μέσα στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής είναι. Μιλάμε για αθλιότητα άνευ προηγουμένου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ιμπεριαλισμού χρησιμοποιήθηκαν εναντίον ενός κράτος και ενός λαού πρακτικές, οι οποίες εφαρμόζονταν από τους Εβραίους στα καταγώγια, στα πορνεία και στους βόθρους. Τι είδους τακτικές; Τις τακτικές των τοκογλύφων. Τις τακτικές των ισχυρών, οι οποίοι προσπαθούν με θεατρινισμούς ν' "αγοράσουν" ηθική νομιμοποίηση απέναντι στο ανίσχυρο θύμα τους. Τις τακτικές εκείνες, που θέλουν να κλαίει αυτός που μαχαιρώνει και όχι αυτός που μαχαιρώνεται. Να παριστάνει το θύμα ο θύτης. Σε αυτού του είδους την πρακτική έπεσε θύμα η Ελλάδα.
Βλέποντας η ιδιωτική εβραιογερμανική συμμορία, που κυβερνά τη Γερμανία ότι είναι θέμα χρόνου οι Έλληνες ν' αντιληφθούν την απάτη και να στραφούν στη δικαιοσύνη, για να βρουν το δίκιο τους, θέλησαν να τους "προλάβουν". Πριν να αρχίσει να "κλαίει" το θύμα, άρχισε να "κλαίει" ο θύτης. Για λόγους τακτικής τούς "έκλεψαν" ακόμα και την επιχειρηματολογία των "λυγμών". Είπαν ακριβώς τα επιχειρήματα εκείνα, τα οποία θα έπρεπε να ισχυριστούν οι Έλληνες. Πριν αρχίσουν να μιλάνε οι Έλληνες για απατεώνες, οι οποίοι εξ’ αρχής μπήκαν στην ευρωπαϊκή οικογένεια με πρόθεση να ληστέψουν τους αδερφούς τους, άρχισαν να μιλάνε οι Γερμανοί για απατεώνες, οι οποίοι "τρύπωσαν" για τους ίδιους λόγους στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Άρχισαν να "κλαίνε" οι απατεώνες, οι οποίοι επωφελήθηκαν από την Ένωση και να "δείχνουν" σαν απατεώνες εκείνους, οι οποίοι κινδυνεύουν με απόλυτη καταστροφή εξαιτίας της Ένωσης.
Σαν απατεώνας εμφανίστηκε ένας μικρός και φτωχός λαός, ο οποίος έπεσε θύμα της ηγεσίας του, την οποία τη διέφθειραν οι Γερμανοί …Απατεώνας, όχι επειδή έκανε ήδη κάτι αρνητικό εις βάρος των Γερμανών, αλλά για να μην αρνηθεί να κάνει αυτά, τα οποία θα του επέβαλαν οι Γερμανοί …Απατεώνας, όχι επειδή, για παράδειγμα, διέφθειρε Γερμανούς πολιτικούς υπέρ των συμφερόντων του και εις βάρος του γερμανικού λαού, όπως έκαναν οι "τίμιοι" Γερμανοί στην Ελλάδα …"Απατεώνας", επειδή μπορεί ν' αρνιόταν να πληρώσει τα χρέη, τα οποία δημιούργησαν με παράνομο τρόπο οι Γερμανοί εις βάρος του. Προκαταβολικά "έκλαιγαν" οι "έντιμοι" Γερμανοί από τον φόβο ότι μπορεί οι ίδιοι δήθεν να "πλήρωναν" τις σπατάλες των "απατεώνων" …Των "απατεώνων", οι οποίοι, ως δια μαγείας, δεν επωφελούνταν από τις "απάτες" τους, αλλά αντίθετα απειλούνταν με καταστροφή …Των "απατεώνων", οι οποίοι ήταν θύματα ενός τεράστιου χρέους και το οποίο το δημιούργησαν οι "τίμιοι" διαφθορείς.
Για αυτόν τον λόγο μιλάμε για πρωτοφανή ιμπεριαλιστική τακτική. Μιλάμε για μια κατάσταση σουρεαλιστική. Ο απόλυτος ορισμός της βαρβαρικής υποκρισίας. Τα τίμια "λιοντάρια" με δάκρυα στα μάτια και πνιγμένα στα αναφιλητά κατάγγειλαν τα επικίνδυνα "κουνέλια", που, λόγω της Ε.Ε., βρέθηκαν μαζί τους μέσα στο κοινό ευρωπαϊκό "κλουβί". Τα άγρια "κουνέλια", που, σύμφωνα με τις "ειλικρινείς" μαρτυρίες των τρομοκρατημένων "λιονταριών" …σχεδόν γρύλιζαν και τους έδειχναν τους απειλητικούς "κοπτήρες" τους. Αυτό ήταν το κόλπο, το οποίο μεθοδεύτηκε με πληρωμένα δημοσιεύματα και είναι προφανώς εβραϊκής εμπνεύσεως. Πριν οι Έλληνες στοχοποιήσουν τον εχθρό τους, που είναι το γερμανικό κράτος και η γερμανική ηγεσία, οι άθλιοι στοχοποίησαν τους ίδιους τους Έλληνες στον γερμανικό λαό.
Με αυτόν τον άνανδρο μέχρι χυδαιότητας τρόπο προσπάθησε η εβραιογερμανική συμμορία, που κυβερνά την εδώ και μισό αιώνα άβουλη Γερμανία, να δημιουργήσει συλλογικές άμυνες, βάζοντας τον γερμανικό λαό απέναντι στον ελληνικό. Γι' αυτόν τον λόγο χρησιμοποίησαν την Bild. Θέλησαν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη της γερμανικής πλέμπας …Της αγράμματης εκείνης μερίδας του γερμανικού λαού, η οποία αποδεδειγμένα μπορεί να μισήσει τον οποιονδήποτε της υποδείξουν …Της δειλής εκείνης μερίδας το γερμανικού λαού, που, για να μην δυσαρεστήσει τα αφεντικά της, μπορεί να δυσαρεστήσει τον οποιονδήποτε άλλον …Εκείνης της μερίδας του γερμανικού λαού, που κατά καιρούς ντύνεται στρατιωτικά και αιματοκυλάει την Ευρώπη, γιατί είναι "ευπειθής" στις εντολές της εκάστοτε γερμανικής εξουσίας.
Τώρα με αυτήν τη μεγάλη "μάζα" των "εξοργισμένων" Γερμανών προσπαθεί η Μέρκελ να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της. "Κουρδίζει" τους Γερμανούς πολίτες με την ελληνική "απατεωνιά" με αποκλειστικό στόχο να τρομοκρατεί τους Έλληνες. Χτυπάει το "σαμάρι" για ν' ακούει το "γομάρι". Υπό την πίεση του επείγοντος της χρηματοδότησης, πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να ξεπουλήσει. Να ξεπουλήσει την τεράστια ελληνική δημόσια περιουσία, για να την αρπάξει η Γερμανία …Να αρπάξει ό,τι διεκδικούσε κάποτε και ο Χίτλερ …Να αρπάξει αεροδρόμια, λιμάνια, τουριστικά φιλέτα, αλλά και ΟΤΕ, ΔΕΗ, Δίκτυα ύδρευσης, Δίκτυα αποχέτευσης, Οδικό Δίκτυο, ΧΥΤΑ, Ψυτάλλειες κλπ..
Προσπαθεί να πανικοβάλει τους Έλληνες για το "επείγον" της υπόθεσης, για να μην έχουν τα περιθώρια χρόνου να σκεφτούν τη νομιμότητα του χρέους, που τους οδηγεί στο ξεπούλημα …Ό,τι δηλαδή κάνουν οι τοκογλύφοι στους αφελείς και τους αγράμματους …Ό,τι έκαναν οι πάντα άθλιοι τραπεζίτες, οι οποίοι χρέωναν παράνομα τοκογλυφικά πανωτόκια, αλλά "πίεζαν" τους δανειολήπτες να "λύσουν" το θέμα με ανανέωση των όρων των δανειακών συμβολαίων πάνω στη βάση των νέων ποσών, τα οποία "νομιμοποιούνταν" με τις υπογραφές των αφελών. Αυτό κάνει και η Μέρκελ σήμερα. Μας αλλάζει τις δανειακές μας συμβάσεις με κέρδος την αναγνώριση από πλευράς μας και άρα τη νομιμοποίηση των παράνομων χρεών μας.
Υπόσχεται μάλιστα και κάποιες αστείες λογιστικές διευκολύνσεις, για να προστατεύσει τους Έλληνες προδότες πολιτικούς από τη λαϊκή αντίδραση, δίνοντάς τους κάποιες "νίκες" στην υπόθεση "σωτηρία". Ως γνήσιοι τοκογλύφοι και νταβατζήδες, βάζουν και τον "μπράβο" Νταβούτογλου να κάνει δήθεν ιμπεριαλιστικές "κινήσεις", για να "θυμίζει" στους Έλληνες ότι δεν πρέπει ν' αμφισβητούν τον "λογαριασμό" του τοκογλύφου …Τον Νταβούτογλου, ο οποίος παριστάνει τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ στην πραγματικότητα είναι Υπάλληλος των Εξωτερικών της Γερμανίας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που, κάθε φορά που οι τοκογλύφοι μάς πιέζουν για ν' αναγνωρίσουμε τα παράνομα χρέη, αμφισβητείται από τους Τούρκους η κυριότητά μας στο Αιγαίο.
Αυτά συμβαίνουν όταν ο "βόθρος" του πεζοδρομίου μπαίνει στα "σαλόνια" και ασκεί διεθνή πολιτική. Παράλληλα οι Γερμανοί "εκπαιδεύονται" μέσω των γερμανικών ΜΜΕ να παριστάνουν μόνιμα τα θύματα, για να αποτρέψουν τους Έλληνες ν' αναζητήσουν το δίκιο τους στα ελληνικά και τα διεθνή δικαστήρια. Με τον τσαμπουκά του ισχυρού και τα διεθνή ΜΜΕ στη διάθεσή τους, αρπάζουν αυθαίρετα την ηθική "νομιμότητα" και πετάνε τον "μουντζούρη" της απατεωνιάς στον αδύναμο λαό, ο οποίος είναι "αλυσοδεμένος" από τους ίδιους και τους προδότες που τον κυβερνούν. Μιλάμε για αθλιότητα. Όποιος προλάβει να "κλάψει" πρώτος, εμφανίζεται σαν αδικημένος, που δεν θέλει να εξετάζεται περαιτέρω η υπόθεση. Αν είσαι αξιοπρεπής και περιμένεις να βρεις το δίκιο σου, θα το χάσεις από τους "κλάψες" πριν καταλάβεις τι έγινε.
Όμως, όλα αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν την επιθυμητή εξέλιξη για την ιδιωτική εβραιογερμανική συμμορία, η οποία —ελέω εβραϊκών τραπεζών— κυβερνά τον γερμανικό λαό. Θα συρθούν στα διεθνή δικαστήρια θέλουν δεν θέλουν. Η Νέα Τάξη καταρρέει και δεν έχουν στη διάθεσή τους τον χρόνο, που απαιτεί ο σχεδιασμός τους. Ακόμα και ο σεισμός στην Ιαπωνία λειτουργεί εις βάρος τους, εφόσον επιβαρύνει οικονομικά μια ήδη καταρρέουσα παγκόσμια οικονομία. Είμαστε σίγουροι πως όλοι αυτοί οι εγκληματίες θα οδηγηθούν στη διεθνή δικαιοσύνη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι λόγοι είναι πλέον προφανείς. Αν αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα πλήττεται από μια πρωτοφανή φτώχεια, εξαιτίας του "κτήνους" του Ρήνου, αυτό δεν πρέπει να το πληρώσουν οι υπεύθυνοι; Έναν άνθρωπο δεν τον σκοτώνεις μόνον με σφαίρες. Τον "σκοτώνεις" ακόμα και με τη φτώχεια όταν τον ληστεύεις. Τον "σκοτώνεις", όταν δεν του δίνεις δικαίωμα να ονειρεύεται και να ελπίζει σε μια καλύτερη ζωή.
Πόσους τέτοιους Έλληνες "σκότωσε" η συμμορία της Μέρκελ; Πόσες αυτοκτονίες έγιναν στην Ελλάδα, εξαιτίας της σημερινής οικονομικής κρίσης; Αυτοί οι νεκροί δεν πρέπει να δικαιωθούν; Μέχρι πότε η Γερμανία θα σκοτώνει Έλληνες και δεν θα αποζημιώνει ποτέ. Κάθε φορά που αισθάνεται δυνατή, θα "πυροβολεί" την Ελλάδα, επειδή απλά είναι "τζάμπα" και δεν έχει για την ίδια το παραμικρό ρίσκο; Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει. Ας αναλάβουν τα ελληνικά δικαστήρια σε συνεργασία με διεθνείς οίκους εκτιμητών και εμπειρογνωμόνων να κάνουν αποτίμηση της ζημιάς της τελευταίας γερμανικής επίθεσης και μετά ας πάει η Ελλάδα επισήμως στα διεθνή δικαστήρια να ζητήσει αποζημιώσεις …Νέες αποζημιώσεις για τα νέα εγκλήματα της Γερμανίας.
Οι πόλεμοι και οι κατακτήσεις δεν γίνονται μόνον με σφαίρες και βόμβες. Γίνονται και με χρήματα και προδοσίες. Γίνονται και με "καθρεφτάκια" και προδότες. Να πάμε στα διεθνή δικαστήρια και ν' αποφανθούν κι αυτά για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα …Τη στάση της ευρωπαϊκής Γερμανίας απέναντι στην ευρωπαϊκή Ελλάδα …Τη στάση εταίρων απέναντι σε εταίρους …Να δούμε πόσο "κόστισε" στον ελληνικό λαό η σχεδόν εικοσαετής γερμανική "επίθεση" για την υποτιθέμενη ευρωπαϊκή ενοποίηση …Να δούμε τι άρπαξαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα με πρόφαση την οικονομική προβληματικότητα, την οποία της προκάλεσαν οι ίδιοι …Να δούμε τι άρπαξε η Siemens από την Ελλάδα …Να δούμε τι άρπαξε η Deutsche Telekom από την Ελλάδα …Να δούμε τι άρπαξε η Hochtief …Να δούμε τι άρπαξε η Lufthansa …Να δούμε τον ρόλο της Lidl, της Praktiker, της Media Markt ή της Saturn στην ελληνική αγορά.
Πρέπει επιτέλους να δούμε την "τιμιότητα" αυτού, ο οποίος δείχνει το "δάκτυλο" στους τεμπέληδες και τους άχρηστους. Να δούμε τι μας οφείλουν από την νέα επίθεση και βέβαια τι εξακολουθούν να μας χρωστάνε ακόμα από την παλιά. Δεν θα μας δουλεύει το χόμπιτ του Ρήνου. Δεν θα μας προκαλούν οι απολίτιστοι, βάρβαροι και αμόρφωτοι κλέφτες, υποδεικνύοντάς μας να πουλήσουμε νησιά μας. Δεν θα προκαλούν τον λαό αυτόν —που έδωσε τα "φώτα" του στην ανθρωπότητα— εκείνοι, οι οποίοι ανελλιπώς και ανά μισό αιώνα σέρνονται στα διεθνή δικαστήρια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
…Απλά πράγματα. Τα νόμιμα θα διεκδικήσουμε. Κατά τα άλλα εμείς δεν έχουμε την απαίτηση όλα αυτά τα γερμανόφωνα εβραϊκά υποχείρια να σεβαστούν τον ελληνικό πολιτισμό …Ας σεβαστούν τον γερμανικό πολιτισμό …Τον πολιτισμό του Νίτσε και του Γκαίτε …Τον μεγάλο γερμανικό πολιτισμό, τον οποίο οι έμμισθοι χαφιέδες των Εβραίων τον "λερώνουν" και τον στήνουν στα εδώλια των διεθνών δικαστηρίων ανά μερικές δεκαετίες. Αυτό μάς φτάνει ως Έλληνες. Από εκεί και πέρα μας φτάνει η αιώνια αγάπη του Νίτσε και των εκατομμυρίων μορφωμένων Γερμανών, οι οποίοι δεν γίνονται το "έρμα" της Bild …Των πολιτισμένων Γερμανών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως "Wiege der europäischen Kultur" (Λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού). Την αγάπη του Χίτλερ παλαιότερα ή της Μέρκελ σήμερα δεν την έχουμε ανάγκη. Δεν έχουμε ανάγκη την αγάπη των σκουπιδιών της Γερμανίας, που τα ανασύρουν από τους βόθρους οι Εβραίοι τραπεζίτες και τα τοποθετούν στους θρόνους τους.
Η πλάκα όμως με την Ελλάδα σύντομα θα λάβει τέλος. Έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο και αγγίζει πλέον τα όρια της γελοιότητας. Είναι πέρα από αυτά τα όρια η δήλωση ενός επιφανούς κοπρίτη των διεθνών "βόθρων", όπως είναι ο Στρος Καν, να ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες είναι μέσα στα "σκατά". Μέσα στα "σκατά" είναι ο Στρος Καν και οι υπόλοιποι Σιωνιστές, οι οποίοι πετάνε "σκατά" και παράνομα "λερώνουν" κράτη όπως η Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως θα τη βρει την άκρη. Πάντα την έβρισκε την άκρη και αυτό θα κάνει και σήμερα. Να δούμε τι θα κάνουν αυτοί, οι οποίοι "λερώνουν" τους λαούς. Να δούμε τι θα κάνουν αυτοί, οι οποίοι, μόλις απέκτησαν "κώλο", λέρωσαν τον κόσμο όλο. Ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει. Τα μεγαλεία τελειώνουν. Τα "ολοκαυτώματα" σε λίγο καιρό θα πάψουν να είναι "άλλοθι" δια πάσαν μαλακίαν.
Προτείνουμε στους Έλληνες να μαζευτούν έξω από τον Άρειο Πάγο, για να δώσουν ως κυρίαρχοι της Δημοκρατίας μας, "εντολή" τους στους δικαστικούς λειτουργούς. Να ορίσουν οι Έλληνες μια ημέρα "οργής" και να απαιτήσουν από τους δικαστικούς να κινηθούν με βάση τις "υποδείξεις" τους. Θεωρούμε ότι ο πιο αδύναμος "κρίκος" για την υπόθεση του ελληνικού χρέους είναι το "μαγείρεμα" της Goldman Sachs σ' εκείνο το προφανώς παράνομο swap. Σ' αυτήν την παρανομία εμπλέκονται οι πάντες και εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος που αφορά το εθνικό μας χρέος. Να απαιτήσουν εκατομμύρια Έλληνες να γίνει η διερεύνηση μιας παρανομίας, η οποία αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και τους διεθνείς επενδυτές. Έχει δικαίωμα να επέμβει η δικαιοσύνη, γιατί υπάρχουν οι λεγόμενες "αποχρώσες ενδείξεις" μεγάλης οικονομικής παρανομίας. Να κληθεί ο Παπαδήμος να μας "εκθέσει" τις γνώσεις του και τότε είναι βέβαιον ότι θ' αρχίσουν να χτυπάνε οι "καμπάνες" για πολλούς.
…"ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ" από τον Άρειο Πάγο, μέχρι να ξεκινήσει η εξέταση της υπόθεσης των "μαγειρεμάτων" της Goldman Sachs …Δεν φεύγω μέχρι να κληθεί ο Παπαδήμος να μας εξηγήσει τι έγινε. Να μας εξηγήσει, γιατί ένας απατεώνας κεντρικός τραπεζίτης, που "μαγείρευε" τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, "ανταμείφθηκε" με τόσο υψηλή θέση στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του Εβραίου Τρισέ και των άλλων Εβραίων τοκογλύφων. Να μας εξηγήσει αυτός, ο οποίος "ξεγελούσε" τους επενδυτές, τον λόγο που όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε, αλλά αντίθετα προστατεύτηκε από αυτούς. Να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, για να δούμε ποιοι τον "ευγνωμονούσαν" —και οι οποίοι βέβαια δεν ήταν οι Έλληνες—. Ραντεβού λοιπόν στον Άρειο Πάγο.
Υ.Γ.: Πρέπει οι Έλληνες να το πάρουν απόφαση ότι δεν μπορούν να περιμένουν βοήθεια από κανέναν άλλον πέραν του εαυτού τους. Πρέπει οι ίδιοι να ξεκινήσουν πανστρατιά, για να σώσουν την πατρίδα τους. Αν οι ελλαδίτες Έλληνες πρέπει να πιέσουν τη δικαστική εξουσία, για ν' "αποφανθεί" για το τελικό ύψος του χρέους, δεν θα πρέπει να αφεθούν ν' αγωνίζονται μόνοι τους. Οι Έλληνες της διασποράς πρέπει να επωμιστούν το δικό τους μερίδιο στον εθνικό μας αγώνα. Πρέπει να ενημερώσουν ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο για τα εγκλήματα που συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή εις βάρος της πατρίδας τους …Της πανταχόθεν βαλλόμενης και κατασυκοφαντημένης πατρίδας τους. Πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνον οι Έλληνες της Διασποράς. Αν αυτό το κείμενο βοηθά σ' αυτήν την προσπάθεια, θα πρέπει να το μεταφράσουν σε όποια γλώσσα μπορούν, προκειμένου να μάθει και ο τελευταίος άνθρωπος στον Πλανήτη τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Πρέπει ο ελληνισμός να εκμεταλλευτεί την τεράστια διασπορά του και μέσω του διαδικτύου να σπάσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης των "κλαιόντων" ληστών. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή έχει γίνει ένα "πειραματόζωο" στα χέρια των σύγχρονων "Μέγκελε" …Των τραπεζιτών "Μέγκελε", οι οποίοι με τη βία την αναγκάζουν ν' αποδεχθεί το παράνομο χρέος της, για να της αφαιρέσουν το εθνικό της κεφάλαιο, που για την ίδια έχει την πολυτιμότητα και την αξία που έχουν για έναν άνθρωπο τα ζωτικά του όργανα. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι οι Εβραίοι τραπεζίτες μαζί με τη γερμανική κυβέρνηση έχουν υποβάλει τον ελληνικό λαό σε ένα τεχνητό οικονομικό ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, το οποίο τον οδηγεί στην καταστροφή και τον "θάνατο". Πρέπει να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει στην Ελλάδα, γιατί έρχεται και η δική του σειρά.
Πρέπει επιτέλους ν' αποκαλυφθεί η αλήθεια που κρύβουν οι τοκογλύφοι, οι οποίοι λυμαίνονται ολόκληρο τον Πλανήτη και όχι μόνον την Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν ένας πραγματικός κόπρος, όπως είναι ο Καν, να διαβάλει και να προσβάλει έναν από τους σημαντικούς λαούς της ανθρώπινης ιστορίας, χωρίς καμία αντίδραση. Δεν είναι δυνατόν ένα σκουπίδι σαν κι αυτό ν' "ακούγεται" πιο δυνατά από έναν ολόκληρο λαό. Οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να σπάσουν αυτό το "εμπάργκο" στην ενημέρωση και να διεκδικήσουν το δίκιο τους …Το δίκιο που θα τους σώσει …Ο αγώνας πλέον είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.