Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Οκτ 2015

Έτοιμη να προχωρήσει σε μία χρηματοδοτική δέσμευση προς την Ελλάδα εμφανίζεται η Παγκόσμια Τράπεζα, κάνοντας έτσι μια παρέκβαση από τον παραδοσιακό της ρόλο, ο οποίος είναι να προσφέρει χρηματοοικονομική υποστήριξη σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως γνωστοποίησε ένα στέλεχος του θεσμού σήμερα σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ήδη προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα το 2012, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όμως δεν έχει χορηγήσει χρηματοδότηση στη χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες.

“Σχεδιάζουμε μια περιορισμένη δέσμευση στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος, ο οποίος διευθύνει τις διεθνείς δραστηριότητες του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο ρόλος αυτού του σκέλους της Παγκόσμιας Τράπεζας συνίσταται στον δανεισμό κεφαλαίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε αυτές να χρηματοδοτούν με τη σειρά τους αναπτυξιακά σχέδια και έργα στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

“Με όλα όσα έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, τις συνέπειες για την οικονομία, την πτώση του ΑΕΠ, είναι ενδιαφέρον να αναζητηθούν ευκαιρίες στο πλαίσιο μιας περιορισμένης δέσμευσης η οποία προορίζεται να (...) τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα”, προσέθεσε ο κ. Τσιτσιράγκος.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μια ακόμη βιομηχανική χώρα, η Νότια Κορέα, είχε επίσης λάβει κατ' εξαίρεση την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης.

Το ύψος του ποσού που θα επενδυθεί στην Ελλάδα και το χρονοδιάγραμμα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Πηγή News


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιάννη Λαζάρου

Σιωπή... Ούτε γαλανόλευκες στα μπαλκόνια, ούτε ταράμ ταραταντζούμ από τις μπάντες του στρατού, ούτε μεγάλους λόγους περί «Ελλήνων ηρώων», ούτε τίποτε. Μόνο σιωπή. Ας υιοθετήσουμε τη μακροχρόνια σιωπή που μάς διακατέχει εδώ και δεκαετίες μέχρι να λήξει και αυτή η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου. Να το βουλώσουμε όπως το βουλώνουμε χρόνια τώρα. Εκτός κι αν πρέπει να διαδηλώσουμε ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ για ένα καινούργιο επίδομα: Επίδομα Μνήμης.

Όποιος συγκινείται περισσότερο ή όποιος γράφει καλύτερα θεατρινίστικα υπέρ του Έπους να λαμβάνει και μεγαλύτερο επίδομα. Όποιος έχει και έναν ήρωα πρόγονο στην οικογένεια, που να έδωσε την ζωή του υπέρ της Ελευθέριας, αυτός να έχει προνόμια ευκολίας δανείων από τις σωμένες τράπεζες, διορισμού για 5μηνα απασχόλησης με 280 ευρώ και επίδομα θέρμανσης. Τα παιδιά των ηρώων το αξίζουν. Κουβάλησαν 75 χρόνια σιωπής με χάρη και περηφάνια.

Βλέπετε, όταν πρέπει να το βουλώσουν οι Έλληνες δεν το κάνουν, αντίθετα όταν πρέπει να ουρλιάξουν κάθονται στην ουρά δίνοντας αγώνα υπέρ των χρηματικών δικαιωμάτων τους. «Ο παππούς μου πολέμησε στο Αργυρόκαστρο και εμένα θα μού κόψουν το επίδομα;» Σωστή η ερώτηση! Με αυτή την λογική οι απόγονοι των ηρώων εξελίχθηκαν από το 1944 μέχρι σήμερα. Ούρλιαξε ο ήρωας για να σωπαίνει ο χέστης.

Έχουν την εντύπωση τα μορμολύκεια που κατοικοεδρεύουν στην χώρα της Ελευθερίας ότι όλοι εκείνοι που δεν δίστασαν ακόμα και όταν είδαν τρείς μεραρχίες Ιταλών στο ‘Ύψωμα 731 απέναντί τους, πως ό,τι έκαναν το έκαναν για τις επόμενες γενεές.
Έχουν την εντύπωση όλοι αυτοί που στοιβάζονται σε κομματικά γραφεία, σε ουρές στις τράπεζες και στις εφορίες ότι την στιγμή που το χιόνι έφθανε μέχρι τον λαιμό ο στρατιώτης του ’40 σκεφτόταν ότι οι επόμενοι θα αξίζουν την θυσία. Αυτό μάς βολεύει, αυτό μάς δίδαξαν τα σχολικά βιβλία, αυτό έχουμε ως ασπίδα όταν μάς αποκαλούν «χέστηδες».

Ας το πάρουν χαμπάρι οι νεοΈλληνες ότι ούτε ένας από εκείνους δεν έδωσε την ζωή του για τους επόμενους. Έδωσε την ζωή του για την δική του ζωή. Για κανέναν χέστη δεν θα έδινε κανείς τους ούτε μια σταγόνα αίμα. Στα πολεμικά χαρακώματα πηγαίνουν αυτοί που θέλουν να ζήσουν, στα πολιτικά αναχώματα πηγαίνουν αυτοί που θέλουν να την βγάλουν ζάχαρη. Τι χιόνι τι ζάχαρη, άσπρα είναι και τα δύο!

Δεν υπάρχει κληρονομικό δικαίωμα στην υπεράσπιση της ζωής και της ελευθερίας. Η κάθε γενιά πολεμάει για την πάρτη της. Εκείνη η γενιά πολέμησε για την ζωή , οι μετέπειτα γενιές πολέμησαν για την εύπεπτη ζωή. Δεν συναντιέται πουθενά η μία με την άλλη έννοια, αντιθέτως αυτές οι δύο έννοιες συγκρούονται.

Γίναμε οι εχθροί των ηρώων που κουβαλάμε ως τσίγκινα παράσημα όταν έρχονται τα δύσκολα. Πηγαίνουμε στα διεθνή παζάρια που κρεμάνε την έννοια της Ανεξαρτησίας και η γραμμή διαπραγμάτευσης που ακολουθούμε είναι: «Δύο φράγκα παραπάνω γιατί εμείς είχαμε ήρωες σε αυτό τον τόπο». Είχαμε όμως και μανάδες που έσκουζαν για εκείνα τα παλληκάρια, ενώ σήμερα οι μανάδες όλων μας χαίρονται.

Τόσο φθηνά πουλάμε την ζωή για μια ζωή που είναι κλεισμένη σε έναν μισθό, σε ένα επίδομα, σε ένα φάκελο λογαριασμού της ΔΕΗ και θέλουμε να αυτοθαυμαζόμαστε ότι εμείς είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους όταν μιλάμε, φωνάζουμε, αντιδρούμε λεκτικά. Αν είχαν τόσες σφαίρες τα λιανοτούφεκα των ηρώων όσες οι λέξεις που ξεστομίζουμε καθημερινά, το Ρούπελ δεν θα έπεφτε ποτέ. Οι ήρωες δεν περπάτησαν μόνο στα σκοτεινά, έζησαν στα σκοτεινά και πέθαναν στα σκοτεινά χωρίς να πάρουν ένα επίδομα μιας αχτίδας ελπίδας. Ήταν η γενιά τέτοια, ήταν η εποχή τέτοια, ήταν οι ίδιοι τέτοιοι Έλληνες. Ανάλογοι της στιγμής αλλά ανάλογοι και του τόπου που τους γέννησε και μετέπειτα τους σκέπασε με χώμα, με λάσπη ή με χιόνι.

Μην βαυκαλιζόμαστε ότι εκείνοι σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν για μας. Μην τούς παίρνουμε από το πέτο της ψυχής τους με αναίδεια τον λόγο της αυτοθυσίας τους. Εκείνοι πέθαναν για αυτούς, ο ένας για τον άλλο και όλοι μαζί για μια ζωή που ορίζεται από την ελευθερία, την δημιουργία, την περηφάνια και τον αξιοπρεπή θάνατο. Ως παράδειγμα έχεις δικαίωμα να τους μιμηθείς.

Ως τρόπο αντίδρασης έχεις δικαίωμα να τους αντιγράψεις αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να οικειοποιήσε αισχρά το δικό τους θάνατο για ζωή με την δική σου πουλημένη ζωή που μυρίζει θάνατο.

Σιωπή. Η σκόνη της ύπαρξής τους αυτή την ημέρα ας μην ανταριάζεται στους τάφους τους. Ήταν δική τους αυτή η ημέρα. Ήταν μια όμορφη μέρα για να πεθάνουν.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ειλικρινά απορούμε με τα μυαλά που κουβαλάει ο ανεκδιήγητος και ολίγον γραφικός υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος στην πρεμούρα του να περιορίσει τη ζημιά που έκαναν οι ιδεοληψίες της παράταξής του αφού ο χαμένος χρόνος επιβάρυνε δραματικά τον λογαριασμό και τώρα ψάχνουν… ισοδύναμα για να γλιτώσουν τις εξόφθαλμες αδικίες που επιφέρουν οι ενέργειες της «φιλολαϊκής» κυβέρνησης… μιας ακόμα, πάντα κατά δήλωση.

Πλέον, ο απόλυτος στόχος είναι να αποφευχθούν οι μειώσεις στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, μόνο που και ο στόχος αυτός μοιάζει ανέφικτος, αφού ο δημοσιονομικός στόχος δεν καλύπτεται…

Και πώς να ζήσει το ασφαλιστικό, ώ αφελείς, όταν νέος εργαζόμενος που αμείβεται με 600 ευρώ και καλείται με τις εισφορές του να συντηρήσει τη σύνταξη της γιαγιάς που είναι διπλάσια; Μια γιαγιά που έχει τα δίκια της όταν διαμαρτύρεται ότι της κόβουν τη σύνταξη;

Έρχεται τώρα ο απελπισμένος Κατρούγκαλος, που βλέπει να τσαλακώνεται το φιλολαϊκό του προφίλ και αποδεικνύονται τεράστιες πομφόλυγες όσα μας έλεγε με καταγγελτικό ύφος προεκλογικά, αποδεικνυόμενος στην πράξη ένας ακόμα φελλός με πανεπιστημιακά πτυχία, αναζητώντας τη λύση στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών!

Πόσο βλαξ πρέπει να είναι άραγε όποιος πιστεύει ότι θα στηρίξει το ασφαλιστικό αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, όταν αυτές ήδη ανέρχονται στο 80% των καθαρών αποδοχών του εργαζόμενου (αν παίρνει 1.000 ευρώ, πληρώνει ο εργοδότης άλλα 800 και τώρα θέλουν να τα κάνουν 1.000); Ποιος αφελής επιχειρηματίας θα προσλάβει σε τέτοιες συνθήκες και πόσοι δεν θα αντέξουν την επιπρόσθετη επιβάρυνση και θα απολύσουν;

Αυτά σου έμαθαν Μεσιέ Κατρουγκάλ στα πανεπιστήμια που μορφώθηκες; Θα λέγαμε τίποτα βαρύτερο, ας σεβαστούμε για λίγο ακόμα τον θεσμικό του ρόλο. Ας πάει να πει κάποιος στον Τσίπρα, ότι αυτό το παραμυθάκι με τη «λογιστική οικονομία» δεν περπατάει. Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Λέμε ότι θα εισπράξουμε τόσα από το «χ» μέτρο και ανοίγουμε τρύπα μεγαλύτερη κάπου αλλού. Που θα πάει αυτό το βιολί; Ποιος θα κοροϊδέψει τον άλλον, οι «θεσμοί» εμάς ή εμείς τους θεσμούς… Χρόνο κερδίζουν βέβαια έτσι και μεταθέτουν το πραγματικό πρόβλημα, που πάντα λεγόταν «έσοδα vs. έξοδα». ΤΕΛΟΣ. Ό,τι άλλο μας λένε, απλά είτε μας κοροϊδεύουν, είτε είναι πραγματικά αφελείς και επικίνδυνοι.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το Πεκίνο αντέδρασε με οργή, προειδοποιώντας με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ότι θα δράσει αποφασιστικά, ενώ έκανε λόγο για επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης στην παρουσία αμερικανικού αντιτορπιλικού πλοίου στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας. Το Πεκίνο προειδοποίησε ότι θα αντιδράσει δυναμικά απέναντι σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της κυριαρχίας του στη θαλάσσια αυτή περιοχή, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για το συμβάν.

Το αμερικανικό πλοίο USS Lassen πλησίασε στα νησιά Σπάρτλι, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από την κινεζική κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας, η περιοχή ανήκει στη δική της αρμοδιότητα και απαιτείται ειδική άδεια σε οποιοδήποτε ξένο πολεμικό πλοίο θελήσει να τη διαπλεύσει.

Η Κίνα έκανε λόγο για επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες, καθιστώντας σαφές ότι θα αντιδράσει δυναμικά. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ έχουν σχεδιάσει και άλλες το επόμενο διάστημα στην περιοχή, για τις οποίες δεν υπάρχει ενημέρωση αν θα πραγματοποιηθούν, μετά την αντίδραση του Πεκίνου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, πάντως, ανεβάζει το «θερμόμετρο» στα ύψη και καλλιεργεί το έδαφος για περαιτέρω άμβλυνση των «τεταμένων» σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες. Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης: «Η Κίνα θα ανταποκριθεί αποφασιστικά στις εσκεμμένες προκλήσεις κάθε χώρας. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τη συγκεκριμένη περιοχή και τον εναέριο χώρο και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλειά της».

Να σημειώσουμε ότι η κυριαρχία του Πεκίνου στην περιοχή αυτή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας αμφισβητείται τόσο από το Βιετνάμ, όσο και από τις Μαλαισία, Μπρουνέι, Φιλιππίνες και την Ταϊβάν, οι οποίες προβάλλουν αξιώσεις.

Η Κίνα θεωρεί χωρικά της ύδατα τη ζώνη των 12 ναυτικών μιλίων γύρω από τα νησιά αυτά, που κατασκευάστηκαν πάνω σε νησιά τα οποία μερικές φορές μόλις που διακρίνονται.

Ωστόσο οι ΗΠΑ απορρίπτουν τον ισχυρισμό αυτό, και υποστηρίζουν ότι η Κίνα δεν μπορεί να χτίζει έτσι μια κυριαρχία σε αυτά τα στρατηγικής σημασίας χωρικά ύδατα. «Επιχειρούμε ως συνήθως στη Νότια Κινεζική (ή Σινική) Θάλασσα και πλέουμε στα διεθνή ύδατα όταν θέλουμε», είχε δηλώσει νωρίτερα ο αμερικανός αξιωματούχος.

Το Πεκίνο διεκδικεί δικαιώματα σχεδόν σε όλη τη Νότια Κινεζική Θάλασσα όπου διεξάγει μεγάλες επιχειρήσεις επιχωμάτωσης, επιταχύνοντας εδώ και ένα χρόνο τη μετατροπή κοραλλιογενών υφάλων σε λιμάνια, διαδρόμους και άλλες υποδομές.

Οι ΗΠΑ και οι χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας φοβούνται πραξικόπημα από τον κινεζικό γίγαντα, με το οποίο μπορεί να αποσπάσει τον έλεγχο μιας από τις πιο στρατηγικές θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως.

Τα Σπράτλι, που περιλαμβάνουν περίπου εκατό ακατοίκητα νησάκια και υφάλους, διεκδικούνται από το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και το Μπρουνέι.

Σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου που χρονολογείται από το καλοκαίρι, σχεδόν 12.000 στρέμματα τεχνητής γης κατασκεύασε η Κίνα στα χωρικά ύδατα. «Η Κίνα επιχωμάτωσε 17 φορές περισσότερη γη σε 20 μήνες σε σχέση με αυτά που έκαναν όλες οι άλλες χώρες σε 40 χρόνια» διεκδικώντας το αρχιπέλαγος.

Η Κίνα κατασκεύασε διάδρομο μήκους 3.000 μέτρων επί του υφάλου Fiery Cross, ο οποίος πλέον αποκαλείται από τους αναλυτές «το δεύτερο κινεζικό αεροπλανοφόρο».

Οι ΗΠΑ ζητούν εδώ και χρόνια έναν «κώδικα δεοντολογίας» μεταξύ των χωρών της περιοχής και τάσσονται υπέρ μιας επίλυσης της εδαφικής διαφοράς έπειτα από διαπραγμάτευση. Επισήμως αρνούνται να τοποθετηθούν επί της ουσίας, αλλά υποστηρίζουν ντε φάκτο τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας απέναντι στο τετελεσμένο γεγονός που προβάλλει η Κίνα.

Πηγή "Πρώτο Θέμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Περισσότεροι από 700.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου, εντός των τρεχόντων μηνών του 2015 και περισσότεροι από 3.210 έχουν πεθάνει ή φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Μέχρις στιγμής, εφέτος, περισσότεροι από 705.200 μετανάστες και πρόσφυγες διέπλευσαν τη Μεσόγειο. Από αυτούς 562.355 έφθασαν στην Ελλάδα και 140.000 στην Ιταλία. Σύμφωνα με την UNHCR, λίγοι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι Σύροι. Στην Ελλάδα, οι Σύροι αντιπροσωπεύουν το 64% των αφίξεων.

“Ο αριθμός των αφίξεων εξακολουθεί να είναι αυξημένος” στην Ελλάδα, “παρά την επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών”, ανέφερε από την πλευρά του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) σε σημείωμα που απέστειλε προς τα μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου, ο IOM υπογραμμίζει πως λόγω της κακοκαιρίας, “είναι όλο και πιο δύσκολο να παρακολουθούνται τα σκάφη των μεταναστών στη θάλασσα”. Σύμφωνα με τον IOM, 5.239 άνθρωποι έφθασαν στην Ελλάδα το Σάββατο και 4.199 την Κυριακή.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι έφθασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία, από τους οποίους 99.000 έφθασαν στη Λέσβο, 22.000 στη Χίο, 21.500 στη Σάμο και περίπου 7.500 στη Λέρο, σύμφωνα με τον IOM.

Στην Ιταλία, 7.230 μετανάστες έφθασαν τον Οκτώβριο, έναντι άνω των 15.000 την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο IOM αποδίδει τη μείωση αυτή στο γεγονός πως οι Σύροι δεν διέρχονται πια από την Ιταλία για να φθάσουν στην Ευρώπη, αλλά από την Τουρκία και την Ελλάδα.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό πρακτορείο, Γενεύη, Ελβετία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα, σε σχέση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα ως προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Πρακτικά δεν μπορεί να πει «από αύριο σφραγίζω τη μεθόριο και… κόψτε το λαιμό σας!».
Με τα ατελείωτα χιλιόμετρα των ακτογραμμών κάτι τέτοιο είναι απολύτως ανέφικτο. Πόσο μάλλον όταν πολλά ανατολικά νησιά μας βρίσκονται μία ανάσα από τις «δεξαμενές συσσώρευσης» όλων των κυνηγημένων του συριακού πολέμου αλλά και των επίδοξων μεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν που καταφθάνουν καθημερινά στα τουρκικά παράλια.

Επομένως, η πατρίδα μας είναι αυτή που καθίσταται περισσότερο ευάλωτη σε εξωτερικές πιέσεις για να δεχτεί αυξημένο αριθμό λαθρομεταναστών ή προσφύγων. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια έχει δεχτεί έναν εποικισμό από τις όμορες χώρες (κυρίως την Αλβανία αλλά όχι μόνο) που έχει φέρει σε δοκιμασία τις αντοχές και τη συνοχή της κοινωνίας.

Οι Βαλκάνιοι μετανάστες, οι Πολωνοί, ακόμη και οι ομόθρησκοι επισκέπτες από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είναι ασφαλώς πολύ πιο «αφομοιώσιμοι» και εντάξιμοι στις ελληνικές κοινωνικές δομές. Γιατί αισθάνονται πολύ καλύτερα στον πολιτισμό αλλά και στο DNA του μέσου Έλληνα, απόδειξη το πόσο εύκολα μαθαίνουν τη γλώσσα μας! Παρ’ όλα αυτά, με την έλευση της κρίσης και την εκτόξευση της ανεργίας αποδείχτηκε ότι ούτε αυτοί χωράνε στην εξαθλιωμένη Ελλάδα του Μνημονίου. Και πολλοί ήδη αναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Φανταστείτε, λοιπόν, τι έχει να γίνει με τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους, που δεν μιλούν γρυ ελληνικά και έχουν τελείως διαφορετικές κοινωνικές αντιλήψεις. Αργά ή γρήγορα θα έχουμε έκρηξη…

Στην κυβέρνηση πρέπει να αφήσουν τα εύκολα στερεότυπα περί «ανθρώπινης αλληλεγγύης» και να εξηγήσουν διεθνώς ότι η χώρα μας έχει ήδη απορροφήσει ένα πρώτο κύμα εποικισμού από τον βαλκανικό Βορρά και την πρώην ΕΣΣΔ. Δεν αντέχει και ορδές από την Ανατολή.

Μοιραία οι αντιστάσεις της Αθήνας, που ουσιαστικά εκβιάζεται σε πολλά μέτωπα από εταίρους, «συμμάχους» και πιστωτές, είναι αμβλυμένες. Όμως εμπνεύσεις για επιδότηση ενοικίου ώστε να υπάρξει καλύτερη κοινωνική προσαρμογή των μεταναστών και σχέδια για… ένταξή τους σε ελληνικές οικογένειες(!) συνιστούν πρωτοβουλίες άκρως ανερμάτιστες και επικίνδυνες.

Αγαπητέ κύριε Μουζάλα, οι ελληνικές οικογένειες δεν χρειάζονται… Αφγανοσομαλούς για παραγιούς. Έχουν ήδη τα απολυμένα παιδιά τους και τα άνεργα εγγόνια τους να βοηθούν στο σπίτι.
Ακόμη να το καταλάβετε;

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος - Κιλκίς

Όσο παραμένει, στα σχολικά βιβλία, η μαγαρισιά, που ατιμάζει την επέτειο, θα επιμένουμε στην επισήμανσή της. Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε πέρυσι στο περιοδικό «ΑΦΥΠΝΙΣΗ» της ιεράς μονής αγίου Νικοδήμου στο όρος Πάικο του Κιλκίς.

Στον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε στην Ακαδημία Αθηνών, στις 27 Οκτωβρίου του 1960, ο μεγάλος μας λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης, μεταξύ των άλλων σπουδαίων ανέφερε και ένα συγκλονιστικό γεγονός, που διαδραματίσθηκε, όχι «στο διάσελο της Ιστορίας» (Βρεττάκος), στις αετοράχες της Πίνδου, αλλά στα μετόπισθεν, όπου απόλεμος πληθυσμός της πατρίδας μας συναγωνιζόταν την ανδρεία των μαχητών. Το μεταφέρω:
«Είχε οργανωθή, κατά τη διάρκεια του αγώνα υπηρεσία μεταγγίσεως αίματος, απ’ τον Ερυθρό Σταυρό της Ελλάδος. Είχα και ένα φίλο γιατρό, σ’ αυτή την υπηρεσία, λοιπόν πήγαινα κάπου-κάπου να τον δω και να τα πούμε. Ο κόσμος έκαμε ουρά κάθε μέρα για να δώση το αίμα του για τους τραυματίες μας. Ήταν εκεί νέοι, κοπέλες, γυναίκες, μαθητές, παιδιά που περίμεναν τη σειρά τους. Μια μέρα, λοιπόν, ο επί της αιμοδοσίας φίλος μου γιατρός, είδε μέσα στην σειρά των αιμοδοτών που περίμεναν, να στέκεται και ένα γεροντάκι.
- Εσύ, παππούλη, του είπε ενοχλημένος, τι θέλεις εδώ;
Ο γέρος απάντησε δειλά:
- Ήρθα κι εγώ, γιατρέ, να δώσω αίμα.
Ο γιατρός τον κοίταξε αυστηρά με απορία και συγκίνηση. Ο γέρος παρεξήγησε το δισταγμό του. Η φωνή του έγινε πιο ζωηρή.
- Μη με βλέπεις έτσι, γιατρέ μου. Είμαι γερός, το αίμα μου είναι καθαρό, και ακόμα ποτές μου δεν αρρώστησα. Είχα τρεις γιούς. Σκοτώθηκαν και οι τρεις εκεί πάνω. Χαλάλι της πατρίδας. Όμως μου είπαν πως οι δύο πήγαν από αιμορραγία. Λοιπόν, είπα στη γυναίκα μου, θα ‘ναι κι άλλοι πατεράδες, που μπορεί να χάσουν τα παλληκάρια τους, γιατί δε θα ‘χουν οι γιατροί μας αίμα να τους δώσουν. Να πάω να δώσω κι εγώ το δικό μου. Άιντε, πήγαινε, γέρο μου μού είπε κι ας είναι για την ψυχή των παιδιών μας. Κι εγώ σηκώθηκα κι ήρθα». («Η 28η Οκτωβρίου 1940», πανηγυρική λόγοι ακαδημαϊκών, επιμέλεια Πέτρος Χάρης, Αθήνα 1978, σ. 322).
Τι μεγάλη ψυχή ο γέροντας της ιστορίας! Τρεις γιούς και… χαλάλι της πατρίδας! Προσθέτει ένα νέο στοιχείο τούτη η διήγηση, όπως το γράφει ο Μυριβήλης: Ανδρείους μπορεί να βγάλει κάθε πατρίδα. Αγίους όμως μόνον αυτές που καταυγάζονται από το φως της Ορθοδοξίας, από το φώς του Χριστού και η Ελλάδα ανήκει-θέλουν δεν θέλουν οι εκκλησιομάχοι-σ’αυτήν την εκλεκτή μερίδα!

Γιορτάζουμε του «ΟΧΙ», τρία γράμματα, μια ελαχιστότατη λέξη που περικλείει μέσα της το μεγαλείο της ελληνικής ιστορίας!! Με τα «ΟΧΙ» ανήλθαμε στις κορυφές της δόξας!! Με τα «ΝΑΙ» και τις προδοσίες των διαχρονικών Νενέκων (ή μήπως Ναιναίκων;) μας σαβάνωσε η ντροπή και η υποτέλεια. Θα ξεδιπλωθούν και οι σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών-όσων καίγονται από αγάπη για το «ιερό πανί» και όχι όσων τις καίνε- θα ακούσομε και τον Εθνικό μας Ύμνο, που δεν είναι ύμνος εις την Ελλάδα, αλλά Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Για τον εθνικό μας ποιητή είναι αξεδιάλυτα-ένα αυτά τα δύο. Και λέγεται πως, όταν το 1826 ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας, Κάνιγκ, διάβασε τον Ύμνο του Σολωμού, συγκλονίστηκε και συνέταξε το Πρωτόκολλο με το οποίο αναγνώριζε τον αιμόφυρτο τόπο μας ως κράτος. Γιατί οι μεγάλοι του κόσμου συναγάγουν συμπεράσματα για την πολιτική τους, όχι με κριτήριο την «ετοιμότητα υποκλίσεων», αλλά με κριτήριο την αποφασιστικότητα των λαών και των κυβερνήσεών τους, να υπερασπίσουν την εθνική τους αξιοπρέπεια με θυσίες και με το αίμα τους, αν χρειαστεί!

Το ’40 νικήσαμε γιατί ο λαός και οι μαχητές του μέθυσαν με τ’ αθάνατο κρασί του ’21. Γιατί έβλεπαν την Παναγία να περπατά πάνω στα χιόνια, γιατί ντρέπονταν να ντροπιαστούν!

Στην τότε εφημερίδα «Πρωΐα» δημοσιεύτηκε επιστολή μιας μάνας χήρας από τα Μέγαρα, που μόλις είχε λάβει τον πολεμικό σταυρό ανδρείας του σκοτωμένου γιού της. (Δεν πήγαν να σκοτώσουν εκείνα τα παιδιά, πήγαν να πεθάνουν για την πατρίδα τους!). Έγραφε η χαροκαμένη μάνα στην επιστολή: «Ο Δημητρός μου, ο μοναχογιός μου, προστάτης των τριών κοριτσιών μου, έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Χαλάλι της πατρίδος ο Δημητρός μου. Ας ήτανε να πέθαινα κι εγώ πολεμώντας μαζί του. Ζήτω η Ελλάς». Τέτοιοι γονείς που χαλάλιζαν τα παιδιά τους στην πατρίδα, ανάγκασαν σοφό της εποχής να αναφωνήσει: «Βγάλτε τα στεφάνια της νίκης από τα κεφάλια των στρατιωτών μας και φορέστε τα στα κεφάλια των γονιών τους»!

Και όταν φύγει το ψευτορωμαίικο, όπως το έλεγε ο Πατροκοσμάς, το λυμφατικό χαρτοβασίλειο του «ΝΑΙ» που ζούμε τώρα και έλθει το πραγματικό ρωμαίικο και αποκτήσουν τα παιδιά, οι μαθητές μας τα βιβλία που πρέπει, τέτοια θα διαβάζουν, με τέτοια παραδείγματα θα γαλουχούνται και θα μορφώνονται.
«Όταν θ’ ανθίσουν τούτοι οι τόποι
όταν θα ‘ρθούνε καινούργιοι άνθρωποι
θα συνοδεύσουν την βλακεία.
στην τελευταία της κατοικία».
(Ν.Γκάτσος)
Γιατί σήμερα η βλακεία, η προδοσία και η δειλία κυριαρχούν στα «περιοδικά ποικίλης ύλης», που τα ονομάζουν ευφημιστικώς βιβλία Γλώσσας! Είναι η πρώτη φορά από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους, που δεν σέβονται οι συγγραφικές ομάδες και παρέες του υπουργείου πρώην εθνικής και νυν νεοταξικής εκπαίδευσης τους αγώνες, τις επετείους του λαού μας!
Συγκεκριμένα:

Στην Γ’ Δημοτικού, στο α’ τεύχος του βιβλίου Γλώσσας, σελ.79, το αφιέρωμα στο Έπος του ’40, περιορίζεται στη εξής αναφορά:
«Από το ημερολόγιο της Ροζίνας, μιάς δεκάχρονης εβραιοπούλας από τη Θεσσαλονίκη. Οκτώβριος 1940: Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1940 δεν πήγαμε σχολείο. Είχε κηρυχτεί ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος. Αναστατωμένα ήμασταν εμείς τα παιδιά. Οι Ιταλοί βομβάρδισαν τη Θεσσαλονίκη. Στο μαγαζί του πατέρα μου γίνηκαν πολλές καταστροφές».
Και τέλος! Τίποτε άλλο! Αυτό μαθαίνουν χιλιάδες Ελληνόπουλα για το Σαράντα! Αναστάτωση (όπως λέμε «συνωστισμός») και καταστροφή ενός εβραϊκού μαγαζιού! Σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Πάτρα, σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι και παιδιά από ιταλικά βομβαρδιστικά. Έγραψαν γι’ αυτό οι εφημερίδες της εποχής. Γιατί δεν συμπεριέλαβαν ένα τέτοιο συμβάν;

Το επόμενο όμως αφιέρωμα της Ε’ Δημοτικού είναι εξοργιστικότατο! Στην σελίδα 44 του α’ τεύχους του βιβλίου Γλώσσας-δηλητηρίασης των παιδιών και μαγαρίσματος της μνήμης περιέχεται κείμενο με τίτλο:
«Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο!» Και υπότιτλο: «Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο». Και αφού κρύφτηκαν στο υπόγειο, διαμείβονται οι εξής άθλιοι διάλογοι:
«Μετά γύρισε (ο μπαμπάς) στη μανά και της είπε πώς θα τρέξει στην τράπεζα να σηκώσει λεφτά. «Δεν έχουμε δραχμή», είπε κι έφυγε τρέχοντας στη σκάλα…». Όταν ο προκομμένος ο μπαμπάς γύρισε από την τράπεζα απογοητευμένος, γιατί η τράπεζα ήταν κλειστή και δεν μπόρεσε «να σηκώσει λεφτά», πήγαν σ’ ένα υπόγειο, «στης κυρίας Γιαννοπούλου, γιατί τα σπίτι της έχει υπόγειο και το λιακωτό της είναι τσιμεντένιο και δεν μπορούν να το τρυπήσουν οι μπόμπες». Και ο μπαμπάς –πρότυπο ήρωα- πήρε στην αγκαλιά του τον αφηγητή, παιδί μικρό και του είπε:
«-Άκη, από σήμερα θα γίνεις άντρας». Και ο Άκης, εμπνεόμενος από την «γενναιότητα» του πατέρα του, απάντησε:
«Εγώ τότε φοβήθηκα πάρα πολύ, γιατί δεν ήθελα να γίνω σήμερα άντρας…».
Βεβαίως, γιατί οι άντρες στρατεύονται και πολεμούν! Ενώ όσοι δεν θέλουν να γίνουν άντρες, παίρνουν το Ι5 (γιώτα πέντε) χαρτί απόλυσης και σπεύδουν στα υπόγεια και άσε τα κορόιδα να κατασκοτώνονται για την τιμή της πατρίδας!

Τι κείμενο είναι αυτό; Ποιο μήνυμα περνά; Πριν σχολιάσω να τονίσω το εξής: Όλοι οι ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με την γλώσσα και την διδακτική της, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αθώα παραμυθάκια και ότι κάθε γλωσσικό κείμενο, ακόμα και ένα πρόβλημα μαθηματικών, προάγει συγκεκριμένες αξίες και στάσεις ζωής, πρότυπα δηλαδή.

Τι «προάγει» το προαναφερόμενο σκουπίδι; Πρώτον: Την δειλία, την ηττοπάθεια, την αφιλοπατρία, το ψεύδος! Γνωρίζουμε από τα «επίκαιρα» της εποχής ότι την ημέρα που κηρύχθηκε ο πόλεμος και η γενική επιστράτευση ο λαός ξεχύθηκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας! Έξαρση, ενθουσιασμός, φιλοπατρία, πίστη για το δίκαιο του αγώνα, θάρρος, ένα πραγματικό γλέντι του λαού, που είχε απηυδήσει από τις προκλήσεις του ιταμού και ολιγόνου Μουσολίνι! Και οι μπαμπάδες δεν κρύβονταν σαν λαγοί στα υπόγεια ούτε έτρεχαν στις τράπεζες! Αυτά τα σκέφτονται οι Γραικύλοι της σήμερον που γράφουν τα βιβλία! Να γλιτώσουν τις καταθέσεις τους και τα παλιοτόμαρά τους και η πατρίδα ας χαθεί! Εκείνοι οι μπαμπάδες, οι παππούδες μας, ντύνονταν στα χακί, και πήγαιναν, «με το χαμόγελο στα χείλη», μπροστά, στα μαρμαρένια αλώνια του Γένους! Καλά το γράφει ο ποιητής:
«Με ζήλο στα σκολειά της προδοσίας
του σάπιου αιώνα σέπεται η γενιά!».
(Κ.Βάρναλης, «Αιδώς, Αργείοι!»)
Σημειωτέον ότι στο ίδιο βιβλίο το αφιέρωμα για το «Πολυτεχνείο» καλύπτει επτά (7) σελίδες! Το αφιέρωμα στο ’40, πέντε (5)! Το να δίνεται στην 17η Νοεμβρίου 1973 ο χαρακτήρας μιας εθνικής επετείου και μάλιστα ισάξιας και ανώτερης-κρίνοντας από τον αριθμό των σελίδων-είναι από τα «πρωτότυπα» ευρήματα της νέας, νεοταξικής ιδεολογίας που διαπερνά τα βιβλία και προβληματικό από κάθε άποψη, που δεν έχει καμμία θέση σε σχολικό βιβλίο! Κι αν δεν κάνω λάθος, τη λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου», τύπου Δαμανάκη, Λαλιώτη και χιλιάδων άλλων «αντιστασιακών», ακόμη την χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός…

Το εξευτελιστικό για την ιστορία μας κείμενο για το «υπόγειο» χάσκει εδώ και 10 περίπου χρόνια στα βιβλία-πανέρια με οχιές. Κάποιες αντιδράσεις υπάρχουν, όμως οι αόρατος αυθέντες του τόπου, που κυκλοφορούν σε διάφορες «Στοές» δεν συγκινούνται. Μας προκαλούν, ένα ολόκληρο λαό, που ήπιε προφανώς το «τρελλό νερό» (Κόντογλου) της αφασίας και της απάθειας, γι’ αυτό και συνεχίζεται το μάθημα γενιτσαρισμού. Οι αυριανοί «πορκουάδες» ετοιμάζονται…
Να κλείσω «φτύνοντας» το ψεύδος και το ατίμασμα της ηρωικής γενιάς του ’40, παραπέμποντας σε ένα κείμενο αυτόπτη μάρτυρα της ημέρας που οι Ιταλοί μας κήρυξαν τον πόλεμο. Τότε που ο λαός μας, κατά το ρυπαρογράφημα, «έτρεχε να κρυφτεί στα υπόγεια»:
«Σιγά σιγά η Αθήνα παίρνει το ύφος των μεγάλων εθνικών εορτών, κάτι που θυμίζει λ.χ. τα Εκατόχρονα της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά πιο αυθόρμητα και πιο νεανικά. Καιρός θαυμάσιος, καταγάλανος ουρανός. Πλήθη νέων […] έχουν χυθεί στους κεντρικούς δρόμους, με λάβαρα, σημαίες, δάφνες, μουσικές. […] Ο κόσμος συμμετέχει σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, χειροκροτεί, ζητωκραυγάζει. Είχα πολλά, πάρα πολλά χρόνια να δω τέτοιον ενθουσιασμό στην Αθήνα. Αισθάνεται κανείς ένα πάθος μες στον αέρα, ένα φανατισμό, μία λεβεντιά. Ξύπνησε το ελληνικό φιλότιμο, είναι κάτι ωραίο. Και μία τέλεια εθνική ενότητα. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αισθάνομαι τέτοιαν ομόνοια να βασιλεύει στον τόπο. (Γ.Θεοτοκάς, Τετράδια Ημερολογίου 1939-1953, Βιβλιοπωλείον της Εστίας)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο πρόεδρος του Eurogroup
εκβιάζει Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επαναφέρει την πρόταση να δίνονται λιγότερα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες.

Η νέα αναφορά γίνεται με το βλέμμα σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Πολωνία -η τελευταία, μία από τις πιο «ευνοούμενες» από την ανακατανομή κονδυλίων της ΕΕ, οδεύει προς κυβέρνηση που αναμένεται να κρατήσει σκληρότερη στάση στο προσφυγικό.

Το κόμμα του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είχε ταχθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κατά της υποδοχής στην Πολωνία μουσουλμάνων προσφύγων.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία λαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και για αυτό αναμένονται ανταλλάγματα, όπως μεταδίδει η γερμανική FAZ.

«Σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού --για παράδειγμα τους πόρους που θα δίνονταν στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία-- για να χρηματοδοτήσουμε την φροντίδα των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πενήντα δύο ευρωβουλευτές απ' όλους τους πολιτικούς χώρους και από είκοσι χώρες, ζητούν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Επιτροπής για την Τουρκία πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας που θα διεξαχθούν την 1η Νοεμβρίου.

Οι βουλευτές εκτιμούν ότι με την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης, η ΕΕ εμφανίζεται να δηλώνει έτοιμη να ρίξει τους τόνους σχετικά με τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία, σε αντάλλαγμα της συνεργασίας της στο θέμα των προσφυγικών ροών. Συνήθως οι εκθέσεις προόδου των υποψηφίων για ένταξη κρατών δημοσιοποιούνται στα μέσα Οκτωβρίου.

«Η αναβολή δημοσιοποίησης της έκθεσης προόδου του τρέχοντος έτους, δείχνει την έλλειψη προθυμίας να καταδειχθεί η οπισθοδρόμηση της τουρκικής κυβέρνησης στο θέμα των μεταρρυθμίσεων πριν από τις επερχόμενες εκλογές. Αυτό δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο και την εικόνα ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να ρίξει τους τόνους σχετικά με τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία, σε αντάλλαγμα της συνεργασίας στο θέμα των προσφυγικών ροών. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δημοσιεύσει την έκθεσή της πριν από τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία απευθύνεται στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην επιστολή τους, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν επίσης την ανησυχία τους για το γεγονός ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία «χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικό αντάλλαγμα για το Σχέδιο Δράσης» μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης. «Οι όροι της ΕΕ στο θέμα της διεύρυνσης, δεν θα πρέπει να αποτελούν πολιτικό μέσο για να αντισταθμιστεί μια αποτυχημένη στρατηγική για την αντιμετώπιση της προσφυγική κρίσης» αναφέρει η επιστολή, όπου σημειώνεται ακόμη, ότι τα ίδια ισχύουν και για το ζήτημα της ελευθέρωσης των θεωρήσεων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Νέες στρατηγικές για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ των οποίων και την προώθηση των αμερικανικών στρατευμάτων εγγύτερα στην πρώτη γραμμή των μετώπων σε Ιράκ και Συρία, εξετάζουν ανώτατοι σύμβουλοι της Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για την ώρα, δεν είναι γνωστός ο αριθμός των στρατευμάτων που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στη Συρία ούτε καν εάν η πρόταση για ευρύτερη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ θα προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ένα σαφές σημάδι της αυξανόμενης δυσαρέσκειας του Λευκού Οίκου όσον αφορά την πρόοδο στη μάχη κατά της ISIS.

Ο διάλογος στην κυβέρνηση Ομπάμα για τα επόμενα βήματα, βάσει των οποίων πρόκειται να μεταβεί στη Συρία έστω και ένας μικρός αριθμός ειδικών στρατευμάτων, τίθεται έπειτα από τις πιέσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ και συνιστά μία πολύ σημαντική κλιμάκωση στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και τη Συρία.

Τα όποια νέα μέτρα πρέπει βεβαίως να πάρουν το πράσινο φως από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος όπως αναφέρει η Washington Post αναμένεται να λάβει αποφάσεις ακόμη και εντός των επόμενων ημερών. Αμερικανοί αξιωματούχοι ωστόσο δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο αμερικανός πρόεδρος να μην αλλάξει γραμμή πλεύσης.

Αυτό που είναι βέβαιο , σύμφωνα με τους ίδιους αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν ανώνυμα στην Washington Post καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι ότι οι νέες προτάσεις τέθηκαν επί τάπητος έπειτα από αίτημα του Ομπάμα.

Πιο αισιόδοξες, αλλά και πιο δαπανηρές προτάσεις, όπως η δημιουργία ζωνών απαγόρευσης πτήσεων ή ουδέτερων ζωνών, δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής στήριξη από κανέναν από τους ανώτατους συμβούλους του αμερικανού προέδρου.

Πρόκειται για μέτρα, τα οποία προϋποθέτουν την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών για την αποτελεσματική προστασία των αμάχων και τα οποία στηρίζει μέχρι κεραίας στις προεκλογικές ομιλίες της η Χίλαρι Κλίντον. Αμερικανοί αξιωματούχοι ωστόσο επιμένουν ότι τέτοιου είδους στρατηγικές είναι δυνατόν να φέρουν της ΗΠΑ σε ευθεία σύγκρουση με το συριακό καθεστώς και τις ιρανορωσικές δυνάμεις που το στηρίζουν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η άτυπη μίνι Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες έληξε επιτυχώς για τους Ευρωπαίους και τραγικά για την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε τελικά να αλλάξει «κατηγορία» η χώρα μας και να πέσει πολύ πιο κάτω από την... ερασιτεχνική κατηγορία της αποικίας χρέους, που ήταν από το 2010 έως σήμερα.

Τώρα θα γίνει, μετά πάσης επισημότητος, μια φαβέλα. Αποθήκη ψυχών. Ενας χώρος όπου θα μαντρώνονται όπως όπως όσοι άποροι, αλλόθρησκοι και ανειδίκευτοι αλλοδαποί αποπειρώνται να βρουν άσυλο, στέγη ή απλά δουλειά στην Ευρώπη.

Στο Παρίσι, το Μόναχο, το Λονδίνο, το Ελσίνκι και το Αμστερνταμ περισσεύουν οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες, ενώ στην Ελλάδα ποτέ δεν θα είναι αρκετοί. Αυτό αποφασίστηκε από τους Ευρωπαίους και υιοθετήθηκε ασμένως από την κυβέρνηση της χώρας μας.

Το πινάκιο φακής για τη διάλυση του εθνικού και του κοινωνικού ιστού και για τη ραγδαία, επί τα χείρω, μεταβολή της καθημερινότητας των Ελλήνων ήταν η επιδότηση ενοικίου για 20.000 αλλοδαπούς, στο οποίο θα συνεισφέρει η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.

Φυσικά, αυτοί οι 20.000 δεν θα μένουν μόνοι τους στις οικίες που θα τους βρει η κυβέρνηση. Θα είναι και οι οικογένειές τους μαζί. Αρα, ο αριθμός τους -αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς ρεαλιστές- θα είναι εκθετικά αυξημένος.

Επιπλέον, τούτο το ταπεινωτικό «χαρτζιλίκι» με αντίτιμο τη διάλυση της Ελλάδος θα αποτελεί διαρκώς κι έναν πρόσθετο μοχλό πίεσης για περαιτέρω εδαφικές, οικονομικές, πολιτισμικές ή άλλες υποχωρήσεις. Οι Ευρωπαίοι με το παραμικρό θα απειλούν με τη διακοπή της παροχής της επιδότησης ενοικίου.

Φυσικά, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβληθεί (ατύπως, πλην οριστικά και αμετάκλητα) η σαρία, δηλαδή ο ισλαμικός νόμος, στις περιοχές που θα δεσμευτούν για την εγκατάσταση των μεταναστών.

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα είναι πρακτικά αδύνατο για το κράτος να σταματήσει την εκτροπή δίχως να συμβούν τα χειρότερα - δηλαδή εκτεταμένες ταραχές και συγκρούσεις.
Η εξέλιξη είναι μοιραία και οι πολιτικές δυνάμεις καθεύδουν.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Πετράκη

Στον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στο ελληνικό έδαφος και στα Δυτικά Βαλκάνια, νομιμοποιώντας το «τείχος Ασφάλειας» που ορθώνει το Βερολίνο στην ζώνη επιρροής του, στοχεύει μακροπρόθεσμα η πρωτοβουλία της Κομισιόν να συγκαλέσει την άτυπη και ιδιότυπη Σύνοδο με την συμμετοχή της Γερμανίας, των χώρων μελών της Κεντρικής Ευρώπης, των Δυτικών Βαλκανίων και την Ελλάδα. Και αυτό άσχετα από τις ανακοινώσεις που έγιναν το βράδι στις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα, εάν φυσικά μπορεί να γίνει πιστευτός ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, πληροφορήθηκε από τα ξένα ΜΜΕ και συγκεκριμένα από το Σπίγκελ ότι η Κομισιόν στην συνάντηση που έγινε χθες στις Βρυξέλλες είχε ένα “δωράκι» για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Την δημιουργία ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης (hot spot το λέμε πιο ευγενικά) 50.000 προσφύγων στην Αθήνα.

Μια ολόκληρη πόλη, δηλαδή, που θα έμπαινε έτσι στην λίστα της όγδοης ή ενάτης σε μέγεθος πόλης της Ελλάδας.

Ο τρόπος με τον οποίο τέθηκε στην ατζέντα το ζήτημα αυτό, όπως είχε τεθεί και προηγουμένως το θέμα των κοινών περιπολιών του Λιμενικού της Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνθηκολογήσει μόνο στην οικονομία με την πλήρη αποδοχή του τρίτου Μνημονίου, αλλά πλέον αφήνει την Ελλάδα να μετατραπεί σε «τάφρο» που θα προστατεύει το κάστρο της Γερμανίας και των κρατών της Κεντρικής Ευρώπης και της βόρειας Βαλκανικής που αποτελούν δορυφόρους της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γερμανικό σχέδιο δυστυχώς θα υλοποιηθεί…

Η κυβέρνηση, σε απολυτή σύγχυση, δεν μπόρεσε από πέρυσι τον Ιανουάριο να δώσει ένα σαφές στίγμα για το πώς θα αντιμετωπίσει την καταιγίδα που φαινόταν να έρχεται.

Η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, και ο ίδιος ο κ. Τσιπρας έδωσαν το μήνυμα των ανοικτών συνόρων, χωρίς συνεννόηση με τις Βρυξέλλες, χωρίς να σκεφθούν τι θα συμβεί εάν στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκριθούν τελικά όλοι της «γης οι κολασμένοι».

Και έτσι πιάστηκαν απροετοίμαστοι στην μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει όλη η Ε.Ε., που απειλεί τις ίδιες τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αρχές της, τις ίδιες τις βάσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Και δυστυχώς η επίσημη Ελλάδα έπαιξε αρνητικό ρόλο σε αυτήν την τραγωδία, με τον ελληνικό λαό να την ξεπερνά και να δείχνει αυτή την πρωτοφανή αλληλεγγύη και συμπόνια για τα θύματα των δουλεμπόρων.

Όμως η συγκινητική αυτή αλληλεγγύη του ελληνικού λαού δεν αρκεί.

Η Αθήνα αντί να πελαγοδρομεί και απλώς να δέχεται τα φιρμάνια των Βρυξελλών και του Βερολίνου, όφειλε να είχε διαμορφώσει ρεαλιστική μεταναστευτική πολιτική. Και να μην είναι σήμερα στην άμυνα απέναντι στο Βερολίνο, στα Σκόπια, στην Αγκυρα…

Και αν ακούσετε κι άλλα καλά λόγια, από την κ. Ανγκελα Μερκελ, από τον κ. Φρανσουά Ολαντ, από τον Ούγγρο, τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, να αρχίσετε να ανησυχείτε.

Το στρατόπεδο στην Αθήνα δεν θα είναι πια για 50.000, αλλά για 100.000, για 200.000 πρόσφυγες.

Γιατί η συμπάθεια πιά για τους πρόσφυγες γίνεται όλο και πιο συμβολική στην Ευρώπη. Συγκινεί περισσότερο η φωτογραφία του πρόσφυγα με το σωσίβιο στην θάλασσα ανοικτά της Λέσβου, παρά τα αντίσκηνα στην Αλεξαντερπλατς ή στην Γραν Πλας των Βρυξελλών…

Απλώς να θυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι εάν κάποτε μια χώρα πληρώνονταν ακριβά για να μετατραπεί σε αποθήκη πυρηνικών και τοξικών αποβλήτων, δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να μετατρέψει την Ελλάδα σε νεκροταφείο ψυχών. Απλώς για μια καλή κουβέντα του κ. Ολαντ, και ένα φιλικό νεύμα της κ. Μέρκελ.

Η Ελλάδα μπορεί να έχει και το αξίζει πιο ισχυρό λόγο στην Ε.Ε. απ’ ότι τα Σκόπια και η Ποντγκόριτσα.

Εξάλλου απ’ οσο γνωρίζουμε προς το παρόν η Ελλάδα παραμένει πλήρες και ισότιμο μέλος της Ε.Ε.. Εκτός κι αν άλλαξε κι αυτό και περιμένουμε απλώς να μας το ανακοινώσει το …Σπίγκελ.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η ικανότητα της χώρας είναι να φιλοξενήσει έως και 2.000 πρόσφυγες με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας και του Ερυθρού Σταυρού.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόρκι Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη σημερινή μίνι- σύνοδο κορυφής των δέκα χωρών της ΕΕ με την Σερβία, πΓΔΜ και Αλβανία, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα βρίσκεται κοντά στην «μεταναστευτική οδό» της χώρας του που έχει μήκος περί τα 160 χιλιόμετρα.

Πρόσθεσε ότι η χώρα επιβαρύνεται από τη διέλευση των προσφύγων από το έδαφος των Σκοπίων και μέχρι τώρα έχουν λάβει μόνο €90χιλιάδες από τα ταμεία της ΕΕ, ενώ το κράτος δαπανά εκατομμύρια για έξοδα των δυνάμεων ασφαλείας που επιβλέπουν τους πρόσφυγες.

Η Αλβανία ετοιμάζει παλιά στρατόπεδα για τους πρόσφυγες

Οι αλβανικές αρχές εργάζονται για να εξασφαλίσουν εγκαταστάσεις και υποδομές για την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία.

«Η χώρα μας θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και θα γίνει ένας νέος δρόμος διέλευσης των προσφύγων, μόλις πέσει η θερμοκρασία», σημειώνει η ‘Σέκουλι’.

Για τους πρόσφυγες που θα έρθουν δια μέσου της Ελλάδας στη χώρα μας, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι αρχές έχουν προσδιορίσει χώρους διαμονής.
Στην Κορυτσά υπάρχει το παλιό στρατόπεδο, στην Kapshticë, που θα χρησιμεύσει ως χώρος για τους πρόσφυγες. Το κτήριο είναι εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια και θα χρησιμεύσει ως καταφύγιο για τουλάχιστον 500 πρόσφυγες.

Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από τις τοπικές αρχές να καθορίσουν μεγάλους χώρους για τη στέγαση των προσφύγων από τη Συρία ή άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο νομάρχης του Αργυροκάστρου ετοιμάζει το έδαφος του αεροδρομίου στο Αργυρόκαστρο που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Δρίνο.

Επίσης ένας άλλος χώρος βρίσκεται στην πρώτη ταξιαρχία του πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται παράλληλα με τον δεύτερο οδικό άξονα Αργυροκάστρου- Τεπελένι.

Οι δύο αυτές περιοχές έχουν τη δυνατότητα στέγασης για 10 χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι θα περάσουν στην Αλβανία, όπως πιθανολογείται από το σταθμό της Κακαβιάς.

Πηγή "Εχέδωρος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Ψτ, ψτ, εσύ...
Εσύ ο εύσωμος που προσκυνάς τα χαλίκια, τάχα πως τιμάς τους Σαλαμινομάχους, στην πιό κιτσάτη πατριωτική τελετή μετά τις αλήστου μνήμης εκδηλώσεις περί ''πολεμικής αρετής των έλλήνων'', της επίσης αλήστου μνήμης χούντας, κάτι είναι πίσω σου!

Τί είναι αυτό; Κόκκινη γραμμή;
Εσύ τόκανες ή στην βάλανε εκεί από πίσω να μη την βλέπεις και να μη την θυμάσαι; 

Πού είναι οι κόκκινες γραμμές σας, ρε ήρωες του θεάτρου σκιών; (κομψός τρόπος για να μη σας αποκαλέσουμε καραγκιόζηδες) 
Πού είναι το ''κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη'', ρε χατζηαβάτηδες της πολιτικής;
Πού είναι ''ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ'' 

Οι ''κόκκινες γραμμές'' ήταν για να πέφτετε απάνω τους και να ματώνετε!  
Όχι να κλ@νετε και να ρεύεστε!

Το ξέρετε, ω επίορκοι, πως στα σπίτια του κοσμάκη έχουν αρχίσει να έρχονται σωρηδόν τα ραβασάκια αξιολόγησης ως ''συνεργάσιμους'' ή όχι από τις τράπεζες;  

Πότε τα ετοιμάσανε, πότε τα τυπώσανε, πότε τα στείλανε, αφού το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε, ξέρεις τίποτα, ω προσκυνητή; 

Προαποφασισμένο κι αυτό, κι ας τραβάγατε τις ζαρτιέρες σας, πως τάχα το διαπραγματεύεστε.

Εκτός απ' τους Σαλαμινομάχους, τους Μαραθωνομάχους, του Πλαταιομάχους, και τους άλλους προγόνους, μήπως έχεις σκεφτεί να τιμήσεις και τους σύγχρονους έλληνες;

Μήπως έχεις υπ' όψη σου να τιμήσεις και τους όρκους που έχεις δώσει για υπακοή και φύλαξη του Συντάγματος (αυθεντικούς μάλιστα, θρησκευτικούς, όχι απ' τους άλλους, τους μουσαντένιους, ''στο όνομα της τιμής, κλπ'', της τιμής των άτιμων)...
Μήπως σκέφτεσαι να τιμήσεις τις υποσχέσεις που έδωσες στον λαό;
Μήπως σκοπεύεις να τιμήσεις την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά σου;

Παραμονή σήμερα εκείνου του ''ΟΧΙ'' του τρανού. 
Κοτζάμ δικτάτορας τότε, φιλοφασίστας, και φιλοναζιστής και είπε ΟΧΙ! 
Και σεις κοτζάμ ''δημοκράταροι'' σήμερα, πήρατε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και το κάνατε ΝΑΙ.

Εκτός από κόκκινα χαλιά πάνω σε παλέτες (τί καρακιτσαριό θεέ μου), αφού τα ποδαράκια σου δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω σε χαλίκια, πατάτε και ποδοπατάτε, εσύ ως συγκυβερνήτης, και ο καπετάνιος σου ως άμεσα υπεύθυνος, κάθε έννοια δέσμευσης που θά 'πρεπε να έχετε προς τον ελληνικό λαό. Κάθε ''κόκκινη γραμμή'' που εσείς οι ίδιοι θέσατε.

Η τιμωρία σας θα πρέπει να είναι σκληρή.
Θα έπρεπε μάλιστα να είναι και απάνθρωπη, όπως απάνθρωπα φέρεστε και σείς.
Ας παραμείνουμε όμως στο ''σκληρή''.

Στο χέρι σας είναι. Σ' αυτά που θα πράξετε από δώ κι εμπρός.
Αν κι έτσι όπως τα έχετε κάνει δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για σας.
Τώρα μόνον ο λαός μπορεί. Εσείς χάσατε.
Εμείς όχι ακόμα!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Ιάκωβος Πέτρου

Βαρέθηκα να συζητάω για όσα μου πελεκάνε τη ζωή, σαν τα τσεκούρια το ξερό ξύλο, καθημερινά, πόσο μάλλον να γράφω συνεχώς γι’ αυτά. Αλλάζω τροπάρι μέχρι νεωτέρας, να ξεφύγω λιγάκι, ρε παιδί μου, να δούμε παρέα ένα σκηνικό ομαλότητας.

Να κουβεντιάσουμε λίγο για τα όνειρά μας. Για εκείνα που κάναμε σαν παιδιά, αλλά και για αυτά που κάνουμε σήμερα σαν «μεγάλοι». Όταν το καλοσκεφτούμε νομίζω όλοι μας, μπορούμε να διακρίνουμε μέσα μας ακόμη την ίδια παιδικότητα που μας διέκρινε τότε. Όσο κι αν πιεζόμαστε, στην παραμικρή ευκαιρία, το μυαλό μας ξεφεύγει, πεταρίζει, ταξιδεύει σε άλλες εποχές, σε άλλα μέρη, σε άλλες συνθήκες.
Μπορεί πλέον, η αντίστοιχη απάντηση στην ερώτηση «τι θα κάνεις όταν μεγαλώσεις;» να αφορά το παρόν, ζόρι και την επόμενη μέρα, αλλά δεν παύει να αποτελεί αφορμή εκστρατείας! Αρκεί να το επιδιώκουμε και να το κυνηγάμε…

Κάνε την αφεντιά σου για λίγο πρωταγωνιστή σε μια ταινία που κουμαντάρεις εξολοκλήρου ο ίδιος. Εσύ διαλέγεις τον τόπο, το χρόνο, τα σκηνικά, τους συμπρωταγωνιστές και τους κομπάρσους, το σενάριο, τη φωτογραφία και τη μουσική και προπαντός, εσύ επιλέγεις το φινάλε. Για την ακρίβεια, επιλέγεις αν θα υπάρχει φινάλε ή αν θα έχει και συνέχεια…

Λες είναι σκληρή η πραγματικότητα και δεν υπάρχουν περιθώρια. Δίκιο έχεις, αλλά από τη στιγμή που σαν κοινωνία έχουμε αποφασίσει ότι παλεύουμε μόνο για την επιβίωσή μας και όχι για την αλλαγή της ζωής μας, γιατί να μην αφήσουμε ένα μικρό παραθυράκι στη φαντασία μας;

Μπορεί σαν παιδί, να έδωσα πολλές και διαφορετικές απαντήσεις στο «τί θα γίνω», οι οποίες να μην πραγματοποιήθηκαν ποτέ, αλλά υπήρξα τυχερός σε πολλές άλλες φαντασιακές αποκρίσεις.
Τυχερός, γιατί υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που με αγαπάνε ανυστερόβουλα και για τους άλλους, καλή καρδιά.
Τυχερός, γιατί πάντα φανταζόμουν πτυχία στα κάδρα, σπουδές και πανεπιστήμια, πράγματα που ακόμη έρχονται, έστω κι αν η ικανοποίηση είναι μόνο ηθική και ψυχική.
Τυχερός, ακόμη και για τον επιούσιο, διότι, δε θα πω ψέματα πως δε φανταζόμουν τη ζωή μου πιο άνετη, αλλά και μικρούλης ων δεν αναζητούσα ποτέ κάτι πολύ περισσότερο.
Κυριότερα, είμαι πραγματικά τυχερός, διότι πολλές φορές που αναπολώ πίσω τη ζωή μου και φέρνω εικόνες, ανθρώπους και στιγμές στο νου μου, δακρύζω γιατί περισσεύουν οι ξεχωριστές στιγμές.

Μπορεί να μην έφυγα, ηθελημένα και συνειδητά από τη χώρα, όπως φανταζόμουν παλιότερα κι έλεγα στο περιβάλλον μου, αλλά είμαι εδώ να παλέψω όσο μπορώ και να αναμένω πότε θα επιχειρήσουμε να ζήσουμε κι όχι να απλώς να επιβιώνουμε.

Δυστυχώς, δεν κατάφερα να φτάσω στο μουσικό εκείνο επίπεδο που επιθυμούσα από παιδί, κυρίως διότι δεν είμαι τόσο αντισυμβατικός, ώστε να αφιερώσω εξολοκλήρου τον εαυτό μου σε έναν τέτοιο σκοπό, και γιατί είναι βαριά η επαγγελματική καλογερική σε αυτό τον κλάδο.

Αυτά είναι ίσως τα μικρά και απλά, αλλά όρια στα όνειρά σου δεν μπορείς να βάλεις. Εκεί χωράνε και τα ιδανικά σου και τα πιστεύω σου. Χωράνε και οι έννοιες της τιμιότητας, της ισότητας, της δημιουργίας και μάλιστα όχι αφηρημένα. Δώσε τους πρόσωπο, σώμα κάνε τις φίλες σου, γνωστές σου, αγαπημένες σου. Πού ξέρεις, μπορεί κάποια στιγμή να θελήσεις εκτός από «τον ύπνο σου» να τα ζήσεις και στον ξύπνιο σου.

Εξακολουθώ να ονειρεύομαι, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, γνωρίζοντας πως τα περιθώρια πραγμάτωσης ονείρων και επιδιώξεων στενεύουν συνεχώς, αλλά όπως θα μου έλεγε ο μπάρμπας μου «μην είσαι μαλάκας, τσάμπα είναι»!

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Με μεγάλη ένταση, αναστάτωση αλλά και ανησυχία, οι Τούρκοι παρακολουθούν αυτές τις μέρες τα ρωσικά φορτηγά πλοία να περνούν τα Στενά μεταφέροντας πυραύλους και άλλα οπλικά συστήματα που προορίζονται για το μέτωπο της Συρίας, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα να τους εμποδίσουν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτές τις μέρες συνολικά οχτώ ρωσικά φορτηγά πέρασαν τα Στενά του Βοσπόρου και του Ελλήσποντου και ανοίχτηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος, μεταφέροντας πυραύλους και άλλα πολεμοφόδια για τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Συρία κατά των δολοφόνων Τζιχαντιστών.

Όπως έκανε γνωστό η ρωσική εφημερίδα Vlast, αλλά και η τουρκική Hürriyet, τα ρωσικά φορτηγά μεταφέρουν πυραύλους αέρος – εδάφους, εδάφους – εδάφους και εδάφους – αέρος, ενώ παράλληλα μεταφέρουν και βόμβες τύπου KAB–500S. Οι Τούρκοι ενημέρωσαν το ΝΑΤΟ σχετικά με αυτέ τις προκλητικές όπως τις χαρακτήρισε ο τουρκικός τύπος ρώσικες νηοπομπές, αλλά δεν υπήρξε κάποια θεαματική αντίδραση.

Η ρωσική Αρκούδα για άλλη μια φορά έδειξε τα «δόντια» της προς την τουρκική πλευρά και οι Τούρκοι αναγκαστικά καθηλωμένοι παρακολουθούν σαν απλοί θεατές αυτή τη νέα ρωσική «παρέλαση»!

Σημεία των καιρών!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Εισβολή στην ευρωπαϊκή αγορά πετρελαίου επιχειρεί η Σαουδική Αραβία, προσφέροντας σημαντική έκπτωση στην τιμή του πετρελαίου της, καθιστώντας το πιο ελκυστικό από το ρωσικό αργό.

Στον «πόλεμο πετρελαίου» που εκτυλίσσεται στην ευρωπαϊκή αγορά ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, δεν αποκλείεται σύντομα να εισέλθει και το Ιράν, αυξάνοντας έτσι τις ανησυχίες της Ρωσίας, ότι μπορεί να χάσει το ένα τρίτο των πετρελαϊκών προμηθειών της προς την Ευρώπη.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Gazeta.ru, επικαλούμενη πηγή της βιομηχανίας πετρελαίου, γράφει ότι το μερίδιο της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά του πετρελαίου απειλείται, καθώς τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια αυξάνουν τις αγορές αργού από τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το Reuters, τους τελευταίους μήνες αρκετές μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, όπως η Exxon, η Shell, η Total και η Eni έχουν αυξήσει τις αγορές σαουδαραβικού αργού πετρελαίου για τα διυλιστήρια τους στη Δυτική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Στις 13 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, Ίγκορ Σέτσιν, δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία άρχισε να πουλά πετρέλαιο στην Πολωνία, σε τιμές κάτω από την αγορά.

Ωστόσο, παρόλο που το γεγονός αυτό θα μπορούσε να σημάνει μείωση του μεριδίου της Μόσχας στην προσοδοφόρα ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, μέχρι στιγμής οι Ρώσοι αναλυτές εμφανίζονται προσεκτικοί στις εκτιμήσεις τους.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Πάσετσνικ, πρόκειται μάλλον για ένα νέο διάδρομο εφοδιασμού και όχι για μια ανακατανομή των μεριδίων αγοράς.

«Το πολωνικό λιμάνι του Γκντανσκ έχει αρχίσει την παραλαβή φορτίων πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία. Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να υπάρχουν προϋποθέσεις για αύξηση της συνεργασίας, και ως εκ τούτου, το γεγονός αυτό να εγκυμονεί συγκεκριμένους κινδύνους για τη Ρωσία», θεωρεί ο Πάσετσνικ.

Σαουδαραβικό πετρέλαιο εναντίον ρωσικού αργού;

Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από την RBTH εκτιμούν ότι, από τα στιγμή που τα μέλη του ΟΠΕΚ δεν προσπαθούν να μειώσουν τον όγκο της παραγωγής, η επέκταση της Σαουδικής Αραβίας στην ευρωπαϊκή αγορά είναι ένα λογικό βήμα από πλευράς του Ριάντ.

«Για να μην υπάρξει κορεσμός στην υπάρχουσα αγορά, είναι πολύ πιο εύκολο να επεκτείνει τα όριά της», δήλωσε ο Γιούρι Προκούντιν, αναλυτής της Fx Bazooka.

Εξάλλου, η επικείμενη ένταξη του Ιράν στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, προσθέτει περαιτέρω επείγοντα χαρακτήρα στις κινήσεις του περιφερειακού αντιπάλου, που προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση του στις αγορές, πριν από την άφιξη της Τεχεράνης.

«Μόλις αρθούν οι νομικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, το ιρανικό πετρέλαιο θα κατευθυνθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Μπορεί κάλλιστα να είναι ακριβώς κι αυτός ο λόγος που η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη σήμερα», υποστηρίζει ο Πάσετσνικ.

Ο Γιούρι Προκούντιν σημειώνει πως δεν είναι ακόμη γνωστοί οι όροι των προμηθειών και πως «μπορεί κανείς να υπολογίσει από την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά, ότι το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας θα κοστίσει στους ευρωπαίους καταναλωτές 48-49 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή 4-5 δολάρια φθηνότερο από το αργό των Ουραλίων», προσθέτοντας ότι ενδεχομένως η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να προσφέρει και μια πρόσθετη έκπτωση της τάξης 0,5-1 δολάρια.

Προς το παρόν, η Ρωσία καλύπτει περίπου το 25% των αναγκών της Ευρώπης σε πετρέλαιο. Για το τρέχον έτος, οι προμήθειες αυξήθηκαν κατά 5,5%, με 97,6 εκατομμύρια τόνους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γιούρι Προκουντίν, το επόμενο έτος η Ρωσία μπορεί να χάσει έως και το ένα τρίτο του μεριδίου της.

Ο Αλεξάντρ Πάσετσνικ από την πλευρά του πιστεύει ότι μια αύξηση των σαουδαραβικών προμηθειών πετρελαίου συνιστά περισσότερο ένα κώδωνα κινδύνου, παρά μια πραγματική απειλή για τη Ρωσία.

«Για να προμηθεύονται τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας, απαιτούνται επενδύσεις και αλλαγή της υφιστάμενης αλυσίδας εφοδιασμού, και αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος. Ακόμη και η χαμηλότερη τιμή δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις απαραίτητες επενδύσεις», τόνισε ο Πάσετσνικ.

Τα πιθανά σενάρια

Αν η Ρωσία αρχίσει να χάνει το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά πετρελαίου, αυτό το έλλειμμα θεωρητικά θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από τις προμήθειες στην Κίνα, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι αγορές εκεί θα αυξάνονται κατά 3,2% χρόνο.

Συνεπώς, υπάρχει κίνδυνος για τη Ρωσία να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα έλλειψη επενδύσεων στον τομέα του πετρελαίου και μείωση της παραγωγής, κάτι που θα μπορούσε να απειλήσει την εγγύηση κάλυψης των ασιατικών αναγκών. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζει το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

«Επιπλέον, μέχρι στιγμής οι ασιάτες εταίροι μας δεν είναι τεχνικά έτοιμοι να καταναλώσουν το ρωσικό πετρέλαιο σε μεγάλες ποσότητες», σύμφωνα με τον Πάσετσνικ, ο οποίος θεωρεί ότι «η ευρωπαϊκή αγορά εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική για τη Ρωσία».

Πηγές: Reuters, η δήλωση του Σέτσιν, Gazeta.ru.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Η φωτογραφία μετά την έκτακτη προχθεσινή ευρωπαική σύνοδο για το μεταναστευτικό, τα λέει όλα: ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέκει βαρύς και μόνος στη δεξιά γωνία. Ισως σκέπτεται ότι, για ακόμα μια φορά, οδηγήθηκε από το Βερολίνο, το οποίο τόσο τιμά εσχάτως, σε άτακτη υποχώρηση – είναι το καλύτερο παιδί: ότι του πουν. Γι αυτό άλλωστε και εισέπραξε χθες τα δημόσια, αυτόκλητα συγχαρητήρια της καγκελαρίας για την «προσφορά» του στην «επίλυση» του μεταναστευτικού. Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Ετσι όμως τα φέρνει η ζωή άμα αποφασίσεις να δώσεις τα πάντα για την εξουσία: από εκεί που θα έσκιζε τα μνημόνια του μερκαλισμού, ο Τσίπρας έχει πλέον εξελιχθεί στον κυνικό πρωθυπουργό του «ναι σε όλα» στο Βερολίνο. Κυνικός επειδή επιμένει να παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο στους πολίτες υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους – δικαίωμά του βέβαια, εφόσον τον ψήφισαν μετά το δίπολο δημοψήφισμα / άτακτη υποχώρηση – η πρώτη...

Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας άνετα πλέον θα διεκδικούσε σήμερα τον τίτλο του καλύτερου (νέου) φίλου της Γερμανίας στην Ευρώπη – κι ας ξεχνά ότι η Αγκελα Μέρκελ έχει αλλάξει πολλούς τέτοιους αναλώσιμους στα χρόνια που διευθύνει την Ευρώπη από τη γερμανική πρωτεύουσα. Ισως αν ρωτούσε τους προκατόχους του κάτι να μάθαινε επ’ αυτού...

Όλα αυτά βέβαια, έχουν πιστοποιηθεί πλέον εδώ και καιρό. Τώρα, σα να μην έφτανε το δικό του τρίτο μνημόνιο, επαχθέστερο και κοινωνικά επιθετικότερο όλων των προηγουμένων, ήρθαν και οι ευρωπαικές αποφάσεις για το μεταναστευτικό να πιστοποιήσουν οριστικά και αμετάκλητα του λόγου το αληθές.

Αφού πρώτα εκθείασε το ρόλο της Γερμανίας στη μεταναστευτική κρίση λέγοντας ότι χωρίς αυτή η Ευρώπη θα είχε καταρρεύσει μιλώντας στην κοινή του συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Ολαντ στην Αθήνα, τώρα ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε χωρίς κουβέντα το σχέδιο του Βερολίνου για πόλη 50.000 μεταναστών στην Αθήνα – κι αυτό χωρίς όχι να πάρει ανταλλάγματα, αλλά ούτε καν να πάρει στοιχειώδη βοήθεια, ενώ «διοικεί» μία πλήρως χρεωκοπημένη χώρα!

Σα να μην έφτανε αυτό, έθεσε θέμα και για την… απουσία της Τουρκίας από τη Σύνοδο Κορυφής, αγνοώντας τους κινδύνους της διαμαρτυρίας του, αλλά και το γεγονός ότι η καγκελάριος Μέρκελ βρέθηκε μόλις προ ημερών στη χώρα όπου έδωσε στον Τούρκο πρωθυπουργό Ερτογάν περίπου ότι εκείνος της ζήτησε για να συνεργαστεί – δήθεν με την Ε.Ε. στο ζήτημα. Εν τω μεταξύ η Γερμανία είχε δείξει, με πολλούς τρόπους, στο παρασκήνιο, πόσο σέβεται την ελληνική κυριαρχία, όταν πίεζε για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, ή όταν απέκλειε την Ελλάδα από διασκέψεις για την ευρωπαική πολιτική στα Βαλκάνια, στις οποίες καλούσε βαλκανικές χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε.!...

Βέβαια, για όλα αυτά, ο Τσίπρας έχει έτοιμη και τη μόνιμη επωδό που κολλάει παντού. Είναι το παραμύθι ότι δήθεν… απέφυγε τα χειρότερα. Καλό, αλλά μας πλέον τελείωσε. Σε λίγο, ας το (ξανα)πει στους συνταξιούχους…

Αν θέλει, δε, ας το πει και στον Σόιμπλε: θα βάλει, φυσικά, τα γέλια, όπως άλλωστε τόσοι και τόσοι μαζί του στο Βερολίνο – και όχι μόνον εκεί φυσικά, μετά την ολοκληρωτική του μετάλλαξη. Πρόκειται για παραμύθια της Χαλιμάς που μόνον στους… ιθαγενείς τους οποίους διαπερνά η κυβερνητική μηχανή προπαγάνδας πουλάνε ακόμα. Κι αυτό, όχι επειδή είναι υψηλού επιπέδου η εν λόγω προπαγάνδα, αλλά επειδή είναι οξύτατη – και ορθώς - η αποστροφή του κόσμου για τα παλιά κόμματα και τους παλιούς πολιτικούς, στους οποίους, όμως, Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται πλέον με διαστημικές ταχύτητες.

Τα ψέματα πια τελειώνουν. Και σύντομα ο πρωθυπουργός θα δει τι σημαίνει να κοροιδεύεις σε χαλεπούς καιρούς για να παραμένεις «παντός καιρού»...
Εν τω μεταξύ, όμως, ας του δώσει ο Φίλης (ο υπουργός του της Παιδείας με τη σύγχρονη, ευρωπαική και κοινωνικά ευαίσθητη άποψη για την ιδιωτική εκπαίδευση και το ποιοι την επιλέγουν και το πόσα λεφτά έχουν για να το κάνουν…) να διαβάσει λίγο Βάρναλη: «Αχ που σαι νιότη που δειχνες πως θα γινόμουν άλλος»…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την προσεχή Κυριακή πρώτη Νοεμβρίου, γίνονται στην Τουρκία ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές της σύγχρονης ιστορίας της. Οι πρόωρες αυτές εκλογές προκηρύχτηκαν εξ” αιτίας του αδιεξόδου που προέκυψε από τις εκλογές της 7 Ιουνίου, όταν το κόμμα των ισλαμιστών του Ερντογάν για πρώτη φορά από το 2002 έχασε την αυτοδυναμία του.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, παραβιάζοντας κάθε έννοια της δημοκρατικότητας αλλά και όλων των συνταγματικών διαδικασιών δεν έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην αντιπολίτευση, παρά του ότι υπήρχε κοινοβουλευτική δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Η γενικότερη συμπεριφορά του Ερντογάν, κυρίως από τον Μάιο του 2012 με τα γεγονότα του Γεζίπαρκ έχει γίνει απρόβλεπτη και τελευταία έχει αρχίσει και γίνεται άκρως επικίνδυνη, καθώς διακρίνεται από μια άκρατη αλαζονεία και μεγάλη περιφρόνηση σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες προς χάριν εδραίωσης μιας σουλτανικής παντοδυναμίας του.

Παράλληλα το τουρκικό Βαθύ Κράτος με την «ευγενική» στήριξη των Τζιχαντιστών, τον τελευταίο καιρό έχει οργιάσει μετά από χρόνια σχετικής αδράνειας και έχει γίνει στόχος κατηγοριών σαν υπεύθυνο για τις τρεις φονικές εκρήξεις, στο Ντιαρμπακίρ στις 5 Ιουνίου, στο Şyruç 20 Ιουλίου και στην τραγωδία της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου με 110 νεκρούς, κυρίως Κούρδους, που είναι στο στόχαστρο του.

Όλα αυτά εξελίσσονται σε ένα άκρως εύφλεκτο περιβάλλον με την ρωσική επέμβαση στην Συρία που έχει ταπεινώσει τον Ερντογάν και τις θέσεις του για το συριακό, με την αύξηση των κουρδικών επιθέσεων στο εσωτερικό, που επίσης δείχνουν την αδυναμία του να αντιμετωπίσει το κουρδικό πρόβλημα ενώ είχε υποσχεθεί την επίλυση του και με τα αυξανόμενα προβλήματα στην τουρκική οικονομία, με την πτώση της τουριστικής κίνησης, την θεαματική αύξηση της ανεργίας και την πτώση της λίρας, εξελίξεις που έχουν αρχίσει να θέτουν σε αμφισβήτηση το λεγόμενο οικονομικό θαύμα του Ερντογάν.

Την Κυριακή κρίνεται ουσιαστικά το μέλλον του Ερντογάν και της «παρέας» του. Κυριολεκτικά τα παίζει όλα για όλα. Εάν δεν καταφέρει και αυτή την φορά να κερδίσει την αυτοδυναμία και να παραμείνει απόλυτος σουλτάνος, τότε πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Ο φόβος μιας ανατροπής του με συνέπεια να βγουν στην φόρα πολλά σκάνδαλα της οικογένειας του (κάτι ξέρει γι’ αυτά ο νυν υπό απομάκρυνση αρχηγός της ΜΙΤ) και να αμαυρωθεί ολοκληρωτικά η πολιτική και εθναρχική του εικόνα, δημιουργούν σε ένα απρόβλεπτο Ερντογάν πολλές επικίνδυνες παρενέργειες με διεθνείς διαστάσεις.

Εδώ θα πρέπει να υπάρχει εύλογη μια ανησυχία από την δική μας πλευρά. Η πεποίθηση που υπάρχει εδώ και καιρό στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα είναι το μόνο τρωτό σημείο στον περίγυρο της, όπου η Τουρκία θα μπορούσε να παίξει «παιχνίδι» χωρίς ουσιαστικές αντιστάσεις, καθιστά τον Ερντογάν ακόμα πιο επικίνδυνο στην προοπτική εσωτερικής εκτόνωσης και κυρίως εσωτερικού αποπροσανατολισμού. Δυστυχώς τις εντυπώσεις αυτές τις προκαλέσαμε και μόνοι μας με την συνεχιζόμενη υποχωρητικότητα τα τελευταία χρόνια στις τουρκικές προκλήσεις.

Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές της Κυριακής…θα πρέπει απλά να είμαστε έτοιμοι για πολλά πιθανά απρόβλεπτα ενδεχόμενα.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τι ακριβώς γιορτάζουμε σήμερα; Και ποιος ο λόγος εθνικής υπερηφάνειας;
Μήπως γιατί το ’40 δεν αφήσαμε τους Ιταλούς να έρθουν και να βάλουν στο χέρι τη δημόσια περιουσία της χώρας και να λεηλατήσουν το βιός των κατοίκων της;
Και προς τι καμαρώνουν οι ένστολοι στις παρελάσεις; Επειδή εδώ και 6 χρόνια χάσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία –που εννοείται ότι εγγυώνται- χωρίς αυτοί να ρίξουν ούτε μια πιστολιά;

Πέρασαν σχεδόν 40 ημέρες από τότε που εμείς, οι περήφανοι απόγονοι του Δαβάκη, του Κολοκοτρώνη, των ηρώων του Μαραθώνα, του Λεωνίδα της Σπάρτης και των Σαλαμινομάχων επιβραβεύσαμε πανηγυρικά με την ψήφο μας μια μεγαλειώδη πολιτική απάτη εις βάρος μας και αναθέσαμε τη διαχείριση του τρίτου και πλέον κρίσιμου μνημονίου στον άνθρωπο που μέσα στους ελάχιστους μήνες της θητείας του:

- Πρόδωσε την ιδεολογία του, τους ψηφοφόρους του, τους συντρόφους του, το κόμμα του…
- Ομολόγησε δημοσίως πως πρωθυπουργός ων εκβιάστηκε από τους ξένους και υπέκυψε…
- Αντί να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή να ακυρώσει τα μνημόνια, ποδοπάτησε το έτσι κι αλλιώς κουρελιασμένο σύνταγμα γράφοντας στα τέτοια του το αποτέλεσμα των εκλογών και το δεσμευτικό -με βάση τις διατάξεις του- αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
- Παραδέχεται πως δεν έχει εναλλακτικές λύσεις στα όσα του επιβάλουν…
- Ατενίζει το Αιγαίο και λέει στον Νταβούτογλου πως οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα…
- Στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου στέκει με τα χέρια σταυρωμένα και τα πόδια ανοιχτά…
- Δηλώνει Μαρξιστής, συμβουλεύοντάς μας μάλιστα πως «ο Μαρξισμός είναι εργαλείο για να καταλάβουμε τον κόσμο» και από την άλλη παραδέχεται πως είναι άσχετος με τα οικονομικά…
- Ορκίζεται δεσμεύσεις και μοιράζει υποσχέσεις που ανενδοίαστα προδίδει εντός 48 ωρών…
- Λέει ότι δεν είναι παντός καιρού και μέσα σε οκτώ μήνες υποδύθηκε ήδη και τον Φιντέλ Κάστρο και τον Κουίσλινγκ.
- Περιστοιχίζεται από ένα εν ενεργεία εργολάβο, έναν υπουργό Οικονομίας που ξέχασε να δηλώσει κάποια εκατομμύρια, ένα νέο Πάγκαλο που ως Αντουανέτα περιπαίζει τους φορόπληκτους και έναν άλλο που για να γίνει αρεστός στους τοκογλύφους σχεδιάζει και νέα ληστεία των συνταξιούχων…

Πόσο εξηλιθιωμένος από τα κανάλια της διαπλοκής πρέπει να είναι κανείς για να λέει πως «σύμφωνοι, αλλά τουλάχιστον αυτός θα υπερασπιστεί όσο μπορεί την αξιοπρέπεια της πατρίδας και του λαού»; Αντίθετα είναι ηλίου φαεινότερο πως ο άνθρωπος αυτός, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι ο πλέον κατάλληλος γκαουλάιτερ για να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο. Ένα τρίτο μνημόνιο που ουσιαστικά είναι η προσφιλή στους γερμανούς Endlösung (τελική λύση), την οποία μεθοδικά προετοίμαζαν τα δύο προηγούμενα.

Με αφορμή ένα χρέος, το οποίο «μην ψάχνετε πως προέκυψε και ποιους είχε ωφελήσει», και το οποίο το τριπλασίασαν με το πρόγραμμα… διάσωσης(!) η Ελλάδα βομβαρδισμένη σαν την Χιροσίμα αδυνατεί, ως ήταν αναμενόμενο, να πληρώσει σε μετρητά. Άρα θα πληρώσει σε είδος. Και οι πολίτες της, με εισόδημα που επί 6 χρόνια μειώνεται ενώ η οθωμανικού τύπου φορολογία πολλαπλασιάζεται αδυνατούν κι αυτοί, ως ήταν επίσης αναμενόμενο, να ανταποκριθούν. Άρα και αυτοί θα πληρώσουν σε είδος.

Ιδού λοιπόν πως κάποια ψηφιακά νούμερα στα κομπιούτερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Τραπεζιτών και Τοκογλύφων μετατρέπονται σε χειροπιαστή περιουσία. Σε λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, παραλίες, βραχονησίδες. Επίσης σε έτοιμα δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας, σε υδρογονάνθρακες, ορυκτό πλούτο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γεωργικές καλλιέργειες. Και επιπλέον σε κατασχεμένα σπίτια για τους γερμανούς συνταξιούχους που θα ζεσταίνουν το κοκαλάκι τους στον ήλιο της Μεσογείου, η σύνταξή τους θα μετράει διπλά σε μια ειδικού τύπου επαρχία του Ράιχ και που θα έχουν ο καθένας και από δυο-τρεις πειναλέους ιθαγενείς ως δούλους για να τους πλένουν τα πόδια.

Το 2016 θα είναι η χρονιά που το ελληνικό κράτος και η πλειοψηφία των πολιτών του θα πάψουν να έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά τα χώματα που υπερασπίστηκαν ο Δαβάκης, ο Κολοκοτρώνης, οι ήρωες του Μαραθώνα, ο Λεωνίδας της Σπάρτης, οι Σαλαμινομάχοι… Και θα είναι πια ζήτημα χρόνου η εκδίωξή τους από τους νέους ιδιοκτήτες. Τις βρώμικες δουλειές μπορούν να τις αναλάβουν οι μετανάστες από τη Συρία που ήδη εγκλιματίζονται εδώ. Και ακόμα φθηνότεροι θα είναι και δεν θα ενοχλούν με αλυτρωτικές ανοησίες…

Κι όλα αυτά γιατί το 2009 χρωστάγαμε 120 δισ. Δηλαδή με 120 δισ. μέσα σε πανέρι πουλήσαμε την Ελλάδα!

Εσύ λοιπόν που σήμερα περήφανα κουνάς τη σημαιούλα τι κάνεις για την δολοφονία της πατρίδας σου; Κι εσύ στρατηγέ μου που κορδώνεσαι στην παρέλαση, ποια ακριβώς είναι η χώρα που υπερασπίζεσαι;

Δημήτρης Βάρος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με τους οποίους μας ζητούν να "συνεργαστούμε"!

Πραγματική κόλαση στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι με τους οποίους οι Ευρωπαίοι …σύμμαχοι κι εταίροι μας καλούν να …συντονιστούμε στο θέμα των μεταναστών, οργίασαν με 20 αεροσκάφη τους να κάνουν 31 παραβιάσεις! Σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν πολύ σκληρές και επικίνδυνες εμπλοκές. Όχι ο αξιότιμος ΓΓ του NATO δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Θυμίζουμε ότι ο κ.Στολτενμπεργκ είχε σπεύσει να συγκαλέσει εκτάκτως σύνοδο επειδή …ένα ρωσικό μαχητικό είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο!

Είναι για γέλια και για κλάματα όσα ζούμε από τους “συμμάχους” οι οποίοι καλοπιάνουν το κράτος-τρομοκράτη της περιοχής που λέγεται Τουρκία. Δίνουν 3 δις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφύγων ,τους οποίους οι Τούρκοι διακινητές “σπρώχνουν” στο Αιγαίο και πιέζουν την Ελλάδα να συνεργαστεί μ΄ αυτούς που συστηματικά περιφρονούν το διεθνές δίκαιο κάθε μέρα εδώ και δεκαετίες.

Οι αριθμοί των παραβιάσεων αφιερωμένοι στους “συμμάχους”.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 26η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (6α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 6 (4 CN-235 & 2 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 20

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6 (2 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ)

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 15

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 31

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου