Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

23 Ιουλ 2014

Η επιστημονική ανεντιμότητα της μονοπρόσωπης προεδρικής ΕΛΣΤΑΤ

Γράφουν η Ζωή Γεωργαντά και ο Νικόλαος Λογοθέτης

Είναι πέραν πάσης φαντασίας οι στατιστικές ταχυδακτυλουργίες με τα δημόσια έσοδα και δαπάνες του 2009 που αποκάλυψε η εφημερίδα Real News της 14ης Ιουλίου 2014, βασιζόμενη στην απόρρητη έκθεση που της παρέδωσαν έντιμοι επιστήμονες του ελληνικού δημόσιου τομέα.

Γίνεται πλέον ολοφάνερο το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στα Μνημόνια της ντροπής και της γενοκτονίας της ελληνικής πληθυσμιακής οντότητας, το οποίο υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου και συνεχίζεται από την κυβέρνηση Σαμαρά, χρησιμοποιώντας έναν υπάλληλο του ΔΝΤ, που τον τοποθέτησε ως πρόεδρο του πιο σημαντικού δημόσιου Οργανισμού, της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, την οποία μετονόμασαν σε ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε την αλήθεια των υπολογισμών της Έκθεσης, η πρόσβαση στην οποία –μεταξύ άλλων δεδομένων- μας είχε απαγορευτεί. Άλλωστε, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μας ενημέρωναν τότε ότι αυτό που γινόταν με το έλλειμμα του 2009, κατόπιν εντολών του επιτελείου του τότε υπουργού Οικονομικών, μπορεί να συνοψιστεί με τα δικά τους λόγια στο «τράβα από δω, τράβα από κει», προκειμένου να ξεχειλώσουν και να φουσκώσουν το έλλειμμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι μία ιστορία απίστευτη και όμως αληθινή.

Επιπλέον, η Έκθεση της Eurostat, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, της 8ης Ιανουαρίου 2010 αναφέρει ρητά στη σελίδα 27 ότι με εντολή του υπουργείου Οικονομικών ερρίφθησαν 2,5 δις. ευρώ στο έλλειμμα, χωρίς καμία αιτιολογία. Το παράξενο αλλά και θρασύ είναι ότι οι έντεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα υπέβαλαν ερωτήσεις στον νυν υπουργό Οικονομικών για το πώς και γιατί μία απόρρητη Έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα, αναφέρονται στην Έκθεση αυτή της Eurostat!

Το ακόμα πιο θρασύ είναι ότι μεταξύ των έντεκα είναι και ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος ήταν τότε υπεύθυνος για το δημόσιο χρέος και έλλειμμα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και την ΕΛΣΤΑΤ, συνεπώς είναι σήμερα υπόλογος για τις τότε αλλοιώσεις. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως κι εμείς οι πολίτες, καθώς και η παρούσα κυβέρνηση θα πρέπει να του ζητήσουμε να δώσει εξηγήσεις τουλάχιστον για εκείνα τα 2,5 δις. ευρώ που του χρεώνει επισήμως και δημοσίως η Eurostat και για τα οποία οι έντεκα του ΠΑΣΟΚ σιωπούν.

Πως φούσκωσε το έλλειμμα

Οι αποκαλύψεις της Real News ισχυροποιούν και επαυξάνουν το φούσκωμα του χρέους και του ελλείμματος του 2009, που εμείς είχαμε καταγγείλει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σχετικά με την απόρρητη Έκθεση του ΓΛΚ, μόνον το δημόσιο έλλειμμα του 2009 φουσκώθηκε κατά 14,7 δις. ευρώ, ενώ το δημόσιο χρέος είχε φουσκωθεί πολλαπλάσια. Ταυτόχρονα, μειώθηκε το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) του 2009 με απερίγραπτα κόλπα από 255 δις. ευρώ σε 235 δις. ευρώ. Και υπάρχει λόγος που έγινε αυτό: έγινε διότι το έλλειμμα αλλά και το χρέος υπολογίζονται ως ποσοστά του ΑΕΠ, δηλαδή ως ένα κλάμα με αριθμητή το έλλειμμα ή το χρέος σε δις. ευρώ και παρονομαστή το ΑΕΠ σε δις. ευρώ. Συνεπώς, όταν μειώνεις τον παρονομαστή και αυξάνεις τον αριθμητή, φουσκώνεις ακόμα περισσότερο το ποσοστό του ελλείμματος και χρέους. Τόσο απλό!

Αλλά ας υπενθυμίσουμε τους δικούς μας υπολογισμούς για το φούσκωμα του δημόσιου χρέους του 2009, λαμβάνοντας υπόψιν μόνον τις περιπτώσεις των ΔΕΚΟ και του Swap Σημίτη του 2001. Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν υποβληθεί πολύ αναλυτικά ως υπομνήματα στους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, στην ανακρίτρια κυρία Ελένη Πεδιαδίτη και στον αρμόδιο αεροπαγίτη κατά την πειθαρχική δίωξη της υπόθεσης. Έτσι, με την λογιστική μεταφορά των ΔΕΚΟ στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης το 2009, το δημόσιο χρέος φουσκώθηκε τεχνηέντως κατά 18,214 δις. ευρώ και το δημόσιο έλλειμμα του 2009 κατά 2 δις. ευρώ. Η λογιστική αυτή μεταφορά έγινε με ολόπλευρη παραβίαση του Ενωσιακού Δικαίου ESA95 και της ευρωπαϊκής μεθοδολογίας και κατ’ εξαίρεση, μόνον για την Ελλάδα. Μερικοί από αυτούς τους Οργανισμούς που μεταφέρθηκαν με ανέντιμα κόλπα στη Γενική Κυβέρνηση δεν ήταν καν ΔΕΚΟ και έχουν υποβάλει μηνύσεις στην ΕΛΣΤΑΤ, αλλά οι μηνύσεις αυτές έχουν κρατηθεί μυστικές!

Το Swap του Σημίτη φόρτωσε το δημόσιο χρέος του 2009 με 5,4 δις. ευρώ, ενώ συνολικά φορτώθηκαν 21 δις. ευρώ στο δημόσιο χρέος των ετών 2006-2009. Η ένταξη των 21 δις. ευρώ στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας έγινε κατ’ εξαίρεση και μόνον για την Ελλάδα, ενώ σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν φόρτωσαν τέτοιου είδους Swap που συνάφθηκαν πριν από το 2008 στο δημόσιο χρέος.
Γιατί αυτό συνέβη μόνον για τη χώρα μας;
Το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί ούτε από την Ελληνική κυβέρνηση ούτε από την «ανεξάρτητη» ΕΛΣΤΑΤ ούτε από την Κομισιόν ούτε από τη Eurostat, παρά έχουν δοθεί αστείες, γενικόλογες δικαιολογίες. Μόνον στο ελληνικό δικαστικό ακροατήριο θα δικαιωθεί η χώρα μας και γι αυτό το θέμα.

Ζημία ύψους 167 δισ. ευρώ

Όσον αφορά στη ζημία του ελληνικού κράτους λόγω της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου ελλείμματος του 2009, αυτή είναι γιγαντιαία και πολύμορφη. 

Η ζημία περιλαμβάνει τρία σκέλη:

1. Το σκέλος της χρηματικής ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή τον υπερδανεισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης που έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση των τοκοχρεολυσίων που πληρώνει και θα πληρώνει η χώρα μας για δεκαετίες από σήμερα, τη γιγαντιαία απομείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των ΝΠΔΔ, λόγω του επιβληθέντος «κουρέματος» των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατείχαν, και τη μείωση των εσόδων του κράτους, παρά τις περικοπές των κοινωνικών παροχών, των μισθών και συντάξεων, τη δημιουργία στρατιών ανέργων και τις αυξήσεις παντός είδους φόρων.

2. Το σκέλος της παράπλευρης ζημίας του Δημοσίου γενικότερα, όπως είναι η μείωση της αξίας της κρατικής περιουσίας, αλλά και της ζημίας που υπέστη η ιδιωτική οικονομία της χώρας μας, της οποίας η κατακόρυφη πτώση έχει επιδράσει αποφασιστικά στην παραπέρα επιδείνωση του δημόσιου τομέα.

3. Το σκέλος της ζημίας που υπέστη η γενικότερη ελληνική οικονομία και κοινωνία λόγω της κερδοσκοπίας που αναπτύχθηκε από την αύξηση του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας μας και της διεθνούς αρνητικής αντιμετώπισης της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Στη συνολική ζημία της Ελλάδας που προκλήθηκε από το ψευδώς διογκωμένο έλλειμμα του 2009 πρέπει να προσθέσουμε και την ανυπολόγιστη ζημία από την ψυχολογική κατάπτωση των Ελλήνων πολιτών.

Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρώτο σκέλος (1) που είναι ευκολότερο να ποσοστικοποιηθεί. Η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την κατά δεκάδες δις. ευρώ ψευδή διόγκωση του χρέους και του ελλείμματος του 2009 διακρίνεται αφενός στην αύξηση των κρατικών δαπανών και αφετέρου στη μείωση των κρατικών εσόδων. Συνεπώς, η αμφίπλευρη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου εξειδικεύεται ως εξής:

Α. Υπερδανεισμός του Δημοσίου με συνέπεια την πληρωμή εξοντωτικών τοκοχρεολυσίων και τη δημιουργία μιάς μη αντιμετωπίσιμης και ασφαλώς μη βιώσιμης χρεοσυσσώρευσης.

Β. «Κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI, το οποίο είχε ως συνέπεια την απομείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των ΝΠΔΔ με δεκάδες δις. ευρώ

Γ. Μείωση των εσόδων του κράτους λόγω διαφυγόντων φόρων αλλά και άλλων διαφυγόντων εσόδων λόγω της πρωτόγνωρης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας που επακολούθησε.


Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται τα επιμέρους συνοπτικά κονδύλια της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εξάγοντα από τις αναλυτικές εκτιμήσεις μας στα υπομνήματά μας προς τη Δικαιοσύνη. Η ζημία αυτή δεν περιλαμβάνει τη ζημία από το πρώτο Μνημόνιο, αλλά τη ζημία από τον Δεκέμβριο του 2010, που πιστοποιήθηκε παράνομα από τον διωκόμενο για κακούργημα υπάλληλο του ΔΝΤ, πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέα Γεωργίου, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013. Το τελικό φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 ήταν εκείνο που προκάλεσε όλα τα επόμενα Μνημόνια, τη χρεοσυσσώρευση και τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν οδηγήσει σε γενοκτονία την Ελληνική κοινωνία. Είναι δε οι εκτιμήσεις μας αρκετά συντηρητικές, δηλαδή στην πραγματικότητα όταν υπάρξει πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων οι εκτιμήσεις της ζημίας θα είναι πολύ υψηλότερες.

Συμπερασματικά, η συνολική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από το ψευδές χρέος και έλλειμμα του έτους 2009, που πιστοποιήθηκαν από την παράνομα λειτουργούσα μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ, φθάνει το γιγαντιαίο ποσό των 167 δις. ευρώ, που, μάλιστα, αποτελεί λίαν συντηρητική εκτίμηση, η οποία προέκυψε χωρίς να λάβουμε υπόψη μας μη διαθέσιμα σε μας στοιχεία, όπως οι τρέχουσες αποκαλύψεις απίστευτων στατιστικών αλλοιώσεων εσόδων και δαπανών του προϋπολογισμού που περιγράφει η εφημερίδα Real News, η ζημία του Δημοσίου από τις προμήθειες και άλλα έξοδα καταβολής των τοκοχρεολυσίων των δανείων, οι ζημίες από την αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου, οι ζημίες πληθώρας ΝΠΔΔ εκτός των Πανεπιστημίων, η ζημία από διαφυγόντα έσοδα τόκων από τις επενδύσεις των κουρεμένων αποθεματικών, καθώς και άλλες ζημιογόνες επιπτώσεις, όπως η μείωση της αξίας ήδη εκποιηθείσας κρατικής περιουσίας λόγω αύξησης των spreads και των ασφαλίστρων κινδύνου. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν οι χώρες της Ευρωζώνης από τα δάνεια που μας παρείχαν μέσω του Μηχανισμού Στήριξης ήταν 11 δις. ευρώ. Υπογραμμίζουμε ότι αν 11 δις. ευρώ είναι τα κέρδη των ευρωπαϊκών χωρών από τη διαφορά επιτοκίου (επιτόκιο που πλήρωσαν από επιτόκια που ζήτησαν για τα δάνειά τους στην Ελλάδα), μπορεί κανείς να φανταστεί τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι κερδοσκόποι σε βάρος της χώρας μας από τη δευτερογενή αγορά. Σημειώνεται ότι τα κέρδη που πραγματοποιούνται στη δευτερογενή αγορά (κερδοσκοπία) δεν δημοσιεύονται βάσει Διεθνών Συνθηκών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα 167 δις. ευρώ της ζημίας, έστω συντηρητικής που υπολογίσαμε και θεμελιώσαμε παραπάνω, αντιπροσωπεύουν το 91% του ΑΕΠ!
Επισημαίνονται ακόμα τα παρακάτω:

1. Η ΕΛΣΤΑΤ όφειλε να έχει διερευνήσει το αξιόπιστο των στοιχείων που παρέλαβε τον Αύγουστο του 2010 από το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για το έτος 2009, καθόσον τα στοιχεία που παρέλαβε δεν ήταν επιβεβαιωμένα και οι αγορές περίμεναν το τελικό επιβεβαιωμένο νούμερο. Ο κ. Γεωργίου φρόντισε όμως να απομακρύνει παράνομα το Δ.Σ, για να επιτελέσει το έργο που, όπως φαίνεται, του ανατέθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, δηλαδή να διογκώσει το δημόσιο έλλειμμα στο γιγαντιαίο 15,4%.

2. Έχουμε υπολογίσει το δημόσιο έλλειμμα του 2009 στο 3,9% του ΑΕΠ, ακολουθώντας την αφαιρετική μέθοδο, δηλαδή αφαιρούμε τα ψευδώς βεβαιωμένα κονδύλια από το συνολικό ψευδώς βεβαιωμένο δημόσιο έλλειμμα. Αν η υπόθεση παραπεμφθεί στο ακροατήριο, θα γίνει φανερό το έλλειμμα του 2009.

3. Η ελληνική οικονομία μπορούσε να πορευτεί έξω από το Μνημόνιο και τα καταστροφικά μέτρα, κι αυτό μπορεί αναμφίβολα να επιβεβαιωθεί, παρά τις αντίθετες ψευτο-οικονομολογικές απόψεις των υπερμάχων, καθώς και των ψευτο-αντιμνημονιακών οικονομολόγων.

4. Μόνο η Ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί να δικαιώσει τη χώρα μας ενάντια στην αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος μας και μόνον η Ελληνική Δικαιοσύνη θα δημιουργήσει τη βάση για απαίτηση διαγραφής του άδικου χρέους που μας φορτώθηκε από τις κυβερνήσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών σε συνεργασία με την Κομισιόν και την Eurostat κι έτσι να δώσει την έντιμη επιστημονική αιτιολόγηση της διαγραφής του άδικου χρέους, σύμφωνα με τη ΣΛΕΕ (Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και το Πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Και φαίνεται ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει ήδη πάρει την απόφασή της για την αποκάλυψη της αλήθειας!

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 248Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Άμεσα συνδέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την οικονομική κρίση στη χώρα, με την υποχώρηση του θεσμού της Δημοκρατίας.
Στο μήνυμά του για την 40ή επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος υπογραμμίζει την ανάγκη να προστατευθεί η Δημοκρατία στη χώρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή έχει υποστεί «πολλαπλά χτυπήματα».

Ο κ. Παπούλιας τονίζει ότι καμία τιμή δεν είναι αρκετή και δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη προς αυτούς που αγωνίστηκαν, για να πέσει η Χούντα.
Παράλληλα, κάνει εκτενή αναφορά στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι «το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Κύπρο, που παραμένει διχοτομημένη μετά από 40 χρόνια και χτυπημένη σήμερα από μια άλλη κρίση, την οποία αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και η οποία δεν αγγίζει ούτε πρόκειται να αγγίξει τη διαχείριση της εθνικής υπόθεσης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρνείται ότι η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας αυτό το γεγονός ως «τη δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας».

Παρατηρεί ακόμη ότι υπήρξε βάναυσος τραυματισμός της ποιότητας του κοινοβουλευτισμού, της αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και του τρόπου λήψης αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας.

Δεν παραλείπει, δε, να αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή, υπογραμμίζοντας ότι «απέκτησε δυνάμεις, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, που κηρύττει το μίσος και τον αλληλοσπαραγμό».

«Μπορεί κανείς να επιχειρήσει πολλές ερμηνείες γι’ αυτό το φαινόμενο, που δεν μας τιμά ως χώρα και ως λαό, όμως η ουσία είναι ότι η Δημοκρατία υπέστη πολλαπλά χτυπήματα» συμπληρώνει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποφεύγει να αναφερθεί και στην κριτική που του έχει ασκηθεί κατά καιρούς «για τις υπογραφές που έβαλε».
Και απαντά στους επικριτές του ότι 
«...το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος».
Μιλά, επίσης, για την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να αρθούν οι αιτίες που προκάλεσαν το δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Τονίζει, ακόμη, ότι πρέπει να δημιουργηθεί προοπτική για τη νέα γενιά, να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή, να περιοριστούν οι εκρηκτικές ανισότητες και να προκληθεί ένα μεταρρυθμιστικό σοκ, που θα φέρει γρήγορα αλλαγές παντού -στο κράτος, στην οργάνωση της οικονομίας, στη λειτουργία των θεσμών.

«Η πατρίδα μας πέρασε από τα 40 κύματα, για να γίνει μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας, να την κάνουμε καλύτερη, περισσότερη, βαθύτερη, δικαιότερη» καταλήγει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Νεκροί: ένας Τούρκος αξιωματικός και έξι στρατιώτες 

Συρία.  Αυτόπτες μάρτυρες από τα περίχωρα της πόλης  Άιν αλ Αράμπ, των συνόρων με την Τουρκία, ανέφεραν σφοδρές μάχες που διεξήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας που κράτησαν μέχρι το πρωί της Τρίτης.
 
Πληροφορίες που επικαλούνται τα ‘αραβικά γεγονότα’ [αλ Χαντάθ] αναφέρουν ότι η ένταση δημιουργήθηκε από την πλευρά του τουρκικού στρατού, όταν αρχικά συγκρούσθηκε με κατοίκους του χωριού Άλος, ανατολικά του Άιν αλ Αράμπ, με αποτέλεσμα να εμπλακούν και μονάδες της «Λαϊκής Άμυνας» των Κούρδων της Συρίας και άρχισε μια σφοδρή μάχη μεταξύ Κούρδων και τουρκικού στρατού.
Στην περιοχή παρατηρήθηκαν- αναφέρει το δημοσίευμα- τουρκικά αεροσκάφη καθώς και ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών Τούρκων στρατιωτών, που ο πραγματικός αριθμός τους δεν είναι γνωστός, αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποσιώπησαν το γεγονός.
Οι Τούρκοι επεδίωξαν να προωθήσουν στο έδαφος της Συρίας ‘μισθοφόρους τζιχαντιστές’ και βρήκαν την αντίδραση των κατοίκων και των ένοπλων Κούρδων στην περιοχή.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι νεκροί είναι ένας Τούρκος αξιωματικός και έξι στρατιώτες, «αλλά η κυβέρνηση δεν αποκάλυψε τον πραγματικό αριθμό των νεκρών».
«Η σύγκρουση ξέσπασε καθώς οι δουλέμποροι προσπάθησαν να περάσουν τα τουρκο-συριακά σύνορα έναν αριθμό τζιχαντιστών στην πόλη Kobanî (όπως λένε οι Κούρδοι την Άιν αλ Αράμπ) και εμποδίστηκαν από τους Κούρδους της περιοχής, τότε επενέβη ο τουρκικός στρατός», γράφει το δημοσίευμα.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Σύμφωνα με ρώσους αναλυτές οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε επικίνδυνους ατραπούς, ειδικά μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε άρθρο ότι, από την περασμένη Δευτέρα τα δυτικά ΜΜΕ έδειξαν ξεκάθαρα ότι η τραγωδία με το "Boeing" αύξησε δραματικά τον βαθμό των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.

Παρά τις εκκλήσεις από τη Ρωσία να μην πολιτικοποιηθεί η κατάσταση, οι σκληρές δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων επιβάρυναν την ήδη τεταμένη «ατμόσφαιρα» μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Επίσης ορισμένοι δυτικοί ηγέτες, χωρίς να αναμένουν την έκδοση επίσημου πορίσματος για κάτι που δεν είναι σαφές (συμμετοχή ρωσόφωνων στην κατάρριψη), καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή μιας διεθνούς έρευνας, που είναι στο «αέρα», κατηγόρησαν ευθέως την Μόσχα.

Αποκαλύπτοντας έτσι ότι το αγγλοσαξονικό μπλοκ των χωρών (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία) είναι συμπαγές και και ενωμένο εναντίον της Ρωσίας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που γνωρίζουν καλά τη σημασία της συνεργασίας και όχι μιας στείρας αντιπαράθεσης με την Ρωσία, τηρούν μία στάση πολύ πιο ήπια από του υπολοίπους εταίρους τους.

Στην ίδια την Ρωσία τώρα το κλίμα δεν είναι καλό για την δύση. Δήλωση που δημοσιεύθηκε το βράδυ της δευτέρας από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτό το δράμα για να πετύχει ιδιοτελείς πολιτικούς στόχους». Οι Αγγλικές εφημερίδες με βαρύγδουπους τίτλους, εμφανίζουν δηλώσεις του πολιτικού κόσμου της χώρας που χρησιμοποιεί την τραγωδία αυτή για να διασύρει την Ρωσία διεθνώς, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα.

Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει ήδη εγκρίνει ψήφισμα για την εξέταση παροχής στην Ουκρανία τα κάτωθι:

1) όπλα και αντιαρματικά βλήματα.
2) όπλα και αντιαεροπορικά βλήματα.
3) θωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά.
4) Φορητά όπλα, καθώς και πιστόλια, υποπολυβόλα, αυτόματα τυφέκια, εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών.
5) τεθωρακισμένα οχήματα.
6) πολλαπλών χρήσεων τροχοφόρα οχήματα ειδικών αποστολών.
7) φουσκωτά εξοπλισμένα σκάφη.
8) γιλέκα, κλπ.

Παράλληλα η Ουκρανία κήρυξε πράγματι πλήρη επιστράτευση.

Σε τι χρειάζονται οι πολλές χιλιάδες του εξοπλισμού των αμερικανικών όπλων, το γνωρίζουν όλοι, ακόμη και «ένα μωρό». Η αποστολή αυτής της τεράστιας νατοϊκής παρτίδας όπλων, πυρομαχικών, θωρακισμένων οχημάτων δεν αφορά την προστασία του ουκρανικού στρατού, αλλά την εν γένει προετοιμασία του για μια ευρείας κλίμακας επίθεσης στην Ρωσία. Ο στόχος της «υποκινούμενης» επίθεσης είναι επίσης γνωστός και αφορά την ανακατάληψη της «γνήσιας ουκρανικής» Κριμαίας και την «φωλιά των Ρώσων τρομοκρατών» του Ροστόφ, όπως διατυμπανίζει συνεχώς το Κίεβο.

Σε αυτήν την κατάσταση, η Ρωσία μπορεί σίγουρα να συνεχίσει να ζητά την παγκόσμια ειρήνη και μια ανεξάρτητη έρευνα για την τραγωδία του «Boeing». «Αλλά εαν δεν αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο, τότε μπορούμε να βρεθούμε σε μια ακριβώς παρόμοια κατάσταση με αυτήν που βρεθήκαμε στην 22 Ιουνίου του 1941 (επίθεση των Ναζί στην ΕΣΣΔ)», τονίζει Ρώσος αναλυτής Stepan Sviridof.

Ορισμένοι παραλληλισμοί ομοιάζουν κυριολεκτικά με την 22α Ιουνίου του 1941, όταν οι μεραρχίες της Βέρμαχτ, περνούσαν τα σύνορα της ΕΣΣΔ, και την ίδια στιγμή σοβιετικά τρένα γεμάτα με σιτηρά εισέρχονταν στο γερμανικό έδαφος, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

«Έτσι και εμείς σήμερα συνεχίζουμε να προμηθεύουμε ανταλλακτικά για τα θωρακισμένα οχήματα στο Χάρκοβο από το Yaroslavl. Ρωσική κρατική τράπεζα, η Sberbank, παρέχει αφειδώς δάνεια για τον εκσυγχρονισμό του ουκρανικού στρατού, ο οποίος σύντομα θα επιτεθεί κατά της Ρωσίας. Στα σούπερ μάρκετ σε όλη τη Ρωσία πωλούνται ουκρανικοί χυμοί, μπύρες, κονσέρβες τροφίμων, για τα οποία καταβάλλονται φόροι στο ουκρανικό κράτος, οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν την κούρσα των εξοπλισμών», συνεχίζει ο Sviridof.

«Αυτήν την κατάσταση η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως, κάθε οικονομική συνεργασία με το Κίεβο σε όλη την ουκρανική επικράτεια πρέπει να διακοπεί, ακόμα περισσότερο να σταματήσει αμέσως η προμήθεια υλικών διπλής χρήσης και να πραγματοποιηθεί άμεση ενίσχυση των ρωσικών συνόρων. Ο νύν Ουκρανός Πρόεδρος Poroshenko και ο Μ. Yatsenyuk, θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν ακολούθησαν έως τώρα καμία ειρηνευτική οδό, απλώς ομιλούν συνεχώς για καταστροφικά αντίποινα».

Για κάποιο λόγο, πολλοί άνθρωποι στην Ρωσία φοβούνται ότι εάν ο ρωσικός στρατός παρέμβει στη σύγκρουση στο Ντονέτσκ, στη συνέχεια, θα ξεκινήσει σίγουρα ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτό δεν ισχύει. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές ότι οι αμερικανοί στρατιώτες στην Ουκρανία δεν πρόκειται να «προσγειωθούν» επ’ ουδενί λόγο στην Ουκρανία, διότι οι Αμερικανοί είχαν το Βιετνάμ, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, δεν επιθυμούν τώρα και έναν ακόμη υποθετικό πόλεμο με τη Ρωσία.

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ θα εξοπλίσουν τον ουκρανικό στρατό και η Ευρώπη θα προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα με ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Τώρα όλα όμως εξαρτώνται από τη Ρωσία. Η Μόσχα έχει ήδη χάσει πολύ χρόνο, αρνούμενη να αποστείλει τις ειρηνευτικές δυνάμεις της να σταματήσουν τις σφαγές ρωσόφωνων στο Ντονέτσκ εν τη γενέσει τους. Ίσως τώρα που η απειλή για περιοχές της Ρωσίας έχει ήδη γίνει υπαρκτή, το Κρεμλίνο επιτέλους να πάρει τη σωστή απόφαση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Η κυβέρνηση θα κάνει κάποιο σχόλιο;
 
Στην έκθεση του Ιουνίου, η εταιρεία Blackrock κατατάσσει την Ελλάδα ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Σε χειρότερη κατάσταση ακόμα και από την Αργεντινή ή την σπαρασσόμενη Ουκρανία.

Ναι, η Blackrock είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση αφού ήλεγχε τις Ελληνικές τράπεζες. Τι και αν δεν βρήκε στον έλεγχο τα θαλασσοδάνεια του Καρούζου, του Γριβέα κλπ. Μπορεί και να τα βρήκαν οι άνθρωποι και να τα είπαν στον Προβόπουλο. Τι στην ευχή, αγράμματοι ήταν και αυτοί;

Στην έκθεση τους όμως που αποκάλυψε πρώτο το Ολυμπία, η εταιρεία είναι ξεκάθαρη. Όλως ξεκάθαρη ηταν και η ανάθεση της νέας συνεργασίας του Στουρνάρα με την εταιρεία.

Αυτό σημαίνει οτι ο κύριος Στουρνάρας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην εταιρεία για να την επιλέγει πάλι.

Έτσι δεν είναι;

Άρα, ο κύριος Στουρνάρας αποδέχεται ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. 

Η κυβέρνηση λοιπόν τι λέει; 

Η αντιπολίτευση;

Πηγή: Ολυμπία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Για τους περισσότερους από εμάς, οι ημέρες αυτές είναι ημέρες ξεκούρασης ή τουλάχιστον “προσμονής” της ξεκούρασης των καλοκαιρινών διακοπών. Για κάποιους άλλους όμως αυτές οι ζεστές ημέρες σημαίνουν κάτι διαφορετικό. Σημαίνουν την ευκαιρία να περάσουν με σχετική “άνεση” από την Ασία και την Αφρική, στην Ευρώπη.
Έτσι καθημερινά, μαθαίνουμε για σκάφη γεμάτα με δεκάδες αλλά και εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι αποβιβάζονται.

Η “τελευταία μόδα” στην χώρα μας, όπως είχαμε εξηγήσει είναι να ονομάζονται αυτοί “παράτυποι” μετανάστες και όχι λαθρομετανάστες. Όσο όμως και εάν η εγχώρια αριστερά επιχειρεί να διαστρέψει την γλώσσα, για να κρατήσει σε καταστολή τους Έλληνες, η αλήθεια δεν αλλάζει.
Και η αλήθεια είναι ότι χθες, μόλις σε μία ημέρα, μόλις σε ένα νησί, την Σάμο αποβιβάστηκαν περισσότεροι από 100 από δαύτους τους ανθρώπους, από τα τουρκικά παράλια. Εβδομήντα επτά εντοπίστηκαν στην περιοχή «Κουρούντερε» στο Καρλόβασι και άλλοι 34 στα ανατολικά του νησιού. Επίσης σε πλήρη αποσύνθεση βρέθηκε πτώμα στην παραλία του «Λεπροκομείου» στο Καρλόβασι το οποίο εικάζεται ότι ανήκει σε παράτυπο μετανάστη που επέβαινε σε ένα άλλο μοιραίο σκάφος που βυθίστηκε πριν από μία εβδομάδα.
Οι καραβιές συνεχίζονται και από ότι φαίνεται θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος του Νοέμβρη όταν και γίνεται πιο... εύκολη η διάβαση από τον Έβρο.

Αλλά η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Τα ίδια και ίσως και με μεγαλύτερη ένταση αυτή την εποχή συμβαίνουν και στην Ιταλία. Όπου λόγω της μεγαλύτερης απόστασης από τις αφρικανικές αρχές, οι βάρκες είναι μεγαλύτερες, είναι πλοία κανονικά και ως εκ τούτου είναι μεγαλύτερα και τα ατυχήματα και ο αριθμός των θυμάτων.

Έτσι χθες είχαμε και εκεί μία μεγάλη τέτοια απόβαση. Η οποία όμως είχε και έναν μεγάλο αριθμό απωλειών. Οι μετανάστες οι οποίοι έχασαν την ζωή τους στο ταξίδι του πλοιαρίου που εξέπεμψε σήμα κινδύνου 80 μίλια νότια της Λαμπεντούζα, το περασμένο Σάββατο, είναι πάνω από 180, όπως καταγγέλλουν δεκάδες επιζήσαντες, στην πλειονότητά τους υπήκοοι Συρίας και Πακιστάν.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες ήταν συνολικά 750. Μαρτυρίες πολλών εκ των 569 διασωθέντων αναφέρουν ότι ζήτησαν με επιμονή από τους δουλεμπόρους να δώσουν τροφή και νερό στα ανήλικα παιδιά και στις γυναίκες, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν.
Στο αμπάρι του πλοίου βρέθηκαν 29 πτώματα μεταναστών οι οποίοι έχασαν την ζωή τους από ασφυξία, λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων των καυσίμων. Ένα παιδί μόλις ενός έτους έφτασε νεκρό στο λιμάνι της Μεσσήνης της Σικελίας, όπου αποβιβάσθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες.
Η ιταλική δικαιοσύνη έκανε γνωστό ότι στην πραγματικότητα οι πέντε από τους μετανάστες ήταν δουλέμποροι. Οι δικαστικές αρχές της Σικελίας κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν με την κατηγορία της πολλαπλής ανθρωποκτονίας.
Η εφημερίδα Corriere della Sera σημειώνει ότι οι δουλέμποροι πέταξαν στην θάλασσα δεκάδες μετανάστες για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος στο υπερφορτωμένο πλεούμενο. «Πολλοί μετανάστες μαχαιρώθηκαν σε βίαιες συμπλοκές μέσα στο πλοιάριο. Οι επιβάτες είχαν χωρισθεί σε δυο ομάδες: σε εκείνους που ζητούσαν να γυρίσουν πίσω, λόγω των ακραίων συνθηκών του ταξιδιού και της βλάβης της μηχανής και στους υπόλοιπους, οι οποίοι ήθελαν να φτάσουν πάση θυσία στην Κάτω Ιταλία», αναφέρει η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI.
Αυτοί είναι οι ... φιλήσυχοι μετανάστες!

Στο εξωτερικό αναγνωρίζουν το πρόβλημα, και προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη έντασή του

Φλέγον ζήτημα για την Ελλάδα και την Ιταλία χαρακτήρισε το θέμα της «τεράστιας εισροής μεταναστών» η εφημερίδα «Wall Street Journal», την εβδομάδα που πέρασε ενώ στο ίδιο άρθρο επισημαίνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται έναντι μιας γενικευμένης αστάθειας στα νότια σύνορά της» και «οι νέες προκλήσεις της ΕΕ είναι γεωπολιτικές».
Στο άρθρο δίνεται έμφαση στην ουκρανική κρίση και στην επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία, όπως και στις ταραχές στη Μέση Ανατολή, στην Τουρκία και στον ευρύτερο μουσουλμανικό κόσμο στη βόρεια Αφρική, «οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέα κύματα λαθρομεταναστών που θα ασκήσουν πιέσεις στις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως την Ελλάδα και την Ιταλία».

Στην Ελλάδα όμως θεωρούν ότι... πάμε καλά και είναι χαρούμενοι!

Ενώ όμως όλοι αναγνωρίζουν την πραγματικότητα, στην Ελλάδα οι πολιτικοί (που μας αξίζουν;) είναι χαρούμενοι! Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα! Ο πρώην αρμόδιος υπουργός και νυν υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας δήλωσε... χαρούμενος.
Συγκεκριμένα όπως τόνισε στην αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις επίτροπο της ΕΕ Σεσίλια Μάλστρομ, με την οποία συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα. Καλωσορίζοντας την Ευρωπαία επίτροπο, ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, με αφορμή και τη χθεσινή επίσκεψή της στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μυτιλήνη:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που η κατάσταση στη Μυτιλήνη φαίνεται όσο καλή όσο πιστεύω ότι είναι. Γιατί για εμάς, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αποτελούσε ντροπή η προηγούμενη κατάσταση. Και πέρα από την προβολή του θέματος, υπήρχε και ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, καθώς επρόκειτο για μία τραγική κατάσταση. Νομίζω, λοιπόν, ότι τώρα έχουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα».
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Αυτό είπε.

Στην επίσκεψη της ίδιας “αξιωματούχου” από την άλλη ο υπουργός Ναυτιλίας, έκανε τις γνωστές δηλώσεις περί της “ανάγκης” για Ευρωπαϊκή βοήθεια. Κάτι που πάσα πιθανότητα σημαίνει απλά περισσότερα λεφτά. Τα οποία φυσικά πηγαίνουν για να κάνουν “δομές υποστήριξης” των λαθρομεταναστών και όχι για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης.
Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Μυτιλήνη οι υπουργοί Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Βασίλης Κικίλιας επιθεώρησαν μαζί με την κ. Σεσίλια Μάλμστομ τις κτηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου πρώτης υποδοχής, ενώ συνομίλησαν με τους γιατρούς και το προσωπικό που εργάζεται εκεί, αλλά και με όσους συνεισφέρουν εθελοντικά σε καθημερινή βάση.
Παράλληλα, περνώντας για πρώτη φορά στο χώρο που κρατούνται οι μετανάστες, συνομίλησαν μαζί τους για αρκετή ώρα και ενημερώθηκαν από κοντά για τις συνθήκες κράτησής τους.

Στη συνέχεια, o κ. Βαρβιτσιώτης μαζί με την Ευρωπαία Επίτροπο επισκέφθηκαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, όπου η κ. Μάλμστρομ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του Λιμενικού για την καθημερινή διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω της δραματικής αύξησης του φαινομένου το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων αναταραχών στη Μέση Ανατολή.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε και ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα κονδύλια, τα όποια θα διοχετευθούν όχι μόνο για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας και υποδοχής μεταναστών και προσφύγων».

Και το ... τραγικό συμπέρασμα!

«Η Ελληνική Κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, έθεσε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ως κυρίαρχο για τη χώρα διεθνώς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει από μόνη της να επωμίζεται όλο το βάρος της διαχείρισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αυτό κατάλαβε ο υπουργός ναυτιλίας.
Επί της ουσίας μηδέν, νάδα, τίποτε!
Οι ροές των λαθρομεταναστών όχι μόνον αυξάνονται, αλλά δεν αναμένει και κανείς ουδεμία μείωση.
Το μόνο που μας νοιάζει είναι οι συνθήκες φιλοξενίας τους.

Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΟι μάχες γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης μαίνονται και σήμερα, όπως συνεχίζονται επίσης και στη Βεγγάζη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης, μολονότι ανακοινώθηκε ότι το νέο κοινοβούλιο θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 4η Αυγούστου με την ελπίδα ότι θα μπει ένα τέλος στο χάος στο οποίο έχε βυθιστεί η χώρα.

Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας έχει κλείσει από την 13η Ιουλίου, όταν ξέσπασαν οι μάχες μεταξύ αντιπάλων ένοπλων ομάδων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 47 ανθρώπους ενώ άλλοι 120 τραυματίστηκαν, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Λιβύης.

Μία οβίδα έπληξε σήμερα μια δεξαμενή καυσίμων, από αυτές που εφοδιάζουν την Τρίπολη με πετρέλαιο, προκαλώντας μια τεράστια πυρκαγιά κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη η μεταβατική κυβέρνηση έκανε και πάλι έκκληση να σταματήσουν αμέσως οι μάχες ώστε οι αρχές να παράσχουν βοήθεια στους αμάχους που κατοικούν στη ζώνη αυτή. Όμως με το ξημέρωμα η ένταση κορυφώθηκε. Από το κέντρο της πρωτεύουσας ακούγονταν εκρήξεις ενώ γύρω από το αεροδρόμιο υψωνόταν πυκνός μαύρος καπνός.

"Ρουκέτες έπληξαν πολλά σπίτια και πολλές οικογένειες φεύγουν", είπε ένας κάτοικος, ο Μοχάμεντ Φάρχατ, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το σπίτι του Φάρχατ, κοντά στο αεροδρόμιο, έχει επίσης υποστεί ζημιές.

Οι συγκρούσεις αυτές, οι πιο αιματηρές μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, ξέσπασαν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε μια ομάδα πρώην ανταρτών από την πόλη Μιζουράτα με σκοπό να εκδιώξει από το αεροδρόμιο τους πρώην αντάρτες της πόλης Ζεντέν, τους πρώην συντρόφους τους στη μάχη. Από τις συγκρούσεις έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο αεροδρόμιο και σε περίπου δώδεκα αεροπλάνα, τρία εκ των οποίων κάηκαν ολοσχερώς. Οι πρώην αντάρτες του Ζεντέν θεωρούνται από τους ισλαμιστές ως ο ένοπλος βραχίονας του φιλελεύθερου κινήματος στη Λιβύη.

Νωρίτερα σήμερα, το Εθνικό Γενικό Κογκρέσο (CGN), η ανώτατη πολιτική και νομοθετική αρχή της Λιβύης, ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει την εξουσία στο νέο κοινοβούλιο που εξελέγη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου στις 4 Αυγούστου. Δεν διευκρίνισε όμως πού θα γίνει η τελετή και η πρώτη ολομέλεια. Θεωρητικά, το νέο κοινοβούλιο θα πρέπει να εδρεύει στη Βεγγάζη, με βάση έναν νόμο που ενέκρινε το CGN. Στην πράξη όμως, οι βουλευτές εμφανίζονται διαιρεμένοι καθώς πολλοί αρνούνται να πάνε στην πόλη αυτή καθώς φοβούνται για τη ζωή τους λόγω των σχεδόν καθημερινών ταραχών που σημειώνονται εκεί. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια στη Βεγγάζη, σύμφωνα με ιατρικές και στρατιωτικές πηγές.

Ο Ουάνις Αμπού Χαμάντα, ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού στη Βεγγάζη, υποσχέθηκε ότι "θα εντοπίσει τους τρομοκράτες όπου και αν κρύβονται" και κάλεσε όλες τις στρατιωτικές μονάδες που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη να τον ακολουθήσουν. Οι δυνάμεις του Χαμάντα έχουν συμμαχήσει με τον απόστρατο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ ο οποίος από τις 16 Μαΐου έχει εξαπολύσει μια επίθεση για "να ξεριζώσει την τρομοκρατία από τη Βεγγάζη". Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίστηκε από τις αρχές "απόπειρα πραξικοπήματος".

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: Κεφάλαιο 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γάλλο - Βρετανικές διπλωματικές «φιλοφρονήσεις»
Πίσω από τη βιτρίνα των Διεθνών Σχέσεων υπήρχαν πάντα και υπάρχουν ακόμη και άλλες "λογικές" και άλλα... επιχειρήματα

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Το ανθρώπινο δράμα της πτώσης της πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών αερογραμμών στο Ουκρανικό έδαφος που είχε σχεδόν 300 θύματα φέρνει στην επιφάνεια όχι μόνο το συνεχιζόμενο δράμα του Ουκρανικού Λαού και την αντιπαράθεση Ρωσίας - Ε.Ε. και ΗΠΑ, αλλά και κάποιες «γαργαλιστικές» λεπτομέρειες που αφορούν (μην ξαφνιαστείτε) σε…ΛΕΦΤΑ!...

Είναι πολύ ενδιαφέρον το σχετικό (και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό σε ότι αφορά την αποκαλούμενη «ηθική» των Διεθνών Σχέσεων) χθεσινό άρθρο του CNBC που έχει την υπογραφή της δημοσιογράφου κ Catherine Boyle το οποίο πολύ κομψά αναδεικνύει την ανταλλαγή «φίλιων πυρών» ανάμεσα στη Γαλλία και την Βρετανία.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ε.Ε. στη συνεδρίαση της Τρίτης 22ας Ιουλίου, όπως ήδη γνωρίζουμε, δεν κατέληξαν σε χειροπιαστή συμφωνία για συγκεκριμένα και αυξημένα «μέτρα» και πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας την οποία συνεχίζουν να κατηγορούν ότι στηρίζει τους Ρωσόφιλους Αυτονομιστές της Ουκρανίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στη Βρετανική πλευρά τη χαρακτήρισε «χαριτωμένη» (cute) καθώς οι Άγγλοι, μετά τη χθεσινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., επέκριναν τη Γαλλία που δεν προχώρησε ακόμη στην «ακύρωση» της Ρωσικής παραγγελίας ύψους 1.1 δις ευρώ για τα Γαλλικά Πολεμικά πλοία του γνωστού τύπου Mistral.

Η τριβή ανάμεσα στις δύο συμμάχους χώρες, όπως αφήνει να εννοηθεί η Γαλλική πλευρά, ξεκινά από το γεγονός ότι ενώ μόνο 34 από τις 285 Αγγλικές κατασκευάστριες εταιρείες πολεμικού υλικού έχουν «παγώσει» τα συμβόλαιά τους με τη Ρωσία οι υπόλοιπες συνεχίζουν το έργο τους και την παράδοση πολεμικού υλικού…

Και ενώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός κ Cameron κριτικάρει τη Γαλλία οι Γάλλοι του υπενθυμίζουν ότι αρκετοί Ρώσοι «ολιγάρχες» αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο και Ρωσικά κεφάλαια διακινούνται ανενόχλητα στο Λονδρέζικο Χρηματιστήριο.

Για να μην γίνω κουραστικός προτείνω στους αναγνώστες του blog που γνωρίζουν αγγλικά να διαβάσουν σχετικά...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Αλέξανδρος Τάρκας

Η επιδίωξη της καγκελαρίου Α. Μέρκελ για την άσκηση ισχύος υπονομεύεται από μία κοινή γνώμη που της χαρίζει δημοφιλία, αλλά απορρίπτει τον ισχυρό ρόλο της Γερμανίας στην εξωτερική και αμυντική πολιτική.
Παρομοίως, ο υπουργός Εξωτερικών Φ. Στάινμαγιερ αντιγράφει την «πολιτική έκδοσης επιταγών» του θρυλικού Χ. Γκένσερ (μοίρασμα υποσχέσεων προς μελλοντική αμφίβολη εξαργύρωση), αλλά οι εποχές άλλαξαν και ελάχιστοι, διεθνώς, τις παραλαμβάνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προ ημερών παρέμβαση της κυρίας Μέρκελ στην υπόθεση της ΠΓΔΜ (με τη χρήση του όρου «Μακεδονία») δεν αποτελεί καθεαυτήν έκπληξη. Αφού δεν επιτυγχάνει τα προσδοκώμενα στις μείζονες διεθνείς κρίσεις, όπως η Ουκρανία, αναζητεί επιτυχίες στα περιφερειακά προβλήματα.

Άλλωστε, στην υπόθεση των Σκοπίων έχουν προηγηθεί και άλλες παρεμβάσεις: Τον Ιούλιο του 2012, με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Μ. Λινκ να αξιώνει (παρασκηνιακά) άμεσο συμβιβασμό, και τον Αύγουστο του 2013 με τον ειδικό απεσταλμένο για θέματα Ν.Α. Ευρώπης Ε. Ράιχελ να δηλώνει ότι «εξαρτάται από την ελληνική πλευρά η έκφραση ετοιμότητας για συμβιβασμό». Και, ως γνωστόν, το Νοέμβριο του 2013 η κυρία Μέρκελ, έπειτα από συνάντηση με τον ειδικό εκπρόσωπο του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς, εξίσωσε την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ ως προς την απουσία πολιτικής βούλησης για λύση.
Αντίθετα, τα επιμέρους στοιχεία των δηλώσεων Μέρκελ είναι εκείνα που προκαλούν έκπληξη. Συγκεκριμένα, η επισήμανση ότι «είναι σε συζητήσεις για το θέμα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό», επίσης, η προαναγγελία ότι «θα έρθει, με βεβαιότητα, η χρονική στιγμή που προσωπικά θα προσπαθήσω πολύ» για έναν συμβιβασμό.

Αν η κυρία Μέρκελ λαμβάνει αξιόπιστες αναφορές από τη γερμανική πρεσβεία Αθηνών, θα γνωρίζει ότι η πρόσθεση ακόμη ενός (και μάλιστα τέτοιου) βάρους στην ατζέντα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θα έχει αποσταθεροποιητικές συνέπειες στην Ελλάδα και, κατ’ επέκταση στα Βαλκάνια. Θα οδηγήσει σε επικίνδυνες εξελίξεις, όταν μάλιστα οι σχέσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ δεν επηρεάζονται μόνον από το όνομα, αλλά και από την ξεδιάντροπη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών καλής γειτονίας.
Ταυτόχρονα, προκαλεί απορία ποια θα είναι η «προσωπική» πρωτοβουλία της καγκελαρίου. Θα «καπελώσει» τον ΟΗΕ; Θα επιδιώξει συζήτηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, αν και είναι γνωστό ότι δεν θα εξεταστούν θέματα διεύρυνσης της Συμμαχίας;
Ή, όπως φημολογείται εδώ και μέρες, θα κινητοποιήσει και άλλα δύο – τρία ισχυρά μέλη της Ε.Ε., για μεγαλύτερη πίεση προς την Αθήνα, αμφισβητώντας ακόμα και την ύστατη υποχώρηση του erga omnes (μία ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων).
Ήδη ακούγονται ψίθυροι ότι το erga omnes χρειάζεται «διευκρινήσεις», αφού δεν μπορεί να εφαρμοστεί π.χ. σε επιθετικούς προσδιορισμούς και στις γεωγραφικές ενδείξεις προϊόντων.

Έως τώρα η κυβερνητική αγωνία αφορούσε τη γερμανική καθυστέρηση στην έναρξη διαπραγμάτευσης για το χρέος. Τώρα το Βερολίνο θα συνοδεύσει την οικονομική διαπραγμάτευση με την απειλή εκρηκτικών εξελίξεων στη Ν.Α. Ευρώπη.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ του Ιράκ δηλώνει ότι θα επιτεθούν στην Σαουδική Αραβία

Ο Γενικός Γραμματέας του συνασπισμού των «Άξιων Υιών του Ιράκ» και της «Χεζμπολάχ του Ιράκ” απειλεί ότι θα επιτεθούν τις επόμενες ημέρες, στην Σαουδική Αραβία που υποστηρίζει τους τρομοκράτες.

Ο Αμπάς el-Sheikh Mohammadaoui δήλωσε:
«Δεν κατηγορούμε τους πολιτικούς κύκλους του Ιράκ για τη βάρβαρη δολοφονία του ιρακινού λαού,των σουνιτών και των σιιτών, ή για τον διωγμό των χριστιανών στη Μοσούλη και τη λεηλασία των περιουσιών τους. Όμως θέλουμε να υπενθυμίσουμε τις θέσεις μας εδώ και δύο χρόνια έναντι των εσωτερικών συνωμοσιών, που προωθήθηκαν από το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας,με αποτέλεσμα τη θανάτωση διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων του ιρακινού έθνους.
Βλέποντας εγκληματικά έθνη όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία να είναι στα πρόθυρα της επίτευξης των στόχων τους, εμείς οι μαχητές των Ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, αισθανόμαστε ότι έχουμε το χρέος να εκτοξεύσουμε δεκάδες βλήματα προς τους εχθρούς του Ιράκ. Πρώτη από όλους τους προδότες που εμπλέκονται στα γεγονότα στη Μοσούλη και το Κιρκούκ πρέπει να τιμωρηθεί η Σαουδική Αραβία που κρύβεται πίσω από όλα αυτά".
Ο Γενικός Γραμματέας προειδοποίησε:
”Εάν οι αξιωματούχοι της Ιρακινής κυβέρνησης νοιάζονται πραγματικά για το Ιράκ και τη ζωή του λαού καθώς και για την ανεξαρτησία του κράτους, θα πρέπει να κλείσουν μέσα σε πέντε ημέρες, τις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ζητάμε από τους πολίτες που ζουν κοντά σε αυτές τις δύο πρεσβείες να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους για να μην υπάρξουν θύματα".
Πηγή IRIB World Service


'' Όσο πιό πολύ ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κ@λος της''
Αθάνατη λαϊκή σοφία!

Εδώ, εμείς, αυτές τις μέρες έχουμε να κάνουμε με δύο μαϊμούδες που ανέβηκαν ψηλά και φάνηκε ο κ@λος τους.
Ή μήπως, με δυό κ@λους που ανέβηκαν ψηλά και φάνηκαν οι μαϊμουδιές τους;

Ο ένας, ο αψήφιστος, διορισμένος ΒεληΓκίκας δήλωσε πως ''Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία..'' υπονοώντας σαφέστατα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μην συμμορφώνεται με όσες αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν την συμφέρουν.
 
Τέτοιο θράσος ο εγκάθετος! 
Ο εκλεκτός των τοκογλύφων-εχθρών της χώρας. Εχθρός και ο ίδιος!
Ο άλλος, ο Πόθεν Αίσχος υπουργός Δικαιοσύνης, με διάταξη που έφερε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατά την ψήφιση του περίφημου νόμου 4524/2014 που έχει τίτλο ''Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας''(!), απαλλάσσονται όσοι βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, εκδότες κ.λ.π. έχουν κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό, με βάση το νόμο για το πόθεν έσχες!
 

Τέλεια! Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
 
Ο ελεγχόμενος για πλαστό πόθεν έσχες υπουργός, νομοθετεί και απαλλάσσει τον εαυτό του και τους λοιπούς απατεώνες της συνομοταξίας του!
Και τί περίεργο: και οι δυό μαϊμούδες (ή κ@λοι;) προκαλούν με θέματα που έχουν σχέση με την δικαιοσύνη.
 
Γιατί μόνον αυτή φοβούνται και θα φοβούνται περισσότερο μόλις χάσουν την εξουσία.
 
Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι παράνομοι, κι εγκληματούν εις βάρος των πολιτών και της χώρας.
 
Γιατί ξέρουν πόσο ''μαϊμούδες'' (ή κ@λοι;) είναι!
Αυτό που δεν ξέρουν είναι πως όλα όσα έχουν πεί κι έχουν πράξει καταγράφονται ανεξίτηλα στην λαϊκή μνήμη και θα υπάρξει απάντηση μόλις υπάρξει ανεξάρτητη και ''αμπούκωτη'' από μισθολογικές αυξήσεις και αναδρομικές επιστροφές δικαιοσύνη!

Προς το παρόν μαϊμούδες και κ@λοι, κάνουν κουμάντο!..


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Το σκηνικό της καταστροφής που άρχισε με την μεγάλη άπατη της λεγόμενης και αμερικανοκίνητης Αραβικής Άνοιξης, το 2010, (Αραβική Άνοιξη 2010–2014, ονομάστηκε ένα κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που εκδηλώθηκε από τις 18 Δεκεμβρίου του 2010), είχε δυο συγκεκριμένους στόχους. Ο ένας ήταν τα ενεργειακά κοιτάσματα της ευρύτερης περιοχής με βασικό στόχο την ενεργειακή απεξάρτηση της Δύσης από την Ρωσία και το Ιράν και ο άλλος, ο ίδιος Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν.

Η «παράσταση» που άρχισε με την Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, κορυφώθηκε στην Συρία με τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, συνεχίστηκε με την εμφάνιση και επέλαση στο Ιράκ των Τζιχαντιστών, (βλέπε πρακτόρων των ΗΠΑ, Κατάρ και Τουρκίας). 
Οι Τζιχαντιστές, σαν το πιο μαχητικό όργανο της Νέας Τάξης στην περιοχή, είχαν σαν κύρια αποστολή και το πέτυχαν, να παρεμβληθούν μεταξύ της Βαγδάτης, Δαμασκού και του βορείου Ιράκ. 
Όλο αυτό σκηνοθετήθηκε αφενός για να ακυρωθούν τα όποια σχέδια της ενεργειακής σύνδεσης Ιράν-Ιράκ και Συρίας και αφετέρου και κυρίως για να μεταφέρουν απρόσκοπτα με την μεσολάβηση των Κούρδων του βορείου Ιράκ και της Τουρκίας, το πετρέλαιο του Ιράκ στα τουρκικά λιμάνια της ανατολικής Μεσογείου και από εκεί στις ΗΠΑ και κυρίως στο Ισραήλ. 

Παράλληλα με τις επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή άρχισε να προχωρεί και το σχέδιο της άμεσης πλαγιοσκόπησης της Ρωσίας, η οποία είναι ο κύριος προμηθευτής της Ευρώπης σε φυσικό αέριο με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση εξάρτηση από ένα βασικό αστάθμητο παράγοντα, όπως είναι η Ρωσία του Πούτιν. 
Εδώ ο στόχος αυτού του «θεάτρου» ήταν η ακύρωση του σχεδίου υλοποίησης του αγωγού South stream, ένας αγωγός που αναβαθμίζει άμεσα στρατηγικά την χώρα μας και την αντικατάσταση του από τον περίφημο τουρκοαζερικής επιρροής αγωγό, ΤΑΡ, που υποβάθμιζει και ενεργειακά, αλλά κυρίως και στρατηγικά την Ελλάδα. 

Τώρα η «παράσταση» συνεχίζεται με την υπόθεση της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία. Το επίμαχο σημείο στην υπόθεση αυτή, είναι ότι η ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου έστειλε σκόπιμα το αεροπλάνο αυτό στην εμπόλεμη ζώνη για να μπορέσει στη συνέχεια να κατηγορήσει τους Ρώσους της περιοχής, που σφαγιάζονται επί μέρες και κανένας διεθνής παράγοντας δεν είχε ενδιαφερθεί για αυτή την σφαγή, ότι αυτοί είναι οι αδιαμφισβήτητοι ένοχοι της κατάρριψης. 
Να θυμίσουμε ότι το άλλο μαλαισιανο αεροπλάνο χάθηκε χωρίς κάνεις να μας πει τι έγινε ενώ και στην περίπτωση αυτή, (όπως και στην άλλη), τουλάχιστον πέντε δυτικοί δορυφόροι κατέγραφαν τα πάντα σχετικά με την πορεία του. 
Γιατί έκρυψαν την αλήθεια;

Αλλά όπως αναφέραμε και στην αρχή, ο βασικός στόχος είναι η Ρωσία του Πούτιν. Όλες οι κινήσεις του Ρώσου προέδρου τα τελευταία χρόνια, όπως η μεγάλη του στήριξη στην αναζωογόνηση της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας, η απαγόρευση των ξένων ΜΚΟ, (που δρούσαν υπονομευτικά), οι νομικές διώξεις των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων, αλλά κυρίως η απαγόρευση λειτουργίας ξένων τραπεζών που υπονόμευαν το ρωσικό τραπεζιτικό σύστημα, έδειξαν πως προβάλλονταν σαν ένα ανάχωμα στην επέλαση της Νέας Τάξης. 

Η τελευταία κίνηση του Πούτιν να προχωρήσει στην δημιουργία ενός νέου ΔΝΤ από την ομάδα των BRICS, (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική), ήταν η αποκορύφωση της «ανταρσίας» του Ρώσου προέδρου. Αμέσως μετά, (σύμπτωση;), είχαμε την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου για το οποίο η Δύση θέλησε να ρίξει την βαριά ευθύνη στην Ρωσία. 

Η κίνηση αυτή του Ρώσου προέδρου με την ομάδα των BRICS, είχε κυριολεκτικά εξοργίσει τα αμερικανικά «σκοτεινά» κέντρα που πνέουν μένεα εναντίον του. Το «πάθημα» της Συρίας όπου ο Πούτιν σταμάτησε την προγραμματισμένη επέμβαση των Αμερικανών και στη συνέχεια η ανάκτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, είναι άλλα δυο ασυγχώρητα «παραπτώματα» του Πούτιν για τους Αμερικανούς. 
Για πρώτη φορά η Νέα Τάξης αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να ακυρώσει κάποια σχέδια της. Όπως αποκαλύπτει και μια τουρκική αντισιωνιστική εφημερίδα, η Milligazete, (20/7/2014), επικαλουμένη πηγές αμερικανικών ΜΜΕ, η περίφημη οικογένεια των Ρότσιλντ, η μεγάλη οικογένεια που ελέγχει άμεσα το ΔΝΤ, έχει επικηρύξει τον Ρώσο πρόεδρο γιατί για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία κλονίζονται τα οικονομικά της συμφέροντα και η φιλοδοξία της να υποτάξει όλο τον πλανήτη στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. 
Γι αυτό και πολλοί στην Μόσχα αναρωτήθηκαν μήπως ο πραγματικός στόχος της κατάρριψης στην ανατολική Ουκρανία ήταν το ίδιο το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου, που πριν από λίγο είχε περάσει πολύ κοντά από την περιοχή.

Αλλά το θέμα έχει και την μεταφυσική του διάσταση, καθώς τέτοιες μεταφυσικές διαστάσεις επηρεάζουν πολύ την αμερικανική κοινή γνώμη και καλλιεργούνται σκόπιμα από τα ίδια κέντρα. 
Όσοι παρακολουθούν αμερικανική τηλεόραση θα γνωρίζουν ότι από τις αρχές της πρώτης δεκαετίας του εικοστού πρώτου αιώνα, τα μεγαλύτερα δορυφορικά αμερικανικά θρησκευτικά κανάλια, όπως πχ. το GOD TV, το DayStar το Christian Television, το The Family Channel κ.α. έκαναν αλλεπάλληλες εκπομπές με μακροσκελείς αναλύσεις αφιερωμένες στον νέο τότε πρόεδρο της Ρωσίας που τον παρουσίασαν σαν τον αναμενόμενο Αντίχριστο. 
Μέσα σε αυτό το πνεύμα είναι και η πρωτοφανής δήλωση που έκανε στις 5 Μαΐου 2014, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ, (ο οποίος υπήρξε και πρωθυπουργός της Σουηδίας (1991-1994), είναι τακτικός θαμώνας της Λέσχης Bilderberg, του Council on Foreign Relations, (CFR) και της Τριμερούς Επιτροπής, ένας από τους αρχιτέκτονες της πολιτικής της Ε.Ε. για την Ανατολική Ευρώπη και ένας από τους «νεκροθάφτες» της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας), πως η Ορθοδοξία είναι άμεση απειλή για τον δυτικό πολιτισμό και πως το πρόβλημα είναι πως η Ρωσία… είναι ορθόδοξη χώρα. 

Το μεγάλο μίσος που καλλιεργείται στις δυτικές χώρες κατά του Πούτιν και της Ορθόδοξης ταυτότητας του, έχει από την μια σαν αφετηρία το σκληρό και αρρωστημένο θρησκευτικό πουριτανικό προφίλ των Προτεσταντικών σέκτων και από την άλλη, την έμφαση πάνω στα «ανθρώπινα δικαιώματα», τις «δημοκρατικές διαδικασίες», την ελευθερία των ομοφυλόφιλων, τα φεμινιστικά κινήματα που κηρύττουν πως ο Πούτιν είναι στυγνός δικτάτορας χειρότερος ακόμα και από τον Στάλιν. 
Όποιοι ακόμα νομίζουν πως στην Αμερική και στην Γερμανία υπάρχει ελευθερία πληροφόρησης, δυστυχώς απατούνται οικτρά. Ένα τεράστιο και καλά οργανωμένο σύστημα ΜΜΕ με μεγάλες δυνατότητες παραπληροφόρησης, κατασκευής πλαστών βίντεο, δημιουργίας τεχνητών ειδήσεων, έχει στήσει μια τρομερή εκστρατεία, εδικά μετά την αλλαγή στην Ουκρανία, δυσφήμησης του Ρώσου πρόεδρου που τον παρουσιάζουν σαν η «μάστιγα της ανθρωπότητας» και σαν η παγκόσμια απειλή για την ειρήνη.

Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν σε μεγάλο βαθμό καθώς όπως φαίνεται, ο αντίχριστος παίζει πολύ όμορφα παιχνίδια αντιστρέφοντας το μαύρο σε άσπρο και την μέρα σε νύχτα. 
Κατηγορούν τον Πούτιν για την επέμβαση του στην Κριμαία, όταν οι Αμερικανοί έχουν σπάσει ρεκόρ στρατιωτικών επεμβάσεων σε ξένες χώρες χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Νικαράγουα, Σομαλία, Αφγανιστάν, Ιράκ, είναι μερικά μόνο από τα λίγα παραδείγματα της «θεόπνευστης» δράσης των Αμερικανών βουτηγμένη στο αίμα και στην καταστροφή. 
Όταν το Ισραήλ κάθε λίγο και λιγάκι επεμβαίνει σε ξένα εδάφη χωρίς να ρωτήσει κανένα. 
Όταν η Τουρκία κατέχει ακόμα παράνομα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και από την άλλη δεν κάνουν τίποτα, ή πιο σωστά ενισχύουν τους φανατικούς ισλαμιστές να κουρελιάζουν τα επίσημα σύνορα σφάζοντας τους χριστιανούς στην Μέση Ανατολή και να απειλούν τους πάντες και τα πάντα, ενώ ο Θεός, όπως υποστηρίζουν, δεν τους είπε τίποτα για να πολεμήσουν κατά… του Ισραήλ!

Το πρόβλημα όμως σε όλα αυτά είναι πως στην δική μας την χώρα μας κυβερνά σήμερα ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που έχει υποταχτεί πλήρως στις επιταγές των ξένων αφεντικών που εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια της Νέας Τάξης. Εξ’ ου και ο αδυσώπητος πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας με αλλεπάλληλα νομοσχέδια που πλήττουν άμεσα τις θρησκευτικές αξίες και διαλύουν την παραδοσιακή παιδεία μας. 
Όσοι διαφωνούν, σύμφωνα με το καινούριο εφεύρημα του νέου, (γνωστού αγνωστικιστή και σαϊεντολόγου), υπουργού Παιδείας, (που πρόσφατα τον υποδέχτηκαν μετά βαΐων και κλάδων στον Άγιο Όρος), είναι ζηλωτές και θα πρέπει να εξαφανιστούν για την «πρόοδο» και το γενικό καλό. 
Έτσι η Ελλάδα σύμφωνα με τον κύριο αυτό και τους συνυπουργούς του, απαλλαγμένη από τους ζηλωτές, τους αναχρονιστές, αυτούς που επιμένουν στην «οπισθοδρομική διδαχή» των Πατέρων της Εκκλησιάς, θα βαδίσει τον δρόμο της «μεγάλης Προόδου». 

Ζήτω λοιπόν η Νέα Τάξη και στην χώρα μας, ενάντια πρώτιστος και στον διαφημιζόμενο… αντίχριστο αντίπαλο της. 
Αλλοίμονο μας!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου