Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Morgan Stanley: Τι σημαίνουν πρόωρες εκλογές για την Ελλάδα;


Στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρεται η Morgan Stanley, επισημαίνοντας την πιθανότητα αλλαγής κατεύθυνσης στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει με μεγάλη διαφορά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η κυβέρνηση ενδέχεται να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της ψήφου εμπιστοσύνης, όμως αν δεν τα καταφέρει τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεταστροφή των ψηφοφόρων προς πιο παραδοσιακές και κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία αποτελεί σημαντικό τεστ για την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο το κατά πόσο θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Αν, ωστόσο, χαθεί η ψήφος εμπιστοσύνης, αυξάνεται ο κίνδυνος να μην εφαρμοστούν οι συμφωνημένες πολιτικές βραχυπρόθεσμα.


Επιπλέον, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η μεταβλητότητα σε μία συγκυρία που η Ελλάδα προετοιμάζει την επιστροφή της στις αγορές, αν και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη άντλησης κεφαλαίων λόγω του κεφαλαιακού αποθέματος του δημοσίου.

Τι θα μπορούσε, λοιπόν, να συμβεί στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών; Η Morgan Stanley σημειώνει ότι οι αγορές ενδέχεται να θεωρήσουν τις πρόωρες εκλογές ως ένα νέο «κίνδυνο», ωστόσο οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν σημαντικά ποσοστά για τα πιο... αντισυμβατικά κόμματα. Αντιθέτως, υποδεικνύουν ότι αν οι πρόωρες εκλογές διεξαχθούν σύντομα, τότε η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά.

«Δεδομένων των ανησυχιών αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και το υψηλό απόθεμα NPLs, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική σύνεση και η υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας», τονίζει η αμερικανική τράπεζα. Σύμφωνα, τέλος, με την Morgan Stanley, η οικονομία μπορεί να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, όμως αυτό που είναι σημαντικό για τους επενδυτές είναι το κατά πόσο αυτή η πορεία είναι διατηρήσιμη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]