Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

11 Απρ 2014

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός  
Όλα δείχνουν ότι η ΝΔ θα πάει στις ευρωεκλογές έχοντας πάνω από το κεφάλι της τον πέλεκυ νέων αποκαλύψεων για τις σχέσεις της με τη Χρυσή Αυγή και όχι μόνο...
Οι απαντήσεις του Μπαλτάκου στις σχετικές ερωτήσεις του Χατζηνικολάου δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Μαξίμου να την κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα, το μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα δεν πρόκειται να εκτοπισθεί από την πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. 

Η κυβέρνηση, με την αμέριστη βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ, προβάλει δύο ισχυρισμούς. 
Ο πρώτος είναι ότι ο Μπαλτάκος δεν ήταν στον πυρήνα της εξουσίας, αλλά ένας νομικός που απλώς έλεγχε τα νομοσχέδια! Και ο πιο άπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης, όμως, γνωρίζει ότι ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου δεν ήταν μόνο ένας από τους δύο-τρεις παλαιότερους και στενότερους συνεργάτες του Σαμαρά, αλλά και ότι στην πράξη ασκούσε πολύ ευρύτερες αρμοδιότητες απ’ όσες προβλέπει το συγκεκριμένο αξίωμα. 
Ο δεύτερος ισχυρισμός είναι ότι ο Μπαλτάκος έκανε επαφές με τη Χρυσή Αυγή αποκλειστικά με δική του πρωτοβουλία και σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, η μόνη ευθύνη που μπορεί να έχει ο πρωθυπουργός είναι ότι είχε για δεκαετίες δίπλα του λάθος άνθρωπο. Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική. Υπενθυμίζουμε ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση και το κατεστημένο μιντιακό σύστημα ανέχονταν τις εμφανείς παράνομες πράξεις και δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Σχεδόν έκλειναν τα μάτια σ’ αυτά που σήμερα υπερπροβάλουν. 
Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι η Δικαιοσύνη ακολουθούσε τις αργόσυρτες διαδικασίες που στην πράξη ισοδυναμούν με ατιμωρησία. Έβαλε φτερά στα πόδια της μόνο όταν η κυβέρνηση άλλαξε γραμμή.

 Τρεις ήταν οι αιτίες της στροφής 180 μοιρών: 
· Πρώτον, το σοκ που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η δολοφονία του Φύσσα. 
· Δεύτερον οι ισχυρές παρασκηνιακές πιέσεις που η κυβέρνηση δεχόταν από το εξωτερικό. Τις έχει επιβεβαιώσει όχι μόνο ο Μπαλτάκος, αλλά και ο Ρουπακιώτης. 
· Τρίτον, η απροθυμία του Μιχαλολιάκου να παίξει τον ρόλο που είχαν ετοιμάσει για το κόμμα του. Είναι κοινό μυστικό ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο και κύκλοι των αρχουσών ελίτ ερωτοτροπούσαν με την ιδέα να χρησιμοποιήσουν τη Χρυσή Αυγή όχι μόνο σαν πολιτικό και διπλωματικό δεκανίκι της ΝΔ, αλλά και ως δύναμη εξισορρόπησης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με εμφυλιοπολεμικούς όρους. Η θεωρία των δύο άκρων, που τόσο επίμονα και συστηματικά καλλιεργούσε το Μαξίμου, αντανακλούσε αυτή την πρόθεση και βεβαίως προϋπέθετε ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι ισχυρή και προκλητική. 
Η στροφή του Σαμαρά συνοδευόταν και από την εκτίμησή του ότι οι δικαστικές διώξεις και η ηθική καταρράκωσή του νεοναζιστικού κόμματος θα συρρίκνωναν την εκλογική επιρροή του. Προσδοκούσαν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι του θα επέστρεφαν στη ΝΔ. Οι δημοσκοπήσεις, όμως, διαψεύδουν αυτή την προσδοκία. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Ο Μπαλτάκος, που λόγω και ιδεολογικής συγγένειας είχε αναλάβει τις επαφές και την πολιτική συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή, όχι μόνο διαφώνησε με τη στροφή, αλλά και ένοιωσε εκτεθειμένος. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την αποκαλυφθείσα συνομιλία του με τον Κασιδιάρη. 
Το προβαλλόμενο επιχείρημα ότι η πολιτική ζωή δεν πρέπει να μετατραπεί σε όμηρο νεοναζιστών είναι γενικά σωστό, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται σαν μηχανισμός συγκάλυψης, για να εξουδετερώσει εκ των προτέρων νέες αποκαλύψεις και τις όποιες πολιτικές επιπτώσεις τους. Αναμφισβήτητα, η Χρυσή Αυγή έχει τους δικούς της λόγους να εκθέτει κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι αδιανόητο να κλείνουμε τα αυτιά στις όποιες αποκαλύψεις μόνο και μόνο επειδή τις κάνουν νεοναζιστές. Ανάξια σχολιασμού είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει όσους ασκούν κριτική στους χειρισμούς της σαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής! Ο προπαγανδιστικός αυτός ελιγμός μπορεί να υπερπροβάλλεται και να αναπαράγεται από το κατεστημένο μιντιακό σύστημα, αλλά δεν παύει να είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικός, να βρωμάει ολοκληρωτισμό.  
Τέλος, όπως έδειξε και η κίνησή του για τους συμψηφισμούς οφειλών ΦΠΑ, ο πρωθυπουργός επιχειρεί απεγνωσμένα με διάφορες κινήσεις να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Όλα δείχνουν, όμως, ότι δεν θα τα καταφέρει παρότι έχει στο πλευρό του το σύνολο των αρχουσών ελίτ. Φαίνεται ότι το κόμμα του Μιχαλολιάκου διαθέτει και άλλους επικοινωνιακούς άσσους στο μανίκι. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στο πολιτικό κλίμα που θα δημιουργεί η προαναγγελθείσα δημοσιοποίηση νέων αποκαλυπτικών συνομιλιών, οι οποίες αναμένεται να οξύνουν το ηθικό, πολιτικό και θεσμικό πρόβλημα που έχει ανακύψει. 
Πηγή περιοδ. "Επίκαιρα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 
Μόλις την περασμένη εβδομάδα γράφαμε στο περιοδικό για το ενδεχόμενο να περιπέσει και η ΝΔ σε  διαλυτική κρίση κατά το πρότυπο του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την πεποίθηση ότι αυτή θα εκδηλωθεί εξαιτίας του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Η δημοσιοποίηση όμως του διαλόγου ανάμεσα στον καρατομηθέντα γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο και το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη επιτάχυνε την έλευση της κρίσης στο κόμμα της Δεξιάς, και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση.
Καταρρακώθηκε πλήρως στα μάτια των Ευρωπαίων εταίρων του η εικόνα του Αντώνη Σαμαρά ως δήθεν «ανελέητου εχθρού» των νεοναζιστών και των ακροδεξιών. Η αποκάλυψη της ύπαρξης διαύλων επικοινωνίας τόσο υψηλού επιπέδου μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής γκρέμισε όλο το προπαγανδιστικό οικοδόμημα της κυβέρνησης Σαμαρά.Φωτίζει υπό εντελώς διαφορετικό πρίσμα τις ενέργειες της κυβέρνησης κατά του ακροδεξιού κόμματος. Πολλοί πλέον αντελήφθησαν ότι δεν πρόκειται για πράξεις προάσπισης της δημοκρατίας, αλλά για αντισυνταγματικές κινήσεις που αποσκοπούν στην υπεράσπιση των… εκλογικών ποσοστών της ΝΔ!
Είναι όντως αυτό που επιγραμματικά είπε στον Μπαλτάκο ο Κασιδιάρης: «Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;». Όπως αποδείχθηκε, αυτού του επιπέδου ήταν ο… «αντιναζιστικός» αγώνας του Αντώνη Σαμαρά!
Ο… «ασύδοτος»
Προσπαθώντας να αμυνθούν, ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του επιχειρούν να εμφανίσουν τον Τάκη Μπαλτάκο ότι ενεργούσε… ασύδοτος και ανεξέλεγκτος, ότι δεν ενημέρωνε καν τον πρωθυπουργό για τις επαφές και τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.
Αφελείς πολιτικά ψηφοφόροι της ΝΔ μπορεί να «χάψουν» αυτά τα παραμύθια, ειδικά αν θέλουν εκ των προτέρων να πιστέψουν τον πρωθυπουργό. Εκείνοι όμως που αποκλείεται να τα πιστέψουν είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι πρωθυπουργοί των χωρών της EE και φυσικά όλοι οι υπουργοί τους, οι οποίοι γνωρίζουν εμπράκτως πώς ασκείται η εξουσία.
Οι επαΐοντες ξέρουν πάρα πολύ καλά πως αφενός ο γενικός γραμματέας κάθε κυβέρνησης έχει υπερεξουσίες που γενικά υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνες των υπουργών και, αφετέρου, πως ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου δρα και ασκεί τις υπερεξουσίες του αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ρητών εντολών του πρωθυπουργού.
Ειδικά στην Ελλάδα οι υπερεξουσίες του γ.γ. της κυβέρνησης ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο μετά την τοποθέτηση στη θέση αυτή του Τάκη Μπαλτάκου. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -φυσικά, με τι άλλο;- προστέθηκαν πριν από δεκαπέντε μήνες τέσσερα εδάφια στην παράγραφο 5 του άρθρου 74 του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος 63/2005.
«Οι υπηρεσίες της Βουλής δεν δικαιούνται να παραλάβουν νομοσχέδιο, αν αυτό δεν φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης»τονίζεται ρητά και κατηγορηματικά στο πρώτο από τα προστιθέμενα εδάφια, το οποίο φέρει την αρίθμηση στ’.
Τώρα όμως οι αποκαλύψεις λόγω Μπαλτάκου για το υψηλότατο επίπεδο των επαφών ΝΔ – Χρυσής Αυγής και η πρόθεση συγκυβέρνησης ΝΔ – Χρυσής Αυγής, αν παραστεί ανάγκη, δίνουν στη ΔΗΜΑΡ σωτήριο «φιλί ζωής» αναφορικά με την ευρωεκλογική της επιβίωση.
Την υπόθεση Μπαλτάκου προσπαθεί να αξιοποιήσει προκειμένου να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση ακόμη και ο λαομίσητος λόγω Μνημονίου… Γιώργος Παπανδρέου! Στη μακροσκελέστερη ίσως ανακοίνωσή του από τότε που εξεδιώχθη κλωτσηδόν από την πρωθυπουργία, ο παταγωδώς αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός κάνει ουσιαστικά δύο προτάσεις.
Η πρώτη είναι να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αφού κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ότι δεν ανέτρεψε «παρακρατικέςπρακτικές του παρελθόντος» και «υπόγειες διαδρομές που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις», καταλήγει στο ρητορικό ερώτημα – συμπέρασμα: «Πώς είναι δυνατόν με αυτά τα δεδομένα η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ” ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;».
Από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ο όρος «ενότητα των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων» σημαίνει μονοσήμαντα συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Αριστεράς.

Μόνο με την υπογραφή του
image004
Ο γ.γ. της κυβέρνησης «αποδέχεται και προσυπογράφει υπουργικές τροπολογίες, νομοτεχνικές βελτιώσεις, προσθήκες, διορθώσεις ή οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στα κατατιθέμενα νομοσχέδια, άλλως οι ως άνω παρεμβάσεις δεν παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες της Βουλής, θεωρούνται ως μη γενόμενες και δεν εισάγονται προς ψήφιση στην ολομέλεια» ορίζεται χωρίς καμιά εξαίρεση στο εδάφιο ζ’.
«Αποδέχεται και προσυπογράφει όλα τα Προεδρικά Διατάγματα…» υπογραμμίζεται στο εδάφιο η’.
Εν ολίγοις, αν ο Μπαλτάκος δεν έβαζε την υπογραφή του, οι υπάλληλοι της Βουλής δεν είχαν δικαίωμα ούτε καν να παραλάβουν το κείμενο ενός νομοσχεδίου, ακόμη κι αν το υπέγραφαν… δέκα υπουργοί! Δεν το παραλάμβαναν καν χωρίς την υπογραφή Μπαλτάκου! Κανένα νομοσχέδιο δεν μπορούσαν ούτε καν να συζητήσουν οι βουλευτές, αν δεν το είχε προεγκρίνει ο Μπαλτάκος! Αυτός αποφάσιζε τι επιτρέπεται να συζητήσουν οι 300 εθνοπατέρες και τι όχι! Είναι τουλάχιστον γελοίο επομένως να προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι αυτό το άτομο, που είχε πολύ καλύτερη εικόνα του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δρούσε χωρίς να τον ενημερώνει. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι γελοιότητες για αδαείς.
Κυβέρνηση… ΝΔ – ΧΑ!
Η δημοσιοποίηση των υψηλότατου επιπέδου καναλιών επικοινωνίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή είχε και ένα επιπλέον επώδυνο αποτέλεσμα για τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του. Προσέδωσε πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία στους ισχυρισμούς που είχε προβάλει πριν από ένα χρόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σε συνάντηση που είχε με τον τότε γ.γ. της κυβέρνησης, ο Ν. Τσούκαλης υποστήριξε ότι ο Τ. Μπαλτάκος του είχε πει χωρίς περιστροφές ότι, αν η ΔΗΜΑΡ αποχωρήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά, η ΝΔ είναι διατεθειμένη να συγκυβερνήσει με τη… Χρυσή Αυγή! Ο Τ. Μπαλτάκος, μάλιστα, είχε εξουσιοδοτήσει τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ να μεταφέρει αυτό το σημείο του διαλόγου τους στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, πράγμα που έκανε ο Ν. Τσούκαλης.
Όντως, ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης είχε προ μηνών υποστηρίξει δημοσίως ότι το περιστατικό αυτό υπήρξε καθοριστικό για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τη συγκυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι περισσότεροι τότε το είχαν εκλάβει ως απέλπιδα προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την ολέθρια συγκυβέρνησή της με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
«Οι συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα» υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. «Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης» προσθέτει πολύ σωστά η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της.
Γιώργος: «Να φύγουμε!»
image006
ΠΑΣΟΚ υπό τον… Τσίπρα!
Η δεύτερη πρόταση του Γ. Παπανδρέου, η οποία εκφράζεται με υπαινικτικό τρόπο, είναι ακόμη πιο ρηξικέλευθη. Δεν το λέει φυσικά ρητά, αλλά υπονοεί σαφώς να προσχωρήσει το ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση… ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό συνάγεται από την ορολογία που χρησιμοποιεί: «Οι σημερινές εξελίξεις αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος» τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Γ. Παπανδρέου.
Είναι, φυσικά, εντελώς άλλο ζήτημα αν ο Γ. Παπανδρέου είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτός από αριστερούς. Από την πλευρά του, πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται να εκφράζει με έμμεσο τρόπο την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι οριστικά και αμετάκλητα τελειωμένη και ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσανατολιστεί να συμμετάσχει ως ελάσσων εταίρος σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Α. Τσίπρα.
Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Από εκεί που άφησε την ιστορία ο γερμανολάτρης Σημίτης με τα αβέρτα δάνεια από τις διεθνείς αγορές βάζοντας με εντολές της ΕΕ την χώρα στην ευρωζώνη εν γνώση όλων τους για τα φτιαχτά ελλείμματα λόγω δανείων, εκεί την έφτασε πάλι η σημερινή γερμανόδουλη κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται καμία άλλη επιβεβαίωση για να συνειδητοποιήσει και το τελευταίο χάπατο - ψηφοφόρος ότι η φιλοτομαρική ψήφος του είναι αυτή που σκοτώνει. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μαζί μας ξέσκισαν.

Χαίρονται που άνοιξαν κι άλλες πόρτες δανείων εκτός από αυτές που ήδη έχουν χώσει την χώρα για τα επόμενα 200 χρόνια μέσα στα σκατά. Χαίρονται που χρέωσαν τους Έλληνες ακόμα 3 δις για ένα και μόνο λόγο. Για να μην μπορεί κανείς από εδώ και στο εξής να πει στους δανειστές εταίρους ότι θα πάρετε το τρίτο το μακρύτερο και κόψτε το κεφάλι σας. Τώρα θα σου πουν δανείσου όπως παλιά από την Goldman Sachs και πλήρωνε.

Άνοιξαν την πόρτα να ξεπλένουν λεφτά οι διεθνείς τράπεζες μέσω αναγκαστικών δανεισμών της χώρας από τα διεθνή κοράκια και χαίρονται. Η Ελλάδα από χθες είναι το μεγαλύτερο πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος της Κοινής Ευρωπαϊκής Τράπεζας που είναι στα σκαριά, άσχετα αν οι πολίτες της γύρισαν στην εποχή της σκάφης. Αλλά αυτό που ανάβει τα λαμπάκια του κάθε σκεπτόμενου είναι ότι χαίρεται και ο ψηφοφόρος. Έχει καταντήσει το κάθε κομματόσκυλο να γίνει το κουπί της δήθεν Δημοκρατίας τους, συμμετέχει στο μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα της παγκόσμιας ιστορίας και είναι μέσα στην τρελή χαρά.

Παλιότερα οι πουτάνες έκαναν την δουλειά τους αλλά δεν το ζητωκραύγαζαν στην γειτονιά. Αυτό που ζούμε έχει ξεπεράσει και την πιο αισχρή φαντασία. Ψήφισε, ρε πορνίδιο, χώσε μας κι άλλο στο κάτεργο να δούμε τελικά ποια θα είναι η δική σου τύχη. Και μην κρύβεσαι πίσω από τα φουστάνια των αναχωμάτων και νέων επίδοξων νταβατζήδων της πολιτικής. Εξ άλλου είναι γνωστό ότι όπου υπάρχουν πολλοί προστάτες θα βρεις πολλές πουτάνες.

Όποιος πολιτεύεται από χθες, την ώρα που άνοιξαν τις πόρτες τα μεγάλα διεθνή μπουρδέλα, είναι μέσα στο παιχνίδι μέχρι τα μπούνια. Ξέρει τα πάντα, πληρώνεται για τις εργασίες αναχώματος και ψαρεύει πόρνες-ψηφοφόρους από όλα τις ρημαγμένες κομματικές γειτονιές. Μέλος σε κόμμα υπό διπλή Κατοχή σημαίνει ακριβώς ότι είσαι δηλωμένη πόρνη στο Υγειονομικό. Εκείνες τουλάχιστον παίρνουν και τις προφυλάξεις τους, ετούτες εδώ κυκλοφορούν με σύφιλη εγκεφάλου που μολύνει ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε.

Βουρ στο πατσά όλοι. Ήρθε ο αμερικάνικος στόλος με δολάρια στην τσέπη και φουσκωμένα παντελόνια για άλωση. Γιατί ακόμα δεν είδαμε την πραγματική άλωση. Τώρα θα ξεκινήσει η άλωση που θα σου βγάζει στο σφυρί η διεθνής αγορά όχι το σπιτάκι σου, ούτε την μικρή σε χρόνο ζωή σου. Θα σου βγάζει στο σφυρί γη και ύδωρ, οξυγόνο και ελευθερία, αυτά που ήσουν υποχρεωμένος να τα παραδόσεις αλώβητα στην επόμενη γενιά. Θα δεις τα δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα να παίζονται στα διεθνή χρηματιστήρια για ένα κομμάτι ψωμί. Θα βλέπεις τα παιδιά σου σε προθήκες μπουτίκ να γίνονται είδος προς κατανάλωση για τους ξελιγωμένους πλούσιους του πλανήτη.

Αλλά από την άλλη, απέδειξες με την εμμονή σου ότι ακόμα και το παιδί σου δεν μετράει μία μπροστά στην διάσωση της δικής σου κωλάρας. Ο γιος σου και η κόρη σου πηδάνε από τα μπαλκόνια του πατρικού στα 30 τους ή ξενιτεύονται για πάντα, αλλά εσύ με το ψηφοδέλτιο στην κωλότσεπη δίνεις αγώνα για το σίγουρο μισθουλάκο σου, την μίζερη συνταξούλα σου και τα επιδόματα της λαμογιάς σου.

Αυτή η Ελλάδα πραγματικά είναι φτιαγμένη από εσάς και για σας. Σαρξ εκ της σαρκός σας και αίμα εκ του αίματός σας, γι' αυτό άλλωστε βρωμάει αφόρητα. Στριμωχθείτε λοιπόν, κάτω από τα άπλυτα βρακιά της Μέρκελ, πίσω από την σβάστικα του Σουλτς, κάτω από την σκιά "άσπιλων" νεοσωτήρων, κρυφτείτε όσο σάς παίρνει πίσω από το άπλυτο δακτυλάκι σας πριν η ασφυξία της βρωμιάς σας προκαλέσει ενστικτωδώς την Επανάσταση του Ξεβρομίσματος. Όχι ό,τι θα αλλάξει τίποτε πλέον, αλλά έστω κάποιοι ασυμβίβαστοι να πεθάνουν παίρνοντας καθαρή την ύστατη ανάσα τους.


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη δεύτερη ανάγνωσή του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου υποσχέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, η οποία αναμένεται μετά τις εορτές του Πάσχα, θα ενσωματώσει βελτιωτικές αλλαγές που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα.
«Δεν μπορεί να καταδικάζεται και δεν ποινικοποιείται η σκέψη και η έκφραση αλλά η εγκληματική πράξη που προκαλεί ο μισαλλόδοξος λόγος» ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης διαμαρτυρήθηκε ότι το κόμμα του διώκεται για τα φρονήματά του και ότι δεν επιτρέπουν στα στελέχη του να πιστεύουν στον εθνικισμό.
Ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, επέμεινε στην ανάγκη συγκρότησης Μόνιμης Επιτροπής κατά του φασιστικού ρατσισμού τονίζοντας ότι έχει «προβλήματα η ρατσιστική νομοθεσία».
Η Νέα Δημοκρατία μετά από παλινωδίες – και προφανώς εσωτερικές διαπραγματεύσεις- φέρνει για μία ακόμη φορά τον νόμο, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της ηγεσίας της, ό,τι κόστος και εάν έχει αυτή, όσο και αν αναδεικνύει την αναξιοπιστία της και την δυσαναλογία προεκλογικών λόγων-κυβερνητικών πράξεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει “παρών” προκειμένου να διατηρήσει την ιδεολογική του ηγεμονία και να πιέσει για πιο σκληρά μέτρα, περισσότερες διατάξεις και ακόμη πιο στενό περιορισμό της σκέψης. Δυσάρεστη έκπληξη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που αντί να επιλέξουν μία ξεκάθαρη στάση επί της αρχής του νομοσχεδίου, επιφυλάσσονται για να απαντήσουν με βάση “τεχνικότητες” επί των άρθρων.
Τα δύο περιγραφόμενα ως “άκρα” είναι τα μοναδικά κόμματα, που υπερασπίζονται επί τω έργω την ελευθερία της έκφρασης στην ελληνική κοινωνία του 2014. Που επιθυμούν οι εγκληματικές πράξεις να αντιμετωπίζονται ως εγκληματικές πράξεις και οι σκέψεις, οι απόψεις και οι γνώμες ως αυτό που είναι και τίποτε παραπάνω.
Αναμένεται πλέον η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα γίνουν – εάν γίνουν- προσωπικές επιλογές πλέον των βουλευτών. Και όπου ελπίζουμε να υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου ο καθείς να βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του.”
Επικοινωνήστε μαζί μας και βοηθήστε προς αυτή την κατεύθυνση.”

Ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση αρκετών βουλευτών, να προστατευτούν από τον νόμο πρόσωπα που υφίστανται βία λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αρνήθηκε να κάνει δεκτή τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια αντιτείνοντας ότι για το θέμα αυτό, θα καταθέσει αυτοτελές νομοσχέδιο.«Είναι ένα δύσκολο ζήτημα που θέλει ιδιαίτερη μελέτη ως προς τις έννομες συνέπειες που παράγει. Πρέπει να το μελετήσουμε το θέμα προσεκτικά, από τη νομική, κοινωνική και θρησκευτική του διάσταση» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Εξάλλου, αντικρούοντας την κριτική της αντιπολίτευσης που καταλόγισε στην κυβέρνηση «πολιτικές σκοπιμότητες στο πάγωμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που το επανέφερε μετά την αποχώρηση του κ. Μπαλτάκου» ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στον ίδιο αλλά στο γεγονός ότι προηγούνταν άλλες επείγουσες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας αλλά και του φόρτου εργασίας ενόψει της ελληνικής Προεδρίας.
Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Κατριβάνου επισήμανε ότι «έχει ευθύνες η κυβέρνηση που έβαλε για τέσσερις μήνες στο ψυγείο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» ενώ υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι ρατσιστικής βίας με θύματα μετανάστες αφορά την αστυνομία». «Υπήρξαν πολλές δυνάμεις στον συντηρητικό χώρο που δεν ήθελαν να υλοποιηθεί αυτό το νομοσχέδιο» υπογράμμισε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: «Θα ήταν θετικό βήμα να στηριχθεί και από την αξιωματική αντιπολίτευση βάζοντας και τις δικές της πινελιές στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Όλοι πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και όχι να ρίχνουμε νερό στον μύλο της νεοναζιστικής οργάνωσης που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τέτοια γεγονότα». Επίσης, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να επανακατατεθεί το άρθρο 19 του Μεταναστευτικού Κώδικα, που προέβλεπε τη χορήγηση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε όλοι πώς αποσύρθηκε και ποια ήταν η θέση του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια καλή ευκαιρία να υπάρξει επαναδιατύπωση και κατάθεσή του. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα και μια απάντηση ουσιαστική για αυτά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα».
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί η φυλετική διάκριση να ταυτίζεται με τον ρατσισμό και να είναι καταδικαστέα» καθώς, όπως είπε, «η ίδια η φύση δημιούργησε τη διάκριση, ενώ έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα ορισμένων άρθρων. «Υπάρχει πλήρης έλλειψη πολιτικής βούλησης να πατάξατε πραγματικά το ρατσιστικό έγκλημα» υπογράμμισε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι δεν είναι τυχαίο που στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στη λέξη ρατσισμός, ενώ, ζήτησε να προσδιορίζεται επακριβώς στον νόμο η ρατσιστική συμπεριφορά και να ποινικοποιηθεί ως έγκλημα.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος πρότεινε, μεταξύ άλλων, να προσδιοριστούν στις γενοκτονίες και αυτές που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή, δηλαδή των Ποντίων και των Αρμενίων. «Να δοθεί ακριβώς ο ορισμός του ρατσιστικού εγκλήματος στο νομοσχέδιο ώστε να υπάρχει ασφάλεια δικαίου για να μη γίνονται ερμηνείες κατά το δοκούν», ζήτησε η ανεξάρτητη βουλευτής, Χρυσούλα Γιαταγάνα.
Αξίζει να σημειωθεί η άμεση αντίδραση της Πρωτοβουλίας “Όχι στην λογοκρισία-όχι στον αντιρατσιστικό νόμο”, η οποία απέστειλε άμεσα δελτίο Τύπου σχετικά με τα χτεσινά γεγονότα. Όπου τονίζει: Η σημερινή στάση των κομμάτων, εν' όψει μάλιστα των επερχόμενων εκλογών καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πώς επιλέγουν τα κόμματα της Βουλής να τοποθετηθούν έναντι ενός νόμου που παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις αποτελεί τον κώδικα που θα εμπνεύσει την πολιτική καταστολής για όποιον αμφισβητεί την πολιτική ορθότητα.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ παραμένουν οι σταθεροί “υποστηρικτές” του νομοσχεδίου, πολέμιοι της ελευθερίας της έκφρασης ή μάλλον πολέμιοι της αντίθετης από την αριστερίστικη άποψης.
Ξεκάθαρη απόρριψη – για διαφορετικούς ίσως λόγους – μόνον από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Και κλείνει αναφέροντας: “Από την πλευρά μας καλούμε τους πολίτες της χώρας να επαγρυπνούν και να επικοινωνήσουν μαζί μας για να υπάρξει μια ισχυρή αντίδραση στον συγκεκριμένο νόμο. Ακόμη και εάν ψηφισθεί τίποτε δεν αποκλείει ότι στο εγγύς μέλλον μπορεί να τροποποιηθεί ή αντικατασταθεί. Με αυτό δεδομένο χτίζουμε τώρα τις βάσεις της αμφισβήτησής του. 
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


 • Απέρριψε η Τουρκία ρηματική διακοίνωση της Ρωσίας για τα Στενά 
 • Σχετικά με αμερικανική φρεγάτα και την παραμονή της στη Μαύρη Θάλασσα
Η Τουρκία διαφωνεί με τη ρωσική ερμηνεία της Συνθήκης του Μοντρέ για την ναυσιπλοΐα στα Στενά, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, απορρίπτοντας ρηματική διακοίνωση της Ρωσίας για το ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «οι ισχυρισμοί του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την Συνθήκη του Μοντρέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε υποστηρίξει ότι η αμερικανική φρεγάτα USS Taylor, η οποία εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 5 Φεβρουαρίου και αναχώρησε για τη Μεσόγειο στις 9 Μαρτίου, «παραβίασε κατά 11 ημέρες το ανώτατο όριο παραμονής στην Μαύρη Θάλασσα που καθορίζει η Συνθήκη του Μοντρέ».

«Η τουρκική πλευρά δε μας ενημέρωσε για την παράταση της παραμονής της φρεγάτας και μεταφέραμε τις ανησυχίες μας σχετικά με το θέμα με ρηματική διακοίνωση στην τουρκική και την αμερικανική πλευρά. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία και οι άλλες χώρες θα συμμορφωθούν με τους όρους της Συνθήκης», ανέφερε η ρωσική ανακοίνωση.

Η αμερικανική φρεγάτα ταξίδευσε προς τη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Κριμαία. Η κίνηση των πολεμικών ναυτικών μονάδων προς την Μαύρη Θάλασσα διέπεται από την Συνθήκη του Μοντρέ που υπέγραψε η Τουρκία με τις μεγάλες δυνάμεις και τις παράκτιες χώρες στη δεκαετία του 1930, στα πλαίσια των ρυθμίσεων που ακολούθησαν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Αναμένεται διπλωματική σκληρή αντίδραση από την πλευρά της Μόσχας, αφού η συγκεκριμένη τουρκική στάση επιτρέπει την δημιουργία ενός ΝΑΤΟϊκού στόλου μέσα στην Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που είναι ευθέως απειλητικό για την ίδια την Ρωσία...Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Donald Cook» που είναι εφοδιασμένο με το πυραυλικό σύστημα AEGIS επί του σκάφους, εισήρθε στην Μαύρη Θάλασσα και τώρα κατευθύνεται προς το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ITAR – TASS, σύμφωνα με πηγή του στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το «Donald Cook», όπως αναμενόταν, εισήλθε την Πέμπτη το βράδυ στη Μαύρη Θάλασσα, μετά τη διέλευση του από τα στενά των Δαρδανελίων. «Τώρα το πλοίο έχει βάλει ρότα για το λιμάνι της Οδησσού, αλλά το αν θα πάει να δέσει στο λιμένα είναι αδύνατο να πω ακριβώς », δήλωσε ανώνυμη πηγή.

Ο ίδιος « άγνωστος» επιβεβαίωσε ότι την Πέμπτη το βράδυ εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα και το γαλλικό πλοίο υποκλοπών «Dupuy de Lom». «Επίσης έχει προγραμματιστεί για τις 14 του Απρίλη η είσοδο στην Μαύρη Θάλασσα ενός άλλου γαλλικού πλοίου του αντιτορπιλικού «Duplex» είπε η ίδια πηγή.

Έτσι, αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα η ομάδα πλοίων του ΝΑΤΟ αποτελείται από τρεις μονάδες, το USS «Donald Cook» το γαλλικό πλοίο «Dupuy de Lom» και γαλλικό σκάφος διάσωσης «Alize Duplex».

Σχόλιο: «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι για πρώτη φορά, το ΝΑΤΟ να δημιουργεί μια ναυτική ομάδα μάχης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» δήλωσε ανώνυμη πηγή στο Interfax.
«Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι να υπάρξει ηθική στήριξη στο καθεστώς του Κιέβου, αλλά και ως επίδειξη της δύναμης. Επίσης το γαλλικό και αμερικανικό πλοία θα συλλέγουν και πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στην Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία» δήλωσε η ίδια πηγή.

Ε, τώρα εδώ που τα λέμε άδικο έχει η στερημένη απ' την φύση; Δυό μέτρα παλικάρι είναι ο δικός μας!
Τσίλικο και καλαματιανό!

Κάτι άλλες γερμανίδες σαν τα κρύα τα νερά, τότε, στις δεκαετίες του '70 και του '80, κάνανε αιματηρές οικονομίες όλο τον χρόνο, για να 'ρθουνε ένα μήνα το καλοκαίρι στην Ελλάδα, να ξεδώσουνε με κάτι δασύτριχους γιδιβοσκούς!...
Κι αυτή!  
Που την πληρώνουνε κι από πάνω;!  
Και για τέτοιο τεφαρίκι;!
Μη βλέπετε τον Αντωνάκη που άσπρισε απ' τις στενοχώριες, και ψιλοκαμπούριασε απ' τα βάσανα! Έχει και μιάν ολόκληρη χώρα να σώσει! Έναν λαό!
Μέσα του, κρατάει ακόμα εκείνο το τσαγανό, την βαρβατίλα, που έκανε το greek kamaki διάσημο σ' όλον τον κόσμο!
Πώς νομίζετε βγήκαμε στις αγορές και πήραμε τόσα δάνεια;

Γιατί νομίζετε ότι έρχεται τόσο δρόμο, κοτζάμ καγκελάριος, για τρεις-τέσσερεις ώρες;  Για να δεί τ' αρχαία; (παρακαλούμε, όχι πρόστυχες σκέψεις!)
Όχι βέβαια!

Έρχεται για να ζήσει λίγο τον "δικό της μύθο" στην Ελλάδα!
Να μυρίσει λίγο ελληνικό "success story"!
Να περπατήσει για λίγο στην Πλάκα, κάτω απ' την Ακρόπολη (έστω και χωρίς την σβάστικα στον Ιερό Βράχο), πλάϊ-πλάϊ με την φαντασίωση και την ονείρωξη που αντιπροσωπεύει ο λεβέντης μας για κάθε γνήσια βορειοευρωπαία!
Να φάνε μαζί μιά χωριάτικη κι έναν μουσακά, και να επικοινωνήσουν με τα μάτια!

Να δώσει, τέλος, κι ένα χέρι βοήθειας (έτσι νομίζει, τρομάρα της!), στον νότιο εκλεκτό της, στον διαχρονικό "greek lover" (κατά άλλους greek malaka!), μπας και δεν τον φάει το σκοτάδι στις εκλογές που έρχονται!...

Τζάμπα κόπος όμως! Τζάμπα δρόμος!
Αν τον λιγουρεύεσαι δυστυχισμένη έτσι που είσαι, αν θέλεις να τον διασώσεις...
Πάρ' τον μαζί σου στην Γερμανία!  
Έτσι κάνανε και πολλές συμπατριώτισσές σου εκείνα τα χρόνια...
    
Κι εμείς θα γλυτώσουμε μιάν ώρα αρχίτερα... Κι αυτός θα γλυτώσει τον διασυρμό και την ξεφτίλα... Κι εσύ θα πάρεις "δουλειά για το σπίτι"!
Γιατί απ' την Ελλάδα στο τέλος, μόνον αυτό θα πάρεις!
Τα "άλλα" που ονειρεύεσαι, ούτε να τα σκέφτεσαι!...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με μια πρόσφατη διαρροή απόρρητων εγγράφων που αφορούν την τουρκική διεύθυνση εξοπλισμών, αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου είδους όπλου (Βόμβα), που χρησιμοποιεί θερμοβαρικές κεφαλές. Οι τουρκικές αρχές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για τον σχολιασμό, ή για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν, τις πληροφορίες αυτές αναφέρει το δημοσίευμα.

Η διαρροή του εγγράφου αναφέρει ότι, μια εξειδικευμένη πτέρυγα του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας, με την ονομασία SAGE, έχει «χρεωθεί» από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με την δημιουργία ενός πρωτοτύπου αλλά και την δοκιμή ενός νέου όπλου υψηλού επιπέδου, σε ειδική συνάντηση της επιτροπής άμυνας το 2013.
Η τρέχουσα κατάσταση του όλου έργου είναι άγνωστη, αλλά το γεγονός είναι ότι η είδηση «ήρθε» στην επιφάνεια, ακριβώς την στιγμή που η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία, για την παράνομη πώληση πυραυλικής τεχνολογίας προς την Τουρκία και μια σειρά από άλλες χώρες, έμειναν « άναυδες».

Η Τουρκία είναι γνωστή για την διαφύλαξη των πιο προηγμένων οπλικών συστημάτων για πολλά χρόνια.

Ένα «θερμοβαρικό όπλο» αποτελεί ένα τύπο εκρηκτικού που χρησιμοποιεί το οξυγόνο, από τον περιβάλλοντα αέρα για να δημιουργήσει μια έντονη έκρηξη σε υψηλή θερμοκρασία, και στην πράξη το ωστικό κύμα που παράγεται από ένα τέτοιο όπλο, είναι συνήθως σημαντικά μεγαλύτερο σε διάρκεια από ό, τι σε ένα συμβατικό εκρηκτικό.
Το συγκεκριμένο όπλο στο οποίο εργάζονται οι Τούρκοι, τεκμαίρεται ότι είναι μια βόμβα καυσίμου – αέρα (fuel-air bomb) ένα από τα πιο γνωστά είδη των θερμοβαρικών κεφαλών.

Αυτές οι βόμβες προκαλούν σημαντικά μεγαλύτερη καταστροφή από ό, τι άλλα παρόμοια εκρηκτικά όταν χρησιμοποιούνται σε χαμηλότερα υψόμετρα ή μέσα σε περιορισμένους χώρους, όπως σήραγγες, σπήλαια, και αποθήκες…

Η νέα θερμοβαρική κεφαλή είναι πιθανό να είναι παραδοτέα στα τουρκικά αεροσκάφη αλλά αναμένεται επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε πυραύλους επιφανείας- επιφανείας.

Σχόλιο: Περιττό να αναφέρουμε ότι ένα τέτοιου είδους όπλο στο τουρκικό οπλοστάσιο, θα πολλαπλασίαζε κατά πολύ την στρατηγική δύναμη της Τουρκίας, σε ολόκληρη της ΝΑ. Μεσόγειο αλλά και τα Βαλκάνια.
Οι θερμοβαρικές βόμβες είναι το πιο ισχυρό όπλο μετά τις πυρηνικές βόμβες. Είναι τέτοιο το μέγεθος της πίεσης και της θερμότητας που εκλύεται κατά την έκρηξη, που πολλοί επιστήμονες την ονομάζουν «μικρή ατομική βόμβα». Συνήθως χρησιμοποιούνται για να πλήξουν στόχους που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της γης. Πρέπει να σημειωθεί ότι καθώς οι θερμοβαρικές βόμβες εκρήγνυνται, κατακαίουν το οξυγόνο στην περιοχή και ουσιαστικά πνίγουν τα θύματά τους.Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στην εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» και στον Γιώργο Τράγκα. Δήλωσε ότι όσα έκανε ήταν στο πλαίσιο της γενικής κατεύθυνσης και γραμμής που είχε δώσει ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα τόνισε ότι δεν ήταν ο μόνος που ενεργούσε σε αυτό το πλαίσιο.
Ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν δυνατόν να ενημερώνει για κάθε του κίνηση τον Πρωθυπουργό και ότι ειχε τη δυνατότητα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως και άλλωστε και άλλοι.

Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το σχέδιο δολοφονίας και το «συμβόλαιο θανάτου» για τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, που υπέκλεψε η ΕΥΠ μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Είπε ότι δεν νιώθει καμία πίκρα για όσους από τη Ν.Δ. βγαίνουν τώρα και τον κατηγορούν λάγοντας ότι ο ίδιος έχει γράψει βιβλίο για τον Εφιάλτη και την προδοσία και τα γνωρίζει πολύ καλά.
Επιβεβαίωσε ότι ήταν αυτός που απέσυρε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όταν διαπίστωσε ότι έθιγε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και την Εκκλησία.

Δήλωσε ότι δεν φοβάται για νέα βίντεο αφού ό,τι έκανε και ελέγε εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικής κατεύθυνσης που είχε δοθεί για επαναπροσέγγισει των πλυθησμών που λόγω κρίσης έφυγαν από τη Ν.Δ. και κινήθηκαν προς την άκρα δεξιά.

Τόνισε ότι δεν νιώθει πικρία αφού ότι έκανε το έκανε για το καλό της Ν.Δ. και της πατρίδας, στενοχωριέται όμως που πλέον δεν μπορεί να βοηθήσει τους ένστολους και την εκκλησία που δεν έχουν καμία φωνή υπεράσπισης.

Δείτε όλη την αποκαλυπτική συνέντευξη του Τάκη Μπαλτάκου στον Γιώργο Τράγκα


Πηγή CrashOnLine

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος 
Αν η επένδυση σε μια ελεγχόμενη κρίση στην Ουκρανία από πλευράς ΗΠΑ είχε έναν λογικό στόχο, αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τη βραχυκύκλωση και, ή δυνατόν, τον τορπιλισμό της ειδικής σχέσης Μόσχας - Βερολίνου.

Παρά την περί του αντιθέτου ρητορική, μέχρι στιγμής η Γερμανία κάνει ό,τι μπορεί στο διπλωματικό παρασκήνιο για να αποφευχθεί η κλιμάκωση με μόνο περιορισμό να μην εμφανισθεί δημόσια ότι δεν επιδεικνύει την απαιτούμενη συμμαχική αλληλεγγύη στο πλαίσιο της διατλαντικής σχέσης.

Περισσότερο από κάθε άλλη δύναμη το Βερολίνο έχει μόνο να κερδίσει από μια συμβιβαστική λύση στην Ουκρανία.Ενα καθεστώς φιλανδοποίησης για τη χώρα αυτή θα την καθιστούσε γέφυρα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, χώρο μελλοντικής εξαγωγικής και επενδυτικής επέκτασης αλλά και μεταφοράς παραγωγικών δραστηριοτήτων για τη Γερμανία, χωρίς ταυτόχρονα να απειλείται η ασφάλεια ή ακόμη και ζωτικά οικονομικά συμφέροντα της Μόσχας.

Μια διχοτόμηση ντε φάκτο της Ουκρανίας θα ήταν καταστροφική προοπτική για το Βερολίνο, καθώς πλην της παρατεταμένης ψυχροπολεμικής έντασης με τη Ρωσία, θα είχε να διαχειρισθεί πρώτον τη χρηματοδότηση της Δυτικής Ουκρανίας που χωρίς τη βιομηχανία των Ανατολικών Περιοχών δεν θα είναι βιώσιμη και δεύτερον τη στήριξη χωρών της Κεντρικής Ευρώπης από την Πολωνία, την Τσεχία και τη Σλοβακία μέχρι και τις Βαλτικές, οι οικονομικές ισορροπίες των οποίων στηρίζονται σε σημαντικό, αν όχι σε καθοριστικό βαθμό, από το διμερές εμπόριο με τη Ρωσία.

Ο σιδηρούς καγκελάριος Μπίσμαρκ είχε μετά τα μέσα του 19ου αιώνα διατυπώσει το δόγμα ότι η προϋπόθεση για την ενοποίηση της Γερμανίας και στη συνέχεια για την ηγεμονική της πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη είναι η στενή συνεργασία με τη Μόσχα. Οι διάδοχοί του επέδειξαν την απίστευτη ελαφρότητα να μην ανανεώσουν τη Συνθήκη Εγγυήσεων με τη Ρωσία και πυροδότησαν μια δυναμική που υπήρξε στο τέλος καταστροφική για τη χώρα τους.

Η Γερμανία ενώθηκε ταχύτατα το 1989-90 χάρη στη συνεργασία της Μόσχας και μετά το 2010 κυριάρχησε στην Ευρωζώνη γιατί δεν αντιμετώπιζε απειλή από την Ανατολή.Απλά μαθήματα γεωπολιτικής που δυστυχώς πρέπει να ξαναδιαβαστούν...

Πηγή "Έθνος"
Επικοινωνία με τον συντάκτη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Πολλές φορές αναφέρεται ότι η Ευρώπη πάσχει από ανυπαρξία πολιτικών ηγεσιών και σε αυτό οφείλεται και η ταραγμένη πορεία αποσταθεροποίησης των τελευταίων ετών. Είναι απολύτως λάθος, καθώς ισχύει για όλους τους άλλους πλην της Γερμανίας.

Η Αγκελα Μέρκελ είναι αναμφίβολα η ιστορικότερη ευρωπαία ηγέτης της εποχής μας. Δεν υπάρχει πρωθυπουργός ή πρόεδρος άλλους ευρωπαϊκού κράτους που η σημασία του να μπορεί να συγκριθεί με της σημασία της Μέρκελ στην τροπή που έχει λάβει όχι μόνον η χώρα της αλλά και η Ευρώπη ολόκληρη επί των ημερών της.

Το κριτήριο για την σημασία ενός ηγέτη είναι ακριβώς αυτό: πόσο μεγάλη επίδραση άσκησε στην εποχή του και πόσο διαφορετική είναι η χώρα του από τη στιγμή που την ανέλαβε σε σχέση με τη στιγμή που θα την παραδώσει στον επόμενο.

Η Μέρκελ ανέλαβε το 2005 τη Γερμανία ως μία ισχυρή οικονομία, τη μεγαλύτερη της Ευρώπης, αλλά, παρόλα αυτά, ως μία «ίση μεταξύ ίσων» χώρα.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, έχει ήδη πραγματοποιήσει το όραμα της δημιουργίας μίας γερμανικής Ευρώπης, σε βαθμό επιτυχίας που ποτέ ως τώρα δεν είχε συμβεί στο παρελθόν. Η Γερμανία της Μέρκελ είναι η κυρίαρχη ευρωπαϊκή δύναμη την οποία ολόκληρη η Ευρώπη φοβάται και ακολουθεί.

Σε αυτό συνέβαλε πάνω απ' όλα ο τρόπος με τον οποίο η Μέρκελ χειρίστηκε την κρίση χρέους, πάνω στην οποία «πάτησε» για να αλλάξει την Ευρώπη και να οδηγήσει στη γερμανοποίησή της. Συνέβαλαν επίσης η απουσία της Αγγλίας και η -πιθανότατα πρόσκαιρη- συγκριτική οικονομική και πολιτική αδυναμία της Γαλλίας. Όμως Ευρώπη χωρίς τη Γαλλία και την Αγγλία στην “καρδιά” της, τι άλλο μπορεί να είναι από απλώς γερμανική, ειδικά σε μία ώρα που η Γερμανία έχει επανενωθεί και “πετάει” οικονομικά μέσα (και) από το κοινό νόμισμα και τα τεράστια οφέλη που αυτό της έχει φέρει;

Όλα αυτά καθιστούν την Μέρκελ τη μόνη σύγχρονη ιστορική ηγέτη των ημερών μας στην Ευρώπη. Ο μοναδικός «αντίπαλος» τον οποίο έχει απέναντί της σε σημασία δεν βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη αλλά είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Άλλος δεν υπάρχει. Και ήδη στην υπόθεση της Κριμαίας ζήσαμε ουσιαστικά μία (πρώτη;) αναμέτρηση των δύο αυτών ηγετών με νικητή τον Πούτιν. Όμως στα πλαίσια του δυτικού κόσμου, η Μέρκελ δεν έχει ανταγωνισμό.

Πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μην μπορεί να τα δει όλα αυτά. Όμως, την ίδια στιγμή, πρέπει να πάσχει από ακρισία αν πιστεύει ότι όλα αυτά αναγκαστικά είναι για καλό. Δυστυχώς, κάθε άλλο.

Κι αυτό, επειδή η Μέρκελ, στη μοναδική πορεία της προς την εγκαθίδρυση της πλήρους γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη, έχει οδηγήσει την τελευταία να πληρώσει τεράστιο κόστος.

Η Μέρκελ αναφέρεται συνεχώς στην Ευρώπη, αλλά, στην πραγματικότητα, ότι κάνει είναι σχεδόν αποκλειστικά υπέρ της Γερμανίας και της ηγεμονίας της. Αντίθετα, η Ευρώπη ζει την αποσύνθεσή της σε πολλά επίπεδα.

Κι εκείνο που δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται πραγματικά η γερμανίδα καγκελάριος, είναι ότι αυτή η αποσύνθεση θα “γυρίσει” στο τέλος και εις βάρος της δικής της χώρας.

Γιατί η Μέρκελ είναι αναμφίβολα η πλέον ιστορική ηγέτης της εποχής μας, υπό την έννοια ότι καθοδηγεί την εποχή, όχι υπό την έννοια ότι την καθοδηγεί σωστά.

Δυστυχώς, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Δεν χτίζει την Ευρώπη, αλλά το τέλος της. Μιλάει για την Ευρώπη, αλλά την αποδομεί υπέρ του Βερολίνου. Κι αυτή η πραγματικότητα είναι που θα καταγραφεί πολύ σύντομα στις επερχόμενες ευρωεκλογές, για πρώτη φορά στην ιστορία της μακράς πορείας της Ευρώπης προς την ένωσή της.

Γιατί μεθαύριο, θα μιλήσουν, επιτέλους, οι λαοί και όχι οι έντρομες κυβερνήσεις τους...

Πηγή "Το Βήμα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Tου Λεωνίδα Αποσκίτη 

Η σύμπτωση των εξελίξεων, της δυτικής προσπάθειας να αποσπασθεί η Ουκρανία από την επιρροή της Μόσχας και η επαναφορά «σχεδίου Ανάν» στην Κύπρο πρέπει να μας προβληματίζει. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ψυχρή προειδοποιητική δήλωση του Πούτιν προς τους Δυτικούς να πάψουν να ανακατεύονται στην Ουκρανία γιατί κι αυτοί θα παρέμβουν στις εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο. 
Η συγκυρία της επαναφοράς του σχεδίου Ανάν-2 με την στρατιωτική δράση των «κουκουλοφόρων» στο κέντρο του Κιέβου και όσα ακολούθησαν δημιουργεί πολλούς συνειρμούς στους δύσπιστους παρατηρητές. 
Αυτό το νέο Μεγάλο Παιχνίδι στο ευρασιατικό πλαίσιο που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, από την επέκταση του ΝΑΤΟ την δεκαετία του ’90 συμπληρώνεται από τις αμερικανικές ΜΚΟ που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία. 

Η επίθεση των δυτικών μίντια, όπως και η δράση εκατοντάδων «ανθρωπιστικών» μηχανισμών, σκοπό έχουν την απαξίωση της αποτρεπτικής ισχύος της Ρωσίας, μειώνοντας έτσι την ικανότητά της να αντισταθεί στα σχέδια της αμερικανικής επικυριαρχίας, ή, καλύτερα, στους νεοταξικούς σχεδιασμούς που προωθούνται υπό την αμερικανική ηγεμονία.

Η ρωσική κυβέρνηση, και η ουκρανική επίσης, επέτρεψαν απερίσκεπτα σε πολυάριθμες ΜΚΟ, χρηματοδοτούμενες από την Ουάσιγκτον, να λειτουργούν σαν πράκτορες των Αμερικανών με την κάλυψη των «οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «αποκατάστασης της δημοκρατίας» κλπ. Και οι «Pussy Riot» ήταν μια τέτοια επιχείρηση, όπως και η δαιμονοποίηση του Πούτιν και της Ρωσίας από στρατευμένους επιπόλαιους ακτιβιστές υπέρ των ομοφυλόφιλων γάμων. Πολλοί «διαδηλωτές» στο Κίεβο και τις δυτικές πόλεις της Ουκρανίας χρηματοδοτήθηκαν με «εντολές πληρωμής» από μυστικά payrolls υπηρεσιών, μία από τις οποίες, από την πλευρά της Ε.Ε., είναι το «Konrad Adenauer Stiftung», το οποίο συνδέεται στενά με το κόμμα της Μέρκελ, το CDU.

Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ, μανιακή ρωσοφοβική και φανατική του νεοφιλελευθερισμού, είπε στο National Press Club τον περασμένο Δεκέμβριο ότι οι ΗΠΑ έχουν «επενδύσει» 5 δις δολλάρια στην οργάνωση «δικτύου προκειμένου να επιτύχουν οι σκοποί τους στην Ουκρανία». Η Νούλαντ εδώ εννοεί ότι το μέλλον της Ουκρανίας υπό την ηγεμονία της Ε.Ε. σημαίνει να λεηλατηθεί όπως η Λεττονία και η Ελλάδα και να χρησιμοποιηθεί από την Ουάσιγκτον ως δοκιμαστικό πεδίο για τις αμερικανικές βάσεις πυραύλων κατά της Ρωσίας.

Μεταξύ των πολυάριθμων δυτικών ιδρυμάτων, το γνωστό NED (Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία), που ιδρύθηκε επί Ρήγκαν σαν μετωπική «μη κυβερνητική» οργάνωση της CIA, επιτελεί σημαντικό υπηρεσιακό ρόλο στην διαμόρφωση της πολιτικής των κομμάτων στην Ουκρανία. Όπως σε όλες τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, το NED αποτελεί, κατά έναν τρόπο, τον «πολιτικό βραχίονα» της CIA. Το NED έχει τέσσερα θυγατρικά ινστιτούτα: Το Independent Republican Institute (IRI), το National Democratic Institute για Διεθνείς Υποθέσεις (NDI), το Center for International Private Enterprise (CIPE) και το American Center for International Labor Solidarity (ACILS), τα οποία έχουν «μοναδική πιστοποίηση για να παρέχουν τεχνική βοήθεια για την προώθηση της δημοκρατίας παγκοσμίως» (www.iri.org/history.asp). Το NED και οι θυγατρικές του οργανώσεις χρηματοδοτούν το κόμμα του Γιούσενκο καθώς και το Kiev Press Club.

Το CIPE έχει μια σχεδόν ταυτόσημη εντολή για την Ουκρανία, όπου χρηματοδοτεί ανοικτά την έρευνα για «μεταρρυθμίσεις προς μια ελεύθερη αγορά» ορισμένων κομβικών «ανεξάρτητων think tanks» και ινστιτούτων πολιτικής έρευνας. Το International Center for Policy Studies (ICPS), με έδρα το Κίεβο, υποστηρίζεται από το CIPE για να προωθήσει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα οικοδομώντας κοινή συναίνεση για τις «μεταρρυθμίσεις προς μια ελεύθερη αγορά».

Στην Ουκρανία, το ΔΝΤ, όχι μόνο παρενέβη στην εφαρμογή του μακροοικονομικού προγράμματος, αλλά επίσης αναμείχθηκε φανερά στην αρένα της εσωτερικής πολιτικής με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχυθούν σημαντικά οι αντιρωσικές τάσεις. Το πυρηνικό οπλοστάσιό της Ρωσίας και η εξελιγμένη στρατιωτική της τεχνολογία την έχουν μετατρέψει στο ισχυρότερο στρατιωτικό εμπόδιο στην ηγεμονία των ΗΠΑ. 
Για να εξουδετερώσει την Ρωσία, ο Λευκός Οίκος ακύρωσε στην πράξη τις συμφωνίες Ρήγκαν-Γκορμπατσώφ, διεύρυνε το ΝΑΤΟ στα πρώην συνιστώντα μέρη της Σοβιετικής Ένωσης και τώρα στοχεύει στην νατοϊκή επέκταση μέσα σε περιοχές καθαρά ρωσικών συμφερόντων όπως η Γεωργία και η Ουκρανία.

Πολλοί Ρώσοι πιστεύουν ακόμα αφελώς ότι αυτή η αντι-ρωσική πολιτική είναι απλώς ένα κατάλοιπο των ψυχροπολεμικών στερεότυπων, αλλά αυτή η αντίληψη είναι παραπλανητικός περισπασμός. Η Ρωσία είναι ο στόχος του ΝΑΤΟ, δέχεται σοβαρή επίθεση και, αν οι Ρώσοι δεν το καταλάβουν γρήγορα αυτό, θα αποτελέσουν παρελθόν, προειδοποιούν πολλοί ειδικοί αξιωματούχοι και επιστήμονες των πολιτικών και στρατηγικών Ινστιτούτων της χώρας.

Σε μια ανάλυση στην εβδομαδιαία ρωσική εφημερίδα Zavtra («Save Ukraine», 12/02/2014), που θεωρείται ιδιαίτερα ενημερωμένη στα θέματα ρωσικής στρατηγικής και διαβάζεται σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ελίτ, στρατιωτικοί και πολιτικοί αναλυτές του «Izborsk Club» εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την πορεία των γεγονότων στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις και προέβλεψαν τον κίνδυνο πραξικοπήματος από φασιστικά στοιχεία στο Κίεβο
Αναφερόμενο στην Κρίση της Κούβας της δεκαετίας του ’60, αυτό το ισχυρό ρωσικό think-tank, του οποίου η σοβαρότητα αναγνωρίζεται από τον πρόεδρο Πούτιν τους τελευταίους μήνες, διαβλέπει σχέδια πολέμου με βάση την Ουκρανία. Ένα τέτοιο πραξικόπημα θα κατέληγε σε αδελφοκτόνο πόλεμο στην Ουκρανία και θα αποτελούσε σοβαρή «στρατηγική απειλή για την Ρωσική Ομοσπονδία». 

Οι συνέπειες για την Ρωσία, σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, θα ήταν:
 • Ακύρωση της παρουσίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία, περιλαμβανόμενης και της Σεβαστούπολης ως βάσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 • Εκκαθαρίσεις των ρωσικών πληθυσμών σε ανατολική και νότιο Ουκρανία, που θα οδηγήσουν σε κύμα προσφύγων στην Ρωσική Ομοσπονδία.
 • Απαγόρευση στους εργολάβους να συνεργάζονται με το ρωσικό βιομηχανο-στρατιωτικό σύμπλεγμα στο Κίεβο, το Ντνιεπροπετρόφσκ, το Χάρκοβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.
 • Επιτάχυνση της δια της βίας ουκρανοποίησης του ρωσόφωνου πληθυσμού.
 • Εκτεταμένη συνεργασία της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ και εμφάνιση αμερικανικών και νατοϊκών βάσεων στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και στην Κριμαία.
 • Δημιουργία στην ανατολική Ουκρανία βάσεων για την εκπαίδευση τρομοκρατών, οι οποίοι θα αρχίσουν τις επιχειρήσεις τόσο στον Καύκασο όσο και στην Λεκάνη του Βόλγα, και πιθανόν και στην Σιβηρία.
 • Επέκταση των «πορτοκαλί» ενορχηστρωμένων εξεγέρσεων στις μεγάλες ρωσικές πόλεις, και ειδικότερα στις περιοχές των εθνοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 • Εκδίωξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από την Ουκρανία, η οποία θα συνοδευθεί με απαλλοτριώσεις εκκλησιών και μοναστηριών.
Σε μια 85σέλιδη έκθεση που δημοσιεύθηκε από αυτή τη νέα ρωσική, πατριωτική ομάδα διαμόρφωσης πολιτικής, οι συγγραφείς της εκτιμούν με ψυχραιμία ότι υπάρχει κίνδυνος θερμοπυρηνικού πολέμου αφού οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τις προσπάθειές τους να περικυκλώσουν την Ρωσία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η φύση ενός τέτοιου πολέμου θα είναι:
 • υψηλής έντασης και υψηλής τεχνολογίας, αφού καθεμιά από τις εμπλεκόμενες χώρες θα επιδιώκουν να καταφέρουν ένα προληπτικό, καθοριστικό πλήγμα με όπλα υψηλής ακρίβειας (HPW) κατά των αντίπαλων πυρηνικών δυνάμεων, των συστημάτων αναγνώρισης, ελέγχου και επικοινωνιών στο έξω διάστημα, στον αέρα και στο έδαφος.
 • θα βασίζεται σε μαζική χρήση και συμβατικών δυνάμεων για άμεση κλιμάκωση (μέθοδος όλα ή τίποτα), προκειμένου να καταστρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις και να επιτύχουν τους βασικούς πολεμικούς σκοπούς τους πριν η Μόσχα μπορέσει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση ή να ξεκινήσουν πολιτικές διαπραγματεύσεις.
 • με στρατηγικούς όρους, σε μια τέτοια σύρραξη ίσως προηγηθεί μια περίοδος κλιμακούμενων συγκρούσεων, η οποία θα επιτρέψει τον έγκαιρο εντοπισμό της δυνατότητας και του χρόνου πολεμικής προετοιμασίας και αντίδρασης της Ρωσίας μέσα από ειδικές αναγνωριστικές επιχειρήσεις. (Πηγή)
Αυτό που κάνει τώρα η Δύση στον κόσμο είναι να πυροδοτεί συγκρούσεις, να υποστηρίζει λεηλασίες και τρομοκρατία, να θυσιάζει εκατομμύρια ανθρώπων για τα οικονομικά της συμφέροντα. Όλα αυτά δεν είναι καινούργια. Είναι ο γνωστός φασισμός που εμφανίστηκε και νικήθηκε στο παρελθόν. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα νικηθεί επειδή είναι λάθος, επειδή είναι ενάντια στην φυσική εξέλιξη του ανθρώπου και επειδή πολίτες από όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν ότι οι φεουδαρχικές δομές που προσπαθούν να εφαρμόσουν οι δυτικοί Ολιγάρχες, ανήκουν στο παρελθόν και δεν πρέπει να τις ανεχθούμε ξανά.

«Το είδα στην τουρκο-συριακή μεθόριο. Άκουσα τις ιστορίες πολλών ντόπιων, στην τουρκική πόλη Χατάϊ και στην επαρχία κοντά στα σύνορα», γράφει ο André Vltchek, πολεμικός ανταποκριτής της Pakistan Today(04/02/2014). «Όλα αυτά συμβαίνουν σε διαφορετικό βαθμό και με διαφορετικά επίπεδα βιαιότητας στη Ταϋλάνδη, την Συρία, την Ουκρανία, την Βενεζουέλα και σε πολλά άλλα μέρη στον κόσμο. Αν η κυβέρνηση είναι “εθνική”, πραγματικά πατριωτική και υπερασπίζει τα συμφέροντα του λαού της από την λεηλασία των ξένων, σημαδεύεται και καταχωρείται σε μια αόρατη αλλά αμείλικτη μαφιόζικη μαύρη λίστα».

Η διαδικασία, η τακτική είναι πάντοτε η ίδια σχεδόν: μέσα ενημέρωσης που πληρώνονται από την Δύση, ή και κατευθείαν δυτικά μέσα, δυσφημούν τις εκλεγμένες κυβερνήσεις, μετά δημιουργούν “σκάνδαλα”, κατασκευάζουν χρωματιστά “αντιπολιτευτικά” κινήματα, προσλαμβάνουν και εκπαιδεύουν προβοκάτορες, και τελικά εμφανίζονται “ως εκ θαύματος” όπλα στα σημεία των διαδηλώσεων. Όπως περιέγραψε σωστά και γλαφυρά ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας Michael Parenti: «Θα το κάνετε με τον δικό μας τρόπο, ή θα σας σπάσουμε τα πόδια, capice;».

Για την σταθερότητα, όμως, όλης της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας είναι απαραίτητο να μείνει στους κόλπους της Ρωσίας η στρατηγική περιοχή των εκβολών του Δούναβη και η παλιά σλαβική επικράτεια. Η περιοχή του ρωσικού Κιέβου αποτελεί το λίκνο της ρωσικής Ορθοδοξίας και το σύμβολο της βυζαντινής κληρονομιάς. Χωρίς την Ουκρανία, η Ρωσία παύει να είναι αυτοκρατορία, έλεγε το δόγμα Μπρεζίνσκι, κι αυτό θέλουν να υλοποιήσουν οι μαθητές του στην Μεγάλη Σκακιέρα.

Προφανώς, ο πρόεδρος Πούτιν το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, και με τον άψογο αιφνιδιασμό του έστειλε το μήνυμα ότι, αν η «αρκούδα» θα δείξει τα νύχια της στην γεωπολιτική σκακιέρα, τότε η κυρία Νούλαντ και όσοι ρωσοφοβικοί κάτοικοι της Ουκρανίας πρωταγωνιστούν ως «χρήσιμοι ηλίθιοι» στον σημερινό βρώμικο πόλεμο κατά της Ρωσίας θα καταλάβουν το έγκλημά τους. 
Το ζήτημα είναι αν θα υπάρχουν πια ιστορικοί για να καταγράψουν το πόσα και ποια λάθη έγιναν...

Πηγή Hellenic Nexus

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου