Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

19 Ιουν 2011

  • Το "πάση θυσία" του κυρίου Μητσοτάκη τί σημαίνει; Ότι ακόμη και με νεκρούς διαδηλωτές πρέπει η Βουλή να νομοθετήσει την κατοχή και την εξαθλίωση της χώρας;
Την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την Νέα Δημοκρατία, ζήτησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» και στον Αλέξη Παπαχελά, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ότι "πάση θυσία" η Βουλή πρέπει να μείνει ανοιχτή, ακόμη και με νεκρούς διαδηλωτές και οι βουλευτές να πάνε συζητήσουν και να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Εξέφρασε, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι οι βουλευτές θα πάνε.

«Προέχει να σωθεί η χώρα από την άμεση κατάρρευση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να παραδειγματιστεί από τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στην Πορτογαλία.

«Αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορέσει να το περάσει, υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: « Οι εκλογές έχουν μεγάλους κινδύνους και μπορεί να πτωχεύσουμε είτε πριν από τις εκλογές, είτε αμέσως εξαιτίας της αδυναμίας άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε την κατάσταση με εκείνη του 1990 όταν έγινε η οικουμενική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή, όπως είπε, και της Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι αυτό επετεύχθη επειδή «τότε υπήρχαν στα κόμματα ηγέτες που έπαιρναν αποφάσεις».
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Κατά τον πρώην πρωθυπουργό ο μεγαλύτερος φόβος είναι «η Ευρώπη να προσπαθεί να μας σώσει και εμείς να θέλουμε να βουλιάξουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις προσεχείς εκλογές απάντησε ότι θα αναμετρηθούν οι υπεύθυνοι με τους λαϊκιστές στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν οι υπεύθυνοι.


Κάτι κινείται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά απο την επιστολή-φωτιά της ΑΝΕΑΕΔ,που καλούσε τους ένστολους σε ετοιμότητα διαφύλαξης κυριαρχικών δικαιωμάτων και θεσμών,ο ΣΥΣΜΕΔ καλεί εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς σε συγκέντρωση και πορεία -περίπάτο τον ονομάζει- στο κέντρο της Αθήνας.

Οι στρατιωτικοί θα συγκεντρωθούν στο μετρό της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα περάσουν από το πλήθος των αγανακτισμένων στη Βουλή,για να καταλήξουν στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη,όπου θα έχουν συγκέντρωση οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Είναι η δεύτερη συγκέντρωση-πορεία που κάνει ο ΣΥΣΜΕΔ,οι άνθρωποι του οποίου επισημαίνουν ότι θα είναι απολύτως αξιοπρεπής και μεετρημένη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ για τη συγκέντρωση και το δρομολόγιο του "περιπάτου":
Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, ως φορέας διαλόγου και έκφρασης, καλεί τα μέλη και τους «εν ενεργεία» και «εν αποστρατεία» φίλους του, με τις οικογένειές τους, σε συνάντηση γνωριμίας, συζήτηση και περίπατο κάτω από τον περήφανο, ηλιόλουστο και καταγάλανο ουρανό της Αθήνας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011.

Ως τόπος συνάντησης ορίζεται η έξοδος του σταθμού ΜΕΤΡΟ στην «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» και ώρα συνάντησης το διάστημα από 15.30΄ έως 17.00΄, αμέσως μετά τη λήξη των εργάσιμου ωραρίου.

Ο περίπατος καθορίζεται ως εξής: έξοδος μετρό «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», κατεύθυνση προς τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Στήλες Ολυμπίου Διός, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου και πλατεία Κολοκοτρώνη.

Καθόλη τη διάρκεια του περιπάτου θα μας δοθεί η δυνατότητα να γνωριστούμε καλύτερα, να συζητήσουμε μεταξύ μας και μόνο, χωρίς δηλώσεις σε τρίτους, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τις οικογένειές μας και να συσφίξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας, ως περήφανοι Έλληνες στρατιωτικοί. Παρακαλούμε για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σας.
Ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος:
Η Ρωσία ξεπουλά ομόλογα ΗΠΑ

Η Ρωσία πουλά μαζικά αμερικανικά ομόλογα και θα συνεχίσει να το πράττει, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου, Arkady Dvorkovich ο οποίος επιβεβαιώνει τον οικονομικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών - τα αμερικανικά ομόλογα δεν είναι κακή επιλογή αλλά είναι οπωσδήποτε χειρότερη από άλλες επενδυτικές επιλογές, τονίζει με νόημα ο Arkady Dvorkovich.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: από τα 176,3 δις δολάρια το 2010, η θέση της Ρωσίας σε αμερικανικά ομόλογα είχε μειωθεί στα 125,4 δις δολάρια τον Οκτώβριο του 2010 σύμφωνα με στοιχεία της WSJ.


Μία εξέλιξη η οποία θα πρέπει να θορυβήσει πάρα πολύ τον νέο υπουργό εξωτερικών της χώρας μας, είχαμε ανήμερα του ανασχηματισμού. Όπως μας πληροφορεί ιστοσελίδα που ασχολείται συχνά πυκνά με ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, η ομογενής Λορένα Κόντρα απολύθηκε από το ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Αλβανίας, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο, που διακινείται από την «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», κατά της αναγραφής εθνικότητας και θρησκεύματος στην προσεχή απογραφή.

Η ομογενής δήλωσε θαρραλέα ότι είναι ελληνικής καταγωγής και δεν συμφωνεί με το κείμενο. Μετά από αυτό της ήρθε η ειδοποίηση της απόλυσης. Να σημειωθεί ότι της προσπάθειας της "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας" ηγείται ο αντιπρόεδρος του...
Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου κ. Σπαχίου. Σε σχετική ανακοίνωση η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα αναφέρει ότι "η κλιμάκωση των διώξεων κατά των Ελλήνων και η απειλή της απόλυσης όσων εργάζονται στο αλβανικό δημόσιο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν έχει μεταβληθεί η πάγια ανθελληνική στάση των Αλβανών έναντι των Μειονοτικών, την οποία και καταγγέλλουμε.

Και προστίθεται στην ανακοίνωση:"Οι ασκούντες την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μας, πρέπει να είναι σε επιφυλακή για να προασπίσουν τα συμφέροντα των ομοεθνών μας, καθώς η Αλβανία δείχνει να διολισθαίνει σε πρακτικές που θυμίζουν εποχές του αλήστου μνήμης καθεστώτος του Χότζα". Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των όσων συνέβησαν μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση στην γείτονα χώρα, όπου η ελληνική μειονότητα κατάφερε να χάσει τον Δήμο της Χειμμάρας αλλά και την αναββολή ακριβώς της απογραφής που σαν σκοπό είχε την αφαίρεση της ερώτησης σχετικά με την καταγωγή.

Είναι πλέον δεδομένο ότι οι Αλβανικές αρχές θέλουν να ξεμπερδέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την ελληνική μειονότητα. Και η χώρα μας αδιαφορεί πλήρως για τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Αλβανία, όχι μόνο αφήνοντας τέτοιου είδους διακρίσεις ασχολίαστες αλλά και εφαρμόζοντας στην πράξη μια τακτική εγκατάλειψης του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Παραδείγματος χάριν η υπόθεση των ελληνικών σχολείων / φροντιστηρίων Όμηρος, τα οποία αναμένεται σύντομα να κλείσουν για ... οικονομικούς λόγους.

  • ....και κανείς Παπανδρέου δεν έφυγε με ελικόπτερο, αλλά μάλλον πολύ σύντομα ολόκληρη η οικογένεια θα αναγκαστεί να κάνει και αυτή την πρωτιά...

Πως παρουσιάζει το “Έθνος” το θρίλερ που παίχτηκε στην πολιτική σκηνή την περασμένη Τετάρτη.

Δεν θα διστάσω να παραιτηθώ

Η ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τελείωσε στις 2.00 μ.μ.

Σε λίγο ο πρωθυπουργός άρχισε τον κύκλο των τηλεφωνικών επαφών με τους επικεφαλής των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης έκαναν σαφές ότι δεν θα μετείχαν σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ούτε και η Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε να ενθουσιάζεται με την ιδέα. Όσο για τον Γιώργο Καρατζαφέρη προβλημάτισε με τον επιδερμικό τρόπο που τη δέχτηκε.

Ακολούθησε το τηλεφώνημα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Κράτησε 20 λεπτά της ώρας. Τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το ζήτημα να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός. Εκείνος έδειξε ότι συμμετείχε στον προβληματισμό.

Φτιάξε επιστολή παραίτησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, γύρω στις 6.00 μ.μ. ήταν ο πρώτος, που έμαθε από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου τη διάθεση του να παραμερίσει για να διευκολυνθεί ο σχηματισμός κυβερνητικού σχήματος ευρύτερης αποδοχής. Σ΄ αυτόν τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός και του έδωσε οδηγίες για τη σύνταξη επίσημης ανακοίνωσης. “Παραιτούμαι και θα σχηματιστεί Οικουμενική“, του είπε.

Ελάτε στη Βουλή να σώσουμε την κατάσταση

Ξεπερνώντας τον πρώτο αιφνιδιασμό, ο Γ. Πεταλωτής σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου και άρχισε να επικοινωνεί με τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, με πρώτη τη γενική γραμματέα του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

“Είναι αλήθεια”, έλεγε. “Ο Παπανδρέου το πρότεινε. Ετοιμάζω ανακοίνωση”.

Η προοπτική αυτή αντιμετωπίστηκε ως επαπειλούμενη καταστροφή. Η Ρεγγίνα Βάρτζελη προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό μέσω του τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, που όμως δεν απαντούσε.

Ειδοποιήθηκαν στελέχη όπως οι Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Παύλος Γερουλάνος, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Παπουτσής, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λούκα Κατσέλη, Αννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης.

Αφού πέρασαν 10 λεπτά της ώρας μετά την πρώτη αγωνιώδη απόπειρα επικοινωνίας, έγινε και δεύτερη. Ούτε αυτήν τη φορά υπήρξε αποτέλεσμα. Το ίδιο έγινε και με έναν τρίτο γύρο προσπαθειών.

Σε απόγνωση πλέον η Ρεγγίνα Βάρτζελη κάλεσε σύσκεψη στο γραφείο της Βουλής για να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα αποτρεπτικής παρέμβασης.

“Ελάτε στη Βουλή, μήπως και σώσουμε την κατάσταση”, τους παρότρυνε.

Κανένας Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί

Περίπου εκείνη την ώρα τον πρωθυπουργό κατάφερε να συναντήσει ο αδελφός του, Νίκος.

Είπε με αποφασιστικότητα:

“Γιώργο, κανένας από τους Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί. Οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται”.

Θα συνεχίσω με το ΠΑΣΟΚ και τον λαό

Ο πρωθυπουργός σκέφτηκε πάλι την κατάσταση. Παίρνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα προχώρησε νηφάλια στις οριστικές αποφάσεις του.

Γύρω στις 10.00 το βράδυ απηύθυνε διάγγελμα.

Οι συνεργάτες του ανάσαναν βαθιά όταν τον άκουσαν να καταλήγει:

“Εγώ θα συνεχίσω τον ίδιο δρόμο, τον δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον ελληνικό λαό”.

Πηγή

Σε προηγούμενα φύλλα της ΖΑΓΑΛΙΣΑ, είχαμε αναφερθεί στον ανύπαρκτο πολιτισμό των Τούρκων. Στο παρόν φύλλο θα κάνουμε αναδρομή στην ιστορία των προγόνων τους, Οθωμανών και στον «πολιτισμό» τους. Όπως είναι γνωστό, οι Οθωμανοί ήρθαν από τα βάθη της κεντρικής Ασίας πάνω σε μια ράχη αλόγου χωρίς σέλα και σαμάρι, φέρνοντας μαζί τους ο καθένας ένα δισάκι ψείρες και τσιμπούρια.

Στο σύνολό τους 416 οικογένειες σε σκηνές οι οποίες εγκαταστάθηκαν στο σημερινό Σογιούτ της Ανατολίας. Ο αρχηγός και ο
ιδρυτής της κατοπινής αυτοκρατορίας Οσμάν ήταν τελείως αμόρφωτος, αγράμματος και αναλφάβητος (Βλέπε Οικονομική Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του Ομέρ Λουτφή Μπάρκαν σελ. 38). Πρώτα, χάρη σε συμπεθεριό με Βυζαντινούς, Άραβες και Πέρσες και ύστερα με σφαγές και κατακτήσεις έκλεψαν οι Οθωμανοί την περιοχή από την κεντρική Ανατολία μέχρι τα παράλια της Μ. Ασίας.

Κατά τον τρόπο αυτό θεμελιώθηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία των έξι αιώνων που δεν έχει προσφέρει τίποτα
στην ανθρωπότητα, στα γράμματα, στις τέχνες, στον πολιτισμό, όπως αντίθετα προσέφεραν η Αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και κατόπιν η Βυζαντινή, οι οποίες μετέφεραν τον πολιτισμό στα εδάφη που κατελάμβαναν.

Ο Αλβανός Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, εθνικός ποιητής των ΤούρκωνΟι Οθωμανοί λεηλατούσαν και οικειοποιούνταν τους ξένους πολιτισμούς, σφάγιαζαν τον ανδρικό πληθυσμό, και πωλούσαν τα γυναικόπαιδα στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής. Όλη η Οθωμανική ιστορία των 600 χρόνων είναι τόσο φτωχή που δεν ξεπερνά τις 50 σελίδες. Το φουτουχάτ δηλαδή οι κατακτήσεις ξένων εδαφών και ο αφανισμός άλλων λαών είναι το μόνο καύχημά τους και το θεωρούν πολιτισμό τους. Αυτά βεβαίως είναι παγκοσμίως γνωστά και αδιαμφισβήτητα. Ο λόγος που το γράφουμε είναι για το ότι κάποιοι γενίτσαροι Πομάκοι καμαρώνουν και υπερηφανεύονται λέγοντας ne mutlu Türküm diyene χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει και τι αντιπροσωπεύει η λέξη Τούρκος. Η έννοια της λέξης Τούρκος σημαίνει χωριάτης και Ογούζος (Oğuz), η φυλή της καταγωγής των Τούρκων, σημαίνει ηλίθιος, ελληνιστί βλάκας ή αλλιώς τουρκιστί μπουνταλάς, γι’ αυτό αποκαλούνται οι Τούρκοι Μεμέτηδες Μπουνταλάδες. (Βλέπε και το σύγγραμμα του Ιωάννη Χλωρού, καθηγητή της Οθωμανικής Γλώσσας στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, το έτος 1899 που εκδόθηκε κατόπιν αδείας του Υπουργείου Δημόσιας Εκπαίδευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). Στο Αχταρή Κεμπίρ [το πρώτο αραβο-τουρκικό λεξικό] Τούρκος σημαίνει ο στρατιώτης που φορούσε σιδερένια περικεφαλαία, έτσι αποκαλούνταν οι τουρκικές φυλές που καλούνταν από τους Άραβες να λάβουν μέρος στις διενέξεις μεταξύ των κρατών (βλέπε φωτο). Καθ’ όλα απίθανο το γνωμικό βλάκας με περικεφαλαία από τους Τούρκους να προήλθε. Ο συγγραφέας Αζίζ Νεσίν [προσπάθησαν να τον κάψουν ζωντανό] είπε δημόσια στην τηλεόραση ότι το 60% των σύγχρονων Τούρκων είναι ηλίθιοι. Όπως, επίσης, ο σύγχρονος ηθοποιός Μουζδάτ Γεζέν [σούπερ σταρ], πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε σε ένα φόρουμ ότι οι ηλίθιοι στην Τουρκία δεν είναι 58%, αλλά ξεπερνούν κατά πολύ το 60%.

Ο Πομάκος Αχμέτ Τζεβδέτ ΠασάςΤα παραπάνω μπορεί να φαίνονται αστεία, αλλά δεν είναι καθόλου αστεία. Οι Οθωμανοί, οι πρόγονοι των σημερινών Τούρκων, ήταν αγράμματοι, απολίτιστοι και η γλώσσα τους ήταν ένα κράμα περσο-αραβικών λέξεων κατά 75% με 80%. Σύμφωνα με τον διάσημο Ούγγρο Ασιανολόγο Vambery, καθαρά τουρκική γλώσσα δεν υπήρξε. Ο ίδιος κατέταξε τους διάφορους ιδιωματισμούς σε δέκα τύπους. Οι Οθωμανοί ποτέ δεν είχαν διανοούμενους (όλοι είχαν καταγωγή από άλλες εθνότητες), δεν ασχολήθηκαν με γράμματα και τέχνες. Πάντοτε ήταν εχθρικοί προς αυτά και κάθε τι το καινούριο. Κατά τον 17ο αιώνα όταν τυπώθηκε για πρώτη φορά το κοράνιο από το τυπογραφείο του GUTEMBERG πέταξαν το τυπογραφείο μαζί με τα κοράνια στο Βόσπορο.

Στη τουρκική γλώσσα η λέξη Σχολείο μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα δεν υπήρχε. Η σημερινή λέξη okul αποτελεί δάνειο από την γαλλική λέξη ecol. [βλέπε φωτο]. Στην Οθωμανική Γλώσσα υπήρχε η αραβική λέξη mektep που σήμαινε χώρος που μάθαιναν γραφή. Αυτό ίσχυσε μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα.

Αχταρή ΚεμπίρΤο πρώτο Οθωμανικό λεξικό γράφτηκε και εκδόθηκε από τον Αχμέτ Βεφήκ Πασά [1823-1891] Πομάκο από τη Βουλγαρία και από μητέρα χριστιανή [πολύ πιθανόν Ρωμιά, διότι γνώριζε απταίστως την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα]. Αυτό ήταν το Lehçe-i Osmani και περιλάμβανε κανόνες οθωμανικής και τουρκικής γλώσσας. Προσπάθησε να φτιάξει χώρια τουρκική γλώσσα από την οθωμανική. Διότι στην οθωμανική γλώσσα χιλιάδες λέξεις χρησιμοποιούνταν λάθος και σήμαιναν άλλα αντί άλλων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μόνος Πομάκος Πρωθυπουργός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1880 ήταν ο Αχμέτ Βεφήκ Πασάς (άντεξε μόλις τρεις ημέρες).

Ακόμα, την οθωμανική και θρησκευτική ιστορία του Ισλάμ, την πρώτη γραμματική και το συντακτικό της οθωμανικής γλώσσας, τον πρώτον Αστικό Κώδικα της δικαιοσύνης, την πρώτη Σχολή για δασκάλεςτο [Darul Muallimat], την πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που εκδόθηκε, πρωταίτιος ήταν πάλι Πομάκος από το Λόβετς της Βουλγαρίας (Λόφτσα) ο Αχμέτ Τζεβδέτ Πασάς [1822-1895] που διετέλεσε Υπουργός παιδείας και δικαιοσύνης της αυτοκρατορίας.

Ορισμός της λέξης okul από τουρκικό λεξικόΤην σύγχρονη τουρκική γλώσσα την έγραψε για πρώτη φορά, με εντολή του Κεμάλ, ένας Αρμένιος, ο Agop Dilaçan για το Ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίας και Γλώσσας. Τα πρώτα κείμενα στην τουρκική γλώσσα με λατινικό αλφάβητο (ανθολόγια ποίησης) τα έγραψε μια Εβραία, η Halide Edip Adivar. Τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας τον έγραψε ένας Αλβανός, ο Mehmet Akif ERSOY.

Κατόπιν των παραπάνω δεν μπορώ να κατανοήσω πως υπάρχουν Πομάκοι που δηλώνουν ότι είναι υπερήφανοι που νιώθουν Τούρκοι. Οι έμμισθοι και αυτοί που πληρώνονται καλά κάνουν και δηλώνουν. Ο απλός κόσμος δεν υπάρχει λόγος να το κάνει.

Ορισμός του Τούρκου από το σύγγραμμα του Ι. ΧλωρούΣύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμπληρώσουμε το πρώτο αλφαβητάριο στην Πομακική Γλώσσα. Στο θέμα αυτό έχουμε προχωρήσει αρκετά, γίνονται οι κατάλληλες μελέτες με ανθρώπους των γραμμάτων και επιστήμονες ειδικούς, υπάρχει συνεργασία πολύ καλή στο θέμα αυτό, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της γραφής της πομακικής γλώσσας. Η εφημερίδα μας η Ζαγάλισα είναι στην πρωτοπορία για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός.
(τεύχος 50, Φεβρουάριος 2011)

Εν μέσω της Ελληνικής κρίσης όλοι πλέον διαπιστώνουμε πως η φύση της κρίσης είναι πολιτική και όχι οικονομική. Περίτρανη απόδειξη αυτού του συμπεράσματος είναι η παρουσίαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που σήμερα βρίσκονται μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Διαπιστώσαμε όλοι οι Έλληνες πως αυτοί οι «ηγέτες» παλεύουν απεγνωσμένα να διασωθούν οι ίδιοι πολιτικά, και αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν στην χώρα, για όσα περνάνε οι πολίτες. Περιχαρακωμένοι σε προσωπικές αντιλήψεις και πολιτικές στρατηγικές γραμμές που έχουν φέρει την χώρα να διαβαίνει την πόρτα της καταστροφής, εμμένουν –όντας τυφλοί, κουφοί και ανίκανοι- να ενδιαφέρονται μόνο για την ικανοποίηση της ό,ποιας ματαιοδοξίας τους, εμμένουν να χρησιμοποιούν και να ικανοποιούν το «εγώ» τους και ξεχνούν πως είναι επιτακτική ανάγκη να παραμερίσουν όλα εκείνα που έχουν μετατραπεί στον όλεθρο της πατρίδας μας. Ασχολούμενοι με το «εγώ» τους, ξεχνούν συνειδητά πως πρέπει να λειτουργήσουν με το «εμείς» και κυρίως, αδιαφορούν πλήρως για όλους εμάς, που καλούμαστε να πληρώσουμε και τον… λογαριασμό.

Εργάζονται συνειδητά οι πολιτικοί ταγοί για να εξασφαλίσουν την καταστροφή. Δεν τους ενδιαφέρει να δοθεί λύση. Δεν τους ενδιαφέρει καμία λύση, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αντί να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την αποφυγή της καταστροφής της Ελληνικής κοινωνίας, συντονισμένα ασχολούνται με τα μικρά ή μεγάλα που τους χωρίζουν, μεγαλώνοντας το αδιέξοδο, κλείνοντας με αυτήν την πολιτική τους πρακτική την οποιαδήποτε «πόρτα» που οδηγεί σε κάποια λύση!

Δεν θέλουν λύση! Αντίθετα, θέλουν να επιφέρουν την ολοκληρωτική καταστροφή. Γιατί, μόνο τότε, όταν θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας για το 99% των Ελλήνων πολιτών, μόνο τότε θα εξαναγκαστούν να αποδεχθούν οι εξαθλιωμένοι πολίτες την ό,ποια λύση, όσο κακή και αν είναι, η οποία θα τους δίνει την ελπίδα ενός κάποιου διεξόδου, που θα τους προσφέρει έστω ένα πιάτο φαγητό…!

Προσπαθούν να μας εξαναγκάσουν να δεχθούμε όσα σήμερα χωρίς δεύτερη σκέψη απορρίπτουμε. Κι επειδή θα μας προσφέρουν τα χείριστα, θα απαιτήσουν να τους δεχθούμε και ως σωτήρες μας!!! Με αυτήν την στρατηγική, θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με τις «δάνειες» δυνάμεις κατοχής της πατρίδας μας, με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να διασωθούν και οι ίδιοι, αφού τελικά θα «κατορθώσουν» να μας προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό…!

Το σχέδιό τους είναι σαφές και το περιτύλιγμα των δημοσκοπήσεων είναι απλώς η γαρνιτούρα μέσω της οποίας θα δώσουν ψίχουλα υποτιθέμενης δημοκρατίας και θα κερδίσουν υπερπολύτιμο χρόνο για να υλοποιήσουν το τερατώδες σχέδιό τους. Εμείς, οφείλουμε να κατανοήσουμε πως πρέπει να είμαστε στις πλατείες καθημερινά, όποτε μπορούμε, νύχτα και μέρα, για να τους στείλουμε το μήνυμά μας, να τους τονίσουμε ότι τα αφεντικά στην χώρα είμαστε εμείς και ότι οι πολιτικοί είναι αναλώσιμοι οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσουμε. Κυριολεκτικά οποιαδήποτε στιγμή… Μόνο που, εμείς οι «αγανακτισμένοι» ίσως πρέπει να αυτό-χαρακτηριστούμε πλέον ως «οργισμένοι»… ίσως πρέπει να περάσουμε σε δράσεις τέτοιες μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να στείλουμε σαφή μηνύματα της εξουσίας μας. Ίσως η κατάληψη υπουργείων και δημοσίων φορέων, ίσως η συντονισμένη και συνειδητοποιημένη αυτό-οργάνωσή μας σε πυρήνες εξωκομματικούς (έξω από το υπάρχον πολιτικό σύστημα), που θα μας δώσουν απολύτως σαφή χαρακτηριστικά τους…

Το ζήτημα είναι ότι είναι αποφασισμένοι να μας εξουδετερώσουν, ακόμη και την σκέψη μας, κι εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε ενεργά και άμεσα στους σχεδιασμούς τους… Πραγματικά, έχουμε πόλεμο. Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, που άνοιξαν ανίκανοι και «λαδιάρηδες επιχορηγούμενοι» πολιτικοί, απέναντι στους πολίτες και όχι απέναντι στους οικονομικούς μας τρομοκράτες…! Είμαστε σε πόλεμο και δεν έχουμε άλλη λύση από το να πολεμήσουμε εκείνους που μας πολεμάνε, επιθυμώντας να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους, εξασφαλίζοντας για τους ίδιους τα «οφίσια» της διαχείρισής μας…

Είμαστε όντως σε μονόδρομο. Μονόδρομο που οδηγεί σε ρήξη.
Αυτοί μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση, στην πείνα και στον εξευτελισμό.
Εμείς, τι θα κάνουμε γι αυτό;
Θα πιστέψουμε ότι οι ένοχοι της δημιουργίας του αδιεξόδου, θα μας οδηγήσουν έξω από την κρίση που έφτιαξαν οι ίδιοι, ή θα αναλάβουμε εμείς οι πολίτες να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και να κινηθούμε στην δημιουργία μιάς νέας Ελλάδας που θα σέβεται την ιστορία της, θα τιμά τους πολίτες της και θα είναι αδυσώπητη με τους "εφιάλτες", τα λαμόγια και τους "φίλους" της που επιθυμούν διακαώς να την διαμελίσουν...

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Αν συμφωνήσουμε, όλοι μας, να μην πληρώνουμε, τότε τι θα κάνει η κατοχική κυβέρνηση της τρόικας – Παπανδρέου; Θα μας κλείσουν όλους στην φυλακή;


Ο νέος υπουργός Άμυνας και τα dongfires...

Τελικώς υπάρχουν πάντα και χειρότερα... Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έφερε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον ως σήμερα αναπληρωτή υπουργό, Πάνο Μπεγλίτη, μια εξέλιξη που μόνο δεινά προοιωνίζεται για τη χώρα. Με τον κ. Μπεγλίτη έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν, αλλά αξίζει μια ανακεφαλαίωση των δειγμάτων γραφής του ανθρώπου που αναλαμβάνει την ευθύνη της άμυνας της χώρας.

Ο κ. Μπεγλίτης μπορεί να μη διακρίνεται για τις γνώσεις του σε αμυντικά θέματα (έχει μείνει ιστορική η μάλλον άσεμνη - στην αγγλική γλώσσα - αναφορά του σε "dongfires" όταν μιλούσε για αερομαχίες - dogfights) αλλά φαίνεται ότι διαθέτει άλλες ικανότητες, που συνίστανται στην εφαρμογή του "αμυντικού δόγματος ΓΑΠ" με δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, και ιδίως τη "συναντίληψη" με τον πρωθυπουργό για τον "ενδεδειγμένο" ρόλο της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας... Το ποιος πρέπει να είναι αυτός ο ρόλος φαίνεται από όσα αποκαλυπτικά είχε πει ο κ. Μπεγλίτης σε εκπομπή του Α. Παπαχελά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στα τέλη του 2009.


Όντας ήδη αναπληρωτής ΥΕΘΑ, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε πως ο "παιδευτικός ρόλος του πολιτικού" (sic) περιλαμβάνει την ανάγκη εμπέδωσης από τον Έλληνα των λόγων για τους οποίους πρέπει να «δορυφοροποιηθεί» η χώρα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, για αντικειμενικούς λόγους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία σημαντική περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας, δήλωσε ο κύριος Μπεγλίτης...

Γράφαμε τότε: "Ιδού λοιπόν: η διολίσθηση της Ελλάδας από ανεξάρτητο εθνικό κράτος, (έστω στα πρόθυρα του καθεστώτος client-state) , σε δορυφόρο της Τουρκίας, γίνεται πλέον, όχι άρρητη πρακτική, αλλά επίσημη πολιτική δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας". Σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να σβήσουμε τη λέξη "αναπληρωτή", καθώς ο φορέας αυτών των απαράδεκτων απόψεων ανταμείφθηκε με αναβάθμιση σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στα "χαρίσματα" του κυρίου Μπεγλίτη περιλαμβάνεται επίσης η συστηματική αποσιώπηση των τουρκικών προκλήσεων (εδώ διαψεύδει τη γνωστή παρενόχληση του ελικοπτέρου στο Φαρμακονήσι) που είναι επίσης διαχρονική πολιτική του προϊσταμένου του Γ. Παπανδρέου, για να μη διαταραχθεί το "καλό κλίμα", ήδη από το 2000- 2002, που ως ΥΠΕΞ πίεζε το ΥΕΘΑ να μη δημοσιοποιεί τις τουρκικές παραβιάσεις. Τώρα έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση για να το πετύχει σίγουρα...

Άλλο ένα επίτευγμα του κ. Μπεγλίτη είναι η εφεύρεση μιας καινούργιας, οργουελικής σχεδόν, ορολογίας για την ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική. Σύμφωνα με τον υπουργό λοιπόν, αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την τουρκική απειλή, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά (όπως στη συγκεκριμένη εκπομπή ο πρέσβης κ. Ζαχαράκης και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης) χαρακτηρίζονται "φοβικοί". Ενώ εκείνοι που φοβούνται την παραμικρή τουρκική ενέργεια και απειλή, ψάχνοντας φύλλο συκής για την υποχωρητικότητα που εισηγούνται, αυτοχαρακτηρίζονται "γενναίοι", έτοιμοι για "γενναίες αποφάσεις".


Γράφαμε ήδη από τότε: "Προφανώς, για να προβαίνει σε τόσο προκλητική κι εξόφθαλμη αντιστροφή των όρων και των εννοιών, ο κ. Μπεγλίτης βασίζεται σε ορισμένες εκτιμήσεις... Εκτιμά ότι τα προσκείμενα ΜΜΕ αντί να τον...σατιρίσουν για την ορολογία του, θα τον επικροτήσουν, και θα συμπλεύσουν. Εκτιμά, επίσης, ότι η μέχρι σήμερα πλύση εγκεφάλου έχει επιφέρει τέτοια αποτελέσματα στον ελληνικό λαό, ώστε να είναι δεκτικός στην παρουσίαση του μαύρου ως άσπρου... Κάνετε ΛΑΘΟΣ κύριε υπουργέ..."

Τελικά, ίσως κάναμε εμείς λάθος: στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απόψεις σαν αυτές του κ. Μπεγλίτη δεν αποδοκιμάζονται, αλλά αντίθετα σε ανεβάζουν ταχύτατα σε υπουργικούς θώκους.

Ίσως πάλι και να μην κάναμε λάθος: γιατί ο ελληνικός λαός δεν έχει μιλήσει ακόμα. Και όταν μιλήσει, ελπίζουμε να στείλει τον κ. Μπεγλίτη και τον κ. Παπανδρέου στα σπίτια τους. Μακάρι αυτό να συμβεί εγκαίρως...

Πηγή

  • Το μέλλον μας εξαρτάται από εμάς. Το "σύστημα" θέλει να μας το στερήσει...
Το ερώτημα που επιτακτικά που τριβελίζει το μυαλό μου είναι ένα. Είναι το ίδιο ερώτημα που μας απασχολεί όλους. Υπάρχει λύση στο σημερινό πρόβλημα της χώρας και αν ναι, που βρίσκεται; Στην πλατεία, στους διάφορους σχηματισμούς που δημαγωγώντας προσπαθούν να προσελκύσουν, στο υπάρχον πολιτικό σύστημα ή σε κάτι άλλο;

Πολλές φορές έκανα αυτή τη συζήτηση με φίλους, αλλά και με άγνωστους πολίτες στην πλατεία. Φωνές, φασαρία, ματαιοδοξία, προπαγάνδα, πρακτοριλίκι, όλα γίνονται ένας αχταρμάς. Ο φόβος αντί να φύγει, γίνεται μεγαλύτερος. Πού πάμε; Πού μας πάνε; Γιατί να μην μπορώ να αντιδράσω; Θα ακούσει με ειλικρίνεια κανείς την δική μου φωνή, την δική μου άποψη;

Έχω κι εγώ να πω κάτι… ίσως σωστό, ίσως λάθος, αλλά έχω να πω κάτι…
Πνίγομαι! Νιώθω το βάρος των καιρών. Νιώθω το χρέος στα νέα παιδιά. Νιώθω το έγκλημα να συνεχίζεται κι εγώ κάθομαι και μπλέκομαι ακόμη περισσότερο.
Με μπλέκουν, με μπερδεύουν… και ξέρω πως το κάνουν σκόπιμα… Κόμματα, αποκόμματα, τελείες και άλλα πολλά θλιβερά ή αισιόδοξα ξεδιπλώνονται μπροστά μου…

Εγώ θέλω την πατρίδα μου. Θέλω την δουλειά μου. Θέλω να ζω σαν άνθρωπος και να μπορώ να χαμογελάσω. Θέλω να έχω έναν ορίζοντα καθαρό για να βλέπω τον δρόμο που πηγαίνω…
Όχι, δεν θέλω αυτούς τους τραγικούς, θλιβερούς, τους μικρούς και ανίκανους, τους γελοίους και ματαιόδοξους που προσπαθούν να καπηλευθούν την ύπαρξή μου για να με προσμετρήσουν στην δυναμική τους και την συνέχιση της φαυλότητάς τους.

Ξέρω πως για κάποιους θέλω πολλά.
Για άλλους, ίσως να ζητάω λίγα.
Θέλω να μπορέσω να βρω μια άκρη στον λαβύρινθο που μου έστησαν, θέλω να βγω έξω από την κόλαση που με πηγαίνουν…
Θέλω να επικοινωνήσω, να μιλήσω και να μουντζώσω αυτούς που είναι στο χθες και θέλουν με κάθε τρόπο να με φυλακίσουν για να εξασφαλίσουν την γλοιώδη ύπαρξή τους…
Όμως αρκεί αυτό;

Μέχρι σήμερα αυτή η πατρίδα (και για εκατοντάδες χρόνια), η δικιά μας πατρίδα, η Ελλάδα, δεν γνώρισε την ελευθερία. Αμέτρητοι οι βιαστές της, αμέτρητοι οι εκμεταλλευτές της. Και σήμερα τρέχουν και συνωστίζονται οι όψιμοι κατακτητές της για να (ξανα)αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν, όσα περισσότερα προλάβουν, όσα περισσότερα τους επιτρέψουμε εμείς και οι «άρχοντές» μας. Κι εμείς νιώθουμε εγκλωβισμένοι στο «σύστημα» που φτιάχτηκε έτσι ώστε ποτέ να μην μπορέσουμε να ορίσουμε μονάχοι μας το δικό μας αύριο…

Είμαστε μια παρέα, άνθρωποι απλοί, μην φανταστείτε κάτι ιδιαίτερο. Μια παρέα που έχουμε όνειρα, έχουμε οράματα, έχουμε μέσα μας την αγάπη για ετούτη την πατρίδα. Είμαστε μια μεγάλη παρέα και ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι. Όχι, δεν πιστεύουμε στα κόμματα. Πιστεύουμε στους ανθρώπους. Πείτε μας ρομαντικούς ή ηλίθιους, αλλά πιστεύουμε στην δυναμική των σημερινών ανθρώπων που το σάπιο σύστημα έριξε στο περιθώριο, επειδή ένιωθε να απειλείται από το νέο…

Όλοι μας είμαστε σε αυτή την παρέα αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας αφήνουν να βρεθούμε, να συνεννοηθούμε και να σχεδιάσουμε κόντρα στα δικά τους σχέδια, κόντρα στα σχέδια του αφανισμού μας. Όλοι μας πιστεύουμε πως μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Όλοι μας είμαστε σίγουροι πως οι σκέψεις μας είναι κοινές, δημιουργικές και κυρίως, σύγχρονες, έξω από τα καθεστωτικά και συστημικά πολιτικά καλούπια.

Πιστεύουμε πως μπορούμε όλοι μας να βρεθούμε και να χτίσουμε έναν σύγχρονο δήμο των πολιτών, μέσα από τα μέσα που μας δίνει η τεχνολογία. Μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας «κόμμα» (αφού το πολιτικό σύστημα δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό), την δική μας μεγάλη ομάδα και να επικοινωνήσουμε, να συζητήσουμε, να πούμε ο καθένας τη δική του γνώμη, για να προστεθεί, να συγκαταριθμηθεί με τις γνώμες άλλων και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που οι «άρχοντες» τρέμουν. Τολμάμε να καλέσουμε όλους στην δημιουργία του σύγχρονου δήμου των πολιτών, όπου όλοι θα έχουν άποψη, όπου η δημοκρατία θα αποκτήσει νόημα μέσα από ομάδες συζήτησης, αλληλεπίδρασης και κοινών δημοκρατικών αποφάσεων.

Μπορούμε να σπάσουμε τις αλυσίδες που μας έχουν βάλει. Κανένας δεν θα μπορέσει να το κάνει μόνος του. Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται να βρεθούμε όλοι μαζί, να γίνουμε μέγγενη και να πιέσουμε στην δημιουργία μίας Νέας Ελλάδας, που θα ανήκει πραγματικά στους Έλληνες, μίας Ελλάδας που θα νοιάζεται για τους Έλληνες, μία Ελλάδα που θα είναι υπερήφανη συνέχεια της λαμπρής ιστορίας της…

Ας βρεθούμε, λοιπόν. Έχουμε πολλά να πούμε κι ακόμη περισσότερα να κάνουμε. Ο χρόνος πιέζει...

Κωνσταντίνος


Η αμερικανική εταιρείας Noble Energy επισπεύδει τις διαδικασίες για εξόρυξη φυσικού αερίου στο “οικόπεδο 12″ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”. Το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση, τον εξουσιοδότησε να διαβουλευθεί με την εταιρεία για παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Εφόσον ικανοποιηθούμε, μπορούμε με υπεύθυνο τρόπο να επισπεύσουμε, υπό προϋποθέσεις, τη διαδικασία και να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα» τόνισε ο κ. Πασχαλίδης. Η εφημερίδα στο δημοσίευμα της αναφέρει ότι ο εξοπλισμός θα εξασφαλιστεί από απόθεμα που διατηρεί η Noble στο Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθεί καθυστέρηση στην αγορά του μέσω προσφορών.

Η Noble διαβεβαιώνει ότι έτσι θα καταστεί δυνατή – από τον Αύγουστο – η αξιοποίηση γεωτρύπανου που αυτή την περίοδο χρησιμοποιείται στην ισραηλινή ΑΟΖ, με συνέπεια να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια και θα αρχίσει η γεώτρηση το φθινόπωρο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργασίες θα μετατεθούν το πρώτο τρίμηνο του 2012, με αυξημένο κόστος.

Πηγή


Τα ανδράποδα των τραπεζών, τα υποχείρια και οι ηγέτες της επίθεσης κατά της Ελλάδας, διαβλέποντας την τραγική ήττα τους, κατανοώντας πως ο ρόλος και ο σκοπός τους έγινε απολύτως κατανοητός, προσπαθούν τώρα να στρέψουν τα αίτια του -έτσι κι αλλιώς αποδεδειγμένα αποτυχημένου- "προγράμματός" τους στους Έλληνες πολίτες.

Προσπαθούν τα γελοία αυτά ανθρωπάρια να εκφοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να ποδηγετήσουν τους Έλληνες πολίτες, επισείοντάς τους την... χρεοκοπία!!! Ναι, την χρεοκοπία -που έτσι κι αλλιώς την έχουν συμφωνήσει να γίνει σε 3 ή 4 χρόνια, όπως ομολόγησε ο άρτι υπουργοποιηθείς κ. Κουκουλόπουλος- που σημαίνει στάση πληρωμών της Ελλάδας προς τους ίδιους που σήμερα τολμούν με περίσιο θράσος να απειλούν τον Ελληνικό λαό, αφού τα υποπόδιά τους (βλ. κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου) δεν κατάφεραν να πείσουν το θύμα (δηλαδή τον Ελληνικό λαό) πως "όλα γίνονται για το καλό του"!!!

Είναι τόσος ο τρόμος που έχει καταλάβει τους διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες, που τους αναγκάζει να περνάνε μπροστά από την "κουρτίνα" που τους κρύβει. Όχι, δεν είναι τα χρήματα που θα χάσουν (αν και γι αυτούς τους υπανθρώπους είναι προτιμότερο να χάσουν ένα χέρι τους παρά ένα δολάριο ή ένα ευρώ...) αυτά που τους απασχολούν. Για τους ίδιους τους σημερινούς κατακτητές της Ελλάδας, είναι θέμα άκρως ζωτικό, αφού απειλείται η αίγλη τους, απειλείται η ισχύς τους και καταρρίπτεται η εικόνα της παντοδυναμίας που έχουν επιβάλει διεθνώς...

Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα μέλη αυτής της διεθνούς συμμορίας, πως εάν το πείραμα κατάληψης μίας δυτικής χώρας (στην περίπτωση αυτή το πείραμα γίνεται στην Ελλάδα) αποτύχει, τότε η στρατηγική και ο σχεδιασμός που ακολούθησαν επί δεκαετίες και με πολύ "χαρτί" που έριξαν για να "πείσουν" πολιτικούς επιρρεπείς στην "ατασθαλία", θα γίνουν καπνός...

Γνωρίζουν οι διεθνείς αυτοί συμμορίτες πως η περίπτωση αποτυχίας στο πείραμα της Ελλάδας θα ξεσηκώσει και άλλους λαούς που έχουν μπει στην ουρά αναμονής και περιμένουν την καταστροφή τους.

Γνωρίζει η διεθνής "αλήτ" πως το θέμα στην Ελλάδα είναι πλέον "ζωής και θανάτου" για τους ίδιους... Σκόπευαν στον θάνατο ενός λαού, αλλά αυτός ο λαός τους βγήκε περισσότερο ατίθασος, ανθεκτικός και "τρελός" από όσο περίμεναν, αν και προσπάθησαν πάρα πολύ να εξαφανίσουν αυτά τα χαρακτηριστικά... Είναι γνωστή εξάλλου η ρήση του Σίσιντζερ (όπως θα έλεγε και η κυρία Μπακογιάννη) στην οποία ζητά επιτακτικά την ισοπέδωση των χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν τους Έλληνες...

Και τι κάνουν πάνω στον πανικό τους αυτά τα γλοιώδη υποκείμενα που είναι ενδεδυμένα με την μορφή ανθρώπων; Προσπαθούν να αποποιηθούν την ευθύνη τους, γνωρίζοντας πλέον πως πρέπει να απομακρυνθούν πολύ γρήγορα από τον τόπο του εγκλήματος. Παρ' όλα αυτά με "βολές" επιχειρούν ακόμη και τώρα να κάμψουν τους Έλληνες πολίτες...

Διαβάστε με προσοχή το κείμενο με τις θέσεις ενός από τους υπανθρώπους που επιβουλεύονται την κατοχή της πατρίδας μας. Διαβάστε και αναλογιστείτε όχι μόνο τον πανικό που τον έχει καταβάλει, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθειά του να επαναφέρει την "πλάστιγγα του τρόμου" υπέρ των συμφερόντων του, υπέρ των ανθρώπων - υπαλλήλων στους οποίους έχει αναταθεί το έργο εξολόθρευσης μίας ολόκληρης χώρας...
Απίθανο να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία, εάν πρώτα δεν κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες, δήλωσε ο οικονομολόγος Daniel Gross, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα προσαρμογής θα πετύχει μόνο αν συμπράξει ο λαός και ο κρατικός μηχανισμός.
Η διάσωση της Ελλάδας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ίδια, υποστηρίζει ο οικονομολόγος Daniel Gross, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, CEPS, διαπιστώνοντας μεγάλες ομοιότητες μεταξύ των περιπτώσεων Ελλάδας και Αργεντινής.
Στην Αργεντινή, οι όροι που έθεσε το ΔΝΤ για να βοηθήσει τη χώρα αμφισβητήθηκαν από τους πολίτες. Οι διαδηλώσεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μην είναι σε θέση να υλοποιήσει τα προγράμματα του ΔΝΤ. Η χρεοκοπία ήταν αναπόφευκτη, μολονότι και σχέδια υπήρχαν. Απλά η κοινωνία δεν συνέπραξε.
«Ας πάρουμε την περίπτωση της Ελλάδας. Έχουμε έναν εξαιρετικό υπουργό Οικονομικών και έναν πρωθυπουργό καλών προθέσεων, οι οποίοι υπέγραψαν ότι εντός ενός έτους θα είχαν εφαρμόσει ορισμένα πράγματα. Οι σχετικοί νόμοι είχαν ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, αλλά λείπει ο μηχανισμός που θα εφαρμόσει τους νόμους. Επίσης δεν συνέπραξε ο λαός και για τον λόγο αυτόν δεν πέτυχε το πρόγραμμα. Αυτή είναι η κατάσταση που έχει προκύψει στην Ελλάδα. Εάν η ίδια η χώρα δεν κάνει αυτά που πρέπει, δεν μπορεί κανείς να τη σώσει», επισημαίνει ο Gross.
Μήπως πρέπει να πει κάποιος στον κύριο Gross ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι Έλληνες να μην επιθυμούν την διάσωση των τραπεζών, των τζογαδόρων και των οικονομικών δολοφόνων της Ελλάδας;
Μήπως υπάρχει κανείς που μπορεί να πει στον λαλίστατο αυτό φερέφωνο των τραπεζών, ότι οι Έλληνες επιθυμούν την διάσωση και όχι την πώληση της πατρίδας τους;
Μήπως μπορεί κανείς να πει στον ωμό προπαγανδιστή των τραπεζικών συμφερόντων, πως οι Έλληνες μπορεί να έχουν αποφασίσει να τιμωρήσουν παραδειγματικά εκείνους που τόλμησαν να απειλήσουν με κατοχή την χώρα τους;
Μήπως μπορεί κανείς να πει στον οικονομολόγο αυτό, ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους, τη στιγμή που τα αφεντικά του κυρίου Gross θέλουν να τους στερήσουν σε βάθος άγνωστου χρόνου (μερικές δεκαετίες) την ελευθερία και την αξιοπρέπεια;

Ή μήπως είναι πάρα πολλές οι άγνωστες λέξεις για τον κύριο Gross και τους οικονομολόγους του είδους του: Άνθρωπος, Πατρίδα, Ελευθερία, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Ιδανικά, Ήθος...

Η τρομολογανεία των όψιμων δολοφόνων της χώρας μας, δεν θα περάσει. Επιχείρησαν ποικιλοτρόπως να κατακτήσουν την χώρα μας. Πάντοτε υπήρξε το ίδιο αποτέλεσμα. Γνώρισαν τον όλεθρο... και την διεθνή απαξίωση.
Φαίνεται,λοιπόν, πως η μοίρα έχει δώσει βαρύ ρόλο σε ετούτη την πολύπαθη πατρίδα που την λένε Ελλάδα...
Και φαίνεται πως στο αίμα των Ελλήνων υπάρχει κάτι που δεν αντέχει, δεν ανέχεται και δεν επιτρέπει σε υπανθρώπους και άλλα θλιβερά μιάσματα - κακοτεχνίες της ανθρώπινης φύσης να επιτίθενται σε έννοιες που ετούτη η χώρα παρέδωσε στον πλανήτη...

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Κύριε Gross, εάν οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είναι τόσο πολύτιμοι και ικανοί, σας τους πουλάμε (με ρητό συμβόλαιο-μνημόνιο, με βάση το Αγγλικό Δίκαιο, μη επιστροφής τους, για οποιοδήποτε λόγο), για να "φτιάξουν" την δική σας πατρίδα, την δική σας οικονομία, την δική σας κοινωνία... Σας τους δίνουμε με το ευτελές και τυπικό αντίτιμο του ενός (1) ευρώ. Και αν δεν έχετε, δεν πειράζει. Σας τους χαρίζουμε... με ένα μικρό επιτόκιο του 5,2%!!! Αυτοί αξίζουν σε εσάς, όχι στους Έλληνες... Για να συνενοούμαστε, επιτέλους!

Η Ελλάδα είναι ακόμη σε κρίση έχει σαν τίτλο η ηλεκτρονική σελίδα Boston.com και δημοσιεύει εκτενές φωτορεπορτάζ (43 φωτογραφίες) από τα επεισόδια της προηγούμενης Κυριακής. Αναφέρει ότι η Ελλάδα που βασίζονταν στον δανεισμό κεφαλαίων από πλουσιότερες χώρες εφαρμόζει τώρα αυστηρά μέτρα λιτότητας για να μειώσει το διογκωμένο έλλειμμα και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Αλλά τον Ιούνιο του 2011 η χώρα βρέθηκε βαθιά σε μια δεύτερη ύφεση, κοντά στο τέλος μετρητών, αντιμετωπίζει επίσης και πολιτική κρίση, λόγω της λιτότητας και των διαδηλώσεων. Βία ξέσπασε αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια σε μία από αυτές τις διαδηλώσεις, με 11 τραυματίες, καθώς η απογοήτευση του κόσμου συνεχίζει να αυξάνεται.

Αναφέρει επίσης πως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε ευρύ ανασχηματισμό, τοποθετώντας νέο υπουργό οικονομικών, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ελπίζοντας στην αναστροφή του κλίματος.


Πηγή : Boston.com