Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Φεβ 2012


Καναδικό ιστολόγιο Global Research
με αποκλειστικές πληροφορίες από την ιστοσελίδα Debka File


8 Φεβρουαρίου 2012

Σύμφωνα με έκτακτο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Debka πριν από λίγες ώρες, ειδικές δυνάμεις από Βρετανία και Κατάρ έχουν εισέλθει σε συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ακόμη πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα, οι ειδικές αυτές δυνάμεις - που θα λειτουργούν σε συνεργασία με τις δυνάμεις των ανταρτών στην πόλη Homs - "δεν έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συγκρούσεις" με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι μέρος των δυνάμεων αυτών αποτελεί ένα "συμβουλευτικό σώμα σε ζητήματα στρατηγικής", το οποίο θα ασχολείται με την υποστήριξη των μισθοφόρων ανταρτών στην χρήση συστημάτων επικοινωνιών, καθώς και την οργάνωση της προμήθειας και παράδοσης των όπλων και πυρομαχικών, που προέρχονται ως επί το πλείστον από την Τουρκία. Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης λόγος για αποστολή "ξένων μαχητών".

Η ιστοσελίδα Debka αναφέρει επίσης ότι "δύο στρατιωτικές αποστολές από ξένες χώρες έχουν οργανώσει τέσσερα κέντρα επιχειρήσεων - στην περιοχή Khaldiya, που βρίσκεται βόρεια της Homs, στο Bab Amro στα ανατολικά, και στο Bab Derib Rastan στα βόρεια..."

Στην παρουσία των στρατευμάτων από Βρετανία και Κατάρ αναφέρθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Tayyip Erdogan, όταν παρουσίασε το νέο αυτό σχέδιο στην τουρκική Βουλή, στην Άγκυρα, την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου. Ο Εrdogan αναφέρθηκε στα στρατεύματα από Βρετανία και Κατάρ σαν τις πρώτες ξένες δυνάμεις που θα πρέπει να κατορθώσουν να εισβάλουν στη Συρία, και ανέπτυξε το σχέδιό του, σύμφωνα με το οποίο στρατεύματα που θα προέρχονται από την Τουρκία και κάποιες αραβικές χώρες θα πρέπει να εισβάλουν μυστικά και να κατευθυνθούν προς την πόλη Homs, έχοντας την προστασία αυτών των δύο ξένων δυνάμεων. Στην επόμενη φάση, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο Erdogan, οι ίδιες αυτές δυνάμεις θα προωθηθούν σε άλλες πόλεις, που θα αποτελέσουν σημεία ανάφλεξης.

Τα σχέδια των Δυτικών για την αποστολή των βρετανικών και καταριανών στρατευμάτων στην πόλη Homs ήταν επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών που έγιναν στη Δαμασκό, χθες, Τρίτη, μεταξύ του Σύριου προέδρου, Bashar al-Assad, του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergei Lavrov, και του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών (SVR), Mikhail Fradkov. Ανώτεροι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών της Συρίας ενημέρωσαν την ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία και αντάλλαξαν δεδομένα και εκτιμήσεις".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες περί μισθοφόρων που εισήλθαν στον Λίβανο, ίσως να βρισκόμαστε μπροστά σε έναν σύγχρονο "Κόλπο των Χοίρων", όταν οι ΗΠΑ είχαν αποτολμήσει ανακατάληψη της Κούβας χρησιμοποιώντας αντικαθεστωτικούς και ανθρώπους της CIA.

Όμως, προάγγελος της πολεμικής σύρραξης ήταν σίγουρα και η προσπάθεια της Τουρκίας να πάρει πίσω 49 πράκτορές της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για δράση εντός του Συριακού εδάφους.
Η Δαμασκός και η Άγκυρα είχαν ήδη ξεκινήσει "διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 49 αξιωματικών των Τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που δρούσαν στην παρανομία πριν συλληφθούν από τις συριακές αρχές", μετέδιδε χθες ο τουρκικός ραδιοσταθμός Cham FM, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση.

«Η Συρία έθεσε τρεις προϋποθέσεις για την απελευθέρωσή τους: Την ανταλλαγή των Τούρκων αξιωματικών με μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL) που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας, να θέσει η Τουρκία τέρμα στη διείσδυση στοιχείων του ASL από το τουρκικό έδαφος προς τη Συρία, και να σταματήσει να εκπαιδεύει τα μέλη του ASL», διευκρίνισε ο Cham FM.

Η Δαμασκός έχει επίσης απαιτήσει «το Ιράν να είναι μάρτυρας της συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών», προσέθεσε η ίδια πηγή. Η βιασύνη όμως των Τούρκων, ήταν ένα σαφές μήνυμα των εξελίξεων...


Το τεχνητό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα και όσο αφορά στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και όσο αφορά στην ποιότητα της μίας και μοναδικής προτεινόμενης «λύσης», έχει προκαλέσει υστερία και αμηχανία όχι μόνο το πολιτικό σύστημα αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

Πρέπει όλοι μαζί εν μέσω θυέλλης παγκοσμίων πιέσεων, λαός και πολιτικοί να αποφασίσουμε ή να συναινέσουμε σε κάτι που φαντάζει, ως αναπόφευκτη μοίρα.

Ένα είναι το σίγουρο, πως κατάφεραν αυτό που ήθελαν, την καθολική μας υποταγή σε ένα εκβιαστικό τρόπο σκέψης, με μηδαμινές αποκλίσεις αντίδρασης.

Ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός, δεν θα «επέτρεπε» μία επαναστατική τακτική του ΟΧΙ σε όλα.. και ένα φυτίλι στα σπλάχνα της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Το ότι για πρώτη φορά «διαβάζουμε» όσα μας επιβάλλουν να υπογράψουμε, δημιουργεί στους δανειστές, έναν εκνευρισμό και τους ωθεί σε ακόμη περισσότερο ανθελληνικές δηλώσεις και απαιτήσεις.

Η ευκαιρία, αυτή την τραγική στιγμή, δεν είναι μόνο ότι μπορεί να επιτευχθεί μία καλύτερη διαπραγμάτευση, λόγω της αγανάκτησης του ΟΛΟΥ της Ελλάδας, αλλά ότι μπορεί να σταλεί ένα μήνυμα στους οικονομικούς κατακτητές, πως το εκβιαστικό παραλήρημα, πρέπει να λάβει τέλος.

Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, και σε εύρος και σε χρόνο, δίχως περιγράμματα και εθνικές απειλές.

Γιατί η ύποπτη εμμονή τους για την επίλυση(;;) του Ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, με το «δικό» τους, υφεσιακό τρόπο, σημαίνει πως χρειάζονται την Ελλάδα και μάλιστα πολύ!Βουλευτές του ΠαΣοΚ στη Βουλή διακινούν επιστολή για υπογραφές με την οποία ζητούν να παραταθεί ο βίος της Κυβέρνησης Παπαδήμου και να μην γίνουν εκλογές και ζητούν να απαγορεύονται - λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία - οι συναλλαγές σε ρευστό - άνω των 100 ευρώ.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής που καλούνται να υπογράψουν βουλευτές, έχει ως εξής:

Προς:
Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπανδρέου
Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά
Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
Οι Ελληνες βουλευτές καλούμαστε και πάλι να δώσουμε ψήφο σε νέα, σκληρά και άδικα μέτρα τα οποία περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού και οδηγούν τη χώρα σε διεύρυνση της ύφεσης.

Ενώπιων μας, οι δανειστές μας θέτουν και πάλι το δίλλημα: ή παίρνετε τα μέτρα ή οδηγείτε τη χώρα στη χρεοκοπία.
Είναι φανερό ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν για πολλά χρόνια την εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική οργάνωση της χώρας. Τις μεγάλες επιλογές της σε σχέση με το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Θα καθορίσουμε τη δυνατότητα της πατρίδας μας να βγει οριστικά από την κρίση.

Δυστυχώς η αστοχία των μέτρων συνίσταται ότι το βάρος το πληρώνουν μονόπλευρα οι μικρομεσαίοι. Η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή (ΦΠΑ - εισφορές), η διαφθορά και η ατιμωρησία εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στην κρατική, κοινωνική, και οικονομική οργάνωση του τόπου με αποτέλεσμα πολλοί «έχοντες» να αποφεύγουν την ανάλογη συμμετοχή τους στα βάρη. Η δραματική αυτή συγκυρία - με τα πάντα να διακυβεύονται υπέρ και εις βάρος του λαού και του τόπου - απαιτεί συνευθύνη και έντιμη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων στις κρίσιμες αποφάσεις και τη διαχείριση τους.

Είναι αυτονόητο ότι καλούμαστε - υπό την πίεση κομματικών υπολογισμών - να ψηφίσουμε σκληρά και άδικα μέτρα υπό το πρίσμα της επικείμενης καταστροφής και αμέσως μετά - ορισμένες πολιτικές δυνάμεις - ζητούν άμεση προσφυγή σε εκλογές, χωρίς να υπολογίζουν ότι κατ΄ αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο το σχέδιο διάσωσης της χώρας.
Η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου έχει πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική στήριξη χωρίς προηγούμενο, θεωρείται δε απολύτως αναγκαία η παραμονή της στη διακυβέρνηση για όσο χρόνο απαιτείται για την ψήφιση και υλοποίηση των μέτρων διάσωσης της χώρας αλλά και την επίτευξη του στρατηγικού στόχου του 2012 για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θα πάρουν τις αποφάσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και ζητούμε:
1. Να μην διακοπεί ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά αντίθετα να στηριχθεί - πιθανώς μετά από ένα δομικό ανασχηματισμό - ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση των αποφάσεων διάσωσης της χώρας.

2. Να δεσμευτούν τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και τα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν, ότι αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων θα φέρει και θα ψηφίσει στη Βουλή νέα και ισοδύναμα μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων, όπως :

α. Νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορεύονται - λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία - οι συναλλαγές σε ρευστό - άνω των 100 ευρώ - ενώ θα προσφέρονται κίνητρα σε καταναλωτές και εμπόρους (επιστροφή φόρου 5% και 2% αντιστοίχως για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικές κάρτες ή κάρτες αναλήψεων) ώστε να αντληθούν πόροι έως και 20 δις ευρώ από τον «κλεμμένο» ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος φυσικών νομικών προσώπων.

β. Αντίστοιχο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διατραπεζική διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να αντληθούν πόροι για τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία.

γ. Νομοσχέδιο για την επείγουσα αναδρομική εφαρμογή του πόθεν έσχες σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 ως το 2012, με κατά προτεραιότητα επιλογή ελέγχου όσων από το 2000 «έβγαλαν» ποσά άνω των 50.000 ευρώ στο εξωτερικό, με ταχύτατες και ευέλικτες διαδικασίες και προβλέψιμη μείωση προστίμων σε όσους «παλιννοστήσουν» τις καταθέσεις τους από το εξωτερικό σε ελληνικές τράπεζες, και μάλιστα παράλληλα με την τυχόν εφαρμογή συμφωνιών τύπου Γερμανίας - Ελβετίας, τις οποίες επικροτούμε και ζητάμε την επέκτασή τους και σε άλλα κράτη.

Ταυτόχρονα θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να υλοποιηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα επείγοντα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων μικρομεσαίων οικογενειών όπως:
- «Κούρεμα» των επιτοκίων των δανείων νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αναγκαστική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης.
- Επιβολή σκληρών, εξοντωτικών ποινών σε όσους μετέρχονται συστηματικές διαδικασίες για επίτευξη παράνομου κέρδους στην εμπορία προϊόντων, ταυτόχρονη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για επίτευξη της ανάλογης μείωσης των τιμών, τουλάχιστον 40%.

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι βουλευτές


Νωρίς το πρωί έφτασε στα κόμματα το πρώτο κείμενο που ήταν στα αγγλικά. Πολύ αργότερα στα επιτελεία των κομμάτων έφτασε ένα μεταφρασμένο κείμενο από το μεταφραστικό του υπουργείου Εξωτερικών.

Τότε πήγε να γίνει μεγάλη παρεξήγηση. Κι αυτό γιατί άλλα έλεγε το αγγλικό κείμενο και άλλα το ελληνικό!

Το μεταφρασμένο κείμενο περιελάμβανε μετρα που δεν υπήρχαν στο αγγλικό ενώ πληροφορίες έλεγαν ότι έγραφε μέχρι και για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού!

Αυτό, αναστάτωσε τους πάντες και μάλιστα αφέθηκε να εννοηθεί από το ΛΑΟΣ ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

Όμως, η παρεξήγηση λύθηκε αμέσως όταν στάλθηκε το "σωστό" κείμενο στα κόμματα.

Λίγο πριν αναχωρήσει από τα γραφεία του κόμματός του στο Νέο Κόσμο προς το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Τα στενά περιθώρια είναι σαν τα στενά παπούτσια. Βιάζεσαι να απαλλαγείς όσο πιο γρήγορα από αυτά». Ακολούθως, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε: «Ο χρόνος ως σημείο εκβιασμού από τους δανειστές μας με προβληματίζει για τις βαθειές προθέσεις τους».


Πιέζουν, αλλά παραδέχονται πως δεν τα κατάφεραν στην Ελλάδα

Μη ικανοποιητική χαρακτηρίζει την πρόοδο με την οποία η ευρωζώνη αντιμετώπισε την ελληνική κρίση τα τελευταία δύο χρόνια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τόμας Στέφεν.

«Πιστεύω ότι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε μικρή πρόοδο, στην Ελλάδα από το 2010 - ανησυχητικά μικρή πρόοδο», είπε ο κ. Στέφεν.

Εκτίμησε μάλιστα ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν έχει ακόμη επιτευχθεί και ότι οι ελληνικές συνομιλίες με τους ιδιώτες πιστωτές παραμένουν «δύσκολες».Στο αεροδρόμιο της Βηρυτού καταγράφτηκε η άφιξη μεγάλων παρτίδων αμερικανικών δολαρίων, όπλων, κενών διαβατηρίων και πιστωτικών καρτών από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Η είδηση αυτή μεταδώθηκε από την ιρανική τηλεόραση, επικαλούμενη εκπρόσωπο των Υπηρεσιών Ασφαλείας του Λιβάνου.

Τα φορτία φθάνουν με αεροπορικό ταχυδρομείο. Ανάμεσα στους παραλήπτες υπάρχουν άνθρωποι που έχουν άμεση σχέση με εξτρεμιστικές ομάδες.

Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας κάλεσαν μερικούς από τους παραλήπτες για ανάκριση και συνέλαβαν μερικούς απ’ αυτούς.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας του Λιβάνου Fayez Ghosn επιβεβαίωσε ότι μερικοί από τους άνδρες της Αλ Κάιντα, που συμμετέχουν στις συγκρούσεις στη Συρία στο πλευρό της ένοπλης αντιπολίτευσης, διεισδύουν στη Συρία μέσω του Λιβάνου. Ενδέχεται ότι μέσω των λιβανο-συριακών συνόρων μεταφέρονται και όπλα για την αντιπολίτευση, παρατήρησε ο Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου.

Voice of Russia

  • Παραιτηθείτε εδώ και τώρα...
  • ΔΕΝ μας εκπροσωπείτε πια...
  • ΔΕΝ έχετε την δεδηλωμένη με την «θεωρία του κηπουρού»
  • Τολμήστε εκλογές εδώ και τώρα
Η αρχή της δεδηλωμένης είναι όρος του Συνταγματικού Δικαίου και ορίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της Βουλής. Σύμφωνα με την αρχή αυτή η κυβέρνηση οφείλει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ενώ η τελευταία διατηρεί το δικαίωμά της να άρει την εμπιστοσύνη της υπό προϋποθέσεις με ψήφο δυσπιστίας ύστερα από πρόταση μομφής. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης, η οποία συνήθως, σε αντίθεση με το Κοινοβούλιο, δεν εκλέγεται απευθείας από τον λαό, αλλά διορίζεται από τον ανώτατο άρχοντα της χώρας. ...

Στην Ελλάδα η αρχή της δεδηλωμένης καθιερώθηκε άτυπα το 1875. Ως τότε ίσχυε η λεγόμενη «θεωρία του κηπουρού»: ο Βασιλιάς μπορούσε να διορίσει πρωθυπουργό όποιον ήθελε, ακόμα και τον κηπουρό του.

Αιτία για την καθιέρωση της αρχής της δεδηλωμένης ήταν άρθρο του Χαριλάου Τρικούπη στην εφημερίδα «Καιροί» της 29.6.1874 με τον τίτλο «Τίς πταίει», στο οποίο κατηγορούσε τον βασιλιά Γεώργιο Α' ότι εφάρμοζε καθεστώς απόλυτης μοναρχίας, επειδή διόριζε κατά βούλησιν πρωθυπουργούς από τα κόμματα της μειοψηφίας χωρίς να λαμβάνει υπ'όψιν του τα αποτελέσματα των εκάστοτε βουλευτικών εκλογών.

Ο Γεώργιος ο Α' δεσμεύτηκε τον Αύγουστο του 1875 στον λόγο του Θρόνου ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι θα διόριζε στο εξής μόνο πρωθυπουργούς που θα απολάμβαναν την εμπιστοσύνη της Βουλής.


Σχόλιο ιστολογίου: Με τον δικό μας, τον Λουκά, τον τραπεζοϋπάλληλο - κούριερ και με βασικά χρέη μεσίτη ή δημίου, τί γίνεται; Έχει την δεδηλωμένη ή απλά δηλώθηκε ως... κηπουρός; Μήπως ένα σακάκι θα μας έβγαινε φτηνότερα, αν το βάζαμε στην καρέκλα του Λουκά Παπαδήμου;
Αρνείται ο τραπεζοϋπάλληλος – κούριερ, που εκτελεί επιπρόσθετα και χρέη πρωθυπουργού, να δώσει το κείμενο της τρόικας στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, πέραν των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Η πράξη αυτή του τοποθετημένου πρωθυπουργού, αποτελεί σαφή εκτροπή του Συντάγματος και δη του πολιτεύματος, αφού ο φερόμενος ως πρωθυπουργός αποφασίζει και διατάσσει κατά το δοκούν. Η απόφαση να μην ενημερωθούν τα υπόλοιπα κόμματα, καταδεικνύει την φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής Παπαδήμου.

Οι αντιδράσεις, που αναμένονται ιδιαίτερα δυναμικές, πρόκειται να πυροδοτήσουν το κλίμα τόσο εντός όσο και εκτός του κοινοβουλίου, το οποίο αποδεδειγμένα πλέον λειτουργεί προσχηματικά για να δικαιολογεί την «δημοκρατικότητα» της συγκεκριμένης εργολαβικής κυβέρνησης, η οποία σαφέστατα δεν εκπροσωπεί ούτε στο ελάχιστο τους Έλληνες πολίτες.

Φαίνεται πως ο τραπεζοϋπάλληλος βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το Ειδικό Δικαστήριο...Χαράξτε μου και τον αριθμό στο χέρι και βάλτε μου και την στολή να τελειώνουμε!

Δεν αντέχω άλλο!

Ντύστε με στα ριγέ, βάλτε και την στάμπα του «γουρουνιού» που αντικατέστησε το εβραϊκό αστέρι ως σύμβολο του-κατασκευασμένου- εχθρού της Γερμανίας και των «φίλων» της στην Ελλάδα και κάντε ό,τι θέλετε.

Μόνο το νούμερο στο χέρι που θα αντικαταστήσει την όποια ανθρώπινη υπόσταση πλέον μου αναγνωρίζετε(;).

Κάνατε την πατρίδα μου ένα σύγχρονο Auschwitz, με είπατε τεμπέλη, απατεώνα και μου δείξατε το δάκτυλο.

Μου αφαιρέσατε το δικαίωμα στο όνειρο.

Με ξεφτιλίζετε και με απειλείτε μέσα από τις «πληροφορίες».

Θέλετε κι άλλα «δανεικά» από την χώρα μου, ενώ τα προηγούμενα τα κρατάτε.

Αφού θα δώσετε ρε προδότες «πολιτικοί» τα πάντα, όσα απέμειναν, στα puncher, τι νόημα έχει αν θα τα πάρουν έτσι ή θα είναι σε ειδικό λογαριασμό;

Αφού ήδη Γερμανοί ζουν και δρουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γιατί σας σοκάρει ο όρος gauleiter;

Μήπως γιατί δεν φανταζόσασταν ότι είστε ικανοί για τόσο «μεγαλείο», όπως τα πρότυπά σας von Reichenbach κ.λπ.;

Αφήστε τα ψέματα για αρνήσεις στις επιταγές του Διευθυντηρίου.

Τα’ χετε δώσει όλα.

Οι προηγούμενοι δοσίλογοι, το 1941, είχαν λίγη τσίπα και αυτοκτόνησαν.

Αλλά δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ οι Γερμανοί το νόημα και την ουσία όσων σημαίνει η Ελλάδα για την Ανθρωπότητα.

Έρχεται η ώρα σας… και θα είναι χωρίς... σος...!


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"


Χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς συστολή καμία, απόμακροι, απάνθρωποι και αδάκρυτοι προαγγέλλουν την καταρράκωση του λαού των Ελλήνων, το άδοξο τέλος του Ελληνισμού…

Να ξέρετε, όμως, νενέκοι και εφιάλτες και βάλτε το καλά στα αρρωστημένα μυαλά σας ότι μόνοι σας αποφασίσατε «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» να βάλετε τα κεφάλια σας στο ντορβά…

Ούτε ως έννοια σκέψης να περάσει από το μυαλό σας ότι έχετε να κάνετε με λαό δειλών και φοβισμένων…

Έχετε να κάνετε με λαό γενναίο που ξέρει να ανταμείβει, αλλά πρωτίστως γνωρίζει και να τιμωρεί… Και η δική σας τιμωρία θα είναι αντάξια των άθλιων προδοτικών πράξεων και κακουργημάτων σας…

Προδομένοι Έλληνες…

Μη δεχθείτε την υπέρτατη ταπείνωση της πατρίδας μας…

Βάλτε τέλος στην φάρσα της σωτήριας…

Πάρτε με τις πέτρες τους ανίκανους και προδότες πολιτικούς…

Μην επιτρέψετε στους επίορκους να υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας, των παιδιών σας και το μέλλον των επόμενων γενεών…
Ο καθηγητής του Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρης Μπουραντάς σε συνέντευξη του και στο Αχελώος tv αναφέρθηκε:

Στις εξελίξεις στην Ελληνική Οικονομία, τα πρωτογενή αίτια της κρίσης.
Τι επιπτώσεις θα έχουν τα νέα μέτρα στην αγορά εργασίας, στην απασχόληση, στην πραγματική οικονομία
Εάν θα βάλουμε έναν πάτο στο βαρέλι.
Τι αλλαγές προϋποθέτει η έξοδος από τη κρίση

Ο καθηγητής του Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σημείωσε ότι, η οικονομία βυθίστηκε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, όπου τίποτα δεν αποδίδει: βάζεις φόρους, ο κόσμος δεν έχει να τους πληρώσει και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί.

Κάτι πρέπει να έχει πάει στραβά με αυτή τη διάσωση
Μειώνεις τους μισθούς για να προσλάβουν -υποτίθεται- ευκολότερα οι επιχειρήσεις, αλλά οι τελευταίες κλείνουν επειδή δεν έχουν σε ποιον να πουλήσουν προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς υποστήριξε ότι η Ελλάδα το 2012 θα παρουσιάσει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε όρους ανάπτυξης καταγράφοντας πτώση 7%.
Τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αλλά και η μεσαία τάξη βλέπουν το βιοτικό επίπεδο να υποχωρεί δραματικά γιατί οι αμοιβές μειώνονται, αλλά οι υποχρεώσεις αυξάνονται.

Οι Κυβερνητικοί εταίροι δεν έχουν παρουσιάσει με τί πόρους και αναπτυξιακά εργαλεία θα ασκήσουν οικονομική πολιτική προς όφελος της χώρας και των πολιτών της στο επόμενο διάστημα.

Το πολιτικό σύστημα ασφαλώς, μπορεί να επιβιώσει γατζωμένο στην εξουσία οδηγώντας τη χώρα στη μιζέρια, στην εξάρτηση, στη φτώχεια, στη μετανάστευση και στη θλίψη.

Αποτελεί ένα απέραντο γκρίζο που σκεπάζει το γαλάζιο ουρανό και δεν μας επιτρέπει να σηκώσουμε τα μάτια μας να τον αντικρίσουμε και να ονειρευτούμε

Δείτε το Βίντεο

Και είμαστε ακόμη στην αρχή...

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας-σοκ που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο απολογισμός της είναι καταστροφικός, εξοργιστικός και απάνθρωπος.

Κατ’αρχήν, ακόμη και οι εμπνευστές αυτών των πολιτικών παραδέχονται τώρα ανοιχτά όχι μόνο την παταγώδη αποτυχία τους, αλλά και ότι οι συνταγές τους ήταν από την αρχή εντελώς λαθεμένες, εξωπραγματικές, αναποτελεσματικές ή ακόμα και αντιπαραγωγικές. Και ιδού ένα παράδειγμα που αφορά όχι σε ένα δευτερεύον ζήτημα, αλλά στην καρδιά του προβλήματος, δηλαδή στο ίδιο το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Σύμφωνα με όλους τους υπεύθυνους της ελληνικής καταστροφής, αν οι πολιτικές τους (κάτι περισσότερο από δρακόντειας λιτότητας) αποδεικνύονταν 100% αποτελεσματικές, κάτι που είναι επίσης εντελώς ουτοπικό, το δημόσιο χρέος θα μειωνόταν το 2020 στο 120% του ΑΕΠ , δηλαδή στο ποσοστό που είχε... το 2009, όταν άρχισε όλο αυτό το μακελειό! Με λίγα λόγια, αυτό που μας λένε τώρα κυνικά είναι ότι κατέστρεψαν μια ολάκερη ευρωπαϊκή κοινωνία… για το τίποτα!

Αλλά, σαν όλα αυτά να μην ήταν αρκετά, συνεχίζουν να επιβάλλουν στους Έλληνες – αλλά στη πράξη, και σε όλο τον κόσμο - ακριβώς τις ίδιες πολιτικές που αυτοί οι ίδιοι παραδέχονται ότι έχουν αποτύχει. Έτσι, βρισκόμαστε σήμερα στην Ελλάδα στο έβδομο "Μνημόνιο" λιτότητας και καταστροφής των δημοσίων υπηρεσιών, αφού τα προηγούμενα έξι αποδείχτηκαν απολύτως αναποτελεσματικά! Γινόμαστε μάρτυρες στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία και σχεδόν παντού αλλού στην Ευρώπη, της εφαρμογής των ίδιων σχεδίων δρακόντειας λιτότητας που καταλήγουν παντού στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή να βυθίζουν τις οικονομίες και τους λαούς όλο και πιο βαθειά στην ύφεση και στο μαρασμό.

Στην πραγματικότητα, εκφράσεις όπως «δρακόντεια λιτότητα" είναι εντελώς ανεπαρκείς για να περιγράψουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί κατά 50% ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κατά 70%. Ο υποσιτισμός κάνει θραύση στα παιδιά του δημοτικού σχολείου, η πείνα κάνει την εμφάνισή της κυρίως στις μεγάλες πόλεις της χώρας, το κέντρο των οποίων καταλαμβάνεται εφεξής από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους εξαθλιωμένους, πεινασμένους και ρακένδυτους αστέγους.

Η ανεργία ανέρχεται σήμερα στο 20% του πληθυσμού και στο 45% των νέων (στο 49,5% για τις νέες γυναίκες). Οι δημόσιες υπηρεσίες διαλύονται ή ιδιωτικοποιούνται με αποτέλεσμα, οι νοσοκομειακές κλίνες να μειώνονται (με απόφαση της κυβέρνησης) κατά 40%, να πρέπει να πληρώσεις ακριβά ακόμη και για να γεννήσεις, και να μην υπάρχουν συχνά στα δημόσια νοσοκομεία επίδεσμοι ή βασικά φάρμακα όπως ασπιρίνες. Το ελληνικό κράτος δεν είναι ακόμη σε θέση, τον Ιανουάριο του 2012 (!), να παράσχει στους μαθητές τα βιβλία της σχολικής χρονιάς που άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες με ειδικές ανάγκες, ανάπηροι ή πάσχοντες από σπάνιες ασθένειες, είναι καταδικασμένοι σε βέβαιο θάνατο και μάλιστα στο άμεσο μέλλον αφού το ελληνικό κράτος τους έκοψε τα επιδόματα και τα φάρμακα. Οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξάνονται με τρομερή ταχύτητα, όπως και ο αριθμός των οροθετικών και των τοξικομανών που έχουν εγκαταλειφθεί πια στην τύχη τους από τις αρχές.

Εκατομμύρια ελληνίδες γυναίκες φορτώνονται τώρα με καθήκοντα που κανονικά επωμιζόταν το κράτος μέσω των δημοσίων υπηρεσιών του, όταν αυτές δεν είχαν ακόμη διαλυθεί και ιδιωτικοποιηθεί μέσω της εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας. Το αποτέλεσμα είναι ένας πραγματικός Γολγοθάς για τις γυναίκες: όχι μόνο είναι οι πρώτες που απολύονται ενώ ταυτόχρονα υποχρεώνονται να επωμιστούν τα καθήκοντα των δημοσίων υπηρεσιών δουλεύοντας όλο και περισσότερο και μάλιστα χωρίς να πληρώνονται στο σπίτι, αλλά και είναι και στο στόχαστρο της επανεμφάνισης της πατριαρχικής καταπίεσης που χρησιμεύει ως ιδεολογικό άλλοθι για την υποχρεωτική επιστροφή των γυναικών στην οικογενειακή εστία.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε σχεδόν επ’άπειρον αυτή την περιγραφή της κατάπτωσης του ελληνικού πληθυσμού. Αλλά ακόμα και αν περιοριστούμε σε αυτά που μόλις είπαμε, διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοινωνική κατάσταση που ταιριάζει απόλυτα στον ορισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ή κινδύνου που έχει από καιρό αναγνωριστεί από το διεθνές δίκαιο. Και αυτό το διεθνές δίκαιο υποχρεώνει ρητώς τα κράτη να δίνουν προτεραιότητα στην κάλυψη των βασικών αναγκών των πολιτών τους και όχι στην εξόφληση των χρεών τους.

Όπως τονίζεται από την Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης : «Δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα κράτος να κλείσει τα σχολεία του και τα πανεπιστήμιά του και τα δικαστήρια του, να εγκαταλείψει τις δημόσιες υπηρεσίες με τρόπο που να παραδίδει την κοινότητα του στο χάος και την αναρχία, μόνο και μόνο για να εξοικονομήσει τα χρήματα για την αποπληρωμή των ξένων και ντόπιων πιστωτών. Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί εύλογα να περιμένεις από ένα κράτος, με τον ίδιο τρόπο όπως και από ένα άτομο".

Η θέση μας, την οποία συμμερίζονται εκατομμύρια Έλληνες, είναι σαφής και ξεκάθαρη και συμπυκνώνεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Οι Έλληνες δεν οφείλουν να πληρώσουν ένα χρέος που δεν είναι δικό τους για πάρα πολλούς λόγους.

Πρώτον, επειδή τα Ηνωμένα Έθνη και οι διεθνείς συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τη χώρα τους -αλλά και από τις χώρες των πιστωτών τους- προστάζουν το ελληνικό κράτος να ικανοποιεί κατά απόλυτη προτεραιότητα όχι τους πιστωτές του, αλλά μάλλον τις υποχρεώσεις του προς τους Έλληνες και τους ξένους πολίτες που υπάγονται στη δικαιοδοσία του.

Δεύτερον, επειδή αυτό το δημόσιο χρέος, ή τουλάχιστον ένα πολύ σημαντικό μέρος του, φαίνεται να διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός απεχθούς χρέους, και σε κάθε περίπτωση ενός παράνομου χρέους, που το διεθνές δίκαιο προστάζει να μην πληρωθεί. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που θα έπρεπε να κάνει ένα κράτος (όπως καλή ώρα το ελληνικό σήμερα) όχι να εμποδίζει αλλά μάλλον να διευκολύνει το έργο της ελληνικής εκστρατείας για τον ανεξάρτητο λογιστικό έλεγχο αυτού του χρέους ώστε να ταυτοποιηθεί το άνομο τμήμα του.

Το συμπέρασμά μας είναι κατηγορηματικό: η ελληνική τραγωδία δεν είναι ούτε μοιραία ούτε άλυτη. Η λύση υπάρχει και η καταγγελία, η ακύρωση και μη πληρωμή του δημοσίου χρέους είναι μέρος αυτής της λύσης ως πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή, προς τη σωτηρία ενός ολάκερου ευρωπαϊκού λαού που απειλείται από μια ανθρωπιστική καταστροφή που δεν έχει προηγούμενο σε καιρό ειρήνης ...

* Αυτή είναι η ομιλία που έκανε η Σόνια Μητραλιά, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής ενάντια στο Χρέος και της διεθνούς CADTM, ενώπιον της Κοινωνικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2012 στο Στρασβούργο, με θέμα "Τα μέτρα λιτότητας - ένας κίνδυνος για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα».

Μετάφραση από τα γαλλικά: Άννα Κόκκαλη-Γ.Μ.


Μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσει η Ελλάδα ρήτρες σε περίπτωση παραβίασης της οποιασδήποτε συμφωνίας; Μην ξεχνάμε πως η 6η δόση δεν δόθηκε ποτέ, αλλά οι απαιτήσεις της τρόικας γι αυτή την δόση μετατράπηκαν σε νέους φόρους για τους Έλληνες πολίτες

Σε μια κρίση κυνισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT Deutchland, ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε τα κρυφά σχέδια της Γερμανίας αναφορικά με το νέο δάνειο της Ελλάδας.

Το σχέδιο λοιπόν είναι να δώσουν οι Γερμανοί μόνο τα 30δις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το PSI και στη συνέχεια να παγώσουν το υπόλοιπο μέρος, μέχρι νεωτέρας, επικαλούμενοι κοινοβουλευτικές δυσκολίες.

Πίσω από τις προθέσεις των Γερμανών κρύβεται η εμμονή τους να πετύχουν αργότερα, αυτά που τώρα αρνείται ο κ. Σαμαράς, θέματα καθοριστικά για αυτούς (και για τους αναγνώστες της Bild), όπως ο ορισμός επιτρόπου ή ο ειδικός λογαριασμός.

Οι κακές (αγγλοσαξονικές) γλώσσες μάλιστα, λένε ότι πίσω από την τακτική αυτή κρύβεται η επιθυμία των Γερμανών να αποπέμψουν την Ελλάδα από το ευρώ, αφού όμως πρώτα εξασφαλίσουν τη μετατροπή του χρέους της στο Αγγλικό δίκαιο, ώστε η αποπληρωμή του να γίνει σίγουρα και σε σκληρό νόμισμα

Ασφαλώς οι ανακοινώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών, δεν προμηνύουν τίποτα καλό για εμάς.

Αναρωτιόμαστε αν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι για τις δηλώσεις αυτές και αν προτίθενται να ζητήσουν εξηγήσεις από τη γερμανική πλευρά, πριν βάλουν την υπογραφή τους σε μια συμφωνία που η άλλη πλευρά αρνείται να τηρήσει.

Γιατί, καλοδεχούμενες (πλην ανέξοδες) είναι οι δηλώσεις στήριξης της φράου Μέρκελ, αλλά οι διακρατικές σχέσεις κατοχυρώνονται σε συμβάσεις και όχι σε προεκλογικά γκαλά.


Είπαν να το διαβάσουν, αλλά τελικά τους είναι δύσκολο. Μήπως θα έπρεπε να τους το δώσουν γραμμένο σε μία άλλη γλώσσα; Αν σκεφτούμε την πολιτική πορεία του ΠΑΣΟΚ, μήπως θα έπρεπε να το δώσουμε στα Αγγλικά αλλά και στα... Τούρκικα;

Νέα προβλήματα αντιμετωπίζει η πνευματική συνοχή του ΠΑΣΟΚ, καθώς το προσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης δεν είναι κατανοητό από όλους.

Οι σύντροφοι, από το (σύν- τροφή, μαζί στην τροφή), λόγο της παρατημένης φτώχειας παρουσιάζουν συμπτώματα αδυναμίας συγκέντρωσης, και αποστήθισης της νέας δανειακής σύμβασης.
Λόγο του επείγοντος των περιστάσεων, ο σύν-τροφος με την τροφή, ο κουλουράς του κιλικίου έχει ζητήσει να σπεύσει ο Κουλούρης, επειγόντως να αγοράσει κουλούρια.

Θέμα έχει προκύψει, και με το παλαιό ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζητά να μπει στην νέα δανειακή σύμβαση ιδική παράγραφος, για τα οικολογικά και την προστασία της καρέτα καρέτα.

Ο σύμφωνα με το πάντα καλά πληροφορημένο και υπεύθυνο προωθήσεως των ιδεών του ΠΑΣΟΚ, μέγκα τσάνελ, υπάρχει ενδεχόμενο να μείνουν μετεξεταστέοι της νέας δανειακής σύμβασης τουλάχιστον έξι πρωτοκλασάτα στελέχη του κινήματος.

Ο Παπανδρέου, όπως μεταδίδει και ο Χασαπόπουλος θα υπογράψει στην αγγλική γλώσσα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του ΠΑΣΟΚ, θα υπογράψουν στην ελληνική.

Ο Σύντροφος Βενιζέλος, υπόσχεται ότι εφόσον δεν μπορέσει εντώς των επόμενων μηνών να μπει πάτος στο βαρέλι, θα ζητήσει από τον Μπουτάρη να μεταφέρει ένα άλλο βαρέλι στο Υπουργείο.

Θέμα όμως έχει προκύψει και με τους υπεύθυνους καταστατικού του κινήματος οι οποίοι ζητούν τον απόλυτο σεβασμό της παραγράφου του καταστατικού, σχετική με την πολυπολιτισμικότητα, οι οποίοι ζητούν την μετάφραση της σύμβασης, στην αφγανική, την Παλαιστινιακή, πακιστανική, ινδική, αιγυπτιακή Κτλ, γλώσσες, και να μοιραστούν αντίγραφα στους συντρόφους της Υπατίας .

Πρώην σοσιαλιστής.


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Οι εξτρεμιστές της μειονότητας στην Θράκη κλιμακώνουν την επιθετικότητά τους προς την Ελλάδα

Το κατάλληλο κλίμα προς την "Κοσσοβοποίηση" της ελληνικής Θράκης διαμορφώνουν με τις προκλητικές τους θέσεις εξτρεμιστικά στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή την ώρα που στην Αθήνα η τρόϊκα έχει μετατρέψει ήδη την κεντρική διοίκηση σε κυβέρνηση ακοικίας.

Άνθρωποι που η ελληνική κοινωνία τους έδειξε εμπιστοσύνη και τους περιέβαλε με ανοχή ακόμα και για τις ακραίες πολλές φορές θέσεις τους, συνεχίζουν να προσπαθούν να σπείρουν την διχόνοια το μίσος και την σύγκρουση μεταξύ των φιλήσυχων χριστιανών και μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών της Θράκης με απίστευτες σκληρές, ψευδείς και προβοκατόρικες κακουργηματικού χαρακτήρα τοποθετήσεις τους.

Και όλα αυτά την στιγμή που η προσοχή των πάντων είναι στραμμένη στις δραματικές εξελίξεις που οδηξγούν σε εκποίηση της εθνικής κυριαρχίας

Οι θέσεις των εξτρεμιστών της μειονότητας δεν έρχονται τυχαία αυτή την χρονική στιγμή. Με την Ελλάδα να αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της, να παλεύει να αποφύγει την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, ο "λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται": Στελέχη των πιο εξτρεμιστικών κύκλων της μειονότητας πολλά εκ των οποίων είναι γνωστοί θαμώνες του τουρκικού προξενείου και στενοί φίλοι του Τούρκου πράκτορα-προξένου της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνιτς αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο και τις αληθινές τους προθέσεις για την ελληνική Θράκη.

Για άλλη μία φορά το γνωστό σενάριο που εφαρμόστηκε σε πολλές περιοχές στα Βαλκάνια, ξεκινά να εφαρμόζεται και σε αυτή την περιφέρεια της Ελλάδας. Άνθρωποι που προσχηματικά ζητάνε περισσότερα και περισσότερα από την κυβέρνηση, φοβισμένοι πολιτικοί που για να κρατήσουν ψήφους παραχωρούν και ανέχονται προσβολές και πράξεις που συνιστούν την κατάφορη παραβίαση της έννοιας του ελληνικού κράτους στην Θράκη, τρομοκράτηση των μουσουλμάνων πολιτών ώστε να είναι ελεγχόμενοι και συνεχή επίκληση της «Μαμάς» γειτονικής πατρίδας όπως πολλοί από αυτούς τους εξτρεμιστές αρέσκονται να την αποκαλούν ξεχνώντας ότι ακόμα είναι Έλληνες πολίτες.

Όλα αυτά τα απίστευτα προβοκατόρικα λόγια που βγαίνουν από τους ίδιους ανθρώπους που το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποδέχτηκε και περιέβαλε με εμπιστοσύνη, ακούστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της 24ης επετείου της «εθνικής» αντίστασης της μειονότητας, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, στο ελληνικό κράτος.

Πρόκειται για τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου του 1988 όταν την ημέρα εκείνη η ελληνική δικαιοσύνη απαγόρευσε την ίδρυση και λειτουργία συλλόγων με τουρκική επωνυμία. Με αφορμή αυτό το γεγονός τα εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας και τον επόμενο χρόνο οργάνωσαν διαδηλώσεις για την «θλιβερή επέτειο», με αποτέλεσμα να συγκρουσθούν με τις δυνάμεις της Τάξης και με συμπολίτες τους.

Το περιστατικό αυτό διογκώθηκε κατά τη συνήθεια του τουρκικού Προξενείου και από τότε κάθε 29 Ιανουαρίου θεωρείται «Ημέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης». Σημειώνεται ότι η ημέρα αυτή δεν «εορτάζεται» μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που υπάρχουν τουρκικές κοινότητες και φυσικά στην Τουρκία.

Πριν από λίγες ημέρες διοργανώθηκε στην Κομοτηνή η τελετή μνημόνευσης των ημερών της 29ης Ιανουαρίου που διοργάνωσε η Συμβουλευτική Επιτροπή «Τουρκικής Μειονότητας» Δυτικής Θράκης. Στην τελετή μνημόνευσης συμμετείχαν: ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη, οι πρώην βουλευτές, Ισμαήλ Ροδοπλού, Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Μουντζουρα, ο δήμαρχος Ιάσμου, Ισμέτ Καδή, ο δήμαρχο Αρριανών, Ιμπραήμ Σερίφ, ο δημοτικός σύμβουλος, Ριντβάν Μολά Ισά, ο δήμαρχος Μύκης, Μουσταφά Τζουκάλ, ο γενικός πρόεδρος του κόμματος DEB, Μουσταφά Αλίτσαβους, η πρόεδρος του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα», Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, Ιρφάν Χατζήγκενε, ο πρόεδρος της αποκαλούμενη Ένωσης "Τουρκικής Νεολαίας" Κομοτηνής, Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της αποκαλούμενης "Τουρκικής Ένωσης" Ξάνθης, Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος της αποκαλούμενης "Ένωσης Τούρων Δασκάλων", Σαμι Τοραμάν, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων μεντρεσέ, Ασίμ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου νοτίου Έβρου, Μπεκίρ Μουσταφάογλου και η υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μπερίν Οκούρ.

Ακολουθούν αποσπάσματα από ορισμένες από τις ομιλίες των 19 παρευρισκομένων στην εκδήλωση.

Αχμέτ Χατζηοσμάν, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης

“Βέβαια τις μέρες εκείνες (των γεγονότων της 29 ης Ιανουαρίου 1988), οι "Τούρκοι" της δυτικής Θράκης, είχαν έρθει στην πόλη και από την πεδιάδα και από την ορεινή περιοχή με αυτοκίνητο ή με τα πόδια, για να αποδείξουν την ύπαρξη της ταυτότητάς τους εδώ. Μετά από την αυτοθυσία αυτή, μετά από αυτά τα συναισθήματα και αυτόν τον αγώνα, οι "Τούρκοι" κέρδισαν την ταυτότητά τους. Με εκείνη τη φωνή απέδειξαν στον κόσμο την ταυτότητά τους, την ύπαρξη και την προσωπικότητά τους. Εγώ εύχομαι ο Θεός να έχει καλά όλους όσοι μόχθησαν εκείνες τις ημέρες, όσοι ήταν δίπλα μας τότε αλλά δεν είναι πια κοντά μας.

Εύχομαι ακόμη πάλι για όσα αδέλφια μας κατέβαλαν τον κόπο τους εκείνες τις ημέρες, να τους δώσει ο Θεός μακροημέρευση. Τα επόμενα χρόνια βέβαια, το 1990, βιώσαμε γεγονότα και υπεστήκαμε προσβολές, που δεν πρέπει να βιώνει κανένας πολίτης μιας χώρας, γεγονότα που δεν θα έπρεπε να είχαμε ζήσει ούτε να είχαμε δει. Δυστυχώς επρόκειτο για μια σπαραξικάρδια κατάσταση.

…Αξιότιμα αδέρφια μου, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, ανοίγοντας τα τηλεοπτικά κανάλια εδώ, παρακολουθούμε την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας, κου Μπαμπατζάν στο Νταβός. Καθώς γνωρίζετε, η χώρα περνά δύσκολες ημέρες. Βρίσκεται εν μέσω οικονομικών προβλημάτων. Ο κος Μπαμπατζάν όμως απευθύνεται σε όλο τον κόσμο: «Διασώστε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, μην επιτρέψετε να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί εάν συμβεί, τότε μετά από τη χρεοκοπία αυτή, θα έρθει και η σειρά σας». Θα ήθελα λοιπόν από εδώ να δηλώσω με περηφάνια, ότι νοιώθω τιμή και περηφάνια για την υποστήριξη που παραχώρησε η Τουρκία προς την Ελλάδα στις δύσκολες μέρες, στο Νταβός, απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.”


Τσετίν Μάντατζη, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ξάνθης

“Φυσικά όσον αφορά στα πολιτικά μας δικαιώματα, στα πλαίσια της «ισονομίας και ισοπολιτείας» λύθηκαν πολλά καθημερινά μας προβλήματα. Εγώ όμως θα πω και αυτό: Εμείς ως βουλευτές, ως τοπικοί άρχοντες βιώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής διακρίσεων και πιέσεων που εφαρμοζόταν εις βάρος της μειονότητας. Σκεφτείτε ότι 60.000 άνθρωποι έχουν απολέσει την ιθαγένειά τους. Δείτε αυτές τις οικογένειες. Από την ίδια οικογένεια, οι μισοί είναι στην Τουρκία και οι μισοί είναι εδώ.

…..Εμείς βέβαια πάντοτε σεβόμασταν το Σύνταγμα αυτής της χώρας και τους νόμους της και θα συνεχίσουμε να τα σεβόμαστε και από εδώ και στο εξής. Πρέπει όμως να πούμε και κάποιες αλήθειες. Πριν από μία εβδομάδα άκουσα, ή μάλλον είδα το εξής: Λένε ότι σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας δεν είναι πλέον αρεστή η ύπαρξη της λέξης «μειονοτικό» στα μειονοτικά σχολεία. Πήραν απόφαση να τη βγάλουν. Εάν βέβαια ρωτάτε εμένα, θα σας πω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί θα ανακαλέσουν την απόφαση. Υπάρχει πάντα βέβαια κάτι το οποίο λένε: «Κάναμε Πάλι λάθος και δεν το αντιληφθήκαμε».

Ρωτάω λοιπόν: Δεν θα μπορούσε να βγει η λέξη «μειονοτικό» και κατά λάθος να μπει η λέξη «τουρκικό»; (χειροκροτήματα) …..Δυστυχώς πέρυσι δήλωσα το εξής: Εάν το κόμμα στο οποίο είμαι μέλος δεν κάνει τίποτε για αυτήν την μειονότητα, τότε και εγώ δεν μπορώ να ζητήσω ψήφους από αυτή τη μειονότητα. Και σήμερα θα πω ένα πράγμα μόνο: αν θέλουν ας κάνουν κάτι και αν θέλουν ας μην κάνουν. Αυτό που μου απομένει είναι όχι να ζητήσω ψήφους αλλά αυτό που μου αρμόζει είναι να μην είμαι καν υποψήφιος στο κόμμα του οποίου είμαι μέλος. (χειροκροτήματα)”


Ισμαήλ Ροδοπλού, Τέως Βουλευτής

“Αξιότιμοι φίλοι μου, ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 10 εκατομμύρια και της Τουρκίας 74. Εάν η Τουρκία έκανε στους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης αυτά που έκανε σε εμάς η Ελλάδα, τώρα δεν θα είχε μείνει ούτε ένας Έλληνας εκεί. Ας το λάβει αυτό υπόψη της η Τουρκία. Ας μας συμπεριφερθούν ως ανθρώπους. Είμαστε πολίτες αυτής της χώρα: «Πέθανε λένε και εμείς πεθαίνουμε». Εγώ έχω υπηρετήσει επί τρία χρόνια τη στρατιωτική μου θητεία. Πολέμησα εναντίον των Ιταλών. Δεν παραπονεθήκαμε καθόλου και δεν αρνηθήκαμε να υπηρετήσουμε στο στρατό. Ας μας συμπεριφερθεί ανθρώπινα και η Ελλάδα. Αν δεν τους αρέσουμε ας ανανεώσουν τη συνθήκη της Λοζάνης και ας μας ανταλλάξουν. Θα πάω στο Ντιγιάρμπακιρ, γιατί εκεί είναι η πατρίδα μου.”


Αχμέτ Μετέ, ψευδομουφτής Ξάνθης

“Έθαψαν τον Λευτέρη (Τούρκο ποδοσφαιριστή ελληνική καταγωγής, εθνικός ήρωας στην Τουρκία) και όλος ο κόσμος κάηκε για το Λευτέρη. Την προηγούμενη εβδομάδα, βρήκαν ένα πτώμα ενός παιδιού μαζί με ένα κορίτσι από την Αλβανία. Ο τίτλος στην εφημερίδα ανέφερε: «Από τα πομακοχώρια», δηλαδή από τα πομάκικα χωριά. Για ποιο λόγο; Για να αναφερθούν στα τούρκικα χωριά. Ο πατέρας του ήταν από το Εύλαλο και η μητέρα του από το Κατράμιο. Άντε να το πεις αυτό για το ορεινά χωριά, για τα χωριά της πεδιάδας δεν μπορούν να πουν από τα τούρκικα χωριά, ένας Τούρκος. Όταν θάβουν τον Λευτέρη όμως, τον τυλίγουν σε τουρκική σημαία και τον θάβουν. Ιδού η δημοκρατία της Ελλάδας. Όσοι έχουν περιέργεια ας δουν αυτά. Όσοι ασχολούνται και με την 29η Ιανουαρίου, αυτά να κοιτάξουν.

….Οι μέρες της 29ης Ιανουαρίου μας έψησαν, μας χαλύβδωσαν διδάσκοντας μας πως είμαστε "Τούρκοι". Εγώ κατάγομαι από το Ωραίο. Είμαι από το χωριό του Ωραίου στα χωριά που ονομάζουν «πομακοχώρια». Δεν μπορούσα να πω δυο λέξεις στα τούρκικα. Όταν επέστρεψα όμως στο χωριό μου, μιλούσα άπταιστα τουρκικά και διόρθωνα τους γύρω μου. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να το γνωρίζει αυτό; Αυτή τη στιγμή, στην ορεινή Ξάνθη, γύρω στους 3 χιλιάδες μαθητές, όσους ανέφερε και ο χότζας μου, κάνουν μαθήματα θρησκευτικών στα τούρκικα. Και αυτό γίνεται λόγω της 29ης Ιανουαρίου, είναι ένα από τα οφέλη που κερδίσαμε μέσω αυτής.

….Οι Βούλγαροι, που μέχρι χθες μας φαίνοντας μικροί ή άγριοι ζήτησαν συγγνώμη από τη μειονότητα, για τι αδικίες που έκαναν. Σε εμάς δεν διορθώθηκε τίποτα. Αυτός είναι και ο λόγος που επιθυμώ την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας. Δόθηκα άδεια για την ίδρυση σχολείου στην Ίμβρο. Τα βακούφια επιστράφηκαν. Το τουρκικό κράτος στήριξε ακόμη και το μειονοτικό Τύπο. Φυσικά και τις επικροτούμε αυτές τις κινήσεις και μας αρέσουν, αλλά περιμένουμε και από την Τουρκία που έχει υπογράψει τη συνθήκη της Λοζάνης, να δηλώσει ότι: «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει αυτό, αν δεν συμβεί πρώτα το εξής…»


Μουσταφά Αλίτσαβους, Γενικός Πρόεδρος του DEB

“Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, πολύ αξιότιμοι "Τούρκοι" της δυτικής Θράκης, σας χαιρετίζω όλους με αγάπη και σεβασμό, προσωπικά αλλά και εκ μέρους του κόμματός μου.Εύχομαι η 29η Ιανουαρίου, η ημέρα εθνικής αντίστασης, να είναι μια μέρα χαρμόσυνη. Αξιότιμοι ομογενείς, Το σημείο στο οποίο έφτασε η μειονότητα στις 29 Ιανουαρίου, οι αδικίες που υπέστη η μειονότητα τελικά απέδωσαν καρπούς. Τότε δόθηκε ένα περήφανος και τιμημένος αγώνας. Εμείς μεγαλώσαμε παρακολουθώντας τους αγώνες αυτούς. Από τότε πέρασαν 23 χρόνια. Είμαι ίσως ένας από τους πιο νεαρούς πολιτικούς που βρίσκεται ανάμεσά σας. Εδώ και 23 χρόνια, πρόοδος σημειώθηκε σε πολύ λίγα πολιτικά δικαιώματα, στα μειονοτικά δικαιώματα δεν σημειώθηκε καμία, ενώ από τα πολιτικά δικαιώματα, μας αποδόθηκε μόνο τα δικαιώματα που αφορούν στην άδεια οδήγησης και στους τίτλους ιδιοκτησίας.

Εγώ πάντοτε στις ομιλίες μου λέω το εξής: Αυτοί που μας άφησαν εδώ με τη συνθήκη της Λοζάνης, δεν μας άφησαν για να δουλέψουμε σαν σκλάβοι. Είμαστε περήφανοι και τίμιοι "Τούρκοι" της δυτικής Θράκης. Εμείς διασφαλίσαμε επί 23 χρόνια, τις καλές μας προθέσεις. Αντιμετωπίσαμε το ελληνικό κράτος με καλές προθέσεις, μέχρι τέλους. Όμως ρωτώ: «Έως που αυτές οι καλές προθέσεις; Αξιότιμοι ομογενείς, βλέπω ότι όλοι οι πολιτικοί εδώ, όλοι οι φίλοι μου, μιλούν για ενότητα και ομοψυχία. Εγώ από εδώ θα ήθελα να σας μεταφέρω το χαρμόσυνο νέο.

Εμείς μέσα στον Ιανουάριο του 2012, ξεκινήσαμε κατά βάση από το χωριό Σκάλωμα ένα καινούργιο αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Δίνοντας σας αυτό το χαρμόσυνο νέο, αντιλαμβάνομαι και κάτι. Πιστέψτε με ότι ο λαός μας δεν ξέχασε εκείνες τις ωραίες ημέρες και τον αγώνα που έδωσαν το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, ο ηγέτης του και οι μουφτήδες μας. Εμάς μας λένε το εξής: Πάρτε αυτό το λάβαρο και αγωνισθείτε όπως παλιά, και εμείς θα βρισκόμαστε στα μετόπισθεν. Θα ήθελα από εδώ να συγχαρώ τους "Τούρκους" της δυτικής Θράκης και να δηλώσω ότι ο αγώνας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012. Είθε να είναι επωφελής και καλότυχος.”


Κοράϊ Χασάν, Πρόεδρος της Ένωσης “Τουρκικής Νεολαίας” Κομοτηνής

“…. Η 29η Ιανουαρίου είναι η εθνική μέρα των "Τούρκων" της Δυτικής Θράκης. Είναι μέρα-ορόσημο διότι ενώ πριν από το 1988 δεν μας αποδίδονταν τα δικαιώματά μας, μετά από αυτή τη διαδήλωση μας αποδόθηκαν κάποια από αυτά. Ωστόσο, όσον αφορά στα μειονοτικά μας δικαιώματα, δεν έχει σημειωθεί καμία απολύτως πρόοδος. Κάθε κοινωνία έχει και μία εθνική ημέρα. Η δική μας, η εθνική ημέρα των "Τούρκων" της δυτικής Θράκης, είναι η 29η Ιανουαρίου 1988.

Αυτό θα πρέπει να το μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά. Θα πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους τη σημασία της σημερινής ημέρας. Θα πρέπει να τους περιγράψουμε τον αγώνα που δίνεται. Πρότασή μου είναι, στις επόμενες εκδηλώσεις, να καλέσουμε και τους νέους μας. Θα πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε να βρίσκονται και οι νέοι μας σε αυτές τις εκδηλώσεις. Οι νέοι του σήμερα είναι το αυριανό μας μέλλον. Εμείς ως "τουρκική" νεολαία της δυτικής Θράκης, αναζωπυρώνοντας τη φλόγα με την αποφασιστικότητα και την πίστη εκείνης της ημέρας, την εμβαθύναμε.


Εξετάζοντας σήμερα τα μειονοτικά θέματα, βλέπουμε ότι αυτά έχουν πιάσει πάτο. Όπως δήλωσαν πριν από λίγο ο βουλευτής και ο μουφτής μου, τα ζητήματα όχι μόνο δεν επιλύθηκαν αλλά πήγαν και προς τα πίσω. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς ως "τουρκική" νεολαία της δυτικής Θράκης εάν χρειαστεί θα είμαστε και σε μιαν δεύτερη 29η Ιανουαρίου.”


Των Σπύρου Δημητρέλη - Ρούλας Σαλούρου

Μειώσεις σε κατώτατους και τους βασικούς μισθούς κατά 22%, μείωση των μισθών στους νέους κατά επιπλέον 10%, κατάργηση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, μείωση των επικουρικών χωρίς πλαφόν, με νόμο πλαίσιο και των κύριων συντάξεων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και ΝΑΤ, κατάργηση της Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας, μείωση των κοινωνικών επιδομάτων κατά περίπου 4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 και επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το κείμενο που συζητούν αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου.

Επίσης το κείμενο προβλέπει κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και περικοπή όλων των επικουρικών συντάξεων κατά 15% από το πρώτο ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, στο κείμενο που καλούνται να υπογράψουν οι αρχηγοί περιλαμβάνεται:

1. Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012

2. Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.

3. Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Β) ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

1. Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.

Γ) ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1. Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσαρμογή του κόστους.
Μέτρα:

* Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων

-Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.

-Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.

-Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.

-Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).

-Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).

-Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.

-Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

* Προσαρμογή βασικού μισθού

-Μείωσή του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.

-Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.

-Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).

-Έως τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες.

* Μη μισθολογικό κόστος

-Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με την κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί κλείνουν.

-Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.

-Μετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.

Σε περίπτωση που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.

Δ) ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
1. Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
2. Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
3. Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
4. Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
5. Εργασιακή εφεδρεία.
6. Μείωση συμβασιούχων.
7. Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.
Η αντίδραση της κοινωνίας φαίνεται να περιφρονεί εκείνους που την εξαπάτησαν. Οταν ο πολιτικός λόγος εξαπατά, δεν είναι δυνατόν να παραγνωριστεί. Θα έλθει η στιγμή που η κοινωνία θα σε τιμωρήσει. H τέως κυβέρνηση Παπανδρέου κληροδότησε βαθιές ρωγμές στην κοινωνία και την «υποθηκευμένη» οικονομία. Το οικονομικό μέλλον της χώρας έχει διαβρωθεί από το εφιαλτικό χρέος, που έχει επιδεινωθεί από τη συνταγή του Μνημονίου (ή από τη μη εφαρμογή της).

Η χθεσινή δημοσκόπηση της Public Issue και του σπουδαίου αναλυτή Γιάννη Μαυρή είναι αρκούντως αποκαλυπτική. Οπως προκύπτει από το βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue για τον Φεβρουάριο του 2012: Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Ν.Δ. με 31%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λαμβάνει μόλις 2%. Το ποσοστό αποχής ανέρχεται στο 30%. Το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων (91%) είναι δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.

Συγχρόνως, σε «αποδιοπομπαίο τράγο» τείνουν να μεταμορφώσουν τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Πάντως, σε μεγάλο και άδικο θύμα των δεινών εξελίξεων και της αντίδρασης των ερωτηθέντων εξελίσσεται ο κ. Παπαδήμος, καθώς το 71% των ερωτηθέντων δεν τον εμπιστεύεται για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας. Σημειώνεται ότι στο βαρόμετρο του Δεκεμβρίου οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο ήταν 60%.

Αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται. Τον Ιανουάριο του 2011, το ποσοστό που ήθελαν εκλογές ήταν 14% και τον περασμένο Ιανουάριο, το ποσοστό αυτό είχε ανέλθει στο 46%. Το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση και το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία. Ικανοποιημένο είναι μόλις το 7%, ενώ για το 13% η δημοκρατία δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί. Κατά του Μνημονίου είναι το 79% και υπέρ μόλις το 12%. Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα, αντίθετα με το 15% μάλλον καλύτερα. Τέλος, το 54% έχει αρνητική γνώμη για την Ε.Ε. και το 41 θετική. Ενα μήνα πριν, τα ποσοστά ήταν σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα, με το 44% να είχε αρνητική και το 51% θετική γνώμη. Αναφορικά με το ευρώ, το βλέπει θετικά το 61% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 35%. Η ελληνική κοινωνία έχει ήδη πικρά αντιληφθεί ότι δεν αρκεί η λογική των θυσιών για την αντιμετώπιση της κρίσης. H δυσαρέσκεια που εκτρέφεται από τη δομική απορρύθμιση της ελληνική οικονομίας, που υπαγορεύει το Μνημόνιο, είναι τεράστια. H εκτίμηση αυτή αποτελεί ένα (χονδροειδές ίσως) παράδειγμα με γνώμονα όχι ακριβώς ιδεολογικό.

H Eλλάς των εκατομμυρίων ανέργων ασφυκτιά. Kαι η κρίση της ανεργίας δεν έχει ούτε ιδεολογική ταυτότητα ούτε σύνορα. Oι οικονομίες, με μεγαλύτερο πραγματισμό από τους θεωρητικούς τους με τις περίφημες συνταγές, επηρεάζονται πρωτίστως από την ανεργία. Προσπαθώντας να μειωθούν με στυγερό τρόπο τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το δημόσιο χρέος σε αδύναμες οικονομίες όπως της Eλλάδος, παράλληλα συνθλίβεται ολόκληρη η κοινωνία. Kατά τα άλλα, δεν υπάρχουν πλέον «μεζούρες» για να μετρηθεί η ιδεολογία και η εντιμότητα ενός εκάστου από τους υμνητές του Μνημονίου.

H Eλλάς είναι βυθισμένη στην παράλυση και τη διαφθορά. H στήλη επιβεβαιώθηκε όταν άρχισε πρώτη να «ξεφτίζει» την οικονομική πολιτική της τέως κυβέρνησης Παπανδρέου. Kαι τα θύματα είναι πολλά με την «ψευδή» απεικόνιση της ελληνικής οικονομίας. Οι κρίσεις εμφανίζονται πάντα απρόσκλητες και σε «ακατάλληλες στιγμές». Μέχρις εδώ, όλα είναι εν μέρει τουλάχιστον εύλογα, αναμενόμενα, ίσως και αναπόφευκτα. Μπροστά όμως στο διάχυτο πλέον «πλεόνασμα ψεύδους», οι πολιτικοί αναγκάζονται να επιχειρήσουν ένα πρόσθετο και ψευδεπίγραφο πήδημα στο κενό.

Τώρα η ευθύνη για την αποτροπή της καταστροφής επιμερίζεται και στα δύο κόμματα! Το μεγαλύτερο «έσοδο» του κράτους ήταν ο ξένος δανεισμός. Παράγουμε τα μισά απ’ όσα καταναλώνουμε και τα υπόλοιπα μισά τα δανειζόμαστε. Με συνέπεια να οδηγήσουν την Ελλάδα στο σημερινό σημείο, όπου αρχίζει να μοιάζει με εκείνο που απέφυγε να γίνει πριν από 60 χρόνια, δηλαδή με χώρα του (πρώην) ανατολικού μπλοκ. «Φάγανε» το μέλλον της χώρας!


Oι ώρες που ζούμε όλοι μας έχουν πλέον το δίλημμα «Ζωή ή Θάνατος»! Έχουμε πλέον φτάσει μπροστά στη πιο δύσκολη στιγμή της Νεότερης Ιστορίας μας!

Μια χούφτα τραπεζίτες και τοκογλύφοι, ζητάνε χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ, να υποκύψουμε στις πιο επαίσχυντες απαιτήσεις που έγιναν ποτέ σε ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος!

Και αυτό επειδή μια άλλη χούφτα συμμορίτες, πολιτικοί αυτή τη φορά, που μας εξαπατούσαν ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ με τη βοήθεια των εξαγορασμένων από αυτούς Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, βυθίζοντάς μας σε μια χωματερή σκανδάλων, ασυλλόγιστων δανείων και σπαταλών φέρνοντάς μας μπροστά στην άκρη ενός γκρεμού και στην απόφαση ή να πηδήσουμε ή να υποκύψουμε!

Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ!
ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ!

Εμείς, ο Λαός, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ!
Δεν θα δεχτούμε ΠΟΤΕ να συρθούμε σιδεροδέσμιοι στα ανάκτορα των τοκογλύφων και των τσιρακιών τους!
Ο Ελληνικός Λαός δεν πρόκειται να δεχτεί να ξεπουλήσει την εθνική του Υπερηφάνια, επειδή κάποιοι του κατασπατάλησαν την περιουσία του!

Και ο Ελληνικός Λαός είμαστε ΕΜΕΙΣ!
ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!
ΩΣ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ!

Ας το σκεφτούν πάρα πολύ καλά οι κύριοι αυτοί που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην κυβέρνηση, τί θα υπογράψουν και πού!
Δεν θα υπάρξει ΑΥΡΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ!
Ήδη το έχουν πάρει το μήνυμα αρκετοί από τους βουλευτές που ανήκουν στα κόμματά τους ότι επειδή δεν πρόκειται να επανεκλεγούν ποτέ πλέον, με την πρώτη ευκαιρία θα βρεθούν μπροστά στην γκιλοτίνα του Ειδικού Δικαστηρίου!

Οι Έλληνες δεν πρόκειται να γίνουν τα πειραματόζωα των ευρωπαίων και των διεθνών τοκογλύφων!

  • Δεν θα δεχτούμε τίποτε από μια παράνομη και αντισυνταγματική κυβέρνηση, η οποία συνδιαλέγεται με ξένους χωρίς να έχει πάρει καμία λαϊκή εντολή!
  • Δεν έχουμε χάσει κανέναν πόλεμο…
  • Δεν έχουμε ηττηθεί από κανέναν Στράτο…
  • Δεν παραχωρούμε ούτε μια σπιθαμή από την εθνική μας κυριαρχία και τον εθνικό μας πλούτο!

Γι αυτό τον λόγο, βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ!

Οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση κι αν υπογράφει, είναι ενάντια στο Σύνταγμα και ενάντια στο διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο!

Κανείς Έλληνας δεν θα υποκύψει!

Οι εκλογές είναι η μόνη λύση στο σημερινό αδιέξοδο!

Όλοι μαζί ενωμένοι, για μια Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από τα τρωκτικά και τους πολιτικούς απατεώνες!

Ελατέ μαζί μας Έλληνες!
Ελάτε, όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε για άλλη μια φορά
ΟΧΙ!O παπα-Γιάννης, όπως το ξανά ’χουμε πει, συνηθίζει να επικαιροποιεί τα κηρύγματά του.

Στο κήρυγμα της περασμένης Κυριακής (5-2-12) του Τελώνη και του Φαρισαίου, είπε, μεταξύ άλλων:

Ας έρθουμε τώρα να ιδούμε πού και πώς συναντάμε τους δύο τύπους της ευαγγελικής παραβολής στη σημερινή κοινωνική μας πραγματικότητα.

Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, που ταλανίζουν τα «γουρούνια» της Νότιας Ευρώπης και ιδιαίτερα εμάς τους τελώνες Έλληνες, τους διεφθαρμένους και τεμπέληδες, δεν είναι ολόιδιοι με το φαρισαίο της παραβολής;

Και να σκεφθεί κανείς ότι οι Γερμαναράδες, που μας εξευτελίζουν, υπήρξαν ο κακουργότερος, μεταξύ των ευρωπαίων, λαός, στον εικοστό αιώνα: Με τους δυο παγκοσμίους πολέμους, με τους οποίους κατέστρεψαν την Ευρώπη, θυσιάζοντας εκατομμύρια αθώων ανθρώπων.

Οι νεώτεροι δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος της γερμανικής κακουργίας. Αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι, που ζήσαμε τη θηριωδία τους, απορούμε πώς οι λαοί του Νότου και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες ανεχόμαστε το απύθμενο θράσος τους.

Πώς ανεχόμαστε τους φονιάδες αυτούς των λαών να μας δίνουν μαθήματα δεοντολογίας; Και να θέλουν να πετύχουν δια μέσου του δολοφονικού μαμωνά ο, τι τότε με τα πολεμικά μέσα δεν κατάφεραν!…

Κάποιοι λένε ότι πίσω από τους Γερμανούς είναι οι “φονιάδες των λαών”, οι Αμερικάνοι. Κι ακόμη παραπίσω ο σιωνιστικός μαμωνάς. Στο όνομα του οποίου διαπράττονται σε βάρος της ανθρωπότητας τα μεγαλύτερα κακουργήματα.

Αφού, πέραν των πολέμων, εξαιτίας της ληστρικής τοκογλυφίας και της οικονομικής αφαίμαξης, εκ μέρους τους, εκατομμύρια ανθρώπων δεινοπαθούν και πεθαίνουν.

Και δεδομένου ότι, όπως λέγεται, απ’ τον σιωνιστικό μαμωνά εξαρτάται το 90% των ΜΜΕ, γίνεται κατανοητό, πώς έχει ενορχηστρωθεί η παγκόσμια κατακραυγή και η ψυχολογική τρομοκρατία εναντίον των «διεφθαρμένων» Ελλήνων.

Και έχουν. λέει, και δικαστήρια οι λήσταρχοι και δολοφόνοι αυτοί των λαών. Τα οποία βλέπουν τα εγκλήματα πολέμου του Μιλόσεβιτς και του Κάρατζιτς, του Σαντάμ Χουσεΐν, του Καντάφι, κλπ.

Αλλά δεν ξέρουν τίποτε για τα απείρως μεγαλύτερα και με κατασκευασμένες αφορμές εγκλήματα πολέμου των Μπους(πατέρα και γιου), του Κλίντον, του Μπλαιρ. Και τόσων άλλων διαπρεπών εκπροσώπων του καλού υπόκοσμου του τσογλαΝΑΤΟ.

Και, μάλλον, βρίσκουν ότι δικαίως εξόντωσαν οι έντιμοι Γερμαναράδες τους Έλληνες στο Δίστομο και σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Που όχι μόνο ποικιλοτρόπως μας λήστεψαν, αλλά και άλλοτε προσχηματικά και άλλοτε απροσχημάτιστα χιλιάδες λαού δολοφόνησαν.

Και να, που τώρα μας κουνάνε και επιτιμητικά το δάχτυλο. Και μας καλούν να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Ενώ για τις αντίστοιχες δικές τους υποχρεώσεις δεν θέλουν να θυμηθούν, απολύτως, τίποτε. Οι αμετανόητοι κακούργοι!

Αλλά κοντά στους φαρισαίους υπάρχουν και οι τελώνες.

Οι τελώνες, της εποχής του Χριστού, είχαν ως έργο τους να μαζεύουν τους φόρους για λογαριασμό των κατακτητών Ρωμαίων. Και, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, να εκβιάζουν το λαό και να του παίρνουν όσα ήθελαν. Με αποτέλεσμα να πλουτίζουν αυτοί και ο λαός να δεινοπαθεί.

Ο, τι, δηλαδή, κάνουν και οι δικές μας δοσίλογες κυβερνήσεις και τα δοσίλογα κόμματα σήμερα. Που ληστεύουν το λαό, για να δίνουν στους επικυρίαρχους τοκογλύφους όσα εκείνοι «αποφασίζουν και διατάσσουν»!

Και βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με τον τελώνη της παραβολής. Που, μετανοιωμένος, χτυπούσε τα στήθη του και παρακαλούσε το Θεό να τον συγχωρήσει.

Κι αν κάποιοι παρουσιάζονται μετανοημένοι, απλά και μόνο υποκρίνονται αναίσχυντα, καταβάλλοντας ύστατη προσπάθεια να εξαπατήσουν για μια κόμη φορά το λαό. Έτσι ώστε να τους ξαναψηφίσει! Για να συνεχίσουν να τον κατακλέβουν και να τον καταληστεύουν στο διηνεκές.

Και είναι απορίας άξιο, που οι σφυγμομετρήσεις δίνουν άνισα ποσοστά στα εξίσου υπεύθυνα για την προδοσία σε βάρος της πατρίδας κόμματα. Τη στιγμή, που όλοι τους θα έπρεπε να έχουν κοινό παράγοντα το μηδέν. Ακόμη και κάτω του μηδενός.

Αλλά τα ήθη των μεταλλαγμένων ανθρωποειδών μεταλλάχτηκαν κι αυτά μαζί τους.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένα παραδοσιακό γνωμικό έλεγε πως «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον προδότη κανείς».

Κι όμως στις μέρες μας, το 30% και περισσότερο των ψηφοφόρων αγαπούν, όχι μόνο την προδοσία, αλλά και τους προδότες.

Που σημαίνει ότι όχι μόνο ο φαρισαϊσμός άλλα και ο δοσιλογισμός έχει καταντήσει να είναι κυρίαρχη ιδεολογία της εποχής μας…

Παπα-Ηλίας

Δεν θα το παίξω έξυπνος, ούτε και βεβαίως θα "υποδείξω" - αλίμονο - στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και στον πρωθυπουργό τί θα έπρεπε να κάνουν με την Τρόικα.

Με το θάρρος, όμως, μιας γνώμης που είχε ήδη εκφραστεί από τον εγκληματικό Γενάρη του 2010 (όταν ο Παπακωνσταντίνου έλεγε "OXI" στα 24 εκατ. που μας έδιναν οι αγορές, λίγες μέρες μετά έπαιρνε τα πρώτα μέτρα και δύο μήνες μετά μπαίναμε στο καταστροφικό Μνημόνιο), μιας γνώμης που, δυστυχώς, δικαιώθηκε, θα γράψω απερίφραστα την άποψή μου:

Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, η Τρόικα - αν θέλετε, οι απεσταλμένοι της, γιατί Τρόικα είναι ο Μπαρόζο, ο Ντράγκι και η Λαγκάρντ - έχουν σχέδιο να μας αφανίσουν ως έθνος ή έχουν τρελαθεί!

Tertium non datur, όπως έλεγαν οι Λατίνοι, είναι πια όλα τόσο προφανή.

Και επειδή δεν θέλω να πιστέψω πως υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία για την εξαφάνιση του ελληνικού έθνους, προτιμώ να δεχθώ ότι οι κύριοι αυτοί δεν είναι στα καλά τους!

Μόλις χτες η Eurostat ανακοίνωσε ότι το χρέος είναι ήδη στο 160% του ΑΕΠ, άρα φέτος πάμε για το 180% και βάλε. Οι κύριοι αυτοί - εντάξει, έλειπε τότε ο Μορς και στη θέση του ήταν ο Ντερούζ - προέβλεπαν στο πρώτο Μνημόνιο ότι θα ήταν 133% το 2011 και 140% φέτος. Πέφτουν έξω σχεδόν κατά...9 0 δισεκατομμύρια ευρώ για φέτος!!!

Και πέφτουν έξω όχι γιατί εμείς δεν κάναμε αυτά που έπρεπε όλο αυτό το διάστημα - όχι ότι τα κάναμε, αλλά θα σας εξηγήσω σε λίγο τί εννοώ - αλλά γιατί εξ αρχής ζήτησαν να εφαρμοστεί μια πολιτική που και για τους πρωτοετείς φοιτητές οικονομικές σχολής ήταν προφανές πού θα οδηγούσε.

Καταρχήν, τί δεν κάναμε εμείς: δεν κάναμε ιδιωτικοποιήσεις και δεν απολύσαμε δημοσίους υπαλλήλους. Πόσα λεφτά θα εισπράτταμε από ιδιωτικοποιήσεις, φίλοι αναγνώστες; Έστω ότι είχαμε πουλήσει όλη τη ΔΕΗ, όλον τον ΟΣΕ, τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, την Αγροτική, το Ταμιευτήριο και ο, τιδήποτε άλλο, μέσα σε αυτή τη συγκυρία αυτά τα δύο χρόνια, πόσα θα πιάναμε; Πέντε δισεκατομμύρια (πολύ δύσκολα); Δέκα δισεκατομμύρια (εξωπραγματικό); Άντε και είχαμε απολύσει 200.000 δημοσίους υπαλλήλους ήδη εδώ και δύο χρόνια. Πόσα θα πιάναμε; Δυο χιλιάρικα μέσο κόστος το μήνα ο καθένας βγάζει 400 εκατ. τον μήνα και ένα δεκάρικο δισεκατομμύρια συνολικά για τα δύο χρόνια. Να τους βάλουμε τρία χιλιάρικα; Πάμε στα 15 δισ. στην διετία και άλλα 10 από τις ιδιωτικοποιήσεις (πού είναι εξωπραγματικό) φτάνουμε στα 25 δισεκατομμύρια.

Εδώ κύριοι της Τρόικας σας λείπουν άλλα 65 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυτά τα "άλλα" που μας υποδείξατε ή μας επιβάλατε, δηλαδή οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι έκτακτες εισφορές, οι αυξήσεις φόρων, το χαράτσι στα ακίνητα, όλα αυτά, αυτή Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ πολιτική, σας έριξε έξω κατά 65 δισεκατομμύρια ευρώ από τον στόχο σας!

Τέτοια αποτυχία; Και τέτοια επιμονή στην ίδια συνταγή; "Η ύφεση φταίει", δικαιολογείστε και το ότι "δεν απορροφήσατε τα κοινοτικά κονδύλια" Μα πώς ακριβώς γιγαντώθηκε η ύφεση; και για ποιους λόγους το Δημόσιο δεν είχε λεφτά να βάλει για να τρέξουν έργα και να απορροφηθούν και τα κοινοτικά κονδύλια;

Μήπως ξεχνάτε ό,τι προβλέπατε ανάκαμψη της οικονομίας από το 2011 και τώρα δειλά - δειλά λέτε ότι και το 2013 θα έχει ύφεση η οικονομία;

Δεν είναι προφανές ότι αυτή η συνταγή σας γιγάντωσε την ύφεση; Γιατί λοιπόν επιμένετε στην ίδια; Πώς είναι δυνατό το ΔΝΤ να ζητά νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, επιβολή ΕΦΚ και σε προϊόντα όπου αυτός δεν ισχύει; Γιατί να θέλει να επαναφέρει το διπλό φόρο σε μερίσματα και φυσικά πρόσωπα, τον οποίο επέβαλε ο Παπακωνσταντίνου και τον κατάργησε ο Βενιζέλος, επειδή ακριβώς δεν απέδωσε τίποτε;

Είναι λογικό να αναγνωρίζετε ότι το κόψιμο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα έχει επίπτωση τουλάχιστον 1,5 δισ. στα δημόσια έσοδα - δεν υπολογίζετε την κατανάλωση, έτσι; - και, λοιπόν, για να αντισταθμιστεί αυτό που εσείς ΥΠΟΠΤΩΣ Η΄ΒΛΑΚΩΔΩΣ προτείνετε, ζητάτε να κοπεί ίσο ποσό από τις δημόσιες δαπάνες, προτείνοντας περικοπή και στις κύριες συντάξεις;

Είστε με τα καλά σας κύριε Τόμσεν, κύριε Μορς, κύριε Μαζούχ;

Θεωρώ ότι, όντως, εδώ που φτάσαμε, μόνη λύση είναι να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση Παπαδήμου - αρχηγών με την πραγματική Τρόικα, όπως διάβασα χτες ότι επιθυμούν οι τρεις αρχηγοί.

Κι αν πια προκύψει ότι Μπαρόζο (ΕΕ), Ντράγκι (ΕΚΤ) και Λαγκάρντ (ΔΝΤ) δεν έχουν να προτείνουν κάτι άλλο, να το πάρουμε απόφαση: είτε όντως υπάρχει συνομωσία για τον αφανισμό του ελληνικού έθνους είτε όντως έχουν τρελαθεί όλοι τους!Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος


Αυτό είναι πιστωτικό γεγονός, δηλαδή χρεοκοπία.
Όταν μια χώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά της, αυτό λέγεται χρεοκοπία. Η χρεοκοπία αντιμετωπίζεται με στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, με στάση ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, ή και με τα δύο.

Επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτικών πιο δρόμο θα διαλέξουν. Για να γίνει στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, και να υποστηριχθεί αυτή η ενέργεια, χρειάζεται αλλαγή εξωτερικής πολιτικής. Είναι θέμα αστραπιαίας αλλαγής Γεωπολιτικής της περιοχής, αλλιώς οι γείτονες θα μας ριχθούν, υποκινούμενοι από τους διεθνείς δανειστές.
Η στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών είναι το ύστατο όπλο που διαθέτουμε. Όσο δραματικό και αν ακούγεται. Όμως είναι το λυσιτελέστερον. Πρόκειται για την επιβίωση του Λαού μας.
Φτάνει να έχουμε πλάτες-συμμαχίες να στηριχθούμε.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί θα τολμήσουν; Αφού είναι αχυράνθρωποι των διεθνών Σιωνιστών δανειστών, και «Βάρδα ζόρι»…

Ανάλυση:

Επειδή υπάρχουν πολλοί που λένε, μα «Μπαταχτζήδες» θα γίνουμε;
Για να τεκμηριώσουμε αυτή τη λύση, παραθέτουμε τα κάτωθι.
Παραμένοντας πιστοί στο δόγμα «Ανήκομεν εις την Δύση», στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, (το στρατό σωτηρίας της παγκόσμιας Δικτατορίας), η πλήρης καταστροφή μας είναι βέβαιη.

Οι «σύμμαχοι» φίλοι και εταίροι δυτικοί, ιστορικώς απεδείχθησαν αναξιόπιστοι, και εχθροί για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Μπήκαμε το 1952 στο Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, με βάση το δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσην», υποτίθεται για να προστατευθούμε από το Σοβιετικό ολοκληρωτισμό, και αυτοί οι ίδιοι οι «σύμμαχοι» υπέβλεπαν την εθνική μας κυριαρχία, αφού βρεθήκαμε μέσα στο Σιωνιστικό και Παντουρκικό ολοκληρωτισμό, πήγαμε από τη Σκύλα στη Χάρυβδη. Βρεθήκαμε μέσα στο λάκκο των λεόντων, σαν τον Δανιήλ.

Θυμηθείτε ότι μας πήραν τη μισή Κύπρο, (τα γεγονότα είναι γνωστά),
κινδυνεύουμε να χάσουμε το μισό Αιγαίο με τα νησιά, στο οποίο με τις συμφωνίες της Μαδρίτης, οι δυτικοί «σύμμαχοι» χάραξαν «γκρίζες ζώνες», και ανεγνώρισαν δικαιώματα της Τουρκίας, σήμερα δε κινδυνεύουμε να χάσουμε και τη Θράκη μας, στην οποία οι Βάρβαροι Τούρκοι αλωνίζουν, με τους εφιάλτες της Αθήνας να αδιαφορούν, και να έχουν γεμίσει τη πρωτεύουσα του Ελληνισμού με τρία εκατομμύρια Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες από Αφρική-Ασία, με ότι οικονομικό κόστος αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.

Έκαναν τη πατρίδα μας αποθήκη λαθρομεταναστών, γιατί έτσι το θέλησε η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Τα αφεντικά της Γης.
Σήμερα αρπάζουν τη δημόσια περιουσία, πτωχεύοντας τους Έλληνες.
Ο Παπαδήμος με τους άλλους πολιτικούς Αρχηγούς, είναι τελείως ακατάλληλοι για να αντιμετωπίσουν τα εθνικά μας θέματα, από τα οποία κινδυνεύει η Ελλάδα με διαμελισμό.

Όσον αφορά στην οικονομία τα γεγονότα είναι γνωστά, αφού οι δυτικοί «εταίροι» μας οδήγησαν καταχρεωμένους και χρεοκοπημένους με δόλια δανειοδότηση στο ΔΝΤ και στη Τρό’ι’κα, για να μας καταστρέψουν τελείως, και έτσι εξαθλιωμένους να μη μπορούμε να αντιδράσουμε στην αρπαγή του ορυκτού πλούτου, και διαμελισμού της πατρίδας μας.
Θυμηθείτε τα καταστροφικά γεγονότα στην εξωτερική πολιτική και οικονομία επί των Κυβερνήσεων Σημίτη.

Εξωτερική πολιτική και οικονομία συμβαδίζουν.

Στο σημείο που φθάσαμε σήμερα βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού.
Η αποφασιστική βουτιά μας μένει για να αυτοκτονήσουμε.

Υπάρχει όμως μια τελευταία λύση, η τελευταία πράξη του δράματος.
Η τελευταία αυτή λύση λέγεται, Στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, ή αλλιώς, «Κατάσταση Ανάγκης». Βεβαίως η λύση αυτή είναι πιστωτικό γεγονός ή αλλιώς Χρεοκοπία. Μια χρεοκοπία που θα είναι εις βάρος των δανειστών, και υπέρ του Λαού μας.

Το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει σε ένα κράτος που βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας (κατάσταση ανάγκης), το δικαίωμα να αναστείλει τη πληρωμή των δανείων του.

Οι ξενόδουλοι και υποτελείς πολιτικοί μας, αυτό το αποκρύπτουν από το Λαό διότι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των τραπεζιτών-δανειστών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, αφού «Εκείνοι» τους έβαλαν στη θέση που κατέχουν, για να προδίδουν τη πατρίδα τους.
Οι δοσίλογοι και εφιάλτες πολιτικοί το βράδυ αποφασίζουν να ψηφίσουν ΟΧΙ στα μνημόνια, και το πρωί ψηφίζουν ΝΑΙ…

Ψηφίσανε τα μνημόνια από υποτέλεια στους εχθρούς της πατρίδος.
Μαζί με τη χρεοκοπία ξεπούλησαν και την Εθνική μας κυριαρχία.
Υπογράφουν συμβάσεις θανάτου Ελλήνων, και σωτηρία δανειστών.
Ευτυχώς που υπάρχουν φιλέλληνες ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σαν το Βρετανό ευρωβουλευτή NIGEL FARANGE, ο οποίος επέκρινε το Γερμανικό σχέδιο να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία, και συνέκρινε αυτό με τη τοποθέτηση στην Αθήνα «Γκαουλάϊτερ» από τους Ναζί. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές τσιμουδιά.

Εάν βουλιάξει η Ελλάδα, θα βουλιάξει και η Ε.Ε. Αυτό είναι ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της Ελλάδος, μαζί με το τεράστιο χρέος, δυστυχώς οι μαριονέτες πολιτικοί δεν το εκμεταλλεύονται.

Όμως ένας αξιοπρεπής εθνικός πατριώτης ηγέτης μπορεί να σώσει τη χώρα και το Λαό της, βασιζόμενος στο Διεθνές Δίκαιο, λέγοντας ότι, προκειμένου να πεινάσει και δυστυχήσει ο Λαός, και να διαλυθεί το κράτος, με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι προτιμότερο με τη στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, να χάσουν ένα μικρό μέρος από τα κέρδη τους οι πλούσιοι διεθνείς τοκογλύφοι τραπεζίτες, οι οποίοι και το τεχνητό χρέος μας φόρεσαν καπέλο, αλλά και τα δάνεια τα έχουν ήδη πάρει πίσω με τους τόκους πολλών ετών.

Ο Λαός ακούει «στάση πληρωμών» ή χρεοκοπία, και τρομοκρατείται, διότι οι προδότες πολιτικοί μας, φροντίζουν μέσω των ΜΜΕ της βαρονίας των Αθηνών, να εμφυσήσουν στο κόσμο ότι χρεοκοπία σημαίνει μόνο στάση ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, και ότι θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα δάνεια των τοκογλύφων τραπεζιτών των κ.κ. Ρότσιλντ, και Ροκφέλερ, ενώ υπάρχει και η χρεοκοπία με στάση μόνο ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, εκεί όπου πάνε τα πολλά χρήματα του Λαού. Είναι τόσο προδότες, αχυράνθρωποι, και μαριονέτες, που προτιμούν να καταστρέψουν το Λαό μας, παρά να χάσει ο Ρότσιλντ, Σόρος, και Ροκφέλερ, ψιχία από το πλούτο τους.

Το χρέος της Ελλάδος είναι ψιχία για τους διεθνείς τραπεζίτες-δανειστές. Υπενθυμίζω ότι εις βάρος του τοκογλύφου Σόρος, η Ρωσία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, για κακουργήματα εις βάρος της ανθρωπότητος, και χαρακτήρισε αυτόν οικονομικό τρομοκράτη.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους άλλους οικονομικούς τρομοκράτες ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, που τρομοκρατούν του Λαούς της Γης με χρεοκοπίες. Αυτούς τους κλέφτες και απατεώνες του διεθνούς και τοπικού πλούτου, εξυπηρετούν οι εφιάλτες και αχυράνθρωποι πολιτικοί μας.

Χρηματοδοτούν τις ντόπιες τράπεζες, με δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ κόβουν τις συντάξεις των γερόντων.

Οι οικονομικοί εταίροι της Ε.Ε. μας στέρησαν το δικαίωμα να έχουμε το δικό μας νόμισμα, μας στέρησαν το δικαίωμα στην οικονομική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να βυθιστούμε στην ύφεση και τη χρεοκοπία, με ένα πανίσχυρο νόμισμα στα χέρια μας.

Στην οκταετία Σημίτη έγινε το έγκλημα της Ο.Ν.Ε. και η οικονομική υπονόμευση της Ελλάδος. Ο Σημίτης το έκανε αυτό ενώ διέλυσε όλες τις βασικές οικονομικές υποδομές της χώρας.(Βιομηχανία, Βιοτεχνία, Γεωργία, κλπ). ενώ ταυτόχρονα προώθησε τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Τέτοιος «σοφός» οικονομολόγος ήταν.

Εξετέλεσε τα σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας…

Το δημόσιο αυτό χρέος στρέφεται κατά του Λαού, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως τον εισβολέα στη χώρα μας.

Μας έριξαν στο έλεος του ΔΝΤ και των άλλων διεθνών τοκογλύφων δανειστών μας. Το ΔΝΤ και οι άλλοι, συμπεριφέρονται στους λαούς που δανείζουν, όπως η Μαφία των τοκογλύφων της Θεσ/νίκης.

Τα πιόνια οι πολιτικοί συμφωνούν και υπογράφουν μνημόνια για μας χωρίς εμάς, χωρίς καν να τα διαβάσουν.

Ο Λαός θα εξοφλήσει τα δάνεια, όχι οι προδότες πολιτικοί.

Δεν θα πονέσουν οι μαριονέτες πολιτικοί, εμείς ο Λαός θα πονέσουμε.
Γιατί καθυστερούν τις εκλογές; για να κατοχυρώσουν με τα διάφορα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, τα συμφέροντα των δανειστών της διεθνούς Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Η παρούσα κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ευρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία προς τις επιθυμίες του Λαού. Δεν έχουν πια την έξωθεν καλή μαρτυρία, που λέει η Εκκλησία μας, γι αυτό πρέπει τάχιστα με δημοκρατικές διαδικασίες να αντικατασταθούν, αφού απεδείχθησαν όργανα των εχθρών του Λαού και της Ελλάδος.

Το Δόγμα του Σόκ, ευρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή για την Ελλάδα. Οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν είναι εταίροι, είναι εγκληματίες κατά του Ελληνικού Λαού. Η βία που ασκείται από τη τρόϊκα είναι φοβερή κατά του Λαού. Τιμωρούν τη κοιτίδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Ζητούν να θέσουν υπό εποπτείαν την Ελλάδα όπως ζητά η αγράμματη κυρία Μέρκελ, απόγονος Ούνων, Γότθων, και Βανδάλων.

Τώρα που έληξε η σύμβαση COOPER θυμήθηκαν οι προδότες πολιτικοί τα πετρέλαια. Τόσα χρόνια έκαναν πως δεν τα γνωρίζουν, ενώ εάν από χρόνια τα είχαν βγάλει στο διεθνές εμπόριο, η χώρα μας τώρα θα ήταν πλούσια. Μας βύθισαν στη φτώχεια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Ρότσιλντ, και της παρέας του.

Η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία θυμήθηκε την «Αυτονομία» της Κρήτης, επειδή η Κρήτη κάθεται επάνω στους υδρογονάνθρακες.

Μέχρι και για «Αυτονομία» της Κέρκυρας μίλησαν, διότι τα Διαπόντεια
νησιά έχουν ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίων και φυσικού αερίου.

Ακόμη και τη Ρόδο σβήσανε από το Ελληνικό χάρτη, επειδή η Ρόδος έχει πλούσια υφαλοκρηπίδα και Ελληνική Α.Ο.Ζ. με πετρέλαια.

Το ίδιο κάνουν στη Θράκη μας, για να αποκτήσει η Τουρκία υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στο Αιγαίο, ώστε μαζί με τη Τουρκία, να αποκλείσουν τη Ρωσία στο Βορρά. Το κόλπο «Αυτονομία» στη Γεωπολιτική, είναι η μεγάλη πατέντα των Κοσμοκρατόρων παγκοσμίως για να βάλλουν στο χέρι τον ορυκτό πλούτο των Λαών της Γης.

Η Ελλάδα σήμερα έχει κυβέρνηση ανδρεικέλων. Κατάντησαν τη πατρίδα μας Ουγκάντα και Ουζουμπούρου.

Ρωτάμε, τι μέλος της Ε.Ε. είμαστε;; μας φέρονται σαν αφεντικά προς δούλους. Τα μνημόνια της τρό’ι’κα είναι συνταγές εξαφάνισης του Ελληνικού Λαού. Συμπεριφέρονται στο Λαό μας, όπως οι προστάτες της Μαφίας στο Σικάγο.(βλέπε THOMSEN και ΣΙΑ). H βία θέλει βία.
Να τους αντιμετωπίσουμε με βία, και όχι σαν φοβισμένα αρνιά.

Οι μαριονέτες και δοσίλογοι των Αθηνών πρέπει να σαρωθούν.

Αυτούς τους εφιάλτες μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε;

Οι σημερινοί ηγέτες της Ε.Ε. είναι νάνοι, είναι κατώτεροι των περιστάσεων, και μαριονέτες της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Γιαυτό κατάντησαν την Ε.Ε. στο σημερινό χάλι.

Οι δοσίλογοι χτίζουν τζαμιά και τεμένη για τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, ενώ οι Έλληνες άστεγοι κοιμούνται στα παγκάκια, και σιτίζονται χάρη στη φιλανθρωπική πρόνοια της εκκλησίας.
Τα χαράτσια της ΔΕΗ πηγαίνουν όλα στις Τράπεζες του Ρότσιλντ και στη GOLDMAN SACHS, ενώ ο λαός μας στενάζει.

Η βαριά φορολογία, και όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στους τοκογλύφους δανειστές, στις ΜΚΟ, στα μυστικά κονδύλια των υπουργείων, και στο σπάταλο κράτος, ενώ ο λαός στενάζει.

Αντί να περιορίσουν το σπάταλο κράτος, κόβουν τις συντάξεις των γερόντων. Μπορούμε να ανακουφίσουμε ολίγον το χρέος αν κρατικοποιηθούν οι τράπεζες. Όμως δεν κάνουν ούτε αυτό.

Τα μέτρα αυτά βαθαίνουν την ύφεση. Κάθε 3 μήνες και νέα μέτρα.
Η αλληλεγγύη εξέλιπεν από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Οι εταίροι μας σαν λύκοι ωρυόμενοι επέπεσαν επάνω στην Ελλάδα, για να κατασπαράξουν τις σάρκες της.

Όλο αυτό το παιχνίδι με την Ελληνική οικονομία γίνεται για να βγάλουν μερικοί δισεκατομμύρια ευρώ από τα ασφάλιστρα κινδύνου, και για να μας πίνουν το αίμα οι Σιωνιστές δανειστές δια βίου.

Μέχρι η δικαιοσύνη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δικαίωσε τη Ναζιστική Γερμανία για τις δολοφονίες και τη γενοκτονία των κατοίκων του Διστόμου και Καλαβρύτων, και γενικά της Ελλάδος, με πρόφαση τη λανθασμένη διαδικασία της προσφυγής.

Το Διεθνές Δικαστήριο πρέπει να ντρέπεται για την απόφαση αυτή.
Αυτοί οι δικαστές του διεθνούς δικαστηρίου δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται δοτή…

Η Γερμανία αρνείται να πληρώσει το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο.
Γιατί λοιπόν εμείς πρέπει να είμαστε συνεπείς στους δανειστές της διεθνούς Μαφίας; Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γερμανίας.
Εδώ ισχύει ο νόμος του ισχυροτέρου, ο νόμος της Ζούγκλας!!!

Οι μαριονέτες δοσίλογοι πολιτικοί συνηθίζουν να λένε, «Δεν είναι ώρα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις», «Δεν είναι ώρα για τα πετρέλαια», οι δοσίλογοι είναι «βάρδα ζόρι» που λέει ο λαός, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, και για να μη θίξουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, και «ο λαός ας πάει να κουρεύεται», γι αυτό φθάσαμε στη σημερινή δραματική κατάσταση.

Η τρόϊκα ζητάει απολύσεις στις ένοπλες δυνάμεις, για να μπουκάρουν οι Τούρκοι ανενόχλητοι μέσα, όπως έκαναν στη Κύπρο, και να διαμελίσουν τη χώρα, δηλαδή παράδοση των Ελλήνων άνευ όρων.

Για αυτή τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων φταίνε και οι δοσίλογοι πολιτικοί μας, αφού έδωσαν τα πετρέλαια προς εκμετάλλευση στις ΑμερικανοΕβραϊκές εταιρίες πετρελαίων, και στο Ισραήλ, και αγνόησαν την Ε.Ε. Τώρα η Ε.Ε. μας εκδικείται.

Σαν μέλος της Ε.Ε. είχαμε ηθική υποχρέωση να δώσουμε προτεραιότητα στους Ευρωπαίους, και αν δεν μπορούσαν αυτοί, τότε σε άλλες παγκόσμιες ενεργειακές δυνάμεις.

Πρόσφατα οι γνωστοί διεθνείς ANONYMOUS χτύπησαν τους εφιάλτες «Έλληνες» πολιτικούς. Έλληνες θαρσείτε, επιτέλους μια ισχυρή διεθνής οργάνωση ίσταται στο πλευρό μας για αντίσταση.
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. ΠΟΥΤΙΝ δήλωσε, οι διεθνείς κερδοσκόποι, δημιούργησαν τη κρίση στην Ελλάδα, και δεν άφησαν την Ελλάδα να εξυγιάνει την οικονομία της.

Μεγάλη αναταραχή στις διεθνείς αγορές και στις οικονομίες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ θα προκαλούσε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδος, δηλώνει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας στην εφημερίδα «Die Welt».
Η εφημερίδα «LE FIGARO» γράφει, «Η Ευρώπη χρωστά στην Ελλάδα», και συνεχίζει λέγοντας, «Μιλάμε διαρκώς για το Ελληνικό χρέος, χωρίς καν να επισημαίνουμε ότι η Ευρώπη είναι αυτή που εδώ και 2500 χρόνια έχει ένα χρέος προς την Ελλάδα.

Ένα χρέος αιώνιο, αφού αφορά τα θεμέλιά της.

Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, λέμε στους εφιάλτες πολιτικούς, δεν έχουμε άλλη λύση, παρά μόνο στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, και τη μονομερή εκ μέρους της Ελλάδος διαγραφή του τεχνητού χρέους. Το χρέος αυτό το δημιούργησαν οι διεθνείς δανειστές της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, για να σκλαβώσουν την Ελλάδα, να την αρμέξουν οικονομικά αρπάζοντας το πλούτο της, διαμελίζοντας αυτήν, για τα δικά τους Γεωπολιτικά συμφέροντα.

Υπενθυμίζουμε στους εφιάλτες και δοσίλογους πολιτικούς, πως ο εθνικός πατριώτης πολιτικός Ιωάννης Μεταξάς, αντιμετώπισε την ίδια περίπτωση, και έσωσε τότε την Ελλάδα από μια άλλη χρεοκοπία.

Έκανε στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ και μόνο πληρωμών, και αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου. Οι δανειστές προσέφυγαν στο διεθνές δικαστήριο, και η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη κατάσταση του Λαού και της χώρας.

Σήμερα ποιός θα το κάνει αυτό; Μήπως ο Jeffrey, ή ο κ. Παπαδήμ(ι)ος;
Ο ΜΕΤΑΞΑΣ τόνισε τότε στο διεθνές δικαστήριο, ότι ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση η οποία κάνει αδύνατο για τις κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς το Λαό τους ταυτόχρονα.

Πρέπει η κυβέρνηση να επιλέξει ανάμεσα στα δύο, ή τους δανειστές, ή το Λαό. Φυσικά το καθήκον του κράτους είναι να σώσει το Λαό του, και το καθήκον αυτό ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών του.
Οι σημερινοί δοσίλογοι πολιτικοί προτιμούν τα αφεντικά τους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, έναντι του Ελληνικού λαού.

Ο ΜΕΤΑΞΑΣ είπε, στη περίπτωση που η αποπληρωμή των δανείων και χρεών, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και ασφάλεια του Λαού, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει την εξυπηρέτηση των δανείων και του χρέους. Με αυτά τα επιχειρήματα το διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο.

Το παράδειγμα του ΜΕΤΑΞΑ ακολούθησαν και άλλες χώρες στα σημερινά χρόνια, όπως η Αργεντινή, ο Ισημερινός, κ.λ.π. και σώθηκαν από τους δανειστές, αφού υπάρχει το ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ.

Μόνο η Ελλάς των δοσίλογων εφιαλτών πολιτικών δεν τολμά, αλλά θυσιάζει το Λαό της, για τα κέρδη της GOLDMAN SACHS…

Για να γίνει αυτό, (Στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών), χρειάζεται εθνικός ηγέτης ο οποίος σε άμεσο συμφωνία με το αντίπαλο δέος, (για προστασία και κατοχύρωση της χώρας), να προβεί σε αστραπιαία μεταβολή των Γεωπολιτικών δεδομένων της περιοχής, ο ηγέτης αυτός δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει.

Επειδή «χαΐρι και προκοπή» δεν είδαμε από τους Σιωνιστές δυτικούς, και μάλλον προς τα χειρότερα πάμε, με κατάληξη τη χρεοκοπία εις βάρος του Λαού, για να προστατευθεί η χώρα από το παμπόνηρο γείτονα που καραδοκεί την ευκαιρία να ριχθεί στο θύμα του, η Ελλάς μια και μόνη λύση έχει, να τεθεί κάτω από τη προστατευτική στρατιωτική ομπρέλα της Ρωσίας, (αφού το ΝΑΤΟ είναι εχθρικά διακείμενο), ώστε να γλιτώσουμε μια και καλή από τα νύχια των αρπακτικών της Δύσης, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν το ΝΑΤΟ και το κακό γείτονα, για να μας επιτεθούν και μας σκλαβώσουν.

Η τεχνική χρεοκοπία της Ελλάδος υπό των παγκόσμιων Σιωνιστικών Δικτατορικών Δυνάμεων, είναι ένα σατανικό όπλο Γεωστρατηγικής που στρέφεται κατά της Ρωσίας, αφού οι Νατοϊκοί «σύμμαχοι», θα μπλοκάρουν το Αιγαίο, έναντι των δανείων και των χρεών που δεν θα μπορεί να αποπληρώσει η Ελλάς, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν τη Ρωσία στο Βορρά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δύο χώρες…

Πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο, της Ν.Τ.Π. που το υφίσταται τώρα η πατρίδα μας, και οι Σιωνιστές Ευρωπαίοι ηγέτες παίζουν το παιχνίδι.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί θέτουν το ερώτημα, εάν κάνουμε τώρα στάση πληρωμών των δανείων, μετά τι; Τους απαντάμε.

Επειδή η στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών σήμερα ελλοχεύει εθνικούς κινδύνους, απαιτείται αστραπιαία αλλαγή Γεωπολιτικής της περιοχής, (όπως γράψαμε πιο πάνω και στην αρχή του άρθρου), και κάλυψη όλων των εθνικών αναγκών της Ελλάδος υπό της Ρωσίας, υπό τη προϋπόθεση ότι η Ρωσία θα το δεχθεί και θα το θελήσει.

Όμως ένα προαιώνιο όραμα των Ρώσων να κατέβουν και να έχουν βάσεις στις θερμές θάλασσες θα γίνει πραγματικότητα.

Έτσι διασφαλίζουν την εθνική τους ασφάλεια. Αλλιώς οι δυνάμεις της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας θα τους εγκλωβίσουν στο Βορρά, και θα πάθουν Γεωστρατηγική ασφυξία.

Οι Ρώσοι το γνωρίζουν, γι αυτό και ο Στόλος στη Μεσόγειο…

Όμως ο Στόλος χρειάζεται ναυστάθμους…

Το Γεωπολιτικό και Γεωστρατηγικό παιχνίδι των Δυτικών σήμερα στη Συρία, σκοπό έχει να στερήσει τις βάσεις στη Μεσόγειο για τις Ρωσικές δυνάμεις. Τις Αραβικές χώρες τις αντιμετώπισαν με πόλεμο, και την Ελλάδα με οικονομικό πόλεμο. Θα μου πείτε Συρία θα γίνουμε;

Πάντως κάτι πρέπει να κάνουμε. Εάν δεν αντιδράσουμε, θα ζήσουμε παντοτινά φτωχοί και σκλαβωμένοι στη Σιωνιστική Δύση, εξαρτημένοι δια βίου στα δάνεια… Έλληνες προβληματιστείτε.!!!

Εν συνεχεία παραχώρηση ναυστάθμων (Μούδρο Λήμνου- Νεώριον Σύρου) στο Αιγαίο στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έναντι σοβαρού οικονομικού τιμήματος, και άμεσο πώληση δικαιωμάτων του ορυκτού πλούτου έναντι σοβαρού οικονομικού τιμήματος, και ταχεία εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου με τους Ρώσους και άλλους, με αξιοπρεπή ποσοστά και όχι τζάμπα που τώρα μας τα παίρνουν οι Σιωνιστές Αμερικανοί. Με σύμβαση αποικιοκρατίας κατέχουν τώρα οι Αμερικανοί το ναύσταθμο Σούδα στη Κρήτη.

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Εκεί μας ώθησαν οι εταίροι μας δυτικοί «σύμμαχοι», και οφείλουμε να σωθούμε.

Έτσι μηδενίζουμε το CASUS BELI των Τούρκων, θα τολμήσουν οι Τούρκοι να τα βάλλουν με τη Ρωσία;

Η χώρα μας σήμερα αντιμετωπίζει επίθεση από τους Δυτικούς, βρισκόμαστε σε πόλεμο, η τρό’ι’κα έχει αφηνιάσει, εμείς τι κάνουμε για να αμυνθούμε;;; Με προδότες πολιτικούς υποταχθήκαμε.

Τι καλό είδαμε από τη Δύση από τη λήξη του Β! Π.Π. μέχρι σήμερα;
Έχθρα και μόνον έχθρα και μίσος. Συγκεκριμένα.

1. - Η Ιταλία με τη Γερμανία μας επιτέθηκαν το 1940, μας σκλάβωσαν,
και επέφεραν τρομερές καταστροφές σε ανθρώπους και υποδομές.

2. - Η Αγγλία μας έριξε σε εμφύλιο σπαραγμό. (1945-1950).

3. - Οι ΗΠΑ μας έκαναν αποικία από το 1950 μέχρι σήμερα, μας πήραν όλο το πλούτο, και μας ανάγκασαν να ζούμε όλα αυτά τα χρόνια με το τρόμο των Τούρκων επί της κεφαλής μας.

4. -Κατάστρεψαν τη Κύπρο.

5. - Δημιούργησαν γκρίζες ζώνες στο Ελληνικό Αιγαίο.

6. - Δεν έχουμε το δικαίωμα να χαράξουμε την Ελληνική Α.Ο.Ζ. και δεν
ελέγχουμε πια τον ορυκτό μας πλούτο.

7. - Τελικά ήλθε η Ε.Ε. και αντί να μας σώσει, μας χρεοκόπησε.

Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;

Αυτά για να προστατευθούμε σε περίπτωση που αποφασίσουμε στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, αλλιώς θα είμαστε αιωνίως σκλάβοι των σατανικών δανειστών μας της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Ούτως ή άλλως σκλαβωμένοι, φτωχοί, και δούλοι στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία θα ζήσουμε από δώ και μπρός, και εμείς και οι ερχόμενες γενεές Ελλήνων.

Είναι επαναστατική πράξη, που θυμίζει το έπος του 1821.
Θυμηθείτε, στη μάχη των Θερμοπυλών, 300 γενναίοι πέθαναν για την Ελλάδα, σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για 300 εφιάλτες.

Σήμερα Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ…

Ήτε παίδες Ελλήνων.