Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Φεβ 2016

Του Ιεμπραχέμ Μουσλέμ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, νυν πρόεδρος και μελλοντικός Σουλτάνος, όπως επιθυμεί ο ίδιος, ζει και βασιλεύει χωρίς καμιά ενόχληση από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις Ευρώπης και Αμερικής.

Αναρωτιέται κανείς μέχρι που θα τον αφήσουν να φτάσει ώστε να αναγκαστούν οι δυτικές κυβερνήσεις να αντιδράσουν.

Εάν δεν είναι αρκετό ότι δηλώνει ανοικτά θαυμαστής του Αδόλφου Χίτλερ...
Eάν δεν είναι αρκετή η προφανής ιδεολογική σχέση του με τις τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις...
Eάν δεν είναι αρκετό από μόνο του ότι εξοπλίζει και ανεφοδιάζει το τουρκικό κράτος τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή...
Eάν δεν είναι αρκετό το λαθρεμπόριο πετρελαίου για λογαριασμό των τζιχαντιστών...
Eάν δεν είναι αρκετό ότι δεκάδες δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι και δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία,...
Eάν δεν είναι αρκετή η επέμβαση στα εσωτερικά ξένων χωρών...
Eάν δεν είναι αρκετό ότι αποχώρησε από το τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών με το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και επέλεξε τον πόλεμο...
Eάν δεν είναι αρκετό ότι στη χώρα που «κυβερνάει» ο Ερντογάν πόλεις βομβαρδίζονται, παροχές νερού, ηλεκτρικού, επικοινωνιών διακόπτονται, οι τραυματίες απαγορεύεται να βοηθηθούν και οι νεκροί μένουν άταφοι για μέρες...

Tι άλλο πρέπει να κάνει ο Ερντογάν για να ασχοληθεί η Δημοκρατική Ευρώπη με τα θύματά του αντί όχι να του υπόσχεται ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να χρηματοδοτεί την εξόντωσή τους;

* Ο Ιεμπραχέμ Μουσλέμ είναι αριστερός Κούρδος πολιτικός, γιατρός καρδιολόγος στο επάγγελμα, με καταγωγή από την Κόμπανι της Ροζάβα (Δυτικό Κουρδιστάν - Συρία). Είναι υπεύθυνος των Κούρδων της Συρίας για την Ευρώπη και μέλος της ευρωπαϊκής διπλωματικής αντιπροσωπείας του PYD από τη Ροζάβα - Κόμπανι. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η κατά λέξη μετάφραση της φράσης που μας έρχεται από το 450 π.χ. στα νέα ελληνικά είναι "ας αναμιχθεί η γη με τη φωτιά" και η έννοιά της συνοψίζεται στη δήλωση αδιαφορίας για τις όποιες συνέπειες μπορεί να προκαλέσουν οι πράξεις μας. Με άλλα λόγια, ας κάνουμε εμείς τη δουλειά μας και ας γίνει μετά ό,τι θέλει. Η υιοθέτηση της παραπάνω ρήσης φαίνεται ότι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Καθημερινά μεγάλος αριθμός Μονάδων όλων των Κλάδων ΕΔ, του νομού Αττικής, με υψηλή επιχειρησιακή ή ειδική αποστολή πρέπει να παρασκευάσουν να συσκευάσουν και να μεταφέρουν τρία γεύματα για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ 2.600 μερίδες παρασκευάζονται καθημερινά για τους πρόσφυγες. Η διανομή πραγματοποιείται στα Κέντρα Φιλοξενίας Ελαιώνα, Ελληνικού, Αμυγδαλέζας, Ταύρου και Κορίνθου. Όπως είναι κατανοητό οι εργατοώρες, τα καύσιμα των κινήσεων για τη μεταφορά, η απασχόληση του προσωπικού με άλλα ζητήματα και όχι με την κύρια αποστολή του, είναι θέματα που πρέπει να συνυπολογιστούν. Ένα θέμα επίσης που κρίνεται σημαντικό είναι το κόστος όλων αυτών των δράσεων. Το ημερήσιο κόστος του συσσιτίου, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο, ανέρχεται στα πέντε ευρώ ανά άτομο. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει καταβληθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις ούτε ένα ευρώ.

Τα χρήματα για το συσσίτιο λαμβάνονται από τον ήδη «κουτσουρεμένο» λειτουργικό προϋπολογισμό των επιτελείων. Θα ήταν ενδιαφέρον η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής να ζητήσει από τον ΥΕΘΑ να παρουσιασθούν οι διαθεσιμότητες των κύριων οπλικών συστημάτων του ΣΞ, αεροσκαφών της ΠΑ και πλοίων του ΠΝ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς πόσα από αυτά ακινητούν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, τα οποία θα υπήρχε δυνατότητα να αγορασθούν άμεσα και να καταστήσουν αυτά επιχειρησιακά διαθέσιμα, αν δεν γίνονταν οι οικονομίες για την παρασκευή των συσσιτίων των προσφύγων. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι όλοι αυτοί που λόγω ιδεοληψιών νοιώθουν απέχθεια για τη στολή και τους στρατιωτικούς, βρίσκουν την εύκολη λύση σ΄ αυτούς.

Η ανικανότητα της πρώτης φοράς κυβέρνησης αριστεράς να συντονίσει και να προσφέρει λύσεις μέσω των κρατικών δομών στο προσφυγικό δεν είναι δικαιολογία για να χρησιμοποιούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ως αντίδοτο για πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Θα πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι η κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και όχι η χρησιμοποίηση των Ε.Δ. ως «Φιλιππινέζα των προσφύγων».

Πηγή DefenceNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Ευρώπη είναι καταδικασμένη να υποστεί τις συνέπειες της πανευρωπαϊκής βλακείας που έχει χτυπήσει τους πάντες, με άξιο εκπρόσωπο του «κινήματος της ηλιθιότητας» τον ΣΥΡΙΖΑ και τη μεγάλη πλειοψηφία των παραδοσιακών του ψηφοφόρων που έλεγαν απύθμενες βλακείες επί σειρά ετών, συνοδεύοντάς τις από πράξεις…

Αποτέλεσμα ήταν η άνοδος της Χρυσής Αυγής, αφού κάθε «εκτροπή» προς τη μία πλευρά, ακολουθείται νομοτελειακά από αντίστοιχη «εκτροπή» προς το άλλο άκρο. Δεν θα σταματήσουμε να τους το λέμε παρότι τους ενοχλεί σφόδρα, όπως άλλωστε ενοχλεί κάθε δυσάρεστη αλήθεια, ιδίως όταν αυτό που τον αφορά αρνείται να κάνει αυτοκριτική και συνεχίζει να προσπαθήσει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα…

Εννοούμε τις πράξεις – πολιτικές αποφάσεις που υπαγορεύει η αντιμετώπιση της πραγματικότητας όταν πλέον βρεθείς σε θέση εξουσία και καλείσαι να διαχειριστείς το αδιέξοδο, όπου και ανακαλύπτεις με τραυματικό τρόπο το πόσο θεωρητικές κουταμάρες τάιζες τον κόσμο και το πολιτικό σου ακροατήριο.

Η κατάσταση γίνεται πολύ πιο δύσκολη όταν αρνείσαι να παραδεχτείς δημόσια τα λάθη σου, λέγοντας παράλληλα το αυτονόητο, ότι το κίνητρο ήταν αγνό, ο ανθρωπισμός, όμως ανακαλύπτεις ότι όσοι σου έλεγαν κάποτε ότι υπάρχουν και ζητήματα ουσίας όπως η ασφάλεια της κοινωνίας δεν ήταν ούτε… απάνθρωποι ούτε «φασίστες», απλά κατανοούσαν καλύτερα ότι η αντικειμενική δυνατότητα περίθαλψης των μεταναστών και των προσφύγων, είναι πεπερασμένη.

Τώρα, σε ένα ακόμα περίεργο – αν είναι – παιχνίδι της τύχης, καλούνται να διαχειριστούν ένα χάος που οι ίδιοι βοήθησαν να δημιουργηθεί, αφού δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα να μη διαψεύδονται απλά ιδεολογίες και πεποιθήσεις, αλλά να τρίζει συθέμελα το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα κράτη-μέλη να περιχαρακώνονται και να αναδεικνύουν με τον χειρότερο τρόπο τη θεωρητική, ή πεπερασμένη αν θέλετε εναλλακτικά, ισχύ των αρχών και των αξιών που ευαγγελίζεται η ΕΕ.

Τα γεγονότα στο Μόναχο αποτελούν ένα ακόμα σοκ, μετά αυτά στις Σκανδιναβικές χώρες, τις μητροπόλεις της ανεκτικότητας και του «σύγχρονου πνεύματος», που αποδεικνύει τόσο τη μεγάλη δυσκολία να συμβιώσουν πληθυσμοί που δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή των αξιών που θα διέπουν αυτή τη συμβίωση, κι αυτό όχι διότι ο ένας είναι κακός και ο άλλος καλός…

Όταν έχεις μάθει ότι πηγή κάθε σοφίας είναι το Κοράνι, το οποίο μάλιστα σου δίνει δικαίωμα να μη σέβεσαι και να ασχημονείς σε βάρος των γυναικών αν δεν τηρούν τα δικά σου θρησκευτικά πρότυπα δημόσιας εμφάνισης, πέραν της υποταγής στους άνδρες, τότε είναι εξ ορισμού αδύνατο να συμβιώσεις, ενώ όταν οι αστυνομικές αρχές σου δηλώνουν ότι δεν μπορούν να σε προστατεύσουν, το μέλλον φαντάζει πολύ συγκρουσιακό και εκτός ελέγχου…

Τι έγινε όμως στο Μόναχο; Ηλικιωμένοι Γερμανοί επιβάτες δέχθηκαν επίθεση στο μετρό του Μονάχου από αραβικής καταγωγής αλλοδαπούς, όταν προσπάθησαν να υπερασπιστούν νεαρή γυναίκα η οποία έπεσε θύμα παρενόχλησης. Όταν δε ειδοποιήθηκε η αστυνομία, τους δήλωσε ότι δεν μπορεί να επέμβει.

Όπως αναφέρει το «ΕΘΝΟΣ», οι αλλοδαποί εξαγριώθηκαν όταν οι ηλικιωμένοι άνδρες επιχείρησαν να τους σταματήσουν και επιτέθηκαν στους δυο Γερμανούς που προσπάθησαν να υπερασπιστούν την νεαρή γυναίκα. Αφού τους έβρισαν και τους έπιασαν από τα χέρια, ένας εκ των αλλοδαπών κλώτσησε τον έναν Γερμανό, μετά τον κράτησε από το λαιμό και τον απείλησε.

Οι υπόλοιποι της ομάδας έσπευσαν να δημιουργήσουν μια «ζώνη ασφαλείας», φωνάζοντας και δείχνοντας αγριεμένοι, ώστε κανείς από τους υπόλοιπους επιβάτες να μην μπορεί να επέμβει. Ο δεύτερος Γερμανός φαίνεται να έρχεται σε αντιπαράθεση με έναν από την ομάδα.

«Σύμφωνα με τον Τομ Ροθ, κάτοικο Μονάχου που τράβηξε το βίντεο το περιστατικό σημειώθηκε όταν μια νεαρή γυναίκα απέρριψε έναν από τους αλλοδαπούς που της απευθύνθηκε στα αγγλικά και έβαλε το χέρι στην πλάτη της.

»Εκείνος, εκνευρισμένος από την στάση της γυναίκας, χτύπησε δυνατά το παράθυρο για να εκφράσει την δυσαρέσκειά του και τότε επενέβη ο ένας εκ των Γερμανών, ζητώντας του να συμπεριφερθεί κόσμια. Ο αλλοδαπός αντέδρασε βίαια, χτυπώντας το κεφάλι του Γερμανού που αμέσως σηκώθηκε όρθιος.

»Άλλοι επιβάτες προσπάθησαν να επαναφέρουν στην τάξη τους αλλοδαπούς. Όταν το τρένο έφθασε στον σταθμό, ο Τομ Ροθ που τράβηξε το βίντεο φώναξε την αστυνομία, ωστόσο οι αστυνομικοί του είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

»Το εν λόγω περιστατικό εντάσσεται σε πλήθος καταγεγραμμένων συγκρούσεων μεταξύ Γερμανών και αλλοδαπών που φθάνουν μαζικά στην Ευρώπη. Το 2015 έφθασαν στην Γερμανία 1,1 εκατομμύριο αιτούντες ασύλου και φέτος αναμένονται περίπου 1,5 εκατ.

»Οι πιο σοβαρές επιθέσεις επί γερμανικού εδάφους σημειώθηκαν την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, όπου πάνω από 100 γυναίκες κακοποιήθηκαν και παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για βιασμούς. Η αστυνομία δέχθηκε τότε έντονες επικρίσεις για αδράνεια.»

Βοήθειά μας…

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ένας διεθνής συνασπισμός απωθεί τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τα προπύργιά τους στη Συρία και στο Ιράκ, όμως η οργάνωση απειλεί τη Λιβύη και θα μπορούσε να υφαρπάξει τον πετρελαϊκό της πλούτο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι.

Αξιωματούχοι από 23 χώρες συναντώνται στη Ρώμη για μια επανεξέταση της μάχης κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που έχουν δημιουργήσει ένα αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο σε μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ και επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, ιδίως στη Λιβύη.

Δυνάμεις του ΙΚ έχουν επιτεθεί στις πετρελαϊκές υποδομές της Λιβύης και έχουν εγκαταστήσει μια βάση εξόρμησης στη Σύρτη, εκμεταλλευόμενοι ένα κενό εξουσίας στη βορειοαφρικανική χώρα όπου δύο αντίπαλες κυβερνήσεις μάχονται για να υπερισχύσει η μία της άλλης.

"Στη Λιβύη είμαστε στα πρόθυρα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας", δήλωσε ο Κέρι στη διάσκεψη της Ρώμης. "Η χώρα αυτή έχει πόρους. Το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θα θέλατε να δείτε είναι ένα ψευτοχαλιφάτο με πρόσβαση σε δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα από το πετρέλαιο".

Βάσει ενός υποστηριζόμενου από τον ΟΗΕ σχεδίου για μια πολιτική μετάβαση, οι δύο αντίπαλες κυβερνήσεις της Λιβύης θα πρέπει να σχηματίσουν κυβέρνηση ενότητας, όμως, ένα μήνα μετά τη συμφωνία στο Μαρόκο, η εφαρμογή της εμποδίζεται από εσωτερικές έριδες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται δύο διαφορετικών συνασπισμών που πραγματοποιούν αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ και στη Συρία με στόχο το Ισλαμικό Κράτος.

Δυτικές χώρες σκέπτονται επίσης το ενδεχόμενο πληγμάτων στη Λιβύη, μια πύλη εξόδου για χιλιάδες μετανάστες που ευελπιστούν να φθάσουν στην Ευρώπη. Θέλουν, όμως, το πράσινο φως από τη μελλοντική κυβέρνηση ενότητας προτού αναλάβουν δράση.

"Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στη νίκη που θέλουμε να επιτύχουμε, και θα επιτύχουμε, είτε στη Συρία είτε στο Ιράκ και έχουμε δει το Ντάες να παίζει ένα παιγνίδι εξάπλωσης με μεταστάσεις σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα στη Λιβύη", είπε ο Κέρι, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η ομάδα κατά του ISIS έχει σημειώσει πρόοδο μετά την τελευταία συνάντησή της τον Ιούνιο του 2015. "Κατά την τελευταία υπουργική συνάντησή μας, το Ραμάντι είχε μόλις πέσει και έκανε την εμφάνισή της μια σκοτεινή και επικίνδυνη αφήγηση", είπε.

Είπε πως από τότε ιρακινές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει την πόλη και το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει περίπου το 40% του εδάφους που κατείχε στο Ιράκ και το 20% του εδάφους που κατείχε στη Συρία.

Η μονοήμερη συνάντηση της Ρώμης πραγματοποιείται ενώ στη Γενεύη έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες στην προσπάθεια να τεθεί ένα τέλος στον πενταετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, που προκάλεσε τουλάχιστον 250.000 θανάτους και περισσότερους από δέκα εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Ενώ η Ουάσινγκτον υποστηρίζει εδώ και καιρό πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έχει απολέσει τη νομιμότητα για να ηγηθεί της χώρας, έχει καταστήσει σαφές πως η πρώτη προτεραιότητά της είναι να προσπαθήσει να χαλιναγωγήσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στη σημερινή συνάντηση θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η σταθεροποίηση περιοχών όπως η ιρακινή πόλη Τικρίτ, καθώς και ευρύτερες προσπάθειες να περικοπεί η χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους, να ανακοπεί η ροή των ξένων μαχητών και να αντιμετωπιστούν τα μηνύματά του, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η γερμανική τάμπλοϊντ Bild μπορεί να μην είναι ο καταλληλότερος δίαυλος για διαλέξεις οικονομικής θεωρίας - είναι όμως το καταλληλότερο βήμα αν θέλει κανείς να απευθυνθεί στον «γερμανό φορολογούμενο».

Αυτό έκανε ο πρώην έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, γράφοντας άρθρο που ρωτά απευθείας τον «γερμανό φορολογούμενο» αν «θέλει να "πάρει" πίσω "τα λεφτά του"» ή αν θα έπρεπε να «υποψιάζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα».

Το άρθρο δημοσιεύεται την Τρίτη, ενώ επίκειται η ανακοίνωση πολιτικού κινήματος του Γ.Βαρουφάκη, και ο τίτλος του είναι σαφής: «Θέλουν στα αλήθεια πίσω τα λεφτά τους;». Ο πρώην ΥΠΟΙΚ ξεκινά με αφορμή μία ερώτηση που του είχε γίνει στο περιθώριο συνάντησής του με τον Σόιμπλε από άλλο γερμανό αξιωματούχο, «μεταξύ αστείου και σοβαρού», όπως γράφει, «πότε θα πάρουμε πίσω τα λεφτά μας».

«Δεν είναι αυτή η ώρα, ούτε αυτή η εφημερίδα για να μπούμε σε συζήτηση για τη φύση και τις αιτίες του ελληνικού χρέους προς τις γερμανικές τράπεζες και το γερμανικό κράτος» αναγνωρίζει ο Γ.Βαρουφάκης, και αποφασίζει «να μείνουμε στα απλά: Το ερώτημα είναι εάν η γερμανική κυβέρνηση βάζει ειλικρινά πάνω από άλλες προτεραιότητες το να πάρει πίσω τα λεφτά των φορολογουμένων της από την Ελλάδα».

«Με άλλα λόγια, μπορούν οι γερμανοί πολίτες να εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους πως βάζει πρώτη την ανάκτηση όσων έχει δανείσει στο ελληνικό κράτος, ή έχει άλλες, αδήλωτες, προτεραιότητες;» ρωτά στο κείμενό.

Τα μέτρα που επιβάλλονται, τα οποία παρουσιάζει επιγραμματικά, πνίγουν την ελληνική οικονομία, όποτε και καταλήγει ρωτώντας τον γερμανό αναγνώστη (στον οποίο ανοικτά απευθύνεται δύο φορές): «Καθώς η Ελλάδα χρωστά βουνό χρημάτων, η αποπληρωμή των οποίων στη Γερμανία θα χρειαστεί δεκαετίες ανάκαμψης του ιδιωτικού τομέα, πιστεύεις, αγαπητέ αναγνώστη, ότι αυτά τα μέτρα θα σε βοηθήσουν να "πάρεις πίσω" τα "λεφτά σου"; Δεν το πιστεύω».

«Όπως οι Έλληνες αμφισβητούν εδώ και καιρό τους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησής τους, δεν θα ήταν ανάρμοστο αν και οι Γερμανοί ξεκινούσαν να δυσπιστούν όσον αφορά την προτεραιότητα της κυβέρνησής του στο να "πάρουν πίσω τα λεφτά τους" από την Ελλάδα και να υποπτεύονται ότι υπάρχει κάποια άλλη, σιωπηρή, ατζέντα» καταλήγει, χωρίς να γίνεται πιο συγκεκριμένος για αυτή τη δεύτερη «ατζέντα».

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Νεκροί 12 αμερικανοί στρατιώτες
των ειδικών επιχειρήσεων 

Μια ‘γκρίζα’ έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας που κυκλοφόρησε στο Κρεμλίνο, σήμερα, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας ήταν «ζαλισμένοι» την τελευταία εβδομάδα, μετά που ένα μαχητικό της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε δύο ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion που μετέφεραν Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ της Διοίκησης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (MARSOC), πάνω από την κουρδική περιοχή στην ανατολική Συρία, "τμήμα" της πολεμικής ζώνης Λεβάντε, σκοτώνοντας όλους και τους 12 Αμερικανούς στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτά, γράφει αμερικανική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτά τα δύο ελικόπτερα αναχώρησαν στις 14 Ιανουαρίου από την αεροπορική βάση του Ιράκ «Άιν αλ Άσαντ» για μια "κανονικής/ρουτίνας" πτήσης ανεφοδιασμού των πεζοναυτών των ΗΠΑ, και της Βρετανίας των ειδικών δυνάμεων, που βρίσκονταν με τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) των Κούρδων, μαχόμενοι κατά του Ισλαμικού κράτους- Ντάες, κοντά στα τουρκικά σύνορα, στην βορειοανατολική Συρία, κοντά στην πόλη Ράκκα, όταν συνέβη αυτό το «έγκλημα πολέμου».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα απέκρυψε σκόπιμα αυτό το γεγονός από τον αμερικανικό λαό που ήταν «εκ προθέσεως έγκλημα πολέμου», γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις των πολιτών, όταν θα μάθαιναν ότι 12 γενναίοι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν από τη σύμμαχό τους Τουρκία, η οποία την ίδια στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες πολεμούν με τον κουρδικό λαό, τους τρομοκράτες, η Τουρκία κάνει ό, τι μπορεί για να τους καταστρέψει, γράφει το αμερικανικό δημοσίευμα του «Sorcha Faal».

The Hellenic Information Team


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Τώρα που οι περισσότεροι προβλέπουν ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις'', για να δούμε τί πορεί να σημαίνει αυτό για τον λαό.

Πρώτα-πρώτα ας δούμε ποιοί αρθρώνουν σήμερα έναν κάποιο, έστω και αναιμικό αντιμνημονιακό λόγο στην Βουλή: Πρόκειται για τους δυό ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς, οπαδούς του ολοκληρωτισμού, δεξιού ή αριστερού.

Αυτοί δηλαδή που πρεσβεύουν ό,τι ακριβώς και η νεοναζιστική ''Ενωμένη Ευρώπη'', που πολύ θα ήθελε (και στόχο έχει) μετά την κατάργηση των εθνικών νομισμάτων προς όφελος της Γερμανίας, και μετά την κατάργηση του φυσικού χρήματος προς όφελος των τραπεζών, να καταργήσει τα εθνικά κοινοβούλια προς όφελος ενός διευθυντηρίου τεχνοκρατών και ηλίθιων και απατεώνων πολιτικών, διορισμένου από πολυεθνικές, τράπεζες και ολιγάρχες.

Η αντιμνημονιακή λοιπόν σήμερα φωνή μέσα στην Βουλή, είναι αυτή που ταυτίζεται με την κατάργηση μερική ή ολική του κοινοβουλευτισμού. 

Οι υπόλοιποι που ενστερνίζονται τον κοινοβουλευτισμό, και θα έπρεπε λογικά να είναι αντίθετοι με κάθε έννοια τέτοιου είδους ''ενωμένης'' Ευρώπης, είναι φανατικοί υποστηρικτές των μνημονίων, και διαφέρουν για τα μάτια του κόσμου μόνο στον τρόπο επιβολής τους.

Αυτήν την παράνοια εμείς την έχουμε στείλει στην Βουλή ακριβώς έτσι.
Και αν περιμένουμε ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις'' που θα ωφελήσουν τον λαό μέσα απ' την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής...
Είτε σαν πραξικόπημα τύπου ''Παπαδήμου'' με κάποιον εξωκοινοβουλετικό εγκάθετο τοκογλύφων και τραπεζών...
Είτε σαν σχηματισμό ''οικουμενικής'' κυβέρνησης τύπου κοινοβουλευτικής καμόρας...
Είμαστε μακριά νυχτωμένοι και απεριόριστα βλάκες και αφελείς.

Από την άλλη, μιά προσφυγή στις κάλπες...
(πράγμα που το blog πιστεύει ότι δεν συμφέρει ούτε τους δανειστές-τοκογλύφους-''θεσμούς'' ούτε και το σύστημα διαπλοκής, και άρα δεν θα γίνουν ή θα αποφευχθούν μέχρι της τελευταίας πιθανότητάς τους να διασωθούν χωρίς εκλογές) 
Θα είχε νόημα μόνον αν άλλαζε ριζικά η σύνθεση της σημερινής Βουλής και της ισορροπίας των πολιτικών δυνάμεων, που θα μπορούσε να προέλθει απ΄ την ριζοσπαστικά αντίθετη της 20ης Σεπτεμβρίου ψήφο του λαού.
Βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο;
Ούτε και το blog!

Άρα μάλλον συμφωνούμε πως οι λεγόμενες ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις''  που θα μπορούσαν να αποβούν ωφέλιμες για τον λαό, δεν πρόκειται να προέλθουν ούτε μέσα από την υπάρχουσα Βουλή, ούτε από εκλογές.
Τί μένει;

Εδώ το blog σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Του έρχονται στο μυαλό δύο λεξούλες, δύο λύσεις (η μία επιθυμητή, ή άλλη απευκταία) αλλά δεν θα τις πεί.
Θα τις πεί και θα τις προκαλέσει, η ωριμότητα ή όχι αυτού του λαού!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς


Είχα διαβάσει σε μικρότερη ηλικία, όταν πολλές φορές διαβάζουμε ανώριμα, περίπου βουλιμικά κάποια βιβλία, την εξαίσια πραγματεία του Ξενοφώντος με τίτλο «Οικονομικός». Ανήκει στην τετραλογία των φιλοσοφικών του έργων, που στρέφονται γύρω από την μορφή του μεγάλου δασκάλου του, του Σωκράτη. Τα άλλα τρία τιτλοφορούνται «Απομνημονεύματα», «Συμπόσιον» και «Απολογία». Στο έργο αυτό ο μέγας φιλόσοφος αναφέρεται κυρίως στην γεωργία, σημειώνοντας στην εισαγωγή του πέμπτου κεφαλαίου ότι «έοικε γαρ η επιμέλεια αυτής είναι άμα τε ηδυπάθεια τις και οίκου αύξησις και σωμάτων άσκησις εις το δύνασθαι όσα ανδρί ελευθέρω προσήκει», δηλαδή, η γεωργία είναι πηγή τέρψεως και της περιουσίας αύξηση και του σώματος άσκηση, ώστε να μπορεί το σώμα να κάνει όσα αρμόζουν σ’ έναν άνθρωπο ελεύθερο, διότι «των σωμάτων θηλυνομένων και αι ψυχαί πολύ αρρωστότεραι γίγνονται».

Πριν σχολιάσουμε τους λόγους του προγόνου μας, μία ακόμη επίκαιρη παραπομπή. Στο ίδιο κεφάλαιο, στίχος 17, λέει ο Σωκράτης. «Καλώς δε κακείνος είπεν ος έφη, την γεωργίαν των άλλων τεχνών μητέρα και τροφόν είναι. Ευ μεν γαρ φερομένης της γεωργίας έρρωνται και αι άλλαι τέχναι άπασαι…σχεδόν τι και κατά γην και κατά θάλατταν». Μετάφραση: (Χρησιμοποιώ την έκδοση «Βιβλιοθήκη των Ελλήνων). Και ωραίος είναι ο λόγος εκείνου που είπε πως η γεωργία είναι των άλλων τεχνών μητέρα και τροφός. Διότι, αν η γεωργία πάει καλά, καλά πηγαίνουν και οι άλλες τέχνες όπου, αντιθέτως, η γη, κατ’ ανάγκην, μείνει χέρσα, εκεί σχεδόν σβήνουν και «άπασαι» οι άλλες τέχνες… στεριανές και θαλασσινές».

Πάμε, τώρα, μία βόλτα σ’ ένα μανάβικο της σήμερον. Τι αντικρίζεις; Ντομάτες Βελγίου, πατάτες Αιγύπτου, κρεμμύδια και λεμόνια Τουρκίας, εσπεριδοειδή Ισπανίας. Γέμισε ο τόπος από εισαγόμενα φρούτα. (Δεν εξαιρώ τα, σάπια, άνοστα και επιβλαβή, πολιτικά). Ένας τόπος ευλογημένος σαν τον δικό μας, «ηλιοστάλακτος», αγκαλιασμένος από θάλασσα – «Θεέ μου πόσο μπλε ξοδεύεις για να μην σε βλέπουμε» θα πει εξαίσια ο Ελύτης- είναι δυνατόν να εισάγει ντομάτες; Λιβάδι απέραντο η πατρίδα μας, ο καιρός της καλοσυνεύει δύο μήνες ενωρίτερα από των «Ευρωπαίγων», είναι δυνατόν να μην έχει επάρκεια σε γεωργοκτηνοτροφικά αγαθά; Αντί να είμαστε το περιβόλι της Ευρώπης, η γη μας είναι σχεδόν αμόλυντη λόγω της ανύπαρκτης βιομηχανίας, καταντήσαμε χερσοτόπι, καταστρέψαμε την γεωργία, την μητέρα των τεχνών, κατά τον Σωκράτη. Όλοι οι ανέμπνευστοι μπακαλόγατοι που, κακή τη ώρα, κυβέρνησαν τον τόπο λες και συνωμότησαν για να διαλύσουν την γεωργία. Ποινικοποίησαν την χειρωνακτική εργασία, ξερίζωσαν τον λαό από τις εστίες του, τον στίβαξαν στις απάνθρωπες τσιμεντουπόλεις, μετέτρεψαν πολλούς σε αεροκοπανατζήδες του Δημοσίου και… ιδού τα αποτελέσματα: τρώμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια των Τούρκων, καταναλώνουμε τα γλακατοκομικά των Ολλανδών. Και τα δικά μας τα μοσχοαναθρεμμένα βλαστάρια σπουδάζουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, «λιανοπαίδια», θύματα, ανίδεα για την φρίκη που τους αναμένει.

(Είχα διαβάσει το εξής, δεν θυμάμαι σε ποιο βιβλίο. «Αν θέλεις να καταστρέψεις ένα έθνος να επιμηκύνεις την παρουσία των νέων στα θρανία». «Σκοτώνονται» σήμερα τα παιδιά μας για να μαζέψουν «χαρτιά». Γιατί; Για να τα κερδίσουν οι Ευρωπαίοι, να φύγουν στην Γερμανία που λεηλατεί τα καλύτερα μυαλά της πατρίδας μας. Τα ωραιότερά τους χρόνια, που όλες οι πνευματικές και σωματικές τους δυνάμεις είναι στην «καλύτερή τους ώρα», τα περνούν στα σπουδαστήρια. Γεγονός με οδυνηρότατες συνέπειες και στο μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα, το δημογραφικό).

Ας γνωρίζουμε ότι η κατοχή γης, η ιδιοκτησία τονώνει το εθνικό αίσθημα, λόγω προσωπικού γοήτρου και αλληλεγγύης προς την πατρίδα. Η γη γεννά δεσμούς που κινούν και αφυπνίζουν τον άνθρωπο. Όταν μιλάμε για φιλοπατρία, μιλάμε και για αγάπη στο γεννοτόπι μας, του χώματος που μας ανέστησε. (Είμαστε «γέννημα και θρέμμα» της τάδε περιοχής).

Τα λιοντάρια του 1940 ήταν αγροτόπαιδα, σκληροτράχηλοι δουλευτάδες της γης, πολέμησαν και νίκησαν γιατί υπερασπίζονταν τα οργωμένα χωράφια τους και όχι τον κοπανιστό «αέρα» του ρετιρέ μιας πολυκατοικίας. «Η γη» λέει ο Σωκράτης, «παρακινεί σημαντικά τους γεωργούς να υπερασπίζουν ένοπλοι τη χώρα, γιατί παράγει τους καρπούς της στο ύπαιθρο, ώστε να τους παίρνει εκείνος που νικά». Είδαμε τι έγινε κατά τη γερμανική Κατοχή. Κατέκλεψαν οι πρόγονοι της Μέρκελ την παραγωγή και ο λαός, κακουχούμενος και λιμοκτονών, αποδεκατίστηκε.

«Ούτω και τα ήθη γενναιοτάτους τους αυτή συνόντας η γεωργία έοικε παρέχεσθε». Η γεωργία διαμορφώνει ευγενέστατο το ήθος των ανθρώπων, που απασχολούνται μ’ αυτή. Πλην της φιλοπατρίας, η γεωργία εξευγενίζει τον άνθρωπο, τον οπλίζει με υπομονή, καρτερία, γενναιότητα. Βλέπει ο άνθρωπος το θαύμα της κτίσης, ταπεινώνεται, κοπιάζει, μοχθεί και, όταν έρθει ο καρπός, χαίρεται και καμαρώνει. Μία αιτία της τωρινής απιστίας και της αλαζονείας είναι και η απομάκρυνσή μας από τη γη. Μες στις φωσφορίζουσες τσιμεντουπόλεις θαυμάζουμε τα έργα των χειρών μας, τα εφήμερα και πομπώδη, χάσαμε τα «καλά λίαν» έργα του Θεού. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στον λόγο του «Εις ανδριάντας» σημειώνει: «Άπαν ασελγείας είδος εξελήλαται, πολλή δε πανταχού ανθεί η σωφροσύνη. Το δε αίτιον, επίπονος εστίν αυτοίς ο βίος, και διδασκαλείον της αρετής και της σωφροσύνης έχουσι την γης εργασίαν και τέχνην μετιόντες, ην προ των άλλων απασών ο Θεός εις τον βίον εισήγαγε τον ημέτερον». (ομιλ. ΙΘ’, Ι, ΕΠΕ 32, 578). Δηλαδή: «Κάθε είδους ασέλγειας έχει απομακρυνθεί και παντού στις αγροτικές περιοχές ανθεί η σωφροσύνη. Και η αιτία είναι η κουραστική ζωή των γεωργών και ως σχολείο της αρετής και της αγνότητας έχουν την καλλιέργεια της γης και ασκούς την τέχνη, που ο Θεός εισήγαγε στη ζωή πριν απ’ όλες, δηλαδή την γεωργία». (Αυτά τότε…)

Η εργασία στο χωράφι σε καταπονεί μεν, αλλά νιώθεις την χαρά της εργασίας. Ο φραπές στα… κηφηνεία, η απραξία, η νωθρότητα, γεννοβολούν τους αφιονισμένους κουκουλοφλώρους. Οι νέοι, οι πακεταρισμένοι και σιδερωμένοι στις μεγαλουπόλεις, ούτε λέξεις έχουν για να μιλήσουν, ούτε διακονούν την γη για να «πονούν» και να συμπονούν. Τα λεγόμενα «επεισόδια» τους εκτονώνουν. Όπως στρώσαμε έτσι κοιμόμαστε. Σε λίγα χρόνια την ελληνική γη θα την δουλεύουν μόνο οι λαθρομετανάστες. Η γεωργική τέχνη εξάλλου, λέει ο Σωκράτης, δεν χρειάζεται πτυχία και «η γη; Το ξέρουν όλοι, ευεργετεί όσους την ευεργετούν». (20, 14). Ο μόνος που κατανόησε την σημασία της γεωργίας και εργάστηκε με αποστολικό ζήλο για την προαγωγή της ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας. Είναι νομίζω περιττή η απαρίθμηση των επιτευγμάτων του.

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η δία βίου παιδεία της αμάθειας από την περιρρέουσα απαξίωση και περιφρόνηση της γεωργικής και κάθε χειρωνακτικής τέχνης. Σχεδόν ανύπαρκτη στα βιβλία γλώσσας η προβολή και η εξύμνηση της εργατικότητας, της φιλοπονίας, του μόχθου. Στην Στ’ Δημοτικού στο γ’ τεύχος της γλώσσας, στην ενότητα για την εργασία, ως «επάγγελμα με προοπτική», (σελ.22), προτείνονται τα: υπεύθυνος τροφοδοσίας ξενοδοχείων, τεχνικός Η/Υ, γραφίστας ηλεκτρονικής σχεδίασης εντύπου και ηχολήπτης. Δουλειές ατσαλάκωτες, του γραφείου, άπασες δορυφορούσες της νέες τεχνολογίες, πλην μιας, αυτής του σερβιτόρου. Άρα ο Έλλην της αύριον, όπως τον οραματίζεται το υπουργείο της ελληνοκτόνου παιδαγωγίας, θα λυγίζει την μέση του υπηρετώντας την… ακράτεια των καλοζωισμένων, αργόσχολων γραϊδίων του Βορρά, τους ιδιοκτήτες της γης και των ρόδινων ακρογιαλιών μας. Οι πιο «τυχεροί» βεβαίως. Οι λοιποί θα σερφάρουν και θα επικοινωνούν με τους χιλιάδες «φίλους» τους, στο facebook…

Η απόφαση για την πατρίδα μας έχει ληφθεί.
Απέραντος καταυλισμός λαθρομεταναστών, ευρωπαϊκό «Μπαγκλαντές», με διαλυμένη γεωργία και την όποια βιομηχανία, με γηγενείς τρομοκρατημένους, κλειδαμπαρωμένους στα σπίτια τους, εισπνέοντας τις τηλεοπτικές αναθυμιάσεις προς εξημέρωση και καταστολή.
Μεθαύριο – 4 Φεβρουαρίου 1843 – εκοιμήθη ο Γέρος του Μοριά.
Ας θυμηθούμε τι έκανε, μήπως ντραπούμε και φιλοτιμηθούμε…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιώτης Μαυροειδής

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια τυπική επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας, επιχειρεί να παρουσιάσει την αντεργατική τομή στο ασφαλιστικό, ως «ταξική μεροληπτικότητα» υπέρ των φτωχών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων!

Στη συλλογιστική αυτή εισοδήματα άνω των 12.000 ανήκουν σε …πλούσιους εργαζόμενους, μεταξύ 5.500 και 12.000 συνωστίζονται οι ..μεσαίου εισοδήματος και πιο κάτω κινούνται αυτοί για τους οποίους έχει δήθεν έγνοια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η φιλολογία περί ‘’προστασίας των πλέον αδυνάτων’’, εν μέσω συνολικής κοινωνικής γενοκτονίας, όχι μόνο δεν αποτελεί (μίνι έστω) αντι-νεοφιλελεύθερη πολιτική «ανακούφισης», αλλά, αντίθετα, αναδεικνύει την πλήρη ηγεμονία της τελευταίας-σε εκδοχή Μπλερισμού- στον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική της κυβέρνησης.

Η κλασσική εκδοχή του «κράτους πρόνοιας» στον καπιταλισμό, αφορούσε την παροχή κάποιας ασφάλειας στον κοινωνικο-οικονομικό τομέα. Ακριβώς επειδή οι βασικοί κανόνες έδιναν προτεραιότητα στην ελευθερία δράσης τους κεφαλαίου, υπήρχε παράλληλα η υπόσχεση της κάλυψης των «παράπλευρων απωλειών» (ανεργία, χαμηλά εισοδήματα σε τμήματα των εργαζομένων, αποκατάσταση υγείας κ.α.) από το κράτος πρόνοιας.

Η μερική αναδιανομή αποτελούσε συμπληρωματική λειτουργία, ενώ προϋπόθετε φυσικά σκληρούς κοινωνικούς αγώνες. Συνιστούσε ταυτόχρονα τη νομιμοποιητική βάση λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας.

Η εποχή αυτή ανήκει στο παρελθόν. Στο σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιταλισμό, ειδικά σε συνθήκες παροξυσμού της κρίσης του και της εφαρμογής προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, συντελείται μαράζωμα όλων των θεσμών του παλιού κράτους πρόνοιας, ταυτόχρονα με την απογείωση των «ελευθεριών της αγοράς».

Οι προστατευτικές λειτουργίες περιορίζονται πλέον σε οριακά χαμηλά επίπεδα και μόνο σε ειδικές κατηγορίες (απόλυτα εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού, κοινωνικά αποκλεισμένοι, ανάπηροι κ.α.).

Την ίδια ώρα αλλάζει ο χαρακτήρας τους καθώς από κοινωνικό δικαίωμα, μετατρέπονται σε φιλεύσπλαχνες χάριτες προς «ανίκανους» ή «δύστυχους» ταπεινωμένους ανθρώπους.

Το κόστος δε για αυτές δεν αποτελεί πλέον προϊόν αναιμικής ανακατανομής πλούτου μεταξύ αστών και εργατικών στρωμάτων, αλλά αποτέλεσμα εσωτερικής αναδιανομής εντός της εργατικής τάξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Τρίτο Μνημόνιο ρητά αναφέρεται ότι η σταδιακή εφαρμογή πολιτικών Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος , θα γίνει με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος, δηλαδή θα πληρωθεί εξ ολοκλήρου από τους υπόλοιπους εργαζόμενους με τις ταπεινωμένες αποδοχές!

Όσο θα δυναμώνει η γενική εικόνα της συνολικής καθίζησης του εργατικού εισοδήματος με ταυτόχρονη μαζική μόνιμη ανεργία, θα πολλαπλασιάζονται οι φανφάρες για ‘’προστασία των αδυνάτων». Είναι το «δίχτυ προστασίας» όχι των ιδίων, αλλά της συνοχής του συστήματος.

Τα έχει πει και ο Χάγιεκ, εκ των πατριαρχών του νεοφιλελευθερισμού…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ 31/1/16
Πηγή Padiera


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Με τη χώρα να ζει τη χειρότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο παρακμής όχι απλώς μετά τη χούντα αλλά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εδώ που φτάσαμε, ακόμα και οι φανατικότεροι υποστηρικτές της αντίληψης ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθεί τυφλά και χωρίς αντίλογο τις εντολές των Βρυξελλών έχουν πλέον αρχίσει να κλονίζονται.

Ο λόγος είναι σαφής: στην τραγωδία του προσφυγικού οι πάντες βλέπουν τώρα το τι πραγματικά σημαίνει η σημερινή υποκριτική γερμανική Ευρώπη: παρήλθε οριστικά η περίοδος κατά την οποία πολλοί πίστευαν ότι η Ελλάδα -με όλα της τα χάλια για τα οποία έχει η ίδια την ευθύνη και έπρεπε επιτακτικά να τα αλλάξει- έχει την πλήρη ευθύνη για όλα τα δεινά.

Στις Βρυξέλλες προσπάθησαν –και ακόμα προσπαθούν- να κάνουν ακριβώς το ίδιο που έκαναν με τα δημοσιονομικά. Δηλαδή να στοχοποιήσουν, να ενοχοποιήσουν μια χώρα για να χτίσουν πάνω στις δικές της «ευθύνες» μια νέα συνολική πολιτική. Εκεί, ήταν η λιτότητα προσανατολισμένη αποκλειστικά στα πρότυπα και τις δυνατότητες του Βερολίνου. Εδώ, είναι η αναζήτηση ενός αποδιοπομπαίου τράγου ο οποίος θα απορροφήσει όλο το κακό – λες και γίνεται…

Όμως, όσο κι αν εκεί κορόιδεψαν πολλούς, εδώ δεν μπορούν να το κάνουν: οι πάντες βλέπουν ότι ΔΕΝ είναι η Ελλάδα υπεύθυνη για την τραγωδία. Οι πάντες, εκτός από τους μανδαρίνους του «ευρωπαικού συμπλέγματος» των Βρυξελλών, οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να απειλούν και να φορτώνουν αλλού τις ευθύνες, δήθεν εκφράζοντας μίαν, στην πραγματικότητα ανύπαρκτη, ευρωπαική πολιτική πίσω από την οποία βρίσκονται εντελώς άλλες στοχεύσεις, ιδίως του Βερολίνου, στοχεύσεις καθαρά εθνικού χαρακτήρα.

Παρόλα αυτά, δεν λείπουν οι πολιτικές φωνές, αλλά και τα υπηρεσιακά έγγραφα, που επιμένουν στη στοχοποίηση της χώρας. Κι αυτό είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς, όσο κι αν αποκλίνει από τη λογική και από τη στοιχειώδη πολιτική ηθική, μπορεί να επιφέρει δυσμενέστατα πραγματικά αποτελέσματα.

Απάντηση σε αυτό τον κίνδυνο όμως δεν συνιστά ένα εκ νέου σκύψιμο της κεφαλής στο οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής μεταξύ όλων των προκατόχων του – και, όπως αποδείχθηκε, καλώς από την πλευρά τους οι Γερμανοί επένδυσαν πολιτικά σε αυτόν...

Η πολιτική αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Και κάθε μέρα που περνάει είναι σαν να βουλιάζει τη χώρα σε μια κινούμενη άμμο. Είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε να το χωνέψουμε, από την άθλια αυτή Ευρώπη που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Κι ας μην αρχίσουν πάλι τα γνωστά τρομοϋστερικά «μα αν θα φύγουμε τι θα γίνουμε;» Όχι, να μην φύγουμε. Αντιθέτως, να αντιδράσουμε πριν να… μας φύγουν, όπως συστηματικά προετοιμάζουν επιστρατεύοντας πρόδηλες γελοιότητες.

Πρέπει να ξεφύγουμε από τις αυταπάτες μας όσο είναι καιρός και να αντιληφθούμε ότι αν δεν οργανωθεί μια νέα, διαφορετική, επιθετική πολιτική που θα θέτει επιτέλους τις ίδιες τις Βρυξέλλες αληθινά προ των ευθυνών τους, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει αληθινά το φάσμα της πλήρους διάλυσης.
Ότι έχει μείνει πια όρθιο, είναι πλέον μια βιτρίνα κράτους.
Όλο το μέσα, έχει ήδη καταρρεύσει...

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σε ειδικό εξομοιωτή κατάθεσης στεφάνων 
προπονούνται καθημερινά οι ΑΝΕΛ

Του Νίκου Ζαχαριάδη

Όταν έχεις αποφασίσει να κάνεις πρωταθλητισμό, δεν μπορείς να αφήνεις τίποτα στην τύχη. Γι’ αυτό και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εγκατέστησαν στα γραφεία τους ειδικό μηχάνημα εξάσκησης για τελετές με στεφάνια.

Πράγματι! Οι εξαιρετικές επιδόσεις στις τελετές εθνικής μνήμης που έχει πετύχει τις τελευταίες εβδομάδες το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν είναι τυχαίες. Τα στελέχη, δείχνουν να χειρίζονται με εξαιρετική δεξιοτεχνία τα στεφάνια, ενώ εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι ατομικές ενέργειες μπροστά στα μνημεία.

Δεν είναι μόνο η πρόσφατη ιστορική επίδοση του Τέρενς Κουίκ που ξεπέρασε όλα τα δεδομένα του αθλήματος όταν γονάτισε μπροστά στο μνημείο των Ιμίων, ανεβάζοντας την έννοια του πολιτικάντικου θεατρινισμού και της εκμετάλλευσης αγώνων άλλων σε νέα δυσθεώρητα ύψη.

Ποιός θα ξεχάσει το στεφάνι που πέταξε πριν λίγους μήνες ο Πάνος Καμμένος στην παραλία της Σαλαμίνας, περπατώντας πάνω στις παλέτες; Ή την αριστοτεχνική βολή του ίδιου από το ελικόπτερο, πάλι για τα Ίμια.

Ομως, όποιος πιστέψει ότι αυτά γίνονται τυχαία, κάνει μεγάλο λάθος. Τα στελέχη των ανεξάρτητων Ελλήνων, ξέροντας ότι για να γίνεις πρωταθλητής δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, περνάνε ώρες μπροστά στον εξομοιωτή, «λιώνοντας» κυριολεκτικά στην προπόνηση. Μπορεί να μην κάνουν τιποτα άλλο στην συγκυβέρνηση αλλά αυτό που κάνουν θέλουν να το κάνουν καλά.

Στο πλευρό τους έχουν ειδικούς προπονητές από την πρώην ανατολική γερμανία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που τους βοηθούν καθημερινά να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και τους μαθαίνουν νέες τεχνικές (το γονάτισμα του Τέρενς Κουίκ με τις κρυμμένες επιγονατίδες κάτω από το παντελόνι είναι μια από αυτές), ενώ ειδικοί καθηγητές θεατρολογίας, τους μαθαίνουν να παίρνουν και το κατάλληλο ύφος, ώστε να συμπληρώνουν το «πακέτο».

Ηδη ο Τέρενς Κουίκ εκμυστηρεύθηκε στους πολυάριθμους θαυμαστές του, ότι στα επόμενα σχέδιά του, είναι να προσκυνήσει στην Παναγία της Τήνου, φθάνοντας στο Νησί γονατιστός πάνω σε σερφ…

Πηγή Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αντιμέτωπη με τετελεσμένα επί του εδάφους και με την ανάδειξη των Κούρδων της Συρίας σε αξιόπιστο σύμμαχο όχι μόνο των Ρώσων άλλα και των Αμερικάνων, κάτι που τους εξασφαλίζει ρόλο στην μεταπολεμική Συρία, βρίσκεται η Τουρκική ηγεσία η οποία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα απειλούσε ότι το PYD η ισχυρή πολιτική οργάνωση του Συριακού Κουρδιστάν «δεν θα έχει μέλλον στην Συρία»

Την Πέμπτη είχε συνεδριάσει στην Άγκυρα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν το οποίο στην κορυφή της ατζέντας είχε τις επιχειρήσεις εναντίον του PKK άλλα και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Συρία, το τουρκικό ΣΕΑ διακήρυξε ότι « το PYD και η ένοπλη πτέρυγα του YPG δεν έχουν μέλλον στην Συρία» και στην κατεύθυνση αυτή η Τουρκία θα μπορούσε να παρέμβει ακόμη και στρατιωτικά

Η Ρωσία με καταιγιστικούς βομβαρδισμούς και με επιστράτευση και του τελευταίου αποκτήματος της ρωσικής αεροπορίας του Su-35S επιχειρεί να επιβάλλει τετελεσμένα επί του εδάφους στην Συρία πριν αρχίσει η προσπάθεια για την ειρηνευτική διαδικασία με τις συνομιλίες της Γενεύης.

Όμως η Τουρκία κατήγγειλε ότι με την υποστήριξη της Ρωσίας, κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας στράφηκαν εναντίον Αράβων και Τουρκμένων στην Βόρειο Συρία, προκειμένου να «καθαρίσουν» το έδαφος το οποίο πλέον σπεύδουν να καλύψουν και οι Κούρδοι του PYD.

Η Ρωσία η οποία υποστηρίζει ακόμη και τώρα την ανάγκη να συμμετέχουν στις συνομιλίες και οι Κούρδοι της Συρίας με την στρατιωτική παρέμβαση της ουσιαστικά δίνει την ευκαιρία στους Κούρδους να αναπτυχθούν και δυτικά του Ευφράτη, εξέλιξη που όπως έχει δηλώσει η ίδια η Άγκυρα αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Τουρκία.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι κουρδικές δυνάμεις πέρασαν τον Ευφράτη για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον των πόλεων Jarablus και Manbij που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές.

Η εκκαθάριση της περιοχής που επιχειρεί η Μόσχα δίνει την δυνατότητα στους Κούρδους να ενωθούν με τον κουρδικό θύλακα δυτικά του Ευφράτη, δημιουργώντας έτσι μια συμπαγή περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία η οποία θα ελέγχεται από το PYD το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, συνδεδεμένη με το PKK.

Όμως η είδηση που προκαλεί ανησυχία στην Άγκυρα ήρθε από τις ΗΠΑ. Με ανάρτηση του στο twitter ο Αμερικάνος προεδρικός απεσταλμένος για την συμμαχία εναντίον του ISIS Μπετ Μαγκουργκ γνωστοποίησε την μυστική επίσκεψη του στις περιοχές των Κούρδων της Συρίας, το Σαββατοκύριακο όπου εκτός των άλλων απέτισε φόρο τιμής στους «μάρτυρες» του Κομπανι.

Ο αμερικάνος αξιωματούχος επισκέφτηκε την περιοχή το Σαββατοκύριακο, μετά τον αποκλεισμό των Κούρδων της Συρίας από τις ειρηνευτικές συνομιλίες και θεωρείται ότι επρόκειτο για μια κίνηση κατευνασμού των αντιδράσεων τους, καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι δυνάμεις του κουρδικού YPG έχουν σημαντικό ρόλο στις χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον του ISIS.

Είναι η πρώτη επίσκεψη αμερικάνου αξιωματούχου σε συριακό έδαφος από το 2012 όταν έκλεισε η αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό και έχει υψηλή συμβολική σημασία ότι έγινε στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι, ενώ από κουρδικές πηγές έγινε γνωστό ότι ο Αμερικάνος προεδρικός απεσταλμένος συνοδεύονταν και από Βρετανούς και Γάλλους αξιωματούχους και είχαν επαφές με τους εκπροσώπους και των τριών καντονιών που έχουν ανακηρύξει στην Βόρειο Συρία οι Κούρδοι.

Εντείνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί

Τα ρωσικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν 468 επιθέσεις εναντίον 1300 στόχων σε οκτώ επαρχίες της Συρίας μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το ρώσικο Υπουργείο Άμυνας. Το ενδιαφέρον είναι ότι στους βομβαρδισμού αυτούς συμμετείχαν και τα μεγάλου βεληνεκούς βομβαρδιστικά Tu-22M3 τα οποία απογειώθηκαν από τις βάσεις τους στην Ρωσία.

Οι επιθέσεις έγιναν στο Χαλέπι, την Λατάκεια, την Χάμα, την Χομς,την Δαμασκό, την Ρόκα και το Deir ez Zor στο οποίο έγινε και ρίψη από αέρος 200 τόνων τροφίμων και φαρμάκων καθώς οι κάτοικοι της πόλης που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές αντιμετωπίζουν παντελή έλλειψη τροφίμων και εφοδίων. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί επεκτάθηκαν και στην επαρχία Daraa όπου οι «τρομοκράτες» απειλούσαν τις θέσεις του κυβερνητικού στρατού. Στο στόχαστρο των ρωσικών βομβαρδιστικών βρέθηκαν και πάλι δεξαμενές πετρελαίου στα προάστια της Δαμασκού που ελέγχονται από την ισλαμική οργάνωση Jaysh al –Islam αλλά και το διυλιστήριο που λειτουργεί το ISIS στην «πρωτεύουσα» Ράκκα.

Σύμφωνα με ρώσικες πηγές το ISIS υποχρεώθηκε να περιέκοψε κατά 1/3 τους μισθούς των μαχητών του καθώς έχουν περιορισθεί τα έσοδα από το λαθρεμπόριο του πετρελαίου κυρίως προς την Τουρκία.

Η Μόσχα εντείνει την στρατιωτική παρέμβαση της και επιστρατεύει και το νέο υπερσύγχρονο απόκτημα της αεροπορίας της το μαχητικό πολλαπλών ρόλων SU-35S, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας. Το μαχητικό αυτό με χαρακτηριστικά 5ης γενιάς με εντυπωσιακή ευελιξία που το καθιστά ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό όπλο, από την προηγούμενη εβδομάδα δοκιμάζεται σε πραγματικό "τερέν", στην Συρία.

Το SU-35S διαθέτει εντελώς νέα ηλεκτρονικά σεισίματα, πετάει με ταχύτητα 2400 kmph, ξεπερνώντας κάθε άλλο αντίπαλο αεροσκάφος ενώ είναι εξοπλισμένο με πολυβόλα 30mm και μεγάλο αριθμό πυραύλων και ρουκετών.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Της Μαρίας Dawkinson

Όσοι αγαπάτε γυναίκες, έχετε κόρες, ή απλά είστε γυναίκες το παρακάτω κείμενο σας αφορά και σας προειδοποιώ ότι θα σας εξαγριώσει.

Κάθε μέρα διαβάζουμε για μαζικούς βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε δημόσιους χώρους στην καρδιά της Ευρώπης, ακούμε για φόνους στην Ανατολή που αποκαλούνται περήφανα «εγκλήματα τιμής», όπου πατεράδες σκοτώνουν τις κόρες τους για λόγους ανύπαρκτους. Η εγκληματικότητα κατά των γυναικών είναι φαινόμενο που αφορά ένα συντριπτικό ποσοστό των εγκλημάτων, εκτός πολέμου. Όλα αυτά τα καθημερινά μας έχουν μιθριδατίσει σε μια νέα πραγματικότητα, ένα new normal. Είναι σαν το βασανιστήριο του βατράχου, που τον βάζεις σε κατσαρόλα με νερό και ανεβάζεις τη θερμοκρασία ένα - ένα βαθμό, για να φτάσει στον βρασμό χωρίς να το καταλάβει.

Σήμερα, όμως, έπεσε το μάτι σε ένα πρωτάκουστο νέο που μου προκάλεσε ταχυκαρδία.

Είναι λέει, στην Αγγλία ένας τύπος ονόματι Νταριούς Βαλιζαντέχ, ο οποίος διατηρεί μπλογκ και γράφει βιβλία για τις καλύτερες μεθόδους παραπλάνησης των θυμάτων, έτσι ώστε να παρασύρονται από δημόσιο σε ιδιωτικό χώρο, προς βιασμό. Γράφει βιβλία και τα πουλάει στο Amazon. Αν δεν με πιστεύετε, κάνετε το google. Να το ξαναπώ: Αυτός ο τύπος γράφει παροτρύνει επίδοξους βιαστές εμπλουτίζοντάς τους με δημιουργικές ιδέες για το πώς θα βιάσουν πιο εύκολα, και τα βιβλία αυτά τα πουλά στο κοινό το Amazon. Το άρρωστο προϊόν της σκέψης ενός κτήνους που έχει το θράσος να απαιτεί τη νομιμοποίηση του βιασμού σε ιδιωτικούς χώρους.

Και έτσι, μου προέκυψαν πολλά ερωτήματα μαζί με έναν απίστευτο θυμό που δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ. Κατ' αρχάς νόμιζα ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως η Αγγλία, που ακροβατεί στα όρια της αντιδημοκρατικής παρακολούθησης των πολιτών της με ηλεκτρονικά μέσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, και ελαφρυντικό την πάταξη της τρομοκρατίας και την ασφάλεια της κοινωνίας, ένας άνθρωπος τόσο απροκάλυπτα παραβατικός θα έπρεπε ήδη να είναι πίσω από κάγκελα. Εδώ στο facebook λέει όντας μεθυσμένος κάποιος μια βλακεία και σε δύο λεπτά του χτυπά το ηλεκτρονικό έγκλημα την πόρτα. Είχα την εντύπωση ότι τόσο η ηθική αυτουργία, όσο και η ανοιχτή αποδοχή εγκληματικών ενεργειών και πάλι ενεργοποιούν τις νομικές διαδικασίες. Επίσης, πίστευα ότι η οικονομική εκμετάλλευση και προώθηση προϊόντων εγκλήματος είναι εξίσου παράνομη. Το μόνο που συμβαίνει ως αντίσταση στην πρωτόγνωρη κτηνωδία είναι οι γνωστές ακτιβιστικές πλατφόρμες που μαζεύουν υπογραφές για να σταματήσουν τη δραστηριότητά του. Πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να πωλείται και ως προϊόν;

Μάθετε λοιπόν ότι πέρα από τη γνωστή παράδοση της σωματικής κακοποίησης των γυναικών στην Ανατολή και σε ισλαμικές χώρες, υπάρχει μια καινούργια τάση στην «πολιτισμένη» μας Δύση που λέγεται rape culture, με αμέτρητα κρούσματα –τα περισσότερα δεν καταγράφονται– σε κολέγια της Αμερικής, της Αγγλίας και άλλες χώρες της Ευρώπης, που τώρα απέκτησε εμπνευστή και μέντορα, με μπλογκ και συγγραφικό έργο.

Μετά από αυτά τα ανατριχιαστικά, ξέρω ότι θέλεις να κλειδώσεις την κόρη σου μέσα και να μην την αφήσεις να ξαναβγεί από το σπίτι. Αλλά θα ήθελα να κάνεις κάτι καλύτερο και πιο εποικοδομητικό. Κάνε viral αυτήν τη φρίκη. Να τη μάθουν όλοι. Καλά είναι τα σκυλάκια και οι παροτρύνσεις για θετική σκέψη που αναρτάς στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά με το να μην κοιτάς το τέρας στα μάτια, το τέρας μαθαίνει να μη φοβάται τίποτα. Πες το να ανατριχιάσουν όλοι σου οι γνωστοί και να μαθαίνουν όλα τα αγόρια πόσο τους εκθέτουν όλα αυτά. Να ντραπούν για λογαριασμό των άλλων. Κάντο για να αντιδράσουν όλοι, με το δικό τους τρόπο. Και μετά σκέψου λίγο, αυτή η ελευθερία της έκφρασης που με τόσο πάθος υποστηρίζεις, για πότε μπορεί να γυρίσει και να απειλήσει τη δική σου ελευθερία της ύπαρξης.

Η ελευθερία της έκφρασης είναι θέμα που μας απασχόλησε και πολύ πρόσφατα με το έργο του Ξηρού στο Πειραματικό του Εθνικού.

Επίσης, θυμήσου κάτι που είπε ο Καντ: «Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων.». Εκεί. Που. Αρχίζουν. Να. Θίγονται. Τα. όρια.

Αν ο Καντ έχει δίκιο, τότε ως κοινωνία έχουμε κάνει πλήρη καταπάτηση, τόσο που δεν κατανοούμε πλέον όρια. Και το χειρότερο είναι ότι την καταπάτηση αυτή τη δικαιολογούμε, ως απότοκο της υπεράσπισης μιας άλλης ελευθερίας. Σκέψου. Λίγο.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου