Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Φεβ 2014

Οι εξελίξεις μόνο ως δυσάρεστες μπορούν να χαρακτηρισθούν για όλους όσους έτρεξαν να ρίξουν ποτάμια δακρύων για τους αδικοχαμένους λαθρομετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή με βάση τις πληροφορίες όσων είχαν γλιτώσει τον πνιγμό, αποδομούσαν την ηθική του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, διαβάλλοντας και κατασυκοφαντώντας την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή. Μάλιστα, οι καταγγελίες των ευαίσθητων στηριζόντουσαν αποκλειστικά και μόνο σε μαρτυρίες συγκεκριμένων διασωθέντων...!

Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί, τουλάχιστον σε βάθος χρόνου. Και αυτή η τρομακτική αλήθεια του συγκεκριμένου ναυαγίου δεν μπόρεσε να μείνει κρυφή ούτε στον βυθό του Αιγαίου. Έτσι, μετά από έρευνα δυτών του Ελληνικού Λιμενικού, οι αδικοχαμένοι νεκροί δικαιώνονται, το συκοφαντημένο Ελληνικό Λιμενικό αθωώνεται και ένα πλήθος από ερωτηματικά -στα οποία απαιτείται να απαντήσουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών- ξεπετάγονται, αποκαλύπτοντας την θανατηφόρα ύπαρξη και ρόλο των τούρκων δουλεμπόρων, αλλά -πιθανότατα- και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που συνεργάζονται σε μέγιστο βαθμό για να εισάγουν στην Ελλάδα πράκτορες, αλλά και για να δώσουν ισχυρά ηθικά χτυπήματα στον Ελληνισμό... Επίσης, μετά τα όσα αποκαλύπτει ο βυθός του Αιγαίου, αρκετοί επαγγελματίες "ευαίσθητοι" ίσως θα πρέπει να ερωτηθούν από τις αρμόδιες αρχές για την ευπιστία τους μόνο για γεγονότα και καταστάσεις που προσβάλουν την εικόνα της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, ενώ την ίδια στιγμή είναι οι ίδιοι που τηρούν σιγή ιχθύος για στυγερά εγκλήματα που διαπράττονται είτε σε βάρος λαθρομεταναστών (συμμορίες εκβιαστών, απαγωγέων και δολοφόνων που δρουν στην Αθήνα), αλλά και σε βάρος του Συριακού πληθυσμού στον οποίο εκτονώνονται εγκληματίες ισλαμιστές τζιχαντιστές και ομάδες τρομοκρατών της Αλ Κάιντα.

Τα στοιχεία που βρήκαν οι Έλληνες δύτες στο τραγικό ναυάγιο στο Φαρνακονήσι είναι φρικιαστικά και δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους, αφού τα όσα διαδραματίσθηκαν στο ναυαγισμένο πλοιάριο εκτελέσθηκαν από ανθρωπόμορφα κτήνη, τα οποία έτρεξαν να αγκαλιάσουν οι "επαγγελματίες ανθρωπιστές".
Η Ελλάδα ξέρει από προσφυγιά. Ξέρει όμως και από δουλέμπορους. Στους πρόσφυγες αξίζει η ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά μας, όμως η έσχατη των ποινών (και χωρίς συμφωνίες ανταλλαγής) είναι η ποινή εκείνη που αξίζει στους εχθρούς της ανθρωπότητας.

Συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις των δυτών που προσέγγισαν το βυθισμένο δουλεμπορικό σκάφος στο οποίο δολοφονήθηκαν γυναικόπαιδα της προσφυγιάς.

“Ήταν κλειδωμένοι στην καμπίνα, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά”. “Αναγκαστήκαμε να… σπάσουμε τους μεντεσέδες της πόρτας για να μπούμε μέσα και να αντικρύσουμε το φρικτό θέαμα”. Αυτές οι μαρτυρίες από την εκπομπή του κυρίου Θεοδωράκη και προκαλούν τεράστια ερωτηματικά.

μεταναστες φαρμακονησιΠρώτα πρώτα σε ότι αφορά την “μαρτυρία” ενός από τους “ξεκλείδωτους” ότι οι πρόσφυγες αφέθηκαν να πνιγούν από το Λιμενικό που “δεν τους πέταξε ούτε σωσσίβιο”. Αυτό, μετά τις μαρτυρίες των δυτών, συνιστά ψευδομαρτυρία αφού είναι αδύνατον αυτός ο άνθρωπος να ήταν τόσην ώρα σε ένα σκάφος και να μην είχε αντιληφθεί ότι δύστυχοι πρόσφυγες ήταν ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ στην καμπίνα του. Όπως επίσης ότι παρέμειναν κλειδωμένοι και αβοήθητοι ακόμα και από τους μάχιμους “ξεκλείδωτους” την ώρα που το δουλεμπορικό κουφάρι βυθιζόταν. (Η μαρτυρία του δύτη επιβεβαιώνεται και από μαρτυρίες προσφύγων που επέβαιναν στο σκάφος).

Δευτερον, σε ότι αφορά το ποιόν κάποιων από τους “ξεκλείδωτους”. Είδαμε μάχιμους νέους να σώζονται, αποκρύπτοντας το γεγονός των κλειδωμένων προσφύγων. Συμπερασματικά, μάλλον δεν είχαν καμμία σχέση με τους δύστυχους δολοφονημένους, αφού δεν μπορεί δύο μέτρα παλικάρι να μην ματώσει τα χέρια του για να ξεκλειδώσει την πόρτα εάν μέσα ήταν το παιδί του και εάν δεν “τα κατάφερε” το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να το καταθέσει στις αρχές για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι.

Έχοντας ως δεδομένο την ανεξέλεγκτη δράση πρακτόρων από την τουρκία που με την προβιά του μετανάστη δίνουν σε μία νύχτα τούρκους και κούρδους αγωνιστές, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξουν εξονυχιστικά οι αρχές είναι η ταυτότητα των “μάχιμων ξεκλείδωτων” που προσπαθούν να καρπωθούν το δράμα δολοφονημένων γυναικοπαίδων.
Όπως επίσης τους πρόθυμους υπερασπιστές των δουλεμπόρων αλλά και του δουλεμπορίου, με πρώτον τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου.

Τέλος, θα πρέπει να ελεγχθούν όσοι κυβερνητικοί ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να μην φτιάχνονται κέντρα υποδοχής προσφύγων στις πρεσβείες και τα προξενεία μας στις εμπόλεμες ζώνες, ώστε να υποδέχονται και να μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ και με ασφάλεια στην πατρίδα μας τους αληθινούς πρόσφυγες. Όσοι εμποδίζουν αυτή την ανθρωπιστική ενέργεια, το πιθανότερο είναι να πληρώνονται με τα μαύρα δις των δουλεμπόρων. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Με ενοχλεί που η ζωή συνεχίζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα...
 
Ο κόσμος βγαίνει, ψωνίζει ό,τι μπορεί να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ, χαζογελάει, κουτσομπολεύει, πίνει και κανένα καφεδάκι στον ήλιο, πηγαίνει κανά σινεμαδάκι, Σάββατο βράδυ κανά ποτάκι, όλα από λίγο, μίζερα και τσιφούτικα, αλλά στρωτά. 
 
Σαν να μη συμβαίνει τίποτα...
Ή, σαν να συνήθισε...

Μ' ενοχλεί που βλέπω το βράδυ τηλεοράσεις αναμμένες να βλέπουν Μεγκάλο και Ουράνιο κανάλι. Τον εχθρό στα σπίτια μας; 
 
Μ' ενοχλεί που ακούω να συζητάνε για το τάδε ή το άλλο σίριαλ, για τα μεσημεριανάδικα, για το ποιός αδικήθηκε απ' τους τηλεκυνηγούς ταλέντων.

Μ' ενοχλεί που κάθονται ν' ακούσουν έστω και την φωνή του Περδεντέρη, να δουν την σιχαμένη φάτσα του...

Μ' ενοχλεί που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν καταλαβαίνουν, που μισθός τους έφτασε τα 480 ευρώ, αλλά  "πάλι καλά", "μη χάσουμε και αυτό!"...

Μ' ενοχλεί που τα καθάρματα κυκλοφορούν ακόμα, που μπορούν να κυκλοφορούν ακόμα...

Μ' ενοχλεί που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υποστηρίζουν τα καθάρματα που κυκλοφορούν ακόμα, και κυκλοφορούν κι αυτοί μεταξύ μας... Ζούν ανάμεσά μας.

Με ενοχλεί που ενώ όλα γύρω είναι πλασματικά και ψεύτικα, πλασματική ζωή, πλασματική ελευθερία, πλασματική αυτοδιάθεση, πλασματική κυβέρνηση πλασματικού κράτους, εμείς δεν ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνον γι αυτά που μας συμβαίνουν!

Με ενοχλεί εν τέλει που υπάρχει ζωή χωρίς ελευθερία, ζωή στο μικροσκόπιο, ζωή υπό αίρεση και υπό καθοδήγηση: 
Ζωή χωρίς ζωή... εικονική ζωή... ζωή matrix.

Θα 'πρεπε απ' το πρωί ως το βράδυ, κι απ' το βράδυ ως το πρωί, στον ύπνο, στο φαγητό, στη δουλειά, στον δρόμο, στο κρεβάτι, στον καναπέ, παντού κι όλες τις ώρες, μόνον αυτό να συζητάμε, μόνον αυτό να σκεφτόμαστε, μόνον αυτό να σχεδιάζουμε:
ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Μόνον αυτό!
Με μανία, με σχιζοφρενική προσήλωση, με αρρωστημένο πάθος!
Όλα τ' άλλα, τώρα, δεν είναι ζωή...
Είναι διεκπεραίωση!...Βουλευτές του Jobbik, (3ου κόμματος στην Ουγγαρία) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι ξένοι μπορούν να αγοράσουν ακίνητα στην Ουγγαρία και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, άρπαξαν τις σημαίες της ΕΕ και τις πέταξαν έξω από το παράθυρο του κτιρίου του ουγγρικού κοινοβουλίου.

 
 
Ο βουλευτής Tamás Gaudi - Nagy δήλωσε ότι με την ψήφιση των νόμων οι οποίοι επιτρέπουν στους ξένους την αγορά γης, το έθνος της Ουγγαρίας γίνεται θήραμα ξένων δυνάμεων. Αποκάλεσε τις σημαίες της ΕΕ «σύμβολο της αποικιοκρατίας» και είπε ότι δεν έχουν καμία θέση στην Εθνοσυνέλευση της Ουγγαρίας.


Σχόλιο: Πόσες φορές έχουμε δει τέτοιες κινήσεις στην Ελλάδα; Η δύναμη μιας τέτοιας συμβολικής πράξης είναι μεγαλύτερη από δέκα χιλιάδες ομιλίες κατά της ΕΕ. Σημειώστε ότι ενώ η χώρα μας είναι υπόδουλη σε ξένους εξουσιαστές και το σχέδιο των γραφειοκρατών των Βρυξελλών είναι η δημιουργία του Ευρωπαϊκού υπερκράτους και ο υποβιβασμός των εθνικών κυβερνήσεων, διάφοροι «αντιεξουσιαστές» επιδίδονται στο κάψιμο της ελληνικής σημαίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγα χρόνια, στις 10 Οκτωβρίου 2007, στο ξενοδοχείο Hilton στο Τελ Αβίβ, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμον Πέρες, είχε κάνει μια απίστευτη δήλωση, όπου με εμφανή κομπορρημοσύνη είχε πει : «Αγοράζουμε το Μανχάταν, την Ουγγαρία,  την Ρουμανία, την Πολωνία».Επίσης, το 2012 οι βουλευτές του Jobbik*, Levente Muranyi και Elod Novak είχαν κατεβάσει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Κτίριο Γραφείων των Αντιπροσώπων στη Βουδαπέστη. Το κτίριο στεγάζει τα πολιτικά κόμματα και τους εκπροσώπους τους και ανήκει στο κράτος.Πριν κατεβάσει τη σημαία της ΕΕ ο Elod Novak, σημείωσε ότι το 2004 πέρασε ένας νόμος που κατέστησε υποχρεωτικό για όλους τους δημόσιους οργανισμούς, εκτός από το κτίριο του Κοινοβουλίου, να αναρτάται στα κτίριά τους η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νευρικότητα που υπάρχει στην Τουρκία, ιδιαίτερα στον χώρο της πολιτικής, μπορεί να αποτυπώνεται μέσα από τις σπασμωδικές αποφάσεις - εντολές του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταΐπ Ερντογάν, όμως το φαινόμενο αυτό δεν σταματά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά εκτείνεται και μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο και μάλιστα με περιοδικές επαναλήψεις...!

Έτσι, κι επειδή προφανώς κάποιοι τούρκοι βουλευτές (του κυβερνώντος κόμματος) είτε επειδή νιώθουν πως ενδέχεται να ανακαλυφθεί κάποια συμμετοχή τους σε οικονομικό σκάνδαλο, είτε επειδή επιδιώκουν να αποδώσουν έμπρακτα την πίστη τους στον "σουλτάνο" Ερντογάν, τα φαινόμενα πλήρους κατάπτωσης και εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής της γείτονος εμφανίζονται μέσω (και) ξυλοδαρμών -εντός του τουρικού κοινοβουλίου- μεταξύ βουλευτών.

Καβγάς ξέσπασε στην βουλή την ώρα που συζητούνταν η τροπολογία για το HSYK. Ο βουλευτής Αλή Ιχσάν Κιοκτούρκ από χτύπημα που δέχτηκε μεταφέρθηκε με σπασμένη μύτη στο νοσοκομείο.
Κατά την συζήτηση για την τροπολογία για το HSYK, ανέβηκε στο βήμα ο αντιπρόεδρος του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την διαφθορά. Όταν παρά την λήξη του χρόνου του αυτός συνέχιζε την ομιλία του, δέχτηκε προειδοποίηση από τον προεδρεύοντα Σαδίκ Γιακούτ. Όταν παρά την προειδοποίηση ο Τεζτζάν συνέχισε να μιλάει, ο προεδρεύων στη βουλή Γιακούτ Σαδίκ διέκοψε την συνεδρίαση.

Επενέβη ο Μπεσίρ Αταλάι
Εκείνη τη στιγμή ο Μπαϊράμ Οζτζελίκ-γραμματέας του ΑΚΡ και βουλευτής του Μπούρντουρ πήγε δίπλα στον ευρισκόμενο στο βήμα Τεζτζάν. Μετά από μια λογομαχία, χτύπησε μπουνιά στον Τεζτζάν. Μετά από αυτή την μπουνιά επικράτησε ταραχή στην βουλή. Βουλευτές του ΑΚΡ και του CHP ενεπλάκησαν σε καβγά μεταξύ τους. Τον Τεζτζάν που είχε δεχτεί το χτύπημα προσπάθησε να τον σώσει ο ευρισκόμενος στην βουλή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι. Ο καβγάς διήρκεσε περίπου 5 λεπτά. Ο βουλευτής Αλή Ιχσάν Κιοκτούρκ από τα χτυπήματα που δέχτηκε στο πρόσωπο μεταφέρθηκε με σπασμένη μύτη στο νοσοκομείο.

Ενώ η Ελληνική Βουλή έχει άλλη... ποιότητα!
Ίσως, η Ελληνική Βουλή να μην έχει δώσει μέχρι στιγμής τέτοιας ποιότητας παραστάσεις, όμως λόγω της καθημερινής κατάπτωσής της, φαίνεται πως δεν απέχουμε πολύ από το να "απολαύσουμε" φαινόμενα παρόμοιας "δυναμικής" και εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εκτός και εάν οι "ταγοί" της χώρας δεν νιώθουν πως έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους, οπότε δεν διακινδυνεύουν να "φορτωθούν" με μόλωπες για τα μάτια του κόσμου...
Εξάλλου, η ποιότητα των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι δεδομένη, αφού είτε δεν διαβάζουν τι νόμους ενίοτε στηρίζουν με την ψήφο τους, είτε "εκτελούν" με κλειστά τα μάτια τις εντολές που δέχονται από το κόμμα τους, είτε προφασίζονται πως διασώζουν την χώρα... Και, ως γνωστόν, όταν διασώζεις μία χώρα, δεν έχεις χρόνο για καβγάδες στη Βουλή, αλλά ψάχνεις χρόνο και χώρο για να κρυφτείς όταν βγαίνεις από αυτήν... Υπάρχει όμως πάντα το ενδεχόμενο να δοθούν "εντολές άνωθεν" για παρόμοια με της τουρκικής βουλής φαινόμενα, εάν κριθεί πως θα πρέπει να "πέσει αίμα" για να αμβλυνθεί η οργή των Ελλήνων πολιτών.

Εν κατακλείδι, ενώ στην Τουρκία δίνονται μάχες (μετά ξυλοδαρμων) στο Κοινοβούλιο για "τα μάτια του Ερντογάν", στην Ελλάδα, δίνονται ανάλογες (φραστικές0 μάχες στα τηλεοπτικά παράθυρα προς χάριν της κυβερνο-προπαγάνδας και... φυσικά, υπέρ της τηλεθέασης και της είσπραξης των καναλαρχών. Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης 

Επειδή, τελευταίως, άρχισε να γίνεται πάλι λόγος για επικείμενες (βουλευτικές) εκλογές και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μοστράρει στην πρώτη θέση της προτίμησης του λαού (του μισού, καθώς ο άλλος μισός, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, μουντζώνει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ), δεν μπόρεσα να αποφύγω τον πειρασμό να κάνω τις παρακάτω σκέψεις, που είπα να τις μοιραστώ μαζί με τους φίλους που με διαβάζουν:

1. Το καθεστώς πολιτικό σύστημα, λαχανιασμένο από την ανηφόρα που τραβάει, φορτωμένο στην πλάτη του τις κατοχικές δυνάμεις των "δανειστών" (που δεν καταλαβαίνουν τον Γολγοθά τού να είσαι ανδρείκελο και να το παίζεις άνδρας) πρέπει να ξαποστάσει, να πάρει μια ανάσα. Πάντα την "ανάσα" αυτή, του την προσφέρουν οι εκλογές. Δηλαδή η άψογη δημοκρατική διαδικασία με την οποία, τα τελευταία 20-30 χρόνια, διαιωνίζεται η Ολιγαρχία που έχει σφετεριστεί τη Δημοκρατία και συστήνεται (θρασύτατα) ως τέτοια! Η άψογη δημοκρατική διαδικασία που εξασφαλίζει στον δημοκράτη πολίτη το να ψηφίζει σοσιαλισμό και (από την επόμενη μέρα) να έχει άκρατο φιλελευθερισμό, να ψηφίζει αντιμνημόνιο και να έχει βαρύτερο Μνημόνιο, να ψηφίζει ΝΔ και να έχει Πα.Σο.Κ, να ψηφίζει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και να βρίσκεται ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!

2. Εν όψει, λοιπόν, της (για ακόμη μία φορά) επανάληψης αυτής της άψογης δημοκρατικής διαδικασίας, (πότε θα ξυπνήσει και το άλλο μισό;) τα προγνωστικά για το ποιός θα κυβερνήσει την (κυβερνώμενη από τους δανειστές) Χώρα, "δίνουν και παίρνουν". Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, (ως προηγούμενο στις δημοσκοπήσεις) είναι απλό: Άραγε, τί από τα δύο θα προτιμήσει: Το αυτομαστίγωμα και τον εξευτελισμό του ή την "λούφα και παραλλαγή" του; Η τρίτη εκδοχή, που θα ήταν ένα κάλεσμα από το ΣΥΡΙΖΑ για παλλαϊκό ξεσηκωμό εναντίον των κατοχικών δυνάμεων, έπαψε να υπάρχει, από τη μέρα που ο Αλέξης, αγνοώντας το ότι η Τρόϊκα επιβάλει τις αποφάσεις της στην "Ελληνική" Βουλή και Κυβέρνηση, δήλωσε ξεκάθαρα πως " Έ όχι και κατοχή! Δεν είμαστε υπό κατοχή"!

• Αυτομαστίγωμα και εξευτελισμός, θα είναι για το κόμμα της "Προοδευτικής Αριστεράς" η υποταγή του, σαν κυβέρνηση, στις ήδη ειλημμένες αποφάσεις που έχει υπογράψει το καθεστώς πολιτικό σύστημα και επιβλέπει την εκτέλεσή τους, για λογαριασμό των κατοχικών αυτών δυνάμεων.

• "Λούφα και παραλλαγή", θα είναι η επινόηση μίας πρακτικής ή ρητορικής "νάρκης" που θα τρομάξει μία "κρίσιμη μάζα" ψηφοφόρων και θα τους τρέψει σε φυγή, προς άλλη κατεύθυνση, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην βολική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπορεί, όμως, κάποιος να πεί: Μήπως και τώρα, με την απλή παρουσία του στη "Βουλή των Ελλήνων" ("Βουλή των άβουλων", για το ακριβέστερο) δεν υποτάσσεται στο καθεστώς που έχουν επιβάλλει οι κατοχικές δυνάμεις, που νομιμοποιούν τη βούλησή τους μετατρέποντάς την σε νόμους του "κυρίαρχου λαού" (που έχει αντίθετη βούληση); Δεν ξεφτιλίζεται και τώρα;
Ναι. Υποτάσσεται, αλλά δεν είναι τόσο φανερό. Λίγοι το βλέπουν. Στα μάτια λίγων ξεφτιλίζεται... Ενώ, σαν κυβέρνηση, θα το βλέπουν όλοι !...

Κάποιος άλλος, μπορεί να προβλέψει πως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο (του εξευτελισμού των ιδανικών τους) που έχουν ακολουθήσει και τα άλλα Σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης, που έχουν γίνει το χαλί που σβήνει τον θόρυβο από τα βαριά βήματα της "Νέας Τάξης" που βαδίζει ακάθεκτη, να ισοπεδώσει κάθε αντίσταση που βρίσκει στο δρόμο της...

Όπως και νά' χει, Ο ΣΥΡΙΖΑ, παραιτούμενος από την εκδοχή να πρωτοστατήσει σε παλλαϊκό ξεσηκωμό εναντίον των κατοχικών δυνάμεων, βρίσκεται εμπρός σε μεγάλο δίλημμα: Να κρυφτεί ή να ξεφτιλιστεί;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2012 τα περισσότερα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν πίστευαν ότι το κόμμα τους θα κατάφερνε να ξεπεράσει το 10% και να λάβει διψήφιο ποσοστό. Δεν έβλεπαν τις ορδές των πολιτικών προσφύγων του δικομματισμού -του ΠΑΣΟΚ κυρίως, το οποίο διαλυόταν- που ετοιμάζονταν να «συνωστισθούν» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Της Βασιλικής Σιούτη

Μέχρι τα τέλη του 2011 η ηγεσία του κόμματος δεν είχε τολμήσει ούτε να διανοηθεί πως μπορούσε να διεκδικήσει την εξουσία. Στις ομιλίες της ούτε που ψέλλιζε πως θέλει να κυβερνήσει. Η διακυβέρνηση άλλωστε, ήταν έξω από την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ ως τότε.
Εκείνη περίπου την περίοδο, κάποιοι που είχαν τη διορατικότητα να προβλέψουν αυτά που έρχονταν, τους παρότρυναν να αφουγκραστούν την κοινωνία και να αρχίσουν να ετοιμάζουν γρήγορα ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, καθώς οι πολίτες, μη έχοντας κι άλλη λύση, πολύ γρήγορα θα στρέφονταν προς αυτούς.

Το μόνο που χρειαζόταν για να εκτοξευθούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να πουν τη μαγική φράση ότι ναι, θέλουν να κυβερνήσουν και να απαντήσουν -έστω στοιχειωδώς, στα αγωνιώδη ερωτήματα της ελληνικής κοινωνίας για το «πως θα βγούμε από την κρίση».

Οι εισηγητές της πρότασης αυτής, εξηγούσαν τότε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους πηγαίνουν στην κάλπη για να αποφασίσουν ποιος θα διοικήσει τη χώρα την επόμενη μέρα. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφάσιζε να πει (όπως τελικά έκανε) ότι είναι αποφασισμένος να κυβερνήσει, πολλοί δεν θα τον ψήφιζαν, καθώς ήταν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας όμως ένα άλλο κόμμα εξουσίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τότε δεν πλασαριζόταν ως κόμμα εξουσίας.


Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ είχαν απαξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου και όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι πίστευαν ότι δεν μπορούσαν να δώσουν τη λύση, αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Το ΚΚΕ δεν ενδιαφερόταν να απαντήσει στο ερώτημα «ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα;» και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο έπεφτε η ευθύνη να πει «εγώ» και να καταθέσει μία πρόταση εξουσίας που να ανταποκρίνεται στην άμεση ανάγκη να βγει η χώρα από την κρίση με σώα την κοινωνία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο δηλαδή, πέρα από το να μιλήσει τη γλώσσα του απλού καθημερινού ανθρώπου που του έπεφτε ο ουρανός στο κεφάλι και να ανοίξει τις πόρτες, διαβεβαιώνοντας ότι μπορεί να κυβερνήσει.
Η πρόταση που κατάφερε να διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα βγούμε από την κρίση, δεν ήταν μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, αλλά οι πολίτες που τον ψήφισαν ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το ρίσκο, καθώς γι’ αυτούς προτεραιότητα ήταν να απαλλαγούν από τα κόμματα που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Η αδυναμία επεξεργασίας μιας πειστικής πρότασης μέχρι σήμερα όμως, παραμένει ο βασικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να πείσει ευρύτερα και να δημιουργήσει ένα μαζικό, πλειοψηφικό και νικηφόρο ρεύμα, αντίστοιχο με εκείνο του ΠΑΣΟΚ το 1981. Πολλοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι η πρότασή τους δεν είναι ιδιαίτερα πειστική και νομίζουν ότι θα πετύχουν την επιθυμητή αυτοδυναμία, κυνηγώντας με μπακαλίστικη λογική «νοικοκυραίους» που θα αυγατίσουν το άθροισμα.
Τελευταία δείχνουν να πέφτουν και στην παγίδα συστημικών δημοσιολόγων που τους προσεγγίζουν (αυτών που υπηρετούν τις εκάστοτε πολιτικές και οικονομικές ελίτ ) οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο λόγος που δεν «εκτοξεύονται» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ περαιτέρω, είναι γιατί δεν έχει μετακινηθεί αρκετά δεξιά προς το κέντρο, «χωρίς το οποίο», όπως υποστηρίζουν, «δεν μπορεί να πάρει την εξουσία». Το εντυπωσιακό είναι ότι μερικοί από αυτούς συνομιλούν με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν αναλάβει και το ρόλο του «προξενητή» με πρόσωπα που θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει και πολιτικά ρετάλια της εποχής που αφήνουμε πίσω μας. Πρόσωπα που υπηρέτησαν ένα πολιτικό σύστημα που κάθε μέρα λίγο-λίγο βουλιάζει και αναζητούν τώρα να γαντζωθούν στη σχεδία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα βασικό θέμα λοιπόν που προκύπτει εδώ είναι με ποιους τελικά θα διεκδικήσουν την εξουσία και αν την αποκτήσουν, με ποιους θα κυβερνήσουν. Τα πρόσωπα της κομματικής γραφειοκρατίας του παλιού ΣΥΡΙΖΑ -παρότι μεγάλο τμήμα της, αφού συνήλθε από την έκπληξη του αποτελέσματος των εκλογών του 2012, πίστεψε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της (καθυστερημένης) δικαίωσής της από την κοινωνία- σίγουρα δεν μπορούν από μόνα τους να ανταποκριθούν στην ανάγκη αυτή. 

Η διαπιστωμένη λειψανδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα απογοητευτική, όπως και το ότι δεν κατάφερε, δύο χρόνια τώρα, να καλύψει το έλλειμμα αυτό -αν και εξηγείται, αφού φοβήθηκε το άνοιγμα στην κοινωνία και προτίμησε την ελεγχόμενη είσοδο με κριτήρια κυρίως συμμαχιών, συχνά με φθαρμένα πρόσωπα. Το μέγεθος του προβλήματος το διαπιστώσαμε και από τη δυσκολία να βρεθούν ικανά στελέχη ως υποψήφιοι για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το ότι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν αποτελεί παρηγοριά, γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν «μία από τα ίδια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, εδώ, έπρεπε να καλύψει το έλλειμμα κάνοντας τη διαφορά, με το να απευθυνθεί στην κοινωνία, αναζητώντας και προσκαλώντας τις υγιείς δυνάμεις, ανθρώπους που μέχρι τώρα απέφευγαν να βγουν μπροστά, λόγω της απαξίωσης, στην οποία έχει οδηγηθεί η πολιτική. Αυτό βέβαια, προϋποθέτει μία υποδειγματική εσωκομματική δημοκρατία, που θα προσελκύει και δε θα διώχνει μακριά τους έντιμους και σοβαρούς ανθρώπους.

Οι πολίτες έχουν απαξιώσει τους πολιτικούς που ενδιαφέρονται μόνο για τη διαχείριση της εξουσίας. Αυτούς που ονειρεύονται κάθε φορά να καταλάβουν το κράτος για να μοιραστούν τα λάφυρα. Ο λόγος που το είδος αυτό επιβιώνει ακόμα στα κυβερνητικά κόμματα, είναι κυρίως επειδή το πολιτικό σύστημα είναι έτσι δομημένο, που επιτρέπει να υπερισχύουν οι πολύ καλά οργανωμένες μειοψηφίες. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό το στυλ πολιτικών δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσει να επιβιώσει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις στερεοτυπικές επιλογές του δικομματισμού και τους αγαπημένους των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Να αναζητήσει ανθρώπους με καλλιέργεια και γνώσεις, τίμιους , προοδευτικούς με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς στην κοινωνία. Ανθρώπους που επιθυμούν να δώσουν και όχι να λεηλατήσουν. Και σίγουρα όχι πρόσωπα με σκιές ή βεβαρημένο κυβερνητικό και φιλοκυβερνητικό παρελθόν, που σήμερα κάνουν τους «αντιστασιακούς», είτε επειδή τους έριξαν στη νομή της εξουσίας, είτε για λόγους πολιτικής επιβίωσης.
Αν οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είχαν σε εκτίμηση τα στελέχη του, δεν θα το εγκατέλειπαν μαζικά το 2012. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για να ξαναφέρουν από το παράθυρο στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς που οι ψηφοφόροι τους έδιωξαν από την πόρτα. Αν τους ήθελαν, θα είχαν μείνει στο ΠΑΣΟΚ. Εξαίρεση αποτελούν ελάχιστα στελέχη, όπως π.χ η Σοφία Σακοράφα και κάποιοι άλλοι, λιγότερο γνωστοί, που αρνήθηκαν από την πρώτη στιγμή να στηρίξουν την πολιτική του μνημονίου και βγήκαν στους δρόμους μαζί με τους πολίτες που διαμαρτύρονταν. Γιατί εκείνοι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ μετά την πανωλεθρία των εκλογών του Μαΐου του 2012 και αφού πρώτα ψήφισαν το καταστροφικό για τη χώρα μνημόνιο, δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι.
Είναι θεμιτό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει να κερδίσει την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως πρέπει να το επιδιώξει, με πολιτικούς όρους, ηγεμονεύοντας στο χώρο αυτό. Δεν θα το πετύχει τρέχοντας πίσω από τον κάθε συντηρητικό νοικοκυραίο, ούτε συμμαχώντας με τα πολιτικά «κατακάθια» που ακόμα και σε επίπεδο συμβολισμού, δεν εκπροσωπούν τίποτα από το ΠΑΣΟΚ.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
«Μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν τελειώσει όλα…»
Με αυτήν την πρόταση απαντήθηκε από έμπιστο Σύμβουλο κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου, σχετικό ερώτημα,!!!
Η απάντηση αναφέρεται την ολοκληρωτική εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και το κλείσιμο και των λοιπών ανοιχτών θεμάτων, όπως για παράδειγμα των εθνικών.

Ο φόβος ενός «ατυχήματος» στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, με τον καταποντισμό των φιλομνημονιακών υποψηφίων και το ενδεχόμενο του φαινομένου του ντόμινο, φοβίζει τους δανειστές.

Η δικομματική κυβέρνηση και οι λοιποί κρυφοί και φανεροί υποστηρικτές της ευρισκόμενοι μονίμως «στα τέσσερα κατ’ εντολή Σαμαρά»,όπως υποστήριξε ο παραιτηθείς αχαιός βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος, σπεύδει να υλοποιήσει με κάθε κόστος μέχρι κεραίας την οικονομική, κοινωνική και εθνική αποσάθρωση της χώρας .

Παράλληλα με το τσουνάμι των ακραίων νόμων και αποφάσεων, το μνημονιακό σύστημα ως θηρίο που ψυχορραγεί, επισπεύδει την τακτοποίηση με χαριστικές διατάξεις οικονομικών και διοικητικών εκκρεμοτήτων του «Ελληνικού Διευθυντηρίου».

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «θολώσουν» την εικόνα μετέρχονται Γκεμπελικές πρακτικές που αφορούν τόσο στην παρουσίαση των υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές όσο και για την οικονομία και τις «παροχές προς τους Έλληνες ιθαγενείς».

Ο φόβος πολιτικής επικράτησης των δύο άκρων, ειδικότερα του ακροδεξιού, οδήγησε τα δύο κυβερνητικά κόμματα στην εφαρμογή ενός σχεδίου άμυνας-εξαπάτησης. Ενδεικτικό παράδειγμα τα τεκταινόμενα στην Αθήνα: η μεν Ν. Δημοκρατία προσπαθεί με τον «επαναστάτη» Νικήτα Κακλαμάνη να δημιουργήσει ανάχωμα στους ψήφους διαμαρτυρίας που δυνητικά κατευθύνονται προς τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, ενώ το ΠΑΣΟΚ με την συνεργασία του με την Ελιά (και Κώτσο Βασιλιά;) προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ανάχωμα κατά του υποψηφίου του Σύριζα.

Από πλευράς «παροχών προς τους Έλληνες-ιθαγενείς», όλα αναβάλλονται (με Μαυρογιαλούρια λογική) μέχρι τον Απρίλιο. Ενδεικτική είναι η αναβολή…για τον Απρίλιο, κληθέντων επιτυχόντων στα πεντάμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, μία ημέρα πριν την πρόσληψη…το ίδιο παρατηρείται και σε τρέχοντα προγράμματα κατάρτισης μέσω ΚΕΚ και ΤΟΠΣΑ.

Περνάμε στην χρυσή εποχή που του «δήθεν», το οποίο καλείται να κρύψει μία εξόχως οδυνηρή για τους πολίτες και την χώρα πραγματικότητα!!

Αρωγός στην προσπάθεια θα είναι και το προεκλογικό κλίμα το οποίο ήδη καλλιεργείται και προβάλλεται από τα συστημικά ΜΜΕ.

«Μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν τελειώσει όλα…»

Οι «ιδιωτικοποιήσεις», η εφαρμογή εξαντλητικής φορολογίας, η ταφή της ανάπτυξης και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, το «κλείσιμο των εκκρεμών εθνικών θεμάτων», η διάλυση των Ταμείων, ο περαιτέρω περιορισμός των ατομικών ελευθεριών (με ακραίες πρακτικές), η δήμευση-κατάργηση της ακίνητης περιουσίας και το πέρασμα σε μισθώσεις των 99 ετών, η σμίκρυνση του κοινωνικού κράτους, η μετάλλαξη της Παιδείας, η σουποποίηση των πολιτισμικών χαρακτηριστικών το νέο πρόγραμμα υπερχρέωσης της χώρας κ.α..

Το 2015 θα βρει πολίτες με επί πλέον απώλεια εισοδήματος 20-50%, μία χώρα αδύναμη, ενώ θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η γενοκτονία των Ελλήνων, τόσο λόγω των αυτοκτονιών και της υπογεννητικότητας, των ατυχημάτων λόγω έλλειψης συγκέντρωσης, αλλά και της οικονομικής αδυναμίας για προληπτικές εξετάσεις και για θεραπεία.

Όλα τα παραπάνω με τις…ευχές ενός διαπλεκόμενου υψηλά αμειβόμενου ή κερδοφόρου συστήματος εξουσίας που έχει εξασφαλίσει με διάφορους τρόπους την ανοχή θεσμών κατατρώγοντας τις σάρκες της Ελλάδας και των Ελληνίδων και Ελλήνων!!!

«Μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν τελειώσει όλα…»
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους το επιτρέψουμε!!

Ιωάννης Δέμος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον αντιστράτηγο Mehmet Daysal, διευθυντή της στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο αλβανικό Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του αλβανικού ΓΕΕΔ.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον αλβανό υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου, υποστράτηγο Victor Brdo. Παρόντες στην τελετή ήταν οι διευθυντές των τμημάτων του αλβανικού ΥΕΘΑ και του επιτελείου. 

Ο Αλβανός ΑΓΕΕΔ, υποστράτηγος Girolamo Bazo εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας και ευχαρίστησε για τη στήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία και τις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, εξαίροντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας μεταξύ των δύο χωρών, σε επίπεδο υπουργείων και Γενικών Επιτελείων, και εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεση για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας αυτής, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Τούρκος αντιστράτηγος Mehmet Daysal , ευχαρίστησε με την σειρά του τον Αλβανό ΑΓΕΕΔ για την ζεστή και αρκετά φιλική ανταπόκριση που είχε η τουρκική αντιπροσωπεία, εξήρε τα επιτεύγματα των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, θα σηματοδοτήσουν την μελλοντική πρόοδο της συνεργασίας αυτής.

Η τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Τάγμα καταδρομών όπου και προφανώς πραγματοποιήθηκε επίδειξη από άνδρες του τάγματος, παρουσία του αλβανού ΑΓΕΣ υποστράτηγου ZYBER Dushku.

Σχόλιο: Αυτό αφορούσε το τυπικό μέρος της επίσκεψης του Τούρκου διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών. Αν και δεν ανακοινώθηκε η ουσία της επίσκεψης του Τούρκου αντιστράτηγου, σίγουρα η κατάσταση στην Βοσνία με τις πρόσφατες ταραχές αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, μαζί με την κατάσταση στα βαλκάνια γενικότερα (ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Ελλάδα). Οι στρατιωτικές σχέσεις των 2 χωρών βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, με μεγάλο αριθμό αλβανών μαθητών στις τουρκικές στρατιωτικές σχολές. Υπογραμμίζεται ότι οι δύο χώρες έχουν υπογράψει συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών.


Μέχρι σήμερα διαβεβαίωναν ότι σκοπός τους είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Διέψευδαν τις "φήμες" για μεθόδευση ισοπέδωσης του συστήματος Υγείας και ολοκληρωτικής παράδοσης των υγείας των πολιτών στην ιδιωτική υγεία (βλ. συμφέροντα).

Έτσι, αφού πρώτα κατασπατάλησαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, αφού στη συνέχεια άλλαξαν όνομα στο ΙΚΑ (έγινε ΕΟΠΥΥ) για να χαθούν τα "ίχνη" της αρπαγής των χρημάτων των ασφαλισμένων πολιτών, στη συνέχεια και μετά από την παταγώδη αποτυχία και του ΕΟΠΥΥ (η οποία είχε επισημανθεί από τη γέννηση του "εγχειρήματος"), βγάζουν μία απόφαση με την οποία "σκουπίζουν" όλο το υλικό των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για στυγνή κλοπή, αλλά επειδή γίνεται από το κράτος (με εντολές δηλαδή των πολιτικών), δεν θεωρείται κλοπή, αλλά "αλλαγή πολιτικού σχεδιασμού"...!

Το έγγραφο με το οποίο διατάσσεται η αρπαγή του υλικού των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ.


Και από τώρα και στο εξής τι θα γίνει; Όσοι θα έχουν να πληρώνουν, να σώζουν τις ζωές τους. Οι άλλοι, μπορούν να πεθάνουν, να αλλάξουν χώρα ή... να στείλουν στον αγύριστο την εγκληματική συμμορία που καταστρέφει με σύστημα τη χώρα και δολοφονείς τους πολίτες της...


Άρχισαν τα  εκλογικά χαλκεία του καθεστώτος τον τζόγο των στημένων δημοσκοπήσεων: Την άθλια αυτή σκηνοθεσία   της  πλύσης του εγκεφάλου του μέσου εκλογέα…

Το πρώτο επεισόδιο αυτού του σήριαλ της βολιδοσκοπικής ΑΠΑΤΗΣ το παρουσίασε η εταιρεία  Metron Analysis, για λογαριασμό της ιστοσελίδας Thetoc.gr.

Τα «ευρήματα» αυτού του επεισοδίου είναι:- Καμίνης 20%- Κακλαμάνης 14%- Σπηλιωτόπουλος 13%- Κασσιδιάρης 11%- Σακελλαρίδης 10%- Σοφιανός 6%- Καπερνάρος 5%- Αμυράς 5%- Αλλον 1%- Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 7%

Υπάρχουν όμως και άλλες αλχημείες...
Μόνο άνθρωποι που να ήρθαν από άλλο πλανήτη μπορεί να πάρουν στα σοβαρά τέτοιες δημοσκοπικές ηλιθιότητες…

Φυσικά ο στόχος των κατασκευαστών δεν είναι να τους πάρουν στα σοβαρά: Τόσο ηλίθιοι δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι.

Ο στόχος είναι να σκορπίσουν τη σύγχυση, να αλατίσουν την περιέργεια και να ερεθίσουν  το ποδοσφαιρικό πνεύμα της «μονομαχίας»: Της «μονομαχίας» ανάμεσα στους κυβερνητικούς υποψηφίους-ανδρείκελα, με την απειλή του Κασιδιάρη…

Οι τρεις πρώτοι είναι οι «ανεξάρτητοι» της δωσίλογης συγκυβέρνησης, με δύο απ’ αυτούς της ΝΔ!!!

Συνολικό  ποσοστό των κατοχικών ανδρεικέλων: 47%!!!

Στην παράσταση νίκης ο Καμίνης και Σπηλιωτόπουλος ισοβαθμούν και ο Κακλαμάνης από δεύτερος πέφτει στην τέταρτη θέση!!!

Τέτοιες βλακώδεις αλχημείες…

Σε καθημερινή βάση, πλέον, θα μας βομβαρδίζουν τέτοιες δημοσκοπικές αθλιότητες και τεχνάσματα «ασανσέρ»…

Κάνουν ό,τι μπορούν οι «νταβάδες», τα δωσίλογα ανδρείκελα και οι εταιρείες…

Μόνο που δεν έχουν αντιληφτεί, όλοι αυτοί, ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι: Κρίνουν τον ελληνικό λαό με τον πήχη της δικής τους πανικόβλητης ηλιθιότητας…Ματαιοπονούν. Ο σκουπιδοτενεκές τους περιμένει…

Πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου