Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Ιαν 2016


Πολιτική ανοικτών θυρών

Συγκλονίζει κυριολεκτικά το ντοκιμαντέρ «Πολιτική ανοικτών θυρών: η ομαδική αυτοκτονία των λαών της Ευρώπης» τόσο με τις εικόνες που παρουσιάζει όσο και με τα συγκλονιστικά στοιχεία και τις κραυγές απόγνωσεις απλών κατοίκων ευρωπαϊκών πόλεων.

Η Μεγάλη Αντικατάσταση αναφέρεται γλαφυρά σε ένα σημείο.

Αυτό που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι ότι ουδεμία σχέση έχουν αυτές οι ορδές με το συριακό λαό και τους αληθινούς πρόσφυγες του πολέμου, όπως έχει τονιστεί σε αρκετά άρθρα της Freepen.gr, οι οποίοι ως επί το πλείστον μετακινήθηκαν τον πρώτο χρόνο και οι περισσότεροι εντός της συριακής επικράτειας σε αστικά κυβερνητικά κέντρα.

Καταγγελία για πλάτσικα και επεισόδια από μέχρι χθες φιλήσυχους κατοίκους.

Ωστόσο η κατάσταση σοβαρεύει όταν η σκυτάλη περνά στη Στατιστική Επιστήμη.

- Στο Λονδίνο το πιο δημοφιλές όνομα στα νεογέννητα αγόρια είναι το Μοχάμεντ.

- Στο Μπέρμιγχαμ οι χριστιανοί θα είναι μειοψηφία

- Ο Ιμράν επιδιώκει να αντικαταστήσει στο Βέλγιο τη νομοθεσία με τη Σαρία καθώς σύντομα οι μουσουλμάνοι θα είναι πλειοψηφία προβλέποντας ακρωτηριασμούς, λιθοβολισμούς και εκπαραθυρώσεις.

- Στο Όσλο το 100% των βιασμών παραγματοποιείται από μουσουλμάνους με 90% των θυμάτων να είναι νορβηγίδες.

- Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το μέχρι πρότινος κράτος - μοντέλο, η Σουηδία θα είναι μια τριτοκοσμική χώρα σε 15 χρόνια χειρότερα κι από τη Λιβύη.

- Στη Σουηδία οι διαφωνούντες μαρκάρονται ως φασίστες και ναζί ενώ δέχονται και επιθέσεις από το μουσουλμανικό Επαναστατικό Μέτωπο ενώ περιγράφεται μια φρικτή καθημερινότητα.

- Απειλητικές διαδηλώσεις εντός της Μεγάλης Βρετανίας απέναντι στην ίδια τη χώρα

- Σεξουαλικά στερημένοι βιάζουν ότι βρουν στη Γερμανία

Ο Νικ Γκρίφιν του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος περιγράφει με ακρίβεια τη διαδικασία από τους "προσωρινούς εργάτες" στο "πολυφυλετικό πείραμα", τους "πρόσφυγες" και την "υπογεννητικότητα" μιλώντας για τη μεγαλύτερη γενοκτονία της ανθρώπινης ιστορίας. 

Την ίδια ώρα διάφοροι ιμάμηδες απειλούν και προφητεύουν την ισλαμοποίηση της Ευρώπης. 

Στο ντοκιμαντέρ ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνει πως η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών που συγκεντρώνονται στην Ευρώπη είναι νεαροί και δυνατοί άνδρες. Ούτε γυναίκες ούτε παιδιά κάνοντας λόγο για κάτι που θυμίζει στρατό γεγονός που έχει επισημανθεί και σε πολλά κείμενα της Freepen.gr.

Ο Γιούρι Μπεζμένοφ, πρώην στέλεχος της KGB προλέγει ότι θα έρθει η στιγμή που θα φανεί πως αυτή η "όμορφη κοινωνία" θα αποκαλύψει το πραγματικό της πρόσωπο και τότε οι σημερινοί της υποστηρικτές θα επαναστατήσουν αλλά πρώτα θα πρέπει να βιώσουν τις επιλογές τους.

Το βίντεο ανέβασε ο Death of Nations και έχει περισσότερες από 6.000.000 προβολές

Πηγή FreePen

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η ρωσική επέμβαση στη Συρία τροποποίησε δραματικά τα διεθνή δεδομένα εις βάρος των δυτικού και ιδίως νεοσυντηρητικού σχεδιασμού στη Μέση Ανατολή. Διέσωσε το καθεστώς Άσαντ, σταθεροποίησε την ρωσική επιρροή, απέδειξε τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες, δημιούργησε βάσεις δημιουργίας σιϊτικού “άξονα” από τον Λίβανο στο Πακιστάν! Περιόρισε ακόμα την όποια “αξία” του Ισλαμικού Κράτους είτε ως συμμάχου (κατά Άσαντ) είτε ως “χρήσιμου εχθρού - ηλίθιου”). Απέτρεψε ίσως μια δυτική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, που θα ήταν το πιθανότερο αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Πήγαν “περίπατο” οι επιδιώξεις εξουδετέρωσης Άσαντ-Χεζμπολά για να προχωρήσει ο πόλεμος με το Ιράν και η εκδίωξη της Μόσχας από τη Μέση Ανατολή.

Η ρωσική επέμβαση σήμανε συναγερμό σε Ουάσιγκτον και νεοσυντηρητικούς. ‘Οταν δεν μπορείς να αποτρέψεις μια εξέλιξη, την αποδέχεσαι και κυττάς, όπως ένας παλαιστής ζίου ζίτσου π.χ., να χρησιμοποιήσεις την επίθεση του αντιπάλου προς δικό σου ώφελος, ενεργοποιώντας τα περίφημα σχέδια Β, Γ κλπ. Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία δεν ακύρωσε τα αποτελέσματα της ρωσικής επέμβασης. Η Ρωσία παρέμεινε στην περιοχή, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της. ‘Ομως επέφερε σκληρό πλήγμα στις ρωσο-τουρκικές, σχεδόν “στρατηγικού” χαρακτήρα σχέσεις. Μετά την Ουκρανία, δεύτερο αντιρωσικό, “νεοψυχροπολεμικό” μέτωπο ανοίγει στον νότο της Ρωσίας. Οι Κούρδοι αποκτούν καθοριστικό ρόλο στην περιοχή και οι νεοσυντηρητικοί ελπίζουν να γίνουν “προνομιακό εργαλείο” τους (κάτι για το οποίο τη μικρότερη ευθύνη φέρουν οι Κούρδοι, ο πιο μαρτυρικός λαός, μαζί με τους Παλαιστίνιους της περιοχής. Βεβαίως, τελικά θα κριθούν από τον ρόλο που θα δεχτούν να παίξουν). Αυτό γίνεται πιο αναγκαίο γιατί το Ισλαμικό Κράτος αρχίζει να εξαντλεί τη χρησιμότητά του.

Οικονομικο-στρατηγικά ο Ερντογάν αποδυναμώθηκε σοβαρά. “Σάντουιτς” μεταξύ Ρώσων και Κούρδων, δεν βλέπει άλλη λύση από το να ολοκληρώσει τη συμφιλίωση με τον Νετανιάχου, που προτίθεται να του προσφέρει μεγάλο σχέδιο αγωγών μέσω Τουρκίας και ίσως άλλα “δώρα”, που αφορούν Ελλάδα και Κύπρο, με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη των τελευταίων υπολειμμάτων τουρκικής φιλοπαλαιστινιακής πολιτικής και ανεξαρτησίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος μοιάζει σε δρόμο χωρίς επιστροφή – στο τέλος, όπως πάει, θα τον αντικαταστήσουν με κάποιον πιο πειθήνιο.

Πρόκεται για τεράστια επιτυχία των νεοσυντηρητικών. Δεν ανέτρεψαν πλήρως τα αρχικά κέρδη της Μόσχας από την επέμβασή της, αλλά απέσπασαν “αντισταθμιστικά ωφέλη”. Και επειδή δεν ξεχνάνε ποτέ τα πολεμοχαρή σχέδιά τους εναντίον του Ιράν, έβαλαν τώρα τη Σαουδική Αραβία και τα εμιράτα να βάλουν μπουρλότο στο “μέτωπο” Σουννιτών και Σιϊτών και να τορπιλίσουν τη διαπραγμάτευση για μια πολιτική λύση στη Συρία. Οι Σαουδάραβες ηγέτες αγνοούν, και αυτοί, πως είναι “αναλώσιμοι”.

Πως τα κατάφεραν αυτό οι νεοσυντηρητικοί; Γιατί η τουρκική ηγεσία έπεσε με τέτοια ευκολία στην “παγίδα”, αν έπεσε; Επαρκεί η “κρίση μεγαλείου” για να ερμηνεύσει τις πράξεις της;

Η εκδοχή της “συνωμοσίας”

Εύκολες απαντήσεις και ερμηνείες δεν υπάρχουν, ούτε μπορούν να υπάρξουν. Αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέντευξη που έδωσε στις 4.1 ο πρόεδρος του τουρκικού “Πατριωτικού Κόμματος” Ντογκού Περιντσέκ, ένα μάλλον αμφιλεγόμενο πρόσωπο της τουρκικής πολιτικής, προερχόμενο από ένα μαοϊκής προέλευσης μικρό αριστερό κόμμα, που διακρίνεται για το συνδυασμό μαχητικών αριστερών και έντονα εθνικιστικών ιδεών.

Κατηγορήθηκε στο παρελθόν ως συνδεόμενος με τουρκικές υπηρεσίες, ενώ ορισμένοι αναλυτές θεώρησαν ότι συνεργάζεται με τους Βρετανούς.

Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν ή να μην ισχύουν, γεγονός είναι ότι ο κ. Περιντσέκ διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Ιράν, τη Συρία και ρωσικούς “ευρασιατικούς” κύκλους. Αντιπροσωπεία του κόμματος μετέβη πρόσφατα στην Τεχεράνη όπου συναντήθηκε με αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του πρώην Προέδρου Αχμαντινετζάντ. Ο Περιντσέκ επισκέφθηκε τη Δαμασκό συναντηθείς με τον ‘Ασαντ. Οι σχέσεις του αυτές και όσες διατηρεί με τους εναπομένοντες – σε βαθιά “παρανομία” – κεμαλικούς θύλακες στον τουρκικό στρατό και τις υπηρεσίες καθιστούν ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα όσα είπε στη συνέντευξη, επικαλούμενος πηγές στην κορυφή της ρωσικής και τουρκικής εξουσίας.

Κατά τον κ. Περιντσέκ, Ερντογάν και Πούτιν επικοινώνησαν λίγες μέρες πριν την κατάρριψη. Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε να μάθει την ρωσική στάση σε ενδεχόμενη τουρκική επιχείρηση κατά του “Κουρδικού διαδρόμου” στη Συρία. Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα καταδικάσει “στις κάμερες” την παραβίαση της συριακής εδαφικής ακεραιότητας, αλλά δεν θα κάνει τίποτα να την εμποδίσει. Η συμφωνία επικυρώθηκε στη συνάντηση των δύο ανδρών στην Αντάλεια μέσα Νοεμβρίου, όπου ο Ερντογάν, πάντα κατά τον κ. Περιντσέκ, έδειξε στον Πούτιν επί χάρτου την περιοχή που θα κατελάμβανε. Ο Πούτιν λέγεται ότι του απάντησε “οι Αμερικανοί θέλουν να δώσουν αυτές τις περιοχές στους Κούρδους”.

Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση θα “έσπαγε” τον λεγόμενο “κουρδικό διάδρομο”, στη Βόρειο Συρία που υποστηρίζουν ΗΠΑ και Ισραήλ. Η “Επιχείρηση Jurablus” θα εκκαθάριζε τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους σε μια περιοχή 98 χλμ. εύρους και 62 χλμ. Βάθους, εμποδίζοντας ταυτόχρονα τις κουρδικές δυνάμεις να περάσουν δυτικά του Ευφράτη. Αλλά και θα άνοιγε τον δρόμο σε μια τεκτονικής σημασίας για τα μεσανατολικά δεδομένα και καταστροφική για τα δυτικά συμφέροντα και τους νεοσυντηρητικούς σχεδιασμούς, έστω και άτυπη αρχή “συνεννόησης” Άγκυρας και Μόσχας στον “αντιτρομοκρατικό αγώνα” και το ευρύτερο μεσανατολικό ζήτημα.

Η επιχείρηση, κατά τον κ. Περιντσέκ, ήταν έτοιμη και το τουρκικό Γενικό Επιτελείο περίμενε την εντολή να προχωρήσει την ημέρα ακριβώς που καταρρίφθηκε το αεροσκάφος. Την ίδια μέρα βρισκόταν στην ‘Αγκυρα ο αρχηγός της αμερικανικής αεροπορίας και αναπληρωτής ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ, ενώ ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ.

Ακριβώς γιατί είχε προηγηθεί αυτή η λεπτομερής “συνεννόηση”, ο Ρώσος Πρόεδρος χρησιμοποίησε, σύμφωνα με τον Τούρκο πολιτικό, την έκφραση “μαχαιριά στην πλάτη”, για να χαρακτηρίσει την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Θέσαμε υπόψιν πεπειραμένων, καλά πληροφορημένων διπλωματικών παρατηρητών σε Βρυξέλλες, Λονδίνο και Μόσχα αυτή την εκδοχή. Χωρίς να είναι σε θέση να την επιβεβαιώσουν, μας είπαν ότι δεν την αποκλείουν. Την μεταφέρουμε λοιπόν στους αναγνώστες, με κάθε επιφύλαξη ασφαλώς, ως ένα ενδεχόμενο σενάριο για το τι πραγματικά συνέβη στα τέλη Νοεμβρίου.

Φυσικά, ακόμα κι αν μια τέτοια “θεωρία” είναι σωστή, πολλά ακόμα μένουν να ερμηνευθούν. Παραπλάνησε συνειδητά η ‘Αγκυρα τη Μόσχα ή υποχώρησε στην τεράστια πίεση που δέχτηκε από την Ουάσιγκτων ανατρέποντας τα σχέδιά της; Με ποιό τρόπο πείσθηκε ο Ερντογάν να συμμετάσχει σε μια τέτοια “προβοκάτσια” ολκής, από την οποία ο ίδιος κυρίως βγήκε χαμένος; (Αν και η Ιστορία προσφέρει άφθονα παραδείγματα ηγετών που έπεσαν στην “παγίδα” υπό συγκεκριμένες συνθήκες, από τον Μακάριο έως τον Ιωαννίδη, από τον Σαντάμ έως τον Μιλόσεβιτς, για να μην αναφέρουμε τη βεβαιότητα του Γκορμπατσώφ και του … Τσίπρα ότι θα τους βοηθήσουν οι ΗΠΑ!)

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παρόν της Κυριακής”


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Το ενδεχόμενο επιβολής ευρωπαϊκού φόρου στην βενζίνη προκειμένου, σε περίπτωση ανάγκης, να εξευρεθούν πόροι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αφήνει ανοιχτό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επίσης προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές χώρες, μέχρι τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

“Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα όπως ένας φόρος ορισμένου ύψους σε κάθε λίτρο βενζίνης”, δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι έτσι θα είχαμε τα μέσα για μια ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι “η λύση του προβλήματος δεν θα πρέπει να αποτύχει λόγω περιορισμένων πόρων”.

Αναφερόμενος στα γεγονότα που συνέβησαν στην Κολονία τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι αποτελούν επιπλέον πίεση προκειμένου να εξευρεθεί γρήγορα μια λύση στο πρόβλημα του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

“Είναι αναμφισβήτητο”, λέει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές της χώρες, τα Βαλκάνια, μέχρι και η Ελλάδα. Σημειώνει ακόμη ότι αν το προβλημα λυθεί στα εθνικά σύνορα αντί για τα εξωτερικά, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα και η Ευρώπη θα μπει σε μία ακομη κρίση.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Φ.Καραβίτη, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Βερολίνο, Γερμανία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Το ιστορικό μεθοριακό σύμπαν Δύσης και Ανατολής στην γη της Συρίας και της Μεσοποταμίας στάθηκε για χιλιετίες ένα πολυσύχναστο και γόνιμο σταυροδρόμι. Έμποροι και κατακτητές, έθνη και φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες διαφορετικές μεταξύ τους, μετουσίωναν μέσα από αιματηρές συγκρούσεις αλλά και μυθικές εποχές ειρήνης και ευημερίας έναν διαφορετικό πολιτισμό, ακατανόητο για τις δυτικές χρησιμοθηρικές απαιτήσεις. Από χρόνια αμνημόνευτα, η φιλόξενη αυτή γη δέχεται την κάθε σπορά, όπως δέχθηκε την ελληνιστική λάμψη για αιώνες και μετά την βυζαντινή, και γεννάει τα συρομεσοποταμιακά κράματα με την αδιάσπαστη πολιτιστική τους πολυσημία.

Όπως κάθε φορά που ο δυτικός κόσμος, κληρονόμος των ιδεών του Διαφωτισμού και του ρασιοναλισμού, ερχόταν σ’ επαφή με την συρομεσοποταμιακή γη δημιουργούντο εκρήξεις βίας και έντασης, έτσι και σήμερα, ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες και μια σειρά δυτικών συμμάχων τους εντός του ΝΑΤΟ (Τουρκία, Γαλλία κ.ά) αλλά και εκτός (Σαουδική Αραβία) έχουν στο στόχαστρό τους την ίδια περιοχή με καταστροφικά αποτελέσματα.

Παγκοσμιοποίηση και «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»

Είναι πλέον γνωστό ότι οι ΗΠΑ κατηγόρησαν ψευδώς το Ιράκ για την ανάμιξή του στις επιθέσεις της 11/9 το 2001 στην Νέα Υόρκη. Παρ’ όλο που η σχετική Επιτροπή παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε καμμία σχέση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν με την ιστορία των Δίδυμων Πύργων, ο τότε Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένεϋ ισχυρίστηκε πως κατείχε πληροφορίες «μη διαθέσιμες για την Επιτροπή». Σήμερα, μετά από 12 χρόνια, πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι η 11/9 ήταν στημένη κρατική τρομοκρατία, αλλα το Ιράκ... δεν ήταν το κράτος πίσω από τους αεροπειρατές.

Τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή σηματοδοτούν το τέλος του χάρτη της περιοχής όπως τον χάραξαν το 1916 ο Μαρκ Σάϊκς (αριστερά), εκπροσωπώντας την βρετανική κυβέρνηση, και ο Φρανσουά Ζωρζ-Πικό (δεξιά), από τη γαλλική κυβέρνηση

Μεταξύ άλλων, τώρα:
Ο πολύ έγκριτος αρθρογράφος της Telegraph Ambrose Evans-Pritchard έγραψε ότι ο επικεφαλής των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών –πρίγκηπας Bandar- παραδέχτηκε πρόσφατα ότι η σαουδαραβική κυβέρνηση ελέγχει «Τσετσένους» τρομοκράτες. [Daily Telegraph, 24/10/2015]

Υψηλά ιστάμενες αμερικανικές πηγές παραδέχτηκαν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις –μιας νατοϊκής χώρας- πραγματοποίησαν τις επιθέσεις με χημικά όπλα για τις οποίες κατηγόρησαν την συριακή κυβέρνηση. Υψηλά ιστάμενο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης περιέγραψε σε μαγνητόφωνο σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις, για τις οποίες θα κατηγορούσαν την κυβέρνηση του Άσσαντ. [Washington's Blog, 08/4/2014]

Ο Ουκρανός επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας παραδέχεται ότι οι επιθέσεις από ελεύθερους σκοπευτές, εξ αιτίας των οποίων ξεκίνησε το ουκρανικό πραξικόπημα, έγιναν για να παγιδεύσουν τους διαδηλωτές. Ουκρανοί αξιωματούχοι, επίσης, παραδέχονται ότι οι Ουκρανοί ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν και προς τις δύο πλευρές ώστε να δημιουργήσουν το μέγιστο δυνατό χάος. [Washington's Blog, 14/3/2014]

Βρετανός κατάσκοπος ισχυρίζεται ότι πραγματοποιεί επιθέσεις «ψηφιακής false flag» σε ηλεκτρονικούς στόχους, παγιδεύοντας ανθρώπους γράφοντας υβριστικά ή μη νόμιμα e-mail και ενοχοποιώντας έτσι τον στόχο που εκλαμβάνεται ως αποστολέας. [Washington's Blog, 10/2/2014]

Αμερικανοί στρατιώτες αποκαλύπτουν σε βίντεο ότι έχουν διαταχθεί, αν σκοτώσουν αμάχους Ιρακινούς και Αφγανούς, τότε να «πετάξουν» τα αυτόματα κοντά στο σώμα των θυμάτων τους ώστε να προσποιηθούν ότι αυτοί ήταν μαχητές. [«Drop-Weapons» / youtube]

Το 2005, ο καθηγητής John Arquila, αμυντικός αναλυτής στην Ναυτική Σχολή Πολέμου των ΗΠΑ επιφορτίσθηκε από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες να δημιουργήσει καινούργιες «ψευδοσυμμορίες» με δράση τρομοκρατικών ομάδων ως μέσον για την υπονόμευση των πραγματικών αντιστασιακών δικτύων.

Σύμφωνα με τον βραβευμένο με Πούλιτζερ, γνωστό Αμερικανό δημοσιογράφο Σέϋμουρ Χερς, αυτή η «ψευδοστρατηγική» των ΗΠΑ έχει ήδη εφαρμοστεί από το Πεντάγωνο και τα αποτελέσματά της είναι πιθανόν αυτά που ζούμε σήμερα στην Μέση Ανατολή, το Παρίσι και αλλού.

Υπεύθυνος σχεδιασμού: μα φυσικά το εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ, τα γνωστά «γεράκια» του Λευκού Οίκου και της CIA, που είχαν παραμεριστεί από τον Ομπάμα κατά την θητεία του και που βυσσοδομούν ότι ο Ομπάμα «θέλει να μειώσει τον Αμερικανικό ρόλο στον κόσμο»... και «επιβάλλει σχεδόν μηδαμινές κυρώσεις στον Πούτιν για τις πράξεις του στην Ουκρανία». [σημαντικό στρογγυλό τραπέζι στο Tablet magazine, έκφραση του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ, για την Γαλλία και την Ρωσσία, την Τζιχάντ και το μέλλον της Δύσης, David Samuels, www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/middle-east-rountable, November 22, 2015]

Αυτή την στιγμή δρουν δύο μόνο τακτικές ένοπλες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή υπό «κανονική» αμερικανική διοίκηση, ο αμερικανικός στόλος στην Μεσόγειο και στον Ινδικό Ωκεανό. Οι υπόλοιποι, ειδικά μετά την απόσυρση από το Ιράκ, είναι υπό τον έλεγχο της CIA και του Langley, είτε άμεσα είτε μέσω του διδύμου Ισραήλ/Σαουδικής Αραβίας ή των Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations Command - SOC).

Οπότε τώρα το ερώτημα που τίθεται για το Λάνγκλεϋ είναι: θα έχουν την ασπίδα των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων για να μην μπορέσει η Ρωσία να εξουδετερώσει τους μισθοφόρους τους; Αυτό ενέχει, όμως, τον κίνδυνο ενός πραγματικού Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο θα πρέπει να πολεμήσουν οι τακτικές αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Ή οι Αμερικανοί θα θυσιάσουν τον ISIS και θα βοηθήσουν στην εξόντωσή του, αφήνοντας όμως σκόρπιες δυνάμεις του στην Σαουδική Αραβία ή την Τουρκία;

Σε όλο αυτό το σήριαλ, η Ε.Ε. δεν έχει κανέναν ουσιαστικό ρόλο. Πρέπει όμως να εμπλακεί, για να πάψει να ψωνίζει φθηνό πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές.

Η Γερμανία περισσεύει πάλι..., όπως και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, χρησιμοποιείται στον βαθμό που χρειάζεται (ο «χρήσιμος ηλίθιος», αφού μιλάμε για λαό-ρομπότ!), και μετά πετιέται ξεζουμισμένη και ξαναστήνεται αλλιώς.

Όπως έλεγε ο Στάλιν: «Ο ευκολότερος τρόπος να αποκτήσεις τον έλεγχο ενός πληθυσμού είναι να εκτελείς πράξεις τρομοκρατίας»... Λειτουργεί το ίδιο σε οποιαδήποτε χώρα, κοινωνία και εποχή!

Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.102, Δεκέμβριος 2015
Πηγή Πύλη των Φίλων


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας απαιτείται στρατηγική και κατανόηση του φαινομένου

Οι ανοιχτές κοινωνίες βρίσκονται πάντα σε κίνδυνο. Αυτό αληθεύει, ειδικά για την Αμερική και την Ευρώπη σήμερα, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και αλλού και λόγω του τρόπου με τον οποίο οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, ειδικά η Γαλλία, αντέδρασαν σε αυτές. Οι τζιχαντιστικές τρομοκρατικές ομάδες, όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα, ανακάλυψαν την αχίλλειο πτέρνα των δυτικών μας κοινωνιών, ήτοι τον φόβο του θανάτου. Μέσω τρομακτικών επιθέσεων και μακάβριων βίντεο, οι προπαγανδιστές του Ισλαμικού Κράτους μεγεθύνουν αυτόν τον φόβο, ωθώντας κατά τα άλλα ευαίσθητους ανθρώπους σε ανοιχτές κοινωνίες να εγκαταλείψουν τη λογική. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι το συναίσθημα είναι ένα βασικό στοιχείο της ανθρώπινης λογικής. Αυτή η ανακάλυψη εξηγεί γιατί η τρομοκρατία των τζιχαντιστών αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή για τις κοινωνίες μας: ο φόβος του θανάτου οδηγεί εμάς και τους ηγέτες μας να σκεπτόμαστε, και στη συνέχεια να πράττουμε, παράλογα.

Οι νευροεπιστήμες απλώς επιβεβαιώνουν ό,τι έχει δείξει εδώ και καιρό η εμπειρία: όταν φοβόμαστε για τη ζωή μας, τα συναισθήματα καθορίζουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας και δυσκολευόμαστε στη λήψη ορθολογικών αποφάσεων. Ο φόβος ενεργοποιεί ένα παλαιότερο, πιο πρωτόγονο τμήμα του εγκεφάλου από ό,τι εκείνο που διαμορφώνει και στηρίζει τις αφηρημένες αξίες και αρχές της ανοιχτής κοινωνίας.

Η ανοιχτή κοινωνία βρίσκεται οπότε πάντα σε κίνδυνο από την απειλή που προέρχεται από την αντίδρασή μας στον φόβο. Μια γενιά που έχει κληρονομήσει μια ανοιχτή κοινωνία από τους γονείς της δεν πρόκειται να καταλάβει τι απαιτείται για να τη διατηρήσει έως ότου τεθεί σε δοκιμασία και μάθει να διαχωρίζει τον φόβο από τη λογική. Η τζιχαντιστική τρομοκρατία αποτελεί μόνον το τελευταίο παράδειγμα.

Ο φόβος ενός πυρηνικού πολέμου έθεσε σε δοκιμασία την τελευταία γενιά και ο φόβος του κομμουνισμού και του φασισμού τη δική μου γενιά.

Απώτερος στόχος των τζιχαντιστών τρομοκρατών είναι να πείσουν τους νεαρούς μουσουλμάνους ανά την υφήλιο πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από την τρομοκρατία. Και οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι ο τρόπος για την επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς ο φόβος του θανάτου θα αφυπνίσει και θα μεγεθύνει τα εν υπνώσει αντιμουσουλμανικά αισθήματα στην Ευρώπη και στην Αμερική και θα οδηγήσει τους μη μουσουλμάνους να αντιμετωπίζουν όλους τους μουσουλμάνους ως εν δυνάμει τρομοκράτες. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Η υστερική αντι-μουσουλμανική αντίδραση στην τρομοκρατία γεννά τον φόβο και τη δυσαρέσκεια μεταξύ των μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η παλαιότερη γενιά αντιδρά με φόβο, η νεότερη με δυσαρέσκεια. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός γόνιμου εδάφους για εν δυνάμει τρομοκράτες.

Πώς μπορεί να σταματήσει και να αντιστραφεί αυτό; Η εγκατάλειψη των αξιών και των αρχών που διέπουν τις ανοιχτές κοινωνίες και η παράδοση σε μια αντι-μουσουλμανική ορμή που υπαγορεύεται από τον φόβο σίγουρα δεν είναι η απάντηση.

Για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας δεν αρκούν τα αφηρημένα επιχειρήματα. Χρειαζόμαστε μια στρατηγική για να τη νικήσουμε. Η πρόκληση διογκώνεται από το γεγονός ότι το φαινόμενο της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας υφίσταται για διάστημα μεγαλύτερο της μίας γενιάς. Πράγματι, η ορθή κατανόησή του ενδέχεται να είναι αδύνατη. Πρέπει, ωστόσο, να προσπαθήσουμε. Ας αναλογιστούμε τη σύρραξη στη Συρία, κύρια αιτία του μεταναστευτικού προβλήματος που θέτει εν αμφιβόλω την ύπαρξη της ΕΕ όπως τη γνωρίζουμε. Αν επιλυόταν, ο κόσμος θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το ISIS λειτουργεί από θέση αδυναμίας. Την ώρα που σπέρνει τον τρόμο ανά τον κόσμο, η εξουσία του στην επικράτειά του εξασθενεί. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα κατά της οργάνωσης και οι ηγέτες της γνωρίζουν ότι οι μέρες τους στο Ιράκ και τη Συρία είναι μετρημένες.
Φυσικά, η προοπτική για επίλυση της κρίσης στη Συρία παραμένει αρκετά αβέβαιη και η σύγκρουση στην περιοχή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα. Αλλά μια ιδέα ξεχωρίζει από όλες τις άλλες: είναι εξωφρενικό λάθος να κάνουμε αυτό που θέλουν οι τρομοκράτες να κάνουμε. Γι' αυτό πρέπει να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στις αρχές της ανοιχτής κοινωνίας και να αντισταθούμε στις σειρήνες των ομοίων του Ντόναλντ Τραμπ και του Τεντ Κρουζ, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Της Κύρας Αδάμ

Με το που ξημέρωσε το νέο έτος, σημειώνεται ραγδαία αλλαγή σκηνικού και πολιτικής από την Αθήνα και την Άγκυρα στα ταραγμένα νερά του Ανατολικού Αιγαίου, που οδηγούν σε τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας.

Η Τουρκία επιχειρεί για μια ακόμα φορά εμπράκτως να κατοχυρώσει τις διεκδικήσεις της σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας- αυτήν τη φορά στην περιοχή Έρευνας και Διάσωσης μέσα στο FIR Αθηνών- εφαρμόζοντας πρακτική νομιμοποίησης τις παρανομίας της, με συνήγορο, τώρα, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έκδοση διεθνών αγγελιών (ΝΟΤΑΜ - Notice to Airmen - ειδοποίηση προς αεροναυτιλλομένους) εκατέρωθεν, σε πραγματικούς χρόνους και για πραγματικά περιστατικά, τείνει να πάρει την επικίνδυνη μορφή... ανταλλαγής εγγράφων, με την Ελλάδα να βγάζει διεθνείς ΝΟΤΑΜ για να τις… αποσύρει αμέσως μετά και με την Τουρκία να καραδοκεί και να εκμεταλλεύεται στο έπακρο ελληνικές μόνιμες ασάφειες, αλλά και λανθασμένες πολιτικές που εκφράζονται μέσω των ΝΟΤΑΜ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, απαράδεκτο το ευρωπαϊκό πλαίσιο για την Ελλάδα

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στο καινούργιο, απαράδεκτο και ετεροβαρές σε βάρος της Ελλάδας, ευρωπαϊκό πλαίσιο, με τον περιορισμό του εύρους των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 6νμ, ως «εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα» στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και την παράνομη εκχώρηση από την Ε.Ε. στην Τουρκία αρμοδιοτήτων να εκτελεί αυτόνομες επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης μέσα στο FIR Αθηνών, στο Σχέδιο Δράσης Ε.Ε. – Τουρκίας, τα οποία έχει δεχθεί αδιαμαρτύρητα η ελληνική κυβέρνηση, με την ΥΠΑ, τώρα, να επιχειρεί μέσω ΝΟΤΑΜ να εξισορροπήσει την κατάσταση.

Το νέο αυτό σκηνικό αποτυπώνεται ανάγλυφα την περίοδο 5-8 Ιανουαρίου, στην περιοχή της Ρόδου και φυσικά, τα περιστατικά αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκλαμβάνονται ως μεμονωμένα ή περιστασιακά.

Αναλυτικότερα:

Στις 5 Ιανουαρίου 2016, στις 04:39 π.μ., η ΥΠΑ εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ 0021 κατηγορίας Α, δηλαδή διεθνούς διανομής, για εκτέλεση Έρευνας και Διάσωσης, επειδή ένα πλοίο κινδύνευε. Η ΥΠΑ όρισε το κέντρο της περιοχής SAR με συντεταγμένες και με ακτίνα 5νμ. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στην παραλία του χωριού Λαχανιά της Ρόδου, όπως φαίνεται στον χάρτη με μπλε χρώμα. Μολονότι αυτή η περιοχή SAR καλύπτει αποκλειστικώς ελληνική κυριαρχία, (έδαφος, χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο της Ρόδου), παρά ταύτα, την εξόχως σημαντική ελληνική κυριαρχία η ΥΠΑ δεν την αναφέρει στην αγγελία Α 0021/16.

Στη ΝΟΤΑΜ αυτή η ΥΠΑ ορίζει την περιοχή SAR και δηλώνει διεθνώς τα ακόλουθα: «..Λόγω μεγάλου ρίσκου για την εναέρια κυκλοφορία, ατομικές μονάδες απαιτείται να συντονίζονται με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης ( ΕΚΣΕΔ) στον Πειραιά, εισερχόμενες στην περιοχή η οποία κείται εντός του FIR Αθηνών, που είναι το μόνο αρμόδιο για την περιοχή...».

Η πράσινη γραμμή από Καστελόριζο μέχρι Σάμο οριοθετεί τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα - Συνθήκη Παρισίων 1947. Ο κύκλος με μπλε χρώμα ειναι η περιοχή πραγματικής SAR, που η Άγκυρα θεωρεί δική της. Την περιοχή με κόκκινο η Άγκυρα θεωρεί στο σύνολο της τουρκική κυριαρχία

Μετά από 90 λεπτά, η Τουρκία απάντησε ότι «...η περιοχή Έρευνας και Διάσωσης κείται στην περιοχή SAR της Τουρκίας, την οποία ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ) την έχει συμπεριλάβει στο Διεθνές Εγχειρίδιο Ναυσιπλοΐας, η οποία ορίζεται από τον 25ο μεσημβρινό..». Δηλαδή διχοτομεί το Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σε πραγματική (όχι άσκηση) Έρευνα και Διάσωση, η Άγκυρα με την συγκεκριμένη ΝΟΤΑΜ Α0039/5-1-2016 αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία εν προκειμένω στη Ρόδο, και τούτο διευκολύνθηκε από το γεγονός ότι η ΥΠΑ δεν καταχώρησε στην ελληνική ΝΟΤΑΜ την αναφορά στην ελληνική κυριαρχία.

Έτσι, δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε στο μέλλον την Άγκυρα να στέλνει στη Ρόδο τουρκικά F-16 δήθεν για βοήθεια σε SAR,να αλωνίζουν στην ελληνική κυριαρχία, χωρίς σχέδια πτήσης και χωρίς να συντονίζονται με το ΕΚΣΕΔ του Πειραιά και να ισχυρίζονται ότι η περιοχή SΑR στη Ρόδο κείται εντός της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης της Άγκυρας...

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 8 Ιανουαρίου, η ΥΠΑ εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Α0045 για πραγματική Έρευνα και Διάσωση επίσης στην κυριαρχία της Ρόδου, λόγω πλοίου σε κίνδυνο.

Αυτήν τη ΝΟΤΑΜ, όμως, η ΥΠΑ… την απέσυρε, την εξαφάνισε την ίδια ακριβώς ημέρα 8.1.2016 και δεν την ακύρωσε με νέα ΝΟΤΑΜ -ίσως για να μην την πάρουν χαμπάρι οι Τούρκοι και απαντήσουν. Όμως η Άγκυρα απάντησε αμέσως με τη ΝΟΤΑΜ Α0101/16, σύμφωνα με την οποία η ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0045/16 είναι άκυρη, διότι η περιοχή SAR ανήκει στην Άγκυρα.

Η ΥΠΑ αστραπιαία απάντησε στην Τουρκία με τη ΝΟΤΑΜ Α0046/16 με την οποία δηλώνει διεθνώς ότι «η τουρκική ΝΟΤΑΜ Α0101/16 είναι άκυρη» και ότι η μόνη αγγελία που είναι σε ισχύ για το FIR Αθηνών είναι η ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0045/16. Αυτή η ΝΟΤΑΜ όμως είναι εξαφανισμένη, άρα ανύπαρκτη, διότι η ίδια η ΥΠΑ την είχε ήδη αποσύρει στα μουλωχτά...

Έτσι οι αεροναυτιλόμενοι χρησιμοποιούν τον ονειροκρίτη για να βρουν την περιοχή που γίνεται SAR για να μην μπουν στην ίδια περιοχή και σκουντουφλήσουν με άλλους που κάνουν SAR.

Η ανεπάρκεια της ελληνικής πλευράς υπονομεύει τα σύνορά της

Το θέμα αυτό είναι εξόχως σοβαρό και επικίνδυνο, διότι αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί με πλήρη ασφάλεια στις αρμοδιότητες που μας έχουν εκχωρήσει οι διεθνείς οργανισμοί για παροχή SAR στο FIR Αθηνών, με αποτέλεσμα να υπονομεύονται τα ελληνικά συμφέροντα.

Επιπροσθέτως, στις 8 Ιανουαρίου, η Τουρκία προχώρησε και σ' έναν άλλο νεωτερισμό, με τη ΝΟΤΑΜ Β0068/16, (σ.σ. οι ΝΟΤΑΜ Β αφορούν μόνον την επικράτεια και δεν είναι διεθνείς), με την οποία η Άγκυρα εκτελεί άσκηση σε περιοχή που φαίνεται με κόκκινη γραμμή στον χάρτη. Μολονότι μέρος της περιοχής βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών και καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, η Τουρκία με την αγγελία αυτή ισχυρίζεται ότι το σύνολο της περιοχής κείται στην τουρκική επικράτεια, καταπατώντας και τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα στην περιοχή, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 για τα Δωδεκάνησα.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου