Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Νοε 2013

Γράφει ο Κλεισθένης 
 
Βαρυφορτώθηκε το κάρο όπως στην φωτογραφία. Όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δεν έχουν ενταχθεί ούτε θέλουν να ενταχθούν στις γραμμές του. 

Παρ' όλες τις προσπάθειες των ιθυνόντων του ΣΥΡΙΖΑ οι νέοι ψηφοφόροι αρνούνται να ενταχθούν στις κομματικές γραμμές του, προτιμούν τις χαλαρές σχέσεις. Αρνούνται να συμπαραταχθούν μαζί του σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Γι αυτό σε όλα τα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ για κινητοποιήσεις, ειδικότερα σήμερα με όσα καταστροφικά γίνονται στην χώρα, αρνούνται να συμμετέχουν. Στην καλύτερη περίπτωση θα το ξαναψηφίσουν αν δεν έχει ξεφουσκώσει μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Οι περισσότεροι, πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, έχουν παλαιοκομματικές αντιλήψεις και αναπολούν το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς, της μίζας και των ρουσφετιών. Παλαιότερα έκαναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, υπό την κομματική κάλυψη του ΠΑΣΟΚ, οι συγκεντρώσεις όμως και οι διαμαρτυρίες δεν είχαν σκοπό τον εκδημοκρατισμό της χώρας ή την κοινωνική δικαιοσύνη αλλά την προσωπική τους εξασφάλιση προνομίων. Αυτός ήταν και ο λόγος συμμετοχής τους στις “μεγαλειώδεις” συγκεντρώσεις που διοργάνωναν είτε οι κομματικοί του ΠΑΣΟΚ είτε οι κομματοκρατούμενοι “συνδικαλισταράδες” του. 
 
Αν θυμηθούμε τις παλαιότερες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν εκλογικά στο περίπου 3%, θα διαπιστώσουμε ότι είχαν περίπου την ίδια αριθμητική συμμετοχή με τις σημερινές. 
Τι κι αν αυτό το κόμμα έφτασε σε υπερβολικά μεγάλα εκλογικά ποσοστά, στην ουσία παραμένει στο περίπου 3%.
Η προσπάθεια των “ηγετίσκων” του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί σαν το νέο ΠΑΣΟΚ δεν απέδωσε, κανένας δεν πείθεται. Σημεία των καιρών;
Οφείλω να τονίσω και ένα άλλο παράδοξο της “αριστεράς” στην Ελλάδα.
Αν και το ΚΚΕ έχει πολύ μικρότερο εκλογικό ποσοστό απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να έχει δυσανάλογα μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσουν τα δύο κόμματα να κάνουν αναμέτρηση δυνάμεων σε κινητοποίηση, υπάρχει περίπτωση η συγκέντρωση του ΚΚΕ να είναι μεγαλύτερη αριθμητικά απ' αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΡΙΖΑ του πολλαπλάσιου εκλογικού ποσοστού, που είναι αξιωματική αντιπολίτευση και “εν δυνάμει” επόμενη κυβέρνηση. 
Σημεία των καιρών; 
Πιστεύω ότι η παλαιότερος διαχωρισμός που έχω γράψει περί κλειστών και ανοιχτών κομμάτων δίνει μια λογική εξήγηση δλδ το ΚΚΕ εντάσσεται στα κλειστά κόμματα όπου δύσκολα μπαίνεις και αν διαγραφείς ή φύγεις δεν ξαναεπανέρχεσαι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στα ανοιχτά κόμματα όπου μπαίνεις, βγαίνεις, ξαναμπαίνεις και ξαναβγαίνεις με μεγάλη ευκολία.

Όπως έχουν πει οι διάφοροι πολιτικοί αναλυτές, σε περιόδους κρίσης οι κοινωνίες συντηρητικοποιούνται. Αν αυτό το προεκτείνουμε λίγο τότε ο νέος δικομματισμός στην Ελλάδα θα είναι ΝΔ+Α(;) ή ΝΔ+(Β); Όπου Α και Β θα είναι κάποια κόμματα που θα αναδεικνύονται στην πολιτική ζωή. Προφητικό;
Ας έχουμε υγεία και υπομονή και θα δούμε.
Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα εκείνο που εξαπάτησε και χλεύασε τον ελληνικό λαό, αλλά και την Ιστορία, όσο κανένα άλλο…
Έχουμε υπογραμμίσει ιδιαίτερα:
«Το ‘’λίπος’’ της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…».

Σήμερα τα κουρέλια του πασοκικού θιάσου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας, αλλά και κάθε όριο εξοργιστικού, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού.
Στο Βενιζέλο καταγράφεται εκτυφλωτικά το «ξύγκι» του αποτρόπαιου αμοραλισμού, του ψεύδους και του δωσιλογισμού: Αυτός είναι εκτός συναγωνισμού…
Στα άλλα παράσιτα των πασοκικών κουρελιών απαστράπτει εκτός από την αβυσσαλέα υποκρισία και φαυλοηλιθιότητα, η ολοκληρωτική και γλοιώδης γελοιότητα.
Το δικό τους «ξύγκι» είναι οι κουτοπόνηρες χυδαιότητες της ρητορικής βλακείας τους…
Διαβάστε το τι είπαν στη Βουλή:  
Σκανδαλίδης: «Παίρνετε και σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης μας. Ουσιαστικά, πρόκειται για υφαπαργή, γιατί δεν σας ανήκει, αλλά με αναγκάζετε να τη δώσω».
Μωραΐτης: «Δίνω ψήφο επώδυνης ανοχής. Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή της».

Καλά δεν έχει μείνει πάνω τους ούτε ίχνος αυτογνωσίας και τσίπας. Δεν είναι σε θέση να αντιληφτούν τις «κοτσάνες» τους και το θέατρο της ηρωικής και γλοιώδους βλακείας τους;;;

Εδώ συμμετέχουν σε όλες τις δωσίλογες κυβερνήσεις, έχουν υπογράψει και στηρίξει ΟΛΑ τα συμβόλαια θανάτου του ελληνικού λαού, ΟΛΕΣ τις διαταγές της διεθνούς χρηματιστηριακής χούντας, την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αποτέφρωση της ελληνικής κοινωνίας και μας λένε, σήμερα, ότι «εξαναγκάζονται» να ψηφίσουν αυτά που ΠΡΑΚΤΙΚΑ στήριζαν και ψήφιζαν ΟΛΑ αυτά τα χρόνια;;;

Και θέλουν να το παίξουν και «ήρωες» με τις «απειλές» του τύπου: «δεν δίνουμε λευκή επιταγή» ή «Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή της».

Δεν έχει πάτο η γελοιότητα, η ηλιθιότητα, ο δωσιλογισμός και ο αυτό-εξευτελισμός…

Στο ίδιο μήκος κύματος της κουτοπόνηρης ηλιθιότητας και του κυνικού εμπαιγμού μας κινούνται και κάποιες δήθεν αντίθετες απόψεις του τύπου:

«Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναγκαία για να διαλυθούν και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις ότι, όλοι και οι 155, είτε συνειδητοί υποτελείς, είτε ασυνείδητοι ερασιτέχνες, είναι συνένοχοι του εγκλήματος που διαπράττεται σε βάρος της χώρας και του λαού, εκτελώντας ανερυθρίαστα εντολές των πολυχρονεμένων επικυρίαρχων».

Από τα κακαρίσματα και τα σώου του κατοχικού «ορνιθώνα» της Βουλής (που ούτε καν τον παρακολουθεί ο ελληνικός λαός, λόγω αηδίας) θα διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις;

Εδώ ζει στο πετσί του ΟΛΗ την ΚΟΛΑΣΗ της καταστροφής και τη ΦΡΙΚΗ των δωσίλογων ανδρεικέλων καθημερινά και ανελέητα και θα έρθει η πρόταση μομφής να του διαλύσει τις «ψευδαισθήσεις»;

Τέτοιες καραμπινάτες ηλιθιότητες ξεστομίζουν τα άλλα παπαγαλάκια της ροζ «αριστεράς»…

Επί της ΟΥΣΙΑΣ αυτό που καλλιεργεί η πρόταση μομφής (ανεπιτυχώς βεβαίως γιατί ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον) είναι τούτο: Τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες και τον εκλογικό κρετινισμό.

Και ακόμα χειρότερα: Δίνει άλλοθι στην κατοχική Βουλή, τη νομιμοποιεί, την εμφανίζει σαν το «ναό» της «δημοκρατίας», ξεπλένοντας έτσι την κατοχική της «νομιμότητα» ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ «ξεπλένει» τα «αριστερά» εξαπτέρυγα του 4ου Ράιχ…

Γιατί είναι και οι 300 της Βουλής υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι…

Και αυτές οι κουτοπονηριές πασοκικής προέλευσης είναι: Της πασοκικής καρικατούρας του νέου «συριζαίικου» ΠΑΣΟΚ…

Η πασοκική παρασιτική ελονοσία και αχρειότητα έχει μολύνει τους πάντες και τα ΠΑΝΤΑ…

Γι αυτό και η ανοησία έχει πάρει τέτοιες χειμαρρώδεις μορφές παράνοιας…

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι

Παρατηρείστε τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά:

1ον: Ο πατέρας φοράει γραβάτα στο τραπέζι. (Το σέβεται.)

2ον: Η οικογένεια είναι πολύτεκνη. (Σήμερα τα τέκνα φορολογούνται).

3ον: Η γιαγιά είναι στο σπίτι και όχι πεταμένη σε κάποιο γηροκομείο.

4ον: Κανείς δεν έχει ξεκινήσει το φαγητό γιατί ακόμη η μητέρα σερβίρει. (Θα ακολουθήσει προσευχή και μετά θα ξεκινήσουν να τρώνε, όσο κι αν πεινούν.)

Πηγή: Τόνοι και Πνεύματα

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ύπατος Εκπρόσωπος της, για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Catherine Ashton, δεν επιθυμούν να μεσολαβήσουν στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, όπως έπραξαν στη διευκόλυνση του διαλόγου μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του σκοπιανού πρακτορείου σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, παρά το ενδιαφέρον το οποίο δείχνουν η Γερμανία και άλλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ταχεία επίλυση της μακροχρόνιας διαφοράς, εξαιτίας της οποίας η χώρα έχει αποκλειστεί στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, εντούτοις οι Βρυξέλλες δεν σκοπεύουν να παρέμβουν στη διαδικασία επίλυσης μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.

«Η θέση μας είναι σαφής. Υποστηρίζουμε τη διαδικασία επίλυσης της διαφοράς υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης με τον μεσολαβητή του πρέσβη Μάθιου Νίμιτς», είπε προς το πρακτορείο Ρόιτερ η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της Άστον.

Όπως είναι γνωστό- συνεχίζει το σκοπιανό δημοσίευμα- στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε χθες ο 18ος γύρος των συνομιλιών Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, μεταξύ των πρωθυπουργών Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι αντίστοιχα, που την 1η Απριλίου με τη μεσολάβηση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κατέληξε σε συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ωστόσο, η ΕΕ, δεν έχει την πρόθεση ή την επιθυμία να παρέμβει άμεσα στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος των Σκοπίων, μια διαφωνία που κρατά το νοτιοσλαβικό κράτος έξω από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αφού η Ελλάδα, ως κράτος μέλος, δεν επιτρέπει στη χώρα μας να λάβει ημερομηνία έναρξης για τις διαπραγματεύσεις με την Ένωση.

Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος

Η έκρηξη της πολιομυελίτιδας στη Συρία μπορεί να γίνει μια υπαρκτή απειλή για τις χώρες της Ευρώπης, πιστεύουν Γερμανοί επιστήμονες. Θεωρούν πως την επικίνδυνη αυτή ασθένεια μπορούν να τη μεταφέρουν οι πολυάριθμοι πρόσφυγες από την περιοχή.

Από καιρό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει πως η Συρία μπορεί να μετατραπεί σε εστία πολιομυελίτιδας. Στα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους είχαν καταγραφεί 10 περιστατικά μόλυνσης από αυτή την επικίνδυνη μολυσματική ασθένεια, η οποία μπορεί να προκαλέσει μερική ή ολική παράλυση, αλλά, μερικές φορές, το θάνατο του ασθενούς. Η πλειοψηφία των μολυσμένων ήταν βρέφη ηλικίας μέχρι δύο ετών. Για άλλα 12 παιδιά διεξάγονται συμπληρωματικές εργαστηριακές εξετάσεις. Η σημερινή έκρηξη της ασθένειας ευθέως συνδέεται με τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ισχυρίζεται ο διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου νεωτέρων κρατών Αλεξέι Μαρτίνοφ:


"Δεν υπάρχει τίποτα το εκπληκτικό στο γεγονός ότι σε συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής, στην οποία βρίσκεται σήμερα η Συρία εμφανίζονται διάφορες επιδημίες. Οι δύσκολες συνθήκες υγιεινής και το ζεστό κλίμα είναι ένα θαυμάσιο μέρος για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών. Είναι πολύ πιθανόν ότι θα εμφανιστούν και άλλες ασθένειες, εκτός από την πολιομυελίτιδα".

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, σήμερα, περίπου 500 χιλιάδες παιδιά στη Συρία δεν έχουν εμβολιστεί καταλλήλως. Σε τέτοια έκταση ο ιός μπορεί πολύ εύκολα να διαδοθεί όχι μόνο σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για το λόγο αυτό βασικός στόχος της διεθνούς ιατρικής κοινότητας είναι να μην επιστέψει τη διάδοση αυτής της επικίνδυνης ασθένειας. Η απειλή είναι ιδιαίτερα μεγάλη: κάθε ημέρα τη Συρία όπου διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος, την εγκαταλείπουν περίπου έξι χιλιάδες πρόσφυγες. Πολλοί από αυτούς κατευθύνονται στην Τουρκία και την Αίγυπτο – βασικά θέρετρα ευρωπαίων. Στην Ευρώπη εξαιτίας της υποχώρησης της ασθένειας της πολιομυελίτιδας έχει απλοποιηθεί ο τύπος των εμβολίων και άλλαξαν τα είδη τους, τα οποία είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να προστατεύσουν τον οργανισμό, κατά την ιατρό Νέλι Σοσεντόβα:


"Από το 2005 ο ιός της πολιομυελίτιδας τρίτου τύπου υπήρχε μόνο σε τέσσερις χώρες του κόσμου. Για το λόγο αυτό πολλές χώρες πέρασαν στην αποδυναμωμένη εκδοχή του εμβολίου, η οποία μας επιτρέπει σε πιο αργό καθεστώς να υποστηρίξουμε το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού έναντι της μόλυνσης".

Σε ορισμένες χώρες οι γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, θεωρώντας πως η πολιομυελίτιδα είναι μια ασθένεια του παρελθόντος. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα., στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στην Ουκρανία και την Αυστρία. Για να προστατευτούν, σήμερα, από την απειλή τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες, όλες οι χώρες του κόσμου θα πρέπει ξανά να περάσουν στον υποχρεωτικό εμβολισμό, πιστεύει η Νέλι Σοσεντόβα:


"Σήμερα απαγορεύεται να αρνηθείς τον εμβολιασμό. Είναι ένας καλό και σταθερό ανοσοποιητικό εργαλείο για όλη τη ζωή. Η μοναδική σήμερα μέθοδος κατά της μόλυνσης είναι ο μαζικός εμβολιασμός".

Στη Ρωσία εξακολουθούν να εμβολιάζουν υποχρεωτικά όλα τα παιδιά. Και όχι άδικα. Το τελευταίο περιστατικό που καταγράφηκε στο έδαφος της χώρας ήταν πέρσι. Τότε ο ιός είχε έρθει από το Τατζικιστάν.

Πηγή: The Voice of Russia

Νέα “σύγκρουση” των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά από την υπόθεση των ανυπόστατων ισχυρισμών της Άγκυρας ότι “κουβεντιάζουμε” για υπερπτήσεις, αναχαιτίσεις και “γκρίζες ζώνες”.

Οι τουρκικές παρερμηνείες συνεχίστηκαν με το Κυπριακό και όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένταση μεταξύ Αθήνας - Άγκυρας. Την οποία επιδιώκει η δεύτερη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, κ. Ahmet Davutoglu, σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Επίτροπο κ. Štefan Füle, στην Άγκυρα, στις οποίες γίνεται εσφαλμένη αναφορά στα αποτελέσματα της πρόσφατης (23.09.2013) συνάντησης Βενιζέλου- Davutoglu, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:


«Όπως έχει τονίσει, κατ´ επανάληψη, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευ. Βενιζέλος, η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και προκειμένου να διευκολυνθεί η απευθείας επαφή του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή με την Τουρκική κυβέρνηση, συμφώνησε να υπάρξει συνάντηση στο αντίστοιχο επίπεδο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας που προβλέπεται από το Σύνταγμα του 1960 της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι βεβαίως με εκπρόσωπο του ψευδοκράτους.

Τέτοιες συναντήσεις, στο ύψιστο, μάλιστα, επίπεδο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας γίνονται πολύ συχνά, χωρίς πότε να τεθεί ζήτημα έμμεσης αναγνώρισης του ψευδοκράτους που άλλωστε απαγορεύεται από ρητή σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως έχει, επίσης, κατ´ επανάληψη, τονιστεί από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό των Εξωτερικών, οι συναντήσεις αυτές ούτε συνιστούν έμμεση τετραμερή διάσκεψη, ούτε προοιωνίζονται κάτι τέτοιο που έχει αποκλειστεί και από την κυπριακή και από την ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες σέβονται και στηρίζουν την αποστολή καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ».

Πηγή: On Alert

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή οι ελληνικές αρχές έβαλαν προσκόμματα σε τουρκική αποστολή με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τον θάνατο του Ατατούρκ.

Μια πρωτοφανής πρόκληση σημειώθηκε σήμερα σε ελληνικό έδαφος από ομάδα Τούρκων με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρεθούν στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και να τιμήσουν την ημέρα μνήμης για τον θάνατο του (σαν σήμερα το 1938). Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες βρισκόταν ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτές και δημοσιογράφοι, όλοι με προορισμό τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν εκεί τον θάνατο του Κεμάλ μετά από πρόσκληση του «Συνδέσμου Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μιλιέτ με τίτλο «Σκάνδαλο στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη» η ομάδα αυτή των Τούρκων ακινητοποίησε το τρένο επί ελληνικού εδάφους και στις 9:05 το πρωί σήμερα, έψαλε τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας (σ.σ. κάθε τέτοια ημέρα οι Τούρκοι την ώρα που πιστεύεται ότι έφυγε από τη ζωή ο Ατατούρκ κάθονται σε στάση προσοχής όπου κι αν βρίσκονται, ό,τι κι αν κάνουν).

Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγινε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κωλυσιεργία των ελληνικών αρχών με στόχο να μην είναι στην ώρα τους στη Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τις ελληνικές αρχές να καθυστερούν υπερβολικά για τον έλεγχο των διαβατηρίων. Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Μουεζίνογλου επικοινώνησε με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Τα προβλήματα, προστίθεται στο άρθρο, συνεχίστηκαν λίγη ώρα αργότερα με το τρένο να ακινητοποιείται σε άλλο σταθμό λόγω μηχανικής βλάβης.

Όταν ο Τούρκος υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τη Μιλιέτ, είδε ότι η ώρα περνάει τότε συνέχισε το ταξίδι του οδικώς προκειμένου να προλάβει να βρεθεί στις 9:05 έξω από το σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι επιβάτες που συνέχισαν το ταξίδι με το τρένο «υπό ελληνικό έλεγχο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, προχώρησαν στη συνέχεια στην προκλητική αυτή πράξη.

Πρώτο Θέμα 
Πηγή

Αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, αφού κατάστρεψαν την Ελλάδα, και τους Έλληνες

Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος

Τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν τα σχόλια στα ΜΜΕ περί πολιτικών κομμάτων που έδρασαν και λειτουργούν σαν εγκληματικές οργανώσεις εις βάρος της Ελλάδος.
Εγκληματικές οργανώσεις δεν είναι μόνον εκείνες που δολοφονούν ανθρώπους, αλλά και εκείνες που καταστρέφουν πατρίδες, και οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στις αυτοκτονίες, οικογένειες σε δράματα, και την πατρίδα στη διεθνή ανυπαρξία, υποτέλεια, ανυποληψία, καταστροφή.

Από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, ορισμένα πολιτικά ΄κόμματα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, λειτούργησαν σαν Μαφίες, σαν Κόζα Νόστρα, σαν Νονοί του Δον-Κορλεόνε, σαν Καμόρα, σαν τη ταινία «η τιμή των Πρίντζι», και οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή, και τους Έλληνες σε «Άθλιους των Αθηνών», άστεγους, πεινασμένους, και αυτοκτονούντες.

Πληρώνουμε φόρους και χαράτσια για να δίνουν τα χρήματά μας, οι πολιτικοί εγκληματίες σε ξένους τοκογλύφους δανείων, αλλά και σε «επενδυτές» τύπου Σάφα, για να εκσυγχρονίσουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, και ναυπηγεία δεν είδαμε.
Πληρώνουμε φόρους και χαράτσια για «γερμένα» υποβρύχια, και τα υποβρύχια σαπίζουν στις αποβάθρες του Σκαραμαγκά.

Είναι εγκληματίες ή όχι;
Το δημόσιο χρέος κατάντησε business για τους ξένους Σιωνιστές τοκογλύφους τραπεζίτες (Goldman Sachs, κλπ.).
Μας έφεραν σε βιοτικό επίπεδο αφρικανικής χώρας υποσαχάριας ζώνης, είναι πολιτικοί εγκληματικών οργανώσεων, ή όχι;
Τα οικονομικά σκάνδαλα των κομμάτων αυτών «πήγαιναν σύννεφο» λέει ο λαός. Οι βαλίτσες με τα λεφτά, τα χαρτοκιβώτια Pampers με χρήματα, η SIEMENS, ο Χριστοφοράκος, οι διάφοροι εξοπλισμοί, τα υποβρύχια, τα TOR-M1, ο Τσοχατζόπουλος, ο Σάφα, οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, τα CDS, τα SWAPS, οι Ολυμπιακοί αγώνες, ο χρυσός στις Σκουριές, τα Ίμια, τα «Κουρέματα» στα Ομόλογα, τα δομημένα ομόλογα, οι Μετοχές, τα πετρέλαια με την ΑΟΖ, το Χρηματιστήριο, και τελικά το ΔΝΤ, με Τρόικα, με δάνεια, με τοκογλυφία των Σιωνιστών δανειστών, με τα Μνημόνια, και τελικά τη χρεοκοπία, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Επέπεσαν ως σμήνη ακρίδων επάνω στα δημόσια ταμεία.
Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες και Παντοκράτορες έκαναν πανηγύρι εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων.

Οι εγκληματίες πολιτικοί έριξαν 4.000.000 Έλληνες στη φτώχια, στην εξαθλίωση, και στις χιλιάδες αυτοκτονίες. Ο δείκτης της φτώχιας έφτασε στο 40% του πληθυσμού της Ελλάδος. Σήμερα μας ζητούν να καλύψουμε μαύρες τρύπες δις. ευρώ παρά τις θυσίες που έχουμε υποβληθεί. Ο Θείος ROTHSCHILD θέλει όλο και περισσότερα, και τα πιόνια οι πολιτικοί, σπεύδουν να θυσιάσουν τους Έλληνες, για την εύνοια του Θείου, υπακούοντας στις απαιτήσεις της Τρόικα.

Ο Σαμαράς είναι τόσο ανίσχυρος μπροστά στη Τρόικα, που δεν δύναται ούτε μια διόρθωση αδικίας να κάνει στο νόμο για τα τέλη κυκλοφορίας, αυτοκινήτων. Σκεφθείτε να κληθεί να υπερασπιστεί τη πατρίδα!!!
Θα τα παραδώσει όλα στον εχθρό!!!

Όλα τα έσοδα του κράτους, πηγαίνουν στις τσέπες του Θείου ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και των άλλων Σιωνιστών μεγιστάνων, ολιγαρχών, νονών, τοκογλύφων, Παντοκρατόρων, σαν τοκοχρεολύσια.
Εδώ και τώρα τους χρειάζεται μια ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ…

Οι πολιτικοί μας το μόνο επάγγελμα που γνωρίζουν είναι «λαοπλάνοι».
Το μόνο επάγγελμα που γνωρίζουν είναι πιόνια και μαριονέτες των μεγάλων αφεντικών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Σπουδάσανε για να λένε ΝΑΙ σε όλα όσα τους ζητήσει η ηγεσία της Ν.Τ.Π. και η Τρόικα. Σπουδάσανε υποτέλεια για να είναι γραικύλοι!!
Η μόνη δουλειά που γνωρίζουν είναι να φοράνε τις «ποδίτσες» στη μέση, να είναι ενεργούμενα όντα των Σιωνιστών Τεκτόνων, και Πεφωτισμένων Επικυρίαρχων Κοσμοκρατόρων.
Να έχουν ένα κάποιο βαθμό στις μυστικές στοές, και να λένε ψέματα στο Λαό. Στηρίζουν τις πολιτικές τους επάνω σε ψέματα.

Είναι κοινοί «κωλοτούμπες». Από αντι-μνημονιακοί γίνανε μνημονιακοί.
Υπόσχονται πλεονάσματα ενώ έχουν ελλείμματα.
Υπόσχονται μάχες με τους δανειστές, ενώ υποχωρούν κατά μέτωπον.
Υπόσχονται όχι άλλα νέα μέτρα, και την επαύριον εφαρμόζουν νέα μέτρα, κατ’ επιταγήν της Τρόικα.

Ο Σαμαράς είναι ο Πρωθυπουργός εκείνος που φορολόγησε στάνες, και κοτέτσια. Τέτοιος ευτελισμός!!!
Ότι ζητάει η ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, σπεύδουν να το ικανοποιήσουν.
Δεν λένε ποτέ ΟΧΙ!

Εμφανίζουν γλοιώδη υποδοχή και υποταγή στο κυβερνήτη-Ύπατο Αρμοστή ΡAΪΧΕΝΜΠΑΧ, όποτε αυτός επισκέπτεται τα υπουργεία.
Οι Κοσμοκράτορες ζητούν δις. ευρώ κάθε μήνα, και αυτοί κόβουν μισθούς και συντάξεις του φτωχού λαού, να ικανοποιήσουν τα διεθνή Σιωνιστικά τραπεζικά αρπακτικά, επάνω στα οποία στηρίζουν τη δύναμή τους.
Ο βαθμός τους στις απόκρυφες Μασονικές στοές εξαρτάται ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσέφεραν στη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία.
Θέτουν το βαθμό τους στη Μασωνία, υπεράνω της πατρίδος.
Ιερό τους πολιτικό βιβλίο είναι, «Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» τα οποία αποπνέουν και ακτινοβολούν ΡΑΤΣΙΣΜΟ εναντίον των Χριστιανών. Διαβάστε «ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ» και θα καταλάβετε.

Αποδέχθηκαν τον αντι-ρατσιστικό νόμο, κατά των Ελλήνων, κατά διαταγή των Σιωνιστών της Ν.Τ.Π. ενώ οι πρώτοι διδάξαντες το ΡΑΤΣΙΣΜΟ είναι οι ηγέτες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, και Σιωνιστικής παγκόσμιας διακυβέρνησης..
Μη λησμονούμε την απόφαση του ΟΗΕ προ ετών, «ZIONISM IS A RACISM», δηλαδή ο Σιωνισμός είναι ρατσισμός.
Σε πείσμα αυτής της απόφασης πάνε να κολλήσουν τη ρετσινιά του Ρατσισμού στον Έλληνα.

Τέτοιες μαριονέτες είναι. Ασκούν επάγγελμα πιόνι πολιτικός!!!
Έκαναν τη προδοσία, επαγγελματική τους επιτυχία!!!
Γι αυτό χαρακτηρίζονται εγκληματικές οργανώσεις!!!

Με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι εφιάλτες πολιτικοί αποθρασύνθηκαν, να κλέβουν και να προδίδουν τη πατρίδα!
Αποδέχθηκαν τη κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων, (Ααρών Αβούρι), κατά διαταγή των αφεντικών τους.
Αποδέχθηκαν τη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, και τη χρεοκοπία της Ελλάδος, με όλας τας γνωστάς μεθόδους των Σιωνιστών Παντοκρατόρων και Κοσμοκρατόρων.
Αποδέχθηκαν και υπόγραψαν όλα τα Μνημόνια που επέβαλαν τα Μεγάλα Αφεντικά της Υφηλίου, οι τοκογλύφοι τσιφούτηδες δανειστές.

Οι πολιτικοί κατάστρεψαν την Ελλάδα, είναι εγκληματικές οργανώσεις, και δεν έχουν το φιλότιμο να παραιτηθούν, αλλά παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία, με χίλιες πολιτικές πατέντες,- συνδυασμούς, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Σιωνιστών Παντοκρατόρων!

Αποδέχθηκαν την Ελληνοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών, και τους έδωσαν πολιτικά δικαιώματα με ψήφο, ώστε να νοθεύσουν την πατριωτική βούληση-επιθυμία του Ελληνικού λαού.
Αποδέχθηκαν τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας, ενεργώντας για λογαριασμό των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, καταστρέφοντας τις Ελληνικές Βιομηχανίες, δημιουργώντας ανεργία, με βαριές φορολογίες και χαράτσια στο λαό, τα οποία όλα πηγαίνουν στις τσέπες των Σιωνιστών αφεντικών τους της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. (Goldman Sachs).
Παρέδωσαν όλο τον ορυκτό ενεργειακό πλούτο της χώρας στα Σιωνιστικά αφεντικά τους, για να τους κρατάνε στην εξουσία.
Αποδέχθηκαν τη μεταβολή του νόμου περί ιθαγένειας, διότι έτσι τους διέταξαν οι Κοσμοκράτορες και Παντοκράτορες της Οικουμένης.

Εκχωρούν Εθνική κυριαρχία. Επιτρέπουν σε ξένα εχθρικά στρατεύματα να στρατοπεδεύουν σε Ελληνικά εδάφη, (Μεραρχία-Τύρναβος), προετοιμάζοντας έτσι το διαμελισμό της πατρίδος. Επέτρεψαν σε εκατομμύρια Ισλαμιστές λαθρομετανάστες να παραβιάσουν τα σύνορα, και να εισβάλλουν στη πατρίδα μας, κατακτώντας αυτήν άνευ πολέμου. Παρέδωσαν την Ελλάδα στον εχθρό. Είναι εγκληματικές οργανώσεις, αφού είναι γεμάτοι κλεψιές του δημοσίου πλούτου, και εθνική προδοσία. Η Αγία ημών Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία εύχεται,
«Έτι δεόμεθα υπέρ του διαφυλαχθήναι πάσαν πόλιν και χώραν, από λοιμού, ΛΙΜΟΥ, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ, και εμφυλίου πολέμου».
Ήδη τα δύο από αυτά τα δεινά, ο λιμός (πείνα), και η επιδρομή αλλοφύλων, έχουν ήδη συμβεί στη χώρα μας, μερίμνη των εγκληματικών οργανώσεων των εφιαλτών πολιτικών, και η χώρα μας τελεί υπό κατοχήν πάσης φύσεως λαθρομεταναστών αλλοφύλων.

Οι πολιτικοί μας απεδείχθησαν εκ του αποτελέσματος, κοινοί πολιτικοί εγκληματίες, αφού παρέδωσαν τη χώρα σε βαρβάρους αλλοφύλους, υπέβαλλαν το λαό σε λιμό,(Πείνα), και κατεπάτησαν όλα τα άρθρα του Συντάγματος. (βλέπε βιβλίο Συνταγματολόγου Κώστα Χρυσόγονου).
Ζούμε χάρη στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας!!!

Ηγετικά τους στελέχη διώκονται από τη Δικαιοσύνη, παρά τον «περί ευθύνης υπουργών» νόμο.
Οι πολιτικοί του λεγόμενου «Συνταγματικού τόξου» είναι εκείνοι που βίασαν το Σύνταγμα των Ελλήνων, παρεχώρησαν εθνική κυριαρχία, με τις υπογραφές του ανωτάτου άρχοντος. Κυβερνήτης-Ύπατος Αρμοστής, της χώρας είναι ο ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ με το επιτελείο του, και οι Έλληνες υπουργοί κάθονται «σούζα» μπροστά του.

Ξεπούλησαν το όνομα της Μακεδονίας στους εχθρούς.
Ξεπούλησαν τη Θράκη μας στη Τουρκία, με τη βοήθεια ανθελληνίδων κυριών πρακτόρων της Σιωνιστικής παγκόσμιας Κυριαρχίας.
Κυρίες με Ελληνικά ονόματα γεμάτες με εκατομμύρια ευρώ, δούλευαν στη Θράκη μας για τους Τούρκους, όπως λένε τα ΜΜΕ!
Άφησαν το Τουρκικό προξενείο, να είναι κυβέρνηση στην Ελληνική Θράκη.
Αποδέχθηκαν τη μεταβολή του μεταναστευτικού νόμου για να κάνουν εύκολη τη πολύ-πολιτισμικότητα των Ελλήνων, επειδή το θέλουν τα Μεγάλα αφεντικά τους.

Σε όλα λένε ΝΑΙ στο τσιφούτη αφεντικό τους. Τη λέξη ΟΧΙ δεν τολμούν να προφέρουν, το ΟΧΙ του Λεωνίδα, το ΟΧΙ του Θεμιστοκλή στους Πέρσες, το ΟΧΙ του Μεταξά, τα ξέχασαν όλα, δεν έχουν ίχνη πατριωτισμού.
Οι Έλληνες αυτοκτονούν κατά χιλιάδες, και αυτοί χαίρονται να ικανοποιούν τις διαταγές του τσιφούτη αφεντικού τους κόβοντας συντάξεις.
Η φτώχεια του 1940 έπληξε πάλι τους Έλληνες, και οι δοσίλογοι πολιτικοί χαίρονται.

Αποδέχθηκαν το διαμελισμό της χώρας, επειδή το θέλουν οι τσιφούτηδες τοκογλύφοι, τα αφεντικά τους.
Ο πληθυσμός της Ελλάδος ήταν αμιγής, και τώρα μας έκαναν Βαβέλ.
Αποδέχθηκαν τη κατάργηση του άρθρου 3 του συντάγματος περί «κυριαρχούσας θρησκείας».
Αποδέχθηκαν με τη συνεργεία προθύμων Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων, την εφαρμογή της Σιωνιστικής πανθρησκείας. Κατάργησαν τη Κυριακή αργία, ενώ το Σάββατο των Εβραίων, και η Παρασκευή των Μουσουλμάνων ισχύουν.
Όλα γίνονται εις βάρος των Χριστιανών.
Αποδέχθηκαν όλα όσα η Σιωνιστική Δικτατορία των Σιωνιστών τεκτόνων και πεφωτισμένων επιτάσσει.
Αποδέχθηκαν τη συμβίωση των Ισλαμιστών αγρίων, με τους Έλληνες.
Αποδέχθηκαν την οικουμενική Βαβέλ, η οποία είναι εύκολα χειραγωγούμενη από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία των τσιφούτηδων τοκογλύφων χρυσοθήρων.
Για όλους αυτούς τους λόγους τους αξίζει ο τίτλος του εφιάλτη του Ελληνισμού.

Κατάργησαν τα σύνορα και έκαναν τη πατρίδα μας «Μπάτε σκύλοι αλέστε», ενώ οι εχθρικοί γείτονες φυλάνε τα σύνορά τους «ως κόρην οφθαλμού». Αυτό το έκαναν διότι έτσι τους διέταξαν οι χρυσοθήρες Κοσμοκράτορες, τα αφεντικά τους. Τελικά είναι άβουλα πλάσματα, χωρίς διοικητικά προσόντα και χαρίσματα.
Κατάργησαν τον πατριωτισμό, διότι έτσι τους δίδαξαν οι Σιωνιστές στις σκοτεινές στοές των Τεκτόνων και Πεφωτισμένων. Όποιος είναι σήμερα πατριώτης, διώκεται σαν τρομοκράτης, και ρατσιστής, και μέλος εγκληματικής οργανώσεως, ενώ αυτές οι κατηγορίες ισχύουν για τους ανθέλληνες εφιάλτες πολιτικούς, ορντινάντσες του Γερμανού Ύπατου Αρμοστή.

Η τρέχουσα κατάσταση σήμερα στη χώρα μας, αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές. Ομιλούμε εκ του αποτελέσματος, οι πολιτικοί κατάστρεψαν τη πατρίδα. Τα κόμματά τους είναι Εγκληματικές Οργανώσεις.
Τα κόμματά τους είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες, και καλείται ο Ελληνικός λαός να ξεχρεώσει τα κομματικά χρέη.

Ο Πατριωτισμός των γηγενών, θεωρείται από τους Σιωνιστές, μια μορφή σκλαβιάς, διότι αντίκειται στις Κοσμοκρατορικές φιλοδοξίες τους, ενώ τα σύνορα της δικής τους πατρίδας, τα φυλάττουν «ως κόρην οφθαλμού», με πυρηνικά όπλα.
Σκοπός τους είναι μια Σιωνιστική Παγκοσμιοποίηση, με μια κυβέρνηση δική τους, ένα νόμισμα δικό τους, μια θρησκεία δική τους, και όλο το πλανήτη δικό τους.

Τα δικά μας πολιτικά όντα-πιόνια, υπακούουν σε κάθε εντολή των αφεντικών τους, και εκτελούν τους Έλληνες. Οι Παντοκράτορες, Κοσμοκράτορες, και Επικυρίαρχοι της Γης, ομιλούν για «Αδελφική παγκόσμια αγάπη», όμως εννοούν τους άλλους λαούς δούλους, και την ελίτ των Σιωνιστών Αφεντικά, και Εξουσιαστές. (Βλέπε «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών».

Τα πολιτικά κόμματα-εγκληματικές οργανώσεις-ευθύνονται για τη φτώχεια και καταστροφή της Ελλάδος και των Ελλήνων.
Τα πολιτικά κόμματα λειτούργησαν σαν θερμοκήπια οικονομικής και εθνικής διαφθοράς. Χρειάζεται εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στη χρεοκοπία και στα Μνημόνια. (βλέπε βιβλίο Ρουμελιώτη).
Διέπραξαν οικονομικά-και όχι μόνον – εγκλήματα.

Οι Σιωνιστές Αμερικανοί με τη σιδερόφρακτη πρεσβεία τους εδώ στην Αθήνα, είναι και αυτοί θύματα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Βλέπε τη χρεοκοπία τους. Το δολάριο είναι στα χέρια και στα μηχανήματα των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.

Η Ε.Ε. είναι και αυτή μια Σιωνιστική οργάνωση εκμετάλλευσης των λαών των κρατών-μελών, βλέπε τι κακό έκαναν και κάνουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Η Ε.Ε. είναι κοινά Σιωνιστικά αρπακτικά. Η αλληλεγγύη είναι μόνο στα χαρτιά. Ουδεμία βοήθεια προσφέρουν στους φτωχούς, και στα ιδρύματα εκείνα που ασκούν φιλανθρωπικό έργο, όπως είναι οι Δήμοι, η Εκκλησία, κλπ, που παρέχουν συσσίτια, φάρμακα, ένδυση, για το Λαό.
Η ηγεσία της Ε.Ε. είναι απλώς τσιφούτηδες τοκογλύφοι, κοιτάνε πως θα βγάλουν από «τη μύγα ξύγκι» λέει ο λαός. Θέλουν να διώξουν τη νεολαία από την Ελλάδα, να εγκατασταθούν οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες εδώ, για να κάνουν τη πατρίδα μας εύκολη λεία στα Γεωπολιτικά και Γεωενεργειακά σχέδιά τους.

Σε κανένα άλλο κράτος οι πολιτικοί δεν έγιναν πιόνια και μαριονέτες του εχθρού όπως εδώ.
Σε κανένα άλλο κράτος οι πολιτικοί δεν εστράφησαν κατά της πατρίδος και του Λαού, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εχθρών του Ελληνισμού.

Είμαστε μοναδικό φαινόμενο, προδοτικής εγκληματικής πολιτικής ηγεσίας. Ανέλυσα τη δράση των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, διότι αυτοί δημιούργησαν τις εγκληματικές πολιτικές οργανώσεις, που λειτουργούν σήμερα σαν πολιτικά κόμματα, και στρέφονται κατά της πατρίδας.
Για όλα αυτά που γράφουμε για εγκληματικές οργανώσεις, βλέπε πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. και τις εκπομπές του διακεκριμένου δημοσιογράφου Γ.Τράγκα στα κανάλια της T.V. όπου εκλεκτοί επιστήμονες καλεσμένοι, ανέλυσαν διεξοδικά το φαινόμενο των πολιτικών κομμάτων σαν εγκληματικών οργανώσεων.

Τα μνημονιακά πολιτικά κόμματα είναι εγκληματικές οργανώσεις διότι παρεχώρησαν εθνική κυριαρχία, οδήγησαν το λαό σε λιμό και λοιμό, και σε χιλιάδες αυτοκτονίες.

Η ηγεσία των πολιτικών κομμάτων των εγκληματικών οργανώσεων, είναι απλά υπαλληλάκια της ρουτίνας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης. Δεν είναι ηγέτες, είναι μαριονέτες.
Έφεραν στη χώρα μας, τις 10 πληγές του Φαραώ.

Ζούμε σε εποχή των «ισχνών αγελάδων», κατόπιν ενεργειών των πολιτικών εγκληματικών οργανώσεων.
Ενώπιον αυτών των επικίνδυνων πολιτικών φαινομένων, εμείς παρακολουθούμε τα γενόμενα αδιάφοροι από τους καναπέδες.
«Των οικιών ημών εμπιπραμμένων, ημείς άδομεν»…
Επικοινωνία με τον συντάκτη
e-mail: ant.grypaios@gmail.com

Το νόμο της Σαρίας, βάζει πάνω από τους νόμους του ελληνικού κράτους με απόφαση του ο Άρειος Πάγος αποδεχόμενος με απόφαση του πως οι μουσουλμάνοι Έλληνες δεν μπορούν να συντάσσουν διαθήκες γιατί αυτό δεν προβλέπεται από την σαρία.
 
Την υπόθεση φέρνει στο φως με ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής, που αποκαλύπτει πως ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της διαθήκης θανόντος μουσουλμάνου της Θράκης με βάση το αιτιολογικό πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το ισλαμικό κληρονομικό δίκαιο.

Ο θανών είχε συντάξει διαθήκη στην οποία άφηνε κληρονόμο του την σύζυγο του. Την διαθήκη προσέβαλε η αδερφή του επικαλούμενη την Σαρία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Συμεωνίδου, η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη. Ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτηματικά από αυτήν την απόφαση αφού μέχρι τώρα η Σαρία επιτρεπόταν να τηρείται στην Ελλάδα σε θέματα οικογενειακού δικαίου μόνο από τους μουφτήδες και ύστερα από προσφυγή σε αυτόν.

Πλέον υπάρχει και δεδικασμένο από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χρόνος».
Αδελφή θανόντος, που άφησε όλη του την περιουσία στη γυναίκα του μέσω διαθήκης, διεκδικεί μερίδιο της περιουσίας με το αιτιολογικό ότι ο αδερφός της ως μουσουλμάνος δεν είχε δικαίωμα να συντάξει διαθήκη, καθώς η δημόσια διαθήκη είναι άγνωστη στο δίκαιο της σαρίας.

Από το 1946 οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες συντάσσουν, σύμφωνα με το αστικό δίκαιο, διαθήκες, έχουν γίνει δικαιοπραξίες, μεταβιβάσεις, έχουν χτιστεί πολυκατοικίες έχουν δημιουργηθεί συμφέροντα

Ο Άρειος Πάγος αναιρώντας απόφαση του Εφετείου Θράκης αποφάσισε ότι επειδή στους μουσουλμάνους της Θράκης εφαρμόζεται το δίκαιο της σαρίας, ο άνδρας δεν είχε δικαίωμα να συντάξει δημόσια διαθήκη επειδή είναι μουσουλμάνος.
Ανατρέπει δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο συντάσσονται δημόσιες διαθήκες από μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης, μία πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Αυτή αναφέρει ότι οι διαθήκες που συντάσσονται στην Θράκη μεταξύ των μουσουλμάνων (το μόνο κριτήριο είναι η ύπαρξη στα δημοτολόγια της θρησκείας) είναι άκυρες με την αιτιολογία ότι στις σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων στο κληρονομικό δίκαιο εφαρμόζεται η σαρία και ως εκ τούτο στο Ισλαμικό δίκαιο δεν προβλέπεται σύνταξη διαθήκης από τον κληρονομούμενο. Η απόφαση που ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί αφορά την υπόθεση θανόντος μουσουλμάνου πολίτη της Θράκης και των διεκδικήσεων που ακολούθησαν από συγγενικά του πρόσωπα επί της περιουσίας του για την οποία όμως ο ίδιος είχε φροντίσει να συντάξει διαθήκη σε συμβολαιογράφο πριν αποβιώσει.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΤΕΙΟΥ
Ο Έλληνας μουσουλμάνος πολίτης ήταν παντρεμένος με μουσουλμάνα, με την οποία δεν απέκτησαν ποτέ παιδιά. Πριν αποβιώσει συνέταξε δημόσια διαθήκη σε συμβολαιογράφο στην οποία όριζε ρητά ότι μετά το θάνατό του όλη η περιουσία του, η οποία συνίστατο σε αστικά ακίνητα, ανήκει στη γυναίκα του.


Όμως αδελφή του θανόντος μετά το θάνατό του κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης ζητώντας την ακύρωση της διαθήκης. Το αιτιολογικό ήταν ότι ως μουσουλμάνος που ήταν ο θανών δεν είχε δικαίωμα να συντάξει διαθήκη, καθώς η δημόσια διαθήκη είναι άγνωστη στο δίκαιο της σαρίας, η οποία εφαρμόζεται στη Θράκη.

Η αδελφή του θανόντος διεκδικεί μέρος της περιουσίας κατά το ισλαμικό κληρονομικό δίκαιο, δηλαδή το δίκαιο της σαρίας, όπου, εφόσον δεν είχε παιδιά ο θανών, κληρονομούν και τα αδέρφια του με την εξ’ αδιαθέτου διαδοχή. Δηλαδή μη έχοντας αυτός δικαίωμα διαθήκης θα κληρονομούσε η γυναίκα του ένα ποσοστό και το υπόλοιπο ποσοστό τα αδέρφια του.

Η περιουσία του θανόντος αφορά ακίνητα, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται και στην Τουρκία. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε την αγωγή ισχυριζόμενο ότι η οποιαδήποτε θρησκεία δεν μπορεί να αποτελεί διάκριση και να θεσμοθετεί δικαιοδοσία σε τέτοια θέματα.
Επικαλέστηκε μάλιστα το Πρωτοδικείο την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη που απαγορεύει αυτές τις διακρίσεις. Αυτή μάλιστα η σύμβαση είναι υπερκείμενη του εσωτερικού δικαίου.

Η αδερφή του θανόντος όμως άσκησε έφεση και το Εφετείο Θράκης αποφάνθηκε το ίδιο, ότι δηλαδή ο θανών καλώς συνέταξε διαθήκη ως πολίτης Έλληνας, όταν ήταν εν ζωή, άσχετα αν είναι μουσουλμάνος ή οποιασδήποτε άλλης θρησκείας. Αυτός μπορεί να συντάσσει διαθήκη και να διαθέτει ελεύθερα την περιουσία του.

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Η υπόθεση, την οποία χειρίστηκε ο συνταξιούχος σήμερα δικηγόρος Σωτήρης Πουπουζής, έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, όπου προσέφυγε η αδερφή του θανόντος. Ο Άρειος Πάγος αναιρώντας την απόφαση του Εφετείου Θράκης αποφάσισε ότι επειδή στους μουσουλμάνους εφαρμόζεται το δίκαιο της σαρίας δεν είχε δικαίωμα να συντάξει διαθήκη ως μουσουλμάνος.
«Ο Άρειος Πάγος ανέπεμψε να δικαστεί πάλι η υπόθεση στο Εφετείο Θράκης με αυτό το σκεπτικό, δηλαδή το Εφετείο Θράκης να εφαρμόσει την σαρία», τόνισε ο κ. Πουπουζής.


Η ΣΥΓΥΓΟΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Όμως η σύζυγος του θανόντος, η οποία θίγεται από την απόφαση του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή στο δικηγόρο της να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Εκεί η δίκη θα γίνει ανάμεσα σε αυτήν και το ελληνικό κράτος και ζητείται με την προσφυγή της αυτή να καταδικαστεί το ελληνικό κράτος, διότι της αφαιρεί το δικαίωμα στην περιουσία και στην κληρονομία του θανόντος συζύγου της, ο οποίος είχε κάθε δικαίωμα, σύμφωνα με το αστικό δίκαιο, να συντάξει δημόσια διαθήκη.

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Αυτή η απόφαση δημιουργεί τεράστια δεδομένα, τόνισε ο κ. Πουπουζής στον οποίον απευθύνθηκε ο «Χ» εξηγώντας ότι «μπορούν να ανατραπούν καταστάσεις οι οποίες έχουν καθιερωθεί από τότε που ισχύει ο αστικός κώδικας, από το 1946.

Από το 1946 οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες συντάσσουν κανονικά διαθήκες έχουν γίνει δικαιοπραξίες, μεταβιβάσεις, έχουν χτιστεί πολυκατοικίες έχουν δημιουργηθεί συμφέροντα. Δηλαδή τι θα γίνει εφεξής, θα πηγαίνει ο κάθε μουσουλμάνος στο συμβολαιογράφο και θα του λέει ο συμβολαιογράφος αρνούμαι να συντάξω διαθήκη επειδή είσαι μουσουλμάνος. Αυτά είναι πρωτάκουστα πράγματα.

Η Τουρκία που είναι υπέρμαχος για την εφαρμογή του δικαίου της σαρίας στη Θράκη, η ίδια δεν το εφαρμόζει από το 1923. Ο Μουσταφά Κεμάλ τότε κατήργησε όλα αυτά τα εκκλησιαστικά δικαστήρια όπως και της ελληνικής μειονότητας που υπήρχαν τότε και καλώς έπραξε. Και εφαρμόζει τουρκικό αστικό δίκαιο το οποίο είναι αντιγραφή του ελβετικού αστικού κώδικα».

Μέλος της μειονότητας και δικηγόρος ο Ιλχάν Αχμέτ, γνώστης του ισλαμικού δικαίου, είπε μιλώντας στο «Χ» πως «αυτή η απόφαση μπορεί να δημιουργήσει, κατά την άποψη μου, μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνική δομή της μειονότητας, διότι έχουν συνταχθεί χιλιάδες δημόσιες διαθήκες.

Αυτές τις διαθήκες μπορεί ο κάθε ένας κακοπροαίρετα ή εκμεταλλευόμενος την κατάσταση αυτή να προσφύγει και να κάνει αγωγές με αποτέλεσμα τα δικαιώματα των γυναικών να κινδυνεύσουν. Ο Άρειος Πάγος θεώρησε ότι στη σαρία δεν υπάρχει πρόβλεψη διαθήκης. Η δική μου άποψη και η άποψη των ανθρώπων που ασχολούνται με το ισλαμικό δίκαιο, είτε είναι στις αραβικές χώρες είτε είναι στην Τουρκία, είναι ότι προβλέπεται και στο ισλαμικό δίκαιο η σύνταξη διαθηκών με περιορισμούς όμως.

Το ισλαμικό δίκαιο λέει ότι κατ’ αρχήν μπορεί ελεύθερα να διαθέτει ο διαθέτης μόνο το 1/3 της συνολικής περιουσίας. Το ίδιο υπάρχει και στο αστικό δίκαιο.

Σήμερα και στο αστικό δίκαιο στην Ελλάδα ένας πατέρας μπορεί να διαθέσει μέχρι ένα ποσοστό της περιουσίας του, δηλαδή δε μπορεί να στερήσει το παιδί του εντελώς από την περιουσία, υπάρχει η νόμιμη μοίρα δηλαδή είναι το κομμάτι εκείνο που ούτως η άλλως οφείλει να το αφήσει στην κόρη ή στον γιο εκτός αν υπάρχουν λόγοι αποκλήρωσης.

Άρα η απόφαση αυτή έτσι όπως εκδόθηκε μη αναγνωρίζοντας καθόλου το δικαίωμα να συντάξουν διαθήκη οι μουσουλμάνοι αυτόματα οδηγεί στην εφαρμογή της σαρίας πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα». 

Η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αφορά χιλιάδες πολίτες της Θράκης, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, οι οποίοι έχουν επιλέξει να διαθέσουν την περιουσία τους και να συντάξουν διαθήκες κατά τον τρόπο που ορίζει ο ελληνικός Νόμος.


H Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί πακιστανούς μισθοφόρους ως εκπαιδευτές των Σύρων ανταρτών, αναφέρει το περιοδικό Foreign Policy» σε άρθρο με τίτλο «Ο μυστικός πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας».

Συγκεκριμένα το περιοδικό, υπογραμμίζει ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας προσλαμβάνει πακιστανούς εκπαιδευτές για την εκπαίδευση των μελών των τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες στη συνέχεια αποστέλλονται στη Συρία.

Το περιοδικό τόνισε, ότι ιδιαίτερα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να μην πραγματοποιήσουν τελικά επέμβαση στην Συρία, το Ριάντ έβαλε σε εφαρμογή ένα νέο «σχέδιο» στην υπόθεση συριακός εμφύλιος.

Στο άρθρο υπάρχει αναφορά του πρώην επικεφαλής της Σαουδικής υπηρεσίας πληροφοριών Tourki Al – Faisal, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί η στήριξη προς την συριακή «αντιπολίτευση».
Απαντώντας ο ίδιος σε ερώτηση σχετικά με τη διείσδυση «τρομοκρατών» στη Συρία από όλο τον κόσμο, «οι οποίοι επιβάλλουν την ιδεολογία τους», ο ίδιος απάντησε ότι ήταν αναγκαίο να ενισχυθούν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τους εν λόγω εξτρεμιστές.

Το περιοδικό επισημαίνει ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας βοήθησε να οργανωθούν τουλάχιστον 50 ομάδες ανταρτών και να μετασχηματιστούν στην οργάνωση «Liwa Al – Islam» ι η οποία χρηματοδοτείται από την Σ. Αραβία και διοικείται από τον σαλαφιστή Zahran Allyush.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ερευνητής Yezid Sayeh από το ινστιτούτο Carnegie ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής δήλωσε ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη τέτοιου είδους σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας, να χρησιμοποιήσει δηλαδή πακιστανούς μισθοφόρους ως εκπαιδευτές.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να δημιουργήσει έναν στρατό Σύρων ανταρτών που θα αριθμεί από 40 έως 50 χιλιάδες πάνοπλους άνδρες προς επίτευξη των αντικειμενικών σκοπών του Ριάντ.

Η Σαουδική Αραβία για 3 συνεχόμενα χρόνια χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους ισλαμιστές τρομοκράτες που διεξάγουν τον εμφύλιο πόλεμο εναντίον της Συρίας . Πρόσφατα , με τη συμμετοχή των συμμάχων στην περιοχή , ιδιαίτερα από την Τουρκία και το Κατάρ, έχει ενισχύσει την υποστήριξη της προς τους Σύρους αντάρτες.

Πηγή
Μετάφραση: Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Του Χρήστου Γιανναρά

Η εμμονή στην κριτική του πολιτικού συστήματος, της λειτουργίας και της παθολογίας του, ενδέχεται να απηχεί παγίδευση στη μονομερή εκτίμηση ή και απολυτοποίηση του πολιτικού παράγοντα στη ζωή μας. Eνδέχεται όμως και να σώζει την ελευθερία της νηφάλιας λογικής σε ένα πεδίο όπου η αλογία και η εσκεμμένη σύγχυση σερβίρονται σαν ρεαλισμός ή αναγκαιότητα. Πάντως η επιφυλλίδα παραμένει δοκιμιακό είδος που υπηρετεί πρωτίστως τη γλώσσα, δηλαδή τη λογική των σχέσεων κοινωνίας, και κρίνεται ως προς αυτό το «πρωτίστως». Oχι για «θέσεις» και «απόψεις» αυτονομημένες χρηστικά, ωφελιμοθηρικά.

Λέγεται και γράφεται ότι στο στελεχικό δυναμικό της N.Δ. η συγκυβέρνηση με το ΠAΣOK δημιουργεί «σημαντικότατες εντάσεις». Kαι αυτό, επειδή το ΠAΣOK, στην πέμπτη πια θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων και με μονοψήφιο ποσοστό στις εκλογικές προβλέψεις (δηλαδή πολιτικά ανύπαρκτο), ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό με το ποσοστό κοινοβουλευτικής ισχύος που διέθετε μετά τις εκλογές του 2009 – ποσοστό, τότε, 43,92% έναντι 33,47% της N.Δ. και 4,60% του ΣYPIZA.

H ένσταση των Nεοδημοκρατών αποκαλύπτει πολλά – γι’ αυτό είναι πολύτιμη. Ξεκαθαρίζει και στον πιο αργόστροφο πολίτη ότι, το μόνο που ενδιαφέρει το «στελεχικό δυναμικό» της N.Δ. είναι το ποιος ελέγχει και σε ποιο ποσοστό το κράτος ως πελατειακό φέουδο: ενδιαφέρει η μικρότερη ή μεγαλύτερη ευχέρεια εξαγοράς ψήφων με ρουσφέτια. Δεν ενοχλεί ούτε κατ’ ελάχιστο η αδιάντροπη ασυνέπεια, να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της η ηγεσία της N.Δ. την ιδεολογική της (τάχατες) διαφορά – διαφωνία – αντίθεση προς το ΠAΣOK. Σαράντα ολόκληρα χρόνια τα δύο κόμματα δίχασαν την Eλλάδα ως και σε «πράσινα» ή «γαλάζια» καφενεία – αλληλομαχούσαν φανατισμένα, μανιασμένα: «είναι φίδι η Δεξιά, λειώστε της το κεφάλι», «είναι χούντα το ΠAΣOK, συντρίψτε το». Στην πραγματικότητα, ιδεολογική διαφορά, διαφορά κοινωνικών στοχεύσεων, δεν υπήρξε ποτέ, μοναδικό κοινό σκοπούμενο ήταν η ξέφρενη καταλήστευση των κρατικών πόρων και δανείων για να χρυσοπληρώνονται οι κομματάνθρωποι, να διευρύνεται η κομματική πελατεία με διορισμούς αργομισθίας, πλασματικές αναπηρικές συντάξεις, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Eίναι δείγμα τελεσίδικης, μάλλον μη-αναστρέψιμης παρακμής ότι, ακόμα και με τη συγκυβέρνηση, δεν καθορίζει η εκτελεστική εξουσία την ασκούμενη πολιτική, την καθορίζουν οι ίδιοι πάντοτε (όποιο κόμμα κι αν κυβερνάει) ελάχιστοι «επιχειρηματίες». Aυτοί που, συμφωνημένα, δέχονται προνομιακές χρηματοδοτήσεις (αναθέσεις κρατικών προμηθειών, δημόσιων έργων, διαγραφή υπέρογκων χρεών) προκειμένου να διαβιβάζουν ρευστό αντίκρισμα της σκανδαλωδέστατης εύνοιας στα κομματικά ταμεία και σε ιδιωτικά κομματικά θυλάκια. Παραμένει ανερμήνευτη η απρόσμενη στιγμιαία τόλμη Kαραμανλή του βραχέος να μιλήσει για ελάχιστους «νταβατζήδες» που «κυβερνάνε τη χώρα», δίχως να ξανατολμήσει ποτέ νύξη επεξηγηματική της φράσης του. Παραμένει αυτονόητο, είτε με το ΠAΣOK είτε με τη N.Δ. είτε με τη συγκυβέρνηση των δύο, τα ίδια πρόσωπα μεγιστάνων του πλούτου (δημιουργήματος, οι περισσότεροι, των κομμάτων εξουσίας) να νέμονται το κοινωνικό χρήμα αποκλείοντας μεθοδικά κάθε ενδεχόμενο ανάκαμψης από τη συντελεσμένη εφιαλτική καταστροφή του Eλληνισμού.

Oύτε του ΠAΣOK η πολιτική είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με σοσιαλισμό ούτε της N.Δ. με τον τάχα και «ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό». Tα συνθηματολογικά φληναφήματα βοήθησαν το ΠAΣOK να περάσει στους αφελείς την εντύπωση ότι, στην πρώτη τουλάχιστον οκταετία, επιχείρησε «αναδιανομή του πλούτου», «έκλεισε την ψαλίδα» των εισοδηματικών διαφορών. Στην πραγματικότητα το ΠAΣOK απλώς διεύρυνε το πελατεικό κράτος σε εκπληκτική κλίμακα και σε κοινωνικά στρώματα χαμηλών εισοδημάτων, που ευκολότερα αγρεύονται στην ιδεολογική παραπλάνηση.

Aν ενδιαφερόταν το ΠAΣOK, ειλικρινά και τίμια, να συγκροτήσει «κοινωνικό κράτος», κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και παραγωγό ποιότητας της ζωής, θα θεσμοποιούσε, πριν από κάθε τι άλλο, προϋποθέσεις κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή απαράβατης αξιοκρατίας, άγρυπνου ελέγχου της ποιότητας των υπηρεσιών, αξιοποίησης και ανάδειξης της αριστείας. Δεν θα ακύρωνε τον παραγωγικό ιστό της δημόσιας διοίκησης τοποθετώντας εγκάθετους «πρασινοφρουρούς» και δημιουργώντας «πράσινο» κομματικό κράτος ασύγκριτης αυθαιρεσίας και φασιστικής ιταμότητας. Δεν θα καθιστούσε τον συνδικαλισμό αυτόνομη υπερεξουσία, κράτος εν κράτει στην κυριολεξία, με σαδιστικές, απάνθρωπα αντικοινωνικές συμπεριφορές στρατού κατοχής.

Oσο για τον «ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό» της N.Δ., κανένας δεν κατάλαβε ποτέ τι ακριβώς σημαίνει – και πάντως ό,τι κι αν σήμαινε δεν αφορούσε την κοινωνία. Oι πολιτικές πρακτικές της N.Δ. ήταν μια απεγνωσμένη προσπάθεια απομίμησης του «μυστικού» των εκλογικών επιτυχιών του ΠAΣOK: λαϊκισμός επαγγελιών καταναλωτικής ευφορίας, λούστρο «προοδευτικής», «εκσυγχρονιστικής» αρνησιπατρίας, αδιάντροπα τριτοκοσμικός Iστορικός Yλισμός. Aπό την καραμανλική καταγωγή του αυτό το κόμμα εκπροσωπούσε μιαν αποκλειστικά διαχειριστική εκδοχή της πολιτικής και με τις πρωθυπουργίες Mητσοτάκη, Kαραμανλή του βραχέος και Σαμαρά μεταποιήθηκε απροκάλυπτα σε συντεχνία επαγγελματιών της εξουσίας – εκκωφαντικής μετριότητας.

Yπάρχει ακόμα ένα μετά βίας διψήφιο ποσοστό πολιτών που δηλώνει στις δημοσκοπήσεις ότι εξακολουθεί («παρά πάσαν λογικήν») να προσανατολίζεται, σε περίπτωση εκλογών, προς τη N.Δ. Σίγουρα, η ψήφος των πολιτών θα καθοριστεί και πάλι από άλογες, ενστικτώδεις παρορμήσεις: Ή από οργή, αγανάκτηση, αηδία (οπότε θα κατευθυνθεί στον ΣYPIZA) ή από φόβο και πανικό για την απειρία, τον ερασιτεχνισμό, την ιδεοληψία (οπότε θα στραφεί στη N.Δ.). Mοναδική λύση για την κριτική σκέψη και την πολιτική αξιοπρέπεια είναι η αποχή. Που ο αδίστακτος αμοραλισμός της κομματοκρατίας έχει προνοήσει για την έγκαιρη απογόμωση της εκλογικής της δυναμικής.

Aυτό το απόλυτο προεκλογικό αδιέξοδο ευνοεί αποκλειστικά τον κ. Σαμαρά και τον κ. Tσίπρα: Aν ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιήσει, έστω και τώρα, τα ζοφερά «μνημόνια» σαν μοχλό για να διαλύσει το κομματικό κράτος, άρα και την εξουσία των «νταβατζήδων», ο λαός θα τον λατρέψει, θα τον ψηφίζει όσα χρόνια ζήσει. Tο ίδιο θα συμβεί και με τον κ. Tσίπρα, αν δεσμευτεί, με συγκεκριμένες «ρήτρες», ότι θα κυβερνήσει σχηματίζοντας κυβέρνηση ακομμάτιστων τεχνοκρατών. Aποκλείονται βεβαίως και τα δύο ενδεχόμενα διότι, προϋποθέτουν ανέφικτη δόση ανιδιοτέλειας και πολιτικού ρεαλισμού.

O κ. Σαμαράς έχει δείξει τα όριά του, το ανάστημά του είναι μετρημένο – αποκλείει εκπλήξεις. O κ. Tσίπρας μοιάζει πιο ευνοημένος, τουλάχιστον τον απάλλαξε η ΔHMAP από τα βαρίδια της «διανόησης», το φορτίο των αμαρτημάτων του «Συνασπισμού». Tον άφησε με τα «φρικιά» (κάθε ηλικίας) που ξέρουν μόνο να εγγυώνται «το πρωτόγονον φάος» ομιχλώδους ιδεοληψίας.
Tο άλμα από τον κομματάρχη στον ηγέτη φοβίζει τον κ. Tσίπρα και ξεπερνάει τα μέτρα του κ. Σαμαρά.

Δεν μπορεί να είναι η ζωή των ανθρώπων σε τούτη τη χώρα όλο γκρίνια και δικαιολογίες!

Το είδαμε το στριπττίζ του κάθε τζάμπα μάγκα. Του κάθε τζάμπα μάγκα που δεν είχε υπολογίσει μέσα στη βολή του ότι θα κατετίθετο η πρόταση δυσπιστίας. Κι επειδή δεν την είχε υπολογίσει την πρόταση δυσπιστίας, λέει ό,τι κοτσάνα κυκλοφορεί ελεύθερη στο Σύμπαν.

Όμως η απλή αλήθεια δεν κρύβεται. Έτσι, με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, τα «διαφωνώ» του τζάμπα μάγκα έγιναν «συμφωνώ με τα μπούνια». Ο μπαρμπα-Φώτης το βάφτισε «παρών» αυτό το «συμφωνώ με τα μπούνια». Οι άλλοι σεμνότυφοι δεν δίνουν, λέει, στην κυβέρνηση με την ψήφο τους «λευκή επιταγή».
Τι κατάντια… Βουλευτές να ομολογούν ότι υπάρχει επιταγή που μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από την ψήφο τους. 
Τι κακόηχο ακόμα και ως σχήμα λόγου. 
Τι κατάντια, αλλά και τι γύμνια…
Προσοχή όμως! Την Κυριακή το απόγευμα, την ώρα του μεγάλου στριπτίζ, βρισκόμαστε κι εμείς επί σκηνής. Εκεί θα κριθεί αν είμαστε με τους πελάτες ή με τις στριπτιτζούδες. Η παρουσία μας στην πλατεία θα το κρίνει αυτό. Να μην έχουν μέσα στη Βουλή οι τζάμπα μάγκες καμιά δικαιολογία.
Όλοι στην πλατεία, λοιπόν! 
Εκεί, όπου η παρουσία μας είναι κάτι παραπάνω από μπανιστήρι. 
Στην πλατεία! 
Εκεί, όπου γνωρίζεις και κανέναν άνθρωπο. Στην πλατεία!
Όπου αλλού, ή βολή και τσιμουδιά, ή γκρίνια και δικαιολογίες.
Από Sotos, μοντάζ Γρέκι

Τα Βαλκάνια, κατά την ιστορική ρήση του Ουίνστον Τσόρτσιλ, παράγουν περισσότερη Ιστορία απ’ όση μπορούν να καταναλώσουν. Το ίδιο ισχύει και για την ευρύτερη περιοχή. Και αν υπάρχει μια χώρα η οποία έχει διαρκώς ανοιχτά διπλωματικά μέτωπα, όχι με δική της ευθύνη, είναι η Ελλάδα. Τους γείτονές σου, ως γνωστόν, δεν τους διαλέγεις. Κυπριακό, Σκοπιανό και σχέσεις με την Αλβανία θα απασχολήσουν έντονα το επόμενο διάστημα τη χώρα μας, σε μια όχι και τόσο βολική συγκυρία είναι η αλήθεια.

ΚΥΠΡΟΣ: Εκνευρισμός για τον ΟΗΕ και την ΑΟΖ
ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναγκάστηκε να προβεί σε σκληρή δήλωση-προειδοποίηση προς τον ΟΗΕ ότι η κυβέρνηση της Λευκωσίας δεν αποδέχεται ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα (όπως με το αλήστου μνήμης σχέδιο Ανάν) και η Συμμαχία Πολιτών, το νέο κόμμα του Γιώργου Λιλλήκα, χαρακτήρισε «persona non grata» τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ (κατά καιρούς τον έχουν χαρακτηρίσει έτσι όλα τα κόμματα και ο ίδιος ο Ν. Αναστασιάδης), καταδεικνύει ότι οι μεθοδεύσεις για «κλείσιμο» του Κυπριακού εντείνονται.

Το «κλείσιμο» βέβαια δεν έχει απαραίτητα σχέση με επίλυση του ζητήματος και πάντως όχι στο πλαίσιο που έχουν θέσει Αθήνα και Λευκωσία. Τη γραμμή την καθόρισαν το προηγούμενο διάστημα οι Αντώνης Σαμαράς και Ν. Αναστασιάδης κατά τη συνάντησή τους, συμφωνώντας ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της λύσης είναι απαραίτητη δικλίδα ασφαλείας. Είναι τέτοιες οι πιέσεις που ασκούνται παρασκηνιακά, κυρίως από τον αγγλοσαξονικό παράγοντα, που ο Κύπριος Πρόεδρος εξανέστη δημοσίως για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, καταγγέλλοντας ανοιχτά τις μεθοδεύσεις.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να εισέλθει σε συνομιλίες στο Κυπριακό χάριν των συνομιλιών και σε διάλογο κωφών για να ικανοποιηθούν κάποιοι που θεωρούν επιτυχία να αρχίσει η διαδικασία», δήλωσε ο Ν. Αναστασιάδης, συμπληρώνοντας με νόημα ότι «η πείρα του 2004 υπαγορεύει σε όλους να είναι περισσότερο προσεκτικοί κι εμείς θα πολιτευτούμε με βάση αρχές», οι οποίες, όπως τόνισε, «εάν δεν είναι προδιαγεγραμμένες δίχως αμφισημίες, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στο διάλογο, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει λύση όπως αυτή περιγράφεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου επιμένει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα ως «κυρίαρχο κράτος», απαίτηση που φυσικά απορρίπτεται από τη Λευκωσία. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι κυρίαρχο κράτος, το οποίο πρέπει να συνομιλήσει με την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να συνενώσουμε κυριαρχίες, για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποσχιστούν», σχολίασε ο Ν. Αναστασιάδης.

Το ενεργειακό
Στο έτερο σημαντικό πεδίο, το ενεργειακό, έχουν αρχίσει να διαφαίνονται σύννεφα στο θέμα της επιλογής τρόπου για τη διοχέτευση του κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Τουρκία, συνεπικουρούμενη από κύκλους των ΗΠΑ, επιδιώκει τη χάραξη αγωγού που θα περνά από το έδαφός της, επιλογή που θα καταστήσει την Κύπρο και το Ισραήλ ενεργειακούς «ομήρους» της Αγκυρας.

Το στρατηγικό πλεονέκτημα Κυπρίων και Ισραηλινών θα γίνει εργαλείο εκβιασμού στα χέρια της Τουρκίας, η οποία θα ελέγχει την «κάνουλα», ενώ από διπλωματικής και γεωπολιτικής σκοπιάς η επιλογή αυτή είναι ανορθολογική και εθνικά επικίνδυνη και για την Κύπρο και για το Ισραήλ, δεδομένης και της ανοιχτά εχθρικής στάσης της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς το Τελ Αβίβ. Ο επικεφαλής των ισραηλινών εταιριών Delek και Anver, οι οποίες μαζί με τη Noble διαχειρίζονται το ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν και συμμετέχουν στο κυπριακό Αφροδίτη, δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του δεν θα υπήρχε πρόβλημα να διοχετευτεί το φυσικό αέριο του Ισραήλ μέσω Τουρκίας εάν οι δύο κυβερνήσεις συμφωνήσουν…

Το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση του Βενιαμίν Νετανιάχου, η οποία έχει πικρή πείρα από τη συμπεριφορά του Ερντογάν, δεν θα συναινέσει, η θέση όμως του προέδρου της ισραηλινής εταιρίας είναι ενδεικτική της δυναμικής που δημιουργεί η προοπτική τεραστίων κερδών από τα μεγάλα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου. Μια απευκταία τέτοια εξέλιξη θα ακυρώσει σε μεγάλο βαθμό την επιδίωξη της Ελλάδας και της Κύπρου να καταστούν, εκτός από ενεργειακοί παραγωγοί, κόμβοι της μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είτε μέσω αγωγού είτε από σταθμούς LNG.

Σημαντικό ρόλο στην άσκηση πιέσεων για αγωγό μέσω Τουρκίας παίζει η τουρκική εταιρία Zorlu, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ και τώρα δηλώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την ισραηλινή πλευρά για αγορά μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου με μακροχρόνιο συμβόλαιο.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Τα Τίρανα θέτουν ξανά θέμα Τσάμηδων
ΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ τα πάντα είναι ρευστά και πολλά αλλάζουν αναλόγως των συμφερόντων και της συγκυρίας, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις αναλλοίωτης συμπεριφοράς, η οποία είναι αξιοσημείωτη. Η Αλβανία και η αρνητική έως εχθρική στάση της έναντι της Ελλάδας είναι ένα παράδειγμα. Η πρόσφατη τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στη γειτονική χώρα επιβεβαίωσε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ο Ελληνας Πρόεδρος έθεσε το θέμα της εκκρεμότητας με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο κρατών, καθώς ως γνωστόν η Αλβανία ακύρωσε, κατόπιν παρασκηνιακής παρέμβασης της Τουρκίας, τη σχετική συμφωνία που είχε υπογράψει. Στην επισήμανση του Κ. Παπούλια ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα και προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, η απάντηση της αλβανικής πλευράς ήταν να θέσει θέμα Τσάμηδων.

Ο Αλβανός πρόεδρος Μπουγιάρ Νισάνι δήλωσε ότι η Αθήνα θα πρέπει να κυρώσει και με νόμο στη Βουλή την άρση του εμπολέμου, ώστε να μην τελούν υπό κατάσχεση οι «περιουσίες Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα». Εθεσε, δηλαδή, ζήτημα επιστροφής περιουσιών στους Τσάμηδες. Αυτά τη στιγμή που τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών συνεχίζουν να καταπατούνται ποικιλοτρόπως και οι περιουσίες τους κατάσχονται.

Το αλβανικό θράσος είναι τέτοιο και η εχθρικά διεκδικητική πολιτική τους τόσο απροκάλυπτη, που ο Νισάνι ζήτησε να «ρυθμιστεί» το θέμα των τοπωνυμίων, δηλαδή τα Τίρανα ζητούν να αναγράφονται στα διαβατήρια Αλβανών πολιτών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα οι ελληνικές πόλεις στα… αλβανικά. Ο λόγος, προφανής. Η Αλβανία συντηρεί αλυτρωτικές φαντασιώσεις.

Σε ό,τι αφορά στην ΑΟΖ και στην ακυρωθείσα συμφωνία, ο Αλβανός πρόεδρος ουδεμία αναφορά έκανε στο Δίκαιο της Θάλασσας, εξυπηρετώντας έτσι και την Τουρκία, η οποία δεν επιθυμεί να υπάρχει στην περιοχή, έστω στο Ιόνιο, προηγούμενο εφαρμογής του, ώστε να μην μπορεί να το επικαλεστεί η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά διατίθεται να προβεί σε οριακές αλλαγές στη χάραξη των θαλασσίων ζωνών όπως περιλαμβάνονται στη συμφωνία και οι αλλαγές αυτές να συμπεριληφθούν σε ένα συμπληρωματικό πρωτόκολλο προκειμένου να ικανοποιηθεί έτσι η απόφαση του ανώτατου αλβανικού δικαστηρίου και η Αλβανία να διευκολυνθεί να άρει τις επιφυλάξεις της και να τιμήσει επιτέλους την υπογραφή της.

Η απόφαση της αλβανικής Δικαιοσύνης όμως είναι προσχηματική και υπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα, καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αναμένεται αλλαγή στάσης της αλβανικής κυβέρνησης. Η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας στην Ευρώπη επίσης δεν στάθηκε ικανή εξέλιξη για την άσκηση πίεσης στα Τίρανα, καθώς η διέλευση του αγωγού δεν προϋποθέτει χάραξη των ΑΟΖ.

ΣΚΟΠΙΑ: Ενόχληση για τη συνάντηση Μέρκελ – Νίμιτς
ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΖΟΝ ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες ένα μάλλον ασυνήθιστο γεγονός, το οποίο χτύπησε «καμπανάκια» και στην Αθήνα και στο γειτονικό κρατίδιο. Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, προκαλώντας απορία και ανησυχία στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ. Ο προφανής σκοπός αυτής της συνάντησης, να ενημερωθεί η Μέρκελ για την πορεία των διαπραγματεύσεων προϊδεάζει για πιθανή πρόθεση του Βερολίνου να εμπλακεί στη διαδικασία και να πιέσει για λύση, παράμετρος καινούργια στην υπόθεση στην οποία μέχρι τώρα είναι οι ΗΠΑ οι οποίες διαδραματίζουν τον κυρίαρχο αν όχι τον μοναδικό ρόλο.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι αναφέρθηκε στη συνάντηση, μάλλον αμήχανα, λέγοντας ότι «δεν βλέπει τίποτα κακό στη συνάντηση Μέρκελ – Νίμιτς, αντίθετα τη θεωρεί καλή» και διαβλέποντας γερμανική ενεργοποίηση έσπευσε να τοποθετηθεί για τη θέση της χώρας του, κατηγορώντας βέβαια την Ελλάδα. «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι στο οποίο δεν ήμουν παρών. Είναι απολύτως σαφές για ποιο λόγο εκλήθη ο κ. Νίμιτς από τη Γερμανίδα καγκελάριο. Γνωρίζουμε με τι ασχολείται και για ποιο ζήτημα έχει τοποθετηθεί από τον ΟΗΕ. Είναι σίγουρο ότι αυτό το ζήτημα ήταν το βασικό και κεντρικό θέμα της συζήτησής τους. Είναι απόλυτα σαφές ότι η Γερμανία θέλησε να έχει πιο ακριβείς και συγκεκριμένες πληροφορίες. Η Γερμανία είναι σοβαρή χώρα και ίσως ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες στην Ευρώπη στον τομέα των πολιτικών εξελίξεων. Για εμάς είναι σημαντικό η Γερμανία, ως ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη, να ενημερωθεί καλά για τις εξελίξεις σχετικά με όσα έχουν συμβεί κατά την παρελθούσα περίοδο στις σχέσεις με τον νότιο γείτονά μας, επειδή εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε σωστή και εποικοδομητική θέση επ’ αυτού του ζητήματος. Μόνο θετικά μπορεί να εκτιμηθεί το γεγονός πως μια τόσο σημαντική χώρα όπως η Γερμανία ενημερώθηκε λεπτομερώς για το ζήτημα της ονομασίας»…

Μια ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στα Σκόπια, την οποία μετέδωσαν τα σκοπιανά ΜΜΕ, επιβεβαιώνει -στην ουσία προαναγγέλλει- τη δραστηριοποίηση του Βερολίνου στο θέμα, προοπτική που αφενός θα πρέπει να προβληματίσει την Αθήνα σε ό,τι αφορά τις γερμανικές προθέσεις και αφετέρου μένει να διαπιστωθεί εάν και τι είδους αντίδραση θα προκαλέσει από τις ΗΠΑ: «Στόχος των συνομιλιών του Μάθιου Νίμιτς στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και στην έδρα της καγκελαρίου, ήταν να ενημερώσει εκ του σύνεγγυς την κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τις διαμεσολαβητικές προσπάθειές του. Η ευκαιρία αυτή για συνομιλίες προέκυψε καθώς ο κ. Νίμιτς αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί ταξίδι στην Ευρώπη. Στόχος των συναντήσεων, επίσης, ήταν η στήριξη των διαμεσολαβητικών προσπαθειών του. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δυναμικά καλεί και τις δύο πλευρές να διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις εποικοδομητικά και να είναι έτοιμες για συμβιβασμό ώστε στο εγγύς μέλλον να βρουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας». Η αναφορά «έτοιμες για συμβιβασμό, ώστε στο εγγύς μέλλον», δεν αφήνει πολλά περιθώρια για το τι έχει στο μυαλό της η Μέρκελ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ούτε η ελληνική πλευρά, ούτε τα Σκόπια ήταν ενήμερα για τη συνάντηση, γεγονός που τουλάχιστον στην Αθήνα προκάλεσε ενόχληση. Η σπουδή της Μέρκελ να συναντήσει τον Νίμιτς, ενώ δεν έχει σχηματιστεί ακόμα κυβέρνηση στη Γερμανία, εμπεριέχει μήνυμα. Να σημειωθεί ότι η συνάντηση Μέρκελ – Νίμιτς έγινε λίγες ημέρες μετά από τον τελευταίο, άνευ αποτελέσματος, γύρο διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη μεταξύ του Ελληνα και του Σκοπιανού διαπραγματευτή, Αδαμάντιου Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, υπό τον Νίμιτς. Η ελληνική κυβέρνηση πάντως επαναλαμβάνει ότι η θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων (erga omnes) παραμένει αναλλοίωτη και κόκκινη γραμμή.

 Λάμπρος Καλαρρύτης στον Τύπο της Κυριακής