Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

30 Μαΐ 2014

  • Τραγική επανάληψη της ιστορίας, εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων 
  • Η γερμανική μπότα είναι ήδη εδώ, αλλά η φιλογερμανική κυβέρνηση το κρύβει επιμελώς 
  • Στόχος η καταλήστευση των επικερδών δημοτικών οργανισμών και του ΕΣΠΑ, καθώς και η εισαγωγή γερμανικών επιχειρήσεων σε τομείς σκουπιδιών, τουρισμού και ενέργειας 
Κίνηση απελπισίας από την Γερμανία, η οποία βλέποντας την σοβαρή πιθανότητα να βρεθεί μπροστά σε ένα οικονομικό κραχ, εξαιτίας της δεινότατης οικονομικής κατάστασης των γερμανικών δήμων, αποφάσισε να κατακλέψει κονδύλια και χρηματοδοτικές πηγές από δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας. 

Η είδηση είναι παλιά, αλλά είναι καλά κρυμμένη από την κυβέρνηση Σαμαρά και, φυσικά, από τα κυβερνο-χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ. 
Αξίζει να την προσέξουμε, επειδή επίκειται σοβαρότατη οικονομική επιδρομή από την πλευρά της Γερμανίας, της οποίας η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τραφεί από τις σάρκες της Ελλάδας. 

Κάτω από άμεση γερμανική εποπτεία περνούν τον Μάρτιο δώδεκα ελληνικοί δήμοι, δύο αιρετές περιφέρειες και μια αποκεντρωμένη διοίκηση, σε εφαρμογή της ελληνογερμανικης συμφωνίας του Μαρτίου 2010, μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Αγκελας Μέρκελ. Πρόκειται για τους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καλλιθέας , Βέροιας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Ρόδου, Αμφιλοχίας, Παιωνίων, Πλαστήρα και Νεάπολης, τις αιρετές περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας και την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής. 

 Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ευρ.Στυλιανίδη, το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών θα αξιολογήσει δομές και υπηρεσίες και θα ετοιμάσει το κατάλληλο « μοντελάκι» για κάθε τύπο Δήμου της νέο-αποικίας που λέγεται Ελλάδα, ήτοι: Δήμος –πρωτεύουσας, μεγαλούπολη, αστικός, ημιαστικός, αγροτικός, τουριστικός, ορεινός, κ.α. 

Στόχος της γερμανικής διοίκησης είναι: 

- Η μείωση κατά τα 2/3 του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
- Η ανάληψη από επιχειρηματικα σχήματα των κερδοφόρων λειτουργιών και αρμοδιοτήτων που ασκούν σήμερα οι Δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα. 
- Η εξυπηρέτηση των γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσα από την δημιουργία μικτών επιχειρήσεων (ΣΔΙΤ), με αξιοποίηση των κονδυλίων του αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ. 

Πρωταρχικοί τομείς που ενδιαφέρουν τη γερμανική πλευρά είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενεργεία κάθε μορφής και τα ελληνικά τουριστικά θέρετρα. Για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά θα θυμίσουμε ότι σε παλιότερη ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημοσιοποίησε ορισμένα ονόματα αιρετών που βρίσκονται σε συνεργασία με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας και απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ . 
Τους αποκάλυψε άλλωστε ο κ. Φούχτελ, όπως και το αντικείμενο των συνομιλιών τους. Δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη. 
Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων. 

Προς τι όλο αυτό το ενδιαφέρον; 
Μήπως για να έρθουν οι οργανωμένοι και έμπειροι Γερμανοί να μας φτιάξουν τους δήμους; 
Το ακούμε αυτό από ορισμένους οπαδούς της «νέας τάξης πραγμάτων». 
Άλλωστε μια νέα τάξη για την Ευρώπη δεν ευαγγελιζόταν και ο Αδόλφος Χίτλερ; 
Η αλήθεια όμως είναι άλλη. 
Οι Γερμανικοί δήμοι είναι καταχρεωμένοι σε βαθμό κακουργήματος.
Με άλλα λόγια οι Γερμανικοί δήμοι και τα κρατίδια είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Είναι λοιπόν αναγκασμένοι, δήμοι και κρατίδια, αν δεν βάλουν στο χέρι τα κονδύλια των ελληνκων δήμων μεσω ΕΣΠΑ καθως και τις ελληνικες πλουτοπαραγωγικες πηγες, να χρηματοδοτηθούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση γεγονός που θα σημάνει την εκτίναξη του δημόσιου χρέους και ελλείμματος με αποτέλεσμα να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας, οι οίκοι αξιολόγησης και να εκτιναχθούν τα επιτόκια δανεισμού που σήμερα είναι γύρω 1% και δεν δημιουργούν πρόβλημα δανεισμού στην χώρα. 
 Έτσι η Γερμανία θα γευτεί κι αυτή τον φαύλο κύκλο της χρεοκοπίας όπως και οι χώρες του Νότου, αν δεν λεηλατήσει την ελληνικη Τοπική Αυτοδιοικηση. 

Έτσι εξηγείται γιατι με τόση επιμονή όλο το προηγούμενο διάστημα ο «καλοκάγαθος» χερ Φούχτελ, εντεταλμένος πληρεξούσιος υπουργός (όπως και επί Κατοχής 1941-44) της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα, όργωσε απρόσκλητος κάθε γωνιά της πατρίδας μας. 
Αποστολή του ήταν να πείσει με «καθρεφτάκια και κάθε λογής υποσχέσεις» για συνεργασία «από τα κάτω» και κοινή δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω δικτύων, αδελφοποιήσεων πόλεων κ.λπ. με εμπειρογνώμονες, επιχειρηματίες και κοινωνία των πολιτών. 
Και απ΄ότι φαίνεται, σε ορισμένες περιπτώσεις τα κατάφερε. Στο επίπεδο της συνεργασίας από τα «κάτω «εντάσσεται και η Ελληνογερμανική Συνέλευση, που οργανώθηκε φέτος επεισοδιακά το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη. 

Σε κυβερνητικό επίπεδο τώρα, υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας με τη συμμετοχή της Taskforce EU και τον γερμανομαθή υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, την Ένωση των Περιφερειαρχών (ΕΝ.ΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ). 

Ας σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και περιφερειαρχών, που συνεργάζονται με τους Γερμανούς, εξελεγησαν στις εκλογές του Οκτωβρίου 2010, και ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. 
Σήμερα οι ίδιοι αιρετοί των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων πιέζουν μέσω υπουργείου Εσωτερικών, να παραταθεί η θητεία τους έως το τέλος του 2015, γιατί όχι και μέχρι το 2022, όταν περατωθεί η εφαρμογή των μνημονίων; 
Ο λόγος είναι απλός. Γνωρίζουν γιατί έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολίτες, ότι η επανεκλογή τους, ακόμα και με τρικομματικη στήριξη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Ιουνίου του 2014, θα είναι από δύσκολη έως αδύνατη. 
Οι τοπικές κοινωνίες τους έχουν γυρίσει τη πλάτη και τους έχουν ταυτίσει με ότι εκπροσωπούσαν και συνεχίζουν να εκπροσωπούν: το Μνημόνιο και την νέα τάξη πραγμάτων. 
Άρα έχουν ένα λόγο παραπάνω ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ο κ. Σαμαράς να αναβάλλουν τις αυτοδιοικητικες εκλογές, τουλάχιστον για 18 μήνες, αφού έτσι επιθυμεί και το Βερολίνο. 

Ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει, αν στη θέση των σημερινών πειθήνιων δημάρχων, εκλεγούν δήμαρχοι, πολιτικά αντίθετοι από τις πολιτικες του Μνημονίου, με αυτοδιοικητική συνείδηση και πατριωτικό πνεύμα; Τότε πραγματικα αρχίζουν τα δύσκολα… 

Τα συμπεράσματα δικά σας, λοιπόν. Τι θα συμβεί ή τι μπορεί να συμβεί στους δήμους και τις περιφέρειες της Ελλάδας μόνο η κυβέρνηση του «πρωθυπουργού» Αντώνη Σαμαρά μπορεί να το δημοσιοποιήσει… 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν τραγική φάρσα, αφού όπως τον χειμώνα του 1943 η Γερμανία αποφάσισε να στερήσει από την Ελλάδα όλες τις πηγές τροφοδοσίας της χώρας (ακόμη και την τροφή) για να στηρίξει τους γερμανούς πολίτες. 
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους… 
Ετοιμαστείτε να ζήσετε μία ακόμη επανάληψη της ιστορίας… 

Πηγή «GrCitizen”


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός 

Η ευστάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά και ευρύτερα η δυναμική των πολιτικών εξελίξεων ήταν συνάρτηση δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Ο δεύτερος ήταν από το ποσοστό της Ελιάς. Εάν η διαφορά ήταν μικρότερη των τριών μονάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καταγάγει εκλογική νίκη, αλλά θα είχε υποστεί πολιτική ήττα. Γιατί αυτό;

Επειδή η χαλαρότητα της ευρωψήφου ευνοεί την εκλογική έκφραση της κοινωνικής οργής. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, πως στις εθνικές εκλογές οι εγχώριες άρχουσες ελίτ, το μιντιακό σύστημα και βεβαίως το ευρωιερατείο θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να εκβιάσουν τους ψηφοφόρους, ώστε να αποτρέψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικώς, η διαφορά είναι σχεδόν τέσσερις μονάδες. Πρόκειται για μία καθαρή εκλογική νίκη που, ωστόσο, δεν επαρκεί για να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και να οδηγήσει άμεσα σε εθνικές εκλογές. Δεν διαμορφώνει το σαρωτικό πλειοψηφικό ρεύμα που θα έκαμπτε τις πολλές και μεγάλες επιφυλάξεις και των κεντροαριστερών ψηφοφόρων για την ικανότητα της Κουμουνδούρου να απεγκλωβίσει την κοινωνία από τα δεσμά του Μνημονίου και να ανατάξει την οικονομία. Με άλλα λόγια, ενώ εξασφαλίζει στο κόμμα του Τσίπρα το πολιτικό πλεονέκτημα, δεν προκαθορίζει και την έκβαση της μάχης για την εξουσία.

Όπως προαναφέραμε, η ευστάθεια της κυβέρνησης ήταν συνάρτηση και του ποσοστού της Ελιάς. Σε σύγκριση με το 2012, το ΠΑΣΟΚ έχασε έναν στους τρεις ψηφοφόρους του. Παρόλα αυτά, ο Βενιζέλος θριαμβολογεί! Ο λόγος είναι ότι συγκρίνει το ποσοστό του με αυτά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις κι όχι με το ποσοστό του 2012. Το ενδιαφέρον είναι ότι με τον ίδιο παράδοξο τρόπο αξιολογεί το αποτέλεσμα και το μιντιακό σύστημα.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελιά υπέστη βαρύτατη ήττα, αλλά όχι την πανωλεθρία που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις. Το αποτέλεσμα, πάντως, απέτρεψε προς το παρόν τη διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ σε υπαρξιακή κρίση, η οποία με τη σειρά της θα τροφοδοτούσε διαλυτικές τάσεις. Προφανώς, το εκβιαστικό δίλημμα που προεκλογικά είχε θέσει ο Βενιζέλος εμπόδισε διαρροές κυρίως προς τη ΝΔ και δευτερευόντως προς το Ποτάμι. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ούτε από αυτό τον λόγο θα αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση Σαμαρά.

Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει με καθαρότητα τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος να τερματίσει τις πολιτικές του Μνημονίου. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι ψηφοφόροι δεν έδωσαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εκλογική δύναμη που θα του επέτρεπε να θέσει την Ελλάδα σε άλλη τροχιά. Έχει κρίσιμη σημασία να υπογραμμισθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απέναντί του μόνο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Απέναντί του έχει το ευρωιερατείο και βεβαίως τις εγχώριες άρχουσες ελίτ που ελέγχουν το μιντιακό σύστημα. Με άλλα λόγια, έχει απέναντί του στο εσωτερικό σύσσωμο το κατεστημένο και στο εξωτερικό τα αφεντικά της Ευρωζώνης, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αποφασιστικά τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Για να αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά σ’ αυτό το πανίσχυρο μπλοκ δυνάμεων, μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει τουλάχιστον να στηρίζεται σε ευρύτατη λαϊκή πλειοψηφία. Στον κορμό αυτών που συνειδητοποιούν ότι το Μνημόνιο καταστρέφει την οικονομία και την κοινωνία. Αυτή η κατηγορία των ψηφοφόρων, όμως, εκφράζεται κομματικά κατά τρόπο που απαγορεύει την πολιτική άθροιση. Το 9,3% της Χρυσής Αυγής και το 6% του ΚΚΕ έχει την ίδια αρνητική θέση έναντι του Μνημονίου, αλλά για τους γνωστούς λόγους δεν μπορεί να αθροισθεί πολιτικά με το 26,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Προβληματική εμφανίζεται και η άθροιση με το 3,5% των ΑΝΕΛ. Αντιθέτως, το 22,7% της ΝΔ ήδη αθροίζεται κυβερνητικά με το 8% της Ελιάς, ενώ ως εφεδρεία μπορεί να λειτουργήσει και το Ποτάμι με το 6,6%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία φάση πολιτικού μετεωρισμού. Η «παράταξη του Μνημονίου» μπορεί να έχασε σημαντικό εκλογικό έδαφος και να είναι καθαρή μειοψηφία στο εκλογικό σώμα, αλλά δεν έχει απέναντί της ένα πλειοψηφικό αντιπολιτευτικό μέτωπο. Αυτό της επιτρέπει όχι μόνο να επιβιώσει ως κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, αλλά και να ελιχθεί εν όψει της μάχης για την εξουσία. Είναι δεδομένο, άλλωστε, ότι θα ενεργοποιήσει όλα τα μη θεσμικά αλλά ισχυρότατα ερείσματά της και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να καλλιεργήσει τον φόβο στην κοινωνία με σκοπό να κάμψει τις αντιστάσεις της. Το μόνο σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι εισερχόμαστε σε περίοδο έντονων πολιτικών αναταράξεων.

Πηγή περιοδικό "Επίκαιρα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν ιδρύουν από κοινού την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση

Εφημερίδα Pravda 
Aπόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης υπεγράφη την Πέμπτη, 29 Μαΐου, στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν. Το σχετικό έγγραφο επικυρώθηκε μετά τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε νωρίτερα χαρακτηρίσει την ίδρυση της Ένωσης ως «το κεντρικό γεγονός της χρονιάς». Η συνθήκη υπεγράφη από τους ηγέτες των τριών χωρών που συμμετέχουν στη νέα Ένωση: τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ITAR-TASS.

Οι Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο και Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ συζήτησαν, κατά πρώτον, μια σειρά από επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της Τελωνειακής Ένωσης και του Κοινού Οικονομικού Χώρου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των ηγετών των κρατών-παρατηρητών: του Προέδρου της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, και του Προέδρου του Κιργιστάν, Αλμάζμπεκ Αταμπάγιεφ

Ρύθμιση για την προσχώρηση και της Αρμενίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ εισηγήθηκε ρύθμιση για την προσχώρηση της Αρμενίας στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση εντός των κρατικών συνόρων, όπως κατοχυρώνονται σύμφωνα με τον ΟΗΕ, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο βοηθός του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσάκωφ, δήλωσε ότι η Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης αποτελείται από δύο μέρη. Το μεν πρώτο περιγράφει τους σκοπούς και στόχους της ευρασιατικής ολοκλήρωσης και καθορίζει την ταυτότητα της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης ως ολοκληρωμένου διεθνούς οργανισμού. Το δε δεύτερο έχει αμιγώς λειτουργικό χαρακτήρα, αφού ρυθμίζει τους μηχανισμούς της οικονομικής συνεργασίας.

Η υπογραφείσα συμφωνία αντανακλά τις βασικές αρχές που διέπουν παρόμοιους διεθνείς οργανισμούς. Η συμφωνία κατοχυρώνει τις αρχές της κυρίαρχης ισότητας, της εδαφικής ακεραιότητας και του σεβασμού των χαρακτηριστικών της πολιτικής δομής των κρατών-μελών της Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι τρεις χώρες θα συζητήσουν το θέμα της επέκτασης της διαδικασίας ολοκλήρωσης της Ευρασιατικής Ένωσης.

Η συζήτηση γύρω από το τελικό κείμενο της συνθήκης δεν εξελίχθηκε δίχως προβλήματα. Ενδεικτικά, το Καζακστάν αντιτάχθηκε σθεναρά στην ένταξη θεμάτων μη οικονομικής φύσεως στο έγγραφο. Ωστόσο, και οι τρεις πλευρές κατάφεραν τελικά να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες πριν την υπογραφή της συνθήκης.

Με δήλωσή του αυτή την εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν, Σαμάτ Ορνταμπάγιεφ, τόνισε πως χάρη στην επιμονή της αντιπροσωπείας της χώρας του, ζητήματα μη οικονομικής φύσεως, όπως κοινή ιθαγένεια, εξωτερική πολιτική, διακοινοβουλευτική συνεργασία, θέματα διαβατηρίων και θεωρήσεων, η από κοινού προστασία των συνόρων και έλεγχος των εξαγωγών αποκλείστηκαν από τη συνθήκη.

Κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας των χωρών - μελών

Μιλώντας χθες, Πέμπτη, σε συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση θα μπορούσε να λειτουργήσει με βάση καθολικούς κανόνες κατανοητούς για όλους, στους οποίους θα συμπεριλαμβάνονται κανόνες και αρχές που θεσπίστηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

Σύμφωνα πάντα με τον Πούτιν, χάρη στο εποικοδομητικό πνεύμα, την προθυμία και την ικανότητα που επέδειξαν οι τρεις πλευρές για υποχωρήσεις, κατόρθωσαν τελικά να ξεπεράσουν πολλές δυσκολίες στην πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Ρώσος ηγέτης υπογράμμισε ότι η συνθήκη θα οδηγήσει τις τρεις χώρες μέλη σε ένα νέο επίπεδο ολοκλήρωσης, στα πλαίσια του οποίου θα διατηρήσουν την εθνική τους κυριαρχία, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια στενότερη και συνεκτικότερη οικονομική συνεργασία.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι τα κράτη μέλη της Ένωσης ήδη αποτελούν ένα «ισχυρό, ελκυστικό κέντρο οικονομικής ανάπτυξης, μια μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά, που ενώνει πάνω από 170 εκατομμύρια πολίτες, το 1/5 των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και σχεδόν το 15 % των αποθεμάτων πετρελαίου σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, τα τρία μέλη της Ένωσης έχουν ανεπτυγμένη βιομηχανική βάση, καθώς και ένα ισχυρό ανθρώπινο, πνευματικό και πολιτιστικό δυναμικό».

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου στην Αστάνα, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι δυσαρεστημένος με το σχέδιο της Συνθήκης της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, αλλά τελικά δεν αρνήθηκε να το υπογράψει. Απέρριψε δε τους ισχυρισμούς ότι το Μινσκ επιχειρεί να διαπραγματευτεί με σκοπό να γίνουν παραχωρήσεις κατά τη διαδικασία της υπογραφής της Συνθήκης.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ δήλωσε πριν από την υπογραφή της Συνθήκης ότι η επικύρωσή της σηματοδοτεί μια νέα φάση στην ανάπτυξη της ολοκλήρωσης. 

«Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη συνθήκη, η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψιν τα συμφέροντα και των τριών χωρών μας», είπε χαρακτηριστικά. «Κάθε μορφή ολοκλήρωσης εισάγει κάτι ενδιαφέρον και ωφέλιμο για όλους, και η συμβολή αυτή δεν χρειάζεται να μετράται μόνον με μονάδες όπως τόνοι, κυβικά μέτρα ή βαρέλια», τόνισε ο Ναζαρμπάγιεφ. 

Η νέα Συνθήκη θα τεθεί σε ισχύ στο έδαφος ενός από τα μέλη της Τελωνειακής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου 2015. Την ιδέα της ευρασιατικής οικονομικής ολοκλήρωσης εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ το 1994. Η δημιουργία της Τελωνειακής Ένωσης και στη συνέχεια του Κοινού Οικονομικού Χώρου έλαβε χώρα στα προκαταρκτικά στάδια της υλοποίησης του εγχειρήματος.

Οι εργασίες για την υλοποίηση της Συνθήκης ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2011, κατά την πρώτη σύνοδο κορυφής του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, όταν οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν προέβησαν σε κοινή διακήρυξη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, η οποία έγινε και ο «οδικός χάρτης» για την ανάπτυξη της συνεργασίας με στόχο την ολοκλήρωση. Το έγγραφο βασίζεται στη νομική βάση της Τελωνειακής Ένωσης και του Κοινού Οικονομικού Χώρου, των οποίων οι ισχύοντες κανόνες διαμορφώθηκαν σύμφωνα με κανόνες του ΠΟΕ.

Οι τρεις χώρες που προσεχώς θα γίνουν μέλη της Ένωσης θα αναλάβουν δεσμεύσεις για τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών, του κεφαλαίου και της εργασίας, καθώς και για την εφαρμογή των συντονισμένων πολιτικών σε βασικούς τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, της γεωργίας και των μεταφορών.

Η έδρα της Ευρασιατικής Επιτροπής θα είναι η Μόσχα, το δικαστήριο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης θα εδρεύει στο Μινσκ, ενώ η Οικονομική Ρυθμιστική Αρχή θα εδρεύει στην Άλμα-Άτα.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πουλάει, χαρίζει μουσουλμανικά σχολεία… και πληρώνεται τοις μετρητοίς σε… ψήφους!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Προφανώς αυτή η χώρα δεν έχει ανάγκη από χρήματα. Προφανώς, δεν υπάρχει οικονομική κρίση και στην κυβέρνηση του «πρωθυπουργού» Σαμαρά, τα χρήματα περισσεύουν, οπότε και τα χαρίζει. Προφανέστατα, κάποιοι έχουν υπερβεί κάθε όριο θρασύτητας και -όντας αδίστακτοι υπηρέτες των κομματικών τους συμφερόντων- αποφάσισαν πως έχουν τη δυνατότητα να χαρίζουν ελληνική κρατική περιουσία όχι στον οποιονδήποτε… αλλά σε εκείνον ή σε εκείνους που έχουν ως «προίκα» μία καλή δεξαμενή ψήφων.

Το γεγονός αυτό καθεαυτό, αποτελεί όνειδος την ελληνική πολιτεία και δη την κυβέρνηση του πατριώτη Αντώνη Σαμαρά, αφού κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε η παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης στον μουσουλμάνο επιχειρηματία – ιδιοκτήτη των δύο συγκεκριμένων ιδιωτικών μουσουλμανικών – μειονοτικών σχολείων!!! Με δεδομένη την πολιτική της Άγκυρας στην ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας της μειονοτικής εκπαίδευσης, πρόκειται για "παραχώρηση" σε στρατηγικό - κομβικό σημείο της ασκούμενης τουρκικής πολιτικής επί της Ελληνικής Θράκης!

Η είδηση δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης και έγινε γνωστή δια στόματος του ίδιου του ιδιοκτήτη, κ. Ριζά, ο οποίος περιχαρής την Πέμπτη προ των εκλογών, διεμήνυε σε όλους τους γνωστούς του πως το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε μία κίνηση αβρότητας, χαρίζοντάς του, με πράξη παραχώρησης, την κυριότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων της συγκεκριμένης ιδιωτικής σχολικής μονάδας!!!

Ακόμη και εάν έχουμε τις καλύτερες προθέσεις έναντι της κυβέρνησης Σαμαρά, η συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά και χρόνος υλοποίησής της, προδίδουν –δυστυχώς- μία συναλλαγή του ελληνικού κράτους (βλ. κυβέρνηση) με μουσουλμάνο επιχειρηματία του οποίου η επιχειρηματικότητα στηρίζεται και ενισχύεται ποικιλοτρόπως από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Μία συναλλαγή που ζημιώνει οικονομικά εξόφθαλμα το ελληνικό δημόσιο, ταυτόχρονα, όμως επισημοποιεί την άνιση μεταχείριση των κατοίκων της Θράκης από μία υδροκέφαλη κυβέρνηση. Τέλος, αποδεικνύεται ένα τμήμα της προεκλογικής και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα συναλλαγής, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση εξασφάλισε την μουσουλμανική ιδιοκτησία των κτιριακών εγκαταστάσεων του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης.

Φυσικά, δική μας απορία, είναι: Εάν η κυβέρνηση Σαμαρά ένιωθε σαν «βάρος» το συγκεκριμένο ακίνητο (που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έχει αρκετά υψηλή αξία) και προφανώς δεν επιθυμούσε να εισπράξει χρήματα από την πώληση ή την περαιτέρω ενοικίασή του, τότε γιατί αυτό το κτίριο δεν παραχωρήθηκε σε κάποιον χριστιανό κάτοικο της περιοχής ή σε κάποιον σύλλογο, αλλά προτιμήθηκε (και τονίζουμε λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές) να παραχωρηθεί σε ένα αρκετά ευκατάστατο μουσουλμάνο επιχειρηματία;

Εάν, πάλι, η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν μία «κίνηση καλής θέλησης» της κυβέρνησης, μπορεί άραγε να μας ενημερώσει κάποιος κυβερνητικός «υπεύθυνος», σε ποιόν ακριβώς απευθυνόταν αυτή η «κίνηση καλής θέλησης» και, επίσης, ποια ήταν η προσδοκία της Ελληνικής κυβέρνησης μέσα από αυτή την «ευγενική παραχώρηση»;

Επίσης, μπορεί ο κύριος Σαμαράς να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας, πόση είναι η οικονομική ζημία ή η απώλεια εισροής χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο; Ή, μήπως, κάποιοι συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα κομματικά τους συμφέροντα και οφέλη (βλ. ψήφους) εις βάρος της οικονομίας της χώρας;

Άραγε, με αυτόν τον τρόπο σχεδιάζουν να σώσουν την χώρα, να παύσουν την διαφθορά και να κυβερνήσουν με διαφάνεια;
Άραγε, με αυτόν τον τρόπο επιβάλλουν την ισότητα, την ισονομία και την ισοπολιτεία μεταξύ των πολιτών της χώρας;
Άραγε, με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν πως ενεργούν υπέρ των εθνικών συμφερόντων;

Με βάση αυτή το προεκλογικό γεγονός της από την πλευρά της κυβέρνησης Σαμαρά "ευγενικής παραχώρησης" των κτιριακών εγκαταστάσεων του μειονοτικού Γυμνασίου - Λυκείου Ξάνθης, αλλά και με άλλα περιστατικά τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται στον Τύπο από έγκριτους δημοσιογράφους που γνωρίζουν τα συμβαίνοντα στην Ελληνική Θράκη, δημιουργούνται μείζονα ερωτήματα σχετικά με την διάθεση -εκ μέρους των κυβερνώντων- ειλικρινούς και πατριωτικής αντιμετώπισης των όσων συμβαίνουν στην Θράκη από την πλευρά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δηλαδή της Τουρκίας. 
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πάντως, δείχνουν πως Αθήνα και Άγκυρα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία προς κατεύθυνση που οδηγεί την Ελλάδα σε εθνική ήττα και ντροπή...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει ο ιδρώτας από τα συρτοτσιφτετέλια και τα ζεϊμπέκικα της μεγάλης νίκης για πρώτη φορά των «αριστερών» και μια βόμβα μεγατόνων έσκασε από το στόμα του Τσίπρα. Μεθυσμένος από την μεγάλη νίκη αλλά και από την σιγουριά για την τεράστια ανατροπή που πραγματοποιήθηκε δήλωσε: «Ο υποψήφιος της μεγαλύτερης ομάδας, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, θα πρέπει πρώτος να προσπαθήσει να συγκροτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με τις άλλες πολιτικές ομάδες». Σεβόμενος την δημοκρατία και εφόσον το Λαϊκό Κόμμα του Γιούνκερ νίκησε στις Ευρωεκλογές, ο Γιούνκερ δικαιωματικά πρέπει να στηριχθεί για πρόεδρος της Κομισιόν, σύμφωνα με την λογική του Τσίπρα. 
Με αυτήν την λογική λοιπόν, του «αριστερού» Τσίπρα, ο φασίστας Γιούνκερ που δήλωσε τον Ιούλιο του 2011 ότι «η κυριαρχία της Ελλάδας πρέπει να περιοριστεί», ο ναζίστας που δήλωνε ότι «στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί ο θεσμός Treuhand» (θεσμός που εφάρμοσε την δεκαετία ’90 η Δυτική Γερμανία κάνοντας πλιάτσικο στην Ανατολική Γερμανία), είναι ο σωστός άνθρωπος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω δημοκρατίας. Είναι ο άνθρωπος που ο Αριστερός Τσίπρας θα διαπραγματευθεί ευρωπαϊκά ως εκπρόσωπος της αριστεράς της Ευρώπης αλλά χαμένος της εκλογικής μάχης. 
Τι άλλο θέλεις, ρε αριστερέ ψηφοφόρε για να πειστείς ότι τα «καλά παιδιά» της δήθεν προοδευτικότητας κρύβουν μεγαλειώδη φιλοναζισμό στο τομάρι τους! 
Ο άνθρωπος της «ανατροπής» που ήταν αντίθετος με την Ευρώπη των Τραπεζών και των ιδιωτικών συμφερόντων τώρα με πρόσχημα την δημοκρατία, στηρίζει τον φασίστα και έναν από τους πρωτεργάτες όχι της Ευρώπης των Λαών αλλά της Ευρώπης των Τραπεζών. Στο τεφτέρι του Τσίπρα γράφτηκε το αποτέλεσμα της δημοκρατικής μάχης: «Λαοί-Τράπεζες: 0-100». 
Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου των 450.000 κατοίκων θα έχει στόμα και θα μειώνει όποτε του γουστάρει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας των 11,000,000 κατοίκων δημοκρατικά; Πάει καλά στα λογικά του ο κύριος Τσίπρας; Στην δημοκρατία που αναφέρεται έβαλε το ποσοστό του 60% των Ευρωπαίων που δεν συμμετείχαν στις εκλογές της Ναζιστικής ΕΕ; 
Με την λογική της δημοκρατίας του Σύριζα δεν παίζει κανέναν ρόλο ποιος ήταν και είναι ο νικητής, τι θέλει ο νικητής και με ποιους συνεργάζεται ο νικητής. Αν πάμε πιο πίσω θα δούμε ότι δημοκρατικά πήρε την εξουσία ο Χίτλερ στην Γερμανία. Και ο Χίτλερ, λοιπόν, καλά έκανε και έκανε ό,τι γούσταρε με το σκεπτικό του Τσίπρα. Δημοκρατικά κατακρεούργησε! 
Ο ίδιος ο Σαμαράς ως κομματικό παιδί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προΐσταται ο Γιούνκερ δεν πρόλαβε να πει συγχαρητήρια στον αρχηγό του, αντιθέτως ο Τσίπρας πρόλαβε να δώσει και συμβουλές προς το Ευρωκοινοβούλιο για στήριξη στον Γιούνκερ. Γιατί λοιπόν δεν στηρίζει ο Σύριζα και την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας του Σαμαρά; Άλλη η δημοκρατία στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρώπη; Όχι βέβαια. Το σκεπτικό είναι ίδιο αλλά ο Σύριζα για έναν λόγο γεννήθηκε ως «Συνασπισμός» κάποια εποχή. Να παίξει το παιχνίδι του φιλοευρωπαϊσμού και αντιπατριωτισμού. Για τον λόγο αυτό αντιτίθεται πολιτικά στον Λαϊκοευρωπαίο Σαμαρά, αλλά προτιμά τον Λαϊκοευρωπαίο αφεντικό του Σαμαρά να δίνει εντολές για «περιορισμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας» ως νικητής. 
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δεν σταμάτησε όμως την λογική του εκεί, αλλά προτείνει να καταστρατηγηθεί η Συνθήκη της ΕΕ με την οποία θα μπορούσε το Ευρωκοινοβούλιο να απορρίψει ακόμα και τον πρώτο εκλεγμένο δημοκρατικά στις ευρωεκλογές. Ακόμη και η ΕΕ είχε κατά νου ότι μπορεί κάποια στιγμή ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος να είναι ένας δεύτερος Χίτλερ που μόνο μη στηρίζοντάς τον θα ανακόπτονταν η πορεία του προς την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Τσίπρας δηλώνοντας ότι αυτό «δεν είναι ηθικό» γιατί «δεν είναι δημοκρατικό» προτείνει να καταργηθεί το μοναδικό όπλο της ΕΕ απέναντι σε έναν πραγματικό λαϊκοεθνικοευρωφασισμό. 
Το θέμα είναι πως εσύ «Έλληνα αριστερέ», συμφωνείς με όλα αυτά! Πως ακόμη δεν βλέπεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έγινε υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την «Ευρώπη των Λαών» αλλά ως ο Δούρειος Ίππος της ναζιστοευρώπης να μετατεθεί ως ανάχωμα της αριστεράς από την Ελλάδα σε ανάχωμα της Ευρώπης. 
Να προσέξει ο αγαπητός Λαφαζάνης, μην μπατάρει η αριστερή πλατφόρμα ξεμπροστιάζοντας την ναζιστοευρωπαϊκή σκέψη του αρχηγού του στους «αριστερούς» οπαδούς και ψηφοκουβαλητές. Να προσέξει γιατί άλλο δεκανίκι προσποιούμενο την αριστερά δεν υπάρχει στο σύστημα. Απόδειξη πως ούτε στην Ε.Ε των 28 κρατών υπήρχε άλλος αριστερός για την ηγεσία της Κονομισιόν εκτός του Τρίπρα. 
Η «Πρώτη Φορά Αριστερά» θα μπορούσε κάλλιστα να ερμηνευτεί πίσω από τα ζεϊμπέκικα και τους πανηγυρισμούς ως «Ο Ναζισμός ποτέ δεν πεθαίνει». Βρίσκει πάντα προσωπεία τα βαφτίζει ανάλογα με την εποχή αριστερά, σοσιαλδημοκρατικά, κεντρώα κ.λπ, συνεχίζοντας την κυριαρχία των ολίγων και ολίγιστων. 
Όσο για τους λαούς με άρτον και θεάματα πορεύονται στο διάβα της ιστορίας πληρώνοντας το τίμημα που τους αξίζει. Δημοκρατικά πάντα!


Τώρα όπως τα κάναμε, τα πράγματα είναι ακριβώς το "@έσε ψηλά κι αγνάντευε" και για τους αγγλόφιλους, ΓΑΠούληδες, Ποταμίσιους - Παραποτάμιους, Ελαιόφιλους και ΝΔούλες, "shit high and look around"!!!

Σιγά μην πέσουν!
Σιγά μην διορθώσουν τίποτα!
Σιγά μην συγκινηθούν από την καταστροφή!


Ίσα-ίσα που τους δώσαμε το περιθώριο να ανασυγκροτηθούν, να ελιχθούν, να βυσσοδομήσουν, να σχεδιάσουν, να μας θάψουν ζωντανούς!


Ο Χυδαίος ''κύριος 8%'' θέλει να ανασυγκροτήσει λέει την κεντροαριστερά υπό την ηγεσία του βεβαίως-βεβαίως!


Άλλο αν η ''κεντροαριστερά'' ακόμη και σαν όρος είναι ανύπαρκτη!

 
Άλλο αν θέλει να συγκροτήσει ένα κάποιο πολιτικό μόρφωμα μόνο και μόνο για να συμπορευτεί με όποιον Ψευταρά, σε όποια συγκυριακή συγκυβέρνηση!

  Ο κυρ-Κουνέλης της ΡηΜαΔ, επιχειρεί τακτικούς ελιγμούς να θολώσει τα νερά, μπας και τον ξεχάσουμε, γιατί απ' ό,τι φαίνεται η συγκυβέρνηση του αίσχους δεν θα βρεί άλλον καταλληλότερο (για τα συμφέροντα των τοκογλύφων) για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσο δοκιμασμένο στην προδοσία του λαού, τόσο λιμασμένο για μιά ''καρέκλα'', τόσο ξεφτιλισμένο ώστε να ξεπουλάει την ιδεολογία του (λέμε τώρα!) στα γεράματα, στα ξεκουτιάσματα!

Ο εντελώς ανήθικος και ξετσίπωτος Καρατζαφύρερ, αυτός που πούλαγε πνεύμα και εξυπνάδες τύπου ''σπουδαρχίδης'' και ''αρχολίπαρος'' όταν η χώρα και οι πολίτες καίγονταν, για να φανεί τάχα μορφωμένος και αρχαιολάτρης και ''ρυθμιστής της κατάστασης'' ο ημιμαθής πιθηκάνθρωπος, επανέρχεται τώρα στο προσκήνιο, ή μάλλον τον επαναφέρουν, με τα ήξεις-αφήξεις του, με τα ''δεν έρχομαι μέχρι να ξαναγυρίσω'', με τις κωλοτούμπες του, με τις αθλιότητές του, με τα όλα του!


Και πάνω απ' όλους ο περιδεής και ψοφοδεής Ψευταράς, να εκλιπαρεί τηλεφωνικά τ' αφεντικά του για μιά στάλα επιείκειας, για λίγο χαλάρωμα της θηλιάς στο λαιμό του λαού, με αντάλλαγμα όμως την παράτασης της Κατοχής και του βυζάγματος της χώρας για άλλον μισό αιώνα, μπας και φανεί αρεστός και επιθυμητός και σε άλλους ηλίθιους εκτός του 22+8+6% των εκλογών που μόλις πέρασαν!


Αν νομίζουμε ότι θα ξεμπερδέψουμε εύκολα (ή καθόλου) απ' αυτή την αηδία που μόνοι μας δημιουργήσαμε, είμαστε μακριά νυχτωμένοι!

''Χ@σε ψηλά κι αγνάντευε'' λοιπόν τα τεκταινόμενα εις βάρος σου ελληνικέ λαέ, έτσι όπως τα κατάφερες!
 

Παρακολούθα τώρα ανήμπορος (που λέει ο λόγος, γιατί μπορείς ακόμη πολλά!), τί ωραία που μεθοδεύουν την καταστροφή σου...
 
Τί καλά σκαλίζουν τις αλυσίδες σου...
Με τί μαεστρία θα σε διπλώσουν μεθαύριο σε μιά κόλλα χαρτί...


Να σε προσφέρουν δώρο και αντίδωρο στην Παγκοσμιοποίηση...


Προσφορά στον θεό της νεοφασιστικής Ενωμένης(!) Ευρώπης!


Άβε, βλάκα λαέ!


Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Φαίνεται πως «χρυσές» δουλειές κάνουν οι Τούρκοι στην χώρα μας καθώς η μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική τράπεζα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, η τράπεζα Πειραιώς, έχει αναθέσει σε τουρκική εταιρεία την ανακαίνιση και αναμόρφωση υποκαταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα. 
Η είδηση αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά και κυρίως γιατί αυτή η τουρκική προτίμηση και η μη ανάθεση του έργου σε ελληνικά χέρια την ίδια περίοδο που στην χώρα μας η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Μάλλον σύμφωνα με του ιθύνοντες της τράπεζας Πειραιώς έπρεπε να έρθουν οι Τούρκοι για να μας… ανακαινίσουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της οικονομικής σελίδας της τουρκικής εφημερίδας, Sabah, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς, στα πλαίσια της συγχώνευσης της με μικρότερες τράπεζες που περιήλθαν στην δικαιοδοσία της έχει αρχίσει μεγάλα έργα ανακαίνισης και αναμόρφωσης των περίπου 900 υποκαταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα. 
Το τεράστιο αυτό έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, έχει αναλάβει, όπως αναφέρει επιδεικτικά η τουρκική εφημερίδα, η τουρκική εταιρεία, İnnova. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε από τους Τούρκους σε μεγάλη οικονομική επιτυχία και ότι ανοίγει τι «πόρτες» για τις τουρκικές εταιρείες στην οικοδομική αναδιοργάνωση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος. 
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η τουρκική εταιρεία İnnova, που είναι της τουρκικής Türk Telekom, έχει αναλάβει τον εξοπλισμό και την αναμόρφωση 80 περίπου περιπτέρων της Τράπεζας Πειραιώς σε όλη την χώρα.

Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι μετά την μεγάλη οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα και η οποία έπληξε και το ελληνικό τραπεζιτικό σύστημα είχε σαν συνέπεια ότι πολλές ελληνικές τράπεζες αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε συγχώνευση για να έχουν δυνατότητες επιβίωσης. 
Στα πλαίσια αυτά η ελληνική Τράπεζα Πειραιώς, που θεωρείται σαν μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, προχώρησε στην εξαγορά κάποιων μικρών ελληνικών τραπεζών με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα υποκαταστήματα της σε όλη την χώρα ενώ πολλά από αυτά θα έπρεπε να κλείσουν και αλλά να ανακαινιστούν και να αναμορφωθούν. 
Το έργο αυτό λοιπόν της ανακαίνισης και αναμόρφωσης των υποκαταστημάτων σε μεγάλο μέρος ανέλαβε η τουρκική εταιρεία, εξέλιξη που θεωρήθηκε σαν μεγάλη στρατηγικής σημασίας επιτυχία από τους Τούρκους, καθώς για πρώτη φορά βάζουν με αυτόν τον τρόπο «πόδι» στις εξελίξεις του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος και αποκτούν πρόσβαση στα έργα που γίνονται σε όλη την χώρα στα τραπεζιτικά καταστήματα.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της τουρκικής εταιρείας İnnova, Aydın Ersöz, η τουρκική εταιρεία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τεράστια πρόοδο στην ανάληψη έργων στο εξωτερικό της Τουρκίας και έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων εκτός από την Ελλάδα στην Γερμανία, στην Νότιο Αφρική, ενώ ανοίγονται μεγάλες προοπτικές και στην Μέση Ανατολή. 
Για την τράπεζα Πειραιώς, ο διευθυντής της İnnova τόνισε πως είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες με 14 χιλιάδες υπαλλήλους και 900 υποκατάστημα σε όλη την χωρά, γι’ αυτό και η ανάθεση στην τουρκική εταιρεία της ανακαίνισης 80 περίπου υποκαταστημάτων της θεωρήθηκε σαν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τουρκικής εταιρείας. Η İnnova, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, έχει 800 υπάλληλους και διατηρεί μεγάλο γραφείο ανάληψης έργων στο Ντουμπάϊ, ενώ διατηρεί γραφεία στην βόρειο Αφρική και σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής. Στόχος της είναι να αναλάβει έργα και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Πειραιώς δεν βρήκαν κάποιον άλλον να αναθέσουν τα έργα που γίνονται στα υποκαταστήματα τους και τα ανέθεσαν στους Τούρκους, την ιδία περίοδο που το Αιγαίο φλέγεται από τις τουρκικές προκλήσεις και τα τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν κρουαζιέρες έξω απ το Σούνιο. 
Αλλά βλέπετε, αυτά είναι ανάξια λόγου και προσοχής και εμείς ακόμα θεωρούμαστε πως… είμαστε ανεξάρτητη χώρα. 
Για την τράπεζα Πειραιώς βέβαια όλα είναι μια χαρά και η χώρα, (δηλαδή η τράπεζα), ξανά… προς την δόξα τραβά!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο και εκτενή του άρθρα, η Ελλάδα θέλει επιθυμεί την ένταξη της στον αγωγό «South Stream». Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η χώρα μας, προσφέρει στον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό «Gazprom», την δυνατότητα κατασκευής στο έδαφός μας, διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.

Η συγκεκριμένη δήλωση πραγματοποιήθηκε από τον έλληνα υπουργό Ελλάδα, στην 17η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Συνεδρίου (EBC).
Κατά τη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Προέδρου της ΕΕΤ, παρών ήταν και ο πρόεδρος της «Gazprom» Αλεξέι Μίλερ.
Σύμφωνα με τον κύριο Μανιάτη, αναφέρουν τα ρωσικά άρθρα, το έργο αυτό θα παρέχει ένα σύγχρονο και ασφαλή διαδρομή της παράδοσης του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα.

Ο αγωγός «South Stream» αποτελεί ένα παγκόσμιο έργο υποδομής της Gazprom, δυναμικότητας 63 δισ. κυβικών μέτρων, μεταφέροντας ρωσικό φυσικό αέριο κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα προς τις χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης, προκειμένου να διαφοροποιήσει τις οδούς εξαγωγής για τους κινδύνους της διαμετακόμισης φυσικού αερίου από άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Το χερσαίο τμήμα του αγωγού θα διέρχεται από τη Βουλγαρία, την Σερβία, την Ουγγαρία και την Σλοβενία, με καταληκτικό σταθμό μέτρησης του αερίου στον Tarvisio της Ιταλίας. Επίσης ο κεντρικός αγωγός θα κατασκευαστεί στην Κροατία και θα διακλαδώνεται στην Δημοκρατία Σέρπσκα (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) με μήκος 51 χιλιομέτρων στο συνολικό 109 km. «Τώρα συζητάμε για το θέμα εγκατάστασης του αγωγού στην Αυστρία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος της Gazprom.

Ο κύριος Miller αναφέρθηκε και στην ιστορική μακροχρόνια συμφωνία που υπεγράφη με την Κίνα, χαρακτηρίζοντάς την ως τη μεγαλύτερη συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο, με αξία σύμβασης 400 δισ. δολαρίων. Αναφερόμενος στον Southstream τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απόκλιση στον χρόνο και πως το πρώτο αέριο θα φθάσει στην Βουλγαρία στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, εάν και εφόσον εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση, η χώρα μας, θα αποκτήσει ένα τεράστιο γεωπολιτικό πλεονέκτημα. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η διέλευση του αγωγού από το σερβικό τμήμα της Β-Ε, καταδεικνύοντας τα ρωσικά ενεργειακά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό ενέργειας, τα έργα κατασκευής του αγωγού στη Βουλγαρία θα ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα προδώσουν ισχυρή ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της προβληματικής βορειοδυτικής περιοχής της Βουλγαρίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η νομοτελειακή κατάληξη ενός άρρωστου λαού

Η Μενεγάκη, ο Μικρούτσικος, ο Λιάγκας και η Στεφανίδου έμαθαν στους Έλληνες τηλεοπτική ψυχαγωγία...

Ο Παπαδάκης, ο Αυτιάς και οι Λυριτζής-Οικονόμου έμαθαν στους Έλληνες πρωινή τηλεοπτική ενημέρωση...

Ο Σφακιανάκης, η Βίσση, ο Ρουβάς, οι Goin' Through και ο Τσαλίκης έμαθαν στους Έλληνες μουσική ψυχαγωγία...

Ο Παπακαλιάτης, ο Ρέππας και ο Παπαθανασίου έμαθαν στους Έλληνες κινηματογραφική ψυχαγωγία...

Ο Πρετεντέρης, ο Ευαγγελάτος, ο Λιάτσος, ο Πορτοσάλτε και ο Καψής έμαθαν στους Έλληνες πολιτική ανάλυση...

Ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης και ο Μαρινάκης έμαθαν στους Έλληνες αθλητικό ήθος και "ευ αγωνίζεσθε"...

Ο Κωστόπουλος και ο Γεωργελές έμαθαν στους Έλληνες "ψαγμένο" πολιτισμό και "lifestyle"...

Η Καϊλή, ο Λοβέρδος, ο Σπηλιωτόπουλος, ο Καρατζαφέρης, ο Ψωμιάδης, ο Κικίλιας, ο Βαρβιτσιώτης και ο Ντινόπουλος έμαθαν στους Έλληνες πολιτική αφού πρώτα ψηφίστηκαν από αυτούς...

Καθήστε ακόμα να αναρωτιέστε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. 
Γιατί είμαστε λαός ηλιθίων. 
Έτσι μεγαλώσαμε...
Έτσι γαλουχηθήκαμε. 
Είναι αργά για να αλλάξει οτιδήποτε. 
Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα που έρχονται.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Τα σχέδια της νέας τάξης άρχισαν να ξεκαθαρίζουν.   
Τα σχέδια αυτά προέβλεπαν να οδηγήσουν  τον Ελληνισμό σε νεοταξικό κλοιό και σε νεοταξικό αδιέξοδο ως εξής:

Α.  Με εξουδετέρωση της «βόμβας» των ΑΝΕΛ

- Ως γνωστόν υπήρχε η δυνατότητα το πατριωτικό μέρος του ΣΥΡΙΖΑ να επέβαλε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ , αν οι ΑΝΕΛ είχαν καταφέρει να έχουν υψηλό ποσοστό.
- Εξ αυτού προέκυψε η ανάγκη εξουδετέρωσης των ΑΝΕΛ με ποικίλους τρόπους.
- Θυμίζω τον «αξιότιμο αντιμνημονιακό»  Μακρόπουλο που από τους ΑΝΕΛ μεταπήδησε με την ομαδούλα του πάλιν στη ΝΔ συκοφαντώντας τον Πάνο Καμμένο.
- Θυμίζω επίσης την συνεχή κατάλληλη και ποικιλότροπη δικαστική και άλλη «περιποίηση» του Πάνου Καμμένου.
- Με αποκορύφωμα αρχικά την «Συνταγματική» του  «περιποίηση»  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κάρολο Παπούλια
- Ακόμα και την πρόσφατη πριν τις ευρωεκλογές. Ακούστε απίθανες λεπτομέρειες
- Τέλος την μάλλον, σύμφωνα με προϋπάρχοντα σχέδια,  «διακριτική» μαχαιριά του Καπερνάρου στους ΑΝΕΛ και την προσχώρηση του στον Σαμαρά που μέχρι προ τινός κατηγορούσε . Έτσι σήμερα δήλωσε βαρυγδούπως και δήθεν ηθικά στον ΑΝΤ1 του κ. Παπαδάκη, ότι με ψήφους των ΑΝΕΛ δεν μπορεί ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ να γίνει υπουργός του Σαμαρά.
Δηλαδή αν εκλεγεί με ψήφους της ΝΔ του Σαμαρά μπορεί η εξοχότης του να δεχθεί.   

    
Β. Με πλήρη μετάλλαξη της ΝΔ

- Η  ΝΔ του Σαμμαρά  είναι ήδη χωρίς την ιδεολογία της του κοινωνικού φιλελευθερισμού, σχεδόν πλήρως διαβρωμένη νεοταξικά.  
Με τους μη διαβρωμένους να αναμένουν μάταια κίνηση του Κώστα Καραμανλή που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει νεοταξικός πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- Επιπλέον σύντομα θα γίνει η πλήρης μετάλλαξη της  με μεταγραφή φανερών ή κρυφών νεταξικών και μωροφιλόδοξων.
Στην τελευταία αυτήν κατηγορία ανήκει μάλλον (μόνον;;;) και ο Καπερνάρος  (όρα ανωτέρω) που θυμίζω ότι είχε απειληθεί, μάλλον εκβιαστικά (για να καθίσει πιθανότατα φρόνιμος) με δίωξη για μεγάλη φοροδιαφυγή.

Γ.  Με δημιουργία κατάστασης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το νεοταξικό του τμήμα με τα μνημονιακά κόμματα για «σωτηρία» του Ελληνισμού.

- Υπενθυμίζω ότι μέγα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως της ηγετικής του  ομάδας, δεν διαφέρουν από τους λοιπούς νεοταξικούς της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ κτλ.
Δεν διαφέρουν όχι μόνον ως προς την «πατριωτική» τους στάση αλλά  ούτε και στην οικονομική νεοταξική πολιτική. 
Τέτοιοι είναι οι,  Σταθάκης,  ο Μηλιός,  ο Δραγασάκης και Σία (όχι μόνον η γνωστή Αναγνωστοπούλου) αλλά  και όλα τα λοιπά λουλούδια του νεοταξικού τμήματος – μπαξέ του ΣΥΡΙΖΑ.  
Που υπενθυμίσω άπαξ έτι ότι διαθέτει και πολλούς Έλληνες πατριώτες.
Όπως Έλληνες πατριώτες είναι και η μέγιστη πλειοψηφία αυτών που τον ψήφισαν.

Δ. Με αλλαγή του Συντάγματος και μετατροπή του σε νεοταξικό.

-  Επειδή όλα τα ανωτέρω προβλέπεται ότι θα κάνουν πιθανότατα τη Χρυσή Αυγή ως μόνη κατά τη γνώμη μου διέξοδο, προβλέπω να γίνει  αλλαγή του Συντάγματος που θα γίνει με κύριο στόχο την απαγόρευση ύπαρξης της Χρυσής Αυγής με το παρόν ή άλλο σχήμα.

Ε. Τέλος μάλλον έχει σχεδιαστεί  η θριαμβευτική επιστροφή του εφιάλτη  ΓΑΠ ως νεοταξικού σωτήρα.

-  Δεδομένου ότι και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έχουν πλήρως καεί και ουδείς άλλος δύναται να «εμπνεύσει» εμπιστοσύνη στους αφελέστατους δυστυχώς πολλούς συμπατριώτες μας.

Ε. Συμπεράσματα.

-  Αν δεν υπάρξει πατριωτικό κόμμα τύπου ΑΝΕΛ με συσπείρωση μεγάλου μέρους  των Ελλήνων που θα αποτελέσει με αυξημένους ψήφους ρυθμιστικό παράγοντα, τότε μετά τα ανωτέρω και την συνταγματική εξουδετέρωση της Χρυσής Αυγής ή οποιουδήποτε άλλου μετασχηματισμού της, και εφ όσον δεν γίνει κάτι άλλο εκτός της «Συνταγματικής» νομιμότητας όπου οδηγούν τα ανωτέρω...
- Τότε Ελληνισμός τέλος.
- Και τότε θα επέλθει η  δια σχεδόν παντοτινά υποδούλωση του Ελληνισμού και η καταστροφή του

Για τα ανωτέρω αξίζει να συγχαρούμε ιδιαίτερα τον Κώστα Καραμανλή και τον ομιλούντα αν’ αυτού σιβυλλικά κ. Αντώναρο.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Παραιτήθηκαν ήδη οι σοσιαλιστές ηγέτες σε Ισπανία, Ιρλανδία, Ουγγαρία και ο ηγέτης της Δεξιάς στη Γαλλία λόγω των ευρωεκλογών

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ηταν 10.30 το πρωί της Δευτέρας όταν ο Αμόν Γκίλμορ, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Ιρλανδίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατάλαβε ότι ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί από την ηγεσία των Εργατικών λόγω των καταστροφικών αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές της Ιρλανδίας. Καμία πρόθεση δεν είχε ο ίδιος να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση. Επτά βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Εργατικών όμως είχαν ήδη υπογράψει πρόταση δυσπιστίας και από λεπτό σε λεπτό θα την κατέθεταν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για να γίνει ψηφοφορία καθαίρεσης του Γκίλμορ.

«Οι υπογράφοντες κάνουμε την πρόταση η κοινοβουλευτική ομάδα των Εργατικών να μην διατηρήσει την εμπιστοσύνη της στον αρχηγό του κόμματος» ανέφερε ξερά το κείμενο των Εργατικών βουλευτών. Πρόταση καθαίρεσής του από την ηγεσία του κόμματος υποβλήθηκε και από μέλη οργανώσεων των Εργατικών του βόρειου Δουβλίνου. Ο Αμόν Γκίλμορ υπέβαλε την παραίτησή του από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, όχι όμως και από την κυβέρνηση! «Η απόφαση για το αν θα παραμείνω υπουργός Εξωτερικών θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό και τον αντικαταστάτη του στην ηγεσία των Εργατικών» δήλωσε, ελπίζοντας να τον διασώσει η Δεξιά, στην κυβέρνηση της οποίας έβαλε εδώ και τρία χρόνια τους Εργατικούς με αποτέλεσμα την εκλογική συντριβή τους. Εσπευσε μάλιστα ο Γκίλμορ να δηλώσει ότι... θα παραμείνει σε δημόσιο αξίωμα!

Λίγες ώρες αργότερα, ο ηγέτης των Ισπανών σοσιαλιστών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουβαλκάβα συμπεριφέρθηκε με πολύ μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από τον Ιρλανδό ομοϊδεάτη του. Καθώς το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα κατέγραψε το χειρότερο αποτέλεσμα της ιστορίας του χάνοντας τις 9 από τις 23 έδρες που είχε στο ευρωκοινοβούλιο μένοντας με 14, ο Ρουβαλκάβα ανέλαβε την ευθύνη και παραιτήθηκε. «Δεν ξανακερδίσαμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Πρέπει να αναλάβει νέα ηγεσία» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και ανακοινώνοντας τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου του κόμματος για την εκλογή νέου γενικού γραμματέα. Το 2009, στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το Λαϊκό και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας είχαν πάρει μαζί σχεδόν 80% των ψήφων, τώρα έπεσαν αθροιστικά στο 49%. «Δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη για το τέλος του δικομματισμού, αλλά για την αρχή του τέλους» σχολίασε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης του αριστερού ισπανικού κινήματος των «Αγανακτισμένων» που κατέβηκε αυτόνομο στις ευρωεκλογές, πήρε 8% και 5 έδρες.

Την Τρίτη το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στη Γαλλία. Ούτε ο αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς Ζαν - Φρανσουά Κοπέ είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί, παρά το γεγονός ότι η Μαρίν Λεπέν είχε σαρώσει τόσο τους σοσιαλιστές που κυβερνούν όσο και τη δεξιά κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. «Εδώ δεν παραιτείται ο Ολάντ που πήρε 14%, γιατί να παραιτηθώ εγώ που πήρα 21%;» προφανώς σκεπτόταν ο Κοπέ και ίσως να είχε δίκιο, καθώς ποτέ οι σοσιαλιστές από τότε που σχημάτισαν ένα κόμμα στη Γαλλία δεν είχαν σημειώσει τόσο χαμηλό αποτέλεσμα. Στη χώρα του Ρισελιέ όμως οι πολιτικά άχρηστοι καρατομούνται χωρίς δισταγμό και έτσι ανέλαβε το πολιτικό γραφείο του δεξιού κόμματος UMP να υποχρεώσει τον Κοπέ σε παραίτηση. Αυτός προσπάθησε να αντισταθεί, οπότε του έβγαλαν και ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο (υπέρβαση κατά 10 εκατομμύρια ευρώ του ανώτατου ορίου των δαπανών που επιτρέπει ο νόμος κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2012 για την επανεκλογή του Νικολά Σαρκοζί ως προέδρου της Γαλλίας, που καλύφθηκαν με πλαστά τιμολόγια στο όνομα του κόμματος), οπότε σε λίγες ώρες ο Ζαν - Φρανσουά Κοπέ είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση - και θα τρέχει και στα δικαστήρια για να μην τον χώσουν στη φυλακή!

Την Τετάρτη ο Φώτης Κουβέλης υποτίθεται ότι παραιτήθηκε, ελπίζοντας να τον... ξεπαραιτήσει η ΔΗΜΑΡ! Χθες, Πέμπτη, ήρθε η σειρά του προέδρου των σοσιαλιστών της Ουγγαρίας Ατιλα Μέστερχαζι. Το κόμμα του συνετρίβη και στις ευρωεκλογές μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. «Ως πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για αυτές τις εκλογικές αποτυχίες» δήλωσε. Είχε τουλάχιστον την ευθιξία να παραιτηθεί και από την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας στο εθνικό κοινοβούλιο, ενώ δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό υπονοεί ότι θα... φτιάξει δικό του κόμμα, γιατί αυτό τείνει σε παράδοση για τους Ούγγρους σοσιαλιστές: κάθε σοσιαλιστής πρωθυπουργός που εκδιώκεται κλωτσηδόν από την εξουσία λόγω της πολιτικής που άσκησε καταβαραθρώνοντας το κόμμα, φτιάχνει ένα δικό του - όπως ο Φέρεντς Γκιούρσανι και ο Γκόρντον Μπάιναϊ!

Πηγή "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου