Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Φεβ 2016

Του Γιώργου Τράγκα

Το πρώτο το οποίο πρέπει να κάνει κάθε πολίτης είναι να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να συνεργάζεται με εκείνους που καταπατούν το Σύνταγμα και τις στοιχειώδεις ελευθερίες του. Να μην ξεχνάει κανένας ότι η τήρηση τον παρόντος Συντάγματος, που πολυβιάστηκε επί των ημερών τον μνημονίου, επαφίεται στον πατριωτισμό όλων μας!

Η Ελλάδα αποσυντίθεται. Όλος ο πλη­θυσμός, όλα τα επαγγέλματα, όλες οι εναπομείνασες παραγωγικές γραμμές απεργούν ή κινητοποιούνται εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης και των απαιτήσεων των δανειστών. Καζάνι που βράζει χωρίς βαλβίδα ασφαλείας! Είναι θέμα χρόνου να εκραγεί, με απροσδιόρι­στες συνέπειες για την κοινωνία και το έθνος. Λένε σε κάποια υψηλά πολιτικά πατώματα ότι θα προσφύγουν στις κάλ­πες τον Απρίλιο, προκειμένου να αποφανθεί πάλι ο κόσμος και να επιλέξει ανάμεσα στα αποτεφρωμένα, στην κοινή συνείδηση, πολιτικά κόμματα....

Κάποιοι ψιθυρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεννόηση με το Βερολίνο θα επιχειρήσει να κερδίσει όσο περισσότε­ρο χρόνο μπορεί και ενδεχομένως -σε μια απέλπιδα προσπάθεια- να αποτολμήσει να περάσει «σαλαμοποιημένα» τα ανθρωποκτόνα νομοσχέδια για το Ασφαλι­στικό και το Φορολογικό. Όλοι ξέρουν πλέον -και στο Μαξίμου και στις πρεσβείες και, φυσικά, στο εξωτερικό- ότι αποτε­φρώνεται η πολιτική δυναμική και πως υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί από βί­αιες μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις.

Οι Γερμανοί τον χρειάζονται! Για την ακρίβεια, χρειάζονται την αρνητική εικό­να του σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να μας φορτώσουν εδώ για τα καλά όλο το προσφυγικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει εφημερίδα στη Γερμανία που να μη γράφει ότι ο Τσίπρας είναι, πλέον, «ο μιση­τός εχθρός των Ελλήνων» και πως η πα­τρίδα μας έχει τεράστιες ευθύνες για τις ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων προς τον ευρωπαϊκό χώρο.

Είναι θέμα χρόνου να σταλούν ευρωπαϊ­κές δυνάμεις για το σφράγισμα των συ­νόρων των Σκοπίων με την Ελλάδα. Όπως, επίσης, είναι θέμα μερικών εβδο­μάδων να ακούσουμε ότι αρχίζουν οι κοινές περιπολίες Ελλήνων, Τούρκων και Frontex στη θαλάσσια περιοχή απέ­ναντι από την Τουρκία. Ήδη, οι κάτοικοι των νησιών τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ που στέλνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., επειδή αντιδρούν στη δημιουρ­γία των hotspots! Επόμενο βήμα της αναγκαστικής συμβίωσης των νησιωτών με χιλιάδες Μεσανατολίτες είναι να ξερι­ζωθούν από τον τόπο τους προς την ηπει­ρωτική χώρα ή προς άλλα κράτη. Αυτό θα σημάνει ότι de facto μια σειρά από ελ­ληνικά νησιά θα κατοικούνται από μια πλειοψηφία προσφύγων και θα είναι υπό διεθνή, τριμερή έλεγχο!

Ο Τσίπρας (πάντα υπό τις οδηγίες του Βε­ρολίνου) θα βαδίσει προς τις κάλπες μάλλον μία Κυριακή πριν από την Εβδο­μάδα των Παθών. Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται πάρα πολύ -όπως είναι φυσικό- για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν κρύβει τις σχέσεις του, την αδυναμία του και την εξάρτησή του από το Βερολί­νο. Το πιθανότερο (παρότι τα χαρτιά του ελληνικού πολιτικού σκηνικού είναι ση­μαδεμένα από τους Γερμανούς) είναι ότι το αποτέλεσμα ακόμη μίας εκλογικής αναμέτρησης θα οδηγήσει σε οικουμενι­κή κυβέρνηση. Γιατί ο κόσμος θα έχει να διαλέξει μεταξύ του «γερμανοδοσμένου Τσίπρα» και της «μαριονέτας του Βερολί­νου», δηλαδή του Μητσοτάκη. Μιλάμε για... φοβερό δίλημμα! Εάν, μάλιστα, κοιτάξεις προς το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ανακαλύπτεις πάλι πολιτικούς «έτοιμους» να υπακούσουν στις οδηγίες των δυνάμεων κατοχής.

Ο λαός, όμως, αυτήν τη φορά δεν πρόκει­ται να «μασήσει» κουτόχορτο. Τα ασφα­λιστικά και φορολογικά μέτρα που ζη­τούν, μαζί με τις μαύρες τρύπες τις οποίες λένε ότι έχει ο Προϋπολογισμός της Ελ­λάδας καθώς και το οξύτατο προσφυγικό πρόβλημα που ρίχνουν στις πλάτες της πολύπαθης χώρας μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από την εξαπατημένη και εξαγριωμένη, πια, ελληνική κοινωνία. Ήδη επικρατούν όλα εκείνα τα γνω­ρίσματα και τα χαρακτηριστικά που θυμί­ζουν την κατάσταση στην Αργεντινή προ­τού σκάσει το καζάνι! Δεν ξέρω εάν και ποιοι θα φύγουν νύχτα με ελικόπτερα, αλλά, εκεί που οδηγούνται τα πράγματα από ανόητους, ηλίθιους και καθοδηγού­μενους από έξω κέντρα, σίγουρα κάποια ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν από άφρονες!

Έχω την αίσθηση ότι οι ξένοι δεν ασχο­λούνται τόσο με το εάν θα πάρουν τα λε­φτά τους πίσω, γιατί αυτό αποκλείεται να γίνει με τη συνταγή που εφαρμόζουν. Περισσότερο τους ενδιαφέρει να έχουν στο Μαξίμου «μαριονέτες» και «ασήμαν­τους». Δεν θα επαναλάβω και σήμερα τα σχέδιά τους...

Εκείνο που έχει σημασία και ουσία είναι να τα σαμποτάρουμε. Πρέπει να υπάρξει εκτεταμένη, καθολική και πανελλαδική αντίσταση. Κάθε φορά που θα κατάσχε­ται ένα σπίτι, θα πρέπει να υπάρχουν το­πικές, δυναμικές αντιδράσεις. Θα πρέπει να ενισχύονται από τον κόσμο όλοι οι δανειολήπτες που δίνουν μάχη στα Ειρηνο­δικεία. Με φωνές, με διαμαρτυρίες γι’ αυτό που συμβαίνει. Εκείνοι που δεν μπορούν να καταβάλουν φόρους, οι οποίοι δεν έχουν πλέον καμία φοροδοτική ικανότητα, θα πρέπει να μαζικοποιούν τις αντιδράσεις τους. Να φαίνεται, πλέον, σε όλη την κοινωνία, με χιλιάδες στους δρόμους, ότι οι «κύριοι» της ύπα­της αρμοστείας δεν μπορούν να πάρουν άλλες σάρκες και αίμα!

Το πρώτο το οποίο πρέπει να κάνει κάθε πολίτης είναι να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να συνεργάζεται με εκείνους που καταπατούν το Σύνταγμα και τις στοιχειώδεις ελευθερίες του. Να μην ξεχνάει κανένας ότι η τήρηση του παρόντος Συντάγματος, που πολυβιάστηκε επί των ημερών του μνημονίου, επαφίεται στον πατριωτισμό όλων μας...

Πηγή εφημ. "Ανεξαρτησία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2015 δημοσιεύαμε το άρθρο: “υπό τις ευλογίες του Πούτιν το νέο κόμμα;”. Δημοσιοποιώντας – σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας, αλλά και από την ανάγνωση ειδησεογραφικών ηλεκτρονικών ρωσικών σελίδων - τις πιέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος Πούτιν από την ρωσική ελίτ (πολιτική, θρησκευτική, επιχειρηματική) προκειμένου να υποστηρίξει το δόγμα της “Ορθόδοξης συμμαχίας” μεταξύ της Ελλάδος, της Σερβίας και της Βουλγαρίας.
Μιας πολιτικής που εξυπηρετεί απόλυτα τα ρωσικά συμφέροντα στα Βαλκάνια. Έτσι, σημειώναμε, πως η Ρωσία αναθερμαίνει μια απόφαση που είχε λάβει προ διετίας, για βοήθεια ενός νέου πολιτικού σχηματισμού στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα της Πατρίδος μας, στο σύνολό τους είναι απόλυτα απαξιωμένα από τον ελληνικό λαό, ο οποίος πλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα τους εκφράζει με πολλούς τρόπους, την δικαιολογημένη οργή του. Η απόφαση για τη στήριξη ενός νέου πολιτικού σχεδιασμού, είχε ατονήσει λόγω του γεγονότος της ραγδαίας ανόδου των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, που από ότι φαινόταν είχε προσανατολισμό και προς τη Ρωσία.
Ωστόσο, ο ρωσικός παράγοντας, σύντομα απογοητεύθηκε από τη στιγμή που ο Τσίπρας μετατράπηκε σε υποτακτικό της Μέρκελ και απέκοψε από το κόμμα τη φιλορωσική του πλευρά (Λαφαζάνη και “αριστερή πλατφόρμα”).

“Έσπασαν” τα τηλεφωνικά κέντρα του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας και της Ρωσικής Πρεσβείας

Σε αυτό το δημοσίευμά μας, της Κυριακής 31/3/16, παραθέταμε τα τηλέφωνα του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και προτρέπαμε τους αναγνώστες μας να επικοινωνήσουν μαζί τους προκειμένου να τους κάνουν γνωστή τη θέληση του ελληνικού λαού, για παρέμβαση του Ομόδοξου και Ομόθρησκου Ρώσου Προέδρου, Βλαδίμηρου Πούτιν, για τη σωτηρία του ελληνικού Έθνους.
Όμως, δεν περιμέναμε ποτέ – όπως ενημερωθήκαμε – πως θα “έσπαγαν” στην κυριολεξία τα τηλεφωνικά κέντρα, τόσο του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας, όσο και της Ρωσικής Πρεσβείας από τους πάμπολλους Έλληνες που επικοινώνησαν μαζί τους, εκφράζοντας τη βαθειά ανησυχία τους για το μέλλον της Πατρίδος μας, αλλά και για το εάν αληθεύει πως η Ρωσία θα εμπλακεί στα τεκταινόμενα της ευρύτερης περιοχής μας.

Οι Έλληνες επαναστατούν

Έχει γίνει κοινή πεποίθηση των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών πως η υπάρχουσα κατάσταση της συνεχιζόμενης εξαθλίωσης είναι πλέον μη αναστρέψιμη και πως θα συνεχισθεί η εκποίηση όλης της Δημόσιας περιουσίας της Ελλάδος σε τρίτους, έναντι πινακίου φακής. Και είναι όλοι πεπεισμένοι πως, από τα ψίχουλα της πωλήσεως της Εθνικής μας γης, δε θα υπάρξει κανένα μα κανένα όφελος. Από τη στιγμή που τα “τριάκοντα αργύρια” της νέας προδοσίας και από την “αριστερή” κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα οδηγηθούν – όλο το τίμημα - στη μαύρη τρύπα του χρέους στο Λουξεμβούργο.
Γι΄ αυτό, όλη η ελληνική Κοινωνία βρίσκεται ήδη στους δρόμους. Από του αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, έως τους συνταξιούχους. Όταν για πρώτη φορά η αγροτική κινητοποίηση δεν έχει κομματική χειραγώγηση. Και από τη στιγμή που είναι αδύνατον η παρούσα κυβέρνηση, δεσμευμένη στην ανθελληνική πρακτική των Μνημονίων, να ικανοποιήσει τα αιτήματα του επαναστατημένου λαού μας, ένα είναι βέβαιο. Πως, αργά ή γρήγορα θα προκύψουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Που, κάποιοι εξωγενείς παράγοντες θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους.

ΗΠΑ και Ρωσία ερίζουν σε ξένο αχυρώνα

Με την επιβολή των Μνημονίων, την πώληση των 14 αεροδρομίων στη Fraport, την κυοφορούμενη πώληση και του τελευταίου 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom και όσων άλλων ακολουθήσουν, είναι αδύνατον να ισχυρισθεί κάποιος πως η Ελλάδα δε βρίσκεται πλέον υπό γερμανική νέα Κατοχή.
Αυτή η εξέλιξη, δεν είναι δυνατόν να αφήσει αδιάφορες της Παγκόσμιες δυνάμεις, των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Πρώτον, γιατί η γερμανική αλαζονεία γίνεται ενοχλητική και επικίνδυνη και δεύτερον γιατί, αφ΄ ενός οι ΗΠΑ χάνουν την πολυετή κυριαρχία τους στην περιοχή και αφ΄ εταίρου η Ρωσία χάνει τις όποιες ελπίδες είχε για την περιοχή, από τη στιγμή που η κυριαρχία των ΗΠΑ, ήταν “διακριτική”, αντίθετα με αυτή της γερμανικής κυριαρχίας!!
Εκεί ακριβώς “παίζεται” το παιχνίδι της υποστηρίξεως νέων πολιτικών σχημάτων ή εκείνων - πρωτίστως από τις ΗΠΑ – που θα θελήσουν να δημιουργήσουν για να καλλιεργήσουν το “εύφορο χωράφι” της Πατρίδος μας.
Για τον λόγο αυτό απαιτείται από όλους μας, ανησυχία και επαγρύπνηση!!

Στρατηγός Φράγκος και “Ναύαρχος” Μαρινάκης

Πληθαίνουν καθημερινά οι “παραπολιτικές ειδήσεις” για εμπλοκή του επίτιμου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά και πρώην υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φράγκου Φραγκούλη, στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδος μας, με την ίδρυση κόμματος στο οποίο θα τεθεί επικεφαλής.
Λέγεται δε, πως τυγχάνει της υποστηρίξεως μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος. Όπως επίσης, λέγεται, πως χρηματοδότης του εγχειρήματος θα είναι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Άλλωστε, ο “Ναύαρχος”, όπως έκανε τον κολλητό του, Δήμαρχο Πειραιά, έτσι, μπορεί να κάνει και Πρωθυπουργό, άνθρωπο της αρεσκείας του.
Από τη στιγμή που όλοι όσοι κατοικούν σε ετούτα εδώ τα χώματα, γνωρίζουν πώς για να αναδειχθεί ένα πολιτικό πρόσωπο, απαιτούνται δυο προαπαιτούμενα!! Χρήματα και Μέσον (ΜΜΕ). Γιατί, ο λαός μας λέει: “Σε είδα”, δεν λέει ποτέ σε άκουσα!!

Διεθνές Ίδρυμα “Φίλιππος Β΄ Βασιλεύς της Μακεδονίας”

Σύμφωνα με ακριβέστατες πληροφορίες μας, στο εγχείρημα εμπλέκουν και το Διεθνές Ίδρυμα “Φίλιππος Β΄ Βασιλεύς της Μακεδονίας”, που έχει για έδρα του τη Νέα Υόρκη και δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα από έναν αειθαλή Καστοριανό. Το συγκεκριμένο Ίδρυμα έχει μεγάλη απήχηση στο ελληνικό Στράτευμα, όπως άλλωστε και ο Φράγκος Φραγκούλης. Προς επιβεβαίωση αυτού, θα αναφέρουμε πως στο πλαίσιο Διημερίδας και Τιμής, που διοργανώθηκε στις 8 και 9 Απριλίου 2014, το εν Ελλάδι παράρτημα του Ιδρύματος έκανε απονομή του μεταλλίου “Φίλιππος” στον Σύνδεσμο αποφοίτων της Σχολής Ικάρων, όπου τιμήθηκαν από το Ίδρυμα, 151 αεροπόροι που θυσιάσθηκαν υπέρ Πατρίδος την περίοδο της Ιταλο-γερμανικής εισβολής.
Επίσης, πληροφορίες μας αναφέρουν πως, ο Φράγκος Φραγκούλης, μετέχει του ΔΣ του εν λόγω Ιδρύματος.

Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου

Στις 5 Ιουλίου 2015 ο ελληνικός λαός με ποσοστό 61,31% είπε ΟΧΙ στους δανειστές - τοκογλύφους “εταίρους” μας, μέσω του διενεργηθέντος δημοψηφίσματος. Και μπορεί ο Τσίπρας να το εξέλαβε ως ΝΑΙ, επιτρέπεται όμως, η Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης να μη μπόρεσαν να κάνουν σωστή ανάγνωση του ηχηρού μηνύματος του ΟΧΙ που τρομοκράτησε το σύμπαν και άφησε μελλοντική παρακαταθήκη;
Είναι δυνατόν να κάνουν μόνο “αριστερή” ανάγνωση; Μα το ΟΧΙ, αν δεν κάνω λάθος όσοι το ψήφισαν, το ψήφισαν χωρίς κομματικά κριτήρια.
Πως είναι λοιπόν δυνατόν, Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνης να προσέρχονται στις πρόσφατες εκλογές με εμβλήματα τα κόκκινα αστέρια και τίτλο που παραπέμπει στο ΕΑΜ; Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο έχασαν. Γιατί δεν ήταν ενωτικοί, αλλά άκρως διχαστικοί. Και δυστυχώς, δεν έλαβαν το μάθημά τους και συνεχίζουν την ίδια πολιτική της πόλωσης!!

Επίλογος

Λυπάμαι που δεν μπορώ να γίνω περισσότερο αναλυτικός. Όμως, θεωρώ πως σας έκανα να σκεφτείτε πάρα πολύ, όλα τα παραπάνω.
Ωστόσο, εσείς να συνεχίζετε να τηλεφωνείτε στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας και τη Ρωσική Πρεσβεία…

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Γράφαμε προ καιρού για τον Πάνο Καμμένο: "Ο "Εφιάλτης" της δε­ξιάς, αφού πρώτα ακύρωσε τον ί­διο του τον εαυτό ποδοπατώντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμ­ματός του με όλες τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του για ανυποχώρητη στάση στις "κόκκι­νες γραμμές", στη συνέχεια εκ του ασφαλούς "παίζει" το παιχνίδι της Εξουσίας. Το παίζει επαναστάτης και δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μετανάστες, αφού πρώτα εξασφάλισε πως θα υπάρξει στη Βουλή πλειοψηφία από άλλους καλοθελητές του Συστήμα­τος και έτσι δεν θα κινδυνεύσει με πτώση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αφήνει ελεύθερους κατά συνείδηση τους βο(υ)λευτές του να ψη­φίσουν το νομοσχέδιο που αφορά στη συμβί­ωση των ομόφυλων ζευγαριών. Αφού πρώτα εξασφάλισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε την πλειοψηφία στη Βουλή, με τη σύμφωνη γνώμη επί του νομοσχεδίου, του ΠΑΣΟΚ, του "Ποτα­μιού" και της ‘Ένωσης Κεντρώων"....

Είναι πλέον πολύ επικίνδυνος

Βέβαια, ο Πάνος Καμμένος ζει τον προσωπι­κό του μύθο από την καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και έχει τεράστιες ευθύνες για τα διαπραττόμενα εγκλήματα κατά του Έ­θνους των Ελλήνων. Γιατί, συνομολογεί σε ό­λα τα ανοσιουργήματα που νομοθετούν "οι α­ριστεροί σύντροφοί του" κατά της Πατρίδος. Είναι συνυπεύθυνος, εκείνος και οι εναπομείναντες όμοιοι του στο κόμμα των "Εξαρτημέ­νων Ελλήνων", γι' αυτά τα εγκλήματα. Να το γνωρίζει πως, η Ιστορία θα είναι πολύ σκληρή μαζί του.

Ωστόσο, την ίδια ώρα προσπαθεί να "πείσει" το αφελές κατά την άποψή του ακροατήριο, πως είναι πατριώτης. Έτσι, προσέρχεται με την ιδιότητά του ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης σε κάθε εκδήλωση Μνήμης, προκειμένου να αδράξει από την ευαισθησία των Ελλήνων, εκείνες τις ψήφους που θα τον διατηρήσουν, σε επερχόμενες εκλογές, στο Κοινοβούλιο των Αχρείων.

Γι' αυτό παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τους Ήρωες των Ιμίων, τους τρεις αξιωματι­κούς του Πολεμικού μας Ναυτικού που θυσία­σαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Πατρί­δα και οι οποίοι δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τα προδοτικά παιχνίδια που έπαιζε, την ίδια ε­κείνη ώρα, η κυβέρνηση Σημίτη.

Έτσι, έριξε από ελικόπτερο στεφάνι στο θα­λάσσιο χώρο για να τιμήσει τη Μνήμη τους. Αυτή την ίδια ώρα, το Γενικό Επιτελείο Εθνι­κής Αμύνης ανακοίνωνε πως ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F - 16 εισήλθε στο FIR Αθηνών, με υπερ-πτήση πάνω από τη νήσο Καλόλιμνο.

Λεονταρισμοί από τον Καμμένο

Και ο “πολύς" Πάνος Καμμένος στη συνέχεια προέβαινε σε βαρύγδουπους λεονταρισμούς, του τύπου "είμαστε εδώ για να μην επιτρέπουμε να παραβιάζουν οι Τούρκοι τα σύνορά μας" και άλλα τέτοια ευτράπελα!

Panos Kammenos ‏@PanosKammenos
Επειδή γράφονται διάφορες ανακρίβειες η ρίψη στεφάνου έγινε στις 10:10 και η υπέρπτηση και αναχαίτιση στις 10:45 λίγος σεβασμός στους ΗΡΩΕΣ

Όπως, στις 25 Νοεμβρίου 2015, όταν σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, στο ρ/σ Real fm, ο Πάνος Καμμένος απαντούσε μεταξύ των άλλων: ‘Το ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή της χώρας μας υπέρ της Τουρκίας, θα έπρεπε να αποδεχθεί ότι η Τουρκία συνεχώς παραβιά­ζει τον εθνικό εναέριο χώρο μας. Έχουν άμε­ση εικόνα οι νατοϊκοί για αυτές τις παραβιά­σεις εκ μέρους της Τουρκίας. Έχουμε από 1/1/2015, 68 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Έχουμε υπερπτήσεις μέσα στο 2015 από τις 30/1/15 μέχρι 8/10/15, έχουμε 21 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη, σε χαμηλό ύψος, προκειμένου να προκαλούν. Αν το ΝΑΤΟ θα ήθελε να επιβάλλει την εφαρμογή των κανονισμών, αυτά θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει την Ελλάδα, αν έπαιρνε αντίστοιχα μέτρα, να είχε καταρρίψει τα αεροσκάφη αυ­τά. Δεν είναι το ΝΑΤΟ μια συμμαχία που μπο­ρεί να βλέπει με δυο μέτρα και δυο σταθμά, την παραβίαση των διεθνών κανονισμών από τη μεριά ενός μέλους του ΝΑΤΟ σε ένα άλλο κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ και από την άλλη πλευρά να αποδεχθεί τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι 17 δευτερόλεπτα και για 1,5 μίλι παραβιάσθηκε δήθεν ο εναέριος χώρος της Τουρκίας".

Η απάντηση του ΝΑΤΟ

Παρακολουθείστε παρακάτω τις θέσεις που διατύπωσε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 στον τηλεοπτικό σταθμό CNN, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, εάν η Ελ­λάδα έχει δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, σύμφωνα και με την κατάρριψη του ρωσι­κού μαχητικού από την Τουρκία.

"Όχι δεν έχει αυτό το δικαίωμα, γιατί δεν είναι κυρίαρχο κράτος. Η Ελλάδα είναι μια χρεοκο­πημένη χώρα υπό κηδεμονία και δικαίωμα για κατάρριψη έχει μόνο η Γερμανία. Από τη στιγ­μή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρ­κία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιου­σίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρ­χει κανένα θέμα. Αν οι Γερμανοί ε­νοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μα­χητικά".

Να σημειωθεί πως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, είναι πρώην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, προστατευόμενος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, αφού εκείνη ανέλαβε την πρωτοβου­λία για τον διορισμό του σ' αυτό το αξίωμα. Αντιλαμβάνεστε όλοι το "άδειασμα" που έκα­νε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος, Πάνο Καμμένο!!

Κατά τα άλλα πιάνει τους "μεγαλοκαρχαρίες"

Στις 9 Ιανουαρίου 2016 ο πολυάσχολος Πάνος Καμμένος διακίνησε διά μέσω του προσωπι­κού του λογαριασμού στο twitter, μια φωτο­γραφία δίπλα στον καρχαρία δυόμιση μέτρων που έπιασε ένας ψαράς από τον Πόρο, ανοι­χτά της Ύδρας, κάνοντας λογοπαίγνιο με σκοτωμένο "μεγαλοκαρχαρία" που κρατάει ε­πιδεικτικά από το στόμα.
Ναι Πάνο Καμμένε, τους ξεπάστρεψες εσύ και τα συντρόφια σου στο ΣΥΡΙΖΑ τους "μεγαλο­καρχαρίες" που επί δεκαετίες λυμαίνονται και απομυζούν την έρμη την Πατρίδα μας. Πρό­σεξε μόνο μη σκίσεις κανά καλσόν. Τους τρό­μαξες τώρα, όπως τρόμαξες και το ΝΑΤΟ, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και όλο αυτό το άθλιο σκυλολόι.

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις

Ο Πάνος Καμμένος όταν ανέλαβε Υπουργός Ε­θνικής Άμυνας τον Ιανουάριο του 2015, είχε δώσει διαταγή όσοι στρατιώτες υπηρετούν στο Πεντάγωνο και σε άλλες βυσματικές θέ­σεις, χωρίς να έχουν υπηρετήσει σε παραμε­θόριες μονάδες, θα φύγουν αμέσως για τα σύνορα. Όσοι δε, νεοσύλλεκτοι εξέρχονται της βασικής εκπαίδευσης από τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως, θα μετατίθενται σε στρατιωτικές μονάδες των συνόρων.

Κι όμως ο πονηρός Πανούλης -όπως μας κα­ταγγέλλουν- με δική του παρέμβαση πήρε νεοσύλλεκτο στρατιώτη, πριν ένα περίπου μήνα, από το Κ. Ε. Καλαμάτας και τον τοποθέ­τησε στο Πεντάγωνο. Ο πατέρας του συγκε­κριμένου στρατιώτη καθώς και η μητέρα του υπήρξαν παλαιοί πρασινοφρουροί και τώρα σκληροί Συριζαίοι. Ο πατέρας έχει μεγάλο λογιστικό γραφείο και πελάτισσά του φρόντισε για την μετάθε­ση από τη στιγμή που είναι κολλητή του Πάνου Καμένου. Έχουμε τα στοιχεία του στρατιώτη στα χέρια μας και περιμένουμε να πάρει άμεσα θέση ο Υπουργός.

Μετά την περιπέτεια που έζησε ο Πά­νος Καμμένος, με τους κατοίκους στην Κω να βγαίνουν στους δρόμους και να εμποδίζουν το Σινούκ του να προσγειωθεί, ο πολυμήχανος υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας βρήκε την λύση. Έτσι σύμφωνο με το ρεπορτάζ του νίmatisko.gr το ελικόπτερο της Πολεμι­κής Αεροπορίας που τον μετέφερε κατάφερε να προσγειωθεί σε ένα χωράφι με αγελάδες πίσω από τον Ιππικό Όμι­λο. Ο Υπουργός κατέβηκε συνοδευόμενος από μηχανικούς και άλλα υπη­ρεσιακά στελέχη, έκανε μια σύντομη περιήγηση στο ακίνητο και αναχώρησε αμέ­σως, με προορισμό τη Λέρο. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι άλλος από αυτόν που είχε αρχικά προταθεί για τη δημιουργία hotspot στο νησί.

Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"

Σημείωση ιστολογίου: Ο αλιευθείς καρχαρίας αποτελεί είδος υπό προστασία και απαγορεύεται ρητά η αλίευσή του. Επίσης, με μία πρόχειρη "ανατομία" της φωτογραφίας αντιλαμβανόμαστε πως ο καρχαρίας δεν έχει αίματα, αλλά έχει "σκάσει" από ασφυξία, προφανώς επειδή μπερδεύτηκε μόνος του σε δίχτυα ψαράδων, δεν μπορούσε να κινηθεί, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Οπότε το ότι ο κ. Καμμένος αλίευσε καρχαρία, εκτός της δηλωθείσας παρανομίας είναι και ένα ψέμα που δεν τιμά τον καρχαρία. Ο δε συνειρμός της αλίευσης του καρχαρία με τους "καρχαρίες" της οικονομίας και της πολιτικής, καταρρίπτεται, εκτός και εάν ο κ. Καμμένος περιμένει από αυτούς να πιαστούν μόνοι τους στα δίχτυα της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...
Σχετικά με την δήλωση του κ. Καμμένου που προτρέπει σεβασμό στους ήρωες, πρέπει να του ομολογήσουμε πως ο σεβασμός μας σε όσους έπεσαν υπέρ πατρίδας είναι δεδομένος. Σε όσους έπεσαν στα τέσσερα, όμως, ο σεβασμός μας είναι μηδενικός. Και, υποδείξεις για το ποιούς θα σεβόμαστε και ποιούς όχι, δεν δεχόμαστε από κανέναν, κυρίως από εκείνους που εμπορεύτηκαν την λέξη πατρίδα για  να στηρίξουν την πολιτική τους ανεπαρκή ύπαρξη...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δεν φτάνει που ο Σόιμπλε είχε το απροσμέτρητο ρατσιστικό θράσος να αποκαλέσει κατάμουτρα «ηλίθιο» τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα… Δεν φτάνει που η δεξιά γερμανική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Die Welt αποκάλεσε «γελοίο» τον Τσίπρα… Τώρα μας απειλούν κι από πάνω ότι θα «αποκαταστήσουν» τα εσωτερικά σύνορα για κάθε άτομο που προέρχεται από την Ελλάδα, καταργώντας de facto τη Ζώνη Σένγκεν!

Αυτό δεν αφορά μόνο τους μετανάστες ή στους διακινητές εμπορευμάτων που θα έχουν ενεργοποιήσει στα εσωτερικά τους σύνορα εναντίον της Ελλάδας. Αυτή η επανενεργοποίηση σημαίνει ότι θεωρητικά έχουν το δικαίωμα να ζητούν ακόμη και… βίζα από τους Έλληνες πολίτες για να πάνε στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία ή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα συμμετάσχει σε αυτή την ανθελληνική καμπάνια!

Δεν ξέρουμε αν θα το κάνουν, αλλά η επανενεργοποίηση των εσωτερικών συνόρων τους δίνει αυτό το δικαίωμα, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι –και εννοούμε τους πιο χυδαίους ανθέλληνες- θα μας πουλάνε και… εκδούλευση(!) από πάνω, ισχυριζόμενοι ότι το γεγονός πως δεν απαιτούν βίζα από τους Έλληνες αποδεικνύει πόσο μεγαλόψυχοι είναι απέναντί μας!

«Πνίξτε τους!»

Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι από τους Έλληνες σχετικά με τους πρόσφυγες αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Δευτέρα από τον Βέλγο υφυπουργό Μετανάστευσης, Τέο Φράνκεν, τις θέσεις του οποίου έφερε στη δημοσιότητα –και έπραξε άριστα στο θέμα αυτό- ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας: «Πνίξτε τους μετανάστες!» Αυτό μας είπε ο Βέλγος, Είναι ποινικό αδίκημα, δεν μπορεί να το λέει», αποκάλυψε ο Έλληνας υπουργός, δείχνοντας το ανατριχιαστικό κλίμα βαρβαρότητας που έχει αρχίσει να επικρατεί στους κύκλους των υπουργών της Ε.Ε. το τελευταίο διάστημα. Κυριολεκτικά η Ε.Ε. αποκτηνώνει τους Ευρωπαίους!

Δευτέρα αποκάλυψε ο Μουζάλας τι είπε ο Τέο Φράνκεν στη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά χρειάστηκε να πάει Τετάρτη μέχρι να πείσουν οι υπόλοιποι της βελγικής κυβέρνησης τον Φράνκεν να «διαψεύσει» όσα είχε πει στους συναδέλφους του.

Στρατόπεδο προσφύγων η Ελλάδα

Ο Τέο Φράνκεν έκανε μία δήλωση που μοιάζει με… διάλεξη: «Κατά κανέναν τρόπο δεν κάλεσα τον Έλληνα συνάδελφό μου να «απωθήσουν μετανάστες, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να τους πνίξουν», δήλωσε ο Βέλγος χωρίς να τον πιστέψει κανείς, για να περάσει αμέσως στην επίθεση: «Δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι αυτές οι κατηγορίες έρχονται ακριβώς σε μία στιγμή που η Ελλάδα απομονώνεται ακόμη περισσότερο εντός του ευρωπαϊκού διαλόγου για τη μετανάστευση».

Υπόλογος, δηλαδή, δεν είναι ο Βέλγος υφυπουργός που είπε να πνίγουμε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, αλλά η… Ελλάδα που δεν τους πνίγει! Απύθμενο θράσος…

Ο Βέλγος αποκάλυψε επίσης τι ακριβώς θέλουν να κάνουν με τα διαβόητα «hot spots»: Να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων και επίδοξων οικονομικών μεταναστών προς κάποια χώρα της Ε.Ε. «Η κυβέρνηση στην Αθήνα είναι καθαρό ότι στερείται της ικανότητας να διαχειριστεί την κατάσταση, ως εκ τούτου πρέπει να παρέμβουν οι άλλες χώρες της Ε.Ε. Τα «hot spots» πρέπει να λειτουργήσουν ως αίθουσα αναμονής της Ευρώπης», είπε ο Βέλγος και στη συνέχεια αποκάλυψε τους στόχους αυτών που τα πρότειναν: «Εκείνοι που έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να λάβουν διεθνή προστασία θα πρέπει να κρατούνται στα «hot spots» εν αναμονή πιθανής επιστροφής τους. Αλλά εκείνοι οι μετανάστες που δεν ζητούν άσυλο στην Ελλάδα θα πρέπει αμέσως να επιστρέφονται ή να απωθούνται προς τη χώρα προέλευσής τους ή προς τη χώρα διέλευσης»!

Τι λέει, δηλαδή, ο Βέλγος; Να ξαναστέλνουμε τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Τουρκία! Κι αν η Τουρκία αρνείται να τους πάρει πίσω; Προφανώς… να τους πνίγουμε στο Αιγαίο, ώστε να μας κατηγορούν οι Βέλγοι, οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι παρόμοιας ηθικής υποστάθμης πόσο «βάρβαροι» είμαστε οι Έλληνες και οι Τούρκοι, καθώς στον βωμό των ελληνοτουρκικών διαφορών θυσιάζουμε εκατοντάδες πρόσφυγες!

Όταν διαλέγουν χώρα οι μετανάστες

Αυτό που κάνει έξαλλους τους κεντρο-ευρωπαίους δεξιούς είναι, όπως είπε ο Τέο Φράνκεν, ότι «ενώ χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν στην Ελλάδα κάθε εβδομάδα, λιγότεροι από 300 στην πραγματικότητα πέρασαν από τη διαδικασία επανεγκατάστασης. Όλοι ι άλλοι απλώς συνέχισαν το ταξίδι τους, χωρίς η Ελλάδα να πάρει οποιαδήποτε μέτρα για να σταματήσει αυτές τις δευτερεύουσες ροές και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο νόμο της Ε.Ε… Αυτό το σύστημα απλώς δεν μπορεί να δουλέψει όσο οι ίδιοι οι μετανάστες μπορούν να διαλέξουν να μην περάσουν από τη διαδικασία μετεγκατάστασης και μάλλον να διαλέγουν οι ίδιοι τη χώρα προορισμού τους»!

Εδώ βρίσκεται η ουσία, στο ότι, δηλαδή, η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να επιβάλει στους πρόσφυγες να πάνε στη Λιθουανία ή στη Σλοβακία, οπότε, όπως είναι απολύτως λογικό, αυτοί πάνε στη Γερμανία, στην Ολλανδία και γενικά στις πλουσιότερες χώρες της Ε.Ε. Έτσι όμως το κύριο πρόβλημα μετατίθεται στις χώρες αυτές, πράγμα που καθόλου δεν τους αρέσει. Τις εξοργίζει το να πληρώσουν το κόστος των πολιτικών επιλογών τους.

Ποιος έκανε τους πολέμους

Στην πραγματικότητα, ήρθε η ώρα τα μεγάλα κυρίως κράτη της Ε.Ε. να πληρώσουν επιτέλους το αντίτιμο για την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις τους τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η ώρα του λογαριασμού…

Οι Ευρωπαίοι, υπό την ηγεσία των αμερικανών, είναι αυτοί που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να ανατραπεί ο Καντάφι στη Λιβύη, επιδιώκουν να ανατρέψουν τον Άσαντ στη Συρία, συμμετείχαν εν όλω ή εν μέρει στις ανατροπές των καθεστώτων του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Όταν κατέλυσαν ΗΠΑ και ΕΕ τα καθεστώτα χωρών με περίπου 90 εκατομμύρια πληθυσμό (Αφγανιστάν 35, Ιράκ 30, Συρία 20, Λιβύη 6) και μετέτρεψαν σε κόλαση την καθημερινότητα στις χώρες αυτές, με τζιχαντιστές, Ταλιμπάν, φύλαρχους κ.α, είναι κυριολεκτικά γελοιότητα να υποκρίνονται ότι δήθεν τους εκπλήσσει που ένα εκατομμύριο από αυτό τον πληθυσμό προσπαθεί να γλιτώσει.

Ήρθε η ώρα να πληρωθούν τα εγκλήματα των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, όσο κι αν αυτό καθόλου δεν τους αρέσει.

Τι απεργάζεται η Κομισιόν εναντίον μας

Την προηγούμενη Τετάρτη συνεδρίασε το Κολέγιο των Επιτρόπων της Κομισιόν. «Η Ελλάδα παραμέλησε σοβαρά τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Η δήλωση αυτή είναι πολύ πιο βαρυσήμαντη απ' όσο φαίνεται. Ο λόγος είναι ο εξής: αν αποδειχτούν «σοβαρές και συνεχιζόμενες ελλείψεις» στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από μία ή περισσότερες χώρες της Ζώνης Σένγκεν, τότε καθίσταται δυνατή η ενεργοποίηση των άρθρων 19 και 25 του Κώδικα Σένγκεν.

Τι λένε τα άρθρα αυτά; Λένε ότι μπορούν για διάστημα έξι μηνών να επανενεργοποιηθούν τα εσωτερικά σύνορα στην ΕΕ εναντίον ορισμένων χωρών, κατά βούληση των άλλων κρατών-μελών της ΕΕ. Αν η κατάσταση συνεχίζεται, τότε στην «ένοχη» χώρα ή χώρες δίνεται μια διορία τριών μηνών να εφαρμόσει τις συστάσεις της Κομισιόν. Αν οι άλλες χώρες της Ζώνης Σένγκεν δεν είναι ικανοποιημένες με την εφαρμογή των συστάσεων της Κομισιόν, τότε μπορούν με αυξημένη πλειοψηφία να αποφασίσουν σε επίπεδο Συμβουλίου Υπουργών ή και Συνόδου Κορυφής ότι η «ένοχη» χώρα δεν συμμορφώνεται.

Αν ληφθεί τέτοια απόφαση, αυτομάτως η κάθε χώρα-μέλος μπορεί να αποφασίσει εντελώς κυρίαρχα να παρατείνει τα εσωτερικά σύνορα μέχρι και δύο χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να επιβληθεί ακόμη και η υποχρέωση της βίζας για τους πολίτες της «ένοχης» χώρας.

Ο εκφοβισμός οικοδομείται

Η διαδικασία επανενεργοποίησης των εσωτερικών συνόρων εναντίον της Ελλάδας προχωρεί από την Κομισιόν. Σε αυτό αποσκοπούσε η δήλωση του αντιπροέδρου της. Τι ακριβώς θα γίνει, δεν το ξέρουμε. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι με την έναρξη αυτής της διαδικασίας αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Αν παίζεται η θέση της Ελλάδας στη Ζώνη Σένγκεν, πώς ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να συζητήσει με τους Γερμανούς το «κούρεμα», π.χ., του ελληνικού δημόσιου χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο; Τι πολιτικό σθένος θα έχει για μια τέτοια αποστολή; Κανένα, είναι η απάντηση. Η συνθηκολόγηση δεν είναι, βέβαια, μονόδρομος, αλλά απαιτεί άλλη στόφα ηγέτη.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 326


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Ιωάννη Μιχαλέτου 
Πηγή RIMSE

Η Τουρκία εκδηλώνει ατύπως αλλά ουσιαστικώς και ενθέρμως την μελλοντική αγορά της Αμερικανικής βάσης "Μποντστίλ" στο Κόσοβο, άμα την αποχώρηση των Αμερικανών. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε λίαν αρνητική για τα Ελληνικά συμφέροντα και την ευρύτερη σταθερότητα της περιοχής των Νοτίων Βαλκανίων.

Οι άξονες επιρροής της Άγκυρας στο Κόσοβο

Οργανισμός Turkish International Cooperation and Development Agency "ΤΙΚΑ"

Αποτελεί κρατικό οργανισμό πλήρως ελεγχόμενο από το κυβερνών κόμμα ΑΚΠ και έχει ετήσιο προυπολογισμό άνω του 1.6 δις Δολάρια. Συνεργάζεται με περίπου 100 κράτη και διαθέτει γραφεία με μόνιμο προσωπικό σε 30 εξ'αυτών.

Κατά "σύμπτωση" από το 2011 και εντεύθεν στηρίζει ενεργά τους σκοπούς των οργανισμών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας" διεθνώς και ειδικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως και τους Behar Avdiu, Nhari Toska, Bashkim Mehani, Ilir Xhoxhaj και Ilir Gashi, σημαίνοντα Αλβανικά στελέχη της εν λόγω.

Στο Κοσσυφοπέδιο χρηματοδοτεί περί των 400 διαφορετικών έργων στους τομείς της εκπαιδεύσεις κυρίως και του πολιτισμού ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια, κυρίως σε μετρητά, καθότι επισήμως οι χρηματοικονομικές ροές είναι πολύ μικρότερες μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Αναστηλώνει τα σημαντικότερα Οθωμανικά μνημεία, όπως το τάφο του Σουλτάνου Μουράτ, το τέμενος του Φατίχ και του Σινάν Πασά,ενώ έχει τη τελευταία 5ετία κατασκευάσει και 20 νέα τζαμιά. Προετοιμάζεται και η δημιουργία μεγάλου τεμένους στην Πρίστινα.

Η ΤΙΚΑ συνεργάζεται στενά με την οργάνωση IHH & την Yunus Emre, εξίσου στενά δεμένες με το ΑΚΠ. Στο Κόσοβο υποστήριξαν σε θέματα φιλανθρωπικών δωρεών, ιμάμηδες και άτομα που μετέπειτα κατηγορήθηκαν για σχέσεις με την διεθνή τρομοκρατία και την αποστολή Τζιχαντιστών στη Συρία, από τη τοπική γενική εισαγγελία και οι περισσότεροι εξ'αυτών συνελήφθησαν.

Ορισμένα ονόματα εξ'αυτών είναι:

Sefket Krasniqi , Ιμάμης του μεγάλου Τεμένους στη Πρίστινα
Sabahudin Selimi, Χότζας της Βιτίνα
Enes Goga, Ιμάμης του Πετς
Eroll Nesimi, Χότζας και υπεύθυνος του σάιτ www.perkujtimi.net
Idriz Bilibani, Χότζας της Βοσνιακής-Μουσουλμανικής κοινότητας
Leonard Ruli, Χότζας του Πρίζνεν
Dardan Gjuka, Ιμάμης από το Πέτς
Shefki Koraqi, Ιμάμης από το Κατσάνικ
Mazllam Mazllami, Ιμάμης από το Πρίζνεν
Bedri Robaj, Ιμάμης του τεμένους Δαρδανία της Πρίστινα
Ekrem Avdiu, Ιμάμης από τη Μιτρόβιτσα
Enis Rama, Ιμάμης από τη Μιτρόβιτσα

Η ΤΙΚΑ δίδει ανά έτος 100 υποτροφίες σε πολίτες του Κόσοβου για θρησκευτικές σπουδές στη Τουρκία και εκατοντάδες εσωτερικές υποτροφίες και μαθητικά βραβεία για σπουδές σε τοπικές Μαντράσσες που έχουν κατηγορηθεί από τα τοπικά ΜΜΕ ως φυτώρια εξτρεμισμού.

Η Τουρκία παραλλήλως εξαπλώνεται οικονομικά στο Κόσοβο αγοράζοντας τα καλύτερα κεφάλαια όπως το αεροδρόμιο της Πρίστινα-το μοναδικό στη χώρα, την εταιρεία διαχείρισης δικτύου ηλεκτρισμού ενώ Τουρκικές εταιρείες κατασκευάζουν και θα διαχειρίζονται για τις επόμενες δεκαετίες τους αυτοκινητόδρομους Μερντάρε-Μόρινα και Πρίστινα-Χανί Ελεζίτ που θα συνδέουν με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ αντιστοίχως.

Παραλλήλως με την εξαγορά του χώρου εμπορευματοκιβωτίων του Αλβανικού λιμένα του Δυρραχίου θα είναι σε θέση τα επόμενα έτη να ελέγχουν μεγάλο μέρους του εμπορίου που έρχεται δια θαλάσσης στο Κόσοβο, αλλά και στην Αλβανία και τα Σκόπια. Είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι μεγαλομέτοχος στις παραπάνω εταιρείες είναι ο γαμβρός του Προέδρου Ερντογκάν. Ταυτοχρόνως η Τουρκία εξάγει 30 φορές περισσότερα προιόντα από ότι εισάγει από το Κόσοβο, αποσβένοντας κατά αυτό το τρόπο άμεσα τις όποιες "δωρεές" δίδει.

Επιπλέον το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού συστήματος ανήκει σε τουρκικά πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία συνδέοντας αυτήν τη μη αναγνωρισμένη χώρα-άρα και περιοχή που δεν εμπίπτει σε διεθνείς χρηματοικονομικές νόρμες- με αυτή των Κατεχομένων της Κύπρου, δημιουργεί κατά αυτό το τρόπο το μεγαλύτερο τρίγωνο διακίνησης "μη ελεγμένων κεφαλαίων" μεταξύ Ευρώπης και Ασίας

ΜΜΕ ενημέρωσης της Πρίστινα επανειλημμένως τη τελευταία διετία έχουν καταγγείλει ότι το ΑΚΠ ξεπλένει πολλά εκατομμύρια Δολάρια μέσω των φιλανθρωπιών και δωρεών με τις ΜΚΟ και οργανισμούς που ελέγχει,ενώ είναι κοινό μυστικό ότι το κλιμάκιο πληροφοριών της Τουρκίας στη περιοχή αριθμεί δεκάδες άτομα και ανταγωνίζεται ακόμα και αυτά των μεγαλύτερων δυνάμεων του πλανήτη.

Προς το παρόν η σθεναρή αντίδραση των ΗΠΑ-Γερμανίας-Ρωσίας (για διαφορετικούς λόγους) αποτελεί το μείζων εμπόδιο στα λεγόμενα Νέο-Οθωμανικά προγράμματα της Άγκυρας, κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει στο μέλλον εάν υπάρχει μετατόπιση και ανασύνθεση των τρεχουσών γεωπολιτικών σημείων ισορροπίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ενώ συνεχίζεται η ρωσοσυριακή προέλαση προς τον Βορρά και τα συριακά στρατεύματα πλησιάζουν για πρώτη φορά από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στα τουρκικά σύνορα, η Άγκυρα προφανώς θορυβημένη και έντονα ανήσυχη από τις εξελίξεις, προχωρεί σε απ’ ευθείας απειλή ότι θα εισβάλλει μέσα στην Συρία ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου προκαλώντας μεγάλη σύρραξη.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο αντιπρόεδρος της και εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, Numan Kurtoulmus, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το μεσημέρι ανέφερε ότι η Τουρκία θα αναγκαστεί να επέμβει στρατιωτικά αν συνεχιστούν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί και η συνδυασμένη επίθεση των Ρώσων, Σύριων και Κούρδων από τα ανατολικά, κοντά στα τουρκικά σύνορα, προκαλώντας τεράστια κύματα νέων προσφύγων προς την Τουρκία.

Όπως ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά ο Numan Kurtoulmus, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες περίπου 3 εκατομμύρια να αποπειραθούν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκιά για να αποφύγουν τις πολεμικές συγκρούσεις στο συριακό έδαφος. Αυτό το ενδεχόμενο αναγκάζει την Άγκυρα να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή μέσα στο συριακό έδαφος, για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας και προστασίας των δικών της συνόρων.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος κατηγόρησε ευθέως την Ρωσία ότι παίζει με την φωτιά, ενώ παραδέχτηκε ότι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι πολύ επικίνδυνη και όλα είναι πλέον πιθανά

Οι πληροφοριες όμως που φτάνουν στην Άγκυρα αναφέρουν ότι οι Ρώσοι στην αεροπορική βάση του Hmeimin κοντά στην Τουρκία, έχουν συγκεντρώσει τεράστια αεροπορική δύναμη και αναμένουν την εντολή για να προχωρήσουν στο… πετσοκόψιμο κάθε τουρκικής απόπειρας να περάσουν οι Τούρκοι τα συριακά σύνορα. Παράλληλα η Δαμασκός απέστειλε τελεσίγραφο προς την Άγκυρα, ότι κάθε απόπειρα εισβολής στο συριακό έδαφος θα εκληφθεί σαν κήρυξη πολέμου με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας.

Την κατάσταση έχει περιπλέξει και η συνδυασμένη ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι είναι έτοιμη να στέλλει 150.000 στρατιώτες στην Συρία, μια ανακοίνωση όμως που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ιράν που απείλησε με ολοκληρωτική καταστροφή της Σαουδική Αραβία αν αποπειραθεί να επέμβει μέσα στην Συρία.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα πολύ κρίσιμα στην ευρύτερη περιοχή μας, εμείς είμαστε έτοιμοι για κάθε «ενδεχόμενο», ή ως συνήθως. για άλλα τυρβάζουμε;Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η ολική επαναφορά της Ρωσίας 
φέρνει νευρικότητα, άγχος και φόβο...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Οι εξελίξεις στη Συρία είναι δραματικές. Οι τζιχαντιστές, οι διάφορες ισλαμιστικές ομάδες και οι συμμορίες βιώνουν την μία ήττα μετά την άλλη και όλα δείχνουν πως είναι απλώς θέμα χρόνου η πλήρης ισοπέδωση του «Ισλαμικού Κράτους» (DAESH). Αυτή η εξέλιξη υπήρξε μετά από την αποφασιστική εμφάνιση της Ρωσίας στο πλευρό του Άσαντ. Και αυτή ακριβώς η «ρωσική κάθοδος» είναι ο παράγοντας ανατροπής όλων των σχεδίων της Δύσης, αλλά και των επίσημων υποστηρικτών των τζιχαντιστών, δηλαδή της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας.

Συνεχής η προώθηση του Συριακού Στρατού

Ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τη ρωσική αεροπορία, προωθήθηκε σήμερα προς την κατεύθυνση μιας πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο της επίθεσης-αστραπή που διεξάγει στην επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
"Τα στρατεύματα του καθεστώτος βρίσκονται πλέον σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ανταρτών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου", μαζί με την Αζάζ και τη Μαρέα, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.
Η Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών από το 2012.
"Το καθεστώς προχωρεί προς το βόρειο τμήμα της επαρχίας για να καταλάβει την Ταλ Ριφάατ και μετά την Αζάζ με τελικό στόχο να φθάσει στα τουρκικά σύνορα για να εμποδίσει κάθε διέλευση ανταρτών και όπλων από την Τουρκία", σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.
Η εφημερίδα "Αλ Ουατάν" που πρόσκειται στο καθεστώς αναφέρει επίσης σήμερα ότι "ο στρατός προχώρησε προς την Ταλ Ριφάατ (...) Αν πέσει αυτή η πόλη, ο στρατός θα μπορέσει να προχωρήσει για να θέσει υπό τον έλεγχό του ολόκληρο το βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου".
Εξάλλου, στην επαρχία της Δαμασκού, ο στρατός έχει περικυκλώσει από χθες το βράδυ την πόλη Νταράγια, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών νοτίως της πρωτεύουσας, η οποία βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων από το 2012.

Έτοιμα να στείλουν στρατό στη Συρία τα ΗΑΕ

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν ιδιαίτερη νευρικότητα και προκαλούν κινήσεις ιδιαίτερα αποκαλυπτικές (εκτός και εάν κάποιοι πιστεύουν πως είναι δυνατόν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους) με την εμφάνιση χωρών πρόθυμων να εμπλακούν σε μία «μάχη» που έχει τελειώσει από την πρώτη ημέρα εμφάνισης των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν (σήμερα) ότι είναι έτοιμα να στείλουν χερσαία στρατεύματα στη Συρία στο πλαίσιο ενός διεθνούς συνασπισμού που θα πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
"Η θέση μας ήταν ανέκαθεν ότι μια πραγματική εκστρατεία εναντίον του Νταές πρέπει να περιλάβει μια χερσαία δύναμη", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Αμπού Ντάμπι ο υφυπουργός Εξωτερικών Άνουαρ Γκαργκάς, αναφερόμενος στο Αραβικό Κράτος με το αραβικό του ακρωνύμιο. "Δεν μιλάμε για χιλιάδες στρατιώτες".
Ο Γκαργκάς πρόσθεσε πως για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προϋπόθεση είναι "η ηγεσία των ΗΠΑ σ' αυτό". Και αυτή ακριβώς η τελευταία τοποθέτηση αποτελεί μία ουσιαστική απόπειρα επαναφοράς των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, επιβεβαιώνοντας πως «ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος», αν και σε αυτή την περίπτωση ο «δολοφόνος» επιχειρεί να επανέλθει ως… σωτήρας!

Η Τουρκία αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα της παρέμβασής της, αποφασίζει να προβάλει τον… «ανθρωπισμό» της

Η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί, "αν αυτό είναι απαραίτητο", τις δεκάδες χιλιάδες των Σύρων που συνωστίζονται στα σύνορά της αφού διέφυγαν από την επίθεση των στρατευμάτων του καθεστώτος της Δαμασκού στο Χαλέπι, διαβεβαίωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
"Το καθεστώς (της Δαμασκού) έχει πλέον αποκλείσει ένα τμήμα του Χαλεπιού (...) αν (οι άμαχοι που διαφεύγουν) βρίσκονται στις πόρτες μας και δεν έχουν άλλη επιλογή, αν είναι απαραίτητο, οφείλουμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας να εισέλθουν και θα το πράξουμε", δήλωσε χθες Σάββατο ο Ερντογάν προς τους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεψε από την περιοδεία του στη λατινική Αμερική και τη Σενεγάλη.
Από τη Δευτέρα, πολλές δεκάδες χιλιάδες άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι λόγω των σφοδρών μαχών που φέρνουν εκεί αντιμέτωπους τον συριακό στρατό, που υποστηρίζεται από τους Ρώσους, και τους αντάρτες.
Μεταξύ 30.000 και 35.000 άνθρωποι έχουν φθάσει τις τελευταίες 48 ώρες στα περίχωρα της πόλης Αζάζ, σε απόσταση 5 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, δήλωσε χθες, Σάββατο, ο κυβερνήτης της μεθοριακής τουρκικής επαρχίας Σουλεϊμάν Ταπσίζ.
Ο Ταπσίζ μίλησε για το "ενδεχόμενο" το κύμα αυτό να φθάσει τους 70.000 ανθρώπους.
Η Τουρκία δεν έχει μέχρι τώρα επιτρέψει την είσοδο των Σύρων οι οποίοι διαφεύγουν και είναι αναγκασμένοι να ζουν σε καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί βιαστικά γύρω από την τοποθεσία Μπαμ αλ-Σαλάμα. Ζουν εκεί μέσα στο κρύο και σε κακές συνθήκες, με βοήθεια που τους χορηγείται κυρίως από την τουρκική ισλαμική μη κυβερνητική οργάνωση IHH.
Σήμερα το πρωί, το μεθοριακό πέρασμα του Οντσούπιναρ εξακολουθούσε να είναι κλειστό, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
"Όμως τα σύνορα παραμένουν ακοικτά για όλες τις επείγουσες περιπτώσεις", διευκρίνισε ζητώντας να μην κατονομασθεί ένας τούρκος αξιωματούχος. "Επτά τραυματίες εισήλθαν την Παρασκευή στην Τουρκία και ένας άλλος το Σάββατο για να νοσηλευθούν", πρόσθεσε.
Κατά τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν κατήγγειλε εξάλλου για άλλη μια φορά την επέμβαση της Μόσχας στη Συρία.
"Οφείλουμε να ρωτήσουμε τους Ρώσους: τι κάνετε στη Συρία; Στην πραγματικότητα, είστε εισβολείς", δήλωσε ο ισλαμοσυντηρητικός τούρκος πρόεδρος. "Συνεργάζεστε με κάποιον (τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ), ο οποίος έχει σκοτώσει 400.000 ανθρώπους και συνεχίζει να σκοτώνει αμάχους", υπογράμμισε.
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, και η Ρωσία διέρχονται μια σοβαρή διπλωματική κρίση αφότου η τουρκική αεροπορία κατέρριψε τον Νοέμβριο ένα ρωσικό βομβαρδιστικό για το οποίο υποστήριξε ότι είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της στα σύνορα με τη Συρία.
Η Μόσχα κατηγόρησε αυτή την εβοδμάδα την Άγκυρα ότι ετοιμάζει μια "στρατιωτική επέμβαση" στη Συρία.
Χθες ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει τις κατηγορίες αυτές αστείες. Όταν ερωτήθηκε και πάλι επί του αεροπλάνου του, απάντησε πως η χώρα του είναι έτοιμη "να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, αν είναι απαραίτητο".
"Τη στιγμή που σας μιλάω, εμείς, οι δυνάμεις ασφαλείας μας, είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο. Δεν φοβόμαστε", δήλωσε.

Ο χάρτης της Μέσης Ανατολής αλλάζει και απειλεί την Τουρκία

Τα γεγονότα προδίδουν πως οι ενδιαφερόμενοι να σκυλεύσουν την Συρία και το Ιράκ, ίσως να είναι περισσότεροι, εάν ληφθεί υπόψιν και το υπέρμετρο όψιμο ενδιαφέρον κάποιων ευρωπαϊκών χωρών (π.χ. Γερμανία). Οι «ύαινες», λοιπόν, έχουν μαζευτεί και μέσω Γενεύης (συνομιλίες ειρήνευσης) πρόκειται να επιχειρήσουν έναν βολικό κατακερματισμό (ιδιαίτερα της Συρίας), ενώ εκκρεμεί πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας που θα επιχειρήσει –έστω και την τελευταία στιγμή- να υφαρπάξει ένα κομμάτι γης προκειμένου να καθίσει στο τραπέζι των ισχυρών και να συμμετέχει στις συζητήσεις για την δημιουργία (και τα γεωγραφικά όρια) του Κουρδιστάν…

Δεδομένων των εξελίξεων, η Δύση προσπαθεί να ανατρέψει τις υπάρχουσες εις βάρος των σχεδιασμών εξελίξεις και επιχειρεί να αντιστρέψει (έως διαγράψει) τα υπάρχοντα τετελεσμένα, μέσω της Γενεύης. Ταυτόχρονα, η Τουρκία νιώθει πως εάν δεν προχωρήσει σε μία δραματική ενέργεια, ενδέχεται όχι μόνο να μην αποκομίσει κανένα όφελος από την τετραετή και με κάθε τρόπο στήριξη που παρείχε στους τζιχαντιστές και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε στρατιωτική ενέργεια μέσα στο Συριακό έδαφος για να αποκομίσει (με την βοήθεια –σιωπηρή συναίνεση- των ΗΠΑ) ως όφελος την μεσοπρόθεσμη προσάρτηση εδαφών από τη Συρία και το Ιράκ. Εξάλλου, η επίσημη καταγγελία της Μόσχας για επικείμενη τουρκική στρατιωτική παρέμβαση – εισβολή στην Συρία, έγινε προκειμένου να πιεσθεί η Δύση (βλ. Λευκός Οίκος) να αποτρέψει μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία θα αντιμετωπισθεί από τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με δηλώσεις της Μόσχας. Με απλά λόγια, ο Πούτιν έστειλε ένα μήνυμα στον Λευκό Οίκο: «Μάζεψε το κοπρόσκυλό σου εάν δεν θέλεις να σε παρασύρει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από όσο αντέχεις».

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα ζει την δική της κρίση, τον δικό της οικονομικό πόλεμο, τις δικές της απειλές από την λειτουργία ανίκανου πολιτικού προσωπικού και απειλούμενη ποικιλοτρόπως, εν μέσω μίας εθνικής καταστροφής συζητά ή σφυρίζει αδιάφορα..., χωρίς να αντιλαμβάνεται πως οι ό,ποιες εξελίξεις θα την επηρεάσουν στον μέγιστο βαθμό και, ενδεχομένως, με τον "σουλτάνο" Ερντογάν εκτός εαυτού, να βρεθεί αντιμέτωπη και με κάποιο "θερμό επεισόδιο"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η απειλή της Τουρκίας μέσω του προσφυγικού είναι τεράστια

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης με το προσφυγικό, που εξελίσσεται σε γάγγραινα της Ευρώπης, και η απαράδεκτη στάση των Ευρωπαίων, που εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση με την κατάργηση της συνθήκης του Σένγκεν αλλά και με νέα σκληρά μέτρα , που θα φτωχύνουν περισσότερο τους Ελληνες πολίτες, αποτελεί στην κυριολεξία “πυρηνική βόμβα”.

Απαιτείται μεγάλη προσοχή από τις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου, διότι η Τουρκία καιροφυλακτεί και εκμεταλλεύεται αυτές τις καταστάσεις. Η ιστορία μας διδάσκει ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους Τούρκους ηγέτες, ιδιαίτερα όταν πιέζονται από εσωτερικές κρίσεις. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα επιχειρήσει εξαγωγή των προβλημάτων του, όταν πιέζεται από το αντάρτικο του PKK, από την εσωτερική τρομοκρατία που καλύπτει ένα φάσμα από την άκρα δεξιά στην άκρα αριστερά της Τουρκίας, και από τους «δυσαρεστημένους» συμμάχους του Τούρκου προέδρου, που εντάχθηκαν στις τάξεις του ISIS. Η γειτονική χώρα βρίσκεται στη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου, και οι εσωτερικές απειλές έχουν πολλαπλασιαστεί. Ο Ερντογάν είναι ένας “ανισόρροπος” ηγέτης και η οξεία κλειστοφοβία που τον ταλαιπωρεί του εντείνει τα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα.

Η ιστορία διδάσκει ότι η κατά καιρούς εσωτερική πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα έφερε ξενοκίνητες δικτατορίες και οδήγησε σε εθνικές καταστροφές.

Η δικτατορία στην Ελλάδα κατέρρευσε λόγω της τραγωδίας της Κύπρου, όχι λόγω της αντιδικτατορικής πάλης των πολιτών την οποία σέβομαι και τιμώ… Επέστρεψε η Δημοκρατία, αλλά μέχρι και σήμερα το 40% της Κύπρου παραμένει υπό τουρκική κατοχή.

Προσωπικά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον Ταγίπ Ερντογάν και στους υπαλλήλους του, οι οποίοι διακατέχονται από φανατισμό ισλαμισμό και αρρωστημένο εθνικισμό. Γενικά οι φανατικοί είναι επικίνδυνοι άνθρωποι. Πολύ περισσότερο όσοι κυριαρχούνται από θρησκευτικό εθνικισμό, όπως οι ηγέτες και τα μέλη του κόμματος του Προέδρου της Τουρκίας.

Πρέπει να διαψεύσουμε αυτό το δήθεν «γεγονός» ότι οι κρίσεις λύνονται με …μεγαλύτερες κρίσεις. Η Ελλάδα μόλις και που αντέχει την οικονομική κρίση, που δημιούργησαν οι Ελληνες πολιτικοί και κράτησαν ζωντανή με τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους οι δανειστές. Μία εθνική κρίση, που μόνο η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει, θα αποτελούσε μέγα κτύπημα για τη χώρα. Οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τις ιδεολογικές διαφορές, που στον 21ο αιώνα της παγκοσμιοποίησης έχουν καταντήσει ανέκδοτο, και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό της Ελλάδας. Το αντίθετο είναι ως να ρίχνουν νερό στο μύλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Οι Ελληνες πολίτες δεν αντέχουν τον άνευ προηγουμένου “οικονομικό πόλεμο” εναντίον της χώρας και των ιδίων. Το συλλαλητήριο της Πέμπτης έδειξε ότι η οργή ξεχειλίζει. Απαιτείται ενότητα του δημοκρατικού τόξου, απ’ όλα τα κόμματα (εκτός της οργάνωσης των ναζί) για να σωθεί η Ελλάδα.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Πετράκη

Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε. για να καλύψει το κόστος που υφίσταται από το προσφυγικό δήλωσε ότι θα διεκδικήσει η …αυστριακή κυβέρνηση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και για άλλες χώρες όπως η Σουηδία!

Αποτελεί τουλάχιστον θράσος η Βιέννη να θεωρεί ότι δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση από την Ε.Ε., επειδή υποδέχεται και παρέχει άσυλο όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο και την πολιτική ασύλου της Ε.Ε., την στιγμή, που έχει στοχοποιήσει την Ελλάδα η οποία υφίσταται και την μεγαλύτερη πίεση από όλες τις χώρες της Ευρώπης, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια. Η Αυστρία αλλά και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης μάλιστα, κάθε άλλο πάρα δείχνουν να συμμερίζονται τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει το προσφυγικό στην καθημαγμένη ελληνική οικονομία.

Ο Αυστριακός υπουργός οικονομικών Χανς Γιοργκ Σελλινγκ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιουνκερ και στην αντιπρόεδρο Κ. Γκεοργκίεβα ζητώντας την χορήγηση πρόσθετων κονδυλίων για τις «πρόθυμες» χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμάνια και η Σουηδία που υποδέχονται πρόσφυγες πέραν των δυνατοτήτων τους. Προτίθεται μάλιστα οπως έγινε γνωστό να θέσει το θέμα στην επόμενη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε..

Ο κ. Σελλινγκ μάλιστα ζητά για την Αυστρία το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ καθώς σε αυτό το ποσό υπολογίζεται το κόστος για την χώρα του το 2015 για την υποδοχή των προσφύγων.

Το ποσό αυτό υπολογίσθηκε σύμφωνα με τον κ. Σελλινγκ καθώς από 35.000 πρόσφυγες που μπορεί να απορροφήσει η χώρα του ετησίως υποδέθηκε 55.000 περισσότερους και καθώς το κατά κεφαλήν κόστος υπολογίζεται σε 11.000 ευρώ το χρόνο το συνολικό ποσό έτσι έφτασε τα 600 εκατομμύρια.

Ο αυστριακός υπουργός μάλιστα δεν απαιτεί μόνο να μην υπολογισθεί το ποσό αυτό στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας του, άλλα και την καταβολή του στην Βιέννη από τα Ταμεία της Ε.Ε. για το άσυλο, από τα ταμεία αλληλεγγύης για τις φυσικές καταστροφές και από μη χρησιμοποιηθέντα κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Βεβαίως εάν πράγματι τεθεί τέτοιο ζήτημα στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών είναι προφανές ότι θα πρέπει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί ώστε να διεκδικήσει κοινοτικά κονδύλια για την κάλυψη των τεράστιων για τα ελληνικά δεδομένα ποσά με τα οποία επιβαρύνεται ο ελληνικός προϋπολογισμός από το προσφυγικό ρευμα άλλα και για την χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής σταθερότητας.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Άκη Κοσώνα

Φθάνει λοιπόν η ώρα που η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι υποχρεωμένη είτε να φύγει αξιοπρεπώς είτε να συγκρουστεί εφαρμόζοντας αριστερή πολιτική. Αλλιώς δεν έχει ρόλο και λόγο παρουσίας στην κυβέρνηση.

Το επιχείρημα ότι οι πολίτες «ήξεραν τι ψήφιζαν» στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ξανακέρδισε όπως και τον Ιανουάριο 2015 και μάλιστα με το ίδιο ποσοστό (36%) δεν λειτουργεί πια, τόσο λόγω πληθώρας φόρων και εμπρηστικών κοινωνικά μέτρων, όσο και λόγω έλλειψης προοπτικής.

Και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν εξηγεί επαρκώς ούτε γιατί συμβαίνουν όλ’ αυτά, ούτε πόσο θα διαρκέσουν.

Στο εύλογο ερώτημα «γιατί να κάνω τόσες και τέτοιες θυσίες, τι ακολουθεί καλύτερο από τα σημερινά;» οι απαντήσεις είναι ασαφείς και βερμπαλιστικές.

Συγχρόνως, η υιοθέτηση της TINA (There Is No Alternative) για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής με τους προηγούμενους παραπέμπει ευθέως στην ερώτηση που είναι και απάντηση «και τότε γιατί μας τα λέγατε αλλιώς, από τα καταχρηστικά διόδια που δεν πρέπει να πληρώνουμε μέχρι τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσατε διότι είναι άδικος και αναποτελεσματικός;».

Η μη ύπαρξη άλλης εναλλακτικής – ίσως διότι ζούμε στη δημοκρατία των αγορών και εν γένει- «στον καπιταλισμό» – έπρεπε να είναι γνωστή συνθήκη στην Αριστερά πριν γίνει κυβέρνηση και να έχει σχεδιάσει την κυβερνητική της υπόσταση και πορεία με αυτό το δεδομένο.

Αν δεν ήταν γνωστή η συνθήκη, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεπαρκής, αν ήταν γνωστή, αλλά κανείς δεν είπε και δεν έκανε τίποτα επ’ αυτού, τότε είναι ακατάλληλος να κυβερνά.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, να καλείται δηλαδή η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς να εφαρμόσει όσα δεν μπόρεσε, δεν τόλμησε και, ενδεχομένως, μέρος τους δεν αποδέχθηκε η προηγούμενη (ανάμεικτη) δεξιά κυβέρνηση, δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι.

Επειδή η Αριστερά δεν είναι ενσωματωμένη στην εξουσία και δεν κουβαλάει το βαθμό διαφθοράς, αναλγησίας και έλλειψης ηθικής που χαρακτηρίζει τα κατ’ επάγγελμα και καθ’ έξιν κυβερνητικά κόμματα, μπορεί να κάνει πράγματα που η διεθνής και ντόπια εξουσία δεν περιμένει.

Μπορεί να αιφνιδιάσει. Μπορεί να δώσει μερικά έστω πολυέξοδα μαθήματα ηθικής και αξιοπρέπειας (κοστίζει η απομάκρυνση από την εξουσία, αλλά η παραμονή σε αυτήν μερικές φορές μπορεί να κοστίζει παραπάνω…) σε ένα σύστημα που αγκάλιασε, υιοθέτησε και επέβαλε στο εκλογικό σώμα την T.I.N.A.

Ναι, με τους όρους παιχνιδιού που διαμορφώνει το σύστημα δεν υπάρχει χώρος για εναλλακτική κυβερνητική λύση. Ας πει λοιπόν η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς την αλήθεια στον κόσμο, τι συμβαίνει, σε τι μπροστά βρέθηκε, τι αντιμετωπίζει και πού θέλουν μας οδηγήσουν. Μετά, ας προτείνει λύσεις που θα συνάδουν με την αξιοπρέπεια και την ιστορία της χώρας. Δεν έχει να χάσει τίποτα. Εξουσία, ούτε είχε ούτε έχει.

Κι αυτό που σήμερα μοιάζει να έχει (κάτι σαν εξουσία), εικονικό είναι. Αυτό θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη προσφορά της στον τόπο. Σίγουρα μεγαλύτερη από την (μάταιη) προσπάθεια που κάνει να μεταμορφώσει και εξανθρωπίσει τις ντιρεκτίβες που έρχονται γραμμένες από τις Βρυξέλλες και τη Φραγκφούρτη και τις διαταγές για εξαθλίωση του κόσμου, με επιστροφή της Ελλάδας στη δεκαετία του ’50. Κάπου πρέπει να μπει μια τελεία.

* Ο Άκης Κοσώνας είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και το Παρίσι. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στο περιοδικό «Αντί» (1983-1987) και στις εφημερίδες Μεσημβρινή, Απογευματινή, Έθνος, Βήμα, Καθημερινή. Έκανε για πολλά χρόνια ραδιόφωνο στον Αθήνα 9.84, του οποίου ήταν ιδρυτικό στέλεχος. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ και γγ του ΕΟΤ. Εργάστηκε στο ΑΠΕ (1996-2015), έχοντας την ευθύνη των εκδόσεων του πρακτορείου. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Αγορά».
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πρόσφυγες κατευθύνονται από το κέντρο μεταναστών στο χωριό Tabanovce στα Σκόπια προς τα σύνορα της Σερβίας. Η ένταση των μετακινήσεων μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά, σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να έρχονται στην Ευρώπη

Του Δημήτρη Τσαϊλά 

Η δημιουργία μιας Ευρώπης χωρίς σύνορα ήταν ένα όραμα που άρχισε να γίνεται πραγματικότητα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με πολλές δυσκολίες. Αυτό όμως σήμερα φαίνεται να εξασθενίζει γρήγορα.

Σύμφωνα με την άποψη των οικονομολόγων, οι συνοριακοί έλεγχοι ενεργούν ακριβώς όπως οι φόροι, που στρεβλώνουν τις δραστηριότητες, μέσω της αύξησης του κόστους των συναλλαγών και της μείωσης των διασυνοριακών ροών αγαθών και υπηρεσιών. Χωρίς αυτούς, αλλά και με ένα ενιαίο νόμισμα, η αγορά είναι πιο αποτελεσματική. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι η ενιαία αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει με τους ελέγχους στα σύνορα ή τα πολλαπλά νομίσματα. Σημαίνει απλώς ότι η εν λόγω «επανεθνικοποίηση» θα φέρει τεράστιο κόστος, με τη μορφή ουσιαστικά μειωμένης παραγωγικότητας με σημαντικά μικρότερη απόδοση.

Η ειρωνεία σε όλα αυτά είναι ότι η Γερμανία, η οποία αδίστακτα επιβάλλει αυστηρά μνημόνια για τις οικονομικές κρίσεις χρέους στα Ευρωπαϊκά Κράτη, ζητεί τώρα την αλληλεγγύη, όσον αφορά το προσφυγικό. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο γίνεται τόσος λόγος για να αντιμετωπισθούν οι περίπου 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες, ώστε να μοιραστούν δίκαια σε όλη την Ευρώπη, που όμως φαίνεται είναι ένα άπιαστο όνειρο και η συνθήκη Σένγκεν... να πνέει τα λοίσθια. 

«Απόρθητο φρούριο» 

Αυτό θα ήταν κάτι περισσότερο από μια συμβολική απώλεια για τους Ευρωπαίους πολίτες. Και, φυσικά, η εκ νέου ανέγερση των εθνικών συνόρων δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το βασικό πρόβλημα. Οι πρόσφυγες απλά να ωθηθούν προς τα πίσω στην Ελλάδα, που είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας. Όμως οι πρόσφυγες θα εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να μπουν στην Ευρώπη, η οποία φοβάμαι πως με γοργούς ρυθμούς αρχίζει να μετατρέπεται σε «απόρθητο φρούριο», λόγω κυρίως της απροθυμίας του Βορρά και κάποιων άλλων κρατών με λαϊκίστικες κυβερνήσεις.

Τώρα πλέον το ερώτημα εάν η Ευρώπη και όχι μόνον η Ελλάδα μπορούν να ενσωματώσουν τα εκατομμύρια των προσφύγων που είναι εν... αναμονή αναχώρησης από τα εδάφη της Τουρκίας της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Αφρικής πρέπει να τροποποιηθεί. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταματήσουμε κάθε συζήτηση με το «εάν» και να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε με το «πώς». Το ερώτημα δεν είναι αν η Ευρώπη μπορεί να εντάξει τους πρόσφυγες, αλλά πώς θα το πράξει. Η ένταξη, η μετανάστευση και οι πρόσφυγες είναι θέματα που συχνά εκλαμβάνονται ως προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, παρά ως πραγματικότητα που πρέπει να διαχειριστούμε. 

Ζητούμενο η μακροπρόθεσμη πολιτική 

Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές μετακινήσεις αποτελούν μόνιμα χαρακτηριστικά του σημερινού κόσμου. Η ένταση των μετακινήσεων μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά, σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να έρχονται στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει, πάνω απ’ όλα, να βρούμε μια συνειδητή και μακροπρόθεσμη πολιτική που αντιμετωπίζει τα δύο πραγματικά προβλήματα:
  • πρώτον, την απροθυμία που υπάρχει μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη των μεταναστών και
  • δεύτερον, πως η Ε.Ε. να αποκτήσει ένα μηχανισμό διανομής του παραγόμενου πλούτου με σκοπό την ισόρροπο ανάπτυξη. Χωρίς αυτές τις στερεές βάσεις πολιτικής, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίζεται από μεμονωμένες εθνικές πολιτικές. Εάν συμβεί αυτό, θα δούμε την πλήρη ήττα της πολυπολιτισμικότητας και η ελεύθερη διακίνηση στη ζώνη Σένγκεν θα γίνει σύντομα μια ανάμνηση της ρομαντικής εποχής της Ε.Ε.
Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας στη «χιονοστιβάδα» των προσφύγων και να αδιαφορούμε για την ικανότητα να τους απορροφήσουμε. Η ανθρώπινη δυστυχία μας φέρνει προ των ευθυνών μας ως άνθρωποι και είναι επιτακτική η ανάγκη της αλληλεγγύης. Έχουμε καθήκον να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, απλώς και μόνο επειδή οι πρόσφυγες είναι ανθρώπινα όντα με δικαιώματα, όπως και εμείς. Η βασική διαφορά είναι ότι οι πρόσφυγες στερούνται οποιασδήποτε νομικής, πολιτικής, ή κοινωνικής προστασίας. Πώς θα μπορέσει η Ευρώπη να ενσωματώσει όσους φτάσουν στις ακτές της; 

Η αλλυεγύη ως η μόνη ενναλακτική λύση 

Αυτό είναι και η πολιτική διάσταση του προβλήματος που η λύση του είναι η αλληλεγγύη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη μέλη της, και όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει:
  • πρώτον, να υλοποιήσουν άμεσα τις αποφάσεις για την αναλογική και δικαία διανομή/ποσόστωση και να δεχθούν τους μετανάστες χωρίς περιστροφές.
  • δεύτερον, πρέπει να θεσπιστεί ένα κοινό πλαίσιο για την ένταξη. Ένα πρόγραμμα που θα δεσμεύει όλα τα συμβαλλόμενα κράτη, και θα είναι αρκετά ευέλικτο ώστε κάθε κράτος να προσαρμόσει τις συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες και
  • τρίτον, να δημιουργηθεί ένα κοινό ταμείο για να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες του Νότου με σκοπό να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα της ολοκλήρωσης.
Η εύρεση μιας ηθικά σωστής πολιτικής απάντησης έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ε.Ε. καθώς βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η μόνη εναλλακτική λύση στο προσφυγικό είναι η αλληλεγγύη. Αυτό σημαίνει ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα ακλουθήσουν το κοινό συμφέρον τους, που είναι η στήριξη διαρκώς στενότερης ένωσης, με αλληλεγγύη δημοσιονομική μεταξύ Βορρά και Νότου, και όχι να δημιουργούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι.

* Ο κ. Δημήτρης Τσαϊλάς είναι υποναύαρχος ΠΝ ε.α.
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σε ασφυκτικό κλοιό εξαιτίας του προσφυγικού βρίσκεται η Ελλάδα, με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ενωση να εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν και στρατό στα σύνορα της χώρας μας με τα Σκόπια, προκειμένου να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Financial Times (WWW.FT.COM) σε δημοσίευμά της, που αναφέρεται σε σχέδιο ενίσχυσης της συνοριοφυλακής στα σύνορα της Σκοπίων και της χώρας μας. Το σενάριο αυτό, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, έχει αυξημένες πιθανότητες πλέον να υλοποιηθεί και συζητείται ευρύτερα τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, καθώς και Τούρκοι και άλλοι από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, θέτουν επιτακτικά το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στα σύνορα των δύο χωρών ώστε να ελεγχθούν ή και να «κλείσουν ερμητικά» τα σύνορα της ΕΕ.

Το σχέδιο προωθεί ιδιαίτερα η Σλοβενία που το έθεσε και σε συζήτηση τον περασμένο μήνα.

Στην περίπτωση που ισχύσει αυτό το ενδεχόμενο η χώρα μας κινδυνεύει να «αποκλειστεί» από την υπόλοιπη Ευρώπη, έχοντας να αντιμετωπίσει τις ροές των προσφύγων που υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 2,5 εκατ. ψυχές.

Σημειώνεται πάντως ότι άτυπα και εν μέρει, το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται ήδη, καθώς χώρες όπως η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, έχουν στείλει αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό, πραγματοποιώντας κοινές περιπολίες.

Αυστρία: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε την Ελλάδα

«Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μια λύση στην προσφυγική κρίση», αναφέρει σε μία εκ νέου κριτική εναντίον της Αθήνας, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε σημερινές δηλώσεις του, μετά τις εργασίες της άτυπης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ, όπως μετέδωσαν το απόγευμα αυστριακά ΜΜΕ.

«Στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή ελάχιστοι συνειδητοποιούν το πρόβλημα» υποστηρίζει ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες και τους προηγούμενους μήνες δεν αφήνει ευκαιρία να μην επιτεθεί φραστικά εναντίον της Ελλάδας.

Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει την πλήρη στήριξή του στις απειλές που είχε εξαπολύσει η συνάδελφός του, υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ -επίσης του Λαϊκού Κόμματος-, για αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν.

Στις χθεσινές του δηλώσεις, ο Σεμπάστιαν Κουρτς υποστηρίζει πως από την προσφυγική κρίση εξακολουθούν να πλήττονται πολύ λίγες χώρες προορισμού των προσφύγων στην ΕΕ, ενώ πολλές άλλες δεν θίγονται καθόλου και «για τον λόγο αυτό υπήρξε απόλυτα σωστή η απόφαση της Αυστρίας να θέσει ένα ανώτερο όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο στη χώρα».

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υποστήριζε πως «όλοι μας γνωρίζουμε στο μεταξύ πως η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λειτουργεί στα ελληνικά σύνορα και πιστεύω ότι υπάρχει ελάχιστη προθυμία από μέρους της Ελλάδας να δεχθεί βοήθεια στο θέμα αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας είχε ταχθεί με έμφαση υπέρ της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εθνική κυριαρχία για το θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική απέναντι στην Ελλάδα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών προέβαινε σε φραστική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, καθώς ο ίδιος είχε υποστηρίξει με άλλη ευκαιρία πως «δεν μπορεί να στηρίζουμε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ και να αφήνουμε αυτό το θέμα στην άκρη, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε ποια θα είναι η συνεισφορά της στην κρίση του ασύλου». Ο ίδιος στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον δανεισμό της Ελλάδας είχε ζητήσει να τεθούν ως προϋπόθεση όχι μόνον οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα, αλλά και η κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει δεκτό από τους υπουργούς Οικονομικών και από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Έντονη κριτική εναντίον της Ελλάδας σε σχέση με την «προστασία των συνόρων», είχε ασκήσει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και σε άλλες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το «πώς η Ελλάδα, η οποία έχει τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν στρατιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης», και σημειώνοντας ότι «χρειάζεται να ασκηθεί πίεση εκ μέρους της ΕΕ προς την Ελλάδα, για να ανταποκριθεί αυτή στα καθήκοντά της».

Είχε προηγηθεί η δριμεία κριτική του Σεμπάστιαν Κουρτς εναντίον της Ελλάδας, κατά την ομιλία του τον Ιούλιο στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής της αυστριακής Βουλής, όταν είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, ως «απόλυτα απαράδεκτη» τη στάση της Αθήνας στο θέμα της κρίσης χρέους και ως «προβληματικό» τον τόνο της ελληνικής πλευράς, σημειώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ανέχεται «εκβιασμούς» (σ.σ. από την Ελλάδα), ενώ κατά την άποψή του, δεν είναι ο σωστός δρόμος η μόνιμη συνέχιση επιδότησης «ενός συστήματος (σ.σ. του ελληνικού) που δεν λειτουργεί».

WWW.FT.COM, WWW.AMNA.COM
Πηγή MIGnatiouΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σαν σήμερα το 1990 η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ αποφάσισε να παραδώσει κι άλλα κομμάτια της εξουσίας που μονοπωλιακά κατείχε από το 1917. Οι έμπειροι κομματικοί έβλεπαν ότι η κατάρρευση πλησίαζε γρήγορα και η εθνική και θρησκευτική συνείδηση των κατεχομένων λαών αναζωογονούνταν.

Συνεπώς, πριν υποχρεωθούν να αντιμετωπίσουν (δίχως πιθανότητες επιτυχίας) κάποια ανεξέλεγκτη έκρηξη, θα έπρεπε να προνοήσουν για την «αποσυμπίεση» της κοινωνικής χύτρας, η οποία είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο βρασμού. Ακόμα και οι αρτηριοσκληρωτικοί κομισάριοι με τη μονοκόμματη σκέψη και τον ξύλινο λόγο μπορούσαν να διακρίνουν καταστάσεις και ανάγκες την ώρα που διαμορφώνονταν - σε αντίθεση με τους αφελείς, παραδομένους στην τρυφηλότητα και προδήλως ανήμπορους να ασκήσουν πολιτική Ευρωπαίους γραφειοκράτες. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχηματίζονται περίπου τα ίδια νέφη που είχαν σκεπάσει τους αιθέρες του ανατολικού μπλοκ και άπαντες οι ενδιαφερόμενοι υποκρίνονται ότι δεν τα βλέπουν ή αυταπατώνται πως θα μπορέσουν να τα διαλύσουν πριν από το ξέσπασμα της καταιγίδας.

Τα ύδατα του χρόνου ρέουν αδιάκοπα και ουδείς μπορεί να μπει στο ίδιο ποτάμι δύο φορές, όπως αποφαινόταν ο Ηράκλειτος, αλλά οι ομοιότητες του ενός καθεστώτος με το άλλο πληθαίνουν επικίνδυνα. Η βαναυσότητα με την οποία μεταχειρίζεται η κυρίαρχη, καταπιεστική ομάδα τις ιστορικές εθνότητες είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να παραγνωριστεί ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση.

Σύμπτωση ιδεολογική και οσονούπω... μεθοδολογική υπάρχει και στο ζήτημα της αθεΐας. Η ΕΣΣΔ ήταν επισήμως ένα καθεστώς δίχως θεό και αναγνώριζε «αγιοσύνη» και σχεδόν μεταφυσικές ιδιότητες στο Κόμμα, στην Κεντρική Επιτροπή και στον εκάστοτε Γενικό Γραμματέα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση μεταμφιέζει την έξαλλη αθεΐα και τη ασέβεια της γραφειοκρατίας της με τον ευφημισμό του «κοσμικού κράτους» - με αυτόν τον όρο νοείται πως επιτρέπονται τα πάντα εκτός από τον χριστιανισμό.

Συν τοις άλλοις, και στις δύο «Ενώσεις», την ΕΣΣΔ και την Ε.Ε., κυρίαρχη είναι η έχθρα της εκάστοτε νομενκλατούρας προς την ιδιοκτησία και κυρίως προς τη μεσαία τάξη. Οι Σοβιετικοί δεν είχαν πρόβλημα να το εκδηλώσουν ευθέως, αλλά οι ευρωκράτες εκτονώνουν αυτή την τάση τους υπερφορολογώντας όλους όσοι δεν είναι αρκετά ισχυροί για να μπορούν να επιχειρούν οικονομικά σε άλλες ηπείρους.

Η μεγάλη διαφορά των δύο καθεστώτων είναι στην επάρκεια του πολιτικού προσωπικού τους. Οι Σοβιετικοί, κατά κοινή ομολογία, ήταν αδίστακτοι, τύραννοι, αιμοσταγείς, αλλά επαρκείς σε κατάρτιση και ικανότητες. Ετσι μπόρεσε αυτός ο γίγαντας να αντέξει για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια. Οι Ευρωπαίοι «ομόλογοι» των Σοβιετικών έχουν τα περισσότερα από τα αρνητικά των προαναφερθέντων, αλλά δεν διαθέτουν ικανότητες...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μετά το δημοσίευμα των Παραπολιτικών, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να λέει σε συνεργάτες του, αναφερόμενος στην ελάφρυνση του χρέους, «Αν με πουλήσουν, θα φύγω», ο Πάνος Κάμμένος με συνέντευξή του στη Real News ενισχύει το σενάριο για προσφυγή στις κάλπες.

Αν το κουαρτέτο επιμείνει σε παράλογες απαιτήσεις ο κ. Καμμένος τονίζει πως τον λόγο θα έχει ο λαός:
«Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο. Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα. Το 2019, που θα γίνουν οι εκλογές, θα αποφασίσει ξανά ο ελληνικός λαός».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αυξανόμενα κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια ομογενών στην Αλβανία προκαλούν ανησυχίες στον κόσμο της ελληνικής μειονότητας. Το φαινόμενο τείνει να λάβει μορφή "επιδημίας" στα μειονοτικά χωριά του κάμπου της Δρόπολης στο νομό Αργυροκάστρου, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο του Δήμου Δρόπολης Αχιλλέα Ντέτσικα, τις τελευταίες μέρες άγνωστοι "άνοιξαν" περισσότερα από είκοσι σπίτια Ελλήνων μειονοτικών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Το πλέον ανησυχητικό και περίεργο, κατά τον δήμαρχο, είναι ότι οι "εισβολείς" δρουν ιδιαίτερα βίαια καταστρέφοντας τα πάντα αλλά... δεν αφαιρούν τίποτα. Ενδεικτικό της συχνότητας των "επιδρομών" είναι το γεγονός ότι στο χωριό Γεωργουτσάτες, μέσα σε μια νύχτα έγινε διάρρηξη έξι σπιτιών. Ο κ. Ντέτσικας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι επιθέσεις έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση των ομογενών.

Πηγή himara


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Ceteris Paribus

Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μην ακούμε προσεκτικά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Καθώς έχει κερδίσει, μάλλον επάξια, τα μαζικά αισθήματα αντιπάθειας της ελληνικής κοινής γνώμης, λίγοι εμβαθύνουν στις κατά καιρούς δηλώσεις του για την Ελλάδα – κάθε φορά το μαζικό ανακλαστικό είναι πως απλώς επιβεβαιώνει τη… δέσμευσή μας να τον αντιπαθούμε.

Πρόσφατα έκανε τις γνωστές δηλώσεις για τη «στάμνα», που αν πάει πολλές φορές στη βρύση, κάποια στιγμή θα σπάσει – ο πολιτικός υπαινιγμός είναι προφανής. Και χθες έγιναν γνωστές δηλώσεις του στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης στο Αμβούργο, ότι η Ελλάδα «είναι δύσκολο να ανακάμψει» δίχως να κάνει χρήση του εργαλείου της νομισματικής υποτίμηση. Αυτή ήταν η «σκανδαλώδης» αιχμή των δηλώσεών του. Όμως ο κ. Σόιμπλε παρουσίασε και ένα σκεπτικό. Παραδέχθηκε ότι είχε κάνει πρόταση ήδη από το 2011 στον κ. Βενιζέλο για Grexit με παροχή «μαζικής βοήθειας».

Το σκεπτικό της πρότασής του αποκαλύπτεται από τη φράση: «Το Grexit θα έπληττε μία και έξω τους Έλληνες, αποφεύγοντας το διαρκή πόνο του ελληνικού πληθυσμού». Σε συνδυασμό με τη φράση «Η Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακάμψει δίχως νομισματική υποτίμηση», μας δίνει θεωρώ με μεγάλη ασφάλεια τον πυρήνα της σκέψης του κ. Σόιμπλε. Όπως προκύπτει από τα λόγια του, δεν βλέπει το Grexit σαν «τιμωρία», αλλά σαν ορθολογική επιλογή ριζικής λύσης «μια κι έξω», αντί της παράτασης του «πόνου» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το παράδοξο είναι ότι το Grexit σαν «απόδραση από το Αλκατράζ», σαν διαφυγή από μια μακροχρόνια διαδικασία «πόνου» χωρίς διέξοδο, στην Ελλάδα μας έρχεται μόνο από την Αριστερά – προφανέστατα ενταγμένο σε μια εντελώς διαφορετική στρατηγική από αυτή του κ. Σόιμπλε. Οι συστημικές δυνάμεις είναι συντεταγμένες φανατικά με το «Μένουμε Ευρώπη». Κι ωστόσο, αυτές οι ίδιες δυνάμεις θεωρούν τη Γερμανία φίλη και στην αντιπαράθεση τις μέρες του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουλίου όχι μόνο υπερασπίστηκαν την «καλή φήμη» της Γερμανίας και του ίδιου του κ. Σόιμπλε, αλλά κάποιες εξ αυτών είπαν και το περίφημο «Βάστα Σόιμπλε»…
Για ποιο λόγο, λοιπόν, δεν θέλουν καν να θέσουν σε συζήτηση την ιδέα του κ. Σόιμπλε; Για ποιο λόγο έχουν αναγάγει το Grexit σε αρνητικό «εθνικό φετίχ»; Γιατί δεν δέχονται να συζητήσουν την ιδέα για ένα «τέλος της αθλιότητας, παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος»; Πιστεύουν πραγματικά ότι αντί για «τέλος της αθλιότητας» θα έχουμε ένα «άθλιο τέλος»; Ή η ερμηνεία αυτής τους της άρνησης είναι άλλη;..

Για να προχωρήσουμε το συλλογισμό, θα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας ότι ο κ. Σόιμπλε έχει -εμμέσως πλην σαφώς- διατυπώσει ένα βαρύ υπαινιγμό: ότι το Grexit είναι ούτως ή άλλως αναπόφευκτο. Ότι θα έρθει αργά ή γρήγορα. Οπότε, προτιμότερο είναι να έρθει όσο το δυνατόν πιο νωρίς και «συντεταγμένα», παρά σε συνθήκες κρίσης και συμπτωμάτων κατάρρευσης…

Αν αυτός ο υπαινιγμός μας φαίνεται πολύ βαρύς, ας αναλογιστούμε ότι η εκτίμηση πως το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει», ότι οι στόχοι του είναι ανεδαφικοί, ότι κάθε μνημόνιο οδηγεί αναπόφευκτα στο επόμενο, ότι αυτός ο «πόνος» διαρκείας εξασθενεί σταθερά και εις βάθος την ελληνική οικονομία, είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική πολιτική σκηνή. Λίγοι όμως εξάγουν από μια τέτοια εκτίμηση το αναπόφευκτο συμπέρασμα: Αν τα διαδοχικά μνημόνια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που «δεν βγαίνει», οδηγούν στην έσχατη εξασθένιση όπου το Grexit θα είναι αναπόφευκτο, τότε γιατί να μην ακούσουμε τον κ. Σόιμπλε, και να γίνει νωρίς και συντεταγμένα; Αν η στρατηγική της εξόδου από τα μνημόνια δεν αποδίδει, γιατί να πληρώσουμε κόστος σαν να εφαρμόζουμε και τις δύο στρατηγικές -της εφαρμογής σκληρών μνημονίων με την ελπίδα… εξόδου από τα μνημόνια και του Grexit- ταυτόχρονα; Ήδη είμαστε στο τρίτο μνημόνιο και, πριν ακόμη αρχίσει να εφαρμόζεται, άρχισε να γίνεται λόγος για… τέταρτο, ο δε ορίζοντας του διεθνούς οικονομικού ελέγχου πάνω στη χώρα εκτείνεται μερικές τουλάχιστον δεκαετίες στο μέλλον.

Σε τέτοια υπόρρητα ερωτήματα, στην εγχώρια πολιτική σκηνή η απάντηση είναι είτε ο εξορκισμός του «κακού» είτε η επίρριψη ευθυνών από το ένα κόμμα εξουσίας στο άλλο: ο Σαμαράς είχε έτοιμο το success story του αλλά δεν τον άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ να το ολοκληρώσει, ο δε ΣΥΡΙΖΑ συστήνει -όπως και ο Σαμαράς- «λίγη ακόμη υπομονή, και βγαίνουμε από το τούνελ, καταγγέλλοντας εγχώρια και ξένα κέντρα ότι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση και να αποτρέψουν στο «παραπέντε» την έξοδο από το τούνελ…

Μήπως πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται η πικρή αλήθεια ότι η στρατηγική της εξόδου από την κρίση με διαδοχικά μνημόνια εντός ευρώ έχει ήδη αποτύχει;

Μετατρέποντας το Grexit σε αρνητικό φετίχ και τον Σόιμπλε σε «δαίμονα», η εγχώρια πολιτική ελίτ το μόνο που προετοιμάζει, είναι μια κατάρρευση και το στήσιμο «εθνικών δικών» για τον υπαίτιο.

Βεβαίως, η συζήτηση αυτή πρέπει πρώτα να νομιμοποιηθεί βγαίνοντας από την παρανομία και ύστερα να πάει στην ουσία; Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα με ποιους όρους; Για να κερδίσουν ποιοι και να χάσουν ποιοι; Ποιες θα είναι οι πραγματικές συνέπειες και πόσο θα διαρκέσει το δύσκολο διάστημα; Πώς θα ενταχτεί σε μια συνολική νέα στρατηγική; κ.λπ. κ.λπ.

Λέγεται ότι ο κ. Σόιμπλε -όπως και η κ. Μέρκελ- γίνονται αποδέκτες αναλύσεων και στρατηγικών επεξεργασιών από τα 5 κορυφαία think tanks Γερμανίας. Και ότι σταθμίζουν διαρκώς αυτές τις επεξεργασίες και αναλύσεις για να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο τίποτε δεν έχει φετιχοποιηθεί και εξαιρεθεί. Στην Ελλάδα, ωστόσο, όλη η πολιτική ελίτ λέει με ένα στόμα: μία είναι η στρατηγική, τα μνημόνια εντός ευρώ. Και αναζητεί τον «εθνικό πρωταθλητή» που θα μας βγάλει από τα μνημόνια μέσω των μνημονίων…

Ο γράφων είναι ο τελευταίος που θα δήλωνε οποιαδήποτε συμπάθεια προς τον κ. Σόιμπλε. Άλλωστε το ζήτημα δεν είναι αυτός, αλλά η στρατηγική εξόδου από την κρίση, και πόσο ρεαλιστική είναι. Επίσης, δεν θέλει να υπονοήσει ότι κάποιου είδους Grexit είναι οπωσδήποτε η ορθή στρατηγική. Η «δαιμονοποίηση» του Σόιμπλε, όμως, κρύβει επιμελώς τη δαιμονοποίηση μιας στρατηγικής που θα έπρεπε τουλάχιστον αν εξεταστεί – έστω και σαν υπόθεση εργασίας.

Η εγχώρια πολιτικο-επιχειρηματική ελίτ «αποκοιμήθηκε» στο μεγάλο πάρτι της πρώτης δεκαετίας του ευρώ, αποτυγχάνοντας να εκτιμήσει και αποσοβήσει τον προφανή κίνδυνο της επερχόμενης μεγάλης κρίσης. Απέτυχε είτε από παράλογη αισιοδοξία ότι το πάρτι θα διαρκέσει για πάντα, και στο τέλος δεν θα χρειαστεί καν να πληρωθεί ο λογαριασμός, είτε από ιδιοτέλεια, καθώς το πάρτι είχε πλούσιο τραπέζι με εδέσματα και ποτά… Τώρα, υιοθετώντας μια μονόδρομη στρατηγική, δαιμονοποιώντας και με εξετάζοντας εναλλακτικές στρατηγικές, κινδυνεύει να αποτύχει και στη διαχείριση της κρίσης που απέτυχε να προβλέψει και να αποτρέψει.

Και, υπ’ αυτούς τους όρους, στο τέλος της μέρας που λένε και οι Αγγλοσάξονες, ο «κακός» Bόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί να αποδειχτεί ότι έχει την πλήρη άνεση να περιμένει λίγο ακόμη μέχρι το Grexit να γίνει αναπόφευκτη επιλογή. Με πολύ χειρότερους όρους σχέση με το 2011, αλλά και σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015…

Δεν είναι μοιραίο, είναι όμως ένα ενδεχόμενο που με κάθε μνημόνιο έρχεται όλο και πιο κοντά…

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου