Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Σεπ 2015

Αν υπήρχε η δυνατότητα αύριο το πρωί με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού να σε εξαφανίσουν, Έλληνα, θα το έκαναν. Έχει φθάσει πλέον η ώρα που δεν σε χρειάζονται άλλο. Το καθήκον σου, συνειδητά και ασυνείδητα, προς την ναζιστική Ενωμένη Ευρώπη το έκανες και με το παραπάνω. Ο στρατιώτης του Νότου έδωσε ό,τι είχε να δώσει και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από το πεδίο κατασκευασμένης μάχης που έστησαν στρατηγοί και ηγέτες.

Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν κάποια ανταρσία από το στράτευμα των νοτίων Βαλκανίων, όπως είχαν βρει από αυτό των βορείων Βαλκανίων δύο δεκαετίες πριν. Αλλά εδώ δε μάτωσε μύτη για το ναρκοπέδιο που σου έστηναν σιγά-σιγά κυκλώνοντας εσένα και τα πολύτιμά σου. Αν και βλέπαμε όλοι ότι ενώ εμείς είχαμε μπροστά το μέτωπο, οι κοινοβουλευτικοί στρατηγοί αντί να κυκλώνουν τους εχθρούς κύκλωναν εμάς, δεν κάναμε βήμα εναντίον τους. Αντίθετα στο τελευταίο σύνθημά τους “ψηφίστε μας” πατώντας πάνω στις νάρκες θα τρέξουν οι Έλληνες για την τελευταία έξοδο.

Γίναμε βάρος περιττό διότι, όπως καταλαβαίνεις από τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, αυτό που ήθελαν ήταν η χώρα που θεωρείς μέχρι σήμερα ότι σου ανήκει. Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα σού ανήκει μόνο ότι σου επιτρέπουν να σού ανήκει. Έφθασες στο σημείο να διαπραγματεύεσαι την γη σου και την ζωή σου με αντίτιμο που θα ορίσει ο ναζιστής γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Χθες ήταν 50,000 ευρώ, σήμερα είναι 5,000 ευρώ και αύριο θα είναι 1 ευρώ. Η τιμή της ελευθερίας και της ζωής σου, απ' ό,τι βλέπεις, πέφτει κατακόρυφα. Στοιχίζεις περισσότερα πλέον απ' ό,τι μπορείς να δώσεις κι αυτό είναι αντίθετο με το σύστημα των Αρίων της Ευρώπης. Κοινώς μπορούσαν να ανεχτούν τον γύφτο όταν αυτός τους τάιζε, αλλά ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα για την Αρία φυλή των Ευρωπαίων, ο Γύφτος του Νοτιότερου άκρου των Βαλκανίων. Αυτός που κατά τύχη γεννήθηκε στον τόπο των θεών και των ηρώων.

Επί 200 χρόνια δεν είχαν τι να σε κάνουν. Σου όριζαν βασιλιάδες Βαυαρούς, πρωθυπουργούς που έσκυβαν σε κάθε προσταγή των Μεγάλων Δυνάμεων, δικτάτορες που το όνομά τους ήταν μεγαλύτερο από το ύψος τους και πρωθυπουργούς που υπέγραφαν την νέα υποδούλωσή σου στην ΕΟΚ με το πρόσχημα του εξευρωπαϊσμού. Μέχρι και σοσιαλιστή σού έφεραν γνωρίζοντας ότι θα τσιμπήσεις στο “πάρτα όλα” σπρώχνοντάς σε στο λάκκο με τα φίδια. Είχες την ευθύνη των επιλογών σου και τώρα περνάς από τον πάγκο για τις τρύπιες δεκάρες που σου έδωσαν με τις χούφτες και εσύ νόμιζες ότι έπαιρνες χρυσό. Σε έβαλαν στην ευρωπαϊκή σκέψη ότι όλα κοστίζουν και να τώρα που έφθασες εσύ να κοστολογείσαι από τις εταιρείες τους ως ασθενής, ως άνεργος, ως αναξιοπαθούντας. Φαντάσου ότι ακόμα και για την ναζιστική φρίκη που έζησαν οι πρόγονοί σου, σε έβαλαν στο σκεπτικό να θέλεις να την εξαργυρώσεις, και το χειρότερο, με τον θάνατο και τον βασανισμό των προγόνων σου να ξεχρεώσεις τα δικά σου γούστα. Εις τον θάνατο του μαλάκα! Εκεί καταντήσαμε.

Τους έδωσες το δικαίωμα να σε αντιμετωπίζουν, όχι ως λαό που του ανήκει δικαιωματικά αυτός ο τόπος και η ιστορία, αλλά σαν τον τουρίστα που τυχαία έπεσε εδώ και τώρα δεν έχει να πληρώσει το ξενοδοχείο για να βγάλει την παγερή νύχτα. Βλέπεις κι εσύ την ιστορία σου δεν έκανες τον κόπο να την μάθεις, αλλά τώρα ευκαιριακά την παπαγαλίζεις άτσαλα για να υπερασπιστείς το δικαίωμα της ύπαρξής σου.

Μην ξεχνάς ότι το πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό σου το έχουν ήδη πάρει με το πρώτο κύμα νεομετανάστευσης. Τώρα θα πάρουν και το δεύτερο βάζοντας λουκέτο σε ό,τι ακόμα δεν έχουν βάλει και θα μείνουμε πίσω κουτσοί, στραβοί και μίζεροι να ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε. Αλλά επειδή και οι τρύπες έχουν αξία για τους Ευρωπαίους θα σου ετοιμάσουν τα ανάλογα γκέτο να στριμώξεις την οικογένεια, τα όνειρα και την ξεπεσμένη σου καταγωγή. Δεν είσαι άλλωστε και η γενιά της Προσφυγιάς, ούτε καν η γενιά της Κατοχής. Δεν αντιμετώπισες ποτέ εχθρό κατά μέτωπο για να ξέρεις πώς θα επιβιώσεις, αντίθετα τον εχθρό τον έβαζες στο σπίτι σου ως υποψήφιο σωτήρα του χωριού σου, της πόλης σου, της περιφέρειάς σου, της χώρα σου. Αυτής της χώρας που τώρα εσύ δεν χωράς.

Το πιο άνανδρο πάντως που έχει η ράτσα σου, νεοέλληνα, είναι το πείσμα σου να θέλεις να σώσεις τον διπλανό χωρίς αυτός να έχει ανάγκη την δικιά σου ύποπτη σωτηρία. Γουστάρεις να κάνεις κολιγιές ακόμη και με προδότες ή κουκουλοφόρους για μία θέση στο ψηφοδέλτιο. Για να μου αποδείξεις ότι εσύ είσαι “τρομοκράτης” και “αντιστασιακός”, ενώ εγώ ηττοπαθής. Ότι το δικό σου IQ είναι πιο υψηλό από το δικό μου, που έχω αποφασίσει να μην δίνω κώλο κι ας πεθάνω από ασιτία. Πολεμάς να μην μείνει ούτε μία στάλα ανυπότακτων σε τούτο το χώμα. Γκεμπελίζεις κλείνοντας όλες τις πιθανές διόδους μιας πραγματικής τελευταίας εξόδου.

4 χρόνια Κατοχής και αυτό που μένει τελικά από τους ήσυχους αυτόχειρες, από τους ήσυχους θανάτους, από τα ήσυχα λουκέτα, από τους ήσυχους λυγμούς, από τις ήσυχες καταθλίψεις, από την ήσυχη εθνική παράδοση άνευ όρων είναι ο ανυπόφορος θόρυβος που κάνει η κάλπικη φωνή σου πέφτοντας στους τενεκέδες του ξεπουλήματος.

Πηγή SimpleMan


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η σύγκρουση Τουρκίας – ΡΚΚ διαρκεί πολλά χρόνια. Σήμερα όμως οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν μια νέα κατάσταση, με την εξάπλωση της βίας στις πόλεις, αντίθετα με το παρελθόν, όπου οι συγκρούσεις ελάμβαναν χώρα στο ύπαιθρο. Αποτέλεσμα της ποιοτικής αυτής διαφοροποίησης της σύγκρουσης είναι πολλοί πολίτες να βρίσκουν τον θάνατο...

Tου Aziz Istegun
Today’s Zaman


Σε περισσότερες από 10 επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και ΡΚΚ. Στις πλέον πρόσφατες από αυτές σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι αστυνομικοί, δύο πολίτες άμαχοι και το χειρότερο, τρία παιδιά. Η εξάπλωση των συγκρούσεων από τα βουνά στις πόλεις αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για τους πολίτες. Οι οπαδοί του ΡΚΚ οχυρώνουν τις γειτονιές τους, εμποδίζοντας την πρόσβαση στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, κάθε προσπάθεια των οποίων να εισχωρήσουν, αντιμετωπίζεται με πυρά φορητών όπλων και φορητών αντιαρματικών εκτοξευτών. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες και ο θάνατος αμάχων.

Επιπλέον η μη διεξαγωγή ερευνών για τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου πολλών αμάχων δε βοηθά στην καταλλαγή της λαϊκής οργής στις περιοχές αυτές. Υπάρχουν πολλές αιτίες που οδήγησαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ, απλώς για το θεαθήναι, για την εξυπηρέτηση των πολιτικών της σκοπών. Η ειρηνευτική διαδικασία που είχε ξεκινήσει, με την συνεπακόλουθη εκεχειρία, επέστρεψαν την ενδυνάμωση του ΡΚΚ. Την ίδια ώρα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συγκλονίστηκαν από το σκάνδαλο διαφθοράς του Δεκεμβρίου του 2013. Εξαιτίας του σκανδάλου έμπειροι αξιωματικοί, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ώστε να καλυφθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης σε αυτό και άλλα σκάνδαλα. Έτσι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχασαν σημαντικά σε εμπειρία και ικανότητα συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών.

Αυτή την στιγμή οι Τούρκοι δεν μπορούν, ούτε καν, να εντοπίσουν τους αρχηγούς των κουρδικών οργανώσεων στις διάφορες πόλεις. Είναι, πλέον, πολύ εύκολο να διεξαχθούν επιθέσεις στις τουρκικές πόλεις. Τα τελευταία δύο χρόνια όλες οι επιθέσεις του YDG-H, της νεολαίας, ουσιαστικά, του ΡΚΚ, παραβλέπονταν από την τουρκική κυβέρνηση, λόγω της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ακόμα και επιθέσεις του ΡΚΚ χαρακτηρίζονταν ως «παρενοχλητικές». Τα τελευταία τρία χρόνια το ΡΚΚ έχει μεταβάλει την στρατηγική του. Αντί των βουνών και της τακτικής του ανταρτοπόλεμου, τώρα μεταβάλει τα κέντρα των πόλεων σε πεδίο μάχης. Οι εκτελέσεις Τούρκων αξιωματικών την ώρα που πάνε για ψώνια ή παρακολουθούν ποδοσφαιρικό αγώνα, αποτελεί την ένδειξη της ποιοτικής μεταστροφής στις μεθόδους του ΡΚΚ. Η απόφαση αλλαγής τακτικής και στρατηγικής από το ΡΚΚ, ελήφθη στα βουνά του Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ.

Η ηγεσία του ΡΚΚ αποφάσισε να δραστηριοποιήσει ενεργότερα την οργάνωση νεολαίας του, για δράση στις πόλεις. Οι Κούρδοι νεολαίοι έχουν δημιουργήσει μια οργάνωση αυτοάμυνας, την Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK). Οι μαχητές του ΡΚΚ που έχουν εκπαιδευτεί στα βουνά λαμβάνουν, τώρα, μέρος σε επιχειρήσεις στις πόλεις, ενταγμένοι στις μονάδες αυτοάμυνας. Από το 2013 το ΡΚΚ έχει επιταχύνει τις προσπάθειές του να ενισχύσει τις θέσεις του στις πόλεις, με στόχο να τις ελέγξει, όπως στο παρελθόν προσπάθησε να ελέγξει την ύπαιθρο στη χώρα.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Φωτογραφικά ντοκουμέντα στα οποία εμφανίζονται φορτηγά με υλικά που χρησιμοποιούνται από το Ισλαμικό Κράτους για την κατασκευή όπλων να περνούν από συνοριακή διάβαση της Τουρκίας με προορισμό της Συρία, δημοσίευσε στο σημερινό πρωτοσέλιδο της η τουρκική εφημερίδα Bugun, στα γραφεία της οποίας έγινε αστυνομική επιδρομή.

Το στοιχείο αυτό προκάλεσε εύλογα ερωτήματα για το στόχο της εισαγγελική παραγγελίας να γίνει έφοδος, στην παρούσα προεκλογική συγκυρία, στα γραφεία του ομίλου εταιρειών Koza-Ipek που διατηρεί στενές σχέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, πολιτικό αντίπαλο και σφοδρό επικριτή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα φαίνονται να μεταφέρονται φορτία με βαρέλια εκρηκτικών, μεταλλικά ελάσματα που χρησιμοποιούνται για κατασκευή θωράκισης, πυροσωλήνες και άλλο υλικό που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στην κατασκευή αυτοσχέδιων όπλων να περνάει στη Συρία μπροστά από τα μάτια των αμέριμνων Τούρκων τελωνειακών υπαλλήλων και αστυνομικών της συνοριακής διάβασης Ακσάκαλε.

To Ακσάκαλε βρίσκεται στην επαρχία Oύρφα, απέναντι ακριβώς από την ελεγχόμενη από τις κουρδικές δυνάμεις πόλη της Συρίας, Ταλ Αμπιάντ. Η πόλη πριν από λίγους μήνες είχε γίνει σύμβολο της κουρδικής αντίστασης έναντι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ στην τουκρική πλευρά των συνόρων, στη γειτονική πόλη Σουρούτς, είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούλιο επίθεση αυτοκτονίας με στόχο Τούρκους και Κούρδους ακτιβιστές, που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στους κούρδους μαχητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μεταφορά παρόμοιου υλικού από το Ακτσάκαλε λάμβανε χώρα επί σχεδόν δύο μήνες.

Η αστυνομική επιχείρηση κατά των γραφείων της Koza-Ipek Group στην Αγκυρα και των εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί της Τρίτης. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και στα γραφεία της εφημερίδας Bugun και του τηλεοπτικού σταθμού Kanalturk του ομίλου, καθώς και σε γραφεία του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Ipek.

Ο όμιλος Koza-Ipek δραστηριοποιείται στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, της ενέργειας και της μεταλλευτικής και ελέγχει τις εφημερίδες Bugun και Millet, τα τηλεοπτικά δίκτυα Bugun TV και Kanalturk, καθώς και τον ενημερωτικό δικτυακό τόπο BGNNews..

Στο τέλος του περασμένου έτους, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες άτομα κατά τη διάρκεια συντονισμένων εφόδων σε γραφεία μέσων ενημέρωσης που διατηρούν σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι έχει συγκροτήσει παράλληλο κρατικό μηχανισμό μέσω των υποστηρικτών του κινήματός του στο δικαστικό σώμα, την αστυνομία και άλλους κρατικούς θεσμούς και ότι ασκεί επιρροή μέσω των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες που αποκάλυψαν την συνεχιζόμενη έμπρατη σε πολεμικό υλικό στήριξη του τουρκικού κράτους στος τζιχαντιστές και προκάλεσαν την "τυχαία" εισαγγελική παραγγελία και αστυνομική έφοδο στα γραφεία του ομίλου εταιρειών Koza-Ipek που διατηρεί στενές σχέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιάννη Λαζάρου

Είναι τόσο αγανακτισμένοι και πιεσμένοι οι Έλληνες που τον Αύγουστο πλήρωσαν στο ταμείο της Μέρκελ (λέγεται και ελληνικό δημόσιο) 4,4 δισ. Με τα μαγιό πήγαιναν στην εφορία να πληρώσουν την πρώτη δόση φόρου εισοδήματος ενώ οι φόροι μέσω τελωνείων πληρώθηκαν μέχρι κεραίας από τους εισαγωγείς. Οι ίδιοι, που ωρυόταν ότι λόγω των capital controls δεν μπορούσαν να εργαστούν και καταστρέφονταν οι επιχειρήσεις τους.

Μιλάμε για τεράστια αγανάκτηση των Ελλήνων που θα τους "μαυρίσουν" όλους στις εκλογές! Πώς είναι δυνατόν η αγορά να έχει στεγνώσει και οι Έλληνες να "σκάνε" 4,4 δισ. ενώ ήδη έχει συμφωνηθεί Μνημόνιο 3, παράλληλα με προεκλογική περίοδο που ως είθισται τα έσοδα πέφτουν λόγω πολιτικών εξελίξεων είναι εξίσωση επιπέδου Αϊνστάιν! Μάλλον το γουστάρει το πετσί σας το γδάρσιμο. Μάλλον η περηφάνια των φορολογούμενων είναι τόσο μεγάλη που λέρωσαν τα βρακιά τους με το που άκουσαν τον Αλεξιάδη να βγάζει λόγους πύρινους εναντίον των ξεσκισμένων από μνημόνια Ελλήνων.

Δεν δικαιολογείται η ανέχεια του λαού με το γέμισμα των ταμείων της Γερμανίας. Δεν υπάρχει λαός στον πλανήτη που να τον δέρνουν κι αυτός να λέει "σε πληρώνω όσο-όσο να μου κάνεις και φάλαγγα". Μπα, ούτε επί Τουρκοκρατίας δεν υπήρχε αυτή η υποτέλεια. Μην βρίζουμε τους ραγιάδες γιατί στο κάτω-κάτω εκεί είχαν και έναν Ιμπραήμ πασά που έτρεμες τα μούτρα του πριν από το γιαταγάνι του. Σήμερα κλάνουμε μέντες με το που βλέπουμε τον ντολμά με το προκοίλι, που το μόνο όπλο που έχει για να σε απειλήσει είναι ότι θα σου πάρει τα κινητά και ακίνητα. Αντί, να του χώσεις μία περιποιημένη μπάτσα, στέκεσαι στην ουρά ως νοικοκύρης να παραδώσεις τα ευρωδάκια στον μπεζαχτά για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες και μετά εσύ τι θα κάνεις;!

Δεν υπάρχει μισθός αυτή την στιγμή στην Ελλάδα που να μπορεί να ανταποκριθεί στην φορολογία. Δεν μιλάμε φυσικά για τον ιδιωτικό τομέα διότι εκεί είναι ανύπαρκτος. Μιλάμε για το μοναδικό χρήμα που κυκλοφορεί, τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων. Ας βγει ένας από τους πιο καλοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους να αποδείξει πως ο μισθός του ανταποκρίνεται στην φορολογία. Που βρίσκονται λοιπόν τα λεφτά;

Το αδύναμο σημείο σου το βρήκε ο Λαφαζάνης και τσουπ στην αμόλησε την λύση: Θα εθνικοποιήσει τις Τράπεζες, αλλά θα μείνει και στην Ε.Ε. Εδώ σωπαίνουν τα πουλιά και τ' αηδόνια. Θα κυβερνήσει ο Λαφαζάνης και αφού βγάλει την χώρα από το ευρώ θα εθνικοποιήσει τις προσαρμοσμένες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (που κόβει το ευρώ) ελληνικές τράπεζες και θα αλλάξει όλη την οικονομική κατάσταση του πλανήτη. Μέχρι και ο Βορειοκορεάτης Κιμ δεν κοιμήθηκε το βράδυ μετά από τις δηλώσεις Λαφαζάνη διότι ως γνωστό για τις διεθνείς συναλλαγές της Β. Κορέας χρησιμοποιεί ευρώ. Τι θα κάνει ο Κιμ αν τολμήσει ο Λαφαζάνης να πλήξει με αυτό τον τρόπο το ευρώ;!

Ο παιάνας αβάντι μπρόκολο θα αντηχεί έξω από τις εθνικοποιημένες τράπεζες από τις οποίες θα βγαίνουν οι ευτυχισμένοι ψηφοφόροι κοψομεσιασμένοι από το βάρος του χρήματος που θα μοιράζει ο ηγέτης Λαφαζάνης του οποίου η υπογραφή είναι κάτω από την παραχώρηση ολόκληρων στρεμμάτων παρθένας Ελληνικής γης στην ΤΕΡΝΑ, για να την κάνει αμμοχάλικο. Βίβα λα ρεβολουσιόν ντε Λαφαζάν.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες όλων, και περισσότερο των "αντιπολιτευόμενων", αποδεικνύουν ότι όλοι τους ξέρουν με τι λαό έχουν να κάνουν. Από την στιγμή που βλέπουν πως ό,τι και να επιβάλλεις στον Έλληνα αυτός θα το αποδεχθεί πληρώνοντας την κατοχή του, για ποιο λόγο να μην λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι;

Έφτασε ο Μεϊμαράκης στην ομιλία του στο Ηράκλειο να πει ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την Κρήτη στην πορεία ανάπτυξής της. Και δεν έπεσαν γιαούρτια μαζί με τον πήλινο κεσέ. Πήγε στην περιοχή με τις περισσότερες περιπτώσεις αυτοκτονίας από το 2010 να τους πει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναπτυχθεί όλη η Ελλάδα. Εντάξει, οι προδοταραίοι παλαμακιστές δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατουράνε διά της ψήφου στους τάφους των αυτόχειρων συμπολιτών τους, ο Μεϊμάρακης από την άλλη μάς υποσχέθηκε ότι θα μάς κάνει όλους να ψάχνουμε σχοινί να κρεμαστούμε και φυσίγγια να γεμίζουμε τις καραμπίνες.

Μπορεί βέβαια ο Βαγγέλας να έχει στο μυαλό του να βάλει φορολογία και στην αυτοκτονία. Δέκα χιλιάδες (και βάλε) αυτοκτονίες πήγαν χαμένες, να πάνε άλλες τόσες άχρηστες; Ρίξε 10,000 ευρώ φόρο αυτοκτονίας για κάθε οικογένεια αυτόχειρα και τσουπ έβγαλες την δόση για την ΕΚΤ. Γιατί αν επιβάλλει διπλότυπο αυτοκτονίας νομίζετε ότι ο Νεοέλλην δεν θα πάει να το πληρώσει πριν βάλει θηλιά στον λαιμό του; Είναι το καθήκον του πολίτη να κάνει τα πάντα υπέρ του Κράτους. Είτε είναι ελεύθερο, είτε κατακτημένο ο Νεοέλλην είναι άνθρωπος του καθήκοντος. Του καιροσκοπικού καθήκοντος, διότι για το πατριωτικό το απέδειξε: Το έχει κάνει κέρματα ακουμπώντας το στον γκισέ της υποτέλειας.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Αλέξαδρος Τάρκας

Η τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της, ως τώρα τουλάχιστον, την «αφωνία» των προέδρων των κομμάτων σχετικά με το καυτό πρόβλημα του Μεταναστευτικού.

Σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, που ζητεί τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής της Ε.Ε., και με την πρωθυπουργό Β. Θάνου, η οποία μίλησε για το ενδεχόμενο αποφάσεων ακόμα και πριν από την 20ή Σεπτεμβρίου, οι διεκδικητές της λαϊκής ψήφου δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους. Αρνούνται να παρουσιάσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα ή έστω τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής τους για το ζήτημα, που μαζί με την οικονομική κρίση θα σφραγίσει το μέλλον της Ελλάδας για πάρα πολλά χρόνια.

Με εξαίρεση μια λακωνική αναφορά του Ευ. Μεϊμαράκη στον προγραμματισμό διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν αντιληφθεί το βασικότερο: όπως την περίοδο 2010-12 με τα μνημόνια Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κύπρου για την οικονομία, έτσι και τώρα αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού, καθώς οι ισχυροί της Ε.Ε. παρεμβαίνουν αποφασιστικά για την αντιμετώπιση (και) του μεταναστευτικού.

Επί της αρχής είναι θετικό ότι ιδίως η Γαλλία και η Γερμανία ασχολούνται, κατά προτεραιότητα, με τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, αντί να κοιτούν από μακριά την ανθρωποπλημμύρα στα νησιά της Ελλάδας και τις ακτές της Ιταλίας, αλλά θα το κάνουν με τους όρους και στους χρόνους που επιθυμούν. Αν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, όπως η Ελλάδα, δεν σπεύσουν να προτείνουν το δικό τους σχέδιο (μήπως και γίνει εν μέρει αποδεκτό), το λογικό επακόλουθο θα είναι να λάβουν και στο Μεταναστευτικό μια «έτοιμη» συμφωνία από τα ισχυρά μέλη της Ε.Ε., όπως ο Γ. Παπανδρέου τον Μάιο του 2010 με το πρώτο Μνημόνιο και ο Α. Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015 με το τρίτο Μνημόνιο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, ειδικά όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν στον (όποιο) μετεκλογικό συνασπισμό, έχουν ιστορική υποχρέωση όχι μόνο να παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες που οραματίζονται να αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση αλλά και τη βήμα βήμα τακτική με την οποία θα πείσουν το Βερολίνο και το Παρίσι να στηρίξουν τις ελληνικές θέσεις. Δεν είναι δυνατόν τα κόμματα να μη λένε τίποτα για την ενίσχυση των συνόρων με τη Frontex και για την αναγκαία αναθεώρηση των σχεδίων της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού - Ακτοφυλακής και, κατά περίπτωση, των Ενόπλων Δυνάμεων σε ορισμένες περιοχές.

Αλλωστε τα χειρότερα είναι μπροστά μας καθώς, πέραν της ανθρωπιστικής πτυχής του Μεταναστευτικού και του αυξανόμενου προβλήματος εσωτερικής ασφάλειας, θα αντικρίσουμε σύντομα και τη διπλωματική διάσταση. Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον της συνειδητής απραξίας της Αγκυρας, αν όχι ενώπιον της διευκόλυνσης της ροής μεταναστών προς την Ελλάδα, ενώ η ΠΓΔΜ αξιοποιεί την κρίση, για να προσκολληθεί στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, προσπαθώντας να παρακάμψει την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει το θέμα μακριά από τους προεκλογικούς προβολείς είναι απόλυτα αναμενόμενη, γιατί ήταν ο κ. Τσίπρας εκείνος που εφάρμοσε την τραγική πολιτική ανοιχτών συνόρων, δίνοντας (φρούδες) ελπίδες στον κάθε αναξιοπαθούντα από την κεντρική Ασία και, δυστυχώς, πλούσια κέρδη στα κυκλώματα διακινητών. Αντίθετα, είναι απορίας άξιο γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση πέφτει σε άλλη μια παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, εμμένοντας μόνον στην οικονομία (όπου, παρά το «δικό του» Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας ψελλίζει ακόμα αληθοφανείς δικαιολογίες), χωρίς να ανοίγει την ατζέντα και με το μεταναστευτικό, όπου η Ν.Δ. είναι, οφθαλμοφανώς, πιο αξιόπιστη.

* Ο Αλέξαδρος Τάρκας είναι εκδότης του περιοδικού «Αμυνα & Διπλωματία» και σύμβουλος ξένων εταιριών μελέτης επιχειρηματικού ρίσκου για τη ΝΑ Ευρώπη.
Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Η Άγκυρα στρατολογεί Ουιγούρους στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους
  • Τούρκοι εθνικιστές επιτέθηκαν κατά λάθος σε μια ομάδα Κορεατών τουριστών στην Κωνσταντινούπολη θεωρώντας ότι είναι Κινέζοι λόγω του σχήματος των ματιών
Υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι η Τουρκία δελεάζει τους κατοίκους των Ουιγούρων της επαρχίας Xinjiang της χώρας του με σκοπό να τους στρατολογήσει στον πόλεμο της εξέγερσης στη Συρία. «Οι Τούρκοι διπλωμάτες στη Νοτιοανατολική Ασία έχουν δώσει τουρκικές ταυτότητες στους πολίτες των Ουιγούρων της επαρχίας και στη συνέχεια τους έχουν στείλει στην Τουρκία για να προετοιμαστούν για τον πόλεμο εναντίον της συριακής κυβέρνησης, στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε τη Δευτέρα στην αραβόφωνη ιστοσελίδα «Al-Qanoon» ο επικεφαλής του Ποινικού Τμήματος του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, Tong Bichan.

Διαμαρτυρία κινέζικου ΥΠΕΞ

Επιπλέον, σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, η Ταϊλάνδη την περασμένη Πέμπτη έδωσε εντολή για επαναπατρισμό 109 παράνομων μεταναστών στην Κίνα, οι οποίοι θα μετέβαιναν στην Τουρκία, τη Συρία ή το Ιράκ προκειμένου να λάβουν μέρος σε μαχητικές δραστηριότητες. Αυτοί οι επαναπατρισμένοι Κινέζοι πολίτες της μειονότητας είναι παράνομοι μετανάστες που είχαν ταξιδέψει και παραμείνει στην Ταϊλάνδη μέσω διαφόρων διαύλων» δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Hua Chunying, κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου. Η κ. Hua καταδίκασε επίσης την πρόσφατη επίθεση βίας κατά των Κινέζων και Ταϊλανδέζων πολιτών και φορέων στην Τουρκία υπογραμμίζοντας:

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την υπόσχεση της τουρκικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει σε κανέναν να εμπλακεί σε δραστηριότητες που σαμποτάρουν τα συμφέροντα της Κίνας στην επικράτειά της, και καλούμε την Τουρκία να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των νόμιμων δικαιωμάτων των πρεσβειών και του προσωπικού της Κίνας και άλλων σχετικών χωρών», και πρόσθεσε «Διαμαρτυρόμαστε έντονα τις προσπάθειες ορισμένων δυνάμεων να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, μέσω εθνικών και θρησκευτικών θεμάτων και να διαταράξουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Κίνας».

Απαγόρευσαν τη νηστεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Κίνας και Τουρκίας. Οι Ουιγούροι είναι μια τουρκική μειονότητα και θεωρούνται από πολλούς Τούρκους εθνικιστές ως «εθνοτικά Τούρκοι», άξιοι υποστήριξης από την τουρκική κυβέρνηση. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια δήλωση στις αρχές Ιουλίου προς υπεράσπιση του πληθυσμού των Κινέζων Ουιγούρων, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να εκφράζουν τη «βαθιά ανησυχία» τους σχετικά με τις εκθέσεις της Κίνας περί πάταξης του δημόσιου εορτασμού του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στην Xinjiang.

Η Κίνα έχει επίσημα απαγορεύσει στα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος τη δημόσια νηστεία και ανάγκασε τις βιτρίνες της περιοχής να πωλούν αλκοόλ και τσιγάρα, κάτι το οποίο θεωρείται ως «Χαράμ»(αμαρτία). «Οι άνθρωποί μας έχουν στεναχωρηθεί σχετικά με την είδηση ??ότι στους Ουιγούρους Τούρκους έχει απαγορευτεί η νηστεία ή η εκτέλεση άλλων θρησκευτικών καθηκόντων στην περιοχή Xinjiang. Η βαθιά μας ανησυχία αναφορικά με τις εκθέσεις αυτές έχει μεταφερθεί στον πρεσβευτή της Κίνας στην Άγκυρα», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε πρόσφατη δήλωσή του.

Επίθεση από τούρκους εθνικιστές

Πάντως οι Τούρκοι εθνικιστές έχουν αναλάβει με ζήλο την υπεράσπιση των Ουιγούρων. Την περασμένη Πέμπτη, τα μέλη της ομάδας που αυτοαποκαλούνται ως «Εκπαιδευτική Ένωση του Ανατολικού Τουρκεστάν» επιτέθηκαν στο προξενείο της Ταϊλάνδης στην Κωνσταντινούπολη κατά τον επαναπατρισμό των Ουιγούρων, σπάζοντας τις πόρτες και αφαιρώντας τη σημαία της Ταϊλάνδης. Την επίθεση ακολούθησαν παρόμοιες ενέργειες με σκοπό να εκφράσουν την οργή τους ενάντια στην συμπεριφορά της Κίνας κατά των Ουιγούρων.

Τούρκοι διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά λάθος σε μια ομάδα Κορεατών τουριστών στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός το οποίο ο Τούρκος ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος χαρακτήρισε ως μια ατυχή συνέπεια αφού τόσο οι Κορεάτες όσο και οι Κινέζοι υπήκοοι, έχουν «σχιστά μάτια». Ως αποτέλεσμα το κινεζικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τους πολίτες της στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μέσα σε κλίμα γενικότερης αδιαφορίας, συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία. Από τις εκλογές της ελπίδας τον περασμένο Ιανουάριο, περνάμε στις εκλογές της αδιαφορίας και του «δεν μας χέζετε κι εσείς και οι εκλογές σας».

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Μπόμπολα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται ελαφρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτά θα αλλάζουν από μέρα σε μέρα -και θα φέρνουν μια μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ και μια την Νέα Δημοκρατία-, ώστε να τσιμπήσουν τα χάπατα και να πάνε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, για να κάνουν μετά κυβέρνηση παρέα.

Ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το 89,3% θεωρεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πιο αριστερό από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 95% πιστεύει πως ο Τσίπρας θα ήταν ιδανικός για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Μεϊμαράκης για κράχτης-τσολιάς στα Βλάχικα της Βάρης.

Αυτό έχει θορυβήσει το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να τονώσει το αριστερό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν τον Αλέξη Τσίπρα να φορέσει ξανά το κόκκινο πουκάμισο που φορούσε όταν κατέβαινε υποψήφιος για δήμαρχος της Αθήνας.

Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα έψαξε και βρήκε το κόκκινο πουκάμισο αλλά δεν χωράει μέσα ο Αλέξης γιατί έχει γίνει μπουχέσας, αφού σαβουρώνει όλη μέρα.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως μπορεί να φοράει το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι και ξεκούμπωτο μέχρι τη μέση, για να μοιάζει στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και να πιάσει και τους εβδομηντάρηδες που γαμπρίζουν.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να πείσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη να κάνει μια επίσκεψη στον Αλέξη Τσίπρα ή έστω να πει κάτι υπέρ ή κατά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουν αντιληφθεί πως, από την ημέρα που ο Βαρουφάκης την έκανε, τους έχουν γράψει όλοι στ” αρχίδια τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν και το κεντρικό σύνθημα των εκλογών -εννοείται πως τις ελπίδες και τις αξιοπρέπειες τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι-, αφού υποστηρίζουν πως το «Μόνο Μπροστά» το έκλεψε η Νέα Δημοκρατία και το έκανε «Η Ελλάδα μπροστά».

Πού μπροστά η Ελλάδα, δεν λέει η Νέα Δημοκρατία, οπότε συμπεραίνουμε πως εννοεί μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Πάντως, είναι πολύ ωραία για προεκλογικά συνθήματα αυτά τα «μπροστά», τα «μαζί» και τα «μπορούμε», αλλά είναι κρίμα που δεν ψηφίζουν τα τρίχρονα που ενθουσιάζονται με αυτές τις λέξεις όταν τις ανακαλύπτουν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Επειδή οι άλλες κατευθύνσεις πέρα από το μπροστά κρίθηκαν ακατάλληλες -για αριστερά ούτε κουβέντα, πιο δεξιά δεν πάει και πίσω είναι σίγουρο πως πάμε- στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν πως το νέο κεντρικό σύνθημα θα είναι «Κερδίζουμε το αύριο».

Βέβαια, όταν βλέπεις τη λέξη «κέρδος» σε προεκλογική καμπάνια κόμματος που υποστηρίζει πως είναι αριστερό, αντιλαμβάνεσαι πως, εκτός από εντελώς άσχετοι, είναι και χαζοί.

(Χτες το βράδυ, περνούσα από ένα καφέ. Είχαν τηλεόραση έξω και μιλούσε ο Τσίπρας. Κάτι είπε για την ψήφο στις εκλογές και ένας μπάρμπας είπε «Οπωσδήποτε θα σε ξαναψηφίσω, πούστη». Έχω την εντύπωση πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πολλούς ανθρώπους να τον πιστέψουν επειδή είχαν ανάγκη να πιστέψουν επιτέλους σε κάποιον. Υποψιάζομαι πως δεν θα του συγχωρήσουν την απάτη και θα την πληρώσει ακριβά.)

Πηγή "Πιτσιρίκος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στο στόχαστρο στελέχη του Ισλαμικού Κράτους

Μυστική επιχείρηση με στόχο υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, υπό την αιγίδα της CIA και των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, αποκαλύπτει η Washington Post.

Στόχος είναι η εξολόθρευση τζιχαντιστών ηγετών, χωρίς να υπάρχει επιχειρησιακή συνάφεια με τις ευρύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις κατά στρατιωτικών στόχων του Ι.Κ. στη Συρία και στο Ιράκ.

Τον επιχειρησιακό συντονισμό έχει αναλάβει το Κοινό Αρχηγείο Ειδικών Δυνάμεων (JSOC) των ΗΠΑ, ενώ ο ρόλος της CIA είναι ο εντοπισμός και η εξακρίβωση της θέσης των τζιχαντιστών ηγετών.

Μέχρι στιγμής πάντως, έχουν πραγματοποιηθεί λιγότερα από 10 πλήγματα.

Μεταξύ των θυμάτων έως τώρα είναι ο Τζουνάιντ Χουσάιν, ισλαμιστής χάκερ με καταγωγή από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, στρατολογούσε συμπαθούντες το Ισλαμικό Κράτος για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά μόνας μέσα στις μητροπόλεις της Δύσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πλήθος προσφύγων εισέβαλε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, όταν η ουγγρική αστυνομία αποσύρθηκε από τις εισόδους, λήγοντας τον διήμερο αποκλεισμό.

Εκατοντάδες πρόσφυγες επέδραμαν σε συρμό που βρισκόταν στον σταθμό του Κελέτι, προσπαθώντας να επιβιβασθούν από τις πόρτες και τα παράθυρα, δημιουργώντας σκηνές χάους.

Υπεύθυνος του σταθμού δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τρένα στον σταθμό του Κελέτι με προορισμό τη δυτική Ευρώπη.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Ιταλία αποκαθιστά τον έλεγχο κατά μήκος των συνόρων με την Αυστρία, λόγω εισροής μεταναστών.

Ανώτεροι υπάλληλοι των συνόρων αρχίζουν να προωθούν τους ελέγχους έπειτα από αίτημα των γερμανικών αρχών.

Η αυτόνομη επαρχία του Μπολζάνο και το ιταλικό νότιο Τυρόλο ανέφεραν ότι άρχισαν την ενίσχυση του ελέγχου στα συνοριακά σημεία διέλευσης μεταξύ της Ιταλίας και της Αυστρίας, που αποτελεί οδό μετάβασης προς τη Βαυαρία της Γερμανίας.

Ο επικεφαλής της αυτόνομης επαρχίας του Μπολζάνο, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα ακύρωσης της συμφωνίας του Σένγκεν, αλλά δόθηκε το πράσινο φως για έλεγχο από την ιταλική κυβέρνηση για τα διεθνή τρένα και τις οδικές μεταφορές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Βήμα προς βήμα το πλάνο για υιοθέτηση του εθνικού νομίσματος, αναλύει ο υποψήφιος βουλευτής της ΛΑΕ. Οι προβλέψεις για διαγραφή χρέους και οι τράπεζες. Γιατί πιστεύει πως το σχέδιο θα «δουλέψει». Πώς περιγράφει τους «δύσκολους» πρώτους μήνες. Ποια είναι τα «θολά σημεία».

Γράφει η Πέννυ Κούτρα

Tους σχεδιασμούς του νεότευκτου πολιτικού σχηματισμού της Λαϊκής Ενότητας που στοχεύει στην αποδέσμευση από την ΟΝΕ, την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, αναλύει ο καθηγητής Οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS) και υποψήφιος βουλευτής, Κώστας Λαπαβίτσας.

Όπως δηλώνει, δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της «άτακτης χρεοκοπίας» και υποστηρίζει την παύση πληρωμών εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους με παράλληλη έναρξη πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, που θα έχει ως απώτερο στόχο την απομείωσή του.

Παρά την παραδοχή του ότι η πολιτική σχέση της χώρας με την Ε.Ε. σαφώς θα διαταραχθεί, υπογραμμίζει ότι ο στόχος της ΛΑ.Ε. δεν είναι η αποχώρηση από την ένωση.

Παραδέχεται ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα είναι δύσκολη, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θα είναι καταστροφική. «Δεν θα πεινάσουμε. Δεν θα απαιτηθεί δελτίο αγορών», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη-ποταμό αναλύει την πρακτική εφαρμογή του σχεδίου. Αναφέρει πως θα οριζόταν κεντρικά μια νέα νομισματική σχέση 1:1, με συνακόλουθη επίπτωση σε καταθέτες και οφειλέτες. Ξεκαθαρίζει πως το τραπεζικό σύστημα θα περνούσε υπό τον απόλυτο έλεγχο του Δημοσίου. Οπως λέει, το σχέδιο προϋποθέτει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, γεγονός που όμως έχει ήδη συντελεστεί.

Σε ό,τι αφορά τη συναλλαγματική επάρκεια για την πραγματοποίηση εισαγωγών απαραίτητων για τη διαβίωση αλλά και τη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας, ο κ. Λαπαβίτσας παραδέχεται ότι «θα χρειαστεί βραχυπρόθεσμα ιεράρχηση», ωστόσο υποστηρίζει ότι υπάρχουν πόροι για την κάλυψη των αναγκών.

Αναλυτικότερα, υπογραμμίζει ότι παρά το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι ισορροπημένο, επιτρέποντας στη χώρα «να έχει το αντίκρισμα να κάνει εισαγωγές». Αναγνωρίζει επίσης ότι με τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, θα υπάρξουν αλλαγές στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, οι οποίες εκτιμά ότι στο τέλος θα οδηγήσουν σε πλεόνασμα. Προσθέτει ότι η δομική αλλαγή στο νόμισμα θα ενεργοποιήσει άμεσα τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας από την προσήλωση στον τομέα των υπηρεσιών, στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση.

Θεωρεί βέβαιη την υποτίμηση του νέου νομίσματος, αλλά αρνείται τον κίνδυνο δημιουργίας έντονων πληθωριστικών πιέσεων, περιορίζοντάς τες στο 10% για τον πρώτο χρόνο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα. Εξηγεί πως η ποσότητα χρήματος στην Ελλάδα «έχει συντριβεί» και πως η ανεργία και το ανενεργό μέρος της οικονομίας δεν δημιουργούν πληθωριστικές συνθήκες. Ως επιστέγασμα, αναφέρει ότι η αντίληψη πως η εκτύπωση χρήματος φέρνει πληθωρισμό είναι πεπαλαιωμένη, και φέρνει παραδείγματα οικονομιών που διόγκωσαν την ποσότητα χρήματος (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Βρετανία) χωρίς την εμφάνιση πληθωρισμού.

Στο πεδίο λειτουργίας της πραγματικής οικονομίας, ο κ. Λαπαβίτσας επιφυλάσσει σκληρή κριτική για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, χαρακτηρίζοντάς το αποτυχημένο και «πραγματική μαύρη τρύπα της ελληνικής οικονομίας». Υποστηρίζει τον απόλυτο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών και τη δραστική εξυγίανση των ισολογισμών τους. Διαβλέπει συρρίκνωση και επιπλέον κρατική κεφαλαιακή ενίσχυση, αφού μεταξύ άλλων τάσσεται υπέρ της πλήρους «σεισάχθειας» του ιδιωτικού χρέους που έχει καταστεί «κόκκινο».

Θεωρεί πάντως αναγκαία την παρέμβαση για τη διάσωση του διεθνούς δικτύου που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές τράπεζες. Υποστηρίζει επίσης την ανάγκη επανίδρυσης -σε νέα βάση- μιας Αγροτικής Τράπεζας, μιας τράπεζας Επενδύσεων και ενός Ταμιευτηρίου.

Πέραν του χρηματοπιστωτικού τομέα, ο κ. Λαπαβίτσας θεωρεί θεμελιώδη την κρατική παρουσία και στις ΔΕΚΟ, αναφέροντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποδίδουν, ενώ στην Ελλάδα συντελούνται με κωμικό τρόπο. Υποστηρίζει ότι «χωρίς ισχυρή δημόσια παρουσία δεν υπάρχει ανάπτυξη ούτε του ιδιωτικού τομέα», εξηγώντας πως οι δημόσιες επενδύσεις είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη. Κάνει επίσης λόγο για την ανάγκη θέσπισης μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής στη χώρα, την οποία ωστόσο παραδέχεται ότι δεν έχει επεξεργαστεί πλήρως.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική του διαφοροποίηση, ο κ. Λαπαβίτσας αναφέρει πως στο τυπικό μέρος της κίνησης του ίδιου αλλά και των στελεχών της ΛΑ.Ε. «δεν υπήρξε διάσπαση. Απλώς η κυβέρνηση παραιτήθηκε».

Σε συνέχεια των ριζοσπαστικών θέσεων που ανέλυσε, ωστόσο, ο κ. Λαπαβίτσας εξηγεί ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε τρόπος σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσχώρησε στο μνημονιακό στρατόπεδο, διατηρώντας έναν αμφίσημο αλλά μη αξιόπιστο πολιτικό λόγο.

Δείτε όλη τη συνέντευξη των 19 λεπτών.Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Καταβαραθρωμένη η δημοτικότητά του

Στην κόψη του μαχαιριού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει ελαφρό προβάδισμα στη ΝΔ εκτιμούν αρθρογράφοι του γερμανικού τύπου

Όπως προβλέπει το περιοδικό Focus στη διαδικτυακή του σελίδα ίσως ο Αλέξης Τσίπρας να υποστεί ήττα στις πρόωρες εκλογές, αφού η δημοτικότητά του έχει καταβαραθρωθεί, έχει απογοητεύσει του Έλληνες υποσχόμενος πράγματα που δεν τήρησε, αλλά και τους συντρόφους του που του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Δώρο Χριστουγέννων και ΕΝΦΙΑ
Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι τώρα ο Τσίπρας καλείται να πληρώσει το τίμημα για τις ανακρίβειες που είπε. Και ο αρθογράφος τις παραθέτει αναλυτικά.

Η πρώτη αφορά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και την υπόσχεση ότι ο ελληνικός λαός θα πλήρωνε λιγότερους φόρους και θα είχε περισσότερα χρήματα.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων υποσχέθηκε την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Τον Μάρτιο ωστόσο πολλά νοικοκυριά κλήθηκαν να πληρώσουν άλλη μια δόση του ΕΝΦΙΑ.

«Με εμάς δεν πρόκειται να υπάρξει μνημόνιο», υποσχέθηκε, αλλά ήταν ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης που υπέγραψε την παράταση του δεύτερου μνημονίου και στη συνέχεια ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός το τρίτο, μετά από μια δραματική νύχτα στις Βρυξέλλες. Το τρίτο ψέμα αφορά την πάταξη της διαφθοράς, που κατά τον αρθρογράφο του περιοδικού δεν έγινε. Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα την προσωπική παρέμβαση Τσίπρα για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης χαρίζοντας πρόστιμα για φορολογικές ατασθαλίες.

Δημοψήφισμα και capital controls
ο μεγαλύτερο ψέμα του Τσίπρα ήταν το δημοψήφισμα. Και υπενθυμίζει την καμπάνια που έκανε υποσχόμενος στον ελληνικό λαό ότι με το ΟΧΙ θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο πακέτο από την πρόταση Γιούνκερ.

Παρά το συντριπτικό 61,7% και τα 28,7 εκ. ευρώ για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, λίγες ημέρες αργότερα στις Βρυξέλλες δίνει τη συγκατάθεσή του για ένα τρίτο πακέτο που δεν διαφέρει καθόλου από αυτό του Γιούνκερ. Το δημοψήφισμα καταλήγει σε φάρσα.

Στις 18 Ιουνίου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει θέμα επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, παρά τις προειδοποιήσεις της προέδρου Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκας Κατσέλη και ενώ βοούσαν όλες οι εφημερίδες. Δέκα μέρες αργότερα έκλεισαν όλες οι τράπεζες και ο Τσίπρας με τηλεοπτικό διάγγελμα διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι θα διαρκούσαν λίγες μέρες, καλώντας τους Έλληνες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί για τους καταθέτες.

Προεδρικά διατάγματα
Μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση διέψευδε το ίδιο κατηγορηματικά φήμες περί πρόωρων εκλογών. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης «και μετά βλέπουμε». Λίγες μέρες αργότερα ο Τσίπρας ανακοίνωνε από την τηλεόραση την παραίτησή του και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Για έκτακτο συνέδριο ούτε λόγος.

Και το τελευταίο ψέμα αφορά τα προεδρικά διατάγματα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, υποσχόταν ότι θα τηρούσε κατά γράμμα το Σύνταγμα και δεν θα κυβερνούσε με προεδρικά διατάγματα.

Τα πράγματα όμως ήρθαν αλλιώς, γράφει το Focus, ακόμη τα capital control επιβλήθηκαν με ΠΔ και όχι με τη διαδικασία της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. Το δημοσίευμα επισημαίνει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας το κόμμα του να φυλλοροεί και να φεύγουν ακόμη και στενοί συνεργάτες και φίλοι του.

Πηγή Deutsche Welle


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη απειλεί να υπονομεύσει τις χριστιανικές ρίζες της ηπείρου, προειδοποιεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ενώ επικρίνει την «αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ.

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Ορμπάν ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαφωνούν με τη διαχείριση της κρίσης από την πλειονότητα των κυβερνήσεων.

«Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», επεσήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. «Μόνο αφού έχουμε προστατεύσει τα σύνορά μας μπορούν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που μπορούμε να υποδεχθούμε ή για το αν θα πρέπει να υπάρξουν ποσοστώσεις», τόνισε ο ίδιος.

Ο Ορμπάν κατήγγειλε ότι οι μετανάστες «πλημμυρίζουν» τη χώρα του, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι χριστιανοί, αλλά μουσουλμάνοι.

«Είναι ένα σημαντικό ζήτημα διότι η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχουν χριστιανικές ρίζες. Δεν είναι ήδη και από μόνο του ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός χριστιανικός πολιτισμός είναι μετά βίας σε θέση να τηρήσει τις χριστιανικές αξίες της ίδιας της Ευρώπης», διερωτήθηκε.

Εξάλλου ο Ορμπάν προειδοποίησε για μια «έκρηξη» σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης και υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής του να υψώσει ένα φράχτη στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία.

Η Ουγγαρία κατασκευάζει έναν φράχτη ύψους 3,5 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την είσοδο των μεταναστών.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επέκρινε επίσης «την αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κάθε Ευρωπαίος πολιτικός που δημιουργεί ελπίδες στους μετανάστες για μια καλύτερη ζωή και τους ενθαρρύνει να εγκαταλείψουν τα πάντα και με κίνδυνο της ζωής τους να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη είναι ανεύθυνος», τόνισε ο Ορμπάν.

«Γι' αυτό είναι σημαντικός ο φράχτης που κατασκευάζουμε στην Ουγγαρία. Δεν το κάνουμε για πλάκα, αλλά επειδή είναι απαραίτητος», κατέληξε.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Όλοι πια και από όλα τα κόμματα το ομολογούν. Το μνημόνιο είναι ο υπέρτατος ΝΟΜΟΣ του ελληνικού κράτους. Σε καμία νομοθετική πρωτοβουλία ή πολιτική ενέργεια δεν μπορεί να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική βουλή, χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, οι οποίοι και ασκούν απόλυτη εποπτεία στη χώρα μας.

Τι ρόλο λοιπόν παίζει το ελληνικό Σύνταγμα. Στην πραγματικότητα κανέναν. Έχει μετατραπεί σε
ένα κείμενο άνευ αξίας. Για την ακρίβεια παίζει ένα και μοναδικό ρόλο. Νομιμοποιεί την ύπαρξη του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί τις εντολές των δανειστών σε βάρος του λαού.

Ας το δούμε και αλλιώς. Αν κάποιος ισχυριστεί ότι το ελληνικό Σύνταγμα είναι ανώτερο από το μνημόνιο, τότε θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα γιατί αυτό έφερε και εξακολουθεί να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα. Αν πάλι είναι κατώτερο (πράγμα που είναι και η αλήθεια) τότε και πάλι θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα και να αντικατασταθεί με κάποιο σοβαρό δημοκρατικό Σύνταγμα, με το οποίο ο ελληνικός λαός θα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική. Σύνταγμα και μνημόνιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Κάποιο από τα δύο είναι ανώτερο του άλλου και το καταργεί. Αυτό που προς το παρόν γευόμαστε όλοι είναι ότι το μνημόνιο είναι το "ευαγγέλιο" της χώρας. Άρα το ελληνικό Σύνταγμα έχει καταργηθεί και πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Φυσικά δεν συμφωνούν οι δανειστές με αυτό, αλλά και κανένα ελληνικό κόμμα δεν μιλάει περί αυτού, παρά μόνο αγωνίζεται για τη νομή της εξουσίας. Ο λαός όμως τι λέει;

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Γιατί ούτε μιλάει, ούτε λαλάει...

Προς τα επιτελεία των κομμάτων:
Να σας το πούμε όσο πιό μαλακά γίνεται για να μη τρομάξετε:
Οι εκλογές για τις οποίες κόβεστε και κοπανιέστε, δεν υπάρχουν!
Ή μάλλον υπάρχουν μόνο στις οθόνες των τηλεοράσεων.
Πουθενά αλλού.
Ούτε στα καφενεία!

Ο κόσμος σας έχει γυρίσει την πλάτη.
Σας έχει σιχαθεί όλους. 
Μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

Τους μνημονιακούς για τους γνωστούς προδοτικούς-δωσιλογικούς-απατεωνίστικους λόγους.

Και τους αντιμνημονιακούς γιατί, ενώ οι πολίτες που δεν πιστεύουν ούτε θέλουν την λύση των μνημονίων-αέναων δανείων, ας μην πούμε ότι είναι 62%, πάντως όλοι μαζί, αποδέκτες ή πολέμιοι του ευρώ είναι σίγουρα ένα 45-55%, εσείς με τα αντιμνημονιακά σας μαγαζάκια, τον πολυκερματισμό σας, και την μ@λακία σας, κάνετε αυτόν τον λαό να φαίνεται πολύ-πολύ λιγότερος και διασπασμένος σε κομμάτια του 1,5 έως 8-10%.

Αντί να συσπειρωθείτε σε ένα μεγάλο και δυναμικό συνασπισμό, μπας και τους πετάξουμε επιτέλους στη θάλασσα, έχετε στήσει ο καθένας την παράγκα του και: ''εδώ το καλό αντιμνημόνιο!''

Εμ, δε γίνεται έτσι δουλειά!
Είδε κι απόειδε ο κόσμος και σας έγραψε και σάς, να μη πούμε πού ακριβώς, αλλά πάντως κάπου όχι ιδιαίτερα τιμητικά.

Και βέβαια, ενώ εδώ θα ήταν ιδανική μία αποχή της τάξης του 60+%, η αντίδραση αυτή θα ήταν ατελέσφορη, διότι των δωσιλόγων το αυτί δεν ιδρώνει, που θα έκαναν γαργάρα Σύνταγμα και Δημοκρατία, και θα σχημάτιζαν μία κυβερνησάρα πέντε μέτρα να μας @@μήσουν τα πρέκια!

Ως εκ τούτου ας πορευτούμε τώρα όπως μπορούμε, με την υποψία πάντως πως το καλό μήνυμα αυτών των εκλογών ίσως είναι αυτή η απαξίωση των πολιτών προς όλα τα κόμματα.

Και ίσως αυτό να σημαίνει πως πλησιάζει η ώρα της βρεγμένης σανίδας!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Ο ξένος Τύπος λέει ότι ο Τσίπρας «φοβάται» να επανεκλεγεί
  • Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν ότι το σχέδιο του απερχόμενου πρωθυπουργού, όταν ανακοίνωνε πρόωρες εκλογές, ήταν να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ένα σχέδιο όμως που δεν φαίνεται να λειτουργεί
Εκτενείς αναφορές, για τον «ξαφνικό φόβο» του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την επανεκλογή του, είχε χθες ο ξένος Τύπος όσον αφορά τις επερχόμενες ελληνικές εκλογές. Οι γερμανικές εφημερίδες επεσήμαναν ότι το σχέδιο του απερχόμενου πρωθυπουργού, όταν ανακοίνωνε πρόωρες εκλογές, ήταν να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ένα σχέδιο όμως που δεν φαίνεται να λειτουργεί. Τώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη στήθος με στήθος με τη Ν.Δ., η οποία μειώνει αισθητά τη διαφορά, σχολίαζαν τα διεθνή δημοσιεύματα.

«Ο Αλέξης έχει πρόβλημα»
Ξαφνικά ο Τσίπρας πρέπει να φοβάται για την επανεκλογή του, έγραφε η γερμανική εφημερίδα «Die welt», αναφερόμενη στις δυσκολίες που ενέσκηψαν για τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας, λίγες ημέρες πριν οι Έλληνες ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο, είχε σαφές προβάδισμα έναντι της Ν.Δ., τώρα όμως κλείνει επικίνδυνα η ψαλίδα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει, επίσης, τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και πιο συγκεκριμένα τη δημοσκόπηση της «Metron Analysis», σύμφωνα με την οποία το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταλαμβάνει 22,2% και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας 21,2%.
«Mέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, (20 Σεπτεμβρίου) μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, επισημαίνει η εφημερίδα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει μεγάλο πρόβλημα. Η εφημερίδα «Die Welt» υπογραμμίζει, επίσης, ότι καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα θα διαδραματίσει το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο κυμαίνεται στο 7%. «Αρχικά, το σχέδιο του Τσίπρα ήταν να διασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Στην πορεία όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Το μεγάλο ερώτημα είναι, επίσης, με ποια κόμματα θα συνεργαστεί ο Αλέξης Τσίπρας, αφού δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τους «αντάρτες» του κόμματός του, κυρίως με τον Π. Λαφαζάνη, που έχουν ταχθεί κατά της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και τη Ν.Δ. που αντιπροσωπεύει το παλαιό, όπως ο ίδιος είπε.

Ανοικτή η μάχη
Tρεις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild», επισημαίνοντας ότι το σχέδιο του απερχόμενου Έλληνα πρωθυπουργού ήταν να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, το οποίο όμως δεν φαίνεται να λειτουργεί. Σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που επικαλείται η εφημερίδα «Bild», ανάμεσά τους και η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η μάχη είναι εντελώς ανοικτή. «Προβλέπεται μία μάχη στήθος με στήθος με το κόμμα της Ν.Δ.», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και φρεσκάρει τη μνήμη των αναγνωστών της, γράφοντας ότι τον περασμένο Μάιο, η αντίστοιχη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙZA και Ν.Δ. έφθανε στο 15,2%.

«Ολισθαίνει» ο ΣΥΡΙΖΑ
O Tσίπρας έχει ελαφρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, γράφει το γερμανικό περιοδικό «Stern», επισημαίνοντας ότι το ποσοστό του κόμματός του έχει ολισθήσει σημαντικά από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Αναπαράγοντας τη δήλωση του απερχόμενου πρωθυπουργού, ότι «τα παλαιά κόμματα συμβολίζουν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», το γερμανικό περιοδικό υπογραμμίζει ότι, αφού δεν αναμένεται να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, θα πρέπει να βρει κυβερνητικό εταίρο.

Η άποψη των Γάλλων
Ο Τσίπρας έχει στόχο την απόλυτη πλειοψηφία, γράφει στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα «Liberation», επικαλούμενη τις δηλώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε από τους Έλληνες ψηφοφόρους να τον στηρίξουν στην κάλπη που θα στηθεί την 20ή Σεπτεμβρίου. Ο Τσίπρας επιδιώκει την αυτοδυναμία με στόχο, όπως ο ίδιος είπε, να βάλει τέλος στον δικομματισμό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι και την Αργεντινή
Μέχρι και εφημερίδα του Μπουένος Άιρες παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει μικρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου.

Mεϊμαράκης: «Το ταγκό θέλει δύο»
Υπέρμαχος της συνεννόησης δηλώνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς θεωρεί ότι «στην πολύ κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, η λύση των προβλημάτων απαιτεί εθνική συνεννόηση και λογική». Στο πλαίσιο αυτό, παρότι μιλώντας στο «Θέμα», εμφανίζεται βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη στις επερχόμενες εκλογές, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και απαντά με το στερεότυπο που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις: «Το ταγκό θέλει δύο». Η προοπτική της συνεργασίας δεν εμποδίζει, πάντως, τον κ. Μεϊμαράκη να χρησιμοποιήσει βαριά λόγια για την απελθούσα κυβέρνηση, καθώς υποστηρίζει την άποψη ότι «το ζητούμενο στην πολιτική δεν είναι 'τσάι και συμπάθεια', αλλά η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη, η αποτελεσματικότητα». Και γι’ αυτό «δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να το παίζει θύμα και αφελής». Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ότι έχει πολλά ερωτήματα για τη στάση που κρατά ο κ. Τσίπρας έναντι των όσων λέει ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και, αφού αναρωτιέται αν σε αυτήν την υπόθεση «καλύπτει κανείς κανέναν;», δηλώνει ότι «οφείλουμε να το ψάξουμε». 

Hugo Dixon για Ελλάδα: Ο εφιάλτης νέων εκλογών και το οικονομικό χάος
Οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα πιθανότατα να ανοίξουν και πάλι το Κουτί της Πανδώρας, θέτοντας νέους οικονομικούς κινδύνους, αφού, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία και είναι δύσκολο να προκύψει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα, επισημαίνει σε νέο του άρθρο στους «New York Times» o Hugo Dixon. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε, θεώρησε ότι θα κέρδιζε με ευκολία στις επερχόμενες εκλογές. Σκοπός του ήταν να απαλλαγεί από εκείνους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κόμματός του και που ήταν αντίθετοι με τη συμφωνία που είχε συνάψει με τους εταίρους της χώρας. Αλλά οι δημοσκοπήσεις που βγήκαν την περασμένη εβδομάδα δίνουν μια διαφορετική εικόνα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ακόμα πρώτο κόμμα, όμως η «ψαλίδα» με τη Νέα Δημοκρατία έχει κλείσει σημαντικά. Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έδειξε πως μόνο το 30% των ερωτηθέντων είχαν θετική άποψη για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σε σύγκριση με το 70% αποδοχής που απολάμβανε τον Μάρτιο. Στο παρελθόν, ο κ Τσίπρας παρέμενε δημοφιλής, παρά τις αποφάσεις που έλαβε και οδήγησε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής αβύσσου. Αλλά φαίνεται ότι η δημοτικότητά του έχει αρχίσει να υποχωρεί, σχολιάζει ο Hugo Dixon ο οποίος αποδίδει την αλλαγή στάσης των ψηφοφόρων του κόμματος στον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφαινόμενη έλλειψη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ένα πρόβλημα.
Ο κ Τσίπρας έχει πει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία ή με δύο μικρότερα κεντρώα και κεντροαριστερά κόμματα. Σε περίπτωση που ο Τσίπρας δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, μπορεί να χρειαστούν και τρίτες εκλογές μέσα σε μόλις ένα χρόνο, προειδοποιεί ο Dixon. Μια τέτοια κίνηση, όμως, θα φέρει ένα μεγαλύτερο οικονομικό χάος, επειδή η Αθήνα θα καθυστερήσει σημαντικά να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους της και πολλοί κερδοσκόποι θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους εις βάρος της χώρας. Οι Έλληνες θα μπορούσαν κάλλιστα να τιμωρήσουν τον κ. Τσίπρα, αν αναγκαστεί να πάει και σε έναν τρίτο γύρο εκλογών. Ήδη είναι εμφανής η δυσαρέσκεια. Βέβαια, δεν αποκλείεται τελικά να συγκυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τα κεντροαριστερά κόμματα, ή τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε, είναι συνηθισμένος να παίρνει πίσω τα λόγια του, καταλήγει ο Dixon.

Πηγή "Η Σημερινή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα είχαν εξαφανιστεί μετά τις σκανδαλώδεις αποτυχίες τους να προβλέψουν κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα, με αποκορύφωμα τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου δημοψηφίσματος όπου λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες έδιναν το λιγότερο ισοπαλία μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.

Εδώ όμως όχι μόνο δεν έκλεισαν, ή ακόμα δεν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για διασπορά ψευδών στοιχείων χωρίς κανένα έλεγχο διενεργείας των δημοσκοπήσεων τους, αλλά συνέχισαν ακάθεκτα το έργο τους που δεν είναι άλλο από το να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη στην γραμμή των συμφερόντων αυτών που τις χρηματοδοτούν. Με λίγα λόγια δημοσκοπήσεις για τα συμφεροντα των σπόνσορων τους, με στόχο τους αναποφασίστους και όχι μόνο ψηφοφόρους να ψηφήσουν αυτό που θέλουν να τους επιβάλουν. Και αυτό λέγεται επιστημονική έρευνα του εκλογικού σώματος! Η γελοιότητα και η απάτη με εθνικές συνέπειες σε όλο της το μεγαλείο.

Αλλά δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που διαστρεβλώνουν το ύψιστο υποτίθεται δημοκρατικό λειτούργημα, δηλαδή τις εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης. Είναι και το ίδιο το πολιτικό σύστημα που συμπορεύεται με όλο αυτό το διεφθαρμένο δημοσκοπικό έκτρωμα που το πληρώνει αδρά για να βγάζει τα αποτελέσματα που του συμφέρει, χαλιναγωγώντας ένα άναυδο λαό που βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο χάος των καταστροφικών μνημονίων.

Εκτός όμως από την απάτη των δημοσκοπήσεων που θα έπρεπε να οδηγήσει τις εταιρείες τους στην φυλακή, υπάρχει και το εφεύρημα των περίφημων ντιμπαίητ. Εκεί βλέπουμε το αποκορύφωμα του πολιτικού θεάτρου. Όλοι επιδιώκουν όχι να αναφερθούν στο πως θα λύσουν τα προβλήματα αυτής χώρας που οι ίδιοι τα δημιούργησαν, αλλά πως θα αποστομώσει ο ένας τον άλλο, ποιος θα μιλήσει με πιο εντυπωσιακό τρόπο και ποιος θα εμφανιστεί με την πιο γοητευτική εμφάνιση. Το ίματζ, ο τρόπος ντυσίματος, οι χειρονομίες, είναι όλα αντικείμενα… «επιστημονικής» ντιμπειντικής κατάρτισης που πληρώνεται πολύ ακριβά για να υπνωτίσει τον θεατή και να τον ρίξει στην φάκα της εκλογικής του ψευδαίσθησης.

Οι εκλογές έχουν γίνει πια ένα θλιβερό παραμύθι ότι δήθεν με αυτές ο λαός εκλέγει τους κυβερνήτες της αρεσκείας του. Ψηφίζεις ΝΑΙ και βγαίνει ΟΧΙ. Ψηφίζεις εξαγγελίες που βγαίνουν τα μεγαλύτερα ψέματα. Ψηφίζεις πολιτικούς ηγέτες που αποδεικνύονται υπάλληλοι ξένων παραγόντων και το καλύτερο που ξέρουν να κάνουν, είναι να… περιπατάνε στα τέσσερα!

Αλήθεια ποιους ψηφίζεις και μήπως νομίζεις ότι ψηφίζεις αυτό που θα βγει από την κάλπη, ότι εσύ αποφασίζεις για το μέλλον αυτή της χώρας;

Ως πότε θα κοιμόμαστε τον «ύπνο του δικαίου»;

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πριν από μερικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου Democracy Rising που πραγματοποιήθηκε στην Νομική Σχολή Αθηνών, ο τότε υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριξε ότι σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη δεν θα υπάρχει νερό στα νησιά σε διάστημα 48 ωρών...

Γράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου

Το επιχείρημα επανέλαβε λίγο αργότερα και ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση αρκετών παρευρισκομένων που υποστήριζαν ότι «αυτά είναι επιχειρήματα τύπου Mega».

Και ύστερα ήρθε αυτή η είδηση για το νερό στα νησιά: Η Ζάκυνθος, διαβάσαμε στα Νέα, κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό.
Συγκεκριμένα: «Τον κίνδυνο να μείνει το νησί χωρίς νερό τις επόμενες ημέρες αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΖ, λόγω της μεγάλης οφειλής προς τη ΔΕΗ, η οποία χθες, έκανε γνωστό ότι προχωρά άμεσα σε διακοπή ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.Εδώ και αρκετό καιρό, η διοίκηση της ΔΕΥΑΖ έχει κάνει έκκληση στους δημότες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για να μπορέσει να πληρώσει τη ΔΕΗ, αλλά η γενικότερη οικονομική κατάσταση δεν βοηθά κανέναν».

Το σενάριο επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια από σειρά μνημονιακών κυβερνήσεων χωρίς κανείς να δίνει σημασία:
Προκειμένου να τρομάξουν τον πληθυσμό για τις επιπτώσεις ενός πιθανού Grexit(το οποίο θα έθιγε πρωτίστως τις τράπεζες που στηρίζουν αυτές τις κυβερνήσεις) απειλούν με κινδύνους τους οποίους στη συνέχεια βιώνουμε ενώ παραμένουμε στο ευρώ.

Μας απείλησαν ότι με εθνικό νόμισμα δεν θα υπάρχουν υλικά πρώτης ανάγκης στα νοσοκομεία. Και δεν υπάρχουν… αλλά είμαστε ακόμη στο ευρώ.
Μας είπαν ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν να πάρουν πετρέλαιο το χειμώνα και δεν μπορούν. Κόβουν ξύλα, ανάβουν τζάκια και ενίοτε πεθαίνουν από αναθυμιάσεις κάποιου μαγκαλιού.
Μας έλεγαν ότι θα χάσουμε το 30% της αγοραστικής μας δύναμης και χάσαμε εδώ και χρόνια πάνω από το 36%.
Μας μιλούσαν για πτώση της εθνικής παραγωγής και χάσαμε το πρωτοφανές ποσοστό του 25%.

Έλεγαν ότι θα είμαστε εκτεθειμένοι στην διεθνή κερδοσκοπία και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα μεγαλύτερα αρπαχτικά τους διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Μας μίλησαν για ουρές στα ΑΤΜ και τις δημιούργησαν, καθώς συνέχιζαν να πληρώνουν τις δόσεις των παράνομων δανείων στερώντας από τη χώρα βασικά εργαλεία σε κρίσιμες στιγμές της διαπραγμάτευσης (εάν πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας ήθελε ποτέ να διαπραγματευτεί οτιδήποτε).

Ο καθηγητής οικονομικών Πολ Κρούγκμαν εξηγεί εδώ και μήνες ότι έχουμε ήδη βιώσει όλες τις αρνητικές επιπτώσεις ενός Grexit χωρίς να γευτούμε κανένα από τα οφέλη που θα προσέφερε στην εθνική οικονομία.

Προσπαθούν να πείσουν μια χώρα όπου η ανεργία των νέων άγγιξε το 60% και όπου οι αχρησιμοποίητοι παραγωγικοί συντελεστές ξεπερνούν το 30% ότι δεν έχει τίποτα να κερδίσει ξαναβάζοντας μπροστά την οικονομία με ένα εθνικό νόμισμα. Και θέλουν να τους πιστέψουμε επειδή μας απειλούν με αυτά που βιώνουμε καθημερινά.

Η μαγεία του να προβλέπεις την καταστροφή που εσύ φέρνεις στη χώρα σου.

Ίσως τελικά ελάχιστες προβλέψεις, όσο αυτή του Αριστείδη Μπαλτά, μπορούν να συμπυκνώσουν καλύτερα την απόλυτη ταύτιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε χρόνων. Ένας βαθιά αντιδραστικός πυρήνας πολιτικών που περιστοιχίζεται από δειλούς, μοιραίους και άβουλους αντάμα.

Πηγή info-war


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μας θεωρούν λωτοφάγους! Αλλιώς δεν εξηγείται πως όλα τα κόμματα αστικής διαχείρισης καλούν το λαό να τους δώσει μια ακόμα ευκαιρία με την ψήφο του...

Μια «δεύτερη ευκαιρία» για «επανεκκίνηση της κυβέρνησης της Αριστεράς» ζητάει με θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ από το λαό, καλώντας τον να ξεχάσει τα «χουνέρια» που του 'κανε το τελευταίο επτάμηνο, με κορύφωση την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

«Δεύτερη ευκαιρία» στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει επιβράβευση της κοροϊδίας και των αυταπατών που μοίρασε με τη σέσουλα, για να κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές.

Πολύ περισσότερο, σημαίνει αναβάπτιση αυτών των αυταπατών, αφού τη δεύτερη ευκαιρία τη ζητάει - σύμφωνα με τον Ν. Βούτση - «για να χτυπηθεί η στρατηγική της λιτότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» και «για να αποκατασταθούν οι μεγάλες εισοδηματικές και κοινωνικές αδικίες της προηγούμενης περιόδου»!

«Δεύτερη ευκαιρία» στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει λευκή επιταγή, για να εφαρμόσει τα μέτρα που συμφώνησε με τους «θεσμούς» και τα οποία ψήφισε στη Βουλή μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ.

Μια «δεύτερη ευκαιρία» θα φτιάξει την εικόνα ότι αυτός ο λαός, «ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος», αντέχει στη ράχη του κι άλλα ραπίσματα κι άλλη κοροϊδία.

Όμως, μια «δεύτερη ευκαιρία» - συγχωροχάρτι ζητούν και τα άλλα κόμματα που υπερασπίστηκαν με σθένος την αντιλαϊκή πολιτική.

Όπως η ΝΔ, η οποία προαλείφεται να αποτελέσει τον κορμό της επόμενης συγκυβέρνησης, με το επιχείρημα ότι αν ήταν αυτή στο τιμόνι το προηγούμενο επτάμηνο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για το λαό. Τα έργα και οι ημέρες της ΝΔ είναι γνωστά στο λαό. Κυβέρνησε και μόνη της και σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό προπαγανδίζει σε όλους τους τόνους ότι μετεκλογικά θα συνεργαστεί ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο ο «εθνικός στόχος» της ανάκαμψης της οικονομίας.

Μια νέα ευκαιρία ζητούν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, το δεύτερο για να δικαιωθεί για το παρελθόν του και να έχει ρόλο στις μετεκλογικές διεργασίες του πολιτικού συστήματος, ακόμα και στην επόμενη κυβέρνηση.

Μια δεύτερη ευκαιρία στην επανάληψη του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ζήσαμε μέχρι το Γενάρη του 2015, στις μπαγιάτικες αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις για διέξοδο υπέρ του λαού, στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, ζητάει η Λαϊκή Ενότητα.

Μια ακόμα ευκαιρία ζητάει, επίσης, η Χρυσή Αυγή, αξιοποιώντας τη δημαγωγία, την απογοήτευση από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεπλύνει με τη λαϊκή ψήφο την εγκληματική φασιστική της δράση και να ενισχυθεί ως δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Ο λαός στις εκλογές αυτές έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι έχει μνήμη, βγάζει συμπεράσματα, να μην υποκύψει στα καλέσματα των κομμάτων που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο των μνημονίων, των αντιλαϊκών μέτρων.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πως η Άγκυρα κατευθύνει τα «ποτάμια»
των λαθρομεταναστών στις ελληνικές ακτές


Την απροκάλυπτη συνεργασία της τουρκικής Ακτοφυλακής η οποία προωθεί τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, την αναλγησία των Τούρκων διακινητών και το σκηνικό χάους που επικρατεί στο αφύλακτο Αιγαίο περιγράφουν με κάθε γλαφυρότητα άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Οι συγκλονιστικές τους διηγήσεις περιγράφουν όλο το εκείνο το πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι εισβολές των λαθρομεταναστών οι οποίοι είναι δασκαλεμένοι έτσι ώστε με την εμφάνιση των σκαφών του Λιμενικού να σκίζουν τη βάρκα τους προκειμένου να πραγματοποιούνται αναγκαστικές διασώσεις.

Βέβαια τώρα ούτε αυτό γίνεται γιατί απλά τα πλωτά των διακινητών περνούν στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα χωρίς εμπόδιο, αποβιβάζουν τους λαθρομετανάστες και εκείνοι στη συνέχεια πεζοπορώντας φθάνουν στην εκάστοτε πρωτεύουσα του νησιού, ως να μην συμβαίνει τίποτα και σε απόλυτα «φυσιολογικούς» ρυθμούς.

Το σημαντικότερο όμως που αποκαλύπτεται από τις αφηγήσεις των ανδρών του Λ.Σ. είναι η πλήρης συνεργασία της τουρκικής Ακτοφυλακής με τους διακινητές γεγονός που με τη σειρά του αποκαλύπτει το τεράστιο προσοδοφόρο κύκλωμα που κρύβεται πίσω από αυτό, με «γραφεία ταξιδιών» στην Ελλάδα, το πώς κλείνεις θέση σε μια βάρκα με ένα τηλέφωνο, ενώ χρήματα βγάζουν ακόμη και οι πλανόδιοι πωλητές στα τουρκικά παράλια που πωλούν σωσίβια μέχρι και χάρτες στους λαθρομετανάστες.

Το όλο σκηνικό θυμίζει παράσταση τσίρκου με την Ελλάδα να διακωμωδείται συνεχώς και να έχει μετατραπεί σε θέμα πραγματικό περίγελο.

Φυσικά η τακτική της τουρκικής Ακτοφυλακής δεν αποτελεί δική της πρωτοβουλία. Έρχεται βάσει πάγιων οδηγιών από την Άγκυρα προκειμένου να ελέγχει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην Ελλάδα που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Και μέσα σε όλα αυτά βέβαια η Άγκυρα ζητά μετ΄ επιτάσεως την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα για αυτούς τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που προωθεί στην Ελλάδα.

Δείτε πως περιγράφει τις επιχειρήσεις προώθησης λαθρομεταναστών στην Ελλάδα της τουρκικής Ακτοφυλακής στο ΑΠΕ υποπλοίαρχος του Λ.Σ.
«Πριν λίγες ημέρες τουρκική ακταιωρός προσπαθούσε με απόνερα να βουλιάξει, όχι να βουλιάξει ακριβώς, να σταματήσει βάρκα. Έκανε απόνερα πολλά στους μετανάστες, στροβιλίζοντας το νερό, τους έριχνε νερό με τη μάνικα από πάνω.
Η λέμβος μπήκε στα ελληνικά ύδατα, αναγκαστήκαμε να κάνουμε διάσωση.
Μέσα στη λέμβο βρήκαμε δύο μωρά παιδιά ότι μόλις είχαν γεννηθεί, μέσα σε μαύρες σακούλες απορριμμάτων με τρυπίτσα για να μπορούν να αναπνέουν. Δεν μπορείς να είσαι φυσιολογικός άνθρωπος όταν βλέπεις αυτά που βλέπεις»
αναφέρει. «Δεν γίνεται να συνέλθεις» περιγράφει ο υποπλοίαρχος Α. Φραγκούλης, κυβερνήτης σε σκάφος ανοικτής θαλάσσης στη Μυτιλήνη.
«Δίνουμε μάχη όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν φτάνουμε πρέπει να ενισχυθούμε με περισσότερες δυνάμεις» προσθέτει, περιγράφοντας την εικόνα χάους που επικρατεί κατά τις διασώσεις.
Εκείνη την ώρα που τους μαζεύουμε από μια βάρκα που βυθίζεται πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να είμαστε τόσο προσεκτικοί ώστε να μη χάσουμε κάποιο βρέφος στη θάλασσα ή κάποιον χωρίς σωσίβιο.
Οι άντρες προσπαθούν να πατήσουν τα παιδιά πάνω στη λέμβο για να ανέβουν πάνω στο πλοίο.
Υπάρχει μια αταξία, μια κατάσταση πανικού που δημιουργούν οι ίδιοι οι μετανάστες»
αναφέρει.
Παράλληλα, υπογραμμίζει τη συνεργασία της τουρκικής Ακτοφυλακής με τους διακινητές:
«Μπορεί να δεις και 10 λέμβους η μία πίσω από την άλλη να ξεκινούν από την ακτή. Η τούρκικη ακτοφυλακή πολύ συχνά κάνει τα στραβά μάτια.
Τους βλέπουμε που είναι δίπλα, τους μιλάμε στα VHF. Εκείνη την ώρα εξοργίζομαι που τους βλέπω που τους αφήνουν και περνάνε και δεχόμαστε όλο αυτό το κύμα και δεν προλαβαίνουμε να σώσουμε ούτε τη μία βάρκα.
Με το που μας βλέπουν σκίζουν τη βάρκα, οπότε προβαίνουμε σε έρευνα και διάσωση …φανταστείτε όλες αυτές τις λέμβους που με το που μας βλέπουν, τα μπλε σινιάλα, την σημαία της ΕΕ, την ελληνική σημαία, να σκίζουν όλοι τις βάρκες ταυτόχρονα.
Όση δύναμη και να έχουμε στην περιοχή, το φαινόμενο δεν μπορεί να ελεγχθεί. Κάποιες φορές βλέπουμε μωράκια με το πορτ μπεμπέ ακόμα και με μια σαμπρέλα από αυτοκίνητο σαν σωσίβιο».
Περιγράφοντας την χειρότερή του βραδιά, ο υποπλοίαρχος θυμάται μια βραδιά στην περιοχή στο Φαρμακονήσι/ Αγαθονήσι που είχε μαζέψει γύρω στα 70 άτομα.
«Τους διασκόρπιζε ο αέρας επειδή είχε 6-7 μποφόρ και είχα και τους Τούρκους απέναντι, την τούρκικη ακτοφυλακή να μου κάνει απόνερα, να περνάει από κοντά μου όσο δεν μπορούσα να κάνω καμία κίνηση, μην πάρω κανέναν από κάτω».
Επίσης, θυμάται περίπτωση καταδίωξης δουλεμπόρου που είχε μετανάστες πάνω στο σκάφος «και δεν δίστασε ενώ του λέγαμε να σταματήσει να με τρακάρει δυο φορές».
«Έχω τύχει σε περιστατικό που Τούρκος διακινητής που τον πλησίαζα έλουσε ένα παιδί με βενζίνη για να μπορέσει να διαφύγει, να μην τον συλλάβουμε, και ήταν με τον αναπτήρα έτσι».
«Είναι πανάκεια πλέον, τους έχουν δασκαλέψει τα κυκλώματα δουλεμπόρων από απέναντι: Με το που δεις ελληνικό σκάφος σκίζεις βάρκα και θα σε σώσουν»
συμπληρώνει.

Περιγράφοντας τα μέσα που χρησιμοποιούνται, λέει ότι είναι από πνευστές λέμβοι μέχρι ιστιοφόρα, μικρά καΐκια και ακόμα και τζετ σκι, συνήθως σε νησιά που απέχουν λίγο από τα μικρασιατικά παράλια.Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τέσσερις τούρκοι αστυνομικοί που επέβαιναν σε όχημα στη νοτιανατολική Τουρκία σκοτώθηκαν σήμερα όταν εκρηκτικά που πιστεύεται ότι είχαν τοποθετηθεί στο δρόμο από κούρδους ενόπλους πυροδοτήθηκαν την ώρα που διερχόταν το αυτοκίνητό, τους, δήλωσαν στο Ρόιτερς πηγές ασφαλείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην επαρχία Μαρντίν και είναι η τελευταία σε μία σειρά σχεδόν καθημερινών επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας με δράστες μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) από τον Ιούλιο που διέκοψε την εκεχειρία με την Άγκυρα την οποία είχε θέσει σε ισχύ το 2013.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γροθιά στο στομάχι όλου του κόσμου, είναι οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με μικρά παιδιά να κείτονται νεκρά στις ακτές της Τουρκίας. Προσφυγόπουλα από τη Συρία που πνίγηκαν στο Αιγαίο κυνηγώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωή.

Ειδικά η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού, το πτώμα του οποίου εκβράστηκε σε μια παραλία σε ένα από τα γνωστότερα θέρετρα της Τουρκίας, έκανε τον γύρο των τηλεοπτικών καναλιών και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης σε όλον τον κόσμο σήμερα, μετά τον πνιγμό τουλάχιστον 12 προσφύγων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Κω.

Η φωτογραφία δείχνει ένα αγοράκι που φοράει ένα κατακόκκινο μπλουζάκι και μπλε σορτσάκι να κείτεται με το πρόσωπο στην άμμο, κοντά στο Μποντρούμ (Αλικαρνασσός). Σε μια δεύτερη εικόνα, ένας αστυνομικός κρατάει στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα του παιδιού και το απομακρύνει από το σημείο.

Το όνομα του αγοριού που συγκίνησε, εξόργισε, "άγγιξε" εκατομμύρια ανθρώπων που είδαν την εικόνα του, είναι Αϊλάν Κουρντί. Ήταν τριών ετών. Ταξίδευε μαζί με τον 5χρονο αδερφό του Γκαλίπ, τη μητέρα και τον πατέρα τους. Οικογένεια Κούρδων, είχαν φύγει από τη Συρία για να γλιτώσουν τον πόλεμο, έφτασαν στο Μποντρούμ και από εκεί τους έβαλαν σε βάρκα για να περάσουν στην Κω.

Μισή ώρα αφού η βάρκα γεμάτη Σύρους πρόσφυγες έφυγε από την Αλικαρνασσό, βυθίστηκε στο Αιγαίο. Στα διεθνή χωρικά ύδατα. Ο Γκαλίπ και ο Αϊλάν δεν φορούσαν σωσίβια... Δεν είχαν καμία τύχη. Πνίγηκε και η μητέρα τους, η 35χρονη Ριχάν. Ο πατέρας τους Αμπντουλάχ κατάφερε να γυρίσει στην ακτή.

Λίγη ώρα αργότερα, τα άψυχα κορμάκια των δυο αγοριών ξεβράστηκαν στην ακτή Αλι Χοκα στην Αλικαρνασσό. Εκεί, ο φωτογραφικός φακός του Reuters κατέγραψε τις συγκλονιστικές εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου και έγιναν σύμβολο της τραγωδίας.
Εκεί, ο μικρός Αϊλάν βρέθηκε από έναν Τούρκο συνοριοφύλακα πεσμένος μπρούμυτα στην άμμο. Νεκρός πριν μάθει τις λέξεις πόλεμος και προσφυγιά. Ο άνδρας έγινε κι εκείνος σύμβολο: σήκωσε απαλά στα χέρια του το άψυχο σώμα του παιδιού και το απομάκρυνε από την παραλία. Το ίδιο έκανε κάποιος συνάδελφός του, με το σώμα του 5χρονου Γκαλίπ.Στο διαδίκτυο

Το χάσταγκ "KiyiyaVuranInsanlik" --που σημαίνει "Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά"-- έγινε το βασικό θέμα συζήτησης στο Twitter αφού οι φωτογραφίες αυτές αναπαρήχθησαν κατά κόρον.

Τα δύο πλοιάρια που μετέφεραν τους πρόσφυγες, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν Σύροι, είχαν αποπλεύσει ξεχωριστά από την περιοχή Ακιαρλάρ της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, σύμφωνα με έναν αξιωματικό των τουρκικών λιμενικών αρχών.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Άλλοι επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού ενώ δύο έφτασαν κολυμπώντας στην ακτή, καθώς φορούσαν σωσίβια. Ο ίδιος αξιωματικός είπε ότι έχουν σχεδόν σβήσει οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί δύο ακόμη πρόσφυγες που αγνοούνται.

Δεκάδες χιλιάδες Σύροι, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους, έφτασαν στα τουρκικά παράλια φέτος το καλοκαίρι με στόχο να περάσουν απέναντι, σε κάποιο ελληνικό νησί. Ο Τούρκος αξιωματικός είπε ότι περίπου 100 άνθρωποι διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το τουρκικό λιμενικό ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου