Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Σεπ 2014


Βαρύτατες είναι οι πολιτικές κατηγορίες που αντάλλαξαν την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, στις δύο χωριστές εκδηλώσεις, με τις οποίες υποτίθεται ότι «τίμησαν» τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974, από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Για «πισώπλατα μαχαιρώματα» μίλησε στην πρώτη εκδήλωση, της 1ης Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που οι συγκεντρωμένοι προσωπικοί οπαδοί του, γιουχάιζαν άγρια τον Βενιζέλο και κάποιοι τον αποκαλούσαν «προδότη»!

Ο Γιώργος δεν έκανε νύξη περί Βενιζέλου. Όλοι όμως κατάλαβαν ότι αυτόν εννοούσε -και ειδικά τη στάση που τήρησε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την όντως πραξικοπηματική απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, τον Νοέμβριο του 2011.

Η απάντηση ήρθε από τον Ευ. Βενιζέλο στην εκδήλωση της Τετάρτης, δύο μόλις 24ωρα αργότερα. «Διασφάλισα, με τεράστιο προσωπικό κόστος, την ενότητα του χώρου (σ.σ. του ΠΑΣΟΚ), μέσα σε συνθήκες τριτοκοσμικού φασισμού/» διακήρυξε. Αναφερόταν προφανώς στην αποτυχημένη προσπάθειά του να ανατρέψει τον Γ. Παπανδρέου από ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την ήττα του από τον Κώστα Καραμανλή στις βουλευτικές εκλογές του 2007, μέσω των εσωκομματικών εκλογών που προκάλεσε ο Ευ. Βενιζέλος και ηττήθηκε σαρωτικά από τον Γιώργο.

Τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά, όσο και αν οι δύο πρωταγωνιστές της ενδοπασοκικής σύγκρουσης δεν χαίρουν υψηλής εκτίμησης από τον ελληνικό λαό – για να μην πούμε ευθέως ότι είναι και οι δύο άκρως αντιπαθείς.

Πολιτικό «ξεκατίνιασμα»
Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2007 ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε αυτόν λοιπόν χρεώνεται αποκλειστικά η ευθύνη για τη δημιουργία «συνθηκών τριτοκοσμικού φασισμού» που καταγγέλλει ο Βενιζέλος. Εδώ δεν έχουμε απλώς διάσταση απόψεων του νυν με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ ο Γιώργος μιλάει για «προδοσίες» και ο Βαγγέλης για «τριτοκοσμικό φασισμό»!

Το ερώτημα τίθεται εκ των πραγμάτων: τώρα που έβγαλαν τα μαχαίρια και σφάζουν ο ένας τον άλλον σαν… αρνί στο γόνατο, απειλείται το ΠΑΣΟΚ με… διάσωση;

Όχι, είναι η άποψή μας. Και οι δύο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, μισούν το ΠΑΣΟΚ και θέλουν να το θάψουν όσο πιο βαθιά γίνεται. Και οι δύο όμως έχουν επίγνωση του ότι κανένας τους δεν μπορεί να φτιάξε δικό του, προσωπικό κόμμα χωρίς να σκυλεύσει τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχουν μετατρέψει σε περιφερόμενο άταφο πολιτικό πτώμα.

Ο Γ. Παπανδρέου έγινε λαομίσητος από τότε που υπήγαγε την Ελλάδα συνειδητά και βάσει σχεδίου στο επαίσχυντο καθεστώς της μνημονιακής υποτέλειας και εθνικής ταπείνωσης. Ποιος θα εμπιστευόταν ποτέ ένα άτομο σαν τον Γιώργο, ο οποίος την ημέρα που γιορτάζονταν τα σαράντα χρόνια του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του, όχι μόνο την… κοπάνησε από την Ελλάδα, αλλά πήγε στο Λονδίνο για να μιλήσει στους… τραπεζίτες της Royal Bank of Scotland! Στις 3 του Σεπτέμβρη!!! Απίθανος τύπος!

Ομολογία Βενιζέλου
Ο Ευ. Βενιζέλος, ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ του 12% στις βουλευτικές και του 8% στις ευρωεκλογές, έχει χρεωθεί ανεπιστρεπτί ότι μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε «τσόντα» της κυβέρνησης της Δεξιάς. Βάσει της πολιτικής που ακολούθησε, γιατί να ψηφίσει κανείς το ΠΑΣΟΚ και όχι απευθείας τη ΝΔ; Με έμμεσο τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ομολογεί ότι όντως συμμετείχε στην ανατροπή του προκατόχου του. Έτσι συνάγεται τουλάχιστον από δύο ισχυρισμούς που προέβαλε.

«Αν υπήρχε πρόβλημα νομιμοποίησης σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις μας του 2009, μέσα από την ευρύτερη συνεργασία στην κυβέρνηση Παπαδήμου καλύφθηκε το κενό της νομιμοποίησης» διακήρυξε εκείνη την Τετάρτη.

Είναι αδιανόητο να ακούει κανείς από το στόμα ενός συνταγματολόγου ότι η πραξικοπηματική απομάκρυνση ενός δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού και η αντικατάστασή του από έναν μη εκλεγμένο τραπεζίτη, όχι μόνο δεν συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική τάξη, αλλά και «νομιμοποιείται» λόγω της κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Τέτοια ολοκληρωτικά εκτρώματα δίδασκε στους φοιτητές του;

«Δημοψήφισμα ίσον καταστροφή!»
Όσο και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποδείχθηκε «πολιτικός απατεώνας» (αφού την ώρα που έταζε στον λαό ότι «λεφτά υπάρχουν», προετοίμαζε βάσει σχεδίου την υπαγωγή της Ελλάδας στον ζυγό του ΔΝΤ και τελικά πέτυχε την υποτέλεια της χώρας και στην ΕΕ και στο ΔΝΤ), οι εκλογές και μόνο αυτές ήταν το μέσον της δημοκρατικά νόμιμης καθαίρεσής του.
Κόμπασε όμως και για κάτι άλλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Απέτρεψα την καταστροφή του δημοψηφίσματος με ερώτημα “ναι ή όχι στο ευρώ”» διατυμπάνισε, προκαλώντας φρίκη σε όσους αντιλήφθηκαν βαθύτερα το νόημα αυτών που είπε ο Ευ. Βενιζέλος. Πώς ένας συνταγματολόγος χαρακτηρίζει «καταστροφή» τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, από τη στιγμή που το δημοψήφισμα συνιστά την υπέρτατη έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Προφανώς επειδή ο συνταγματολόγος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με αυτό που εκτιμά ότι θα ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος! Ο λαός επιτρέπεται δηλαδή να εκφράζει τη βούλησή του μόνο αν αυτή είναι σύμφωνη με αυτό που θέλει ο Ευ. Βενιζέλος! Αλλιώς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κορδακίζεται ότι… απέτρεψε την καταστροφή της έκφρασης της λαϊκής βούλησης! Λέει δημοσίως αυτά και κατηγορεί κι από πάνω τον Γιώργο για «τριτοκοσμικό φασισμό»!

Η ξένη εξάρτηση
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι λόγω της υπαγωγής της στο Μνημόνιο, η Ελλάδα σήμερα είναι κατεξευτελισμένη σε ολόκληρο τον κόσμο. «Να μην καταντήσουμε σαν την Ελλάδα!» λένε οι πολιτικοί στους λαούς όλου του πλανήτη.

Η τρόικα της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αντιπροσωπεύει την πιο χυδαία μορφή εξάρτησης μιας χώρας από ξένα κέντρα, που έχει υπάρξει μετά την κατάργηση των αποικιών. Με εξαίρεση τα τριάμισι χρόνια της ναζιστικής κατοχής και τα 400 χρόνια της τουρκοκρατίας, η Ελλάδα ουδέποτε έχει ζήσει υπό ξένη κατοχή με όρους πιο ταπεινωτικούς από αυτούς που υφιστάμεθα σήμερα εξαιτίας του Γιώργου, του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

Ο κύριος υπεύθυνος για την εξαθλίωση της πατρίδας μας είναι ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μας έβαλε στο Μνημόνιο. Το όνομά του θα φέρει το ανεξίτηλο στίγμα ανά τους αιώνες και θα είναι ταυτισμένο με την υποτέλεια. Δεν εκπλαγήκαμε, λοιπόν, που στην ομιλία του δεν είπε ούτε λέξη για το θέμα αυτό. Εντυπωσιαστήκαμε όμως από το θράσος του να… διαγράψει από τον χάρτη την ξένη εξάρτηση.

«Στη διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974, προσδιορίσαμε ως “ρίζα της συμφοράς” για τον ελληνισμό την εξάρτηση από ξένα κέντρα. Σήμερα “ρίζα της συμφοράς” είναι ένας πελατειακός καπιταλισμός» είπε στην ομιλία του την Δευτέρα της προηγούμενης εβδομάδας. Δεν αμφισβητούμε τις αρνητικές συνέπειες του «πελατειακού καπιταλισμού» που περιέγραψε. Είναι όμως τυχαίο ότι ο Γιώργος δεν είπε λέξη για την εξάρτηση, αντικαθιστώντας την αποκλειστικά με τον «πελατειακό καπιταλισμό», την ώρα που δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αισθάνεται πάνω του τη μπότα της ξένης κατοχής από την ΕΕ και το ΔΝΤ;

Ο Σημίτης και η… μικρόνοια
Στην εκδήλωση του Ευ. Βενιζέλου της προηγούμενης Τετάρτης, επανεμφανίστηκε ο Κώστας Σημίτης. «Η προχθεσινή εκδήλωση δείχνει ότι κάποιοι μάλιστα παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδεικνύουν με υπερηφάνεια την μικρόνοιά τους» είπε αναφερόμενος στην εκδήλωση του Γιώργου Παπανδρέου «Μικρόνοια»! Είναι φανερό ότι ο Κ. Σημίτης δεν χώνεψε την αντικατάστασή του από τον Γ. Παπανδρέου .πριν από δέκα χρόνια, τον Ιανουάριο του 2004 -τότε που ο Κ. Σημίτης είχε γίνει τόσο λαομίσητος, που το ΠΑΣΟΚ απειλείτο με ήττα με πάνω από… 10 εκατοστιαίες μονάδες διαφορά από τη ΝΔ στις επικείμενες εκλογές!

Συνεπής κήρυκας της ευρω-υποτέλειας ο ίδιος, ο Κ. Σημίτης δεν έχασε την ευκαιρία να διακηρύξει προς τους… «βενιζελοπασόκους» που τον άκουγαν, γεμάτος χαιρεκακία και μίσος προς τους οπαδούς της εθνικής ανεξαρτησίας:
«Η θρυλούμενη ανάκτηση της δυνατότητάς μας να αποφασίζουμε εμείς και μόνοι μας για όλα τα προβλήματά μας, δεν πρόκειται να υπάρξει»! Ακόμη και αν φύγει η τρόικα «θα υπάρχουν άλλοι πολλοί έλεγχοι που έχουν θεσπιστεί για τις χώρες της Ευρωζώνης και περιορίζουν την αυτονομία τους, ακόμη και αν δεν έχουν υπερβολικά χρέη» πρόσθεσε πανηγυρικά, αισθανόμενος ότι παίρνει από τους Έλληνες την εκδίκησή του!

Πηγή περιοδικό "Επίκαιρα", τεύχος 254


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

  

Με κόλπα της Δύσης οι τζιχαντιστές «ψαρεύουν» μαχητές από όλο τον κόσμο
Υπόσχονται έναν επί της γης παράδεισο σε δυτικούς της μεσαίας τάξης

Μπορεί να κατηγορούν τη «δυτική παρακμή», όμως ακόμη και οι πιο φανατικοί τζιχαντιστές χρησιμοποιούν όλα τα διαφημιστικά κόλπα της Δύσης για ψάρεμα πελατείας. Το πρώην ΙΚΙΛ (ISIS), που μετονομάστηκε πρόσφατα σε Ι.Κ., αυτοδιαφημίζεται ως… «τζιχάντ 5 αστέρων» και αξιοποιεί σύγχρονα «όπλα» όπως το Twitter για να προσελκύσει νεαρούς ομοϊδεάτες. Με συνέπεια ο πυρετός ανησυχίας σε Ευρώπη – Αμερική να κορυφώνεται.

Οι τζιχαντιστές, εκτός από σκηνοθετημένα βίντεο προσηλυτισμού ή selfies με κομμένα κεφάλια για επίδειξη ισχύος, ανεβάζουν πλέον στο ίντερνετ ακόμα και φωτογραφίες που τους δείχνουν να απολαμβάνουν διάφορες δυτικές «πολυτέλειες», όπως γνωστά αναψυκτικά, ποτά Red Bull, λιχουδιές, smartphones. Πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, έκαναν και καμπάνια στο Twitter με παρόμοιες «ελκυστικές» φωτογραφίες – δολώματα και με το hashtag «Τζιχάντ 5 αστέρων».

Στην πόλη Ράκα στη βόρεια Συρία συρρέουν «μαχητές» από παντού, από Αφγανιστάν μέχρι και Σουηδία, συχνά οικογενειακώς! Πού διαμένουν; Στα σπίτια όσων σφαγιάστηκαν ή εκδιώχθηκαν από την περιοχή. Οι τζιχαντιστές που καταφθάνουν από τη Δύση παίρνουν κανονικότατα μέρος στις καθημερινές θηριωδίες.

Οι Δυτικοί που εντάσσονται στο ΙΚ είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμοι στο κομμάτι των απαγωγών, αφού μιλάνε αγγλικά ή άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, όπως έχουν αναφέρει και πρώην όμηροι. Αναλαμβάνουν τις αποστολές e-mail στις οικογένειες των ομήρων, αφού οι απαγωγές έχουν εξελιχθεί στη σημαντικότερη πηγή εισόδων.

Η χαρτογράφηση των τζιχαντιστών
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών διαρκώς αυξάνεται. Σύμφωνα με τα επίσημα επικαιροποιημένα στοιχεία της Eurostat, τουλάχιστον 12-13.000 τζιχαντιστές παίρνουν μέρος στην επέλαση του ΙΚ. Συνολικά από 81 χώρες κι ενώ οι περίπου 2.500 – 3.000 εξ αυτών προέρχονται από τη Δύση. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Από την Ιορδανία προέρχονται 2.089 μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Άλλες χώρες προέλευσης: Από Τυνησία 3.000, Λίβανο 890, Τσετσενία 186, Μαρόκο 1.500, Τουρκία 400, Λιβύη 556, Σαουδική Αραβία 2.500, Αίγυπτο 358 κ.α. Στην Τυνησία υπολογίζεται ότι υπάρχουν και 8.000 άνδρες ακόμη που θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό το ΙΚ.

Όσον αφορά τους Δυτικούς, από τη Γαλλία προέρχονται τουλάχιστον 700 τζιχαντιστές. Κι ακόμα: Βρετανία 400, Γερμανία 270, Βέλγιο 250, Ολλανδία 120, Δανία 100, Αυστρία 60, Νορβηγία 50, Σουηδία 30, Ιρλανδία 30 ΗΠΑ 70, Αυστραλία 250. Επίσης, αρκετά δημοσιεύματα κάνουν λόγο πια και για πυρήνες στα Βαλκάνια.

Η Βρετανία θεωρείται το επιτελικό κέντρο των ευρωπαϊκών δικτύων των τζιχαντιστών. Το ότι τα αγγλικά είναι γλώσσα παγκόσμια κατανοητή είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα γι αυτό. Μάλιστα το ΙΚ ήδη κυκλοφόρησε δύο τεύχη του «Dabiq», του πολυτελούς αγγλόφωνου περιοδικού του.

Το προφίλ τους και η… ανεργία
Η πλειονότητα των μαχητών που προέρχονται από τη Δύση είναι άνδρες κάτω των 40 ετών. Οι γυναίκες από δυτικές χώρες σε Συρία, Ιράκ υπολογίζονται σε μερικές δεκάδες και συμμετέχουν σε μάχες.
Το ΙΚ κερδίζει «πιστούς» από τη Δύση με τη φιλοδοξία του να εξαπλώσει το χαλιφάτο παγκοσμίως, τη φανατική εμμονή του με το νόμο της σαρίας και κυρίως με τις πέρα από κάθε φαντασία θηριωδίες του. Από το ΙΚ κυκλοφορεί ντοκιμαντέρ που διαφημίσει τις δράσεις του, περιλαμβάνοντας στο φρικιαστικό «μενού» από λαϊκά δικαστήρια μέχρι «σωφρονιστικούς» βασανισμούς και αποκεφαλισμούς, σταυρώσεις, ακρωτηριασμούς…

Τα κίνητρα όσων δυτικών πηγαίνουν να πολεμήσουν στις τάξεις του ΙΚ διαφέρουν όσο και τα διαβατήριά τους, αν και προσελκύονται πια οι πιο ακραίοι και επικίνδυνοι. Το ΙΚ συχνά πληρώνει τους «μαχητές» του κι αυτό κάνει αρκετούς αναλυτές να πιστεύουν ότι παίζει ρόλο και η αυξανόμενη ανεργία στην Ευρώπη για τη στρατολόγηση μισθοφόρων τζιχαντιστών από τη Δύση.

Από μεσαία τάξη και πανεπιστήμια
Η φτώχεια, όμως, δεν αποτελεί ικανή εξήγηση, αφού πολλοί από αυτούς προέρχονται από τη μεσαία τάξη, ενώ δεν είναι λίγοι και οι απόφοιτοι πανεπιστημίων.
- Οι «εισαγόμενοι» τζιχαντιστές ήταν συνήθως κοινά αποδεκτοί από το περιβάλλον όπου ζούσαν πριν καταταγούν στο ΙΚ, συχνά έχοντας φυσιολογικές δουλειές και περίγυρο. Δεν ήταν περιθωριακοί και κοινωνικά απομονωμένοι
- Ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς είναι άνθρωποι που ουσιαστικά απολαμβάνουν την ακραία βία, πρακτικά ψυχοπαθείς που βρίσκουν την μεγάλη ευκαιρία να επιδοθούν σε κτηνωδίες ασύδοτα και χωρίς το φόβο του νόμου
- Ο μεγαλύτερος αριθμός νεαρών Δυτικών, όμως, που καταφθάνει σε Συρία – Ιράκ, θεωρείται ότι είναι άτομα που επιθυμούν να αποδράσουν από την ανία και να βρουν μία ταυτότητα! Νεαροί με αδιέξοδες δουλειές, μονότονη καθημερινότητα, που γοητεύονται από την αδελφότητα, την έξαψη ενός σκοπού, τα όπλα, κ.λ.π.

Χαλάρωση και «Τζιχάντ Εξπρές»
Οι εικόνες, μάλιστα, που διοχετεύει στα κοινωνικά δίκτυα το ΙΚ, με μαχητές που χαλαρώνουν, τρώνε γλυκά και βουτάνε σε πισίνες, παρουσιάζουν τη ζωή του τζιχαντιστή σαν… φοιτητικές διακοπές, χωρίς ίσως το αλκοόλ. Για όποιον αποφασίσει να λάβει μέρος στην απίστευτη θηριωδία, το να φτάσει στη Συρία είναι σχετικά εύκολο. Το μόνο που χρειάζεται ένας εκκολαπτόμενος σφαγέας είναι ένα εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη. Από εκεί, οι περισσότεροι παίρνουν μία από τις εσωτερικές πτήσεις για τις πόλεις στα σύνορα με Συρία (Κιλίς, Ρεϊχανλί, Ακτσάκαλε). Έχει τόσο παραγίνει πια, ώστε οι ντόπιοι ονομάζουν αυτές τις πτήσεις «Τζιχάντ Εξπρές».

Οι νεοφερμένοι μένουν κρυμμένοι σε κρησφύγετα πριν τους περάσουν λαθραία ή «ξεγελάνε» τους τουρκικό συνοριακό έλεγχο με πλαστές συριακές ταυτότητες. Οι περισσότεροι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ όπλο, αλλά εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα αμέσως μόλις περάσουν στη Συρία. Οι «επιστροφή» δεν είναι τόσο απλή, ωστόσο είναι αυτό ακριβώς που οι δυτικές κυβερνήσεις τρέμουν. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι Ευρωπαίοι που σήμερα μάχονται με το ΙΚ θα γίνουν οι αυριανοί δολοφόνοι στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου και της Αμερικής.

Πηγή εφημ. «Το Ποντίκι»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

"Δεν μας κάνουν και καμιά σημαντική ζημιά οι νέες κυρώσεις, αλλά, αλήθεια, γιατί το κάνουν αυτό;"

«Δεν μας προκαλούν καμία σημαντική ζημιά... Αλλωστε όσο λιγότερα ταξίδια στην Ευρώπη κάνουν οι ρώσοι αξιωματούχοι, τόσο το καλύτερα! Θα αφοσιωθούν πιο αποτελεσματικά στο έργο τους και οι ρώσοι βουλευτές θα έρθουν σε πιο συχνή επικοινωνία με τους ψηφοφόρους τους στη Ρωσική Επικράτεια...». Με αυτά τα λόγια σχολίασε τη νέα δέσμη κυρώσεων που επέβαλλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση στη Ρωσία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, από το Ντουσάνμπε, του Τατζικιστάν , όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών – μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).
«Επίσης, όσο λιγότερα τα ταξίδια των στελεχών των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, τόσο καλύτερα για τις δραστηριότητές τους στη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας, οι οποίοι θα πρέπει να επικοινωνούν πιο συχνά με τους με τους ψηφοφόρους τους πιο συχνά, αντί να σπαταλούν το χρόνο τους σε ευρωπαϊκά θέρετρα», 
σχολίασε ο πρόεδρος Πούτιν χαμογελώντας, συμπλήρωσε ωστόσο πως σήμερα θα αποφασίσει η κυβέρνηση εάν θα απαντήσει με αντίμετρα στις κυρώσεις της Ε.Ε., τα οποία δεν πρόκειται να είναι εκδικητικά:
«Θα λάβουμε αντίμετρα, μόνο εάν πρόκειται για μέτρα προς όφελος των ρωσικών επιχειρήσεων και κατασκευαστικών εταιρειών. Εάν η κυβέρνηση καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να ληφθούν ορισμένα μέτρα που θα κινούνται προς το συμφέρον της οικονομίας μας, τότε θα προχωρήσουμε σε απάντηση των κυρώσεων. Αλλά εάν πρόκειται απλώς για να δείξουμε τα δόντια μας και πόσο σκληροί είμαστε, δεν πρόκειται να το κάνουμε».
«Είναι κάπως παράξενο...»

Η υιοθέτηση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας φαντάζει κάπως παράξενη, δεδομένου πως υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία, συνέχισε ο Πούτιν.
«Πριν από λίγο καιρό, είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, και του είχα προτείνει ένα ειρηνευτικό σχέδιο επίλυσης της κρίσης, στο οποίο συμφωνήσαμε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό» 
συμπλήρωσε ο ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως το σχέδιο ειρήνευσης της συμφωνίας του Μινσκ για έναρξη της εκεχειρίας βασίστηκε στις δικές του προτάσεις.
«Οι πολεμικές επιχειρήσεις του στρατού σταμάτησαν και οι επιθέσεις της πολιτοφυλακής έχουν ανασταλεί στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Και το αναφέρω αυτό με ικανοποίηση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Εχει ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία η οποία δίνει τη δυνατότητα εκκίνησης τσυνομιλιών για μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης, έστω και προσωρινά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον στόχο των νέων κυρώσεων. Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω: Οι δυτικοί εταίροι μας, πρώτα οδήγησαν την κατάσταση σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα, μετά υποστήριξαν τις “αντιτρομοκρατικές επιθέσεις” των αρχών του Κιέβου με την προέλαση του ουκρανικού στρατού κατά αμάχων στα νοτιοανατολικά της χώρας και τώρα που η κατάσταση δείχνει να αλλάζει προς την κατεύθυνση της ειρηνευτικής διευθέτησης της κρίσης, λαμβάνουν μέτρα που πυρπολούν την ειρηνευτική διαδικασία. Για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό;» 
κατέληξε ο Πούτιν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Οι επικυρίαρχοι δανειστές μαζί με τους εγχώριους μνημονιακούς ολετήρες προτείνουν τη δική τους απλή λύση: νέο εξωτερικό δανεισμό είτε από την Ε.Ε., μέσω του μηχανισμού ESM, είτε από τις αγορές, όπως έχει αρχίσει ήδη να γίνεται.

Γράφει ο Νίκος Ιγγλέσης

Η λύση αυτή όμως, δηλαδή η πληρωμή παλαιού χρέους με νέο χρέος, μπορεί να είναι πολύ επικερδής για τους κάθε είδους δανειστές, αλλά καταστροφική για τη χώρα και το λαό της.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΡΕΟΥΣ
Η συγκυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, αφού διασώθηκε, προσωρινά, από τη δοκιμασία των Ευρωεκλογών με το παραμύθι του
πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, συνεχίζει με την ίδια τακτική προσβλέποντας στις πολύ πιθανές βουλευτικές εκλογές, λόγω αδυναμίας ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανακοινώνει κάθε μήνα το νέο σκόρ του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2014 και τα γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια της μνημονιακής προπαγάνδας πανηγυρίζουν σε ραδιοφωνικά μικρόφωνα και τηλεοπικά παράθυρα,με στόχο την παραπλάνηση του ελληνικού λαού και την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων για μείωση φόρων και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Κανείς όμως, της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένης, δεν εξηγεί στους πολίτες ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, ακόμα και εάν επιτευχθεί, ούτε ανάπτυξη της οικονομίας προκαλεί, ούτε την ανεργία μειώνει, ούτε τις επενδύσεις ενθαρρύνει, είναι απλώς ένα ακόμη επικοινωνιακό όπλο.

Τι είναι, αλήθεια, το πρωτογενές πλεόνασμα, που εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει η σημαία του ευρύτερου κόμματος του μνημονίου; Κατ’ αρχήν να πούμε ότι στο Ευρωπαϊκό Λογιστικό Σύστημα δεν υπάρχει ορισμός για το πρωτογενές δημοσιονομικό αποτέλεσμα (πλεόνασμα ή έλλειμμα). Η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., η Eurostat, δεν επικυρώνει πρωτογενή πλεονάσματα ή ελλείμματα γιατί αυτό δεν έχει καμιά ουσιαστική αξία. Γι’ αυτό και στην ανακοίνωση της Eurostat (Aπρίλιος 2014) για το έλλειμμα του 2013 δε γίνεται καμιά αναφορά για πρωτογενές πλεόνασμα αλλά για δημοσιονομικό έλλειμμα που έφτασε τα 23,1 δις ή το 12,7% του ΑΕΠ έναντι 17,1 δις. ή 8,9 % του ΑΕΠ το 2012. Δηλαδή, το έλλειμμα μέσα σ’ ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 35% σε δις. και κατά 43% ως ποσοστό του ΑΕΠ (ενώ το ίδιο το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,9% το 2013). Στη συνέχεια, με απίστευτες αλχημίες, το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα εμφανίστηκε ως πρωτογενές πλεόνασμα (βλέπε αναλυτικά το άρθρο του γράφοντος «Πρωτογενής απάτη και πλεόνασμα προπαγάνδας» που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» στις 15.5.14).

Ακόμα όμως κι’ άν, το 2014, η μνημονιακή συγκυβέρνηση πετύχει κάποιο πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στη ληστρική φορολογία και την περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών αυτό δε θα έχει καμιά ευεργετική επίπτωση, αντίθετα θα επιδεινώσει την πραγματική οικονομία, λόγω περιορισμού ακόμη περισσότερο της ρευστότητας.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα (πλεόνασμα ή έλλειμμα) προκύπτει αν από το δημοσιονομικό έλλειμμα αφαιρεθούν οι τόκοι που πληρώνονται για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους. Το ερώτημα που γεννάται είναι: αν υποθέσουμε ότι έχουμε κάποιο πρωτογενές πλεόνασμα, από πού θα βρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα, δηλαδή αυτά που απαιτούνται για την πληρωμή των τόκων και για την πληρωμή των χρεολυσίων του Δημόσιου Χρέους; Για να βρεθούν αυτά τα χρήματα απαιτείται, όχι πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά μεγάλο δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Οι επικυρίαρχοι δανειστές μαζί με τους εγχώριους μνημονιακούς ολετήρες προτείνουν τη δική τους απλή λύση: νέο εξωτερικό δανεισμό είτε από την Ε.Ε., μέσω του μηχανισμού ESM, είτε από τις αγορές, όπως έχει αρχίσει ήδη να γίνεται. Η λύση αυτή όμως, δηλαδή η πληρωμή παλαιού χρέους με νέο χρέος, μπορεί να είναι πολύ επικερδής για τους κάθε είδους δανειστές, αλλά καταστροφική για τη χώρα και το λαό της.

Ο Μένανδρος είχε πεί: «Τα δάνεια δούλους τους ελεύθερους ποιεί...». Η συγκυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός μιλούν για βιωσιμότητα του χρέους, θέλουν δηλαδή να «διαπραγματευτούν» ώστε να συμφωνηθούν όσες ρυθμίσεις απαιτούνται για να δύναται κάθε χρόνο η Ελλάδα να πληρώνει τους τόκους και τα χρεολύσια ενός δυσθεώρητου χρέους που δε μπορεί ποτέ να αποπληρωθεί. Βιωσιμότητα του χρέους σημαίνει βιωσιμότητα της δουλείας του λαού και βιωσιμότητα της ελληνικής αποικίας, για να μην καταρρεύσουν και να μπορούν να πληρώνουν εσαεί.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ
Η δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα είναι συνάρτηση δύο παραγόντων. Ο πρώτος παράγοντας είναι το πολύ υψηλό Δημόσιο Χρεος, 323 δις. € ή 175,1% του ΑΕΠ. Το 2009 πριν δηλαδή η χώρα υπαχθεί στα Μνημόνια το χρέος έφτανε στο 127,1% του ΑΕΠ. Όταν το χρέος υπερβαίνει το 80 % του ΑΕΠ, σύμφωνα με έγκυρους οικονομολόγους, θεωρείται μη βιώσιμο.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι η χώρα δε διαθέτει εθνικό νόμισμα με το οποίο θα μπορούσε να αποπληρώνει το χρέος της. Ο πύργος της ευρω-βαβέλ οικοδομείται από τα κράτη-μέλη που δανείζονται, με την εκδοση ομολόγων, σε ευρώ ενώ δεν έχουν καμιά δυνατότητα διαχείρησης του νομίσματος, στο οποίο συνάπτουν τα δάνειά τους και την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) που καθορίζει τη νομισματική πολιτική και είναι η μόνη που έχει το δικαίωμα να τυπώνει τα χαρτονομίσματα του ευρώ. Η Ε.Κ.Τ. ορίζει την ποσότητα του χρήματος, τα επιτόκια και άρα την συναλλαγματική ισοτιμία, αλλά δεν αποπληρώνει τα κρατικά ομόλογα σε ευρώ. Έτσι, ενώ το ευρώ είναι ένα κοινό νόμισμα, τα ομόλογα του ευρώ είναι εθνικά και η πληρωμή τους βαρύνει τα κράτη-μέλη – πρόκειται για ένα ζουρλομανδύα που καλύπτει την Ευρωζώνη.

Δε μπορεί να υπάρχει ένα νόμισμα χωρίς τελικό πιστωτή, χωρίς δηλαδή εγγυητή όχι μόνο του χαρτονομίσματος που κυκλοφορεί αλλά και των κρατικών δανείων που έχουν συναφθεί σ’ αυτό το νόμισμα. Είτε δηλαδή τα κράτη-μέλη που συνάπουν δάνεια, με ομόλογα, θα πρέπει να μπορούν να τυπώνουν ευρώ, είτε η Ε.Κ.Τ. θα πρέπει να εγγυάται την αποπληρωμή των κρατικών ομολόγων που έχουν εκδοθεί στο κοινό νόμισμα.
Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και άλλες έχουν υψηλό Δημόσιο Χρέος αλλά έχουν το δικό τους νόμισμα και κυρίαρχα αποφασίζουν γιά την ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί.. Καμιά νομισματική ζώνη δεν αμφισβητείται - αποσταθεροποιείται λόγω υψηλού Δημόσιου Χρέους που έχει εκδοθεί στο εθνικό νόμισμά της.

Το κρατικό χρέος που από τις αγορές θεωρείται ασφαλές είναι αυτό των απόλυτα κυρίαρχων κρατών, δηλαδή των κρατών εκείνων που μπορούν να εκδίδουν ελεύθερα το δικό τους νόμισμα, έχουν απόλυτη φορολογική εξουσία, δηλαδή μπορούν ν’ αυξάνουν ή να μειώνουν τους φόρους στην επικράτειά τους και εφόσον κριθεί απαραίτητο μπορούν να τυπώσουν περισσότερο χρήμα. Τίποτα από τα ανωτέρω δεν ισχύουν για την υπερχρεωμένη πατρίδα μας.
Τάλαινα Ελλάς.

Πηγή περιοδικό "Επίκαιρα", τεύχος 254

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία οι δηλώσεις του μέχρι σήμερα προβαλλόμενου σαν μετριοπαθή θρησκευτικού ηγέτη, Mehmet Görmez, ότι η Αγία Σοφία είναι τόπος ισλαμικής λατρείας και ότι δεν είναι μουσείο ούτε χριστιανική εκκλησία.

Μιλώντας σε μια τηλεοπτική εκπομπή όταν του έγινε από τηλεθεατές η ερώτηση ποτέ θα ανοίξει ξανά η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης στην ισλαμική λατρεία, δηλαδή ποτέ θα ξαναγίνει μουσουλμανικό τέμενος, απάντησε ότι η Αγία Σοφία είναι ένα σύμβολο παγκοσμίου πολιτισμού και της ιστορίας, αλλά παράλληλα είναι και τόπος ισλαμικής λατρείας. Η Αγία Σοφία, σύμφωνα με τον θρησκευτικό ηγέτη της Τουρκίας, δεν είναι μουσείο και ότι μετά την πτώση της Πόλης από τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή, έγινε μουσουλμανικό τέμενος για να ασκείται η ισλαμική λατρεία για όλο τον ισλαμικό κόσμο.
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ο Mehmet Görmez έκανε δημόσιες δηλώσεις για τον μεγάλο αυτό θέμα και για πρώτη φορά τοποθετήθηκε τόσο ξεκάθαρα υπέρ της απόδοσης της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης στην μουσουλμανική λατρεία. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν τις αντιδράσεις κάποιων παραγόντων, όπως του Münevver Eminoğlu, της Διεύθυνση Ιστορικών Κτισμάτων, ο όποιος δεν απέρριψε τις θέσεις του θρησκευτικού ηγέτη της Τουρκίας αλλά τόνισε πως το ιστορικό κτίσμα της Αγίας Σοφίας είναι πολύ σημαντικό και για τις δυο θρησκείες, δηλαδή και για το Ισλάμ αλλά και για τον χριστιανισμό γιατί, όπως ανέφερε, πριν γίνει μουσουλμανικό τέμενος ήταν επί χίλια περίπου χρόνια χριστιανικός ναός.

Οι δηλώσεις του Mehmet Görmez πυροδότησαν εκ νέου τις δημόσιες συζητήσεις για το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, συζητήσεις που είχαν κοπάσει εδώ και λίγους μήνες. Όπως είναι γνωστό από τον περασμένο χρόνο έχει αρχίσει στην Τουρκία μια μεγάλη εκστρατεία για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, με πρωτοστάτη τον πρόεδρο του «Ιδρύματος Νέων Ανατολίας», Salih Turhan.
Ο Salih Turhan υποστηρίζει σε συνεντεύξεις του ότι η Αγία Σοφία, αυτό το αρχιτεκτονικό μεγαλούργημα, είναι το…σύμβολο του Φατίχ, δηλαδή του Πορθητή της Κωνσταντινούπολης και για τον λόγο αυτό όπως ο Μωάμεθ ο δεύτερος μόλις μπήκε στην Πόλη μετέτρεψε την αγία Σοφία σε τζαμί, έτσι και τώρα θα πρέπει ο ναός αυτό να αποδοθεί στην πραγματική του λειτουργία, δηλαδή σαν μουσουλμανικό τέμενος.
Για το ίδιο θέμα σε σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής ισλαμικής εφημερίδας, Yeni Şafak, στο φύλο της 2/12/2013, είχε αναγγελθεί προκαλώντας μεγάλη αίσθηση ότι τον επόμενο χρόνο η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, πρόκειται να ξαναλειτουργήσει σαν μουσουλμανικό τέμενος.

Οι νέες αυτές δηλώσεις υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ίσως δεν είναι άσχετες με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν για την ανάγκη δημιουργίας δυο μουσουλμανικών τζαμιών στην Αθήνα. Από την δική μας επίσημη πλευρά, εμείς παρακολουθούμε σαν… απλοί θεατές όλες αυτές τις εξελίξεις ενώ οι ισλαμολάγνοι προχωρούν στην περεταίρω ισλαμοποίηση της μνημονιακής Ελλάδας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

«Πολιτική υποστήριξη» της Αθήνας στη συγκεκριμένη διεθνή πρωτοβουλία

Θετικά απάντησε την Παρασκευή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στη «δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών», που θα συντονίζει τις αντιδράσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, η δράση του οποίου «έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη όλου του πολιτισμένου κόσμου».

Στη συγκεκριμένη πρόταση, ήδη από τη σύνοδο του Κάρντιφ, έχουν δηλώσει την ετοιμότητα συμμετοχής τους η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Δανία, η Τουρκία, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζεται η «πολιτική υποστήριξη» της Αθήνας στη συγκεκριμένη διεθνή πρωτοβουλία ταυτόχρονα με την «αλληλεγγύη» της προς την ιρακινή κυβέρνηση, τους χριστιανούς, τις εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες της περιοχής «που υπέστησαν τα πάνδεινα από την πρωτόγονη και βάρβαρη δράση του λεγόμενου «Ισλαμικού Χαλιφάτου», μιας ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης, που πρέπει να εξαλειφθεί».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Του Απόστολου Λυκεσά 

Εάν Αυτό είναι δημοκρατία
δεν θα συζητούσαμε σήμερα ποιός λόγος εφευρέθηκε και δόθηκε εντολή να μην μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Δεν θα είχαν παραιτηθεί μόνο ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ αλλά από ντροπή ή ευθιξία το μισό τουλάχιστον υπουργικό συμβούλιο

Εάν Αυτό είναι δημοκρατία

οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν θα συμμετείχαν στην όπερα μπούφα που παίχτηκε για τον ΕΝΦΙΑ, την μια μέρα βρίζοντας με εκφράσεις που και οι αθυρόστομοι δε μπορούν να μεταφέρουν και την επόμενη δεχόταν με ανακούφιση την αντικατάστασή τους για να ψηφιστεί ένας νόμος που τους έφερε στο σημείο να βρίζουν ενώ, άλλοι, επικαλούνταν ότι «πέθανε η γιαγιά τους», όπως οι μαθητές για...

να γλυτώσουν κάποιο εξεταστήριο τεστ
Εάν Αυτό είναι δημοκρατία
η κυβέρνηση δεν θα έπαιζε τον «πορτοφολά» συντάσσοντας απίθανα νομοσχέδια για να ξεζουμίσει τον κοσμάκη την ώρα που υποθέσεις όπως αυτή της λίστας Λαγκάρντ αλλά και μερικών ακόμη σχετικών λιστών προκαλούν παράταση της κατάστασης αμνησίας στις αρμόδιες υπηρεσίες (κατόπιν εντολών και η αμνησία;)
Εάν Αυτό είναι δημοκρατία
Ο υπουργός οικονομικών δεν θα απευθυνόταν σε έναν γερμανό εντεταλμένο να του λύσει το πρόβλημα με τους 505 έλληνες κατόχους καταθέσεων στην Ελβετία ύψους 60 δις ευρώ ήτοι το 30% του ΑΕΠ της χώρας οι οποίοι μάλιστα εν μέσω γενικευμένης δυστυχίας αύξησαν το εισόδημά τους κατά 20%  το 2013
Εάν Αυτό είναι δημοκρατία
δεν θα τολμούσε να το σκεφτεί καν, άλλος γερμανός εντεταλμένος, που ζητάει από τους δήμους της χώρας στοιχεία, μεγέθους και ποιότητας πλήρους απογραφής, κι αυτό να θεωρείται σχεδόν φυσιολογικό
Εάν Αυτό είναι δημοκρατία
τη  στιγμή που βγήκαν στο φως τα πρώτα κιόλας στοιχεία και καταγγελίες για τις φορολογικές παραβάσεις γερμανικών εταιρειών θα έπρεπε να έχουν κινηθεί οι υπηρεσίες και να είχαν κιόλας δοθεί οι πρώτες απαντήσεις, μην πω απολογίες, και διαταραχθεί η «δημοκρατική» διαδικασία
Εάν Αυτό είναι δημοκρατία
δεν θα συντασσόταν νομοσχέδιο με τον εμφατικό τίτλο «αντιρατσιστικό» το οποίο απλώς  διώκει κάθε αντίθετη από την επίσημη ιστορική γνώμη
Εάν Αυτό είναι δημοκρατία
δεν θα ιδιωτικοποιούνταν η υγεία και «ανίδεοι» υπουργοί δεν θα διατείνονταν ότι αυτό είναι καλό για την... δημόσια υγεία
Εάν Αυτό είναι δημοκρατία
μήνες τώρα δεν θα διωκόταν και δεν θα δέρνονταν γυναίκες καθαρίστριες, δεν θα είχαν ληστευθεί οι μικροομολογιούχοι και δεν θα δέρονταν επίσης, δεν θα καθυβριζόταν οι σχολικοί φύλακες και δεν θα οδηγούνταν στα δικαστήρια για παρακώλυση συγκοινωνιών, δεν θα είχαν απολυθεί καθηγητές από συγκεκριμένες ειδικότητες για να ανοίξουν δουλειές σχολαρχών...
Εάν Αυτό είναι δημοκρατία
δεν θα είχαν δεχθεί τέτοια επίθεση οι φτωχοί του τόπου σε σημείο να κατηγορούνται και για το προπατορικό αμάρτημα. Δεν θα έφταναν ο κυνισμός, ο αμοραλισμός, ο τσαρλατανισμός και το ψέμα στο σημείο να αντικαθιστούν την πραγματικότητα
Εάν Αυτό είναι δημοκρατία
δεν θα είχε αδιέξοδα (λέγανε παλιά οι σημερινοί συγκυβερνώντες και κανένα αστείο για να περνάει η ώρα)

* Ο δημοσιογράφος του ρ/σ "Στο Κόκκινο 93,4" Απόστολος Λυκεσάς αρθρογραφεί καθημερινά στο alterthess.gr. Ακούστε ζωντανά στο "Κόκκινο 93,4" την εκπομπή "Ορθά- Κοφτά" με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 11:00- 12:00.
Πηγή alterthess

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Δια νόμου πλέον απαγορεύει η Γερμανία οποιαδήποτε προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Χαλιφάτου, καθώς επίσης και την καθ' οιονδήποτε τρόπο έκθεση των συμβόλων του αλλά και εκδηλώσεις υπέρ της διάδοσής του.

Με ανακοίνωσή που εξέδωσε την Παρασκευή, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών απαγορεύει το Ισλαμικό Χαλιφάτο με σκοπό να αποτρέψει νέους εξτρεμιστές να ενταχθούν στους κόλπους της ομάδας.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η προπαγάνδα και η στρατολόγηση νέων μελών μέσω του διαδικτύου.

«Η οργάνωση του Ισλαμικού Χαλιφάτου αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και στη Γερμανία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Την ίδια στιγμή, εκτιμάται πως περίπου 400 Γερμανοί υπήκοοι έχουν ταξιδέψει ως τη Συρία και το Ιράκ για να γίνουν μέλη της οργάνωσης, ενώ τουλάχιστον 40 έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο υπουργός, μάλιστα, δήλωσε ότι περίπου 100 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Γερμανία, έχοντας αποκομίσει γνώσεις από το πεδίο μάχης και «έχοντας μάθει να μισούν».

Βέβαια, πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει τι είναι ικανοί να κάνουν, αλλά είναι πιθανό να εξαπολύσουν επιθέσεις και συμπλήρωσε ότι οι εξτρεμιστές πραγματοποιούν προπαγάνδα στα γερμανικά μέσω των τόπων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να «προσεγγίσουν γυναίκες και άνδρες για να ενταχθούν στην τζιχάντ, να πολεμήσουν και να δολοφονήσουν».

Πηγή Action24

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία-τυραννία, στη προσπάθειά της να γίνει παγκόσμια διακυβέρνηση, έχει καταστεί διεθνής υπερτρομοκρατία δηλαδή έχει εξελιχθεί σε διεθνή εγκληματική οργάνωση, ενώ δια της προπαγάνδας, κατηγορεί άλλες νόμιμες πολιτικές ομάδες κρατών, σαν εγκληματικές οργανώσεις, μέσω ραγιάδων υποτακτικών υποτελών πολιτικών. Πολιτικά πατριωτικά κόμματα -σε κάθε κράτος- που στέκονται εμπόδιο στα σχέδια ΕΚΕΙΝΩΝ, με τη βοήθεια υποτελών οσφυοκαμπτών πολιτικών, τα χαρακτηρίζουν σαν εγκληματικές οργανώσεις, και τα διώκει ποινικά η τοπική σε κάθε κράτος δικαιοσύνη.

Δεν τολμούν να αγγίξουν τη πραγματική διεθνή εγκληματική Σιωνιστική οργάνωση. Ο Λαός λέει, «δεν τολμούν να βαρέσουν το γάιδαρο, και βαράνε το σαμάρι». Η παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση-Δικτατορία, για να κατακτήσει τη παγκόσμια εξουσία, έχει ιδρύσει πολλά Σιωνιστικά παραρτήματα, τα σημαντικότερα των οποίων είναι – η γνωστή και μη εξαιρετέα- λέσχη BILTERBERG για την Ευρώπη, η Τριμερής Επιτροπή για τις ΗΠΑ, το CFR=συμβούλιο διεθνών σχέσεων.
Ακολουθούν πολλές άλλες Σιωνιστικές οργανώσεις.

Όλες αυτές λειτουργούν σαν διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις.
Λειτουργούν με άκρα μυστικότητα, στο σκοτάδι, στα παρασκήνια.
Έργα της παγκόσμιας Σιωνιστικής τυραννίας, (Εγκληματική οργάνωση) μετά το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο είναι, οι πόλεμοι Βιέτ-Ναμ, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύης, Συρίας, Παλαιστίνης (Γάζα), Ουκρανίας, κ.λ.π.
Όργανά τους οι πρόεδροι και πολιτικοί των ΗΠΑ και οι πολιτικοί της Ε.Ε.
Στους πολέμους αυτούς διεπράχθησαν εγκλήματα πολέμου.

Πρώην ευνομούμενες και ευημερούσες Αραβικές χώρες, όπως το Ιράκ, η Λιβύη, και η Συρία, τις κατάστρεψαν ολοσχερώς.
Η Συρία διεσώθη από του χάρου τα δόντια, χάρη στη παρέμβαση της Ρωσίας. Οι Σιωνιστικές ΗΠΑ και Ε.Ε. διετάχθησαν από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία να οργανώσουν τα γνωστά γεγονότα της Ουκρανίας, και να βάλλουν την Ουκρανία μέσα στο λάκκο με τα φίδια, (ΝΑΤΟ +Ε.Ε.). Αν οι Σιωνιστικές ΗΠΑ και Ε.Ε. πάρουν την Ουκρανία, τότε η Ρωσία τελειώνει, και αυτό το γνωρίζει η ΚΙΝΑ η οποία περιμένει τη σειρά της.

Παράλληλα με τους πολέμους, ιδρύουν διεθνείς τρομοκρατικές εγκληματικές οργανώσεις. Έργο αυτών είναι τα τρομοκρατικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου με τους διδύμους πύργους στη Νέα Υόρκη, κ.λ.π.

Έργο ΕΚΕΙΝΩΝ είναι οι οικονομικοί πόλεμοι, και οι χρεοκοπίες κρατών. Η χρεοκοπία των ΗΠΑ το 1929 ήταν έργο δικό τους.
Προκάλεσαν χρεοκοπία σε Αργεντινή και Ελλάδα, και άλλες χώρες!!!
Η Αργεντινή χάρη στη σημερινή πολιτική ηγεσία σώθηκε, ενώ η Ελλάδα λόγω ανδρεικέλων εφιαλτών πολιτικών, χαροπαλεύει!!!
Δολοφονούν προέδρους και πρωθυπουργούς που δεν είναι πιόνια τους, ενώ παράλληλα προβαίνουν σε ασύμμετρες απειλές (πυρκαγιές δασών και κτιρίων) σε κυβερνήσεις και κράτη που είναι ατίθασα.

Έργα αυτών είναι επίσης, η παγκόσμια φτώχεια, διαφθορά, προσφυγιά-λαθρομετανάστευση, παραπλάνηση, φόβος, εμφύλιοι πόλεμοι, πείνα, ασθένειες όπως Καρκίνος, AIDS, EMBOLA, κ.λ.π. για τη μείωση του πληθυσμού της Γης, και τελικά ο Γ! παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος.
Αυτή είναι η δραστηριότητα της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, σαν διεθνή εγκληματική οργάνωση. Να προκαλεί δυστυχία στη Γη, φτάνει ΕΚΕΙΝΟΙ να καταλάβουν τη παγκόσμια εξουσία.

Το κακό είναι που θέλουν να γίνουν παγκόσμια κυβέρνηση.
Οι μόνες χώρες που αντιστέκονται στη παγκόσμια τυραννία είναι η ΡΩΣΙΑ και ΚΙΝΑ. Γιαυτό θέλουν να «φάνε» τη Ρωσία με όργανο το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, μετά έχει σειρά η ΚΙΝΑ!!!

Στη προσπάθειά τους να κυκλώσουν τη Ρωσία, η οποία αντιστέκεται στα άνομα σχέδιά τους για υποδούλωση των Λαών του πλανήτη, συνωμότησαν και ανέτρεψαν -με τα γνωστά οχλοκρατικά γεγονότα της πλατείας Μεϊντάν του Κιέβου – τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας, και εγκατέστησαν κυβέρνηση των Σιωνιστών πολιτικών της Ουκρανίας, ακροδεξιών, τους διεθνώς ονομαζομένους Νέο-Ναζί, υπό την ηγεσία των Ποροσένκο, Τουρτσίνοφ, και Αρσένη Γιάτσενιουκ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η δικιά τους Τζούλια Τιμοσένκο, και ο Σιωνιστής-Ναζί Σβόμποντα.
Όλοι αυτοί στο πλευρό της Σιωνιστικής Δύσης και του ΝΑΤΟ!!!

Γι αυτό τους λέμε «Παγκόσμια Εγκληματική Οργάνωση».
Με δέλεαρ την ένταξη της Ουκρανίας στη Σιωνιστική Ε.Ε. ξεγέλασαν τον Ουκρανικό Λαό υποσχόμενοι καλλίτερη ζωή μέσα στο λάκκο των λεόντων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ!!!
Μαντρώνουν τους Ευρωπαϊκούς Λαούς, μέσα στη Σιωνιστική Ε.Ε. για να τους ελέγχουν, υπό την επίβλεψη της μαριονέτας ΜΕΡΚΕΛ.

Τώρα ο Ουκρανικός Λαός υποφέρει. Σήμερα την Ουκρανία κυβερνούν οι Σιωνιστές, με πρόεδρο τον Ποροσένκο, και Πρωθυπουργό τον Σιωνιστή Αρσένη Γιάτσενιουκ, οι οποίοι οδηγούν τη χώρα τους στον όλεθρο και σε διαμελισμό. Ήδη έχασαν τη Κριμαία, και ακολουθούν η Ανατολική Ουκρανία η επονομαζόμενη Νέα Ρωσία.

Αυτά τα αποτελέσματα φέρνουν στις χώρες τους οι πολιτικοί μίσθαρνα όργανα και ορντινάντσες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Στην Ελλάδα συνεχίζουν την οικονομική κρίση, διά της χρεοκοπίας.
Οι πολιτικοί της Ελλάδος, όργανα ΕΚΕΙΝΩΝ, επιβάλλουν ΜΟΝΟ στις φτωχές και μεσαίες τάξεις του Ελληνικού Λαού, βαριά φορολογία με τη μορφή φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, αλληλεγγύης, έκτακτης εισφοράς, και άλλα χαράτσια, όλα αυτά τα έσοδα τα στέλνουν έξω στις τράπεζες του προέδρου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας- τυραννίας.

Οι τύραννοι των εθνών είναι οι παγκόσμιοι Σιωνιστές τραπεζίτες.
Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων των Ελλήνων εργαζομένων, τα λεηλατούν και τα στέλνουν στο Μεγάλο Αφεντικό!
Οι Δυτικοί Σιωνιστές (ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ), όργανα των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, σε όποια χώρα πηγαίνουν τα κάνουν «Γης Μαδιάμ», (Βλέπε Λιβύη, Συρία, Ιράκ). Η ποιότητα των πολιτικών της Ουκρανίας, ομοιάζει με τη ποιότητα των πολιτικών της Ελλάδος. Είναι όλοι τους Σιωνιστές, πιόνια και μαριονέτες ΕΚΕΙΝΩΝ.

Τα μέλη της πολιτικής συμμορίας που λεηλατεί τη χώρα μας, δίδουν λόγο στους Σιωνιστές Παντοκράτορες της Ν.Τ.Π. οι οποίοι θέλουν να αιματοκυλήσουν την ανθρωπότητα, σαν εγκληματική οργάνωση που είναι, για να φέρουν τη Παγκοσμιοποίηση, ώστε να γίνουν κυβερνήτες στο πλανήτη Γη. Αυτοί είναι οι διεθνείς Σιωνιστές τραπεζίτες.

Η προσοχή τους στρέφεται στο να μην αντιληφθεί η ανθρωπότητα το γεγονός ότι αυτοί που διοικούν από τα παρασκήνια τις ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΔΝΤ, Τράπεζες, κ.λ.π. θέλουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μια παγκόσμια κυβέρνηση-τυραννία.

Αυτοί όλοι είναι αφεντικά των «Ελλήνων» Σιωνιστών πολιτικών.
Ομιλούμε ξεκάθαρα ενάντια στη Ν.Τ.Π. και σε ΕΚΕΙΝΟΥΣ που θέλουν να γίνουν κυρίαρχοι στο πλανήτη. Όπου επεμβαίνουν στρατιωτικά τα πιόνια της Ν.Τ.Π. φέρνουν το χάος, τον όλεθρο, και τη δυστυχία.

Βάζουν τους λαούς να σφαγούν μεταξύ των. Βλέπε τι συμβαίνει σήμερα στο Ιράκ και Συρία μεταξύ των Τζιχαντιστών, και του Λαού του Ιράκ-Συρίας. Στην Ελλάδα είναι πιθανό ένα σενάριο συνδυασμένης επίθεσης της Τουρκίας, Αλβανίας, Σκοπίων, εναντίον της Ελλάδος, - κατόπιν εντολών της Ν.Τ.Π. - με στόχο το διαμελισμό της Ελλάδος. Επαναλαμβάνουμε, ο Αμερικανός πρόεδρος ΟΒΑΜΑ, η ΜΕΡΚΕΛ, και άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες, εκτελούν διαταγές του πραγματικού πλανητάρχη προέδρου της Ν.Τ.Π. και παγκόσμιου Δικτάτορα.

Ο πρόεδρος της Ν.Τ.Π. και παγκόσμιας δικτατορίας ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι Πλανητάρχης, όχι ο ΟΒΑΜΑ, όπως κακώς αναφέρουν τα ΜΜΕ και αποπροσανατολίζουν τους Λαούς.

Κανείς πολιτικός δεν εκλέγεται στην ηγεσία της Ε.Ε. εάν δεν τον εγκρίνει ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ. Να δείτε που τελικά θα εκλεγεί πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, «Ανήρ επιθυμιών» του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Για να επιτύχουν τα σχέδιά τους για παγκόσμια κυριαρχία, φροντίζουν να εκλέγονται σε κάθε χώρα κυβερνήτες δικοί τους άνθρωποι.

Στην Ελλάδα έχουν τους Σαμαρο-Τούρκογλου, με Παπούλιες, στην Ουκρανία το Σιωνιστικό κατεστημένο Ποροσένκο, Τουρτσίνοφ, Γιάτσενιουκ, στη Γερμανία τη Μέρκελ, στη Γαλλία τον Ολάντ, κ.λ.π.
Στις εθνικές εκλογές σε κάθε κράτος, βγάζουν δικούς τους ανθρώπους, μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών…

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, και οι μυστικές υπηρεσίες της Σιωνιστικής Δύσης, είναι όλες στην υπηρεσία ΕΚΕΙΝΩΝ.
Η Σιωνιστική Δύση εργάζεται για τους τρελούς υπέργηρους ηγέτες της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. Μιλάμε για τέλεια εγκληματική οργάνωση, που φαίνεται διεθνώς καθ’ όλα νόμιμη.

Η Ελλάδα σύρθηκε στο ΔΝΤ, στη Τρόϊκα, και στα Μνημόνια δολίως, από τους υποταγμένους στη Ν.Τ.Π. πολιτικούς, για να κερδίσουν δισεκατομμύρια ευρώ τα Σιωνιστικά αφεντικά τους της παγκόσμιας δικτατορίας, γύπες, κοράκια, τσιφούτηδες, και άλλοι σεσημασμένοι διεθνείς αγύρτες, πρώην σαράφηδες, πρώην ενεχυροδανειστές, που ρουφούν το αίμα των Λαών, που θέλουν να λέγονται Πλανητάρχες Κοσμοκράτορες, και Παντοκράτορες.

Όλοι αυτοί αποτελούν διεθνή συμμορία, αφού συγκροτούν μια διεθνή εγκληματική οργάνωση. Μετά την οικονομική αφαίμαξη της Ελλάδος, σχεδιάζουν το διαμελισμό αυτής, ήδη το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ αναγνώρισε τα Σκόπια σαν Μακεδονία, με εντολές της παγκόσμιας δικτατορίας, σε πείσμα της Ιστορίας, του πολιτισμού, και των ταφικών ευρημάτων των τύμβων Βεργίνας και Αμφίπολης.
Για ΕΚΕΙΝΟΥΣ ιστορική αξία έχει ΜΟΝΟ ο ναός του Σολομώντος…

Όργανα της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας είναι οι ΑγγλοΣάξωνες (ΗΠΑ και Αγγλία), και ακολουθούν οι Σιωνιστικές Ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα διέταξαν τον αντι-ρατσιστικό νόμο που προστατεύει ΜΟΝΟ τους εχθρούς του Ελληνισμού, ενώ στρέφεται κατά των φορολογουμένων Ελλήνων που χρηματοδοτούν με τα χρήματά τους, το παγκόσμιο δικτάτορα διεθνή τραπεζίτη Ρότσιλντ.

Η Ελλάς ήδη έχει Ισλαμικό πληθυσμό, αφού παρεπιδημούν εδώ εκατομμύρια Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, (λαθρεπιβάτες της Ελλάδος λέει ο Λαός), με εντολές της Ν.Τ.Π. και παγκόσμιας τυραννίας.
Όλος ο χρυσός της Γης είναι συγκεντρωμένος στη τράπεζα των εξουσιαστών τη λεγόμενη Bank International Settlements (B.I.S.) ιδιοκτησίας των ηγετών της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Τα μέλη της Σιωνιστικής πολιτικής συμμορίας που λεηλατεί τη πατρίδα μας, πολιτικοί και τραπεζίτες, αποδίδουν λόγο σε ΕΚΕΙΝΟΥΣ της ΝΤΠ.

Τα παγκόσμια ενεργειακά αποθέματα πετρελαίου τελειώνουν.
Γι αυτό ήρθε τώρα η σειρά μας!!!
Καταλάβατε τώρα που το πάνε;
Γι αυτό δημιουργήθηκε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ώστε ΕΚΕΙΝΟΙ που έχουν βάλει στο μάτι τα στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στο υπέδαφος, και στο βυθό των Ελληνικών θαλασσών, να μπορέσουν να τα κάνουν δικά τους, με τη μικρότερη δυνατή αντίσταση. Μιλάμε για διεθνή αγυρτεία, κοινούς κλέφτες του πλούτου των Ελλήνων!!!
Όλα τα άλλα που σας λένε είναι παραμύθια!

Έκλεψαν τους Έλληνες με το Χρηματιστήριο, τα ομόλογα, και φόρους.
Η μόνη σωτηρία για τη χώρα είναι αλλαγή εξωτερικής πολιτικής, υπό τον όρο η Ρωσία να αναλάβει τη καθολική προστασία της Ελλάδος. Συναπτά 60 χρόνια που είμαστε στο ΝΑΤΟ, χαϊρι και προκοπή δεν είδαμε, πάντα το ΝΑΤΟ στήριζε τους εχθρούς της Ελλάδος.
(Βλέπε Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, κ.λ.π.)

Τα ίδια ισχύουν και για την Ε.Ε. η οποία μας χρεοκόπησε.
«Μπήκαμε στην Ε.Ε. για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι» λέει ο Λαός.

Το ΝΑΤΟ και η Σιωνιστική Ε.Ε. είναι για την Ελλάδα ο λάκκος των λεόντων. Για να σωθεί η χώρα από τον όλεθρο που τη σπρώχνουν η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., και το ΝΑΤΟ, είναι να βγούμε από το ΝΑΤΟ, εδώ και τώρα, και σύναψη νέων συμμαχιών με τη Ρωσία, και αν τολμούν οι Παντοκράτορες με τα πιόνια τους ας έλθουν!!! Να βγούμε από την Ε.Ε. που μας κατάστρεψε, με ταυτόχρονη εφαρμογή της Σεισάχθειας. Δεν χρωστάμε τίποτε σε κανέναν, μας χρωστάνε, ΑΥΤΟΙ που μας έκλεψαν τον πολιτισμό, και την ιστορία μας, τα κειμήλια των αρχαίων προγόνων μας, και τον ορυκτό πλούτο.

Οι Σιωνιστές Άγγλοι παλιά εφοβούντο μήπως ο Καποδίστριας θα προσέγγιζε τη Ρωσία, γι αυτό τον δολοφόνησαν. Αυτό ισχύει και σήμερα για όποιον προσεγγίσει τη Ρωσία, (βλέπε περίπτωση Κώστα Καραμανλή). Η Ρωσία του ΠΟΥΤΙΝ είναι το κόκκινο πανί…

Οι πολιτικοί εφιάλτες που κυβερνούν σήμερα, λεηλατούν τους Έλληνες μικρομεσαίους, και τα κέρδη από τη λεηλασία των Ελλήνων τα στέλνουν στο μεγάλο αφεντικό, έτσι για να θεωρούνται καλά παιδιά.

Στη προσπάθειά της η παγκόσμια διακυβέρνηση-δικτατορία να κατακτήσει το πλανήτη, ιδρύει, χρηματοδοτεί, και εξοπλίζει διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, σαν παγκόσμια εγκληματική οργάνωση που είναι. Έτσι λοιπόν ίδρυσαν και οργάνωσαν τους Τζιχαντιστές ISIL και ISIS του Μουσουλμανικού Χαλιφάτου στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ
Ιράκ, και Συρίας. Ο ΟΗΕ και οι Ευρω-Αμερικάνοι πολιτικοί είναι –ως γνωστόν- όργανα της ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής τυραννίας.
Οι δύο αυτοί εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν τους Ισλαμιστές Τζιχαντιστές του ISIS και ISIL που κόβουν κεφάλια αιχμαλώτων, και τους παρέχουν διεθνή διπλωματική κάλυψη.

Στα χέρια των Τζιχαντιστών βρέθηκαν όπλα Αμερικάνικης κατασκευής.
Ο ΟΗΕ παρέχει διπλωματική κάλυψη των Τζιχαντιστών, αυτό φαίνεται από τα γεγονότα. Πρόσφατα ο ΟΗΕ δήλωσε, «Δεν διαπράττουν μόνο οι Ισλαμιστές-Τζιχαντιστές εγκλήματα πολέμου, αλλά και ο Στρατός του Ιράκ.» Από τα ΜΜΕ, σε όλους είναι γνωστά τα όσα θηριώδη διαπράττουν οι μαχητές των Τζιχαντιστών του Χαλιφάτου.

Οι Τζιχαντιστές οπλίτες είναι μισθοφόροι της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.
Στρατολογούν μισθοφόρους για το ISIL από όλα τα κράτη της Γης.
Προς το παρόν οι ISIL μάχονται εναντίον της Συρίας, και του Ιράκ, με μεγαλεπήβολα σχέδια να επεκταθούν στην Ευρώπη.
Απίστευτη είναι η προσπάθεια του Σιωνιστικού Ο.Η.Ε. να ταυτίσει τους αποκεφαλισμούς και τα εγκλήματα των Ισλαμιστών του ISIS και ISIL, με το καθήκον της Συρίας και του Ιράκ, να διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα των χωρών τους, από τους εισβολείς του ISIL.

Ποια άλλη απόδειξη θέλουμε ότι οι Τζιχαντιστές εκτελούν τα σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης για τη Μέση Ανατολή, όταν το όργανο ΕΚΕΙΝΩΝ, ο ΟΗΕ εξισώνει τα εγκλήματα του ISIS με τη νόμιμη δράση του στρατού του Ιράκ, και Συρίας;

Αφού ΕΚΕΙΝΟΙ δεν πέτυχαν να καταλάβουν τη Συρία, επειδή τη προστάτευε η Ρωσία, σκέφτηκαν σαν όργανα τους Τζιχαντιστές!
Είναι λοιπόν, ή δεν είναι, παγκόσμια εγκληματική οργάνωση;

Περίεργο είναι η σιωπή του Ισραήλ, στη δράση των ISIL και ISIS!!!
Το μακρύ χέρι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας είναι οι μαχητές Τζιχαντιστές του Χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή!
Ότι δεν πέτυχαν οι Σιωνιστές των ΗΠΑ με τους Αγγλο-Σάξωνες, στη Συρία και το Ιράκ, προσπαθούν οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες να το πετύχουν με τους Τζιχαντιστές του ISIS και ISIL.

Οι ISIL δηλώνουν, «Θα καταλάβουμε το Ρωσικό Καύκασο».
Καταλάβατε τώρα που πηγαίνει το πράμα;
Στη Ρωσία πηγαίνει…
Το φώς της δημοσιότητος είδε το βίντεο των Τζιχαντιστών, που απειλούν το Ρώσο πρόεδρο ΠΟΥΤΙΝ με εισβολή στη Τσετσενία, και «απελευθέρωση» του Ρωσικού Καυκάσου.

Οι ISIL και ISIS ξεπήδησαν από το πουθενά, έτσι ξαφνικά, αφού χρηματοδοτήθηκαν, εξοπλίστηκαν, και εκπαιδεύθηκαν, από τη παγκόσμια Δικτατορία, με σκοπό να εκτελέσουν τα απάνθρωπα σχέδια ΕΚΕΙΝΩΝ!! Ανάμεσα στους στόχους των ISIS και ISIL, βρίσκονται πολεμικά πλοία του Ρώσικου στόλου που πλέουν στη Μεσόγειο, που απειλούν να τα χτυπήσουν με επιθέσεις αυτοκτονίας-καμικάζι.

Τι λόγο είχαν οι Ισλαμιστές Τζιχαντιστές να τα βάλλουν κατά της Ρωσίας;
Ότι λόγο έχει η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία κατά της Ρωσίας!!!
Καταλάβατε τώρα τι ρόλο εκλήθησαν να παίξουν οι Τζιχαντιστές;

Οι πρώην πάμφτωχοι Τζιχαντιστές τώρα διαθέτουν άρματα μάχης, σύγχρονο πυροβολικό, και πολεμικά αεροπλάνα!!!
Ποίος τους τα δίνει;
Με όχημα το ISIL οι Σιωνιστικές ΗΠΑ θέλουν να βομβαρδίσουν τις δυνάμεις της Συρίας. Οι Σιωνιστικές ΗΠΑ και Ε.Ε. όργανα της παγκόσμιας κυβέρνησης, παίζουν διπλό και ύπουλο παιχνίδι στη Συρία και Ιράκ. Οι ISIL θεωρούνται από τη παγκόσμια διπλωματία, σαν συνέχεια των λεγομένων Σύρων αντικαθεστωτικών μισθοφόρων της Λεγεώνας των Ξένων, της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας!!!

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ δεν στρέφονται κατά των Τζιχαντιστών ως λέγουν, αλλά κατά της Συρίας.
Ότι δεν πέτυχαν να κάνουν στη Συρία, το προσπαθούν τώρα μέσω των ISIL και ISIS Ισλαμιστών Τζιχαντιστών, της Λεγεώνας των Ξένων.

Η παγκόσμια κυβέρνηση- δικτατορία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, μέσω των Σιωνιστικών ΗΠΑ, προσπαθεί να πλήξει τη Ρωσία με το ΝΑΤΟ, την Ουκρανία, και τους ISIL- ISIS Τζιχαντιστές της Λεγεώνας των Ξένων!!!

Οι Σιωνιστικές ΗΠΑ, όργανο ΕΚΕΙΝΩΝ, επέτρεψαν στο ISIL να εξολοθρεύσουν χιλιάδες Ελληνο-Ορθοδόξων στη Μέση Ανατολή και εδώ η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κοιμάται!!!
(Βλέπε οργισμένο λόγο των Μητροπολιτών Κορίνθου και Νικαίας).

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ΠΟΥΤΙΝ ξεσκεπάζει τη Σιωνιστική Ν.Τ.Π.
Ο πρόεδρος ΠΟΥΤΙΝ σε διεθνές συνέδριο ομίλησε ότι αυτοί που διοικούν τις ΗΠΑ και Ε.Ε. από το παρασκήνιο, θέλουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μια παγκόσμια κυβέρνηση-δικτατορία-τυραννία.
Στο συνέδριο συμμετείχαν αρχηγοί κρατών, και ο ΠΟΥΤΙΝ μίλησε ξεκάθαρα ενάντια στη Ν.Τ.Π. και ΕΚΕΙΝΟΥΣ που θέλουν να γίνουν κυρίαρχοι του πλανήτη. Θέλουν είπε να αιματοκυλήσουν την ανθρωπότητα ΕΚΕΙΝΟΙ οι της Ν.Τ.Π. και Παγκοσμιοποιητές, για να γίνουν κυβερνήτες και κυρίαρχοι της ανθρωπότητας.
ΑΥΤΟΙ είναι οι διεθνείς τραπεζίτες δανειστές κρατών, γύπες, γεράκια, ύαινες, και κοράκια των λαών.

Πρόσφατα στο Κόμο της Ιταλίας, έγινε συνεδρίαση της παγκόσμιας Σιωνιστικής οργάνωσης, της λέσχης BILDERBERG .
Εκεί συζητήθηκαν θέματα παγκόσμιας κυριαρχίας με τη βοήθεια του ISLAM. Για τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία έχουμε ομολογία ΣΟΚ της Χίλαρι Κλίντον ότι, «ο ΟΒΑΜΑ και εγώ, υλοποιούμε τα σχέδια του Ερρίκου Κίσινγκερ, για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων». Oι Σιωνιστικές ΗΠΑ, ωθούν τον κόσμο στον όλεθρο του πολέμου εκτελώντας διαταγές της παγκόσμιας κυβέρνησης!!!

Η παγκόσμια Σιωνιστική τυραννία, της οποίας υπηρέτριες είναι η Χίλαρι Κλίντον, και η Άγκελα Μέρκελ, διαπράττουν ενορχηστρωμένες σφαγές στο πλανήτη, όπως σε Συρία, Ιράκ, και Λιβύη,
με όργανα τους ISIL και ISIS, αλλά και στην Ουκρανία, με όργανα τους μισθοφόρους των Σιωνιστών της Λεγεώνας των Ξένων…

Ο Ερρίκος Κίσινγκερ – στέλεχος της παγκόσμιας Σιωνιστικής τυραννίας,- εκδίδει βιβλίο με τίτλο «Παγκόσμια Τάξη», και η μαριονέτα Χίλαρι, σε άρθρο στην Washington Post, αποθεώνει τις προσπάθειες του Ερρίκου, για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων-Τυραννίας, υποστηρίζοντας ότι, «Δεν υπάρχει κάποια άλλη βιώσιμη εναλλακτική λύση για το πλανήτη Γη, παρά ΜΟΝΟΝ η Σιωνιστική Δικτατορία».
Να υπενθυμίσουμε στον Ερρίκο, και στις υπηρέτριες Χίλαρι και Άγκελα, ότι εδώ και τρείς χιλιάδες χρόνια, οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν εφαρμόσει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση που λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος
E-mail: ant.grypaios@gmail.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Του Χρήστου Μπαλάσκα

Μερικές φορές αισθάνομαι ότι ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου. Ποιος θα μπορούσε να βάλει στο μυαλό του το 1990-91 ότι θα έρθει η μέρα που θα πουν τον Έλληνα ρατσιστή και μάλιστα θα φτιάξουν και ειδικό νόμο για να τον βάλουν στον “ίσιο δρόμο”.

Τότε ήταν που ανοίγαμε τα σπίτια μας στους Αλβανούς, συλλέγαμε τρόφιμα, τους δίναμε χρήματα και ρούχα, κάναμε εράνους, στέλναμε φάρμακα στην Αφρική κάναμε συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους, στους Αφγανούς , στους Ιρακινούς, στους Κούρδους και δώσε ΜΚΟ και στείλε χρήμα στα παιδάκια στην Αιθιοπία και δώσε στην unisef και βοήθα τους γιατρούς χωρίς σύνορα και να οι ανθρωπιστικές βοήθειες για να έρθει η μέρα που θα σε πουν ρατσιστή… Για ποιον λόγο;

Απλά και μόνο γιατί εκφράζεις το πρόβλημα που κανένας δεν θέλει να ακούει . Σου λένε σεβασμό στην διαφορετικότητα την οποία οι ίδιοι δεν σέβονται αφού όποιος δηλώνει διαφορετικός γίνεται αυτόματα ρατσιστής.

Δεν έχει σημασία αν φοβάσαι να βγεις από το σπίτι σου, αν χάνεις πέντε χρόνια ζωής κάθε φορά που αργεί το παιδί από το φροντιστήριο, αν σου φαίνεται ανέκδοτο το να πάει η μάνα σου μονή της στην τράπεζα για την σύνταξη, ούτε καν το πώς ένιωσες όταν ειδές το σπίτι σου παραβιασμένο, τα πράγματα σου πεταμένα και ανάστατα, και τους κόπους σου εξαφανισμένους. Ποιος νοιάζεται αν εκεί που έπαιζες όταν ήσουν παιδί τώρα συχνάζουν αλλοδαπές πόρνες και τοξικομανείς και η μυρωδιά από τα ούρα σε κρατάει ένα χιλιόμετρο μακριά; Εσύ πρέπει να σέβεσαι.

Να σέβεσαι αυτόν που ήρθε απρόσκλητος στο σπίτι σου και επιβάλει τους κανόνες του, αυτόν που δεν σέβεται τον πολιτισμό σου και κάνει παραεμπόριο και κατουράει στην Ακρόπολη, αυτόν που δεν σέβεται την ιδιοκτησία αλλά ούτε καν την ζωή σου.

Είναι υποχρέωση σου να δεχτείς την ανωμαλία σαν φυσιολογική και να σταματήσεις να εκφράζεσαι.
Γιατί έτσι πρέπει!

Είναι δικαίωμα του καθενός το τι κάνει στο κρεβάτι του σου λέει… Ναι έλα όμως που δεν το κάνει στο κρεβάτι του και σου το δείχνει στην τηλεόραση και στο ιντερνέτ, έλα που το προβάλουν σαν μόδα και δίνουν αρνητικά πρότυπα στην νεολαία. Ρωτώ λοιπόν εγώ. Υπάρχει κάποιος συσχετισμός ανάμεσα στο τι κάνει στο κρεβάτι του ο καθένας με την καθημερινή υπερπροβολή της ομοφυλοφιλίας; Ο μονός εχθρός των ομοφυλόφιλων είναι οι ίδιοι. Μόνοι τους δηλώνουν διαφορετικοί κάνοντας gay parade, μόνοι τους γίνονται προκλητικοί και αντιπαθείς με την κοινωνική τους συμπεριφορά και κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να υιοθετήσει τις πάρα φύση επιλογές τους.

Σαν σάλτσα έχουμε και την άρνηση του ολοκαυτώματος. Δουλεία δεν είχε ο διάολος, πηδούσε τα παιδιά του λέει ο λαός…. Ποιος Έλληνας του 2014 έχει καημό να αρνηθεί το ολοκαύτωμα και γιατί η γνώμη του είναι τόσο σημαντική που πρέπει να θεσπιστεί και νόμος για να αλλάξει είναι κάτι που μονό η ψυχολογία μπορεί να εξηγήσει.

Συνοψίζοντας έχουμε ένα νόμο που τιμωρεί Έλληνες πολίτες για τα λάθη των Αμερικανών, των ναζί, των αποικιοκρατών και των λοιπών προοδευτικών κρατών. Ένα νόμο φτιαγμένο φωτογραφικά που μόνο ένας ηλίθιος θα πίστευε ποτέ ότι θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο πανικός κύριοι είναι ο χειρότερος σύμβουλος και οι βλακείες πληρώνονται, ας ελπίσουμε ότι δεν θα τις πληρώσουμε και αυτές εμείς πέφτοντας στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη συνεχίζονται. Κάθε μέρα και κάτι νέο βγαίνει στο φως. Κάθε μέρα και μία νέα φήμη, μία νέα υπόθεση συζητιέται, για το ποιος, ποια ή ποιοι μπορεί να είναι θαμμένοι στον επιβλητικό τάφο.

Βέβαια, όλοι παραβλέπουμε πως η συγκεκριμένη ανασκαφή είναι υπό την ευθύνη αρχαιολόγων, επιστημόνων δηλαδή, οι οποίοι ακολουθούν μεθόδους και εργάζονται με βάση δεδομένα και όχι φαντασιώσεις. Και αυτοί οι επιστήμονες, θα ανακοινώσουν τα επιστημονικά αποτελέσματα της ανασκαφής, όταν ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της επίπονης και ιδιαίτερα λεπτής εργασίας τους. Οπότε, κανενός (αξίζει να τονιστεί το «κανενός») η άποψη, η θεωρία ή η φαντασίωση δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη ως σοβαρό δεδομένο ή ως αποτέλεσμα, αφού κινείται στα πλαίσια της ονείρωξης έως της σκοπιμότητας…

Μέσα από αυτή την ανασκαφή, αν καταλάβαμε καλά, την Ελλάδα δεν την απασχολεί τίποτε άλλο, παρά ο τάφος της Αμφίπολης και οι νεκροί του…!
Κανένας δεν ασχολείται με τον τάφο στον οποίο ρίχνουν ολόκληρη τη χώρα, οι κυβερνήτες της.
Κανένας δεν ασχολείται με την ανθρωποθυσία ενός ολόκληρου λαού, του Ελληνικού, που γίνεται μέσα στα πλαίσια ικανοποίησης των «δανειστών».
Κανείς δεν ασχολείται με τους νεκροζώντανους που καθημερινά προστίθενται στα ποσοστιαία στοιχεία φτώχειας ή και νεκρών.
Κανείς δεν ασχολείται με το παρόν, που μοιάζει με γενοκτονία…
Όλοι ασχολούμαστε ή πρέπει να ασχολούμαστε με τον τάφο της Αμφίπολης και τα μυστικά που κρύβει ο τύμβος Καστά…

Σήμερα, που γράφεται η ιστορία…
Σήμερα, που καταστρέφονται άνθρωποι…
Σήμερα, που μία ολόκληρη χώρα γίνεται θυσία σε υπανθρώπους που κερδοσκοπούν μέσα από μία ολοκληρωτική καταστροφή…
Σήμερα, λοιπόν, κάποιοι επιβάλουν να ασχοληθούμε με το παρελθόν, τους νεκρούς και την Ιστορία της οποίας ανάξιοι συνεχιστές είμαστε…

Σήμερα, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, η αξία των νεκρών έγινε, δυστυχώς, μεγαλύτερη από την αξία των ζωντανών, στο χρηματιστήριο του πολιτικού και οικονομικού κέρδους…

Λυπάμαι πολύ, αλλά κάτι πολύ λάθος συμβαίνει στην χώρα, στην οποία η πρώτη είδηση είναι ένας λάθος τάφος… Και είναι λάθος ο τάφος που ασχολούμαστε, γιατί υπάρχει ένας ακόμη, στον οποίο καθημερινά στοιβάζεται το αύριο του τόπου. Ίσως να είναι τραγική ειρωνεία, ίσως να είναι και ενστικτώδες «αντανακλαστικό», αλλά είναι πραγματικά φοβερό οι «ακόμα ζωντανοί» να συζητάνε με τόση έμφαση για έναν τάφο, αφήνοντας την εντύπωση ότι μέσα από αυτόν περιμένουν να αναστηθούν…!

Πηγή GrCitizen
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η Αλβανία συγκροτήθηκε ως Κράτος με τη Συνθήκη του Λονδίνου τον Μάιο του 1913 και τα σύνορά της καθορίστηκαν με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας στις 17 Δεκεμβρίου 1913. Οι τότε μεγάλες δυνάμεις – ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία και Αυστροουγγαρία - συμπεριέλαβαν στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος και το κομμάτι της Βορείου Ηπείρου. Να σημειωθεί πως κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο (1912-1913) το τμήμα της Βορείου Ηπείρου, είχε ελευθερωθεί από τον ελληνικό στρατό.

Αυτή η απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, βρήκε αντίθετους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ήσαν Έλληνες και από τη στιγμή που αγνόησαν την διατυπωμένη απόφασή τους για Ένωση με την μητέρα Ελλάδα, επαναστάτησαν με αποτέλεσμα την δημιουργία της “ανεξάρτητης πολιτείας της Αυτονόμου Ηπείρου” στις 17 Φεβρουαρίου 1914. Έτσι, άρχισε ο Αυτονομιακός Αγώνας της Βορείου Ηπείρου και την ημέρα αυτή στο Αργυρόκαστρο υψωνόταν η Σημαία με τον Σταυρό και τον Δικέφαλο Αετό. Αυτός ο αγώνας των Βορειοηπειρωτών είχε ως αποτέλεσμα να συναντηθούν μέλη της Διεθνούς Επιτροπής, εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Αυτονόμου Ηπείρου (Αλ.Καραπάνος και Γ.Ζωγράφος) στους Αγίους Σαράντα, για να συζητήσουν το ζήτημα. Ακολούθως, στην Κέρκυρα νομιμοποιήθηκαν τα συμφωνηθέντα με την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου την 17η Μαΐου 1914, που ονομάσθηκε “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”. Σ΄ αυτό το Πρωτόκολλο καθιερωνόταν επίσημα ως “Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός”, ο Ελληνισμός της περιοχής και η Αυτόνομη Πολιτεία, αναγνωριζόταν ως “Βόρειος Ήπειρος”. Παραχωρείτο δε, πλήρες καθεστώς Αυτονομίας, δηλαδή, διοικητικής, δικαστικής, εκπαιδευτικής και θρησκευτικής.

Δυστυχώς όμως, η Αλβανία ουδέποτε εφάρμοσε αυτή τη συμφωνία, παρ΄ ότι την είχε αποδεχθεί με την υπογραφή της και παρ΄ ότι ήταν εγγυήτριες οι 6 μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Οι Αλβανοί καταπίεζαν αφόρητα τους Βορειοηπειρώτες και τους στερούσαν όλα τα υπογραφέντα δικαιώματα. Έτσι, αποφασίστηκε το 1946 στην Κοινωνία των Εθνών (σήμερα Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) να τεθεί προς επίλυση το ζήτημα, μαζί με το Αυστριακό και το Γερμανικό. Ωστόσο, το Αυστριακό ζήτημα λύθηκε το 1955 με την πλήρη ανεξαρτησία και μόνιμη ουδετερότητα της Αυστρίας, το Γερμανικό ζήτημα λύθηκε το 1991 με την Ένωση των δυο Γερμανιών, και παραμένει σε εκκρεμότητα το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέλαβε δικτατορικά την διακυβέρνηση της Αλβανίας, ο κομμουνιστής Ενβέρ Χότζας μέχρι τον θάνατό του το 1985. Στις ημέρες του Χότζα η Αλβανία ήταν ένα φεουδαρχικό κατάλοιπο της οθωμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Το Ελληνικό στοιχείο της Βορείου Ηπείρου εξορίστηκε και φυλακίστηκε. Τους στερήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους στερήθηκε η Ορθόδοξη Πίστη, η εκμάθηση της γλώσσας των προγόνων τους. Ήταν τόσο στυγνό και απάνθρωπο το καθεστώς Χότζα, ώστε αγανάκτησε και ο ηγέτης της Σοβιετικής Ενώσεως, Νικίτα Χρουστσόφ, και ζήτησε από τον Ενβέρ Χότζα να σεβασθεί το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας” και να παραχωρήσει αυτονομία στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Η άρνηση του Χότζα οδήγησε σε βαθιά ρήξη τη χώρα του με τη Σοβιετική Ένωση.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι για το ποιες ενέργειες έκαναν όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της Ελλάδος, προκειμένου να προστατέψουν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου; Τι διπλωματικές ενέργειες έκαναν προκειμένου να τηρείται το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”; Δεν έκαναν απολύτως τίποτε γιατί απλά ήταν όλες προδοτικές κυβερνήσεις που δεν αγωνίσθηκαν ποτέ για τα δίκαια των Ελλήνων και της μάνας γης. Δημιούργησαν και εξακολουθούν να ανέχονται την κατοχή της Βορείου Ηπείρου, όπως και την κατοχή του Βορείου τμήματος της Κύπρου μας. Αποδέχτηκαν διεθνώς να ονομάζεται η Βόρειος Ήπειρος, Νότια Αλβανία και το Βόρειος Ήπειρος, είναι όρος απαγορευτικός ακόμη και για το εσωτερικό της χώρας. Απαγόρεψαν τους παιάνες που τραγουδούσαν οι στρατιώτες μας στους στρατώνες – έχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ - και οι οποίοι θύμιζαν πως η Βόρειος Ήπειρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Κατά τα άλλα, λόγια κατά καιρούς, ωραία λόγια και μεγάλα σαν αυτά που είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο "Γέρος της Δημοκρατίας" σε ομιλία του στη Βουλή στις 12 Ιουνίου 1960: «Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος…..Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο... η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος».

Στις ημέρες μας, ένας εκ των πολύ ολίγων που αγωνίζονται για το Βορειοηπειρωτικό, με απαράμιλλο σθένος, εξαντλώντας τις ανθρώπινες αντοχές του και έχοντας άγνοια του κινδύνου που ελλοχεύει αυτής της στάσεως, είναι ο Μητροπολίτης Πωγωνιανής Δρυινουπόλεως και Κονίτσης, Ανδρέας. Ο σεμνός Μητροπολίτης συνεχίζει το θεάρεστο Εθνικό έργο που του κληρονόμησε η Μεγάλη προσωπικότητα της Εκκλησίας και του Έθνους, ο μακαριστός Σεβαστιανός. Εκτός των πύρινων λόγων του σε κάθε δοθείσα ευκαιρία, είναι η Αγία Μητρόπολή του, η εκδότης του τριμηνιαίου περιοδικού “Βορειοηπειρωτικό Βήμα”. Προσωπικά, και άλλες φορές κατά το παρελθόν έχω αναφερθεί σε κείμενα αυτού του περιοδικού. Έτσι, και σήμερα θα σας παραθέσω δυο μικρά κείμενα για να καταλάβετε τι ακριβώς παίζεται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό. Θα συνειδητοποιήσετε λοιπόν, γιατί το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα έχει ενταφιασθεί ή έχει οδηγηθεί στις καλένδες. Γιατί, οι κυβερνήσεις μας δεν διεκδικούν τα συμφωνηθέντα του “Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας”, αλλά ταυτόχρονα ανέχονται από τους κακούς γείτονες να εγείρουν ανύπαρκτα ζητήματα όπως, το επονομαζόμενο “Τσάμικο”.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
Στις 28 Απριλίου 2014, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης, Φώφη Γεννηματά υπέγραψε με την Αλβανή ομόλογό της Μιμί Κοντέλι, το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Αλβανία “παράγοντες σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη”. Ακόμη, επεσήμανε ότι η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα, αποτελούν ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοεκτιμήσεως. Τέλος, δήλωσε ότι συναντήθηκε και με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας. Όμως, από όσα γνωρίζουμε ούτε μια φορά δεν έγινε αναφορά από την υπουργό μας στον όρο Βόρειος Ήπειρος και Βορειοηπειρώτες. Η κ. υπουργός άραγε γνωρίζει τι συμβαίνει στη Βόρειο Ήπειρο; Ότι εξακολουθεί η καταπίεσή της από τη γείτονα; Ή μήπως, έκανε απλώς ένα τουριστικό ταξιδάκι αναψυχής;

ΤΥΦΛΗ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!
Η Ε.Ε. δίνει απλόχερα στην Αλβανία, χωρίς όμως, να βλέπει το δράμα των Βορειοηπειρωτών, που συνεχίζεται εξ αιτίας του μίσους των Αλβανών προς τους Έλληνες. Τώρα, έχουμε άλλο ένα δείγμα του αλβανικού μισελληνισμού ή σωβινισμού. Συγκεκριμένα, στα Ακροκεραύνια Όρη, στον δρόμο Χειμάρρα – Αυλώνα, οι Αλβανοί τοποθέτησαν ένα μνημείο με μια επιγραφή στα αλβανικά, που λέει: «Ο λαός της περιοχής των Δουκάτων, μαζί με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Αυλώνας, αμυνθήκαμε για την ανεξαρτησία από την επίθεση των σωβινιστών Ελλήνων». Αλλά το 1912, στο οποίο αναφέρεται η επιγραφή, η Αλβανία δεν είχε ακόμη δημιουργηθεί σαν κράτος. Ο πόλεμος ήταν Ελληνοτουρκικός και οι “σωβινιστές” Έλληνες δεν ήταν παρά μαχητές, που απελευθέρωναν την πατρίδα τους, μετά από αιώνες Οθωμανικής κυριαρχίας! Τέτοια θέματα, όπως και η κατάληψη του Ναού της Πρεμετής, δεν τα γνωρίζει η ΕΕ; Ασφαλώς και τα γνωρίζει! Δεν γνωρίζει όμως, το θεϊκό πρόσταγμα: “Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης”.

Και όλα αυτά από έναν αγνώμονα και αχάριστο λαό, προς μια χώρα την Ελλάδα, που υπήρξε γι΄ αυτούς η “γη της επαγγελίας”. Που την δεκαετία του ΄90 με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Χότζα, κατηφόρισαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, 1,5 εκ. Αλβανοί. Αυτό το μεταναστευτικό κύμα, ήταν το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα στον κόσμο κατ΄ αναλογία κατοίκων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Αλβανοί που ζούσαν στη Ελλάδα το 2010, έφταναν τις 677 χιλιάδες! Έτσι, έζησαν και ανοικοδόμησαν τη χώρα τους!

Κλείνοντας, να στείλω ένα μήνυμα προς τους εδώ κυβερνώντες, αλλά και τους προύχοντες της ΕΕ. Εκτός του “Πρωτόκολλου της Κέρκυρας”, δεν υπάρχει καμιά άλλη διεθνής πράξη. Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα εξακολουθεί και παραμένει ανοικτό. Η συνοριακή γραμμή Ελλάδος – Αλβανίας υφίσταται μόνο de facto και όχι de jure. Ως εκ τούτου, η Βόρειος Ήπειρος είναι γη Ελληνική!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ο αμερικανός πρόεδρος κήρυξε τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου

Τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους κήρυξε –και επισήμως- χθες μέσω του διαγγέλματός του ο Μπάρακ Ομπάμα, ελάχιστες ώρες πριν από την 13η «μαύρη» επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Έναν πόλεμο, τον οποίο όμως είναι πολύ πιθανό να κληθεί να διεξάγει τελικά έχοντας ελάχιστους συμμάχους στο πλευρό του, καθώς χθες η μία μετά την άλλη οι άλλες μεγάλες δυνάμεις –όπως και οι πιο περιφερειακές- γυρνούσαν την πλάτη για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, στα αμερικανικά σχέδια συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό, ο Μπάρακ Ομπάμα έδειξε αποφασισμένος. Διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να αναλάβουν δράση κατά των τζιχαντιστών εκτός από το Ιράκ, και στη Συρία, ενώ προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει «κανένα ασφαλές καταφύγιο» για τους τρομοκράτες.

Την ανακοίνωση της στρατηγικής κατά των τζιχαντιστών χαιρέτισε χθες η Βαγδάτη, ενώ την ικανοποίησή τους για τα αμερικανικά σχέδια εξέφρασαν και αξιωματούχοι του Συνασπισμού της Συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζήτησαν από την Ουάσιγκτον να αναληφθεί παράλληλη δράση και κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ωστόσο, τα πράγματα για τους αμερικανούς δεν θα είναι εύκολα. Αμερικανικά πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ θα αποτελούσαν «χονδροειδή παραβίαση» του Διεθνούς Δικαίου, δήλωνε χθες ο Αλεξάντερ Λουκάσεβιτςμ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ και η Δαμασκός προειδοποιούσε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στη χώρα θα θεωρηθεί επιθετική ενέργεια.

Ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντι στις ΗΠΑ εμφανίστηκε το Πεκίνο, ενώ η Τεχεράνη εξέφρασε τις αμφιβολίες της «για τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια» ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Ξεκάθαροι ως προς τις προθέσεις τους ήταν οι Γερμανοί, οι οποίοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία. Μόνο οι Βρετανοί άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής τους.

Παρ’ όλα αυτά, χθες, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, συνέχιζε, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, την προσπάθεια αλίευσης συμμάχων, ενώ σήμερα, σύμφωνα με το CNN Turk, αναμένεται να βρεθεί στην Άγκυρα. Όπως δήλωνε όμως χθες τούρκος αξιωματούχος, ούτε η χώρα του διατίθεται να συμμετάσχει στις ένοπλες επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ή, Δημοκρατία με αναπληρωματικούς!

Αυτό πάλι πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια;
Τελικά ρε λεβεντόπουλε είσαι μεγάλος!
Υποκλινόμαστε!

Για να υπερψηφιστεί η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ η ΝΔ χρειάστηκε να αντικαστήσει πέντε βουλευτές που εκδήλωσαν απροθυμία να ψηφίσουν υπέρ των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ αλλά και το ΠαΣοΚ χρειάστηκε να επιστρατεύσει δύο βουλευτές που αντικατέστησαν συναδέλφους τους, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα καταψηφίσουν τα προωθούμενα σχέδια των αλλαγών για τον συγκεκριμένο φόρο!

Δημοκρατία με αναπληρωματικούς!
Με ''πάγκο''!!!
Με τα ''τσικό'' της, με τα όλα της!!!

''Δεν συμφωνείς εσύ κύριε βουλευτά; Δεν πειράζει. Θα φέρουμε τον άλλον! Θα σε φωνάξουμε για το άλλο νομοσχέδιο που θα συμφωνείς.''
Τελειότης!

Από την άλλη μεριά, η εφεύρεση αυτή βολεύει απίστευτα τους βουλευτές.

Θα σου λέει ο Πονηρίδης: ''Θα κάνω εκ των προτέρων ότι διαφωνώ, τζάμπα μαγκιά, θα με αντικαθιστούν, και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Και εγώ θάχω κάνει το κομμάτι μου στους ψηφοφόρους, και η κυβέρνηση θα περνάει ό,τι θέλει χωρίς να κινδυνεύει!''

Κατά πληροφορίες μάλιστα που έλαβε το blog, έχουν ήδη συγκροτηθεί ομάδες κυβερνητικών βουλευτών και συσκέπτονται πώς ακριβώς θα οργανώσουν εκ περιτροπής την κομπίνα!

Συγγνώμη: την μεθόδευση.

Κανονικά, μετά από αυτή την εξέλιξη, το blog θα έπρεπε να θεωρήσει ότι τελείωσε ο προορισμός του, και να κλείσει!
Επειδή όμως θεωρεί ότι η χώρα δεν σώθηκε ακόμη εντελώς, και πως η δημοκρατία έχει μερικά ακόμα μικρά βηματάκια να κάνει, θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου, ή μέχρι να το κλείσουν (φιμώσουν)!

Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε καινούργιους πάτους στο βαρέλι!

Η φαντασία τους, η εφευρετικότητά τους, η εγκληματικότητά τους είναι αστείρευτη.

Προς τον όχλο, τους μουζίκους, τους ιθαγενείς, ή όπως αλλοιώς θέλουν να αντιλαμβάνονται τον λαό, η συμπεριφορά τους είναι φασιστική, με διανθίσματα μαφίας.

Όταν όμως πρόκειται για τα αφεντικά, η μούγγα και η δουλοπρέπειά τους είναι εκτυφλωτική:

Στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου σχετικά με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης των δημοσίων χρεών των χωρών, που έγινε την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014, η Ελλάδα παρά το υπέρογκο χρέος της απείχε!
Στην ψηφοφορία ψήφισαν ''ναι'' 124 χώρες''όχι'' 11, και απείχαν 41 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Μεταξύ αυτών που ψήφισαν ''όχι'' συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Βρετανία, το Ισραήλ, η Ιαπωνία.

Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα!

Χαίρε Καρυάτιδα της Δημοκρατίας...
Ακρογωνιαίε λίθε (κοπρόλιθε) της ανεξαρτησίας της πατρίδας!

Χαίρε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Τουρκικές οδηγίες "πλεύσης" για καταδίωξη όσων Ελλήνων επιμένουν να αντιστέκονται για την Θράκη 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 
Πηγή "GrCitizen"

Ενώ η Τουρκία από τη μία πλευρά διαμαρτύρεται για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τις αναφορές του σε γενοκτονίες, ταυτόχρονα, η Τουρκία καλωσορίζει το σχετικό νομοσχέδιο επειδή αυτό θα αποτελέσει μηχανισμό επιβολής σιωπής σε όλους όσους μέχρι σήμερα κινούνταν (έγραφαν ή γενικώς κατήγγειλαν και διαμαρτύρονταν) τις δραστηριότητες των τουρκοφρόνων της Ελληνικής Θράκης… Δηλαδή, η Τουρκία, μη χάνοντας την μοναδική ευκαιρία που της δίνεται από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, προτρέπει έμμεσα στην επιβολή κυρώσεων (δια της δικαστικής οδού, βάσει του αντιρατσιστικού) έναντι όλων όσων τολμούν να αντιδρούν στις παράνομες και εξόφθαλμες παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (δηλαδή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών) μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων που λειτουργούν είτε προς την κατεύθυνση αβάσιμων καταγγελιών και κατασυκοφάντησης της Ελλάδας, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Με απλά λόγια, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γίνεται όπλο επιβολής τρομοκράτησης και σιωπής των Ελλήνων πολιτών απέναντι στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας στην περιοχή.

Προφανώς, είναι ρατσιστικό εάν κάποιος Έλληνας καταγγέλλει τις δραστηριότητες τουρκοφρόνων…
Προφανώς, είναι ρατσιστικό εάν καταγράφονται συμπεριφορές οι οποίες δεν συνάδουν με το Ελληνικό Σύνταγμα…
Προφανώς, η κατάθεση απόψεων, προβληματισμών, αλλά και ταυτόχρονα η καταγραφή περιστατικών που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, ενοχλεί και πρέπει να αποσιωπηθεί μέσω του αντιρατσιστικού νόμου, επειδή όλοι εκείνοι που καθημερινά αναλογίζονται το πότε η Θράκη θα εγκολπωθεί στην «μητέρα πατρίδα», θα νιώθουν θιγμένοι και προσβεβλημένοι…

Εμείς, από την πλευρά μας, απορούμε, για το πώς είναι δυνατόν να προσβάλλεται κάποιος όταν τον αποκαλείς τουρκόφρονα, τη στιγμή που ο ίδιος θεωρεί την Τουρκία ως μητέρα πατρίδα!!!
Απορούμε, επίσης, πως είναι δυνατόν να νιώθει στόχος ρατσιστικής επίθεσης εκείνος (ή εκείνοι) που μοναδικό μέλημα της ζωής τους είναι η κατασυκοφάντηση της Ελλάδας!!!
Απορούμε για το πώς είναι δυνατόν να νιώθει κάποιος θύμα ρατσισμού, όταν ο ίδιος φροντίζει να δημιουργεί γκέτο για να επιβάλει την άποψή του ως μοναδική αλήθεια (και αν χρειαστεί να «συνετίσει» εκείνους τους ομόθρησκούς του που τολμούν να διαφωνούν μαζί του)!!!

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές, πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν σκέφθηκε καν ότι μέσω του αντιρατσιστικού νόμου προσφέρει στην Άγκυρα το «υπερόπλο» άσκησης ψυχολογικής βίας, τρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών (μέσω απειλών για έγκλησή τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αν τολμήσουν να πούνε ή να γράψουν οτιδήποτε για τις δραστηριότητες των ανθρώπων της Άγκυρας και των τουρκοφρόνων στην περιοχή)…

Τελικά, ίσως να επιβεβαιώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο, πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη «να συμμαχήσει και με τον διάβολο», για συνεχίσουν «τα άδεια πουκάμισα» να κατέχουν θέσεις εξουσίας… Και ίσως, σε αυτά τα πλαίσια, να έχουν παρθεί αποφάσεις πολύ επικίνδυνες τόσο για την Δημοκρατία, όσο και για την εθνική κυριαρχία…
Δεν γνωρίζουμε πως το λένε στην Καλαμάτα, αλλά στην Θράκη η κυβερνητική συμπεριφορά χαρακτηρίζεται ως «χούντα» που διαπράττει «εσχάτη προδοσία»…

ΥΓ: Και για όσους είστε παραδόπιστοι, σας παραθέτουμε και την σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών (όπως την δημοσίευσαν και την μετέφρασαν τα «Τουρκικά Νέα»), ενώ με την επανάληψη στην τουρκική "σφήνα" της Ρόδου και της Κω (εν γένει Δωδεκανήσων) και την σκοπιμότητά της, θα ασχοληθούμε λίαν συντόμως, αποκαλύπτοντας το τουρκικό σχέδιο δράσης και την επικίνδυνη για τους Έλληνες μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων κλιμάκωσή του...

Aνακοίνωση στο υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την Ελλάδα
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τανσού Μπιλγκίτς απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον νόμο που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο και τιμωρεί την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
Η Μπιλγκίτς ανέφερε πως παρακολούθησαν στενά την προετοιμασία και την ψήφιση του νόμου αυτού και είπε:
¨Πιστεύεται πως η ψήφιση του εν λόγω νόμου θα δώσει την δυνατότητα τιμωρίας δράσεων και ρητορικών που συνιστούν διακρίσεις και εξοβελίζουν τους ομογενείς μας της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης – που βιώνουν στην Ελλάδα αδικίες οι οποίες φάνηκαν και στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ- και αυτών Ρόδου και Κω¨.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουAπαράδεκτο. Τώρα επιβάλλεται το Μνημόνιο 3, ενώ κυκλοφόρησε κιόλας το iPhone 6. Στην αρχή συμβάδιζαν. Οταν κυκλοφορούσε iPhone, έμπαινε και μνημόνιο. Τι κάνουν Βρυξέλλες και ΔΝΤ; Κοιμούνται;
Μας δίνουν όμως επιλογές οι δανειστές. Θέλετε μνημόνιο ή έξοδο στις αγορές με τεράστιο επιτόκιο; Την κουρτίνα 1, απαντήσαμε αμέσως.
Το επόμενο μνημόνιο θα ονομάζεται «μνημόνιο 3s». Και το επόμενο κινητό θα λέγεται «iPhone Greece», γιατί αναλογικά στη χώρα μας γίνονται οι περισσότερες πωλήσεις και θέλουν να μας τιμήσουν και να μας βραβεύσουν.
Τα παιδιά μαθαίνουν αριθμητική στο σχολείο ως εξής: iPhone 1, 2, 3, 4s, 5, 5s, 6 κ.ο.κ.
Απαλλάσσονται οι πρόσφατα σεισμόπληκτες περιοχές. Παρακαλάμε όλοι να γίνει σεισμός για να γλιτώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.
Δήλωσα Κεφαλονίτης μπας και τη σκαπουλάρω, αλλά δεν το δέχτηκαν στην Εφορία.
Απαλλάσσονται και τα μη ηλεκτροδοτούμενα όλο τον χρόνο. Κόβουμε, λοιπόν, το ρεύμα έναν χρόνο και πάλι γλιτώνουμε και δεν πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ.
Ναι, τον ΕΝΦΙΑ τον σκέφτηκε κάποιος Καραβίτης, όπως μας πλασάρουν. Είναι συντομογραφία του ονόματος «Σαμαράς – Βενιζέλος» και προσοχή μη θίξουμε τα παιδάκια που δημιούργησαν το εξάμβλωμα.
Τελευταία νέα από την Αμφίπολη: Κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο βρίσκεται στον τάφο γιατί ανακαλύφθηκε ένα iPhone 300s π.Χ. Γιά να δούμε τι θα δούμε.
Η μεγαλύτερη ανακάλυψη πάντως είναι να βρεις βουλευτή που ανήκει ακόμα στη ΔΗΜΑΡ.
Θα εξακολουθήσει να λέγεται τεστ ΠΑΠ, παρά τις απαγορεύσεις των εξετάσεων. Θα προέρχεται από το ΠΑΠ(αδόπουλος) και το χουντικό παρελθόν Βορίδη.
Ο Βορίδης πάσχει από προστάτη της τρόικας.
Είναι φοβερό. Νοσταλγήσαμε ως υπουργό Υγείας τον Αδωνι Γεωργιάδη.
Τι άλλο έχει αποφασίσει ο ασθενοκυνηγός υπουργός;
1. Ενα έμφραγμα ανά τριετία.
2. Οφθαλμολόγοι θα μπορούν να εξετάζουν ουρολογικά περιστατικά. Θα βλέπεις κοντά και θα κατουράς μακριά.
3. Τέρμα το μηχάνημα τρίπλεξ για τον έλεγχο της καρδιάς. Δεν καταργείται όμως. Μειώνεται σε δίπλεξ.
Και η φωτογραφία; Το μυστικό της Αμφίπολης. Προέβλεψα ότι θα είναι σημαντικό πρόσωπο. Διέρρευσε στο Διαδίκτυο, οι μάγκες το ανέβασαν και το αρπάξαμε αμέσως. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι το μυστικό θα ήταν Μεσσήνια Καρυάτιδα.
Αντί για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, είχε αποκόλληση στο πρόσωπο.
Οι αρχαιολόγοι έβαλαν δίπλεξ για να τσεκάρουν την κατάστασή της τόσους αιώνες μέσα στο ταφικό μνημείο.
Του Λάκη Μπέλλου από efsyn, μοντάζ wonderjlawwall

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου