Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Φεβ 2014

Ομολογία αξιωματούχου του ΝΑΤΟ που σοκάρει, για την ανευθυνότητα όσων παίζουν με την Ουκρανία και έναν μεγάλο πόλεμο
Δεν υπάρχει πρόβλεψη σε περίπτωση που η Ρωσία επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία

Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στην Ουκρανία με τους Ρώσους να στέλνουν σαφές μήνυμα προς Ευρώπη και Αμερική.
Όπως δήλωσε σήμερα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ούτε οι ΗΠΑ ούτε το ΝΑΤΟ έχουν καταρτίσει σχέδια για το πώς θα απαντήσουν στην περίπτωση που η Ρωσία επέμβει στρατιωτικά στην Κριμαία της Ουκρανίας.
Ο Αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλοβ, που είναι επίσης ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει αλλάξει την διάταξη των στρατιωτικών του μέσων εξαιτίας της έντασης στην Ουκρανία.
Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για την πιθανότητα μιας ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Κριμαία, ο Μπρίντλοβ απάντησε: «Πιστεύω ότι όλοι ενδέχεται να ανησυχούν γι’ αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι η βασική μου ανησυχία».
«Αυτή τη στιγμή δεν καταρτίζουμε σχέδια για το πώς θα απαντήσουμε. Εδώ, αυτό που κάνουμε είναι να υποστηρίζουμε μια ειρηνική λύση», υπογράμμισε ο αμερικανός πτέραρχος.
Παρόλα αυτά χαρακτήρισε «ανησυχητική κατάσταση» την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων στην Κριμαία από φιλορώσους διαδηλωτές.
Ο ίδιος πρόσθεσε εξάλλου ότι δεν υπάρχει λόγος το ΝΑΤΟ και η Ρωσία να ανταγωνίζονται για το μέλλον της Ουκρανίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Tου Ιωάννη Μιχαλέτου

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι κοινωνικό, αστυνομικό, οικονομικό, πολιτικό και πρωτίστως εθνικό πρόβλημα. Λόγω των πολύπλευρων όψεων εκ των οποίων μπορεί να ιδωθεί αυτό το ζήτημα, το παρόν κείμενο συνoπτικά θα επεκταθεί σε ορισμένες πτυχές που είναι είτε αδιόρατες είτε έχουν ερευνηθεί στο ελάχιστο.

Κοινωνικά δίκτυα

Τα διαδικτυακά κοινωνικά φόρουμ όπως το facebook, χρησιμοποιούνται ευρέως για την προπαγάνδα και την "στρατολόγηση" νέων μεταναστών προκειμένου να τύχουν εκμετάλλευσης από τους "δουλεμπόρους".

Σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, Μπανγκλαντές και Πακιστάν η πλειονότητα των μεταναστών "χρεώνεται" το ποσό μεταφοράς προς την Ελλάδα-Ε.Ε και εν συνεχεία εργάζεται υπό συνθήκες δουλοπαροικίας επί έτη έως ότου ξεπληρώσει το "χρέος". Για αυτό το λόγο τα δουλεμπορικά κυκλώματα αναζητούν συνεχώς νέους πελάτες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ροή του χρήματος. Το facebook χρησιμοποιείτε κατά τον εξής τρόπο: Οι μετανάστες "ανεβάζουν" σελίδες σε αυτό με φωτογραφίες του και συνεπακόλουθα σχόλια, ευρισκόμενοι τεχνηέντως σε πολυτελή αυτοκίνητα, μηχανές, παραλίες και γενικά σε καταστάσεις "ευμάρειας" ιδιαίτερα απευθυνόμενοι στους συμπατριώτες τους.

Ο σκοπός είναι να πειστούν όσοι βρίσκονται στις χώρες που προαναφέρθηκαν, να κάνουν τις κινήσεις συνεννοήσεις με τα κυκλώματα για την μεταφορά, νομίζοντας ότι υπάρχει η γη της επαγγελίας. Ακόμα και όσοι έχουν αμφιβολίες λόγω του ότι έχουν πληροφορηθεί από αλλού την κατάσταση στην Ελλάδα, πείθονται από τους τοπικούς "στρατολόγους" ότι όσοι ισχυρίζονται ότι η κατάσταση είναι άσχημη, είναι κατά βάση "αποτυχημένοι"μετανάστες.

Επιπλέον η συστηματική προπαγάνδα στο λίαν ισχυρό νοητικό τρίπτυχο "Σεξ, χρήμα, περιπέτεια" θέλγει τα μάλα τους άνδρες των κοινωνιών αυτών όπως είναι φυσικό. Στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, πρόχειρη έρευνα ανακάλυψε τουλάχιστον 1.000 "Προφίλ" τέτοιου τύπου, ορισμένα εκ των οποίων είναι θα έλεγε κανείς και αρκετά επαγγελματικά" δείχνοντας την άμεση εμπλοκή των κυκλωμάτων στην δημιουργία τέτοιων σελίδων στο διαδίκτυο.

Τζαμιά

Ορισμένα εκ των (παρανόμων) τζαμιών στο κέντρο της Αθήνας, είναι εμφανώς τόπος συγκέντρωσης, συντονισμού και οργάνωσης ευάριθμων ομάδων λαθρομεταναστών. Σε αρκετές περιπτώσεις οι άρτι αφιχθείς μετανάστες κατευθύνονται εκεί και μετέπειτα "εξαφανίζονται" κυριολεκτικά στον αστικό ιστό, δείχνοντας ότι υπάρχουν συντονιστικά κέντρα δουλεμπόρων που χρησιμοποιούν τους θρησκευτικούς αυτούς χώρους για να κατευθύνουν τους "πελάτες".

Νομική υποστήριξη

Έχει καταγραφεί πλειστάκις τόσο σε επίπεδο (τοπικών κυρίως) ΜΜΕ όσο και σε αυτό του κοινωνικού διαλόγου,ότι άρτι αφιχθείς ομάδες λαθρομεταναστών σε νησιά του Αιγαίου, έχουν άμεση νομική κάλυψη από δικηγόρους που καταφθάνουν από την Αθήνα δια θαλάσσης, κάτι που σημαίνει ότι υφίσταται ειδοποίηση από δουλεμπορικά κυκλώματα προφανώς λόγω του απαιτούμενου χρόνου και της απίθανης περίπτωσης να πρόκειται για σύμπτωση.

Σύστημα Χαβάλα

Το παραδοσιακό Ισλαμικό σύστημα μεταφοράς κεφαλαίων με τη χρήση ανταποκριτών και εκτός του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος, παίζει πρωτεύοντα ρόλο τόσο στην χρηματοδότηση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων όσο και στην μαζική εξαγωγή χρημάτων από την Ελλάδα.

Το σύστημα αυτό είναι φύση αδύνατον να ελεγχθεί, όχι μόνο από τις Ελληνικές, αλλά και από τις διεθνείς αρχές. Βασίζεται στη "Καλή πίστη" και σε άρρηκτους συγγενικούς και κοινοτικούς δεσμούς και για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται από συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες -προσπάθεια χρήσης του από τυχόν Ελληνικές ή Ευρωπαϊκές ομάδες, οργανώσεις θα κατέληγε σε βέβαιη αποτυχία-διαφθορά.

Πολλαπλή χρήση και επίδραση δικτύων

Το δουλεμπορικό δίκτυο μεταφοράς, εξυπηρετεί συχνά και διττούς ή πολλαπλούς σκοπούς, όπως μεταφορά ναρκωτικών, προϊόντων απομιμήσεων, διακίνηση γυναικών και παιδιών για εκμετάλλευση, προστασία τρομοκρατών, σαμποτέρ, κατασκόπων και εγκληματικών στοιχείων.

Ταυτόχρονα αποτελεί αγωγό μεταφοράς μεταδοτικών ασθενειών, αλλά και σε ηθικό επίπεδο αγωγό μεταφοράς πάσης φύσεως ιδεολογιών, θρησκευτικών φανατισμών και επιβουλών οι οποίες επειδή εισέρχονται αθέλητα και επιβεβλημένα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ριζοσπαστικοποίηση και την εκκόλαψη εξτρεμιστικών τάσεων σε ένα ευρύ φάσμα του ἐνυπάρχοντος κοινωνικού συνόλου.

Ας υποθέσει μόνο ο οποιοσδήποτε τι θα συνέβαινε στον Ισλαμικό κόσμο λόγου χάρη εάν συνέρρεαν κατά εκατομμύρια λαθρομετανάστες από Δυτικές χώρες σε παραπλήσιες συνθήκες με τις σημερινές.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γιατί να μη φτιάξουμε κι εμείς ένα κόμμα;
Τώρα που είναι και της μόδας, τώρα που γυρίζει...
Ο καθένας φτιάχνει κόμμα.
Άλλοι από λόξα, άλλοι από συμφέρον, άλλοι από μιντιάρχη... ο καθένας όπως μπορεί!

Αλλά για να μη φανεί ότι θέλουμε να γίνουμε Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη (εμείς, άλλωστε, δεν είμαστε σαν τους άλλους), θα το φέρουμε λάου-λάου.
Δηλαδή, θα συγκροτήσουμε πρώτα (εμείς! ποιοι άλλοι;) μια κίνηση πολιτών.
Δε θα δυσκολευτούμε να βρούμε όνομα. Μπορούμε απλά να βάλουμε έναν αριθμό.

Θα πούμε ότι είμαστε "η κίνηση των 28".
Μπορεί να γίνουμε 28, μπορεί λιγότεροι, μπορεί περισσότεροι -δεν έχει σημασία.
Ο αριθμός μας θα είναι το 28.
(με ασαφές υπονοούμενο ότι αν προσθέσεις 2+8=10, άρα όλοι μαζί είμαστε "το 10 το καλό" για την πατρίδα)

Θα είμαστε οι "28" και θα αυτοπαρουσιαστούμε ως άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι του μεροκάματου, της ανεργίας, της εργασίας, της αεργίας, της νοικουροσύνης, της αγοράς.
Άνθρωποι που δεν έχουμε διατελέσει υπουργοί και βουλευτές.
Και φυσικά, θα λέμε πως είμαστε όλοι μαζί, πλούσιοι και φτωχοί, νέοι και γέροι, άσπροι και μαύροι, ολυμπιακοί και παναθηναϊκοί, προικισμένοι και μικροτσούτσουνοι, νυμφομανείς και ανέραστες, όμορφοι και άσχημοι, καπνιστές και αντικαπνιστές...
Δηλαδή "όλοι μαζί μπορούμε", που λέει κι ο Αλαφούζος!

Θέσεις; Αρχές; Ιδεολογία;
Έλα ρε παιδιά, τι αναχρονιστικά πράγματα είναι αυτά;
Στην Ευρώπη είμαστε... στον 21ο αιώνα!
Οι ιδεολογίες έχουν πεθάνει μαζί με την πάλη των τάξεων.
Αφήστε που εδώ και καμιά 20αριά χρόνια έχει έρθει το τέλος της ιστορίας.
Επομένως, γιατί να ασχολούμαστε με μαλακίες;
Εμείς κοιτάμε μόνο μπροστά!

Το θέμα είναι να πούμε πως εκφράζουμε τον σύγχρονο απολιτίκ μαλάκα, τον τρέντυ, τον χίπστερ, τον κάγκουρα, τον κλαρινογαμπρό, τον μετροσέξουαλ, την ξιπασμένη, τη λαϊκιά, τη μπλαζέ, τη "δεύτερη"... γενικώς όποιον λέει "α, εγώ δεν ασχολούμαι μ' αυτά"!

Στις φωτογραφίες που θα κυκλοφορήσουμε, θα διαβάζουμε σκεπτικά free press φυλλάδες, θα φυτεύουμε ραπανάκια σε ζαρντινιέρες της Ομόνοιας, θα φοράμε μεγάλα κοκκάλινα γυαλιά χωρίς τζάμια, θα ποζάρουμε με τη γλώσσα έξω και θα φοράμε μπλουζάκια με στάμπα "ήμουν κι εγώ στο κότερο" .
(ο μαύρος σεφ κάνει τη διαφορά...)
Θα φτιάξουμε και web tv, όπου θα ανεβάζουμε εκπομπές στις οποίες θα συνομιλούμε για τα προβλήματά τους με ανθρώπους της διπλανής πόρτας: εφοπλιστές, μπακούρια, νταβατζήδες, βαποράκια, τσατσάδες, κλακαδόρους, εργολάβους, μοδίστρες, βιομήχανους, μπούμαν, τσαγκάρηδες, χρυσοθήρες, μπράβους, ποδοσφαιριστές, μπαλαρίνες, καλντεριμιτζούδες, κράχτες και μπασίστες.
Με την κοινωνία των πολιτών, με λίγα λόγια..

Τα προεκλογικά μας περίπτερα θα είναι στο παγκάκι της πλατείας Μαβίλη για την Αθήνα (δίπλα στα "βρώμικα"), σε σαντουιτσάδικο της Καμάρας για τη Θεσσαλονίκη (για τους ξενύχτηδες), σε μπουγατσάδικο στα Λιονταράκια για το Ηράκλειο (για τζη κουζουλούς), στα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου για την Πάτρα (πίνοντας μαυροδάφνες), στα βράχια της Πειραϊκής για τον Πειραιά (για να προσεγγίσουμε τους μπεκρήδες), δίπλα στη σκοπιά της 1ης στρατιάς για τη Λάρισα (για να τραβήξουμε καμιά 40άρα Λαρισαία), στην κοιλάδα με τις Πεταλούδες για τη Ρόδο (για τους ρομαντικούς) και σε άλλα κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων της χώρας, όπου ανταλλάσσσει απόψεις, ερωτήματα και αγωνίες η πραγματική κοινωνία των πολιτών. 
Κι αφού αποφασίσαμε... συλλογικά πως είμαστε 28 (από κάτω αφήστε νουμεράκι ο καθένας), θα κάνουμε μια εκδήλωση σε κεντρικό μπουρδελοξενοδοχείο των Αθηνών (που δε θα ξεπεράσει το τρίωρο και διπλοχρεωθούμε την ημιδιαμονή), θα πιάσουμε και κάνα καναλάρχη να μας φτιάξει το προφίλ (θα του τάξουμε ότι θα κόψουμε ψήφους απ'τον Τσίπρα), θα φτιάξουμε και ένα σήμα με χρώμο εύθυμο μπορδοροδοκόκκινο...
...και Ευρωβουλή σου ερχόμαστε!

Ερχόμαστε σαν ορμητικό.... "Ποτάμι" (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;) και θα ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά των ανεπίδεκτων μπουρτζόβλαχων δεξιάς, αριστεράς και κέντρου!
Δεν έχουμε χρώμα, είμαστε Έλληνες πολίτες, χωρίς αναχρονιστικούς κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς!
Δεν έχουμε καν λεφτά (δώστε ό,τι έχετε ευχαρίστηση) για προεκλογική εκστρατεία!
Θα μοιράζουμε φυλλάδια σε συσσίτια και παγκάκια, για τον Ελληνα της διπλανής πόρτας ή παγκακιού.
Το μόνο που απαγορεύεται είναι η χρήση λέξεων σε "...-ισμός". 
(Εξαιρούνται ο σεισμός κι ο τουρισμός)
Ζήτωσαν οι απολιτίκ πολιτικοί!
Ζήτωσαν οι νέοι και έμπειροι!
Ζήτωσαν οι γέροι και άφθαρτοι!
Ζήτω η "κίνηση των 28"!
ΥΓ.: Στα σχόλια δηλώνετε συμμετοχή στην "κίνηση των 28".
Επίσης, μπορείτε να προτείνετε αξιώματα. Και να αυτοπροταθείτε, αν χρειαστεί.

Μαζεστίξ από τοίχο-τοίχο...
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε ελληνικό έδαφος θα καταστήσει τη χώρα μας σημαντικό ενεργειακό κόμβο, που θα μπορεί να καλύψει χωρίς εξαρτήσεις από τρίτες χώρες τις αυξανόμενες ανάγκες των χωρών της Ευρώπης σε ενέργεια.

Το θέμα είναι, πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα αυτά. Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας είναι δεδομένο πως δεν μπορεί ούτε τα βασικά να κάνει για τις εξορύξεις.

Τα ευρωπαϊκά και τα αμερικάνικα «γεράκια» όμως το γνωρίζουν καλά αυτό και σχεδιάζουν να «αρπάξουν» όσο το δυνατόν περισσότερα από την Ελλάδα.

Ήδη έχει ξεκινήσει ένας υπόγειος πόλεμος μεταξύ ενδιαφερόμενων εταιρειών και κυβερνήσεων χωρών που μάχονται για τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Εταιρείες κολοσσοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και βλέπουν τεράστιες ευκαιρίες στη χώρα μας.
Ωστόσο, το θέμα δεν είναι καθόλου απλό. Τα κοιτάσματα ναι μεν βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος και αποτελούν ελληνική περιουσία, εντούτοις η Ελλάδα είναι δέσμια των δανειστών.

Τι εννοούμε;

Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η κυβέρνηση Παπανδρέου – που τόνιζε πως δεν υπάρχουν υδρογονάνθρακες –έχει υπογράψει τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις σε αγγλικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει πως οι δανειστές θα έχουν λόγο σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας. Άρα εκείνοι θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, μιας και η Ελλάδα είναι «δεμένη» με Μνημόνια.

Επομένως, τα όποια έσοδα προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση θα κατευθυνθούν προς τους δανειστές για την αποπληρωμή χρεών και αν περισσέψει κανένα «ψυχουλάκι» θα φάει και ο λαός.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Σχεδόν όλοι φοβούνται ότι η μεγάλη παγκοσμίως χρηματοπιστωτική φούσκα, η οποία είναι περίπου εκατό φορές μεγαλύτερη από το πραγματικά διεθνώς παραγόμενο προϊόν, κάποια στιγμή θα σκάσει με κάποιον παγκόσμιο πόλεμο. Οι προσπάθειες για ξεφούσκωμα, που γίνονται με τοπικούς πολέμους, αλλαγές καθεστώτων, οικονομικές κατοχές και δημοσιονομικές πειθαρχίες, δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικές.

Αυτή τη στιγμή ζούμε το παράδειγμα της Ουκρανίας. Είναι η προσπάθεια της δυτικής νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης να ξεφουσκώσει τη χρηματοπιστωτική φούσκα επεκτεινόμενη προς ανατολάς, προς αναζήτηση νέου ζωτικού χώρου. ΗΠΑ και Γερμανία, οι οποίες έχουν τεθεί επικεφαλής της νέας δυτικής αποικιοκρατίας που πήρε το όνομα παγκοσμιοποίηση, θέλουν αφενός να επεκταθούν προς ανατολάς, αφετέρου να εμποδίσουν τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης με επικεφαλής τη Ρωσία (που προωθεί ο Πούτιν) και πιθανότατα και την Κίνα.

Αυτό που έχει υποστεί μέχρι στιγμής η Ρωσία με την Ουκρανία είναι μια τεραστίων διαστάσεων γεωπολιτική ήττα. Αν δεν αντιδράσει σοβαρά, η νίκη της δυτικής παγκοσμιοποίησης και του στρατιωτικού της σκέλους (ΝΑΤΟ), θα είναι καθολική, χωρίς μάλιστα να πέσει μια σφαίρα. Οι δυτικοί κατάφεραν με μοχλό την Ουκρανία να κλείσουν τη Ρωσία στα ασφυκτικά όριά της.

Φυσικά, αν η Ρωσία ανεχτεί αυτό το πελώριο ράπισμα, αυτόματα θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου στο εσωτερικό της και σύντομα θα δούμε παρόμοιες (με της Ουκρανίας) διαδηλώσεις στο κέντρο της Μόσχας και κατάρρευση του ρωσικού καθεστώτος εκ των έσω. Ταυτόχρονα οι γύρω λαοί (Τσετσένοι, Γεωργιανοί, Ουκρανοί κ.α.) θα ορμήσουν να πάρουν ότι μπορέσουν.

Όχι φυσικά Ευρασιατική Ένωση δεν πρόκειται τότε να συστήσει πλέον η Ρωσία, αλλά αναγκαστικά θα τεθεί στην πλήρη κυριαρχία των ΗΠΑ και Γερμανίας.

Όπως αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας, εδώ δεν πρόκειται για μια απλή διπλωματική ήττα της Ρωσίας και προσωπικά του Πούτιν, αλλά για άμεση διακινδύνευση της ίδιας της εθνικής της κυριαρχίας και της εξάλειψης κάθε στρατηγικού ζωτικού της χώρου.


Θέλουμε να διαψευσθούμε, αλλά νομίζουμε ότι θα υπάρξουν τρομακτικές εξελίξεις στο θέμα της Ουκρανίας που μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε παγκόσμια σύρραξη.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 • «Δεξιός τομέας»: «Διεκδικούμε πολωνικά εδάφη που τα θεωρούμε ουκρανικό έδαφος»
 • Ανοίγουν το «κουτί της Πανδώρας» για την Ευρώπη οι απόγονοι των ναζί
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Μέλη της οργάνωσης «δεξιός τομέας» στην Ουκρανία, αξιώνουν τώρα και πολωνικά εδάφη, μιλώντας για «επιστροφή των ουκρανών στην εθνική γη» που σήμερα αποτελεί πολωνικό έδαφος. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία προσπάθεια επαναφοράς του «μίσους» σε ιστορικά ζητήματα τουλάχιστον 80 ετών, σε μία ήδη τεταμένη γεωγραφική περιοχή.

Σε συνέντευξη στην πολωνική εφημερίδα «Rzeczpospolita», ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «δεξιός τομέας» Αντρέι Tarasenko, ερωτήθηκε σχετικά με το πώς «βλέπει» τα σημερινά σύνορα της Ουκρανίας, και εάν πιστεύει ότι είναι δίκαια.

Ο Tarasenko δήλωσε ευθαρσώς ότι η αποστολή τους ως εθνικιστές είναι να ενώσουν τους ουκρανούς και να ξαναγυρίσουν στην «εθνική γη», όπου οι Ουκρανοί έζησαν για αρκετές χιλιάδες χρόνια, (αναφερόμενος σε σημερινό πολωνικό έδαφος).

«Μετά τον πόλεμο, ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής «επιχείρησης Βιστούλας», Ουκρανοί πολίτες εκδιώχθηκαν από αυτά τα εδάφη και τόσο η εθνική δικαιοσύνη όσο και το διεθνές δίκαιο μας υπαγορεύει ότι η γη αυτή θα πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία και μιλάω για την νυν πολωνική περιοχή Przemysl αλλά και για άλλες περιοχές» κατέληξε ο ο Tarasenko.

Το μέλος της οργάνωσης «δεξιός τομέας» είπε επίσης ότι, σκοπεύουν να επιστρέψουν στη γη τους μέσω των διπλωματικών μεθόδων. «Δεν είμαστε μια αυτοκρατορική δύναμη, δεν έχουμε την πρόθεση να καταλάβουμε τα εδάφη των άλλων, θέλουμε απλώς να πάρουμε πίσω αυτό που μας ανήκει», δήλωσε ο Tarasenko.

Σημείωσε επίσης ό ίδιος, ότι «η θέση της Ουκρανίας δεν είναι στην ΕΕ, διότι έτσι θα ήταν αντίθετη με την ιδέα του έθνους – κράτους».

Σχόλιο: Όσο αφορά την ΕΕ και την υποστήριξη της στην «ουκρανική αντιπολίτευση», αποδεικνύεται ότι δεν ξέρουν ποιόν ακριβώς υποστήριζαν. Ο «δεξιός τομέας» με το που βγήκε στην εξουσία έκανε τόσα πράγματα (κατάργηση ρωσικής και ελληνικής γλώσσας, κομμάτων, ΚΚΕ), που η διεκδίκηση του πολωνικού εδάφους έρχεται σαν «κερασάκι στην τούρτα». Αφήνονται ελεύθεροι οι «ασκοί του Αιόλου» και οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Δεν επιτρέπονται ερασιτεχνισμοί από καμία πλευρά η επίσημο αξιωματούχο, διότι το κρίμα είναι στον λαιμό τους.


Ανίκανοι πολιτικοί, με δοτές πολιτικές, διαλύουν το μέτωπο του ελληνισμού κατά της Τουρκίας και παραδίδουν γη και ύδωρ στους εισβολείς της Μεγαλονήσου

Του Σωτήρη Σιδέρη

Για πρώτη φορά μετά την εισβολή στην Κύπρο και την έναρξη διαπραγματεύσεων για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος καταγράφεται τέτοιου μεγέθους διάσταση μεταξύ Αθήνας και Λεκωσίας, γεγονός που προοιωνίζεται πλήρη κατάρρευση του μετώπου σε λίγες εβδομάδες ή κίνδυνο διχασμού.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συγκεντρώνει πάνω του τα βέλη πολλών και διαφορετικών δυνάμεων. Ιδιαίτερη, μάλιστα, αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του για το θέμα του αγωγού από την Κύπρο προς την Τουρκία, καθώς το θέτει από την οικονομική του σκοπιά και όχι από την γεωπολιτική, που εντάσσεται σε μία πολιτική ασφάλειας για τους Ελληνοκύπριους.
Ήδη, πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, υπάρχει τεράστια διολίσθηση θέσεων, χωρίς η Άγκυρα από την πλευρά της να αφήνει την παραμικρή υπόνοια υποχωρήσεων, γεγονός που προκαλεί ένταση σε Αθήνα και Λευκωσία. Έτσι δημιουργείται ένα σκηνικό που εκμεταλλεύεται η γείτων ώστε να ζητά όλο και περισσότερα, χωρίς η Λευκωσία να θέτει πλαίσιο δικών της διεκδικήσεων.
Φυσικά, η Ελλάδα είναι εντελώς ανύπαρκτη με το πρόσχημα ότι η Κύρος αποφασίζει, αλλά μία νέα εθνική ήττα θα πυροδοτήσει ενδεχομένως ανεξέλεγκτη εθνική κρίση λόγω του τεράστιου ιστορικού βάρους του Κυπριακού.
Κατά συνέπεια, η Αθήνα τι θα πει στον τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζαρσάι; Θα πιέσει; Θα δηλώσει ότι η Ελλάδα απορρίπτει ζητήματα του ανακοινωθέντος, ότι δεν θα δεχτεί ετεροβαρή συμφωνία ή απλώς θα απεκδυθεί των ευθυνών της; Ποιες εντολές δόθηκαν στον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ, Αναστάσιο Μητσιάλη; Ακόμη κι αν η κυβέρνηση και τα ΥΠΕΞ δεν απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά, θα τα απαντήσει η ιστορία.

Απομόνωση
Έτσι, σήμερα ο κ. Αναστασιάδης δείχνει –και μάλλον είναι- μόνος, δεδομένου ότι η κατάσταση στο ΑΚΕΛ δεν πρέπει να του εμπνέει εμπιστοσύνη και τα ΔΗΚΟ έχει ήδη αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Η κυπριακή αντιπολίτευση μέχρι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, και με την ελληνική κυβέρνηση να τηρεί αμφιλεγόμενη στάση, δέχεται δημόσια ή παρασκηνιακή κριτική για τους χειρισμούς του, αλλά ο ίδιος, καθώς έχει δεσμευτεί να διαπραγματευθεί, βρίσκεται σε ιδιόμορφη θέση να μην έχει ουσιαστική στήριξη.

Η Ελληνική κυβέρνηση θεσμικά είναι υποχρεωμένη να στηρίξει δημόσια τον Νίκο Αναστασιάδη, καθώς αυτό συμβαίνει διαχρονικά, ανεξάρτητα από το ποιος είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον ίδιο τρόπο που οι Ελληνοκύπριοι στηρίζουν πάντα την ελληνική ηγεσία, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι εξελίξεις ίσως να ήταν δραματικές και για την Ελλάδα και για την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ωστόσο, η Αθήνα, ενώ ασκεί παρασκηνιακή κριτική, αποφάσισε να δεχτεί τον τουρκοκύπριο διαπραγματευτή την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, διαπράττοντας ένα ιστορικό λάθος. Η δικαιολογία ότι το ζήτησε ο κ. Αναστασιάδης δεν ευσταθεί, γιατί η αλήθεια, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι ότι το ζήτησαν οι ΗΠΑ και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έφεραν αντίρρηση. Τι ακριβώς θα πει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών;

Τα κόμματα
Ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ΑΚΕΛ, περισσότερο στηρίζει τις επιλογές του «αδελφού» κόμματος παρά τις διαπραγματεύσεις. Στο ΑΚΕΛ όμως, αναμένεται να εκδηλωθούν αντιδράσεις και αυτό θα επηρεάσει τις εξελίξεις, ενώ ήδη οι σχέσεις με το ΚΚΕ είναι στο «κόκκινο». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναμείνει τη ροή των εξελίξεων και αν χρειαστεί θα διαχωρίσει τη θέση του από το ΑΚΕΛ θα το κάνει, αναφέρουν κομματικά στελέχη. Η διατύπωση της Πολιτικής Γραμματείας περί «γκρίζων ζωνών» στο κοινό ανακοινωθέν, είναι η γραμμή άμυνας για μελλοντικές δυσμενείς εξελίξεις. Ήδη όμως εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αρνητικό κλίμα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν εκφράσει ανοιχτά την κατηγορηματική αντίθεσή τους, ενώ αρνητικό από την πρώτη στιγμή ήταν και το ΚΚΕ, που κατήγγειλε το Κοινό Ανακοινωθέν.

Ιδιαίτερη αίσθηση όμως, μοναδική στα χρονικά της Μεταπολίτευσης, προκάλεσε και στην Αθήνα και στη Λευκωσία, η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Μόρφου, Χρήστο Πίτα, στις 18 Φεβρουαρίου, ο κ. Παπούλιας είπε: «Δεν βλέπω ο δρόμος αυτός να ανοίγει, παρόλο που ελπίζουμε όλοι κάτι να γίνει, αλλά δεν μπορεί να είμαστε εκείνοι που θα δεχθούμε τις απαιτήσεις της Άγκυρας ουσιαστικά».
Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα εκφράζουν αμφιβολίες αν ο κ. Αναστασιάδης θα αντέξει στην πίεση μέχρι τέλους. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η Δύση, που παίζει ένα μεγάλο στρατηγικό χαρτί λόγω της ενέργειας στην Κύπρο, δεν θα φεισθεί μέσων, πόρων, τρόπων και πιέσεων προκειμένου να βρεθεί έστω και Ενδιάμεση Λύση με επιστροφή της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα τη διανομή των κερδών από το φυσικό αέριο και τον αγωγό μέσω Τουρκίας.

Από κάθε άποψη, και δέκα χρόνια μετά, η Κύπρος ξαναζεί ιστορικές και κρίσιμες στιγμές.

Πηγή «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία ευνοούν τις επιδιώξεις της αντιπολίτευσης και δημιουργούν στα δυτικά ΜΜΕ την «ψευδαίσθηση» ότι η χώρα οδηγείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή η πρώτη εκτίμηση για την παρούσα κατάσταση απέχει σημαντικά από την πραγματικότητα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κενό εξουσίας, η αστυνομία έχει ταχθεί στο πλευρό των διαδηλωτών, ο στρατός προς το παρόν δηλώνει ουδέτερος και η χώρα οδηγείται προς άγνωστη κατεύθυνση. Στις κατεξοχήν ρωσόφωνες περιοχές ανατολικά του Κιέβου, οι υποστηρικτές του Γιανουκόβιτς αμφισβητούν τη νομιμότητα του κοινοβουλίου και του υπηρεσιακού προέδρου, ωστόσο τάσσονται κατά της διάλυσης της Ουκρανίας.

Η πολυπόθητη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου, η εγκατάλειψη του προεδρικού θώκου από το Γιανουκόβιτς, αλλά και η πρόταση των ΗΠΑ και της Βρετανίας για οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ ή από την ΕΕ δεν συνιστούν τη λύση των μειζόνων εθνικών προκλήσεων που ταλανίζουν τον ουκρανικό λαό. Απλά, συνιστούν το «δέλεαρ» προκειμένου η χώρα να αποφασίσει ότι το μέλλον της ανήκει στη Δύση και συνεπώς να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των δυτικών εξωτερικών δρώντων. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και από ρωσικής πλευράς, όταν η Μόσχα έλαβε την απόφαση να επενδύσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε ουκρανικά ομόλογα, προκειμένου να διατηρήσει το Κίεβο στη σφαίρα της δικής της επιρροής.

Λανθασμένα, η παρούσα κατάσταση θεωρείται ως μια επιτυχία της αντιπολίτευσης. Κάλλιστα, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «πύρρειος νίκη». Ήδη, η χώρα τυπικά έχει εισέλθει σε μια προεκλογική περίοδο, κατά την οποία είναι προφανές ότι θα ενταθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των αντίπαλων φιλοδυτικών και φιλορωσικών πολιτικών δυνάμεων. Επομένως, η διαφαινόμενη εκτόνωση της κρίσης εκτιμάται ότι θα είναι προσωρινή, εξαιτίας αφενός του όρου της συμφωνίας που προβλέπει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αφετέρου της υφιστάμενης κρίσης ταυτότητας, η οποία είναι σχεδόν αδύνατον να υπερκερασθεί.

Παραδόξως, στην παρούσα φάση, το μόνο που δεν χρειάζεται η Ουκρανία είναι τόσο η διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών όσο και η επιστροφή της Γιούλια Τιμοσένκο στα πολιτικά δρώμενα. Όποιο κόμμα κι αν επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές είναι «καταδικασμένο» να υποστηρίξει τα συμφέροντα των εξωτερικών δρώντων, δηλαδή της Ρωσίας, της ΕΕ ή των ΗΠΑ, και όχι τα εθνικά συμφέροντα. Επιπρόσθετα, είναι σαφές ότι η αποδοχή από το σύνολο του ουκρανικού λαού μιας ισχνής μονοκομματικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνασπισμού, που εκ των πραγμάτων θα ακολουθήσει φιλοδυτική ή φιλορωσική εξωτερική πολιτική, συγκεντρώνει ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες.

Δεδομένου ότι η εξωτερική πολιτική, η οικονομία, το έλλειμμα εσωτερικής ασφάλειας και η εν δυνάμει απειλή ενός εμφύλιου συνιστούν τα μείζονα προβλήματα της Ουκρανίας, γίνεται προφανές ότι απαιτείται ο σχηματισμός και η λειτουργία για μακρά χρονική περίοδο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τα μέλη της οποίας θα ασχοληθούν ουσιαστικά με την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Οι ηγετικές φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης
Ως ισχυρός διεκδικητής για την προεδρία θεωρείται πλέον ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών Βιτάλι Κλίτσκο του φιλοευρωπαϊκού κόμματος «Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τη Μεταρρύθμιση» (Ukrainian Democratic Alliance for Reform - UDAR). Σε αντίθεση με πολλούς άλλους πολιτικούς της Ουκρανίας, δεν έχει εμπλακεί ή έστω δεν έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα διαφθοράς. Επιπρόσθετα, υπήρξε ο κύριος επικριτής της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς και έχει προβληθεί ιδιαίτερα από τα δυτικά και εγχώρια ΜΜΕ.

Από την πλευρά της, η Γιούλια Τιμοσένκο φαίνεται να διατηρεί αρκετούς συμμάχους στο ουκρανικό κοινοβούλιο, αλλά η χρονική περίοδος κατά την οποία διετέλεσε πρωθυπουργός μετά την «Πορτοκαλί Επανάσταση» κρίνεται από πολλούς ως αμφιλεγόμενη. Πράγματι, μια μεγάλη μερίδα των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης δεν την θεωρούν ως ηρωίδα και διερωτούνται ποιος θα είναι ο ρόλος της στη μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου απίθανο να προκύψει οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κορυφαίων συμμάχων της Τιμοσένκο. Δηλαδή, του υπηρεσιακού προέδρου της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ και του ηγέτη του κόμματος της Πατρίδας (Fatherland) που ίδρυσε η Τιμοσένκο, Αρσένι Γιάτσενιουκ. Παρότι κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις ο Γιάτσενιουκ υπήρξε περισσότερο δραστήριος και πρωτοστάτησε στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου, εντούτοις ο Τουρτσίνοφ φαίνεται ότι βρίσκεται πιο κοντά στην εξουσία.

Άλλη μια σημαντική ηγετική φυσιογνωμία της αντιπολίτευσης είναι ο φιλοευρωπαίος πολυεκατομμυριούχος και σύμμαχος της Τιμοσένκο, Πέτρο Ποροσένκο, γνωστός ως «βασιλιάς της σοκολάτας της Ουκρανίας» ή και «Τσε Γκεβάρα», που αντιτάχθηκε στο Γιανουκόβιτς και στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Εμπορίου.

Τέλος, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Ελευθερία (Svoboda), Όλεχ Τιαχνίμποκ, που επίσης έχει διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στις διαδηλώσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Svoboda ευρέως θεωρείται ως εξτρεμιστικό κόμμα στις ρωσόφωνες περιοχές, είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο και παραδοσιακά υποστηρίζεται από τους εθνικιστές της δυτικής Ουκρανίας.

Πιθανές δυσοίωνες εξελίξεις
Αυτό που θα πρέπει να αναμένουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι η έντονη παρεμβατικότητα τόσο του Βερολίνου και της Μόσχας, όσο και της Ουάσιγκτον με την υποστήριξη του Λονδίνου. Οι εν λόγω εξωτερικοί δρώντες, επιδιώκοντας να εντάξουν τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στη σφαίρα επιρροής τους, θα οξύνουν τον υφιστάμενο διχασμό με αποτέλεσμα την αύξηση της εσωτερικής συγκρουσιακής κατάστασης. Φυσικά, αν οι εξελίξεις οδηγηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, τότε επόμενη ουκρανική κυβέρνηση θα καταρρεύσει σύντομα.

Σε περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ως μη βιώσιμη η επόμενη ουκρανική κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να αναμένουμε μια σειρά «δραματικών» εξελίξεων, όπως:
- Τη συνέχιση της συγκρουσιακής κατάστασης και την αύξηση του ελλείμματος της εσωτερικής ασφάλειας.
- Τον πολλαπλασιασμό των ανθρώπινων απωλειών.
- Την πιθανή εμφάνιση μαζικών μεταναστευτικών ρευμάτων, κυρίως προς την κεντρική Ευρώπη.
- Την περαιτέρω επιδείνωση της ουκρανικής οικονομίας.
- Την αύξηση της επιρροής των εξωτερικών δρώντων, που αναδεικνύει και οξύνει τον εθνικό διχασμό.
- Σε δεδομένη στιγμή, τη διακοπή για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα της ροής υδρογονανθράκων από τη Ρωσία προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, γεγονός που θα επιδεινώσει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια.
- Τέλος, βραχυ-μεσοπρόθεσμα, την απευκταία αλλά πιθανή διεξαγωγή εμφυλίου πολέμου και τη διχοτόμηση της χώρας.

Όλα αυτά συνιστούν μελλοντικά δυσοίωνα σενάρια, τα οποία όμως θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν η εθνική συμφιλίωση κυριαρχούσε ως σύνθημα μεταξύ των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων και αποφασιζόταν η σύσταση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που θα λειτουργούσε για όσο διάστημα απαιτούνταν. Κάτι τέτοιο όμως δεν διαφαίνεται. Σήμερα, ο σχηματισμός της προσωρινής κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν αποβλέπει στη συνοχή του ουκρανικού λαού και της σταθερότητας, παρά μόνο στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

Βασίλης Γιαννακόπουλος
Άρθρο του GeoStrategy στο ΠΟΝΤΙΚΙ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η μάχη για την ανθρωπότητα είναι σχεδόν χαμένη:
Ο παγκόσμιος εφοδιασμός τροφίμων είναι σκόπιμα έτσι σχεδιασμένος για να τερματίσει τη ζωή και όχι για να την θρέψει

Έχοντας κάνει αναλύσεις για  βαρέα μέταλλα και άλλες ουσίες, σε πάνω από 1.000 τρόφιμα, υπέρτροφιμα, βιταμίνες, πρόχειρο φαγητό και δημοφιλή ποτά στα εργαστήρια του Natural News  έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα τόσο ανησυχητικό και επείγον, που  μπορεί να ειπωθεί μόνο ντόμπρα και σταράτα.

Με βάση αυτά που βλέπω μέσω των αναλύσεων στο εργαστήριο ατομικής φασματοσκοπίας όλων των διατροφικών ουσιών που  καταναλώνουν οι άνθρωποι  σε καθημερινή βάση, θα πρέπει τώρα να ανακοινώσω ότι η μάχη για την ανθρωπότητα είναι σχεδόν χαμένη.

Η προμήθεια τροφίμων φαίνεται να είναι σκόπιμα σχεδιασμένη για να βάλει τέλος στην ανθρώπινη ζωή, παρά να την θρέψει.

Το εργαστήριο μου έχει επιστημονικά αποκαλύψει ότι κάποιες ουσίες μπαίνουν σκόπιμα σε διαιτητικά προϊόντα, οι οποίες οδηγούν τους καταναλωτές σε νοητική παραφροσύνη,  προκαλώντας στειρότητα, εκτεταμένη βλάβη οργάνων και απώλεια κάθε δυνατότητας για συμμετοχή σε ορθολογική, συνειδητή σκέψη.

Αυτές οι τοξικές ουσίες βρέθηκαν σε όλη την διατροφική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένων των συμβατικών τροφίμων, βιολογικών τροφίμων «φυσικών» προϊόντων και συμπληρώματων διατροφής.

Είναι κάτι που πάει πιο μακριά κι από την απλή μόλυνση των τροφίμων με βαρέα μέταλλα - θέμα που είναι αρκετά σοβαρό από μόνο του. Μάλλον, πρόκειται για για σκόπιμη τυποποίηση  των τοξικών ουσιών σε προϊόντα που καταναλώνονται από τις μάζες σε καθημερινή βάση.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε γύρω σας αυτή τη στιγμή: μαζική παραφροσύνη, απίστευτες κλιμακώσεις εγκληματικότητας μεταξύ των πολιτικών, κλινική παραφροσύνη μεταξύ των οποίων ένας αυξανόμενος αριθμός συγγραφέων και δημοσιογράφων στα μέσα ενημέρωσης, μεγάλη στειρότητας σε νεαρά ζευγάρια, στα ύψη τα ποσοστά των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια και αιμοκάθαρση, καθώς και μια σχεδόν ολική απώλεια της ορθολογικής σκέψης μεταξύ των ψηφοφόρων.

Οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές για τον ανθρώπινο πολιτισμό : κατάρρευση ενός ικανού εργατικού δυναμικού,  αύξηση των μαζών που εξαρτώνται από την κυβέρνηση για επιβίωση, κατάρρευση των ελεύθερων δημοκρατιών, που οφείλεται  στη νοητική καθυστέρηση των μαζών, άρα και των ψηφοφόρων, έκρηξη αριθμού των φυλακισμένων και την άνοδο των κερδοσκοπικών εταιρειών σε  συστήματα φυλακών, ακόμη και την σχεδόν πλήρη κατάρρευση της   ικανότητας να διατηρήσουν οι άνθρωποι την βιωσιμότητα τους, μην μπορόντας να κατανοήσουν, να αξιολογήσουν, να κρίνουν και να αναλύσουν  ακόμη και τις πιο βασικές πληροφορίες, όπως τα εθνικά αριθμητικά στοιχεία του χρέους.

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του φαινομένου αυτής της ευρείας δηλητηρίασης των τροφίμων, θα σημάνει την απόλυτη πτώση του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού για πολλούς λόγους που κυμαίνονται από την οικονομική μη βιωσιμότητα, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την παγκόσμια αύξηση της πολιτικής βίας, όπως βλέπουμε τώρα στο Κίεβο.

Με τα όλοένα περισσότερα εργαστηριακά αποτελέσματα που  έχουν τεκμηριωθεί εδώ στο Natural News Forensic Food Lab, γίνεται όλο και πιο προφανές για μένα ότι η ανθρωπότητα δεν μπορέσει να επιβιώσει από την κατασκευασμένη μαζική δηλητηρίαση των τροφίμων.

Σου αποσπούν, βέβαια, πολύ επιδέξια την  προσοχή από  όλα αυτά με διάφορα μέσα, όπως τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, τα  πολιτικά σκάνδαλα και φυσικά με το αγαπημένο θέμα απόσπασης της προσοχής της  κάθε καταρρέουσας αυτοκρατορίας: τα βίαια αθλήματα.

Τι βρίσκουμε σε τρόφιμα, βιταμίνες και συμπληρώματα

Αυτά που έχω μέχρι στιγμής δημοσιεύσει μόλις μετά βίας αγγίζει την επιφάνεια του τι βρίσκουμε. Να μια επισκόπηση μερικών από τα απίστευτα συγκλονιστικά ευρήματα που ως τώρα έχουμε τεκμηριώσει:
 • Το διαβόητο "χημικό χαλάκι γιόγκας " περιέχει μια χημική ουσία (αζωδικαρβοναμίδιο η οποία χρησιμοποιείται και σε αρτοσκευάσματα), επίσης χρησιμοποιείται ευρέως σε ολόκληρη τη βιομηχανία του πρόχειρου φαγητού. McDonald ‘s, Chik-Fil-A, της Wendy, Arby και πολλά άλλα εστιατόρια, και η ο ποία συνδέεται με τον καρκίνο. Είναι ένα σκόπιμα πρόσθετο συστατικό στις συνταγές, προκειμένου να καταναλωθεί από τις μάζες.
 • Δεν υπάρχει κανένας λογικός λόγος χημικές ουσίες όπως η αζοδικαρβοναμίδη να πρέπει να προστεθούν στις συνταγές στα ψωμιά και ψωμάκια των fast food. Η χημική ουσία δεν εξυπηρετεί κανένα απαραίτητα λειτουργικά ή θρεπτικό σκοπό. Φαίνεται να υπάρχει αποκλειστικά για το σκοπό της απόδοσης των χημικών σε εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτών με την ανάμειξή του σε δημοφιλή fast foods. Βρίσκεται αυτή η χημική ουσία εκεί απλώς για να βλάψει την ανθρώπινη βιολογία. 
 • Πολλά δημοφιλή εμπορικά σήματα βιταμινών σκόπιμα εμπλουτίστηκαν με υψηλά επίπεδα χαλκού που αν ληφθούν σε καθημερινή βάση προκαλούν ψυχική τρέλα και ψύχωση. Μερικά από αυτά τα εμπορικά σήματα της βιταμίνης συνήθως διαφημίζονται στην τηλεόραση ενθαρρύνοντας τις μάζες να καταναλώνουν τις βιταμίνες, πολλά από τα οποία έχουν κατασκευαστεί από εταιρείες που ανήκουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στις φαρμακευτικές μεγαλοεταιρείες
 • Ένα δημοφιλές συμπλήρωμα-βότανο που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τις επιδόσεις του εγκεφάλου περιέχει πολύ υψηλά επίπεδα μολύβδου στα περισσότερα προϊόντα που δοκιμάσαμε ( τα οποία προέρχονταν από την Κίνα ). Ο μόλυβδος είναι ένα τοξικό βαρύ μέταλλο που δημιουργεί  βλάβες στον εγκέφαλο. Με τον τρόπο αυτό, οι άνθρωποι που πάσχουν από πρόωρη άνοια, ή Αλτσχάιμερ, στην πραγματικότητα βοηθάει στην επιτάχυνση της καταστροφής του εγκεφάλου μέσω ορισμένων φυτικών συμπληρωμάτων τα οποία στην ουσία είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν τοξικά βαρέα μέταλλα στον εγκέφαλο. Ήταν πραγματικά συγκλονιστικό για μένα να ανακαλύψω ότι "τα βότανα του εγκεφάλου" συμβάλλουν στην πραγματικότητα σε εγκεφαλική βλάβη.
 • Βιταμίνες για παιδιά πωλούνται σχεδόν σε κάθε παντοπωλείο και φαρμακείο σε ολόκληρη την Αμερική και είναι ειδικά φτιαγμένες να είναι απίστευτα τοξικές για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος.
Το ΓΤ καλαμπόκι είναι κατασκευασμένο για να αναπτύσει μια θανατηφόρα τοξίνη μέσα σε κάθε  κόκκο του αραβοσίτου. Αυτή η θανατηφόρα τοξίνη στη συνέχεια καταναλώνεται από όλους τους ανθρώπους οι οποίοι εν αγνοία τους τρώνε τις γενετικά τροποποιημένες συγκομιδές μέσω των δημητριακών πρωινού, tortillas καλαμπόκι, τσιπς σνακ, κλπ. 

Αυτή η μαζική δηλητηρίαση του πληθυσμού είναι σαφώς συνειδητή και σκόπιμη στις καλλιέργειες που με αποκλειστικό σκοπό της κατανάλωσης ανθρώπου και ζώων. Αυτή η μαζική δηλητηρίαση δεν είναι τυχαία, με άλλα λόγια, η τεχνολογία προωθείται με τη δικαιολογία να "ταΐσουν τον κόσμο ".  Πράγματι, θα ταΐσει τον κόσμο με... δηλητήριο. (Η Ατζέντα 21 πλασάρει και επιβάλλει τους ΓΤΟ με αυτή τη δικαιολογία).  
Picture"Ελέγχεις το πετρέλαιο κι ελέγχεις τα έθνη - Ελέγχεις την τροφή και ελέγχεις τους λαούς" Κίσσινγκερ Η τροφή όπλο κατά της ανθρωπότητας

Όπως βλέπετε από αυτά τα παραδείγματα, η τροφή έχει γίνει ένα όπλο κατά της ανθρωπότητας. Είναι ο νέος 'αόρατος' τρόπος ενός παγκόσμιου πολέμου κατά της ανθρωπότητας - πόλεμος που διεξάγεται αθόρυβα και μυστικά αυτή τη στιγμή με τα όπλα κρυμμένα κατά πάσα πιθανότητα στο δικό σας ντουλάπι.

Στον α' Π.Π. πολέμησαν κατά κύριο λόγο στα χαρακώματα, με τους στρατιώτες να ρίχνουν κομμάτια μολύβδου ο ένας στον άλλο και τη χρήση χημικών όπλων όπως το αέριο της μουστάρδας.

Στον β' Π.Π. πολέμησαν χρησιμοποιώντας πιο προηγμένα κινητικά όπλα και χημικά όπλα που κατασκευάζονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες, προκαλώντας γενοκτονίες. Με τη ναζιστική εποχή έκανε την εμφάνιση της και η IG Farben, ο όμιλος χημικο-φαρμακευτικών, η οποία αργότερα χωρίστηκε σε τρεις εταιρείες, μια εκ των οποίων είναι η πλέον γνωστή ως η Bayer, η ίδια εταιρεία που κάνει την ασπιρίνη των παιδιών και διάφορες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε όλη την τροφική αλυσίδα.

Ο γ' Π.Π. φαίνεται να είναι ήδη σε εξέλιξη και έχει κηρυχτεί ως μυστικός πολέμος μέσω των τροφίμων. Οι χημικές ουσίες που είναι πολύ παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στον α' και β' Π.Π. με τη διαφορά ότι αντί να αναπτυχθούν σε κάποιο πεδίο μάχης, τα χημικά όπλα του σήμερα διοχετεύονται μέσω των τροφίμων και δεν αναφέρονται πολλές φορές καν τα συστατικά στις ετικέτες.

Τοξικά συστατικά όπως το νιτρώδες νάτριο και η ασπαρτάμη, είναι  σχεδιασμένα  να λειτουργούν σε υπο-οξεία επίπεδα, ώστε να μην προκαλούν ακαριαίο θάνατο στους  ανθρώπους, αλλά χρόνια, μακροπρόθεσμη εκφυλιστική κατάρρευση του σώματος και του νου, αφήνοντας πίσω τους έναν παγκόσμιο απόηχο καρκίνου, νεφρικής ανεπάρκειας και ακραίων ψυχικών διαταραχών όπως ψυχώσεις.

Αυτή η ζημιά στο σώμα και στο μυαλό, με τη σειρά της, καταστρέφει τις οικονομίες, τα εκπαιδευτικά συστήματα, την επιστημονική πρόοδο, τις φιλελεύθερες δημοκρατίες, ακόμη και τη πολιτιστική ακεραιότητα. Πρόκειται για έναν σιωπηλό βομβαρδισμό της ανθρωπότητας με τα τρόφιμα.

Να ποια είναι η λύση: καλλιεργείστε το δικό σας φαγητό

Ακούγεται πολύ ζοφερό για να είναι αληθινό; Ας δούμε κάποιες λύσεις. Αυξήστε την κατανάλωση δικού σας φαγητό ή τουλάχιστον να αγοράζετε όσο μπορείτε από τοπικούς αγρότες. Όλα τα τρόφιμα που αποκτώνται μέσω πηγών απο γενικές  εταιρείες,  είναι πιθανό να είναι σκόπιμα φτιαγμένα ή να συσκευάζονται με απίστευτα τοξικά δηλητήρια, σε  δοχεία συσκευασίας που κυμαίνονται από  βαρέα μέταλλα ως και ορμόνες. Αλλά τα τρόφιμα που καλλιεργούνται από έντιμους αγρότες παρέχουν πραγματική τροφή κι όχι  θάνατο.
 • Το μέλλον του ανθρώπινου πολιτισμού είναι σχεδόν βέβαιο ότι ανήκει αποκλειστικά σε εκείνους που είτε καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμα ή βοηθάν άλλους για να καλλιεργήσουν για αυτούς. Η βιομηχανική μαζική παραγωγή τροφίμων που καταναλώνονται από τις μάζες είναι πραγματικά, ένα σύστημα παροχής δηλητηρίων που δεν έχει άλλο σκοπό από την ασθένεια, το θάνατο και το κέρδος. Αν δεν θέλετε να πέσετε θύμα αυτού του συστήματος, θα πρέπει να αποφύγετε τα προϊόντα του. Σταματήστε  να αγοράζετε συσκευασμένα επεξεργασμένα τρόφιμα.
 • Σταματήστε να πίνετε όλα τα αναψυκτικά διαίτης. Η ασπαρτάμη είναι τοξική. Όλες οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες έχουν επιβλαβείς παρενέργειες, αν καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες.
 • Να είστε δύσπιστοι με τα “φυσικά” προϊόντα που είναι σε μεγάλο βαθμό επεξεργασμένα και εξευγενισμένα με κάποιο τρόπο. Ρωτήστε για τις χώρες προέλευσης.
 • Εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις,  σταματήστε να αγοράζετε σούπερ τροφές, Superfoods και συμπληρωμάτα που κατασκευάζονται στην Κίνα, είναι η πιο μολυσμένη παραγωγός τροφίμων στον κόσμο. Πολλά από αυτά που νομίζετε ότι είναι ασφαλή και οργανικά έχουν στην πραγματικότητα βαριά ρύπανση, είτε τυχαία είτε σκόπιμα, απο την ηπειρωτική Κίνα.

Κοιτάξτε γύρω σας τα αποδεικτικά στοιχεία μπροστά στα μάτια σας

Ή μήπως νομίζετε ότι τρελαθήκαμε; Αν το πιστεύετε σας ενθαρρύνουμε να κοιτάξετε γύρω σας και να δείτε τα αποτελέσματα του τι συμβαίνει στους ανθρώπους με το χημικά χαλάκι γιόγκα, την ασπαρτάμη στα διαίτης, τα συνθετικά συντηρητικά τροφίμων και τις βιταμίνες μολυσμένες με βαρέα μέταλλα. Εκτός αν ζείτε σε μια κατάσταση πλήρους άρνησης, δεν μπορείτε να μην προσέξετε ότι η ανθρωπότητα έχει αρχίσει να μεταλλάσσεται και της έχει μείνει μόλις  ένα ίχνος  υγείας και λογικής.

Η σημερινή γενιά των νέων είναι αξιολύπητη, αδύναμη, ανίκανη και ακαδημαϊκά ανίδεη κολλημένη στα κομπιούτερ και τα βιντεοπαιγνίδια, στα φάρμακα και με αποδυναμωμένο πρόγραμμα σπουδών. [Εγκεφαλική βλάβη στα παιδιά - αποτέλεσμα από τις πάρα πολλές χημικές ουσίες]
Αυτό είναι πέρα από ένα απλό θέμα για την επισήμανση των ΓΤΟ ή την αγορά βιολογικών τροφίμων ή τις δοκιμές για τα βαρέα μέταλλα. Αυτό είναι για το πώς ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει γονατίσει από το πιο ύπουλο αόρατο και μυστικό όπλο που έχει βιώσει ποτέ στη συλλογική μας ιστορία : τα επεξεργασμένα τρόφιμα που ταυτίζονται με τις τοξικές ουσίες.

Λάβετε υπόψη σας αυτές τις λέξεις για να μην είστε θύμα αυτού του σκόπιμου πολέμου κατά της ζωής, της υγείας και της λογικής.

© AllNewz μετάφραση και επεξεργασία άρθρου του Natural NewsΜέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι στην Τουρκία υπήρχαν δύο κρατικοί μηχανισμοί: το επίσημο κράτος και το «βαθύ κράτος», που ελέγχει σημαντικό μέρος των μηχανισμών ασφαλείας.

Μία νέα αποκάλυψη για μυστικές παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων επτά χιλιάδων ατόμων, από διαφορετικές υπηρεσίες, ιδιωτών, δημοσιογράφων, πολιτικών τραπεζιτών και επιχειρηματιών, συγκλονίζει την γείτονα, αφού η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη φορά αυτή όχι από το «βαθύ κράτος», αλλά από ένα «παράλληλο κράτος».

Σύμφωνα με μία λίστα με ονόματα που απέκτησε τουρκική εφημερίδα, επί τρία χρόνια επτά χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούνταν από ένα «παράλληλο κράτος», τα ηνία του οποίου κρατούσε το κίνημα Hizmet του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Όπως αναφέρεται στη λίστα, υπό παρακολούθηση ήταν στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας(!), της περίφημης ΜΙΤ, στελέχη του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT, ο αδελφός του τούρκου πρωθυπουργού και υπουργός Εσωτερικών, Εφκάν Αλά, ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Vakifbank, στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος, δημοσιογράφοι κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιμάμης Γκιουλέν, μέχρι πρόσφατα σύμμαχος του τούρκου πρωθυπουργού, έχει έρθει σε ρήξη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει σφοδρή αντιπαλότητα μεταξύ των δύο, με «αλληλοχτυπήματα» όπως η αποκάλυψη αυτή.
Αιτία της αντιπαράθεσης είναι η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να εφαρμόσει σειρά αλλαγών στα προπαρασκευαστικά θρησκευτικά σχολεία, μέσω των οποίων και του δικτύου του Γκιουλέν προσλαμβάνονται στο Δημόσιο οι σπουδαστές τους.
Από τη λειτουργία των ιδιωτικών αυτών σχολείων ο ιμάμης εισέπραττε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, και, φυσικά, είχε πρόσβαση στην επιρροή στο τουρκικό Δημόσιο.

Πηγή "Επίκαιρα"