Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Μαΐ 2013

Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις… με εντολή της τρόικας

Καταργούν το Α΄ και Β΄ Σώμα Στρατού, Περιορίζουν κατά 50% τους σχηματισμούς της Αεροπορίας, καταργούν διοικήσεις στο Ναυτικόσύμφωνα με τις επιταγές των δάνειων δυνάμεων για τον περιορισμό των δαπανών.

Και η Τουρκία… πανηγυρίζει

Η Τουρκία μετά την επίτευξη εκεχειρίας με το ΠΚΚ (το ένοπλο τμήμα των Κούρδων), αποδεσμεύει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Ανατολία και τις μεταφέρει Δυτικά, δηλαδή στα παράλια του Αιγαίου και στον Έβρο.
Η τουρκική εφημερίδα STAR πανηγυρίζει και στο πρωτοσέλιδο της θριαμβολογεί ότι: Με την νέα δομή των Ελληνικών δυνάμεων θα είναι μειωμένη η ισχύς τους κατά 50%.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, πριν από τρία χρόνια ενδυθείς με τον μανδύα της μάγισσας Κίρκης πλάνεψε τον ελληνικό λαό και με το, «λεφτά υπάρχουν» κατάφερα να αναλάβει την εξουσία της χώρας.
Με αριστοτεχνικό και επιτελικό σχέδιο αφού δυσφήμησε και διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς, στην συνέχεια την παρέδωσε στις άνομες ορέξεις των τοκογλύφων (δάνειες δυνάμεις).
Το διάγγελμα του από το Καστελόριζο και η ομιλία του για την Ιθάκη, δεν ήταν παρά ένας νέος Δούρειος Ίππος , που σκοπό είχε την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Και ναι μεν η Κίρκη κατόρθωσε να μετατρέψει σε γουρούνια τους συντρόφους τουΟδυσσέα, ο κ. Παπανδρέου κατόρθωσε να μετατρέψει σε P.I.G.S, ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο (στην ελληνική γλώσσα “Γουρούνια”) . Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ήταν να φανούν οι εσωτερικές αντιπαλότητες της ευρωζώνης και να παραπαίει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση προς όφελος των Η.Π.Α.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, αφού εξήγγειλε το διάγγελμα του από το Καστελόριζο και αλυσόδεσε την Ελλάδα στο «μνημόνιο» εκχωρώντας τον πλήρη οικονομικό έλεγχο στις «δάνειες δυνάμεις», μας μίλησε για την Ιθάκη.
Η Ιθάκη και το «νόστιμο ήμαρ» απεδείχθησαν όνειρα απατηλά και αυτός, αφού εγκατάλειψε το σκάφος του πολυμήχανου Οδυσσέα, προτίμησε να την κοπανήσει για τις Η.Π.Α. όπου και διαβιεί υπό την πλήρη προστασία των πατρώνων του σε βάρος του ελληνικού λαού (αφού περιστασιακά έρχεται στην Ελλάδα πλην όμως απολαμβάνει των προνομίων της βουλής). Παρόλα αυτά το φάντασμα του κ. Παπανδρέου συνεχίζει να πλανάτε άνωθεν της Ελλάδας και να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και ένα από αυτά είναι και αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ

Η προτεινόμενη Νέα Δομή Δυνάμεων είναι ακριβές αντίγραφο της μελέτης του ιδρύματος ΙΣΤΑΜΕ (του ιδρύματος του ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική πολιτική και άμυνα) σε συνεργασία με το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ!
Ουσιαστικά και για του λόγου το αληθές το μεν ΕΛΙΑΜΕΠ φρόντισε για την «απονεύρωση» των πατριωτικών ανακλαστικών του ελληνικού λαού με την παραποίηση της ιστορίας του, το δε ΙΣΤΑΜΕ για την διάλυση των ενόπλων δυνάμεων του. Ένα λαός απονευρωμένος δεν ήταν αρκετός, απαιτείτο να υπάρχουνκαι διαλυμένες ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρη υποδούλωση του και να εκποιηθεί αντί πινακίου φακής ο εθνικός του πλούτος και ενδεχομένως και ίδια η εθνική υπόσταση του (ίσως και ο διαμελισμός της Ελλάδας).
Η μελέτη, με τίτλο «Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια, Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές», συντάχτηκε το Σεπτέμβριο του 2009 –ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον κ. Γιώργο Παπανδρέου– και εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Θεματικού Κύκλου Ευρωπαϊκής Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΙΣΤΑΜΕ.

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πρόκειται για ένα κείμενο που χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Μπεγλίτη ως πλατφόρμα για τη νέα δομή δυνάμεων, η εφαρμογή της οποίας προκάλεσε την έναρξη ενός καταιγισμού διαμαρτυριών και παρατηρήσεων στις τάξεις των ανώτατων αξιωματικών του στρατεύματος, που κατέληξαν με την «πραξικοπηματική» αποστρατεία δεκάδων εξ αυτών κατά την τότε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο Τύπος ανέφερε εκείνη την περίοδο:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πάντως, η κυβέρνηση Παπανδρέου, βλέποντας ότι πνέει τα λοίσθια, αποφάσισε για μία ακόμη φορά να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά της συμφέροντα, επισείοντας, κυρίως στο εξωτερικό, το φόβο στρατιωτικού πραξικοπήματος. Οι φήμες περί πραξικοπήματος προέκυψαν μετά τη δήλωση περί δημοψηφίσματος που έκανε ο κ. Παπανδρέου, με τον ανταποκριτή της γαλλικής “Libération” στις Βρυξέλλες –κάλυπτε τη Σύνοδο του G-20 στις Κάννες– να γράφει στο Διαδίκτυο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δικαιολόγησε στους εταίρους του στην ευρωζώνη την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το επιχείρημα ότι προσπάθησε να αποφύγει σχεδιαζόμενο πραξικόπημα». 
ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου καταρρέει, αλλά τα σχέδια της «αναδιάρθρωσης» των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν σε κάποιο συρτάρι για να επανέλθουν με την υπηρεσιακή κυβέρνηση , πλην όμως όταν παρουσιάστηκε στον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην Α/ΓΕΣ, Φ. Φράγκο είχε επιστραφεί με τον χαρακτηρισμό “Απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη“.

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΑΜΑΡΑ

Το σχέδιο επανέρχεται επί τρικομματικής με νέες μεθοδεύσεις και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση εάν σε περίπτωση αποτυχίας των εισπρακτικών στόχων του μνημονίου θα ληφθούν νέα μέτρα εντός του 2013, απάντησε ότι εάν και είναι αισιόδοξος ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν, εν τούτοις σε περίπτωση αποτυχίας θα ληφθούν επί πλέον μέτρα, όχι από περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά από περικοπές περιττών δαπανών, στις οποίες συμπεριέλαβε, ως προτεραιότητα, τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

Έπειτα από λίγο η τρικομματική κυβέρνηση επαναφέρει το συγκεκριμένο σχέδιο «αναδιάρθρωσης», λέγοντας ότι εξοικονομεί πόρους και επαυξάνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου «κεντρικό στοιχείο στη νέα δομή είναι η ενίσχυση των μάχιμων μονάδων και σχηματισμών των ενόπλων δυνάμεων και η ταυτόχρονη κατάργηση ή συρρίκνωση… των διοικητικών δομών οι οποίες εξυπηρετούσαν ανάγκες του παρελθόντος……. η νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων αποτελεί συλλογική προσπάθεια ηγεσιών και επιτελείων που ξεκίνησε το 2009».

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ

Δηλαδή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) κ. Παναγιωτόπουλος συνεχίζει το καταστροφικό έργο του κ. Παπανδρέου-Μπεγλίτη που ξεκίνησε το 2009 και το οποίο εκπονήθηκε από το παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ το ΙΣΤΑΜΕ.

Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α’ Σώμα Στρατού αλλά και το Β’ Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β’ Σώμα, που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά, κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν ενώ παράλληλα ορισμένες σμηναρχίες θα μεταπέσουν σε αεροπορικά αποσπάσματα.

Στο αρχηγείο Στόλου:
  1. Καταργείται η Μοίρα Υποστήριξης της Διοίκησης Φρεγατών. Τα υπαγόμενα σε αυτή πλοία ενσωματώνονται στις δύο Μοίρες Φρεγατών που διατηρούνται.
  2. Καταργείται η μία εκ των τριών της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.
  3. Καταργείται η 353η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας και εντάσσεται ως Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.
Η κυβέρνηση μιλά για οικονομία αλλά άνοιξε εκ νέου το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας (Κ.Ε.Ν.) που είναι η πατρίδα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Την ΜΕΡΥΠ του κ. Σταϊκούρα που είναι πόλος κομματικής εξυπηρέτησης (ρουσφέτια) την πάνε στη Θεσσαλονίκη του κ. Βενιζέλου για να βολέψουν του Πασόκους όπου παραμένει και η ΤΑΞΥΠ).

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ που έγινε στο Σικάγο κατέληξε στην στρατηγική της «έξυπνης άμυνας», με πιο σφικτή δομή και με μηχανισμούς που θα εξασφαλίζουν ενοποίηση όχι μόνο του νατοϊκού χώρου, αλλά ενοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών-μελών, των εξοπλισμών και των υποδομών.

Εάν όλα τα παραπάνω τα συνδυάσουμε με την «ευρωπαϊκή ΑΟΖ» και τονευρωστρατό ή την συνεργασία των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, που υπεραμύνεται ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, τότε τα συμπεράσματα είναι μονόδρομος και μας οδηγούν ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν από τις δάνειες δυνάμεις και για δικό τους όφελος.

Το Β΄.Σ.Σ. που ουσιαστικά είναι η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων και δύναται να επεμβαίνει ταυτόχρονα και στα δύο θέατρα επιχειρήσεων (Αιγαίο και Έβρο), μέχρι τώρα δρούσε ανασταλτικά στην ιδέα τουρκικής επίθεσης. Είναι ο σιδηρούς βραχίονας, ο οποίος με την Β΄ Μηχανοκίνητη Μεραρχία ( 33 και 34 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες) ενισχυμένο με την 24 Τεθωρακισμένη του Λιτόχωρου συνεπικουρούμενο με τις Ειδικές Δυνάμεις, σε περίπτωση δυσμενής εξέλιξης στον Έβρο δύναται να επέμβει να αποκαταστήσει και να συνεχίσει στην επιθετική επιστροφή. Όσο δε στην περίπτωση του Αιγαίου το Β΄ΣΣ, ενισχυμένο με το σύνολο των Ειδικών Δυνάμεων, αποτρέπει κάθε ιδέα τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στον νησιωτικό χώρο.

Ουσιαστικά η κατάργηση του Β΄ΣΣ και η κατάτμηση των δυνάμεων του σε διάφορους Σχηματισμούς, στερεί τον επιχειρησιακό εγκέφαλο ο οποίος θα συντονίζειτις παραπάνω δυνάμεις, που θα λειτουργούν αποσπασματικά και όχι συγκεντρωτικά ως πολλαπλασιαστής στρατιωτικής ισχύος.

Η μεταφορά δυνάμεων και σχηματισμών στην Στρατιά ,τη θέτει εκτός της στρατιωτικής αποστολής της, που είναι ο έλεγχος όλου του θεάτρου επιχειρήσεων του χερσαίου χώρου.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον «εκσυγχρονισμό» του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Ουσιαστικά η Νέα Δομή απονευρώνει ως σύνολο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για μια γενικευμένη σύρραξη και τις προσανατολίζει στην αντιμετώπιση μεμονωμένων θερμών επεισοδίων με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί η σύρραξη μιας και θα επέμβουν οι πάτρωνες μας (ΕΕ-ΗΠΑ).

Τη σιωπή του οφείλει να λύση ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκος σχετικά με σχέδια που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση. Διαφορετικά εκλαμβάνεται από τον ελληνικό λαό ότι συμφωνεί με αυτά.

ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Θοδωρή Δρίτσα Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., για την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Νέα Δομή Δυνάμεων…
«αλγεινή τέλος εντύπωση προκάλεσε σε όλους μας το γεγονός ότι ενώ η ενημέρωση και η συνεδρίαση έγιναν με βάση κανόνες τήρησης απορρήτου, εν τούτοις τα κύρια σημεία του σχεδίου της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύτηκαν ήδη σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα και σε διάφορες ιστοσελίδες. Επομένως, το αίτημά μας για παράδοση σε όλα τα μέλη της Επιτροπής γραπτού κειμένου δεν μπορεί με κανένα επιχείρημα να το απορρίψει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αναμένουμε.» (25/4/2013).
Όλα τα παραπάνω δεικνύουν ότι εκτός από τα πολυνομοσχέδια που παραβιάζουν βασικούς κανόνες λειτουργίας της δημοκρατίας, τώρα η τρικομματική κυβέρνηση άρχισε και αποσπασματική ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσο αφορά την στρατιωτική ηγεσία της χώρας και συγκεκριμένα τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκο πρέπει να έχει υπόψη του ότι δεν είναι υποχρεωμένος να σιωπά, διότι αυτό εκλαμβάνεται από τον ελληνικό λαό ότι συμφωνεί με τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι υποχρεωμένος να έχει άποψη και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, γιατί ο ελληνικός λαός μάς πληρώνει και θέλει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του και όχι αυτά των δάνειων δυνάμεων.

Η Ευρώπη αδυνατεί ή και δεν θέλει να εξασφαλίσει τα σύνορα της πατρίδας μας, αλλά ταυτόχρονα μας πιέζει να μην περικόψουμε εξοπλιστικά προγράμματα των οποίων οι προμήθειες γίνονται από Ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες. Έτσι, οι οικονομίες κλίμακας που επιχειρούνται στην άμυνα είναι είτε από τις πενιχρές αποδοχές του Στρατιωτικού προσωπικού είτε εις βάρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων που ενίοτε ονομάζεται και «εκσυγχρονισμός» ή «νέα δομή».

Κοζάνη 7/5/13
Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος ε.α
Μέλος Κίνησης Εθνικής Άμυνας (Κ.ΕΘ.Α)


Και η Δημουλά ρατσίστρια!

Η thought police βρήκε τον νέο σκοταδιστή εχθρό στο πρόσωπο της Κικής Δημουλά, η οποία -άκουσον άκουσον- θεώρησε ότι είναι υπεράριθμοι οι λαθρομετανάστες στην ημι-αυτόνομη Κυψέλη. Ως γνωστόν, αν θεωρείς ότι είναι κάπως πολλοί οι λαθρομετανάστες στην Αθήνα είσαι χρυσαυγίτης, άρα η Κική Δημουλά είναι χρυσαυγίτισσα και ο αστυνομικός μπουζούκι. Άρον άρον, σταύρωσον αυτήν!

Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν από την «Εφημερίδα των Συντακτών» στα πλαίσια ενός άρθρου «δολοφονίας χαρακτήρος» και όχι σύμφωνα με κάποια δήλωση ή κείμενο της ποιήτριας, η Κική Δημουλά ανέφερε σε εκδήλωση των Atenistas στην Κυψέλη ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην περιοχή διότι είναι υπερβολικά πολλοί, ενώ σημειώνονται πολλές κλοπές και φοβάται να βγει από το σπίτι της. Οι δηλώσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν από διάφορα ΜΜΕ «ρατσιστικό παραλήρημα» και πολλά τοιαύτα, με συντονισμένη επίθεση σπίλωσης, ειρωνείας, σκώμματος (καλά, το ερώτημα αν είναι όντως «πολλοί» ή όχι οι λαθρομετανάστες στην Κυψέλη δεν το θέτουμε καν…).

Η Κική Δημουλά έκανε ένα φρικτό λάθος. Είπε αυτό που σκέφτηκε. Χωρίς να αναλογιστεί ότι κυκλοφορεί η thought police και μπορεί να την ακυρώσει –την παγκοσμίως αναγνωρισμένη ποιήτρια, την Ακαδημαϊκό- σε μια στιγμή. Να βάλει τα βιβλία της στο Index Librorum Prohibitorum, να διακηρύξει πως η Δημουλά τυγχάνει Εχθρός του Ανθρώπου.

Αν ζούσε ο Οδυσσέας Ελύτης, θα τον βάφτιζαν σίγουρα φασίστα – δεν υπάρχει περίπτωση. Εδώ το «αθεράπευτο εθνίκι» έχει γράψει στίχους όπως «κι ένα φύλλωμα λέξεων θα σε ντύσει ελληνικά να μοιάζεις αήττητη»…

Αγαπητό μου ημερολόγιο: σήμερα οι κκ. δημοσιογράφοι μου έμαθαν πως η φράση «είναι πολλοί οι μετανάστες εδώ» συνιστά «ρατσιστικό παραλήρημα», «μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου» και, εν πάση περιπτώσει, πως η Κική Δημουλά πρέπει να αποτεφρωθεί ζωντανή για να αποφύγουμε περαιτέρω θηριωδίες της. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

«Σκότος και χάος», όπως είχε πει και η ίδια η Δημουλά.

Σωτήρης Μητραλέξης

Σχόλιο ιστολογίου: Μετά το mind control .έχουμε και το thought police, για να γίνει η δημοκρατία μας καλύτερη, για να μπορέσει η πατρίδα μας να γίνει περισσότερο απροσδιόριστη, για να γίνουμε όλοι εμείς πειθήνια προβατάκια της κατευθυνόμενης και επιτρεπτής σκέψης που θα υποβάλλεται και δεν θα επιδέχεται καμία αλήθεια πλην εκείνης που οι αριστερίζοντες διανοούμενοι του πνευματικού βόθρου θα διατάσσουν να εφαρμόζεται. Αφού δεν μπορούμε να σκεφτούμε μόνοι μας για το καλό μας, βρέθηκαν οι διασώστες του μυαλού μας για να σκεφτούν αυτοί για εμάς, για να αποφασίσουν αυτοί για εμάς, για να ζήσουν αυτοί για εμάς... Αν δεν το καταλαβαίνεουμε, πολύ φοβάμαι πως θα το ζήσουμε στον απόλυτο βαθμό. Ο εκδηλούμενος -πλέον χωρίς καμία μάσκα- ανθελληνισμός, είναι εδώ και θα γίνει ο ζωντανός μας εφιάλτης, εάν τον επιλέξουμε σαν λύση. Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι πως παρουσιάζεται με δύο αντίθετα -αλλά πανομοιότυπα στην ουσία- πρόσωπα, τα οποία έχουμε αρχίσει σαν κοινωνία να πιστεύουμε πως θέλουν το... καλό μας!!!

Μετά από τρία χρόνια της σταθερής θλιβερής πρωτιάς στις αυτοκτονίες στην Κρήτη, πού είναι το ελληνικό κράτος;

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκαν τρεις οικογένειες στην Κρήτη που θρηνούν την απώλεια τριων αγαπημένων τους προσώπων. Η απελπισία οδήγησε μια 34χρονη γυναίκα μητέρα δυο παιδιών στην αγχόνη, έναν 26χρονο νεαρό να κόψει το νήμα της ζωής του με ένα όπλο, ενώ σήμερα το πρωί αυτοκτόνησε με πυροβόλο όπλο και ένας 70χρονος άνδρας στο χωριό Ραπαριανά των Χανίων.

Στην πρώτη περίπτωση το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Γεωργιούπολη Χανίων. Μια 34χρονη γυναίκα βρέθηκε απαγχονισμένη. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr εντοπίστηκε χθες, ανήμερα του Πάσχα το μεσημέρι, από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος έντρομος ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όμως ήταν ήδη αργά. Σύμφωνα με πληροφορίες η 34χρονη ήταν μητέρα δύο παιδιών ενώ ήταν σε διάσταση με τον σύζηγό της. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυτόχειρας άφησε σημείωμα στον τόπο της τραγωδίας, στο οποίο ανέφερε ότι οι κακές σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της την οδήγησαν σε αυτό το τραγικό τέλος!

Η δεύτερη τραγωδία γράφτηκε χθες το απόγευμα στο Ζαρό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 26χρονος ήταν γιος συνταξιούχου αστυνομικού.

Ο νεαρός, ήταν σε ευάλωτη ψυχολογική κατάσταση καθώς πρόσφατα είχε χωρίσει με την κοπέλα του. Χτες το μεσημέρι και ενώ όλοι διασκέδασαν στο πασχαλινό τραπέζι ο ίδιος εξαφανίστηκε. Λίγη ώρα αργότερα πυροβολισμοί που προέρχονταν από το σπίτι αναστάτωσαν το γλέντι. Ο 26χρονος είχε αυτοπυροβοληθεί βάζοντας έτσι τέλος στη ζωή του.

Η τρίτη αυτοκτονία σημειώθηκε το πρωί. Αυτόχειρας ένας 70χρονος που έδωσε τέλος στη ζωή του με πυροβόλο όπλο στο χωριό Ραπαριανά των Χανίων.

Οι συνθήκες που οδήγησαν τον 70χρονο στην αυτοχειρία παραμένουν άγνωστες ωστόσο ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του και την τοπική κοινωνία του χωριού...


Πηγή: Νews ΙΤ


"Aγκάθι" παραμένει ο τρόπος αποπληρωμής από τη χώρα μας των ομολόγων αξίας 5,6 δισ. που λήγουν στις 20 Μαΐου.

Μετά την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. την Μεγάλη Παρασκευή -με την οποία ολοκληρώνεται το πακέτο των 50 δισ. ευρώ που είχε εγκριθεί το Νοέμβριο από τους δανειστές στη χώρα μας- η κυβέρνηση ρίχνει όλο το βάρος στη συνεδρίαση του Eurogroup της 13ης Μαΐου.

Η Αθήνα στοχεύει στο συγκεκριμένο Eurogroup να εγκριθεί η εκταμίευση των 4,2 δισ. ευρώ από την Ε.Ε., ενώ συνολικότερα στοχεύει και στην έγκριση μέρους ή και ολόκληρης (όσο και αν φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή) της δόσης των 3,2 δισ. από το ΔΝΤ, καθώς έως τις 31 Μαΐου έχει προβλεφθεί να εκταμιευτεί το 1,8 δισ.

Ούτως ή άλλως, "αγκάθι" παραμένει ο τρόπος αποπληρωμής από τη χώρα μας των ομολόγων αξίας 5,6 δισ. που λήγουν στις 20 Μαΐου.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα καταφύγει στη διενέργεια έκτακτης έκδοσης έντοκων γραμματίων με στόχο τη συγκέντρωση ποσού που ίσως ξεπεράσει και τα 1,5 δισ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, αφού οι ελληνικές τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίησή τους θα αναγκαστούν να δεσμεύσουν κεφάλαια (αφού αυτές καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι το σύνολο αυτών των δημοπρασιών) αντί τα χρήματα να διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες με υπουργικές πράξεις θα πρέπει να εξειδικευτούν οι προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ παράλληλα θα προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε Πεκίνο και Σαγκάη, 15-19 Μαΐου.


Πηγή: News.gr

Η ρητορική της προπαγάνδας, που δημιουργεί ολοένα και μεγαλύτερη πόλωση στην Ευρώπη, αναφέρει ότι οι φορολογούμενοι πολίτες των χωρών του Βορρά πληρώνουν από την τσέπη τους τα «σπασμένα» των τεμπέληδων του Νότου. Και η ρητορική αυτή αποδεικνύεται σε προπαγάνδα, καθώς τα νούμερα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Στην πραγματικότητα οι χώρες του Βορρά έχουν κυριολεκτικά θησαυρίσει εξαιτίας της κρίσης που μαστίζει τον Νότο, σύμφωνα με στοιχεία ερευνών που έφερε στο φως το πρακτορείο Reuters. Μόνον η Γερμανία έχει κερδίσει 67 δισ. ευρώ.

Στο δημοσίευμα του πρακτορείου επισημαίνεται ότι ύστερα από δανειακές συμβάσεις στην ευρωζώνη ύψους 400 δισ. ευρώ, στην πραγματικότητα οι φορολογούμενοι των κρατών του Βορρά όχι μόνο δεν έχουν χάσει ούτε ένα σεντ, αλλά αντίθετα οι κυβερνήσεις στη Γερμανία, στη Φινλανδία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία και τη Γαλλία έχουν εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη στη μεγάλη πτώση του κόστους δανεισμού των χωρών τους. «Δεν έχουμε χάσει ούτε ένα σεντ μέχρι τώρα. 
Αυτό που ισχύει για τη Γερμανία ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για τη Φινλανδία» ανέφερε στο Reuters ο επικεφαλής διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων στο φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών. «Οταν κάνει παρουσιάσεις στη Γερμανία ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Γερμανός που ηγείται του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), επικαλείται συχνά δύο μελέτες που δείχνουν ότι το Βερολίνο έδρεψε σημαντικά οφέλη λόγω της κρίσης» υπογραμμίζει το Reuters. «Η μια μελέτη της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρίας Allianz περιλαμβάνει τον υπολογισμό ότι το Βερολίνο εξοικονόμησε 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2010-2012 λόγω του χαμηλότερου κόστους δανεισμού της, καθώς οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων της υποχώρησαν από το 3,39% στο 1,18%. Η άλλη μελέτη, του Γενς Μπόιζεν-Χόγκρεφε του ινστιτούτου IfW, υπολογίζει ότι εξοικονομήθηκαν στον γερμανικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό 8,6 δισ. ευρώ το 2011 λόγω των χαμηλών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της πρόσληψης της Γερμανίας ως «ασφαλούς καταφυγίου» για τους επενδυτές. Οι εξοικονομήσεις αυτές αυξήθηκαν σε 9,6 δισ. ευρώ το 2012 και μόνο το γεγονός ότι η Γερμανία συνεχίζει να θεωρείται ασφαλές καταφύγιο θα σημάνει ότι θα εξοικονομήσει άλλα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ το 2013. Αν προσθέσουμε τα οφέλη (της Γερμανίας) από τα επιτόκια την περίοδο από το 2010 έως το 2012 και προσθέσουμε τα οφέλη της Γερμανίας τα επόμενα χρόνια, φτάνουμε σε μια σωρευτική επικουρία 67 δισ. ευρώ» καταλήγει το Reuters.

Οπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, για να χάσει μια χώρα της ευρωζώνης που έχει παράσχει χρήματα, θα πρέπει η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία ή η Κύπρος να κηρύξει πτώχευση. Πράγμα που φαντάζει πλέον απίθανο, καθώς «ακόμη και η Ελλάδα, που θεωρείται ο μεγάλος κίνδυνος, δεν τα πηγαίνει άσχημα τώρα και υπάρχει μια πιθανότητα να πάει καλύτερα από ό,τι προβλεπόταν», όπως επισημαίνει αξιωματούχος της Ε.Ε.

Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι παρά την πραγματικότητα που αποκαλύπτουν οι αριθμοί, η ρητορική του «αίσχους» για τους πολίτες του Βορρά, που δήθεν ταΐζουν τους λαούς του Νότου, δεν πρόκειται να αλλάξει για έναν λόγο: προσελκύει ψηφοφόρους. Οσο πλησιάζουν οι εκλογές στη Γερμανία, η Ανγκελα Μέρκελ θα εντείνει αυτή τη ρητορική προκειμένου να εκλεγεί για τρίτη φορά καγκελάριος. Αλλά και στις υπόλοιπες χώρες του Βορρά κανείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προπαγάνδα του μίσους, που διαμορφώνει ισχυρές πλειοψηφίες.

Όσες περισσότερες γνώσεις ανακαλύπτει κάποιος τόσο λιγότερο απελπίζεται και άρα μειώνεται η εξάρτησή του από το σύστημα. Ωστόσο, πέραν της προσωπικής έρευνας του καθενός, βασική προϋπόθεση για την προσέγγιση της αλήθειας, η οποία ελευθερώνει το μυαλό, είναι το να είμαστε σε θέση να ακούμε τους πάντες στα πλαίσια του «εν οίδα ότι ουδέν οίδα».

Πολλοί, όταν ένα άτομο καταθέτει τις απόψεις του, τον διακόπτουν πριν τελειώσει, για να πουν την ανοησία τους. Τα κλισέ που έχουν στο μυαλό τους δεν τους αφήνουν να ακούσουν κάτι καινούριο πέραν της κατεστημένης γνώσης που κατακλύζει το κεφάλι τους. Μένουν στάσιμοι, δεν προχωρούν. Είναι οι λεγόμενοι προπέτες.

Στην συζήτηση αποτελούν τους χειρότερους συνομιλητές, μιας και δεν θέλουν να κάνουν διάλογο. Θεωρούν ότι γνωρίζουν τα πάντα και πολλές φορές μάλιστα χλευάζουν τον συνάνθρωπό τους, ενώ αυτός πασχίζει να τους μεταδώσει ψίχουλα αλήθειας. Αυτό αποτελεί την άμυνά τους. Έτσι θεωρούν ότι κρύβουν την άγνοια και την απαιδευσιά τους. Αρνούνται να ασκήσουν κριτική στο υπερπολύτιμο Εγώ τους και αυτοπροβάλλονται ως τιμητές των πάντων.

Όσοι από εσάς, φίλοι και φίλες μας, βρεθείτε απέναντι σε τέτοιους ανθρώπους, πάτε για άλλα. Στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε, όποιος έχει αυτιά ακούει. Αυτός είναι άλλωστε και ο πραγματικός σοφός. Όπως ο Σωκράτης, ενώ γνωρίζει αρκετά πράγματα, ακούει τους συνομιλητές τους με υπομονή και όλο και κάτι μαθαίνει από αυτούς. Προοδεύει στην γνώση και διδάσκει παράλληλα παιδεία μέσω της υπομονής και της ευγένειας που εκπέμπει στον άλλον.

Πηγή ΠΥΓΜΗ.gr


Είχα σκοπό να μην γράψω τίποτα άλλο μετά τις ευχές. Όμως δεν άντεξα μπροστά στις εικόνες ντροπής της χτεσινής νύχτας.

Την ώρα που πλήθος κόσμου σε ολόκληρη την Ελλάδα οι πολίτες ακολουθούσαν με ευλάβεια τους επιτάφιους , οι πολιτικοί μας ταγοί , οι άνθρωποι που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε μνημόνια και καταστροφή, χωρίς καμία ντροπή και με περισσή αλαζονεία μετέτρεψαν μια απ τις μεγαλύτερες στιγμές της Χριστιανοσύνης, την περιφορά του επιταφίου σε πριβέ παρέλαση.

Οι Ιούδες του Ελληνικού λαού δεν δίστασαν να παρελάσουν με δήθεν κατάνυξη και πάντα καλά φυλασσόμενοι από δεκάδες πραίτορες, ακολουθώντας τον επιτάφιο στο κέντρο της Αθήνας, στο μπαρουτοκαπνισμένο Σύνταγμα.

Οι παλιοί έλεγαν ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, όμως στην περίπτωση μας όχι μόνο μιλήσανε για το σχοινί αλλά το έβγαλαν και στο σεργιάνι για να το παρουσιάσουν.

Αυτό που περιέφεραν εχτές στο κέντρο της Αθήνας δεν ήταν ο επιτάφιος του Κυρίου, αλλά το άψυχο σώμα του Ελληνικού λαού, το γεμάτο από τα καρφιά των μνημονίων, των φόρων και των χαρατσιών.

Η παρουσία της ηγεσίας της Ελληνικής εκκλησίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δίνει άλλοθι σε όλους αυτούς που σταύρωσαν και καθημερινά συνεχίζουν να σταυρώνουν τον Ελληνικό λαό και να ξεπουλούν την Πατρίδα.

Ο ιστορικός Ιούδας που πρόδωσε τον Ιησού είχε την ευθιξία να κρεμαστεί μετά την προδοσία του “κύριοι” του πολιτικού κατεστημένου.

Εσείς;

Πηγή: Free Pen

Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι ο μέσος Έλληνας έχει αλλάξει συνήθειες σχετικά με την ενημέρωσή του. Όπως μας ενημερώνουν όλα τα ειδησεογραφικά σάιτ, ο Έλληνας “στρέφει την πλάτη του προς τα αναξιόπιστα παραδοσιακά ενημερωτικά μέσα, όπως εφημερίδες και τηλεόραση” και πλέον ενημερώνεται από το διαδίκτυο.

Έτσι είναι ο Έλληνας. Γάτα. Και μάγκας.

Δεν είναι κανα πρόβατο να κάνει μπεεεεε. Την έχει ψυλλιαστεί τη δουλειά. Έχει καταλάβει τί κουτόχορτο έτρωγε τόσα χρόνια από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Γι αυτό το έριξε στο ίντερνετ. Και εκεί πάει όταν θέλει να “ενημερωθεί”.

Ο “ψαγμένος” Έλληνας λοιπόν, δεν αντέχει ούτε ώρα να ακούει τον Ευαγγελάτο στο Σκάι. Όμως διαβάζει ανελλιπώς το newsit.gr. Που είναι του Ευαγγελάτου.

Δε γουστάρει με τίποτα το Mega (του ΔΟΛ). Γι αυτό τρέχει να ενημερωθεί από το in.gr (του ΔΟΛ)

Θεωρεί τον Χαρδαβέλα γραφικό. Γι αυτό ενημερώνεται “αδέσμευτα” από το newsbomb.gr (που έχει διευθυντή τον Χαρδαβέλα)

Δεν ξεχνάει πόσο κατευθυνόμενη εφημερίδα είναι το Πρώτο Θέμα (του Θέμου). Γι αυτό και ενημερώνεται από το protothema.gr (του Θέμου).

Διότι έτσι είναι ο Έλληνας. Πανέξυπνος. Μόλις καταλάβει οτι πας να τον κάνεις πρόβατο κουρεμένο, σου την κάνει γυριστή. Και πάει και κουρεύεται από μόνος του.Του Χρήστου Ιακώβου*

Οι κομματοκύνες, κοινώς κομματόσκυλα, άλλως αλυσοδεμένα μυαλά, είναι πολυπληθής πολιτική ομάδα η οποία επιχωριάζει στον Ελληνισμό. Για να γίνεις μέλος της θα πρέπει να υποστείς πολιτική, ενίοτε και εθνική λοβοτομή, δηλαδή να απολέσεις την ανεξάρτητη αξιολογική κρίση. Βασική αρχή της πολιτικής συμπεριφοράς των κομματοκυνών είναι να θεωρείς αμαρτία οποιαδήποτε κριτική διάθεση προς το κόμμα που υπηρετείς. Αν μισήσεις το κόμμα, τότε το κόμμα θα μισήσει εσένα, άρα καταρρέεις, παύεις να υπάρχεις. Η δε τυφλή υποταγή και σταθερή αφοσίωση στο κόμμα προβάλλεται ως η μόνη τους αρετή, η οποία βαφτίζεται ως εντιμότητα και τεκμήριο πολιτικής γνησιότητας.

Προσφιλείς τους φράσεις: «Πάνω απ' όλα το κόμμα!» και εναβρυνόμενοι, «είμαι του τάδε κόμματος μέχρι το κόκαλο!»

Συζητούν με αυτιστική διάθεση και με ακατέργαστες πολιτικά απόψεις πιστεύοντας ότι τεκμαίρουν το αλάθητο, κάνοντας την τρίχα τριχιά, όταν πρόκειται για το κόμμα τους, και ψειρίζοντας την μαϊμού όταν πρόκειται για τους αντιπάλους. Έτσι ψευδαισθάνονται ότι μονοπωλούν την αλήθεια, είτε επαγωγικώς είτε απαγωγικώς, αλλά στην ουσία, τοξικώς για την κοινωνία. Όταν βρίσκεται το κόμμα τους στην εξουσία, την οποία υπεραγαπούν μόνο και μόνο για να την εναρίζουν, είναι βυθισμένοι στη νιρβάνα της πολιτικής ευτυχίας. Ευρισκόμενοι όμως στην αντιπολίτευση, ως κομματικώς ορθόδοξοι, γίνονται αυθωρεί και παραχρήμα καθολικώς διαμαρτυρόμενοι και θυμούνται την καημένη τη Δημοκρατία.

Ποτέ ανώνυμοι και ουδέποτε αξιοπρεπώς επώνυμοι αλλά πάντοτε κομματικώς φερώνυμοι, γιατί στην προσωπική τους ταυτότητα υπερέχει το όνομα του κόμματος τους και όχι η προσωπικότητά τους. Διαβαθμίζονται σ' αυτούς που ικανοποιούνται με ένα κοκαλάκι από τα αποφάγια που τους ρίχνουν οι πιο υψηλά ιστάμενοι και στους πιο «ικανούς» και προνομιούχους, οι οποίοι απαιτούν σωστή μπριζόλα. Τα πλήρη γεύματα είναι για άλλο είδος της δημοσίας μας κονίστρας, τους επαγγελματίες της πολιτικής, αυτούς που ξέρουν οι κομματοκύνες πιστώς να υπηρετούν.

Υποφέρουν, και μαζί τους όλοι μας, από κομματική λογόρροια που εκφέρεται με χαρακτηριστικό πεφυσιωμένο ύφος. Λαμποκοπούν βλακεία και σε πονά το μυαλό να συζητάς μαζί τους. Ό,τι και να πουν εξικνούνται στο ίδιο σημείο... την ωραιοποίηση και απολυτοποίηση του κόμματος. Όταν συναντήσουν κανένα αδήωτο από το κομματικό κατεστημένο και εκλάβουν τα υπονοούμενα και τις νοηματικές προεκτάσεις ως ενάντια του κόμματος, τότε αρχίζουν να τον βλέπουν υπό γωνία. Αν πάλι γίνει πιο ευθύς ασκώντας καυστική κριτική για τις επιλογές του κόμματος, τότε αναλόγως της στιγμιαίας ή μόνιμης σχέσης μαζί του θα υποστεί τις συνέπειες της αυθαιρεσίας τους. Αν τυγχάνει να είναι συνδαιτυμόνας θα γίνουν κακέμφατοι και θα εισπράξει την περιφρόνηση και τη χλεύη για το υπόλοιπο της ώρας. Αν τυγχάνει όμως να είναι στην ίδια κοινωνική συνομάδωση ή στον ίδιο εργασιακό χώρο, αφού πρώτα τον διαβάλουν ως προβληματικό, θα τον περάσουν από καυδιανά δίκρανα.

Τους βλέπουμε να περιφέρονται άλλοτε ως εκθέματα σε κομματικές συγκεντρώσεις, αγαλλιάζοντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς, όταν οι ηγέτες τους αρχίζουν τους αφορισμούς και τα «θα», και άλλοτε ως αδέσποτοι σκύλοι στα καφενεία και στις παρέες επιδεικτικώς γαβγίζοντας, οικειοποιούμενοι αυθαιρέτως τις συζητήσεις, το χώρο και το χρόνο. Όσο, όμως, και να φαίνονται κομματικά σκυλιά, στην ουσία πρόκειται για διαβουκολούμενα προβατάκια και στην πραγματικότητα κομπάρσοι βουλιαγμένοι στην ψευδαίσθηση ότι απολαμβάνουν ένα δίλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο τον οποίο τους εκχωρούν οι υψηλοί σεναριογράφοι από τα κόμματα που υπηρετούν.

Αναπόσπαστο μέρος του κομματικού τους έργου είναι οι «ιερές» και εργολαβικές αποστολές, πάντοτε εν ονόματι της δημοκρατίας, τουτέστιν τα άγια τοις κομματοκυσί. Υπενθυμίζουν σε προεκλογικές περιόδους τους ψηφοφόρους το ρουσφέτι για το οποίο μερίμνησαν να μεσολαβήσουν, υποδεικνύοντας εν κατακλείδι ότι ήρθε η ώρα να αποπληρώσουν τα γραμμάτια. Οι πιο θρασείς εξ αυτών προχωρούν να γαργαλήσουν απροθύμους ψηφοφόρους τανταλίζοντας υποσχέσεις για μελλοντικό βόλεμα. Έτσι, απέκτησαν τη διπλή ιδιότητα του πλασιέ της ελπίδας για αδαείς ή επιτήδειους ψηφοφόρους και του εκτελωνιστή συμφερόντων, φιλοδοξιών ή ματαιοδοξιών καιροσκόπων πολιτικών. Η πιο βρόμικη αλλά θελκτική αποστολή από όλες είναι αυτή της δολοφονίας χαρακτήρων των μη «ημετέρων». Είναι άλλωστε γι' αυτούς φυσιολογικό γιατί όποιος ξέρει να κολακεύει ξέρει και να συκοφαντεί ή καλύτερα «ει χωλώ παροικήσει και συ υποσκάζειν μαθήσει».

Υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά μεταξύ των κομματοκυνών και των σφουγγοκωλάριων, ενός άλλου ρόλου του δημοσίου μας θεάτρου. Οι πρώτοι συνειδητά στρατεύονται στην υπηρεσία του κόμματος, το οποίο υπηρετούν με φανατισμό ενώ οι δεύτεροι κινούνται μονίμως τυχοδιωκτικά και τους βρίσκεις να παρασιτούν στις παρυφές της εκάστοτε εξουσίας, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας. Οι κομματοκύνες κινούνται στο φως, γι' αυτό είναι ευδιάκριτοι, ενώ οι σφουγγοκωλάριοι προτιμούν την αμφιλύκη για να κινούνται ιεροκρυφίως και για να μπορούν να ξεγλιστρούν όταν η πυξίδα του συμφέροντος δείχνει άλλη κατεύθυνση.

Έτυχε να συναντήσω κάποτε ένα κομματοκύνα, απ' αυτούς που επιθυμούν να πεθάνουν πιο γρήγορα από τον αρχηγό του κόμματός τους, μόνο και μόνο για να τους εκφωνήσει τον επικήδειο. Μπήκαμε σε πολιτική συζήτηση και στο τέλος συμφώνησε μαζί μου. Όταν όμως ευγενικώς του υπέδειξα ότι αν συμφωνεί μαζί μου θα πρέπει να διαφωνεί με το κόμμα του, αφού σκοτείνιασε το πρόσωπό του και για μερικά δευτερόλεπτα περιπλανήθηκε το βλέμμα του στο άπειρο, συνειδητοποιώντας τη γκάφα που έπαθε και προσπαθώντας να περισώσει τα υπολείμματα κομματικής «αξιοπρέπειας», σαστισμένος μου είπε: «Καλά, αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ με όλα όσα λες». Τότε τον ρώτησα που ακριβώς διαφωνεί και εμφανώς ταραγμένος κοίταξε το ρολόι και είπε: «Είμαι βιαστικός. Θα τα πούμε μία άλλη φορά». Έβλεπα ατάραχος εκείνο το ανθρωπάκι να απομακρύνεται με την ουρά στα σκέλια επιβεβαιώνοντας εκ νέου την από μακρού διαπίστωση ότι όσο εγγύτερα έρχομαι εις τα κομματόσκυλα άλλο τόσο μικρότερα μου φαίνονται.

Στον Ελληνισμό ανέκαθεν υπήρξε αναγκαία και δεόντως αιτιολογημένη η ύπαρξή τους σε περιόδους εθνικών και κοινωνικών κρίσεων, γιατί ως αλυσοδεμένα μυαλά καθίστανται οι χρήσιμοι ηλίθιοι και οι αχθοφόροι της υποτέλειας για τα ηττημένα μυαλά των ηγεσιών τους. Εξωτερικώς, λειτουργούν ως αγιογράφοι της μυθοποίησης των πολιτικών μεσσιανικών φιγούρων, αυτών που έταξαν στη ζωή τους να «σώσουν» την κοινωνία και το έθνος μας. Εσωτερικώς, λειτουργούν μονίμως ως γελωτοποιοί των αθλίων. Φανταστήκατε ποτέ τι θα έκαναν όλοι εκείνοι οι Δον Κιχώτες της πολιτικής μας ζωής, αν δεν είχαν τόσους οσφυοκάμπτες προθύμως να τους υπηρετούν και να τους καμουφλάρουν την εικόνα με τα θυμιάματά τους;

* Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)


  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ξεκίνησε από δήμαρχος και εργαλείο των κεμαλιστών στρατιωτικών. Έγινε πρωθυπουργός και φυλάκισε τους ευεργέτες του. Τώρα γίνεται και κοινός νταβατζής προσφέροντας πόρνες "χριστιανικής κοπής" στους ισλαμοφασίστες της Συρίας. Τελικά, υπάρχει πρόοδος ακόμη και στην κατάντια, ενός... "μεγάλου" αρχηγού
Εδώ και περίπου 3 μήνες είχαμε πληροφορηθεί το (κυριολεκτικά) αδιανόητο, αλλά και εξίσου εξευτελιστικό (για το σύνολο των πρωταγωνιστών) γεγονός και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε, πόσο δε μάλλον να το κάνουμε ευρύτερα γνωστό. Η είδηση, όμως, είναι αληθινή και αποτελεί πραγματικό κόλαφο, ενώ θα θεωρούνταν ως μέγα ψέμα, εάν δεν γραφόταν από την Λιβανέζικη εφημερίδα «Αλ Ακχμπάρ» (με έντονο θρησκευτικό όνομα), η οποία δημοσιοποίησε τις στενές σχέσεις «τρίτου τύπου» που έχει αναπτύξει η Άγκυρα με τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές, τους μισθοφόρους μουτζαχεντίν και τους επαγγελματίες δολοφόνους της Αλ Κάιντα, οι οποίοι στηρίζονται με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Και δεν είναι μόνο το ότι η Τουρκία προσφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό, δεν είναι μόνο το ότι η Τουρκία έχει δώσει στρατιωτική τεχνογνωσία μέσω αξιωματικών της που δρουν είτε ως διοικητές είτε ως σύμβουλοι των ταγμάτων δολοφόνων ισλαμιστών, ούτε το ότι στις τάξεις των ισλαμοφασιστών έχουν καταταγεί και έχουν σκοτωθεί τούρκοι πολίτες.

Η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν δεν λειτουργεί μόνο ως χώρος εκπαίδευσης και ξεκούρασης των «ιερών μαχητών» που δολοφονούν γυναικόπεδα ή απελευθερώνουν χημικό αέριο (π.χ. Σαρίν, που συμπτωματικά έχει χρησιμοποιηθεί και σε επιθέσεις της Άγκυρας κατά κουρδικών χωριών).
Η ψυχολογική στήριξη των δολοφόνων που έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν την πανωλεθρία, φαίνεται πως αποτελεί πλέον το μέγιστο μέλημα του κυρίου Ερντογάν, ο οποίος –όπως μας ενημερώνει η Λιβανέζικη εφημερίδα- φρόντισε να διοχετεύσει έναν αριθμό από «επαγγελματίες» του αρχαιότερου επαγγέλματος (πόρνες), για να αναπτερωθεί το πεσμένο ηθικό των άτακτα οπισθοχωρούντων ισλαμιστών δολοφόνων…!!!
Μάλιστα, αν και είναι πραγματικά μεγάλη η ευχαρίστηση των ισλαμοφασιστών, που έχουν πέσει με τα μούτρα στο… «σπορ», έχουν παρουσιαστεί προβλήματα με διενέξεις που ξεσπούν μεταξύ τους, αφού ο τούρκος πρωθυπουργός δεν υπολόγισε καλά το μέγεθος των σεξουαλικών ορέξεων των «στρατιωτών του ισλάμ» και έστειλε μικρό αριθμό από πόρνες, με αποτέλεσμα οι αξιωματικοί να αιτηθούν αύξηση του… «εμπορεύματος», αφού δημιουργεί επικίνδυνες έριδες ο μικρός αριθμός από πόρνες που προσπαθούν μάταια να αναχαιτίσουν το ισλαμικό ασίγαστο πάθος για σεξ πριν οι ακαταμάχητοι επί πληρωμή ισλαμιστές εραστές μεταφερθούν στον Παράδεισο όπου τους περιμένουν παρθένες και μικρά αγοράκια μέσα σε βουνά από… πιλάφι!

Εδώ, βέβαια, ξεκινάει και η μεγάλη απορία όλων, αφού το Ισλάμ όχι μόνο δεν αποδέχεται την πορνεία, αλλά και την καταδικάζει με ποινές θανάτου… Άρα, πως μπόρεσε μεν ο τούρκος πρωθυπουργός να «προωθήσει» μία τέτοιου είδους ψυχολογική στήριξη και πως οι «πιστοί και φανατικοί στρατιώτες του ισλάμ» δέχτηκαν να συνευρίσκονται με πόρνες;
Η απάντηση στην ερώτηση είναι πολύ εύκολη (αν και θα μπορούσε να αιτιολογηθεί με κάποια γαλλική μετάφραση της γνωστής φράσης "στον έρωτα όλα επιτρέπονται"), αφού αυτές οι πόρνες ναι μεν διοχετεύθηκαν από καζίνο ή άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα και έχουν έδρα τους την Κωνσταντινούπολη, αλλά –το σημαντικότερο- δεν είναι μουσουλμάνες! Είναι κατ’ εξοχήν χριστιανές, προερχόμενες από χώρες της Βαλκανικής και της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία κ.α.).

Έτσι, ο Ταγίπ Ερντογάν δίνει την διπλή ευχαρίστηση στους «μαχητές» στους οποίους δίνει την δυνατότητα να εκτονώσουν την σωματική τους ανάγκη και τους «θερμαίνει» ψυχολογικά με το να συνευρίσκονται με χριστιανές, πριν ριχτούν στην μάχη, όπου θα βιάσουν, θα σκοτώσουν, θα αποκεφαλίσουν, να κάψουν ζωντανούς κατά κύριο λόγο χριστιανούς και χριστιανές (ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως διαπιστώνετε και στην φωτογραφία) της Συρίας. 
Εξάλλου, το γεγονός του βιασμού και της πορνείας με αλλόθρησκες αφού το έχουν επιτρέψει κατά επανάληψη στο παρελθόν οι μουλάδες, άνετα επαναλαμβάνεται και στις ημέρες μας με τις... ευλογίες των πολιτικών και των θρησκευτικών λειτουργών, αφού είναι επίσης γνωστό πως στο Ισλάμ η θρησκεία αποτελεί το ναρκωτικό για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολεμικές-στρατιωτικές στοχεύσεις.
Το ότι η Δύση σιωπά, σημαίνει δύο πράγματα: είτε δεν γνωρίζει τα συμβαίνοντα (γεγονός μάλλον απίθανο, με το πλήθος των μυστικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο έδαφος της Συρίας αλλά και στις γειτονικές χώρες όπως είναι η Τουρκία), είτε αποκομίζουν ή περιμένουν τα δικά τους οφέλη (ως παλαιού τύπου νταβατζήδες που ξέρουν πότε να ζητήσουν την… πληρωμή τους).

Η είδηση, όπως μεταδόθηκε από την Λιβανέζικη εφημερίδα «Αλ Ακχμπάρ» και μεταφράστηκε από τα Τουρκικά Νέα
Το ύστατο σημείο της «ισχυρής Τουρκίας»: «Η Τουρκία μεταφέρει και πουτάνες για τους Σύριους μαχητές της τζιχάντ»!
Η λιβανέζικη εφημερίδα Αλ Ακχμπάρ ανέφερε πως η Τουρκία δεν αρκείται στην παροχή καταφυγίου για τους τρομοκράτες, αλλά εκτός από τον εξοπλισμό των μελών της αντιπολίτευσης, τους παρέχει και πουτάνες.
Αναφέρεται πως η Τουρκία για τους μαχητές του OSO και του Μετώπου Noύσρα οι οποίοι διαπράττουν σφαγές στην Συρία και έχουν φέρει την χώρα στο σημείο της κατάρρευσης, εκτός από όπλα, μεταφορές και καταφύγιο, παρέχει ακόμη και Τουρκάλες πόρνες από καζίνο και νάιτ κλαμπ, ώστε να γλεντήσουν.
Μάλιστα όπως αναφέρει ο Ομέρ Οντεμίς στην εφημερίδα Γιούρτ, στην αρχή οι μαχητές ευχαρίστησαν την Τουρκία για αυτήν την ¨υπηρεσία¨, αλλά αργότερα ξέσπασαν μεταξύ τους διαμάχες καθώς αδυνατούσαν να μοιραστούν μεταξύ τους αυτές τις ¨υπηρεσίες¨.
Οι διοικητές του OSO και του Μετώπου Νούσρα παραπονέθηκαν στους Τούρκους αξιωματικούς πληροφοριών πως αυτού του είδους οι παρεχόμενες «υπηρεσίες» είναι ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών αναγκών, και ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι θα μπορούσαν να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών.
Στα παράπονα αυτά αναφέρεται πως καθώς φαίνεται ότι ο πόλεμος αυτός θα διαρκέσει πολύ, παρατίθενται ως εξής τα αιτήματα : ¨ Τα χρήματα και τα όπλα που μας δίνονται για αυτόν τον πόλεμο δεν είναι το παν. Ο πόλεμος φαίνεται ότι θα διαρκέσει πολύ. Παρά την έκδοση του φετφά για την κάλυψη των σεξουαλικών αναγκών των μαχητών της τζιχάντ, η κάλυψη είναι ανεπαρκής. Η στήριξη που παρέχει η Τουρκία σε αυτό το θέμα είναι ανεπαρκής. Εμείς δεν ζητάμε από εσάς να πολεμήσετε μαζί μας, αλλά να κάνετε έκκληση στις γυναίκες σας να κάνουν το καθήκον της τζιχάντ¨.
Τότε τα μέλη της ΜΙΤ τους ρώτησαν αν θα δεχόταν ή όχι πόρνες. Η απάντηση των μαχητών ήταν πως δεν τους ενδιαφέρει από θα προέρχονται οι γυναίκες, και ότι έχει παρασχεθεί ο σχετικός φετφάς-άδεια για να συνάψουν σχέσεις οι μαχητές της τζιχάντ με γυναίκες.
Η ΜΙΤ μάζεψε με το ζόρι γυναίκες
Σύμφωνα με αυτά που μεταδίδει η εφημερίδα Αλ Ακχμπάρ, αξιωματικοί της ΜΙΤ, μάζεψαν με το ζόρι 80 γυναίκες από νυχτερινά κλάμπ σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα υποσχέθηκαν στις γυναίκες πως εάν μεταβούνε στην Συρία θα κερδίσουν πολύ περισσότερα από αυτά που κερδίζουν στην Τουρκία. Αλλά τις είπαν πως η πληρωμή θα γίνεται με τον όρο της ικανοποίησης των μαχητών της τζιχάντ. Επίσης παρασχέθηκαν στις γυναίκες υποσχέσεις για προστασία και την ασφάλεια της ζωής τους.
Η Αλ Ακχμπάρ επιβεβαιώνει πως η ομάδα αυτή των γυναικών στάλθηκε στο Χαλέπι. Με τουρκικά οχήματα πέρασαν μυστικά τα σύνορα, και μεταφέρθηκαν μυστικά σε χωριό που κατέχουν οι ένοπλες ομάδες στα βόρεια του Χαλεπίου.
Haber.sol.org 5/5/2013

Στην περίπτωση της Ελλάδας, ευτυχώς που υπάρχει ο Καμίνης και οι διάφορες ΜΚΟ που καλύπτουν το τεράστιο μέγεθος αναγκών των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην χώρα. Το ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που μένουν «ακάλυπτες» με αποτέλεσμα καθημερινά να γίνεται μία τουλάχιστον δολοφονία ή ένας βιασμός, προφανώς βρίσκεται μέσα στα αποδεκτά νούμερα των… παράπλευρων απωλειών…

Κωνσταντίνος


Καταταγείτε, μας έλεγαν, καταταγείτε.Θα περάσετε «ωραία στον ρωμαϊκό στρατό». Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός των λε­γεωνάριων του Καίσαρα όταν άρχιζαν οι μπούφλες από τον Αστερίξ και τον Οβελίξ στο διάσημο γαλλικό κόμικ. «Δεσμεύομαι για τον κατώτατο μισθό» είχε πει πριν από λίγο καιρό ο πρωθυ­πουργός σε συνέντευξή του στη «Real News» δίνοντας πρόσκαιρη ανακούφιση στους σύγχρονους λεγεωνάριους που έχουν αναλάβει το κουπί της γα­λέρας με προορισμό το φως στην άκρη του τούνελ. 

Ο «νέος» νέος κατώτατος μισθός, που έφτασε μαζί με το πολυνομοσχέδιο την Κυριακή των Βαΐων, δεν ήταν απλώς μια νέα εργασιακή μπούφλα. Ο κατώτατος μισθός φαίνεται ότι είναι απαίτηση της «αγοράς» και ότι στην ουσία το κράτος έχει χάσει την μπάλα. Όσο το εργασιακό τοπίο είναι πιο άνυδρο και από την έρημο Σαχάρα τόσο η μικρότερη δυνα­τή πληρωμή θα είναι μικρότερη και από το μοβ χαρτονόμισμα των 500 ευρώ.
Κάποτε ήταν μέγα θέμα συζήτησης η «γενιά των 700 ευρώ». Έστω και αν η πραγματική αμοιβή αυτής της γενιάς κυμαινόταν ακόμη παρακάτω. Εν έτει 2013 θεωρείται είδηση το να βρεθεί μια θέση για αυτά τα χρήματα. Άλλωστε ο Πέτρος Δούκας, κάποιους μήνες πριν, είχε... «προβλέψει» το μέλλον: σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στην προσωπι­κή του ιστοσελίδα με τίτλο «90+ Προτάσεις για ένα Ελληνικό New Deal II», κατέβασε την πρόταση για πρόγραμ­μα εθελοντικής εργασίας, δωρεάν (για τους εργοδότες).

Χαράς ευαγγέλια
«Η ανεργία των νέων είναι καταθλι­πτική, απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη» έγραφε ο πρώην υφυπουργός Οικονο­μικών και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, και γι’ αυτό πρότεινε όλοι οι άνερ­γοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η πολιτεία, η Τοπική Αυ­τοδιοίκηση και ο ιδιωτικός τομέας.

Διόλου άσχημα, λοιπόν, που η εθελο­ντική εργασία, την οποία οραματίστηκε ο Δούκας, τελικά δεν θα είναι... εντε­λώς εθελοντική: έως και 19,6 ευρώ την ημέρα θα παίρνουν, σύμφωνα πάντα με το πολυνομοσχέδιο, όσοι άνεργοι απα­σχοληθούν σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαράς ευ­αγγέλια στις ουρές του ΟΑΕΔ... Ειδικά αν υπολογίσει κανείς, με τις τρέχουσες τιμές, ότι
♦  για δυο εισιτήρια σε μέσα μαζικής μεταφοράς,
♦ για ένα λίτρο γάλα,
♦ για μισό κιλό ψωμί,
♦ για ένα κοτόπουλο,
♦ για ένα κιλό πατάτες
♦ και κατιτίς στην άκρη για πάγιους λο­γαριασμούς, που δεν θα πρέπει όμως να ξεπερνούν τα 130 ευρώ τον μήνα, το ημερομίσθιο που χρειάζεται κα­νείς φτάνει τα 19 ευρώ! Το να έχεις 60 ολόκληρα λεπτά για προσωπικά έξοδα την ημέρα δεν είναι και άσχημα για... λεγεωνάριος.

Πάντως, υπάρχουν και άλλες κατηγο­ρίες εργαζομένων, που δεν έχουν καν τον τιμητικό βαθμό του λεγεωνάριου.
* Επιχειρηματίας που έχει ρίζες στον χώρο του αθλητισμού προσπαθεί εδώ και καιρό να μπει σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Αν τα καταφέρει, η πρότασή του προς τους εργαζομένους είναι να δηλώ­σουν άνεργοι και να παίρνουν 300-400 ευρώ τον μήνα για εξάωρο και πενθή­μερο και... μισό ένσημο του ΙΚΑ.
* Σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, με 43 καταστήματα εντός Αττικής, πέρ­σι μετά το Πάσχα πήγαν στους εργαζο­μένους νέες συμβάσεις, με καινούργιες μειώσεις μισθών που φτάνουν συνολι­κά το 33%, διότι «το κάνουν και άλλες επιχειρήσεις και έτσι λέει ο νόμος».
* Για εύκολους λύτες το σταυρόλεξο σε μεγάλο όμιλο: Αν από τα 400 ευρώ τον μήνα αφαιρέσεις τις ασφαλιστικές εισφορές που δίνεις για τον ΟΑΕΕ κάθε δίμηνο, πόσα μένουν;
* Σε μια από τις τουριστικές αγορές που φέτος, όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα πάει καλά, στην Κέρκυρα, υπήρχαν αγγελίες που ζητούσαν νέους 18 έως 23 ετών, ώστε ο μισθός τους να μην ξε­περνά τα 410 ευρώ καθαρά. Με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες θα «φάνε» τη θέ­ση πολλών μαθητευόμενων από Ρουμα­νία, Τσεχία και Πολωνία που κάλυπταν τις θέσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Παπούτσι από τον τόπο τους θα ψω­νίσουν, γενικά, πολλοί ξενοδόχοι, αφού το εγχώριο «προϊόν» θα κοστίσει πιο φθηνά, μια και δεν θα πρέπει να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς και διαμο­νής. Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα αυτού που έχει χαρακτη­ριστεί ως «εργασιακός μεσαίωνας»... Οπότε το ερώτημα είναι ένα: Ποιος εί­ναι τελικά ο κατώτατος μισθός;

Από το Ποντίκι, μοντάζ Γρέκι


Στο κρεβάτι του Προκρούστη μπαίνουν οι περίπου 343.000 συντάξεις στον ΟΑΕΕ, αφού το υπουργείο Εργασίας προωθεί μείωση 25 ευρώ τον μήνα σε όλους τους συνταξιούχους. Αφού δεν πέρασε η ρύθμιση που μείωνε κατά 35% τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων, τώρα το υπουργείο ετοιμάζεται να επιβάλλει περικοπή σε όλες τις συντάξεις, για να αντισταθμίσει την εκτίμηση για έλλειμμα στο ταμείο των αυτοαπασχολούμενων, που έως το τέλος του 2014 αναμένεται να φτάσει τα 600.000.000 ευρώ. Αρμόδια στελέχη της Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν υπολογίσει ότι μια μείωση κατά 25 ευρώ τον μήνα στις συντάξεις που χορηγεί ο ΟΑΕΕ (ΤΣΑ, ΤΕΒΕ, ΤΑΕ) θα επιφέρει εξοικονόμηση δαπάνης που μπορεί να φτάσει έως και τα 200.000.000 ευρώ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Υπάρχουν άλλες δύο εναλλακτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όμως με πολύ μικρότερη εξοικονόμηση κόστους. Η πρώτη αφορά την εύρεση των «μαϊμού» και των ανυπόγραφων συντάξεων και την άμεση διακοπή καταβολής τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, η εξοικονόμηση που θα προκύψει θα είναι στην καλύτερη περίπτωση της τάξης των 50.000.000 ευρώ έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Η δεύτερη εναλλακτική πρόταση αφορά την αύξηση των εσόδων από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Ομως αυτή η πρόταση εξαρτάται από την επιτυχία της ρύθμισης που κανείς στο υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένη. Η διαδικασία υπαγωγής σε αυτήν καθώς και οι όροι που απαιτούνται καθιστούν εξαιρετικά επισφαλή την αποδοτικότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ΟΑΕΕ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, αφού τα έσοδα έχουν καταρρεύσει, ενώ οι δαπάνες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά μέσο όρο ο Οργανισμός εισπράττει κάθε μήνα 120.000.000 ευρώ το 2013, όταν για την καταβολή μισθών και συντάξεων απαιτούνται περίπου 255.000.000 σε μηνιαία βάση. Με το 48% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ να μην καταβάλλει τις εισφορές του, το πρόβλημα κάθε μήνα γίνεται εντονότερο.