Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

26 Οκτ 2015

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

«Ευτυχώς που υπογράψαμε το τρίτο μνημόνιο και παραμείναμε στην Ευρώπη. Έτσι οι λαθρομετανάστες δεν παραμένουν στην Ελλάδα και προχωρούν για χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης» μας δήλωνε περιχαρής ο Πάνος Καμμένος (σε πλήρη συντονισμό με τα παπαγαλοειδή). Μόνο που (αν κι εμείς προειδοποιήσαμε σε όλους τους τόνους για το λάθος έως και την επικινδυνότητα του σκεπτικού του προέδρου των ΑΝΕΛ) κανείς από τους πρόθυμους υπογραφείς του τρίτου μνημονίου δεν λογάριαζε τον… «ξενοδόχο». Και ο «ξενοδόχος» δεν είναι άλλος από την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, η οποία αφού προώθησε επικοινωνιακά το ανθρωπιστικό της πρόσωπο, αποφάσισε πως το εθνικό, οικονομικό και δημογραφικό κόστος της υποδοχής ενός άγνωστου αλλά τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών – προσφύγων είναι δυσανάλογο των ό,ποιων οφελημάτων…

Αποτέλεσμα; Μία αιφνιδιαστική σύσκεψη των ευρωπαίων ηγετών, στην οποία κλήθηκαν οι ευρωπαίοι ηγέτες να δεχθούν το γερμανικό σχέδιο διαμοιρασμού των μεταναστευτικών πληθυσμών. Σχέδιο που «επέβαλε» την (σταθερή) διαμονή 50.000 λαθρομεταναστών – προσφύγων (στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στον σημερινό πληθυσμό των λαθρομεταναστών που υπάρχει στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να αλλάξουν οι αριθμοί στην «ποσόστωση», δηλαδή η Ελλάδα να εξαναγκαστεί να δεχτεί πολύ περισσότερους λαθρομετανάστες – πρόσφυγες από την πρόσφατη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών). Το γερμανικό αυτό σχέδιο δεν έγινε αρχικά δεκτό από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα προσφυγικό κέντρο των 50.000 ανθρώπων στην… Αθήνα! Δέχτηκε όμως οι πρόσφυγες που θα διαμένουν στην Ελλάδα να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες, των 20 και των 30 χιλιάδων…!!! Οι 20.000 θα διαμένουν σε διαμερίσματα που θα πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι 30.000 θα δημιουργήσουν μία ή περισσότερες μικρές «πόλεις» (διαμονή στο Ολυμπιακό χωριό ή σε πρώην στρατόπεδα…).

Είναι προφανές πως ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας να «παίζει με τις λέξεις» αντιμετωπίζει διαφορετικά τους 50.000 από τους 20.000 συν 30.000 λαθρομετανάστες – πρόσφυγες!!!
Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα επιβαρύνεται με άλλους 50.000 ή και περισσότερους μόνιμους(;) κατοίκους, οι οποίοι προστίθενται στον ήδη υπάρχοντα άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών – προσφύγων…! Στην πολιτική ηγεσία της χώρας αρκεί το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (δηλαδή και η Ελλάδα) θα πληρώνει τα έξοδα διαμονής των λαθρομεταναστών.

Η δική μας ερώτηση μετά από όλα αυτά αφορά εκείνους τους λαθρομετανάστες – πρόσφυγες που θα διαμένουν σε ενοικιαζόμενα από την Ευρώπη διαμερίσματα. Έχουν βρεθεί αυτά τα διαμερίσματα και αν ναι με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή τους; Αν δεν έχουν βρεθεί, τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση; Θα προχωρήσει σε ενοικιάσεις διαμερισμάτων που έχουν (ή πρόκειται να έχουν λίαν συντόμως) Ελληνικές τράπεζες και ξένα funds; Δηλαδή, η κυβέρνηση θα φιλοξενεί τους λαθρομετανάστες σε διαμερίσματα Ελλήνων πολιτών που θα έχουν κατάσχει ή εκπλειστηριάσει οι τράπεζες και τα funds;
Μήπως ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς δέχτηκε από την κυρία Μέρκελ και πως σκοπεύει να διαχειριστεί επακριβώς αυτή την «συμφωνία»;
Ρωτάμε, αν και τις απαντήσεις, δυστυχώς, ήδη τις γνωρίζουμε. Και οι απαντήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τα κυβερνητικά επικοινωνιακά τεχνάσματα και ευχολόγια. Οι ευθύνες τόσο του κ. Τσίπρα, όσο και του κ. Καμμένου, για τα όσα θα συμβούν, είναι τεράστιες… Από τους ίδιους εξαρτάται αν οι αποφάσεις τους θα είναι εγκληματικές και εθνοκτόνες…

ΥΓ: Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος να εισάγουν νέα μαθηματικά, αφού πιστεύουν πως άλλο είναι το 50 και άλλο το 30+20...!!! Αυτό όμως δεν σημαίνει πως με τις "μαθηματικές τους πράξεις" δεν παύουν να παραδίδουν μεθοδικά την Ελλάδα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τρία μεταπολιτευτικά καθεστωτικά κόμματα, τρεις διαφορετικές πρακτικές εξυπηρέτησης της πολιτικής τους πελατείας.

Η ΝΔ βόλευε μόνο τους ημέτερους, τους κολαούζους των πολιτικών οικογενειών, τους κουμπάρους, τους κομματάρχες των δικτύων πολιτικής πατρωνίας των βουλευτών και κάποιους πολιτικούς φίλους.

Το ΠΑΣΟΚ κομματικοποίησε το κράτος και βόλευε με το πράσινο χαρτί.

Η Αριστερά φαίνεται ότι επέλεξε να φορολογεί τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Τώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για μοίρασμα, η αριστερή πολιτική πελατεία πρέπει να βολευτεί με τη φορολόγηση των πολιτικών αντιπάλων και την μη επιβάρυνση της ίδιας. Τόσο η ίδια η φορολόγηση, όσο και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν να υπάρχει εμμονή για ταξική διάκριση στη φορολόγηση.

Εννοείται ότι και τα τρία καθεστωτικά κόμματα, αφήνουν στο απυρόβλητο και υπηρετούν την ολιγαρχία με τις διάφορες μορφές της.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Στέλιου Παπαθεμελή

Οι σύγχρονες κατοχικές αρχές της χώρας (Βερολίνο-Βρυξέλλες-Δανειστές) έχουν αποχαλινωθεί εντελώς. Προσθέτουν συνεχώς νέα, βαναυσότερα βάρη. Δεν κρύβουν το στόχο τους για «ρουμανοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά και εδώ έχουν στρεβλά μέτρα. «Ρουμανοποιούν»συντάξεις-μισθούς, στην κλίνη του Προκρούστη ή έστω του … Κατρούγκαλου, αλλά αφήνουν «γερμανικό» το κόστος ζωής.

Ο Σόϊμπλε τα “ψάλλει” των δικών μας. Δεν κατάλαβε λέει τι νόημα είχε το δημοψήφισμα. Εμείς το καταλάβαμε όταν κόντρα στο 62% που απέρριπτε την πολιτική Σόϊμπλε αυτοακυρώθηκε εκείνο και υπερίσχυσε ο Γερμανός. «Οι Έλληνες είναι ένας μεγάλος λαός αλλά δεν είναι κράτος», μας κατακεραύνωσε ο πονηρός. Αφήστε μας όμως επιτέλους κύριε να γίνουμε κράτος, από την εποχή της Βαυαροκρατίας μας κανοναρχείτε εσείς…

Μέρες εθνικής μνήμης οι επόμενες. Η μεγαλειώδης Προέλαση του Ελληνισμού 1912-13 που διπλασίασε την Ελλάδα και η ηρωική Αντίστασή του στην επίθεση του φασιστοναζιστικού Άξονα 1940-41.

Στην Άγκυρα ξεχείλισε εσχάτως ο απύλωτος φιλοτουρκισμός της Καγκελαρίου. «Γερμανία-Τουρκία, αιώνια συμμαχία»! Εμείς τί κάνουμε;

Σ΄ αυτόν τον αγιασμένο με το αίμα ηρώων και αγίων τόπο «Οι Μαραθώνες γεννούν τους Παρθενώνες»(Παλαμάς). Οι ανένδοτοι αγώνες για την Ελευθερία γεννούν τον πολιτισμό και εγγυώνται κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Το ξεχνούμε.

Η Μέρκελ ξεσάλωσε για Κύπρο και Αιγαίο χαρίζοντας ελληνικά δικαιώματα στον σουλτάνο. Επιβάλλεται άμεση και κοφτή απάντηση στην νέα γερμανική πρακτική.

Και άλλοτε, λίγο πριν το 1912, ήταν:
«Σβυσμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μές στη χώρα.
(…)Τα χέρια είναι παράλυτα και τα σφυριά παρμένα
Και δε σφυροκοπά κανείς τ΄ άρματα και τ΄ αλέτρια».
(Παλαμάς)
Ήταν η εποχή τού «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»(1893), του πολέμου ντροπής(1897), του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Η τοτινή όμως ήττα μετετράπη σε ευκαιρία και εμπροσθοβαρή δύναμη που αιμοδότησε την Προέλαση.

Δοκιμάστηκε άγρια και ο Ελληνισμός του Μεσοπολέμου. Η Μεγάλη Ιδέα συνετρίβη στον υγρό τάφο της προκυμαίας της Σμύρνης. Παρά ταύτα η βαθύρριζη πίστη του και η πολεμική του προετοιμασία τον κατέστησαν ικανό να ανανεώσει με την 28η Οκτωβρίου τις λαμπρότερες στιγμές της ιστορίας του. Κακούργημα των φαρισαίων εκείνων που διεκήρυτταν τότε ότι τάχα στο εξής θα λένε «όχι ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες σαν Έλληνες». Αυτοί κατέστησαν εκ του μη όντος την Τουρκία συνδαιτυμόνα στην Κύπρο και θέλουν τώρα και στο Αιγαίο. Στο μεταξύ προ έκυψε, φυτρώνοντας εκεί που δεν την σπέρνεις, η Μέρκελ ως αυτοπροβαλλόμενος διαιτητής και…δωρητής ενταξιακών κεφαλαίων στον Ερντογάν.

Καιρό τώρα ενδίδουμε ευκαίρως, ακαίρως στην Άγκυρα:
  • Οι Τούρκοι στην Θράκη αγοράζουν σωρηδόν χριστιανικές περιουσίες, ενώ ολιγάρχες τους διεκδικούν ελληνικά κανάλια και εκποιούμενα δημόσια «φιλέτα»(π.χ. Αστέρας Βουλιαγμένης κλπ.).
  • Ψιλοκουβεντιάζεται περιέργως(;) η αλλαγή του εκλογικού ποσοστού εισόδου στη Βουλή από το 3% στο 2%. Έτσι μπαίνει αυτοδύναμο το κόμμα των τουρκοφρόνων. Στην Τουρκία ως γνωστόν απαιτείται 10% γι΄ αυτόν τον σκοπό.
Πολιτική αφέλεια (αν μη τι χείρον) των αρμοδίων όρισε και τους τρεις εξαρτώμενους από την Άγκυρα βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, όπου συχνά συζητούνται υψίστης εθνικής ασφαλείας θέματα. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι!

Το είχε διαπιστώσει ήδη ο Ηρόδοτος (Ζ΄ 102): Στην Ελλάδα η φτώχεια υπήρξε «αιείποτε» αχώριστη σύντροφος. Όμως η αρετή των Ελλήνων «επίκτητος» με άγρυπνη σοφία και ισχυρούς νόμους ήταν το αποτελεσματικό αντίδοτό της. Θα μπορούσαμε να βεβαιώσουμε εαυτούς και αλλήλους για τρέχουσα ανάλογη αρετή;

Επιτρέπουν οι ξένοι τώρα στην ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει ένα εθνικό σχέδιο αλλαγών με αναπτυξιακό προσανατολισμό; Οπωσδήποτε πόσο πέραν των διαθέσεων των ξένων έχει το κουράγιο η ίδια να το επιβάλει; Για να μην μείνει ως κυβέρνηση μειωμένων προσδοκιών.

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή μας θα καθορίσουν για καιρό συσχετισμούς και συμφέροντα. Χρειάζεται γνώση και δράση, άμεση δράση. Και αίσθηση ιστορίας.

To OXI που γιορτάζουμε συνέβαλε αποφασιστικά, έως καθόρισε την νίκη των δυνάμεων της Ελευθερίας: Απασχόλησε για έξι μήνες πλείστες κύριες δυνάμεις του εχθρού και καθυστέρησε επί δίμηνον την επίθεση της γερμανικής Πανστρατιάς κατά της ΕΣΣΔ. Αποτέλεσμα, να την αποδεκατίσει ο βαρύτατος ρωσικός, ο «στρατηγός χειμώνας».

Καθώς δεν οργανώσαμε ποτέ Μεγάλη πολιτική, αποσιωπούμε αιδημόνως ή ηλιθίως το μέγεθος των συνεισφορών μας.

Παρακολουθώντας από απόσταση ασφαλείας τα κομματικά δρώμενα προσυπογράφουμε το συμπέρασμα του Σεφέρη:
«Η αποστροφή που αισθάνομαι για τους ελλαδικούς κομματικούς τρόπους είναι ανείπωτη. Και επειδή το καθετί έχει γίνει εκμεταλλεύσιμο κομματικά, δεν εννοώ να κάνω τίποτε που θα μπορούσε να ενισχύσει αυτόν τον ανεκδιήγητο κολλυβισμό» (1966).
Τελικά αποδεικνύεται ότι «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Προ ολίγων ημερών ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, έδωσε συνέντευξη στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, και ήταν άκρως αποκαλυπτικός αλλά και καταγγελτικός για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στη διενέργεια του δημοψηφίσματος και για το τι ακριβώς επεδίωκε μέσω αυτού του δημοψηφίσματος. Είπε λοιπόν, μεταξύ των άλλων ο κ. Γιούνκερ:
«…αναρωτιόμουν κάποιες φορές, αλλά όχι πραγματικά, αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν μια κυβέρνηση κυνική. Είναι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα, απ΄ τη μια οι Έλληνες να απορρίπτουν ένα κείμενο με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα και ένα μήνα αργότερα η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα κείμενο, πολύ πιο σκληρό απ΄ αυτό που απέρριψε ελληνικός λαός. Είναι ένα πραγματικό κατόρθωμα…. Ποτέ δεν κατάλαβα τη στρατηγική της Ελλάδας και πιστεύω πολύ ειλικρινά μετά απ΄ όσα ζήσαμε, ότι η Ελλάδα δεν είχε πραγματική στρατηγική. Η στρατηγική και τα σχέδια καταστρώνονταν μέρα με τη μέρα….».
Στην ίδια συνέντευξη, ο Πιέρ Μοσκοβισί, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις, είπε μεταξύ των άλλων αποκαλυπτικών για τον πραγματικό ρόλο έμπιστων ανθρώπων του Τσίπρα στην κυβέρνηση:
«…περάσαμε σχεδόν 24 ώρες κλεισμένοι και εκεί χάσαμε σίγουρα μια ευκαιρία. Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρόθυμος να διαπραγματευθεί, όμως κάθε φορά ο Παππάς του έλεγε: “όχι κ. Πρωθυπουργέ δεν μπορείτε να υποχωρήσετε εδώ, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτήν τη βάση”. Επανερχόταν λέγοντας: “Δεν ξεκινάω από αυτήν τη βάση”. Ήθελαν να μας οδηγήσουν έως το τέλος του Ιουνίου με το ρολόι στο χέρι ελπίζοντας το GREXIT να μας τρομάξει αρκετά ώστε να κάνουμε υποχωρήσεις στο χρέος και σε κάποιες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν η τακτική τους και ο Βαρουφάκης ήταν εδώ για να μη διαπραγματευθεί….».Τη συγκεκριμένη συνέντευξη την πήρε το Mega Channel από το γαλλογερμανικό κανάλι, αλλά την υποβάθμισε και βέβαια – προφανώς με κυβερνητική παρέμβαση – θάφθηκε ολοσχερώς από το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Ωστόσο, ακούγοντας αυτή την κατ΄ εμέ συγκλονιστική συνέντευξη, θυμήθηκα την επιστολή με ψευδώνυμο που έλαβα προ αρκετών μηνών από μέλος – έτσι αυτοαποκαλείται – της ομάδος εξουσίας της παρούσας κυβέρνησης!
Το απόσπασμα του κειμένου που θα σας παραθέσω είναι άκρως προφητικό και επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρουν Γιουνκέρ, Μοσκοβισί, και όχι μόνο!! Εξυφαίνει το Μαρξιστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ. Που ο συντάκτης αναφέρει πως στην κυβέρνηση θα συμμετέχει πάλι το κόμμα των ΑΝΕΛ, αυτών των αυτοψεκαζόμενων συνωμοτών, έτσι για να δείχνει πολυσυλλεκτική και δημοκρατική, θα επιχειρήσει να ξεκινήσει την Νέα Πορεία προς τα Εμπρός, ή μάλλον το Μεγάλο Άλμα προς τα Οπίσω, που θα είναι κάτι σαν την Μορφωτική Επανάσταση του Μάο ή σαν την Συνεχή Επανάσταση του Στάλιν.

Παρακάτω σας παραθέτω το σχετικό απόσπασμα του κειμένου:
«…Όμως, επιτρέψτε μου να σας αποκαλύψω το άνομο και αθέμιτο σχέδιο που εδώ και τρεις μήνες έχει θέσει σε εφαρμογή, με εξαιρετική πράγματι μαεστρία, ο στενός πυρήνας του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με προεξάρχοντα αρχιερέα, δυστυχώς, τον κ. Τσίπρα. Μολονότι ο κ. Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του είχαν την ιστορική ευκαιρία να ηγηθούν μιας μεγάλης τιτάνιας προσπάθειας αποκατάστασης των πραγμάτων, εκσυγχρονισμού της χώρας και της φυγής προς τα εμπρός, αυτοί, δυστυχώς, προτίμησαν να ηγηθούν μιας μικρής ομάδος ανεγκέφαλων συνωμοτών, ιδεολογικά αγκυλωμένων στο 1949, που εξυφαίνουν και έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα δόλιο σχέδιο σφετερισμού της εξουσίας και δημιουργίας ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, τύποις μεν στο όνομα του απαρχαιωμένου και ξεφτισμένου σοσιαλιστικού ιδεώδους, που νομίζουν ότι υπηρετούν, κατ΄ ουσίαν όμως υπηρετούν γενόμενοι ανόμων συμφερόντων, τα οποία από ιδεολογική αγκύλωση, ηλιθιότητα και εγκεφαλική μαλάκυνση εξυπηρετούν. Το άνομο και αθέμιτο σχέδιό τους προβλέπει ότι αρχικώς θα προσπαθήσουν να εκνευρίσουν τους ευρωπαίους θεσμούς σε βαθμό που είτε να μας οδηγήσουν στην έξοδο από το ευρώ, είτε να οδηγήσουν τα πράγματα σε μια “ηρωική” ρήξη και αποχώρηση από την ευρωζώνη, ώστε να μπορούν να επιρρίψουν την ευθύνη της εξόδου μας στους “δανειστές-πιστωτές” μας. Το σχέδιο, επίσης, προβλέπει ότι, και αν ακόμη οι ευρωπαίοι μας φερθούν με επιείκεια και δεν μας οδηγήσουν στην έξοδο, θα πρέπει να σκηνοθετηθεί ένα γεγονός, που θα μας οδηγήσει στην ρήξη. Η ρήξη πρέπει να φαίνεται ότι έγινε από υπαιτιότητα των ευρωπαίων και πάντως όχι από δική μας ευθύνη και ότι αποτελεί την μοναδική λύση για την διατήρηση της “εθνικής αξιοπρέπειάς” μας και της εθνικής υπερηφάνειας μας.
Έτσι θα χρειαστεί να προσφύγουμε σε νέες εκλογές ή σε δημοψήφισμα για να αναβαπτισθούμε στα νάματα του περιούσιου λαού μας, ο οποίος “υπερήφανος” και “αξιοπρεπής” θα χειροκροτεί την κυβέρνηση, που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, που είχε το σθένος να τα “βάλει” με τους δανειστές-πιστωτές, που είπε το νέο ηρωικό “ΟΧΙ”, που έγραψε “χρυσές σελίδες” στην σύγχρονη ιστορία!!
Έτσι, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ένα εκλογικό ποσοστό, που θα της δώσει την ισχύ μιας νέας πιο νωπής “λαϊκής” εντολής για να διαχειρισθεί τα πράγματα, για να επικυρώσει την έξοδό μας από το ευρώ και την ευρωζώνη (σε δεύτερο στάδιο από την Ευρώπη), για να φέρει την δραχμή, για να αποκτήσουμε “εθνική ανεξαρτησία”, “λαϊκή κυριαρχία”, “εθνική αξιοπρέπεια”, και “υπερηφάνεια”, και φυσικά να βιώσουμε τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας και την επιβολή ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, όμοιου με αυτό που βίωσαν δίπλα μας οι Αλβανοί ή οι Βούλγαροι ή οι Ρουμάνοι ή, επί το επιεικέστερο, αυτό που βιώνει η Βενεζουέλα ή ακόμη και η συμπαθής Κούβα και άλλες χώρες παρίες της Διεθνούς Κοινότητας…».
Κλείνοντας, πιστεύω πως από όλα τα παραπάνω συνταρακτικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι την σημερινή – για τους αδαείς - μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Και όπως καταλήγει ο αριστερός συντάκτης της προ μηνών επιστολής:
"Σκοπός τους, όμως, είναι η καταστροφή όλων, η χρεοκοπία και η πτώχευση της χώρας, η χρεοκοπία και η πτώχευση των τραπεζών και των επιχειρήσεων, η καταστροφή όλων των κοινωνικών τάξεων και όλων των δομών της χώρας, γιατί μόνον έτσι μέσα από την καταστροφή και την φτώχεια θα μπορεί να επιβάλλει το ανελεύθερο, ολοκληρωτικό καθεστώς, που μετά μανίας οραματίζεται. Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι δεν την πιστεύουν, θα την ζήσουν σύντομα στο πετσί τους, όταν θα αναπολούν τον χαμένο παράδεισο ελευθερίας και δημοκρατίας, θα τολμούσα να πω και ευδαιμονίας, που με κόπο, αλήθειες και ψέματα δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια"!!!Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η μαεστρία της Μέρκελ στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έκαναν τoν Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία κατά τον γερμανικό τύπο. Βάλλεται πανταχόθεν η Μέρκελ για την προσφυγική της πολιτική.

H συμφωνία 17 σημείων, που υιοθετήθηκε χθες στην έκτακτη σύνοδο κορυφής 10 χωρών-μελών της ΕΕ και άλλων κρατών της ανατολικής Ευρώπης που βρίσκονται στη λεγόμενη «διαδρομή των Βαλκανίων», είχε ως στόχο τον συντονισμένο έλεγχο της προσφυγικής ροής εν όψει μάλιστα του χειμώνα. Αλλά η ατμόσφαιρα στην ΕΕ είναι τόσο δραματική που, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, θεωρήθηκε ως επιτυχία μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχει μείνει ακόμη ανοιχτός ο δίαυλος διαλόγου στις Βρυξέλλες.

Ευρωπαϊκή απάθεια

Η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει και διάφορα χαριτωμένα στιγμιότυπα από τις διαπραγματεύσεις και τις πιέσεις που δέχθηκε η Ελλάδα για να συναινέσει στην υποδοχή 50.000 προσφύγων. «Στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα η καγκελάριος Μέρκελ είναι καλά εξασκημένη», παρατηρεί ο αρθογράφος. «Είναι ο λόγος που κράτησε την υπομονή της μέχρι τέλους, όταν ο Αλέξης Τσίπρας εξέφραζε συνεχώς αντιρρήσεις μέχρι αργά το βράδυ. Κάποια στιγμή το δείπνο ολοκληρώθηκε, η τελική ανακοίνωση είχε αλλάξει πολλές φορές, και τότε η καγκελάριος ρώτησε τον έλληνα πρωθυπουργό: 'Είσαι ευτυχής Αλέξη;'». Σε ένα άλλο σημείο του άρθρου επισημαίνεται ότι μετά τις ελληνικές υποχωρήσεις η καγκελάριος εκθείασε πολλές φορές την Ελλάδα, όταν λίγο νωρίτερα πολλοί ευρωπαίοι εταίροι θεώρησαν τη χώρα ως την πραγματική αιτία του προβλήματος.

Ο γερμανός δημοσιογράφος συνεχίζει τις παρατηρήσεις του γράφοντας ότι «η συμφωνία της Κομισιόν αναγιγνώσκεται και ως μια οδηγία ενός ψυχολόγου που κάνει ομαδική ψυχοθεραπεία στους συμμετέχοντες».

Αλλά και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε κεντρικό της σχόλιο, εκφράζει αμφιβολίες για την επενέργεια των συγκεκριμένων μέτρων της συμφωνίας στην αναχαίτιση της μεταναστευτικής ροής. «Η Γερμανία θα πρέπει να περιμένει ακόμη αρκετά μέχρις ότου τεθούν σε λειτουργία τα λεγόμενα Hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία και να γίνει συντεταγμένα η καταγραφή των προσφύγων», σημειώνει. «Όσο αυτό δεν λειτουργεί, δεν μπορεί να γίνει και δίκαια ανακατανομή των προσφύγων σε χώρες της ΕΕ (…) Ο λόγος αυτής της ευρωπαϊκής απάθειας οφείλεται στο ότι στις περισσότερες χώρες – μέλη δεν ασκούνται πιέσεις, ούτε δίνονται κίνητρα για να αλλάξουν στάση. Και όσο καιρό η Γερμανία δίνει την εντύπωση ότι είναι σε θέση να υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από 1000 πρόσφυγες, οι χώρες που βρίσκονται στην πιο οργανωμένη διαδρομή που οδηγεί προς Βορρά, δεν θα βρίσκουν το λόγο να ελέγχουν τη ροή. Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη κι αν γίνουν πολλά έκτακτα συμβούλια όπως το χθεσινό».

Αποτυχημένη προσφυγική πολιτική της Μέρκελ

Για την καγκελάριο η χθεσινή έκτακτη συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία. Η Άγκελα Μέρκελ βάλλεται πανταχόθεν για την πολιτική της έναντι των προσφύγων και στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της συγκεντρώνει το πιο χαμηλό δημοτικότητας των τελευταίων 3 χρόνων. Πάντως η Tageszeitung του Βερολίνου δεν πιστεύει ότι κινδυνεύει το αξίωμά της. «Οι διαφορές ανάμεσα στην ίδια και στους επικριτές είναι μικρότερες από όσο φαίνεται» υποστηρίζει. «Μπορεί φαινομενικά να δείχνει προσηλωμένη στην πολιτική του ‘θα τα καταφέρουμε’, αλλά στην πραγματικότητα έχει πλησιάσει τους επικριτές της με την επιτάχυνση των απελάσεων, τις ζώνες τράνζιτ και την εξασφάλιση των εξωτερικών συνόρων».

Αντίθετα ο σχολιαστής της Frankfurter Allgemeine Zeitung αναρωτιέται γιατί η καγκελάριος δεν βάζει φρένο στην πολιτική της. «Πως είναι δυνατόν να κάθεται και να βλέπει τα ποσοστά του κόμματός της να καταρρέουν; Η χαλαρή στάση των πολιτών απέναντι στο μεταναστευτικό κύμα έχει μεταστραφεί σε βαθιά ανησυχία. Ακόμη και οι αρχές ασφαλείας προειδοποιούν ότι αυτή η πολιτική μπορεί να οδηγήσει στην αστάθεια και στην απομάκρυνση των πολιτών από τη συνταγματική νομιμότητα. Η αποτυχημένη προσφυγική πολιτική της Μέρκελ απομονώνει τη Γερμανία στην Ευρώπη» αποφαίνεται η εφημερίδα.

Ειρήνη Αναστασοπούλου
Πηγή Deutche WelleΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πυρά κατά των Κούρδων της Συρίας εξαπέλυσε ο Τουρκικός στρατός στο νέο αυτόνομο κουρδικό καντόνι του Τελ Αμπιάντ.
Αυτό καταγγέλλουν οι Κούρδοι του PYD και της ένοπλης δύναμης αυτού, της YPG.

«Ο Τουρκικός στρατός έπληξε το προηγούμενο Σάββατο και το πρωί της 25ης Οκτωβρίου θέσεις των μονάδων μας κατά μήκος των συνόρων, στο Τελ Αμπιάντ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολιτοφυλακή του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) της Συρίας, YPG.

Η YPG ανέκτησe τον έλεγχο του Τελ Αμπιάντ εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από σφοδρές μάχες πολλών εβδομάδων.

Τούρκος αξιωματούχος, δήλωσε, ανωνύμως, ότι «οι τουρκικές αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς» των Κούρδων της Συρίας.
Το καθεστώς Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκράτες τους Κούρδους της Συρίας, λόγω των στενών τους σχέσεων με τους συμπατριώτες τους της Τουρκίας που πρόσκεινται στο ΡΚΚ.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου κατηγόρησε σήμερα το PYD ότι επιχειρεί να επωφεληθεί από τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους για να θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας, κατά μήκος των συνόρων.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα παιχνίδια», είπε ο Τούρκος εκπρόσωπος. Μόνο που ξέχασε ότι ήδη οι Κούρδοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας, χάρη στην «σοφή» πολιτική Ερντογάν.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, πάντως, θα διαταράξει ακόμα περισσότερο τις ήδη άσχημες σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και ίσως προκαλέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων στην περιοχή.

Πηγή Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Άγκυρα, Τουρκία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Απίστευτη κοροϊδία: Θα ελεγχθούν επί των συμπληρωματικών καταθέσεων που θα υποβάλουν και θα βγουν όλοι... λάδι!

Εδώ και πάρα πολλούς μήνες επισημαίνουμε ότι το ψάρι... βρωμάει από το κεφάλι και δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να ευαγγελίζονται την κάθαρση και την πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν το ίδιο το πολιτικό προσωπικό εν Ελλάδι έχει ανοικτούς λογαριασμούς και μαύρα ταμεία.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομολογία του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Mega, έκανε λόγο για ελλείψεις στα πόθεν έσχες 60 βουλευτών, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί σχετικά από την Επιτροπή. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι εν λόγω βουλευτές «δεν κάνουν δηλώσεις από την αρχή».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι αντιπρόσωποι του Έθνους μας λένε ότι 60 από τους 300 έχουν υποβάλει «θολές» δηλώσεις ή είναι «ξεχασιάρηδες», αλλά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, αφού απλά θα κληθούν να φέρουν τα χαρτιά που ξέχασαν και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά».

Όπως είπε, η προσκόμιση στοιχείων που ενδεχομένως ζητηθούν κατά τη διάρκεια του ελέγχου είναι σύμφωνη με το νόμο.

«Ο νόμος λέει και κατά τη διάρκεια του ελέγχου μπορεί ο ελεγχόμενος να κληθεί να προσκομίσει ό,τι του ζητηθεί», υποστήριξε ο κ. Βαρεμένος, αναφέροντας πως «οι ορκωτοί λογιστές έχουν κάνει ήδη τη δουλειά τους».

«Ελέγχουν δηλαδή το τάδε πόθεν έσχες χρήση του 2012, διαπιστώνουν κάτι, δεν μας έφερε αυτό το χαρτί. Το έχεις; Φέρε το. Μπορεί και για καταθέσεις να μην υπάρχει δικαιολογητικό», είπε ο κ. Βαρεμένος.

Όπως αντιλαμβάνεστε για τους... ξεχασιάρηδες δεν υπάρχει καμία κύρωση, όπως συμβαίνει με τους απλούς Έλληνες πολίτες που αν ξεχάσουν έστω κι ένα ευρώ κατά τη διάρκεια υποβολής των δηλώσεών τους στην εφορία, δέχονται καταιγισμό προστίμων, τόσο από την εφορία, όσο και από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνεχίζοντας το γαϊτανάκι της κοροϊδίας του ελληνικού λαού, ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης του οποίου το πόθεν έσχες ελέγχεται, ισχυρίζεται ότι δήλωσε πιο πολλά από όσα διέθετε!!!

Σε δήλωσή του, στο Mega, για την υπόθεση με το πόθεν έσχες του, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζητήθηκε όχι μόνο σε εμένα αλλά σε 70 περίπου βουλευτές και υπουργούς να υποβάλουν νέα δήλωση πόθεν έσχες με τα νέα έντυπα, διότι τα προηγούμενα είχαν ασάφειες, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις μας να μην είναι αντίστοιχες με το ζητούμενο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Στη δήλωση που κατέθεσα τον Απρίλιο για τα έτη '12, '13 και '14, όπως ζητήθηκε, περιέλαβα τις μετοχές διότι η αίσθησή μου ήταν ότι κάνω δήλωση ως και την 31/1/14 οπότε και διατηρούσα τις μετοχές και γι' αυτό τις δήλωσα. Είναι παράξενο να έχει γίνει τόσος θόρυβος γιατί δήλωσα παραπάνω από αυτά που είχα», πρόσθεσε.

Από τα λεγόμενα του Φλαμπουράρη και του Βαρεμένου προκύπτει ότι όσοι ελέγχονται θα προσκομίσουν νέα στοιχεία και θα ελεγχθούν επί των νέων συμπληρωματικών δηλώσεων που θα καταθέσουν.

«Καταπληκτική» αίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισονομίας.

Ενόσω συμβαίνουν και λέγονται τα παραπάνω, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί σιγή ιχθύος...

Πηγή NewsBombΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Άσκηση-προσομείωση απόβασης σε ελληνικό νησί κάνουν οι Τούρκοι με τη συμμετοχή μεγάλων ναυτικών δυνάμεων και υποστήριξη από αέρα, σε περιοχή απέναντι από το βόρειο Αιγαίο τη στιγμή που ο θόρυβος που ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των μνημονίων δεν έχει κοπάσει.

Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση των τουρκικών Δυνάμεων Egemen-2015 με βασικό σενάριο την κατάληψη ελληνικού νησιού με αποβατικές δυνάμεις και την υποστήριξη από αεροπορικά πυρά. Η ολοκλήρωση της μάλιστα γίνεται (τυχαία;) την 28η Οκτωβρίου, ανήμερα δηλαδή της εθνικής επετείου.

Για την άσκηση οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει 7 πλοία επιφανείας (φρεγάτες, κορβέτες κ.α.) 2 υποβρύχια, 6 αποβατικά σκάφη και πολλά βοηθητικά πλοία, ενώ από αέρα συμμετέχουν ελικόπτερα, επιθετικά αλλά και έρευνας διάσωσης, αεροσκάφη μαχητικά και ναυτικής συνεργασίας και βεβαίως αμφίβιες ειδικές δυνάμεις.

Την ίδια μάλιστα στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες ασκήσεις της Τουρκίας με το “καπέλο” ή τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί περισσότερο ο ρόλος της στην περιοχή της Μεσογείου. Και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούν την επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία που έχει προκαλέσει πανικό στη Συμμαχία και στους Αμερικανούς.

Σχεδιάζεται να μεταφερθούν δυνάμεις σε ένα μεγάλο νησί, όπώς αυτό της Κρήτης (έχουν ήδη εντοπιστεί δυνάμεις της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας), προκειμένου να υποστηριχθούν όταν χρειασθεί νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία, όπως είναι το Καστελόριζο, η Στρογγύλη, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

Οι Τούρκοι υλοποιούν ένα μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης αποβατικών σκαφών και όχι μόνο όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο επισημαίνοντας τους κινδύνους η Τουρκία να εισβάλει στο Αιγαίο και στη Δυτική Θράκη χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα.

Απαιτούνται λοιπόν αποφάσεις και μάλιστα σύντομα καθώς οι Τούρκοι επεξεργάζονται συνεχώς σενάρια, με τους Γερμανούς να τους σιγοντάρουν ανοίγοντας θέμα κοινής φύλαξης των συνόρων. Και δεν αναφέρουμε τυχαία του Γερμανούς. Είναι αυτοί που επέβαλαν τον αφοπλισμό της Ελλάδας.

Πηγή Police.net


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Η κυβέρνηση πρόσθεσε στο δράμα των Ελλήνων και το δράμα των προσφύγων
  • Η Ε.Ε εγκαινιάζει το πρώτο κράτος Νταχάου
Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Σε μία απίστευτη και απάνθρωπη απαίτηση των δανειστών συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση καθιστώντας την Ελλάδα στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ιστορίας να μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων βάζοντας ως βάση 50,000 επιπλέον κατεστραμμένους από την πολιτική της Δύσης ανθρώπους.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να μεταφράζει την ραγιάδικη στάση του στους Ευρωπαίους ως νίκη, αλλά γνωρίζει παράλληλα ότι μία ολόκληρη πόλη μπορεί να μην είναι οριοθετημένη σε ένα σημείο της Ελλάδας αλλά διάσπαρτη σε πολλά σημεία σημεία της και μάλιστα με τοίχους και συρματοπλέγματα. Ενώ η Ελλάδα ασπάστηκε να έχει την ευθύνη ζωής και θανάτου 50,000 προσφύγων πολέμου περιμένοντας μόνο τις επιχορηγήσεις της Ε.Ε και του ΟΗΕ για την σίτιση και φροντίδα αυτών των ανθρώπων, πέντε χώρες των δυτικών Βαλκανίων κατάφεραν να έχουν την ευθύνη συνολικά 50,000 προσφύγων. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει μέσα στην κρίση και την ένδεια του μισού ελληνικού πληθυσμού να έχει την ευθύνη του 5πλασιου αριθμού προσφύγων απ' ό,τι τα Σκόπια, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη. Μάλιστα, η Ε.Ε αποφάσισε να φυλάξει τα σύνορα της με μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων και Ελλάδας-Αλβανίας.

Με τον τρόπο αυτό οποιοδήποτε κύμα που ξεπερνά τους 50,000 που θα μείνουν στην Ελλάδα θα σταματά και θα σπρώχνεται πάλι πίσω στην Ελλάδα. Με την φύλαξη των Τούρκων και της Frontex στο Αιγαίο εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβίζονται εις το διηνεκές μέσα στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά είμαστε έξω από την Ε.Ε.

Δεν είναι για όλες της ευρωπαϊκές χώρες το ίδιο και η Ελλάδα είναι μετά από την απόφαση αυτή της Συνόδου Κορυφής όχι απλά η τελευταία τρύπα της φλογέρας αλλά σχεδόν έξω από την Ε.Ε αφού απλά αποδέχεται χωρίς να εκφέρει ενδοιασμούς για την όποια απόφαση των Βρυξελλών. Με την Ουγγαρία να έχει ασκήσει βέτο έναντι της Ε.Ε, με την Σλοβενία να έχει βάλει στρατό στα σύνορά της και με μία Πολωνία η οποία από μεθαύριο θα κυβερνάτε από μία κυβέρνηση εθνικιστική που δεν θέλει ίχνος προσφύγων στο έδαφός της, παίρνουμε μια πρώτη γεύση για το τι θα γίνει σε αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα που η κυβέρνηση θέλει να τα αποκαλεί "κέντρα υποδοχής".

Το προσφυγικό τσουνάμι αναμένεται να μεγαλώσει από την Άνοιξη κι αυτό είναι ήδη γνωστό στην Ε.Ε η οποία μέσω του κ. Τουσκ δήλωσε ότι αναμένονται εκατομμύρια προσφύγων προς την Ε.Ε από την Τουρκία. Το πλαφόν των 3 δις που απαίτησε και κατέκτησε ο Ερντογάν για να κρατήσει σε δικά του στρατόπεδα συγκέντρωσης Σύριους πρόσφυγες δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το δένει στο πανί τόσο η Ε.Ε όσο και η Ελλάδα. Κι αυτό γιατί η πολιτική της Τουρκίας είναι τόσο αλληλέγγυα μόνο όταν κερδίζει και ήδη τα μεροκάματα στην Τουρκία είναι τόσο χαμηλά που δεν χρειάζεται να κατέβουν κι άλλο για να αναπτυχθεί κι άλλο η εξαγωγική δεινότητα της χώρας. Επίσης, δεν είναι χώρα μέλος-κράτους της Ε.Ε έτσι ώστε να μπορεί να απειλείται με Grexit ή έξοδο από την Ε.Ε κάτι που συνεχίζει να συμβαίνει για την Ελλάδα. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Ερντογάν μιλά για 2,5 εκατ. πρόσφυγες και δεν πρόκειται να αφήσει αυτό τον τεράστιο αριθμό να απαιτήσει τα ανθρώπινα δικαιώματά του έτσι ώστε να ξεκινήσει έναν νέο Κουρδικό ζήτημα με το όνομα Συριακό μέσα στην Τουρκία.

Σπρώχνουν την κατάσταση για ακροδεξιές λύσεις

Μπορεί η Μέρκελ να υποσχέθηκε άνοιγμα των συνόρων για 800,000 πρόσφυγες μέχρι τον Αύγουστο του 2016 αλλά τα πράγματα στην Γερμανία έχουν αρχίσει να εκτροχιάζονται από τις ναζιστικές οργανώσεις αλλά και από δημοκράτες Γερμανούς διότι γνωρίζουν καλά ότι τόσες εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά χέρια σε χαμηλές τιμές θα ρίξουν και τα δικά τους μεροκάματα.

Ειδικά μετά την πρόταση της Airbus να υιοθετήσει με πάθος η Γερμανία την λογική που θέλει πρόσφυγες και μετανάστες να μπορούν να ρίξουν τον βασικό μισθό και το κέρδος των εταιρειών να είναι μεγαλύτερο, οι Γερμανοί αργά ή γρήγορα θα στήσουν ένα αόρατο τείχος μεταξύ αυτών και οποιουδήποτε πρόσφυγα ή μετανάστη εργαζομένου που βρίσκεται στην χώρα τους.

Μπορεί αυτό να φαίνεται αστειότητα διότι η Γερμανία είναι είναι ένα κράτος ισχυρό που δύσκολα τέτοιοι εργασιακοί νόμοι μπορούν να εφαρμοστούν αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει άρδην για την πλήρη ενοποίηση της με κοινούς νόμους που αφορούν και στα εργασιακά. Στις 28 Σεπτεβρίου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Γιούνκερ, εν μέσω της ανεργίας που ταλανίζει τις χώρες του νότου της Ε.Ε και με το κύμα προσφύγων να μεγαλώνει έκανε την πρώτη νύξη για κοινή εργασιακή νομοθεσία σε όλα τα κράτη-μέλη για την "προστασία των πιο αδυνάτων".

Αυτό επιφανειακά φαίνεται ως μία μάχη κατά του "εργασιακού μεσαίωνα στην Ευρώπη", όπως τον είχε χαρακτηρίσει. Βάση του κοινού νομοσχεδίου ο Γιούνκερ θέλει να πατάξει την τάση απομάκρυνσης από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και την τάση σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μικρής και πολύ μικρής διάρκειας, και την μερική απασχόληση. Θέλει δηλαδή να ισχυροποιήσει την θέση του εργαζομένου στις όποιες επιχειρήσεις. Αυτό είναι και το δίκοπο μαχαίρι διότι ο Γιούνκερ δεν μίλησε για κοινοτικό κατώτατο μισθό αλλά για μεγάλης διάρκειας συμβάσεις με τους "απασχολούμενους". Έτσι λοιπόν μία μικρής διάρκειας σύμβαση με μισθό 400 ευρώ είναι πολύ καλύτερη για τον εργαζόμενο από μία μεγάλης διάρκειας σύμβαση με μισθό 250 ευρώ. Έτσι ο μερικής απασχόλησης εργαζόμενος θα είναι επί 8ωρου εργαζόμενος με τα ίδια χρήματα και ο δείκτης ανεργίας θα πέφτει κατακόρυφα.

Νταχάου που θα ξεκινήσουν "πόλεμο"

Η Ευρώπη αλλάζει άρδην και μαζί με αυτή τόσο η αξία του ανθρώπου όσο και η τιμή των εργατικών χεριών από το "ατύχημα" που έγινε στην Συρία, στο Αφγανιστάν και στις χώρες της Βόρειας Αφρικής για τον δήθεν εκδημοκρατισμό των εν λόγω χωρών. Ο πόλεμος έβγαλε κερδισμένες τόσο τις πολεμικές μηχανές των δυτικών αλλά παράλληλα γέμισε και εκατομμύρια διαθέσιμα εργατικά χέρια για όλες τις δυτικές επιχειρήσεις. Μία νέα Κίνα εξαπλώνεται μέσα στην Ε.Ε και η Ελλάδα θα παίξει τον ρόλο, μετά την τελευταία Συμφωνία για τα Νταχάου που θα δημιουργήσει, ως τον πυρήνα επιλογής πόσων και ποιων σκλάβων εργασίας θα χρειάζονται οι Μεγάλες Δυνάμεις της Ε.Ε. Τα ερωτήματα όμως που τίθονται είναι τρία:

Πρώτον, με ποιες υποδομές οι ελληνικές κυβερνήσεις από εδώ και στο εξής θα φροντίζουν τουλάχιστον για την υγεία και την σίτιση των προσφύγων από την στιγμή που οι μισοί Έλληνες είναι ανασφάλιστοι ενώ η Δημόσια Υγεία βρίσκεται σε ολικό λουκέτο. Η συμφωνία για επίδομα ενοικίου στους 20,000 από τους 50,000 πρόσφυγες είναι τουλάχιστον για γέλια όταν το επίδομα σίτισης ανέργων και ανασφάλιστων Ελλήνων ακόμα δεν έχει δοθεί διότι έμειναν τα Ταμεία από λεφτά.

Δεύτερον, πώς είναι τόσο σίγουροι ότι λαός ο οποίος έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής του δεν θα στραφεί εναντίον προσφύγων και μεταναστών για τους χαμηλότατους μισθούς και συντάξεις που αναμένονται ή ότι η υψηλή τους φορολογία έχει ως λόγο και την κάλυψη τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων. Ποιος Έλληνας θα ανεχτεί να χάνει το σπίτι του από πλειστηριασμό και δίνεται επίδομα ενοικίου σε "ξένο";

Τρίτον, την φύλαξη αυτών των στρατοπέδων θα την έχουν στην ευθύνη τους οι ελληνικές κυβερνήσεις, ο ευρωπαϊκός στρατός ή ιδιωτική αστυνομία επιδοτούμενη από την Ε.Ε;
Η κυβέρνηση Τσίπρα όχι απλά δεν κατάφερε να κάνει το προσφυγικό θέμα πανευρωπαϊκό αντιθέτως μείωσε ακόμη περισσότερο την εθνική κυριαρχία της χώρας με υποτελείς υπογραφές για φύλαξη των συνόρων από ευρωπαϊκό στρατό και επιπλέον έβαλε στον ήδη τσακισμένο ελληνικό λαό τσακισμένους ανθρώπους από πόλεμο να μοιράζονται εντός ολίγου μισό κομμάτι "βρώμικο" επιδοτούμενο ψωμί ψημένο στους φούρνους των Βρυξελλών.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Bad boys, bad boys, what you gonna do, what you gonna do, when they come for you?*

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Για να εξηγούμαστε:
Το 40-45% των πολιτών της αποχής, μπορεί να είναι χαζοί, μπορεί να είναι αφελείς, μπορεί να είναι άντε και παραπλανημένοι, μνημονιακοί όμως δεν είναι. Συστημικοί δεν είναι.
Αν ήταν θα είχαν πάει να  ψηφίσουν για να μη χαθεί το σόϊ των μνημονίων και των ''συνεργατών'' της αποικίας.

Μπορεί να υπήρξαν πολιτικά αμέτοχοι, υπάρχουν όμως, ζούν, και υφίστανται την ίδια κακουργία και προδοσία μέ όλους μας.
Και θα είναι ενδεχομένως και η πρώτη μαγιά της αντίδρασης εναντίον του νέου αυτού κατοχικού καθεστώτος.
Απαλλαγμένοι από δεσμούς κομμάτων αφού δεν ψήφισαν, ελεύθεροι από τάχα συναισθηματικά ''δεσίματα'' και αναστολές, μη κινούμενοι από εαυτουλίστικες τακτικές βολέματος και εξυπηρέτησης προσωπικών τους συμφερόντων, μπορούν να αποτελέσουν ίσως πιό εύκολα την κρίσιμη μάζα τον σπινθήρα και τον καταλύτη εξελίξεων.

Αρκεί να αντιληφθούν πως η αδράνειά τους στις εκλογές δεν σημαίνει και δεν συνεπάγεται και την κοινωνική τους αδράνεια και αρκεί να συνειδητοποιήσουν επί τέλους πως η απαξίωση που θέλουν να δημιουργήσουν στο συστημα μέσω της αποχής τους, δεν έχει καμία ουσιαστική απήχηση, μιά και το σύστημα δεν έχει κανενός είδους ευαισθησία, βολεύεται μάλιστα καλύτερα με την αδράνεια των πολιτών.

Αν μαζί μ' αυτή την τεράστια μάζα των πολιτών (και όχι όχλο κατά τον Ελεεινό υπουργό Παιδείας), συνυπολογίσουμε και αυτούς που με πολύ ζόρι και με πολλές ηθικές αναστολές ψήφισαν τις παρατάξεις της σημερινής συγκυβέρνησης και που λίγο, ελάχιστο ακόμη, θέλουν για να κάνουν το μεγάλο ''μπούμ''...
Αναρωτιέται κανείς αν οι κυβερνώντες ''πρόθυμοι'' κοιμούνται ήσυχα και αν και κατά πόσο έχουν σχέδιο Β' (ελληνικά: Plan B), όχι για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αλλά για την έξοδο την δική τους από την χώρα, πριν τα πράγματα φτάσουν στο πραγματικό απροχώρητο. 

Το ΦΕΚ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ήδη εκδόθηκε.

Η δόση προς Το ΔΝΤ πληρώθηκε με τα επιδόματα των τριτέκνων, των πολυτέκνων και τις κάρτες σίτισης των πιό εξαθλιωμένων εκ των ελλήνων. 
Όχι από πρόστιμα ολιγαρχών. 
Όχι από τους φόρους και τα εκατομμύρια του ΦΠΑ από τις διαφημίσεις που χρωστάνε τα παράνομα κανάλια, αλλά ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ!

Συντάξεις μειώθηκαν και θα ξαναμειωθούν. 
Οι 100 δόσεις δόθηκαν στην ''διακριτική ευχέρεια'' των εφόρων. 
Ο συμψηφισμός με τα ποσά που χρωστούσαν οι ασφαλισμένοι στα ταμεία ώστε να περικόπτονται από τις μελλοντικές τους συντάξεις, καταργήθηκαν.

Πρόστιμα και νέα χαράτσια μοιράζονται σαν καραμέλες.

Bad boys! 
Όλα τα κάνατε!
Και θα κάνετε κι άλλες τρείς φορές τόσα.
Κανα ελικόπτερο ετοιμάσατε;...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

* Μετάφραση τίτλου: Παλιόπαιδα, παλιοπαιδάκια, τί θα κάνετε όταν έρθουν για σας;...
(Bad boys: τίτλος παλιότερης αστυνομικής κωμωδίας, και του ομώνυμου τραγουδιού-επένδυση της ταινίας)Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σταματούν οι πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αφού οι δύο χώρες αντάλλαξαν κυρώσεις εναντίον των αεροπορικών τους εταιρειών.

Το Κίεβο είχε ανακοινώσει το μέτρο εδώ και ένα μήνα, υποστηρίζοντας ότι γίνεται για αντίποινα στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Μόσχας, που αποκάλεσε την ουκρανική ενέργεια «τρέλα» και στη συνέχεια έκλεισε τον εναέριο χώρο της.
«Αυτές οι κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τους Ουκρανούς που ταξίδευαν με ενδιάμεσο σταθμό τη Μόσχα. Αυτοί οι επιβάτες μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στη Μόσχα ως ενδιάμεσο σταθμό, προκειμένου να πάνε σε άλλες πόλεις του κόσμου. 
Σχετικά με τους Ουκρανούς που ταξίδευαν στη Μόσχα για οικογενειακούς ή επαγγελματικούς λόγους, αυτοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο ή το τρένο, μέσω Μινσκ ή Κισινάου», εξηγεί ο υπουργός Μεταφορών της Ουκρανίας, Αντρίι Πιβοβάρσκι.
Υπολογίζεται ότι μέχρι να αρθούν οι απαγορεύσεις, θα επηρεάζονται περίπου 1 εκατ. επιβάτες κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές το 70% των ταξιδιωτών είναι Ουκρανοί που είτε δουλεύουν στη Ρωσία, είτε έχουν συγγενείς εκεί.
Επίσημες ουκρανικές πηγές, 126 χιλιάδες Ουκρανοί εργάζονται στη Ρωσία.
«Δεν υποστηρίζω ούτε την Ουκρανία ούτε τη Ρωσία σε αυτή τη διαμάχη. Για εμένα είναι σαν ένας πόλεμος πληροφοριών. Αλλά είναι κακό για μένα και για τους συγγενείς μου στην Ουκρανία. Είναι επίσης κακό για την aeroflot κιαι για άλλες αεροπορικές εταιρείες», 
λέει μία Ρωσίδα ταξιδιώτης.

Πάντως, σε εξέλιξη βρίσκονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών στις Βρυξέλλες για την επανέναρξη των πτήσεων.
Ωστόσο, η λύση στο πρόβλημα φαίνεται δύσκολη.
Ο ανταποκριτής του euronews στην Ουκρανία, μεταδίδει:
«Εκτός από την ταλαιπωρία που θέτουν αυτοί οι περιορισμοί σε μεμονωμένους επιβάτες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μία σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ωστόσο, Μόσχα και Κίεβο έχουν αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών».Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Πιότρ Ακόπωφ
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης στο «Valdai International Discussion Club» μίλησαν, όπως ήταν φυσικό, κυρίως για τη Συρία και τον πόλεμο με το Χαλιφάτο. Και για πρώτη φορά σε αυτό το κλαμπ, που εξ αρχής ήταν προσανατολισμένο προς τη Δύση, δίπλα στον Πούτιν εμφανίστηκε ένας ηγέτης του Ιράν –σύμμαχος της Ρωσίας στη συριακή επιχείρηση και βασικός εταίρος στην υπόθεση της δημιουργίας μιας νέας, δίκαιης παγκόσμιας τάξης. 
Το ίδιο το θέμα της συνάντησης «Πόλεμος και Ειρήνη» έδωσε αφορμή στον Πούτιν να μιλήσει για το ότι, η πολεμική ορολογία ακούγεται τώρα πρακτικά σε όλες τις σφαίρες της ζωής –αλλά το όριο της χρήσης βίας στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα ήδη εμφανώς μειώθηκε. Την ίδια ώρα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Πούτιν ήδη μιλούσε όχι προειδοποιητικά για μελλοντικές βαριές συνέπειες, αλλά ως κάποιος που συμμετέχει στη σύγκρουση. 
Αυτό φάνηκε και στην πιο οξεία φράση της ομιλίας του: «πριν από 50 χρόνια οι δρόμοι του Λένινγκραντ με έμαθαν έναν κανόνα: εάν υπάρχει απειλή, πρέπει εσύ να κτυπήσεις πρώτος». Αυτό ειπώθηκε για τη τρομοκρατική απειλή ενάντια στη Ρωσία, ότι είναι καλύτερο να την κτυπήσεις σε ξένο έδαφος, και να μη περιμένεις να έλθουν στο δικό σου –αλλά γίνεται αντιληπτό ότι είχε σχέση γενικά με τις γεωπολιτικές προκλήσεις, που εγείρονται ενώπιον της Ρωσίας. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο κιόλας θα κινηθούν φάλαγγες τεθωρακισμένως προς το Κίεβο ή θα αρχίσουμε να βομβαρδίζουμε το Αφγανιστάν –δείχνει, όμως, πως αισθάνεται ο ίδιος ο Πούτιν και η Ρωσία έπειτα από την Κριμαία και τη Συρία. Γι’ αυτό ο πρόεδρος μίλησε για τον πόλεμο ως ρεαλιστής –«η στρατιωτική δύναμη, παραμένει, και αναμφίβολα, θα είναι για πολύ καιρό ακόμη όργανο της διεθνούς πολιτικής. Καλό κακό, αυτή είναι η πραγματικότητα». Παράλληλα, ο πρόεδρος κριτικάρει την χρήση της με όποια αφορμή «μερικές φορές απλά έτσι, ώστε να υπενθυμίσει στον κόσμο, ποιος είναι το αφεντικό, το οποίο δεν σκέφτεται ούτε την νομιμότητα της χρήσης βίας ούτε τις συνέπειες χρήσης της, μη λύνοντας προβλήματα αλλά μόνον πολλαπλασιάζοντάς τα».

Επανειλημμένα υπενθύμισε το ποιος είναι ο ένοχος για την έκρηξη των προβλημάτων, μεταξύ αυτών και στη Μέση Ανατολή – «το εκρηκτικό μείγμα αυξήθηκε και, παρ’ όλα αυτά, η προσπάθεια με χοντροκομμένο τρόπο  να αναδιαταχθεί απ’ έξω η περιοχή, έγινε το σπίρτο που οδήγησε σε πραγματική έκρηξη, στη διάλυση κρατικών οντοτήτων, στην αναβίωση της τρομοκρατίας και τελικώς στην αύξηση των κινδύνων γιά όλο τον κόσμο». Ο Πούτιν, εντούτοις, δεν απείλησε ούτε κατέκρινε κάποιον πολύ έντονα. Διότι το να επαναλαμβάνεις όσα έχουν ειπωθεί δεν έχει ενδιαφέρον και αυτή τη φορά μίλησε για το ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε. Σε τελική ανάλυση ο πραγματισμός πρέπει να νικήσει. Και αυτό αφορούσε τόσο τη Συρία όσο και την παγκόσμια τάξη.
Όχι, ο Πούτιν δεν άπλωσε χείρα φιλίας στις ΗΠΑ, δεν πρόκειται να κάνει υποχωρήσεις και δεν περιμένει ότι θα τις κάνει η Ουάσιγκτον ή κάποιος άλλος – τόνισε ακριβώς το πραγματιστικό συμφέρον, δηλαδή την ανάγκη αναγνώρισης της πραγματικότητας. Η οποία συνίσταται στο ότι, ο ανταγωνισμός –την λέξη αυτή ο Πούτιν την προτιμά από την λέξη «αντιπαράθεση»- υφίστατο και θα υφίσταται πάντα, αλλά το σημαντικότερο στο οποίο η Ρωσία επιμένει, είναι αυτός να τεθεί «σε πλαίσια καθορισμένων πολιτικών, δικαιικών, ηθικών προτύπων και κανόνων». Εάν δεν υπάρχουν τέτοιοι κανόνες, τότε η αντιπαλότητα, η σύγκρουση συμφερόντων, θα εκδηλώνει οξείες κρίσεις και δραματικές αποτυχίες, είπε ο Πούτιν. Και πρόσθεσε ότι εκ νέου ερχόμαστε αντιμέτωποι με απόπειρες να προωθηθεί με όλα τα μέσα το μοντέλο της μονομερούς κυριαρχίας, που οδήγησε στην ανισορροπία του συστήματος του διεθνούς δικαίου και της παγκόσμιας διακυβέρνησης –και αυτό «συνεπάγεται την απειλή ο ανταγωνισμός- ο πολιτικός, οικονομικός, στρατιωτικός- να γίνει ανεξέλεγκτος». 
Ο Πούτιν ενάντια στο χάος, που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή, μεταξύ άλλων και στη στρατιωτική –πεισματικά προτείνει την από κοινού επεξεργασία νέων κανόνων. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν το επιθυμούν, δεν σημαίνει ότι διαθέτουν άλλη επιλογή. Κα στο παράδειγμα της συριακής κρίσης, ο Πούτιν υποδεικνύει ακριβώς την έλλειψη εναλλακτικής επιλογής εκτός αυτής της κοινής δράσης εναντίον του Χαλιφάτου.  Κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ για διπλό παιχνίδι –κηρύττουν πόλεμο στους τζιχαντιστές και την ίδια ώρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ένα τμήμα τους ώστε να μετακινήσουν πιόνια στη μεσανατολική σκακιέρα προς το συμφέρον τους – συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε στον αγώνα εναντίον γενικά της τρομοκρατίας, εάν μέρος των τρομοκρατών χρησιμοποιείται ως πολιορκητικός κριός εναντίον ανεπιθύμητων καθεστώτων». Και προειδοποίησε ότι θεωρεί  φρούδες τις ελπίδες να συμφωνήσουν σε κάτι μαζί τους ή να τους εκτοπίσουν μετά τους τρομοκράτες από την εξουσία.
Στην ουσία, έπειτα από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης, οι ΗΠΑ δεν έχουν πιά τη δυνατότητα να μην περάσουν σε ενεργητική δράση κατά του Χαλιφάτου. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν το Ιράκ από το να στραφεί προς τη Ρωσία για βοήθεια. Ταυτόχρονα, η άρνησή τους για συντονισμό δράσης με τη Μόσχα επίσης δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ. Και ο Πούτιν κατέστησε σαφές ότι οι Αμερικανοί ήδη από μόνοι τους είναι έτοιμοι να το παραδεχθούν.
Πρώτον είπε ότι «είμαστε κοντά στο να ξεκινήσουμε την ανταλλαγή πληροφοριών με τους δυτικούς μας συναδέλφους για τις θέσεις και κινήσεις των μαχητών», χαρακτηρίζοντας αυτό ως βήμα σε σωστή κατεύθυνση. «Το σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ο ένας τον άλλον ως σύμμαχο στο κοινό αγώνα, να συμπεριφερόμαστε καθαρά και ανοιχτά». Και δεύτερον ότι η Ουάσιγκτον στην πραγματικότητα δεν σκέφτεται το ίδιο μα αυτό που λέει, και το συσχέτισε με την ιστορία της αποστολής του Μεντβιέντεφ στον Ομπάμα: «Έχουμε ήδη προτείνει, στη πρώτη φάση στρατιωτική αντιπροσωπεία να ερχόταν στη Μόσχα και ύστερα είπα ότι είμαστε έτοιμοι να αποστείλουμε αντιπροσωπεία στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο με επικεφαλής τον αρχηγό της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας … Αλλά μας ανακοινώθηκε ότι η πρότασή μας απορρίπτεται. Είναι αλήθεια, ότι ύστερα οι αμερικανοί συνάδελφοί μας έκαναν προφορικές εξηγήσεις σε υπουργικό επίπεδο, ότι δεν κατανόησαν ορθά και ότι ο δρόμος παρ’ όλα αυτά είναι ανοιχτός, και εμείς μπορούμε να πάμε από αυτόν τον δρόμο, μπορούμε και πρέπει να σκεφτούμε για την ένωση των δυνάμεών μας».
Ο Πούτιν πληροφόρησε ότι ο υπουργός εξωτερικών Κέρρυ διευκρίνισε ότι η άρνηση του Λευκού Οίκου στις συνομιλίες για τη Συρία και το Χαλιφάτο δεν σημαίνει άρνηση αλλά αναβολή συμφωνίας. Την ίδια ώρα, είναι σαφές ότι στην Ουάσιγκτον ακόμη αντιπαλεύουν μεταξύ τους αρκετές τάσεις και ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί μια νέα στρατηγική για τη Συρία –και μια από τις πιο δημοφιλής είναι η ιδέα της διαίρεσης της χώρας. Γι΄ αυτό ακόμη δεν γίνεται λόγος σε επίσημο επίπεδο, αλλά πολλά δημοσιεύματα των πιο σοβαρών αναλυτών και πρώην πολιτικών υποδεικνύουν ότι η επιλογή «παίρνω και μοιράζω» εξετάζεται περισσότερο και από σοβαρά. Υπέρ αυτού του σεναρίου υπάρχουν πολλοί λόγοι και ένας από τους κύριους βεβαίως είναι ο πιο απλός: να δώσουμε στους Ρώσους αυτό που ήδη έχουν, ώστε να μην τα πάρουν όλα. Αυτό που μοιάζει με το μοίρασμα του δέρματος της αρκούδας που δεν είναι ακόμα σκοτωμένη (του Χαλιφάτου, το οποίο και στο Ιράκ κατέχει τεράστια εδάφη), κατ’ αρχήν δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα ούτε της Συρίας ούτε της Ρωσίας. Και ο Πούτιν κατέστησε σαφές  ότι οποιαδήποτε διαίρεση της Συρίας δεν πρόκειται καν να τεθεί ως πιθανότητα. «Η διαίρεση της Συρίας –είναι η χειρότερη επιλογή, είναι απαράδεκτη. Δεν θα οδηγήσει στην παύση των συγκρούσεων, αλλά ακριβώς στο αντίθετο, θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την συνέχιση και την όξυνσή τους. Εάν διαιρεθεί η Συρία σε ξεχωριστά τμήματα, αυτά θα βρίσκονται ασταμάτητα σε πόλεμο μεταξύ τους, και τίποτε καλό δεν πρόκειται προκύψει».
Σ’ αυτό το σημείο, αμέσως τον πρόεδρο υποστήριξε ο καθήμενος εκ δεξιών του Αλί Λαριντζανί, πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου: «Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τη γνώμη του εξοχώτατου κ. Πούτιν, όσον αφορά στο διαμελισμό της Συρίας… ο διαμελισμός της Συρίας θα είναι ένα δώρο στο Ισλαμικό Κράτος». Γενικά η συμμετοχή στη σύνοδο του Λαριντζάν, ενός από τους πιο κοντινούς συνεργάτες του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ, ήταν πολύ σημαντική. Και όχι μόνον ως επίδειξη της κοινής θέσης για τη Συρία και το Χαλιφάτο. Ο Λαριντζανί, στη σύνοδο αυτή εκτός του ότι έκανε ομιλία, κατά διαστήματα συμμετείχε και στη συζήτηση: ξεσκέπασε την υποστήριξη του ΙΚ από πλευράς ΗΠΑ, μίλησε για τις τεχνητές προσπάθειες να προκαλέσουν χάσμα μεταξύ των σιιτών και σουνιτών. Συνήθως στο “Valdai Club”, το οποίο δημιουργήθηκε από Ρώσους δυτικόφιλους για συζητήσεις με συνηθισμένους δυτικούς, στο πάνελ μαζί τον Πούτιν κάθονταν εκπρόσωποι της Ευρώπης και των ΗΠΑ –και ερωτήσεις έθεταν οι δυτικοί εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφοι. Αν και τα τελευταία χρόνια, άρχισαν να προσκαλούν ολοένα και περισσότερους ειδικούς από μη δυτικές χώρες, για συζήτηση με τον Πούτιν επιλέγονταν Ευρωπαίοι VIP φιλοξενούμενοι- κατά κανόνα πρώην επικεφαλής ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Τώρα, όμως, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας ντε Βιλπέν, καθόταν στην αίθουσα, αλλά στο πόντιουμ απαντούσαν στις ερωτήσεις ο Πούτιν και ο Λαριντζάν (εκτός αυτών ήσαν ακόμη και πρώην αμερικανός πρέσβης στην ΕΣΣΔ Μέτλοκ και ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Κλάους). Αυτό ήταν ένα σημαντικό μήνυμα –μεταξύ αυτών και για τον ισλαμικό κόσμο.
Αλλά το πλέον σοβαρό ερώτημα το έθεσε στον Πούτιν ο εκπρόσωπος του κινεζικού πρακτορείου «Σιχουά» -τον ρώτησε, πόσες κατά τη γνώμη του στον μέλλον θα είναι στον κόσμο οι χώρες-ηγέτες. Ο Κινέζος πρότεινε ως επιλογή τέσσερις επιλογές: τρεις (ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα), τέσσερις (ΗΠΑ, Ε.Ε., Ρωσία και Κίνα), δύο (ΗΠΑ και Κίνα) ή τη Δύση (ΗΠΑ με την Ευρώπη) εναντίον της Ανατολής (Ρωσία και Κίνα). Ο Πούτιν δεν επέλεξε καμία από αυτές, αλλά στην απάντησή του ανέφερε τη ρωσική άποψη για την παγκόσμια τάξη. Και είναι πολύ σημαντικό, ότι δεν ήταν ρωσοκεντρική –σε αυτήν ο Πούτιν περιέγραψε τις προτεραιότητες της Ρωσίας. Στη πρώτη θέση έβαλε φυσικά την ιστορική Ρωσία – την «Ευρασιατική Ένωση» και την «Οργανισμό Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας». Στη δεύτερη την «ανάπτυξη των σχέσεων με τους γείτονές μας, και κυρίως με τους πιο κοντινούς γείτονές μας, όπως τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μεγάλης χώρας, και την Ινδία». Στη τρίτη θέση –ένας ακόμη γείτονάς, η Ευρώπη: «και βεβαίως, εμείς δεν σκεφτόμαστε τη δική μας ανάπτυξη χωρίς την ανάπτυξη των σχέσεών μας με την Ευρώπη». Ξεχωριστά ο Πούτιν ανέφερε τον ισλαμικό κόσμο, στις σχέσεις του οποίου με την Ευρώπη «εμείς μπορούμε να παίξουμε το ρόλο γέφυρας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν 20 εκατομμύρια του δικούς μας μουσουλμανικού πληθυσμού». Και μόνον έπειτα από αυτό είπε ότι «βεβαίως, υπολογίζουμε στην ανάπτυξη των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ, εάν οι εταίροι μας το θελήσουν».
Αυτό είναι φυσικά η ρωσική άποψη για τον πολυκεντρικό κόσμο –στον οποίο θέλουμε να έχουμε φυσιολογικές σχέσεις με όλους: και με αυτούς που συνορεύουμε, και με αυτούς που παίζουν ρόλο σε έναν πολυπολικό κόσμο (όπως για παράδειγμα η Ινδία). Σ’ αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει ηγεμόνας, υπάρχει ισορροπία δυνάμεων και υπάρχει ισχυρή Ρωσία. Μοναδική θέση που προσδιορίζεται, με το ότι δεν εμφανίζεται ως παγκόσμιος δικτάτωρ ούτε ως δάσκαλος, είναι αυτή της δύναμης η οποία απολύτως συνειδητά συνδράμει στο να μην πέσει ο κόσμος είτε στη παγκοσμιοποιητική μηχανή της ισοπέδωσης όλων των πολιτισμών, είτε στο καταστροφικό χάος ενός πολέμου όλων εναντίον όλων.
Όπως είπε ο Πούτιν, απαντώντας στο ερώτημα για τη σύγκρουση αξιών μεταξύ Ρωσίας και Δύσης: «Δείτε στις σκέψεις των διανοητών μας, των φιλοσόφων, των εκπροσώπων της κλασικής ρωσικής λογοτεχνίας… Βλέπουν τις αιτίες των διαφωνιών στη διαφορά των κοσμοαντιλήψεων, και εν μέρει έχουν δίκιο… Στο υπόβαθρο της δικής μας κοσμοθεωρίας βρίσκονται οι αντιλήψεις για καλό και το κακό, για τις ανώτερες δυνάμεις, για τη θεϊκή αρχή. Αλλά στη βάση της δυτικής σκέψης υπάρχει το συμφέρον, ο πραγματισμός».
Πρόσθεσε ότι στη βάση της σημερινής πολιτικής της Δύσης «βρίσκεται ο μεσσιανισμός και η αποκλειστικότητα» και γι’ αυτό το λόγο αυτό δυσκολευόμαστε να κάνουμε έναν διάλογο, καθώς «συνιστά απόκλιση από τις κοινές παραδοσιακές αρχές, στη βάση των οποίων βρίσκεται η ισότητα όλων των ανθρώπων ενώπιον του Δημιουργού».
Ο Πούτιν κατέληξε ότι «ακόμη και σε αυτό το σύστημα εμείς θα αναζητούμε σημεία επαφής». Και αυτή είναι η ουσία της παρούσας κατάστασης.  Η Ρωσία ξαφνικά άρχισε να δρα επίσης δυναμικά και πραγματιστικά όπως η Δύση, αλλά παρ’ όλα αυτά όχι μόνον δεν θέλει να γίνει μέρος της Δύσης, αλλά ούτε επιδιώκει να καταλάβει τη θέση της ως παγκόσμιος ηγεμόνας. Όχι, απλώς προτείνει στη Δύση να είμαστε ρεαλιστές και να αναγνωρίσουν ότι ήλθε μια νέα εποχή, στην οποία δεν υπάρχουν οι εκλεκτοί, αλλά οι ίσοι. Εν τέλει, αυτό είναι τώρα πρωτίστως προς το συμφέρον και της ίδιας της Δύσης. Άλλωστε, η Ρωσία ήδη απέδειξε ότι για έναν τέτοιο κόσμο είναι έτοιμη και να πολεμήσει. 
Πηγή vz.ru
Μετάφραση - Απόδοση Σωτήρης Δημόπουλος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


  • Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που έχει σταλεί στην τρόικα, υποχρεώνει τους πολίτες να δηλώνουν υποχρεωτικά τα μετρητά που έχουν στο σπίτι ή σε θυρίδες στις τράπεζες
  • Υποχρεωτικά στο ''πόθεν έσχες'' θα δηλώνονται και τα αντικείμενα αξίας όπως κοσμήματα
  • Διαβάστε πόσα χρήματα μπορείτε να φυλάτε στο σπίτι χωρίς να τα δηλώσετε
Ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τη Real news, έχει καταρτίσει σχετικό νομοσχέδιο και μάλιστα το έχει στείλει στους δανειστές για έγκριση.
Μόλις περάσει το νομοσχέδιο θα πρέπει να δηλώνονται στο πόθεν έσχες τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας που κάθε πολίτης έχει στο σπίτι του, αλλά και το περιεχόμενο των θυρίδων του.

Υποχρεωτικά θα πρέπει να δηλώνονται:
  • Τα περιεχόμενα των θυρίδων σε τράπεζες και ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού
  • Τα εκτός πιστωτικών ή άλλων ιδρυμάτων φυλασσόμενα μετρητά, τιμαλφή και πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα ή πολύτιμοι λίθοι
  • Τα μετρητά που βρίσκονται στο σπίτι θα πρέπει αν δηλώνονται αν ξεπερνούν τα 15. 000 ευρώ και τα τιμαλφή - κοσμήματα και αντίκες της γιαγιάς - αν ξεπερνούν τα 30. 000, ανά οικογένεια
Ανακοίνωση της Alpha Bank για τις περιουσίες και τις καταθέσεις των Ελλήνων!

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση δημοσίευσε η Αlpha Bank στο πρόσφατο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της, όπου γίνεται -μεταξύ πολλών άλλων ενδιαφερόντων θεμάτων- αναφορά σε έκθεση της Credit Suisse σχετικά με το πόσο επηρεάστηκε κατά την περίοδο της κρίσης (2008-2015) ο πλούτος των νοικοκυριών σε διάφορες χώρες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα λοιπόν με την Credit Suisse κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, το μέσο νοικοκυριό έχασε το 4,3% του καθαρού του πλούτου (χρηματοοικονομικός πλούτος συν μη χρηματοοικονομικός πλούτος, μείον δανεισμός ιδιωτών στις τράπεζες) στη Γερμανία, το 9,9% στην Ιρλανδία, το 14,9% στην Ιταλία, το 18,8% στην Ισπανία, το 20,2% στην Πορτογαλία και το 28,9% στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στο Οικονομικό Δελτίο της Alpha Bank σχολιάζεται πως «η πτώση αυτή (της Ελλάδας) είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα στις επιλεγμένες χώρες της Ευρωζώνης και ακολουθούν η Πορτογαλία και η Ισπανία, ενώ η Γερμανία σημειώνει τις μικρότερες απώλειες». Αξιοσημείωτο είναι πως η επίδοση της Ελλάδας συγκρίνεται κυρίως με χώρες είτε του λεγόμενου «φτωχού Ευρωπαϊκού Νότου», είτε με χώρες που αναγκάστηκαν και αυτές να μπουν σε καθεστώς μνημονίου (Ιρλανδία).

Πάντως, αν κάποιος εξετάσει με μεγαλύτερη προσοχή τα πράγματα, διαπιστώνει πως είναι πολύ χειρότερα απ” ότι προκύπτει από την ανάγνωση των προαναφερόμενων αριθμών. Και αυτό γιατί:

Πρώτον, ο πλούτος και οι καταθέσεις είναι πολλαπλάσιος του εισοδήματος: Σε αντίθεση με τις άπειρες συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί σε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα για το πόσο μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, ελάχιστη κουβέντα έγινε για το πόσο έχει απαξιωθεί ο πλούτος των ελληνικών νοικοκυριών. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο πλούτος ως νούμερο είναι πολλαπλάσιο του ετήσιου εισοδήματος και συχνά απαιτεί τις αποταμιεύσεις μιας ή και περισσότερων γενεών για να δημιουργηθεί. Δηλαδή, μια πτώση 30% του πλούτου αποτελεί πολύ πιο δυσάρεστη εξέλιξη από μια υποχώρηση κατά 30% στο ετήσιο εισόδημα ενός νοικοκυριού.

Δεύτερον, οι «φτωχοί συγγενείς» είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες: Σε σύγκριση με τις άλλες εξεταζόμενες χώρες της Ευρωζώνης, το μέσο ελληνικό νοικοκυριό όχι μόνο έχασε κατά την περίοδο 2008-2015 το μεγαλύτερο ποσοστό του πλούτου του, αλλά επιπλέον ήταν και το φτωχότερο απ” όλα, ήδη από το 2008! Δηλαδή ξεκινήσαμε ως οι «φτωχοί συγγενείς» το 2008 και γίναμε ακόμη πιο φτωχοί κατά το χρονικό διάστημα που ακολούθησε.

Τρίτον, οι ξένοι ανακτούν χαμένο έδαφος, ενώ εμείς συνεχίζουμε να χάνουμε: Τα νοικοκυριά των άλλων χωρών έχουν ήδη εδώ και κάποια χρόνια αρχίσει να ανακτούν μέρος του χαμένου πλούτου τους, ενώ όπως όλα δείχνουν ο πλούτος του ελληνικού νοικοκυριού συνεχίζει να υποχωρεί μέσα στο 2015 και πολύ πιθανόν η τάση αυτή να επιβεβαιωθεί και την επόμενη χρονιά. Οι κυριότεροι λόγοι αυτής της εξέλιξης είναι η συνεχιζόμενη αρνητική πορεία του ΑΕΠ (πρόβλεψη για -1,3% στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2016), και οι δυσμενείς προβλέψεις για την μελλοντική εξέλιξη στις τιμές των οικιστικών ακινήτων.

Τέταρτον, το ποσοστό πτώσης της περιουσίας ενδεχομένως να είναι υψηλότερο από το καταγραφόμενο: Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο χαμηλό όγκο των συναλλαγών που παρατηρείται σε πολλά εγχώρια περιουσιακά στοιχεία.

Πέμπτον, η ρευστότητα είναι πολύ περιορισμένη: Το χαρτοφυλάκιο του μέσου ελληνικού νοικοκυριού διακρίνεται για την πολύ περιορισμένη ρευστότητά του. Για παράδειγμα, παρατηρούνται ελάχιστοι όγκοι συναλλαγών στα ακίνητα. Επίσης, υπάρχει αδυναμία αγοράς μετοχών (capital controls), αλλά και προ των capital controls η εμπορευσιμότητα ήταν ιδιαίτερα μικρή στις περισσότερες μετοχές του ΧΑ. Δεν επιτρέπεται σήμερα η αγορά ή πώληση ομολόγων, ενώ υπάρχει φυσικά απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος, αλλά και ανάληψης μετρητών άνω των 420 ευρώ εβδομαδιαίως από τις τράπεζες.

Έκτον, υπάρχει ζήτηση διάρθρωσης: Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν πολύ μεγαλύτερη έκθεση σε μη χρηματοοικονομικό πλούτο σε σύγκριση με τα νοικοκυριά άλλων χωρών, παράγοντας που οφείλεται στην εντονότατη εστίαση που παρατηρείται στις επενδύσεις ακινήτων. Η συγκεκριμένη διάρθρωση περιορίζει σε βάθος χρόνου τη ρευστότητα του χαρτοφυλακίου και περιορίζει τη δυνατότητα για ενεργή διαχείρισή του και προσαρμογή στις εκάστοτε μεταβαλλόμενες εξελίξεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


"Έφτυσε" τους ψευτομουφτήδες ο Τσίπρας, μετά την προεκλογική τους συνεργασία...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Είναι επαρκώς καταγεγραμμένες οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο διαχρονικά όσο και ιδιαίτερα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές (Θράκη: Ο εφιάλτης που γίνεται πραγματικότητα), στις οποίες προς χάριν των ελεγχόμενων ψήφων από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε ως «ιδιαίτερη» και λίαν εθνικά επικίνδυνη (λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Θράκης) στην επιλογή και την τοποθέτηση στην σειρά εκλογής των υποψηφίων βουλευτών.
Στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές σε Ξάνθη και Κομοτηνή, η βοήθεια των ψευτομουφτήδων ήταν πρωτοφανής και καταγράφηκε στα τζαμιά που ελέγχονται από το γνωστό δίδυμο (αντιποίησης αρχής) ψευτομουφτήδων της Θράκης (Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, Ξάνθης Αχμέτ Μέτε) που είναι και «η αιχμή του δόρατος» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και προπαγάνδας στην Ελληνική Θράκη.

Φυσικά, στο συγκεκριμένο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταπατήθηκε απλώς η διακομματική συμφωνία (από το 1993) για την σειρά εκλογής υποψηφίων στην Θράκη. Επιπλέον, καταγράφηκε μία δυσώδης και χωρίς φραγμούς πρωτοφανής σχέση σκοπιμότητας μεταξύ ελληνικού κόμματος και του επί της Θράκης τουρκικού «στρατηγείου», δηλαδή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Μία «σχέση» που αύξησε την ομάδα εκπροσώπησης των τουρκοφρόνων της Θράκης, αλλά και που «στήθηκε» με σειρά άγνωστων συμφωνιών (παραχωρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ) με αντάλλαγμα το κομματικό – εκλογικό όφελος για την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως στο «πακέτο» της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών ήταν και η τοποθέτηση ενός ή δύο μουσουλμάνων βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας (θέμα για το οποίο υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις), ενώ στο «τραπέζι της συμφωνίας» τοποθετήθηκαν και τα «πάγια αιτήματα» για τα βακούφια και για την «ανεξάρτητη» εκπαίδευση… Αν και προς στιγμή διαφαίνεται πως το αίτημα σχετικά με την τοποθέτηση δύο(!) μουσουλμάνων βουλευτών στην πλέον ευαίσθητη κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας (γιατί δεν τοποθέτησαν άραγε τον ίδιο τον τούρκο πρόξενο, για να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους;), δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί με τις άλλες «προεκλογικές δεσμεύσεις» συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους τουρκόφρονες της Ελληνικής Θράκης.

Οι εξελίξεις, όμως, αποδεικνύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν εξαπάτησαν μόνο τον ελληνικό λαό. Εξαπάτησαν και τους «δουλευταράδες ψηφοσυλλέκτες» ψευτομουφτήδες, τους οποίους δεν κάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς στο επίσημο δείπνο που δόθηκε με την ευκαιρία του Συνεδρίου για διαθρησκειακό διάλογο στην Μέση Ανατολή. Σε αυτό το συνέδριο, μάλιστα, προς απογοήτευση των ψευτομουφτήδων, κλήθηκαν οι νόμιμοι μουφτήδες οι οποίοι είχαν θερμή χειραψία με τον πρωθυπουργό…!
Με απλά λόγια, υπήρξε μία στροφή του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους «εκλεγμένους» ψευτομουφτήδες της Θράκης. Ένα άδειασμα, το οποίο αποδεικνύει την αφερεγγυότητά του προς οποιονδήποτε που «κλείνει συμφωνίες» με το κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ. Αναδεικνύει μία πολιτική προσωπικότητα που δεν «συγκρατείται» και χωρίς δεύτερη σκέψη καταπατά την ό,ποια συμφωνία… Αυτή την «πολιτική προσωπικότητα» προώθησαν οι ψευτομουφτήδες της Θράκης και «κρεμάστηκαν» από το κόμμα στο οποίο έδωσαν «σταλινικά ποσοστά» μένοντας χωρίς καμία δικαιολογία προς τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους στους οποίους έδιναν προσωπικές διαβεβαιώσεις για την «αύξηση της δύναμης των τούρκων στην Θράκη» και την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση του… Αλέξη Τσίπρα!

Όμως, αυτή η στροφή του πρωθυπουργού και η επιλογή του να συναντηθεί με τους νόμιμους μουφτήδες, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «εθνική στροφή», αλλά μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως απόπειρα παραπλάνησης για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους ψευτομουφτήδες. Με μία απλή προσέγγιση καθίσταται σαφές πως η πρωθυπουργική ενέργεια, δυστυχώς, αναδεικνύει κάτι ανύπαρκτο… Αναδεικνύει την ύπαρξη μουσουλμάνων στον Έβρο, οι οποίοι εμφανίζονται τόσοι πολλοί ώστε να εκπροσωπούνται από δύο μουφτήδες!!!
Δυστυχώς, οι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχουν κατανοήσει πως απαιτείται μεθοδικότητα και προσεκτικός σχεδιασμός στην αντιμετώπιση του «φαινομένου» των ψευτομουφτήδων και παράλληλα δεν πρέπει να δημιουργούνται νέες εντυπώσεις όσον αφορά το μέγεθος του μουσουλμανικού στοιχείου στην Θράκη, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, που επιθυμεί διακαώς να ενισχύσει την εικόνα του σημαντικού πληθυσμιακού στοιχείου των μουσουλμάνων στο νομό Έβρου.
Καλή η «απόπειρα» με τους ψευτομουφτήδες, κάκιστη όμως η «χειρονομία» προς τους νόμιμους μουφτήδες Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου. Ελπίζουμε να κατανοούν οι «αρμόδιοι» την παρατήρησή μας, πάνω στην οποία για ευνόητους λόγους δεν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις και επεξηγήσεις.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ένα από το πιο διαπλεκόμενα και «σκοτεινά» πρόσωπα κατά την διάρκεια της τελευταίας θητείας του Ερντογάν σαν πρωθυπουργού στην Τουρκία, είναι ο νυν και όχι ακόμα για πολύ αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας της ΜΙΤ, ο Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, ο Χακάν Φιντάν αναμένεται να αποχωρήσει από την αρχηγεία της ΜΙΤ μετά τις εκλογές της 1 Νοεμβρίου. Κατά πάσα πιθανότητα όπως αναφέρεται, θα αναλάβει το πόστο κάποιας πρεσβείας της Τουρκίας στο εξωτερικό.

Ο Χακάν Φιντάν έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από πολλές τούρκικες εφημερίδες για πολλές «σκοτεινές» υποθέσεις όπως ότι έστελνε κρυφά όπλα και πολεμοφόδια στους Τζιχαντιστές, ενώ το όνομα του έχει διαπλεχτεί με πολλά σκάνδαλα όπως αυτό των Ιρανών κατασκόπων, αλλά και των «υπογείων» δραστηριοτήτων του γιου του Ερντογάν, του Μπιλάλ Ερντογάν. Ο ίδιος σίγουρα γνωρίζει πάρα πολλά για το παρασκήνιο και το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας.

Σαν πιο πιθανός αντικαταστατής του αναφέρεται ο νυν εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος επίσης όπως και ο Φιντάν είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Ερντογάν.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Σαράντου Καργάκου

Ο Δημοσθένης που δεν ήταν ιδιαίτερα θωπευτικός έναντι των Αθηναίων πολιτών, τους λέγει σε μια αποστροφή λόγου κάτι, που και για τους τωρινούς Ελληνες είναι ιδιαίτερα διδακτικό: «Νομίζετε τους προγόνους ημών αναθείναι τα τρόπαια, ουχ ίνα θαυμάζητε αυτά θεωρούντες, αλλ’ ίνα μιμήσθε τας εκείνων αρετάς». Με απλά λόγια: Να έχετε υπόψη σας ότι οι πρόγονοί μας έστησαν τα τρόπαια όχι για να τα θαυμάζετε και να τα χαζεύετε αλλά για να μιμείσθε τις πράξεις της παλικαριάς τους.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ του ’40-’41 έχουν ακούσει -θ’ακούσουν και φέτος- εγκώμια πολλά. Για πολλούς έχουν στηθεί μνημεία λαμπρά. Αλλά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να μιμηθούμε «τας εκείνων αρετάς»; Εκείνοι βρέθηκαν μέσα στη δίνη του μεγαλύτερου και πιο ανθρωποβόρου πολέμου της Ιστορίας. Στο πιο περίπλοκο διπλωματικό γαϊτανάκι. Πέρα από τη χρονία οικονομική αφαίμαξη λόγω του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου που είχε επιβληθεί από το 1897, ήσαν αντιμέτωποι μιας δολίας πολιτικής απειλής, με αναπόφευκτη κατάληξη την πολεμική εμπλοκή.

ΠΩΣ την αντιμετώπισαν τότε, όταν την 28η Οκτωβρίου 1940 ήχησε η σάλπιγγα της Ιστορίας; Πάντως, όχι διχασμένοι, όχι με σκυμμένο το κεφάλι. Η επωδός «με το χαμόγελο στα χείλη» δεν είναι μια τραγουδιστική υπερβολή. Εχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας, σε χιλιάδες φωτογραφίες και σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες. Δεν θα υποστηρίξουμε ότι χάρη σ’εμάς οι Σύμμαχοι, Δυτικοί και Ανατολικοί, κέρδισαν τη νίκη, παρόλο που τότε, όταν χρειάζονταν το αίμα μας, το είχαν υποστηρίξει. Πολύ απλά θα υποστηρίξουμε ότι, ενώ οι πάντες στην Ευρώπη είχαν γονατίσει, η Ελλάς προσέφερε στους Δυτικούς την πρώτη νίκη. Εξουθένωσε και γελοιοποίησε τη μία Αξονική δύναμη. Ο Μουσολίνι έπαυσε πια να θεωρείται φόβητρο.

ΜΠΟΡΕΙ κάποιοι αλλοδαποί ιστορικοί, που έχουν μάλιστα τιμηθεί από δικές μας πανεπιστημιακές σχολές, να αμφισβητούν το ότι η Μάχη των Οχυρών και της Κρήτης προκάλεσε τη μοιραία επιβράδυνση των 6 εβδομάδων, μια επιβράδυνση σωστική για τη Μόσχα και το Λένινγκραντ, αλλά για να γίνουν πιστευτοί δεν αρκεί μια σοφιστική επιχειρηματολογία. Πρέπει να διαψεύσουν τον Γκουντέριαν, τον Μανστάιν, τον Κάιτελ και πάνω απ’ όλα το Χίτλερ.

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ των έξι μηνών, που κράτησε ο πόλεμος κατά δύο αυτοκρατοριών, έγιναν πράξεις ηρωισμού πρωτοφανείς. Οι Ευρωπαίοι έχουν λόγους να τα ξεχνούν αυτά, γιατί οι περισσότεροι υπέκυψαν γελοιοποιητικά ή για λόγους υστεροβουλίας. Αλλ’ εμείς; Από πού θα πάρουμε θάρρος τούτη τη στιγμή; Οι καλύτεροι σύμμαχοί μας είναι οι νεκροί μας. Οι νεκροί μπορεί να μην είναι παρόντες, δεν είναι όμως και απόντες. Μπορεί κάτω από το σφυροκόπημα των Γερμανοβουλγάρων να γονατίσαμε, αλλά δεν προσκυνήσαμε. Σκύψαμε, χωρίς να χαμηλώσουμε το κεφάλι. Σήμερα, για να βγούμε από την κρίση, δεν αρκεί η πολιτική της ζητιανιάς, δεν αρκούν τα νέα δανεικά, που θα είναι πρόσθετα δεσμά. Χρειάζεται στην ψυχή των νέων παιδιών να «φυτέψουμε» ένα Καλπάκι, ένα Ιστίμπεη, ένα Ρούπελ, μια Κάνδανο. Ετσι θα φύγει από πάνω μας η κακομοιριά, που μας τρώει σαν αρχαία σκουριά. Ας μην ελπίζουμε από τους ξένους πολλά. Η Σοφία Βέμπο το είχε πει προφητικά:
«Εμείς που τόσο αίμα χύσαμε
θα έλθει μια στιγμή
που θα μας κάτσουν στο σκαμνί
γιατί νικήσαμε…»!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ότι δεν αμαρτήσαμε κατά τα τελευταία χρόνια. Οντως κάναμε πολιτική συβαριτισμού. Πρωτοφανούς σπατάλης και πολυτέλειας. Αλλά, αν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι μάς λοιδορούν ή μας απειλούν, είναι γιατί εμείς τότε πολεμήσαμε, ενώ αυτοί δεν πολέμησαν ή -το χειρότερο- συμπολέμησαν με τους ναζί. Η πολιτική των ναζί ζει και αυτή είναι που διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία που είχε τη μεγαλύτερη αντιναζιστική παρτιζάνικη δράση. Ας είμαστε, λοιπόν, προσεκτικοί τούτη την κρίσιμη στιγμή για να μην πάθουμε το ίδιο κι εμείς.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ απότιση φόρου τιμής για τους ήρωες του ’40-’41 είναι ο εξοστρακισμός της διχόνοιας και η επάνοδος στην πολιτική μας ζωή της ομόνοιας. Παρά τις όποιες διαφορές μας…

Πηγή RealNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πόσο γελοίο ακούγεται... Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρεια.. Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν καλά το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία. Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα κομμάτι μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο. Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους. Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά...

Οχι δεν περνάμε καλά. Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρεια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών. Οχι δεν περνάμε καλά γιατί τα στημένα αυτοκίνητα στο βενζινάδικο βάζουν 5 και 10 ευρώ βενζίνη. Γιατί βάφεσαι και φτιάχνεσαι για το ραντεβουδάκι αλλά στο σπίτι οι υπόλοιποι θα τη περάσουν με κουβέρτα δίπλα σε ένα αερόθερομο του κ@λου γιατί και το πετρέλαιο είναι στην ίδια λίστα με τον οδοντίατρο, εκείνες τις εξετάσεις που αναβάλεις, το φαί ποιότητας, το φρεσκάρισμα στο σπίτι που αρχίζει και βγάζει μούχλα, και σιγά σιγά τα υπόλοιπα είδη ενός "πολιτισμένου κόσμου" που θα μπουν στην ίδια λίστα σαν περιττές δαπάνες.

Οχι δεν περνάμε καλά γιατί αυτό το νεαρό παιδί χώθηκε κάπου με τρία κατοστάρικα αλλά δεν έχει όνειρα. Πάει να πιεί το ποτάκι του μόλις καβατζώσει ένα μεροκάματο γιατί νιάτο είναι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα όνειρα του. Μερικά 24ωρα μπροστά και πολύ λέω. Οχι δεν περνάμε καλά γιατί στο παππού δώσανε κάτι κ@λογενόσημα αγνώστου προελεύσεως που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους, τον τυλίξαμε και με μια κουβέρτα να μη ξεπαγιάζει και τελικά.. μας έμεινε... Οχι δεν είμαστε καλά γιατί όλη αυτή η κίνηση είναι ανθρώπων που δεν ελπίζουν σε τίποτα πια, δεν έχουν τίποτα αλλά δεν είναι κι ελεύθεροι. Ξυπνάνε και κοιμούνται με τη σκέψη τι θα είναι η έλειψη της επόμενης μέρας. Αν θα κάνουν αυτό αντί για εκείνο. Γιατί πλέον δεν έχουμε τη πολυτέλεια να τα κάνουμε και τα δυο ακόμα κι αν αυτά είναι βασικές ανάγκες.

Ναι έτσι γουστάρουν και γυρνάνε με το αυτοκίνητο τσάρκα. Μήπως θα μάθετε ποτέ πόσοι τσακωμοί προηγήθηκαν στο σπίτι; Πόσα γαμοσταυρίδια πέσανε πριν ξεμυτίσει η χαρούμενη οικογένεια για τη βόλτα της; Μήπως θα μάθετε πόσοι κοιμούνται χαπακωμένοι και πόσοι δεν κοιμούνται καθόλου πια; Μπορεί κανείς να συλάβει ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΩΣΤΕΙΑΣ; Οχι δεν μπορούμε να το συλάβουμε γιατί δεν στο λέω και δεν μου το λες. Γιατί ξυπνάμε και κοιμόμαστε σ΄ενα χώρο που έχει ξεχάσει πλέον τι είναι ζωή, δικαίωμα, πραγματική ανάγκη.

Ανάγκη έχει γίνει να πληρώσεις, ανάγκη έχει γίνει να είσαι εντάξει απέναντι στους τοκογλύφους, να μην κινδυνέψεις για τα "μεγάλα" να σε ξεσπιτώσουν, να μην έχεις φαί, να μην έχεις που να κοιμηθείς. Οτιδήποτε πάνω από αυτό ονομάζεται "εντάξει είμαστε" Τόσο αθλίο, τόσο μίζερο το τοπίο της νεοφώτιστης μπανανίας της Ευρώπης.

Είναι σαν να βλέπεις μια δύστυχη να κάνει πιάτσα για ένα δεκάρικο, κι επειδή θα γυρίσει σπίτι έχοντας αγοράσει δυο πιτόγυρα μετά το πήδημα, θα θεωρείται πως "εντάξει είναι μωρέ" δε τρέχει και τίποτα. Εκατοντάδες Χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή τρέμουν στην ιδέα πως θα κάνει βαρύ χειμώνα γιατί της θέρμανσης προηγούνται τα χαράτσια, δεν γίνεται να τα καλύψεις και τα δύο. Στρατιές από ανθρώπους που η υγεία τους πάει κατά διαόλου για χίλια δυο λόγους, όπως συμβαίνει στον άνθρωπο... την αφήνουν στην άκρη γιατί προηγούνται οι φόροι, οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ, να ζήσουμε να τους θυμόμαστε...

Οι έλληνες περνάνε καλά. Φυσικά όταν το καλά το υποβιβάσεις στο επιβιώνω, κι επίσης αν σ΄αυτό συνυπολογίσεις μια χούφτα καραγκιόζηδες που ούτε τους νοιάζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει αρκεί ο κ@λως τους να είναι καλά, το σώνεις το πράγμα. Ομως πόσο θα το σώσεις ακόμα λέγοντας αηδίες και ψευτιές. Πόσο θα κρατήσει η βιτρίνα πριν να φανεί η βρώμα που κρύβεται από πίσω; Και δεν εννοώ πως θα γίνει κάποιος ξεσηκωμός. Δεν είναι πανάκεια, πλέον, πως τη φτώχεια και τη δυστυχία θα την ακολουθήσει η Νέμεση. Μπορεί απλά να δεις γύρω σου τη χώρα των ζόμπι. Των ζωντανών νεκρών. The walking dead της Μεσογείου...

Ανθρωποι ήδη σέρνονται άσκοπα χωρίς να ξέρουν ούτε τι κάνουν σ΄αυτή τη ζωή , ούτε που πάνε. Ξυπνάνε κοιμούνται σαν ρομποτάκια, χωρίς καν να έχουν ιδέα πως είναι κάτι τέτοιο.. Αυτό είναι το χειρότερο αλλά το αναπόφευκτο στα ζόμπι. Δεν.. Κάποιο θόρυβο ακούν κι ακολουθούν, αν τους σφυρίξεις από την άλλη θα πάνε από εκεί. Μόλις μυρίσουν φαί θα ρθουν..

Ναι οι έλληνες περνάνε καλά στο κολαστήριο. Εχει καπαρώσει ο καθένας τη τιμωρία του και αυτομαστιγώνεται. Εκατό φορές τη μέρα "θα είμαι καλό παιδί" Δεν θα ξανακάνω ζαβολιές. Μαζί τα φάγαμε και τώρα αναδρομικά θα ξεράσουμε και το γάλα της μάνας μας. Ετσι γιατί οι κύριοι καθηγητές επιβάλλουν συμόρφωση και τάξη. Κι όπως λέει κι ο ποιητής οταν ακούς τάξη.. ανθρώπινο κρέας μυρίζει.

Βλέπετε καφετέριες γεμάτες; Τα μπαράκια; Τις ταβέρνες; Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο με το Χότζα και τον αφέντη του. Του λέει ο αφέντης του τρέχα βάλε φόρους κι έλα να μου πεις. Πράγματι βάζει και την άλλη μέρα του δίνει αναφορά. Εχουν αναστατωθεί όλοι αγά μου τι θα κάνουμε; Βάλε κι άλλους φόρους του λέει κι έλα πάλι. Αγά μου γίνεται χαμός, φωνάζουν, βρίζουν τι κάνουμε; Ρίξε κι άλλους φόρους κι έλα να μου πεις. Αγά μου τώρα έχουν βγάλει κάτι μαχαίρια και τ΄ακονίζουν θα μας σφάξουν. Τώρα του λέει ρίξε και τα χειρότερα χαράτσια αυτά που ξεπερνάνε κάθε όριο κι έλα να μου πεις. Γυρνάει ο Χότζας πίσω και του λέει, αγά μου συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Εχουν ησυχάσει όλοι, έχουν γεμίσει τις ταβέρνες, τα μαγαζιά, γελάνε, πίνουν, τραγουδάνε...
Αυτό είναι το χειρότερο λέει ο αγάς.. Κατάλαβαν που το πάμε και θα τα φάνε όλα, θα τα κάψουν αλλά εμείς δεν θα πάρουμε άλλο φράγκο. Τώρα αρχίζει ο κίνδυνος.

Ο έλληνας τη πάτησε με το χρηματηστήριο, οι πρώτες κασέλες αδειάσανε, τώρα αδειάζουν και τα ρέστα.. Οσοι κρατιούνται καλά φεύγουν, όσοι μείνουν, σε λίγο καιρό, θα νοιώθουν αυτό ακριβώς που τους θεωρεί το σύστημα. Τίποτα. Ο κανένας. Ολη αυτή η κίνηση, όλη αυτή η υποταγή ακόμα είναι γιατί ο άλλος θυμάται ακόμα το ονομά του... Στο στάδιο "ο κανένας" τη πατήσατε.

Μια σπίθα ν΄ανάψει στο μυαλό της ζόμπιλαντ και θα γίνει ένα γενικευμένο χασάπικο... Κι όποιος επιβιώσει. Το να γυρίζεις ένα λαό στο μεσαίωνα και να νομίζεις πως όλα θα πάνε καλά είναι γελοίο. Ο άνθρωπος ήταν και θα είναι πάντα το πιο άγριο θηρίο. Η ταμπέλα του πολιτισμένου κρέμεται επάνω του όσο του δίνεις την ευκαιρία να ονειρεύεται πως είναι κάτι άλλο. Οσο του δίνεις τα εφόδια να γίνει κάτι άλλο. Με τη μόρφωση, με την υγεία, με τη τέχνη, με την αίσθηση πως είναι ΑΣΦΑΛΗΣ στη φωλίτσα του. Αν του τα πάρεις όλα αυτά και τον βάλεις να παίξει σε επίπεδο επιβίωσης ίσως ανακαλύψεις πως ο πολιτισμός δεν πέρασε από πάνω του ούτε μια μέρα...

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν καίγεται το πορτοφόλι απλά, δεν καίγονται τα παλιόχαρτα.. καίγονται νευρώνες αλύπητα, καίγονται συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες, καίγονται όλες οι ασφάλειες... Κι αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό. Και τότε, πραγματικά θα περάσουμε καλά.

Ονειρεμένα...Πηγή "Συνήθης Ύποπτος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου