Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Ιουν 2014

Άνδρες των ιρακινών κουρδικών δυνάμεων Πεσμεργκά συγκεντρώνονται σε θέση μάχης στο χωριό Σουλεϊμάν Μπεκ, μεταξύ Βαγδάτης και Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ.
«Με αυτή την ιρακινή ηγεσία στην εξουσία, η διχοτόμηση του Ιράκ είναι αναπόφευκτη» 

Russia Today
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


«Αν δεν συμβεί ένα θαύμα μέσα στο κοινοβούλιο της Βαγδάτης και εκλεγεί κάποιος άλλος πρωθυπουργός, πράγμα που βλέπω αδύνατο, είναι πάρα πολύ πιθανός ο διαμελισμός του Ιράκ».

Αυτή είναι η άποψη ενός πρώην αναλυτή για θέματα πολιτικής ασφάλειας που εργάστηκε στο Πεντάγωνο, του Μάικλ Μαλούφ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Russia Today.

Russia Today: Oι Κούρδοι έχουν εδώ και πολλά χρόνια συσσωρεύσει μεγάλη δυσαρέσκεια εναντίον της Βαγδάτης και θέλουν από καιρό να αποσχιστούν. Γιατί πιστεύετε ότι η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο θα επιχειρήσουν να τους αλλάξουν αυτά τα βαθιά ριζωμένα πιστεύω τους σε αυτή τη δεδομένη στιγμή;

Μάικλ Μαλούφ: Δεν πρόκειται να αλλάξουν τις πεποιθήσεις τους. Νομίζω ότι οι Κούρδοι βλέπουν τις τελευταίες εξελίξεις σαν μια χρυσή ευκαιρία για να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους, ένα όραμα δεκαετιών. Έχουν ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται να κάνουν δημοψήφισμα. Έχουν λοιπόν να επιλέξουν μεταξύ του να διοργανώσουν δημοψήφισμα, ή να κάνουν αυτό που θέλει ο Κέρι και να συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Βαγδάτης, με την ελπίδα ότι θα τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από ό, τι στο παρελθόν. Είναι σαφές ότι ο Μαλίκι διαφώνησε σε αυτό με τους Αμερικανούς. Οι Κούρδοι είναι σουνίτες και ο Μαλίκι δεν έχει γενικά πολλή υπομονή με τους σουνίτες.

Ο άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν είναι το γεγονός ότι οι Κούρδοι κατέλαβαν πρόσφατα την περιοχή γύρω από το Κιρκούκ, πήραν πολύ περισσότερο έδαφος απ’ όσο είχε προβλεφθεί, και αυτόματα αυτό τους δίνει ένα πεδίο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια σταδιακή δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν. Κατά την άποψή μου, ενώ δείχνουν να ακούν ευγενικά τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, έχουν τα δικά τους συμφέροντα κατά νου και σε αυτά θα επικεντρωθούν για να τα υλοποιήσουν.

R.T.: Ας υποθέσουμε ότι οι Κούρδοι δεχθούν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση Μαλίκι. Ποια είναι τα οφέλη για αυτούς; Τι θα περιμένουν σε αντάλλαγμα; Και τι ακριβώς ελπίζει ότι θα πετύχει ο Κέρι;

M.M.: Ο Κέρι ελπίζει ότι ο Μαλίκι θα συμφωνήσει στο να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις σύμφωνα με τις θέσεις των ΗΠΑ, αλλά ο Μαλίκι έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, είναι και οι σουνίτες που είναι πολύ οργισμένοι μαζί του εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, όσο περίπου κυβερνά.

Πιστεύω λοιπόν ότι Κέρι μάλλον άργησε και προσπαθεί τώρα στο παρά πέντε, αλλά δεν προλαβαίνει τις καταστάσεις, οι οποίες τον έχουν αφήσει χιλιόμετρα πίσω. Αν δεν συμβεί ένα θαύμα μέσα στο κοινοβούλιο της Βαγδάτης και εκλεγεί κάποιος άλλος πρωθυπουργός, πράγμα που βλέπω αδύνατο, είναι πάρα πολύ πιθανός ο διαμελισμός του Ιράκ.

R.T.: Πόσο ισχυρή είναι η θέση του Μαλίκι στην περιοχή;

M.M.: Κατά τη γνώμη μου, αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα. Έχει χάσει μεγάλο μέρος της επικράτειάς του και δεν έχει υποστήριξη από άλλες δυνάμεις εκεί. Σίγουρα δεν έχει καμία υποστήριξη από τους σουνίτες και τους Κούρδους. Ανεξάρτητα από το εάν συνεργάζονται μαζί του, έχουν τα δικά τους εθνοτικά συμφέροντα κατά νου και αυτά τελικά πιστεύω ότι θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν.

Ο Μαλίκι κατά πάσα πιθανότητα είναι σε θέση να ελέγξει το σιιτικό τμήμα του Ιράκ, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο, πρόκειται να αλλάξει ολόκληρη η κατάσταση στο Ιράκ.

Εν τω μεταξύ, το ΙΚΙΛ δεν θα πάψει να επεκτείνεται κατά μήκος αυτής της περιοχής όπου θα γίνουν οι συρράξεις. Με τους Κούρδους οι ισλαμιστές αυτοί δεν έχουν έρθει συχνά σε αντιπαράθεση, επειδή είναι και οι ίδιοι σουνίτες, αλλά νομίζω ότι τελικά το ΙΚΙΛ θα ενοποιήσει όλες τις υπόλοιπες σουνιτικές περιοχές της χώρας και ο Μαλίκι δεν θα είναι σε ισχυρή στρατιωτική θέση ώστε να τις επανακτήσει.

Το ΙΚΙΛ απειλεί στρατιωτικές βάσεις στις περιοχές αυτές, τις οποίες ο ιρακινός στρατός θεωρεί ως κεκτημένο του. Αν λάβουμε υπ’ όψιν τις μέχρι σήμερα επιδόσεις του ιρακινού στρατού στην απόκρουση του ΙΚΙΛ, δεν αποκλείεται να υποχωρήσουν και να το βάλουν στα πόδια, όπως έχει ξανασυμβεί πρόσφατα. Και όλος αυτός ο εξοπλισμός, ο οποίος συμπεριλαμβάνει αεροσκάφη, ελικόπτερα και άλλα είδη στρατιωτικού εξοπλισμού, θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει στα χέρια του ΙΚΙΛ. Στην αεροπορική βάση Μπαλάντ σχεδιάζαμε εμείς οι Αμερικανοί να φέρουμε αεροσκάφη F-16. Το εάν ή όχι θα καταλάβουν τελικά και αυτή τη βάση εξαρτάται από την στρατιωτική ισχύ που θα έχει απομείνει στον Μαλίκι.

R.T.: Οι Κούρδοι του Ιράκ κατέχουν μια περιοχή με κοιτάσματα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις, φθάνουν τα 45 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο. Η Exxon Mobil, η Chevron και η Total κάνουν χρυσές δουλειές εκεί. Πώς γίνεται οι Κούρδοι να μην έχουν κατορθώσει να πάρουν αυτά που θέλουν; Και τι πιστεύετε ότι σχεδιάζεται για αυτούς;

M.M.: Νομίζω ότι οι Κούρδοι θα εξακολουθήσουν να επιδιώκουν την πραγμάτωση των στόχων τους. Οι κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις, γνωστές ως Πεσμεργκά, κατόρθωσαν να συγκρατήσουν, μέχρι ενός σημείου, την προέλαση του ΙΚΙΛ. Αλλά υπάρχει πετρέλαιο εκεί και το ΙΚΙΛ ίσως τελικά να επιχειρήσει να φθάσει μέχρι εκεί.

Ωστόσο, νομίζω ότι οι κουρδικές δυνάμεις δεν θα μείνουν απαθείς και θα προβάλουν αντίσταση. Η σύμπνοια μεταξύ των Κούρδων είναι πολύ πιο ισχυρή από εκείνη άλλων ομάδων, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το ΙΚΙΛ να κατορθώσει κάτι τέτοιο. Θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για το ΙΚΙΛ αν κατευθυνθεί προς τα δυτικά, μπει στην Ιορδανία και τη Νότια Τουρκία και παγιώσει τις θέσεις αυτές ώστε να ενισχύσει το χαλιφάτο το οποίο «οικοδομεί» σταδιακά.

Και φυσικά δεν έχει πάψει να κοιτάει και προς τον Λίβανο, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία εκεί για το ΙΚΙΛ και τη συγχώνευσή του με το μέτωπο «Αλ-Νούσρα».

Βλέπουμε, λοιπόν, αρκετές δυνάμεις και συνιστώσες. Το μόνο πράγμα που σίγουρα λειτουργεί προς όφελος κάποιων είναι το γεγονός ότι το ΙΚΙΛ διαθέτει μια κάποια στρατιωτική ικανότητα, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο θα είναι σε θέση να κυβερνήσει όλη αυτή την επικράτεια που έχει καταλάβει.

Ήδη μάχεται εναντίον κάποιων από τις άλλες ομάδες ισλαμιστών, ακόμη και πρώην μπααθιστών, οι οποίοι σε κάποια φάση ενώθηκαν μαζί τους προσωρινά για να καταλάβουν αυτά τα εδάφη που τώρα κατέχουν. Τώρα έχουν αρχίσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους. Κάθε μια ομάδα θέλει το μερίδιο που της αναλογεί κατά τη γνώμη της. Μιλάμε για χάος.

Οι δηλώσεις και γνώμες που εκφράζονται σε αυτή την ανάρτηση ανήκουν αποκλειστικά στους γράφοντες/συνομιλούντες και δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τις απόψεις του Russia Today.  

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

...και γενικότερης κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος  

Η πρώτη τραπεζική χρεοκοπία συντελέστηκε την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στην Βουλγαρία με την Κορπορατίβα Τιεργκόφσκα Μπάνκα (КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА), την πρώτη σε μέγεθος ιδιωτική τράπεζα στην Βουλγαρία μετά τις τέσσερις ελληνικών συμφερόντων.

Η κεντρική τράπεζα της Βουλγαρίας πάγωσε όλες τις δραστηριότητες της KTB, διόρισε δύο επιτηρητές, απαγόρευσε στους μετόχους με πάνω από 10% το δικαίωμα ψήφου και εγγυήθηκε για τις καταθέσεις. Επίσημα η τράπεζα δεν κηρύχθηκε σε πτώχευση αλλά όλοι ξέρουν πλέον την αλήθεια.

Το 30% των κεφαλαίων της είναι αραβικά, αλλά η τράπεζα σύμφωνα με φήμες φαλίρισε λόγω των εγγυητικών επιστολών που εξέδωσε για εταιρείες οι οποίες θα συμμετείχαν στην κατασκευή του SOUTH STREAM, του ρωσικού αγωγού, του οποίου την κατασκευή η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ απαγόρευσαν στην κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Άλλες φήμες αναφέρουν ότι η τράπεζα τιμωρήθηκε απλά γιατί συμμετείχε με τα κεφάλαια της στο project του αγωγού.

Οι ίδιοι οι Άραβες, που παρασκηνιακά συμπράττουν με την Γερμανία εναντίον των ρωσικών αγωγών, έχασαν τα κεφάλαια τους με το κλείσιμο της τράπεζας. Το θέμα δεν είναι οι απώλειες (επενδυτικό ρίσκο πάντα υπάρχει και οι Άραβες δεν ανησυχούν για το 30% μιας τράπεζας αναπτυσσόμενης χώρας), αλλά οι διασυνδέσεις των τραπεζών, κεφαλαίων και επενδυτικών σχημάτων στον κόσμο που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του συστήματος με την μορφή ντόμινο.

Ακόμα και αν η πρώτη αυτή χρεοκοπία και πέρα από κάθε κανόνα αποσοβηθεί με τεχνάσματα και παραθυράκια στην νομοθεσία, είναι σίγουρο ότι είναι η πρώτη σταγόνα μιας μεγάλης καταιγίδας που θα εξελιχθεί σε πλημμύρα, η οποία θα παρασύρει τα πάντα στο διάβα της.

Ήδη στη Βουλγαρία κυκλοφορεί η φήμη ότι την τύχη της Κορπορατίβα Τιεργκόφσκα Μπάνκα θα έχει και η επίσης βουλγάρικη ιδιωτική τράπεζα FIBANK (ПИБ), αλλά και η Ινβέστ Μπάνκ (ИНВЕСТ БАНК -I BANK).

Από χθες, sms από άγνωστο αποστολέα με προειδοποιήσεις για την χρεοκοπία των παραπάνω τραπεζών κατακλύζουν τα κινητά τηλέφωνα στην Βουλγαρία σε συνδυασμό με την διάδοση ανάλογων φημών στο διαδίκτυο. Πολλοί Βούλγαροι έχουν σχηματίσει ουρές στις τράπεζες για να κάνουν ανάληψη των καταθέσεων τους.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Τσβέτλιν Ιόντσεφ έκανε παρέμβαση με δηλώσεις του σχετικά με το ανυπόστατο των φημών και τόνισε ότι η διασπορά φημών για το τραπεζικό σύστημα αποτελεί έγκλημα το οποίο διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι, στα άρθρα των ειδησεογραφικών sites σχετικά με τις παραπάνω εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα σχολιασμού των αναγνωστών, με δικαιολογία την εφαρμογή διατάξεων του νόμου για την διατήρηση της σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα. 

Greek Spirit 

Hellenic Sunrise


Πηγή: Κατοχικά Νέα

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Διάχυτη είναι η ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών από το γεγονός ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν κάνει ακόμη φορολογική δήλωση, ελάχιστες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας. Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός από δύο στοιχεία.

Πρώτον, στο σύστημα του Taxisnet υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αποθηκευμένες δηλώσεις, ο οποίες όμως δεν κατατίθενται αν και είναι έτοιμες. Οι φορολογούμενοι βλέπουν στην εκκαθάριση το ποσό που πρέπει να πληρώσουν και δεν καταθέτουν τη δήλωση!

Δεύτερον, παρά την ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι θα χαθούν το κοινωνικό και το οικογενειακό επίδομα, οι φορολογούμενοι δεν έσπευσαν να καταθέσουν τις δηλώσεις τους.

Τα εκκαθαριστικά τη φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα "τσουχτερά" και μαζί με το πακέτο των φόρων ακινήτων δημιουργούν ένα βαρύ κλίμα για τους φορολογούμενους. Σημειώνεται ότι στο πρώτο πεντάμηνο του 2014, στο συνολικό ποσό των ανεξόφλητων χρεών προς το Δημόσιο προστέθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,19 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, ανείσπρακτο παραμένει το 71,5% των φόρων από την ακίνητη περιουσία στο 5μηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2014. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 όταν αρχίσουν να αποπληρώνονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο 5μηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2014 είχε εισπραχθεί μόνον το 28,5% των εσόδων από τους φόρους στην ακίνητη περιουσία , ήτοι 1,16 δισ. ευρώ. Τον Ιανουάριο εισπράχθηκαν 333 εκατ. ευρώ, τον Φεβρουάριο 220 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο 379 εκατ. ευρώ, τον Απρίλιο 31εκατ. ευρώ και τον Μάιο 200 εκατ. ευρω.

Συνολικά η Κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει 3,93 δισ. ευρώ από τους φόρους στην περιουσία, εκ των οποίων τα 2,65 δισ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Πηγή: News.gr 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Ο Ντάριο Φο, ο Γκύντερ Γκρας και οι Έλληνες αρχαιολόγοι προσφεύγουν στην Unesco 

"Mην αφήσετε το μνημόνιο και τους υπηρέτες του να ξεπουλήσουν τα ελληνικά αρχαία στις ξένες πολυεθνικές"

∆ιεθνή απήχηση βρήκε η πρωτοβουλία οµάδας Ελλήνων, µέσω της δηµιουργία του ιστότοπου www.greekcultureprotection.com, µε σκοπό την ευαισθητοποίηση για την προστασία της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς.

Οι νοµπελίστες Νεϊντίν Γκόρντιμερ, Ντάριο Φο και Γκύντερ Γκρας προσφεύγουν -µαζί µας- στην Unesco για να ληφθούν µέτρα, ώστε να σωθούν τα αρχαία µνηµεία της Ελλάδας, αλλά και όλων των χωρών που πλήττονται από την οικονοµική κρίση.

Οι περικοπές στον προϋπολογισµό για τον πολιτισµό λόγω της εφαρµογής αυστηρών µέτρων λιτότητας έχουν επιφέρει προβλήµατα στην προστασία της πολιτιστικής κληρονοµιάς ιδιαίτερα σε χώρες, όπως η δική µας, που διαθέτει 21.000 κηρυγµένα µνηµεία και 65.000.000.000 κινητά εκθέµατα.

Πηγή: Το Χωνί 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών απέτυχε λόγω πολύ υψηλού κόστους!

Την στρατηγική των εκλογών τον Οκτώβριο και της διαχείρισης της ήττας, φαίνεται να επιλέγει τελικά το Μαξίμου.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται το μπαράζ στοχευμένων παροχών σε επαγγελματικές κατηγορίες, που συνδέονταν με δεσμούς αίματος με τη Δεξιά όπως δικαστές, στρατός, αστυνομία, διπλωμάτες, αλλά και η εγκατάλειψη του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.

Στο Μαξίμου ακολουθούν το δόγμα της καμένης γης, δηλαδή της παράδοσης στον Τσίπρα μηδενικού ταμείου και ελλειμματικών προϋπολογισμών, αφού οι παροχές στα ειδικά μισθολόγια θα ξεπεράσουν στην τελική τους φάση τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν, ότι με το μεγάλο αυτό κόλπο θα εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα περιθώρια να ασκήσει κοινωνική πολιτική με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τις σχέσεις του με το λαό και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση, έχει γίνει αντιληπτό και στις Βρυξέλλες αλλά κανείς πλέον δεν μπορεί ή δεν θέλει να το σταματήσει. Προφανώς στο σχέδιο για μια κυβέρνηση Τσίπρα η οποία θα βρίσκεται σε ομηρία, βολεύει διάφορα κέντρα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Βέβαια αυτοί που ονειρεύονται ένα διάλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα απογοητευτούν. Εξ άλλου τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό έκαναν και το ΄81 για το ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά το Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου κυριάρχησε για δεκαετίες στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το τυχοδιωκτικό παιχνίδι του Μαξίμου, βρίσκει αντίθετους τόσο τους Καραμανλικούς βουλευτές, όσο και άλλες κεντρογενείς δυνάμεις της Δεξιάς, οι οποίοι πιστεύουν ότι προέχει το συμφέρον του λαού και του έθνους, απέναντι στους επικίνδυνους μικροκομματικούς σχεδιασμούς. Το όργιο παροχολογίας αποκλειστικά σε συστημικές επαγγελματικές ομάδες, την ώρα που ένα εκατομμύριο άνεργοι δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ από τον ΟΑΕΔ και πέντε ακόμα εκατομμύρια κόσμου βρίσκονται στα όρια της φτώχεια, μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνικές εντάσεις και ανάφλεξη. Μια εξέλιξη που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το λαό και για τη χώρα. Οι στοχευμένες παροχές αποκλειστικά στους λεγόμενους πυλώνες του κράτους, υπονομεύουν ανοιχτά την κοινωνική συνοχή, ενώ καταστρέφουν και ό,τι έχει απομείνει απ’ την ιδιωτική οικονομία που θα κληθεί να πληρώσει και νέους φόρους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργήσει οι αναδρομικές αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια. Πάντως στο Μαξίμου επιμένουν στον κατήφορο και στη στρατηγική των πρόωρων εκλογών. Το σενάριο για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ’ την παρούσα Βουλή έχει εγκαταλειφθεί, γιατί δεν βρίσκουν πρόθυμους αποστάτες.

Απέτυχε η επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών
Η επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών που παραπέμπει στη μαύρη περίοδο του ’65 ναυάγησε οριστικά. Οι παράγοντες που είχαν αναλάβει να βολιδοσκοπήσουν κάποιους απ’ τους ανεξάρτητους βουλευτές που εμφανίζονταν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν την ψήφο τους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έπεσαν απ’ τα σύννεφα όταν άκουσαν τις απαιτήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους βουλευτές πρόβαλε απαίτηση για δέκα εκατομμύρια ευρώ ενώ οργιάζουν οι φήμες για τους όρους που έθεταν και κάποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Η επιχείρηση εξαγοράς είχε τεράστιο κόστος και κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα γιατί ακόμα και αν βρίσκονταν τα μαύρα χρήματα που ζητούσαν, ο αριθμός των πρόθυμων μαζί με τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα ξεπερνούσε τους 172. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη οι λομπίστες που είχαν αναλάβει να οργανώσουν το σχέδιο αποστασίας πάγωσαν κάθε διαπραγμάτευση, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ένας επιπλέον λόγος που επιβάλει την προσφυγή σε εκλογές, είναι η τραγική κατάσταση της οικονομίας και η εκτίναξη των κόκκινων δανείων στις τράπεζες. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους δανειστές, αλλά και με την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται απίθανο. Οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναγκάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε ετοιμότητα και γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έκοψε τις καλοκαιρινές διακοπές βουλευτών και στελεχών. Ταυτόχρονα επιταχύνει τα ανοίγματα προς τους ανεξάρτητους βουλευτές και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει ισχυρή και αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή.

Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Συζητούσα με ένα φίλο μου το θέμα της σύνταξής του. Η αγανάκτησή του ξεχείλιζε για την γενικότερη κατάσταση της σημερινής Ελλάδας. Μου αποκάλυπτε πως μετά από 38 χρόνια επίπονης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, κατέθεσε πριν από 17 μήνες τα ένσημά του που όλα ήταν σε ένα ασφαλιστικό ταμείο (ΙΚΑ) και περιμένει να λάβει την κύρια σύνταξη.
Όμως, από το ΙΚΑ, έλαβε την απάντηση πως ακόμη επεξεργάζονται τα ένσημα του πρώτου τριμήνου του 2012 όσων ασφαλισμένων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Επί της ουσίας δηλαδή, υπολείπονται ενός χρόνου για να φτάσουν στην ημερομηνία θεμελιώσεως του συνταξιοδοτικού δικαιώματος του φίλου μου!
Εάν λοιπόν, αναλογισθούμε πως για κάθε πραγματικό μήνα, απαιτείται από το ΙΚΑ το διπλάσιο ή και τριπλάσιο αυτού του διαστήματος, αντιλαμβανόμεθα όλοι μας, πως για να λάβει την κύρια σύνταξη, θα πρέπει να περάσουν 3 χρόνια! 

Αυτή είναι η αλήθεια που εκφράζεται μέσω της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά. Για δε τις επικουρικές συντάξεις δεν θα πρέπει να γίνεται λόγος. Η απόδοσή τους ξεπερνούν τα 4-5 χρόνια. Που σημαίνει, πως πολύ σύντομα θα καταργηθούν και ουδέποτε θα αποδοθούν στους δικαιούχους ασφαλισμένους, οι οποίοι μαζί με την εργοδότρια εταιρεία τους, πλήρωναν ανελλιπώς επί δεκαετίες τις εισφορές τους. 
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να προσθέσουμε πως με βάση την απόφαση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), οι συντάξεις του Ιουλίου που θα καταβληθούν έως τα τέλη Ιουνίου σε όλους τους συνταξιούχους του Ταμείου θα είναι μειωμένες οριζόντια κατά 5,2% με υπολογισμό της νέας μείωσης επί του ποσού το οποίο απομένει μετά τις παρακρατήσεις των γνωστών εισφορών. Θα πρέπει επίσης, να επισημανθεί πως δεν θα είναι για φέτος η τελευταία μείωση των επικουρικών συντάξεων. Τα δε αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων, δίνονται στους δικαιούχους σε 4 δόσεις μέσα σε 2 χρόνια! Όπως επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως από την πρώτη του νέου έτους έρχεται η μεγαλύτερη ανατροπή για όλους τους εργαζόμενους, αφού το νέο ασφαλιστικό «χτίζεται» πάνω στη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, την οποία και μόνο αυτή θα χρηματοδοτεί και θα εγγυάται το κράτος από το 2015 και μετά.

Δυστυχώς, αυτή η τραγική κατάσταση επικρατεί στην πτωχευμένη πατρίδα μας, γιατί το ασφαλιστικό μας σύστημα έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο και έχουν θανατωθεί τα συνταξιοδοτικά προγράμματα από τη στιγμή που οι εισφορές προς τα ταμεία έχουν μειωθεί αφάνταστα λόγω της μεγάλης ανεργίας και των λουκέτων που έχουν μπει στην αγορά. Και η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν σκέφτεται να αγγίξει τους έχοντες και κατέχοντες της χώρας μας, δηλαδή τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοεφοπλιστές και τους μεγαλοβιομηχάνους.

Έτσι, τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας παρακολουθούμε ένα κινηματογραφικό θρίλερ, όπου στυγνοί πολιτικοί εγκληματίες δολοφονούν και στην συνέχεια διαμελίζουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, δηλαδή τη μεσαία αστική τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. 
Επί τέσσερα χρόνια επιβάλουν στον Ελληνικό λαό λανθασμένες οικονομικές συνταγές, που έχουν όλες αποτύχει. Αυτοί, οι έμμισθοι πολιτικοί εκτελεστές συμβολαίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, την φτωχοποίηση του λαού μας με την υφαρπαγή της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας. Γιαυτό επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια κατεχόμενη οικονομικά και πολιτικά χώρα, που στην ίδια δεν θα ανήκει απολύτως τίποτε. 
Παρ' όλα αυτά, εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές και έχουν το απύθμενο θράσος να ισχυρίζονται πως το κάνουν για «το καλό μας».

Σ΄ αυτό το πλαίσιο και οι πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του, πως τάχατες σιγά-σιγά διαμορφώνεται θετικό περιβάλλον με την προσέλκυση επενδύσεων, με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την μείωση των φορολογικών συντελεστών κάτι στο οποίο θα προχωρήσει το Φθινόπωρο διαμορφώνοντας οδικό χάρτη μείωσης της φορολογίας.

Λόγια-λόγια-λόγια, όταν για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών στην πατρίδα μας, δήλωνε: 
«Για τον ελληνικό λαό οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με μεγάλη επιβάρυνση, ακόμη και με δυσχέρειες, αυτό δεν αμφισβητείται. Γι αυτό θα πρέπει να έχουμε και πάρα πολλή κατανόηση. Αλλά αυτό δεν βοηθά σε κάτι. O ελληνικός λαός πρέπει να περάσει αυτήν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ. Οι Έλληνες αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους. Μια νομισματική ένωση όμως μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι τηρούν τους κοινούς κανόνες».
Δηλαδή, εάν δεν καταλάβατε συνεχίζει να μας τρομοκρατεί πως εάν δεν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα θα μας πετάξει έξω από την ευρωζώνη. Που σημαίνει πως θα πρέπει να συναινέσουμε στο νέο «πακέτο» χρηματοδότησης, λέγε με νέο Μνημόνιο, που βεβαίως θα είναι περιορισμένο, άκουσον-άκουσον και δεν θα ξεπερνά τα 10 δις ευρώ. Μας επεσήμανε επίσης: «Στα τέλη του 2012 ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε ήταν σαφές ότι θα διαρκούσε δύο χρόνια και ότι η Ελλάδα και μετά από αυτό δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τις αγορές. Το χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Τρόικα, θα φτάσει το 2022 σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να χαρακτηρισθεί βιώσιμο. Προϋπόθεση θα ήταν βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της EKT και της ΕΕ» ή αλλιώς επί τω συντομότερω, τρόικα!

Τι δεν καταλάβατε για άλλη μια φορά! Δεν καταλάβατε πως η τρόικα δεν θα φύγει ποτέ από την Ελλάδα; Δεν καταλάβατε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, παρά τα όσα σας λέει η κυβέρνηση των δοσίλογων; Και πως μπορεί να είναι βιώσιμο, όταν το συνολικό χρέος αγγίζει τα 720 δις ευρώ (510 δις το δημόσιο χρέος και 210 το χρέος των τραπεζών);

Δεν καταλάβατε πως η Ελλάδα βρίσκεται με τη θηλιά των Μνημονίων στο λαιμό της; 
Δεν καταλάβατε πως αυτή η πολιτική είναι μια αδιέξοδη πολιτική; 
Δεν καταλάβατε πως αυτές οι απίθανες και ανεύθυνες κυβερνήσεις των Μνημονίων ακολουθούν λαθεμένες πολιτικές και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν συνεχώς μια δυναμική εξόδου από την κρίση που είναι απορίας άξιο εάν πραγματικά θέλουν την έξοδο της χώρας από αυτήν. 
Γιατί οι επιλογές που κάνουν οδηγούν την χώρα σε βαθειά ύφεση χωρίς γυρισμό. 
Οι συνεχιζόμενοι νέοι φόροι διέλυσαν την εμπορική κίνηση των μεσαίων καταστημάτων, με αποτέλεσμα τα καθημερινά λουκέτα. 
Οι απανωτοί φόροι στην ακίνητη περιουσία αδρανοποιούν τις οικοδομικές δραστηριότητες. 
Γέμισε η αγορά ακάλυπτες επιταγές. 
Η ανεργία αγγίζει το 30%. 
Τρία εκ. Ελλήνων βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας. 
Δώδεκα δις ευρώ το χρόνο εξάγονται από τους λαθρομετανάστες στις χώρες τους. 
Εκατό εκ. ευρώ το μήνα μας στοιχίζει η ιατρική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. 
Τριάντα πέντε χιλιάδες επιδόματα ανεργίας δίνονται σε «οικονομικούς μετανάστες». 
Τεράστια ποσά εξάγονται από τη χώρα δια μέσω της αγοράς προϊόντων από τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία είναι όλα ξένων συμφερόντων. 
Γι΄αυτό κάποτε θα πρέπει ο ευνουχισμένος λαός μας να κηρύξει εμπάργκο σε ότι μη Ελληνικό και να τονώσει, μέσω των αγορών Ελληνικών προϊόντων την εγχώρια οικονομία. Μπροστά σ΄ αυτήν την κατάσταση, οι πολιτικοί μας το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν σκληρή μάχη για να διατηρηθούν όλα τους τα προνόμια.

Συνεπώς, τι άλλο θα πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει αύριο για μας και τις οικογένειές μας! Για μας και τα παιδιά μας! 
Μας βιάζουν, μας συνθλίβουν, μας εξαφανίζουν! 
 Ως πότε θα υπομένουμε αυτή την υποδούλωση; 
Ως πότε θα υπομένουμε τον εξευτελισμό μας; 
Θα δεχόμαστε για πολύ ακόμη την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας; 
Θα περιμένουμε να μας δώσουν και το σχοινί που θα κρεμαστούμε; 
Ή κάποια στιγμή θα επαναστατήσουμε και θα τους κρεμάσουμε πρώτοι;

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssiΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σχέδιο της Άγκυρας για εκλογή μόνο μουσουλμάνων βουλευτών στις εθνικές κάλπες

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

Οργανωμένο τουρκικό σχέδιο για να συρρικνωθεί μέχρις εξαφανίσεως η εκπροσώπηση των χριστιανών της Ροδόπης και της Ξάνθης στην επόμενη Βουλή, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Θράκη.

Μετά την πρόβα τζενεράλε που έκανε το τουρκόφιλο κόμμα «Ισότητα – Ειρήνη – Φιλία» (DEB) στις ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας εντυπωσιακά ποσοστά στους δύο νομούς (41,68% και 25,89% αντίστοιχα), τώρα πλέον το ενδιαφέρον και ο σχεδιασμός της Άγκυρας στρέφονται στις κάλπες των εθνικών εκλογών.

«Στόχος τους είναι να εκλέξουν τρεις βουλευτές στη Ροδόπη, όπου σήμερα έχουν δύο, και να αυξήσουν σε δύο από έναν, που είναι σήμερα, τους βουλευτές τους στην Ξάνθη. Το πρώτο είναι υπαρκτός κίνδυνος, το δεύτερο πάρα πολύ δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα», αποκαλύπτει σημαίνων πολιτικός παράγοντας της περιοχής, με άριστη γνώση των δεδομένων της μειονότητας.
Και προσθέτει: «Στην τελευταία αναμέτρηση θέλησαν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή αριθμητικά και το μέγεθος της επιρροής τους στο μουσουλμανικό στοιχείο. Κι όλο αυτό στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τις εθνικές εκλογές. Ξέρουν ότι με το όριο του 3% δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν ως DEB στη Βουλή. Άρα θα το επιχειρήσουν μέσω υποψηφίων σε κάθε κόμμα».

Εκτός από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που πέτυχε στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές το DEB, οι μειονοτικοί εξέλεξαν και δύο από τους τέσσερις δημάρχους στη Ροδόπη (Ίασμος, Αρριανά) και έναν από τους τέσσερις στην Ξάνθη (Μύκη). Παράλληλα, είχαν πολύ υψηλή εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο (σ.σ. ενδεικτικά, στη Ροδόπη εξέλεξαν 9 άτομα έναν 11 χριστιανών).

Μέθοδοι

Η Ροδόπη και η Ξάνθη είναι τριεδρικές περιοχές και οι βουλευτές εκλέγονται με «απλή αναλογική». Δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα, τα τρία πρώτα κόμματα έχουν από έναν εκπρόσωπο.
Μπορεί το τουρκικό προξενείο να μοιράσει τις ψήφους του μουσουλμανικού στοιχείου με τέτοιο τρόπο ώστε να εκλέξει τρεις στους τρεις στη Ροδόπη και δύο στους τρεις στην Ξάνθη;
Κι αν ναι, πως;

Ο πρώτος τρόπος που θα χρησιμοποιήσουν σε πολύ μεγαλύτερη ένταση από όσο τελικά φαίνεται πως το έκαναν στις ευρωεκλογές, είναι η μαζική ψήφος από μουσουλμάνους με ελληνικό διαβατήριο που ζουν στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας. Υπολογίζεται πως μπορούν να μετακινήσουν περί τους 8.000 – 10.000 ψηφοφόρους, οι οποίοι θα είναι απολύτως ελεγχόμενοι και θα φτάσουν στις κάλπες… με τα ψηφοδέλτια στα σταυρωμένα στο χέρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι «εισαγωγή» ψηφοφόρων στη Θράκη έγινε από το προξενείο και στις ευρωεκλογές, αλλά σε μικρότερη έκταση.

Το DEB

Ο δεύτερος, αλλά εξίσου σημαντικός, τρόπος που φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι του DEB είναι να βρουν από ένα δυνατό υποψήφιο σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και να καταφέρουν να κάνουν «διανομή» ψήφων, έτσι ώστε να τους εκλέξουν πρώτους στα κόμματά τους. Ήδη στη Ροδόπη έχουν στην πλήρη επιρροή τους τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΑΪχάν Καρά Γιουσούφ και του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζή Οσμάν. Μοναδικός εκπρόσωπος του χριστιανικού στοιχείου είναι ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος έχει μεν μία σταθερή δυναμική στην περιοχή, αλλά κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι η επανεκλογή του, αν πετύχει το τουρκικό σχέδιο.

Ο πλέον ισχυρός άνδρας των «σκληρών» τουρκόφιλων μειονοτικών στη Ροδόπη, αλλά και γενικότερα στην περιοχή της Θράκης, θεωρείται ο Αχμέτ Χατζηοσμάν. Στο παρελθόν υπήρξε «υπαρχηγός» του μακαρίτη σκληροπυρηνικού Αχμέτ Σαδίκ στο DEB και λέγεται πως έχει απευθείας πρόσβαση στον Ταγίπ Ερντογάν. Μεγάλη ισχύ έχει και ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, που εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Πρόκειται για τον άνθρωπο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ρομά Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, κίνησε γη και ουρανό και πέτυχε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να την «κόψει» και να την αντικαταστήσει με στενό του συνεργάτη. Στον ίδιο νομό έχει εκλεγεί ο Δημήτρης Σαλτούρος, με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο βασικός εκπρόσωπος της μειονότητας στο κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ο Μπαράν Μπουράν, που όμως δεν έχει ιδιαίτερο «πέρασμα» στη μειονότητα. Βεβαίως, στην περίπτωση που το προξενείο κινηθεί αποτελεσματικά, μπορεί να τον ενισχύσει ουσιαστικά.

Χρηματοδότες οι «Γκρίζοι Λύκοι» και το ΑΚΡ

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη, ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός δύσκολα θα απειληθεί από κάποιον μουσουλμάνο. Τα δύο πρόσωπα από τη μουσουλμανική μειονότητα που κινούνται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο δικηγόρος Αδνάν Πετσενίκ και ο Σιαμπάν Μπαντάκ.
Σε κάθε περίπτωση η ανησυχία στη Θράκη είναι διάχυτη, καθώς μετά την προσπάθεια της Άγκυρας να μιλήσει για «τουρκική μειονότητα», πολλοί φοβούνται πως το επόμενο στάδιο είναι να διεκδικήσει την ύπαρξη «κοινότητας», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Ήδη, το αίτημα αυτό, σε συνδυασμό με φωνές περί «αυτονομίας», ακούγεται όχι από την Τουρκία, αλλά από ομάδες όπως η «Οργάνωση Τούρκων Δυτικής Θράκης», που κινείται μεν στο εξωτερικό, αλλά χρηματοδοτείται τόσο από τους «Γκρίζους Λύκους» όσο και από το ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν.
Πάντως, όλοι εκτιμούν πως το σχέδιο της Άγκυρας μπορεί να αντιμετωπιστεί κυρίως με πολιτικές ενίσχυσης της περιοχής, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του μουσουλμανικού στοιχείου επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, πρότεινε πρόσφατα στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, με αποκλειστικό στόχο την εκπόνηση ενός «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης και Ανάδειξης της Θράκης», το οποίο θα συμβάλει στην επαναφορά της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ακριτικής αυτής περιοχής σε ανοδική πορεία.

Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»

Σχόλιο ιστολογίου: Κι επειδή κάποιοι ενδέχεται να μην κατανοούν τον "δούρειο ίππο" που υπάρχει στη Θράκη και είναι έτοιμα όλα τα πολιτικά κόμματα να τον "αγκαλιάσουν", προκειμένυ να αποκομίσουν ψηφοθηρικά κομματικά οφέλη... Στόχος της Τουρκίας είναι να εισάγει τουρκόφρονες μουσουλμάνους της Θράκης στα ελληνικά κόμματα και στην Ελληνική Βουλή, προκειμένου την επόμενη (κυριολεκτικά) ημέρα, να ανεξαρτητοποιηθούν και να "κάνουν παιχνίδι" ως "ανεξάρτητοι" με την ό,ποια κυβέρνηση, προωθώντας ξεκάθαρα τις στοχεύσεις της Τουρκίας. Αυτό θα γίνει ημι-επίσημα υπό την "πολιτική ομπρέλα" του DEB... Ο πραγματικός εφιάλτης θα ξεκινήσει, λοιπόν, με δεδομένο πως και η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές - βουλευτικές εκλογές, θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας και θα έχει απόλυτη ανάγκη ακόμη και 3-4 ψήφων, προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει. Αλλά, ελληνική κυβέρνηση υπό καθεστώς εκβιασμών της Άγκυρας, με ταυτόχρονους εκβιασμούς από ΔΝΤ, τρόικα και ΗΠΑ, προφανώς θα λειτουργεί προς την κατεύθυνση ικανοποίησης της προσωπικής πολιτικής ματαιοδοξίας των κυβερνώντων και επί της ουσίας προς την κατεύθυνση υλοποίησης οποιουδήποτε εκβιασμού, από οποιαδήποτε πλευρά... Ακόμη και από 3-4 τουρκόφρονες βουλευτές... Η λύση ή αν προτιμάτε, η αποφυγή μίας τέτοιας εξέλιξης, προκειμένου να αποφύγουμε την παρατράγουδα της Βουλγαρίας, είναι γνωστή σε όλους. Πόσο δύσκολο όμως είναι να αντισταθούν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα στην ψηφοθηρική τους εξάρτηση; Πόσο δύσκολο θα είναι να μην δεχτούν να συνεργαστούν με πράκτορες της Τουρκίας, οι οποίοι ονειρεύονται και στοχεύουν σε μία "Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη";

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Δεν πρόλαβε να αρχίσει οι αποκαλούμενος ιερός μήνας των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι και στην Τουρκία άρχισαν οι πρώτες άγριες επιθέσεις κατά χριστιανικών στόχων, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στο μη μουσουλμανικό πληθυσμό της γειτονικής χώρας. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη καθώς ο ισλαμικός φανατισμός που έχει «ανάψει»σε όλη την Μέση Ανατολή, έχει διαχυθεί έντονα και στην Τουρκία. Για τον λόγο αυτό πολλοί προβλέπουν να ενταθούν οι επιθέσεις κατά χριστιανικών στόχων με ανυπολόγιστες συνέπειες για την σωματική και όχι μόνο ακεραιότητα γενικά των μη μουσουλμάνων.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Aksam, (28/6), υπό την θρησκευτική επίδραση του Ραμαζανίου μια ομάδα οχτώ φανατικών μουσουλμάνων στο προάστιο του Yeşilköy της Κωνσταντινούπολης και την ώρα που γίνονταν σε ένα καθολικό ναό μια τελετή βαπτίσματος, εισέβαλαν μέσα στον ναό με άγριες διαθέσεις κραδαίνοντας κοφτερά μαχαίρια και τρομοκρατώντας τον κόσμο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό διακόπτοντας την τελετή. Μάλιστα απείλησαν ότι θα σφάξουν εν ψυχρώ τον τελούντα την τελετή. Τελικά μετά από την κατευναστική αντίδραση κάποιων πιο ψύχραιμων και ενώ είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, η ομάδα των φανατικών μουσουλμάνων αφού τρομοκράτησε την περιοχή αποχώρησε ανενόχλητη από τον ναό.

Χαρακτηριστικό του κλίματος τρομοκρατίας κατά των μη μουσουλμάνων είναι, όπως ανέφερε ο Kenan Gürdal υπεύθυνος της χριστιανικής κοινότητας των χριστιανών Ασσυρίων στην κεντρική περιοχή του Beyoğlu της Κωνσταντινούπολη, ότι τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό οι επιθέσεις κατά χριστιανικών στόχων στο σημείο να κινδυνεύουν ακόμα και οι ζωές όσων δεν είναι μουσουλμάνοι και ακόμα περισσότερο να φοβούνται να πάνε στους ναούς τους όταν γίνεται κάποια τελετή. Ιδιαίτερα παραπονέθηκε πως η προστασία από τις αρχές δεν είναι επαρκής για την ασφάλεια των μη μουσουλμάνων, με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι είναι παρείσακτοι στην χώρα αυτή όπου έζησαν επί αιώνες. 
Τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να ενταθούν καθώς άρχισε ο αποκαλούμενος ιερός μήνας των μουσουλμάνων και καθημερινά γίνονται ισλαμικές θρησκευτικές τελετές, τα γνωστά ως Ιφτάρ, μετά την προσευχή λήξεως της καθημερνής νηστείας με την δύση του ηλίου και το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο και φανερά εχθρικό προς πάσα μη μουσουλμανική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης και όχι μόνο.

Ο φανατισμός αυτός τροφοδοτείται έντονα και από τα τελευταία γεγονότα στην Μέση Ανατολή, όπου είναι γνωστά τα εγκλήματα των Τζιχαντιστών που σφάζουν κάθε χριστιανό που θα έχει την ατυχία να πέσει στα χέρια τους. Είναι γνωστό στην Τουρκία πως και πολλοί Τούρκοι πολεμούν στο πλευρό των Τζιχαντιστών, ενώ πολλά δημοσιεύματα του ίδιου του τουρκικού τύπου αποκαλύπτουν την στρατιωτική και κάθε φύσεως υλική βοήθεια που δίνει η Τουρκία στους φανατισμένους ισλαμιστές στην Συρία και στο Ιράκ.

Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν έντονα καθώς και στην ελληνική πρωτεύουσα έχει αρχίσει ο αποκαλούμενος ιερός μήνας των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι και οι εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα και που συνεχώς αυξάνονται με την ανεξέλικτη ροη τους από ανατολάς, δεν αποκλείεται να είναι επιρρεπείς προς τα φανατικά κηρύγματα των Τζιχαντιστών. 

Άραγε μας ακούν οι περίφημοι ισλαμολάγνοι δήμαρχοι;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μόλις, μέσα σε ένα χρόνο, γράφτηκε η τριλογία του ίδιου πολέμου, που χρησιμοποιείται, ως θεματική, για να αποδεκατίζει τα έθνη, να διαιρεί τις χώρες και να παραδίδει τα κλειδιά του πλούτου τους και της εδαφικής τους κυριαρχίας στην πολιτική και οικονομική εξουσία, που κυριαρχεί διεθνώς, ανά τον κόσμο. Βλέπε Συρία, Ουκρανία, Ιράκ…

Το Ιράκ είναι μια χώρα τριχοτομημένη ανάμεσα, σε τρεις ξεχωριστές εθνότητες, με βάση τα θρησκευτικά κριτήρια: σιίτες μουσουλμάνοι, σουνίτες μουσουλμάνοι και Κούρδοι, επίσης μουσουλμάνοι. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Nurial-Maliki, είναι σιίτης. Οι σουνίτες είναι μειονότητα στο Ιράκ και περιθωριοποιημένοι, ενώ οι Κούρδοι αποτελούν την έτερη μειονότητα, που όχι μόνο δεν είναι περιθωριοποιημένοι, αλλά έχουν δημιουργήσει και άτυπο κράτος στο Βόρειο Ιράκ.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι , ότι η χώρα, είναι τριχοτομημένη, βάση συγκεκριμένου γεωπολιτικού σχεδίου, εκπονημένου από τον διεθνές κεφάλαιο, που αποβλέπει στο φυσικό της πλούτο, καθότι αποτελεί έναν, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο.

Σήμερα, όμως, η κρίση άρχισε να αποκτά διαστάσεις εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης, με το Ιράκ να εμφανίζεται για πρώτη φορά πρόθυμο, να αναλάβει δράση, με σκοπό την προστασία των ιερών τόπων, των σιιτών μουσουλμάνων, από τους σουνίτες, μετά το χτύπημα των σουνιτών, στο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου του Ιράκ, στην πόλη Μπαϊτζί και την προέλασή τους, προς τη Βαγδάτη.

Το διυλιστήριο του Μπαϊτζί στο Βόρειο Ιράκ, αποτέλεσε τον πρώτο πετρελαϊκό στόχο των ανταρτών. Το διυλιστήριο αυτό, ανεφοδιάζει με το ένα τέταρτο της παραγωγής του ιρακινού πετρελαίου. Στην αγορά του πετρελαίου, έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται η κρίση, καθώς η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα του περασμένου χρόνου.

Οι Κούρδοι Πεσμαργκά, από τη άλλη πλευρά, εκμεταλλευόμενοι την γενικότερη σύγχυση, κατέλαβαν την πετρελαϊκή περιοχή του Κιρκούκ, με στόχο ο πετρελαϊκός πλούτος της περιοχής, να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου, την υλοποίηση ενός αυτόνομου Κουρδικού κράτους, μέσα στα εθνικά όρια του Ιρακινού κράτους. Το Κουρδιστάν είναι προ των πυλών.

Η Τουρκία αφού έδιωξε τους Κούρδους από την Τουρκία , εξευτέλισε και φυλάκισε τον ηγέτη τους, έχει σήμερα συμβόλαια μαζί τους, προκειμένου να διεισδύσει στην αγορά πετρελαίου του Ιράκ…

Η Σαουδική Αραβία, που διεκδικεί την ανάμειξή της στα πετρελαϊκά υπάρχοντα του Ιράκ, και η οποία εικάζεται, ότι χρηματοδοτεί τους σουνίτες αντάρτες, προειδοποιεί εναντίον οποιασδήποτε ξένης επέμβασης, προκειμένου να πραγματοποιήσει τους οικονομικούς της στόχους…

Οι ΗΠΑ υποτίθεται, ότι προσπαθούν να αποτρέψουν την αυτονόμηση των Κούρδων από το Ιράκ, για την αποτροπή περαιτέρω γεωπολιτικών ανακατατάξεων, στην περιοχή, ενώ όχι μόνο δεν ισχύει αυτό, αλλά βρίσκονται και πίσω από κάθε προσπάθεια επίσημης ίδρυσης αυτόνομου κράτους , όπως κρυβόταν πίσω και από την αποπομπή των Κούρδων από την Τουρκία…

Ταυτόχρονα η φιλοδυτική κυβέρνηση του Ιράκ στέλνει επίσημο αίτημα της Βαγδάτης, προς τις ΗΠΑ, να εξαπολύσουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των «τζιχαντιστών», των σουνιτών δηλαδή, που έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της χώρας, με βάση τη συμφωνία ασφαλείας, με τις ΗΠΑ, για την εκτέλεση αεροπορικών επιδρομών εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων…

Ξεκινώντας από τις Ρεπουμπλικανικές κυβερνήσεις, με τον πατέρα Μπους και στη συνέχεια με τον υιό, που εισέβαλαν από ξηράς με αμερικανικά στρατεύματα στη χώρα, με σκοπό να κυριαρχήσουν σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές πετρελαίου στον κόσμο, που όμως δεν τους ανήκει, τώρα και οι Δημοκρατικές κυβερνήσεις με τον Ομπάμα σκέπτονται να προχωρήσουν σε αεροπορικές επιθέσεις, στέλνοντας το επονομαζόμενο αεροπλανοφόρο «Τζωρτζ Μπους» (τι ειρωνεία…), ακολουθώντας το «λαμπρά» παραδείγματα Μπους και Κλίντον κατόπιν, που χρησιμοποιώντας την ίδια τακτική, τις μειονότητες δηλαδή, διαμέλισε την Γιουγκοσλαβία. Πραγματικός στόχος όλων δε, ήταν και συνεχίζει να είναι, να τονώσουν την φθίνουσα αμερικάνικη οικονομία, ανεξάρτητα από ποιόν πολιτικό χώρο προέρχονται και τα πολιτικά ιδανικά, τα οποία προασπίζονται, περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της παγκόσμιας ειρήνης...

Όσο για τους πολέμους στο όνομα της θρησκείας επιτρέψτε μου να υποψιάζομαι ότι πρόκειται για… «παραμύθια της Χαλιμάς», όπως αποτελούσαν πάντα ιστορικά…

Κι ενώ, οι πετρελαϊκοί κολοσσοί έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τη χώρα, για λόγους ασφαλείας, καθώς η Exxon Mobil και η BP προχώρησαν σε ευρεία απομάκρυνση του προσωπικού τους, υπολογίζεται ότι 700.000 άμαχοι ,τα αιώνια θύματα, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις βιαιότητες ενός άγριου εμφύλιου πολέμου…

Και η Ελλάδα παραπονιέται για τη διχοτόμηση της Κύπρου και την επερχόμενη αυτοδυναμία της Θράκης, καθώς η Τουρκία δεν αντιλαμβάνεται το ρόλο της ως εκτελεστηκάριου της Δύσης και αναλώνεται σε παιχνίδια, επί χάρτου, με ξύλινα στρατιωτάκια, που όταν όμως καίγεται το σπίτι του γείτονα, όμορφα θα καίγονται και οι ξύλινοι στρατιώτες της, ατενίζοντας το διαμελισμό της μεγάλης Τουρκίας, που πάντα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τις «μεγάλες δυνάμεις» εξαιτίας του τεράστιου πληθυσμού της…

ΜΠΛΕΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
MBA MASTER IN BUSINESS ADMINISTRATION - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
BSc MARKETING/MANAGEMENT - NEA YOΡΚΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

e-mail: bletas.p1@gmail.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Τα μεγάλα γλέντια του Σημίτη που μας άφησε παρακαταθήκη τα Ίμια, τη Μαδρίτη, τις γκρίζες ζώνες, τους S-300 και την ξεδιάντροπη συνάφεια μεγαλοϋπουργών με μεγαλο-επιχειρηματίες.
Οι λεγόμενοι «νταβατζήδες» κερνούσαν τους βουλευτές, μετά τις καθ’ υπόδειξη παρεμβάσεις τους στη Βουλή...
Τότε ο όρος «εκσυγχρονισμός» απέκτησε δυσοίωνη έννοια. Μαγαρίστηκε…
Τον ακούς και ενστικτωδώς πιάνεις την τσέπη σου να δεις αν το πορτοφόλι σου είναι εκεί και αντανακλαστικά κοιτάς στην Ακρόπολη να δεις αν η Ελληνική σημαία κυματίζει ακόμα…

Τον θρασύτατο ΓΑΠ, που τώρα τα ρίχνει στον Καραμανλή, του οποίου τις μεταρρυθμίσεις πολέμησε με λύσσα, ακόμη και στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων, εισπνέοντας δακρυγόνα… Μεταρρυθμίσεις πολύ πιο ήπιες από αυτές που ζούμε, που, αν είχαν αφεθεί να ολοκληρωθούν, ίσως η χώρα δεν είχε τόσο οδυνηρή πορεία.
Να θυμηθούμε τη λυσσαλέα αντίστασή του στην Cosco, την μεγάλη απάτη του «λεφτά υπάρχουν», τον προβιβασμό από Γιωργάκη σε Γιώργο από γνωστά ΜΜΕ, την πρωθυπουργία με «κηπουρούς».
Οκτώ μήνες στριφογύριζε με ποδήλατο γύρω από τον εαυτό του, ώσπου βρεθήκαμε για τα καλά εκτός αγορών, μας έσυρε στο Μνημόνιο, αφήνοντας μαγαρισμένο το Καστελλόριζο ύστερα από το περιβόητο διάγγελμά του…

Πηγή εφημ. «24 ώρες»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Πτήσεις πάνω από την Βαγδάτη και τα περίχωρά της πραγματοποιούν μερικά αμερικανικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, οπλισμένα με πυραύλους,προκειμένου να «προστατευθούν», εφόσον είναι αναγκαίο, στρατιωτικοί και διπλωμάτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην ιρακινή πρωτεύουσα, επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ξεκινήσαμε τις τελευταίες 48 ώρες» αυτού του είδους τις πτήσεις, προσέθεσε ο αξιωματούχος αυτός.

Το ενδεχόμενο να εξαπολυθεί μια επίθεση με πλήγματα εναντίον των σουνιτών ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε αποκλείεται σε αυτό το στάδιο, εκτός εάν πρόκειται για την υπεράσπιση Αμερικανών που διατρέχουν κίνδυνο.

Τέτοιου είδους επιθέσεις εξάλλου απαιτούν την άδεια του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την οποία δεν έχει δώσει σε αυτό το στάδιο.

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προστίθενται σε εκείνα που εκτελούν αποστολές παρακολούθησης πάνω από το Ιράκ μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη F-18 του αεροπλανοφόρου Τζορτζ Μπους.

Περίπου 30 έως 35 πτήσεις αναγνώρισης με στόχο να εκτιμηθεί η πρόοδος των μαχητών του ΙΚΙΛ πραγματοποιούνται καθημερινά.

Πηγή: Πυγμή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την υπόθεση του Τύμβου των Σαλαμινομάχων στη δημοσιότητα έρχεται ακόμη ένας χώρος ιστορικής σημασίας και μνήμης, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί με τη διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού την ιδιωτικοποίηση των ιαματικών πηγών των Θερμοπυλών.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας προκειμένου να παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα εκτάσεις και οικήματα που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή της Φθιώτιδας.

Ειδικότερα στη σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (www.hradf.com) στην Ενότητα - Χαρτοφυλάκιο - Επικείμενες Αποκρατικοποιήσεις ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται (στη δεύτερη σελίδα) πως η αυξανόμενη ζήτηση για εμπειρίες πραγματικής υγείας και τρόπου ζωής βασιζόμενες σε φυσικές μεταλλικές και γεωθερμικές πηγές δημιούργησε την ευκαιρία στην Ελλάδα να μετατραπεί σε έναν διεθνή προορισμό ευεξίας. Αναλυτικότερα θα βρει στοιχεία για την Ιαματική Πηγή Υπάτης (στη Φθιώτιδα), Καμένων Βούρλων, Κονιαβίτη και Θερμοπυλών.

Όσον αφορά τις Θερμοπύλες, περιγράφεται πως βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, στο Νομό Φθιώτιδας. Πλησίον της Λαμίας (15 χλμ.) και σε απόσταση 185 χλμ. από την Αθήνα. Με σύντομη ιστορία - περιγραφή όπου ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για τους αρχαίους χρόνους, καθώς πρόκειται για περιοχή με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, όπου διεξήχθη η γνωστή μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ Ελλήνων και Περσών το 480 π.Χ. Το ΤΑΙΠΕΔ «φροντίζει» και για την εντρύφηση στην πλούσια ελληνική μυθολογία αφού εκεί ο Ήφαιστος, ύστερα από αίτηση της θεάς Αθηνάς, δημιούργησε τις πηγές για τον Ηρακλή, προκειμένου να πλένεται και να ξεκουράζεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του.

Το συγκρότημα

Επειδή όμως πρέπει να πουληθεί η γη, μπας και πάρουν οι δανειστές τους τόκους τους πίσω, προβάλλεται το συγκρότημα που περιλαμβάνει κέντρο υδροθεραπείας, δύο παλαιά και ξεπερασμένα ξενοδοχεία, ένα κτήριο όπου στεγάζεται η διοίκηση και ένα εκκλησάκι, σε έκταση γης 785.398 μ2. Η αναφορά συμπληρώνεται με στοιχεία για τη θερμοκρασία και τα χαρακτηριστικά των πηγών (40 °C υπερθερμασμένο Cl - Na - Ca - Κ - Β - Br - HS - μεταλλικό - υπότονο. Ιαματικές Πηγές. Συνιστώνται για θεραπεία ρευματισμών, γυναικολογικών και περιφερειακών νευρολογικών ασθενειών).

Θα μπορούσε να είναι... ανέκδοτο, ωστόσο είναι η παρουσίαση της δημόσιας περιουσίας που (ξε)πουλά το ΤΑΙΠΕΔ, με λεπτομέρειες και ενδιαφέροντα στοιχεία για όποιον βρεθεί να προσφέρει τα περισσότερα. Προφανώς στη συσκευασία προσφέρεται ως δώρο ολίγη από Ιστορία, ολίγος Λεωνίδας κραδαίνων τη σπαρτιάτικη λόγχη και αρκετή σοβαρότητα, που φαίνεται να χρειάζονται οι σύγχρονοι ολετήρες αυτού του τόπου.

Είναι αυτονόητο, σημειώνουν τοπικοί φορείς, πως για λόγους ιστορικούς και συμβολικούς το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί. Η πολιτική ηγεσία της χώρας φέρει ακέραια την ευθύνη απέναντι στο λαό και την Ιστορία.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκποίηση και ιστορικών χώρων, πολιτιστικών μνημείων, αρχαιολογικών σημάτων κ.λπ. κρούουν φορείς προς την UNESCO, καθώς η συγκυβέρνηση έχει βγάλει τα πάντα στο «σφυρί» με το ΤΑΙΠΕΔ να εντάσσει στο χαρτοφυλάκιό του ανεξέλεγκτα τη δημόσια περιουσία.

Πηγή enet.gr 

Σχόλιο ιστολογίου: Να υποθέσουμε πως τώρα που έκαναν την αρχή, θα προχωρήσουν και σε πωλήσεις άλλων αρχαιολογικών χώρων ή χώρων ιστορικής σημασίας, όπως το Σούνιο, η Ακρόπολη, οι Δελφοί (και ουκ έστιν αριθμός των "τεμαχίων" προς πώληση). Να θυμίσουμε μήπως στους εξ απάτης κυβερνώντες και -φυσικά- στον "πρωθυπουργό" πως αδικήματα που τελούνται εις βάρος των συμφερόντων της χώρας, αντιμετωπίζονται ως κακουργήματα με τις ανάλογές ποινές; Να θυμίσουμε επίσης πως οι υπογραφές και οι συμφωνίες που συνάπτει μία κυβέρνηση και οι οποίες παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας είναι δυνατόν να μην αναγνωριστούν από μία κυβέρνηση που θα προασπίσει τα αυτονόητα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου