Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

21 Δεκ 2011


Από το 1956 μέχρι σήμερα , στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση (Αλήθεια θυμάστε αυτή τη φράση ), το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βρέθηκε αρκετές φορές αντιμέτωπο με «κρίσεις» , με κίνδυνο ακόμη και τη διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης ( Ενωμένη Ευρώπη … και αυτή τη φράση κοντεύουμε να ξεχάσουμε).
Η κρίση της «άδειας καρέκλας», το 1965, που αφορούσε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα έξι τότε μέλη της ΕΟΚ για τη δημιουργία μηχανισμού άντλησης πόρων εντός της Κοινότητας, με τη παράλληλη διαχείριση των Κοινοτικών χρημάτων , βρήκε την απόλυτη άρνηση του Ντε Γκολ , ο οποίος δε δεχόταν καν να συζητήσει το θέμα. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια και η παραίτηση του Ντε Γκολ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το 1969, ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Ζόρζ Πομπιντού, μόλις ανέλαβε την εξουσία, κάλεσε τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Χάγη, όπου και συμφωνήθηκε η άντληση πόρων για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, καθιερώνοντας έτσι το προϋπολογισμό της ΕΟΚ.
Στα χρόνια που ακολούθησαν περάσαμε από την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη, στη συνθήκη του Μάαστριχτ και τη θέσπιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη συνθήκη του Άμστερνταμ και της Νίκαιας. Φτάνοντας το 2004 στη Συνταγματική Συνθήκη της Ευρώπης, η οποία δεν επικυρώθηκε ποτέ…
Στη προσπάθεια οικοδόμησης της πολιτικής ένωσης, ήδη από το Μάαστριχτ η Ευρώπη συνειδητοποίησε ότι η οικονομική ένωση, από μόνη της δεν είναι ικανή να προωθήσει τη λογική της Ενωμένης Ευρώπης, για αυτό και θεσμοθέτησε πολιτικές και στα άλλα πεδία ολοκλήρωσης (οι γνωστοί τρεις πυλώνες ΚΕΠΠΑ, Ευρωπαϊκή Κοινότητα, Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις), φτάνοντας ακόμη και στη θέσπιση της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας.
Η σημερινή κρίση, που όλοι βιώνουμε βρήκε την «Ενωμένη Ευρώπη» πολιτικά αδύναμη. Η πολιτική στην Ευρώπη επιστρέφει σε εθνική πολιτική, με τους Ευρωπαίους ηγέτες (ανίκανοι ή άβουλοι;)να μην κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν τον ευρωσκεπτικισμό – που κατά τη γνώμη μου έχει ξεπεράσει αυτόν που βιώσαμε τη δεκαετία του ’80- . Παράλληλα ακραίες πολιτικές φωνές κερδίζουν έδαφος σε ολόκληρη την Ευρώπη, και διαλαλούν προς όλες τις κατευθύνσεις την αντίθεση τους στην απαιτούμενη βοήθεια για τη διάσωση χωρών (Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, το Die Linke της Γερμανίας, Ολλανδικό κόμμα της Ελευθέριας)
Ακόμη περισσότερο, η Ευρώπη δίνει το μήνυμα στους πολίτες ότι η διάσωση της δεν είναι θέμα πολιτικής , αλλά θέμα τεχνοκρατών / οικονομολόγων (Ελληνικό & Ιταλικό παράδειγμα), που δεν έχουν προέλθει από εκλογές, προσθέτοντας στους λαούς και το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Η ανάγκη συγκράτησης των ευρωσκεπτικιστών ψηφοφόρων και οι νεοφιλελεύθερες ιδέες οδηγούν τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής ένωσης να αποκλείουν τις οικονομικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση , προβάλλοντας ακόμη και τη λογική των πολλών ταχυτήτων, που με πολύ κόπο και δουλειά είχε ξεπεράσει η Ευρώπη στο παρελθόν . Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μάλιστα φτάνει να μην πραγματοποιεί καμία αναφορά στον αντίκτυπο που θα είχε λαούς της Ένωσης μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας, αλλά δημόσια να φοβάται μόνο την «αντίδραση των αγορών»
Για όσους από εμάς πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη, όπου η οικονομική, η πολιτική και η κοινωνική ενοποίηση θα πραγματοποιούνται παράλληλα, για όσους από εμάς πορευόμαστε με το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Ενωμένοι στην πολυμορφία”, οι ημέρες που ζούμε είναι πολύ κρίσιμες , καθώς πλέον δεν είναι εμφανές αν τελικά θα σωθεί το Ευρώ ή μαζί του θα «δολοφονηθεί» ολόκληρο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.


  • Γράφει ο Μακεδών
Δεν γνωρίζω τι είδους διαπαιδαγώγηση είχαν αυτοί που υποτίθεται ότι κυβερνούν σήμερα, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερες ικανότητες για τα αξιώματα που έχουν. Η άθλια κατάσταση που είναι πλέον ολοφάνερο ότι έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική έκρηξη.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες γιατί τώρα οι συνθήκες δεν είναι περιόδου 1944-1949, αλλά θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Οι κοινωνικές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από τότε και δεν είναι βέβαια και η ίδια ψυχολογία. Τότε υπήρχε στρατιωτική κατοχή και μάλιστα βάρβαρη της γερμανικής νοοτροπίας με εγχώριους συνεργάτες. Με την απίστευτη προπαγάνδα και τις εγκληματικές συμπεριφορές Ελλήνων όλων των ειδών και όλων των πολιτικών αποχρώσεων, ριχτήκαμε σε ένα τρομερό αδελφοκτόνο αγώνα εξόντωσης.

Ποιος κέρδισε από την ρημαγμένη πατρίδα ; Όχι βέβαια ο ελληνικός λαός, και ας υπήρξαν τυπικά νικητές και ηττημένοι. Τόσα χρόνια μετά οι πρωταγωνιστές σύμπας δηλαδή ο λαός, είναι γέροντες και αποκαμωμένοι από την βιολογική γήρανση και πτωχότεροι παρά ποτέ. Οι χθεσινοί αντίπαλοι πάμπτωχοι και ανίκανοι περνάνε σε άλλη Ελλάδα, μια χώρα που ορισμένοι επίορκοι σφετερίστηκαν τον πλούτο της και έκαναν την χώρα τους περίγελος του κόσμου. Το πιο φριχτό είναι που μόλυναν τα νιάτα με ναρκωτικά και διέλυσαν τις οικογένειες. Τι μπορεί να γίνει, τι πρέπει να αποδεχτούμε σαν λαός για να συνεχισθεί η ύπαρξη μας στην πορεία του χρόνου;

Αυτό που έκανε η Ρώμη όταν κινδύνευε με αφανισμό και κάλεσε τον Κιγκινάτο να πολεμήσει του Αικούους. Η σύγκλητος όλη τον παρακάλεσε να δεχθεί να γίνει δικτάτορας. Αυτός δέχθηκε για 16 μέρες μόνον αφού τους έσωσε επέστρεψε στα κτήματά του. Ωστόσο επειδή οι καιροί είναι πιο πολύπλοκοι θα πρότεινα ένα μεταρρυθμιστή με δεκαμελές συμβούλιο και να έχει απόλυτη εξουσία για πλήρη μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα. Να δημεύσει και να στείλει φυλακή όλους τους σφετεριστές και καταχραστές του δημόσιου χρήματος δημόσιους και ιδιώτες απατεώνες, χωρίς έλεος. Μπορώ κάλλιστα να δώσω κάποιες ιδέες. Το οργανωμένο ένστολο κράτος θα είναι δίπλα τους.

Ο χρόνος θα είναι τουλάχιστον εξαετής για να υπάρξει αποτέλεσμα. Να ανακληθούν όλα τα προνόμια και οι παροχές στους τέως προέδρους και υπουργούς. Βουλευτές σε μικρό αριθμό να υπάρχουν δια κληρώσεως από τους άριστους συμπολίτες μας με μονοετή θητεία και αποζημίωση συμβολική πρωτοδιόριστου υπαλλήλου. Ποιος θα μου πείτε εγγυάται αυτή την διαδικασία;

Εμείς οι πολίτες με το αίσθημα της αυτοσυντήρησης ως λαός διαφορετικά θα εξαφανισθούμε από προσώπου γης και θα μας διαβάζουν στα βιβλία της ιστορίας ως ένας ιστορικός λαός που πέρασε και δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε για φιλοδικτατορικές τάσεις γιατί σε λίγο αν δεν γίνει τίποτα και επικρατήσουν τα άνομα συμφέροντα θα παρακαλάμε για πολύ χειρότερα. Ο παραγόμενος πλούτος είναι του ελληνικού λαού και σε αυτόν επιστρέφει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά εννοούμε εργασία σκληρή και όχι κοροϊδία. Οι απατεώνες δεν έχουν θέση στην Ελλάδα αυτή. Παντού διαφάνεια και έλεγχος, επιτέλους εκτός από κομματικά ιδεολογήματα πρέπει να ανακαλύψουμε πως διασώζουμε την χώρα γιατί της αξίζει καλύτερο μέλλον.

Εσείς τι νομίζετε;Όποιος νομίζει πως ο Παπαδήμος είναι ένας υπηρεσιακός πρωθυπουργός, έχει εν μέρει δίκιο, αφού για την ακρίβεια ο Παπαδήμος είναι ένας εντεταλμένος εν υπηρεσία πρωθυπουργός. Μόνο που αυτή η υπηρεσία δεν έχει καμία σχέση με τα Ελληνικά συμφέροντα, δεν έχει καμία σχέση απλές τυπικές διαδικασίες, δεν έχει καμία σχέση με την... Δημοκρατία.

Και ιδιαίτερα το τελευταίο έγινε απολύτως σαφές στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, όπου ο τραπεζικός Λουκάς ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές την 19η Φεβρουαρίου. Κοινώς, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του (για να μην πούμε που ακριβώς και παρεξηγηθούν μερικοί - μερικοί) την συμφωνία τιμής των πολιτικών αρχηγών, όταν οι τελευταίοι συγκεντρώθηκαν και συναποφάσισαν να συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, η οποία κυβέρνηση θα είχε ως μοναδικό μέλημα την φροντίδα άντλησης της περίφημης 6ης δόσης (παραχωρώντας οτιδήποτε ζητηθεί από τους "εταίρους").

Τί έγινε από τότε; Η συμφωνία επετεύχθη, οι υπογραφές υποταγής έπεσαν από όλους, αλλά ο Παπαδημος αποφάσισε πως δεν φεύγει...! Έτσι απλά, έτσι πραξικοπηματικά. Φυσικά, στην πραξικοπηματική του αυτή ανακοίνωση δεν είναι μόνος, αφού έχει την απόλυτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (τουλάχιστον) και του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είναι ο άτυπος πρωθυπουργός...

Τι έγινε στο υπουργικό συμβούλιο

Με την έναρξη του υπουργικό, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε σήμερα αν υπάρχει η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Αν ναί, να προχωρήσουμε ως τότε όπως είμαστε σήμερα και βλέπουμε. Αν όμως δεν υπάρχει, να σχηματιστεί μια "κανονική" κυβέρνηση για να κάνει έργο γιατι ετσι δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της χωρας», είπε ο κ. Βορίδης.

Η απάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου ήταν ξεκάθαρη: «Η 19η Φεβρουαρίου- είπε- δεν υπάρχει ως ημερομηνία εκλογών. Θα συναντηθώ τις επόμενες ημέρες με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για να συνενοηθούμε για τα ανοικτά ζητήματα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τους υπουργούς προτάσεις για τις επικουρικές συντάξεις και αναφερόμενος στις προτάσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, τις χαρακτήρισε αρχή της συζήτησης για τα σχετικά θέματα.

Πρόσθεσε ότι η αναδιάρθρωση των επικουρικών συντάξεων ήταν στο μνημόνιο και εξειδικεύονται στο μεσοπρόθεσμο, ενώ υποστήριξε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αναλογιστικές μελέτες και οι λύσεις που μπορούν να υπάρξουν στη βάση αυτή.

Κι επειδή δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΜΙΑ αντίδραση από τους παρόντες υπουργούς στην πραξικοπηματική ανακοίνωση παράτασης της πρωθυπουργίας του κυρίου Παπαδήμου, εμείς υποθέτουμε πως γνώριζαν από πριν την απόφαση αυτή ή είχαν συμφωνήσει προ καιρού στην συγκεκριμένη εξέλιξη - παράταση της παράνομης παραμονής στην πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου.

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα επαύθη προ καιρού. Απλά, μας το γνωστοποιούν σε... δόσεις, για να το χωνέψουμε καλύτερα. Το χειρότερο είναι πως οι κυβερνώντες (οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες τους) φαίνεται πως έχουν προβλέψει και την δική μας αντίδραση στο πολιτικό πραξικόπημα Παπαδήμου και αποδεικνύεται πως μπορούν να μας ελέγχουν πολύ καλά στους... καναπέδες μας.  • Αν ετίθετο διαμάχη (ή και τίποτε χειρότερο) μεταξύ δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού, τι πιστεύετε πως θα υπεράσπιζαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Την δημοκρατία;

Πέρα από τις ομάδες των αναρχικών, που από όσο ξέρω και πληροφορούμαι προσπαθούν να εφαρμόζουν δημοκρατία, με έναν εντελώς ατελή δυστυχώς τρόπο και με αρκετούς “ηγέτες”-μικρούς θεούς, τα κόμματα και οι οργανώσεις της αριστεράς, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, κάνουν ότι δεν άκουσαν αυτό που ζήτησε ο λαός: Πραγματική Δημοκρατία Τώρα.

Σαν τους κουφούς κάνουν τα κόμματα της αριστεράς. Προφανώς θα νομίζουν τον εαυτό τους δημοκράτη και θεωρούν οτι εξαιρούνται.

Ομως και στην αριστερά ΚΑΙ τα κόμματά τους ΚΑΙ τα σωματεία τους είναι οργανωμένα με έναν ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ και ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ πολιτικό τρόπο. Εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι (το ΚΚΕ έχει 2 δεκαετίες την ίδια γραμματέα για παράδειγμα) στα όργανα, με ΚΑΛΠΗ φυσικά και θητεία μακράς διαρκείας, και ο κομματικός λαός δεν μπορεί να επηρρεάσει παρά ελάχιστα την πολιτική τους. Ουσιαστικά η “βάση” είναι απλός ακόλουθος και βαστάζος. Πολιτικά υποτελης.

Γιατί να γοητευθεί ο λαός από τέτοια οργανωτικά σχήματα; Από την ομορφιά των “αρχηγών” τους; Εντάξει, δεν έχουμε συγκροτήσει ακόμα την “πολιτική κοινωνία” που θέλει ο Καστοριάδης, αλλά πλέον ως λαός, δεν είμαστε και όσο μαλάκες ήμασταν στο παρελθόν. Είμαστε μεν πολιτικά καθυστερημένοι αλλά καταλάβαμε πια πως δημοκρατία ΔΕΝ έχουμε και γι’ αυτό ζητάμε και “Πραγματική Δημοκρατία Τώρα”. Μένει να το καταλάβει κι η αριστερά αυτό (Παπαρήγα και Τσίπρας τουλάχιστον), να οργανωθεί δημοκρατικά στο εσωτερικό της, ν’ αφήσει τα συγκεντρωτικά κόλπα, και μετά ας μας ξανάρθει…

Διότι όσο μένει έτσι η αριστερά, δεν πρόκειται να συγκινήσει πολλούς. Και αν καταφέρει ποτέ να πάρει με τα μυαλά αυτά και την εξουσία, θα μας οδηγήσει εκεί που οδηγήθηκαν και οι χώρες της ανατολικής ευρώπης. Στην απολυταρχία του γενικού γραμματέα. Σε έναν ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ αλά Οργουελ δηλαδή.

Ας ΜΗΝ την χαϊδεύουμε την αριστερά λοιπόν, μόνο και μόνο επειδή μάχεται τον καπιταλισμό (που καλώς κάνει) και την οικονομική ανισότητα. Ο καπιταλισμός και η οικονομική ανισότητα είναι σύμπτωμα. Η ασθένεια είναι η πολιτική ανισότητα. Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

Και το σύνθημα είναι: Δημοκρατία ή Βαρβαρότητα.

Αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ΔΕΝ περιμένω πολλά πράγματα από τα αριστερά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. Διότι έχουν εκτεθεί για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην μόλυνση της ψευδούς δημοκρατίας του κοινοβουλευτισμού, έχουν συγχρωτιστεί με τα άλλα κόμματα και πρόσωπα, κι έχουν αναπνεύσει πολύ από τον μολυσμένο αέρα.

Πολύ μικρό καλάθι λοιπόν. Και για ΚΚΕ και για ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ μικρό.

Για να μην πω πως έτσι που οι ηγεσίες των κομμάτων αυτών έχουν συνδέσει την τύχη τους με τον κοινοβουλευτισμό, μέσα και έξω από τα κόμματά τους, τα θεωρώ σαν το τελευταίο οχυρό του κοινοβουλευτικού καθεστώτος.

Αν ετίθετο διαμάχη (ή και τίποτε χειρότερο) μεταξύ δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού, τι πιστεύετε πως θα υπεράσπιζαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Την δημοκρατία;

Μα αν ήταν να υπερασπιστούν την δημοκρατία, τότε γιατί ακόμα εσωκομματικά λειτουργούν με κοινοβουλευτισμό;

Το ξαναλέω: τα κόμματα αυτά είναι βαρίδι για τον λαό πλέον. Είναι σύμμαχοι του κοινοβουλευτισμού. Οχι της δημοκρατίας. Και με τον κοινοβουλευτισμό ο καπιταλισμός είναι πρώτα φιλαράκια. Διότι ο κοινοβουλευτισμός ευνοεί την συσσώρευση πολιτικής εξουσίας και ο καπιταλισμός την συσσώρευση πλούτου. Και οι δυο δηλαδή εργάζονται για τις ανισότητες.

Θραξ ο Αναρμόδιος  • Οι επιλογές του ΓΑΠ θα βαραίνουν για πάντα το ΠΑΣΟΚ

Μετά το «βαθύ», το «χοντρό», το «ρηχό», το μαζικό, το «προεδρικό», το εκσυγχρονιστικό, το παλιό, το νέο, το ντεμί, το αριστερογενές, το κεντρώο, το χρηματιστηριακό, το «πράσινο», το με «μαύρους κόκκους, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και αντιμνημονιακό !!!

Ήδη ποντάρει στην «κοντή» νεοελληνική μνήμη. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε.

Σταχυολογούμε μερικές από τις πρόσφατες και πλέον εξωφρενικές δηλώσεις για το Μνημόνιο και την πολιτική που οι ίδιοι ακολούθησαν και εφάρμοσαν των δελφίνων του ΓΑΠ

Ευ. Βενιζέλος : Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν. Το θέμα είναι αν μπορούμε να αλλάξουμε το συνολικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Έπρεπε να αποφύγουμε το Μνημόνιο. Να δανειστούμε γρήγορα, να εξασφαλίσουμε το δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από τη στιγμή που μπήκαμε όμως, δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά, αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση όλων των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει.

Ανδρέας Λοβέρδος: Όταν είπα ότι η χώρα δεν έχει λεφτά, με θεωρούσανε αντισυμβατικό πολιτικό γιατί έπρεπε να λέω ότι η χώρα έχει χρήματα, δηλαδή να λέω ψέματα. Και παλαιότεροι υπουργοί, ειδικώς Οικονομικών, με χαμόγελα με αντιμετώπιζαν σε διάφορες δημόσιες συζητήσεις.

Σε άλλη ανάρτηση εξάλλου δημοσιεύουμε κείμενο ομάδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ (ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν) τα οποία ανακάλυψαν ύστερα από τόσον καιρό και αφού κοντεύουμε όλοι να αποδημήσουμε εις Κύριον, το Μνημόνιο, την “παράγκα” και τους “νταβατζήδες”!!!

Όμως εμείς, εδώ τουλάχιστον, δεν ζούμε ακόμα σε χώρα λωτοφάγων. Το Μνημόνιο δεν στηρίχθηκε μόνο από τον ΓΑΠ, τον Παπακωνσταντίνου, το ΛΑΟΣ και την κ. Μπακογιάννη . Στηρίχθηκε και από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» στα ΜΜΕ και την κοινωνία. Στηρίχθηκε και από τα απλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων στα καφενεία, στις φάμπρικες, στα λεωφορεία. Όλοι τους υπερθεμάτιζαν για την αναγκαιότητα του ΔΝΤ και έριχναν το ανάθεμα στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όλοι τους έβριζαν όσους είχαν αντίθετη άποψη.

Ας ανατρέξουν οι αποτυχημένοι γκαιμπελίσκοι στα πρωτοσέλιδα, τις τηλεοπτικές εκπομπές, στα άρθρα και τις συζητήσεις στα φόρουμ του διαδικτύου της εποχής του Μνημονίου Ι και του Μεσοπρόθεσμου. Ή ακόμη καλύτερα ας ανατρέξουν στις δηλώσεις των Υπουργών τους, που μιλούν ανοικτά για τις καταστροφικές επιλογές της διετίας ΓΑΠ.

Ό,τι και να πουν, ό,τι και να κάνουν η επιλογή του ΔΝΤ θα βαραίνει για πάντα τον κομματικό τους χώρο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα που το στήριξαν. Σε κάθε επίπεδο.

Ο Νενέκος δεν ξέπλυνε ποτέ τη ντροπή του προσκυνήματος στον Ιμπραήμ, κι ας ήταν από τους πρώτους που πήρε τα άρματα κατά των Τούρκων.

Ο Τσολάκογλου, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν έζησε πολύ για να πάρει σύνταξη αντιστασιακού από το ΠΑΣΟΚ…

Μικρός Οδυσσέας
Τhe International Forecaster
Του Bob Chapman
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Αμφισβητώντας τις ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες, 17 ολιγάρχες έχουν βάλει στόχο να καταργήσουν την ευρωπαϊκή ανεξαρτησία. Έχουν στήσει μια παρωδία αποπροσανατολισμού, δεν έχουν τυπώσει ούτε ένα νέο ευρώ, η ΕΚΤ πάει στο κρεβάτι με την Fed, ο χρυσός και το ασήμι είναι η μόνη αληθινή αξία του νομίσματος, και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι αναπόφευκτη.

Αν και η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, οι δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τις εκλεγμένες και μη εκλεγμένες ηγεσίες της Ευρώπης. Την περασμένη Δευτέρα, οι Ευρωκράτες έβαλαν στο τραπέζι τα σχέδια για την Ευρωζώνη και συζήτησαν πώς θα γίνει η τελική παράδοσή της στην παγκόσμια κυβέρνηση. Στο παρασκήνιο, η χρηματοπιστωτική κρίση έχει γίνει εργαλείο χειραγώγησης από την Fed, έτσι ώστε η καγκελάριος της Γερμανίας, Merkel, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Sarkozy, να μπορούν να επικεντρωθούν σε πιο σημαντικά θέματα, δηλαδή στην τελική ομοσπονδιοποίηση της Ευρωζώνης, την οποία θα διαδεχθεί η παγίδευση και των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εκκλήσεις για σημαντικές τροποποιήσεις στις ισχύουσες συνθήκες έχουν ελάχιστη σχέση με την κρίση χρέους. Αυτό που επιδιώκουν οι δύο αυτοί εκπρόσωποι της διεθνούς ολιγαρχίας είναι να καταργήσουν τη νομική ισχύ της νομισματικής και πολιτικής ένωσης αυτής της αφύσικης ομοσπονδίας χωρών, και να την αντικαταστήσουν με μια πιο αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, γνωστή ως Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθεροποίησης (ESM), υποτίθεται με σκοπό να στηρίζουν χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μέσα σε αυτή την τεράστια αλλαγή κρύβεται η πλήρης απομάκρυνση από τις αρχικές Συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, αλλαγή η οποία γίνεται χωρίς τη συναίνεση των λαών αυτών των χωρών. Υπάρχει μία και μοναδική εξαίρεση: ο λαός της Γερμανίας θα κληθεί να εγκρίνει τις αλλαγές αυτές.

Στις 9 Δεκεμβρίου, οι τελικές προτάσεις θα συζητηθούν και θα εγκριθούν από διάφορους αρχηγούς κρατών, κάποιους εκλεγμένους και κάποιους διορισμένους. Αυτή η "ηγεσία" δεν νοιάζεται καθόλου για το ποιά είναι η άποψη των λαών αυτών των χωρών. Δεν υπάρχουν δελεαστικά δείγματα Δημοκρατίας εδώ, μόνο η σιδερένια γροθιά των Ιλλουμινάτι και άλλων που τρέφουν φιλοδοξίες σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Και όλα τα σκεπτόμενα και καλλιεργημένα άτομα καλούνται από τώρα και στο εξής να κοιτάζουν με δυσπιστία ό, τι πρόκειται να λάβει χώρα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρξει μια επιτροπή των 8, υποβοηθούμενη από 17 "εμβολιασμένους" υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι θα ελέγχουν τον προϋπολογισμό και τις δημοσιονομικές πολιτικές αυτών των 17 χωρών, πράγμα που θα οδηγήσει στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας τους.

Διαβάζουμε το ένα άρθρο μετά το άλλο, αλλά κανείς αρθρογράφος δεν μοιάζει να έχει ιδέα του τι ακριβώς διεξάγεται εις βάρος των λαών αυτών των χωρών. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι όλοι αυτοί οι διορισμένοι είναι μέλη της Τριμερούς Επιτροπής, της Λέσχης Βilderberg, αλλά και πρώην υπάλληλοι της Goldman Sachs. Aν όντως το γνωρίζουν, τότε αγνοούν την πραγματική του σημασία. Αυτές είναι οι οργανώσεις απ' όπου προήλθαν οι κύριοι Draghi, Monti και Παπαδήμος, με αποκλειστική αποστολή τους να σύρουν την Ευρωζώνη και στη συνέχεια ολόκληρη την ΕΕ μέσα στην παγκόσμια κυβέρνηση.

Τα τρία αυτά άτομα τα παρατηρούμε πάνω από 50 χρόνια και γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι τα σχέδιά τους. Αποστολή αυτών των τριών "Σέρπα" είναι να προπαγανδίζουν ανελλειπώς τον αυξημένο κίνδυνο χρηματοπιστωτικών και οικονομικών γεγονότων, εάν δεν πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες συμφωνίες. Πρόκειται για ένα θέατρο, που σκοπό έχει να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει τους λαούς, προσφέροντάς τους τάχα το ένα και μοναδικό διέξοδο. Δυστυχώς, απ΄όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη φωνή εκτός από τη δική μας, που να εκθέτει τον πραγματικό στόχο όλων όσων συντελούνται στους κόλπους της ΕΕ. Δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχει όντως οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση χρέους, αλλά οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις στις ευρωπαϊκές συνθήκες ελάχιστη σχέση έχουν με την κρίση. Η φράση-κλειδί είναι η τιμαριθμική σταθερότητα, τη στιγμή που ο πραγματικός πληθωρισμός στην ΕΕ υπερβαίνει το 7%.

Από τον περασμένο Ιούλιο, η ΕΚΤ αρνείται να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια και δάνεια. Πριν από ένα μήνα, ο έλεγχος πέρασε από τα χέρια του Trichet στα χέρια του Draghi, ο αποίος αμέσως μείωσε τα επιτόκια, πράγμα που είχαμε ακριβώς προβλέψει. Η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη τυπώσει ευρώ, αλλά η Fed δεν διστάζει να τυπώνει χρήμα. Η ΕΚΤ αγοράζει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα, αλλά μόνο όσα έχουν αξία περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ΕΚΤ - αυτό ελάχιστοι το γνωρίζουν - έχει "αποστειρώσει" την αγορά δημόσιου χρέους της, απομυζώντας ισοδύναμο ποσό σε ευρώ από το τραπεζικό σύστημα. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο αυτού που κάνουν οι κεντρικές τράπεζες. Η ΕΚΤ του Trichet δεν ήθελε με τις ενέργειές της να δημιουργηθεί πληθωρισμός. Για το λόγο αυτό ο πληθωρισμός είναι σε τόσο καλά επίπεδα στην Ευρώπη. Όλα αυτά, ωστόσο, πρόκειται να αλλάξουν, καθώς η Fed θα αναλαμβάνει δράση. Τα κεφάλαια για την αγορά ομολόγων και την παροχή ρευστότητας θα είναι διαθέσιμα για άμεση επανεκκίνηση της Ευρώπης καθώς θα ανεβαίνει ο πληθωρισμός.

Όλοι οι παίκτες γνώριζαν ότι τα μέτρα λιτότητας, σε βάθος χρόνου, είναι "αποτελεσματικά" και στο τέλος επιτυγχάνουν να γκρεμίσουν μια οικονομία, αλλά βραχυπρόθεσμα είναι σκέτη αποτυχία. Το μόνο πράγμα που είναι αποτελεσματικό είναι η συνεχής ροή κεφαλαίου και ο συνεχής δανεισμός. Ποιος θέλει να σταματήσει την οικονομική ανάπτυξη; Μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε ο Draghi, το ευρώ δεν καταστράφηκε λόγω επικίνδυνων ρίσκων. Κάνετε υπομονή, όμως, και ο Draghi δεν θα αργήσει να το αποτελειώσει.

Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά ακούγονται απίστευτα, αλλά το χρέος δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Πολλά πράγματα σήμερα θυμίζουν τις συνθήκες στην Αγγλία του 19ου αιώνα, όπου οι κρατικοί υπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι πολιτικοί και οι εύπορη τάξη είχαν εισόδημα έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό ενός ειδικευμένου εργάτη. Αυτό ακούγεται οικείο και στη σημερινή οικονομία. Εκείνα τα χρόνια, όποιος δεν πλήρωνε τα χρέη του πήγαινε στη φυλακή, ή δούλευε μια ζωή για να το ξεχρεώσει. Σήμερα, ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το χρέος. Συνήθως παραγράφεται. Το αναφέρουμε αυτό διότι, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, η όλη στάση απέναντι στο χρέος έχει αλλάξει. Το συσσωρεύουμε και απλά το αφήνουμε να μένει όπως είναι. Αυτή είναι τώρα η πρακτική χωρών, εταιρειών και ιδιωτών.

Κάθε μέρα, η ΕΚΤ δέχεται αιτήσεις για χορήγηση δανείων σε κυρίαρχα κράτη, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί που ζητούν αυτά τα δάνεια γνωρίζουν ότι, σύμφωνα με το άρθρο 101, η ΕΚΤ απαγορεύεται να δανείζει σε οποιοδήποτε κράτος.

Σήμερα έχουμε 5 - 6 χώρες που αδυνατούν να αποπληρώσουν το χρέος τους και η ΕΚΤ δεν επιτρέπεται νόμιμα να τους δανείζει. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, με εξαίρεση τις όποιες αγορές ομολόγων, η οποίες είχαν αντισταθμιστεί μέσω της αγοράς ευρώ, ο Trichet αρνήθηκε να παραβεί τους κανόνες. Τώρα που αποχώρησε ο Trichet, η Federal Reserve έχει αναλάβει τα πόστα αντί για την ΕΚΤ. Ήταν αναμενόμενο ότι, αργά ή γρήγορα, η Fed θα γινόταν ο επίσημος τραπεζίτης όλου του κόσμου. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία άρχισε πριν από τρία και κάτι χρόνια, και καταφέραμε τότε να ανακαλύψουμε τι ακριβώς σχεδίαζε η Fed. Ήταν υπεύθυνη για την εκταμίευση τρισεκατομμυρίων δολαρίων, διαδικασία που κρατήθηκε μυστική από τους πολίτες. Αυτό ακριβώς χρειάζονται οι ΗΠΑ: μια ιδιωτική κεντρική τράπεζα, που να λειτουργεί εν κρυπτώ, και όταν της τεθεί το ερώτημα τι ακριβώς κάνει, να μας λέει ότι αυτό είναι κρατικό μυστικό.

Οι αφερέγγυοι αυτοί "μονάρχες" του πλούτου πληρώνουν τώρα αποδόσεις άνω του 7% σε 10ετή ομόλογα, ενώ ο καθένας είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ένα τόσο μεγάλο χρέος δεν είναι δυνατόν να εξωφληθεί. Είναι μια σίγουρη ένδειξη του ότι τελικά θα χρεοκοπήσουν. Για να δοθεί παράταση, η Fed έχει γίνει ο δανειστής έσχατης ανάγκης και ο λογαριασμός θα πληρωθεί από κατόχους δολαρίων, καθώς η αξία των δολαρίων τους υποτιμάται συνεχώς.Με αυτόν τον τίτλο η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου φαίνεται να «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, ως αποδέκτη δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρία Ferrostaal για την αγορά υποβρυχίων.

Ο συντάκτης του άρθρου Κλάους Οττ, ο οποίος προ ετών είχε βγάλει στη δημοσιότητα και την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens, υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός έλαβε «πολλά χρήματα ως δωροδοκία» και ότι εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, ΗΠΑ ή άλλων διαδρομών και χρησιμοποιήθηκαν τελικά για την αγορά ακινήτων. Μάλιστα ο Γερμανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι σε ένα από τα ακίνητα κατοικεί ο πρώην υπουργός.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι το όνομα του κ. Τσοχατζόπουλου δεν αναφέρεται ρητώς στη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου, το οποίο καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal για «μίζες» συνολικού ύψους 62 εκατομμυριών ευρώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία στην περίοδο 2000-2007.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, Ηνωμένων Πολιτειών ή άλλων διαδρομών και τελικά χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ακινήτων. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει μάλιστα ότι σε ένα από αυτά τα ακίνητα κατοικεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Το δημοσίευμα συνεχίζει σε πιο σχολιαστικό τόνο: «Είναι πολύ σπάνια μία τόσο σαφής απόφαση, στην οποία ουσιαστικά κατονομάζεται ως αποδέκτης δωροδοκίας κορυφαίος ξένος πολιτικός, και μάλιστα από κράτος-μέλος της Ε.Ε.». Για την εισαγγελία του Μονάχου, συνεχίζει το ρεπορτάζ, δεν μπορούν να υπάρξουν νομικές συνέπειες για τον πρώην υπουργό, αφενός γιατί καλύπτεται από την ασυλία για το επίμαχο χρονικό διάστημα και αφετέρου γιατί στην Ελλάδα η παραγραφή αδικημάτων που συνδέονται με δωροδοκία γίνεται πιο γρήγορα για τους πολιτικούς απ΄ότι για τους απλούς πολίτες.

«Σε μερικές χώρες είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις δουλειές χωρίς να δωροδοκήσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη γερμανική βιομηχανία» υποστηρίζει ο δικαστής Γιόαχιμ Έκερτ.

Πηγή: Deutsche Welle
Θα το ονομάζαμε απλά ξετσιπωσιά. Ομως πίσω από αυτό το θρασύτατο περιτύλιγμα κρύβεται κάτι χειρότερο:
Ο ταξικός μισανθρωπισμός των πολιτικών εκπροσώπων της πλουτοκρατίας.

Μιλάμε για εκείνα τα «πιόνια» στη «σκακιέρα» της αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος που δεν γνωρίζουν καμία αναστολή και καμία ντροπή.

Και που η ξεδιαντροπιά τους παίρνει... αστρονομικές διαστάσεις, ειδικά όταν για να υπηρετήσουν τους γενικότερους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης και για να εξασφαλίσουν με αυτόν τον τρόπο ως αντίτιμο την προσωπική τους συμμετοχή στο αστικό ντεκόρ της επόμενης μέρας, βάζουν τα «δυνατά» τους...

Εχουμε και λέμε, λοιπόν:

Ο υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που ξημεροβραδιαζόταν στις τηλεοράσεις να διαφημίζει το μνημόνιο, που εκβίαζε τους συνταξιούχους ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για να πληρωθούν οι συντάξεις πείνας των γερόντων, ο υπουργός Υγείας του Παπανδρέου, που έκοβε τις συντάξεις ακόμη και των φιλοξενούμενων στα... ψυχιατρεία (!), ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Παπαδήμου που ετοιμάζεται να περικόψει πάνω από 2 δισ. ευρώ για τις δαπάνες στο χώρο της Υγείας, βγήκε προχτές με ύφος... αυτοκριτικό (και πάντα περισπούδαστο) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο «έργο» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι ναι μεν «έκανε πολλά», για να προσθέσει ωστόσο ότι «όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν είχε επιτυχία»!

Ναι, πρόκειται για τον Λοβέρδο.

Τον έναν εκ των δελφίνων του Γ. Παπανδρέου που, τώρα, ενόψει της κούρσας διαδοχής για την κατάληψη του προεδρικού θώκου στο ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε ότι η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου - της οποίας υπήρξε σημαιοφόρος - δεν ήταν και τόσο καλή...

Στο ίδιο προκλητικό ύφος, σε μια αποθέωση της έννοιας της προσβολής του κοινού νου, ο υπουργός Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, διαπίστωσε (στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό) ότι... «έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο»!

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο ίδιος που έβγαινε στα κανάλια και αναρωτιόταν: Μα ποιος έχει πρόβλημα με το μνημόνιο;(!!!)

Είναι ο ίδιος κύριος που όπως όλα τα «πράσινα» στελέχη από το Μάη του 2010 και μέχρι πριν από ένα μήνα δήλωνε ότι «χωρίς το μνημόνιο η χώρα θα είχε πτωχεύσει» και δεν «θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», αλλά τώρα «είδε το φως του» και ανακάλυψε πως η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε από θέση «βαρώνου» από την πρώτη στιγμή, ήταν μια κυβέρνηση που αποδείχτηκε «πλήρως ανίκανη στη διαχείριση των υποχρεώσεων που ανέλαβε»!

Αυτά, βέβαια, σήμερα.

Γιατί σήμερα βρισκόμαστε ενόψει της διεκδίκησης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο της επιχείρησης παραπλάνησης του λαού κάποιοι αποφάσισαν να ανοίξουν το Τριώδιο.
Και να μεταμφιεστούν από «λύκοι» σε... «Κοκκινοσκουφίτσες»!

Στις παραπάνω δηλώσεις - οφείλουμε - να προσθέσουμε και την πρόσφατη ...εξομολόγηση του Ευ. Βενιζέλου ότι νιώθει «εξουθενωμένος» από την υπερπροσπάθεια που καταβάλει για να «σώσει την πατρίδα», ότι «συμπάσχει» και ότι... «πονάει» για τα μέτρα που επιβάλλονται σε συνταξιούχους και μισθωτούς.

Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, μην έχετε καμία μα καμία αμφιβολία: Το ΠΑΣΟΚ είναι, σίγουρα, εδώ.

Με τα στελέχη του πιστά στην πολιτική κουλτούρα της εξαπάτησης. Της δημαγωγίας.

Και της πολιτικής αναξιοπρέπειας που κουβαλάει όλη η ιστορία της σοσιαλδημοκρατίας.


Αν δεν ήταν ο Παπαδήμος να τους ανοίξει ως κεντρικός τραπεζίτης τις «πόρτες», οι οποίες έπρεπε να παραμένουν «σφραγισμένες», για να μην γίνουν «κερκόπορτες», κανένας από αυτούς δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ...
Κανένας δεν θα μπορούσε να μας βασανίζει σήμερα, αν δεν υπήρχε η συμμορία των Σημίτιδων και των άλλων πρακτόρων των γερμανικών και άλλων μυστικών υπηρεσιών.
Αυτής της συμμορίας μέλος είναι και ο Παπαδήμος...
Ο δήθεν «πετυχημένος» με το «βαρύ» βιογραφικό...
Πολύ «βαρύ»...
Τόσο «βαρύ», που σου πιάνεται η «μέση» ακόμα και να το σκεφτείς... Τόσο «βαρύ», που, μετά την απόλυσή του από την ΕΚΤ, αν δεν μπλεκόταν στα σημερινά δρώμενα, θα ήταν «τα απομεινάρια μιας ημέρας» του Ψυχικού.

Γιατί το λέμε αυτό;
Γιατί πραγματικά αναρωτιόμαστε για το πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, που το μόνο το οποίο έχει κάνει στη ζωή του είναι να μετράει κέρδη τοκογλύφων με μεθόδους που παραμένουν ίδιες μέσα στους αιώνες. Αναρωτιόμαστε τον λόγο για τον οποίο μπορεί να είναι σημαντικός ένας άνθρωπος με καριέρα οικονομολόγου ...
Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έσωσε ανθρώπους με κάποια δική του ιατρική επινόηση...
Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν εφεύρε κάτι χρήσιμο, που να εξυπηρετεί την ανθρωπότητα...
Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το να υπολογίζει τα κέρδη των τοκογλύφων...
Καριερίστας σε έναν κλάδο, που δεν αποτελεί καν επιστήμη.

Όταν μιλάμε για καριέρα οικονομολόγου, μιλάμε για το απόλυτα «τίποτε» με πολύ «ξύγκι».
Μιλάμε για έναν χώρο όπου μπορεί να είναι «θεός» ακόμα ο γύφτος Ρουμπινί.
Όταν μιλάμε για «επιφανείς» οικονομολόγους, μιλάμε για δουλικά τοκογλύφων και τέτοιο δουλικό ήταν και ο Παπαδήμος.
Αποτυχημένος μηχανικός ήταν σε μια εποχή όπου οι λιγοστοί μηχανικοί που υπήρχαν στην Ελλάδα διέπρεπαν.
Αποτυχημένος μηχανικός ήταν ο Παπαδήμος, ο οποίος βολεύτηκε στην μη επιστήμη των οικονομικών και στον μισθό βρέξει-χιονίσει.

Απλά πράγματα.
Ο Παπαδήμος επιχείρησε να γίνει μηχανικός την εποχή όπου οι οικονομολόγοι ήταν απλοί λογιστές.
«Κουτσομηχανικός» των ΗΠΑ, εφόσον το πτυχίο του δεν είχε την αντίστοιχη αξία με αυτό ενός ευρωπαϊκού Πολυτεχνείου.
Εκείνη την εποχή αποφάσισε να κάνει το «άλμα» στις οικονομικές «επιστήμες».
Εκείνη την εποχή ένας μηχανικός θα μπορούσε να κάνει μεταπτυχιακό στα οικονομικά μόνον για δύο λόγους. Είτε γιατί ήταν πλουσιόβλακας και ήθελε να χασομεράει, έχοντας μια δικαιολογία να το κάνει, είτε γιατί ήταν φτωχόβλακας, που δεν ήθελε να εργαστεί ως μηχανικός και ήθελε να τρυπώσει σε κάποια τράπεζα.

Ο Παπαδήμος ήταν το δεύτερο.

Ήταν ένας φτωχόβλακας, που γνώριζε ότι στην επιστήμη της μηχανικής δεν είχε περιθώρια διάκρισης. Επιπλέον ήταν ένας μισθοθήρας. Ήθελε ν’ αποφύγει τις κακουχίες του ρίσκου της επιχειρηματικότητας, που συνεπαγόταν εκείνη την εποχή το «μηχανιλίκι» και επεδίωκε το «τρύπωμα» σε κάποιον μεγάλο οργανισμό. Ως παιδί δημοσίου υπαλλήλου, άλλωστε, δεν είχε ποτέ και κάποιες άλλες εικόνες. Η συνέχεια απλά τον δικαίωσε, όχι επειδή ήταν ικανός, αλλά επειδή ήταν τυχερός. Έγινε οικονομολόγος-δουλικό σε έναν κόσμο ο οποίος άλλαζε και οι οικονομολόγοι από τελευταίος «τροχός» της άμαξας θα γίνονταν «επιστήμονες».

Αυτή είναι πάνω-κάτω η ζωή του. Η τύχη του τον «σέρνει» και η νοοτροπία του τον ανταμείβει.
Από τότε που υπάρχει ως άτομο είναι υπάλληλος του γλειψίματος...
Υπάλληλος, από αυτούς που σέρνονται σαν τα «σαλιγκάρια», κάνοντας καριέρες ανάμεσα σε γραφεία και φωτοτυπικά...
Υπάλληλος με το αφηρημένο αντικείμενο της οικονομικής «επιστήμης»...
Υπάλληλος, από αυτούς που, όταν βλέπουν τα αφεντικά τους, δεν γνωρίζουν αν θα τους προάγουν ή αν θα τους απολύσουν...
Υπάλληλος, από αυτούς που, όταν τους απολύεις, «χωράνε» όλη τους τη ζωή σε ένα χαρτόκουτο...
Συνάδελφος των απολυμένων της Λίμαν Μπρόδερς, εφόσον είχαν τα ίδια αφεντικά και τους ίδιους στόχους.
Πότε λοιπόν έγινε σημαντικός ένας τέτοιος άνθρωπος;
Εκτός αν σημαντικοί σε αυτόν τον κόσμο είναι μόνον οι χρήσιμοι για τους Ρότσιλντ και τους Ροκφέλερ.

Αυτός είναι ο Παπαδήμος με το «βαρύ» βιογραφικό, που εντυπωσίασε μόνον τον αγράμματο Βερύκιο και τον γαλατά του ΛΑΟΣ...

Απόσπασμα από το άρθρο "11-11-11"


Ποιά Ευρώπη ακριβώς θέλουμε; Την Ευρώπη που εμείς της δώσαμε από το όνομά της μέχρι τις αξίες και τις στοιχειώδεις δομές της τόσο στο πολιτικό όσο και στο πολιτιστικό επίπεδο ή το τέρας που μας προέκυψε τελευταία;

H πρόσφατη έμπνευση του ευρωπαϊκού τερατουργήματος λέγεται "Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης". Διάβαζε "Μόνιμος Μηχανισμός Υποδούλωσης". Εντός επτά ημερών υποχρεούνται τα κράτη ή ό,τι τέλος πάντων απέμεινε από αυτά, να αποστέλλουν στα κεντρικά των Βρυξελλών, όποιο ποσό χρειαστεί για την "στήριξη" του τέκνου του σωλήνα, του ευρώ. Ποιος θα το πληρώσει; Μα οι φορολογούμενοι φυσικά. Το ταμείο δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν και είναι υπεράνω δικαστηρίων και ελέγχων.

Τις τελευταίες μέρες και μετά την άρνηση του ελληνικού λαού στη νέα σύμβαση, ζούμε ένα θέατρο παραλόγου! Ένα θέατρο που ίσως δεν έχει προηγούμενο με κατάλυση κάθε συνταγματικής νομιμότητας και κάθε λαϊκής βούλησης…Η αγωνία τους ότι ο Ελληνικός λαός, που σημειωτέον αποτελεί και το πειραματόζωο όπως οι ίδιοι έχουν ομολογήσει, μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια και να οδηγήσει και σε κατάρρευση του ευρώ… ήταν αυτό που πυροδότησε όλα αυτά με έναν και μόνο σκοπό: Να επιβάλουν πάση θυσία τη νέα δανειακή σύμβασηπου θα οδηγήσει στην εκχώρηση της χώρας στους ξένους μέσω της ύπατης αρμοστείας αλλά και να κρατήσει οπωσδήποτε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ ώστε να προλάβουν να ολοκληρώσουν το κόλπο που έχουν στήσει για “την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”…Ολοκλήρωση ή ολοκληρωτισμός…;

Ακούμε συνέχεια να μας λένε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα…

Μας λένε ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα ανεξέλεγκτο υπερυπουργείο οικονομικών στις Βρυξέλλες και από εκεί να μας επιβάλλεται η οικονομική πολιτική…

Οι Γερμανοί μας λένε ότι “χρειάζεται αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ”…

Μας λένε ότι οι ανυπάκουοι της ευρωζώνης πρέπει να τιμωρούνται από τα σύγχρονα SS του 4ου Ράιχ…

Μας λένε ότι χωρίς ευρώ θα καταστραφούμε…

Μας λένε ότι στήνουν έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης για να μην καταστραφεί το “όνειρο” της ΕΕ και του ευρώ…

Ακόμη και ο “αντιμνημονιακός” Αντωνάκης αναγκάστηκε να πετάξει τη μάσκα και να τρέξει να στριμωχτεί στο κάδρο με τους μνημονιακούς δωσίλογους και προδότες μπρος στον κίνδυνο! Από “πατριωτικό καθήκον” φυσικά…
Ξαφνικά η νέα σύμβαση έγινε “αναπόφευκτη” και “σωτήρια”! Να σημειώσω ότι πέρα από ένα πλαίσιο συμφωνίας δεν υπάρχει η σύμβαση ακόμη αλλά όλοι, χωρίς να την έχουν διαβάσει, δήλωσαν πρόθυμοι να την υπογράψουν!
Ξαφνικά ο “αντιμνημονιακός” Αντωνάκης δήλωσε ότι ουδέποτε είχε καμία αντίρρηση ούτε με την πρώτη σύμβαση!!!
Και για τη “σωτηρία” μας πρέπει να καταλυθεί το σύνταγμα και να μας επιβάλουν πραξικοπηματικά μία κυβέρνηση που θα προχωρήσει το σχέδιο (λες και μας ενοχλούσε η φάτσα!) και ότι οι εκλογές είναι “καταστροφικές” άσε που ως “ανώριμος” λαός μπορεί και να μην αποφασίσουμε το σωστό! Το “σωστό” είναι φυσικά το δικό τους σωστό!!!

Όλοι σπεύδουν να μας “σώσουν” αν και οι ευρωπαίοι το δηλώνουν μέσες-άκρες ότι χεσμένους μας έχουν και πρέπει να θυσιαστούμε για να σωθεί το ευρώ… Και παράλληλα να γίνουμε και παράδειγμα προς αποφυγή για όλα τα “κακά” παιδιά της Ευρώπης που δε θα υποτάσσονται στη μπότα του 4ου Ράιχ και σε όσους βρίσκονται πίσω του…!

Εδώ και πολύ καιρό γράφω ότι το ευρώ ήταν μία καλοστημένη κομπίνα ώστε ο έλεγχος της οικονομίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών να περάσει στις Βρυξέλλες… Πίσω από τις Βρυξέλλες πρέπει να δούμε μία ολιγαρχία που διοικεί και επιβάλλεται στους ευρωπαϊκούς λαούς είτε κρυφά είτε φανερά… Και για άλλη μία φορά στη ιστορία, βλέπουμε τη Γερμανία ως κύριο εκφραστή του ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού! Υποθέτω ότι κάποιο ρόλο παίζει και η ιδιοσυγκρασία αυτού του λαού… Σιγά – σιγά όλο και περισσότερες πληροφορίες βοηθάνε να ενώσουμε το παζλ και να συνειδητοποιήσουμε γιατί στήθηκε η ΕΕ (ΕΟΚ αρχικά) αλλά και τι υπηρετούσε το ευρώ στο οποίο παγίδευσαν όλα τα κράτη που συμμετείχαν και τώρα λένε στον κόσμο ότι πρέπει να τιμωρηθεί διότι δεν είναι αντάξιός του (του ευρώ) αλλά και ότι δεν πρέπει να φύγει διότι θα καταστραφεί…

Με το βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να σχηματίσετε μία εικόνα για το τι στήνεται στις πλάτες όλων μας και την απόλυτη λεηλασία (μέσω ESM “Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης”) που ετοιμάζουν για όλους τους λαούς της Ευρώπης… και θέλω να σας θυμίσω ότι σε αυτά τα πρότυπα έχει στηθεί το ταμείο λεηλασίας της χώρας (“ταμείο αποκρατικοποιήσεων”) με συνυπεύθυνους του Πασόκ και τον “αντιμνημονιακό” μέχρι πρότινος Σαμαρά αλλά και τον “πατριώτη” Καρατζαφέρη! Και οι τρεις (Πασόκ-ΝΔ-Λαός) έβαλαν τους ανθρώπους τους στο ταμείο… Βλέπετε στη μάσα υπάρχει απόλυτη συγκυβέρνηση!!!Ακόμη αναρωτιέστε ευρώ ή δραχμή και ποιος θα καταστραφεί αν καταρρεύσει το ευρώ…;

Μήπως ήρθε η ώρα να τους τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια και να απελευθερωθούμε από τους δυνάστες μας όλοι οι λαοί της Ευρώπης…;

Διαδώστε το βίντεο όσο μπορείτε, ενημερώστε τον κόσμο, αφυπνίστε τους γύρω σας!
Αν τους αφήσουμε να κάνουν αυτό που θέλουν παρακολουθώντας αμέτοχοι και αμήχανα τις εξελίξεις και τους σφετεριστές να φέρνουν τους πραξικοπηματίες… ίσως αργότερα να είναι αργά…
Μαζί με τους πραξικοπηματίες και τους επιτρόπους φέρνουν και δυνάμεις καταστολής…

ESM: Όλη η συνθήκη!

Μέσω ενός υπέρ-οργανισμού που στήνουν με έδρα το Λουξεμβούργο (!) ετοιμάζουν το μεγάλο κόλπο λεηλασίας των ευρωπαϊκών λαών, στο σύνολό τους!
Πρόκειται για έναν ασύδοτο οργανισμό που δεν υπόκειται σε κανέναν εξωτερικό έλεγχο και στον οποίο καμία αρχή, νομοθετική, δικαστική ή άλλης μορφής, δε μπορεί να επέμβει!

Έναν οργανισμό που προσχωρούν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης που μετατρέπονται σε μέλη του ESM, με πρόβλεψη να προσχωρήσουν και τα υπόλοιπα… Έναν οργανισμό που όποιοι υπηρετούν σε αυτόν αποκτούν πλήρη ασυλία και κανείς δε μπορεί να τους ελέγξει!

Nα σας θυμίσω ότι το ταμείο “αποκρατικοποιήσεων”, κοινώς το ταμείο για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, έχει κοινά με τον ESM ως προς την ασυλία και το απόρρητο των στελεχών του και ότι το σχέδιο EURHKA περιέχει τη λεηλασία και διαχείρηση της δημόσιας περιουσίας μας από μία εταιρεία που θα εδρεύει στο Λουξεμβούργο (σύμπτωση;) βάσει του σχεδίου λεηλασίας της ανατολικής Γερμανίας από τη δυτική με το περίφημο σχέδιο “Tρόιχαντ”…

Νομίζω ότι θα μπορέσετε να καταλάβετε γιατί έχει γίνει αυτοσκοπός η σωτηρία του ευρώ (με κάθε κόστος) και γιατί μας απειλούν ότι οποιαδήποτε επιλογή επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και εθνική οικονομία σημαίνει “καταστροφή”… Καταστροφή για ποιον τελικά…;

Σκεφτείτε σοβαρά αν έχετε τα ίδια συμφέροντα με τη συμμορία των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης, της Goldman Sachs… Συνειδητοποιείστε γιατί διόρισαν τον εκλεκτό τους τραπεζίτη, σε συνεργασία με τους ντόπιους προδότες και γιατί η καταστροφή του ευρώ τελικά θα απελευθερώσει τους Ευρωπαϊκούς λαούς και θα καταστρέψει τα σχέδιά τους!

Διαβάζοντας τη συνθήκη μπορείτε να καταλάβετε πώς θα οδηγηθούν τα πράγματα στον ολοκληρωτισμό του 4ου Ράιχ, κάτι που μεθοδεύεται ήδη από τη λήξη του Β’ΠΠ…
Ό,τι δεν πέτυχαν με τα όπλα πάνε να το πετύχουν με το χρέος, μέσω των πουλημένων ανδρείκελων “ηγετών” και της αδράνειας των λαών!Υγ1. Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο για πιο επισταμένη μελέτη σε pdf από εδώ (ελληνικά) και από εδώ (αγγλικά)

Υγ2. Ακούστε μία πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή με τον Δ. Καζάκη που εξηγεί γιατί το “κούρεμα” δεν είναι μείωση του χρέους αλλά ουσιαστικά πρόκειται για δώρο στους τραπεζίτες, καθώς και για την ισόβια ασυλία (!) που αποκτούν οι εμπλεκόμενοι με το ευρώ μέσω της συνθήκης της Λισσαβόνας (εδώ)

Υγ3. Ακούστε ένα σύντομο απόσπασμα όπου ο Μπογιόπουλος απαριθμεί στελέχη της Goldman Sachs και το δίκτυο σε κομβικές θέσεις στην Ευρώπη (εδώ)

Πληροφορίες από AntiNemecis και "Ελεύθερο Εξερευνητή"

  • Πόσοι βουλευτές πρέπει να καταδικασθούν σε ισόβια επειδή εξέθεσαν ολόκληρη την χώρα σε τεράστιο κίνδυνο και έχουν καταστρέψει με τις ψήφους τους την οικονομία, ενώ απειλείται και ο κοινωνικός ιστός;
  • Αυτή η δίκη είναι ντροπή για την Δικαιοσύνη
  • Υπόνοιες για πολιτική εμπλοκή που προδίκασε το αποτέλεσμα
Ένοχους βρήκε τελικά το ναυτοδικείο δύο από τους 39 κατηγορούμενους, ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους 37. Οι δύο κατηγορούμενοι Αγραφιώτης και Χατζηεμμανουήλ καταδικάστηκαν σε 3,5 μήνες φυλάκιση. Ο λόγος ήταν ότι φαινόντουσαν στο περίφημο βίντεο του δημοσιογράφου της “Ε” Αγγελίδη, να φωνάζουν τα συνθήματα, για τα οποία κατηγορήθηκαν.

Επί της ουσίας το ελληνικό κράτος καταδίκασε τον ίδιο του τον εαυτό και μάλιστα ένα από τα υγιέστερα κομμάτια του – όχι από αυτά που παίρνουν μίζες και κάνουν “νταβατζιλίκια” με τα λεφτά του δημοσίου - μετά από μία πρωτοφανή εκστρατεία πίεσης από τους επαγγελματίες ανθρωπιστές. Οι οποίοι μάλιστα το πρωί, στην αρχή της διαδικασίας, φρόντισαν να δώσουν ένα ακόμη... ρεσιτάλ με αποχώρηση από την δίκη.

Η αποχώρηση των κατηγόρων

Τι συνέβη; Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής δήλωσαν την παραίτησή τους, λόγω -όπως υποστήριξαν- απειλών που δέχτηκαν μέσω του διαδικτύου αλλά και του "εχθρικού κλίματος" στην αίθουσα του δικαστηρίου. Οι δικαστές διέκοψαν την δίκη προκειμένου να αποφασίσουν περί αυτού, αφού η παραίτηση πρέπει να εγκριθεί από αυτό.

Επιπρόσθετα στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας Π. Δημητράς και Αγγελίδης. Ο μεν πρώτος απέστειλε χαρτί-ανακοίνωση του ΕΠΣΕ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Δημητράς δεν προσέρχεται, διότι απειλείται η ζωή του.

Ο δεύτερος απλά δεν εμφανίστηκε ποτέ με το δικαστήριο να εξετάζει την βίαιη προσαγωγή του. Η οποία παρόλο που διατάχθηκε, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς ο μάρτυρας προσήλθε μόνος του στο δικαστήριο, όταν έμαθε την συγκεκριμένη εξέλιξη. Κάτι που προκάλεσε τον σχολιασμό του εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε ότι, δεν σεβάστηκε την μη τήρηση αυτοφώρου διαδικασίας (κάτι που προφανώς έγινε “χαριστικά” στην προηγούμενη συνεδρία όταν το δικαστήριο δεν διέταξε τελικά την κράτηση του Αγγελίδη μετά από μήνυση που του υπεβλήθη, καθώς έπεφτε σε αντιφάσεις..

Ενώ επετράπη στον Παναγιώτη Δημητρά να καταθέσει, δεν επιτράπηκε στον Πάνο Καμμένο που επικαλέσθηκε ζωτικής σημασίας πληροφορίες, να καταθέσει (υπήρξε υπ. Ναυτιλίας). Αυτό προκάλεσε σε αρκετούς παριστάμενους στην δίκη την εντύπωση ότι η έδρα φέρεται εχθρικά στους κατηγορούμενους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση του εισαγγελέα, σχετικά με την επιστολή του Παναγιώτη Δημητρά. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας είπε για την δήλωση του ΕΠΣΕ ότι θεωρεί άδικα τα όσα αναφέρονται και είναι σαφές ότι θέλουν να επικαλεστούν την επιστολή σε διεθνή φόρουμ. Η υπεράσπιση τόνισε και αυτή, ότι θέλουν να παρουσιάσουν την Ελλάδα, ως ελλειμματική στα διεθνή φόρουμ.

Τι είπαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα όσα είπε η μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Χρ.Τσαμπάζη: "Δεν δικαιούται να μιλά η πολιτική αγωγή, πρόκειται για προσχηματική αποχώρηση, για να επικαλεστούν τρομοκράτηση για την αποχώρησή τους".
Παρέμβαση έκανε και ένας ακόμη δικηγόρος ο Σ. Πυλιώτης ο οποίος έκανε συγκεκριμένη αναφορά στον Σόρος και άφησε σαφέστατα υπονοούμενα κατά εχθρών της Ελλάδος και μυστικών υπηρεσιών για τα όσα συνέβησαν.

Οι καταθέσεις των Μαρτύρων υπερασπίσεως

Σημαντικά ήταν και τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπερασπίσεως στο δικαστήριο κατά την διάρκεια της εξέτασής τους.

Ο μάρτυρας Θεοφανίδης (υποστράτηγος ε.α) που έχει υπάρξει τετράκις διοικητής της ΜΥΚ κατέθεσε: “Έχω γνώσι του ήθους των ανθρώπων που παρέλασαν", "δεν παραβαίνουν τις εντολές, έχω εκπαιδεύσει τους περισσότερους", "βρίσκονται κατηγορούμενοι εξ ατόμων που δεν ήταν παρόντες, δεν μπορεί να υπάρξει κατηγορία για κάτι που κανείς δεν ξέρει αν είπαν ή έκαναν", "εδώ υπάρχουν παραδόσεις, οι παραδόσεις τηρούνται και τηρούνται ευλαβικά".

Ενώ επιπρόσθετα ο κ. Θεοφανίδης είπε: "έχουν επιδείξει ανθρωπιά, σε βαθμό υπέρμετρο, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, για να σώσουν ανθρώπους". Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι αυτοί που συνήθως σώζονται από την συγκεκριμένη ομάδα και γενικά το λιμενικό είναι λαθρομετανάστες.

Άλλος μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Κώστας Πολίτης (αρχιπλοίαρχος ε.α.) ο οποίος μίλησε συγκεκριμένα για τον κ. Δημητρά: "Έχω υπηρετήσει σε γραφεία υπουργών και θέλω να σας πω το εξής: ο κ. Δημητράς κατέθετε πάντα αναφορές, μετά από κάθε παρέλαση. Ενώ οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες τις έβαζαν στο αρχείο, η κυβέρνηση του 2010, τις προώθησε σε ακροαματική διαδικασία". Αναφέρθηκε στον ρόλο Δημητρά, Τάρτη και Βοσκόπουλου και τα πάρε δώσε με Σκόπια, λέγοντας ότι οι παραπάνω δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία, όταν οι Σκοπιανοί παρήλαυναν στα Σκόπια και φώναζαν "Η Θεσσαλονίκη είναι δική μας". Μάλιστα γύρισε και είπε ότι οι αναφορές που έστελνε ετησίως ο Δημητράς ήταν "προ-κατ".

Επόμενος ήταν ο νυν επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος που ήταν στην κερκίδα των επισήμων ως Α/ΓΕΣ κατά την διάρκεια της επίμαχης παρέλασης. Αναφέρθηκε στις ειδικές δυνάμεις λέγοντας ότι τα βατράχια προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και το μόνο που έχουν δώσει είναι θυσία "είμαι περήφανος που τους γνωρίζω" ενώ συμπλήρωσε: "Και δεν νομίζω ότι ένα δικαστήριο δικάζει με βίντεο."

Στο βήμα του μάρτυρα υπεράσπισης βρέθηκε και ο κ. Χαραλαμπόπουλος, διοικητής της συγκεκριμένης μονάδας του λιμενικού όταν είχε συμβεί το περιστατικό της παρέλασης. Όταν του είπαν τι λέει ο μάρτυρας κατηγορίας Αγγελίδης απάντησε: "Και εγώ μπορώ να πώ ότι είμαι αστροναύτης".

Το πολιτικό συμπέρασμα

Κατά την διάρκεια της δίκης, ένας από τους κατηγορούμενους ζήτησε τον λόγο. Και τόνισε ότι ο πρώτος που βγήκε δημοσίως να μιλήσει κατά των λιμενικών ήταν ο τότε υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χρυσοχοϊδης. Ο οποίος καταδίκασε τον εθνικισμό και τα γνωστά... καλά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της δίκης.

Ο ίδιος όμως τόνισε ότι για τον ίδιο η άποψη του υπουργού δεν μετράει, καθώς όταν έγινε υπουργός η πρώτη του εντολή ήταν να αφαιρεθούν τα εθνόσημα από τις στολές των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας.

Αυτή πρέπει να είναι και η δική μας στάση έναντι των όσων διεξήχθησαν. Είναι σαφές ότι στην χώρα υπάρχουν δυνάμεις που δρούν με μόνο σκοπό την εξαφάνιση κάθε μικρού θύλακα ελληνικότητας μέσα στο ελληνικό κράτος. Και οι δυνάμεις αυτές κατάφεραν να αποσπάσουν την συμβολική καταδίκη δύο μελών των επίλεκτων δυνάμεων του λιμενικού σώματος. Είναι ακριβώς αυτές οι δυνάμεις που θα πρέπει να μας βρουν απέναντί τους. Με κάθε τρόπο.

Το καλό από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη αντιστάσεις καθώς δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στήριξαν τους άνδρες του λιμενικού σώματος σε αυτή τους την περιπέτεια. Και σε μια εποχή σαν την σημερινή, αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Δημήτρης Παπαγεωργίου
  • Ιστορίες από την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ
Ήρθαν, και θέλοντας να αποδείξουν σε εμάς τους ρατσιστές, ότι αγαπούν τους μετανάστες, το πρώτο νομοσχέδιο τους ήταν ο νόμος για την ψήφο και για την προσέλκυση νέων μεταναστών στον σοσιαλιστικό παράδεισο της Ελλάδας.

Τώρα τους καταριούνται και οι μετανάστες που φεύγουν από την Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον στο Πακιστάν στην Αλβανία στην Αίγυπτο, όπως δήλωναν προχθές οι ίδιοι, στην εκπομπή υποστήριξης των μεταναστών και του ΠΑΣΟΚ, κοινωνία ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA των Καμπουράκη Οικονομέα.

Αν κάτι με στεναχωρεί αυτό είναι, ότι τώρα που φεύγουν οι μετανάστες, δεν θα υπάρχουν φτωχοί στην Ελλάδα για να ξεδιπλώσουν τον ανθρωπισμό τους ο Τσίπρας, με τον Μανώλη Καψή.

Ήρθαν, και θέλοντας να μας μοιράσουν τα λεφτά του Κράτους, που δεν έβλεπε ότι υπήρχαν ο κακός Καραμανλής, τώρα μας πήραν και τα σώβρακα.

Ήρθαν, και θέλοντας να κερδίσουν την εύνοια και τον σεβασμό των ξένων, περιφερόταν από μικρόφωνο σε μικρόφωνο ανά τον κόσμο, κατηγορώντας δυσφημίζοντας και λοιδορώντας την πατρίδα τους. Ώσπου ήρθε η ώρα τους και τους έδιωξαν με τις κλοτσιές από της Κάνες και τα μεγάλα σαλόνια, ακριβώς όπως παθαίνει ο κάθε άνθρωπος που κάνει το λάθος να νομίζει ότι βρίζοντας δημόσια το σπίτι του θα τον αγαπήσει ο γείτονας.

Ήρθαν, και έβγαλαν το όπλο στο τραπέζι, για να μας πουλήσουν διαπραγματευτική ισχύ, και τελικά το έστρεψαν εναντίων του ελληνικού λαού, για να του πάρουν το σπίτι και το ψωμί των παιδιών του, στην προσπάθεια τους να υπηρετήσουν ένα μνημόνιο, που αποδείχτηκε κατάρα και για τους ίδιους.

Ήρθαν, και έχοντας διασυνδέσεις και φίλους στο εξωτερικό οι οποίοι θα μας βοηθούσαν να σωθούμε, τώρα ο Κάμερον ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, δύνη άδεια εισόδου και περίθαλψης των δύων άπορων γαϊδουριών από την Χίο, αλλά δεν δύνη χέρα βοήθειας στην Ελληνική κυβέρνηση.

Ήρθαν, και στην προσπάθεια τους να είναι αρεστοί στα αφεντικά τους, ανακάλυψαν ότι ο αγωγός Μπουρκγάς Αλεξαντρούπολη, θα μολύνει το περιβάλλον, λες και ο άλλος αγωγός που έρχεται από την Τουρκία θα είναι σοσιαλιστής οικολόγος, που θα σέβεται το περιβάλλον.

Ήρθαν, και μαζί με τον συρφετό της παρακμής των μεγάλων καναλιών και μεγαλοεκδοτών, σχεδόν προσπάθησαν να κλείσουν στο ψυχιατρείο, όλους όσους δεν υποστήριζαν τα μνημόνια. Και τώρα ο λαός ετοιμάζει το μνημόσυνο στα μεγάλα κανάλια, στους υπηρέτες τους δημοσιογράφους, αλλά και στους ίδιους.

Ήρθαν, και στην προσπάθεια τους να δείξουν ότι μαζί με αυτούς ήρθε και το ιντερνέτ στην Ελλάδα, σχεδόν κατηγόρησαν και τους επαναστάτες του 1821 ως αμόρφωτους και χωρίς γνώση του Ipad.

Ήρθαν, και στην προσπάθεια τους να μας δείξουν ότι είμαστε προοδευτικός λαός, ανακάλυψαν την πρόοδο των Ελλήνων και επί τουρκοκρατίας.

Ήρθαν, και στην προσπάθεια τους να μας πείσουν ότι οι Τούρκοι θέλουν το καλό μας, αλλά εμείς δεν το βλέπομαι, εγκαινίασαν τα κοινά υπουργικά συμβούλια, διορίζοντας τον Νταβούτογλου υπεύθυνο του Ελληνικού κτηματολογίου για να μας ενημέρωση ότι το Καστελόριζο ανήκει στην μεσόγειο. Δώσε μούρη του χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι.

Ήρθαν, και γνωρίζοντας ότι ο Νταλάρας με τις συναυλίες έλυσε το Κυπριακό, τον έβαλαν στον Άγιο Παντελεήμονα να κάνει συναυλίες, για να λύση και το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Προτείνω να δώσει συναυλίες στο υπουργείο Οικονομικών, και ανάπτυξης, μήπως βγούμε από την κρίση.

Ήρθαν, και ανακάλυψαν μαζί με τον Κώστα Γαβρά, ότι στην Ακρόπολη έγιναν οικοδομικές επεμβάσεις, χωρίς την έγκριση της Μπιρμιλής, πριν από 2000 περίπου χρόνια από τους χριστιανούς (παρεπιπτόντως δεν είμαι και πολύ υπέρ των θρησκειών). Δεν βλέπει όμως ο Γαβράς της καταστροφές των Ελληνικών αρχαιοτήτων στην Αλβανία του σήμερα.

Ήρθαν, και ανακάλυψαν μαζί με την Νανά Μούσχουρη, ότι εμείς αρνούμαστε να ξεπληρώσουμε και αυτό είναι ντροπή, ενώ είναι ακόμη ποιο ντροπή να ζητούμαι οι Γερμανοί να ξεπληρώσουν εμάς.

Ήρθαν, και στα πλαίσια του Fast track για τις ξένες επενδύσεις, έκλεισαν με Fast track μέχρι και τα περίπτερα.

Ήρθαν, για να αγοράσουν τον ΟΤΕ που κακός πούλησαν οι κακοί δεξιοί, και τώρα ψάχνουν να πουλήσουν και τα κτίρια των υπουργείων.
Δεν μπορώ να ξεχάσω πριν δέκα χρόνια που καθόμασταν όλοι μαζί, εγώ, εσύ, ο Πάγκαλος ο Τζοχατζόπουλος ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, η γιαγιά μου, και ο παππούς μου, και όλοι μαζί τα φάγαμε, αυτά τα λίγα που περίσσεψαν τα μετάφερε ο Τσουκάτος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ήρθαν, και από εκεί που θα αγόραζαν το λιμάνι από τους Κινέζους, τώρα σχεδιάζουν να πουλήσουν και τα ελικοδρόμια.

Ήρθαν, και από εκεί που ήταν υπέρ των δημοψηφισμάτων, τώρα δεν θέλουν να ακούν ούτε για εκλογές.

Ήρθαν, και από εκεί που τα αγροτικά μας προϊόντα θα έμπαιναν σε ένα καλάθι εξαγωγών, όπως δήλωναν στην Κρήτη, φέτος κάναμε εισαγωγή ελαιολάδου από την Γερμανία.

Ήρθαν, και μέσα στην τρελή χαρά της εργασιακής εφεδρείας, έθεσαν σε πολιτική εφεδρεία το κόμμα τους, και τον Γιώργο Παπανδρέου, ίσως μόνο αυτό τελικά να είναι το θετικό των δύο αυτών χρόνων.

Ήρθαν, και μέσα στην τρελή χαρά μας ενημέρωσε ο πρώην σύμβουλος τους, ότι το να εκδίδεσαι, είναι ένα επάγγελμα όπως του υδραυλικού.

Ο Παπανδρέου, διέλυσε, την Ελλάδα, το Ευρώ, το ΠΑΣΟΚ, τον Βενιζέλο, προσπάθησε να τινάξει στον αέρα την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την Παγκόσμια οικονομία, τώρα λέει θα αναλάβει παγκόσμια εκστρατεία για την διάσωση του περιβάλλοντος, προβλέπω καταστροφή όλου του πλανήτη.

Υπάρχουν ακόμη κουτοί, που πιστεύουν ότι τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα, βοηθούν την Ελληνική οικονομία.

Ήρθαν. Ήρθαν. Ήρθαν, που να μην ερχόταν...

Αλλά θα μου πει ο φίλος μου από την Μακεδονία, ότι η πράσινη Κρήτη τους δίνει πάντα μεγάλο ποσοστό.

Ε. Ίντα να πω. Έτσα νε αυτά.

Δίκιο έχεις αδερφέ από την Μακεδονία. Εκατό είναι τα δίκια σου, εκατό.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη
«Σοκ και δέος» προκαλούν στα συστηματικά συμφέροντα και οι τυπικές ακόμα αναφορές στη διενέργεια εκλογών σε χρόνο που θα υπερβαίνει κατά λίγες, έστω, εβδομάδες τη «συμφωνηθείσα» ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου...

Δεν ανησυχούν βεβαίως μήπως απωλέσουν τον πλήρη έλεγχο της επόμενης κυβέρνησης. Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σύνθετο. Γιατί οι εξελίξεις που σημειώθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια έχουν στην κυριολεξία αποδυναμώσει και αποσαρθώσει τα κόμματα της διακυβέρνησης και ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό σύστημα.

Σήμερα τα συστημικά-μνημονιακά συμφέροντα, η διεθνής κερδοσκοπία, οι δανειστές μας αγωνίζονται «με νύχια και με δόντια» να κρατήσουν όρθιο το κυβερνητικό «ερείπιο» που προωθεί τα συμφέροντά τους.


Όμως κατανοούν πολύ καλά ότι ο βίος της σημερινής κυβέρνησης είναι βραχύς. Όχι μόνο γιατί υπήρξε ένα «προϊόν» συναλλαγής, συμβιβασμών και εκβιασμών. Όχι μόνο γιατί κατατρύχεται από εσωτερικές αντιθέσεις, στις οποίες οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ καθίστανται κυρίαρχες.
Αλλά κυρίως γιατί δεν μπορεί να προωθήσει τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική, αφού το πλήρες αδιέξοδο έχει γίνει προφανές ακόμα και στους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του νεοφιλελεύθερου-μνημονιακού προγράμματος.

Και γιατί αρκεί μια «σπίθα», ένα έκτακτο συμβάν, για να πυροδοτήσει μια λαϊκή - κοινωνική έκρηξη, έναντι της οποίας τα όσα συνέβησαν την 28ης Οκτωβρίου θα μοιάζουν με θεατρική παράσταση.
Προκειμένου να προωθήσει με βίαιο τρόπο τους στόχους τους, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΕΚΑΨΕ» ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ «ΧΑΡΤΙΑ».

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πορεία κατάρρευσης, ενώ ο «ηγέτης» του Γ. Παπανδρέου έχει καταστεί πολιτικά ανυπόληπτος. Τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αντιστοιχούν σε εικόνα «μικρο-μεσαίου» κόμματος και κυμαίνονται σήμερα στην πρόθεση ψήφου χαμηλότερα του ποσοστού που έλαβε -υπό εντελώς αρνητικές συνθήκες- το 1974 (13,58%).
Το κυριότερο: Έχει απωλέσει (ίσως οριστικά) τα τρία θεμελιώδη του πλεονεκτήματα: την ισχυρή και λαοπρόβλητη ηγεσία, την πολιτικο-ιδεολογική του ταυτότητα και την ιστορική κοινωνική του βάση και εκπροσώπηση.

Τα πολιτικά πρόσωπα που «φιλοδοξούν» να διαδεχθούν τον Γ. Παπανδρέου έχουν ήδη αυτοακυρωθεί. Θα φέρουν από εδώ και πέρα (όσον καιρό υπάρχουν ακόμα στην πολιτική σκηνή) το άγος της «μνημονιακής σφραγίδας», τη «νεοφιλελεύθερη Ερινύα», που θα τους καταδιώκει εφ' όρου ζωής.


Τα ψέματα γι' αυτούς τελείωσαν. Όσες δικαιολογίες κι αν προβάλλουν, σε όσες υποκριτικές «δηλώσεις μετανοίας» κι αν προβούν, δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανέναν. Είναι πλέον «πολύ αργά για δάκρυα», πολύ αργά για να «συγχωρεθούν» τα εθνικά εγκλήματα, στα οποία συνήργησαν και τα οποία συναποφάσισαν.

Όσο για τις πολιτικές και ιδεολογικές αρχές και θέσεις του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες οι ίδιοι ακύρωσαν, ευτέλισαν και διέσυραν, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν πια ούτε να τις χρησιμοποιήσουν ούτε να τις αναβιώσουν. Αποτελούν οι ίδιοι ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και έτσι θα καταχωριστούν στην πολιτική ιστορία του τόπου.


Σαρώνοντας και καθυποτάσσοντας το πολιτικό σύστημα, τα μνημονιακά συμφέροντα ακύρωσαν και τον «εναλλακτικό» ρόλο του ετέρου πόλου του δικομματισμού, της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί, πράγματι, ο Α. Σαμαράς και η ΝΔ θα μπορούσαν να «χρησιμοποιηθούν» από τα συστημικά-μνημονιακά συμφέροντα ως μια χειραγωγήσιμη λύση, ικανή να διασφαλίσει μια περίοδο «νομιμοποίησης», στην ουσία μια τυπική ανοχή από την κοινωνία, μέχρις ότου υπογραφεί και επισημοποιηθεί το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και σαρωθούν και τα τελευταία «υπολείμματα» των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων...

Η πλήρης ενσωμάτωση, όμως, του Α. Σαμαρά στη «μνημονιακή» στρατηγική ακύρωσε και αυτό το «πρόσχημα»...


Η κοινωνία «προηγείται» με άλματα απέναντι στις δυνατότητες του πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες. Η πραγματική «κοινωνική νομιμοποίηση» της «μνημονιακής» στρατηγικής βρίσκεται κυριολεκτικά στο «ναδίρ», αφού κυμαίνεται γύρω στο 10%...


Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός των μνημονιακών συμφερόντων, που επιδιώκουν να διαμορφώσουν στο άμεσο μέλλον κυβερνήσεις «συνεργασίας», οι οποίες θα έχουν περιορισμένη διάρκεια και θα «ανασχηματίζονται» ανά περιόδους, αλλάζοντας απλώς τους εκάστοτε κομματικούς συσχετισμούς, είναι ρηχός και σχηματικός.


Ήδη το «προείκασμα» των κυβερνήσεων συνεργασίας, η κυβέρνηση Παπαδήμου, αποδεικνύει τον πρόσκαιρο και επισφαλή χαρακτήρα των εγχειρημάτων αυτών. Κανένα κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να «σταθεί», ιδιαίτερα σε περιόδους οξύτατης κρίσης, όταν έχει απέναντί του τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.


Η απάντηση στην κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα δεν είναι ένα εθελόδουλο και ελεγχόμενο κυβερνητικό «σχήμα», αλλά μια διαφορετική στρατηγική, που θα θέσει σε νέα βάση τη σχέση μας με τους δανειστές μας και θα απαλλάξει τη χώρα από τα μνημονιακά δεσμά.

Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, που ήδη σε κρίσιμες εκλογικές περιοχές (όπως στη Β' Αθήνας) έχει χάσει και τη δεύτερη θέση, αποτελεί ένα χρήσιμο παράδειγμα για όσους νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατούν, να λοιδορούν και να εκβιάζουν εσαεί μια ολόκληρη κοινωνία.Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της δημοκρατίας, μας επιτρέπεται να ρίξουμε μια ματιά από την κλειδαρότρυπα στην ευημερία την οποία απολαμβάνει το πολιτικό προσωπικό της χώρας – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» δηλαδή των 300 βουλευτών, των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, των ευρωβουλευτών, καθώς και των... τέως όλων των παραπάνω κατηγοριών.

Έτσι είδαμε και φέτος πώς πρόκοψαν αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Νοικοκύρηδες πραγματικοί! Με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τους, τα σπίτια τους, τα εξοχικά τους, τα αυτοκίνητά τους, τα σκάφη και τα φουσκωτά τους, τις μετοχές και τα ομόλογά τους.

Κοιτώντας τις περιουσίες που σχηματίζονται από τους μετόχους της εξουσίας, δημιουργείται σε κάθε καλοπροαίρετο η εύλογη απορία: Πώς είναι δυνατόν η οικονομία της χώρας να έχει τιναχτεί στον αέρα από τη στιγμή που ήταν στα χέρια τόσο άξιων ανθρώπων;

Με άλλα λόγια, αποδεχόμενοι (για την οικονομία της συζήτησης) τη λογική που θέλει το κράτος να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η απορία διατυπώνεται ως εξής: Πώς γίνεται το κράτος - επιχείρηση να χρεοκοπεί και οι πολιτικοί / Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης - χώρας να τρώνε με χρυσά κουτάλια;

Η απαίτηση απάντησης στο παραπάνω ερώτημα, όσο η χώρα βυθίζεται στην κρίση και εκατομμύρια άνθρωποι στη φτώχεια, θα προβάλλει πιεστικά, καθώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ειδικά οι μεγαλομέτοχοι της μεταπολιτευτικής εξουσίας, δεν κατηγορούνται απλώς και μόνο για πολιτική ανικανότητα.

Καθώς, λοιπόν, σε δύσκολες εποχές σαν αυτές που ζούμε και τις ακόμη χειρότερες έρχονται, η επίδειξη του πλούτου είναι έτσι κι αλλιώς προκλητική, οι πολιτικοί ταγοί του τόπου καλό είναι να φροντίσουν να ρίξουν άπλετο φως όχι μόνο στο τι και πόσα έχουν, αλλά και στο πώς, πότε και από πού τα βρήκαν.

Και καλό θα είναι να το κάνουν... μόνοι τους, διότι, αν και όταν υποχρεωθούν από την ασυγκράτητη οργή του κόσμου, θα είναι πολύ αργά για δάκρυα – και μάλιστα κροκοδείλια...

Ο Κλεισθένης γράφει.

Η διαπίστωση ότι η κοινωνία βρίσκεται σε ύπνωση είναι κοινή, καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, συζητιέται παντού.
Το αν και πότε θα ξυπνήσει και πως θα αντιδράσει
θα μας το αποκαλύψει το μέλλον. Πολλοί υποστηρίζουν ότι «τα σιγανά ποτάμια να φοβάσαι».
Υπάρχει και μία προσδοκία για την γέννηση του καινούργιου, του άφθαρτου, που θα έρθει σαν τον λευκό καβαλάρη πρίγκηπα να σώσει την πεντάμορφη απ’ τα χέρια των κακών.
Στο αρχαιοελληνικό θέατρο την αδυναμία ανθρώπινης λύσης την έδινε ο από μηχανής θεός.
Στην πρόσφατη Ελληνική ιστορία την λύση την έδινε η εμφάνιση του εκλεκτού δλδ του ηγέτη που μπορούσε να συνεπάρει τον λαό παίρνοντας ταυτόχρονα απεριόριστη και συχνά ανεξέλεγκτη εξουσία.
Υπήρχαν και οι αυτόκλητοι «σωτήρες» τους οποίους πληρώσαμε με εθνικές καταστροφές.

Σήμερα πολλοί περιμένουν την εμφάνιση κάποιου τέτοιου ηγέτη που όμως αρνείται πεισματικά να αποκαλυφθεί. Γιατί; Μήπως δεν υπάρχει και είναι προϊόν των ευφάνταστων και απελπισμένων Ελλήνων;

Τι θα μπορούσε σήμερα να αποτελέσει το καινούργιο που θα έβγαζε την χώρα απ’ την κρίση και θα αφύπνιζε τον λαό;
Οι προτάσεις βροχή.
Νέα κόμματα, νέα κινήματα, νέα μέτωπα κι όμως, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν εμπνέει τον λαό έτσι ώστε στηριζόμενο να δώσει τις πολυπόθητες και αναγκαίες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα.

Όλοι μιλούν για δομικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο πολιτικό μας σύστημα. Μερικές έχουν αξιοπιστία και είναι εφαρμόσιμες, μερικές κινούνται στην σφαίρα της ουτοπίας και μερικές έχουν τόση γραφικότητα που ακόμη και όσοι τις υποστηρίζουν κατά βάθος δεν τις πιστεύουν.

Ακούμε προτάσεις για αλλαγή του συντάγματος, αλλαγή του πολιτειακού, αλλαγή του καθεστώτος και άλλες που χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και ζυμώσεων.

Ακούμε για άμεση δημοκρατία, για κληρωτούς βουλευτές, για κατάργηση των κομμάτων, για «ιντερνετική» δημοκρατία και άλλα πολλά ουτοπικά και ανεφάρμοστα.

Δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθώ στις γραφικές προτάσεις που δεν αγγίζουν κανένα.

Θα ήθελα σ’ αυτό το σημείο να διατυπώσω το τι εννοώ εγώ καινούργιο.
Είναι μπροστά μας κι όμως δύσκολα φαίνεται και ακόμη πιο δύσκολα πραγματοποιείται.
Η σημερινή μας κοινοβουλευτική δημοκρατία πάσχει, λειτουργεί με στρεβλό τρόπο.

Το καινούργιο για ‘μένα είναι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην πολιτική ζωή αρχίζοντας απ’ τον ιδεολογικό επαναπροσδιορισμό των κομμάτων. Ο αλληθωρισμός των σημερινών κομμάτων και οι τοποθετήσεις τους όχι σύμφωνα με την ιδεολογία του κόμματος αλλά κατά το προσωρινό κομματικό συμφέρον είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Ο εκδημοκρατισμός της εσωτερικής λειτουργίας των κομμάτων είναι αναγκαίος. Τα αρχηγικά κόμματα γεννούν μηχανισμούς και εθελόδουλα κομματικά στελέχη, απλά και μόνο η πλήρης υποταγή τους στις θελήσεις του αρχηγού φτάνει για να αναρριχηθούν στην ιεραρχία. Εδώ πρόδηλα η αξιοκρατία πάει περίπατο. Υπάρχει ανάγκη γνήσιων και δημοκρατικών συνεδρίων των κομμάτων όπου θα τεθούν οι βασικές ιδεολογικές αρχές τους και τις οποίες πρέπει η ηγεσία να ακολουθεί πιστά. Φυσικά δεν εννοώ τα τραγελαφικά συνέδρια των περασμένων χρόνων όπου το τι θα αποφάσιζε το συνέδριο ήταν προδιαγεγραμμένο απ’ τον εκάστοτε αρχηγό και την «αυλή» του.

Η επιδίωξη ανάληψης της κυβέρνησης με αυτοδυναμία αναγκάζει τα κόμματα να γίνονται πολυσυλλεκτικά δλδ να χάνουν την ιδεολογική τους καθαρότητα παραπατώντας εδώ κι εκεί για να προσελκύσουν στελέχη αλλά και ψηφοφόρους άλλων ιδεολογιών. Αυτό τα καθιστά αναξιόπιστα και τα οδηγεί σε πολιτικά λάθη.
Γενικά τα κόμματα οφείλουν και πρέπει να επανατοποθετηθούν ξεκάθαρα στον πολιτικό χάρτη.

Η δυσκολία των ανωτέρω είναι προφανής, ο απαιτούμενος χρόνος μεγάλος, υπάρχει όμως και κάτι που μπορούμε εμείς οι πολίτες να κάνουμε υποχρεώνοντας τις ηγεσίες των κομμάτων να επισπεύσουν τις απαιτούμενες αλλαγές. Αυτό είναι η συμμετοχή όλων στα κόμματα, όποιο πιστεύει ο καθένας. Μόνο η παλλαϊκή συμμετοχή μπορεί να πιέσει, να διασπάσει τους υπάρχοντες μηχανισμούς, να δώσει ικανά, έντιμα και αξιόλογα στελέχη και να μην επιτρέπει στα υπάρχοντα «λαμόγια», που βρίσκονται σε κάθε κόμμα, να καταλαμβάνουν θέσεις στην ιεραρχία ή δίπλα στον αρχηγό.
Αν γίνουν αυτές οι αλλαγές στα κόμματα τότε θα βρεθεί και η λύση στο σημερινό αδιέξοδο. Μη φανταστεί κάποιος ότι αυτό θα γίνει σήμερα ούτε αύριο, θέλει χρόνο, θέλει κόπο, θέλει ενεργό συμμετοχή, θέλει ενεργούς πολίτες.
Φυσικά υπάρχουν και άλλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα και που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των κυβερνητικών πράξεων και την τήρηση του προεκλογικού τους προγράμματος. Έχουν να κάνουν με την απόδοση ευθυνών για την σημερινή καταστροφή, την εύρεση των «λαδιάρηδων» και την παραδειγματική τους τιμωρία. Οι εύκολες δικαιολογίες ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ότι υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και ότι δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το σύνταγμα δεν ευσταθούν. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση αυτά ξεπερνιούνται, για παράδειγμα χάρη των δανειστών μας με τα μνημόνια και τα άλλα μέτρα το σύνταγμα κουρελιάστηκε, τώρα τους πιάνει ο πόνος που στο κάτω-κάτω πρόκειται για το καλό του λαού και της πατρίδας και αφορά παράνομες πράξεις; Υπάρχουν άρθρα του συντάγματος που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το νόημά του αλλά και άλλες διατάξεις του. Αυτά τα γνωρίζουν οι συνταγματολόγοι αλλά σιωπούν.
Επειδή πολλά από όσα προανέφερα θέλουν πολύ χρόνο για να πραγματοποιηθούν αναμένοντας τις εξελίξεις ας έχουμε τουλάχιστον υγεία.


Όλα ξεκίνησαν από έναν έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας σε πάγκους που προφανώς ήταν παράνομα στημένοι επί της οδού Πατησίων. Ξαφνικά (σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξε σήμα των αστυνομικών να ενισχυθούν επειδή θα προχωρούσαν σε κατάσχεση παράνομου υλικού) οι "έμποροι" βλέποντας δυνάμεις της Αστυνομίας να πλησιάζουν, συσπειρώθηκαν και επιτέθηκαν κατά των Αστυνομικών. Παρά την παρέμβαση των ΜΑΤ, η "αντίσταση" των "εμπόρων" (προφανώς λαθρομεταναστών) έγινε περισσότερο δυναμική, φτάνοντας σε σημείο ευθείας επίθεσης με ξύλα και πέτρες κατά των ανδρών των ΜΑΤ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στις 7 Δεκεμβρίου και αποτελεί ντροπή για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προφανώς υποχωρεί μόνο όταν αντιμετωπίζει μη Έλληνες διαμαρτυρόμενους...Κάποιοι θα τρέξουν να δηλώσουν πως γίνονται διακρίσεις αντιμετώπισης στον τρόπο δράσης των ΜΑΤ. Ίσως να έχουν δίκιο. Όμως, επειδή τα ΜΑΤ -πέρα από την άθλια στήριξη που προσφέρουν σε μία μη Ελληνική κυβέρνηση- λειτουργούν με εντολές, καλό θα ήταν να σκεφτούμε τι εντολές τους δόθηκαν, ποιοί και γιατί έδωσαν διαταγές εξευτελισμού των αστυνομικών, τι φοβούνται (εάν φοβούνται) οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας και ποιό είναι το βάρος της ευθύνης που φέρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή ο κύριος Παπουτσής, ο οποίος επέτρεψε την εκφρασμένη απειλή της εσωτερικής ασφάλειας και την έκθεση Ελλήνων πολιτών σε κίνδυνο (παρατηρήστε πως επίθεση δέχονται και διερχόμενα αυτοκίνητα, τα οποία μετά βεβαιότητας έχουν υποστεί υλικές ζημιές, ενώ οι οδηγοί δεν είναι σε θέση να υπεραπιστούν την -κινητή- περιουσία τους, αφού οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν αποχωρήσει και έχουν αφήσει τους οδηγούς των αυτοκινήτων έκθετους σε κάθε κίνδυνο και στο έλεος των εξαγριωμένων μαύρων λιανοπωλητών).

Τι φοβάστε από τους λαθρομετανάστες κύριε Παπουτσή;
Γιατί τρέμετε να αντιμετωπίσετε 30 μαύρους λαθρομετανάστες και παράνομους λιανοπωλητές κύριοι αρχηγοί της Αστυνομίας;
Γιατί δεν ικανοποιείτε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του θεσμικού σας ρόλου, προστατεύοντας τους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά αντίθετα τους αφήνετε εκτεθειμένους απέναντι σε οπλισμένους (αν και δεν έχει σημασία) μαύρους "εμπόρους" λιανικής; Ή μήπως ήταν οργανωμένες συμμορίες που ήθελαν να προκαλέσουν επεισόδια και δεν δίστασαν να προκαλέσουν διερχόμενουτς οδηγούς;

Αυτή την Ελλάδα ονειρεύεστε κύριε Παπουτσή; Αυτή την Ελλάδα θέλετε να διατηρήσετε; Αυτή είναι η εκ του Συντάγματος ευθύνη σας κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη; Θέλετε να επικρατήσει ο νόμος των συμμοριών, οι συμπλοκές και η βία στους δρόμους της χώρας που υποτίθεται πως υπηρετείτε;

Κύριε Παπουτσή, σαν πολίτης ομολογώ πως λυπάμαι πάρα πολύ που η πατρίδα μου σας έχει υπουργό. Δυστυχώς, δεν είστε ικανός ούτε στο ελάχιστο για την θέση την οποία καλύπτετε. Δυστυχώς, δεν είστε καν ανεπαρκής. Είστε επικίνδυνος για όσο διάστημα θα παραμένετε στην θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κι αυτό επειδή δεν προστατεύετε κανέναν άλλον, πλην της έκδηλης και άκρως επικίνδυνης παρανομίας που πλημμυρίζει επί των ημερών σας τους δρόμους της Ελληνικής πρωτεύουσας.

Κύριε Παπουτσή, αν θέλετε να κάνετε κάτι καλό σε αυτή την χώρα, παραιτηθείτε άμεσα.