Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Απρ 2014

Εικόνες ντροπής για την Ελλάδα είναι τα  σύνορά της με την Βουλγαρία, εξαιτίας μίας κυβέρνησης που δεν σέβεται και δεν έχει καμία διάθεση να προφυλάξει τους πολίτες της χώρας από εισαγόμενους κινδύνους.
Την εικόνα – κατάντια για το ελληνικό κράτος στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη Ξάνθη καταγγέλλει με μια αποκαλυπτική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Η Ελλάδα δεν έχει συνοριακό φυλάκιο, ένας αστυνομικός μόνος του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, φιλοξενούμενος σε φυλάκιο της Βουλγαρίας και με τηλεπικοινωνιακές υποδομές, για τις οποίες ευτυχώς που υπάρχουν οι Βούλγαροι για ώρα ανάγκης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΕΡΜΩΝ - ΖΛΑΝΤΟΓΚΡΑΝΤ

Κύριε Υπουργέ,

Σήμερα επισκέφθηκα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Θερμών - Ζλάντογκραντ, στη Ξάνθη. Ντράπηκα για την κατάντεια του ελληνικού κράτους.

Ένας Έλληνας αστυνομικός να υπηρετεί τα συνοριακά συμφέροντα της Πατρίδας μας, όχι επί ελληνικού εδάφους, αλλά επί.. βουλγαρικού, φιλοξενούμενος σε φυλάκιο του Βουλγαρικού κράτους!

Περιττό, βεβαίως , να αναφέρω την θλιβερή αναντιστοιχία του ενός και μοναδικού Έλληνα αστυνομικού (έτσι είναι σε κάθε βάρδια) σε σχέση με τους πολυπληθείς Βούλγαρους.

Κύριε Υπουργέ, πρόσφατα στην Βουλή (ήμουν εισηγητής εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ) επικυρώσαμε ιδιωτική συμφωνία για το δρόμο Ξάνθης - Ζλάντογκραντ. Στην ομιλία μου από το βήμα της Βουλής είχα περιγράψει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με βάση τις μαρτυρίες των μελών της Συντονιστικής του Κινήματος μας. Σήμερα τα είδα με τα μάτια μου.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

Ως πότε οι Βούλγαροι θα φιλοξενούν τους δικούς μας αστυνoμικούς;
Δεν θα πρέπει η Ελληνική Δημοκρατία να εγκαταστήσει το δικό της συνοριακό φυλάκιο, για να εξυπηρετεί χιλιάδες αυτοκίνητα που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια;
Είναι δυνατόν ένας και μόνο αστυνομικός να υπηρετεί ανά βάρδια και μάλιστα με σαθρή τηλεπικοινωνιακή υποδομή;
Σκοπεύετε να πάτε και ο ίδιος σε αυτό τον συνοριακό σταθμό, για να αντιληφθείτε ότι η όλη υπόθεση αποτελεί ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία, με υπερέχουσα έναντι ημών της εικόνας που βγάζει η Βουλγαρία;

Ξέχασα να ρωτήσω τον Έλληνα αστυνομικό, αλλά ερωτώ εσάς:
Ο αστυνομικός πάει στα σύνορα με δικό σας μέσο της ΕΛ.ΑΣ ή με δικό του αυτοκίνητο; Και εάν πηγαίνει με δικό του, του βάζει η ΕΛ.ΑΣ. τα έξοδα βενζίνης ή μήπως στέλνουν οι Βούλγαροι και παίρνουν τον καθένα Έλληνα αστυνομικό από την Ξάνθη;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος ΚουίκΤρεις ρωσικές κορβέτες ξεκίνησαν ξαφνικά «πυραυλική επίθεση επί προσομοιωμένων στόχων» στην Βαλτική Θάλασσα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το ρωσικό ναυτικό διέταξε τις τρείς κορβέτες τύπου 20380, «Сообразительный», «Стерегущий» και «Бойкий», οι οποίες βρίσκονται στην βαλτική θάλασσα, να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικά σήμερα, ναυτικά γυμνάσια, προφανώς στον απόηχο των νατοϊκών ασκήσεων στις βαλτικές χώρες.

Στα γυμνάσια αυτά, διεξάγονται τακτικές μάχης με βολές αντιπλοϊκών βλημάτων επί προκαθορισμένων στόχων, σύμφωνα με το ρωσικό ναυτικό. Την σχετική ανακοίνωση, εξέδωσε ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του στόλου βαλτικής, αντιπλοίαρχος Vladimir Matveyev, σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS, σήμερα Παρασκευή.

«Πραγματοποιούνται συνεχείς εκτοξεύσεις αντιπλοϊκών πυραύλων σε στόχους που προσομοιάζουν τρία πολεμικά πλοία του εχθρού από το σύστημα «Yran», σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον παρεμβολών με τη χρήση συμβατικού εξοπλισμού ηλεκτρονικών αντιμέτρων», είπε ο ίδιος.

Σχόλιο: Εάν συνυπολογίσουμε μόνο σήμερα, τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στα ουκρανικά σύνορα από 15000 τουλάχιστον άνδρες, την διεξαγωγή βολών των στρατηγικών δυνάμεων στο βόλγογκραντ με θερμοβαρικά βλήματα και τις νατοϊκές ασκήσεις σε Πολωνία, Εσθονία και Λετονία, τότε η κατάσταση ήδη κλιμακώνεται «πολύ άσχημα».

Η Ουκρανία αποτελεί απλά το «ποδοσφαιρικό γήπεδο» που θα παιχθεί ο «αγώνας» μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ευρασιατικής ένωσης, με προεξάρχουσα την Ρωσία, γιατί εκεί θα «καταλήξει» καθώς διαφαίνεται στο τέλος.

Εκτός της Ρωσίας και η Κίνα μπαίνει σιγά –σιγά στο χορό της αντιπαράθεσης εμμέσως, με την εμπλοκή της στην νότια κινεζική θάλασσα με την Ιαπωνία και ειδικά μετά τις δηλώσεις συμπαράστασης υπέρ της δεύτερης, του αμερικανού προέδρου από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Προφανώς το έπαθλο για τις δύο μεγάλες υπερδυνάμεις αποτελούν κυρίως οι παγκόσμιοι πόροι (αέριο, πετρέλαιο), αλλά και οι θαλάσσιοι οδοί του βόρειου παγωμένου ωκεανού πχ, ή τα στενά του Βοσπόρου.Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Κομοτηνή, με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, μουσουλμάνος (αυτοπροσδιοριζόμενος ως τούρκος), επισκέφθηκε τα γραφεία του κόμματος των Γκρίζων Λύκων Θράκης, για να ευχηθεί καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές…

Σύμφωνα με το τουρκόγλωσσο περιοδικό Ροντόπ Ρουζγκαρί, στις 23 Απριλίου ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Κομοτηνής δικηγόρος Τζιχάν Ιμάμογλου και η πρόεδρος του τομέα γυναικών της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Ελμάς Χουσέμογλου επισκέφτηκαν το κόμμα DEB.

O Τζιχάν Ιμάμογλου είπε στον πρόεδρο Τσαβούς πως κατεβαίνει υποψήφιος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιώργου Πετρίδη ¨Κοινωνία Πολιτών¨. Συνεχάρη επίσης για την απόφαση του DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές και ευχήθηκε επιτυχίες. O Iμάμογλου περιέγραψε πως σε περίπτωση εκλογής του θα προσπαθήσει να εργαστεί για να παραχθούν λύσεις για τα νομικά και άλλα θέματα των κατοίκων της Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς ευχαρίστησε τον δικηγόρο Τζιχάν Ιμάμογλου για την επίσκεψη και για τις ευχές του, τον συνεχάρη για την υποψηφιότητα του και του ευχήθηκε να έχει επιτυχία.

Λοιπόν, καλώς τα παιδιά! Ή μήπως να ευχηθούμε… και εις ανώτερα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο;

Και ο σοσιαλισμός, λοιπόν, στα πόδια των Γκρίζων Λύκων, αφού βέβαια είχε προηγηθεί η ανακοίνωση συμμετοχής της γνωστής προξενικής Σιμπέλ Μουστάογλου στον ίδιο δημοτικό συνδυασμό.

Φυσικά, άκρα του τάφου σιωπή από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για την αγαστή σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους Γκρίζους Λύκους, τους γνωστούς δηλαδή τούρκους εθνικιστές που ονειρεύονται να έρθει η ημέρα εκείνη που η Ελληνική Θράκη θα γίνει Τουρκική και που θα βιάζουν και θα σκοτώνουν ελεύθερα τους «άπιστους γκιαούρηδες».

Από την μέχρι τώρα καταγραφή των δημοτικών συνδυασμών της πόλης της Κομοτηνής, ο μοναδικός συνδυασμός που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τουρκόφρονες και Γκρίζους Λύκους, είναι ο συνδυασμός ανεξάρτητων πολιτών «Σπάρτακος».

Εμείς, ευελπιστούμε πως οι κάτοικοι της Κομοτηνής δεν θα στηρίξουν τα κόμματα που είναι σφιχταγκαλιασμένα με τον τούρκο πρόξενο και τους ανθρώπους του και που, επίσης, είναι υπεύθυνα για την κοινωνική, οικονομική και ενική ισοπέδωση της χώρας και θα προτιμήσουν να εκλέξουν απλούς, έντιμους και μη διαπλεκόμενους για την διαχείριση του δήμου της πόλης τους.

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»

Ο νέος αποπροσανατολισμός, ο νέος αντιπερισπασμός της κοινής γνώμης, βρέθηκε!
Είναι η Θρακιάδα!...

Όχι ότι δεν είναι σοβαρό θέμα. 
Είναι σοβαρότατο. 
Όμως και τα υπόλοιπα θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία είναι εξίσου σοβαρά!
Όπως φερ' ειπείν ο εμπαιγμός των πολιτών που επιχειρήθηκε με το ''κοινωνικό μέρισμα''!
 
Όπως ας πούμε η διεθνής ξεφτίλα που έχει προκληθεί με την επιμονή του "πρωθυπουργού" στην ύπαρξη τάχα πρωτογενούς πλεονάσματος, όταν οι περισσότεροι διεθνείς οικονομολόγοι τον χλευάζουν και επισημαίνουν ότι όχι μόνον δεν υπάρχει πλεόνασμα, αλλά αντίθετα υπάρχει πρωτογενές και δευτερογενές και τριτογενές έλλειμμα, απότοκο της μνημονιακής οικονομικής πολιτικής, και της απροθυμίας της κυβέρνησης να υπερασπιστεί μία κάποια Εθνική οικονομική πολιτική, που θα οδηγούσε όχι στην συρρίκνωση του ΑΕΠ, αλλά στην αύξησή του και σε πραγματική έξοδο από την κρίση!
Βρέθηκε λοιπόν ο τρόπος που όλα αυτά και άλλα ακόμα, θα πάψουν να τραβούν την προσοχή των πολιτών. 

Βάζεις τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τους μισθοφόρους δημοσιογράφους να ασχολούνται καμιά δεκαριά μέρες αποκλειστικά με το θέμα των υποψηφιοτήτων στην Θράκη (Όχι ότι τους νοιάζει! Χ@στηκαν για την Θράκη και για οτιδήποτε εκτός απ' την καρεκλίτσα τους και τα λεφτουδάκια τους! Δεν πα να φορέσουν οι θρακιώτες και κιμονό, και δεν πα να προσαρτηθεί η Θράκη στην Περσία! Το ίδιο τους κάνει! Αυτοί να μην κινδυνεύσουν!) και μετά όταν ξεφουσκώσει κι αυτό, τραβάς άλλες δέκα μέρες μία Χρυσαυγιάδα Νο2, και τσούπ!... Έφτασαν οι εκλογές!
Και νομίζεις ότι ο κόσμος ξέχασε τα προβλήματά του, κι ότι θα σε ψηφίσει!
Βουή σου μαύρη! (που λένε και στο χωριό της "πρωθυπουργάρας"!) 
Κούνια που σε κούναγε!
Πού πας ρε έρμε Καραμήτρο! 
Το ξέρει η μάνα σου ότι σε χάνει;
Ο μόνος τρόπος να γλυτώσετε είναι να μην γίνουν εκλογές!
Για σκεφτείτε το λιγάκι!
Κάτι θα βρείτε για να τις απαγορεύσετε κι αυτές!
Με τόση δημοκρατία που σας δέρνει, σας έχουμε και για αυτό, ικανούς!...Μέσα στα πλαίσια των συνεχών προσωπικών του επαφών με τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρά τον ορυμαγδό και τον αλληλοσπαραγμό των "ισχυρών" κομμάτων και τις αποκαλυφθείσες σχέσεις τους με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, τους ανθρώπους του αλλά και στελέχη των Γκρίζων Λύκων, ο Τέρενς Κουίκ συνεχίζει απρόσκοπτα να ενημερώνεται για τα πραγματικά προβλήματα όλων των κατοίκων της περιφέρειας, χριστιανών και μουσουλμάνων.
Έχει επιλέξει να βρίσκεται και να ενημερώνεται για τα προβλήματα της καθημερινότητας από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής. Και κινούμενος χωρίς βερμπαλισμούς, στηριζόμενος στην ειλικρινή ανθρώπινη και άμεση επαφή βρέθηκε και πάλι στην ορεινή Θράκη, όπου κάθισε να μιλήσει με νεαρούς μουσουλμάνους και κατέγραψε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις αγωνίες τους, πιστεύοντας πως η πιό ισχυρή πρόκληση είναι η εξασφάλιση των αυτονόητων προς τους νέους.
Ο Τέρενς Κουίκ συζητά με τα παιδιά που ζουν ελεύθερα λόγω του αίματος που χύθηκε για την λευτεριά. Κάποιοι θέλουν να δουν αυτά τα παιδιά πάλι υπόδουλα του σκοταδισμού, του μίσους, της ρατσιστικής παράνοιας του παντουρανισμού.
Βασανιστές γυναικών και παιδιών, ώστε να δουλεύουν τσάμπα για τον Γερμανό και τον σουλτάνο, αφού θα έχουν μετατραπεί σε απολίτιστες μηχανές βαρβαρότητας…
Έχουμε το δικαίωμα να το επιτρέψουμε;
Επειδή ένα μάτσο καθάρματα απολαμβάνουν τα αργύρια των Τούρκων δολοφόνων, προδίδοντας όχι μόνον τον Ελληνισμό, αλλά τον πολιτισμό, την ίδια την ανθρωπότητα;

Παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
Παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα προβλήματα των νέων μουσουλμάνων της Θράκης.
Παρακολουθεί και ενημερώνεται για την χρόνια αδιαφορία, δυσκαμψία και φοβικότητα των αρμοδίων αρχών της Θράκης (και όχι μόνο).
Παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που εξαναγκάζουν τους μουσουλμάνους της Θράκης να φεύγουν στο εξωτερικό για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Παρακολουθεί και ενημερώνεται για τους νέους τρόπους προσέγγισης και οικονομικής στήριξης που προσφέρει το τουρκικό προξενείο με τους τούρκους πράκτορες (της ΜΙΤ και όχι μόνο) που λυμαίνονται τη Θράκη, με σκοπό τον εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων.

Η εικόνα που σχηματίζει ο Τέρενς Κουίκ είναι η αρτιότερη που μπορεί να υπάρξει για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν και πάψουν να υφίστανται όλα αυτά που συνέβαιναν και συμβαίνουν στη Θράκη, εις βάρος των Ελλήνων μουσουλμάνων.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες και ο Τέρενς φαίνεται να τις έχει αντιληφθεί…

Γεωργίου Μιχαήλ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Από τον Γιάννη Τριάντη

Το στραπάτσο του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν δεν αφορά τόσο στην ατυχή διαχείριση του ζητήματος. Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα κόμματα. Η ουσία του θέματος εντοπίζεται αλλού. Και είναι εξαιρετικά σοβαρή. Αφορά στην εδραιωμένη αντίληψη μιας Αριστεράς που κατατρύχεται μονίμως από ιδεοληψίες στα λεγόμενα «εθνικά θέματα», μιας Αριστεράς που αντιδρά σπασμωδικά και αντιμετωπίζει με λοιδορίες και συκοφαντίες όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη.
Δεν είναι της ώρας η εκτενής αναφορά στα της Θράκης. Σωστά επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για θέμα που δεν προσφέρεται για αβαθείς προσεγγίσεις.
Ωστόσο, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε αυτά που ξορκίζει. Στις ευκολίες ενός ιδεοληπτικού δογματισμού που αδικεί την εικόνα ενός σοβαρού, ανοιχτού κόμματος της Αριστεράς. Πρωτίστως, όμως, αδικεί την ίδια την πραγματικότητα.
Ας τη δούμε.

Η συμπεριφορά του ελληνικού κράτους έναντι της μουσουλμανικής μειονότητος υπήρξε απαράδεκτη. Εγκληματική. Η μυωπική αυτή πολιτική έσπρωξε τη μειονότητα στην αγκαλιά της Τουρκίας, η οποία είχε -και έχει- κάθε λόγο και δικαίωμα να νοιάζεται. Η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά από τη δεκαετία του '90 και εντεύθεν. Εκείνο που χειροτέρεψε ήταν η συμπεριφορά της Τουρκίας.
Μονάχα μύωπες ή αφασικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η γείτων -και ορισμένα στελέχη της μειονότητος- μιλούν για Τούρκους της Θράκης και συγχρωτίζονται με Γκρίζους Λύκους, αδιαφορώντας τόσο για τη Συνθήκη της Λωζάννης όσο και για το γεγονός ότι δεν είναι ολόκληρη η Μειονότητα τουρκογενούς προελεύσεως. Υπάρχουν Πομάκοι και Ρομά μουσουλμάνοι, όπως καλή ώρα η Σαμπιχά.
Ιδού, λοιπόν, το θλιβερό παράδοξο μιας σκονισμένης και ιδεοληπτικής Αριστεράς: ενώ ενδιαφέρεται και πασχίζει για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητος -εγκαλώντας σωστά, και μόνη αυτή, το ελληνικό κράτος για τη συμπεριφορά του- ταυτόχρονα αδιαφορεί ή μάλλον εχθρεύεται τις φωνές εκείνες που, όπως η Σαμπιχά, αντιδρούν στην ολοκληρωτική λογική του Προξενείου και πράττουν το παν ώστε να εξαφανίσουν από τον χάρτη τις ιδαιτερότητες των Πομάκων και των Ρομά. Εκείνων, τέλος πάντων, όπως η Σαμπιχά, που θέλουν να μαθαίνουν τη γλώσσα τους και όχι την Τουρκική. Εκείνων που δεν επιθυμούν να ανήκουν σε συλλόγους και οργανώσεις που αποκαλούνται τουρκικές.

Αντιεπιστημονική και βαθύτατα αντιδραστική, δυστυχώς, η επιχειρηματολογία, όπως τουλάχιστον αναπτύσσεται αυτές τις ημέρες από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακό Δ. Χριστόπουλο:
«Οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα συμπαγές τουρκικό πράμα, αλλά δυο και τρεις εθνοτικές ομάδες Πομάκων, Τσιγγάνων και τουρκογενών»...
Πράγματι, μηχανισμοί υπήρχαν και υπάρχουν. Και του ελληνικού «βαθέος κράτους» και της Μειονότητος και της Τουρκίας.
Το θέμα είναι τι λέει η πραγματικότητα: Υπάρχουν ή όχι Πομάκοι και Τσιγγάνοι που αυτοπροσδιορίζονται διαφορετικά από τους τουρκογενείς ομοθρήσκους τους; Αν υπάρχουν, όπως δείχνει η περίπτωση της Σαμπιχά -και όχι μόνη αυτή- τότε προκύπτουν δύο τινά ως επιλογές: ή θα αναγνωριστεί το δικαίωμα να υπάρχουν Μουσουλμάνοι ως μη Τουρκογενείς, με ό,τι αυτό σημαίνει και για τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα, ή θα... διαγράψουμε την πραγματικότητα!

Υπό το κράτος των εντυπώσεων που δημιούργησε η υπόθεση Σαμπιχά, ο ΣΥΡΙΖΑ -ένα κόμμα ανοιχτό, που υπεραμύνεται του πλουραλισμού- αντέδρασε με κατεδαφιστικές λοιδορίες και συκοφαντίες εναντίον εκείνων που δεν συμμερίζονται τη δική του άποψη. Τους ενέταξε όλους στον χώρο της εθνικιστικής ακροδεξιάς! Εκείνη, όμως, που έφτασε σε ακρότατο όριο ήταν η χθεσινή «Αυγή», η οποία έθεσε στο κύριο άρθρο της ένα ανατριχιαστικό ερώτημα, που θύμισε τις βαριές, σκοτεινές εποχές της ελληνικής Αριστεράς.
Ιδού:
«Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας-Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά;»...
Με άλλα λόγια, η «Αυγή» μιλάει για ΚΥΠατζή στα ανώτερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί, προφανώς, την υποψηφιότητα της Σαμπιχά -και γενικώς τις υποψηφιότητες- δεν την προτείνουν συνήθως απλά μέλη ή κάποιοι περαστικοί.

Ενδεχομένως να κοστίσει ακριβά στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση της Τσιγγάνας από τη Θράκη. Οχι για τις ψήφους της περιοχής. Αλλά γιατί αποκαλύπτει ένα υπαρκτό έλλειμμα στο ιδεολογικό credo του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα λεγόμενα «εθνικά θέματα» και το μεταναστευτικό. 
Η εμμονική καθήλωση σε τέτοιες προσεγγίσεις ίσως να περιποιεί τιμή στο 3%-4% του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να πιστεύει ότι οι απόψεις αυτές συνιστούν επιτομή προοδευτικών αντιλήψεων. 

Αν είναι έτσι, τότε δεν έχει νόημα να ενδιαφέρεται η ηγεσία του κόμματος για το υπόλοιπο της σημερινής του δύναμης ούτε για την εκτατική δυναμική του. Το «υπόλοιπο» αυτό ανήκει προφανώς στην... Ακροδεξιά ή στο εθνικιστικό τόξο.
Οπότε...

Πηγή "Ελευθεροτυπία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ολοκλήρωσαν στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Nakhchivan σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου για το 2014, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ΑΡΑ στις 18 Απριλίου.
Την τελική φάση των ασκήσεων παρακολούθησε ο υπουργός άμυνας της χώρας αντιστράτηγος Zakir Hasanov.

Σε αυτές συμμετείχαν περίπου 20.000 στρατιώτες από τις μονάδες των χερσαίων δυνάμεων, πάνω από 400 τεθωρακισμένα οχήματα, αεροσκάφη, άνδρες των δυνάμεων αεράμυνας, πύραυλοι και αυτοκινούμενο πυροβολικό, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών των ειδικών δυνάμεων.

Κατ την διάρκεια των ασκήσεων πραγματοποιήθηκε πληθώρα σεναρίων με πραγματικά πυρά από άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, εκτοξευτές ρουκετών, πυροβολικό, με την συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων.

Ο υπουργός άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε μετά το πέρας των ασκήσεων ότι: «Ο στρατός μας είναι έτοιμος να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη ανά πάσα στιγμή», (προφανώς εννοούσε το Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Επίσης ο ίδιος σημείωσε, την ιδιαίτερη προσοχή που δίνεται από την πολιτική ηγεσία της χώρας, στην ανάπτυξη των στρατιωτικών δομών στην αυτόνομη επαρχία του Nakhchivan, καθώς και σε άλλες περιοχές.

«Οι στρατιωτικές ασκήσεις αποδεικνύουν την παρουσία υψηλού πνεύματος στο στρατιωτικό προσωπικό. Το οποίο είναι έτοιμο να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση και να εκτελέσει την αποστολή του», κατέληξε ο Zakir Hasanov.

Σχόλιο: Η μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση σίγουρα έχει ως κύριο «αποδέκτη» την Αρμενία, για την διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αλλά πίσω από όλα αυτά, πιθανόν να βρίσκονται σχέδια αξιοποίησης που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αυτόνομη δημοκρατία.
Σε αυτό το πλαίσιο, πιθανόν να εντάσσεται και η επίσκεψη τον Μάιο του Τούρκου ΥΠΑΜ στην περιοχή αυτή. Πιθανόν να ετοιμάζουν κάτι που θα έχει σχέση με την δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην οποία θα συμμετέχουν και Τούρκοι στρατιωτικοί είτε ως σύμβουλοι ή ως μέρος της ένοπλης δύναμης. Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν διατηρούν πολύ καλές σχέσεις ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα.
Η γεωγραφική εγγύτητα της επαρχίας αυτής με το Ιράν και την Τουρκία ενεργοποιεί «πολλά και άγνωστα σενάρια».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 
Η κυβέρνηση εμφανίζει ως επιτυχία της το γεγονός, ότι επέτυχε να δανειστεί δυόμιση δισεκατομμύρια από τη διεθνή τραπεζική αγορά με τοκογλυφικό επιτόκιο 5% (!). Άλλες «επιτυχίες» δεν είδαμε και δεν ακούσαμε. Μία μεγάλη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία και στην Υγεία, για παράδειγμα (εκτός από απολύσεις σχολικών φυλάκων, κλείσιμο νοσοκομείων κλπ.....)

Αλλά η κυβέρνηση θριαμβολογεί ασύστολα με την «επιτυχία» του δανεισμού....Δηλαδή το πολιτικό και οικονομικό της πρόγραμμα συνοψίζεται στην "επιτυχή" επανάληψη του αέναου δανειακού κύκλου της υπανάπτυξης και της εξάρτησης: δανειζόμαστε, κάνουμε παροχές και συνεχίζουμε να κυβερνάμε, ενώ η χώρα συσσωρεύει διαρκώς μεγαλύτερα χρέη, τα οποία θα οδηγήσουν σε νέα χρεοκοπία και νέα μνημόνια. Εις βάρος, φυσικά, των επομένων γενεών. Που θα παραλάβουν μία υποθηκευμένη (στην κυριολεξία) χώρα.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι, μόλις η κυβέρνηση επιτύχει να δανειστεί και άλλα χρήματα από το εξωτερικό, θα αρχίσει και πάλι να διορίζει τους πελάτες της στο δημόσιο. Ό,τι στοίχημα θέλετε. Επίσης είναι απολύτως βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει καμία μα καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, γιατί ο εκσυγχρονισμός της χώρας θα οδηγήσει στο τέλος τους τον παλαιοκομματισμό και την φαυλοκρατία, που τρέφονται από την υπανάπτυξη και την κακοδιοίκηση.

Δεν ακούσαμε από την κυβέρνηση ούτε μία λέξη για το πώς η Ελλάδα θα ανασυγκροτηθεί παραγωγικά. Δεν είδαμε απολύτως κανένα σχέδιο, πρόταση, ιδέα για τη γεωργία, τη βιοτεχνία, τη βιομηχανία κλπ. Είναι απολύτως βέβαιο ότι το πολιτικό σχέδιο είναι η επιστροφή στο παρελθόν της προηγούμενης δεκαετίας του "όλοι μαζί τα φάγαμε". Με το απαραίτητο νέο κύμα δανεικών.

Κυρίως, δεν βλέπει κανείς πώς, με το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό, με τα συγκεκριμένα ηθικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, η Ελλάδα θα ανασυγκροτηθεί ως κράτος, ως κοινωνία και ως οικονομία. Όσοι φιλοευρωπαίοι, εκσυγχρονιστές, φεντεραλιστές, διαφωτιστές κλπ., καλοπροαίρετα ή όχι, επικαλούνται ως ύστατο επιχείρημα υπέρ της κυβέρνησης την "παραμονή μας στην Ευρώπη", ας μας εξηγήσουν τι σχέση έχει αυτό το φαυλεπίφαυλο, τριτοκοσμικό, οικογενειοκρατικό, πελατειακό πολιτικό σύστημα με την Ευρώπη. 
Όσοι έχουν ζήσει έστω και για λίγους μήνες στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται εύκολα ότι τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα δεν έχουν απολύτως μα απολύτως τίποτε το ευρωπαϊκό. Περισσότερο θυμίζουν πολιτικό σύστημα πακιστανικού ή μεσανατολικού τύπου.

Και ασφαλώς, ας μην ξεχνάμε ποιά πολιτικά κόμματα μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Ας μην ξεχνάμε ότι, κατά την πενταετή διακυβέρνηση Καραμανλή-Αλογοσκούφη, το χρέος αυξήθηκε κατά 70 δισεκατομμύρια, το έλλειμμα κατά δύο μονάδες και οι δαπάνες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ (!). Χώρια τα τερατώδη σκάνδαλα με τα οποία βαρύνονται κορυφαία πολιτικά στελέχη εκείνης της οικτρής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όσο για τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ των Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλου, η επανάληψη περιττεύει. Πρόκειται για ό,τι πιο πολιτικά αηδές παρήγαγε η νεώτερη ελληνική ιστορία. Ας μην επιβραβεύσουμε τα κόμματα αυτά και με την ψήφο μας!

Υπάρχουν δεκάδες κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές, ακόμη και οι πιο δύσκολοι, κάποιο λιγότερο ένοχο από την συγκυβέρνηση θα βρουν να ψηφίσουν.

Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Έχουμε αναφερθεί γενικώς στο θέμα της πορείας της Ε.Ε. και ειδικώς στον τρόπο με τον οποίο τα κόμματα έκαναν τις επιλογές τους για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους, σημειώνοντας μάλιστα ότι το θετικό βήμα της σταυροδοσίας ακυρώνεται κατά κάποιον τρόπο από τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων, που συνήθως γίνεται από κλειστές ομάδες, οι οποίες συνήθως είναι εκτός τόπου και χρόνου ή κατά πώς λέει ο λαός μας, ζουν στον κόσμο τους.

Για να απονείμουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον τηρήθηκαν τα προσχήματα, αφού τις υποψηφιότητες που αποφασίστηκαν και πάλι από μια στενή ομάδα ατόμων, που κατηγορείται από τους ίδιους τους συντρόφους της ότι δεν απέβαλε ποτέ τα σταλινογενή της χαρακτηριστικά, κλήθηκε να τις εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι κέρδισε τις εντυπώσεις και η κίνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ζητήσει βιογραφικά από όλους τους ενδιαφερομένους και να επιλέξει από αυτούς με κλήρωση τους 10 από τους 42 υποψηφίους του ευρωψηφοδελτίου.
Αυτή η παρωδία της δημοκρατίας, που αποτελεί τον κεντρικό παράγοντα της κακοδαιμονίας της πατρίδας μας, απέκτησε τραγελαφικά χαρακτηριστικά στην περίπτωση εκείνου που τηρούσε έστω και τύποις τα προσχήματα.

Η πρώτη παρασπονδία με έντονα χαρακτηριστικά υποκρισίας έγινε στην υπόθεση του Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος εκπαραθυρώθηκε από τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για μια ανάρτηση που αναμετέδωσε από τη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έθιγε εβραϊκούς κύκλους και θεωρήθηκε αμάρτημα καθοσίωσης, αν και όλοι γνώριζαν ότι ο άνθρωπος δεν έχει απολύτως καμία σχέση με ρατσιστικούς ή αντισημιτικούς κύκλους. Τότε ο γ. γ. του κόμματος, κ. Βίτσας, μετά τις διαμαρτυρίες εβραϊκών οργανώσεων, πανικόβλητος μετέβη στην Κοζάνη, θέτοντας το θέμα σε ψηφοφορία. Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας ψήφισαν εννέα υπέρ και τρία κατά της υποψηφιότητας. Παρά το 80%, η... ηγεσία έκοψε τον κ. Καρυπίδη!

Η δεύτερη παρασπονδία έγινε με τον πασοκογενή κ. Βουδούρη. Στην περίπτωσή του, οι Νομαρχιακές Οργανώσεις αλλά και οι οργανώσεις Νεολαίας της Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν εναντίον της υποψηφιότητας του άλλοτε εκλεκτού του Γιώργου Παπανδρέου. Παρ’ όλα αυτά, και πάλι η... ηγεσία έκανε του κεφαλιού της, αγνοώντας τη βούληση των πολλών και της βάσης.
Η τρίτη παρασπονδία είχε αντιπαράλληλη κατεύθυνση. Η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου συζητήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ο Πομάκος βουλευτής Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είπε εις επήκοον όλων: «Εμείς οι Τούρκοι δεν θέλουμε τη Σαμπιχά». Παρά την εκφρασθείσα διαφωνία, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την υποψηφιότητα της Τσιγγάνας ακτιβίστριας, η δράση της οποίας είχε ενοχλήσει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και την ίδια την Αγκυρα.

Παρά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, επειδή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη λύσσαξαν, απειλώντας με ομαδικές παραιτήσεις, αποφασίστηκε η μετάβαση του κ. Βίτσα στην Ξάνθη. Εκεί ο κ. Βίτσας έπεσε σε ρατσιστικό - κεμαλικό τοίχο ειδικής κατασκευής, και αντί να τον «γκρεμίσει», υποχώρησε! Τα αποτελέσματα γνωστά. Ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα υποχώρησε στις απειλές ενός βουλευτή και έβαλε στη θέση της Σαμπιχά τον... γραμματέα του βουλευτή!

Το χειρότερο ίσως από όλα είναι ότι ο κ. Χριστόπουλος, για τον οποίο υπάρχει θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και μετά την άκρως ρατσιστική δήλωσή του, που λέει ότι «οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, “πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών”», υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις του τουρκικού κατεστημένου, που ξόδεψε δισεκατομμύρια δολάρια δεκαετίες τώρα για να τις εμπεδώσει, δεν ήθελε τη Σαμπιχά στο ψηφοδέλτιο επειδή λέει ότι είναι Ρομά και χαλάει το συμπαγές της μειονότητας!

Φυσικά, η κατάπτωση της πολιτικής δεν περιορίζεται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι εντελώς ακατάλληλα και αμφιβόλου ηθικής παιδαρέλια έχουν την τύχη του κόμματος της Ν.Δ. στα χέρια τους, στοχεύοντας στα… κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσω φίλων περιφερειαρχών, που κατέρχονται στις εκλογές ερήμην του κόμματος, το γεγονός ότι βουλευτές, δημόσιοι υβριστές του πρωθυπουργού, είναι υπουργοί ή μπαινοβγαίνουν στο κόμμα, όπως επίσης το γεγονός ότι υπουργός συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του, παρότι παρέστη σε παρουσίαση μπερλουσκονικού τύπου συνδυασμού που κατέρχεται κόντρα σε υποψήφιο δήμαρχο που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ., τα λέει όλα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στις υποψηφιότητες των κομμάτων της κυβέρνησης στη Θράκη. "Αν και έχει περάσει ήδη μία μέρα, η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το αν εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Νεολαίας ΝΔ της Ροδόπης, ο κ. Χασάν Χασάν, καθώς και το αν παραμένει ακόμη υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αν. Μακεδονία – Θράκη ο κ. Οντεν Μουμίν, αμφότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας:
«Στο δε ΠΑΣΟΚ, τι έχουν να πουν για τον βουλευτή τους κ. Χατζηοσμάν που είναι επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος και κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του;
Περιμένουμε απαντήσεις. Ο κ. Σαμαράς οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΟΛ.Α. για να συνεχίζει να παίζει αδίστακτα εθνικιστικά παιχνίδια, αλλά είναι ακόμα πρωθυπουργός της χώρας. Επίσης, ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την άποψή του ότι «υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη» όπως έχει αναφέρει παλαιότερα σε εκτενή συνέντευξή του στο περιοδικό «Εποπτεία» (τεύχος 141, Ιανουάριος 1989). Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση ΝΔ
Απαντώντας, το γραφείο Τύπου της ΝΔ σχολίασε:
«Το δηλητηριώδες παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ με τα εθνικά θέματα πρέπει επιτέλους να τελειώνει. Οι ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν δηλώσεις του Πρωθυπουργού το 1989 στο περιοδικό «Εποπτεία» έχουν διαψευστεί, εδώ και δεκαετίες, από το ίδιο το περιοδικό που τις δημοσίευσε, ως δικό τους λάθος. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί, πολλές φορές, σε αυτοεξευτελισμό. Ας το προσέξει αυτό ο κ. Τσίπρας».

Ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι δικαιολογίες της ΝΔ για την καταγεγραμμένη άποψη του κ. Σαμαρά στο περιοδικό «Εποπτεία» (τεύχος 141, Ιανουάριος 1989) που μιλάει για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, είναι αστείες, όπως επίσης είναι ένοχη η σιωπή της γι τα στελέχη και τους υποψηφίους της στη Θράκη που δηλώνουν πίστη στο ακραίο εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα. Τέρμα η υποκρισία. Οφείλουν να δοθούν απαντήσεις. Δεν μπορεί να παίζουν άλλο η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς ακραία εθνικιστικά παιχνίδια», σχολίασε η Κουμουνδούρου.

Π. Σκουρλέτης
«Δεν είναι καθόλου εθνικά ωφέλιμο και είναι κανείς να απορεί με τον τυχοδιωκτικό και ανεύθυνο τρόπο, εκ μέρους της ΝΔ, που τέθηκαν στο τραπέζι ζητήματα και κατηγορίες απέναντι στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λοζάνη και λέγοντας ότι υποκύπτει στις πιέσεις των ακραίων κύκλων του τουρκικού προξενείου. Διότι αυτά δεν τα εκστομίσαμε εμείς, τα είπαν από την άλλη πλευρά», τόνισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha 9,89, ο εκπρόσωπος Τύπου το ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία γιατί όπως είπε «κατηγορούν μεν την αντιπολίτευση για μία τέτοια στάση, ενώ την ίδια στιγμή πληθώρα υποψηφίων συνεργαζόμενων με τη ΝΔ σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, αυτή τη στιγμή στέλνουν ευχές προς το κόμμα του Σαδίκ, το μειονοτικό κόμμα να πάει καλά στις εκλογές». Για τη δεύτερη υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου Αχμέτ Κουρτ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε:
«Την αποσύραμε γιατί κάνουμε μία πολιτική αρχών με βάση τις αξίες μας και τις πεποιθήσεις μας στη Θράκη. Δηλαδή, θέλουμε την αρμονική συμβίωση με τη μειονότητα εκεί και την πλειονότητα, Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές διακρίσεων, πρώτα απ’ όλα είναι Έλληνες πολίτες. Θέλουμε, λοιπόν, ανθρώπους από τη μειονότητα στα ψηφοδέλτιά μας, που να υπηρετούν ακριβώς μία τέτοια αντίληψη.
Θέλουμε οι απόψεις τους να είναι συγγενείς με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Με αυτή την έννοια θεωρήσαμε ότι ένας άνθρωπος που φωτογραφίζεται με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, όπως ο κ. Κουρτ, αλλά που κυρίως πριν από ενάμισι μήνα ευχήθηκε στο κόμμα που αυτή τη στιγμή επωάζεται, που φιλοδοξία του είναι να είναι το μοναδικό μειονοτικό κόμμα εκεί, με προφανείς σκοπούς, δεν υπηρετεί αυτή τη γραμμή».

Παραδέχθηκε δε, ότι υπήρξε λάθος με την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, προσθέτοντας: «Σημασία έχει τα λάθη να διορθώνονται. Αλλά, υποκρισία, επιπολαιότητα και εθνικά επιζήμια ρητορεία από εμάς δεν θα ακούσετε».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως δεν τίθεται «κανένα απολύτως» θέμα για τον γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα. Τέλος, επέκρινε τον κ. Αντ. Σαμαρά, γιατί, όπως είπε, «το ’89, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Εποπτεία» μιλάει περί τουρκικής μειονότητας».

Πηγή «Ελεύθερη Ώρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Του Στέλιου Παπαθεμελή
Πρόεδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης

«Ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται» ψάλλει η Εκκλησία. Αυτή η αίσθηση της Ανάστασης είναι άρρηκτα δεμένη εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια με το φαινόμενο της ελληνικής διάρκειας και της θαυμαστής ψυχικής ενότητας των Ελλήνων που την εγγυάται. Και για του λόγου το ασφαλές υπάρχει ο Παπαδιαμάντης, έστω εξοβελισμένος από τη σχολική εκπαίδευση .Σοφή η επισήμανση του μόλις εκδημήσαντος Κωστή Παπαγιώργη: «…ο Νεοέλληνας επειδή τον έχουν κάνει ανυποψίαστο (για τα ουσιώδη) δεν θυμάται (τι αντιπροσωπεύει ο Παπαδιαμάντης). Και όταν δεν ξέρεις το παρελθόν, δεν καταλαβαίνεις και το τι γίνεται στο παρόν». Οπότε αδυνατείς να αποφασίσεις σωστά για το μέλλον, προσθέτουμε εμείς.

Τα βασικά συστατικά της ελληνικής αντοχής, εντόπιζε ο Γιώργος Θεοτοκάς: Πνευματική παράδοση της Αρχαίας Ελλάδος Ελληνορθόδοξη παράδοση, ρωμαϊκή και βυζαντινή παράδοση δικαίου, δημοτική παράδοση, πνευματική και κοινωνική επίδραση της νεότερης Ευρώπης. (Βλ. Πολιτικά Κείμενα, σ.19-38). 
Αυτοί οι γενναίοι της ιστορικής Γενιάς του ΄30, μεταλαμπάδευαν αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση για το αύριο του Ελληνισμού. Τον έβλεπαν ολοζώντανο, γεμάτο ορμή, ευφυία και φαντασία, κοσμημένο με τις αρετές του ανθρωπισμού, του ηρωϊσμού και της γενναιοψυχίας.

Η σύγκραση αυτών των παραδόσεων γαλουχεί ελεύθερες προσωπικότητες με απέραντο σεβασμό στην υπέρτατη αξία της ζωής. Βέβαια, όπως υπογράμμιζε στο μεστό αναστάσιμο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας «εις την ιστορίαν της ανθρωπότητος βλέπομεν να κυριαρχεί το σκότος του θανάτου,το άδικον αντί της δικαιοσύνης, το μίσος και ο φθόνος αντί της αγάπης και τους ανθρώπους να προτιμούν το καταχθόνιον μίσος αντί του φωτός της Αναστάσεως».

Συμβαίνει διότι εν ονόματι της ελευθερίας τους «ηγάπησαν οι άνθρωποι μάλλον το σκότος, ή το φως, ην γαρ πονηρά αυτών τα έργα» (Ιω. 3,19).

Στο μεταξύ οι δανειστές και οι πολιτικοί τους πληρεξούσιοι στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και εδώ σκαρώνουν το νέο Μεσοπρόθεσμο 2015-18, όπου μισθοί συντάξεις και δημόσιες, ιδίως κοινωνικές δαπάνες στάσιμες στα επίπεδα του 2013.

Η χώρα διακατέχεται από προεκλογικό πυρετό. Δοκιμάζονται πολλά. Η αμετροέπεια, η αναντιστοιχία λόγων- προθέσεων και λόγων - έργων. Ούκ ολίγες περιπτώσεις συχνά απορρίπτονται από μόνους τους στρεβλούς και αναξιόπιστους λόγους των επιδόξων σωτήρων.

Η πολιτική προϋποθέτει γνώση των πραγματικοτήτων της ζωής, επίγνωση των μειζόνων εθνικών θεμάτων, διαρκή ενημερότητα για το διεθνές περιβάλλον, αντιληπτικές ικανότητες και ικανότητα λήψης αποφάσεων.

Κάποιοι, και δεν είναι λίγοι, τους δακτυλοδεικτεί ήδη ο Πλούταρχος (Πολιτικά Παραγγέλματα, 798 c) «Το μηδέν έχειν ίδιον πράττειν άξιον σπουδής εμβάλλουσιν εαυτούς εις δημόσια πράγματα τη πολιτεία διαγωγή χρώμενοι». Επειδή δηλαδή δεν έχουν να κάνουν κάτι αξιόλογο στην ιδιωτική τους ζωή ρίχνονται στα δημόσια πράγματα, αντιμετωπίζοντας την πολιτική δραστηριότητα ως σχόλη για να περνούν την ώρα τους…

Σε φάση κατάρρευσης του ενός από τους δύο μεταπολιτευτικούς πυλώνες εξουσίας και σοβαρών κλυδωνισμών του άλλου, είναι κατ’αρχήν έκδηλος ο εκλογικός προσανατολισμός ενός δυνάμει πλειοψηφικού ρεύματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο όμως η ηγεσία του αδυνατεί να κατανοήσει τι σημαίνουν κυβερνητικές ευθύνες, σε ποια διακεκαυμένη ζώνη πρόκειται να κινηθεί και ποια πελώρια προβλήματα πέραν της μνημονιακής καταστροφής θα χρειασθεί να αντιμετωπίσει, συμβάντα όπως αυτό της Σαμπιχά Σουλεϊμάν προκαλούν εύλογη ανησυχία και γεννούν έντονη δυσπιστία αναφορικά προς την ετοιμότητά του να διαχειρισθεί την ούτως ή άλλως κρισιμότερη φάση του ελληνικού δράματος.

Η περίπτωση της Σαμπιχά δεν είναι παρωνυχίδα. Επώνυμη ακτιβίστρια εκπρόσωπος των Ρομά της Θράκης η οποία στο Συνέδριο του ΟΗΕ στη Γενεύη το 2012 μετέφερε την φωνή εκείνων που στη Θράκη καταπνίγεται από τους πράκτορες του τουρκικού Προξενείου και τους εγκαθέτους τους υπό τα όμματα της δυστυχώς αδρανούσης ελληνικής πολιτείας. Κατήγγειλε εκεί όσα το Ελληνικό κράτος επί χρόνια καταπίνει. Η φυλή της καταπιέζεται αγρίως από το Προξενείο. Εξαναγκάζεται σε βίαιο γλωσσικό και εθνολογικό εκτουρκισμό, όπως και οι Πομάκοι.

Η κακή είδηση δεν είναι η ακύρωση μιας υποψηφιότητας, αλλά η τελική ευθυγράμμιση με τις επιλογές του Προξενείου. Αλήθεια όποιος υποχωρεί στα ελάσσονα μπορεί να αντισταθεί στα μείζονα;

Και το άκρον άωτον η δήλωση Συριζαίου υποψηφίου που μας «ενημερώνει» ότι στη Θράκη δεν είναι 3 οι εθνοτικές ομάδες, όπως διαλαμβάνει η Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά «ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα». Όνομα και… πράμα!

Τέτοια συμβάντα «παγώνουν» σοβαρούς πολίτες που θα ήθελαν να στηρίξουν μια λύση Τσίπρα.

Εσαεί επίκαιρος ο Παπαδιαμάντης: «Εώς πότε θα είμεθα αχαρακτήριστοι Γραικύλοι;» (Η Κάλτσα της Νώενας, Άπαντα 12,63).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Κωνσταντίνος

Η Θράκη, η Ελληνική Θράκη, δεν είναι αυτό που εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα της τελευταίες ημέρες. Η Θράκη δεν είναι, ούτε ποτέ πρόκειται να γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ πωλητικών και ψευδοπατριωτών τύπου Σαμαρά – Βενιζέλου και εθνομηδενιστών και διεθνιστών τύπου Τσίπρα – Κουβέλη - Θεοδωράκη.
Η Θράκη είναι ένα κομμάτι Ελληνικής γης, πολύπαθο όπως και άλλες περιοχές αυτής της χώρας, στο οποίο ζούνε άνθρωποι. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, που στενάζουν είτε κάτω από τις αφόρητες και παράλογες πιέσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης της Ελλάδας, είτε κάτω από τον αλυτρωτισμό και διχασμό που προσπαθεί να εισάγει η Τουρκία μέσω του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Αυτούς τους ανθρώπους, χριστιανούς και μουσουλμάνους τους δένει η καθημερινή αγωνία για το σήμερα και το αύριο. Τους δένει η γη που δουλεύουν, τους δένει η αγάπη για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκαν. Τους δένει το κρασί και ο καφές που πίνουν παρέα. Τους δένουν τα ίδια βάσανα… Μα περισσότερο από όλα τους δένει το ότι μαζί στενάζουν κάτω από την αλλοφροσύνη εκείνων που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους και εις βάρος τους. 
Στη Θράκη μένουν άνθρωποι και όχι αριθμοί. Η Θράκη είναι χώρος που κατοικούν άνθρωποι που έχουν όνειρα. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν κατορθώσει να ζούνε αρμονικά μαζί, παρά τις συνεχείς προσπάθειες -πληρωμένων επιτήδειων ή ανίκανων- να τους χωρίσουν και να τους βάλουνε να «χτυπηθούν» μεταξύ τους.

Η Θράκη είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Είναι ένας χώρος που λειτουργεί σαν παγκόσμιο πρότυπο συμβίωσης μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων. Και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε μερικούς, που βλέπουν τα χαρίσματα της Θράκης, γεωπολιτικά και γεωοικονομικά, και ονειρεύονται να χτίσουν την δική τους Ζώνη Ευμάρειας, αν χρειαστεί σκορπώντας και αίμα… Ποσώς τους ενδιαφέρει. Αρκεί να μπορέσουν να φτιάξουν την δική τους οικονομική ζώνη (ΕΟΖ), αρκεί να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την δική τους ύπαρξη στην περιοχή ως «δύναμη ασφάλειας» των ενεργειακών αγωγών. Και αυτοί οι ικανότατοι επιτήδειοι, ξέρουν πως το δικό τους όφελος μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο μέσα από την αναταραχή του ντόπιου πληθυσμού.
Κι επειδή τα συμφέροντα αυτών των «ικανότατων επιτήδειων» μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσω της χρήσης των «ικανότατων χρήσιμων ηλιθίων» (που υπάρχουν παντού και πάντα), η Θράκη τις τελευταίες ημέρες έγινε ο τόπος «σύγκρουσης» που όλως παραδόξως δεν άγγιξε τα πραγματικά προβλήματα, αλλά ασχολήθηκε με (α)πολιτικές που είναι άμεσα προσδεδεμένες με την εκλογή προσώπων και την ισχύ των κομμάτων!!! Κουβέντα για την ανεργία, κουβέντα για την εγκατάλειψη, κουβέντα για το τοπίο της καταστροφής. Όπως φυσικά, κουβέντα δεν ειπώθηκε για τις δυνατότητες εξέλιξης, εκμετάλλευσης ήδη υπαρχόντων πόρων της περιοχής…

Ξαφνικά, αφού διαπιστώθηκε πως το πολιτικό διακύβευμα (του διαμοιρασμού της εκλογικής πίτας) άρχισε να απειλεί με περισσότερες ζημίες παρά οφέλη, τα αντίπαλα συγκρουόμενα πολιτικά στρατόπεδα, αποφασίσθηκε να κλείσει το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες.
Κι επειδή μέγα θαύμα τρεις ημέρες, εμφανίστηκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι «ειδικοί δημοσιογράφοι» και ως άλλοι αρχάγγελοι διεμήνυσαν το «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου», διαλάλησαν την ευαισθησία της Θράκης, αναγνώρισαν πως υπάρχουν λάθη από όλες τις πλευρές (χωρίς να αναφερθούν στο τι ακριβώς εννοούσαν) και κάλεσαν σε «κατάπαυση του πυρός»… Τόσο απλά. Όμορφα και ωραία. Χωρίς υπότιτλους, χωρίς επεξηγήσεις του τι ήθελε να πει ο ποιητής, εμφανίστηκε ο «ειδικός δημοσιογράφος», ομολογεί το έγκλημα, δεν κατονομάζει τον δολοφόνο, σκεπάζεται ο τόπος του εγκλήματος και η «αυλαία» πέφτει, γιατί το πολιτικό κόστος είναι σοβαρότερο από το εθνικό κόστος, κοστολογείται περισσότερο από μία ολόκληρη γεωγραφική περιοχή και τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτήν.
Και αφού θεωρήθηκε πως η «αφορμή» της σύγκρουσης δεν υφίσταται πλέον, κλείνει το θέμα, χωρίς να σκεφθεί κανείς τις πραγματικές αιτίες, τα όσα ήδη έχουν συμβεί ή συνεχίζουν να συμβαίνουν σε μία περιοχή «εθνικά ευαίσθητη», όπως την αποκάλεσε ο «ειδικός δημοσιογράφος», που εξετέλεσε χρέη κατά παραγγελίαν «ιατροδικαστή».

Ξεχάστηκε με μιάς η χρόνια πολιτική ανικανότητα(;), η χρόνια πολιτική εγκληματική συμπεριφορά, η παιδιαριώδης προσέγγιση μίας εθνικά ευαίσθητης περιοχής. Ξεχάστηκε η «απόπειρα» κατάργησης της Συνθήκης της Λοζάνης, αν και η «κερκόπορτα» ήδη άνοιξε από εκείνους που φαίνεται πως συγκεντρώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για να κυβερνήσουν (και όχι να υπηρετήσουν) αυτήν την χώρα.
Ξεχάστηκε το τουρκικό προξενείο, ο τρόπος λειτουργίας του, οι συμφωνίες πολιτικών κομμάτων μαζί του…
Ξεχάστηκαν οι ευθύνες όλων όσων επί δεκαετίες έως σήμερα σιωπούν στην επικίνδυνη δράση («συμμάχων» ή διαφόρων «χορηγούμενων οργανώσεων») στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης.
Ξεχάστηκε, ακόμη και το πως στην Θράκη ζούνε άνθρωποι... Έλληνες μουσουλμάνοι… και όχι τούρκοι…, ενώ ήταν ήδη ξεχασμένο πως στην Θράκη κατοικούν και χριστιανοί, αλλά και άθεοι…

Όλα, λοιπόν, φορτώθηκαν στην λήθη. Κι αυτό, επειδή το θέμα «καίει» όσους ανίκανους και παντελώς αδαείς, προσπάθησαν να το αγγίξουν, τη στιγμή που δεν είναι σε θέση ούτε να το περιγράψουν, πόσο δε μάλλον να το κατανοήσουν.

Όλα ξεχάστηκαν και η ζωή συνεχίζεται. Όπως θα συνεχιστεί η δράση του τουρκικού προξενείου, των τουρκοπρακτόρων, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, τα αλισβερίσια μεταξύ κομμάτων και τουρκικού προξενείου…

Η σελίδα γύρισε, προς τα πίσω, προς τα «εγνωσμένα», ακίνδυνα την πολιτική και «θανατηφόρα» για την εθνική διάσταση της περιοχής που λέγεται Θράκη.

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Και η Θράκη συνεχίζει την πορεία της προς το επικίνδυνο άγνωστο. Κι αυτό, επειδή αποδείχθηκε πως οι χθεσινοί, οι σημερινοί, αλλά και οι αυριανοί διαχειριστές της, είναι επικίνδυνα ανίκανοι να αντιληφθούν την πραγματικότητα που οι ίδιοι δημιούργησαν ελέω των εκάστοτε κομματικών τους οφελημάτων…

Η ομερτά επιβλήθηκε. Η ζαριά ρίχτηκε και έχασαν όλοι οι παίκτες, μα περισσότερα έχασε η Θράκη και όσοι κατοικούν σε αυτήν. Μόνο που οι θεατές γείτονες τούρκοι, έβγαλαν ήδη τα συμπεράσματά τους, για μελλοντική διαχείριση του θέματος «Θράκη», αφού το εμπλεκόμενο Ελληνικό πολιτικό προσωπικό μετρήθηκε καταλλήλως μέσα από την ανόητη αυτή πολιτική κρίση… Και όπως είναι γνωστό σε όλους, οι γείτονες Τούρκοι δεν αφήνουν ποτέ και τίποτε να πάει χαμένο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν διαπιστώνεται τέτοια διαφορά αντιλήψεων και ικανότητας πολιτικού χειρισμού επί εθνικών θεμάτων από τους πολιτικούς.
Η Άγκυρα έχει ήδη αποφασίσει για το ποιόν θα στηρίξει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αλλά μέχρι τότε, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέα προβλήματα, νέες πιέσεις και νέα θέματα στον ελληνοτουρκικό διάλογο, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και την μη εκλογή ευρωβουλευτή του κόμματος των Γκρίζων Λύκων (DEB) της Θράκης…

Εάν οι Έλληνες πολίτες είναι αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν τι ακριβώς παίχτηκε στη Θράκη το τελευταίο τριήμερο, ποιο είναι το πραγματικό ενδιαφέρον των πολιτικών της χώρας για την ίδια τη χώρα και τους πολίτες της, τι μέλλον επιφυλάσσεται για όλους τους Έλληνες σε οποιοδήποτε γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας και αν κατοικούν… τότε θα πράξουν αναλόγως στις επικείμενες εκλογές, και θα αφαιρέσουν την οποιαδήποτε πρόφαση διακυβέρνησης της Ελλάδας από πολιτικά υποκείμενα που είναι ανίκανα:
Όχι μόνο στο να διαχειριστούν το παρόν και το μέλλον της χώρας…
Όχι μόνο στο να αντιληφθούν την σοβαρότητα και την κρισιμότητα των εθνικών θεμάτων και των άκρως ευαίσθητων περιοχών της μεθορίου…
Αλλά απέδειξαν με τον πλέον εμφανή τρόπο την ανικανότητά(;) τους ακόμη και στο «να μοιράσουν δύο γαϊδάρων άχυρο»…

Είναι νωρίς το πρωί, και βρίσκομαι πάνω σε ένα αεροπλάνο που πηγαίνει μακριά στην ανατολή… Κάθομαι στο παράθυρο και κοιτάζω την Ελλάδα που χάνεται κάτω από μαύρα σύννεφα κι ενώ είμαι βέβαιος πως όταν επιστρέψω θα βρω μία άλλη Ελλάδα, ελπίζω πως όλα τα παραπάνω είναι… λόγια του αέρα.