Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Μαρ 2011

 • Ο Παπανδρέου ισοπεδώνει τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτοί το αποδέχονται!!!
Η τρόϊκα το έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να πέσουν τα ελλείμματα, τα οποία είναι η αιτία του δανεισμού, δηλαδή της αύξησης του χρέους. Η απαίτηση είναι λογική. Δεν μπορείς να αυξάνεις συνεχώς τα έσοδα με τους φόρους.

Ήδη ο ΦΠΑ είναι περίπου στο ¼ της αξίας ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και ο φόρος εισοδήματος (μαζί με την προκαταβολή φόρου), φτάνει μέχρι και πάνω από 60% των εισοδημάτων ενός επαγγελματία. Έτσι όμως, σκοτώνεις απλά την οικονομία και φυσικά ούτε λόγος για ανάπτυξη. Πρέπει επομένως παράλληλα να μειώσεις και το άλλος σκέλος των δημοσίων ελλειμμάτων, δηλαδή τις κρατικές δαπάνες.

Είναι σε όλους γνωστό ότι, όπου έχει μπει το ΔΝΤ, έχουν απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Στη χώρα μας όμως δεν έχει απολυθεί ούτε ένας. Αντίθετα καλείται ο ιδιωτικός τομέας να εξαθλιωθεί και να αναλώσει όλες τις οικονομίες του, προκειμένου να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι το ΔΝΤ έχει ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου να απολύσει μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Όπως όμως… είχαμε πει και παλιότερα, αρκετές φορές, το ΠΑΣΟΚ θα πέσει μόνον όταν θα περάσει την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, ο πρώτος πράσινος δημόσιος υπάλληλος. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να συμβεί, καθόσον, όπως είναι γνωστό, ολόκληρο το Σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι αυτό το ίδιο το κράτος. Αν χαθεί το κράτος, χάνεται και το καθεστώς.

Από αυτά που γίνονται μέχρι στιγμής, βλέπουμε ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να αποφύγει τις απολύσεις για λόγους, όπως αναφέραμε, καθαρά εκλογικής πελατείας και διατήρησης του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό προτιμά να περικόπτει συνεχώς οριζόντια τις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός φυσικά των στηριγμάτων του καθεστώτος (π.χ. δικαστικοί κ.λ.π.), προκειμένου να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να χρειαστεί να απολύσει.

Το γεγονός αυτό το ομολόγησε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όταν είπε ότι εφαρμόζει αυτή την οικονομική πολιτική προκειμένου να αποφύγει τις μαζικές απολύσεις σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο.

Αυτό το γνωρίζουν και το αποδέχονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Προτιμούν δηλαδή να μειωθούν οι μισθοί τους, αρκεί να διασώσουν τις θέσεις εργασίας τους για την ώρα και βλέπουμε. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού στη χώρα μας και αυτό το γνωρίζουν.

Αυτή όμως είναι λανθασμένη επιλογή, κυρίως για δύο λόγους:

 1. Με τη συνεχή οριζόντια περικοπή των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, τους σπρώχνει όλους μαζί στην εξαθλίωση, ενώ θα μπορούσε να σπρώξει προς τον ιδιωτικό τομέα ένα μέρος και το υπόλοιπο να επιβιώσει ανθρώπινα και
 2. Με το να διατηρεί όλον αυτόν τον τεράστιο και αντιπαραγωγικό όγκο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν μειώνει σε τίποτα τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να εργαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και τα οποία έξοδα είναι πολλαπλάσια των περικοπών που επιχειρεί.

Στο τέλος θα καταφέρει να έχει και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους εξαθλιωμένους και τη χώρα πτωχευμένη.

Πρέπει να αντιληφθεί λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, ότι θα στεναχωρήσει και τμήμα της εκλογικής του πελατείας. Δεν μπορεί να τα έχει όλα.

 • Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το ΠαΣοΚ. Που ήδη προετοιμάζει μεθοδικά την επόμενη, μετά τον ΓΑΠ, επανεμφάνισή του
Προσφωνούνται ακόμη μεταξύ τους ως “σύντροφοι” και “συντρόφισσες”. Συζητούν και γράφουν κείμενα με προβληματισμούς για τον “σοσιαλιστικό μετασχηματισμό” της κοινωνίας ακόμα και σήμερα. Ναι οι αθεόφοβοι.

Αυτοί που έφεραν το Μνημόνιο, αυτοί που στήριξαν, αρκετοί και με την ψήφο τους στη βουλή, την πιο άγρια λεηλασία που είδαν ποτέ τα λαϊκά εισοδήματα, την πιο βάρβαρη καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων εδώ και 150 χρόνια, αυτοί που ευλόγησαν την άλωση του κρατικού μηχανισμού εδώ και δεκαετίες από το κομματικό τους κατεστημένο, αυτοί που εκμαύλισαν και εκφαύλισαν τον λαό με διορισμούς, ρουσφέτια και επιδοτήσεις, αυτοί που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια για τους διεφθαρμένους “συντρόφους” τους που στο διπλανό γραφείο διεκπεραίωναν τις βρώμικες συναλλαγές τους, αυτοί που έγιναν τα στηρίγματα και οι απολογητές της ηγεσίας τους στην πιο ανίερη συναλλαγή της με την εγχώρια οικονομική ολιγαρχία, αυτοί που δεν έκαναν την ελάχιστη αυτοκριτική να μας εξηγήσουν τι εφάρμοσαν από το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”, αυτοί που… και αυτοί που… και τελειωμό δεν έχει.

Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το ΠαΣοΚ. Ή μήπως εκεί που τελειώνει το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει η λογική;

Δεν είναι θέατρο του παραλόγου. Είναι ΠαΣοΚ πατριώτες.

Και τώρα, στο Εθνικό τους Συμβούλιο, μας φιλοδώρησαν με άλλο ένα κείμενο, ορισμένοι, και όχι όλοι από τους παρισταμένους, προφανώς οι πιο “προχώ” σοσιαλιστές, και μας λένε ότι “είναι ώρα ευθύνης και ειλικρίνειας για όλους μας. ” και πως προτείνουν “επαναπροσέγγιση με τα κοινωνικά κινήματα, με αυτόν τον κόσμο που μαχητικά διεκδικεί την άλλη πολιτική”.

Να χάνεις το μυαλό σου! Να κόβεις τις φλέβες σου!

Εδώ έχει καεί ο κώλος της ελλάδας απ’ άκρη σ’ άκρη κι αυτοί βγάλαν ένα “συντροφικό” κειμενάκι και το μοιράσανε. Μόλις τώρα κι αυτό. Τέτοια δυναμική αντίδραση οι αντιφρονούντες-πως-να-τους-πω του ΠαΣοΚ, στο (άκου τώρα) Εθνικό του Συμβούλιο. Φταίει μετά ο Ριζοσπάστης που τους τα χώνει;

Η “διαφωνία” τους αυτή ξεπερνάει τα όρια της κοροϊδίας που μπορεί να ανεχτεί ακόμη και ο πιο συγκαταβατικός άνθρωπος πια. Ελπίζουν δηλαδή ότι θα έχει πέραση στον έλληνα; Ελπίζουν οτι αποτελεί κάτι άξιο λόγου; Ελπίζουν μήπως σε οπαδούς;

Ναι πατριώτες. Οχι μόνο το ελπίζουν. Είναι σίγουροι. Βασίζονται σε παρόμοια ιστορικά επεισόδεια του παρελθόντος διεθνώς. Υπάρχει “διεθνής εμπειρία” ανάλογη.

Οπως στην Κίνα μετά τον Μάο Τσετούνγκ, που ο Ντεγκ Σιάο Πινγκ αποκύρηξε την πολιτιστική (ο θεός να την κάνει) επανάσταση και βγήκαν πάλι λάδι κόμμα και στελέχια, και όπως στην (τότε) ΕΣΣΔ μετά τον θάνατο του Στάλιν, που ο Νικίτα Χρουστσόφ χρόνια μέλος της ηγεσίας, κήρυξε αποσταλινοποίηση, και όλα καλά. Ούτε μύτη άνοιξε. Τα γνωρίζουν αυτά. Εχουν ιστορική γνώση της κωλοτούμπας.

Σχεδιάζουν λοιπόν να κάνουν το ίδιο και κάποιοι “σύντροφοι” του ΠαΣοΚ. Το ΠαΣοΚ εξάλλου είναι φοβερό εργαλείο για να το αφήσουν να πάει χαμένο εύκολα. Το ΠαΣοΚ είναι επένδυση.

Μετά την συντριβή του, που έρχεται σύντομα και τον καταποντισμό του εκλογικά (αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος γι’ αυτό), κάποια στελέχια του, που τόσον καιρό είναι σε ηγετικές θέσεις, θα παρουσιαστούν και πάλι μπροστά μας, και σαν να πέρασαν από μια αόρατη κολυμπήθρα του Σιλωάμ, θα αποκηρύξουν την “λοξοδρόμηση από τις αρχές του κινήματος” (τι γελάτε ρε;), θα ξαναορκιστούν πίστη στα σοσιαλιστικά ιδανικά και στο λαϊκό κίνημα, και θα αναλάβουν πάλι να μας σώσουν.

Το ΠαΣοΚ προετοιμάζει μεθοδικά την επόμενη, μετά τον ΓΑΠ, μέρα του. Την θριαμβική του επανεμφάνιση. Πάλλευκο από τις αμαρτίες του παρελθόντος (“εμείς τα λέγαμε σύντροφοι, τα είχαμε καταγγείλει, αλλά η εσωκομματική αντίδραση, μπλα, μπλα…”).

Φτύστε τους να μη τους ματιάσετε.

Θραξ ο Αναρμόδιος


Είναι γνωστό πως στο μέγαρο της Υπατίας υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται επειδή μπήκαν λαθραία στη χώρα, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τους δώσει μαζικά την ιθαγένεια…! Είναι επίσης γνωστό πως γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση έχει στηθεί ένα «γαϊτανάκι ενημέρωσης» που σκοπό έχει να πραγματοποιήσει οτιδήποτε άλλο πλην της αντικειμενικής πληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών.
Μέσα στο όλο πνεύμα και ιδιαίτερα μετά την τηλεοπτικώς αποδιδόμενη μεταφορά των απεργών πείνας στα νοσοκομεία, η κατάσταση άρχισε να «θερμαίνεται» μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου (πως εάν υπάρξει νεκρός λαθρομετανάστης, τότε θα υπάρξει εξέγερση των λαθρομεταναστών), αλλά και της γνωστής Αλ Σαλέχ (πως θα καεί η Αθήνα εάν πεθάνει κάποιος από τους ενοίκους της Υπατίας), κάποιοι έχουν αρχίσει να χτίζουν μέσα σε ένα κλίμα τρόμου, την δικαίωση των εκβιαστών της χώρας και την άνευ όρων επιβολή της ιθαγενοποίησης οιουδήποτε λαθρομετανάστη ξεκινάει απεργία πείνας.
Όμορφο κράτος, Πασοκικά χτισμένο, προσφάτως δε και λαθρομεταναστευτικώς εγκαθιδρυμένο… Ένα κράτος(;) που παίζει παιχνίδια επικοινωνίας απέναντι στα αποχαυνωμένα ζώα (τα ζώα είμαστε εμείς οι πολίτες) που παρακολουθούν τις εξελίξεις της Υπατίας στα διαλείμματα των τουρκικών σήριαλ ή μεταξύ πορνοταινιών της Τζούλιας και άλλων «κορασίδων».
Χώρος παιγνίων οικονομικών, πολιτικών, γεωπολιτικών και δη κοινωνικών, που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους από την μοναδική αλήθεια. Από την σκληρή αλήθεια της θυματοποίσής τους από μία παρέα ανίκανων, ενίοτε πολυπολιτισμικών, λαμογιών και υπηρετούντων τη Νέα Τάξη… Όπως και να το κάνουμε, τόσο εμείς οι Έλληνες πολίτες, όσο και οι λαθρομετανάστες της Υπατίας, είμαστε τα προς ανάλωση παράγωγα των τζακιών της σημερινής πολιτικής που πρόθυμα έστρεξε στην ισοπέδωση όλων προκειμένου να διασωθούν οι γλοιώδεις «εξουσιαστές» και φερέφωνα δυνάμεων που επιθυμούν να μεταλλάξουν την παγκόσμια τάξη, σε μία νέα, δική τους, Νέα Τάξη.
Μέσα στο σκηνικό του παραλόγου, παραμύθια και παραμυθάδες εμφανίζονται, έρχονται και παρέρχονται, σε μία διαδικασία που καμία σχέση δεν έχει με τον πολυπολιτισμό, τον ανθρωπισμό ή τα έθνη.
Προσφάτως, μας σερβιρίστηκε ένα δημοκρατικό παραμύθι. Ας το απολαύσουμε όλοι μαζί:

Ύστατη έκκληση» προς τους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία να σταματήσουν την απεργία πείνας και να επιτρέψουν τη νοσηλεία τους απευθύνει η κυβέρνηση, αποκλείοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο νομιμοποίησής τους, αλλά παράλληλα ανησυχώντας για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει ο θάνατος κάποιου ή κάποιων από αυτούς. Είναι γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη ανησύχησαν ιδιαίτερα από την σημερινή εξέλιξη στο λιμάνι της Σούδας.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν για εξέγερση σε περίπτωση θανάτου ή θανάτων λαθρομεταναστών είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Έχουν γίνει συγκεκριμένες επαφές με εκπροσώπους τους στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει παράλληλο, μη ανιχνεύσιμο, κέντρο που κατευθύνει την όλη προσπάθεια.
Στις περιοχές του κέντρου που εμφανίζονται μεγάλες συγκεντρώσεις λαθρομεταναστών έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας με περιπολίες αστυνομικών.
Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, κάλεσαν το μεσημέρι τους μετανάστες να μεταβούν όλοι στα νοσοκομεία, διαφυλάσσοντας την υγεία τους, και να δεχθούν την πρόταση της κυβέρνησης, στην οποία «δεν είναι δυνατόν να περιλαμβάνεται η νομιμοποίηση».
Όπως τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, τα τραγικά γεγονότα της Σούδας, «έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο δραματικό τρόπο την επιβεβλημένη και σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη κάθε συζήτηση για νομιμοποίηση μεταναστών».
Παράλληλα, οι κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών άφησαν αιχμές προς όσους υποστηρίζουν τη συνέχιση της απεργίας, σχολιάζοντας ότι «η ενθάρρυνση της αδιαλλαξίας είναι όχι μόνο ανεύθυνη, αλλά ολέθρια και εγκληματική».


Το ίδιο παραμύθι, σε άλλη εκδοχή…, για να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές, αλλά κυρίως, για να δημιουργηθούν συγκρουσιακές καταστάσεις την κατάλληλη στιγμή. Στην ερώτηση, και ποιόν οφελεί μία σύγκρουση Ελλήνων πολιτών και λαθρομεταναστών, η απάντηση είναι απλή. Το σύστημα, το πολιτικό σύστημα οφελείται, επειδή θα «εξαναγκαστεί» να αυξήσει την αστυνόμευση, επειδή θα αναγκαστεί να κάνει πίσω στα αιτήματα, για να σταματήσει η αιματοχυσία, επειδή γενικότερα, «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»… Έτσι, σύμφωνα με αυτό το δεύτερο παραμύθι:

Οι ιατροί Διδάκτωρ Παθολογίας Αναστάσιος Σπαντιδέας,η Βασιλική Παπαλιμναίου Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς,ο Άρης Μουσιώνης Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ο Θεόδωρος Γιάνναρος Διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς δήλωσαν στην εφημερίδα Realnews τα εξής:
«Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που υπεβλήθησαν οι ετοιμοθάνατοι απεργοί πείνας δείχνουν σε όλες τις παραμέτρους τιμές εντός των φυσιολογικών ορίων...» (Διδάκτωρ Παθολογίας κος Αναστάσιος Σπαντιδέας)
«Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών είναι πολύ καλή. Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εξετάσθησαν δεν έχουν παραμείνει ασίτιστα...» (Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς κα Βασιλικη Παπαλιμναίου)
«Έχουμε καταγγελίες ότι σε κάποια νοσοκομεία ... σε συγκεκριμένη περίπτωση,ο μετανάστης ζήτησε τροφη και σε κάποια άλλη χυμό... οι «αλληλέγγυοι» συνοδοί παρενέβησαν και δεν επέτρεψαν στο προσωπικό να τα δωσει...»
«Κάποιοι μετανάστες ζήτησαν να πιούν τσάι με ζάχαρη (το αγαπημένο ρόφημα των μουσουλμάνων),όμως οι συνοδοί «αλληλέγγυοι» δεν το επέτρεψαν. Μάλιστα σε άλλη περίπτωση ο αλληλέγγυος συνοδός έβγαλε τον δίσκο που άφησε ο τραπεζοκόμος έξω από το δωμάτιο…» (Διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς κος Θεόδωρος Γιάνναρος)
«Τα άτομα αυτά είναι μόνιμα δίπλα στους μετανάστες,παρακολουθόντας μήπως τυχόν τους δώσουμε φαγητό... Αυτό είναι πρωτοφανής παραβίαση των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων...» (Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς κα Βασιλική Παπαλιμναίου)


Βλέπετε, το "σύστημα" ρίχνει όσο πιό πολύ "ομίχλη" μπορεί. Κάνει τα αδύνατα - δυνατά, για να μας τα "δώσει όλα"... Τι μένει σε εμάς να κάνουμε μετά από αυτές τις… «εξελίξεις»;
Θα μείνουμε θεατές σε ένα έργο που βιάζει την λογική μας, την προσωπικότητά μας, τα δικαιώματά μας ή θα παρέμβουμε και θα απολύσουμε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, κομπάρσους και… τεχνικό προσωπικό;
Θα μπορέσουμε να διακρίνουμε την αλήθεια ή θα αφεθούμε στα χέρια των «διαμορφωτών της κοινής γνώμης», για να στέρξουμε για μία ακόμη φορά στον εξανδραποδισμό μας και… πιθανότατα στην μετατροπή μας σε άβουλους σκλάβους;
Εις αναμονή των εξελίξεων (στους εγκεφάλους όλων μας)…
Κωνσταντίνος
 • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Το καρναβάλι πέρασε. Ανήκει στο παρελθόν.
Πέρασαν και τα κούλουμα. Ανήκουν κι αυτά στο παρελθόν.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες αποστασιοποιήθηκαν πολύτροπα, πολύμορφα, από τις εκδηλώσεις, κάτι που σχολιάστηκε ποικιλότροπα. Είναι γεγονός ότι η χιονοστιβάδα των προβλημάτων δεν αφήνει περιθώρια για καρνάβαλους και καρναβαλισμούς.
Χλιαρά ως παγωμένα τα πάντα.
Οι μόνοι που δείχνουν να μην πτοούνται, όντες στον κόσμο τους, οι πολιτικοί μας.
Αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι.
Δύσκολο πολύ να βγάλουν τις μάσκες.
Η ψυχή βγαίνει, το χούϊ (η κακιά συνήθεια όχι) λέει ο λαός μας.
Ποιό είναι το χούϊ;
Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
Να ‘χουμε να λέμε.
Άσπρο αυτοί;
Μαύρο εμείς.
Ναί αυτοί;
Όχι εμείς.
Να ανοίξουν οι δρόμοι αυτοί;
Να κλείσουν εμείς.
Ανάπτυξη αυτοί;
Οπισθοδρόμηση, γραφειοκρατία, καθυστέρηση εμείς.
Λένε οι φιλόλογοι ότι η έκφραση «τα παιδία παίζει» αποκαλείται αττική σύνταξη, στο γραπτό λόγο.
Να που ήρθαν τα χρόνια να αποτελεί και συνταγματικά κατοχυρωμένη σύνταξη, παράδειγμα προς αποφυγήν για τον οποιοδήποτε λαό.
Άμποτε και για το δικό μας.
Έρχεται αύριο ο Υπ, Εξ. της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για μια εφ όλης της ύλης αναθέρμανση των ελληνοτουρκικών διαφορών με προσθήκη και πολλών ανύπαρκτων.
Και τί έγινε;
Τα παιδία (πολιτικοί αρχηγοί) παίζει.
Το καρναβάλι συνεχίζεται.
Μαύρο εσύ, λευκό εγώ, πράσινο ο άλλος, κόκκινο ο παρα-άλλος, μοβ ο απέναντι, μελιτζανί ο απέναντι από τον απέναντι.
Έχουμε και συνάντηση των παιδιών μεταξύ τους για τη στάση που θα κρατήσουμε ως χώρα (τρόπος του λέγειν) στις 25 Μαρτίου στη σύνοδο κορυφής της Ε, Ε.
Μέχρι τότε δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιο ή κάποιους νεκρούς από τις κροτίδες ή τα βεγγαλικά των γηπέδων. Ψιλά γράμματα.
Φιλοσοφική μάλλον αντίληψη. Ας είναι ο λαός ετοιμοπόλεμος. Δεν ξέρεις τί γίνεται. Γι αυτό και τα γήπεδα ένα-ένα, αποκαλούνται αρένα. Το ίδιο και τα κέντρα διασκέδασης. Αθηνών αρένα λόγου χάριν. Εμφανίζονται καλλιτέχνες που μας εκπροσωπούν ακόμα και στη Γιουροβίζιον.
Το σύγχρονο Κολοσσαίο.
Σήκω Νέρωνα να μας δεις, να εμπνευστείς.
Μας περιμένουν στη γωνία, όμως, τα παιδία και όλους μας, εκτός από τα εσωτερικά μας προβλήματα, το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας, η Ε, Ε. το Δ. Ν. Τ. η Τρόικα, οι Σκοπιανοί κ. α. εμβόλιμα εμβόλια (προβλήματα).
Ποιός στη χάρη μας.
Με την Ελλάδα κοιμούνται, με την Ελλάδα ξυπνάνε όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου.
Αυτό το χρωστάμε στα παιδία. Η αλήθεια να λέγεται. Η φωτεινή πλευρά του πράγματος.
Τώρα αν θα μας πάρει και θα μας σηκώσει και σε λίγο θα ψάχνουμε τα κομμάτια μας. αυτό αφήστε το.
Είναι η άλλη όψη του νομίσματος.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου το διετύπωσε ως: «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα».
 • Ή μήπως σκοπεύουν να "φάνε" τον... καπετάνιο;

Μη μου πείτε μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στην κυβέρνηση δεν έχει σίγουρα θέση και ο…Ντίνος Ηλιόπουλος με την περίφημη ατάκα του «δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα».

Συντροφικά μαχαιρώματα, υπουργικές κόντρες, δελφίνοι που σκέφτονται την επόμενη ημέρα, βουλευτές σε νευρική κρίση κι ένα πρωθυπουργός που δεν μπορεί να κουμαντάρει ούτε το κόμμα του.

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση με το επεισόδιο Βενιζέλου – Ραγκούση είναι απλά ένα από όλα όσα συνθέτουν το σήριαλ με τίτλο «Ο πράσινος Τιτανικός και τα ποντίκια».

Τα «καρφιά» του ενός υπουργού στον άλλο αναδεικνύουν όμως και ένα άλλο ζήτημα: Τον πόλεμο των δελφίνων για τη διαδοχή. Ζήτημα που καθίσταται πλέον ορατό καθώς οι «δευτεροκλασάτοι» παίρνουν θέση δίπλα σε εκείνους που προτιμούν.

Οι έριδες είναι πολλές, περισσότερες ίσως κι απ’ ότι είναι τα υπουργεία. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει διαβάστε:

Κατ΄ αρχάς δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος υπουργός που να «συμπαθεί» τον Γ. Παπακωνσταντίνου, οπότε ο τσάρος είναι μόνος εναντίον όλων. Και δε φταίνε οι… όλοι αλλά ο ένας στην προκειμένη περίπτωση. Ο υπουργός Οικονομικών έχει συγκρουστεί ή απλά έχει διαφωνήσει με τον Βενιζέλο, με τον Λοβέρδο, με τον Ραγκούση, με την Κατσέλη, με τον Πάγκαλο, με τον Ρέππα, με την Μπιρμπίλη και ούτω κάθε εξής.

Ο Γ. Ραγκούσης, δεύτερος τη τάξει στην κυβέρνηση είναι στα μαχαίρια με τον αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο, με τον Βενιζέλο, έχει τυπικές σχέσεις με την Διαμαντοπούλου και τον Χρυσοχοϊδη.

Η κ. Μπιρμπίλη έχει προκαλέσει την οργή μιας σειράς βουλευτών όπως ο Δ. Ρέππας ή ακόμη και ο κ. Παμπούκης για το Ελληνικό.

Πολύ τυπικές οι σχέσεις Διαμαντοπούλου με Χρυσοχοϊδη καθώς και οι δύο είναι δελφίνοι.

Ο Χρ. Παπουτσής έχει αρχίσει και εκνευρίζει πολλούς με μια σειρά από άστοχες κινήσεις στο υπουργείο του ενώ ο ίδιος τα έχει βάλει με τον υπουργό Οικονομικών για τα κονδύλια που έχει κόψει για την ΕΛ.ΑΣ.

Η κ. Κατσέλη αμφιβάλλουμε να μιλά με κάποιον αφού την έχουν βάλει στο στόχαστρο και το Μαξίμου και η τρόικα.

Ο Θ. Πάγκαλος αν έφευγε κάποιοι θα έκαναν πάρτι αφού δεν αντέχεται να χύνει την καρδάρα με το γάλα μόλις η κυβέρνηση πάει να κάνει κάτι καλό ενώ τα λεγόμενά τους κατά καιρούς έχουν εκνευρίσει και τον πρωθυπουργό.

Τέλος, με το θέμα της Υπατίας βγήκαν και οι αστοχίες και οι αδυναμίες της κυβέρνησης να ελέγξει τον εαυτό της. Ραγκούσης κατά Βενιζέλου, ψύχρα με Παπουτσή, η Αννα Νταλάρα για κάποιους κόκκινο πανί και πάει λέγοντας.

Σε γενικές γραμμές μπάχαλο με όλη τη σημασία της λέξης. Και το ζήτημα δε μένει εκεί. Δεκάδες βουλευτές ξεσπαθώνουν κατά καιρούς κατά υπουργών και μόνο οι απειλές των εκλογών τους αναγκάζουν να συμμορφωθούν και να ψηφίσουν νομοσχέδια.

Υπάρχουν πάντως και κάποιοι υπουργοί που απλώς δεν… υπάρχουν. Και να μην είχαν δηλαδή γραφεία δε θα έχανε η Βενετιά βελόνι. Είτε επειδή το αντικείμενό τους είναι ανούσιο είτε επειδή κάνουν λευκή απεργία, η ουσία είναι ότι είναι αόρατοι. Π.χ. ο Σκανδαλίδης, ο Δρούτσας, ο Γερουλάνος, η Μπιρμπίλη, ο Διαμαντίδης. Ολοι αυτοί αλλού γι’ αλλού.

Επίσης, για πρώτη φορά ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται αδύναμος ή μάλλον όχι πανίσχυρος στο κόμμα του, κάνοντας κάποιους να πάρουν θάρρος. Ήδη μαθαίνουμε ότι πέφτουν τηλέφωνα σε διάφορα Media και διευθυντές από τους επίδοξους δελφίνους όπως τον Χρυσοχοϊδη, τον Ραγκούση, την Διαμαντοπούλου, τον Λοβέρδο.

Πηγή
Η Καθαρή Δευτέρα είναι ημέρα καθαρμού του ανθρώπινου σώματος και πνεύματος εν όψει της Μεγάλης Σαρακοστής, της οποίας αποτελεί την πρώτη μέρα. Η Σαρακοστή, όμως, δεν είναι Μεγάλη λόγω των σαράντα ημερών της, αλλά επειδή αποτελεί την προετοιμασία για τη Μεγάλη Εβδομάδα με τα πάθη του Χριστού. Γεμάτο επίκαιρους συμβολισμούς το πενηντάμερο που ανοίγει σήμερα. Κατά σύμπτωση τόση (κάτι λιγότερο από 50 μέρες) είναι και η προθεσμία που έχει η κυβέρνηση από την τρόικα...

Ποια προθεσμία; Για να παρουσιάσει μια «πειστική» για τους επιτηρητές φόρμουλα που θα «εγγυάται» ότι θα τηρηθεί το πρόγραμμα μιας ολόκληρης τετραετίας για τη συλλογή 22 δισ. ευρώ μέσα από εισπρακτικά κυρίως μέτρα. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να περάσει από τις συμπληγάδες δύο συνόδων κορυφής, των οποίων το αποτέλεσμα είναι, κατά γενική ομολογία, αβέβαιο μόνο ως προς τις λεπτομέρειές του.

Το τι θα βγάλουν οι δύο σύνοδοι, και κυρίως αυτή της 24ης-25ης του μηνός, μοιάζει ήδη προεξοφλημένο. Ίσως έτσι εξηγείται η δυσθυμία τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε όσα ΜΜΕ συστηματικά και σταθερά την έχουν στηρίξει από την αρχή της θητείας της και έγιναν οι στυλοβάτες κάθε πολιτικής της. Ακόμη και στις χειρότερες στιγμές της. Όλο και περισσότεροι απ’ αυτούς τους κατ’ εξοχήν «πρόθυμους» ανακαλύπτουν έναν λόγο κριτικής, όλο και πιο σφοδρής.

Όχι για την κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει οδηγήσει τη χώρα.

Όχι επειδή έχει καταντήσει υποχείριο και φερέφωνο του ΔΝΤ και της Μέρκελ.

Όχι επειδή έχει οδηγήσει την οικονομία σε «σπιράλ θανάτου».

Όχι επειδή έχει στερήσει από την Ελλάδα κάθε εργαλείο άσκησης πολιτικής, κάθε ελπίδα ανάκαμψης και κάθε νομικό όπλο υπεράσπισης της κυριαρχίας της και του δικαιώματός της να υπάρξει.

Αυτό που κυρίως ενοχλεί τα εν λόγω ΜΜΕ είναι η «αναποτελεσματικότητά» της. Η ανικανότητά της να πείθει για την ορθότητα των εγκληματικών επιλογών που η ίδια και η τρόικα της επιτήρησης έχουν αποφασίσει για τα επόμενα χρόνια. Αλλά και η αδυναμία της κυβέρνησης να επιβάλει χωρίς αμφισβήτηση το ξεπούλημα της χώρας και τη χρεοκοπία του συνόλου του ελληνικού λαού στο ίδιο το κόμμα από το οποίο προέρχεται.

Προφάσεις

Ξαφνικά τα ΜΜΕ ανακάλυψαν ότι οι «λαϊκιστές» του ΠΑΣΟΚ έχουν το πάνω χέρι. Κι όμως, η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, σε υψηλό στελεχικό και πολιτικό επίπεδο, έχει κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο σε όλες τις μείζονες επιλογές του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του. Χωρίς ίχνος αντιπολίτευσης σε κανένα κρίσιμο επίπεδο.

Αδύναμο το επιχείρημα και χρειάζεται συμπλήρωση. Ως εκ τούτου φταίει και η Ν.Δ. Όχι πια για τα εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά επειδή είναι «ακραία», προφανώς προκαλώντας ρίγη σε όσους οπαδούς της Ντόρας έχουν απομείνει στο κόμμα. Μόνο που ο Σαμαράς δεν έχει εκφράσει ούτε μία συγκεκριμένη και μετρήσιμη μείζονα διαφωνία προς την κυβέρνηση.

Αντιθέτως αγωνίζεται να πείσει πως αυτός είναι ικανότερος να εφαρμόσει όλα όσα η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει. Ακόμη και το ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας με στόχο τα 50 δισ. ευρώ η Ν.Δ. υπερηφανεύεται ότι εκείνη πρώτη το έχει προτείνει. Σε «ακρότητες» με... αστερίσκους λοιπόν επιδίδεται η Ν.Δ., η οποία υποτίθεται πως αποτελεί παράγοντα αποτυχίας των εγκληματικών ηλιθιοτήτων της κυβέρνησης, τις οποίες και η ίδια στηρίζει! Εκπληκτικός, αν μη τι άλλο, ο συλλογισμός τους...

Επειδή όμως ούτε αυτός ο δράκος βγάζει φλόγες απ’ το στόμα του και βροντές απ’ τον πωπό του, για να κάνει... ηχηρή εντύπωση, φταίνε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί πάλι υποτίθεται πως εμποδίζουν τη «σωτηρία» της χώρας υποστηρίζοντας το «Δεν Πληρώνω» στα διόδια και τους μετανάστες και οργανώνοντας τα «γιούχα» προς τους κυβερνητικούς. Ακόμη χειρότερα, το ΚΚΕ δεν μας λέει ποιοι του δίνουν συνδρομές και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει κι ο Πάγκαλος, ελέγχει τα πανεπιστήμια και προάγει την τρομοκρατία.

Όπως μάλιστα γράφει και μια ψυχή ταγμένη στην υπεράσπιση των επιταγών της τρόικας, «η στάση των τριών κομμάτων φέρει τον σπόρο της προδοσίας απέναντι σε ύψιστες προτεραιότητες του κράτους». Σε αντίθεση βεβαίως με όλα τα άλλα κόμματα και κομματίδια, διαφόρων αποχρώσεων, προς τα οποία ούτε ίχνος κριτικής δεν βλέπουμε να έχει διατυπωθεί απ’ όλους αυτούς, μέχρι ώρας τουλάχιστον.

Συνάντηση στα «χαμηλά»

Παπάρια λαδορίγανη. Το ζόρι, δυστυχώς για όλους αυτούς, δεν είναι η αντιπολίτευση.

● Η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει ούτε ένα άξιο λόγου πολιτικό πλήγμα στην κυβέρνηση.

● Η οποία αδυνατεί να εκφέρει έστω μια ρεαλιστική πρόταση για να σταματήσει η κατηφόρα.

● Η οποία ούτε σε επίπεδο πολιτικής πρότασης έχει να επιδείξει κάτι αξιοσημείωτο ούτε σε επίπεδο αντίστασης στην καταστροφή της χώρας.

Το μεγάλο ζόρι είναι ότι η κυβέρνηση αυτή αμφισβητείται στα δύο κρισιμότερα – για τη συνοχή και την ισχύ της – μέτωπα:

1. Το ένα είναι αυτό της τρόικας, η οποία διαρκώς την καταχεριάζει, μέσα από τις επίσημες εκθέσεις των παραγόντων της, επειδή δεν καταφέρνει να επιτύχει, στον καθορισμένο χρόνο, το μάξιμουμ όσων έχει συνυπογράψει στην επαίσχυντη δανειακή σύμβαση και στα αλλεπάλληλα μνημόνια που τη συνοδεύουν.

2. Το άλλο είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αμφισβητήσει κάποια μείζονα επιλογή της, ωστόσο εμφανίζει σημάδια «κόπωσης» στη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών.

Το χειρότερο όμως δεν είναι η «απροθυμία» των «λαϊκιστών» του κυβερνώντος κόμματος, αλλά η όλο και μεγαλύτερη απέχθεια που προκαλεί η κυβέρνηση στους ψηφοφόρους του. Αυτοί πλήττονται, αυτοί δυσφορούν, αυτοί σταδιακά αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Παπανδρέου.

Αυτή είναι άλλωστε η εξήγηση για τη δημοσκοπική της κατάρρευση και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της για «συναίνεση». Με τη Ν.Δ. κολλημένη στα χαμηλότερα της ιστορίας της, η κυβέρνηση πλέον την προσεγγίζει. Την ίδια ώρα – με μόνη εξαίρεση το ΚΚΕ, που εμφανίζει τη μεγαλύτερη ενίσχυση – τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης κινούνται στα γνώριμα νερά τους.

Τι μας δείχνουν όλα αυτά; Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από προϊούσα κατάρρευση της κυβέρνησης και μια πολύ σοβαρή κρίση του συστήματος διακυβέρνησης, όπως τουλάχιστον το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Στις επόμενες δύο συνόδους λοιπόν η χώρα φως δεν θα δει, διότι, όπως σας λέμε από την αρχή, ο δρόμος που διάλεξε η κυβέρνηση είναι καταστροφικός και αδιέξοδος. Ό,τι προκύψει δεν θα εξυπηρετεί την Ελλάδα, η οποία έχει οικειοθελώς απεμπολήσει κάθε όπλο διαπραγμάτευσης, αλλά την άμυνα του ευρώ, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει – κάτι που ομολογείται πλέον ανοιχτά από όλους τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι πλέον θα αναζητηθεί το μοντέλο διακυβέρνησης που μπορεί να διασφαλίσει τις απαιτήσεις πιστωτών και επιτήρησης. Εκεί συμπυκνώνονται οι σημαντικότεροι κίνδυνοι που θα μας απειλήσουν το επόμενο διάστημα.

Όπως έχουμε γράψει πριν ακόμη πριν ο Γ. Παπανδρέου μας οδηγήσει στο κρεματόριο της Μέρκελ και του ΔΝΤ, έχει τεράστια σημασία για την επιβίωση της χώρας να μην φύγει η διαχείριση της κρίσης από το πλαίσιο της πολιτικής και της δημοκρατίας. Άλλωστε καμιά κυβέρνηση με δημοκρατική νομιμοποίηση και δημοκρατικά μέσα άσκησης πολιτικής δεν μπορεί ούτε να εφαρμόσει απρόσκοπτα ούτε να αντέξει το κόστος όσων έχουν ήδη υπογραφεί. Κι αυτό δεν είναι «κινδυνολογία», αλλά απλή λογική...- Τα ακριβά καύσιμα συμφέρουν μόνο το κράτος - Τα δημόσια έσοδα από τη φορολόγηση των καυσίμων έχουν ανεβεί κατακόρυφα μαζί με την τιμή τούς τελευταίους μήνες παρ' ότι η κατανάλωση μειώνεται συνεχώς
 • Οι φόροι αντιστοιχούν πλέον στο 1 ευρώ ανά λίτρο!
Η αγορά καυσίμων στην Ελλάδα είναι αδιαφανής, βρώμικη και ολιγοπωλιακή. Ο ανταγωνισμός δεν δουλεύει και το ξέρουμε. Ομως οι Ελληνες πολίτες δεν έχουν φτάσει να πληρώνουν την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη μόνο και μόνο επειδή πλουτίζουν τα διυλιστήρια, οι εταιρείες εμπορίας και οι βενζινάδες.

Οταν πια το ένα ευρώ στο λίτρο είναι φόροι, τα υπόλοιπα 60-70 λεπτά δεν σημαίνει ότι είναι καθαρό κέρδος ή ότι όσο τελικά μένει φτάνει για όλους.

Τα ακριβά καύσιμα συμφέρουν μόνο το κράτος. Τα δημόσια έσοδα από τη φορολόγηση των καυσίμων έχουν ανεβεί κατακόρυφα μαζί με την τιμή τούς τελευταίους μήνες παρ' ότι η κατανάλωση μειώνεται συνεχώς.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι φόροι είναι σταθεροί επί της τιμής, ενώ τα περιθώρια κέρδους για την υπόλοιπη αλυσίδα δεν είναι. Ακόμη κι αν αύριο έπεφτε η διεθνής τιμή του πετρελαίου και μειωνόταν 15-20% η τιμή διυλιστηρίου, η τιμή στην αντλία δεν θα έπεφτε πάνω από 3-4% αφού η επιβάρυνση του φόρου δεν θα άλλαζε.

Στην αγορά η κλεψιά και η ρεμούλα πάνε σύννεφο ακριβώς επειδή πλέον το κέρδος δεν βγαίνει εύκολα. Περίπου το 60% της λιανικής τιμής είναι φόροι και δασμοί, το 34% η τιμή διυλιστηρίου και το 5-6% το μικτό περιθώριο που απομένει για την εταιρεία και τον πρατηριούχο. Το ότι βαράνε κανόνι κάποιες εμπορικές εταιρείες, το ότι έχουν βάλει λουκέτο περίπου 1.000 βενζινάδικα δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Κάποιες εταιρείες εμπορίας ομολογούν ανοιχτά ότι αν δεν κάνουν λαθρεμπόριο «δεν βγαίνουν». Οι περισσότεροι βενζινάδες κερδοσκοπούν για να βγάλουν ένα-δύο λεπτά το λίτρο και πολλοί άλλοι το έχουν ρίξει στην κλοπή υψηλής τεχνολογίας και έχουν γεμίσει τις αντλίες τους με μηχανάκια για να παραδίδουν ελλειμματικές ποσότητες.

Από όλους τους κρίκους της αλυσίδας, τα διυλιστήρια έχουν το μικρότερο πρόβλημα επειδή είναι ολιγοπώλιο, ελέγχονται από πανίσχυρους επιχειρηματίες και έχουν τον «τρόπο τους» να διατηρούν πάντα ψηλά τα περιθώρια κέρδους. Ισως εκεί θα έπρεπε να εστιάσει -έστω και για μία φορά τις προσπάθειες- η κυβέρνηση για να συγκρατήσει τις τιμές.

Αλλά για να μην κοροϊδευόμαστε, αν θέλουμε να μειωθούν οι τιμές, θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι. Και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, επειδή η τα κρατικά κέρδη είναι τεράστια και με απλούς υπολογισμούς ξεπερνάνε τα 10 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως...!
 • Ερώτηση Κοραντή για τους μουφτήδες της Θράκης
 • Τί άλλο μας κρύβει ο Παπανδρέου για την Θράκη;
Μόνο αυτός ο τίτλος μπορεί να δικαιολογήσει το απύθμενο θράσος του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προ ημερών τόλμησε να «παραπονεθεί» πως ο «Γιώργος τον κορόιδεψε και δεν έχει εφαρμόσει ακόμη την εκλογή μουφτήδων στην Ελλάδα».
Βέβαια, το «κάρφωμα» του τούρκου πρωθυπουργού προς τον Έλληνα ομόλογό του, αποτελεί ένα βασικό στοιχείο της «καταγγελίας» - παραπόνου, που εκδήλωσε 3 μήνες πριν από τις τουρκικές εκλογές, αφού ουσιαστικά δημοσιοποιεί μία από τις (πολλές;) συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.
Όμως, το «αίτημα» του τούρκου πρωθυπουργού, πέρα από τον εξόφθαλμο νέο-οθωμανισμό, αλλά και τον προβαλλόμενο τουρκοϊσλαμισμό, ξεσκεπάζει και την παράνοια των αιτημάτων της Τουρκίας, η οποία χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις (ή μήπως βρίσκει και… βοήθειες;) από την Ελληνική κυβέρνηση, έχει φτάσει στο σημείο να απαιτεί την εκλογή των μουφτήδων και όχι τον διορισμό τους από το Ελληνικό κράτος.
Αν και είναι δικαίωμα του τούρκου πρωθυπουργού να ζητάει οτιδήποτε συμφέρει στον ίδιο και στο κράτος που διοικεί και που διεθνώς εκπροσωπεί, καλό θα ήταν να «ανασύρουμε» τι ισχύει διεθνώς για την εκλογή των μουφτήδων. Μάλιστα, η λέξη «διεθνώς», καλύπτει ακόμη και τα καθαρά ισλαμικά κράτη, όπως η Σαουδική Αραβία, ακόμη και το Αφγανιστάν (με τους Ταλιμπάν)…
Τι ισχύει, λοιπόν για τους εκπροσώπους της «σαρίας», και δεν το αναφέρει κανείς; Μα, το ότι οι μουφτήδες διορίζονται από τις κυβερνήσεις των κρατών, και αποτελούν στην πραγματικότητα υπαλλήλους του κράτους, υπαγόμενοι μάλιστα και στην μισθοδοσία του δημοσίου. Αυτό συμβαίνει –φυσικά- και στην Τουρκία. Όμως, ο κύριος Ερντογάν θέλοντας να κάνει την «δημοκρατική του υπέρβαση» (έξω από την Τουρκία, ζητάει από την Ελλάδα να εφαρμόσει κάτι που ούτε ο ίδιος εφαρμόζει στην χώρα του, τη στιγμή μάλιστα που είναι και ηγέτης ενός ισλαμικού κόματος!
Στον αντίποδα, φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου (σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Ερντογάν) έχει συμφωνήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σχετικά με την ανάδειξη των μουφτήδων, κάνοντας την παράλογη υπέρβαση και έχοντας συμφωνήσει στην εκλογή τους!!! Είναι τέτοια τα «φιλο-μουσουλμανικά» αισθήματα του Γιώργου Παπανδρέου, που ξεπερνώντας ακόμη και τις κυβερνήσεις ισλαμιστικών κρατών, έχει συμφωνήσει να αλλάξει την Ελληνική νομοθεσία (με συνέπειες που όλοι τις αντιλαμβάνονται) και να την προσαρμόσει στα αιτήματα και στις συμφωνίες που έχει κάνει με τον τούρκο ομόλογό του, εν αγνοία των Ελλήνων πολιτών. Είναι, μάλιστα, τόση η «μυστικοπάθεια» της «Ελληνικής» κυβέρνησης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, αφού ούτε το Ελληνικό Κοινοβούλιο γνωρίζει οτιδήποτε γύρω από τα συμπεφωνημένα μεταξύ Παπανδρέου – Ερντογάν.
Έτσι, ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ., υπεύθυνος του κόμματος για εθνικά θέματα, κύριος Ιωάννης Κοραντής, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσα, ζητώντας του ενημέρωση για το θέμα της εκλογής των μουφτήδων στη Θράκη, αλλά κυρίως εξηγήσεις για την παραπαίουσα κυβερνητική εθνική πολιτική, η οποία εκθέτει πλέον σε σοβαρότατους κινδύνους την ίδια την χώρα.

Η ερώτηση Κοραντή για την εκλογή των Μουφτήδων στην Θράκη
Μιλώντας προ ημερών σε χιλιάδες τούρκους μετανάστες στην Γερμανία, ο τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Θράκη, δηλώνοντας ότι από την Ελλάδα, «μου έδωσαν, αλλά δεν κράτησαν, τον λόγο τους ότι θα εκλέγονται οι μουφτήδες στην Θράκη».
Σχολιάζοντας τα ανωτέρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής δήλωσε τα εξής:
«υπάρχουν νόμιμοι μουφτήδες. Είναι αλήθεια ότι στα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης η ελληνική Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλίζονται τα δικαιώματα της μειονότητας σε θέματα θρησκείας, άσκησης των θρησκευτικών της καθηκόντων κλπ. Εκείνο το οποίο βεβαίως θέλουμε να πούμε είναι ότι υπάρχει πάντοτε ανάγκη προσαρμογής των πολιτικών και αυτό έγινε και γίνεται σε βάθος χρόνου. Όταν υπάρχουν αποφάσεις, θα ανακοινωθούν από την ελληνική Κυβέρνηση».
Είναι προφανές ότι με τις τελευταίες δύο φράσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα εκλογής – αντί διορισμού, που ισχύει σήμερα – για τους μουφτήδες στην Θράκη μας. Τα ανωτέρω διαψεύδουν την διαβεβαίωση ότι « για την ελληνική Κυβέρνηση δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα», (απάντησή σας ΑΠ 21/62/ΑΣ3439δις/10-2-2011 στην ερώτησή μου 9625/24-1-2011).
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
 1. Ποιός έχει δώσει τον λόγο του στον τούρκο Πρωθυπουργό για ένα τέτοιο ζήτημα;
 2. Τι εννοεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο ζήτημα των μουφτήδων, όταν κάνει λόγο για «ανάγκη προσαρμογής των πολιτικών»;
 3. Το Υπουργείο Εξωτερικών συμφωνεί με την δήλωση αυτή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου; Εάν ναι, ποιό είναι τότε το ακριβές νόημα της προαναφερθείσης απαντήσεώς του;
 4. Σε τελευταία ανάλυση, έχει δεσμευθεί η ελληνική Κυβέρνηση έναντι της τουρκικής να μεταβάλει το καθεστώς των μουφτήδων από διορισμό, ως ισχύει σήμερα, σε εκλογή;
Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής


Μετά από όλα αυτά, μήπως θα πρέπει να αναρωτιόμαστε πότε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει τις συμφωνίες του με τον κύριο Ερντογάν, ή μήπως θα πρέπει να αναρωτιόμαστε εάν έχει συμφωνήσει να "παραχωρήσει" και τη Θράκη, για να μην νιώθει "κορόιδο" ο τούρκος ομόλογός του; Τέλος, με το σκεπτικό ότι ο Ερντογάν είναι "χρήστης ναρκωτικών" (βάσει των δηλώσεών του), μήπως θα πρέπει να σκεφθούμε πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι "χρήστης" πολύ σοβαρότερων "ουσιών" από τα ναρκωτικά;

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

Τα σπέρματα μιας θανατηφόρας ασθένειας αιωρούνται στη βαριά και νοσηρή πολιτική ατμόσφαιρα. Τα πουλιά πετάνε χαμηλά, όπως πριν από τη θύελλα…

Οι καθεστωτικοί μηχανισμοί και τα παρακρατικά τους όργανα κτυπούν τα πλήκτρα μιας καρναβαλικής πολυφωνίας προβοκατόρικων παιχνιδιών τρόμου και αίματος.

Τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της νεοταξικής εξουσίας σχεδιάζουν πυρετωδώς τη φρίκη μιας αλλοδαπής «πορτοκαλί εξέγερσης», για να προλάβουν και να αναχαιτίσουν την αυθεντική κοινωνική έκρηξη της λαϊκής οργής.

Οι τρομοκρατικές και αιματηρές προβοκάτσιες αποτελούσαν πάντα μια ασπίδα του καθεστώτος απέναντι στις επερχόμενες κοινωνικές θύελλες.

Σήμερα η τρομοκρατία και οι προβοκατόρικες «εξεγέρσεις», τύπου «δεκεμβριανών», αποτελούν το προνομιούχο και «επιστημονικό» πολιτικό όπλο των καθεστωτικών μηχανισμών εναντίον των λαϊκών κινημάτων.

Το καθεστώς έχει έρθει σε δραματικό αδιέξοδο: Το κυβερνητικό οικοδόμημα των ανδρεικέλων καταρρέει με πάταγο και ταυτόχρονα η λαϊκή οργή κοχλάζει και είναι έτοιμη να εκραγεί και να σαρώσει, σαν θύελλα, τα κόμματα και τα αποκόμματα του καταρρέοντος καθεστώτος.

Είναι τόσο βαθιά και δομική η κρίση και η σήψη του καθεστώτος που δεν μπορεί να βγει από αυτήν με ομαλές λύσεις. Στη φάση αυτή δεν υπάρχει κοινοβουλευτική διέξοδος. Ο δρόμος της εκλογικής απάτης έχει φράξει…

Η μόνη διέξοδος για το καθεστώς είναι το ανοικτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Μόνο με «ανωμαλίες» και ΕΚΤΡΟΠΕΣ «έκτακτης ανάγκης» μπορεί να επιβληθεί.

Η αναγκαιότητα τέτοιων λύσεων γίνεται ΑΜΕΣΑ επιτακτική για τις νεοταξικές δυνάμεις και τα όργανα του καθεστώτος:

α) Για να αναχαιτίσει την επερχόμενη κοινωνική θύελλα, να φιμώσει το λαό για ένα διάστημα μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας και της σωτηρίας της δικής του.

β) Για να αναπαλαιώσει τους μηχανισμούς της πολιτικής χειραγώγησης και εκλογικής απάτης: Ανακύκλωση της παλιάς σαπίλας με «ανανεωτικές» ετικέτες, ανάδειξη νέων σχημάτων, «άφθαρτων» και «ανεξάρτητων» δήθεν πολιτικών…

Να, γιατί λέμε ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού των νέων συμφορών μας. Σχεδιάζεται ανοικτή εκτροπή, πραξικόπημα «έκτακτης ανάγκης» και «εθνικής σωτηρίας»!!!

Φυσικά τα πραξικοπήματα σήμερα δεν έχουν τις παλιές μορφές μιας ανοικτής στρατιωτικής δικτατορίας, δίχως αυτό να σημαίνει ότι τα στρατιωτικά πραξικοπήματα έχουν παντελώς εκλείψει.

Η νέα μορφή των «ανωμαλιών» και των πραξικοπημάτων της «έκτακτης ανάγκης» είναι οι προβοκατόρικες «εξεγέρσεις: Οι «πορτοκαλί»!!!

Στην Ελλάδα υπάρχει σε αφθονία το υλικό τέτοιων προβοκατόρικων εξεγέρσεων: Τα στίφη των αλλοδαπών δούλων, οι ένοπλες συμμορίες τους και τα οργανωμένα και εκπαιδευμένα (στην αμερικάνικη βάση του Κοσσόβου) ένοπλα αποσπάσματα.

Οι στρατιές των λαθρομεταναστών που έχουν εισάγει, όλο αυτό το τεράστιο πλήθος των αλλοδαπών εξαθλιωμένων δούλων, δεν διακατέχεται μόνο από αγριότητα και φανατισμό, αλλά έχει συσσωρεύσει μέσα του, εδώ και πολύ καιρό, τεράστιο μίσος εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και το λαού της που πυροδοτείται καθημερινά από τα «αριστερά» δεκανίκια του συστήματος.

Αυτόν τον ψυχωτικό φανατισμό, την αγριότητα και το μίσος των αλλοδαπών θέλουν να αξιοποιήσουν οι μηχανισμοί της καθεστωτικής αιματοχυσίας και προβοκάτσιας για να προωθήσουν τους πραξικοπηματικούς στόχους τους και τα φρικώδη σχέδιά τους.

Τα προμηνύματα αυτής της προβοκατόρικης, πραξικοπηματικής ανωμαλίας είναι πολλά.

Η πολιτική αιχμή: Η οργανωμένη και καθοδηγούμενη απεργία πείνας των αλλοδαπών καταληψιών της Νομικής.

Το σχέδιο εδώ θέλει το θάνατο κάποιων απεργών πείνας, την κατασκευή «μαρτύρων», έτσι ώστε να κινητοποιηθούν τα ένστικτα του φανατισμού, της αγριότητας και του μίσους του «πλήθους» των αλλοδαπών στρατιών.

Οι «ομάδες κρούσης»: Αυτοί οι ένοπλοι θύλακες είναι σε ετοιμότητα και αναμένουν το «σύνθημα» για να αποτελέσουν τις πυροδοτικές εμπροσθοφυλακές της καταστροφής και του αίματος.

Διασταυρωμένες πληροφορίες μιλούν ακόμα και για στρατιωτικά εκπαιδευμένα αποσπάσματα Αλβανών Κοσοβάρων που έχουν έρθει αυτό το διάστημα στην Ελλάδα έτοιμα να αναλάβουν δράση…

Η ιδεολογική και πολιτική πυροδότηση: Τα «αριστερά» κόμματα και τα επιδοτούμενα Μαντεία του αντιρατσισμού που έχουν αναλάβει, ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ, το έργο της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών, της «καθοδήγησης» των απεργών πείνας και του πολιτικού ερεθισμού των αλλοδαπών «ενστίκτων»…

Η ηγεσία του ΚΚΕ πρωτοστατεί σε αυτό το άθλιο και θλιβερό έργο της ιδεολογικής και πολιτικής προλείανσης του εδάφους, σε αυτό το μακάβριο σχέδιο της Νέας Τάξης.

Όλα τα κόμματα και τα αποκόμματα, από κοινού με τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα με το τηλεθέαμα παίζουν πάνω σε αυτό το μακάβριο έργο ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ και ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ: Ο καθένας στο ρόλο του…

Μέσα από μια τέτοια προβοκάτσια που άμεσα προωθούν οι καθεστωτικές δυνάμεις ετοιμάζουν το νέο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της τρομοκρατίας και του αίματος το οποίο θα μας βάλει στο γύψο της «έκτακτης ανάγκης», στο γύψο μιας κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» η οποία θα αναδείξει τους «νέους εθνάρχες», τους «νέους αρίστους» και CIA…

Μέσα εδώ είναι ενταγμένα, σαν αναπόσπαστα γρανάζια, τα «κινήματα» των λεγόμενων «ανεξάρτητων» («ανεξάρτητοι»: το νέο καθεστωτικό σόφισμα γιατί «ανεξάρτητος» σημαίνει ανεξάρτητος από το λαό και εξαρτημένος από τους «νονούς» του καθεστώτος).

Γι αυτό όλοι, κόμματα και «Ανεξάρτητοι», αφορίζουν τις κινήσεις του λαού και ιδιαίτερα αφορίζουν το να κατεβεί ο λαός στο δρόμο και να πάρει τις τύχες στα χέρια του: Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ και το ΜΟΝΟ μέσον ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ των προβοκατόρικων παιχνιδιών…

Γι αυτό θορυβήθηκαν ΟΛΟΙ και άφρισαν εναντίον της λαϊκής κατάληψης του Συντάγματος, αυτής της νέας αγωνιστικής μορφής κινητοποίησης…

Μια μέρα να κατέβει ο λαός στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, γκρεμίζει όχι μόνο την κυβέρνηση των ανδρεικέλων, αλλά και τα μακάβρια σχέδια των κομμάτων και των μηχανισμών προβοκάτσιας!!!!

Υποθάλπουν και πυροδοτούν ΟΛΟΙ την αλλοδαπή πορτοκαλί «εξέγερση», αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Πλατείας Συντάγματος από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, έστω για μια μέρα…
 • Προάγγελος δυσάρεστων εξελίξεων ή εφαρμογή πίεσης προς την "ευέλικτη" κυβέρνηση του "ολίγιστου" Παπανδρέου;
Απρόσμενο "χαστούκι" τριών βαθμίδων δέχτηκε η Ελλάδα από τον οίκο Moody΄s, ο οποίος μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης που θα στείλει την αξιολόγηση της χώρας μας σε "junk".

Ειδικότερα, ο οίκος προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης των κρατικών ομολόγων σε "B1"από "Ba1" με αρνητικό outlook. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, με αυτή την κίνηση ολοκληρώνει την αναθεώρηση που ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου.

Σε έκθεσή της η Moody΄s εξηγεί πως η υποβάθμιση πραγματοποιήθηκε για τρεις λόγους:

1) Τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και οι δομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σταθεροποίηση των χρεών της χώρας παραμένουν πολύ αισιόδοξα και υπόκεινται σε σημαντικούς κινδύνους εφαρμογής παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί έως σήμερα.

2) Η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στη συλλογή των εσόδων.

3) Υπάρχει κίνδυνος οι όροι που θα προβλέπονται για τη συνέχιση της στήριξης από τις επίσημες πηγές μετά το 2013 να περιλαμβάνουν κριτήρια φερεγγυότητας που η χώρα ενδέχεται να μην ικανοποιήσει με αποτέλεσμα την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων χρεών. Επιπλέον, ο κίνδυνος αναδιάρθρωσης μετά το 2013 μπορεί να οδηγήσει τις ελληνικές αρχές και τους επενδυτές στο να συμμετάσχουν σε μία ανταλλαγή πριν από εκείνη τη χρονιά.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την άποψη της Moody΄s πως το μεγάλο εμπόδιο των χρεών και οι σοβαροί κίνδυνοι εφαρμογής του πακέτου μεταρρυθμίσεων ενισχύουν το ενδεχόμενο υποβάθμισης. Το ανώτατο όριο για της χώρας για τις τραπεζικές καταθέσεις και τα ομόλογα δεν επηρεάζεται από τη κίνηση του οίκου και παραμένει Aaa (όπως για όλη την Ευρωζώνη), όπως επίσης και η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση Non Prime (NP).

Η Moody’s αναγνωρίζει την πολύ σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και στην κατάρτιση των απαιτούμενων νομοσχεδίων που θα προωθήσουν το ευρύ πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Πιστεύει, ωστόσο, πως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στην εκτέλεση των μέτρων που απαιτούνται τόσο για να αυξήσει τα έσοδά της, όσο και να εξοικονομήσει αποτελεσματικά δαπάνες στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας, επισημαίνει ο οίκος.

Η Moody’s συνεπώς εξακολουθεί να διαβλέπει μεγάλους κινδύνους στην εφαρμογή των μέτρων αναμόρφωσης της ελληνικής κυβέρνησης και σημειώνει πως ενώ τα περισσότερα νομοσχέδια έχουν έγκριθεί, η πρόοδος που έχει γίνει στην εφαρμογή των μέτρων δεν είναι επαρκής για να περιορίσει τις ανησυχίες του οίκου.

Βασικό σενάριο

Το βασικό σενάριο εξακολουθεί να προβλέπει πως οι ομολογιούχοι δεν θα επωμιστούν απώλειες. Ωστόσο, ο οίκος πιστεύει πως η πιθανότητα χρεοκοπίας έχει αυξηθεί από την τελευταία υποβάθμιση τον Ιούνιο του 2010. Η Moody΄s δεν πιστεύει πως η συνεχής στήριξη στη ρευστότητα από την Τρόικα και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας είναι αμοιβαίως αποκλειστικά. Προϊόντος του χρόνου, οι κίνδυνοι για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος μπορούν να αυξηθούν και η λύση που απαιτεί την επιβάρυνση των ιδιωτών πιστωτών να γίνει περισσότερο ελκυστική. Σύμφωνα με τον οίκο σε βάθος πενταετίας, το 80% των κρατών με αξιολόγηση B1 έχουν ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις τους με το υπόλοιπο 20% να χρεοκοπεί.

Τι μπορεί να επηρεάσει την αξιολόγηση

Μία νέα υποβάθμιση μπορεί να ακολουθήσει εάν η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα λιτότητας αρχίσει να εμφανίζεται εξασθενημένη ή η προθυμία της Τρόικας για παροχή στήριξης αρχίσει να μειώνεται. Αντίστροφα, η αξιολόγηση του οίκου θα αναβαθμιστεί εάν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής προχωρήσει πιο γρήγορα από τις προσδοκίες του ή η Τρόκα επεκτείνει τη μακροπρόθεσμη στήριξη στην Ελλάδα χωρίς να επιβάλει απώλειες στους ομολογιούχους.

Τι απαντά το υπουργείο Οικοκονομικών για την υποβάθμιση από Moody’s

"Εντελώς αδικαιολόγητη" χαρακτηρίζει την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, η υποβάθμιση, δεν βασίζεται σε μια αντικειμενική και ισορροπημένη αξιολόγηση των οικονομικών συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Επιπρόσθετα, το εύρος της υποβάθμισης και η χρονική στιγμή, που ο συγκεκριμένος οίκος επέλεξε για να την ανακοινώσει, είναι ακατανόητα και εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά.

Η απόφαση του οίκου αξιολόγησης βασίζεται αποκλειστικά στους εκτιμώμενους κινδύνους του προγράμματος και της διεθνούς κατάστασης. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί απλώς αναφέρεται στην ανακοίνωση αλλά δεν συνυπολογίζεται στην ανάλυση ούτε στις θετικές προοπτικές που αυτή δημιουργεί για την οικονομία.

Τα επιχειρήματα που επικαλείται ο οίκος στη σχετική ανακοίνωσή του κατά κανένα τρόπο δεν ανταποκρίνονται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες και δεν αιτιολογούνται από καμία από τις εξελίξεις και τις πληροφορίες, που έχουν προστεθεί από τον Ιούνιο του 2010, όταν είχε αποφασιστεί η προηγούμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον ίδιο οίκο.

Η ανακοίνωση προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προεξοφλώντας την αποτυχία συγκεκριμένων πολιτικών – ενώ έχει ήδη υλοποιηθεί μεγάλος αριθμός μεταρρυθμίσεων – αλλά και τις ίδιες τις αποφάσεις της ΕΕ, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα και οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Ειδικότερα, ο οίκος Moody’s επικαλείται ως επιχείρημα ότι το έργο των διαρθρωτικών αλλαγών είναι δύσκολο και ενέχει πολλούς κινδύνους στην υλοποίηση, κάτι το οποίο είναι απολύτως γνωστό από πέρυσι τον Μάιο που υπογράφηκε το πρόγραμμα. Στους εννέα μήνες που έχουν μεσολαβήσει, όχι μόνο έχει αποδειχτεί η αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά έχουν εφαρμοστεί πρωτοφανείς σε κλίμακα παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις. Η μείωση του ελλείμματος κατά έξι μονάδες του ΑΕΠ και του πρωτογενούς ελλείμματος περισσότερο από επτά μονάδες του ΑΕΠ είναι η πιο μεγάλη απόδειξη ότι, σε σχέση με εννέα μήνες πριν, οι κίνδυνοι, όχι απλώς δεν έχουν αυξηθεί, άλλα αντίθετα, η χώρα έχει μπει σε ένα δρόμο επιθετικής δημοσιονομικής προσαρμογής για να εξαλείψει τους κινδύνους που υπήρχαν.

Επιπλέον, η ανακοίνωση επικαλείται καθυστέρηση στην ανάκαμψη των εσόδων, όταν το αποτέλεσμα από την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010 δείχνουν αύξηση των εσόδων σχεδόν 6% σε μία χώρα που η ύφεση ήταν 4,5%. Η Moody’s προχωράει ακόμη περισσότερο, προεξοφλώντας, χωρίς κανένα νέο δεδομένο, την αποτυχία πολιτικών που είτε δεν έχουν ακόμη ψηφιστεί – όπως το φορολογικό νομοσχέδιο που είναι στην Βουλή – είτε μόλις έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται.

Τέλος, η Moody’s επικαλείται αβεβαιότητα σχετικά με τις συνθήκες στην Ευρωζώνη, μετά το 2013, και την επίδρασή τους στο ελληνικό χρέος, παρότι όλοι γνωρίζουν πως οι αποφάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία επεξεργασίας και πως υπάρχει ρητή δέσμευση από τις περισσότερες χώρες για αποφάσεις στην τακτική Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου. Το επιχείρημα αυτό αγνοεί πλήρως την έκφραση αποφασιστικότητας των χωρών-μελών της Ευρωζώνης με κάθε τρόπο να συνεχιστεί η στήριξη των χωρών, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα πρόσβασης σε δανειακά κεφάλαια.

Η Ελλάδα αξιολογείται κάθε τρεις μήνες από τρεις διεθνείς οργανισμούς τόσο ως προς την υλοποίηση του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών, όσο και ως προς την πρόοδο που σημειώνεται στους δείκτες δημοσιονομικής εξυγίανσης και ανταγωνιστικότητας. Η πρόσφατη αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα και οι εκτιμήσεις για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που υιοθετείται από τον συγκεκριμένο οίκο αξιολόγησης. Αυτό εντείνει την αίσθηση ότι η απόφαση για την υποβάθμιση της Ελλάδας δεν στηρίζεται σε ισχυρά επιχειρήματα.

Σε τελική ανάλυση η σημερινή υποβάθμιση από τη Moody’s είναι πιο αποκαλυπτική για τα λανθασμένα κίνητρα και την έλλειψη λογοδοσίας των οίκων αξιολόγησης παρά για την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Οι οίκοι αυτοί δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα την αύξηση του κινδύνου στον χρηματοπιστωτικό τομέα που οδήγησε στην κρίση του 2008, και τώρα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την πρωτιά στην «ανακάλυψη» κινδύνων που θα οδηγήσουν στην επόμενη κρίση. Σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές, παρόμοιες αδικαιολόγητες αποφάσεις ενέχουν τον κίνδυνο να εξελιχθούν σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Σίγουρα βέβαια καθιστούν επιτακτική την ανάγκη πιο αποτελεσματικής ρύθμισης σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο των ίδιων των οίκων αξιολόγησης.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή απόφαση της Moody’s σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την χρηματοδότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού συνεχίζει να αντλεί κεφάλαια από τον μηχανισμό στήριξης. Επιπλέον, η Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει λάβει όλες τις αναγκαίες πρόνοιες για την διαφύλαξη της σταθερότητας και την άντληση ρευστότητας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.


Εδώ και καιρό έχουμε αποκαλύψει τον παράξενο τρόπο λειτουργίας της τουρκικών συμφερόντων τράπεζας Ziraat Bank, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Πρώτοι είχαμε αποκαλύψει πως δεν διαθέτει προς τους πελάτες της ενημερωτικά έγγραφα στην Ελληνική γλώσσα. Στη συνέχεια αποκαλύψαμε την σκοπιμότητα ύπαρξής της και την πλουσιοπάροχη δανειοδότηση που προσφέρει σε μουσουλμάνους για αγορά Ελληνικής γης.

Πριν λίγο καιρό κάναμε γνωστό σε όλους πως η συγκεκριμένη τράπεζα δανειοδοτεί με εξωφρενικά χαμηλό επιτόκιο στρατιωτικούς στην περιοχή της Θράκης και το δημοσίευμα αυτό στάθηκε αφορμή ώστε με ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. να αναγκάσει τον υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο να δηλώσει πως θα πραγματοποιηθεί έρευνα (αν και η απάντηση του κυρίου Βενιζέλου κινήθηκε στα πλαίσια της γενικότητας, χωρίς να αγγίζει το καθεαυτό οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει (και) στους στρατιωτικούς η πολιτική του Παπανδρέου και του μνημονίου).

Ταυτόχρονα, είχε ήδη ξεκινήσει έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας, αφού ο τρόπος λειτουργίας της Ziraat Bank καταγγέλθηκε από Έλληνα επιχειρηματία από την Κρήτη, στον οποίο δόθηκε αρνητική απάντηση για επιχειρηματική δανειοδότηση, με το αιτιολογικό ότι ο αιτών του δανείου δεν ήταν κάτοικος Θράκης…!

Αυτή τη φορά, στην πλούσια «δραστηριότητα» της Ziraat Bank έρχεται να προστεθεί ακόμη μία πρόκληση προς το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, αλλά και προς τον εν γένει Ελληνισμό.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η λειτουργία της συγκεκριμένης τράπεζας δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «νόμιμη», αφού ουσιαστικά ικανοποιεί ανάγκες χρηματοδότησης της ανθελληνικής προπαγάνδας και λειτουργεί χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, προωθώντας το πρόσωπο μίας ισχυρής και παρούσας Τουρκίας μέσα στην Θράκη, δηλαδή μέσα σε Ελληνικό έδαφος...

Έτσι, σύμφωνα με επώνυμη πληροφόρηση που είχαμε, η τουρκικών συμφερόντων τράπεζα Ziraat Bank αρνήθηκε την δανειοδότηση σε Έλληνα παλιννοστούντα που επισκέφθηκε το υποκατάστημα της τράπεζας στην Ξάνθη.

Και, φυσικά, η τουρκική τράπεζα έχει κάθε δικαίωμα (όπως και κάθε τράπεζα) να αρνείται να δανειοδοτήσει οποιονδήποτε δεν επιθυμεί. Όμως, η προκλητικότητα της συγκεκριμένης άρνησης έγκειται στον τρόπο που δόθηκε η απάντηση που δόθηκε στον αιτούντα του δανείου Έλληνα παλιννοστούντα, αφού προηγουμένως δεν του ζητήθηκε κανένα σχετικό έγγραφο (π.χ. εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, ταυτότητα, κατάθεση γραπτής αίτησης, συζήτηση για το ύψος του δανείου ή για περιουσιακά στοιχεία του αιτούντα).

Η απάντηση, λοιπόν, της τράπεζας ήταν αρνητική (χωρίς, επαναλαμβάνουμε να ζητηθούν σχετικά έγγραφα), με το εξής εξωφρενικό αιτιολογικό:
«Δεν μπορούμε να σας δώσουμε δάνειο, επειδή η τράπεζά μας δίνει δάνεια μόνο σε μουσουλμάνους»!!!


Εμείς, μένει να ρωτήσουμε: Η συγκεκριμένη αρνητική τοποθέτηση είναι σύννομη; Μπορεί μία τράπεζα να δανειοδοτεί σύμφωνα με το θρήσκευμα; Τί έχει να πει η Τράπεζα της Ελλάδος;

Καταλαβαίνουμε το μίσος που θρέφει η Άγκυρα για τους παλιννοστούντες της Θράκης, που με την ύπαρξή τους (μόνιμη παραμονή) έχουν δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στην τουρκική εξωτερική πολιτική. Και θα ήταν απολύτως λογικό ο υπάλληλος της Ziraat Bank να αρνιόταν να δώσει θετική απάντηση για δανειοδότηση, εάν είχε προηγουμένως ζητήσει τα σχετικά έγγραφα (που ζητάνε όλες οι Ελληνικές τράπεζες). Αλλά, η συγκεκριμένη συμπεριφορά αποτελεί καθαρή πρόκληση προς τους .Έλληνες, προς το Ελληνικό αλλά και το διεθνές τραπεζικό σύστημα, αφού καμία τράπεζα δεν έχει σαν κριτήριο δανειοδότησης την… θρησκεία.

Κι επειδή η Θράκη διολισθαίνει καθημερινά, εγκαταλελειμμένη από το κράτος των Αθηνών (οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν την εντύπωση πως τα βόρεια σύνορα της χώρας βρίσκονται στην Εκάλη), μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κατά πόσο το κράτος λειτουργεί υπέρ των πολιτών του και υπέρ της ευνομίας… Ή μήπως αυτό το εκτρωματικό υπόλειμμα δημοκρατίας, που αποκαλείται κυβέρνηση, λειτουργεί για να ικανοποιεί την εφαρμογή αποφάσεων και συμφωνιών με τρίτους (π.χ. Τουρκία), εγκαταλείποντας τον ουσιαστικό ρόλο και λόγο ύπαρξής του, που είναι η προστασία της χώρας και η εφαρμογή (μέσω των νόμων) της ισονομίας σε όλους όσους ζουν ή δραστηριοποιούνται στην χώρα (ή χώρο;) που ονομάζεται (ακόμη) Ελλάδα;

Λυπούμαστε πολύ, επειδή διαπιστώνουμε πως δεν μπορεί να υφίσταται πλέον η αιτιολόγηση της αμέλειας ή της αφέλειας των πολιτικών αρχόντων. Σήμερα, ισχύει όπως φαίνεται πλέον, η σκοπιμότητα των πολιτικών ενεργειών (ή αδράνειας) που δεν συνάδουν με αυτό που αποκαλούμε «Ελληνικό Δίκαιο» ή «Εθνικό Συμφέρον»…

Μπορούν, άραγε, οι κυβερνώντες, με πρώτο τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, να αποδείξουν το αντίθετο...; Ρητορική η ερώτηση (φυσικά), αφού σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν την τουρκολαγνεία τους... με πρώτο (στον "χορό" του αφελληνισμού της Θράκης) τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Κωνσταντίνος Μιχαήλ
 • Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Λέει μια Κινεζική «κατάρα» που εκτοξεύεται δήθεν ως ΕΥΧΗ σε ανεπιθύμητους γείτονες:

"Εύχομαι να ζήσετε σε «ενδιαφέρουσες» εποχές και να μην διαθέτετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστείτε τις κρίσεις και τις προκλήσεις τους..."

Όπως διαδόθηκε στην «μπλογκόσφαιρα», έγραψε, μεταξύ άλλων στη δική της ιστοσελίδα η κ Αλ Σαλέχ:

«… Οφείλουν δε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί να προστατεύσουν την ελληνική κοινωνία και το κύρος της χώρας εν γένει. Διότι είναι προφανές ότι εάν συμβεί το μοιραίο, εάν χάσει τη ζωή του κάποιος από τους απεργούς πείνας, θα ξανακαεί η Αθήνα και όχι μόνο – είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ως ντόμινο εξεγέρσεων από Παρίσι ως Λονδίνο και Βερολίνο...»

Και έκλεισε το άρθρο της η κ Αλ Σαλέχ σημειώνοντας ότι:
«…Κι αν κάποιοι εκτιμούν ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν θα στραφεί εναντίον της κυβέρνησης, πλανώνται πλάνην οικτράν. Ευτυχώς, ουδείς από τα 11 εκατομμύρια Ελλήνων επιθυμεί να βάψει τα χέρια του με αίμα...
«…Για όλους αυτούς του λόγους, έστω την έσχατη αυτή ώρα, ας αντιληφθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουν και ας πράξουν κατά συνείδηση…»
Φρονώ ότι είναι αξιοσημείωτο, πέραν του αξιοπερίεργου, ότι από την Αρχή της περιπέτειας που βρίσκεται σε εξέλιξη και προφανώς ΚΑΝΕΙΣ μας δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος της, ΔΕΝ υποψιάστηκαν και δεν παρενέβησαν για να μην ξεδιπλωθεί το στρατηγικά μελετημένο σχέδιο ούτε η ΕΥΠ, ούτε οι υπηρεσίες Ασφάλειας της ΕΛΑΣ, ούτε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη…

Απορώ που ακόμη και το «Γραφείο Κυβερνητικής Προπαγάνδας» συγνώμη, Γραφείο Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ΔΕΝ αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι «κάτι περίεργο παιζόταν» όταν ξεκίνησαν από την Κρήτη, διέσχισαν χιλιόμετρα από το Λιμάνι του Πειραιά στο κτίριο της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αφού εγκαταστάθηκαν εκεί η ΕΙΔΗΣΗ υιοθετήθηκε από τα ΜΜΕ αβίαστα και άκριτα ότι "ΥΠΑΡΧΟΥΝ 300 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑNAΣΤΕΣ";

Γράφτηκε στα διάφορα blogs ότι ΔΕΝ είναι... 300 αλλά άλλος αριθμός λαθρομεταναστών!

Γιατί όμως χρησιμοποιήθηκε ο συμβολικός για τους Έλληνες αριθμός των Δοξασμένων ανά τους αιώνες 300 γενναίων του Λεωνίδα; (ή να υποθέσω με καλοπροαίρετο χιούμορ ότι ο αριθμός αναφέρεται στους 300 της Βουλής των Ελλήνων;)

Γιατί έγινε η απόβαση και εγκατάστασή τους ΚΑΙ σε Αθήνα ΚΑΙ σε Θεσσαλονίκη;

ΓΙΑΤΙ, εάν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ και εάν φυσικά ισχύει αυτό που κυκλοφόρησε τα τελευταία 24ωρα, ότι δηλαδή οι... "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ" δεν τους επιτρέπουν να πιούνε νερό με ζάχαρη (πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι ΘΕΛΟΥΝ στα πλαίσια της δικής τους στρατηγικής και της δικής τους πολιτικής λογικής έναν ή περισσότερους ΝΕΚΡΟΥΣ) γιατί ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;

Τελικά δεν είναι αξιοσημείωτο και ταυτόχρονα αξιοπερίεργο το γεγονός ότι πριν μερικά 24ωρα ο Υπουργός Άμυνας κ Βενιζέλος πήρε μια θέση παρόμοια με αυτήν της κ Αλ Σαλέχ και ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, αναφερόμενος στην «διαχείριση κρίσης», από τους κκ Ραγκούση, Παπουτσή και το επίσημο ΠΑΣΟΚ (θυμίζοντας την Λαϊκή παροιμία που διατείνεται ότι τέτοιες πράξεις και λόγια σηματοδοτούν ότι ο λέγων/πράτων «τραβάει την ουρά του έξω από τα τεκταινόμενα και επερχόμενα»);

Μήπως φίλες και φίλοι όντως ζούμε σε «ενδιαφέρουσες» εποχές και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει;

Το ανέκδοτο της χρονιάς είναι ότι οι Αραβικές χώρες εξεγείρονται για τη Δημοκρατία… Είναι τραγικό να εξεγείρεσαι,ζητώντας ουσιαστικά άλλο τύρρανο... Φυσικά για πολλούς ηγέτες αλλά και για... μεγάλη μερίδα του τύπου η Δημοκρατία αντιμετωπίστηκε σαν ίωση που προσέβαλε τις χώρες του Αραβικού κόσμου…
Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική…
Η πρώτη διαπίστωση αναμφίβολα ήταν ότι η πετρελαική κρίση που προκύπτει κάνει τα σημάδια της προσδοκώμενης παγκόσμιας ανάπτυξης να εξανεμίζονται…
Είχαμε ξαναγράψει ότι αυτό που δεν κατάφεραν στη G20 όταν ζήτησαν από τη Κίνα να ανατιμήσει το νόμισμα της, (πράγμα το οποίο θα οδηγούσε σε συνεχή ύφεση), και εκείνη φυσικά αρνήθηκε, το κάνουν τώρα με τη κρίση αυτή…
Αλλά ο σκοπός είναι διττός…
Τα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής ήταν αμερικανόφερτα ως προς την υποτέλεια του Μαύρου Χρυσού αλλά εθνικά ανεξάρτητα και προσκείμενα στους φυσικούς τους συμμάχους(όπως το Ιράν) αλλά και τους φυσικούς τους εχθρούς (όπως το Ισραήλ)…
Μετά τη κινητικότητα του Ισραήλ στην αναζήτηση συμμάχων για την επικείμενη επίθεση στο Ιράν που μελετάται εδώ και χρόνια αυτό είναι το τελευταίο στάδιο, που πραγματοποιείται απο αυτούς τους λαούς αλλά ερήμην τους ουσιαστικά ως προς το σκοπό αφού οι "δημοκρατικά" κεχρισμένοι ηγέτες που θα προκύψουν αν τους βγει το σχέδιο θα απαρνηθούν το Ιράν...
Σαφώς αντιλαμβάνεται κάποιος πως πίσω από το προσωπείο της δημοκρατικής διεκδίκησης κρύβονται πολλά περισσότερα που σαφώς υποκρύπτονται τεχνηέντως…
Η ανθρωπότητα οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα…
Θυμίζουν πολύ αυτά που επακολούθησαν την οικονομική κρίση του 1929 αλλα και αυτά που πυροδότησαν το Β Παγκόσμιο Πόλεμο…
Τα βήματα είναι αργά αλλά σταθερά…
Το ζήτημα είναι ότι η τραγική κατάληξη είναι διαφαινόμενη και ενώ οι ηγέτες λένε μεγάλα λόγια στη πράξη τοποθετούν το λιθαράκι τους στον όλεθρο…