Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Σεπ 2015

Είναι φανερό, πως όταν φτάσει η αποφράδα ώρα της ανεξέλεγκτης έκρηξης, δε θα υπάρχουν αφελείς που δεν κατάλαβαν, ούτε λογιστάδες που νοιάζονταν μόνο για τα κοινοτικά κονδύλια, ούτε ανόητοι λεξιπλάστες και δικαστές που ενοχλούνταν τα τρυφερά τους αυτάκια στο άκουσμα της λέξης «λαθρομετανάστες»…

Του Κ. Κυριακόπουλου

Αυτή την αποφράδα ώρα, θα υπάρχουν μόνο συνένοχοι σε μια κορυφαία εθνική τραγωδία, και οι πρωταγωνιστές αυτής της συνενοχής, μόνο με το ερώτημα της εσχάτης προδοσίας θα πρέπει να δικαστούν. Τελεία και παύλα.

Το λαθρομεταναστευτικό μπαίνει στην τελική και όπως όλα δείχνουν στην πιο επικίνδυνη φάση του. Ωστόσο, το ελληνικό πολιτικό σύστημα, όχι μονάχα δεν συναισθάνεται την πραγματική διάσταση του προβλήματος, αλλά δείχνει αποφασισμένο να λειτουργήσει ως καταλύτης που θα διευκολύνει επερχόμενες κορυφαίες εθνικές τραγωδίες…

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχουν καταστεί θέατρο εκτεταμένου και ενορχηστρωμένου εποικισμού από φανατικούς ισλαμιστές, των οποίων ο αριθμός έχει ξεπεράσει μέχρι και δέκα φορές την κρίσιμη μάζα που θα μπορούσε να αντέξει η εθνικά ευαίσθητη νησιωτική μεθόριος.

Πρόσφατα ανησυχητικά δημοσιεύματα ανεβάζουν τον αριθμό των παρκαρισμένων ισλαμιστών στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας, σε περίπου τέσσερα εκατομμύρια, που προετοιμάζουν την οργανωμένη μαζική τους εισβολή στη χώρα, σε μια πρωτοφανή επιχείρηση κατάλυσης των εθνικών μας συνόρων.

Οι περιορισμοί που υψώνουν οι εθνικές κυβερνήσεις της Ευρώπης, αναμένεται να κλιμακώσουν εκδηλώσεις αντίδρασης στους κύκλους των φανατικών ισλαμιστών, και το πώς θα αντιδράσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι στις Ελληνικές πόλεις και στα νησιά, με την έλευση του χειμώνα, παραμένει ο αστάθμητος παράγοντας, ικανός να τροφοδοτήσει ντόμινο ακραίων και απρόβλεπτων εξελίξεων.

Μπροστά σ αυτή την πραγματικά επικίνδυνη εξέλιξη, το ελληνόφωνο πολιτικό σύστημα δείχνει απρόθυμο όσο και ανίκανο να διαχειριστεί με υπευθυνότητα και εθνική ανησυχία την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται.

Για την πολιτική ηγεσία του τόπου, το όλο ζήτημα εξαντλείται στη λογιστική του διάσταση, αφού η εξασφάλιση κάποιων κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται επαρκές αντιστάθμισμα, μέσα από το οποίο εξαργυρώνεται η σιωπή και η ανοχή στον ισλαμικό εφιάλτη…

Ενώ οι «προοδευτικές και αριστερές» δυνάμεις, περιορίζονται στο να καταγγέλλουν τις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιδρομές, και να αναδεικνύουν την «ανθρωπιστική» διάσταση της «προσφυγιάς».

Πρόκειται για δύο διαφορετικές λογικές που υποβαθμίζουν το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα σε πρόβλημα διαχείρισης πληθυσμών, ενώ η τραγική ομοιότητα και των δυο αντιλήψεων, είναι:
 • Η συστηματική υποβάθμιση της εθνικής διάστασης του προβλήματος...
 • Η συστηματική αποσιώπηση του γεγονότος πως οι δρομολογούμενες εξελίξεις το αναδεικνύουν σε υπ αριθμόν ένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, και…
 • Η επικίνδυνη πρακτική σύμφωνα με την οποία - και με άλλοθι τις κατασκευασμένες αντιρατσιστικές κορώνες - συντηρείται και διαχέεται μια επικίνδυνη λογική εθνομηδενισμού, της οποίας το τίμημα σύντομα θα αποδειχτεί πως ισοδυναμεί με εφιάλτη.
Η Ουγγαρία μέσω της αυστηροποίησης των κανόνων υποδοχής, και με την ποινικοποίηση της παραβίασης των εθνικών της συνόρων, έδειξε το δρόμο που όφειλε πρώτη απ όλους ν ακολουθήσει η Ελλάδαγια την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος. Και όμως…

Το ελληνόφωνο πολιτικό προσωπικό, προτιμά να αναμασά την «ακροδεξιά» ταυτότητα της Ουγγρικής κυβέρνησης, παρά να συναισθανθεί πως απέναντι σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας και οργανωμένης εισβολής, δεν υπάρχουν ταυτότητες στους διαχειριστές αλλά αυτονόητες εθνικές και συνταγματικές υποχρεώσεις, που η τήρησή τους συνιστά στάση εθνική, ενώ η παραβίαση και η ολιγωρία απέναντι σ αυτές, συνιστά στάση που αγγίζει τα όρια και ενίοτε ταυτίζεται με την εθνική προδοσία.

Η θλιβερή γιαγιά που καυχιέται για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προβλέψεων μέσα στο "ουμανιστικό" της παραλήρημα, θα έπρεπε κανονικά να ελέγχεται σήμερα για τον εθνικά επικίνδυνο ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια της προκλητικής της θητείας.

Από την άλλη, οι αθλιότητες περί δήθεν «προοδευτικού ουμανισμού» πρέπει να σταματήσουν άμεσα, διότι είναι ψεύτικες και υποκριτικές. Αρκεί να θυμίσουμε πως οι ίδιες αυτές αθλιότητες που ακούγονται σήμερα με πρόσχημα το δράμα της Συρίας, είναι αυτές που ακούγονταν ήδη από τη δεκαετία του ’90, όταν οι λαθρομετανάστες εκείνης της περιόδου, δεν ήταν «πρόσφυγες» από εμπόλεμες χώρες, αλλά πλιατσικολόγοι και πουτανίτσες από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες που κατέρρεαν βελούδινα, στα ερείπια του ίδιου τους του εαυτού.

Τώρα ανθρωπισμός λοιπόν… Αλλά και τότε ανθρωπισμός βρε αγύρτες της πολιτικής υποκρισίας;

Δεκάρα τσακιστή δε δίνετε για τη Συρία, γι αυτό και δεν αναδεικνύετε τις ηρωικές φιγούρες της που δίνουν τη μάχη της εθνικής αξιοπρέπειας με τ όπλο στο χέρι. Αναδεικνύετε με χολυγουντιανό ρετούς, το "ανθρώπινο δράμα" λιποτακτών, φυγόστρατων και λακέδων που συμμάχησαν σαν γερο-λαδάδες με τους εχθρούς της πατρίδας τους, και σήμερα ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Λυπάμαι αλλά πρέπει να το πούμε καθαρά. Το φυτίλι της λαθρομεταναστευτικής έκρηξης με πρωταγωνιστές τους φανατικούς ισλαμιστές, έχει ήδη ανάψει, και η έκρηξή του θα βάλει τον τόπο σε απρόβλεπτες εθνικές περιπέτειες αν δεν παρθούν μέτρα τώρα… άμεσα… και μακριά από ψευτοουμανιστικά και ψευτοδιεθνιστικά ιδεολογήματα.

Είναι φανερό πως όταν φτάσει η αποφράδα ώρα της ανεξέλεγκτης έκρηξης, δε θα υπάρχουν αφελείς που δεν κατάλαβαν, ούτε λογιστάδες που νοιάζονταν μόνο για τα κοινοτικά κονδύλια, ούτε ανόητοι λεξιπλάστες και δικαστές που ενοχλούνταν τα τρυφερά τους αυτάκια στο άκουσμα της λέξης «λαθρομετανάστες»…

Ούτε βεβαίως «προοδευτικοί και δημοκράτες» που – τι να έκαναν οι άνθρωποι; Δεν απεμπόλησαν την «ευαισθησία και τον ουμανισμό» τους.

Αυτή την αποφράδα ώρα, θα υπάρχουν μόνο συνένοχοι σε μια κορυφαία εθνική τραγωδία, και οι πρωταγωνιστές αυτής της συνενοχής, μόνο με το ερώτημα της εσχάτης προδοσίας θα πρέπει να δικαστούν. Τελεία και παύλα.

Πηγή "Ελληνικό Φόρουμ"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Αγριεύει η κατάσταση στα σύνορα της Ουγγαρίας, ο στρατός στέλνει πολυβόλα
Τετρακίνητα οχήματα Humvee του ουγγρικού στρατού κινούνται προς τα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας.

Η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον μεταναστών που βρίσκονταν στα σύνορα με τη Σερβία, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να να περάσουν στη χώρα από τη Σερβία, από άνοιγμα στο φράχτη στα σύνορα. Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία αποφάσισε την Τρίτη να κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία.

Σύμφωνα με την ουγγρική αστυνομία, μια ομάδα μεταναστών «με επιθετικές διαθέσεις» παραβίασε μια συνοριακή πύλη από τη Σερβία και ήρθαν αντιμέτωποι με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που είχαν παραταχθεί λίγο νωρίτερα στο σημείο.
«Η αστυνομία λαμβάνει νόμιμα και αναλογικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορα του ουγγρικού κράτους και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμαναν οι αρχές σε σχετική ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος Τύπου της ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι οπλισμένοι με σωλήνες και ράβδους στη σερβική πλευρά των συνόρων οι οποίοι εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και προσπαθούν να εισέλθουν σε ουγγρικό έδαφος. Μια ομάδα με επιθετικές διαθέσεις άγνωστων παράτυπων μεταναστών επιχειρεί να εισέλθει στην Ουγγαρία».

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Τι υπέγραψε η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου
και δεν το έχει γνωστοποιήσει στον λαό;


Του Λ. Λιγουριώτη

To «Σύμφωνο Συνεννόησης αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας» που είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις Eλλάδας και Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο έγινε χθες αποδεκτό στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να γίνει αποδεκτό από τη Βουλή.

Το νομοσχέδιο αφορά τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Τουρκίας και Ελλάδας στον τομέα της ναυτιλίας, και στους τομείς τουρισμού και θαλάσσιου εμπορίου, ωστόσο με έναν ''τουρκικό'' τρόπο που δεν εξηγείται εύκολα, δυο τουρκικές εφημερίδες που αναφέρονται στο θέμα, το μπλέκουν με παραβιάσεις από την Ελλάδα του τουρκικού εναέριου χώρου, με αερομαχίες,με χωρικά ύδατα της Τουρκίας που παραβιάζονται από την Ελλάδα κλπ ασύνδετα μεταξύ τους και φυσικά αβάσιμα!

Η Vatan συγκεκριμένα γράφει ότι τίθεται σε εφαρμογή μία ''ιστορική συμφωνία'' με την Ελλάδα, η οποία - προσέξτε καταγγελτική και αβάσιμη εισαγωγή - παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο με πολεμικά αεροσκάφη και προβαίνει σε αερομαχίες με τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη συχνά στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και παραβιάζει και τα χωρικά ύδατα, μην αναγνωρίζοντας όρια! Με την εν λόγω συμφωνία αναμένεται - γράφει - να αναζωογονηθεί το θαλάσσιο εμπόριο και ο τουρισμός και από την άλλη να τερματιστούν οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και των ελληνικών παρενοχλήσεων...

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Haberturk με τον τίτλο «Εντάξει η συμφωνία φιλικής θάλασσας με την Ελλάδα» και με τον πλαγιότιτλο «out οι αερομαχίες στο Αιγαίο, in οι γαλάζιες περιοδείες».
Η συμφωνία αυτή, συνεχίζει, περιέχει τις κάτωθι φόρμουλες που θα μετατρέψουν το Αιγαίο σε θάλασσα «φιλίας», ενώ συχνά γίνεται σκηνή ακόμα σε αερομαχίες στον αέρα και σε εντάσεις στα χωρικά ύδατα:
 • Θα παροτρυνθεί η φιλοξενία των κρουαζιερόπλοιων σε λιμένες των άλλων χωρών.
 • Θα καθοριστούν νέες τουριστικές πορείες στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο.
 • Οι τουρκικές και ελληνικές εταιρείες θα παροτρυνθούν για κοινές μεταφορές.
 • Θα δημιουργηθούν γραμμές μεταφορών Ro-Ro μεταξύ των δύο χωρών.
 • Θα παρασχεθεί υποστήριξη στις ιδιωτικές εταιρείες.
Κατά τα άλλα και σύμφωνα με την Βατάν η συμφωνία περιέχει τα εξής:
 • Θα παροτρυνθεί η συνεργασία στον τομέα των κοινών μεταφορών μεταξύ των τουρκικών ναυτικών εταιρειών και των ελληνικών ναυτικών εταιρειών.
 • Θα εξασφαλισθεί η σύσταση θαλάσσιων γραμμών μεταξύ τουρκικών και ελληνικών λιμένων για κοντέινερ και για τακτικές θαλάσσιες μεταφορές Ro-Ro.
 • Θα αυξηθούν οι έρευνες δυνατοτήτων συνεργασίας αναφορικά με το θαλάσσιο εμπόριο και τη διαχείριση λιμένων και θα ενισχυθεί η ανταλλαγή πληροφοριών.
 • Στις αμοιβαίες επισκέψεις μεταξύ των ναυτιλιακών διοικήσεων των πλευρών, με σκοπό την ανάπτυξη των νέων προγραμμάτων για την εξέλιξη της συνεργασίας, θα συζητούνται θέματα τα οποία θα προβλέπουν την ανταλλαγή ναυτιλιακής τεχνολογίας, επενδύσεις και συνεργασίες, τα οποία είναι για τα αμοιβαία συμφέροντα.
 • Θα αναπτυχθεί συνεργασία για την παρότρυνση των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων στους λιμένες και των δύο πλευρών για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο.
 • Θα προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών των δύο χωρών για την κατασκευή πλοίων, την επισκευή πλοίων, τη συντήρηση πλοίων, την κατασκευή θαλαμηγών και τις επενδύσεις για την κατασκευή πλοίων.
Η Haberturk, αναφέρει ακόμη ότι βάση της συμφωνίας που έγινε με την Ελλάδα, στόχος είναι το ξεκίνημα της λειτουργίας διαφόρων γραμμών που αμελήθηκαν μέχρι τώρα ειδικά στο βόρειο Αιγαίο, με τη συνεργασία των δύο χωρών. Τα λιμάνια, που συζητήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις, είναι της Σμύρνης, του Κουσάντασι, του Τσανάκκαλε, του Τσέσμε, της Αλικαρνασσού, του Φέτχιγιε, της Μαρμαρίδας, του Πειραιά, του Βόλου και της Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν συνομιλίες αναφορικά με τα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, καταλήγει.

Τώρα που κολλάνε όλα αυτά που γράφουν (αν ισχύουν) με... αερομαχίες, με... παραβιάσεις, με... παρενοχλήσεις κλπ, ένας Θεός ξέρει!

Ξέρει όμως - ή μάλλον υποθέτει για την ακρίβεια - ένας ...συστηματικός παρατηρητής της τουρκικής τακτικής: Εύκολα θα μπορούσε λοιπόν να υποθέσει ότι αυτή η συσχέτιση γίνεται αφενός για να αναφερθεί ψευδώς ότι η Ελλάδα είναι αυτή που κάνει όλα τα κακά ( παραβιάσεις στον αέρα και στην θάλασσα κλπ) αλλά και για να δείξει σε αφελείς ότι δήθεν όλα θα λυθούν αν ...μοιράσουμε διάφορα πράγματα στο Αιγαίο- αν δεχθούμε τις διεκδικήσεις τους δηλαδή...

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Το εμπόριο ψεύτικων συριακών διαβατηρίων έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των Σύριων που φαίνεται πως έχουν περάσει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από τις 400.000 των “Σύριων” που εισήλθαν στην Γηραιά Ήπειρο σχεδόν οι 200.000 δεν είναι πρόσφυγες από την Συρία, αλλά οικονομικοί μετανάστες από την Βόρεια Αφρική και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής κατά βάση Ισλαμιστές.

Λόγω του εμφυλίου στην Συρία τα τελευταία 4 χρόνια, σε όλους του πρόσφυγες από την Συρία δίδεται άσυλο στις χώρες της Ε.Ε., βάσει πάντα του διεθνούς δικαίου.

Οι αρχές της Frontex ήδη έχουν εδώ και καιρό ενημερώσει για εμπόριο πλαστών συριακών διαβατηρίων, τα οποία δίδουν στους κατόχους τους την δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο σε όποια ευρωπαϊκη χώρα επιθυμούν.

“Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στην Τουρκία και αγοράζουν ψεύτικα συριακά διαβατήρια γιατί ξέρουν ότι αυτά τους δίδουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο σε όποια χώρα της Ευρώπης το επιθυμούν”, αναφέρει στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο Fabrice Leggeri, επικεφαλής της Frontex.

Aφγανοί, Ιρακινοί και Πακιστανοί, μπλέκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες, προσπαθώντας να περάσουν ως Σύριοι πρόσφυγες, ενώ και οι γερμανικές αρχές έχουν κάνει αναφορά στο πρόβλημα με τα πλαστά συριακά διαβατήρια που έχουν μετανάστες, στην προσπάθειά τους να κοροϊδέψουν τις αρχές και να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος ως πρόσφυγες.

Στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ο Βρετανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. John Kittmer

Συνάντηση με το Βρετανό Πρέσβη στην Αθήνα κ. John Kittmer είχε στο γραφείο της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο Βρετανός διπλωμάτης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το μεταναστευτικό ζήτημα και την πρόθεση της χώρας του να συνδράμει στα αιτήματα της Περιφέρειας.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ζήτησε οικονομική και υλικοτεχνική συνδρομή καθώς και την υποστήριξη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αποσυμφόρηση των νησιών, την ενεργοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, που άλλωστε είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Έκρυθμη κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας δημιουργεί συνθήκες για μεταφορά του προβλήματος των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα

Χίλιοι μετανάστες, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία, βρίσκονται ακόμη υπό την επιτήρηση των δυνάμεων της τάξης στην πόλη Εντίρνε (Αδριανούπολη, βορειοδυτική Τουρκία), περιμένοντας να περάσουν στην Ελλάδα, ανέφερε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

“Δεν μπορούν να μείνουν εδώ. Θα μπορούν ίσως να μείνουν ακόμη μία ή δύο ημέρες, αλλά μετά θα πρέπει να φύγουν”, προειδοποίησε ο κυβερνήτης της περιοχής που συνορεύει με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία Ντουρσούν Άλι Σαχίν στο ειδησεογραφικό κανάλι NTV.

Εδώ και μερικές ημέρες, εκατοντάδες μετανάστες έχουν φθάσει στο Εντίρνε με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, μετά την έκκληση που μεταδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία συνιστούν στους πρόσφυγες να αποφύγουν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου από τα παράλια της νοτιοδυτικής Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά.

Προκειμένου να αποτρέψουν μια συρροή προσφύγων κατά μήκος των συνόρων, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να τους αποκλείσουν στον σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης, σε απόσταση 250 χλμ., όπου εκατοντάδες άνθρωποι πολιορκούν εταιρίες μεταφορών για να επιβιβαστούν σε πούλμαν.
Ορισμένοι κατάφεραν ωστόσο να φθάσουν στο Εντίρνε με ιδιωτικά αυτοκίνητα ή και πεζή ακόμη. Συγκεντρώθηκαν στον σταθμό των λεωφορείων και σε ένα τέμενος της πόλης υπό τη στενή επιτήρηση των χωροφυλάκων που τους απαγορεύουν να πλησιάσουν τα σύνορα.

Ο τουρκικός Ερυθρός Σταυρός και οι τοπικές αρχές τους διένειμαν τρόφιμα, νερό, κουβέρτες και αντίσκηνα.
“Πέρυσι φιλοξενήσαμε 50.000 πρόσφυγες, ενώ το πρόγραμμα προέβλεπε μόνο 25.000. Φέτος ο αριθμός αυτός έχει ήδη ξεπεραστεί”, είπε ο κυβερνήτης. “Την περασμένη εβδομάδα, καταφέραμε να πείσουμε 7.500 ανθρώπους να επιστρέψουν στους καταυλισμούς. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή την ίδια μέθοδο”, πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 500.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex, και περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς εισήλθαν στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας.

Οι περισσότεροι επιλέγουν να έλθουν μέσω θαλάσσης, που είναι ο πιο σύντομος δρόμος, αλλά σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες. Μόλις χθες, 22 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ανοικτά της Κω.

Ο Νομάρχης Αδριανούπολης προειδοποιεί…

«Εάν δεν εγκαταλείψουν οι πρόσφυγες την Αδριανούπολη μέχρι το μεσημέρι, θα γίνει χρήση βίας», δήλωσε ο νομάρχης Αδριανούπολης Ντουρσούν Αλί Σαχίν αναφερόμενος στους πρόσφυγες οι οποίοι εδώ και μέρες φθάνουν με διάφορα μέσα από την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά ή τα βουλγαροτουρκικά σύνορα με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.

Ο νομάρχης ανακοίνωσε ότι από τους περίπου 1.200 πρόσφυγες που περίμεναν στο σταθμό λεωφορείων της Αδριανούπολης για να κατευθυνθούν προς τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα στο Καπίκουλε, οι 500 επέστρεψαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και ότι σε διάφορα σημεία της Αδριανούπολης υπάρχουν άλλοι 750 πρόσφυγες.
«Συνολικά 7.000 πρόσφυγες οδηγήθηκαν τις τελευταίες δέκα μέρες από την Αδριανούπολη στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο νομάρχης.

Πρόβλημα στα ελληνοτουρκικά σύνορα τόσο στην πύλη Παζάρκουλε - Καστανιές όσο και στην πύλη Κήποι - Ύψαλα δεν υπήρξαν, σύμφωνα με τις τουρκικές τελωνειακές αρχές, αφού οι πρόσφυγες δεν μπορούν να πλησιάσουν στα σύνορα.

 
 
 
 
 

Πηγή DefenceNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αχ! Ελλάδα! Ελλάδα που σε κουβαλάω στο κύτταρό μου βασανιστικά «εις την ξένην», (κι ίσως γιατί μου έλειπες την έκανα πιο δική από δική μου).
Αχ! Ελλάδα! Ελλάδα του Zυλιέν που το κατάμαυρο δέρμα του το φώτισε ο ήλιος σου - από τα βάθη της Αφρικής μέσα σε τέσσερα χρόνια πρώτος των πρώτων στα ελληνικά ΤΕΙ. Τα παιδιά τα δικά σου ο ήλιος σου τα μαυρίζει στη Μύκονο - Ψαρού κατά προτίμηση, δεν είμαστε όποιοι κι όποιοι!

Αχ! Ελλάδα! Χώρα της απόλυτης σύγχυσης. Αριστεροί στα δεξιά των δεξιών, δεξιοί στ’ αριστερά των αριστερών και στη μέση ο μπούσουλας που τον ψάχνουν κεντρώοι, τάχα μου ανένταχτοι κι άλλοι που καραδοκούν την ευκαιρία τους. Αχ! Ελλάδα!
Χώρα όπου το…άρωμα της σαπίλας από σκάνδαλα δισεκατομμυρίων σκαρφαλώνει μεσούρανα σαν άλλος «καπνός αναθρώσκων» που λαχταρούσε να δει ο Οδυσσέας.
«Δίκη» και «Νέμεσις», είδωλα δικαίου της εποχής εκείνης, ετελεύτησαν από τις αναθυμιάσεις.

Αχ! Ελλάδα! Χώρα ταλαιπωρημένη, μεταπωλημένη -λες και δεν έφταναν τα τετρακόσια χρόνια τουρκεμένη- σε Φράγκους, Αγγλογάλλους, εσχάτως δε και σε Άραβες, Κινέζους, Ρώσους, να ’ναι καλά η μίζα κι εμείς καλύτερα.

Αχ! Ελλάδα! Χώρα όπου πωλούνται φιλότιμο, ιδεολογία, δημόσιες επιχειρήσεις, τράπεζες, υγεία σε φακελάρα (πάει πια το φακελάκι), δόξα καλλιτεχνική της μιας ώρας και της μιας δεκάρας, τηλεοπτική ξεφτίλα χαζοχαρούμενη, κουτσομπολίστικη, ψευτοκουλτουρέ.

Αχ! Ελλάδα! Χώρα με τόση ομορφιά που πληγώνει τα μάτια, με τέτοια φύση που όσους την τίμησαν με ιδρώτα κι αγάπη τους χρύσωσε με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Μα θέλει κόπο, θέλει τρόπο, θέλει χρόνο, θέλει κράτος να στηρίζει. Ποιος αδειάζει τώρα! Βουρ, έξυπνε, δώσε παραλία και ποτά μπόμπες κι άσ’ τους τρελούς να χορεύουν.
Σε νοιάζει σε ποια γλώσσα μεθάνε; Ελληνικά; Ποιος τα θυμάται!
Παγκόσμιοι πολίτες, τι να την κάνουν τη γλώσσα τη λαλέουσα, τι να τον κάνουν τον Σοφοκλή, τον Ευρυπίδη, την Αντιγόνη που δίδαξε τι είναι χρέος, τι ιδανικά κι αρχές κι αξίες που στήριξαν τον πλανήτη! Αυτά είναι για κάτι γραφικούς αφελείς. Για τους ξύπνιους κάρφωμα, ρουφιανιά, λάδωμα και ζωή πασαλίδικη.

Δεν ξέρω αν σ' το είπανε, Ελλάδα μου, αλλά είσαι σε κώμα. Πεθαίνεις. Ξύπνα αν θέλεις να ζήσεις κι εσύ και τα φιλότιμα παιδιά σου - γιατί απ’ αυτά κι αν έχεις, μα τα τρώει η μαρμάγκα.
Εσύ, «μητέρα μεγαλόψυχη» μπορείς «να συνεγείρεις τα παιδιά σου με λογισμό και μ’ όνειρο», όπως το θέλει ο ποιητής.
Ξύπνα! Με αναπνευστήρες, δανεική ζωή, δανεικά χρήματα, φώναξε πως εσύ δάνεισες πολιτισμό και δεν τον αλλάζεις μ’ όλα τα κάλπικα που σε κάνανε, Ελλάδα μου, κουρελού τρύπια που μπάζει από παντού.
Ξύπνα. Φώναξε πως παρ’ όλες τις προσπάθειες κάποιων, δεν πέθανες ακόμα. Πέτα τη μάσκα που σου φόρεσαν για να σε δυναστεύουν. Βουλιάζεις στην ανυποληψία, Ελλάδα μου, και ξέρεις γιατί πονάει πιο πολύ που αυτό που ζεις δεν σου αξίζει;
Γιατί σε κατάντησαν έτσι τα παιδιά σου, που τους έδωσες ό,τι ακριβό για να ζήσουν ζωή ανθρώπινη μ’ ό,τι περικλείει ο όρος. Ότι προτίμησαν τα σκουπίδια, δικό τους πρόβλημα, όχι δικό σου.

Αχ! Ελλάδα! Με πονάς!
Κι όσο με πονάς, τόσο πιο δυνατά θέλω να σου φωνάξω «Ελλάδα, σ’ αγαπώ!».

ΑΛΕΚΑ ΓΡΑΒΑΡΗ-ΠΡΕΚΑ
Πηγή "Η Σημερινή"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κρίση κλόνισε την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, το ενδεχόμενο εξόδου της Αθήνας από το ενιαίο νόμισμα δεν ήταν "ποτέ πραγματικό" διότι δεν θα ήταν νόμιμο και η Ευρώπη πρέπει τώρα να εξαλείψει τις όποιες αμφιβολίες παραμένουν για την βιωσιμότητα της ευρωζώνης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτορ Κονστάνσιο.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα μετά τις επικείμενες εκλογές, πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία διάσωσης των 85 δισεκ. ευρώ και, εάν το πρόγραμμα παραμείνει σε καλό δρόμο, η χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων μπορεί να μην είναι μακριά. "Έχουν μπει οι βάσεις για τη σταδιακή χαλάρωση των capital controls", δήλωσε ο Κονστάνσιο σε συνέντευξή του στο Reuters. "Θα αρθούν όπως και στην Κύπρο".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ελληνικό χρέος δεν θα πρέπει να εξετάζεται με απλά ποσοστά και εκτιμά ότι οι απόψεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), θα συγκλίνουν όταν συζητηθεί η βιωσιμότητα του χρέους κατά την πρώτη αξιολόγηση.

"Τα κράτη-μέλη έχουν αρνηθεί ένα κούρεμα και ασφαλώς ελπίζω ότι δεν θα είναι απαραίτητο δεδομένων των αριθμών" πρόσθεσε ο Κονστάνσιο. "Όσο περισσότερο ψάχνει κανείς τους αριθμούς, τόσο περισσότερο φαίνεται να εξάγεται αυτό το συμπέρασμα".

Πηγή "Το Ποντίκι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στις εκλογές θα ψηφίσουμε πώς ακριβώς θα καταργήσουμε το δικαίωμά μας να επιλέγουμε

Σήμερα το μενού έχει ορισμούς. Αν δεν το ορίσεις, δεν θα το καθορίσεις, φίλε ψηφοφόρε. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με μια τζούρα Αριστοτέλη από τα «Αναλυτικά Πρότερα» (89b, 34): «γνόντες δὲ ὅτι ἔστι, τί ἐστι ζητοῦμεν». Αυτός ο κακούργος δάσκαλος, που έκανε ιδιαίτερα στον Μέγα Αλέξανδρο και δεν έκοβε απόδειξη, λέει το εξής: «Αφού μάθουμε ότι υπάρχει κάτι, αναζητούμε τι είναι αυτό». Ας το πράξουμε. Μάθαμε ότι υπάρχει κάτι. Αναζητήσαμε τι είναι και ενημερωθήκαμε ότι αποκαλείται «εκλογές». Εκεί αποφασίζουμε ποιο κόμμα να ψηφίσουμε. Ετσι θα γεμίσουμε τη Βουλή με βουλευτές. Στα αρχαία ελληνικά η λέξη «βουλή» σημαίνει επιθυμία, θέληση, απόφαση. Κι εμείς άραγε τι θέλουμε, τι επιθυμούμε;

Στο πάνελ είναι και ο θείος Σωκράτης, άρτι αφιχθείς από το υπερπέραν. Ενημερώθηκε ότι λόγω των κάπιταλ κοντρόλς έκλεισε η εταιρία που έκανε εισαγωγή κώνειο και νιώθει κάπως ασφαλέστερος στη νέα Αθήνα των πολυκατοικιών και των μουσαφιραίων της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Αυτό που τον κάνει αληθινά αισιόδοξο είναι ότι πλέον δεν τον καταλαβαίνουμε αρκετά ώστε να θέλουμε να τον θανατώσουμε. Γι' αυτό θέλει να κάνει παρέμβαση.

Υποκρισία

Ο μπαρμπούλης φιλόσοφος παρεμβαίνει και επαναλαμβάνει όσα είπε στον «Φαίδρο» (237b. 6 - 237c. 8): «Περὶ παντός, ὦ παῖ, μία ἀρχὴ τοῖς μέλλουσι καλῶς βουλεύσεσθαι· εἰδέναι δεῖ περὶ οὗ ἂν ᾖ ἡ βουλή, ἢ παντὸς ἁμαρτάνειν ἀνάγκη». Στη μοντέρνα, απεμπλουτισμένη ελληνική αυτό σημαίνει: «Για κάθε ζήτημα, παιδί μου, υπάρχει μία αρχή: να γνωρίζουμε για ποιο ζήτημα πρέπει να αποφασίσουμε, αλλιώς θα κάνουμε λάθος σε όλα».

Εμείς οι Ελληνες, λοιπόν (μαζί με τους προσκεκλημένους της Τασίας Χριστοδουλοπούλου), γνωρίζουμε «για ποιο ζήτημα πρέπει να αποφασίσουμε». Οφείλουμε να αντικαταστήσουμε την κυβέρνηση με μια νέα, επειδή η παρούσα είναι υπηρεσιακή, ήτοι η πρόχειρη ρεζέρβα.

Οι προηγούμενες προσπάθησαν να μας βγάλουν από τα Μνημόνια υπογράφοντας διαρκώς νέα, χειρότερα, με ακόμα μεγαλύτερες πλειοψηφίες. Αυτό ορίζεται σαφώς ως υποκρισία και, αν αποφασίσουμε ότι μας αρέσει η υποκρισία, το διαιωνίζουμε ταΐζοντάς το με την προτίμησή μας. Αν δεν διαφωνούμε με την υποκρισία, τότε επιλέγουμε πώς θέλουμε να μας κοροϊδεύουν. Αυτά μαρτυρούν οι ορισμοί.

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 • Ετοιμάζουν σκληρό μέλλον για την Ελλάδα
 • Φόρος Συντάξεων και ιδιωτική ασφάλιση στο βάθος
Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Η "επιτροπή των Σοφών" που ασχολείται αποκλειστικά με το ασφαλιστικό ρίχνει ακόμη ένα χαρτί για να μπερδέψει τον λαό όσον αφορά το συνταξιοδοτικό υποστηρίζοντας ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις. Μετά τα τρία πρώτα σχέδια μπαίνει προς συζήτηση από την Τρίτη μετά τις εκλογές ακόμη ένα. Η χορήγηση στους μελλοντικούς συνταξιούχους μιας εθνικής σύνταξης σε όλους, που θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία, χωρίς δηλαδή «κρατήσεις» ασφαλιστικών εισφορών.

Φόρος Συντάξεων

Από αυτή την τελευταία πρόταση γίνεται κατανοητό ότι οι εταίροι μέσω της "επιτροπής των Σοφών" ψάχνουν τρόπο να αδειάζουν το πορτοφόλι όλων των Ελλήνων μέσω έκτακτης - μόνιμης φορολογίας και ειδικά αυτών που θα γίνουν συνταξιούχοι από το 2020 και μετά. Η παγίδα στην πρόταση που κατατέθηκε ως τέταρτη επιλογή είναι ότι βάση των μνημονιακών μέτρων που υπογράφηκαν η μηδενική ρήτρα είναι ήδη σε ισχύ. Έτσι, λοιπόν, από τη μια οι δανειστές απαγορεύουν να πάρει το ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο που έρχεται ακόμη και ένα ευρώ (από το κράτος) αν αυτό δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις, και από την άλλη με αφορμή την συνεχόμενη χρηματική αιμορραγία του Ταμείου η φορολογία για τους Έλληνες να αυξάνεται συνολικά με ένα Φόρο Συντάξεων.

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας έχουν αδειάσει εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι γνωστό ότι οι συντάξεις πληρώνονται από τις δόσεις των μνημονιακών δανείων. Με το νέο σχέδιο οι δανειστές καταφέρνουν να κάνουν κανονική αφαίμαξη για τους τόκους και το κεφάλαιο που δόθηκε για τις μέχρι σήμερα συντάξεις και παράλληλα να παίρνουν νόμιμα με έναν νέο νόμο φόρους οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν οι Σοφοί και οι δανειστές, θα πηγαίνουν μόνο για την πληρωμή συντάξεων.
Επίσης το σχέδιο αναφέρει ότι για τους εν ενεργεία εργαζομένους ασφαλισμένους δε θα γίνονται κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών. Σε αυτό το σημείο αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται πολύ ύποπτα για το ποιο θα είναι το τελικό ποσό μισθού των Ελλήνων που δεν θα είναι αρκετό ώστε να μην δίνει ούτε ένα ευρώ για την ασφαλιστική του κάλυψη.

Πού θα φθάσει η σύνταξη;

Χωρίς να μπορεί κανείς να μπει στα άρρωστα μυαλά που σχεδιάζουν την φτωχοποίηση των συνταξιούχων και την φορολογική αφαίμαξη όλων των Ελλήνων με αφορμή τις συντάξεις μπαίνει το μεγάλο θέμα για το ύψος των συντάξεων διότι και τα τέσσερα πλάνα των Σοφών καταλήγουν ότι η σύνταξη θα είναι μία και ως βάση θα έχουν την εθνική, η οποία συγκλίνει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όμως ποια ακριβώς θα είναι η εγγυημένη εθνική σύνταξη; Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε από τους υπογράφοντες τα μνημόνια πολιτικούς ότι δεν θα πέσει κάτω από τα 360 ευρώ.

Ως βάση γι' αυτό που έρχεται με ταχύτητα στο ασφαλιστικό είναι η ομιλίες και το προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα κι αυτό γιατί είναι το μόνο μνημονιακό κόμμα που ακόμα θέλει να στρογγυλέψει τις αγριότητες των κάθετων μέτρων του Μνημονίου 3. Ο κ. Τσίπρας κάτι "σφύριξε" στις προεκλογικές του ομιλίες ανά την Ελλάδα: Περικοπές ακόμα και στην κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ που είναι τα 360 ευρώ. Εφόσον λοιπόν, οι δανειστές και τα μνημονιακά κόμματα μιλούν για ένα ταμείο και μία κατώτατη εθνική σύνταξη, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η κατώτατη αυτή σύνταξη θα πέσει κάτω από τα 360 ευρώ. Το όριο των δανειστών για την κατώτατη σύνταξη είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα γι' αυτό και στους λόγους του ο κ. Τσίπρας αναφέρει συνεχώς τους πολίτες στο όριο της φτώχειας.

Πάνω σε αυτό αν αποφασιστεί τελικά οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων να καταργηθούν θα γίνει μόνο για έναν λόγο. Ή ο μισθός θα πέσει κατακόρυφα ή ο Φόρος Σύνταξης θα ανέβει κατακόρυφα.

Νέα κρυφή φορολόγηση ή οι ιδιώτες παίρνουν το ασφαλιστικό;

Ένα τελευταίο θέμα που έχει άμεση σχέση με τα προηγούμενα είναι η πρόταση του Σύριζα για την δημιουργία δύο νέων οργανισμών για τους εργαζομένους. Το πρώτο έχει το όνομα Εθνικό Σύστημα Υγιεινής και Ασφάλειας και το δεύτερο ένα περίεργο: Το Ειδικό Ταμείο Ασφάλισης του Επαγγελματικού Κινδύνου. Για το μεν πρώτο επειδή αποτελεί κοινοτική οδηγία και το Κράτος είναι αναγκασμένο να το υιοθετήσει μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι καλό εφόσον αφορά τους ελέγχους για την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτό όμως που μπορεί να επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις είναι το "Ειδικό Ταμείο Ασφάλισης του Επαγγελματικού Κινδύνου". Ταμείο σημαίνει εισφορά αλλά πώς θα καλύπτει όλα τα επαγγέλματα ένα μόνο Ασφαλιστικό Ταμείο; Εδώ την λύση δίνουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Ήδη σχεδόν όλες οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ανάλογα προγράμματα που αφορούν επαγγελματίες. Όταν όμως ακούς από τον κ. Τσίπρα (ο οποίος είναι ο πιο ευέλικτος στις μνημονιακές συμφωνίες σε σχέση με τους υπόλοιπους αντιπάλους του που υπογράφουν λευκές επιταγές) υποχρεωτική ένταξη σε αυτό το Ειδικό Ταμείο όλων των εργαζομένων σημαίνει ότι γίνεται νόμος του Κράτους ή η επιπλέον εισφορά των εργαζομένων ή η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλεια για τον "επαγγελματικό κίνδυνο".

Από το 2017 θα νιώσουμε την πραγματική φτώχεια

Όποιο κι αν είναι το σχέδιο που θα επιλεχθεί να φορεθεί με το ζόρι στους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους το σίγουρο είναι ένα. Το μάρμαρο και πάλι θα το πληρώσουν οι ίδιοι και το ερώτημα είναι πώς θα στηθεί αυτό το Σχέδιο των επόμενων 50 χρόνων όταν οι Έλληνες δεν ξέρουν αν θα έχουν μεροκάματο την επόμενη ώρα. Ποιοι και πόσοι θα μπορούν να αναπληρώσουν τις συντάξεις των νυν συνταξιούχων και τις δικές τους όταν τα χρήματα που προετοιμάζει η Παγκόσμια Τράπεζα για την Ελλάδα ως επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για το 2017 αφορά 780,000 δικαιούχους και ύψους 1 δις ευρώ ετησίως.

Ξέρουν όλοι οι υποψήφιοι υπερασπιστές των Μνημονίων ότι το πρόγραμμα που έκοψαν και έραψαν οι δανειστές στα μέτρα των Ελλήνων θα είναι απεχθέστατο και θα δημιουργήσουν νέο μεγαλύτερο κύμα Ελλήνων που θα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Γι αυτό το λόγο στο προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα (το οποίο επικαλείται την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη) έχει τρία μεγάλα προγράμματα για την πείνα που έρχεται. Συσσίτια στα σχολεία, κοινωνικά επιδόματα κουπονιών για τροφή και προϊόντα προς βρώση τα οποία μένουν απούλητα.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Του Νίκου Μπογιόπουλου

Αν η αποχή έλυνε προβλήματα, τότε στην Αμερική, όπου οι Πρόεδροι εκλέγονται με τις μισές ψήφους του μισού εκλογικού σώματος, ο λαός θα ζούσε εδώ και δεκαετίες σε παράδεισο.

Αν η αποχή εμπόδιζε τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων, τότε το 50% της αποχής στις ευρωεκλογές του 2014 θα είχε εμποδίσει την ΕΕ να κινείται στην κατεύθυνση των ομολογημένων ή ανομολόγητων Μνημονίων.

Όσοι την Κυριακή λογαριάζουν να μην πάνε να ψηφίσουν, ας το σκεφτούν:

Η αποχή τους θα ενοχλήσει μια στάλα τον τραπεζίτη που πήρε το κομματάκι που του αναλογούσε από τα 250 δισεκατομμύρια των πενταετών «ανακεφαλαιοποιήσεων»; Με την αποχή του θα προβληματιστούν τάχα οι βιομήχανοι που αναμένουν μετεκλογικά την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων;

Πόσο αυτή η μορφή της «διαμαρτυρίας», η οποία κατά καιρούς λανσάρεται από το ίδιο το σύστημα σαν «ενδεδειγμένη», θα εμποδίσει τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους συνεταίρους τους να ερμηνεύουν την αποχή κατά το δοκούν και να την ενσωματώνουν στην προπαγανδιστική διπολική φαρέτρα;

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που δεν θα πάει την Κυριακή να ψηφίσει θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στο πολιτικό ψεύδος, την υποκρισία, την εξαπάτηση, την προδοσία και ότι άλλο «φιλολαϊκό» του έχουν σερβίρει οι κάθε λογής «σωτήρες» του.

Και είναι πολύ λογική αυτή η δυσαρέσκεια. Όταν το πολιτικό κατεστημένο έχει καταστήσει την πολιτική συνώνυμο της γελοιοποίησης εννοιών και αξιών, της δημαγωγίας, των «θα», των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, του μαυρογιαλουρισμού.

Όταν πολιτική λογίζεται η πασαρέλα του τίποτα, η αποθέωση της βλακείας, η φωταψία της υποκρισίας και του εξυπνακισμού, τότε ο αναχωρητισμός από τα κοινά μοιάζει με «κίνηση διαφυγής».

Έτσι θέλουν να μοιάζει όλοι αυτοί που αφού έκαναν εμπόριο ελπίδας, αφού ξεπούλησαν δημοψηφίσματα, αφού εξευτέλισαν κάθε τους υπόσχεση, έφτασαν δεκαπενταυγουστιάτικα, άγρια χαράματα, μεταξύ μαγιό και πιτζάμας, να φορέσουν στον λαό ένα ακόμα τρίχρονο μνημονιακό χαλκά.

Μοιάζει, λοιπόν, σαν «κίνηση διαφυγής». Αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα είναι ομηρία και εγκλωβισμός σε όλα εκείνα τα κηρύγματα που πριμοδοτούν την ιδιώτευση, το «δε βαριέσαι», το «έλα τώρα καημένε», το «όλοι ίδιοι είναι», το «δε βγαίνει τίποτα», το «ασχολήσου με την πάρτη σου».

Και όσο εσύ θα (νομίζεις ότι) ασχολείσαι με την πάρτη σου, κάποιοι άλλοι θα ασχολούνται μαζί σου...

Πάντα έτσι γινόταν και πάντα έτσι θα γίνεται.
Από την εποχή που οι αρχαίοι Έλληνες με τη λέξη «ιδιώτης» χαρακτήριζαν εκείνον που αποστρεφόταν τα κοινά - για να έρθουν αιώνες αργότερα οι Άγγλοι, να πάρουν την ελληνική λέξη και να την κάνουν «idiot» για να περιγράψουν τον «ηλίθιο» - οι ισχυροί το ίδιο επιδιώκουν: Να μετατρέψουν τα υποζύγιά τους σε αφοπλισμένους και ακίνδυνους παρατηρητές.

Από την εποχή του Σόλωνα, που οι νόμοι αφαιρούσαν τα πολιτικά δικαιώματα από όποιον επέλεγε την «ουδετερότητα» στις πολιτικές αντιπαραθέσεις και από την εποχή του Θουκυδίδη και του Περικλή, που ο αδρανής δεν εθεωρείτο «φιλήσυχος» αλλά «αχρείος», δηλαδή άχρηστος, η ίδια μάχη δινόταν: Να μη χαθεί και να μη σαμποταριστεί η έννοια της συλλογικότητας μέσα στη φενάκη και τα αδιέξοδα του ατομισμού.

Μακριά από μας κάθε ματαιόσπουδη επίδειξη αρχαιογνωσίας. Αφήνουμε την αρχαιοπληξία για εκείνους που θέλουν να μακροημερεύσει το σύστημα με τους σύγχρονους είλωτες. Οι μαρξιστές δανειζόμαστε αυτές τις υψηλές έννοιες, αναγνωρίζοντας πόσο δίκιο είχε ο Λένιν που μέσα στο καμίνι της Επανάστασης δε σταματούσε να μελετά το «Μετά τα Φυσικά» του Αριστοτέλη, και υπεραμυνόμαστε του δικαιώματος του ανθρώπου του μόχθου (και όχι του «πολίτη» γενικά) να «μετέχει κρίσεως και αρχής».

Που σημαίνει:
Αντίσταση σε εκείνους που επειδή ξεπουλήθηκαν οι ίδιοι θέλουν να ενσταλάξουν στη συνείδηση των ανθρώπων και ειδικά των νέων ότι όλα είναι ξεπουλημένα.
Μετατροπή της απογοήτευσης και της διάψευσης σε εμπειρία και γνώση που αντιπαλεύει την παραίτηση, το μπέρδεμα, την παραλυτική σύγχυση και τα μετασχηματίζει σε στέρεο πολιτικό συμπέρασμα και αφετηρία νέας διεκδίκησης.
Μετάπλαση της άσφαιρης διαμαρτυρίας και των ματαιωμένων ψευδαισθήσεων σε ριζοσπαστική συνείδηση.
Άρνηση του μηδενισμού και της «ιλουστρασιόν» όχθης της αποξένωσης.
Δραπέτευση από το θερμοκήπιο του «ωχαδερφισμού» που θέλει να εκτονώσει τη συσσωρευμένη οργή και να προτείνει στο ψέμα την κίβδηλη απάντηση του τίποτα.
Μακριά από εμάς το αμετάκλητο ύφος εισαγγελέα προς όσους δεν πάνε να ψηφίσουν αηδιασμένοι από τον νεοΠΑΣΟΚισμό του ΣΥΡΙΖΑ και από τα παραμύθια παρθενογένεσης της ΝΔ.

Αλλά και δεν είναι η ώρα να «χαϊδεύουμε τα αυτιά» της παραίτησης.
Ούτε πρόκειται να μετατραπούμε σε ειδικούς αγορητές της «ανάγκης να πάνε στην κάλπη» και πέραν τούτου ουδέν.

Αντίθετα, εκείνο που λέμε είναι πως ακόμα κι αν πήγαιναν να ψηφίσουν, και ψήφιζαν εκείνους που τους οδηγούν στη φυλακή της δήθεν «ιδιωτικής» απόδρασης, ή τα φασιστικά απόβλητα αυτού του συστήματος, ή την επανέκδοση των προηγούμενων αυταπατών, πάλι μια τρύπα στο νερό θα κάνανε.

Το φλέγον, ειδικά για τους νέους ανθρώπους που είδαν το «Όχι» της γενιάς τους να ξεπουλιέται και να γίνεται ένα επαίσχυντο «Ναι», είναι να αντισταθούν στην ισοπέδωση.

Να μη συνθηκολογήσουν με το κήρυγμα ότι τα πράγματα έχουν πάρει μια «αμετάκλητη» και «μοιραία» τροπή, αλλά να συναντηθούν με το αίτημα της ανατροπής και να γίνουν ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί οι φορείς της εναλλακτικής που θα σαρώσει τους κρυφοθατσερίσκους που τους εξαπάτησαν.

Να μην αφήσουν τη δύναμή τους να μετατραπεί σε μπούμερανγκ εναντίον τους, «ψηφίζοντας» διά της απουσίας τους και της σιωπής τους δυνάστες τους.

Θα το επαναλάβουμε: Οι εκλογές είναι μόνο μια στιγμή. Επαφίεται στον καθένα αν αυτή η στιγμή θα προσμετρηθεί είτε στην άσφαιρη και ξεστρατισμένη «εξέγερση» του καναπέ, είτε στα φληναφήματα περί «συμμετοχής» γενικώς και αορίστως, είτε στο δυναμικό «παρών» για τη διεκδίκηση μιας κοινωνίας ανθρώπινης μέσα από μια στάση ζωής αγωνιστική και διεκδικητική, όπου κι αν κανείς βρίσκεται: Στο εργοστάσιο ή στην αναζήτηση του μεροκάματου, στο γραφείο ή στη βιοπάλη του μικρομάγαζου, στο χωράφι, στο θρανίο του σχολείου ή τη βάρδια της ημιαπασχόλησης, στο αμφιθέατρο, στην κάλπη.

Πηγή enikos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σιγά σιγά αχνοφαίνεται στον ορίζοντα του Ισλάμ το φέσι. Και ο δήμαρχος των Αθηναίων θα μας το φορέσει. Καλοφόρετο!

Κάτι έλειπε από το τοπίο, για να είναι όπως του αρμόζει. Τζαμί θα αποκτήσουμε. Τους πιστούς τους εισάγουμε καθημερινά παρά τα κάπιταλ κοντρόλ. Οι οσμές της προόδου (άζωτο, αμμωνία, μεθάνιο) κυβερνούν τις πλατείες. Αυτό που μας στερούσε ο δυτικός πολιτισμός μας θα μας το προσφέρει ο Καμίνης.

Διαβάζουμε στην είδηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του δημοτικού ραδιοσταθμού των απανταχού της Αραβίας Αθηναίων: «Ο Αθήνα 9.84 (στους 98.3), σταθερά προσηλωμένος στον "αέρα" των ανοικτών συνόρων και θέλοντας να συμβάλει στην υποστήριξη και την υπεύθυνη ενημέρωση των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας, μεταδίδει καθημερινά, στις 9 το βράδυ, δεκαπεντάλεπτο δελτίο ειδήσεων στα αραβικά, το οποίο θα αναμεταδίδεται από τη συχνότητα του σταθμού μας κάθε πρωί, στις 6. Το δελτίο περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα κέντρα φιλοξενίας, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις ανακοινώσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, ειδήσεις και πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και ειδήσεις από τις χώρες υποδοχής σε όλη την Ευρώπη». 

Τζέφρι

Προσέξατε από το δελτίο Τύπου τη φράση «κλειδί» για τον δημοτικό ραδιοσταθμό που λειτουργεί με τα λεφτά των... ιθαγενών και ουχί εισαγόμενων Ελλήνων; «Ο Αθήνα 9.84, σταθερά προσηλωμένος στον "αέρα" των ανοικτών συνόρων». Το πιάσατε το υπονοούμενο; Ο δήμαρχος θέλει ανοιχτά σύνορα και να παίζουν τα τρανζίστορ τα ουαχαμπίτικα. Δεν σας έρχονται (στον νου) ένα ένα χρόνια δοξασμένα, τότε που ο ΓΑΠ διάλεγε από τον πασοκόκηπο, μαζί με τους κηπουρούς του, δύο φρούτα που άκουγαν στα επίθετα Μπουτάρης και Καμίνης;

Μια που τα διάλεξε ο Τζέφρι, μια που τα προτίμησε η πλειοψηφία των ψηφοφόρων και, τσουπ, ήλθε η ακμή καταπάνω μας. Κι ύστερα έφτασε και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο υπουργός-σχολιαστής Πανούσης, οι ευαίσθητοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι μη ευαίσθητοι Ευρωπαίοι, που κλείνουν τα σύνορά τους, για να μείνουμε αμανάτι με το ήμισυ του αραβικού κόσμου. Καλορίζικοι!

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αφού κατέστρεψαν και πρόδωσαν τη χώρα, τώρα ζητάνε να τους εμπιστευτούμε!
Όταν η ψήφος γίνεται σφαίρα στην καρδιά της δημοκρατίας
Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο...

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Βρισκόμαστε λίγα εικοσιτετράωρα πριν την 20η Σεπτεμβρίου, πριν την 3η καταφυγή στις κάλπες μέσα σε 9 μόλις μήνες. Και αυτές οι τελευταίες εκλογές είναι, αν μη τι άλλο, μία πολιτική παρωδία, μία φαρσοκωμωδία, μέσω της οποίας ξευτελίζεται στον απόλυτο βαθμό η διαδικασία της εκλογής, αλλά και η ίδια η Δημοκρατία (αυτή η χιλιοβασανισμένη Ελληνική Δημοκρατία).

Διανύοντας μία πολύ ιδιαίτερη χρονική περίοδο, οι έλληνες πολίτες καλούνται να αναδείξουν εκείνους που θα «κυβερνήσουν» την χώρα. Εκείνους που έχουν απωλέσει και το τελευταίο «φύλλο συκής», που αποτελούν τον ορισμό της αναξιοπιστίας και της ανικανότητας, αλλά και που δεν διαθέτουν πλέον ούτε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας. Κι αυτό επειδή θρασύτατα μετέχουν στην ύστατη δημοκρατική διαδικασία της εκλογής, χωρίς να διαθέτουν πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, αλλά ξεδιάντροπα και ωμά συνομολογούν ότι θα είναι διαχειριστές ενός τρίτου μνημονίου, δηλαδή ενός προγράμματος που έφτιαξαν άλλοι για την χώρα, που είναι ακατάλληλο έως επικίνδυνο για την ίδια τη χώρα και τους πολίτες και που, κατά ομολογία των «κατασκευαστών» του είναι η φυσική συνέχεια των αποτυχημένων προηγούμενων μνημονίων.

Όμως, τίποτε από αυτά δεν εμποδίζει τους περιχαρείς υποψήφιους να συνωστίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα και να περιορίζονται σε λογομαχίες, κοινώς «κατινιές» (ζητούμε συγνώμη από τις Κατίνες), σπαταλώντας τηλεοπτικό χρόνο με στόχο να μην ενημερώσουν για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά, αντιθέτως, να παραπλανήσουν –για μία ακόμη φορά- τους ψηφοφόρους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους με το φαιδρό επιχείρημα «οι άλλοι είναι χειρότεροι από εμάς» (δηλαδή κανείς δεν είναι… καλός)!!!

Όλως τυχαίως, θα είναι οι ίδιοι τα άβουλα όντα που θα ψηφίζουν υπέρ όλων των εγκληματικών για τη χώρα νόμων, χωρίς να τολμούν να ψελλίσουν κάποια αντίρρηση, και θα αιτιολογούν τις μειοδοτικές τους πράξεις λέγοντας «μας ψήφισε ο λαός, οπότε…»!!!
Ντίλερ της φρίκης, που την καλύπτουν με πολύχρωμα τηλεοπτικά σποτάκια και εξυπνακισμούς, ανίκανοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, βυσοδομώντας στην λαμπρή ιστορία της χώρας και, έχοντας ως βασικό στόχο την προσωπική τους επιβίωση από την επικείμενη ολική κοινωνική, οικονομική (και εθνική;) καταστροφή, αγωνιούν για την διάσωσή τους ακολουθώντας πιστά τη ρήση «κι ας πάει το παλιάμπελο»…

Μην γελιόμαστε. Το παρόν πολιτικό προσωπικό είναι ό,τι πιο ευθυνόφοβο, οκνηρό, δειλό και ανίκανο να παράξει ουσιαστικό έργο, μπορούσε να υπάρξει ποτέ (σε αυτό τον ποσοτικό και ποιοτικό αριθμό) αυτή η χώρα. Οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα επιλογής μεταξύ τυφλού και μονόφθαλμου. Αλλά μεταξύ πολιτικά άθλιου και πολιτικού τυχοδιώκτη. Μεταξύ «προσωπικότητων» που το μόνο τους προσόν είναι η μεγάλη ταχύτητα αλλαγής πλεύσης και ενσωμάτωσης σε πολιτικούς χώρους που προσφέρουν την δυναμική διατήρησής τους στην επιφάνεια του πολιτικού βόθρου. Δηλαδή όλων εκείνων που φέρουν ακέραια την ευθύνη καταστροφής της χώρας.

"Είναι καθήκον και υποχρέωση των πολιτών", μας λένε οι ριψάσπιδες και τα παπαγαλοειδή τους, να εκλέξουμε κυβέρνηση, επειδή οι «δανειστές» (φίλοι και εταίροι) βιάζονται (για να κομματιάσουν και να μοιράσουν μεταξύ τους τη χώρα;). Ειδάλλως, θα υπάρξουν συνέπειες…! Από αυτούς που μας «δανείζουν» και επιθυμούν να αφοδεύσουν όχι μόνο στην λογική, αλλά στο πολίτευμα (το ταλαιπωρημένο) της χώρας…
Μας ζητάνε να μπούμε στη γραμμή, να σταθούμε απέναντι από την κάλπη και να εκλέξουμε τους υποτακτικούς τους, τους απόλυτους συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων. Δεν αρκεί στους «δανειστές» το ότι υπέταξαν το σύνολο (σχεδόν) της πολιτικής σκηνής, αλλά απαιτούν μέσω της εκλογικής διαδικασίας, δηλαδή με δημοκρατικές διαδικασίες, να εξαναγκάσουν έναν ολόκληρο λαό να αποδεχθεί –δια της ψήφου- την εντολή της ολικής καταστροφής του…

Ας μην γελιόμαστε και ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτές οι εκλογές δεν θα αναδείξουν καμία κυβέρνηση. Μία ομάδα αποτελούμενη από πολιτικές μαριονέτες θα αναδειχθούν για να τοποθετηθούν σε καρέκλες, χωρίς καμία εξουσία πέρα από την ψήφιση και επιβολή νόμων που θα επιφέρουν τον όλεθρο. Και όμως, θα είναι εκλεγμένοι...! Μέσα από "δημοκρατικές εκλογές"!!!
Τελικά, ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά το ότι, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την δημοκρατία είναι η ίδια η δημοκρατία… όταν προδίδεται και παραδίδεται από τους υπερασπιστές της…

ΥΓ: Όσο για εκείνους που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι οι εκλογές είναι σαν την ρωσική ρουλέτα, πρέπει να τους τονίσουμε ότι ρωσική ρουλέτα με 6 σφαίρες σε εξάσφαιρο πιστόλι, είναι σίγουρη αυτοκτονία που δεν μπορείς να αποφύγεις όταν δεχτείς να παίξεις αυτό το παιχνίδι...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Είσαι τόσο φασίστας; Απέδειξέ το με... έργα!

Πρόσφατα διαβάσαμε στόν τουρκόφωνο Τῦπο πώς ἡ «Τουρκική Ἕνωση Ξάνθης» θά διοργανώσει «μεβλίτ» στά τέλη τοῦ μήνα, σέ ἔνδειξη ἀλληλεγγύης πρός τούς συγγενεῖς τῶν νεκρῶν Τούρκων ἀστυνομικῶν καί στρατιωτικῶν πού χάσανε τή ζωή τους στό τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.

Ἔτσι γιά μιάν ἀκόμη φορά τό συγκεκριμένο σωματεῖο δικαιώνει πανηγυρικά τήν ἑλληνική Δικαιοσύνη πού ἀπαγόρευσε τήν λειτουργία του, ἀφοῦ οὐσιαστικά ἐργάζεται γιά λογαριασμό τῶν πιό μαύρων κύκλων τῆς γειτονικῆς χώρας καί σέ ἀπόλυτη δυσαρμονία μέ τήν ἑλληνική κοινή γνώμη.

Θυμίζουμε ὅτι σέ ἀνάλογη ἐνέργεια εἶχε προβεῖ πάλι ἡ Τ.Ε.Ξ. καί πρίν 4 χρόνια (11-11-2011), τιμώντας τούς Τούρκους νεκρούς ἀπό τό ἴδιο Κουρδικό μέτωπο – εἴχαμε τότε διοργανώσει στήν Ξάνθη τήν ΜΟΝΗ διαμαρτυρία ἐναντίον τῆς φασιστικῆς πρόκλησης.

Αὐτή τή φορά περιοριστήκαμε σέ μιάν ἐπιστολή (12-9-15) πρός τόν πρόεδρο τοῦ σωματείου πού τόν βλέπετε στή φωτό μέ τόν γκριζόλυκο Μπαχτσελί:
Προς τον πρόεδρο της Τ.Ε.Ξ. κ. Αχμέτ Κούρτ
Ύδρας 6, 67100 ΞΑΝΘΗ
Κύριε πρόεδρε,
Διαβάζοντας στην εφημερίδα «Ροντόπ Ρουζγκαρί» (10-9-2015) την ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου σας σχετικά με τα αιματηρά γεγονότα στην Τουρκία αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας. Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι εντυπωσιακή πραγματικά η ευαισθησία του σωματείου σας, προφανώς και η προσωπική σας, για τα θύματα του πολέμου που αναζωπυρώθηκε στην Μητέρα πατρίδα σας.
Τι άλλο μπορεί να σημαίνει το μεβλίτ που διοργανώνετε στις 28/9/15 στο Τσινάρ τζαμί του Κάτω Μαχαλά Ξάνθης; Και είμαι σίγουρος ότι αναλόγως αντιδράσατε και σε ακόμη χειρότερα συμβάντα (δολοφονίες χριστιανών, Κούρδων κτλ) στην ίδια επικράτεια από άλλους όμως θύτες – ή όχι;
Επειδή όμως δεν πρέπει να μας τυφλώνει η άκρατη φιλανθρωπία, καλό είναι να ακούμε και όσα λένε κάποιοι συγγενείς για τους πραγματικούς ενόχους της νέας αιματοχυσίας.
Προφανώς δεν πληροφορηθήκατε όσα καταλόγιζαν στον Τούρκο Πρόεδρο και στην τουρκική Κυβέρνηση οι οικείοι του λοχαγού Αλή Αλκάν ή του στρατιώτη Μπαχαντίρ Αιντίν ή του λοχία Μπαρίς Ακίν ή του στρατιώτη Αμπντουλχαλίτ Αράζ ή του αστυνομικού Αχμέτ Τσαμούρ ή του στρατιώτη Ρετζέπ Μπεϊτζούρ κτλ κτλ.
Κι εφόσον, καθώς φαίνεται, δεν διαβάζετε τον τουρκικό Τύπο, σας πληροφορώ ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Ζαμάν» (6-8-2015) μητέρες στρατιωτών που συγκεντρώθηκαν στην Προύσσα προέβησαν σε διαμαρτυρία φωνάζοντας «ο Ερντογάν να στείλει τον γιο του στο Στρατό». Το ερμηνευτικό σχήμα λοιπόν που χρησιμοποιείτε για τους «κακούς τρομοκράτες» και το «καλό τουρκικό κράτος» κάπου πάσχει.
Αν πάντως επιμένετε στη θέση σας, και καθώς είμαι βέβαιος ότι οι διοργανωτές της ωραίας αυτής τελετής της 28ης Σεπτεμβρίου δεν είναι άθλιοι υποκριτές και βαλτοί προβοκάτορες, θέλω να σας προσφέρω κάτι: αναλαμβάνω να καλύψω τα έξοδα των εισιτηρίων όποιου θελήσει να πάει να πολεμήσει εθελοντικά κατά των Κούρδων ανταρτών, έτσι ώστε να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο δακρύβρεχτα λόγια. Ας μην εμποδίσει η οικονομική στενότητα την έκφραση της συμπαράστασης που φανερώνει η ανακοίνωσή σας…
Κώστας Καραΐσκος,
Δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής και Διευθυντής του «Αντιφωνητή»
Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το «γκουβέρνο», και η χαμένη ευκαιρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Του Γιώργου Ρακκά

Κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο Γ. Μπουτάρης του ευχήθηκε «να κερδίσει έστω και με μια ψήφο». Ένωσε έτσι τη φωνή του, μαζί με όλους εκείνους που θεωρούν το νέο πουλέν της Μέρκελ, του Ομπάμα και του… Νταβούτογλου, ως εκλεκτό για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Από την σκοπιά της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δηλώσεις του δημάρχου θέτουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Γιατί ενταφιάζουν, υπαρκτές, ρεαλιστικές, και εφικτές προοπτικές ώστε οι δήμοι να πρωτοπορήσουν στη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.

Όχι. Ρόλος των δημάρχων δεν είναι να παρεμβαίνουν υπέρ του ενός ή του άλλου εκπροσώπου του πολιτικού κατεστημένου της χώρας, που έχει αγγίξει απροσμέτρητα βάθη παρακμής, και είναι το χειρότερο σε όλη την ιστορία του ελληνισμού. Οι τοπικοί ηγέτες δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίζουν ρόλο ανεξάρτητου υδραυλικού στο κομματικό, αποχετευτικό σύστημα της χώρας.

Αντίθετα, οι δήμοι πρέπει να παρέμβουν επί της ουσίας στα προβλήματα της χώρας, από τοπική σκοπιά, και υπό το πρίσμα ενός θεσμού, ο οποίος δεν έχει σαπίσει όσο έχει σαπίσει το κεντρικό κράτος, κι επίσης δεν έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών όσο αυτό.

Διότι, παρά την ασφυξία των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και την καταστροφική επίδραση του Καλλικράτη, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν τελεί υπό καθεστώς ξένης επιστασίας, και δεν υλοποιεί υπαγορευμένες πολιτικές. Δεν αντιμετωπίζει, δηλαδή, το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η κεντρική πολιτική σκηνή.

Αντίθετα μάλιστα, υπό την αίρεση ότι θα έχουν διοικήσεις που να διαθέτουν όραμα και εναλλακτική στρατηγική για τη χώρα, μπορούν να εφαρμόσουν μια πολιτική που βρίσκεται στον αντίποδα των κεντρικών πολιτικών του μνημονίου: Να ασκήσουν κοινωνική πολιτική επί της ουσίας, να επεξεργαστούν σχέδια για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, να συμβάλουν στην αναγέννηση των κατά τόπους εκπαιδευτικών θεσμών και σε μια πολιτιστική αναγέννηση. Από τη σκοπιά του εφικτού, η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας μπορεί να παίξει τον ρόλο θεσμού που θα πρωτοπορήσει σε μια νέα πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική άνθιση της κοινωνίας μας –ικανοποιώντας μάλιστα μια από τις πιο βαθιές αναγκαιότητες για τη βιωσιμότητά της, εκείνην της αποκέντρωσης.

Οι δήμοι μπορούν να λειτουργήσουν, ως προς τις ενότητές τους, ως άτυπα υπουργεία Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού, Τοπικής Ανάπτυξης. Και μάλιστα από την φύση του ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης επιτρέπει περισσότερη δημοκρατία και κοινωνικό έλεγχο πάνω σε αυτές τις πολιτικές –ασύγκριτα περισσότερη από το δεινοσαυρικό και ακινητοποιημένο κράτος.

Γι’ αυτό απαιτείται μια ρεαλιστική και αντιστασιακή στρατηγική, δηλαδή θεμελιωμένη πάνω στην αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Που βρίσκεται απέναντι στις γερασμένες αντιλήψεις περί «γκουβέρνου» και την καταθλιπτική βαρύτητα που αποπνέει ο κομφορμισμός του δημάρχου απέναντι στο σύστημα και ο οποίος τον σύρει σε τοποθετήσεις Ο.Φ.Α (Όπου Φυσάει ο Άνεμος).

Πρώτα και πάνω απ’ όλα, στον τόπο μας η τοπική αυτοδιοίκηση είναι κίνημα, όχι (μόνον) διεκδίκησης, αλλά κίνημα με το οποίο οι πολίτες ορίζουν τη φυσιογνωμία της καθημερινότητάς τους. Και αυτή της η ιδιότητα, που συνοδεύει τον θεσμό στη βαθιά πορεία του μέσα στην ελληνική ιστορία –μέχρι την αρχαιοελληνική άμεση δημοκρατία–, την καθιστά προνομιακό πεδίο για να διεξάγουμε μια αυθεντική επανάσταση.

Υ.Γ. Αντίθετα με όσα λέει ο δήμαρχος, ο Τσίπρας πρέπει να καταψηφιστεί όχι μόνο για τις καταστροφές που προκάλεσε η κυβέρνησή του στη χώρα. Αλλά, κυρίως, γιατί εξαπάτησε τον ελληνικό λαό –και έχει το θράσος να το παίζει και απατημένος. Αν δεν τιμωρηθεί γι’ αυτόν το λόγο στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου, η ελληνική κοινωνία θα κάνει πολύ καιρό να ξανασηκώσει κεφάλι στα πεπραγμένα των επόμενων κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από το ποιες θα είναι αυτές. Δημοκρατία σημαίνει δικαιοσύνη και σε αυτόν τον τόπο η δικαιοσύνη ορίζει ότι όποιος διέπραξε ύβρη, εν προκειμένω να περιπαίξει την ελπίδα και το αντιστασιακό αίσθημα του ελληνικού λαού για να γραπωθεί στην καρέκλα της εξουσίας, εισπράττει την νέμεση. Ας μη δολοφονήσουμε την πιο θεμελιώδη λειτουργία της δημοκρατίας, λοιπόν, στον τόπο που τη γέννησε: Γι’ αυτό και ο Τσίπρας πρέπει να χάσει, έστω και με μια ψήφο!

Πηγή "Άρδην - Ρήξη"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός


Επιτέλους να που όλοι οι Έλληνες συμφωνούμε σε κάτι! Ναι, συμφωνούμε στο ότι πιο «βουβές» εκλογές από αυτές στην χώρα μας δεν έχουν ξαναγίνει. Ο κόσμος έχει κουραστεί ψυχολογικά από τα οικονομικά μέτρα, από τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, από το ότι καλώς ή κακώς έχει πειστεί ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να του φέρει την αλλαγή που του υποσχέθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου ή ακόμη και με το δημοψήφισμα. Το θέμα όμως είναι ότι η 20η Σεπτεμβρίου έφθασε, μόλις μερικές ημέρες μας χωρίζουν από αυτή. Οπότε τι γίνεται; Θα ψηφίσει ο κόσμος ή αηδιασμένος και χωρίς να έχει ελπίδα για το μέλλον θα προτιμήσει να κάνει την Κυριακή οτιδήποτε άλλο; Και αν ψηφίσει, τι θα ψηφίσει;

Ο κύριος Τσίπρας άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά, στις εκλογές του Ιανουαρίου, και άλλα έκανε τελικά. Υπήρξαν λάθη, ερασιτεχνισμοί, κακή επιλογή προσώπων, ακόμη και στον στενό κύκλο των συνεργατών του αλλά κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησε. Αρκεί όμως αυτό, θα ρωτήσει κάποιος; Δεν αρκεί, γιατί το αποτέλεσμα πάντοτε μετράει. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που όσο και αν προσπαθήσει κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει… Αν έχεις κάνει όμως ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν όμως, όπως και να το κάνουμε έχεις πάμπολλα ελαφρυντικά.

Δηλαδή ο κύριος Σαμαράς ως πρωθυπουργός δεν πάλεψε; Η προσωπική άποψη είναι πως όχι. Αλλά ακόμη και αν πάλεψε, ένα είναι σίγουρο ότι αυτό δεν πέρασε στον κόσμο γιατί ίσως ο ίδιος είτε οι υπουργοί του «πάλευαν» να πείσουν τον λαό για το πόσο «φιλο-μνημονιακοί» ήταν!!! Προφανώς για να πετύχουν καλή βαθμολογία στην αξιολόγηση που κάνει κάθε τόσο η τρόικα! Ουδείς ενδιαφέρθηκε για να γίνουν αυτά που έπρεπε να γίνουν στην χώρα μας, δηλαδή οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Μόνον φόροι και πάλι φόροι. Α, και η μόνη «μεταρρύθμιση» που έγινε ήταν οι ομαδικές απολύσεις χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς καμία αξιολόγηση, χωρίς να έχουν κουκούτσι μυαλό όσοι τις έκαναν. Απέλυσαν τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, την δημοτική αστυνομία!!! Και ειδικά όσον αφορά την δημοτική αστυνομία βλέπουμε το χάος που επικρατεί στους δρόμους με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα…

Όσον αφορά τον τωρινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τι να σχολιάσουμε τώρα; Το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία δείχνει να μην συμφωνεί με το ποσό των 278 δισεκ. Ευρώ των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων που ανακοίνωσε τον Απρίλιο η κοινοβουλευτική επιτροπή που εξέτασε το θέμα αυτό. Όπως αναφέρει το Spiegel, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε στο περιοδικό: «Το όλο θέμα χρήζει νέας προσέγγισης. Στον τρέχοντα υπολογισμό και τις εκτιμήσεις υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα»!!! Δηλαδή πόσο πιο δουλική συμπεριφορά μπορεί να υπάρξει; Άραγε τις όποιες ενστάσεις είχε η ΝΔ γιατί δεν τις υπέβαλε στην σχετική επιτροπή της Βουλής αλλά στο SPIEGEL;

Ο κύριος Τσίπρας στην προεκλογική περίοδο αποφάσισε να παίξει πολύ γερά το χαρτί της διαφθοράς. Οι σκεπτόμενοι Έλληνες λυπούνται αφάνταστα που το κάνει τώρα και όχι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία στις αρχές του 2015. Βέβαια ο λαός μας λέει «κάλλιο αργά παρά ποτέ» αλλά όλα έχουν την σημασία τους. Άλλο να κάνεις κάτι επειδή το πιστεύεις και άλλο εξ ανάγκης, επειδή δεν έχεις άλλο δρόμο πλέον… Ίσως αν ο κύριος Τσίπρας από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας είχε δείξει τις προθέσεις του με απτές πράξεις για το θέμα της διαφθοράς, της διαφάνειας, της μεγάλης φοροδιαφυγής τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά και για τον ίδιο και για την χώρα.

Ο κύριος Μεϊμαράκης τώρα για την διαφθορά τι να πει; Να πει ότι έβαλε υποψήφιο τον κ. Μιχελάκη που κατηγορείται ότι έκανε ερωτήσεις στην Βουλή με αμοιβή για λογαριασμό επιχειρηματία; Που ο Θεός να τον έκανε και επιχειρηματία τον κύριο αυτό; Είναι ένοχος; Φυσικά και όχι γιατί δεν έχει κριθεί τελεσίδικα από την δικαιοσύνη. Όμως το να βάζει ένα κόμμα υποψήφιο παρότι εκκρεμεί δικογραφία για παθητική δωροδοκία κάτι δείχνει… Εκτός και αν ο κ. Μιχελάκης είναι ο Αϊνστάιν της πολιτικής και τον έχει τόσο ανάγκη το κόμμα της Συγγρού και η Ελλάδα!!! Πάντως εμείς δεν έχουμε καταλάβει κάτι τέτοιο!

Και βέβαια καλόν θα ήταν όλοι οι πολιτικοί να δώσουν το «Πόθεν Έσχες» τους, αυτό της πρώτης φοράς που μπήκαν στην πολιτική και το τελευταίο, για να δούμε την αύξηση της περιουσίας τους… Δεν μπορεί άνθρωποι που στην αρχή της πολιτικής τους σταδιοδρομίας δεν είχαν ούτε χρήματα για να πάνε ολιγοήμερες διακοπές και να ευχαριστούσαν οικογενειακό φίλο που τους φιλοξενούσε στο ξενοδοχείο του στο Σούνιο και σήμερα να έχουν και εμείς δεν ξέρουμε πόσα ακίνητα και μάλιστα να μέμφονται και τον κο Φλαμπουράρη για το θέμα με την εταιρεία του!!! Και καλόν θα ήταν επίσης να υπάρχουν ούτε υποψίες κατηγορίας εναντίον τους για εξοπλισμούς, βίλες, σχέσεις με «επιχειρηματίες»…

Και φυσικά κάθαρση, διαφθορά, διαφάνεια, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του λαού προς τους πολιτικούς δεν γίνεται με συμψηφισμό σκανδάλων. Κάνατε εσείς αυτά… Ναι αλλά και εσείς κάνατε εκείνα, λέει η άλλη πλευρά. Σκάνδαλα δε τύπου Φλαμπουράρη είναι δυστυχώς της πλάκας για να το γράψουμε λαϊκά. Γιατί ο διαγωνισμός και η κατοχύρωση του έργου έγινε τον Νοέμβριο του 2014… Αν κάποιος «μπάζει» σε αυτή την υπόθεση είναι ο κ. Τατούλης ο οποίος φαίνεται ότι έβλεπε πολύ μπροστά… Πιθανά δε να σκέφθηκε αυτό που ήξεραν όλοι. Ότι ερχόταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλησε και εκείνος σαν καλός πολιτικός, με τεράστια πολιτική πείρα, να «γλυκάνει» από πριν αυτούς που ανέβαιναν στην εξουσία. Το για ποιον λόγο θα τον ξέρει μόνον εκείνος…

Επίσης δεν είναι θέμα σε καμία περίπτωση το ότι τα παιδιά του κου Τσίπρα πάνε σε ιδιωτικά σχολεία. Αυτός είναι άκρατος λαϊκισμός… Τα παιδιά του κ. Σαμαρά γιατί πήγαιναν στο Κολλέγιο; Το παιδί της πρώην ΓΓ του ΚΚΕ γιατί πήγε στο Κολλέγιο; Ο κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του και είναι λογικό. Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλά δημόσια σχολεία. Για σκεφθείτε τα παιδιά του κου Τσίπρα να πήγαιναν σε δημόσιο σχολείο και το σχολείο αυτό «κατά σύμπτωση» να είχε καλυμμένες όλες τις θέσεις δασκάλων, καθηγητών κλπ. Μετά τι θα λέγαμε; Α, τον μπήξα, τον δείξα, που φροντίζει μόνο το σχολείο για τα παιδιά του και 272 σχολεία δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές; Μην τρελαθούμε…

Εμείς πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αποδείξει στον Ελληνικό λαό ότι «άλλαξε»… Τις κουτσαβάκικες τακτικές, τις μαγκιές, το «παιδιά εγώ είμαι λαϊκούρα» και τέτοιου τύπου πολιτικές, για να απαντήσουμε με ανάλογο ύφος, ο λαός δεν τις χάφτει πια! Γιατί με την Νέα Δημοκρατία το μέλλον είναι σαφές… Το μόνο που θα αμφισβητήσει ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι οι Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και για όλα τα άλλα θα λέει ότι τα συμφώνησε ο κος Τσίπρας άσχετο αν τα ψήφισε και εκείνος πρώτος. Χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει όπως μας είπε!!!! Με τον κο Τσίπρα μπορεί και όχι! Με την έννοια ότι έπαθε και έμαθε και ίσως τώρα να είναι πιο «σοφές» οι επιλογές του και σε πρόσωπα, και σε τακτικές και πάνω από όλα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για την διαφθορά. Και μπορεί να θελήσει να «αποκαταστήσει» το πρόσωπο για το ότι αναγκάστηκε να υπογράψει μνημόνιο, με ισοδύναμα, με ελαφρύνσεις προς τους ασθενέστερους κλπ! Εμείς να δεχθούμε για τον διάλογο ότι ο κύριος Τσίπρας τα έκανε θάλασσα σε όλα!!! Ουδείς μπορεί να του αρνηθεί όμως το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ καλό αν θέλετε, που είναι το θέμα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ… Γιατί πλέον φθάσαμε στο σημείο που όλοι παραδέχονται ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Και αν μην ξεχνάμε και αυτά που έχουν γραφεί κατά καιρούς και ίσως αποτελέσουν και την λύση του προβλήματος μας. Θα πρέπει πρωτίστως να μεταρρυθμιστεί το Ελληνικό δημόσιο, να γίνουν όλα αυτά που έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας και μετά απλώς να «απαιτήσουν οι Έλληνες ηγέτες τον υπολογισμό του χρέους βάση του Διεθνούς Πρότυπου Λογιστικής του Δημόσιου Τομέα (IPSAS), και να εφαρμόσουμε τα πρότυπα IPSAS στην χώρα, για να τονωθεί η εμπιστοσύνη, οι επενδύσεις και η πολιτική σταθερότητα» όπως είχαν γράψει οι New York Times τον Ιανουάριο του 2015! Εδώ πρέπει απλά να αναφέρουμε ότι 31/12/2013 το Χρέος της χώρας μας με βάση την Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν 175% ενώ με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα IPSAS/IFRS μόλις 18%!!!!

Μάλιστα είναι ντροπή για την Ελλάδα αλλά και για την ΕΕ και την Ευρωζώνη οι δηλώσεις του εκπροσώπου του fund Japonica Partners ότι «Είναι σοκαριστικό να μαθαίνουμε ότι ύστερα από 15 χρόνια στην Ευρωζώνη, η ελληνική κυβέρνηση δεν δημοσιεύει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καν ελεγμένο ισολογισμό. Και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναφέρει αριθμούς, που από άποψη διαφάνειας και διακυβέρνησης, είναι συγκρίσιμοι με εκείνους που παράγονται με τη χρήση λογιστικών συστημάτων σύμφωνα με την απλογραφική μέθοδο, τα οποία συστήματα όπως είναι γνωστό δημιουργούν υψηλά επίπεδα διαφθοράς και είναι αναποτελεσματικά».

Αυτός που θα αλλάξει την εν λόγω διεφθαρμένη κατάσταση θα πρέπει και να κυβερνήσει την χώρα μας και να κερδίσει και τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ποιος άραγε μπορεί να το πετύχει αυτό;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κι αφού ανέστησε, έσωσε από βέβαιο θάνατο το ''παλιό'', αυτό απ' το οποίο θα ξεμπερδέψει, λέει,  στις 20 Σεπτέμβρη, τώρα είναι έτοιμος να κάνει το Μεγάλο Κόλπο, αυτό που του ανατέθηκε πακέτο με το νέο μνημόνιο: 

Να εξαφανίσει το 62% του ''ΟΧΙ''.

Αυτή η τεράστια προίκα του λαού μας, το μόνο σωστό που έγινε τους τελευταίους 8 μήνες
(έγιναν κι οι εκατό δόσεις μπας και αναπνεύσει λίγο ο πολίτης, αλλά αυτές τις πήραν ήδη πίσω με πονηρά κόλπα και εκ των υστέρων προϋποθέσεις, κατ΄εντολή κι αυτές των τοκογλύφων-αφεντικών), αποτελεί καρφί στο μάτι τής νεοναζιστικής γερμανοκρατούμενης ''Ενωμένης Ευρώπης'' και ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, ή να φανεί πως εξαφανίστηκε.
     
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ 
ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΣΗΚΩΣΕ ΚΕΦΑΛΙ 
ΣΤΟΝ ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Έτσι, την επαύριο των εκλογών οι αλήτες των μνημονίων -όλοι οι αλήτες, όλων των μνημονίων- θα αθροίσουν τα δικά τους ποσοστά, και με την αναίδεια που τους διακρίνει θα μας πουν: 
''Ορίστε! Πού είναι το 62% σας; Αφού η πλειοψηφία του λαού ψήφισε εμάς, αυτομόλησε και συμφωνεί με την πολιτική των μνημονίων!'' 
Τρέφονται από τις σάρκες μας και ελπίζουν να σωθούν με την καταστροφή μας
Και το κακό είναι πως θά 'χουν εν μέρει δίκιο!
Γιατί τούτες οι εκλογές είναι οι πιό ύπουλες οι πιό π@ύστικες των μνημονιακών χρόνων. 
Δεν τους φτάνει να μας εξαχρειώσουν, να μας πάρουν τα σπίτια, να μας κάνουν σκλάβους μέσα στην ίδια μας την πατρίδα... 
Θέλουν να μας εξαχρειώσουν και ψυχολογικά, και ηθικά, να φανεί πως συμφωνούμε, πως όλα έγιναν με την σύμφωνη γνώμη μας...

ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...
Σαν μονόδρομο προς την σωτηρία της χώρας... 
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΕΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ.  

Θέλουν να δημιουργήσουν το τέλειο πολιτικό έγκλημα, όπου θύτης και θύμα είναι το ίδιο πρόσωπο, άξιο της μοίρας του, άξιο της καταστροφής του.

Σ' αυτή την παγίδα που στήθηκε τόσο έντεχνα από επαγγελματίες δολοφόνους λαών, ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να πέσει, και είναι σίγουρο πως θα πέσει την Κυριακή των εκλογών.

Όσοι μείνουν, όσοι μείνουμε απ' έξω, θα έχουμε την ευθύνη να ξαναρχίσουμε απ΄την αρχή...
 • Να ανασύρουμε και τους άλλους που έπεσαν στην παγίδα...
 • Να ξαναστηθούμε στα αντιμνημονιακά πόδια μας...
 • Να σταθούμε δυνατοί κόντρα στην Παγκοσμιοποίηση (του φασισμού του χρήματος) και στους νεοναζί της Νέας Τάξης Γερμανικών Πραγμάτων στην Ευρώπη. 
Καλό κουράγιο αδέλφια!...  

Υ.Γ.  Χάρρυ Χουντίνι: (1874-1926), πραγματικό όνομα Έρικ Βέις (Erik Weisz), ήταν Ούγγρος μάγος, καλλιτέχνης των αποδράσεων και διασκεδαστής.

 

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Γερμανία να κερδίζει και όλοι οι άλλοι ας πάνε να χρεωκοπηθούν...

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Μια ακόμη επίδειξη δύναμης και απόλυτης κυριαρχίας στους ηθελημένα υπόδουλους λαούς της Ευρώπης, έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο άτυπο Γιουρογκρούπ στο Λουξεμβούργο, συνεπικουρούμενος από τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Bundesbank Γενς Βάιντμαν.

Δήλωσε κάθετα αντίθετος στα σχέδια που εκπορεύονται από Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Παρίσι και που προβλέπουν εμβάθυνση της ΟΝΕ μέσω ανάληψης μεγαλύτερων χρηματοοικονομικών κινδύνων και μεταβίβασης πόρων.

«Πρώτα θα επιβάλουμε μεγαλύτερη πειθαρχία στις αγορές χρέους, με συντεταγμένες διαδικασίες για χρεοκοπίες κρατών και διασώσεις τραπεζών, όπου οι ιδιώτες πιστωτές θα αναλαμβάνουν μεγαλύτερο βάρος προτού εμπλακούν οι φορολογούμενοι και στη συνέχεια θα ανοίξει η συζήτηση για αμοιβαιοποίηση κινδύνων»,διεμήνυσε ο Γερμανός παντοκράτωρ της ΕΕ.

Στην ΕΕ δεν υπάρχουν όργανα που να αποφασίζουν έστω ετσιθελικά. Τα πάντα πρέπει να εξυπηρετούν το κέρδος και τον σκοπό της Γερμανίας. Η πειθαρχία στις αγορές χρέους είναι δεδομένη και αποδεικνύεται από τους κολαούζους κράτη που ακολουθούν την Γερμανία. Όμως το καμπανάκι για χρεοκοπίες κρατών και διασώσεις τραπεζών, χτυπάει ακόμη μια φορά για την αποικία Ελλάδα. Μπορεί η Γαλλία στον απόηχο της διάσωσης της Ελλάδας τον Ιούλιο να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον διάλογο που έχει ανοίξει για την ολοκλήρωση της ΟΝΕ, καταθέτοντας (διά του υπουργού Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ) σχέδια για υπουργείο Οικονομικών της Ευρωζώνης με αυτόνομο προϋπολογισμό και διευρυμένες αρμοδιότητες. Αλλά υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο κυρίαρχο Σόιμπλε.

Το συμφέρον της Γερμανίας

Όπως μαθαίνουμε από τους Financial Times και την Handelsblatt προτεραιότητα της Γερμανίας είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα περιορίζει τα δικαιώματα των επενδυτών σε κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης, ώστε να σηκώσουν το βάρος αναδιάρθρωσης χρέους υπερχρεωμένων κρατών και θα καθιστά ευκολότερο στις αρχές να επιβάλλουν ζημίες στους πιστωτές τραπεζών που καταρρέουν.

Εν ολίγοις την ζημιά θα την πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι για να μην επηρεαστεί ούτε σέντσι Γερμανικό. Δεν έχει σημασία πως μέχρι χτες δάνειζαν ασύστολα οι Γερμανικές τράπεζες, εκείνο που θέλουν να εξασφαλίσουν είναι η πληρωμή της χασούρας από άλλους.

Πρότειναν συγκεκριμένα διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι στα κρατικά ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης θα περιλαμβάνεται όρος που θα αναγκάζει όλους τους ομομολογιούχους να συμμετέχουν σε ένα πιθανό «κούρεμα» του χρέους. Μόλις η «προβληματική» χώρα λάβει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), θα πρέπει να «παρατείνονται αυτόματα» οι λήξεις των ομολόγων της και να γίνεται ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους της από το ΔΝΤ.

Θα ήταν καλύτερα έβαζαν και μια φωτογραφία της Ελλάδας στην πρόταση, γιατί η "προβληματική" χώρα ήδη υπάρχει και πρέπει να διασφαλιστούν τα συμφέροντα μιας και μόνης χώρας, της Γερμανίας.

Η Γερμανία απαιτεί (πάντα δημοκρατικά) επίσης να αλλάξουν οι κανόνες για τα κρατικά ομόλογα που δεν θα πρέπει πλέον να θεωρούνται επενδύσεις μηδενικού κινδύνου (risk-free) και να υποχρεωθούν οι τράπεζες να διακρατούν περισσότερα κεφάλαια για να μπορούν να διαχειριστούν τυχόν ζημίες από κρατικά ομόλογα και να περιοριστεί η χρήση των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων για τον υπολογισμό των ιδίων κεφαλαίων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών.

Ακόμη και το μαντήλι από τον σφαγμένο λαιμό σας θα το πλύνετε πληρώνοντας και το απορρυπαντικό.

Τι θέλουν οι Γερμανοί

Επειδή πρέπει να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, και επειδή βλέπουν παντού εχθρούς που επιβουλεύονται τα πλούτη που προσπόρισαν από την εποχή των στρατοπέδων συγκέντρωσης, θέλουν να ορίζουν τα σχέδια για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης της Ευρωζώνης μέσω θέσπισης πανευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης των καταθέσεων. Επειδή πιστεύουν πως όλο αυτό γίνεται για υφαρπάξουν χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για τη διάσωση προβληματικών τραπεζών οι άλλοι λαοί της ΕΕ.

Βέβαια, όλα αυτά γίνονται για την επίδειξη δύναμης της Γερμανίας διότι σε κανένα επίπεδο, πολιτικό ή οικονομικό δεν κουνιέται φύλλο. Αν εξαιρέσουμε την Μ. Βρετανία οι υπόλοιποι χορεύουν στον ρυθμό του Βερολίνου που όπως είναι φυσικό γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του αποφάσεις, εκλογές και κυβερνήσεις στην ΕΕ.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός

Απορροφημένοι από τις «ειδικές ανάγκες» του εγχώριου προεκλογικού πολιτικού σκηνικού, οι ηγέτες των κομμάτων που θεωρούν την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου «ανειλημμένη δέσμευση της χώρας», μάλλον δεν άκουσαν -ή προσποιήθηκαν ότι δεν άκουσαν- τους δανειστές. Οι οποίοι «μιλάνε» όσο πιο καθαρά γίνεται, διαμηνύοντας αυτά που πρέπει να διαμηνυθούν. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για «παράλληλο πρόγραμμα» προς τρίτο μνημόνιο, δήλωσαν, αλλά οι κ. Μεϊμαράκης (λιγότερο αυτός) και Τσίπρας (περισσότερο, λόγω αριστερών πιέσεων) συνέχισαν να λένε για «επαναδιαπραγμάτευση» ο πρώτος και για «παράλληλο πρόγραμμα» και «εξισορροπητικές πολιτικές» ο δεύτερος.

Το μόνο που απομένει για να γίνει, είναι να προσδιοριστούν συγκεκριμένα τα μέτρα που απαιτούνται για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του μνημονίου, δήλωσαν, αλλά μάλλον κανείς δεν άκουσε – ή προσποιήθηκε πως δεν άκουσε. Αν και αυτή τη φορά δεν υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, οι δανειστές θα αντιδράσουν διαφορετικά, δήλωσε ο κατά κανόνα λιγότερο επιθετικός με την Ελλάδα Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ. Κανέναν δεν απασχόλησε στα σοβαρά τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό το «διαφορετικά».

Τις τελευταίες δύο μέρες, λοιπόν, τα ρεπορτάζ αποκαλύπτουν τι θα μπορούσε να σημαίνει «διαφορετικά»: Πρώτον, ξεχάστε τη δόση των 3 δισ. ευρώ, και δεύτερον, οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες έχουν κεφαλαιακές ανάγκες που ίσως προσεγγίσουν τα 20 δισ. ευρώ… Μήπως τώρα κάποιοι θα «προσέξουν» καλύτερα τι ακριβώς «λένε» οι δανειστές το τελευταίο διάστημα;

Βεβαίως, όλοι οι έστω και λίγο υποψιασμένοι Έλληνες και Ελληνίδες γνωρίζουν ότι υπάρχει πολιτικός λόγος για προεκλογικές ανάγκες και προεκλογική χρήση που απέχει από τις μετεκλογικές πράξεις. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη καλύτερα οι δανειστές. Για να «μιλούν» όμως τόσο ξεκάθαρα, κάτι έχουν διαπιστώσει. Και αυτό που έχουν διαπιστώσει, είναι το εξής: ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα είναι ακόμη εγκλωβισμένο σε αριστερές πιέσεις, οι οποίες μάλιστα εκπροσωπούνται και στο κόμμα και τα ηγετικά του κλιμάκια. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη ανάγκη θωράκισης των αριστερών του πλευρών με αφηγήσεις περί «παράλληλου προγράμματος» κ.λπ. Ωστόσο, ανησυχούν ακόμη περισσότερο για την πολιτική υποχώρηση που σηματοδοτεί το «δεν συγκυβερνούμε με τη ΝΔ γιατί εκφράζει το παλιό», όπως και οι κορόνες που συνδέουν το «παλιό» (άρα και τη ΝΔ) με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Μπορεί το «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» να έχει αποδυναμωθεί εξαιρετικά ύστερα από τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ (πόσο, θα το μάθουμε από το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας), αλλά η επάνοδος του Αριστερά – Δεξιά, που τείνει να γίνει μια νέα δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους του, είναι πολύ ανησυχητικό γι’ αυτούς. Διότι, όπως έχουμε ξαναγράψει, γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στο «μεγάλο συνασπισμό» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μπορεί να αντέξει τους κραδασμούς από την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου. Δεν αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, χρειάζεται να πέσουν όλα τα πολιτικά ταμπού που ορίζουν την «ανωριμότητα» της πολιτικής σκηνής και τη δύναμη του «λαϊκισμού» στην Ελλάδα. Δεν θεωρούν σταθερή πολιτική λύση να κυβερνήσει η ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί σε θέση αντιπολίτευσης. Εξίσου, αν όχι ακόμη περισσότερο, δεν θεωρούν σταθερή πολιτική λύση να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι και να μείνει η ΝΔ εκτός.

Δεν θέλουν προεκλογικές δεσμεύσεις ενάντια στη μετεκλογική προοπτική του «μεγάλου συνασπισμού». «Μιλούν» λοιπόν ενάντια σε ό,τι θα μπορούσε να την υπονομεύσει. Και δεν περιορίζονται σε αυτό: υπομιμνήσκουν ότι έχουν τα μέσα να επιβάλουν τις απαιτήσεις τους: τις δανειακές δόσεις, αλλά και την εκκρεμούσα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών…

Είναι τόσο «εύγλωττο» ώστε κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ειπώθηκε…

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η δήλωση στις 14 Σεπτεμβρίου του το Νο2 του ρωσικού κολοσσού Gazprom, Αλεξάντερ Μεντεβέντεφ, ότι η Ρωσία σταματά κάθε διαδικασία προώθησης της κατασκευής του αγωγού Türkstream που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια μέσω Ελλάδας στην Ευρώπης, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία, φαίνεται πως προκάλεσε αναστάτωση στην Άγκυρα και τώρα οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιστρέφουν το αρνητικό κλίμα που έχει επικρατήσει για τον αγωγό αυτό.

Οι ενστάσεις της ρώσικης πλευράς είχαν γίνει έντονες μετά την συμφωνία που υπογράφτηκε στα τέλη Ιουλίου μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, γνωστή σαν συμφωνία του Ιντζιρλίκ, που προβλέπει την κοινή στρατιωτική δράση για την δημιουργία ζωνών ασφαλείας μέσα στο συριακό έδαφος, στην ουσία όμως για την επιχείρηση ανατροπής του προέδρου Άσαντ.

Πέραν τούτου η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι ο αγωγός αυτός που θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου, έχει σκοντάψει, καθώς η ρωσική αίτηση που έχει σταλεί από τις αρχές Ιουλίου στην Άγκυρα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής έχει μείνει αναπάντητη. Για τον λόγο αυτό η υπόθεση παραμένει στις καλένδες. Η τουρκική πλευρά δικαιολόγησε την καθυστέρηση γιατί δεν μειώνουν οι Ρώσοι την τιμή του φυσικού αερίου που εξάγουν στην Τουρκία. Συγκεκριμένα η τουρκική BOTAŞ, ( τουρκική Ανώνυμη εταιρεία αγωγών και μεταφοράς πετρελαίου), ζήτησε από την Ρωσία την μείωση της τιμής του φυσικού αεριού που εισάγει η Τουρκία από την Ρωσία κατά 10.25% χωρίς να λάβει καμία απάντηση.

Παράλληλα η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει πως είναι υπηρεσιακή και δεν μπορεί να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία. Σε αυτό όμως οι Ρώσοι αντιτείνουν το επιχείρημα γιατί τότε η τουρκική υπηρεσιακή κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με τους Αμερικανούς για την χρήση του Ινζιρλίκ σε αεροπορικές επιδρομές στην Συρία. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στην αραβική εφημερίδα El Ahram, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Dimitri Medvedef, που βρέθηκε στην Αίγυπτο στις 6 Αυγούστου στα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ καταδίκασε την συμφωνία ΗΠΑ Τουρκίας για κοινή επέμβαση στην Συρία καθώς και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο βόρειο Ιράκ σε θέσεις των Κούρδων από την Τουρκία

Τώρα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρόεδρος της «Διεθνούς Ένωσης Οικονομίας της Ενέργειας», Τούρκος, Gürkan Kumbaroğlu, δήλωσε πως δεν πρέπει καμία αιτία να καθυστερήσει την κατασκευή του αγωγού αυτού ούτε η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία, ούτε το τουρκικό αίτημα για μείωση των τιμών του φυσικού αερίου από την Ρωσία. Ο Gürkan Kumbaroğlu κάλεσε τις δυο πλευρές να επισπεύσουν τις διαπραγματεύσεις τόσο στο τεχνικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο για να επιταχυνθεί η κατασκευή του αγωγού, που θα επιφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη στην τουρκική οικονομία που ήδη δοκιμάζεται από μια αυξάνουσα ύφεση, ενώ η ανεργία χτυπάει «κόκκινο».

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου