Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Ιουλ 2016

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ερντογάν 
ζήτησε άσυλο στην Γερμανία! 

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, το βράδυ της Παρασκευής 15/7/2016, μέρος του τουρκικού στρατού προχώρησε σε ένοπλη κίνηση κατάληψης της εξουσίας στην Τουρκία. Κατά τα φαινόμενα η μετακύλιση της Τουρκίας στο βαθύ Ισλάμ δεν γίνεται δεκτή  από τους ανώτατους και ανώτερους στρατιωτικούς, μερίδα των οποίων είχε προγραμματίσει να "αποκεφαλίσει" ο Ερντογάν στις επικείμενες στρατιωτικές κρίσεις.

Δυνάμεις του τουρκικού στρατού έχουν περικυκλώσει την Κωνσταντινούπολη. Ακούγονται πυροβολισμοί στην Άγκυρα, ενώ τουρκικά άρματα μάχης έχουν βγει στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και πολεμικά ελικόπτερα και αεροπλάνα πετάνε στον ουρανό της Άγκυρας. Όλες οι γέφυρες του Βοσπόρου έχουν αποκλειστεί από τον τουρκικό στρατό, ενώ η τουρκική κρατική τηλεόραση και το κρατικό ραδιόφωνο έπαυσαν τη λειτουργία τους. Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα η Αστυνομία έχει καλέσει όλο το προσωπικό στις αστυνομικές εγκαταστάσεις όπου συλλαμβάνονται από τον τουρκικό στρατό, ενώ ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.
Συνεχείς εκρήξεις ακούγονται από το στρατόπεδο ειδικών δυνάμεων στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης το οποίο βάλλεται από πολεμικά ελικόπτερα. Περίπου στις 12.50 μ.μ. ακούστηκε πολύ ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα στο κεντρικό κτίριο της Αστυνομίας.

Ανακοινώθηκε πως έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος και απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως υπάρχει ουσιαστική επιχείρηση κατάληψης της εξουσίας με απόπειρα πραξικοπήματος και υποστηρίζεται από πάρα πολλούς στρατιωτικούς.
Σύμφωνα με το CNN Turk υπάρχει ομηρία στο στρατηγείο στρατού στην Άγκυρα. Μεταξύ των ομήρων είναι και ο αρχηγός του στρατού στην Άγκυρα. Επίσης, έχουν κλείσει όλα τα σύνορα στην Τουρκία.

Κι ενώ η Δαμασκός πανηγυρίζει, την ίδια στιγμή στην πλατεία Ταξίμ συγκεντρώνονται τούρκοι πολίτες που τους διαλύει ο τουρκικός στρατός... και οι κουρδικές περιοχές δήλωσαν στους πραξικοπηματίες πως δεν θέλουν τουρκικό στρατό στις περιοχές τους... τη στιγμή που οι μηχανές ΑΤΜ των τραπεζών έχουν αδειάσει σχεδόν σε ολόκληρη την Τουρκία...

"Τα γεγονότα δεν θα βλάψουν την τουρκική δημοκρατία" δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Γιλντιρίμ, συνεχίζοντας με την σοκαριστική δήλωση "βρίσκεται στρατιωτικό πραξικόπημα σε εξέλιξη, δεν συμμετέχει ο αρχηγός του Στρατού και οι δυνάμεις ασφαλείας θα απαντήσουν με βία σε όσους ασκούν βία και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά". Αξίζει να σημειωθεί μία περίεργη δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού, στην οποία φέρεται να δήλωσε πως "αν χρειαστεί θα υπάρξει θάνατος"... χωρίς να διευκρινήσει ποιός θα είναι το θύμα...


Το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη έχει αποκλειστεί από άρματα μάχης, ενώ σημειώνονται μάχες και κυκλοφορούν πολλά ασθενοφόρα.
Την ίδια στιγμή (περί τις 11.30 μ.μ.) γίνεται επιχείρηση κατάληψης του προεδρικού μεγάρου από τον τουρκικό στρατό, ενώ υπάρχουν αναφορές για επιχειρήσεις ελικοπτέρων κατά στόχων.
Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια στην εξουσία, μεγάλα τμήματα του στρατεύματος αποτελούνται πλέον από ισλαμιστές, οπότε το ενδεχόμενο εμφυλίου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, αφού η πρώτη στρατιά φαίνεται να στηρίζει τον Ερντογάν, όπως και ο αρχηγός του ναυτικού και ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων.
Ο δήμαρχος της Άγκυρας με μήνυμά του στο twitter καλεί τους τούρκους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να επιτεθούν στον στρατό για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση.

Το πρακτορείο Reuters ανακοινώνει πως "ο τουρκικός στρατός ανέλαβε την εξουσία στην Τουρκία", ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού όλες οι διπλωματικές σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν, και η παρέμβασή του έγινε για να προστατευθούν τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των τούρκων πολιτών.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν σειρά μέσων ενημέρωσης εντός και εκτός Τουρκίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει "εξαφανιστεί" από τις 8 Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης γνωστοποιήθηκε πως ο Ερντογάν βρίσκεται σε διακοπές στην Αλικαρνασσό ή την Μαρμαρίδα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι καλά στην υγεία του και τελεί υπό προστασία, σύμφωνα με το Stratfor...
Πάντως, σε απόπειρα "διαγγέλματος" του Ερντογάν μέσω του Skype που μετέδιδε το CNN Turk, υπήρξε διακοπή, γεγονός που αποδεικνύει πως οι πραξικοπηματίες έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τις τουρκικές τηλεπικοινωνίες. Στο σύντομο διάγγελμά του ο πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε πως θα πληρώσουν με υψηλό τίμημα οι υπεύθυνοι, ενώ κάλεσε τους τούρκους πολίτες να βγουν στους δρόμους για να αντισταθεί στην κατάληψη της εξουσίας από τους στρατιωτικούς, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει ως υπαίτιο τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Η γενικότερη εντύπωση από τις δηλώσεις του Ερντογάν είναι πως δεν έχει τον έλεγχο, ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ερντογάν ζήτησε άσυλο από την Γερμανία η οποία του αρνήθηκε να προσγειωθεί σε γερμανικό αεροδρόμιο!...

Το πλέον σημαντικό τμήμα του πραξικοπήματος αφορά το μέγεθος του στρατιωτικού τμήματος που συμμετέχει στο πραξικόπημα. Κι αυτό επειδή ένα σημαντικό κομμάτι του τουρκικού στρατού βρίσκεται στη βορειο-ανατολική Τουρκία, είτε σε επιχειρήσεις καταστολής των Κούρδων είτε σε θέσεις μάχης στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας - Συρίας και Τουρκίας - Ιράκ.

Η γραπτή ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου αναφέρει τα εξής: "Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν πλήρως την διακυβέρνηση της χώρας με σκοπό την επανεγκατάσταση της συνταγματικής τάξης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, για να κυριαρχήσει πάλι στην χώρα η προτεραιότητα των νόμων και να διασφαλιστεί πάλι η διαταραχθείσα τάξη. Όλες οι διεθνείς συμφωνίες και δεσμεύσεις μας διατηρούν την εγκυρότητα τους. Ευχόμαστε να συνεχιστούνε οι καλές μας σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου".

Περίπου στη 1 μ.μ. ο στρατός αποχώρησε από το αεροδρόμιο Ataturk, με αποτέλεσμα μεγάλο πλήθος κόσμου - οπαδών του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν να κινείται πανηγυρίζοντας προς τα εκεί, την ίδια περίπου στιγμή που ο Αμπντουλάχ Γκιουλ (πρώην πρόεδρος της Τουρκίας) καλούσε -μέσω του διαδικτύου- τους πραξικοπηματίες να καταλάβουν το λάθος τους και να αποχωρήσουν...
Ταυτόχρονα οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος κινούνται προς την πλατεία Ταξίμ αλλά και προς τις γέφυρες του Βοσπόρου όπου ο βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυρά του στρατού.
Αναμένεται να υπάρξει και η εμφάνιση των ισλαμιστών, αλλά και των τζιχαντιστών που δέχθηκαν την φιλοξενία και την προστασία του Ερντογάν.
Ισχυρές μάχες γίνονται γύρω από το κτίριο της ΜΙΤ.
Μετά την έκκληση Ερντογάν, Νταβούτογλου και Γκιουλ οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ βγαίνουν στους δρόμους, ενώ την ίδια στιγμή ιμάμηδες από τα τζαμιά καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να αντισταθεί στο πραξικόπημα.
Μία από τις γέφυρες του Βοσπόρου έχει πέσει στα χέρια των πολιτών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πολίτες έχουν καταλάβει άρματα μάχης.
Όπως μετέδωσε το Reuters, άρματα μάχης άνοιξαν πυρ προς το τουρκικό κοινοβούλιο.
Μετά τη 1 μ.μ. φήμες στην Τουρκία ανέφεραν πως ο Ερντογάν διαφεύγει αεροπορικώς με την οικογένειά του στο Κατάρ μέσω Τεχεράνης..., ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως κατευθύνεται προς τη Ρώμη ή το Λονδίνο!

Καταγράφοντας την προβληματική σχέση των ΗΠΑ με τον Ερντογάν (όχι με την Τουρκία), μπορούμε να υποθέσουμε πως οι εξελίξεις αρχικά δεν βρίσκουν εχθρικές ή αδιάφορες τις ΗΠΑ, οι οποίες όμως το βράδυ περίπου στις 2 μ.μ. φέρονται με δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού να στηρίζουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Τουρκίας... αφού είχε προηγηθεί η απελευθέρωση του Α' ΓΕΕΘΑ και η κατάρριψη ενός ελικοπτέρου των πραξικοπηματιών από ένα μαχητικό F-16 και ο αρχηγός της τρίτης στρατιάς δήλωνε την πίστη του στη νόμιμη κυβέρνηση, την δημοκρατία, τη λαϊκή βούληση και το Κοινοβούλιο...
Περίπου στις 2 μ.μ. όλα δείχνουν πως το πραξικόπημα απέτυχε. Όμως ένα τεράστιο ερώτημα δημιουργείται στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας, αφού ο Ερντογάν φέρεται να επέλεξε την προσωπική του ασφάλεια και εγκατέλειψε τη χώρα, στην πλέον κρίσιμη στιγμή... Και μπορεί ο Ερντογάν να επιστρέψει πανίσχυρος και με σκληρές διαθέσεις, όμως το στίγμα θα τον ακολουθεί σε μία περίοδο αστάθειας με πολλά χαρακτηριστικά εμφυλίου...

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε να αποφευχθεί η αιματοχυσία στην Τουρκία και τα όποια πολιτικά ζητήματα υπάρχουν να διευθετηθούν εντός του πλαισίου του Συντάγματος της χώρας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας προέτρεψε τους γάλλους υπηκόους στην Τουρκία να μην κυκλοφορούν στους δρόμους εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο Κε ντ' Ορσέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Ελληνικό Πεντάγωνο βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό, ενώ από τις 10.30 έχει ενημερωθεί από τον διοικητή της ΕΥΠ (πριν από ένα χρόνο είχε αποσύρει όλο το προσωπικό από την Τουρκία με αποτέλεσμα να αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό από που πληροφορείται τα διαδραματιζόμενα στην Τουρκία), τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση όσο και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.
Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ανακαλούνται όλες οι άδειες του στρατιωτικού προσωπικού στην Ελλάδα.
Το ζητούμενο για την Ελλάδα, σε περίπτωση που το πραξικόπημα στην Τουρκία ολοκληρωθεί επιτυχώς, είναι ο τρόπος που  η νέα τουρκική ηγεσία θα επιλέξει για να συσπειρώσει τους τούρκους πολίτες γύρω της και να απομακρύνει την οποιαδήποτε "διάθεση" αντιστροφής του πραξικοπήματος.

Συνεχείς ανανεώσεις...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η ισλαμική τρομοκρατία δεν είναι ανίκητη, αλλά... βολική! 
Ισλάμ: Θα αποφασίσει επιτέλους η Δύση να το αντιμετωπίσει ή θα πορευτεί ανεύθυνα και θα υποταχθεί...;
Πολιτικοί και μυστικές υπηρεσίες "ανίκανοι" να αντιμετωπίσουν συντονισμένα την ισλαμική τρομοκρατία

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το χτύπημα του «μοναχικού λύκου» στη Νίκαια της Γαλλίας ήρθε να μας θυμίσει, αλλά κυρίως, να μας τονίσει, πως το πρόβλημα της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι εδώ, υπάρχει, δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς και θα συνεχίσει να μας απασχολεί εάν δεν αποφασιστούν άμεσες δράσεις που θα οδηγήσουν στην αισθητή μείωσή του, αφού κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την δολοφονική μεμονωμένη δράση κάποιου φανατικού…

Το νέο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα έτρεξε να το «ενστερνιστεί» το ISIS. Και στο σημείο που σήμερα βρίσκεται, ακόμη και εάν δεν ήταν «κατευθυνόμενο», αποτελεί ένεση τρομοκρατικής ισχύος για τους τζιχαντιστές που καταρρέουν σε όλα τα μέτωπα. Μίας ισχύος που δείχνει να εξαπλώνεται σαν ασθένεια για την οποία κανείς από τους ισχυρούς του πλανήτη δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Και αυτή η αδιαφορία στηρίζεται εν μέρει στην δυνατότητα που αποκτούν οι πολιτικοί ηγέτες να επιβάλουν μειώσεις στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, αν και το τελευταίο αυτό «χτύπημα» αποδεικνύει πως το μόνο που δεν εξασφαλίζεται είναι η ασφάλεια των απλών ανθρώπων… Συμπέρασμα; Στην «μάχη κατά της τρομοκρατίας» κερδισμένοι είναι και οι ηγέτες των κρατών (ενισχύουν την εξουσία τους), αλλά και οι ισλαμιστές τρομοκράτες που εμφανίζονται ως… «αθάνατοι».

Ποιος, όμως, είναι ο υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν;

Να θεωρήσουμε πως το ISIS έχει κατορθώσει να αποπροσανατολίσει τις αρμόδιες αρχές πληροφοριών της Ευρώπης, όταν «στοχοποιούσε» την Ρώμη, ενώ ταυτόχρονα έχει κατορθώσει να κινείται ανενόχλητο μέσα στον δυτικό κόσμο, να βρίσκει τους κατάλληλους φανατικούς, να επικοινωνεί μαζί τους, να τους φορτίζει στον κατάλληλο βαθμό και τελικά να τους «σπρώχνει» να γίνουν μάρτυρες και να κερδίσουν τις παρθένες και τα υπόλοιπα σχετικά του ισλαμικού παραδείσου;
Ή μήπως πρέπει να θεωρήσουμε πως οι αρχές ασφάλειας και πληροφοριών της Ευρώπης βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, δεν έχουν καμία διάθεση ανταλλαγής πληροφοριών, δεν αναλύουν με την σωστή μέθοδο τις ό,ποιες πληροφορίες έχουν στη διάθεσή τους και, σημαντικότερο, δεν είναι σε θέση να αναπτύξουν επαφές και δίκτυα πληροφοριών σε φονταμενταλιστικές ομάδες;
Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών να μην εργάζονται καν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης φονταμενταλιστικών δικτύων και απομόνωσης επικίνδυνων προσωπικοτήτων που το προφίλ τους έχει τα χαρακτηριστικά του ισλαμιστή τρομοκράτη, αλλά θέλουμε να πιστέψουμε πως σε μία τέτοια περίπτωση θα υπήρχαν έντιμοι και ηθικοί κρατικοί υπάλληλοι που θα διέρρεαν κατάλληλα την επικινδυνότητα των προϊσταμένων χαλαρών πολιτικών και διαταγών προς την κατεύθυνση ουσιαστικής αντιμετώπισης του φαινομένου της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν πως το ISIS έχει κατορθώσει να προσαρμοστεί στα δυτικά δεδομένα, με τη χρήση μικτών μεθόδων επικοινωνίας, ενώ ένα αόρατο δίκτυο ανθρώπων του φαίνεται να έχει δημιουργηθεί και να λειτουργεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει γίνει αρκετά σαφές πως το ISIS δεν χρησιμοποιεί ούτε σήματα καπνού ούτε περιστέρια στις επικοινωνίες του στις δυτικές χώρες. Ο ανθρώπινος παράγοντας έχει επιλεχθεί ως ενδιάμεση επαφή μεταξύ πυρήνων και «ομάδων κρούσης» ή «μοναχικών λύκων». Και η ύπαρξη ενός δικτύου ανθρώπων, που σε κάθε περίπτωση δεν εντοπίζονται (τουλάχιστον εγκαίρως) δημιουργεί πλείστα όσα ερωτήματα για την πραγματική ικανότητα αλλά και την διάθεση τόσο των αρμοδίων υπηρεσιών, όσο και των πολιτικών στο να αντιμετωπίσουν την ισλαμική τρομοκρατία.

Όσοι αντιμετωπίζουν το ISIS ως απλούς «τρελαμένους θρησκόληπτους» που ονειρεύονται τα ουρί του παραδείσου και τις 72 παρθένες, δεν έχει αντιληφθεί πως αυτή η οργάνωση έχει στηθεί με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο, έχει επαφή και εκμεταλλεύεται στον απόλυτο βαθμό τη σύγχρονη τεχνολογία και σε συνδυασμό με τις αποτυχημένες (έως απάνθρωπες) εφαρμοζόμενες πολιτικές των δυτικών χωρών σε συνδυασμό με τον θρησκευτικό φανατισμό, έχει κατορθώσει να παράξει το πιο επικίνδυνο «κοκτέιλ», ενώ κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί πως πέρα από την πολιτική και οικονομική υποστήριξη (μην ξεχνάμε τις δηλώσεις πολιτικών και αξιωματούχων πανίσχυρων κρατών, όπως του Ομπάμα ή της Κλίντον) δεν έχει «εσωτερική πληροφόρηση» από υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την «μέριμνα» της δημιουργίας και περαιτέρω διατήρησής του στο παγκόσμιο σκηνικό, με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών στόχων που έχουν τεθεί από τους ισχυρούς του πλανήτη (δεν είναι αναγκαία συνθήκη οι ισχυροί να είναι μόνο πολιτικοί…).

Για περίπτωση των «μοναχικών λύκων», η οποία εξετάζεται και ως μη αντιμετωπίσιμη από τους ειδικούς, δεν φαίνεται να έχει βρεθεί κάποιο «αντίμετρο» ικανό να αποτρέψει ή και να εκμηδενίσει αυτούς τους «μοναχικούς» ανθρώπους που μέσα στο θολό σκεπτικό τους μπορούν να οργανώνονται, να σχεδιάζουν και να εκτελούν με επαγγελματική ψυχραιμία δολοφονίες αμάχων και αθώων απλών συνανθρώπων τους… Πρόκειται, με απλά λόγια, για παταγώδη αποτυχία των αρμοδίων υπηρεσιών, στελέχη των οποίων καλούνται να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας ανθρώπων που δεν κινούνται εντός των μέχρι προ ολίγων ετών γνωστών πλαισίων, ενώ για πολιτικούς λόγους «απαγορεύεται» στις υπηρεσίες αυτές να χρησιμοποιήσουν ανορθόδοξες -μη συμβατικές- μεθόδους για την αντιμετώπιση του «φαινομένου», σαν να πρόκειται για την προστασία ζωϊκού υπό εξαφάνιση είδους…! Δυστυχώς, λόγω των μέχρι στιγμής αρνητικών αποτελεσμάτων, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται βέβαιος είτε για την ποιότητα είτε για την στεγανότητα λειτουργίας τόσο υπηρεσιών όσο και προσώπων που εμπλέκονται στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Εάν εγκαταλειφθεί το σκεπτικό μίας συνωμοσίας των ισχυρών του πλανήτη, που έχουν στη διάθεσή τους και τις αρχές – υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών όλων των δυτικών (και όχι μόνο) κρατών, τότε ποιος μπορεί να είναι ο φόβος από τη δράση των (τονίζουμε, υπό κατάρρευση) φονταμενταλιστών ισλαμιστών και των τζιχαντιστών;
Ο πραγματικός φόβος των αρχών και των πολιτικών ηγεσιών, είναι οι θάνατοι αθώων πολιτών ή κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο επικίνδυνο για ολόκληρο τον πλανήτη; Κάτι που μπορεί να εξάγει σε μηδενικό χρόνο τον πόλεμο από τις πόλεις της Συρίας και του Ιράκ σε όλες τις πόλεις της Δύσης;

Δυστυχώς, η απάντηση βρίσκεται στην απελπισία που αισθάνονται οι τζιχαντιστές διαπιστώνοντας πως το όνειρό τους για «Ισλαμικό Χαλιφάτο» γκρεμίζεται στέλνοντας τους ίδιους στον θάνατο. Η «πολιτισμένη» Δύση, φοβάται να μην παρασυρθεί σε έναν θρησκευτικό πόλεμο εξαιτίας μίας ανακλαστικής θυμικής ενέργειας από κάποιον ηγέτη ισχυρής χώρας. Μία ενέργεια που θα είναι ενάντια ενόπλων και αμάχων, και η οποία θα τύχει της άμεσης εκμετάλλευσης από το υπάρχον δίκτυο φανατικών ιμάμηδων που δοξάζουν τον Αλλάχ στα τζαμιά των δυτικών χωρών… Μία ενέργεια που θα εξοργίσει και θα στοχοποιήσει όλους τους μουσουλμάνους και θα τους στρέψει κατά όλων των μη μουσουλμάνων, μετατρέποντας σε πεδίο μάχης όλες τις πόλεις του δυτικού κόσμου…
Υπό την πίεση μίας τέτοιας εξέλιξης, οι αντιδράσεις των εμπλεκόμενων δυτικών χωρών χαρακτηρίζονται ως χλιαρές, τόσο στην εμπλοκή τους στις μάχες σε Συρία και Ιράκ, όσο και στην αντιμετώπιση της εξελισσόμενης (και αναπτυσσόμενης;) ισλαμικής τρομοκρατίας στις δυτικές χώρες…

Και στο σημείο αυτό τίθεται το ουσιαστικό ερώτημα: Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών θέλουν να αντιμετωπίσουν το «φαινόμενο» σπαταλώντας τεράστιους πόρους (άσπρα χαρτιά που τυπώνονται και παίρνουν ονομαστική αξία) προς την κατεύθυνση αυτή, αυξάνοντας τις δικές τους εξουσίες ή, μήπως, διαπιστώνοντας πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την φρίκη της ισλαμικής τρομοκρατίας έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα κάποιας άτυπης συμφωνίας εις βάρος αδύναμων χωρών που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή ή ακόμη και στην Δύση, κερδίζοντας χρόνο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας ή την προετοιμασία των πολιτών τους για μία νέα κατάσταση στην οποία θα είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν;

Εξαίρεση στον «κανόνα του διασυρμού» πολιτικής και υπηρεσιών των δυτικών χωρών αποτελεί η τακτική του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δεν δίστασε να αντιμετωπίσει την ισλαμική τρομοκρατία τόσο στον Καύκασο και στην Ρωσία, αλλά και στη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα να αποκομίσει σημαντικότατα οφέλη στο γεωπολιτικό παίγνιο, να παραδώσει μαθήματα συλλογής, ανάλυσης και αξιοποίησης πληροφοριών και να εξαναγκάσει τις ΗΠΑ να ζητήσουν συνεργασία και κοινή δράση με την Ρωσία για να αντιμετωπιστεί επαρκώς η ισλαμική τρομοκρατία (σε περίπτωση θρησκευτικού πολέμου, οι ΗΠΑ θα γίνουν ένα τεράστιο πεδίο μάχης…). Άξια προσοχής είναι και η τελευταία κίνηση – τοποθέτηση της Ρωσίας στη Λιβύη, όπου το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται ιδιαίτερα κρίσιμες εξελίξεις, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την δράση των ισλαμικών τρομοκρατικών δικτύων και την ασφάλεια της Ευρώπης, αποδεικνύοντας πως η Ρωσία έχει ξεφύγει ένα βήμα μπροστά, επιδιώκοντας την πρόληψη (έστω και με αθόρυβες μεθόδους) και όχι την απλή καταστολή μετά από δολοφονίες αθώων πολιτών…

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως η «ιδεολογία» του ISIS φαίνεται να κερδίζει κατά κράτος τις υπηρεσίες ασφάλειας και τις υπηρεσίες πληροφοριών μέσα «στο γήπεδό τους», αφού κατορθώνει και λειτουργεί πυρήνες ή μετατρέπει σε «μοναχικούς λύκους» ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ενώ την ίδια στιγμή –και παρά τις όποιες δηλώσεις- φαίνεται πως έχει επιβάλει ένα κλίμα τρόμου στις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών, οι οποίες αν δεν προχωρήσουν σε γνωστές –αλλά ποτέ γνωστοποιημένες ή δημοσίως αποδεκτές- μεθόδους, θα καταρρεύσουν από το βάρος της ανευθυνότητάς τους καταστρέφοντας τις χώρες που υποτίθεται ότι προστατεύουν… Κι ενώ οι αυξάνονται ψίθυροι για το ότι δεν έχει χτυπηθεί μέχρι στιγμής η Γερμανία, κάποιοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά να στοιχηματίσουν για την χώρα που θα γίνει το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, τοποθετώντας την Μεγάλη Βρετανία στην πρώτη θέση... Κι εδώ δεν αφορά την κυνικότητα του τζόγου, αλλά την σκοπιμότητα που μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την "πρόβλεψη"...

ΥΓ1: Για την περίπτωση της Ελλάδας και την πιθανότητα ισλαμικού τρομοκρατικού χτυπήματος εντός ελληνικού εδάφους, θα πρέπει να τονιστεί πως η πιθανότητα για μία τέτοια (τρομοκρατική) ενέργεια είναι σχεδόν μηδενική, αφού η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως χώρα διέλευσης και όχι ως χώρα που δρα καταλυτικά στην κοινή γνώμη των κοινωνιών των δυτικών χωρών. Και αυτή είναι η «καλή» περίπτωση. Γιατί, στην χειρότερη, το ISIS δεν ενδιαφέρεται δεν υπολογίζει καν την Ελλάδα… Εξάλλου, όλα δείχνουν πως τα ιδεολογικά τους "ξαδέρφια" βρίσκονται στην κυβέρνηση (πολιτικό τζιχάντ) των Αθηνών και υλοποιούν απρόσκοπτα το καταστροφικό τους έργο...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Άγη Βερούτη

Η πραγματικότητα στην οικονομία δείχνει σημάδια επιδείνωσης. Συνεχούς επιδείνωσης.

Προ λίγων ημερών είχαμε την επέτειο συμπλήρωσης ενός έτους από της 17ώρου "συμπαρουσίας στο ίδιο δωμάτιο" με τους εκπροσώπους των εταίρων δανειστών.

Όταν κάποιος ξεκινά
- από τα €980 μύρια του email Χαρδούβελη

Και καταλήγει:
- σε -€5,4 δισ. ετήσια μέτρα για 3 χρόνια
- και -€100 δισ. ζημιά στην οικονομία,
- και ύφεση -0,3% για το 2015

παρά
- την αύξηση του τουρισμού 6,5%
- και την πτώση του πετρελαίου από τα $50 στα $30
- πού έπρεπε να σου δώσουν +3,5% ανάπτυξη χωρίς κόπο,

Πες το όπως θες. Διαπραγμάτευση πάντως δεν μπορείς να το πεις...

Χωρίς να υπολογίσει κανείς την αθέτηση των εξωγήινων υποσχέσεων της Θεσσαλονίκης, που κανείς δεν πίστεψε έτσι κι αλλιώς, η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απογοητεύσει ακόμη και τους πιο απαισιόδοξους.

Η επίδοσή της σε δύο σημαντικότατα θέματα, τον τρόπο με τον οποίον θα γίνει η διαχείριση για τα κόκκινα δάνεια, και η αναγκαία επανεκκίνηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που δεν γίνεται κανένα βήμα για να ξεκινήσει, είναι κατά πολύ χειρότερη από το αν δεν ασχολούνταν καθόλου.

Και τα δυο αυτά θέματα συνδέονται με την εκκαθάριση των προβλημάτων του παρελθόντος. Όσο αυτά μένουν στάσιμα ή και επιδεινούμενα, η κοινωνία παγιδεύεται σε αδιέξοδο, αδυνατώντας να δημιουργήσει νέο πλούτο, και απλά αλληλοκατασπαράζοντας ο ένας τις σάρκες του άλλου, λειτουργώντας σε ένα καθεστώς ημιπαρανομίας ως πλήρους παρανομίας, με τα χρέη να συσσωρεύονται, χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα να αποπληρωθούν ποτέ.

Με την τακτική της κυβέρνησης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετατρέπεται η κοινωνία και η οικονομία σε ζόμπι. Σε νεκροζωντανούς, που προσπαθούν να διατηρηθούν καταστρέφοντας οτιδήποτε υγιές έχει απομείνει, και αποτρέποντας τη γέννηση κάτι νέου.

Αυτό σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση της ανεργίας σε μη βιώσιμα επίπεδα.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε όχι διότι είπε ψέμματα. Μάλλον όχι κυρίως διότι είπε ψέμματα, αλλά κυρίως διότι αποδείχθηκε δομικά ανίκανη να διαχειριστεί την περιπλοκότητα της διακυβέρνησης μιας χώρας. Αν ήταν εστιατόριο, θα είχε ένα μόνο πιάτο: την μείωση του χρέους, που όμως ούτε αυτό καταφέρνει να μαγειρέψει.

Τόσο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή το 19,6%, όσο και κυρίως εκείνοι οι 46% του εκλογικού σώματος που συνειδητά απείχαν στις προηγούμενες εκλογές (ουσιαστικά στηρίζοντας την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία), έχουν απογοητευτεί πλήρως από την δυνατότητα διακυβέρνησης του.

Κυρίως προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και τον κεντροαριστερό χώρο, ελπίζανε στην ρεαλιστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο. Όμως αντί αυτού είδαν πλήρη έλλειψη σοβαρότητας, αλαζονία στην εξουσία, και προσπάθεια δημιουργίας κλίματος πόλωσης στην κοινωνία, αντί να σηκώσουν τα μανίκια και να κάνουν δουλειά.

Αυτοί οι άνθρωποι, που είδαν να χειροτερεύει αισθητά η ζωή τους με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ. Όχι το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, αλλά ένα ΠΑΣΟΚ που θα μπορέσει μέσα από μια ανανέωση των προσώπων αλλά και διατήρηση των σοβαρών πολιτικών που του έχουν απομείνει, να ξαναποτελέσει τον πυρήνα του αριστερόστροφου κέντρου του πολιτικού συνεχούς.

Με τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα άκρα της πολιτικής, το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή, για την ψήφιση ενός εκλογικού νόμου που θα βάλει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες από τις σημερινές, και με την παρατεταμένη ακυβερνησία που θα προκληθεί, το εκλογικό σώμα θα στραφεί ξανά στο γνώριμό του ΠΑΣΟΚ, ειδικά δε αν οι εκλογές τελικά προκηρυχθούν μετά τις πρώτες πληρωμές του αυξημένου φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ με στεροειδή.

Είναι πολύ πιθανόν, εκείνοι που πίστεψαν στην υπόσχεση ελπίδας και αξιοπρέπειας του ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούν με μεγαλύτερη αντιπαλότητα απέναντί του στις επερχόμενες εκλογές, φέρνοντας καθοριστικά το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση, πιθανόν με περισσότερο και από 15% αν αποφύγει την προΣιμητική ρητορική περί "νεοφιλελευθερισμού” σε μια χώρα που πλέον και ο τελευταίος ψηφοφόρος έχει αντιληφθεί πως υποφέρει από κρατισμό.

Βέβαια δεν είναι βέβαιο πως η παρούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει την δυνατότητα να κάνει αυτή την επιστροφή, είναι βέβαιο όμως πως ο κόσμος κουράστηκε με το αποτυχημένο πείραμα της δήθεν πρώτης φοράς αριστεράς, που όμως είναι ακατάλληλη για να κυβερνά μια χώρα.

Οι εκλογές είναι κοντά, ειδικά μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κάνει έγκαιρη έξοδο πριν πέσει σε μονοψήφια ποσοστά. Είναι πλέον ξεκάθαρο και στους ίδιους πως δεν έχουν την ικανότητα να γυρίσουν την φορά της οικονομίας.

Γι’αυτό άλλωστε και το υπουργείο ανάπτυξης έχει παραδοθεί στην απραξία, και αφήνει ανεξέλεγκτα τα fund διαχείρισης κόκκινων δανείων, ούτε κάνει τίποτα για την επανεκκίνηση των άνω του 50% των εργοδοτών/μικρομεσαίων της χώρας που βγήκαν εκτός αγοράς λόγω των ειδικών συνθηκών της κρίσης.

Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ έτοιμοι για να διαχειριστούν οτιδήποτε παράπάνω από ένα θέμα τη φορά. Ή το "Δεν πληρώνω”, ή τις Σκουριές, ή τη δικαστική επίλυση της Ζήμενς, αν και τελικά ούτε αυτή την τελευταία.

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του David Gardner
Financial Times


Υπάρχει κάτι ιδιαίτερα φρικαλέο στο είδος των μαζικών δολοφονιών που διαπράχθηκαν χθες το βράδυ στην Νίκαια: ήταν τόσο εύκολο να εκτελεστούν και τόσο δύσκολο να αποτραπούν.

Ένας δολοφόνος στο τιμόνι ενός φορτηγού βαρέου τύπου, που «όργωσε» μέχρι και δύο χιλιόμετρα μέσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην παραλία της Νίκαιας για να δει τα πυροτεχνήματα την Ημέρα της Βαστίλης, ένα διεθνές έμβλημα ελευθερίας.

Ένα κοινό που γιόρταζε, γεμάτο οικογένειες και –όπως έγινε γνωστό- έναν υψηλό αριθμό παιδιών μεταξύ των (μέχρι στιγμής) 84 νεκρών –η επιτομή της αδυναμίας.

Η Γαλλία, φυσικά, γνώριζε ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών που πιθανότητα εμπνεύστηκαν αυτή την κτηνωδία, την οποία εκτέλεσε Γάλλος πολίτης από την Τυνησία, σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία που επικαλέστηκε το Reuters –και όχι μόνο λόγω της επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, που σκότωσε 130 ανθρώπους.

Αυτή την εβδομάδα, για παράδειγμα, και στον απόηχο της τζιχαντιστικής επίθεσης του περασμένου μήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, οι γαλλικές διπλωματικές αποστολές στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και το Ίτσμιρ έκλεισαν και οι εθνικοί εορτασμοί ακυρώθηκαν βάσει «αξιόπιστων» τρομοκρατικών απειλών. Οι εορτασμοί της Ημέρας της Βαστίλης στην κατοικία του Γάλλου πρέσβη στη Βηρυτό την Πέμπτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν σε περιβάλλον ασφαλείας άνευ προηγουμένου.

Η Γαλλία έχει υπάρξει σταθερός σύμμαχος στον εναέριο πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνδράμοντας εκατοντάδες στρατεύματα, περιλαμβανομένων ειδικών δυνάμεων, σε επιχειρήσεις εδάφους και αέρος, τόσο στην Συρία όσο και στο Ιράκ, καθώς και μια ισχυρή ειρηνευτική δύναμη 900 ανθρώπων στο Λίβανο. Και όλα αυτά, επιπρόσθετα της σημαντικής ανάπτυξης στρατευμάτων της σε όλη την Υποσαχάρια Αφρική.

Ευρωπαίοι και Άραβες αξιωματούχοι στον τομέα της ασφάλειας, τονίζουν ότι η Γαλλία έχει σταθεί η μεγαλύτερη πηγή Ευρωπαίων εθελοντών στις τάξεις ξένων του Ισλαμικού Κράτους, αλλά οι τζιχαντιστές προσπαθούν εδώ και καιρό να ενθαρρύνουν δυσαρεστημένους μουσουλμάνους να προχωρούν σε δικές τους μεμονωμένες επιθέσεις κατά ευκαιριακών στόχων.

Αυτός ο τρόμος στην Νίκαια –ή η επίθεση στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο- φαίνεται να εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, ενώ οι περσινές επιθέσεις στο Παρίσι και οι φετινές στα αεροδρόμια των Βρυξελλών και της Κωνσταντινούπολης, ήταν προσεκτικά σχεδιασμένες επιχειρήσεις του Ισλαμικού Κράτους που συνδύασαν με θανάσιμο τρόπο τακτικές τρομοκρατικές και καταδρομικές.

Κάποιοι αναλυτές επιχειρηματολογούν ότι το Ισλαμικό Κράτος χτυπάει τόσο μακριά εξαιτίας εμποδίων στα πεδία μάχης μέσα στο αυτοανακηρυχθέν χαλιφάτο του στη Συρία και το Ιράκ, καθώς ο συνασπισμός με επικεφαλής τις ΗΠΑ προσανατολίζεται στην ανακατάληψη των «πρωτευουσών» του, Ράκα και Μοσούλη, και διερευνά συνεργασία με τη Ρωσία για αυτό το σκοπό.

Όμως, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε τις εκκλήσεις για μεμονωμένες επιθέσεις πριν από δύο χρόνια, όταν βρισκόταν στο απόγειο του momentum του και αποκτούσε ολοένα περισσότερα εδάφη. Οι εκκλήσεις αυτές πάντα αποτελούν κομμάτι της πρακτικής του Ισλαμικού Κράτους, η οποία είναι στρατηγικά ευέλικτη, διενεργείται σε πολλά μέτωπα και εναλλάσσεται μεταξύ τακτικών και άτακτων πολεμικών επιχειρήσεων ή και τις συνδυάζει.

Αλλά οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν παρότι τα εδάφη του ΙΚ συρρικνώνονται –και οι γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή.

Η ανταλλαγή πληροφοριών μέσα στους κόλπους της Ευρώπης εξακολουθεί να είναι θλιβερά ανεπαρκής –παρά τις τρύπες που αποκάλυψε η επίθεση του Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες- και ενδέχεται πλέον να αντιμετωπίσει κι άλλους φραγμούς καθώς το ευρωπαϊκό μοντέλο συνεργασίας πιέζεται λόγω του Brexit και άλλων παραγόντων.

Ο δολοφόνος της Νίκαιας, σε κάθε περίπτωση, αν και έχει αναφερθεί ότι ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για μικροεγκλήματα, δεν περιλαμβανόταν στη λίστα με τους υπόπτους που παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες. Οτιδήποτε προκύψει από την έρευνα αυτής της συγκεκριμένης αθλιότητας, ως πολιτικό και στρατιωτικό φαινόμενο που εξαπλώνεται ευέλικτα, το Ισλαμικό Κράτος μόνο υπό διωγμόν δεν είναι.

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία, σε μια στιγμή μάλιστα, που με "νωπές" ακόμη τις μνήμες από το χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου, στο Παρίσι, αλλά και από την επίθεση στο Charlie Hebdo, με τον Francois Hollande, λίγες ώρες πριν σημάνει και πάλι "συναγερμός", να διαμηνύει πως η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν μπορεί να παρατείνεται επ’αόριστον.

Η τελευταία τραγωδία στη Νίκαια αποτελεί θλιβερή απόδειξη του ότι η Γαλλία συνεχίζει να αποτυγχάνει - ή και να αδυνατεί - να δρομολογήσει τα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα που βρίσκονται πίσω από την απειλή της τρομοκρατίας, όπως παρατηρούν οι αναλυτές.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε, σήμερα, πως παρατείνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα, η οποία, για ακόμη μία φορά, έπεσε "θύμα" της τρομοκρατίας, ανήμερα μια σημαντικής εθνικής εορτής, την Ημέρα της Βαστίλης.

Την ώρα που μερίδα των αναλυτών εξαίρει τις Αρχές για την άμεση ανταπόκριση στην επίθεση (δεδομένου ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον ένοπλο οδηγό του φορτηγού που "έσπειρε" τον θάνατο), άλλοι κάνουν λόγο για επιφανειακή μόνο διαχείριση του προβλήματος, καθώς, όπως λένε, πρόκειται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων ενός μεγάλου "ρήγματος στη μοντέρνα Γαλλία".

Γιατί, όμως, η Γαλλία αποτέλεσε και πάλι στόχο των τρομοκρατών; Μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής του IHS Jane's Terrorism and Insurgency Centre, Matthew Henman, εξηγεί πως σε μια πρώτη φάση, οι τρομοκράτες, αδιαμφισβήτητα, έχουν εξοργιστεί από τις γαλλικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Άλλωστε, όπως διαπιστώνει και ο αναλυτής σε θέματα τρομοκρατίας στο CNN, Paul Cruickshank, καμία άλλη χώρα στη Δύση δεν έχει έλθει αντιμέτωπη με τόσες τρομοκρατικές απειλές όπως η Γαλλία. Έχουν εξουθενωθεί τελείως μετά από ενάμιση χρόνο έντονων προσπαθειών, για να προστατεύσουν τη χώρα, υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως η αστυνομία και ο στρατός εργάζονται στον μέγιστο βαθμό και πως η Νίκαια είναι μία από τις πόλεις που "φιλοξενούσαν" κάποιους από τους αγώνες του Euro 2016, επομένως βρισκόταν ήδη σε "συναγερμό".

"Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να μπεις στα κεφάλια αυτών των τρομοκρατών" για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος τους. "Δεν μπορείς να προβλέψεις, εκτός και εάν εμπλέκεσαι στον σχεδιασμό αυτών των επιθέσεων".

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Matthew Henman και προχωρώντας τη συζήτηση στα βαθύτερα αίτια, η Γαλλία έχει σταματήσει να δρομολογεί τους κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες που καθιστούν τη χώρα ιδιαιτέρως "ευάλωτη" απέναντι σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα, σημειώνοντας πως ένα μέρος του μουσουλμανικού πληθυσμού έχει μεγαλώσει στη χώρα, νιώθοντας εξαιρετικά αφιλόξενα, χωρίς να έχει καταφέρει να "πλάσει" μια ταυτότητα, υιοθετώντας είτε τα ερεθίσματα της μοντέρνας κουλτούρας στη Γαλλία, είτε τις παραδόσεις της γενέτειρας των γονέων του.

Σημειωτέον πως σύμφωνα με τον Florian Otto της Verisk Maplecroft, σε αρκετά προάστια του Παρισιού έχει καταγραφεί σημαντική ανεργία στους νέους (της τάξεως του 45% με 50%), ιδιαιτέρως στον ανδρικό πληθυσμό.

Οι αναλυτές μένουν έντονα στο γεγονός πως οι δράστες των βασικών τρομοκρατικών επιθέσεων είναι, επί της ουσίας, Γάλλοι πολίτες που όμως έχουν αποκλειστεί από τη γαλλική κοινωνία. Παράλληλα, στέκονται και στην προκατάληψη που κυριαρχεί στους δρόμους της Γαλλίας. Όπως ανέφερε στο CNN ο Robert Baer, πρώην πράκτορας της CIA, η κατάσταση επιδεινώνεται μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς "η αστυνομία σταματά ανθρώπους που μοιάζουν με Άραβες σε τρένα και λεωφορεία, για να ελέγξουν τις ταυτότητές τους".

Από την πλευρά του, ο Tom Fuentes, πρώην υποδιευθυντής του FBI που υπηρέτησε και ως εκτελεστικό μέλος της Interpol, είπε πως η τρομοκρατία που πλήττει τη Γαλλία είναι μείζων φόβος στην Ευρώπη.

"Έχουμε μετανάστες τρίτης γενιάς που ήλθαν από το Μαρόκο, την Αλγερία, τη Λιβύη, την Τυνησία… και ακόμη και όταν τα παιδιά τους γεννηθούν στη Γαλλία και τα παιδιά των παιδιών τους γεννηθούν στη Γαλλία, δεν θα θεωρούν τους εαυτούς τους Γάλλους", παρατήρησε, σημειώνοντας πως δεν γίνονται αποδεχτοί από το μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού.

Πάντως, αυτό το κλίμα διχασμού και διαίρεσης στη Γαλλία δεν πέρασε απαρατήρητο, ήδη από την επίθεση στο Charlie Hebdo, με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Manuel Valls, να τονίζει, από τότε, πως η επίθεση έφερε στην επιφάνεια την "άσχημη" πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα. Εντούτοις, πέρα από την άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών Αρχών, δεν έχουν γίνει και πολλά, προκειμένου να αναχαιτιστούν οι διακρίσεις που φαίνεται να δεσπόζουν στη Γαλλία. Πέρα από την αντιμετώπιση, χρειάζεται και πρόληψη, είναι το μήνυμα του Henman.

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μετά από συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζες Μπέιλι, στην εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’, στην οποία ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει κάθαρση σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ώστε η χώρα να ξεπεράσει την πολιτική κρίση, δέχθηκε πυρά καταγγελιών και απειλών κατά της ζωής του...

Ο Τζες Μπέιλι, είπε σχετικά όπως διαβάζουμε στην σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων:
«Με βάση τις εκθέσεις της ΕΕ, με εκτιμήσεις μας, αλλά και των δημοσκοπήσεων των πολιτών, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της χώρας σας. Απαιτείται μια διαδικασία (κάθαρσης) στο δικαστικό σώμα και σύμφωνα με την εμπειρία μας υπάρχουν άνθρωποι στην FYROM που είναι ικανοί για να διεκπεραιώσουν την υπόθεση με αμερόληπτο τρόπο, σύμφωνα με τους κανόνες και τις διαδικασίες που προβλέπονται. Αυτό θα βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει μπροστά».
Μάλιστα, ο δημοσιογράφος από το σλαβικό «Κανάλ 5», Μιλένκο Νεντελκόφσκι μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, έστειλε μήνυμα προς την αμερικανική πρεσβεία ότι «μπορεί να έχει την τύχη της πρεσβείας της Βεγγάζης» [Πυρπολήθηκε η πρεσβεία και σκοτώθηκε ο πρέσβης Κρίστοφερ Στίβενς, από φανατικούς ισλαμιστές].

Επίσης, στα κοινωνικά δίκτυα οι δηλώσεις του Μπέιλι πυροδότησαν αντιδράσεις κατά της αμερικανικής πρεσβείας, που μιλούν για «κάψιμο της αμερικανικής πρεσβείας», όπως είχε γίνει κατά το 1999.

Η αμερικανική πρεσβεία μετά τις απειλές αυτές απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε. Από την Εισαγγελία, ωστόσο, αναφέρθηκε ότι θα αρχίσει έρευνα για να αναλύσει όλα όσα δημοσιεύθηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι και το δημοσίευμα του «Infomaks» που πρόσκειται στην πολιτική του Νίκολα Γκρούεφσκι:
«Οι δημόσιες δηλώσεις του Μπέιλι προκάλεσαν μεγάλη οργή στους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους, χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να εκφράσουν τη διαφωνία τους, συγχρόνως όμως προειδοποιούν. Μεταξύ αυτών είναι και ο δημοσιογράφος Μιλένκο Νεντελκόφσκι που συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με εκείνη του 1999-2000, όταν κάηκε η παλιά αμερικανική πρεσβεία, όταν ο λαός είχε έρθει σε «σημείο βρασμού» και προειδοποιούμε να μην ξεχασθεί αυτό που συνέβη τότε, γιατί και αυτήν τη φορά ο λαός δεν θα σταθεί άπραγος».
Πηγή "Βαλκανικό Περισκόπιο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

ΔΕΝ προτίθεμαι να σας «χαλάσω» το Σαββατοκύριακο ούτε να μειώσω τα δικά σας επίπεδα ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ και το αναφαίρετο δικαίω μας στην… ΕΛΠΙΔΑ!

ΟΧΙ δεν με χαρακτηρίζει η «μικροψυχία», ούτε ο «ρεβανσισμός», ούτε η «μεροληψία» και, φυσικά, ούτε και το κλασικό μας χαρακτηριστικό όλα τα «κακά» να τα χρεώνουμε στους «άλλους» και όλα τα καλά να τα πιστώνουμε στους εαυτούς μας…

Από τη φύση μου, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, είμαι αισιόδοξος αλλά σίγουρα ΔΕΝ θα βρεθούν πολλοί που με γνωρίζουν προσωπικά να πούνε ότι είμαι… ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ!...

Η ΕΛΠΙΔΑ είναι μέρος της ψυχοσύνθεσης μου και «όσο αναπνέω ΕΛΠΙΖΩ» αλλά ΔΕΝ δέχομαι ότι «Η ΕΛΠΙΔΑ πεθαίνει τελευταία…»
Εάν όντως η ΕΛΠΙΔΑ πεθαίνει ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ «ποιος ή ποια διαπιστώνει τον…τέλος της;»

Να είμαστε αισιόδοξοι, να ελπίζουμε αλλά ταυτόχρονα να θυμόμαστε και την ιστορία μας καθότι, ως γνωστόν «οι Λαοί που την ξεχνούν… την ξαναζούν!»

Σαν τα χρυσόψαρα «λησμονήσαμε» κιόλας το «λεφτά υπάρχουν» και το Καστελόριζο…
«Λησμονήσαμε» κιόλας εκείνο το ανεκδιήγητο «του χρόνου βγαίνουμε στις αγορές»…

Σαν όνειρο φαντάζει πια το… «Ζάππειο» (1, 2, 3, 4…14 ή όσα ήταν τέλος πάντων)…
Της Χαλιμάς το πλεόνασμα, και η σταθεροποίηση και η καλπάζουσα «ανάπτυξη…»

Η «Ελλάδα (και τα περιουσιακά της στοιχεία) ανήκει στους ΄Έλληνες»… Λέγαμε!
Τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές ΔΕΝ… Πωλούνται!!!
Πουλήθηκαν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, κλασικά κτίρια και τώρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ…

Λέγαμε εμείς οι παλαιοί (στα χρόνια, όχι στις ιδέες)¨
«Όταν μπει εκείνο το καταραμένο… «ΠΩΛΕΙΤΑΙ»…
Μπήκε!

Δεν θα χυδαιολογήσω επικαλούμενος το γνωστό «μάθανε ότι… πλακώσανε και οι…»
Φοβάμαι ότι καθώς «βγήκαν στο σφυρί» τα Εθνικά μας ασημικά (για συντάξεις και μισθούς ΔΕΝ μιλάμε, όπως ΔΕΝ μιλάμε οι σώφρονες και για ανάπτυξη)…

Θα επικαλεστώ, όμως, με την δική σας ανοχή το άλλο:
«Μας αγοράζουν Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Γερμανοί, Κινέζοι, Ιταλοί…»
ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Γιοακίμ Γκάουκ (πρόεδρος της Γερμανίας) για την χθεσινή τρομοκρατική(;) επίθεση με φορτηγό εναντίον του πλήθους στην Νίκαια της Γαλλίας:
"...Μια επίθεση, επομένως, εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου..."

Και ποιός ακριβώς είναι αυτός ο "ελεύθερος κόσμος"  κατά την γνώμη σας χερ Πρόεδρε του νεοναζιστικού τέταρτου Ράϊχ;
Η Ελλάδα ας πούμε είναι "ελεύθερος κόσμος"
Και η Πορτογαλία; Και η Ισπανία;  
Και σε τί ακριβώς είναι τέτοιες χώρες και λαοί "ελεύθερος κόσμος"; 
Στο να εκτελούν τις εντολές και να υποτάσσονται στον νέο Άξονα που ονομάσατε "Ευρωπαϊκή Ένωση"; 

Είναι ελεύθεροι οι λαοί να εκλέξουν τους κυβερνήτες τους χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και εκβιασμούς
Μπορούν να καθορίσουν την πολιτική της χώρας τους, είτε λέγεται οικονομική είτε εξωτερική πολιτική
Είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν κατά το δοκούν το ένα ή το άλλο γεωπολιτικό σύστημα
Το Σύνταγμά τους εν τέλει, είναι  ανώτερο ή υποκείμενο των αποφάσεων του κάθε Eurogroup,  του κάθε μη εκλεγμένου, δοτού, και άτυπου "θεσμού"
Έχει ο "ελεύθερος κόσμος", κόφτες;
Έχει επίτροπους, κομισάριους, γκαουλάϊτερς;
Έχει προαπαιτούμενα και εφαρμοστικούς νόμους; 

Πώς λοιπόν μιλάτε χερ-νεοφύρερ για "ελεύθερο κόσμο";
Χεσμένο τον έχουμε αυτού του είδους τον "ελεύθερο κόσμο" σας χερ-νεοφασίστα.
Σ' αυτόν τον "ελεύθερο κόσμο" σας την μόνη τελικά ελευθερία που έχουν οι λαοί, είναι αυτή που δεν εφαρμόζουν: την επανάσταση, την εξέγερση.

Κι αν τέλος πάντων κάποιοι άλλοι λαοί του "ελεύθερου κόσμου" σας, δείχνουν κάποια ψήγματα ανυπακοής κι εξέγερσης, εμείς εδώ στο Ραγιαδιστάν, ασχολούμαστε με την προπώληση εισητηρίων των 500 και 1000 ευρώ για την συναυλία κάποιου τροβαδούρου σε κάποιο ανεμοδαρμένο νησί, ασχολούμαστε με την απλή ή απλούστερη, την "άδολη" ή την δόλια απλή αναλογική, με το αν θα εκλέγεται απ' τον λαό ο ομόλογός σας Πρόεδρος μιας άχρηστης Δημοκρατίας και με το βρακί του κάθε καρακατσουλιού που έχει μεσημεριανή εκπομπή σε κάποιο νταβατζήδικο κανάλι.

Δεν φταίς εσύ χερ Γκάουκ ή γκάου ή γκαγκάου ή όπως αλλιώς ονομάζεστε όλοι οι "Γκάουκ" του νέου Άξονα.
Φταίνε αυτοί που μας κοιτάζουν μέσα απ' τον καθρέφτη.
Αυτοί φταίνε που μπορείτε ακόμα και μιλάτε και αυτοί θα πληρώσουν!...

Υ.Γ.  Τελειώνοντας το κείμενο έπεσε στην αντίληψη του blog το διάγγελμα του άλλου Πρόεδρου του "ελεύθερου κοσμου", αυτού με τον κομμωτή των 9000 ευρώ μισθό.
Είπε ο μεσιέ Πρόεδρος (τσ)Ο(γ)λάντ: (οι υπογραμμίσεις είναι του blog)
"Η τρομοκρατική φύση της επίθεσης δεν αμφισβητείταιΘα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας στη Συρία και το Ιράκ!"

Κατανοητό;
Δεν έχουν περάσει καν 24 ώρες απ' το μακελειό και ο μεσιέ-ελεύθερος κόσμος έσπευσε να εξαργυρώσει το αίμα των συμπατριωτών του, έσπευσε να πατήσει πάνω στα κορμιά τους για να εξυπηρετήσει τις "συμμαχίες" και να κάνει εξαγωγή "ελευθερίας", εκεί όπου κατά το οπτικό πεδίο της Παγκοσμιοποίησης δεν υπάρχει "ελεύθερος κόσμος"!

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιώργου Καραμπελιά 
Η νέα τραγωδία στη Νίκαια έρχεται να επιβεβαιώσει τη διαπίστωση πως στο ίδιο το εσωτερικό του δυτικού κόσμου μαίνεται ο πόλεμος των πολιτισμών, πόλεμος που συνδέεται άμεσα με την εξάντληση της απρόσκοπτης δυτικής ηγεμονίας στον πλανήτη. Οι δυτικοί, με όλη την αλαζονεία του αποικιοκρατικού και ιμπεριαλιστικού παρελθόντος τους, νόμιζαν πως μπορούν να χειρίζονται τους πληθυσμούς άλλοτε ως κρέας για τα κανόνια και σήμερα ως κρέας για τα εργοστάσιά τους, αγνοώντας εντελώς την πραγματικότητα των πολιτισμών και των αντιθέσεών τους.
Έτσι οι Γάλλοι, επί παραδείγματι, μετέφεραν ολόκληρους πληθυσμούς, από τις παλιές αποικίες τους για να συντηρήσουν την παραγωγή των αυτοκινητοβιομηχανιών τους, αγνοώντας παντελώς τον πολιτισμό και την αυτότητα των Αλγερίνων, των Μαροκάνων των Τυνησίων.
Η Μέρκελ, στο τελευταίο επεισόδιο αυτής της αλαζονικής κερδοσκοπικής τύφλωσης, μετέφερε πάνω από ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες, κρέας για τους Γερμανούς βιομηχάνους (οι ίδιοι δηλώνουν ότι τα επόμενα χρόνια θα τους λείψουν πέντε εκατομμύρια άτομα), αδιαφορώντας για το τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα της μέσα από τις αντιθέσεις που κινδυνεύουν να αναπτυχθούν.
Και όλα αυτά αφού τα προηγούμενα χρόνια, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, με επικεφαλής ένα αλαζόνα πανηλίθιο, τον Τζωρτζ Μπους τζούνιορ, κατέστρεψαν συστηματικά τη Μέση Ανατολή, και όποια τάξη υπήρχε σε αυτές τις χώρες. Γκρέμισαν τον Σαντάμ Χουσεϊν και άνοιξαν τις πόρτες της Κόλασης. Και δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Αμέσως μετά κατέστρεψαν τη Συρία και τη Λιβύη, πρωτοστατούντος του εξυπνάκια μικρονοϊκούΣαρκοζί. Και πυροδότησαν έτσι ένα πόλεμο δεκαετιών.
Έναν πόλεμο που προφανώς δεν περιορίζεται στις ερήμους της Συρίας και του Ιράκ ή στο σαχέλ της Αφρικής αλλά μεταφέρεται στο ίδιο το εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών όπου υπάρχουν μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες, κατά τεκμήριο, λιτότερο ή περισσότερο περιθωριοποιημένες, που μέσα στην απόγνωσή τους και την καταστροφή νοήματος που χαρακτηρίζει τον δυτικό κόσμο, μπορούν, έστω εν μέρει, να αποτελέσουν την πρώτη ύλη που χρειάζονται οι τζιχαντιστές.
Και όμως ο διαμαρτυρόμενος σπιθαμιαίος –στο φρόνημα και στη σκέψη – πρόεδρος της Γαλλίας συνεχίζει τον πόλεμο κατά του… Άσαντ στη Συρία, τροφοδοτώντας έτσι τον σουνιτικό φονταμενταλισμό. Παράλληλα όλοι οι δυτικοί, προεξαρχούσης της Μέρκελ και της…. Φολκσβάγκεν, συνεχίζουν να στηρίζουν τον Ερντογάν, που αποτελεί την βιτρίνα του σουνιτικού τζιχαντισμού.
Μπορούν όμως οι πολυεθνικές κι ο Σόρος να αλλάξουν μυαλά; Συνεχίζουν να βλέπουν τους ανθρώπους ως παραγωγή κερδών ξεχνώντας ότι έχουν «σώμα και θρησκεία» (και μάλιστα ποια θρησκεία οι σουνίτες μουσουλμάνοι) και γι’ αυτό βυθίζουν και τις χώρες της Μέσης Ανατολής και τους δικούς τους λαούς, σιγά-σιγά, στην παράνοια και τον θάνατο.
Η πολυ-πολιτισμική κερδοφορία μεταβάλλεται σταδιακώς σε πολυπολιτισμικό εφιάλτη, με διαρκείς και απρόσμενες συνέπειες πλέον. Μια από αυτές υπήρξε και το Μπρέξιτ, που στον πυρήνα του βρίσκεται το μεταναστευτικό ζήτημα. Η εκλογή του Σαδίκ Καν ως δημάρχου στο «Λοντονιστάν» ακούστηκε στα Μίντλαντς. Μήπως τώρα θα έλθει η σειρά της Λε Πεν στη Γαλλία.
Όμως οι Δυτικές ελίτ δεν βάζουν μυαλό, ο πολιτισμός τους ξεκίνησε με σταυροφορίες και συνεχίζεται με πολυεθνικές και αναζήτηση φτηνού εργατικού δυναμικού. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες που ακολουθούν, και οι οποίες πλέον πλήττουν και τις ίδιες. Θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους τζιχαντιστές τις ανθρώπινες βόμβες που χρειάζονται.
Το πρόβλημα όμως αλλάζει διάσταση και χαρακτήρα όταν πρόκειται για την Ελλάδα. Μια χώρα που υπέστη τη δυτική αποικιοκρατία και τον ισλαμο-τουρκικό επεκτατισμό και γενοκτονίες για αιώνες. Και η οποία αντί να φυλάει τα ρούχα της άνοιξε για το συμφέρον της Μέρκελ και των Γερμανών βιομηχάνων, διάπλατες τις πόρτες της στα προσφυγικά/μεταναστευτικά ρεύματα και κινδυνεύει –ενώ είχε καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο– να δημιουργήσει στο εσωτερικό της γκέτο που αύριο θα γίνουν εκρηκτικά. Αν μάλιστα φροντίσει να παραχωρήσει και τζαμί στον σαουδαραβικό φονταμενταλισμό θα έχει ολοκληρώσει ένα… θεάρεστο έργο. Αλλά τι να περιμένει κανείς από την Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον Αλέξη Τσίπρα, ποιός έχασε το μυαλό την ιστορική γνώση και τον πατριωτισμό για να τα βρουν αυτοί; Αυτοί έχουν μυαλό μόνο για πολιτικάντικες κομπίνες και après nous le déluge (μετά από μας ο κατακλυσμός).

Πηγή Liberal 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Πριν από χρόνια την πρώτη φορά που βρέθηκα στην γιορτή της μεγάλης εθνικής επετείου της Γαλλίας στο Παρίσι, πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί. Ένα πολύχρωμο πλήθος παρακολουθούσε μια μεγαλόπρεπη παρέλαση με τους χαρακτηριστικούς έφιππους με τα μακριά λοφία, γιορτάζοντας την ιστορική στροφή της Ευρώπης προς την αστική δημοκρατία, τον διαφωτισμό, την απελευθέρωση από τον θρησκευτικό μεσαιωνισμό, την επικράτηση του περίφημου τεκτονικού σλόγκαν της «Ελευθέριας-Ισότητας-Αδελφότητας».

Ήταν αδύνατο να φανταστώ τότε μέσα σε αυτό το θριαμβευτικό κλίμα ότι θα έρχονταν κάποτε η μέρα που όλο αυτό το περίλαμπρο φανταχτερό πλαίσιο, θα κατέρρεε με τόσο αιματηρό τρόπο. Η Ευρώπη θα περνούσε στην εποχή της ασύμμετρης καθημερινής τρομοκρατίας και θα φοβόσουν ακόμα και την σκιά σου, όταν θα βρισκόσουν σε δημόσιους χώρους κάπου στο Παρίσι, στην Φρανκφούρτη, στην Χάγη, στην Μαδρίτη και αλλού.

Ο πολιτισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αστικής δημοκρατίας, στηρίχτηκε σε ένα κατευθυνόμενο μοντέλο, ένα μοντέλο που προσδοκούσε στην εξέλιξη του ανθρώπου αλλά προς μια αδιέξοδη πορεία, καθώς ο άνθρωπος είχε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του και έπλαθε καινούργιους πύργους της Βαβέλ απομακρυσμένος από τον ίδιο το δημιουργό του.

Ο άνθρωπος πίστεψε ότι δεν έχει ανάγκη από κανένα Θεό, ότι είναι ο ίδιος Θεός και ότι δημιουργεί τον δικό του παράδεισο που δεν εξαρτάται από κανένα αιώνιο και εξωπραγματικό παράδεισο. Η Γαλλία πρώτη δίδαξε την «πρωτοπορία» σε όλο τον κόσμο, την Νέα Εποχή, την απαρχή της Νέας Τάξης, που είχε βαφτίσει σαν το κορυφαίο πολιτιστικό δημιούργημα της ανθρωπότητας.

Η τραγική κατάληξη σήμερα φαίνεται όσο ποτέ πιο πολύ. Τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονταν συνεχώς, ο πολιτισμός των κατευθυνόμενων αναρχοτεκτονικών τσιτάτων έφερε την πολτοποίηση των λαών, έφερε το δράμα των λαών της Ασίας και της Αφρικής, έφερε την τεράστια κατευθυνόμενη μετακίνηση των λαών προς την Δύση, έφερε το σημερινό ολοκαύτωμα.

Αρά όλα ήταν προσχεδιασμένα. Κάποιοι σχεδίαζαν για εμάς, χωρίς εμάς! Κάποιοι έφτιαχναν διαφωτιστικές προοδευτικές ιδεολογίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών κατακτήσεων για να αλυσοδέσουν τους λαούς πιο πολύ και να τους μετατρέψουν σήμερα μέσω και της τρομοκρατίας σε άβουλα πρόβατα. Ο παράδεισος της ευημερίας γίνονταν καθημερινός εφιάλτης.

Ο πολιτισμός της γαλλικής επανάστασης, του λαμπρού διαφωτισμού, έφερε τον πολιτισμό των ανθρώπων-προβάτων και της ηλεκτρονικής κατοχής. Το σχίσμα του εντέκατου αιώνα ολοκληρώνονταν και έφτανε σε ένα σημαντικό κομβικό σημείο, μετατρέποντας τον άνθρωπο σε μια ζωοποιημένη μονάδα, έρμαιο των παθών και των ιδεοληψιών του.

Κάποτε οι Άγιοι Πατέρες είχαν προειδοποιήσει. Η εποχή του αντίχριστου δεν είναι παραμύθι για αφελείς, για καθυστερημένους διανοητικά και για ηλιθίους. Είναι η σημερινή τραγική καθημερινή ειδησεογραφική επικαιρότητα με τα αμέτρητα θύματα, σήμερα της Νίκαιας και αύριο ποιος ξέρει που.

Και όμως ποτέ δεν είναι αργά!Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Είμαστε η καλύτερα προφυλαγμένη οικονομία στην Ευρωζώνη, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας λόγω του χαμηλού επιτοκίου που δανείζεται η χώρα, για να λάβει «πληρωμένη» απάντηση από τον Αλέξη Παπαχελά, ότι είναι σα να λες «είμαι στην εντατική άρα είμαι καλά προφυλαγμένος από τα μικρόβια»… Να θυμίσουμε πως κάποτε τους αποκαλούσε τους δανειστές της χώρας «τοκογλύφους».

Ο πρωθυπουργός επίσης ανέφερε, ότι… οι προηγούμενοι άφησαν αθωράκιστη τη χώρα ποντάροντας στη λογική της «παρένθεσης», η οποία δεν τους βγήκε. Όμως, τί διαφορετικό έκανε ο ίδιος; Μήπως εγκατέλειψε την εμπρηστική ρητορική για χάρη του εθνικού συμφέροντος;

Επίσης, τί ακριβώς ετοιμάζεται να κάνει τώρα με το όψιμο «μαγείρεμα» του εκλογικού νόμου ώστε να εμποδίσει την άνοδο της αντιπολίτευσης στην εξουσία και την καλλιέργεια του εδάφους για να συνεχίσει να κυβερνά με τη συνεργασία φιλικών δυνάμεων προερχομένων εκ δεξιών; Θωρακίζεται μήπως η χώρα με τα εγχώρια πολιτικά «παιχνίδια»;

Ο πρωθυπουργός της χώρας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ελπίδα για το μέλλον, έκανε λόγο για την εντελώς διαφορετική εικόνα που θα έχει η χώρα σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία…

Πέραν του ότι η αναφορά σε «εθνική παλιγγενεσία» έχει έντονο «άρωμα» συμβούλων επικοινωνίας – για τον Τσίπρα μιλάμε – ήταν σα να άκουγε κανείς με παραλλαγές, το μεγαλοϊδεατικό σχέδιο και τη ρητορική του Ερντογάν για το 2023 στην επέτειο από τα 100 χρόνια ίδρυσης της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας…

Εκεί όμως που «διέπρεψε», ήταν σε όσα είπε για τον τομέα της φορολογίας, όταν ερωτήθηκε για την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική αγορά, μια κατάσταση που αποτρέπει κάθε επένδυση, με τον δημοσιογράφο να τον ρωτά, για ποιον λόγο να μην επενδύσει κάποιος στη Βουλγαρία, καταβάλλοντας 10% φόρο και όχι τριπλάσιο…

Δεν μπορεί να είναι στόχος μας το χαμηλό εργατικό κόστος, ήταν η αρχική του απάντηση, για να συμπληρώσει όμως, ότι η σοβαρή εσωτερική υποτίμηση μπορεί να ανοίξει επενδυτικές ευκαιρίες. Τότε γιατί την πολεμούσε; Είναι καλή τελικά η εσωτερική υποτίμηση; Χρειάζεται έστω σε έναν βαθμό; Τι ισχύει;

Οι επενδυτές μας ζητούν σταθερό περιβάλλον φορολογικό, είπε ο Τσίπρας. Θέλει να μας πείσει δηλαδή ότι αν τους πει σταθεροί οι σημερινοί φόροι για δέκα χρόνια αυτοί θα έρθουν… ας σοβαρευτούν κι ας βρουν καλύτερους τρόπους να υποστηρίξουν όσα επέλεξαν και εφαρμόζουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ευσταθεί η κριτική ότι άργησε να φέρει τον εκλογικό νόμο και επικαλέστηκε τις προτεραιότητες που είχε η κυβέρνηση. Τώρα που βρήκε χρόνο άρχισε να ασχολείται, μαζί και με τη συνταγματική αναθεώρηση! Η αλήθεια είναι πως όταν οι δημοσκοπήσεις του έλεγαν ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, το μπόνους των 50 εδρών ήταν καλό. Τώρα που γύρισαν θυμήθηκε την απλή αναλογική.

Το τελευταίο ήταν η επίθεση στους συνήθεις υπόπτους, επί του προκειμένου στη Siemens. Η εταιρία αυτή, είπε ο Τσίπρας, παντού διέφθειρε, αλλού όμως κάποιοι πληρώσανε. Ας το επαναλάβουμε λοιπόν: Σαφέστατα και υπάρχουν ευθύνες στη γερμανική εταιρία.

Όταν όμως ξεχνάμε ότι το σύστημα στο οποίο κλήθηκαν να λειτουργήσουν και να πουλήσουν, κάποιοι το είχαν στήσει, κάποιοι εγχώριοι απατεώνες πήγαιναν συνεχώς με απλωμένο χέρι, υπέρμαχοι της… ιδεολογίας του «δώσε και σε μένα μπάρμπα», είμαστε καταδικασμένοι…

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Ανδρέας Γ. Μπανούτσος

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 8-9 Ιουλίου 2016 στη Βαρσοβία. Οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να αναπτύξουν τέσσερα τάγματα στην Πολωνία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία από το 2017, προκειμένου να ενισχυθεί η αμυντική ικανότητα της Συμμαχίας έναντι της υποτιθέμενης ρωσικής απειλής.

Ο Καναδάς θα ηγηθεί του τάγματος στη Λετονία, το Ηνωμένο Βασίλειο στην Εσθονία, η Γερμανία στη Λιθουανία και οι ΗΠΑ στην Πολωνία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε επίσης ότι οι Υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο για εντονότερη αεροναυτική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ρουμανίας.

Η Σύνοδος επίσης αποφάσισε ότι θα χρειαστεί ενίσχυση της κυβερνο-άμυνας της Συμμαχίας καθώς επίσης και αύξηση των αμυντικών δαπανών των κρατών μελών. Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ειδικότερα η από κοινού αντιμετώπιση των απειλών του υβριδικού πολέμου, του κυβερνοπολέμου και της παράνομης μετανάστευσης.

Το τελικό κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η ανάπτυξη των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία αποτελεί απάντηση στην ρωσική επιθετικότητα η οποία «στοιχειοθετείται» από «τη συνεχιζόμενη παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας με τη χρήση βίας, τη σκόπιμη αποσταθεροποίηση της Ανατολικής Ουκρανίας, της μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα, την ανεύθυνη πυρηνική ρητορική της και την επαναλαμβανόμενη παραβίαση του ΝΑΤΟικού εναέριου χώρου».

Ας εξετάσουμε όμως με αντικειμενικότητα κατά πόσο η ρωσική επιθετικότητα είναι υπαρκτή και σε βαθμό τέτοιο που να δικαιολογεί την ανάπτυξη ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ρωσίας.
Το κυριότερο επιχείρημα του ΝΑΤΟ είναι ότι απόδειξη της ρωσικής επιθετικότητας αποτελεί η παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014. Έχουν όμως έτσι τα πράγματα; Ποια γεγονότα προηγήθηκαν της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία;

Περί τα τέλη του 2013 η ΕΕ πίεζε την τότε κυβέρνηση του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας για την οικονομική εταιρική σχέση (EU-Ukraine Association Agreement), η οποία θα συμπεριλάμβανε την αποδοχή των όρων σκληρής λιτότητας που θα επέβαλε το ΔΝΤ στον ήδη δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Όταν ο Πρόεδρος Γιανουκόβιτς απέρριψε τους όρους του ΔΝΤ και επέλεξε να συμφωνήσει με τη Ρωσία για ένα οικονομικό πακέτο βοήθειας της τάξης των 15 δις δολαρίων, η CIA προχώρησε σε ενέργειες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του και τελικά στην πραξικοπηματική ανατροπή του τον Φεβρουάριο του 2014.

Η νέα παράνομη κυβέρνηση της Ουκρανίας στελεχωμένη από σκληροπυρηνικούς νέο-ναζί προχώρησε σε έναν άνευ προηγούμενου διωγμό των ρωσόφωνων πολιτών της Ουκρανίας με ενέργειες όπως η απαγόρευση της Ρωσικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας της χώρας και οι εγκληματικές επιθέσεις εις βάρος πολιτών Ρωσικής καταγωγής στη Νότια και Ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία υπό την ηγεσία του Προέδρου Πούτιν δικαιολογημένα φοβούμενη ότι η φιλοδυτική νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας θα υποβάλλει άμεσα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, αντέδρασε αστραπιαία και διοργάνωσε δημοψήφισμα στην Κριμαία (η οποία ειρήσθω εν παρόδω μέχρι το 1954 ανήκε στη Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία και όχι στην αντίστοιχη Ουκρανική) προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες της αν επιθυμούσαν την απόσχιση από την Ουκρανία και την επανένωση με την Ρωσική Ομοσπονδία.

Στις 16 Μαρτίου 2014 οι πολίτες της Κριμαίας κατά συντριπτική πλειοψηφία 97% αποφάσισαν την ένταξη τους στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η Δύση κατήγγειλε το δημοψήφισμα ως παράνομο κατηγορώντας τη Ρωσία και προσωπικά τον Πρόεδρο Πούτιν για καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου καθώς επίσης και για την εισβολή Ρώσων παραστρατιωτικών (τα «πράσινα ανθρωπάκια» όπως τους αποκάλεσαν οι δημοσιογράφοι) στην Κριμαία.

Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική. Ρωσικά στρατεύματα υπήρχαν ήδη νόμιμα σταθμευμένα στη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης όπως προέβλεπε η διακρατική συμφωνία που είχαν υπογράψει η Ουκρανία με την Ρωσία τον Απρίλιο του 2010, το λεγόμενο Kharkiv Pact. Επομένως, η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία δεν ήταν αποτέλεσμα της δήθεν Ρωσικής επιθετικότητας αλλά της προκλητικής και απερίσκεπτης στάσης της Δύσης, η οποία ανέτρεψε πραξικοπηματικά τον νόμιμο Πρόεδρο της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς, προκειμένου να εγκαθιδρύσει ένα φιλο-Δυτικό καθεστώς στη χώρα που θα την ενσωμάτωνε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
 
Η Ρωσία και ο Πούτιν δεν είχαν άλλη επιλογή από το να μεθοδεύσουν με δημοκρατικά μέσα την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία και την επανένωσή της με τη «μητέρα πατρίδα» υπό τον εύλογο φόβο ότι διαφορετικά η στρατηγικής σημασίας ναυτική βάση της Σεβαστούπολης θα έπεφτε στα χέρια του ΝΑΤΟ. Αν οι Δυτικοί δεν είχαν ανατρέψει τον Γιανουκόβιτς, ο Πούτιν κατά την εκτίμηση του γράφοντος δεν θα είχε κανένα λόγο να προχωρήσει στη προσάρτηση της Κριμαίας.

Η δραματική επιδείνωση των σχέσεων Δύσης-Ρωσίας με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 δεν μπορεί να αποδοθεί στην υποτιθέμενη ρωσική επιθετικότητα, αλλά στην προκλητική επέκταση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων προς ανατολάς με πρόσχημα τον μύθο περί ρωσικής απειλής και της δήθεν σχεδιαζόμενης εισβολής ρωσικών στρατευμάτων στις Βαλτικές χώρες.

Συμπερασματικά λοιπόν, το ΝΑΤΟ αντί να αναλώνεται σε αντιπαραγωγικές αντι-ρωσικές ενέργειες θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Ρωσία τόσο για την ειρήνευση στη Συρία όσο και για την αντιμετώπιση της πραγματικής και μεγαλύτερης ίσως απειλής που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα, την ισλαμιστική τρομοκρατία.

* Ο Ανδρέας Γ. Μπανούτσος είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ ΚΕΔΙΣΑ.
Πηγή ΚΕΔΙΣΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η σιωπή και η ανοχή της Αθήνας ανοίγουν διάπλατα 
τις πόρτες της Ελληνικής Θράκης στην Άγκυρα 
Οι τουρκόφρονες δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς για να εφαρμόσουν τα σχέδια της Τουρκίας στην Θράκη...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Επί σειρά πολλών ετών καταγράφουμε το τι συμβαίνει στη Θράκη. Σε αυτή την καταγραφή χαρακτηρισθήκαμε από εκείνους που (εξ)υπηρετούν την «πολιτική ορθότητα» από γραφικοί έως… φασίστες. Οι καταγραφές όμως έχουν γίνει, όπως και οι συνεχείς προειδοποιήσεις για το μείζον εθνικό που εξελίσσεται ελέω πολιτικής αδιαφορίας στην Θράκη. Την Ελληνική Θράκη και όχι την Δυτική, όπως πολύ προσεγμένα έχουν εισάγει τον επικίνδυνο γεωγραφικό προσδιορισμό οι διάφοροι κύκλοι ένθεν κακείθεν των ελληνοτουρκικών συνόρων…

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε καταθέσει την ανησυχητική αρνητική κλιμάκωση που καταγράφεται στην Ελληνική Θράκη. Μία κλιμάκωση που άπτεται των συμφερόντων του «σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσδοκά στην δημιουργία ενός «ιδιαίτερου κλίματος» επί των ελληνοτουρκικών. Σκοπός του τούρκου προέδρου είναι να πιέσει την –ελαστική ούτως ή άλλως- Αθήνα, μέσα από μία πληθώρα παλαιών και νέων «προβλημάτων» (που δημιουργεί μονόπλευρά η Τουρκία και τα όργανά της) ώστε να κερδίσει είτε τις εντυπώσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είτε οποιαδήποτε (έστω και λεκτική) υποχώρηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα…

Το τελευταίο διάστημα επίκεντρο των στοχευμένων παρεμβάσεων των τουρκοφρόνων (που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν στα οικονομικά τους ούτε το πόθεν ούτε το έσχες) της περιοχής, είναι το πομακικό χωριό της Γλαύκης. Ένα χωριό που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στα ορεινά του ν. Ξάνθης και γι αυτό τον λόγο υπάρχει στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων ορεινών καταδρομών του Ελληνικού Στρατού.
Το «μαρτύριο» του χωριού ξεκίνησε μετά από μία πολιτική συνάντηση – ομιλία του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Μία συγκέντρωση που έγινε προσπάθεια να μην δημιουργήσει (τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο) «ζωηρές» αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις από τους τουρκόφρονες, όταν οι υπεύθυνοι της οργάνωσής της αποφάσισαν να αλλάξουν αιφνιδιαστικά την ημέρα της υλοποίησής της. Δυστυχώς, όμως, επιβεβαιώθηκε –για μία ακόμη φορά πως «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», αλλά και πως «ο διάβολος κρύβεται πίσω από τις καλές προθέσεις». Δυστυχώς, τα θετικά και τα αρνητικά δεν υπολογίστηκαν επαρκώς, κι ενώ σε πρώτο χρόνο υπήρξε ένα σαφές μήνυμα συμπαράστασης στους πομάκους της περιοχής, σε δεύτερο χρόνο λειτούργησε με εντονότατους ρυθμούς η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή, με σκοπό όχι απλά την ανάκτηση της «χαμένης αξιοπρέπειας» των τουρκοπρακτόρων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την αποκομιδή επιπλέον οφέλους για την τουρκική πολιτική, και, φυσικά, την επίδειξη ισχύος της Άγκυρας στην περιοχή. Η συνέχεια στις εξελίξεις καταδεικνύει πως οι τουρκόφρονες είχαν ήδη έτοιμο σχέδιο δράσης και αναζητούσαν την κατάλληλη αφορμή...

Η κλιμάκωση, όμως, στην Ελληνική Θράκη, από την πλευρά των τουρκοφρόνων είχε ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου, όταν με δημοσίευση στην Milletgazetesi γινόταν η πρώτη αναφορά από τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μετέ για "σκληρή δράση" στην Θράκη, εάν δεν υποχωρήσει η κυβέρνηση στο σύνολο των "αιτημάτων" της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (παράνομο όργανο καθοδηγούμενο από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής).

Στη συνέχεια, στα πλαίσια επίδειξης ισχύος και αποστολής επικίνδυνων μηνυμάτων προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε μία σειρά από περιστατικά που κλιμακώνονταν μέχρι και το περιστατικό της ταφής του νεαρού πομάκου μουσουλμάνου της Γλαύκης. Σε αυτά τα "περιστατικά" έγινε σαφής η πρόθεση των ανθρώπων της Τουρκίας να "επανέλθουν" δριμύτεροι στη Γλαύκη και να επιβάλουν την ισχύ τους στους μηυ "απείθαρχους" πομάκους του χωριού και της περιοχής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολιτικής - εθνικιστικής εκμετάλλευσης της γιορτής ενός φροντιστηρίου Αγγλικών, όπου φρόντισε ο Ζεϊμπέκ και η παρέα του να την μετατρέψουν σε πολιτικό σόου, ενώ υπήρξαν στοχευμένες καταγγελίες από την πλευρά των τουρκοφρόνων για επιχείρηση σκοπιμότητας των ελληνικών αρχών (εφοριακοί έκαναν προγραμματισμένους ελέγχους, ενώ η αστυνομία της περιοχής πραγματοποιούσε τους συνήθεις ελέγχους της αρμοδιότητάς της), προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης με τις ελληνικές αρχές.

Επίσης, στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου, με χρήση της θρησκείας, αξίζει να καταγραφεί πως ιμάμης στη Γλαύκη, αναφερόμενος στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Γλαύκη, απευθυνόμενος στους πιστούς μουσουλμάνους τους είπε "με αυτά που επιτρέπουμε δεν είναι παράξενο που τα παιδιά όσων συμμετέχουν βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση" (αναφερόταν σε νεαρό κορίτσι της Γλαύκης που πάσχει από καρκίνο), σε μία ύστατη προσπάθεια "συγκράτησης" στα στεγανά του τουρκικού προξενείου, μέσω της τρομοκράτησης των πομάκων.Η νέα πρόκληση, που αποδεικνύει πως η Θράκη βρίσκεται υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς, ήρθε μέσα από ένα τραγικό γεγονός. Την κηδεία ενός νέου πομάκου μουσουλμάνου του χωριού της Γλαύκης. Ενός νέου ανθρώπου που έχασε τη ζωή του (πνίγηκε) κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας κι ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια του θρήνου της οικογένειας, κι ενω η σωρός του άτυχου νεαρού πομάκου βρισκόταν ακόμη στο σπίτι της οικογένειας, παρουσία του νόμιμου μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου και του στρατηγού του Δ' Σώματος Στρατού, την στιγμή που εκτελούνταν το κατάλληλο θρησκευτικό τελετουργικό, εμφανίσθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπεκ, συνοδευόμενος από τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, με τον αντιπρόεδρο του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ (DEB) Οζάν Αχμέτογλου, τον δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, τον Πρόεδρο της ΤΕΞ (παράνομο σωματείο, Τουρκική Ένωση Ξάνθης) Κουρτ Αχμέτ με συνοδεία (τουλάχιστον ενός) τηλεοπτικού συνεργείου και διάφορους άλλους "συνοδούς", απαιτώντας να αφαιρεθεί η Ελληνική σημαία από το φέρετρο του νεκρού Έλληνα στρατιώτη, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί το νεκρό στα νεκροταφεία...!

Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η κίνηση του ιμάμη Ερκάν Αζίζογλου, ο οποίος θεωρείται ως ο αμέσως επόμενος στην ιεραρχία από τον ψευτομουφτή Μετέ, ο οποίος επιβλήθηκε δια της ισχύος και φωνάζοντας "πάρτε τον από εδώ" έσπρωξε το νόμιμο Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου που ήταν παρών δίπλα στην οικογένεια και του είπε να σηκωθεί και να φύγει αμέσως από το χωριό, γιατί δεν είχε καμιά δουλειά εκεί. Στη συνέχεια οι "επιδρομείς" πήραν αυτοί το φέρετρο, αφαίρεσαν την Ελληνική σημαία που υπήρχε επάνω σε αυτό και συνοδεία τουρκικών καναλιών και ΜΜΕ το μετέφεραν στο Νεκροταφείο της Γλαύκης όπου τελικά παρενέβη και πάλι ο Στρατός.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον στρατηγό που δεν έπεσε στην παγίδα των τουρκοφρόνων και διατήρησε χαμηλούς τόνους αφού διεξήγετο θρησκευτικό τελετουργικό το οποίο όμως δεν σεβάστηκαν οι επιδράμοντες τουρκόφρονες..., ενώ τους αγνόησε στη συνέχεια επιδεικτικά προκειμένου να αποδοθούν από το στρατιωτικό άγημα οι απαιτούμενες στρατιωτικές τιμές στον νεκρό που όπως είναι γνωστό, πνίγηκε εν ώρα υπηρεσία στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής.

Με τα όσα συνέβησαν η μειονότητα πάγωσε και αναρωτιέται πού είναι η Ελληνική Πολιτεία; Η αντιποίηση της ιδιότητας του Μουφτή δεδομένη, τα αδικήματα της διέγερσης τελούνται κατ' εξακολούθηση και η Πολιτεία απλώς παρακολουθεί. Για την υπόλοιπη Ελλάδα, ξέρουμε, μακριά από εμάς και ας είναι μια πιθαμή...
Το ότι δεν υπήρξε καταγγελία - μήνυση και αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή δεν τηρήθηκε ο νόμος, είναι ένα θέμα που έχουμε τονίσει επαρκώς -και δεν θα σταματήσουμε να το τονίζουμε- εδώ και αρκετά χρόνια. Η ατιμώρητη ανομία των τουρκοφρόνων έχει καταστεί πλέον λίαν επικίνδυνη, αφού -διαπιστώνοντας την κυβερνητική - κρατική αμηχανία- δεν διστάζουν πλέον να προχωρούν σε ενέργειες που προκαλούν την κρατική ανοχή και δημιουργούν συνθήκες (ελπίζουμε όχι τετελεσμένα) που προσβάλουν την ελληνική εθνική κυριαρχία στην περιοχή.

Αμέσως μετά την ταφή του άτυχου νεκρού Έλληνα πομάκου στρατιώτη, οι "επιδράμοντες" συγκεντρώθηκαν για να "γλεντήσουν", φυσικά, την επιτυχημένη τους ενέργεια. 

"Προσωπικότητες" όπως ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μέτε, αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, δεν συναντούν ικανές αντιστάσεις προς την κατεύθυνση εκτέλεσης δράσεων που σε ένα φυσιολιογικό κράτος τοποθετούνται έναντι των νομικών - ποινικών ευθυνών τους, από μία πολιτική ηγεσία που κυβερνά με σχετική ευθύνη και στο οποίο οι κρατικοί λειτουργοί δεν διστάζουν έναντι οιουδήποτε πολιτικού προσκόμματος...

Φυσιολογικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει ήδη απομακρυνθεί από τη θέση του βουλευτή, αφού παρίστατο και εν ολίγοις συμμετείχε στην αφαίρεση της ελληνικής σημαίας (απόδοση ύψιστης τιμής από την πλευρά της Ελλάδας) από τη σωρό του νεκρού. Η ατιμωρησία του υποδηλώνει πως η προσθαφαίρεση των πολιτικών οφελημάτων απαγορεύει στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στο αυτονόητο, αποστέλλοντας τα κατάλληλα μηνύματα όπου δη... Υποδηλώνει επίσης πως το κομματικό όφελος (ψήφοι στις εκλογές) έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτομάτως υποχωρεί σε εθνικές προσβολές, παραδίδοντας χώρο στον τουρκικό εθνικισμό...

Ο ψευτομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, χαρακτηρισμένος άνθρωπος - πράκτορας της Τουρκίας που δρα ανεξέλεγκτα στην Ελληνική Θράκη (με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός εθνικιστικού τουρκικού υπογάστριου εντός της Ελληνικής Επικράτειας, σε μία περιοχή μείζονος ενδιαφέροντος, δηλαδή στην δημιουργία παρόμοιων συνθηκών με αυτές που υπήρξαν στην Κύπρο -προ εισβολής- και στο Κόσσοβο), γνωστός για την επιλεκτική του επικοινωνία μόνο με τουρκικά ΜΜΕ, καθώς και με δραστηριότητες και επαφές που αναπτύσσει με τούρκους αξιωματούχους -πολλές φορές ειδικών καθηκόντων- οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την (ψευδο)"θρησκευτική" του ιδιότητα, συνεχίζει να προκαλεί ανενόχλητος σε πολλά επίπεδα... Το ότι η ελληνική Πολιτεία δια των εκπροσώπων της συμμετέχει σε δραστηριότητες στις οποίες μετέχει ή πρωταγωνιστεί ο συγκεκριμένος ψευτομ μουφτής, αποτελεί έμμεση παραδοχή της παράνομης θρησκευτικής του ιδιότητας. Και αυτή η πολιτικάντικη (για τις ψήφους) προσέγγιση, συντείνη στην στήριξη της παρανομίας και των εις βάρος της Ελληνικής Θράκης τουρκικών σχεδιασμών. Αρκεί να θυμίσουμε πως ακόμη και στην Τουρκία, την "μητέρα πατρίδα" (του γενίτσαρου πομάκου ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ) οι μουφτήδες τοποθετούνται από το κράτος και δεν εκλέγονται. Το ότι στην Ελλάδα υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία εκλογής του Μουφτή (από μία επιτροπή που ελέγχει εξ ολοκλήρου το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής) αποτελεί όνειδος για την κυβερνητική εθνική πολιτική.

Για το ότι δεν υπήρξαν συλλήψεις (αμέσως μετά την τέλεση της κηδείας του άτυχου νεαρού πομάκου Έλληνα στρατιώτη) για το συγκεκριμένο περιστατικό την ευθύνη φέρουν οι παριστάμενοι μη κρατικοί υπάλληλοι, η πολιτική ηγεσία της χώρας, το υπουργείο Εξωτερικών και ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς, καθώς και η Δικαιοσύνη (να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως η αναγνώριση και η νομιμοποίηση του κόμματος των τουρκοφρόνων εθνικιστών ΚΙΕΦ (που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τους Γκρίζους Λύκους) έγινε από τον Άρειο Πάγο, τα μέλη του οποίου αγνόησαν επιδεικτικά την έως τότε καταγεγραμμένη (και με βίντεο) δράση των τουρκοφρόνων στελεχών και αρκέστηκαν στο γραπτό καταστατικό που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι η ίδια Δικαιοσύνη που έκλεισε τα μάτια σε πλείστες όσες υποθέσεις παραβατικότητας των τουρκοφρόνων στην Ελληνική Θράκη και όχι μόνο.

Δυστυχώς, η Θράκη εγκαταλείπεται από τους πολιτικούς χαμαιλέοντες και καρεκλοκένταυρους των Αθηνών. Εγκαταλείπεται σε καθημερινή βάση, προσφέροντας πεδίο δόξης λαμπρό -με την μη εφαρμογή των νόμων- σε κάθε είδους τυχοδιώκτη ή επικίνδυνο για την Ελλάδα στοιχείο που προωθεί ή εκτελεί ενέργειες άκρως αντίθετες έως και επιθετικές προς την Ελληνικότητα των κατοίκων της περιοχής. Εάν δεν συμβούν τα αυτονόητα (τα οποία τοποθετούνται πολύ πριν την προσβολή του εθνικού συμβόλου - σημαίας), πολύ φοβούμαστε πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει πως η Θράκη πολιορκήθηκε και απειλήθηκε στον μέγιστο δυνατό βαθμό από την αδιαφορία και τις υπόγειες συμφωνίες των πολιτικών κυβερνήσεων της Ελλάδας και όχι από την επιτυχημένη (και απολύτως προβλέψιμη) πολιτική της Τουρκίας...

ΥΓ: Σε στρατιωτικό επίπεδο είναι ανεπίτρεπτο να βρίσκονται στα μετώπισθεν του στρατού (Έβρος) δυνάμεις φίλιες προς τον αντίπαλο (που πιθανότατα εκπαιδεύονται στρατιωτικά και έχουν ήδη εξοπλισθεί αναλόγως). Κάτι τέτοιο οδηγεί σε σειρά πολλαπλών μετώπων που οδηγούν σε ήττα σε περίοδο σύρραξης. Με απλά λόγια, η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, το οποίο λειτουργεί ως στρατηγείο και εφαρμόζει "πολιτικές" που είναι υποστηρικτικές της δράσης του τουρκικού στρατού, αποτελεί σοβαρή πηγή προβλημάτων μη δυνάμενων να προϋπολογισθούν και να αντιμετωπιστούν με απόλυτη επάρκεια και επιτυχία εάν οι καταστάσεις το απαιτήσουν. Αυτοί που δεν γνωρίζουν που είναι τα ελληνικά σύνορα, αυτοί που ανησυχούν για την "ωριμότητα της ψήφου των ομογενών" αλλά δίνουν τη δυνατότητα σε δεκαεξάχρονα και σε λαθρομετανάστες να ψηφίζουν στην Ελλάδα, καλό θα είναι να επιδιώξουν μία απολύτως ειλικρινή συζήτηση με στρατιωτικούς και διπλωμάτες. Αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, δεν διακυβεύεται μόνο η ελληνικότητα της Θράκης ή της σημερινής ελληνικής γεωγραφικής επικράτειας. Αυτό που επιπλέον διακυβεύεται είναι και το δικό τους μέλλον... Για την ακρίβεια το που θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου