Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Μαΐ 2011


Παρά τις φήμες που από σήμερα άρχισαν να διαρρέονται περί αίτησης δημοψηφίσματος που θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι κατά πολύ «δραματικότερες».

Κανένας νόμος δεν υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να αιτηθεί δημοψηφίσματος από τον Κάρολο Παπούλια. Βεβαίως, θα τον ενημερώσει για τις συμμαχίες που δημιουργήθηκαν μετά τις συναντήσεις του με τους αρχηγούς κομμάτων (και αποκομμάτων) και φυσικά θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις προς τον «πατερούλη» που τόσο καρτερικά τον διατηρεί στην πρωθυπουργία και ουσιαστικά τον στηρίζει στο έργο της κατάρρευσης της χώρας…

Ο Γιώργος Παπανδρέου αισθάνεται φοβερά πιεσμένος και αρκετά ανήσυχος, ιδιαίτερα μετά την γνωστή παρέμβαση του Πάνου Καμμένου. Είναι σαφές πως θα επιχειρήσει μία ηρωϊκή έξοδο (αφού γνωρίζει επακριβώς τι έχει κάνει στον Ελληνικό λαό), που θα προσπαθήσει να την συνδυάσει με «δημοκρατική παρέμβαση», ενώ ταυτόχρονα θα «σκάψει ακόμη μεγαλύτερη τρύπα» για τον επόμενο πρωθυπουργό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται τις εκλογές πολύ σοβαρά, όμως ακόμη πιο σοβαρά τις σκέφτεται (σύμφωνα με πληροφορίες μας) ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την σημερινή έντονη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γεγονός είναι πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. δέχτηκε έμμεση απειλή για ανακοίνωση εκλογών (γεγονός που σημαίνει ουσιαστική κατάρρευση της εθνικής οικονομίας με ταυτόχρονη αποχώρηση της στήριξης από την τρόικα…) με ευθύνη της Ν.Δ. λόγω άρνησης συναίνεσης!!!

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έδωσε εντολή άμεσης κατάρτισης λιστών υποψηφίων για εκλογές. Μάλιστα, αναφέρεται πως έδωσε όριο την Παρασκευή 27 Μαΐου!!! Η επιτακτική αυτή στάση του κυρίου Σαμαρά έφερε αναταραχή και είναι ενδεικτική της σοβαρότητας της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η Ν.Δ. ήδη ψάχνει για εκλογικούς αντιπροσώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα!!!

Κωνσταντίνος


Οι στιγμές έσχατης κατάντιας που βιώνουμε τις τελευταίες αυτές ημέρες δεν θα έπρεπε να μας επιτρέπουν να μετέχουμε σε αστειότητες περί “κυβέρνησης προσωπικοτήτων” της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποίαν είχε προτείνει και προ διετίας περίπου ο Γ. Καρατζαφέρης. Μιά “κυβέρνηση προσωπικοτήτων” στερείται της πολιτικής νομιμοποίησης αλλά και της διοικητικής εμπειρίας γι αυτό είναι όχι μόνον άχρηστη αλλά και επικίνδυνη! Θα πρέπει να στηρίξουμε τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος με τα λάθη του και τις παραλείψεις του οδήγησε την Χώρα στο σημερινό αδιέξοδο. Να μας βγάλει αυτός από την Κρίση στην οποίαν ο ίδιος μας οδήγησε…!

Η Χώρα τελεί ήδη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις γιά να κηρυχθεί αυτή νόμιμα, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα!

Η κυβέρνηση, επιβάλλεται, να κηρύξει Στάση Πληρωμών προς το Εξωτερικό αφού πρώτα προβεί μυστικά σε εκτύπωση Νέων Δραχμών, που θα αντικαταστήσουν αιφνιδιαστικά, μέσα σε κάποιο Σαββατοκύριακο, το ευρώ σε όλες τις εσωτερικές συναλλαγές σε βάση ισοτιμίας 1 ευρώ = 1 νέα δραχμή, για αποφυγή της κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών.

Από την επόμενη Δευτέρα, όλες οι καταθέσεις των Ελληνικών Τραπεζών σε ευρώ θα έχουν μετατραπεί σε νέες δραχμές και δεν θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις σε ευρώ. Μπορεί αυτό να διασφαλισθεί με αναγκαστικό Νόμο που θα εκδοθεί κατά τις διατάξεις Κήρυξης της Χώρας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Οι καταθέσεις σε ευρώ των Ελληνικών Τραπεζών (περίπου 200 δις) καθώς και τα αποθέματα σε ευρώ και δολάρια της Τράπεζας της Ελλάδος θα γίνουν τότε αυτόματα, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Πατρίδας μας!

Το διεθνές πλήγμα κατά του Ευρώ θα είναι τότε αρκετά ισχυρό, ώστε να σπεύσουν οι εταίροι μας να συνδιαλλαγούν έντιμα μαζί μας στην βάση της Αλληλεγγύης που δεν την έχουμε δει μέχρι σήμερα. Τα χρέη μας, που θα έχουν τότε μετατραπεί αυτόματα σε νέες δραχμές (με εξαίρεση όσα ήδη ελάβαμε στα πλαίσια του Μνημονίου, διότι εμερίμνησαν περί τούτου οι ευφυείς συντάκτες του και απεδέχθησαν οι ανίκανοι υπουργοί μας), θα μπορέσουμε να τα διαπραγματευθούμε με τους δανειστές μας και διεθνείς τοκογλύφους από ισχυρότερη πολιτική θέση (διαγραφή σημαντικού τμήματος αυτών,επιμήκυνση στα 40 χρόνια, έστω με ρήτρα ευρώ, του υπολοίπου, με μηδενικό επιτόκιο ή έστω με επιτόκιο 1,25%, όσο δηλαδή δανείζει σήμερα η ΕΚΤ, σταθερό καθ΄ όλη την διάρκεια της 40-ετίας).

Με το συνάλλαγμα των 250-300 δις ευρώ + δολαρίων θα μπορέσουμε να προμηθευόμαστε από το Εξωτερικό όσα δεν μπορεί να παράγει η χώρα μας, λ.χ. πετρέλαιο, όπλα, ιατρικά σκευάσματα κλπ., γιά πολλά χρόνια, αφού αυτόματα θα έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις γιά την ανάπτυξη της εγχώριας Παραγωγής!

Η αναμενόμενη υποτίμηση (διολισθητική) της νέας δραχμής , θα επιτρέψει την ανάπτυξη της Παραγωγής γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων γιά τη σίτιση του Λαού μας και βιοτεχνικών ειδών καθημερινής χρήσης, καθώς και την κάθετη αύξηση των Εξαγωγών μας σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητος με αναπότρεπτη συνέπεια την δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα σε μόλις 2-3 χρόνια.

Πιθανώς η κυβέρνηση να χρειασθεί να φορολογήσει τις εμπορικές, τραπεζικές και τηλεπικοινωνιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις που λυμαίνονται την Πατρίδα μας, με συντελεστή 5% επί του τζίρου των, διότι σήμερα με τις υπερτιμολογήσεις που αυτές επιτυγχάνουν μέσω των διασυνδεδεμένων off-shore εταιριών, δεν πληρώνουν ουσιαστικά κανέναν φόρο!

Η συνοπτική αυτή ανάλυση δεν είναι, φυσικώ τω λόγω, πλήρης. Μπορεί όμως να αποτελέσει σταθερή βάση περαιτέρω ουσιώδους προβληματισμού προς μίαν άλλη κατεύθυνση , διότι οι κατεστημένες προσεγγίσεις έχουν προ πολλού χρόνου αποτύχει . Τι άλλα πράγματα περιμένουμε να δούμε για να το αντιληφθούμε, επί τέλους; Ας την μελετήσουν και ας την επεξεργασθούν οι οικονομολογούντες φίλοι και αναγνώστες της εκλεκτής ιστοσελίδας σας...

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, Στρατηγός Ζαγοριανάκος!
Παροιμιώδης φράση από την εποχή της χούντας των Συνταγματαρχών.
Σήμερα: Αποφασίζομεν και ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ, πρωθυπουργός Γιωργάκης και οι συν αυτώ το σωτήριον έτος 2011.

Και τότε και τώρα για το καλό μας, για τη σωτηρία της πατρίδας φαινομενικά! για τις τσέπες των ολίγων στην πραγματικότητα. Για την κονόμα των παγκόσμιων Τραπεζιτών και των εδώ ανταποκριτών τους.
Τα πάντα στο σφυρί, ακόμα και το νεράκι του Θεού χωρίς καμιά εγγύηση για ανάκαμψη, χωρίς καμιά προοπτική για φως στο ατελείωτο τούνελ που χώσανε τον Ελληνικό λαό, χωρίς ένα στοιχειώδες μέτρο ανάπτυξης και παραγωγής.

Ενα χρόνο πριν που οι αδιάβαστοι Ελληνες Βουλευτές και οι μαθητευόμενοι μάγοι-υπουργοί ψήφιζαν το Μνημόνιο όλοι βλέπαμε και γράφαμε πως δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο αλλά αυτοί εκεί: υπέγραψαν το ξεπούλημα της πατρίδας και την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού ελαφρά τη καρδία. Εκοψαν μισθούς και συντάξεις, ...
άφησαν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κόσμο στο δρόμο και χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες με λουκέτα και σε απόγνωση.

Κι ενώ η χώρα στενάζει από την ανέχεια και την καλπάζουσα εγκληματικότητα,αυτοί οχυρωμένοι πίσω από νόμους που οι ίδιοι θέσπισαν και την καλοπέραση που τους εξασφαλίζει ο παχυλός μισθός και τα έξτρα κέρδη από δουλειές των λευκών κολάρων (177 εκ. μοιράστηκαν οι κερδοσκόποι από τα CDS του ΤΤ) εξαπολύουν καινούργια φοροκαταιγίδα, ομοβροντία αποκρατικοποιήσεων και "έξοδο" από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα χιλιάδων εργαζομένων! Ταυτόχρονα πλείστοι εξ' αυτών ζουν σαν κροίσοι και φορτώνουν στο κράτος ακόμα και τα προσωπικά τους έξοδα!

Με ποια λογική μωρέ αυξάνετε φόρους και τέλη σε καιρό πλήρους ύφεσης, ανεργίας, χαμηλότατων μισθών και ευελπιστείτε μάλιστα σε ανταπόδοση;

Κι από την άλλη δεν κάνετε καμία απολύτως πρακτική κίνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την είσπραξη βεβαιωμένων φόρων,μόνο λόγια, διαπιστώσεις, σχέδια και μέτρα ανεφάρμοστα. Κανένας κλέφτης στη φυλακή, καμία θυσία εκ μέρους των πολιτικών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Ούτε ένα έργο ανάπτυξης.

Ποιος σας εξουσιοδότησε μακελάρηδες της ζωής και των ονείρων μας γι' αυτό το ξεπούλημα;
Πως είναι δυνατόν μια χούντα εξωνημένων να παίρνει αποφάσεις για την υποθήκευση του μέλλοντος ενός περήφανου λαού;

Ποιος σας εγγυάται ότι και αυτά τα χρήματα δεν θα πάνε στις τσέπες των επιτήδειων; Οταν τελειώσουν τα προς πώληση φιλέτα τι θα γίνει; από που θα υπάρξουν νέοι πόροι;

Τόσοι άνθρωποι στο δρόμο πως θα ζήσουν; Ποια η μέριμνα για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες; Ακόμα και τους ΑμεΑ πέταξαν στο δρόμο! Αναίσθητοι και ανάλγητοι έχουν κάνει κουρελόχαρτο ως και το Σύνταγμα. Εχουν καταλάβει που οδηγούν τον τόπο; ή νομίζουν πως θα προλάβουν να δραπετεύσουν όλοι τους με το προεδρικό αεροπλάνο; Δεν χωράτε θα χρειαστούν κι ελικόπτερα!



Το άκουσα να το λέει το πρωί ο Κ. Βέργος, πρώην πρόεδρος των διαπιστευμένων οικονομικών αναλυτών.

Τον ρώτησε ο Παπαδάκης για αυτά που είπε ο Παπακωνσταντίνου στον Παπαχελά. Ότι έχουμε λεφτά μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

"Πρέπει ν’ αλλάξει δουλειά ο υπουργός οικονομικών, γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται", είπε και συνέχισε.

"Αν κάνει στάση πληρωμών, δεν κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις, απλά δεν θα πληρώσει τους πιστωτές. Εκτός αν μας πει ότι δεν λειτουργεί για το συμφέρον του λαού, αλλά για το συμφέρον των πιστωτών".

Αυτά είπε ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα οικονομικά καλύτερα από τον καθένα.

Ο δε κος Καζάκης, οικονομολόγος κι αυτός, στην ίδια εκπομπή, είπε να πτωχεύσουμε και να γυρίσουμε στην δραχμή.

Δεν υιοθετώ, ούτε απορρίπτω αυτές τις θέσεις, γιατί δεν είμαι οικονομολόγος και δεν ξέρω. Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν. Εκείνο που ξέρουμε όλοι μας όμως, ή μάλλον θα νιώσουμε, είναι τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα.

Εκείνο βέβαια που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι οι δηλώσεις των ξένων ειδικών και αξιωματούχων που λένε γιατί η Ελλάδα ξεκίνησε από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;

Αυτό είναι το μέγα ερώτημα.

Γιατί ένας ηγέτης με την ομάδα του που υποτίθεται ότι υπηρετεί τον λαό που τον ψήφισε, πρέπει να τον προστατεύει.

Δεν θα ‘πρεπε πρώτα, ρωτάει ο αφελής, να εξαντλήσει όλα τα άλλα διαπραγματευτικά του χαρτιά, πριν θυσιάσει τον λαό του;

Λένε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Που δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό να πάνε σε ιδιώτες κάποιες ΔΕΚΟ.

Για παράδειγμα, δεν έχω πρόβλημα με τον Μπόμπολα αν πάρει να φτιάξει την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών απ’ το να την έχει το κράτος και να κινδυνεύω κάθε φορά που ταξιδεύω.

Στην Αττική οδό, δεν βλέπεις ούτε λακουβίτσα.

Να μιλάμε όμως για ρεαλιστικά πράγματα και πωλήσεις ή παραχωρήσεις και όχι για παραμύθια και λαϊκισμούς του στυλ, πωλείται η Ακρόπολη και άλλες τέτοιες παπ....ς!

Δεν βλέπω για παράδειγμα να ανησυχεί κανείς ή να αντιδρά κανείς, που το Ελ. Βενιζέλος, ανήκει σε Γερμανούς!

Τέλος πάντων. Το ξεπούλημα, παραχώρηση ή εκβιασμός από τους ξένους για πώληση της περιουσίας μας είναι προκαθορισμένο ως φαίνεται εδώ και καιρό.

Εκείνο που καίει περισσότερο είναι η τσέπη του κοσμάκη που βλέπει καθημερινά να αδειάζει. Έτσι κι αλλιώς, τα περιττά ο κόσμος τα ‘χει κόψει.

Στο σούπερ μάρκετ πηγαίνει μόνο κι αυτό με μέτρο.

Για να μη πω για το άδικο μέτρο της αύξησης τελών κυκλοφορίας 20% σε όλα. Δεν ‘πα να ‘χεις παπάκι ή τζιπ 5000 κυβικών; Θα πληρώσεις!

Αυτές είναι φανερό πως είναι κινήσεις κυβέρνησης και κυβερνώντων σε πανικό.

Κι αυτό δυστυχώς είναι το πιο επικίνδυνο.

Τι να πεις. Ψυχραιμία χρειάζεται. Τουλάχιστον από τον λαό. Μην δούμε σκηνές όπως στην Αργεντινή.

Αλλά λες να ξέρουν πότε να σταματήσουν; Λες να κάνουν κρυφές δημοσκοπήσεις για να δουν και τα όρια του κόσμου;



Τι εννοεί ο Παπανδρέου όταν μιλάει για πατριωτισμό; Οτι πουλάει το 100%, ναι το 100%, του δημόσιου πλούτου της χώρας στους ξένους (και ντόπιους) τοκογλύφους;

Τι εννοεί μιλώντας για «πατριωτισμό» η κυβέρνηση των ανδρεικέλων; Τον αφοπλισμό της χώρας από κάθε εργαλείο ανάπτυξης;

Την αποξένωσή της απ' τη γη, τον αέρα και τα ύδατά της;

Πρώτη φορά απ' όταν με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα το δικαίωμα του κρατικού αυτεξούσιου στο πλαίσιο μιας κουτσής έστω εθνικής κυριαρχίας -για πρώτη φορά από τότε τίθεται εν καιρώ ειρήνης η χώρα σε Κατάσταση Εντολής, φόρου υποτελής, και, για να είμαστε ...
τελείως ειλικρινείς, υπό καθεστώς Κατοχής.

Πρόκειται για μια δεύτερη Φραγκοκρατία.

Μπορεί στα νεώτερα χρόνια οι Δυτικοί να μην έφυγαν ποτέ, να ήταν πάντα εδώ, όχι όμως επίσημα και με «τον νόμο». Η μετατροπή του εσμού των τοκογλύφων σε θεσμούς του (υπόδουλου πλέον) κράτους είναι κατόρθωμα αποκλειστικά του Παπανδρέου.

Η πρώτη Φραγκοκρατία διήρκησε 60 χρόνια στην καρδιά τού τότε κράτους και αρκετούς αιώνες σε πολλές από τις πρώην επικράτειές του. Μπορεί να υπήρξε «πανούκλα» και «μάστιξ του θεού» για πολλούς απ' τους λαούς της Ανατολής, αλλά άθελά της

έκανε κι ένα καλό: γκρέμισε το ρωμαϊκό αυτονόητο απ' την πολιτική ταυτότητα (και συνείδηση) των Ελλήνων -των πιο πολλών- εκείνης της εποχής.

Με έναν τρόπο δηλαδή, αδόκητον κατ' αρχήν, συνέβαλε η ξένη κατοχή στην αυτογνωσία (αν) όχι των Δυνατών, πάντως των απλών, των φτωχών και των σκεπτόμενων -διανοούμενων και (πρώιμων) ουμανιστών εκείνης της εποχής.

Η σημερινή νέα Φραγκοκρατία

(που, για να προλάβω ορισμένους κουφιοκεφαλάκηδες, ληστεύει το ίδιο Ελληνες και Ισπανούς, Ιρλανδούς και Γερμανούς) δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν θα μας οδηγήσει σε μια νέα αυτογνωσία, αλλά -για την ώρα τουλάχιστον- οδηγεί την κυβέρνηση των ανδρεικέλων στα τελευταία της.

Με ένα παραλήρημα που όλο και δυναμώνει!

Για «αποσοβιετοποίηση του κράτους», μας λέει ο δυστυχής κ. Χρυσοχοΐδης, την ώρα που η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να βάλει φόρο και στη μάνα του γιατί τον γέννησε.

Οσημέραι, όλο και πιο πολλά ψέματα λένε ο ένας στον άλλον ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το Υπουργικό Συμβούλιο, όλο και πιο πολλά λεφτά πρέπει να μαζεύουν απ' τον κόσμο για τους δόγηδες -δεν γίνεται!

Δύο στους πέντε νέους άνεργοι, ρεεεε...

Τις ρίζες του (υπό το φως της δημοσιότητας) αναζητάει ο Πρόεδρος Ομπάμα σε ένα Ιρλανδικό χωριό και στο πρόσωπο ενός μακαρίτη Ιρλανδού που μετανάστευσε στις ΗΠΑ τον δέκατον ένατον αιώνα...

Και κατά τούτο μοιάζει ο Μπαράκ Ομπάμα με εκείνους τους Ρωμαίους που όταν μεγαλοπιάστηκαν, νεόπλουτοι και συνεπώς μωροφιλόδοξοι πλέον, άρχισαν να αποξέουν απ' τις δέλτους και τα κιτάπια την ταπεινή τους, όπως πια θεωρούσαν, καταγωγή και να την αντικαθιστούν από κάποιαν άλλη ευγενέστερη, των Τρώων φυσικά...

Οντως οι Αμερικανοί φέρθηκαν στον Στρος-Καν με μια επιδεικτική (προς γενικότερον τάχα συνετισμόν) αγριότητα, δηλωτική ταυτοχρόνως του ότι ο νόμος στις ΗΠΑ τουλάχιστον είναι ίδιος για όλους (ουδέν ψευδέστερον, αν κρίνουμε απ' το γεγονός ότι στο δικανικό σύστημα των ΗΠΑ κυριαρχεί η νομιμοφάνεια μάλλον κι όχι η νομιμότης) -πάντως επιμένουν όλο θαυμασμό οι ρέκτες του επιφανειακού ότι εκεί δεν γίνονται διακρίσεις και οι σερίφηδες φέρθηκαν στον Στρος-Καν όπως θα φέρονταν και σε έναν αλήτη, ένα πρεζόνι -αλλά γιατί είναι νομιμοποιημένο κι αποδεκτό να φέρονται έτσι στους αλήτες ή τα πρεζόνια;
Ποιος νόμος στις ΗΠΑ προβλέπει (εκτός απ' τη νομιμοποιημένη πρακτική των κρατικών οργάνων) να λιντσάρεται όποιος συλλαμβάνεται; Και γιατί, αν πρόκειται για παρακατιανούς, η σκαιά συμπεριφορά να θεωρείται κάτι το φυσιολογικό;
Ακόμα και πέρα απ' το τεκμήριο της αθωότητας, γιατί για τους ενόχους μέρος της ποινής τους θα πρέπει να 'ναι η διαπόμπευση και η καταρράκωση;

Ο tempora! ο mores! - πάντα τα ίδια...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet , μοντάζ Γρέκι



...το είχα αναφέρει και σε παλαιότερες σκέψεις μου! Το σύστημα αυτό που ήθελαν να μας περάσουν φαινομενικά θα αποτύχει! Φαινομενικά θα μας αναγκάσουν να βγούμε στους δρόμους! Φαινομενικά και μόνο θα είναι επιλογή μας! Πράγματι, πόσο ελεύθεροι νιώθουμε πιά; Δεν ξέρω για εσάς, αλλά έστω για εμένα πια οι ελευθερίες μου καθημερινά περιορίζονται...

...όχι γιατί είμαι στόχος, όχι γιατί είμαι επικίνδυνος!
Ίσα-ίσα, που δεν με θεωρώ πως θα έκανα ποτέ κακό σε κάποιο συνάνθρωπό μου ηθελημένα! Απλά πια όλοι είμαστε ένοχοι μέχρι να αποδείξουμε το αντίθετο! Προσέξατε πόσες φορές καθημερινά φωτογραφιζόμαστε; Άπειρες φορές, πολλοί αναφέρουν πως κατά μέσο όρο φωτογραφιζόμαστε γύρω στις 100 φορές την ημέρα, άλλοι λένε πως φτάνουν στις 300 φορές! Γιατί έτσι; Γιατί απλούστατα το ίδιο το Σύστημα πρέπει να μας ξέρει καλύτερα από τον ίδιο μας τον εαυτό! Γιατί θα πρέπει να προβλέπει τις κινήσεις μας και να μας κινεί σαν καλές μαριονέτες και ο καθένας μας όταν σκέφτεται από μόνος του, είναι εναντίων του Συστήματος που μας θέλει να κινούμαστε στο ρυθμό του...

...όσο τραβηγμένο και αν σας ακούγεται, το ίδιο το Σύστημα μας γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον ίδιο μας τον εαυτό! Γνωρίζει από τα κινητά και τα σταθερά μας με ποιούς μιλάμε, τί λέμε, πόση ώρα, τί μας ενδιαφέρει! Καταγράφονται συνομιλίες, καταγράφονται οι τοποθεσίες που βρίσκεται κάθε στιγμή το κινητό μας, άρα και εμείς! Νομίζουμε πως το internet μας παρέχει πληροφορίες, ενημέρωση, ειδήσεις, διασκέδαση! Σκεφτήκαμε με ποιό αντίτιμο; Τίποτα σε αυτό το κόσμο δεν είναι τσάμπα! Όλα έχουν τη τιμή τους! Με τη δικαιολογία της προφύλαξης από τους ιους, σκανάρεται ο υπολογιστής μας! Από ποιούς; Μεταφέρονται δεδομένα; Μη μου πείτε πως οι χάκερ και όλοι οι ψηφιακοί ταραχοποιοί βρήκαν τρόπο να μπαίνουν σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες και το Σύστημα δεν βλέπει τί έχουμε μέσα! Μη ξεχνάτε πως πχ με το iTunes που ακούμε μουσική, στέλνει πίσω στη μαμά apple ποιά τραγούδια ακούμε! Λέτε να μη ξέρουν σε ποιές σελίδες μπαίνουμε στο internet; Προσπάθησαν να μας πείσουν πως το internet είναι φίλος μας, πως είναι εμπιστοσύνης κλπ Σκεφτήκαμε πως ανάλογα το κράτος που είμαστε παίρνουμε και τις αντίστοιχες πληροφορίες; πχ στην Ελλάδα βλέπουμε διαφορετικό cnn από της Αγγλίας; Τελικά το σύστημα ξέρει πολλά περισσότερα από όσα θέλουμε να φανταστούμε και μας προσφέρει τα ερεθίσματα και πληροφορίες που θέλει...

...προσέξατε πως τώρα πια στο όνομα της ελευθερίας,
ενώ δεν το ψηφίσαμε, κάθε μέρα μας κόβουν κάθε ελευθερία και σταδιακά ζούμε και κάνουμε ό,τι δεν μας απαγορεύουν ενώ θα έπρεπε να κάνουμε ό,τι θέλουμε εκτός από όσα απαγορεύονται; Δεν είναι πολύ διαφορετική η ζωή που ζήσαμε μικροί; Τότε που παίζαμε στους δρόμους, ανεβαίναμε στα δέντρα στα πάρκα, ματώναμε, τσακωνόμασταν; Τώρα τα παιδιά μεγαλώνουν γεμάτα απαγορεύσεις, δεν παίζουν στους δρόμους, δεν ξέρουν να ανέβουν σε ένα δέντρο, δεν ματώνουν, δεν τσακώνονται! Πώς θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά; Πώς θα αντιμετωπίσουν τη ζωή; Σαν καλοκουρδισμένο ρομποτάκι, μεγαλωμένο με απαγορεύσεις και χωρίς προσωπικότητα! Σκεφτήκαμε πώς στη φύση παίζουν τα σκυλάκια, τα γατάκια, τα λιοντάρια; Να δαγκώνουν το ένα το άλλο, να τρέχουν, να ματώνουν έτσι ώστε στη πραγματική ζωή, όταν χρειαστεί να ξέρουν να διεκδικούν! Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχουν ηγέτες! Γιατί απλούστατα για να γίνεις ηγέτης, θα πρέπει να μάθεις από μικρός να ηγείσαι και να ορίζεις τη ζωή σου! Να πολεμάς για αυτήν! Τώρα πια τα τελευταία χρόνια οι ηγέτες που μας ήρθαν ήταν κατασκευάσματα από image makers, ενδυματολόγους, στιλίστες, κειμενογράφους, σκηνοθέτες και μαριονέτες κάποιων άλλων! Τα αποτελέσματα τα είδαμε...

...το Σύστημα καλά κρατεί! Μας έχει χωρισμένους σε ομάδες, που είμαστε έτοιμοι να φάμε τις σάρκες του διπλανού μας! Μας δείχνει στόχους και εμείς χωρίς σκέψεις κάνουμε επιθέσεις! Καταλαβαίνετε αυτό το καιρό που μας πάνε; Μας σκίσανε τα όνειρα, μας έκλεψαν τους μισθούς μας, μας θεωρούν κλέφτες, όταν τολμήσουμε να αντιμιλήσουμε ή θα φάμε ξύλο ή θα έρθουν τα ΜΜΕ να δείξουν πόσο κακοί είμαστε και οι άλλες ομάδες θα μας ξεσκίσουν! Σκεφτήκατε αυτές τις ημέρες πόσο θέλουν να μας κάνουν να βγούμε στους δρόμους; Τη μία βγαίνει ο Πάγκαλος με δηλώσεις, την άλλη οι ξένοι και μας κράζουν! Μετά σκοτώνουν (λάθρο)μετανάστες έναν Έλληνα για 120 ευρώ, τη μεθεπόμενη σκοτώνουν ένα (λάθρο)μετανάστη και αμέσως κάποιοι από τα ΜΜΕ να δηλώσουν πως Ακροδεξιοί τον έφαγαν για να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερες εντάσεις! Οι (λάθρο)μετανάστες νομίζετε τυχαία είναι στο κέντρο και κάνουν ό,τι θέλουν; Το 2004 έδειξε το Σύστημα πως ό,τι τον ενοχλεί σε μία νύχτα το κρύβει! Εξαφάνισαν μετανάστες, ναρκομανείς, άστεγους, επαίτες, αδέσποτα σε μία νύχτα! Ήξεραν πως τα μέτρα του ΔΝΤ δεν θα πετύχαιναν και είχα ξαναγράψει, πως τότε θα μας βγάλουν στους δρόμους για να εναντιωθούμε! Θα μας βγάλουν έξω για να μας δώσουν νέους εργατοπατέρες για να μας χώσουν ακόμα πιο βαθιά! Πως θα μας βγάλουν, θα μας βγάλουν! Το αστείο είναι πως θα βγάλουν στην ίδια πλατεία Αναρχοκομούνες και Ακροδεξιούς ώστε να σκοτωθούμε μεταξύ μας και έτσι να δικαιολογήσουν και άλλη βία! Να δικαιολογήσουν με τις αναταραχές τις εκλογές...

...είπα εκλογές; Ξέρουμε πως το Μνημόνιο Νο1 είναι εντελώς παράνομο! Ξέρουμε πως για να κατοχυρωθεί χρειάζεται τα 3/5 της Βουλής, κάτι που τώρα ως γνωστό δεν υπάρχει! Είναι παράνομο, οι συνταγματολόγοι ουρλιάζουν πως είναι παράνομο! Για αυτό και μας λένε τώρα πως αν δεν υπάρχει συναίνεση από όλους το ΔΝΤ δεν θα μας δώσουν το επόμενο δάνειο! Πως αν δεχτεί το σωστό ποσοστό της Βουλής το Μνημόνιο Νο2, αυτόματα θα δεχτούν και το Νο1, άρα όλα μπαίνουν στο δρόμο που χάραξαν κάποιοι! Μισό λεπτό: Το προηγούμενο δάνειο πού πήγε; Το είδατε εσείς; Κάτι άκουσα πως πήγε για να στηρίξει τις τράπεζες και με τα ρέστα να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις! Θέλετε να πιστεύετε πως εμείς φταίμε; Εσείς μπορεί να θέλετε να πάρετε την ευθύνη, εγώ δεν τη παίρνω! Ξέρω πως όλοι εμείς πληρώνουμε φόρους, πληρώνουμε ΦΠΑ, το κάθε σπίτι έχει από ένα άνεργο, όλοι πληρώνουμε βενζίνη σαν να είναι αγιασμός, όλοι εμείς πληρώνουμε με αυξήσεις τα πάντα, όλοι εμείς βρεθήκαμε να μην έχουμε χρήματα στο πορτοφόλι μας! Όλοι εμείς εκτός από τους ανθρώπους του Συστήματος! Μην ακούμε τα λόγια που θέλουν να ακούμε! Όταν ξέρουν έξω πως οι Έλληνες ξεπληρώνουν έστω μέρος του δανείου, πως σκύβουν το κεφάλι και προσπαθούν να είναι τίμιοι στις πληρωμές, φυσικά και ξέρουν πως δεν θα χάσουν δανείζοντας μας! Αυτά που λένε περί καταστροφής, τα λένε για να μας τσιτώσουν και να μας κάνουν ψυχολογικό πόλεμο! Δεν υποσχέθηκε κάτι ο Λιγνός και εμείς δεν προσπαθήσαμε! Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μας, ο Λιγνός και όλη η Βουλή ακολουθούν σχέδιο! Πληρώναμε, δεν πληρώναμε, τα ίδια θα έλεγαν έξω για να έχουν περισσότερο κέρδος και να μας πάρουν ότι μπορούν πιο εύκολα! Μη το ξεχνάμε! Το Σύστημα μας ξέρει καλά! Μας κόβουν ή μέρος του μισθού με τη δικαιολογία πως διαφορετικά θα μας κόψουν όλο το μισθό! Στη πράξη δεν ξέρουμε ούτε αν λεφτά υπάρχουν, ούτε αν δεν υπάρχουν, ούτε αν χρωστάμε, ούτε αν μας οφείλουν! Το μόνο που μας έμαθαν είναι πως εμείς φταίμε, πως εμείς χρωστάμε, πως εμείς πρέπει να πληρώσουμε! Και θα πληρώσουμε...

...με τη δικαιολογία πως δεν θα πάρουμε το επόμενο δάνειο, ξεπουλάνε τις Δημόσιες Επιχειρήσεις! Μάλιστα, μια χαρά! Και μετά από 20 χρόνια πώς θα ζήσει το κράτος χωρίς να ορίζει τις τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ), το ρεύμα (ΔΕΗ), τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, όταν τα πάρουν όλα οι Γερμανοί; Δεν το προσέξαμε πως όλες οι μεγάλες και κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις τις παίρνουν σιγά-σιγά οι Γερμανοί; Δεν προσέξατε πως όλα τα μεγάλα super market είναι Γερμανικά; Θυμηθείτε τώρα τα λόγια της Μέρκελ πριν από ελάχιστες ημέρες που έλεγε πως πρέπει οι Έλληνες να κόψουν από τις άδειες τους και θα καταλάβετε πως δεν είναι τρελή, απλά ξέρει πως πια η Ελλάδα αγοράστηκε για ένα πιάτο φακής από τη Γερμανία και πως εμείς θα δουλεύουμε για τους Γερμανούς! Οι Δημόσιες Επιχειρήσεις χρειάζονται, α) για την ασφάλεια του κράτους, β) για να μπορεί το κράτος να παίρνει χρήματα, διαφορετικά από τους φόρους δεν μπορεί να επιβιώσει! Επίτηδες τις έφτασαν σε αυτό το σημείο τις Δημόσιες Επιχειρήσεις για να τις ξεπουλήσουν! Τόσο καιρό φτιάχνουν τον ΗΛΣΑΠ και τον ΟΣΕ για να τον πουλήσουν! Ξεπουλάνε αυτά που είναι δικά μας! Ξεπουλάνε αυτά που στη πράξη το 1/10.000.000 από τη τιμή θα έπρεπε να μας δοθεί γιατί είναι δική μας περιουσία, που από τις δικές μας στερήσεις έγινε! Αλλά για αυτό δεν μιλάει κανείς...

...η τρομοκρατία του κράτους θα συνεχίσει! Θα συνεχίσει έτσι ώστε να μη βλέπουμε τη δύναμη που έχουμε! Θα προσπαθεί το κράτος με βοήθεια του Συστήματος να μας χωρίζει σε ομάδες, να μας έχει άβουλα πλάσματα, θα προσπαθούν να μας τρομοκρατούν κάθε στιγμή! Θα προσπαθούν να μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας! Τους βολεύει, το έχω αναλύσει πολλές φορές! Ο,τι ζούμε, ότι νιώθουμε είναι γιατί το κράτος το θέλει! Διαφορετικά όπως χαρακτηριστικά αναφέρω, σε μία νύχτα, με μία εντολή θα ήταν αλλιώς τα πράγματα! Περιμένετε να μας βγάλουν έξω, να υπάρξει αναρχία και αίμα στους δρόμους...

...εύχομαι κάποια στιγμή να καταλάβουμε ποιά είναι τα δεσμά μας και να δοκιμάσουμε να τα σπάσουμε! Δεν ξέρω με σιγουριά το τρόπο, φαντάζομαι διορθώνοντας την άποψή μου για το μικρόκοσμό μου! Θεωρώντας πως και ο άλλος έχει τα ίδια δικαιώματα με εμένα, προσπαθώντας να του προσφέρω γαλήνη και ειρήνη, ίσως βοηθώντας τον κι όλας! Ίσως έτσι βρεθεί και άλλος που βλέπει τα πράγματα όπως και εγώ και ενωθούμε! Είδαμε πώς γινόμαστε χωρισμένοι, ευκαιρία να κάνουμε ό,τι και τότε που οι Έλληνες έδειχναν στον υπόλοιπο κόσμο πως ενωμένοι κέρδιζαν Πέρσες, Τούρκους, Γερμανούς με Ιταλούς και Αλβανούς...

Υπομονή, το βαρέλι έχει πολλούς πάτους! Κάθε φορά που νομίζω πως πιάσαμε πάτο ακούω μία φωνή από κάτω που φωνάζει πως πέφτει και αυτό το πάτωμα και είναι στο χέρι μας να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο!

Γράψαμε ήδη για σκηνικό τύπου Ιμίων με αφορμή τις δηλώσεις Zeybek περί «κατοχής» του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου από την Ελλάδα, με την εμπλοκή της Hurriet και την παραλαβή της σκυτάλης απο τον Συνταγματάρχη ε.α. Ουμίτ

Γιαλίμ που απεπειράθη «απόβαση» στα νησιά μετά φανών, λαμπάδων και …δημοσιογράφων την περασμένη εβδομάδα,

Σε κάθε περίπτωση η επίσημη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ υπήρξε «πατρική» και κατευναστική και διόλου ρητά αποδοκιμαστική των «ιδιωτικών» αυτών πρωτοβουλιών.

Ενδεχομένως ενθαρρυμένοι από την ανωτέρω επίσημη στάση, οι προβοκάτορες του Δημοκρατικού Κόμματος DP της Τουρκίας επανέρχονται (Sabah) με δηλώσεις του προέδρου της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στα Δίδυμα (απέναντι από τα νησιά) και προαναγγέλλουν για αύριο «αντικατοχικές» εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με «εκστρατεία με βάρκες» πρός …απελευθέρωση των δυο νησιών.

Το antinews γνωρίζει ότι η αρμόδια ελληνική αρχή είναι ενήμερη και εκφράζεται η εκτίμηση ότι με ήπια ισχύ θα αποκρουσθεί κάθε απόπειρα διασαλεύσεως της τάξεως με απρόβλεπτα αποτελέσματα, αυτό δηλαδή που επιδιώκουν οι προβοκάτορες.

Παρατηρούμε ότι η ένταση με κάθε δυνατή ευκαιρία (ασκήσεις, παραβιάσεις, ανεύθυνες και προβοκατόρικες δηλώσεις και ενέργειες) συντηρείται και ακολουθεί αυξητική πορεία, ίσως όχι τυχαία εν όψει εκλογών στην Τουρκία και ανησυχητικών οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Η συγκυρία αυτή είναι που καθιστά επικίνδυνη και απρόβλεπτη την αυριανή απόπειρα προβοκάτσιας.

Parsifal




Τρόμος, φόβος μέσα από τα ΜΜΕ, μέσα από κάθε συζήτησή μας! Γιατί; Ποιός κερδίζει; Πράγματι, πιστεύει κάποιος πως αν ήξερε κάποιος πως σε 20 ημέρες θα πεθάνουμε όλοι, θα έβγαζε ανακοίνωση στο κοινό; Δεν θα μας άφηναν να ζούμε σε αυτό το μικρόκοσμο που υπάρχουμε κλειδωμένοι να χαιρόμαστε τη "ελεύθερη φυλακή" που ζούμε;




Κάποιες γενικές αλήθειες:
• Αν ψάξουμε στο internet, όσο ακόμα είναι ελεύθερο σε πληροφορίες, θα δούμε πως τα ΜΜΕ είναι πάντα διαπλεκόμενα με κυβερνήσεις, λειτουργούν με γνώσεις διαχείρισης μάζας και η μάζα σε αυτή τη περίπτωση είμαστε όλοι εμείς! Οι μάζες αυτές νομίζοντας πως έχουμε τη δύναμη, τη μία στιγμή μας κάνουν να τρέχουμε να πάρουμε δάνεια από τις τράπεζες, ή να κάνουμε botox, ή να αλλάξουμε στη πράξη και τις συνήθειές μας αλλά και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους... Να βγάλουμε σκέψεις και να κινηθούμε όπως κάποιοι τις ορίζουν, μάλιστα πια πολύ εύκολα...

• Η δύναμη των ΜΜΕ δεν είναι τυχαία! Αν προσέξουμε, όλες οι γνώσεις που έχουμε, δεν είναι στη πράξη από προσωπικές μας αναζητήσεις ή εμπειρίες αλλά μας τα λένε και εμείς προχωράμε με αυτή τη βάση και συνεχίζουμε τις θεωρίες! Στη πράξη δεν έχει αποδειχτεί ούτε το πιο απλό, πχ γιατί υπάρχουν τα όνειρα, αν υπάρχει ο χρόνος, αν υπάρχει η ύλη! Αν ψάξετε στο internet θα βρείτε πως πράγματι τίποτα από αυτά που ξέρουμε δεν είναι αποδεδειγμένα και σωστά! Παλιά πίστευε ο κόσμος πως η γη είναι επίπεδη και όταν ο Γαλιλαίος είπε κάτι διαφορετικό, όλοι τον κοίταζαν με απορία και κανένας δεν τον πίστευε! Κάτι αντίστοιχο παίζει και τώρα! Διαβάζουμε διάφορα πράγματα, ιστορίες, αλλά περιμένουμε επιβεβαίωση από τα ΜΜΕ, όταν τα επιβεβαιώσουν είναι και σωστά! Μέγα λάθος, γιατί ξεχάσαμε πως τα ΜΜΕ είναι Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, είναι μπίζνες λοιπόν, που μάλιστα αν δείτε και πιο προσεχτικά δεν έχουν καν άδεια εκπομπών και έτσι τα κρατάει με το ένα χέρι η κάθε Ελληνική Κυβέρνηση και δεν τολμούν να μη περάσουν αυτά που θέλουν κάποιοι... Από την άλλη κοιτάξτε λίγο πώς μιλάνε όλοι όσοι είναι μπροστά σε μία κάμερα, αν δείτε, άσχετα από ποια χώρα είναι, τί χρώμα έχουν, τί γλώσσα μιλάνε, χρησιμοποιούν ακριβώς τον ίδιο τρόπο ομιλίας! Eνα ρυθμό ομιλίας που σχετίζεται με τη μετάδοση πραγματικών πληροφοριών! Πάντα ο εκφωνητής/εκφωνήτρια κοιτάζουν ευθέως τη κάμερα και το θεατή στα μάτια, για να πείσουν το υποσυνείδητό μας πως μας λένε αλήθειες! Οσο πιο έγκριτο είναι το πρόσωπο του εκφωνητή τόσο η πληροφορία ενθαρρύνεται και την αποδεχόμαστε πιο εύκολα! Μη ξεχνάμε φυσικά πως η πολλαπλή επανάληψη μίας πληροφορίας τη δεχόμαστε αυτόματα χωρίς να τη σκεφτούμε καθόλου! Εκεί είναι το κόλπο: Μας είπαν τόσα πχ για τη 17Ν που δεν μας έμειναν σκέψεις και απορίες μετά, γιατί μας έδωσαν τόσες άσχετες που γεμίσαμε με χαζές πληροφορίες πχ τί φορούσαν, πού διασκέδαζαν κλπ έτσι ώστε να μας μείνουν μόνο αυτά που έπρεπε και να μη χρειαστεί να σκεφτούμε εμείς τίποτα! Σκέφτηκαν αυτοί για εμάς...

• Το 83% του κόσμου λειτουργεί επιφανειακά, βλέπει τί γίνεται γύρω του, αλλά αποφασίζει τις κινήσεις του μέσω του τί θα του πουν να κάνει! Αυτό λοιπόν είναι ένα βασικό στοιχείο, γιατί απλά αυτοί έχουν και ανάγκη του "αρχηγού, εργατοπατέρα" για να λειτουργήσουν αλλά και δεν ξέρουν στη πράξη γιατί κινούνται στο χώρο! Απόδειξη; Αν δείτε σε μία πορεία πόσοι είναι οι διαδηλωτές και πόσα τα ΜΑΤ, θα δείτε πως με το που κινηθούν οι πρώτες γραμμές διαδηλωτών προς τα πίσω και ας είναι 10πλάσιοι από τα ΜΑΤ, όλοι τρέχουν προς τα πίσω... Ετσι λοιπόν, μετά από πολλά πειράματα, γνωρίζουν κάποιοι με την αντίστοιχη μουσική και τα κατάλληλα λόγια να φέρουν τη κοινή γνώμη στα μέτρα τους! Αν δείτε ειδήσεις, προσέξτε τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούν, τη μουσική που παίζει από πίσω, που αν το ψάξετε, τις έχουν καταχωρημένες στα αρχεία τους σαν τραγούδι πόνου, χαράς κλπ για να μας δημιουργήσουν το κατάλληλο αίσθημα ευκολότερα...

• Τρομοκρατία, ο εύκολος τρόπος να σκληρύνουν μέτρα κατά της ελευθερίας μας! Αν δείτε, κάθε φορά που κάτι γίνεται και τα ΜΜΕ δίνουν μεγάλη βαρύτητα, στη πράξη αν δείτε τη "ψηλά γράμματά" των ειδήσεων κάτι πολύ χειρότερο γίνεται κάπου αλλού από εκεί που κοιτάει όλος ο κόσμος! Με χαζές δικαιολογίες μας τρομοκρατούν για να μειώσουν κι άλλες ελευθερίες και μάλιστα με τις ευχές μας, για να νιώθουμε πιο άνετοι! Πχ στην Αγγλία μας λένε και δίνουν παράδειγμα, υπάρχουν παντού κάμερες άρα μειώνεται έτσι η εγκληματικότητα! Ο όχλος που λέγαμε πριν, δέχεται εύκολα αυτή τη πληροφορία και έτσι σχεδόν παρακαλετά ζητούν κάμερες παντού! Δεν θα ήταν πιο εύκολο από το να καταστείλει κάποιος ένα "έγκλημα" να προβλέψει; πχ αυτός που κλέβει δεν έχει να φάει, δεν βρίσκει δουλειά; Αυτός που κλέβει, ξέρει πως δεν θα τιμωρηθεί γιατί είναι γεμάτες οι φυλακές και απλά θα απελαθεί; Αυτός που κλέβει είναι λαθρομετανάστης που δεν πρόκειται ποτέ να τον ακουμπήσει ο νόμος γιατί απλά για το κράτος δεν υπάρχει; Με λίγες δουλειές και λίγο ψωμί και ίσως καλύτερο έλεγχο δεν θα υπήρχαν αυτά που ζούμε σήμερα! Ελεγχο όταν λέω, δεν εννοώ αστυνόμευση, οι παλιοί ξέρουμε πως κάποτε δεν κλειδώναμε τις πόρτες, πως η ληστεία γίνονταν για πολλά χρήματα σε τράπεζα και χωρίς νεκρούς...

Τρομοκρατία στη πράξη, είναι μία έννοια που όποιος θέλει τη χαρακτηρίζει κατά βούληση! Τρομοκράτης στην Ελλάδα του 40 είναι αυτός που έκανε σαμποτάζ σε γερμανικά αυτοκίνητα για κάποιους, που για άλλους λέγονταν απλά αντιστασιακός! Τρομοκράτης θεωρείται αυτός που σκάει με μία βόμβα στο κέντρο της Βαγδάτης για να ελευθερώσει το μέρος τους από τους "Συμμάχους", που μαζεύτηκαν εκεί για τα ναρκωτικά που βγάζουν εκεί για όλο το κόσμο! Πράγματι τρομοκράτης είναι αυτός που τρομοκρατεί, αλλά στη πράξη, καλό είναι να βλέπουμε ποιον τρομοκρατεί κάθε φορά! Εγινε αγώνας να μας αποδείξουν τα ΜΜΕ πως χωρίς τη 17Ν θα νιώθουμε πιο ασφαλής, είμαστε όμως; Είχαμε ποτέ ανάγκη αστυνομικής προστασίας; Ο Λαμπράκης την είχε, ένιωθε και απειλούμενος από "τρομοκράτες"!

Τρομοκρατία... άλλα μικρά γνωστά σε όλους παραδείγματα, αλλά σοβαρά: Αύγουστος 2006 Αμερική, τα ΜΜΕ αναφέρουν πως άγνωστοι (τρομοκράτες φυσικά) θα ανατινάξουν με υγρά εκρηχτικά αεροπλάνα Αμερικανικών εταιριών! Οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται ποτέ, είναι ένας ψεύτικος συναγερμός! Γιατί όμως; Δεν ήταν ο μόνος ψεύτικος συναγερμός, αλλά ο Νο13! Τί κοινό είχαν και οι 13 αυτοί συναγερμοί; Προσπαθούσαν έντεχνα να αποσπάσουν τη προσοχή της κοινής γνώμης από το γεγονός πως την ίδια εποχή έπαιξε σκάνδαλο με παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών της Αμερικής από την ίδια τη κυβέρνησή τους! Παραδείγματα πολλά τέτοια... για να βλέπουμε και να κινούμαστε κατά βούληση κάποιων! Μας κάνουν να φοβόμαστε, άρα να ζητάμε άλλα σκληρότερα μέτρα, να εμβολιαζόμαστε με οτιδήποτε φάρμακα μας πλασάρουν χωρίς να ξέρουμε τί βάζουμε στο σώμα μας και τί συνέπειες θα έχουμε σε λίγο καιρό!

Ο φόβος που μας προκαλούν εύκολα πια με σειρά ειδήσεων και άλλων κόλπων, μια που γνωρίζουν πώς να χειρίζονται τη μάζα, έχει πολλούς σκοπούς, βλέπετε απλά πως μας στέλνουν συνεχώς σε πολέμους και απειλούν με έναν ακόμα πόλεμο! Πρώτα με τους Δίδυμους Πύργους που όπως είδατε, όλοι πίστεψαν πως κάποιος την έπεσε στην Αμερική, όλοι οι Αμερικάνοι δέχτηκαν να στείλουν στρατιώτες στο Αφγανιστάν, μετά στο Ιρακ, και μας προετοιμάζουν για το Ιραν! Μάθαμε την αλήθεια πως ήταν απλά καλοσχεδιασμένο κόλπο, αλλά κανένας δεν βγήκε έξω να ανοίξει μία μύτη και ας έχασαν ανθρώπους τους εκεί! Μας περνούν μηνύματα, βλέπουν αντιδράσεις και όταν είμαστε ώριμοι μας το δίνουν! Ετσι κάνουν και με τις πληροφορίες γενικά με τα νέα μέτρα του ΔΝΤ, μας λένε σκληρότερα, ξέρουν πως θα αντιδράσουμε, μας πείθουν πως είναι μονόδρομος και μετά μας τα κάνουν απλά σκληρά και είμαστε και ευτυχισμένοι! Χωρίς ουσιαστικά να ανοίγει μύτη, είδατε πόσα μέτρα μας πέρασαν και μας περνούν και όλοι είμαστε σαν χαμένοι! Δεν είναι τυχαίο, είναι απλά καλά προσχεδιασμένο! Νιώθουμε την ανάγκη να βγούμε στους δρόμους, αλλά αν προσέξετε κανένας δεν βγαίνει και η κάθε αντίθετη φωνή χάνεται...

Είδατε πως η γρίπη των πουλερικών και των χείρων θα πεθαίνουμε όλοι! Παραδόξως όμως όλοι είμαστε ακόμα ζωντανοί! Πώς έγινε να ζούμε ακόμα και ακόμα να παίρνουμε πληροφορίες από τα ίδια ΜΜΕ και ακόμα δεν ζητήσαμε αποζημιώσεις για ό,τι μας πάσαραν πανικό; Που μας έβαλαν να εμβολιαστούμε μάλιστα με δική μας ευθύνη ενώ πολλοί γιατροί φώναζαν πως δεν θα έπρεπε να εμβολιαστούμε οι φωνές τους δεν ακούγονταν πουθενά; Απλά είμαστε οργανωμένος όχλος, εύκολα διαχειρίσιμος, που κάνουμε αυτό που θέλουν κάποιοι και μάλιστα άβουλοι! Η γρίπη των πτηνών πάλι, ας ακούσουμε γιατί έγινε αυτός ο πανικός: Κέρδισαν εταιρίες όπως η μοναδική εταιρία που είχε τα δικαιώματα για τη παρασκευή του Tamiflu, που κατά τύχη ο κος Ντόναλντ Ράμσφελντ υπήρξε πρόεδρος της εταιρίας με μερικά εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές! Μόνο το Πεντάγωνο Αμερικής παρήγγειλε φάρμακα αξίας 58.000.000.000 δολαρίων για τη γρίπη των πτηνών και ο Ράμσφελτ έγινε ξαφνικά ένα από τα πλουσιότερα στελέχη της κυβέρνησης Μπους! Καταλαβαίνετε λοιπόν για πόσα χρήματα έγινε όλη αυτή η ιστορία...

Ο τρόμος πουλάει, και πουλάει χωρίς όρια! Αν σου πουν πως θα πεθάνεις αν δεν κάνεις κάτι (...), θα το κάνεις! Αν σου πουν πως αν δεν κάνεις αυτό (!) θα πεθάνει το παιδί σου, δεν θα χρειαστεί καν να το σκεφτείς, απλά θα το κάνεις τυφλά και χωρίς ερωτήσεις για να προλάβεις το κακό! Μία είναι η λύση, σκέψη, είναι κάτι που όταν γνωρίζεις, δύσκολα θα σου αλλάξουν το κεφάλι για να δεις άλλα! Μη βλέπετε τί μας λένε οι εργατοπατέρες, τα ΜΜΕ, ανοίχτε τα μάτια σας, σβήστε ό,τι ξέρετε και δείτε τα όλα με τα μάτια ενός παιδιού! πχ μας λένε πως η Ελλάδα χρωστάει και θα χαθεί οικονομικά αλλά στέλνουμε στρατό στο Αφγανιστάν, θα κάνουμε Παραολυμπιακούς αγώνες, θα κάνουμε και άλλα παναευρωπαϊκά events το 2012 και 2013! Πώς μας εμπιστεύονται να κάνουμε τέτοια πράγματα χωρίς να έχουμε μέλλον και χρήματα; Πώς καθόμαστε σπίτια μας όταν τώρα πουλάμε το Μέλλον των παιδιών μας και απλά κοιτάμε σαν χαμένοι; Μας έλεγαν και ακόμα μας λένε πολλοί γνώστες πως πρέπει να δεχτούμε το ΔΝΤ, όπως κάποτε μας έλεγαν να μη βάλουμε στο σώμα μας τα εμβόλια για τις γρύπες...

...να δω πότε θα ξυπνήσουμε και θα ορίσουμε τη ζωή μας!


Kάποτε ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές, σήμερα έχει δύο.

Κάποτε δουλεύαμε οκτώ ώρες, σήμερα έχουμε χάσει το μέτρημα.

Κάποτε είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας. Τώρα τα λέμε μέσω MSN και Skype.

Κάποτε είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του βρεγμένου χώματος. Σήμερα τα βλέπουμε στην τηλεόραση.

Κάποτε παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες. Σήμερα παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation.

Κάποτε ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά. Σήμερα το λέμε και με SMS.

Κάποτε κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι. Σήμερα κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τζιπ... 3000 κυβικών.

Κάποτε αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια. Τώρα το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο.

Κάποτε ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών και... ήμασταν ευτυχισμένοι. Σήμερα ζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικών και δεν χωράμε μέσα...

Κάποτε λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό. Σήμερα μας το λέει ο navigator.

Κάποτε πίναμε νερό της βρύσης και ήμασταν μια χαρά. Σήμερα πίνουμε εμφιαλωμένο και...αρρωσταίνουμε.

Κάποτε είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, όπως και τις καρδιές μας. Σήμερα κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα για να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός, είτε κακός.

Κάποτε ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία. Σήμερα δεν πάμε γιατί είναι...μπανάλ. Και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες και επιχειρηματίες.

Κάποτε είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε. Σήμερα έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα.

Κάποτε μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι και αισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι. Σήμερα έχει ο καθένας το δικό του δωμάτιο και δεν βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι ποτέ...

Κάποτε η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό. Σήμερα είναι μαλακία.

Κάποτε τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη από τον Σεφέρη. Σήμερα παίρνουν από τον Καρβέλα.

Κάποτε μας μάγευε η φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη, σήμερα μας ξεκουφαίνει ο... Μακρόπουλος.

Κάποτε οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή. Σήμερα τραγουδούν με κάτι άλλο.

Κάποτε ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη. Σήμερα ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει δύο οπαδούς ομάδων να ανοίγουν ο ένας το κεφάλι του άλλου.

Κάποτε βλέπαμε στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, τον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα. Σήμερα βλέπουμε τους Power Rangers και τους Monsters με όπλα και χειροβομβίδες να σκοτώνουν και να ξεκοιλιάζουν... τους κακούς.

Κάποτε μας αρκούσε μια βόλτα με τον κοπέλα μας σε ένα ταπεινό δρομάκι της γειτονιάς. Χέρι-χέρι, να κοιτάμε τον ουρανό, να σιγοψυθιρίζουμε ένα ρομαντικό τραγουδάκι και να ταξιδεύουμε νοητά. Σήμερα πάμε διακοπές στο Ντουμπάι, στο Μαρόκο και στο Μεξικό. Και ονειρευόμαστε ταξίδια στο Θιβέτ.

Κάποτε είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε «Έκανα λάθος». Σήμερα λέμε «Αυτός φταίει»...

Κάποτε νοιαζόμασταν για το γείτονα, σήμερα τσατιζόμαστε αν αγοράσει καλύτερη τηλεόραση από εμάς.

Κάποτε ζούσαμε με το μισθό μας. Σήμερα ζούμε με τους μισθούς που ΘΑ πάρουμε.

Κάποτε δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο ευτυχισμένοι! Σήμερα έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.

Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι, τραγούδι και κουτσομπολιό. Σήμερα... μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου.

Κάποτε ιδανικό ήταν να γίνεις αναγνωρισμένος. Σήμερα ιδανικό είναι να γίνεις απλά αναγνωρίσιμος.

Κάποτε μας δάνειζε λεφτά ο αδελφός μας. Σήμερα μας δανείζουν οι τράπεζες.

Κάποτε κοιτούσαμε στα μάτια τους ανθρώπους. Τώρα τους κοιτάμε στην τσέπη.

Κάποτε δουλεύαμε για να ζήσουμε. Σήμερα ζούμε για να δουλεύουμε.

Κάποτε είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας. Σήμερα δεν έχουμε χρόνο για κανένα....

Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν Ζωή...

Αναγνώστης

Ζυγώνει η ώρα να βγούμε στους δρόμους…

Πρέπει να το παίρνουμε σιγά σιγά απόφαση πως όσο καθόμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και στον εαυτό μας, τόσο πιο πολύ θα μας δένουν με τις αλυσίδες των συμφερόντων τους. Τόσο πιο πολύ θα μας κλέβουν την πατρίδα, θα μας κλέβουν τις ζωές μας, θα μας κλέβουν το βιός μας. Σήμερα έχουμε τουλάχιστον μέσα από το διαδίκτυο πληροφόρηση. Δεν ζούμε σε μεσαιωνικό σκοτάδι. Ξέρουμε που μας πάνε. Τι διάολο πρόβατα είμαστε επιτέλους;;

Όπως όλοι γνωρίζετε, στις 31-5-2011, 7 μμ, με πρωτοβουλία της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σημαντικών ανθρώπων του πνεύματος, διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση – διαμαρτυρία στα Προπύλαια. Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουμε ειρηνικό παρόν, έτσι για αρχή. Να σφυρίξουμε λοιπόν την «…..μημένη έναρξη», όπως απαιτεί ολόκληρο το διαδίκτυο. Από εκεί και πέρα….. όλα θα έρθουν μόνα τους.

Εκεί που έφτασαν πλέον τα πράγματα, στην πιο ιστορική καμπή του σύγχρονου ελληνικού κράτους, από μόνο του ένα είναι το σύνθημα:

«Ανατροπή» σε ότι μας δένει με το χθες..

Ανατροπή του σάπιου ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος. Ανατροπή του κρατικοδίαιτου καθεστώτος, που απομυζά τους κόπους μας. Ανατροπή των συμφωνιών της υποτέλειας με την τρόϊκα.

Όλοι μας θέλουμε νέο πολιτικό σύστημα με ισονομία, συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων, προστασία του δημόσιου πλούτου, αποτίναξη της υποτέλειας, ανάπτυξη, προστασία της ζωής, της αμοιβής της εργασίας μας, της περιουσίας μας..

Όλοι μας θέλουμε πραγματική δημοκρατία τώρα.

Πρώτο μας ραντεβού στα Προπύλαια.

Παρακολουθούμε θεατρική κακοπαιγμένη παράσταση. Οι αρχηγοί των κομμάτων εκτός του ΚΚΕ παρέλασαν σήμερα μπροστά απ’ τις τηλεοπτικές κάμερες εν είδει πασαρέλας για να επιτευχθεί η περιβόητη συναίνεση στο ξεπούλημα της χώρας.

Η κυβέρνηση χθες ανακοίνωσε τις «αποκρατικοποιήσεις-ξεπουλήματα» της δημόσιας περιουσίας σαν μεσιτικό γραφείο που διαλαλεί την πραμάτεια του.

Όπως δηλώνουν οι «εθνοσωτήρες» του ΠΑΣΟΚ περιμένουν ν’ ακούσουν τις θέσεις των άλλων κομμάτων για να βρεθεί κοινός τόπος που θα διευκολύνει την «μπιρ παρά» πώληση των δημόσιων οργανισμών, ΔΕΚΟ και φιλέτων του δημοσίου.

Επιπλέον ζητείται συναίνεση στην περαιτέρω φορολόγηση και στις ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων για να πληρωθούν οι ντόπιοι και διεθνείς τοκογλύφοι.

Το πασίγνωστο παπαγαλάκι της νέας τάξης φιλοξένησε τον «Τσάρο-νεκροθάφτη» της οικονομίας για να μας δηλώσει ότι αν δεν πάρουμε την 5η δόση του δανείου απ’ την τρόικα δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και ότι το κράτος θα κάνει στάση πληρωμών όταν είναι πασίγνωστο ότι τα δάνεια της τρόικα πηγαίνουν κατ’ ευθεία στην πληρωμή των προηγούμενων δανείων.

Η κυβέρνηση έχει επίσης δηλώσει ότι κάποιες προτάσεις της αντιπολίτευσης πιθανά θα προστεθούν στο πρόγραμμα της.

Φυσικά όπως δηλώνουν το πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί απ’ την τρόικα δηλαδή την κατ’ ουσία κυβέρνηση της χώρας.

Το καυτό ερώτημα που έρχεται στα χείλη όλων των Ελλήνων είναι: «Όλοι ερωτήθηκαν ο Ελληνικός λαός θα ερωτηθεί τελικά»;

Αυτοί των οποίων η ζωή και το μέλλον καταστρέφονται απ’ αυτές τις πολιτικές δεν θα έχουν γνώμη;

Είναι αναγκαίο κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες να γίνουν άμεσα εκλογές για να εκφράσει ο λαός τις θελήσεις του για το ποιος θέλει να τον κυβερνήσει και ποιες πολιτικές πρέπει να ακολουθηθούν.

Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κόμματα έχουν απαξιωθεί πλήρως στην λαϊκή συνείδηση. Το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα πρέπει να επιβεβαιώσει την ύπαρξη ή την κατάρρευσή του άμεσα προσφεύγοντας στον λαό που με βάση το δημοκρατικό πολίτευμα είναι κυρίαρχος. Η δημοκρατική νομιμότητα απαιτεί εκλογές και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Ο Παπανδρέου πήρε την λαϊκή εντολή για να πραγματοποιήσει τα όσα είχε εξαγγείλει και όχι για να γίνει εισπράκτορας των τοκογλύφων και μεσίτης ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Εύχομαι υγεία και υπομονή περιμένοντας τις εξελίξεις.
 • Η τρόικα δεν μπορεί πλέον να κρύψει την αγωνία της, για το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές
Είναι εμφανές πλέον και όσο περνάει ο καιρός το βλέπουμε ξεκάθαρα πως η τρόικα προσπαθεί με κάθε τρόπο να πιέσει τα δύο μεγάλα κόμματα να συναινέσουν για το οριστικό ξεπούλημα της χώρας. Κάθε εβδομάδα που περνάει και βλέπουν στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων να συρρικνώνεται, τόσο πανικοβάλλονται τα συμφέροντα και το κατεστημένο εντός και εκτός Ελλάδας.

Τι είναι αυτό που θα ανέτρεπε όλους τους σχεδιασμούς των καθεστωτικών και πουλημένων πολιτικών, εκδοτών, τραπεζιτών ,κρατικών επιχειρηματιών.

Ποιο θα ήταν το απρόβλεπτο, η επιβεβαίωση της θεωρίας του μαύρου κύκνου;

Να γινόντουσαν εκλογές και ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα να έμπαινε σφήνα το ΚΚΕ.

Φανταστείτε να είχαμε πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία η το ΠΑΣΟΚ με 27% δεύτερο κόμμα το ΚΚΕ με 22% τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία με 20%. Σε ένα βράδυ θα ανατρέπονταν τα πάντα. Το τελευταίο σταλινικό κόμμα στον κόσμο μετά την Βόρειο Κορέα ρυθμιστής!

Τρόμος στους καναλάρχες, στους εκδότες, στους δημοσιογράφους, στους εργολάβους, στα ξένα συμφέροντα! Ποιος Ααλαφούζος, Μπόμπολας, Κοπελούζος, ποιος Τσίμας, Πρετεντέρης…
Ποια Hochtief στο Ελ. Βενιζέλος, ποια Deutshe Telecom στον ΟΤΕ, ποια Siemens, ποιά Ιόνια οδός, ποιά Eurobank... κλπ… όλα υπό την απειλή της κρατικοποίησης.

Ποια ενεργειακά συμφέροντα των Αμερικάνων, ποια απειλή της εξόδου από την ευροζώνη, ποιο χρέος, όλα θ α ήταν στον αέρα!!

Προκειμένου να γίνει κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ του πρώτου και τρίτου κόμματος, να δείτε γι α πότε θα βρεθεί χρόνος από την τρόικα, για πότε θα βρεθούν λεφτά και εγγυήσεις, για πότε θα προταθεί επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου!

Γιατί σε αυτή τη περίπτωση το πιστόλι στο τραπέζι θα το έχει βάλει ο λαός και θα είναι και γεμάτο!!

Είναι η μοναδική αντίδραση ,ένα μήνυμα που μπορεί ο καθένας μας να δώσει να το κάνει, χωρίς να το έχουν υπολογίσει.

Έχουν προγραμματίσει να μην κατέβεις σε διαδηλώσεις γιατί είναι «Βίαιες», να μην διαμαρτύρεσαι γιατί μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου, να αισθάνεσαι ένοχος για τη ζωή σου αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν το έχουν υπολογίσει!

Ή μήπως η τρόικα κάτι παραπάνω ξέρει και τρέχει από τώρα να πετύχει τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ φτάνει να μη γίνουν εκλογές;

 • Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων για το θέμα της εγκατάστασης Στέγης πρώτης υποδοχής Λαθρομεταναστών, μέσα στο χώρο του Ελληνικού

Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή στο θέμα που αφορά στην επιλογή περιοχών για τη δημιουργία Κέντρων πρώτης υποδοχής μεταναστών (για την ακρίβεια λαθρομεταναστών) με το νόμο Ν3907/11 . Μιλάμε πλέον καθαρά, όχι για επίλυση του προβλήματος, αλλά για συγκάλυψη. Ο Χρήστος Παπουτσής, ο υπουργός που θα έπρεπε να εμπνέει το σεβασμό και την ασφάλεια στους πολίτες, εμφανίστηκε αφερέγγυος και αναληθής απέναντι στις ίδιες του τις δηλώσεις, όταν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρηση και απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Τερζή από το Έθνος, είπε ευθαρσώς τα ακόλουθα «Από όμως από την άλλη πλευρά δεν σημαίνει ότι αναζητούμε χώρους οι οποίοι είναι κοντά σε πόλεις. Δηλαδή δεν πάμε να λύσουμε το πρόβλημα για να δημιουργήσουμε άλλου είδους προβλήματα. Ψάχνουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.»
Προφανώς λοιπόν η Γλυφάδα, το Ελληνικό, η Αργυρούπολη, ο Άλιμος και οι υπόλοιπες περιοχές των Νοτίων προαστίων, που θα επηρεαστούν από τις επιζήμιες αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι πόλεις και φυσικά εμείς όλοι που εντοπίζουμε τα προβλήματα, δεν είμαστε πολίτες αυτής της χώρας, που προτιμάει να βλάπτει τα παιδιά της, από το να προσπαθεί για την ευημερία τους.

Για αρχή θα αναλύσουμε τους λόγους που κατά την άποψη μας, επέλεξε ο Χρήστος Παπουτσής την περιοχή του Ελληνικού.

 1. «Τιμωρεί» το συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφαση του να παραμείνει το Ελληνικό ως αεροδρόμιο για αεροπλάνα ειδικού τύπου και συγχρόνως να μπορεί να δημιουργηθεί πάρκο το οποίο θα αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων.
 2. Είναι βουλευτής της Α Αθηνών και ως εκ τούτου ποτέ δεν θα επιβάρυνε τη δυνατότητα της επανεκλογής του. Προσδοκά δε, σε ραγδαία «επιβράβευση» ακριβώς επειδή θα αποσυμφορήσει τις γειτονιές των Αθηνών. Με δεδομένο τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Κερατέα, δε θα τολμούσε να επιβαρύνει και το υπόλοιπο Αττικής, με άλλη δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης. Θύμα η Β Αθηνών και δη τα νότια προάστια, τα οποία έχουν αστικό πληθυσμό που πολύ δύσκολα θα κινητοποιούνταν και θα εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους.
 3. Εμμέσως πλην σαφώς, εκβιάζει για το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού και του ξεπουλήματος του, αφού προσδοκά σε μία λύση τύπου το μη χείρον βέλτιστο. Δεν είναι δυνατό πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να αποβλέπει σε ανάπτυξη του «φιλέτου» του Ελληνικού (κατά τις δηλώσεις της) για να συμβάλει στην ασθενή οικονομία της Ελλάδας και από την άλλη να υποβαθμίζει μία ολόκληρη περιοχή που αποτελεί τουριστικό θέρετρο και οι παραλίες φιλοξενούν χιλιάδων κόσμου κάθε χρόνο. Δικαίως σκεφτόμαστε ότι θέλει να ρίξει τις τιμές προκειμένου να αγορασθούν σε τιμή ευκαιρίας ακίνητα της περιοχής.
 4. Φέρνει αντιμέτωπες τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου περί του χώρου του Ελληνικού και των καταδικών της Ελλάδας για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να εκβιάσει για να χρησιμοποιηθούν οι χώροι.
 5. Είναι το λιγότερο αφελής να πιστεύει στα λεγόμενα του όπως τα διατύπωσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε «εμείς έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Κοινή υποχρέωση πρώτα απ’ όλα και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, στον ελληνικό λαό αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι δακτυλοδεικτούμενη συνεχώς στους διεθνείς Οργανισμούς επειδή αρνούμαστε να λειτουργήσουμε ένα σύστημα, το οποίο λειτουργεί σε όλο τον κόσμο. Τώρα, αντιλαμβάνομαι ότι κανείς δεν θα ήθελε να έχει στην περιοχή του κάποιο κέντρο είτε πρώτης υποδοχής είτε κράτησης αλλά όμως και από την άλλη πλευρά κάπου πρέπει να είναι. Αυτό το κάπου πρέπει να είναι, αυτό θα το ορίσει, θα το αναλάβει η κυβέρνηση. Γι΄ αυτό εξάλλου έχουμε την εντολή του ελληνικού λαού για να κυβερνήσουμε τη χώρα.» Την εντολή για να κυβερνήσετε την έχετε κύριε Παπουτσή ή τουλάχιστον την είχατε, για να μας ξεπουλήσετε όμως όχι. Αν νομίζετε ότι το Ελληνικό θα γίνει βορά στα ύπουλα σχέδια σας, κάνετε λάθος και θα το καταλάβετε πάρα πολύ σύντομα.
 6. Προσπαθεί να στρέψει τους Έλληνες πολίτες του κέντρου της Αθήνας εναντίον των Ελλήνων πολιτών των προαστίων. Λυπούμαστε αλλά δε θα γίνουμε το παιγνιδάκι σας για να περάσετε χωρίς καμία απώλεια τα άνομα σχέδια σας και να υποβαθμίσετε τις περιοχές του λεκανοπεδίου και να ικανοποιηθούν οι μεγαλοεργολάβοι που τους έχετε τάξει τα έργα.
 7. Αποσκοπεί στη συναίνεση του Δημάρχου της Γλυφάδας που εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ και άρα δεν θα αντιδράσει στη βούληση του, όπως θα έκανε κάθε καλός υπήκοος. Τον βολεύει αφάνταστα η εκλογή του αριστερού δημάρχου του Ελληνικού και Αργυρούπολης, που επίσης δρα στο ίδιο μήκος κύματος. Περιμένει λοιπόν μηδενικές οργανωμένες αντιδράσεις που θα ανέκοπταν τα σχέδια του. Αποσκοπεί λοιπόν σε εύκολα θύματα.

Κύριε Παπουτσή, επειδή θεωρείτε τον κόσμο διανοητικά ανεπαρκή θα σας επισημάνουμε τα ακόλουθα.

 1. Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία (τουλάχιστον η σκεπτόμενη) επικροτεί τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα τους αλλά και γιατί πρέπει οι κάτοικοι του κέντρου να αναπνεύσουν από την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση της ζωής τους, που τους έχετε επιβάλλει.
 2. Αναγνωρίζουμε ότι είναι σαφώς πιο εύκολο για την πολιτεία να έχει συγκεντρωμένους όλους όσους παρανόμησαν, εισβάλοντας στη χώρα και επιβάλλοντας την παρουσία τους. Απλουστεύει ακόμα και τις διαδικασίες ασύλου γιατί πολύ απλά κανείς από αυτούς που δεν θα το δικαιούται και δε θα το ζητάει όπως γίνεται σήμερα, αφού όλοι θα πρέπει να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στους χώρους φύλαξης και όχι να είναι ελεύθεροι να κινούνται όπου θέλουν μέσα στη χώρα και μάλιστα με νόμιμα χαρτιά.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν την απόλυτη συναίνεση μας, αν είχατε επιλέξει οποιοδήποτε σημείο στο λεκανοπέδιο ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ. Αυτό συνεπάγει ότι θα ήταν εξαρχής λυμένα μεγάλα προβλήματα, που προκύπτουν από την απόφαση σας για χρήση του Ελληνικού ως σκουπιδοτενεκέ όλου του λεκανοπεδίου.

 1. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κρίση σας και αυτό γιατί αποδεδειγμένα άλλα λέτε και άλλα πάτε να εφαρμόσετε πίσω από τις πλάτες του Ελληνικού λαού. Καλύπτεστε δε πίσω από τους δημοσιογράφους που αντί να σας αποκαλύπτουν και να σας εκθέτουν, φροντίζουν να αποσιωπούν αλήθειες.
 2. Πάντα ο κυβερνητικός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ είναι στο πόδι, πάντα ενάντια στους Έλληνες και πάντα προς όφελος των λαθρομεταναστών, του συστήματος και του κεφαλαίου που δομεί περιουσίες πάνω στις πλάτες του λαού.
 3. Δεν έχετε ούτε τυπικά αλλά ούτε και πρακτικά τη δυνατότητα και να μας πείσετε και να εξασφαλίσετε την ασφάλεια μας. Με μία εξέγερση των λαθρομεταναστών, θα βρεθούν μέσα στα σπίτια μας και θα διαταράξουν τη γαλήνη της ζωής μας. Δε θα μιλήσω για δραπετεύσεις, ούτε για εξαγορασμένες εξόδους, που θα γίνει ο καθημερινός μας εφιάλτης και θα συμβάλει στην αύξηση της εγκληματικότητας και του παραεμπορίου. Αν θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας χειρότερη, την κάνουμε και μόνοι μας, δεν έχουμε ανάγκη τη συμβολή σας
 4. Διαβάζοντας τη χάρτα δικαιωμάτων του παιδιού, είσαστε υποχρεωμένοι να τους εξασφαλίσετε σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Αυτά θα πρέπει να τα επιλέξετε από τους όμορους δήμους και κοντινές περιοχές. Ο οικιστικός ιστός της περιοχής που κατοικείται από μισό εκατομμύριο και πλέον κατοίκων είναι ήδη επιβαρυμένος και δεν έχει σχολεία. Δεν επαρκούν οι θέσεις για τα ελληνόπουλα και δεν υπάρχει προοπτική για να δημιουργηθούν νέα σχολεία. Θα επιβαρυνθούμε λοιπόν εμείς και τα παιδιά μας. Πόσοι άλλοι Έλληνες θα αναγκαστούν να πληρώσουν ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς από το υστέρημα τους σε καιρό ύφεσης για να αφήσουν τα παιδιά τους προκειμένου να εργαστούν; Ήδη οι σταθμοί είναι υπερπλήρεις από τα παιδιά των «καημένων» λαθρομεταναστών που πληρώνονται με «μαύρα» και δεν συμβάλουν στην οικονομία της χώρας.
 5. Γκετοποιείτε και υποβαθμίζετε μια ολόκληρη περιοχή που θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί προς όφελος των Ελλήνων, να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου και να συνεισφέρει με την υπεραξία της στην έξοδο από την κρίση.
 6. Χρόνια τώρα, η Μητρόπολη Γλυφάδας ζητάει χώρο για να οικοδομήσει τα γραφεία της Μητρόπολης και να παρέχει τις υπηρεσίες της στους δημότες των περιοχών της αρμοδιότητας της και εσείς κωφεύετε. Τώρα ετοιμάζεστε να δημιουργήσετε στέγη υποδοχής που θα πρέπει να περιλαμβάνει και λατρευτικούς χώρους. Είσαστε έτοιμοι να παραχωρήσετε χώρο για τζαμί στους Μουσουλμάνους χωρίς την έγκριση των κατοίκων και μας υποχρεώνετε να ανεχτούμε την πολιτιστική οπισθοδρόμηση του τόπου και την εχθρική συμπεριφορά της θρησκείας τους. Επιχειρείτε να μας επιβάλετε την παρουσία τους και να αλώσετε τον τρόπο ζωής μας. Αυτή η χώρα έχει επίσημη θρησκεία και το ξεχνάτε συστηματικά.
 7. Μετακυλύετε τις ευθύνες σας και το πρόβλημα από το κέντρο στα νότια προάστια. Επιχειρείτε να το κρύψετε εκεί, που δεν φτάνει η ματιά των καλεσμένων σας από το εξωτερικό. Ξεχνάτε όμως το ευρωπαϊκό δικαστήριο και τις αποφάσεις του, που αφορούν το Ελληνικό, όπως ξεχνάτε και τα χρήματα που έχετε πάρει από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο για να δημιουργήσετε το περιβόητο πάρκο.
 8. Συστηματικά και χωρίς αιδώ, χρησιμοποιείτε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής ένωσης, που αφορούν στους συνοριοφύλακες για την ΕΛΑΣ και αντί να φυλάνε τα σύνορα μας, τους έχετε παραμάνες και ορτινάτσες των υψηλών προσώπων. Δε σας οφείλουμε τις ζωές μας για να καλύψετε εσείς τα ανομήματα σας.
 9. Προσπαθείτε να δωροδοκήσετε τους κατοίκους, με το δέλεαρ των επιχειρήσεων, που θα κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων και θα γίνουν προμηθευτές του κέντρου πρώτης υποδοχής μεταναστών. Δεν σας εμπιστευόμαστε. Η τοπική κοινωνία έχει περισσότερα να χάσει από όσα να κερδίσει. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι ήδη έχετε κλείσει δουλειές με τα πράσινα τέκνα του ΠΑΣΟΚ και θα πατήσετε πάνω στις ζωές μας για να κερδοσκοπήσετε.

Κύριοι της κυβέρνησης όλων των λαθρομεταναστών, ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ στους εκβιασμούς και τις παραινέσεις σας για συναίνεση και συνεργασία. Πολύ απλά δεν θα την έχετε! Ανοίγετε εστίες εξέγερσης των πολιτών και εδώ δεν έχετε να κάνετε με τη Λεωφόρο Λαυρίου αλλά με την Ποσειδώνος και τη Βουλιαγμένης, που τώρα το καλοκαίρι χρησιμοποιείτε για να πάτε στον αγαπημένο σας τόπο προορισμού, που είναι ο Αστέρας της Βουλιαγμένης. Σας ενημερώνουμε ότι θα έχετε ένα καυτό καλοκαίρι από όλες τις απόψεις.

Για την συντονιστική επιτροπή των κατοίκων Νοτίων Προαστίων!

Σιδέρη Χριστίνα Πήλιουρας Γιάννης
Κισκίνη Σοφία Κορφιάς Παντελής
Κοντέα Πηνελόπη Τσαμπουράκης Αλέκος
Μεταξά Ντιάνα Χατζηιωάννης Μιχαήλ

Το άρθρο αυτό, ειλικρινά δεν έχει σκωπτική διάθεση, αλλά έχει στόχο να διαπιστώσει μια πραγματικότητα η οποία όμως, αν δεν προσεχθεί ιδιαίτερα μπορεί και να γίνει ανέκδοτο.

Ήδη από σήμερα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε πρόσφατα στο Ζάππειο, το επονομαζόμενο «Ζάππειο 2» καθίσταται ανεπίκαιρο, καθόσον η εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, θα οδηγήσουν του χρόνου κιόλας την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε πολύ χειρότερη κατάσταση και θα είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την Νέα Δημοκρατία να επικαιροποιήσει και πάλι το πρόγραμμά της.

Το πόσο όμως θα ανέχεται ο λαός αυτή την ιστορία, είναι μια άλλη υπόθεση.

Σήμερα λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι δεν συναινεί με τα φορομπηχτικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ κ.λ.π., ενώ αντέτεινε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αξιόπιστο πρόγραμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Όμως, για μια ακόμα φορά δεν ζήτησε εκλογές προκειμένου να του αναθέσει ο λαός να εφαρμόσει το σωστό του πρόγραμμα. Αυτό όντως αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

Διαβάζουμε μέσα στο διαδίκτυο διάφορα σχόλια από φανατισμένους Νεοδημοκράτες που λένε ότι… καλά κάνει και δεν ζητάει εκλογές, γιατί πρέπει να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να το σιχαθεί ο λαός για πάντα και να σπάσουν οι βαθιές κοινωνικές του ρίζες.

Όμως αυτή αιτιολογία δεν συμπεριλαμβάνει και την ταυτόχρονη καταστροφή της χώρας, εκτός και εάν δεν τους νοιάζει.

Πάντως αν κάνει κάποιος Νεοδημοκράτης ή Πασόκος τον κόπο να ρίξει μια ματιά στην χθεσινή μας ανάρτηση με τον τίτλο Θα υπάρξει ή όχι συναίνεση; Μια απίστευτη κοροϊδία. σας υποσχόμαστε ότι θα γίνει σοφότερος.


Κάθε φορά που ο πρωθυπουργός του μνημονίου ανοίγει το στόμα του για να επιβάλλει νέα μέτρα, η οικουμένη καγχάζει. Σήμερα το σπρεντ ξεπέρασε τις 1500 μονάδες.

Οι δανειστές μας, γνωρίζοντας με ποιόν έχουν να κάνουν, απαιτούν «γῆν καί ὕδωρ».

Όπως ο Δαρείος έστειλε αγγελιοφόρους να ζητήσουν «γῆν καί ὕδωρ» από τον Βασιλιά Αμύντα των Μακεδόνων, οι σύγχρονοι κατακτητές ζητούν όλα όσα περικλείονται εντός των συνόρων της Ελλάδος.

Οι έλληνες ;;; μισθοφόροι και τα γιουσουφάκια του ΔΝΤ, έχοντας κάνει διατριβή στο Τσοβόλα δώστα όλα, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να τα δώσουν όλα…

Πάνω και κάτω από το έδαφος, πάνω και κάτω από την θάλασσα. Το θλιβερό είναι και να με θυμηθείτε, πως στην ελληνική βουλή θα βρεθούν «πρόθυμοι», γιουσουφάκια, και οι λοιπές κουβελομπακογιανικές δυνάμεις, που αντί εδράνου βουλής θα υποκλιθούν μέχρι το πάτωμα, και θα ασπασθούν τον παμμέγιστο στοχαστή, προσφέροντάς του συνείδησιν και ψήφον.

Και από πάνω τολμάει το Γιωργάκι να λέει ότι έχουμε λεφτά μέχρι τον Ιούλιο.

Βρε άντε χάσου γιουσουφάκι…

 • Τα CDS της χρεοκοπίας της Ελλάδας θα είναι το κύριο μενού της συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο St. Moritz σε λίγες μέρες!
To πως θα εισπράξουν τα δις των κερδών από τα CDS της χρεοκοπίας της Ελλάδας, θα είναι το κύριο μενού της φετινής συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Grand Hotel Kempinski στο St Moritz, από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Νταβός, εδώ όπου κάθε χρόνο γίνεται η συνάντηση τραπεζιτών, επιχειρηματιών, πολιτικών ηγετών και γενικότερα στελεχών της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ.

Είναι το μόνο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο St Moritz και βρίσκεται απέναντι από το σταθμό του τελεφερίκ προς το χιονοδρομικό Corviglia.

Στις 2 τελευταίες συναντήσεις της Λέσχης έδωσε το παρόν ο κος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έκανε πρόπερσι την παρθενική του εμφάνιση στη συνάντηση.

Θα δούμε με ενδιαφέρον αν θα παραβρεθεί και φέτος.

Όπως επίσης και ποιοι άλλοι δικοί μας πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι θα πάρουν μέρος ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να τα πουν από κοντά με τους κατόχους των CDS της χρεοκοπίας μας, από τα οποία κάποιοι βιάζονται να κερδίσουν κοντά στα 30 δις ευρώ, ενώ κάποιοι άλλοι που θα τα χάσουν δίνουν ήδη στοιχεία σε «δικά» τους διεθνή ΜΜΕ στα οποία πολύ σύντομα θα έχουμε αποκαλύψεις των ονομάτων όλων εκείνων που εμπλέκονται στην αγοροπωλησία του CDS που πούλησε το Ταχ. Ταμιευτήριο κι όχι μόνο.

Στα χέρια ξένων δημοσιογράφων βρίσκονται τα αποκαλυπτικά tickets.

Τα δημοσιεύματα αναμένεται να προκαλέσουν τεκτονικό σεισμό στην Ελλάδα.

Οι μυημένοι εκτιμούν πως η Ευρωπαική Εlite φιλοδοξεί να κερδίσει πάνω από 700 δις ευρώ από την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Εκείνοι που θα τα χάσουν είναι αποφασισμένοι να δώσουν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα!

Ο βρώμικος τζόγος σε βάρος του ελληνικού λαού είναι απίστευτος.

Και ακόμη πιο βρώμικοι είναι οι Έλληνες Εφιάλτες, που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο τζογάρισμα που αντιστοιχεί σε εθνική προδοσία.

 • Με όσους τα φάγατε μαζί να μοιραστείτε τα χρέη και να ξεπουλήσετε τις περιουσίες σας και τις δικές τους, για να βρείτε λεφτά αν δεν έχετε

ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Δουλεύω 25 χρόνια κι έχω πληρώσει το ταμείο μου μέχρι τη τελευταία δεκάρα που όφειλα. Εχω πληρώσει από το μισθό μου ανελειπώς ότι όφειλα.

Το ίδιο κι οι γονείς μου που ζουν με μια φτωχοσύνταξη.

Δεν έκλεψα, δεν πήρα ποτέ μίζα ή φακελλάκι για τίποτα, δεν μπήκα σε καμιά δουλειά με μέσον. Δούλεψα σαν το σκυλί για να τα βγάλω πέρα.

Δεν έφαγα από καμιά πίτα και δεν ευνοήθηκα ποτέ από ένα κράτος που δεν ξέρει καν την ύπαρξή μου εκτός από όταν μου ζητάει λεφτά.

Δεν πήρα άδεια με μέσον, δεν έχτισα αυθαίρετα, δεν λάδωσα καμιά πολεοδομία, εφορία, γιατρούς, δικηγόρους και λοιπές ευγενείς κατηγορίες.

Μένω με νοίκι και το πληρώνω στην ώρα μου, θυσίασα κάθε μικρή χαρά για να πληρώνω λογαριασμούς και για να είμαι μόνιμα έντιμη και με το κούτελο καθαρό.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΔΕΝ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Και όσες φορές χρειάστηκα περίθαλψη, πρόνοια, βοήθεια, το κράτος ήταν απών. Τα παιδιά μου σπούδασαν στα δήθεν δωρεάν σχολεία σας και για να περάσουν στο πανεπιστήμιο πλήρωνα τη παραπαιδεία σας. Οι γονείς μου πλήρωναν 40 χρόνια ασφάλιστρα και όταν αρρώστησαν δεν βρήκαν κρεβάτι τσάμπα. Οταν έχανα τη δουλειά μου έπαιρνα ένα επίδομα ντροπής και βίωνα μόνη το Γολγοθά μου.

Δεν ξέρω αν άλλοι ξυπνάνε τώρα, αν άλλοι χάνουν τώρα τα κεκτημένα, αν άλλοι χόρτασαν και τώρα άρχισαν να πεινάνε αλλά εγώ και κάποιες άλλες χιλιάδες απλών φτωχών ανθρώπων δεν είχαμε κεκτημένα ποτέ, δεν χορτάσαμε ποτέ, δεν ζήσαμε με άνεση ποτέ.

Δεν υπάρχει υπομονή πλέον. Μέχρι εδώ.
Το μυαλό μας αρχίζει και στρίβει επικίνδυνα.
Δεν υπάρχει αντοχή για άλλη κοροϊδία, για άλλη κλεψιά, για άλλη μιζέρια.

Και δεν υπάρχει πλέον ΕΥΓΕΝΕΙΑ.

Δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να δεχτεί έτσι ήσυχα και υποτακτικά τη σφαγή του.
Δεν είμαστε ντροπιασμένοι, δεν είμαστε δουλικά, δεν είμαστε σκουπίδια.

Υπήρξε μια περίοδος που ήμασταν όλοι σαστισμένοι, πολλοί δεν ήξεραν που πάει το βιολί, δεν ήξεραν αν έπρεπε να περιμένουν λίγο ακόμα ή να ξεσπάσουν.

Από χτες αποδεικνύεται πλέον πέραν κάθε αμφιβολίας πως
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ.

Η μάνα μου που παίρνει μια κωλο σύνταξη δεν πρόκειται να σας πληρώσει φόρο.

Τα παιδιά μου δεν θα τα αφήσω να δουλεύουν με 400 ευρώ 12 και 14 ώρες και μάθουν να είναι υποτακτικά και αναξιοπρεπή. Θα τα παροτρύνω να βγουν στο δρόμο, να πεινάσουν, να μην ανεχτούν άλλο τέτοια ντροπή.

Θα πεινάσω, μπορεί να κόψω το ηλεκτρικό και να έχω ένα κερί, μπορεί να φτάσω στο τελευταίο σκαλί μιζέριας, να μείνω στο δρόμο, να ζήσω σαν αγρίμι, αλλά δεν θα πάω πλέον με το πρόγραμμά σας.

Υπάρχουμε εμείς που δεν ήμασταν του «τα φάγαμε όλοι μαζί», δεν πήραμε τίποτα από τη πίτα, δεν καταδεχτήκαμε να γλύψουμε, να ταπεινωθούμε, να ξεπουληθούμε.

Ο παππούς μου κι ο πατέρας μου κι εγώ δουλέψαμε, ιδρώσαμε, πονέσαμε, βασανιστήκαμε.

Δεν σας χρωστάμε ούτε μια δεκάρα. Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να ανεχτούμε τις τιμωρίες και τις υποδείξεις εκείνων που δεν έχουν καμιά σχέση με τη ζωή μας, τα βάσανά μας, τα όνειρά μας. Μας χρωστάτε όσα μας κρατήσατε από τη δουλειά μας, όσα σας δώσαμε πληρώνοντας συνέχεια, ασταμάτητα για να τα κλέβετε και να κάνετε λογαριασμούς και βίλες.

Με όσους τα φάγατε μαζί να μοιραστείτε τα χρέη και να ξεπουλήσετε τις περιουσίες σας και τις δικές τους, για να βρείτε λεφτά αν δεν έχετε. Με τους εκβιαστές εσείς έχετε αλισβερίσια, μαζί τα κανονίζετε χρόνια τώρα να κάνετε ξεκαθάρισμα λογαριασμών όπως κάνουν οι μαφιόζοι.

Είναι μεγάλη ντροπή με τη χορτασμένη κοιλάρα σας να κλέβετε από τη σύνταξη που έχει ένα γεροντάκι των 400 ευρώ. Να κλέβετε από τη ζωή των νέων. Να κλέβετε από τη ζωή των απλών φτωχών ανθρώπων που παλεύουν για ένα ψευτο μεροκάματο . Να κλέβετε από την υγεία, από τη παιδεία, από τη πρόνοια του λαού για να γεμίσετε τα άδεια ταμεία που εσείς αδειάσατε.

Κι όχι μόνο. Να ξεπουλάτε σε τιμή ευκαιρίας, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς να λογοδοτήσετε σε κανέναν ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ.

Δεν μας εγγυάται κανείς πλέον πως δεν θα μας πουλήσετε όλους κοψοχρονιά σαν σκλάβους στις νέες αποικίες.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ.

Οι ζωές μας θα γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές πάνω στην ασυδοσία σας.

Μας θίξατε. Μας προσβάλλατε πολύ άγρια. Μας πίνετε το αίμα.

Τα ψέματα τέλειωσαν.

Ο πρόεδρος του κόμματος, βουλευτής Γιάννης Δημαράς, μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ανάρτησαν πανό στον προαύλιο χώρο της Βουλής το οποίο ανέγραφε:

«Η Ελλάδα δεν πωλείται. Ναι στην ομοψυχία, όχι στη συνενοχή»

Η ενέργεια αυτή ακολούθησε την απαξιωτική στάση του πρωθυπουργού προς το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών», στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που αντιπροσωπεύονται στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Οι δύο βουλευτές μιλώντας για αυτή τους την πράξη, δήλωσαν:

“Η ενέργειά μας είναι συμβολική και ουσιαστική. Συμβολική, μπροστά στο Κοινοβούλιο, το οποίο είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, τον οποίο εμείς εκφράζουμε και εκπροσωπούμε.

Ουσιαστική, γιατί ο πρωθυπουργός, συμπεριφερόμενος σαν Λουδοβίκος, καλεί στο μέγαρο Μαξίμου, να ενημερώσει και να ακούσει απόψεις, πολιτικούς φορείς και αρχηγούς «α-λα κάρτ», τόνισαν, συμπληρώνοντας:

“Το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» είναι πολιτικό κόμμα, που έχει εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο, υπάρχει, δραστηριοποιείται και εκπροσωπείται στην Βουλή, από τον Γιάννη Δημαρά και τον Βασίλη Οικονόμου. Από πού κι ως που, ο κ. πρωθυπουργός διακρίνει τα νόμιμα κόμματα σε «πράσινους» και «βενετούς», σε αρεστούς και μη αρεστούς; Δικαίωμά του δεν είναι!

Αυθαιρεσία του είναι, με προφανή μικροκομματικά κίνητρα. Κίνητρα με τα οποία κουρελιάζει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Επιλογή του. Για την οποία θα πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό.

Τον μόνο που είναι κυρίαρχος στο σπίτι του”.


Η μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που έχει εξαπολυθεί ποτέ στον τόπο μας αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια ωμή, αντικοινωνική επιλογή η οποία έχει ως στόχο να μεταφερθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού ο λογαριασμός της τραγικής αποτυχίας του Μνημονίου ελληνικής κυβέρνησης – Τρόικας.

Είναι βέβαιο ότι η κοινωνία, που ήδη δοκιμάζεται σκληρά εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν είναι σε θέση να αντέξει τα νέα φορολογικά, δημοσιονομικά μέτρα σοκ του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ανακοινώθηκαν.

Με την αύξηση των άμεσων φόρων και την περικοπή των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, τα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων μειώνονται δραματικά.

Αν συνυπολογιστούν οι αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών από τη μετάταξή τους στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, που αναμένεται να πυροδοτήσουν την ακρίβεια, καθίσταται σαφές ότι η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών σχεδόν εκμηδενίζεται.

Τα μέτρα πρόκειται να νεκρώσουν πλήρως την αγορά, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ύφεση, πολλαπλασιάζοντας με ταχύτερους ρυθμούς τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και εκτοξεύοντας την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα.

Για να διορθώσουν τα λάθη και τις αστοχίες τους και να κλείσουν τη «μαύρη τρύπα» των 6 δισ. ευρώ που δημιούργησαν, επιλέγουν μέτρα που θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα ελλείμματα, ενώ προχωρούν και σε αποκρατικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας σε τιμές ξεπουλήματος.

Αποκλείουν την ανάπτυξη, επιμένουν να επενδύουν στην ύφεση και καταδικάζουν την κοινωνία στη φτώχεια. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα έχει, δυστυχώς, άμεσα, βραχυπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες της, που έχουν μετατραπεί εδώ και ενάμιση χρόνο σε πειραματόζωα της κυβέρνησης και της Τρόικας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και τις τελευταίες ημέρες το ΑΣΕΠ έχει εξελιχθεί σε ένα είδος… θεραπείας δια πάσαν νόσον και πάσαν μ…, δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση εκ μέρους του.

Θα περίμενε κανείς ότι ακόμη και επί τω ακούσματι της εξαγγελίας, σύμφωνα με την οποία οι υπό μετάταξη υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα αξιολογηθούν από αυτό, θα σηκωνόταν ο κόσμος στο ποδάρι!

Να υποθέσουμε ότι είναι σε θέση να προχωρήσει σ’ αυτήν την αξιολόγηση;

Ότι διαθέτει τα εργαλεία, τους υπαλλήλους, τους ειδικούς;

Ότι μπορεί να μετατραπεί μέσα σε χρόνο – ρεκόρ από Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού σε Ανώτατο Συμβούλιο Αποπομπής (συγγνώμη, Αξιολόγησης) Προσωπικού;

Ότι είναι σε θέση να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ακριβοδίκαιες αξιολογήσεις, εξασφαλίζοντας όλα τα αναγκαία στοιχεία για να καταλήξει σ’ αυτές;

Ότι οι υπάλληλοί του δεν γνωρίζουν μόνο τι απαιτείται για να μπεις στο Δημόσιο, αλλά και για να… βγεις;

Ότι είναι έτοιμοι να οργανώσουν χιλιάδες συνεντεύξεις και ψυχομετρικά τεστ, προκειμένου να αποφανθούν πραγματικά περί της καταλληλότητας των υποψηφίων να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ελληνικό λαό;

Αν είναι έτοιμοι για όλα αυτά, πρέπει να βγουν και να το πουν. Σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει να απολυθούν όλοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, διότι τόσα χρόνια μας κορόιδευαν.

Επί χρόνια χρειάζονταν 32 (μετρημένους) μήνες για να ανάψουν το πράσινο φως προκειμένου να προσληφθεί ένας οδηγός ασθενοφόρου - αφήνοντας και τον οδηγό χωρίς δουλειά και το ΕΚΑΒ χωρίς οδηγό.

Φυσικά, θα απαντήσουν πως τον τελευταίο καιρό, ελέω μνημονίου, έχουν αναδουλειές – πού οι εποχές που οι πολιτευτάκηδες τους έστελναν 500 χιλιάδες αιτήσεις τον χρόνο για να καλυφθούν μερικές χιλιάδες θέσεις.

Ναι, αλλά και πάλι 32 μήνες για έναν οδηγό ασθενοφόρου ήσαν πολλοί.

Έτσι κι’ αλλιώς, το ΑΣΕΠ και ο Πρόεδρός του οφείλουν να μας πουν αν θα αναλάβουν την «αξιολόγηση» για την οποία μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών και ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι – οι ίδιοι, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού, που επί χρόνια ωθούσαν τους πελάτες τους στο Δημόσιο για να σιτίζονται εις βάρος όλων των υπολοίπων.

Οφείλουν επίσης να δημοσιοποιήσουν τις διαδικασίες με τις οποίες θα γίνει αυτή η «αξιολόγηση». Θα δουν μερικά χαρτιά, μερικές συστατικές επιστολές και έξω απ’ την πόρτα;

Μιλάμε για το ΑΣΕΠ, έτσι; Τον πλέον ταπεινωμένο και καταργημένο θεσμό από όλους. Προϊόν του περίφημου νόμου Πεπονή του 1994, ο οποίος, στην δεκαετία που ακολούθησε, υπέστη 49 (!) τροποποιήσεις.

Μιλάμε για τους υπηρέτες ενός θεσμού που τον Φεβρουάριο του 2005, όταν τους επισκέφθηκε ο σημερινός πρωθυπουργός και τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους για μεγαλύτερη θωράκιση του συστήματος επιλογής, εκείνος τους το ξέκοψε: «Αυτά δεν είναι για την Ελλάδα, αλλά για την Σουηδία»!

Μιλάμε για το ΑΣΕΠ, που κάποτε γνώριζε μεγάλες πιένες – για πολλά χρόνια η ιστοσελίδα του ήταν αυτή με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μεταξύ όλων των δημοσίων υπηρεσιών!

Μιλάμε για το ΑΣΕΠ, που σύμφωνα με δικά του έγγραφα «με το νόμο 2839/2000 επήλθαν νέες σημαντικές μεταβολές στο σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ προς την κατεύθυνση της περαιτέρω εξασθένισης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του».

Να φανταστούμε ότι θα ψηφιστεί νόμος με τον οποίο θα επιστρέφονται στο ΑΣΕΠ οι χαμένες του αρμοδιότητες; Και θα προστεθούν κι’ από πάνω άλλες;

Και συγγνώμη, αλλά με ποια λογική θα αξιολογηθούν μόνο οι υπό μετάταξη υπάλληλοι και όχι όλοι; Οι υπόλοιποι δεν πληρώνονται από τον ελληνικό λαό; Οι υπό μετάταξη και υπό αξιολόγηση είναι αποπαίδια σε σχέση με αυτούς που ούτε θα μεταταγούν, ούτε θα αξιολογηθούν;

Είναι σαφές – το εντόπισε και ο καθηγητής και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος – ότι υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας, καθώς δημιουργούνται συνθήκες άνισης μεταχείρισης.

Ο κ. Ραγκούσης λέει πως δεν είναι δίκαιο οι κακοί υπάλληλοι να συνεχίσουν να πληρώνονται από τους φορολογουμένους.

Σωστά. Αλλά γιατί υποχρεωτικά οι «κακοί» υπάλληλοι βρίσκονται ειδικά στις υπηρεσίες που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν; Σε διαγωνισμό… ανικανότητας έλαβαν μέρος αυτοί;

Γιατί, για παράδειγμα, να μην αξιολογηθούν και αυτοί που προσελήφθησαν στη δεκαετία 1994-2004, στους οποίους αναφέρεται και σχετική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη του 2007;

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2000 (εκλογικό έτος), εννέα στις δέκα προσλήψεις έγιναν κατά παράβαση του νόμου Πεπονή για το ΑΣΕΠ, ενώ κατά την συγκεκριμένη δεκαετία επτά στους δέκα διορισμούς ελέγχονται για τη νομιμότητά τους.

Μπορεί να μας βεβαιώσει ο κ. υπουργός πως όλοι αυτοί ήσαν ικανοί και άξιοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ελληνικό λαό και να πληρώνονται απ’ αυτόν;

Τώρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλά (την Κυριακή, στο «Πρώτο Θέμα») για ανάγκη «αποσοβιετοποίησης» της οικονομίας και «απομάκρυνσης από τα στερεότυπα του παρελθόντος», υποστηρίζοντας πως δεν είναι «ταμπού» οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Σωστά, αλλά το δικό του σύστημα «σοβιετοποίησε» την οικονομία. Το δικό του σύστημα εκμαύλισε τον κόσμο, ανταλλάσσοντας ψήφους με διορισμούς. Στ’ αχνάρια αυτού του συστήματος περπάτησαν όλοι, γεμίζοντας το Δημόσιο από πόρτες και παράθυρα.

«Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος», έλεγε στο «Βήμα», στις 5 Δεκεμβρίου του 2010 ο κ. Ραγκούσης. Οπωσδήποτε. Αυτό το απαγορεύει το Σύνταγμα – ή το έκρυψαν κι’ αυτό από την τρόικα;

Αλλά αυτοί που προσλήφθηκαν στους υπό κατάργηση δημόσιους οργανισμούς, από το Δημόσιο πληρώνονταν, σωστά; Το ίδιο και οι επικεφαλής αυτών των οργανισμών, που τοποθετήθηκαν με βάση τα κομματικά τους διαβατήρια, εισπράττοντας παχυλούς μισθούς. Θα κληθούν να επιστρέψουν τους μισθούς ή… μαζί τα φάγαμε;

Θα τιμωρηθούν και όσοι ψήφισαν τους νόμους 2527 του 1997 και 2830 του 2000, χάρη στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα στα υπουργεία να προσλαμβάνουν περί τα 15.000 άτομα το χρόνο στις κεντρικές υπηρεσίες τους, με συμβάσεις έργου και χωρίς διαγωνισμούς;

Θα τιμωρηθούν και όσοι ψήφισαν τον νόμο 2956 του 2001 δια του οποίου εγκαινιάσθηκε ο καινοφανής θεσμός των ενοικιαζομένων εργαζομένων, στους οποίους δόθηκε το προνόμιο να χαρακτηρίζεται η δουλειά τους ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο;

Θα τιμωρηθούν και όσοι ψήφισαν τον νόμο 2539, που όριζε πως οι οργανικές θέσεις που αδειάζουν στους δήμους καλύπτονται από τους ίδιους τους δήμους χωρίς διαγωνισμό και το ΑΣΕΠ απλώς… παρακολουθεί τη διαδικασία και ελέγχει κατόπιν ενστάσεως (η οποία ένσταση σχετίζεται με τη νομιμότητα και όχι με την κρίση αυτή καθεαυτή της Επιτροπής);

Θα τιμωρηθούν και όσοι ψήφισαν τον νόμο 2839 του 2000, όταν θεσπίστηκε η δυνατότητα τα δικαιολογητικά των πτυχιούχων να ελέγχονται από τον ίδιο τον φορέα και όχι από το ΑΣΕΠ; Και μάλιστα χωρίς πρόβλεψη υποβολής ενστάσεων;

Θα τιμωρηθούν και όσοι ψήφισαν τον νόμο 3051 του 2002 που τελικά κατήργησε και την διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών από τους φορείς;

Θα τιμωρηθούν και όσοι ψήφισαν τον νόμο 3212 του 2003 που έδωσε για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε υπηρεσία του Δημοσίου (το ΥΠΕΧΩΔΕ) να προσλάβει 900 άτομα (αορίστου χρόνου) εκτός ΑΣΕΠ, μέσω επιτροπών; Με πρόσχημα τις ανάγκες στελέχωσης για αντισεισμικό σχεδιασμό και ο οποίος (νόμος) προέβλεπε ότι το πρακτικό διορισμών απλώς αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ για... ενημέρωση;

Διότι αν δεν τιμωρηθούν όλοι αυτοί – ανάμεσά τους και όσοι σήμερα καταγγέλλουν το κράτος που οι ίδιοι διόγκωσαν - τότε πραγματικά είναι βέβαιο ότι θα τιμωρηθεί μόνο μια μερίδα των «εισβολέων».

Και αυτό αντίκειται στην συνταγματική αρχή περί ισότητας των Ελλήνων πολιτών. Εκτός κι’ αν όλα τα ζώα της φάρμας είναι ίσα, αλλά μερικά (ζώα) είναι πιο ίσα από τα άλλα.

Ο Νομπελίστας Οικονομίας Μίλτον Φρίντμαν, είχε πει πως «κανένας δεν ξοδεύει τα χρήματα κάποιου άλλου τόσο προσεκτικά όσο ξοδεύει τα δικά του. Γι’ αυτό ένας κόσμος όπου η οικονομία οργανώνεται έτσι ώστε κάποιοι άνθρωποι να ξοδεύουν χρήματα άλλων ανθρώπων είναι απίθανο να έχει τον οποιοδήποτε βαθμό ευημερίας ή πολλή ελευθερία. Βρισκόμαστε μπροστά σε παλιές απειλές, που όλες εκπορεύονται από την υπερβολική δράση του κράτους, από κάποια άτομα εντός της κοινότητας που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκεντρωμένη εξουσία του κράτους, προκειμένου να ωφεληθούν οι ίδιοι και να παράσχουν στους εαυτούς τους ειδικά προνόμια και μονοπώλια».

Συγγνώμη, αλλά και οι πολιτικοί που διόριζαν αβέρτα, τα λεφτά των άλλων δεν ξόδευαν – και δυστυχώς εξακολουθούν να ξοδεύουν;

Γιατί πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνονται αυτοί που διόριζαν με τα χρήματα του ελληνικού λαού;

Όπως και νάχει, η μέχρι σήμερα σιωπή του ΑΣΕΠ είναι ύποπτη.

Απ’ ό, τι θυμάμαι, κάποτε ήταν λαλίστατο…

Για την ακρίβεια, διέρχεται εναλλάξ περιόδους πολυλογίας και αφωνίας!