Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Φεβ 2015

Μια χώρα που διεκδικεί ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη δεν αρκεί νάχει οικονομική ευρωστία. Απαιτείται και ένα ηθικό πλεονέκτημα. Και τι σημαίνει μια χώρα νάχει ηθικό πλεονέκτημα το γνωρίζουν καλά οι Γερμανοί διανοούμενοι που έχουν μελετήσει καλά την ελληνική Γραμματεία. Πάμε λοιπόν:

Η οικονομική ευρωστία της Γερμανίας στηρίζεται σήμερα σε κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας που είναι θεμελιωμένοι σε αίμα ανθρώπινο. Έχουμε και λέμε:

1. Bertelsmann
Ιδρύθηκε το 1845 και υπήρξε στενός συνεργάτης του Χίτλερ, στηρίζοντας την προπαγάνδα του αντισημιτισμού με έκδοση βιβλίων. Ο ιδρυτής της, Mohn, έκανε σημαντικές δωρεές στο Χίτλερ κι ήταν μέλος των Ες- Ες. Στα εργοστάσιά του, στη Λιθουανία και την Ουκρανία, δούλεψαν χιλιάδες Εβραίοι σε καθεστώς δουλείας.

2. KodaK
Είχε συναλλαγές με τους Ναζί και στα εργοστάσιά της δούλεψαν πάνω από 350 Εβραίοι σε καθεστώς δουλείας.

3. Hugo Boss
Σχεδίασε τις στολές των Ες- Ες και της ναζιστικής νεολαίας. Χρησιμοποίησε 140 εργάτες εβραϊκης καταγωγής, κρατούμενους, κι” ο αριθμός τους αυξήθηκε με άλλους σαράντα αιχμαλώτους πολέμους από τη Γαλλία.

4. IBM
Παρείχε πληροφορίες στους Ναζί για τον εντοπισμό των Εβραίων και συνέβαλε στην εξόντωσή τους από τον Χίτλερ. Εξέλιξε τα αυτόματα συστήματά της στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

5. Bayer
Θυγατρική τής IG Farben. Δώρισε 81.000.000 μάρκα στο χιτλερικό καθεστώς. Είχε τα εργοστάσια της πλησίον του Άουσβιτς για νάχει εργατικά χέρια δωρεάν. Υπολογίστηκε οτι πάνω από 350.000 πέθαναν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σ” αυτά τα εργοστάσια.

6. Siemens
Χρησιμοποίησε κρατουμένους στα εργοστάσια της. Το 2001 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν για να προωθήσει προϊόντα της έκαμε χρήση της λέξης Zykon. Το Zykon ήταν το θανατηφόρο εντομοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε στους θαλάμους αερίων.

7. ΒMW
Ο ιδρυτής της εταιρίας χρησιμοποίησε δούλους στα εργοστάσια παραγωγής όπλων και το 1933 έγινε μέλος του Ναζιστικού Κόμματος, κάτι που του εξασφάλισε πακτωλό χρημάτων. Η εγγονή του παραδέχτηκε ότι η αυτοκρατορία χτίστηκε από την εκμετάλλευση 50.000 αιχμαλώτων πολέμου. Ο παππούς της υποχρέωνε τους αιχμαλώτους να εργάζονται με απειλή εκτέλεσης. Στο εργοστάσιο του στο Αννοβερο υπήρχε ειδικός χώρος εκτελέσεων.

8. Audi
Χρησιμοποίησε πάνω από 20.000 αιχμαλώτους πολέμου στα εργοστάσια της. Πριν λήξει ο πόλεμος έστειλε 688 στο εκτελεστικό απόσπασμα. Μετά το τέλος του πολέμου αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων.

9. Daimler Benz μερσεντές
Δούλεψε για το στρατό του Χίτλερ. Στα εργοστάσιά της είχε πάνω από 63.000 κρατουμένους στρατοπέδων που δούλευαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Τα εργοστάσιά της φυλάσσονταν από τα Ες- Ες.

10. Deutshe BanK
Αγόρασε 4.446 κιλά χρυσό από την κεντρική Τράπεζα του Ναζιστικού καθεστώτος. Τα 744 απ´ αυτά προερχόταν από κρατουμένους στρατοπέδων συγκέντρωσης. Παραχώρησε επίσης δάνειο στο Χίτλερ για την κατασκευή του Άουσβιτς. Το 1998 αποδέχτηκε την ηθική ευθύνη.

11. Opel
Ήταν η δημιουργός του πρώτου θαλάμου αερίων.

12. Puma
Ο συνιδρυτής της, Ντάσλερ, χρησιμοποίησε χιλιάδες κρατουμένους των στρατοπέδων για να δοκιμάζουν τα παπούτσια του σε στίβος αντοχής.

13. Volkswagen
Τέσσερις στους πέντε εργάτες της υπήρξαν κρατούμενοι στρατοπέδων. Συνεργαζόταν στενά με το Χίμλερ που της έστελνε εργάτες από το Άουσβιτς.

Κύριε Σόιμπλε!

Όλοι αυτοί «στηρίζουν» σήμερα το «Γερμανικό θαύμα». Ως εκ τούτου απέναντι στην Ευρώπη πρέπει να αισθάνεστε ενοχή. Διότι τι θα πει αποκηρύξατε το Ναζισμό; Σάματις σας έπαιρνε να κάνετε αλλιώς; Αποκηρύξατε το Ναζισμό, αλλά στα φυντάνια του στηρίζετε την οικονομία σας. Και ειδικά απέναντι σ” αυτόν τον τόπο στερείστε ηθικού πλεονεκτήματος…

Ως εκ τούτου, κακώς σας αντιμετωπίζουμε έστω με το μίνιμουμ της διπλωματικής ευγένειας.

Βγάλε λοιπόν το σκασμό γιατί το αίμα είναι ακόμα νωπό!

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Συνέντευξη στην εκπομπή Presa Diretta του Rai Tre παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως η Ελλάδα σε… ρόλο Ρούσβελτ προτείνει ένα “new deal” για την Ευρώπη, το οποίο είναι ευνοϊκό για κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Παράλληλα, καλεί τη Γερμανία να σταματήσει να “φοβερίζει” τους λαούς και “προκαλεί” την Άνγκελα Μέρκελ να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εξηγήσει για ποιο λόγο διαφωνεί με το ελληνικό σχέδιο.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί την Κυριακή, ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, απόσπασμα της συνέντευξης έχει ήδη αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της εκπομπής και ο υπουργός Οικονομικών τονίζει:

«Ιθύνοντες ενός σημαντικού ιταλικού θεσμού με πλησίασαν και μου είπαν ότι είναι αλληλέγγυοι με τη χώρα μας, αλλά δεν μπορούν να πουν την αλήθεια, διότι και η Ιταλία κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και φοβούνται τυχόν συνέπειες από τη Γερμανία. Τα τελευταία χρόνια, όλη η Ευρώπη καλύφθηκε από ένα σύννεφο φόβου. Κινδυνεύουμε να γίνουμε κάτι χειρότερο από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Θέλω να σας πω ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε το μονοπώλιο της αλήθειας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, για την υπόλοιπη Ευρώπη, και ιδίως για την Ιταλία, είναι να ανοίξουμε μια μικρή πόρτα προς την αλήθεια. Δεν μπορούμε να βρούμε μόνοι μας την αλήθεια, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε μια πόρτα και να κινηθούμε ώστε να μπορέσετε να μας πλαισιώσετε. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουμε να περάσουμε όλοι από το σκοτάδι της σημερινής λιτότητας, στο φως μιας ευρωπαϊκής ορθολογικής, λογικής συζήτησης».

Στην ερώτηση της Rai αν «συγκεκριμένα, θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να τα καταφέρει» ο υπουργός Οικονομικών απαντά ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει ένα New Deal για την Ευρώπη, όπως είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ρούσβελτ. Ένα New Deal για την Ευρώπη το οποίο να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε να αυξηθούν κατά δέκα φορές τα κεφάλαια που έχουν διατεθεί έως τώρα».

Ο κ. Βαρουφάκης, τέλος, στη συνέντευξή του στην εκπομπή της Rai σημειώνει: «Πρόκειται για ιδέες και προτάσεις οι οποίες αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, διότι εμείς οι Έλληνες δεν πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε για τον εαυτό μας κάτι που δεν θα ισχύσει και για τους Ιταλούς, τους Πορτογάλους ή τους Ιρλανδούς. Αργά η γρήγορα, η καγκελάριος Μέρκελ θα πρέπει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με εμάς, και να μας εξηγήσει για ποιον λόγο δεν εγκρίνει τις προτάσεις μας».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». Αρκεί να είναι δίκαιες, αμοιβαία επωφελείς και η τήρησή τους να είναι εφικτή. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, οι συμφωνίες είναι καταδικασμένες να καταρρεύσουν προκαλώντας καταστροφές…
Η ιστορία υπενθυμίζει ότι υπάρχουν καλές (επωφελείς) και κακές συμφωνίες, συμφωνίες που τηρήθηκαν (μέχρι τελικής πτώσης) και άλλες που στον δρόμο άλλαξαν προσφέροντας διεξόδους και νέες προοπτικές.

Για παράδειγμα, οι συνθήκες (Σεβρών Βερσαλιών) που επιβλήθηκαν σε βάρος της ηττημένης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο Γερμανίας τηρήθηκαν (διά πυρός και σιδήρου) κατά γράμμα. Όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν «επωφελείς» συμφωνίες ούτε για τους νικητές που τις επέβαλαν ούτε για τους ηττημένους που κλήθηκαν να τις υποστούν. Αυτές οι συνθήκες:

• οδήγησαν την ηττημένη Γερμανία σε οικονομικό αδιέξοδο,
• υπέθαλψαν τον ναζισμό
• και τελικά καλλιέργησαν το έδαφος για το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ίσως επειδή το πάθημα έγινε μάθημα, το γερμανικό οικονομικό θαύμα (μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο), πέραν όλων των άλλων, οφείλεται και στο γεγονός ότι κάποιες συμφωνίες δεν τηρήθηκαν:

Πράγματι, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους δανειστές της Γερμανίας (μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα!) το 1953 στο Λονδίνο και ενορχήστρωσαν «κούρεμα» του γερμανικού χρέους κατά 50% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του κατά 30 έτη. 

Σήμερα, ξεχνώντας την Ιστορία, το ευρωπαϊκό (και γερμανικό) πολιτικό κατεστημένο καλεί (και) τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει μια ανέφικτη και άδικη συμφωνία, τη συμφωνία για την εξυπηρέτηση του κολοσσιαίου ελληνικού χρέους.

Πρόκειται για ένα χρέος που η ευρωπαϊκή (γερμανική) πολιτική ελίτ μετέφερε από τις τράπεζες στις πλάτες των ευρωπαϊκών λαών. Προκειμένου, λοιπόν, η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ να μη βρεθεί στην ανάγκη να απολογηθεί γιατί λειτούργησε και αποφάσισε ως υπάλληλος των τραπεζιτών, ζητά από τις ελληνικές κυβερνήσεις να τηρήσουν μια ανέφικτη συμφωνία…

Καμιά, ωστόσο, πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να κάμψει την επίμονη πραγματικότητα: η ελληνική οικονομία, βαδίζοντας στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών, σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ, θα πρέπει – σε ό,τι αφορά τους δείκτες του ελλείμματος στους προϋπολογισμούς της – να τοποθετηθεί ανάμεσα σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία και η πετρελαιοπαραγωγός Νορβηγία!

Πρόκειται, προφανώς, για μια «συμφωνία» που – απλώς – δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί…

Πηγή "Το Ποντίκι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Ευρώπης αυτή η απίστευτη πίεση που υφίσταται η Ελλάδα από εταίρους, θεσμικούς παράγοντες και διεθνείς οίκους προκειμένου να αποδεχθεί ένα νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με την Ημερησία, μέσα σε μόλις 10 ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αντιμέτωπη με ολόκληρη την Ευρώπη, κυρίως δε με τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών – μελών της Ευρωζώνης. Όμως, στο παιχνίδι των πιέσεων μπήκαν και οι οίκοι αξιολόγησης με την S&P να προχωρά σε υποβάθμιση και την Moody’s να απειλεί την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι συνομιλίες με τους δανειστές. Ακόμη και αυτή η πρόσκαιρη ανάσα στήριξης από τους Αμερικανούς, μετά τις δηλώσεις Ομπάμα την περασμένη Κυριακή, μετατράπηκαν σε συστάσεις να «τα βρούμε με τους δανειστές» από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα.

Τα τελεσίγραφα «πέφτουν βροχή» από την Ευρώπη με τη Γερμανία να λέει ότι η Αθήνα έχει μόλις πέντε ημέρες να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο πρέπει να καταθέσει την Τετάρτη στο έκτακτο Eurogroup τον δε Γ. Ντάισελμπλουμ να τονίζει ξεκάθαρα ότι η τελευταία ευκαιρία σωτηρίας για την Ελλάδα είναι το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και ίσως τα πάντα να κριθούν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, με τα βλέμματα στραμμένα κυρίως στα όσα θα πει αύριο το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας. Στο Μαξίμου γράφουν και σβήνουν συνεχώς τις προγραμματικές δηλώσεις προκειμένου αφενός να μην εκνευρίσουν περισσότερο τους δανειστές κι αφετέρου να μην κάνουν βήμα πίσω από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να παρουσιάσει ένα απολύτως κοστολογημένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση με ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας αλλά και με παρουσίαση των πηγών από τις οποίες θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται. Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί ιδιαίτερα στην πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και στο κυνήγι των πλουσίων ή όσων πιστεύει ότι δεν πληρώνουν με βάση της οικονομική τους δυνατότητα, γράφει η Ημερησία.

Κυρίως, όμως, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα αναφερθούν στο καταστροφικό έργο των προηγούμενων μνημονίων και θα ζητήσουν «ανάσες» από τους Ευρωπαίους μέσω ενός προγράμματος – γέφυρας.

Μια γέφυρα την οποία αρνούνται πεισματικά οι Γερμανοί αφού αυτό θα προϋπόθετε, όπως υποστηρίζουν, κάποιου είδους οικονομική βοήθεια, η οποία όμως πρέπει να περάσει από τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης. Η πίεση προς την Αθήνα αυξήθηκε έτι περαιτέρω μετά την απόλυτη άρνηση της ΕΚΤ να δεχθεί αύξηση του ορίου των 15 δις ευρώ για έκδοση εντόκων γραμματίων αλλά και την επιστροφή των κερδών ύψους 1,9 δις από τα ελληνικά ομόλογα.

Όπως όλα δείχνουν, και παρά τις εκκλήσεις της Ελλάδας, οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι «κόλαση» αφού θα διαφανούν οι προθέσεις των δανειστών και είτε θα δρομολογηθεί ένας έντιμος συμβιβασμός είτε θα επέλθει η σύγκρουση με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και την Ευρωζώνη. 

Οι ημερομηνίες πλέον είναι συγκεκριμένες:

Αύριο ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζει τις προγραμματικές δηλώσεις του, γεγονός που θα σφραγίσει και το πώς θα αντιδράσουν τη Δευτέρα οι αγορές, ειδικά οι αποδόσεις των ομολόγων και το Χρηματιστήριο. 

Τη Δευτέρα με αγωνία η Αθήνα θα παρακολουθήσει τις συνομιλίες Μέρκελ – Ομπάμα στην Ουάσιγκτον. Το ερώτημα είναι αν η Ουάσιγκτον θα συγκρουστεί με το Βερολίνο για χάρη της Ελλάδας. 

Δευτέρα και Τρίτη γίνεται η σύνοδος των G-20 στην Κωνσταντινούπολη και σίγουρα θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα. 

Την Τετάρτη είναι το έκτακτο Eurogroup το οποίο θα έχει στα χέρια του τις προγραμματικές δηλώσεις που θα ψηφίσει η Βουλή. Ο Γ. Βαρουφάκης θα βρεθεί σε ιδιαίτερα εχθρικό κλίμα και θα προσπαθήσει να πείσει για τη συμφωνία – γέφυρα μέχρι να παρουσιάσει η Ελλάδα το σχέδιό της. Στις 11 Φεβρουαρίου να υπενθυμίσουμε η ελληνική οικονομία θα στηρίζεται πλέον από τη ρευστότητα μέσω ELA καθώς η ΕΚΤ σταματά να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα. 

Μία ημέρα μετά, στις 12 Φεβρουαρίου γίνεται η Σύνοδος Κορυφής και για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει την Αγκ. Μέρκελ, αν και δεν αναμένεται να υπάρξουν εκτενείς συνομιλίες μεταξύ τους. 

Στις 16 Φεβρουαρίου είναι το τακτικό Eurogroup και η τελευταία ευκαιρία, όπως λένε οι δανειστές, για την Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει νέο πρόγραμμα. 

Στις 28 Φεβρουαρίου τελειώνει η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος και η χώρα μένει τυπικά ξεκρέμαστη.

Το τι θα συμβεί στην Ελλάδα θα κριθεί και από τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Αν δηλαδή θα «τραβήξει την πρίζα» και θα κόψει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
Αυτές οι «άγριες» ημέρες του Φεβρουαρίου ίσως να κρίνουν την ιστορία της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ολοκληρώθηκαν έπειτα από πέντε ώρες διαβουλεύσεων οι συνομιλίες μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς πάντως να υπάρξει καμία ανακοίνωση για την επίτευξη μιας συμφωνίας επίλυσης της ουκρανικής κρίσης, μετέδωσαν τα Ειδησεογραφικά Πρακτορεία REUTERS και AFP.


Οι «εποικοδομητικές» και «ουσιαστικές» διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών ηγετών επέτρεψαν να υπάρξει μία συμφωνία για την «προετοιμασία» ενός μελλοντικού ειρηνευτικού σχεδίου που θα περιλαμβάνει τις γαλλογερμανικές προτάσεις και εκείνες των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι οι ηγέτες συμφώνησαν κατά τη διάρκεια των «εποικοδομητικών συνομιλιών» αυτών να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού προκειμένου να συντάξουν ένα κοινό έγγραφο σχετικά με την εφαρμογή μίας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος έχουν ήδη αναχωρήσει από το Κρεμλίνο. Οι 3 ηγέτες αναμένεται την Κυριακή να έχουν μία τηλεφωνική συνδιάλεξη προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο στοχεύει στον τερματισμό των συγκρούσεων που μαίνονται εδώ και 10 μήνες.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι ηγέτες της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πρότειναν κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συνάντησής τους με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο την κατάρτιση ενός μελλοντικού κοινού εγγράφου για την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ με το οποίο θα τεθεί τέλος στην αιματηρή σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Βάσει της πρότασης από την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας, ένα μελλοντικό κοινό έγγραφο για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ θα πρέπει τώρα να επεξεργαστεί» δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ μετά τις πολύωρες συνομιλίες της Μόσχας.

Από την πλευρά τους γάλλοι αξιωματούχοι που συνόδεψαν τον πρόεδρο Ολάντ στο Κρεμλίνο χαρακτήρισαν «εποικοδομητικές και ουσιαστικές» τις συνομιλίες.

«Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε ένα έγγραφο που θα μπορούσε να μοιραστεί σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ» η οποία υπογράφηκε στις 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των φιλορώσων αυτονομιστών ανέφεραν οι ίδιες πηγές μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης στη Μόσχα.

Όπως επίσης επιβεβαιώθηκε από τις γαλλικές προεδρικές πηγές, την Κυριακή θα υπάρξει μια «νέα τηλεφωνική επικοινωνία» με θέμα την Ουκρανία όπου οι Φρανσουά Ολάντ και Άγγελα Μέρκελ θα συνομιλήσουν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας


Η «χαριτωμένη» για πολλούς λέξη κολουτούμπα, είχε μπει για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας με την έναρξη της μνημονιακής κατοχής και την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας σε ξένους, ανθέλληνες τοκογλύφους.

Τότε για πρώτη φορά εμφανίστηκε η κολουτούμπα από τον αξιότιμο αρχηγό του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ Καρατζαφέρη, που έσπευσε να στηρίξει τον «μεγάλο» ΓΑΠ στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου της χώρας και στην εδραίωση της γερμανικής μνημονιακής κυριαρχίαςς. Ένας αρχηγός υποτίθεται ενός δεξιού, για πολλούς ακροδεξιού κόμματος, συμμαχούσε κάνοντας την μεγάλη κολουτούμπα με τον αρχηγό του υποτιθέμενου αριστερού σοσιαλιστικού κόμματος προς δόξα της αλυσόδεσης της χώρας στην μνημονιακή κατοχή.

Αλλά η μεγαλύτερη και πιο θεαματική κολουτούμπα ήρθε δυο περίπου χρόνια αργότερα από τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, αξιότιμο κ Σαμαρά. Αυτός, ενώ ήταν από τους μεγαλύτερους μαχητές κατά των μνημονίων έγινε ξαφνικά ο μεγαλύτερος υποστηριχτής της ξένης κατοχής της χώρας και όλα αυτά με το αντίτιμο να φορέσει την… πρωθυπουργική τήβεννο για να καμαρώνει στους φωτογράφους του Μαξίμου σαν ο νέος πολιτικός ηγέτη της χώρας, που όμως καταστρέφονταν με γοργούς ρυθμούς. Ήταν η πιο μεγάλη πολιτική κολουτούμπα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Ο νέος πρωθυπουργός είχε μεταλλαχτεί στον μεγαλύτερο υποστηριχτή της μνημονιακής καταστροφής και της εξόντωσης κυριολεκτικά της ελληνικής κοινωνίας.

Τώρα μετά την θριαμβευτική ανάδειξη στην εξουσία ενός καινούργιου κόμματος που για πρώτη φορά κατάφερε να μιλήσει με εθνική αξιοπρέπεια και να ανυψώσει το καταρρακωμένο ηθικό ενός βομβαρδισμένου λαού, βλέπουμε ξανά να προβάλλεται ο όρος κολουτούμπα, για την… σωτηρία όπως υποστηρίζεται της χώρας. Πιέζουν τον Σύριζα να κάνει την μεγάλη κολουτούμπα γιατί, όπως ισχυρίζονται, μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα, δηλαδή θα συνεχιστούν τα μνημόνια και η «σωτήρια» καταστροφή της Ελλάδας ενώ η κοινωνία που δεν αντέχει άλλο ξεζούμισμα θα εξακοντιστεί στον Καιάδα καθώς έχει… αρχίσει και γίνεται αρκετά ενοχλητική στο Ράϊχ του Βερολίνου!

Μόνο μια κολουτούμπα θα μας «σώσει», όπως υποστηρίζουν όλοι αυτοί, δοσίλογοι και γερμανόδουλοι που επί πέντε χρόνια έπιναν το αίμα του κοσμάκη!

Η κολουτούμπα είναι λοιπόν η μόνη «σωτηρία» του ελληνικού έθνους. Μόνο που αυτό το έθνος θα είναι πια θλιβερό παρελθόν, και θα μείνει στην ιστορία σαν το… έθνος της μεγάλης κολουτούμπας!!!

Ω μη γένοιτο!

Πηγή Νikosxeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στην έκτακτη συνεδρίαση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της FYROM (SDSM), το βράδυ της Παρασκευής της 6ης Φεβρουαρίου 2015, αποφασίστηκε, ομόφωνα, να στηρίξει τον πρόεδρο του κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, στην άμεση δημοσίευση της λεγόμενης ‘βόμβας Ζάεφ’, ένας όρος για το φερόμενο αποδεικτικό υλικό που ενοχοποιεί κατάφωρα τη διακυβέρνηση του VMRO-DPMNE.

Του Vladislav Perunović

Η απόφαση αυτή, η οποία είχε προηγουμένως αναβληθεί από τον Ζάεφ, ήρθε μετά τις δράσεις που πραγματοποίησε η αστυνομία των Σκοπίων, με αρκετές συλλήψεις καθώς και την ποινική δίωξη εναντίον του Ζάεφ για «προδοσία, κατασκοπεία υπέρ (αρχικά απροσδιόριστης ) ξένης χώρας» και «απόπειρα εκτέλεσης πραξικοπήματος».

Τα Μέσα Ενημέρωσης καθώς και κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες, επί αρκετές ημέρες, αναφέρονταν αρχικά στις επιχειρήσεις της αστυνομίας, άρχισαν κατόπιν να κατηγορούν ανοικτά τον Ζάεφ για «συνεργασία με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες», αν και δεν ήταν σε θέση- κανένας- να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία, απλά επεσήμαναν τη ‘σοβαρότητα’ του ‘γεγονότος’ και τόνιζαν ότι μόνο η Ελλάδα έχει κίνητρα και εξελιγμένα μέσα για να προβεί σε μια τέτοια επιρροή στις εσωτερικές υποθέσεις της FYROM.

Η δράση της αστυνομίας και οι διαδοχικές κατηγορίες από τον Νίκολα Γκρούεφσκι κατά του Ζόραν Ζάεφ, δημιούργησαν μια καχυποψία προς την κυβέρνηση των Σκοπίων, από παράγοντες όπως η ΕΕ, η Ρωσική Ομοσπονδία και οι ΗΠΑ, όλοι τους προειδοποίησαν δημόσια ότι χρειάζεται προσοχή όσον αφορά τέτοιες σοβαρές κατηγορίες.

Ως τώρα, το μόνο που είναι γνωστό, είναι ότι ο Ζάεφ δημιούργησε μια διαδικασία για την παρουσίαση στο κοινό των φερόμενων ενοχοποιητικών πράξεων, μόνο εάν συλληφθεί δεν θα μπορέσει να τα παρουσιάσει, προσωπικά, στο κοινό.

Αυστηρή παρατήρηση της αμερικανικής πρεσβείας στην κυβέρνηση των Σκοπίων
Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ανησυχία της για την εντολή της Εισαγγελίας των Σκοπίων, να απαγορεύσει τη δημοσίευση του υλικού που κατέχει η αντιπολίτευση, για την υπόθεση ‘πραξικόπημα’, και ότι «η όποια δημοσίευση θεωρείται ποινικό αδίκημα».


Σε αυστηρό τόνο η πρεσβεία των ΗΠΑ, σημειώνει:

«Τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης αποτελούν έναν από τους πυλώνες μια δημοκρατικής κοινωνίας και τα μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην παρουσίαση των πληροφοριών για το δημόσιο συμφέρον, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που μπορεί να υποδηλώνουν κατάχρηση της εξουσίας η οποία θα οδηγήσει στην ποινική δίωξη κατά δημόσιων προσώπων.

»Μας ανησυχεί το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης στην FYROM, ενδεχομένως, να ερμηνεύουν τη δήλωση του Εισαγγελέα πως αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να παίξουν το ρόλο της ενημέρωσης.

»Καλούμε τις αρχές τις αρχές να δώσουν σαφή εξήγηση της νομικής υπόστασης της απόφασης της Εισαγγελίας της 3ης Φεβρουαρίου, ειδικά σε ποιες περιπτώσεις οι πληροφορίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επίσημο κρατικό μυστικό, και να εξηγήσουν, πώς οι δημοσιογράφοι θα γνωρίζουν ότι υπάρχουν τέτοιες ειδικές περιστάσεις», γράφει η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, όπως τη δημοσιεύει η A1on.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Κλεισθένης 

Η εποχή της παντοκρατορίας του φόβου πέρασε ανεπιστρεπτί.

Οι εκλογές δεν ανέδειξαν μόνο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ αλλά απομάκρυναν και τον φόβο.

Οι Έλληνες δεν εκβιάζονται πλέον, στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση επειδή πιστεύουν ότι είναι η μόνη που διαπραγματεύεται σκληρά ενώ όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις απλά υπάκουαν στις έξωθεν εντολές.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν την μέγιστη πλειοψηφία των Ελλήνων να δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους δανειστές.

Τίθεται θέμα εθνικής επιβίωσης.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι ο Έλληνας έπαψε να φοβάται.

Το φόβητρο του Grexit με το οποίο απειλούσε οι κυβέρνηση της συμφοράς, Σαμαρά-Βενιζέλου, το αποκλείουν ακόμη και οι αξιωματούχου της Ε.Ε καθώς και πλήθος έγκριτων οικονομολόγων.

Οι απειλές που εκτόξευαν τα μνημονιακά δουλικά για δήθεν καταστροφή αν πάμε σε εθνικό νόμισμα δεν απασχολούν πλέον τους Έλληνες, όλο και περισσότεροι εύχονται την επιστροφή στην αγαπημένη μας δραχμή.

Αν τα γεράκια της Ε.Ε με πρωτοστάτες τους Γερμανούς επιλέξουν την ρήξη με την Ελληνική κυβέρνηση τότε υπάρχουν δύο πιθανές εξελίξεις.

Προκήρυξη εκλογών ή δημοψήφισμα.

Στην περίπτωση προκήρυξης εκλογών κάτω απ' αυτό το κλίμα είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκτιναχτεί σε πολύ υψηλά ποσοστά καταφέρνοντας να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία και την αυτοδυναμία, τα δε μνημονιακά κόμματα θα εξαφανιστούν απ' τον πολιτικό χάρτη.

Αν τολμούν ας ρίξουν την κυβέρνηση.

Στην περίπτωση δημοψηφίσματος το ερώτημα θα είναι αμείλικτο, εντός ή εκτός της Ε.Ε και της ευρωζώνης. Μέχρι προ λίγων μηνών οι Έλληνες πολίτες υπό το κράτος του φόβου δήλωναν ότι επιθυμούν την παραμονή μας στην Ε.Ε και το ευρώ.

Σήμερα όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη και φασίζουσα Ε.Ε. Επιπλέον πληθαίνουν οι φωνές για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Οι εξελίξεις θάναι τόσο ραγδαίες που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την δημοψηφική απόφαση των Ελλήνων.

Είναι παρακινδυνευμένο για το ευρωιερατείο να προχωρήσει σε ρήξη με την Ελληνική κυβέρνηση ρισκάροντας με την αποφασιστικότητα των Ελλήνων που προ αυτών που διαδραματίζονται σήμερα μπορεί να τους οδηγήσει σε υπερψήφιση της απεμπλοκής της χώρας απ' την Ε.Ε και την ευρωζώνη.

Τολμήστε το ρε φασιστόφραγκοι!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για την ανατολικογερμανίδα Άγκελα Μέρκελ, η οποία ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα στο καθεστώς του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚΓ) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κατέχοντας θέση στη νεολαία του κόμματος ως «γραμματέας για την υποκίνηση και την προπαγάνδα» και βρέθηκε Ηγέτιδα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και Καγκελάριος της ενωμένης Γερμανίας, η ζωή μοιάζει με «σκοτεινό μυθιστόρημα». Στο οποίο όμως, όλο και περισσότεροι «ισχυροί του πλανήτη» ενδιαφέρονται να ρίξουν φως καθώς διαπιστώνουν πως έχουν να κάνουν με προσωπικότητα που απειλεί για χάρη των «εμμονών» της να τινάξει στον αέρα την παγκόσμια οικονομία.

Οι αναφορές στον διεθνή τύπο για την επικινδυνότητα της διακυβέρνησης Μέρκελ στην Ευρώπη είναι ουκ ολίγες, καθώς διαπιστώνεται όλο και πιο καθαρά πως η Καγκελάριος είναι πολιτικός εκφραστής του Γερμανικού Εθνικισμού που απειλεί να ισοπεδώσει την Ευρώπη, πίσω από τον οποίο κρύβονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία και έχουν παίξει ασφαλώς σημαίνοντα ρόλο στην πολιτική εξέλιξή της.

Το γεγονός αυτό γίνεται ένα ισχυρό διαπραγματευτικό «χαρτί» για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού οι μεγάλες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις κατανοούν πως δεν είναι η Ελλάδα το «πρόβλημα», αλλά η ίδια η Γερμανία. Η δογματική εμμονή στη λιτότητα αποσταθεροποιεί την παγκόσμια οικονομία την ίδια στιγμή που μεταφέρει τεράστια οικονομικά πλεονάσματα στον ευρωπαϊκό βορρά και στους φορολογικούς «παραδείσους» που ελέγχει. Άλλωστε η περίπτωση της Κύπρου υπήρξε «κραυγαλέα» ως προς το σκέλος αυτό.

Αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από τις μεγάλες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις που έχουν συμφωνήσει σε μια «ανοιχτή αγορά» και αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως η Γερμανία παραβιάζει τους «κανόνες», προς όφελος του Γερμανικού Εθνικισμού και των οικονομικών συμφερόντων που τον στηρίζουν.

Αυτή η κατανόηση που συναντά η Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη μπροστά στους γερμανικούς εκβιασμούς «ασφυξίας» καθώς θα της επέτρεπε να διερευνήσει και εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης από άλλους πόλους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, όπως για παράδειγμα η Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ή/και διακρατικές συμφωνίες με χώρες μη μέλη της Ε.Ε όπως η Νορβηγία και η Ελβετία. Τουλάχιστον μέχρι να αλλάξουν κάποιοι βασικοί συσχετισμοί μέσα στην Ευρώπη.

Το σενάριο δεν είναι πλέον εξωπραγματικό, συζητείται σε ορισμένους κύκλους και σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να ρεαλιστικοποιηθεί ακόμη περισσότερο, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Έτσι, αφενός θα γίνει «bypass» η Γερμανία που θα υποστεί το σοκ και θα την αναγκάσει να υποχωρήσει και να αλλάξει η Ευρώπη, αφετέρου δε είναι μια πρώτη ευκαιρία να δοκιμαστεί μια «γέφυρα συνεργασίας» μεταξύ των υπολοίπων Μεγάλων Παιχτών, συμβάλλοντας θετικά στην αποκλιμάκωση διεθνών εντάσεων και στην άρση αμοιβαίων καχυποψιών.

Η επιτυχία βέβαια βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης για να μην «κάψει το σενάριο». Με πόση μαεστρία θα το χειριστεί δηλαδή, ώστε να ασκηθεί μετά από …πάρα πάρα πάρα πολλά χρόνια, μια «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» σε έναν κόσμο που η παγκοσμιοποίηση των επικοινωνιών και της οικονομίας επιβάλλει νέες πολύ-πολικές ισορροπίες παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Ο «μικρός Δαβίδ» έχει την ευκαιρία, ελέω…. Μέρκελ, να ξαπλώσει τον απομονωμένο «Γολιάθ». Θα το κάνει άραγε;

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για συντομία ας πάρω την θέση του 4ου Reich.
Μόνοι μας δανειστήκαμε, δηλαδή μπαίναμε κρυφά βράδυ στην ΕΚΤ τυπώναμε Ευρώ και το πρωί τα περνούσαμε από τα σύνορα σε καμιόνια με Γερμανικό Wurst.

Εμείς διαφθείραμε, την κατά τα άλλα φιλανθρωπική εταιρία Siemens και η καημένη μόνον για τους Έλληνες πολιτικούς είχε ανοίξει κρυφούς λογαριασμούς με 500ευρα, για να αγοράζουμε τα Γερμανικά προϊοντα, που δεν χρειαζόμασταν και φυσικά ακριβότερα γιατί ήμασταν… large (τυπώναμε τσάμπα το βράδυ όπως είπαμε) και τα υπόλοιπα τα τρώγαμε στα διόδια και τα μπουζούκια.

Και τώρα που μας τσάκωσαν οι απόγονοι των Άουσβιτς, πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε όπως οι Γερμανοί (να ανοίγουμε Άουσβιτς;)

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Το 4ο Reich εμπιστεύτηκε τους ανθρώπους που είχαν νταραβέρια με την Siemens να μεταρρυθμίσουν το κράτος, που κατέστρεψαν οι άνθρωποι που είχαν νταραβέρια με την Siemens.

Μετά από 4 χρόνια, μας εκβιάζουν γιατί ακριβώς πράμα, δεν έχω ακόμη καταλάβει.
Δηλαδή, αν το ΦΠΑ στο πιτόγυρο πάει π.χ. στο 5% θα κάνουν Eurogroup και θα μας βγάλουν από το Ευρώ;

Δηλαδή αν καταργηθούν το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων εργαζομένων και οι ατομικές συμβάσεις και επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις, δεν θα μας χρηματοδοτούν γιατί τους είπαμε δημόσια ότι απέτυχαν διότι είχαν προβλέψει να ανέβει η ανεργία στο 17% και πήγε στο 30%;

Δηλαδή αν απολύσουμε 150.000 Δ.Υ. θα βρεθούν 4.000.000 νέες θέσεις εργασίας με 2.000 Ευρώ και δεν θα ξέρουμε τι να τις κάνουμε και ποιον να πρωτοστείλουμε να δουλέψει;

Δηλαδή το σχέδιο τους έχει πετύχει να πάει το χρέος στο… Θεό, αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να το εφαρμόζουμε γιατί δεν έχει πιάσει ακομη… ταβάνι και να δανειστούμε κι άλλα, αλλιώς θα πάμε σε δραχμή, αν και ούτε Ευρώ έχουμε αφού χρωστάμε περισσότερα από όσα δανειζόμαστε για να μην χρωστάμε (sic);

Δηλαδή όλοι αυτοί σπουδασαν οικονομικά με PhD, MSc, SOS, κ.ο.κ. για να μας πουν ότι αν μειωθούν οι δαπάνες στα νοσοκομεία, σχολεία, συντάξεις και απελευθερωθούν πόροι προς στις Τράπεζες κι από εκεί στις offshore θα μειωθεί η ανεργία, γιατί κάποια στιγμή ο Τραπεζίτης θα πάει διακοπές στην Σύμη και θα χρειαστεί ο Ταβερνιάρης μια θέση εργασίας σερβιτόρου;

Δηλαδή αν πουλήσουμε ΔΕΗ κι άλλες εταιρίες και τα κέρδη αντί για να γίνουν σχολεία, γίνουν ιδιωτικοί Τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία, θα ηρεμήσουν οι Αγορές και θα γεμίσει η Ελλάδα Εργοστάσια και βιομηχανίες;

Δηλαδή τέλος, γιατί μας εκβιάζουν; Φοβούνται ότι δεν έχουμε σχέδιο ή δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι αυτοί δεν είχαν ποτέ σχέδιο, απλά έκαναν πλιάτσικο για να πάρουν τους τίτλους ιδιοκτησίας της Χώρας οι Γερμανοί και μεζονέτες με εσωτερική πισίνα οι λακέδες τους και φυσικά με τσάμπα λεφτά, αφού το πρωί αυτοί τύπωναν «αέρα» Ευρώ στην ΕΚΤ;

Όλοι γνωρίζουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, απλά οι Ελληνες τους το είπαν κατάμουτρα και για να μην μας πετάξουν από το Ευρώ πρέπει να ξαναβάλουμε τα μαύρα γιαλιά και να σφυρίζουμε αδιάφορα όπως πριν ή θα νιώσουμε την οργή του 4ου Ράιχ.

Συμπέρασμα: η επιλογή μας είναι να γίνουμε Ευρωπαίοι και να αποδεχθούμε το ψέμα ή να μείνουμε Έλληνες και να υπερασπιστούμε την Αλήθεια.

Αλήθεια σημαίνει, αυτό που δεν κρύβεις κάτω από το χαλί, η α-λήθη.
Πως είναι το φιλότιμο στα Γερμανικά είπαμε; Ή δεν υπάρχει αυτή η λέξη στην γερμανική γλώσσα;

netakias


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Κανένα σημάδι υποχώρησης απέναντι στις γερμανικές αξιώσεις δεν προτίθεται να δείξει η κυβέρνηση, επιλογή που επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου που συνεδρίασε πρωτίστως για να αποτιμήσει τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και τις συνέπειες της πίεσης που προκαλεί η τελευταία “επιθετική” απόφαση της ΕΚΤ.

Μάλιστα η ελληνική πλευρά προτίθεται να σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη στάση της απέναντι στη Γερμανία ώστε ακόμα και μονομερή διαγραφή του χρέους να προτείνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να την δεχτεί αφού αντίκειται στις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος σύμφωνα με τις οποίες αν κάποιος πρόκειται να διαγράψει το χρέος, αυτός θα είναι η Ελλάδα και όχι η Γερμανία και τα τσιράκια της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να λύσει το θέμα της Ελλάδας στέλνοντας ένα σωρό προσωπικές άσεμνες kinky φωτογραφίες στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Αλέξη Τσίπρα μπας και τον τουμπάρει. Επίσης τον σκουντάει καθημερινά στο facebook ενώ έχει γίνει και  follower στο twitter. Παρόλαυτα ο Αλέξης Τσίπρας έχει την Άνγκελα Μέρκελ στο φτύσιμο αποφεύγοντας την όπως ο διάολος το λιβάνι.
Μάλιστα πληροφορίες από τον προσωπικό ψυχίατρο της γερμανίδας καγκελαρίου αναφέρουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ το έχει ρίξει στα σκληρά, έχει τάσεις αυτοκτονίας καθώς και δυσκοιλιότητα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ουκ ολίγες φορές την έχουν “συλλάβει” οι συνεργάτες της να μονολογεί ότι θα σκίσει τα μνημόνια.
Η όλη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτερώσει το ηθικό του ελληνικού λαού που από αγανακτισμένοι έχουν μεταλλαχτεί σε ανακουφισμένοι και πλέον περικυκλώνουν τη βουλή όχι από αγανάκτηση αλλά από ανακούφιση. Τόση εθνική ανακούφιση μαζεμένη είχαμε να δούμε από την εποχή που ο Γιώργος Σαμαράς κάρφωνε το τόπι από τη βούλα του πέναλτι στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού χαρίζοντας μας την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του παγκοσμίου κυπέλου.
Στόχος της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η ολική σύγκρουση με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και η ηρωική έξοδος από την ευρωπαϊκή ένωση ώστε επιτέλους να αποκτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, γεγονός που αποτελεί απωθημένο του μέσου έλληνα και του Δημήτρη Καζάκη. Με αυτό τον τρόπο, επιτέλους, θα ζήσουμε με ροδάκινα και καρπούζια που παράγουμε σε περίσσεια και όχι με ευρωπαϊκά γκουρμέ τα οποία έτσι και αλλιώς προκαλούν δυσπεψία.
Και στην επόμενη Eurovision θα τους πάρουμε και τα σώβρακα. Αν δεν τους τα έχει πάρει μέχρι τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
(Όποιος θέλει να ζήσει με ροδάκινα και καρπούζια να σηκώσει το χέρι. Ούγκ και γιούρια!)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Ραβανός Άρης

Ο Μαρξ στην 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη, κεφ. 1, έγραφε: «Οι άνθρωποι φτιάχνουν την πορεία τους, αλλά δεν το κάνουν αυτό, όπως ακριβώς τους αρέσει. Δεν το κάνουν μέσα σε περιπτώσεις που διάλεξαν οι ίδιοι, αλλά μέσα σε περιστάσεις που τις αντιμετωπίζουν άμεσα, είναι δεδομένες και έχουν μεταβιβαστεί από το παρελθόν».

Η επισήμανση αυτή, μπορεί να πει κανείς ότι ταιριάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία καλείται να φτιάξει την πορεία της, μέσα σε περιστάσεις που δεν διάλεξε η ίδια και έχουν μεταβιβαστεί από το παρελθόν, από την άνοιξη του 2010, οπότε η Ελλάδα εντάχθηκε στο μηχανισμό στήριξης και ακολούθησαν τα μνημόνια.

Οι θεσμικοί εταίροι, οι πιστωτές είναι σαφείς στις αναφορές τους και στα μηνύματά τους προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση: τηρήστε τα συμφωνηθέντα, υπάρχουν κανόνες και δεν αλλάζουν επειδή υπήρξε κυβερνητική μεταβολή.

Επί της ουσίας οι όροι του παιχνιδιού είναι δεδομένοι, αλλά αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αντιστέκεται προβάλλοντας τις ενστάσεις της και στέλνοντας μηνύματα προς Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν υποκύπτει και μιλά για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Το «παιχνίδι» που παίζεται βρίσκεται ανάμεσα σε δυο οριακές περιπτώσεις: την καθαρή σύγκρουση και την καθαρή συνεργασία. Ένα βασικό στοιχείο όμως που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση είναι η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολιτική διαπραγμάτευση που αποτελεί μια ειδική μορφή πολιτικού αγώνα που διεξάγεται μεταξύ των δυο διαπραγματευόμενων πλευρών, ενώ μια βασική αρχή είναι ότι «αν ο χρόνος εργάζεται προς όφελος του ενός παίκτη, τότε η παράταση είναι ευνοϊκή γι’ αυτόν».

Για να κατανοήσει κανείς την συμπεριφορά και τη στάση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής του ομάδας και να προβλέψει πως θα κινηθούν στη διαπραγμάτευση με τους ξένους, πρέπει να ξεφύγει από τις κλασσικές νόρμες. Η ανάλυση της στρατηγικής τους, δεν πρέπει να γίνει με τους συμβατικούς όρους που αξιολογούσαμε και αναλύαμε τους πολιτικούς αρχηγούς έως σήμερα.

Ο Αλ. Τσίπρας το είπε πολλάκις, από την ημέρα που πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου: «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν την στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».

Η φράση αυτή αποτελεί «οδηγό» για τον Πρωθυπουργό και εκτιμώ, αναλύοντας τις κινήσεις του και αποκωδικοποιώντας τα διάφορα μηνύματα που στέλνονται, από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι δεν έχουν καμία διάθεση να υποχωρήσουν.

Εάν θα φθάσουν έως το τέλος και εάν θα υποκύψουν ή όχι δεν μπορώ να το προβλέψω. Εξάλλου, οι κύριοι τρόποι επίλυσης των διαφορών είναι η σύμπραξη (collusion) και ο συμβιβασμός (conciliation). Πολλοί πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν ότι θα επέλθει λίαν συντόμως, συμβιβασμός, αν και αυτό το κλίμα δεν υπάρχει στην πρωθυπουργική ομάδα, η οποία δεν παραιτείται από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της.

Ανεξάρτητα από το αρνητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από το εξωτερικό, διαπιστώνω όμως μια ισχυρή διάθεση της κυβέρνησης, ανεξάρτητα πολιτικών συνεπειών, να παραμείνει σταθερή στη θέση της έναντι των δανειστών, τηρώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και επικαλούμενη τη λαϊκή υποστήριξη.

Και όπως επισημαίνει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Κώστας Φιλίνης στο εξαιρετικό βιβλίο του «Θεωρία Παιγνίων και Πολιτική Στρατηγική», (εκδόσεις Θεμέλιο, 2008 –πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο το 1972), «Στρατηγική στη θεωρία των παιγνίων σημαίνει ένα πλήρες σχέδιο δράσης. Το σχέδιο αυτό, δεν έχει σημασία, αν θα είναι καλό ή καλό, αν θα οδηγεί στη νίκη ή στην ήττα, στο κέρδος ή τη ζημιά, πρέπει όμως να είναι πλήρες. Τι σημαίνει πλήρες; Πρέπει να παίρνει υπόψη του όλα τα σχέδια δράσης του αντιπάλου, να εξετάζει όλες τις περιπτώσεις, ώστε να προβλέπει τα αποτελέσματα της σύγκρουσης του σχεδίου δράσης του ενός με όλα τα δυνατά σχέδια δράσης του αντιπάλου».

Τι θα πετύχει η κυβέρνηση; Μένει να αποδειχθεί, αλλά επιμένω ότι όποιος θέλει να προβλέψει τις κινήσεις του Αλ. Τσίπρα και της ηγετικής του ομάδας, πρέπει να απεγκλωβιστεί από τις παραδοσιακές σταθερές και να αντλήσει στοιχεία από τον ιδεολογικό και συνειδησιακό κώδικα αξιών τους.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας


Ενώ βρισκόμαστε στο παρά πέντε πριν από το χείλος της καταστροφής, ενώ κρίνεται η ίδια η ύπαρξη του ελληνισμού και της χώρας αυτής σαν ανεξάρτητης και σαν κυρίαρχου έθνους, αλήθεια, την ίδια ώρα που βρίσκονται όλοι αυτοί οι σκανδαλωδώς ευνοημένοι που λεηλάτησαν την ελληνική οικονομία, που τους χαρίστηκαν δισεκατομμύρια, που ευνοήθηκαν με τον πιο σκανδαλώδη τρόπο;

Μια κλασική περίπτωση είναι και εκείνος ο επιχειρηματίας που του χαρίστηκε με σκανδαλώδη τρόπο ένας πολύ κερδοφόρος δημόσιος οργανισμός. Το ιστορικό της υπόθεσης δεν θα το δείτε σε κανένα κανάλι και δεν θα το διαβάσετε σε καμία εφημερίδα, γιατί τα εκατομμύρια των διαφημίσεων του ΟΠΑΠ τα μοιράζε άφθονα αυτός ο «κύριος» .

Το ΣΔΟΕ διαπιστώνει λαθρεμπορία 6.328.200 λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων, πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος σε πλοίο της εταιρείας αυτού του «κυρίου» και του καταλογίζει το ποσό των 2.218.721,06 ευρώ από δασμοδιαφυγή. Ο «κύριος» αυτός προσλαμβάνει νομικό σύμβουλο τον κολλητό και σύμβουλο του μνημονιακού πρωθυπουργού, Φαήλο Κρανιδιώτη που συχνά το παίζει και… εθνικιστής.

Έτσι...
Το δικαστήριο αναβάλλεται γιατί δεν παρίσταται η πολιτική αγωγή δηλαδή ο δικηγόρος του δημοσίου.
Το δικαστήριο αναβάλλεται για δεύτερη φορά.
Το δικαστήριο αναβάλλεται για τρίτη φορά.
Το δικαστήριο αναβάλλεται για τέταρτη φορά.
Το δικαστήριο αναβάλλεται για πέμπτη φορά.
Το δικαστήριο αναβάλλεται για έκτη φορά.
Το δικαστήριο αναβάλλεται για έβδομη φορά
Το δικαστήριο αναβάλλεται για όγδοη φορά

Ο μνημονιακός πρωθυπουργός δίνει τον ΟΠΑΠ στον «κύριο» αυτό.
Το δικαστήριο αναβάλλεται για ένατη φορά.
Τελικά την Παρασκευή 24 – 05 – 2013 γίνεται το δικαστήριο μόνο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος.
Ούτε τώρα παρίσταται εκπρόσωπος του δημοσίου ως πολιτική αγωγή.
Εντωμεταξύ το δικαστήριο έχει κατακλυστεί από «φουσκωτούς», ενώ απειλούνται οι μάρτυρες κατηγορίας. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές είναι απόντα τα κανάλια, οι εφημερίδες, οι δημοσιογράφοι, γιατί τη μεγάλη πίτα των διαφημίσεων του ΟΠΑΠ την μοιράζει τώρα ο «κύριος» αυτός. Ο πρόεδρος δεν πείθεται ούτε από το μάρτυρα κατηγορίας διευθυντή του τελωνείου, ούτε από τον εισαγγελέα που ζήτησε τη καταδίκη των κατηγορουμένων... Πείθεται… μόνο από την υπεράσπιση του «κυρίου» αυτού και τους απαλλάσσει και από τη κατηγορία της πλαστογραφίας.

Φυσικά τα 2.218.721,06 ευρώ δεν έχουν πληρωθεί ποτέ, ούτε θα τα απαιτήσει το δημόσιο, αφού μπορούσε να… τα πάρει άνετα από τις συντάξεις λεηλατώντας τον κοσμάκη.

Αυτή είναι η Ελλάδα που όλοι αυτοί που την χρεοκόπησαν!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου