Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Δεκ 2013

«Για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία της Ελλάδος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η χώρα μας να εξαφανισθεί σαν έθνος – όπως συνέβη και με άλλους λαούς στο παρελθόν. Μήπως αλήθεια είναι προτιμότερη η χρεοκοπία από τον αργό, σίγουρο θάνατο, καθώς επίσης από τον αφελληνισμό που προετοιμάζεται

Σύμφωνα με πολλούς, επιχειρείται ένας «βίαιος αφελληνισμός» – αφενός μεν μέσω της «διευκόλυνσης» της παράνομης μετανάστευσης, αφετέρου με τη σκόπιμη, συνεχή και επίμονη «διαστρέβλωση» της ιστορίας μας, σε συνδυασμό με την «επιδοτούμενη» κατάρρευση της παιδείας.

Παράλληλα, ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ραγδαία μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας είτε λόγω της υπογεννητικότητας, είτε επειδή είναι μία από τις προσφιλέστερες «μεθόδους εξυγίανσης» του ΔΝΤ (ρίχνονται οι μισοί στη θάλασσα, έτσι ώστε να επιβιώσουν οι υπόλοιποι), είτε επειδή «καταργείται» η δημόσια υγεία – τόσο για να κερδοσκοπήσει ανενόχλητη η ιδιωτική, όσο και για να μειωθεί το προσδόκιμο ηλικίας.

Επιχειρείται επίσης η κατάκτηση εδαφών της χώρας, μέσω της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, καθώς επίσης της εξαγοράς της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, σε εξευτελιστικές τιμές – με τη βοήθεια των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών και άλλων μεθοδεύσεων.

Αν και οι παραπάνω φόβοι που διατυπώνονται είναι μάλλον υπερβολικοί, θεωρίες συνωμοσίας ενδεχομένως, η διαφαινόμενη τάση των Ελλήνων να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους στους ξένους εισβολείς, λόγω της οδυνηρής κρίσης, στην οποία έχει οδηγηθεί σκόπιμα η Ελλάδα, είναι κάτι που σίγουρα συμβαίνει – ειδικά η μαζική φυγή των νέων, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε μία μακροπρόθεσμη, τραυματική ανεργία, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον τους.

Περαιτέρω, η αυξημένη μετανάστευση των Ελλήνων, η οποία θυμίζει τη δεκαετία του 1960, όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εγκατέλειψε την Ελλάδα, ενθαρρύνεται παραδόξως από πολλά ΜΜΕ – τα οποία συστήνουν στους νέους να «γυρίσουν την πλάτη στην πατρίδα τους», για τους λόγους που αναφέραμε.

Την ίδια στιγμή, εταιρείες του Ισραήλ (ενέργεια, φάρμακα, οικονομικοί σύμβουλοι) κατακλύζουν την Ελλάδα, η τουρκική κυβέρνηση εγείρει εδαφικές αξιώσεις, με ορισμένες επιχειρήσεις της να εξαγοράζουν ελληνικά ακίνητα (μαρίνες, Αστέρας), η μία κοινωνική ομάδα τοποθετείται εναντίον της άλλης, ενώ αυξάνονται οι κίνδυνοι εσωτερικών αναταραχών και εξεγέρσεων - εμφυλίων πολέμων ίσως, οι οποίοι θα κατέστρεφαν εντελώς και στο διηνεκές την κοινωνική συνοχή.

Η όλη κατάσταση λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από προβληματική – γεγονός που σημαίνει πως οι φόβοι αναγνώστη μας, οι οποίοι αναφέρθηκαν  στην εισαγωγή του κειμένου, δεν είναι ίσως υπερβολικοί. Η λύση όμως που επικαλείται δεν είναι η καλύτερη δυνατή - αφού η χρεοκοπία θα επιδείνωνε σε μεγάλο βαθμό αυτά που ήδη βιώνουμε.

Κατά την υποκειμενική μας άποψη, οφείλουμε εν πρώτοις να μείνουμε στην πατρίδα μας, αναζητώντας από κοινού ρεαλιστικές λύσεις – αποβάλλοντας την απαισιοδοξία, τη συλλογική κατάθλιψη, καθώς επίσης τα αποσταθεροποιητικά συναισθήματα ενοχής, με τα οποία μας έχουν σκόπιμα «εμβολιάσει».

Πριν από κάθε τι άλλο να συνειδητοποιήσουμε ότι, η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη, πανέμορφη, κυριολεκτικά ευλογημένη και πολλαπλά προικισμένη χώρα, με έναν ασυναγώνιστο πολιτισμό – για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της οποίας πρέπει όμως να πολεμάμε όλοι μαζί, πάντοτε και με κάθε τρόπο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Δύο κόσμοι:  
Από τη μια ο ελληνικός λαός που λεηλατείται, σφαγιάζεται, θάβεται ζωντανός…
Από την άλλη ο κόσμος του κεφαλαίου, ο κτηνώδης αυτός κόσμος της κερδοσκοπικής αναισχυντίας και απληστίας, που συσσωρεύει τα κέρδη της λεηλασίας του ελληνικού λαού και μετατρέπει το σφαγιασμό του και το αίμα του σε σβώλους χρυσού…

Και ο «υπόκοσμος» αυτού του κόσμου της Πανούκλας: Η κάστα των παρασίτων και γενιτσάρων της καπιταλιστικής θηριωδίας που τρέφεται και αυτή από τη σφαγή των λεηλατημένων θυμάτων… Παράσιτα της πολιτικής «αλητείας» («πολιτικός υπόκοσμος»), της δημοσιογραφικής «πορνείας», των λακέδων και των ρουφιάνων, όλων των ειδών και ποικιλιών…

Αυτή είναι η μακάβρια εικόνα του προτεκτοράτου-Ελλάς.

Μια από τις πλέον αποκρουστικές του πτυχές είναι η Βιομηχανία της «ενημέρωσης» («νταβάδες») και οι γενίτσαροί της, τα τηλεοπτικά τους παράσιτα: Αυτά έχουν αναλάβει το έργο της κατήχησης, της τρομοκρατίας και του λιθοβολισμού του κόσμου των θυμάτων…

Γι αυτό, την ώρα που ο ελληνικός λαός λεηλατείται χωρίς ιστορικό προηγούμενο και σφαδάζει από τα δολοφονικά κτυπήματα των μαφιόζων του χρήματος, τα κανάλια και τα ελεεινά παράσιτά τους απολαμβάνουν ιδιαίτερων και σκανδαλωδών προνομίων:

α) Δωρεές στους καναλάρχες των ψηφιακών αδειών…

β) Δωρεές, αυτόν το μήνα μόνο, 4 δισ. από τα μεγάλα έργα και διόδια…

γ) Απαλλαγή για τέταρτη συνεχή χρονιά από το φόρο 20% επί των διαφημίσεων: Δηλαδή επιπλέον δωρεές μερικών δεκάδων εκατομμυρίων…

Αντιλαμβάνεται, συνεπώς, κανείς γιατί όλο αυτό το «νταβατζίδικο» προπαγανδιστικό «πορνείο» πελεκίζει τόσο αδίστακτα και πωρωμένα τον κόσμο των θυμάτων… Και πόσο θα πολλαπλασιάζει την αυθάδεια του αποτρόπαιου κανιβαλισμού του…

Οι Πρετεντέρηδες, οι Όλγες, οι Τσίμηδες, οι Μπάμπηδες και CIA θα κατασπαράζουν κάθε τι που θα κινείται μέσα στην ελληνική κοινωνία, θα επιδίδονται σε ένα τέτοιο αχαλίνωτο ΟΡΓΙΟ κατασυκοφάντησης των θυμάτων που η φαιά προπαγάνδα των ολοκληρωτικών καθεστώτων του παρελθόντος θα ωχριά μπροστά τους: Στη προπαγάνδα αυτών των «πορνών» του δωσιλογισμού του 4ου Ράιχ…

Οι σύγχρονοι γενίτσαροι του γκεμπελισμού ξεπερνούν κατά πολύ τους γεννήτορές τους…

Μέχρι οι επερχόμενες λαϊκές εξεγέρσεις καθαρίσουν αυτήν την κόπρο των παρασίτων, ένα είναι το σύνθημα που πρέπει να σαλπίσει: «Κλείστε τις τηλεοράσεις»!

Το να μην ανοίγουμε τους οχετούς των «νταβάδων» και να μην ακούμε τους ελεεινούς «μπράβους» τους είναι μία ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο καθεστώς των ληστών και δημίων μας…

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Για ακόμη μια φορά η παρωδία με τα πόθεν έσχες των πολιτικών παίζει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Είναι η δήλωση της περιουσιακής κατάστασης των αρχηγών των κομμάτων και των βουλευτών για το 2011 σε σχέση με το 2010 κι αν ασχοληθεί κανείς θα διαπιστώσει ότι δεν αλλάζει και τίποτε σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια. Κάποιοι έχουν πολλά και τα δηλώνουν, κάποιοι λίγα, κάποια τα κρύβουν, άλλοι προτιμούν καταθέσεις, άλλοι μετοχές, ομόλογα, ακίνητα και αυτοκίνητα.
Χρόνια τώρα όλοι λένε ότι είναι καλό το έσχες για να κάνουμε χάζι αλλά από πουθενά δεν προκύπτει το πόθεν. Από που βρε αδερφοί έχετε τόσα χρήματα; Ή από πού δεν έχετε φράγκο αν και θα έπρεπε; Μήπως μας κρύβετε κάτι;

Χρόνια τώρα ακούμε ότι θα αλλάξει η διαδικασία ώστε να μην αποτελεί η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες μια ακόμη τυπική διαδικασία, να ασχολούμαστε μία – δύο ημέρες και μετά να το ξεχνάμε. Άλλωστε, για να λέμε και τα πράγματα με τ’ όνομά τους, αν ένας πολιτικός «λαδώνεται» σιγά με το δηλώσει. Κάποιο τρόπο θα βρει και θα καλύψει το σπίτι που έχει ή το αυτοκίνητο ή το σκάφος.

Όλο αυτό, λοιπόν, είναι ένα χαζοχαρούμενο παιχνίδι για χαζοχαρούμενους πολιτικούς και πολίτες και κάποτε πρέπει να σταματήσει. Να ξέρουμε τι έχουν οι πολιτικοί, αλλά να ξέρουμε και από πού. Αλλιώς είναι μια ανοησία.

Εν πάση περιπτώσει, από τις δηλώσεις φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει εισοδήματα μειωμένα κατά 1.000 ευρώ κατά την οικονομική χρήση του 2011, σε σχέση με το 2010.

Στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, ο κ. Σαμαράς δηλώνει εισοδήματα, συνολικά από βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές 128.184,79 ευρώ. Το 2010, το συνολικό εισόδημα του πρωθυπουργού ήταν 127.212 ευρώ. Το 2011, ο κ. Σαμαράς εισέπραξε από τη βουλευτική αποζημίωση, 99.854,8 ευρώ και από άλλες πηγές, 28.329,99 ευρώ. Το 2010, όμως, είχε δηλώσει βουλευτική αποζημίωση 102.168 ευρώ και 25.044 ευρώ εισοδήματα από άλλες πηγές. Η μεγαλύτερη μείωση, συνεπώς, προήλθε από τη βουλευτική αποζημίωση (σ.σ. περίπου 3.000 ευρώ).

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Γεωργία Κρητικού, το 2011 είχε εισόδημα 52.525,89 ευρώ, περίπου 1.000 ευρώ μείον, σε σχέση με το 2010, που είχε δηλώσει 53.625 ευρώ.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος, δηλώνει καταθέσεις, που συνολικά, το 2011, ανέρχονται στο ποσό των 297.675,38 ευρώ και ακόμη 983,30 λίρες Αγγλίας. Ωστόσο, το 2010, ο κ. Σαμαράς με τη σύζυγό του δήλωσαν καταθέσεις 276.679 ευρώ κι ακόμη, 25.119 λίρες Αγγλίας και 12.825 δολάρια. Οι μετοχές τους παραμένουν αμετάβλητες, στις 3.800. Ο κ. Σαμαράς και η σύζυγός του, ούτε πούλησαν, ούτε αγόρασαν αυτοκίνητο και για τα δύο ΙΧ έχουν καταθέσει πινακίδες από το 1996 και το 2007. Αμετάβλητη είναι και η ακίνητη περιουσία τους σε Ροβιές, Κηφισιά, Μουρούζη, Εκάλη, Λαύριο, Πύλο, Καλλιθέα, στην Πανεπιστημίου, στη Δημοκρίτου και στο Ναύπλιο.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς δηλώνει το σπίτι του στην Κηφισιά 447,60 τ.μ. μέσα σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων, ένα διαμέρισμα στην οδό Μουρούζη 153 τ.μ., στο οποίο έχει την επικαρπία, το 50% από αγροτεμάχιο εννέα στρεμμάτων στις Ροβιές, το μισό από ένα αγροτεμάχιο 565 τ.μ. στην Πουνταζέζα, στο Λαύριο και το μισό από έτερο αγροτεμάχιο στην ίδια περιοχή, 576 τ.μ. Δηλώνει ακόμη ένα αγροτεμάχιο 3,1 στρεμμάτων στην Πύλο.

Η σύζυγός του Γεωργία δηλώνει το μισό από ένα οικόπεδο 2,2 στρεμμάτων στην Εκάλη και το 50% ακινήτου 150 τ.μ., επίσης στην Εκάλη. Ακόμη δηλώνει το 16,67% από ένα οικόπεδο 554 τ.μ. στην Καλλιθέα και το 16,67% από ένα γραφείο στην οδό Πανεπιστημίου. Η Γεωργία Σαμαρά έχει επίσης δηλώσει ένα διαμέρισμα 134 τ.μ. στην οδό Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, ένα κατάστημα 132 τ.μ. και ένα διαμέρισμα 167 τμ στο Ναύπλιο.

Μειωμένα εισοδήματα δήλωσαν, το 2011, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και η σύζυγός του, Βασιλική Μπακατσέλου. Το 2011, ο κ. Βενιζέλος από τη βουλευτική του αποζημίωση πήρε 94.310,05 ευρώ, δηλαδή 7.593 ευρώ λιγότερα, συγκριτικά με την οικονομική χρήση του 2010, που η βουλευτική του αποζημίωση ανήλθε σε 101.903,80 ευρώ. Η σύζυγός του, είχε έσοδα το 2011 που ανήλθαν σε 55.607,37 ευρώ, ενώ το 2010 είχε δηλώσει 60.049,80 ευρώ, δηλαδή περίπου 5.000 ευρώ περισσότερα.

Όσον αφορά τους λογαριασμούς τού κ. Βενιζέλου, της συζύγου του και της κόρης τους, αυτοί ανέρχονται συνολικά στο ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ, μειωμένο συγκριτικά με το 2010 κατά περίπου 700.000 ευρώ. Επίσης, δηλώνουν 128.730 ευρώ, 61 δολάρια και 84.444 λίρες Αγγλίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει 9.772,783 μερίδια σε αμοιβαία κεφάλαια της Eurobank, μαζί τη σύζυγο και την κόρη του. Οι μετοχές που δηλώνουν η σύζυγος και η κόρη τους, (σ.σ. ο κ. Βενιζέλος δεν δηλώνει πουθενά αλλού μερίδια) παραμένουν αμετάβλητες και ανέρχονται σε 3.222.926 τεμάχια. Επίσης, διαθέτουν 48.091,611 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και ομόλογα (bonds εξωτ. Δημοσίου) με αξία κτήσης 100.496,34 ευρώ. Η μόνη μεταβολή που δηλώθηκε το 2011 αφορά την απόκτηση ομολόγων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, με αξία κτήσης 104.009,29 ευρώ.

Ουδεμία μεταβολή δηλώνεται στην ακίνητη περιουσία του ζεύγους Βενιζέλου το 2011. 
Συγκεκριμένα, από κοινού με τη σύζυγό του κατέχουν 27 ακίνητα (διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες και χώρους στάθμευσης). Τα εννέα από αυτά βρίσκονται κατά 100% στην κυριότητα του κ. Βενιζέλου και τα υπόλοιπα πέντε, κατά 100% στην κυριότητα της συζύγου του. 
Πέντε ακίνητα του ζεύγους Βενιζέλου βρίσκονται στην Αθήνα και τα υπόλοιπα στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος κατέχει το 100% των εξής ακινήτων: στη Θεσσαλονίκη, γραφείο 95,2 τμ, διαμέρισμα 88,31 τμ, πάρκινγκ 12,5 τμ και αγροτεμάχιο 3.000 τμ. Στην Αθήνα, διαμέρισμα 202,4 τμ, τρία πάρκινγκ (18,2 τμ και 10,8 τμ και 11,7 τμ), αποθήκη 6,5 τμ. Η σύζυγός του έχει στη Θεσσαλονίκη, γραφεία 179,9 τμ και 203 τμ, κατάστημα 40 τμ, οικία 230 τμ σε σύνολο 4.080 τμ, διαμέρισμα 229 τμ. Επίσης, είναι ιδιοκτήτες μαζί με τη σύζυγό του με μικρό ποσοστό σε άλλα 13 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα. Από αυτά, τα επτά είναι αγροτεμάχια, τα δύο οικόπεδα 2.600 τμ και 779 τμ, ένα κατάστημα 325 τμ, ένα γραφείο 10,7 τμ, ένας βοσκότοπος 678 τμ.

Εξάλλου, ουδεμία μεταβολή δηλώνουν στην κατοχή των δύο αυτοκινήτων τους, που έχουν αποκτήσει από το 2004 και το 2008.

Μειωμένα κατά 8.500 ευρώ ήταν τα εισοδήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το 2011, συγκριτικά με το 2010.

Το 2010, είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 82.572,54 ευρώ. Το 2011, όμως, από τη βουλευτική αποζημίωση έλαβε 72.330 ευρώ και ακόμη 1.740 ευρώ από άλλες πηγές, δηλαδή 74.070,24 ευρώ, συνολικά. Όπως προκύπτει, εξάλλου, το 2011, εξανεμίστηκαν οι καταθέσεις του, αφού περιορίζονται στα 100,075 ευρώ, αν και το 2010 είχε δηλώσει συνολικά 11.360 ευρώ.

Αμετάβλητη είναι η ακίνητη περιουσία του, η οποία περιορίζεται σε ένα σπίτι στην Αθήνα 114 τ.μ. Στη δήλωση του 2011, δεν εμφανίζεται πουθενά η 650αρα μηχανή του, που την είχε αγοράσει το 2007.
Ο Φώτης Κουβέλης έχει βουλευτική αποζημίωση 88.735 ευρώ με συνολικά εισοδήματα μαζί με την σύζυγό του 104.199 ευρώ. Συνολικά και οι δυο έχουν 15 ακίνητα. Η σύζυγος του Φ. Κουβέλη διαθέτει 5.000 μετοχές στην Capital AXE, τις οποίες απέκτησε έναντι 17.608 ευρώ ενώ οι συνολικές τους καταθέσεις ανέρχονται σε 119.529 ευρώ. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαθέτει δυο αυτοκίνητα, ένα 2.000 κ.ε και ένα 1.400 κ.ε ενώ ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.ε. διαθέτει η γυναίκα του.

Η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει ως βουλευτική αποζημίωση της Παπαρήγα είναι 57.373,14 ευρώ ενώ από άλλες πηγές έχει 32.305,91 ευρώ. Διαθέτει ένα ακίνητο 90 τ.μ. στην Αθήνα ενώ δεν έχει αυτοκίνητο.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε εισόδημα 23.932 ευρώ ενώ η σύζυγός του 33.698 ευρώ. Έχει στην κατοχή του πέντε ακίνητα, όσα και η σύζυγός του ενώ οι καταθέσεις του ανέρχοντο σε 390 ευρώ έναντι 26.000 ευρω της συζύγου του. Δεν διαθέτει μετοχές και έχει ένα ΙΧ που ανήκει στη σύζυγό του.

Στα πολύ ενδιαφέρονται είναι ότι ο συνδικαλιστής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς το 2011 δήλωσε εφάπαξ ενός εκατομμυρίου ευρώ! Είδες ο εργατοπατέρας…

Για την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ιωάννης Λαγός δήλωσαν μηδενικό εισόδημα. Εντύπωση προκάλεσε και το μηδενικό εισόδημα του Ηλία Παναγιώταρου ο οποίος όμως είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης…

Επίσης η Ελένη Ζαρούλια κατέχει ακόμα το ξενοδοχείο, ενώ μεταξύ των σκαφάτων είναι και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.  Η δήλωση πόθεν έσχες της βουλευτού της ΝΔ Γεωργίας Μαρτίνου – της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας – προκαλεί σοκ. Η δήλωση για τα ακίνητα εκτείνεται σε 9 σελίδες και σε αυτήν περιλαμβάνονται 156 ακίνητα.

Δείτε όλα τα πόθεν έσχες στην εξής διεύθυνση:

Αναλυτικά οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν την εξής περιουσία

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 99.854,8
ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΙΔΙΟΥ 28.329,99
ΣΥΖΥΓΟΥ 52.525,89
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 180.710,68
ΑΚΙΝΗΤΑ : 13 ( 6 Ο ΙΔΙΟΣ, 7 Η ΣΥΖΥΓΟΣ)
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ: 266.304 ΕΥΡΩ
ΣΥΖΥΓΟΣ: 31.371,23 ΕΥΡΩ + 983,30 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΜΕΤΟΧΕΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ: 3500 ANEL LINES
ΣΥΖΥΓΟΣ: 300 SMARTSTORE Α.Ε.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:

Βουλευτική αποζημίωση: 72.330
Αλλες πηγές: 1.740
Ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Αθήνα 114 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1996 από γονική παροχή.
Καταθέσεις: 100,75 ευρώ σε Alpha Bank και Εθνική
Δεν υπάρχει μια μηχανή 650 κυβικών η οποία είχε αγοραστεί από τον ίδιο το 2007 έναντι 7.300 ευρώ

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Βουλευτική αποζημίωση: 88.735
Αλλες πηγές 428 ευρώ
Εισοδήματα της συζύγου 15.063 ευρώ.
Ακίνητα: 15 τα περισσότερα στο όνομα της συζύγου σε Κυψέλη (ένα διαμέρισμα με αποθήκη και πάρκινγκ), οικόπεδα στα Στύρα Ευβοίας, αγροτεμάχια και οικόπεδα στα Τρίκαλα, καθώς και ένα οικόπεδο στο Κρανίδι Αργολίδας
Μετοχές: 5.000 μετοχές στην Capital ΑΧΕ, τις οποίες απέκτησε η σύζυγος έναντι 17.608 ευρώ
Τραπεζικοί λογαριασμοί: Ενας στην Εμπορική 43.228 ευρώ και ένας στην Εθνική Τράπεζα 76.301 ευρώ.
Αυτοκίνητα: Δυο! Ένα 2.000 κ.ε. και ένα 1400 κ.ε. και ένα της συζύγου 1400 κ.ε.

ΕΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:

Βουλευτική αποζημίωση: 94.309 ευρώ (101.903 ευρώ πέρυσι)
Εισόδημα της συζύγου: 55.607 ευρώ ( 60.049,80 ευρώ 2010)
Καταθέσεις: 27 καταθέσεις σε ευρώ, δολάρια και λίρες Αγγλίας σε κοινούς λογαριασμούς του κ. Βενιζέλου της συζύγου του και της κόρης του.
Πιο αναλυτικά: 1.633.054 ευρώ (έναντι 2.326.777 ευρώ πέρυσι), 84.444 λίρες Αγγλίας (43.900 λίρες Αγγλίας πέρυσι) 129.000 δολάρια (αντί 1.729 δολαρίων το 2010).
Ακίνητα: 11 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Χαλκιδική και η κυρία Μπακατσέλου 16 σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα.
Ομόλογα: της συζύγου:  Ευρωπαϊκής Τράπεζας αξίας 104.009 ευρώ.
Αυτοκίνητα: 2 ΙΧ, ένα του κ. Βενιζέλου και ένα στο όνομα της συζύγου του

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης υπέβαλαν 694 υπόχρεοι και συγκεκριμένα: α. ο Πρωθυπουργός, β. τέως Πρωθυπουργοί, γ. Υπουργοί, δ. Υφυπουργοί, ε. εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί, στ. τέως Υπουργοί και Υφυπουργοί, ζ. Βουλευτές, η. Ευρωβουλευτές, θ. τέως Βουλευτές, ι. τ. Ευρωβουλευτές, ια. υπεύθυνοι οικονομικών των Κομμάτων και ιβ. τ. υπεύθυνοι οικονομικών των Κομμάτων.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:

Βουλευτική αποζημίωση: 86.088,04 ευρώ
Από ενοίκια 75.600 ευρώ μαζί με την σύσυγό του
Εισόδημα συζύγου: 9.979,91 ευρώ
Ακίνητα: Σπίτι 509 τ.μ στο δήμο Βουλιαγμένης (την οποία κατέχει κατά 50%), γραφείο 1067 τμ στον δήμο Καλλιθέας.
Ακίνητα της συζύγου: Δυο, Ενα στη Νέα Σμύρνη και ένα στη Σάμο, ένα γραφείο και μία αποθήκη στη Νέα Σμύρνη (και τα δύο κατά το ήμισυ) , ένα γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού στην Αττική και μία αποθήκη στη Σάμο (κατά 25%).
Μετοχές: Στην εταιρεία «Η.Καμμένος ΑΕ» αξίας 161.150 ευρώ
Καταθέσεις: 1371,01 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, 0,95 λίρες Αγγλίας, 16,99 δολάρια και 172,72 ευρώ στη Citi Bank
Αυτοκίνητα: 2 ΙΧ, το ένα σε ακινησία
Ενα σκάφος ανοικτού τύπου 8,30 μέτρα

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ και ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ:

Εισόδημα Μιχαλολιάκου: 23.932 ευρώ
Εισόδημα Ζαρούλια: 33.698 ευρώ
Ακίνητα Μιχαλολιάκου:  25% σε 4 καταστήματα στην Αθήνα και το 25% ενός ακινήτου έκτασης 4.500 τ.μ. στο Γύθειο Λακωνίας
Ακίνητα Ζαρούλια: 4 καταστήματα στην Αθήνα και ένα διαμέρισμα στο Μαρούσι
Καταθέσεις Μιχαλολιάκου: 390 ευρώ (πέρυσι 3.500 ευρώ)
Καταθέσεις Ζαρούλια: 26.000 ευρώ (από 3.240 ευρώ πέρυσι)
Αυτοκίνητα: ένα ΙΧ 1.600 κ.ε. ιδιοκτησίας Ζαρούλια

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Βουλευτική αποζημίωση: 70.612
Άλλα εισοδήματα: 42.305,92
Ακίνητα: Ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. στην Αττική και 0,32 στην ΕτΕ

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων θα παραμείνουν αναρτημένες για ένα μήνα, έως την 16η Ιανουαρίου 2014.
Μια ακόμη φορά οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα δημοσιοποιούνται με τη σημερινή μορφή. Ύστερα από αλλαγή στον νόμο περί πόθεν έσχες, θα δημοσιοποιούνται μόνο οι μεταβολές και αυτό θα ισχύσει για τη χρήση του 2013.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, άντεξε τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις ταραχές του καλοκαιριού, καθυπόταξε τους στρατηγούς που αναμιγνύονταν στην πολιτική – για το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, έχει αλλάξει την Τουρκία όσο λίγοι ηγέτες πριν από αυτόν την δεκαετία που βρίσκεται στην εξουσία.

Όμως η ρήξη του με έναν αινιγματικό ισλαμιστή κήρυκα ο οποίος εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και διαθέτει ευρεία, αν και άτυπη, επιρροή στην αστυνομία, στις μυστικές υπηρεσίες και στο δικαστικό σώμα, ρίχνει τη σκιά της στο τουρκικό κράτος και στο πολιτικό σκηνικό, καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση την παντοδυναμία του Ερντογάν πριν από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις της ερχόμενης χρονιάς. 
Το ισχυρό δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ηγέτη ενός διεθνούς ισλαμικού κινήματος, το οποίο συντονίζει από μια κατάφυτη ιδιόκτητη έκταση στις ΗΠΑ, συνέβαλε ώστε το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) του Ερντογάν να συγκεντρώσει την μεγάλη πλειοψηφία των ψήφων στις τρεις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. 

«Είναι ένα δυσάρεστο, ανελέητο διαζύγιο», σχολίασε ο Καντρί Γκιουρσέλ, ένας αρθρογράφος ο οποίος αντιμετωπίζει επικριτικά την κυβέρνηση, αλλά γράφει για την γενικά φιλοκυβερνητική καθημερινή εφημερίδα Μιλιέτ. 
Οι διαδηλώσεις και οι ταραχές στην Κωνσταντινούπολη υπογράμμισαν την εντεινόμενη ανησυχία στις τάξεις όσων τάσσονται υπέρ του λαϊκού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά ο Ερντογάν – ο οποίος σύμφωνα με τους επικριτές του γίνεται όλο και πιο αυταρχικός. Τους τελευταίους μήνες εκδηλώθηκαν ανοικτά συγκρούσεις ανάμεσα στον Ερντογάν και το κίνημα Χιζμέτ του Γκιουλέν. 
Στο επίκεντρο βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες το σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει τα ιδιωτικά προπαρασκευαστικά σχολεία, πολλά εκ των οποίων χρηματοδοτούνται και διοικούνται από το κίνημα, πράγμα το οποίο η συμπολίτευση λέει ότι σκοπεύει να πράξει διότι τα εκπαιδευτήρια αυτά δίνουν αθέμιτο πλεονέκτημα στους γόνους πλουσίων οικογενειών. 
Ο Γκιουλέν έχει ιδρύσει εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την Αφρική, την Μέση Ανατολή, στις ΗΠΑ και στην Ασία. Αποτελούν μια σημαντική πηγή προσόδων, αλλά παράλληλα κι ένα ισχυρό όργανο για την απόκτηση επιρροής, ειδικά στην Τουρκία, αφού δημιουργούν ένα δίκτυο επίλεκτων επαφών, προσωπικών σχέσεων και αφοσίωσης. 
Το κίνημα Χιζμέτ θεωρείται από πολλούς πως συνέβαλε να χαλαρώσει η ασφυκτική λαβή του στρατού στην πολιτική ζωή. Οι στρατιωτικοί, αυτοδιορισμένοι θεματοφύλακες του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, απώλεσαν την δυνατότητα να επεμβαίνουν στα πολιτικά πράγματα, κάτι που χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ερντογάν. Αυτό συνέβη, για πολλούς, επειδή το κίνημα του Γκιουλέν άσκησε την επιρροή του στο δικαστικό σώμα, το οποίο έχει καταδικάσει εκατοντάδες αξιωματικούς για υποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με τον σχεδιασμό πραξικοπημάτων. 
Ο Ερντογάν έχει οικοδομήσει τη δική του βάση ευκατάστατων υποστηρικτών του αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2002, κυρίως από την ίδια πληθυσμιακή ομάδα των επαγγελματιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρηματιών οι οποίοι δηλώνουν πιστοί μουσουλμάνοι και τιμούν απεριόριστα τον Γκιουλέν. Ωστόσο η διαφαινόμενη ρήξη εγείρει το ενδεχόμενο να μειωθεί η υποστήριξη προς το AK, ενώ οι εκλογές πλησιάζουν. 
Όταν ο Ερντογάν είχε επισκεφθεί την Ουάσινγκτον νωρίτερα φέτος, είχε στείλει έναν στενό συνεργάτη του να εξακριβώσει τις προθέσεις του Γκιουλέν, ο οποίος εγκατέλειψε την Τουρκία το 1999, όταν του ασκήθηκε δίωξη για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους και την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους. Όμως η ισχύς του Γκιουλέν –ο οποίος, παρότι αθωώθηκε από την τουρκική δικαιοσύνη, συνεχίζει να ζει στις ΗΠΑ– οφείλεται εν μέρει τουλάχιστον στους αινιγματικούς του τρόπους. Διαφαίνονταν για καιρό ιδεολογικές διαφορές, καθώς πολλοί από τους υποστηρικτές του Γκιουλέν τον χαρακτηρίζουν πιο «προοδευτικό» και «φιλοδυτικό» από τον Ερντογάν, οι απόψεις του οποίου για διάφορα θέματα, από τις αμβλώσεις ως την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, έδωσαν τροφή σε καταγγελίες πως αναμιγνύεται σε θέματα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. 
Πάντως η ισχύς του Χιζμέτ βασίζεται στην επιρροή του εντός AK μάλλον, παρά στην ικανότητά του να καθοδηγήσει τους ψηφοφόρους προς την μία ή προς την άλλη κατεύθυνση. Με το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού χάρτη της Τουρκίας να έχει βαφτεί πορτοκαλί –το χρώμα του AK– ελάχιστοι εκτιμούν πως το κίνημα θα μπορούσε στ' αλήθεια να ανατρέψει τον Ερντογάν, ακόμη κι αν το επιδίωκε. 
Όμως η σύγκρουση αυτή ίσως περιορίσει τις υπερβολές του Ερντογάν, καθώς το κίνημα θα μπορούσε για παράδειγμα να ταχθεί υπέρ της αντιπολίτευσης στις τοπικές εκλογές του Μαρτίου. Το σημαντικότερο διακύβευμα σε αυτές είναι η Κωνσταντινούπολη, η οικονομική πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. 
Αν το AK χάσει στην Κωνσταντινούπολη, κάτι το οποίο ειδικοί και στελέχη εταιριών δημοσκοπήσεων θεωρούν απίθανο αλλά δεν αποκλείουν εντελώς, αυτό θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα για τον Ερντογάν, ο οποίος χρημάτισε δήμαρχός της την δεκαετία του 1990. Ακόμη κι αν απλώς μειωθεί το ποσοστό του AK, θα τρωθεί προσωπικά. 
Το βλέμμα του πρωθυπουργού πάντως είναι στραμμένο στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, στις οποίες οι περισσότεροι πιστεύουν πως θα είναι υποψήφιος, και στις βουλευτικές εκλογές του 2015. 

Πηγή ΑΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Γεώργιος Λεονταρίτης 

Ραγιάς ήταν ο υπόδουλος Έλληνας κατά την εποχή της τουρκοκρατίας. «Ραγιαδισμός» ήταν η νοοτροπία του υπόδουλου που υπέκυπτε στις αποφάσεις του ξένου δυνάστη χωρίς να σηκώνει κεφάλι. Κι αυτό αποτελούσε όνειδος για τον υπερήφανο χαρακτήρα εκείνων που αγωνίζονταν να αποτινάξουν τον ξένο ζυγό.

Αυτός ο «ραγιαδισμός» επέζησε στα χρόνια που ακολούθησαν, με τους κατά καιρούς πολιτικούς που δεν είχαν το σθένος να αντιταχθούν στους ξένους πάτρωνες και στα συμφέροντα των διαφόρων ισχυρών. Γνωρίσαμε μέσα στο πέρασμα του χρόνου πολλούς που ακολουθούσαν το δόγμα «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω». 
Ίσως ποτέ άλλοτε αυτή η τακτική δεν επεκράτησε τόσο έντονα στον δημόσιο βίο, όσο επί των ημερών μας. Διότι δεν παρουσιάσθηκε ποτέ άλλοτε τέτοιος «ραγιαδισμός» σαν αυτόν που εφαρμόζουν οι μνημονιακοί που μας κυβερνούν απέναντι στην «τρόικα». Ο κυβερνητικός αχταρμάς Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μένει αγκιστρωμένος στην εξουσία, υποκύπτει στο σχέδιο πλήρους διαλύσεως της Ελλάδος, που κατέστρωσε το Βερολίνο και οι τραπεζίτες του διεθνούς καπιταλισμού. 
Από την εποχή του ολετήρα Σημίτη μέχρι σήμερα, η χώρα κατρακυλά στην άβυσσο εξαιτίας του ευρώ και της Ευρωζώνης που διοικείται από τη γερμανική ηγεμονία. Ο κυνισμός και η εξαχρείωση των αρρωστημένων εγκεφάλων της «τρόικας» έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε απροκάλυπτα διατάζει τους εδώ υποτακτικούς της να μη διστάσουν να φέρουν τους πολίτες στο τελευταίο σκαλοπάτι της εξαθλιώσεως. 
Λένε στον Σαμαρά: «Θα πάρουμε τα σπίτια των Ελλήνων, θα τους πετάξουμε στον δρόμο κι εσείς το μόνο που σας επιτρέπουμε να κάνετε, είναι να βρείτε σκηνές να στεγάσετε τις στρατιές των ανθρώπων που από νοικοκύρηδες τους μεταβάλλαμε σε ''κλοσάρ'', δηλαδή σε παρίες…». 
Κι ο Σαμαράς, αντί να πετάξει έξω τους αισχρούς «τροϊκανούς», σκύβει το κεφάλι και ζητάει «κατανόηση» και ελεημοσύνη από τους δυνάστες. Προσπαθεί να βρει φόρμουλα και να βαφτίσει με κάποιο παραπλανητικό όνομα την έξωση των πολιτών από τα σπίτια τους. Θα ξαναζήσουμε, δηλαδή, την τραγική εκείνη εικόνα των παππούδων και των πατεράδων μας, που είχαν έλθει πρόσφυγες στην Αθήνα μετά τη Μικρασιατική τραγωδία και τον ξεριζωμό. Για μεγάλο διάστημα, ζούσαν σε σκηνές, με συσσίτια, μέσα σε φτώχεια και αθλιότητα, που δεν μπορεί να περιγραφεί. 
Το ίδιο επιδιώκουν να συμβεί πάλι. Τότε πάθαμε τη συμφορά από το μαχαίρι των τουρκαλάδων, τώρα βιώνουμε την εξαθλίωση με το ευρώ των Γερμανών και τη δεσποτεία των Βρυξελλών. Ραγιάδες οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ (με τη συνοδοιπορία των υποκριτών της ΔΗΜΑΡ), ψηφίζουν όλα τα επαίσχυντα μέτρα που προστάζουν οι «τροϊκανοί». Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις «σφαγές» των πολιτών. Στην ουσία, ωμή βία εφαρμόζουν οι ξένοι τύραννοι εναντίον μας. 
Τον Απρίλιο του 1822, ένας ξένος περιηγητής, ο αξιωματικός Μαξιμιλιανός φον Κοτς έγραφε στο χρονικό του πως για τη συγκέντρωση των φόρων, οι αρχές κατέφευγαν στην ωμή βία. Οι φόροι βάραιναν κυρίως τα μεσαία στρώματα και τους γεωργούς, διότι οι πλούσιοι δεν επλήρωναν τίποτα. Ο λαός αντιστεκόταν και κάθε τόσο συνέβαιναν συμπλοκές. Οι πολίτες έλεγαν: «Δεν βρισκόμαστε πια κάτω από την τουρκική τυραννία. Όποιος είναι ελεύθερος, δεν πληρώνει «χαράτσια». Γιατί να πληρώνουμε εμείς; Και πού πάνε οι φόροι; Οι στρατιώτες ελάχιστα παίρνουν ή τίποτα. Δεν έχουμε καμιά όρεξη να γεμίζουμε τα πουγκιά των πλουσίων…». 
Στο 1822 μας εγύρισαν σήμερα, με την ευρωπαϊκή τυραννία. Κι ο λαός θα ξεσηκωθεί, διότι δεν αντέχει άλλο. 
Έχουμε, όμως, και τον «ραγιαδισμό» του κ. Βενιζέλου απέναντι στους Τούρκους. Εμβρόντητος διάβασα το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «ΠΑΡΟΝ» της 1ης Δεκεμβρίου 2013, ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απαίτησε, ώστε στο περιβόητο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, να μην υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο ζήτημα των γενοκτονιών, δηλαδή για τις γενοκτονίες σε βάρος Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων. 
Ο υπουργός Εξωτερικών -τονίζεται στο ρεπορτάζ- θεωρεί «αναγκαίο» να απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά γι' αυτές τις τραγωδίες, προκειμένου να μην… διαταραχθούν οι σχέσεις μας με τη γειτονική Τουρκία… Ακολουθεί, δηλαδή, την ανεκδιήγητη «γραμμή Ρεπούση». Πλανάται ο κ. Βενιζέλος εάν νομίζει ότι με αυτήν την πολιτική του οσφυοκάμπτου και της νοοτροπίας «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω», θα μείνουν ομαλές οι σχέσεις μας με τους μεμέτηδες. Η στάση του προσβάλλει το εθνικό φιλότιμο, όχι μόνον εκείνων που έχουν ρίζες από τις αλησμόνητες (και όχι χαμένες) πατρίδες, αλλά και κάθε Έλληνα που δεν έχει απωλέσει το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας.
Οι Εβραίοι προβάλλουν, διατυμπανίζουν, κάνουν εκδηλώσεις για το δικό τους ολοκαύτωμα από τον ναζισμό και δεν σηκώνουν κουβέντα για την παραμικρή αμφισβήτησή του. Εμείς, δουλικά τηρούμε σιγήν, και υποβαθμίζουμε την τραγωδία μας, χάριν των πονηρών και αμετανόητων γειτόνων μας. Το 1979 είχε συμβεί μια ανάλογη αθλιότητα, όταν απαγορεύθηκε η προβολή της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου με τίτλο «1922», για να μην δυσαρεστηθούν οι Τούρκοι. 
Ο αείμνηστος Δημήτρης Ψαθάς έγραφε τότε στο χρονογράφημά του, μνημονεύοντας το δικό μας ολοκαύτωμα του Μικρασιατικού Ελληνισμού, από τον αιματοβαμμένο Πόντο, μέχρι τα χαροκαμένα παράλια της Ιωνίας, αλλά και την απαγόρευση της ταινίας: «Και μόνο την ιστορική αλήθεια που περιλαμβάνεται στο δικό μας το βιβλίο ''Γη του Πόντου'' -που στηρίχθηκε σε επίσημα ντοκουμέντα και μαρτυρίες- αν αποφάσιζε να αναπαραστήσει στην οθόνη (ο Κούνδουρος), θα χρειαζόταν μια κολοσσιαία περιουσία. Να δώσει μια ιδέα από τις ατελείωτες πορείες του θανάτου μέσα στην ενδοχώρα της Μικρασίας, τον αφανισμό των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, τις ατέλειωτες κρεμάλες στην Αμάσεια -απ' τα περιλάλητα ''δικαστήρια της ανεξαρτησίας'' του Κεμάλ- τις ατέλειωτες σφαγές, τους βιασμούς και τις ληστείες…». Και προσέθετε: «Θα πρέπει να ξεγράψουμε την Ιστορία, σε βάρος της πολιτικής ή διπλωματικής σκοπιμότητας;». 
Αυτή η «φωνή εκ του τάφου» του Ψαθά, ας συνεφέρει τον υπουργό Εξωτερικών από τον «ραγιαδισμό» του. Θα του συνιστούσα επίσης, να διαβάσει το μνημειώδες έργο του παλιού δημοσιογράφου και ιστορικού συγγραφέως Χρήστου Αγγελομάτη, «Χρονικόν Μεγάλης τραγωδίας», που δίνει την πιο πλήρη και αντικειμενική εικόνα του ξεριζωμού των Ελλήνων της Ιωνίας (είχε βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών), για να αναλογισθεί που μπορεί να τον οδηγήσει η «πολιτική» της αποδοχής των αξιώσεων των προαιωνίων εχθρών μας. 
Ο «ραγιαδισμός» παρατηρείται όμως και σε κάποιους «αριστερούς» που μπολιασμένοι μ' έναν ψευτοδιεθνισμό, αποφεύγουν να αναφέρονται στις τραγωδίες που υπέστη ο Ελληνισμός. Όπως όλες οι πολιτικές παρατάξεις, που βαθμιαία μεταπολιτευτικά μεταλλάχθηκαν, το ίδιο συνέβη και με μεγάλο τμήμα της Αριστεράς. 
Έτσι, οι «αριστεροί» αυτοί, προσπαθούν να αμβλύνουν τις αντιθέσεις του παρελθόντος, ή και χειρότερα, να παραποιήσουν την Ιστορία. Την παλιά εποχή στον χώρο της Αριστεράς υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι. Μπορούσε κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την πολιτική κοσμοθεωρία τους. Αλλά δεν ξέπεφταν -οι σοβαροί εξ αυτών- σε ανθελληνικές παραμορφώσεις. Μορφές των Γραμμάτων, χωρίς να απαρνηθούν την αριστερή ιδεολογία τους, δεν αποσιώπησαν τις τουρκικές θηριωδίες, χάριν του «διεθνισμού». 
Ο Τάσος Βουρνάς έγραψε σπουδαία έργα, τη «Φιλική Εταιρεία», «Αρματολοί και Κλέφτες» και πολλά άλλα, στα οποία ζωντάνευε με μαγευτικό τρόπο τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Δεν δίστασε μάλιστα να επικρίνει ανθρώπους του χώρου του, όπως π.χ. τον Γιάννη Ζεύγο, για την «ερμηνεία» που είχε δώσει στα κίνητρα της επανάστασης του 1821. 
Ο Νίκος Παπαπερικλής, φανατικός «ορθόδοξος» κομμουνιστής, στα βιβλία του «Γκιαούρ» και «Χρυσή ζωή», περιγράφει με λυρικούς τόνους τον καημό των προσφύγων, που «χτίζαν αιώνες ολοζώντανον ειρηνικό πολιτισμό κάτω από τη χαντζάρα και τη φτέρνα της αγάδικης τυραννίας…». 
Κάποιοι σημερινοί ψευτοδιεθνιστές, που θεωρούν «εθνικισμό» να αναφέρεσαι στις τουρκικές αγριότητες, που νομίζουν ότι είναι «προοδευτικό» να υπεραμύνεσαι του γάμου των ομοφυλοφύλων και ολοφύρονται διότι δεν έχουμε ακόμα χτίσει τζαμί στην Αθήνα, ασφαλώς δεν γνωρίζουν τι έπαθαν οι κομμουνιστές στη Μικρά Ασία. 
Όταν οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη, την έκαψαν και έσφαξαν τους Μικρασιάτες, όσοι στρατιώτες Έλληνες ήσαν κομμουνιστές, παρουσιάσθηκαν στον Νουρεντίν πασά και του εδήλωσαν ότι διαφωνούσαν με τον χαρακτήρα της Μικρασιατικής εκστρατείας. Τη θεωρούσαν ιμπεριαλιστική για λογαριασμό των Άγγλων και του εζήτησαν να τους αφήσει να πάνε στη Σοβιετική Ένωση. Ο Νουρεντίν έμεινε λίγο σκεφτικός και τους είπε: «Θα μείνετε απόψε στο Φρουραρχείο, και αύριο θα λάβω αποφάσεις…». Οι στρατιώτες ενόμισαν ότι γλίτωσαν. Την επομένη όμως, ο αιμοσταγής Νουρεντίν, έβαλε τους κομμουνιστές μαζί με τους άλλους αιχμαλώτους και τους οδήγησε στα βάθη της Μικράς Ασίας, όπου και τους εξόντωσε με άγριο τρόπο. 
Να μην νομίζουν, επομένως, διάφοροι «διεθνιστές» ότι οι εξ ανατολών γείτονες τρέφουν εκτίμηση προς το πρόσωπό τους για τις «αδελφικές σχέσεις» μεταξύ λαών, αλλά θα τους εκμεταλλευτούν όσο τους χρειάζονται για την πολιτική τους. Μάλιστα, κοροϊδεύουν και τον Γιωργάκη Παπανδρέου με τα ζεϊμπέκικα που χορεύει και το φύτεμα «δένδρων φιλίας» μεταξύ των δύο χωρών. Τον Παπανδρέου δεν χλευάζουν μόνο Ισπανοί, Γάλλοι και Αμερικανοί αλλά και οι Τούρκοι. 
Έχουμε γεμίσει τα τηλεοπτικά μας κανάλια με τούρκικα σήριαλ (άλλο κατάντημα), αλλά εάν παρακολουθήσει κανείς τη σειρά «Σουλεϊμάν» θα καταλάβει την αναλλοίωτη πολιτική και διπλωματία που εφαρμόζει η Τουρκία, τις ραδιουργίες και την πονηριά της. 
Απέναντι σε αυτήν την προαιώνια «μεθοδολογία» των γειτόνων μας, η «ειρηνόφιλη στάση» του κ. Βενιζέλου -στάση κουτοπονηριάς και υποτέλειας- είναι όχι μόνο φαιδρή, αλλά και επικίνδυνη. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με τους χειρισμούς αυτούς, αποδεικνύει ότι είναι βαθιά νυχτωμένος για το πώς διεξάγεται η τουρκική στρατηγική.

Όταν σε βλέπουν να υποτάσσεσαι στις απαιτήσεις τους, όχι μόνον δεν το εκτιμούν, αλλά ζητούν πάντα και κάτι άλλο. Μόνο τη σθεναρά αντίσταση και τη δύναμη των όπλων υπολογίζουν οι Τούρκοι. Από τη στιγμή που υποχωρείς στις αξιώσεις τους, η επόμενη κρούση θα είναι χειρότερη. 
Από την εποχή του Σημίτη μέχρι σήμερα επί Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ συνεχώς κατολισθαίνει στην άβυσσο της εθνικής υποτέλειας. Σε αυτό το κατάντημα έχουμε φθάσει. 
«Ραγιαδισμός» απέναντι στην «τρόικα», ραγιαδισμός απέναντι στην Τουρκία. 
Σπεύδω να διευκρινίσω ότι τα αισθήματα μεταξύ των λαών, των απλών ανθρώπων, είναι άλλο πράγμα. Φυσικά, υπάρχουν και Τούρκοι πνευματικοί άνθρωποι, προοδευτικοί, με την καλή έννοια, που επιδιώκουν την προσέγγιση και τις ειρηνικές σχέσεις ανάμεσά μας. Ποιος δεν το θέλει; Δυστυχώς, όμως, η διπλωματία δεν εκφράζει τα συναισθήματα των πολιτών και υποτάσσεται σε σκοπιμότητες. Να επιδιώκουμε τις καλές σχέσεις με τους εξ ανατολών γείτονες. Όχι όμως χάριν του στόχου αυτού, να αποσιωπούμε και να διαστρεβλώνουμε την Ιστορία μας. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς και όχι από ευνούχους. Να επανέλθουμε όμως, στο βασικό μας πρόβλημα:
Ο «ραγιαδισμός» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απέναντι στη γερμανική ηγεμονία, έχει διαλύσει πλήρως την ελληνική κοινωνία. Σαμαράς - Βενιζέλος και ο αναίσθητος Στουρνάρας, πρέπει να φύγουν. Αρκετά ασέλγησαν πάνω στο κορμί της εξαθλιωμένης πατρίδας μας. Το μόνο «πλεόνασμα» που επέτυχαν είναι εκείνο της υποτέλειας απέναντι στους ξένους πάτρωνες. 
Από τους πανάρχαιους χρόνους κρίθηκε δίκαια πως «καλύτερα να μην υπάρχεις, παρά να ζεις άθλια» («το μη γαρ είναι κρείσσον ή το ζην κακώς», όπως έλεγε ο Σοφοκλής). Η οικονομική «πολιτική» του Στουρνάρα -κατά διαταγήν της Μέρκελ- θέλει να ζούμε άθλια και είναι βέβαιον ότι οι ξένοι κατακτητές και οι τοποτηρητές τους λαντζέρηδες θα προτιμούσαν να μην υπάρχουμε και να σβήσουμε σαν έθνος. 
Αλλά, δεν θα τους κάνουμε το χατήρι… 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αναμένονται σοβαρότατες εξελίξεις 

Θύελλα θα ακολουθήσει εάν όσα φέρονται να περιέχονται σε έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επαληθευθούν, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, ανώτατα στελέχη του βασιλείου των Σαούντ φέρονται να έχουν ευθέως αναμιχθεί στην προετοιμασία των φρικτών τρομοκρατικών ενεργειών της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 που άλλαξε τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τότε…

Την ημέρα των τρομοκρατικών ενεργειών, το CNN είχε μεταδώσει, ότι στη Σαουδική Αραβία έσφαζαν αρνιά στους δρόμους και πανηγύριζαν για τα γεγονότα. Υπενθυμίζεται, ότι 15 από τους 19 τρομοκράτες ήταν Σαουδάραβες. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αντίδραση αντιαμερικανών εξτρεμιστών ισλαμιστών, όμως, φαίνεται ότι υπάρχει πολύ περισσότερο «ζουμί», ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα σύντομα…

Στην έκθεση 800 σελίδων που είχε συνταχθεί μετά την έρευνα που διενεργήθηκε στο Κογκρέσο, υπήρχε ένα τμήμα 28 σελίδων που δεν αποδεσμεύθηκε ποτέ και θεωρείται ακόμα και σήμερα ως απόρρητο. Η κυβέρνηση Μπους αρνήθηκε να το αποδεσμεύσει. Μέλη του Κογκρέσου (ο Ρεπουμπλικάνος Γουόλτερ Τζόουνς από τη Βόρεια Καρολίνα και ο Στέφεν Λιντς από τη Μασαχουσέτη) που φέρονται να έχουν διαβάσει τα διαβαθμισμένα αποσπάσματα τα χαρακτηρίζουν πλέον ως σοκαριστικά.

Οι Σαουδάραβες αρνούνται κάθε ανάμιξη και η «συμβατική σοφία» (η κυβερνητική εκδοχή στις ΗΠΑ) θέλει την Αλ Κάιντα να έδρασε μόνη της. Ωστόσο, ανώτατοι διπλωματικοί υπάλληλοι, ακόμα και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών φέρονται να έχουν βοηθήσει καθοριστικά τόσο οικονομικά όσο και οργανωτικά. Στην καλύτερη – πιο αθώα – περίπτωση, οι τρομοκράτες είχαν επαφές με ανώτατα στελέχη του σαουδαραβικού καθεστώτος, για μια ενέργεια που αν αληθεύει η κρατική παρέμβαση, χαρακτηρίζεται ως πολεμική πράξη, όχι απλά ως τρομοκρατική ενέργεια…

Είναι βέβαιο ότι θα ανθίσουν εκ νέου οι συνωμοτικές θεωρίες. Χαρακτηρίζονται έτσι, όχι διότι αποκλείεται κάτι να ισχύει, αλλά διότι δεν υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία για να τεκμηριωθούν όσα αναφέρονται. Οι Σαουδάραβες είχαν πολύ καλές επιχειρηματικές σχέσεις με την οικογένεια Μπους, μέλος της οποίας ήταν πρόεδρος στις ΗΠΑ. Άρα το ερώτημα που θα τεθεί είναι πόσο απίθανο ήταν να είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας;

Για να μη λείψει και λίγος… εβραϊκός δάχτυλος από την υπόθεση (έτσι συνηθίζεται…) είναι βέβαιο ότι θα ανασυρθούν οι πληροφορίες για τις καλές σχέσεις του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία. Πόσο απίθανο είναι αυτές οι σχέσεις να είχαν οικοδομηθεί από παλαιότερα; Αυτό είναι άλλο ένα ερώτημα που θα τεθεί.

Η δυσκολία που αφορά στο κίνητρο θα επικεντρωθεί στην απειλή που συνιστούσαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν για ολοκληρωτικά καθεστώτα στη Μέση Ανατολή, του σαουδαραβικού συμπεριλαμβανομένου. Οπότε, ενδεχόμενη θεωρία θα είναι, ότι με μια τόσο θεαματική ενέργεια θα δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις παγκόσμιας καταδίωξης της Αλ Κάιντα και όσων απειλούν τους «ελέω Θεού» μονάρχες…

Πρόκειται για παρανοϊκές καταστάσεις, όπου οτιδήποτε τελικά ισχύει, μόνο σε παρανοϊκούς εγκεφάλους θα μπορούσε να αποδοθεί. Το δεδομένο είναι, ότι το διάστημα που ακολούθησε, στον ισλαμικό κόσμο έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Όπως και ότι οι ΗΠΑ ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τα συμφέροντά τους δεν είναι και τόσο αποκλίνοντα με αυτά των σιιτών, σε αντίθεση με τους νεοσυντηρητικούς κάποτε

Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η πέμπτη επιθεώρηση του Ελληνικού Προγράμματος, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται, και με τα σημερινά δεδομένα –και ανάλογα με ποιόν κουβεντιάζεις- μπορεί να μην ολοκληρωθεί ούτε τον Ιανουάριο.
Δεν είναι τραγικό το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης, καθώς όπως δήλωσε επίσημα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, τα ελληνικά ταμεία δεν είναι άδεια, όπως θα ανέμενε κανείς μετά από τόσους μήνες χωρίς δανεικά. Από την άλλη μεριά η συνεχής ενασχόληση των βασικών υπουργών της κυβερνησης, αλλά και του ιδιου του Πρωθυπουργού με την διαπραγμάτευση, στερεί τη χώρα από δημιουργική εργασία προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.
Χωρίς υπερβολή υπολόγισα πως από το Σεπτέμβριο ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, και όσοι συνάδελφοί του διαπραγματεύονται με τα μέλη της Τρόικα, πρέπει να μην έχουν εργαστεί ούτε μία ώρα για το κράτος. Γεμίζουν τις ώρες τους με συζητήσεις επί συζητήσεων και με σχεδιασμό στρατηγικών για να αντιμετωπίσουν τους εκπροσώπους των δανειστών αντί να εφαρμόσουν όσα συμφώνησαν.
  Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί διότι πέραν της βραχυκύκλωσης της χώρας, δεν χρησιμοποιείται δημιουργικός χρόνος για την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, που έχει εξαναγκάσει το καλύτερο δυναμικό της Ελλάδας να μεταναστεύσει στο εξωτερικό.
Η υπόθεση της διαπραγμάτευσης ξεκίνησε στραβά από την πρώτη στιγμή και δυστυχώς και από τις δύο πλευρές εξελίσσεται σε …χόμπι. Οι δικοί μας εκνευρίζουν τους εκπροσώπους των δανειστών, αυτοί με τη σειρά τους θυμώνουν και εκδικούνται. Βεβαίως συμβαίνει και το ανάποδο, αλλά δεν έχει καθόλου σημασία για το λαό ποιός έχει περισσότερο δίκιο ή λιγότερο άδικο. Αυτό που είναι απόλυτα σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα και ο λαός της ταλαιπωρούνται. Και το μαρτύριο αυτό φαίνεται να μην έχει ημερομηνία λήξης.
Η ελληνική κυβέρνηση καλώς πράττει και αρνείται τα παράλογα αιτήματα των Ευρωπαίων, οι οποίοι παίζοντας πολύ καλύτερα από το ΔΝΤ το παιγνίδι των διαρροών έχουν αναδείξει τον Πολ Τόμσεν σε «διάολο». Όμως, αφού μπήκε στο χορό πρέπει να… χορέψει και να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που δίνει, μήπως και τελειώσει αυτή η συνεχιζόμενη ταπείνωση της χώρας και των πολιτών μία ώρα αρχύτερα. Διαφορετικά ας τους διώξει…

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου