Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Σεπ 2016


Η Τουρκία συστρατεύεται με τις ΗΠΑ 
για να ξεκινήσει ο διαμελισμός της Συρίας...

Ανάλυση: Pravda, Russia Beyond the Headlines, με πληροφορίες από Financial Times  
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχθηκε την πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα για από κοινού προσπάθειες των δύο χωρών με στόχο την απελευθέρωση της συριακής πόλης Ράκα από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (μιας οργάνωσης που έχει απαγορευθεί στη Ρωσία).

Τι ακριβώς αλλάζει με αυτές τις εξελίξεις στη Συρία; Προσπαθούν οι ΗΠΑ και η Τουρκία να δημιουργήσουν έναν θύλακα υπό την ηγεσία της “συριακής αντιπολίτευσης”;

Η Pravda έθεσε τα ερωτήματα αυτά στον διευθυντή του ρωσικού Κέντρου για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, Σεμιόν Μπαγκντασάροφ.


Εάν η Τουρκία και οι ΗΠΑ καταλάβουν την Ράκα χωρίς τη συμμετοχή των Κούρδων στην επιχείρηση, θα προκύψει μια επικίνδυνη κατάσταση, η οποία ίσως τελικά να οδηγήσει σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων αυτοάμυνας και του τουρκικού στρατού. Αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες των προσπαθειών για την διάσπαση της Συρίας. Μάλιστα, δεν θα περιοριστούν στα τουρκοσυριακά σύνορα, αλλά θα επεκταθούν στην ενδοχώρα της Συρίας. Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να παρέμβουν, τόνισε ο Σεμιόν Μπαγκντασάροφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Pravda.

“Τους Τούρκους δεν τους αντιπαθούν μόνο οι Κούρδοι, αλλά και οι Άραβες. Σε γενικές γραμμές, οι προσπάθειες αυτές ενδέχεται να προκαλέσουν έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας στην περιοχή, γεγονός που θα κάνει την ήδη οξυμένη κατάσταση ακόμη χειρότερη”, πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι προαναφερθείσες προσπάθειες θα μπορούσαν να είναι μέρος του σχεδίου διαμελισμού της Συρίας, ο Μπαγκντασάροφ απάντησε κατηγορηματικά ότι “το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται ήδη”.

Ο ανταποκριτής της Pravda ρώτησε τον Ρώσο εμπειρογνώμονα για ποιον λόγο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν αποδέχθηκε την πρόταση λίγο διάστημα μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία.

Γιατί να μην αποδεχθεί την πρόταση; Ο Ερντογάν αποφάσισε ότι δεν έχει πλέον κανένα νόημα να εξακολουθεί να στηρίζει τo Ισλαμικό Κράτος. Σκέφτηκε ρεαλιστικά και αποφάσισε να καταλάβει την Ράκα σε συνεργασία με τους Αμερικανούς, με σκοπό να δημιουργήσει στη συνέχεια εκεί μια στρατιωτική και πολιτική οντότητα, η οποία θα είναι πιστή τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Τουρκία. Τέλος, ενώ αυτό θα τον κάνει να δίνει προς τα έξω την εικόνα ενός μαχητή κατά του Ισλαμικού κράτους, την ίδια στιγμή, ο ίδιος θα διατηρεί τη δυνατότητα να ελέγχει άλλες εξτρεμιστικές ομάδες και να καταστείλει το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Τα πάντα σχεδιάστηκαν με ακρίβεια, δήλωσε ο Σεμιόν Μπαγκντασάροφ στην Pravda.


Πούτιν: “Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δεν ήταν έκπληξη για τη Ρωσία”

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δεν εξέπληξε τη Ρωσία.

“Όσο για εκπλήξεις, έχουμε τα υπουργεία Εξωτερικών και τις ειδικές υπηρεσίες που εργάζονται για ακριβώς αυτόν τον σκοπό, έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες εκπλήξεις”, δήλωσε με το χαρακτηριστικό χιούμορ του ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου μετά την σύνοδο κορυφής της G20. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα “κατάλαβε απολύτως τι συνέβη και γιατί, αφού και οι κινήσεις και οι στόχοι κάποιων είναι προφανείς”.

“Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Τουρκία ως αποτέλεσμα των εξελίξεων στη Συρία ήταν επίσης οφθαλμοφανή”, τόνισε με νόημα ο Ρώσος ηγέτης.

“Όλα αυτά τα παρατηρούσαμε με προσοχή και σε γενικές γραμμές οι κινήσεις αυτές δεν αποτελούν έκπληξη για μας”, δήλωσε ο Πούτιν.

Ράκα: Το κέντρο λαθρεμπορίου του κλεμμένου συριακού πετρελαίου ελέγχεται εδώ από το Ισλαμικό Κράτος:

Πιθανός ένας πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ράκα
Σε άρθρο τους από τον Ιούνιο, οι Financial Times υποστηρίζουν ότι τα συριακά στρατεύματα στην Ράκα δεν αποκλείεται να προκαλέσουν μια σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων στην “πρωτεύουσα των μαχητών ISIS”, όπως αποκαλεί την Ράκα η εφημερίδα. Οι Αμερικανοί θα στηρίζουν τους “στρατιώτες της αντιπολίτευσης” (sic), ενώ η Ρωσία θα στηρίζει τον συριακό στρατό. Οι δύο στρατοί, ενώ θα προελαύνουν προς την Ράκα, ίσως να διεξαγάγουν ταυτόχρονες επιχειρήσεις, προκειμένου να εισέλθουν και να καταλάβουν αυτή την στρατηγικής σημασίας πόλη.

Ωστόσο, o Μιχαήλ Αλεξάντροφ, κορυφαίος ειδικός στο Κέντρο Στρατιωτικών και Πολιτικών Σπουδών στο MGIMO, αμφιβάλλει για το εάν θα ακολουθήσουν τέτοια πορεία οι εξελίξεις. Αντιθέτως, ο ειδικός πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν αποκλείεται να προκαλέσουν μια προβοκάτσια, σκηνοθετώντας μια σύγκρουση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας και των Κούρδων. Δυνάμεις των έμμισθων τρομοκρατών της “αντιπολίτευσης”, οι οποίοι τελούν υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, μπορεί να επιτεθούν στον συριακό στρατό, αφού μεταμφιεστούν σε Κούρδους.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσει από τη Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, να πληρώσει πάνω από 2,4 δισ. δολάρια για το κλείσιμο της έρευνας σχετικά με τα προβληματικά ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια που πουλούσε η τράπεζα στο παρελθόν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Manager. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού, τo αμερικανικό υπουργείο αναμένεται να στείλει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Deutsche Bank ένα έγγραφο περίπου 100 σελίδων, στο οποίο θα σημειώνεται το ακριβές ποσό που θα πρέπει να πληρώσει.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκε σήμερα 3,6%, με τους χρηματιστές να εκφράζουν ανακούφιση ότι η Deutsche μπορεί να βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο αυτής της μακρόχρονης έρευνας. Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche, Τζον Κράιαν, δήλωσε πως ήλπιζε να κλείσει φέτος τις τέσσερις εναπομένουσες δικαστικές εκκρεμότητες της τράπεζας. Αυτές αφορούν την υπόθεση των ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, την κατηγορία για χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, την έρευνα για ύποπτες αγοραπωλησίες μετοχών στη Ρωσία και την καταγγελία για ξέπλυμα χρήματος.

Η Goldman Sachs, ανταγωνίστρια της Deutsche, συμφώνησε τον Απρίλιο να καταβάλει 5,06 δις δολάρια για να διευθετήσει τις καταγγελίες για παραπλάνηση επενδυτών που αγόρασαν ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο διακανονισμός αυτός περιελάμβανε το ποσό των 2,39 δις δολαρίων ως πρόστιμο, το ποσό των 1,8 δις δολαρίων για άλλες αποζημιώσεις - όπως για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που η αξία των στεγαστικών δανείων τους ήταν υψηλότερη από την αξία της περιουσίας τους - και 875 εκατ. δολάρια για να διευθετηθούν, μεταξύ άλλων, οι απαιτήσεις συνεταιριστικών και στεγαστικών τραπεζών.

Ο διακανονισμός της Deutsche θα περιλαμβάνει διαφορετικό κατάλογο αποδεκτών, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος, προσθέτοντας ότι η τράπεζα είχε διευθετήσει ήδη ορισμένες απαιτήσεις πριν από τρία χρόνια. Στα τέλη του 2013, η Deutsche είχε συμφωνήσει να καταβάλει 1,9 δις δολάρια για τον διακανονισμό καταγγελιών ότι εξαπάτησε τις μεγαλύτερες στεγαστικές αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae and Freddie Mac, που ελέγχονται από το κράτος, οι οποίες αγόρασαν ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, ύψους 14,2 δις δολαρίων, πριν από την κρίση του 2008.

Το δημοσίευμα του Manager αναφέρει ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απαιτεί από τη Deutsche να πληρώσει πρόστιμο μεγαλύτερο από τα 2,39 δις δολάρια που κατέβαλε η Goldman, αλλά το τελικό ποσό είναι ακόμη θέμα διαπραγμάτευσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Θανάσης Παπανδρόπουλος

Η κυρία Caroline Galacteros δεν είναι διόλου τυχαίο πρόσωπο στην χώρα της. Συνταγματάρχης στις Επιχειρησιακές Εφεδρείες του Γαλλικού Στρατού, δόκτωρ πολιτικής επιστήμης και διευθύντρια του γραφείου «στρατηγικών πληροφοριών» Planeting, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με θέματα πολέμου, τεχνολογίας και επικοινωνίας και έχει συγγράψει δύο σημαντικά βιβλία. Ασχολείται επίσης ενεργά με τις εξελίξεις στην Τουρκία και οι εκτιμήσεις της μόνον ζοφερές σκέψεις προκαλούν.

Μιλώντας έτσι στον ιστότοπο FigaroVox, η Γαλλίδα αναλύτρια επισημαίνει ότι στην γειτονική μας χώρα εξελίσσεται μία νέα και επικίνδυνη μορφή «εθνικο-ισλαμισμού», με κύριο και απρόβλεπτο εμπνευστή της τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Υπό την πυγμή του Ερντογάν, η Τουρκία εδώ και αρκετό καιρό ισλαμοποιείται με ριζοσπαστικό τρόπο, απομακρύνεται από την Δύση και τρέφει αυτοκρατορικά οθωμανικά όνειρα, τα οποία σε κάποια φάση θα συγκρουσθούν με τις ευρωπαϊκές θέσεις για την δημοκρατία και τον κόσμο», τονίζει η C.Galacteros.

«Οι λαϊκές συγκεντρώσεις που προκαλεί ο Ερντογάν θυμίζουν άλλες εποχές. Θέτουν όμως και ερωτήματα. Ποιος προκάλεσε το πραξικόπημα; Δεν αποκλείω να είναι ο ίδιος ο Ερντογάν. Πρόκειται για μία πολύ πετυχημένη επιχείρηση που τού επιτρέπει να ξεριζώσει ό,τι απομένει από τον κεμαλισμό και τους προστάτες της δημοκρατίας στην Τουρκία. Παράλληλα, καταφέρνει σοβαρά πλήγματα και στο ανταγωνιστικό ισλαμικό κίνημα του Γκιουλέν, το οποίο επηρεάζει την δυτικότροπη και φιλο-ατλαντική Τουρκία. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, δηλαδή. Μοναδική ευκαιρία για να γίνουν μαζικές εκκαθαρίσεις στην δικαιοσύνη, στον στρατό, στην εκπαίδευση, στα μέσα ενημέρωσης και στην οικονομία», προσθέτει η Γαλλίδα ειδικός.

«Ας το καταλάβουμε. Υπό την πυγμή ενός πραγματικού δικτάτορα, η Τουρκία αυτονομείται ριζικά και μόνιμα από την Δύση και ξαναζεί το οθωμανικό της όνειρο. Δυστυχώς δε, μία ολόκληρη κοινωνία πιστεύει ότι ο Ερντογάν είναι ο σωτήρας της δημοκρατίας. Ας το πάρουμε χαμπάρι, στην Τουρκία κάθε δημοκρατικός θεσμός ισοπεδώνεται και τα όποια στηρίγματά του ξεριζώνονται. Πρόκειται για μία μαζική νίκη των Αδελφών Μουσουλμάνων (από τους οποίους ξεπήδησε και το κόμμα του προέδρου Ερντογάν), μέσα από την οποία μεσοπρόθεσμα θα κληθούν οι μουσουλμάνοι της περιοχής και της Ευρώπης να δράσουν. Μετά την αποτυχία τους στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι βρήκαν στο πρόσωπο του Ερντογάν έναν νέο “ηγέτη” τους, τον οποίο θα πιέσουν να μετατρέψει την Τουρκία σε πόλο έλξης αυτής της διεθνούς αδελφότητας», υπογραμμίζει η Caroline Galecteros.

Κατά την Γαλλίδα σύμβουλο στρατηγικής, η «νέα Τουρκία» που επικαλείται ο Τούρκος πρόεδρος είναι παρούσα και, μέσα από την ανάπτυξη μίας αντιδυτικής υστερίας στο εσωτερικό της, θα αναζητήσει οδούς αναβίωσης του οθωμανικού status στην ευρύτερη δυνατή περιοχή. Όσο για τις τουρκικές οικονομικές ελίτ, θα τα βρουν με το νέο καθεστώς, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. «Ο Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε. Τα τελευταία πιόνια του έπεσαν στην παγίδα ενός θριαμβευτικού ισλαμισμού –και αυτό είναι ένα πολύ κακό νέο. Ο Ερντογάν οικοδομεί έναν εθνικο-ισλαμισμό με νέες αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, και θα είναι σε κάποια φάση αποφασισμένος να έλθει σε μετωπική σύγκρουση με την Ευρώπη».

Μία Ευρώπη που όχι μόνον δεν κατάλαβε το παιχνίδι του Τούρκου προέδρου (τον οποίο θέλησε και να εντάξει στους κόλπους της), αλλά πριν λίγα χρόνια, στο όνομα της ενσωμάτωσης της Άγκυρας στους ευρωπαϊκούς πολιτικούς κανόνες, στέρησε από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας (MGK) την δυνατότητα να προστατεύει τον λαϊκό χαρακτήρα της εξουσίας από τις θρησκευτικές υποτροπές των τότε «συμμάχων» Ερντογάν και Γκιουλέν. «Δεν καταλάβαμε τίποτα από την πολιτική πραγματικότητα της Τουρκίας και την σταθερή διείσδυση του ισλαμισμού στις διάφορες αρθρώσεις της … Τελικά δε, ήλθαν και οι διακηρύξεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία άνοιξε τον δρόμο στους εκβιασμούς του “Σουλτάνου”», λέει η Γαλλίδα αναλύτρια.

Με αφετηρία αυτά που προηγούνται, αλλά και μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην τουρκική διπλωματική και πολιτική σκηνή, ρωτήσαμε την Caroline Galacteros πώς βλέπει τις νέες ρωσο-τουρκικές επαφές.

«Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να επισημάνω ότι η ρωσική “κυρίαρχη δημοκρατία” δεν έχει καμία σχέση με τον τουρκικό αυταρχισμό και την αδυσώπητη υφαρπαγή εξουσιών που πραγματοποιεί ο Ερντογάν στο όνομα του ισλαμισμού. Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει μία δουλοπρεπή αφοσίωση στον ίδιο, γεγονός που έρχεται σε πλήρη διάσταση με τις ρωσικές αντιλήψεις. Από ιστορικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής και πολιτικής πλευράς, η Ρωσία είναι μέρος της Ευρώπης. Υπό αυτή την έννοια, η φιλοδοξία της έγκειται στην διατήρηση του “στρατηγικού βάθους” της, το οποίο είναι ταυτοχρόνως τόσον πολιτιστικό όσο και στρατιωτικό. Στο μέτρο λοιπόν που η Ευρώπη και γενικότερα η Δύση είναι “μη φιλικές” απέναντί της, η ρωσική πλευρά θα αναζητεί στηρίγματα τέτοια ώστε να μπορεί να διατηρεί τις σφαίρες επιρροής της. Στο πλαίσιο αυτό, αναδυόμενες δυνάμεις, όπως η Κίνα για παράδειγμα, εξυπηρετούν τους ρωσικούς σχεδιασμούς, αλλά απέχουν από τού να έχουν οριστικό χαρακτήρα.

»Ο Ερντογάν εξ ανάγκης προσεγγίζει την Ρωσία και αυτό ο Βλαδίμηρος Πούτιν το γνωρίζει. Θα συμβάλει στο να εκβιάσει ο Τούρκος πρόεδρος την Δύση, αλλά κατά την εκτίμησή μου δεν θα πάει πιο μακριά. Το πραγματικό πρόβλημα έτσι δεν είναι αυτό των ρωσο-τουρκικών σχέσεων, αλλά η εξέλιξη του εθνικο-ισλαμισμού στην Τουρκία σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη. Είναι καιρός οι ελίτ να ξυπνήσουν στις χώρες μας».

Όντως, οι εξελίξεις στην Τουρκία μετατρέπουν την ευρύτερη περιοχή μας σε κινούμενη άμμο. Και το ερώτημα που έρχεται στο προσκήνιο είναι ποιοι παράγοντες του πολιτικού φάσματος μπορούν και διαθέτουν τους κατάλληλους ώμους για να σηκώσουν νέα γεωπολιτικά βάρη και να υπερβούν τις πιθανές συνέπειες που θα προκύψουν. Ποιες εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν, προπαντός κοινή συναίνεση, απέναντι σε μία παρόξυνση κρίσεων που θα ανέκυπταν από την επιδεινούμενη περιφερειακή ρευστότητα;

Ευχή μας είναι να υπάρχουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Γιατί αν δεν υπάρχουν απαντήσεις, τότε υπάρχει κενό –άρα, μηδενική προοπτική. Και αυτό είναι μείζον πρόβλημα.

Πηγή "Ελεύθερη Ζώνη"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δήλωση της βουλευτού Β΄ Αθηνών κυρίας Σοφίας Βούλτεψη για την εξώδικη πρόσκληση στην εφημερίδα «Αυγή» και ταυτόχρονη προειδοποίηση τερματισμού ανοχής προς όλους…

Φθάσαμε δυστυχώς στην εποχή που στην πολιτική ζωή του τόπου μας φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης της προσβολής, έστειλα σήμερα στην εφημερίδα «Αυγή» εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση, καλώντας τους υπευθύνους της να ανακαλέσουν ρητά και ανεπιφύλακτα τα σε βάρος μου ψευδή, συκοφαντικά και προσβλητικά δημοσιεύματα, δια των οποίων ξεκάθαρα διαστρεβλώθηκαν δηλώσεις μου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Η εξώδικη πρόσκληση κοινοποιήθηκε στον Παναγιώτη Ρήγα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερθεμάτισε σε αυτά τα συκοφαντικά ψεύδη.

Πλέον, όσοι σκαπανείς του ψεύδους και της διαστρέβλωσης, όσο υψηλά και αν ευρίσκονται, διανοηθούν να αμφισβητήσουν την προσήλωσή μου στα δημοκρατικά ιδεώδη, θα οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ολόκληρο το εξώδικο της κυρίας Βούλτεψη στην εφημερίδα "Αυγή"

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ
(παρ.5 του άρθρου μόνου του ν.1178/1981, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

Σοφίας Βούλτεψη του Ιωάννη, βουλευτού, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Κορίνθου αρ.26

ΠΡΟΣ/ ΚΑΤΑ
1.του Εκδοτικού και Δημοσιογραφικού Οργανισμού Α.Ε. “Η ΑΥΓΗ”, ιδιοκτήτρια της καθημερινής εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αγίου Κωνσταντίνου αρ.12, κι εκπροσωπείται νόμιμα
2.του Κωστή Νικολακάκου, Διευθυντή της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”, κατοίκου ομοίως ως άνω
3.του Γιώργου Μελιγγώνη, δημοσιογράφου της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”,, κατοίκου ομοίως ως άνω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ
τον Παναγιώτη Ρήγα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, κάτοικο Αθηνών, Πλατεία Ελευθερίας αρ.1

-----------.-------------

1. Στις 2-9-2016 διαπράχθηκε εις βάρος μου, μία πρωτοφανής δημοσιογραφική αθλιότητα, όταν ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα της εφημερίδας σας, με παρουσίασαν ως δήθεν προσδίδουσα δημοκρατικά χαρακτηριστικά στη χούντα των συνταγματαρχών. Δυστυχώς, εξ αφορμής των δημοσιευμάτων αυτών ακολούθησαν κι άλλα παρόμοια από διαφορετικά μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) με αναπόφευκτη συνέπεια η σπίλωση του ονόματός μου να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πριν αναφερθώ ειδικότερα, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω εν συντομία ότι είμαι κόρη του αείμνηστου, Γιάννη Βούλτεψη, διακεκριμένου δημοσιογράφου, αντιστασιακού στις τάξεις του ΕΛΑΣ, αλλά και συντάκτη της εφημερίδας σας από τον Μάρτιο του 1953 μέχρι τη νύχτα της 21ης Απριλίου 1967. Γνωρίζετε επίσης ότι ο πατέρας μου υπήρξε εκ των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν τις δραματικές συνθήκες της δολοφονίας του συνεργαζόμενου τότε με την ΕΔΑ βουλευτή, Γρηγόρη Λαμπράκη, προσφέροντας τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία της εφημερίδας σας από ιδρύσεώς της. Τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με το Α΄ δημοσιογραφικό βραβείο Ελευθεροτυπίας που του απονεμήθηκε απ΄ όλους τους αρχισυντάκτες των ημερήσιων τότε εφημερίδων, καθώς και με το βραβείο «ΛΙΤΙΝΑ» του Ιδρύματος Μπότση για την αντιστασιακή του δράση ως αντάρτης του ΕΛΑΣ κατά των φασιστών και των ναζιστών. Κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών, κυνηγημένος από το καθεστώς κατέφυγε στη Ρώμη, όπου παρέμεινε αυτοεξόριστος για επτά έτη. Θα ήταν παράλειψη να μην γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του πατέρα μου με το σύμβολο της αντίστασης κατά των συνταγματαρχών, τον Αλέξανδρο Παναγούλη, με τον οποίο συνδέθηκε μετά την αποφυλάκισή του τελευταίου και τη φυγή του στην Ιταλία, και από τον οποίο μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας πήρε συνεντεύξεις, ενώ στη συνέχεια συνέγραψε δύο βιβλία για τη ζωή και την αντιστασιακή του δράση.

Εκτός, όμως, από τον πατέρα μου, τόσο εγώ, όσο και η μητέρα μου, υπέστημεν διωγμούς κατά την ίδια περίοδο. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι τότε είχε διαταχθεί για προφανείς λόγους ο συνδικαλιστικός φορέας και ο ασφαλιστικός οργανισμός των δημοσιογράφων να μας διαγράψουν από τα μητρώα τους, με αποτέλεσμα να στερηθούμε ακόμα και αυτής της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η μητέρα μου, που αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας (είχε μόνο ένα νεφρό), όπως κι εγώ, νοσηλευόμασταν κρυφά σε ιδιωτικές κλινικές με την συνδρομή του αείμνηστου αρχιάτρου του ΕΔΟΕΑΠ, Β. Σπανού, ενώ για το θέμα αυτό (της απαγόρευσης παροχής ιατρικής βοήθειας) υπήρξε διεθνής κατακραυγή. Στην ηλικία των 11 ετών είχα το «προνόμιο» να νιώσω στην πλάτη μου την κάνη του περιστρόφου ενός εκ των αστυνομικών που εισέβαλαν στο σπίτι μας, διωκτών του πατέρα μου, με επικεφαλής τον αξιωματικό Τοτόμη, να ξυλοκοπηθώ έξω από τη Νομική Σχολή το 1973 ως μέλος του μαθητικού κινήματος, και να βρίσκομαι εντός του Πολυτεχνείου μέχρι την εισβολή των τανκς.

Η προσωπική, δημοσιογραφική και πολιτική, διαδρομή μου χαρακτηρίζεται από την αταλάντευτη προσήλωση μου στις δημοκρατικές αξίες και τις φιλελεύθερες αρχές. Μέχρι σήμερα κανείς δεν διατύπωσε ή έστω υπαινίχθηκε κάτι διαφορετικό για το πρόσωπό μου, παρά το ότι είμαι μία μάχιμη πολιτικός, που δεν διστάζω να συγκρουστώ πολιτικά και ιδεολογικά με τους εκπροσώπους άλλων κομμάτων και χώρων. Θα ήθελα ακόμα να σας υπενθυμίσω ότι ο Σύλλογος Φυλακισθέντων- Εξορισθέντων Αντιστασιακών με ευχαρίστησε δημοσίως για την πρωτοβουλία μου να εκδοθούν γραμματόσημα από τα ΕΛΤΑ που απεικονίζουν τις μορφές των σημαντικότερων αντιστασιακών, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έχω αρθρογραφήσει για την μαύρη περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών (βλ. περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ της πρώτης μεταδικτατορικής περιόδου κλπ). Για τη στάση μου αυτή, έχω στοχοποιηθεί από τον ακροδεξιό χώρο, και το φιλοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν είναι λίγες οι φορές που μου επιτέθηκε.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν γεγονότα αδιαμφισβήτητα, τα γνωρίζετε πολύ καλά, και σίγουρα δείχνουν πώς αντιμετωπιστήκαμε και ποια ήταν η σχέση μας με την χούντα των συνταγματαρχών.

2. Αφορμή για την ανοίκεια, απρόκλητη και συκοφαντική επίθεση της εφημερίδας σας στάθηκε μία ραδιοφωνική μου συνέντευξη. Συγκεκριμένα, την 1-9-2016, κλήθηκα να δώσω συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ» και το δημοσιογράφο, Νίκο Στραβελάκη, στο σταθμό REAL FM για θέματα πολιτικής επικαιρότητας και συγκεκριμένα για το ζήτημα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Το ακριβές απομαγνητοφωνημένο της συγκεκριμένης συνέντευξης έχει ως ακολούθως:

«ΣΤΡΑΒ: κα Βούλτεψη καλό απόγευμα
ΒΟΥΛΤ: Καλό απόγευμα και σε σας και στους ακροατές σας κε Στραβελάκη
ΣΤΡΑΒ: Να είσαστε καλά. Θέλω να ρωτήσω αν η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει την άποψή της σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες γιατί ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί. Θα ακυρώσετε τον διαγωνισμό; Θα σεβαστείτε τις 4 άδειες; Θα δώσετε και άλλες; Θα πάρετε πίσω τις 4 άδειες; Τι θα κάνετε τελικά;
ΒΟΥΛΤ: κ. Στραβελάκη νομίζω ότι η θέση της ΝΔ υπήρξε ξεκάθαρη και σαφής από την αρχή.
ΣΤΡΑΒ: ε μην το λέτε…
ΒΟΥΛΤ: όχι, ξεκάθαρη και σαφής. Δηλαδή η ΝΔ αυτό που ήθελε πάντα ήταν αυτά τα ζητήματα να ανατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο, η ανεξάρτητη αρχή που θα ασχολείται, που ασχολείται με ζητήματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου
ΣΤΡΑΒ: Και σε αυτό λέει η κυβέρνηση δεν συναινέσατε στην συγκρότησή του και γι’ αυτό φτάσαμε εκεί.
ΒΟΥΛΤ: Αυτό είναι μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης το οποίο προστίθεται στην διαστρωμάτωση των ψεμάτων της διότι εμείς ζητήσαμε – ήμουνα αρμόδια Υπουργός το ’14 – να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ζητώντας τους να προτείνουν πρόσωπα που θα ψηφίζονταν, που θα μπορούσαν να ψηφιστούν - γιατί το Σύνταγμα λέει 4/5 από την Βουλή, έτσι - και εκείνοι είπαν ότι δεν πρόκειται να προτείνουν τίποτε και τον Θεό τον ίδιο να προτείνουμε. Μιλούσαν δηλαδή με τους όρους που μίλησαν και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
ΣΤΡΑΒ: Ναι και όταν άλλαξε η κυβέρνηση, μετά εσείς δεν συμπράξατε.
ΒΟΥΛΤ: Μετά έφεραν ονόματα μόνο που προέρχονταν από τον δικό τους χώρο. Αυτό δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Προβλέπεται συναίνεση, δηλαδή έκαναν ό,τι μπορούσαν κ. Στραβελάκη για να μην υπάρχει το ΕΣΡ. Σκοπός τους δεν ήταν να συσταθεί το ΕΣΡ. Ο σκοπός τους ήταν να μην συσταθεί το ΕΣΡ, ώστε να μπορεί ο Υπουργός να κάνει τον καναλάρχη. Διότι αν ήταν να συσταθεί δεν θα έφερναν 11 προτάσεις και οι 11 από τον Σύριζα. Πώς θα γίνει αυτό; Έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό σε ανεξάρτητες αρχές; Γίνονται κάποιες συμφωνίες και λένε μάλιστα, είστε πρώτο κόμμα, θα έχετε περισσότερους, θα έχετε τον Πρόεδρο, αλλά θα υπάρχει μία συμφωνία στα πρόσωπα. Θα είναι αποδεκτά από όλους. Το 4/5 που υπάρχει στο Σύνταγμα, αυτόν τον σκοπό έχει. Να μπαίνουν πρόσωπα που είναι σεβαστά από όλες τις παρατάξεις ή τουλάχιστον τις περισσότερες.
ΣΤΡΑΒ: Ωραία! Δεν υπήρξε λοιπόν συμφωνία για το Ραδιοτηλεοπτικό, φτάσαμε σε αυτόν τον νόμο. Πάμε τώρα στην θέση της ΝΔ.
ΒΟΥΛΤ: Λοιπόν, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Εμείς…
ΣΤΡΑΒ: Λέτε εσείς…
ΒΟΥΛΤ: … δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξουμε μαύρο και αυτά που λένε τα παραμύθια για τα μαύρα θα αποδείξουνε ότι είναι οι καλύτεροι διάδοχοι των δικτατορικών καθεστώτων που πέρασαν από την χώρα και από αλλού. Εμείς δεν πρόκειται να ρίξουμε μαύρο σε κανέναν, θα δώσουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το ψηφιακό φάσμα από όσο το δυνατόν περισσότερους γιατί εμείς θέλουμε Δημοκρατία άρα θέλουμε και την κριτική και δεν θέλουμε να ελέγχουμε
ΣΤΡΑΒ: Μια στιγμή. Χθες στελέχη σας έλεγαν όλα από το μηδέν. Όλα από το μηδέν τι σημαίνει; Δεν σημαίνει ότι θα πάρετε πίσω τις 4 άδειες;
ΒΟΥΛΤ: Σας είπα ξεκάθαρα ποια είναι η γνώμη μας. Δεν, εμείς ούτε παίρνουμε, ούτε δίνουμε. Η κυβέρνηση ούτε παίρνει, ούτε δίνει
ΣΤΡΑΒ: Άρα θα σεβαστείτε τις 4 άδειες;
ΒΟΥΛΤ: υπάρχει ΕΣΡ
ΣΤΡΑΒ: Ναι ναι
ΒΟΥΛΤ: υπάρχει ΕΣΡ
ΣΤΡΑΒ: Θα σεβαστείτε…
ΒΟΥΛΤ: Τελείωσε! Το ΕΣΡ αποφασίζει. Όποιος έχει νόμιμα… η έννοια της νομιμότητας δεν βασίζεται σε αυτά που λέει η κα Γεροβασίλη. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεται το Σύνταγμα και οι κανόνες τις ΕΕ. Πουθενά στην ΕΕ κυβέρνηση δεν ασχολείται με αυτά τα ζητήματα. Δεν υπάρχει αυτό.
ΣΤΡΑΒ: Επειδή επίκειται απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το αν είναι συνταγματικός ο νόμος, αν…
ΒΟΥΛΤ: Αυτά είναι τώρα θέματα… δεν κρίνω εγώ δικαστικές αποφάσεις
ΣΤΡΑΒ: Όχι όχι άλλο λέω. Αν ο νόμος κριθεί συνταγματικός και η ΝΔ έρθει στα πράγματα σε έξι μήνες ή σε έξι χρόνια…
ΒΟΥΛΤ: Μα δεν είναι θέμα…
ΣΤΡΑΒ: η ΝΔ θα σεβαστεί τις 4 άδειες;
ΒΟΥΛΤ: Δεν είναι μόνο θέμα συνταγματικού. Είναι θέμα τι θέλουμε. Εμείς είμαστε πραγματικοί δημοκράτες και δεν θέλουμε να αναμιγνυόμαστε ως κυβέρνηση σε θέματα του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
ΣΤΡΑΒ: Άρα τι θα κάνετε; Θα πείτε στο Ραδιοτηλεοπτικό να κρίνει αν οι άδειες νόμιμες;
ΒΟΥΛΤ: Το Ραδιοτηλεοπτικό θα τα κανονίσει όλα αυτά. Εμείς δεν έχουμε τέτοια ανάμιξη. Από κει και πέρα το κράτος, οι κυβερνήσεις βάζουν κανόνες και … ακούστε να δείτε, μη μας πει αύριο ο κος Παππάς ότι… Θα λογοδοτήσει για αυτά που κάνει τώρα ο κος Παππάς. Μη μας πει πήρα τόσα χρήματα από τους καναλάρχες για να παραμυθιάσει τον λαό γιατί τότε πρέπει να μας πει όσο διάστημα εκείνος ως Υπουργός Επικρατείας ησχολείτο το τι ισοτονικά γεύματα θα φάνε οι καναλαρχες, που γι’ αυτόν είναι άλλοτε διαπλεκόμενοι και άλλοτε καλοί, θα μας πει τι έκανε όταν την ίδια μέρα ακριβώς, είχαμε πτώση των εξαγωγών μας 8,1% και πέσαμε κάτω από τα 12 δις το χαμηλότερο νούμερο από το 2012…
ΣΤΡΑΒ: Μη φύγουμε. Μια στιγμή, θα μου τα πείτε τα υπόλοιπα.
ΒΟΥΛΤ: Θα μας πει ο κος Παππας…
ΣΤΡΑΒ: Έχουμε μείνει στο ότι…
ΒΟΥΛΤ: Ακούστε με. Θα μας πει ο κος Παππάς πόσα έχασε από τις εξαγωγές.
ΣΤΡΑΒ: Ναι. Τώρα, εσείς…
ΒΟΥΛΤ: Και θα βάλει το νουμεράκι που πήρε από τους καναλάρχες δίπλα στο νουμεράκι που έχασε το ΑΕΠ μας από τις εξαγωγές. Και τότε θα λογοδοτήσει.
ΣΤΡΑΒ: κα Βούλτεψη, εσείς είπατε ότι το Ραδιοτηλεοπτικό όταν και αν γίνετε κυβέρνηση θα αποφασίσει αν είναι νόμιμη η διαδικασία, τι θα γίνει με τις 4 άδειες ή με άλλες που θα δοθούν. Εσείς…
ΒΟΥΛΤ: Όχι «άλλες». Θα δοθούν. Ακούστε: Το σήμα είναι ψηφιακό και αυτά που λένε είναι παραμύθια.
ΣΤΡΑΒ: Εσείς, ως κόμμα, σήμερα δεν έχετε θέση; Θα περιμένετε όταν γίνετε να συγκροτήσετε το ραδιοτηλεοπτικό να αποφασίσουν…
ΒΟΥΛΤ: Η θέση μας είναι αυτή!
ΣΤΡΑΒ: Ποια είναι; Ότι ΘΑ αποφασίσει το ραδιοτηλεοπτικό;
ΒΟΥΛΤ: Ανεξάρτητη αρχή αποφασίζει για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Αυτή είναι η θέση μας. Ξεκάθαρη. Από κει και πέρα, αν η μελλοντική Βουλή, η μελλοντική κυβέρνηση αποφασίσει να βάλει κάποιους κανόνες, μπορούσε να τους βάλει και αυτούς. Δεν ήταν ανάγκη να τους…
ΣΤΡΑΒ: Πάντως έχω στα χέρια μου προηγούμενες δηλώσεις στελεχών σας που λένε άλλα. Δεν λένε το ραδιοτηλεοπτικό. Λένε «η διαδικασία θα γίνει από το μηδέν».
ΒΟΥΛΤ: Αφού η θέση της ΝΔ από την αρχή ήταν το ΕΣΡ.
ΣΤΡΑΒ: «Η διαδικασία θα γίνει από το μηδέν». Δεν προκαταλαμβάνει το Ραδιοτηλεοπτικό;
ΒΟΥΛΤ: Εμένα δεν μου τηλεφωνήσατε για να μου πείτε τι λέει κάποιος, γιατί δεν την έχω μπροστά μου αυτή τη δήλωση. Εγώ ξέρετε τι δηλώσεις έχω μπροστά μου κ. Στραβελάκη; Τις δηλώσεις του Παττακού ως Υπεύθυνου Τύπου της δικτατορίας. Αν τις πάρετε και τις βάλετε δίπλα στις σημερινές δηλώσεις, θα πάθετε τέτοιο σοκ! Τα ίδια ακριβώς. «Το παλιό κάνει τους τελευταίους του σπασμούς», «Πολεμάμε τα συμφέροντα». Τα ίδια ακριβώς που έλεγε η χούντα για να κοιμίζει τον λαό. Γιατί τα λέει αυτά; Γιατί κόβονται αύριο οι επικουρικές συντάξεις; Γιατί τα λέει;
ΣΤΡΑΒ: Πάντως το ‘χετε ξαναπεί στην εκπομπή μου. Όποτε μιλάμε και μιλάτε στον Real fm συγκρίνετε την κυβέρνηση…
ΒΟΥΛΤ: Όχι, όχι! Παντού! Παντού.
ΣΤΡΑΒ: …που είναι δημοκρατικά εκλεγμένη και έχει την ψήφο των πολιτών…
ΒΟΥΛΤ: Μα είναι ίδιοι.
ΣΤΡΑΒ: …με την χούντα
ΒΟΥΛΤ: Α και ο Παττακός… Α, ο Παττακός είχε πει το καλύτερο και ο Παπαδόπουλος…
ΣΤΡΑΒ: Και τι ήταν ο Παττακός; Δημοκρατικά εκλεγμένος;
ΒΟΥΛΤ: … «είμαστε ψηφισμένοι από τον λαό». Γιατί είχε κάνει εκείνο το δημοψήφισμα…
ΣΤΡΑΒ: Ελάτε τώρα. Συγκρίνετε…
ΒΟΥΛΤ: Αλήθεια σας λέω
ΣΤΡΑΒ: Συμμετείχατε στις εκλογές.
ΒΟΥΛΤ: Μα αλήθεια σας λέω…
ΣΤΡΑΒ: Είχατε ένσταση για τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας;
ΒΟΥΛΤ: Ακούστε να δείτε, λυπάμαι να πω…
ΣΤΡΑΒ: Δεν έχει δώσει την ψήφο του ο λαός για να εκλεγεί ο Σύριζα;
ΒΟΥΛΤ: Ναι ναι, έχει δώσει την ψήφο του. Ναι, ναι
ΣΤΡΑΒ: Δεν έχει πλειοψηφία στην Βουλή;
ΒΟΥΛΤ: Άρα ο λαός του αρέσει που του κόβονται οι επικουρικές!
ΣΤΡΑΒ: Αυτό είναι άλλο. Άλλο αυτό και άλλο ότι είναι χούντα η κυβέρνηση.
ΒΟΥΛΤ: Εγώ σας λέω ότι οι κινήσεις τους να περιορίζουν τα μέσα ενημέρωσης και οι δηλώσεις τους και σας έδωσα παραδείγματα «το παλιό σπαρταράει, κάνει τους τελευταίους του σπασμούς» έλεγε η δικτατορία, είναι ίδιες. Αν εσείς τώρα θέλετε να μου πείτε ότι δεν είναι ίδιες, δεν γίνεται. Να μου πείτε ότι κακώς μου φέρνει στο νου, ε εμένα αυτό μου φέρνει στο νου. Τι να κάνω κ. Στραβελάκη; Ελευθερία της γνώμης…
ΣΤΡΑΒ: Ναι αλλά η κυβέρνηση λέει ότι η ΝΔ όταν κυβερνούσε δεν έδινε ποτέ άδειες, έσερνε αυτήν την κατάσταση προσωρινών αδειών…
ΒΟΥΛΤ: Ναι, να σας απαντήσω και σε αυτό
ΣΤΡΑΒ: … για να κρατάει στο χέρι τους καναλάρχες και να παίζει τα παιχνίδια της.
ΒΟΥΛΤ: Αυτό είναι πολύ μεγάλο ψέμα και θα σας απαντήσω εν τάχει.
ΣΤΡΑΒ: Πείτε μου
ΒΟΥΛΤ: Το 2011 υπήρχαν ακόμη οι αναλογικές άδειες οι οποίες πράγματι επειδή ήταν σε σπάνι, δηλαδή ήταν σπάνιο αγαθό, το ρύθμιζε το κράτος. To 2011 ήρθε η ΕΕ και είπε θα περάσετε στο ψηφιακό σήμα ώστε να μην χρειάζεται να υπάρχει σπάνις και να λέμε ποιος έχει και ποιος δεν έχει και για να υπάρχουν πολλά μέσα ενημέρωσης. Για διάστημα, μεσοδιάστημα, τα κανάλια υποχρεώθηκαν να έχουν και αναλογικό σήμα και ψηφιακό. Μέχρι το 2014 που ήρθε ο Σύριζα να μας σώσει και έχει καταστραφεί το σύμπαν, σιγά σιγά επέστρεφαν όλοι τα αναλογικά τους σήματα στο Κράτος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αναλογική συχνότητα στα χέρια κανενός, άρα δεν υπάρχει ζήτημα ρύθμισης.
ΣΤΡΑΒ: Άδειες είχατε δώσει κα Βούλτεψη;
ΒΟΥΛΤ: Δεν χρειάζονται άδειες. Δεν υπάρχει η έννοια της αδείας με την έννοια που το λέγαμε όταν είχε σπάνι. Δεν υπάρχει. Ακούστε, αυτήν την πλάνη…
ΣΤΡΑΒ: Δηλαδή δεν λειτουργούν με προσωρινό καθεστώς αυτή τη στιγμή οι τηλεοπτικοί σταθμοί;
ΒΟΥΛΤ: Ακούστε, το ’14 στο τέλος επρόκειτο να βεβαιωθεί ότι έχουν επιστραφεί όλες οι άδειες…
ΣΤΡΑΒ: Επρόκειτο να
ΒΟΥΛΤ: Ε ναι, αφού έγιναν εκλογές, τι να κάνω εγώ; Εγώ ήμουνα Υπουργός.
ΣΤΡΑΒ: Ναι αλλά φτάσαμε στο ’14. Εσείς αμφισβητείτε…
ΒΟΥΛΤ: Μα τότε έληγε η οδηγία. Κ. Στραβελάκη…
ΣΤΡΑΒ: …ότι τόσα χρόνια όποιος ήθελε έπαιρνε ένα κανάλι και έλεγε το ονομάζω Β , Γ, Δ και έβγαινε στον αέρα;
ΒΟΥΛΤ: Ακούστε με, έπρεπε να επιστραφούν οι αναλογικές άδειες μεταξύ του ’11 και του ’14. Το ’14 που αποφάσισε να μας σώσει ο Σύριζα επεστράφησαν όλες. Δεν υπάρχει λοιπόν η έννοια της αδείας.
ΣΤΡΑΒ: Κα Βούλτεψη ξέρετε πόσα είναι τα κανάλια στην Digea αυτήν τη στιγμή μαζί με τα κρατικά; Καμμιά τριανταριά.
ΒΟΥΛΤ: Ναι, γιατί;
ΣΤΡΑΒ: Εγώ είμαι ο πρώτος που λέω, όχι τέσσερις. Να ρυθμίσει η αγορά! Αλλά από το 4 έως το 30 υπάρχει και μία διαφορά
ΒΟΥΛΤ: Όχι δεν θα το ρυθμίσω εγώ κ. Στραβελάκη, ούτε εσείς. Όμως δεν θέλετε να το καταλάβετε και το καταλαβαίνω αυτό γιατί έχει γίνει τόσο μεγάλη προπαγάνδα που λέτε ότι «και σεις δεν ρυθμίσατε». Όχι, ρυθμίσαμε. Περάσαμε στο ψηφιακό σήμα, κάναμε διαγωνισμούς, κάναμε όλα όσα έπρεπε, έγιναν όλα τα βήματα που είπε η ΕΕ και είχαμε φτάσει στο τέλος του ’14, που πλέον είμασταν σε απόλυτα ψηφιακό σήμα και το μόνο που έπρεπε να γίνει ήταν το ΕΣΡ να βάζει κριτήρια – βέβαια άμα θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, μπορεί, και να το πάει στο ΕΣΡ – να βάζει κριτήρια για το ποιος… να μην είναι ξέρω γω ένας του κοινού ποινικού δικαίου ή δεν ξέρω τι, τέτοια πράγματα… Δεν υπάρχει η έννοια της άδειας. Αυτό που λένε 27 χρόνια που έχει περάσει ως προπαγάνδα είναι ψέμα. Από το ’11 ως το ’14 αυτά είχαν ρυθμιστεί και είχαμε βάλει τάξη απόλυτη. Όμως σας καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο μεγάλη η επανάληψη - ξέρετε ο Γκέμπελς έλεγε ότι όταν το επαναλαμβάνεις ένα πράγμα πολλές φορές, πλέον το ψέμα θεωρείται αλήθεια.
ΣΤΡΑΒ: Ναι, και τώρα η κυβέρνηση αυτό που λέει…
ΒΟΥΛΤ: Λέει ψέματα
ΣΤΡΑΒ: …«Τώρα που τακτοποιούμε τον τηλεοπτικό χάρτη…
ΒΟΥΛΤ: Δεν έχει τηλεοπτικό χάρτη, δεν έχει
ΣΤΡΑΒ: … θα πάει σπίτι του – ακούστε - θα πάει σπίτι του το παρακράτος της διαπλοκής. Θα πάει πιστεύετε;
ΒΟΥΛΤ: Ναι ναι, ό,τι έλεγε ο Παττακός
ΣΤΡΑΒ: Θα πάει;
ΒΟΥΛΤ: Όχι, σας λέω. Ό,τι έλεγε. Ποιο θα πάει καλέ; Αυτοί δεν μπορούν να μοιράσουνε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τη διαπλοκή θα χτυπήσουνε; Αυτοί δεν μπορούνε να φτιάξουνε νόμο για το πώς θα βγαίνουν τα διαβατήρια και μου λέτε εσείς…
ΣΤΡΑΒ: Πάντως, ο βασικός μέτοχος επί ΝΔ εισήχθη
ΒΟΥΛΤ: Ο βασικός μέτοχος, ακούστε με μισό λεπτό…
ΣΤΡΑΒ: Για νταβατζήδες, ο Καραμανλής μιλούσε…
ΒΟΥΛΤ: Πάλι το ίδιο λέτε; Βλέπετε; Ήταν αναλογικό το σήμα σας λέω. Ήταν λίγα τα
ΣΤΡΑΒ: Ποιο σήμα; Για νταβατζήδες σας λέω εγώ τώρα…
ΒΟΥΛΤ: Μα τι νταβατζήδες τώρα; Μισό λεπτό…
ΣΤΡΑΒ: Δεν ξέρω… ο Κώστας Καραμανλής τους έλεγε.
ΒΟΥΛΤ: Ναι, αλλά όμως αυτό είχε να κάνει… δεν είχε να κάνει με το αν έχεις πολλά ή λίγα κανάλια. Έχει να κάνει με την ποιότητα αυτών που λειτουργούν - τα πάντα στη χώρα - πολύ περισσότερο την ενημέρωση. Εδώ βάζει καμία τάξη στην ποιότητα, ο κος Τσίπρας; Ή όποιος λέει ο κος Παππάς ανάμεσα στην άδεια και αυτό είναι το πορτοφόλι. Δηλαδή όποιος έχει πολλά λεφτά. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο τον κο Παππά. Έτσι δεν είναι; Που είναι η ποιότητα; Εμείς όταν μιλάγαμε για νταβατζήδες - ο Καραμανλής - μιλούσε… δεν μιλούσε μόνο για τα άλλα στοιχεία, μιλούσε για αυτά. Για… (διακοπές στην τηλεφωνική σύνδεση)
ΣΤΡΑΒ: Εγώ κρατάω κλείνοντας ότι…
ΒΟΥΛΤ: …αυτός που έχει τα περισσότερα λεφτά; Δηλαδή άμα έρθει ένας Ρώσος, ξέρω γω, μαφιόζος ή δεν ξέρω τι, θα του το δώσει; Τι είναι αυτό;
ΣΤΡΑΒ: Εγώ κρατώ κλείνοντας, αυτό που είπατε ότι όταν και αν γίνεται κυβέρνηση εσείς – αυτή είναι η σημερινή τουλάχιστον θέση του κόμματος σας – θα αφήσετε το θέμα στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
ΒΟΥΛΤ: Στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και το κράτος και η Βουλή – η Βουλή κυρίως – θα νομοθετεί όσον αφορά στα διάφορα ποιοτικά στοιχεία. Και θέλω να σας πω κλείνοντας, κ. Στραβελάκη, με μεγάλη σοβαρότητα για αυτό που λέω, ότι κάποτε θεωρούσαμε την Δημοκρατία μας δεδομένη και πιστεύαμε ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε μόνο γιατί υπάρχουν τα μνημόνια και μας κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις και όλα αυτά. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι δεν είναι δεδομένη η δημοκρατία μας, ότι υπάρχει κάτι ιερότερο που πρέπει να υπερασπιστούμε και από το ίδιο το ψωμί που είναι οι αξίες της δημοκρατίας μας και η ελευθερία του λόγου και να σας πω, τέλος, και να τελειώσω με αυτό, ότι ένα πράγμα εγώ ξέρω, ότι στις δικτατορίες η απόσταση ανάμεσα στο γελοίο και στο τραγικό είναι μία πολύ λεπτή γραμμή και η απόσταση ανάμεσα στις κραυγές στην ταράτσα της Μπουμπουλίνας και στα γέλια που προκαλούσαν οι δηλώσεις του Παπαδόπουλου ήταν πάλι πολύ μικρή.
ΣΤΡΑΒ: κα Βούλτεψη σας ευχαριστώ πολύ για την συνομιλία που
ΒΟΥΛΤ: Να είστε καλά
ΣΤΡΑΒ: Ήταν η πρώην Υπουργός, βουλευτής της ΝΔ.”
3.Στο πλαίσιο της παραπάνω συνέντευξης, όπως σας προανέφερα, διατύπωσα την άποψη μου για τα ζητήματα που ανέκυψαν από την πρωτοβουλία της τωρινής κυβέρνησης, κατά παράβαση του Συντάγματος και των Ευρωπαϊκών Κανόνων για την προστασία της πολυφωνίας, και του συνταγματικά κατοχυρωμένου ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, να παρακάμψει το τελευταίο κατά τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, τις οποίες περιόρισε στον αριθμό τέσσερα. Επρόκειτο δηλ. για σοβαρά, συνταγματικής τάξεως, θέματα, που άπτονται ευθέως της δημοκρατικής και της θεσμικής λειτουργίας της πολιτείας. Για να καταδείξω, λοιπόν, τον παράνομο και κυρίως τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα όλης αυτής της διαδικασίας- παρωδία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, που περιορίζει την πολυφωνία των ΜΜΕ και δημιουργεί συνθήκες ελέγχου της ενημέρωσης, αναφέρθηκα στην περίοδο της χούντας, εντοπίζοντας μία παρόμοια, με της σημερινής κυβέρνησης, επιχειρηματολογία. Δεν χρειάζεται να σας επισημάνω ότι όλα τα παραπάνω διατυπώθηκαν από μέρους μου με ιδιαίτερα σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, που δεν άφηνε κανένα απολύτως περιθώριο για παρερμηνείες.

Στο φύλλο της Παρασκευής, 2-9-2016, της εφημερίδας σας, με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι υπήρξε μία πρωτοφανής, κακόβουλη και καοήθης επίθεση εναντίον μου, με κύρια χαρακτηριστικά τόσο τη διαστρέβλωση και την αποσπασματική παράθεση, όσο και την αθέμιτη και ιδίως σκόπιμη απόκρυψη των όσων ανέφερα στην παραπάνω συνέντευξή μου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με όλα αυτά αποβλέπατε στο να δημιουργήσετε έναν παιδαριώδη αντιπερισπασμό απέναντι στην ως άνω πολιτική μου τοποθέτηση και κυρίως φαίνεται ότι σας ενόχλησε η από μέρους μου ανάδειξη της ομοιότητας μέρους της επιχειρηματολογίας που προβάλλει η νυν κυβέρνηση με κάποια από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε τότε η χούντα. Η σκοπιμότητα σας αποδεικνύεται από την μερική παράθεση, στα προσβλητικά δημοσιεύματα, και την συρραφή κομματιών της συνέντευξης μου, το περιεχόμενο των οποίων εμφανώς παραποιήθηκε. Αποβλέπατε προδήλως στο να υπερκεράσετε το εμπόδιο της σαφήνειας του λόγου μου, ώστε εν συνεχεία να προβείτε στην κατασυκοφάντηση μου. Επιπλέον, από το ότι οι ψευδείς και δυσφημιστικές αναφορές δεν δημοσιεύονται μόνο σε μία, αλλά σε τρεις σελίδες του ίδιου φύλλου της εφημερίδας σας, ξεκινώντας από το πρωτοσέλιδο, όπου και φωτογραφία μου, πηγαίνοντας στο κύριο άρθρο (σελ.2), συνεχίζοντας στο άρθρο του τρίτου από εσάς με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Ακραία αντιπολίτευση με “ξέπλυμα” της χούντας» όπου δημοσιεύεται και σχετική φωτογραφία μου (σελ.4) και τελειώνοντας στη στήλη «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» σε σχόλιο με τον τίτλο «Εκλεγμένοι... χουντικοί!», όπου και πάλι δημοσιεύεται η φωτογραφία μου (σελ.9).

Με τα παραπάνω, ούτε λίγο, ούτε πολύ, εμφανίζομαι ως δήθεν υποστηρίχτρια της χούντας (!), οι εν λόγω δηλώσεις μου αποκαλούνται ως δήθεν «ακροδεξιό παραλήρημα», και «ξέπλυμα της χούντας», κι εγώ ως τάχα προσδίδουσα «δημοκρατικά» χαρακτηριστικά στην επταετία και ως δήθεν χαρακτηρίζουσα ως εκλεγμένους τον Παπαδόπουλο και τον Παττακό. Τα αναληθή και συκοφαντικά γεγονότα που εν γνώσει του ψεύδους δημοσιεύσατε είναι τα εξής:

«(...) “Εκλεγμένη” η χούντα κατά τη Σ. Βούλτεψη! (...) Χθες η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, (...) δήλωσε πως «ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν εκλεγμένοι από τον λαό», ελέω ψευτοδημοψηφίσματος! (...)» στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας

«(...) Όπως αυτή της Σ. Βούλτεψη, η οποία, (...) υποστήριξε ότι η χούντα των συνταγματαρχών ήταν ... νόμιμα εκλεγμένη», σελ.2

«Το ακροδεξιό παραλήρημα της βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου, Σ. Βούλτεψη (...)», σελ.3

«(...) Ωστόσο, χθες, η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος ... το τερμάτισε, καθώς ξιφουλκώντας κατά της κυβέρνησης, έφτασε στο σημείο (...) να προσδώσει “δημοκρατικά” χαρακτηριστικά στην επταετία (...)», σελ.3

«(...) Και μετά ξεκίνησε το φιλοχουντικό παραλήρημα της: (...).», σελ.3

«(...) όταν της επισημάνθηκε από τον δημοσιογράφο του ρ/σ Real Fm πως “εδώ μιλάμε για δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση”, προχώρησε σε “ξέπλυμα” της χούντας: “Και ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν εκλεγμένοι από τον λαό, είχε (σ.σ. η χούντα) κάνει το δημοψήφισμα». σελ.3

«Δεν της έφτανε που συνέκρινε την κυβέρνηση με την χούντα, αλλά έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον Παττακό και τον Παπαδόπουλο ... “εκλεγμένους” (...)», σελ.9,

ενώ μου αποδόθηκε ψευδώς η φράση: «Και ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν εκλεγμένοι από τον λαό. Είχε κάνει (σ.σ. η χούντα) το δημοψήφισμα». σελ.9.

Από μία αντιπαραβολή και μόνο με το ως άνω απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης μου, εύκολα διαπιστώνεται ότι ποτέ δεν διατύπωσα τέτοιες απόψεις.

Όλα τα παραπάνω είναι ψευδέστατα και συκοφαντικά, και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υποστήριξα ότι η χούντα, ο Παττακός ή ο Παπαδόπουλος ήταν τάχα δημοκρατικά εκλεγμένοι, ποτέ δεν της προσέδωσα δημοκρατικά χαρακτηριστικά, ούτε η συνέντευξή μου αποτέλεσε δήθεν ακροδεξιό παραλήρημα. Αντίθετα, από την ακρόασή της ή την ανάγνωση του απομαγνητοφωνημένου κειμένου, ακόμα και ο πιο καχύποπτος ή δύσπιστος ακροατής- αναγνώστης δεν θα μπορούσε ποτέ να εκλάβει τα όσα ανέφερα ως τάχα τοποθέτησή μου υπέρ της χούντας. Η φράση μου: «είμαστε ψηφισμένοι από τον λαό». Γιατί είχε κάνει εκείνο το δημοψήφισμα...» δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να εκληφθεί ως δήθεν δημοκρατική νομιμοποίηση ενός καθεστώτος που σε όλη τη συνέντευξη μου αποκαλώ ως «χούντα». Γνωρίζετε άριστα ότι αυτό ήταν ένας αστείος ισχυρισμός του τότε καθεστώτος, του οποίου τη σκοτεινή και αυταρχική πλευρά βιώσαμε με τον πιο δραματικό τρόπο τόσο η οικογένεια μου, όσο κι εγώ, κι ως τέτοιος διατυπώθηκε.

Επίσης, παραλείψατε (γιατί άραγε;) να αναφέρετε στα κατάπτυστα δημοσιεύματά σας την έκκληση μου στην ίδια συνέντευξη για υπεράσπιση των αξιών της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου όπως και την ειδικότερη αναφορά μου στις κραυγές των αντιστασιακών που βασανίζονταν στην ταράτσα της Μπουμπουλίνας και στα γέλια που προκαλούσαν οι δηλώσεις του Παπαδόπουλου, τον οποίο, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύσατε, τάχα είχα χαρακτηρίσει ως εκλεγμένο από τον λαό.

Πραγματικά, τα παραπάνω σκόπιμα, εμπαθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σας όχι μόνο κονιορτοποιούν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά αποτελούν προσβολή για τη δημοκρατία και ύβρη για ανθρώπους που γνωρίζετε άριστα ότι υπέστησαν τα πάνδεινα για τα δημοκρατικά τους φρονήματα, και γι΄ αυτό διώχθηκαν απηνώς από την χούντα των συνταγματαρχών. Παράλληλα, όμως, συνιστούν και το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου. Είναι αυτονόητο ότι οι δημοκρατικοί αγώνες της οικογένειάς μου, αλλά και η δική μου κρυστάλλινη δημοσιογραφική και πολιτική πορεία επιβάλλουν να ζητήσω την αποκατάσταση της προσβολής που υφίσταμαι και όλων αυτών των ψευδών και συκοφαντικών που διατυπώθηκαν εις βάρος μου με τα εν λόγω δημοσιεύματα.

ΕΠΕΙΔΗ, κατά την παρ.5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 37 του ν.4356/2015 και ισχύει, ο αδικηθείς πριν ασκήσει την αγωγή για την προσβολή που υπέστη, υποχρεούται να καλέσει με έγγραφη, εξώδικη πρόσκλησή του τον ιδιοκτήτη του εντύπου να αποκαταστήσει την προσβολή με την καταχώριση σε αυτό κειμένου που του υποδεικνύει.

ΕΠΕΙΔΗ, η παρούσα κοινοποιείται και προς τον Παναγιώτη Ρήγα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε εμφάνιση του στην εκπομπή “ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ” της 2-9-2016 του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, όχι μόνο υιοθέτησε σκόπιμα τις ως άνω αθλιότητες εις βάρος του προσώπου μου «περί δήθεν νομιμότητας της χούντας», αλλά και δήλωσε ότι η παρουσία μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί τάχα προσβολή της δημοκρατίας,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ, έντονα για τα παραπάνω ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα και τον συνακόλουθο προσωπικό και πολιτικό διασυρμό μου,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ, εντός της νόμιμης προθεσμίας των 10 ημερών από τη λήψη της παρούσας να ανακαλέσετε ρητά και ανεπιφύλαχτα τα παραπάνω προσβλητικά δημοσιεύματα και να δημοσιεύσετε στο πρωτοσέλιδο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας σας, μαζί με φωτογραφία μου, το κάτωθι κείμενο:
«Η «Αυγή» οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια όσον αφορά σε συνέντευξη της βουλευτού κ. Σοφίας Βούλτεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Τα λεγόμενά της ουδεμία σχέση είχαν με αυτά που αναφέραμε στο φύλλο της 2ας Σεπτεμβρίου 2016. Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος, αφού οι αγώνες της οικογένειάς της και της ίδιας κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών δεν αμφισβητούνται. Για την αποκατάσταση μάλιστα της αλήθειας, παραθέτουμε στη σελ…., το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης της κ. Βούλτεψη»,

άλλως ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ, ότι θα προσφύγω στα αρμόδια δικαστήρια για την αποκατάσταση της προσωπικής, δημοσιογραφικής και πολιτικής τιμής μου και υπόληψης.

Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει και να κοινοποιήσει την παρούσα προς όσους αυτή απευθύνεται και κοινοποιείται, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενό της στις εκθέσεις επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 8-9-2016
Η εξωδίκως διαμαρτυρόμενη-προσκαλούσα
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

Οι άνθρωποι, που ενώ αποτελούν το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού, συγκεντρώνουν στα χέρια τους το 85% του παγκόσμιου πλούτου, ενσαρκώνοντας τον πιο ακραίο οικονομικό και ολιγαρχικό ρατσισμό εναντίον της ανθρωπότητας, επιβάλλουν διά νόμου, σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται στην ακτίνα επιρροής της ΝΠΤ να μην είναι ρατσιστές!
Δηλαδή τους επιβάλλουν να ανέχονται τα πάντα, κονιορτοποιώντας κάθε Αρχή, που θεμελίωνε και στήριζε την κοινωνία τους. Η ανοχή αυτή γκρεμίζει όλα τα “όσια και τα ιερά” μιας κοινωνίας, ενός Έθνους. Τελικά, μαθαίνοντας ένα εθνικό κοινωνικό σύνολο να ανέχεται τα πάντα, η ανοχή επεκτείνεται και στο πολιτικό πεδίο. Ανέχεται και εκεί τα πάντα . Και τελικά, για όλα αυτά μαζί, είναι ένα ανεκτικό, “μελλοθάνατο” Έθνος!

12. Εφαρμόζουν ψυχότροπες τεχνικές, όπως η τεχνική του σοκ (Ως τέτοιες μπορούν να θεωρηθούν όλες, από την ένατη και πάνω)

Ο ελληνικός λαός, όλοι εμείς, (αλλά και κάθε λαός σε ανάλογη θέση) μπορεί να παρομοιαστεί, ειδικά στην αρχή του “προγράμματος” και του “προγραμματισμού” του, με ένα παιδί που το έχουν περικυκλώσει ασφυκτικά κάποιοι “μεγάλοι και δυνατοί” και του δίνουν με καταιγιστικό ρυθμό χαστούκια, που δεν του επιτρέπουν ούτε να πάρει ανάσα.

Αυτή η παρομοίωση-εικόνα καταδεικνύει με απλό τρόπο πώς επενεργεί στον έσω άνθρωπο “η τεχνική του σοκ”, ένας ισχυρότατα ψυχότροπος κωδικός χειραγώγησης -και όχι μόνον. Εμπεριέχει και την ουσιαστική πλευρά ότι το χαστούκι δεν είναι εικονικό, είναι πολιτική πράξη και ταυτόχρονα πρακτική χειραγώγησης. Προκαλεί “σοκ”στον υπό επίθεση λαό τόσον ο ξέφρενος ρυθμός που επιφέρονται οι αλλαγές που τον πλήττουν, όσον και αυτές καθαυτές οι αλλαγές-απώλειες των κεκτημένων του. (Νομίζω ότι θυμόμαστε όλοι τον καταιγιστικό ρυθμό που χάναμε τα κεκτημένα μας το ένα μετά το άλλο, κατά την αρχή της κρίσης).

13. Η τεχνική του εθισμού

Το “σοκ” είναι η τεχνική η οποία εφαρμόζεται για να ξεπεραστεί νικηφόρα για το Σύστημα η δύσκολη πρώτη φάση της επίθεσης ενάντια σε έναν λαό, αυτή εφαρμόστηκε και στον ελληνικό λαό. Όταν όμως ο λαός ξεπεράσει το πρωταρχικό σοκ και αρχίσει να αντιδρά, τότε το Σύστημα ξεκινά μιαν άλλη τεχνική, αυτήν του εθισμού: διαχέει το “δηλητήριό” του μέσα στο κοινωνικό σώμα λίγο-λίγο και κατά δόσεις . Κατά δόσεις οι απολύσεις, κατά δόσεις οι περικοπές των μισθών και συντάξεων, κατά δόσεις οι φορολογικές επιβαρύνσεις , κατά δόσεις -και πάντα εκβιαστικά προς τα συμφέροντα του λαού- οι... “δάνειες” δόσεις!

Έτσι δημιουργείται μία κατάσταση σαν αυτή του βατράχου στην κατσαρόλα που νιώθει να ψιλοζεσταίνεται, αλλά δεν ανησυχεί -λίγο είναι, θα περάσει. Όταν καταλάβει ότι τον βράζουν, είναι πια αργά για οτιδήποτε! Αυτή η τεχνική ονομάζεται και μιθριδατισμός, από τον βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη ΣΤ' που προκαλούσε εθισμό στον οργανισμό του με μικρές δόσεις δηλητήριου, ώστε να μην τον θανατώσει η τυχόν“βαλτή” και μεγάλη.

Το πόσο έχει ριζώσει ο μιθριδατισμός στην Ελλάδα δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος και πολύ σοφός για να το διακρίνει. Όσοι δεν το διακρίνουν ας αναλογιστούν με πόση αγωνιστικότητα αντιμετώπιζε ο ελληνικός λαός τις αλλαγές στα κεκτημένα του στην αρχή του “προγράμματος”, παρ' όλο “το σοκ” που είχε υποστεί, και με πόση τις αντιμετωπίζει τώρα, που του κατεδαφίζουν τα πάντα: ζωή, πατρίδα, καρπούς χρόνων μόχθου κι αυτός , στην πλειοψηφία του, σκέφτεται: “Μπόρα είναι , θα περάσει”!

14. Η καλλιέργεια φόβων -ο φόβος του χάους

Το Σύστημα για να επιτύχει για να επιτύχει το στόχο της απόλυτης επικυριαρχίας επί των λαών, και ειδικά του ελληνικού λαού, διαχέει κάθε είδους φόβο μέσα στη συλλογική μας συνείδηση. Κυρίως διαχέει το φόβο που θα μπορούσε να ονομαστεί με το γενικό όνομα φόβος του χάους, που σχεδόν περικλείει όλους τους άλλους. Είναι ο φόβος ότι αν το πολιτικό κατεστημένο που κυβερνά καταρρεύσει, κανείς δε θα μπορέσει να συγκρατήσει την κοινωνία σε τάξη και θα επέλθει διάλυση και χάος. Ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, πετρελαίου, κατάρρευση του εθνικού νομίσματος, αν αυτό έχει θεσμοθετηθεί.

Και το επιστέγασμα: επίθεση από εχθρικές δυνάμεις! Λες και το Σύστημα (ΝΤΠ,ΕΕ), στο οποίο με βούληση της ηγεσίας της (που είναι πλήρως εξαρτημένη από αυτό) έχει ενταχθεί η Ελλάδα , υπάρχει ποτέ περίπτωση να προστατεύσει τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και όχι τα δικά του! Εκτός αν συγκλίνουν. Και ποιος νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι στην παρούσα συγκυρία συγκλίνουν; Ή ότι συνέκλιναν ποτέ με μόνιμο τρόπο;

Συμβαίνει, συνεπώς, ακριβώς το αντίθετο! Είναι το πολιτικό κατεστημένο σε κάθε χώρα, τμήμα του Παγκόσμιου Κατεστημένου, που δημιουργεί αταξία (σκεφθείτε τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό) και συνεπώς διάλυση στις κοινωνίες, ώστε στη συνέχεια να επιβάλει τη δική του, “Νέα Τάξη”.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι όλες οι αναφερόμενες τεχνικές χειραγώγησης έχουν σχέση με την επιβολή της βουλήσεως του Συστήματος, επάνω στη βούληση του λαού.. Όταν το Σύστημα θέλει να μην περάσει στο λαό μια “εγερτική” κατάσταση, ένα πολιτικό σχήμα που έχει Αρχές και προτείνει ουσιαστικές διεξόδους στο αδιέξοδο Τ.Ι.Ν.Α του Συστήματος, χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους. 
Αυτές δε θα σχολιαστούν γιατί είναι σχετικά απλές και τις γνωρίζουμε όλοι. Χρησιμοποιεί την απαξίωση, τη διαστρέβλωση, το “θάψιμο”, την καταφυγή στη δήθεν γραφικότητα ή στον δήθεν λαϊκισμό, στη διύλιση για να βρει λάθος στα πρόσωπα ή στην προσπάθειά τους, στις “κατά παραγγελίαν” αρνητικές κριτικές και κυρίως στο παντοτινό υπ' αριθμόν ένα όπλο του που είναι ένας δικός του “Δούρειος ίππος”, για να διαλύσει την κατάσταση εκ των “έσω”. Και ό,τι άλλο μπορεί κάποιος να σκεφθεί.

Τις παρακάτω τεχνικές τις εντόπισα, όταν έγραφα αυτό το άρθρο. Χωρίς αμφιβολία, είναι και αυτές εξαιρετικά σημαντικές.

15. Η τακτική της ισοπέδωσης

Αυτή η τακτική αρχίζει από την Παιδεία όπου, αποκλείοντας την αριστεία, αυτή οδηγείται σε μια προς τα κάτω ισοπέδωση της μαθησιακής επίδοσης και καλλιέργειας. Και φθάνει ως την πολιτική κονίστρα όπου οι μετριότητες ισοπεδώνουν τα πάντα. Αν τολμήσει να αναμειχθεί ένας εξέχων, τον “κατεβάζουν” αμέσως στο δικό τους ανάστημα -έχουν τα προπαγανδιστικά όργανά τους και πολλούς τρόπους να το επιτυγχάνουν αυτό. Με αποτέλεσμα ο αληθινά εξέχων να αποσυρθεί τρέχοντας από τον ενεργό πολιτικό αγώνα. Θα μπορούσε να υπάρξει εξαίρεση μόνο με μια πολύ προσεγμένη συλλογική προσπάθεια.

Δεν έχει καθόλου άδικο λαός να αποφαίνεται για τους 300 της Βουλής πως “όλοι ίδιοι είναι”, αφού πράγματι το Σύστημα έχει φροντίσει ώστε στα έδρανά της να κάθεται μια ισοπεδωμένη ποιότητα και μάλιστα της πιο χαμηλής, το δυνατόν, στάθμης.

Ωστόσο, αυτή η ισοπεδωτική προπαγάνδα, έχει καταφέρει ώστε μέσα στον ελληνικό λαό να έχει περάσει η ίδια ισοπεδωτική αντίληψη για τον εαυτό του! Αυτό είναι πάρα πολύ καθηλωτικό για την τωρινή πορεία και την μελλοντική εξέλιξή του.

Πάρα πολλοί Έλληνες, άλλοι ηθελημένα (αυτό εμπίπτει στον “κωδικό” 9!) και άλλοι ανεπιγνώστως πιστεύουν, αλλά και το εκφράζουν, ότι όλοι οι Έλληνες είναι “ξοφλημένοι” συνειδησιακά, ότι είναι αχρείοι, τεμπέληδες, αραχτοί, ραγιάδες, καταναλωτικά ζόμπι, της αρπαχτής και της ρεμούλας και τόσα άλλα. Είμαστε λοιπόν ο πάτος του πλανήτη! Είμαστε;

Τέτοιες ισοπεδωτικές κρίσεις είναι πολύ αρνητικές για τον “υγιή” λαό, όσος ελάχιστος και αν είναι αυτός, επειδή αυτός και μόνον αυτός είναι το υγιές φύραμα, που μπορεί να ζυμώσει τον νέο “Ελληνικό άρτο”. Είναι πολύ αρνητικές για την ψυχική του ισορροπία της οποίας η αυτοεκτίμηση είναι η βάση (9!) και τελικά για τη δυνατότητά του να λειτουργήσει ως ενεργό και δυνατό φύραμα, που έτσι εκμηδενίζεται. Εδώ απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους μας και όσοι δεν εκτελούν “διατεταγμένη” υπηρεσία ας το κατανοήσουν.

16. Η προπαγάνδα υπέρ της κοινωνικής ανοχής και η επιβολή της διά αντιρατσιστικών νόμων (Ένας “κωδικός” μεγάλης αποτελεσματικότητας)

Κάθε κοινωνία θέτει (προς αυτοθέσμισή της, όπως θα έλεγε ο Καστοριάδης) Αξίες, ή καλύτερα να πω Αρχές, που έχουν γεννηθεί από τα κοινά βιώματα των μελών της, πρωτίστως θρησκευτικά, αλλά και αυτά του κοινού τους βίου (κατ' ουσίαν αυτές οι δύο πηγές αλληλοπλέκονται), βιώματα δηλαδή από τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους.

Όταν ο κ. Χ. Γιανναράς επαναλαμβάνει το “να αληθεύει ο βίος”, ένα από όσα εννοεί είναι νομίζω αυτό: οι Αρχές, “τα όσια και τα ιερά” του κοινωνικού βίου, έχουν γεννηθεί από την άμεση βιωματική εμπειρία, που ως τέτοια δεν μπορεί να είναι ψεύτικη. Η εναλλακτική είναι μια εγκεφαλικά κατευθυνόμενη συμπεριφορά, διαφόρων -κυρίως εγωκεντρικών- σκοπιμοτήτων. Δυστυχώς, ο σύγχρονος άνθρωπος τείνει να εγκαταλείψει την πρώτη και να εκδηλώνει τη δεύτερη, που δεν είναι ό,τι καλύτερο για την κοινωνική συνοχή.

Αυτές οι Αρχές, που έχουν προκύψει από τα κοινά βιώματα ενός συνόλου, δεν αμφισβητούνται από τα μέλη του. Τις σέβονται όλοι, αλλιώς θεωρούνται “ξένα” μέλη και ίσως άξια αποβολής από το κοινωνικό σώμα. Θα το διανοείτο ποτέ νεανίας στην αρχαία Αθήνα να σχίσει το πέπλο της θεάς Αθηνάς κατά τα Παναθήναια ή να διαταράξει την πομπή, που όδευε μέσω της Ιεράς Οδού προς την Ελευσίνα κατά την έναρξη των Ελευσινίων; Ποτέ! Όχι γιατί θα τον περίμενε άμεσος θάνατος, αλλά απλά επειδή δεν είχε διαφορετικά “όσια και ιερά” από του άλλους ή...καθόλου “όσια και ιερά”!

Αυτός ο κοινός άξονας Αρχών, θρησκευτικών, πολιτικών, οικονομικών, οικογενειακών, που εκφράστηκε με πρότυπο τρόπο στις αρχαίες ελληνικές πόλεις και συνεπώς στην Τέχνη τους (από την αγγειογραφία ως την αρχιτεκτονική και τη δραματουργία) είναι που συνέχει μια κοινωνία και την κρατάει “ζωντανή” μέσα στο χρόνο.

Αυτός της προσδίδει την “ταυτότητά” της, το ιδιαίτερο και μοναδικό πρόσωπό της. Αν κομματιαστεί ο άξονας αυτός, η κοινωνία (Πόλις ή Έθνος) διαλύεται και γρήγορα περνάει στην Ιστορική ανυπαρξία. Ειδικά σήμερα, αν χαθεί η εθνική της ταυτότητα, η ριζωμένη μέσα στη συλλογική συνείδηση, μετ' ου πολύ δε θα είναι παρά μια περιοχή στο χάρτη, όπου κατοικούν διάφορες μειονότητες: φυλετικές, θρησκευτικές, εθνοτικές, ιδεολογικές, πολιτικές και όποιες άλλες.

Αρκετοί “Έλληνες” διανοούμενοι είναι τόσον ανερμάτιστοι, αν δεν εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία, ώστε να προτρέπουν τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την πάμφωτη ελληνική ταυτότητα (όταν λειτουργεί, γιατί τώρα έχει “θολώσει”) και να προσλάβουν την ευρωπαϊκή. Την ευρωπαϊκή, ποια απ' όλες; Τη γαλλική, τη γερμανική, την αγγλική, την ισπανική, τη σουηδική;

Δεν είναι μία η ευρωπαϊκή ταυτότητα και αυτό το γεγονός είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Πρέπει, λοιπόν, να μάς πουν οι κύριοι αυτοί ποια από όλες αυτές τις ταυτότητες θέλουν να προσλάβουμε και να μας τεκμηριώσουν γιατί την θεωρούν ανώτερη της ελληνικής.

Άκουσα κάποτε σε μια διάλεξη μια παραβολή του Πέρση μυστικιστή Τζελαλεντίν Ρουμί για τον κινέζικο και τον ελληνικό πολιτισμό που θα την αναφέρω, επειδή είναι εκπληκτική. Και το επίσης εκπληκτικό είναι ότι Τζελαλεντίν Ρουμί είχε κατανοήσει τη βαθύτατη ουσία του ελληνικού πολιτισμού, κάτι που ίσως αδυνατούν να επιτύχουν πολλοί Έλληνες “διανοούμενοι” σήμερα.
Κάποιος αυτοκράτορας κάλεσε Κινέζους και Έλληνες (ποιους άλλους;) για να διερευνήσει τις διαφορές του πολιτισμού τους.

-Είμαστε οι καλύτεροι καλλιτέχνες είπαν οι Κινέζοι. -Κι' όμως εμείς υπερέχουμε, είπαν οι Έλληνες.
Κι ο αυτοκράτορας τους παραχώρησε δύο τοίχους σε αντικριστά δωμάτια να τους διακοσμήσουν. Οι Κινέζοι ζήτησαν εκατοντάδες χρώματα. Οι Έλληνες πήραν σφουγγάρια και νερό και βάλθηκαν να πλένουν τον τοίχο.

Όταν τελείωσαν, ο αυτοκράτορας ενθουσιάστηκε με την εκπληκτική τέχνη των Κινέζων. Όταν πήγε στους Έλληνες, αυτοί τράβηξαν την κουρτίνα που χώριζε τα δύο δωμάτια και ο τοίχος, που τον είχαν κάνει “καθρέφτη”, αντανάκλασε τέλεια τη σχεδόν “συμπαντική ζωγραφιά” των Κινέζων.

Ο αυτοκράτορας έμεινε άφωνος ...και πήρε το μήνυμα: οι Έλληνες είναι “όλα” (είναι οι Οικουμενικοί Έλληνες!) αρκεί να κάνουν τον τοίχο τους -την ταυτότητά τους- καθαρό σαν καθρέφτη! Εμείς σήμερα, μπορούμε να το πάρουμε αυτό το μήνυμα;

Και ποιοι επιβάλλουν, διά των κυβερνήσεων που ελέγχουν, τον κάθε είδους “αντιρατσισμό”; Τα μέλη της Παγκόσμιας Ελίτ, ο προσωποποιημένος ρατσισμός της έσχατης και πιο απάνθρωπης μορφής. Οι άνθρωποι, που ενώ αποτελούν το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού, συγκεντρώνουν στα χέρια τους το 85% του παγκόσμιου πλούτου, ενσαρκώνοντας τον πιο ακραίο οικονομικό και ολιγαρχικό ρατσισμό εναντίον της ανθρωπότητας, (από αυτούς 68 άνθρωποι συγκεντρώνουν το μισό -50%- του παγκόσμιου πλούτου!) επιβάλλουν, διά νόμου, σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται στην ακτίνα επιρροής της ΝΠΤ να μην είναι ρατσιστές!

Δηλαδή τους επιβάλλουν να ανέχονται τα πάντα, κονιορτοποιώντας κάθε Αρχή, που θεμελίωνε και στήριζε την κοινωνία τους. Και αφού κάθε δική τους τάξη (ιεράρχηση) Αρχών καταρρεύσει, να τους επιβάλουν τη Νέα Τάξη “τους”. Ειπώθηκε πρόσφατα ότι οι αντιρατσιστικοί νόμοι διαλύουν τη (σημερινή υποτυπώδη) “δημοκρατία” και ασφαλώς έτσι είναι. Όμως συμβαίνει κάτι περισσότερο: διαλύουν την ίδια την κοινωνία .

Και δεν υπονοείται διόλου εδώ το να μην έχουμε ανοχή στις προσωπικές μας σχέσεις, η κοινωνική όμως ανοχή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η ανοχή αυτή γκρεμίζει όλα τα “όσια και τα ιερά” μιας κοινωνίας, ενός Έθνους. Τελικά, μαθαίνοντας ένα εθνικό κοινωνικό σύνολο να ανέχεται τα πάντα, η ανοχή επεκτείνεται και στο πολιτικό πεδίο. Ανέχεται και εκεί τα πάντα . Και τελικά, για όλα αυτά μαζί, είναι ένα ανεκτικό, “μελλοθάνατο” Έθνος!
(συνεχίζεται)

Υ.Γ. Επιτρέπεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση αυτού του κειμένου, αφού ολοκληρωθεί η ανάρτησή του, καθόσον αποτελείται από τέσσερα μέρη (Α)-(Δ) και η με οποιοδήποτε τρόπο χρήση του. Κάτι περισσότερο: παράκλησις προς τούτο.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Κατοχή. Αυτό περνάμε. Μια περίοδο Κατοχής από ξένες δυνάμεις, τις οποίες ενισχύουν στο έργο τους ελληνόφωνοι συνεργάτες - εκλεγμένοι και μη. Το βασικό χαρακτηριστικό μιας «κατοχικής» περιόδου είναι η απώλεια του πολιτικού αυτεξουσίου.

Τα μαύρα χρόνια που η πατρίδα στέναζε κάτω από τη γερμανική μπότα δεν υπήρχε αυτεξούσιον. Ο Χίτλερ αποφάσιζε, η Βέρμαχτ και τα Ες Ες επέβαλλαν τις πολιτικές αποφάσεις διά των όπλων και οι δωσίλογοι των Αθηνών προσπαθούσαν να πείσουν τους πολίτες ότι όλη τούτη η συμφορά γινόταν για το... καλό μας!

Το ίδιο και σήμερα, μόνο που η Βέρμαχτ και τα Ες Ες έχουν το ευρώ για όπλο τους. Κατά τα λοιπά η κατάσταση είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνην του 1941-1944. Οι Ελληνες ψηφίζουν κυβερνήσεις που διαγωνίζονται η μία την άλλη πόσο ταχύτερα θα ικανοποιούν τα θελήματα των Γερμανών. Η εθνική κυριαρχία απωλέσθη.

Άλλο χαρακτηριστικό κατοχικής περιόδου είναι η πείνα. Και εδώ υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες με τα σκοτεινά χρόνια του ναζιστικού εφιάλτη. Η «δημοκρατία» έγραψε σε πρωτοσέλιδο θέμα της για την πείνα που θερίζει τα Ελληνόπουλα:
«Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis και αφορούν την επισιτιστική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο σχεδόν το 20% των μαθητών της χώρας!
«[...] Σε 247 σχολεία με 20.528 μαθητές το 57% των παιδιών που φοιτούσαν πέρυσι στα συγκεκριμένα σχολεία αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 25% των μαθητών των ίδιων σχολείων είναι μέλη οικογενειών στις οποίες, εκτός από την επισιτιστική ανασφάλεια, υπάρχουν και συνθήκες πείνας. Το 42% των παιδιών δεν είχε φυσιολογικό βάρος και το 9% καμία ασφαλιστική κάλυψη»!
Επειτα απ' όλα αυτά ακόμα τολμούν και περιφέρουν το θράσος και την αναλγησία τους άτομα που χαρακτήριζαν το Μνημόνιο «ευτυχία», όπως ο Θόδωρος Πάγκαλος και άλλοι, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, που ήθελε να μην του κλέψει τη δόξα της εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων ο Τόμσεν.


Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σύμφωνα με την Bild "θέλει να προχωρήσει άμεσα σε μειώσεις φόρων στη Γερμανία"...

Πανικό επέφερε η ταπεινωτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας, από το αντιμεταναστευτικό κόμμα «Eναλλακτική για τη Γερμανία» (Afd), μετά τις τοπικές εκλογές που έγιναν στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο - δυτική Πομερανία αναλαμβάνοντας με το... καλημέρα το ρόλο της αντιπολίτευσης και εκτοπίζοντας το κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ, στην τρίτη θέση.
Έτσι, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε αντιμετωπίζοντας πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να βρεθούν μακριά από την εξουσία, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο μείωσης των φόρων προς τους Γερμανούς πολίτες, ακολουθώντας τον αντίθετο δρόμο από αυτόν που με φασιστικό τρόπο επιβάλλουν στην Ελλάδα!

Το συντομότερο θέλει να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ενώ ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Angela Merkel θα μπορούσε να εξετάσει την πρώτη σειρά μειώσεων ήδη από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Αντιμέτωπος με την πολιτική κατάρρευση ο Schaeuble δήλωσε ότι η Γερμανία έχει το περιθώριο να μειώσει τους φόρους κατά περίπου 15 δισ. ευρώ μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, παρά τις αυξημένες δαπάνες για τους μετανάστες.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών θέλει να εκκινήσει τη διαδικασία περικοπών φόρων στις αρχές του 2017, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν το 2018.

“Θέλουμε να εγκρίνουμε άμεσα την ελάφρυνση φόρων”, δήλωσε ο Schaeuble στην Bild. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ήδη δοθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνώντων κομμάτων ένα έγγραφο που αναφέρει επιγραμματικά τα πρώτα βήματα ύψους 6 δισ. ευρώ, την ώρα που τα κόμματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια ως προς την ακολουθούμενη πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

Ειδικότερα, ο W. Schaeuble θέλει να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο και τα επιδόματα τέκνων, καθώς και το ποσό που δίδεται σε γονείς ως βοήθεια για την ανατροφή των παιδιών τους ηλικίας έως 18 ετών και σε κάποιες περιπτώσεις έως 25.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομίας Sigmar Gabriel εναντιώθηκε στα σχέδια του Schaeuble, ζητώντας αύξηση δαπανών για την παιδική μέριμνα και την εκπαίδευση, σε συνδυασμό με περικοπές στις εισφορές κοινωνικής πρόνοιας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


O καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί – πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (ROİSDER στις 31 Αυγούστου απελάθηκε από την Ελλάδα.

Ο Καϊμακτσί που είναι κάτοχος ειδικού διαβατηρίου, στις 27 Αυγούστου εισήλθε στην Ελλάδα μέσω Ρόδου μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου τον Αχμέτ Κιρεβλιασί για μια επίσκεψη εργασίας. Ευρισκόμενος στην Κω στις 30 Αυγούστου, συνελήφθη το απόγευμα από την ελληνική αστυνομία και οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Εκεί τον κράτησαν μια νύχτα, του κατέσχεσαν το διαβατήριο και την επομένη συνοδεία αστυνομικών τον επιβίβασαν σε φεριμπότ που πήγαινε στο Μπόντρουμ και εκεί παραδόθηκε στην τουρκική αστυνομία. Μάλιστα το διαβατήριο του δεν δόθηκε απευθείας στον ίδιο αλλά στην τουρκική αστυνομία.

Στις 27 Αυγούστου 2016 οι Καϊμακτσί και Κιρεβλιασί εισήλθαν από την Τουρκία στην Ρόδου, δίχως κανένα πρόβλημα στον έλεγχο των διαβατηρίων. Ο Καϊμακτσί αρχικά μετέβη στην Ρόδο για να επισκεφτεί για συλλυπητήρια το σπίτι ενός θανόντος συγγενή του. Αργότερα μαζί με τον Κιρεβλιασί, στα πλαίσια της επίσκεψη εργασίας, μετέβη στην Κω στις 30 Αυγούστου για να συναντηθεί με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας. Την ίδια μέρα το απόγευμα και ενώ έτρωγε σε ένα εστιατόριο, τον πλησίασαν Έλληνες αστυνομικοί, που του είπαν πως υπάρχει από τις 18/6/2016 απαγόρευση εισόδου του στην χώρα και για αυτό είναι υποχρεωμένοι να τον απελάσουν. Τότε ο Καϊμακτσί ανέφερε πως δεν είναι ενήμερος για μια τέτοια απόφαση, δεν του έχει κοινοποιηθεί, πως εισερχόμενος στην Ελλάδα μέσω Ρόδου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και ότι εάν υπάρχει τέτοια απόφαση επιθυμεί να την δει εγγράφως. Απαντώντας οι αστυνομικοί του είπαν πως οι ίδιοι δεν την έχουν στα χέρια τους αλλά τους είπαν από Αθήνα και έτσι τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Κω. Η αστυνομία μάλιστα του είπε πως θα έμενε ελεύθερος μόνο αν υπέγραφε χαρτί στο οποίο θα έλεγε πως δεν θα έκανε θέμα αυτό το περιστατικό στα εθνικά και διεθνή δικαστήρια. Ο Καϊμακτσί αφού κρατήθηκε μια νύχτα σε ένα κελί 30 m² μαζί με άλλα 21 άτομα και σε πολύ κακές συνθήκες, αφού υπέγραψε αυτό το παράνομο έγγραφο, στις 31 Αυγούστου 2016 αφέθηκε ελεύθερος και μετά το μεσημέρι συνοδεία αστυνομικών ανέβηκε στο φέριμποτ για Τουρκία και απελάθηκε έτσι από την Ελλάδα. Η ελληνική αστυνομία δεν έδωσε άδεια στον Καϊμακτσί να περάσει από το ξενοδοχείο του στην Ρόδο για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί γεννήθηκε στην Ρόδο το 1945 και σε ηλικία 5 ετών μαζί με την οικογένεια του μετανάστευσαν στην Τουρκία και εγκαταστάθηκαν στην Σμύρνη. Είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων (ROİSDER) που ιδρύθηκε το 1996 (σημ. μεταφρ: σύλλογος στην Τουρκία). Ο Καϊμακτσί ως πρόεδρος του ROİSDER υπερασπίζεται την τουρκική πολιτιστική ταυτότητα των Τούρκων των Δωδεκανήσων και κάνει εργασίες για να μην αφομοιωθούν.

Σχετικά με το θέμα αυτό, σε ανακοίνωση του ο Χαλίτ Χαμπίπογλου-πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης αναφέρει τα εξής: ¨Η απέλαση του προέδρου του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων καθηγητή Δ. Μουσταφά Καϊμακτσί, είναι μια απευθείας απόπειρα των ελληνικών αρχών να εκφοβίσουν την τουρκική κοινότητα που ζει σε Ρόδο, Κω και Δωδεκάνησα. Μέσα από αυτή την κίνηση, επιδιώκεται να απειληθούν τα μέλη της τουρκικής κοινότητας τα οποία επί 70 περίπου έτη ζούνε υπό καταπίεση. Το πιο κρίσιμο σημείο του περιστατικού είναι ότι ο Καϊμακτσί απελάθηκε με δικαιολογία μια απόφαση απαγόρευσης εισόδου του στην Ελλάδα, η οποία δεν του επιδόθηκε και αφού τον έβαλαν να υπογράψει ένα εντελώς παράνομο έγγραφο. Ένα άλλο περίεργο της κατάστασης είναι πως αν και υπήρχε τέτοια απόφαση, επετράπη από τις ελληνικές αρχές η είσοδός του στην Ρόδο και συνελήφθη τρεις μέρες αργότερα στην Κω. Όλα αυτά δείχνουν πως η απέλαση του Καϊμακτσί ήταν σχεδιασμένη και κακόβουλη. Η κατάσταση αυτή θα καταγραφεί μια ακόμη ντροπή στην ιστορία της Ελλάδας. Ως ΕΟΤΔΘ επιθυμούμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως καταγγέλλουμε την παράνομη κράτηση και απέλαση του προέδρου του ROISDER Καϊμακτσί και τον υποστηρίζουμε¨.

Σχόλιο: Μπράβο σε αυτούς που πήραν την απόφαση και έκαναν αυτή την κίνηση ! Και μόνο ότι ο Καϊμακτσί έχει ¨ειδικό¨ διαβατήριο δείχνει πως έχει σχέσεις με ¨ειδικές¨ υπηρεσίες της Τουρκίας…. Τα άλλα περί πολιτισμού και αλληλεγγύης (….) είναι για τα πρόβατα. Το θέμα είναι πότε θα απελάσουμε και κανέναν Έλληνα πολίτη στην Τουρκία. Άλλωστε εκατοντάδες είναι αυτοί που καθαρά εργάζονται για την Τουρκία. Ας βοηθήσουμε λοιπόν κανένα από αυτούς να πάει στην μητέρα πατρίδα του.

Πηγή "Τουρκικά Νέα"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Τα δελτία τοπικών ειδήσεων στα κανάλια της περιφέρειας έδειχναν χθες απελπισμένους αγρότες και μικρομεσαίους παραγωγούς να δείχνουν την κατεστραμμένη τους περιουσία και σοδειά και να κλαίνε εκλιπαρώντας τον ΕΛΓΑ να τους πετάξει ένα κομμάτι ψωμί-αποζημίωση, ίσα-ίσα να μην πεθάνουν αυτοί και τα παιδιά τους.

Πολλοί απ' τους νέους αγρότες, που είναι και το πιό δυναμικό και τολμηρό σε νέες μεθόδους καλλιέργειας κομμάτι της αγροτιάς, δήλωναν πως αν δεν αποζημιωθούν, αν το κράτος δεν σκύψει πάνω απ' τα ολοφάνερα προβλήματά τους, θα αναγκαστούν να μην ξανακαλλιεργήσουν, και να εγκαταλείψουν την γη τους χέρσα.

Ας μην αγωνιούν.
Αυτό ακριβώς θα γίνει.
Για την ακρίβεια αυτό ακριβώς θέλουν (οι τοκογλυφο-δωσίλογοι) να γίνει. Αυτό είναι το σχέδιο.
Αν θα το πετύχουν είναι άλλο θέμα.
Πάντως με αυτά τα μέτρα που παίρνουν εναντίον του πρωτογενούς τομέα, με ΕΝΦΙΕΣ στα αγροτεμάχια, ακόμα και στις μη ρευματοδοτούμενες αποθήκες, στις παράγκες και στ' αλώνια, με απαγόρευση συγκεκριμένων καλλιεργειών, με την αναγκαστική σπορά συγκεκριμένων γενετικά τροποποιημένων σπόρωνμε τον έλεγχο, φορολόγηση, και κλείσιμο πηγαδιών και γεωτρήσεωνμε την σταδιακή κατάργηση του αφορολόγητου για το πετρέλαιο κίνησης των γεωργικών μηχανημάτων,  με τον ΦΠΑ στα ύψη για φάρμακα, υλικά και λιπάσματαμε την δραματική καθυστέρηση απόδοσης της οποιασδήποτε αποζημίωσης - ελεημοσύνης απ' το κράτοςέχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να πετύχουν τον στόχο τους.
Που δεν είναι άλλος απ' την απαξίωση της καλλιεργούμενης γης, μέσω του έμμεσου εξαναγκασμού των μικρομεσαίων αγροτών σε εγκατάλειψή της, λόγω μετατροπής της αγροτικής παραγωγής σε ασύμφορη δραστηριότητα.

Και όταν εγκαταλειφθεί ακαλλιέργητο και χέρσο μεγάλο μέρος της αγροτικής γης, από τους μικρούς και μεσαίους αγρότες-παραγωγούς, τότε θα έχει πιά απαξιωθεί και η αξία της θα πέσει δραματικά.
Και τότε... μπίνγκο!
Η γη θα πουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές, σε μεγάλες εταιρείες κατά προτίμηση θυγατρικές των τοκογλύφων, οι πρώην ιδιοκτήτες θα προσληφθούν ως εργάτες γης και η "δίκαιη ανάπτυξη" του ψευτράκου, καθώς και το success story των προηγούμενων προδοτών, θα έχει έρθει!

Τα αγροτεμάχια-φιλέτα δίπλα σε θάλασσες και ακτές θα γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες και τα υπόλοιπα θα αναλάβουν να τα καλλιεργήσουν οι διάφορες Monsanto της χημικής - καρκινογόνου αγροκαλλιέργειας υβριδίων και οι διάφορες Nestle, που ευαγγελίζονται ιδιωτική κατοχή και πώληση των πόσιμων υδάτινων πόρων διεθνώς.

Αυτό είναι το μέλλον της αγροτιάς που σχεδίασαν οι τοκογλύφοι-κατακτητές για την Ελλάδα μαςτο υπέγραψαν οι εγκληματίες δωσίλογοι πολιτικοί μας ως μνημόνια, που τα ψήφισαν στην Βουλή 300 προδότες και "εφαρμόζουν τον νόμο" κάτι γελοία ανθρωπάρια με μαντηλάκια στο τσεπάκι του υπουργικού τους κουστουμιού.

Το αν θα πετύχουν το σχέδιό τους δε εξαρτάται απ' αυτούς.
Εξαρτάται από 'μάς.

Κοντεύουμε στο σημείο που δεν θά 'χουμε πιά κάτι να χάσουμε.
Και τότεθα χάσουν αυτοί!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου