Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Για να μετρηθούμε με την Ιστορία..." και να είμαστε και πάλι οι νικητές!


Ένα σχόλιο που έστειλα (εδώ), έγινε αφορμή για το παρόν το άρθρο, με ορισμένες ακόμα σκέψεις/τοποθετήσεις.
Τίθεται πλέον ένα μεγάλο ερώτημα: εφ’ όσον όσα έγιναν μέχρι τώρα απεδείχθησαν ανεπαρκή να αλλάξουν την απόφαση του Τσίπρα, όλων των βουλευτών του και των έξι- επτά γυρολόγων-προθύμων, τι μπορούμε να πράξουμε στο παρά πέντε της εθνικής μειοδοσίας, για να μην πω καταστροφής;

Οι καίριες ενέργειες
Εντοπίζω και επισημαίνω μερικές ασφαλώς πολύ καίριες ενέργειες.

- Πρώτον. Να δούμε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς αναφέρουν οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν στα Σκόπια, σε συνδυασμό με τα άρθρα που παρέμειναν από το προ της αναθεώρησης Σύνταγμα και αν το τελικό, εν συνόλω, συνάδει πλήρως και απολύτως με την προς επικύρωση συμφωνία. Αν είχαμε κυβέρνηση αληθινών Ελλήνων (οπότε βέβαια δε θα είχε υπογραφεί ποτέ μια τέτοια συμφωνία, αλλά αναφέρομαι σε κάποια άλλη εθνικά συμφέρουσα) θα ήταν αυτονόητο να ανατεθεί η εργασία αυτή σε επιτροπή κορυφαίων νομικών και συνταγματολόγων. Και βέβαια να δινόταν ο σχετικός χρόνος από την ίδια τη συνθήκη. Η προς κύρωση δεν παρέχει ούτε τον όρο ούτε το χρόνο!

Τώρα εναπόκειται σε όσους Έλληνες μπορούν, να την επιτελέσουν αυτοβούλως. Θα πρέπει όμως να εκπονηθεί μια επίσημη μετάφραση του σκοπιανού Συντάγματος ή τουλάχιστον όλων των επίμαχων άρθρων του, από πανεπιστημιακούς μας ή έμπειρους επαγγελματίες, που γνωρίζουν το βουλγαρικό ιδίωμα που μιλούν οι Σκοπιανοί και όχι από υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη.


Βέβαια, αυτή είναι μια εργασία που θα πάρει χρόνο και θα συνεχιστεί και μετά την τυχόν κύρωση. Ας έχουν όμως επίγνωση οι πολιτικοί γυρολόγοι και οι εθνομηδενιστές των ευθυνών τους, αν κυρώσουν συμφωνία – μη σύμφωνη με όσα προβλέπουν οι “Πρέσπες”. Δηλαδή συμφωνία που έχει ήδη παραβιαστεί από τα Σκόπια, νομιμοποιώντας με την ψήφο τους την παραβίαση. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους! Πλην των ποινικών, πιθανόν να εγερθούν και αστικές ευθύνες!

-Δεύτερον. Να ενημερώσουμε γραπτώς όλους τους «γυρολόγους» ότι η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με τη συνθήκη της Βιένης που καθορίζει το δίκαιο των διεθνών συμβάσεων, είναι ήδη νεκρή, εφ’ όσον παρήλθε η ημερομηνία, το τέλος του 2018, που προβλεπόταν να έχουν εν συνόλω ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στα Σκόπια (άρθρο1. παρ.ε). Πώς νομιμοποιούνται να ψηφίσουν μια συμφωνία, που έχει ήδη παραβιαστεί και εφ’ όσον η ίδια απαγορεύει οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους της; Έχει όρια ο ενδοτισμός έτσι και καθιερωθεί; Και ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες.

Δεν έχουν καταλάβει οι άνθρωποι αυτοί ότι “τα πάντα ρει” και μάλιστα πλέον με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Κινδυνεύουν με την εσχάτη των ποινών σε περίπτωση που προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα -που είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν, αν κυρωθεί. Η τύφλωση από το προσωρινό πολιτικό τους συμφέρον τους εμποδίζει να το διακρίνουν.

- Τρίτον. Να γίνει γραπτό διάβημα στον Π.τ.Δ. με ανακοίνωση του στο διεθνή τύπο και κοινοποίηση του σε όλες τις εν Αθήναις Πρεσβείες, στο οποίο να αναφέρονται τα άρθρα του Συντάγματος που παραβιάζει η συμφωνία, καθιστώντας τον αποκλειστικά υπεύθυνο, αν την προσυπογράψει.

Αναφέρω το άρθρο που κυρίως παραβιάζεται και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του Συντάγματος, ενώ όλα τα άλλα απλούς δομικούς λίθους. Το άρθρο 1. Στην παρ.2 αναφέρει: Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Και στην παρ.3: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Βάση του άρθρου αυτού πώς είναι δυνατόν για ένα μέγιστο εθνικό θέμα να αποφασίζει μία κυβέρνηση μειοψηφίας ως προς το σύνολο των ψηφοφόρων (είχε στην ακμή της το 19,..% -τώρα;), που μετά την έστω και σκηνοθετημένη αποχώρηση του Καμμένου ίσως μεταβληθεί σε κυβέρνηση “patchwork”, ανθρώπων α-ήθων που για άλλα ψηφίστηκαν και άλλα πράττουν. 

Πώς είναι δυνατόν η υπογραφή ενός και μόνον πολίτη του Έθνους (του μη-Έθνους, εφ’ όσον είναι εθνομηδενιστής!), του Κοτζιά, κάτω από μια πολύ κρίσιμη διεθνή συμφωνία να δεσμεύει με άρθρο της (άρθρο 1. παρ. ζ.) ολόκληρο το Έθνος να  την κυρώσει ανυπερθέτως και… “χωρίς καθυστέρηση»! Πώς συνάδει όλο αυτό με το άρθρο 1 του Συντάγματος μας;
Σημ. Έχει σταλεί μια επιστολή από τις Παμμακεδονικές προς τον Π.τ.Δ. αλλά το “τσουχτερό” είναι η ανακοίνωση της στο διεθνή τύπο και τις εδώ Πρεσβείες.

-Τέταρτον. Να δοθεί συνέντευξη τύπου από τα κορυφαία μέλη των Παμμακεδονικών σε όσα διεθνή μέσα δεχθούν να στείλουν στην Αθήνα αντιπροσώπους, κατόπιν προσκλήσεων τους, κατά την ημέρα του κεντρικού συλλαλητηρίου. Αλλά όσοι πάρουν το λόγο πρέπει να είναι άριστοι γνώστες του ιστορικού, γεωπολιτικού και πολιτικού βάθους του θέματος. Αν όχι, ας τονίσουν τα προφανή επιχειρήματα, με κύριο το ότι η κυβέρνηση αρνείται στο λαό, τον εμπνευστή Δημοκρατίας, ένα δημοψήφισμα με ερώτημα αν εγκρίνει τη συμφωνία αυτή ή ΟΧΙ. Εναλλακτικά, ας καλέσουν τους κ.κ. Μάζη, Γρίβα, Φίλη (ίσως και άλλους που μου διαφεύγουν), ως και κορυφαίους ιστορικούς μας να απαντήσουν στις σχετικές ερωτήσεις “βάθους”.

- Πέμπτον. Ένα και μόνον συλλαλητήριο! Όχι σε πολλά, που θα εξαντλήσουν ψυχικά και οικονομικά το κομμάτι του λαού που εναντιώνεται στη συμφωνία, που σίγουρα δεν είναι και το πιο εύρωστο οικονομικά. Αν φθάσει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία, πράγμα που εύχομαι να μη συμβεί, τότε η καλύτερη επιλογή είναι το συλλαλητήριο να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη, μεσημέρι προς απόγευμα. Και όλοι να είμαστε σε επιφυλακή έως ότου ανακοινωθεί η ημερομηνία. Δεν είναι δυνατόν να την αποκρύπτουν μέχρι τέλους. Δύο -τρεις μέρες πριν θα την ανακοινώσουν, οπωσδήποτε. 

Ή ίδια μέρα δεν είναι καλή επιλογή για πάρα πολλούς λόγους, π.χ. να έχουν ένα βράδυ να το ξανασκεφτούν αυτά τα πολιτικά κατακάθια των προθύμων, αφού “ακούσουν” τον ελληνικό λαό από την πλατεία Συντάγματος. Επί πλέον, δε θα φανεί ότι εμποδίζεται η συνταγματική τάξη, έστω κι αν αυτό είναι απλή πρόφαση ώστε να ασκηθεί ακραία βία. 

Και όχι λογύδρια στο συλλαλητήριο που κουράζουν και δεν έχουν κανένα νόημα. Όσοι είναι εκεί, γνωρίζουν πολύ καλά γιατί είναι εκεί. Μόνον “ιαχές” που εκφράζουν τη βούληση τους και εμβατήρια πατριωτικά. Το “Μακεδονία ξακουστή” από 1, 5 εκ. ανθρώπους σκορπάει ρίγη ενθουσιασμού ή φόβου, αναλόγως της πλευράς! Και όσοι “ψυχωμένοι» ‘Ελληνες θέλουν να παραμείνουν εκεί, ας παραμείνουν. (Γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι τη μέρα αυτή αποτελούν εμπόδιο). Μήπως και μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την αστυνομική βία και πετύχουν “το ποθούμενο”, πράγμα βέβαια που εγώ προσωπικά δεν το ελπίζω.

- Έκτον. Αν τίποτε από αυτά δεν πετύχει και προχωρά η συμφωνία προς κύρωση, τότε προληπτικά και προς αποτροπή αυτού, πρέπει στο συλλαλητήριο οι ψυχωμένοι να δώσουν όρκο δυνατό, σε ΕΛΛΗΝΑ ιεράρχη, που να τον ακούσει ξεκάθαρα η κυβέρνηση, ότι θα φορέσουν γιλέκα και θα είναι κάθε σαββατοκύριακο στους δρόμους ακριβώς όπως οι Γάλλοι και ακόμα πιο δυναμικά. Και τότε το αίτημα δε θα είναι μόνον ένα, αλλά θα προστεθούν πολλά… 

Αποτίμηση της γενικής κατάστασης και επίλογος

Όσοι παλεύουμε με καρδιά, νου και ψυχή να σώσουμε την Πατρίδα μας από τον σχεδιαζόμενο ακρωτηριασμό της (σημαντική επιβεβαίωση εδώ) είμαστε ανάμεσα σε δύο δυσκολίες που πρέπει οπωσδήποτε να υπερβούμε. 

Από τη μια οι Παμμακεδονικές που ασφαλώς συνέβαλαν τα μέγιστα στο να οργανωθούν τα πρώτα συλλαλητήρια, αλλά στην πορεία έδειξαν ότι δεν μπορούν ή δε θέλουν να αναλάβουν πιο αποτελεσματικές ενέργειες ενάντια στο διεθνές και εγχώριο Σύστημα, που έχει “επιβάλει” στην Ελλάδα τη συμφωνία των Πρεσπών.

Και από την άλλη οι υπεραισιόδοξοι “τολμητίες” που νομίζουν ότι ένα συλλαλητήριο ή και ένα δεύτερο, (όσο μεγάλο και επιθετικό -κατ’ αυτούς – αν είναι), μπορεί να εμποδίσει τη Βουλή  να επικυρώσει τη συμφωνία, αν ο Τσίπρας επιμείνει μέχρι το τέλος. Μόνον ο όρκος για συνεχή αγώνα μπορεί ίσως να τον αποτρέψει να το κάνει, επειδή το πολιτικό κόστος στο εσωτερικό και το διεθνές αντίχτυπο στο εξωτερικό θα είναι γι’ αυτόν τεράστιο.

Καλόν αγώνα Έλληνες. Ας δώσουμε τα χέρια όλοι μαζί! Κι αν κρίναμε πεπραγμένα ήταν μόνον για να φέρουμε αποτέλεσμα και για τίποτ’ άλλο. Ας αποδείξουν οι κρινόμενοι από εδώ και πέρα ότι έχουν στέρεη απόφαση να δώσουν με πιο αποτελεσματικές ενέργειες τον αγώνα για τη Μακεδονία μας.

ΕΛΛΗΝΕΣ, όλοι μαζί μια γροθιά, στην άκρη κάθε διχογνωμία. Πόλεμος είναι. Και στον πόλεμο τους ενωμένους Έλληνες ΠΑΝΤΑ τους δαφνο-στεφανώνει η ΝΙΚΗ!

Υ.Γ. Σε επόμενο άρθρο θα προσπαθήσω να καταγράψω όλες τις παγίδες που έχει στήσει στους Έλληνες η συμφωνία αυτή.

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
Δες το Όλον


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου14 Ιανουαρίου 2019 στις 6:24 μ.μ.

    Ζήνων,για να με κρίνεις αωστά, διάβασε αν θέλεις το παρόν άρθρο μου. Αναρτήθηκε σήμερα, αλλα λογω υπερπληθώρας γεγονότων και άρθρων, έφυγε γρήγορα από την αρχική σελίδα και ίσως δεν το εντόπισες. Περιμένω, εφ' όσον έχεις τη διάθεση, τις τυχόν αντιρρήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρέπει να επιτραπεί η είσοδος των βουλευτών που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν "υπέρ" στο κοινοβούλιο, επομένως πρέπει να παραμείνουν πολλοί από όσους πάνε στο συλλαλητήριο στον χώρο γύρω από το Ζάππειο, τον Εθνικό κήπο κλπ ήδη από την προηγούμενη ημέρα. Να έχουν μαζί τους αντιασφυξιογόνες μάσκες και αλεξίσφαιρα είδη, διότι οι δυνάμεις του καθεστώτος θα χρησιμοποιήσουν ακόμα και σφαίρες, πλαστικές ή μη, θα φανεί. Και πρέπει να μείνουν πολλοί περισσότεροι από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστή ιδέα! Κίτρινα γιλέκα αμέσως, αν υπάρξουν 151 προδότες.Και στον Τσίπρα να δοθεί "ραβασάκι" ότι η φωτιά που άναψε θα κάψει τον ίδιο. Και μέχρι να συμβεί δεν παρατάμε τον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η δικαστική εξουσία μην νομίζει πως με την "διακριτική" αποχή και μη παρέμβαση της δεν συμμετέχει κι΄αυτή στην προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ; Ας “ψιθυρίσει” κάποιος στον Τσίπρα πως αν εγκριθεί από τη Βουλή αυτό το “βδέλυγμα” και βγουν οι Μακεδόνες με γιλέκα κίτρινα κάθε Σαββατοκύριακο, ευθύς θα τα φορέσουν οι Κρητικοί και οι Μανιάτες, επειδή είναι οι πιο πατριώτες. Παρευθύς οι εκπαιδευτικοί για τους λόγους τους και οι συνταξιούχοι για τους δικούς τους. Από κοντά οι μικρομεσαίοι γιατί τους έχουν αφανίσει οι φόροι κι από ακόμα πιο κοντά οι οφειλέτες και οι γιατροί που τους έχουν εξευτελίσει. 2.500 ασθενείς θα έχει υπό την ιατρική του επίβλεψη (αν είναι δυνατόν!) ο κάθε οικογενειακός γιατρός, με αμοιβή περίπου 1.200 ευρώ το μήνα.

    Και το κοινό αίτημα θα είναι: “ΦΥΓΕ ΤΣΙΠΡΑ”

    Εκτός εάν, για να εκτονώσει ο Τσίπρας την κατάσταση, κάνει ότι έκανε μόλις “πέρασε” το βδέλυγμα του τρίτου μνημονίου: προκηρύξει αμέσως εκλογές. Όμως τώρα, οι πρόωρες εκλογές δεν τον συμφέρουν, γιατί θα φύγει μεσ' την πυρκαγιά που άναψαν τα δικά του και τα εξαγορασμένα "ΝΑΙ" στο βδέλυγμα!

    Οπότε, από μας εξαρτάται. Αν διαπιστώσει ότι ο ελληνικός λαός όχι μόνον δε θα σταματήσει, αλλά θα εντείνει τον αγώνα εναντίον του, όσο και να το θέλει δε θα μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία. Αυξανόμενη φθορά θα είναι γι αυτόν η κάθε μέρα που θα παραμένει στην εξουσία, μετά από κάθε "καυτό" Σαββατοκύριακο.

    Το μηνύματα που θα σταλούν από το συλλαλητήριο της Κυριακής θα είναι πολύ σημαντικά. Και το ότι “θα συνεχιστεί ο αγώνας με γιλέκα” ακόμα κι αν περάσει η κατάπτυστη συμφωνία, είναι το πιο σημαντικό από όλα.

    ΄Εχω σκαρώσει και ένα ωραίο συνθηματάκι. Αυτό εδώ:

    ΤΣΙΠΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ (ο φευτο-νταής)

    ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΓΙΛΕΚΑ!

    Σε όποιον αρέσει το υιοθετεί. Δέκα "συλλαλούντες" να το φωνάξουν, θα γενικευτεί αμέσως!

    Επειδή όμως ο Τσίπρας, ως παμπόνηρος που είναι, μπορεί την Πέμπτη το πρωί, 17/1/2019, να εισάγει το βδέλυγμα προς κύρωση, καλόν είναι οι Μακεδόνες, αλλά και όλοι οι Έλληνες που αγαπάμε την Πατρίδα, να του στείλουμε με κάθε μέσο που μπορούμε, φυσικά μέσω των αυθόρμητων συλλαλητηρίων που θα γενικευθούν αμέσως μόλις αναγγελθεί αυτή η είδηση, αλλά και μέσω ιστολογίων, εντύπων μέσων, ακόμα και μέσω πρόχειρων αφισών, ότι Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.... ακόμα και αν κυρωθεί η συμφωνία.

    Mέχρις ότου, ο ίδιος και η κυβέρνηση του γκρεμοτσακιστούν και μας αδειάσουν τη γωνιά. Έχει να αναδείξει πολύ καλύτερους σε αυτή τη "γωνιά" η Πατρίδα, έστω και αν τώρα είναι όλοι στη σκιά. Ο Θεός, που πάντα προστατεύει την Ελλάδα, θα τους φέρει "εις φως", το δικό του ΦΩΣ!

    Από το Δες το Όλον.gr



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]